PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Vihdin kunnanvirasto, 1. krs, koulutusluokka, Asemantie 30 B

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/2014 1. Vihdin kunnanvirasto, 1. krs, koulutusluokka, Asemantie 30 B"

Transkriptio

1 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus AIKA klo 17:00-19:48 PAIKKA Vihdin kunnanvirasto, 1. krs, koulutusluokka, Asemantie 30 B KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 99 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Kotona kokonainen elämä -hankkeen tilannekatsaus Välinehuoltopalveluiden hankinta ajalle Raportti toiminnasta ja taloudesta syyskuu Katsaus toimintaan ja talouteen ajalta Yhtymähallituksen kokoukset vuonna Viranhaltijapäätökset Kotihoidon maksut 17

2 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus OSALLISTUJAT Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Leväniemi Pirjo puheenjohtaja Ahjoniemi Markku jäsen Höylä Juhani jäsen Jakka Raine jäsen Savinko Paula varajäsen Leila Terkomaan varajäsen Sivula Ilkka jäsen Stenholm Aulis varajäsen Timo Paleniuksen varajäsen POISSA Palenius Timo varapuheenjohtaja Sundström Mia jäsen Terkomaa Leila jäsen MUU Majalahti Juha kaupunginjohtaja Miettinen Sami kunnanjohtaja poistui 106 jälkeen klo 19:28 Reiterä Riitta-Liisa kuntayhtymän johtaja Forsell Lars hallinto- ja talouspäällikkö Hynynen Pirkko palvelulinjajohtaja Purhonen Mikko johtava ylilääkäri poistui 107 aikana klo 19:30 Tikkala Arja palvelulinjajohtaja Vesterlin Hannele vs. palvelulinjajohtaja Höglund Satu sihteeri Otranen Hannele asiantuntija 101 paikalla klo 17:03-17:50 ALLEKIRJOITUKSET Pirjo Leväniemi puheenjohtaja Satu Höglund pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallinto (Vihdin kunnanvirasto 3. krs, Asemantie 30 A, Nummela) Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi Juhani Höylä Markku Ahjoniemi PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Vihdin kunnanvirasto, Karviaisen hallinto 3. krs,

3 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Yhtymähallitus 99 Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Yhtymähallituksen kokous on päätösvaltainen, kun saapuvilla on enemmän kuin puolet yhtymähallituksen jäsenistä. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Päätös: Kokous todettiin laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus Pöytäkirjantarkastajien valinta Yhtymähallitus 100 Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Yhtymähallituksen pöytäkirjan tarkastaa kaksi sitä varten valittua jäsentä vuorollaan. Tarkastusvuorossa ovat Juhani Höylä ja Timo Palenius. Yhtymähallitus valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Päätös: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Juhani Höylä ja Markku Ahjoniemi.

5 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus Kotona kokonainen elämä -hankkeen tilannekatsaus Yhtymähallitus 101 Yhtymähallitus päätti kokouksessaan että perusturvakuntayhtymä Karviainen osallistuu valtakunnalliseen Kaste hankkeeseen Kotona kokonainen elämä. Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma KASTE on vahvistettu vuosille Ohjelma perustuu sosiaali- ja terveydenhuollon suunnittelusta ja valtionavustuksesta annettuun lakiin (733/1992, 5 ). Kaste-ohjelman tavoitteena on, että hyvinvointi- ja terveyserot kaventuvat ja sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteet ja palvelut on järjestetty asiakaslähtöisesti. Kaste-ohjelman osaohjelma on ikäihmisten palvelurakenteiden ja sisällön uudistaminen. Kehittämisohjelma toteuttaa myös vanhuspalvelulain peruslinjauksia sekä muistiohjelman keskeisimpiä sisältöjä. Talousarviossa vuodelle 2014 laadittiin tavoitteet kotihoidon toiminnalle, jossa kotihoidon prosesseja tarkastellaan ja välitöntä työaikaa lisätään asteittain vuoteen 2016 mennessä toiminnan-ohjausjärjestelmää hyödyntäen. Asiakas saa toimintakykyynsä nähden oikean palvelun. Vuoden 2015 talousarviossa on tavoitteena, että kotihoidon tuottavuutta lisätään hyvinvointiteknologian avulla. Kotihoidon toimintaprosessien tehokkuutta parannetaan toiminnanohjausjärjestelmän avulla, joka otetaan käyttöön vuonna Järjestelmän avulla tehostetaan kotihoidon ammattilaisten työn organisointia, tilastointia ja kirjaamista. Tavoitteena on välittömän asiakastyön eli asiakkaan luona työskenneltävän ajan lisääminen. Vuonna 2015 realisoituu ikäihmisten palveluissa mittava rakennemuutos, jossa palvelujen painopiste siirtyy yhä enemmän laitoshoidon sijasta tehostettuun asumispalveluun. Vihdin hoivaosaston paikkoja on vähennetty vuoden 2014 aikana. Hoivaosasto tulee vuonna 2015 jatkamaan 20 paikkaisena hoivaosastona, jossa toimii myös omaishoitajien vapaapäivien aikainen intervallihoito. Karkkilan vuodeosaston pitkäaikaishoitopotilaita siirtyy tehostettuun asumispalveluun uuden asumispalveluyksikön aloitettua marraskuun alussa toimintansa Karkkilassa. Karkkilan vuodeosasto jatkaa noin paikkaisena yksikkönä vuonna Karviainen on osallistunut myös vanhuspalvelulain toimeenpanoa tukevaan kehittämishankkeeseen (yhtymähallitus ). Tavoitteena oli että kunta/kuntayhtymä pystyy toimintamallin avulla kehittämään kotihoidon käytäntöjään vastaamaan vanhuspalvelulain tavoitteisiin. Hankkeen keskeiset osallistujat ovat olleet kuntien/kuntayhtymien kotihoidon lähi- ja hallinnolliset esimiehet. Hankkeessa esimiesten koulutus painottui mm. gerontologisessa ja muistityössä tarvittavaan uusimpaan tietoon ja osaamiseen sekä gerontologisen valmennusotteen avulla oman ja kotihoidon työntekijöiden työotteen vahvistamiseen, työn uudistamiseen ja työhyvinvointiin. Esimiehet saivat valmiuksia sellaisiin ajattelu- ja työtapoihin sekä käytännön menetelmiin, joiden avulla iäkkään ihmisen omien voimavarojen ja vahvuuksien käyttöä vahvistetaan.

6 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus Kotona kokonainen elämä hankkeen projektipäällikkö Hannele Otranen selostaa kokouksessa hankkeen tuloksia. Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Valmistelija: Arja Tikkala Yhtymähallitus merkitsee tiedoksi Kotona kokonainen elämä -hankkeen tilannekatsauksen. Käsittely: Päätös: Kotona kokonainen elämä hankkeen projektipäällikkö Hannele Otranen selosti kokouksessa hankkeen tuloksia klo 17:03-17:50 välisellä ajalla. Yhtymähallitus merkitsi tiedoksi Kotona kokonainen elämä -hankkeen tilannekatsauksen.

7 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus Välinehuoltopalveluiden hankinta ajalle / /2011 Yhtymähallitus 102 Yhtymähallituksen päätöksellä ( ) Karviaisen välinehuoltopalvelut kilpailutettiin ajalle optiovuotta. Hankintamenettely Hankinta on toteutettu avoimena menettelynä. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä palveluhankinta. Hankinnan kokonaisarvo (2 sopimusvuotta + 2 optiovuotta) on n euroa. Hankinnasta on julkaistu ilmoitus Hilma-tietokannassa ja Karviaisen Internet -sivuilla Valintaperuste Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailu- ja arviointiperusteet Vertailukriteerinä on hinta 90 pistettä ja laatu 10 pistettä, siten että hinta sisältää palvelukonseptissa tarkasti määritellyn laatutason ja vertailtavana laatuna arvioidaan vaatimustason ylittävä laatu. Tarjoukset Määräaikaan klo mennessä tarjouksen teki yksi palveluntuottaja, Suomen Välinehuolto Oy. Tarjousten käsittely Saadun tarjouksen kelpoisuusehdot ja sen vastaavuus tarjouspyyntöön on tarkastettu. Hinnat ja laatu Suomen Välinehuolto Oy tarjoaa välinehuoltopalvelua seuraavin hinnoin: Tarjottava suorite Hinta ( /yksikkö, alv 0 %) Kerroin, jolla annettu hinta kerrotaan tarjousvertailussa hammashoidon instrumentit / 4, potilaskäyntiä potilas muut instrumentit / 20 litran vetoinen instrumenttilaatikko 60, laatikkoa Lisälaatutekijät: Todistusjäljennös: ISO sertifikaatti Valmius sopeuttaa toiminta Tilaajan tarpeisiin Selvitys: asiakaspalautteiden ja reklamaatioiden hoito Kyllä Kyllä Kyllä Tarjottu hinta on nykyiseen sopimukseen verrattuna 4,3 % korkeampi

8 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus (hammashoidon instrumenttien osalta 4,2 % ja muiden 4,5 %). Nykyisen sopimuksen hinta on pysynyt samana koko sopimuskauden optiokaudet mukaan lukien. Tarjousasiakirjoihin voi tutustua kokouksessa. Tarjouspyyntöasiakirjat ovat katsottavissa osoitteessa: Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Valmistelija: Minna Luoto, Sinikka Olmiala Yhtymähallitus päättää, että Suomen Välinehuolto Oy on Karviaisen välinehuoltopalvelun tuottaja sopimuskaudelle Sopimukseen sisältyy mahdollisuus kahteen vuoden pituiseen optiokauteen. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

9 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus Raportti toiminnasta ja taloudesta syyskuu / /2013 Yhtymähallitus 103 Karviaisen vuoden 2014 raportointisuunnitelma koostuu 3 osavuosikatsauksesta (31.3.; 30.6.; ja 30.9.) ja kuukausiraportista. Maaliskuun ja kesäkuun osavuosikatsaukset sisältävät kirjallisen raportin talousarvion tavoitteiden toteutumisesta ja mahdollisista poikkeamisista ja muista raportointivuoden merkittävistä tapahtumista, jotka vaikuttavat toimintaan tai talouteen. Lisäksi osavuosikatsaus sisältää laskelman toimipisteiden jäsenkunnittaisesta käytöstä ja ennusteen kuntalaskutuksen määrästä. Kuukausiraportit sisältävät tietoja talouden toteutumasta verrattuna vuoden 2014 talousarvioon ja vuoden 2013 tilinpäätökseen. Toimintatietoja raportoidaan siten, että ne kattavat toiminnot, jotka vaikuttavat eniten joko talouden toteutumaan tai kuntalaisten saamiin palveluihin. Toimintatietoja verrataan vuoden 2014 tavoitteisiin ja vuoden 2013 toteutumaan. Syyskuun kuukausiraportti jaettiin sähköpostilla yhtymähallituksen jäsenille, kuntajohtajille ja kuntien kirjaamoon Valmistelijat: Riitta-Liisa Reiterä, Lars Forsell, Sinikka Olmiala, Aila Idman Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Yhtymähallitus merkitsee tietoonsa saatetuksi toteutumaraportin vuoden 2014 syyskuun toiminnasta ja taloudesta. Päätös: Yhtymähallitus merkitsi tietoonsa saatetuksi toteutumaraportin vuoden 2014 syyskuun toiminnasta ja taloudesta.

10 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus Katsaus toimintaan ja talouteen ajalta / /2013 Yhtymähallitus 104 Karviaisessa on laadittu osavuosikatsaus ajalta syyskuun 2014 talousraporttien ja suoriteraporttien perusteella. Osavuosikatsaus sisältää ennusteen jäsenkuntalaskelman toteutumisesta tuoteryhmittäin perustuen laskelmaan tuotteittain, toimipisteittäin ja sen perusteella laaditun yhteenvedon palvelulinjoittain ja kunnittain. Ennuste ja yhteenvedot ovat esityslistan liitteenä. Laadittu ennuste on suuntaa antava, eikä sitä pidä lukea absoluuttisina lukuina. Kuukausiraporttien perusteella Karviaisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut sujuvat kuten säädökset hoitotakuusta ja erilaisista käsittelyajoista edellyttävät. Osassa palveluissa Karviaisen tavoitteet on asetettu valtakunnallisten tavoitteiden yläpuolelle. Näin on esimerkiksi lääkärin vastaanottopalveluissa ja suunterveydenhuollossa. Myös nämä tavoitteet ovat toteutumassa. Syyskuun toteutumatiedon ja toiminnan tarkastelun perusteella laaditun ennusteen mukaan toteutuma kokonaisuudessaan vuodelta 2014 olisi jokseenkin hyväksytyn talousarvion suuruinen laskennallisen poikkeaman ollessa 0,2 %. Vaikuttaa siltä, että loppuvuosi olisi alkuvuotta parempi. Vuoden 2013 tilinpäätökseen verrattuna nettomenojen ennustettu kasvu olisi 2,6 %. Lasten ja nuorten palvelujen osalta maaliskuun ennusteen perusteella lastensuojelun määrärahoja lisättiin sisäisillä siirroilla muista Karviaisen toiminnoista ja Vihdin kunnanvaltuuston hyväksymällä lisämäärärahalla. Syyskuun tilanteesta laaditun ennusteen mukaan lasten ja nuorten palvelujen linja pysyisi kokonaisuutena ja molempien jäsenkuntian osalta nykyisen budjetin puitteissa jopa hieman alittaen talousarvionsa. Työikäisten palvelujen osalta terveyspalvelujen ennuste on jokseenkin talousarvion mukainen sisältäen pientä eroavaisuutta jäsenkuntien välillä. Vuonna 2014 työttömien määrä oli kasvanut edelleen ja työmarkkinatukea saavien määrä oli siten kasvanut ja näytti kasvavan edelleen. Työmarkkintatuen Vihdin kunnan osuuteen työmarkkinatuen palautuksista Kansaneläkelaitokselle on myönnetty lisämääräraha, jotta Karviainen suoriutuisi kunnan sakkomaksusta Kelalle. Sosiaalipalvelujen osalta talousarvio olisi ennusteen mukaan ylittymässä sisältäen kuntakohtaisia eroja siten, että Karkkilan osalta sosiaalipalvelut toteutuisivat jokseenkin talousarvion mukaisesti. Vihdin kunnan osalta vammaispalvelujen talousarvio olisi ylittymässä. Vammaispalvelujen budjetissa subjektiivisten oikeuksien lakisääteinen laajentaminen useana vuonna on merkinnyt voimakasta sosiaalipalvelujen kustannusten lisäystä. Vammaispalvelujen toteutumisennuste sisältää kuitenkin erittäin suuria epävarmuustekijöitä edelleen. Vammaispalvelujen määrärahatarvetta Vihdin osalta voidaan osttain kattaa ennustetulla ikäihmisten palvelulinjan säästöillä ja säästötilin Vihdin osuudella yhteensä euroa. Ikäihmisten palvelujen osalta linjan talousarvio kokonaisuudessaan olisi toteutumassa talousarvion mukaisesti sisältäen kuitenkin eroavaisuuksia jäsenkuntien kesken. Vihdin kunnan osalta ennakoidaan talousarvion

11 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus alitusta ja Karkkilan kaupungin osalta talousarvion ylitystä. Vuoden 2014 aikana tavoitteena on ollut erikoissairaanhoidon ja päivystyksen vuodeosastotoiminnan hoitoketjun painopisteen muuttaminen siten, että asiakkaat olisivat Vihdin ja Karkkilan alueella Lohjan toimintojen sijasta. Lohjan päivystysyksikkö on tarkoitettu vain lyhytaikaiseen hoitoon. Tämä on tarkoittanut sitä, että on lisätty toimenpiteitä, joilla prosessin vetoa Lohjalta Karviaisen alueelle voidaan kiihdyttää. Nämä toimenpiteet merkitsivät alkuvuonna panostusta tehostetun asumispalvelun toimintoihin (lähinnä Karkkilan osalta). Näin ollen tehostetun asumispalvelun talousarvio on Karkkilan osalta ylittymässä alkuvuoden hoitoketjun painopisteen muuttamisen seurauksena ja vuodeosastohoito päivystysosaston talousarvion osalta alkuvuoden käytön johdosta. Loppuvuodesta päivystysosaston käyttö on vähentynyt. Ikäihmisten tehostettujen asumispalveluiden ja päivystysosaston alkuvuoden käytön menoja voidaan kattaa Karkkilan erikoissairaanhoidosta syntyneillä säästöillä. Erikoissairaanhoidon säästöksi on osavuosikatsausta laadittaessa arvioitu euroa. Säästö tullee todennäköisesti olemaan suurempikin. Jäsenkunnista Vihdin kunnan osalta talousarvio vuodelle 2014 olisi toteutumassa jokseenkin hyväksytyn talousarvion mukaisesti laskennallisen poikkeaman ollessa 0,1 %.Vihdin kunnan osalta kasvu edelliseen tilinpäätökseen olisi 2,6 %, mikä on sosiaali- ja terveyspalvelujen kasvuprosentiksi pieni varsinkin, kun Vihdin kunta on väestöltään kasvava kunta. Karkkilan osalta Karkkilan talousarvio olisi kokonaisuudessaan toteutumassa 0,3 %:ntin tarkkuudella. Toisaalta erikoissairaanhoidon säästö tullee todennäköisesti olemaan ennusteessa arvioitua suurempi. Kokonaisuudessaan Karkkilan osalta kasvu edelliseen tilinpäätökseen olisi ennusteen mukaan 2,4 %. HUSTotal-raportoinnin mukaan erikoissairaanhoidon säästö Karkkilan osalta on suurelta osin kertynyt siitä, että Karkkilan psykiatrisen erikoissairaanhoidon käyttö on vähentynyt viime vuodesta. Erityisesti psykiatriset hoitopäivät ovat vähentyneet. Niitä on tämän vuoden tammi-syyskuussa 1309, kun viime vuonna samalla jaksolla niitä oli 2209 jolloin hoitopäiven vähentymisprosentti on 41. Kokonaislaskutus psykiatrian osalta on samana aikana laskenut 28 %, kun laskutus oli 2013 tammi-syyskuussa , oli se tänä vuonna Lohjan sairaanhoitoalueella Paloniemen sairaalassa suljettiin vuonna 2013 vuodepaikkoja, minkä vuoksi psykiatriset hoitopäivät ovat laskeneet kaikkien kuntien osalta jonkin verran, mutta erityisen suuri psykiatristen hoitopäivien pudotus on Karkkilan osalta. Lisäksi muilla kunnilla hoitopäivät ovat korvautuneet suuremmassa määrin Husin avohoidon tuotteilla ja laskutus pysynyt suunnilleen palvelusuunnitelman mukaisena. Karkkilan laskutuksen pienentyminen siis poikkeaa selkeästi muista sairaanhoitoalueen kunnista ja johtuu Karviaisen Karkkilassa tekemistä toimenpiteistä, jotka ovat perusterveydenhuollon päivätoiminnan käynnistyminen ja ennaltaehkäisevän päihde- ja melenterveystoiminnan tehostuminen. Valmistelijat: Riitta-Liisa Reiterä, Hannele Vesterlin, Pirkko Hynynen, Arja Tikkala, Lars Forsell

12 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Yhtymähallitus merkitsee tiedoksi katsauksen toimintaan ja talouteen ajalta Yhtymähallitus päättää, että muutoksia Karviaisen talousarvion sisällä tehdään seuraavasti: Vihdin kunnan talousarvion osalta: "Säästötililtä" otetaan Vihdin kunnan osuus euroa ja ikäihmisten asumispalveluiden ostoista euroa siten, että kehitysvammaisten palvelujen talousarvioon lisätään euroa ja vammaispalveluihin euroa. Karkkilan kaupungin osalta: "Säästötililtä" otetaan Karkkilan kaupungin osuus euroa ja erikoissairaanhoidon talousarviosta euroa siten, että ikäihmisten linjalle asumispalveluiden ostoihin lisätään euroa ja vuodeosastohoidon ostopalveluihin euroa. Yhtymähallitus päättää lähettää laaditun katsauksen tiedoksi jäsenkunnille. Käsittely: Asian käsittelyn aikana Ilkka Sivula esitti, että päätösesitykseen tehdään seuraavanlainen lisäys: Määrärahaylitysten ja Vihdin kunnan Karviaiselle vuodelle 2015 asettaman euron henkilöstövelvoitteen vuoksi kuntayhtymän johto velvoitetaan laatimaan hallitukselle esitys YT-menettelyn käynnistämisestä koko organisaatiossa. Karkkilan osalta säästötavoite on euroa. Pirjo Leväniemi kannatti Ilkka Sivulan tekemää esitystä. Koska oli tehty pohjaehdotuksesta poikkeava kannatettu esitys, asiasta päätettiin äänestää kättennostolla, siten että pohjaehdotus on "JAA" ja Ilkka Sivulan tekemä esitys "EI". Suoritetussa äänestyksessä JAA-ääniä tuli 0 ja EI-ääniä 7. Puheenjohtaja totesi Ilkka Sivulan tekemän esityksen tulleen valituksi äänin 7-0. Päätös: Yhtymähallitus merkitsi tiedoksi katsauksen toimintaan ja talouteen ajalta Yhtymähallitus päätti, että muutoksia Karviaisen talousarvion sisällä tehdään seuraavasti: Vihdin kunnan talousarvion osalta: "Säästötililtä" otetaan Vihdin kunnan osuus euroa ja ikäihmisten asumispalveluiden ostoista euroa siten, että kehitysvammaisten palvelujen talousarvioon lisätään euroa ja vammaispalveluihin euroa. Karkkilan kaupungin osalta: "Säästötililtä" otetaan Karkkilan kaupungin osuus euroa ja erikoissairaanhoidon talousarviosta euroa siten, että ikäihmisten linjalle asumispalveluiden ostoihin lisätään euroa ja vuodeosastohoidon ostopalveluihin euroa. Yhtymähallitus päätti lähettää laaditun katsauksen tiedoksi jäsenkunnille.

13 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus Määrärahaylitysten ja Vihdin kunnan Karviaiselle vuodelle 2015 asettaman euron henkilöstövelvoitteen vuoksi kuntayhtymän johto velvoitettiin laatimaan hallitukselle esitys YT-menettelyn käynnistämisestä koko organisaatiossa. Karkkilan osalta säästötavoite on euroa. Päätöksenteon jälkeen hallitus päätti pitää ylimääräisen kokouksen YT-neuvottelujen käynnistämiseksi mahdollisimman pian.

14 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus Yhtymähallituksen kokoukset vuonna /00.01/2014 Yhtymähallitus 105 Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallintosäännön 24 :n mukaan toimielin päättää kokoustensa ajan ja paikan. Kokous pidetään myös milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö jäsenistä tekee esityksen sen pitämisestä. Kokouksen pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Pöytäkirjaan merkitään laillisuustietoina oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, puheenjohtajan allekirjoitus, pöytäkirjanpitäjän varmennus, merkintä pöytäkirjan tarkastuksesta sekä merkintä nähtävänäpidosta. Yhtymähallituksen päätökset ovat julkisia silloin, kun ne eivät ole viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) 21 :n mukaisesti salassa pidettäviä. Julkisten asioiden osalta allekirjoitettu ja tarkastettu pöytäkirja pidetään julkisesti nähtävillä. Pöytäkirja julkaistaan Karviaisen kotisivuilla siltä osin kuin siinä ei ole salassa pidettäviä tietoja. Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Valmistelija: Satu Höglund Yhtymähallituksen kokoukset pidetään vuonna 2015 pääsääntöisesti Vihdissä kerran kuukaudessa klo alkaen. Kokouspäivät vuonna 2015 ovat seuraavat: 27.1, 24.2, 24.3, 21.4, 19.5, 9.6, 25.8, 22.9, 20.10, (3.11. varakokous), 17.11, Yhtymähallitus voi pitää ylimääräisiä kokouksia tarvittaessa. Mahdolliset muutokset aikatauluun sovitaan erikseen. Kokouskutsu ja esityslista liitteineen lähetetään tai toimitetaan yhtymähallituksen jäsenille, kuntayhtymän johtajalle, palvelulinjajohtajille, johtavalle ylilääkärille, hallinto- ja talouspäällikölle, jäsenkuntien johtajille ja jäsenkuntien hallituksille viimeistään kokousta edeltävänä tiistaina, kokouskutsu liitteineen lähetetään jäsenille myös sähköisesti sekä varajäsenille vain sähköisesti. Esityslista julkaistaan Karviaisen internetsivuilla sinä päivänä kun postitettujen esityslistojen oletetaan olevan perillä luottamushenkilöillä. Lehdistölle lähetetään linkki internetsivuilla julkaistuun esityslistaan. Yhtymähallituksen jäsenen ollessa estynyt saapumaan kokoukseen tai osallistumaan päätöksentekoon, toimittaa kyseinen jäsen itse kokouskutsun ja esityslistan liitteineen varajäsenelleen. Pöytäkirja tarkastetaan kokousta seuraavana perjantaina klo 15 mennessä tai tämän jälkeisenä ensimmäisenä arkipäivänä, mikäli tästä ei toisin sovita. Tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä Vihdin kunnanvirastolla, Karviaisen hallinnossa seuraavan viikon tiistaina klo 9-15 tai seuraavana arkipäivänä mikäli kyseinen tiistai on pyhäpäivä tai

15 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus kunnanvirasto on suljettuna. Kokouksessa on läsnäolo- ja puheoikeus jäsenten lisäksi kuntayhtymän johtajalla, jäsenkuntien johtajilla, palvelulinjojen johtajilla, johtavalla ylilääkärillä ja hallinto- ja talouspäälliköllä, kuntayhtymän johtajan ja palvelulinjajohtajien estyneinä ollessa heidän varahenkilöillään sekä läsnäolo-oikeus pöytäkirjanpitäjänä toimivalla sihteerillä. Yksittäisissä asioissa kokoukseen voidaan kutsua asiantuntijoita. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

16 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus Viranhaltijapäätökset Yhtymähallitus 106 Kuntalain 51 :ssä säädetyssä tarkoituksessa yhtymähallitukselle esitellään virkamiesten viranhaltijapäätökset ajalta Lasten ja nuorten palvelulinjajohtaja Henkilöstöpäätökset 6 Orvokki Kajanteen valinta avohuollon vastaavan sosiaalityöntekijän virkaan 7 Anu Nurmen valinta alkuarvioinnin vastaavan sosiaalityöntekijän virkaan Ikäihmisten palvelulinjajohtaja Hankintapäätös 2 Kotihoidon henkilöautojen (4 kpl) hankinta. Hankinnan arvo on ,60 euroa. Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Valmistelija/lisätietoja: Satu Höglund p tai satu.hoglund@karviainen.fi Yhtymähallitus merkitsee viranhaltijapäätökset tiedoksi ja päättää, että se ei käytä kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeuttaan. Päätös: Yhtymähallitus merkitsi viranhaltijapäätökset tiedoksi ja päätti, että se ei käytä kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeuttaan. Kunnanjohtaja Sami Miettinen poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon jälkeen klo 19:28.

17 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus Kotihoidon maksut Yhtymähallitus 107 Yhtymähallitus päätti sosiaali- ja terveydenhuollon maksuista Samassa yhteydessä kotihoidon maksut sekä tukipalvelumaksut palautettiin uudelleen valmisteluun. Tukipalvelumaksut hyväksyttiin Kotihoidon maksut määräytyvät nykyisen maksuasetuksen mukaisesti asiakkaan bruttotuloista. Bruttotuloihin otetaan huomioon verollinen ja verosta vapaa tulo kuten esimerkiksi Kelan hoitotuki. Tulona ei huomioida erityiskorvauksia kuten esimerkiksi ruokavalioon perustuvia tukia, asumistukea ja rintamalisää. Asiakkaan veroprosenttia ei voida nykysäädösten mukaan ottaa huomioon maksua määrättäessä. Asiakasmaksua voidaan alentaa jos maksun periminen vaarantaa toimeentulon tai lakisääteisen elatusvelvollisuuden toteutumisen. Tällä hetkellä Karviaisen kotihoidon asiakasmaksut ovat alhaisempia kuin esimerkiksi Lohjalla, Lahdessa ja Nurmijärvellä. Sosiaali- ja terveysministeriö on valmistellut lakia kunnan järjestämisvastuulla olevan kotipalvelun, kotihoidon ja palveluasumisen asiakasmakuista. Tämä lakiesitys on ollut kuntien lausuttavana. Lausunnot pyydettiin palauttamaan mennessä. Karviainen on antanut lausuntonsa määräaikaan mennessä. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa syysistuntokaudella Valmisteltavana olevassa lakiesityksessä maksujen määräytymisperusteet poikkeavat huomattavasti nykyisistä asiakasmaksujen määräytymisperusteista. Esityksen mukaan ne tulisivat voimaan Ajatuksena oli, josko olisi ollut mahdollista ottaa uuden lakiesityksen mukaiset maksujen määräytymisperusteet käyttöön Karviaisessa vuoden 2014 aikana. Lausunnolla olleesta esityksestä ilmeni kuitenkin, että asiakasmaksujen määräytymisperusteet muuttuvat rakenteeltaan niin oleellisesti, ettei niitä tässä vaiheessa voida ottaa käyttöön mm. tietoteknisistä syistä. Näin ollen ehdotetaan että kotihoidon asiakasmaksujen määräytymisperusteita ei tässä vaiheessa muutettaisi, vaan määräytymisperusteet noudattaisivat nykyistä asetusta ( /825) sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista seuraavasti: Jatkuvasta ja säännöllisestä kotihoidosta peritään palvelun laadun ja - määrän, palvelun käyttäjän maksukyvyn sekä perheen koon mukaan määräytyvää kuukausimaksua (% tulorajan ylittävästä bruttotulosta) seuraavasti: Perheen koko/ henkilöä Tuloraja /kk 1-5 palvelutuntia 5,01-15 palvelutuntia 15,01-30 palvelutuntia 1 563,00 10 % 15 % 25 % 35 % ,00 10 % 15 % 20 % 22 % ,00 10 % 14 % 16 % 18 % ,00 10 % 12 % 14 % 15 % ,00 10 % 11 % 12 % 13 % 30,01 palvelutuntia tai enemmän

18 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Yhtymähallitus ,00 5 % 8 % 10 % 11 % Kokouksessa selostetaan kotihoidon asiakasmaksujen eri vaihtoehtoja. Kuntayhtymän johtajan ehdotus: Valmistelija: ikäihmisten palvelulinjajohtaja Arja Tikkala Yhtymähallitus päättää, että säännöllisen kotihoidon maksut määräytyvät seuraavasti: Perheen koko/ henkilöä Tuloraja /kk 1-5 palvelutuntia 5,01-15 palvelutuntia 15,01-30 palvelutuntia 1 563,00 10 % 15 % 25 % 35 % ,00 10 % 15 % 20 % 22 % ,00 10 % 14 % 16 % 18 % ,00 10 % 12 % 14 % 15 % ,00 10 % 11 % 12 % 13 % ,00 5 % 8 % 10 % 11 % 30,01 palvelutuntia tai enemmän Maksut tulevat voimaan Käsittely: Käydyn keskustelun aikana esittelijä ehdotti asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi. Johtava ylilääkäri Mikko Purhonen poistui kokouksesta tämän asian esittelyn aikana klo 19:30. Päätös: Yhtymähallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kuntayhtymän johtajan muutetun päätösehdotuksen.

19 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ MUUTOKSENHAKUOHJE MUUTOKSENHAKUKIELLOT Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaa ti musta eikä kun nallisvali tusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytän töönpanoa: :t , Hallintolainkäyttölaki 5 :n 1 mom./ muun lainsäädännön mukaan seuraa viin päätöksiin ei saa hakea muutosta: Hankintalain 102 :n mukaan markkinaoikeuden toimivaltaan kuuluvaan asi aan ei saa hakea muutosta kuntalain eikä hallintolainkäyttölain nojalla. Puitejärjestelyyn perustuvaan hankintaan ei saa hakea muutosta valitta malla, jollei markkinaoikeus myönnä asiassa käsittelylupaa hankintalain 86 :n mukaisesti. MUUTOKSENHAKUOHJEET JA VALITUSOSOITUS Valitusosoitus: Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksella vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallis valituksella myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Kunnallisvalitus, pykälät, valitusaika 30 päivää, osoitetaan Helsingin hal linto-oikeudelle os. Radanrakentajantie 5, Helsinki, faksi , säh kö posti helsinki.hao@oikeus.fi Hallintovalitus, pykälät, valitusaika päivää, osoitetaan Muutoksenhaku hankinta-asioissa: Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankinta me net te lyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista an netun lain mu kaan hakea muutosta vaatimalla hankintayksiköltä oi kaisua (hankintaoi kaisu). Asia voidaan myös saattaa valituksella markkinaoikeuden käsiteltä väksi, mikäli hankinnan arvo ylittää 15 :n mukaisen kynnysarvon. Oikaisuohje: Hankintayksikön päätökseen tai muuhun hankinta me nettelyssä tehtyyn ratkai suun, pykälä 102, tyyty mätön voi tehdä hankintalain :n mukaan hankintayksikölle kirjallisen han kinta oikaisun. Han kinta oikaisun voi tehdä tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osal listumisha ke muk sen tehnyt ehdo kas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oi keuteen, velvolli suuteen tai etuun päätös välit tö mästi vaikuttaa (asianosai nen). Asianosaisen on vaadittava hankintaoikaisua 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosai nen on saanut tiedon hankintayksikön päätökses tä tai muus ta hankin tamenettelyssä tehdystä ratkaisusta.

20 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 10/ Valitusosoitus markkinaoikeuteen: Tarjoaja, osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas tai muu ta ho, jota asia koskee, voi saattaa asian markkinaoikeuden käsiteltä väksi tekemällä vali tuksen. Markkinaoikeuden yhteystiedot: Radanrakentajantie 5, Helsinki, fak si: , sähköposti: Jollei toisin säädetä, valitus on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa sii tä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintaa koske vasta päätökses tä va litusosoituksineen. Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaan nista, jos hankintayksikkö on tehnyt hankintasopimuksen hankinta lain 78 :n 1 nojal la noudattamatta odotusaikaa. Valitus on tehtävä kuuden kuukauden kuluessa hankintapää töksen te ke misestä siinä tapauksessa, että ehdokas tai tarjoaja on saanut tiedon han kintapäätöksestä valitusosoituksineen ja hankinta päätös tai valitusosoi tus on ollut olennaisesti puutteellinen. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje / valitusosoitus / hakemus osoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen.

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 11/ Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 11/ Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 11/2014 1 Yhtymähallitus 25.11.2014 AIKA 25.11.2014 klo 17:00-17:15 PAIKKA Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 2/ Vihdin kunnanvirasto, 4. krs kokoustila, Asemantie 30 A, Nummela

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 2/ Vihdin kunnanvirasto, 4. krs kokoustila, Asemantie 30 A, Nummela PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Yhtymähallitus 16.02.2017 AIKA 16.02.2017 klo 17:00-17:35 PAIKKA Vihdin kunnanvirasto, 4. krs kokoustila, Asemantie 30 A, Nummela KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Yhtymähallitus 23.01.2018 AIKA 23.01.2018 klo 17:11-19:36 PAIKKA Kymppi, Ojakkalantie 10, 3. krs, Nummela KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 5/ Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 5/ Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 Yhtymähallitus 17.05.2016 AIKA 17.05.2016 klo 17:00-18:00 PAIKKA Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 5/2018 1

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Yhtymähallitus 15.05.2018 AIKA 15.05.2018 klo 17:00-18:45 PAIKKA Vihdin kunnanvirasto, 4.krs, Asemantie 30 A, Nummela KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon

Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon Kaupunginhallitus 297 26.11.2012 Kaupunginvaltuusto 77 03.12.2012 Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon Karviaisessa on

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 4/ Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1.krs, Asemantie 30 B

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 4/ Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1.krs, Asemantie 30 B PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Yhtymähallitus 19.04.2016 AIKA 19.04.2016 klo 17:00-19:04 PAIKKA Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1.krs, Asemantie 30 B KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 7/ Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 7/ Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Yhtymähallitus 20.09.2016 AIKA 20.09.2016 klo 17:00-19:40 PAIKKA Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

Katsaus Karviaisen toimintaan ja talouteen kaudelta

Katsaus Karviaisen toimintaan ja talouteen kaudelta Kaupunginhallitus 266 13.09.2013 Katsaus Karviaisen toimintaan ja talouteen kaudelta 1.1.-30.6.2013 205/02.02.02/2013 Yhtymähallitus 27.08.2013 92 Karviaisessa on laadittu vuoden 2013 toinen osavuosikatsaus

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 7/ Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 7/ Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 7/2015 1 Yhtymähallitus 22.09.2015 AIKA 22.09.2015 klo 17:00-20:13 PAIKKA Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 6/ (6) Vihdin vesihuoltolaitos -liikelaitos johtokunta. Aika klo 17:00-17:35

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 6/ (6) Vihdin vesihuoltolaitos -liikelaitos johtokunta. Aika klo 17:00-17:35 Pöytäkirja 6/2017 1 (6) Vihdin vesihuoltolaitos -liikelaitos johtokunta Aika 04.12.2017 klo 17:00-17:35 Paikka kunnanvirasto 2. krs kokoustila 209A Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Anomus jätevesimaksun

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 5/ Vihdin kunnanvirasto, 1.krs koulutusluokka, Asemantie 30 B, Nummela

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 5/ Vihdin kunnanvirasto, 1.krs koulutusluokka, Asemantie 30 B, Nummela PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Yhtymähallitus 19.05.2015 AIKA 19.05.2015 klo 17:00-18:45 PAIKKA Vihdin kunnanvirasto, 1.krs koulutusluokka, Asemantie 30 B, Nummela KÄSITELLYT ASIAT

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Yhtymähallitus 11.04.2017 AIKA 11.04.2017 klo 17:00-18:18 PAIKKA Vihdin kunnanvirasto, 4. krs, Asemantie 30 A, Nummela KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

Hyvinvointitoimikunta 16.09.2014

Hyvinvointitoimikunta 16.09.2014 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 5/2014 53 Hyvinvointitoimikunta 16.09.2014 Aika 16.09.2014 klo 18:30-20:23 Paikka Kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen. Sosiaali- ja terveyslautakunta MUUTOKSENHAKU 1. OIKAISUVAATIMUS Muutosta :ssä tehtyihin päätöksiin voi hakea Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnalta kirjallisella oikaisuvaatimuksella. Oikaisuvaatimus

Lisätiedot

Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa.

Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa. Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 Oikaisuohje ja valitusosoitus ( 39) Oikaisuohje ja valitusosoitus Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

Valituskirjassa on ilmoitettava

Valituskirjassa on ilmoitettava Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän valtuuston valitusosoitus VALITUSOSOITUS Valitusoikeus ja -perusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 2/ Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B, Nummela

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 2/ Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B, Nummela PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Yhtymähallitus 13.02.2018 AIKA 13.02.2018 klo 17:00-18:55 PAIKKA Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1. krs, Asemantie 30 B, Nummela KÄSITELLYT ASIAT

Lisätiedot

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto Valitusosoitus Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: : 21-22,

Lisätiedot

Katsaus Karviaisen toimintaan ja talouteen kaudelta

Katsaus Karviaisen toimintaan ja talouteen kaudelta Kaupunginhallitus 208 10.06.2013 Kaupunginvaltuusto 77 17.06.2013 Katsaus Karviaisen toimintaan ja talouteen kaudelta 205/02.02.02/2013 Yhtymähallitus 21.05.2013 63 Karviaisessa on laadittu vuoden 2013

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 5.1.216] KUUKAUSIRAPORTTI MARRASKUU 215 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/21 Marraskuu 215 MARRASKUU PÄHKINÄNKUORESSA Marraskuun raportin perusteella voidaan toiminnan osalta todeta seuraavaa:

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa)

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa) OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa) Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) VALITUSOSOITUS Valitusoikeus Kunnanvaltuuston päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 2/2017

Päätöspöytäkirja 2/2017 Päätöspöytäkirja 2/2017 Päätöspvm 22.8.2017 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro PORI/1868/02.08.00/2017 Infrayksikön infran rakentaminen - toimintayksikön esimies Otsikko Länsiväylän - Tuorsniementien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31

22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31 Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Yhtymähallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Pykälä 24.3.2017 22-31 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Hankintaoikaisuun on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön

Hankintaoikaisuun on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön Ohje 1 (1) Oikaisuohje Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista annetun lain (hankintalaki) mukaan hakea muutosta vaatimalla

Lisätiedot

Pykälät: 23 27, 35, 36 ja 37. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34

Pykälät: 23 27, 35, 36 ja 37. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34 Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallituksen muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 3.11.215] KUUKAUSIRAPORTTI LOKAKUU 215 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/21 Lokakuu 215 LOKAKUU PÄHKINÄNKUORESSA Lokakuun raportin perusteella voidaan toiminnan osalta todeta seuraavaa: Lääkäripalvelujen

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Tiistai 2.3.2010 kello 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Kuhmon kaupungintalo Kaupunginhallituksen kokoushuone, Joki 88900 KUHMO SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla).

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). Muutoksenhakukiellot ja kieltojen

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 2.6.215] KUUKAUSIRAPORTTI HUHTIKUU 215 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/21 Huhtikuu 215 HUHTIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Huhtikuun raportin perusteella voidaan toiminnan osalta todeta seuraavaa: lastensuojelun

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 5/ Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1.krs, Asemantie 30 B, Nummela

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 5/ Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1.krs, Asemantie 30 B, Nummela PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 Yhtymähallitus 30.05.2017 AIKA 30.05.2017 klo 17:00-18:40 PAIKKA Vihdin kunnanvirasto, koulutusluokka 1.krs, Asemantie 30 B, Nummela KÄSITELLYT ASIAT

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma Kaupunginhallitus 351 18.11.2013 Kaupunginhallitus 362 25.11.2013 Kaupunginvaltuusto 133 02.12.2013 Perusturvakuntayhtymä Karviaisen talousarvio vuodelle 2014 ja taloussuunnitelma 2015-2017 Yhtymähallitus

Lisätiedot

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA 26.1.2015 Kärsämäen kunta Keskuskatu 14 86710 KÄRSÄMÄKI S-posti: karsamaen.kunta@karsamaki.fi Attendo ryhmittymä (Attendo Oy & Attendo Terveyspalvelu Oy) Ilmoitettu virallinen sähköposti: satu.karvonen@attendo.fi

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite:

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Muutoksenhakukielto Kieltojen perusteet Oikaisuvaatimusohjeet Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Siun sote neuvottelukunta Aika 24.10.2017 klo 15:00-16:12 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat :t 6-10 Otsikko Sivu 6 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 19.10.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallis

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 2/2018

Päätöspöytäkirja 2/2018 Päätöspöytäkirja 2/2018 Päätöspvm 9.5.2018 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro TELA/831/10.03.01/2015 Infrayksikön infran rakentamisen toimintayksikön esimies Otsikko Liukuvalettavien reunakivien

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 02.06.2016 klo 18:00-20:50 Paikka Kunnantalo Ervastintie 2, kokoustila Herman 4. krs. Läsnäolijat Seppälä Ulla puheenjohtaja Salonen Antti

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 21.3.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin

Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin Hankinnan kuvaus Kiinteiden vetokaappien hankinta Pohjois-Savon aluelaboratorion Puijon laboratorioiden KYSin sairaalan peruskorjaushankkeiden

Lisätiedot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/ (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/ (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2016 1 (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviainen talousarvio vuodelle 2013 ja taloussuunnitelma vuosille

Perusturvakuntayhtymä Karviainen talousarvio vuodelle 2013 ja taloussuunnitelma vuosille Kaupunginhallitus 280 19.11.2012 Kaupunginhallitus 295 26.11.2012 Perusturvakuntayhtymä Karviainen talousarvio vuodelle 2013 ja taloussuunnitelma vuosille 2014-2016 209/02.02/2011 Kyh 09.10.2012 122 Perusturvakuntayhtymä

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) MUUTOKSENHAKUOHJE Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon

Lisätiedot

Veriviljelyautomaatti

Veriviljelyautomaatti ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Veriviljelyautomaatti Hankinnan kuvaus Veriviljelyautomaatti, joka hankitaan nykyisen laitekannan täydennykseksi (kapasiteetin lisäys yhdelle toimipaikalle) Kuvaus kilpailutus-

Lisätiedot

89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Valituskieltojen perusteet: 89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Valituskieltojen perusteet: 89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: MUUTOKSENHAKUOHJE Toimielin Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokouspäivämäärä 19.12.2016 Pöytäkirja yleisesti nähtävänä 27.12.2016 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen

HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen Viranhaltijapäätös HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen Sivistysjohtajan 12.5.2015 16 tekemä viranhaltijapäätös koskien jäänhoitokoneen hankintaa, kumotaan hankintamenettelyssä tapahtuneen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 24.01.2017, klo 18:25-18:45 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 18.10.2017 klo 14.00 - Paikka PHKS Karpalo-kabinetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 59 Kokouksen

Lisätiedot

Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta

Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta Hankinnan kuvaus Rotem Sigma-tromboelastometri ja Rotem Live -ohjelmisto potilastulosten Liveseurantaan etänä KYSin ja ISLABin

Lisätiedot

RAPORTOINTISUUNNITELMA 2012

RAPORTOINTISUUNNITELMA 2012 RAPORTOINTISUUNNITELMA 2012 Karviaiselle on laadittu raportointisuunnitelma aikatauluineen. Karviaisen vuoden 2012 raportointisuunnitelma koostuu 3 osavuosikatsauksesta (31.3.; 30.6.; ja 30.9.) ja 8 kuukausittaisesta

Lisätiedot

Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle.

Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle. MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimusohje Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite Ranuan kunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 10.6.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus

Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016,

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2009 90 Sivistyslautakunta 15.09.2009 Aika 15.09.2009 klo 18:00-20:22 Paikka Haukkamäen koulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 92

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN JA KONSERNIYHTIÖIDEN OIKAISUOHJE JA VALITUS- OSOITUS (Kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta)

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN JA KONSERNIYHTIÖIDEN OIKAISUOHJE JA VALITUS- OSOITUS (Kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta) LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 3 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN JA KONSERNIYHTIÖIDEN OIKAISUOHJE JA VALITUS- OSOITUS (Kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta) Julkista hankintaa koskevaan päätökseen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 16.5.2018 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n (410/2015)

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/ Christer Friskopf. Nina Schulman jäsen

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/ Christer Friskopf. Nina Schulman jäsen 1 KOKOUSAIKA klo 9.10 12.35 KOKOUSPAIKKA Saksankatu 27 A-rakennus, kokoushuone 1014 LÄSNÄ Pauli Marttila puheenjohtaja Tuija Näppinen varapuheenjohtaja Christer Friskopf jäsen Nina Schulman jäsen POISSA

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kokoustiedot Aika 12.03.2019 tiistai klo 17:00-17:45 Paikka Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila Saapuvilla olleet jäsenet Janne Mäki-Imppula,

Lisätiedot

17 Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen yhden pykälän ajaksi. 19 Tampereen Vesi Liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2016

17 Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen yhden pykälän ajaksi. 19 Tampereen Vesi Liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2016 Tampere Pöytäkirja 4/2017 1 (11) Aika 23.03.2017, klo 15:34-18:04 Paikka Tampereen Veden neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan tarkastus 17 Läsnäolo-

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 17.4.2019 46-55 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/ (11)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/ (11) Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/2019 1 (11) Tarkastuslautakunta Aika 24.01.2019 klo 15:00-16:44 Paikka Hallintokeskus, kokoustila Aalto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 1.9.216] KUUKAUSIRAPORTTI HEINÄKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Heinäkuu 216 HEINÄKUU PÄHKINÄNKUORESSA Heinäkuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 26.4.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta Asianro 1160/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta Asianro 1160/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) 24 Asianro 1160/00.02.03/2013 KTL tiedonannot 2013 Toimitusjohtaja, henkilöstöasiat 4 Henkilökohtaisen lisän myöntäminen / Terhi Holländer 5 Teknisen henkilöstön

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi.

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.03.2015 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo jäsen Väisänen Raija jäsen MUUT

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 31.05.2017 klo 18:00-18:16 Paikka Lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 26 Kylpylä SaniFanin puku-, pesu-, ja entisen kuntoutusosaston

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2018 1

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 07.11.2018 klo 09:00-12:27 Paikka Kaupungintalo, Karikukko Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 24 Hallintopalvelut 4 25 Kiinteistö Oy Kalajoen Marin

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/ Yhtymähallitus. Aika klo 08:30-11:23. Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/ Yhtymähallitus. Aika klo 08:30-11:23. Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/2018 1 Yhtymähallitus Aika 23.02.2018 klo 08:30-11:23 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 12 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 12/2018

Päätöspöytäkirja 12/2018 Päätöspöytäkirja 12/2018 Päätöspvm 11.6.2018 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro PORI/1418/10.03.02/2018 Tilayksikön päällikkö Otsikko NOORMARKUN LÄHIPALVELUKESKUS, HAPPIKESKUKSEN HANKINTA

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallis

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 11.4.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle 1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka molemmat. 1 OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN

Lisätiedot

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta Auran kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 08:41-14:43 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanvirasto, valtuustosali 12 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjantarkastajat 14 Kunnan taloudellisen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, Tampere. 25 Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat

TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, Tampere. 25 Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Tampere Pöytäkirja 4/2016 1 (12) Aika 14.12.2016, klo 08:05-09:45 Paikka TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, 33800 Tampere Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot