Liminganlahden alueen kokouspalvelut L U M I J O K I

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Liminganlahden alueen kokouspalvelut L U M I J O K I"

Transkriptio

1 Liminganlahden alueen kokouspalvelut L U M I J O K I

2 Liminganlahden luontokeskus Suomen paras lintuvesi Liminganlahti kutsuu tutustumaan lintujen maailmaan. Liminganlahden luontokeskuksessa voi järjestää kokoukset erinomaisissa kokoustiloissa sekä viettää hauskaa virkistyspäivää. Liminganlahden luontokeskus on laajentunut keväällä 2012 ja saanut kaikkiaan n. 600 lisäneliötä. Uudesta osasta löydät upean, toiminnallisen Lintujen kahdeksan vuodenaikaa - näyttelyn sekä kokoustilan auditorion. Uusien tilojen lisäksi luontokeskuksessa on kahvila-ravintola ja majoitusta. Luontokeskus on avoinna ma-pe klo ja la-su klo Kokoustilat Auditorio Uuteen auditorioon mahtuu kaikkiaan 80 henkilöä. Saatavilla on nykyaikainen esitystekniikka ja äänentoisto: tietokone, videotykki, langattomat ja langalliset mikrofonit, langaton Internet-yhteys (pan oulu). Kokoustila Kokoustilassamme voit pitää tilaisuuden 25 henkilölle. Käytössäsi on tietokone, videotykki, äänentoisto sekä älytaulu, langaton Internet-yhteys (pan oulu).

3 Kokousohjelmaa Multimediaesitys Auditoriossa voi katsoa Elämä Liminganlahdella - multimediaesityksen. Esitys kestää 20 min. ja on maksuton. Esitys on saatavilla suomeksi ja englanniksi sekä ilman puhetta. Näyttelyopastus Opastukset Lintujen kahdeksan vuodenaikaa - näyttelyssä. Näyttely esittelee Liminganlahden runsasta linnustoa ja lintujen elämää myös yleisesti. Näyttelyyn voi tutustua omatoimisesti ilmaiseksi tai varata näyttelyopastuksen. opastus suomi / englanti ryhmäkoko max 25 hlö Saunatilat ja majoitus Luontokeskuksessa on 12-henkilölle saunatilat ja niiden yhteydessä kodikas 12-paikkainen kokoustila. Ravintola-Hotelli Lintunen tarjoaa majoittujille yhteensä 24 vuodepaikkaa. Lintutorni Luontokeskuksen läheisyydestä löytyy yksi Liminganlahden lintutorneista. Lintutornille on luontokeskuksesta matkaa 600 metriä, matka taittuu pitkin leveää pitkospuupolkua, joka soveltuu myös liikuntaesteisille. Luontokeskuksen pihassa on nuotiopaikka makkaran paistoon. Liminganlahden luontokeskus sijaitsee Limingassa, 35 km Oulusta etelään. Oulun lentoasemalta luontokeskukseen on matkaa 30 km. Näyttelyopastus ja tilavaraukset: Metsähallitus/Liminganlahden luontokeskus Rantakurvi Liminka Lisätietoja ja ajankohtaiset asiat:

4 KOKOUSTA JA MAJOITU RAVINTOLA-HOTELLI LINTUSESSA Ravintola-Hotelli Lintunen on toiminut Liminganlahden luontokeskuksessa vuodesta Lintunen tarjoaa korkeatasoisia kahvila-, ravintola-, majoitus- ja kokous- ja juhlapalveluita. Lintusen 170 -paikkainen tilausravintola ja kahvila, 24 vuodepaikkaa sekä nykyaikaiset kokoustilat tarjoavat kävijöille mahdollisuuden järjestää monenlaisia tapahtumia Liminganlahdella. Kahvila ja tilausravintola Ravintola-Hotelli Lintusen kautta voit tilata kokous- ja koulutusruokailut sekä kahvitukset. Sesonkiaikaan ravintolassa on myös lounastarjoilu. 55-paikkainen ravintolasali kasvaa tarvittaessa jopa 170-paikkaiseksi. Kahvila on avoinna päivittäin luontokeskuksen aukioloaikojen mukaan. Ravintolassa on A-oikeudet. Juhlapalvelut Luontokeskus tarjoaa ainutlaatuiset puitteet elämäsi tärkeimmille juhlille häistä nimenantoon, pikkujouluista perhejuhliin. Räätälöimme juhlat toiveidesi mukaan ympäri vuoden, luonnonläheisessä ja tunnelmallisessa Luontokeskuksessa. Kokous & Sauna Hotellin päädyssä on kodikas ja rauhallinen 12-paikkainen kokoustila sekä sen yhteydessä saunatilat 12 henkilölle. Saunatiloista on erillinen uloskäynti terassille. Kokoustarjoilut hoituvat luonnollisesti Lintusen ravintolapalvelujen kautta.

5 KOKOUSTA JA MAJOITU RAVINTOLA-HOTELLI LINTUSESSA Majoitus Ravintola-Hotelli Lintunen tarjoaa majoittujille yhteensä 24 vuodepaikkaa viidessä eri huoneessa. Huoneissa on oma suihku ja WC. Yksi kolmen hengen huone sopii myös liikuntaesteisille. Varustelu Wc + suihku + hiustenkuivain. Vuodelakanat ja kylpypyyhkeet. Langaton Internet-yhteys. Huoneisiin ei saa tuoda lemmikkieläimiä. Ota yhteyttä, niin tarjoamme sinulle valmiin paketin tiloineen ja tarjoiluineen! Puh (0) Kotisivut: Liminganlahden luontokeskus sijaitsee Limingassa, 35 km Oulusta etelään. Oulun lentoasemalta ajat luontokeskukseen puolessa tunnissa. Ravintola-Hotelli Lintunen Rantakurvi Liminka p Ravintola avoinna joka päivä ma-pe klo 10-18, la-su klo Aukioloaikojen ulkopuolella sopimuksen mukaan.

6 Opastettu linturetki Liminganlahdella Asiantuntevan lintuoppaan avulla saat linturetkestä enemmän irti. Liminganlahden lintumaailma on runsas ja se avautuu katsojalle asiantuntevan oppaan avulla upeana luontoelämyksenä. Kevät alkaa Liminganlahdella huhtikuussa useiden tuhansien koreiden lintujen kevätmuutolla ja lahti hiljenee vasta lokakuussa, kun viimeisimpinä tuhannet joutsenet lähtevät paluumuutolle. Kevät, kesä ja syksy antavat lintujen katsojille unohtumattomia kokemuksia, juhlapukuja, soidintansseja, poikasia, saalistavia petolintuja ja suuria muuttoparvia vuodenajasta riippuen! Näkyykö liitelevä merikotka, saalistava muuttohaukka, pöyhkeilevä suokukko tai tyylikäs jouhisorsa? Liminganlahden lintumaailma on runsas ja lintujen kauneus häikäisee. Tunnin perusretken voi hyvin mahduttaa kokous- tai virkistyspäivän piristykseksi. Paikka: Liminganlahden luontokeskus, opas tulee ryhmää vastaan pihalle tai ryhmä tapaa oppaan luontokeskuksen aulassa Ohjelma: Oppaan johdolla kävellään lintutornille pitkospuita pitkin 650m. Oppaalla on kaukoputki, jonka avulla lintuja näkee paremmin. Varustus: Asiakkaalla oma säänmukainen ulkoiluun sopiva vaatetus, omat kiikarit jos sellaiset omistaa Palvelukielet: suomi, englanti Toteutusaika: huhtikuun puoliväli-syyskuun loppu Ohjelman kesto: 1 h Ryhmäkoko: max 25 hlöä/1 opas Lisäksi ryhmä voi halutessaan katsoa Elämää Liminganlahdella multimediaesityksen. Esitys kestää 20 minuuttia ja se kertoo, mitä lintuvesialueella tapahtuu vuoden aikana. Esitys on ilmainen. Varaukset: Finnature Oy Rantakurvi LIMINKA puh Lisätietoja:

7 Bongauskilpailu Liminganlahdella Leikkimielinen bongauskilpailu tiivistää ryhmän yhteishenkeä, kun kilpailuvietti iskee. Asiantuntevien lintuoppaiden avulla linnut tunnistetaan oikein ja oppaat tietävät, mistä puuttuvat lintulajit löydetään. Nyt juostaan Linturetken ei tarvitse aina olla vakava. Tiesitkö mistä voi löytää pajusirkun, millainen ääni on keltavästäräkillä, miten mustapyrstökuiri varoittelee, mikä lintu laulaa Please to meet you? Onneksi on opas, joka nämä asiat näyttää ja kertoo! Eikä sitä tiedä, vaikka lintukärpänen puraisee. Bongauskilpailu sopii hyvin virkistys- tai kokouspäivän ohjelmaksi. Ohjelma: Oppaat kertovat bongauskilpailun säännöt. Porukka jaetaan kahteen ryhmään ja ryhmät keksivät joukkueelleen nimen ja laativat bongausstrategian. Ryhmät kulkevat Virkkulan alueella kävellen ja merkitsevät havaitsemansa lintulajit lajiluetteloon. Oppailla on kaukoputket, joiden avulla lintuja näkee paremmin. Kilpailun purkutilaisuus on jännittävä. Voittajajoukkueella on luonnollisesti eniten havaittuja lintulajeja. Nostokurkia tai punahuulisorsia ei lasketa. Väliin voidaan sovittaa ruokailu, lounas luontokeskuksen ravintolassa tai makkaranpaistoa nuotiolla. Varustus: Asiakkailla oma säänmukainen ulkoiluun sopiva vaatetus, omat kiikarit, jos sellaiset omistaa Palvelukielet: suomi, englanti Toteutusaika: huhtikuun puoliväli-syyskuun loppu Ohjelman kesto: Minimi 1,5 h Ryhmäkoko: minimi 4 hlö, maksimi 50 hlöä / 2 opasta Varaukset: Finnature Oy puh Rantakurvi LIMINKA Lisätietoja:

8 Opastettu melontaretki Liminganlahdella Asiantuntevan melontaoppaan johdolla pääset tutustumaan Liminganlahden lintumaailmaan parhaalla mahdollisella tavalla, kajakilla. Kajakin avulla saat linturetkestä enemmän irti, pääset melomalla lähelle lintuja, ilman että häiritset niitä liikaa. Liminganlahden lintumaailma on runsas ja lintujen kauneus häikäisee. Samalla opit melonnan alkeet. Melontaretken voi hyvin mahduttaa kokouspäivään piristykseksi tai osaksi virkistyspäivää. Paikka: Liminganlahden luontokeskus, ryhmä tapaa oppaan luontokeskuksen aulassa Ohjelma: Opas pitää retken aluksi melonnan alkeiskurssin, jonka jälkeen siirrytään vesille. Vaihtoehtoisia retkikohteita on useita ja pyrimmekin valitsemaan sopivimman retken sekä osallistujien, että sään huomioon ottaen. Alustavat kohteet jokaiselle retkelle on valittu, mutta lopullinen reitti valitaan vasta samana päivänä riippuen em. tekijöistä. Säästä ja reitistä riippuen melontaretki kestää noin 2-3 tuntia. Retken vaativuus: Retki soveltuu hyvin aloittelevalle harrastajalle tai ensikertaiselle. Varustus: asiakkaalla oma säänmukainen ulkoiluun sopiva vaatetus. Melontakalusto sisältyy hintaan. Palvelukielet: suomi, englanti Toteutusaika: kesäkuun alku-lokakuun loppu Ohjelman kesto: 2-3 h Ryhmäkoko: max 12 hlöä Lisäksi ryhmä voi halutessaan katsoa Elämää Liminganlahdella multimediaesityksen. Esitys kestää 20 minuuttia ja se kertoo, mitä lintuvesialueella tapahtuu vuoden aikana. Esitys on ilmainen. Varaukset:

9 Vihiluodon Kalan kokous- ja ohjelmapaketit Vihiluodon Kala on yritys, joka tarjoaa ravintolapalveluiden lisäksi kala-aiheisia ohjelmapalveluja Tupoksessa vain 10 minuutin päässä Oulusta. Tarjolla on kalaisia elämyksiä ja mukavaa yhdessä tekemistä esimerkiksi ulkomaalaisten vieraiden tai yritysryhmien illanviettoon. Vihiluodon Kalan toisen kerroksen tiloissa voi järjestää niin suuria kokouksia kuin pienempiä palavereita tai saunailtoja. Vihiluodon Kalassa panostamme kotimaisuuteen sekä lähiruokaan, joka tulee toiminnassamme ilmi päivittäin erityisesti raaka-aineiden käytössä. Meillä on oiva tilaisuus oppia kalankäsittelyn niksejä sekä kalaruokien valmistusta keittiömestarimme opastuksella. Hän on mm. niittänyt mainetta Helsingin huippuravintoloissa ja voittamalla Lidl:n Grillimaisterikisan Kaikki palvelumme on mahdollista järjestää myös englanniksi, joten myös ulkomaiset vieraat ovat myös tervetulleita. Kala-tasting Vihiluodon Kalan herkuista sisältää: - Vihiluodon herkulliset talon lohet - maankuulut silakat - hauki cheviche - hylmäsavusiikaa - Hailuodon ahventa - kuhaa - muikkuja - yms. Kalat sesongin mukaan Tule maistelemaan Vihiluodon Kalan herkulliset tuotteet tuoreeltaan vaikka kokouksen yhteydessä tai muuten vaan. Tasting min. 5 hlöä, kesto 30min (myös englanniksi)

10 Kala- & Viini-tasting, Vihiluodon kalaherkut viinien kera sisältää: - Vihiluodon herkulliset talon lohet - maankuulut silakat - hauki cheviche - hylmäsavusiikaa - Hailuodon ahventa - kuhaa - muikkuja - yms. Sekä jokaiselle kalalle sopivan viinin Kalat sesongin mukaan Tule maistelemaan Vihiluodon Kalan herkulliset tuotteet tuoreeltaan hyvän viinin kera vaikka kokouksen yhteydessä tai muuten vaan. Tasting min. 5 hlöä, kesto 30min (myös englanniksi) Vihiluodonkalan kalakokkikoulu Opi tekemään hyvää kalaruokaa helposti Vihiluodon Kalan keittiömestarin opastuksella. Saat vinkkejä kalaruokien valmistamiseen sekä mukavia ja maukkaita makuelämyksiä kotimaisista kaloista ja lähellä tuotetuista kotimaisista raaka-aineista. Kokkikoulussa tehdään perinteistä hyvää keittoa kotimaisista kaloista, opitaan valmistamaan arvokalaa sen vaatimalla kunnioituksella sekä suomalaistyylisiä jälkiruokia kotimaisista aineksista lähiruoka ideologiaa kunnioittaen. Tässä on hyvä tilaisuus oppia tekemään parasta kalasta ammattilaisten opastuksella. Kokkikoulun jälkeen pääsette nauttimaan yhdessä valmistamanne menun. Kokkikoulun kesto 2 h ja mahdollista järjestää myös englanniksi. Kalankäsittelynäytös sekä -koulutus on mahdollista yhdistää myös muihin palveluihin. Kalankäsittelynäytös kestää 30min ja se on mahdollista järjestää myös englanniksi. Kalankäsittelykoulutuksessa päästään fileoimaan kalaa ja oppimaan hyvät kalankäsittely taidot taidot, joka jokaisen olisi hyvä osata. Koulutus kestää 60min ja on mahdollista saada myös englanniksi.

11 Kokous & Sauna Vihiluodon Kalan toisen kerroksen tiloissa voi järjestää niin suuria kokouksia kuin pienempiä palavereita tai saunailtoja. Suurempaan kokoustilaan mahtuu 40 henkeä. Käytettävissä on av-tekniikka sekä langaton verkkoyhteys. Voit tilata tarjoilun kokoustilaan tai käyttää alakerran ravintolan tiloja. Pienempi kokoustila (max. 10 hengelle) on oivallinen paikka tiimipalavereille ja muille pienemmille tilaisuuksille. Samassa yhteydessä ovat myös 10 hengen saunatilat. Suurempia juhlia, kuten häitä ja merkkipäiviä, voi viettää alakerran 100 hengen ravintolatilassa. Ravintolaa voi vuokrata yksityistilaisuuksiin aukioloaikojen ulkopuolelta.

12 Kokonaisuudet Kokkikoulu max. 15 hlö, kesto 2h Kokoustilat ja kokkikoulu max. 15 hlöä, kesto 2h Sauna ja kokkikoulu max. 15 hlöä, kesto 2h Kokoustila, sauna ja kokkikoulu Kokopäiväpaketti max. 15 hlöä, kesto 2h Kalankäsittelynäytös tuotannontiloissa max. 15 hlöä, kesto 30min Kalankäsittelykoulutus tuotannontiloissa max. 15 hlöä, kesto 1h Suurempaan kokoustilaan mahtuu n. 40 hlöä ja pienempään, jossa on sauna, mahtuu hlöä. Lisätiedot ja varaukset: Vihiluodon Kala Oy, Rytiniementie 4, Tupos p (0) p (0) / Seppo Helanen info(a)vihiluodonkala.fi seppo.helanen(a)vihiluodonkala.fi

13 MAIDON SEPAROINTINÄYTÖS Pohjoispohjalaisessa maalaiskartanossa Pitojen Helmessä on mahdollisuus päästä kokeilemaan maidon separointia entisaikojen tyyliin. Separointi tarkoittaa tuoreen ja lämpimän tilamaidon halkaisua, eli kerman ja maidon erottelemista. Meijereiden tulon myötä käsiseparaattorit jäivät turhiksi, mutta eläkepäiviään viettävä Milka jaksaa vielä pyöriä tilan Separaattorikeskuksessa. Milkaa pyörittämällä voivat nykyajan aikuiset ja lapset saada kosketuksen aikaan, jolloin meijereitä ei vielä ollut. Käsiseparoinnissa syntyvä rasvaton maito valuu ulos separaattorin toisesta torvesta ja toisesta tulee sitten monenlaisiin herkkuihin sopiva kerma. Kesto Ryhmän koko Kielet Etäisyys noin 1 tunti henkilöä suomi, englanti Oulusta 20 min 4-tietä etelään, lentokentältä 25 min Ota yhteyttä: Anne Kiljo-Pietilä puh Pitojen Helmi Anne Kiljo-Pietilä puh , Ketunmaantie 1 Kotisivut: Ala-Temmes Facebook:

14 PITOJEN HELMI / HELMEN PIRTTI - TILOJEN KUVAUKSET Helmen Pirtti Katariinan Sali Separaattorikeskus Vanha Kotimuseo Saunatilat Takkatupa Kokousvarustelu Ateriapalvelut Lisäpalvelut Sijainti Vanha idyllinen pirtti, joka tarjoaa viihtyisän kokoontumispaikan hengen ryhmille. Avara ja valoisa hirsirakenteinen tilaa jopa 100 hengen ryhmille. Vanhasta navetasta kunnostettu karhakampi hirsi/puurakenteinen yhtenäinen tila. Tilaa 120 hengelle. Maidon separointinäytös tilattavissa. Tilan tutustumiskohde, 1700-luvulta peräisin oleva savupirtti, johon järjestetään opastettuja kierroksia. Tila on ollut saman suvun omistuksessa jo seitsemän sukupolven ajan. 2kpl 10 hengen puulämmitteistä saunaa, pukutilat ja pesutilat sekä ulkona lämmitettävä kylpysaavi. Tilaa 40 hengelle, koulutuksissa sopiva noin 20 hengelle. 2 langatonta mikkiä, puhemikki, videotykki, valkokangas, fläppitaulu sekä äänentoisto. Piirtoheittimet, dataprojektori, kannettava tietokone, diaprojektori, cd-soitin, videot, fläppitaulu ja kopiointipalvelu. Kahvitukset ja ruokailut tilauksesta yksilöllisesti jopa 240 hengen ryhmille. A-oikeudet. Karaoke, pingispöytä, tikanheittopaikat, petanque- ja mölkkypelit Ulkoaktiviteetit, suuri tontti Laajat parkkitilat, sähköpistokkeet pakkasen varalle Yhteistyö eri ohjelmapalveluyrittäjien kanssa, esim. nauruterapia ja tiimiradat Talon erikoisuus: Laulava Emäntä Oulun kaupungista 20 min 4-tietä etelään, lentokentältä 25 min. Kuvagalleria tiloista löytyy Pitojen Helmen kotisivuilta. Ota yhteyttä: Anne Kiljo-Pietilä puh Pitojen Helmi puh , Ketunmaantie 1 Kotisivut: Ala-Temmes Facebook:

15 ELÄMYSRETKI METSÄLAAVULLE Pohjoispohjalainen maalaiskartano Pitojen Helmi järjestää talvisin opastetun retken aarniometsätyyppiseen laavukohteeseen kahden kilometrin päähän Helmen Pirtiltä. Retkeen sisältyy kuljetus traktorin peräkärryllä laavulle ja takaisin, makkaran tai muurinpohjalettujen paistoa sekä kahvit metsän keskellä. Laavulla on katos ja tulisija. Kesto Ryhmän koko Kielet Ruoka Palvelu tilattavissa Etäisyys 2-3 tuntia henkilöä, suuret ryhmät kahdessa osassa Suomi, englanti Makkarat ja mausteet, mehu tai vaihtoehtoisesti muurinpohjaletut ja talon mansikkahilloa Kahvi, tee, kaakao lokakuusta huhtikuulle säävarauksella (kovalla vesi- tai räntäsateella sekä yli -25 pakkasella emme järjestä retkeä) Oulusta 20 min 4-tietä etelään, lentokentältä 25 min Ota yhteyttä: Anne Kiljo-Pietilä puh Pitojen Helmi Anne Kiljo-Pietilä puh , Ketunmaantie 1 Kotisivut: Ala-Temmes Facebook:

16 SUOMALAINEN SAUNAILTA Pohjoispohjalaisessa maalaiskartanossa Pitojen Helmessä on mahdollisuus järjestää perinteinen suomalainen saunailta maaseudun rauhassa vajaan puolen tunnin päästä Oulusta. Sauna on Suomessa vanha puhdistumis- ja rentoutumispaikka, joka on ennen vanhaan toiminut jopa synnytyspaikkana. Saunalla on erityisen tärkeä rooli myös sosiaalisessa merkityksessä. Suomalainen saunailta aloitetaan tervetulosanoilla ja lyhyellä kuvauksella talon historiasta. Puulämmitteiset, lempeälöylyiset saunat ja lämmitetty kylpysaavi ulkona odottavat kylpijöitä. Lopuksi maistuva iltapala viihtyisässä saunakamarissa kruunaa illan. Saunatiloilla on myös mahdollisuus heittää tikkaa ja pelata erilaisia seurapelejä! Kesto Ryhmän koko Etäisyys Kielet Tilat Iltapala 2-3 tuntia henkilöä Oulusta 20 minuuttia 4-tietä etelään, lentokentältä 25 min Suomi, englanti Saunarakennuksessa kaksi puulämmitteistä 10 hengen saunaa. Saunakamari soveltuu myös kokouskäyttöön pienille ryhmille. Ryyni- ja tavallisia makkaroita, oman keittiön perunasalaattia, vihreää salaattia ja talon vihreää salaattia, ohrarieskaa ja ruisleipää, voita ja kevytlevitettä. Ruokajuomana kotikalja, maito, vesi, mehu sekä kivennäisvesi. Jälkiruokana kahvia ja haudutettua teetä sekä talon metsämarjapiirakkaa ja vaniljakastiketta. Pyynnöstä voimme tehdä lisäksi opastetun kierroksen kotimuseossamme, talon vanhimmassa rakennuksessa, joka on alkuperältään savupirtti 1700-luvulta. Ota yhteyttä: Anne Kiljo-Pietilä puh Pitojen Helmi Anne Kiljo-Pietilä puh , Ketunmaantie 1 Kotisivut: Ala-Temmes Facebook:

17 KOTIMUSEOKIERROS Pohjoispohjalaisessa maalaiskartanossa Pitojen Helmessä on mahdollisuus osallistua opastetulle museokierrokselle kartanon vanhimpaan asuinrakennukseen, 1700-luvulla rakennettuun entiseen savupirttiin. Museoesineistö on talon vanhaa käyttötavaraa. Talossa on toiminut kestikievari ja tilalla pieni sekatavarakauppa. Tila on ollut saman suvun omistuksessa jo seitsemän sukupolven ajan. Museokierros sisältää tervetulotoivotuksen, lyhyen kuvauksen talon historiasta, tarinoita ja arvuuttelua vanhoista esineistä sekä niiden käyttötarkoituksesta. Kesto Ryhmän koko Kielet Etäisyys Oulusta n. 1 tunti henkilöä suomi, englanti 20 minuuttia 4-tietä etelään Ota yhteyttä: Anne Kiljo-Pietilä puh Pitojen Helmi Anne Kiljo-Pietilä puh , Ketunmaantie 1 Kotisivut: Ala-Temmes Facebook:

18 SAVIHETKI Tule tutustumaan saven ihmeelliseen maailmaan TiinaMari Keramiikkapajalle! Osallistujat saavat esittelyn yrityksen savitöistä, ideoista ja saven valmistuksesta. Savihetki -kurssilla valmistetaan etukäteen sovittava pieni esine kuten lintu, enkeli tai ruukku. Osallistujilla ei tarvitse olla kokemusta entuudestaan vaan kurssi sopii kaikille. Tuotteet poltetaan keramiikkapajan puolesta ja ne voidaan noutaa valmiina pajalta tai lähettää postitse, jolloin hintaan lisätään postimaksut tuotteiden painon mukaan. Kesto Ryhmän koko Tarjoilu Kielet Etäisyys Oulusta n. 2 tuntia max 8 henkilöä Kahvi ja leivonnainen suomi, englanti 20 minuuttia 4-tietä etelään Ota yhteyttä: p TiinaMari Keramiikkapaja Tiina Pietilä puh , Vehkamaantie 3 Kotisivut: Liminka Facebook: TiinaMari Keramiikkapaja

19 Helena Tornberg luovuus ja vuorovaikutusala JÄÄNI LAULAA MINULLE TUNNEPITOINEN OHJELMATUOKIO Hiljaisuutta, avaruutta, mystiikkaa, valoa, väriä, tilaa ajatuksille. Mieli tyhjenee turhasta. Kuvaliike-runo-esityksellä syvennetään suomalaisen luonnon tarjoamia luontoaistimuksia. Aikaa on myös tuntojen jakamiselle. Kesto: n. 40 min Ryhmän koko: henkilöä Paikka: Liminganlahti, auditorio (Oulusta n.25 min) Matkat ja ruokailu järjestettävä erikseen (www.liminganlahti.fi) Kouluttajataustaa: Helenalla on pitkä kokemus sekä kouluttajana että erilaisissa työohjaustehtävissä. Erityisvahvuutena tunneviestintä ja luovuus. Kielet: suomi, ruotsi ja englanti puh: Pappilantie 6, Liminka

20 Helena Tornberg luovuus ja vuorovaikutusala JÄÄRENTOUTUS - HEMMOTTELUHETKI SAUNASSA Stressinpurkua ja rentoutusta - jäätä, lunta, kylmä/kuuma-vuorovaikutusta ja saunan lämpöä hyödyntäen. Lempeästi ohjattu rentoutusharjoitus, jossa jäät sulavat, keho ja mieli virkistyy. Lopuksi ryhmä voi jatkaa yhdessäoloa saunomisen merkeissä. Ryhmän koko: n Matkat ja ruokailu järjestettävä erikseen (Oulusta n. 25 min) Kielet: suomi, ruotsi ja englanti. Kouluttajataustaa: Helenalla on pitkä kokemus sekä kouluttajana että erilaisissa työohjaustehtävissä. Erityisvahvuutena tunneviestintä ja luovuus. Ohjaaja on luovuusterapeutti ja terveydenhuollon opettaja. Kielet: suomi, ruotsi ja englanti puh: Pappilantie 6, Liminka

21 Helena Tornberg luovuus ja vuorovaikutusala KULTTUURILATAUSTA ILMASSA- KYSYNTÄÄ TUNNETAIDOILLE Tavoitteena herättää ja vahvistaa osallistujien kulttuuritietoisuutta, rohkaista kulttuurien välisen myönteisen energian vapauttamiseen ja luovaan kohtaamiseen Kesto: n.2 tuntia Ryhmän koko: henkilöä Paikka: Liminganlahden kansainvälinen luontokeskus Kieli: suomi, ruotsi, englanti Esityksen sisältöjä: Päivitä itseäsi (asennetsekkaus, myönteisten odotusten voima, arjen suvaitsevaisuus) Oma kulttuuritausta mielihyvän lähteenä Aito kohtaaminen itsetunnon ja elämän tunnon lähteenä Ristiriidat, aistivalppaus ja tunteet voimavarana Luovuusenergiaa kulttuuritörmäyksistä kulttuurivuorovaikutus ja uutta luova yhteisöllisyys Kouluttajataustaa: Helenalla on pitkä kokemus sekä kouluttajana että erilaisissa työohjaustehtävissä Erityisvahvuutena tunneviestintä ja luovuus. Kielet: suomi, ruotsi ja englanti fi puh: Pappilantie Liminka

22 Helena Tornberg luovuus ja vuorovaikutusala Minusta sinuun ja sinusta minuun Maapallo ei olekaan pyöreä Se on ruohon, kiven, linnunpojan tai virtaavan veden muotoinen Helena Tornberg LUONTOVOIMAA JA LINTUFILOSOFIAA Vuorovaikutusta, alustusta ja luovuusharjoituksia luontovuorovaikutusta hyödyntäen. Luonto opettaa yhteisötaitoja, rohkeutta ja johtajuutta. Kesto: 3-4 tuntia Ryhmän koko: 7-30 henkilöä Kouluttajataustaa: Helenalla on pitkä kokemus sekä kouluttajana että erilaisissa työohjaustehtävissä Erityisvahvuutena tunneviestintä ja luovuus. Kielet: suomi, ruotsi ja englanti puh: Pappilantie 6, Liminka

23 Helena Tornberg luovuus ja vuorovaikutusala UUSIA EVÄITÄ YHTEISTYÖHÖN virkistävää työyhteisövuorovaikutusta Liminganlahdella Kesto: n. 2 tuntia Esityksen sisältöjä: Itse- ja toisen tuntemus ilon ja työtyytyväisyyden lähteenä - muutosten, paineiden ja kiireen keskellä Mistä potkua arkeen ja yhteistyöhön? (motivointi- ja virittämiskeinot, ihmisten erilaisuus, tunnevoiman vapauttaminen ) Jaksamista vahvistavat palautemekanismit, eteenpäin vievä draama ja terve rajaaminen Asiakas- ja tavoitekeskeisyys tiimin hyvinvointityökaluina Luottamusta, lupauksia ja leppoisuutta Tsemppienergiaa ja muuta bonus -hyvää Lyhyiden alustusten rinnalla avointa ohjattua porinakeskustelua ja luovuusharjoituksia. Koulutuksessa käytetään mielellään työnohjauksellista otetta. Kouluttajataustaa: Helenalla on pitkä kokemus sekä kouluttajana että erilaisissa työohjaustehtävissä Erityisvahvuutena tunneviestintä ja luovuus. Kielet: suomi, ruotsi ja englanti fi puh: Pappilantie Liminka

24 Paikka on teidän Yllätä liiketuttavasi, ystäväsi, sukusi! Tuo heidät vanhaan maalaistaloon Lumijoelle, vain puolen tunnin päähän Oulusta. Tai me noudamme teidät hemmotteluhetkeen, maaseudun pirtin rauhaan. Vain te ja me täyttämässä toiveitanne. Tarjoa elämys, jonka maku muistetaan aina. Sillä mikä olisi kiehtovampaa ja suussa sulavampaa kuin alkuruokana tarjottavat valkosipulintuoksuiset etanat voilla ja homejuustolla gratinoituina. Tilan Helix Aspersa- etanakanta on lähtöisin Ranskasta. Vieraat nauttivat aina tilalla tarhattuja yksilöitä, joita ruokitaan puhtaalla, kotimaisella vilja-yrttiseoksella. Pääruokavaihtoehtoja on useita ja tilalla tarjottavat viinit ovat huolella valittuja. Lumian Ky Urheilutalontie Lumijoki Puhelin: (08) GSM:

25 JAHTITORVI FASAANISAFARIT Jahtitorvi kutsuu fasaaninmetsästykseen Lumijoelle! Hyvä jahtiporukka ja eksoottinen saalis, safari-isäntien palvelut ja koulutetut kanakoirat. Ympärillä syksyn ruska tai talven valkoiset hanget. Retki on kokemus kokeneellekin eränkävijälle sekä elämys liiketuttavalle. Suunnittelemme retken Teille juuri sellaisena kuin haluatte. Aseellisena jahtiin osallistuvien aseenkanto- ja metsästyslupien tulee olla kunnossa. Metsästyskausi kestää syyskuun alusta helmikuun loppuun. Tilalla on mahdollisuus myös maalaishenkiseen ruokailuun ja saunomiseen. Kesto Ryhmän koko Sijainti n. 4 tuntia aseellisena 4-6 henkilöä, metsästyksen seuraajia ei rajoitettu Oulusta, Raahesta ja lentokentältä reilut 30 minuuttia Vastaa kutsuun, ota yhteyttä, koe elämys maalla ja vietä päivä seurassamme. Jahtitorvi fasaanisafarit Kerttu ja Jukka Ylilauri Kerttu Jukka Kankaanpääntie FIN LUMIJOKI kotisivut:

26 JAHTITORVI KOKOUS & SAUNA Jahtitorvi kutsuu kokoustamaan Lumijoelle! Ylilaurin tilan kulttuurihistoriallinen 1700-luvun pihapiiri ja kotoinen hirsiseinäinen pirtti tarjoavat idearikkaat puitteet antoisille kokouspäiville. Loihdimme maittavat tarjoilut maalaishenkeen lähialueen raaka-aineista tai riistasta toiveenne mukaan. Käytössänne on iso pirtti sekä kaksi erillistä huonetta. Sopimuksesta toimitamme paikalle myös piirtoheittimen, valkokankaan ja fläppitaulun. Savu- ja pihasaunojen palvelut täydentävät kokouspäivän tunnelman. Savusauna tarjoaa leppeät löylyt isommallekin porukalle ja halutessasi lämmitämme myös perinteisen puulämmitteisen pihasaunamme. Sijainti Oulusta, Raahesta ja lentokentältä reilut 30 minuuttia Vastaa kutsuun, ota yhteyttä, koe elämys maalla ja vietä päivä seurassamme. Jahtitorvi fasaanisafarit Kerttu ja Jukka Ylilauri Kerttu Jukka Kankaanpääntie FIN LUMIJOKI Kotisivut:

Kokous & Ohjelma! Kokouspaikat, järjestelyt ja ohjelmat. Porvoo, Loviisa, Sipoo. Suosituimmat kokouspaikat ja ohjelmatuottajat. www.porvootours.

Kokous & Ohjelma! Kokouspaikat, järjestelyt ja ohjelmat. Porvoo, Loviisa, Sipoo. Suosituimmat kokouspaikat ja ohjelmatuottajat. www.porvootours. Kokous & Ohjelma! Kokouspaikat, järjestelyt ja ohjelmat 20 14 Porvoo, Loviisa, Sipoo Suosituimmat kokouspaikat ja ohjelmatuottajat. www.porvootours.fi Porvoo Toursin kumppanit Nybergs Varpet 4 Sannäsin

Lisätiedot

KOKOUSPAIKAT MAJOITUS ELÄMYKSET NÄHTÄVYYDET RAVINTOLAT

KOKOUSPAIKAT MAJOITUS ELÄMYKSET NÄHTÄVYYDET RAVINTOLAT Kokouspaikat ja ohjelmatuottajat 2015 KOKOUSPAIKAT MAJOITUS ELÄMYKSET NÄHTÄVYYDET RAVINTOLAT Porvoon, Loviisan ja Sipoon alueella. All Inclusive for Groups www.porvootours.fi Kokenut järjestäjä hallitsee

Lisätiedot

OIKEA PAIKKA KOKOUKSILLE JA ELÄMYKSILLE KOUVOLAN SEUTU

OIKEA PAIKKA KOKOUKSILLE JA ELÄMYKSILLE KOUVOLAN SEUTU OIKEA PAIKKA KOKOUKSILLE JA ELÄMYKSILLE KOUVOLAN SEUTU TERVETULOA KOUVOLAN SEUDULLE TEKEMÄÄN HYVIÄ PÄÄTÖKSIÄ! Lahti Kouvola Lappeenranta Iitti Kouvolan seudulla on mahdollisuus kokea yhteisiä elämyksiä

Lisätiedot

KOKOUSPALVELUT 2014. Merikokous myötätuulessa

KOKOUSPALVELUT 2014. Merikokous myötätuulessa OTA TALTEEN! KOKOUSPALVELUT 2014 2 Viihdettä, saaristoa ja työhyvinvointia 4 Yrittäjän kokouspalvelut Merikokous myötätuulessa On aika siirtää katseet arkeen ja työhön; juuri nyt tarvitaan tuoreita ideoita,

Lisätiedot

Karhuseudun Juhla- ja kokoustilat

Karhuseudun Juhla- ja kokoustilat Juhlat, kokous, saunailta, illanvietto... Karhuseudun Juhla- ja kokoustilat Harjavalta Kokemäki Luvia Nakkila Pori Ulvila Harkitsetpa juhlia, kokousta tai vaikka saunailtaa, tämä esite tarjoaa kattavan

Lisätiedot

MATKAILULEHTI. Tuusulanjärven Matkailuyhdistyksen lehti 1/2010

MATKAILULEHTI. Tuusulanjärven Matkailuyhdistyksen lehti 1/2010 Tuusulanjärven MATKAILULEHTI Tuusulanjärven Matkailuyhdistyksen lehti 1/2010 Kulttuurin kulta-aika jatkuu Tuusulan rantatiellä Tuusulanjärven matkailualue Sisältö Ainola Tuusulanjärven kamarimusiikki Jean

Lisätiedot

Wild Taigan kesä 2012

Wild Taigan kesä 2012 Wild Taigan kesä 2012 Idän Taiga matkailuyhdistyksen julkaisu 1/2012 Kuva: Staffan Widstrand www.wildtaiga.fi www.facebook.com/wildtaiga Kuva: Lassi Rautiainen Pääkirjoitus Wild Taiga - Kuhmo ja Suomussalmi

Lisätiedot

LOHJA. Lomapäivä Lohjalla MATKAILU & LOMAOPAS. Historia & kulttuuri - Luonto & aktiviteetit - Tapahtumat - Majoitus - Ravintolat - Ostokset

LOHJA. Lomapäivä Lohjalla MATKAILU & LOMAOPAS. Historia & kulttuuri - Luonto & aktiviteetit - Tapahtumat - Majoitus - Ravintolat - Ostokset www.visitlohja.fi LOHJA Lomapäivä Lohjalla MATKAILU & LOMAOPAS 1 Historia & kulttuuri - Luonto & aktiviteetit - Tapahtumat - Majoitus - Ravintolat - Ostokset Sisältö 1. TERVETULOA LOHJALLE! Lohjanjärvi

Lisätiedot

Jokainen niistä kannattaa käyttää.

Jokainen niistä kannattaa käyttää. Jokainen niistä kannattaa käyttää. 2012 KOKOUSPALVELUMME Hallitsemme kokonaisuuksia laadukkaasti ja suhtaudumme haasteisiin intohimoisesti. Meiltä saat juhlan luoksesi tai tarjoamme tilaisuutenne näyttämöksi

Lisätiedot

KOKEMÄENJOKILAAKSON MATKAILUOPAS

KOKEMÄENJOKILAAKSON MATKAILUOPAS Kokemäenjokilaakson matkailuopas Harjavalta Huittinen Kokemäki Nakkila KOKEMÄENJOKILAAKSON MATKAILUOPAS 1 3 Harjavallan kaupunki Keskusta-alueen kartta. 4 Harjavalta Museot. Maisemat. 5 Harjavalta Aktiviteetteja.

Lisätiedot

ilmainen KaUPUnKiOPaS v i s i t p o r v o o. f i

ilmainen KaUPUnKiOPaS v i s i t p o r v o o. f i Porvoo ilmainen KAUPUNKIOPAS I 2014 visitporvoo.fi Sisältö Ruotsi Tervetuloa Porvooseen Nähtävyydet porvoossa Saaristo Ravintolat ja kahvilat 6-10 12-13 14-20 sivu sivu sivu Suomi Venäjä Tukholma Itämeri

Lisätiedot

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti yritystapahtumat vahvistaa kokousantia ja yhteishenkeä s. 8-11

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti yritystapahtumat vahvistaa kokousantia ja yhteishenkeä s. 8-11 ILMOITUSLIITE tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ILMOITUSLIITE Marraskuu 2008 Kokoukset ja yritystapahtumat vahvistaa kokousantia ja yhteishenkeä s. 8-11 kokouspaikalla on merkitystä Videoneuvottelu

Lisätiedot

5ASKELTA ONNISTUNEESEEN TAPAHTUMAAN

5ASKELTA ONNISTUNEESEEN TAPAHTUMAAN ILMOITUSLIITE TÄMÄ ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA ERIKOISJULKAISU ILMOITUSLIITE Etäneuvottelu Säästöä ja teknistä laatua tapaamisiin Kongressi Pienenkin organisaation ulottuvilla Ylitä odotukset Järjestä ikimuistoinen

Lisätiedot

Kyllä järjestyy! Suomen suurin kartanohotelliketju. www.nexthotels.fi. Virkistävä poikkeus!

Kyllä järjestyy! Suomen suurin kartanohotelliketju. www.nexthotels.fi. Virkistävä poikkeus! Kyllä järjestyy! Suomen suurin kartanohotelliketju. Virkistävä poikkeus! Satulinnan huvilat Satulinna Hirvensalmi Karhulan Hovi Kotka Bodomin Kartano Espoo Hirvihaaran Kartano Mäntsälä Patruunantalo Pyhtää

Lisätiedot

Osoitteenmuutokset: matkailu@matkailulehti.fi taipuh.050-5711303

Osoitteenmuutokset: matkailu@matkailulehti.fi taipuh.050-5711303 Suomen Matkailijayhdistyksen jäsenlehti 2 201 3 7 Sillan Saariston Saaristomelonta 6.7.201 3 Lue lisää s. 1 0-11 2 Kotimaan matkailu piti hyvin pintansa viime vuonna. Kotimaisten matkailijoiden yöpymisten

Lisätiedot

NEWS. Syksy. Syyslomalla liikutaan sisällä ja ulkona. Tahko valmistautuu jo talveen Mukana syksyn tapahtumakalenteri

NEWS. Syksy. Syyslomalla liikutaan sisällä ja ulkona. Tahko valmistautuu jo talveen Mukana syksyn tapahtumakalenteri Syksy NEWS 2009 Syyslomalla liikutaan sisällä ja ulkona Tahko valmistautuu jo talveen Mukana syksyn tapahtumakalenteri 2.com TahkoNews - syksy 2009 Pääkirjoitus Tahko-Chalet Oy:n kuulumisia Tahko-Chalet

Lisätiedot

Kokous linnassa. Vanajanlinnassa kokous on aina kokemus. Kokousmatkailun Häme. TERVAKOSKEN TERVANIEMI Hyvän mielen paikka

Kokous linnassa. Vanajanlinnassa kokous on aina kokemus. Kokousmatkailun Häme. TERVAKOSKEN TERVANIEMI Hyvän mielen paikka Kokous linnassa Vanajanlinna Vuoden 2005 kokoushotelliksi valittua Vanajanlinnaa kiitetään hyvästä ja asiakkaan tarpeet huomioivasta palvelusta sekä monipuolisista ja moderneista koulutustilaratkaisuista,

Lisätiedot

ajatuksia kokousjärjestelijöiden ja ruokapalveluiden tarjoajien käyttöön Suomen EU-puheenjohtajakaudella

ajatuksia kokousjärjestelijöiden ja ruokapalveluiden tarjoajien käyttöön Suomen EU-puheenjohtajakaudella ajatuksia kokousjärjestelijöiden ja ruokapalveluiden tarjoajien käyttöön Suomen EU-puheenjohtajakaudella Kansallisen ruokakulttuurin tunteminen on oleellinen osa yleissivistystä. Kaikkien meidän suomalaisten

Lisätiedot

UKKOHALLA HYRYNSALMI SUOMUSSALMI HOSSA WAKEBOARD KIANNON KUOHUT HEIKKI KOVALAISEN. Lomakotimessut PALKITTU RETKEILYKOHDE LOMAVINKIT OLYMPIALAJIKSI

UKKOHALLA HYRYNSALMI SUOMUSSALMI HOSSA WAKEBOARD KIANNON KUOHUT HEIKKI KOVALAISEN. Lomakotimessut PALKITTU RETKEILYKOHDE LOMAVINKIT OLYMPIALAJIKSI KESÄ 2013 YLÄ-KAINUUN matkailualueen julkaisu SUOMUSSALMI SUOPOTKUPALLO KIANNON KUOHUT RAATTEENTIE WAKEBOARD HILJAINEN KANSA HYRYNSALMI UKKOHALLA s. 14 HOSSA PALKITTU RETKEILYKOHDE s. 6 s. 11 KIANNON KUOHUT

Lisätiedot

Sisältö. Lomalla Lohjalla. Rannalla LUONTO. Kulttuuri 4 Museot 4 Kartanot 6 Kirkot 7 Tapahtumat 10. Liikunta 12

Sisältö. Lomalla Lohjalla. Rannalla LUONTO. Kulttuuri 4 Museot 4 Kartanot 6 Kirkot 7 Tapahtumat 10. Liikunta 12 2013 LUONTO Sisältö Kulttuuri 4 Museot 4 Kartanot 6 Kirkot 7 Tapahtumat 10 Liikunta 12 Kartat 16 Lohjan kartta 16 Seutukartta 18 Rannalla Ihanat vaaleat pilvet liukuvat taivaalla. Hiljaa ja lumoavasti

Lisätiedot

Barista. Tårgetin terassilla nautitaan kahvia! s. 8 EXTRA. Office. Onnenhetkiä toimistoon s. 12. Luomukahvi piristää Tampereella s.

Barista. Tårgetin terassilla nautitaan kahvia! s. 8 EXTRA. Office. Onnenhetkiä toimistoon s. 12. Luomukahvi piristää Tampereella s. Barista Office EXTRA KAHVIN AMMATTILAISILLE 2 2015 Tårgetin terassilla nautitaan kahvia! s. 8 Luomukahvi piristää Tampereella s. 3 Onnenhetkiä toimistoon s. 12 Pääkirjoitus Sisällys 6 Kilpailut uudistuvat:

Lisätiedot

KOKOUS- & KANNUSTEMATKAT

KOKOUS- & KANNUSTEMATKAT TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI Lokakuu 2007 KOKOUS- & KANNUSTEMATKAT Seuraava Teemanumero SUUN TERVEYS 27.10. Onnistunut kannustematka sisältää ikimuistoista ohjelmaa Sivu 8 ONNISTUNUT

Lisätiedot

Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti

Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti Retkeilyä vuodesta 1972 2/2005 Tunturikerho Kavtsi Jäsenmäärä 2005 580 jäsentä Kuluvan vuoden 2005 jäsenmaksut ovat: Ensimmäinen perheenjäsen 28 euroa Perhejäsenmaksu 45

Lisätiedot

ilmoitusliite tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ilmoitusliite kokoukset ja energinen ilmapiiri vauhdittaa onnistumista

ilmoitusliite tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ilmoitusliite kokoukset ja energinen ilmapiiri vauhdittaa onnistumista 4vinkkiä ilmoitusliite tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ilmoitusliite Liikematkat Toimiva kumppanuus luo turvallisuutta Kokousvalmistelut Huolellisella suunnittelulla tulokseen kokoukset

Lisätiedot

YHTEISJULKAISU: Liiga Suomen Jääkiekkoliitto Pelaa jääkiekkoa ja nauti. www.fini.fi www.liiga.fi www.finhockey.fi www.leijonat.fi JA TURNAUKSET 2015

YHTEISJULKAISU: Liiga Suomen Jääkiekkoliitto Pelaa jääkiekkoa ja nauti. www.fini.fi www.liiga.fi www.finhockey.fi www.leijonat.fi JA TURNAUKSET 2015 YHTEISJULKAISU: Liiga Suomen Jääkiekkoliitto Pelaa jääkiekkoa ja nauti KIEKKOLEIRIT www.fini.fi www.liiga.fi www.finhockey.fi www.leijonat.fi JA TURNAUKSET 2015 Kaikki ennakkotieto Sporttiripareista, Kiekkoleireistä

Lisätiedot

Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10

Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10 Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10 2 YRITYSMAAILMA Gustavelund kutsuu Tuusulanjärven rannalle Onnistuneita kokouksia - unohtumattomia elämyksiä Kokoushotelli Gustavelund sijaitsee upealla paikalla Tuusulanjärven

Lisätiedot

uuden talouden kivijalka

uuden talouden kivijalka Juveneksen kattaus sinulle 2013 PALVELUT uuden talouden kivijalka RAVINTOLA SAARNI on Ratinankaaren sydän NASTA VIEHÄTTÄÄ ASIAKASTA LOUNAALLA: LEENA VUORELA OSAAMINEN: KOKEMUSTA, KOULUTUSTA, KUMPPANUUTTA

Lisätiedot

MARKKINOINTI SÄHKÖISTYY PYSYTKÖ MUKANA? HUONOSTI TUNNETUT VENÄJÄN MARKKINAT. matkailu. silmä. MEKin asiakaslehti 2 2011

MARKKINOINTI SÄHKÖISTYY PYSYTKÖ MUKANA? HUONOSTI TUNNETUT VENÄJÄN MARKKINAT. matkailu. silmä. MEKin asiakaslehti 2 2011 HUONOSTI TUNNETUT VENÄJÄN MARKKINAT MARKKINOINTI SÄHKÖISTYY PYSYTKÖ MUKANA? matkailu MEKin asiakaslehti 2 2011 silmä Lähiruoka MAISTUU MATKAILIJOILLE matkailu silmä Sisältö 12 LÄHI- JA LUOMURUOKA ovat

Lisätiedot

Aivan kuten käsissänne olevan lehden kansikuvan iloinen Kesähirnahdus viestittää, NAUTITAAN KESÄSTÄ JA KUKKASISTA!

Aivan kuten käsissänne olevan lehden kansikuvan iloinen Kesähirnahdus viestittää, NAUTITAAN KESÄSTÄ JA KUKKASISTA! Kesä 2014 1 Kesätervehdys! Edellisen kesäypäjäläisen ilmestymisestä onkin jo ehtinyt kulua puoli vuosikymmentä, jonka aikana suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa ovat koetelleet suuret muutokset. Julkinen

Lisätiedot