Pitkälahti-petosen asukasyhdistys ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pitkälahti-petosen asukasyhdistys ry"

Transkriptio

1 Pitkälahti-petosen asukasyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS 2014

2 2 1. Yleistä Yhdistyksen sääntöjen mukaisena tarkoituksena on aktivoida kotipaikkansa asukkaita toimimaan viihtyisän asumisen, monipuolisten palvelujen sekä terveellisen ympäristön puolesta ja edistää alueellista asukastoimintaa. Asukastoiminnan tavoitteena on alueen asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen sekä alueellisen asukaslähtöisen yhteistyön kehittäminen julkisen, yksityisen sekä järjestösektorin toimijoiden kanssa. Yhdistys toimii Petosen vapaa-ajan tiloissa yhtenä päivittäistä toimintaa järjestävistä yhteisöistä. Muita toimijoita ovat Pinarin nuorisotyö, Setlementti Puijolan asukastupa sekä Kuopion kaupungin iltapäiväkerho, avoin päiväkotitoiminta sekä lukuisat muut liikunta- ja harrastusjärjestöt, joilla on toimintaa tiloissa. 2. Hallinto Yhdistyksen toimintaa johti hallitus, jonka puheenjohtajana toimi Pasi Louhelainen, varapuheenjohtajana Anne Ruotsalainen, sihteerinä Kalle Lillinen, varsinaisina jäseninä Pekka Hämäläinen, Pekka Puurunen, Markku Vottonen ja varajäseninä Martti Miettinen ja Tarja Turunen. Miettinen ja Turunen erosivat tehtävistään kesken kauden. Yhdistyksen taloudenhoitajana toimi Riitta Katajamäki. Hallitus kokoontui vuoden aikana 13 kertaa: 7.1. (järjestäytymiskokous + ensimmäinen varsinainen kokous), 28.1., 25.2., 25.3., 28.4., 27.5., 26.6., 19.8., 16.9., , ja Hallitus seurasi talousarvion ja toimintasuunnitelman toteutumista kirjanpidon raporttien ja toiminnanohjaajan antamien tilanneselvitysten pohjalta. Varainhankinnan eli Petosen lehden, Pinarin kahvion ja ompelupalvelun toimintoja arvioitiin ja kehitettiin esiin tulleiden tarpeiden pohjalta. Kevätkokous pidettiin ja syyskokous Vuosikokouksissa käsiteltiin sääntöjen mukaiset asiat Työllistäminen Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry työllisti vuonna 2014 yhteensä 22 henkilöä, joista palkkatuella 12, työkokeilussa kaksi, kuntouttavassa työtoiminnassa kaksi ja neljä opiskelijaharjoittelijaa. Petosen lehden palveluksessa oli kaksi osa-aikaista henkilöä, joiden palkkaamiseen ei saatu tukea. Toiminnanohjaajana toimi Anne Ruotsalainen. Vuonna 2014 yhdistyksen palveluksessa työskenteli hallinnossa: Toiminnanohjaajana Anne Ruotsalainen, Niina Hartikainen toimistotyöntekijänä, Johanna Lintunen-Hagert ja Lauri Könönen toimistoapulaisena sekä Katariina Hagert oppilaitosharjoittelijana. Petosen lehdessä: Heikki Kokko ja Teemu Viemerö päätoimittajina, Jonna Lentz toimittajana, Pekka Hämäläinen ilmoitusmyyjänä, Tiina Holmström ja Karri Auer taittajina. Kahviossa: Piia Kautto ja Marjut Ronkainen vastaavina kahviotyöntekijöinä, Marketta Karjalainen, Niina Blomberg, Anna-Liisa Hallikainen, Arja Kuvaja ja Raili Koivistoinen kahviotyöntekijöinä sekä opiskelijaharjoittelijoina Ibrahim Manal, Angelica Åkerlund ja Joni Väisänen. Ompelupalvelussa toimi palkkatuella Galina Parviainen. Henkilöstön palkkaamiseen saatiin palkkatukia vuonna 2014 yhteensä ,69.

3 3. Varsinainen toiminta 3 Asukasyhdistys järjesti vuonna 2014 yhteistyökumppaneidensa kanssa jälleen kaksi perinteeksi jo muodostunutta tapahtumaa ja oli mukana KalPan ulkoilutapahtumassa. Lisäksi yhdistys organisoi Litmasenlammen koirapuiston aitauksen korjaustalkoot, joihin osallistui joukko vapaaehtoisia. Vakiintuneita yhteistyökumppaneita olivat mm. Pinarin nuorisotyö, Petosen Ikinuoret, Setlementti Puijolan Petosen asukastupa ja Kotikulma, Kuopion eläkkeensaajat, Pitkälahden puutarhakerho, Kallaveden ev.lut. seurakunta, Tukikohta seurakunta, Liikkuva päiväkeskus-hanke, K-supermarket Petonen ja S-market Petonen sekä Niiralan Kulman alueellinen asukastoimikunta, jonka vahvan panoksen ansiosta kevät- ja joulutapahtumiin saatiin muun muassa kävijöille runsas ilmainen ruokatarjoilu. Yhdistyksen kotisivut osoitteessa uudistettiin ja sivuilla järjestettiin jalkapallon MM-kisoihin liittynyt veikkauskilpailu. Kisaan osallistui 31 veikkaajaa ja parhaimmille annettiin palkintoina Intersportin lahjakortteja sekä vapaalippuja Kuopion Palloseuran kotiotteluihin. Kotisivujen sekä sivulatausten että yksittäisten vierailujen määrät kasvoivat edellisvuodesta. Vierailujen määrä jopa 28,8 %. Suosituin osio sivuilla oli Pinarin kahvion sivusto, jolle tehtiin vuonna 2014 yhteensä 3912 yksittäistä vierailua. Kaikkiaan PPAY:n kotisivuja katsottiin kertaa 8281 vierailun aikana Tapahtumat ja asukkaiden kerho- ym. toiminta Asukasyhdistys osallistui Lippumäen liikunta-alueella järjestettyyn KalPaulkoilutapahtumaan yhdessä Saaristokaupungin asukasyhdistyksen kanssa. Kahviomme työntekijät olivat myymässä kahvia ja kuumaa mehua, kollegayhdistys hoiti makkaranmyynnin. Tapahtuma jouduttiin siirtämään alkuperäisestä ajankohdastaan tammikuulta huonon jäätilanteen vuoksi myöhemmäksi. Siirto saattoi verottaa kävijämäärää edellisvuoden tapahtumasta, mutta siltikin paikalla kävi noin 600 aikuista ja lasta. Kevätkeikaus-nimellä kulkenut perinteinen kevättapahtuma järjestettiin Pyörön torilla. Kumppaneina olivat Tukikohta-seurakunta, Kallaveden ev.lut. seurakunta, Niiralan Kulman alueellinen asukastoimikunta, nuorisotalo Pinari, Petosen Ikinuoret, Kuopion eläkkeensaajat, Pitkälahden puutarhakerho, K-supermarket Petonen ja S-market Petonen. Ohjelmaa tapahtumassa riitti Petosen nallen vetämästä aamujumpasta Markku Rossin pitämään puheeseen. Musiikkiesityksiäkin oli jälleen laidasta laitaan. Tapahtumaa suosi kesäinen sää, mutta kävijämäärä jäi hiukan edellisvuoden tuhannesta kävijästä, vaikka tapahtuman markkinoinnissa tehtiin yhteistyötä myös Iskelmä Oikea Aseman kanssa.

4 Asukasyhdistys järjesti Riitta Katajamäen johdolla torikirppiksen Pyörön torilla Tapahtumaan osallistui parikymmentä myyjää. 4 Kirppiksen järjestäminen tapahtui trendikkäästi Facebookissa ja ideasta tapahtumapäivään meni vain noin viikko. Joulutapahtuma toteutettiin yhdessä Pinarin nuorisotyöntekijöiden, Niiralan Kulman asukastoimijoiden, Petosen asukastuvan ja Kotikulman sekä Tukikohta seurakunnan kanssa Pinarilla klo Joulumyyjäisten ja musiikkiesitysten lisäksi tapahtumassa oli tarjolla lapsille ongintaa, askartelua, temppurataa ja piparkakkujen koristelua. Perinteen mukaisesti joulupuuro oli jälleen ilmaista, mutta Niiralan Kulman alueellisen asukastoimikunnan ansiosta myös torttukahvit tarjoiltiin maksutta. PPAY panosti tarjoiluista säästyneitä varoja arpajaispalkintoihin ja pääpalkintona annettiinkin 150 euron lahjakortti K- kauppoihin. Ensimmäistä kertaa arpajaisissa oli mahdollista voittaa myös pikapalkintoja ja arvat tekivätkin kauppansa ennätyksellisen nopeasti. Arpojen myyntiä auttoi varmasti myös se että kävijöitä oli viime vuosia selvästi enemmän, arviolta 700 ihmistä. Asukasyhdistyksen järjestämä maksuton asukastoiminta Pinarin tiloissa laajeni jälleen edellisvuodesta. Äijäsählyn, jumpan / boccian, biljardivuorojen sekä Kuopion eläkkeensaajien kanssa yhteistyössä järjestettyjen rivitanssin ja askartelukerhon lisäksi ohjelmistoon liittyivät lautapelikerho ja senioritanssit. Toimintoja ohjasivat vapaaehtoistyöntekijät ja syntyneistä tiedottamis- ja muista kustannuksista vastasi asukasyhdistys. Kerhoissa ja liikuntaryhmissä kävi noin 150 henkilöä viikossa, vuodessa käyntikertoja kertyi noin Käyntikertojen määrä kasvoi edellisvuodesta 50 %. Yhdistys ilmoittaa toiminnoistaan Pinarilla ja Petosen lehdessä Koirapuiston kunnostus Asukasyhdistys sai Kuopion kaupungilta talkooavustusta 2800 euroa Litmasenlammen läheisyydessä sijaitsevan koirapuiston aitauksen kunnostukseen. Talkoita järjestettiin heinäja elokuussa Pekka Hämäläisen johdolla. Raskaan työn raatajina toimivat noin kaksikymmentä koirapuiston käyttäjää ja yhdistys tarjosi talkoolaisten virvokkeet. Koirapuiston kunnostustyöt jatkuvat kesällä 2015, mikäli kaupunki myöntää talkooavustusta.

5 4. Varainhankinta Kahviotoiminta Pinarin kahvio Kahviossa valmistettiin edullista kotiruokalounasta joka arkipäivä, päivittäin iltapäiväkerhon välipalat ja palveltiin talon toimijoita ja muita asiakkaita arkisin klo Kesällä valmistimme myös Pinarin järjestämien kesäkerhojen lounasruoat. Kahviossa tehtiin myös muun muassa erilaisia kakkuja tilaustyönä. Kahvion myynti sekä tulos nousivat edellisvuodesta. Myyntiä paransi jatkuva kävijöiden määrän nousu. Petoslaiset ovat koko ajan kasvavassa määrin ottaneet Pinarin kahviota omaksi lounaspaikakseen. Tulosparannuksen taustalla on kasvaneen myynnin lisäksi kehittynyt kuluseuranta. Loppuvuotta kohti mentäessä ostoja tehtiin aina vaan tarkemmin harkiten ja lähikauppojen tarjouksia seuraten. Kahvion tulos oli lopulta ,76 euroa. Kahvion toiminnasta on sopimus Kuopion kaupungin Kasvun ja oppimisen palvelualueen Nuorisopalvelujen kanssa. Tiloista ei makseta vuokraa, sillä ne ovat yhteiskäytössä nuorisotyön kerhotoimintojen kanssa Julkaisutoiminta Petosen lehti Vuosi 2014 oli Petosen lehden 26. vuosikerta. Lehti julkaistiin kymmenen kertaa. Joulukuun numero oli 12-sivuinen, muut 8-sivuisia. Lehden tuotto parani edellisvuodesta yli tuhannella eurolla ollen 3758,37 euroa. Ilmoitusmyynnin kehitys oli loppuvuotta kohti positiivinen ja se loi uskoa paperisen lehden julkaisuun vielä tulevaisuudessakin. Lehteä johtavaa työryhmää veti Riitta Katajamäki ja päätoimittajina toimivat Heikki Kokko sekä Teemu Viemerö. Heidän lisäkseen toimitukseen kuului Jonna Lentz. Taittotyöstä vastasivat Tiina Holmström ja loppuvuodesta lähtien Karri Auer. Lehti painettiin edelleen Lehtisepät Oy:llä Pieksämäellä ja jakelusta vastasi Suora Lähetys Oy Ompelupalvelu Asukasyhdistys otti siipiensä alle aiemmin Petosen asukastuvan nimissä toimineen ompelupalvelun. Palvelussa tehtiin pieniä vaatteiden korjausompeluja kuten paikkauksia, lyhennyksiä ja vetoketjujen vaihtoja sekä esimerkiksi verhojen ompeluja pientä korvausta vastaan. Ompelupalvelu työllisti yhden palkkatukihenkilön.

6 6 5. Talous Yhdistyksen talous parani edellisvuodesta kehittyneen kahvion myynnin, lehden nousseiden ilmoitustulojen sekä tiukemman kuluseurannan ansiosta. Taloustilanteen säilyessä hyvänä ja edelleen parantuessa voisi yhdistyksellä olla resursseja kohtuuhintaisen toimistotilan vuokraamisen, mutta se vaatisi nykyistäkin tiukemman ja tiiviimmän talousseurannan. Yhdistyksen kokonaistuotot olivat ,76 ja kokonaiskustannukset ,45. Luvuissa ei ole huomioitu palkkatukipalkkoja. Kokonaisuudessaan tilikauden tulos osoittaa ylijäämää 9284, RAY-hankehakemus 6. Yhteenveto Yhdistys haki Raha-automaattiyhdistykseltä toukokuussa 2014 toiminta-avustusta vuosille pitkäaikaistyöttömien ja vaikeasti työllistyvien nuorten työllistämiseen. Avustuksella oli tarkoitus tukea kohderyhmän elämänhallintaa ohjatun työllistämis- ja tukitoiminnan avulla sekä ennaltaehkäistä asuinalueen pitkäaikaistyöttömyydestä ja toimettomuudesta aiheutuneiden sosiaalisten ongelmien syntymistä. Haimme myös erillistä avustusta kahden nuoren henkilön työllistämiseen RAY:n Paikka auki - nuoret työelämään -ohjelmasta. RAY ei myöntänyt avustusta kumpaankaan hakemukseemme. Vuosi 2014 oli monelta osin edeltäjäänsä parempi. Taloudellisesti paremman tuloksen lisäksi yhdistys sai tapahtumiinsa aiempaa laajemmin yhteistyökumppaneita ja medianäkyvyyttäkin Iskelmä Oikea Asema radiokanavalla. Yhdistyksen toiminnan suurin ongelma on edelleen toimistohenkilöstön työtilat. Yläkeittiön rauhattomassa nurkassa työskentely ei millään muotoa ole ideaalitilanne. Kuopion kaupungille tehtiinkin syksyllä vuokra-avustushakemus, josta toivottiin rahoitusapua toimistotilan vuokraamiseen.

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2009. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2009. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2009 Mielenterveysyhdistys HELMI ry Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2009 Pasilan puistotie 7 00240 Helsinki

Lisätiedot

4/2011 25.5.2011. 23. vuosikerta. Palvelemme sunnuntaisin 12-18

4/2011 25.5.2011. 23. vuosikerta. Palvelemme sunnuntaisin 12-18 Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry:n tiedotuslehti 4/2011 25.5.2011 23. vuosikerta Mikan kotiinpaluu s. 2 Naapuripäivä s. 5 7 Von Wright veljesten maisemissa s. 9 Mika Kojonkoski Palvelemme sunnuntaisin

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry HYVÄT TUULET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A Lammaslammentie 17 A 01300 Vantaa 01710 Vantaa 09-8734386

Lisätiedot

Vuosikertomus 2014 NAAPURIN VUOSIKERTOMUS 2014 1

Vuosikertomus 2014 NAAPURIN VUOSIKERTOMUS 2014 1 Vuosikertomus 2014 NAAPURIN VUOSIKERTOMUS 2014 1 Sisällysluettelo SETLEMENTTIYHDISTYS NAAPURI RY...3 Toiminta-ajatus...3 Visio...3 Toimintaa ohjaavat perusarvot...4 Perustehtävät...4 TOIMINNANJOHTAJAN

Lisätiedot

9/2014 5.11.2014. 26. vuosikerta LAPSILLE OMA MENU! NOUTOPIZZERIA PETONEN. Käy katsomassa ruokalista osoitteessa www.noutopizzeria.com tällä setelillä

9/2014 5.11.2014. 26. vuosikerta LAPSILLE OMA MENU! NOUTOPIZZERIA PETONEN. Käy katsomassa ruokalista osoitteessa www.noutopizzeria.com tällä setelillä 9/2014 5.11.2014 26. vuosikerta Kuva: Janina Ruotsalainen Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry:n tiedotuslehti Abu-Bakrien uusi elämä s. 2 Organisaatiot vanhusten apuna s. 3 Pizzakauppa käy Petosella s.

Lisätiedot

NOUTOPIZZERIA PETONEN

NOUTOPIZZERIA PETONEN Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry:n tiedotuslehti 5/2014 18.6.2014 26. vuosikerta Petosen kevät keikahti! s. 2 Älä välitä alkoholia! s. 4 Suomihittejä kesäteatterissa s. 6. Koirapuistot kuntoon s. 7

Lisätiedot

1 JOHDANTO 2 2 KESKEISET KÄSITTEET 3 3 MITÄ TUTKITTIIN 4

1 JOHDANTO 2 2 KESKEISET KÄSITTEET 3 3 MITÄ TUTKITTIIN 4 SISÄLLYS 1 JOHDANTO 2 2 KESKEISET KÄSITTEET 3 3 MITÄ TUTKITTIIN 4 4 TAUSTAA PROJEKTILLE 5 4.1 Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry 5 4.2 Setlementtitoiminnan historiaa 6 4.3 Jane Addams : Nobelisti ja sosiaalityön

Lisätiedot

LAHDEN SEUDUN NUORISOASUNNOT LASNA RY:N TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ

LAHDEN SEUDUN NUORISOASUNNOT LASNA RY:N TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ LAHDEN SEUDUN NUORISOASUNNOT LASNA RY:N TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Lahden Seudun Nuorisoasunnot - Lasna ry:n tarkoitus on toimia ensisijaisesti 18-25- vuotiaiden lahtelaisten asunto-olojen kehittämiseksi.

Lisätiedot

Vantaan Työttömät ry.

Vantaan Työttömät ry. Vantaan Työttömät ry. 1993-2013 20 vuotta toimintaa työttömien hyväksi Saana Maunu 1 SISÄLTÖ YHDISTYKSEN ALKUSOITTO 3 ENSIMMÄISET VUODET 3 YHDISTYKSEN JÄSENET JA AKTIIVIT 5 TIKSON TANSSIT 7 TAPAHTUMARIKAS

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Toiminnanjohtajan katsaus 3

Sisällysluettelo. Toiminnanjohtajan katsaus 3 Vuosikertomus 1 2 Sisällysluettelo Toiminnanjohtajan katsaus 3 Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry 4 Toiminnan johtolinjat 4 Missio 4 Arvot 4 Lasten ja nuorten liikunta 5 Lasten liikunnan edistäminen yhteistyössä

Lisätiedot

LEIJONALEHTI. Ensi lauantaina 21.9. entistäkin iloisemmat syysmarkkinat

LEIJONALEHTI. Ensi lauantaina 21.9. entistäkin iloisemmat syysmarkkinat 2015 LEIJONALEHTI 1 LEIJONALEHTI PÄHKINÄRINNE - VAPAALA - VARISTO - HÄMEENKYLÄ - RAJATORPPA - HÄMEVAARA - LINNAINEN Ensi lauantaina 21.9. entistäkin iloisemmat syysmarkkinat LIONS CLUB VANTAA/PÄHKINÄRINNE

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013. ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf

TOIMINTAKERTOMUS 2013. ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf TOIMINTAKERTOMUS 2013 ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf s i s ä l t ö SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE...3 2. YHDISTYSTOIMINTA...4 2.1. VERTAISTUKI...5 3. EDUNVALVONTA...6 4. TIEDON VÄLITTÄMINEN...7 4.1. NEUVONTA

Lisätiedot

Turun Kaupunkilähetys ry:n vuosikertomus 2014

Turun Kaupunkilähetys ry:n vuosikertomus 2014 Turun Kaupunkilähetys ry:n vuosikertomus 2014 Turun Kaupunkilähetys r.y. Vuosikertomus 2014 Turun Kaupunkilähetys ry on Turun vanhin edelleen toiminnassa oleva sosiaalialan järjestö. Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009

ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen kolmastoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 O U L U N T A I T E I L I J A S E U R A O U L U A R T I S T S A S S O C I A T I O N Hallituskatu 5, PL 42, 90015 Oulun kaupunki, puh. 044 3133163 e-mail: ouluntaiteilijaseura@gmail.com,

Lisätiedot

VUODEN 2014 TOIMINTAKERTOMUS

VUODEN 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUODEN 2014 TOIMINTAKERTOMUS Yleistä Helsingin A-kilta ry on aloittanut toimintansa rekisteröityneenä yhdistyksenä vuonna 1966. Yhdistyksen tavoitteena on mahdollistaa vertaistukeen, vapaaehtoisuuteen,

Lisätiedot

METSÄSTÄJÄLIITON VUOSI 2010

METSÄSTÄJÄLIITON VUOSI 2010 METSÄSTÄJÄLIITON VUOSI 2010 Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Alkusanat Täyttä toimintaa Metsästäjäliitto kehittää toimintojaan, ja yhtenä tiedotuksen välineenä on kädessäsi oleva vuosikirja.

Lisätiedot

Vuosikertomuksen toteutus: Arja Tuura Kuvat: Niiralan Kulman arkisto

Vuosikertomuksen toteutus: Arja Tuura Kuvat: Niiralan Kulman arkisto Vuosikertomus 2014 SISÄLLYSLUETTELO Toimitusjohtajan tervehdys 3 Toimintakertomus 4 Asukaspalvelu, -demokratia ja -toiminta 4 Vuosikorjaukset, siivous ja kiinteistönhoito 5 Rakennuttaminen 5 Hallinto-osaston

Lisätiedot

Hyvien käytäntöjen jäljillä

Hyvien käytäntöjen jäljillä Hyvien käytäntöjen jäljillä 1 Hyvien käytäntöjen jäljillä Pirkanmaan liitto 2013 1. Painos, marraskuu 2013 Painopaikka: Juvenes Print Tampere 2013 Taitto: Niklas Pedersen Tekstit: Miika Saari Kannen kuva:

Lisätiedot

SUOMEN MERIMIESKIRKKO FINLANDS SJÖMANSKYRKA MERIMIESKIRKKOJEN KERTOMUKSET

SUOMEN MERIMIESKIRKKO FINLANDS SJÖMANSKYRKA MERIMIESKIRKKOJEN KERTOMUKSET SUOMEN MERIMIESKIRKKO FINLANDS SJÖMANSKYRKA MERIMIESKIRKKOJEN KERTOMUKSET 2 Suomen Merimieskirkko SISÄLLYSLUETTELO LAIVAKURAATTORITYÖ...4 HAMINA-KOTKAN MERIMIESKIRKKO JA NAVICAR...6 VUOSAARI JA HERNESAARI...8

Lisätiedot

TASEKIRJA TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 1.1. 31.12.2014

TASEKIRJA TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 1.1. 31.12.2014 TASEKIRJA TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 1.1. 31.12.2014 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTAKERTOMUS JOHDANTO...1 1 JÄRJESTÖLÄHTÖINEN AUTTAMISTYÖ...2 1.1 VERKKOPALVELUT...3 1.1.1 Verkkosivut...3 1.1.2 Nettiryhmät...4

Lisätiedot

A-KILTOJEN LIITTO RY VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2010

A-KILTOJEN LIITTO RY VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2010 2 A-KILTOJEN LIITTO RY VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2010 YLEISTÄ A-Kiltojen Liitto ry on vuonna 1968 perustettu päihdetoipujayhdistysten valtakunnallinen keskusjärjestö. A-Kiltojen Liiton tarkoituksena on toimia

Lisätiedot

Vuosiraportti Kantri ry:n toiminnasta ja toimintarahahankkeesta vuonna 2014 ohjelmakaudella 2007 2013 Tampereen seutukunnassa

Vuosiraportti Kantri ry:n toiminnasta ja toimintarahahankkeesta vuonna 2014 ohjelmakaudella 2007 2013 Tampereen seutukunnassa Vuosiraportti Kantri ry:n toiminnasta ja toimintarahahankkeesta vuonna 2014 ohjelmakaudella 2007 2013 Tampereen seutukunnassa 2 Kantri ry:n raportti vuodesta 2014 Leader- ohjelmakausi 2007 2013 Tiivistelmä

Lisätiedot

09 Helsinki Human Rights-säätiön toimintakertomus 2013. Kuva 1; Koristurnauksen yhteiskuva 27.4.2013

09 Helsinki Human Rights-säätiön toimintakertomus 2013. Kuva 1; Koristurnauksen yhteiskuva 27.4.2013 09 Helsinki Human Rights-säätiön toimintakertomus 2013 Kuva 1; Koristurnauksen yhteiskuva 27.4.2013 09 Helsinki Human Rights -säätiö Toimintakertomus 2013 2 Sisällysluettelo 09 Helsinki Human Rights-säätiön

Lisätiedot

MARRASKUU 4/2009. Vantaan Invalidit ry:n jäsenlehti. YKE - Yhdistystoiminnan kehittämishanke. Matkamuistoja Valamon retkeltä s. 9

MARRASKUU 4/2009. Vantaan Invalidit ry:n jäsenlehti. YKE - Yhdistystoiminnan kehittämishanke. Matkamuistoja Valamon retkeltä s. 9 Vantaan Invalidit ry:n jäsenlehti MARRASKUU 4/2009 ISSN1457-9490 YKE - Yhdistystoiminnan kehittämishanke * uusia työkaluja yhdistystoiminnan kehittämiseen s. 7 Matkamuistoja Valamon retkeltä s. 9 Ulla

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Hyväksytty kevätkokouksessa 26.4.2015

VUOSIKERTOMUS 2014 Hyväksytty kevätkokouksessa 26.4.2015 VUOSIKERTOMUS 2014 Hyväksytty kevätkokouksessa 26.4.2015 Adoptioperheet-yhdistyksen perustivat 1997 adoptiovanhemmat, jotka huomasivat hyötyvänsä toistensa kokemuksista. Kahdeksantoista vuotta myöhemmin

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2013 KALLIOLAN KANNATUSYHDISTYS RY

VUOSIKERTOMUS 2013 KALLIOLAN KANNATUSYHDISTYS RY VUOSIKERTOMUS 2013 KALLIOLAN KANNATUSYHDISTYS RY SISÄLLYS: 1. Johdanto Kalliolan arvot 2 Kalliolan toiminta-ajatus 2 Setlementtiliike 2 Toiminnanjohtajan katsaus 2 2. Setlementtityötä pääkaupunkiseudulla

Lisätiedot

Porin Mielenterveystoiminnan Tuki ry

Porin Mielenterveystoiminnan Tuki ry PORIN HYVÄN MIELEN TALO Porin Mielenterveystoiminnan Tuki ry Toimintakertomus Pia Vahekoski 2014 V A L T A K A T U 9 28100 P O R I 2 Porin Mielenterveystoiminnan Tuki ry on mielenterveyskuntoutujien oma

Lisätiedot

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2010. www.aivovammaliitto.fi

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2010. www.aivovammaliitto.fi Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2010 www.aivovammaliitto.fi T AIV OVA M M ALIITTO RY F R H J Ä R N S K A D E F Ö B U R E D N Sisällysluettelo Sivu 1. Yleistä 3 2. Yhdistys- ja vapaaehtoistoiminta 4 2.1.

Lisätiedot

VATUKKA-PROJEKTI HYVÄT KÄYTÄNNÖT

VATUKKA-PROJEKTI HYVÄT KÄYTÄNNÖT VATUKKA-PROJEKTI HYVÄT KÄYTÄNNÖT Loppuraportti Vatukka-projekti Hämeenlinnan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry www.hmlseudunkehitysvammaistentuki.net 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. TAUSTA A 2. VATUKKA-PROJEKTIN

Lisätiedot