Sinulla on nyt loistava tilaisuus

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sinulla on nyt loistava tilaisuus"

Transkriptio

1 . osa esittäydy netissä simplesiten avulla: Uudet kotisivut tietoja Voit perustaa ilmaiseksi omat kotisivut, jos olet KotiMikron tilaaja. Sivuilla voit pitää esimerkiksi valokuva-albumia, päiväkirjaa, videoleikkeitä tai sukupuuta. Käytä Internet Exploreria, kun muokkaat ja työstät sivujasi SimpleSitessa. tätä tarvitset Pc ja internetyhteys Asiakasnumerosi kustannukset Tilaajille ilmainen tarvit tava aik a Noin tunti vaikeustaso kotisivut Luo itsesi näköiset kotisivut, joilla voit jakaa kokemuksia, kuvia ja videoleikkeitä ystävien Uudet ja perheenjäsenten kesken. SimpleSite-kotisivupalvelu on ilmainen KotiMikron tilaajille. Pääset nopeasti alkuun sivujen suunnittelussa, eikä sinun tarvitse vaivata päätäsi hankalilla koodeilla. Sinulla on nyt loistava tilaisuus omien kotisivujen pystyttämiseen. Kotisivujen kautta kerrot ystäville ja perheenjäsenille kokemuksistasi, olivat ne sitten arkipäivän pieniä ilonaiheita tai elämän suurimpia hetkiä. KotiMikro tarjoaa tilaajilleen SimpleSite-palvelun kautta helppoa ja nopeaa tapaa ilmaisten kotisivujen luomiseen. Kotisivujen muokkaaminen ja ylläpito onnistuu missä tahansa, kunhan käytössä vain on internetyhteydellä varustettu tietokone. Voit laittaa kotisivuillesi esimerkiksi valokuva-albumin, video- ja diaesityksiä, sukupuusi tai vieraskirjan, johon vierailijat saavat jättää kommenttejaan ja mielipiteitään ja siten elävöittää kotisivujasi. Pääset kotisivujen luomisessa nopeasti alkuun palvelussa olevien yli 00 valmiin mallin avulla, ja kaikki on sinulle ilmaista KotiMikron tilaajana. Autamme sinua tässä ja tulevissa numeroissa käyttämään SimpleSite-palvelun monia mielenkiintoisia toimintoja, jotka tekevät kotisivuistasi näyttävän, käyttäjäystävällisen ja miellyttävän vierailla. Palvelu on aluksi englanninkielinen, mutta suunnitelmissa on myös suomenkielinen versio. Esittelemme nyt perustoiminnot ja näytämme, miten saat siirrettyä kuva-albumin kotisivuillesi. K-netti sulkeutuu Miksi? SimpleSite on KotiMikron tilaajille tarkoitettu uusi palvelu, jossa tilaajat voivat perustaa ilmaiset kotisivut. Olemme päättäneet uuden palvelun myötä lakkauttaa K-netin, joka on tähän asti tarjonnut kotisivutilaa lehden tilaajille. SimpleSite tarjoaa tilaajille entistä enemmän vaihtoehtoja sekä paremman ylläpidon. Milloin? K-netti suljetaan vuoden 008 maaliskuun loppuun mennessä. Jos sinulla on palvelussa omat kotisivut, ne eivät ole enää käytössä. huhtikuuta 008 lähtien. Siksi suosittelemmekin, että ryhdyt luomaan uutta kotisivua SimpleSite-palveluun jo nyt. Mitä pitää tehdä? Kuvien ja tekstin siirtäminen K-netissä olevilta sivuilta SimpleSite-palveluun ei valitettavasti onnistu automaattisesti. Se voidaan kuitenkin tehdä manuaalisesti, kopioimalla tekstit K-netistä ja liittämällä ne uusille sivuille. Kuvien siirtäminen onnistuu parhaiten, kun tuot ne suoraan omalta tietokoneeltasi. Teksti: Thomas Buus-Larsen

2 SimpleSite on ilmainen tilaajille perhekäyttöön perhekäyttöön SimpleSite aukeaa SimpleSite-palvelu on ilmainen KotiMikron tilaajille. Säästät euroa vuodessa ja saat: jopa 0 sivusta koostuvat kotisivut sisältäen esimerkiksi valokuva-albumin, videoleikkeitä ja vieraskirjan. tilaa 00 valokuvalle ja 0 minuutin videolle. Yli 00 valmista mallia, joiden avulla esimerkiksi kuva-albumit, päiväkirjat ja vieraskirjat syntyvät helposti ja nopeasti. SimpleSite on sinulle ilmainen niin kauan kuin tilaat KotiMikroa. Jos lopetat tilauksesi, voit säilyttää kotisivusi maksua vastaan. Kotisivupalvelun vuosimaksu on euroa. Jos et ole KotiMikron tilaaja, voit kokeilla SimpleSite-palvelua ilmaiseksi 0 päivän ajan.

3 Luo ilmaiset kotisivut Tarvitset KotiMikron asiakasnumeroasi ja sähköpostiosoitettasi, kun luot kotisivut SimpleSite-palveluun. Sinun on myös valittava nimi kotisivuillesi. Jos valitset nimeksi esimerkiksi kaara, kotisivuillesi pääsee vierailemaan naputtelemalla selaimeen osoitteen: Suunnittele ensin Hyvä suunnittelu tuottaa parhaan tuloksen. Mieti, mitä haluat kertoa ja mitä kuvia näyttää, ennen kuin ryhdyt puuhaan. Avaa Internet Explorer ja kirjoita osoitekenttään Aloita kotisivujen luonti napsauttamalla punaista palluraa. Kirjoita asiakasnumerosi kenttään ja valitse sitten OK - eteenpäin. 8 Valitse kotisivuillesi nimi ja kirjoita se kenttään Valitse nimi omalle SimpleSitellesi. Valitse sitten salasana ja kirjoita vielä sähköpostiosoitteesi alimpaan kenttään. Kotisivusi luodaan, kun napsautat painiketta start MY FREE trial website NOW! 8. Lue ja hyväksy seuraavalla sivulla olevat käytöehdot ja jatka valitsemalla Hyväksyn - aloitan kotisivuni tekemisen. Valitse seuraavaksi malli kotisivujesi aloitussivulle. Mallin design ja värit toistuvat kaikilla sivuilla. Voit toki vaihtaa mallia myöhemmin, jos haluat antaa kotisivuillesi uuden ilmeen. Valitsemme tässä esimerkissä mallin Summer and sun.

4 Kerro kotisivuistasi Ilmoita kotisivujesi osoite aina kun lähetät sähköpostia ystäville ja tuttaville. Näin saat ihmiset käymään kotisivuillasi. 8 0 Anna kotisivuillesi otsikko 0. Se on ensimmäinen, mitä kotisivuillasi vierailevat näkevät. Valitse sitten OK - continue. 8 Voit kirjoittaa lyhyen luonnehdinnan, joka tulee kotisivujesi aloitussivulle 8. Valitse OK - continue. Valitse sitten kuva aloitussivulle. Napsauta painiketta OK - Add photo, niin pääset valitsemaan kiintolevylläsi olevan kuvan. 0 Kotisivujesi aloitussivu on nyt valmis. Napsauta OK - continue 0 siirtyäksesi muokkaustilaan. Kotisivusi ovat nyt eri puolilla maailmaa olevien internetkäyttäjien ulottuvilla. Voit milloin tahansa muokata ja päivittää aloitussivusi sisältöä. Valitse Selaa ja etsi kuvia sisältävä kansio. Valitse aloitussivulle kuva, napsauta Avaa ja edelleen Ok. Käytä värejä harkiten Kotisivuilla ei kannata käyttää montaa eri taustaväriä ja tekstin väriä, koska silloin lopputulos saattaa vaikuttaa häiritsevän sekavalta. Vaaleaa ja tummaa Valitse vaalea teksti tummalle taustalle ja päinvastoin. Se helpottaa tekstin lukemista.

5 Näin muokkaat kotisivujasi Kun haluat lisätä, muuttaa tai poistaa sivuja valokuvaalbumistasi, päiväkirjastasi tai muusta sisällöstä, siirry sivunäkymään, josta käsin hallitset kotisivujasi. Pääset sivunäkymästä tutkimaan esimerkiksi kotisivuillasi käyneiden lukumäärää tai lukemaan käteviä vinkkejä sivujen sisällön muokkaamisesta. Käymme tässä läpi palvelun tärkeimmät toiminnot, jotka on hyvä tietää, ennen kuin jatkat kotisivujesi rakentamista. Valitse Your Visits, kun haluat nähdä, kuinka moni on käynyt sivuillasi. Siellä on laskuri sekä kotisivuillesi kokonaisuutena että yksittäisille sivuille, jolloin voit esimerkiksi seurata, kuinka moni on nähnyt kuvat talvilomalta. Kohdasta Your Subscription löytyvät tiedot siitä, kuinka paljon kuvia ja videota olet laittanut kotisivuillesi ja kuinka paljon tilaa on vielä jäljellä. Täältä käsin voit myös muuttaa sähköpostiosoitteesi, salasanasi ja kotisivujesi nimen. Kohdasta Help & Service saat apua kotisivujesi luomisessa. Voit myös vierailla muiden käyttäjien kotisivuilla ja hakea niiltä inspiraatiota ja ideoita, jotta omista kotisivuistasi tulisi miellyttävä vierailupaikka. Tässä näkyy kotisivujesi osoite, jota muut käyttävät vieraillessaan luonasi netissä. Muista että antamasi nimi osoitteessa kauttaviivan jälkeen on myös käyttäjänimesi. Tarvitset sitä ja salasanaasi, kun kirjaudut sisään palveluun voidaksesi muokata sivujen sisältöä. Palvelu löytyy osoitteesta Valitsemalla Front page -kohdasta Edit this page pääset muun muassa muuttamaan kotisivujesi aloitussivun kuvaa, otsikkoa ja tervetulotoivotusta. Lisäksi voit valita uuden layoutin ja muuttaa kotisivujesi ulkonäköä. Vierailijat liikkuvat kotisivuillasi sivujen vasemmassa reunassa olevan valikkopalkin avulla. Voit muuttaa valikkopalkin ulkoasua muuttaa halutessasi sen väriä tai lisätä siihen pieniä kuvia tai kuvakkeita valitsemalla Menu-kohdan Edit menu. Aloita uuden sivun luominen valitsemalla Choose template. Etsi sopiva malli uudelle sivullesi, tulipa sille sitten lomakuvia sisältävä valokuva-albumi, matkapäiväkirja tai kenties koirien koulutusta käsittelevä harrastussivu. Mahdollisuudet ovat monet. Kerromme seuraavilla sivuilla, miten saat luotua valokuva-albumin kotisivuillesi.

6 Ensimmäinen kuva-albumi Kun luot uudet kotisivut, ne sisältävät jo valokuva-albumin. Sinun tarvitsee vain lisätä kuvat albumiin, mikä sujuu vähällä vaivalla. Käy ensin tietokoneella olevat kuvakansiosi läpi. Digikameralla tulee helposti räpsittyä vähän ylimääräisiäkin kuvia, mutta sivuillasi vierailevat eivät välttämättä ilahdu kahdeksasta eri kuvakulmasta otetuista Eiffel-tornin kuvista. Käytä siis harkintaa ja valitse vain parhaat otokset kotisivuillesi. Ennen nettiin siirtämistä kuvista kannattaa poistaa punaiset silmät ja muut pikkuviat kuvankäsittelyohjelmalla. Valitse Edit this page sivunäkymän kohdasta My photo album. Anna ensin kuva-albumille nimi ja kirjoita se nimikenttään. Sitten voit kirjoittaa lyhyen selostuksen siitä, mitä juhlaa tai matkaa kuvat koskevat. Kirjoittamasi teksti näkyy kuvien yläpuolella. Vieritä sivua alaspäin ja valitse Insert image Click here! -laatikko. Usein esitettyjä kysymyksiä Mikä on kotisivujeni nimi? Valitsemasi käyttäjänimi määrää, mikä kotisivujesi nimeksi tulee. Jos valitsit käyttäjänimeksesi esimerkiksi mikkolat, kotisivujesi osoitteeksi tulee: Kuinka monta sivua kotisivut voivat sisältää? Kotisivusi voivat sisältää enintään 0 sivua. Kuinka monta kuvaa? Tilaa on 00 valokuvalle ja 0 minuutin videolle. Jos tarvitsen lisää tilaa? 0 sivua ja 00 kuvaa riittävät useimpien tarpeisiin, sillä kuvia voi aina vaihtaa. Voit toki ostaa lisää tilaa, mutta joudut silloin maksamaan kotisivujen normaalihinnan, eikä ilmainen tarjous KotiMikron tilaajille ole enää voimassa. Mitä tapahtuu, jos lopetan tilaukseni? Voit säilyttää kotisivusi Simple- Sitessa, vaikka lopettaisit Koti- Mikron tilauksen. Tällöin joudut kuitenkin maksamaan sivuston ylläpidosta normaalihinnan. Palvelun vuosimaksu on euroa.

7 Tekstit haltuun Älä keskitä kaikkia tekstejä sivuillasi. Vasen tasaus lisää usein luettavuutta, etenkin jos teksti on pitkä. 8 Valitse Selaa... ja selaa kuvia sisältävään kansioon. Valitse jokin kuva ja napsauta Avaa. Valitse vielä Ok 8, anna halutessasi kuvateksti ja palaa muokkaustilaan valitsemalla Ok. 0 Napsauta jotain kuvaa 0, jos haluat nähdä sen suuremmassa koossa. Valitsemalla Start slideshow kuvat näytetään diaesityksenä kuva kerrallaan. Voit nyt lisätä uusia kuvia yksitellen seuraamalla kohtia -. Kerromme seuraavalla sivulla, miten saat lisättyä useita kuvia kerralla. Napsauta vielä Save & view page -painiketta, niin pääset tarkastelemaan lopputulosta. Käytä samaa fonttia Älä sorru erikoisiin fontteihin yksittäisillä sivuilla, vaan käytä mieluiten vain yhtä fonttia. Ei siis Verdanaa yhdellä sivulla ja Arialia toisella.

8 Lisää useita kuvia Kuvien lisääminen valokuva-albumiin yksi kerrallaan on melko työlästä. Albumin muokkaustilassa on myös toiminto, jolla saat siirrettyä albumiin kerralla useita kuvia. Palvelu asentaa tarvittaessa toiminnon. Helpota liikkumista Sivuillasi vierailevien on pystyttävä liikkumaan siellä helposti. Anna esimerkiksi valikkopalkin kaikille painikkeille sisältöä kuvaavat nimet. Toimivat linkit Kotisivuillasi on hyvä olla linkkejä muille mielenkiintoisille sivuille. Tarkista aina silloin tällöin, että linkit vielä toimivat. Poista linkit, jos kyseisiä sivuja ei enää löydy. Valitse muokkaustilassa albumisi kohdalta Edit this page. Valitse sitten vaihtoehto Add many photos at once. Kun MultiUploader on asennettu tietokoneellesi, valitse Continue - click here!. 8 Valitse OK - continue. 0 Valitse kuvakansio, jonka kuvia haluat siirtää kuvaalbumiin. Kuvat näytetään keskimmäisessä ikkunassa, ja voit siirtää kuvia yksi kerrallaan oikeanpuoleisimpaan ikkunaan 8. Voit myös valita keskimmäisestä ikkunasta useita kuvia kerralla ja siirtää ne napsauttamalla nuolipainiketta. Jos haluat kansion kaikki kuvat albumiin, valitse Select all 0 ja napsauta tuplanuolta. Valitse lopuksi OK Upload. Tietokone lähettää kuvat kotisivuillesi ja se kestää vähän aikaa. Kun kaikki kuvat on siirretty, valitse OK. Valitse tekstilaatikko ja Asenna ActiveXkomponentti. Valitse Asenna. Seuraavalla kerralla Saat KotiMikron tulevissa numeroissa apua ja neuvoja kotisivujesi pystyttämiseen. Neuvomme seuraavassa numerossa, miten kotisivuille laitetaan vieraskirja, johon vierailijat voivat jättää terveisensä tai kommenttinsa. Kerromme myös, miten saat luotua tekstiä ja kuvia sisältävän verkkopäiväkirjan. 8

9 . osa lisää eloa kotisivuillesi: Tee hieno vieraskirja Kerro kokemuksistasi kotisivuillasi olevassa päiväkirjassa ja anna vierailijoille mahdollisuus jättää terveiset sekä näyttää kuviaan vieraskirjassasi. Saat KotiMikron ja SimpleSiten avulla oman paikkasi netissä, jossa voit jakaa kokemuksiasi ystävien ja perheenjäsenten kesken. Upeiden kotisivujen luominen onnistuu palvelun sisältämien yli 00 valmiin mallin avulla. Tarkastelemme tässä artikkelissa lähemmin vieraskirjaa, johon kotisivuillasi vierailevat voivat kirjoittaa terveisensä ja kommenttinsa sekä jättää kuvia katseltavaksi. Kerromme myös, miten saat kerrottua tapahtumistasi sanoin ja kuvin verkossa olevassa päiväkirjassasi. Kotisivuillasi oleva päiväkirja voi näyttää vaikka tältä. Tarvittavat kuvat saat lisättyä tekstin viereen. Tietoja KotiMikron tilaajat voivat perustaa ilmaiset kotisivut SimpleSite-palveluun. Lue, miten otat verkossa käyttöön päiväkirjan sekä vieraskirjan. Artikkelisarjan ensimmäinen osa on lehden mukana tulleella cd-levyllä. tätä tarvitset Internet Explorer Asiakasnumerosi Kustannukset Ilmainen tilaajille tarvit tava aik a minuuttia vaikeustaso Näin kirjaudut kotisivuillesi Käynnistä Internet Explorer ja kirjaudu kotisivuillesi Koti- Mikron sivujen kautta, jonka osoitteen näet alla. Napsauta sinistä kirjautumispainiketta, niin pääset omille kotisivuillesi. Naputtele sitten käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja valitse lopuksi OK. simplesite Teksti: Thomas Buus-Larsen

10 Vieraskirja netissä Ilmaiset kotisivut käyttöön Voit perustaa KotiMikron tilaajana ilmaiset kotisivut. Sivujen perustamista käsittelevä ensimmäinen osa löytyy KotiMikron cd:ltä. Vieraskirjan avulla kotisivuillasi vierailevat ystävät ja perheenjäsenet voivat lukea ja kirjoittaa kommentteja valokuviisi, videoleikkeisiisi ja teksteihisi. Kun olet saanut perustettua omat kotisivusi, vieraskirja liitetään sinne automaattisesti. Sitä ei siis tarvitse lisätä erikseen. Kerromme tässä, miten saat vieraskirjaasi pienellä muokkauksella persoonallisen leiman. Näet kaikki vieraskirjaasi lisätyt viestit. Voit poistaa viestin valitsemalla Delete this entry. Vieraskirjasi ulkoasun valitsit jo perustaessasi kotisivujasi. Voit muuttaa vieraskirjan ulkonäköä uuden mallin avulla valitsemalla alhaalta jonkin mallin miniatyyrikuvan. Me pitäydymme tässä esimerkissä jo aikaisemmin valitussa mallissa. Kirjaudu kotisivuillesi. Valitse sivunäkymästä Edit this page. Napsauta painiketta Save & view page, jos haluat nähdä, miltä sivu nyt näyttää. Aloita antamalla vieraskirjallesi nimi. Antamasi nimi näkyy kotisivujesi vasemmassa reunassa olevassa valikossa, jonka avulla vierailijat liikkuvat sivuilla. Vieraskirja tarvitsee myös otsikon, joka näkyy sivun yläreunassa. Kirjoita lyhyt teksti johdannoksi vieraskirjaasi. Voit esimerkiksi kehottaa siinä vieraitasi jättämään terveisiä ja kommentoimaan kotisivuillasi olevia valokuvia ja päiväkirjatekstejä. Vieraskirjasi näyttää tältä, kun olet lisännyt siihen otsikon ja johdantotekstin. Vierailijat voivat liittää kuvan vieraskirjaasi kirjoittamaansa tekstiin. Aina kun vieraskirjaasi tulee uusi viesti, saat sähköpostia, jossa on linkki viestiin. Napsauttamalla linkkiä pääset suoraan vieraskirjaasi.

11 Luo päiväkirja verkkoon Runsaasti malleja Valittavana on yli 00 erilaista mallia, joiden avulla saat luotua kotisivuillesi nopeasti ja vähällä vaivalla muun muassa upeat kuvaalbumit, vieraskirjat ja päiväkirjat. Nyt on aika lisätä mielenkiintoista sisältöä kotisivuillesi. Voit jakaa arkesi ja kokemuksesi lähipiirin kanssa valitsemalla jonkin monista päiväkirjamalleista. Voit pitää tupakoinnin lopettamisesta kertovaa päiväkirjaa, jossa kuvailet taistelun edistymistä, tai vaikka matkapäiväkirjaa, jossa kerrot talvilomastasi. Lue tästä, miten saat luotua päiväkirjan ja kirjoitettua siihen ensimmäiset sanat. Luo uusi sivu valitsemalla Choose template. Käy mallit läpi ja valitse niistä tarkoituksiisi sopiva. Me valitsemme tässä neutraalin mallin. Napsauta painiketta Choose this template. Valitse kohdasta Creative templates vaihtoehto Diaries / Journals. Anna ensin päiväkirjallesi nimi, joka näkyy kotisivujen vasemmassa reunassa olevassa valikossa. Valitse pari lyhyttä sanaa, jotka kuvaavat päiväkirjan sisältöä. Voit lisäksi antaa päiväkirjallesi kutsumanimen tai liittää siihen sitaatin tai moton.

12 Hauskat puhekuplat Lisää kuviin puhekuplissa olevia kommentteja napsauttamalla painiketta Add text to photos. Voit valita kuvan, joka näkyy päiväkirjaan kirjoittamasi tekstin vieressä. Valitse Select image. 8 Kirjoita teksti kenttään. Voit muuttaa fonttia, fontin kokoa ja tekstin väriä ylhäällä olevasta valikosta tai lisätä tekstiin hauskoja hymiöitä. Lisäksi voit liittää tekstiin linkin jollekin internetsivulle. Lisää uutta tekstiä päiväkirjaan valitsemalla Add new entry below this one. Lopeta valitsemalla Save & view page, jos haluat nähdä, miltä päiväkirja näyttää. Valitse Selaa valitaksesi sopivan kuvan. 8 0 Päiväkirja on nyt sivuillasi, ja jos haluat kirjoittaa lisää, valitse sisällön muokkaus (edit content). Valitse tietokoneelta kuvia sisältävä kansio 8. Valitse kuva, sitten Avaa 0 ja lopuksi OK. 0 Seuraavalla kerralla Kerromme kolmannessa osassa, miten saat lisättyä videoleikkeitä kotisivuillesi. Tilaa on 0 minuutin videolle. Videoiden nauhoittaminen onnistuu useimmilla digikameroilla, joten et tarvitse videokameraa.

13 . osa jaa parhaat muistosi: Siirrä videot kotisivuillesi Voit jakaa videoleikkeesi perheen ja ystävien kanssa omien kotisivujesi avulla. Digitaaliset videokamerat ovat yleistyneet, ja ne seuraavat mukana lomalle, syntymäpäiville ja viikonloppureissuille. Et kuitenkaan tarvitse kalliita laitteita voidaksesi jakaa videoita, sillä videoiden nauhoittaminen onnistuu useimmilla tavallisilla digikameroilla. Kerromme tässä artikkelissa, miten saat jaettua videoleikkeesi tuttujen kanssa. Sinun tarvitsee vain kirjautua SimpleSitepalveluun ja perustaa omat kotisivut, mikäli et ole vielä tehnyt sitä. Palvelu on ilmainen KotiMikron tilaajille. Tule mukaan Jos kaksi ensimmäistä osaa jäivät väliin, joissa kerrotaan muun muassa kotisivujen perustamisesta, löydät artikkelit tämän numeron mukana tulevalta cd-levyltä. Tietoja Netti sopii hyvin videoleikkeiden esittämiseen. Lue, miten saat siirrettyä videoleikkeet kotisivuillesi. KotiMikron tilaajana voit perustaa kotisivut ilmaiseksi SimpleSite-palveluun. tätä tarvitset Internet Explorer Asiakasnumerosi kustannukset Ilmainen tilaajille tarvit tava aik a 0 minuuttia vaikeustaso Siirrä parhaat videoleikkeet kotisivuillesi, joilla on tilaa 0 minuutin videolle. Teksti: Thomas Buus-Larsen

14 Näin siirrät videon sivuillesi Videoita on monissa eri tiedostomuodoissa, riippuen kamerasta, jolla leike on nauhoitettu. Jos videotasi voi toistaa Windows Media Playerilla, sen voi myös esittää kotisivuillasi. Siirrä ensin videoleike kamerasta tietokoneelle ja leikkaa video SimpleVideo-ohjelmalla, kun olet asentanut sen tietokoneelle. SimpleSite on ilmainen tilaajille KotiMikro on tehnyt yhteistyösopimuksen SimpleSite-palvelun kanssa, minkä johdosta voit lehden tilaajana perustaa ilmaiset kotisivut palveluun. Säästät euroa vuodessa ja saat käyttöösi valmiita malleja, joiden avulla luot helposti sisältöä sivuillesi. Kun olet kirjautunut kotisivuillesi osoitteessa simplesite, valitse sivunäkymästä Choose template. Valitse kohdasta Video pages rivi Video Pages. Anna videoleikkeelle ensin nimi. Nimi tulee näkyviin kotisivujen oikean reunan valikkoon. Lataa sitten video kotisivuille. Aloita napsauttamalla painiketta Select video. Valitse OK! Continue installing SimpleVideo!. Käy mallit läpi ja valitse niistä se, joka sopii parhaiten videoleikkeesi esittämiseen. Me valitsemme mallin, jossa on taustalla punainen esirippu. Napsauta painiketta Choose this template. Kun aiot ensimmäistä kertaa siirtää videon kotisivuillesi, joudut asentamaan tietokoneelle SimpleVideo-apuohjelman. Ohjelman avulla saat siirrettyä videoleikkeitä tietokoneelta, leikattua ne ja laitettua lopputuloksen sivuillesi. Valitse OK - continue käynnistääksesi SimpleVideon asennuksen.

15 Tee mykkäfilmi Valitse Creative templates-malleista A silent film, niin voit käyttää hauskaa tehostetta. Se tekee tekstistä ja kuvista animoidun kertomuksen, joka jäljittelee mykkäfilmin tyyliä säestettynä projektorin äänellä. 8 Napsauta tekstilaatikkoa 8 ja kohtaa Asenna ActiveX-komponentti. 8 Napsauta Asennapainiketta 0. 0 Hae videoleikkeitä sisältävä kansiosi, valitse leike ja napsauta Avaa. 8 Kun SimpleVideo on asennettu, valitse Continue - click here!. Kun seuraavan kerran siirrät sivuillesi videota samalta pc:ltä, siirryt suoraan kohtaan 0. Kotisivuilla on tilaa 0 minuutin videolle. Kotivideot ovat usein pitempiä, joten video pitää ensin leikata vetämällä liukusäätimiä Start ja End oikealle ja vasemmalle. Näin voit valita, mikä osa videosta tulee mukaan leikkeeseen. Voit milloin tahansa katsoa videoleikkeen napsauttamalla toistopainiketta 8. Valitse OK - Continue and choose thumbnail, kun olet tyytyväinen leikkeeseen. 0 0 Esiin tulee videoikkuna, johon video tuodaan muokkausta varten. Käynnistä videon lataus valitsemalla Click here - Find your Video Clip on your PC. Videoleikkeen esittelykuva ei ehkä kuvaa leikkeen sisältöä parhaiten. Siksi voitkin etsiä paremman aloituskuvan videoleikkeestä. Aloituskuva näkyy kotisivuillasi, kunnes video käynnistetään. Vedä vihreää kolmiota 0 puolelta toiselle valitaksesi aloituskuvan. Kuva näkyy oikealla olevassa laatikossa. Valitse sitten OK - Continue and choose soundtrack.

16 Videoleike on valmis napsauta OK 8. 8 Nyt voit valita äänen videoleikkeeseen. Oletuksena on leikkeen oma ääni, mutta voit valita mitä tahansa häämusiikista tunnelmamusiikkiin oikealla olevasta pudotusvalikosta. Kuuntele, miltä leike kuulostaa valitsemallasi äänellä napsauttamalla toistopainiketta. Jatka valitsemalla OK - Continue and prepare video for upload. Ennen kuin tallennat videoleikkeen kotisivuille, voit katsoa sen läpi napsauttamalla toistopainiketta. Jos jälki tyydyttää, valitse OK - Save my video clip on my website. Videoleikkeen siirtäminen kotisivuille saattaa kestää muutaman minuutin. Kesto riippuu tietenkin videon pituudesta. Tässä voit kertoa videostasi. Tekstin värin pitää olla eri kuin valitun sivumallin taustan. 8 Valitse Save & exit page 0 tai Save & view page, jos haluat heti nähdä, miltä videoleikkeen sisältävät kotisivusi näyttävät. Lopputulos on tässä. Nyt sivuillasi kävijät voivat mennä virtuaalielokuviin katsomaan videosi. Vieraat voivat lisäksi lähettää tutuilleen vinkin, joka sisältää linkin kotisivuillasi olevaan videoleikkeeseen. 0 Tarkista videofilmisi Ennen kuin siirrät videoleikkeen kotisivuillesi, varmista että tietokoneellasi oleva Windows Media Player toistaa leikkeen. Jos se ei onnistu, voit yrittää siirtää videoleikkeen sivuillesi jollain toisella pc:llä. Tietokoneiden välillä saattaa olla eroa siinä, miten ne käsittelevät erilaisia videomuotoja. Seuraavalla kerralla Sarjan seuraavassa osassa kerrotaan, miten saat suunniteltua hienoja postikortteja ja kutsukortteja juhlatilaisuuksiin.

17 . osa kutsukortit ja lahjalistat: Kutsu kuuluu kotisivujen kautta Laita kotisivuillesi kutsu syntymäpäiville, hopeahääpäivän tai muun juhlatilaisuuden viettoon. Valmiiden mallien avulla luot persoonalliset kutsukortit ja lahjalistat. Sukulaisten ja ystävien kanssa on mukava juhlia, ja oman lisämausteensa tilaisuuteen tuo kotisivujen kautta esitetty kutsu. Voit laittaa sekä kutsukortin että lahjalistan verkkoon ja lähettää sen jälkeen kutsuttaville ihmisille sähköpostiviestin, jossa on linkki sivuillesi. Lue artikkelista, miten saat laitettua hienot kutsukorttisi kotisivuillesi. Tule mukaan Jos kotisivujen perustamisesta kertovat kolme ensimmäistä osaa jäivät väliin, löydät kyseiset artikkelit tämän numeron mukana tulleelta cd-levyltä. Tee hieno kutsukortti verkkoon Esitä kutsu syntymäpäivillesi tai muuhun tilaisuuteen kotisivujesi kautta. Räätälöityjen mallien avulla teet kutsun nopeasti, ja palvelun sähköpostitoiminnon avulla saat helposti lähetettyä sukulaisille, ystäville ja tuttaville linkin kutsuun. tietoja Käytä kotisivujasi luovasti, ja tee kutsukorteistasi tavallista hienommat. Lue, miten saat siirrettyä kutsukorttisi ja lahjalistasi kotisivuillesi sekä lähetettyä tiedon ihmisille sähköpostin mukana. tätä tarvitset Internet Explorer Asiakasnumerosi kustannukset Tilaajille ilmainen tarvit tava aik a 0 minuuttia vaikeustaso Aloita kirjautumalla kotisivuillesi osoitteesta simplesite, ja valitse Choose template. Kohdasta Creative templates löydät erilaisia kutsumalleja, aina päivällisseurasta elokuvailtaan. Haluamme esittää tässä kutsun tupaantuliaisiin, joten valitsemme neutraalin mallin napsauttamalla vaihtoehtoa Invitations. Valitse sitten tilaisuuteen parhaiten sopiva malli. Me valitsemme oranssiin vivahtavan mallin ja napsautamme painiketta Choose this template. Kirjoita kutsuusi otsikko oletustekstin tilalle. Otsikko näkyy kotisivujen vasemman reunan valikossa. Voit liittää kutsuun kuvan, joka sopii tilaisuuteen. Valitse Select image. Teksti: Thomas Buus-Larsen

18 SimpleSite on ilmainen tilaajille Saat KotiMikron tilaajana ilmaiset kotisivut SimpleSite-palveluun. Säästät euroa vuodessa ja saat tilaa 0 sivulle, 00 valokuvalle ja 0 minuutin videolle. Lisäksi saat käyttöösi yli 00 valmista mallia, joiden avulla lisäät mielenkiintoista sisältöä kotisivuillesi nopeasti ja vähällä vaivalla. Kutsu Teimme kutsun tupaantuliaisiin. Vieraasi voivat lähettää vastauksen kutsuun napsauttamalla alareunassa olevaa sähköpostiosoitetta. Käytä värejä oikein Voit vaihdella kutsussa olevan tekstin väriä. Muista kuitenkin valita värejä, jotka erottuvat mallin taustaväristä ja ovat helppolukuisia. 0 8 Valitse Selaa, selaa kuvia sisältävään kansioon, valitse haluamasi kuva ja napsauta Avaa-painiketta. Valitse vielä lopuksi Ok 8. Kirjoita sitten kutsuun tuleva teksti. Jos kirjoitat kenttään sähköpostiosoitteesi 0, se näkyy linkkinä kutsun alareunassa. Vieraasi voivat lähettää vastauksen kutsuusi napsauttamalla sähköpostiosoitettasi. 8 Kutsusta ei ole paljon iloa, jos ihmiset eivät saa sitä. Käytä siksi kotisivupalvelun sähköpostitoimintoa lähettääksesi vieraillesi linkin kutsuun. Aloita valitsemalla Tell a Friend.

19 Laita lahjalista verkkoon Lahjalistamallien avulla saat laitettua perheen lahjatoiveet kotisivuille, missä listan päivittäminen käy helposti. Valitse muokkaustilassa Choose template. Kirjoita sähköpostiviestiin tuleva teksti kenttään ja lisää viestin otsikko aihekenttään. Voit liittää viestiin kuvan valitsemalla YES - I want to add a photo!. Menettelytapa on sama kuin lisätessäsi kutsuun kuvan. Kohdasta Creative templates löydät erilaisia malleja. Valitse Wish Lists. Valitse sitten sopiva malli lahjalistallesi. Napsauta haluamasi mallin kohdalla painiketta Choose this template. 0 Kirjoita vastaanottajien sähköpostiosoitteet kenttiin. Jos haluat tallentaa osoitteet, laita valintamerkki kohtaan Remember addresses. Lähetä linkin sisältävä sähköpostiviestisi napsauttamalla painiketta ok! Send the !. Palaa takaisin valitsemalla OK. Valitse Save & exit page 8 tai Save & view page, jos haluat nähdä, miltä kutsu näyttää. 8 Keksi nimi lahjalistallesi ja kirjoita se kenttään. Otsikko näkyy kotisivujen vasemmassa reunassa olevassa valikossa. Kirjoita sitten lahjalistan laatijan nimi kenttään. Nimi näkyy kotisivuille tulevassa lahjalistassa ylimpänä.

20 Lisää tehosteita kuviisi Elävöitä kuviasi puhekuplien, viiksien, hattujen tai muiden tehosteiden avulla. Valitse painike Add things to photos, kun haluat lisätä tehosteita kuviisi. Valitse lahjalistan hoitaja On todella ärsyttävää saada monta samaa esinettä lahjaksi. Siksi kannattaakin nimittää lahjalistan hoitaja, jonka sähköpostiosoitteen voit kirjoittaa kotisivuillasi olevaan lahjalistaan. Sitten on vuorossa lahjatoiveiden kirjaaminen. Kirjoita lahjat yksi kerrallaan ja napsauta painiketta Add new wish below this one. Voit vaihtaa lahjojen paikkaa keskenään tai poistaa niitä painikkeilla Move up, Move down ja Delete. Lahjalistaan voi liittää kuvan. Kuvassa voi olla esimerkiksi lahjojen saaja. Napsauta painiketta Select image. 0 Mitä useammille lahjalista annetaan, sitä enemmän lahjoja on luvassa. Käytä sähköpostitoimintoa, josta kerroimme edellisessä osiossa, ja lähetä vieraillesi tieto lahjalistasta. Valitse Tell a Friend ja toimi kuten edellisen osion kohdissa 8-0 neuvotaan. Valitse Save & exit page tai Save & view page, jos haluat nähdä, miltä sivuillasi oleva lahjalista näyttää. 8 Valitse Selaa, selaa kuvia sisältävään kansioon 8, valitse kuva ja napsauta Avaa. Valitse Ok. Lahjalista syntymäpäivälahjatoivein on valmis. Vieraat voivat tulostaa listan ja lähteä sen kanssa metsästämään lahjoja. 8 0 Kirjoita kenttään teksti, joka toimii johdantona lahjalistaan 0. Seuraavalla kerralla Sarjan seuraavassa osassa kerrotaan, miten luodaan nimillä ja kuvilla varustettu sukutaulu sekä hauska muistipeli valokuvista.

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

Perusta komeat kotisivut helposti

Perusta komeat kotisivut helposti Perusta komeat kotisivut helposti tietoja Perusta ilmaiseksi omat kotisivut helpon ja monipuolisen palvelun avulla. tätä tarvitset Asiakasnumerosi (jos et ole KotiMikron tilaaja, voit kokeilla kotisivu-palvelua

Lisätiedot

NÄIN TEET VIDEO-MAILIN (v-mail)

NÄIN TEET VIDEO-MAILIN (v-mail) 1 NÄIN TEET VIDEO-MAILIN (v-mail) Kirjaudu iwowwe Back Officeen. HOME Klikkaa kotisivullasi (HOME) olevaa vihreää Video E-mail kuvaa Vastaava linkki Video Email on myös Video Tools - alasvetovalikossa

Lisätiedot

Adobe Premiere Elements ohjeet

Adobe Premiere Elements ohjeet Adobe Premiere Elements ohjeet 1. Käynnistä ohjelma kaksoisnapsauttamalla työpöydän kuvaketta. 2. Avautuvasta Elements-ikkunasa valitse a. New Project jos aloitat uuden videoeditoinnin. b. Open Project

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti:

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti: HENKILÖKORTTIEN SUUNNITTELUSOVELLUS SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJE Voit kokeilla korttien suunnittelemista valmiiden korttipohjien avulla ilman rekisteröitymistä. Rekisteröityminen vaaditaan vasta, kun olet valmis

Lisätiedot

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja:

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja: Ohjeita järjestöpankin käytön tueksi Huomioitavaa:... 1 1 Sisäänkirjautuminen... 2 2 Sivun/henkilökortin muokkaaminen... 2 3 Uutisen/sivun/tapahtuman, tms. lisääminen... 3 4 Uutisen/tapahtuman saaminen

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Kahoot! Kirjautuminen palveluun. Sinikka Leivonen

Kahoot! Kirjautuminen palveluun. Sinikka Leivonen Kahoot! Kahoot! on internetselaimessa toimiva sovellus, jonka avulla voit pitää pieniä testejä/kokeita tai kysellä mielipiteitä. Testeihin liittyy myös pelillisyys, sillä eniten pisteitä saanut voittaa.

Lisätiedot

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21)

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21) Oppilaan opas Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy Versio 0.2 (2008-01-21) Versio Päivämäärä Kuvaus 0.1 2005-01-16 Ensimmäinen versio. 0.2 2008-01-21 Korjattu kuvatiedostojen maksimiresoluutio ja muutamia

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

Jos haluat viestittää ja toimia aktiivisesti internetissä, tarvitset sähköpostiosoitteen. Sähköpostiosoitteen hankkiminen on maksutonta.

Jos haluat viestittää ja toimia aktiivisesti internetissä, tarvitset sähköpostiosoitteen. Sähköpostiosoitteen hankkiminen on maksutonta. Sähköposti Jos haluat viestittää ja toimia aktiivisesti internetissä, tarvitset sähköpostiosoitteen. Sähköpostiosoitteen hankkiminen on maksutonta. Sähköpostiosoitteen kautta voit lähettää viestejä sukulaisille,

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

eportfolio ammatillisen kasvun ja oman osaamisen kuvaaminen

eportfolio ammatillisen kasvun ja oman osaamisen kuvaaminen eportfolio ammatillisen kasvun ja oman osaamisen kuvaaminen Esimerkkejä eportfolioista ja lisätietoa eportfolio /web-sivujen julkaisupalveluista Few examples of eportfolios / personal websites. (with permission

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Kirjan toteutus BoD easybook -taittotyökalun avulla

Kirjan toteutus BoD easybook -taittotyökalun avulla Kirjan toteutus BoD easybook -taittotyökalun avulla Seuraavilla sivuilla esittelemme yksityiskohtaisesti, miten voit helposti ja nopeasti yhdistää kuvia ja tekstiä easybook -taittotyökalun avulla. Edellytykset

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Siistit videot ILMAISELLA Windows Movie Maker 2.1 ohjelmalla

Siistit videot ILMAISELLA Windows Movie Maker 2.1 ohjelmalla Siistit videot ILMAISELLA Windows Movie Maker 2.1 ohjelmalla Veikko Pöyhönen Iiro Hirvimäki Teemu Silvennoinen WindowsXP käyttöjärjestelmän mukana tulee vakiona videon editointiin soveltuva Windows Movie

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta.

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Joomla pikaopas Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Paavo Räisänen www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa

Lisätiedot

Mikä on Twitter? Rekisteröityminen

Mikä on Twitter? Rekisteröityminen Mikä on Twitter? Twitter on suosittu yhteisö ja mikroblogipalvelu, jonka välityksellä yritykset, ystävät ja perheenjäsenet voivat kommunikoida keskenään. Twitterin käyttö vastaa kysymykseen mitä teet tällä

Lisätiedot

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille OneNote OPS OHJE Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille Vinkki: Jos et löydä hakemaasi, voit painaa F1-painiketta, joka avaa OneNote-ohjeen, josta voit hakea hakusanoilla vastausta kysymyksiisi liittyen

Lisätiedot

Uuden TwinSpacen yleiskatsaus

Uuden TwinSpacen yleiskatsaus Uuden TwinSpacen yleiskatsaus (Julkaistu syyskuussa 2014 ) Nämä ohjeet on tarkoitettu opettajaylläpitäjille. Ne sisältävät kaikki tarvittavat tiedot uuden TwinSpacen käyttämiseen. Kirjautuminen Siirry

Lisätiedot

My easyfairs -palvelun käyttö

My easyfairs -palvelun käyttö My easyfairs A palvelun käyttö Page 1 My easyfairs -palvelun käyttö Näytteilleasettajien opas My easyfairs A palvelun käyttö Page 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 LOGON JA OSASTONIMEN LISÄÄMINEN... 5 YRITYSTIETOJEN

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

Verkkoposti selkokielellä

Verkkoposti selkokielellä Petri Ilmonen Verkkoposti selkokielellä Tekijä ja Oppimateriaalikeskus Opike, FAIDD, 2009 Selkokielinen käsikirjoitus: Petri Ilmonen Selkokielen tarkistus: Ari Sainio Kustannustoimitus: Petri Ilmonen Kansikuva

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen NETTISIVUOHJE SISÄLTÖ 2 JULKAISUJÄRJESTELMÄ tietoa WordPress julkaisujärjestelmästä perustoiminnot (kirjautuminen, asetukset) 6 MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

Lisätiedot

Microsoft PhotoStory 3 pikaopas

Microsoft PhotoStory 3 pikaopas Microsoft PhotoStory 3 pikaopas Petäjä-opisto 11.10.2010 Olli Ruohomäki Tämä oppimateriaalin tavoitteena on esitellä tiiviisti ja havainnollisesti otsikossa mainitun ohjelman perusominaisuuksia. Aineisto

Lisätiedot

MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET

MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET Jos haluat itsellesi tai jollekin ryhmälle uuden kurssipohjan, ota yhteyttä Virpi Järvenreunaan, Leena Kankaanpäähän, Mervi Lehtoseen, Konsta Ojaseen, Jarno

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 2 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytät selaimena Mozilla, Firefox

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

KUVAN LIITTÄMINEN TOISEEN KUVAAN PHOTOSCAPE- OHJELMALLA

KUVAN LIITTÄMINEN TOISEEN KUVAAN PHOTOSCAPE- OHJELMALLA KUVAN LIITTÄMINEN TOISEEN KUVAAN PHOTOSCAPE- OHJELMALLA 14.2.2015 ATK Seniorit Mukanetti ry / Kuvakerho 2 Pieni ohje, miten PhotoScape-ohjelmalla voi liittää kuvan toiseen kuvaan Kuvat on tähän valittu

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi

Adobe -määrälisensointi Adobe -määrälisensointi VIP-asiakkaiden hallintakonsolin käyttöopas Value Incentive Plan -ohjelmalle (VIP) Versio 2.5 9..203 Sisältö Mikä on VIP-asiakkaiden hallintakonsoli?... 4 Näin pääset alkuun VIP-ohjelmassa...

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

Psychosocial Risk Management etraining. -portaalin käyttöopas

Psychosocial Risk Management etraining. -portaalin käyttöopas Psychosocial Risk Management etraining -portaalin käyttöopas Tervetuloa Psykososiaalisten riskien hallinta PRIMAeT sähköiseen itseopiskeluportaaliin. Kurssin tavoitteena on lisätä työpaikan eri toimijoiden

Lisätiedot

Ohjeita kirjan tekemiseen

Ohjeita kirjan tekemiseen Suomen Sukututkimustoimisto on yhdessä Omakirjan kanssa tehnyt internetiin uuden Perhekirja-sivuston. Se löytyy osoitteesta: www.omakirja.fi -> Kirjat -> Perhekirja tai http://www.omakirja.fi/perhekirja?product=6

Lisätiedot

OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN

OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN Koulutusteknologian perusopinnot Digitaalinen portfolio oppimisen tukena 2010 Essi Vuopala 1. BLOGIN LUOMINEN Mene osoitteeseen http://www.wordpress.com

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

KORTIT KÄYTTÖOHJEET 1 YLEISTÄ... 2 2 JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET... 2 3 PALVELUUN KIRJAUTUMINEN... 2 4 MIKÄ ON OMAKUVAPOSTIKORTTI?... 2

KORTIT KÄYTTÖOHJEET 1 YLEISTÄ... 2 2 JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET... 2 3 PALVELUUN KIRJAUTUMINEN... 2 4 MIKÄ ON OMAKUVAPOSTIKORTTI?... 2 1 (5) KORTIT KÄYTTÖOHJEET 1 YLEISTÄ... 2 2 JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET... 2 3 PALVELUUN KIRJAUTUMINEN... 2 4 MIKÄ ON OMAKUVAPOSTIKORTTI?... 2 5 MIKÄ ON NETISTÄ LÄHETETTÄVÄ POSTIKORTTI?... 2 6 POSTIKORTIN KUVAN

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

Yksityiskohtaiset ohjeet. TwinSpacen käyttäminen

Yksityiskohtaiset ohjeet. TwinSpacen käyttäminen Yksityiskohtaiset ohjeet TwinSpacen käyttäminen Profiilin päivittäminen...3 Opettajien ja vierailijoiden kutsuminen TwinSpaceen...4 Oppilaiden kutsuminen TwinSpaceen...7 Blogin lisääminen TwinSpacen Harjoituksiin...10

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan -osoitteen kautta.

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan  -osoitteen kautta. Sisällysluettelo ST-Akatemia Online -palvelun käyttöohjeet... 2 1. Kirjautuminen... 2 1.1 Sisäänkirjautuminen... 2 1.2 Uloskirjautuminen... 2 2. Julkaisujen lukeminen... 2 2.1 Julkaisuista palaaminen palvelun

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Pidä tiedostot aina ulottuvilla

Pidä tiedostot aina ulottuvilla KÄYTÄ PILVIPALVELUA: 7 Gt ILMAISTA LEVYTILAA TIEDOSTOILLE Pidä tiedostot aina ulottuvilla TIETOJA Luo Microsoft-tili ja ota käyttöön SkyDrive-palvelu. TÄTÄ TARVITSET Internet-yhteys TARVITTAVA AIKA 0 minuuttia

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Taulukot. 2002 Päivi Vartiainen 1

Taulukot. 2002 Päivi Vartiainen 1 Taulukot Taulukon lisääminen FrontPagessa tapahtuu samalla tavoin kuin Word tekstinkäsittelyohjelmassakin. Valitse vakiotyökaluriviltä Lisää taulukko painike. Kun olet napsauttanut painikkeen alas voit

Lisätiedot

Paperiton näyttösuunnitelma

Paperiton näyttösuunnitelma Paperiton näyttösuunnitelma Käyttöohje opettajalle ja työpaikkaohjaajalle Koonnut: Jarkko Lehmuskenttä Turun sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut 18.10.2015 Versio 2.0 Ohje on koottu OPH:n

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen Enigmail-opas Enigmail on Mozilla Thunderbird ja Mozilla Seamonkey -ohjelmille tehty liitännäinen GPG-salausohjelmiston käyttöä varten. Sitä käytetään etenkin Thunderbirdin kanssa sähköpostin salaamiseen

Lisätiedot

päivittäjän pikaopas

päivittäjän pikaopas 12.2.2012 päivittäjän pikaopas by Petteri Seppälä Sisällysluettelo 1 Sivun tietojen päivittäminen eli korjaaminen... 3 1.1 Toimenpiteet ennen muokkauksien tekemistä... 3 1.2 Virheellisen tekstin korjaaminen...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Kotisivut helposti! www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Näin Kotisivukone toimii Kun olet avannut kotisivut Kotisivukoneella, tulet helppokäyttöiseen ylläpitotilaan ja voit heti aloittaa kotisivujen

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ Windows XP-käyttöjärjestelmän asetuksilla sekä Word-asetuksilla voit vaikuttaa tietokoneen näytön ulkoasuun, selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen.. 1) ASETUKSET

Lisätiedot

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa Koe uusi Windows Windows 8 viidessä minuutissa Mitä tarvitset Päästäksesi nopeasti alkuun, tulee sinulla olla: Salasana langattomaan verkkoosi Salasana sähköpostitiliisi Tervetuloa! Tervetuloa Windows

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen s. 1/5 Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen Yleistä Internetissä on paljon hyödyllisiä ilmaisohjelmia, jotka voi ladata ja asentaa omalle koneelle. Osa ohjelmista löytyy suomenkielisiltä sivuilta,

Lisätiedot

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen Johdanto Memeo Instant Backup on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Memeo Instant Backup suojaa arvokkaat tietosi varmuuskopioimalla C-aseman tiedot automaattisesti

Lisätiedot

MOODLE-OHJE: Liitetiedoston lisääminen ja päivittäminen

MOODLE-OHJE: Liitetiedoston lisääminen ja päivittäminen etusivulta yläoikealta. Kirjauduttuasi sisään SAMK Moodleen, mene omalle opintojaksollesi ja siirry muokkaustilaan. Muokkaustila päälle painike löytyy opintojakson Kun muokkaustila on päällä, siirry sen

Lisätiedot

Written by Administrator Monday, 05 September 2011 15:14 - Last Updated Thursday, 23 February 2012 13:36

Written by Administrator Monday, 05 September 2011 15:14 - Last Updated Thursday, 23 February 2012 13:36 !!!!! Relaatiotietokannat ovat vallanneet markkinat tietokantojen osalta. Flat file on jäänyt siinä kehityksessä jalkoihin. Mutta sillä on kuitenkin tiettyjä etuja, joten ei se ole täysin kuollut. Flat

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Opiskelijoiden OneDriveohje Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Opiskelijoiden OneDrive-ohje Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi

Lisätiedot

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

13673 A6 12pp CIG Bro FIN v5 20/7/05 8:01 pm Page 1 Rekisteröitymisohje

13673 A6 12pp CIG Bro FIN v5 20/7/05 8:01 pm Page 1 Rekisteröitymisohje Rekisteröitymisohje CANON image GATEWAY Pääset mukaan digitaalikuvien maailmaan Internetin kautta CANON image GATEWAY - älykäs ja luova tapa saada paras hyöty Canon-digitaalikamerastasi ja Internetistä.

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen eportfolio Kyvyt.fi - palvelussa on Salpauksen ryhmä nimeltä AMMATTIOSAAJAN TYÖKYKYPASSI. Ryhmän jäsenenä saat käyttöösi suorittamiseen tarvittavat valmiit sivupohjat. Salpauksessa eportoliota käytetään

Lisätiedot