Sinulla on nyt loistava tilaisuus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sinulla on nyt loistava tilaisuus"

Transkriptio

1 . osa esittäydy netissä simplesiten avulla: Uudet kotisivut tietoja Voit perustaa ilmaiseksi omat kotisivut, jos olet KotiMikron tilaaja. Sivuilla voit pitää esimerkiksi valokuva-albumia, päiväkirjaa, videoleikkeitä tai sukupuuta. Käytä Internet Exploreria, kun muokkaat ja työstät sivujasi SimpleSitessa. tätä tarvitset Pc ja internetyhteys Asiakasnumerosi kustannukset Tilaajille ilmainen tarvit tava aik a Noin tunti vaikeustaso kotisivut Luo itsesi näköiset kotisivut, joilla voit jakaa kokemuksia, kuvia ja videoleikkeitä ystävien Uudet ja perheenjäsenten kesken. SimpleSite-kotisivupalvelu on ilmainen KotiMikron tilaajille. Pääset nopeasti alkuun sivujen suunnittelussa, eikä sinun tarvitse vaivata päätäsi hankalilla koodeilla. Sinulla on nyt loistava tilaisuus omien kotisivujen pystyttämiseen. Kotisivujen kautta kerrot ystäville ja perheenjäsenille kokemuksistasi, olivat ne sitten arkipäivän pieniä ilonaiheita tai elämän suurimpia hetkiä. KotiMikro tarjoaa tilaajilleen SimpleSite-palvelun kautta helppoa ja nopeaa tapaa ilmaisten kotisivujen luomiseen. Kotisivujen muokkaaminen ja ylläpito onnistuu missä tahansa, kunhan käytössä vain on internetyhteydellä varustettu tietokone. Voit laittaa kotisivuillesi esimerkiksi valokuva-albumin, video- ja diaesityksiä, sukupuusi tai vieraskirjan, johon vierailijat saavat jättää kommenttejaan ja mielipiteitään ja siten elävöittää kotisivujasi. Pääset kotisivujen luomisessa nopeasti alkuun palvelussa olevien yli 00 valmiin mallin avulla, ja kaikki on sinulle ilmaista KotiMikron tilaajana. Autamme sinua tässä ja tulevissa numeroissa käyttämään SimpleSite-palvelun monia mielenkiintoisia toimintoja, jotka tekevät kotisivuistasi näyttävän, käyttäjäystävällisen ja miellyttävän vierailla. Palvelu on aluksi englanninkielinen, mutta suunnitelmissa on myös suomenkielinen versio. Esittelemme nyt perustoiminnot ja näytämme, miten saat siirrettyä kuva-albumin kotisivuillesi. K-netti sulkeutuu Miksi? SimpleSite on KotiMikron tilaajille tarkoitettu uusi palvelu, jossa tilaajat voivat perustaa ilmaiset kotisivut. Olemme päättäneet uuden palvelun myötä lakkauttaa K-netin, joka on tähän asti tarjonnut kotisivutilaa lehden tilaajille. SimpleSite tarjoaa tilaajille entistä enemmän vaihtoehtoja sekä paremman ylläpidon. Milloin? K-netti suljetaan vuoden 008 maaliskuun loppuun mennessä. Jos sinulla on palvelussa omat kotisivut, ne eivät ole enää käytössä. huhtikuuta 008 lähtien. Siksi suosittelemmekin, että ryhdyt luomaan uutta kotisivua SimpleSite-palveluun jo nyt. Mitä pitää tehdä? Kuvien ja tekstin siirtäminen K-netissä olevilta sivuilta SimpleSite-palveluun ei valitettavasti onnistu automaattisesti. Se voidaan kuitenkin tehdä manuaalisesti, kopioimalla tekstit K-netistä ja liittämällä ne uusille sivuille. Kuvien siirtäminen onnistuu parhaiten, kun tuot ne suoraan omalta tietokoneeltasi. Teksti: Thomas Buus-Larsen

2 SimpleSite on ilmainen tilaajille perhekäyttöön perhekäyttöön SimpleSite aukeaa SimpleSite-palvelu on ilmainen KotiMikron tilaajille. Säästät euroa vuodessa ja saat: jopa 0 sivusta koostuvat kotisivut sisältäen esimerkiksi valokuva-albumin, videoleikkeitä ja vieraskirjan. tilaa 00 valokuvalle ja 0 minuutin videolle. Yli 00 valmista mallia, joiden avulla esimerkiksi kuva-albumit, päiväkirjat ja vieraskirjat syntyvät helposti ja nopeasti. SimpleSite on sinulle ilmainen niin kauan kuin tilaat KotiMikroa. Jos lopetat tilauksesi, voit säilyttää kotisivusi maksua vastaan. Kotisivupalvelun vuosimaksu on euroa. Jos et ole KotiMikron tilaaja, voit kokeilla SimpleSite-palvelua ilmaiseksi 0 päivän ajan.

3 Luo ilmaiset kotisivut Tarvitset KotiMikron asiakasnumeroasi ja sähköpostiosoitettasi, kun luot kotisivut SimpleSite-palveluun. Sinun on myös valittava nimi kotisivuillesi. Jos valitset nimeksi esimerkiksi kaara, kotisivuillesi pääsee vierailemaan naputtelemalla selaimeen osoitteen: Suunnittele ensin Hyvä suunnittelu tuottaa parhaan tuloksen. Mieti, mitä haluat kertoa ja mitä kuvia näyttää, ennen kuin ryhdyt puuhaan. Avaa Internet Explorer ja kirjoita osoitekenttään Aloita kotisivujen luonti napsauttamalla punaista palluraa. Kirjoita asiakasnumerosi kenttään ja valitse sitten OK - eteenpäin. 8 Valitse kotisivuillesi nimi ja kirjoita se kenttään Valitse nimi omalle SimpleSitellesi. Valitse sitten salasana ja kirjoita vielä sähköpostiosoitteesi alimpaan kenttään. Kotisivusi luodaan, kun napsautat painiketta start MY FREE trial website NOW! 8. Lue ja hyväksy seuraavalla sivulla olevat käytöehdot ja jatka valitsemalla Hyväksyn - aloitan kotisivuni tekemisen. Valitse seuraavaksi malli kotisivujesi aloitussivulle. Mallin design ja värit toistuvat kaikilla sivuilla. Voit toki vaihtaa mallia myöhemmin, jos haluat antaa kotisivuillesi uuden ilmeen. Valitsemme tässä esimerkissä mallin Summer and sun.

4 Kerro kotisivuistasi Ilmoita kotisivujesi osoite aina kun lähetät sähköpostia ystäville ja tuttaville. Näin saat ihmiset käymään kotisivuillasi. 8 0 Anna kotisivuillesi otsikko 0. Se on ensimmäinen, mitä kotisivuillasi vierailevat näkevät. Valitse sitten OK - continue. 8 Voit kirjoittaa lyhyen luonnehdinnan, joka tulee kotisivujesi aloitussivulle 8. Valitse OK - continue. Valitse sitten kuva aloitussivulle. Napsauta painiketta OK - Add photo, niin pääset valitsemaan kiintolevylläsi olevan kuvan. 0 Kotisivujesi aloitussivu on nyt valmis. Napsauta OK - continue 0 siirtyäksesi muokkaustilaan. Kotisivusi ovat nyt eri puolilla maailmaa olevien internetkäyttäjien ulottuvilla. Voit milloin tahansa muokata ja päivittää aloitussivusi sisältöä. Valitse Selaa ja etsi kuvia sisältävä kansio. Valitse aloitussivulle kuva, napsauta Avaa ja edelleen Ok. Käytä värejä harkiten Kotisivuilla ei kannata käyttää montaa eri taustaväriä ja tekstin väriä, koska silloin lopputulos saattaa vaikuttaa häiritsevän sekavalta. Vaaleaa ja tummaa Valitse vaalea teksti tummalle taustalle ja päinvastoin. Se helpottaa tekstin lukemista.

5 Näin muokkaat kotisivujasi Kun haluat lisätä, muuttaa tai poistaa sivuja valokuvaalbumistasi, päiväkirjastasi tai muusta sisällöstä, siirry sivunäkymään, josta käsin hallitset kotisivujasi. Pääset sivunäkymästä tutkimaan esimerkiksi kotisivuillasi käyneiden lukumäärää tai lukemaan käteviä vinkkejä sivujen sisällön muokkaamisesta. Käymme tässä läpi palvelun tärkeimmät toiminnot, jotka on hyvä tietää, ennen kuin jatkat kotisivujesi rakentamista. Valitse Your Visits, kun haluat nähdä, kuinka moni on käynyt sivuillasi. Siellä on laskuri sekä kotisivuillesi kokonaisuutena että yksittäisille sivuille, jolloin voit esimerkiksi seurata, kuinka moni on nähnyt kuvat talvilomalta. Kohdasta Your Subscription löytyvät tiedot siitä, kuinka paljon kuvia ja videota olet laittanut kotisivuillesi ja kuinka paljon tilaa on vielä jäljellä. Täältä käsin voit myös muuttaa sähköpostiosoitteesi, salasanasi ja kotisivujesi nimen. Kohdasta Help & Service saat apua kotisivujesi luomisessa. Voit myös vierailla muiden käyttäjien kotisivuilla ja hakea niiltä inspiraatiota ja ideoita, jotta omista kotisivuistasi tulisi miellyttävä vierailupaikka. Tässä näkyy kotisivujesi osoite, jota muut käyttävät vieraillessaan luonasi netissä. Muista että antamasi nimi osoitteessa kauttaviivan jälkeen on myös käyttäjänimesi. Tarvitset sitä ja salasanaasi, kun kirjaudut sisään palveluun voidaksesi muokata sivujen sisältöä. Palvelu löytyy osoitteesta Valitsemalla Front page -kohdasta Edit this page pääset muun muassa muuttamaan kotisivujesi aloitussivun kuvaa, otsikkoa ja tervetulotoivotusta. Lisäksi voit valita uuden layoutin ja muuttaa kotisivujesi ulkonäköä. Vierailijat liikkuvat kotisivuillasi sivujen vasemmassa reunassa olevan valikkopalkin avulla. Voit muuttaa valikkopalkin ulkoasua muuttaa halutessasi sen väriä tai lisätä siihen pieniä kuvia tai kuvakkeita valitsemalla Menu-kohdan Edit menu. Aloita uuden sivun luominen valitsemalla Choose template. Etsi sopiva malli uudelle sivullesi, tulipa sille sitten lomakuvia sisältävä valokuva-albumi, matkapäiväkirja tai kenties koirien koulutusta käsittelevä harrastussivu. Mahdollisuudet ovat monet. Kerromme seuraavilla sivuilla, miten saat luotua valokuva-albumin kotisivuillesi.

6 Ensimmäinen kuva-albumi Kun luot uudet kotisivut, ne sisältävät jo valokuva-albumin. Sinun tarvitsee vain lisätä kuvat albumiin, mikä sujuu vähällä vaivalla. Käy ensin tietokoneella olevat kuvakansiosi läpi. Digikameralla tulee helposti räpsittyä vähän ylimääräisiäkin kuvia, mutta sivuillasi vierailevat eivät välttämättä ilahdu kahdeksasta eri kuvakulmasta otetuista Eiffel-tornin kuvista. Käytä siis harkintaa ja valitse vain parhaat otokset kotisivuillesi. Ennen nettiin siirtämistä kuvista kannattaa poistaa punaiset silmät ja muut pikkuviat kuvankäsittelyohjelmalla. Valitse Edit this page sivunäkymän kohdasta My photo album. Anna ensin kuva-albumille nimi ja kirjoita se nimikenttään. Sitten voit kirjoittaa lyhyen selostuksen siitä, mitä juhlaa tai matkaa kuvat koskevat. Kirjoittamasi teksti näkyy kuvien yläpuolella. Vieritä sivua alaspäin ja valitse Insert image Click here! -laatikko. Usein esitettyjä kysymyksiä Mikä on kotisivujeni nimi? Valitsemasi käyttäjänimi määrää, mikä kotisivujesi nimeksi tulee. Jos valitsit käyttäjänimeksesi esimerkiksi mikkolat, kotisivujesi osoitteeksi tulee: Kuinka monta sivua kotisivut voivat sisältää? Kotisivusi voivat sisältää enintään 0 sivua. Kuinka monta kuvaa? Tilaa on 00 valokuvalle ja 0 minuutin videolle. Jos tarvitsen lisää tilaa? 0 sivua ja 00 kuvaa riittävät useimpien tarpeisiin, sillä kuvia voi aina vaihtaa. Voit toki ostaa lisää tilaa, mutta joudut silloin maksamaan kotisivujen normaalihinnan, eikä ilmainen tarjous KotiMikron tilaajille ole enää voimassa. Mitä tapahtuu, jos lopetan tilaukseni? Voit säilyttää kotisivusi Simple- Sitessa, vaikka lopettaisit Koti- Mikron tilauksen. Tällöin joudut kuitenkin maksamaan sivuston ylläpidosta normaalihinnan. Palvelun vuosimaksu on euroa.

7 Tekstit haltuun Älä keskitä kaikkia tekstejä sivuillasi. Vasen tasaus lisää usein luettavuutta, etenkin jos teksti on pitkä. 8 Valitse Selaa... ja selaa kuvia sisältävään kansioon. Valitse jokin kuva ja napsauta Avaa. Valitse vielä Ok 8, anna halutessasi kuvateksti ja palaa muokkaustilaan valitsemalla Ok. 0 Napsauta jotain kuvaa 0, jos haluat nähdä sen suuremmassa koossa. Valitsemalla Start slideshow kuvat näytetään diaesityksenä kuva kerrallaan. Voit nyt lisätä uusia kuvia yksitellen seuraamalla kohtia -. Kerromme seuraavalla sivulla, miten saat lisättyä useita kuvia kerralla. Napsauta vielä Save & view page -painiketta, niin pääset tarkastelemaan lopputulosta. Käytä samaa fonttia Älä sorru erikoisiin fontteihin yksittäisillä sivuilla, vaan käytä mieluiten vain yhtä fonttia. Ei siis Verdanaa yhdellä sivulla ja Arialia toisella.

8 Lisää useita kuvia Kuvien lisääminen valokuva-albumiin yksi kerrallaan on melko työlästä. Albumin muokkaustilassa on myös toiminto, jolla saat siirrettyä albumiin kerralla useita kuvia. Palvelu asentaa tarvittaessa toiminnon. Helpota liikkumista Sivuillasi vierailevien on pystyttävä liikkumaan siellä helposti. Anna esimerkiksi valikkopalkin kaikille painikkeille sisältöä kuvaavat nimet. Toimivat linkit Kotisivuillasi on hyvä olla linkkejä muille mielenkiintoisille sivuille. Tarkista aina silloin tällöin, että linkit vielä toimivat. Poista linkit, jos kyseisiä sivuja ei enää löydy. Valitse muokkaustilassa albumisi kohdalta Edit this page. Valitse sitten vaihtoehto Add many photos at once. Kun MultiUploader on asennettu tietokoneellesi, valitse Continue - click here!. 8 Valitse OK - continue. 0 Valitse kuvakansio, jonka kuvia haluat siirtää kuvaalbumiin. Kuvat näytetään keskimmäisessä ikkunassa, ja voit siirtää kuvia yksi kerrallaan oikeanpuoleisimpaan ikkunaan 8. Voit myös valita keskimmäisestä ikkunasta useita kuvia kerralla ja siirtää ne napsauttamalla nuolipainiketta. Jos haluat kansion kaikki kuvat albumiin, valitse Select all 0 ja napsauta tuplanuolta. Valitse lopuksi OK Upload. Tietokone lähettää kuvat kotisivuillesi ja se kestää vähän aikaa. Kun kaikki kuvat on siirretty, valitse OK. Valitse tekstilaatikko ja Asenna ActiveXkomponentti. Valitse Asenna. Seuraavalla kerralla Saat KotiMikron tulevissa numeroissa apua ja neuvoja kotisivujesi pystyttämiseen. Neuvomme seuraavassa numerossa, miten kotisivuille laitetaan vieraskirja, johon vierailijat voivat jättää terveisensä tai kommenttinsa. Kerromme myös, miten saat luotua tekstiä ja kuvia sisältävän verkkopäiväkirjan. 8

9 . osa lisää eloa kotisivuillesi: Tee hieno vieraskirja Kerro kokemuksistasi kotisivuillasi olevassa päiväkirjassa ja anna vierailijoille mahdollisuus jättää terveiset sekä näyttää kuviaan vieraskirjassasi. Saat KotiMikron ja SimpleSiten avulla oman paikkasi netissä, jossa voit jakaa kokemuksiasi ystävien ja perheenjäsenten kesken. Upeiden kotisivujen luominen onnistuu palvelun sisältämien yli 00 valmiin mallin avulla. Tarkastelemme tässä artikkelissa lähemmin vieraskirjaa, johon kotisivuillasi vierailevat voivat kirjoittaa terveisensä ja kommenttinsa sekä jättää kuvia katseltavaksi. Kerromme myös, miten saat kerrottua tapahtumistasi sanoin ja kuvin verkossa olevassa päiväkirjassasi. Kotisivuillasi oleva päiväkirja voi näyttää vaikka tältä. Tarvittavat kuvat saat lisättyä tekstin viereen. Tietoja KotiMikron tilaajat voivat perustaa ilmaiset kotisivut SimpleSite-palveluun. Lue, miten otat verkossa käyttöön päiväkirjan sekä vieraskirjan. Artikkelisarjan ensimmäinen osa on lehden mukana tulleella cd-levyllä. tätä tarvitset Internet Explorer Asiakasnumerosi Kustannukset Ilmainen tilaajille tarvit tava aik a minuuttia vaikeustaso Näin kirjaudut kotisivuillesi Käynnistä Internet Explorer ja kirjaudu kotisivuillesi Koti- Mikron sivujen kautta, jonka osoitteen näet alla. Napsauta sinistä kirjautumispainiketta, niin pääset omille kotisivuillesi. Naputtele sitten käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja valitse lopuksi OK. simplesite Teksti: Thomas Buus-Larsen

10 Vieraskirja netissä Ilmaiset kotisivut käyttöön Voit perustaa KotiMikron tilaajana ilmaiset kotisivut. Sivujen perustamista käsittelevä ensimmäinen osa löytyy KotiMikron cd:ltä. Vieraskirjan avulla kotisivuillasi vierailevat ystävät ja perheenjäsenet voivat lukea ja kirjoittaa kommentteja valokuviisi, videoleikkeisiisi ja teksteihisi. Kun olet saanut perustettua omat kotisivusi, vieraskirja liitetään sinne automaattisesti. Sitä ei siis tarvitse lisätä erikseen. Kerromme tässä, miten saat vieraskirjaasi pienellä muokkauksella persoonallisen leiman. Näet kaikki vieraskirjaasi lisätyt viestit. Voit poistaa viestin valitsemalla Delete this entry. Vieraskirjasi ulkoasun valitsit jo perustaessasi kotisivujasi. Voit muuttaa vieraskirjan ulkonäköä uuden mallin avulla valitsemalla alhaalta jonkin mallin miniatyyrikuvan. Me pitäydymme tässä esimerkissä jo aikaisemmin valitussa mallissa. Kirjaudu kotisivuillesi. Valitse sivunäkymästä Edit this page. Napsauta painiketta Save & view page, jos haluat nähdä, miltä sivu nyt näyttää. Aloita antamalla vieraskirjallesi nimi. Antamasi nimi näkyy kotisivujesi vasemmassa reunassa olevassa valikossa, jonka avulla vierailijat liikkuvat sivuilla. Vieraskirja tarvitsee myös otsikon, joka näkyy sivun yläreunassa. Kirjoita lyhyt teksti johdannoksi vieraskirjaasi. Voit esimerkiksi kehottaa siinä vieraitasi jättämään terveisiä ja kommentoimaan kotisivuillasi olevia valokuvia ja päiväkirjatekstejä. Vieraskirjasi näyttää tältä, kun olet lisännyt siihen otsikon ja johdantotekstin. Vierailijat voivat liittää kuvan vieraskirjaasi kirjoittamaansa tekstiin. Aina kun vieraskirjaasi tulee uusi viesti, saat sähköpostia, jossa on linkki viestiin. Napsauttamalla linkkiä pääset suoraan vieraskirjaasi.

11 Luo päiväkirja verkkoon Runsaasti malleja Valittavana on yli 00 erilaista mallia, joiden avulla saat luotua kotisivuillesi nopeasti ja vähällä vaivalla muun muassa upeat kuvaalbumit, vieraskirjat ja päiväkirjat. Nyt on aika lisätä mielenkiintoista sisältöä kotisivuillesi. Voit jakaa arkesi ja kokemuksesi lähipiirin kanssa valitsemalla jonkin monista päiväkirjamalleista. Voit pitää tupakoinnin lopettamisesta kertovaa päiväkirjaa, jossa kuvailet taistelun edistymistä, tai vaikka matkapäiväkirjaa, jossa kerrot talvilomastasi. Lue tästä, miten saat luotua päiväkirjan ja kirjoitettua siihen ensimmäiset sanat. Luo uusi sivu valitsemalla Choose template. Käy mallit läpi ja valitse niistä tarkoituksiisi sopiva. Me valitsemme tässä neutraalin mallin. Napsauta painiketta Choose this template. Valitse kohdasta Creative templates vaihtoehto Diaries / Journals. Anna ensin päiväkirjallesi nimi, joka näkyy kotisivujen vasemmassa reunassa olevassa valikossa. Valitse pari lyhyttä sanaa, jotka kuvaavat päiväkirjan sisältöä. Voit lisäksi antaa päiväkirjallesi kutsumanimen tai liittää siihen sitaatin tai moton.

12 Hauskat puhekuplat Lisää kuviin puhekuplissa olevia kommentteja napsauttamalla painiketta Add text to photos. Voit valita kuvan, joka näkyy päiväkirjaan kirjoittamasi tekstin vieressä. Valitse Select image. 8 Kirjoita teksti kenttään. Voit muuttaa fonttia, fontin kokoa ja tekstin väriä ylhäällä olevasta valikosta tai lisätä tekstiin hauskoja hymiöitä. Lisäksi voit liittää tekstiin linkin jollekin internetsivulle. Lisää uutta tekstiä päiväkirjaan valitsemalla Add new entry below this one. Lopeta valitsemalla Save & view page, jos haluat nähdä, miltä päiväkirja näyttää. Valitse Selaa valitaksesi sopivan kuvan. 8 0 Päiväkirja on nyt sivuillasi, ja jos haluat kirjoittaa lisää, valitse sisällön muokkaus (edit content). Valitse tietokoneelta kuvia sisältävä kansio 8. Valitse kuva, sitten Avaa 0 ja lopuksi OK. 0 Seuraavalla kerralla Kerromme kolmannessa osassa, miten saat lisättyä videoleikkeitä kotisivuillesi. Tilaa on 0 minuutin videolle. Videoiden nauhoittaminen onnistuu useimmilla digikameroilla, joten et tarvitse videokameraa.

13 . osa jaa parhaat muistosi: Siirrä videot kotisivuillesi Voit jakaa videoleikkeesi perheen ja ystävien kanssa omien kotisivujesi avulla. Digitaaliset videokamerat ovat yleistyneet, ja ne seuraavat mukana lomalle, syntymäpäiville ja viikonloppureissuille. Et kuitenkaan tarvitse kalliita laitteita voidaksesi jakaa videoita, sillä videoiden nauhoittaminen onnistuu useimmilla tavallisilla digikameroilla. Kerromme tässä artikkelissa, miten saat jaettua videoleikkeesi tuttujen kanssa. Sinun tarvitsee vain kirjautua SimpleSitepalveluun ja perustaa omat kotisivut, mikäli et ole vielä tehnyt sitä. Palvelu on ilmainen KotiMikron tilaajille. Tule mukaan Jos kaksi ensimmäistä osaa jäivät väliin, joissa kerrotaan muun muassa kotisivujen perustamisesta, löydät artikkelit tämän numeron mukana tulevalta cd-levyltä. Tietoja Netti sopii hyvin videoleikkeiden esittämiseen. Lue, miten saat siirrettyä videoleikkeet kotisivuillesi. KotiMikron tilaajana voit perustaa kotisivut ilmaiseksi SimpleSite-palveluun. tätä tarvitset Internet Explorer Asiakasnumerosi kustannukset Ilmainen tilaajille tarvit tava aik a 0 minuuttia vaikeustaso Siirrä parhaat videoleikkeet kotisivuillesi, joilla on tilaa 0 minuutin videolle. Teksti: Thomas Buus-Larsen

14 Näin siirrät videon sivuillesi Videoita on monissa eri tiedostomuodoissa, riippuen kamerasta, jolla leike on nauhoitettu. Jos videotasi voi toistaa Windows Media Playerilla, sen voi myös esittää kotisivuillasi. Siirrä ensin videoleike kamerasta tietokoneelle ja leikkaa video SimpleVideo-ohjelmalla, kun olet asentanut sen tietokoneelle. SimpleSite on ilmainen tilaajille KotiMikro on tehnyt yhteistyösopimuksen SimpleSite-palvelun kanssa, minkä johdosta voit lehden tilaajana perustaa ilmaiset kotisivut palveluun. Säästät euroa vuodessa ja saat käyttöösi valmiita malleja, joiden avulla luot helposti sisältöä sivuillesi. Kun olet kirjautunut kotisivuillesi osoitteessa simplesite, valitse sivunäkymästä Choose template. Valitse kohdasta Video pages rivi Video Pages. Anna videoleikkeelle ensin nimi. Nimi tulee näkyviin kotisivujen oikean reunan valikkoon. Lataa sitten video kotisivuille. Aloita napsauttamalla painiketta Select video. Valitse OK! Continue installing SimpleVideo!. Käy mallit läpi ja valitse niistä se, joka sopii parhaiten videoleikkeesi esittämiseen. Me valitsemme mallin, jossa on taustalla punainen esirippu. Napsauta painiketta Choose this template. Kun aiot ensimmäistä kertaa siirtää videon kotisivuillesi, joudut asentamaan tietokoneelle SimpleVideo-apuohjelman. Ohjelman avulla saat siirrettyä videoleikkeitä tietokoneelta, leikattua ne ja laitettua lopputuloksen sivuillesi. Valitse OK - continue käynnistääksesi SimpleVideon asennuksen.

15 Tee mykkäfilmi Valitse Creative templates-malleista A silent film, niin voit käyttää hauskaa tehostetta. Se tekee tekstistä ja kuvista animoidun kertomuksen, joka jäljittelee mykkäfilmin tyyliä säestettynä projektorin äänellä. 8 Napsauta tekstilaatikkoa 8 ja kohtaa Asenna ActiveX-komponentti. 8 Napsauta Asennapainiketta 0. 0 Hae videoleikkeitä sisältävä kansiosi, valitse leike ja napsauta Avaa. 8 Kun SimpleVideo on asennettu, valitse Continue - click here!. Kun seuraavan kerran siirrät sivuillesi videota samalta pc:ltä, siirryt suoraan kohtaan 0. Kotisivuilla on tilaa 0 minuutin videolle. Kotivideot ovat usein pitempiä, joten video pitää ensin leikata vetämällä liukusäätimiä Start ja End oikealle ja vasemmalle. Näin voit valita, mikä osa videosta tulee mukaan leikkeeseen. Voit milloin tahansa katsoa videoleikkeen napsauttamalla toistopainiketta 8. Valitse OK - Continue and choose thumbnail, kun olet tyytyväinen leikkeeseen. 0 0 Esiin tulee videoikkuna, johon video tuodaan muokkausta varten. Käynnistä videon lataus valitsemalla Click here - Find your Video Clip on your PC. Videoleikkeen esittelykuva ei ehkä kuvaa leikkeen sisältöä parhaiten. Siksi voitkin etsiä paremman aloituskuvan videoleikkeestä. Aloituskuva näkyy kotisivuillasi, kunnes video käynnistetään. Vedä vihreää kolmiota 0 puolelta toiselle valitaksesi aloituskuvan. Kuva näkyy oikealla olevassa laatikossa. Valitse sitten OK - Continue and choose soundtrack.

16 Videoleike on valmis napsauta OK 8. 8 Nyt voit valita äänen videoleikkeeseen. Oletuksena on leikkeen oma ääni, mutta voit valita mitä tahansa häämusiikista tunnelmamusiikkiin oikealla olevasta pudotusvalikosta. Kuuntele, miltä leike kuulostaa valitsemallasi äänellä napsauttamalla toistopainiketta. Jatka valitsemalla OK - Continue and prepare video for upload. Ennen kuin tallennat videoleikkeen kotisivuille, voit katsoa sen läpi napsauttamalla toistopainiketta. Jos jälki tyydyttää, valitse OK - Save my video clip on my website. Videoleikkeen siirtäminen kotisivuille saattaa kestää muutaman minuutin. Kesto riippuu tietenkin videon pituudesta. Tässä voit kertoa videostasi. Tekstin värin pitää olla eri kuin valitun sivumallin taustan. 8 Valitse Save & exit page 0 tai Save & view page, jos haluat heti nähdä, miltä videoleikkeen sisältävät kotisivusi näyttävät. Lopputulos on tässä. Nyt sivuillasi kävijät voivat mennä virtuaalielokuviin katsomaan videosi. Vieraat voivat lisäksi lähettää tutuilleen vinkin, joka sisältää linkin kotisivuillasi olevaan videoleikkeeseen. 0 Tarkista videofilmisi Ennen kuin siirrät videoleikkeen kotisivuillesi, varmista että tietokoneellasi oleva Windows Media Player toistaa leikkeen. Jos se ei onnistu, voit yrittää siirtää videoleikkeen sivuillesi jollain toisella pc:llä. Tietokoneiden välillä saattaa olla eroa siinä, miten ne käsittelevät erilaisia videomuotoja. Seuraavalla kerralla Sarjan seuraavassa osassa kerrotaan, miten saat suunniteltua hienoja postikortteja ja kutsukortteja juhlatilaisuuksiin.

17 . osa kutsukortit ja lahjalistat: Kutsu kuuluu kotisivujen kautta Laita kotisivuillesi kutsu syntymäpäiville, hopeahääpäivän tai muun juhlatilaisuuden viettoon. Valmiiden mallien avulla luot persoonalliset kutsukortit ja lahjalistat. Sukulaisten ja ystävien kanssa on mukava juhlia, ja oman lisämausteensa tilaisuuteen tuo kotisivujen kautta esitetty kutsu. Voit laittaa sekä kutsukortin että lahjalistan verkkoon ja lähettää sen jälkeen kutsuttaville ihmisille sähköpostiviestin, jossa on linkki sivuillesi. Lue artikkelista, miten saat laitettua hienot kutsukorttisi kotisivuillesi. Tule mukaan Jos kotisivujen perustamisesta kertovat kolme ensimmäistä osaa jäivät väliin, löydät kyseiset artikkelit tämän numeron mukana tulleelta cd-levyltä. Tee hieno kutsukortti verkkoon Esitä kutsu syntymäpäivillesi tai muuhun tilaisuuteen kotisivujesi kautta. Räätälöityjen mallien avulla teet kutsun nopeasti, ja palvelun sähköpostitoiminnon avulla saat helposti lähetettyä sukulaisille, ystäville ja tuttaville linkin kutsuun. tietoja Käytä kotisivujasi luovasti, ja tee kutsukorteistasi tavallista hienommat. Lue, miten saat siirrettyä kutsukorttisi ja lahjalistasi kotisivuillesi sekä lähetettyä tiedon ihmisille sähköpostin mukana. tätä tarvitset Internet Explorer Asiakasnumerosi kustannukset Tilaajille ilmainen tarvit tava aik a 0 minuuttia vaikeustaso Aloita kirjautumalla kotisivuillesi osoitteesta simplesite, ja valitse Choose template. Kohdasta Creative templates löydät erilaisia kutsumalleja, aina päivällisseurasta elokuvailtaan. Haluamme esittää tässä kutsun tupaantuliaisiin, joten valitsemme neutraalin mallin napsauttamalla vaihtoehtoa Invitations. Valitse sitten tilaisuuteen parhaiten sopiva malli. Me valitsemme oranssiin vivahtavan mallin ja napsautamme painiketta Choose this template. Kirjoita kutsuusi otsikko oletustekstin tilalle. Otsikko näkyy kotisivujen vasemman reunan valikossa. Voit liittää kutsuun kuvan, joka sopii tilaisuuteen. Valitse Select image. Teksti: Thomas Buus-Larsen

18 SimpleSite on ilmainen tilaajille Saat KotiMikron tilaajana ilmaiset kotisivut SimpleSite-palveluun. Säästät euroa vuodessa ja saat tilaa 0 sivulle, 00 valokuvalle ja 0 minuutin videolle. Lisäksi saat käyttöösi yli 00 valmista mallia, joiden avulla lisäät mielenkiintoista sisältöä kotisivuillesi nopeasti ja vähällä vaivalla. Kutsu Teimme kutsun tupaantuliaisiin. Vieraasi voivat lähettää vastauksen kutsuun napsauttamalla alareunassa olevaa sähköpostiosoitetta. Käytä värejä oikein Voit vaihdella kutsussa olevan tekstin väriä. Muista kuitenkin valita värejä, jotka erottuvat mallin taustaväristä ja ovat helppolukuisia. 0 8 Valitse Selaa, selaa kuvia sisältävään kansioon, valitse haluamasi kuva ja napsauta Avaa-painiketta. Valitse vielä lopuksi Ok 8. Kirjoita sitten kutsuun tuleva teksti. Jos kirjoitat kenttään sähköpostiosoitteesi 0, se näkyy linkkinä kutsun alareunassa. Vieraasi voivat lähettää vastauksen kutsuusi napsauttamalla sähköpostiosoitettasi. 8 Kutsusta ei ole paljon iloa, jos ihmiset eivät saa sitä. Käytä siksi kotisivupalvelun sähköpostitoimintoa lähettääksesi vieraillesi linkin kutsuun. Aloita valitsemalla Tell a Friend.

19 Laita lahjalista verkkoon Lahjalistamallien avulla saat laitettua perheen lahjatoiveet kotisivuille, missä listan päivittäminen käy helposti. Valitse muokkaustilassa Choose template. Kirjoita sähköpostiviestiin tuleva teksti kenttään ja lisää viestin otsikko aihekenttään. Voit liittää viestiin kuvan valitsemalla YES - I want to add a photo!. Menettelytapa on sama kuin lisätessäsi kutsuun kuvan. Kohdasta Creative templates löydät erilaisia malleja. Valitse Wish Lists. Valitse sitten sopiva malli lahjalistallesi. Napsauta haluamasi mallin kohdalla painiketta Choose this template. 0 Kirjoita vastaanottajien sähköpostiosoitteet kenttiin. Jos haluat tallentaa osoitteet, laita valintamerkki kohtaan Remember addresses. Lähetä linkin sisältävä sähköpostiviestisi napsauttamalla painiketta ok! Send the !. Palaa takaisin valitsemalla OK. Valitse Save & exit page 8 tai Save & view page, jos haluat nähdä, miltä kutsu näyttää. 8 Keksi nimi lahjalistallesi ja kirjoita se kenttään. Otsikko näkyy kotisivujen vasemmassa reunassa olevassa valikossa. Kirjoita sitten lahjalistan laatijan nimi kenttään. Nimi näkyy kotisivuille tulevassa lahjalistassa ylimpänä.

20 Lisää tehosteita kuviisi Elävöitä kuviasi puhekuplien, viiksien, hattujen tai muiden tehosteiden avulla. Valitse painike Add things to photos, kun haluat lisätä tehosteita kuviisi. Valitse lahjalistan hoitaja On todella ärsyttävää saada monta samaa esinettä lahjaksi. Siksi kannattaakin nimittää lahjalistan hoitaja, jonka sähköpostiosoitteen voit kirjoittaa kotisivuillasi olevaan lahjalistaan. Sitten on vuorossa lahjatoiveiden kirjaaminen. Kirjoita lahjat yksi kerrallaan ja napsauta painiketta Add new wish below this one. Voit vaihtaa lahjojen paikkaa keskenään tai poistaa niitä painikkeilla Move up, Move down ja Delete. Lahjalistaan voi liittää kuvan. Kuvassa voi olla esimerkiksi lahjojen saaja. Napsauta painiketta Select image. 0 Mitä useammille lahjalista annetaan, sitä enemmän lahjoja on luvassa. Käytä sähköpostitoimintoa, josta kerroimme edellisessä osiossa, ja lähetä vieraillesi tieto lahjalistasta. Valitse Tell a Friend ja toimi kuten edellisen osion kohdissa 8-0 neuvotaan. Valitse Save & exit page tai Save & view page, jos haluat nähdä, miltä sivuillasi oleva lahjalista näyttää. 8 Valitse Selaa, selaa kuvia sisältävään kansioon 8, valitse kuva ja napsauta Avaa. Valitse Ok. Lahjalista syntymäpäivälahjatoivein on valmis. Vieraat voivat tulostaa listan ja lähteä sen kanssa metsästämään lahjoja. 8 0 Kirjoita kenttään teksti, joka toimii johdantona lahjalistaan 0. Seuraavalla kerralla Sarjan seuraavassa osassa kerrotaan, miten luodaan nimillä ja kuvilla varustettu sukutaulu sekä hauska muistipeli valokuvista.

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi.

iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi. iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi. 1 Sisältö Luku 1 3 Tervetuloa käyttämään iweb-ohjelmaa 3 Tietoja iwebistä 3 Mitä opit 4 Ennen kuin aloitat 4 Mitä tarvitset

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. APPLE IWEB http://fi.yourpdfguides.com/dref/3677516

Käyttöoppaasi. APPLE IWEB http://fi.yourpdfguides.com/dref/3677516 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 IVUT SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI TALKOISSA 5 NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 YLLÄPITOTILANÄKYMÄN TYÖKALUT 8 Valikkorivi 8 Palkki sivujen järjestyksen vaihtamiseen 8 SIVUJEN LUOMINEN

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Huomaathan lukiessasi!

Huomaathan lukiessasi! Huomaathan lukiessasi! Jos teet suurempia muutoksia, muista ottaa varmuuskopio järjestelmästä ennen ja jälkeen muutosten. Tämä tapahtuu muutamalla napin painalluksella, ja kopion tallentaminen omalle koneelle

Lisätiedot

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net Kotisivujen abc Sisällysluettelo: Kotisivujen abc... s. 1 1. Perusteet... s. 2 2. Suunnittelu... s. 5 3. Koosto... s. 9 4. Julkaisu... s. 12 5. Ylläpito ja päivitys... s. 14 6. Markkinointi... s. 15 Kotisivut

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere. FACEBOOK-KURSSI Edistyneille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Aluksi... 2 Asetukset... 3 Käyttäjätilin asetukset...

Lisätiedot

Savalanche-käyttöohje

Savalanche-käyttöohje Savalanche-käyttöohje Perusta verkkokauppa ja hyödynnä uudet jakelukanavat Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Savalanche-palvelun pikaohje... 3 3. Savalanche-palveluun rekisteröityminen... 5 4. Kauppiaaksi

Lisätiedot

2. Luku Digitaalista kuvitusta...5 Kuvan siirto kamerasta tietokoneelle Kuvankäsittely Sähköposti ja Internet Kuvien esittäminen Tulostaminen

2. Luku Digitaalista kuvitusta...5 Kuvan siirto kamerasta tietokoneelle Kuvankäsittely Sähköposti ja Internet Kuvien esittäminen Tulostaminen SISÄLTÖ Johdanto...1 Tietokone avuksi ja iloksi - myös omien luovien tuotosten teossa 1. Luku Osaatko imuroida, polttaa ja skannata?...2 Tiedon tallentaminen CD:lle ja DVD:lle Ohjelmien asennus Windows-ympäristössä

Lisätiedot

Published : 2011-03-11 License : None

Published : 2011-03-11 License : None FIREFOX 1 Published : 2011-03-11 License : None Johdanto 1. Johdanto 2. Tietoja tästä ohjekirjasta 3. Ennen kuin aloitat 4. Mikä on FLOSS? 5. Kuinka verkko toimii 2 JOHDATUS FIREFOXIIN Oletamme, että et

Lisätiedot

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Asiakaspalvelu Myynti: 020 7416 669 Tuki: 020 7416 668 Sähköposti: tuki@verkkovelho.fi www.verkkovelho.fi Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO Vaihde: 020

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014 Opas versiolle 8.1 Päivitetty 11.6.2014 Sisältö JOHDANTO... 1 YLEISTÄ... 1 WINDOWS-VERSIOT... 2 MODERN-KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 Aloitusnäyttö... 3 Kaikkien sovellusten näyttäminen... 4 Navigointi käyttöliittymässä...

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE SIVU 1/30 POLKU SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset

Lisätiedot

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki 1 Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki Käyttöohje pitkä oppimäärä Päivitetty 9.10.2014 Sisällys Jäsenyhdistyssivu... 3 Mikä jäsenyhdistyssivu on ja mitä se ei ole?... 3 Sivun tilaaminen getting started!...

Lisätiedot

Alice Ojala Annikki Hyppönen

Alice Ojala Annikki Hyppönen Alice Ojala Annikki Hyppönen 1 Copyright Teknolit Oy Tämän teoksen tekstin ja kuvien jäljentäminen ilman lupaa painamalla, monistamalla, valokuvaamalla tai muulla tavoin kielletään tekijänoikeuslain (404/61,

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö SISÄLLYS Sisällys... 2 Kurssiaineiston sisältö... 4 Käyttöjärjestelmän mukauttaminen... 4 Tiedostohallinnan asetukset ja pikakuvakkeet... 4 Ikkunoiden hallinta... 4 Tiedoston

Lisätiedot

WordPress 3. Tietokantapohjainen julkaisujärjestelmä. Jari Sarja / Otavan Opisto 2013

WordPress 3. Tietokantapohjainen julkaisujärjestelmä. Jari Sarja / Otavan Opisto 2013 WordPress 3 Tietokantapohjainen julkaisujärjestelmä Jari Sarja / Otavan Opisto 2013 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä Sisältö 1. Bloggaus... 6 2. Blogipalveluita

Lisätiedot

ScenalyzerLive 4.0. Käyttöohje

ScenalyzerLive 4.0. Käyttöohje ScenalyzerLive 4.0 Käyttöohje ScenalyzerLive Versio 4.0 käyttöohje Käyttöehdot Alkuperäinen julkaisupäivä 28.12.2005 17:37 Copyright (C) 2005 Andreas Winter Suomennos 24.1.2006 22:30 (Harri Lamminmäki)

Lisätiedot

Esipuhe. Sanakirjojen tuominen. 2006 WordFinder Software Esipuhe 1

Esipuhe. Sanakirjojen tuominen. 2006 WordFinder Software Esipuhe 1 Esipuhe Internet on avannut monia maailman rajoja ja auttanut niin yksityishenkilöitä kuin monikansallisia yhtiöitäkin laajentamaan yhteysverkostoaan. Kielen ei tarvitse enää olla esteenä kansainvälisten

Lisätiedot

PowerPointin jatkokurssi

PowerPointin jatkokurssi 1 PowerPointin jatkokurssi Ohje PowerPoint 00 -ohjelman monipuoliseen käyttöön 1 Kuvion liittäminen diaesitykseen... 1 1.1 Kuvion piirtäminen... 1. Kuvion siirtäminen... 1. Kuvion koon muuttaminen... 1.4

Lisätiedot

DVD- ja CD-levyjen luonti. DVD-/CD-tallentimella

DVD- ja CD-levyjen luonti. DVD-/CD-tallentimella DVD- ja CD-levyjen luonti DVD-/CD-tallentimella Tämän asiakirjan tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Hewlett-Packard Company ei anna minkäänlaista tätä materiaalia koskevaa takuuta, mukaan

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113

Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113 Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113 1.1. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Katso videoita osoitteessa www.youtube.com/nokiasupportvideos. Lisätietoja Nokian palveluehdoista ja

Lisätiedot

v.3.12c Käyttöohjeet

v.3.12c Käyttöohjeet v.3.12c Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...4 1.1 Mitä sähköposti on...4 1.2 Sähköpostin edut ja haitat...4 1.3 Sähköpostin tietoturvallisuus...5 2. PEGASUS MAIL -SÄHKÖPOSTIOHJELMA...7 2.1 Pegasus

Lisätiedot

Pinnacle Studio. Elämäsi elokuvina. Versio 17. Mukaan lukien Pinnacle Studio Plus ja Pinnacle Studio Ultimate

Pinnacle Studio. Elämäsi elokuvina. Versio 17. Mukaan lukien Pinnacle Studio Plus ja Pinnacle Studio Ultimate Pinnacle Studio Versio 17 Mukaan lukien Pinnacle Studio Plus ja Pinnacle Studio Ultimate Elämäsi elokuvina Copyright 2013 Corel Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Kunnioita taiteilijoiden ja muiden

Lisätiedot