Sinulla on nyt loistava tilaisuus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sinulla on nyt loistava tilaisuus"

Transkriptio

1 . osa esittäydy netissä simplesiten avulla: Uudet kotisivut tietoja Voit perustaa ilmaiseksi omat kotisivut, jos olet KotiMikron tilaaja. Sivuilla voit pitää esimerkiksi valokuva-albumia, päiväkirjaa, videoleikkeitä tai sukupuuta. Käytä Internet Exploreria, kun muokkaat ja työstät sivujasi SimpleSitessa. tätä tarvitset Pc ja internetyhteys Asiakasnumerosi kustannukset Tilaajille ilmainen tarvit tava aik a Noin tunti vaikeustaso kotisivut Luo itsesi näköiset kotisivut, joilla voit jakaa kokemuksia, kuvia ja videoleikkeitä ystävien Uudet ja perheenjäsenten kesken. SimpleSite-kotisivupalvelu on ilmainen KotiMikron tilaajille. Pääset nopeasti alkuun sivujen suunnittelussa, eikä sinun tarvitse vaivata päätäsi hankalilla koodeilla. Sinulla on nyt loistava tilaisuus omien kotisivujen pystyttämiseen. Kotisivujen kautta kerrot ystäville ja perheenjäsenille kokemuksistasi, olivat ne sitten arkipäivän pieniä ilonaiheita tai elämän suurimpia hetkiä. KotiMikro tarjoaa tilaajilleen SimpleSite-palvelun kautta helppoa ja nopeaa tapaa ilmaisten kotisivujen luomiseen. Kotisivujen muokkaaminen ja ylläpito onnistuu missä tahansa, kunhan käytössä vain on internetyhteydellä varustettu tietokone. Voit laittaa kotisivuillesi esimerkiksi valokuva-albumin, video- ja diaesityksiä, sukupuusi tai vieraskirjan, johon vierailijat saavat jättää kommenttejaan ja mielipiteitään ja siten elävöittää kotisivujasi. Pääset kotisivujen luomisessa nopeasti alkuun palvelussa olevien yli 00 valmiin mallin avulla, ja kaikki on sinulle ilmaista KotiMikron tilaajana. Autamme sinua tässä ja tulevissa numeroissa käyttämään SimpleSite-palvelun monia mielenkiintoisia toimintoja, jotka tekevät kotisivuistasi näyttävän, käyttäjäystävällisen ja miellyttävän vierailla. Palvelu on aluksi englanninkielinen, mutta suunnitelmissa on myös suomenkielinen versio. Esittelemme nyt perustoiminnot ja näytämme, miten saat siirrettyä kuva-albumin kotisivuillesi. K-netti sulkeutuu Miksi? SimpleSite on KotiMikron tilaajille tarkoitettu uusi palvelu, jossa tilaajat voivat perustaa ilmaiset kotisivut. Olemme päättäneet uuden palvelun myötä lakkauttaa K-netin, joka on tähän asti tarjonnut kotisivutilaa lehden tilaajille. SimpleSite tarjoaa tilaajille entistä enemmän vaihtoehtoja sekä paremman ylläpidon. Milloin? K-netti suljetaan vuoden 008 maaliskuun loppuun mennessä. Jos sinulla on palvelussa omat kotisivut, ne eivät ole enää käytössä. huhtikuuta 008 lähtien. Siksi suosittelemmekin, että ryhdyt luomaan uutta kotisivua SimpleSite-palveluun jo nyt. Mitä pitää tehdä? Kuvien ja tekstin siirtäminen K-netissä olevilta sivuilta SimpleSite-palveluun ei valitettavasti onnistu automaattisesti. Se voidaan kuitenkin tehdä manuaalisesti, kopioimalla tekstit K-netistä ja liittämällä ne uusille sivuille. Kuvien siirtäminen onnistuu parhaiten, kun tuot ne suoraan omalta tietokoneeltasi. Teksti: Thomas Buus-Larsen

2 SimpleSite on ilmainen tilaajille perhekäyttöön perhekäyttöön SimpleSite aukeaa SimpleSite-palvelu on ilmainen KotiMikron tilaajille. Säästät euroa vuodessa ja saat: jopa 0 sivusta koostuvat kotisivut sisältäen esimerkiksi valokuva-albumin, videoleikkeitä ja vieraskirjan. tilaa 00 valokuvalle ja 0 minuutin videolle. Yli 00 valmista mallia, joiden avulla esimerkiksi kuva-albumit, päiväkirjat ja vieraskirjat syntyvät helposti ja nopeasti. SimpleSite on sinulle ilmainen niin kauan kuin tilaat KotiMikroa. Jos lopetat tilauksesi, voit säilyttää kotisivusi maksua vastaan. Kotisivupalvelun vuosimaksu on euroa. Jos et ole KotiMikron tilaaja, voit kokeilla SimpleSite-palvelua ilmaiseksi 0 päivän ajan.

3 Luo ilmaiset kotisivut Tarvitset KotiMikron asiakasnumeroasi ja sähköpostiosoitettasi, kun luot kotisivut SimpleSite-palveluun. Sinun on myös valittava nimi kotisivuillesi. Jos valitset nimeksi esimerkiksi kaara, kotisivuillesi pääsee vierailemaan naputtelemalla selaimeen osoitteen: Suunnittele ensin Hyvä suunnittelu tuottaa parhaan tuloksen. Mieti, mitä haluat kertoa ja mitä kuvia näyttää, ennen kuin ryhdyt puuhaan. Avaa Internet Explorer ja kirjoita osoitekenttään Aloita kotisivujen luonti napsauttamalla punaista palluraa. Kirjoita asiakasnumerosi kenttään ja valitse sitten OK - eteenpäin. 8 Valitse kotisivuillesi nimi ja kirjoita se kenttään Valitse nimi omalle SimpleSitellesi. Valitse sitten salasana ja kirjoita vielä sähköpostiosoitteesi alimpaan kenttään. Kotisivusi luodaan, kun napsautat painiketta start MY FREE trial website NOW! 8. Lue ja hyväksy seuraavalla sivulla olevat käytöehdot ja jatka valitsemalla Hyväksyn - aloitan kotisivuni tekemisen. Valitse seuraavaksi malli kotisivujesi aloitussivulle. Mallin design ja värit toistuvat kaikilla sivuilla. Voit toki vaihtaa mallia myöhemmin, jos haluat antaa kotisivuillesi uuden ilmeen. Valitsemme tässä esimerkissä mallin Summer and sun.

4 Kerro kotisivuistasi Ilmoita kotisivujesi osoite aina kun lähetät sähköpostia ystäville ja tuttaville. Näin saat ihmiset käymään kotisivuillasi. 8 0 Anna kotisivuillesi otsikko 0. Se on ensimmäinen, mitä kotisivuillasi vierailevat näkevät. Valitse sitten OK - continue. 8 Voit kirjoittaa lyhyen luonnehdinnan, joka tulee kotisivujesi aloitussivulle 8. Valitse OK - continue. Valitse sitten kuva aloitussivulle. Napsauta painiketta OK - Add photo, niin pääset valitsemaan kiintolevylläsi olevan kuvan. 0 Kotisivujesi aloitussivu on nyt valmis. Napsauta OK - continue 0 siirtyäksesi muokkaustilaan. Kotisivusi ovat nyt eri puolilla maailmaa olevien internetkäyttäjien ulottuvilla. Voit milloin tahansa muokata ja päivittää aloitussivusi sisältöä. Valitse Selaa ja etsi kuvia sisältävä kansio. Valitse aloitussivulle kuva, napsauta Avaa ja edelleen Ok. Käytä värejä harkiten Kotisivuilla ei kannata käyttää montaa eri taustaväriä ja tekstin väriä, koska silloin lopputulos saattaa vaikuttaa häiritsevän sekavalta. Vaaleaa ja tummaa Valitse vaalea teksti tummalle taustalle ja päinvastoin. Se helpottaa tekstin lukemista.

5 Näin muokkaat kotisivujasi Kun haluat lisätä, muuttaa tai poistaa sivuja valokuvaalbumistasi, päiväkirjastasi tai muusta sisällöstä, siirry sivunäkymään, josta käsin hallitset kotisivujasi. Pääset sivunäkymästä tutkimaan esimerkiksi kotisivuillasi käyneiden lukumäärää tai lukemaan käteviä vinkkejä sivujen sisällön muokkaamisesta. Käymme tässä läpi palvelun tärkeimmät toiminnot, jotka on hyvä tietää, ennen kuin jatkat kotisivujesi rakentamista. Valitse Your Visits, kun haluat nähdä, kuinka moni on käynyt sivuillasi. Siellä on laskuri sekä kotisivuillesi kokonaisuutena että yksittäisille sivuille, jolloin voit esimerkiksi seurata, kuinka moni on nähnyt kuvat talvilomalta. Kohdasta Your Subscription löytyvät tiedot siitä, kuinka paljon kuvia ja videota olet laittanut kotisivuillesi ja kuinka paljon tilaa on vielä jäljellä. Täältä käsin voit myös muuttaa sähköpostiosoitteesi, salasanasi ja kotisivujesi nimen. Kohdasta Help & Service saat apua kotisivujesi luomisessa. Voit myös vierailla muiden käyttäjien kotisivuilla ja hakea niiltä inspiraatiota ja ideoita, jotta omista kotisivuistasi tulisi miellyttävä vierailupaikka. Tässä näkyy kotisivujesi osoite, jota muut käyttävät vieraillessaan luonasi netissä. Muista että antamasi nimi osoitteessa kauttaviivan jälkeen on myös käyttäjänimesi. Tarvitset sitä ja salasanaasi, kun kirjaudut sisään palveluun voidaksesi muokata sivujen sisältöä. Palvelu löytyy osoitteesta Valitsemalla Front page -kohdasta Edit this page pääset muun muassa muuttamaan kotisivujesi aloitussivun kuvaa, otsikkoa ja tervetulotoivotusta. Lisäksi voit valita uuden layoutin ja muuttaa kotisivujesi ulkonäköä. Vierailijat liikkuvat kotisivuillasi sivujen vasemmassa reunassa olevan valikkopalkin avulla. Voit muuttaa valikkopalkin ulkoasua muuttaa halutessasi sen väriä tai lisätä siihen pieniä kuvia tai kuvakkeita valitsemalla Menu-kohdan Edit menu. Aloita uuden sivun luominen valitsemalla Choose template. Etsi sopiva malli uudelle sivullesi, tulipa sille sitten lomakuvia sisältävä valokuva-albumi, matkapäiväkirja tai kenties koirien koulutusta käsittelevä harrastussivu. Mahdollisuudet ovat monet. Kerromme seuraavilla sivuilla, miten saat luotua valokuva-albumin kotisivuillesi.

6 Ensimmäinen kuva-albumi Kun luot uudet kotisivut, ne sisältävät jo valokuva-albumin. Sinun tarvitsee vain lisätä kuvat albumiin, mikä sujuu vähällä vaivalla. Käy ensin tietokoneella olevat kuvakansiosi läpi. Digikameralla tulee helposti räpsittyä vähän ylimääräisiäkin kuvia, mutta sivuillasi vierailevat eivät välttämättä ilahdu kahdeksasta eri kuvakulmasta otetuista Eiffel-tornin kuvista. Käytä siis harkintaa ja valitse vain parhaat otokset kotisivuillesi. Ennen nettiin siirtämistä kuvista kannattaa poistaa punaiset silmät ja muut pikkuviat kuvankäsittelyohjelmalla. Valitse Edit this page sivunäkymän kohdasta My photo album. Anna ensin kuva-albumille nimi ja kirjoita se nimikenttään. Sitten voit kirjoittaa lyhyen selostuksen siitä, mitä juhlaa tai matkaa kuvat koskevat. Kirjoittamasi teksti näkyy kuvien yläpuolella. Vieritä sivua alaspäin ja valitse Insert image Click here! -laatikko. Usein esitettyjä kysymyksiä Mikä on kotisivujeni nimi? Valitsemasi käyttäjänimi määrää, mikä kotisivujesi nimeksi tulee. Jos valitsit käyttäjänimeksesi esimerkiksi mikkolat, kotisivujesi osoitteeksi tulee: Kuinka monta sivua kotisivut voivat sisältää? Kotisivusi voivat sisältää enintään 0 sivua. Kuinka monta kuvaa? Tilaa on 00 valokuvalle ja 0 minuutin videolle. Jos tarvitsen lisää tilaa? 0 sivua ja 00 kuvaa riittävät useimpien tarpeisiin, sillä kuvia voi aina vaihtaa. Voit toki ostaa lisää tilaa, mutta joudut silloin maksamaan kotisivujen normaalihinnan, eikä ilmainen tarjous KotiMikron tilaajille ole enää voimassa. Mitä tapahtuu, jos lopetan tilaukseni? Voit säilyttää kotisivusi Simple- Sitessa, vaikka lopettaisit Koti- Mikron tilauksen. Tällöin joudut kuitenkin maksamaan sivuston ylläpidosta normaalihinnan. Palvelun vuosimaksu on euroa.

7 Tekstit haltuun Älä keskitä kaikkia tekstejä sivuillasi. Vasen tasaus lisää usein luettavuutta, etenkin jos teksti on pitkä. 8 Valitse Selaa... ja selaa kuvia sisältävään kansioon. Valitse jokin kuva ja napsauta Avaa. Valitse vielä Ok 8, anna halutessasi kuvateksti ja palaa muokkaustilaan valitsemalla Ok. 0 Napsauta jotain kuvaa 0, jos haluat nähdä sen suuremmassa koossa. Valitsemalla Start slideshow kuvat näytetään diaesityksenä kuva kerrallaan. Voit nyt lisätä uusia kuvia yksitellen seuraamalla kohtia -. Kerromme seuraavalla sivulla, miten saat lisättyä useita kuvia kerralla. Napsauta vielä Save & view page -painiketta, niin pääset tarkastelemaan lopputulosta. Käytä samaa fonttia Älä sorru erikoisiin fontteihin yksittäisillä sivuilla, vaan käytä mieluiten vain yhtä fonttia. Ei siis Verdanaa yhdellä sivulla ja Arialia toisella.

8 Lisää useita kuvia Kuvien lisääminen valokuva-albumiin yksi kerrallaan on melko työlästä. Albumin muokkaustilassa on myös toiminto, jolla saat siirrettyä albumiin kerralla useita kuvia. Palvelu asentaa tarvittaessa toiminnon. Helpota liikkumista Sivuillasi vierailevien on pystyttävä liikkumaan siellä helposti. Anna esimerkiksi valikkopalkin kaikille painikkeille sisältöä kuvaavat nimet. Toimivat linkit Kotisivuillasi on hyvä olla linkkejä muille mielenkiintoisille sivuille. Tarkista aina silloin tällöin, että linkit vielä toimivat. Poista linkit, jos kyseisiä sivuja ei enää löydy. Valitse muokkaustilassa albumisi kohdalta Edit this page. Valitse sitten vaihtoehto Add many photos at once. Kun MultiUploader on asennettu tietokoneellesi, valitse Continue - click here!. 8 Valitse OK - continue. 0 Valitse kuvakansio, jonka kuvia haluat siirtää kuvaalbumiin. Kuvat näytetään keskimmäisessä ikkunassa, ja voit siirtää kuvia yksi kerrallaan oikeanpuoleisimpaan ikkunaan 8. Voit myös valita keskimmäisestä ikkunasta useita kuvia kerralla ja siirtää ne napsauttamalla nuolipainiketta. Jos haluat kansion kaikki kuvat albumiin, valitse Select all 0 ja napsauta tuplanuolta. Valitse lopuksi OK Upload. Tietokone lähettää kuvat kotisivuillesi ja se kestää vähän aikaa. Kun kaikki kuvat on siirretty, valitse OK. Valitse tekstilaatikko ja Asenna ActiveXkomponentti. Valitse Asenna. Seuraavalla kerralla Saat KotiMikron tulevissa numeroissa apua ja neuvoja kotisivujesi pystyttämiseen. Neuvomme seuraavassa numerossa, miten kotisivuille laitetaan vieraskirja, johon vierailijat voivat jättää terveisensä tai kommenttinsa. Kerromme myös, miten saat luotua tekstiä ja kuvia sisältävän verkkopäiväkirjan. 8

9 . osa lisää eloa kotisivuillesi: Tee hieno vieraskirja Kerro kokemuksistasi kotisivuillasi olevassa päiväkirjassa ja anna vierailijoille mahdollisuus jättää terveiset sekä näyttää kuviaan vieraskirjassasi. Saat KotiMikron ja SimpleSiten avulla oman paikkasi netissä, jossa voit jakaa kokemuksiasi ystävien ja perheenjäsenten kesken. Upeiden kotisivujen luominen onnistuu palvelun sisältämien yli 00 valmiin mallin avulla. Tarkastelemme tässä artikkelissa lähemmin vieraskirjaa, johon kotisivuillasi vierailevat voivat kirjoittaa terveisensä ja kommenttinsa sekä jättää kuvia katseltavaksi. Kerromme myös, miten saat kerrottua tapahtumistasi sanoin ja kuvin verkossa olevassa päiväkirjassasi. Kotisivuillasi oleva päiväkirja voi näyttää vaikka tältä. Tarvittavat kuvat saat lisättyä tekstin viereen. Tietoja KotiMikron tilaajat voivat perustaa ilmaiset kotisivut SimpleSite-palveluun. Lue, miten otat verkossa käyttöön päiväkirjan sekä vieraskirjan. Artikkelisarjan ensimmäinen osa on lehden mukana tulleella cd-levyllä. tätä tarvitset Internet Explorer Asiakasnumerosi Kustannukset Ilmainen tilaajille tarvit tava aik a minuuttia vaikeustaso Näin kirjaudut kotisivuillesi Käynnistä Internet Explorer ja kirjaudu kotisivuillesi Koti- Mikron sivujen kautta, jonka osoitteen näet alla. Napsauta sinistä kirjautumispainiketta, niin pääset omille kotisivuillesi. Naputtele sitten käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja valitse lopuksi OK. simplesite Teksti: Thomas Buus-Larsen

10 Vieraskirja netissä Ilmaiset kotisivut käyttöön Voit perustaa KotiMikron tilaajana ilmaiset kotisivut. Sivujen perustamista käsittelevä ensimmäinen osa löytyy KotiMikron cd:ltä. Vieraskirjan avulla kotisivuillasi vierailevat ystävät ja perheenjäsenet voivat lukea ja kirjoittaa kommentteja valokuviisi, videoleikkeisiisi ja teksteihisi. Kun olet saanut perustettua omat kotisivusi, vieraskirja liitetään sinne automaattisesti. Sitä ei siis tarvitse lisätä erikseen. Kerromme tässä, miten saat vieraskirjaasi pienellä muokkauksella persoonallisen leiman. Näet kaikki vieraskirjaasi lisätyt viestit. Voit poistaa viestin valitsemalla Delete this entry. Vieraskirjasi ulkoasun valitsit jo perustaessasi kotisivujasi. Voit muuttaa vieraskirjan ulkonäköä uuden mallin avulla valitsemalla alhaalta jonkin mallin miniatyyrikuvan. Me pitäydymme tässä esimerkissä jo aikaisemmin valitussa mallissa. Kirjaudu kotisivuillesi. Valitse sivunäkymästä Edit this page. Napsauta painiketta Save & view page, jos haluat nähdä, miltä sivu nyt näyttää. Aloita antamalla vieraskirjallesi nimi. Antamasi nimi näkyy kotisivujesi vasemmassa reunassa olevassa valikossa, jonka avulla vierailijat liikkuvat sivuilla. Vieraskirja tarvitsee myös otsikon, joka näkyy sivun yläreunassa. Kirjoita lyhyt teksti johdannoksi vieraskirjaasi. Voit esimerkiksi kehottaa siinä vieraitasi jättämään terveisiä ja kommentoimaan kotisivuillasi olevia valokuvia ja päiväkirjatekstejä. Vieraskirjasi näyttää tältä, kun olet lisännyt siihen otsikon ja johdantotekstin. Vierailijat voivat liittää kuvan vieraskirjaasi kirjoittamaansa tekstiin. Aina kun vieraskirjaasi tulee uusi viesti, saat sähköpostia, jossa on linkki viestiin. Napsauttamalla linkkiä pääset suoraan vieraskirjaasi.

11 Luo päiväkirja verkkoon Runsaasti malleja Valittavana on yli 00 erilaista mallia, joiden avulla saat luotua kotisivuillesi nopeasti ja vähällä vaivalla muun muassa upeat kuvaalbumit, vieraskirjat ja päiväkirjat. Nyt on aika lisätä mielenkiintoista sisältöä kotisivuillesi. Voit jakaa arkesi ja kokemuksesi lähipiirin kanssa valitsemalla jonkin monista päiväkirjamalleista. Voit pitää tupakoinnin lopettamisesta kertovaa päiväkirjaa, jossa kuvailet taistelun edistymistä, tai vaikka matkapäiväkirjaa, jossa kerrot talvilomastasi. Lue tästä, miten saat luotua päiväkirjan ja kirjoitettua siihen ensimmäiset sanat. Luo uusi sivu valitsemalla Choose template. Käy mallit läpi ja valitse niistä tarkoituksiisi sopiva. Me valitsemme tässä neutraalin mallin. Napsauta painiketta Choose this template. Valitse kohdasta Creative templates vaihtoehto Diaries / Journals. Anna ensin päiväkirjallesi nimi, joka näkyy kotisivujen vasemmassa reunassa olevassa valikossa. Valitse pari lyhyttä sanaa, jotka kuvaavat päiväkirjan sisältöä. Voit lisäksi antaa päiväkirjallesi kutsumanimen tai liittää siihen sitaatin tai moton.

12 Hauskat puhekuplat Lisää kuviin puhekuplissa olevia kommentteja napsauttamalla painiketta Add text to photos. Voit valita kuvan, joka näkyy päiväkirjaan kirjoittamasi tekstin vieressä. Valitse Select image. 8 Kirjoita teksti kenttään. Voit muuttaa fonttia, fontin kokoa ja tekstin väriä ylhäällä olevasta valikosta tai lisätä tekstiin hauskoja hymiöitä. Lisäksi voit liittää tekstiin linkin jollekin internetsivulle. Lisää uutta tekstiä päiväkirjaan valitsemalla Add new entry below this one. Lopeta valitsemalla Save & view page, jos haluat nähdä, miltä päiväkirja näyttää. Valitse Selaa valitaksesi sopivan kuvan. 8 0 Päiväkirja on nyt sivuillasi, ja jos haluat kirjoittaa lisää, valitse sisällön muokkaus (edit content). Valitse tietokoneelta kuvia sisältävä kansio 8. Valitse kuva, sitten Avaa 0 ja lopuksi OK. 0 Seuraavalla kerralla Kerromme kolmannessa osassa, miten saat lisättyä videoleikkeitä kotisivuillesi. Tilaa on 0 minuutin videolle. Videoiden nauhoittaminen onnistuu useimmilla digikameroilla, joten et tarvitse videokameraa.

13 . osa jaa parhaat muistosi: Siirrä videot kotisivuillesi Voit jakaa videoleikkeesi perheen ja ystävien kanssa omien kotisivujesi avulla. Digitaaliset videokamerat ovat yleistyneet, ja ne seuraavat mukana lomalle, syntymäpäiville ja viikonloppureissuille. Et kuitenkaan tarvitse kalliita laitteita voidaksesi jakaa videoita, sillä videoiden nauhoittaminen onnistuu useimmilla tavallisilla digikameroilla. Kerromme tässä artikkelissa, miten saat jaettua videoleikkeesi tuttujen kanssa. Sinun tarvitsee vain kirjautua SimpleSitepalveluun ja perustaa omat kotisivut, mikäli et ole vielä tehnyt sitä. Palvelu on ilmainen KotiMikron tilaajille. Tule mukaan Jos kaksi ensimmäistä osaa jäivät väliin, joissa kerrotaan muun muassa kotisivujen perustamisesta, löydät artikkelit tämän numeron mukana tulevalta cd-levyltä. Tietoja Netti sopii hyvin videoleikkeiden esittämiseen. Lue, miten saat siirrettyä videoleikkeet kotisivuillesi. KotiMikron tilaajana voit perustaa kotisivut ilmaiseksi SimpleSite-palveluun. tätä tarvitset Internet Explorer Asiakasnumerosi kustannukset Ilmainen tilaajille tarvit tava aik a 0 minuuttia vaikeustaso Siirrä parhaat videoleikkeet kotisivuillesi, joilla on tilaa 0 minuutin videolle. Teksti: Thomas Buus-Larsen

14 Näin siirrät videon sivuillesi Videoita on monissa eri tiedostomuodoissa, riippuen kamerasta, jolla leike on nauhoitettu. Jos videotasi voi toistaa Windows Media Playerilla, sen voi myös esittää kotisivuillasi. Siirrä ensin videoleike kamerasta tietokoneelle ja leikkaa video SimpleVideo-ohjelmalla, kun olet asentanut sen tietokoneelle. SimpleSite on ilmainen tilaajille KotiMikro on tehnyt yhteistyösopimuksen SimpleSite-palvelun kanssa, minkä johdosta voit lehden tilaajana perustaa ilmaiset kotisivut palveluun. Säästät euroa vuodessa ja saat käyttöösi valmiita malleja, joiden avulla luot helposti sisältöä sivuillesi. Kun olet kirjautunut kotisivuillesi osoitteessa simplesite, valitse sivunäkymästä Choose template. Valitse kohdasta Video pages rivi Video Pages. Anna videoleikkeelle ensin nimi. Nimi tulee näkyviin kotisivujen oikean reunan valikkoon. Lataa sitten video kotisivuille. Aloita napsauttamalla painiketta Select video. Valitse OK! Continue installing SimpleVideo!. Käy mallit läpi ja valitse niistä se, joka sopii parhaiten videoleikkeesi esittämiseen. Me valitsemme mallin, jossa on taustalla punainen esirippu. Napsauta painiketta Choose this template. Kun aiot ensimmäistä kertaa siirtää videon kotisivuillesi, joudut asentamaan tietokoneelle SimpleVideo-apuohjelman. Ohjelman avulla saat siirrettyä videoleikkeitä tietokoneelta, leikattua ne ja laitettua lopputuloksen sivuillesi. Valitse OK - continue käynnistääksesi SimpleVideon asennuksen.

15 Tee mykkäfilmi Valitse Creative templates-malleista A silent film, niin voit käyttää hauskaa tehostetta. Se tekee tekstistä ja kuvista animoidun kertomuksen, joka jäljittelee mykkäfilmin tyyliä säestettynä projektorin äänellä. 8 Napsauta tekstilaatikkoa 8 ja kohtaa Asenna ActiveX-komponentti. 8 Napsauta Asennapainiketta 0. 0 Hae videoleikkeitä sisältävä kansiosi, valitse leike ja napsauta Avaa. 8 Kun SimpleVideo on asennettu, valitse Continue - click here!. Kun seuraavan kerran siirrät sivuillesi videota samalta pc:ltä, siirryt suoraan kohtaan 0. Kotisivuilla on tilaa 0 minuutin videolle. Kotivideot ovat usein pitempiä, joten video pitää ensin leikata vetämällä liukusäätimiä Start ja End oikealle ja vasemmalle. Näin voit valita, mikä osa videosta tulee mukaan leikkeeseen. Voit milloin tahansa katsoa videoleikkeen napsauttamalla toistopainiketta 8. Valitse OK - Continue and choose thumbnail, kun olet tyytyväinen leikkeeseen. 0 0 Esiin tulee videoikkuna, johon video tuodaan muokkausta varten. Käynnistä videon lataus valitsemalla Click here - Find your Video Clip on your PC. Videoleikkeen esittelykuva ei ehkä kuvaa leikkeen sisältöä parhaiten. Siksi voitkin etsiä paremman aloituskuvan videoleikkeestä. Aloituskuva näkyy kotisivuillasi, kunnes video käynnistetään. Vedä vihreää kolmiota 0 puolelta toiselle valitaksesi aloituskuvan. Kuva näkyy oikealla olevassa laatikossa. Valitse sitten OK - Continue and choose soundtrack.

16 Videoleike on valmis napsauta OK 8. 8 Nyt voit valita äänen videoleikkeeseen. Oletuksena on leikkeen oma ääni, mutta voit valita mitä tahansa häämusiikista tunnelmamusiikkiin oikealla olevasta pudotusvalikosta. Kuuntele, miltä leike kuulostaa valitsemallasi äänellä napsauttamalla toistopainiketta. Jatka valitsemalla OK - Continue and prepare video for upload. Ennen kuin tallennat videoleikkeen kotisivuille, voit katsoa sen läpi napsauttamalla toistopainiketta. Jos jälki tyydyttää, valitse OK - Save my video clip on my website. Videoleikkeen siirtäminen kotisivuille saattaa kestää muutaman minuutin. Kesto riippuu tietenkin videon pituudesta. Tässä voit kertoa videostasi. Tekstin värin pitää olla eri kuin valitun sivumallin taustan. 8 Valitse Save & exit page 0 tai Save & view page, jos haluat heti nähdä, miltä videoleikkeen sisältävät kotisivusi näyttävät. Lopputulos on tässä. Nyt sivuillasi kävijät voivat mennä virtuaalielokuviin katsomaan videosi. Vieraat voivat lisäksi lähettää tutuilleen vinkin, joka sisältää linkin kotisivuillasi olevaan videoleikkeeseen. 0 Tarkista videofilmisi Ennen kuin siirrät videoleikkeen kotisivuillesi, varmista että tietokoneellasi oleva Windows Media Player toistaa leikkeen. Jos se ei onnistu, voit yrittää siirtää videoleikkeen sivuillesi jollain toisella pc:llä. Tietokoneiden välillä saattaa olla eroa siinä, miten ne käsittelevät erilaisia videomuotoja. Seuraavalla kerralla Sarjan seuraavassa osassa kerrotaan, miten saat suunniteltua hienoja postikortteja ja kutsukortteja juhlatilaisuuksiin.

17 . osa kutsukortit ja lahjalistat: Kutsu kuuluu kotisivujen kautta Laita kotisivuillesi kutsu syntymäpäiville, hopeahääpäivän tai muun juhlatilaisuuden viettoon. Valmiiden mallien avulla luot persoonalliset kutsukortit ja lahjalistat. Sukulaisten ja ystävien kanssa on mukava juhlia, ja oman lisämausteensa tilaisuuteen tuo kotisivujen kautta esitetty kutsu. Voit laittaa sekä kutsukortin että lahjalistan verkkoon ja lähettää sen jälkeen kutsuttaville ihmisille sähköpostiviestin, jossa on linkki sivuillesi. Lue artikkelista, miten saat laitettua hienot kutsukorttisi kotisivuillesi. Tule mukaan Jos kotisivujen perustamisesta kertovat kolme ensimmäistä osaa jäivät väliin, löydät kyseiset artikkelit tämän numeron mukana tulleelta cd-levyltä. Tee hieno kutsukortti verkkoon Esitä kutsu syntymäpäivillesi tai muuhun tilaisuuteen kotisivujesi kautta. Räätälöityjen mallien avulla teet kutsun nopeasti, ja palvelun sähköpostitoiminnon avulla saat helposti lähetettyä sukulaisille, ystäville ja tuttaville linkin kutsuun. tietoja Käytä kotisivujasi luovasti, ja tee kutsukorteistasi tavallista hienommat. Lue, miten saat siirrettyä kutsukorttisi ja lahjalistasi kotisivuillesi sekä lähetettyä tiedon ihmisille sähköpostin mukana. tätä tarvitset Internet Explorer Asiakasnumerosi kustannukset Tilaajille ilmainen tarvit tava aik a 0 minuuttia vaikeustaso Aloita kirjautumalla kotisivuillesi osoitteesta simplesite, ja valitse Choose template. Kohdasta Creative templates löydät erilaisia kutsumalleja, aina päivällisseurasta elokuvailtaan. Haluamme esittää tässä kutsun tupaantuliaisiin, joten valitsemme neutraalin mallin napsauttamalla vaihtoehtoa Invitations. Valitse sitten tilaisuuteen parhaiten sopiva malli. Me valitsemme oranssiin vivahtavan mallin ja napsautamme painiketta Choose this template. Kirjoita kutsuusi otsikko oletustekstin tilalle. Otsikko näkyy kotisivujen vasemman reunan valikossa. Voit liittää kutsuun kuvan, joka sopii tilaisuuteen. Valitse Select image. Teksti: Thomas Buus-Larsen

18 SimpleSite on ilmainen tilaajille Saat KotiMikron tilaajana ilmaiset kotisivut SimpleSite-palveluun. Säästät euroa vuodessa ja saat tilaa 0 sivulle, 00 valokuvalle ja 0 minuutin videolle. Lisäksi saat käyttöösi yli 00 valmista mallia, joiden avulla lisäät mielenkiintoista sisältöä kotisivuillesi nopeasti ja vähällä vaivalla. Kutsu Teimme kutsun tupaantuliaisiin. Vieraasi voivat lähettää vastauksen kutsuun napsauttamalla alareunassa olevaa sähköpostiosoitetta. Käytä värejä oikein Voit vaihdella kutsussa olevan tekstin väriä. Muista kuitenkin valita värejä, jotka erottuvat mallin taustaväristä ja ovat helppolukuisia. 0 8 Valitse Selaa, selaa kuvia sisältävään kansioon, valitse haluamasi kuva ja napsauta Avaa-painiketta. Valitse vielä lopuksi Ok 8. Kirjoita sitten kutsuun tuleva teksti. Jos kirjoitat kenttään sähköpostiosoitteesi 0, se näkyy linkkinä kutsun alareunassa. Vieraasi voivat lähettää vastauksen kutsuusi napsauttamalla sähköpostiosoitettasi. 8 Kutsusta ei ole paljon iloa, jos ihmiset eivät saa sitä. Käytä siksi kotisivupalvelun sähköpostitoimintoa lähettääksesi vieraillesi linkin kutsuun. Aloita valitsemalla Tell a Friend.

19 Laita lahjalista verkkoon Lahjalistamallien avulla saat laitettua perheen lahjatoiveet kotisivuille, missä listan päivittäminen käy helposti. Valitse muokkaustilassa Choose template. Kirjoita sähköpostiviestiin tuleva teksti kenttään ja lisää viestin otsikko aihekenttään. Voit liittää viestiin kuvan valitsemalla YES - I want to add a photo!. Menettelytapa on sama kuin lisätessäsi kutsuun kuvan. Kohdasta Creative templates löydät erilaisia malleja. Valitse Wish Lists. Valitse sitten sopiva malli lahjalistallesi. Napsauta haluamasi mallin kohdalla painiketta Choose this template. 0 Kirjoita vastaanottajien sähköpostiosoitteet kenttiin. Jos haluat tallentaa osoitteet, laita valintamerkki kohtaan Remember addresses. Lähetä linkin sisältävä sähköpostiviestisi napsauttamalla painiketta ok! Send the !. Palaa takaisin valitsemalla OK. Valitse Save & exit page 8 tai Save & view page, jos haluat nähdä, miltä kutsu näyttää. 8 Keksi nimi lahjalistallesi ja kirjoita se kenttään. Otsikko näkyy kotisivujen vasemmassa reunassa olevassa valikossa. Kirjoita sitten lahjalistan laatijan nimi kenttään. Nimi näkyy kotisivuille tulevassa lahjalistassa ylimpänä.

20 Lisää tehosteita kuviisi Elävöitä kuviasi puhekuplien, viiksien, hattujen tai muiden tehosteiden avulla. Valitse painike Add things to photos, kun haluat lisätä tehosteita kuviisi. Valitse lahjalistan hoitaja On todella ärsyttävää saada monta samaa esinettä lahjaksi. Siksi kannattaakin nimittää lahjalistan hoitaja, jonka sähköpostiosoitteen voit kirjoittaa kotisivuillasi olevaan lahjalistaan. Sitten on vuorossa lahjatoiveiden kirjaaminen. Kirjoita lahjat yksi kerrallaan ja napsauta painiketta Add new wish below this one. Voit vaihtaa lahjojen paikkaa keskenään tai poistaa niitä painikkeilla Move up, Move down ja Delete. Lahjalistaan voi liittää kuvan. Kuvassa voi olla esimerkiksi lahjojen saaja. Napsauta painiketta Select image. 0 Mitä useammille lahjalista annetaan, sitä enemmän lahjoja on luvassa. Käytä sähköpostitoimintoa, josta kerroimme edellisessä osiossa, ja lähetä vieraillesi tieto lahjalistasta. Valitse Tell a Friend ja toimi kuten edellisen osion kohdissa 8-0 neuvotaan. Valitse Save & exit page tai Save & view page, jos haluat nähdä, miltä sivuillasi oleva lahjalista näyttää. 8 Valitse Selaa, selaa kuvia sisältävään kansioon 8, valitse kuva ja napsauta Avaa. Valitse Ok. Lahjalista syntymäpäivälahjatoivein on valmis. Vieraat voivat tulostaa listan ja lähteä sen kanssa metsästämään lahjoja. 8 0 Kirjoita kenttään teksti, joka toimii johdantona lahjalistaan 0. Seuraavalla kerralla Sarjan seuraavassa osassa kerrotaan, miten luodaan nimillä ja kuvilla varustettu sukutaulu sekä hauska muistipeli valokuvista.

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja:

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja: Ohjeita järjestöpankin käytön tueksi Huomioitavaa:... 1 1 Sisäänkirjautuminen... 2 2 Sivun/henkilökortin muokkaaminen... 2 3 Uutisen/sivun/tapahtuman, tms. lisääminen... 3 4 Uutisen/tapahtuman saaminen

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

My easyfairs -palvelun käyttö

My easyfairs -palvelun käyttö My easyfairs A palvelun käyttö Page 1 My easyfairs -palvelun käyttö Näytteilleasettajien opas My easyfairs A palvelun käyttö Page 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 LOGON JA OSASTONIMEN LISÄÄMINEN... 5 YRITYSTIETOJEN

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Ohjeita kirjan tekemiseen

Ohjeita kirjan tekemiseen Suomen Sukututkimustoimisto on yhdessä Omakirjan kanssa tehnyt internetiin uuden Perhekirja-sivuston. Se löytyy osoitteesta: www.omakirja.fi -> Kirjat -> Perhekirja tai http://www.omakirja.fi/perhekirja?product=6

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Opiskelijoiden OneDriveohje Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Opiskelijoiden OneDrive-ohje Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi

Lisätiedot

päivittäjän pikaopas

päivittäjän pikaopas 12.2.2012 päivittäjän pikaopas by Petteri Seppälä Sisällysluettelo 1 Sivun tietojen päivittäminen eli korjaaminen... 3 1.1 Toimenpiteet ennen muokkauksien tekemistä... 3 1.2 Virheellisen tekstin korjaaminen...

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Pidä tiedostot aina ulottuvilla

Pidä tiedostot aina ulottuvilla KÄYTÄ PILVIPALVELUA: 7 Gt ILMAISTA LEVYTILAA TIEDOSTOILLE Pidä tiedostot aina ulottuvilla TIETOJA Luo Microsoft-tili ja ota käyttöön SkyDrive-palvelu. TÄTÄ TARVITSET Internet-yhteys TARVITTAVA AIKA 0 minuuttia

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

OHJE 1: Uudet oppilaat

OHJE 1: Uudet oppilaat 1 OHJE 1: Uudet oppilaat HUOM! Jos Sinulla on jo Peda.net-tunnukset suomalaisen koulusi kautta, Sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen. Kirjaudu sisään Omaan tilaasi ja aloita ohjeiden luku sivulta

Lisätiedot

Windows Liven elokuvatyo kalun ka ytto ohje

Windows Liven elokuvatyo kalun ka ytto ohje Windows Liven elokuvatyo kalun ka ytto ohje Aloittaminen Hae video kansiosta, johon se on tallennettu painamalla Lisää videoita ja valokuvia painiketta. Kun video on tuotu elokuvatyökaluun sitä voi esikatsella

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Sisällys Word Wep App... 3 Excel Web App... 7 Powerpoint Web App OneNote Web App Excel Kysely Valmiin tiedoston tuonti Skydrive Pro

Sisällys Word Wep App... 3 Excel Web App... 7 Powerpoint Web App OneNote Web App Excel Kysely Valmiin tiedoston tuonti Skydrive Pro 1 Sisällys Word Wep App... 3 Excel Web App... 7 Powerpoint Web App... 11 OneNote Web App... 17 Excel Kysely... 20 Valmiin tiedoston tuonti Skydrive Pro ohjelmaan... 25 Blogi... 27 Kansiot... 28 Skydrive

Lisätiedot

13673 A6 12pp CIG Bro FIN v5 20/7/05 8:01 pm Page 1 Rekisteröitymisohje

13673 A6 12pp CIG Bro FIN v5 20/7/05 8:01 pm Page 1 Rekisteröitymisohje Rekisteröitymisohje CANON image GATEWAY Pääset mukaan digitaalikuvien maailmaan Internetin kautta CANON image GATEWAY - älykäs ja luova tapa saada paras hyöty Canon-digitaalikamerastasi ja Internetistä.

Lisätiedot

1. Valitse käyttäjänimi 2. Kirjoita salasana 3. Anna sähköpostiosoitteesi 4. Keksi wikillesi nimi

1. Valitse käyttäjänimi 2. Kirjoita salasana 3. Anna sähköpostiosoitteesi 4. Keksi wikillesi nimi WIKISPACES-WIKIN LUOMINEN Kirjoita selaimeesi osoite http://www.wikispaces.com 1. Valitse käyttäjänimi 2. Kirjoita salasana 3. Anna sähköpostiosoitteesi 4. Keksi wikillesi nimi Paina Join-painiketta Onneksi

Lisätiedot

Julkaistu. 1 Johdanto... 2

Julkaistu. 1 Johdanto... 2 OHJE 1 (6) RPAS-verkkokurssi Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Koulutusportaalin käyttöönotto... 2 2.1 Siirtyminen koulutusportaaliin... 2 2.2 Salasanan pyytäminen ensimmäisellä kerralla...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta.

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Sisäänkirjauduttuasi näet palvelun etusivulla helppokäyttöisen hallintapaneelin. Vasemmassa reunassa on esillä viimeisimmät tehdyt muutokset

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

Tiedonlähteille NELLIn kautta -

Tiedonlähteille NELLIn kautta - 28.8.2009 1 Tiedonlähteille NELLIn kautta - www.nelliportaali.fi/jy NELLI-portaali on tiedonhakujärjestelmä, joka tarjoaa pääsyn Jyväskylän yliopistossa käytettävissä oleviin sähköisiin aineistoihin kuten

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet Pekka Penttala 9.11.2008 1 (11) VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet... 1 1 Yleistä www-sivujen käytöstä... 2 2 Sivujen osoitteet...

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Projektikoodi A30387 31.7.2009 Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Käyttöohjeet Lapin sairaanhoitopiirin ky PL 8041 96101 Rovaniemi Katuosoite Porokatu 39 D 96100 Rovaniemi Y-tunnus 0819616-7 Puhelinvaihde

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

Public Account-tili on pysyvä, joten kannattaa käyttää mieluummin sitä kuin kaupallisen tilin kokeiluversiota.

Public Account-tili on pysyvä, joten kannattaa käyttää mieluummin sitä kuin kaupallisen tilin kokeiluversiota. 1.1 Tässä harjoituksessa opit laatimaan luokitellun teemakartan maastossa aiemmin keräämistäsi pisteistä. Käytämme Esrin ArcGis-palvelun ilmaisia ominaisuuksia. Kartan tekoa voi harjoitella kokonaan ilman

Lisätiedot

AdobeConnect peruskäyttövinkkejä

AdobeConnect peruskäyttövinkkejä AdobeConnect peruskäyttövinkkejä Verkkotilaisuuden valmistelu ja kirjautuminen 1. Kytke kamera ja mikrofoni ennen tietokoneen käynnistystä a. Pöytäkoneessa laitteet kytketään aina TAKAPANEELIIN 2. Käynnistä

Lisätiedot

Kuinka ladata tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centrestä

Kuinka ladata tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centrestä KÄYTTÖOPAS Kuinka ladata tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centrestä Tämän oppaan avulla näet, kuinka helppoa on ladata materiaalien tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centren nettisivuilta ja siirtää

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

MY STANDARD -OHJE. mystandard.hansaworld.com. Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6

MY STANDARD -OHJE. mystandard.hansaworld.com. Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6 MY STANDARD -OHJE mystandard.hansaworld.com Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6 KÄYTTÖÖNOTTO Mikäli Standard ERP -ohjelmistonne on HansaWorldin pilvipalvelimella (hostingissa), teidän on mahdollista hallinnoida

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Prologi Blogi voidaan määritellä verkkosivustoksi, johon yksi ihminen tai tietty ryhmä tuottaa ajankohtaista sisältöä. Blogi mahdollistaa omien ajatusten

Lisätiedot

- Jalkapalloa jokaiselle -

- Jalkapalloa jokaiselle - Kauden vaihto Ohjeita ylläpitäjille Arto Kalliola - Jalkapalloa jokaiselle - KAUDEN VAIHTAMINEN JOPOX-JÄRJESTELMÄSSÄ Yleistä Kun toimintakausi lähestyy loppuaan, luodaan Jopox-järjestelmään seuraavaa kautta

Lisätiedot

Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) HAKE/Tiepa 28.2.2007 KKa

Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) HAKE/Tiepa 28.2.2007 KKa Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) :LOPD 0LNl:LOPDRQ" Wilma on internetin kautta toimiva liittymä opettajille, oppilaille ja näiden huoltajille. Se ei ole käyttäjän koneella oleva

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Aineistot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi tiedostot siirtää

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys UpdateIT 2010: Uutisten päivitys Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Uutisen lisääminen... 1

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

ESRC:n uusiutumassa olevat kotisivut on toteutettu WordPress-ohjelmalla (WP). Samaa ohjelmaa käyttävät menestyksellä ainakin SSql, HSRC ja JSK.

ESRC:n uusiutumassa olevat kotisivut on toteutettu WordPress-ohjelmalla (WP). Samaa ohjelmaa käyttävät menestyksellä ainakin SSql, HSRC ja JSK. PIKAOHJEET VIESTIEN KÄYTTÖÖN ESRC:N KOTISIVUILLA Versio 3, 27.12.2006 ESRC:n uusiutumassa olevat kotisivut on toteutettu WordPress-ohjelmalla (WP). Samaa ohjelmaa käyttävät menestyksellä ainakin SSql,

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja link itetään

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla Kopiointiohjeita_VHS2DVD 17.3.2016 1 VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla I Kasetin luku Adobe Premiere Elements -ohjelmaan Kytke virta tietokoneeseen, näyttöön ja videolaitteeseen.

Lisätiedot

Picasa 3 -kuvankäsittelyopas, osa 1, valokuvien muokkaus tutuksi

Picasa 3 -kuvankäsittelyopas, osa 1, valokuvien muokkaus tutuksi Picasa 3 -kuvankäsittelyopas, osa 1, valokuvien muokkaus tutuksi Valokuvien muokkaaminen Käynnistettyäsi Picasa-ohjelman, eteesi avautuu niin sanottu arkistonäkymä. Näet täältä olemassa olevia valokuvia.

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Psoriasisliiton sivusto Keskustelufoorumin käyttöohje 1

Psoriasisliiton sivusto Keskustelufoorumin käyttöohje 1 Keskustelufoorumin käyttöohje 1 Psoriasisliiton keskustelufoorumin käyttöohjeet Yleiset periaatteet Psoriasisliiton keskustelufoorumi on keskustelupalsta psoriasista sairastaville ja heidän läheisilleen

Lisätiedot

MOBIILILAITTEET OPETUKSESSA - näin otat Kahoot-kyselyn käyttöösi

MOBIILILAITTEET OPETUKSESSA - näin otat Kahoot-kyselyn käyttöösi MOBIILILAITTEET OPETUKSESSA - näin otat Kahoot-kyselyn käyttöösi On tärkeää muistaa, että teknologia ei ole hyvä isäntä, vaan oivallinen renki. TIEDÄTKÖ SINÄ, MIKÄ MAHDOLLISUUS OPPILAIDEN TASKUISTA LÖYTYY?

Lisätiedot

SARANAT.FI - VERKKO-OPPIMISYMPÄRISTÖ -

SARANAT.FI - VERKKO-OPPIMISYMPÄRISTÖ - SARANAT.FI - VERKKO-OPPIMISYMPÄRISTÖ - OPETTAJAN OPAS Varkauden museot 2011 Avaa ovi kulttuuriympäristöön! www.saranat.fi Yleistä Saranat.fi -verkko-oppimisympäristöstä Varkauden museoiden tuottamalla

Lisätiedot

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut.

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. Käyttöopas Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. 2 3 4 1 Lisää uusi palvelu: 1. Aloita seuraavasti: Valitse Asetukset ja sen jälkeen palvelut. Valitse luo uusi palvelu. 2. Nimi ja palvelun

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Liferay CE KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE. Content Manager. Ambientia Oy TM Ambientia

Liferay CE KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE. Content Manager. Ambientia Oy  TM Ambientia Liferay CE KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE Ambientia Oy asiakaspalvelu@ambientia.fi www.ambientia.net TM Ambientia Content Manager 2 (13) KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE, SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 2 KIRJAUTUMINEN...

Lisätiedot

Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille:

Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille: Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille: Tämän pikaohjeen avulla pääsette alkuun sivujenne tekemisessä, mutta suosittelemme täydellisten Lappi.fi -ohjeiden lukemista ennen sivujenne tekemistä. Ohjeet löytyvät

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Verkkosivut perinteisesti. Tanja Välisalo 11.2.2009

Verkkosivut perinteisesti. Tanja Välisalo 11.2.2009 Verkkosivut perinteisesti Tanja Välisalo 11.2.2009 WWW-sivujen vieminen omaan kotisivutilaan yliopiston mikroverkossa https://salasana.jyu.fi Klikkaa painiketta Activate WWW Klikkaa painiketta Activate

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Kotisivut helposti! www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Näin Kotisivukone toimii Kun olet kirjautunut sisään kotisivuillesi, tulet helppokäyttöiseen ylläpitotilaan ja voit heti aloittaa kotisivujen

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Siun sote Moodle -opas. Ohjeita opiskeluun Verkkarit oppimisympäristössä

Siun sote Moodle -opas. Ohjeita opiskeluun Verkkarit oppimisympäristössä Siun sote Moodle -opas Ohjeita opiskeluun Verkkarit oppimisympäristössä Sisällys Tervetuloa opiskelemaan Verkkarit oppimisympäristöön! 1 Verkkareihin kirjautuminen 2 Verkkareiden etusivu 3 Liikkuminen

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

Picasa 3 -kuvankäsittelyopas, osa 2, käytä tehokkaasti

Picasa 3 -kuvankäsittelyopas, osa 2, käytä tehokkaasti Picasa 3 -kuvankäsittelyopas, osa 2, käytä tehokkaasti Tämä on ensimmäisen kuvankäsittelyoppaan jatko-osa. Tässä jatko-osassa opimme käyttämään Picasan mainioita ominaisuuksia tehokkaasti ja monipuolisesti.

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Kyläsivujen InfoWeb-ohje

Kyläsivujen InfoWeb-ohje Kyläsivujen InfoWeb-ohje Kirjoita internet-selaimesi osoitekenttään kyläsivujen hallintaosoite; www.yla -savo.fi/admin Saavut seuraavalle sivulle, johon kirjoitat käyttäjätunnuksesi ja salasanasi: Paina

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu

Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu 1/6 Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu Järjestelmään kirjautuminen Kulttuuriympäristön tietojärjestelmä löytyy internetistä osoitteesta https://www.museoverkko.fi. Sivut

Lisätiedot

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA:

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: Kyvyt.fi-ohjeita / MR 22.12.2011 1(21) OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: HOPS-RYHMÄÄN LIITTYMINEN, HOPS-POHJIEN KOPIOINTI, SIVUSTON TEKEMINEN JA HOPSIN MUOKKAAMINEN SISÄLLYS JAMK HOPS-RYHMÄÄN

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen 26.1.2017 Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen Voit varata vanhan venepaikkasi uudestaan seuraavalle kaudelle kaupungin uudessa sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta. Nämä toimenpiteet

Lisätiedot

Punomo Tee itse -julkaisun tekeminen

Punomo Tee itse -julkaisun tekeminen Punomo Tee itse -julkaisun tekeminen Tässä pikaohje Uuden Punomon Tee itse -julkaisujen tekemiseen. Kun ensimmäinen juttusi on tehty tätä ohjetta noudattaen, seuraava homma hoituu maalaisjärjellä. Uudistuvan

Lisätiedot

EDMODO. -oppimisympäristö opettajille ja oppilaille KOONNUT: MIKA KURVINEN KANNUKSEN LUKIO

EDMODO. -oppimisympäristö opettajille ja oppilaille KOONNUT: MIKA KURVINEN KANNUKSEN LUKIO EDMODO -oppimisympäristö opettajille ja oppilaille KOONNUT: MIKA KURVINEN KANNUKSEN LUKIO HUOM! Edmodo kehittyy koko ajan, seuraavat ohjeet voivat olla jo päivityksen tarpeessa. 1 Sisällysluettelo Rekisteröityminen

Lisätiedot

Adobe Digital Editions -ohjeet

Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions on Adoben e-kirjojen lukemiseen tarkoitettu kevyt erillinen lukuohjelma, joka on ollut käytössä Adobe Reader -ohjelman 8-versiosta alkaen. Ohjelman

Lisätiedot

Google Forms / Anna Haapalainen. Google Forms Googlen lomake-työkalu

Google Forms / Anna Haapalainen. Google Forms Googlen lomake-työkalu Google Forms Googlen lomake-työkalu Google Forms / Anna Haapalainen Googlen lomaketyökalulla on helppoa tehdä sähköisiä kyselyitä, tehtäviä tai kokeita. Voidaksesi luoda Googlen lomakkeita, sinulla tulee

Lisätiedot

Discendum Oy

Discendum Oy 1 CV+ ansioluettelon luominen ja muokkaus CV+ - Yleistä 3 CV+ -ansioluettelon luominen 5 Tietojen muokkaaminen Perustoiminnot 7 CV+ sisältöjen otsikoiden muokkaus 8 Koulutus- ja työkokemustiedot Todistuksen

Lisätiedot