Järjestelmällinen myyntityö: ryhtiä myyntiin CRM:n avulla Harri Kanerva, ValueFrame Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Järjestelmällinen myyntityö: ryhtiä myyntiin CRM:n avulla 12.2.2013 Harri Kanerva, ValueFrame Oy"

Transkriptio

1 Järjestelmällinen myyntityö: ryhtiä myyntiin CRM:n avulla Harri Kanerva, ValueFrame Oy

2 Sisältö ValueFrame Oy Järjestelmällisen myyntityön perusteet Asenteet ja kulttuuri Prosessit CRM-järjestelmä myyntiprosessin tukena Kysymyksiä Sivu 2

3 ValueFrame Oy Perustettu vuonna 2001 Kotimainen asiantuntijapalveluyritysten toiminnanohjauksen (PSA) ja asiakkuudenhallinnan (CRM) asiantuntija Kuusi vuotta peräkkäin Deloitten Fast 50 listalla Suomen nopeimmin kasvaneiden teknologiayritysten joukossa European Business Awards National Champion 2012/13 Sivu 3

4 ValueFrame Oy Palvelut ja asiakastoimialat Pilvipalveluna eli sovellusvuokrauksena tarjottavat ValueFrame PSA, CRM ja PSA Pro tuotteemme tehostavat toimintaa ajasta ja paikasta riippumatta mm. seuraavilla aloilla: Arkkitehtitoimistot Asianajotoimistot Insinööritoimistot IT-alan yritykset Konsulttiorganisaatiot Myyntiorganisaatiot Mainos- ja viestintätoimistot Tilitoimistot Henkilöstövuokrausyritykset Sivu 4

5 Järjestelmällisen myyntityön perusteet

6 Myyntityö on matematiikka Muista soittaa riittävästi Suurin osa sanoo sinulle EI Kaikille ei kannata tarjousta tehdä Coffee is for Closers EUR

7 Tietotulva tuo haasteita Projektiostot Dokumentit Tarjoukset Sopimukset Hinnastot Muistiot Sähköpostit Jne. Page 7 Myyntikäynnit

8 Mihin aika kuluu? Tiedon hallinta ja etsintä: h Tuottava työ: h tuntia Loma, sairaus yms.: h (Lähde: Fakta 1/2010, s. 8. Esimerkkiluvut 10 hengen yrityksessä)

9 Asenteet, prosessit, työvälineet

10 Asenteet ja kulttuuri

11 The needs of the many outweigh the needs of the few Mr. Spock

12 Yksilön tarpeet ovat yhdenmukaiset yhteisön tarpeiden kanssa H. Kanerva

13 Vinkit Inhimillistä tietojärjestelmäsi Anna CRM-järjestelmällesi lempinimi kuten Vallu. Älä ajattele rekisteröiväsi tietoja vaan kerro Vallulle asioita ja kysy siltä niitä (vältä toistaiseksi kuitenkin puhumasta järjestelmälle ääneen). Niin Vallu vastaa niin kuin sinne huudetaan Korosta tiedon tallentamisen merkitystä. Yksittäiset tiedonjyväset voivat olla kullanarvoisia toiselle käyttäjälle. Älä panttaa informaatiota. Palkitse hyvät suoritukset Käykää yhdessä säännöllisesti läpi onnistuneita käyttötapoja ja palkitkaa Kuukauden kirjaaja.

14 Muista kärsivällisyys! 12000BC 1200 s

15 Prosessit

16 Tunnista myyntisuppilosi * Uutiskirjeet Asiakaslehdet Seminaarit Tiedotteet Menestystarinat Mainonta Jne Asiakkaiden tunnistaminen ja rekisteröinti Yhteydenotto Kartoitustapaaminen Tarjous Neuvottelut Päätös * Tilastokeskus, yrityksiä 2008

17 Sivu 17

18 Sivu 18

19 Vinkit Dokumentoi prosessit Laadi keskeisistä myynnin prosesseista selkeät, ei liian yksityiskohtaiset visuaaliset kuvaukset Muista esittää kuvauksessa myös prosessiin liittyvät roolit Yhdistä prosessikuvaus ja käyttöohjeet Täydennä prosessikuvausta CRM-järjestelmän käyttöohjeella. Tällä tavalla järjestelmän rooli osana prosessin onnistunutta läpivientiä on helpompi tunnistaa ja hyväksyä Seuraa ja sitoudu Sitouta ja sitoudu itse prosessin mukaisen toiminnan edellyttämiin toimenpiteisiin. Jos olet myynnin esimies, johda esimerkin avulla, älä turvaudu tekosyihin.

20 Käytännön esimerkkejä CRMjärjestelmästä myyntityön tukena

21 Keskitetty tietojen hallinta Sivu 21

22 Kartuta liidilistaa Vastuuta koko organisaatio keräämään liidejä ja kirjaamaan ne CRM-järjestelmään. Palkitse aktiivisimmat liidintuottajat. Hyviä liidien lähteitä ovat esimerkiksi: Rekisterintarjoajat esim. Finder, JM-Tieto, Suomen Asiakastieto jne. --- poiminta eri kriteereillä Messut, tapahtumat, tilaisuudet = käyntikortteja Internethaut, rekrytointi-ilmoitukset, uutiset jne. C R M

23 Valjasta webbisivusi liidituotantoon 1. Kävijä viettää aikaa webbisivuilla, mutta ei jätä yhteydenottopyyntöä. 2. Webbisivujen Snoobikävijäseuranta rekisteröi käynnin tiedot. 3. Käynti täyttää ennaltamääritellyt kriteerit. Asiakas tunnistetaan ja siirretään ValueFrameen.

24 Liidien prosessointi 4. ValueFramen etusivulla vastuuhenkilöt näkevät listan liideistä. Myyjä Matti tutustuu yrityksen webbisivuihin ja tunnistaa potentiaalisen kontaktin. Matti lisää kontaktin Antti Asiakas ValueFrameen. 5. Matti Myyjä soittaa Antti Asiakkaalle. Positiivisesti yllättynyt Antti suostuu tapaamaan Matin. Matti kirjaa tapaamisen ja käynnin Valluun.

25 Hyödynnä yhteydenotot 1. Asiakas vierailee verkkosivuilla ja jättää yhteydenottopyynnön. 2. Myyntitiimi saa tiedon yhteydenottopyynnöstä ValueFrame CRM:ään ja sähköpostiin. 3. Myyjä on yhteydessä asiakkaaseen tyypillisesti 15 minuutin kuluessa. Asiakkaan kanssa sovitaan tapaaminen, joka kirjataan Valluun.

26 Vinkit Hoida yhteydenotot ripeästi Tunnin sisällä asiakkaan yhteydenottopyyntöön vastaaminen kasvattaa mahdollisuuksia saada asiakkuus yli kuusinkertaiseksi verrattuna siihen jos vastaat yli tunnin kuluttua. Vastuuta Snoobi-liidien käsittely Jos mahdollista, anna Snoobin kautta tulevien liidien esikäsittely tehtäväksi jollekin joka voi tarkistaa yrityksen taustatietoja ja jakaa liidejä edelleen myyntitiimille tai siirtää ne markkinoinnin prosessoitavaksi. Kerää tilastoja Kirjaa Snoobi-liidit omalle tapahtumalajille. Näin voit seurata tätä kautta kertyvien liidien määriä ja esimerkiksi tarkastella tämän vaikutusta kaupan todennäköisyyteen.

27 Jaa tietoa ja kartoita tarpeet 7. Matin kollega Sami huomaa Matin olevan menossa Antin luo ja kertoo tuntevansa tämän. Sami antaa vinkkejä Antin kiinnostuksen kohteista, jotka kirjataan ValueFrameen. 8. Matti käy tapaamassa Anttia. Tapaaminen sujuu hyvin ja Antti haluaa tarjouksen palveluista.

28 Dokumentoi käynti ja toimet 9. Matti kirjaa tapaamisen tiedot ValueFrameen ja lähettää Antille palaverimuistion, sekä merkitsee itselleen tehtävän tarjouksen teosta.

29 Vinkit Riitävät tiedot, riittävällä tarkkuudella Epämääräisistä muistiinpanoista ei hyödy edes niiden tekijä itse. Sopikaa yhdessä tarkkuus, millä tiedot Valluun tulee kirjata. Tolstoin tarkkuutta ei kuitenkaan kannata tavoitella koska liiallinen yksityiskohtaisuus vie aikaa sekä tekijältä, että lukijalta. Muista jatkotapahtumat Agressiivinen tilausten odottelu tuo harvoin kauppoja. Muista merkitä aina kaikista puheluista, tarjouksista ja käynneistä seuraava yhteydenotto ja noudata suunnitelmaasi.

30 Laadi yhdenmukaisia tarjouksia 10. Määräpäivän lähestyessä Vallu muistuttaa Mattia tarjouksen tekemisestä

31 Laadi yhdenmukaisia tarjouksia 10. Matti laatii ValueFrameen tarjouksen. Tarjouksen tuotenimikkeet ja hinnat saadaan järjestelmästä. 11. Matti muodostaa tarjousdokumentin suoraan Vallun tarjouspohjasta ja lähettää tarjouksen asiakkaalle.

32 Muista seuranta ja kontaktointi 11. Viikottaisessa myyntipalaverissa myyntitiimi tarkastelee tarjouskantaa. Listalta tunnistetaan yhdessä asiakkuudet, jotka ovat lähellä päätöstä ja mietitään keinoja kaupan vauhdittamiseen.

33 Vinkit Hyödynnä tuoterekisteriä Varmista tarjousten yhteismitallinen seuranta perustamalla myytävät palvelut tai tuotteet nimikkeiksi. Hinnoittele nimikkeet valmiiksi. Käytä tarjouspohjia Tarjouspohjien avulla varmistat yhdenmukaisen yritysilmeen ja vähennät tarjousten tekoon liittyvien virheiden mahdollisuutta. Myös tarjousten tekoon kuluva aika pienenee merkittävästi. Ei enää kopioituja tarjouksia asiakkaalle väärällä nimellä! Tehosta myyntipalaverien ajankäyttöä Keskittykää myyntipalavereissa tarjouskannan avulla kulloinkin aktiivisiin myyntimahdollisuuksiin ja niiden vaatimiin toimenpiteisiin. Esitelkää toisillenne myyntitilanteita ja miettikää yhdessä tehokkaita tapoja nopeuttaa myyntiprosessia.

34 Taltioi sähköpostit ja asiakirjat 12. Antti lähettää Matille sähköpostilla ilmoituksen tarjouksen hyväksymisestä. Matti vahvistaa vastaamalla, ja lähettää piilokopiona viestin suoraan ValueFrame CRM:ään. 13. Sopimus allekirjoitetaan ja skannataan ValueFrame Docs by M-Filesiin asiakkaan alle muistioksi.

35 Vinkit Helpota tiedonkeruuta sähköposti-integraatiolla Sähköposti on yksi eniten käytetyistä kommunikointivälineistä. Usein sähköpostiviestintä asiakkaiden ja prospektien kanssa ohittaa myyntiprosessin. Helpota tiedonkeruuta sähköposti-integraation avulla, joka tuo viestit suoraan CRM-järjestelmään. Hyödynnä sopimuspohjia Tallenna sopimusasiakirjojen pohjat CRM-järjestelmään samalla tavalla kuin tarjouspohjat. Näin voit nopeuttaa sopimuksen tekemistä ja varmistaa sopimusten laadun kun ne saadaan suoraan järjestelmästä.

36 Myyntitavoitteiden tallentaminen Käytä järjestelmään kertynyttä tietoa hyväksi myyntitavoitteiden määrittelyssä. Näin tavoitteiden ja aiemmin syntyneiden tulosten välillä on yhteys, mikä helpottaa realististen tavoitteiden asettamista ja niiden suhteuttamista työmääriin.

37 Seuraa toteutumaa Yhteenveto myyntitavoitteen ja toteutuman kehittymisestä antaa nopeasti kuvan tilanteesta niin myyjälle kuin esimiehellekin. Tämä helpottaa hahmottamaan omien panostusten ja tulosten välistä suhdetta.

38 Sivu 38

39 Kysymyksiä? Sivu 39

CRM ostajanopas. Mitä sinun tulee tietää, kun yritykseesi ollaan hankkimassa CRM-järjestelmää

CRM ostajanopas. Mitä sinun tulee tietää, kun yritykseesi ollaan hankkimassa CRM-järjestelmää CRM ostajanopas Mitä sinun tulee tietää, kun yritykseesi ollaan hankkimassa CRM-järjestelmää Miksi lukea tämä CRM-ostajan opas? Jos yritys haluaa parempaa kannattavuutta ja nopeampaa kasvua, on luonnollista,

Lisätiedot

OPAS LASKUTUKSEEN MYYNNINHALLINTAAN

OPAS LASKUTUKSEEN MYYNNINHALLINTAAN OPAS LASKUTUKSEEN & MYYNNINHALLINTAAN Tässä oppaassa Kaksitoista vuotta sitten allekirjoitin yrityksemme perustamiskirjan yhtiökumppanini kanssa. Meistä tuli yrittäjiä ja maailma oli avoinna. Yrittäminen

Lisätiedot

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas Opas vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi markkinoida Internetissä? Miten saada internetmarkkinoinnilla tulosta? Mitä askeleita kohti tehokasta internetmarkkinointia? Mistä saat lisätietoa menestyksekkäästä

Lisätiedot

TILITOIMISTON TYÖNOHJAUS. Miksi kannattaa valita yksi kokonaisjärjestelmä? VISMA Severa

TILITOIMISTON TYÖNOHJAUS. Miksi kannattaa valita yksi kokonaisjärjestelmä? VISMA Severa TILITOIMISTON TYÖNOHJAUS Miksi kannattaa valita yksi kokonaisjärjestelmä? VISMA Severa Hallitse palvelutuotanto myynnistä laskutukseen - samalla työkalulla Visma Severan kantavana ideana on, että tilitoimisto

Lisätiedot

OPAS LASKUTUKSEEN MYYNNINHALLINTAAN

OPAS LASKUTUKSEEN MYYNNINHALLINTAAN OPAS LASKUTUKSEEN & MYYNNINHALLINTAAN Tässä oppaassa Tervehdys yrittäjä! Jokaisen yrityksen myynnin kulmakivi on toimiva asiakkuudenhallinta. Tai ainakin sen pitäisi olla, asiakkaathan mahdollistavat yrityksen

Lisätiedot

B2B. Ohjaa toiminnan tulokseksi

B2B. Ohjaa toiminnan tulokseksi B2B Ohjaa toiminnan tulokseksi 1 Sisällysluettelo Ohjaa toiminta tulokseksi... 4 Sähköinen työpöytä Asiakkaamme ovat meille insipraation lähde. Useat ovat markkinajohtajia ja alojensa innovatiivisia kehittäjiä.

Lisätiedot

3 Toimeksiantojen rakenne ja hinnoittelu... 10 3.1 Asiakastoimeksiannon rakenne... 10 3.1.1 Toimeksianto ja palvelut... 10

3 Toimeksiantojen rakenne ja hinnoittelu... 10 3.1 Asiakastoimeksiannon rakenne... 10 3.1.1 Toimeksianto ja palvelut... 10 Käyttöohje Sivu 2(85) Sisällysluettelo Arvo... 1 Käyttöohje... 1 1 Johdanto... 4 1.1 Procountor Arvon hyödyntämiskohteita... 4 2 Asiakastietojen hallinta... 5 2.1 Asiakastietojen käyttötarpeet... 5 2.2

Lisätiedot

PK-yrityksen CRM-järjestelmän hankinta ja toteutus

PK-yrityksen CRM-järjestelmän hankinta ja toteutus 1 (1) PK-yrityksen CRM-järjestelmän hankinta ja toteutus Business Databases Oy Seppo Lavikka Business DataBases Oy, Tekniikantie 12, 02150 Espoo, puh: (09) 251 731 47, seppo.lavikka@bdb.fi, www.bdb.fi

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinoinnin opas

Sähköpostimarkkinoinnin opas Sähköpostimarkkinoinnin opas www.sahkopostimarkkinointi.info Luku 1 Esipuhe Jari Salo Käsissäsi, tai ehkä näytölläsi, on jokaisen sähköpostimarkkinointia markkinoinnin työkaluna harkitsevan, tai jo sitä

Lisätiedot

Ostajan Opas. Näin ostat viestintäpalveluita

Ostajan Opas. Näin ostat viestintäpalveluita Ostajan Opas Näin ostat viestintäpalveluita Markkinointiviestinnän toimistojen liitto MTL ry. www.mtl.fi/palvelujen_ostajille/viestinnän_ostajan_opas Tämä opas löytyy myös sähköisenä osoitteesta: www.mtl.fi/palvelujen_ostajille/viestinnan_ostajan_opas

Lisätiedot

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja.

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja. Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia ja saavutat parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja Mukana myös sosiaalinen media ja mobiilioptimointi SISÄLTÖ 1.

Lisätiedot

Taloushallinnon ulkoistaminen

Taloushallinnon ulkoistaminen visma.fi/tietopankki Taloushallinnon ulkoistaminen Opas taloushallinnon ulkoistamisen vaihtoehtoja pohtivalle Sisällysluettelo Lukijalle 3 Miksi taloushallinto kannattaa ulkoistaa? 4 Sähköinen taloushallinto

Lisätiedot

Kuinka paljon voit kasvattaa myyntiäsi?

Kuinka paljon voit kasvattaa myyntiäsi? Kuinka paljon voit kasvattaa myyntiäsi? PwC Suomen tutkimus myynnin menestystekijöistä www.pwc.fi Sisällysluettelo Tausta 3 Mikä on menestyvän organisaation tunnusmerkistö? 4 Merkittävää kehittämispotentiaalia

Lisätiedot

4 Arvot ja päämäärät Kysymyksiä arvoista ja päämääristä. 16 Prosessiajattelu Pohdittavaa prosessiajattelusta

4 Arvot ja päämäärät Kysymyksiä arvoista ja päämääristä. 16 Prosessiajattelu Pohdittavaa prosessiajattelusta Sisältö 3 Aluksi 4 Arvot ja päämäärät Kysymyksiä arvoista ja päämääristä 5 Omistajuus Pohdittavaa omistajuudesta ja pääomahuollosta 10 Asiakas on tärkein Kysymyksiä asiakkaista ja asiakkuuksista 16 Prosessiajattelu

Lisätiedot

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme SISÄLTÖ JOHDANTO VINKKI NUMERO 1: Pohjatyöt kuntoon ennen aloitusta! Kenelle markkinoit tuotteitasi ja palveluitasi? Miten haluat kohdata asiakkaasi?

Lisätiedot

1. Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos - asiakas on ostaja, kuningas, keisari

1. Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos - asiakas on ostaja, kuningas, keisari edealer inbound liidin automaattinen ohjaus ja hallinta Sisältö: 1. Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos - asiakas on ostaja, kuningas, keisari 2. Myyjän ajankäyttö - perinteinen prospektointi on riski

Lisätiedot

päivitetty lokakuussa 2003 TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry

päivitetty lokakuussa 2003 TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry Sähköisen kaupankäynnin aapinen päivitetty lokakuussa 2003 TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry 2(104) LUKIJALLE Tervetuloa tutustumaan pk-yrityksille laadittuun Sähköisen kaupankäynnin aapiseen.

Lisätiedot

Verkkomarkkinoinnin opas

Verkkomarkkinoinnin opas Verkkomarkkinoinnin opas 1 Modernia markkinointia verkossa Tämä opas on tehty sinulle, verkkomarkkinoinnista kiinnostunut yrittäjä, olet sitten vasta-alkaja tai jo konkari. Alkavalla yrittäjällä on harvoin

Lisätiedot

PK-YRITYKSEN TYÖKALUPAKKI ADWORDS-MAINONTAAN

PK-YRITYKSEN TYÖKALUPAKKI ADWORDS-MAINONTAAN PK-YRITYKSEN TYÖKALUPAKKI ADWORDS-MAINONTAAN Helsinki Amsterdam Basel Riga Tallinn Yhteenveto Sisältö Näkyvyys Googlessa on monien yritysten Internet-toiminnan elinehto. Hakukonelöydettävyyteen voidaan

Lisätiedot

7 SYYTÄ MIKSI YRITTÄJÄT EPÄONNISTUVAT

7 SYYTÄ MIKSI YRITTÄJÄT EPÄONNISTUVAT 7 SYYTÄ MIKSI YRITTÄJÄT EPÄONNISTUVAT Ota oppia, Vältä karikot ja Menesty. YRITTÄJÄ.NET ESIPUHE ESIPUHE YRITTÄJÄ.net SISÄLLYSLUETTELO Aluksi haluamme kertoa hyvin lyhyesti tämän ilmaisen oppaan 1. taustalla

Lisätiedot

LIIDIT HALTUUN MARKKINOINTIVIESTINNÄN AVULLA YRITYSASIAKASPALVELUSSA

LIIDIT HALTUUN MARKKINOINTIVIESTINNÄN AVULLA YRITYSASIAKASPALVELUSSA Opinnäytetyö (AMK) Liiketalous Markkinointi urheilijoille 2011 Kim Kärkkäinen LIIDIT HALTUUN MARKKINOINTIVIESTINNÄN AVULLA YRITYSASIAKASPALVELUSSA OPINNÄYTETYÖ (AMK) TIIVISTELMÄ TURUN AMMATTIKORKEAKOULU

Lisätiedot

Sovellusratkaisujen myynti asiantuntijayrityksille: vaatimukset myyjälle ja myyntityölle

Sovellusratkaisujen myynti asiantuntijayrityksille: vaatimukset myyjälle ja myyntityölle Kauppatieteellinen tiedekunta Kansainvälinen markkinointi A380A5000 Kandidaatintutkielma Sovellusratkaisujen myynti asiantuntijayrityksille: vaatimukset myyjälle ja myyntityölle Selling software solutions

Lisätiedot

FACEBOOK JYTKY PÄHKINÄN KUORESSA

FACEBOOK JYTKY PÄHKINÄN KUORESSA FACEBOOK JYTKY PÄHKINÄN KUORESSA Teemu Kinnunen, Veitikantie 42-44A10 96100 Rovaniemi 0409612127 http://www.internetmarkkinointi.fi WEB Tekijänoikeudet (c) 2011 Teemu Kinnunen, Kaikki oikeudet pidätetään

Lisätiedot

Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia

Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia HEIKKI MATIAS LUOMA 2 Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia Heikki

Lisätiedot

Yrityksen Facebookmarkkinointiopas

Yrityksen Facebookmarkkinointiopas Yrityksen Facebookmarkkinointiopas Sami Vesamo - Voimatiimi Voimatiimi.fi Sivu 1 Sisällysluettelo Alkusanat... 3 Miksi yrityksen kannattaa markkinoida Facebookissa?... 4 Mikä on Facebook?... 4 Menestyvän

Lisätiedot

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Sisään! Roy Gonzalez 2 TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Hyvä lukija, Olen koko aikuisikäni ollut mukana markkinoinnin ja mainonnan maailmassa.

Lisätiedot

Työkalupakki järjestöjen viestintään. Näin saat asiasi esille tiedotusvälineissä ja olet läsnä sosiaalisessa mediassa

Työkalupakki järjestöjen viestintään. Näin saat asiasi esille tiedotusvälineissä ja olet läsnä sosiaalisessa mediassa Työkalupakki järjestöjen viestintään Näin saat asiasi esille tiedotusvälineissä ja olet läsnä sosiaalisessa mediassa 2 Viestintätyökalupakin sisältö: 1. Miksi kertoa toiminnastanne tiedotusvälineille?

Lisätiedot

LEHTI MYYNNIN HENKILÖILLE NRO 1. Kaikki asiakaskontaktit samassa paikassa. SalesMobiili - työkalu myyntiryhmille

LEHTI MYYNNIN HENKILÖILLE NRO 1. Kaikki asiakaskontaktit samassa paikassa. SalesMobiili - työkalu myyntiryhmille 06 LEHTI MYYNNIN HENKILÖILLE NRO 1 SalesPeople Kaikki asiakaskontaktit samassa paikassa SalesPlanilla tehokkuuutta myyntitoimintaan SalesMobiili - työkalu myyntiryhmille 06 PÄÄKIRJOITUS Lisää aikaa lisää

Lisätiedot

Hanke- ja Fimosnumero 2005 018, 111 339. Alajärven kaupunki, Järviseudun seutukunta Alvar Aallon tie 1 62900 ALAJÄRVI 1 / 19.

Hanke- ja Fimosnumero 2005 018, 111 339. Alajärven kaupunki, Järviseudun seutukunta Alvar Aallon tie 1 62900 ALAJÄRVI 1 / 19. 62900 ALAJÄRVI 1 / 19 1 Johdanto Tietoyhteiskunnan kehittyessä myös perinteinen kaupankäynti on joutunut muutoksen eteen. Perinteisesti yritykset tiesivät tarkasti ketkä olivat sen kilpailijoita. Kilpailijoita

Lisätiedot