-2, KH :00

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "-2, KH 2015-02-16 16:00"

Transkriptio

1 -2, KH :00 Kokouskutsu Maanantaina klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm Ulla Hellén, I varapuheenjohtaja Pentti Silvennoinen Jarmo Ittonen, II varapuheenjohtaja Anna-Maija Lyyra Mona Vikström Bo Forsman Kenneth Holmgård Marcus Suojoki Maria Lunabba Annica Haldin Owe Sjölund Brita Brännbacka-Brunell Christina Helsing Bjarne Kull Kari Koskela Mervi Rantala Tua Mäenpää Kurt Hellstrand Eero Luomala Marita Salmu Muut läsnäolijat Anne Ekstrand, kaupunginjohtajan sijainen Milla Kallioinen, kaupunginsihteeri Carola Sundqvist, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Richard Sjölund, kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Markus Karlsson, kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja Asiat Oheisen esityslistan mukaan. Toimeksi saanut: Milla Kallioinen kaupunginsihteeri

2 72, KH :00 KOKOUSKUTSUN LAILLISUUS JA KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS

3 73, KH :00 PÖYTÄKIRJANTARKASTUS Kaupunginsihteeri: Pöytäkirja tarkastetaan kaupunginkansliassa maanantaina 23. helmikuuta Ehdotus Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus valitsee Mona Vikströmin ja Tua Mäenpään pöytäkirjantarkastajiksi.

4 74, KH :00 ILMOITUSASIAT Dnro 153/2014 Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus: kutsu maankäyttö- ja rakennuslain 8 :n mukaiseen kehittämiskeskusteluun vuonna 2015, klo Dnro 511/2013 Aluehallintovirasto: päätös Ragne Kommosen hallintokantelun johdosta. Aluehallintovirasto on päättänyt, että asia ei johda toimenpiteisiin aluehallinnon osalta. Asiakirjat ovat nähtävissä kaupunginkansliassa. Ehdotus Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi.

5 75, KH :00 CFV: 49/2015 ASIOIDEN OTTAMINEN KAUPUNGINHALLITUKSESSA KÄSITELTÄVIKSI Kaupunginjohtajan sijaisen päätökset: Liite 75 A Kaupunginsihteerin päätökset: Liite 75 B Kaupunginsihteeri: Kuntalain 51 :n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa hallituksen käsiteltäväksi lautakunnan jo ratkaiseman asian. Hallitus voi, eräin poikkeuksin, kumota lautakunnan päätöksen tai palauttaa asian uuteen käsittelyyn. Kun oikeutta käytetään, on katsottava, että päätös on tehty, kun pöytäkirja on tarkastettu. Oikeutta on käytettävä sinä aikana, jona oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä. Pietarsaaren hallintosäännön 45 :n mukaan lautakunnan tai johtokunnan on ilmoitettava kaupunginhallitukselle viimeistään neljän päivän kuluessa pöytäkirjan tarkastamisesta sellaisia asioita koskevista päätöksistä, jotka voidaan ottaa kaupunginhallituksen käsiteltäviksi. Pietarsaaren kaupunki, Luodon kunta, Uudenkaarlepyyn kaupunki ja Pedersören kunta ovat sopineet sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksistä alueen yhteistoimintasopimuksessa, ettei isäntäkunnan (Pietarsaaren kaupungin) hallitus käytä sillä olevaa oikeutta, ylemmän toimielimen ominaisuudessa, ottaakseen käsiteltäväksi kaupunginhallituksessa asioita, joista yhteinen lautakunta tai sen jaostot ovat tehneet päätöksen. Poikkeuksena ovat tapaukset, joissa päätösten laillisuuden valvonta sitä vaatii. Sivistyslautakunnan , teknisen lautakunnan ja Pietarsaaren Veden johtokunnan kokouksien pöytäkirjat ovat nähtävillä kokouksessa sekä osoitteessa Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää olla käyttämättä otto-oikeuttaan mihinkään edellä mainituissa liitteissä oleviin virkamiespäätöksiin eikä myöskään ota päätettäväkseen yhtään asiaa, joista sivistyslautakunta , tekninen lautakunta ja Pietarsaaren Veden johtokunta ovat tehneet päätökset.

6 76, KH :00 SOCHV: 101/2014 VIRKANIMIKKEIDEN MUUTOKSET, VANHUSHUOLTO Sotel Valmistelu: vanhushuollon päällikkö Kotihoidossa on järjestetty palveluohjaus alueen ikääntyneelle väestölle vanhuspalvelulain ( ) edellyttämällä tavalla. Neljän kunnan alueella oli alun perin 8 kotihoidon ohjaajaa. Näistä kolmen aikaisemmin kotihoidon ohjaajana toimineen viranhaltijan tehtävät on muutettu palveluohjaajan tehtäviksi. Palveluohjaajan toimenkuva on uusi. Näiden kolmen palveluohjaajana toimivan henkilön virkanimike tulisi muuttaa nykyistä tehtävänkuvaa vastaavaksi. Muutos koskee seuraavia virkoja: Pietarsaari 02 (virka 100 %), Uusikaarlepyy 02 (virka 100 %) ja Luoto 00 (virka 80 %). Palveluohjaajat ovat antaneet kirjallisen suostumuksensa siihen, että heidän nykyiset kotihoidon ohjaajan virkansa voidaan muuttaa palveluohjaajan viroiksi. Työaika ei muutu eikä muutos aiheuta lisäkustannuksia. Vanhushuollon päällikkö Ehdotetaan, että sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy virkanimikkeiden muutokset ja siirtää asian Pietarsaaren kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle. Ehdotus Päätös Sosiaali- ja terveysjohtaja: Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy virkanimikkeiden muutokset ja siirtää asian Pietarsaaren kaupunginhallitukselle ja - valtuustolle. Sosiaali- ja terveyslautakunta: Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi virkanimikkeiden muutokset ja siirtää asian Pietarsaaren kaupunginhallitukselle ja - valtuustolle. Kh Ehdotus Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto hyväksyy virkanimikkeiden muutokset.

7 77, KH :00 CFV: 890/2014 PEDERSÖREN KUNTA: LAUSUNTOPYYNTÖ, JOKA KOSKEE LÖVÖN OSAYLE- ISKAAVAN TARKISTUSTA Asiakirjat kokonaisuudessaan ovat nähtävissä kaupunginhallituksen kokouksessa. Pedersören kunnan lausuntopyyntö: Liite 77 A Asemakaava-arkkitehdin lausunto: Liite 77 B Johtava rakennustarkastajan lausunto: Liite 77 C Kaupunginsihteeri: Pedersören kunta on pyytänyt lausuntoa MRA 20 :n mukaisesti Pietarsaaren kaupungilta Lövön osayleiskaavan tarkistuksesta. Asemakaava-arkkitehti Pekka Elomaa ja johtava rakennustarkastaja Rolf Nilsson ovat tutustuneet osayleiskaavaan, ja laatineet asiasta liitteinä olevat lausunnot. Ehdotus Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää lähettää asemakaava-arkkitehdin ja johtavan rakennustarkastajan lausunnot asiasta lausuntonaan Pedersören kunnalle.

8 77, KH :00 / :s bilaga: Liite 77 A, kh

9 77, KH :00 / :s bilaga: Liite 77 B, kh

10 77, KH :00 / :s bilaga: Liite 77 C, kh

11 78, KH :00 TV: 116/2015 KATUJEN KUNNON PIKAINEN PARANTAMINEN, MÄÄRÄRAHA-ANOMUS TL Ehdotus vuonna 2013: Liite 20 Valmistelu: Johan Enlund, Harri Kotimäki, Talousarviota ja taloussuunnitelmaa käsiteltäessä keskusteltiin paljon kaduistamme ja niiden kunnosta. Kaupunginvaltuusto ja asukkaat ovat nyt samaa mieltä siitä, että taso on laskenut liian huonoksi. Jotta saataisiin jonkinlainen käsitys kokonaisuudesta, tehtiin vuonna 2012 kuntokartoitus kaikille asfaltoiduille kaduille, poikkeuksena Länsinummi, jota silloin saneerattiin. Syksyllä 2013 on kunnallistekninen osasto myös vastannut kysymykseen miten kadut saadaan kuntoon? Silloin tehtiin karkea arvio ja ehdotus toimenpiteistä, jotka johtaisivat tasokorotuksiin investointi- ja käyttötaloudessa. Lyhyesti sanottuna kaduilla niin kuin rakennuksillakin on oma tekninen käyttöikänsä ja meillä on korjausvelkaa. On katuja, jotka pitäisi kunnostaa syvältä ja katuja, joissa on vikaa päällysrakenteessa tai vain päällysteessä. Jos halutaan nopeaa parannusta, niin pintavaurioiden korjaaminen eli asfaltointi on toimenpiteistä nopein. Öljyn hinta vaikuttaa asfaltointeihin monella tapaa. Nyt ei olisi ollenkaan huono ajankohta tehdä sitä työtä, mikä tulee tehdä joka tapauksessa. Viime vuonna jäimme ilman asfaltointimäärärahaa ja aikaisemminkin olemme jättäneet katuja puolivalmiiksi, ilman päällystystä. Nyt olemme arvioineet, mikä olisi pikainen tarve asfaltointeja ajatellen. Uudisrakentamiseen (saneeratut ja uudet kadut vielä ilman asfalttia) tarvittaisiin (5,9 km) ja pintauksiin (urat, kuluminen ja reiät asfaltissa) Liikenteenohjaukseen (suojatiet ja viivamaalaukset) tarvittaisiin Lisäksi olisi tarvetta muihinkin toimenpiteisiin, kuten kuivatuksen parantamiseen, valaistukseen ja liikenneturvallisuuteen. Se voitaisiin ottaa huomioon tulevissa talousarvioissa, kun annetaan kehykset kunnallistekniikalle. Tarpeellisista viimeistelytöistä ja asfaltoinneista päättäisi tekninen lautakunta erikseen - eli siitä, miten lisämääräraha kohdennetaan. Kaupungininsinööri:

12 78, KH :00 TV: 116/2015 Tekninen lautakunta päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle, että tämä ehdottaisi kaupunginvaltuustolle lisämäärärahan myöntämistä vuodelle 2015 teknisen lautakunnan käyttöön sellaisia nopeita toimenpiteitä varten, joilla parannetaan katujen kuntoa Pietarsaaressa. Ehdotus Päätös Vt. tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää kaupungininsinöörin ehdotuksen mukaisesti. Tekninen lautakunta: Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen. Kh Ehdotus vuonna 2013: Liite 78 Ehdotus Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto myöntää lisämäärärahan vuodelle 2015 teknisen lautakunnan käyttöön sellaisia nopeita toimenpiteitä varten, joilla parannetaan katujen kuntoa Pietarsaaressa. Lisämääräraha rahoitetaan ensisijaisesti kassavaroilla.

13 78, KH :00 / :s bilaga: Liite 78, kh Enligt konditionsgranskning, våren 2012 (kartbilagor): Mycket dåliga gator: 8,8 km / Erittäin huonoja katuja - asfalteras genast 4,3 km / olisi heti asfaltoitava (4300 x 72 = ) - saneras genast 4,5 km / olisi heti saneerattava (4500 x 480 = ) Dåliga gator: 11 km / Huonoja katuja - asfaltering /asfaltointi ( x 72 = ) Tillfredställande 17,4 km / Tyydyttäviä katuja - hålls i skick / pidetään kunnossa Bra: 26,1 km / Hyviä katuja - hålls i skick / pidetään kunnossa Mycket bra: 54,8 km / Erittäin hyviä - hålls i skick / pidetään kunnossa Grusgator: km / Sorakatuja - hålls i skick / pidetään kunnossa - saneras / saneerataan Vad betyder det: 250 km gator med livslängd 50 år skulle betyda att det årliga behovet för saneringar (grundförbättring) är ca 5 km. Saneringslängden borde alltså fördubblas av det nuvarande. Slitaget förutsätter tätare pådragningsåtgärder på huvudleder. Anslaget för pådragningar i driftsbudgeten borde höjas. Ett fungerande ytvattensystem minskar tjälskador så att underhållet för diken borde också ökas. Det som är på gång i Finland är ett projekt där man försöker kalkylera saneringsskulden. Kriterier och livslängden skall ännu redas ut och en rekommendation torde vara på kommande. Trafikmängder måste tas i beaktande då man definierar prioriteringen. Mitä tämä tarkoittaa: 250 km katuja kestoiällä 50 vuotta tarkoittaisi, että vuotuinen tarve saneerauksille (perusparannus) on noin 5 km. Saneerauspituus pitäisi siis kaksinkertaistaa nykyisestä. Kuluminen edellyttää tiheämpiä pintaustoimenpiteitä pääväylillä. Pintauksiin varattua määrärahaa tulisi korottaa. Toimiva pintavesijärjestelmä vähentää routavaurioita eli ojien kunnossapitoa tulisi myös lisätä. Suomessa on parhaillaan käynnissä hanke, jossa yritetään laskea korjausvelan suuruutta. Kriteerit ja kestoiät tulee vielä selvittää ja suositus lienee tulossa. Liikennemäärät pitää ottaa huomioon korjausten tärkeysjärjestystä määriteltäessä. Staden Jakobstad, Kommunaltekniska avdelningen. PB 87, Jakobstad (06) , Pietarsaaren kaupunki, Kunnallistekninen osasto. PL 87, Pietarsaari (06) ,

14 78, KH :00 / :s bilaga: Liite 78, kh Enligt en grov uppskattning skulle omedelbara behovet vara över 2 miljoner euro till saneringar. Karkean arvion mukaan välitön saneerausten lisätarve olisi yli 2 miljoonaa euroa. Sen jälkeen / i fortsättningen: I BUDGETEN: 5000 x 280 = /år (tilläggsbehovet = ) BUDJETISSA: 5000 x 280 = /vuosittain (lisäystarve = ) Gatu-underhållets behov (årligen) för att höja på underhållets kvalitet ( /vuosi)/ Kadun kunnossapitäjän tarpeet (vuosittain) kadun kunnossapidon laatutason parantamiseksi ( /vuosi) Saneringstakten bör ökas / Saneerausvauhtia pitää lisätä Tilläggsanslag för ytvattendikning (för att hyra grävmaskinsarbete) / Lisämäärärahaa ojien kunnostukseen (ostopalvelu) / år Till risröjning en person, eventuellt säsongsanställd över 6 månader / Risusavottaan yksi henkilö, mahdollisesti kausityöntekijä yli 6 kuukautta / år En arbetsledare till, typ arbetande arbetsledare (timavlönad) / Työnjohtaja lisää, tyyppiä työhön osallistuva työnjohtaja" (tuntipalkkainen) / år Till renhållning tilläggsanslag för köptjänster: Sopmaskin + handarbete / Puhtaanapitoon lisämääräraha ostopalveluille: Lakaisukone + käsityötä / år (Vem sköter om renhållningen sommartid vid stadens tomma tomter, mätningsavdelningen? / Kuka huolehtii kupungin tyhjien tonttien kohdalla puhtaanapidosta, mittausosastoko?) Trafikregleringar (målningar), höjningen ingår redan i budgetförslaget / Liikenteen ohjaus (maalaukset), korotus sisältyy jo budjettiehdotukseen /år Asfalteringsanslaget / Määräraha asfaltointiin / år Stolpfundamenten av belysning och trafikljus / Valo- ja liikennevalopylväiden perustukset / år (rätas upp 10 till per år / oikaistaan 10 lisää vuosittain) Nya trafikmärken / Uusiin liikennemerkkeihin (30 till byts per år / 30 lisää vaihdettaisiin vuosittain) Harri Kotimäki, Nicklas Gustafsson Staden Jakobstad, Kommunaltekniska avdelningen. PB 87, Jakobstad (06) , Pietarsaaren kaupunki, Kunnallistekninen osasto. PL 87, Pietarsaari (06) ,

15 78, KH :00 / :s bilaga: Liite 78, kh ROTI 2013: Staden Jakobstad, Kommunaltekniska avdelningen. PB 87, Jakobstad (06) , Pietarsaaren kaupunki, Kunnallistekninen osasto. PL 87, Pietarsaari (06) ,

16 78, KH :00 / :s bilaga: Liite 78, kh Staden Jakobstad, Kommunaltekniska avdelningen. PB 87, Jakobstad (06) , Pietarsaaren kaupunki, Kunnallistekninen osasto. PL 87, Pietarsaari (06) ,

17 78, KH :00 / :s bilaga: Liite 78, kh Staden Jakobstad, Kommunaltekniska avdelningen. PB 87, Jakobstad (06) , Pietarsaaren kaupunki, Kunnallistekninen osasto. PL 87, Pietarsaari (06) ,

18 78, KH :00 / :s bilaga: Liite 78, kh Staden Jakobstad, Kommunaltekniska avdelningen. PB 87, Jakobstad (06) , Pietarsaaren kaupunki, Kunnallistekninen osasto. PL 87, Pietarsaari (06) ,

19 78, KH :00 / :s bilaga: Liite 78, kh Staden Jakobstad, Kommunaltekniska avdelningen. PB 87, Jakobstad (06) , Pietarsaaren kaupunki, Kunnallistekninen osasto. PL 87, Pietarsaari (06) ,

20 79, KH :00 CFV: 892/2014 LAUSUNTO KOSKIEN POHJANMAAN JÄTELAUTAKUNNAN EHDOTUSTA UUSIK- SI JÄTEHUOLTOMÄÄRÄYKSIKSI Yrl Liite A. Pietarsaaren ympäristönsuojelutoimiston lausunto; ehdotus uusista jätehuoltomääräyksistä. Pohjanmaan jätelautakunta on pyytänyt ympäristönsuojelutoimiston lausuntoa uusista valmisteilla olevista jätehuoltomääräyksistä. Pohjanmaan jätelautakunta uudistaa kunnalliset jätehuoltomääräykset Kuntaliiton vuoden 2014 mallin mukaisesti, koska nykyiset määräykset perustuvat Kuntaliiton vuoden 1994 malliin. Tavoitteena on, että uudistetut jätehuoltomääräykset tulevat voimaan Ehdotus rakentuu kolmeen osaan. Yleinen osa, joka sisältää tietoa ja ohjeita jätteiden käsittelystä sekä esittelee jätelain ja - asetuksen määräykset ja periaatteet. Toinen osa koostuu varsinaisista määräyksistä nykyisen kotitalousjätteen keräys- ja käsittelyjärjestelmän mukaisesti, jonka ehdotetaan astuvan voimaan Kolmas osa koostuu yksittäisistä määräyksistä, jotka ehdotetaan otettavan käyttöön , Ekorosk Oy:n hallituksen ehdotuksen mukaisesti, noudattaen biojätteen ja energiajätteen keräystä erillisissä astioissa (nk. 2- astiajärjestelmä). Ehdotus uusiksi jätehuoltomääräyksiksi on nähtävillä jätelautakunnan kotisivuilla. Ehdotus Päätös Vt. ympäristönsuojelupäällikkö: Ympäristönsuojelutoimiston lausunto Pohjanmaan jätelautakunnalle merkitään tiedoksi. Ehdotus hyväksyttiin. Yrl Liite A. Ympäristönsuojelutoimiston lausunto ( ) Pohjanmaan jätelautakunta teki päätöksen kunnallisten jätehuoltomääräysten uudistamista koskevan asian palauttamisesta uudelleen valmistelua varten sekä, että kunnille annetaan mahdollisuus antaa lausunto päivitetyistä kunnallisista jätehuoltomääräyksistä. Pietarsaaren kaupunginhallitus pyytää ympäristö- ja rakennuslautakunnan lausuntoa koskien ehdotusta uusiksi jätehuoltomääräyksiksi.

21 79, KH :00 CFV: 892/2014 Pohjanmaan jätelautakunta pyysi ympäristönsuojelutoimiston lausuntoa uusista jätehuoltomääräyksistä, jotka ovat valmistelun alla. Ympäristönsuojelutoimisto antoi lausuntonsa (Liite A). Ympäristönsuojelutoimiston lausunnossa huomautetaan, että on huolella harkittava, kuinka määräykset 2-astian järjestelmästä sisällytetään jätehuoltomääräyksiin, koska tulevasta jätteiden keräysjärjestelmästä ei ole vielä päätetty Pohjanmaan jätelautakunnassa. Tämän lisäksi ympäristönsuojelutoimisto huomautti, että kunnalliset jätehuoltomääräykset koskevat jossain muodossa jokaista Pohjanmaan jätelautakunnan toiminta-alueen kansalaista ja niistä olisi sen vuoksi kuulutettava kaikkien kuntien virallisilla ilmoitustauluilla. Ympäristönsuotoimisto esitti myös kommentteja kompostoinnista ja lietteen omatoimisesta käsittelystä. Asiaa koskevien kuntien ympäristösuojeluvastuullisten viranhaltijoiden annettua lausuntonsa, on jätehuoltomääräykset osittain päivitetty näiden lausuntojen mukaisesti. Ehdotus uusiksi jätehuoltomääräyksiksi on hallintolain mukaisesti kuulutettu kaikkia asiaa koskevien kuntien virallisilla ilmoitustauluilla Tarkistettu ehdotus uusiksi jätehuoltomääräyksiksi on jaettu kahteen osaan, yleiseen osaan ja kotitalousjätteiden keräystä ja käsittelyä koskeviin varsinaisiin määräyksiin. Nämä ehdotetaan otettavan käyttöön Tarkistetuissa jätehuoltomääräyksissä on ympäristönsuojelutoimiston lausunto otettu huomioon. Muutoin tarkistettu ehdotus seuraa Kuntaliiton mallia vuodelta 2014 ja uudet jätteidenkäsittelyohjeet ovat helpommin luettavissa kuin nykyiset määräykset. Ehdotus Päätös Ympäristönsuojelupäällikkö: Ympäristö- ja rakennuslautakunta lähettää yllä olevan lausuntonaan Pietarsaaren kaupunginhallitukselle. Ehdotus hyväksyttiin. Kh Pohjanmaan jätelautakunnan lausuntopyyntö: Liite 79 A Pohjanmaan jätelautakunnan toimialueen jätehuoltomääräykset alkaen (ehdotus): Liite 79 B Ehdotus

22 79, KH :00 CFV: 892/2014 Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää lähettää edellä esitetyn ympäristö- ja rakennuslautakunnan lausunnon lausuntonaan asiasta.

23 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 A, kh

24 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

25 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

26 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

27 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

28 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

29 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

30 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

31 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

32 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

33 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

34 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

35 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

36 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

37 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

38 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

39 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

40 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

41 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

42 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

43 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

44 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

45 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

46 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

47 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

48 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

49 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

50 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

51 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

52 79, KH :00 / :s bilaga: Liite 79 B, kh

53 80, KH :00 CFV: 891/2014 EHDOTUS KOTITALOUSJÄTTEEN KERÄYSJÄRJESTELMÄN MUUTTAMISEKSI Pohjanmaan jätelautakunnan lausuntopyyntö: Liite 80 A Pöytäkirjanote Ekoroskin hallituksen kokouksesta liitteineen: Liite 80 B Ympäristö- ja rakennuslautakunnan lausunto: Liite 80 C Kaupunginsihteeri: Ekoroskin hallitus on ehdottanut Pohjanmaan jätelautakunnalle, että jätelautakunta tekee periaatepäätöksen muuttaa kiinteistöjen kotitalousjätteen keräystä ja käsittelyä ns. 2- astiajärjestelmän mukaisesti. 2-astiajärjestelmällä tarkoitetaan, että bio- ja energiajäte kerätään kiinteistöillä eri säiliöihin ja jakeet kuljetetaan erotettuna käsittelyä varten, joko kaksilokeroisilla jäteautoilla yhdellä noutokerralla tai tavanomaisilla jäteautoilla erillisillä noutokerroilla. Ekoroskin hallitus ehdottaa jätelautakunnalle, että 2- astiajärjestelmään voidaan siirtyä vuoden 2015 syksyllä ja että kotitalousjätteen tyhjennysväli on korkeintaan 2 viikkoa biojätteelle ja korkeintaan 8 viikkoa energiajätteelle. Ehdotus Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus keskustelee asiasta ja päättää kannastaan ehdotettuun muutokseen.

54 80, KH :00 / :s bilaga: Liite 80 A, kh

55 80, KH :00 / :s bilaga: Liite 80 A, kh

56 80, KH :00 / :s bilaga: Liite 80 B, kh

57 80, KH :00 / :s bilaga: Liite 80 B, kh

58 80, KH :00 / :s bilaga: Liite 80 B, kh

59 80, KH :00 / :s bilaga: Liite 80 B, kh

60 80, KH :00 / :s bilaga: Liite 80 B, kh

61 80, KH :00 / :s bilaga: Liite 80 B, kh

62 80, KH :00 / :s bilaga: Liite 80 B, kh

63 80, KH :00 / :s bilaga: Liite 80 B, kh

64 80, KH :00 / :s bilaga: Liite 80 B, kh

65 80, KH :00 / :s bilaga: Liite 80 B, kh

66 80, KH :00 / :s bilaga: Liite 80 B, kh

67 80, KH :00 / :s bilaga: Liite 80 C, kh

68 80, KH :00 / :s bilaga: Liite 80 C, kh

69 81, KH :00 CFV: 149/2015 PIETARSAAREN KAUPUNGIN UUDET VERKKOSIVUT Kaupunginsihteeri: Pietarsaaren kaupungin nykyiset Internet-sivut (verkkosivut) on otettu käyttöön vuonna Tekniikka on mennyt kymmenessä vuodessa paljon eteenpäin, ja sivut ovat käytettävyydeltään ja ulkonäöltään vanhentuneet. Kaupungin Internet-sivut ovat kuitenkin tänä päivänä tärkein viestintäkanava kuntalaisille ja muille sidosryhmille. Pietarsaaren kaupungin sivuilla käy päivittäin keskimäärin noin kävijää ja kuukaudessa keskimäärin kävijää. Uudistuksen tavoitteena on parantaa käytettävyyttä selkeyttämällä verkkosivujen navigointia, uudistamalla ulkoasua ja kehittämällä olemassa olevia toiminnallisuuksia. Uudistuksen myötä mobiilikäyttäjät huomioidaan entistä paremmin, kun sivuston käytöstä tehdään päätelaiteriippumatonta. Verkkouudistuksella luodaan pohjaa sähköisten palveluiden yhä laajemmalle käyttöönotolle sekä kuntalaisen vuorovaikutus- ja osallistumismahdollisuuksien entistä paremmalle huomioimiselle. Verrattuna nykyisten sivujen julkaisuajankohtaan, alkuvuoteen 2006, käyttäjät ovat yhä tottuneempia verkkopalveluiden käytössä ja verkkopalveluilta odotetaan yhä parempia käyttökokemuksia. Myös laitteet, joilta palveluita käytetään, ovat monipuolistuneet ja kehittyneet yhä mobiilimpaan suuntaan. Verkkosivujen uudistus on ajankohtaista vuonna Projekti olisi syytä aloittaa tarjousten pyytämisellä mahdollisimman pian, että uudet sivut saataisiin käyttöön vuoden 2016 alusta. Tarkoitusta varten ei ole budjetoitu varoja. Kaupunginkanslia koordinoi sivu-uudistusta. Ehdotus Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää hyväksyä, että verkkosivuuudistusprojekti aloitetaan, ja määrärahat tarkoitukseen otetaan kaupunginhallituksen käyttömäärärahoista.

70 82, KH :00 CFV: 449/2013 PIETARSAAREN KAUPUNGIN STRATEGIATYÖ Kh Kaupunginsihteeri: TKK on johtanut keväästä 2013 alkaen työtä Pietarsaaren kaupungin strategista suuntautumista koskevan ehdotuksen laatimiseksi. Strategian on tarkoitus tukea niiden taloudellisten tavoitteiden toteuttamista, joista kaupunginvaltuusto on päättänyt hyväksyessään vuoden 2014 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman. TKK päätti , että strategiatyössä keskitytään Omistajastrategian, Palvelustrategian, Henkilöstöstrategian ja Yhteistyöstrategian laatimiseen. Kutakin osastrategiaa varten valittiin hankevetäjä, joka puolestaan valitsi jäsenet työryhmäänsä. Osastrategiahankkeiden vetäjät ovat raportoineet työstä säännöllisesti ja tehneet ehdotuksen ohjausryhmäksi (TKK). Lisäksi osana strategiaprosessia päätettiin toteuttaa asukaskysely, jonka tuloksia ehdotetaan hyödynnettävän työn jatkossa. Tähän työhön perustuen kaupunginhallitukselle esitellään periaatteita, joiden ehdotetaan ohjaavan strategiatyön jatkoa. Ehdotus Päätös Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus keskustelee strategiatyön jatkoa ohjaavista periaatteista. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. TKK Ehdotus Päätös Kaupunginjohtaja: Talous-, kehittämis- ja konsernijaosto keskustelee kaupungin strategiatyöstä ja ehdotetuista periaatteista. Talous-, kehittämis- ja konsernijaosto: Talous-, kehittämis- ja konsernijaosto merkitsi asian tiedoksi. TKK Ehdotus Kaupunginjohtaja:

71 82, KH :00 CFV: 449/2013 Talous-, kehittämis- ja konsernijaosto keskustelee kaupungin strategiatyöstä ja ehdotetuista periaatteista. Päätös Talous-, kehittämis- ja konsernijaosto: Talous-, kehittämis- ja konsernijaosto merkitsi asian tiedoksi. Kh Kaupungin strategisen suuntautumisen yleiset tavoitteet ja periaatteet: Liite 96 Kaupunginsihteeri: Talous-, kehittämis- ja konsernijaoston johtaman strategiaprosessin puitteissa on esitetty lukuisia kaupungin palvelutuotantoa, omistusta ja ohjausta koskevia muutos- ja kehitysehdotuksia ja niistä on keskusteltu. Ehdotukset, jotka eivät välttämättä aina ole olleet johdonmukaisia, ovat koskeneet sekä pieniä yksityiskohtia että suuria rakenteellisia muutoksia. Jotta talous-, kehittämis- ja konsernijaosto voisi paremmin ohjata strategiaprosessia ja sen sijaan, että jaosto koettaisi suoraan toteuttaa yksittäiset muutosehdotukset, on talous-, kehittämisja konsernijaosto ehdottanut, että kaupunki vahvistaa ensin joitakin yleisiä tavoitteita ja periaatteita. Periaatteiden tulee sisältää tarvittavat linjaukset strategiatyön jatkoa varten ja johtaa haluttuun vaikutukseen ja tavoiteltuun lopputulokseen. Tavoitteiden ja periaatteiden vahvistamisen jälkeen eri muutosehdotukset voidaan konkretisoida vahvistettujen periaatteiden avulla, mikä edistänee joustavampaa päätösprosessia. Kaupungin palvelutuotannon, hallinnon ja omistuksen tarpeellisiin muutoksiin johtavien päätösten mahdollistamiseksi on ensiarvoisen tärkeää, että kaupungin ylin päättävä elin on sitoutunut kaupungin strategisen suuntautumisen yleisiin tavoitteisiin ja periaatteisiin. Strategiaprosessi on esitelty ja siitä on keskusteltu kaupunginvaltuustossa marraskuussa 2013 ja tammikuussa 2014 sekä muutamia kertoja kaupunginhallituksessa, mutta mitään virallisia päätöksiä ei kuitenkaan ole tehty. Tämän sitoutumisprosessin osana ehdotetaan, että kaupunginvaltuusto hyväksyy seuraavassa kokouksessaan edellä olevassa liitteessä esitetyt kaupungin strategisen suuntautumisen yleiset tavoitteet ja periaatteet, mutta että ennen sitä kokoonnutaan asiaa koskevaan epäviralliseen seminaariin. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus ehdottaa - että kaupunginvaltuusto hyväksyy edellä olevassa liitteessä esitellyt kaupungin strategisen suuntautumisen yleiset tavoitteet ja periaatteet

72 82, KH :00 CFV: 449/ että kaupunginvaltuusto keskustelee ennen pidettävää kokoustaan edellä olevassa liitteessä esitellyistä kaupungin strategisen suuntautumisen yleisistä tavoitteista ja periaatteista epävirallisessa seminaarissa. Päätös Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv Kaupungin strategisen suuntautumisen yleiset tavoitteet ja periaatteet: Liite 26 Ehdotus Päätös Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto hyväksyy edellä olevassa liitteessä esitellyt kaupungin strategisen suuntautumisen yleiset tavoitteet ja periaatteet - että kaupunginvaltuusto keskustelee ennen pidettävää kokoustaan edellä olevassa liitteessä esitellyistä kaupungin strategisen suuntautumisen yleisistä tavoitteista ja periaatteista epävirallisessa seminaarissa. Kaupunginvaltuusto: Owe Sjölundin ehdotuksesta, jota kannattivat Ulla Hellén, Eero Luomala ja Jarmo Ittonen, kaupunginvaltuusto hyväksyi strategiset tavoitteet ja suuntaa-antavat periaatteet asian liitteen mukaisesti, kuitenkin seuraavin tekstimuutoksin: - Sana "asiakasvalintoja" muutetaan muotoon "valintoja" tavoitteessa asukkaisiin keskittyminen - Lause "Tietty %-osuus (päätetään myöhemmin) kaupungin budjetista kilpailutetaan" poistetaan tavoitteesta kaupungin talous tasapainoon. - Lause "Veroaste lasketaan alueen keskiarvoon ja/tai alimmalle mahdolliselle tasolle (taloussuunnitelmakauden lopussa)" tavoitteessa kaupungin talous tasapainoon muutetaan muotoon "Kaupunki pyrkii laskemaan veroastetta alueen keskiarvoon ja/tai alimmalle kestävälle tasolle (taloussuunnitelmakauden lopussa)". - Organisointiperiaatteen alla oleva lause "Kaupunki korostaa osaamiskeskeisyyttä ja nimittää johtohenkilöitä/hallitusten jäseniä tarpeellisen pätevyysprofiilin mukaan sekä palkkaa avainhenkilöitä markkinoiden mukaisilla perusteilla." muutetaan muotoon "Kaupunki korostaa osaamiskeskeisyyttä ja nimittää johtohenkilöitä/hallitusten jäseniä tarpeellisen pätevyysprofiilin mukaan." - Organisointiperiaatteen alla oleva kappale "Kaupunki yhdenmukaistaa henkilöstön työsopimukset hallinnollisesti. Yhtiöitettyihin yksiköihin palkataan uutta henkilöstöä yksityisillä työsopimuksilla. Kaupunki korvaa tarvit-

VALTIOVARAINMINISTERIÖ: LAUSUNTOPYYNTÖ KUNTARAKENNELAKILUON- NOKSESTA. Kh , 537. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi.

VALTIOVARAINMINISTERIÖ: LAUSUNTOPYYNTÖ KUNTARAKENNELAKILUON- NOKSESTA. Kh , 537. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi. VALTIOVARAINMINISTERIÖ: LAUSUNTOPYYNTÖ KUNTARAKENNELAKILUON- NOKSESTA Kh 4.2.2012, 537 Kaupunginsihteeri: Valtiovarainministeriö pyytää kaupungilta lausuntoa kuntarakennelakiluonnoksesta. Lausunto on toimitettava

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-11-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. marraskuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, KH 2016-05-09 16:00

-2, KH 2016-05-09 16:00 -2, KH 2016-05-09 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

-2, KH 2015-09-01 16:00

-2, KH 2015-09-01 16:00 -2, KH 2015-09-01 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 1.9.2015 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm

Lisätiedot

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht.

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht. SÄMEDIGOI TTalHtiic PÖYTÄKIRJA 4/20 13 sivu 1 (6 SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 4/2013 Aika Paikka pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo 10.00 10.55. puhelinkokous L P Läsnä/ pozsa Klemetti Näl&äläj

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Hallintosääntö Hangon kaupunki / Kvo-asia

Lisätiedot

-2, KH :30

-2, KH :30 -2, KH 2016-12-30 11:30 Kokouskutsu Perjantaina 30. joulukuuta 2016 klo 11.30, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Käsittelyjärjestys Kuntarakenneuudistus.

16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Käsittelyjärjestys Kuntarakenneuudistus. Kotkan - Haminan seudun seutuvaliokunta 29.1.2013 PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 KOKOUSAIKA Tiistai 29.1.2013 kello 9.30 10.40 KOKOUSPAIKKA Cursor Oy, Kyminlinnantie 6, Kotka 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...3

Lisätiedot

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6. JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE Kh 25.6.2012 306 Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.2012: Liite 306 Jakobstads skytteförening r.f. anoo, että kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto Valtuusto 4.3.2013 39 1. LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kh. 20.2.2013 51 Esityslistan liitteet 1-4 Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelmaan mukaan hallitus toteuttaa koko maan laajuisen

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 37 23.05.2017 Tekninen

Lisätiedot

-2, KH 2015-03-16 16:00

-2, KH 2015-03-16 16:00 -, KH 0-0-6 6:00 Kokouskutsu Maanantaina 6..0 klo 6:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm Ulla Hellén,

Lisätiedot

-2, KV 2015-11-16 18:00

-2, KV 2015-11-16 18:00 -2, KV 205--6 8:00 Kokoustiedot Aika 6..205 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Luomala, Eero Boström, Peter Lyyra, Anna-Maija Brännbacka-Brunell, Brita Mäenpää,

Lisätiedot

-2, TL :00

-2, TL :00 -2, TL 2017-05-30 12:00 Kokouskutsu Tiistai 30.5.2017 klo 12.00, ravintola Pavis, isompi kabinetti, Paviksentie 2 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Johan Karjaluoto, puheenjohtaja

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 7.9.2016 Kokoustiedot Aika Maanantaina 12.9.2016 kello 18.30 Käsiteltävät asiat Paikka Jämijärven keskuskoulu, taideluokka 191 KOKOUKSEN

Lisätiedot

-2, TL 2015-02-03 16:30

-2, TL 2015-02-03 16:30 -, TL 05-0-0 :0 Kokouskutsu Tiistaina..05 klo :0, kokoushuone Sevilla, Strengberginkatu Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Johan Karjaluoto, puheenjohtaja ichael Östman Bjarne Kull,

Lisätiedot

Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta

Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta Valtakunnalliset sosiaali- ja terveyspolitiikan päivät 24.4.2013 Säätytalo Ylijohtaja Päivi Laajala Saadut lausunnot kuntarakennelakiluonnoksesta Lausuntoaika päättyi

Lisätiedot

-2, KH 2015-10-12 16:00

-2, KH 2015-10-12 16:00 -2, KH 2015-10-12 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 12. lokakuuta 2015 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus

Lisätiedot

APULAISKAUPUNGINSIHTEERIN REKRYTOINTI JA KONSERNIHALLINNON UU- DELLEENJÄRJESTELY. Stpj , 10

APULAISKAUPUNGINSIHTEERIN REKRYTOINTI JA KONSERNIHALLINNON UU- DELLEENJÄRJESTELY. Stpj , 10 APULAISKAUPUNGINSIHTEERIN REKRYTOINTI JA KONSERNIHALLINNON UU- DELLEENJÄRJESTELY Stpj 15.3.2012, 10 Liite A Pietarsaaren kaupunki on rekisterinpitäjänä useilla hallinnonaloilla, joissa edellytetään tietosuojan

Lisätiedot

Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen. Kunnanhallitus

Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 148 10.06.2013 Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen 31/00.01.00/2013 Kunnanhallitus 148 Kunnanhallitus 20.05.2013

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27 Valtuusto 17.6.2014 27 1. VUODEN 2013 ARVIOINTIKERTOMUS Tark.ltk. 13.5.2014 16 Liite 1 Laadittiin vuoden 2013 arviointikertomus. Puheenjohtajan ehdotus: Tarkastuslautakunta jättää arviointikertomuksen

Lisätiedot

KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA

KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA Kunnanhallitus 228 28.10.2013 KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA KHALL 228 Valmistelija: kunnanjohtaja Riitta A. Tilus, Kermanrannantie 7, 79700

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Kunnanhallitus 84 18.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 28.02.2013 Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta 100/00.04.01/2013 Kunnanhallitus 18.02.2013 84 Valmistelija: kunnanjohtaja Simo Mäkinen

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NOKIAN KAUPUNGIN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA

Kaupunginvaltuusto NOKIAN KAUPUNGIN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kaupunginvaltuusto 4.3.2013 1 KAN/1224/2012 28 NOKIAN KAUPUNGIN LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kh 18.2.2013 76 Talousjohtaja Pasi Virtanen: Valtiovarainministeriö on 22.11.2012 päivätyllä kirjeellä

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Lautakunnan 5.5.2009 hyväksymä versio SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Yleiset määräykset Pietarsaaren sosiaali- ja terveyslautakunta on se toimielin, jolla sosiaali- ja terveydenhuoltolainsäädännön

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 (5) 77 Hallintosäännön muuttaminen HEL 2018-002397 T 00 01 00 Päätös hyväksyi Helsingin kaupungin hallintosäännön liitteen 1 mukaisesti. Muutos tulee voimaan 17.4.2018.

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.5.2017 kello 18.15-18.35 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B211 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 35/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7550/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 35/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7550/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 35/2016 1 (1) 404 Asianro 7550/00.01.02.00/2015 Lausunto Itä-Suomen hallinto-oikeudelle palvelualueuudistuksen jatkokehittämistä koskevassa valitusasiassa Kaupunginlakimies

Lisätiedot

Kuopion alueellisen rakennuslautakunnan johtosääntö

Kuopion alueellisen rakennuslautakunnan johtosääntö Kuopion alueellinen rakennuslautakunta Johtosääntö Kuopion kaupunginvaltuusto 25.10.2010 112 Suonenjoen kaupunginvaltuusto 25.10.2010 59 Voimaantulo 1.1.2011 Kuopion alueellisen rakennuslautakunnan johtosääntö

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kaupunginhallitus

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kaupunginhallitus Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (6) Juankosken pitäjäraati 9 15.8.2017 Lähidemokratiajaosto 14 28.8.2017 Kaupunginjohtajan johtoryhmä 22 26.9.2017 122 Asianro 5348/02.05.01.00/2017 Juankosken Ruukki

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Maanantai 22.4.2013 klo 12.00-13.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen Rauno pj. X Vasalampi Maija

Lisätiedot

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 1.12.2003 1. luku YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena

Lisätiedot

Kunnallinen Asetuskokoelma

Kunnallinen Asetuskokoelma N:o 490/2012 Pietarsaaren kaupungin Kunnallinen Asetuskokoelma TALOUS JA TILINTARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä 16.12.1996 9 muutettu kaupunginvaltuuston kokouksessa 30.1.2001 12 muutettu kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla

Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 134/00.04.00/2012 360 Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Tiivistelmä 1.7.2013 voimaan tullut kuntarakennelaki edellyttää

Lisätiedot

Liite: Ehdotus hallintosäännöksi

Liite: Ehdotus hallintosäännöksi Järjestelytoimikunta 32 07.05.2008 Järjestelytoimikunta 67 10.09.2008 Järjestelytoimikunta 83 01.10.2008 Järjestelytoimikunta 88 22.10.2008 HALLINTOSÄÄNNÖN HYVÄKSYMINEN 55/01/010/2008 JÄRJTOIM 32 Liite

Lisätiedot

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokouskäytännöistä 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokousmenettelyt Tavoitteena yhdenmukaiset menettelyt toimielimissä Käsitellään toimielimen ensimmäisessä kokouksessa Päätetään

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2012 Nro 4. Kotkan kaupungin. KOTKAN KAUPUNGIN TALOUSSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 23.1.2012) l LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2012 Nro 4. Kotkan kaupungin. KOTKAN KAUPUNGIN TALOUSSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 23.1.2012) l LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2012 Nro 4 KOTKAN KAUPUNGIN TALOUSSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 23.1.2012) l LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Soveltamisala 2 Toimintaperiaatteet Tässä taloussäännössä annetaan

Lisätiedot

Kokemäen kaupungin henkilöstöstrategian hyväksyminen 242/020/2013

Kokemäen kaupungin henkilöstöstrategian hyväksyminen 242/020/2013 KH:n henkilöstöjaosto 56 17.10.2013 Yhteistyötoimikunta 32 12.11.2013 KH:n henkilöstöjaosto 65 28.11.2013 KH:n henkilöstöjaosto 74 18.12.2013 KH:n henkilöstöjaosto 8 13.03.2014 Yhteistyötoimikunta 14 25.03.2014

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Lähidemokratiajaosto Asianro 5348/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Lähidemokratiajaosto Asianro 5348/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Juankosken pitäjäraati 9 15.8.2017 14 Asianro 5348/02.05.01.00/2017 Juankosken Ruukki ry:n yhdistymisavustuksen käytöstä tehdyn esityksen käsitteleminen Päätöshistoria

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 34 KIINTEISTÖKANNAN SALKUTUS (LIITE) 2 35 TEOLLISUUSTONTIN MYYMINEN LISÄMAAKSI (LIITE) 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 34 KIINTEISTÖKANNAN SALKUTUS (LIITE) 2 35 TEOLLISUUSTONTIN MYYMINEN LISÄMAAKSI (LIITE) 5 KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA 8/2014 Kokousaika 27.8.2014 klo 18.30 Kokouspaikka Kapellby skola, Lapinjärventie 45 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

LAUSUNTO JA SELVITYS PERHETYÖNTEKIJÄN VAKANSSIN TÄYTTÄMISESTÄ ULKOISELLA HAULLA

LAUSUNTO JA SELVITYS PERHETYÖNTEKIJÄN VAKANSSIN TÄYTTÄMISESTÄ ULKOISELLA HAULLA Tarvasjoen kunnanhallitukselle 08.04.2014 LAUSUNTO JA SELVITYS PERHETYÖNTEKIJÄN VAKANSSIN TÄYTTÄMISESTÄ ULKOISELLA HAULLA Tarvasjoen kunnanhallitus on 31.3.2014 89 pyytänyt lausunnon ja selvityksen perhetyöntekijän

Lisätiedot

Asianro 134/ / Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla

Asianro 134/ / Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 134/00.04.00/2012 127 Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Tiivistelmä 1.7.2013 voimaan tullut kuntarakennelaki edellyttää

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Sotkamon kunnan hallintosääntö alkaen

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Sotkamon kunnan hallintosääntö alkaen Kunnanhallitus 91 18.04.2017 Kunnanvaltuusto 25 24.04.2017 Sotkamon kunnan hallintosääntö 1.6.2017 alkaen KHALL 91 6.6.2016 154 Hallintojohtaja Sotkamon kunnan hallintosääntö on päivitetty viimeksi vuoden

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016 Tekninen jaosto 4.4.2016 AIKA Maanantai 4.4.2016 kello 18.00-21.15 PAIKKA Teknisen toimiston kokoushuone (Kestintie 3, 37370 Narva) KÄSITELLYT ASIAT Otsikko 28 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa.

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa. Riihimäen kaupunki JOHTOSÄÄNNÖT SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 26.1.2015 Voimaantulo 1.4.2015 1. LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 1 Toimiala Sosiaali- ja terveystoimialan

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-08-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.8.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 19/2019 1 ( 12) Aika 05.03.2019, klo 16:37-17:32 Paikka Järvenpää- talo, kokoushuone 9 Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 19

Lisätiedot

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 6/2012 Aika: Torstai 16.8.2012 klo. 19.00-20.50 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Veijo

Lisätiedot

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 1(6) Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 3 luku Henkilöstöorganisaatio 9 Henkilöstöorganisaatio

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 1 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.12.2017 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet 13.12.2017 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012 ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012 Aika: torstaina 23.2.2012 kello 18.00 19.20 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala x Varapuheenjohtaja Jutta Kivikallio

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2014 1 (5) 182 Helsingin Satama Oy:n ylimääräinen yhtiökokous 16.12.2014 HEL 2014-014178 T 00 01 05 Päätös päätti kehottaa kaupunginkanslian oikeuspalvelut -osastoa edustamaan

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Hyvinvointipalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 116 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 13 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012 salainen 31 11.06.2013 195 18.06.2013 Tilintarkastuskertomus 2012 Khsal 31 Tarkastuslautakunta 42 5.6.2013 ja kunnanjohtaja ovat laatineet vuoden 2012 tilinpäätöksen, joka sisältää toimintakertomuksen,

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely

Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 662/00.02.02/2018 110 Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely Hallintopäällikkö Anne Rantala 4.6.2018: Raision kaupunginhallitus on päättänyt 21.5.2018 118 päätösten

Lisätiedot

(KV hyväksynyt tulevaksi voimaan , jolloin ympäristöhallinnon hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa.

(KV hyväksynyt tulevaksi voimaan , jolloin ympäristöhallinnon hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa. PORIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖHALLINNON J O H T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 22.11.2010 tulevaksi voimaan 1.1.2011, jolloin ympäristöhallinnon 27.10.2008 hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa. Myöhemmin

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 SUONENJOEN KAUPUNKI SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 10.9.2012 53. Voimaantulo: 1.10.2012 1 Toiminta-ajatus Tekninen lautakunta luo edellytykset viihtyisän,

Lisätiedot

Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 18.5.2015 Liite 1. Sivu 1(6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma koskien rakennusjärjestyksen yhtenäistämistä. Sisällys:

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/19 19.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/19 19.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (5) 73 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Kiinteistö Oy Helsingin Kalliolan setlementtitalon peruskorjausta koskevasta lainahakemuksesta

Lisätiedot

Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset

Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset Kaupunginhallitus 283 22.05.2017 Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset 973/00.00.01.10/2015 KH 283 Valmistelija/lisätiedot: Strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen,

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Kaupunginvaltuusto 10 18.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017,

Lisätiedot

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015 Rakennus- ja 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015 Rakennustarkastajan viran (700 039) perustaminen 1238/01.01.00.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017, 6/00.01.01/2017 KH 28.11.2016

Lisätiedot

Saapuvilla Salonen Jarkko puheenjohtaja. Poissa Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Saapuvilla Salonen Jarkko puheenjohtaja. Poissa Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 5/2013 118 Kunnanhallitus 25.02.2013 Aika 25.02.2013 klo 17:30-19:35 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko puheenjohtaja Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Sosiaali- ja terveyslautakunta 69 18.09.2014 Kaupunginhallitus 375 29.09.2014 Kaupunginhallitus 383 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 61 13.10.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 92 13.11.2014 Lausunnon antaminen

Lisätiedot

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 11.11.2008 84 Noudatetaan 1.1.2009 alkaen 1 Toimiala Tässä johtosäännössä määritellään vesihuoltolaitoksen, sen johtokunnan ja toimitusjohtajan

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1 Aika klo 18:00 Paikka Virastotalo, kokoushuone 427 Käsiteltävät asiat Asianro Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Valtuusto 4 30.01.2017 Esitys uudeksi hallintosäännöksi 13/00.01.01/2012 KH 6 Kunnanhallitus 12.1.2016 Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Uusi kuntalaki (410/2015)

Lisätiedot

JOKILAAKSOJEN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1

JOKILAAKSOJEN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 JOKILAAKSOJEN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 YLIVIESKAN KAUPUNKI Ylivieskan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 25.9.2012 64 Voimaantulopäivä 1.11.2012 I LUKU JOKILAAKSOJEN PELASTUSLAITOKSEN YLEISET PERUSTEET

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

KH 196 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter Stenvall

KH 196 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter Stenvall Valtuusto 114 13.06.2016 Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin 1293/10.00.02/2015 KH 196 Kunnanhallitus 12.4.2016 Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter

Lisätiedot

HE 135/2018 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Ahvenanmaan itsehallintolain 30 :n muuttamisesta

HE 135/2018 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Ahvenanmaan itsehallintolain 30 :n muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Ahvenanmaan itsehallintolain 30 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan Ahvenanmaan itsehallintolain (1144/1991) muuttamista siten,

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1 Kunnanhallitus Aika 07.05.2018 klo 10:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Tarkastuslautakunta 10/2018

PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Tarkastuslautakunta 10/2018 PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Maanantaina 28.5.2018 klo 15.00 18.40 Paikka Jäsenet Selecta, Kaupungintalo Varsinaiset jäsenet Bjarne Kull, puheenjohtaja Kaj Nyman, klo 16.30 18.40, puheenjohtajana

Lisätiedot

Kuntauudistus ja Kittilä. Kuntalaisinfo Kunnanjohtaja Anna Mäkelä

Kuntauudistus ja Kittilä. Kuntalaisinfo Kunnanjohtaja Anna Mäkelä Kuntauudistus ja Kittilä Kuntalaisinfo 22.10.2013 Kunnanjohtaja Anna Mäkelä Kaikki mitä olet halunnut kysyä! Mikä on kuntauudistus ja mihin sitä tarvitaan? Miksi Kittilän kunta on mukana kuntauudistuksessa?

Lisätiedot

Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Åbo stad Sammanträdets datum Ärende nr 1 5045-2014 (045) Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Sammandrag: Turun

Lisätiedot

MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 2013 MIKKELIN KAUPUNKI Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosääntö Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 3.12.2012 41 Voimaantulo: 01.01.2013

Lisätiedot

TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, Tampere. 25 Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat

TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, Tampere. 25 Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Tampere Pöytäkirja 4/2016 1 (12) Aika 14.12.2016, klo 08:05-09:45 Paikka TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, 33800 Tampere Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Sotkamon kunnan vastaus Kajaanin kaupungille koskien yhteistä kuntajakoselvitystä

Sotkamon kunnan vastaus Kajaanin kaupungille koskien yhteistä kuntajakoselvitystä Kunnanhallitus 290 19.11.2013 Kunnanvaltuusto 111 25.11.2013 Kunnanhallitus 78 31.03.2014 Sotkamon kunnan vastaus Kajaanin kaupungille koskien yhteistä kuntajakoselvitystä KHALL 290 Av. hallintojohtaja

Lisätiedot

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015. Rakennustarkastajan viran (700 039)perustaminen

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015. Rakennustarkastajan viran (700 039)perustaminen Rakennus- ja 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Rakennustarkastajan viran (700 039)perustaminen 1238/01.01.00.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 10.06.2015 83 Valmistelija:

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA

Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA Tekn. ltk. 1 Lavian kunnanvaltuusto on kokouksessaan 19.12.2013 hyväksynyt talousarvion vuodelle 2014, taloussuunnitelman

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 3/2014 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 25.4.2014 klo 9.00 13.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

3 Kunnan lausunto Ely-keskuksen lausuntopyyntöön 28.5.2013; Tolsan maantien 11246 kevyen liikenteen väylä

3 Kunnan lausunto Ely-keskuksen lausuntopyyntöön 28.5.2013; Tolsan maantien 11246 kevyen liikenteen väylä 3..03 tiedote (5) 5.8.03 Ennakkotiedot Kirkkonummen kunnanhallituksen päätöksistä 5.8.03 tiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2016-06-13 08:00 Kokouskutsu Maanantaina 13. kesäkuuta 2016 klo 08.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 1/ ( 7) Puheenjohtajien jaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 1/ ( 7) Puheenjohtajien jaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 1/2019 1 ( 7) Aika 05.02.2019, klo 07:30-08:52 Paikka Kaupungintalo, kh 227 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 2 Kaupungin strategiatyön

Lisätiedot

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS Johtosääntö Sipoon kunta Sisällys 1 Liikelaitoksen nimi... 2 2 Liikelaitoksen toimiala... 2 3 Johtokunnan kokoonpano... 2 4 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta... 2 5 Esittely...

Lisätiedot

-2, KV 2015-03-09 18:00

-2, KV 2015-03-09 18:00 -2, KV 2015-03-09 18:00 Kokoustiedot Aika 9.3.2015 klo 18.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Lyyra, Anna-Maija Boström, Peter Mäenpää, Tua Brännbacka-Brunell, Brita

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo Oulun kaupunki Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö Voimaantulo 1.1.2013 päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 110 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 10

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013 Aika: Maanantaina 11.3.2013 kello 18.00 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala Varapuheenjohtaja Matti Tausa Jäsenet

Lisätiedot