Käyttöohjeet Luethan ohjeet. Varsinkin turvallisuuteen liittyvät seikat!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käyttöohjeet Luethan ohjeet. Varsinkin turvallisuuteen liittyvät seikat!"

Transkriptio

1 Käyttöohjeet Luethan ohjeet. Varsinkin turvallisuuteen liittyvät seikat! Paljun valmisteluissa menee jonkin aikaa, joten ota rauhassa ja aloita jo rentoutuminen. Olemme huolehtineet kaikesta, jotta juhlasi onnistuisivat. Tarvikelaatikosta löydät lähes kaiken mitä paljusta nauttimiseen. Pähkinänkuoressa lämmitys menee siten, että alkuvalmistelujen jälkeen lasketaan puoli tuntia vettä. Sitten laitetaan tukijalat paikalleen. Lasketaan noin tunti vettä ja päästäänkin jo lämmityspuuhiin. Lämmitetään niin kauan, että lämpö nousee noin asteiseksi ja päästään nauttimaan lämpimistä kylvyistä.

2 Paljun käyttöohjeet Shokkihappi -aineen turvallisuusohje Shokkihappijauhetta käytetään nostamaan veden happitaso riittävän korkeaksi. Alkuannostus on 20g jauhetta / 1000l vettä (Mukana olevassa purkissa 25g). Shokkihappi on luonnollinen hapettaja, jolla on bakteereja tappava vaikutus. Samalla se on erinomainen kemiallinen puhdistusaine. Lähes hajuton, ei kloorille ominaista pistävää hajua. Sisältää Kaliumperoksimonosulfaattia; CAS-numero Voi edistää tulipaloa; hapettava. Voimakkaasti ihoa syövyttävää ja silmiä vaurioittavaa. Saattaa aiheuttaa hengitysteiden ärsytystä. Älä hengitä pölyä/savua/kaasua/sumua/höyryä/suihketta. Vältettävä päästämistä ympäristöön. Käytä suojakäsineitä/suojavaatetusta/suojalaseja/kasvosuojainta. Pidä ja varastoi erillään vaatetuksesta ja syttyvistä materiaaleista. JOS KEMIKAALIA JOUTUU IHOLLE: pese runsaalla vedellä ja saippualla. JOS KEMIKAALIA JOUTUU SILMIIN: huuhdo huolellisesti vedellä usean minuutin ajan. Poista piilolinssit, jos sen voi tehdä helposti. Jatka huuhtomista. Ota välittömästi yhteyttä MYRKYTYSTIETOKESKUKSEEN puh tai lääkäriin. JOS KEMIKAALIA ON HENGITETTY: siirrä henkilö raittiiseen ilmaan ja pidä lepoasennossa, jossa on helppo hengittää. Säilytettävä suljettuna, lasten ulottumattomissa, kuivassa, viileässä ja auringolta suojattuna. Ei saa sekoittaa muihin kemikaaleihin. Valmistuttaja: Kirami Oy, Villiläntie 2, Sastamala, puh. (03)

3 Paljun käyttöohjeet Pajukärryn hinaaminen Kytkentä: normaali 50 mm vetokoukkuun sopiva vetopää. Mitat: perävaunun leveys 221 cm, pituus 480 cm, korkeus 175 cm, paino noin 600 kg. Varmista vetoauton rekisteröintitodistuksesta, että ajoneuvoon kytkettävän jarruttoman perävaunun suurin sallittu massa on vähintään 600 kg tai enemmän. Sähköjärjestelmä: 12v perinteinen 7-napainen pistoke (+adapteri 13-napaiselle uudemmalle autolle). Palju on O1-luokan ajoneuvo (Kevyt perävaunu) joten hinaamisen maksiminopeus on 80 km/h. Noudata muutenkin erityistä varovaisuutta kun kärry on perässä. Huomioi että et voi kääntyä esimerkiksi kaupunkialueella yhtä läheltä estettä kuin ilman kärryä, vaan muista ottaa kunnon kaari ajaessasi jotta kärry ei osu mihinkään! Turvallisuus ennen kaikkea. Huomioithan nämä turvallisiuusseikat: 1. Aseta kärry tukevasti paikoilleen. Käytä aina kiiloja. 2. Kamiinaa ei saa missään tapauksessa sytyttää/lämmittää jos vettä ei ole 5 cm kamiinan ylemmän putken yläpuolella. Kuvan punaisen viiva. Seurauksena tästä on alumiinisen kamiinan sulaminen. (Kamiinan korvausarvo on 750.) 3. Huolehdi tynnyriin johtavien portaiden ja muun reitin turvallisuudesta, varsinkin talvella, kun ulos roiskuva vesi saattaa jäätyä ja rakenteet erittäin liukkaat talvella. 4. Huolehdi lasten turvallisuudesta paljussa ja sen läheisyydessä, äläkä jätä lapsia altaaseen ilman valvontaa. 5. Paljua ei saa tyhjentää ennen kuin tuli kamiinassa on kokonaan sammunut ja hiillos hiipunut. 6. Jos palju menee rikki siten, että vedenpinta laskee syystä tai toisesta kamiinasta lähtevän ylemmän putken alapuolelle, niin sammuta tuli välittömästi! 7. Täytettyä paljua ei saa päästää jäätymään. 8. Perävaunua ei saa missään olosuhteissa siirtää/kuljettaa/vetää siten, että paljussa on vettä. 9. Huolehtikaa aina itsestänne ja muista kylpijöistä, ettei kukaan nukahda ja huku paljuun. Kaminaan tuli vasta kun vesi 5cm yli ylemmän putken!

4 Paljun käyttöohjeet Käyttöönotto Kärryn alkuvalmistelut: 1. Jos palju on kuraantunut kuljetuksen aikana, niin huuhtele se päältä puhtaaksi - erityisesti jos olet ajanut suolatulla tiellä. 2. Lukitse aisa mukana tulevalla aisalukolla Olet vastuussa mikäli kärry varastetaan. 3. Valitse paljulle tasainen paikka, jossa huomioit portaiden ja kamiinan sijoituksen erityisesti talvella: mikäli mahdollista älä laita poistovesiputken (oikea) puolta ainakaan ylemmäksi kuin toinen (vasen) puoli, vaan pyri saamaan palju suoraan. Tarvittaessa voit laittaa laudan alempana olevan pyörän alle, jotta palju olisi mahdollisimman suorassa. 4. Laita pyörien kiilat (4 kpl) paikoilleen. 5. Irrota perävaunu autosta - muista irrottaa myös sähköpistoke. 6. Säädä palju suoraan asentoon nokkapyörän avulla. Tarkista vatupassilla, että kamiinaan jää kaatoa siten, että piipun puoli on aavistuksen paljun puolta alempana (jotta voidaan varmistua siitä, että kamiinaan ei jää ilmaa, jolloin kamiina saattaa vaurioitua lämmittäessä). 7. Liitä piippu kamiinaan. Paljun täyttäminen vedellä: 8. Avaa kantta sen verran, että pääset asettamaan pohjatulpan paikalleen. Jotta kylpyveteesi ei menisi epäpuhtauksia, niin suosittelemme käyttämään kumisaappaita ja huuhtomaan saappaat huuhtelualtaassa ennen paljuun menoa. 9. Kiinnitä myös kamiinan tyhjennystulppa paikalleen. (kuva) 10. Liitä vesiletku vesipisteeseen ja aloita paljun täyttäminen puhtaalla kaivo/vesijohtovedellä. Paljun vetoisuus on noin litraa. Kun paljua on täytetty normaalilla puutarhaletkulla noin puolen tunnin ajan, on päästy istuinosan korkeuteen. Varaosalaatikossa on erilaisia adaptereita eri hanoihin. 11. Kun vedenpinta on 10 cm istuinosaa korkeammalla, säädä tukijalat (4 kpl) tukevasti maata vasten ja kiristä kiinnikkeet. Mikäli käytät paljua muualla kuin asfaltti- tai betonialustalla, laita alle varustelaatikosta löytyvät vanerilaput! Löysää ja nosta nokkapyörä kun palju tukijalkojen varassa, jotta se ei väänny! (Jos tukijalat lasketaan alas ennen osittaista täyttöä, niin jousituksen antaessa periksi perävaunun runko vääntyy, koska tukijalat eivät anna periksi)

5 Paljun käyttöohjeet Veden lämmittäminen: 12. Vasta kun vedenpinta paljussa on 5 cm kamiinasta tulevan ylemmän putken yläpuolella, voit sytyttää tulen kamiinaan. 13. Vain käsittelemätön puu käy polttoaineeksi. Kyllästetyn, maalatun, naulaisen puun tai kuitulevyn, muovin yms. polttaminen on ehdottomasti kielletty. 14. Lataa pesä aivan täyteen puita ja sytytä mukana tulevalla sytytysruusulla. Pesään mahtuu puita yllättävän paljon. Lämmittäessä kannattaa pitää varsinkin talvella kansi kiinnitettynä paikoilleen. Vesi lämpenee näin huomattavasti nopeammin ja toiseksi paljuun ei pääse epäpuhtauksia. Kun poistat kannen, laske se sellaiseen paikkaan, että se ei likaannu eikä siihen tartu epäpuhtauksia. 15. Lisää kloorivapaata Kiramin Shokkihappijauhetta veden desinfioimiseksi mukana tuleva 25 g:n pullollinen nostamaan veden happitaso riittävän korkeaksi. Mikäli käytät paljua pidempään, niin lisää joka toinen päivä 10 g lisäannospullon sisältö. Katso ohjekirjan alusta aineen turvallisuusohjeet. Älä heitä tyhjää pulloa pois. 16. Sekoita vettä muutaman kerran lämmittämisen aikana melalla (puhdista mela ennen käyttöä, se on saattanut likaantua kuljetuksen aikana). 17. Lämmöntuottoa voit säädellä tuhkaluukkua avaamalla: raollaan oleva luukku aiheuttaa vetoa, jolloin vesi lämpenee nopeammin. (kuva) 18. Tarkkaile säännöllisin ajoin lämpötilan nousua. Mittari löytyy varustelaatikosta. Lämmittämiseen menee n. 2-5 tuntia riippuen ulkolämpötilasta, veden alkulämpötilasta ja käytettävästä puusta Kun veden lämpö lähentelee 30 astetta, lisää puita maltillisesti ja pienennä vetoa. Sopiva veden kylpylämpötila on n astetta. Lopeta lämmittäminen kun lämpötila 37 astetta. 19. Tarkkaile, onko kamiina edelleen oikeassa asennossa. Jos ylemmästä putkesta paljuun virtaa ilmakuplia, kamiinan päätä joudutaan laskemaan. Mikäli käytät paljua useamman päivän peräkkäin ja ilma on välillä plussan puolella, kiristä välillä tukijalkoja (lumi/jää saattaa sulaa jalkojen alta). 20. Kun lämpö laskee tarpeeksi, sytytä uudelleen. Ylläpitolämpö pysyy paljussa melko pienellä lämmittämisellä. 21. Kannella peitetyssä paljussa vesi säilyy kylpylämpöisenä pikkupakkasilla eikä vesi pääse jäätymään kovimmillakaan pakkasilla yhdessä yössä. Talvella oikein kovilla pakkasilla kannattaa harkita pienen tulen pitämistä myös pitkään kylpiessä, sillä ilman kantta lämpöä haihtuu melko paljon. Kovilla pakkasilla pienen maton/pyyhkeen laittaminen portaille lisää mukavuutta ja turvallisuutta paljuun mentäessä ja varsinkin poistuttaessa. Älä turhaan täytä paljua reunoja myöten vaan jätä 20-30cm vajaaksi, sillä yksi kylpijä vastaa noin 3-4 cm:n vesitäyttöä paljussa.

6 Paljun käyttöohjeet Mieti jo etukäteen, missä on paras kannen säilytyspaikka. Kuinka saat säilymään sen puhtaana, etteivät ne tuo sinun tai seuraavan kylpijän kylpyveteen epäpuhtauksia. 23. Paljuun mennään suihkussa/saunassa peseytymisen jälkeen ja jalat huuhdellaan altaassa (pääset huomattavasti helpommalla paljua puhdistaessa mikäli tästä pidetään kiinni). Mukana tulee jalkojen huuhteluun allas joka löytyy varustelaatikosta. 24. Hauskaa ja nautinnollista paljuilua! Muista nauttia tarpeeksi juomia (myös vettä)! Sähköjärjestelmä Pääkytkin ja akku: Pääkytkin sijaitsee kärryn etupuoleisessa päässä olevassa kytkentäkotelossa. Väännä pääkytkin päälle-asentoon jotta voit käyttää sähköjärjestelmää. Käännä sähköt pois päältä kun et sähköjä ja aina kuljetuksen ajaksi. Paljussa on 75Ah akku ja 4A ylläpitolaturi. Akku riittää viikonlopuksi radion kuunteluun ja iltaisin valojen käyttöön. Suosittelemme silti käyttämään laturia jos sähköjä käytetään useamman päivän ajan. Pääkytkin voi olla offasennossa latauksen aikana. Akun vieressä on 10m jatkojohto. Älä päästä johtoa ja liitintä kastumaan. Soitin Fusion MS-RA50: Soitin on venekäyttöön tarkoitettu, mutta suojele soitinta silti ylimääräiseltä vedeltä. Roiskeet soitin kestää, samoin kun kaiuttimet. Tarkistamme soittimen kunnon jokaisen vuokrauksen jälkeen. Soittimen ohjekirja löytyy tästä kansiosta. Soita omaa musiikkia esimerkiksi puhelimestasi etsimällä paljun soitin Bluetoothilla nimellä FUSION MS- BT100 ja valitse soittimesta AUX. Valaistus: Paljussa on 150 ledin led-nauha (12W, 1A) paljun ympärillä ja portaissa 7 kappaletta (yht. 2,8W, 0,23A). Käyttökatkaisimet sijaitsevat portaissa. Sammuta valot valoisaan aikaan säästääksesi akkua. Suojaa valoja ylimääräiseltä vedeltä.

7 Paljun käyttöohjeet Kun lopetat paljuilun Paljun tyhjennys vedestä: 1. Varmista, että tuli on sammunut ja ettei kamiinassa ole enää hiillosta. 2. Liitä varustelaatikosta löytyvä musta letku liittimeen ja vie letkun pää kaemmas paljusta. 3. Poista pohjatulppa melan toisen pään koukulla. Tyhjennys kestää noin tunnin. 4. Kun palju on tyhjentynyt, muista poistaa myös kamiinan tyhjennystulppa sekä talvella irrota tyhjennysletku paikaltaan (jotta paljun poistoputki valuu kokonaan tyhjäksi)! 5. Pakkasella: Mikäli paljun tyhjennysletku on päässyt jäätymään, se voidaan helposti sulattaa paljusta saatavalla lämpimällä vedellä. Mikäli tämä ei auta, tyhjennysletku voidaan irrottaa tai palju voidaan tyhjentää kokonaan kamiinan tyhjennystulpasta. 6. Pakkasella: Mikäli käytön aikana on ollut pakkasta ja roiskunutta vettä on jäätynyt runsaasti rakenteisiin, ja mikäli paljua tyhjennettäessä lämpötila on lauhtunut lähelle nollaa, paljusta saatavaa lämmintä vettä kannattaa käyttää jäiden sulattamiseen ja paljun ulkopuoliseen pesuun. 7. Pakkasella: Mahdollisesti jäätynyttä kamiinaa ei saa yrittää sulattaa laittamalla tulia, vaan koko palju pitää viedä sisään sulamaan. Paljun puhdistus ennen palautusta: Palju pitää palauttaa täysin puhtaana. Jos olet ostanut paljun puhdistuksen (15 ) tai haluat ostaa sen, voit ohittaa tämän vaiheen kokonaan. Ilmoita puhdittamattomasta paljusta palauttaessasi. Likaisesta paljusta lähetämme 15 puhdistuslaskun. 1. Kun palju on tyhjentynyt, laita ämpärilliseen lämmintä vettä varustelaatikosta löytyvää pesuainetta. 2. Laita saappaat jalkaan ja huuhtele saappaat paljuun mennessäsi huuhtelualtaassa. 3. Harjaa mukana tulevalla sisäpesuharjalla kaikki altaan sisäpuoliset pinnat. Kiinnitä erityistä huomiota käytön aikana olleeseen vesirajaan. Puhdistamiseen ei saa käyttää kovaa tai karkeapintaista materiaalia. Likaa ei saa yrittää irrottaa myöskään terävillä esineillä, sillä pinta naarmuuntuu. 4. Pesun jälkeen huuhtele pesuaineet pois. Huuhtele myös kamiina laskemalla ylemmästä putkesta vettä sisään. 5. Jos palju on kovin likaantunut, voi olla että yksi kerta ei riitä puhdistamaan sitä. Kärryn kuljetuskuntoon laittaminen 1. Kun palju on puhdistettu, aseta kansi paikalleen jokaisesta lenkistä alimmasta reiästä. 2. Puhdista ja kuivaa kaikki märät tarvikkeet ennen laatikkoihin laittamista. Purista kylpyleluista vesi pois! 3. Laita piipun jatko ja sekoitusmela portaiden alle ja kiinnitä ne. 4. Poista tuhkat kamiinasta ja kiinnitä tuhkaluukun ja uuninluukun kuljetuksessa paikoillaan pitävä nauha takaisin paikalleen piipun takaa. Katso kuva. 5. Nosta tukijalat ylös vasta kun palju on kokonaan tyhjentynyt. 6. Tyhjennä poistoletku vedestä nostamalla sitä niin, että vesi pääsee valumaan pois. 7. Varmista että kaikki on mukana. 8. Kytke perävaunu autoon. Muista tarkistaa valojen toimiminen.

8 Paljun käyttöohjeet Nautinnollisia kylpyhetkiä! Toivoo, Sari & Janne Kansi joka lenkistä

9 Paljun käyttöohjeet Tarvikeluettelo mukaisesti. LAATIKKO: Asennus- ja käyttötarvikkeet Korvaushinta Kpl Huom Shokkihappi purkki - 1 Takkatulitikut - 1 Tulppa, kamina 6,00 2 toinen varaosissa Tulppa, palju 5,00 2 toinen varaosissa Vatupassi, lyhyt, punainen 9,00 1 Vesilämpömittari 8,00 2 toinen varaosissa LAATIKKO: Varaosat ja liittimet Korvaushinta Kpl Huom Hanaliitin, Gardena, 3 eri kokoa 5,00 3 Hanaliitin, puristettava, oranssi 10,00 1 Letkuklemmari 2,00 1 Letkuliitin, hana-adapteri, vihreä, Bosh 10,00 2 Letkuliitin, jatko, vihreä 5,00 1 Sähköadapteri, ALL Ride, 7/13-pole 10,00 1 LAATIKKO: Pesutarvikkeet Korvaushinta Kpl Huom Harja, lumen poisto 5,00 1 vain talviaikaan Harja, sisäpesuun, sininen/valkoinen 7,00 1 Pesuaine - 1 LAATIKKO: Kylpylelut Korvaushinta Kpl Huom Kylpyankat, keltainen 1,50 3 Kylpykalat, eri värisiä 1,50 5 Irralliset varusteet puulaatikossa Korvaushinta Kpl Huom Aisalukko 25,00 1 Aisalukko, Avain 5,00 1 Aisalukko, Lukko 30,00 1 Jalkalappu, vesivaneri 5,00 4 Kelluva juomateline, Kirami, harmaa 70,00 1 Käyttöohje, laminoitu 6,00 1 Letku, poisto 1", kumia, liittimellä, musta 55,00 1 Letku, täyttö, kela 25m liittimillä 65,00 1 vain tarvittaessa Muoviallas, jalkojen huuhteluun, harmaa 5,00 1 Muovilaatikko, iso 18,00 1 Muovilaatikko, pieni 5,00 4 Pyörankiilat, musta 5,00 4 Rekisteröintitodistus 11,00 1 kansiossa Kiinteät varusteet kärryssä Korvaushinta Kpl Huom Etuvalo 10,00 2 Kamina 750,00 1 Nokkapyörä 20,00 1 Savupiippu, alaosa 50,00 1 Sähköpistoke 5,00 1 Takavalo, perä 33,00 2 Takavalo, ääri 30,00 2 Tukijalka 20,00 4 Irralliset varusteet kärryssä Korvaushinta Kpl Huom Arina 10,00 1 Kansi, eristetty 350,00 1 Kiinnitysnauha, piipun 2,00 2 Mela 10,00 1 Savupiippu, yläosa 50,00 1 Tuhkalaatikko 35,00 1

Huomioithan että peruuttaessa mobiilipalju menee herkästi linkkuun, jolloin varustelaatikolla on mahdollisuus osua auton takaosaan.

Huomioithan että peruuttaessa mobiilipalju menee herkästi linkkuun, jolloin varustelaatikolla on mahdollisuus osua auton takaosaan. Mobiilipaljun käyttöohje Mobiilipaljun käyttöohje löytyy myös laminoituna varustelaatikosta. Mobiilipaljun hinaaminen Kytkentä: normaali 50 mm vetokoukkuun sopiva vetopää. Mitat: perävaunun leveys 218cm,

Lisätiedot

Paljukärryn käyttöohjeet

Paljukärryn käyttöohjeet Paljukärryn käyttöohjeet Paljukärryn käyttöönotto Sijoita paljukärry tukevalle ja tasaiselle maalle. Veden poistoletku yltää 10 metrin päähän poistoputkesta, joka sijaitsee kärryn etuosassa Säilytyslaatikosta

Lisätiedot

Palju Kaltio Kaytto ohjeet

Palju Kaltio Kaytto ohjeet Palju Kaltio Kaytto ohjeet Lapin Renki 2017 www.lapinrenki.fi Lue tämä ensin! Vuokratessa on noudatettava paljun käyttöohjeita. (Tämä ohjekirja) Kloorin käyttö kielletty! Muut kylpykemikaalit (aktiivihappi)

Lisätiedot

Lujitemuoviset altaat - WG 5000 - WG 9000. Käyttöohjeet:

Lujitemuoviset altaat - WG 5000 - WG 9000. Käyttöohjeet: Lujitemuoviset altaat - WG 5000 - WG 9000 Käyttöohjeet: Asennus ja käyttöönotto Jos lujitemuovinen allas toimitetaan osina, puretaan ensin altaasta kaikki mukana olevat tarvikkeet. Tasaiselle alustalle

Lisätiedot

Lämpöpuiset kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit AMH 170TW, AMH 200TW, AMH 170TW+ ja AMH 200TW+

Lämpöpuiset kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit AMH 170TW, AMH 200TW, AMH 170TW+ ja AMH 200TW+ Lämpöpuiset kylpytynnyrit Käyttöohjeet Mallit AMH 170TW, AMH 200TW, AMH 170TW+ ja AMH 200TW+ Huomaa veden minimitäyttö tynnyrissä!! AMH-Puu Oy Puh. (03) 513 5569 Niemisvedentie 801 Faksi (03) 513 5561

Lisätiedot

Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina. Käyttöohjeet

Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina. Käyttöohjeet Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina Käyttöohjeet Tiedot & Asennus Tekniset tiedot: Uppokamiina 3mm merialumiinia (AlMg3) Kolme kiinnityskorvaa Ilmanottoa säätelevä kansi Teräksinen ilmanohjauspelti

Lisätiedot

Geyser Merialumiiniset Kuumakylpyaltaat. Käyttöohjeet Mallit A1400, A2000, A2300 ja A3000 sekä A1400TW, A2000TW, A2300TW ja A3000TW

Geyser Merialumiiniset Kuumakylpyaltaat. Käyttöohjeet Mallit A1400, A2000, A2300 ja A3000 sekä A1400TW, A2000TW, A2300TW ja A3000TW Geyser Merialumiiniset Kuumakylpyaltaat Käyttöohjeet Mallit A1400, A2000, A2300 ja A3000 sekä A1400TW, A2000TW, A2300TW ja A3000TW Huomaa minimitäyttö sivu 4!!! Kirami Oy Puh. (03) 513 5569 Länsitie 42

Lisätiedot

DINO 80R Pikaopas. Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä.

DINO 80R Pikaopas. Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä. DINO 80R Pikaopas Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä. Yhteystiedot: 040 6736064 Mikko Jokiranta 050 3171745 Jukka Jokiranta veljeksetjokiranta@gmail.com YLEISET TURVALLISUUSOHJEET

Lisätiedot

Kirami CUBE Ulkopuolinen lämmityskamiina Käyttöohjeet

Kirami CUBE Ulkopuolinen lämmityskamiina Käyttöohjeet Kirami CUBE Ulkopuolinen lämmityskamiina Käyttöohjeet Kamiinan tekniset tiedot: Merialumiininen kamiina (AlMg3) Valurautainen rosti x 2, umpirosti x 1 Tulipesäluukku, jossa teräksinen sisäosa Sisällä vesikiertoputket

Lisätiedot

Biomaja Nordic Oy Töyrykatu 11 FI RIIHIMÄKI

Biomaja Nordic Oy Töyrykatu 11 FI RIIHIMÄKI BIOMAJA WCL -yleisövessa Luettava ennen Biomajan käyttöönottoa Sisällysluettelo s. Paikoitus 2 Portaiden asennus 3 Sähköjärjestelmä 4 Audiojärjestelmä 5 Kuivikekäymälä 6 Ajovalmius 7 Biomaja Nordic Oy

Lisätiedot

Geyser Kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit W1900 Basic, W1900 Delux, W2600 Delux, W3200 Delux ja W1900 Blackline

Geyser Kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit W1900 Basic, W1900 Delux, W2600 Delux, W3200 Delux ja W1900 Blackline Geyser, Kylpytynnyreiden käyttöohjeet Sivu 1/5 Geyser Kylpytynnyrit Käyttöohjeet Mallit W1900 Basic, W1900 Delux, W2600 Delux, W3200 Delux ja W1900 Blackline Kirami Oy Huomaa minimitäyttö sivu 3!! Geyser,

Lisätiedot

m/29 mod SOPPATYKIN KÄYTTÖOHJE

m/29 mod SOPPATYKIN KÄYTTÖOHJE Kilpipaja.com Finland / Soppatykki.net m/29 mod SOPPATYKIN KÄYTTÖOHJE Lappeenranta 2014 Suomen armeijan soppatykki m/29 mod. 200 litran keittokattila + 2 kpl 40 litran etukattilat Olemme huolehtineet kaikesta,

Lisätiedot

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Altaan asennus... 3 3. Altaan puhallus... 3 4. Altaan täyttäminen... 5 5. Pumppuyksikön käyttäminen... 6 6. Altaan käyttäminen ja vinkkejä...

Lisätiedot

Käyttöohjeet Kirami TUBE XL (2-liitin) Lämmityskamiina uima-altaisiin

Käyttöohjeet Kirami TUBE XL (2-liitin) Lämmityskamiina uima-altaisiin Käyttöohjeet Kirami TUBE XL (2-liitin) Lämmityskamiina uima-altaisiin Kamiinan tekniset tiedot: Merialumiininen kamiina (AlMg3) Valurautainen rosti x 2 Teräksinen L-eturosti Tulipesäluukku, jossa teräksinen

Lisätiedot

Tynnyrissä on mukavaa! 1

Tynnyrissä on mukavaa! 1 ÖSEL KÄYTTÖOHJE Copyright Ösel Tubs Tynnyrissä on mukavaa! 1 Sisällysluettelo ESITTELY 3 TURVALLISUUS 4 KYLPYTYNNYRIN ASENTAMINEN 5 KYLPYTYNNYRIN LÄMMITTÄMINEN 7 KYLPYTYNNYRIN HUOLTAMINEN 8 Tynnyrissä

Lisätiedot

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet { STIHL AK 10, 20, 30 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista. 1

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

Tynnyrissä on mukavaa! 1

Tynnyrissä on mukavaa! 1 TERRASS + KÄYTTÖOHJE Copyright Ösel Tubs Tynnyrissä on mukavaa! 1 Sisällysluettelo ESITTELY 3 TURVALLISUUS 4 KYLPYTYNNYRIN ASENTAMINEN TERASSILLE 5 KYLPYTYNNYRIN LÄMMITTÄMINEN 8 KYLPYTYNNYRIN HUOLTAMINEN

Lisätiedot

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Sivu 1/8 WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Puh: 02-4870258, Web: www.wenda.fi, E-Mail: sales@wenda.fi Sivu 2/8 Kamiinan perustiedot: Kamiina on valmistettu merivettä kestävästä alumiinista,

Lisätiedot

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE Onnittelemme uuden tuotteen valinnasta. Noudata käytössä näitä ohjeita ja säilytä ohjeet aina tuotteen mukana. Huom! 1.Kytke laite maadoitettuun pistorasiaan, jonka

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE 1. Ominaisuudet a. valmistettu korkealaatuisesta polyeteenistä b. täysin omavarainen c. ei vaadi ulkoisia liitäntöjä d. varmatoimiset lukot ja saranat e. kaikki osat käyttäjän

Lisätiedot

JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE

JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE 1/8 KÄYTÖN ALOITUS Täyttö Kierrä tankin yläosa irti vastapäivään pitämällä toisella kädellä kiinni tankista ja tarttumalla toisella kädellä päädyn uritettuun osaan. Varo, ettei

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400 stop BREWING heißes wasser B-2264 empty low temperature empty Käyttöohje Cafitesse 400 - LED-merkkivalot LED (vihreä) LED (keltainen) LED (punainen) LED (punainen) stop BREWING

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

Venetrailerit ja peräkärry käyttö ja turvallisuus ohjeet

Venetrailerit ja peräkärry käyttö ja turvallisuus ohjeet Venetrailerit ja peräkärry käyttö ja turvallisuus ohjeet TURVALLISUUSOHJEET (tarkistettava aina ennen liikkeelle lähtemistä) Aseta kuulakytkin auton vetokoukkuun ja tarkista, että kuulakytkin on varmasti

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

Radio-ohjattava 4WD WLtoys A9X9 1:18 (Mallit: 949, 959, 979)

Radio-ohjattava 4WD WLtoys A9X9 1:18 (Mallit: 949, 959, 979) Radio-ohjattava 4WD WLtoys A9X9 1:18 (Mallit: 949, 959, 979) Sivu 1 / 7 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03 DEUTSCH D Silent 41 8211-3453-03 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S ABC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 FI SUOMI SYMBOLIT Koneessa on seuraavat

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

Door View Cam -ovisilmäkamera

Door View Cam -ovisilmäkamera Door View Cam -ovisilmäkamera Malli: G63R9A Lataa mukana toimitettu akku. Lataa akku ensin täyteen. Akku löytyy Door View Kit -pakkauksesta, jossa on mukana myös sovitin ja kiristysmutteri. Liitä se USB-virtalähteeseen

Lisätiedot

Kirami Oy Vapaa-ajan elämyksiä

Kirami Oy Vapaa-ajan elämyksiä - 1 - Kirami Oy Vapaa-ajan elämyksiä Geyser kuumakylpyaltaat sopivat niin matkailukeskukseen, kotipihaan kuin mökillekin. Nauti ulkona kylpemisen ilosta kesät talvet, säällä kuin säällä. Valmistamme ja

Lisätiedot

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus laturista Sivu 3 Lataamisohjeet Sivu 4 Lataamisohjeet Sivu 5 Huolto ja hoito Sivu 6 Turvallisuutta koskevia huomautuksia

Lisätiedot

SUIHKUPUHDISTUSLAITE

SUIHKUPUHDISTUSLAITE SUIHKUPUHDISTUSLAITE J1000 ja J2000 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä materiaalista IS66998 issc ECN 6884 () 4197240, 4197248 SISÄLLYSLUETTELO Turvallisuus...3 Asennusstandardit...3

Lisätiedot

TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE

TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE Maahantuoja: Agri-Kymi Oy Kaupinkatu 4 45130 KOUVOLA Varaosat: 020 743 2045 Toimisto: 020 743 2043 toimisto@agrikymi.fi 2 3 4 5 TEKNISET TIEDOT Takalanat Malli Työleveys

Lisätiedot

PYSTYTYSOHJEET Turvaohjeet

PYSTYTYSOHJEET Turvaohjeet POMPPULINNA Tässä ovat ohjeet pomppulinnan pystytykseen ja pakkaamiseen sekä säännöt pomppulinnan käyttöön. Lue ohjeet huolella läpi ennen kuin alat pystyttämään pomppulinnaa. Muista noudattaa sääntöjä,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41 Installation instructions, accessories Ohje nro 31310099 Versio 1.2 Osa nro 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310099 - V1.2 Sivu 1 / 41 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

STIHL AP 100, 200, 300. Turvallisuusohjeet

STIHL AP 100, 200, 300. Turvallisuusohjeet { STIHL AP 100, 200, 300 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista.

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

RAUTAFOSFATOINNIN VESIEN SIIRROT. Copyright Isto Jokinen

RAUTAFOSFATOINNIN VESIEN SIIRROT. Copyright Isto Jokinen RAUTAFOSFATOINNIN VESIEN SIIRROT VESIEN SIIRTÄMISEN SYYT Vesien siirtoa tehdään kahdesta syystä: 1. Rautafosfatointialtaasta ja huuhtelu 1:stä haihtuu runsaasti vettä koska nesteet ovat kuumia ja niitä

Lisätiedot

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet PÖYTÄLASIKKO KENTUCKY COLD Asennus- ja käyttöohjeet 4310302, 4310304, 4310322, 4310324 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 1 2. Laitteen käyttötarkoitus... 1 3. Laitteen käsittely... 1 4. Laitteen sijoitus...

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet { STIHL AK 10, 20, 30 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista. 1

Lisätiedot

KUNKKUPALJUN KÄYTTÖOHJEET JA VUOKRASOPIMUSEHDOT. kärrikunkku Puntarikoskentie 38 A 80510 Onttola p. 050 5811 323

KUNKKUPALJUN KÄYTTÖOHJEET JA VUOKRASOPIMUSEHDOT. kärrikunkku Puntarikoskentie 38 A 80510 Onttola p. 050 5811 323 KUNKKUPALJUN KÄYTTÖOHJEET JA VUOKRASOPIMUSEHDOT kärrikunkku Puntarikoskentie 38 A 80510 Onttola p. 050 5811 323 KunkkuPaljun käyttöohjeet Paljukärryn vetäminen: 1. Laita paljukärry vetokoukkuun ja kytke

Lisätiedot

Ladattava retkisuihku

Ladattava retkisuihku FIN SE Käyttöohje Bruksanvisning Ladattava retkisuihku Uppladdningsbart campingdusch / Rechargeable Camping Shower USB» Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja noudata kaikkia annettuja

Lisätiedot

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSIA 2 LATAUS 2 VIANETSINTÄ JA HUOLTO 3 TAKUU 5 VAROITUKSIA Älä käytä laturin seinäpistokkeessa jatkojohtoa, jos mahdollista. Jos joudut käyttämään

Lisätiedot

Kirami TUBE Ulkopuolinen lämmityskamiina Käyttöohjeet

Kirami TUBE Ulkopuolinen lämmityskamiina Käyttöohjeet Kirami TUBE Ulkopuolinen lämmityskamiina Käyttöohjeet Kuva 1 TUBE ulkokamina Kamiinan tekniset tiedot: Merialumiininen kmiina (AlMg3) Valurautainen rosti x 2, umpirosti x 1 Tulipesäluukku, jossa teräksinen

Lisätiedot

Kylpytynnyrin kokoamisohje

Kylpytynnyrin kokoamisohje Kylpytynnyrin kokoamisohje Kiitos, kun hankit Tammepakk OÜn valmistaman kylpytynnyrin. Kylpytynnyristä saat nauttia vuosikausia. Tynnyrin kokoamista helpottaa, kun luet läpi tämän ohjeen ja käytät oikeita

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m²

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m² KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI 18m² ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08 Käyttöohje Asennusohje CD-vaihtaja A8 1 2 3 Vipu Levynpidin Valmistelu Makasiinin lataaminen Kuva 1 Aseta makasiini lataamista varten tähän asentoon (nuoli ylh.) Vedä levynpidin ulos. Älä koskaan poista

Lisätiedot

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan. Ympäristöystävällinen hävittäminen Hoito ja puhdistus Hoito ja puhdistus Huoltopalvelu Hävitä pakkaus ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Tämän laitteen merkintä perustuu käytettyjä sähkö- ja elektroniikkalaitteita

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA Välttyäksemme vahingoilta ja jotta takuu on voimassa, asettakaa laite pystyasentoon vähintään 2 tuntia ennen käyttöönottoa

Lisätiedot

Akkujen ylläpito. Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS!

Akkujen ylläpito. Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS! Yleistä akkujen ylläpidosta Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS! Akut sisältävät syövyttävää happoa. Tämän vuoksi on oltava varovainen sekä käytettävä asianmukaisia suojavarusteita työskenneltäessä akkujen

Lisätiedot

ASC-Alumiinitelineet

ASC-Alumiinitelineet ASC-Alumiinitelineet ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ALUMIINITELINEILLE MALLIT: ASC JA EURO VAROITUS! Tämä ohje opastaa ASC-alumiinitelineiden oikeaan ja turvalliseen asennukseen. Käyttäjä on vastuussa ohjekirjan

Lisätiedot

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto FX-pumppu on suunniteltu, valmistettu ja testattu FX Airguns AB:ssä Ruotsissa. Pumpuissa käytetyt kaksi eri järjestelmää

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje

cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje 1 cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje 1 Pesukoneen kuori kestävää muovia 2 Likavesisäiliö (17) 3 Kantokahvasyvennys 4 Johto 5 Painemittari 6 Pidike likavesisäiliölle 7 Varoitusvalo

Lisätiedot

Perävaunun käyttöohje

Perävaunun käyttöohje Perävaunun käyttöohje Ennen ajoa tarkistakaa: vetolaitteen ja sen kiinnitysosien kunto perävaunun ja auton kiinnityksen varmuus, perävaunun turvavaijerin tulee olla kiinnitetty autoon valojen kunto pyörien

Lisätiedot

VOC-näytteen ottaminen FLEC-laitteella

VOC-näytteen ottaminen FLEC-laitteella AO06 1/3 VOC-näytteen ottaminen FLEC-laitteella Valmistelut Tarkista, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet näytteenottoa varten: FLEC-kupu 1 puhaltava pumppu (violetti väri) 2 imevää pumppua (sininen

Lisätiedot

Autoteltta Original 23 m 2 Pystytysohjeet

Autoteltta Original 23 m 2 Pystytysohjeet Autoteltta Original 23 m 2 Pystytysohjeet KUVAUS MALLINRO # 3,7 x 6 x 2,4 m Garage-in-a-Box Original harmaa 62790 SUOSITELLUT TYÖKALUT 11mm + /- 45 cm Lue ohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Teltta

Lisätiedot

Li-Ion Akkupack. Käyttöohje Turvaohjeet

Li-Ion Akkupack. Käyttöohje Turvaohjeet Li-Ion Akkupack Käyttöohje Turvaohjeet STABILA-litiumioniakkupakkauksen ja verkkolaitteen käyttöohje Tärkeitä ohjeita Lue turvaohjeet ja käyttöohje huolellisesti läpi. Tämä käyttöohje on säilytettävä ja

Lisätiedot

Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille

Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille 12428 Radio-ohjattava 4WD Buggy WLtoys 1:12 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttöönottoa Tuote ei ole lelu, se on suunniteltu 14-vuotiaille ja vanhemmille Tuotteen

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein paitsi S42 malli. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä

Lisätiedot

Käyttöohjeet Pahlen V350 Hiekkasuodatin

Käyttöohjeet Pahlen V350 Hiekkasuodatin Käyttöohjeet Pahlen V350 Hiekkasuodatin Näiden ohjeiden kaikki kohdat on luettava huolellisesti läpi ja kaikki ohjeet huomioitava. Ennen asennustöiden alkua tulee suodatinlaitteen täydellinen toimitus

Lisätiedot

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä)

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) Model ODS-300 Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03 (Finnish) FM07-702-B 11-22-10 (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA REKISTERÖI

Lisätiedot

MONITOIMITIKAS ALUMIININEN. FIN Käyttö- ja turvallisuusohje

MONITOIMITIKAS ALUMIININEN. FIN Käyttö- ja turvallisuusohje ALUMIININEN MONITOIMITIKAS FIN Käyttö- ja turvallisuusohje Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä! Säilytä käyttöohjeet myöhempää käyttöä varten. Yleistä Kiitos kun valitsit Kramforsin monitoimitikkaat.

Lisätiedot

NORMAALI ENERGIA-SYDÄN asennusohjeet

NORMAALI ENERGIA-SYDÄN asennusohjeet ENERGIA-sydämet Yleistä Energia-sydämmellä tehdyt tulisijat ovat tehokkaita ja vievät vähemmän tilaa kuin perinteisesti muuratut tulisijat. Energiasydän takka voidaan asentaa suoralle seinälle tai nurkkaan!

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Draisin Capitän Duo -tandem

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Draisin Capitän Duo -tandem KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Draisin Capitän Duo -tandem Draisin Capitän Duo on sähköavusteinen, kolmipyöräinen tandem, jossa on avustettavalle pyöräilijälle monipuoliset tuet ja säädöt. Oikeiden säätöjen

Lisätiedot

Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten kukin omalla toiminnallaan voisi vaikuttaa energiankulutukseen arkielämässä.

Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten kukin omalla toiminnallaan voisi vaikuttaa energiankulutukseen arkielämässä. Mari Kyngäs OuLUMA, sivu 1 ENERGIANSÄÄSTÖVISA Avainsanat: energia, energiansäästö, energiankulutus Luokkataso: 5.-7. luokat Tavoitteet: Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoTank 300/310. Providing sustainable energy solutions worldwide

Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoTank 300/310. Providing sustainable energy solutions worldwide 161 502 30-2 Providing sustainable energy solutions worldwide Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoTank 300/310 TÄRKEÄÄ LUE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN 2016-04-25 Asennus-

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Hankkimallasi Lava vakuumipakkauslaitteella on 2 vuoden takuu. Takuu ei kata vahinkoa, mikäli ilmapumppuun on päästetty nestettä. On tärkeä tietää,

Lisätiedot

Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa.

Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa. Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa. KÄYTTÖTARKOITUS quick2go alumiiniramppi mahdollistaa esteettömän kulun

Lisätiedot

Kirami Premium Ultima

Kirami Premium Ultima KÄYTTÖOHJEET Kirami Premium Ultima Tutustu huolella ja säilytä ohjeet tulevaisuutta varten. Huomaa minimitäyttö: s. 3 ASENNUS Pohjien teko On tärkeää sijoittaa allas tasaiselle alustalle, joka kestää täyden

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Van Raam Kivo Plus -tandem

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Van Raam Kivo Plus -tandem KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Van Raam Kivo Plus -tandem Kivo Plus on sähköavusteinen kolmipyöräinen tandem, kolmipyöräisyys helpottaa pyörän selkään nousemista ja tuo vakautta ajoon. Pyörässä on 8 vaihdetta.

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

DEUTSCH. Silent 40 Batt 8211-3453-02

DEUTSCH. Silent 40 Batt 8211-3453-02 DEUTSCH D Silent 40 Batt 8211-3453-02 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S A BC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 FI SUOMI SYMBOLIT Koneessa on

Lisätiedot

80IO KÄYTTÖOHJE TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA. Lue kaikki ohjeet huolellisesti ennen tuotteen asentamista ja käyttöönottoa. Kelluva pinnanpuhdistin

80IO KÄYTTÖOHJE TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA. Lue kaikki ohjeet huolellisesti ennen tuotteen asentamista ja käyttöönottoa. Kelluva pinnanpuhdistin KÄYTTÖOHJE TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA Lue kaikki ohjeet huolellisesti ennen tuotteen asentamista ja käyttöönottoa. Kelluva pinnanpuhdistin 80IO Varoitukset...51 Osat...52 Koukun asentaminen EASY SET

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 31316158 Versio 1.3 Osa nro 30756974, 30758207 Alcoguard IMG-335486 Volvo Car Corporation Alcoguard- 31316158 - V1.3 Sivu 1 / 22 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Ennen suodattimen asennusta, liitä mukana tulleet imukupit asennusyksikön taakse. Kiinnitä ilmanottoputki säädettävään venturi-ilmanottoaukkoon.

Ennen suodattimen asennusta, liitä mukana tulleet imukupit asennusyksikön taakse. Kiinnitä ilmanottoputki säädettävään venturi-ilmanottoaukkoon. Tetratec In 300 plus / In 400 plus / In 600 plus / In 800 plus / In 1000 plus Hyvä asiakas, onnittelemme teitä uuden ja tehokkaan Tetratec akvaariosuodattimen valinnasta. Tetratect IN plus sisäsuodatin

Lisätiedot

Hierova kylpyamme Monte 62105 ASENNUSOPAS HIEROVA KYLPYAMME KÄYTTÖOHJE MALLI: MONTE 62105 Hyvä käyttäjä: Kiitos, että valitsit BATHLIFE kylpyammeen. Varmistaaksesi turvallisuutesi, lue ohjeet huolellisesti

Lisätiedot

Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö

Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö Installation instructions, accessories Ohje nro 30660544 Versio 1.0 Osa nro Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö Volvo Car Corporation Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö- 30660544 - V1.0 Sivu 1

Lisätiedot

Aurinkovedenlämmitin Warmtech

Aurinkovedenlämmitin Warmtech Aurinkovedenlämmitin Warmtech Käyttöohje / ver.1.1 Nettimyynti.fi / Säästötalo X.3.2018 Sivu 1 Yleinen kuvaus Aurinkovedenlämmitin on tarkoitettu käyttöveden lämmittämiseen aurinkokeräimien avulla esim.

Lisätiedot

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Laite on liitettävä suojamaahan ja soveltuvaan 12 tai 24 VDC pistokkeeseen (minimi tehonsyöttökyky 120 WDC).

Lisätiedot

Opas korvantauskuulokojeen käyttäjälle

Opas korvantauskuulokojeen käyttäjälle Opas korvantauskuulokojeen käyttäjälle Lapin keskussairaala Kuuloasema PL 8041 96101 ROVANIEMI p. (016) 328 7607 Oppaan tekijät: Assi Perämäki ja Tuulikki Ahola Lapin keskussairaala Kuuloasema 2016 SISÄLLYS

Lisätiedot

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe Kiitos siitä, että olet ostanut SingStar -mikrofonipaketin. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

Valmis 8 m alumiinitelinepaketti

Valmis 8 m alumiinitelinepaketti Valmis 8 m alumiinitelinepaketti Ota peräkärry hinaukseen! www.ramirent.fi www.ramirent.fi Peräkärryn sisältö Telinepaketti koostuu Instant Span 300 7,9 m korkeasta alumiinitelineestä, joka on valmiiksi

Lisätiedot

KESÄKEITTIÖN KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJEITA

KESÄKEITTIÖN KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJEITA SK-Metalli Oy Helmikuu 2018 Rantakulmantie 86 1. ( 3 ) 28600 Pori myynti@skmetalli.com puh. 050-4669033 / Markku Suominen KESÄKEITTIÖN KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJEITA Lue nämä ohjeet ennen Kesäkeittiön

Lisätiedot

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B AP-550 Servon asennusohje Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B B1 Johdanto GoldCruise on laatutuote jonka Gold Automotive

Lisätiedot

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa Käyttöohje LANGATON ÄÄNIJÄRJESTELMÄ Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa 1 OSIEN SIJAINTI 1. DISKANTTITASON SÄÄTÖ 9. TASAVIRRAN SISÄÄNTULO 2. BASSONTASON SÄÄTÖ 10. AUX SISÄÄNTULO 3,5MM LIITIN

Lisätiedot

GRP 0. Huom! Älä koskaan asenna vauvakaukaloa (Airbag) turvatyynyllä varustetulle istumapaikalle! 0 9 kk 0 10 kg. U10714 rev 01

GRP 0. Huom! Älä koskaan asenna vauvakaukaloa (Airbag) turvatyynyllä varustetulle istumapaikalle! 0 9 kk 0 10 kg. U10714 rev 01 GRP 0 0 9 kk 0 10 kg Huom! Älä koskaan asenna vauvakaukaloa (Airbag) turvatyynyllä varustetulle istumapaikalle! U10714 rev 01 VAROITUKSIA 1. Lue ohjeet huolellisesti ennen kuin kiinnität istuimen autoon.

Lisätiedot