KARSTULAN 40. MUSIIKKIVIIKKO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KARSTULAN 40. MUSIIKKIVIIKKO"

Transkriptio

1 KARSTULAN 40. MUSIIKKIVIIKKO MUSIIKKILEIRI, LAULULEIRI SEKÄ PUU SOI-KONSERTTISARJA w w w. ke o ka rstula.f i

2 Karstulan 40. musiikkileiri Järjestäjä: Karstulan Evankelinen Opisto Opetuspaikka: Karstulan Evankelinen Opisto Karstulan Kansalaisopisto OPETTAJAT: LAULU: Margareta Haverinen Brandt, laulupedagogi, oopperalaulaja (MuT) Päivi Kantola, laulunopettaja, sopraano (MuM) Vesa Kytöoja, laulunopettaja, baritoni (MuM) LIED/OOPPERA/PIANO: Ilona Lamberg, pianisti, korrepetiittori, säestäjä Taru Ritavesi diplomipianisti, säestäjä Jussi Pernu, pianopedagogi, säestäjä (MuM) PIANO: Katariina Liimatainen, pianonsoiton yliopettaja KITARA: Olli Hirvanen, kitaransoiton opettaja, musiikkipedagogi (MuM) KANTELE: Maria Ojanperä, kanteleensoiton opettaja, musiikkipedagogi FAGOTTI: Johannes Wregg, fagotinsoiton opettaja, fagotisti NOKKAHUILU: Edith Wregg, nokkahuilunsoiton opettaja Leirin instrumenttivalikoima antaa opiskelijoille mahdollisuuden oppia ja harjoitella sekä kamarimusiikin soittamista että esiintymistä. Leirin opettaja- ja päätöskonserttien lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus saada esiintymiskokemusta iltamatineoissa.

3 Hinnat: Täysihoitomaksu alkaen 390 asumistasosta riippuen. Sivuainemaksu alkaen 200 ja pianoharjoitusmaksu 85. Lisätietoja: Karstulan Ev. Opisto, Kokkolantie 12, Karstula Puh vaihde koulutussuunnittelija Hakeminen: mennessä. Hakulomakkeen Sähköposti: saa Karstulan Ev. Opistolta, tai sen voi tulostaa osoitteesta Lisätietoja myös musiikkileirin opettajilta. Vapaa-aika Monipuoliset harrastusmahdollisuudet leirin aikana, mm. pingis, lentopallo, keilailu, soutuveneily, koripallo, boccia, frisbeegolf, melonta ja tietysti kaikki muukin liikunta onnistuu mainiosti. Käytössäsi talon liikuntavarusteet ja kuntosali. Käytettävissäsi ovat myös opiston kirjasto ja tietokoneet. Saarijärven-Karstulan melontareitistön tukipiste toimii opiston yhteydessä. Opiskelijoille järjestetään perinteiseen tapaan myös illanviettoja opistolla ja sen rantasaunalla. Kaiken kruunaa kaunis ja rauhallinen keskisuomalainen luonto, laadukkaat majoitustilat ja tunnetusti hyvä ruoka! Voimme järjestää majoituksen myös opiskelijan lomailevalle perheelle. Tervetuloa opiskelemaan, musisoimaan, nauttimaan konserteista ja viettämään keskisuomalaista kesää parhaimmillaan Huom! Musiikkileirin suoritus kelpaa mm. Karstulan lukion soveltavaksi kurssiksi - kysy vastaavaa hyväksyntää omasta lukiostasi!

4 Musiikkileirin opettajat PIANO Katariina Liimatainen toimii syksystä 2012 alkaen Kuopion konservatorion pianonsoiton yliopettajana. Vuosina hän on työskennellyt Jamkin pianonsoiton lehtorina ja yliopettajana. Hän on valmistunut Wienin Musiikkikorkeakoulusta ja suorittanut jatkoopintoja Prahan Musiikkiakatemiassa sekä Moskovan Tšaikovski-konservatoriossa. Hänet on palkittu mm. Maj Lind-kilpailussa sekä kansainvälisessä Franz Lisztpianokilpailussa Italiassa (III sija 1992). Hän on konsertoinut laajalti kotimaassa, useissa Euroopan maissa ja Venäjällä solistina ja kamarimuusikkona ja toiminut pianokilpailujen juryssa kotimaan (mm. Jyväskylän pianokilpailu) lisäksi Italiassa ja Venäjällä. Hän on Focus Pianotrion jäsen ja on levyttänyt uutta musiikkia Focus Ensemblen kanssa. Hän on pitänyt mestarikursseja kaikissa pohjoismaissa, Walesissä, Hollannissa, Italiassa, Pietarissa ja Wienissä. Opetuskielet suomi, englanti, saksa ja venäjä. LAULU Mezzosopraano Margareta Haverinen Brandt opettaa ja luennoi Sibelius Akatemiassa, josta hän on valmistunut musiikin tohtoriksi v Hän on pitänyt mestarikursseja mm. Uppsalan ja Princetonin yliopistoissa. Kansainvälinen kilpailumenestys avasi jo varhain tien ulkomaisille ooppera- ja musiikkijuhlille ja vei yhteistyöhön huomattavien kapellimestarien kanssa. Margaretan ohjelmistoon kuuluu 60 kuoroja orkesteriteosta Beethovenista Luigi Nonoon. Lied-resitaaleja hän on laulanut mm. Dalton Baldwinin, Collin Hansenin, Eero Heinosen ja Izumi Tatenon kanssa. Hän on esiintynyt kaikissa Pohjoismaissa, Euroopassa, Kanadassa, Venäjällä, Japanissa ja USA:ssa mm. Carnegie Hallissa. Margaretan oopperaroolit koostuvat vahvoista dramaattisista roolihenkilöistä, joista Brünnhilde Wagnerin Ringissä on viimeisin. Hän on tehnyt oopperavierailuja Britanniassa, Ruotsissa, Norjassa ja Islannissa, Irlannissa, Virossa sekä Suomen Kansallisoopperassa. Margareta on saanut Venla-patsaan ja kansainvälisten televisioyhtiöiden Parhaan Esiintyjän palkinnon YLE1 :n tuottamalla henkilökuvalla Nainen ja Ääni. Rakkaus kamarimusiikkiin on säilynyt entisellä jousikvartetin primaksella viulistivuosien jälkeenkin. Levytyksiä Margareta on tehnyt BIS-, Finlandia-, Fennica- ja Ondine levymerkeille. Hän on suosittu TV-esiintyjä ja kilpailukommentaattori. Päivi Kantola on Sibelius- Akatemian oopperakoulutuksesta erinomaisin arvosanoin valmistunut musiikin maisteri, laulaja ja laulupedagogi. Hänen opettajinaan ovat olleet mm. Anita Välkki ja Soile Isokoski sekä Malmön musiikkikorkeakoulussa prof. Dorothy Irving, ja Lontoossa Jessica Cash.

5 Hän on osallistunut lukuisille mestarikursseille kotimaassa ja ulkomailla, mm. ranskalaisen laulun kurssit op. Sarah Walker ja Graham Johnson ja Francois le Roux, Mozartin tulkintakurssit Kim Borg, vanhan musiikin ja oopperan kesäkursseja. Klassisen laulun maisterinopintojen lisäksi hän on perehtynyt eri äänenkäyttömetodeihin, mm. Estill- ja CVTmenetelmiin lyhytkursseila sekä suorittanut AMK Metropolian pop-jazzerikoistumisopinnot v Hän piti barokkia, ranskalaista ja uutta suomalaista laulumusiikkia sisältäneen ensikonserttinsa vuonna Sittemmin Kantola on esiintynyt monipuolisesti näyttämöllä, konserteissa sekä lukuisilla festivaaleilla, mm. kansainvälisillä kamarimusiikkifestivaaleilla sekä lähes vuosittain Helsingin juhlaviikoilla. Hän on esittänyt paljon periodimusiikkia, kirkkomusiikkia ja liediä ja tehnyt uraauurtavaa työtä uuden kotimaisen lasten musiikkiteatterin ideoijana, tilaajana ja toteuttajana mm. musiikkiteatteri Kapsäkin perustajajäsenenä. Läheinen yhteistyö kirjailija Sinikka Nopolan kanssa on poikinut useita kantaesityksiä, palkittuja lasten musiikkiteatteriesityksiä ja levyjä mm. Markus Fageruddin Heinähattu ja Vilttitossulastenooppera sekä Seppo Pohjolan Arabian jänis monodraama, joka oli klassinen Emmaehdokkaana v Päivi Kantola on toiminut laulun lehtorina ja tuntiopettajana mm. Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitoksella sekä vt. lehtorina ja tuntiopettajana Lahden ammattikorkeakoulussa. Tällä hetkellä hän on laulunopettajana mm. Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Hän työskentelee useiden kuorojen konsulttina ja äänenmuodostajana eri puolilla Suomea. Bassobaritoni Vesa Kytöoja on valmistunut musiikinmaisteriksi ja diplomilaulajaksi SibeliusAkatemiasta Hänen opettajinaan ovat olleet mm. Jaakko Kortekangas, Irina Gavrilovici ja Peter Lindroos. Kytöoja on opiskellut myös Karlsruhen musiikkikorkeakoulun kansainvälisellä Lied-luokalla Saksassa ja oopperan jatkokoulutusohjelmassa Tukholmassa. Laulupedagogoin tutkinnon Kytöoja on suorittanut erinomaisin arvosanoin. Vuonna 2009 Kytöoja teki ooppera-debyyttinsä Fürthin kaupunginteatterissa Baijerissa Saksassa. Konsertteja hän on pitänyt Suomen lisäksi Itävallassa, Saksassa, Italiassa, Puolassa, Ruotsissa ja Norjassa. Hänellä on esiintymiskokemuksena myös muutama elokuvarooli ja useita musiikkiteatteriproduktioita. Kytöoja on toiminut 14 vuotta Helsingin Aikuisopistossa ja kaksi lukuvuotta Espoon Musiikkiopistossa yksinlaulun tuntiopettajana. Hän on opettanut myös ilmaisutaitoa PohjoisEspoon lukiossa. Karstulan Musiikkiviikoilla Kytöoja opettaa kesällä 2015 neljättätoista kertaa. Ennen lauluopintoja Kytöoja valmistui v kuvaamataidonopettajaksi Taideteollisesta Korkeakoulusta. LIED / OOPPERA / PIANO Ilona Lamberg työskentelee korrepetiittorina ja pianistina Metropolia Ammattikorkeakouluss a ja Helsingin Konservatoriossa. Lisäksi hän on vieraillut korrepetiittorina useissa

6 suomalaisissa alueoopperoissa ja mestarikursseilla, mm. Savonlinnan Musiikkiakatemiassa, Lohjan laulupäivillä ja Viitasaaren luomu-laulukurssilla. Lamberg on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta, pianopedagogi YAMK. Lisäksi hän on opiskellut Malmön musiikkikorkeakoulussa. Lisäksi hän on täydentänyt korrepetitio- ja lied-opintojaan Sibelius-Akatemiassa ja Francis PoulencAkatemiassa Ranskan Tour`ssa. Hän on esiintynyt pianosolistina ja konsertoinut useiden laulajien kanssa. Karstulan laulukursseilla hän on mukana vuonna 2015 seitsemättä kertaa. Jussi Pernu (MuM) on valmistunut SibeliusAkatemiasta, jossa hän suoritti pianodiplomin Mervi Kiannon ohjauksella. Vuosina hän opiskeli pianonsoittoa Budapestin Franz Liszt-Akatemiassa opettajanaan István Gulyás. Hän on työskennellyt ooppera-produktioiden ja laulukurssien korrepetiittorina, kuorojen säestäjänä, studiomuusikkona sekä musiikin kesäkurssien opettajana. Jussi on konsertoinut kamarimuusikkona, liedpianistina ja kevyen musiikin orkestereiden pianistina eri puolella Suomea. Vuonna 2008 hän sai tunnustuspalkinnon Kangasniemen valtakunnallisessa liedpianisti-kilpailussa. Tällä hetkellä Jussi Pernu toimii pianonsoiton opettajana Helsingissä. Taru Ritavesi on monipuolinen pianisti, joka on erikoistunut yhteismusisoinnin eri osaalueisiin. Hän valmistui Keski-Suomen konservatoriosta musiikkipedagogiksi Tämän jälkeen hän suoritti jatko-opintoja Prahan musiikki-akatemiassa sekä Guildhall School of Musicissa, Lontoossa, jossa opiskeli korrepetition ja säestyksen koulutusohjelmissa suorittaen maisterintutkinnon. Hän on säestäjän ja korrepetiittorin töiden lisäksi työskennellyt myös Kansallisbaletin harjoituspianistina Taru Ritavesi voitti vuonna 2002 Cunard Carpathia Award -säestäjäkilpailun Guildhall Schoolissa, Lontoossa sekä 2006 Pieksämäen Poleenin liedpianistikilpailun Kangas-niemen musiikkiviikoilla. Syksystä 2006 alkaen hän on toiminut pianonsoitonopettajana ja säestäjänä Porvoon-seudun musiikkiopistossa. KITARA Olli Hirvanen on valmistunut musiikkipedagogiksi Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta (2005) ja musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta Opettajina hänellä ovat olleet Vladimir Vectomov, Kai Nieminen, Jukka Savijoki, Ismo Eskelinen sekä Cardiffin The Royal Welsh College of Musicissa John Mills. Lisäksi hän on osallistunut kitaransoiton mestarikursseille opettajinaan mm. Thomas Muller-Pering ja Vladimir Mikulka. Hirvanen on konsertoinut mm. Isossa-Britanniassa, Italiassa, Virossa ja Espanjassa. Suomessa hän on esiintynyt Jyväskylän ja Mikkelin kaupunginorkesterien solistina. Hirvanen on palkittu kitarakilpailuissa Suomessa ja ulkomailla, mm. Jyväskylän Pohjoismaisessa kitarakilpailussa sekä Fernando Sorkilpailussa Roomassa.

7 KANTELE Maria Ojanperä toimii kanteleensoiton opettajana Ala-Keiteleen ja Pohjoisen Keski-Suomen musiikkiopistoissa. Hän on valmistunut musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta vuonna Ojanperä on osallistunut mm. kantelesolistija kanteleyhtyekilpailuihin Jyväskylässä. Hän on toiminut mm. Kajana-kanteleet- ja Jyväset-yhtyeiden jäsenenä vuosina Hän on toiminut useissa musiikkiprojekteissa yhteistyössä eri muusikoiden kanssa (mm. Satu ja Arto Rantanen, Gerardo Rosi, Jenni Heilala, Kantele-yhtye Outa) sekä itsenäisenä muusikkona esiintyen erilaisissa tilaisuuksissa lähinnä Keski-Suomessa ja Kainuussa vuodesta Ojanperä on esiintynyt myös ulkomailla, mm. Ruotsissa 1996, Michiganissa USAssa 1998 ja Petroskoissa Venäjällä vuosina Hän soittaa nykyään Riemu-yhtyeessä ja hän kuuluu Kulttuurinappi-taiteilijaryhmään. FAGOTTI Johannes Wregg syntyi Ylä-Itävallassa vuonna Hän alkoi opiskella fagotin soittoa Bruckner konservatorium Linzissä prof. Vargan johdolla, josta hän myös valmistui "Instrumental and Singing Education"-koulutusohjelmasta vuonna Hän viimeisteli opintonsa Wienin Musiikkikoulussa prof. Milan Turkovicin johdolla. Vuodesta 1988 lähtien Johannes Wregg soittanut fagottia Bruckner Orchestra Linzissä. Lisäksi hän soittaa kamarimusiikkia erilaisissa puupuhallinkvinteteissä, esim. "Pala Cinque" ja "Adalbert Stifter Quintett". Vuodesta 1990 lähtien hän on opettanut musiikkikoulussa Itävallassa. Johannes Wregg organisoi kansainvälistä OFF - oboe- ja fagotti-festivaalia Kremsmünsterissä ( ja työskentelee myös "move.on" musiikkikasvatuksen hankkeessa Brucknerorkesterissa. Hän on myös ollut mukana kirjoittamassa Austrian Course of Instruction for Bassoon Hän on ollut useita kertoja tuomarina nuorten "Prima la Musica"-kilpailussa. Hän on esittänyt sooloja mm. Brunner kamariorkesterin, Bruckner Orchestran Linzin ja Wienin Jeunesse Orchestran kanssa. Opetuskielet englanti ja saksa. NOKKAHUILU Edith Wregg opettaa nokkahuilunsoittoa YläItävallan musiikkikoulussa ja Linzin Europakoulussa (Practice Schoolin pedagogisessa yliopistossa). Hän soittaa ja esiintyy erilaisissa yhtyeissä. Hän järjestelee ja tekee musiikkikasvatuksen esittelykonsertteja ja musikaalihankkeita (esimerkiksi "Glam on musiikki" Lentosin taidemuseossa Linzissä sekä koulutus- ja musiikkiohjelman Anton Bruckner museossa Ansfeldenissä Salzburger Pfingsfestspielessä nimeltä "Rossinimania"). Edith Wregg järjestää miehensä Hannes Wreggin kanssa OFF Oboe Fagotti festivaalin Kremsmünsterissa.

8 Leirihinnat * hinta koko leirin ajalta, sis. täysihoidon * hinnat sisältävät majoituksen kahden hengen huoneissa. 1hh-lisä 40 /leiri (Ei Mäntylä-asuntolassa). Majoituspaikka: Soitonopetus Lauluopetus Koivula/Höyläniemi Kuusela (päärakennus, kivitalo) Mäntylä Vain opetus, ei sis. majoitusta ja ruokailuja Sivuainemaksu pidätämme oikeudet muutoksiin - Täytä leirihakemus:

KARSTULAN 41. MUSIIKKIVIIKKO

KARSTULAN 41. MUSIIKKIVIIKKO KARSTULAN 41. MUSIIKKIVIIKKO MUSIIKKILEIRI, LAULULEIRI SEKÄ PUU SOI-KONSERTTISARJA 23.7-30.7.2016 w w w. ke o ka rstula.f i Karstulan 41. musiikkileiri www.keokarstula.fi Järjestäjä: Karstulan Evankelinen

Lisätiedot

KARSTULAN 42. MUSIIKKIVIIKKO

KARSTULAN 42. MUSIIKKIVIIKKO KARSTULAN 42. MUSIIKKIVIIKKO MUSIIKKILEIRI, LAULULEIRI SEKÄ PUU SOI-KONSERTTISARJA 22.7-29.7.2017 w w w. ke o k a r s t u l a. f i Karstulan 42. musiikkileiri www.keokarstula.fi Järjestäjä: Karstulan Evankelinen

Lisätiedot

KARSTULAN 44. MUSIIKKIVIIKKO

KARSTULAN 44. MUSIIKKIVIIKKO KARSTULAN 44. MUSIIKKIVIIKKO MUSIIKKILEIRI, LAULULEIRI SEKÄ PUU SOI-KONSERTTISARJA 20.7-27.7.2019 w w w. ke o k a r s t u l a. f i Karstulan 44. musiikkileiri www.keokarstula.fi Järjestäjä: Karstulan Evankelinen

Lisätiedot

KARSTULAN XXXIX MUSIIKKIVIIKKO

KARSTULAN XXXIX MUSIIKKIVIIKKO KARSTULAN XXXIX MUSIIKKIVIIKKO MUSIIKKILEIRI, LAULULEIRI SEKÄ PUU SOI-KONSERTTISARJA 19.-26.7.2014 w w w. ke o ka rstula.f i Karstulan XXXIX Musiikkileiri www.keokarstula.fi Järjestäjä: Karstulan Evankelinen

Lisätiedot

LAULUN KESÄAKATEMIA 2016

LAULUN KESÄAKATEMIA 2016 Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2016 Taiteellinen johtaja Mikko Franck 1. Mestarikurssit laulajille 18. 24.7.2016 Opettajat: Irina Gavrilovici Camilla Nylund (20. 24.7.2016) Seppo Ruohonen

Lisätiedot

Opinnot Tampereen Konservatoriossa 1974 1987 (ammattilinjalla 1985 1987)

Opinnot Tampereen Konservatoriossa 1974 1987 (ammattilinjalla 1985 1987) Kristiina Junttu Syntymäaika: 18.06.1968 Ammatti: pianisti, pianonsoitonopettaja Koulutus: Opinnot Tampereen Konservatoriossa 1974 1987 (ammattilinjalla 1985 1987) Opinnot Sibelius Akatemian Solistisella

Lisätiedot

Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2012 KURSSIT JA LAULUKILPAILU

Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2012 KURSSIT JA LAULUKILPAILU Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2012 KURSSIT JA LAULUKILPAILU Taiteellinen johtaja Mikko Franck 1. Prof. Irina Gavrilovicin mestarikurssi 15.-22.7.2012 Kurssimaksu 410, opetukseen kuuluu

Lisätiedot

Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2014 KURSSIT JA LAULUKILPAILU

Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2014 KURSSIT JA LAULUKILPAILU Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2014 KURSSIT JA LAULUKILPAILU Taiteellinen johtaja Mikko Franck 1. Prof. Irina Gavrilovicin mestarikurssi 20.-25.7.2014 Kurssimaksu 320, opetukseen kuuluu

Lisätiedot

Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2011 KURSSIT JA KILPAILUT

Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2011 KURSSIT JA KILPAILUT Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2011 KURSSIT JA KILPAILUT Taiteellinen johtaja Mikko Franck 1. Prof. Irina Gavrilovicin mestarikurssi 17.-24.7.2011 Kurssimaksu 410, opetukseen kuuluu vähintään

Lisätiedot

juliste: MainosMariini

juliste: MainosMariini juliste: MainosMariini SELLO-PIANO -KONSERTTI PERJANTAINA 22.11.2013 Markus Hallikainen (s. 1987) aloitti sellonsoiton 5-vuotiaan Helli Sepän oppilaana. Espoon musiikkiopistossa häntä opetti vuodesta -97

Lisätiedot

Jatko-opintoja musiikista kiinnostuneille

Jatko-opintoja musiikista kiinnostuneille Jatko-opintoja musiikista kiinnostuneille Opiskeluvaihtoehtoja yliopistossa (n.5v.) ja ammattikorkeakoulussa (n. 3,5v.) Sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun haettaessa ennakkotehtäviä ja/tai soveltuvuuskoe

Lisätiedot

"Hommage a O. M.", op. 46 (2010) - Ensiesitys - for clarinet, violin, cello and piano

Hommage a O. M., op. 46 (2010) - Ensiesitys - for clarinet, violin, cello and piano Erkki Palola (1957-) "Hommage a O. M.", op. 46 (2010) for clarinet, violin, cello and piano - Ensiesitys - Erkki Palola, viulu Heikki Kulo, sello Jörg Fabian Schnabel, klarinetti Kari Syväniemi, piano

Lisätiedot

LAULUN KESÄAKATEMIA 2017

LAULUN KESÄAKATEMIA 2017 Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2017 Taiteellinen johtaja Mikko Franck 1. Mestarikurssit laulajille 17. 23.7.2017 Opettajat: Irina Gavrilovici Johanna Rusanen-Kartano (19. 23.7.2017) Seppo

Lisätiedot

LAULUN KESÄAKATEMIA 2018

LAULUN KESÄAKATEMIA 2018 Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2018 Taiteellinen johtaja Mikko Franck 1. Mestarikurssit laulajille 16. 22.7.2018 Opettajat: Seppo Ruohonen Johanna Rusanen-Kartano Sirkku Wahlroos-Kaitila

Lisätiedot

KAMPRAATTTI ON OSALLISTUNUT SEURAAVIIN KUOROKILPAILUIHIN, -KATSELMUKSIIN JA -FESTIVAALEIHIN:

KAMPRAATTTI ON OSALLISTUNUT SEURAAVIIN KUOROKILPAILUIHIN, -KATSELMUKSIIN JA -FESTIVAALEIHIN: KAMPRAATTI, viralliselta nimeltään Ilmajoen musiikkikoulun kamarikuoro Kampraatti, on perustettu vuonna 1979. Kuoron on perustanut ja koko sen historian ajan johtanut Ilmajoen musiikkiopiston rehtori,

Lisätiedot

Raudaskylän Soiva Kesä tarjoaa

Raudaskylän Soiva Kesä tarjoaa musiikkileirit 2015 Raudaskylän kesä soi. Jo 46 kerran. Raudaskylän Soiva Kesä tarjoaa pedagogisesti korkeatasoisia musiikkikursseja klassisesta popmusiikkiin, puhallinmusiikkiin ja kansanmusiikkiin. Turvallinen,

Lisätiedot

Haapajärven V. Urkujuhlat 6.-11.11.2012. Kristuksen kirkastumisen kirkossa

Haapajärven V. Urkujuhlat 6.-11.11.2012. Kristuksen kirkastumisen kirkossa Haapajärven V Urkujuhlat 6.-11.11.2012 Kristuksen kirkastumisen kirkossa HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI OULUN HIIPPAKUNTA Piispan tervehdys Hyvät ystävät Tänä vuonna haluan tervehtiä Haapajärven Urkujuhlille tulevia

Lisätiedot

OOPPERAA JA KIRKKOMUSIIKKIA LAMMIN KIRKOSSA

OOPPERAA JA KIRKKOMUSIIKKIA LAMMIN KIRKOSSA OOPPERAA JA KIRKKOMUSIIKKIA LAMMIN KIRKOSSA Pääsiäisen tunnelmaan johdattaa konsertti Pietà, Signore! lauantaina 28.3. klo 18.00 Lammin kauniissa kivikirkossa. Lahden Oopperan solistit ja kuoro esittävät

Lisätiedot

Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BIG BANDILLE BIG BANG

Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BIG BANDILLE BIG BANG Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BANDILLE SUOMEN BAND -YHDISTYS RY A A SUOMEN BAND -YHDISTYS RY Big Bang Markus Ketola (s. 1968) Suomen big band -yhdistyksen projekti big

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko,

Etelä-Karjalan Klassinen kuoro. Suomalainen Kevät. Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Etelä-Karjalan Klassinen kuoro Suomalainen Kevät Imatra 17.4.2010 klo 16, Vuoksenniska Kolmen ristin kirkko, Lappeenranta 18.4.2010 klo 16, Lappeenrannan Musiikkiopiston Helkiö-sali Ohjelma Jaakko Mäntyjärvi

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTOTASON VALINTAKOEOPAS 2013

MUSIIKKIOPISTOTASON VALINTAKOEOPAS 2013 5.4.2013 OULUN KONSERVATORIO Postiosoite: PL 20 90015 Oulun kaupunki puh. 044 703 9162 Opintotoimiston käyntiosoite: Lintulammentie 1 L Nettisivut: www.oulunkonservatorio.fi MUSIIKKIOPISTOTASON VALINTAKOEOPAS

Lisätiedot

Giov. Battista Vaglica

Giov. Battista Vaglica Giov. Battista Vaglica Opiskeli V. Bellini-konservatoriossa Sisilian Palermossa suorittaen diplomitutkinnot urkujen- ja pianonsoitossa, sekä urkusävellyksessä. Hän on täydentänyt opintojaan useilla esityskäytäntöön

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTOTASON VALINTAKOEOPAS 2015

MUSIIKKIOPISTOTASON VALINTAKOEOPAS 2015 päivitetty 4.5.2015 OULUN KONSERVATORIO Postiosoite: PL 20 90015 Oulun kaupunki puh. 044 703 9162 Opintotoimiston käyntiosoite: Leevi Madetojan katu 1 Nettisivut: www.oulunkonservatorio.fi MUSIIKKIOPISTOTASON

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA 2015

PÄÄSYKOEOHJEITA 2015 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 1 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 1 KLASSINEN MUSIIKKI PIANO... 2 Vuonna 2006 JA SEN JÄLKEEN SYNTYNEET... 2 PIANO... 2 Vuonna 2005 JA TÄTÄ AIEMMIN SYNTYNEET... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)...

Lisätiedot

Opiskele skandinavistiikkaa keskellä Ruotsia

Opiskele skandinavistiikkaa keskellä Ruotsia Opiskele skandinavistiikkaa keskellä Ruotsia Tule opiskelemaan ruotsin kieltä ja kulttuuria Ruotsin Västeråsiin! Oletko kiinnostunut ruotsin kielen opiskelusta? Haluatko saada tietoa ruotsalaisesta yhteiskunnasta

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7

PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7 PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 2 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 2 KLASSINEN MUSIIKKI... 2 PIANO... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)... 3 VIULU... 3 ALTTOVIULU... 4 SELLO JA KONTRABASSO... 4 PUUPUHALTIMET...

Lisätiedot

Vaihto-oppilasvuosi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön linjalla 2012-2013

Vaihto-oppilasvuosi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön linjalla 2012-2013 Vilma Putro CV Teatterialalta Yhteystiedot: Gsm: 045-8036855 vilma.putro@hotmail.com www.vilmaputro.com Henkilötiedot: Syntymäaika: 1988 Pituus: 156cm Kielitaito: suomi (äidinkieli), venäjä, englanti Erityistaidot:

Lisätiedot

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA Soiton/laulunopiskelu konservatoriossa on tavoitteellinen harrastus, joka vaatii tunneilla käymisen lisäksi sitoutumisen säännölliseen kotiharjoitteluun. Oppilaan viikoittainen

Lisätiedot

(1940-1941) Aikojen lopun kvartetto

(1940-1941) Aikojen lopun kvartetto Olivier Messiaen (1908-1992) (1940-1941) Aikojen lopun kvartetto Quatuor pour la fin du Temps, III. Kuvat : E. Palola, M. Growthers, M. Käkelä, H. Kulo, Paopictures.fi, K. Syväniemi Kuvitus, taitto ja

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO. Perusopetus

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO. Perusopetus 1 KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO Kirkkonummen musiikkiopisto on kaksikielinen kunnallinen musiikkioppilaitos, joka antaa opetusta kirkkonummelaisille ja siuntiolaisille lapsille ja nuorille. Musiikkiopistossa

Lisätiedot

JATKAISINKO LUKIOSSA?

JATKAISINKO LUKIOSSA? JATKAISINKO LUKIOSSA? MIKSI LUKIOON? Tavoitteenasi on jatkaa korkeakouluissa, erityisesti yliopistossa. Yliopistojen pääsykokeissa voidaan vaatia lukion oppimäärän osaamista, esim. maa, fy, ke ja bi. Tarvitset

Lisätiedot

Espoon Harppusymposium 2008

Espoon Harppusymposium 2008 Espoon Harppusymposium 2008 Espoon Kulttuurikeskus, Tapiola 24.-26.10.2008 Espoon harppusymposium 2008 Espoon harppusymposiumin järjestää Espoon musiikkiopiston harppuoppilaiden tukiyhdistys. Yhdistys

Lisätiedot

Viulunsoiton lehtori, Helsinki ja Jyväskylä (1997) (A-tutkintokonsertti Keski-Suomen konservatorion ja Sibelius-Akatemian yhteistyönä) 70 ov/105 op

Viulunsoiton lehtori, Helsinki ja Jyväskylä (1997) (A-tutkintokonsertti Keski-Suomen konservatorion ja Sibelius-Akatemian yhteistyönä) 70 ov/105 op Heidi Mantere Mobile: +358 40 7340 878 e-mail: heidi@heidi.fi Url: www.heidi.fi ANSIOLUETTELO Koulutus Somatic Pilates ohjaaja/ Somatic Pilates Instructor (2014) 600h Lihaskalvolinjojen (myofasciaali)

Lisätiedot

Lohjan Tenoripäivien yhteydessä järjestetään II Lohjan Tenorikilpailut. Kilpailujen järjestäjinä toimivat Lohjan kaupunki ja Lohjan Kesä ry.

Lohjan Tenoripäivien yhteydessä järjestetään II Lohjan Tenorikilpailut. Kilpailujen järjestäjinä toimivat Lohjan kaupunki ja Lohjan Kesä ry. LOHJAN TENORIKILPAILUT 2003 13. 15.8. Lohjan Tenoripäivien yhteydessä järjestetään II Lohjan Tenorikilpailut. Kilpailujen järjestäjinä toimivat Lohjan kaupunki ja Lohjan Kesä ry. Kilpailussa ei ole ikärajaa.

Lisätiedot

OPINTO-OPAS 2007 2008. Lahden ammattikorkeakoulu Musiikin laitos. Musiikin koulutusohjelma Tutkintoon johtava aikuiskoulutus Erikoistumisopinnot

OPINTO-OPAS 2007 2008. Lahden ammattikorkeakoulu Musiikin laitos. Musiikin koulutusohjelma Tutkintoon johtava aikuiskoulutus Erikoistumisopinnot OPINTO-OPAS 2007 2008 Lahden ammattikorkeakoulu Musiikin laitos Musiikin koulutusohjelma Tutkintoon johtava aikuiskoulutus Erikoistumisopinnot 2 ERIKOISTUMISOPINNOT LUKUVUONNA 2007-2008 Lukuvuonna 2007-2008

Lisätiedot

LUETTELO 651 ALMA FOHSTRÖM

LUETTELO 651 ALMA FOHSTRÖM LUETTELO 651 ALMA FOHSTRÖM Helsingin yliopiston kirjasto Käsikirjoituskokoelmat 1 ALMA FOHSTRÖM VON RODE 1856 1936 Alma Fohström syntyi Helsingissä 2.1.1856 kauppias August Fohströmin seitsenlapsiseen

Lisätiedot

M I K K E L I N LUKUVUOSITIEDOTE M U S I I K K I O P I S T O 2013-2014. Mikkelin musiikkiopisto Maaherrankatu 10, puh. (015) 213 830. www.mlimo.

M I K K E L I N LUKUVUOSITIEDOTE M U S I I K K I O P I S T O 2013-2014. Mikkelin musiikkiopisto Maaherrankatu 10, puh. (015) 213 830. www.mlimo. M K K E L N LUKUVUOSTEDOTE M U S K K O P S T O 2013-2014 Mikkelin musiikkiopisto Maaherrankatu 10, puh. (015) 213 830 www.mlimo.fi SSÄLLYSLUETTELO YHTEYSTEDOT 4 TOMPSTEDEN YHTEYSTEDOT 4 MKKELN MUSKKOPSTON

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO Tule oppilaaksi yhteen Suomen suurimmista musiikkiopistoista! Vantaan musiikkiopisto on Vantaan kaupungin oma oppilaitos, jossa

Lisätiedot

CCI-sanomat 5 19.8.2014

CCI-sanomat 5 19.8.2014 Kyösti Meriläinen Aihe: VL: CCI-sanomat 4 / 28.7.2013 CCI-sanomat 5 19.8.2014 CCI-sanomat uudistuu Turun tuomiokirkon poika- ja koulutuskuoro Turun konservatorion poikakuoromuskari CCI-sanomissa tiedotetaan

Lisätiedot

Ilmoittautuminen Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015

Ilmoittautuminen Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015 Ilmoittautuminen Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015 Lämpimästi tervetuloa Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015. Tästä tiedotteesta löydät: opetusaineet hinnaston

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON Hakuaika Perusopetukseen Ilmoittautuminen testeihin 9.4. 13.5.2011 Testipäivät Keskustassa ma ke 30.5. 1.6.2011 Veikkolassa to 26.5.2011 Hakuaika Avoimelle osastolle 9.4.

Lisätiedot

Voittajat lavalla / Winners on stage

Voittajat lavalla / Winners on stage Suomen Chopin-yhdistyksen konsertti / The Chopin Society of Finland concert Voittajat lavalla / Winners on stage Steinway Piano Festival 2018 Helsinki -kilpailussa palkitut nuoret pianistit esiintyvät

Lisätiedot

1.Ensimmäisenä festivaalipäivänä mukana on Karjalan tasavallan sinfoniaorkesteri Karjalan Valtion Philharmonicorkesteri

1.Ensimmäisenä festivaalipäivänä mukana on Karjalan tasavallan sinfoniaorkesteri Karjalan Valtion Philharmonicorkesteri Ruskeala Symphony -retki 10.8.2019 (Lähtö Joensuusta ja Paluu Joensuuhun) Tapahtuman viralliset nettisivut: https://ruskeala-symphony.com/en Ruskealan Symphony Music Festival. Ruskealan Mountain Park (Sortavalan

Lisätiedot

Musiikkipedagogi. Musiikkipedagogi

Musiikkipedagogi. Musiikkipedagogi Musiikkipedagogi Musiikkipedagogi Tavoitteena on valmistaa musiikkialan eri tehtäviin aloite- ja yhteistyökykyisiä, laaja-alaisesti taiteita arvostavia ja persoonallisia musiikkipedagogeja. Tutkinto antaa

Lisätiedot

PIANO > Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA

PIANO > Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA PIANO 1.8.2018 -> Kandidaatin tutkinto (180 op) PÄÄAINEOPINNOT (SISÄLTÖKOKONAISUUDET) op min. op. max. HUOMIOITA S-IP001 Instrumentti- ja yhteissoittotaidot 3pk Pianonsoitto (kandi) (28+28+28, yht.84 op)

Lisätiedot

Kansainvälistymismahdollisuudet. Humanistisen tiedekunnan kieliopinto- ja kansainvälistymisinfo

Kansainvälistymismahdollisuudet. Humanistisen tiedekunnan kieliopinto- ja kansainvälistymisinfo Kansainvälistymismahdollisuudet Humanistisen tiedekunnan kieliopinto- ja kansainvälistymisinfo 12.10.2012 Miksi ulkomaille? Kielitaitoni koheni Sain haluamani kesätyöpaikan Pääsin kursseille, joita Jyväskylässä

Lisätiedot

PL 118 14.04.14 15111 LAHTI 050 505 0080 lahtiopera@hotmail.com www.lahtiopera.com LAHDEN OOPPERA TARJOAA TUNTEIDEN KONSERTIN

PL 118 14.04.14 15111 LAHTI 050 505 0080 lahtiopera@hotmail.com www.lahtiopera.com LAHDEN OOPPERA TARJOAA TUNTEIDEN KONSERTIN Lahden Ooppera ry:n mediatiedote 14.04.14 1(6) Lahden Ooppera ry MEDIATIEDOTE PL 118 14.04.14 15111 LAHTI 050 505 0080 lahtiopera@hotmail.com www.lahtiopera.com LAHDEN OOPPERA TARJOAA TUNTEIDEN KONSERTIN

Lisätiedot

Paras paikka rakentaa tulevaisuuttasi! Kuva: Lea Kallio

Paras paikka rakentaa tulevaisuuttasi! Kuva: Lea Kallio Paras paikka rakentaa tulevaisuuttasi! Kuva: Lea Kallio Opiskelu lukiossa Vaatii hyvän pohjatason äidinkielestä, matematiikasta, ruotsista ja englannista Vaatii itsenäistä otetta opiskeluun ja vastuun

Lisätiedot

Reetta Ristimäki curriculum vitae 2009

Reetta Ristimäki curriculum vitae 2009 Reetta Ristimäki curriculum vitae 2009 Musiikkiteatterinjohtaja, sopraano s. 1964 Korkeavuorenkatu 3 A 12 00140 Helsinki p. 050-380 3050 reetta.ristimaki@kapsakki.fi Koulutus Ylioppilas, Seinäjoen lukio,

Lisätiedot

Tiistai / Lempäälä. Keskiviikko / Lempäälä LEMPÄÄLÄ

Tiistai / Lempäälä. Keskiviikko / Lempäälä LEMPÄÄLÄ LEMPÄÄLÄ Tiistai / Lempäälä 0550106LV SUPERHEROES AND ANGRY BIRDS LEFFA JA PELIMUSIIKKIA 12.1.2016 10.5.2016 Tiistaisin Klo 16.30 17.15 Hääkivi Opettaja Mikko Kiiski 0530101LV MINIJOUSET 12.1.2016 10.5.2016

Lisätiedot

Eija Kajavan opinnäytekonsertti. Romantiikan ajan kamarimusiikkia. Musiikkikeskuksen kamarimusiikkisalissa klo 19

Eija Kajavan opinnäytekonsertti. Romantiikan ajan kamarimusiikkia. Musiikkikeskuksen kamarimusiikkisalissa klo 19 Eija Kajavan opinnäytekonsertti Säveliä elämästä Romantiikan ajan kamarimusiikkia Musiikkikeskuksen kamarimusiikkisalissa 28.11.2012 klo 19 Eija Kajava, viulu, Marjaana Oliveira, viulu Sonja Koistinen,

Lisätiedot

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA Soiton/laulunopiskelu konservatoriossa on tavoitteellinen harrastus, joka vaatii tunneilla käymisen lisäksi sitoutumisen säännölliseen kotiharjoitteluun. Oppilaan viikoittainen

Lisätiedot

Oamk musiikin opettajaesittelyt

Oamk musiikin opettajaesittelyt Oamk musiikin opettajaesittelyt Musiikin tutkinto-ohjelman opettajat ovat kokeneita pedagogeja ja taiteilijoita. Heidän ohjauksessaan opiskelijoista kasvaa luovia asiantuntijoita erilaisiin musiikkialan

Lisätiedot

Kerimäen tapahtumat 2013

Kerimäen tapahtumat 2013 Kerimäen tapahtumat 2013 KESÄKUU La 8.6.2013 klo 10-17 OMA ÄÄNI -laulukurssi Musiikin maisteri, kansanmuusikko Pia Rask opastaa laulujen avulla avaamaan jokaiselle luonnollisen ilmaisukanavan. Voit tuoda

Lisätiedot

2. Harmonikalle sävelletty sonaatti, sarja- tai muunnelmateos tai muu laajamuotoinen teos 3. Aikamme musiikkia. 4. Vapaavalintainen ohjelmakokonaisuus

2. Harmonikalle sävelletty sonaatti, sarja- tai muunnelmateos tai muu laajamuotoinen teos 3. Aikamme musiikkia. 4. Vapaavalintainen ohjelmakokonaisuus TASOSUORITUSTEN KUVAUKSET KLASSISEN MUSIIKIN OSASTO HARMONIKKA, KANTELE, KITARA, PIANO JA URUT Harmonikka HARMONIKANSOITTO, TASO C (muut kuin pääaine harmonikan opiskelijat) Tavoitteena on saavuttaa ohjelmiston

Lisätiedot

HAKUOPAS LUKUVUOSI PALMGREN- KONSERVATORIO

HAKUOPAS LUKUVUOSI PALMGREN- KONSERVATORIO HAKUOPAS LUKUVUOSI 2019 2020 PALMGREN- KONSERVATORIO HAKU MUSIIKIN AMMATTI- OPINTOIHIN 19.2. 12.3.2019 + jatkuva haku syksyllä 2019 ja keväällä 2020 4 Alumniesittelyt: Kadi Vija ja Jussi Merikallio 8 Musiikkialan

Lisätiedot

FAUNIEN ILTA LYÖMÄSOITIN HITS. Ti klo 19 Tampere-talon Pieni sali

FAUNIEN ILTA LYÖMÄSOITIN HITS. Ti klo 19 Tampere-talon Pieni sali FAUNIEN ILTA LYÖMÄSOITIN HITS Ti 9.10.2018 klo 19 Tampere-talon Pieni sali 1 Ti 9.10.2018 klo 19 Tampere-talon Pieni sali FAUNIEN ILTA LYÖMÄSOITIN HITS Osuma Ensemblen levynjulkistamiskonsertti TIM FERCHEN

Lisätiedot

KONSERTIT KEVÄT 2014

KONSERTIT KEVÄT 2014 KONSERTIT KEVÄT 2014 Sunnuntain toivotut Laulavat Hietaset su 2.3.2014 klo 15 la 22.3.2014 klo 18 Mari Palo ja Hannu Lehtonen, laulu Lasse Hirvi, piano Heini Hietanen, Pentti Hietanen, Iina Hietanen ja

Lisätiedot

Perustiedot - Kaikki -

Perustiedot - Kaikki - KMO 13+ RTF Report - luotu 27.05.2015 15:22 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet final 13+ 73 40 23 Yhteensä 73 40 23 Perustiedot 1. Ikäni on (39) Ikäni on 2. Olen ollut oppilaana (36) Olen ollut oppilaana

Lisätiedot

Klassisen musiikin instrumenttiopinnot alttoviulu 5,5 v

Klassisen musiikin instrumenttiopinnot alttoviulu 5,5 v Sibelius-Akatemiaan hakeneet ja hyväksytyt 2013-2017 2013 2013 2014 2014 2015 2015 2016 2016 2017 2017 Global Music Global Music 5,5 v (uusi 2016) 41 8 42 5 GLOMAS 2,5 v 15 4 26 5 28 6 35 3 28 2 yhteensä

Lisätiedot

PÄHEÄ -konserttisarja Euran koulukeskuksen auditoriossa

PÄHEÄ -konserttisarja Euran koulukeskuksen auditoriossa PÄHEÄ -konserttisarja Euran koulukeskuksen auditoriossa Sunnuntai 25.10.2015 klo 17, liput 10 PÄRE Ensimmäinen yhtye 200 vuoteen, tai koskaan, jossa on suomalainen säkkipilli! Yhtye tutkii rohkeasti soittimen

Lisätiedot

Opiskelu ulkomailla. Maailmalle! Linda Tuominen, CIMO

Opiskelu ulkomailla. Maailmalle! Linda Tuominen, CIMO Opiskelu ulkomailla Maailmalle! 15.11.2016 Linda Tuominen, CIMO Opiskelu Työharjoittelu Nuorisotoiminta Vaihtoehtoja kansainvälistymiseen Tutkintoopiskelu Ammatillinen koulutus Vapaaehtoistyö Vaihtoopiskelu

Lisätiedot

Lukioiden ja korkeakoulujen yhteistyö Yhteistyön mahdollisuuksia

Lukioiden ja korkeakoulujen yhteistyö Yhteistyön mahdollisuuksia Lukioiden ja korkeakoulujen yhteistyö Yhteistyön mahdollisuuksia 12.4.2013 1 Taustaa Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 1999 2004: Toisen asteen koulutuksessa järjestäjiä kannustetaan kaikki

Lisätiedot

XXII Tulindberg viikko 5. 12.10.2014

XXII Tulindberg viikko 5. 12.10.2014 XXII Tulindberg viikko 5. 12.10.2014 perjantai 10.10.2014 klo 19.00 Tulindbergin sali Antti Ilvonen, kitara Laura Heikkilä, piano Mika Ryhtä, klarinetti Hannu Hirvelä, piano Stephanie Archer, nokkahuilu

Lisätiedot

Kieli- ja viestintäkoulutus Languages and communication. Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta

Kieli- ja viestintäkoulutus Languages and communication. Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta Kieli- ja viestintäkoulutus Languages and communication Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta 4.9.2019 Yleistä kieliopinnoista Suomen kieli ja viestintä Sisällys Toinen kotimainen kieli Englanti Muut vieraat

Lisätiedot

AINEOPETUSSUUNNITELMA LAULU

AINEOPETUSSUUNNITELMA LAULU AINEOPETUSSUUNNITELMA LAULU Hyväksytty sivistyslautakunnassa ( 71/2011) 01.08.2012 OPETUKSEN PAINOPISTEALUEET (HTM)... 2 SUORITETTAVAT KURSSIT, NIIDEN TAVOITTEET JA SISÄLLÖT... 3 (OPS 6)... 3 TASOSUORITUSTEN

Lisätiedot

Juho Laitinen, sello Jouko Laivuori, piano Sirje Ruohtula, valosuunnittelu

Juho Laitinen, sello Jouko Laivuori, piano Sirje Ruohtula, valosuunnittelu DocMus-yksikkö Juho Laitinen, sello Jouko Laivuori, piano Sirje Ruohtula, valosuunnittelu Juho Laitisen 3. jatkotutkintokonsertti lauantaina 12.3.2011 klo 21.00 Sibelius-Akatemian konserttisalissa Morton

Lisätiedot

Kuopion kaupunki / Kasvun ja oppimisen palvelualue / Lukiokoulutus

Kuopion kaupunki / Kasvun ja oppimisen palvelualue / Lukiokoulutus Kuopion kaupunki / Kasvun ja oppimisen palvelualue / Lukiokoulutus Tilastotietoja lukioista lukuvuonna 2012-2013 Sisällys Kuopion lukioiden opiskelijavalinta 2012... 3 Kuopion lukioiden opiskelijat 20.9.2012...

Lisätiedot

KONSERTTIKALENTERI SYKSY 2014. sib.fi. Elävä musiikki konserteissa SYKSY 2014

KONSERTTIKALENTERI SYKSY 2014. sib.fi. Elävä musiikki konserteissa SYKSY 2014 KONSERTTIKALENTERI Elävä musiikki konserteissa on korvaamaton, ainutkertainen elämys. Huippumuusikoiden yhteispeli, musiikin olemus, suuret tunteet ja yhteys ihmisen historiaan on aina henkilökohtainen

Lisätiedot

DMITRY HINTZE COLL. 602

DMITRY HINTZE COLL. 602 Arkistoluettelo 639 DMITRY HINTZE COLL. 602 Käsikirjoituskokoelmat 1 HINTZE, DMITRY, säveltäjä (1914-97) COLL. 602 Dmitry Hintze syntyi Pietarissa 6.2.1914 taiteita harrastavaan perheeseen. Sukujuuriltaan

Lisätiedot

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1.

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1. Ajankohtaista Taidelukioviikko.. 5.. Lopputyönäyttely Muutos.. alkaen, näyttelyyn voi tutustua koulupäivien aikana 8.. saakka Promenadikonsertti ti.. klo 8:0 Melartinsalissa, vapaa pääsy, ohjelma 0 Kevyen

Lisätiedot

Musiikki ja tanssi. Valintakoeopas 2013 Aikuiskoulutus

Musiikki ja tanssi. Valintakoeopas 2013 Aikuiskoulutus Musiikki ja tanssi Valintakoeopas 2013 Aikuiskoulutus 1 Musiikin koulutusohjelma, Tutkintoon johtava aikuiskoulutus, Musiikkipedagogi (AMK) Tutkinnon laajuus 270 op Opiskeluaika 2-4 vuotta Varhaisiän musiikkikasvatuksen

Lisätiedot

Torstaina 23.4.2015 klo 19 Madetojan sali

Torstaina 23.4.2015 klo 19 Madetojan sali Torstaina 23.4.2015 klo 19 Madetojan sali Torstaina 23.4.2015 klo 19 Madetojan sali Johannes Gustavsson, ohjaaja Atso Almila, seremoniamestari Sikri Lehko, saksofoni Edward Ananian-Cooper, kapellimestari

Lisätiedot

Global Music Global Music 5,5 v GLOMAS 2,5 v yhteensä

Global Music Global Music 5,5 v GLOMAS 2,5 v yhteensä Sibelius-Akatemiaan hakeneet ja hyväksytyt 2015-2018 2015 hak 2015 hyv 2016 hak 2016 hyv 2017 hak 2017 hyv 2018 hak 2018 hyv Arts Management Arts Management 2,5 v 106 14 ei hakua ei hakua 74 15 ei hakua

Lisätiedot

Suuri Sinfoniaorkesteri tutuksi Porvoon koulujen kakkosluokkalaisille

Suuri Sinfoniaorkesteri tutuksi Porvoon koulujen kakkosluokkalaisille Suuri Sinfoniaorkesteri tutuksi Porvoon koulujen kakkosluokkalaisille Porvoonseudun musiikkiopisto/ Borgånejdens musikinstitut kutsuu kaikki Porvoon koulujen kakkosluokkalaiset tutustumaan sinfoniaorkesteriin.

Lisätiedot

Etelä-Karjalan klassinen kuoro Soiva Karjala

Etelä-Karjalan klassinen kuoro Soiva Karjala Etelä-Karjalan klassinen kuoro 16.10.2011 Soiva Karjala Etelä-Karjalan klassisen kuoron syyskonsertin ohjelmisto kuvaa karjalaista ja kalevalaista sielunmaisemaa sekakuoromusiikin myötä. Kuoron taiteellinen

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA / 7

PÄÄSYKOEOHJEITA / 7 PÄÄSYKOEOHJEITA 2013 1 / 7 Sisältö YLEISTÄ... 1 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 1 LAPSIKUORO... 1 KLASSINEN MUSIIKKI PIANO... 2 Vuonna 2004 JA SEN JÄLKEEN SYNTYNEET... 2 PIANO... 2 Vuonna 2003 JA TÄTÄ AIEMMIN SYNTYNEET...

Lisätiedot

PAJAVIIKKO 21. 25. 1. 2008 Viikolla 4. korvataan normaali opetus erilaisilla pajoilla.

PAJAVIIKKO 21. 25. 1. 2008 Viikolla 4. korvataan normaali opetus erilaisilla pajoilla. PAJAVIIKKO 21. 25. 1. 2008 Viikolla 4. korvataan normaali opetus erilaisilla pajoilla. MAANANTAI 21.1. KLO PAJAN NIMI SISÄLTÖ HUONE OPETTAJA HUOMIOITAVAA Mukana 12.25 13.05 Ilona, Maria, 13.25 14.05 Tehtävärata

Lisätiedot

Musiikkiopistosta musiikkiyliopistoksi

Musiikkiopistosta musiikkiyliopistoksi Musiikkiopistosta musiikkiyliopistoksi Sibelius-Akatemia marraskuussa 2011 Gustav Djupsjöbacka OKM-seminaari 21.11.2011 Musiikkitalo Kuvitus: Sibelius - Finlandia Visio 2016 Sibelius-Akatemia on vireä

Lisätiedot

MAAMME ENERGIA -KABAREEOOPPERA

MAAMME ENERGIA -KABAREEOOPPERA MAAMME ENERGIA -KABAREEOOPPERA LIBRETTO: Rosa Meriläinen SÄVELLYS: Mikko Helenius OHJAUS: Ville Saukkonen LAVASTUS JA PUVUSTUS: Taina Relander OHJAAJAN ASSISTENTTI: Isa Kortekangas Pukujen ja lavastusten

Lisätiedot

Miten meni Suomen matkailussa vuonna 2005?

Miten meni Suomen matkailussa vuonna 2005? Miten meni Suomen matkailussa vuonna 2005? Mitkä olivat vetovoimaisimmat alueet, paikkakunnat, suosituimmat kohteet, väkirikkaimmat tapahtumat? Entäpä flopit? Heikki Artman Art-Travel Oy Matkailun kehitys

Lisätiedot

VALINTAPERUSTEET MUSIIKKIKASVATUKSEN OPETETTAVAN AINEEN KOKONAISUUTEEN (SIVUAINE 75 op) v. 2016

VALINTAPERUSTEET MUSIIKKIKASVATUKSEN OPETETTAVAN AINEEN KOKONAISUUTEEN (SIVUAINE 75 op) v. 2016 KASVATUSTIETEIDEN TIED EKUNTA VALINTAPERUSTEET MUSIIKKIKASVATUKSEN OPETETTAVAN AINEEN KOKONAISUUTEEN (SIVUAINE 75 op) v. 2016 I HAKUKELPOISUUS Hakukelpoisia ovat henkilöt, joilla on 1(5) voimassa oleva

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA / 7

PÄÄSYKOEOHJEITA / 7 PÄÄSYKOEOHJEITA 2018 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 2 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 2 PERUSOPINNOT JA SYVENTÄVÄT OPINNOT... 2 KLASSINEN MUSIIKKI PIANO... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)... 3 VIULU... 3 ALTTOVIULU...

Lisätiedot

OPETUSTARJOTIN

OPETUSTARJOTIN OPETUSTARJOTIN 2017 2018 Taiteen perusopetus Soitinvalmennus Karuselli Musiikkileikkikoulu Avoin opetus Lyhytkurssit Muut maksut Ilmoittautuminen TAITEEN PERUSOPETUS Perusopetus - laaja oppimäärä Laaja

Lisätiedot

Johanna Kalmari. Juha Uusitalo. Jenni Liikaoja

Johanna Kalmari. Juha Uusitalo. Jenni Liikaoja Johanna Kalmari Sopraano Johanna Kalmari opiskelee klassista laulua basso Jaakko Ryhäsen johdolla. Hän on esiintynyt solistina mm. Vaasan oopperassa, Ilmajoen musiikkijuhlilla, Tampereen oopperafestivaaleilla

Lisätiedot

VANHEMPAINILTA 11AB

VANHEMPAINILTA 11AB TERVETULOA VANHEMPAINILTA 11AB 12.9.2018 ILLAN AIHEET Rehtorin kulma, Kari Kivinen Miten lukion suoritus etenee, apulaisrehtori Pirjo Pippuri Opinto-ohjaus ja jatko-opinnot, opinto-ohjaaja Tuija Heiskanen

Lisätiedot

SALON MUSIIKKIOPISTO

SALON MUSIIKKIOPISTO SALON MUSIIKKIOPISTO SALON MUSIIKKIOPISTO Musiikkiopiston Nohterin ja Kärjen talot Musiikkiopiston kirjastotalon tilat Musiikkiopiston toimitilat sijaitsevat Salon keskustassa kirjaston läheisyydessä.

Lisätiedot

SYKSY Perinteinen joulukonsertti, Paimion kko. Nouse lentoon kyyhky valkein! (Kuva: Päivi Hörkkö)

SYKSY Perinteinen joulukonsertti, Paimion kko. Nouse lentoon kyyhky valkein! (Kuva: Päivi Hörkkö) SYKSY 2016 27.11. Perinteinen joulukonsertti, Paimion kko Nouse lentoon kyyhky valkein! (Kuva: Päivi Hörkkö) 1.10. Paimio opiston 50 v. juhla Paimiosalissa KEVÄT 2016 14.4. Paimiolaisen kuvanveistäjä Raili

Lisätiedot

Musiikki ja tanssi. Valintakoeopas 2014 Tutkintoon johtava aikuiskoulutus

Musiikki ja tanssi. Valintakoeopas 2014 Tutkintoon johtava aikuiskoulutus Musiikki ja tanssi Valintakoeopas 2014 Tutkintoon johtava aikuiskoulutus 1 Musiikin koulutus, Tutkintoon johtava aikuiskoulutus, Musiikkipedagogi (AMK) Tutkinnon laajuus 240 op Opiskeluaika 2-4 vuotta

Lisätiedot

International Baccalaureate = kansainvälinen ylioppilastutkinto Opetus- ja tutkintokieli englanti Opetussuunnitelma sama kaikkialla maailmassa 4536

International Baccalaureate = kansainvälinen ylioppilastutkinto Opetus- ja tutkintokieli englanti Opetussuunnitelma sama kaikkialla maailmassa 4536 2016 International Baccalaureate = kansainvälinen ylioppilastutkinto Opetus- ja tutkintokieli englanti Opetussuunnitelma sama kaikkialla maailmassa 4536 koulua 150 maassa (yli1 235 000 opp.) Opinnot kestävät

Lisätiedot

SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO

SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO SALON MUSIIKKIOPISTO Musiikkiopiston Nohterin ja Kärjen talot Musiikkiopiston kirjastotalon tilat Musiikkiopiston toimitilat sijaitsevat Salon keskustassa

Lisätiedot

Sisällys HAKU PÄHKINÄNKUORESSA... 2 HAKEMINEN... 4 VALINTAKOEVAATIMUKSET... 6 YHTEISTIEDOT... 8 JOENSUUN KONSERVATORIO... 8 TIETOA OPISKELIJALLE...

Sisällys HAKU PÄHKINÄNKUORESSA... 2 HAKEMINEN... 4 VALINTAKOEVAATIMUKSET... 6 YHTEISTIEDOT... 8 JOENSUUN KONSERVATORIO... 8 TIETOA OPISKELIJALLE... Sisällys HAKU PÄHKINÄNKUORESSA... 2 HAKEMINEN... 4 VALINTAKOEVAATIMUKSET... 6 YHTEISTIEDOT... 8 JOENSUUN KONSERVATORIO... 8 TIETOA OPISKELIJALLE... 9 1 HAKU PÄHKINÄNKUORESSA Hakuaika: 23.2.-15.3.2016 Hakeminen:

Lisätiedot

Kieliä Jyväskylän yliopistossa

Kieliä Jyväskylän yliopistossa ieliä Jyväskylässä Kieliä Jyväskylän yliopistossa Pääainevalikoimaamme kuuluvat seuraavat kielet: englanti ranska ( romaaninen filologia ) ruotsi saksa suomi suomalainen viittomakieli venäjä Sivuaineena

Lisätiedot

VALINTAPERUSTEET MUSIIKKIKASVATUKSEN OPETETTAVAN AINEEN KOKONAISUUTEEN (SIVUAINE 75 op) v. 2017

VALINTAPERUSTEET MUSIIKKIKASVATUKSEN OPETETTAVAN AINEEN KOKONAISUUTEEN (SIVUAINE 75 op) v. 2017 KASVATUSTIETEIDEN TIED EKUNTA 1(5) VALINTAPERUSTEET MUSIIKKIKASVATUKSEN OPETETTAVAN AINEEN KOKONAISUUTEEN (SIVUAINE 75 op) v. 2017 I HAKUKELPOISUUS Hakukelpoisia ovat henkilöt, joilla on voimassa oleva

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri kevät 2008

Tapahtumakalenteri kevät 2008 2 nseudun musiikkiopisto 3 Tammikuu pe 18.1. 18.00 Vapaasti viululla ja huilulla Sipoo Artborg 35 la 19.1. 12.30 Vapaasti huilulla ja viululla 16.00 Romantiikan iltapäivä Pikkukirkko to 24.1. 18.00 Vihkiäisjuhlat,

Lisätiedot

************************************* Mikä on LA-SO-LA-konsertti?

************************************* Mikä on LA-SO-LA-konsertti? Hyvä peruskoulun opettaja, Syystervehdys Itä-Helsingin musiikkikoulusta IHMU:sta. Olemme tulossa esiintymään kouluunne marraskuussa, ja sitä ennen tarjoamme teille myös ennakkomateriaalia käytettäväksi

Lisätiedot

KLANG 2015: LES CHANTS

KLANG 2015: LES CHANTS KLANG 2015: LES CHANTS Ma 31.8. klo 19:30 Camerata-sali, Musiikkitalo Atte Kilpeläinen, alttoviulu Nonna Knuuttila, viulu Kiril Kozlovsky, piano Maria Puusaari, viulu Annemarie Åström, viulu Eeva Rysä,

Lisätiedot

santasport.fi Tutkinnon saa nopealla aikataululla, käytännönläheisesti opiskellen Tutkinnon suorittaneiden ammattinimike on Liikuntaneuvoja

santasport.fi Tutkinnon saa nopealla aikataululla, käytännönläheisesti opiskellen Tutkinnon suorittaneiden ammattinimike on Liikuntaneuvoja Opinnot kestävät 3 vuotta Opinnot koostuvat ammatillisista opinnoista 90 ov, ammattitaitoa täydentävistä opinnoista 20 ov ja vapaasti valittavista opinnoista 10 ov. Kansainvälinen vaihto-opiskelumahdollisuus

Lisätiedot

Faustin aaria Gounod:n oopperasta Faust (Faust näkee Margueriten puhtoisena tyttönä, luonnonlapsena) Jere Martikainen, tenori

Faustin aaria Gounod:n oopperasta Faust (Faust näkee Margueriten puhtoisena tyttönä, luonnonlapsena) Jere Martikainen, tenori Faustin aaria Gounod:n oopperasta Faust (Faust näkee Margueriten puhtoisena tyttönä, luonnonlapsena) Jere Martikainen, tenori E. Toselli: Serenadi (Kultaisessa unessa päättynyt rakkautemme kimaltaa auringon

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN Illan ohjelma: Valinnaisuus Pikkolassa Luokanvalvojan tapaaminen Luokanvalvojat: 7A Antti Korpinen 7B Leena Mäyry-Ylinen 7C Milla Ojala 7D Mari Johansson 7E Tommi Roininen 7F

Lisätiedot