Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Unimark 4 mg purutabletit 2 5-vuotiaille lapsille montelukasti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Unimark 4 mg purutabletit 2 5-vuotiaille lapsille montelukasti"

Transkriptio

1 Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Unimark 4 mg purutabletit 2 5-vuotiaille lapsille montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin lapsi aloittaa lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on kysyttävää, käänny lääkärin, apteekkihenkilökunnan tai sairaanhoitajan puoleen. - Tämä lääke on määrätty vain lapsellesi eikä sitä tule antaa muiden käyttöön. Se voi aiheuttaa haittaa muille, vaikka heillä olisikin samanlaiset oireet kuin lapsellasi. - Jos havaitset haittavaikutuksia, kerro niistä lääkärille, apteekkihenkilökunnalle tai sairaanhoitajalle, vaikka lapsesi kokemia haittavaikutuksia ei olisikaan mainittu tässä pakkausselosteessa. Tässä pakkausselosteessa kerrotaan: 1. Mitä Montelukast Unimark on ja mihin sitä käytetään 2. Mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin annat Montelukast Unimark -valmistetta 3. Miten Montelukast Unimark -valmistetta annetaan 4. Mahdolliset haittavaikutukset 5. Montelukast Unimark -valmisteen säilyttäminen 6. Pakkauksen sisältö ja muuta tietoa 1. Mitä Montelukast Unimark on ja mihin sitä käytetään Lääkkeen koko nimi on " Montelukast Unimark 4 mg purutabletit" (tästedes Montelukast Unimark). Montelukast Unimark -valmisteen vaikuttava aine on montelukasti. Montelukasti on leukotrieenireseptoriantagonisti, joka salpaa leukotrieeneiksi kutsuttujen aineiden vaikutusta. Leukotrieenit aiheuttavat keuhkoputkien supistumista ja turvotusta. Estämällä leukotrieenien vaikutusta montelukasti helpottaa astmaoireita ja pitää astman hallinnassa. Lääkäri on määrännyt Montelukast Unimark -valmisteen lapsesi astman hoitoon eli ehkäisemään päivällä ja yöllä esiintyviä astmaoireita. - Montelukast Unimark -valmisteella hoidetaan 2-5-vuotiaita lapsia silloin, kun käytössä olevilla lääkkeillä ei saada aikaan riittävää hoitotasapainoa ja tarvitaan lisälääkitystä. - Valmistetta voidaan käyttää myös inhaloitavien kortikosteroidien vaihtoehtona niillä 2 5- vuotiailla, jotka eivät ole äskettäin saaneet suun kautta otettavia kortikosteroideja astman hoitoon, ja on todettu, etteivät he voi käyttää inhaloitavia kortikosteroideja. - Montelukast Unimark auttaa myös ehkäisemään rasituksen aiheuttamaa keuhkoputkien ahtautumista 2 vuotta täyttäneillä. Lääkäri päättää oireiden ja astman vaikeusasteen perusteella, kuinka Montelukast Unimark - valmistetta käytetään.

2 Mikä astma on? Astma on pitkäaikaissairaus. Astmaan liittyy: - hengitysvaikeus keuhkoputkien ahtautumisen vuoksi. Keuhkoputkien ahtautuminen vaihtelee eri tilanteissa. - keuhkoputkien herkistyminen useille ärsykkeille, kuten tupakansavulle, siitepölylle, kylmälle ilmalle tai rasitukselle. - keuhkoputkien limakalvojen turvotus (tulehdus) Astman oireita voivat olla: yskä, hengityksen vinkuminen ja painon tunne rinnassa. 2. Mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin annat Montelukast Unimark -valmistetta Älä anna Montelukast Unimark -valmistetta lapselle: - jos hän on allerginen montelukastille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle (lueteltu kohdassa 6). Varoitukset ja varotoimet Keskustele lääkärin, apteekkihenkilökunnan tai sairaanhoitajan kanssa, ennen kuin annat lapsellesi Montelukast Unimark -valmistetta. - Kerro välittömästi lääkärille, jos lapsen astma pahenee tai hengitys vaikeutuu. - Montelukast Unimark -valmistetta ei ole tarkoitettu äkillisten astmakohtausten hoitoon. Jos lapsesi saa astmakohtauksen, noudata lääkärin antamia ohjeita. Pidä aina lapsen inhaloitava kohtauslääke mukana. - On tärkeää, että lapsi ottaa kaikki lääkärin määräämät astmalääkkeet. Montelukast Unimark valmistetta ei saa käyttää muiden lääkärin määräämien astmalääkkeiden sijasta. - Jos lapsellasi on astmalääkitys, käänny lääkärin puoleen jos lapsella ilmenee seuraavia oireita: flunssan kaltaisia oireita, raajojen pistelyä tai tunnottomuutta, pahenevia keuhkooireita ja/tai ihottumaa, - Asetyylisalisyylihappoa (aspiriinia) tai tulehduskipulääkkeitä ei pidä ottaa, jos ne pahentavat astmaoireita. Muut lääkevalmisteet ja Montelukast Unimark Kerro lääkärille, jos lapsesi parhaillaan ottaa, on äskettäin ottanut tai saattaa joutua ottamaan muita lääkkeitä. Jotkut lääkkeet voivat vaikuttaa Montelukast Unimark -valmisteen toimintaan tai Montelukast Unimark muiden lääkkeiden toimintaan. Ennen Montelukast Unimark -hoidon aloittamista on erityisen tärkeää kertoa lääkärille, jos lapsesi käyttää jotakin seuraavista lääkkeistä: - fenobarbitaali (epilepsian hoitoon) - fenytoiini (epilepsian hoitoon) - rifampisiini (tuberkuloosin ja tiettyjen muiden infektioiden hoitoon) - gemfibrotsiili (plasman korkeiden rasva-ainearvojen hoitoon)

3 Montelukast Unimark ruoan ja juoman kanssa Montelukast Unimark -valmistetta ei pidä ottaa samanaikaisesti ruoan kanssa, vaan vähintään 1 tuntia ennen ateriaa tai 2 tuntia aterian jälkeen. (ks. kohta 3, Miten Montelukast Unimark - valmistetta annetaan) Raskaus ja imetys Tämä kohta ei ole oleellinen Montelukast Unimark -valmisteen kannalta, sillä se on tarkoitettu 2-5-vuotiaille lapsille. Sen sijaan tiedot koskevat vaikuttavaa ainetta, montelukastia. Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttämistä. Lääkäri arvioi voitko käyttää Montelukast Unimark -valmistetta tänä aikana. Ei tiedetä, erittyykö montelukasti ihmisen rintamaitoon. Kerro lääkärille, jos imetät tai aiot imettää. Ajaminen ja koneiden käyttö Tämä kohta ei ole oleellinen Montelukast Unimark -valmisteen kannalta, sillä se on tarkoitettu 2-5-vuotiaille lapsille. Sen sijaan tiedot koskevat vaikuttavaa ainetta, montelukastia. Montelukast Unimark ei todennäköisesti vaikuta ajokykyyn eikä koneiden käyttökykyyn. Lääkityksen yksilölliset vaikutukset saattavat kuitenkin vaihdella. Tietyt haittavaikutukset (kuten huimaus tai uneliaisuus), joista on ilmoitettu hyvin harvinaisissa tapauksissa, saattavat vaikuttaa joidenkin potilaiden ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn. Montelukast Unimark sisältää aspartaamia Montelukast Unimark sisältää aspartaamia. Se on fenyylialaniinin lähde, joka voi olla haitallinen fenyyliketonuriaa sairastaville potilaille. Jos lapsesi sairastaa fenyyliketonuriaa (harvinaista, perinnöllistä aineenvaihduntasairautta), ota huomioon, että yksi Montelukast Unimark - purutabletti sisältää fenyylialaniinia (0,539 mg/4 mg:n purutabletti). 3. Miten Montelukast Unimark -valmistetta annetaan Anna tätä lääkettä juuri siten kuin lääkäri on määrännyt tai apteekkihenkilökunta on neuvonut. Tarkista ohjeet lääkäriltä tai apteekista, jos olet epävarma. - Lapset saavat käyttää tätä lääkettä vain aikuisen valvonnassa. Jos lapsesi ei pysty ottamaan purutablettia, toiselta valmistajalta on saatavilla samaa lääkettä rakeiden muodossa. - Montelukast Unimark -valmistetta otetaan vain yksi kerran vuorokaudessa lääkärin ohjeen mukaan. - Lääke tulee ottaa huolimatta siitä, että lapsella ei ole oireita tai että hänellä on astmakohtaus. - Lääke otetaan suun kautta. Tabletti voidaan pureskella tai niellä kokonaisena. Jos tabletti niellään kokonaisena, sen kanssa nautitaan riittävä määrä nestettä (esim. vesilasillinen) vuotiaat lapset: Yksi 4 mg purutabletti päivässä iltaisin. Montelukast Unimark -valmistetta ei pidä ottaa samanaikaisesti ruoan kanssa, vaan vähintään 1 tuntia ennen ateriaa tai 2 tuntia aterian jälkeen.

4 Jos lapsesi käyttää Montelukast Unimark -valmistetta, varmista ettei hän käytä muita samaa vaikuttavaa ainetta (montelukastia) sisältäviä lääkkeitä. 2-5-vuotiaille lapsille on saatavana Montelukast Unimark 4 mg purutabletit vuotiaille lapsille on saatavana Montelukast Unimark 5 mg purutabletit. Montelukast Unimark 4 mg purutabletteja ei suositella alle 2-vuotiaille lapsille. Jos lapsesi ottaa enemmän Montelukast Unimark -valmistetta kuin pitäisi Jos olet ottanut liian suuren lääkeannoksen tai vaikkapa lapsi on ottanut lääkettä vahingossa, ota aina yhteyttä lääkäriin, sairaalaan tai Myrkytystietokeskukseen (puh ) riskien arvioimiseksi ja lisäohjeiden saamiseksi. Valtaosaan yliannostustapauksista ei liittynyt haittavaikutuksia. Yleisemmin ilmeneviä yliannostusoireita aikuisilla ja lapsilla olivat vatsakipu, unisuus, jano, päänsärky, oksentelu ja yliaktiivisuus. Jos unohdat antaa lapselle Montelukast Unimark -valmistetta Pyri antamaan Montelukast Unimark -valmistetta lääkärin määräyksen mukaisesti. Jos lääkkeen anto kuitenkin unohtuu, jatka antamista normaaliin tapaan (1 tabletti/vrk). Älä anna kaksinkertaista annosta korvataksesi unohtuneen annoksen. Jos lapsi lopettaa Montelukast Unimark -valmisteen oton Montelukast Unimark vaikuttaa astmaan vain, jos sitä käytetään jatkuvasti. Lapsen on tärkeä jatkaa Montelukast Unimark -valmisteen ottamista niin kauan kuin lääkäri määrää. Montelukast Unimark auttaa hallitsemaan lapsen astmaa. Jos sinulla on kysymyksiä tämän lääkkeen käytöstä, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen. 4. Mahdolliset haittavaikutukset Kuten kaikki lääkkeet, tämäkin lääke voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa. 4 mg:n montelukastipurutableteilla tehdyissä kliinisissä tutkimuksissa yleisimmin ilmoitetut haittavaikutukset (joita esiintyi vähintään yhdellä potilaalla sadasta, mutta harvemmalla kuin yhdellä kymmenestä), joiden uskotaan liittyvän montelukastihoitoon olivat: vatsakipu jano Lisäksi kliinisissä tutkimuksissa, joissa montelukastia annettiin 10 mg:n kalvopäällysteisinä tabletteina ja 5 mg:n purutabletteina, ilmoitettiin seuraava haittavaikutus: päänsärky Haittavaikutukset olivat yleensä lieviä ja niitä esiintyi useammin montelukastia kuin lumelääkettä saaneilla.

5 Lisäksi myyntiin tulon jälkeen on ilmoitettu seuraavista haittavaikutuksista: Hyvin yleinen (useammalla kuin yhdellä käyttäjällä kymmenestä) ylähengitystieinfektio Yleinen (1-10 käyttäjällä sadasta) ripuli, pahoinvointi, oksentelu kuume Melko harvinainen (1-10 käyttäjällä tuhannesta) allergiset reaktiot mukaan lukien ihottuma, kasvojen, huulten, kielen ja/tai nielun turvotus, joka voi aiheuttaa hengitys- tai nielemisvaikeuksia käytöksen ja mielialan muutokset kuten tavallisesta poikkeavat unet, mukaan lukien painajaiset, univaikeudet, unissakävely, ärtyisyys, ahdistuneisuus, levottomuus, kiihtyminen mukaan lukien aggressiivinen käytös tai vihamielisyys, masennus huimaus, uneliaisuus, pistely ja kihelmöinti/tunnottomuus, kouristukset verenvuoto nenästä kuiva suu, ruoansulatusvaivat mustelmat, kutina, nokkosihottuma nivel- tai lihaskipu, lihaskrampit väsymys, huonovointisuus, turvotus Harvinainen (1-10 käyttäjällä :sta) lisääntynyt verenvuototaipumus sydämentykytys vapina Hyvin harvinainen (esiintyy harvemmalla kuin yhdellä :sta) hallusinaatiot, itsemurha-ajatukset ja -toiminta, sekavuus hepatiitti (maksatulehdus) vakavat ihoreaktiot (erythema multiforme), jotka voivat ilmaantua äkillisesti aristavat, punaiset kyhmyt ihon alla, yleisimmin nilkoissa (erythema nodosum) Montelukastilla hoidetuilla astmapotilailla on esiintynyt hyvin harvinaisissa tapauksissa seuraavia oireita: flunssan kaltainen sairaus, raajojen pistely ja kihelmöinti, keuhko-oireiden paheneminen ja/tai ihottuma (Churg-Straussin oireyhtymä). Kerro lääkärille välittömästi, jos lapsellasi ilmenee yksi tai useampi näistä oireista. Jos havaitset lapsellasi haittavaikutuksia, kerro niistä lääkärille, apteekkihenkilökunnalle tai sairaanhoitajalle. Tämä koskee myös kaikkia mahdollisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa. 5. Montelukast Unimark valmisteen säilyttäminen Ei lasten ulottuville eikä näkyville. Älä käytä tätä lääkettä kotelossa mainitun viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen ( Käyt. viim. ). Viimeinen käyttöpäivämäärä tarkoittaa kuukauden viimeistä päivää. Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle. Herkkä kosteudelle. Lääkkeitä ei tule heittää viemäriin eikä hävittää talousjätteiden mukana. Kysy käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä apteekista. Näin menetellen suojelet luontoa.

6 6. Pakkauksen sisältö ja muuta tietoa Mitä Montelukast Unimark sisältää - Vaikuttava aine on montelukasti. Yksi purutabletti sisältää 4,16 mg montelukastinatriumia vastaten 4 mg montelukastia. - Muut aineet ovat: Mannitoli (E421), mikrokiteinen selluloosa, punainen rautaoksidi (E172), kroskarmelloosinatrium, kirsikka-aromi. aspartaami (E951) ja magnesiumstearaatti, hydroksipropyyliselluloosa (E463). Lääkevalmisteen kuvaus ja pakkauskoot Purutabletti Vaaleanpunainen, soikea kaksoiskupera tabletti, jonka toisella puolella on kaiverrus AUM103 ja jonka toinen puoli on sileä. Läpipainopakkaus: Alumiininen/alumiininen läpipainopakkaus Pakkauskoko: 30 tablettia Myyntiluvan haltija Unimark Remedies s.r.o., Praha 2, Vinohrady, Bělehradská 568/92, PSČ , Tšekki Valmistaja: Pharmadox Healthcare Ltd., KW20A Kordin Industrial Park, Paola, PLA 3000, Malta Tämä pakkausseloste on tarkistettu viimeksi

7 Bipacksedel: Information till användaren Montelukast Unimark 4 mg tuggtabletter För barn från 2 till 5 år montelukast Läs noga igenom denna bipacksedel innan ditt barn börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. Spara denna information, du kan behöva läsa den igen. Om du har ytterligare frågor vänd dig till läkare, apotekspersonal eller sjuksköterska. Detta läkemedel har ordinerats enbart åt ditt barn. Ge det inte till andra. Det kan skada dem, även om de uppvisar sjukdomstecken som liknar ditt barns. Om ditt barn får biverkningar, tala med läkare, apotekspersonal eller sjuksköterska. Detta gäller även eventuella biverkningar som inte nämns i denna information. I denna bipacksedel finns information om följande: 1. Vad Montelukast Unimark är och vad det används för 2. Vad du behöver veta innan du ger ditt barn Montelukast Unimark 3. Hur ditt barn tar Montelukast Unimark 4. Eventuella biverkningar 5. Hur Montelukast Unimark ska förvaras 6. Förpackningens innehåll och övriga upplysningar 1. Vad Montelukast Unimark är och vad det används för Läkemedlets fullständiga namn är Montelukast Unimark 4 mg tuggtabletter (hädanefter kallad Montelukast Unimark). Montelukast Unimark innehåller den aktiva substansen montelukast. Montelukast Unimark är en leukotrienreceptorhämmare som blockerar substanser som kallas leukotriener. Leukotriener orsakar sammandragning och svullnad av luftvägarna i lungorna. Genom att blockera leukotriener lindrar montelukast astmasymtom och hjälper att kontrollera astma. Ditt barns läkare har ordinerat Montelukast Unimark för behandling av ditt barns astma och därmed förhindra ditt barns astmasymtom under dagen och natten. - Montelukast Unimark används för behandling av barn i åldern 2 till 5 år som inte fått fullgod kontroll med tidigare astmamedicinering och därför behöver tilläggsbehandling. - Montelukast Unimark kan även användas som behandlingsalternativ till inhalerade kortikosteroider hos barn i åldern 2 till 5 år som inte nyligen behandlats med kortikosteroider som tas via munnen för sin astma och som inte kan använda inhalerade kortikosteroider.

8 - Montelukast Unimark förebygger också sammandragning av luftvägarna i samband med fysisk ansträngning hos barn som är 2 år och äldre. Beroende på symtomen och svårighetsgraden hos ditt barns astma avgör läkaren hur Montelukast Unimark ska användas. Vad är astma? Astma är en kronisk sjukdom. Astma omfattar: - svårighet att andas på grund av sammandragning av luftvägarna. Denna sammandragning av luftvägarna förvärras och förbättras beroende på olika förhållanden. - känsliga luftvägar som reagerar på olika saker såsom cigarettrök, pollen, kall luft eller ansträngning. - svullnad (inflammation) av luftvägarnas slemhinnor. Symtom på astma omfattar: hosta, väsande andning och trånghet i bröstet. 2. Vad du behöver veta innan du ger ditt barn Montelukast Unimark Ge inte Montelukast Unimark till ditt barn - om ditt barn är allergiskt mot montelukast eller mot något annat innehållsämne i detta läkemedel (anges i avsnitt 6). Varningar och försiktighet Tala med läkare, apotekspersonal eller sjuksköterska innan du ger ditt barn Montelukast Unimark. - Om ditt barns astmasymtom eller andning förvärras, kontakta omedelbart läkare. - Montelukast Unimark är inte avsett för behandling av akuta astmaattacker. Om en attack uppträder ska du följa de instruktioner läkaren har gett för ditt barn. Ha alltid ditt barns inhalerbara luftrörsvidgande astmaläkemedel med dig för akuta astmaattacker. - Det är viktigt att ditt barn tar alla astmaläkemedel som läkaren ordinerat. Montelukast Unimark är inte avsett att ersätta andra astmaläkemedel som läkaren ordinerat. - Om ditt barn behandlas med astmaläkemedel ska du kontakta läkare om han/hon får en kombination av olika symtom, som t.ex. influensaliknande symtom, stickningar eller domningar i armar eller ben, förvärrade andningssymtom och/eller hudutslag. - Ditt barn ska inte ta acetylsalicylsyra (aspirin) eller antiinflammatoriska läkemedel (även kallade icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel eller NSAID) om de förvärrar astman. Andra läkemedel och Montelukast Unimark Tala om för läkare eller apotekspersonal om ditt barn tar, nyligen har tagit eller kan tänkas ta andra läkemedel. Vissa läkemedel kan påverka hur Montelukast Unimark fungerar och omvänt kan Montelukast Unimark påverka hur ditt barns andra läkemedel fungerar. Det är särskilt viktigt att du talar om för läkaren om ditt barn använder följande mediciner innan behandlingen med Montelukast Unimark påbörjas

9 - fenobarbital (används för behandling av epilepsi) - fenytoin (används för behandling av epilepsi) - rifampicin (används för behandling av tuberkulos och vissa andra infektioner) - gemfibrozil (används för behandling av höga blodfetter) Montelukast Unimark med mat Montelukast Unimark ska inte tas tillsammans med mat utan tas minst 1 timme före eller 2 timmar efter måltid (se även avsnitt 3. Hur ditt barn tar Montelukast Unimark) Graviditet och amning Detta delavsnitt är inte tillämpligt för Montelukast Unimark, eftersom tabletterna är avsedda för behandling av barn i åldern 2 till 5 år. Följande information är dock relevant för det aktiva innehållsämnet, montelukast. Om du är gravid eller ammar, tror att du kan vara gravid eller planerar att skaffa barn, rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du använder detta läkemedel. Din läkare avgör om du kan ta Montelukast Unimark under denna tid. Det är okänt om Montelukast Unimark utsöndras i bröstmjölk. Tala om för läkaren om du ammar eller planerar att amma. Körförmåga och användning av maskiner Detta delavsnitt är inte tillämpligt för Montelukast Unimark, eftersom tabletterna är avsedda för behandling av barn i åldern 2 till 5 år. Följande information är dock relevant för det aktiva innehållsämnet, montelukast. Montelukast Unimark förväntas inte påverka förmågan att köra bil eller använda maskiner. De individuella reaktionerna på läkemedel kan dock variera. Vissa biverkningar (såsom yrsel och dåsighet) som i mycket sällsynta fall har rapporterats med montelukast kan påverka vissa patienters förmåga att köra bil eller använda maskiner. Montelukast Unimark innehåller aspartam Montelukast Unimark tuggtabletter innehåller aspartam, en fenylalaninkälla, som kan vara skadlig för patienter med fenylketonuri. Om ditt barn har fenylketonuri (en sällsynt, ärftlig ämnesomsättningssjukdom) ska du ta tänka på att varje Montelukast Unimark 4 mg tuggtablett innehåller fenylalanin (motsvarande 0,539 mg fenylalanin per 4 mg tuggtablett). 3. Hur ditt barn tar Montelukast Unimark Ge alltid detta läkemedel enligt läkarens eller apotekspersonalens anvisningar. Rådfråga läkare eller apotekspersonal om du är osäker. Detta läkemedel ska ges till barn under överinseende av en vuxen. Till barn som har svårt att förtära tuggtabletter finns ett oralt granulat tillgängligt från andra läkemedelsföretag. Ditt barn ska endast ta en tablett Montelukast Unimark en gång dagligen enligt läkarens ordination. Läkemedlet ska tas även då ditt barn inte har några symtom eller om han/hon har en akut astmaattack.

10 Ska tas genom munnen. Tabletten kan tuggas eller sväljas. Om den sväljs hel ska den tas tillsammans med en tillräcklig mängd vätska (t.ex. ett glas vatten). Till barn i åldern 2 till 5 år En 4 mg tuggtablett dagligen ska tas på kvällen. Montelukast Unimark ska inte tas tillsammans med mat utan tas minst 1 timme före eller 2 timmar efter måltid. Om ditt barn tar Montelukast Unimark ska du se till att han/hon inte tar andra läkemedel som innehåller samma aktiva innehållsämne, montelukast. För barn i åldern 2 till 5 år finns Montelukast Unimark 4 mg tuggtabletter. För barn i åldern 6 till 14 år finns Montelukast Unimark 5 mg tuggtabletter. Montelukast Unimark 4 mg tuggtablett rekommenderas inte till barn som är yngre än 2 år. Om ditt barn har tagit för stor mängd av Montelukast Unimark Om du har fått i dig för stor mängd läkemedel eller om t.ex. ett barn har fått i sig läkemedlet av misstag kontakta läkare, sjukhus eller Giftinformationscentralen (tel ) för bedömning av risken samt rådgivning. Det rapporterades inga biverkningar i majoriteten av överdoseringsrapporterna. De vanligast förekommande symtom som rapporterats vid överdosering hos vuxna och barn inkluderar buksmärta, sömnighet, törst, huvudvärk, kräkningar och hyperaktivitet. Om du har glömt att ge ditt barn Montelukast Unimark Försök att ge Montelukast Unimark enligt ordination. Om ditt barn ändå missar en dos, återgå då bara till det vanliga schemat med en tablett dagligen. Ge inte dubbel dos för att kompensera för glömd dos. Om ditt barn slutar att ta Montelukast Unimark Montelukast Unimark kan endast behandla ditt barns astma om han/hon fortsätter att ta det. Det är viktigt att ditt barn fortsätter att ta Montelukast Unimark så länge som läkaren ordinerar det. Montelukast Unimark hjälper att kontrollera ditt barns astma. Om du har ytterligare frågor om detta läkemedel, kontakta läkare eller apotekspersonal. 4. Eventuella biverkningar Liksom alla läkemedel kan detta läkemedel orsaka biverkningar, men alla användare behöver inte få dem. I kliniska studier med montelukast 4 mg tuggtabletter var de vanligast rapporterade biverkningarna (som förekom hos minst 1 av 100 användare och färre än 1 av 10 användare) med ett troligt samband med montelukast-behandlingen: buksmärta törst Dessutom rapporterades följande biverkningar i kliniska studier där montelukast gavs i form av 10 mg filmdragerade tabletter och 5 mg tuggtabletter:

11 huvudvärk Biverkningarna var vanligtvis lindriga och förekom oftare hos patienter som fick med montelukast än hos dem som fick placebo. Under den tid som läkemedlet har funnits på marknaden har dessutom följande biverkningar rapporterats: Mycket vanliga (förekommer hos fler än 1 av 10 användare) - övre luftvägsinfektion Vanliga (förekommer hos 1 till 10 användare av 100) - diarré, illamående, kräkningar - feber Mindre vanliga (förekommer hos 1 till 10 användare av 1 000) - allergiska reaktioner inkluderande svullnad av ansikte, läppar, tunga och/eller svalg vilket kan orsaka andnings- eller sväljsvårigheter - beteende- och humörförändringar som t.ex. förändrat drömmönster inklusive mardrömmar, sömnsvårighet, sömngång, irritationsbenägenhet, ängslan, rastlöshet, agitation inklusive aggressivt beteende eller fientlighet, depression - yrsel, dåsighet, domningar och stickningar, krampanfall - näsblod - muntorrhet, matsmältningsbesvär - blåmärken, klåda, nässelutslag - led eller muskelvärk, muskelkramper - trötthet, allmän sjukdomskänsla, svullnad Sällsynta (förekommer hos 1 till 10 användare av ) - ökad blödningstendens - palpitationer - darrning Mycket sällsynta (förekommer hos färre än 1 av användare) - hallucinationer, självmordstankar och -handlingar, förvirring - hepatit (inflammation i levern) - allvarliga hudreaktioner (erythema multiforme) som kan uppträda utan förvarning - ömmande röda knölar under huden företrädesvis på smalbenen (erythema nodosum). Hos astmapatienter behandlade med montelukast har mycket sällsynta fall av en kombination av symtom, som t.ex. influensaliknande symtom, stickningar eller domningar i armar eller ben, förvärrade andningssymtom och/eller hudutslag (Churg-Strauss syndrom) rapporterats. Tala genast om för läkare om ditt barn får ett eller flera av dessa symtom. Om ditt barn får biverkningar, tala med läkare, apotekspersonal eller sjukskötare. Detta gäller även eventuella biverkningar som inte nämns i denna information. 5. Hur Montelukast Unimark ska förvaras Förvara detta läkemedel utom syn- och räckhåll för barn. Används före utgångsdatum som anges på kartongen och på blistret efter Utg.dat. Utgångsdatumet är den sista dagen i angiven månad. Inga särskilda temperaturanvisningar. Förvaras i originalförpackning. Ljuskänsligt. Fuktkänsligt.

12 Läkemedel ska inte kastas i avloppet eller bland hushållsavfall. Fråga apotekspersonalen hur man kastar läkemedel som inte längre används. Dessa åtgärder är till för att skydda miljön. 6. Förpackningens innehåll och övriga upplysningar Innehållsdeklaration - Den aktiva substansen är montelukast. Varje tablett innehåller 4,16 mg montelukastnatrium, motsvarande 4 mg montelukast. - Övriga innehållsämnen är mannitol (E421), mikrokristallin cellulosa, röd järnoxid, (E 172), kroskarmellosnatrium, körsbärssmakämne, aspartam (E951), magnesiumstearat, och hydroxipropylcellulosa (E463). Läkemedlets utseende och förpackningsstorlekar Tuggtabletter Montelukast Unimark tuggtabletter är rosa, ovala, bikonvexa tabletter präglade med AUM103 på den ena sidan och släta på den andra sidan. Blisterförpackning: aluminium/aluminiumblister Förpackningsstorlekar: 30 tabletter. Innehavare av godkännande för försäljning Unimark Remedies s.r.o., Praha 2, Vinohrady, Bělehradská 568/92, PSČ , Tjeckien Tillverkare Pharmadox Healthcare Ltd., KW20A Kordin Industrial Park, Paola, PLA 3000, Malta Denna bipacksedel ändrades senast

1. Mitä Montelukast Accord 4 mg purutabletit ovat ja mihin

1. Mitä Montelukast Accord 4 mg purutabletit ovat ja mihin Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Accord 4 mg purutabletit 2 5-vuotiaille lapsille montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen lapselle, sillä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Sandoz 4 mg purutabletti Montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Sandoz 4 mg purutabletti Montelukasti PAKKAUSSELOSTE Montelukast Sandoz 4 mg purutabletti Montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin lapsi aloittaa lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Krka 5 mg purutabletti. montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Krka 5 mg purutabletti. montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Krka 5 mg purutabletti montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin alat antaa lääkettä lapselle, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Astecon 4 mg purutabletti 2-5 vuotiaille lapsille

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Astecon 4 mg purutabletti 2-5 vuotiaille lapsille Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Astecon 4 mg purutabletti 2-5 vuotiaille lapsille Astecon 5 mg purutabletti 6-14 vuotiaille lapsille montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Sandoz 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Sandoz 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen montelukasti PAKKAUSSELOSTE Montelukast Sandoz 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Folvite 1 mg tabletti foolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Folvite 1 mg tabletti foolihappo PAKKAUSSELOSTE Folvite 1 mg tabletti foolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Folvite 1 mg tabletti foolihappo

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Folvite 1 mg tabletti foolihappo Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Folvite 1 mg tabletti foolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. - Säilytä tämä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. CODETABS -imeskelytabletti. Kokillaanauute

PAKKAUSSELOSTE. CODETABS -imeskelytabletti. Kokillaanauute PAKKAUSSELOSTE CODETABS -imeskelytabletti Kokillaanauute Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Tästä huolimatta sinun

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE. Montelukast Accord 10 mg kalvopäällysteinen tabletti Aikuiset ja 15 vuotta täyttäneet nuoret (montelukasti)

PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE. Montelukast Accord 10 mg kalvopäällysteinen tabletti Aikuiset ja 15 vuotta täyttäneet nuoret (montelukasti) PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE Montelukast Accord 10 mg kalvopäällysteinen tabletti Aikuiset ja 15 vuotta täyttäneet nuoret (montelukasti) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat

Lisätiedot

esimerkkipakkaus aivastux

esimerkkipakkaus aivastux esimerkkipakkaus aivastux Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Aivastux 10 mg tabletit setiritsiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Teva 4 mg purutabletti. montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Teva 4 mg purutabletti. montelukasti PAKKAUSSELOSTE Montelukast Teva 4 mg purutabletti montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. B12-vitamiini ratiopharm 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen. syanokobalamiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. B12-vitamiini ratiopharm 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen. syanokobalamiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle B12-vitamiini ratiopharm 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen syanokobalamiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri PAKKAUSSELOSTE Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

ESIMERKKIPAKKAUS AIVASTUX. Erä 1058350. MTnr 0000 Myyntiluvan haltija: Lääketehdas Oy, Lääkekylä, Suomi. Vnr 39 71 65. Vnr 39 71 65. tit q.s.

ESIMERKKIPAKKAUS AIVASTUX. Erä 1058350. MTnr 0000 Myyntiluvan haltija: Lääketehdas Oy, Lääkekylä, Suomi. Vnr 39 71 65. Vnr 39 71 65. tit q.s. ESIMERKKIPAKKAUS AIVASTUX 12 2015 1058350 Käyt. viim.: 12 2015 Erä 1058350 Aivastux 10 mg 10 tabl. Vnr 04 36 79 Ibuprofen 400 mg Glycerol (85%) Sacchar Constit q.s. Käyttötarkoitus: Allergisen nuhan, allergisten

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Montelukast Sandoz 4 mg rakeet montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Montelukast Sandoz 4 mg rakeet montelukasti Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Montelukast Sandoz 4 mg rakeet montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin lapsi aloittaa lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulla tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi PAKKAUSSELOSTE AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Sandoz 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen. Montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Sandoz 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen. Montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Sandoz 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. SINGULAIR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. SINGULAIR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti PAKKAUSSELOSTE SINGULAIR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Navamedic 5 mg purutabletit. montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Navamedic 5 mg purutabletit. montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Navamedic 5 mg purutabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin sinä aloitat tai lapsesi aloittaa lääkkeen käyttämisen, sillä se

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. MONTELUKAST MSD 4 mg purutabletit montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. MONTELUKAST MSD 4 mg purutabletit montelukasti PAKKAUSSELOSTE MONTELUKAST MSD 4 mg purutabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin lapsesi aloittaa lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Accord 4 mg purutabletit 2 5-vuotiaille lapsille montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Accord 4 mg purutabletit 2 5-vuotiaille lapsille montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Accord 4 mg purutabletit 2 5-vuotiaille lapsille montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen lapselle, sillä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Montelukast Actavis 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Aikuisille ja vähintään 15-vuotiaille nuorille montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Montelukast Actavis 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Aikuisille ja vähintään 15-vuotiaille nuorille montelukasti Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Montelukast Actavis 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Aikuisille ja vähintään 15-vuotiaille nuorille montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat

Lisätiedot

Dermovat scalp 0,5 mg/ml liuos iholle Klobetasolipropionaatti

Dermovat scalp 0,5 mg/ml liuos iholle Klobetasolipropionaatti PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Link 1100 mg, purutabletti. Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti

PAKKAUSSELOSTE. Link 1100 mg, purutabletti. Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti PAKKAUSSELOSTE Link 1100 mg, purutabletti Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Kaliumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. Kaliumkloridi PAKKAUSSELOSTE KALEORID 750 mg depottabletti KALEORID 1 g depottabletti Kaliumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Accord 5 mg purutabletit 6 14-vuotiaille lapsille montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Accord 5 mg purutabletit 6 14-vuotiaille lapsille montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Accord 5 mg purutabletit 6 14-vuotiaille lapsille montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Myyntiluvan haltija: HEXAL A/S, Kanalholmen 8-12, DK-2650 Hvidovre, Tanska.

PAKKAUSSELOSTE. Myyntiluvan haltija: HEXAL A/S, Kanalholmen 8-12, DK-2650 Hvidovre, Tanska. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini PAKKAUSSELOSTE Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Montelukast Actavis 5 mg purutabletti 6-14-vuotiaille lapsille. montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Montelukast Actavis 5 mg purutabletti 6-14-vuotiaille lapsille. montelukasti Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Montelukast Actavis 5 mg purutabletti 6-14-vuotiaille lapsille montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat/lapsesi aloittaa lääkkeen käyttämisen,

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. SINGULAIR 4 mg purutabletit montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. SINGULAIR 4 mg purutabletit montelukasti PAKKAUSSELOSTE SINGULAIR 4 mg purutabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin lapsesi aloittaa lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast. Krka 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast. Krka 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti PAKKAUSSELOSTE Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Krka 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Teva 5 mg purutabletti. montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Teva 5 mg purutabletti. montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Teva 5 mg purutabletti montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos

PAKKAUSSELOSTE. ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos PAKKAUSSELOSTE ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos Glykopyrroniumbromidi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Bafucin Mint -imeskelytabletit

PAKKAUSSELOSTE. Bafucin Mint -imeskelytabletit PAKKAUSSELOSTE Bafucin Mint -imeskelytabletit Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää Bafucin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. PARAMAX Junior 250 mg tabletit PARAMAX Rap 500 mg tabletit parasetamoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. PARAMAX Junior 250 mg tabletit PARAMAX Rap 500 mg tabletit parasetamoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle PARAMAX Junior 250 mg tabletit PARAMAX Rap 500 mg tabletit parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE. MONTELUKAST APOTEX 4 mg ja 5 mg purutabletit montelukasti

PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE. MONTELUKAST APOTEX 4 mg ja 5 mg purutabletit montelukasti PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE MONTELUKAST APOTEX 4 mg ja 5 mg purutabletit montelukasti Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Montelukast Polpharma 4 mg rakeet montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Montelukast Polpharma 4 mg rakeet montelukasti Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Montelukast Polpharma 4 mg rakeet montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin lapsesi aloittaa lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini

PAKKAUSSELOSTE. Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini PAKKAUSSELOSTE Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. PARAMAX Rap 500 mg tabletit PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. PARAMAX Rap 500 mg tabletit PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle PARAMAX Rap 500 mg tabletit PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Singulair 4 mg purutabletit montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Singulair 4 mg purutabletit montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Singulair 4 mg purutabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin annat lapsellesi tätä lääkettä, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Aqua Sterilisata Braun infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Aqua Sterilisata Braun infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Aqua Sterilisata Braun infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Rap 500 mg tabletit PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Rap 500 mg tabletit PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Rap 500 mg tabletit PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini PAKKAUSSELOSTE Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. AIRATHON 5 mg purutabletit montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. AIRATHON 5 mg purutabletit montelukasti PAKKAUSSELOSTE AIRATHON 5 mg purutabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tai lapsesi aloittaa lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle GLUCADOL 400 mg -kalvopäällysteiset tabletit glukosamiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Teva 4 mg rakeet 6 kuukauden 5 vuoden ikäisille lapsille montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Teva 4 mg rakeet 6 kuukauden 5 vuoden ikäisille lapsille montelukasti PAKKAUSSELOSTE Montelukast Teva 4 mg rakeet 6 kuukauden 5 vuoden ikäisille lapsille montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin lapsesi aloittaa lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NORFLEX INJEKTIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NORFLEX INJEKTIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Teva 10 mg kalvopäällysteiset tabletit. montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Teva 10 mg kalvopäällysteiset tabletit. montelukasti PAKKAUSSELOSTE Montelukast Teva 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE. Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli PAKKAUSSELOSTE Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. SINGULAIR-AR 4 mg purutabletit montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. SINGULAIR-AR 4 mg purutabletit montelukasti PAKKAUSSELOSTE SINGULAIR-AR 4 mg purutabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin lapsesi aloittaa lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Oviderm 250 mg/g emulsiovoide. propyleeniglykoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Oviderm 250 mg/g emulsiovoide. propyleeniglykoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Oviderm 250 mg/g emulsiovoide propyleeniglykoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Mucomyst 200 mg poretabletti Asetyylikysteiini

PAKKAUSSELOSTE. Mucomyst 200 mg poretabletti Asetyylikysteiini PAKKAUSSELOSTE Mucomyst 200 mg poretabletti Asetyylikysteiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Singulair 5 mg purutabletit montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Singulair 5 mg purutabletit montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Singulair 5 mg purutabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tai lapsesi aloittaa lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle/lapsellesi

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast ratiopharm 4 mg purutabletti 2 5-vuotiaille lapsille. montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast ratiopharm 4 mg purutabletti 2 5-vuotiaille lapsille. montelukasti PAKKAUSSELOSTE Montelukast ratiopharm 4 mg purutabletti 2 5-vuotiaille lapsille montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste.

Lisätiedot

Ketoconazol Sandoz Shampoo 20 mg/g

Ketoconazol Sandoz Shampoo 20 mg/g PAKKAUSSELOSTE Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Kestine 20 mg tabletti, kalvopäällysteinen ebastiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Kestine 20 mg tabletti, kalvopäällysteinen ebastiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Kestine 20 mg tabletti, kalvopäällysteinen ebastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. med-angin imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. med-angin imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle med-angin imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen ottamisen,

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Krka 4 mg purutabletti. montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Krka 4 mg purutabletti. montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Krka 4 mg purutabletti montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin alat antaa lääkettä lapselle, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Älä käytä Acloviriä Valmistetta ei tule käyttää jos potilas on yliherkkä asikloviirille tai valmisteen apuaineille.

Älä käytä Acloviriä Valmistetta ei tule käyttää jos potilas on yliherkkä asikloviirille tai valmisteen apuaineille. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Navamedic 10 mg -tabletit. montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Navamedic 10 mg -tabletit. montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Navamedic 10 mg -tabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Teva 5 mg purutabletti. montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Teva 5 mg purutabletti. montelukasti PAKKAUSSELOSTE Montelukast Teva 5 mg purutabletti montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Zyx Sitruuna 3 mg imeskelytabletti Zyx Minttu 3 mg imeskelytabletti. bentsydamiinihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Zyx Sitruuna 3 mg imeskelytabletti Zyx Minttu 3 mg imeskelytabletti. bentsydamiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Zyx Sitruuna 3 mg imeskelytabletti Zyx Minttu 3 mg imeskelytabletti bentsydamiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen,

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast ratiopharm 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen. montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast ratiopharm 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen. montelukasti PAKKAUSSELOSTE Montelukast ratiopharm 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Sitrus 1.2 mg/0.6 mg imeskelytabletit. 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Sitrus 1.2 mg/0.6 mg imeskelytabletit. 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli PAKKAUSSELOSTE Strepsils Sitrus 1.2 mg/0.6 mg imeskelytabletit 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. LOMUDAL NASAL 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos natriumkromoglikaatti

PAKKAUSSELOSTE. LOMUDAL NASAL 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos natriumkromoglikaatti PAKKAUSSELOSTE LOMUDAL NASAL 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos natriumkromoglikaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fexofenadine BMM Pharma 120, 180 mg, kalvopäällysteinen tabletti

PAKKAUSSELOSTE. Fexofenadine BMM Pharma 120, 180 mg, kalvopäällysteinen tabletti PAKKAUSSELOSTE Fexofenadine BMM Pharma 120, 180 mg, kalvopäällysteinen tabletti Feksofenadiinihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen - Säilytä tämä seloste.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Montelukast Actavis 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Aikuisille ja vähintään 15-vuotiaille nuorille montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Montelukast Actavis 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Aikuisille ja vähintään 15-vuotiaille nuorille montelukasti Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Montelukast Actavis 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Aikuisille ja vähintään 15-vuotiaille nuorille montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Krka 5 mg purutabletti. montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Krka 5 mg purutabletti. montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Krka 5 mg purutabletti montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tai lapsesi aloittaa lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydrokortison CCS 1 % emulsiovoide. hydrokortisoni

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydrokortison CCS 1 % emulsiovoide. hydrokortisoni Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Hydrokortison CCS 1 % emulsiovoide hydrokortisoni Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Teva 10 mg kalvopäällysteiset tabletit. montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Teva 10 mg kalvopäällysteiset tabletit. montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Teva 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Singulair 5 mg purutabletit montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Singulair 5 mg purutabletit montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Singulair 5 mg purutabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tai lapsesi aloittaa lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle/lapsellesi

Lisätiedot

Cetirizin HEXAL 10 mg kalvopäällysteiset tabletit

Cetirizin HEXAL 10 mg kalvopäällysteiset tabletit Package leaflet Page 1 of 8 Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE MONTELUKAST APOTEX. 10 mg kalvopäällysteiset tabletit. montelukasti

PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE MONTELUKAST APOTEX. 10 mg kalvopäällysteiset tabletit. montelukasti PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE MONTELUKAST APOTEX 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. SINGULAIR-AR 5 mg purutabletit montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. SINGULAIR-AR 5 mg purutabletit montelukasti PAKKAUSSELOSTE SINGULAIR-AR 5 mg purutabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tai lapsesi aloittaa lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ TERBINAFIN COPYFARM EMULSIOVOIDE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ TERBINAFIN COPYFARM EMULSIOVOIDE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Tämä itsehoitolääke on saatavissa apteekista ilman reseptiä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Microlax peräruiskeliuos 1. MITÄ MICROLAX ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE. Microlax peräruiskeliuos 1. MITÄ MICROLAX ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Microlax peräruiskeliuos Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää Microlaxia huolellisesti

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. PARAMAX-COD tabletit parasetamoli, kodeiinifosfaattihemihydraatti

PAKKAUSSELOSTE. PARAMAX-COD tabletit parasetamoli, kodeiinifosfaattihemihydraatti PAKKAUSSELOSTE PARAMAX-COD tabletit parasetamoli, kodeiinifosfaattihemihydraatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Ursodeoksikoolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Ursodeoksikoolihappo PAKKAUSSELOSTE ADURSAL 150 mg -tabletti, kalvopäällysteinen Ursodeoksikoolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Saatat tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE Astecon 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti

PAKKAUSSELOSTE Astecon 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti PAKKAUSSELOSTE Astecon 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi

Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Singulair 4 mg rakeet montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Singulair 4 mg rakeet montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Singulair 4 mg rakeet montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin annat lapsellesi tätä lääkettä, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ APURIN-HEXAL ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ APURIN-HEXAL ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Junior 250 mg tabletit PARAMAX Rap 500 mg tabletit parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Junior 250 mg tabletit PARAMAX Rap 500 mg tabletit parasetamoli PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Junior 250 mg tabletit PARAMAX Rap 500 mg tabletit parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Fexofenadine Bluefish 120 mg kalvopäällysteinen tabletti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Fexofenadine Bluefish 120 mg kalvopäällysteinen tabletti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Fexofenadine Bluefish 120 mg kalvopäällysteinen tabletti feksofenadiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN, liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN, liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi PAKKAUSSELOSTE AQUA STERILISATA BRAUN, liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal Gastrointestinum 100 mg kapselit natriumkromoglikaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal Gastrointestinum 100 mg kapselit natriumkromoglikaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lomudal Gastrointestinum 100 mg kapselit natriumkromoglikaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni

PAKKAUSSELOSTE. Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni 1 PAKKAUSSELOSTE Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. SINGULAIR-AR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. SINGULAIR-AR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti PAKKAUSSELOSTE SINGULAIR-AR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Fexorin 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Fexorin 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Fexorin 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Loraxin 10 mg tabletit loratadiini

PAKKAUSSELOSTE. Loraxin 10 mg tabletit loratadiini PAKKAUSSELOSTE Loraxin 10 mg tabletit loratadiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla on

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Aclovir 800 mg tabletti. Mitä Aclovir sisältää

PAKKAUSSELOSTE. Aclovir 800 mg tabletti. Mitä Aclovir sisältää PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Betahistin Orifarm 8 mg ja 16 mg tabletit

Betahistin Orifarm 8 mg ja 16 mg tabletit Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Betahistin Orifarm 8 mg ja 16 mg tabletit Betahistiinidihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot