Koti meren tuntumassa. Suomusjärvi kutsuu. Uusi asuinalue suunnitteilla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Koti meren tuntumassa. Suomusjärvi kutsuu. Uusi asuinalue suunnitteilla"

Transkriptio

1

2 Koti lähellä kaikkea Salon seudulla asut Helsingin ja Turun välimaastossa juuri sellaisessa kodissa kuin itse haluat. Halusitpa unelmiesi kodin kaupungin keskustan tuntumaan, luonnon rauhaan, golfkentän kupeeseen tai meren rannalle, kaupunkielämä, meri, vehreä luonto ja harrastukset ovat aina lähellä. Lyhyet välimatkat, pääkaupunkiseudun läheisyys ja edulliset asumiskustannukset tekevät elävästä Salon seudusta lapsiperheen ykkösvaihtoehdon.

3 Koti meren tuntumassa Koti Särkisalon merellisissä maisemissa sopii esimerkiksi etätyöntekijälle. Pienvenesataman, kirjaston, päiväkodin ja muiden keskeisten palvelujen läheisyydessä, vain sillanylityksen päässä uimarannalta ja urheilukentältä, on vapaana useita omakoti- ja paritalotontteja. Suomusjärvi kutsuu Vireän Suomusjärven alueella palvelut ovat lähellä ja liikuntamahdollisuudet monipuoliset läheisen urheilukentän sekä kuntoradan maastojen ansiosta. Täältä on helppo käydä töissä myös pääkaupunkiseudulla, sillä matka Helsingin keskustaan kestää noin tunnin. Kuva: Shutterstock Uusi asuinalue suunnitteilla Rauvolanniitulle upeisiin kulttuurimaisemiinon ideoitu ruokokattoisten rakennusten kyläkokonaisuutta, joka voitaisiin toetuttaa joko omatoimirakentamisena tai ryhmärakentamisena. Alue sijaitsee Salo-Teijo -retkeilyreitin tuntumassa Halikonlahden rantaalueella. Särkisalo

4 Kuva: Shutterstock Kukkajuhla Somerolla Kustannustehokasta asumista Salon seudulla jokaisella on varaa asua unelmiensa kodissa. Helsingissä keskimääräinen neliöhinta (2012) on 3960 ja Salossa Salolla ja Somerolla on satoja tontteja varattavana ja hinnat alkavat 0,25 /m2. Maaseudun vilskettä ja kaupungin rauhaa Somerolla Somerolla maaseudullakin tapahtuu ja kaupungissakin voi rentoutua. Rakenna kotisi keskustaajaman tuntumaan Ihamäkeen tai Harju-Härkälään, josta aivan kävelymatkan päässä ovat Kirkonmäen alakoulu sekä Kirkkojärven uimaranta ja venelaiturit. Palvelujen läheisyyttä hakeville on tarjolla upeita ja edullisia tontteja keskustaajamassa sijaitsevalla Pappilanpellon alueella, kun taas maalaisidylliä ja yhteisöllisyyttä kaipaaville löytyvät omat tonttinsa Someron kylistä.

5 Huippuosaamista parhaalla paikalla Tavataan sanoa, että kolme tärkeintä perustetta yrityksen toimitilojen valintaan ovat sijainti, sijainti ja sijainti. Salon seudulla paikan merkitys korostuu. Sijainti on Salon seudun vahvuus, sillä kaiken keskipisteestä on helppo toimia. Moni pitääkin sopivasti Helsingin ja Turun väliin sijoittuvaa Salon seutua Suomen parhaana paikkana yrittää. Seudulla on pitkät yrittäjyyden perinteet ja monipuolinen toimialarakenne, jonka kasvavia osa-alueita ovat led-teknologia, talonrakennuksen uudet ratkaisut ja meriteollisuus. Edelleen vahvoja aloja ovat ICT-ala, perusteollisuus ja palvelutoimiala sekä muovi- ja metalliteollisuus. Pk-yritykset työllistävät ammattiosaajia logistiikkaosaajista ohjelmistosuunnittelijoihin, ja muun muassa nopeasti kehittyvä hyvinvointi- ja hoitoala tarvitsee jatkuvasti uusia tekijöitä. Korkea työpaikkauskollisuus on merkki siitä, että Salon työpaikoilla viihdytään.

6 Kaikki mitä yritys tarvitsee Salo ja Somero, elinkeinoyhtiö Yrityssalo sekä yrittäjäjärjestöt tukevat yrityksiä niiden koko elinkaaren ajan. Lupaamme löytää osaajat, tilat ja rahoituksen yritykseesi sekä auttaa ideoiden, liiketoimintamallien, patenttien ja muiden yrityksellesi tärkeiden asioiden kanssa, olipa kyseessä yhden hengen kotitoimisto tai tuhansia työllistävä pörssiyritys. Tulevaisuuden Salon seutu Tulevaisuuden Salon seutu on eri toimialoja, esimerkiksi hyvinvointiteknologiaa ja peliteollisuutta, monipuolisesti palveleva ohjelmisto- ja sovelluskehityksen osaamiskeskittymä. Määrätietoinen elinkeinopolitiikka, tehokas kaavoitus, monipuoliset yrityspalvelut, toimivat yritysverkostot ja koulutusmahdollisuudet varmistavat uusien yritysten sijoittumisen ja toimivien yritysten hyvinvoinnin. Kuva: Shutterstock Tiesitkö? Salon seudulta pääsee tunnissa kahdelle eri lentokentälle (Turku, Helsinki Vantaa) ja kolmeen satamaan (Turku, Helsinki, Hanko). Rautatieasema sekä Salo Seaportin lastaus- ja varastosatama palvelevat paikan päällä.

7 Yrittäjäkasvatusta jo lukiossa Salossa ja Somerolla yrittäjyyttä voi opiskella jo lukiossa. Aiheesta on tarjolla useita kursseja, yrittäjänäkökulmaa on sisällytetty myös muihin oppiaineisiin ja koulu tekee yhteistyötä useiden paikallisten yritysten ja Yrityssalon kanssa. Yrittäjyyskasvatukseen kuuluvat erilaiset projektit ja kisat, joista esimerkkinä opiskelijoiden oma Diili, jossa joukkueet pääsivät suunnittelemaan Salon kaupungin sisäistä markkinointia. Turun AMK:n BisnesAkatemiassa opiskelija on yrittäjä Salo BisnesAkatemiassa yrityskoulutus tapahtuu käytännössä. Oppilaat perustavat osuuskuntina toimivia tiimiyrityksiä, jotka tuottavat mm. tapahtumia, markkinointitutkimuksia, verkkopalvelusuunnittelua ja muita yritystoimeksiantoja. Kuva: Shutterstock Salon Businesakatemia

8 Virikkeitä vapaa-aikaan Aktiiviliikkujan näkökulmasta Salon ja Someron puitteet ovat mitä otollisimmat kuntoiluun, kisailuun ja rentoutumiseen. Sykettään voi kohottaa ulkoilumaastojen ja urheiluhallien lisäksi elämyskeskuksen huveissa ja tähtiartistien konserteissa. Vastapainoa riehakkaalle menolle tarjoavat seudun henkeäsalpaavat luontomaisemat, museot ja värikäs kulttuurielämä.

9 Luonnonrauhaa ympäri vuoden Someron Iso-Valkeella ja Teijon retkeilyalueella ei aika käy pitkäksi. Pakkassäillä kauniissa luontomaisemissa kelpaa hiihtää, luistella ja pilkkiä, syksyn tullen runsas marja- ja sienisato houkuttelee paikalle kauempaakin. Kinosten sulettua pyöräilijät kohottavat kuntoa mielenkiintoisissa maastoissa, ja kesäisin uimarannat, kalavedet, soutuveneet ja kanootit kutsuvat. Huippuluokan urheilupuisto Salon Urheilupuisto nousee valtakunnallisessakin vertailussa kärkisijoille. Sadan hehtaarin liikuntakeskittymään mahtuvat muun muassa ratsastusalue, frisbeegolfrata, neljä jalkapallokenttää, keilahalli, golfkeskus, jäähalli, skeittialue, uimahalli, tanssisali, perhepuisto, tennishalli, useita kuntoreittejä ja urheiluhalli. Huh! Häntälän notkot Tiesitkö? Hanhivaara on valittu vuoden 2012 keilahalliksi Suomessa.

10 Saanko luvan? Someron kuuluisilla tanssilavoilla taivutaan tangoon ja twistiin kotimaisten tähtien saattelemana. Esakallion ja legendaarisen Ämyrin parketit ovat koetuksella kesäisin ja Teeriharjun lavalla tanhutaan ympäri vuoden. Astrum-Areena Urheilusuorituksia ja suuria tunteita Saloran tv-tehtaan entisiin tiloihin valmistunut Astrum-keskus on oikea vapaa-ajan keidas. Hanhivaaran liikuntakeskuksen lukuisat pelikentät ja tasokkaasti varusteltu kuntosali ilahduttavat ikiliikkujaa, ja Teatteri Provinssin sekä Astrum Areenan loistokkaat esitykset edustavat estradiviihdettä parhaimmillaan. Viimeisen päälle toteutetut tilat pitävät lisäksi sisällään Planet Pluto -ravintolan, kaupungin eloktroniikkakokoelman, autonäyttelytilan, hotellin sekä paljon, paljon muuta. Voi hyvin Lamminniemessä Lamminniemen Hyvinvointikeskuksessa Somerolla päivä saattaa alkaa kahvakuulatunnilla, jatkua kierroksella frisbeegolfia ja päättyä suolahoidon kautta infrapunasaunaan. Tai kenties tarvetta olisi akupunktiohoidolle, muistikuntoutukselle tai kunto- ja kehonmittauksille? Niin tai näin, visiitti Lamminniemessä tekee ihmeitä keholle ja mielelle!

11

12 Arjen tasapaino löytyi Salosta Helsinkiläissyntyinen Tiina Vainio muutti rakkauden perässä Saloon vuonna Kaupungin mutkattomuus yllätti suurissa kaupungeissa koko ikänsä asuneen yrittäjän: uudessa kotipaikassa oli varaa asua tilavasti ja arkipäiviin ilmestyi huomaamatta muutama tunti lisäaikaa. Kuva: Tommi Vainio

13 Turun ja Helsingin välimaasto on Vainion perheelle ideaali tukikohta. Salossa työpaikat, päiväkoti, harrastukset ja 3- sekä 7-vuotiaiden tyttöjen mummola sijoittuvat kaikki vartin säteelle kotoa, tarpeen tullen Turkuun hurauttaa 30 minuutissa ja kehä kolmosen eteläpuolelle junailee kätevästi reilussa tunnissa. Kotoa pääsee kätevästi kaikkialle. Käyn Helsingissä parin viikon välein ja Turussa muutaman kerran kuussa työmatkoilla. Junat kulkevat sujuvasti ja matkan aikana voi tehdä töitä. Myös uusi moottoritie nopeutti liikkumista entisestään. Näin voi kokea sekä suuren että pienen kaupungin hyvät puolet! Vainio selittää. Sujuvaa ja edullista monipuolisuudesta tinkimättä Entinen Brysselin, Pariisin ja pääkaupunkiseudun asukas kokee Salon mutkattomuuden vaikuttavan oleellisesti elämänlaatuun. Kun vaan lähtee rohkeasti mukaan, niin kyllä täällä otetaan hyvin vastaan uudet tulokkaat. Helsinkiin en kyllä enää muuttaisi takaisin. Pelkästä ajatuksestakin jo stressaantuu. Ja asumisen hinnat ovat täällä ihan toista luokkaa. Etenkin lapsiperheille se on suuri kannustin. Samaan hintaan, jolla Helsingistä saa ahtaan kerrostaloasunnon, saa Salosta jo tilavan rivi- tai omakotitalon pihoineen. Pääkaupunkiseudullakin muutetaan koko ajan kauemmaksi keskustoista ja nyt hinnat ovat nousseet huimaaviksi Suur-Helsingin lähiössäkin. Pääkaupunkiseudun laita-alueilta matka Helsingin keskustaan kestää kuitenkin usein lähes yhtä pitkään kuin Salosta! Vainio kauhistelee. Pääkaupunkiseutuun verrattuna täällä on vuorokaudessa pari kolme tuntia enemmän tehokasta peliaikaa.

14 Missä muualla voi asua meren äärellä, kolme kilometriä kaupungin ytimestä ja täysin luonnon ympäröimänä? Vaikka Salossa arki tuntuu helpolta ja asuminen on kiistatta kustannustehokasta, ei Vainio juurikaan koe joutuneensa tekemään uhrauksia. Missä muualla voi asua meren äärellä, kolme kilometriä kaupungin ytimestä ja täysin luonnon ympäröimänä? Toki sukua ja ystäviä on ikävä, mutta välimatka on lyhyt ja kyläilemään pääsee helposti puolin ja toisin. Ja vapaa-ajan tarjontaa täällä on vaikka kuinka! Yllätyin aluksi, miten monella salolaisella on kesämökkikin samalta seudulta. Urheilullinen perhe liikkuu ympäri vuoden. 7-vuotias Vilma-tyttö harrastaa yleisurheilua viereisessä Urheilupuistossa ja lisäksi koko perhe käy yhdessä golfaamassa, uimahallissa, jäähallissa sekä Teijon laskettelukeskuksessa. Myös kirjasto on tullut tutuksi. Mieheni kanssa käymme jonkin verran tapahtumissa; tuntuu, että niitä on koko ajan seudulla enemmän. Astrum-keskuksessa olemme olleet keikoilla, ja esimerkiksi Teatteri Provinssi järjestää siellä kiinnostavia tapahtumia. Enää ei tarvitse lähteä Turkuun tai Helsinkiin saakka nauttimaan huippuartisteista! Vainio kiittelee. Yrittäjä rakentaa yhteisöä Vainio on saanut kutsua itseään yrittäjäksi jo vuosikymmenen ajan. Työuransa hän on tehnyt ICT-alan perheyrityksessä, jonka johtoon hän siirtyi vuonna Salon seutu on ollut hyvä koti myös yritykselle. Salo on sopivan kokoinen kaupunki, täällä on helppo tutustua ihmisiin ja verkostoitua. Mutta ei kukaan tietenkään kotoa tule hakemaan. Kun vaan lähtee rohkeasti mukaan, niin kyllä täällä otetaan hyvin vastaan uudet tulokkaat. Ja tarvittaessa Yrityssalo, Salon yrittäjät ja muut yhdistykset toki auttavat. Vaikka vannoutunut Salo-fani kokee Varsinais-Suomessa työnteonkin leppoisaksi, Vainio koki kaipaavansa työyhteisöä yhden naisen konttorinsa ympärille. Tehokas yrittäjä ryhtyi tuumasta toimeen ja otti asiakseen pystyttää Salon keskustaan yhteisöllisen yrittäjien toimistotilan Hub Salon, jossa freelancerit, konsultit, etätyötekijät ja muut yksin työskentelevät voivat kokoontua. Kaikki ovat tervetulleita työyhteisöön, myös satunnaisesti. Avokonttorin puolelta voi vuokrata paikan päiväksi tai kuukaudeksi, tarpeen mukaan. Haluan tukea yrittäjyyttä, edistää yhteistyötä sekä luoda yhteiset tilat ja työyhteisön. Avaamme lokakuun alussa ja odotan jo työkavereita kuin kuuta nousevaa! Projektille oli selkeästi kysyntää, sillä kollegoiksi on jo ilmoittautunut useita paikallisia toimijoita. Hyvä niin, sillä hankkeen innokas vetäjä on ehtinyt jo suunnitella työyhteisön pikkujoulujakin. Vaikuttaa siltä, että Vainion silmissä Salon viihtyvyysaste nousi juuri mukavasta loistavaan.

15 Tiina Vainion TOP 5: Teijo Retkeilyalueella on paljon hyviä sieni-, marja- ja uimapaikkoja. Talvella käymme laskettelemassa ja kesällä golfataan. Golf Kävin Salossa pelaamassa jo ennen kuin muutin tänne minuutin säteellä keskustasta on kolme aivan erilaista golfkenttää, jotka täydentävät mukavasti toisiaan. Kahvilat ja kivijalkamyymälät Pikkupuotien ja kahviloiden ansiosta keskusta on todella elävä. Omia suosikkejani ovat Toinen keksi sekä Café Maku. Iltatori Omaleimainen ja mainio kesätapahtuma esiintyjästä riippumatta. Siellä on markkinahumua ja hyvä tunnelma joka kerta! Kirpputorit Salossa on useita itsepalvelukirppiksiä, joista olen löytänyt vaikka mitä aarteita. Teijon ulkoilumaastot

16 Perinteisistä herkuista designiin Maan kuulut putiikit sekä omaleimaiset pikkupuodit ja kivijalkaliikkeet tekevät Salon seudusta suositun ostosmatkakohteen. Hyvät valikoimat, asiantunteva palvelu ja maksuton pysäköinti houkuttelevat kävijöitä kauempaakin. Salon seudulla sisustajan ja pukeutujan unelmista tulee totta. Vilkas torielämä ja kauppakeskukset täydentävät ostostarjonnan jokaiselle löytyy jotakin. Urpolan tilapuodista löytää aitoja villalankoja.

17 Torista paikka tunnetaan Somerniemen kesätori vilisee porukkaa, kun asukkaat vaihtavat kuulumisia, myyjät kauppaavat marjoja, vihanneksia, leivonnaisia ja kahvilan herkkuja ja mökkiläiset nauttivat uuden sadon tuotoksista. Salon keskustassa taas ainutlaatuinen markkinameininki, väenpaljous, herkkukojut, kirpputorimyyjät ja huippuartistit valtaavat keskustan ja jokirannan kesätorstaisin. Tuloksena on Salon iltatori eli yksi Varsinais-Suomen kesän legendaarisimmista tapahtumista. Luonnollisesti tori palvelee ympäri vuoden ja tarjoaa markkinat niin keväällä kuin syksylläkin. Salon iltatori Cheek Salon iltatorilla kesällä Suomen suurin outlet saapuu Saloon Astrum-keskuksen tarjonta laajenee entisestään, kun Megamyynti Areenan 4700 m2 kokoinen myymälä avaa ovensa Huikeaan suosioon Orimattilassa noussut liike myy parhaita kotimaisia laatubrändejä hämmästyttävän edulliseen hintaan. Megamyynti Areenan vuosi jakaantuu kahteen päämyyntiperiodiin, joissa on oma ilme ja tuotevalikoima. Periodien välissä myymälä muuttuu sesonkien mukaan kokonaisvaltaisesti, mutta hintataso pysyy edullisena vuoden ympäri. Kuva: Shutterstock

18 Halikon Design Hill Ylhäisten Sisustustehdas Salossa Vanhan näkkileipätehtaan tiloissa 20-luvun teollisuusrakennuksessa toimiva Sisustustehdas kokoaa kahteen kerrokseen lähes 50 designmerkin tuotteita Suomesta ja maailmalta. Monipuolisen sisustuskeitaan valikoimiin kuuluvat huonekalut, valaisimet, kodin tekstiilit ja pientavarat, sekä sisustussuunnittelu ja ompelupalvelu. Halutessaan maton saa omiin mittoihin ja tuotteet koottuna, asennettuna ja kotiin kuljetettuna. Design Hill on nähtävyys Valoisa Design Hill sijaitsee Halikossa moottoritieliittymän kyljessä. Myymälä yllättää valikoimallaan: pöydät notkuvat sisustuksen kärkinimien luomuksia, käsityöläisten taidonnäytteitä, ekologisen muotoilun helmiä sekä kahvilan tuoreita leipomuksia. Avara tila henkii designia jo itsessään ja jopa wc:t ovat Ristomatti Ratian suunnittelemat. Ostoksille tai cappuccinolle ehtii pistäytymään juhlapyhinäkin, sillä Design Hill palvelee myös useina pyhäpäivinä.

19 MTV Bucket List kävi tutustumassa Salon iltatorin meininkiin ja juttelemassa Antti Tuiskulle. Leather Heaven Nahkataivas Palkittu Leather Heaven on prätkäfanien ja rokkareiden ostosparatiisi. Varsinaissuomalaisen yrityksen pääkallopaikka sijaitsee Somerolla vanhassa meijerissä keskustan tuntumassa. Mustanpuhuvassa valikoimassa nahka, niitit, liekit, kallot ja kova asenne leikittelevät niin moottoripyörävarusteissa, vaatteissa, asusteissa kuin sisustustarvikkeissakin.

20 Pellavakeskus Ruokaostoksille tilapuotiin Kun maatilan antimet hakee paikan päältä, saa kaupanpäälle katsauksen maaseudun elämään ja tuotteiden alkulähteeseen. Somerolta voit kerätä kassiisi mm. lammasbratwurstia ja taljoja Nokan lammastilan puodista, villalankoja ja sinappia Urpolan tilapuodista sekä tinki- ja ternimaitoa Pirttilän tilalta. Paikallisia käsityöperinteitä Vahva ja kaunis pellava pääsee oikeuksiinsa Someron Pellavakeskuksessa, joka myy paikallisten tuottajien pellavatöitä ja tuotteita. Kotoisassa suoramyyntimyymälässä kaupan on yli 70 käsityöläisen taidonnäytteet ja laajaan valikoimaan kuuluu myös keramiikkaa, lasitavaraa, puutöitä, elintarvikkeita, paperitöitä ja vaikka mitä muuta!

VIIDEN TÄHDEN ASUMISTA

VIIDEN TÄHDEN ASUMISTA RHMÄEN SEUTU RHMÄK HAUSJÄRV LOPP HÄMEENLNNAN SEUTU HÄMEENLNNA HATTULA JANAKKALA FORSSAN SEUTU FORSSA HUMPPLA JOKONEN TAMMELA YPÄJÄ VDEN TÄHDEN ASUMSTA RHMÄEN SEUTU Onnellinen arki on sujuvaa ja turvallista

Lisätiedot

Sijoitu Saloon. Kasvun paikkoja ja menestystarinoita tulevaisuuden tekijöille

Sijoitu Saloon. Kasvun paikkoja ja menestystarinoita tulevaisuuden tekijöille Sijoitu Saloon Kasvun paikkoja ja menestystarinoita tulevaisuuden tekijöille SALO on enemmän Salo sijaitsee yrittäjän näkökulmasta kaiken keskellä, Suomen ehkä parhaimmalla paikalla: pääkaupunkiseutu on

Lisätiedot

Miten Mertamoiden suurperhe viihtyy keskustassa? Uusi juttusarja avaa asukkaiden mietteitä keskusta-asumisesta.

Miten Mertamoiden suurperhe viihtyy keskustassa? Uusi juttusarja avaa asukkaiden mietteitä keskusta-asumisesta. Hämeenlinnan Kaupunki keskustayhdistys Ry 2 / 2014 Kuka haluaa elämyksiä! Kotikolo keskustassa Jäsenesittelyt Tapahtumakesä keskustassa oli rikas, mutta kaupungin ytimessä tapahtuu myös syksyn aikana.

Lisätiedot

Moni-ilmeinen uusi Kouvola. www.kouvola.fi

Moni-ilmeinen uusi Kouvola. www.kouvola.fi Moni-ilmeinen uusi Kouvola. www.kouvola.fi uusi KOTI kouvola SISÄLLYS 26 Uutta (veto)voimaa Uusi Kouvola ei ole pysähtynyt odottelemaan kasvavaa kiinnostusta. Kauppakeskusalueelle avautuu Suomen suurimman

Lisätiedot

Kurikan kaupungin sidosryhmälehti. KURIKKA nyt 1 2010. Elinvoimaista asumista. Kurikka kouluttaa tekijöitä Tuhannen yrityksen kaupunki

Kurikan kaupungin sidosryhmälehti. KURIKKA nyt 1 2010. Elinvoimaista asumista. Kurikka kouluttaa tekijöitä Tuhannen yrityksen kaupunki Kurikan kaupungin sidosryhmälehti KURIKKA nyt 1 2010 Elinvoimaista asumista Kurikka kouluttaa tekijöitä Tuhannen yrityksen kaupunki Tervetuloa Kurikkaan! Tule tutustumaan Kurikkaan! Jokimaiseman keskelle

Lisätiedot

s. 4 s. 11 In English, p. 18 19 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI 4.1.2015 www.lappeenranta.fi

s. 4 s. 11 In English, p. 18 19 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI 4.1.2015 www.lappeenranta.fi LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin 4.1.2015 www.lappeenranta.fi In English, p. 18 19 KOULUT Positiivisesta palautteesta voimaa vuorovaikutustaitoihin. KAAVOITUSKATSAUS

Lisätiedot

Lepuski Suur-Leppävaaran oma lehti, painos 24 000 kpl.

Lepuski Suur-Leppävaaran oma lehti, painos 24 000 kpl. LEPUSKI Badding Jykevä rakkaus Koko kevään ohjelmistossa Leipurinkuja 2 Puh. (09) 512 3600 Ravintola Alberga, Espoo www.ravintolaalberga.fi 1/14 9.2.2014 Ilmestynyt vuodesta 1993 Lepuski Suur-Leppävaaran

Lisätiedot

Noora Koskinen löytää rastit

Noora Koskinen löytää rastit Säkylän kunnan asukaslehti 2/2014 uutinen 30 Nuorten raati kokosi kehitysideat uutinen 46 Tunti vanhusten kotihoidon mukana uutinen 32 Kullervo Kauppi tykkää tangosta uutinen 51 Tupalan Hovi valmiina jouluun

Lisätiedot

Tervetuloa saloon. Viihdy &Virkisty. Oppaasi Saloon

Tervetuloa saloon. Viihdy &Virkisty. Oppaasi Saloon Tervetuloa saloon Viihdy &Virkisty Oppaasi Saloon Salo on enemmän Kun saavut Saloon, olet alueella jossa on ollut asutusta jo kivikaudelta lähtien. Keskeinen sijainti, vesistöt ja viljelylle suotuisat

Lisätiedot

Poimi perheellesi parhaat hetket. Luonto, liikunta, lapset, kulttuuri

Poimi perheellesi parhaat hetket. Luonto, liikunta, lapset, kulttuuri Poimi perheellesi parhaat hetket Luonto, liikunta, lapset, kulttuuri Tervetuloa meille matkasi varrella! Tämä on opas vesiluonnon, liikunnan, lasten ja kulttuurin kaupunkiin. Valkeakoski sijaitsee oivallisesti

Lisätiedot

Menestyjien mukana Innovatiivinen Oulun seutu

Menestyjien mukana Innovatiivinen Oulun seutu Menestyjien mukana Innovatiivinen Oulun seutu Innovatiivinen Oulun seutu 2009 2011 Julkaisijat Oulun kauppakamari Uusikatu 53, 90100 Oulu Puhelin: 010 821 8800 Fax: 010 821 8809 etunimi.sukunimi@chamber.fi

Lisätiedot

YLIVIESKA.NYT. 01 / 2013. Kaupan keskus luottaa voimiinsa. Kasvava Ylivieska. Lukion kurssista valtakunnallinen tapahtuma.

YLIVIESKA.NYT. 01 / 2013. Kaupan keskus luottaa voimiinsa. Kasvava Ylivieska. Lukion kurssista valtakunnallinen tapahtuma. YLIVIESKA.NYT. 01 / 2013 Kaupan keskus luottaa voimiinsa Kasvava Ylivieska Lukion kurssista valtakunnallinen tapahtuma Suvannon sälli SISÄLTÖ YLIVIESKA.NYT. Kaupan keskus luottaa voimiinsa Ylivieskan kaupungin

Lisätiedot

LAHDEN SEUDUN KEHITYS LADEC OY:N ASIAKASLEHTI

LAHDEN SEUDUN KEHITYS LADEC OY:N ASIAKASLEHTI lahden seudulle 1/2015 LAHDEN SEUDUN KEHITYS LADEC OY:N ASIAKASLEHTI 14 TRENDI- VALAISIMET KIERRÄTETYSTÄ MATERIAALISTA 8 YRITTÄJYYDESSÄ ON NYT IMUA! Oma yritys teki unelmista totta. s. 7 Lahden kaupunkiseutu

Lisätiedot

tervetuloa LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE jyväskylään luonto alkaa kotiovelta työpaikkakaupunki järvien keskellä pyörällä pääsee

tervetuloa LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE jyväskylään luonto alkaa kotiovelta työpaikkakaupunki järvien keskellä pyörällä pääsee tervetuloa jyväskylään LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE luonto alkaa kotiovelta työpaikkakaupunki järvien keskellä 130 000 pyörällä pääsee www.jyvaskyla.fi/asuminen/uusiasukas Welcome to Jyväskylä 38 39 200

Lisätiedot

Lisää tontteja tulossa s. 4 5

Lisää tontteja tulossa s. 4 5 Lisää tontteja tulossa s. 4 5 Etelä-Pirkanmaalla palvelut pelaavat, tilaa on tarjolla ja tekemisen meininkiä riittää. Yrittäjä, tervetuloa menestymään! V A S K O O L I Rakkaalla seudulla on monta nimeä

Lisätiedot

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA RAKENNUSMAAILMA KODIN KAIKKI KALUSTEET - keittiöt - kodinhoito- huoneet - komerot - wc-kalusteet - maksuton suunnittelu ja kotikäynti (mallikuvan tasoiset suunnitelmat maksutta) 1 Savon Seudun 1/2010 Messujakelu:

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun uudet yrityspuistot

Pääkaupunkiseudun uudet yrityspuistot Syksy 2012 Kaupunginjohtaja Aleksi Randell: Turun henkinen ilmapiiri kasvanut Turkuun uusia kaupunkikeskuksia Pääkaupunkiseudun uudet yrityspuistot Uudet energiamääräykset korostavat talotekniikkaa 4 6

Lisätiedot

Auran joulunavaus. Koko perheen joulutapahtuma 29.11. Yritysneuvonta oikeaan suuntaan. Ekologisesti Riihikoskelle. Pikainen piirakanrypyttäjä

Auran joulunavaus. Koko perheen joulutapahtuma 29.11. Yritysneuvonta oikeaan suuntaan. Ekologisesti Riihikoskelle. Pikainen piirakanrypyttäjä 2013 Yritysneuvonta oikeaan suuntaan Kuudelle kunnalle paremmat palvelut. Sivu 5 Ekologisesti Riihikoskelle Bio-Expert Oy kasvaa hyvällä syyllä. Sivu 8 Pikainen piirakanrypyttäjä Automaatio apuna leipomon

Lisätiedot

SALON YRITTÄJÄ. Vuoden yrittäjä ja yritys Salossa: Lassi Liljavirta on muokannut Tenwoodin toimivaksi yritykseksi

SALON YRITTÄJÄ. Vuoden yrittäjä ja yritys Salossa: Lassi Liljavirta on muokannut Tenwoodin toimivaksi yritykseksi SALON YRITTÄJÄ Salon Yrittäjät ry:n julkaisu Marraskuu 2013 SALON YRITTÄJÄ Sisällysluettelo Etusivu Vuoden yrittäjä 2013 2. Puheenjohtajan tervehdys 3. Kaupunginjohtajan terveiset 4. Isokallion evästykset

Lisätiedot

Salo tarvitsee aikaansaavia yrityksiä! s. 2 YRITYSSALO GRAAFINEN OHJEISTO 12/2008. s. 8. s.12. s. 4. s. 6. Tulevaisuuden osaamista

Salo tarvitsee aikaansaavia yrityksiä! s. 2 YRITYSSALO GRAAFINEN OHJEISTO 12/2008. s. 8. s.12. s. 4. s. 6. Tulevaisuuden osaamista Yrityssalo Oy:n asiakaslehti - www.yrityssalo.fi Helmikuu 2012 JEISTO 12/2008 YRITYSSALO GRAAFINEN OHJEISTO 12/2008 Yrityssalo mahdollistaa yrityksille ympäristön kasvaa, kehittyä ja kansainvälistyä Salo

Lisätiedot

Haukiputaan Yrittäjien joulunavaus pe 21.11.2014

Haukiputaan Yrittäjien joulunavaus pe 21.11.2014 jakelu kaikkiin talouksiin ja yrityksiin haukiputaalla, Pateniemellä ja herukassa Haukipudas YRITTÄÄ HAUKIPUTAAN YRITTÄJÄT RY:N TIEDOTUSLEHTI MARRASKUU 3/2014 Perjantaina ja lauantaina liikkeissä kovia

Lisätiedot

In English, p. 17 19 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI. 3.5.2015 www.lappeenranta.fi. Raatihuone kutsuu kävijöitä

In English, p. 17 19 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI. 3.5.2015 www.lappeenranta.fi. Raatihuone kutsuu kävijöitä LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin 3.5.2015 www.lappeenranta.fi In English, p. 17 19 Raatihuone kutsuu kävijöitä Lappeenrantalaiset ovat teatterikansaa s.

Lisätiedot

Smile with your eyes. Zoomaa. Yrittäjä Sofia Virtanen antaa vinkin kesän juhlakuvauksiin. Pääkirjoitus: Avainsana on yhteistyö. 3

Smile with your eyes. Zoomaa. Yrittäjä Sofia Virtanen antaa vinkin kesän juhlakuvauksiin. Pääkirjoitus: Avainsana on yhteistyö. 3 KYMEn yrittäjät ry jäsenlehti www.kysanomat.fi Pääkirjoitus: Avainsana on yhteistyö. 3 kymen Zoomaa kymenlaaksolaiseen yrittäjäkesään! KYMEN YRITTÄJÄT RY:N JÄSENLEHTI 2/2013 15 Smile with your eyes Yrittäjä

Lisätiedot

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä scandjet esite 3 Sisällysluettelo Scandjet Scandjet 4 Haastattelussa Pavel 30 Haastattelussa kohdeoppaamme Karin 78 Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä Tässä esitteessä saatte tutustua meidän

Lisätiedot

Auran joulunavaus. Pui parhaat päältä. Luovaa yrittäjyyttä ja uskoa kotiseutuun. Koko perheen joulutapahtuma 28.11. Opitaan yrittämään

Auran joulunavaus. Pui parhaat päältä. Luovaa yrittäjyyttä ja uskoa kotiseutuun. Koko perheen joulutapahtuma 28.11. Opitaan yrittämään 2014 Opitaan yrittämään Käytännän taitoja ja elämänhallintaa yrittäjyyskasvatuksella Elisenvaaran koulussa. Sivu 5 JYMY luomujäätelöä Aurasta Jäätelössä on maku avainasemassa. Sivu 6 Yritykset tärkeä osa

Lisätiedot

Haalarit niskaan. Helppari. Muistilista. YLÖS, ULOS JA ULKOMAILLE Matkailusta ammatti. Rennosti Saikulla. Listasimme Porin pikaiset ruokapaikat

Haalarit niskaan. Helppari. Muistilista. YLÖS, ULOS JA ULKOMAILLE Matkailusta ammatti. Rennosti Saikulla. Listasimme Porin pikaiset ruokapaikat SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULUN SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULUN HAKIJALEHTI PALVELULIIKETOIMINTA 2015 Rennosti Saikulla Helppari Parhaat kumisaappaat, Muistilista apua uudelle opiskelijalle Listasimme Porin

Lisätiedot

MARKKINOINTI SÄHKÖISTYY PYSYTKÖ MUKANA? HUONOSTI TUNNETUT VENÄJÄN MARKKINAT. matkailu. silmä. MEKin asiakaslehti 2 2011

MARKKINOINTI SÄHKÖISTYY PYSYTKÖ MUKANA? HUONOSTI TUNNETUT VENÄJÄN MARKKINAT. matkailu. silmä. MEKin asiakaslehti 2 2011 HUONOSTI TUNNETUT VENÄJÄN MARKKINAT MARKKINOINTI SÄHKÖISTYY PYSYTKÖ MUKANA? matkailu MEKin asiakaslehti 2 2011 silmä Lähiruoka MAISTUU MATKAILIJOILLE matkailu silmä Sisältö 12 LÄHI- JA LUOMURUOKA ovat

Lisätiedot

YLIVIESKA.NYT. Uudet tuulet, vahvat juuret. Ylivieskan kasvatit maailmalla s. 4-7. Kaupunginarkkitehdin. Kokki luottaa lähiruokaan s. 8. visiot s.

YLIVIESKA.NYT. Uudet tuulet, vahvat juuret. Ylivieskan kasvatit maailmalla s. 4-7. Kaupunginarkkitehdin. Kokki luottaa lähiruokaan s. 8. visiot s. YLIVIESKA.NYT. 2014 Uudet tuulet, vahvat juuret Ylivieskan kasvatit maailmalla s. 4-7 Kokki luottaa lähiruokaan s. 8 Kaupunginarkkitehdin visiot s. 24 SISÄLTÖ 4 6 8 9 10 12 13 14 15 16 18 18 20 22 23 24

Lisätiedot

www.nokiankaupunki.fi Nokia on täällä.

www.nokiankaupunki.fi Nokia on täällä. www.nokiankaupunki.fi Nokia on täällä. Nokia on nimensä ansiosta ehkä Suomen tunnetuin kaupunki maailmalla. Oman identiteettinsä säilyttänyt teollisuuskaupunki on kiinteä osa vetovoimaista Tampereen kaupunkiseutua.

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie Oulussa osataan panna töpinäksi. Torikeskus tuo vilskettä Valkeakoskelle

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie Oulussa osataan panna töpinäksi. Torikeskus tuo vilskettä Valkeakoskelle Kevät 2012 Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie Oulussa osataan panna töpinäksi Huoneenrakentamisesta kaikki alkoi Porvoon Taidetehdas avautuu yleisölle Torikeskus tuo vilskettä Valkeakoskelle

Lisätiedot