Toimintakertomus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1993-2007. Toimintakertomus"

Transkriptio

1 Toimintakertomus

2 - 1 - Muistelun aluksi luvuilla eläkkeelle siirtyneet kiinteistömiehet, isännöitsijät, olivat luoneet uutta kiinteistönhoitoa, usein uusille asuntoalueille, mutta myös muutoinkin kiinteistönhoitoyritteliäisyyttä synnyttäen. Ammatillisia taitoja ja valmiuksia hakiessaan tiedonjanoiset isännöitsijät turvautuivat toistensa tukeen ja tietoihin. Ja tutustuivat toisiinsa, ystävystyivätkin. Eläkkeelle siirtymisen jälkeen nämä ammattilaiset tahtoivat jatkaa yhteydenpitoa. Tämä johti veteraaniyhdistyksen perustamiseen Kiinteistömessujen yhteydessä pidetyssä kokouksessa Helsingin messukeskuksessa. Oheinen tapausluettelointi, toimintakertomus, historiikki, osoittaa yhdistyksen perustamisen oikeutuksen: se on toiminut aktiivisesti kohta jo puolitoista vuosikymmentä. Yhdistystapaamisia on ollut melkein kuukausittain. Huoleti voinee nimetä kaksi keskeistä hahmoa, Kalevi Lehtonen ja Jaakko Jussila, jotka voimavarojaan säästämättä ja tuntitaksaa noudattamatta ovat innostaneet meitä toisia. On ollut ilo lukea sihteerimme Jaakko Jussilan jäsenille lähettämät kutsut, joita hän on höystänyt ajankohtaisin tarinoin ja piirroksin. Ne ovat varsin usein vetäneet vanhan veteraanin suupieliin pienen hymynkareen. Toimintakertomuksen laatija Urho Mattila

3 - 2 - IVYN ELÄMÄÄ Isännöitsijäveteraaniyhdistyksen, IVY-klubin, perustaminen tapahtui Helsingin messukeskuksessa tuolloin pidettyjen Kiinteistömessujen yhteydessä. Aakkosjärjestyksessä lueteltuina yhdistyksen perustivat Jaakko Jussila, Eino Kuoppasalmi, Erkki Lappalainen, Juhani Lauriala, Kalevi Lehtonen, Viljo Pasanen, Kauko Pesonen, Lauri Sarhela, Reijo Taipale ja Ilmari Vahala. Sääntöjen hyväksymisen jälkeen valittiin johtokunnan jäseniksi Kuoppasalmi, Lappalainen, Lehtonen, Lauriala ja Jussila. Puheenjohtajaksi valittiin Kuoppasalmi, varapuheenjohtajaksi Lehtonen, sihteeriksi Jussila ja rahastonhoitajaksi Lappalainen. Toimikuntaan, joka valmisteli IVY:n perustamista, kuuluivat Jaakko Jussila, Kalevi Lehtonen ja Eino Kuoppasalmi. Maaliskuinen kutsu osoitettiin eläköityneille isännöitsijöille Sääntömääräinen syysvuosikokous pidettiin VVO:ssa. Viljo Pasanen valittiin johtokunnan jäseneksi kuolleen Juhani Laurialan paikalle. Jäsenmaksuksi määrättiin edelleen 50 mk ja liittymismaksuksi 30 mk Vierailtiin Suomen Kiinteistöliitossa ja KIHOssa Tutustuttiin Kiinteistöalan koulutuskeskuksen toimintaan Malmilla. Laajoja tulevaisuuden visioita, ties mitä ne keksivät Vierailtiin Töölön Urheilutalossa, Veikko Vermilä isännöi. Päätettiin Kunnon kyselyn tekemisestä 3.5. mennessä; se johti pitkäaikaiseen yhteiseen petankkiharrastukseen, ensi vaiheessa Töölön ratikkahallissa ja myöhemmin Pasilan vaunuvarikolla. Osastopäällikkö Kirsi-Marja Mustakari yritti houkutella muihin kuntosuhteisiin, onnistumatta. Jouko Ojala pani toimeksi: syyskuun lopulla hän kutsui petankkin harrastajat Töölössä Humalistonkadun portille Kuvassa vasemmalta Jouko Ojala, Urho Mattila, Jaakko Jussila, Eino Kuoppasalmi ja Reijo Taipale. Viime mainittu toimi myöhemmin tämän harrastuksen vetäjänä.

4 Kokoonnuttiin vuosikokoukseen HOASin toimitiloissa Itä-Pasilassa. Hyväksyttiin tilinpäätös, 485 mk. Eli yhdistyksen toiminta virisi heti säännöissä määriteltyjen tavoitteiden edellyttämällä tasolle Tilaisuutemme isäntänä oli Suomen Talokeskus Mannerheimintie 168:ssa, isäntänä Markku Salminen. Mielenkiintoisia asioita ja yllätyksiä Teemana oli kiinteistöt kuntoon kun olimme Malkit Oy:n vieraina vanhassa Arabiassa, isäntinä Reijo Leivonmäki ja Asko Kavén, luvassa oli jouluaiheista ateriointia asianmukaisine huuhteluineen Kokoonnuimme Talotekin toimitiloissa ja turhia jahnuttamatta käsittelimme syysvuosikokouksen asiat, isäntinä Raimo Vauhkonen ja Pertti Vanhanen, jotka tunnetusti ovat vieraanvaraisia, joten kenelläkään ei luulisi olevan perusteltua syytä laistaa tilaisuutta, todistettiin ennakkoon Isäntänä oli Juhani Siikala, kun vierailimme Pasilan Huollossa. Helmikuun kokoontumisemme on todellinen helmi, saamme tilaisuuden mennä tutustumaan, kuinka nykyaikainen hyvin johdettu huoltoyhtiö toimii, teemana kiinteistönpidon laatuajattelu Vuorossa oli Martinlaakson Huolto, isäntänä toimitusjohtaja Raimo Ilvonen tai vastaava. Mitä KIHO puuhastelee nykyisin? Ilvonen oli tullut Suomen Kiintestönhoitoyhteisöt ry:n hallituksen jäseneksi vuonna 1985 ja toimi monet vuodet sittemmin sen puheenjohtajana. Meistä veteraaneista oli moni ollut silloin Ilvosen alainen Matkustimme Vantaalle Koivukylän Huolto Oy:n vieraiksi. Se oli ehtinyt muuttaa nimekseen Kiinteistöpalvelu-Koivu Oy. Sinne pääsee myös junalla, sauna lämpimänä Kokous pidettiin Satopalvelu Oy:ssa = Vatrossa, isäntänä Ari Ahonen Piti olla vuosikokous, mutta sen pitäminen siirtyi Porvooseen, jossa olimme A-Asunnot Oy:n vieraina, Isännöitsijäliiton silloisen puheenjohtajan Tuula Kallion työkotikentällä. Kotiin lähdetään kun keritään, taas yhteiskuljetuksin, luki kutsussa.

5 Kokoonnuttiin tällä kertaa Länsi- Pasilassa hyvän yhteistyökumppanimme Pallassiivouksen vieraina, isäntänä Markku Örn. Saunottiin hyvässä saunassa. Juhlavassa saunatilaisuudessa toiminnanjohtaja Tuomo Nenonen ojensi Isännöitsijäliiton ensimmäisen kultaisen ansiomerkin Urho Mattilalle Oli vuorossa tutustuminen Vuoteknoon ja Jussi Yardsiin, ei mikään turha tilaisuus Olimme käymässä Fenestrassa Myyrmäessä ja tutustuimme superlasiin Pidimme syysvuosikokouksen VVO:ssa. Kokouksen jälkeistä saunomista ja iltapalaa IVYmiehet voivat muistella kiikkustuolissa loputtomasti ja tuudittaa lastenlapset päiväunilleen, sihteerin ilmaisun mukaan IVYläiset oli kutsuttu Matinkylän Huoltoon, jossa tj. Mikko Peltokorpi esitteli nykyaikaisen huoltoyhtiön toimintaa Tutustuttiin perusteellisesti asumisoikeusjärjestelmään ASO Oy:ssä, ihan keskellä Helsinkiä. Isäntinä toimivat Eero Saastamoinen ja Marko Pyykkönen Tapaaminen oli Hakunilan Huollossa, jossa Heikki Säilä kertoi yhtiön toiminnasta pitkään, laajoin ja tarkoituksenmukaisin sanakääntein, vaatimattomasti, mutta taitavasti. Bussin kyljessä Urho Mattila, Ilmari Vahala,Asko Kaven, Jaakko Jussila, Jouko Ojala, Viljo Pasanen, Eino Kuoppa- Salmi, Arvo Anttila, Reijo Taipale ja Kalevi Lehtonen Matkasimme Malkitin vieraina Kihniöön tutustumaan Kankarin Kalusteeseen. Kuvassa vasemmalta Seppo Palo, Kalevi Lehtonen, Eino Kuoppasalmi ja Viljo Pasanen.

6 Tutustuimme Gammelbackan Lämmön toimintoihin ja menetelmiin Per Björnströmin opastuksella, siellä oltiin edelläkävijän edistyksellisiä. Ajovihje: autolla vajaa tunti, traktorilla pari tuntia ja hevosella kuusi tuntia Olavi Saarimaa oli kutsunut IVY-jäsenet veneretkelle Jollakseen, kutsu oli vuosikokoukseen, joka oli unohtua muitten kiireitten jalkoihin Oltiin Skanska Oy:ssä Länsi-Pasilassa, kysellä sai: mikä, miksi ja millainen Skanska Oy on, isäntänä Jari Lanki Vierailtiin Sweep-Service Oy:ssä, jonka toimitusjohtaja Pekka Nikkanen tutustutti meidät työhönsa ja harrastukseensa Tikkurilassa hotelli Vantaan Golf Worldissa. Aika moni veteraanijäsenemme oli voinut nipistää kiireisistä työpäivistään pienen hetken rentouttavaan ja samalla opettavaiseen iltapäivään asiantuntevassa ja paskan puhumista vieroksuvassa seurassa Pidettiin syysvuosikokous arvostettavan Isännöitsijäkonttori Oy:n tiloissa Mellunmäessä, jalat tukevasti maassa Suomen Kiinteistöliitto ry. oli kutsunut yhdistyksemme joululounaalle ravintola Georgeen Tapiolan Lämpö Oy oli kutsunut IVYläiset tutustumaan yhteen maan vanhimmista, mutta edelleen ennakkoluulottoman kiinteistöalan kehittäjän toimintaan Isäntämme oli YTV, joka johdatteli meidät Keski-Helsingistä Espoon ja Vantaan susirajoille, jotta näkisimme minne tietyt asumistuotteet joutuvat: kiersimme jätteenkäsittelylaitoksilla Seutulassa lentokentän takamaastossa ja Länsi-Espoossa Ämmassuolla. Lounas nautittiin Airport Hotel Rantasipissä Tapasimme VVO Kiinteistövastuussa Paasivuorenkadusta yläviistoon. Raimo Pulkki vastaili kärsivällisesti hiukankin järkeviin kysymyk siimme Tutustuttiin Kivenlahden maamerkissä Asuntosäätiöön. Anja Mäkeläisen suun saattelemana kuulimme mielenkiintoisen esityksen maamme uudesta kaupunkirakentamisesta, joka alkoi Tapiolasta ja jatkuu Vierailtiin Polar-yhtymä Oy:ssä Vantaalla, jolloin Arto Ihto kertoi rakentamisen ihanuudesta ja ongelmista eli oli aika taas viisastua Olavi Saarimaa järjesti lähes perinteisen veneretkeilyn itäpuolen saaristossa.

7 Kokoonnuimme Raision asuntomessuilla, helteisenä kesäpäivänä. Matkainto ei ollut pahoin päällä Saimme puhdistustietoja Kehäyhtiöt Oy:n vieraina Vantaalla Sanomalaa vastapäätä, kuten matkaohje ohjeisti. Toimitusjohtaja Martti Wilska kertoi mielenkiintoisia asioita kiinteistönhoidon viime aikojen vaiheista, joista meidän on tärkeätä edelleenkin olla perillä. Asiantuntijoina osasimme tietysti kysyä kohtalaisen viisaita asioita, sikäli kuin muistan NCC-Puolimatkan toimitusjohtaja Markku Markkolan aivo valutti faktoja ja infoa hölskyvään aivokoppaamme Tutustuimme nykyiseen ja tulevaiseen Helsinki Televisioon Itä- Pasilassa. Johdattelijana oli vanha tuttavuus KIHOn hallituksesta ym eli Tapiolan Lämmön aikaisempi pomo Olavi Peltonen. Joten vuorovaikutus sujui vaikeuksitta Olimme jo Työeläkelaitosten Liitossa, johtaja Lauri Kaarisalo opasti. Eläkeasiatkin kiinnostivat eläkeläisiä! Vakuutusyhtiö Tapiola muisti joululounaalla yhdistyksemme jäseniä, pitkäaikaisia asiakkaitaan. Kohta syttyy joulun valot, pukki kiertää kiltit talot, houkuteltiin jäseniä Tapiola-lounaalle Vuoden avaustilaisuus oli VVO Rakennuttaja Oy:ssä Länsi-Pasilassa. Johtajat Urpo Piilo ja Jouko Kemppinen parivaljakkona tarjosivat runsaat annokset henkistä ja ruumiillista ravintoa Oli vakuutuspitoinen kokous Pohjola-yhtiöiden järjestämänä arvokkaissa Lönnrotinkadun tiloissa, isäntänä toimi Tapani Malkamäki Urheilupitoinen, ei liiaksi, vuosikokous pidettiin Helsingin Urheilutalossa, Veikko Vermilän isännöidessä. Yhdistyksemme ensimmäinen puheenjohtaja Eino Kuopppasalmi halusi irrottautua hommasta. Tilalle eli puheenjohtajaksemme valitsimme Olavi Saarimaan. Kuvassa vasemmalta Reijo Taipale, Veikko Leander, Sakari Suomalainen, Olavi Saarimaa, Eino Kuoppasalmi, Jaakko Jussila, takarivissä Aarno Saarinen, Seppo Palo, Veikko Vermilä, Jouko Ojala, Simo Luoto, Kauko Kaivola, Viljo Pasanen, Kalevi Lehtonen ja Urho Mattila.

8 Jo perinteeksi käynyt veneretki, lähtö Olavi Saarimaalaiturista. Ola navigoi meidät siihen ihanaan saareen, jossa vierailimme viime kerrallakin Vierailtiin tulevan jäsenemme Elli Salovaaran yhtiössä Länsimäen Kiinteistöpalvelu Oy:ssä. Silloin alkoi embleemin suunnittelu tulevaan rintamerkkiin, yhdistyksen omaan tunnukseen. Salli Elov kertoi alan uusimmat tuulet lähinnä oman työnsä näkövinkkelistä. Kuunneltiin, ihmeteltiin, kyseltiin ja yritettiin näyttää viisailta, ja tulimmehan me viisaammiksi, ainakin hetkeksi Tutustuttiin Etelä- Vantaan Huoltoon, Jönsaksentiellä. Naisisäntämme oli Kaisu Greys- Kuitunen, sittemmin moneen ennättänyt Kaisu Tuskin oli ehditty kotona käydä, kun tuli kutsu ihan siihen lähelle Martinlaakson Huoltoon. Sakari Salminen toimitti isännän virkaa, meille veteraaneille. Viehättävä isännöitsijä Rauni Liikanen kertoi konttorin toiminnasta Joululounas nautittiin tutussa ravintolassa Georgessa. Sen tarjosi entisille hyville päättäjilleen kiitollisena Suomen Kiinteistönhoitoyhteisöt KIHO. Joulumieltä toivotti pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Jarmo Asikainen. Pokkasimme nätisti.

9 Vuosi aloitettiin Vanhan Kellarissa, IVYmaksoi aterian, mutta muun pämppäyksen me ihan itse Malkit Oy järjesti ylen tärkeän tilaisuuden Laivalahdenkatu 6:ssa ja saimmekin hienoja ideoita oman alamme tiimoilta. Maltettiin pitää vuosikokous, ihan oikeasti. Vuosikokouksessa esitetyn toimintakertomuksen mukaan yhdistyksellä on mietittävänä muutamia hankkeita, mutta jäsenten suhteellisen kiireellisyyden takia niissä ei ole sanottavasti edistytty, kuten esimerkiksi kiinteistöalan historiikin laatiminen. Myös oman embleemin ja siihen perustuvan standaarin aikaansaaminen on levinnyt kuin jokisen eväät. Mutta aikaa on Olimme saaneet kutsun VVO-Asunnot Oy:hyn, joka oli viime vuosina kohonnut erääksi maamme suurimmaksi kansalaisten asunnontarpeen tyydyttäjäksi ja asumisolosuhteiden kohentajaksi. Toimitusjohtaja Risto Soininen, kiinteistöpäällikkö Tapio Päivinen ja toimitusjohtaja Aarno Teittinen, VVO-Sähkö Oy, selvittelivät syitä VVO:n viime vuosien rajuun kehittymiseen ja uudistumiseen erääksi maamme suurimmaksi kansalaisten asunnontarpeen tyydyttäjäksi ja asumisolosuhteiden kohentajaksi Isännäksemme oli uhrautunut ISS-Suomi Oy, joka ulkomaisena firmana halusi tehdä itseään tykö. Se oli johtaja Martti Wilska joka oli äänessä Keräännyimme Serena Korpilampeen tutustumaan Raimo Vauhkosen sikäläisiin omistuksiin. Ennakoinnin mukaan tiedossa oli joka tapauksessa ennenkuulumattoman ainutlaatuinen unohtumaton mieleenpainuva voi hyvä tavaton IVY-tapahtuma, jota ei passannut jättää väliin. Siellä esiteltiin ja käsiteltiin IVUn aikaisemmin asettaman Kiinteistömuseo-toimikunnan (Saarimaa, Mattila) raportti. Nimiehdotuskin oli: KIINTEISTÖNPIDON MUSEO JA ARKISTO. Käsiteltiin embleemiluonnoksia. Oheinen hyvä luonnos ei saanut tarpeeksi kannatusta Olimme jälleen kerran itsemme vieraina Vanhan Kellarissa. Maksettiin pämppäyksestä omien tarpeitten ja kukkaron po. lompakon mukaan Kokoonnuimme Isännöitsijäkolmio Oy:ssä. Isännöitsijäguru Aake Kettunen kertoi viimeisimmät virtaukset firmansa vinkkelistä. Besserwisserit kyselivät kaikenlaista, jopa alaan liittyvääkin.

10 Tutustuimme pysäköintiongelmiin Länsi-Pasilan Autopaikat Oy:ssä, jossa Juha Leino vastaili asiantuntevilta kuulostaviin kysymyksiimme Suomen Kiinteistöliitto tarjosi monien vuosien takaisille yhteistyökumppaneilleen maittavan joululounaan, isäntänä itse Ukko Laurila. Saimme valloittavan valaisevan infon kiinteistöjärjestöjen elämästä. Vuosituhannen päättyessä jäsenmaksumme oli 100 mk. Taseen loppusumma osoitti mk ja tuloslaskelman tulos oli mk. Vuonna 1999 hankittiin yhdistykselle jaettavaksi pöytästandaareja ja rintamerkkejä mk:lla. Hankintaa varten saatiin tukilahjoituksia mk Bussi kuljetti meidät luonnonkauniiseen Kihniöön Malkit Oy:n vieraina tutustumaan Kankarin kalusteeseen, ja takaisin. Saimme tutustua kalustetehtaan uusiin tuotantotiloihin johtaja Markku Mäkisen opastuksella. Jossain Helsingin ja Kihniön välillä pidettiin vuosikokous Rakennuspetäjä Oy oli kutsunut meidät tutustumaan Eko-Viikkiprojektiin (kuka muistaa mikä projekti, se selviää kunhan tulet mukaan). Hallituksen puheenjohtaja Risto Peltola ja toimitusjohtaja Antti Paavola ravitsivat meitä anteliaasti Tutustuimme Toimiva Koti-näyttelyyn Käpylässä. Mitä apulaitteita veteraanit voisivat käyttää kotioloissa? Miten sellainen paikka kuin koti toimii? Saimme esitelmän ja näyttelyn avulla mainion kuvan lähitulevaisuudestamme ja saatavilla olevista helpotusvälineistä. Sen jälkeen löysimme kotimme kauppaneuvos Paukun puistohotellista Käpylässä. Osallistumismaksu 70 mk/sierainpari.

11 Kuulolaitteet päälle ja silmälasit puhtaiksi, voi vielä oppia jotain uutta, opastettiin kun tuli kutsu Olarin Huolto Oy:hyn. Toimitusjohtaja Juha Hanninen johdatteli meitä kiinteistönhoidon lumoavaan maailmaan, olarilaisesta tunnetusti edistyksellisestä näkökulmasta katsottuna. Jäsenmaksu nostettiin 100 markkaan Vierailimme uudemman kerran Hakunilan Huollossa, olikohan edellisellä kerralla jotain jäänyt kuulematta. Tyhmätkään kysymykset eivät ole tyhmiä tässä seurassa. Sinne IVYkansan oli syytä kipittää juoksujalkaa tai sitten laahustaen, kukin kuntonsa mukaan Nääs on suunniteltu nääs, että mentäis nääs Tampereelle nääs sikäläiseen Työväen Teatteriin katsomaan hupaisaa mutta silti teatteritaiteen helmeksi luokiteltavaa laulunäytelmää Kaunis Valhe, joka kertoi Ruben Oskar Auervaaran raikkaasta ja elämänmyönteisestä suhtautumisesta maalliseen eloon. Eli mukava IVY-kansa teki teatterijunailun Tampereen Työväenteatteriin. Katsoimme loppuun saakka musiikkinäytelmän, loppuun saakka, koska vasta sen jälkeen päästiin lounaalle kenkätehtailija Eemil Aaltosen entiseen työhuoneeseen. Isäntänä oli VVO-Kiinteistövastuu-Tampereen aluejohtaja Esa Fagerlund. HHkiinteistönhoito oli järjestänyt tervetuliaiskahvit. Ja olihan vielä paikallisjäsenemme Kari Syrjänen vaimoineen -monine- järjestetty oppaiksi rautatieasemalta teatteriin. Mikä HH; Hervannan Huolto Oy! Muistiniksi: kiinnitä tämä kutsu nastalla tai nuppineulalla vuoteeseesi, ruokapöytääsi tai kiikkustuoliisi Yhteisisäntä YH-Asunnot Oy ja YH-Asumisoikeus Oy selvitteli Toisen Linjan kuntatalossa yleishyödyllisen asuntotuotannon merkitystä ja mittasuhteita kansalaisten elämänlaadun kohentamisessa. Olikin mielen kiintoista kuulla, mitä uutta toimitusjohtaja Juha-Veikko Nikulaisella oli vanhoille veteraaneille sanottavana Viivähdimme hyvän tovin Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oyssä Malmilla, jossa rehtori Keijo Kaivanto yritti pedagogin ottein palauttaa vanhat, väsyneet ja veltot veteraanit kiinteistöalan nykyaikaan Suomen Kiinteistöliitto oli kutsunut meidät jälleen joululounaalle. Ja paikalla oli liiton toimitusjohtaja Ukko Laurila. (YTV-Juha Sipilä on tässä kuvassa muuten vaan taustalla)

12 Kalupakki antoi meille tilaisuuden juhlia 70- vuotispäiväänsä. Tuolloin hän oli 5 päivää ikääntyneempi. Ben Grassin ohella IVYläisetkin onnittelivat. Juhlakalupakin toivomuksena oli, ettei puheita eikä lahjoja, mutta maljapuheet yms. ovat toivottavia. Venta hool, housut, ne huolettivat Viljoa Olimme Kiinteistöalan Kustannus Oy:n vieraina ravintola Marskissa. Aterioinnin jälkeen isäntämme toimitusjohtaja Paavo Saarelainen kertoi kustannusfirman kustannuksista ja vastaili kysymyksiin, joita IVYläiset aivot sauhuten olivat miettineet. Kuinka pieru syntyy, aprikoitiin kutsussa Tutustuimme Mäkelänrinteen Uintikeskuksen tiloihin ja toimintoihin Helsingin Urheiluhallit Oy:n vieraina. Isännältämme, tuleva kiinteistöneuvos, Veikko Vermilältä saimme rautaisannoksen tietoa mahdollisuuksista ja keinoista harrastaa kuntoa kohottavaa tai ainakin ylläpitä vää toimintaa. Hyväksyttiin ohjeistus uusien jäsenten kunnioittavasta vastaanottamisesta yhdistykseen Olimme saaneet Osuusliike Elannon toimitusjohtajalta eli pääjohtajalta Arto Ihtolta kutsun Helsingin Seurahuoneelle. Kutsun mukaan piti lait taa kalliit vaatteet päälle. Isäntämme kertoi meille nykypäivien osuustoiminnasta, mitä se on, eroaako se jotenkin muusta liiketoiminnasta ja jos, miten, vai ei, tai jos sittenkin ja ja jne. Jäsenmaksu hilattiin 200 markkaan Kankarin Kalusteeseen Kihniöön voitiin mennä matkavaatteissa. Kankarin Markku Mäkinen ja ja Malkitin Reijo Leivonmäki vastailivat uteliaiden ujostelemattomiin kysymyksiin.

13 Per Björnströmin kantti petti kutsuen meidät IVYläiset Gammelbackan Kiinteistönhoitoon, ja lupauksensa mukaisesti otti meidät ystävällisesti vastaan. Hygieniaa paranneltiin taivassaunassa Matkattiin Turkuun. Ensin suuntauduttiin Turun Biolaaksoon toimitusjohtaja Juhani Lepän vieraiksi, sitten saatiin isännäksi Varsinais- Suomen Kiinteistöyhdistyksen Jyrki Salomaa. Mukaan tuppautui miellyttävään tapaansa myös kiinteistöneuvos Seppo Saarto. Viimeksi mentiin vielä Turun kaupunginteatteriin katsomaan Ankkurilyhtyä, musiikkinäytelmää. Nykyisille veteraaneille, sota-ajan ja sitä edeltäneen ajan lapsille, se oli oikein passeli. Keskiyöhön saakka värjöteltiin linjaautoasemalla ennen kuin paluumatka alkoi Tutustuttiin liikekiinteistöjen omistamiseen ja hallintoon, siis manageeraukseen, Antilooppi Oy:ssä, toimitusjohtaja Pertti Vanhasen opastuksella, mistä nöyrästi jäimme kiitollisiksi. Vuosikokous Olimme saaneet kutsun Sato-Yhtymään, jossa toimitusjohtaja Matti Sarnela vastaili tiedonjanoisten kohtuullisiin kysymyksiin Joululounas nautittiin ravintola Seurahuoneella VVO Rakennuttaja Oy:n erinomaisessa isännyydessä. Urpo Piilo hoiti tarjoilun ja vastaili ivyhörhöjen kiehtoviin kysymyksiin IVY-veteraanit kävivät Isännöitsijäliitossa Länsi-Pasilassa opastamassa, miten liiton ja isännöitsijöiden yhteisiä asioita tulisi hoitaa Piipahdimme Ekakiinteistöt Oy:ssä, jonka taustoista, pyrkimyksistä ja toiminnasta ja päämääristä kertoivat, mitä sieti kertoa toimitusjohtaja Heikki Venho ja apulaisjohtaja Jaakko Nousiainen. Pidetyssä kevätvuosikokouksessa jäsenmaksu nostettiin 34 euroon Vierailimme Vakuutusyhtiöiden Keskusliitossa, jossa vanha yhteistyö kumppanimme Jukka-Pekka Koskinen, aikaisempi Kiinteistöalan Koulutuskeskuksen johtaja, vastasi henkisestä ym. hyvinvoinnistamme. Joskin JP:n mieliksi pitää vielä jälkeenpäin pahoilla mielin todeta, että isäntäehdokkaan kutsun mukaan tilaisuudessa ei alkoholia tarjoilla, joten innokkaimmatkin nenänvalkaisijat voivat osallistua, osallistujia oli tavanomaisen runsaasti Tehtiin perinteinen bussiretki Kihniöön Kankarin Kalusteeseen. Markku Mäkinen isännöi rehtiin tapaansa.

14 Vietimme kaksi yötä Raimo Vauhkosen viime valtauksilla Muhun saarella Paalin tilalla. Kävimme Piispanlinnassa Kuressaaressa ja Kaalinjärvellä siinä lähellä. Villisikaa, naminami. Paikalliset esiintyivät, lauloivat ja tanssivat. Anita Lehtonen kävi tahdin määrääjäksi. Alakuvassa isäntä toinen oikealla Ennätyslämpimän kesän jälkeen vierailimme Länsi-Pasilassa Skanska Oy:ssä, jossa johtaja Raimo Poikela antoi firmastaan mahdollisimman hyvän kuvan, parhaan mahdollisen Ajoimme bussilla (lvi-trio oli saanut huomionosoituksena kustantaa) Raumalle Oras Oy:n vieraiksi. Vanhan Rauman kaupunkikierros kannatti tehdä. Veneilijä Olan mieliksi vierailimme laivanvarustajan kodissa Vierailtiin Pasilan Huollossa, jossa uusi toimitusjohtaja Matti Laukkanen valisti meitä läpinäkyvyydellä. Pidettiin syysvuosikokous klo kieppeillä Suomen Kiinteistöliitto ja sen Ukko Laurila tarjosi Marskissa joululounaan, siinä katutason ravintolassa, ja halusi välttämättä kertoa tuoreimmat kiinteistöalan uutiset.

15 Tutustuttiin Rakli ry:n uuden uutukaisiin tiloihin Annankatu 24:ssä, melkein juhlavuotemme kunniaksi. Raklin toimitusjohtaja Juhani Reen, ikiaikojen tuttavamme oli se kutsun toimittaja Juhlittiin puheenjohtajamme Olavi Saarimaan suursaavutusta, 70- vuotispäivää Puuskaniementiellä Tutustuttiin Vantaan kaupungin vieraina vantaalaiseen kaupunkirakenteeseen, josta meille antoivat valaisua asuntoimenjohtaja Risto Koivunoksa ja VAV:in toimitusjohtaja Matti Alho Suunnattiin kulkumme Kihniöön Kankarin Kalusteeseen, vanhat tuttavamme, meitä kuitenkin nuoremmat, Markku Mäkinen ja Reijo Leivonmäki verestivät meidän hämäriä muistikuviamme alansa tuotteista Tutustuttiin kiinteistöjen sähköhuollon viimeisiin kehitysvaiheisiin Suomen Sähköhuolto Oy:ssä Itä-Helsingissä, isäntänä toimitusjohtaja Auvo Karhu. Välillä 5.9. oli juhlittu Kiinteistöalan Koulutuskeskuksen 25-vuotisjuhlia, merkittiin Tikkurila Oy:n väritehtaan Tikkurila Paints Oy:n tiloissa tutustuttiin puolestaan maalimaailman saloihin esitelmin ja audiovisuaalisin esityksin. Isäntänä oli Kimmo Sandberg, joka tehdaskierroksen jälkeen opetti meille firman koulutuskeskuksessa Paletissa maalaussaloja audiovisuaalisella lisäpläjäyksellä Naisisäntämme, Kiinteistökaari Oy:n toimitusjohtaja Kaisu Greus, siellä Jönsaksentiellä, elvytti aivotoimintaamme ja muistiamme kertomalla kiinteistöalan, lähinnä isännöinnin viime aikaisista tuulista ja päämääristä. Väitteen mukaan niitä oli. Pidettiin syysvuosikokous, jossa mestaroitiin vanhoja sääntöjä uusiksi ja muutettiin yhdistyksen nimi Kiinteistöalan veteraanit IVYklubiksi. Poistettiin leijonamainen maininta jäseneksi liittymisestä: enää ei vaadittu kahden jäsenen suositusta eikä johtokunnan yksimielistä hyväksymistä. Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeelle siirtynyt kiinteistöalalla päätoimisena isännöitsijänä tai muissa alan vastuunalaisissa tehtävissä ollut henkilö Isännöitsijäliiton Tuomo Nenonen poistui liiton palveluksesta ja Tero Heikkilä esittäytyi. Siirtotilaisuus pidettiin Suomen Talokeskuksen tiloissa Pihlajistossa.

16 Jouluaterian tarjosi VVO. Kinteistöjohtaja Risto Soininen vastasi IVYläisten kiehtoviin kysymyksiin, joihin saatiin mieleiset vastaukset. IVYläiset joululounaalla 2003 tutussa vieraspaikassaan VVO:ssa (Jorma Palo po. Seppo Palo, Jorma Juutilainen po. Teuvo Puukari) Kaiken muun jouluhoppuilun ohessa olimme saaneet kutsun Matinkylän Huoltoon (puh.luettelon kartta 35 ruutu cy73), jossa toimitusjohtaja Mikko Peltokorpi soinnutteli uusimmat sävelet kiinteistönhoidon espoolaisesta näkökulmasta Kutsuttuina Martinlaakson Huoltoon kuuntelimme kiltisti Sakari Salmisen välittämät viimeiset kiinteistöterveiset. Hän poisti meidän iänikuisen vanhoja käsityksiämme kiinteistönhoidosta. Pidettiin kevätvuosikokous, tilikaudelta ylijäämää 314,83 euroa. Jäsenmaksuksi tuli 35 euroa.

17 Vierailimme ISS Palveluiden uudessa toimipaikassa Myyrmäessä, teemana Laatutakuusta teknisiin palveluihin. Kutsujina ja isäntinä Pekka Palokangas ja Peter Westermarck Katsastimme Itä-Vantaan kehityskulkua Hakunilan Huolto Oy:n vieraina. Toimitusjohtaja Heikki Säilä oli jo pitkään lähes malttamattomana odottanut meitä. Ja saimmekin laadukasta sekä hengen että kehon ravintoa IVY-väki kultturisoitui Helsingin Kaupunginteatterin Miss Saigonmusikaalin myötä. Iltapala nautiskeltiin ravintola Paasilinnassa. Mukaan sai ottaa puolison tai mummoystävän. Muukin avec kelpasi Syyskausi avattiin matkustamalla niin etäälle kuin Malmille tutustumaan Suomen Asumisoikeus Oy:hyn. Isäntinä olivat Eero Saastamoinen ja Matti Tarkio. He kertoivat yhtiönsä toiminnan tarkoituksesta, päämääristä ja siihen liittyvästä Kävi kutsu bussiajelulle Kihniöön Kankarin Kalusteeseen. Jolla oli erinomainen syy viettää juhlahetkiä tuotantolaitoksillaan. Mitkä syyt? Piipahdimme Senaatti-Kiinteistöjen keskushallinnossa, eksoottisen tuntuisen kiinteistöyhteisön toimitusjohtaja Aulis Kohvakka opasti. Kyselemällähän se ylimääräinen tiedon nälkä on lähtenyt ennenkin Vanha tuttu Isännöitsijäliitto tutustutti perin pohjin Tero Heikkilän ja Per Björnströmin opastuksella meidät kiinteistöalan järjestöasioihin Länsi-Pasilan toimistossaan. Etukäteen oli sellainen hytinä, että Joten IVY-kansa, Pasilaan (Joka jumalan kuukausi saa kirjoitella kutsukirjeitä niska limassa ja parhaina, niinku nyt, kaksi, tuskaili sihteeri) VVO-Sähkö Oy (Aarno Teittinen ja Urpo Piilo) tarjosi perinteisen joululounaan Mannerheimintie 168:n katutason vakaassa ravintolassa. Isännät kertoivat VVO:n kehittyvän rivakasti. Esitysten jälkeen jouluateria maistui asian mukaisine ruokineen, puheineen ja lauluineen. Joulumieltä koko joulunajan tarpeiksi Pentti Laitinen oli kutsunut meidät Isännöitsijäkonttori Oy:n Mellunmäkeen entistä ehomman vuoden alkajaiskaronkkaan. Luvassa oli pientä purtavaa, niin että (kutsussa mainittiin) älä unohda tekareita himaan Tutustuimme pääpäättäjien pääpaikkaan Eduskuntaan. Ensin Rakel Hiltunen selvitteli talon touhuja, minkä jälkeen kiinteistötoimiston päällikkö Pauli Lehti tutustutti meidät pääasioihin ja eduskunnan uuteen lisärakennukseen. Ja niin IVY-kansalainenkin sai tietää miten meitä hallitaan. Aktiivisen jäsenemme Olavi Ahomaan aktiivinen Kaijapuoliso ansaitsi kiitoksemme kutsun osoittamisesta IVY:lle

18 Vermiliaalit eli vierailu Veikko Vermilän kutsumana Pasilan Urheiluhalli Oy:ssä Länsi-Pasilassa. Hyvä opastus sai näyttämään tilat hyviltä VVO-yhtymä Oyj:n konsernijohtaja Ben Grass, potentiaalinen uusi jäsen, kutsui IVY-väen eläkkeellesaattotilaisuuteensa. Hän ehkä halusi saada mahdollisimman monipuolisia kokemuksia tästä järisyttävästä elämänmuutoksesta. IVY:llä oli siis koulutuksellinen tehtävä tällä käynnillä Teimme ryhmämatkan Tallinnaan. Ohjelmassa oli operetti Wieniläisverta Estonia Rahvus-oopperassa, käynti Kadriorgin linnassa. Töölön Matkatoimiston bankrutti sekoitti pikkuisen järjestelyjä. Matkan ja kulttuurin nälkäisiä oli ilmoittautunut täysi kaksi tusinaa Kävi Malkit Oy:stä kutsu tulla vieraisille Laivalahdenkatu 6:een, isäntinä Erkki Parkkinen ja Rauli Forsblom. Tuttu firma ajoilta, jolloin raadoimme työn ikeen alla lähes verissä päin Vierailimme NCC Rakennus Oy:ssä Mannerheimien loppupäässä. Kari Talvitie perehdytti meitä kohtuuden rajoissa ko. yhtiön ympyröihin Kunnon jouluruokaa tarjosi kunnolliselle IVY-väelle VVO, isäntänä hallintojohtaja Timo Niemi. Vai oliko niin että kunnon väki tarjosi Karakallion Huolto Oy oli saanut kovat aiheet kutsua veteraanit vieraisille, olihan yhtiölle tullut elon mittaa 40 vuotta ja kiinteistöveteraani, toimitusjohtaja Seppo Käkelä, saanut edellisen vuoden puolella Kiinteistöneuvos-arvonimen. Karakallion Lämpö Oy:n, sittemmin Karakallion Huolto Oy:n toiminta oli alkanut Puhuttiin nettipuheluista, sähköpostista yms. vanhusten vieroksumista aiheista Kokoonnuttiin turhien jännitysten välttämiseksi ihan keskinäisesti Jarrumiehenkatu 2:n kerhotilaan Itä-Pasilassa. Vuosikokouksessa remontoitiin perusteellisesti yhdistyksen johto: puheenjohtajaksi Erkki Pohjanvirta, varapuheenjohtajaksi Kari Puusti, rahastonhoitajaksi Pertti Suomalainen, sihteeriksi Kauko Koistinen ja vielä jäseneksi Viljo Pasanen. Maittavan hirvikeiton opm tarjosi Olavi Ahomaa Paikka oli sama. Maankuulun lohikeiton tarjosi Pertti Suomalainen, höysteineen opm.

19 Arvoval- tainen IVY-vierasjoukko ilahdutti uskollista jäsentään Urho Mattilaa myös vaimo Anjaa- saapumalla Saloon onnittelukäynnille 75vuotissynttäreiden merkeissä. Kiitos! Runsaslukuinen IVYväki oli saattamassa pitkäaikaista puheenjohtajaansa Olavi Saarimaata (k ) iäisyysmatkalleen Malmin hautausmaalla. Paljasjalkainen helsinkiläinen Olavi Saarimaa oli syntynyt Ekonomiksi valmistumisen jälkeen hän työskenteli verotarkastajana siirtyen sitten Rakennustuote Oy:n kautta Salpa Oy:hyn. Vuonna 1976 hän perusti oman isännöitsijä- ja tilitoimiston. Liikunnan ja matkailun ohella hän toimi useissa järjestöissä. Meillä IVYssä seurallinen Ola toimi puheenjohtajana 1996 alkaen kahdeksisen vuotta. Meille jäi hänestä hyvät muistot Isännöitsijäkonttori Oy kutsui meidät tutustumaan uusiin toimitiloihinsa Kampissa Malminkatu 34:ssä. Totesimme tilat toimiviksi ja edustaviksi Tehtiin teatterimatka Kotkaan, katsottiin musiikkinäytelmä Tunteen palo sikäläisessä kaupunginteatterissa. Niin meno kuin tulokin kävi omin neuvoin Perinteisen joululounaan saimme nauttia perinteisesti VVO:ssa, siellä Mannerheimintien loppupäässä. Erkki Pohjanvirta ja Pentti Laitinen esittelivät ja kehuivat IVY_Klubin toimintaa Kiinteistöpostissa, joulukuu 8/2006

20 Vuoden lopulla tietotekniikkaneromme PERTTI SUOMALAINEN perusti ja ryhtyi yllä pitämään = päivittämään omia IVY-klubin sivuja internetissä. Sivut löytää ehkä helpoimmin googlen avulla, yksinkertaisesti IVY klubi. Tai: Pääsimme tutustumaan Abloy Oy:n uusiin edustustiloihin eli teimme yritysvierailun Espooseen, isäntänä toimi lukkofirman johtaja Jouni Romppanen. Meille esiteltiin täysin yksilöllinen ja luotettava tietokoneajan Abloy Protect-avain Tutustuimme perusteellisesti Helsingin kaupungin Sörnäisissä olevaan tilakeskukseen. Kollegamme Hannu Määttänen toimitti oppaan virkaa Kokoonnuimme juhlavaan opm-vuosikokoukseemmme Jarrumiehenkatu 2:n kerhohuoneeseen. Tilinpäätösvahvistettiin vahvistettiin. Tarkkaa budjetointia ja taloudenpitoa osoitti, että tulokseksi tuli vain miinus 44,64 euroa. Maanmainio lohikeitto tuotiin Pertti Suomalaisen kotikeittiöstä..

Auli Aaltonen. Eläköön ekonomit! 2

Auli Aaltonen. Eläköön ekonomit! 2 Auli Aaltonen Eläköön ekonomit! 2 Porin Seudun Ekonomit ry 2003 2013 Julkaisija ISBN ISBN Kuvat Taitto Paino Porin Seudun Ekonomit ry 978-952-93-1781-3 (nid.) 978-952-93-1783-7 (PDF) Porin Seudun Ekonomit

Lisätiedot

Porvoon Mieslaulajat60v.

Porvoon Mieslaulajat60v. Porvoon Mieslaulajat60v. Miesten Laulua 60 vuotta!!! Porvoon Mieslaulajat Ry 60v Juhlakonsertti 28.10.2006, klo 17.00 Linnankosken lukion juhlasalissa, Piispankatu 24-26, Porvoo Porvoon kaupungin puolesta

Lisätiedot

Lohjan Rotaryklubi - Lojo Rotaryklubb 50 vuotta

Lohjan Rotaryklubi - Lojo Rotaryklubb 50 vuotta Lohjan Rotaryklubi - Lojo Rotaryklubb 50 vuotta Perustettu 30.5.1949 ja hyväksytty Rl:n jäseneksi 21.6.1949 r' ) TOIMITUSKUNTA Teuvo Moisio vastaavana Erkki Alhonen, Lauri Leskinen ja Jaakko Mäkelä Julkaisija:

Lisätiedot

Vuoksenranta-seuran jäsenlehti N:o 29 2011

Vuoksenranta-seuran jäsenlehti N:o 29 2011 JOUKKOKIRJE Vuoksenranta-seuran jäsenlehti N:o 29 2011 Maija Jantunen kotipaikkansa Pientalon raunioilla yhdessä Henri Jantusen ja Ritva Jantusen kanssa. Takana näkymää Jantselan navetan raunioiden päältä

Lisätiedot

juttua Turun Avantouimarit r.y. 1957 2007 Otsikko Jäsenlehti 1/2007 maaliskuu

juttua Turun Avantouimarit r.y. 1957 2007 Otsikko Jäsenlehti 1/2007 maaliskuu juttua Turun Avantouimarit r.y. 1957 2007 Otsikko Jäsenlehti 1/2007 maaliskuu Avantouimareiden monet kasvot Päätoimittaja ja puheenjohtaja Tuhannella jäsenellä on monet kasvot. Yksi arvostetuimmista seikoista

Lisätiedot

AKSELI VET 4/2011 AUTOJOUKKOJEN TURUN KILTA RY:N TIEDOTUSLEHTI

AKSELI VET 4/2011 AUTOJOUKKOJEN TURUN KILTA RY:N TIEDOTUSLEHTI AUTOJOUKKOJEN TURUN KILTA RY:N TIEDOTUSLEHTI VET AKSELI 4/2011 Hemmo Sankari Kaarinan Autokoulusta antoi kiltalaisille erinomaista liikennevalistusta. Valistustyötä jatketaan myöhemmin ikäihmisten kurssilla,

Lisätiedot

Paljon on vettä virrannut

Paljon on vettä virrannut Paljon on vettä virrannut 50 vuotta LC Keminmaa 2009 1 Lions Club Keminmaa Juhlapaikka Pohjanrannan tila on paitsi ravintola myös hotelli, tanssipaikka ja leirintäalue. Lisäksi tilan 15 000 marjapensasta

Lisätiedot

F a r o s 1/2010. Turun Suomi-Kreikka-Seura ry 35 v

F a r o s 1/2010. Turun Suomi-Kreikka-Seura ry 35 v F a r o s Turun Suomi-Kreikka-Seura ry 35 v Tulkaa nyt te murheet ja vastukset, niin saatte te vasten suuta! Nyt raudasta mulla on jänteret, nyt luuni on yhtä luuta. Kas, Apolloa, joka hymyilee, sitä voita

Lisätiedot

ISÄNNÖITSIJÄTOIMISTO AIMO ASTALA OY 40 VUOTTA. Tahdomme Osaamme Teemme. Seppo Käkelä

ISÄNNÖITSIJÄTOIMISTO AIMO ASTALA OY 40 VUOTTA. Tahdomme Osaamme Teemme. Seppo Käkelä 40 VUOTTA ISÄNNÖITSIJÄTOIMISTO AIMO ASTALA OY 40 VUOTTA Tahdomme Osaamme Teemme Seppo Käkelä Julkaisija ja kustantaja: Isännöitsijätoimisto Aimo Astala Oy r Seppo Käkelä ja Isännöitsijätoimisto Aimo Astala

Lisätiedot

Liittokokous Turussa 80-vuotiaan SATL:n tunnelmia Auto & Korjaamo -messuilta Mestarimekaanikko 2014 -kilpailut Toimihenkilöt 2014

Liittokokous Turussa 80-vuotiaan SATL:n tunnelmia Auto & Korjaamo -messuilta Mestarimekaanikko 2014 -kilpailut Toimihenkilöt 2014 Satelliitti Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2014 Liittokokous Turussa 80-vuotiaan SATL:n tunnelmia Auto & Korjaamo -messuilta Mestarimekaanikko 2014 -kilpailut Toimihenkilöt 2014 Satelliitti

Lisätiedot

Mullan mururakenteita

Mullan mururakenteita Mullan mururakenteita Koonnut agr. Pekka Peltotalo ISBN Toimittanut ja koonnut: Taitto ja kuvankäsittely: Julkaisija: ISBN 978-952-93-5095-7 (sid.) ISBN 978-952-93-5096-4 (PDF) Pekka Peltotalo Jorma Saarinen,

Lisätiedot

Suomalainen Klubi. Eräs maailma, 1989. Helsingin taidemuseon kokoelmat. Lauri Astala: Helsingin Suomalainen Klubi on kulttuuriklubi.

Suomalainen Klubi. Eräs maailma, 1989. Helsingin taidemuseon kokoelmat. Lauri Astala: Helsingin Suomalainen Klubi on kulttuuriklubi. Helsingin Helsingin Suomalainen Klubi Suomalainen Klubi Klubilehti 4/2010 1 Lauri Astala: Eräs maailma, 1989. Helsingin taidemuseon kokoelmat Helsingin Suomalainen Klubi on kulttuuriklubi Piste kipukierteelle.

Lisätiedot

PORILAINEN. Joulukuu 4 2013. Länsi 2/13 s. 10 15. www.puolustusvoimat.fi/porpr

PORILAINEN. Joulukuu 4 2013. Länsi 2/13 s. 10 15. www.puolustusvoimat.fi/porpr PORILAINEN Joulukuu 4 2013 Länsi 2/13 s. 10 15 www.puolustusvoimat.fi/porpr 1 Lue missä ja miten haluat Turun Sanomat on perinteinen paperinen lukupaketti kotiin kannettuna. Ota verkossa osoitteeksi ts.fi

Lisätiedot

Nyt Plussa-kortilla optikon näöntarkastus ilmaiseksi!

Nyt Plussa-kortilla optikon näöntarkastus ilmaiseksi! 2011 1 Liikenteessä sekunnit ratkaisevat. Syyspimeällä vastaantulevien ajoneuvojen ajovalot saattavat sokaista kuljettajia ja häikäisystä toipuminen voi kestää useita sekunteja. Hyvä liikenne näkö perustuu

Lisätiedot

toim. Minna Heikkinen ja Terhi Lehtonen NUOPERI Nuorisotyön tallentamiskeskus 2002 2012

toim. Minna Heikkinen ja Terhi Lehtonen NUOPERI Nuorisotyön tallentamiskeskus 2002 2012 2002 2012 toim. Minna Heikkinen ja Terhi Lehtonen NUOPERI Nuorisotyön tallentamiskeskus 2002 2012 Sisältö Synttärisankari!...4 Vuosien toiminta...6 Perustetaan museo!... 12 Rahoitus... 23 Ohjausryhmä...

Lisätiedot

Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2012

Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2012 Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2012 Liittokokous Porissa Opetuksen uuden tuulet 2012 Travelling Fellowship -haku Toimihenkilöt 2012 Sisältö ISSN 1235-2292 Suomen Autoteknillinen Liitto ry:n

Lisätiedot

Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2013

Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2013 Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2013 Liittokokous Tampereella FISITA:n maailmankongressi Itä-Suomen piirin syysretki Toimihenkilöt 2013 Sisältö ISSN 1235-2292 Suomen Autoteknillinen Liitto

Lisätiedot

KOELYSEO-TYLY HELSINGIN KOELYSEO - TÖÖLÖN YHTEISLYSEO - ETU-TÖÖLÖN YLÄASTE JA LUKIO N:o 2/2009 (34) Painos 3.000 kpl

KOELYSEO-TYLY HELSINGIN KOELYSEO - TÖÖLÖN YHTEISLYSEO - ETU-TÖÖLÖN YLÄASTE JA LUKIO N:o 2/2009 (34) Painos 3.000 kpl KOELYSEO-TYLY HELSINGIN KOELYSEO - TÖÖLÖN YHTEISLYSEO - ETU-TÖÖLÖN YLÄASTE JA LUKIO N:o 2/2009 (34) Painos 3.000 kpl TOIMITUS: VASTAAVA TOIMITTAJA: ESKO KALIMO PAINOPAIKKA: T. A. SAHALAN KIRJAPAINO OY

Lisätiedot

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 1 / 2 0 1 2

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 1 / 2 0 1 2 EkonomiEnergiaa Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 1 / 2 0 1 2 Työterveyshuolto työkykyä tukemassa Tule mukaan tapahtumiin! Sisällys Pikkujoulutunnelmia s. 6 Vuoden Pirkanmaalainen Ekonomi palkittiin

Lisätiedot

Hohto. Toikander-Hohti sukuseuran jäsenlehti 1/2007

Hohto. Toikander-Hohti sukuseuran jäsenlehti 1/2007 Hohto Toikander-Hohti sukuseuran jäsenlehti 1/2007 HOHTO 2007 Toikander-Hohti sukuseuran jäsenlehti 1/2007. 16. vuosikerta. Painos 1000 kpl. Toimituskunta Timo Hohti Hanna Karkku Liisa Mikkola Liisi Timonen

Lisätiedot

AKSELI VET 2/2012 AUTOJOUKKOJEN TURUN KILTA RY:N TIEDOTUSLEHTI

AKSELI VET 2/2012 AUTOJOUKKOJEN TURUN KILTA RY:N TIEDOTUSLEHTI AUTOJOUKKOJEN TURUN KILTA RY:N TIEDOTUSLEHTI VET AKSELI 2/2012 Laitilan retkellä 16.4. oli näin runsas osallistujajoukko, joka asettui yhteuskuvaan Kaukolan Kartanon portaille ennen ruokailuun lähtemistään.

Lisätiedot

Haveristen sukuseuran jäsenlehti 58 /2015. Pyällyspuu

Haveristen sukuseuran jäsenlehti 58 /2015. Pyällyspuu Haveristen sukuseuran jäsenlehti 58 /2015 Pyällyspuu Tässä numerossa Aarno-veljen 24.7.1937 31.1.2013 muistolle.... Aarno-veljen muistolle. 3 Puheenjohtajan tervehdys. 8 Ystävyyden puu. 9 Kiitoskirje Aulangolta

Lisätiedot

Autokatsastajat. Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014

Autokatsastajat. Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014 Autokatsastajat Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014 Puheenjohtaja 1/2014 31. VUOSIKERTA Julkaisija Autokatsastajat AK ry www.autokatsastajat.fi Vastuullinen päätoimittaja Tuomo Vikstedt Haastemiehenkatu 6

Lisätiedot

LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 1/2011

LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 1/2011 LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 1/2011 POIMINTOJA SISÄLLÖSTÄ On hienoa saada syntyä Suomeen s. 2 Reissussa Reisjärvellä s. 5 Kynkkärinki-vuoden 2010 kaupunkiteko s. 6 Ristiinan ja Mikkelin Liikasia

Lisätiedot

Toimihenkilöille tukku tietoa

Toimihenkilöille tukku tietoa 1/2009 Tuntureilta Tappioon Toimihenkilöille tukku tietoa Tunturiladun toimihenkilökoulutuksessa kahlattiin päivän aikana monta asiaa läpi. Tuntureille noustiin ja sieltä laskettiin moneen otteeseen, mutta

Lisätiedot

Kevätpäivät Satakunnassa

Kevätpäivät Satakunnassa Kevätpäivät Satakunnassa 2/2005 Sisäsivuilla Kevättalven odotettu tapahtuma, Tunturiladun kevätpäivät kokosi maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna jälleen innokasta latuväkeä yhteen. Tällä kerralla päivien

Lisätiedot

1/2012. VUODEN KUVAAJA -kilpailu käynnistyi Kuusamon kutsu Lähdetään Setusenmaalle! ja paljon muuta luettavaa

1/2012. VUODEN KUVAAJA -kilpailu käynnistyi Kuusamon kutsu Lähdetään Setusenmaalle! ja paljon muuta luettavaa 1/2012 Rauman Kameraseura ry:n jäsenlehti VUODEN KUVAAJA -kilpailu käynnistyi Kuusamon kutsu Lähdetään Setusenmaalle! ja paljon muuta luettavaa 2 SISÄLTÖ 4 Päätoimittajan mietteitä 5 Puheenjohtajalta 6

Lisätiedot

Joulua odotellessa (kts. jutut s. 8-11) Loppukesän hämyä Inarinjärvellä Ville Palolan mökin venerannassa Kuva: Jaakko Pihlaja

Joulua odotellessa (kts. jutut s. 8-11) Loppukesän hämyä Inarinjärvellä Ville Palolan mökin venerannassa Kuva: Jaakko Pihlaja Stenroth sukuseura ry:n jäsenlehti N:o 27 Maanantaina 21. marraskuuta 2011 Joulua odotellessa (kts. jutut s. 8-11) Loppukesän hämyä Inarinjärvellä Ville Palolan mökin venerannassa Kuva: Jaakko Pihlaja

Lisätiedot

tietoalani JO 35 VUOTTA edunvalvontaas. 3 IT EVVK Työpari auttaa jaksamaan s.8 Miksi IT-ala ei kiinnosta naisia Alanko ja Turo:

tietoalani JO 35 VUOTTA edunvalvontaas. 3 IT EVVK Työpari auttaa jaksamaan s.8 Miksi IT-ala ei kiinnosta naisia Alanko ja Turo: tietoalani Tietoalan toimihenkilöt ry:n jäsenlehti 2/2009 Alanko ja Turo: Työpari auttaa jaksamaan s.8 IT EVVK Miksi IT-ala ei kiinnosta naisia s. 11 JO 35 VUOTTA edunvalvontaas. 3 Tes-neuvottelut katkolla

Lisätiedot

Keskusjärjestön tiedotuslehti. Keskusjärjestön tiedotuslehti. Vastaava toimittaja Pauli Vänninmaja

Keskusjärjestön tiedotuslehti. Keskusjärjestön tiedotuslehti. Vastaava toimittaja Pauli Vänninmaja Tampereen Tampereen Omakotiyhdistysten Tampereen Omakotiyhdistysten Keskusjärjestön tiedotuslehti Omakotiyhdistysten Keskusjärjestön tiedotuslehti tiedotuslehti jäsenlehti Vastaava toimittaja Pauli Vänninmaja

Lisätiedot