LUHANKA RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE LUHANGAN KUNNAN LUHANGAN KYLÄSSÄ SIJAITSEVAA KIINTEISTÖÄ HAKULINNIEMI RN:O 19:0

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LUHANKA RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE LUHANGAN KUNNAN LUHANGAN KYLÄSSÄ SIJAITSEVAA KIINTEISTÖÄ HAKULINNIEMI RN:O 19:0"

Transkriptio

1 LUHANKA HAKULINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE LUHANGAN KUNNAN LUHANGAN KYLÄSSÄ SIJAITSEVAA KIINTEISTÖÄ HAKULINNIEMI RN:O 19:0 RANTA-ASEMAKAAVALLA MUODOSTUVAT KORTTELIT (RA) SEKÄ MAA- JA METSÄTALOUSALUE (M). RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 1(19)

2 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT KUNTA: KYLÄ: KAAVAN NIMI: LUHANKA LUHANKA HAKULINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA KIINTEISTÖT: HAKULINNIEMI, RN:O 19:0, n. 14 ha. MUODOSTUVAT KORTTELIT JA MUUT ALUEET: RA , M-ALUE POHJAKARTTA: 1:2000, KKJ - koordinaatisto. Mittausluokka 3. Pohjakartta on hyväksytty (Teuvo Pajukoski MML/60/621/2008) Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 2(19)

3 YHTEENVETO JA TILASTOTIEDOT Kaavaprosessin vaiheet Vireilletulo- ja kaavan valmisteluvaihe: Vireilletulo, kunnanhallitus , kuulutus tiedotekirje naapureille ja arvioidun vaikutusalueen ulkopaikkakuntalaisille maanomistajille OAS nähtävillä Viranomaisneuvottelu Kunnanhallitus Tarkistettu OAS ja kaavaluonnos nähtävillä Kaavatoimikunta Kunnanhallitus Kaavaehdotus ja hyväksyminen: - Kaavaehdotus nähtävillä Kaavatoimikunta viranomaisneuvottelu Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Ranta-asemakaavan sisältö ja tarkoitus Ranta-asemakaava on laadittu loma-asumisen järjestämiseksi Ranta-asemakaavalla muodostuvat RA-korttelit ja M-alue. Yhteenveto kaavan vaikutuksista Alueen käyttötarkoitus muuttuu leirikeskuskäytöstä yksityiseen lomaasumiseen Ranta-asemakaavan toteutus Maanomistajat vastaavat kaavan toteuttamisesta kokonaan. Rantaviivan pituus - Todellisen rantaviivan pituus on noin 1000 m. Korttelitiedot Kortteli Tontti Pinta-ala, m² Kerrosala, k-m² käytetty k-m² 130 RA RA n n n RA n. 80 RA YHT M-alue Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 3(19)

4 SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT SIJAINTI JA NYKYTILANNE SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET RANTA-ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT OSALLISET VIRANOMAISYHTEISTYÖ LAADITUT SELVITYKSET TIEDOTTAMINEN JA OSALLISTUMISEN JÄRJESTÄMINEN OSALLISTEN MIELIPITEET RANTA-ASEMAKAAVAN KUVAUS KAAVAN RAKENNE Mitoitus Palvelut Yhdyskuntatekninen huolto ALUEVARAUKSET JA PINTA-ALAT Korttelialueet Muut alueet ja liikennejärjestelyt KAAVAN VAIKUTUKSET VAIKUTUSTEN ARVIOINNIN SUORITTAMISTAPA TOTEUTETTAVAN RANTA-ASEMAKAAVAN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI RANTA-ASEMAKAAVAN TOTEUTUS LIITTEET 1. Ranta-asemakaavakartta 1:2000 ja kaavamääräykset 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3. Ilmakuva alueelta 4. Emätilaselvitys 5. Liito-oravaselvitys 6. Luontoselvitys Ote rantayleiskaavasta määräyksineen 8. Tilastolomake 9. Kaavaehdotuksesta annetut lausunnot ja vastineet 10. Oleva rakennuskanta 11. Kaavaehdotusvaiheen viranomaisneuvottelun muistio Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 4(19)

5 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Sijainti ja nykytilanne Ranta-asemakaavan alue koskee koko kiinteistöä Hakulinniemi RN:o 19:0 Luhangan kunnan Luhangan kylässä. Kaava-alue on yksityisomistuksessa. Alue sijaitsee Luhangan kirkonkylän asemakaava-alueen ulkopuolella Päijänteen rannalla. Kaavoitettavan alueen pinta-ala on noin 14 ha. Alueen leirikeskuskäyttö on päättynyt. Rakennuskanta: Alueella sijaitsee leirikeskustoiminnassa olleita ajalleen tyypillisiä majoitus-, kokoontumis-, sauna- ja varastorakennuksia. Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 5(19)

6 Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 6(19)

7 Luonnonympäristö ja maisema: Alue sijaitsee niemessä ja Päijänteen rantaviivaa on noin kilometrin verran. Alue on monin paikoin kallioista ja valtapuulajina on vanha mäntymetsä. Rannat ovat pääosin karut ja kivikkoiset. Alueen keskeltä, mäen laelta avautuu hyvät näköalat Päijänteelle. Korkeimmilla ja kallioisilla lakialueilla on maisemallisia arvoja. Alueella on tehty v harvennushakkuita. Alueelle on laadittu luontoselvitys kesällä 2008, joka perustuu maastotutkimuksiin Selvitys on tämän selostuksen liitteenä. Kevättalvella 2008 selvitettiin liito-oravien esiintymistä alueella. Merkkejä liito-oravien elinympäristöistä tai itse oravista ei löydetty. Selvitys on tämän selostuksen liitteenä. Mäntymetsää ja kallioinen mäki Hakulinniemen keskellä Lähi- ja kaukomaiseman kannalta herkimmät alueet ovat Hakulinniemen keskiosassa sijaitsevat kallioiset mäkien lakialueet. Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 7(19)

8 Yhdyskuntatekniset laitteet ja verkostot sekä liikenneyhteydet: Alueella on rakennettuna sähkö- ja lankapuhelinverkko ilmajohtoina. Alueella ei ole vesihuoltoverkostoa. Alueelle tulee kaksi yksityistietä, toinen niemen eteläkärkeen ja toinen niemen länsipuolelle. Yksityistiet alkavat yleisen tien päätepisteestä kaavaalueen pohjoisrajalta. Hakulinniemen eteläkärjen ohitse kulkee merkitty venereitti. Palvelut Alue tukeutuu kirkonkylän palveluihin. 1.2 Suunnittelutehtävän määrittely ja tavoitteet - Alueelle suunnitellaan ensisijaisesti loma-asuntotontteja. 2. RANTA-ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 2.1 Suunnittelun lähtökohdat Suunnittelu on käynnistynyt alueen maanomistajien aloitteesta. Maanomistajat vastaavat ranta-asemakaavan laatimisen kustannuksista ja kaavan toteuttamisesta. Maankäyttösopimuksia ei ole tarpeen tehdä. Aluetta koskevat aiemmat suunnitelmat: Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan alueiden käytön suunnittelussa on huolehdittava valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden huomioon ottamisesta siten, että edistetään niiden toteutumista. Hakulinniemessä ei sijaitse valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden luetteloituja erityiskohteita. Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 8(19)

9 Maakuntakaava Maakuntakaava on hyväksytty ja vahvistettavana ympäristöministeriössä. Hakulinniemeen ei kohdistu maakuntakaavan aluevarauksia eikä suunnittelualue sisälly kirkonkylän taajama-alueeseen. Ote maakuntakaavaehdotuksesta, ranta-asemakaavan alue on merkitty karttaan punaisella ympyrällä Seutukaava Alueella on voimassa Keski-Suomen seutukaavan 5. vaihekaava, vahvistettu Seutukaava on oikeusvaikutteinen ja voimassa kunnes se kumotaan maakuntakaavan voimaantulon myötä. Seutukaavan merkintä Hakulinniemeen on virkistysaluemerkintä (VL , leirikeskus, ulkoilualue) Seutukaava on Hakulinniemen alueen rakentamisen käyttötarkoituksen osalta tavoitteeltaan vanhentunut. Yleiskaava Alueella on voimassa kunnanvaltuuston hyväksymä oikeusvaikutteinen Päijänteen rantaosayleiskaava, joka on saanut lainvoiman korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä Hakulinniemi kuuluu rantaosayleiskaavan mitoitusvyöhykkeeseen 6 7 loma-asuntoa / rantaviiva km. Rantaosayleiskaavassa Hakulinniemi on RMja MU- aluetta. Ote rantayleiskaavasta määräyksineen on selostuksen liitteenä. Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 9(19)

10 Rantayleiskaava ohjaa ranta-asemakaavoitusta, mutta Hakulinniemen rakennusalueiden käyttötarkoituksen (RM) osalta yleiskaava on tavoitteeltaan vanhentunut alueen maanomistusolojen muuttumisen myötä. Rantayleiskaavassa on lisäksi esitetty, että Hakulinniemen alueella on myös ympäristöarvoja sekä ulkoilun ohjaamistarvetta (MU-alueet). Voimassaolevan Päijänteen rantaosa-yleiskaavakartan pienennös. Asemakaava Alueella ei ole ennestään asema- tai ranta-asemakaavaa. Rakennusjärjestys Luhangan kunnan rakennusjärjestys on hyväksytty kunnanvaltuustossa Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 10(19)

11 Pohjakartta Alueelle on laadittu ranta-asemakaavan pohjakartta 1:2000 uudiskartoituksena Kiinteistö ja Mittaus Oy:n toimesta. Pohjakartta on hyväksytty Alueelle aiemmin laaditut selvitykset ja muu suunnitteluaineisto Ortokuvat alueesta (ilmakuvat) Metsätaloussuunnitelmat Päijänteen rantaosayleiskaava siihen liittyvine selvityksineen Luhangan muinaisjäännösten inventointi (Keski-Suomen liitto, 2004) Päijänteen rantaosayleiskaavan luonto- ja maisemaselvitys (Leena Kiuru, 1994) Luhangan rakennusinventointi Osalliset Kaava-alueen ja naapurikiinteistöjen maanomistajat ja asukkaat ja kaikki ne joiden asumiseen tai työntekoon kaava oleellisesti vaikuttaa Kaikki ne yritykset ja yhteisöt, sekä viranomaiset, joiden toimintaan kaava oleellisesti vaikuttaa Luhangan kunta Keski-Suomen ympäristökeskus Keski-Suomen museo Merenkulkulaitos, Järvi-Suomen väyläyksikkö Tiehallinto, Keski-Suomen tiepiiri Keski-Suomen liitto 2.3 Viranomaisyhteistyö Osallistumis- ja arviointisuunnitelma lähetettiin em. viranomaisille tiedoksi kaavan vireilletulovaiheessa. Vireilletulovaiheessa järjestettiin 1. viranomaisneuvottelu Keski- Suomen ympäristökeskuksessa Jyväskylässä. Kaavaehdotuksesta pyydettiin viranomaislausunnot ja kaavaehdotuksen nähtävilläolon jälkeen järjestetään 2. viranomaisneuvottelu tarvittaessa. Viranomaislausunnot on huomioitu lopullista kaavaratkaisua laadittaessa. Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 11(19)

12 2.4 Laaditut selvitykset MRL 9 :n mukaisesti kaavaa laadittaessa on tarpeellisessa määrin selvitettävä suunnitelman toteuttamisen ympäristövaikutukset, mukaan lukien yhdyskuntataloudelliset, kulttuuriset ja muut vaikutukset. Selvitykset tulee mitoittaa niin, että suunnittelutehtävän merkitys ja laajuus otetaan huomioon. Seuraavassa on esitetty kaavan laadinnan kannalta keskeiset selvitykset. Erillisinä raportteina ovat tämän selostuksen liitteenä liito-orava-, emätilaja luontoselvitykset. Muut selvitykset on kirjoitettu tähän kaavaselostukseen. Luonnonympäristö ja maisema Luonnonympäristöä ja maisemaa on selvitetty alueella suoritetuilla maastokäynneillä. Luontoselvityksessä alue on jaoteltu kasvillisuus- yms. kuvioihin, joilta selvitettiin alueen kasvillisuutta. Liito-oravaselvitys laadittiin kevättalvella Maisemallisia arvoja on selvitetty kaavaa laadittaessa suoritettujen maastokäyntien yhteydessä. Maaperää ja arvioita pohjavedestä on selvitetty maastokäynneillä ja taustaaineiston perusteella. Taajamarakenne Hakulinniemi ei sijaitse taajama-alueeksi luettavalla alueella, vaan kirkonkylän keskustaan tulee alueelta matkaa noin 2 km. Alueella ei sijaitse kunnallisteknisiä verkostoja eikä kunnalla ole suunnitelmissa laajentaa verkostoja tähän suuntaan lähiaikoina. Ei ole näköpiirissä, että vakituinen asuminen levittäytyisi Hakulinniemeen asti lähivuosina. Kunta rakentaa parhaillaan uutta asuinaluetta Hepoluhdan alueelle, joka sijaitsee taajaman kyljessä keskustan pohjoispuolella. Hepoluhdan asuinalue riittänee vakituisen asumisen tonttien kysynnän tarpeisiin lähivuosiksi eteenpäin. Koska kirkonseudun asemakaavan ja Hakulinniemen ranta-asemakaavan alueet eivät todennäköisesti lähivuosina kohtaa, alueelle ei ole myöskään odotettavissa kunnan ylläpitämää katuverkkoa vaan tieverkoston runko muodostuu yleisestä tiestä ja alueen yksityisistä teistä. Hakulinniemeen johtava yleinen tie kuulunee niihin teihin, jotka poistuvat yleisen tieverkon piiristä yleisen liikenteen puuttumisen vuoksi. Vakituinen asutus ei todennäköisesti kasva kirkonkylässä vaan rakentaminen keskittynee lähivuosina vapaa-ajan asumiseen. Vapaa-ajan asunnoista osa tullaan kylläkin rakentamaan ympärivuotista käyttöä varten. Näkemystä tukenee väestönkehityksen ennusteet. Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 12(19)

13 Kirkonkylän virkistysalueet Seutukaavassa ja rantayleiskaavassa Hakulinniemen aluetta koskevat osittain ulkoilun ja yleisen virkistyksen ohjaustavoitteet. Alueelle ei ole rakennettu ulkoilureitistöjä vaan kulkeminen on tapahtunut tiestöä pitkin sekä alueen metsissä jokamiehenoikeuksin. Hakulinniemen alueelle ei ole suunnitelmissa rakentaa uusia reitistöjä, joten virkistyskäyttö jatkuu alueella jokamiehenoikeuksin pois lukien rakennettavien alueiden pihapiirit ja näiden rannat. Vakituisen asutuksen keskittyessä taajaman keskustaan ja Hepoluhdan alueelle, mahdollisia ulkoilureitistöjä voisi ajatella rakennettavan niiden lähialueille. Vuonna 2008 voimaantulleissa Hepoluhdan yleis- ja asemakaavoissa onkin osoitettu ulkoilureitistölle ja yleiselle virkistykselle sopivat puistoalueet asuinkortteleiden välittömään läheisyyteen kunnan omistamille maille. Vesihuollon rakentamisselvitys Hakulinniemen alueen rakennusten liittäminen kunnan vesihuollon verkostoon tarkoittaisi noin 2 km pitkän vesihuoltolinjan rakentamista. Lähin mahdollinen liitoskohta sijaitsee Lomakeitaan alueella. Vaihtoehtona on joko vesistön alitse vedettävä johtoyhteys suoraan tai maata pitkin kulkevat runkojohdot. Asuinrakennusten ja loma-asuntojen lukumäärä tällä alueella on kuitenkin tällä hetkellä niin pieni, ettei vesihuoltolinjan rakentamiseen ole tarkoituksenmukaista tässä vaiheessa lähteä. Hakulinniemi tulisikin ottaa mukaan suunnitelmiin siinä vaiheessa, kun kunnassa suunnitellaan kirkonkylän eteläpuolen haja-asutuksen vesihuoltoa laajemmin. Tämä tullee ajankohtaiseksi vasta siirtoviemäriputkistojen Luhanka Tammijärvi Joutsa rakennuttua. Näillä perustein kaava-alueen kiinteistöt toteuttavat vesihuollon kiinteistökohtaisesti- tai useamman kiinteistön ryhmissä. Emätilaselvitys ja mitoitus Ranta-asemakaavaa varten laadittiin yleiskaavan yhteydessä tehtyä kantatilaselvitystä tarkentava emätilaselvitys, josta selviää Hakulinniemi tilan muodostumishistoria sekä rakennusoikeuksien jakautuminen. Ranta-asemakaavan mitoituksen lähtökohtana on ollut rantayleiskaavan yhteydessä kunnanvaltuuston hyväksymät mitoitusvyöhykkeet. Hakulinniemi kuuluu rantayleiskaavan mitoitusvyöhykkeeseen 6-7 rakennuspaikkaa/km. Emätilaselvitys on tämän selostuksen liitteenä. Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 13(19)

14 Rakentamisen määrä Alueella noudatetaan soveltuvin osin rantayleiskaavan rakentamismääräyksiä. Yhdelle tontille saa sijoittaa yhden loma-asunnon ja sitä palvelevia talousrakennuksia niin, että rakennuksia sallitaan enintään 5 kpl. Kulttuuriympäristö ja muinaisjäännökset Alueelta ei tunneta muinaisjäännöksiä. Alueen rakennuskanta on tarkoitus säilyttää. 3. TIEDOTTAMINEN JA OSALLISTUMISEN JÄRJESTÄMINEN Vireilletulo- ja kaavan valmisteluvaihe: Vireilletulo, kunnanhallitus , kuulutus tiedotekirje naapureille ja arvioidun vaikutusalueen ulkopaikkakuntalaisille maanomistajille kaavoituksesta OAS nähtävillä Viranomaisneuvottelu Kunnanhallitus Tarkistettu OAS ja kaavaluonnos nähtävillä Kaavatoimikunta kunnanhallitus Kaavaehdotus ja hyväksyminen: - Kirjeet ulkopaikkakuntalaisille - Kuulutus kaavaehdotuksen nähtävilläolosta ja mahdollisuudesta muistutuksen tekemiseen Joutsan Seutu lehdessä, kunnan kotisivuilla internetissä sekä kunnan ilmoitustaululla - Kaavaehdotus nähtävillä Kaavatoimikunta Kaavaehdotusvaiheen viranomaisneuvottelu Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 14(19)

15 4. OSALLISTEN MIELIPITEET VIREILLETULO- JA KAAVAN VALMISTELUVAIHE: - Keski-Suomen liitto kommentoi osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa vireilletulovaiheessa - Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä kaavaluonnoksesta ei jätetty yhtään mielipidettä kaavaluonnoksen nähtävilläoloaikana. - Kaavoittaja on keskustellut kaavan sisällöstä ympäristökeskuksen edustajien kanssa sähköpostitse ennen kaavaehdotuksen laatimista. KAAVAEHDOTUS: Kaavatoimikunta käsitteli laadittua kaavaehdotusta kokouksessaan Kaavatoimikunta esitti kunnanhallitukselle, että tarkistettu kaavaehdotus asetetaan yleisesti nähtäville 30 päivän ajaksi. Kaavaehdotus sisältää 7 loma-asuntotonttia sekä maa- ja metsätaloutta varten varattua aluetta. Luonnosvaiheessa esitetyt omakotitontit (AP) sekä erillisen savusaunan rakennusala niemen kärjestä poistettiin. Mahdolliset muistutukset kaavaehdotuksesta pyydettiin jättämään Luhangan kunnanhallitukselle nähtävilläoloaikana kirjallisena. Kaavaehdotuksen nähtävilläoloaikana kaavaehdotuksesta jätettiin seuraavat lausunnot: Keski-Suomen museo, Keski-Suomen liitto, Keski- Suomen ympäristökeskus ja Tiehallinto/Keski-Suomen tiepiiri. Lisäksi kaavasta jätettiin yksi muistutus: Joutsan seurakunta. Lausunnot ja muistutus sekä annetut vastineet ovat liitteenä. Kaavaehdotuksen käsittely kunnassa: Kaavatoimikunta , viranomaisneuvottelu Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 15(19)

16 5. RANTA-ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1 Kaavan rakenne Mitoitus Kaavamuutosalue on pinta-alaltaan n. 14 ha. Rakentamisen mitoituksena on käytetty yleiskaavasta johtuvaa 7 rp / rantakm. Rakennusoikeudet on johdettu rantayleiskaavan määräyksiä soveltaen pidetyssä viranomaisneuvottelussa todettiin, että olevan rakennuskannan lisäksi tonteille sallitaan kohtuullinen talousrakennusten lisärakentamismahdollisuus. Loma-asunnon suurimmaksi sallituksi kooksi määrätään 170 k-m² ja rakentamisessa on noudatettava yleiskaavan rantaetäisyysmääräyksiä. Loma-asunnoista voi näin ollen rakentaa ns. kakkosasunnon, joka tukeutuu lähietäisyydellä olevan kirkonkylän palveluihin. Rakennuspaikalle saa rakentaa vain yhden loma-asunnon. Tonttikohtainen kokonaisrakennusoikeus vaihtelee k-m²:n välillä. Rantayleiskaavaa suurempi kokonaisrakennusoikeuden määrä on perusteltu alueella ennestään olevilla leirikeskuskäytöstä peräisin olevilla talousrakennuksilla, jotka merkitään kaavassa olevina rakennuksina, joiden rakennusoikeus on erikseen osoitettu. Alueella ennestään olevat leirikeskuksen aikaiset rakennukset sekä maanomistus aiheuttavat sen, että tonteista muodostuu tavanomaista leveämpiä. Tämän vuoksi on päädytty siihen, että loma-asuntojen rakennusalat on merkitty kaavaan tarkemmin. Kaavaehdotusvaiheessa rakennusaloja pienennettiin lisää, jotta rakentaminen varaisi rantaviivaa vähemmän. Kiinteistön omistajana olevan Kiinteistö Oy Luhangan Hakulinniemen osakkaiden kesken on maapohja ja sillä olevat rakennukset jaettu siten, että osakkaiden välinen hallintaoikeus noudattaa laaditun rantaasemakaavan ohjeellista tonttijakoa. Vapaata rantaviivaa jää hieman yli puolet koko kaava-alueen rantaviivan pituudesta: - RA-tonttien varaaman rantaviivan pituus on 490 metriä. - M-alueeksi ja rakentamattomaksi jäävän rantaviivan pituus on 510 metriä Palvelut Kaavamuutosalueella ei ole kaupallisia palveluja. Alue tukeutuu kirkonkylän palveluihin. Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 16(19)

17 5.1.3 Yhdyskuntatekninen huolto Alue ei liity vesihuoltoverkostoihin. Jätevesien käsittelyssä noudatetaan yleisiä haja-asutusalueiden jätevesien käsittelylle annettuja ohjeita ja määräyksiä. Jätehuolto järjestetään kunnan yleisten jätehuoltomääräysten mukaisesti. Muu kiinteistöhuolto tapahtuu rakennettavien yksityisteiden kautta. 5.2 Aluevaraukset ja pinta-alat Korttelialueet Kortteli Tontti Pinta-ala, m² Kerrosala, k-m² käytetty k-m² (leirikeskus) 130 RA RA n n n RA n. 80 RA YHT M-alue RA-alueet Kullekin rakennuspaikalle saa sijoittaa kerrosalaltaan enintään 170 m²:n suuruisen loma-asunnon, 25 m²:n suuruisen saunarakennuksen sekä muita talousrakennuksia enintään 30 m². Tämän lisäksi rakennuspaikalla voi sijaita sauna- ja muita talousrakennuksia, joiden rakennusala sekä kerrosala on erikseen osoitettu kaavassa rakennusoikeusluvulla. Rakennusten lukumäärä rakennuspaikalla saa olla enintään viisi. Rakennuspaikalle muodostuvan kokonaisrakennusoikeudenmäärä on enintään 350 m². - Talousrakennuksen saa sijoittaa tontille 30 m etäisyydelle rantaviivasta. - Rakentamisen tulee sopeutua väritykseltään rantamaisemaan. Rakennusten ja rannan välinen puusto tulee mahdollisuuksien mukaan säilyttää. - Saunarakennusten kosteudelle alttiit rakennusten osat tulee sijoittua korkeustasoon m (N60) tai tätä ylemmäs. - Suurin sallittu kerrosluku on II. Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 17(19)

18 5.2.2 Muut alueet ja liikennejärjestelyt M-alue - M-alueelle saa rakentaa vain vähäisiä maa- ja metsätaloutta palvelevia rakennelmia ja katoksia yli 150 metrin etäisyydelle rantaviivasta. Metsien hakkuissa tulee noudattaa Metsäkeskus Tapion rantametsien käsittelyn ohjeita. Tiestö Tieverkoston muodostavat yksityistiet. Tontit saavat oikeuden tiehen kiinteistöjen muodostamisen yhteydessä. 6. KAAVAN VAIKUTUKSET 6.1 Vaikutusten arvioinnin suorittamistapa Arviointi perustuu suoritettuihin selvityksiin ja lähtötietoihin sekä kaavan laadinnan aikana suoritettuihin maastokäynteihin ja kaavan nähtävilläoloaikana saatuihin palautteisiin. 6.2 Toteutettavan ranta-asemakaavan vaikutusten arviointi Vaikutusten arvioinnissa on otettu huomioon laadittavan rantaasemakaavan laajuus ja rakentamisen määrä ja arvioinnin suorittamistapa on suhteutettu tähän. Vaikutukset kirkonkylän taajamarakenteeseen ja taajamakehitykseen: Alueen osoittaminen loma-asumiseen ei vaikuttane suuremmin kirkonkylän taajamarakenteeseen tai kehitykseen. Sosiaaliset vaikutukset: Kaava-alueen sosiaalinen luonne muuttui maanomistuksen vaihtumisen myötä yhteisön omistamasta leirikeskusalueesta yksityiseksi lomaasuntojen alueeksi. Alueen luonne muuttuu tästä johtuen yksityisemmäksi kuin ennen. Vaikutukset taajamakuvaan ja maisemaan: Kirkonkylän taajama sijoittuu niemen toiselle puolelle, jonne rakentamista ei osoiteta. Kaava ei näin ollen vaikuta kirkonkylän taajamakuvaan tai maisemaan. Rakentamista ei osoiteta myöskään niemen korkeimmille osille. Paikalliset vaikutukset järvimaisemaan ovat lomaasuntorakentamista ja pihoja, mutta metsän osuus säilyy yhä huomattavan suurena. Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 18(19)

19 Vaikutukset luontoon, maa- ja kallioperään: Kaavalla ei arvioida olevan merkittäviä vaikutuksia alueen luonnonympäristöön tai maa- ja kallioperään. Vaikutukset pohjaveteen: Kaavalla ei arvioida olevan vaikutuksia pohjaveden laatuun tai määrään. Vaikutukset turvallisuuteen, terveyteen ja viihtyisyyteen Kaavalla ei arvioida olevan merkittäviä vaikutuksia turvallisuuteen, terveellisyyteen tai viihtyisyyteen. Kuntatalouteen Kaavalla ei arvioida olevan merkittäviä vaikutuksia kuntatalouteen. 7. RANTA-ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Ranta-asemakaavan toteuttamisesta, toteuttamisaikataulusta sekä tonttien rakentamisen kustannuksista vastaavat yksinomaan alueen maanomistajat. Luhangassa Jari Lämsä maanmitt.ins. AMK Jukka S Lehtonen arkkitehti SAFA Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 19(19)

20 LUHANKA HAKULINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa laadittaessa tulee tehdä kaavan tarkoitukseen ja merkitykseen nähden tarkoituksenmukainen suunnitelma kaavan osallistumis- ja vuorovaikutusmenettelyistä sekä kaavan vaikutusten arvioinnista. SISÄLTÖ: 1. Sijainti ja nykytilanne 2. Suunnittelun lähtökohdat 3. Osalliset 4. Viranomaisyhteistyö 5. Laadittavat selvitykset ja arvioitavat vaikutukset 6. Tiedottaminen ja osallistumisen järjestäminen vaiheittain 7. Kaavoituksen kulku, arvioitu aikataulu ja päätöksenteko 8. Yhteystiedot Ranta-asemakaava-alueen sijainti RM Voimassaolevan Päijänteen rantaosayleiskaavan pienennös. Kaavoitettava alue koskee kiinteistöä Hakulinniemi RN:o 19:0. 1(7)

21 1. Sijainti ja nykytilanne Kaava-alue sijaitsee kiinteistöllä Hakulinniemi RN:o 19:0 Luhangan kunnan Luhangan kylässä. Kaava-alue on yksityisomistuksessa. Alue sijaitsee Luhangan kirkonkylän asemakaava-alueen ulkopuolella Päijänteen rannalla. Kaavoitettavan alueen pinta-ala on noin 14 ha. Alueen leirikeskuskäyttö on päättynyt. Rakennuskanta: Alueella sijaitsee leirikeskustoiminnassa olleita majoitus-, kokoontumis-, sauna- ja varastorakennuksia. Mökkejä niemen länsiosasta Luonnonympäristö: Alue sijaitsee niemessä ja Päijänteen rantaviivaa on noin kilometrin verran. Alue on moniin paikoin kallioista ja valtapuulajina on vanha mäntymetsä. Rannat ovat pääosin karut ja kivikkoiset. Alueen keskeltä, mäen laelta avautuu hyvät näköalat Päijänteelle. Alueella on tehty v harvennushakkuita. 2(7)

22 Mäntymetsää ja kallioinen mäki Hakulinniemen keskellä Yhdyskuntatekniset laitteet ja verkostot sekä liikenneyhteydet: Alueella on rakennettuna sähkö- ja lankapuhelinverkko ilmajohtoina. Alueella ei ole vesihuoltoverkostoa. Alueelle tulee kaksi yksityistietä, toinen niemen eteläkärkeen ja toinen niemen länsipuolelle. Yksityistiet alkavat yleisen tien päätepisteestä kaavaalueen pohjoisrajalta. Hakulinniemen eteläkärjen ohitse kulkee merkitty venereitti. 2. Suunnittelun lähtökohdat Suunnittelu on käynnistynyt alueen maanomistajien aloitteesta. Maanomistajat vastaavat myös kaavan toteuttamisesta. Alueelle suunnitellaan ensisijaisesti loma-asuntotontteja. 3(7)

23 Aluetta koskevat aiemmat suunnitelmat: Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan alueiden käytön suunnittelussa on huolehdittava valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden huomioon ottamisesta siten, että edistetään niiden toteutumista. Maakuntakaava Maakuntakaava on hyväksytty ja vahvistettavana ympäristöministeriössä. Hakulinniemeen ei kohdistu maakuntakaavan aluevarauksia. Ote maakuntakaavaehdotuksesta Seutukaava Alueella on voimassa Keski-Suomen seutukaavan 5. vaihekaava, vahvistettu Seutukaava on voimassa kunnes se korvataan maakuntakaavalla. Seutukaavan merkintä on virkistysaluemerkintä (VL , leirikeskus, ulkoilualue) Yleiskaava Alueella on voimassa kunnanvaltuuston hyväksymä oikeusvaikutteinen Päijänteen rantaosayleiskaava, joka on saanut lainvoiman korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä Hakulinniemi kuuluu rantaosayleiskaavan mitoitusvyöhykkeeseen 6 7 loma-asuntoa / rantaviiva km. Rantaosayleiskaavassa Hakulinniemi on RMja MU- aluetta. 4(7)

24 Asemakaava Alueella ei ole ennestään asema- tai ranta-asemakaavaa. Rakennusjärjestys Luhangan kunnan rakennusjärjestys on hyväksytty kunnanvaltuustossa Pohjakartta Alueelle laaditaan ranta-asemakaavan pohjakartta 1:2000 uudiskartoituksena. Alueelle aiemmin laaditut selvitykset ja muu suunnitteluaineisto Ortokuvat alueesta (ilmakuvat) Päijänteen rantaosayleiskaava selvityksineen Emätilaselvitys Luhangan muinaisjäännösten inventointi (Keski-Suomen liitto, 2004) Päijänteen rantaosayleiskaavan luonto- ja maisemaselvitys (Leena Kiuru, 1994) Luhangan rakennusinventointi Osalliset Kaava-alueen ja naapurikiinteistöjen maanomistajat ja asukkaat ja kaikki ne joiden asumiseen tai työntekoon kaava oleellisesti vaikuttaa Kaikki ne yritykset ja yhteisöt, sekä viranomaiset, joiden toimintaan kaava oleellisesti vaikuttaa Luhangan kunta Keski-Suomen ympäristökeskus Keski-Suomen museo Merenkulkulaitos, Järvi-Suomen väyläyksikkö Tiehallinto, Keski-Suomen tiepiiri Keski-Suomen liitto 4. Viranomaisyhteistyö Osallistumis- ja arviointisuunnitelma lähetetään yllä luetelluille viranomaisille tiedoksi kaavan vireilletulovaiheessa. Vireilletulovaiheessa järjestettiin 1. viranomaisneuvottelu. Kaavaehdotuksesta pyydetään viranomaislausunnot ja kaavaehdotuksen nähtävilläolon jälkeen järjestetään 2. viranomaisneuvottelu tarvittaessa. 5(7)

25 5. Laadittavat selvitykset ja arvioitavat vaikutukset Ranta-asemakaavan luonto- ja maisemaselvitys Yhdyskuntarakenneselvitys Kunnallistekniikan rakentamisselvitys Liito-oravaselvitys Emätilaselvitys Kaavan rakentamisen vaikutuksia arvioidaan niiltä osin kuin mahdollisia vaikutuksia arvioidaan syntyvän mm: - yhdyskuntarakenteeseen - kuntatalouteen - ympäristöön - turvallisuuteen ja viihtyisyyteen 6. Tiedottaminen ja osallistumisen järjestäminen vaiheittain Kaavan vireilletulovaihe: Kaavoituksen vireilletulosta ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävilläolosta tiedotetaan Joutsan seutu-lehdessä sekä kuuluttamalla Luhangan kunnan ilmoitustaululla ja kunnan kotisivuilla internetissä. Kaavan arvioidun vaikutusalueen ulkopaikkakuntalaisille maanomistajille ja rajanaapureille tiedotetaan kirjeitse kaavan vireilletulovaiheessa. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma pidetään nähtävänä / kommentoitavana 30 päivää Luhangan kunnantoimistolla os. Hakulintie 2, LUHANKA. Kaavan valmistelu / kaavaluonnosvaihe: Kaavaluonnoksen nähtävilläolosta tiedotetaan Joutsan Seutu-lehdessä sekä kuuluttamalla Luhangan kunnan ilmoitustaululla ja kunnan kotisivuilla internetissä. Kaavaluonnos pidetään nähtävänä / kommentoitavana 30 päivää Luhangan kunnantoimistolla os. Hakulintie 2, LUHANKA. Kommentit ja mielipiteet kaavaluonnoksesta tulee jättää Luhangan kunnan kaavatoimikunnalle kaavaluonnoksen nähtävilläoloaikana. Osallisten antama palaute kaavaluonnoksesta käsitellään kunnassa kaavatyön aikana ennen kaavaehdotuksen laatimista. Kaavaehdotus: Kaavaehdotuksen nähtävilläolosta tiedotetaan Joutsan seutu-lehdessä sekä kuuluttamalla Luhangan kunnan ilmoitustaululla ja kunnan kotisivuilla internetissä. Kaavan arvioidun vaikutusalueen ulkopaikkakuntalaisille maanomistajille sekä kaavan rajanaapureille tiedotetaan kirjeitse kaavaehdotuksen nähtävilläolosta. Kirjeeseen liitetään mukaan kaavaehdotuskartta. Kaavaehdotuksesta pyydetään lausunnot Keski-Suomen ympäristökeskukselta ja tarpeen mukaan muilta viranomaisilta. 6(7)

26 Ranta-asemakaavaehdotus pidetään nähtävänä 30 päivää Luhangan kunnantoimistolla os. Hakulintie 2, LUHANKA. Mahdolliset muistutukset kaavaehdotuksesta tulee jättää kaavaehdotuksen nähtävilläoloaikana kirjallisena Luhangan kunnanhallitukselle. kaavaehdotuksen nähtävilläolon jälkeen järjestetään viranomaisneuvottelu tarvittaessa (MRA 26 ) kaavaehdotuksen hyväksymisestä päätetään arviolta syksyllä Suunnitteluvaiheista tiedotetaan myös Luhangan kunnan kotisivuilla internetissä os Kaavoituksen kulku, arvioitu aikataulu ja päätöksenteko kaavamuutoksen vireilletulo, toukokuu 2008 luonnos/valmisteluvaiheen kuuleminen, Kesällä 2008 kaavan vaikutusten arviointi ja kaavaehdotuksen laatiminen, syksyllä 2008 Kaavaehdotus, syksyllä 2008 Hyväksyminen, loppuvuodesta 2008 Aikataulu on arvio. Aikatauluun voi tulla laadittavista erillisselvityksistä johtuvia muutoksia. Lisätietoja kaavan vaiheista saa Luhangan kunnasta. 8. Yhteystiedot Lisätietoja kaavamuutoksesta saa Luhangan kunnasta: Kunnanjohtaja Reijo Urtti p , gsm Tekninen johtaja Matti Pälvimäki p , gsm Palaute osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on saatavilla Luhangan kunnan teknisestä toimistosta ja siitä voi halutessaan antaa palautetta kaavan laatijalle. Palautteen voi jättää kunnan tekniseen toimistoon. Osallisilla on maankäyttö- ja rakennuslain 64 :n nojalla oikeus ennen kaavaehdotuksen asettamista julkisesti nähtäville esittää Keski-Suomen ympäristökeskukselle (os. Ailakinkatu 17, postios. PL 110, Jyväskylä) neuvottelun käymistä osallistumis- ja arviointisuunnitelman riittävyydestä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa täydennetään tarvittaessa suunnittelun kuluessa. OAS , (7)

27 Liite 3.

28 EMÄTILASELVITYS LUHANKA KIINTEISTÖN HAKULINNIEMI 19:0 JA EMÄTILAN RANTAVIIVAN PITUUS JA RAKENTAMISTILANNE MITOITUSVYÖHYKKEET OVAT LAINVOIMAISEN RANTAYLEISKAAVAN MUKAISET SELVITETTÄVÄ EMÄTILA ON KIRKKOHERRAN VIRKATALO (RN:O x, MUODOSTUNUT ) KIINTEISTÖN MUODOSTUS EMÄTILASTA (1959) NYKYHETKEEN: (x = LAKANNUT KIINTEISTÖ) SAMAAN AIKAAN TAPAHTUNEET KIINTEISTÖJAON MUUTOKSET ON ESITETTY TAULUKOSSA YHTENÄISELLÄ TAUSTAVÄRILLÄ Tilan RN:o, nimi, kiinteistön muodostuminen, rekisteröinti pvm HUOM. RANTAVIIVAA TOD. MUUNN. MITOITUS RP / KM LASKENN. RAK. PAIK. OLEVAT RAKENNUSPAIKAT JÄÄ RAK. OIK 9:2x KIRKKOHERRAN VIRKATALO :3x PAPINNIITTY ( ) 15:0 PAPINNIITTY ( ) EI RANTAVYÖH. 0,000 0,000 9:4x KIRKKOHERRAN VIRKATALO ( ) 9:5x SALMENSIVU ( ) 9:6x HÄYRYLÄ ( ) 9:7x KOTALA ( ) 16:0x LOHKOLA ( ) 16:1 SALMENSIVU ( ) 0,080 0, , :2x HÄYRYLÄ ( ) Säilös-emätilan rantaviivan osuutta 405:15:0x SÄILÖS ( ) KIINTEISTÖJEN 16:2x JA 405:3:136x YHD. ja siitä muodostuneita tiloja ei huomioida laskelmaan. 405:15:1x KIVINIEMI 2 ( ) MUODOSTUNUT TOISESTA EMÄTILASTA: 405:3:8 SÄILÖS ( ) 405:3:191 KIVINIEMI ( ) KIINTEISTÖJEN 3:118x JA 15:1x YHD. EMÄTILA SÄILÖS (0,135) (0,135) (1) 405:15:2 SÄILÖS ( ) RM, EMÄTILA SÄILÖS (1,440) (1,100) (RM-alue) 405:15:3 SUVILULLA ( ) EMÄTILA SÄILÖS (0,060) (0,060) (1) 16:3 KOTOLA ( ) 0,070 0, , :8x KIRKKOHERRAN VIRKATALO ( ) 9:9x KIRKKOHERRAN VIRKATALO ( )

29 9:10 KIRKKOHERRAN VIRKATALO ( ) USEITA PALSTOJA ERI MITOITUS- VYÖHYKKEILLÄ RYK 4 RP. 1,650 1, :737 JÄNÖLÄ ( ) KIINTEISTÖJEN 4:715x JA 9:10 YHD. RYK 6 KORVATT. RAK. PAIKKAA (ONKISALO) 2,700 2, Jänissaaret, RYK 2 rp 1,200 0, , :11 KALLIOSAARI ( ) RYK, V-ALUETTA :0 HAKULINNIEMI ( ) RYK, RM 1,000 0, ,3 6 18:0x HAKULINTONTIT ( ) 18:1 RIUTTARINNE ( ) EI RANTAV. 18:2 HAKULINNIEMI ( ) 0,250 0, :3 TOIMELA ( ) EI RANTAV. Luhangassa Jari Lämsä maanmitt. Ins. AMK EMÄTILA YHTEENSÄ 6,950 5,000 (3-7) 22,4 15 7,4

30 Jyväskylän yliopisto Ympäristöntutkimuskeskus Tutkimusraportti 100/2008 LUHANGAN HAKULINNIEMEN LIITO-ORAVASELVITYS Irene Huuskonen Jyväskylä 2008

31

32 JOHDANTO Luhangan Hakulinniemen alueella tehtiin liito-oravaselvitys Liito-orava (Pteromys volans) on luontodirektiiviin (92/43/ETY) liitteessä IV(a) mainittu laji, ja sen lisääntymis- ja levähdyspaikkojen tuhoaminen ja heikentäminen on luonnonsuojelulain 49.1 :n mukaan kiellettyä. Selvityksen kohteena ollutta aluetta sekä siellä tehtyjä havaintoja kuvaava kartta on esitetty liitteessä 1. Liitteessä 2 on kuvia selvitysalueelta. SELVITYSALUEEN LUONTO JA KASVILLISUUSTYYPIT Selvitysalueen laajuus oli 15 ha. Alue rajautui pohjoisessa niemen halkaisevalle metsätielle, josta on talvisin kulku jäätielle ja idässä Hakulintiehen ennen tien kaartumista niemen sisäosiin (liite 1). Hakulinniemen rannassa oli muutamia lomaasuntoja, ja niemen keskellä kohosi kallioinen kumpare, jolla kasvoi VT-tyypin mäntymetsää. Kumpareen pohjoisosa oli päätehakattu (liite 2, kuva 1). Rantaan rajautuvalla kapealla vyöhykkeellä kasvoi lehtipuita, mm. terva- ja harmaaleppää. Selvitysalueen pohjoisosassa oli muutamia puustoisia kuvioita (liite 2, kuva 2). Kumpareen etelärinne kasvoi varttunutta, harvennettua männikköä (liite 2, kuva 3). Kumpareen laen tuntumassa oli pienialainen soistunut painanne. Niemen eteläkärki oli kallioinen, ja siellä pääpuulajina oli mänty, mutta sekapuustona kasvoi runsaasti riukumaista lehtipuuta. Niemen eteläkärkeä oli niin ikään harvennettu (liite 2, kuva 4). LIITO-ORAVAHAVAINNOT Selvitysalueella ei ollut liito-oravalle soveltuvia elinympäristöjä, eikä alueella tehty liito-oravahavaintoja. LIITTEET Liite 1. Kartta Hakulinniemen selvitysalueesta. Liite 2. Kuvia selvitysalueelta. 1

33 LIITE 1. Hakulinniemen selvitysalueen kartta. Selvitysalue on merkitty punaisella rasterilla. Kartan lähde: Hertta-tietokanta. 2

34 LIITE 2(1). Kuvia selvitysalueelta. (Kuvat: IH) Kuva 1. Hakulinniemen länsirantaa. Kuva 2. Kuusikkokuvio selvitysalueen pohjoisrajalla. 3

35 LIITE 2(2). Kuva 3. Varttunutta männikköä mäen etelärinteellä. Kuva 4. Hakulinniemen eteläkärkeä. 4

36 Luhangan Hakulinniemen luontoselvitys 2008 Emmi Lehkonen

37 1. JOHDANTO Tämä luontoselvitys tehtiin Päijänteen rannalla sijaitsevan Luhangan Hakulinniemen ranta-asemakaavaa varten. Kaava-alue sijaitsee kiinteistöllä Hakulinniemi RN:o nro 19:0 Luhangan kunnan Luhangan kylässä. Luontoselvitykseen liittyvä maastokäynti tehtiin LUONTOSELVITYS 2.1. Menetelmät Luontoselvitys tehtiin kävelemällä kaavoitettava alue läpi ja määrittämällä alueella sijaitsevat kasvillisuustyypit. Kasvillisuustyypit rajattiin kartalle kuvioiksi ja niiltä kirjattiin ylös kasvillisuustyypeillä esiintyvät kasvilajit ja puuston ominaisuudet Kasvillisuuden yleispiirteet Kaavoitettavalle alueelle on ominaista ihmistoiminnan vaikutus, eikä alueella ole täysin luonnontilaisena säilyneitä osia. Pääsosan alueesta muodostaa harvennushakattu, paikoin kivikkoinen mäntymetsä. Myös ajouria kulkee kaavoitettavan alueen halki Kuviokartta ja kuvioselosteet Kuvio 1: Suurin osa kaavoitettavan alueen pinta-alasta on harvennushakattua MTtyypin mäntymetsää. Jykevien mäntyjen lisäksi hakkuualalla on jätetty pystyyn joitakin lehtipuita kuten haapoja, koivuja, nuoria pihlajoita ja harmaaleppiä. Hakkuuaukon pohjakerroksen valtalajeja ovat seinäsammal, metsäkerrossammal ja paikoin myös metsäliekosammal. Kenttäkerroksen valtalajeja ovat mustikka, puolukka, metsäalvejuuri, vadelma, metsätähti, kangasmaitikka ja maitohorsma. Paikoitellen esiintyy myös hietakastikkaa, metsämansikkaa, metsäkurjenpolvea, nurmirölliä, vanamoa, rohtotädykettä, niittynätkelmää, aitovirnaa, kanervaa, vanamoa, kurjenkelloa ja metsäkortetta. Kuvion keskiosissa mäen päällä on avokallioita, joiden läheisyydessä kasvaa pilkkunahkajäkälää ja kallioimarretta. Harvennushakkuualue rajoittuu melkein Riihilahden rantaan asti. Rantaan on jätetty kaistale lehtipuuvaltaista (harmaaleppä, pihlaja, hieskoivu, haapa) mustikkatyypin metsää. Rantametsän kenttäkerroksessa esiintyy muun muassa kangasmaitikkaa, puolukkaa, käenkaalia, isotalvikkia ja mustikkaa. Metsäliekosammal ja metsäkerrossammal vallitsevat pohjakerroksessa. Järviruoko muodostaa Riihilahden Hakuliniemen puoleiselle rannalle vaihtelevanlevyisen keskimäärin noin 20 metriä leveän kasvuston. Järvikaislaa esiintyy paikoitellen järviruokokasvuston seassa. Aivan rannan tuntumassa kasvaa myös rentukkaa, järvikortetta, kurjenmiekkaa ja kurjenjalkaa.viiltosara muodostaa kasvuston aivan rannan tuntumaan. Kuvio 2: Hakkuualueen itäpuoli on avohakattua/harvennettua käenkaalilillukkatyypin metsää (ORT). Lehtomaisia piirteitä löytyy myös paikoitellen kuviolta 1. Pohjakerroksen valtalajeina ovat metsäliekosammal, isomyyränsammal,

38 koukkukusuikerosammal, lehtohaivensammal ja metsälehväsammal. Kenttäkerroksessa vallitsevat hiirenporras, sananjalka, käenkaali, oravanmarja, metsäimarre, vuohenputki ja mesiangervo. Paikoitellen esiintyy myös mustakonnanmarjaa, kevälinnunhernettä, näsiää, kieloa, punaviinimarjaa ja sudenmarjaa. Hakkuiden jälkeen jäljelle jäänyttä puustoa ja pensastoa hallitsevat lehtipuut kuten pihlaja sekä terttuselja ja lehtokuusama. Vaahteran taimia sekä tuomen ja lepän vesoja esiintyy runsaasti. Myös kaadettuja lehtipuita on jäänyt alueelle. Kuvio 3: Harvennushakkuualueen pohjoispuolelle rajoittuu kaistale OMT-tyypin istutuskuusikkoa. Kuusten lomassa pohjakerroksessa kasvaa laikkuina metsäliekosammalta, isomyyränsammalta ja lehtohaivensammalta. Kenttäkerros on niukkalajinen. Kuvio 4: Kaavoitettavan alueen koillisosassa on pienialainen ruoho-ja heinäluhta. Puusto on hieskoivu-, harmaaleppä- ja pajuvaltaista. Pohjakerroksen valtalajeina ovat luhtakuirisammal, haprarahkasammal, suonihuopasammal ja okarahkasammal. Kenttäkerroksen valtalajeja ovat kurjenjalka, raate, harmaasara ja korpikaisla. Kuviolla esiintyy myös rantamataraa, terttualpia, järvikortetta, rönsyleinikkiä ja röyhyvihvilää. Kuvion pohjoispuolella on kaivettu oja, jossa kasvaa muun muassa limaskaa, suohorsmaa, harakankelloa, ranta-alpia, ojakellukkaa, nokkosta, isomyyränsammalta ja koukkusuikerosammalta. Paikoin ojan penkoilla kasvaa myös röyhyvihvilää, rönsyleinikkiä ja niittyhumalaa. Kuvio 5: Pääosa Hakulinniemen länsi- ja eteläosasta on harvennettua MT-tyypin männikköä. Mäntyjen lomassa alikasvoksena kasvaa katajaa, pihlajaa, virpapajua, hieskoivua ja harmaaleppää. Kuvio on paikoitellen kivikkoinen ja lohkareinen. Kenttäkerroksen valtalajeja ovat mustikka, puolukka ja kangasmaitikka. Paikoitellen esiintyy myös kanervaa. Pohjakerroksen valtalaji on seinäsammal, paikoitellen esiintyy myös metsäliekosammalta. Kuvion läpi on ajettu raskailla koneilla. Niemen eteläosissa kuvio on valoisampaa, harvempaa männikköä, jota halkovat ajourat. Eteläosan männikön kasvilajistossa esiintyvät ylläkuvatun lajiston lisäksi muun muassa vuohenputki, ojakellukka, metsätähti ja metsäliekosammal. Kuvio 6: Hakulinniemen länsiosissa, harvennetun männikön (kuvio 5) keskellä on pieni korpipainanne. Kuvion läpi on ajettu raskailla koneilla, joten kuvio näyttää myllätyltä. Puusto on pääosin rauduskoivua, harmaaleppää ja pihlajaa kasvaa taimena. Kenttäkerroksessa esiintyy jokapaikansaraa, metsäalvejuurta, hiirenporrasta, suoohdaketta, rantamataraa ja röllilajia. Pohjakerrosta hallitsevat okarahkasammal ja luhtakuirisammal. Kuvio 7: Aivan Hakulinniemen eteläosissa on pieni alue mänty- ja koivuvaltaista OMT/MT-tyypin metsää. Järeiden mäntyjen ja koivujen seassa kasvaa nuoria pihlajia. Kenttäkerrosta hallitsee mustikka, kangasmaitikka, rohtotädyke ja lampaannata. Paikoin esiintyy myös käenkaalia, oravanmarjaa, kieloa, metsäimarretta, metsäkurjenpolvea ja kurjenkelloa. Pohjakerroksessa kasvaa metsäkerrossammalta ja paikoin palmusammalta, koukkusuikerosammalta ja metsälehväsammalta.

39 Kuvio 8: Hakulinniemen eteläosan rannat ovat pääosiltaan koivuvaltaista lehtimetsää, jossa rauduskoivun lisäksi kasvaa paikoitellen paatsamaa ja tervaleppää. Rantametsän kasvilajisto on monilajinen ja kenttäkerroksessa kasvaakin muun muassa vuohenputkea, horsmaa, vadelmaa, karhunputkea, rönsyleinikkiä, lemmikkilajia, tähtitalvikkia ja jokapaikansaraa. Pohjakerroksessa esiintyy muun muassa palmusammalta, kivikynsisammalta, seinäsammalta, kiiltosuikerosammalta ja metsälehväsammalta. Heti rantapuuston pohjoispuolella kulkee ajoura, jonka jälkeen alkaa harvennettu männikkö (kuvio 5). Järviruoko muodostaa Hakulinniemen eteläosassa noin 20 metriä rannasta poispäin ulottuvan kasvuston. Ruovikon lomassa ja välittömillä rannoilla kasvaa ranta-alpia, rantakukkaa, viiltosaraa, järvikortetta, metsäkortetta, suoputkea, rentukkaa ja viitakastikkaa. Kuva 1. Hakulinniemen luontoselvityksen kuviokartta. Maanmittauslaitos lupa nro 7/MML /08.

40

41

42

43

44

45

46

47

48 Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 435 Luhanka Täyttämispvm Kaavan nimi Hakulinniemen ranta-asemakaava Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta ilm. pvm Hyväksymispykälä Kunnan kaavatunnus Generoitu kaavatunnus Kaava-alueen pinta-ala [ha] 14,3247 Uusi asemakaavan pinta-ala [ha] 14,3247 Maanalaisten tilojen pinta-ala [ha] Asemakaavan muutoksen pinta-ala [ha] Ranta-asemakaava Rantaviivan pituus [km] 1,00 Rakennuspaikat [lkm] Omarantaiset 6 Ei-omarantaiset Lomarakennuspaikat [lkm] Omarantaiset 6 Ei-omarantaiset Aluevaraukset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehokkuus Pinta-alan Kerrosalan muut. [ha] [%] [k-m²] [e] muut. [ha +/-] [k-m² +/-] Yhteensä 14, , ,01 14, A yhteensä P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä V yhteensä R yhteensä 4, , ,04 4, L yhteensä E yhteensä S yhteensä M yhteensä 9, ,9 0 9, W yhteensä Maanalaiset tilat Yhteensä Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [k-m²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Rakennussuojelu Suojellut rakennuksetsuojeltujen rakennusten muutos [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-] Yhteensä

49 Alamerkinnät Aluevaraukset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehokkuus Pinta-alan Kerrosalan muut. [ha] [%] [k-m²] [e] muut. [ha +/-] [k-m² +/-] Yhteensä 14, , ,01 14, A yhteensä P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä V yhteensä R yhteensä 4, , ,04 4, RA 4, , ,04 4, L yhteensä E yhteensä S yhteensä M yhteensä 9, ,9 0 9, M 9, ,0 0 9, W yhteensä

50

51

52

53

54

55

56

57

58 LUHANKA HAKULINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA KAAVAN LAATIJAN / MAANOMISTAJIEN VASTINEET HAKULINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAEHDOTUKSESTA JÄTETTYIHIN LAUSUNTOIHIN JA MUISTUTUKSEEN 1. Yhteenveto Ranta-asemakaavaehdotus pidettiin yleisesti nähtävillä välisen ajan Luhangan kunnantoimistossa. Nähtävillä pitämisestä kuulutettiin Joutsan Seutu lehdessä, kunnan ilmoitustaululla sekä kunnan kotisivuilla internetissä. Ulkopaikkakuntalaisille lähialueiden maanomistajille lähettiin tiedotekirje kaavaehdotuksen nähtävillä pitämisestä. Kaavaehdotuksen nähtävilläoloaikana kaavaehdotuksesta jätettiin seuraavat lausunnot: Keski-Suomen museo, Keski-Suomen liitto, Keski- Suomen ympäristökeskus ja Tiehallinto/Keski-Suomen tiepiiri. Lisäksi kaavasta jätettiin yksi muistutus: Joutsan seurakunta. (Lausunnot ja muistutus ovat liitteenä). 2. Vastine Joutsan seurakunnan muistutukseen Kirkkoneuvoston lausunto: Seurakunnan kirkkoneuvosto toteaa lausuntonaan, että Hakulinniemen ranta-asemakaavasta tulee poistaa yksi rakennuspaikka, lähinnä seurakunnan omistamaa Kirkkoherran virkatalon rajaa sijaitseva rakennuspaikka. Riilahti tulee liian täyteen rakentamisella ja seurakunnan tonttien arvo laskee. Lisäksi seurakunnan rakennustontit ovat saarista Hakulinniemen ympäriltä siirrettyä rakennusoikeutta, joka jo on Hakulinniemen etu ja rakentamalla Riilahden liian täyteen etu moninkertaistuu Hakulinniemelle. Vastine: - Muistutuksen johdosta yksi rakennuspaikka poistetaan kaavasta ja Riihilahteen pyritään osoittamaan mahdollisuuksien mukaan rakentamisesta vapaata rantaviivaa seurakunnan ja Hakulinniemen tonttien väliin. - Seurakunnan omistaman Kirkkoherran virkatalo nimisen tilan loma-asuntojen rakennuspaikat on osoitettu rantayleiskaavassa ja Hakulinniemen ranta-asemakaavan mitoituksessa tullaan noudattamaan saman rantayleiskaavan mitoitusmääräyksiä.

59 3. Keski-Suomen museon lausunto Vastine: Ranta-asemakaavaan huomioidaan olevat leirikeskuksen aikaiset rakennukset lähinnä talousrakennuksina. Rakennukset on tarkoitus säilyttää. 4. Keski-Suomen tiepiirin lausunto Vastine: 5. Keski-Suomen liiton lausunto Todetaan tiepiirin lausunto. Ei aiheuta toimenpiteitä kaavaan. Tiepiirin lausunto yhdystien asemasta ei sisälly nyt kaavoitettavana olevaan alueeseen. Asia tulee huomioida, mikäli yhdystien (16640 Pappila) aluetta kaavoitetaan tulevaisuudessa laajemmin. Vastine: Todetaan liiton lausunto. Ei aiheuta toimenpiteitä kaavaan. 6. Keski-Suomen ympäristökeskuksen lausunto Vastine: - Mitoitusta tarkistetaan ja kaavasta poistetaan yksi rakennuspaikka seurakunnan muistutuksessa esittämältä alueelta. - Kaavaselostuksen mitoitusta koskevaa osaa täydennetään ja todetaan vapaan rantaviivan pituuden suhde rakennettavaan rantaviivaan. - Kaavaehdotusta tarkistetaan tonttien leveyden suhteen, kaavaselostukseen lisätään perustelut, mikäli tonteista syntyy tavanomaista leveämpiä. - Kaavan M-alueen kaavamääräystä tarkistetaan niin, että kaavamääräys yhdenmukaistetaan rantayleiskaavan M-alueen kaavamääräyksen kanssa, jossa todetaan, että vain maa- ja metsätalouteen liittyvä rakentaminen on sallittua yli 150 m päässä rannasta kunnan rakennusjärjestyksen mukaisesti. - Kaavan kerroslukua tarkistetaan kunnan rakennusjärjestyksen ja rantayleiskaavan mukaiseksi siten, että suurin sallittu kerrosluku on II-kerrosta. Myös kerrosalaan laskettavat kellarikerrokset poistetaan.

60 - Kaavan tonttikohtaiset rakennusoikeudet tarkistetaan rakennusten käyttötarkoitusten mukaan jaotellen. - Lisätään määräys, että tontille saa rakentaa enintään 5 rakennusta. - Rakennusalojen rajauksia muutetaan suuremmiksi niin, että lomaasunnon rakentaminen on mahdollista eri etäisyyksille 25-60m rannasta. - Kaavamääräyksiin lisätään määräys suojapuuston jättämisestä rakennusten ja rannan väliin. - Näiden edellä mainittujen kaavaan tehtävien muutosten myötä, kaavan katsotaan täyttävän MRL 73 :n mukaiset ranta-asemakaavan sisältövaatimukset. Luhangassa Jari Lämsä

61 LUHANKA HAKULINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA OLEVA RAKENNUSKANTA RA tontti 1 G F E A) Talousrakennus 100 m² B) Aitta 35 m² C) Sauna 20 m² D yhteensä: 155 m² C B A I H tontti 2 D) loma-asunto 34 m² E) Aitta 21 m² yhteensä: 55 m² tontti 3 F) Aitta 35 m² G) Saunarakennus 65 m² yhteensä: 100 m² Kaava-alueen oleva rakennuskanta on esitetty yllä sinisellä värillä. Pinta-alat on mitattu ulkoseinien mukaan. 132 RA tontti 1 H) Talousrakennus (ruokala) 72 m² I) Varasto 18 m² yhteensä: 90 m² Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 1(4)

62 131 RA, tontti 1: A) Talousrakennus 100 m² B) Aitta 35 m² C) Sauna 20 m² Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 2(4)

63 131 RA, tontti 2 D) loma-asunto 34 m² E) aitta 21 m² 131 RA, tontti 3 F) Aitta 35 m² Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 3(4)

64 131 RA, tontti 3 G) Saunarakennus 65 m² 132 RA, tontti 1 H) Talousrakennus (ruokala) 72 m² I) Varasto 18 m² Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 4(4)

65 LUHANKA Muistio Hakulinniemen ranta-asemakaava 2. Viranomaisneuvottelu kaavaehdotusvaiheessa Aika: Keskiviikko klo 9:00-10:00 Paikka: Keski-Suomen ympäristökeskus Läsnä: Pirjo Hokkanen, ympäristökeskus Kari Huntus - - Reijo Urtti, Luhangan kunta Jukka S Lehtonen, aluearkkitehti Päivi Andersson, Keski-Suomen museo Jari Lämsä kaavasuunnittelija Mikko Ruotsalainen maanomistajien edustaja Asiat: 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen Pirjo Hokkanen avasi kokouksen. Sovittiin, että Pirjo toimii puheenjohtajana ja Lämsä laatii kokouksesta muistion. 2. Yhteenveto kaavaehdotuksen ja lausuntojen käsittelystä kunnassa ja kaavaehdotukseen tehdyt muutokset Lämsä selosti kaavan laatimisen kulkua ja kaavaan tehtyjä muutoksia eri suunnitteluvaiheissa. Käytiin läpi Luhangan kunnan kaavatoimikunnan kokouksen sisältöä. Kunta antoi vastineet saapuneisiin muistutukseen ja lausuntoihin. Yksi rakennuspaikka poistettiin kaavatoimikunnan päätösten myötä kaavaehdotuksesta ja joitakin tarkennuksia tehtiin kaavamääräyksiin. Rakennusoikeudet ja tonttikoot säilytettiin ennallaan vielä tuolloin ennallaan. Toisen viranomaisneuvottelun tarve tuli esiin tonttikohtaisen rakennusoikeuden tarkentamiseksi ja suurten tonttikokojen vuoksi. Hakulinniemen ranta-asemakaava, Luhangan kunta 1(3)

LUHANKA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LUHANKA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUHANKA HAKULINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa laadittaessa tulee tehdä kaavan tarkoitukseen ja merkitykseen nähden tarkoituksenmukainen

Lisätiedot

LUHANKA RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE LUHANGAN KUNNAN LUHANGAN KYLÄSSÄ SIJAITSEVAA KIINTEISTÖÄ HAKULINNIEMI RN:O 19:0

LUHANKA RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE LUHANGAN KUNNAN LUHANGAN KYLÄSSÄ SIJAITSEVAA KIINTEISTÖÄ HAKULINNIEMI RN:O 19:0 LUHANKA HAKULINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE LUHANGAN KUNNAN LUHANGAN KYLÄSSÄ SIJAITSEVAA KIINTEISTÖÄ HAKULINNIEMI RN:O 19:0 RANTA-ASEMAKAAVALLA MUODOSTUVAT KORTTELIT 130-132 (RA) SEKÄ

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOUTSAN KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 321 Kaavamuutos koskee osittain korttelin 321, tonttia nro 1 (AM). OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa

Lisätiedot

LUHANKA KAUPINLAHDEN RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LUHANKA KAUPINLAHDEN RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUHANKA KAUPINLAHDEN RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVOITUS KOSKEE 1.6.1989 RANTAKAAVANA VAHVISTETUN KAUPINLAHDEN RANTA ASEMAKAAVAN MUUTTAMISTA KAAVAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISEN JA KAAVAMERKINTÖJEN AJANTASAISTAMISEN

Lisätiedot

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kaavaselostus koskee 4.11.2008 päivättyä kaavakarttaa. Ranta-asemakaavan

Lisätiedot

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUHANGAN KUNTA METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI KAAVAN MUUTOS KOSKEE METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAA VASTAAMAAN YKSITYISEN MAAN SUOJELUTAVOITTEITA.

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI LUHANGAN KUNTA METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI KAAVAN MUUTOS KOSKEE METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAA VASTAAMAAN YKSITYISEN MAAN SUOJELUTAVOITTEITA.

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus

Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus JOUTSA SIIKANIEMI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.6.2017 SISÄLLYSLUETTELO Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus 1. Sijainti ja nykytilanne 2. Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella

Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella JOUTSA RIESKALANTIE RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kotikallio 172-402-6-34 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITTELMA Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kotikallio 172-402-6-34 SELOSTUS Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.2.2009 Ilmakuva ja suunnittelualueen rajaus 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Venesjärven kylän tiloja Liisanniemi 214-423- 3-141 ja Etelärinne 214-423-3-145 koskeva ranta-asemakaava. VENESJÄRVEN MARJAKEITAAN RANTA-ASEMAKAAVA 2 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

PÄLKÄNE. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE. Osallistumis ja arviointisuunnitelma LIITE 1 PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015, 9.10.2015 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA RANTA OSAYLEISKAAVA

JOUTSAN KUNTA RANTA OSAYLEISKAAVA JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.09.2016 Ote rantaosayleiskaavasta, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. Sijainti ja nykytilanne

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Joutsan rantaosayleiskaavan osittainen muutos kiinteistölle SYVÄLAHTI, 172-402-11-16, Pertunmaantie 366. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

RIIHINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA

RIIHINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNE VEHKAJÄRVI 1 RIIHINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 26.11.2007 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Riihiniemen ranta-asemakaava Kunta: Pälkäne 635 Kylä: Vehkajärvi 461 Tila:

Lisätiedot

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS Kunta: Kirkkonummi Kaavan nimi: VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 Hankenumero: 40118 Piirustusnro: 3121 Laatija: kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.8.2017 Asemakaavan kumoaminen maantiealueelta Asemakaavan

Lisätiedot

VAALAN KUNTA. ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus

VAALAN KUNTA. ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus VAALAN KUNTA ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Nähtävilläolo: Kaavaluonnos xx Kaavaehdotus xx Hyväksymispäivämäärät: Kunnanhallitus xx / xx Kunnanvaltuusto xx / xx Selostus koskee 25.3.2015

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos KITTILÄN KUNTA KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.10.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 1 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan kumoaminen maantiealueelta Asemakaavan laajentaminen

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

HANKASALMEN KUNTA ARMISVEDEN JA YMPÄRISTÖN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS

HANKASALMEN KUNTA ARMISVEDEN JA YMPÄRISTÖN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS HANKASALMEN KUNTA ARMISVEDEN JA YMPÄRISTÖN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 2014 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUEEN MÄÄRITYS... 3 2. SUUNNITTELUTILANNE... 3 2.1 MAAKUNTAKAAVA... 3 2.2 YLEISKAAVA... 3 2.3 ASEMA-

Lisätiedot

Laajaniemen ranta-asemakaavan muutos ja tilan 460-2-195 ranta-asemakaava

Laajaniemen ranta-asemakaavan muutos ja tilan 460-2-195 ranta-asemakaava ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI Konginkangas Laajaniemen ranta-asemakaavan muutos ja tilan 460-2-195 ranta-asemakaava Pyyrinlahden kylän tiloille Laajaniemi 2:223 ja Leppäranta 2:195. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4.3.2013 KOKEMÄEN KAUPUNKI RISTEN VANHAN KOULUN ASEMAKAAVA RISTEN (201) KAUPUNGINOSAN OSAKORTTELI 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa (OAS) täydennetään

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJALOHJA RANTA-ASEMAKAAVA Tila: Lehtoniemi 1:204 Kylä: 427 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päiväys 19.9.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA VALKEISKYLÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 925-417-4-36 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 2

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.11.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka , 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava ja asemakaavan muutos (Rakkavaara 9 ja kortteli 420) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ilmakuva suunnittelualueelta (2006) ja suunnittelualueen rajaus 1 2 1.

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

LUHANKA RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE LUHANGAN KUNNAN LUHANGAN KYLÄSSÄ SIJAITSEVAA KIINTEISTÖÄ HAKULINNIEMI RN:O 19:0

LUHANKA RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE LUHANGAN KUNNAN LUHANGAN KYLÄSSÄ SIJAITSEVAA KIINTEISTÖÄ HAKULINNIEMI RN:O 19:0 LUHANKA HAKULINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE LUHANGAN KUNNAN LUHANGAN KYLÄSSÄ SIJAITSEVAA KIINTEISTÖÄ HAKULINNIEMI RN:O 19:0 RANTA-ASEMAKAAVALLA MUODOSTUVAT KORTTELIT 130-132 (RA) SEKÄ

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601623 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 76 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 28.2.2018 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut Vaarankyläntie 7, Paltamo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut Vaarankyläntie 7, Paltamo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 (5) Tekniset palvelut Vaarankyläntie 7, 88300 Paltamo ASEMAKAAVAN SELOSTUS Luhtaniemen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Taajaman asemakaavan laajennus ja muutos Suunnittelualueen sijainti

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3)

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.1.2012 Ilmakuva suunnittelualueesta (2006)

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.10.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.4.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2006 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Voimassa olevan kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 658 TONTTI 3 KIINTEISTÖT 2:574 (osa) 2:261 Kaavan laatija

Lisätiedot

PÄLKÄNE KARVIALA KUKKIASAAREN RANTA-ASEMAKAAVA. Kukkia. KUKKIA RN:o 2:7

PÄLKÄNE KARVIALA KUKKIASAAREN RANTA-ASEMAKAAVA. Kukkia. KUKKIA RN:o 2:7 PÄLKÄNE KARVIALA KUKKIA RN:o 2:7 Kukkia KUKKIASAAREN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 12.6.2012 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Kukkiasaaren ranta-asemakaava Kunta: Pälkäne (635)

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.11.2013 Vähä-Väkkärän ranta-asemakaavan osittainen muutos Porin kaupunki Rankun kylä Sopukka RN:o 6:68 Svälsö RN:o 6:70 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.08.2010/päivitetty 13.12.2010 16WWE0693 Joutsa UPM-Kymmene Oyj Joutsa 2 SISÄLTÖ: MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 3 MISSÄ JA MITÄ ON SUUNNITTEILLA? 3 MITKÄ OVAT SUUNNITTELUN TAVOITTEET?

Lisätiedot

PÄLKÄNE HARHALA. KUIKKO RN:o 8:46 KUIKON RANTA-ASEMAKAAVA

PÄLKÄNE HARHALA. KUIKKO RN:o 8:46 KUIKON RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNE HARHALA KUIKKO RN:o 8:46 KUIKON RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 16.6.2009 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Kuikon ranta-asemakaava Kunta: Pälkäne (635) Kylä: Harhala (402)

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

POHJOIS-SUONTEEN RANTAOSAYLEISKAAVAN LAAJENNUS SELOSTUS

POHJOIS-SUONTEEN RANTAOSAYLEISKAAVAN LAAJENNUS SELOSTUS POHJOIS-SUONTEEN RANTAOSAYLEISKAAVAN LAAJENNUS SELOSTUS Ote Joutsan rantaosayleiskaavasta 2005, kaavoitettavat ranta-alueet rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.8.2007 tark. 11.1.2010 Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.1.2010 1 TEHTÄVÄN KUVAUS ESIPUHE Niinniemen alueen asemakaavoitus käynnistyi virallisesti

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

PÄLKÄNE HARHALA. KUUSIKKO RN:o 5:14 PINTELEEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012

PÄLKÄNE HARHALA. KUUSIKKO RN:o 5:14 PINTELEEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012 PÄLKÄNE HARHALA KUUSIKKO RN:o 5:14 PINTELEEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 12.11.2012 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Pinteleen ranta-asemakaavan muutos Kunta: Pälkäne

Lisätiedot

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti)

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) 1, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.12.2012 Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

Kirkonkylän asemakaava-alueen kortteleiden 413, 416 ja 417 asemakaavamuutos

Kirkonkylän asemakaava-alueen kortteleiden 413, 416 ja 417 asemakaavamuutos KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO Puh 0400 356 500, Fax 016-642259 4.2.2009 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaava-alueen kortteleiden 413, 416 ja 417 asemakaavamuutos Osallistumis-

Lisätiedot

Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako

Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako Kuva 1: Ilmakuva suunnittelualueesta Maankäyttö- ja rakennuslain 63 ja asetuksen 30 mukainen

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I SISÄLLYSLUETTELO 1 Tiivistelmä... 1 1.1

Lisätiedot

Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 2013 Sodankylä, Kakslauttasen asemakaava ja asemakaavan muutos

Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 2013 Sodankylä, Kakslauttasen asemakaava ja asemakaavan muutos Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 SODANKYLÄ KAKSLAUTTASEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KAKSLAUTTASEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS ASEMAKAAVAKSI JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KAKSLAUTTASEN

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) KITTILÄN KUNTA, 2. KUNNANOSA, LEVI Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 2(7) 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan

Lisätiedot

RIRETU RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RIRETU RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 SALON KAUPUNKI RIRETU RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavamuutos koskee Förbyn kylässä: Nedergård-Övergård ranta-asemakaavaa Koivikon ranta-asemakaavaa Tilaa Riretu

Lisätiedot

Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.

Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12. Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.2013 Seitap Oy 2013-2014

Lisätiedot

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtö-

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 314-RAK1715 TAIVASSALON KUNTA POHJOLAN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.2.2018 22.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa

Lisätiedot

PÄLKÄNE MATTILAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE MATTILAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE MATTILAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.5.2014, 22.10.2014 SISÄLLYLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3

Lisätiedot

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo 118/10.02.03/2017 Khall 26.3.2018 62 Valtuusto 24.4.2018 9 Voimaantulo 16.8.2018 IITTI KAUSALA KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN 1.12.2017 Vireille tulosta ilmoitettu KH:n päätöksellä 17.11.2014

Lisätiedot

PÄLKÄNE RAUTAJÄRVI Koivisto RN:o 1:341 KOIVISTON RANTA-ASEMAKAAVA

PÄLKÄNE RAUTAJÄRVI Koivisto RN:o 1:341 KOIVISTON RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNE RAUTAJÄRVI Koivisto RN:o 1:341 KOIVISTON RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.9.2009, 12.1.2012 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Koiviston ranta-asemakaava Kunta: Pälkäne (635)

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE KOSKI TL KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE LUONNOSVAIHE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 8.6.2018 Kosken Tl Kirkonseudun asemakaavan muutos / Paloaseman alue OAS 8.6.2018 sivu

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.6.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 18.2.2015 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 278-RAK1613 SAUVON KUNTA FAGERNÄSIN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2017 19.6.2017 9.8.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.8.2015 (1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HEINÄOJANTIE 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS 47. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 83 TONTILLE 6 Kaavatunnus 47:046 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 1 momentin mukaan kaavaa

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus RAUTALAMMIN KUNTA, 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...2 1.2 Rantaosayleiskaavan muutos...2 1.3 Rantaosayleiskaavan toteuttaminen...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot