SISÄLLYSLUETTELO TAPAHTUMAKALENTERI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "www.lpk.partio.fi/v-sp/jopo SISÄLLYSLUETTELO TAPAHTUMAKALENTERI"

Transkriptio

1 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 1 Tapahtumakalenteri 1 Pääkirjoitus 2 Purjehdukset 3-4 Purjehdusvarusteet 4 Tähdet ja avaruus - taitomerkkipäivä 5 Vene Loiskis 7-8 Rusketusrajoja Käsivarren Lapissa 8-10 Huhutaan, että TAPAHTUMAKALENTERI Toukokuu Riihiherätys ja Nahkalilja Kesäkuu Tammileiri Heinäkuu Juhlavaellus Elokuu JoPo-Juttu viikonloppu Syyskuu 4.9. klo 18:00 Syyskirkko BIRKA Lokakuu Päätoimittaja: Jesse Sinisalo Ilm.pvä: Toimittajat: Johtajisto Julkaisija: Jokikylän Pojat Painopaikka: Raision Seurakunta Painomäärä: 150 kpl Tuoreimmat tapahtumatiedot löydät osoitteesta: Sekä lisäksi: * KUVAGALLERIA * NORDWEST * SUDENPENNUT * VARTIOLAISET * JOHTAJAT * JOPO-JUTUT * LINKKEJÄ MAAILMALLE 1.

2 PÄÄKIRJOITUS Jokakeväiseen tapaan lehteä tehdään lätkän MM-kisojen aikaan. Eli jos lehden kaksi viimeistä sivua ovat tyhjät, ei lehteä ole saatu valmiiksi ennen Jenkkejä vastaan käytävää välieräottelua. Kevät jo kohisten menevi ja kesä tulevi. Kesähän on tunnetusti se aika vuodesta, jolloin päivän keskilämpötila nousee sen verran plussan puolelle, että hyttyset ja muut ihmiskunnan suursuosikit heräilevät horroksestaan ja raakalaismaisella tavallaan imppaavat viattomasta ihmispolosta tämän elämäneliksiiriä eli verta. Lapissahan on tunnetusti varsin laaja keskittymä näitä lentäviä loisia. Ja tietysti me olemme heinäkuun loppupuolella tunkemassa vapaaehtoisesti nokkamme näiden ötököiden keskuuteen. Riittäähän noita pörrinkäisiä tänne etelämmäskin. Eli jos jostain kumman syystä ei pääse nauttimaan Lapin jylhistä maisemista ja mielenrauhan raunioittavasta kutinasta, niin toki voi osallistua vain erinäisiin purjehduksiin, jotka suuntautuvat kauniiseen ja ötökkäpitoiseen saaristoomme. Mikään ei ole rauhoittavampaa kuin hiljainen saaristolaisilta, eikä mikään tuhoa sitä paremmin kuin itikoiden surina. Onhan noista lentävistä surisijoista toki iloakin pienelle ihmistaimelle. Varsinkin silloin kun ne imevät kaveria. Naurun ei tosin kannata olla liian äänekästä ja hohottavaa, muuten on olemassa vaara, että itse joutuu yleisen pilkan kohteeksi hyttynen kitalaessa. Ei siinä muuten mitään, mutta sen raapiminen saattaa olla varsin kyseenalaisen näköistä. Kuten kaikki tähän asti lukeneet ovat huomanneet, päätoimittajalla on jutun juuri pahasti hukassa. Eiköhän se ole normaalisti sen merkki, että pitää lopettaa, joten Päätoimittaja 2.

3 VARTIOPURJEHDUKSET Toukokuu Kippari & Försti Johtajapurjehdus Pekka Saarinen & Teemu Hirvonen Vartiopurjehdus Nitrovartio Pekka Saarinen & Jussi Salonen Jaostopurjehdus Petri Lindström & Ville Toivanen Kesäkuu Johtajapurjehdus Pekka Saarinen & Manne Nevakko Vartiopurjehdus Team Susi Pekka Saarinen & O-M Mikkola HirsluotoRace / Vartiopurjehdus Nitrovartio Pasi Tyynmaa & Jussi Salonen Johtajapurjehdus Jesse Sinisalo & Petri Lindström Pitkäreissu Jesse Sinisalo & Ari Piskonen Heinäkuu Vartiopurjehdus Team Susi Tero Valtonen & O-M Mikkola JoPo-tuen purjehdus Vartiopurjehdus Nitrovartio Pekka Saarinen & Ville Partala Vartiopurjehdus Raisio-Maarianhamina Pekka Saarinen & Pasi Tyynmaa Elokuu Vartiopurjehdus Maarianhamina-Raisio Jesse Sinisalo & Ari Piskonen Vartiopurjehdus Team Susi Tero Valtonen & Jukka Vanto Vartiopurjehdus Nitrovartio Pasi Tyynmaa & Tero Valtonen Vaeltajapurjehdus Kesärantaan Jesse Sinisalo & Jukka Vanto Syyskuu Vartiopurjehdus Team Susi Petri Lindström & Tero valtonen Vartiopurjehdus Nitrovartio Petri Lindström & Jesse Sinisalo Vartiopurjehdus Team Susi Pekka Saarinen & O-M Mikkola Vartiopurjehdus Paranormaalit Eränkävijät Jesse Sinisalo & Teemu Hirvonen Kipparit: Petri Lindström Pekka Saarinen Jesse Sinisalo Pasi Tyynmaa Tero Valtonen Ilmoittaudu viikonloppupurjehduksille kipparille viimeistään saman viikon keskiviikkona. Pitkillepurjehduksille ilmoittautuminen viimeistään viikkoa ennen purjehdusta. Vartiopurjehdukset on alustavasti varattu tietylle vartiolle, mutta mukaan pääsee myös muut halukkaat jos tilaa on. Eli kannattaa olla aktiivinen niin pääsee purjehtimaan enemmän! 3.

4 SUDENPENTUPURJEHDUKSET Aika Kippari klo Petri Lindström klo Pekka Saarinen klo Petri Lindström klo Tero Valtonen Ilmoittaudu kipparille viimeistään edellisenä iltana. Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannataa olla nopea. Purjehdusmaksu 10 mk, jolla katetaan mehut ja keksit. VANHEMPAINPURJEHDUKSET Aika Kippari 5.6. klo Pekka Saarinen klo Pekka Saarinen Ilmoittaudu kipparille viimeistään edellisenä iltana. Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannataa olla nopea. Kahvitarjoilu! VANHOJEN PARTOJEN PURJEHDUS Eli kaikki lippukunnan vanhat jäsenet ovat tervetulleita tälle purjehdukselle. Aika Kippari 4.6. klo Petri Lindström & Jussi Salonen Ilmoittaudu kipparille viimeistään edellisenä iltana. Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannataa olla nopea. Kahvitarjoilu! ILTAPURJEHDUKSEN VARUSTELISTA - lippis tai pipo - hanskat - aurinkolasit - verkkarit tai tuulipuku - lenkkarit tai saappaat (kelin mukaan), vaaleat pohjat - vedenpitävä takki - villapaita VIIKONLOPPUPURJEHDUKSEN VARUSTELISTA - reppu tai kassi; ei rinkkaa - lippis - pipo - 2 x hanskat - aurinkolasit - verkkarit tai tuulipuku - pitkät kalsarit - pitkä aluspaita - T-paita - shortsit - lenkkarit (vaaleapohjaiset) - saappaat (vaaleapohjaiset) - sadetakki ja sadehousut - villapaita - makuupussi - lakana - villasukat - vaihtosukat 4. - pyyhe - uikkarit - peseytymisvälineet - aurinkovoide - purjehdusmaksu n.100 mk (sis.laiturimaksut, ruuat, jne.)

5 TÄHDET JA AVARUUS TAITOMERKKIPÄIVÄ Raision KilliNallien ja Jokikylän Poikien Tähdet ja avaruus taitomerkkipäivä järjestettiin Kokinvuoren seurakuntatalossa. Kokoonnuimme lauantaina kello kymmeneksi Kokinvuoren seurakuntatalolle. Ensimmäiseksi meille jaettiin laput, joissa kerrottiin jostain avaruuden elementeistä kuten tähdistä, planeetoista jne. Piti keksiä saamansa vihjeen avulla mistä elementistä oli kyse ja löytää muut samaan ryhmään kuuluvat jäsenet. Sen jälkeen ryhmissä keksimme omalle ryhmälle nimen. Nimen keksittyämme kokoonnuimme kaikki taitomerkinsuorittajat yhteen ja luimme saamamme laput ja kerroimme ryhmiemme nimet. Seuraavaksi menimme katselemaan tähtiä saliin koottuun Ursan siirrettävään planetaarioon. Eräs johtajista näytti tähtikuvioita ja kertoi niistä. Planetaariota ihasteltuamme saimme laput, joissa luki joku aihe ja siitä tietoa ja kysymyksiä. Meidän piti ryhmissä tehdä ns. esitelmä erinäisistä tarvikkeista. Homma hoituikin ja sen jälkeen oli tarjolla lounasta. Lounaaksi meille tarjottiin nakkikeittoa runsailla kasviksilla, leipää, mehua ja maitoa. Ruoka olikin hyvää, tosin toivoimme keittoa vähän vähemmillä vihanneksilla. Jälkiruuaksi olikin herkullista hedelmäsalaattia, johon oltiin laitettu paljon erilaisia hedelmiä. Ruuan VENE jälkeen oli ensimmäisten esitelmien vuoro. Ensimmäinen esitelmä käsitteli aurinkokuntamme planeettoja ja se pidettiin ulkona. Loput esitelmät pidettiin sisällä ja kaikkien aiheet olivat tyyliin tähdet ja avaruus. Kaikki esitelmät katsottuamme tutkimme tähtikarttoja, joista löytämiämme kuvioita kävimme etsiskelemässä jälleen kerran planetaariossa. Aika meni melkein huomaamattamme ja niinpä meille kerrottiinkin, että seuraavaksi olikin merkkien jako. Kaikki osallistuneet saivat merkin ja sitten saimme lähteä kotiin tai jäädä katselemaan hetkeksi avaruuden ilmiöitä planetaarioon. Mielestäni päivä oli hyvin järjestetty ja se oli hyvää vastinetta vartiokokouksille näin taitomerkkipäivän muodossa. Matti Väätäinen Nitrovartio Jo perinteeksi muodostunut vene-koulutusviikonloppu järjestettiin maaliskuun lopussa Viherlahdessa. Kurssille osallistui 8 kurssilaista, ja he saivat vankan perustan tuleville purjehduksilleen. Viikonlopun aikana tehtiin myös historiikkia, JoPo- Juttuja ja pidettiin johtajaneuvoston kokous. 5. Perjantai Kurssille lähdimme jo erittäin pinttyneen tavan mukaan Raision SRK-talolta. Kuljetus suoritettiin johtajiston autoilla, johtuen lähinnä kurssilaisten vähäisyydestä. Oltsu yllätti tapansa mukaan lähtemällä reissuun erittäin taloudellisella, vm. 62 Buickilla, joka osoittautui suorastaan yleisömenestykseksi jo pelkästään käyntiäänensä perusteella. Kurssi alkoi sinänsä hyvin, että allekirjoittanut huomasi unohtaneensa ne epäolennaisimmat jutut kotio mukaan lukien niin makuupussin kuin viikonlopun oh-

6 jelmankin. Onneksi perjantaina ei ollut muuta ohjelmaa kuin hieman aiheen vierestä otettu tulevan Haltin vaelluksen ruokatarvikkeiden kuivaus. Lauantai Päivä alkoi lipunnostolla ja aamiaisella, jonka jälkeen oli vuorossa ensimmäinen koulutusrupeama sisältäen veneen esittelyä, vesillä liikkumista ja erilaisten solmujen kertausta. Samoihin aikoihin alkoivatkin ensimmäiset vierailevat tähdet, lippukuntamme vanhat jäsenet tipahdella paikalle. Tiukan koulutussetin jälkeen kävimme syömässä omalla tavallaan jännittävän lounaan, jonka jälkeen koulutus jatkui lokikirjan ja merikortin käytön opettelemisella. Lounaalla vallinnut jännitys johtui epäilyksestä ruoan riittävyyden suhteen, sillä ajatus laskuissa tapahtuneesta ns. emämunauksesta valtasi johtajiston mielen. Huolimatta siitä, että pitkän matikan opiskeluni ovat vielä kesken, olin osannut laskea noin suurin piirtein oikean määrän syöjiä. Parin tunnin rupeaman jälkeen söimme taas, tällä kertaa välipalan. Tämän jälkeen saimme asiantuntevaa koulutusta purjeista ja kompassin käytöstä a la vanhat starat, Roine & Mäkinen. Astetta rajumman koulutuksen ja päivällisen jälkeen kurssilaiset saivat kuulla väistämissäännöistä, myrskystä, äänija valomerkeistä ja erilaisista liputuksista. Tämän hermoja raastavan koulupäivän jälkeen oli hieman vapaa-aikaa sekä sauna, sisältäen hypotermiakoulutuksen ohella myös pelastautumispukunäytöksen. Koska Oltsun dieetti oli jo hyvällä alulla, hän ei näin ollen päässyt jään läpi, jäi näytös muistuttamaan lähinnä taitoluistelua. Pienimuotoisen iltapalan jälkeen olikin jo nukkumaanmenon vuoro johtajien jatkaessa lähiverkossa mättöpelin merkeissä. Sunnuntai 1.4. Sunnuntai alkoi samoissa merkeissä kuin lauantai koulutuksen sisältäessä GPS:n ja VHF:n käytön opettelua. Lounaan jälkeen kurssilaiset pähkäilivät kinkkisen loppukokeen parissa, jonka jälkeen olikin jo aika aloittaa siivoaminen. Siivousurakan jälkeen kurssilaiset saivat kokeensa ja kurssitodistuksensa. Lopuksi oli aika heittää hyvästit kurssipaikalle ja kokillemme. Teemu 6.

7 Lippukuntamme järjesti yhdessä Kaarinan Sädetyttöjen kanssa sudenpentuleirin Leirin ohjelmassa oli suunnistusta, solmuja sekä paljon muita mielekkäitä aktiviteetteja. Perjantai Retee leirimieli valtasi linjaauton startatessamme seurakuntatalon pihasta perjantaiiltapäivällä. Aurinko paistoi ja elämä tuntui hymyilevän kaikille. Perillä Viherlahdessa alkoi hillitön bussin tyhjennysoperaatio ja omien tavaroiden etsintä. Tästä kuitenkin selvittiin ilman miestappioita ja näin ollen telttojen pystytys saattoi alkaa. Työn tiimellyksessä huomasimme, että lippukuntamme toisesta teltasta puuttui kamiinanpiipun aukko ja tästä johtuen osa sai nukkua viileämmissä olosuhteissa. Pienten alkuvaikeuksien jälkeen kaikki pääsivät hommiin ja pian teltan keskisalot kohottautuivat kohti hämärtyvää iltataivasta. Taas kerran löytyi tarmoa kun toimeen tartuttiin. Herkullisen makkarailtapalan jälkeen alkoi loistava iltaohjelma sisältäen tutustumisleikkejä ja hauskan pitoa. No, kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niinpä sudarit vetäytyivät telttoihinsa viettämään monelle ensimmäistä yötä kamiinateltassa. LOISKIS 2001 Lauantai Yöstä selvittiin ja aamun sarastaessa alkoivat virkeät leiriläiset heräillä lipunnostoon. Lipunnoston jälkeen siirryimme ruokalaan nauttimaan aamuapettamme. Tämän jälkeen sudareilla oli hetki vapaa-aikaa, jonka jälkeen alkoi merimerkkikoulutus. Jokainen leiriläinen sai tehdä pienoismallin jostakin merimerkistä ja hienoja luomuksiahan niistä tuli. Tämän jälkeen alkoi rastimuotoinen koulutustapahtuma, jonka aiheina olivat heikot jäät, suunnistus pelastusliivit, solmut sekä köydet. Välillä kävimme nauttimassa Augusta-keittäjän maittavia keitoksia ja palasimme jälleen intensiivisen koulutuksen pariin. Tämän päätyttyä alkoi telttojen huolto ja leiriläisten vapaa-aika. Viiden aikaan hakeuduimme kaikki höyryävien lihapatojen ääreen, jonka jälkeen alkoi sudarien saunotusprosessi, jonka tuoksinassa myös upeat leirimerkit valmistuivat. Saunomisen (ja viuhahdusten!) jälkeen alkoi ehkäpä edellisiltaista vieläkin parempi iltaoh- 7.

8 jelma ja sen jälkeen nakkikestitys. Maittavan ja runsaan iltapalan jälkeen alettiin jo viritellä tulta kamiinan pesään ja vetäytyä yöpuulle. Jännitys ei ollut enää yhtä käsinkosketeltavaa kuin edellisiltana, olivathan kaikki jo kokeneita kipinämikkoja! Sunnuntai Toinen aamu valkeni kirkkaana ja kuulaana telttojemme ylle. Aamu alkoi jo traditioksi muodostuneella lipunnostolla, jonka jälkeen ryhdyimme nauttimaan aamusärvintämme. Maittavan aamiaisen jälkeen alkoi leirin viimeinen koulutussessio, joka käsitteli jokamiehen oikeuksia. Koulutukseen kuului teoriaosio ja käytäntöosio, joista jälkimäinen toteutettiin pantomiimilla. Tämä oli tietysti suurta hupia niin koulutettaville kuin kouluttajillekin. Koulutuksen päätyttyä alkoi Manne-sedän lastentunti käsittäen hoksottimia ja viekkautta vaativia leikkejä kuten köydenveto ja puunkaato. Tämän jälkeen siirryimme jo hivenen haikein mielin nauttimaan viimeisen ateriamme. Sitten olikin jo vuorossa leirin purku ja leiripaikan siistiminen, johon kaikki osallistuivat jopa suorastaan yliaktiivisina. Bussin saavuttua kello yksi jätimme haikeina leiripaikan ja aloimme tehdä matkaa jälleen kohti sivistynyttä maailmaa. Timo (Tuleva laumanjohtaja) RUSKETUSRAJOJA KÄSIVARREN LAPISSA Lippukunnan kahdeksan urheaa johtajaa päätti lähteä pääsiäisenä käymään Haltilla. Matkaa vatvottiin useaan kertaan niin kokouksissa kuin sähköpostissakin ja lopputuloksena oli, että huhtikuun 9. päivänä seisoimme Haltin huipulla maiseman avautuessa silmänkantamattomiin. Tämä ei ole matkakertomus vaan juttu käsittelee matkan valmisteluja, jälkimaininkeja, tuokiokuvia ja vaeltamista hieman yleisemmällä tasolla. Varsinainen matkakertomus löytyy lippukunnan kotisivuilta kuvilla maustettuna. Onkohan mun kännykän akussa vielä virtaa? Ehinköhän mä tohon linseen? Piru, taas huomenna kokeet Jokainen meistä löytää varmaan ajatuksiansa näistä lauseista ja se on ihan normaalia. Mitä jos ei tarvitsisikaan ajatella mitään noin stressaavaa vaan voisi esimerkiksi todeta, että oli muuten tosi siisti juttu nähdä maakotka. Tämä on varmaankin paras syy, jolla voin suositella lähteä vaeltamaan. Mikäs sen parempaa kuin maan parhaat maisemat, mielen vapaus ja hyvä seura. 8. Ilman Hemohessiä Aloitimme puhumaan pääsiäisen reissusta jo viime syksynä. Paikaksi valittiin varsin nopeasti Käsivarren Lappi, sillä reissuun ilmoittautuneista vain yksi oli aikaisemmin käynyt siellä talvella. Reitti päätettiin kuitenkin vasta noin kuukautta ennen reissua. Kyseessä oli siis hiihtovaellus ja epäilemättä Varsinais-Suomen olosuhteissa hiihto ei ole ihan jokapäiväinen harrastus, joten pieni totuttelu saattaisi olla paikallaan. Kävimmekin yhdessä neljään kertaan hiihtämässä Turussa Impivaaran laduilla, jotta takapuoli tunnistaisi liikeradat vuoden tauon jälkeen. Lisäksi potkimme toisiamme kuntoilemaan, mutta saatan epäillä tämän toteutumista. Totuushan on, että vaeltaminen ei vaadi maratoonarin kuntoa. Tärkeintä on, että luitten päällä lihaksia, joita kaikilla varmasti on eli tästä voimme vetää johtopäätöksen, että vaeltaminen sopii kaikille. Vanha viisaus pitää paikkansa: Ei matka tapa vaan vauhti. Varusteet helpottaa elämää Talvivaellukselle voi lähteä 15 vuotta vanhassa tuulipuvussa ja mamman kutomassa villapaidassa ja vielä toden-

9 näköisesti selviää hengissä. Hyvät tai ainakin kohtuulliset varusteet kuitenkin tuovat olennaisesti henkilökohtaista mukavuutta vaeltamiseen ja se on jokaisen oma asia mihin haluaa panostaa. Mukana täytyy olla joka tapauksessa ns. pakolliset varusteet kuten rinkka tai talvella sukset ja ahkio, ruokaa, teltta, eavälineet ja olosuhteisiin sopivat varusteet, kartat ym. Suksien täytyy olla vaelluksella leveät ja kestävät. Tällä kertaa melkein kaikki turvautuivat kohtuullisiksi todettuihin puolustusvoimien suksiin. Neljä vaeltajaa päätti lähteä matkaan ahkion eli ison pulkan kanssa. Ahkiolla saa mukaansa kiloa enemmän tavaraa kuin rinkalla ja se on varsin kätevä puuttomassa maastossa. Rinkassa taas on tärkeintä hyvä kantomekanismi. Tälle matkalle panostimme varusteisiin kohtuullisesti, sillä mukavuudesta emme halua tinkiä. Mukavuutta lisää huomattavasti Gore-tex ja Windstopper-tekstiilit. Käsivarren Lapissa on hyvä autio- ja varaustupaverkosto, mutta ilman telttaa ei silti kannata lähteä. Tällä kertaa koko porukka nukkui yhden yön teltassa ja muutama sankari pari yötä enemmän. Teltan on oltava sellainen, että se kestää luonnonvoimien mullistukset. Pakkanen asettaa vaatimuksia myös makuupussille. Tälläkin kertaa pakkanen laski useasti yli 20 asteen. Muita elämiselle välttämättömiä varusteita talvella ovat tietenkin aurinkolasit, aurinkorasva ja suksivoide. Muffinsseja ja marjajäädykettä Vaelluksilla ei kannata tinkiä ruokahuollosta. Energiakulutus on varsin suurta ja ruuat täytyy olla sen mukaiset. Ruoan suunnittelussa on otettava huomioon valmistamisen helppous, ravintosisältö, maku ja ennen kaikkea paino. Ruokien painoa pystytään keventämään kuivaamalla ruuat etukäteen. Ruokalistan päiväkaava on varsin samanlainen. Aamulla puuroa 9. ja näkkäriä, lounaaksi keittoa ja päivälliseksi tukevampi kiinteä ateria. Tällä vaelluksella kokeilimme ensimmäistä kertaa ns. ruokatermosta eli tavallista termosta, jossa on suurempi suuaukko. Teimme lounaskeiton aamupalan yhteydessä, laitoimme sen ruokatermokseen ja söimme lounasaikaan. Tällä säästimme aikaa vievän keittelyn päivämatkan aikana. Päivälliseksi nautimme sitten todellisen gourmeen, esimerkkeinä riistakäristys, Tex-mex, valkosipuliperunat aika hyviä Lapin erämaihin. Uutena kokeiluna tällä kertaa oli marjajäädyke. Kiisseli muuttui päivän aikana ahkiossa jäädykkeeksi - kohtuullisin tuloksin. Aikaisemmin epäonnistuneet muffinssit olivat tällä kertaa erittäin maukkaita. Varjoja paratiisissa Matkaa vaellukselle kertyi n. 120 kilometriä eli päivämatkojen pituudet olivat kilometriä. Reitti pohjautui autiotupiin, jotta saisimme joka yöksi ainakin varusteet kuivumaan. Muutamana päivänä reitin varrelle osuneet korkeuskäyrät saivat pulssin nousemaan varsinkin ahkion vetäjillä. Pääsääntöisesti noudatimme periaatetta, että mennään siitä mistä matka on lyhin vaikka nousua olisikin hieman enemmän. Saavutimme lähes joka päivä

10 määränpäämme viimeistään iltakuuden aikoihin, joten aikaa jäi illalla lepäämiseen ja ruuanlaittoon. Maisemia reitin varrella uskaltaa väittää surutta tämän valtakunnan parhaimmiksi. Kaiken lisäksi säät suosivat meitä loistavasti ja aurinko peilasi upeita varjoja tunturien kylkeen. Mitä jäi käteen? Ruokalistan laatija vannoi, että kukaan ei tule laihtumaan tällä vaelluksella, mutta ainakin allekirjoittaneelta lähti kaksi kiloa kesivartalon kohdalta (en muistele silti pahalla). Kustannuksista suurimmat olivat ruuat ja pikkubussin vuokra ja bensa. Lisäksi yhteisiä kustannuksia kertyi yhden varaustuvan vuokrasta ja pienistä varustehankinnoista. Omia varustehankintoja jokainen teki oman harkintansa mukaan. Tärkein asia kuitenkin mitä tästäkin vaelluksesta jäi mieleen on muistot ja Lapin erämaan tunnelma. Ne antavat taas innostusta odottaa ja valmistautua uuteen vaellukseen. Seuraavaksi onkin tarkoitus lähteä heinäkuun lopulla isommalla joukolla pohjoiseen. Toivottavasti kaikki kokemattomammatkin reissupojat uskaltavat lähteä mukaan, sillä voin vannoa, että tehtyä vaellusta ei tarvitse koskaan katua. Olli-Matti Mikkola 10.

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011

Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011 Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011 Lähdimme Kenian matkalle hyvin varautuneina kohdata erilainen kulttuuri. Olimme jo saaneet kuulla, mihin asioihin on syytä varautua, ja paikan päällä tuntuikin, että

Lisätiedot

Mesikämmen 2/2006 2/2006

Mesikämmen 2/2006 2/2006 Mesikämmen 2/2006 2/2006 Partiolippukunta Mankkaan Eräsusien tiedotuslehti 2/2006 2 Mesikämmen 2/2006 Mesikämmen on partiolippukunta Mankkaan Eräsusien virallinen tiedotuslehti. Päätoimittaja ja taitto:

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA Lähdimme vappuaamuna 1.5.jännittävälle elokuvamatkalle Irlantiin Kitisenrannan koulun pihalta. Mukana olivat Taneli Juntunen (9b), Joonas Tuovinen (9b),

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa Leimaus 2011 Kisakeskuksessa ma 6.6. Lähdimme perinteisesti Lappia talolta kimpsuinemme klo 12 kohti etelää. Martti ja Mauri otettiin kyytiin Keminmaasta. Onneksi autossa oli DVD laite ja ilmastointi,

Lisätiedot

Tampereen Kotkien kesäleiri Sudenpentuleiri

Tampereen Kotkien kesäleiri Sudenpentuleiri Tampereen Kotkien kesäleiri 26.7-2.8.2018 Sudenpentuleiri 26.7.-29.7.2018 Kuva: CC BY 2.0 Ville Vuorisalmi LEIRIKIRJE Tervetuloa Kotkien kesäleirille Niinisaareen Ruovedelle. Tässä kirjeessä on paljon

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 Torstaina 4.10. saapuivat osallistujat ympäri Suomea ja Norjan Trondheimista. Illalla kokoonnuimme Kaplaakin kiltahuoneelle, jonne

Lisätiedot

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa 22.-29.4.2018 Su 22.4.2018 Matka lähti Kuopiosta, Rissalan lentoasemalta. Morotettiin porukat ja hypättiin myöhässä olevaan koneeseen. Eväät syötiin suomalaisella

Lisätiedot

Sisällysluettelo: <> Yleistä <> <> Suuntaa antava aikataulu <>

Sisällysluettelo: <> Yleistä <> <> Suuntaa antava aikataulu <> Sisällysluettelo: Yleistä Suuntaa antava aikataulu Tehtävät ennen vaellusta 1. Ajankohdasta päättäminen 2. Mainostaminen 3. Vaellusinfo 4. Vaelluskokous 5. Ilmoittautuminen 6. Vaellusmaksut

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi:

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi: Nenustannokka Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006 LEIRILÄISEN KÄSIKIRJA Vartiolaisen nimi: Tervetuloa Nenustannokalle! Hyvä vartiolainen. Olet ilmoittautunut Salon alueen lippukuntien yhteiselle

Lisätiedot

ENNAKKOINFO JA A TIKKO - JA ALPPIKIIPEILYKURSSI STORSTEINFJELLET, NARVIK, 5pv

ENNAKKOINFO JA A TIKKO - JA ALPPIKIIPEILYKURSSI STORSTEINFJELLET, NARVIK, 5pv ENNAKKOINFO JA A TIKKO - JA ALPPIKIIPEILYKURSSI STORSTEINFJELLET, NARVIK, 5pv Kurssin sisältö Vuoristo-olosuhteet o vuoriston eri osat o vuoriston jatkuva muutos o sään vaikutus toimintaan Jäätikkövaeltamisen

Lisätiedot

S/y KAREN (Bavaria 38) Greifswald Puotila 14.-24.6.2012

S/y KAREN (Bavaria 38) Greifswald Puotila 14.-24.6.2012 14.6 S/y KAREN (Bavaria 38) Greifswald Puotila 14.-24.6.2012 Matka alkoi Marolankadulta Lahdesta 07.00 josta taksikyydillä matkasimme Pirkkalan lentoasemalle. Lento Ryan Air:lla Bremeniin josta vuokrasimme

Lisätiedot

EDDA'14 Leirikirje Hei leiriläinen ja kotiväki!

EDDA'14 Leirikirje Hei leiriläinen ja kotiväki! EDDA'14 Leirikirje # 2 Hei leiriläinen ja kotiväki! Ilmoittautuminen Edda 14 kesäleirille on päättynyt ja mukaan on ilmoittautunut reilusti yli 100 pohjanveikkoa. Mahtavaa, että juuri sinä olet yksi heistä!

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Lappeenrannasta osallistui Council Meetingiin tänä vuonna kahden delegaatin lisäksi ennätyksellisesti viisi henkilöä. Lappeenranta oli siis hyvin edustettuna. Lähdimme

Lisätiedot

Hejdå! - Terveisiä Norjasta

Hejdå! - Terveisiä Norjasta Hejdå! - Terveisiä Norjasta. 17.06.2109 Tai oikeastaan tällä hetkellä istun jo autossa ruotsin puolella, matkalla kohti Tulkholmaa. Reissun viimeinen treeni tehtiin juuri Örebrossa joka oli 1,30h juoksu.

Lisätiedot

Haukan Sanomat Saapumislehti

Haukan Sanomat Saapumislehti Haukan Sanomat Saapumislehti KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kaakkois-Suomen pelastusalanliiton palokuntanuorten koulutusleiri 30.6 5.7.2013, Utin leirikenttä, Kouvola Tervetuloa kauan odotetulle palokuntanuorten

Lisätiedot

Hailuoto 24. 25.3.2007 Olsyn ja Helsyn retki

Hailuoto 24. 25.3.2007 Olsyn ja Helsyn retki Hailuoto 24. 25.3.2007 Olsyn ja Helsyn retki Junassa on tunnelmaa siitä ei pääse mihinkään. Ja yöjunassa sitä on moninverroin enemmän. Aamulla puoli kahdeksan aikaan astuimme yön rytkytyksen jälkeen Oulun

Lisätiedot

Sunnuntaina startattiin rannasta klo 1400 aikoihin. Päällikkö keksi suunnata kohti Mjösundetin siltaa, matkalla rigattiin valmiiksi maailman parhaat

Sunnuntaina startattiin rannasta klo 1400 aikoihin. Päällikkö keksi suunnata kohti Mjösundetin siltaa, matkalla rigattiin valmiiksi maailman parhaat Andörja 27.07.08 Matkalle lähdettiin Turusta perjantaina klo 1800. Alku sujui hankalasti koska Villen kalsarit jäi Mietoisiin. Ajomatkaa kertyi kaiken kaikkiaan noin 1500 kilometriä. Perillä oltiin joskus

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Ambulo 2015. Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin. Toinen leirikirje

Ambulo 2015. Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin. Toinen leirikirje Ambulo 2015 Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin Toinen leirikirje Kuljetusten aikataulu Lähtö : Bussi lähtee maanantaina 27.7.2015 kello 12.00 Konalan kirkolta (kyntäjäntie 4, 00390 Helsinki). Olethan

Lisätiedot

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi EP Senioripoliisit Kevätmatka 2017 Tämän matkan valmistelu alkoi jo kuukausia ennen sen toteutumista taustoittamalla matkakohteita ja nyt päädyttiin perinteisesti Viroon ja siihen, että olemme koko ajan

Lisätiedot

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa Maanantai 22.6. Hei olen Joni ja aloitin kesätyöt tänään. Päivä alkoi aamupäivästä kahdentoista pintaan perehdytyksellä työtoimista, sekä ohjeista blogin pitämisen suhteen. Loppu päivä menikin hyllyttäessä

Lisätiedot

8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä

8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä 8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä Tunnelmia Kupittaan luistelumadolta ja keilauksesta Tulin madolle vähän ennen klo 9. Odotimme, että muut laittoivat luistimensa ja tekivät tilaa. Kun pääsimme

Lisätiedot

JoPo-jutut. JoPo-jutut. Partiolippukunta Jokikylän Pojat ry:n jäsenlehti. 9 Napakettupäivä. 12 Purjehduskalenteri. 17 Yhteiskuntamajakka

JoPo-jutut. JoPo-jutut. Partiolippukunta Jokikylän Pojat ry:n jäsenlehti. 9 Napakettupäivä. 12 Purjehduskalenteri. 17 Yhteiskuntamajakka JoPo-jutut Partiolippukunta Jokikylän Pojat ry:n jäsenlehti 1 2011 9 Napakettupäivä 12 Purjehduskalenteri 17 Yhteiskuntamajakka 1 Sisällysluettelo 3 Tulevaa tapahtumaa 4 Pääkirjoitus 4 60-vuotias Jokikylän

Lisätiedot

Heippa. Jari Vanhakylä

Heippa. Jari Vanhakylä 1 2 Heippa Kevät on tullut taas siihen pisteeseen, että on aika aloitella kalastuskausi. Kohta jäät sulavat ja mm. siikaonginta kevätauringossa kutsuu. Kun kahden kilon siika on saatu vuorossa on yli kolmen

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

TYTTÖ JOKA PYSYY HOIKKANA SYÖMÄLLÄ PELKKÄÄ SUKLAATA

TYTTÖ JOKA PYSYY HOIKKANA SYÖMÄLLÄ PELKKÄÄ SUKLAATA Lue artikkeli ja vastaa sitä seuraaviin kysymyksiin. TYTTÖ JOKA PYSYY HOIKKANA SYÖMÄLLÄ PELKKÄÄ SUKLAATA Daily Mailin toimittaja 5 10 15 20 25 30 35 40 45 Eräs opiskelija on hämmentänyt ravitsemusasiantuntijoita

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Someron Esan uimarin kilpailuohje kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina

Someron Esan uimarin kilpailuohje kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina EDELLINEN PÄIVÄ: pitää syödä hyvin, että jaksaa. KARKIT JA NAPOSTELTAVA OLISI SYYTÄ JÄTTÄÄ POIS. Hyvä tapa varsinkin ennen pääkisoja, on aloittaa

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 1 / 2008

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 1 / 2008 Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 1 / 2008 TÄSSÄ NUMEROSSA - LIPPUKUNTALEHTI - 36. vuosikerta JULKAISIJA Ä-tervehdys... 3 www.kalevankarhut.net... 4 Ötökän elämää... 5 Silppusäkki... 6 Virkailijat...

Lisätiedot

Kevätvaellus 2015, Laipanmaa, Pälkäne

Kevätvaellus 2015, Laipanmaa, Pälkäne Liekkityttöjen ja Kaskenkaatajien yhteinen kevätvaellus järjestetään 13.5.-17.5. Kevätvaellus 2015, Laipanmaa, Pälkäne Paikka: Vaelluksen paikkana on upea Laipanmaan retkeilyalue Pälkäneellä lähellä Sappeen

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Ohessa olemme pyrkineet heijastamaan joitakin tapahtumia ja tunnelmia sukuseuran matkasta. Lyhyellä matkakertomuksellamme tahdomme jakaa hauskan ja antoisan matkamme

Lisätiedot

Nuoren Kansalaisen turvallisuuskurssi Reima Härkönen rehtori Savonlinnan Taidelukio

Nuoren Kansalaisen turvallisuuskurssi Reima Härkönen rehtori Savonlinnan Taidelukio Nuoren Kansalaisen turvallisuuskurssi 8.4. 10.4.2019 Reima Härkönen rehtori Savonlinnan Taidelukio Perusteet Kuuluu projektiviikon projekteihin, kurssisuoritus osaaminen arjessa Projektin valitsi 40 opiskelijaa,

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 11.6.2018 Piristyspartion toinen viikko lähti käyntiin matkaamalla Rantakylään vanhusten taloille. Kävimme pyytämässä asiakkaita mukaan aamupäivän ohjelmaamme ja saimme kasaan mukavan kokoisen

Lisätiedot

Onnistumisen tarinoita.

Onnistumisen tarinoita. Onnistumisen tarinoita liisa.lumiaho@ksshp.fi Heli, Karstulan Elämäntaparyhmä Helin liikuntapäivä kirja 2010 ryhmän alkaessa Helin liikuntapäivä kirja 2011 kesäkuussa ..painon pudotuksen hyödyt ovat konkreettisia,

Lisätiedot

SM Kuvagalleria /21

SM Kuvagalleria /21 www.saunamafia.fi 6.6.2011 1/21 Linja-autossa on tunnelmaa. Shakkia pelaa Lars! Rantagrillikin löytyi. Erik ja Larissa matkalla mukana. Välillä väsyttää.. Ensimmäinen majapaikkamme Fregat-leirintäalueella.

Lisätiedot

BIDDY BASKET 2015 / New Orleans 11.-20.3.2015

BIDDY BASKET 2015 / New Orleans 11.-20.3.2015 DAY 1 BIDDY BASKET 2015 / New Orleans 11.-20.3.2015 Matka alkoi kun kokoonnuimme Helsinki-Vantaan lentokentälle 04.30. Härski ja Niko pitivät meille pienen palaverin ja aloimme hoitaa lähtömuodollisuuksia.

Lisätiedot

EPT 4/2016. tiedottaa

EPT 4/2016. tiedottaa EPT 4/2016 tiedottaa ESPOON PARTIOTUKI RY Puheenjohtaja Lippukuntakoordinaattori Toimisto Pankkitili Martta Jämsén (050 551 4815) Tarja Vartiainen Töölönkatu 55 00250 Helsinki puh. 8865 1212 s-posti ept@partio.fi

Lisätiedot

LIPUNNOSTO TÄYTTI PAVILJONGIN

LIPUNNOSTO TÄYTTI PAVILJONGIN LIPUNNOSTO TÄYTTI PAVILJONGIN Uusiutunut lipunnostotilaisuus täytti Pietarinkarin paviljongin ääriään myöten äitienpäivää edeltäneenä lauantaina. - Väkimäärä yllätti järjestäjät! totesi kommodori Timo

Lisätiedot

1. Lähtövalmistelut. Osallistujakirje 3 16.7.2008. Hei!

1. Lähtövalmistelut. Osallistujakirje 3 16.7.2008. Hei! Osallistujakirje 3 16.7.2008 Hei! Tässä tulee jälleen tärkeää asiaa Yodli! -leiristä. Tämä 3. ja viimeinen osallistujakirje on samalla virallinen leirikirje. Lukekaa kirje huolella! Kirje on jaettu kolmeen

Lisätiedot

Savonlinnan seudun erotuomareiden koulutus-/opintomatka

Savonlinnan seudun erotuomareiden koulutus-/opintomatka Savonlinnan seudun erotuomareiden koulutus-/opintomatka 30.3-3.4.2017 Torstai 30.3.2017 Lähdimme klo 17.30 kokeneen tuomarin Juha Raution autolla kohti Vantaata, jossa yövyimme ensimmäisen yön. Ennen lähtöä

Lisätiedot

1. Koulusi Vastaajien määrä: 37

1. Koulusi Vastaajien määrä: 37 Asiakastyytyväisyys alakoulut, Auvaisten koulu 1. Koulusi Auvaisten koulu 37 100% Heikinsuon koulu 0 0% Karinaisten koulu 0 0% Kaulanperän koulu 0 0% Mustanojan koulu 0 0% 1/8 2. Ruuan maku herkullista

Lisätiedot

UNIVERSITAT POLITÈCHNICA DE CATALUNYA VILANOVA I LA GELTRÚ

UNIVERSITAT POLITÈCHNICA DE CATALUNYA VILANOVA I LA GELTRÚ UNIVERSITAT POLITÈCHNICA DE CATALUNYA VILANOVA I LA GELTRÚ European Project Semester 2008 Eeva Siuruainen (TTE5SN2) ENNEN LÄHTÖÄ Minulla oli suuri halu päästä tekemään työharjoitteluni ulkomailla ja muu

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

Hetta-Pallas 2-9.8.2014

Hetta-Pallas 2-9.8.2014 Hetta-Pallas 2-9.8.2014 eli ensikertalaisen kokemuksia viikon vaellukselta Joensuun Ladun Loistavien Leidien matkassa. Opin aika monta asiaa vaeltamisesta ja varustautumisesta, kanssavaeltajistani ja itsestäni;

Lisätiedot

HELMI 2015 Kohti talvileiriä. Talvileireilykoulutus Helmelle lähtijöille

HELMI 2015 Kohti talvileiriä. Talvileireilykoulutus Helmelle lähtijöille HELMI 2015 Kohti talvileiriä Talvileireilykoulutus Helmelle lähtijöille Koulutuksen sisältö Ohjelma leirillä Ohjelma pääpiirteittäin Elämää talvileirillä Kuinka teltassa toimitaan? Miten syödään? Pukeutuminen

Lisätiedot

HELSINGIN UIMARIT URHEILULLISTEN ELÄMÄNTAPOJEN EDISTÄMINEN SEURASSA

HELSINGIN UIMARIT URHEILULLISTEN ELÄMÄNTAPOJEN EDISTÄMINEN SEURASSA HELSINGIN UIMARIT URHEILULLISTEN ELÄMÄNTAPOJEN EDISTÄMINEN SEURASSA LISÄÄ LIIKUNTAA PÄIVÄÄN JA VIIKKOON VANHEMMAT UIVAT UI KESÄKSI KUNTOON - KAMPANJAN MERKEISSÄ KUUKAUDEN AJAN, TAVOITELLEN VESILIIKUNTAMINUUTTEJA

Lisätiedot

varusteita Tekstikysymysraportti Ristiintaulukointi kysymyksillä Ikä: 15-24 Vastauspäivä Kysymys Vastaus Aikajakso: 01.01.2002-31.08.

varusteita Tekstikysymysraportti Ristiintaulukointi kysymyksillä Ikä: 15-24 Vastauspäivä Kysymys Vastaus Aikajakso: 01.01.2002-31.08. Tekstikysymysraportti Ristiintaulukointi kysymyksillä Aikajakso: 01.01.2002-31.08.2012 Ikä: 15-24 ruokailuolosuhteita saanti kiinotuin lehtijutuin luin asiansa suurempia kalansaanti varusteita kooo kaloja

Lisätiedot

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia /

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia / RUOKA LÄMMITTELY 1. Mitä teet aamulla ensimmäiseksi? Entä sen jälkeen? 2. Mihin aikaan syöt yleensä aamupalaa / lounasta / päivällistä / iltapalaa? 3. Mitä teet iltapäivällä? 4. Mitä sinä syöt usein? 5.

Lisätiedot

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 07 09 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 05 07 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE

VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE 2014 PÄIVÄLEIRIT KESÄLLÄ 2014: Kevät on ehtinyt jo pitkälle ja kesä tekee reippaasti tuloaan. Tämähän tietysti tarkoittaa myös sitä, että vapaa-aikapalveluiden supersuositut

Lisätiedot

KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus)

KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus) KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus) SINUT ON KUTSUTTU mukaan matkalle Hollywoodiin! Pääsiäinen on jo pian nurkan takana ja niin on taas Rastipartion vuotuisen

Lisätiedot

Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8

Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8 Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8 Väkiluku 48,5 miljoonaa Pinta-ala 99 313 km 2 Kieli Korea Valuutta Won Aikavyöhyke GMT +8 Pääkaupunki Seoul Presidentti Lee Myung-bak Etelä-Korea University

Lisätiedot

Ranska, Chamonix TAMMIKUU

Ranska, Chamonix TAMMIKUU Ranska, Chamonix TAMMIKUU Tulin Ranskaan 2.1.2013 Riitan & Katjan kanssa. Oltiin hotelilla, joskus 9 jälkeen illalla. Sain oman huoneen ja näytettiin pikaisesti missä on suihkut ja vessat. Ensimmäisenä

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo

Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo 10.00 16.00. Liikennepuistossa järjestettiin ensimmäisen kerran koko perheen talvitapahtuma jossa ohjelmassa oli huskyvaljakkoajelua,

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

LEIRITOIMINNAN MALLI

LEIRITOIMINNAN MALLI LEIRITOIMINNAN MALLI Leiritoiminnan malli Tämä malli on kaikkien toimijoiden käyttöön. Tästä saat ideoita ja vinkkejä käytännönjärjestelyihin sekä muistilistaa siitä, mitä kaikkea on hyvä muistaa leiritoiminnan

Lisätiedot

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Verbien rektioita Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Jos lauseessa on useita verbejä, missä muodossa 2. tai 3. verbi ovat? -Jos lauseessa on useita verbejä peräkkäin, 1. verbi taipuu normaalisti,

Lisätiedot

18-21.4.2014 Eräkärryvaellus Repovedellä

18-21.4.2014 Eräkärryvaellus Repovedellä 18-21.4.2014 Eräkärryvaellus Repovedellä Lähdin Hämeenlinnasta kohti Repoveden kansallispuistoa. Hain toisen kärryn mukaan raksalta. Hain kaverini matkan varrelta josta jatkoimme yhtä matkaa kohti Repovettä.

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu HURJAA SAUNOMISTA TELTTA- JA SAVUSAUNASSA

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu HURJAA SAUNOMISTA TELTTA- JA SAVUSAUNASSA SAUNASEURA 26.5.2014 1/6 HURJAA SAUNOMISTA TELTTA- JA SAVUSAUNASSA SaunaMafialaisten vierailu ja tutustuminen jäsenemme Arin tiluksiin ja saunoihin. AIKA: La 24. - Su 25.5.2014 PAIKKA: Korpilahti Kaksin

Lisätiedot

Elena haluaa uuden auton

Elena haluaa uuden auton Auton kanssa Elena haluaa uuden auton Hei! Hei! Minä haluan ostaa uuden auton. Joo, minulla on vanha Volkswagen Golf. Paljonko se maksaa? Se maksaa 5500. Kuinka monta kilometriä sillä on ajettu? 95000

Lisätiedot

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 NEVA järjesti matkan Alppien parhaimmistoon kuuluvalle murtomaahiihtoalueelle Itävallan Ramsauhun 20 hengen voimin 25.2. - 4.3.2006. Kokemukset olivat todella hyvät. Majoituimme

Lisätiedot

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 Rippikouluun ilmoittautuminen Hei sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori! Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos taas olet jo vanhempi

Lisätiedot

Vaihto-opiskelujakso Ateenassa keväällä 2018

Vaihto-opiskelujakso Ateenassa keväällä 2018 Vaihto-opiskelujakso Ateenassa keväällä 2018 Miska Konttinen 1 1. JOHDANTO Vietin kevään 2018 Ateenassa vaihto-opiskelujen merkeissä. Yliopistona toimi Athens University of Economics and Business (AUEB).

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta D LEIRIKOULU.-.2.2012 Vuokatti Palaute osallistujilta Tässä esityksessä on viikolla Vuokatissa järjestetyn jääkiekon leirikoulun palauteyhteenveto Palaute on kerätty nettikyselyllä anonyymisti Palaute

Lisätiedot

1. Koulusi Vastaajien määrä: 58

1. Koulusi Vastaajien määrä: 58 Asiakastyytyväisyys koulut 1. Koulusi Elisenvaaaran koulu 0 0% Elisenvaaran lukio 0 0% Kyrön koulu 0 0% Riihikosken koulu 0 0% Yläneen yhtenäiskoulu 58 100% 1/10 2. Käytätkö ruokapalveluja päivittäin Vastaajien

Lisätiedot

Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen!

Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen! Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen! Tuntuuko siltä, että rippikouluusi on vielä valovuoden mittainen matka? Todellisuudessa rippikoulusi alkuun ei ole kovinkaan pitkä aika. Kaikki rippikouluryhmät

Lisätiedot

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kuuttiset Saapumislehti Taipalsaari 28.6.-3.7.2015 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Leiripäällikön terveiset Vihdoinkin on tulla aika perinteisen pelastusalanliiton vuosittaisen koulutusleirin. Toivotankin

Lisätiedot

1.-2.11.2013 JÄLJILLÄ 2013 ENNAKKO -JA KILPAILUOHJE

1.-2.11.2013 JÄLJILLÄ 2013 ENNAKKO -JA KILPAILUOHJE 1.-2.11.2013 JÄLJILLÄ 2013 ENNAKKO -JA KILPAILUOHJE Tervetuloa Jäljille 2013 Olette ilmoittautuneet Mikaelin Sinikellojen mestaruuskisoihin, onnittelut loistavasta valinnasta! Tervetuloa mukaan! Tutustukaa

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu SAUNASEURA 29.9.2013 2/10

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu SAUNASEURA 29.9.2013 2/10 SAUNASEURA 29.9.2013 1/10 4. NUORGAMIN RUSKAPUNKKU AIKA: Su 8.9. pe 13.92013 PAIKKA: Nuorgam, Pulmankijärvi ja Norja SaunaMafia ry:n jäsenten yksityinen vierailu Jouni Tetrin mökille Nuorgamin Pulmankijärvelle

Lisätiedot

Leirikirje. Kulttuuriympäristöleiri

Leirikirje. Kulttuuriympäristöleiri Kulttuuriympäristöleiri 18.-20.8.2017 Leirikirje Tervetuloa kulttuuriympäristöleirille Kangasalle! Päävastuu leirin järjestelyistä on Pirkanmaan maakuntamuseolla. Leiri on osa maakuntamuseon Adoptoi monumentti

Lisätiedot

1(7) Postia lippukunnasta versio 2007-03-21_2129. LIPPUKUNNAN KEVÄTLEIRI la 31.3. su 1.4. KESÄRANNASSA

1(7) Postia lippukunnasta versio 2007-03-21_2129. LIPPUKUNNAN KEVÄTLEIRI la 31.3. su 1.4. KESÄRANNASSA 1(7) Postia lippukunnasta versio 2007-03-21_2129 LIPPUKUNNAN KEVÄTLEIRI la 31.3. su 1.4. KESÄRANNASSA Ilmoittautuminen ryhmänjohtajille, jotka ilmoittavat Arille lähtijät viimeistään ke 28.3.2007 (puh.

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot

Elokuu Versoja oli 125 henkilöä ja lähes sata majoittui Kouvolan Vapiksella. Kiitokset Kelo-Versoille majoitusjärjestelyistä!

Elokuu Versoja oli 125 henkilöä ja lähes sata majoittui Kouvolan Vapiksella. Kiitokset Kelo-Versoille majoitusjärjestelyistä! Versoja oli 125 henkilöä ja lähes sata majoittui Kouvolan Vapiksella. Kiitokset KeloVersoille majoitusjärjestelyistä! Koko tapahtumassa oli yli 8000 partiolaista.! Kuva 2 Tampereen Versoja antoi suaamupalalla

Lisätiedot

Luontoa ja kulttuuria kurssi Hailuotoon pyörällä elokuussa 2014

Luontoa ja kulttuuria kurssi Hailuotoon pyörällä elokuussa 2014 Luontoa ja kulttuuria kurssi Hailuotoon pyörällä elokuussa 2014 Reissuun lähdimme koleassa syyssäässä. Sade3a oli luva3u koko matkalle, mu3a kertaakaan ei satanut. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli torilla,

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

Purjehdus elämyksiä Merenkurkussa. Tervetuloa mukaan

Purjehdus elämyksiä Merenkurkussa. Tervetuloa mukaan Purjehdus elämyksiä Merenkurkussa. Tervetuloa mukaan Ammattitaitoinen miehistö Matka toteutetaan miehistön mukaan (rauhallinen tai vauhdikas) Luotettava ja katsastettu vene varusteineen Useita lähtöpaikkoja

Lisätiedot

AJATTELE ITSE! Liite 1. Mikä päihteissä kiehtoo? PäihteetönPää Materiaalia oppitunnille. Työversio/luonnos oppilaan työvihosta versio

AJATTELE ITSE! Liite 1. Mikä päihteissä kiehtoo? PäihteetönPää Materiaalia oppitunnille. Työversio/luonnos oppilaan työvihosta versio Liite 1 AJATTELE ITSE! Mikä päihteissä kiehtoo? Työversio/luonnos oppilaan työvihosta versio 20.10.2017 Muutoksia tulossa. Tätä vihkoa käytetään vain, jos oppilailla ei ole omia tietokoneita tai tabletteja

Lisätiedot

Answer date Question Answer

Answer date Question Answer Text Question Report Cross tabulate by month Time period: 01.01.2002-31.08.2012 01 / 2003 04.01.2003 Things that could be developed in accommodation and catering services: hieman epäsiistit paikat! 03

Lisätiedot

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10.

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10. RIPPIKOULUT 2018 TERVE! Ensi vuonna olet sen ikäinen, että voit käydä rippikoulun. Tervetuloa! Lue tämä kirje ja mieti yhdessä perheesi kanssa eri vaihtoehtoja. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun

Lisätiedot

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus 7.3.2011 17.4.2011 Joni Kärki ja Mikko Lehtola Matka alkoi Oulaisten rautatieasemalta sunnuntaina 16.3. Juna oli yöjuna, ja sen oli tarkoitus lähteä matkaan

Lisätiedot

Kansakoulun lukukirjassa joskus ammoisina aikoina oli loru:

Kansakoulun lukukirjassa joskus ammoisina aikoina oli loru: 17.2.2013 Hyvää helmikuuta Häjy! Kansakoulun lukukirjassa joskus ammoisina aikoina oli loru: "Helmikuu on pakkasherran. Maaliskuu maata näyttää. Huhtikuu humahuttaa. Toukokuussa touot tehdään." Jne. Tottahan

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 25.6.2018 Aloitimme neljännen työviikkomme matkustamalla Suomenniemeen, jossa kävimme piristämässä asiakkaita Metsätähden toimintakeskuksella. Aloitimme ohjelman tuttuun tapaan yhteislauluilla,

Lisätiedot

Kurssi järjestetään Oriniemen Partiomajalla, Hirvensalossa (Ukko

Kurssi järjestetään Oriniemen Partiomajalla, Hirvensalossa (Ukko Tervetuloa Akela- ja Sampokurssille! Tietojemme mukaan olet ilmoittautunut partiopiirimme Akela- tai sampokurssille. Loistava juttu! Seuraavana on lisätietoa kurssista, varusteluettelo, ajo-ohje Partiomajalle,

Lisätiedot