Syyskuun ajankohtaiset

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Syyskuun ajankohtaiset"

Transkriptio

1 Syyskuun ajankohtaiset - Työbussaile2-kampanjan haku alkaa 1.9. Kampanja jakaa työmatkaliikenteessä henkilöautosta bussiin vaihtaville 200 ilmaista kuukausikorttia Turun seudulliseen joukkoliikenteeseen. - Terve elämä -koulutus päiväkodeille ja kouluille Peruskoulun opettajille sekä varhaiskasvattajille suunnattu Vihreä lippu -koulutus klo Valoniassa. - Omakotiasujan jätevesi-ilta Paattisilla Kello Paattisten Osuuspankissa järjestettävä keskustelu- ja infotilaisuus on avoin kaikille haja-asutuksen jätevesiasioista kiinnostuneille. Auton vapaapäivää vietetään Turussa maanantaina 22. syyskuuta, klo Tapahtuma järjestetään Yliopistonkadulla, Aurakadun ja Kauppiaskadun välisellä osuudella, joka on päivän teeman mukaisesti suljettu henkilöautoliikenteeltä. Aamulla parillesadalle ensimmäiselle kävelijälle, pyöräilijälle tai joukkoliikenteen käyttäjälle tarjotaan aamiaista kello 7 alkaen. Katso lisää: tai seuraa Valoniaa Facebookissa tai Twitterissä Auton vapaapäivänä aamupalaa nopeille ja erityisohjelmaa kutsuryhmille Tapahtuma on tänä vuonna suunnattu kutsuryhmille, kuten koululaisille ja senioreille. Kaikille avoimeen ohjelmaan kuuluu bussiaikataulujen jakoa ja yleistä tietoa kestävästä liikkumisesta. Tapahtumassa voi myös hakea mukaan Työbussaile2-kampanjaan, jossa jaetaan 200 maksutonta kuukausikorttia Föli-alueelle. Liikenneturva tuo tapahtumaan suojateiden turvallisuuteen keskittyvän Sinä teet suojatien -kampanjan. Turun Latu ry on paikalla tekemässä polkupyörien pienhuoltoa, antamassa sauvakävelyn tekniikkaopastusta ja esittelemässä toimintaansa. Paikalle tuotuja kierrätyspyöriä voi tuunata Taitokeskus Juseliuksen pisteellä ja myös Turun Polkupyöräilijät ovat mukana tapahtumassa keskustelemassa kaupunkiliikenteestä. Liikkujan viikkoa vietetään välisenä aikana. Tämän vuoden teemat ovat Our streets, our choice sekä Hyvä elämä. Teemat muistuttavat, että kaupunkien asukkaat ovat itse mukana luomassa haluamaansa kaupunkitilaa ja kuinka päivittäisen kulkupelin valinta vaikuttaa omaan ja muiden terveyteen sekä viihtyvyyteen ja turvallisuuteen. Liikkujan viikolla Turun keskustaalueelta löytyy kaksi erikoisen näköistä pyöräparkkia. Jaa havaintosi ja kommenttisi pyörätelineistä Työpyöräile!-Facebook-sivuilla! Tapahtuman tarkempi aikataulu ja lisätiedot: Lisätietoja: projektityöntekijä Emmi Manninen, p , valonia.fi.

2 OHJELMA2020 linjaa maakunnan kestävän kehityksen työn Kevään 2014 aikana valmistunut OHJELMA2020 Varsinais-Suomi kestävän kehityksen edelläkävijäksi on viides alueen kuntien kanssa yhteistyössä valmisteltu asiakirja. Ohjelman toteutus on Valonian, kuntien ja muiden yhteistyökumppaneiden yhteinen ponnistus. Ohjelma toimii alueellisena kestävän kehityksen työkaluna seuraavan ohjelmakauden Vuosi 2020 sekä Suomen että EU:n tasolla merkittävä välitavoite kohti kestävää yhteiskuntaa. Ohjelmassa on viisi painopistealuetta: Julkinen sektori edelläkävijänä Vastuullinen yritystoiminta, vihreä yrittäjyys Kestävä yhdyskuntarakenne, resurssitehokkaat ja vähähiiliset alueet Osallistuva ja vastuullinen asuminen Laajapohjainen ympäristönlukutaito Painopistealueet sisältävät erilaisia toimintaympäristöjä, kuten kuntaorganisaatiot, pk-yritykset, erilaiset asuinalueet, työpaikat, lounasruokalat, koulut ja päiväkodit. Ohjelman toteutuksessa korostuu Valonian hallinnon siirtoa Varsinais-Suomen liittoon selvitetään Varsinais-Suomen kuntien yhteisen kestävän kehityksen ja energiaasioiden palvelukeskus Valonian isäntäorganisaationa on tähän saakka toiminut Turun kaupunki. Nyt, uuden ohjelmakauden käynnistyessä, etsitään isännöinnille uusia vaihtoehtoja. Muun muassa keskustelu Varsinais- Suomen liiton ja Turun kaupungin välillä on käynnistynyt. Valonian maakunnallisen luonteen vuoksi Varsinais-Suomen liitto isäntäorganisaationa olisi varsin luonteva. OHJELMA2020 on laadittu alueellisten asiakirjojen toimeenpano-ohjelmaksi. Erityisesti uuden Maakuntastrategian tavoitteita uudessa ohjelmassa on paljon. Valonian toimintaan isäntäorganisaation vaihtuminen ei toisi eri toimijoiden välinen yhteistyö ja kumppanuus, sillä parhaat tulokset saadaan silloin, kun suunnittelussa on mukana kaikki ne toimijat, joiden kanssa työtä tehdään. OHJELMA2020 lähetetään kuntiin hyväksyttäväksi syyskuussa. Kunnat voivat sitoutua Valonian toimintaan ja ohjelmakauteen samoin periaattein kuin aikaisemminkin. Kuntarahoituksen osuus Valonian vuosibudjetista on noin 25 prosenttia. Kuntien perusrahoitus on Valonialle tärkeää. Se toimii kansallisen ja kansainvälisen hankerahoituksen perusrahoitusosuutena. Rahoitusmallin ansiosta Valonia kykenee tuottamaan jäsenkunnilleen huomattavasti kuntien maksuosuutta suuremman tarjonnan palveluita. Lisätietoja: suunnittelupäällikkö Jaana Itälä-Laine, p , muutoksia, vaan palvelut säilyisivät ennallaan, kertoo Valonian suunnittelupäällikkö Jaana Itälä- Laine. Lisätietoja: johtava energiaasiantuntija Anne Ahtiainen, p , valonia.fi ja suunnittelupäällikkö Jaana Itälä-Laine, p , valonia.fi.

3 Kampanjaan voi hakea nyt koko Föli-alueelta Työbussaile2-kampanja jakaa 200 seutuliikenteen kuukausikorttia Onnistunut Työbussaile!-kampanja saa jatkoa. Työbussaile2 alkaa syksyllä ja siihen voivat hakea mukaan kaikki Föli-alueella asuvat ja työskentelevät henkilöt. Kampanjaan haetaan työssäkäyviä, enimmäkseen autoilevia henkilöitä, joiden olisi kuitenkin mahdollista käyttää bussia työmatkoillaan. Jaossa on tällä kertaa 200 ilmaista seutuliikenteen 30 päivän kausikorttia. Enemmistö kuukausikorteista annetaan seudun asukkaille ja osa kampanjassa mukana olevien työpaikkojen työntekijöille. Edelleen haluamme tarjota positiivisia kokemuksia joukkoliikenteen käytöstä työmatkoilla! Uudessa Työbussaile2-kampanjassa on jaossa 200 ilmaista seutuliikenteen 30 päivän kausikorttia. Enemmistö kuukausikorteista annetaan seudun asukkaille. Föli-alueella paljon nähtävää Valonian ja Turun seudun joukkoliikenteen yhteistyökampanjan tarkoituksena on myös kerätä tärkeää kokemusperäistä tietoa joukkoliikenteen toimivuuden ja palvelutason kehittämiseksi. Tiedonkeruun ohella kampanjassa tiedotetaan joukkoliikenteestä Föli-alueen asukkaille. Kampanjalla halutaan osoittaa, että bussilla matkustus on helppoa, käyttäjäystävällistä ja lisäksi vielä ympäristöteko. Heinäkuun alussa käynnistyneen Turun seudun joukkoliikenteen eli Fölin myötä työmatkaliikkuminen onnistuu nyt yhdellä bussikortilla Turun, Raision, Naantalin, Kaarinan, Liedon ja Ruskon alueella. Bussilla voi nyt tehdä arkisten työmatkojen lisäksi helposti retkiä myös vapaa-ajalla. Kuuden kunnan alue tarjoaa hienoja bussilla saavutettavia virkistäytymiskohteita, nähtävyyksiä ja muita elämyksiä. Näin haet mukaan kampanjaan Kampanjaan haetaan täyttämällä nettihakukysely osoitteessa: com/s/017b55dcf7ca355b.par Haku päättyy syyskuun lopussa. Kampanjaan haetaan työssäkäyviä, autoilevia henkilöitä, joiden on mahdollista käyttää bussia työmatkoillaan. Mukaan voivat hakea kaikki Föli-alueella eli Turussa, Raisiossa, Naantalissa, Kaarinassa, Liedossa ja Ruskolla asuvat ja työskentelevät henkilöt. Kampanjaan valituille henkilöille ilmoitetaan mukaanpääsystä henkilökohtaisesti lokakuun puoleenväliin mennessä. Tykkää kampanjan Facebook-sivuista ja pääset mukaan seuraamaan seikkailua seudulla! Lisätietoja: Aino Yrttiranta, projektityöntekijä p , www. valonia.fi/tyobussaile

4 Valmiit tarrapohjat tarjolla Varsinais-Suomen kunnille Tarrakampanjassa kunnat toimivat turvallisten suojateiden puolesta Jos suojattomat saisivat päättää -kampanjan tavoitteena ovat riittävän alhaiset ja yhtenäiset ajonopeudet. Kampanjan alkuvaiheessa kaupunkien autoihin liimataan näyttäviä Hiljennän ennen suojatietä -tarroja, joilla kiinnitetään huomiota suojatiekäyttäytymiseen. Viestin turvallisesta ja viisaasta liikennekulttuurista toivotaan vaikuttavan kaikkiin tiellä liikkujiin. Kampanja alkoi Turussa ja Vaasassa, joissa kaupungin autoihin on liimattu jo 100 tarraa. Tarrojen painopohjat on tehty osana Valonian seudullista liikkumisenohjauksentyötä ja nyt kaikilla varsinaissuomalaisilla kunnilla on mahdollisuus niiden tilaamiseen. Kiinnittämällä Hiljennän ennen suojatietä -tarrat omistamiinsa autoihin, kuntaorganisaatiot ovat mukana tukemassa Liikenneturvan valtakunnallista Sinä teet suojatien -kampanjaa. Tällä hetkellä suunnitteilla on myös mm. heijastimia. Kampanjan toisessa vaiheessa ensi talvena nostetaan esille nopeusrajoitusten noudattaminen ja tarroitetaan lisää autoja. Haaveissa on tarrojen saaminen myös Turun kaupungin tavoitteena on laittaa tarrat kaikkiin kaupungin noin 500 autoon. Kuvassa kuljetussuunnittelija Olli-Pekka Karlsson Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskuksesta. kuntalaisille, kertoo kestävän liikkumisen koordinaattori Paula Väisänen Valoniasta. Lapsilla ei ole vielä liikenteenlukutaitoa Hiljentäessään ennen suojatietä autoilija pystyy huomioimaan suojatien lähistön tapahtumat tarkemmin. Etenkin lapset ovat liikkeissään arvaamattomia sillä heille ei ole vielä kehittynyt tarvittavaa liikenteenlukutaitoa. Anna lapselle aikaa ja tilaa ylittää suojatie turvallisesti. Erityisesti katvealueilla ja koulujen lähistöllä tulee varautua siihen, että yhtä lasta seuraa useampi. Liikenneturvallisuutta edistetään Turun seudulla yhteistyössä monien eri tahojen kanssa. Mukana yhteistyössä ovat mm. Varsinais- Suomen ELY-keskus, kaikki seudun kunnat, Varsinais-Suomen liitto, poliisi sekä Liikenneturva. Lisätiedot ja tilaukset: kestävän liikkumisen koordinaattori Paula Väisänen, p , paula.

5 Tilaisuus lähes täynnä vielä viimeiset paikat jäljellä Keinot kestävään kasvuun Kuinka luodaan Varsinais-Suomeen älykästä, kestävää ja osallistavaa kasvua? Torstaina järjestetään Turussa Varsinais- Suomen tulevaisuus NYT! tapahtuma, jossa vastataan tähän kysymykseen. Varsinais-Suomen tulevaisuus NYT! rakentuu konkretian ja käytännönläheisten ratkaisujen ympärille. Tilaisuus tarjoaa yrityksille ja muille toimijoille mahdollisuuksia löytää oma paikkansa talouskasvun luomisessa. Varsinais-Suomessa on jo paljon vihreän talouden osaamista ja aktiivisuutta, esimerkiksi uusia cleantech-innovaatioita ja ympäristöliiketoiminnan verkostoja. Alue kaipaa kuitenkin yhteisen tahtotilan tunnistamista sekä uusien kumppanuusverkostojen ja arvoketjujen löytämistä. Energiansäästöviikko Energiansäästöviikko on vuosittainen viikolla 41 toistuva kampanja, jonka aikana kiinnitetään huomioita energiansäästöön ja energiankäyttötottumuksiin. Teemaviikolla pyritään tuomaan energiansäästökeinoja itsestään selväksi osaksi arkea. Ohjeita, toimintavinkkejä ja faktatietoa energiasta saat energiansäästöviikon omilta nettisivuilta Tulevaisuudessa päästöjen vähentäminen niin alueellisesti kuin globaalistikin on äärimäisen tärkeää. Ne yritykset ja alueet, jotka ovat onnistuneet luomaan toimivimmat ratkaisut tulevat menestymään, sanoo tapahtumassa puheenvuoron pitävä Lilli Linkola Sitrasta. Vinkit sopivat toteutettaviksi niin työpaikalla kuin kotonakin. Löydä omat suosikkivinkkisi ja testaa niitä teemaviikon aikana! Tapahtuman puheenjohtajana toimii Jussi Mälkiä (Meriaura Group). Lisäksi puheenvuoroja pitävät mm. Pekka Sundman (Turun kaupunki), Juho Savo (Varsinais-Suomen liitto) sekä puhujat Sitrasta ja Tekesistä. Yritysmaailman onnistumistarinoita kuullaan esimerkiksi MetGeniltä, jonka kemianteollisuuden innovaatiot mm. lisäävät energiatehokkuutta sekä DeltaLanghilta, joka on kehittänyt suljetun kierron pakokaasupesurin. Tapahtuman pääjärjestäjiä ovat Valonia, Turun ammattikorkeakoulu, Varsinais-Suomen liitto ja Turun kaupunki. Tämän lisäksi tapahtumalla on takanaan laaja yhteistyöverkosto yli kahdenkymmenen muun alueellisen ja kansallisen kumppanin kanssa. Tapahtuma järjestetään to , klo , Get-together-tilaisuus klo 16 alkaen Auriga Business Centerissä (Juhana Herttuan Puistokatu 21, Turku). Ilmoittautuminen mennessä, mutta 150 osallistujan kiintiöstä jäljellä on enää pieni määrä paikkoja. Tapahtumaa voi seurata myös verkon kautta. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki tapahtuman: Lisätiedot: projektisuunnittelija Martin Brandt, p , Valonia on mukana ainakin seuraavissa energiansäästöviikon tapahtumissa: Sallila Energian asiakastapahtuma Alastaron toimipisteessä klo Naisten energiailta Turussa. Järjestäjinä Turku Energia, Valonia ja V-S Martat Tapahtumatiedot tarkentuvat syyskuun aikana. Seuraa Valonian nettisivuja Jos kaipaat apua omaan kampanjaasi, ota yhteyttä energianeuvoja Liisa Harjulaan, p. (02) ,

6 Tutustu taloyhtiön korjausrakentamisen esimerkkikortteihin Tammikuussa julkaistu opas energiamääräysten soveltamisesta taloyhtiön korjausrakentamisessa saa jatkoa. Syyskuussa on julkaistu kaksi esimerkkikorttia turkulaisten taloyhtiöiden korjausrakentamisesta. Ne on tarkoitettu erityisesti taloyhtiöiden ja isännöitsijöiden käyttöön. Taloyhtiön korjausrakentamisen ensimmäinen esimerkkikortti kuvaa As Oy Kerttulinkartanon korjaushanketta, jossa toteutettiin ilmanvaihdon lämmöntalteenotto, lämmitysverkoston perussäätö ja uusittiin ikkunat. Ensimmäisen talven kokemusten perusteella toteutetut energiakorjaukset ovat osoittautuneet erittäin kannattaviksi. Esimerkkikortti 2 esittelee As Oy Tuulismäentie 22 pienkerrostalon siirtymistä öljystä maalämpöön. Muutosta vauhdittivat öljyn suuret hintavaihtelut sekä 40 vuotta vanha öljykattila. Vuosittainen säästö maalämpöön siirtymisen jälkeen on ollut noin euroa. Esimerkkikortit on toteutettu yhteistyössä Valonian, Varsinais- Suomen kiinteistöyhdistyksen, Kiinteistösäätiön ja Turun kaupungin kanssa. Ne ovat luettavissa sähköisinä Valonian verkkosivuilla (Valonia/Energia/Lämmitys /Taloyhtiöt) sekä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa energianeuvonta. Tulossa teknisen tilan mitoitusohje Taloyhtiöiden avuksi on tulossa lisää ohjekortteja syksyn aikana. Työn alla on parhaillaan teknisen tilan mitoitusohje, taloyhtiön energiatoimien tarkistuslista sekä opas lämpöpumpun, aurinkosähkön ja sähköauton latausaseman vaikutuksista sähköliittymään. Lisätietoja: energianeuvojat Matts Almgrén p , ja Johanna Rinne p , Energianeuvoja Turun kaupungin tontti-infossa Keskiviikkona Turun kaupungin syksyn omakotitonttikierroksen tontti-infossa klo 18 alkaen energianeuvoja Matts Almgrén kertoo energiamääräyksistä ja laadukkaasta suunnittelusta sekä minkälaista neuvontaa uudisrakentajille on tarjolla. Paikka: Puutarhakadun auditorio, Puutarhakatu 1, Turku.

7 Haja-asutusalueen omakotiasujan jätevesi-ilta Paattisilla Haja-asutusalueella sijaitsevan kiinteistön jätevesihuollon on täytettävä ns. hajajätevesiasetuksen mukaiset puhdistustehovaatimukset 15. maaliskuuta 2016 mennessä. Mitä tämä tarkoittaa? Valonia, Turun kaupungin ympäristösuojelutoimisto ja Paattisten omakotiyhdistys Ry järjestävät omakotiasujan jätevesi-illan Paattisten osuuspankin kokoushuoneessa (Seuravuorenkatu 2) tiistaina klo Keskustelu- ja infotilaisuus on avoin kaikille haja-asutuksen jätevesiasioista kiinnostuneille asukkaille. Paattisten omakotiyhdistys Ry järjestää kahvitarjoilun. Jätevesi-illassa Valonian jätevesineuvoja kertoo haja-asutusalueella sijaitsevan omakotitalouden jätevesijärjestelmän uudistamisesta, eri järjestelmistä, hajajätevesiasetuksen vaatimuksista, jätevesisosuuskunnista, tukimahdollisuuksista ja kustannuksista. Lisäksi tilaisuudessa käydään läpi Turun lupakäytäntöjä ja määräyksiä sekä jätevesisuunnitelman laatimisessa huomioitavat asiat. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan! OHJELMA Kahvitarjoilu Haja-asutusalueiden jätevesiasiat järjestykseen, Jarkko Leka, Valonia Viranomaisvalvonta ja -luvat, Pekka Salminen, Turun kaupungin ympäristönsuojelutoimisto Hyvä jätevesisuunnitelma, Risto Almonkari, Unira Oy Keskustelua Lisätietoja: vesiasiantuntija, Jarkko Leka, p , jarkko. hakku Ilmaisia yleisöluentotilaisuuksia haja-asutusalueiden jätevesien käsittelystä Salon kansalaisopiston hallinnoima AKVA tietoa Salon ja Kemiönsaaren vesistöistä -koulutushanke järjestää Salossa hajaasutuksen jätevesien käsittelyä koskevat ilmaiset yleisöluentotilaisuudet torstaisin sekä ja maanantaina klo Tilaisuuksissa on luennoitsijana Valonian vesiasiantuntija Hanna Sarkki. LUENNOT - to Kisko, Toijan koulu, Vilikkalantie 7 - ma Kuusjoki, Kuusjoen koulu, Ylikulmantie to Suomusjärvi, VPK talo, Meijeritie 6 - to Pertteli, Inkereen koulu, Tortosmäenkuja 1a - to Perniö, Vanha kunnantalo, valtuustosali - to Särkisalo, Meripirtti, Särkisalontie to Kiikala, Komisuon koulu, Suomusjärventie to Muurla, Muurlan opisto, Muurlantie to Salo ja Halikko, AMK:n luentosali, Ylhäistentie 2 Ilmoittautuminen osoitteessa (kurssinro ) tai puhelimitse Ilmoittautuminen ei ole välttämätöntä, mutta ilmoittautumalla varmistat, että saat tiedon mahdollisista muutoksista. AKVA-hanke saa Leader-osarahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Ykkösakseli ry:n, I Samma Båt ry:n ja Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit ry:n kautta. Lisätietoja:

8 Terve elämä -koulutus Vihreä lippu -kouluille ja päivähoitoon Terve elämä on päivähoidon ja koulujen kestävän kehityksen ohjelma Vihreään lippuun valmistunut uusi teemamateriaali. Vihreä lippu -ohjelman osallistujille ja muille peruskoulun opettajille sekä varhaiskasvattajille on nyt tarjolla koulutusta liittyen uuteen teemakokonaisuuteen. Koulutus järjestetään torstaina klo Valoniassa. Terve elämä -teemassa keskitytään siihen, millä tavalla voimme edistää sekä yksilön että ympäristön hyvinvointia ja terveyttä. Teeman sisällöt liittyvät ruokaan, liikkumiseen, päihteisiin ja sosiaaliseen kestävyyteen. Kestävä kehitys ja terveys nivoutuvat toisiinsa Valoniassa järjestettävässä koulutuksessa teemaa käsitellään monipuolisesti aihepiireittäin, havainnollistaen miten kestävä kehitys ja terveys nivoutuvat toisiinsa. Konkreettisten tilanteiden kautta pohditaan kuinka aihepiirit liittyvät omaan toimintaympäristöön ja miten niitä voidaan soveltaa käytännön kasvatustyössä. Koulutuksessa perehdytään teeman toteuttamiseen Vihreä lippu -projektin yhteydessä, mutta aihetta käsitellään myös yleisellä tasolla. Terve elämä -koulutus on maksuton. Kouluttajana tilaisuudessa on vs. Vihreä lippu -päällikkö Eeva Huttunen Suomen Ympäristökasvatuksen Seurasta. Koulutuksen järjestävät Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ja Valonia. Iltapäivän aikana tarjoillaan kahvia ja pientä purtavaa. Koulutukseen on ilmoittauduttava viimeistään Valonian internetsivuilla olevalla lomakkeella. Lisätietoja: ympäristökasvatuksen koordinaattori Pirjo Rinne, p , valonia.fi. Linkki ilmoittautumiseen: www. valonia.fi/ymparistokasvatus Mikäli et halua olla kuukausitiedotteen postituslistalla, ilmoita siitä osoitteessa

Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2016

Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2016 Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2016 Paula Väisänen, VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus/varsinais-suomen liitto 22.3.2016 Koko Turku liikkuu -kampanja

Lisätiedot

LIVE-päivät 15.4.2015 Sirpa Korte, joukkoliikennejohtaja, Föli Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija, Valonia Varsinais-Suomen kestävän

LIVE-päivät 15.4.2015 Sirpa Korte, joukkoliikennejohtaja, Föli Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija, Valonia Varsinais-Suomen kestävän LIVE-päivät 15.4.2015 Sirpa Korte, joukkoliikennejohtaja, Föli Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija, Valonia Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Viranomainen

Lisätiedot

Liikkujan viikko 2014

Liikkujan viikko 2014 Liikkujan viikko 2014 Omilla poluilla ja radioaalloilla 19.5.2014 Sirpa Mustonen ja Kaisa Kauhanen 1 Euroopan yhteinen Liikkujan viikko Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16. 22.9. Viikon

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2 / 2013 7.11.2013

JÄSENTIEDOTE 2 / 2013 7.11.2013 Tule mukaan hallitukseen Haavin hallituksessa toimii iloinen ja aktiivinen joukko ympäristökasvattajia. Haluaisitko sinä tulla mukaan? Hallituksen jäsenet valitaan syyskokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Lisätiedot

Rahoituksella turvallista ja kestävää liikkumista - liikkumisen ohjauksen valtionavustus 2017

Rahoituksella turvallista ja kestävää liikkumista - liikkumisen ohjauksen valtionavustus 2017 Rahoituksella turvallista ja kestävää liikkumista - liikkumisen ohjauksen valtionavustus 2017 Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija 17.11.2016 Liikkumisen ohjaus Valtionavustuksen myöntämisestä

Lisätiedot

Parhaat palat, Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija

Parhaat palat, Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija Parhaat palat, Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2016 Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija 14.3.2017 Koko Turku liikkuu -kampanja Koko Turku liikkuu -kampanja oli arkiliikuntaan ja arjen

Lisätiedot

Mielenterveystyön kehittäminen 1.8.2008 31.12.2009

Mielenterveystyön kehittäminen 1.8.2008 31.12.2009 Mielenterveystyön kehittäminen 1.8.2008 31.12.2009 Työelämän kehittämisohjelma Tykes projektikoordinaattori Irmeli Leino, Turun amk osastonhoitaja/suunnittelija Pekka Makkonen, VSSHP, psykiatrian tulosalue

Lisätiedot

Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa hanke, ehdotuksia toimenpiteiksi. Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija 26.8.

Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa hanke, ehdotuksia toimenpiteiksi. Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija 26.8. Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2017 -hanke, ehdotuksia toimenpiteiksi Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija 26.8.2016 Liikkumisen ohjauksen valtionavustus, Liikennevirasto Valtionavustuksen

Lisätiedot

Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2017

Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2017 Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2017 Paula Väisänen, Valonia/Varsinais-Suomen liitto, kestävän liikkumisen asiantuntija 22.3.2017, paula.vaisanen@valonia.fi, p. 044 907 5986 Liikkumisen ohjauksen

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Paikallinen Palveleva Vaikuttaja

Paikallinen Palveleva Vaikuttaja Paikallinen Palveleva Vaikuttaja Akseli Kiinteistöpalvelut Oy Turun Isännöintikeskus Oy 23.11.2016 Toiminnanjohtaja Juuso Kallio Suomen Kiinteistöliitto Suomen Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien

Lisätiedot

EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 Vaalipäivänä äänestäneiden lukumäärä (alustava tieto) Lukumääriin ei lasketa ennakkoon äänestäneitä

EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 Vaalipäivänä äänestäneiden lukumäärä (alustava tieto) Lukumääriin ei lasketa ennakkoon äänestäneitä EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 äänestäneiden 001 Kaupungintalo äänestävät EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 äänestäneiden 002 Salon lukio äänestävät EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 äänestäneiden

Lisätiedot

Huhtikuun parhaat tapahtumat

Huhtikuun parhaat tapahtumat Huhtikuun parhaat tapahtumat - Maksuton suurtapahtuma Elämystehdas Manillassa 16.4. klo 11-18. Ohjelmassa työpajoja, esityksiä ja elämyksiä moneen makuun. - Suuri Taidepyörätapahtuma 27.4. Taidepyöräkavalkadi,

Lisätiedot

Salon hyvät käytännöt ja pulmakohdat

Salon hyvät käytännöt ja pulmakohdat Salon hyvät käytännöt ja pulmakohdat - Missä suunnitelman laatimisen suhteen mennään? Mielenterveys- ja päihdesuunnitelma - taustaa Suomen suurin kuntaliitos toteutui 1.1.2009, kun kymmenen kuntaa Halikko,

Lisätiedot

Johanna Takatalo Timo Paavilainen Marko Friberg. Tanja Jylhä-Ollila Koulukuljetus Marjo Yli-Alho-Virtanen Riikka Helenius Nuoret / vapaa-aika

Johanna Takatalo Timo Paavilainen Marko Friberg. Tanja Jylhä-Ollila Koulukuljetus Marjo Yli-Alho-Virtanen Riikka Helenius Nuoret / vapaa-aika LIEDON LIIKENNETURVALLISUUSRYHMÄN KOKOUS nro 9 Aika 13.1.2016 Klo 12.00 14.20 Paikka Liedon kunnantalo, kokoushuone 3, 3 kerros Kutsutut Jaakko Klang ELY Tapio Heiskanen Liikenneturva Paula Väisänen Valonia

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

Toukokuun parhaat tapahtumat

Toukokuun parhaat tapahtumat Toukokuun parhaat tapahtumat - Pyörällä töihin -kilpailu 7. 14.5. Koulut voivat puolestaan osallistua Pyörällä kouluun -kampanjaan. - Työpyöräile!-kampanja starttaa. Valonian lainapyörät lähtevät maailmalle

Lisätiedot

LOKAKUU Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry:n jäsenyhdistysten tapahtumia. Lounais-Suomen Diabetes ry. Päivityspäivä ja pienoismessut

LOKAKUU Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry:n jäsenyhdistysten tapahtumia. Lounais-Suomen Diabetes ry. Päivityspäivä ja pienoismessut Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry:n jäsenyhdistysten tapahtumia LOKAKUU 2017 Lounais-Suomen Diabetes ry Päivityspäivä ja pienoismessut Järjestäjä: Lounais-Suomen Diabetesyhdistys ry Aika: lauantai 11.11.2017

Lisätiedot

Energiayhtiön ja alueellisen energianeuvojan yhteistyö

Energiayhtiön ja alueellisen energianeuvojan yhteistyö Energiayhtiön ja alueellisen energianeuvojan yhteistyö Anne Ahtiainen, Valonia Päivi Rae, Turku Energia Sähköverkot Oy Energianeuvontayhteistyö Turussa Käytännön yhteistyö Turku Energian ja Valonian sekä

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Maaliskuun ajankohtaiset

Maaliskuun ajankohtaiset Maaliskuun ajankohtaiset - Pienille ja keskisuurille yrityksille suunnattu Ympäristöteko 2014 -kilpailu käynnistyy maaliskuun alussa. Tänä vuonna kilpailussa on myös oma sarja ympäristöinnovaatioille.

Lisätiedot

Taidepyöriä lainattiin työpaikoille 1.5. 31.10.2012. Työpyöräile!

Taidepyöriä lainattiin työpaikoille 1.5. 31.10.2012. Työpyöräile! Taidepyöriä lainattiin työpaikoille 1.5. 31.10.2012 Työpyöräile! Kuinka työasiamatkapyöräily voi sosiaalisen median avulla voi nousta aivan uudelle tasolle. Työpyöräile!-kampanja Varsinaissuomalaisille

Lisätiedot

Huhtikuun parhaat tapahtumat

Huhtikuun parhaat tapahtumat Huhtikuun parhaat tapahtumat - Yritysten ympäristövastaavien Y-klubi kokoontuu 4.4. klo 8.30 10 Valoniassa. Verkoston tapaamisessa keskustellaan ajankohtaisista asioista. - Valonian energianeuvonta on

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

PALVELUKESKUKSET INTOA ELÄMÄÄN YSTÄVÄPIIRI

PALVELUKESKUKSET INTOA ELÄMÄÄN YSTÄVÄPIIRI PALVELUKESKUKSET Palvelukeskuksissa tuetaan alueen asukkaiden aktiivisuutta ja kotona selviytymistä sekä pyritään edistämään ikäihmisten liikunta- ja toimintakykyä, terveyttä ja sosiaalista kanssakäymistä.

Lisätiedot

e-toimisto Kymenlaakso 7.6.2011 1

e-toimisto Kymenlaakso 7.6.2011 1 e-toimisto Kymenlaakso 7.6.2011 1 energiatoimisto perustettu henkilöstö toiminnan organisointi liikevaihto, kulurakenne rahoituksen lähteet palveluita kohderyhmät Etelä-Pohjanmaan Energiatoimisto Thermopolis

Lisätiedot

KUTSU. Lapin nuorten hyvinvointi yhteisenä tavoitteena - OHJELMATYÖSKENTELY

KUTSU. Lapin nuorten hyvinvointi yhteisenä tavoitteena - OHJELMATYÖSKENTELY Lappi KUTSU Lapin nuorten hyvinvointi yhteisenä tavoitteena - OHJELMATYÖSKENTELY Lapin nuorisopolitiikan kehittämisohjelma 2015 (NUPO) -projekti kutsuu kuntien opetus-, nuoriso-, sosiaali- ja terveystoimen

Lisätiedot

Marraskuun tapahtumatarjontaa

Marraskuun tapahtumatarjontaa Marraskuun tapahtumatarjontaa - Tietoa biokaasun tuotannosta Tuorlassa 6.11. klo 8.30 14.30. Päivän aikana tutustutaan pienen mittakaavan biokaasulaitoksiin, suunnitteluun ja käyttöönottoon. - Koulutus-

Lisätiedot

Alueelliset verkostot ympäristökasvatuksen tukena Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa seminaari 10.2.2011

Alueelliset verkostot ympäristökasvatuksen tukena Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa seminaari 10.2.2011 Alueelliset verkostot ympäristökasvatuksen tukena Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa seminaari 10.2.2011 Alueelliset ympäristökasvatusverkostot Vihreä lippu ohjelman alueelliset edistäjät Luonto- ja

Lisätiedot

Alkuvuoden parhaat tapahtumat

Alkuvuoden parhaat tapahtumat Alkuvuoden parhaat tapahtumat - Vauvasta vaariin perunasta pattinkiin! -logistiikkapäivä. Yhteistyöpäivä kuntien logistiikasta vastaaville ja kuljetusalan yrityksille torstaina 11.2. kello 8.00 16.00 Liedon

Lisätiedot

Yhteistyössä Ammattiopisto Luovi. Hankefoorumi

Yhteistyössä Ammattiopisto Luovi. Hankefoorumi Yhteistyössä Ammattiopisto Luovi Hankefoorumi 16.1.2016 Haussa syksylle 2017 OPH:n rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Hakuaika päättyy 31.1.2017 Hakuvaiheessa määritellään toteutettavan koulutushankkeen

Lisätiedot

LAHDEN HISSI ON KIINTEISTÖN KEHITTÄMISTÄ ESTEETTÖMYYS - TYÖRYHMÄ. Asumisen ja hyvinvoinnin rahoitus 04.11.2014 Lahti

LAHDEN HISSI ON KIINTEISTÖN KEHITTÄMISTÄ ESTEETTÖMYYS - TYÖRYHMÄ. Asumisen ja hyvinvoinnin rahoitus 04.11.2014 Lahti LAHDEN HISSI ON KIINTEISTÖN KEHITTÄMISTÄ ESTEETTÖMYYS - TYÖRYHMÄ Asumisen ja hyvinvoinnin rahoitus 04.11.2014 Lahti Esteettömyys on asumisen kehittämistä - seminaarisarja Ari Juhanila Asuntoasiainpäällikkö

Lisätiedot

VIHREÄ LIPPU Käytännöllinen ja tehokas ympäristökasvatuksen työkalu

VIHREÄ LIPPU Käytännöllinen ja tehokas ympäristökasvatuksen työkalu VIHREÄ LIPPU Käytännöllinen ja tehokas ympäristökasvatuksen työkalu Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry Aino Alasentie ECO SCHOOLS OHJELMA Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco Schools ohjelmaa Eco Schools

Lisätiedot

LIIKKUJAN VIIKKO 2016 Kuntien ja kaupunkien yhteenveto

LIIKKUJAN VIIKKO 2016 Kuntien ja kaupunkien yhteenveto LIIKKUJAN VIIKKO 2016 Kuntien ja kaupunkien yhteenveto Sini Marttinen MOTIVA OY 21.12.2016 #mobilityweek #liikkujanviikko Smart mobility. Strong economy. www.mobilityweek.eu TURKU Elämyksellisiä bussimatkoja

Lisätiedot

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa ver Ohjelma kuntavaaleihin Pidetään kaikki mukana Jokaista ihmistä pitää arvostaa SDP:n tavoite on inhimillinen Suomi. SDP haluaa, että Suomessa kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Jokaista ihmistä pitää

Lisätiedot

Maaseutuparlamentti 2017 Leppävirralla. Merja Kaija kyläasiamies

Maaseutuparlamentti 2017 Leppävirralla. Merja Kaija kyläasiamies Maaseutuparlamentti 2017 Leppävirralla Merja Kaija kyläasiamies Maaseutuparlamentti Maaseutupolitiikan neuvosto (MANE), Suomen Kylätoiminta ry, Pohjois- Savon Kylät ry ja Maaseutuverkostopalvelut ovat

Lisätiedot

VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus. Jaana Itälä-Laine 27.10.2011

VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus. Jaana Itälä-Laine 27.10.2011 VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Jaana Itälä-Laine 27.10.2011 Taustalla Varsinais-Suomen Agenda 21 perustettiin ympäristöviranhaltijoiden toimesta Aloitusseminaari

Lisätiedot

Kyselytutkimus Itä-Suomen kuntatyöntekijöiden työmatkaliikkumisesta

Kyselytutkimus Itä-Suomen kuntatyöntekijöiden työmatkaliikkumisesta Kyselytutkimus Itä-Suomen kuntatyöntekijöiden työmatkaliikkumisesta Itä-Suomen liikennejärjestelmän tila Juha Heltimo, Strafica Oy 17.11.2014 Yleistä kyselystä Kyselytutkimus on osa Itä-Suomen liikennejärjestelmän

Lisätiedot

Energianeuvontakysely energiayrityksille. Wattitalkoot - Energianeuvonnan paikallinen yhteistyömalli

Energianeuvontakysely energiayrityksille. Wattitalkoot - Energianeuvonnan paikallinen yhteistyömalli Energianeuvontakysely energiayrityksille Wattitalkoot - Energianeuvonnan paikallinen yhteistyömalli Energiatehokkuusseminaari 9.11.2010 Juhani Kalevi Energianeuvontakysely energiayrityksille Nettikysely

Lisätiedot

LIIKENNETURVALLISUUSTYÖ KUNNISSA VUONNA 2013 LAPIN LIIKENNETURVALLISUUSTOIMIJA 2013/11/13

LIIKENNETURVALLISUUSTYÖ KUNNISSA VUONNA 2013 LAPIN LIIKENNETURVALLISUUSTOIMIJA 2013/11/13 LIIKENNETURVALLISUUSTYÖ KUNNISSA VUONNA 2013 TOIMIJATYÖN TAVOITTEET 2013-2015 Ylläpitää aktiivista ja näkyvää liikenneturvallisuustyötä Kehittää tiedotusta eri keinoin Aktivoida kuntaryhmien toimintaa

Lisätiedot

TURUN KAUPUNKISEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN ENNEN-JÄLKEEN TUTKIMUS. Yhteenveto keväällä 2014 ja syksyllä 2015 tehdyistä tutkimuksista

TURUN KAUPUNKISEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN ENNEN-JÄLKEEN TUTKIMUS. Yhteenveto keväällä 2014 ja syksyllä 2015 tehdyistä tutkimuksista TURUN KAUPUNKISEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN ENNEN-JÄLKEEN TUTKIMUS Yhteenveto keväällä 2014 ja syksyllä 2015 tehdyistä tutkimuksista SISÄLTÖ 1. Tutkimuksen toteutus 2. Matkustajakysely, perustiedot 3. Matkustajakysely,

Lisätiedot

KEHITTYVÄ METSÄENERGIA

KEHITTYVÄ METSÄENERGIA KEHITTYVÄ METSÄENERGIA KEHITTYVÄ METSÄENERGIA 2008-2010 RAHOITUS Hanke kuuluu EU-rahoitteeseen Manner-Suomen maaseutuohjelmaan TAUSTA Suomi on sitoutunut osaltaan toteuttamaan EU:n ilmasto ja energiapolitiikkaa

Lisätiedot

Liikkuminen osana kuluttajien energianeuvontaa. LIVE -verkottumistilaisuus 19.11.2013 Päivi Laitila, Motiva Oy

Liikkuminen osana kuluttajien energianeuvontaa. LIVE -verkottumistilaisuus 19.11.2013 Päivi Laitila, Motiva Oy Liikkuminen osana kuluttajien energianeuvontaa LIVE -verkottumistilaisuus 19.11.2013 Päivi Laitila, Motiva Oy Energianeuvonnan tavoite Kuluttajat löytävät tiedon ja neuvontapalvelut helposti Kuluttajat

Lisätiedot

Liikuntajärjestöt osana palvelurakennetta. Salon Kättä Päälle -ratkaisupaja

Liikuntajärjestöt osana palvelurakennetta. Salon Kättä Päälle -ratkaisupaja Liikuntajärjestöt osana palvelurakennetta Salon Kättä Päälle -ratkaisupaja Riikka Juntunen, Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry 9.11.2015 Suomalaiset liikuntajärjestöt Suomalaisia valtakunnallisia

Lisätiedot

Katariina Myllärniemi liikenne- ja viestintäministeriö. V-S ELY-keskus, liikenne ja infrastruktuuri. Laura Leppänen, siht. Varsinais-Suomen liitto

Katariina Myllärniemi liikenne- ja viestintäministeriö. V-S ELY-keskus, liikenne ja infrastruktuuri. Laura Leppänen, siht. Varsinais-Suomen liitto PÖYTÄKIRJA TURUN KAUPUNKISEUDUN LIIKENNEJÄRJESTELMÄTYÖ OHJAUSRYHMÄ aika: torstai 7.11.2013 klo 9.15 11.00 paikka: Varsinais-Suomen liitto, Ratapihankatu 36, kokoushuone Tammi kutsutut: Jarkko Virtanen,

Lisätiedot

PIRTEYTTÄ PÄIVIIN -ELÄKELÄISLIIKUNTAKORTTI

PIRTEYTTÄ PÄIVIIN -ELÄKELÄISLIIKUNTAKORTTI PIRTEYTTÄ PÄIVIIN -ELÄKELÄISLIIKUNTAKORTTI kevät 2018 Pirteyttä päiviin kortti, 1 vuosi 40 Kortti on saanut uuden nimen ja uudistetun ilmeen! Korttia myydään eläkeläisille, mutta ei osa-aikaeläkeläisille.

Lisätiedot

Vaikutusten ennakkoarviointi kunnallisessa päätöksenteossa. Tervetuloa! Minna Arve kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Turku. Turku 1.12.

Vaikutusten ennakkoarviointi kunnallisessa päätöksenteossa. Tervetuloa! Minna Arve kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Turku. Turku 1.12. Vaikutusten ennakkoarviointi kunnallisessa päätöksenteossa Tervetuloa! Minna Arve kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Turku Turku 1.12.2011 Miksi tänään Turussa Kuntaliiton suositus ja opas ennakkoarvioinnista

Lisätiedot

Tiedon avaamisen työpaja 6.5.

Tiedon avaamisen työpaja 6.5. Tiedon avaamisen työpaja 6.5. Kouluttajina Jari Salo ja Jyrki Kasvi TIEKEstä (Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus). Päivän aiheet: Tiedon avaaminen Standardit ja tietomuodot Rajapinnat ja tiedonsiirto Juridiikka

Lisätiedot

Mitä on viisas liikkuminen ja miksi se koskee myös työpaikkoja? Taneli Varis, Motiva Oy

Mitä on viisas liikkuminen ja miksi se koskee myös työpaikkoja? Taneli Varis, Motiva Oy Mitä on viisas liikkuminen ja miksi se koskee myös työpaikkoja? Taneli Varis, Motiva Oy Työmatkaliikenne Suomessa Suomalaiset tekevät keskimäärin 2,9 matkaa päivässä, matkoista joka neljäs on työmatka

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hyvät Rauhanturvaajat, Taas on vuosi vaihtunut. Yhdistys piti syyskokouksensa ilman suurempia

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 Sisältö: Seuraava kuntatiedote... 1 Valtuuston kokous... 1 Viemärilaitoksen päivystys... 1 Avoin luento/ Pääasia muistista... 1 MTK-Pyhäntä tiedottaa... 1 Eläkeliitto

Lisätiedot

Green Growth 11/20/201 2. Copyright Tekes

Green Growth 11/20/201 2. Copyright Tekes Green Growth 11/0/01 GG ICT iltapäiväsessio Oulussa 15.11.01 Tilaisuuden ohjelma Avaus Anneli Ojapalo, Spinverse, Green Growth koordinaattori Green Growth vihreän talouden mahdollisuudet yrityksille Ritva

Lisätiedot

Syyskuun tapahtumatarjontaa

Syyskuun tapahtumatarjontaa Syyskuun tapahtumatarjontaa - Auton vapaapäivä Turun Kauppatorilla sunnuntaina 22.9. klo 11 17. Iloinen katutapahtuma koko perheelle: kokeile erilaisia pyöriä, osallistu kierroksille, kuuntele Palefacea.

Lisätiedot

Energianeuvonta maakunnan näkökulmasta. Neuvonnan vuosipäivä 12.11.2013 Riitta Murto-Laitinen, Uudenmaan liitto

Energianeuvonta maakunnan näkökulmasta. Neuvonnan vuosipäivä 12.11.2013 Riitta Murto-Laitinen, Uudenmaan liitto Energianeuvonta maakunnan näkökulmasta Neuvonnan vuosipäivä 12.11.2013 Riitta Murto-Laitinen, Uudenmaan liitto Maakunnan liitot Lakisääteisiä kuntayhtymiä Osa kunnallishallintoa Ylin päätösvalta maakuntavaltuustolla

Lisätiedot

Vihreä lippu. Käytännöllinen ja tehokas ympäristökasvatuksen työkalu

Vihreä lippu. Käytännöllinen ja tehokas ympäristökasvatuksen työkalu Vihreä lippu Käytännöllinen ja tehokas ympäristökasvatuksen työkalu KANSAINVÄLINEN ECO-SCHOOLS -OHJELMA Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools -ohjelmaa Eco-Schools -ohjelman kattojärjestö on Foundation

Lisätiedot

Viisas liikkuminen ja liikkumisen ohjaus? 24.9.2013 Sara Lukkarinen, Motiva Oy

Viisas liikkuminen ja liikkumisen ohjaus? 24.9.2013 Sara Lukkarinen, Motiva Oy Viisas liikkuminen ja liikkumisen ohjaus? 24.9.2013 Sara Lukkarinen, Motiva Oy Esityksen sisältö Lähtökohdat viisaan liikkumisen työlle Mitä on viisas liikkuminen ja liikkumisen ohjaus? Liikkumisen ohjauksen

Lisätiedot

Toukokuun ajankohtaiset

Toukokuun ajankohtaiset Toukokuun ajankohtaiset - Pyöräilyviikko 10. 18.5. käynnistyy Kansallisena pyöräilypäivänä 10.5. klo 10 15 Vanhalla Suurtorilla järjestettävällä koko perheen pyöräilytapahtumalla. Viikon ohjelmassa ovat

Lisätiedot

KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä

KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä Period: 1/8/2012-31/8/2012 Auton asemapaikka Tilauksen lähtö Tilauksen kohde Tapahtumia ASKAINEN LEMU MYNÄMÄKI 3 ASKAINEN LEMU RAISIO 2 ASKAINEN LEMU TURKU 1 ASKAINEN

Lisätiedot

Toukokuun parhaat tapahtumat

Toukokuun parhaat tapahtumat Toukokuun parhaat tapahtumat - Pyörällä töihin -kilpailu kisataan 13. 20.5. Samalla viikolla koulut voivat osallistua Pyörällä kouluun -kampanjaan. - Energia-, jätevesi- ja liikkumisasiat ovat esillä Asu

Lisätiedot

Kuluttajien energianeuvonnan käynnistäminen Keski-Suomessa - Energiaviisas kuluttaja. Lauri Penttinen Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy

Kuluttajien energianeuvonnan käynnistäminen Keski-Suomessa - Energiaviisas kuluttaja. Lauri Penttinen Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy Kuluttajien energianeuvonnan käynnistäminen Keski-Suomessa - Energiaviisas kuluttaja Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy 1 Sisältö Energianeuvonnan taustaa ja tavoitteet Neuvonnan aikataulu ja sisältö

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

Työpaikat kestävän liikkumisen edistäjinä TYKELI

Työpaikat kestävän liikkumisen edistäjinä TYKELI Työpaikat kestävän liikkumisen edistäjinä TYKELI 2010 2012 Työpaikat liikkumisen portinvartijana Yhteiskäyttöautot Pyörävuokraamot Pyöräliikkeet ja huolto palvelut Ajotapakoulutus Pysäköintipalvelut Joukkoliikenne

Lisätiedot

Liikenneturvallisuustyön rakenteet, liikennekasvatus ja viestintä HAMINAN TOIMENPIDEKORTTI

Liikenneturvallisuustyön rakenteet, liikennekasvatus ja viestintä HAMINAN TOIMENPIDEKORTTI llisuustyön rakenteet, liikennekasvatus ja viestintä HAMINAN TOIMENPIDEKORTTI LIIKENNETURVALLISUUSTYÖN RAKENTEET 1/2 Poikkihallinnollisen liikenneturvallisuustyöryhmän perustaminen Tekniset Muut hallintokunnat

Lisätiedot

Kesä yhdessä Salossa 2016

Kesä yhdessä Salossa 2016 Kesä yhdessä Salossa 2016 Kuvia ja arviointia 21.9.2016 Kyläasiamies Henrik Hausen, Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo -hanke 2016-2018 To 2.6.2016 ja to 18.8. Kylät torilla kaupungin teltalla. Keltainen

Lisätiedot

Meikäläisiä Satakunnasta

Meikäläisiä Satakunnasta Meikäläisiä Satakunnasta syystiedote 2014 päivitys 17.9.2014 Meikäläisiä Satakunnassa on kehitysvammaisten Me Itse ry:n aktivistien sekä MEKA TV toiminnoissa osallistuvien meikäläisten yhteinen työnimi.

Lisätiedot

Liikkeellä parempaan

Liikkeellä parempaan Liikkeellä parempaan MISTÄ KYSE? Organisaatio tukee työntekijöidensä ekologisia liikkumisvalintoja ottamalla käyttöön CO2MMUTING bonusjärjestelmän työpaikalla. Kyseessä pysyvä ohjelma, joka edistää tervellisiä

Lisätiedot

Liikkumisen ohjaus Varsinais Suomessa 2017 hanke. Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija, päivitetty

Liikkumisen ohjaus Varsinais Suomessa 2017 hanke. Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija, päivitetty Liikkumisen ohjaus Varsinais Suomessa 2017 hanke Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija, päivitetty 20.1.2017 Liikkumisen ohjaus Valtionavustuksen myöntämisestä päättää Liikennevirasto ja sitä

Lisätiedot

Paranna työnhakutaitojasi netissä!

Paranna työnhakutaitojasi netissä! Paranna työnhakutaitojasi netissä! te-palvelut.fi/jobitti CV-netti anna työnantajan löytää sinut Laita oma työnhakuilmoitus nettiin ilmaiseksi. CV-netin käyttöön tarvitset vain verkkopankkitunnukset ja

Lisätiedot

KUNNAN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUDET LIIKUNNAN LISÄÄMISEKSI KERHOTOIMINNASSA

KUNNAN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUDET LIIKUNNAN LISÄÄMISEKSI KERHOTOIMINNASSA KUNNAN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUDET LIIKUNNAN LISÄÄMISEKSI KERHOTOIMINNASSA Lasse Heiskanen Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry KUNNAN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUDENT LIIKUNNAN LISÄÄMISEKSI KERHOTOIMINNASSA Perusasteen

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

Matkailualan aamu 11.02.2015

Matkailualan aamu 11.02.2015 Matkailualan aamu 11.02.2015 Ohjelma Haukkalan juhlatiloissa klo 8.15 11 klo 8.15 klo 8.30 klo 8.45 aamukahvia ja suolaista Tervetuloa Haukkalan juhlatiloihin yrittäjät Mikko ja Eija Halkilahti Ajankohtaisia

Lisätiedot

Tiedosta toimintaan viestintä käytännön toimien edistäjänä, kokemuksia ja esimerkkejä kunnista Viestintäpäällikkö Kirsi-Maaria Forssell, Motiva Oy

Tiedosta toimintaan viestintä käytännön toimien edistäjänä, kokemuksia ja esimerkkejä kunnista Viestintäpäällikkö Kirsi-Maaria Forssell, Motiva Oy Tiedosta toimintaan viestintä käytännön toimien edistäjänä, kokemuksia ja esimerkkejä kunnista Viestintäpäällikkö Kirsi-Maaria Forssell, Motiva Oy 9.5.2014 Kirsi-Maaria Forssell, Motiva Oy 2 1 Motiva Oy

Lisätiedot

LAPSET JA NUORET Tiia Murtonen Anna-Elina Pekonen HALISKO Tänä päivänä Halisko on paljon muutakin kuin vihreä lisko, Halisko on TUL:n nuorisotoiminnan näkyvin tunnus Se on nuorisotoiminnan lippulaiva yhdessä

Lisätiedot

Työpaikat kestävän liikkumisen edistäjinä TYKELI. LIVE verkostotapaaminen 17.3.2011 Johanna Taskinen

Työpaikat kestävän liikkumisen edistäjinä TYKELI. LIVE verkostotapaaminen 17.3.2011 Johanna Taskinen Työpaikat kestävän liikkumisen edistäjinä TYKELI LIVE verkostotapaaminen 17.3.2011 Johanna Taskinen Työpaikat liikkumisen portinvartijana Yhteiskäyttöautot Pyörävuokraamot Pyöräliikkeet ja huolto palvelut

Lisätiedot

Kyläturvallisuus - tukea maaseudun asukkaiden omatoimiseen varautumiseen

Kyläturvallisuus - tukea maaseudun asukkaiden omatoimiseen varautumiseen 8.9.2015 Aikku Eskelinen, projektipäällikkö aikku.eskelinen.@spek.fi 040-834 4545 Kyläturvallisuus - tukea maaseudun asukkaiden omatoimiseen varautumiseen Tavoitteet vuosille 2015-2016 Alueellisten Meidän

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso

JÄSENTIEDOTE 2/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso JÄSENTIEDOTE 2/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hyvät Rauhanturvaajat, Liiton uusi strategia 2016-2020 hyväksytään 17.10. liittokokouksessa Raumalla.

Lisätiedot

24.10.2014 LAUSUNTOPYYNTÖ HELSINGIN SEUDUN MAANKÄYTTÖSUUNNITELMAN, ASUNTOSTRATEGIAN JA LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMAN (HLJ 2015) -LUONNOKSISTA

24.10.2014 LAUSUNTOPYYNTÖ HELSINGIN SEUDUN MAANKÄYTTÖSUUNNITELMAN, ASUNTOSTRATEGIAN JA LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMAN (HLJ 2015) -LUONNOKSISTA LAUSUNTOPYYNTÖ Dnro 479/07/70/700/2014 24.10.2014 LAUSUNTOPYYNTÖ HELSINGIN SEUDUN MAANKÄYTTÖSUUNNITELMAN, ASUNTOSTRATEGIAN JA LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMAN (HLJ 2015) -LUONNOKSISTA Luonnokset Helsingin

Lisätiedot

18.8.2010. Suomen Kuntaliitto ja Lapin liitto järjestävät Lapin kuntapäivän ajankohtaisista kuntaasioista.

18.8.2010. Suomen Kuntaliitto ja Lapin liitto järjestävät Lapin kuntapäivän ajankohtaisista kuntaasioista. 18.8.2010 Jakelussa mainituille KUTSU LAPIN KUNTAPÄIVÄÄN 22.9.2010 Arvoisa vastaanottaja, Suomen Kuntaliitto ja Lapin liitto järjestävät Lapin kuntapäivän ajankohtaisista kuntaasioista. Tilaisuus järjestetään

Lisätiedot

Kuluttajien energianeuvonta. Neuvonnan vuosipäivä 12.11.2013 Päivi Laitila, Motiva Oy

Kuluttajien energianeuvonta. Neuvonnan vuosipäivä 12.11.2013 Päivi Laitila, Motiva Oy Kuluttajien energianeuvonta Neuvonnan vuosipäivä 12.11.2013 Päivi Laitila, Motiva Oy Energianeuvonnan tavoite Kuluttajat löytävät tiedon ja neuvontapalvelut helposti Kuluttajat saavat luotettavaa tietoa

Lisätiedot

Rovaniemen ilmasto-ohjelma

Rovaniemen ilmasto-ohjelma Rovaniemen ilmasto-ohjelma 2012-2020 Miksi ilmasto-ohjelma? Ilmastonmuutos on suuri globaali ympäristöongelma Kansainväliset ja kansalliset sitoumukset Maakunnallinen ilmastostrategiatyö Kunnille ei ole

Lisätiedot

Heinä-elokuun parhaat tapahtumat

Heinä-elokuun parhaat tapahtumat Heinä-elokuun parhaat tapahtumat - Jätevesineuvontaa eri puolilla Varsinais-Suomea. Neuvontaa on jälleen saatavilla kesätapahtumissa ympäri maakuntaa. Tarkemmat ajat jätevesiuutisesta. - Turun Messuilla

Lisätiedot

Huhtikuun parhaat tapahtumat

Huhtikuun parhaat tapahtumat Huhtikuun parhaat tapahtumat - Omakotiasujien jätevesi-illat. Huhtikuussa ovat vuorossa Laitila (3.4.) ja Pyhäranta (25.4.). - Ympäristötekokilpailu pk-yrityksille, teemana ekotehokkuus. Ilmoittautumiset

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Yleiset kirjastot Kysely yleisten kirjastojen palveluista 1.1 Maakunta ( Minkä kunnan / kaupunginkirjaston palveluja arvioit ) 1.2 Kirjastot

Lisätiedot

NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Maija Puolakanaho etunimi.sukunimi@naantali.fi

NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Maija Puolakanaho etunimi.sukunimi@naantali.fi Tammikuu 2016 NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Maija Puolakanaho etunimi.sukunimi@naantali.fi puh 0400 638 398 SAARISTOMARSSI Jo perinteeksi muodostunut saaristomarssi järjestetään lauantaista sunnuntaihin

Lisätiedot

KULTU-kokeiluhankkeet

KULTU-kokeiluhankkeet KULTU-kokeiluhankkeet Kestävän kulutuksen ja tuotannon ohjelman Vähemmästä viisaammin tavoitteena on vähentää niin kotien kuin julkisen sektorin ympäristöhaittoja ja kasvihuonekaasupäästöjä. Sen mukaan

Lisätiedot

Maaseudun kehittämisohjelman mahdollisuudet maahanmuuttajien kotouttamiseen

Maaseudun kehittämisohjelman mahdollisuudet maahanmuuttajien kotouttamiseen Maaseudun kehittämisohjelman mahdollisuudet maahanmuuttajien kotouttamiseen Vastaanottava maaseutu Helsinki 22.1.2016 Marianne Selkäinaho Maa- ja metsätalousministeriö Mahdollisuuksien maaseutu Maaseutuohjelmalla

Lisätiedot

Taulukko 1. Hankkeen yleiset tiedot.

Taulukko 1. Hankkeen yleiset tiedot. Taulukko 1. Hankkeen yleiset tiedot. I Hanke: Työpyöräile! Uusia kulkumuotoja elämään, pyöräilyn edistämishanke 1.2.2012 28.2.2013 Työpaikoille lainataan polkupyöriä ja lainauskokemuksia jaetaan Facebookissa

Lisätiedot

Varsinais-Suomalaista Turvallisuutta

Varsinais-Suomalaista Turvallisuutta Varsinais-Suomalaista Turvallisuutta Peruskoulut, turvallisuus, kumppanuus Valtioneuvosto teki 14.6.2012 periaatepäätöksen kolmannesta sisäisestä turvallisuuden ohjelmasta. Tässä ohjelmassa on esitetty

Lisätiedot

Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009

Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009 Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009 Ympäristötoiminnan neuvottelupäivä Marketta Karhu Oulun seudun ympäristötoimi Maakunnallinen ympäristötietoisuuden yhteistyöalkoi

Lisätiedot

VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ KYLÄTOIMINNAN JA LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW

VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ KYLÄTOIMINNAN JA LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW Suomen Kylätoiminta ry, Maaseutuverkostoyksikkö ja Maaseudun Sivistysliitto järjestävät syksyn 2008 aikana Vastuuta ottavan paikallisyhteisö

Lisätiedot

Seuratoimijoille maksutonta. koulutusta. Yhteistyössä kuntien liikunta palvelut ja LiikU

Seuratoimijoille maksutonta. koulutusta. Yhteistyössä kuntien liikunta palvelut ja LiikU Seuratoimijoille maksutonta koulutusta 2017 2018 Yhteistyössä kuntien liikunta palvelut ja LiikU joukkueenjohtajille ja joukkueenjohtajiksi ryhtyville Joukkueenjohtajakoulutus (3 t) maanantai 18.9.2017

Lisätiedot

ENERGIAPOLLARI NEUVOO ENERGIA ASIOISSA

ENERGIAPOLLARI NEUVOO ENERGIA ASIOISSA Enontekiön Sähkö Oy ENERGIAPOLLARI NEUVOO ENERGIA ASIOISSA 1 Energiapalvelujen toimenpideohjelman ajankohtaispäivä 14.12.2011 Finlandia talo, Helsinki 2 Johdanto Energianeuvonnalla vastuulliset energiayhtiöt

Lisätiedot

Forssan seudun Green Care - klusterihanke

Forssan seudun Green Care - klusterihanke Forssan seudun Green Care - klusterihanke 2016 2017 Yliopettaja Päivi Homan-Helenius, Hämeen ammattikorkeakoulu, Hoitotyön koulutusohjelma, Forssa Museo Militarian Tykkihalli, Linnankasarmi, Hämeenlinna

Lisätiedot

Toimintakykyisenä ikääntyminen KASTEhanke, Salon kuntapilotti 2010 2012

Toimintakykyisenä ikääntyminen KASTEhanke, Salon kuntapilotti 2010 2012 Toimintakykyisenä ikääntyminen KASTEhanke, Salon kuntapilotti 2010 2012 TERVEYTTÄ JA HYVINVOINTIA -seminaari, projektikoordinaattori, th TtM Salon kaupungin vanhuspalvelut Vanhuspalveluiden palvelurakenteen

Lisätiedot

Joukkoliikenteen järjestäminen: Turku-Masku-Nousiainen- Mynämäki. 7.4.2015, Nousiainen

Joukkoliikenteen järjestäminen: Turku-Masku-Nousiainen- Mynämäki. 7.4.2015, Nousiainen Joukkoliikenteen järjestäminen: Turku-Masku-Nousiainen- Mynämäki 7.4.2015, Nousiainen Miksi täällä tänään? Mynämäki-Masku-Nousiainen-Raisio-Turku liikennettä koskevat liikennöintisopimukset (3kpl) ovat

Lisätiedot

Nuoria infratöihin. uutiskirje 2 / 2015

Nuoria infratöihin. uutiskirje 2 / 2015 Nuoria infratöihin uutiskirje 2 / 2015 Tiivistelmä Mitä tehty - Maarakennuskoneenkuljettajan RekryKoulutus - Infra-alan tunnetuksi tekeminen - Messuja ja tapahtumia Suunnitelmia & suuntaviivoja vuodelle

Lisätiedot

Yhteisiä tekoja. www.tyohyvinvointifoorumi.fi

Yhteisiä tekoja. www.tyohyvinvointifoorumi.fi Yhteisiä tekoja www.tyohyvinvointifoorumi.fi www.tyohyvinvointifoorumi.fi 1 Työhyvinvointifoorumi on hyvien käytäntöjen jakamista ja niistä oppimista verkostotapaamisia ja yhteistyön vahvistamista valtakunnallista,

Lisätiedot

Työpaja potkaisi koordinaatiohankkeen käyntiin

Työpaja potkaisi koordinaatiohankkeen käyntiin Työpaja potkaisi koordinaatiohankkeen käyntiin Luomun koordinaatiohanke käynnistyi 20.8.2015 Helsingissä järjestetyllä kick off -työpajalla, johon osallistui noin 40 henkilöä. Työpajan rahoitti Manner-Suomen

Lisätiedot

Yleisöluistelu. Kajaanin jäähallilla Maanantaina klo Maksuton. Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa.

Yleisöluistelu. Kajaanin jäähallilla Maanantaina klo Maksuton. Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa. Yleisöluistelu Kajaanin jäähallilla Maanantaina 16.10 klo 10.00-13.00 Maksuton Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa. Lisätiedot: Reima Korhonen 044 7100 371 Järjestäjä: Kajaanin

Lisätiedot