Kreeta on itäisellä Välimerellä sijaitseva Kreikan suurin ja Välimeren viidenneksi suurin saari.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kreeta on itäisellä Välimerellä sijaitseva Kreikan suurin ja Välimeren viidenneksi suurin saari."

Transkriptio

1 KREETA Kreeta on itäisellä Välimerellä sijaitseva Kreikan suurin ja Välimeren viidenneksi suurin saari. Asukkaita Kreetalla väestönlaskennassa vuonna 2011 oli Kreetan suurimmat kaupungit ovat Iraklion, Hania, Rethymnon, Agios Nikolaos, Ierapetra ja Siteia. Kaupungit ovat keskittyneet saaren pohjoispuolelle. Vuodesta 1971 saaren pääkaupunki on ollut Iraklion. Iraklionissa asuu noin asukasta. Saari on itä länsisuunnassa noin 250 kilometrin pituinen, pohjois-länsisuunnassa kilometrin levyinen. Kreetalla noin vuosina eaa. kukoistanut minolainen kulttuuri oli sekä Kreikan että koko Euroopan ensimmäinen merkittävä korkeakulttuuri. Minolaiskauden jälkeen mykeneläiset ja doorilaiset hallitsivat saarta. Sittemmin Kreeta oli osa Rooman valtakuntaa, Bysanttia, Venetsiaa ja osmanien valtakuntaa, ennen kuin se 1900-luvun alussa tuli osaksi Kreikkaa. Vuosisatojen ajan saari tunnettiin italiankielisellä nimellä Candia. Antiikin roomalaiset kutsuivat saarta latinaksi nimellä Creta ja turkiksi saari on Girit tai Kirid. Nykyisin saari on suosittu matkailukohde, jossa sijaitsevat esimerkiksi Knossoksen ja Faistoksen minolaiskaupunkien rauniot, Samarian rotko sekä venetsialainen Hanian vanhakaupunki sekä satama. Saarella on 30 rotkoa pohjois-eteläsuuntaisesti, joista suurin ja kuuluisin on Samarian rotko 18km.

2 PALEOHORA Nimi Paleohora tarkoittaa vanhaa kylää.. Asukkaita kylässä on noin luvun lopulla hipit löysivät paikan ja katukuvassa näkyy edelleen hippien vaikutus. Kylä sijaitsee Välimereen kuuluvan Libyanmeren rannalla Kreetan eteläpuolella. Kylä on kehittynyt mereen pistävälle niemimaalle Lefka Ori -vuoriston juurelle. Paleohorassa on 1200-luvulla rakennettu venetsialainen linnoitus, josta aukeaa upeat maisemat Libyan merelle. Paleohora elää maataloudesta, jonka tärkeimmät tuotteet ovat oliivit ja tomaatit. Kylän alueella on 2500 kasvihuonetta. Nykyisin Paleohora on suosittu rantalomakohde ja kylässä on kaksi uimarantaa niemimaan molemmin puolin yksi. Toinen on hiekkaranta ja toinen kiviranta. Paleohora on myös lainelautailijoiden suosiossa. Kylässä puhaltavat tuulet soveltuvat edistyneille ja keskitasoisille lainelautailijoille. Paleohorassa toimii useita erikielisiä lainelautailukouluja. Paikalliset asukkaat ovat vaurastuneet matkailun ansiosta niin, että ovat rakentaneet itselleen kokonaan uuden kylän vanhan Paleohoran laitamille.

3 HOTEL LIBYAN PRINCESS Viiden tähden hotelli 33 Lux-superior huonetta ja 1 sviitti Kokoustilat Ravintola Kuntosali sauna ja poreallas Uima-allas Allasbaari Talvisin hotelli on kiinni.

4 PÄIVÄ 1 (sunnuntai 21.4.) Lento HEL-HAN klo: Taximatka HANIA PALEOHORA. Majoittuminen hotelli Reaan. Tapaaminen myöhemmin illalla hotelli Libyan Princessin johtajan Dimitriksen kanssa. Sovin tulevani töihin seuraavana aamuna klo:9.00. Hotelli on juuri auennut ja hotellissa kuusi Aurinkomatkojen asiakasta. PÄIVÄ 2 (maanantai 22.4.) Tapaan vastaanottovirkailija Markellan aamulla hotellin vastaanotossa. Dimitristä ei näy, vaikka hänen piti tulla yhdeksään töihin Aamu alkaa kahvilla ja mukavalla jutustelulla Markellan kanssa. Hän on tehnyt töitä eri hotelleissa lähes 20 vuoden ajan ja on todella ammattitaitoinen. Libyan Princessessa hän on työskennellyt alusta asti. Dimitris saapuu hotellille kymmeneltä eli kreetalaiseen tapaan hieman myöhässä. Aloitan päivän tutustumalla hotellin huoneisiin ja ympäristöön. Hotelli käyttää BlueByte Hotel Works ohjelmaa ja Markella näyttää kuinka ohjelma toimii. Ohjelma on kreikaksi. Aurinkomatkojen lisäksi hotellilla on muiden matkanjärjestäjien asiakkaita koko kesäkauden. Lisäksi asiakkaat voivat varata huoneen hotellin omien sivujen kautta sekä Booking.comin kautta. Päivän aikana Markella kertoo minulle talon tavoista. Hotellissa työskentelee kesäkaudella noin 10 henkilöä: 1-3 vastaanottovirkailijaa kiireestä riippuen, 1-2 aamiaisella, 2 ravintolassa ja allasbaarissa, 1 baarimestari aulabaarissa, 2 siistijää, allaspoika käy tarvittaessa ja paikan pomo Dimitris auttelee missä milloinkin kun kiire iskee. Vastaanoton työvuorot ovat klo: 7-15 ja klo: ja öisin paikalla on yöportieeri. Huomaan pian, että Markella on nainen, jolla ei mene sormi mene suuhun.

5 Hän hoitaa vastaanoton tehtäviä rautaisella otteella ja sen lisäksi auttaa aamiaisella, auttaa siivoojaa ja siinä välissä käy korjaamassa asioita hotellihuoneissa. Vastaanotossa kaikki toimii kuin rasvattu ja asiat tehdään viimeisen päälle tarkasti. Saan valtavasti tietoa vastaanoton asioista ja minulle tulee tutuksi BlyByte varausjärjestelmä, sopimusasiat matkanjärjestäjien kanssa, ylibookkaus tilanteet, käytännöt Booking.comin kanssa, repeaterit, huonesiivous ja etc. PÄIVÄ 3 (tiistai 23.4.) Saavun töihin klo:8.30. Aamiainen tarjoillaan klo: joten halua tulla ajoissa paikalle, jos Aurinkomatkalaisilla on jotain kysyttävää. Ja onhan heillä kysyttävää kun huomaavat, että joku puhuu vastaanotossa suomea. Neuvon patikka- ja pyöräilyreittejä heille. Dimitris saapuu paikalle kymmeneltä ja hänen vanha isänsä tulee tarkistamaan, että kaikki sujuu hyvin, sekin kreikkalainen tapa. Markella näyttää miten käytetään WebHotelier järjestelmää. Tämä järjestelmä on englanniksi. Kun asiakkaat varaavat huoneen hotellin nettisivujen kautta, vastaanottovirkailija tarkistaa varaukset WebHotelier -järjestelmästä ja vie ne hotellin omaan varausjärjestelmään. Yleensä varaukset tarkistetaan pariin kertaan, jotta virheitä ei tule. Päivän aikana sähköpostia on luettava useaan eri otteeseen, koska kyselyitä huoneista tehdään myös sitä kautta. Puhelimen kautta tulee myös kyselyitä huoneista. Koska kausi on vasta alkamassa hotellissa, on päivän mittaa tehtävä kaikkea pientä puuhaa. Hotellilla on melko suuri kirjakokoelma, joita eri maiden asiakkaat on hotellille jättänyt. Yritin lajitella kirjat kielen perusteella järkevästi hyllyihin. Hotellille on tulossa uusi vastaanottovirkailija töihin iltavuoroihin.

6 Markella neuvoo hänelle järjestelmien käyttöä, koska hän ei ole aikaisemmin ollut hotellissa töissä. Koulutus kestää puoli tuntia ja sitten tytön on pärjättävä yksinään. Dimitris lähti Haniaan, joten illalla paikalla ei ole kuin Dimitriksen isä. PÄIVÄ 4 (keskiviikko 24.4.) Hotelliin on tullut lisää vieraita, joten aamiaisella kiirettä riittää. Aurinkomatkalaisilla on paljon kysyttävää ja mietinkin, että olikohan viisasta tehdä Paleohorasta omatoimikohde. Autan suomalaisia asiassa kuin asiassa. Neuvon patikkareittejä, autan internetin käytössä, varaan saunavuoroja, tiedustelen hierojaa etc. He ovat todella arkoja kysymään asioita englanniksi Markellalta. Koska lisää vieraita on tulossa hotelliin, Markella tarkistaa varausjärjestelmästä huonetilanteen ja ohjeistaa siivoojaa valmistamaan huoneet ja myös siivoamaan talossa olevien asukkaiden huoneet. Huoneet siivotaan joka päivä ja silloin vaihdetaan myös kaikki pyyhkeet. Lakanat vaihdetaan joka toinen päivä. Jos asiakkaat ovat kiinnostuneita vihreästä ajattelusta, he voivat sanoa vastaanottoon, että pyyhkeitä ei tarvitse vaihtaa joka päivä. Italialainen pariskunta saapuu hotelliin ja heillä on paljon kysyttävää patikkareiteistä Koska kausi on vasta aluillaan, moni laiva ei kulje vielä saarella. He haluavat myös vaihtaa huonetta, koska heidän huone on tielle päin ja he ovat huolestuneita metelin kuulumisesta huoneeseen. Huone vaihdetaan, vaikka meteli ei kuulu huoneisiin paksujen lasien takia. Booking.comin kautta on tullut paljon varauksia ja ne täytyy siirtää hotellin omaan varausjärjestelmään. Osa huoneista on maksettava heti ja niistä ei saa rahoja takaisin. Näiltä varauksilta veloitetaan rahat heti luottokortilta. Varauksiin kuuluu automaattisesti aamiaisen hinta. Järjestelmään on kuitenkin eriteltävä hinnat aamiaisesta ja huoneesta verotusta varten. Järjestelmä ei laske sitä itse vaan se on syötettävä sinne manuaalisesti. Hotellin järjestelmään on tärkeää merkitä mistä maista asiakkaat saapuvat, koska joka kuun lopussa tiedot eri maiden matkustajista lähetään tilastokeskukseen tilastointia varten.

7 PÄIVÄ 5 (torstai 25.4.) Hotelliin on saapunut lisää väkeä ja aamiaisella on täysi tohina päällä. Monet vieraista on Paleohorassa vain yhden yön ja patikoivat alueella ja yöpyvät sitten taas toisessa kylässä seuraavan yön. Tähän aikaan vuodesta ihmiset ovat kiinnostuneita lähinnä patikka- ja pyöräilyreiteistä Tunnen oloni hieman hyödyttömäksi, koska en tunne saaren tätä osaa niin hyvin kuin muut osat ja en osaa kertoa mahdollisista patikointireiteistä. Huomaan, että vastaanotossa olevan työntekijän on hallittava lähialueiden tuntemus täysin. Muutamat kirjautuva ulos ja heille tulostetaan kuitti laskusta. Dimitris paikan pomo on saapunut työmatkalta Haniasta. Hän hyvästelee myös asiakkaat heidän lähtiessään. Huoneissa on hieman ongelmia talven jäljiltä. Ovet eivät toimi avainkorteilla tai parvekkeen ovet jumittavat. Kaikki pyritään korjaamaan heti. Baarissa aloittaa 1.5. Georgia ja hän tuli tänään laittamaan paikkoja kuntoon. Dimitriksen isä on paikalla lähes joka päivä. Hän pyörii ympäri hotellia ja tarkastaa että kaikki on kunnossa. Tänään suurin huolenaihe on ollut kukat. Jonkun pitää pyyhkiä pölyt kukkien lehdistä. Välillä tuntuu, että minua kohdellaan kuin prinsessaa. Tekisin mielelläni vaikka mitä, siivoaisin ja auttaisin tehtävässä kuin tehtävässä, mutta aina minulle sanotaan, ettei sinun tarvitse tällaista tehdä. Kreetalaiset Hotelli veloittaa yleensä etukäteen varauksista noin 30 %, jos varaus tulee sähköpostilla. Tämä on hotellille takuu, jos asiakkaat eivät tulekaan. Kauden alussa etukäteismaksua ei veloiteta, koska hotelli ei ole täynnä. Sesongin aikana etukäteismaksu veloitetaan. Asiakkaat soittelevat ympäri Eurooppaa ja varmistavat varauksiaan tai kyselevät vapaita huoneita. Vastaanotossa kielitaito on kultaakin arvokkaampaa. Huonekyselyt halutaan yleensä vielä sähköpostilla, koska silloin kaikki on jossakin ylhäällä. Minulle on tullut hyvin selväksi vastaanoton rutiinit. Aamulla tarkistetaan sähköpostit, viedään omaan järjestelmään Booking.comin varaukset, jotka tulevat faxilla hotellille, tarkistetaan netin kautta tulleet varaukset ja viedään ne omaan järjestelmään. Tämän lisäksi chekataan sisään ja ulos asiakkaita ja tehdään laskut. Lisäksi vastaillaan asiakkaiden kysymyksiin ja puhelimeen. Tarkistetaan

8 varaustilannetta, jotta nähdään ketä on tulossa hotellille ja tehdään heille huoneavaimet valmiiksi ja informoidaan siivoojaa huoneista. Hotellihuoneissa olevat informaatiokansiot pitää päivittää. Taittelen uusia kansioita papereille ja kartoille. Allaspoika/ talonmies on saapunut töihin ja hän puuhailee kaiken pienen ja vähän suuremman askareen parissa. Tänään on vuorossa mm. altaan puhdistusta ja ikkunoiden pesua. Dimitriksen isä maalaa ulkokalusteita ja laittaa pihaa kuntoon. PÄIVÄ 6 (sunnuntai 28.4) Aurinkomatkoilla on tänään vaihtopäivä, joten vanhat asiakkaat lähtevät Suomeen ja uudet tulevat paikalle. Odottelemme Dimitriksen kanssa bussia saapuvaksi Paleohoraan. Lento on tullut ajoissa. Aurinkomatkoilla on varattuna vain yksi huone tälle viikolle. Vihdoin bussi saapuu ja kerron suomalaiselle pariskunnalle hotellikäytännöistä ja ohjaamme pariskunnan Dimtiriksen kanssa huoneeseen. Illalla Aurinkomatkojen opas tulee pitämään palvelupistettä hotelli Libyaniin. Muiden hotellien Aurinkomatkojen vieraat on kutsuttu paikalle myös. PÄIVÄ 7 (maanantai 29.4.) Hotelliin on tullut uusia asiakkaita, mutta vain neljä huonetta on tällä hetkellä varattuna. Aurinkomatkalaiset hyvin suomalaiseen tapaan ovat ensimmäisinä aamupalalla. Dimitris ja Markella kirjoittavat uusiksi viime vuoden hotellisääntöjä tekevät pieniä muutoksia kellonaikoihin. Sähköposti on käytävä taas läpi ja katsottava onko uusia huonetiedusteluita tullut sitä kautta. Markella tekee tämän aina aamuisin ja vastaa heti viesteihin. Myös Booking.comin varaukset on vietävä hotellin omaan järjestelmään. Norjalainen pariskunta haluaa jatkaa majoitustaan yhdellä vuorokaudella lisää. Tämä onnistuu ja samalla hinnalla mitä he ovat maksaneet muista vuorokausista. Muuten hotellilla on rauhallinen päivä.

9 Varsinainen sesonki hotellilla alkaa 1.5. ja sitten hotellissa on töissä täysimiehitys. Hotellilla on pääsy Booking.comin sivuille. Sinne voi tehdä muutoksia, jos haluaa tehdä stop salen tietylle ajalle tai lisätä huoneita myyntiin tietylle ajalle. Varaustilannetta on seurattava koko ajan ja huolehdittava siitä, että kaikki huoneet saadaan myytyä hiljaisenakin ajankohtana. Matkanjärjeställä saattaa olla kiintiössä 10 huonetta joka viikko myynnissä, mutta he saavat myytyä vain 2 kaksi huonetta tietyllä viikolla. Jokaisella matkanjärjestäjällä on sopimus hotellin kanssa mihin mennessä varatut huoneet on ilmoitettava (yleensä 2 viikkoa ennen). Tämän jälkeen huoneet voi myydä muille. Mutta jos hotelli alkaa täyttyä ja huoneet saadaan myytyä hotellilta, hotelli voi lähettää matkanjärjestäjälle top sale pyynnön, varsinkin jos varaustilanne näyttää huonolta jo kauden alussa matkanjärjestäjän osalta. PÄIVÄ 8 (tiistai 31.5) Hotelli alkaa täyttyä ja nyt aamiaisella on väkä enemmän kuin muin aamuina. Hotellilla on erinomainen aamupala. Aamupalalla tarjoillaan mm. munakasta, pekonia, erilaisia leikkeleitä, vihanneksia, kananmunaa, fetaa, oliiveja, erilaisia leipiä, hilloja, muroja, jugurttia, hedelmiä, croisantteja ja erilaisia kakkuja. Lisäksi on vastapuristettua appelsiinimehua, erilaisia mehuja, kahvia ja teetä. Ulos kirjataan vieraita, jotka ovat olleet vain yhden yön hotellissa. Täällä käy paljon vaeltajia tähän aikaan vuodesta, jotka yöpyvät eri kohteissa jokaisen yön. Dimitris on käynyt ostaa pienen kädessä pidettävän matkalaukkupuntarin vastaanottoon. Se on todella kätevä, koska aiemmin vieraiden piti mennä apteekkiin punnitsemaan laukkunsa, koska siellä on kylän ainoa vaaka. Tänään on tulossa kuuteen huoneeseen asiakkaita ja Markella näyttää minulle miten vanhoista avainkorteista otetaan tiedot pois ja laitetaan uudet tiedot tilalle. Kyseessä on erittäin helppo tietokoneohjelma. Kortteja varten on lisäksi oma pieni laitteensa jonka päälle kortti asetetaan. Tämä pyyhkii ja tallentaa tiedot. Hotellilla käy kyselemässä työpaikkaa eurooppalainen nuori. Kreetallakin on hieman huono työllisyystilanne ja edes kaikille paikallisille ei löydy töitä. Tähän aikaan vuodesta työpaikat ovat yleensä jo menneet. Tänään on taas hiljainen päivä.

10 PÄIVÄ 9 (torstai 2.5.) Hotelli on ollut eilisestä lähtien lähes täynnä. Nyt kausi on saatu käyntiin ja Paleohora alkaa täyttyä matkailijoista. Täällä on ollut ennätyksellisen kuumaa tähän vuoden aikaan nähden. Tänään tuulee todella paljon. Tyypillistä Kreetan saarelle. Aamupalaa ei enää tarjoilla jokaisen pöytään erikseen vaan nyt jokainen voi hakea buffetista mitä haluavat. Aamupala on nyt klo: joka aamu. Aikaisemmin se oli klo: Pariskunta, joka lähtee tänään kotiin, haluaa pitää huoneensa klo:15.00 asti. Tämä onnistuu, koska huoneeseen ei ole tulossa tänään ketään ja ylimääräistä maksua ei peritä. Baarissa on eilisestä lähtien ollut Georgia ja myös yksi siistijä on tullut lisää. Lisäksi aamupalalla on nyt kaksi henkilöä ja baarin Georgia auttelee myös aamupalalla. Tänään Markella syöttää laskuja järjestelmään (kuluja aamiaistarvikkeista etc.). Joka ikinen eines, tavara, asia on syötettävä järjestelmään hinnan kanssa. Pelkkä laskun loppusumma ei riitä. Yleensä Haniassa kirjanpitäjät tekevät tämän, mutta osan laskuista hotelli syöttää itse hintavertailua varten. Agenttitoimisto on lähettänyt varmistuksen tulevista Aurinkomatkojen asiakkaista ensi sunnuntaiksi. Heitä on tulossa neljä eli kaksi huonetta. Dimitris on tuonut pieniä oliivipuita Haniasta ja ne täytyy laittaa ulos pieniin ruukkuihin. Hotellille saapuu uusia verhoja joten pikkuhiljaa kaikki alkaa olla täysin valmista hotellilla kautta varten. Kreikassa on kiristetty verojen maksua ja tässä hotellissa kaikki tehdään lain mukaan. Jokaisesta sisään kirjautuneesta asiakkaasta menee heti tiedot tietokoneelta tähän erityiseen laitteeseen, joka tulostaa tiedot paperille. Kun asiakas maksaa laskun, tiedot menevät taas tälle paperille. Kun verovirastosta tullaan tarkistamaan tietoja, tältä paperilta löytyy kaikki tiedot. Tämä paperi on todella pitkä. Jos asiakkaat ovat varanneet hotellihuoneen Booking. comin kautta, hotelli on saanut heidän luottokorttitietonsa etukäteen ja voi veloittaa summan heti asiakkaan kortilta. Kun asiakas lähtee hotellilta, luottokorttikuittiin otetaan vain hänen allekirjoituksensa ja tulostetaan lasku asiakkaalle. Hotelille tulee pariskunta kyselemään voivatko he jättää autonsa hotellin eteen, koska ovat tänään tulossa hotellille. Kello on vasta 12, joten he luulevat että saavat huoneensa vasta klo: Huone on kuitenkin jo vapaana ja he pääsevät majoittumaan huoneeseensa.

11 Hotellilla on tapana, että asiakas viedään aina huoneeseensa. Se joka ottaa vastaanotossa asiakkaat vastaan, saattaa asiakkaat huoneeseen ja kantaa osan heidän tavaroistaan. Asiakkailla on ongelmia kassakaapin kanssa huoneessa ja Markella menee auttamaan. Hotelliin tuodaan täydennystä aamiaista varten. Ravintola ei ole vielä auennut eikä kauneudenhoitopalveluja vielä saa hotellissa. PÄIVÄ 10 (pitkäperjantai 3.5) Tänään vietetään Kreikassa pitkää perjantaita ortodoksiperinteiden mukaan. Illalla kymmeneltä kannetaan Jeesuksen arkkua ympäri kylää ja kaikki kokoontuvat ulos katsomaan tapahtumaa. Arkku on koristeltu kauniilla kukilla. Hotellin aulaan/ olohuoneeseen on tullut uusia asioita eilen. Seinille on tullut taidetta, uusia hyllyjä on tullut lisää, pari tietokonetta on tullut aulaan ja Markella on laittanut kukkia vaaseihin. Kaikki näyttää kivalta ja houkuttelevalta nyt. Aamiashuone on todella täynnä tänään, joten hotelli alkaa olla täynnä. Markella on tänään iltavuorossa, joten nuori tyttö on vastaanotossa aamuvuoron. Huomaan, että vaikka tyttö on tehnyt vain muutaman vuoron hotellilla, hän on todella omatoiminen. Tyttö on kylästä, joten hän jo valmiiksi tuntee seudun ja koko saaren. Jos hän ei tiedä jotain, hän kysyy heti Dimitrikseltä tai hänen isältään. Asiakkaat kyselevät lääkäriä kurkkukivun takia. Täällä on pari yksityistä lääkärikeskusta, jotka vastaanottavat vakuutukset. Sinne voi mennä ilman ajanvarausta. Saarella kukkii nyt oliivipuut ja todella monet ovat niille allergisia, niin paikalliset kuin turistitkin. Tämän takia moni tuntee itsensä flunssaiseksi. Asiakkaita on lähdössä ja Dimitris neuvoo heitä, että jos he ovat tulossa ensi vuonna uudestaan, heidän kannattaa laittaa suoraan viestiä hotellille, jotta saavat paremman hinnan. Tämä on normaali käytäntö repeatereille. Osa asiakkaista jatkaa Paleohorasta Haniaan. Hanian kaupunki on todella kiva, mutta samaa en voi sanoa turistikylistä Hanian lähellä. Dimitris neuvoo ajoreittiä asiakkaille Haniaan ja mitä kaikkea Haniassa voi tehdä. Vastaanotossa riittää nyt asiakkaita kyselemässä kaikenlaista.

12 Asiakkaat voivat käyttää tietokonetta hotellin aulassa tai omia kannettaviaan tai puhelimiaan huoneissa. Kannettavia varten asiakkaat saavat vastaanotosta salasanat. Asiakkaita neuvotaan aina tallettamaan hotellin puhelinnumero puhelimiinsa, koska aina voi sattua saarella jotain ja he voivat aina soittaa hotellille pyytääkseen apua. Esim. viime vuonna asiakkaat olivat tekemässä Samarian rotkovaellusta ja myöhästyivät viimeisestä laivasta ja jäivät Samariaan. Hotellilta neuvottiin jäämään Samariaan yöksi, koska muuten kylästä ei pääse pois. Dimitris neuvoo tyttöä vastaanotossa vielä tietokoneohjelmien kanssa. Dimitris pitää palaveria työntekijöiden kanssa. Hänellä on selvästi erittäin hyvät välit kaikkien kanssa. Keskustelu on erittäin tasapuolista ja kaikkien mielipiteet huomioidaan. (Palmusunnuntai 5.5) Eilen oli suuri pääsiäisjuhla Paleohorassa. Jeesus nousi tänään kuolleista. Ihmiset kokoontuivat kirkkoon klo:00.00 ja jokaisella oli kynttilä mukana. Messun jälkeen ihmiset kävivät syttymässä oman kynttilänsä papin kynttilästä. Tarkoituksena on saada kynttilä palavana kotiin ja piirtää liekillä ristin merkki kodin seinään. Myös ilotulituksia ammuttiin juhlan kunniaksi. Tänään juhlitaan pääsiäistä ja 40 päivän paaston loppumista perheiden kesken. Lampaita on teurastettu juhlaa varten ja jokainen perhe valmistaa erilaisia lammasherkkuja. Perinteenä on grillata lammasta. Minut on kutsuttu hotelli Libyan Princesiin syömään.

13

14

Loppuraportti OPET-projekti

Loppuraportti OPET-projekti Loppuraportti OPET-projekti HENKILÖTIEDOT Johanna Jussila Omnia, Lakelan toimipiste Tel: 046-8515142 email: johanna.jussila(a)omnia.fi TYÖYKSIKKÖ Hotelli Libyan Princess Main Street, Paleochora 73001,

Lisätiedot

MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ?

MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ? 1 Kpl 3 MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ? Rinaldo: Minun ammatti on kokki. Olen työssä ravintolassa... sen nimi on Omena. Minulla on vuorotyö. Omenassa teen usein iltavuoroa.

Lisätiedot

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA.

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? MISTÄ? MIHIN? SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? Missä laiva on? Missä sinun paperit ovat? Missä sinun kansio on? Missä rikas nainen istuu? Missä ruoat

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

VENÄJÄN TYÖSSÄOPPIMINEN

VENÄJÄN TYÖSSÄOPPIMINEN VENÄJÄN TYÖSSÄOPPIMINEN 15.1-12.2.2017 TYÖNI Työskentelin Sokos Hotel Olympia Gardenissa respassayhden kuukauden Työkuvaani kuului: Asiakkaiden palveleminen Asiakkaiden laskutus Passien kopioiminen ja

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan!

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Saapuminen Kotkaan ja majoittuminen Majoitumme Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneella (Keskuskatu 21, 48100 Kotka, puh: +358 10 7821 000, kotka.seurahuone@sokoshotels.fi)

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

MATKUSTUS Lämmittely

MATKUSTUS Lämmittely Lämmittely Tykkäätkö matkustaa? Miksi? Miksi et? Joo, tykkään matkustaa, koska. Ei, en tykkää matkustaa, koska.. Missä maissa olet käynyt? Mä olen käynyt Saksassa, Venäjällä, Libanonissa.. En ole käynyt

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

TOP-jakso Isle of Wight saarella

TOP-jakso Isle of Wight saarella TOP-jakso Isle of Wight saarella Matkamme alkoi torstaina 6.10, jolloin lähdimme yöjunalla Helsingin lentokenttää kohti. Lentomme lähti klo 8.10 ja perillä Lontoossa olimme klo 9.15. Gatwickin lentokentältä

Lisätiedot

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Jos suunnittelet muuttoa, on hyödyllistä pohtia etukäteen, millaiset asiat ovat sinulle tärkeitä

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa Maanantai 22.6. Hei olen Joni ja aloitin kesätyöt tänään. Päivä alkoi aamupäivästä kahdentoista pintaan perehdytyksellä työtoimista, sekä ohjeista blogin pitämisen suhteen. Loppu päivä menikin hyllyttäessä

Lisätiedot

OMAISHOITAJA, TULE RYHMÄÄN VIRKISTÄYTYMÄÄN, JAKAMAAN KOKEMUKSIA JA IRROITTAUTUMAAN ARJESTA

OMAISHOITAJA, TULE RYHMÄÄN VIRKISTÄYTYMÄÄN, JAKAMAAN KOKEMUKSIA JA IRROITTAUTUMAAN ARJESTA OULUNKYLÄN OMAISRYHMÄ JOKA TOINEN tiistai KLO 13.30-15.00 Oulunkylän Kirkko, Teinintie 10 Takkahuone 2 krs. OMAISHOITAJA, TULE RYHMÄÄN VIRKISTÄYTYMÄÄN, JAKAMAAN KOKEMUKSIA JA IRROITTAUTUMAAN ARJESTA Syksy

Lisätiedot

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007 MAANANTAI 9.7.2007 N. Klo 8.00 startti Huttulasta ja sen jälkeenvesilahdelta Koskenkylästä kohti Vantaata, keli pilvinen ja vesikuurojen mahdollisuus ilmassa Yöpyminen vaimon serkun luona mistä aamulla

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

KESKUSTELUTEHTÄVIÄ MATKUSTUS

KESKUSTELUTEHTÄVIÄ MATKUSTUS KESKUSTELUTEHTÄVIÄ MATKUSTUS Alla on kuvattu keskustelutilanteita. Ennen tilannetta sinulla on aikaa tutustua siihen. Näet sulkeissa vihjeen, mitä sinun pitää sanoa suomeksi. Kuulet keskustelun toisen

Lisätiedot

Odpowiedzi do ćwiczeń

Odpowiedzi do ćwiczeń Odpowiedzi do ćwiczeń Lekcja 1 1. c 2. b 3. d 4. a 5. c Lekcja 2 1. ruotsia 2. Norja 3. tanskalainen 4. venäjää 5. virolainen 6. englantia 7. Saksa 8. kiina 9. espanjaa 10. Suomi 11. puolalainen 12. englanti

Lisätiedot

Aakkoset Aa Ii Uu Ss Nn Ee Oo Ll Rr Mm Tt Ää Pp Kk Jj Vv Hh Yy Öö Dd Gg Bb Ff Cc Ww Xx Zz Qq Åå Numerot 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kuka on...? (adjektiivit) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Kenellä on...? (omistaminen)

Lisätiedot

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN Opiskelijakunta Lamko 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 Tutortuntien suunnittelu... 2 Tutortuntien sisältö... 3 Jokaisella kerralla:... 3 Ensimmäiset tutortunnit... 3 Teemat... 3

Lisätiedot

KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA. (Lyhytelokuva, draama komedia)

KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA. (Lyhytelokuva, draama komedia) KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA (Lyhytelokuva, draama komedia) 1. INT. Työpaikka, toimisto. Ilta klo.19.45. Kesto 30s. istuu yksin työpaikan suuressa toimistotilassa omassa työpisteessään. Yösiivooja tulee

Lisätiedot

Kirjoita dialogi (yksi tai monta!)

Kirjoita dialogi (yksi tai monta!) Kirjoita dialogi (yksi tai monta!) Poliisilaitos Kela Posti Pankki Työvoimatoimisto Poliisiasema Trafi Katsastus Poliisilaitos Kela Posti Pankki Työvoimatoimisto Poliisiasema Trafi Katsastus Maistraatti

Lisätiedot

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle)

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) Lapsi Haastattelija Päivä ja paikka 1 LAPSI JA HÄNEN PERHEENSÄ Vanhempasi ovat varmaankin kertoneet Sinulle syyn siihen, miksi olen halunnut tavata Sinua.

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN 22. 25.04.2020 Kevään ryhmämatkamme suuntautuu Slovenian pääkaupunkiin, sympaattiseen Ljubljanaan. Lähde mukaan kokemaan uusi, upea ja raikas kaupunkikohde, sen historia

Lisätiedot

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden talven viikko-ohjelmassa nautitaan luonnon rauhasta, uusista kokemuksista, yhdessä tekemisestä ja Lapin tarinoista!

Lisätiedot

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan:

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan: Kero, mitä menet tekemään. Malli: Menen yliopistoon Menen yliopistoon opiskelemaan. Menen kauppaan 5. Menen uimahalliin Menen kotiin 6. Menen kahvilaan Menen ravintolaan 7. Menen pankkiin 4. Menen kirjastoon

Lisätiedot

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia /

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia / RUOKA LÄMMITTELY 1. Mitä teet aamulla ensimmäiseksi? Entä sen jälkeen? 2. Mihin aikaan syöt yleensä aamupalaa / lounasta / päivällistä / iltapalaa? 3. Mitä teet iltapäivällä? 4. Mitä sinä syöt usein? 5.

Lisätiedot

Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015

Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015 Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015 Rayong Marriott Resort Rayongin alue tuli vähän yllättäen osaksi tämän kertaista Thaimaan matkaamme. Olemme niin intohimoisia hiekkarantakävelijöitä eli varpaistelijoita,

Lisätiedot

OSA 1. Milloin? AIKA. Keskiviikkona. Peruslause + konjunktio + omistuslause

OSA 1. Milloin? AIKA. Keskiviikkona. Peruslause + konjunktio + omistuslause OSA 1 Peruslause + konjunktio + omistuslause Esim. Tänään Anita kirjoittaa nopeasti töissä, koska hänellä on tärkeää asiaa. Milloin? AIKA Viime yönä Lauantaina Tänään Päivisin Iltaisin Aamuisin Joka vuosi

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa

SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa 1/6 SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa 17.-18.3.2018 2/6 Ohjelmat ja hinnasto LIITTOKOKOUS Majoitus Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel, Tallinna 17.-18.3.2018 Park Inn by Radisson Meriton

Lisätiedot

Miten minä voisin ansaita rahaa

Miten minä voisin ansaita rahaa Miten minä voisin ansaita rahaa Aloitetaan vaikka sillä että kerron mitä osaan ja harrastan. Harrastan uintia, pianonsoittoa, kuorolaulua, tanssia ja tykkään myös piirtää paljon. Osaan myös askarrella

Lisätiedot

Perhe On Paras -liikuntakurssien palveluprosessi

Perhe On Paras -liikuntakurssien palveluprosessi Perhe On Paras -liikuntakurssien palveluprosessi Tässä raportissani visualisoin koko Perhekurssiprosessin kulun kurssin suunnittelusta jälkimarkkinointiin Kurssin suunnittelu ja kalenterointi Perhe On

Lisätiedot

Hyvä mobiilikortin käyttäjä!

Hyvä mobiilikortin käyttäjä! Hyvä mobiilikortin käyttäjä! AKK-Motorsport ry:n jäsenkortti on tänä vuonna Lompakossa oleva mobiilikortti. Mobiilikortti toimii puhelimeen ladattavana Lompakko-sovelluksena, joka toimitetaan kaikille

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto

Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto 1.1. 31.12.2014 Etelä-Pohjanmaan Opistolla järjestät onnistuneet juhlat! YLEISTÄ Vanhan päärakennuksen juhlasalissa on tilat noin 150 henkilölle

Lisätiedot

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa 15.10.-26.11. 2016 Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Kiinnostuin ulkomaan työssäoppimisesta muistaakseni ensimmäisellä luokalla ammattikoulussa, kun opettaja otti

Lisätiedot

Työssäoppimassa Espanjan Fuengirolassa

Työssäoppimassa Espanjan Fuengirolassa Työssäoppimassa Espanjan Fuengirolassa Fuengirola Fuengirola on kaupunki eteläisessä Espanjassa, Andalusian maakunnassa. Kaupunki sijaitsee Välimeren rannalla Costa del Solin eli Aurinkorannikon alueella.

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja.

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja. Täytyy-lause Minun täytyy lukea kirja. Kenen? (-N) TÄYTYY / EI TARVITSE perusmuoto missä? mistä? mihin? milloin? miten? millä? Minun täytyy olla luokassa. Pojan täytyy tulla kotiin aikaisin. Heidän täytyy

Lisätiedot

Helppo, Tuottoisa, Turvallinen

Helppo, Tuottoisa, Turvallinen Oletko mökkiomistaja? Haluaisitko vuokrata mökkisi venäläisille turisteille? Helposti Tuottoisasti Turvallisesti Me tarjoamme keinon! majapaikka.fi kallista.ru Se on Helppo Tuottoisa Turvallinen Me tarjoamme

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa PÄIVITETTY AIKATAULU

SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa PÄIVITETTY AIKATAULU 1/6 SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa 17.-18.3.2018 PÄIVITETTY AIKATAULU 2/6 Ohjelmat ja hinnasto LIITTOKOKOUS Majoitus Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel, Tallinna 17.-18.3.2018 Park

Lisätiedot

CRM ominaisuudet, käyttö ja uudet piirteet

CRM ominaisuudet, käyttö ja uudet piirteet CRM ominaisuudet, käyttö ja uudet piirteet 1 CRM -kertaus Integroitu toiminnanohjausjärjestelmään (ERP) Asiakkaan ostohistoria automaattisesti käytössä Uudet ja muuttuneet tiedot automaattisesti mukana

Lisätiedot

SUOMALAISUUS. Lämmittely. Sano suomalaisuus -sana ja kerro, miksi valitsit tämän sanan.

SUOMALAISUUS. Lämmittely. Sano suomalaisuus -sana ja kerro, miksi valitsit tämän sanan. Lämmittely Sano suomalaisuus -sana ja kerro, miksi valitsit tämän sanan. Oletko samaa mieltä vai eri mieltä? Miksi? On tosi helppo saada suomalaisia ystäviä. Suomalaiset eivät käy missään vaan ovat aina

Lisätiedot

Ranska, Chamonix TAMMIKUU

Ranska, Chamonix TAMMIKUU Ranska, Chamonix TAMMIKUU Tulin Ranskaan 2.1.2013 Riitan & Katjan kanssa. Oltiin hotelilla, joskus 9 jälkeen illalla. Sain oman huoneen ja näytettiin pikaisesti missä on suihkut ja vessat. Ensimmäisenä

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe Ilolan perhe 1 Pentti ja Liisa ovat Reinon, Jaanan ja Veeran isä ja äiti. Heidän lapsiaan ovat Reino, Jaana ja Veera. 'Pikku-Veera' on perheen nuorin. Hän on vielä vauva. Henry-vaari on perheen vanhin.

Lisätiedot

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus 7.3.2011 17.4.2011 Joni Kärki ja Mikko Lehtola Matka alkoi Oulaisten rautatieasemalta sunnuntaina 16.3. Juna oli yöjuna, ja sen oli tarkoitus lähteä matkaan

Lisätiedot

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 1. Päivä: Lento (Kuopio) - Helsinki München: Willkommen in Deutschland! Ajamme Münchenistä Baijerin läpi, Innsbruckin ohi, henkeäsalpaavan

Lisätiedot

Vnitřní lokální pády statický: inessiv ssa směr od: elativ sta směr do: illativ Vn, -hvn, -seen

Vnitřní lokální pády statický: inessiv ssa směr od: elativ sta směr do: illativ Vn, -hvn, -seen Vnitřní lokální pády statický: inessiv ssa směr od: elativ sta směr do: illativ Vn, -hvn, -seen Vytvoř elativ: Minä olen kotoisin Tšekistä (Tšekki). Hän on kotoisin Suomesta (Suomi). Oletko sinä kotoisin

Lisätiedot

MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA)

MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA) MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA) ASUA + MISSÄ TYKÄTÄ + MISTÄ MENNÄ + MIHIN ANTAA + KENELLE SOITTAA + MITÄ OLLA + KENELLÄ KYSYÄ + KENELTÄ TAVATA + KENET MATKUSTAA + MILLÄ MISSÄ asua

Lisätiedot

Preesens, imperfekti ja perfekti

Preesens, imperfekti ja perfekti Preesens, imperfekti ja perfekti ennen nyt Neljä vuotta sitten olin töissä tehtaassa. Nyt minä olen lähihoitaja. r Olen työskennellyt sairaalassa jo kaksi vuotta. J Joo, kävin toissapäivänä. Sinun tukka

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

Työharjoittelu Kreikassa, Korfun kunnassa!

Työharjoittelu Kreikassa, Korfun kunnassa! Työharjoittelu Kreikassa, Korfun kunnassa! Olimme Korfulla työharjoittelussa 5.8-17.9.2012, Jokilaaksojen koulutuskunta yhtymän JEDUn Kalajoen yksikön ammattiopisto ARTEMAn kautta. Korfu kuuluu Kreikan

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla 1. Perustiedot a. Roosa Haapa, Hotelli-, ravintola-, cateringala, b. The Sandwich Company, The Diamond, Derry, Northern Ireland, http://www.thesandwichco.com/stores/thediamond.php

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto

Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto 1.1. 31.12.2013 Etelä-Pohjanmaan Opistolla järjestät onnistuneet juhlat YLEISTÄ Päärakennuksen juhlasalissa on tilat noin 150 henkilölle ja L-rakennuksen

Lisätiedot

TALLINNA (OSA 1)

TALLINNA (OSA 1) TALLINNA (OSA 1) 26.-29.5.2016 HOTELLI JA BALETTI SAVOY BOUTIQUE HOTEL VAKIOMESTAMME TALLINNASSA Saavuttuamme Pärnusta luksusbussilla (2 euroa/hlö) kävelimme reilun kilometrin päähän hotelliimme Savoy

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi EP Senioripoliisit Kevätmatka 2017 Tämän matkan valmistelu alkoi jo kuukausia ennen sen toteutumista taustoittamalla matkakohteita ja nyt päädyttiin perinteisesti Viroon ja siihen, että olemme koko ajan

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

Islanti 22.10.- 26.10.2012 Matkanjohtajat;

Islanti 22.10.- 26.10.2012 Matkanjohtajat; Matkatoimisto PT-Matkat Tapiontie 4 34800 Virrat ALV rek Puhelin / Fax 03 4755161 GSM +358 40 5559161 Y-tunnus 1126019-0 Sähköposti pt-matkat@phpoint.fi KUVI 3484 / 00 MJM MTK-Virrat Islanti 22.10.- 26.10.2012

Lisätiedot

Matka SFC :n suviseuroihin

Matka SFC :n suviseuroihin "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä!" Mark. 9:7 Matka SFC :n suviseuroihin Bussi - ja laivamatka Tukholmaan 30.5. - 3.6.2019 Täydenpalvelun hinta 425,00 & Ilmoittadu : Mirja : 0407635528 mirja.hanninen@hyvame.fi

Lisätiedot

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille Matt. 11:28-30 Väsyneille ja stressaantuneille Tulkaa minun luokseni.. ..kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.. Minä annan teille levon. Matt. 11:29-30..Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja oppikaa minusta:

Lisätiedot

MAAHANMUUTTOVIRASTON TURVAPAIKKAPUHUTTELU ERF

MAAHANMUUTTOVIRASTON TURVAPAIKKAPUHUTTELU ERF MAAHANMUUTTOVIRASTON TURVAPAIKKAPUHUTTELU ERF Tämä esite on Edustajana turvapaikkamenettelyssä -julkaisun kuvaliite. Pakolaisneuvonta ry Kuvat: Teemu Kuusimurto Taitto ja paino: AT-Julkaisutoimisto Oy,

Lisätiedot

HyväMe- lomaristeily. Kroatiaan Matkan hinta 1445,00. Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä

HyväMe- lomaristeily. Kroatiaan Matkan hinta 1445,00. Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä HyväMe- lomaristeily Kroatiaan 2018 18. 25.8.2018 Matkan hinta 1445,00 Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä Mirja : mirja.hanninen@hyvame.fi puh : 040765528 1 2 HyväMe- ryhmä Makarskassa merenrannalla

Lisätiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Jag vill veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Tämä esite on tarkoitettu nuorille, joilla on suojatut henkilötiedot. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen (Brottsoffermyndigheten)

Lisätiedot

Mobiilijäsenkortti. Mobiilikortin aktivointi

Mobiilijäsenkortti. Mobiilikortin aktivointi Mobiilijäsenkortti AKK-Motorsport ry:n jäsenkortti on Lompakossa oleva mobiilikortti. Mobiilikortti toimii puhelimeen ladattavana Lompakko-sovelluksena, joka toimitetaan kaikille Jäsenmaksunsa maksaneille

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

Kissaihmisten oma kahvila!

Kissaihmisten oma kahvila! Kissaihmisten oma kahvila! Teksti ja kuvat: Annika Pitkänen Jo ulkopuolelta voi huomata, ettei tamperelainen Purnauskis ole mikä tahansa kahvila. Ikkunalaudalla istuu kissa katselemassa uteliaana ohikulkevia

Lisätiedot

Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto

Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto 1.1. 31.12.2014 Etelä-Pohjanmaan Opistolla järjestät onnistuneet juhlat YLEISTÄ Vanhan päärakennuksen juhlasalissa on tilat noin 150 henkilölle

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018 Perjantai 1.6. 13.15-14.15 KEINUPUISTON KEVÄTJUHLA, Juhlitaan kesää ja aurinkoa yhdessä! Kevätjuhlassa jaetaan henkilökunnalle todistukset kuluneesta

Lisätiedot

SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ

SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ 1. TEE POSITIIVINEN JA NEGATIIVINEN IMPERFEKTI Hän lukee kirjaa. Me ajamme autoa. Hän katsoo televisiota. Minä rakastan sinua. Hän itkee usein. Minä annan sinulle rahaa.

Lisätiedot

Expedia Collect -varausten hallinta

Expedia Collect -varausten hallinta Yhteistyön tekeminen Expedian kanssa Expedia Collect -varausten hallinta Expedia Virtual Card Sisältö Expedia Collect -varausprosessi 3 Expedia Virtual Card 4 Muutokset varauksiin 6 Tuki 7 2 Expedia Collect

Lisätiedot

Pärnu kodutute loomade VARJUPAIK Löytöeläintarha

Pärnu kodutute loomade VARJUPAIK Löytöeläintarha Pärnu kodutute loomade VARJUPAIK Löytöeläintarha 24.3.-4.4.2014 Kissoja n. 40-50 Koiria n. 15 Koiria ja kissoja löydetään kadulta, metsästä, roskiksista, jätelavoilta... Kissoja pyydystettiin loukkujen

Lisätiedot

Lomamatka. Turkin Sideen Lento Jyväskylästä Anatalyaan. Matkan hinta Supertäysihoidolla

Lomamatka. Turkin Sideen Lento Jyväskylästä Anatalyaan. Matkan hinta Supertäysihoidolla Lomamatka Turkin Sideen 3.5. 10.5.2018 Lento Jyväskylästä Anatalyaan Matkan hinta 699.00 Supertäysihoidolla Hotelli La Grande Resort & Spa on iso, monipuolinen kylpylähotelli joka sijaitsee ranta-alueella

Lisätiedot

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE 21.-28.3.2020 Suomi-Portugali yhdistyksen jäsenmatka Vastuullinen matkanjärjestäjä: SUBLU TOUR PORTUGAL (www.sublutour.com/fi) - Nazaré, Portugali Ryhmän

Lisätiedot

Skenaario 1: Paavo kokouksessa

Skenaario 1: Paavo kokouksessa Vaatimusmäärittely liite A: Skenaariot 1-6 Skenaario 1: kokouksessa Osapuolet Tero Eeva Siirrettävä data Paikkatieto Kalenterimerkinnät Käyttäjän tunnistus Oikeuksien luovutus Käyttäjäprofiilit Tilanne

Lisätiedot

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE 24.-30.3.2019 Suomi-Portugali yhdistyksen jäsenmatka Vastuullinen matkanjärjestäjä: SUBLU TOUR PORTUGAL (www.sublutour.com/fi) - Nazaré, Portugali Ryhmän

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on? Huomenta,

Lisätiedot

Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv Huikeiden vastakohtien Islanti on kuumien lähteiden, jäätiköiden, tulivuorien ja mahtavien putousten maa. Islannista löytyy niin satojen vuosien historiaa

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä!

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Nyt on jo kevät. Halusimme kertoa, kuinka kulunut talvi meillä sujui. Sää on ollut vaihteleva koko talven. Tällä hetkellä meidän pihalla on aika paljon lunta. Sää oli

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on? Huomenta,

Lisätiedot

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Sähköpostilla 2. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan (numerot lehden viimeisellä aukeamalla) 3. Kirjeellä/kortilla 4. Facebookisssa,

Lisätiedot

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen Kysymyksiä ja vastauksia (muutokset mahdollisia) Milloin Vaski laajenee? Milloin oma kirjasto on osa Vaskia? Laajentunut Vaski avaa ovensa

Lisätiedot

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Unelma-asiakas Ohjeet tehtävän tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa

Lisätiedot

SANATYYPIT JA VARTALOT

SANATYYPIT JA VARTALOT SANATYYPIT JA VARTALOT nominatiivi Kuka? Mikä? Millainen? t-monikko Ketkä? Mitkä? Millaiset? vartalo genetiivi Kenen? Minkä? Millaisen? opiskelija opiskelijat opiskelija- opiskelijan pöytä pöydät pöydä-

Lisätiedot

Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Budapest. Miksi valita tämä matka: Sivu 1 / 6

Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Budapest. Miksi valita tämä matka: Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Budapestin kaupunkiloma, 4pv Budapest on yksi Keski-Euroopan aurinkoisimmista kaupungeista. Monien mielestä kevätkausi Budapestissä on kauneinta aikaa, kun kaupunki herää talven jälkeen

Lisätiedot

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit...

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit... Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme viinin valmistukseen, maistelemme viinejä sisilialaisen

Lisätiedot

ILKON KURSSIKESKUS HINNASTO 2015 1

ILKON KURSSIKESKUS HINNASTO 2015 1 ILKON KURSSIKESKUS HINNASTO 2015 1 Hinnat sisältävät alv:n Pienlaskutuslisä 3,00 kun laskuja on enemmän kuin 1 kpl. M = majoitusalv 10% R = ruokapalvelualv 14% T = tila/kokous/palvelualv 24% Täyshoitohinta

Lisätiedot

Osasto-opas. Synnytysvuodeosasto. www.eksote.fi

Osasto-opas. Synnytysvuodeosasto. www.eksote.fi Osasto-opas Synnytysvuodeosasto www.eksote.fi Synnytysvuodeosasto sijaitsee sairaalan päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa C-siivessä. Sisäänkäynti pääovesta. Osastolla hoidetaan raskaana olevia ja

Lisätiedot