HTM-TUTKINTO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HTM-TUTKINTO 1.9.2012"

Transkriptio

1 1 Tilintarkastuslautakunta HTM-TUTKINTO OSA HYVÄ TILINTARKASTUSTAPA JA HYVÄ KIRJANPITOTAPA (4 tuntia), 100 pistettä Ratkaise seuraavat tehtävät (1 3) voimassa olevien säädösten sekä hyvän tilintarkastustavan ja hyvän kirjanpitotavan perusteella, ellei tehtävästä muuta ilmene. Vältä vastatessasi kopioi-liimaa toimintoa. Perustele vastauksesi, ellei tehtävästä ilmene muuta. Tutustu myös kunkin tehtävän yhteydessä annettuihin vastaamisohjeisiin. Tehtäviin voi vastata KHT-yhdistys Föreningen CGR ry:n julkaiseman ajantasaisen Kansainväliset tilintarkastusalan standardit teoksen mukaisesti. Vastauksissa tilintarkastajan raportit voi laatia ajantasaisen KHT-yhdistys Föreningen CGR ry:n julkaiseman Tilintarkastajan raportointi teokseen sisältyvien mallien mukaisesti. Tehtävien ratkaisussa ei ole merkitystä sillä, että tekstissä esiintyvät yritykset, henkilöt ja tunnistetiedot ovat kuvitteellisia. Tehtävien yhteydessä esittämättömillä hallinto- ja kirjanpitoasiakirjoilla tai tehtävässä mainituilla, mutta esittämättömillä liitteillä ei ole merkitystä tehtävien ratkaisussa. Tehtävien ratkaisussa ei ole merkitystä sillä, että tilinpäätöslukuja on esitetty joissakin kohdissa pyöristettyinä. Tehtävien ratkaisussa ei ole merkitystä sillä, mille viikonpäiville päivämäärät sijoittuvat. Vastausten arvostelussa voi saada plus- ja miinuspisteitä. Vastausohjeiden rikkomisesta voi saada miinuspisteitä. Tehtävissä vaadituissa raporteissa olevista merkittävistä kielioppi- tai kirjoitusvirheistä sekä esitystapaa koskevista virheistä voi saada lisäksi miinuspisteitä. Mikäli virheellisestä vastauksesta voi saada miinuspisteitä, on siitä maininta tehtävänannossa. Tehtävissä IFRS:n (International Financial Reporting Standards) mukainen tilinpäätös tarkoittaa kirjanpitolain 7 a -luvun mukaisten kansainvälisten tilinpäätösstandardien mukaan laadittua tilinpäätöstä. FAS:n (Finnish Accounting Standards) mukainen tilinpäätös tarkoittaa Suomen voimassa olevan kirjanpitolain mukaan laadittua muuta tilinpäätöstä kuin lain 7 a -luvussa tarkoitettua kansainvälisten tilinpäätösstandardien mukaan laadittua tilinpäätöstä. Käytä tehtäviin vastatessasi tietokoneen työpöydältä HTM-tutkinto" -kansion alakansiosta 1-osa - Del 1 löytyviä vastauspohjia. Tehtävät tallennetaan käyttämällä tallennusnimessä vastaajan tunnistenumeroa ja tehtävän otsikkoa. Esimerkiksi kokelas, jonka tunnistenumero on , tallentaa vastauksensa seuraavasti: _1-osa Tehtävä _1-osa Tehtävä 2 jne. Tehtävämonistetta ei tarvitse palauttaa.

2 2 Tehtävä 1 (40 pistettä) Olet toiminut AinaOikeassa Oy:n tilintarkastustiimissä jo vuodesta Konsernin tarkastus, sen koordinointi ja yhteydenpito yhtiön johtoon on ollut vastuullasi vuodesta 2011 lähtien. AinaOikeassa Oy:n tilikausi on Yhtiön talousjohtaja Uljas haluaa kuulla sinun mielipiteesi seuraaviin tilinpäätökseen liittyviin yhtiön tekemiin ratkaisuihin. 1. AinaOikeassa Oy myöntää työntekijöilleen rahamääräisen bonuksen (3 000 euroa/henkilö) perustuen yhtiön tulokseen ja henkilöiden suoriutumiseen. Bonuksen ansaitsemis- ja määräytymisehtojen mukaan yhtiöllä on kaksi tapaa maksaa bonus niille henkilöille, jotka lopulta ovat oikeutettuja saamaan palkkion. AinaOikeassa Oy voi ehtojen mukaan maksaa velvoitteensa joko rahana tai antaa euron arvosta yhtiön osakkeita bonuksen maksupäivänä. Yhtiö on viime aikoina tällaisessa tapauksessa aina suorittanut velvoitteensa osakkeina. Yhtiö on luokitellut työntekijöille maksettavan bonuksen IAS 19:n mukaisesti bonukseksi ja kirjannut kertymisperiaatteella vastaavan velan velaksi taseeseen ja kuluksi tuloslaskelmaan. 2. AinaOikeassa Oy osti toukokuussa 2012 Ypsilon Oy:n koko osakekannan, jonka identifioitavissa oleviin aineettomiin oikeuksiin sisältyi tuotemerkki eli Ypsilon Oy:n logo, jota se oli käyttänyt kilpaillessaan AinaOikeassa Oy:n kanssa. AinaOikeassa Oy:llä ei ole tarkoitusta käyttää Ypsilon Oy:n logoa tulevaisuudessa. Tuotemerkin arvoksi hankintamenolaskelmassa on merkitty nolla. 3. AinaOikeassa Oy on nostanut kesäkuussa 2012 valtiolta edullista lainaa 3 miljoonaa euroa viisi vuotta kestävää tutkimusprojektia varten. Lainan korko on 2 prosenttia, ja laina-aika on viisi vuotta. Nykyinen markkinoilla vallitseva korkotaso on 5 prosenttia, joka antaisi lainalle käyväksi arvoksi euroa. Lainan nimellisarvo on 3 miljoonaa euroa. Lainaan ei liittynyt liikkeellelaskukuluja eikä valtio perinyt muitakaan kuluja lainaa nostettaessa. Olemme kirjanneet lainan velaksi taseeseen arvostettuna nimellisarvoon. 4. Mäntsälässä olevan rakennuksemme hankintahinta oli 4 miljoonaa euroa. Kumulatiiviset poistot olivat 1,1 miljoonaa euroa. Rakennus luokiteltiin tuolloin IFRS 5:n mukaan myytävänä olevaksi omaisuuseräksi. Luokitteluhetkellä rakennuksen kirjanpitoarvo oli 2,9 miljoonaa euroa, ja rakennuksen käyväksi arvoksi vähennettynä myynnistä aiheutuvilla kuluilla arvioitiin silloin 3 miljoonaa euroa. Kiinteistömarkkinat ovat nyt heikentyneet. Rakennuksen käyväksi arvoksi vähennettynä myynnistä aiheutuvilla kuluilla arvioidaan 2,85 miljoonaa euroa päättyvän tilikauden lopussa. Olemme kirjanneet rakennuksesta arvonalentumista euroa. Rakennuksen kirjanpitoarvo myytävänä olevana omaisuuseränä on 2,85 miljoonaa euroa. Elokuun puolessa välissä rakennus myytiin 2,88 miljoonalla eurolla. Tulemme kirjaamaan tilikauden ensimmäiseen neljännekseen myyntivoittoa rakennuksesta euroa.

3 3 Tehtävä Ota kantaa talousjohtaja Uljaksen edellä esittämiin yhtiön tekemiin ratkaisuihin ja perustele, miksi olet samaa mieltä tai eri mieltä hänen kanssaan. Viittaa vastauksessasi IFRS-standardikohtiin (tai muuhun IFRS-kirjallisuuteen). Tehtävässä esitetyt seikat ovat kaikki olennaisia ja pitävät paikkansa. Tietokoneella vastatessa anna vastauksesi koko tehtävään maksimissaan kahden A4-sivun mittaisena (oletusfontti Calibri 11).

4 4 Tehtävä 2 (30 pistettä) Gruppo Superior Oy on Gruppo-konsernin emoyritys. Gruppo Superior Oy:n toimintaan liittyvät Alpha Oy, Beta Oy, Ruotsissa toimiva Delta Maskin AB sekä Epsilon Oy. Yhtiöiden liikevaihto kertyy tasaisesti tilikauden aikana. Varastojen kiertonopeudet sekä kunkin yrityksen asiakkaiden bruttokatteet ovat samat läpi tilikauden. Gruppo Superior Oy on ulkoistanut tuotteidensa valmistuksen. Gruppo Superior Oy laatii tilinpäätöksensä ja konsernitilinpäätöksensä FAS:n mukaisesti. Gruppo Superior Oy:n liiketoiminnan muut tuotot eivät liity muiden edellä mainittujen yhtiöiden toimintaan. Gruppo-konsernissa on ollut seuraavat tapahtumat tilikauden aikana: 1. Gruppo Superior Oy on jakanut osinkoa yhteensä euroa ja saanut osinkoa euroa tilikaudella Saadut osingot ovat konsernin sisäisiä osinkoja. 2. Gruppo Superior Oy myi Epsilon Oy:n kokonaisuudessaan euron kauppahintaan. Gruppo Superior Oy:n omistusosuus Epsilon Oy:stä oli 100 prosenttia. 3. Gruppo Superior Oy osti Beta Oy:n koko osakekannan euron kauppahintaan. Beta Oy myy muun muassa Gruppo Superior Oy:n tuotteiden käytössä tarvittavia säätimiä. Beta Oy:n myynnistä 30 prosenttia on myyntiä emoyhtiölle ja 10 prosenttia on myyntiä Epsilon Oy:lle. Beta Oy toimittaa tuotteet suoraan loppuasiakkaalle. 4. Gruppo Superior Oy perusti Delta Maskin AB:n sijoittamalla siihen euroa. Yhtiö aloitti toimintansa Delta Maskin AB myy emoyhtiön tuotteita Ruotsin, Norjan ja Tanskan markkinoilla. 5. Alpha Oy fuusioitiin Gruppo Superior Oy:öön Emoyhtiön taseessa Alpha Oy:n osakkeiden tasearvo on euroa ja Alpha Oy:n oma pääoma fuusioajankohtana on euroa. Fuusiotulos on kirjattu emoyhtiössä tulosvaikutteisesti. Tehtävä Määrittele Gruppo-konsernin konsernitilinpäätökseen sisältyvät yhtiöt sekä konsolidoitavat tuloslaskelmat ja taseet. Perustele kantasi tehtävän 2 Word-vastauspohjassa. Lähtötilanteessa konsolidointilakanaan (Excel-vastauspohja) sisältyy kunkin yhtiön tuloslaskelman ja taseen luvut. Muuta nolliksi asianomaisen yhtiön omalle Excelin välilehdelle sellainen tuloslaskelma ja/tai tase, jota ei tule mielestäsi yhdistellä konsernitilinpäätökseen. Esimerkiksi jos emoyhtiö Gruppo Superior Oy:n tuloslaskelman ja taseen lukuja ei mielestäsi konsolidoida, muuta nolliksi tämän yhtiön välilehdellä tilikauden tuloslaskelman ja taseen luvut. Valitse Delta Maskin AB:n tuloslaskelman ja taseen muuntamisessa käytettävät valuuttakurssit Delta Maskin AB:n välilehden soluihin E6 ja F6. Valittavat valuuttakurssit ovat välilehdellä kyseisten solujen vieressä. Delta Maskin AB:n tuloslaskelman ja taseen luvut muuntuvat euromääräisiksi automaattisesti, kun olet valinnut valuuttakurssit soluihin E6 ja F6. Merkitse Excel-vastauspohjaan (konsolidointilakanaan) konsernituloslaskelman ja konsernitaseen laatimiseksi tarvittavat eliminointi- ja konsolidointiviennit edellä selostettujen tapahtumien

5 5 perusteella ja taulukossa valmiina olevien konserniyhtiöiden tuloslaskelmien ja taseiden lukujen perusteella. Esitä eliminointiviennit-välilehdellä laskelmat, joihin eliminointi- ja konsolidointiviennit perustuvat sekä viennit tilitasolla. Tee viennit vastauspohjassa asianomaisen tytär-/osakkuusyhtiön sarakkeeseen. Ohjelma suorittaa tarvittavat yhteen- ja vähennyslaskut sekä vaaka- että pystysuoraan. Konserniyhtiöiden luvut vastauspohjassa pitävät paikkansa. Luvut voidaan pyöristää täysiin euroihin. Tehtävässä on käytetty 26 prosentin verokantaa. Mahdollista verokannan muutosta ei tule huomioida tehtävässä. Erot tuloslaskelman verojen määrässä selittyvät verotuksen ulkopuolisilla erillä ja ovat tehtävän kannalta annettuja. Ohjeita: Tehtävään vastataan sekä Word- että Excel-vastauspohjaa käyttäen. Osa Excelvastauspohjan soluista on suojattuja, jolloin niihin ei voi tehdä muutoksia. Tee eliminointikirjaus vastauspohjaan asianomaisen yhtiön eliminointisarakkeen tulos- tai tasetilin kohdalle syöttämällä ensin = ja sitten viennin summa. Jos vientejä on enemmän kuin yksi, käytä + tai merkkiä. Muista hyväksyä vienti soluun esimerkiksi enterillä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää vastaamiseen paperilla olevaa vastauspohjaa, joka sisältyy sinulle jaettuun aineistoon. Liitteet: Gruppo-konsernin konsernilakana, Gruppo Superior Oy:n, Alpha Oy:n, Beta Oy:n, Delta Maskin AB:n sekä Epsilon Oy:n tuloslaskelmat ja taseet tilikaudelta tarvittavine vertailutietoineen. Tuloslaskelmissa ja taseissa vuosi 2012 tarkoittaa tilikautta ja vuosi 2011 tilikautta

6 6 Gruppo-konserni Gruppo Delta Eliminointi/ Eliminointi/ Eliminointi/ Eliminointi/ Eliminointi/ Konserni yhteensä 2012 Superior Oy Alpha Oy Beta Oy Maskin AB Epsilon Oy Konsolidointi- Konsolidointi- Konsolidointi- Konsolidointi- Konsolidointi viennit viennit viennit viennit viennit Gruppo Superior Oy Alpha Oy Beta Oy Delta Maskin AB Epsilon Oy TULOSLASKELMA Liikevaihto Hankinnan ja valmistuksen kulut BRUTTOKATE Myynnin ja markkinoinnin kulut Hallinnon kulut Liiketoiminnan muut tuotot Liiketoiminnan muut kulut LIIKEVOITTO Rahoitustuotot ja -kulut Tuotot osuuksista saman konsernin yrityksissä Korkotuotot saman konsernin yrityksiltä Myyntivoitot (-tappiot) saman konsernin yrityksistä Korkokulut saman konsernin yrityksille Muut korko- ja rahoitustuotot Korko- ja muut rahoituskulut VOITTO ENNEN TILINPÄÄTÖSSIIRTOJA JA VEROJA TILINPÄÄTÖSSIIRROT Poistoeron muutos Tuloverot TILIKAUDEN VOITTO

7 7 Gruppo-konserni Gruppo Delta Eliminointi/ Eliminointi/ Eliminointi/ Eliminointi/ Eliminointi/ Konserni yhteensä 2012 Superior Oy Alpha Oy Beta Oy Maskin AB Epsilon Oy Konsolidointi- Konsolidointi- Konsolidointi- Konsolidointi- Konsolidointi viennit viennit viennit viennit viennit Gruppo Superior Oy Alpha Oy Beta Oy Delta Maskin AB Epsilon Oy TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Liikearvo Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto Sijoitukset Osuudet saman konsernin yrityksissä Saamiset saman konsernin yrityksiltä PYSYVÄT VASTAAVAT YHTEENSÄ VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Saamiset Myyntisaamiset Saamiset saman konsernin yrityksiltä Siirtosaamiset Rahat ja pankkisaamiset VAIHTUVAT VASTAAVAT YHTEENSÄ VASTAAVAA YHTEENSÄ VASTATTAVAA OMA PÄÄOMA Osakepääoma Muut rahastot Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto Edellisten tilikausien voitto/tappio Tarkistus Tilikauden voitto tuloksen ja taseen voittojen ero Muuntoerot OMA PÄÄOMA YHTEENSÄ TILINPÄÄTÖSSIIRTOJEN KERTYMÄ Poistoero Pakolliset varaukset VIERAS PÄÄOMA Lainat rahoituslaitoksilta Velat saman konsernin yrityksille PITKÄAIKAINEN VIERAS PÄÄOMA Lainat rahoituslaitoksilta Velat saman konsernin yrityksille Ostovelat Verovelat Siirtovelat LYHYTAIKAINEN VIERAS PÄÄOMA VASTATTAVAA YHTEENSÄ

8 8 Gruppo Superior Oy TULOSLASKELMA Liikevaihto Hankinnan ja valmistuksen kulut BRUTTOKATE Myynnin ja markkinoinnin kulut Hallinnon kulut Liiketoiminnan muut tuotot Liiketoiminnan muut kulut LIIKEVOITTO Rahoitustuotot ja -kulut Tuotot osuuksista saman konsernin yrityksissä Korkotuotot saman konsernin yrityksiltä Myyntivoitot (-tappiot) saman konsernin yrityksistä Korkokulut saman konsernin yrityksille 0 0 Muut korko- ja rahoitustuotot Korko- ja muut rahoituskulut VOITTO ENNEN TILINPÄÄTÖSSIIRTOJA JA VEROJA TILINPÄÄTÖSSIIRROT Poistoeron muutos Tuloverot TILIKAUDEN VOITTO

9 9 Gruppo Superior Oy TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Fuusiotappio 0 0 Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto Sijoitukset Osuudet saman konsernin yrityksissä Saamiset saman konsernin yrityksiltä PYSYVÄT VASTAAVAT YHTEENSÄ VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Saamiset Myyntisaamiset Saamiset saman konsernin yrityksiltä Siirtosaamiset Rahat ja pankkisaamiset VAIHTUVAT VASTAAVAT YHTEENSÄ VASTAAVAA YHTEENSÄ VASTATTAVAA OMA PÄÄOMA Osakepääoma Muut rahastot Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto Edellisten tilikausien voitto/tappio Tilikauden voitto OMA PÄÄOMA YHTEENSÄ TILINPÄÄTÖSSIIRTOJEN KERTYMÄ Poistoero Pakolliset varaukset VIERAS PÄÄOMA Lainat rahoituslaitoksilta Velat saman konsernin yrityksille 0 0 PITKÄAIKAINEN VIERAS PÄÄOMA Lainat rahoituslaitoksilta Velat saman konsernin yrityksille 0 0 Ostovelat Verovelat Siirtovelat LYHYTAIKAINEN VIERAS PÄÄOMA VASTATTAVAA YHTEENSÄ

10 10 Alpha Oy 6 kk 12 kk TULOSLASKELMA Liikevaihto Hankinnan ja valmistuksen kulut BRUTTOKATE Myynnin ja markkinoinnin kulut Hallinnon kulut Liiketoiminnan muut tuotot 0 0 Liiketoiminnan muut kulut LIIKEVOITTO Rahoitustuotot ja -kulut Tuotot osuuksista saman konsernin yrityksissä 0 0 Korkotuotot saman konsernin yrityksiltä 0 0 Myyntivoitot (-tappiot) saman konsernin yrityksistä 0 0 Korkokulut saman konsernin yrityksille 0 0 Muut korko- ja rahoitustuotot Korko- ja muut rahoituskulut VOITTO ENNEN TILINPÄÄTÖSSIIRTOJA JA VEROJA TILINPÄÄTÖSSIIRROT Poistoeron muutos Tuloverot TILIKAUDEN VOITTO

11 11 Alpha Oy 6 kk 12 kk TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet 0 0 Liikearvo 0 0 Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto Sijoitukset Osuudet saman konsernin yrityksissä 0 0 Saamiset saman konsernin yrityksiltä 0 0 PYSYVÄT VASTAAVAT YHTEENSÄ VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Saamiset Myyntisaamiset Saamiset saman konsernin yrityksiltä 0 0 Siirtosaamiset Rahat ja pankkisaamiset VAIHTUVAT VASTAAVAT YHTEENSÄ VASTAAVAA YHTEENSÄ VASTATTAVAA OMA PÄÄOMA Osakepääoma Muut rahastot Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto 0 0 Edellisten tilikausien voitto/tappio Tilikauden voitto OMA PÄÄOMA YHTEENSÄ TILINPÄÄTÖSSIIRTYMIEN KERTYMÄ Poistoero Pakolliset varaukset 0 0 VIERAS PÄÄOMA Lainat rahoituslaitoksilta 0 0 Velat saman konsernin yrityksille 0 0 PITKÄAIKAINEN VIERAS PÄÄOMA 0 0 Lainat rahoituslaitoksilta 0 0 Velat saman konsernin yrityksille 0 0 Ostovelat Verovelat Siirtovelat LYHYTAIKAINEN VIERAS PÄÄOMA VASTATTAVAA YHTEENSÄ

12 12 Beta Oy / /2011 TULOSLASKELMA Liikevaihto Hankinnan ja valmistuksen kulut BRUTTOKATE Myynnin ja markkinoinnin kulut Hallinnon kulut Liiketoiminnan muut tuotot Liiketoiminnan muut kulut LIIKEVOITTO Rahoitustuotot ja -kulut Tuotot osuuksista saman konsernin yrityksistä 0 0 Korkotuotot saman konsernin yrityksiltä 0 0 Myyntivoitot (-tappiot) saman konsernin yrityksistä 0 0 Korkokulut saman konsernin yrityksille 0 0 Muut korko- ja rahoitustuotot Korko- ja muut rahoituskulut VOITTO ENNEN TILINPÄÄTÖSSIIRTOJA JA VEROJA TILINPÄÄTÖSSIIRROT Poistoeron muutos 0 0 Tuloverot TILIKAUDEN VOITTO

13 13 Beta Oy / /2011 TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Liikearvo 0 0 Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto Sijoitukset Osuudet saman konsernin yrityksissä 0 0 Saamiset saman konsernin yrityksiltä 0 0 PYSYVÄT VASTAAVAT YHTEENSÄ VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Saamiset Myyntisaamiset Saamiset saman konsernin yrityksiltä 0 0 Siirtosaamiset Rahat ja pankkisaamiset VAIHTUVAT VASTAAVAT YHTEENSÄ VASTAAVAA YHTEENSÄ VASTATTAVAA OMA PÄÄOMA Osakepääoma Muut rahastot Sijoitetun vapaan pääoman rahasto Edellisten tilikausien voitto/tappio Tilikauden voitto OMA PÄÄOMA YHTEENSÄ TILINPÄÄTÖSSIIRTYMIEN KERTYMÄ Poistoero Pakolliset varaukset 0 0 VIERAS PÄÄOMA Lainat rahoituslaitoksilta Velat saman konsernin yrityksille 0 0 PITKÄAIKAINEN VIERAS PÄÄOMA Lainat rahoituslaitoksilta Velat saman konsernin yrityksille 0 0 Ostovelat Verovelat Siirtovelat LYHYTAIKAINEN VIERAS PÄÄOMA VASTATTAVAA YHTEENSÄ

14 14 Delta Maskin AB Tuloslaskelman Taseen SEK muuntamisessa muuntamisessa TULOSLASKELMA käytettävä käytettävä Ruotsin kruunun kursseja valuuttakurssi valuuttakurssi Liikevaihto ,0 1,0 9, ,3 Tilikauden keskikurssi Hankinnan ja valmistuksen kulut ,1 Tilikauden toisen vuosipuoliskon keskikurssi BRUTTOKATE , Myynnin ja markkinoinnin kulut Hallinnon kulut Liiketoiminnan muut tuotot 0 0 Liiketoiminnan muut kulut LIIKEVOITTO Rahoitustuotot ja -kulut Tuotot osuuksista saman konsernin yrityksissä 0 0 Korkotuotot saman konsernin yrityksistä 0 0 Myyntivoitot (-tappiot) saman konsernin yrityksiltä 0 0 Korkokulut saman konsernin yrityksille Muut korko- ja rahoitustuotot Korko- ja muut rahoituskulut 0 0 VOITTO ENNEN TILINPÄÄTÖSSIIRTOJA JA VEROJA TILINPÄÄTÖSSIIRROT Poistoeron muutos Tuloverot TILIKAUDEN VOITTO

15 15 Delta Maskin AB SEK TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet 0 0 Liikearvo 0 0 Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto Sijoitukset Osuudet saman konsernin yrityksissä 0 0 Saamiset saman konsernin yrityksiltä 0 0 PYSYVÄT VASTAAVAT YHTEENSÄ VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Saamiset Myyntisaamiset Saamiset saman konsernin yrityksiltä 0 0 Siirtosaamiset Rahat ja pankkisaamiset VAIHTUVAT VASTAAVAT YHTEENSÄ VASTAAVAA YHTEENSÄ VASTATTAVAA OMA PÄÄOMA Osakepääoma Muut rahastot Sijoitetun vapaan pääoman rahasto Edellisten tilikausien voitto/tappio 0 0 Tilikauden voitto OMA PÄÄOMA YHTEENSÄ TILINPÄÄTÖSSIIRTOJEN KERTYMÄ Poistoero Pakolliset varaukset 0 0 VIERAS PÄÄOMA Lainat rahoituslaitoksilta 0 0 Velat saman konsernin yrityksille PITKÄAIKAINEN VIERAS PÄÄOMA Lainat rahoituslaitoksilta 0 0 Velat saman konsernin yrityksille Ostovelat Verovelat Siirtovelat 0 0 LYHYTAIKAINEN VIERAS PÄÄOMA VASTATTAVAA YHTEENSÄ

16 Epsilon Oy TULOSLASKELMA Liikevaihto Hankinnan ja valmistuksen kulut BRUTTOKATE Myynnin ja markkinoinnin kulut Hallinnon kulut Liiketoiminnan muut tuotot 0 0 Liiketoiminnan muut kulut LIIKEVOITTO Rahoitustuotot ja -kulut Tuotot osuuksista saman konsernin yrityksissä 0 0 Korkotuotot saman konsernin yrityksiltä 0 0 Myyntivoitot (-tappiot) saman konsernin yrityksistä 0 0 Korkokulut saman konsernin yrityksille 0 0 Muut korko- ja rahoitustuotot Korko- ja muut rahoituskulut VOITTO ENNEN TILINPÄÄTÖSSIIRTOJA JA VEROJA TILINPÄÄTÖSSIIRROT Poistoeron muutos 0 0 Tuloverot TILIKAUDEN VOITTO

17 Epsilon Oy TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Liikearvo 0 0 Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto Sijoitukset Osuudet saman konsernin yrityksissä 0 0 Saamiset saman konsernin yrityksiltä 0 0 PYSYVÄT VASTAAVAT YHTEENSÄ VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Saamiset Myyntisaamiset Saamiset saman konsernin yrityksiltä 0 0 Siirtosaamiset 0 0 Rahat ja pankkisaamiset VAIHTUVAT VASTAAVAT YHTEENSÄ VASTAAVAA YHTEENSÄ VASTATTAVAA OMA PÄÄOMA Osakepääoma Muut rahastot Sijoitetun vapaan pääoman rahasto 0 0 Edellisten tilikausien voitto/tappio Tilikauden voitto OMA PÄÄOMA YHTEENSÄ TILINPÄÄTÖSSIIRTOJEN KERTYMÄ Poistoero 0 0 Pakolliset varaukset 0 0 VIERAS PÄÄOMA Lainat rahoituslaitoksilta 0 0 Velat saman konsernin yrityksille 0 0 PITKÄAIKAINEN VIERAS PÄÄOMA 0 0 Lainat rahoituslaitoksilta 0 0 Velat saman konsernin yrityksille 0 0 Ostovelat Verovelat Siirtovelat LYHYTAIKAINEN VIERAS PÄÄOMA VASTATTAVAA YHTEENSÄ

18 18 Tehtävä 3 (30 pistettä) Walu ja Rauta Oy tekee elektroniikka- ja autoteollisuusyrityksille metallivaluja ja komponentteja valmistamiaan valuja käyttäen. Kysynnän odotetaan kehittyvän jatkossa tasaisesti. Yhtiö on pkyritys, jonka on perustanut nykyisen hallituksen puheenjohtajan Billy Bondsin isä, Bartolomeus Bonds 1960-luvulla. Yhtiön tilikausi on Walu ja Rauta Oy laatii tilinpäätöksensä FAS:n mukaisesti. Yhtiö on alkanut toimittamaan syksystä 2011 lähtien paneelien osia aurinkoenergian keräimiin. Keräimiä on markkinoitu lähinnä yhtiön päämarkkina-alueella Keski- ja Pohjois-Euroopassa oleville yksityistalouksille. Keväällä 2012 yhtiö solmi sopimuksen kahden Euroopan aurinkoenergiatoimialan johtavan järjestelmätoimittajan kanssa, jonka jälkeen keräimien osien myyntimäärät ovat kasvaneet. Yhtiö odottaa paneelien osien kasvavasta menekistä merkittävää liikevaihdon kasvua vuodesta 2013 alkaen. Yhtiön hallitus arvioi, että aurinkoenergiatoimialan kate on lähivuosina parempi kuin vuosina 2011 ja 2012 päättyneiden tilikausien kate keskimäärin. Yhtiön johto on historiassa onnistunut budjetoinneissaan hyvin. Kaikki Walu ja Rauta Oy:n omistajat ovat hallituksen jäseniä ja johtavat yhtiön operatiivista toimintaa. Yhtiön toimitusjohtaja on Aatami Kulta. Vaikeina aikoina osa yrityksen omistajista on sijoittanut yhtiöön pääomalainaa turvaamaan rahoitustilannetta ja oman pääoman riittävyyttä. Hallituksen puheenjohtaja Billy Bonds, joka omistaa 15 prosenttia yhtiön osakkeista, on vaatinut yhtiön hallitusta päättämään ainakin osittaisesta pääomalainojen takaisinmaksusta. Bondsin perhe ja heidän yrittäjäkollegansa Paolo af Kannu operoivat sivutoimisesti Etelä- Euroopan joukkovelkakirjamarkkinoilla. Kyseinen toiminta ei ole sujunut aivan odotetusti, jolloin Bondsin perhe ja af Kannu ovat ajautuneet likvidien varojen puutteeseen. Tämän vuoksi Bondsin perheellä ja af Kannulla on herännyt tarve pääomalainojen palauttamiseen Walu ja Rauta Oy:stä. Walu ja Rauta Oy:n taseen myyntisaamisiin ei sisälly olennaisia yli 90 päivää erääntyneenä olleita saamisia, ja ostovelat ovat riidattomia. Pääomalainasaamiset ovat tytäryhtiöille myönnettyjä pääomalainoja, jotka turvaavat niiden käyttöpääomaa. Yhtiön johdon mielestä pääomalainasaamisiin ei sisälly olennaisia erän arvostukseen liittyviä epävarmuustekijöitä. Pääomalainasaamisista 80 prosenttia erääntyy vuosina 2012 ja 2013 alkavien tilikausien aikana. Yhtiö on suorittanut pankkilainansa lyhennykset takaisinmaksuohjelman mukaisesti, eikä pankin asettamien kovenanttiehtojen täyttymisen suhteen ole olennaista riskiä. Yhtiön tytäryhtiöiden taseet ovat vahvoja eikä niiden tase-erien arvostukseen liity merkittävää epävarmuutta. Osakkuusyhtiöiden tuloksentekokyvyssä on sen sijaan ollut merkittäviä ongelmia jo useiden viime vuosien ajan. Osakkuusyhtiöosakkeiden arvostukseen yhtiön taseessa liittyy olennaista epävarmuutta. Tilinpäätöspäivänä kaikkien osakkuusyhtiöiden omat pääomat on menetetty. Osakkuusyhtiöiden hallitusten mukaan positiivista tulosta ei ole odotettavissa lähivuosina, koska yhtiöiden toimintoja on kuluneelta tilikaudelta alkaen alettu ajamaan alas. Walu ja Rauta Oy:n taseeseen vanhan kirjanpitolain aikana aktivoidut tutkimusmenot on kirjattu alas päättyneellä tilikaudella.

19 19 Kahden alihankkijan kanssa on neuvoteltu yhteensä 6,5 miljoonan euron ostovelkojen konvertoimisesta pääomalainaksi. Neuvottelut saatettiin menestyksekkäästi päätökseen, ja allekirjoitettiin konvertointisopimus molempien alihankkijoiden kanssa. Lainan koroksi sovittiin 1 kuukauden euribor + 1 prosenttiyksikön marginaali. Toimit Walu ja Rauta Oy:n tilintarkastustiimissä managerina. Yhtiön toimitusjohtaja Aatami Kulta lähestyy sinua ja kertoo, että päättyneen tilikauden heikkoon taloudelliseen tulokseen vaikuttaa alan pienentyneet katteet ja raaka-aineiden hintojen erityisen haasteellinen ennustaminen nykyisen taloudellisen epävarmuuden vallitessa. Lisäksi heikkoon taloudelliseen tulokseen vaikuttaa Kullan mukaan syksyllä 2011 yhtiölle maksettavaksi tuomittu noin 3 miljoonan euron suuruinen vahingonkorvaus. Tuomio on lainvoimainen. Kyseessä oli riita-asia merkittävän asiakkaan kanssa. Asiakkaan osuus päättyneen tilikauden liikevaihdosta oli noin 25 prosenttia. Riita-asiasta johtuvasta menetyksestä ei oltu tehty varausta aiempien tilikausien tilinpäätöksissä. Toimitusjohtajan mukaan kyseinen riita-asia voi olla omiaan vaikuttamaan myös alkaneen tilikauden liikevaihtoon ja tulokseen, mikäli asiakas menetetään riita-asian johdosta. Aatami Kulta pohtii osingonjakoesitystä tulevaan hallituksen kokoukseen. Kulta pohtii myös hallituksen vastuuta liittyen riittävien tietojen antamiseen tilinpäätöksessä sekä suhteessa velkojiin. Vaikka Walu ja Rauta Oy:n tulevaisuudennäkymät ovat valoisat, Kulta pohtii myös hallituksen ja velkojien asemaa, mikäli yhtiö ajautuisi jostain syystä selvitystilaan palautettuaan ensin pääomalainoja velkojilleen. Liitteissä esitettyjen pääomalainojen pääomia ei ole palautettu miltään osin laina-aikana. Tehtävä Tietokoneella vastatessa anna vastauksesi koko tehtävään maksimissaan kahden A4-sivun mittaisena (oletusfontti Calibri 11) 1. Esitä laskelmat oman pääoman riittävyydestä tilanteessa ja Pohdi laatimiisi laskelmiin perustuen, mihin toimenpiteisiin yhtiön hallituksen tulisi ja/tai olisi tullut ryhtyä osakeyhtiölain mukaan. Selvitä myös, mitä seuraamuksia yhtiölle ja/tai yhtiön hallituksen jäsenille voi syntyä, jollei osakeyhtiölain säännöksiä oman pääoman riittävyydestä ole noudatettu. Selvitä myös edellä esittämiesi laskelmien perusteella, voiko yhtiö palauttaa pääomalainojen pääomia lainanantajille osittain tai kokonaan. 2. Selosta, mitkä keskeiset pääomalainoihin liittyvät säädökset soveltuvat Walu ja Rauta Oy:n tapauksessa ja miten. Liitteet: Walu ja Rauta Oy:n tase tilinpäätöshetkeltä per vertailutietoineen (liite 1), pääomalainasopimukset (liitteet 2 ja 3) ja ote kaupparekisteristä (liite 4)

20 20 Liite 1. Walu ja Rauta Oy:n tase (1 000 euroa) VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT A i n e e t t o m a t h y ö d y k k e e t Liikearvo 3 666,4 0,0 Tutkimusmenot 0, ,2 Kehittämismenot 2 000, ,0 Muut pitkävaikutteiset menot 150,3 199,3 A i n e e t t o m a t h y ö d y k k e e t y h t , ,5 A i n e e l l i s e t h y ö d y k k e e t Koneet ja kalusto Tuotantokoneet ja -laitteet 2 652, ,2 Koneet ja kalusto 3 900, ,2 Yhteensä 6 553, ,4 A i n e e l l i s e t h y ö d y k k e e t y h t , ,4 S i j o i t u k s e t Osuudet saman konsernin yrityksissä , ,0 Osuudet omistusyhteysyrityksissä Osakkuusyritysten osakkeet 4 000, ,0 S i j o i t u k s e t y h t e e n s ä , ,0 PYSYVÄT VASTAAVAT YHTEENSÄ , ,9 VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus 5 500, ,0 S a a m i s e t P i t k ä a i k a i s e t Lainasaamiset Pääomalainasaamiset 6 000, ,0 P i t k ä a i k a i s e t s a a m i s e t y h t , ,0 L y h y t a i k a i s e t Myyntisaamiset 9 958, ,7 Muut saamiset 6 636, ,6 Siirtosaamiset 3 225, ,8 L y h y t a i k a i s e t s a a m i s e t y h t , ,1 S a a m i s e t y h t e e n s ä , ,1 R a h a t j a p a n k k i s a a m i s e t 601, ,7 VAIHTUVAT VASTAAVAT YHTEENSÄ , ,7 VASTAAVAA YHTEENSÄ , ,6

21 21 VASTATTAVAA OMA PÄÄOMA Osakepääoma 103,0 3,0 Ylikurssirahasto 99,0 99,0 Muut rahastot Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto 400, ,0 Edellisten tilikausien voitto/tappio ,7-874,5 Tilikauden voitto (tappio) , ,3 OMA PÄÄOMA YHTEENSÄ ,3-825,7 VIERAS PÄÄOMA P i t k ä a i k a i n e n Pääomalainat 4 000, ,0 Lainat rahoituslaitoksilta , ,0 Muut velat Osakaslainat toimitusjohtajalta 4 110, ,0 P i t k ä a i k a i n e n v i e r a s p ä ä o m a y h t e e n s ä , ,0 L y h y t a i k a i n e n Lainat rahoituslaitoksilta 1 500, ,0 Ostovelat , ,2 Muut velat 8 692, ,3 Siirtovelat 1 611,4 3,8 L y h y t a i k a i n e n v i e r a s p ä ä o m a y h t e e n s ä , ,4 VIERAS PÄÄOMA YHTEENSÄ , ,4 VASTATTAVAA YHTEENSÄ , ,6

22 22 Liite 2. PÄÄOMALAINASOPIMUS 1. Lainanantaja Billy Bonds 2. Lainansaaja Jaapajoen Rautatyöläiset Oy 3. Lainan määrä markkaa (neljä miljoonaa markkaa) 4. Laina-aika Laina erääntyy maksettavaksi seuraavasti: Laina maksetaan takaisin pyydettäessä. Lainan takaisinmaksu voi tapahtua kuitenkin ainoastaan kohdassa 6 mainituin edellytyksin. 5. Lainan korko Lainan vuotuinen korko on 8 prosenttia, joka erääntyy maksettavaksi puolivuosittain alkaen Koron maksu voi kuitenkin tapahtua ainoastaan kohdassa 6 mainituin tai muuten osakeyhtiölain vaatimin edellytyksin. 6. Lainan luonne Laina on osakeyhtiölain 5 luvun mukainen pääomalaina, jonka pääoma merkitään taseeseen omana erillisenä eränä. Pääomalainan takaisinmaksun osalta noudatetaan osakeyhtiölain ehtoja. Lainaan sovelletaan uuden osakeyhtiölain 12 luvun mukaisia takaisinmaksu- ja muita uuden lain pääomalainaa koskevia ehtoja lain osakeyhtiölain voimaanpanosta 16 :ssä esitetyn mukaisesti. Osapuolet hyväksyvät yllä olevat lainaehdot ja sitoutuvat niitä noudattamaan. Eipäjoella 4. huhtikuuta 1997 Lainanantaja Billy Bonds Billy Bonds Kohdan kuusi sopimuksen päivityksen osalta: Jaapajoella 4. huhtikuuta 2007 Lainanantaja Billy Bonds Billy Bonds Lainan saaja Toni Kotti Jaapajoen Rautatyöläiset Oy psta Toni Kotti toimitusjohtaja Lainan saaja Aatami Kulta Walu ja Rauta Oy psta Aatami Kulta toimitusjohtaja

23 23 Liite 3. PÄÄOMALAINASOPIMUS 1. Lainanantaja Paolo af Kannu 2. Lainansaaja Walu ja Rauta Oy 3. Lainan määrä ,29 euroa (kolmemiljoonaakolmesataakaksikymmentäseitsemäntuhatta kaksisataaneljäkymmentäkahdeksan euroa ja kaksikymmentäyhdeksän senttiä) 4. Laina-aika Laina erääntyy maksettavaksi seuraavasti: Laina maksetaan takaisin pyydettäessä. Lainan takaisinmaksu voi kuitenkin tapahtua ainoastaan kohdassa 6 mainituin edellytyksin. 5. Lainan korko Lainan vuotuinen korko on 8 prosenttia, joka erääntyy maksettavaksi puolivuosittain alkaen Koron maksu voi kuitenkin tapahtua ainoastaan kohdassa 6 mainituin edellytyksin. 6. Lainan luonne Laina on osakeyhtiölain 12 luvun mukainen pääomalaina, jonka pääoma merkitään taseen vieraaseen pääomaan omana erillisenä eränään. Pääomalainan takaisinmaksun osalta noudatetaan osakeyhtiölain ehtoja: 1) pääoma ja korko saadaan maksaa yhtiön selvitystilassa ja konkurssissa vain kaikkia muita velkoja huonommalla etuoikeudella; 2) pääoma saadaan muutoin palauttaa ja korkoa maksaa vain siltä osin kuin yhtiön vapaan oman pääoman ja kaikkien pääomalainojen määrä maksuhetkellä ylittää yhtiön viimeksi päättyneeltä tilikaudelta vahvistettavan tai sitä uudempaan tilinpäätökseen sisältyvän taseen mukaisen tappion määrän Jos pääomalainalle tulevaa korkoa ei voida maksaa, korko siirtyy maksettavaksi ensimmäisen sellaisen tilinpäätöksen perusteella, jonka perusteella se voidaan maksaa. Pääomalainoilla on keskenään yhtäläinen oikeus yhtiön varoihin, jollei muuta ole yhtiön ja pääomalainojen velkojien kesken sovittu. Osapuolet hyväksyvät yllä olevat lainaehdot ja sitoutuvat niitä noudattamaan. Jaapajoella 4. huhtikuuta 2007 Lainanantaja Paolo af Kannu Paolo af Kannu Lainan saaja Aatami Kulta Walu ja Rauta Oy psta Aatami Kulta toimitusjohtaja

24 24 Liite 4. PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri K A U P P A R E K I S T E R I M E R K I N N Ä T Toiminimi: Walu ja Rauta Oy Yritys- ja yhteisötunnus: 4938xxx-x Kaupparekisterinumero: 11x.66x Yritys rekisteröity: Yritysmuoto: Osakeyhtiö Kotipaikka: 632 Jaapajoki Kyselypäivämäärä: Yrityksen yhteystiedot: Postiosoite: Jaapajoenraitti 12, Jaapajoki Katuosoite: Jaapajoenraitti 12, Jaapajoki Puhelin: xxxx Faksi: xxxx Sähköposti: walu.rauta@walujarauta.fi Rekisterimerkinnät: TOIMINIMI (Rekisteröity ) Walu ja Rauta Oy. TOIMIALA (Rekisteröity ) Yhtiön toimiala on metallivalujen valmistaminen, niiden ostaminen ja myyminen. Lisäksi muiden raaka-aineiden osto, varastointi ja myynti. Lisäksi yhtiön toimiala on kuljetuspalveluiden tarjoaminen ja suorittaminen. Ajoneuvojen ja niihin liittyvien lisälaitteiden vuokraus, osto ja myynti. Maahantuonti ja tukku- sekä jälleenmyynti. Asunto-osakkeiden tai vastaavien, liike-, toimisto-, varasto- ja tuotantotilojen sekä kiinteistöjen osto, omistus ja myynti sekä vuokraus. Rakennus- ja remontointipalvelu sekä näihin liittyvä muu toiminta, sekä suunnittelu ja konsultointi. Kiinteistönvälitys, vuokravälitys, kioskitoiminta, tapahtumajärjestely ja edellä mainittuihin liittyvä konsultointi. Tapahtuma- ja viihdelaitteiden vuokraus ja myynti. Ajanviete- ja viihdepalvelujen tuottaminen, kotieläinhoitopalvelut, siivouspalvelut, kiinteistönhoito ja -huoltopalvelut, sekä edellä mainittuihin liittyvä konsultointi. Henkilöstövuokraus. Noteerattujen ja noteeraamattomien yritysten ja yhteisöjen tai muiden vastaavien laillisten toimijoiden osakkeiden, velkakirjojen tai muiden johdannaisinstrumenttien osto, omistus ja myynti ja muu sijoittamiseen liittyvä taloudellinen toiminta. Kaikki muu laillinen liiketoiminta.

25 25 KOTIPAIKKA (Rekisteröity ) Jaapajoki TILIKAUSI (Rekisteröity ) Yhtiön tilikausi on PERUSTAMINEN (Rekisteröity ) Yhtiön yhtiöjärjestys on hyväksytty ja vahvistettu YHTIÖJÄRJESTYKSEN MUUTOS (Rekisteröity ) Yhtiöjärjestystä on muutettu ja OSAKEPÄÄOMA (Rekisteröity ) Osakepääoma ,00 euroa, täysin maksettu. Osakkeet kpl. Osakkeilla ei ole nimellisarvoa. HALLITUS (Rekisteröity ) Puheenjohtaja: RX Bonds Billy Bartolomeus Varsinaiset jäsenet: KX Ducks Julian Jaakko AX Kotti Toni Christer CX af Kannu Paolo DX Preidi Kaarina MUU JOHTO (Rekisteröity ) Toimitusjohtaja: X Kulta Aatami TILINTARKASTAJAT (Rekisteröity ) Tilintarkastaja: Funaudit Oy, Y-tunnus , Kaupparekisteri Päävastuullinen tilintarkastaja: FX Bookkeeper Trevor LAKIMÄÄRÄINEN EDUSTAMINEN (Rekisteröity ) Toiminimen kirjoittaa toimitusjohtaja yksin tai hallitus. TOIMINIMEN KIRJOITTAMINEN (Rekisteröity ) Yhtiöjärjestyksen mukaan toiminimen kirjoittavat hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja kumpikin yksin ja hallituksen jäsenet kaksi yhdessä. VOIMASSAOLEVAT HENKILÖTIEDOT RX Bonds Billy Bartolomeus, Suomen kansalainen, Ylevän puistotie 3 F, Helsinki KX Ducks Julian Jaakko, Suomen kansalainen, Eastend 4, Espoo AX Kotti Toni Christer, Suomen kansalainen, Viherkatu 9, Espoo

26 CX af Kannu Paolo, Suomen kansalainen, Osoite tuntematon X Kulta Aatami, Suomen kansalainen, Jaapajoenraitti 111, Jaapajoki FX Bookkeeper Trevor, Suomen kansalainen, Jaapajoenraitti 113, Jaapajoki DX Preidi Kaarina, Suomen kansalainen, Jaapajoenraitti 115, Jaapajoki TOIMINIMIHISTORIA: Walu ja Rauta Oy Jaapajoen Rautatyöläiset Oy

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma ei laadittu 1.1.2017-31.12.2017 1.1.2016-31.12.2016 LIIKEVAIHTO 26 416 878,43 Liiketoiminnan muut tuotot 1 468 655,80 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma 1.1.2018-31.12.2018 1.1.2017-31.12.2017 LIIKEVAIHTO 28 729 986,76 26 416 878,43 Valmistus omaan käyttöön 6 810,90 Liiketoiminnan muut tuotot 1 500 810,15 1 468 655,80 Materiaalit

Lisätiedot

KHT-TUTKINTO 1.9.2012

KHT-TUTKINTO 1.9.2012 1 Tilintarkastuslautakunta KHT-TUTKINTO 1.9.2012 1-OSA HYVÄ TILINTARKASTUSTAPA JA HYVÄ KIRJANPITOTAPA (8 tuntia), 100 pistettä Ratkaise seuraavat tehtävät (1 4) voimassa olevien säädösten sekä hyvän tilintarkastustavan

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan energia Oy VuOsikertOmus 2014

TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan energia Oy VuOsikertOmus 2014 TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan Energia Oy Vuosikertomus 2014 Konserni Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2014 1.1. 31.12.2013 LIIKEVAIHTO 128 967 121 379 Valmistus omaan käyttöön 4 869 4 273 Liiketoiminnan

Lisätiedot

KONSERNITULOSLASKELMA

KONSERNITULOSLASKELMA KONSERNITULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2017 1.1.-31.12.2016 LIIKEVAIHTO 5 099 772 4 390 372 Liiketoiminnan muut tuotot 132 300 101 588 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden aikana

Lisätiedot

EMOYHTIÖN TILINPÄÄTÖKSEN LIITETIEDOT, FAS 1 000 EUR

EMOYHTIÖN TILINPÄÄTÖKSEN LIITETIEDOT, FAS 1 000 EUR n tilinpäätös, FAS Efore Oyj vuosikertomus 2008 1. Liikevaihto markkina-alueittain Asiakkaiden mukaan Suomi 2008 10 544 2007 6 693 Muut EU-maat 25 996 18 241 USA 1 229 194 Muut maat 6 775 8 386 Yhteensä

Lisätiedot

KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13)

KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13) KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13) Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) Valmistus omaan käyttöön (+) Liiketoiminnan

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017 VUOSIKERTOMUS 2017 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2017 1.1. 31.12.2016 LIIKEVAIHTO 121 109 124 180 Valmistus omaan käyttöön 14 673

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 22.12.2009 14:21:18

Suomen Asiakastieto Oy 22.12.2009 14:21:18 Suomen Asiakastieto Oy 22.12.2009 14:21:18 Yrityksen perustiedot Malliyritys Oy Yritystie 5 00100 Helsinki Y-tunnus 011111111 Kaupparekisterinumero Kotipaikka Helsinki Rekisteröity kaupparekisteriin 01.01.2000

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016 VUOSIKERTOMUS 2016 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2016 1.1. 31.12.2015 LIIKEVAIHTO 124 180 124 532 Valmistus omaan käyttöön 673 4 647

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25

Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25 Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity kaupparekisteriin

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24

Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 )

KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) VUOSIKERTOMUS 2018 TULOSTIEDOT KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 01.01.-31.12.2018 01.01.-31.12.2017 LIIKEVAIHTO 129 238 121 109 Valmistus omaan käyttöön 0 14 Liiketoiminnan muut tuotot 989 993 Materiaalit

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2015 1.1. 31.12.2014 LIIKEVAIHTO 124 532 128 967 Valmistus omaan käyttöön 4 647 4 869 Liiketoiminnan

Lisätiedot

EMOYHTIÖN TILINPÄÄTÖKSEN LIITETIEDOT, FAS 1 000 EUR

EMOYHTIÖN TILINPÄÄTÖKSEN LIITETIEDOT, FAS 1 000 EUR n tilinpäätös, FAS 1. Liikevaihto markkina-alueittain Asiakkaiden mukaan Suomi 6 693 9 897 Muut EU-maat 18 241 20 948 USA 194 9 800 Muut maat 8 386 10 290 Yhteensä 33 515 50 935 Liiketoiminnan muut tuotot

Lisätiedot

PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle

PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle PIENYRITYKSEN KULULAJIKOHTAINEN TULOSLASKELMA 1. LIIKEVAIHTO 2. Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen muutos 3. Valmistus omaan käyttöön 4. Liiketoiminnan

Lisätiedot

Oy Höntsy Ab, Tilinpäätös Oy Höntsy Ab

Oy Höntsy Ab, Tilinpäätös Oy Höntsy Ab Oy Höntsy Ab Tilinpäätös ajalta 1.7.2016-30.6.2017 1 OY HÖNTSY AB Pirkankatu 53 A 4 33230 Tampere Kotipaikka Tampere Y-tunnus 2352244-2 Sisällys Sivu Tuloslaskelma 3 Tase 4 Mikroyrityksen liitetiedot 6

Lisätiedot

Emoyhtiön tilinpäätöksen liitetiedot (FAS)

Emoyhtiön tilinpäätöksen liitetiedot (FAS) 1 1 000 euroa 1.1. - 31.12.2006 1.1. - 31.12.2005 1 TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO Liikevaihto toimialoittain Päällystys- ja kiviainesryhmä 266 897 260 025 Rakennusmateriaaliryhmä

Lisätiedot

Mitä tilinpäätös kertoo?

Mitä tilinpäätös kertoo? Kati Leppälä 2018 Mitä tilinpäätös kertoo? Tilinpäätös on yrityksestäsi tilikaudelta eli vuosittain tehtävä laskelma, josta selviää yrityksesi tulos ja varallisuus. Tilinpäätös on osa yrityksen valvontajärjestelmää

Lisätiedot

Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS

Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS Tilinpäätös Emoyhtiön tuloslaskelma Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS Milj. Liite 1. 1. 31. 12. 2012 1. 1. 31. 12. 2011 Liikevaihto 1 12,5 8,9 Liiketoiminnan muut tuotot 2 4,6 3,6 Materiaalit ja palvelut 3

Lisätiedot

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj Tuloslaskelma ja tase

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj Tuloslaskelma ja tase Tuloslaskelma ja tase 30.6.2018 BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj KONSERNITULOSLASKELMA 1.1.-30.6.2018 1.1.-30.6.2017 1.1.-31.12.2017 Liiketoiminnan muut tuotot * 2 237 121,94 13 879,38 20 466,26 Materiaalit

Lisätiedot

TASEKIRJA OIKIAN SOLUTIONS OY

TASEKIRJA OIKIAN SOLUTIONS OY TASEKIRJA 31.12.2015 OIKIAN SOLUTIONS OY OIKIAN SOLUTIONS OY 2435594-9 kotipaikka OULU TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA 01.01.2015 31.12.2015 Sisällys: Sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Liitetiedot 4-5 Luettelo käytetyistä

Lisätiedot

1 000 euroa TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO/-TAPPIO

1 000 euroa TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO/-TAPPIO Emoyhtiön tilinpäätöksen 1 1 000 euroa 1.1. 31.12.2007 1.1. 31.12.2006 1 TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO/-TAPPIO Liikevaihto toimialoittain Päällystys- ja kiviainesryhmä 301 560

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Oikian Solutions Oy

TILINPÄÄTÖS Oikian Solutions Oy 1 / 11 TILINPÄÄTÖS Oikian Solutions Oy Y-tunnus: 01.01.2016-31.12.2016 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2026 asti 2 / 11 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2016-31.12.2016 Sisällysluettelo Tase... 3

Lisätiedot

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös NIVOS ENERGIA OY Tilinpäätös 1.1.2017-31.12.2017 Sepäntie 3 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2 4 7 7 1 TULOSLASKELMA 1.1.2017 31.12.2017 1.1.2016

Lisätiedot

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös NIVOS ENERGIA OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Sepäntie 3 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2-3 4-6 7 7 1 TULOSLASKELMA 1 000 eur 1.1.2018 31.12.2018

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 Tuloslaskelma Liitetieto 1.1.-31.12.2018 1.1.-31.12.2017 (EUR) Liikevaihto

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISPERIAATTEET Konsernitilinpäätökseen on yhdistelty kaikki konserni- ja osakkuusyritykset. Konsernitilinpäätöstä laadittaessa

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2016-31.12.2016 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2-3 4-5 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2016 31.12.2016

Lisätiedot

Ravintola Gumböle Oy

Ravintola Gumböle Oy Ravintola Gumböle Oy Gumbölentie 20 02770 Espoo Kotipaikka: Espoo Y-tunnus: 2463691-9 TASEKIRJA 1.1.2013-31.12.2013 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2023 asti Tilinpäätöksen toteutti: Gumböle Golf

Lisätiedot

Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut

Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut Kaupparekisteri Handelsregistret Verohallinnosta saapuneet tiedot Uppgifter inkomna från

Lisätiedot

Testiyritys SQL-Suomalainen Oy - 00000006. Pvm Rating Limiitti

Testiyritys SQL-Suomalainen Oy - 00000006. Pvm Rating Limiitti Standard 2014-05-13 12:40 Erja Fasta TESTIYRITYS SQL-SUOMALAINEN OY (L) POSTIOSOITE: SQLKATU 60 60, 99999 KORVATUNTURI, SUOMI Y-TUNNUS. 0000000-6 D&B D-U-N-S NR. 65-200-7816 TILINPÄÄTÖS 201310 AA Hyvä

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISPERIAATTEET Konsernitilinpäätökseen on yhdistelty kaikki konserni- ja osakkuusyritykset. Konsernitilinpäätöstä laadittaessa

Lisätiedot

Toimipaikan osoite Kauppakatu 1 150578-666A 10 10 000 00 020252-666T 110 5 000 20 6606408-2 30 600 00 241280-111C 60 8 989 89

Toimipaikan osoite Kauppakatu 1 150578-666A 10 10 000 00 020252-666T 110 5 000 20 6606408-2 30 600 00 241280-111C 60 8 989 89 6606441-0 Oy Tyvi-testiaineisto 2008-2011 Ab Yki Yhteyshenkilö Yrityksen katuosoite 12 B 00100 HELSINKI 01032010 28022011 123 Tilitoimistot Toimipaikan osoite Kauppakatu 1 FI2312345600123454 NDEAFIHH Ville

Lisätiedot

KANGASALAN LÄMPÖ OY TASEKIRJA 31.12.2006

KANGASALAN LÄMPÖ OY TASEKIRJA 31.12.2006 KANGASALAN LÄMPÖ OY TASEKIRJA 31.12.2006 2 Kangasalan Lämpö Oy Tyrnimarjankuja 3 36220 Kangasala Kotipaikka Kangasala Y-tunnus 0510578-4 TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA 1.1. 31.12.2006 SISÄLLYS SIVU Tuloslaskelma

Lisätiedot

Transkokko Oy - 17124311. Pvm Rating Limiitti

Transkokko Oy - 17124311. Pvm Rating Limiitti Standard 2014-05-16 10:52 Teppo Testi TRANSKOKKO OY POSTIOSOITE: TESTITIE 17,99999 TESTILÄ, SUOMI Y-TUNNUS. 1712431-1 D&B D-U-N-S NR. 46-111-2222 PUHELIN 99-123456 TILINPÄÄTÖS 201212 A Luottokelpoinen

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 1 6/2015 1 6/2014 1 12/2014 Liikevaihto, 1000 EUR 17 218 10 676 20 427 Liikevoitto ( tappio), 1000 EUR 5 205 1 916 3 876 Liikevoitto, % liikevaihdosta 30,2 % 17,9 % 19,0

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2017-31.12.2017 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2 4 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2017 31.12.2017

Lisätiedot

2. HENKILÖSTÖÄ JA TOIMIELINTEN JÄSENIÄ KOSKEVAT LIITETIEDOT

2. HENKILÖSTÖÄ JA TOIMIELINTEN JÄSENIÄ KOSKEVAT LIITETIEDOT 1. LIIKEVAIHTO M 2014 % 2013 % Liikevaihto toimialoittain Ympäristöpalvelut 220,6 42,2 217,0 41,5 Teollisuuspalvelut 72,8 13,9 70,7 13,5 Kiinteistöpalvelut 229,1 43,9 235,4 45,0 Yhteensä 522,5 100,0 523,1

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA

Kullo Golf Oy TASEKIRJA Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011 Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus 1761478-9 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1.2011-31.12.2011 Sisällysluettelo Tase 3 Tuloslaskelma 5 Rahoituslaskelma

Lisätiedot

3154 TaINPMTOSSUUNNITfELU Tent ti 4.10.2000 klo 16.15-19.15

3154 TaINPMTOSSUUNNITfELU Tent ti 4.10.2000 klo 16.15-19.15 LTKK/TUTA Lehtori Osmo Hauta-aho 1(3) + liitteet 1-2 3154 TaINPMTOSSUUNNITfELU Tent ti 4.10.2000 klo 16.15-19.15 (Tentissii ei saa olla mukana kirjallisuutta) Tehtava 1 Oheisena on annettu SyysTek Oy:n

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös ELENIA PALVELUT OY 1.1.2016-31.12.2016 ELENIA PALVELUT OY Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 ELENIA PALVELUT OY Tuloslaskelma

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös ELENIA PALVELUT OY 1.1.2017-31.12.2017 ELENIA PALVELUT OY Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 ELENIA PALVELUT OY Tuloslaskelma

Lisätiedot

KIINTEISTÖN TULOSLASKELMA

KIINTEISTÖN TULOSLASKELMA KIINTEISTÖN TULOSLASKELMA Tilikausi Edellinen tilikausi Kiinteistön tuotot Vastikkeet Hoitovastikkeet 0,00 0,00 Hankeosuussuoritukset 0,00 0,00 Kulutusperusteiset vastikkeet 0,00 0,00 Erityisvastikkeet

Lisätiedot

1. TUNNUSLUVUT JA RAHOITUSLASKELMA (20 PISTETTÄ)

1. TUNNUSLUVUT JA RAHOITUSLASKELMA (20 PISTETTÄ) 1. TUNNUSLUVUT JA RAHOITUSLASKELMA (20 PISTETTÄ) Tunnusluvut: Pienituotanto Oy harjoittaa pienimuotoista valmistustoimintaa. Laske ja esitä Pienituotanto Oy:n seuraavat tunnusluvut tilikauden 1.1.-31.12.20X5

Lisätiedot

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita.

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita. SALON RAUTA OY Salon Rauta Oy:n perustivat 1.9.1998 Antti ja Timo Salo. Antti Salo toimii yrityksessä toimitusjohtajana sekä talousjohtajana ja Timo Salo hallituksen puheenjohtajana sekä myyntijohtajana.

Lisätiedot

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2011 30.6.2012 Q1 tulos positiivinen

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2011 30.6.2012 Q1 tulos positiivinen Yhtiötiedote SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2011 30.6.2012 Q1 tulos positiivinen SAV Rahoitus Oyj:n toimitusjohtajan Harri Kalliokosken kommentit ensimmäisen kvartaalin tuloksesta: SAV-Rahoitus

Lisätiedot

KIRJANPITOASETUKSEN 1:3 :N AATTEELLISEN YHTEISÖN JA SÄÄTIÖN TULOSLASKELMA JA TASE -KAAVAT

KIRJANPITOASETUKSEN 1:3 :N AATTEELLISEN YHTEISÖN JA SÄÄTIÖN TULOSLASKELMA JA TASE -KAAVAT KIRJANPITOASETUKSEN 1:3 :N AATTEELLISEN YHTEISÖN JA SÄÄTIÖN TULOSLASKELMA JA TASE -KAAVAT Aatteellisen yhteisön ja säätiön tuloslaskelma laaditaan seuraavan kaavan mukaan: Varsinainen toiminta a) Henkilöstökulut

Lisätiedot

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös NIVOS ENERGIA OY Tilinpäätös 1.1.2016-31.12.2016 Sepäntie 3 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä 7 sivu 1 2-3 4-6 7 1 TULOSLASKELMA 1.1.2016 31.12.2016 1.1.2015

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9

Kullo Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9 Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9 TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2020 asti Tilinpäätöksen laatija: Tilisampo Oy 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2012 30.6.2013 Q1 tulos niukasti tappiollinen

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2012 30.6.2013 Q1 tulos niukasti tappiollinen Yhtiötiedote SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2012 30.6.2013 Q1 tulos niukasti tappiollinen SAV Rahoitus Oyj:n toimitusjohtajan Janne Heusalan kommentit ensimmäisen kvartaalin tuloksesta: SAV-Rahoitus

Lisätiedot

Demoyritys Oy TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011

Demoyritys Oy TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011 Sivu1 (13) Demoyritys Oy Oikotie 8 00200 HELSINKI Y-tunnus: 0000000-0 Demoyritys Oy TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011 . 2 Sisällysluettelo Sivu Hallituksen toimintakertomus 3 Tuloslaskelma 4 Tase (vastaavaa)

Lisätiedot

Yrittäjän oppikoulu Osa 1 (25.9.2015) Tuloslaskelman ja taseen lukutaito sekä taloushallinnon terminologiaa. Niilo Rantala, Yläneen Tilikeskus Oy

Yrittäjän oppikoulu Osa 1 (25.9.2015) Tuloslaskelman ja taseen lukutaito sekä taloushallinnon terminologiaa. Niilo Rantala, Yläneen Tilikeskus Oy Yrittäjän oppikoulu Osa 1 (25.9.2015) Tuloslaskelman ja taseen lukutaito sekä taloushallinnon terminologiaa Niilo Rantala, Yläneen Tilikeskus Oy Oppitunnin sisältö Tuloslaskelma Mikä on tuloslaskelma?

Lisätiedot

KONSERNIN TILINPÄÄTÖS 2010

KONSERNIN TILINPÄÄTÖS 2010 KONSERNIN TILINPÄÄTÖS 2010 TOIMINTAKERTOMUS Sivu 1 Yhtiö on Jyväskylän kaupungin tytäryhteisö ja kuuluu Jyväskylän kaupunkikonserniin sen alakonsernina. Yhtiön osakepääoma Jakautuu 864 osakkeeseen. Kaikilla

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISPERIAATTEET Konsernitilinpäätökseen on yhdistelty kaikki konserni- ja osakkuusyritykset. Konsernitilinpäätöstä laadittaessa

Lisätiedot

Yhtiön taloudelliset tiedot päättyneeltä yhdeksän kuukauden jaksolta LIIKEVAIHTO Liiketoiminnan muut tuotot 0 0

Yhtiön taloudelliset tiedot päättyneeltä yhdeksän kuukauden jaksolta LIIKEVAIHTO Liiketoiminnan muut tuotot 0 0 EFECTE OYJ Yhtiön taloudelliset tiedot 30.9.2017 päättyneeltä yhdeksän kuukauden jaksolta (Luvut euroina, ellei toisin ilmoitettu) Konsernin Tuloslaskelma 1.1.2017 30.9.2017 1.1.2016 30.9.2016 LIIKEVAIHTO

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä 4-5 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2018 31.12.2018

Lisätiedot

Haminan Energian vuosi 2016

Haminan Energian vuosi 2016 VUOSIKERTOMUS Haminan Energian vuosi 2016 Tilinpäätös 2016 30 772t 1 148t 3,7% LIIKEVAIHTO LIIKEVOITTO LIIKEVOITTO-%/lvv TULOSLASKELMA 01.01.-31.12.2016 01.01.-31.12.2015 LIIKEVAIHTO 30 772 043,64 30 229

Lisätiedot

TALOUDELLISIA TIETOJA AJANJAKSOLTA

TALOUDELLISIA TIETOJA AJANJAKSOLTA Oy 30.6.2014 TALOUDELLISIA TIETOJA AJANJAKSOLTA 1.1.2014-30.6.2014 Tämä katsaus ei täytä First North -sääntöjen asettamia vaatimuksia puolivuotiskatsaukselle TULOSLASKELMA 01.01.2014-30.6.2014 01.01.-30.06.2014

Lisätiedot

Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut

Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut Kaupparekisteri Handelsregistret Verohallinnosta saapuneet tiedot Uppgifter inkomna från

Lisätiedot

Emoyhtiön tilinpäätöksen liitetiedot (FAS)

Emoyhtiön tilinpäätöksen liitetiedot (FAS) Emoyhtiön tilinpäätöksen liitetiedot (FAS) Ulkomaan rahan määräisten erien muuntaminen Ulkomaanrahan määräiset liiketapahtumat on kirjattu tapahtumapäivän kurssiin. Tilikauden päättyessä avoimina olevat

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 1 6/2016 1 6/2015 1 12/2015 Liikevaihto, 1000 EUR 10 370 17 218 27 442 Liikevoitto ( tappio), 1000 EUR 647 5 205 6 471 Liikevoitto, % liikevaihdosta 6,2 % 30,2 % 23,6 %

Lisätiedot

Hyvigolf Oy TASEKIRJA 1.1.2014-31.12.2014. Golftie 63 05880 Hyvinkää Kotipaikka: Hyvinkää Y-tunnus: 0677032-1

Hyvigolf Oy TASEKIRJA 1.1.2014-31.12.2014. Golftie 63 05880 Hyvinkää Kotipaikka: Hyvinkää Y-tunnus: 0677032-1 Hyvigolf Oy Golftie 63 05880 Hyvinkää Kotipaikka: Hyvinkää Y-tunnus: 0677032-1 TASEKIRJA 1.1.2014-31.12.2014 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2024 asti Tilinpäätöksen toteutti: Visma Services Oy Helsinki

Lisätiedot

Gumböle Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. PL 111 02771 Espoo Kotipaikka: Espoo Y-tunnus: 1637407-4

Gumböle Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. PL 111 02771 Espoo Kotipaikka: Espoo Y-tunnus: 1637407-4 Gumböle Golf Oy PL 111 02771 Espoo Kotipaikka: Espoo Y-tunnus: 1637407-4 TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2020 asti Tilinpäätöksen laatija: Gumböle Golf ry 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (yh11)

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (yh11) TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset Tilikauden tulos

Lisätiedot

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (Yh13)

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (Yh13) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 Maa- ja vesialueet 1110 Rakennukset ja rakennelmat 1120 Koneet ja kalusto Sijoitukset 1200

Lisätiedot

Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut

Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut Kaupparekisteri Handelsregistret Verohallinnosta saapuneet tiedot Uppgifter inkomna från

Lisätiedot

YH Asteri yhdistys YH14

YH Asteri yhdistys YH14 TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Pitkäaikaiset Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset saamiset Lyhytaikaiset

Lisätiedot

MYLLYN PARAS -KONSERNI

MYLLYN PARAS -KONSERNI 8 Myllyn Paras -nimisen konsernin emoyhtiö on Myllyn Paras Oy Hallinto, kotipaikka Hyvinkää. Edellä mainitun konsernin konsernitilinpäätöksen jäljennökset ovat saatavissa osoitteesta: Verkatehtaankatu

Lisätiedot

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2010 30.6.2011 Q1 tulos, voitto ennen veroja laski 10,5 %

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2010 30.6.2011 Q1 tulos, voitto ennen veroja laski 10,5 % Yhtiötiedote SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2010 30.6.2011 Q1 tulos, voitto ennen veroja laski 10,5 % SAV Rahoitus Oyj:n toimitusjohtajan Harri Kalliokosken kommentit ensimmäisen kvartaalin tuloksesta:

Lisätiedot

ao oo TILII{PAATOS ST$Rurllfr-l-\-@ TTLTKAUSL 1.4.2009-31.3.2010

ao oo TILII{PAATOS ST$Rurllfr-l-\-@ TTLTKAUSL 1.4.2009-31.3.2010 ao oo TILII{PAATOS oo ST$Rurllfr-l-\-@ TTLTKAUSL 1.4.2009-31.3.2010 Sivu: Tulostethr: I 16.07.10 Jakso: 01.04.2009-31.03.2010 Tuloslaskelma xjl-x"xjfi)ffi XJL.XJL;fiXX LIIKEVAIHTO Valmiiden ja keskenetäisten

Lisätiedot

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2011 1 (6) TASEKIRJA Sisältö: Sivu: Tuloslaskelma 2 Tase 3 Liitetiedot 4 Kirjanpitoasiakirjat 6 Voiton käyttöä koskeva esitys 6 Allekirjoitus 6 Liitteet: - Tase-erittelyt - Tilintarkastuskertomus

Lisätiedot

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2009 1 (6) TASEKIRJA Sisältö: Sivu: Tuloslaskelma 2 Tase 3 Liitetiedot 4 Kirjanpitoasiakirjat 6 Voiton käyttöä koskeva esitys 6 Allekirjoitus 6 AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2009

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (u111)

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (u111) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Kulut Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset

Lisätiedot

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2008 1 (6) TASEKIRJA Sisältö: Sivu: Tuloslaskelma 2 Tase 3 Liitetiedot 4 Kirjanpitoasiakirjat 6 Voiton käyttöä koskeva esitys 6 Allekirjoitus 6 AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2008

Lisätiedot

Varsinaisen toiminnan tuotto- / kulujäämä -1 951 104,22-1 758 750,67. Tuotot Jäsenmaksut 39 140,00 37 720,00. Kulut Varainhankinnan kulut 516,19 0,00

Varsinaisen toiminnan tuotto- / kulujäämä -1 951 104,22-1 758 750,67. Tuotot Jäsenmaksut 39 140,00 37 720,00. Kulut Varainhankinnan kulut 516,19 0,00 SUOMEN LUTERILAINEN EVANKELIUMIYHDISTYS RY TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta 1.1.-31.12.2009 1.1.-31.12.2008 Testamentit 140 489,00 275 845,49 Srk:n talousarviomäärärahat 1 203 139,49 1 351 418,02 Vapaaehtoinen

Lisätiedot

M 2015 % 2014 % Liikevaihto markkina-alueittain Suomi 531,0 98,5 510,1 97,6 Muut maat 8,3 1,5 12,5 2,4 Yhteensä 539,3 100,0 522,5 100,0

M 2015 % 2014 % Liikevaihto markkina-alueittain Suomi 531,0 98,5 510,1 97,6 Muut maat 8,3 1,5 12,5 2,4 Yhteensä 539,3 100,0 522,5 100,0 1. Liikevaihto M 2015 % 2014 % Liikevaihto toimialoittain Ympäristöpalvelut 226,8 42,1 220,6 42,2 Teollisuuspalvelut 73,6 13,6 72,8 13,9 Kiinteistöpalvelut 238,9 44,4 229,1 43,9 Yhteensä 539,3 100,0 522,5

Lisätiedot

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2010 1 (6) TASEKIRJA Sisältö: Sivu: Tuloslaskelma 2 Tase 3 Liitetiedot 4 Kirjanpitoasiakirjat 6 Voiton käyttöä koskeva esitys 6 Allekirjoitus 6 Liitteet: - Tase-erittelyt - Tilintarkastuskertomus

Lisätiedot

DocuSign Envelope ID: EF8C5C4F-C057-48FB-990E-E7027BE878E6. Cleantech Invest Oyj, Tilinpäätös Cleantech Invest Oyj

DocuSign Envelope ID: EF8C5C4F-C057-48FB-990E-E7027BE878E6. Cleantech Invest Oyj, Tilinpäätös Cleantech Invest Oyj Cleantech Invest Oyj Toimintakertomus ja tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2016 1 CLEANTECH INVEST OYJ Malminrinne 1 B 00180 Helsinki Kotipaikka Helsinki Y-tunnus 2005438-0 Sisällys Sivu Toimintakertomus

Lisätiedot

Yhdistys ry Asteri kirjanpito-ohjelman tulostusmalli

Yhdistys ry Asteri kirjanpito-ohjelman tulostusmalli TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset Tilikauden tulos

Lisätiedot

AS Asteri Asunto Oy - laaja tase AS14L.WTR

AS Asteri Asunto Oy - laaja tase AS14L.WTR T A S E V A S T A A V A A Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Perustamismenot Tutkimusmenot Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineettomat hyödykkeet

Lisätiedot

1.1.2014 1.1.2013 Rahayksikkö EURO - 30.9.2014-31.12.2013. Vuokrat 1 874 250,38 2 434 565,63 Käyttökorvaukset 55 997,71 76 803,93

1.1.2014 1.1.2013 Rahayksikkö EURO - 30.9.2014-31.12.2013. Vuokrat 1 874 250,38 2 434 565,63 Käyttökorvaukset 55 997,71 76 803,93 Kiint.Oy Peiponaho T U L O S L A S K E L M A Sivu 1 Y-tunnus 9017024-8 1.1.2014 1.1.2013 Rahayksikkö EURO - 30.9.2014-31.12.2013 Vuokrat 1 874 250,38 2 434 565,63 Käyttökorvaukset 55 997,71 76 803,93 LIIKEVAIHTO

Lisätiedot

Urheiluseura U TULOSLASKELMA. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot. Kulut. TUOTTO-/KULUJÄÄMÄ Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00

Urheiluseura U TULOSLASKELMA. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot. Kulut. TUOTTO-/KULUJÄÄMÄ Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00 TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Yleisavustukset TILIKAUDEN TULOS Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Veroperust. varausten

Lisätiedot

698/2014. Liite 1 LUOTTOLAITOKSEN TULOSLASKELMA. Korkotuotot Leasingtoiminnan nettotuotot Korkokulut KORKOKATE

698/2014. Liite 1 LUOTTOLAITOKSEN TULOSLASKELMA. Korkotuotot Leasingtoiminnan nettotuotot Korkokulut KORKOKATE 14 698/2014 Liite 1 LUOTTOLAITOKSEN TULOSLASKELMA Korkotuotot Leasingtoiminnan nettotuotot Korkokulut KORKOKATE Tuotot oman pääoman ehtoisista sijoituksista Samaan konserniin kuuluvista yrityksistä Omistusyhteysyrityksistä

Lisätiedot

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017 LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017 KONSERNIN KESKEISET AVAINLUVUT (tilintarkastetut) Privanet Group -konserni 1-12/2017 1-12/2016 Muutos 7-12/2017 7-12/2016 Muutos 12kk 12kk 6 kk

Lisätiedot

FINAVIA KONSERNI TASEKIRJA VÄLITILINPÄÄTÖS

FINAVIA KONSERNI TASEKIRJA VÄLITILINPÄÄTÖS FINAVIA KONSERNI TASEKIRJA VÄLITILINPÄÄTÖS 30.9.2010 Tulos ja tase, FAS (Toteuma) Finavia konserni TULOSLASKELMA, FAS EUR 1.1.-30.9.2010 1.1.-30.9.2009 LIIKEVAIHTO 231 834 836,24 241 094 465,00 Valmiiden

Lisätiedot

Osakas Lumi Ukko omistaa 6 kpl Lumi Oy:n osakkeita, laske osakkaan osingosta maksettavaksi tulevat verot. Kuntavero 20 %.

Osakas Lumi Ukko omistaa 6 kpl Lumi Oy:n osakkeita, laske osakkaan osingosta maksettavaksi tulevat verot. Kuntavero 20 %. Tilinpäätössuunnittelu luentoharjoitukset 2015 1 (11) Luentoharjoitus 1 Lumi Oy:n tase 31.12.200X Pysyvät vastaavat Pitkävaikutteiset menot 1 000 Maa-alueet 60 000 Rakennus 200 000 Kalusto 50 000 Osakkeet

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA

Kullo Golf Oy TASEKIRJA Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ TASEKIRJA 1.1.2015-31.12.2015 Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus 1761478-9 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1.2015-31.12.2015 Sisällysluettelo Tase 3 Tuloslaskelma 5 Rahoituslaskelma

Lisätiedot

MYLLYN PARAS -KONSERNI

MYLLYN PARAS -KONSERNI Myllyn Paras -nimisen konsernin emoyhtiö on Myllyn Paras Oy Konserni, kotipaikka Hyvinkää. Edellä mainitun konsernin konsernitilinpäätöksen jäljennökset ovat saatavissa osoitteesta: Verkatehtaankatu 6,

Lisätiedot

KONSERNIN TUNNUSLUVUT

KONSERNIN TUNNUSLUVUT KONSERNIN TUNNUSLUVUT 2011 2010 2009 Liikevaihto milj. euroa 524,8 487,9 407,3 Liikevoitto " 34,4 32,6 15,6 (% liikevaihdosta) % 6,6 6,7 3,8 Rahoitusnetto milj. euroa -4,9-3,1-6,6 (% liikevaihdosta) %

Lisätiedot

Liite 1 TULOSLASKELMA. Vakuutustekninen laskelma

Liite 1 TULOSLASKELMA. Vakuutustekninen laskelma 3225 TULOSLASKELMA Liite 1 Vakuutustekninen laskelma Vakuutusmaksutuotot Vakuutusmaksutulo Jälleenvakuuttajien osuus Vakuutusmaksuvastuun muutos Jälleenvakuuttajien osuus Muut vakuutustekniset tuotot 1)

Lisätiedot

T U L O S L A S K E L M A Rahayksikkö EURO

T U L O S L A S K E L M A Rahayksikkö EURO Eestinmäen Palvelukeskus Oy T U L O S L A S K E L M A Y-tunnus 0315218-1 1.1.2016 1.1.2015 Rahayksikkö EURO - 31.3.2016-31.3.2015 Vastikkeet 13 621,92 13 621,92 Kiinteistön tuotoista suoritettava arvonlisävero

Lisätiedot

16.2.2016 1 (11) Y-tunnus 1506926-2 FINEXTRA OY TILINPÄÄTÖS JA TASEKIRJA

16.2.2016 1 (11) Y-tunnus 1506926-2 FINEXTRA OY TILINPÄÄTÖS JA TASEKIRJA 16.2.2016 1 (11) Y-tunnus 1506926-2 FINEXTRA OY TILINPÄÄTÖS JA TASEKIRJA 01.01.2015-31.12.2015 FINEXTRA OY 2(11) SISÄLLYSLUETTELO Sivu Tuloslaskelma 3 Tase 4 Rahoituslaskelma 5 Tilinpäätöksen liitetiedot

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy T A S E K I R J A 31.12.2014

Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy T A S E K I R J A 31.12.2014 Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy T A S E K I R J A 31.12.2014 Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy Y-tunnus: 0582075-3 Kotipaikka: Joensuu Säilytä 31.12.2024 asti Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus

Lisätiedot

Aineettomat oikeudet. Muut pitkävaikutteiset menot. Rakennukset ja rakennelmat

Aineettomat oikeudet. Muut pitkävaikutteiset menot. Rakennukset ja rakennelmat TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Perustamismenot Tutkimusmenot Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa-

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖSTIETOJA KALENTERIVUODELTA 2010

TILINPÄÄTÖSTIETOJA KALENTERIVUODELTA 2010 TILINPÄÄTÖSTIETOJA KALENTERIVUODELTA 2010 Viking Line -konserni, jonka edellinen tilikausi käsitti ajan 1. marraskuuta 2009 31. joulukuuta 2010, on siirtynyt 1. tammikuuta 2011 alkaen kalenterivuotta vastaavaan

Lisätiedot

Joensuun Ravirata Oy. Taseki rja 31.12.2014

Joensuun Ravirata Oy. Taseki rja 31.12.2014 JOENSUUN RAVIRATA OY Joensuun Ravirata Oy Taseki rja 31.12.2014 Y-tunnus 0365190-9 Ravirata Joensuu Joensuun Ravirata Oy Tasekirja 31.12.2014 Sisällysluettelo: 1(8) Tuloslask&ma sivu 2 Tase sivu 3-4 Tilinpäätöksen

Lisätiedot

Valmennuksen tuotot. Kansainväliset tuotot. Känsainväliset kulut. Liiketoiminnan tuotot Muut varainhank. tuotot Liiketoiminnan kulut

Valmennuksen tuotot. Kansainväliset tuotot. Känsainväliset kulut. Liiketoiminnan tuotot Muut varainhank. tuotot Liiketoiminnan kulut TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim.

Lisätiedot