Ajan hallinta ja itsensä johtaminen. Juha Hakala

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ajan hallinta ja itsensä johtaminen. Juha Hakala"

Transkriptio

1 Ajan hallinta ja itsensä johtaminen

2 Minun mielestän on mailma kamala hias. Mariia Juhanintytär, Kaustinen, Virkkalan talon heinäladon seinäkirjoitus vuodelta 1850

3 Nyt on toisin Libyan tilanne ei ratkea ennen kuin Gaddafi on poistettu valtaistuimelta. Barack Obama Seuraus: Raakaöljyn hinta nousee välittömästi ylimmälle tasolle kahteen ja puoleen vuoteen. Seuraus: Seuraavana päivänä polttoaineiden hinnat ovat huipussaan Kärkkäisen bensa-aemalla.

4 Postmoderni muutos Globaalin maailman liikkeet ovat äkkinäisiä, suorastaan rytkähdyksiä: Muutosten nopeus on havaittavissa vaikkapa taloudessa: Ihmiset rikastuvat ja köyhtyvät silmänräpäyksessä. Facebookin perustaja Mark Zuckerberg kolminkertaisti omaisuutensa vuodessa! Tämän kertoi Talouslehti Forbesin viimeisin listaus. Se näkyy vaikkapa politiikassa: Pisin poliittisesti mielekäs aika on vaalikauden mittainen. Se käy hyvin ilmi juuri vaalien alla. Takki käännetään kahdessa viikossa!

5 Puhutaan turbokapitalismista Bill Gatesin omaisuus on suurempi kuin mitä 40 prosenttia Amerikan köyhimmistä ansaitsee yhteensä. Maailman 200 suurimman yrityksen voitto on kasvanut kahden viimeisen vuosikymmenen aikana noin 400 prosentilla. Samaan aikaan näiden yhtiöiden palveluksessa olevien henkilöiden määrä on lisääntynyt alle 15 prosentilla.

6 Nopeus on pinnallistanut Pinnallisuus johtuu siitä, että ehdimme kokonaissuorittaa yhä harvempia asioita elämässämme. Olemme osa elämystaloutta, jossa tarjonta on suorastaan valtava suhteessa siihen, mitä koskaan voimme valita. Juuri siksi uutisista meille kelpaavat vain otsikot, pinta: Tämä on aiheuttanut sen, että uutisen ja viihteen raja on liudentunut. Miksi ostaa Hesari kun Iltalehdestäkin voi lukea? Asian sijaan meitä kiinnostavat skandaalit. On alettu puhua hampurilaisjournalismista. Poliitikkoja arvioidaan mielikuvan, persoonan, vartalon ja tyylin, ei niinkään toimien perusteella.

7 Postmodernin kulttuurin piirteitä Lisää postmodernin muutoksen piirteitä: Vaikka talouden kentällä suuri on kaunista (puhutaan fuusioiden ajasta), postmoderniin kuuluu myös sirpaloituminen ehdottomasti. Suuret kertomukset ovat menettäneet otettaan. Tiede, politiikka, uskonto, jne. Puhutaan teollisen yhteiskunnan postuumista kuolemasta Työmarkkinajärjestöt poistuvat, vahva hallinto kuolee Väliaikaisuus on pysyväistynyt Pätkätyöt ovat sääntö, eivät poikkeus. Vakinaisia työsuhteita ei ole kuin ihmisten muistissa.

8 Futurologien näkemyksiä Globalisaation voima lisääntyy Myös globaali epävarmuus kasvaa Puhutaan kompleksisesta riskiyhteiskunnasta Mm. virtuaaliset riskit lisääntyvät Urbanisoituminen lisääntyy Vain nopeudesta keskustellaan. Työelämän harmaat pantterit valtaavat tilaa Ihmiset ikääntyvät ja elävät pidempään. Puhutaan Woody Allen yhteiskunnasta (24/7-yhteiskunta Tuotanto ja palvelu siirtyvät edullisille alueille siksi, että maailma on kutistunut ja työn luonne on muuttunut. Työstä on tullut sähköistä ja se kulkee 60 millisekunnin ajassa Keski- Pohjanmaalta Intian Chennaihin.

9 Koulutuksessakin muutos näkyy Suuria työelämän muutoksia: Fyysinen työpanos vähenee, Immateriaalinen omaisuus lisääntyy, Osaamisvaatimukset lisääntyvät Kommunikaatiovalmiudet Sosiaaliset taidot Erilaisuuden sietokyky Muutoksen sietokyky Oppimiskyky

10 Muutoksen oheistuotteet Todelliset haasteet liittyvät muutoksen oheistuotteisiin : Ehkä selvin on informaation määrän kumulatiivinen kasvu. Sadat ja tuhannet kanavat hankkia tietoa ovat pirstaloineet todellisuuskäsityksemme. Informaatio surkastuu ja isot asiat uhkaavat peittyä On lukuisia kilpailevia todellisuudenkäsityksiä Michael Marin: Informaation liikatarjonta on tietoyhteiskunnan pahin kirous.

11 Gilles Finchelstein Tämä kaikki, mitä nyt kerroin, on löydettävissä hieman toisessa muodossa ranskalaisesseisti Gilles Finchlesteinin mediaesseestä Kiireen diktatuuri (2011). Finchelstein on useiden Ranskan hallituksessa toimineiden ministereiden taustavaikuttaja. Ei kuka tahansa. Kaksi vuotta sitten hänen esseensä talouskriisistä palkittiin vuoden parhaana. F:n mukaan kiire on jatkuvaa kiihdytystä. Kiire on kumppanimme, kaiken on oltava nopeampaa, tehokkaampaa ja isompaa. Paitsi työmme, myös vapaaaikamme on tehostettua, hoidamme nykyään jopa terveyttämme tehostetusti.

12 Finchelsteinin esseestä Julkinen valta ja yhteiskunta ovat omaksuneet tämän saman. Jopa lakeja syntyy kuin liukuhihnalta. Koska niin on, lait ovat yhä useammin huonoja, reikäisiä. Eikä tarvitse mennä etäälle. Suomessakin jätevesiasetus jouduttiin vetämään takaisin sen takia, ettei sitä oltu ehditty miettiä loppuun. Se, että yhteiskunta huohottaa, on tietysti aiheuttanut sen, että yksilöt ja perheet ovat joutuneet kasvavan paineen alle. Aika on kyllästetty, sanoo Finchelstein. Kiirettä ei enää epäillä. Jopa matkat mitataan minuutteina ja tunteita. Tutkijat ovat todenneet, että esimerkiksi puhenopeutemme on lisääntynyt siitä, mitä se oli muutama vuosikymmen sitten. Laahaava Enkeli taivaan

13 Meistä on tullut sähköjäniksiä

14 Finchelsteinista Ajan kyllästyneisyys näkyy myös siinä, että elinkaaret ovat lyhentyneet. Elektroniset vempaimet rakennetaan nykyään siten, että niiden sisäinen säätöpiiri tappaa laitteen tietyn käyttöajan (takuuajan) jälkeen. Kuka olisi vuosikymmen sitten uskonut, että vuonna 2011 ostamme kolme kännykkää vuodessa! Finchelstein on nimennyt kiireen jälkimodernin yhteiskunnan radikaalista mutaatioksi, joka sai alkunsa reilu vuosikymmen sitten. (windows 95) Hänen viestinsä on, että keinomme alkavat olla vähissä. Yksi jos toinen meistä ottaisi vuorokauteensa mieluusti neljä lisätuntia, jos saisi ongelma on siinä, että emme saa.

15 Suuri keikahdus Itse ajoitan tuon suuren keikahduksen vuoteen Tuolloin syntyi Windows 95. Finchelsteinin mukaan kiireelle on kolme selitystä: Kiire on yhtä kuin internet (tekninen selitys) Kiire on liberalismi (poliittinen selitys) Kiire on yhtä kuin raha (moraalinen tulkinta) Finchelstein ei pidä mitään näistä oikeina, mutta kuten itse sanoin, pidän teknistä selitystä lähimpänä totuutta, kun se yhdistetään globalisaatioon ja moraaliseen tulkintaan.

16 Ajasta on tullut erilainen asia Koska emme saa niitä lisätunteja, ajasta on tullut elämämme kriittinen tekijä. Joudumme ponnistelemaan jatkuvasti, jotta kello ei hallitsisi aivan kaikkea. Meidät on pakotettu suorittamaan jatkuvasti (työssä ja vapaa-aika, eli aina) Viehtymyksestämme tehokkuuteen on tullut epäjumalanpalvelusta. Aina vain jatkuvat tehokkuuskisat Jos töitä jää rästiin: nopeampi netti Ellei laihdutuskuuri toimi: rasvaimu Ellei ole aikaa ruoanlaittoon: onhan mikro! Kenellä on aikaa enää lukea klassikoita? Eli, vähän kaikkeen: Tarvitsemme nopeampia mitä lie.

17 Talous, merkillinen asia Eikö taloutta pitänyt rakentaa siksi, että meillä olisi hyvinvointia Terveydenhuoltoa? Koulutusta Päivähoitoa? Vanhusten hoitoa? Milloin elämästämme alkoi tulla suorittamista? Ehkä kyse ei olekaan vain organisaatiosta? Millaista tyhjää kohtaa elämässä täytämme jatkuvalla paahtamisella? Elämämme on vertailua: miten muut elävät, miten naapuri elää Raimo Sailas 11/2009

18 Mistä lisää tehoa?

19 Ei ihme, että oirehdimme Noin kolmannes nukkuu huonosti. (Savon Sanomat) Tampere lopetti palkanmaksun työuupuneille. (Aamulehti) Yllättävän moni tekee yhden ylimääräisen työpäivän viikossa. Kolmasosalla 70-tuntinen työviikko. Yhä useammat meistä kärsivät työperäisistä ongelmista KELA-korvattujen mielialalääkkeiden käyttäjää!

20 Tunnen itse samoin Finchelstein viehättää, koska löydän sieltä itseni. Muiden tavoin teen tietotyötä, jota kiire alituisen vaivaa. Jatkuvat keskeytykset (sähköpostit, palaverit, laatuprojektit, toiminnanohjausjärjestelmät ) Monen yhtäaikaisen työn esillä olo, Väliaikaisuus, Keskeneräisyys, eli en näe valmista työtä, En näe hyvin suoritettua työtä. Olen tavannut läheisiäni burn out-tilanteessa, tai lähes Jannen tapaus, eli globalisaation aiheuttama 24/7-tilanne Lassin kaksi kännykkää, toinen tyynyn alla Puhutaan yhteisöllisyyden kuolemasta, joka liittyy siihen, että arvot ovat koventuneet (Kukin on oman onnensa seppä).

21 Infoähkyinen sukupolvi Työelämän hiipivät muutokset (Juha Siltala, 2004) Jo 2000-luvun alku synnytti uuden ihmistyypin kiiresairas ja yliverkostoitunut kännykkäholisti kroonista aikapulaa poteva ja sähköpostiaddiktoitunut Kun mieheni istuu illalla olohuoneen sohvalla, vaikuttaa siltä kuin kannettava mikro olisi kasvanut kiinni hänen polveensa (Miehen vaimo) Ja nyt siihen alkuun, eli 1990-luvun puoliväliin. Teknologiaharha: teknologia toi mukanaan odotuksia, jotka paljastuivat ylioptimistisiksi: Odotuksemme työpanoksia kohtaan kasvavat jatkuvasti. Oletimme kaiken käyvän nopeammin: myös luovan työn!

22 On vain hyväksyttävä Tiedon lisääntyminen luvulla Sorbonnessa 1338 kirjaa luvulla Oxfordissa kirjaa 1990 Yhdysvaltojen kongressin kirjastossa kirjaa (900 hyllykilometriä) Nyt: maailmassa kustannetaan vuosittain yli kirjaa, Suomessakin yli Puhumattakaan netistä!

23 Informaatiohyöky Informaation määrä Informaation arvo Windows 1995 Stressi, Uupumus, Burn out Työelämän Kuningastehtävä: Hallita tätä! Ns. Y-sukupolvi

24 Primitiivireaktioita Koska emme tunne hallitsevamme työtä, olemme tuoneet työn koteihimme. Olemme hämmentyneitä, kärsimättömiä ja ahdistuneita. Kiire on paradoksi Koskaan ennen meillä ei ole ollut yhtä paljon ajansäätäjiä käytössämme.

25 Voimme yhä huonommin

26 Se näkyy monella tapaa

27 Lääkäriltä lainattua Vastaanotollani ei ole kovinkaan harvinainen näky kolmekymppinen nainen tai mies, joka on jo ehtinyt polttaa itsensä täysin loppuun. Nämä korkeasti koulutetut uraihmiset ovat hälyttävä esimerkki siitä, että työkulttuuristamme puuttuu voimavaroja ylläpitävät ja kartuttavat elementit. Työnilon tilalle on tullut puurtaminen, kilpailu ja selviytyminen.

28 Suomalaiset kiiretutkimukset Puhuvat aivan samaa. Mm. Juha Antilan (2006) tutkimuksessa todettua: Työn mielekkyys ja punainen lanka tuntuvat kadonneen, työ on häiriöistä. Erityisesti naiset kokevat työn sisällön ja tekemisen edellytysten olevan ristiriidassa (pettymyksiä, kyynisyyttä). Toisaalta naiset kokevat työn mielekkäämmäksi.

29 Missä on kohtuuden raja? Jari Hakasen työuupumusta käsittelevä väitöskirja (2005): Yksityiselämän vaikutus työuupumukseen on hyvin pieni Toisaalta: 38% avioliitoista päättyy eroon. Velvollisuudentuntoiset ihmiset kestävät työpaineita siinä missä muutkin, kunhan työn vaatimukset ovat kohtuulliset. Siinäpä se: milloin kohtuuden raja ylittyy? Yksitoikkoiset ja kuormittavat työt lisäävät uupumusriskiä. Millainen sinun työsi on? Pitkään koettu epävarmuus on selvästi yhteydessä työuupumukseen.

30 Tällä haavaa työuupumus Vaivaa vakavasti joka 15. työssä olevaa. Lievempänä se vaivaa joka toista meistä. Uupumus etenee vaiheittain. Sitä edeltää usein: Työhön liittyvää epävarmuutta, Kiireen lisääntymistä, Kehittymis- ja oppimisvaatimusten lisääntymistä, Jatkuvia muutoksia, Uuden luomisen jatkuvaa painetta, Pitkittynyttä (työ)stressiä

31 Psykoosi- ja masennuslääkkeiden trendeistä Psykoosi, kulutus Psykoosi, myynti Masennus, kulutus Masennus, myynti

32 Jo suomalaista

33 Kela-korvausta vuonna 2009 Psykoosilääkkeet Neuroosilääkkeet Unilääkkeet Depressiolääkkeet Psykostimulantit Dementialääkkeet Jokin psyykenlääke (yht) HUOM. Kelalta talvella 2011 saatuja tietoja

34 Epätoivoisuuttakin on ilmassa

35 Epätoivoisuuttakin on ilmassa Doping on leviämässä urheilukentiltä työpaikoille, varoittaa suuren saksalaisen sairausvakuutuskassan DAK:n teettämä selvitys. Masennuksesta on tullut kiireisen ja suorituspainotteisen yhteiskunnan vitsaus. Erityisen alttiita lääkehakuiseen itsensä piristämiseen ovat korkeasti koulutetut, johtavassa asemassa olevat henkilöt. Miehet suosivat piristeitä, jotka nostavat työtehoa, naiset turvautuvat masennuslääkkeisiin. Pörssimeklareille määrätään lääkkeitä, jotka rohkaisevat ottamaan riskejä Tällä hetkellä masennuksen vuoksi työkyvyttömyyseläkkeellä on noin suomalaista. Esimerkiksi vuonna 2008 neljännesmiljoona suomalaista työikäistä sai Kela-korvausta masennuslääkkeistä.

36 Muutos on välttämätön Syitä on monia. Tämä meno ei voi jatkua. Me sairastumme pian kaikki. Kansantalous janoaa luovia innovaatioita Näinhän kävi esim luvun lopulla. Tämä näkyy vaikkapa siinä, että noin 90 prosenttia patentoiduista keksinnöistä on aina tähdännyt nopeuden ja tehokkuuden lisäämiseen. Ristiriita: luovuus ja innovaatiot eivät kuitenkaan sikiä kiireessä. Mitään hyvää ei synny kiireessä. Tästä on esimerkkinä vaikkapa Toyotan jatkuvat takaisinvedot. Laatu tarvitsee aikaa.

37 Mitä Maslow sanoikaan? Kaikki lähtee siitä, että fysiologiset perustarpeet on tyydytettävä. Ideat ja kekseliäisyys liittyy itsensä toteuttamiseen Nälkäisenä ei synny ajatuksia.

38 Maslow ja johtaminen Jotta johtaminen onnistuu, olisi löydettävä tasapaino Tehokkuuden Uudistumisen ja Hyvinvoinnin välillä. Hyvinvoinnin johtamisessa lähtökohtana on itsensä johtaminen. Se perustuu siihen, että tuntee itsensä, tietää vahvuutensa, mutta tuntee myös heikkoutensa.

39 Maslow ja johtaminen Asiantuntijaorganisaatiossa työ ei lopu tekemällä. Siksi olisi tärkeää tietää rajansa. Liian usein organisaation tehokkuutta tarkastellaan lyhyen tähtäimen näkökulmasta. Vaarana on, että perä jälkeen suoritetut työelämäspurtit kostautuvat uupumuksena. Uupumuksesta seuraa paljon ongelmia - myös uudistumiselle. Uupunut työntekijä ei ole työkyvytön, vaan tehoton. Uupunut työntekijä ei ole innovatiivinen ja luova. Siksi johdon tehtävä on pitää huolta organisaation hyvinvoinnista.

40 Motivaatiosta, innostuksesta Aina muistettava: ihminen on tunteva olento. Hän etsii tekemiselleen merkitystä, tarkoitusta. Esim. tietotyössä tarkoitus on usein hakusalla. Sisäinen ja ulkoinen motivaatio Flow: vieläkö joku tuntee sellaista? Kuinka moni voi ihailla tekemäänsä? Maisterihautomo: palkkiokokemus oli suuri. Muista: myös fyysinen, sosiaalinen ja ammatillinen kunto kuuluvat työkykyyn. Mitään ei saisi unohtaa täysin.

41 Motivaatiosta työssä Pidä samalla yllä innostustasi. Oletko viime aikoina joutunut tekemään asioita, jotka eivät innosta? Mikä siihen mahtaa olla syynä? Voisiko asialle tehdä jotain? Miten on palkkiokokemusten laita? Millaisissa asioissa olet taitava? Onko sinua kiitetty jostakin? Mistä? Sisäinen motivaatio vs. ulkoinen motivaatio

42 Palkkiokokemuksista vielä Times uutisoi talvella 2010, kuinka Iso-Britanniassa vangit ovat alkaneet koruommella: Nyt tuntuu, että elämälläni on oikeasti merkitystä. Mistä tämä mahtaa johtua? Entä sinä: milloin sinä viimeksi olit tyytyväinen työhösi?

43 Ajan hallinta elämän hallintana Myöskään kiireessä ei synny hyvää. Aika on ehdottomasti resurssi, voimavara, jos sitä on riittävästi. Mutta Jos aikaa puuttuu, se on mieltä syövä asia. Useimmat kokevat ajasta olevan puutetta. Huom. kokevat, eli aika on vahvasti subjektiivinen asia. Se on sitä erityisesti meille länsimaiden ihmisille. Lineaarinen aikakäsitys (länsi) Syklinen aikakäsitys (itä)

44 Kyläpäällikkö Tuiavii Vain harvoilla eurooppalaisilla on todella aikaa. Useimmat heistä syöksyvät läpi elämän kuin ilmaan viskattu kivi. Melkein kaikki katsovat maahan juostessaan ja huitovat käsiään päästäkseen muiden edelle. Tuiavii Samoan Opulun saarelta (1920)

45 Intiaanipäälliköt Washingtonissa He istahtivat lentokentän tuloaulaan odottamaan, että heidän sielunsa ehtii mukaan.

46 Aika episodijonona Yleisin työelämän ajankäyttöön liittyvä tajuamisen taso on eräänlainen episodijono. Työt merkitään kalenteriin, mutta ei suvantoja, eli esimerkiksi hyvän kirjan lukemiseen liittyvä aika puuttuu ja myös reipas lenkki puuttuu. Loma-aikojen edellä episodijonoa puretaan. Esimerkiksi puusepänteollisuudessa sumaa puretaan hullun lailla. Seuraus: lomaankin latautuu huimasti odotuksia. Ja petytään: avioerotilastoista se näkyy. Myös vapaa-aikamme on stressillä kyllästetty.

47 Itsensä johtaminen Sitä tapahtuu kaiken aikaa tietoisesti ja tiedostamatta. Valitsemme kaiken aikaa, mitä teemme ja mihin kiinnostuksemme suuntaamme. Esimerkiksi uuden oppiminen on itsensä johtamista. Uudet näköalat: tylsä Stihl sahaa huonosti. Esimerkiksi uuden oppiminen on itsensä johtamista. Uudet näköalat: tylsä Stihl sahaa huonosti. Suuria kysymyksiä: Ovatko valintamme oikeita? Millaiset asiat (arvot) ohjaavat elämäämme? Miksi tarvitsemme entistä upeamman auton, kodin, ruohokentän Miksi tahdomme entistä kauemmaksi lomalle? Miksi en voi tyytyä siihen, mitä minulla on?

48 Ajan hallinta itsensä johtamisena Kello ja kalenteri ovat huonoja isäntiä. Pyri kalenterin tyhjyyteen, ei sen täyttämiseen. Tee vain merkityksellisiä asioita. Aikaa et voi hallita, mutta valintojasi voit. Priorisoi. Tärkeät asiat kannattaisi tehdä heti. Näin vältät kiireen ja stressin kokemukset, koska ne madaltavat laatua (asiahan oli tärkeä). Jos kiire yllättää, istu alas. Mieti, mistä kiireen tunne johtuu.

49 Priorisointi, mitä se olikaan? Kun asioita on paljon, tärkeät asiat peittyvät. Pysähdy päämääriesi äärelle riittävän usein. Ota etäisyyttä (Veikko Huovinen). Näe elämä, myös työelämä kokonaisuutena. Minkä ihmeen takia uurastat? Etkö siksi, että sinulla ja läheisilläsi olisi hyvä elämä? Tartu hetkeen: pyri lisäämään kiitollisuutta ja mielenrauhaa syyllisyyden ja stressin sijaan. Hylkää sitten kun -ajattelu

50 Paluu kiireen tuntemukseen Huomasitko, aikataulun voi sössiä niin monella tapaa: Yhteistä kaikille näille tavoille on ahdistus ajan riittämättömyydestä. Kyse on siis subjektiivisesta tunteesta. Ensimmäinen askel ajan hallintaan on tunnistaa omat heikot kohtansa. Voit myös auttaa asiaa tunnistamalla elämäsi aikavarkaat!

51 Tavallisimpia aikavarkaita Kännykkä Usein soitosta seuraa lisää töitä ja tekemistä. Roskaposti Saat paljon viestejä, jotka eivät oikeasti koske sinua varmistuaksesi tästä ne on silti luettava. Internet Pahimmassa tapauksessa puolet elämästä. Televisio, rästityöt, sekainen työpöytä, yllättävä vieras, tehtävien venyminen, epämääräiset tavoitteet, aikataulun puute.

52 Kokouksista aikavarkaina Mitä Neil Hardwick tästä sanoikaan? Ovatko kaikki palaverit todella tarpeellisia? Mitä on hyvä kokouskäytäntö? Voiko kokouksia niputtaa? Ovatko kokoukset sijaistoimintaa ts. osoitus siitä, että organisaatiolla on suunta hukassa? Jos ¼ päivästä rakentuu kokousten varaan, työn organisoinnissa on vikaa.

53 Työtapa osana ajan hallintaa 1) Viime tinka Melko tehokas tapa, mutta ei paras, koska se saattaa kostautua esimerkiksi laatuongelmina. 2) Kerralla valmiiksi heti! Usein paras tapa suoriutua töistä. 3) Kaikki aika tekemiseen Huonoin, antaumuksellisen perfektionistin valinta Itsensä piiskaaja täyttää työllä elämänsä. Johtaa vääjäämäättä jonkinlaiseen kriisiin, usein uupumukseenkin (työssä uupujat on näitä).

54 Muita työnteon tyypityksiä Oletko ehkä krooninen töidenhaalija, jonka pöytä (ja pää) pursuaa tekemättömiä hommia. Budjettiin pitäisi ottaa kantaa, henkilöstökyselyn tulokset pitäisi analysoida, parit reklamaatiot odottavat, hammaslääkäri on siirtynyt Mitä silloin pitäisi tehdä: Mieti, mikä on pakollista, priorisoi! Mieti, mitä voit muuttaa tai karsia, delegoi? Aseta tavoitteet ja etene askel kerrallaan. Opettele uusia tapoja toimia. Pysy päätöksissäsi.

55 Etkö osaa sanoa ei? Oletko työpaikkasi hyväsydäminen uhrautuja? Etkö kenties henno sanoa ei, vai Hiveleekö ihmisten osoittama luottamus itsetuntoasi? No, kyllähän Pirkko tämänkin tekee. Mitä pitäisi tehdä: Muutos: koskaan ei ole liian myöhäistä oppia sanomaan ei.

56 Hoidan sen tässä samalla! Simultaanitoiminnan erikoisihminen Kirjoitat raporttia, vastaat sähköposteihin ja puhelimeen, allekirjoitat papereita ja otat vastaan muutaman ovelle koputtelijan. Ongelma: koetat tehdä liian moni asioita kerralla. Mitä tästä sanovatkaan aivotutkijat! Juuri tämä tekemisen tapa liittyy työn hallinnan tunteen katoamiseen selvimmin. Mitä pitäisi tehdä: Keskity yhteen asiaan, sulje vempaimet välillä. Hoida esimerkiksi sähköpostit isompina nippuina muutama kerta viikossa.

57 Ku tääei oo vielävalmis Pitäisi pelastaa vähintään koko maailma. Onko sinun vaikea päästää töistäsi irti? Tuntuuko, että töitä pitäisi aina vain hioa ja hioa? Kimmon tapaus Maisterihautomossa. Mitä pitäisi tehdä: Uskoa, että kaikkea ei tarvitse tehdä erinomaisesti, usein pelkkä hyvä, jopa tyydyttävä riittää.

58 Henna, perfektionisti Anteeksi, että vaivaan ongelmineni. Minulla on nipomenneisyys, kiltti suorittajatyttö, 6 Laudaturin ylioppilas, pääaineesta erinomaiset tiedot jne. Mutta minulla taitaa olla KIRJOITTAMISEN KAMMO?! Olen myös kooooovin hidas kirjoittaja, enkä ole onnistunut muuttamaan tyyliäni Olen asettanut X n kertaa lopullisia aikatauluja työlleni, varannut kielenkorjauksenkin graduuni ja suunnitellut mm. sen, minkä värisiin kansiin työni sidotaan Nyt olen siinä pisteessä, että hädin tuskin uskallan avata gradu.doc:ia ja todeta, miten paljon vielä uupuu. Takerrun viimeiseen oljenkorteen: TARVITSE ULKOISEN DEADLINEN!!!

59 Turmaraja: muuan ratkaisu? Laatu Tämä päättyy huonosti Aina 100 lasissa Voisiko näin sittenkin toimia? Turmaraja Työura

60 Näin ei siis voi jatkaa Jos koko päivä on tärkeää ykköstyötä, hupenevat vahvimmankin voimat. Töitä pitää osata ja uskaltaa järjestellä. Opi tuntemaan vielä paremmin itsesi. Kysy: milloin olet parhaimmillasi? Liian tiukka aikataulu vahvistaa tehokkaasti tunnetta omasta osaamattomuudesta. Se on harha, joka johtuu vain suunnittelun pettämisestä. Tämä muuten on usein juuri naisten vaiva.

61 Lisää keinoja itsensä johtamiseen Huomaa: oikeita tapoja ei voi asettaa järjestykseen On-off ajattelu on yksi Oman ajan ja työlle kuuluvan ajan välinen erottelu Salli itsellesi jopa laiskottelu. Vain työssä ajatellaan työasioita. Kuuntele kehoa. Kannata muutoksia. Liiku, harrasta Puhu, avaudu Kerro esimiehelle, jos sellainen on. Miten olisi itsensä palkitseminen, loma, lyhytkin?

62 Entä tällainen muutos? Miten todella kävisi, jos jakaisimme vuorokauden 24 tuntia näin: 8 h kunnollista lepoa, 8 h työtä, 8 h vapaa-aikaa. Jos lähtisinkin työstä kello 16? Keikahtaisiko yritys? Pakottaisiko se ehkä parempaan suunnitteluun? Ja: vähenisivätkö vatsakatarrit, mahahaavat, verenpainetauti, uupumus, ahdistus, stressi, unettomuus, hysteria ja burn out? Ainakin olisimme mukavampia ihmisiä.

63 Lisää aiheesta Oheisessa teoksessa.

TULOSTA VÄHEMMÄLLÄ. Juha T Hakala Työhyvinvointiseminaari 17.-18.9.2015 Tampereella

TULOSTA VÄHEMMÄLLÄ. Juha T Hakala Työhyvinvointiseminaari 17.-18.9.2015 Tampereella TULOSTA VÄHEMMÄLLÄ Työhyvinvointiseminaari 17.-18.9.2015 Tampereella Veikko Huovinen 2 Jotta näkee, tarvitsee haukan siivet ja etäisyyttä! Muuan tietotyöntekijä 3 Saan sata sähköpostia päivässä. Ok, kaikki

Lisätiedot

LUOVASTI TÖISSÄ 12.6.2015. Kirjastopäivät 10.-12.6. Seinäjoella. Juha T Hakala

LUOVASTI TÖISSÄ 12.6.2015. Kirjastopäivät 10.-12.6. Seinäjoella. Juha T Hakala LUOVASTI TÖISSÄ 12.6.2015 Kirjastopäivät 10.-12.6. Seinäjoella Kuka 2 Veikko Huovinen 3 Jotta näkee, tarvitsee haukan siivet ja etäisyyttä! Tietotyöllä on puolensa 4 Saan sata sähköpostia päivässä. Ok,

Lisätiedot

PIDÄ HUOLTA ITSESTÄ TYÖYHTEISÖSTÄ AMMATTITAIDOSTA

PIDÄ HUOLTA ITSESTÄ TYÖYHTEISÖSTÄ AMMATTITAIDOSTA PIDÄ HUOLTA ITSESTÄ TYÖYHTEISÖSTÄ AMMATTITAIDOSTA Annamari Mäki-Ullakko, Ilmarinen, 5.11.2015 ESITYKSEN SISÄLTÖ 1. Oma jaksaminen on perusta 2. Työyhteisössä jokainen vaikuttaa ja on vastuussa 3. Ammattitaidon

Lisätiedot

Opiskelukyky, stressinhallinta ja ajanhallinta

Opiskelukyky, stressinhallinta ja ajanhallinta Opiskelukyky, stressinhallinta ja ajanhallinta 7.9. ja 7.10. 2015 Timo Tapola Opintopsykologi Aalto-yliopisto LES Student services Yhteystieto: timo.tapola@aalto.fi Opiskelukyky http://www.opiskelukyky.fi/video-opiskelukyvysta/

Lisätiedot

Työelämä nyt ja tulevaisuudessa

Työelämä nyt ja tulevaisuudessa Mika Valtanen Opteam 22.11.2016 Työelämä nyt ja tulevaisuudessa 22.11.2016 Opteam Rauma Nortamonkatu 18, 26100 Rauma 10 000 TYÖNTEKIJÄÄ 1 000VALMENNUSTA VUOSITTAIN 45 000 TYÖHAKEMUSTA VUOSITTAIN HENKILÖ-

Lisätiedot

Stressi ja mielenterveys

Stressi ja mielenterveys Stressi ja mielenterveys Jokainen ihminen sietää tietyn määrän stressiä. Kun sietokyvyn raja ylittyy, stressi alkaa haitata elämää. Se voi aiheuttaa esimerkiksi unettomuutta. Voit vaikuttaa omaan mielenterveyteesi,

Lisätiedot

OPETTAJAN HYVINVOINNIN JA AMMATILLISEN KASVUN LÄHTÖKOHDAT. Juha T Hakala ERKO-hankkeen päätösseminaari Haapavesi

OPETTAJAN HYVINVOINNIN JA AMMATILLISEN KASVUN LÄHTÖKOHDAT. Juha T Hakala ERKO-hankkeen päätösseminaari Haapavesi OPETTAJAN HYVINVOINNIN JA AMMATILLISEN KASVUN LÄHTÖKOHDAT ERKO-hankkeen päätösseminaari 19.11.2014 Haapavesi Veikko Huovinen 2 Hahmottaakseni kokonaisuuden tarvitsen haukan siivet ja etäisyyttä! Koulun

Lisätiedot

Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt

Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Vastaus%: 60 Havaintoja A (omat esimiehet ja johto): Reilu 3/7 hakee tukea omasta esimiehestään, kun tarve siihen on.

Lisätiedot

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat Matkatyö vie miestä 5.4.2001 07:05 Tietotekniikka on helpottanut kokousten valmistelua, mutta tapaaminen on silti arvossaan. Yhä useampi suomalainen tekee töitä lentokoneessa tai hotellihuoneessa. Matkatyötä

Lisätiedot

Tehtävät. Elämänpolku opettaa. Selviytymistyylejä on monia. 114 ole oman elämäsi tähti

Tehtävät. Elämänpolku opettaa. Selviytymistyylejä on monia. 114 ole oman elämäsi tähti Tehtävät 1 Elämänpolku opettaa A. Miten olet selvinnyt vaikeista hetkistä elämässäsi? Voit palata tarkastelemaan ensimmäisessä luvussa piirtämääsi elämänjanaa ja pohtia tehtävää sen avulla. B. Kirjoita

Lisätiedot

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen ELÄMÄN HALLINTA & HYVÄ ARKI ITSEVARMA URHEILIJA MYÖNTEINEN ASENNE MOTIVAATIO & TAVOITTEEN ASETTAMINEN Myönteinen asenne Pidä hyvää huolta sisäisestä lapsestasi,

Lisätiedot

AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA

AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA Iina Lempinen Voimavaravalmentaja, kirjailija, kouluttaja Valmiina Coaching 24.11.2015 Tehy Terveydenhoitajien opintopäivät 1 VALMENNUKSEN TAVOITTEET Tulet tietoisemmaksi

Lisätiedot

Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt

Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Vastaus%: 54 Havaintoja A (omat esimiehet ja johto): 5/9 hakee tukea omasta esimiehestään, kun tarve siihen on. Reilu

Lisätiedot

Tehtävät. tunteisiin liittyvät tehtävät 1 8. Tunteet kehossani. ilo viha jännitys häpeä ahdistus onnellisuus

Tehtävät. tunteisiin liittyvät tehtävät 1 8. Tunteet kehossani. ilo viha jännitys häpeä ahdistus onnellisuus Tehtävät tunteisiin liittyvät tehtävät 1 8 1 Tunteet kehossani Kirjoita tai piirrä, missä seuraavassa listatut tunteet tuntuvat kehossasi ilo viha jännitys häpeä ahdistus onnellisuus Mukailtu lähde: mielenterveystalo.fi

Lisätiedot

Elämän kartat -3. koulutustapaaminen-

Elämän kartat -3. koulutustapaaminen- Elämän kartat -3. koulutustapaaminen- Käydään läpi kotitehtävä Mieti lomakkeen avulla asioita jotka toimivat hyvin elämässäsi joihin toivoisit muutosta. Asioita, joita haluaisit muuttaa elämässäsi voidaan

Lisätiedot

Aloitustilaisuus

Aloitustilaisuus Uute Uutta tekemässä 2015-2018 Muutoksen ja hyvinvoinnin johtaminen Pohjois-Suomen seurakunnissa Aloitustilaisuus 26.10.2015 Miltä työssä näyttää nyt? Mitä työelämässä tapahtuu juuri nyt? Miten käy työhyvinvoinnille?

Lisätiedot

Muutos ja minä. TEK/ Urailta Sirpa Etzell. AS3 Finland Oy

Muutos ja minä. TEK/ Urailta Sirpa Etzell. AS3 Finland Oy Muutos ja minä TEK/ Urailta 7.9.2015 17.00 19.30 Sirpa Etzell AS3 Finland Oy Pohjoismainen valmennusyritys Perustettu 1989 500 työntekijää ja sertifioitua valmentajaa Isoimmissa kaupungeissa paikalliset

Lisätiedot

Suomen lippu. lippu; liputus, liputtaa, nostaa lippu salkoon

Suomen lippu. lippu; liputus, liputtaa, nostaa lippu salkoon Suomen lippu Suomessa on laki, miten saat liputtaa. Lipussa on valkoinen pohja ja sininen risti. Se on kansallislippu. Jokainen suomalainen saa liputtaa. Jos lipussa on keskellä vaakuna, se on valtionlippu.

Lisätiedot

HYVINVOIVA SIHTEERI. Haasta itsesi huipulle seminaari Tapio Koskimaa Työhyvinvointipäällikkö

HYVINVOIVA SIHTEERI. Haasta itsesi huipulle seminaari Tapio Koskimaa Työhyvinvointipäällikkö HYVINVOIVA SIHTEERI Haasta itsesi huipulle seminaari 23.9.2016 Tapio Koskimaa Työhyvinvointipäällikkö SIHTEERI 2 26.9.2016 SIHTEERI ENNEN Kun esimies tuli aamulla töihin, hänen sihteerinsä oli ovella vastassa

Lisätiedot

Ajanhallinta ja itsensä johtaminen

Ajanhallinta ja itsensä johtaminen Ajanhallinta ja itsensä johtaminen Tavoitteena on antaa pastoreille työvälineitä ja menetelmiä, joiden avulla he voivat arvioida ja kehittää omaa ajanhallintaansa ja itsensä johtamista. Henkilökohtainen

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

Lefkoe Uskomus Prosessin askeleet

Lefkoe Uskomus Prosessin askeleet Lefkoe Uskomus Prosessin askeleet 1. Kysy Asiakkaalta: Tunnista elämästäsi jokin toistuva malli, jota et ole onnistunut muuttamaan tai jokin ei-haluttu käyttäytymismalli tai tunne, tai joku epämiellyttävä

Lisätiedot

KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä

KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä Valmentaja-Akatemia opettaa sinulle kuinka valmentajana pystyt kasvattamaan bisnestäsi, auttamaan useampia ihmisiä ja ansaitsemaan enemmän. www.valmentaja- akatemia.fi

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

TYÖNHAUN LÄHTÖKOHTIA. mitä haluat. mitä osaat. millä ehdoilla

TYÖNHAUN LÄHTÖKOHTIA. mitä haluat. mitä osaat. millä ehdoilla TYÖNHAUN LÄHTÖKOHTIA - Oulun yliopiston Ohjaus- ja työelämäpalvelujen koulutusmateriaalia - mitä haluat mitä osaat millä ehdoilla TYÖNHAUN SUUNNITELMA Tavoite saavutettu? Haastattelu Aloita tästä: Mitä

Lisätiedot

Hyvinvointi, jaksaminen ja itsensä muistaminen. Kohtaamispaikkapäivät 17.-18.3.2015 Ihmisenä ihmiselle

Hyvinvointi, jaksaminen ja itsensä muistaminen. Kohtaamispaikkapäivät 17.-18.3.2015 Ihmisenä ihmiselle Hyvinvointi, jaksaminen ja itsensä muistaminen Kohtaamispaikkapäivät 17.-18.3.2015 Ihmisenä ihmiselle Tästä ajattelin puhua Yksilöllinen hyvinvointi, yksilöllinen jaksaminen, yksilöllinen itsensä muistaminen

Lisätiedot

Kim Polamo T:mi Tarinapakki

Kim Polamo T:mi Tarinapakki Kim Polamo T:mi Tarinapakki Työnohjauksen voima Lue, kuinka työnohjaus auttaa työssäsi. 1 Tässä esitteessä on konkreettisia esimerkkejä työnohjaus -formaatin vaikutuksista. Haluan antaa oikeaa tietoa päätösten

Lisätiedot

Senioribarometri 2006. SEINÄJOEN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUS / HJ www.seinajoki.fi

Senioribarometri 2006. SEINÄJOEN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUS / HJ www.seinajoki.fi Senioribarometri 2006 Senioribarometrin tarkoitus Päätimme heti pilotoida myös Senioribarometrin, sillä vanhemman väestön tarpeet ja toiveet ovat meille tärkeitä sekä toiminnallisesti että taloudellisesti.

Lisätiedot

Nuorten tutkijoiden/jatko-opiskelijoiden. opiskelijoiden työhyvinvointi. Suomen psykologisen seuran nuortenn tutkijoiden jaos 24.3.

Nuorten tutkijoiden/jatko-opiskelijoiden. opiskelijoiden työhyvinvointi. Suomen psykologisen seuran nuortenn tutkijoiden jaos 24.3. Nuorten tutkijoiden/jatko-opiskelijoiden opiskelijoiden työhyvinvointi Suomen psykologisen seuran nuortenn tutkijoiden jaos 24.3.2009 Jari Hakanen, vanhempi tutkija sosiaalipsykologian dosentti Hyvinvoinnin

Lisätiedot

Työhyvinvointikysely 2014. Henkilöstöpalvelut 2.1.2015

Työhyvinvointikysely 2014. Henkilöstöpalvelut 2.1.2015 RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ Työhyvinvointikysely 2014 Henkilöstöpalvelut 2.1.2015 Yleistä Työhyvinvointikyselyyn 2014 vastasi 629 työntekijää (579 vuonna 2013) Vastausprosentti oli 48,7 % (vuonna

Lisätiedot

PÄÄROOLISSA MINÄ SOTE-PEDA Tapio Koskimaa työhyvinvointipäällikkö

PÄÄROOLISSA MINÄ SOTE-PEDA Tapio Koskimaa työhyvinvointipäällikkö PÄÄROOLISSA MINÄ SOTE-PEDA 5.2.2016 Tapio Koskimaa työhyvinvointipäällikkö 2 10.2.2016 Keskeinen lähtökohta työhyvinvoinnille yksilö yhteisöllisyyden rakentajana ja yhteisöllisyys yksilön tukena arvostava

Lisätiedot

Työn voimavarat ja vaatimukset kaupan alalla

Työn voimavarat ja vaatimukset kaupan alalla Taulukkoraportti Työn voimavarat ja vaatimukset kaupan alalla Tässä taulukkoraportissa verrataan kaupan esimiesten ja myymälätyöntekijöiden työn voimavaroja, vaatimuksia ja hyvinvointia. Kysely toteutettiin

Lisätiedot

Työnhaun haasteet uusia tapoja hakea työtä

Työnhaun haasteet uusia tapoja hakea työtä Työnhaun haasteet uusia tapoja hakea työtä Työelämän muutostuulet Työelämä muuttuu, oletko valmis? - Millainen tulevaisuus sinun kohdallasi on? Otatko vastaan sen mitä tulee vai voisitko mahdollisesti

Lisätiedot

Menestyksen porkkanoita

Menestyksen porkkanoita Menestyksen porkkanoita Usko Uskallus Innostuminen Oma Yritys-messut Wanha Satama, Helsinki 20.3.2013 Miksi jotkut yritykset menestyvät?...ja toiset eivät? Olemassaolon oikeutus ; Mikä on/ olisi minun

Lisätiedot

Luottamus ja verkostoituminen MIKAEL PENTIKÄINEN KEURUU 13.2.2014

Luottamus ja verkostoituminen MIKAEL PENTIKÄINEN KEURUU 13.2.2014 Luottamus ja verkostoituminen MIKAEL PENTIKÄINEN KEURUU 13.2.2014 Nyt on verkostojen aika Verkostoituminen voi tuoda ison kilpailuedun. Verkostoitumista tukee moni voima: Tekniikan kehitys ja sen vaatima

Lisätiedot

Uusi Sairaala-hanke on mittava muutosprosessi

Uusi Sairaala-hanke on mittava muutosprosessi Uusi Sairaala-hanke on mittava muutosprosessi M I K Ä O N TÄ R K E Ä Ä, KUN TO I M I N N A N M U U TO S V I E DÄ Ä N L Ä P I J O H TA M I S E N J A H E N K I LÖ S TÖ N O S A A M I S E N N Ä KÖ KU L M A

Lisätiedot

Yksin selviytymisestä yhteisön voimaan Sote-Peda Annarita Koli, FT Työhyvinvoinnin kehittämispäällikkö Työeläkeyhtiö Elo

Yksin selviytymisestä yhteisön voimaan Sote-Peda Annarita Koli, FT Työhyvinvoinnin kehittämispäällikkö Työeläkeyhtiö Elo Yksin selviytymisestä yhteisön voimaan Sote-Peda 5.2.2016 Annarita Koli, FT Työhyvinvoinnin kehittämispäällikkö Työeläkeyhtiö Elo Mistä puhun tänään Työhyvinvointia voi parantaa työtä kehittämällä. Työhyvinvointi

Lisätiedot

Reflektoiva oppiminen harjoittelussa Insinööritieteiden korkeakoulu

Reflektoiva oppiminen harjoittelussa Insinööritieteiden korkeakoulu Reflektoiva oppiminen harjoittelussa 17.9.2015 Insinööritieteiden korkeakoulu Psykologi, uraohjaaja Seija Leppänen Reflektointiprosessi aloittaa oppimisen 1. Orientoituminen ja suunnittelu: millainen tehtävä

Lisätiedot

Muutoksessa mahdollisuus? Yhdessä onnistuneempaan muutokseen

Muutoksessa mahdollisuus? Yhdessä onnistuneempaan muutokseen Hyvinvointia työstä Muutoksessa mahdollisuus? Yhdessä onnistuneempaan muutokseen Anna-Leena Kurki, KM, Tutkija 26.10.2015 Työterveyslaitos Anna-Leena Kurki www.ttl.fi Tää on verkottunu nykyään, must tuntuu

Lisätiedot

Väsyttääkö viestintä? 7.4.2016 Yhteismetsäpäivät Sibelius-talo, Lahti

Väsyttääkö viestintä? 7.4.2016 Yhteismetsäpäivät Sibelius-talo, Lahti Väsyttääkö viestintä? 7.4.2016 Yhteismetsäpäivät Sibelius-talo, Lahti Ehkä et näe kaikkia MAHDOLLISUUKSIA! Herätysvinkit tarjoaa @Someleontti Saa kuvata & somettaa! Viestintätyyli: Lulu Manhattan HENKILÖ

Lisätiedot

Tiina Röning Psykologi, Psykoterapeutti Tampereen urheiluakatemia

Tiina Röning Psykologi, Psykoterapeutti Tampereen urheiluakatemia Tiina Röning Psykologi, Psykoterapeutti Tampereen urheiluakatemia Kuormitus vs lepo Kuormituksen kokonaisuus aina yksilöllinen, fyysistä ja psyykkistä mahdoton tarkasti erottaa (stressi, kehon reaktiot,

Lisätiedot

Y-SUKUPOLVI: MINUN URANI

Y-SUKUPOLVI: MINUN URANI Y-SUKUPOLVI: MINUN URANI Y-sukupolvi on keskittynyt omaan uraansa, kulkemaan omia polkujaan ja kehittämään taitojaan varmistaakseen kilpailukykynsä työmarkkinoilla. Muiden johtaminen ei ole prioriteettilistan

Lisätiedot

Dialogin missiona on parempi työelämä

Dialogin missiona on parempi työelämä VIMMA 6.6. 2013 Dialogin missiona on parempi työelämä Amis-Dialogi yhdisti yritykset ja opiskelijat vuoropuheluun rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden työtä. Amis-Dialogia tehtiin isolla porukalla

Lisätiedot

Millainen on hyvä työhakemus?

Millainen on hyvä työhakemus? TYÖHAKEMUS- OPAS Millainen on hyvä työhakemus? Hyvä hakemus erottuu joukosta ja vastaa kysymykseen, miksi sinä olisit hyvä valinta tehtävään. Hakemuksessa voit tuoda omaa persoonaasi esiin, jopa ehkä enemmän

Lisätiedot

Miehet haluavat seksiä useammin kuin naiset

Miehet haluavat seksiä useammin kuin naiset Miehet haluavat seksiä useammin kuin naiset Julkisessa keskustelussa nostetaan ajoittain esille väitteitä siitä, haluavatko miehet vai naiset seksiä useammin ja joutuvatko jotkut elämään seksuaalisessa

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

KIRSI PIHA RYTMI- HÄIRIÖ

KIRSI PIHA RYTMI- HÄIRIÖ KIRSI PIHA RYTMI- HÄIRIÖ TARTU MAHDOLLISUUKSIIN TAI KUOLE TALENTUM PRO HELSINKI 2015 3 Copyright 2015 Talentum Media ja Kirsi Piha Kansi ja ulkoasu: Pertti Immonen, Ellun Kanat Taitto: Maria Mitrunen 978-952-14-2660-5

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Kaija Jokinen - Kaupantäti

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Kaija Jokinen - Kaupantäti Kun menet kauppaan, ajatteletko sitä mitä piti ostaa ja mahdollisesti sitä mitä unohdit kirjoittaa kauppalistaan? Tuskin kellekään tulee

Lisätiedot

Assari 2.0 Kevät 2011. Aloitustapaamisen ajatuksia (muistiinpanot Systeemianalyysin laboratorion assistenttikoulutukseen 17.1.2011 osallistuneille)

Assari 2.0 Kevät 2011. Aloitustapaamisen ajatuksia (muistiinpanot Systeemianalyysin laboratorion assistenttikoulutukseen 17.1.2011 osallistuneille) Assari 2.0 Kevät 2011 Aloitustapaamisen ajatuksia (muistiinpanot Systeemianalyysin laboratorion assistenttikoulutukseen 17.1.2011 osallistuneille) Kevään valmennuksen tavoitteet Assarijoukkue Yksittäisten

Lisätiedot

Itsemurhasta on turvallista puhua

Itsemurhasta on turvallista puhua Itsemurhasta on turvallista puhua Vaikuttaako joku lähelläsi masentuneelta? Voisiko hän miettiä itsemurhaa? AINOA tapa tietää on kysyä asiasta suoraan. Usein ajatellaan: Ettei itsemurhia oikeasti tehdä.

Lisätiedot

Tietoa ja vinkkejä yliaktiivisesta rakosta. Virtsarakko.fi

Tietoa ja vinkkejä yliaktiivisesta rakosta. Virtsarakko.fi Tietoa ja vinkkejä yliaktiivisesta rakosta Virtsarakko.fi VES-100974-1 02.2011 Relevans.net 7000 Arviolta noin 200 miljoonaa ihmistä maailmassa kärsii virtsarakon ongelmista. 2 ASTELLAS PHARMA, Falcon

Lisätiedot

Nainen ja seksuaalisuus

Nainen ja seksuaalisuus Nainen ja seksuaalisuus Kun syntyy tyttönä on Kela-kortissa naisen henkilötunnus. Onko hän nainen? Millaista on olla nainen? Naisen keho Kun tytöstä tulee nainen, naiseus näkyy monella tavalla. Ulospäin

Lisätiedot

IMUA JA HYVINVOINTIA OMAAN TYÖHÖN. Anki Mannström

IMUA JA HYVINVOINTIA OMAAN TYÖHÖN. Anki Mannström IMUA JA HYVINVOINTIA OMAAN TYÖHÖN Anki Mannström Holistinen - Kokonaisvaltainen yksilö Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kaikki vaikuttaa hyvinvointiimme! TASAPAINO? TERVEYS IHMISSUHTEET TYÖ TALOUS Tasapainoa

Lisätiedot

Miesten kokema väkivalta

Miesten kokema väkivalta Miesten kokema väkivalta Lahden ensi- ja turvakoti ry; Jussi-työ 1 * Suomessa on toteutettu yksi tutkimus, jossa on tarkasteltu erikseen ja erityisesti miehiin kohdistunutta väkivaltaa (Heiskanen ja Ruuskanen

Lisätiedot

21.5.2014 Copyright www.videomarkkinointi.info

21.5.2014 Copyright www.videomarkkinointi.info 1 Tervetuloa kolmannelle jaksolle! Tähän jaksoon sisältyy testi, miten käytät oman aikasi? Saat vinkkejä miten omat unelmat saadaan kirkkaaksi. Jotta voit ne toteuttaa Tarvitset suunnitelman ja työkalut.

Lisätiedot

SUUNNITTELUN MUUTTUVA TOIMINTAYMPÄRISTÖ. Markku Moilanen, hallituksen puheenjohtaja, SKOL SKOL konsulttipäivä,

SUUNNITTELUN MUUTTUVA TOIMINTAYMPÄRISTÖ. Markku Moilanen, hallituksen puheenjohtaja, SKOL SKOL konsulttipäivä, SUUNNITTELUN MUUTTUVA TOIMINTAYMPÄRISTÖ Markku Moilanen, hallituksen puheenjohtaja, SKOL SKOL konsulttipäivä, 18.4.2016 MEGATRENDIT MUOKKAAVAT MAAILMAA ARVOT JA ARVOKETJUT MUUTTUVAT MINKÄ PITÄÄ MUUTTUA

Lisätiedot

Mies ja seksuaalisuus

Mies ja seksuaalisuus Mies ja seksuaalisuus Kun syntyy poikana on Kela-kortissa miehen henkilötunnus. Onko hän mies? Millaista on olla mies? Miehen keho eli vartalo Kehon kehittyminen miehen kehoksi alkaa, kun pojan vartalo

Lisätiedot

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista Elina Nurmikari kehittämispäällikkö Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö 26.10.2016 Tämän päivän köyhä opiskelija on tulevaisuuden

Lisätiedot

Kuinka vammaisen henkilön päätöksentekoa voidaan tukea?

Kuinka vammaisen henkilön päätöksentekoa voidaan tukea? Kuinka vammaisen henkilön päätöksentekoa voidaan tukea? Maarit Mykkänen, Savon Vammaisasuntosäätiö Kehitysvammaliiton opintopäivät 2015 Tuetusti päätöksentekoon -projekti Projektin toiminta-aika: 2011-31.7.2015

Lisätiedot

MITEN VOIT JOHTAJA? Miten voit johtaja? tutkimusraportti. Elon ja LähiTapiolan teettämä, johtajan työhyvinvointia tarkasteleva tutkimus Elokuu 2015

MITEN VOIT JOHTAJA? Miten voit johtaja? tutkimusraportti. Elon ja LähiTapiolan teettämä, johtajan työhyvinvointia tarkasteleva tutkimus Elokuu 2015 MITEN VOIT JOHTAJA? Miten voit johtaja? tutkimusraportti Elon ja LähiTapiolan teettämä, johtajan työhyvinvointia tarkasteleva tutkimus Elokuu 2015 AIHE KOETTIIN KIINNOSTAVAKSI YLI TUHAT VASTAAJAA 1008

Lisätiedot

Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista

Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista 1. Osallistuin MUUTOS 16! - Viesti ymmärrettävästi! Selkokieli oman työn apuvälineenä - koulutukseen: Vastaajien määrä: 24 Kyllä

Lisätiedot

L U PA TE HDÄ FIKS UM M IN

L U PA TE HDÄ FIKS UM M IN Joustavasti ja avoimesti uuteen toimintakulttuuriin L U PA TE HDÄ FIKS UM M IN Marika Tammeaid Kehityspäällikkö, Valtion henkilöstöjohtamisen tuki, Valtiokonttori #Työ2.0 Klassikot uudessa valossa Kohti

Lisätiedot

Stressinhallintaa itsensä johtamisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin avulla Anne Karilahti

Stressinhallintaa itsensä johtamisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin avulla Anne Karilahti Stressinhallintaa itsensä johtamisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin avulla Anne Karilahti Valmennuksen sisältö Mitä stressi on? Mielen ja tunteiden johtaminen Itsensä johtaminen stressin hallinnan työkaluna

Lisätiedot

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO Alla oleva kaavio kuvastaa tehdyn testin tuloksia eri osa-alueilla. Kaavion alla on arviot tilanteestasi koskien henkilökohtaisia ominaisuuksiasi, kokemusta ja osaamista, markkinoita

Lisätiedot

YKSILÖIDEN TYÖPANOS JA TYÖYKSIKÖIDEN AIKAANSAAVUUS VALTIOLLA

YKSILÖIDEN TYÖPANOS JA TYÖYKSIKÖIDEN AIKAANSAAVUUS VALTIOLLA YKSILÖIDEN TYÖPANOS JA TYÖYKSIKÖIDEN AIKAANSAAVUUS VALTIOLLA Työyhteisöjen aikaansaavuus mistä se syntyy ja miten sitä voi tukea? Irma Väänänen-Tomppo, erikoistutkija Valtiokonttori, Talous ja henkilöstö

Lisätiedot

Tiina Lautamo, FT, yliopettaja, toimintaterapeutti Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Tiina Lautamo, FT, yliopettaja, toimintaterapeutti Jyväskylän ammattikorkeakoulu Tiina Lautamo, FT, yliopettaja, toimintaterapeutti Jyväskylän ammattikorkeakoulu Mielekkään ja tasapainoisen elämän rakennuspalikat Stressitekijät Aikasyöpöt Ympäristön paineet YMPÄRISTÖ; KULTTUURINEN,

Lisätiedot

Tulevaisuuden osaaminen. Ennakointikyselyn alustavia tuloksia

Tulevaisuuden osaaminen. Ennakointikyselyn alustavia tuloksia Tulevaisuuden osaaminen Ennakointikyselyn alustavia tuloksia 19.3.2010 Teemat Tulevaisuuden taidot ja osaaminen Tulevaisuuden osaamisen vahvistaminen koulutusjärjestelmässä Tieto- ja viestintätekniikan

Lisätiedot

TYÖHYVINVOINTI JA JAKSAMINEN

TYÖHYVINVOINTI JA JAKSAMINEN TYÖHYVINVOINTI JA JAKSAMINEN OAJ, Hyria opettajat ry. Mikko Pohjola, työterveyspsykologi, työ- ja organisaatiopsykologian erikoispsykologi 31.1.2017 Työuupumuksen tunnistaminen Miten toimia, jos tunnistaa

Lisätiedot

VALMENTAUTUMISEN PSYKOLOGIA. Kilpaileminen ja loukkaantuminen keskiössä 9.10.2013

VALMENTAUTUMISEN PSYKOLOGIA. Kilpaileminen ja loukkaantuminen keskiössä 9.10.2013 VALMENTAUTUMISEN PSYKOLOGIA Kilpaileminen ja loukkaantuminen keskiössä 9.10.2013 SISÄLTÖÄ Yleistä valmistautumisesta kilpailuihin Paineensieto Ihannesuorituksesta Muutama sana loukkaantumisista ja epäonnistumisesta

Lisätiedot

KIRKOLLISEN JOHTAMISEN FORUM 28.1.2016. Jaana Laukkarinen Kehityspiikki Consulting Oy

KIRKOLLISEN JOHTAMISEN FORUM 28.1.2016. Jaana Laukkarinen Kehityspiikki Consulting Oy KIRKOLLISEN JOHTAMISEN FORUM 28.1.2016 Jaana Laukkarinen Kehityspiikki Consulting Oy Mitä johtaja pelkää? Valta, johtajan työkalu Mitä valta tekee käyttäjälleen? Johtajan työssä ymmärrys itsetuntemuksen

Lisätiedot

Hyvän johtamisen kriteerit Arviointityökalu

Hyvän johtamisen kriteerit Arviointityökalu Hyvän johtamisen kriteerit Arviointityökalu Oheinen lomake on Hyvän johtamisen kriteereihin perustuva Arvioinnin tueksi työkalu. Voit arvioida sen avulla johtamista omassa organisaatiossasi/työpaikassasi.

Lisätiedot

Työpaikalta terveyttä elämään itseään ja organisaatiota johtamalla

Työpaikalta terveyttä elämään itseään ja organisaatiota johtamalla Työpaikalta terveyttä elämään itseään ja organisaatiota johtamalla KKI Päivät 2016 Oulu 16.-17.3.2016 Oili Ojala, työhyvinvointipäällikkö Tuottaa Pohjois-Suomen asukkaille korkeatasoiset erikoissairaanhoidon

Lisätiedot

MANAGEMENT-MUOTI Hierarkiasta järjestäytyneeseen / järjestäytymättömään kaaokseen

MANAGEMENT-MUOTI Hierarkiasta järjestäytyneeseen / järjestäytymättömään kaaokseen KUVA 1. MANAGEMENT-MUOTI Hierarkiasta järjestäytyneeseen / järjestäytymättömään kaaokseen Teollisuusyritys Suhdetoimintayritys Lähde: E. Gummesson, 1998. KUVA 2. SUUNNITELTU PROSESSI Valta Motiivit PANOS

Lisätiedot

Itsensä tunteminen ja johtaminen kurssi. Riitta Salomäki, osastonhoitaja, Otaniemi Kati Kauppala, vastaava fysioterapeutti, Töölö

Itsensä tunteminen ja johtaminen kurssi. Riitta Salomäki, osastonhoitaja, Otaniemi Kati Kauppala, vastaava fysioterapeutti, Töölö Itsensä tunteminen ja johtaminen kurssi Riitta Salomäki, osastonhoitaja, Otaniemi Kati Kauppala, vastaava fysioterapeutti, Töölö Hyvä arki Luennon tavoitteena on lisätä tietoa omaan hyvinvointiin vaikuttavista

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

ZA4880. Flash Eurobarometer 239 (Young people and science) Country Specific Questionnaire Finland

ZA4880. Flash Eurobarometer 239 (Young people and science) Country Specific Questionnaire Finland ZA4880 Flash Eurobarometer 239 (Young people and science) Country Specific Questionnaire Finland FLASH 239 YOUNG PEOPLE AND SCIENCE D1. Sukupuoli [ÄLÄ KYSY - MERKITSE SOPIVIN] Mies...1 Nainen...2 D2. Minkä

Lisätiedot

Miehen kohtaaminen asiakastyössä Miehen näkökulma asiakastyössä 2/2. 17.3.2016 Osa 5/5 Jari Harju & Petteri Huhtamella

Miehen kohtaaminen asiakastyössä Miehen näkökulma asiakastyössä 2/2. 17.3.2016 Osa 5/5 Jari Harju & Petteri Huhtamella Miehen kohtaaminen asiakastyössä Miehen näkökulma asiakastyössä 2/2 17.3.2016 Osa 5/5 Jari Harju & Petteri Huhtamella Miehen kohtaamiseen vaikuttavat tekijät työntekijä tiedot, taidot ammatillinen viitekehys/oma

Lisätiedot

OAJ:n Työolobarometrin tuloksia

OAJ:n Työolobarometrin tuloksia OAJ:n Työolobarometrin tuloksia 31.1.2014 OAJ:n Työolobarometrin perustiedot Kysely toteutettiin loka-marraskuussa 2013 Kyselyn vastaajia 1347 Opetusalan ammattijärjestön ja Finlands Svenska Lärarförbundin

Lisätiedot

TOTUUS TALOUDESTASI TERHI MAJASALMI

TOTUUS TALOUDESTASI TERHI MAJASALMI TOTUUS TALOUDESTASI TERHI MAJASALMI TALENTUM HELSINKI 2012 Copyright 2012 Talentum Media Oy ja Terhi Majasalmi ISBN: 978-952-14-1884-6 ISBN:978-952-14-1883-9 Ulkoasu: Lapine Oy Paino: BALTO print 2012

Lisätiedot

HARRASTANUT VIIMEISEN 7 PÄIVÄN AIKANA (%)

HARRASTANUT VIIMEISEN 7 PÄIVÄN AIKANA (%) 1 Johdanto Tämän tutkimusyhteenvedon tehtävänä on antaa tietoja kansalaisten liikunnan ja kuntoilun harrastamisesta. Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää, missä määrin kansalaiset harrastavat liikuntaa

Lisätiedot

Isät turvallisuuden tekijänä

Isät turvallisuuden tekijänä Isät turvallisuuden tekijänä Mitä on väkivalta Väkivalta on fyysisen voiman tai vallan tahallista käyttöä tai sillä uhkaamista, joka kohdistuu ihmiseen itseensä, toiseen ihmiseen tai ihmisryhmään tai yhteisöön

Lisätiedot

TYÖPAJAPÄIVÄT. Erkka Westerlund.

TYÖPAJAPÄIVÄT. Erkka Westerlund. TYÖPAJAPÄIVÄT Erkka Westerlund erkka.westerlund@lepoaika.fi HUIPPU-URHEILUSTA (TYÖ)ELÄMÄÄN URHEILUN SISÄLTÄ KUMPUAVAT ARVOT: 1. PYRKIMYS ERINOMAISUUTEEN PYRKIMYS ITSENSÄ JATKUVAAN KEHITTÄMISEEN 2. ILO,

Lisätiedot

Millainen maailmani pitäisi olla?

Millainen maailmani pitäisi olla? Millainen maailmani pitäisi olla? Luomme itsellemme huomaamattamme paineita keräämällä mieleen asioita joiden pitäisi olla toisin kuin ne ovat. Tällä aiheutamme itsellemme paitsi tyytymättömyyttä mutta

Lisätiedot

IPA Kyselylomake valinnoista ja osallistumisesta jokapäiväisessä elämässä

IPA Kyselylomake valinnoista ja osallistumisesta jokapäiväisessä elämässä IPA Kyselylomake valinnoista ja osallistumisesta jokapäiväisessä elämässä Vastaajan nimi: Päivämäärä: Johdanto Tämän lomakkeen kysymykset koskevat päivittäisiä toimintojasi. Pyrimme saamaan käsityksen

Lisätiedot

Kilpailemaan valmentaminen - Huipputaidot Osa 3: Vireys- ja suoritustilan hallinta. Harjoite 15: Keskittyminen ja sen hallinta

Kilpailemaan valmentaminen - Huipputaidot Osa 3: Vireys- ja suoritustilan hallinta. Harjoite 15: Keskittyminen ja sen hallinta Kilpailemaan valmentaminen - Huipputaidot Osa 3: Vireys- ja suoritustilan hallinta Harjoite 15: Keskittyminen ja sen hallinta Harjoitteen tavoitteet ja hyödyt Harjoitteen tavoitteena on varmistaa, että

Lisätiedot

26.10.15. Työpaikan ongelmatilanteiden hallinta. Organisaatiokulttuuri. Organisaatiokulttuurin rattaat. Vuorovaikutus. Rakenteet. Arvot ja oletukset

26.10.15. Työpaikan ongelmatilanteiden hallinta. Organisaatiokulttuuri. Organisaatiokulttuurin rattaat. Vuorovaikutus. Rakenteet. Arvot ja oletukset Työpaikan ongelmatilanteiden hallinta Camilla Reinboth Organisaatiososiologi Sosiosolve VSSHP- 27.10.2015 Organisaatiokulttuuri Vuorovaikutus Rakenteet Arvot ja oletukset Organisaatiokulttuurin rattaat

Lisätiedot

SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA

SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA Tapani Takalo Lapin korkeakoulukirjasto, yliopisto, taide 17.11.2011 1. Johdanto Lapin yliopiston taidekirjastossa on selvitetty taidekirjaston kokoelmiin

Lisätiedot

Ei ole tärkeää, että muistatte, mitä minä olen puhunut, vaan tärkeitä ovat teidän omat kysymyksenne ja oivalluksenne.

Ei ole tärkeää, että muistatte, mitä minä olen puhunut, vaan tärkeitä ovat teidän omat kysymyksenne ja oivalluksenne. YTT Eeva-Leena Vaahtio elvaahtio@elisanet.fi gsm 050-407 5730 www.eevaleenavaahtio.fi Otty ry. 17.5.2011 Akava-talo Työmarkkinaikä ei näy kasvoista eikä kalenterista Ei ole tärkeää, että muistatte, mitä

Lisätiedot

PENNO Selvitä rahatilanteesi

PENNO Selvitä rahatilanteesi PENNO Selvitä rahatilanteesi TIEDÄTKÖ, KUINKA PALJON SINULLA ON RAHAA KÄYTÖSSÄSI? Kuuluuko arkeesi taiteilu laskujen ja välttämättömien menojen kanssa? Tiedätkö, mihin rahasi kuluvat? Tämän Penno-työkirjan

Lisätiedot

KOKONAISVALTAINEN KIRJOITTAMINEN

KOKONAISVALTAINEN KIRJOITTAMINEN KOKONAISVALTAINEN KIRJOITTAMINEN Kirjoittaminen tavoitteellisena työtapana ja toimintana Otetaan tuntumaa. Sinä ja kirjoittaminen? Valitse fiiliksen mukaan kortti, joka kertoo sinusta ja suhteestasi kirjoittamiseen.

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot

75 % YRITTÄJISTÄ KOKEE DIGITALISAATIOSSA ONNISTUMISEN TÄRKEÄKSI YRITYKSENSÄ TULEVAISUUDELLE SONERA YRITTÄJÄTUTKIMUS TUTKIMUSRAPORTTI

75 % YRITTÄJISTÄ KOKEE DIGITALISAATIOSSA ONNISTUMISEN TÄRKEÄKSI YRITYKSENSÄ TULEVAISUUDELLE SONERA YRITTÄJÄTUTKIMUS TUTKIMUSRAPORTTI % YRITTÄJISTÄ KOKEE DIGITALISAATIOSSA ONNISTUMISEN TÄRKEÄKSI YRITYKSENSÄ TULEVAISUUDELLE SONERA YRITTÄJÄTUTKIMUS TUTKIMUSRAPORTTI 1 TUTKIMUKSEN PÄÄHAVAINNOT 2 Onko yrityksesi kasvamassa vai hiipumassa?

Lisätiedot

Köyhät aina keskuudessamme? Jouko Karjalainen Jäidenlähtöseminaari 9.5.2016

Köyhät aina keskuudessamme? Jouko Karjalainen Jäidenlähtöseminaari 9.5.2016 12.5.2016 Köyhät aina keskuudessamme? Jouko Karjalainen Jäidenlähtöseminaari 9.5.2016 Jouko Karjalainen 1 Käsitteiden käsittäminen Huono-osaisuus on monien tilanteiden ja prosessien (tarkoittamaton) seuraus

Lisätiedot

Testaus ja säästöt: Ajatuksia testauksen selviämisestä lama-aikana

Testaus ja säästöt: Ajatuksia testauksen selviämisestä lama-aikana Testaus ja säästöt: Ajatuksia testauksen selviämisestä lama-aikana Muutamia ajatuksia siitä, miten testaus pärjää lama-ajan säästötalkoissa. Laman patologioita ja mahdollisuuksia. Säästämisen strategioita.

Lisätiedot

Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan.

Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Tunteet voivat olla miellyttäviä tai epämiellyttäviä ja ne muuttuvat ja vaihtuvat.

Lisätiedot

Kehitetäänkö työhyvinvointia vai työtä?

Kehitetäänkö työhyvinvointia vai työtä? Kehitetäänkö työhyvinvointia vai työtä? Labquality Days, Helsingin Messukeskus 11.-12.2.2016 Katri Mannermaa Työhyvinvointipäällikkö, FT, Satakunnan sairaanhoitopiirin ky Laatu Security Safety Potilasturvallisuus

Lisätiedot

Otetta opintoihin -ryhmämalli. Jaana O. Liimatainen

Otetta opintoihin -ryhmämalli. Jaana O. Liimatainen Otetta opintoihin -ryhmämalli 19.5.2011 Historiaa lähtöisin Lapin yliopistosta opintopsykologit Markku Gullsten ja Sirpaliisa Euramaa jälkimmäinen toi tullessaan Oulun yliopistoon olin mukana vetämässä

Lisätiedot

Lean-kokemuksia. Pentti Pakisjärvi 02/09/2016

Lean-kokemuksia. Pentti Pakisjärvi 02/09/2016 Lean-kokemuksia Pentti Pakisjärvi 02/09/2016 Lapin Yrityskonttori KJ Pentti Pakisjärvi PN Ritva Halvari PN Pirkko Kariniemi Joht. Terttu Alaraatikka Rovaniemi / Ranua YPN Sari Vaarala YPN Sinikka Hämäläinen-

Lisätiedot

Rauhala. on maakunnan paras maatila! Kannattavin Tehokkain Haluttu ja mukava työpaikka. Hyvää elämää ihmisille ja eläimille

Rauhala. on maakunnan paras maatila! Kannattavin Tehokkain Haluttu ja mukava työpaikka. Hyvää elämää ihmisille ja eläimille Rauhala on maakunnan paras maatila! Kannattavin Tehokkain Haluttu ja mukava työpaikka Hyvää elämää ihmisille ja eläimille Yrityksen perustiedot Omistajat: Ismo ja Miika Takkunen Ismo vastaa tilanjohtaminen

Lisätiedot