Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download ""

Transkriptio

1 Seuratiedote 8/ Liittohallituksen kokoonpano vuodelle 2014 Syyskokouksessa 16. marraskuuta valittiin liittohallitukseen neljä uutta jäsentä. Uimaliiton sääntömuutosten siirtymävaiheen vuoksi liittohallitukseen tuli valita yksi jäsen kolmivuotiselle kaudelle ja kolme jäsentä kaksivuotiskaudelle. Syyskokouksessa viidestä ehdokkaasta hallituksen jäseniksi äänestettin neljä. Kolmen vuoden kaudelle valittiin eniten ääniä saanut Tero Matkaniemi Järvenpäästä. Kahden vuoden kaudelle valittiin Matti Alpola Espoosta, Lotta Långström Helsingistä ja Teppo Lehtinen Keravalta. Viides ehdokas Panu Hagström Kangasalta jäi kuuden äänen päähän hallituspaikasta. Liittohallituksen jäseninä jatkavat puheenjohtaja Sami Wahlman sekä jäsenet Antti Wihanto, Jani Rusi, Eija Pöytäkivi ja Samuli Liinpää. Liittohallitukseen valittiin Tero Matkaniemi, Teppo Lehtinen, Matti Alpola ja Lotta Långström. Seurakysely 2013 tulossa jo tammikuun lopulla Seurakysely vuoden 2013 toteutuneista tiedoista on ajankohtainen tammikuussa. Kyselyn ajankohtaa aikaistetaan hieman edellisistä vuosista, linkki seurakyselyyn lähetetään viikolla 4 ja vastausaikaa on helmikuun loppuun saakka. Kyselyn linkki lähetetään seurojen puheenjohtajille, toiminnanjohtajille tai seuran yleiseen sähköpostiosoitteeseen. Seurakyselyn kautta saadaan tietoa seurojen nykytilasta ja toiminnan määrästä niin Uimaliiton kuin seurojenkin käyttöön. Seurakyselyssä kerätyt toimintaluvut antavat seuralle sääntöjen mukaiset lisä-äänet (yhden perusäänen lisäksi) liittokokouksiin: Vuoden 2012 seurakyselyn yhteenveto löytyy täältä: seurakys2012_raportti.pdf

2 Seuratiedote 8/ Etsimme avovesiuinnin kehittämisestä kiinnostuneita seuroja Kartoitamme kiinnostusta järjestää valtakunnallinen avovesiuintitapahtuma vuonna Tapahtumaa suunnitellaan yhdessä Suomen Ladun kanssa. Tarkoituksena on perustaa yhteinen työryhmä, joka suunnittelisi tapahtumaa ensi vuoden aikana. Ensimmäinen kokous järjestetään tammi-helmikuun aikana. Tapahtumapaikka olisi mahdollisesti Helsinki ja uintikohteena kenties jonkun saaren ympäri uinti tai muu kiinnostava kohde. Tapahtuma on tarkoitettu uinnin ja vesijuoksun harrastajille, jotka haluavat kokea uimisen avoimissa vesissä. Harrastajien lisäksi tapahtumassa on mahdollisuus osallistua myös kilpasarjaan. Kiinnostaisiko sinua tai jotain muuta seurastasi tulla mukaan ideoimaan tapahtumaa? Kiinnostuneiden yhteydenotot: eerika.laalo-haikio@uimaliitto.fi Pisarassa taas uutta sisältöä Pisara on uintiurheilun tietopankki, urheilijoiden ja seurojen käyttöön valmennuksen sekä oppimisen apuvälineeksi. Palvelun avulla voidaan monipuolistaa harjoittelua ja päästä lähemmäs urheilijan tuntemuksia. Pisaran käyttöoikeus kuuluu kaikkien Blue Card-lisenssiin kaudella Kannusta seurasi urheilijoita ottamaan oma Pisara käyttöön. Seurat voivat käyttää Pisaran toiminnallisia ominaisuuksia seuralisenssin avulla. Seuralisenssin lunastamalla uimaseurat saavat käyttöönsä työkalut, joiden avulla voi jakaa tietoa ja päästä lähemmäs urheilijansa harjoittelua ja tuntemuksia. Työkalu on hyvä toiminnanohjauksen väline koko seuralle. Seura voi tilata käyttöönsä testitunnukset, joilla pääsee tutustumaan Pisaran käyttömahdollisuuksiin. Pyydä tunnukset sähköpostitse: pisara@uimaliitto.fi Harjoitepankkiin on lisätty muun muassa Uintimaajoukkeen leirillä kuvatut Micha Ostergaardin kehonhallinta- ja voimaharjoitevideot sekä Näköaloja Seuratoimintaan seminaarin luentoesitykset. Kannusta myös seurasi avaintekijät tutustumaan palveluun: pisara.uimaliitto.fi Aluefoorumit jatkuvat helmi-maaliskuussa Uimaliiton aluefoorumit järjestettiin syksyllä 2013 kuudella paikkakunnalla. Alkuvuodesta kierrokset rantautuvat uusille paikoille, sisältö pysyy samana. Foorumeiden tavoitteena on koota seurat alueellisesti yhteen, keskustella ajankohtaisista ja alueellisista asioista, tuoda seurojen viestiä liiton toimintaan ja viedä asioita yhdessä eteenpäin. Foorumit pidetään arki-iltaisin klo (klo kahvitarjoilu). Tilaisuudet on tarkoitettu seurojen hallinnon ihmisille ja päätoimisille työntekijöille. Toki tilaisuuksiin voi tulla myös valmentajia ja muita seura-aktiiveja.

3 Seuratiedote 8/ WinGrodan-koulutusta aluefoorumeissa Samanaikaisesti aluefoorumien yhteydessä (klo ) pidetään WinGrodan koulutusta seurojen kilpailusihteereille sekä heidän uusille apulaisilleen. Koulutuksen pääpaino on siis täysin uusien tai vasta aloittaneiden valvomohenkilöstön kouluttamisessa. Toki kokeneemmatkin tekijät voivat tulla mukaan. Tavoitteena on saada seuroihin vähintään toinen WinGrodan-käyttäjä. Koulutuksen sisältö on pääasiassa kisanaikaisia toimia, mutta toiveista riippuen ohjelma voi vaihtua. Kevään aluefoorumipäivät, foorumin paikkakunta ja paikalle kutsuttavat seurat oikealla. Tarkempi paikka, ohjelma ja ilmoittautumisohjeet lähetään ko. alueen seuroille noin kuukautta ennen tilaisuutta. Aluefoorumi koolla Rovaniemellä. Kevään 2014 aluefoorumit: Ke Pori Eura Swimming Team, Euran Työväen Urheilijat, Friitalan Yritys, Kankaanpään Uimarit, Pihlavan Työväen Urheilijat, Porin Pyrintö, Porin Uimaseura, Rauman Uimaseura, Sentterit, Uintiklubi Nereus To Turku Aurajoen Uinti, IF Åland, Laitilan Jyske, Raision Urheilijat, Salon Uimarit, Someron Esa, Turun Uimarit, Uimaseura Kaarina, Uinti-Vakka, Vesihelmen Uimaseura, Åbo Simklubb Uintiklubi ÅSK Ti Jyväskylä Jyväskylän Saukot, Jämsänkosken Ilves, Jämsänkosken Jyry, Keuruun Toverit, Swimming Jyväskylä, Vaajakosken Uimaseura, Äänekosken Uimaseura Ke Tampere Kangasalan Urheilijat KU-68, Koovee Tampere, Nokian Pyry, S.C.Pingviinit, Tampereen Uimaseura, TaTU Tampere, Uimaseura Kangasalan Kuohu, Uinti Tampere, Valkeakosken Uimaseura Ke Vaasa Alavuden Urheilijat, Ilmajoen Kisailijat, Jakobstads Simmare Pietarsaaren Uimarit, Kauhajoen Karhu, Kristiinan Urheilijat, Kokkolan Uimaseura Gamlakarleby Simsällskap, Lapuan Virkiä, Seinäjoen Uimarit-58, Vaasan Uimarit -96, Vaasan Uimaseura Vasa Simsällskap Seuratukea jaossa 5 miljoonaa euroa Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukihaku on jälleen ajankohtainen. Haku on käynnissä Seuratuen avulla vahvistetaan seuratoiminnan laatua, kehitetään ja uudistetaan perustoimintaa, sekä mahdollistetaan liikunnan harrastaminen taloudellisesti erityisesti lapsille ja nuorille. Seuratuen avulla vahvistetaan yhteisöllisyyttä, tuetaan seurojen tekemää vapaaehtoistyötä sekä edistetään monimuotoisen liikunnan kansalaistoiminnan toteutumista. Tukea voi hakea seuran toiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen tai jonkin osa-alueen kehittämiseen sekä päätoimisen tai osa-aikaisen työntekijän palkkaukseen. Seuratuen piirissä olevassa toiminnassa harrastuksen perustoiminnan hinta lapselle ja nuorelle ei saa ylittää 50 euroa kuukaudessa.

4 Seuratiedote 8/ Tarkat hakukriteerit, ohjeet ja lomakkeet löytyvät ministeriön sivuilta. Tutustukaa ohjeisiin huolellisesti. Hakemukset (vain hakuohjeissa mainitut lomakkeet) tulee toimittaa määräaikaan mennessä kirjallisena ministeriön kirjaamoon. Hakemusten liitteenä tulee toimittaa ajantasainen yhdistysrekisteriote, josta ilmenee yhdistyksen viralliset nimenkirjoittajat. Yhdistysrekisteriotetta ei tarvitse toimittaa, jos seura oli hakijana 2013 haussa ja rekisteriote on silloin toimitettu. Jos nimenkirjoitusoikeuksiin on tullut 2013 haun jälkeen muutoksia, yhdistysrekisteriote on toimitettava. Yhdistysrekisteriotteen tilaus saattaa kestää muutamia viikkoja, joten sen kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Useampivuotiselle hankkeelle vuonna 2013 saaneiden seurojen tulee täyttää varsinaisen hakulomakkeen ja pakollisen liitteen lisäksi raportointilomake, jossa selvitetään, miten hanke on käynnistynyt vuonna Apua hakemiseen saatavilla Seurat saavat hakemuksen tekoon sparrausapua lajiliitosta sekä liikunnan aluejärjestöiltä. Haun kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä! Uimaliitossa sparrausapua antaa Jaana Sinervuo-Tarula (jaana.sinervuo-tarula@uimaliitto.fi). Mikäli seurasi on tekemässä hakemusta, olkaa mahdollisimman pian yhteydessä. Opetus- ja kulttuuriministeriö tekee valtionavustuspäätökset huhtikuun loppuun 2014 mennessä. Lisätietoja: Ajankohtaista taitouinnissa Taitouinnin starttikurssit tammi- ja elokuussa 2014 Starttikurssit on tarkoitettu aloittaville seuroille/ taitouintitoimijoille, lisätietoja tulossa taitouinnin sivuille ja koulutuskalenteriin. Lisätietoja Suna Rautavaaralta: sunarauta@gmail.com Taitouinnin seuratilaisuus helmikuussa Uimaliitto järjestää Vantaa Games -kisojen yhteydessä seuratilaisuuden, johon toivotaan kaikkien aktiivisten seuratoimijoiden osallistuvan. Paikkana Tikkurilan Urheilutalo la 8.2. klo ja su 9.2. klo 11-13, sisältäen lounaan. Tule mukaan viemään taitouinti 2010-luvulle ja varmistamaan taitouimarin urapolku huipulle. Lisätietoa taitouinnin sivuilla. Leiri ikäkausi-ikäisille keväällä 2014 Huhti-toukokuun aikana järjestetään ikäkausiikäisille taitouimareille oma leiri, jossa teemoina on mm. hauska yhdessäolo, testauksen opettelu, akrobatia, voimistelu ja tanssillinen ilmaisu, taitouintiharjoitusten ohella. Taitouinnin Kuviomestaruuskilpailut Oulussa Raksilan uimahallissa on kuhinaa, kun 82 taitouimaria ottavat mittaa toisistaan uusien kuvioiden myötä. Osallistujia on kaikissa ikäsarjoissa mukavasti, AG12:ssa 19, AG15:ssä 40 ja FINA Jr:ssa 30. Osallistujamäärä onkin noussut edellisvuosista etenkin nuoremmissa ikäluokissa. Seuroja on mukana kuusi: Oulun Uinti, Vantaan Uimarit, Kuopion Uimaseura, Swimming Jyväskylä, Helsingin Uimarit ja Cetus Espoo. Suurimmat seurat ovat OU, VaU ja Cetus, kullakin yli 20 uimaria. Alustava aikataulu löytyy taitouinnin sivuilta. Tervetuloa paikanpäälle!

5 Seuratiedote 8/ Ajankohtaista vesipallossa Poikien 15- ja 17-vuotiaiden sarjojen joukkueet osallistuivat nuorten Pohjoismaiden mestaruusturnaukseen marraskuun viimeisenä viikonloppuna Liettuan Elektrenaissa. Sijoituksellisesti tavoitteet eivät täyttyneet, sillä molemmat joukkueet karsiutuivat täpärästi finaaleista, ja pronssiotteluissakin oli tyytyminen neljänsiin sijoihin. Turnaus osoitti, että pohjoismainen junioritaso on tällä hetkellä kova, ja kansainvälisten pelien kokemuksella on suuri merkitys. Ensi vuonna PM-isäntänä toimii Ruotsi, ja silloin on odotettavissa nuorten PM-sarja myös tytöille. Nuorten PM-uutisia: vesipallonuoret-pm-turnauksessa-liettuassa/ 15-vuotiaiden joukkue Liettuassa. Koulutus Ohjaaja- ja valmentajakoulutuksia Lasten uinninohjauksen perusteet Jyväskylä Tampere Vesiralli-ohjaajakoulutus Tampere Lasten uinninohjauksen perusteet ja Vesiralliohjaajakoulutus Espoo Taso I valmentajakoulutus 1. jakso jakso Tampere Aikuisten uintitekniikka-ohjaajakoulutus Espoo Vesijumppa- ja HydroBic-ohjaajakoulutus Tampere Valmentaja- ja Ohjaajafoorumi Suomen Urheiluopisto Vierumäki Tilaa koulutus omaan seuraan Tilauskoulutus on kätevä tapa mahdollistaa oppiminen omassa seurassa, sopivaan aikaan ja lähellä kotia. Säästää rahaa, aikaa ja on ekologinen vaihtoehto. Järjestä ohjaaja- tai valmentajakoulutus omalla paikkakunnallasi! Kokoa sopiva porukka omasta seurasta tai lähiseuroista, valitse sopiva ajankohta, varmista tilat ja ole yhteydessä Uimaliittoon. Koulutuksiin ilmoittautuminen, lisää koulutuksia sekä tietoa tilauskoulutuksista löytyy osoitteesta: Syksyn valmentajafoorumi on suunnattu nyt myös seuran ohjaajille! Laita kalenteriin:

6 Seuratiedote 8/ IKM-diplomit postitetaan seurojen puheenjohtajille tai toiminnanjohtajille Uinnin lyhyen radan IKM-aluekilpailujen nuorimpien sarjojen valtakunnallisesti kuusi parasta lajeittain palkitaan diplomein. Diplomit postitetaan uimareiden edustamien seurojen puheenjohtajille tai toiminnanjohtajille viikolla 49. Ui Kesäksi Kuntoon -kampanja ja seurasarja kunto- ja mastersryhmille Uimaliitto järjestää Ui kesäksi kuntoon -kampanjan maaliskuussa Kampanja on maamme suurin vuosittainen liikuntakampanja. Ui kesäksi kuntoon kutsuu koko Suomen uimaan, vesijuoksemaan ja vesijumppaamaan. Kampanjan aikana uimahalleissa kerätään metrejä uimalla sekä minuutteja vesijuosten tai vesijumpaten. Kampanjan tavoitteena on saada uimahalleihin uusia ja vanhoja vesiliikkujia sekä tehdä hallista aktiivinen tapahtuma- ja liikuntapaikka kampanjan ajaksi. Uutuutena kampanjassa on seurojen oma kuntouintisarja. Sen tavoitteena on innostaa aikuisia uimaan säännöllisesti ja keräämään uituja metrejä seuran hyväksi. Kampanjaan mukaan lähtevät seurat saavat käyttöönsä suorituskortteja ja kunniakirjoja osallistujia varten. Aktiivisimmat seurat palkitaan kampanjan päätteeksi. Seurat voivat ilmoittautua kampanjaan tammikuun loppuun mennessä. Lisätietoja kampanjasta ja ilmoittautumisohjeet lähetetään seuroille sähköpostitse viikolla 50. Ui kesäksi kuntoon kotisivut osoitteessa:

7 Seuratiedote 8/ Vesitaituriksi uimaseurassa Seurojen tarpeisiin ja toiminnan avuksi on tuotettu laadukkaita ja monipuolisia toimintamalleja, jotka tukevat pikku uimarin etenemistä omalla uimarin polullaan. Vesitaitureissa ja Vesirallissa kaikki uintiurheilun lajit ovat mukana, ja Tekniikkarallissa tähdätään uintitekniikoiden osaamiseen niin, että lapsi osaa 100 m sekauintia sääntöjen mukaisesti. Eikä mikään estä käyttämästä Tekniikkaralli-oppeja esimerkiksi aikuisten tekniikkakurssilla 100 metrin sekauinnissa riittää haastetta kaiken ikäisille kurssilaisille ja harrastajille! Tutustu toimintamalleihin: Vesitaiturit 3-7v: Vesiralli 7-10v: Tekniikkaralli 9-12v: Luokkamitaleilla palkitaan Luokkamitaleilla voidaan palkita uimareita aikatavoitteiden saavuttamisesta. Luokkarajojen testaaminen sopii hyvin myös aikuisten kauden päättäjäistilaisuuksiin. Uinnin luokkarajat löytyvät täältä: Uinti-lehti uudistuu vuosikerta halventuu Uinti-lehti on ilmestynyt nykyisellä ulkoasullaan täydet viisi vuosikertaa, eli vuoden 2009 alusta alkaen. Ensi vuoden alusta Uinti-lehti uudistuu ja saa rinnalleen sähköisen näköislehden, joka on luettavissa netissä, ja sopeutuu myös tablettien, jopa älypuhelimien näytölle. Lehden pituus säilyy ennallaan 56-sivuisena, mutta ilmestymistiheys harvenee neljään numeroon vuodessa. Uinti-lehden ulkoasu uudistuu muutoksen yhteydessä. Samalla sisällöstä karsitaan ne osat, jotka julkaistaan yleisemmin netissä, eli kalenterit ja arvokilpailujen kilpailukutsut. Niitä siis ei enää tulevissa Uinti-lehdissä tulla näkemään. Näin toimituksellisen sisällön osuus lehdessä kasvaa, vaikka ilmestymistiheys harventuu. Lehti yksi osa Uimaliiton medioita Uimaliiton medioista lehden ohella yhä tärkeämpää osaa näyttelevät Uimaliiton nettisivut ja Facebook. Kun nettisivujen uutisosio tarjoaa ajankohtaisia uutisia esimerkiksi kilpailutapahtumista, Uinti-lehti voi myöhemmin ilmestyessään tuoda lukijoille samaa aihetta taustoittavammalla näkökulmilla. Uinti-lehden rooli ei ole olla ajankohtaismedia, vaan nettiuutiset ja Facebook kertovat nopeasti sekunnit, sijat ja pisteet, lehti taustoittaa myöhemmin tapahtumien syitä ja seurauksia. Vuoden 2014 ilmestyminen: 1/ (aineistot 10.2.) 2/ (aineistot 2.6.) 3/ (aineistot 1.9.) 4/ (aineistot ) Tilaukset Uinti-lehden vuosikerran uusi hinta on nyt edullinen 39 euroa. Seurat voivat tilata lehden esimerkiksi valmentajilleen ja ohjaajilleen. Tilaukset sähköpostiin: uintilehti@uimaliitto.fi

8 Seuratiedote 8/ Seuratiedote tulee ensi vuonnakin Uimaliiton seuratiedote ilmestyy vuonna 2014 myöskin kahdeksan kertaa. Tammikuun lopulla avautuvassa seurakyselyssä seuroilta pyydetään sähköpostiosoitteet, joihin seuratiedote halutaan jaettavan. Seuratiedote julkaistaan myös netissä. Seuratiedotteen ajankohdat vuonna Varainhankintaa urheilun Unelma-Arvalla jo 16 uintiurheilun seuraa myynyt arpoja toimintansa tueksi! Ottamalla Urheilun Unelma-Arvan seuran varainhankinnan välineeksi, keräätte seurallenne helposti verotonta toimintarahaa. Urheilun ympärivuotiset tavara-arpajaiset mahdollistavat varainhankinnan teille sopivana ajankohtana. Nyt kannattaa lähteä mukaan, sillä seurojen kerta-arpojen syys-talvikauden myyntiaika on voimassa Arpamyynnin edut seuralle ympärivuotinen varainhankintakeino mm. turnauksissa ja kilpailuissa jokaisesta 6 euron arvasta jopa 3 euroa verotonta tuloa. Esimerkiksi 1000 arvan myynnillä seura tienaa 3000 euroa. Suomen suurimman tavara-arpajaisen markkinointivaltti: voittoja yli kpl, voittojen arvo yli 2,3 milj. euroa valtakunnallinen markkinointituki mm. MTV 3 ja Tero Pitkämäki vauhdittavat myyntiä mainoksella. Arpojen ostaja saa mahdollisuuden voittaa joka 5. arvalla saada onnen potkaistessa arvokkaita voittoja (autoja, veneitä, matkoja ym.), valita voiton tai kerryttää arvoa voittotilille ja lunastaa myöhemmin arvokkaamman voiton voittaa euron arvoisen kultaharkon rekisteröimällä ei voittoa -arvan osallistua urheiluseuratoiminnan tukemiseen eri tavoin; ostamalla kerta-arpoja seuralta, tilaamalla kerran kuukaudessa toimitettavia arpoja tai tilaamalla arvan tekstiviestillä. Tee arpatilaus mennessä saat tsempparipalkinnon seuran junnulle tai voit voittaa matkan Sotsin Olympialaisiin! Urheilun Unelma-Arpoja voi tilata ympäri vuoden. Kaikkien vuoden 2013 aikana tilauksen tehneiden urheiluseurojen kesken arvotaan kahden hengen matka Sotsin Olympialaisiin. Vuoden loppuun mennessä tehtyihin tilauksiin annamme mukaan Tsempparipalkinnon jaettavaksi seuranne/joukkueenne urheilijalle. Unelma-Arvan Tsempparipalkinnolla seuranne voi kannustaa ja osoittaa arvostusta haluamallenne juniorille. Käytä tilauksenne yhteydessä kampanjakoodia: TSEMPPARI niin lähetämme arpojenne mukana palkintopokaalin. Laittakaa sana kiertämään ja lähtekää mukaan varainkeruuseen! Tutustu Urheilun Unelma-Arpaan ja tee tilaus: kohdassa urheiluseurat Asiakaspalvelu puh tai: seurat@unelma-arpa.fi

9 Seuratiedote 8/ Sport.fi avautui suomalaisen liikunnan ja urheilun sisällöt nyt yhdellä kanavalla Valo, Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea sekä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU ovat yhteisesti rakentaneet uuden sport.fi -kanavan. Laajan yhteistyön myötä suomalaisille liikkujille, urheilijoille, valmentajille sekä useille eri kohderyhmiä edustaville verkostoille suunnatut sisällöt ja palvelut löytyvät jatkossa samalta kanavalta. Sport.fi -kanavan kautta voi myös seurata lajiliittojen sekä muiden liikunta- ja urheilutoimijoiden uutisia. Käy tutustumassa: Aluejärjestöjen koulutusta Liikunnan aluejärjestöt toteuttavat VOK-superviikonloput keväällä ja syksyllä 2014: sekä Jokainen aluejärjestö toteuttaa samat koulutukset samoina viikonloppuina, ja osallistujalla on mahdollisuus valita joko koko viikonloppu tai osallistua vain yhteen päivään tai yhteen teemaan. Lisää tietoa liikunnan aluejärjestöjen sivuilta. Uintiripari 2014 Kuortaneen UintiRiparilla on vielä tilaa. Lisätietoja:

10 Seuratiedote 8/ Suomen Uimaliiton kumppanit Pääyhteistyökumppani Kumppanit Vakuuttaja

Seuratiedote 2/2013 28.2. Sivu 4

Seuratiedote 2/2013 28.2. Sivu 4 Seuratiedote 2/2013 28.2. Sivu 1 Seuratukien hakuaika 15.3. saakka Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukien hakuaika päättyy 15.3.2013. Hakemuksen tulee 15.3. olla perillä OKM:ssä, muista varata aikaa

Lisätiedot

Seurakysely toimintavuodelta 2013

Seurakysely toimintavuodelta 2013 Seurakysely toimintavuodelta 2013 Taustatiedot Seura Alavuden Urheilijat Aurajoen Uinti Borgå Simmare-Porvoon Uimarit Brahean Uimarit Cetus Espoo Ekenäs Simsällskap Eura Swimming Team Euran Työväen Urheilijat

Lisätiedot

1/2013 16.1.2013. Uusi liittohallitus järjestäytyi. Seuratoiminnan kehittämistuet 2013

1/2013 16.1.2013. Uusi liittohallitus järjestäytyi. Seuratoiminnan kehittämistuet 2013 1/2013 16.1.2013 Uusi liittohallitus järjestäytyi Uimaliiton uusi liittohallitus kokoontui ensimmäistä kertaa maanantaina 14. tammikuuta. Puheenjohtaja Sami Wahlmanin johdolla koolla olivat toiselle vuodelle

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 8/2013

Uimaliiton liittohallitus 8/2013 Uimaliiton liittohallitus 8/2013 Aika: 6.7.2013 klo 11.00-15.00 Paikka: Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus, Rautpohjankatu 6, 40700 Jyväskylä Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj

Lisätiedot

SEURATIEDOTE 4/2012 6.6.2012

SEURATIEDOTE 4/2012 6.6.2012 SEURATIEDOTE 4/2012 6.6.2012 Myönnetyt Seuratuet 2012 Seuratoiminnan kehittämistuen saajat 2012 on valittu. Tukea haettiin 1359:llä hakemuksella yhteensä 8,6 miljoonaa euroa. Tukea oli jaossa 1 140 000.

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 3/2015

Uimaliiton liittohallitus 3/2015 Uimaliiton liittohallitus 3/2015 Aika: 10.2.2015 klo 16.30-20.00 Paikka: Uimaliiton toimisto, Hämeentie 105 A, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X x jäsen Lotta

Lisätiedot

Seuratiedote. Aluefoorumikierros päätökseen maaliskuussa. Rollot 2014 Kotkassa 2 / 2014 28.2.

Seuratiedote. Aluefoorumikierros päätökseen maaliskuussa. Rollot 2014 Kotkassa 2 / 2014 28.2. 1 Aluefoorumikierros päätökseen maaliskuussa Syksyllä alkanut aluefoorumikierros saa päätöksensä maaliskuussa. Tähän mennessä foorumit on pidetty kahdeksalla paikkakunnalla, mukana on ollut 150 osallistujaa

Lisätiedot

Tähtiseurakahvit. Elokuu

Tähtiseurakahvit. Elokuu Tähtiseurakahvit Elokuu Tervetuloa Tähtiseurakahville! Ohjelma Tilannekatsaus syksyyn Työkaluja Tähtiseurojen verkkopalveluun Huippu-urheilun ja aikuisliikunnan Tähtiseuratoiminnan klinikat Tähtiseura-päivät

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 5/2014

Uimaliiton liittohallitus 5/2014 Uimaliiton liittohallitus 5/2014 Aika: ke 4.6.2014 klo 14.00-16.00 Paikka: Uimaliiton toimisto, Hämeentie 105A, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X x jäsen Tero

Lisätiedot

Seurakysely toimintavuodelta 2012

Seurakysely toimintavuodelta 2012 Seurakysely toimintavuodelta 2012 1. Seura ALAVUDEN URHEILIJAT 2. Seuramme tiedot antoi Etunimi Sukunimi Sähköposti Matkapuhelin 3. Vastaajan asema seurassa Puheenjohtaja Päätoiminen/osa-aikainen työntekijä

Lisätiedot

OKM:n seuratuen haku

OKM:n seuratuen haku Seuratuen 2018 haku Haku päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi Seuralla pitää olla päätös hakemiselle Kysy liiton toimistolta lisätietoja, vinkkejä ja apua Lähetä

Lisätiedot

Seurakysely toimintavuodelta 2015

Seurakysely toimintavuodelta 2015 22.1.2016 11.06 Seurakysely toimintavuodelta 2015 Taustatiedot Seura Valitse vaihtoehto... Seuran perustamisvuosi Valitse vaihtoehto... Seuramme tiedot antoi Etunimi Sukunimi Sähköpostiosoite Matkapuhelin

Lisätiedot

SEURAPOSTI 1 / 2013. Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 1 / 2013. Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 1 / 2013 Seurapostissa tällä kertaa Ansiomerkit 2013 haku viimeistään 28.2.2013 Ringeten Tukirahaston avustukset vuodelle 2013 Hae seuratoiminnan kehittämistukea 15.3. mennessä Lähde ringetteleirille!

Lisätiedot

Seuratiedote. Seuratietojen päivitys Octoon! Uudet työryhmät aloittivat toimintansa 1 / 2015 22.1. Liittohallituksen edustus työryhmissä

Seuratiedote. Seuratietojen päivitys Octoon! Uudet työryhmät aloittivat toimintansa 1 / 2015 22.1. Liittohallituksen edustus työryhmissä 1 Seuratietojen päivitys Octoon! Onko seuranne yhteystietoihin tullut vuodenvaihteessa muutoksia? Muistattehan päivittää tiedot myös Octoon! Octon yhteystiedot näkyvät julkisina Uimaliiton nettisivujen

Lisätiedot

Seurakysely toimintavuodelta 2014

Seurakysely toimintavuodelta 2014 16.1.2015 9.18 Seurakysely toimintavuodelta 2014 Taustatiedot Seura Valitse vaihtoehto... Seuramme tiedot antoi Etunimi Sukunimi Sähköpostiosoite Matkapuhelin Vastaajan asema seurassa Puheenjohtaja Päätoiminen/osa-aikainen

Lisätiedot

SEURASEMINAARI 30.11.2014

SEURASEMINAARI 30.11.2014 SEURASEMINAARI 30.11.2014 Seurakäynnit 2015 / haku OKM:n seuratuki ja työllistämistuki Liiton tuet kaudelle 2014 2015 Ringetteviikko 24.1. 1.2.2015 Tie huipulle -tapahtuma MM-kisat ja Ringette Festivaali

Lisätiedot

Kysy hallitukselta ja henkilökunnalta. Keskustelufoorumi 18.4.2015 klo 10.00

Kysy hallitukselta ja henkilökunnalta. Keskustelufoorumi 18.4.2015 klo 10.00 Kysy hallitukselta ja henkilökunnalta Keskustelufoorumi 18.4.2015 klo 10.00 Kansalliset kilpailut Arvokilpailut 2017 Linjaus tason mukaan Uinnin kilpailukalenteri 2016 Tulonlähde Valmentautuminen FINAn

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 1/2014

Uimaliiton liittohallitus 1/2014 Uimaliiton liittohallitus 1/2014 Aika: pe 10.1.2014 klo 16.00-19.00 Paikka: Uimaliiton toimisto, Hämeentie 105A, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X x jäsen Tero

Lisätiedot

Sinettiseura uudistus etenee

Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseurojen uusien kriteerien osa-alueet Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa organisointi ja toimintaperiaatteet osaamisen kehittäminen viestintä

Lisätiedot

Seuratuen painopisteet

Seuratuen painopisteet Seuratuki 2013 Seuratuki Urheilu- ja liikuntaseurojen perustoiminnan kehittämiseen Seuratoiminnan laadun vahvistamiseen Perustoiminnan uudistamiseen ja kehittämiseen Liikunnan harrastamisen mahdollistamiseksi

Lisätiedot

KUOPION UIMASEURA RY

KUOPION UIMASEURA RY Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2007-31.8.2008 Hyväksytty vuosikokouksessa 28.11.2007 Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 2 TOIMINNAN TAVOITTEET Seuran

Lisätiedot

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku Seuraseminaari 28.10.2017 OKM:n seuratuen 2018 haku Hakuaika: alkaa 13.11.2017 ja päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi (tarkista täytyykö lähettää vielä sen jälkeen

Lisätiedot

VARAINHANKINNAN KEINOJA URHEILUSEUROILLE. luotettavaa, kannattavaa ja ympärivuotista - suomalaisen urheilun hyväksi

VARAINHANKINNAN KEINOJA URHEILUSEUROILLE. luotettavaa, kannattavaa ja ympärivuotista - suomalaisen urheilun hyväksi VARAINHANKINNAN KEINOJA URHEILUSEUROILLE luotettavaa, kannattavaa ja ympärivuotista - suomalaisen urheilun hyväksi Urheiluseurojen varainhankinta Ympärivuotinen mahdollisuus Veikkauksen verkkokumppanuus

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliitto

Suomen Suunnistusliitto Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto Päävalmentaja, s (100 %) Päävalmentaja, hs (50 %) NOV / TRE (100 %) + toimintakulut NOV / TKU (100 %) + toimintakulut NOV / HKI (100 %) + toimintakulut

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 3/2014

Uimaliiton liittohallitus 3/2014 Uimaliiton liittohallitus 3/2014 Aika: ti 4.3.2014 klo 16.00-19.00 Paikka: Uimaliiton toimisto, Hämeentie 105A, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X x jäsen Tero

Lisätiedot

Seurakysely toimintavuodelta 2016

Seurakysely toimintavuodelta 2016 Tämä on kyselyn esikatselu. Annettuja vastauksia ei tallenneta. Seurakysely toimintavuodelta 2016 Taustatiedot Seura Valitse vaihtoehto... Seuran perustamisvuosi Valitse vaihtoehto... Seuramme tiedot antoi

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 13/2017

Uimaliiton liittohallitus 13/2017 Uimaliiton liittohallitus 13/2017 Aika: ma 18.12.2017 klo 17.11-20.45 Paikka: Holiday Inn Helsinki City Centre, Elielin aukio 5, 00100 Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 4/2013

Uimaliiton liittohallitus 4/2013 Uimaliiton liittohallitus 4/2013 Aika: Paikka: 26.27.4.2013 Läntinen Rantakatu 35, Turku Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X varapj Tero Matkaniemi X jäsen Matti Alpola

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010 KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2010 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA Kankaanpään Uimarit ry:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa eri ikäryhmille uimaopetus, harrastus- ja kilpauintipalveluita.

Lisätiedot

Suomen Uimaliitto Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille

Suomen Uimaliitto Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille Suomen Uimaliitto Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille 2009 2012 1. Valintajärjestelmän yleisperiaatteet Tämä päätös koskee valintoja MM- (ei nuorten) ja EM-kilpailuihin uinnissa, uimahypyissä ja

Lisätiedot

ROLLOT 2012 PORI SEURATIEDOTE 1 / 2012 ROLLO LEIRI ROLLO UINNIT TOIMITETAAN SEURAN ROLLO YHTEYSHENKILÖLLE!

ROLLOT 2012 PORI SEURATIEDOTE 1 / 2012 ROLLO LEIRI ROLLO UINNIT TOIMITETAAN SEURAN ROLLO YHTEYSHENKILÖLLE! ROLLOT 2012 PORI SEURATIEDOTE 1 / 2012 ROLLO LEIRI 8. 13.6.2012 ROLLO UINNIT 8. 10.6.2012 TOIMITETAAN SEURAN ROLLO YHTEYSHENKILÖLLE! PUS PoPy Suomen Uimaliitto KU PTU 2 Rollo leirin yhteystiedot: Minna

Lisätiedot

Mitä kuuluu uimaseurojen ja uimahallien yhteistyölle? Havaintoja Uimaliiton olosuhdekyselystä. Uimahallifoorumi 2.10.2014

Mitä kuuluu uimaseurojen ja uimahallien yhteistyölle? Havaintoja Uimaliiton olosuhdekyselystä. Uimahallifoorumi 2.10.2014 Mitä kuuluu uimaseurojen ja uimahallien yhteistyölle? Havaintoja Uimaliiton olosuhdekyselystä Uimahallifoorumi 2.10.2014 Suomen Uimaliitto tänään 130 jäsenseuraa, joissa jäseniä noin 45 000 Lasten ja nuorten

Lisätiedot

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. pj Ville Riekkinen X X liittohallitus Emilia Uusitalo X X

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. pj Ville Riekkinen X X liittohallitus Emilia Uusitalo X X Kilpailutyöryhmä 3/2018 Aika: 30.3.2018 Paikka: Sähköpostikokous Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Ville Riekkinen X X liittohallitus Emilia Uusitalo X X jäsen Krister Fogelberg X X

Lisätiedot

Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille 2014 2016

Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille 2014 2016 10.1.2014 Liittohallituksen päätös Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille 2014 2016 Suomen Uimaliiton arvokilpailujen valintajärjestelmästä ja -kriteereistä päättää liittohallitus huippu-uintiurheilun

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA. Luonnos

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA. Luonnos Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Luonnos 9.5.2016 3 Suomen elinvoimalle on ensiarvoisen tärkeää, että tämä kokonaisuus toimii vaikuttavasti, inspiroivasti ja tuloksellisesti.

Lisätiedot

Kilpailutyöryhmä 1/2014

Kilpailutyöryhmä 1/2014 Kilpailutyöryhmä 1/2014 Aika: 26.3.2014 klo 18.00 20.00 Paikka: Uimaliiton toimisto, Hämeentie 105A, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä pj Keijo Kiviluoma X X jäsen Krister Fogelberg X X (Skype) jäsen Johanna

Lisätiedot

huippu-urheilunmuutos.fi

huippu-urheilunmuutos.fi EXCELLENCE - pyrkimys erinomaisuuteen LAPSI NUORI AIKUINEN Yhdessä tekeminen Ei riskikokeilu, vaan satsaus elämään Omaehtoinen liikkuminen ja urheilu Lapsuus: laatua koulussa ja seurassa, kielloista kokeiluihin

Lisätiedot

SEURATUET (VEIKKAUSVOITTOVAROISTA)

SEURATUET (VEIKKAUSVOITTOVAROISTA) SEURATUET (VEIKKAUSVOITTOVAROISTA) SEURATUEN PAINOPISTEET edistää yhdenvertaisia, tasa-arvoisia ja saavutettavia liikunnan harrastus-mahdollisuuksia mahdollistaa liikunnan monipuolinen harrastaminen (uudet

Lisätiedot

UIMASEUROJEN YHDISTYMISHANKE

UIMASEUROJEN YHDISTYMISHANKE UIMASEUROJEN YHDISTYMISHANKE YLEISTÄ SYNTYESSÄÄN UUSI SEURA OLISI SUOMEN KOLMEN SUURIMMAN UINTIURHEILUSEURAN JOUKOSSA Lisenssiuimarit (320 350), budjetti (n. 900 000) YHDISTYMISEN PERUSTEET Allastilan

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliitto ry

Suomen Cheerleadingliitto ry Suomen Cheerleadingliitto ry KOULUTUKSET 2016 Apuohjaajakoulutus - UUTUUS! 23.1. Helsinki, 20.2. Tampere, 12.3. Oulu, 6.8. Seinäjoki Active Cheer ohjaajakoulutus 9.1. Jyväskylä, 16.1. Pori, 6.2. Helsinki,

Lisätiedot

Seuratuen INFO-tilaisuus. Seurakehittäjä Tapio Saarni tapio.saarni@liiku.fi 040-9000843

Seuratuen INFO-tilaisuus. Seurakehittäjä Tapio Saarni tapio.saarni@liiku.fi 040-9000843 Seuratuen INFO-tilaisuus Seurakehittäjä Tapio Saarni tapio.saarni@liiku.fi 040-9000843 Seuratuki 2016 Jaossa on 4,0 miljoonaa euroa, 3 milj. euroa uusiin hankkeisiin Veikkauksen tulouttamaa rahaa jonka

Lisätiedot

Seuratoiminnan kehittämistuki 2019

Seuratoiminnan kehittämistuki 2019 Seuratoiminnan kehittämistuki 2019 ylitarkastaja Sari Virta sari.virta@minedu.fi päivitetty 31.10.2018 Seuratoiminnan kehittämistuki Valtionavustus paikallistasolle. Hakija voi olla paikallinen liikuntaa

Lisätiedot

SEURATUKI 2014 SUL SEURAPALVELUT

SEURATUKI 2014 SUL SEURAPALVELUT SEURATUKI 2014 SUL SEURAPALVELUT Yleistä Laadukasta toimintaa mahdollisimman monelle kohtuukustannuksin Seuratukea jaetaan 5 miljoonaa euroa Pääpainotukset säilyvät samoina perustoiminnan kehittäminen

Lisätiedot

SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012. Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com.

SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012. Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com. SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012 Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com Puheenjohtajalta Marko Ahtiainen puheenjohtaja p. 044 3044626 marko.ahtiainen@pohjois-savonliikunta.fi

Lisätiedot

Laatuseuratyön historia

Laatuseuratyön historia Tähtiseura-ohjelma Laatuseuratyön historia Sinettiseuratoiminta käynnistyy (1992) FootPass ja IcePass starttaavat Voimisteluliitolla Sinetti-, Priima ja Huippu-seuroja Uimaliitolla Sinetti- ja Huima-seuroja

Lisätiedot

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015 INFOTILAISUUS 1. ELITE YHTEISTYÖ 2. MIKÄ ELITE ON? 3. ELITE TIIMI 4. ELITE VALMENNUS 5. ELITE TOIMINTA 6. URHEILIJASOPIMUS 6. HAKU ELITEEN TOIMINTA ON VASTA ALUILLAAN ENSIMMÄINEN

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 2/2013

Uimaliiton liittohallitus 2/2013 Uimaliiton liittohallitus 2/2013 Aika: Paikka: 14.2.2013 klo 16.00-19.35 Uimaliiton toimisto, Hämeentie 105A, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X varapj Tero Matkaniemi,

Lisätiedot

Hae vuoden 2013 seuratukea!

Hae vuoden 2013 seuratukea! Hae vuoden 2013 seuratukea! Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukien hakuaika on 24.1. 15.3.2013 Tuen hakuperiaate on muuttunut aiemmista vuosista! Hakemuksen tulee olla perillä OKM:ssä 15.3.2013! Varaa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

Seurojen tukitoimet. Kisakeskus 28.11.2015 Seurapalvelujohtaja Veli-Tapio Kangasluoma

Seurojen tukitoimet. Kisakeskus 28.11.2015 Seurapalvelujohtaja Veli-Tapio Kangasluoma Seurojen tukitoimet Kisakeskus 28.11.2015 Seurapalvelujohtaja Veli-Tapio Kangasluoma Seurojen tukitoimet strategiset tavoitteet jäsenistölle laadukasta kansalaistoimintaa tukevaa koulutusta seurojen toiminnan

Lisätiedot

Lisätietoja osastosihteeri Päivi Wathén, puh. 0295 330 341, ylitarkastaja Sari Virta, puh. 0295 330 377 sähköposti: etunimi.sukunimi@minedu.

Lisätietoja osastosihteeri Päivi Wathén, puh. 0295 330 341, ylitarkastaja Sari Virta, puh. 0295 330 377 sähköposti: etunimi.sukunimi@minedu. 1 (5) SEURATOIMINNAN KEHITTÄMISTUKI hakuohje vuodelle 2015 HUOM! hakijaa pyydetään lukemaan nämä ohjeet tarkkaan Hakemuksen tyyppi/aihealue Liikunta Hakuaika päättyy 12 12 2014 Lisätietoja osastosihteeri

Lisätiedot

YRITYSETUJA JA VARAINHANKINNAN KEINOJA URHEILUSEUROILLE

YRITYSETUJA JA VARAINHANKINNAN KEINOJA URHEILUSEUROILLE YRITYSETUJA JA VARAINHANKINNAN KEINOJA URHEILUSEUROILLE YRISTYSETUJA URHEILUSEUROILLE Lisätietoa: www.sport.fi/yritysedut Hyödynnä ja säästä! Rautaisia tapahtumaratkaisuja Etu kaikkien liittojen, seurojen

Lisätiedot

Ilkka Haipus Ilkka.haipus@ihsc.fi Uimarin polku

Ilkka Haipus Ilkka.haipus@ihsc.fi Uimarin polku Ilkka Haipus Ilkka.haipus@ihsc.fi Uimarin polku Kempeleen Pyrintö - Uinti 0 Kempeleen Pyrinnön Uinnin pääkohderyhmiä ovat 4 15-vuotiaat lapset sekä aikuisiän Mastersuimarit (lukioiästä eteenpäin). 0 Uintitoiminta

Lisätiedot

Suomen Uimaliiton antidopingohjelma

Suomen Uimaliiton antidopingohjelma 18.6.2015 Suomen Uimaliiton antidopingohjelma Termit ADT WADA FINA LEN IPC Uintiurheilu Suomen Antidopingtoimikunta ry Maailman antidopingtoimisto Kansainvälinen uimaliitto Euroopan uimaliitto Kansainvälinen

Lisätiedot

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2013-2017 MASTERS-UINTI JA MASTERS-AVOVESIUINTI

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2013-2017 MASTERS-UINTI JA MASTERS-AVOVESIUINTI 29.4.2015 UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2013-2017 MASTERS-UINTI JA MASTERS-AVOVESIUINTI 2 Masters-uinti ja masters-avovesiuinti Näissä säännöissä käytetään seuraavia FINA:n sääntöjen mukaisia lyhennyksiä:

Lisätiedot

UIMALIITON STRATEGIA VEDESSÄ ON VIRTAA!

UIMALIITON STRATEGIA VEDESSÄ ON VIRTAA! UIMALIITON STRATEGIA 2017-2020 VEDESSÄ ON VIRTAA! Visiomme: Halutuin laji huipulla! Missiomme: Kehitämme uimataitoa ja uintiurheilua yhdessä uimaseurojen kanssa, jotta: - vesiliikunnasta muodostuu mahdollisimman

Lisätiedot

Tervetuloa aloittamaan kilpaurheilu Cetuksessa. Kausi

Tervetuloa aloittamaan kilpaurheilu Cetuksessa. Kausi Tervetuloa aloittamaan kilpaurheilu Cetuksessa Kausi 2017-2018 Uintiurheilu Cetuksessa Cetuksessa kilpaurheillaan kaikissa uintiurheilulajeissa: uinnissa, taitouinnissa, vesipallossa ja uimahypyissä. Kilpaurheilullisesti

Lisätiedot

Seuratuki 2013 haku ja arviointi

Seuratuki 2013 haku ja arviointi Seuratuki 2013 haku ja arviointi Seuratuki vuonna 2013 Valtiontalouden tarkastusviraston raportti (VTV 14/2012) OKM jakaa seuratuen eli vastaa koko prosessista Tuen suuruus 3 850 000 euroa (kasvu 2 350

Lisätiedot

SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi!

SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi! SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi! Seuratoiminta on suomalaisen liikunnan ja urheilun kulmakivi Päätehtävämme on tuottaa urheilijoita sekä aktivoida liikkumaan. Miten tätä päätehtävää voidaan tukea? Sama tuska

Lisätiedot

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos LAATUOHJELMA yhteiset kriteerit luonnos 28.11.2016 SEURATOIMINNAN LUPAUS - MENESTYSSUUNNITELMASTA Huolehdimme siitä, että seurat näkevät toimintaympäristön muutokset ja elävät ajassa. Seurat ovat innostavia

Lisätiedot

Seuratoiminnan viestintäkampanja Lajiliitot, Tähtiseurat 3-4/ 2019

Seuratoiminnan viestintäkampanja Lajiliitot, Tähtiseurat 3-4/ 2019 Seuratoiminnan viestintäkampanja 2019- Lajiliitot, Tähtiseurat 3-4/ 2019 Seuratoiminnan viestintäkampanja Olympiakomitea, lajiliitot, aluejärjestöt ja urheiluseurat haluavat yhdessä liputtaa urheiluseuratoimintaa!

Lisätiedot

Sääntöseminaari 2016 Tuomarin urapolku. Tervetuloa

Sääntöseminaari 2016 Tuomarin urapolku. Tervetuloa Tuomarin urapolku Tervetuloa Tuomarin urapolku KTR:n ja tuomariklubin yhteisprojekti Tarkoituksena kuvata tuomarin polun eri mahdollisuuksia ja avata eri vaiheet sekä lisätä läpinäkyvyyttä Julkaistu netissä

Lisätiedot

Suomalainen urheilu loistaa Tähtiseurassa

Suomalainen urheilu loistaa Tähtiseurassa Auditointikoulutus 14.2.2019 2 Suomalainen urheilu loistaa Tähtiseurassa. 14.2.2019 3 14.2.2019 4 Tähtimerkit osa-alueittain 14.2.2019 5 14.2.2019 6 Tähtiseura-ohjelman polussa 3 vaihetta 14.2.2019 7 14.2.2019

Lisätiedot

Seurakehittäjien osaamisohjelma. Infotilaisuus 8.5.

Seurakehittäjien osaamisohjelma. Infotilaisuus 8.5. Seurakehittäjien osaamisohjelma Infotilaisuus 8.5. Tavoitteet Seuratoiminnan laadun ja toimintaedellytysten kehittäminen ja sen kautta seuratoimintaan osallistuvien määrän kasvattaminen Seurakehittäjien

Lisätiedot

Alajärven Voimistelu ja Liikunta. Kangasalan Naisvoimistelijat. Hyvinkään Voimistelu ja liikunta

Alajärven Voimistelu ja Liikunta. Kangasalan Naisvoimistelijat. Hyvinkään Voimistelu ja liikunta Seura Alajärven Voimistelu ja Liikunta Alavuden Urheilijat Alppilan Salamat Anjalan Jumpparit Attitude Sports Brahen Voimistelijat Elise Helsinki Elise Järvenpää Elise Vantaa Espoo Syke Espoon Telinetaiturit

Lisätiedot

Tähtiseurakahvit. Lokakuu 2019

Tähtiseurakahvit. Lokakuu 2019 Tähtiseurakahvit Lokakuu 2019 #Seurasydän #mahtavakiitos #hyväme Seurasydän-kampanja on saanut huippu hyvän aloituksen! #seurasydän n. 7 000 julkaisua ja #seurapaitapäivä n. 5 600 julkaisua syyskuussa

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Tutkimusaineisto koottu puhelinhaastatteluina helmikuun 2009 ja tammikuun 2010 aikana Kohteena 3 18-vuotiaat (vanhemmat vastanneet 3 11-vuotiaiden puolesta ja 12 18- vuotiaat vastanneet itse kysymyksiin)

Lisätiedot

3. Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen ja pöytäkirjan tarkastajan nimeäminen.

3. Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen ja pöytäkirjan tarkastajan nimeäminen. 1 (5) x Pöytäkirja Kokous 1/2012 Esityslista Aika ja paikka 21.1.2012 Tikkurilan kopiopalvelu Liittohallitus Olosuhdevaliokunta Uinnin johtoryhmä Työ- ja talousvaliokunta Mastersvaliokunta Uimahyppyjen

Lisätiedot

Tähtiseura-ohjelma. Huippu-urheilun osa-alue

Tähtiseura-ohjelma. Huippu-urheilun osa-alue Tähtiseura-ohjelma Huippu-urheilun osa-alue Laatuseuratyön historiaa Sinettiseuratoiminta käynnistyy (1992) Foot Pass ja Ice Pass starttaavat Voimisteluliitolla Sinetti-, Priima ja Huippu-seuroja (2007)

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2007 Nummelan Palloseura ry 28.11.2006 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011 SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa toiminnanjohtaja Hulda Ahoseen: executive.officer@bridgefinland.com VERSIO 26.10.2010 SBL:n hallitus vahvistaa

Lisätiedot

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011 SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa toiminnanjohtaja Hulda Ahoseen: executive.officer@bridgefinland.com VERSIO 2.12.2010 SBL:n hallitus vahvistaa

Lisätiedot

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012 SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa toiminnanjohtaja Hulda Ahoseen: executive.officer@bridgefinland.com VERSIO 18.10.2012 SBL:n hallitus vahvistaa

Lisätiedot

viimeisimmältä tili-/toimintakaudelta Julkaisu alkaa klo 00:01 Julkaisu loppuu klo 14:30

viimeisimmältä tili-/toimintakaudelta Julkaisu alkaa klo 00:01 Julkaisu loppuu klo 14:30 Riihimäki - Liikunnan toiminta-avustus 2018 Tiedot halutaan viimeisimmältä tili-/toimintakaudelta Julkaisu alkaa 03.03.2018 klo 00:01 Julkaisu loppuu 29.03.2018 klo 14:30 Kunta Riihimäki Hakuohje Linkki

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Liikunta ja urheilu ovat Suomen merkittävin kansanliike. Jokaisen hyvinvointi rakentuu liikunnalliselle arjelle. Huippu-urheilijat inspiroivat

Lisätiedot

Seuratuki urheiluseuratoiminnan kehittämisessä

Seuratuki urheiluseuratoiminnan kehittämisessä Seuratuki urheiluseuratoiminnan kehittämisessä tuloksia seuratuen seurannasta ja arvioinnista Salla Turpeinen LIKES-tutkimuskeskus LIKES-tutkimuskeskus Rautpohjankatu 8, 40700 Jyväskylä www.likes.fi Seuratuen

Lisätiedot

ROLLOT 2011 OULU SEURATIEDOTE 2 / 2011 ROLLO LEIRI 10. 15.6.2011 ROLLO UINNIT 11. 12.6.2011 TOIMITETAAN SEURAN ROLLO YHTEYSHENKILÖLLE!

ROLLOT 2011 OULU SEURATIEDOTE 2 / 2011 ROLLO LEIRI 10. 15.6.2011 ROLLO UINNIT 11. 12.6.2011 TOIMITETAAN SEURAN ROLLO YHTEYSHENKILÖLLE! ROLLOT 2011 OULU SEURATIEDOTE 2 / 2011 ROLLO LEIRI 10. 15.6.2011 ROLLO UINNIT 11. 12.6.2011 TOIMITETAAN SEURAN ROLLO YHTEYSHENKILÖLLE! Oulun Uimaseura ry Suomen Uimaliitto Oulun Uimarit 73 2 Rollo leirin

Lisätiedot

Seuratuki 2013: Hakuprosessi ja epäsuora tuki seuroille. www.salibandy.net

Seuratuki 2013: Hakuprosessi ja epäsuora tuki seuroille. www.salibandy.net Seuratuki 2013: Hakuprosessi ja epäsuora tuki seuroille www.salibandy.net Seuratuki: tarkoitus Liikunnan harrastaminen kaikille lapsille ja nuorille Liikunnallinen elämäntapa ohjatun seuratoiminnan kautta

Lisätiedot

VeUs-lajien tulokset. SeUi-58 Allas. 25m Kilpailupäivämäärä 27.-29.11.2015

VeUs-lajien tulokset. SeUi-58 Allas. 25m Kilpailupäivämäärä 27.-29.11.2015 VeUs-lajien tulokset Kilpailu LRIKM loppukilpailut 2015 Kilpailun paikkakunta Seinäjoki Järjestäjä SeUi-58 Allas 25m Kilpailupäivämäärä 27.-29.11.2015 VeUs-lajien tulokset keltaisella pohjalla Laji 9,

Lisätiedot

NAISTEN FINAALIT 2018

NAISTEN FINAALIT 2018 NAISTEN FINAALIT 2018 Otteluohjelma ke 05.09. klo 17.00 Kirittäret Manse PP la 08.09. klo 14.00 Manse PP Kirittäret su 09.09. klo 16.00 Kirittäret Manse PP tarvittaessa la 15.09. klo 13.00 Manse PP Kirittäret

Lisätiedot

Seurakehittäjien tapaaminen

Seurakehittäjien tapaaminen Seurakehittäjien tapaaminen Vantaalla ma 19.1.2015 niina.markkanen@pohjois-savonliikunta.fi gsm: 050-322 3971 Yhteistyö Osaaminen Seuralähtöisyys Puheenvuoron sisällöt: 1. SEKE-hankkeen kuvaus 2. Yhteistyössä

Lisätiedot

KUOPION UIMASEURA RY

KUOPION UIMASEURA RY Kuopion Uimaseuran vuosikokous 2008 KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2008-31.8.2009 KUOPION UIMASEURA RY, uintityötä jo vuodesta 1904 2 TOIMINNAN TAVOITTEET Seuran toiminnan pääpaino on kilpailullisen

Lisätiedot

Alueiden seurakehittäjät. Elokuu 2018

Alueiden seurakehittäjät. Elokuu 2018 Alueiden seurakehittäjät Elokuu 2018 Tähtiseuratoiminnan eteneminen syksyllä 2019 Laatutekijät valmistuvat elokuun loppuun mennessä Seurakehittäjien päivät 10.-11.9. Helsinki Auditointikäsikirjan esittely

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Luonnos 27.4.2016 Menestyssuunnitelman sisältö Muutoksen tarve ja tekijät Missio, visio ja lupaukset 2020 Seuraavat yhteiset loikkamme Yhteisen

Lisätiedot

Kasva urheilijaksi aamukahvit INFOT 4.2.2015

Kasva urheilijaksi aamukahvit INFOT 4.2.2015 Kasva urheilijaksi aamukahvit INFOT 4.2.2015 Sinettiseurojen aluekierros kevät 2015 Aiheet: - Sinettiseurojen uudistetut kriteerit - Urheilulliset elämäntavat vanhempainilta - Kasva urheilijaksi Taitovalmiustestin

Lisätiedot

UIMARIN POLKU AURAJOEN UINTI. Vesitaituriksi Turussa

UIMARIN POLKU AURAJOEN UINTI. Vesitaituriksi Turussa AURAJOEN UINTI Vesitaituriksi Turussa UIMARIN POLKU Uimarin polun tarkoituksena on selvittää uimarille ja vanhemmille uintiharrastuksen kulkua uimakoulusta aina kilpauintiin asti. Aurajoen Uinti ry haluaa

Lisätiedot

Seuratuki-info Valtakunnallinen Sinettiseuraseminaari

Seuratuki-info Valtakunnallinen Sinettiseuraseminaari Seuratuki-info Valtakunnallinen Sinettiseuraseminaari 8.10.2016 ylitarkastaja Sari Virta Kansalaistoiminnan nykytila Yhdistysrekisteri: 20 000 liikuntatoimintaan liittyvää yhdistystä Kunnat: avustusjärjestelmissä

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 12/2017

Uimaliiton liittohallitus 12/2017 Uimaliiton liittohallitus 12/2017 Aika: ti 28.11.2017 klo 16.00-20.00 Paikka: Uimaliiton toimisto, Hämeentie 105A Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman x jäsen Antti Wihanto

Lisätiedot

Seuratoiminnan kehittämistuki 2019

Seuratoiminnan kehittämistuki 2019 Seuratoiminnan kehittämistuki 2019 ylitarkastaja Sari Virta sari.virta@minedu.fi Valtakunnallinen seurapäivä 30.11.2018 Liikunta- ja urheiluseurat Suomessa Historian aikana perustettu noin 30 000 urheiluseuraa

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 2013 Liikuntapalvelut puh. 27191 LIIKUNTATOIMINTA-AVUSTUKSET

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 2013 Liikuntapalvelut puh. 27191 LIIKUNTATOIMINTA-AVUSTUKSET JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 2013 Liikuntapalvelut puh. 27191 LIIKUNTATOIMINTA-AVUSTUKSET Yhdistyksen nimi Virallinen lyhenne Yhdistys rek.no tai y-tunnus Kotikunta YHTEYSTIEDOT LIIKUNTAPALVELUIDEN

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

LIIKUNNAN TOIMINTA-AVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNNAN TOIMINTA-AVUSTUSHAKEMUS LIIKUNNAN TOIMINTA-AVUSTUSHAKEMUS Hakijan perustiedot Yhdistyksen virallinen nimi Yhdistyksen virallinen lyhenne Y-tunnus rekisteröintinumero Kotipaikka Yhdistyksen katuosoite Kotisivujen www-osoite Toimihenkilöt

Lisätiedot

KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA Hyväksyttiin vuosikokouksessa

KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA Hyväksyttiin vuosikokouksessa KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2006-31.8.2007 Hyväksyttiin vuosikokouksessa 24.11.2006 2 TOIMINNAN TAVOITTEET MUUT TAVOITTEET UINTI: Seuran toiminnan pääpaino on edelleen junioritoiminnan

Lisätiedot

Porin Uimaseura kutsuu seurasi ensimmäisiin PISC -kisoihin. Pori International Swimming Classic

Porin Uimaseura kutsuu seurasi ensimmäisiin PISC -kisoihin. Pori International Swimming Classic Porin Uimaseura kutsuu seurasi ensimmäisiin PISC -kisoihin Pori International Swimming Classic 25.-26.5.2019 Porin uimaseura kutsuu liittosi tai seurasi ensimmäiseen Pori International Swimming Classic

Lisätiedot

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Kaukalopalloseurat ja yksittäiset joukkueet Liiton alueet:, Oulu, Etelä- Suomi, Keski- Suomi, Itä- Suomi, Etelä- Karjala, Pohjois- Suomi Uusi liikuntalaki * Valtakunnallisuuden

Lisätiedot

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2010

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2010 SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2010 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa toiminnanjohtaja Hulda Ahoseen: executive.officer@bridgefinland.com VERSIO 15.1.2010 TAMMIKUU 2.1. klo 11.00

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 4/2017

Uimaliiton liittohallitus 4/2017 Uimaliiton liittohallitus 4/2017 Aika: ma 3.4.2017 klo 16.30-20.25 Paikka: Uimaliiton toimisto, Helsinki tai Skype Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X x jäsen Marjukka Palin

Lisätiedot

M 4 x 100 m M 4 x 400 m

M 4 x 100 m M 4 x 400 m M 4 x 100 m SB 1 Tampereen Pyrintö 1 41,38 2 Helsingin Kisa-Veikot 1 42,39 3 Borgå Akilles 1 42,59 4 If Sibbo-Vargarna 1 42,94 5 Esbo IF 1 43,74 6 Kenttäurheilijat -58 1 44,01 7 Tampereen Urheilijat -38

Lisätiedot

SC VANTAA. Jäsenkirje 3/2014

SC VANTAA. Jäsenkirje 3/2014 SC VANTAA Jäsenkirje 3/2014 1. Katsaus joukkuevoimistelijoiden kevääseen... 2 2. Mukaan joukkuevoimisteluun... 3 3. Harrasteliikuntaryhmiin ilmoittautuminen alkanut... 3 4. Valmentajaksi tai ohjaajaksi

Lisätiedot