KEMINMAAN SEURAKUNTA. Alttarivaate ja kirjateline luvulta

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KEMINMAAN SEURAKUNTA. Alttarivaate ja kirjateline 1700 -luvulta"

Transkriptio

1 KEMINMAAN SEURAKUNTA Alttarivaate ja kirjateline luvulta TASEKIRJA

2 TASEKIRJA SISÄLTÖ YLEISKATSAUS... 5 Kirkkoherran yleiskatsaus... 5 Talous HALLINTOELINTEN KOKOONPANO JA TOIMINTA... 7 Kirkkovaltuusto... 8 Kirkkoneuvosto:... 8 Lähetys- ja evankelioimistyön johtokunta:... 8 Diakoniatyön johtokunta:... 8 Tilintarkastajat:... 8 Kirkkovaltuuston toiminta... 8 Kirkkoneuvoston toiminta... 9 Luettelo seurakunnan jäsenten ja luottamushenkilöiden tekemistä aloitteista ja kirkkoneuvoston toimenpiteistä niiden johdosta HENKILÖSTÖ SEURAKUNNAN VÄKILUVUSSA TAPAHTUNEET MUUTOKSET TALOVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN TUNNUSLUKUJA TOIMINTATILASTO MÄÄRÄRAHOJEN JA TULOARVIOIDEN TOTEUTUMINEN Käyttötalouden toteutuminen Tuloslaskelman toteutuminen Verotulojen erittely Investointien toteutuminen Rahoituslaskelman toteutuminen Yhteenveto määrärahojen ja tuloarvioiden toteutumisesta TILIKAUDEN TULOKSEN MUODOSTUMINEN JA TOIMINNAN RAHOITUS Tuloslaskelma ja sen tunnusluvut Rahoituslaskelma ja sen tunnusluvut Tase ja tunnusluvut TILIKAUDEN TULOKSEN KÄSITTELY JA TALOUDEN TASAPAINOTTAMISTOIMENPITEET Tilinpäätöslaskelmat (86)

3 Tilinpäätöksen liitetiedot RAHOITUSLASKELMAN LIITETIEDOT Suunnitelman mukaisiin poistoihin sisältyvät lisäpoistot Arvonkorotusten periaatteet ja arvonmääritysmenetelmät Vaihto-omaisuuden muutokset Siirtosaamisiin sisältyvät olennaiset erät TASEEN VASTATTAVIA KOSKEVAT LIITETIEDOT Oman pääoman lisäykset ja vähennykset sekä siirrot näiden erien välillä Siirtovelkoihin sisältyvät olennaiset erät, siirtovelkojen muutokset Lainat, velat tytäryhtiöille ja shekkilimiitti Eläkevastuuvajaus Muut vakuudet ja vastuusitoumukset OMISTUKSIA MUISSA YHTEISÖISSÄ KOSKEVAT LIITETIEDOT TILINPÄÄTÖSMERKINTÄ... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. LUETTELO KIRJANPITOKIRJOISTA OHJELMIEN VÄLISET YHTEYDET LUETTELO TOSITTEIDEN LAJEISTA TIETO TOSITTEIDEN SÄILYTYSTAVOISTA (86)

4 TOIMINTAKERTOMUS 2011 Keminmaan seurakunta on ihmisten keskellä elävä, Jumalan sanalla hoitava seurakunta. 4 (86)

5 YLEISKATSAUS Kirkkoherran yleiskatsaus Kulunut vuosi oli seurakunnan toiminnan kannalta perinteinen. Työtä jatkettiin valtuuston hyväksymän strategiaa toteuttaen: Keminmaan seurakunta on ihmisten keskellä elävä, Jumalan sanalla hoitava seurakunta. Ihmisten keskellä oltiin mm. torilla syyskuussa Kyläpaikan 5vuotis juhlan yhteydessä. Lättyjen ja kahvin tarjoilu hoitui vapaaehtoisten voimin. Kehnosta ilmasta huolimatta paikalla pysähtyi koko joukko ihmisiä, joiden kanssa keskusteltiin syvällisiäkin. Viikoittaiseen messuun on kokoontunut hiukan vähemmän väkeä kuin edellisenä vuonna. (osallistuneita keskimäärin 2011 oli 93 henkeä, 2010 oli 108 henkeä.) Tästä huolimatta ehtoollisella kävijöiden määrä pysyi entisellään. Työtekijäjoukossa tapahtui henkilövaihdos kun kirkkoherranviraston toimistosihteeri Aila Nousiainen jäi eläkkeelle. Hänen tilalleen valittiin Reija Ylikontiola. Diakoniatyössä oli työjärjestelyjä. Diakonissa Ulla Sipola hoiti virkaansa puoliaikaisesti. Hanna Pietilä-Jones hoiti puolikasta tehtävästä. Edellisenä vuonna kiihtynyt kirkosta eroaminen taantui. Kirkossa käytiin vilkasta keskustelua kirkkoon kuulumisen merkityksestä. Monelle se ei ole selvä. Seurakunnan tehtävä on viestittää, että se hoitaa Jumalan antamaa tehtävää viedä evankeliumi, pelastuksen sanoma, kaikille luoduille. Vapaaehtoisten osuus on edelleen tehostunut. Moni seurakunnan toimintamuoto ei toimisi ilman vapaaehtoisia. Esimerkkinä tästä on Kyläpaikan toiminta, joka on pääsääntöisesti vapaaehtoisten varassa. Työn kautta moni on löytänyt oman paikan seurakunnan keskuudessa. Kiitän luottamushenkilöitä, vapaaehtoisia ja työtovereita menneestä vuodesta. Hyvä Jumala siunatkoon työmme ja antakoon siunauksensa toimillemme! Keminmaassa helmikuussa 2012 Yrjö Haapala 5 (86)

6 Talous 2011 Vuoden 2011 talous kehittyi ennakoitua myönteisemmin. Tilinpäätös oli ,98 euroa ylijäämäinen. Talousarviossa (ja lisätalousarviossa) alijäämää arvioitiin tulevan euroa. Kirkollisverotulot lisääntyivät ja yhteisöveron jako-osuus runsaalla eurolla. Myönteistä kehitystä edesauttoivat mm. puun myynti sekä Kemin Kirkonkylän Osakaskunnan maksamat euron osallisuusrahat. Toimintakulut toteutuivat 97,5 %:sesti. Vero- ja korkotuloja kertyi talousarvioon merkityn mukaisesti. Vuodesta 2011 tuloksesta huolimatta käyttötalous ei ole pitkällä aikavälillä tasapainoinen, jos tulojen ja menojen kehitys jatkuu ennakoidulla tavalla. Vuoden 2012 talousarvio on alijäämäinen, mikä edellyttäisi laskennallisesti 1,40:n veroprosenttia. Maanvuokratulot (55.000) euroa, metsätalouden tulot sekä korkotulot (50.000) ovat olleet olennainen osa seurakunnan tulorahoitusta. Ilman niitä tilanne olisi ollut jo vuosia toisen näköinen. Useiden kiinteistöjen käyttöaste on alhainen. Lähivuosina on mietittävä, voitaisiinko joistakin kiinteistöistä luopua. Kokonaisuutena vuoden 2011 talousarvion toteutumassa on vain vähän tehtäväalueiden toimintakatteen ylityksiä. Suurimmat ylitykset ovat kirkonkirjojen pidossa ja keittiötoimessa. Kirkonkirjojen digitoinnin loppuunsaattaminen siirtyi vuoden 2011, kun sen piti valmistua jo vuoden 2010 puolella; tähän ei osattu varautua talousarviota laadittaessa. Keittiöpalvelujen käyttäminen näyttää lisääntyvät eikä tähän ole osattu varata riittävästi resursseja. Seurakunnalla ei ole omaa keittiöhenkilökuntaa, mistä syystä työresurssit ostetaan yrittäjältä. Keittiötoiminta on tukipalvelua. Taloudellisesti suurimman yllätykset tulivat investoinneissa. Kirkon torniosan korjaustyöhön varattiin euron määräraha ja euron lisämääräraha mutta se tuli maksamaan euroa. Koska telineet olivat paikalla, päätettiin jo työn alettua korjata mm. kellotapulin lahovaurioita, teettää kaiteiden korjaustöitä, uusia välitasanteen huopakate minkä lisäksi ullakolle rakennettiin palokatkoseinä. Väentuvan saunan pesuhuoneen korjaustyöhön ryhdyttiin kesken toimintavuoden, koska siellä epäiltiin kosteusvauriota. Hankkeeseen varattiin käyttötalouteen 8000 euroa. Korjaustyön edetessä tuli esille yllätyksiä, mm. käyttövesiputkien todettiin olevan pikaisesti uusimistarpeessa. Myös saunan korjaus katsottiin järkeväksi toteuttaa samassa yhteydessä. Koska työ muuttui peruskorjaukseksi ja kustannukset nousivat euroon, on hanke käsitelty kirjanpidossa investointina. Kaikki tehdyt toimenpiteet oli kustannusten ylittymisestä huolimatta välttämättömiä. Käyttötalouden tasapainon kehitystä on syytä seurata. Seurakunnan taloudellinen asema on vielä niin hyvä, että muutaman vuoden alijäämä pystytään kattamaan edellisvuosien ylijäämillä. Tarvittaessa tasapainottamistoimenpiteisiin on kuitenkin ryhdyttävä viivytyksettä; epätasapainoisen taloustasapainon korjaaminen vie muutamia vuosia. Keminmaassa Juha Nykänen, tp. 6 (86)

7 HALLINTOELINTEN KOKOONPANO JA TOIMINTA KEMINMAAN SEURAKUNNAN ORGANISAATIOKAAVIO KIRKKOVALTUUSTO Käyttää seurakunnan päätösvaltaa, jollei toisin ole määrätty Kirkkoneuvosto Edustaa ja valvoo seurakunnan etua Valmistelee asiat kirkkovaltuustolle Lähetys- ja evankelioimistyön jk. Johtaa ja kehittää sille kuuluvaa työalaa Diakoniatyön jk Johtaa ja kehittää sille kuuluvaa työalaa Kirkkovaltuusto : 7 (86)

8 Kirkkovaltuusto Ari Aho (vpj.), Erkki Alatalo, Marjo Appelgrén, Pekka Eilittä (pj.), Jarkko Hannunen, Kerttu Heikkinen, Juhani Heusala, Saini Jauhola, Irja-Liisa Jääskö, Paula Kuusela, Sakari Kuusela, Pentti Lassila, Sakari Lepojärvi, Kalevi Liimatta, Julius Oförsagd, Katja Perttula, Risto Rimpisalo, Pirkko Saastamoinen, Sampo Selkälä, Sirpa Uusitalo, Lasse Vaaraniemi, Reetta Vähä ja Ville Ylianunti. Kirkkoneuvosto: Yrjö Haapala (khra, pj.), Erkki Alatalo, Paula Aaltonen, Jarkko Hannunen, Saini Jauhola, Sakari Kuusela (vpj.), Risto Rimpisalo, Pirkko Saastamoinen ja Sirpa Uusitalo. Varajäsenet: Marjo Appelgrén (Jarkko Hannunen), Kerttu Heikkinen (Sakari Kuusela), Irja-Liisa Jääskö (Risto Rimpisalo), Paula Kuusela (Sirpa Uusitalo), Pentti Lassila (Pirkko Saastamoinen), Kalevi Liimatta (Paula Aaltonen), Julius Oförsagd (Erkki Alatalo) ja Ville Ylianunti (Saini Jauhola). Lähetys- ja evankelioimistyön johtokunta: Kaisa Mustonen (pj), Katja Perttula, Tauno Häkkinen, Vesa Joutsenvaara, Sakari Kuusela, Anja Naukkarinen ja Terttu Partanen. Varajäseniksi Helena Malinen ja Matti Luukkonen. Diakoniatyön johtokunta: Saini Jauhola (pj.), Kerttu Heikkinen, Marjatta Alamaunu, Lasse Vaaraniemi ja Matti Mäkimartti. Varajäsenet Marja Kaakko ja Paula Aaltonen. Tilintarkastajat: HTM Raimo Ala-Kokkila, varalle HTM Tauno Kautto. Kirkkovaltuuston toiminta Kirkkovaltuuston kokoontui aikana 4 kertaa ja pöytäkirjaan merkittiin 49 pykälää. Kirkkovaltuuston päätöksiä: valittiin puheenjohtajat ja suhteellisten vaalien lautakunta valittiin kirkkoneuvoston ja johtokuntien jäsenet hyväksyttiin vuoden 2010 tilinpäätös ja myönnettiin tilivelvollisille vastuuvapaus hyväksyttiin muutos toiminta- ja taloussuunnitelmaan valittiin tilintarkastajat hyväksyttiin yhden määräalan myymisestä Kallinkankaan alueelta vahvistettiin vuoden 2012 veroprosentiksi 1,25 hyväksyttiin neljän määräalan/tontin myyminen neljälle henkilölle Kallinkankaalta hyväksyttiin muutos toiminta- ja taloussuunnitelmaan hyväksyttiin vuoden 2012 toiminta- ja taloussuunnitelma 8 (86)

9 Kirkkoneuvoston toiminta Kirkkoneuvosto kokoontui 8 kertaa ja pöytäkirjaan merkittiin 177 pykälää. Kirkkoneuvostoon päätöksiä järjestäytymiseen liittyvät asiat valittiin edustajat johtokuntiin (Sirpa Uusitalo ja Jarkko Hannunen), Kemin Kirkon Kirkonkylän osakaskunnan vuosikokouksiin (Risto Rimpisalo), Alapaakkolan sekä Liedakkalan jako- ja kalastuskuntien vuosikokouksiin (Pirkko Saastamoinen), As Oy Kallinpuiston yhtiökokouksiin (Paula Aaltonen) sekä maanmittaustoimituksiin (Juha Nykänen) tehtiin taloussäännön edellyttämät päätökset hyväksyttiin sisäisen valvonnan menettelytavat hyväksyttiin hankintasääntö hyväksyttiin talousarvion 2011 täytäntöönpano-ohje vahvistettiin kirkkojen ja urkujen vakuutusarvo vakuutusyhtiön suosituksen mukaisena hyväksyttiin valmiussuunnitelma päätettiin vuoden 2011 vapaista kolehdeista valittiin tarjouskyselyn perusteella Kotirakennus Rimpisalo uuden kirkon korjaustyön tekijäksi päätettiin tarjouskyselyn perusteella myydä Höyläsunto tilan harvennushakkuupuut Osk metsäliitolle hyväksyttiin yhteistyösopimus Radiolähetys Sanansaattajien kanssa allekirjoitettiin vuoden 2010 tilinpäätös jatkettiin metsästysvuokrasopimusta Alapaakkolan metsästysseuran kanssa hyväksyttiin hautainhoitomaksut valmisteltiin kirkkovaltuustolle meneviä asioita mm. tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus hyväksyttiin kesän 2011 vuosilomat päätettiin, että seurakunta siirtyy KiPa (HeTa) palvelukeskuksen asiakkaaksi 2017 hyväksyttiin päiväkerhotyön, varhaisnuorisotyön ja nuorisotyön toimintasuunnitelmat Keminmaa seura esitykseen päätettiin, että venemuseo ei sovellu vanhan kirkon alueelle asia oli ollut esillä jo vuosina 1992, 1994, 1997 ja 1998 hyväksyttiin työterveydenhuollon toimintasuunnitelma vuosiksi samalla päätettiin ottaa käyttöön sairauspoissaolojen seurannassa varhaisen puuttumisen käytäntö päätettiin suorittaa henkilöstön vaarojen riskien kartoitus vuoden loppuun mennessä hyväksyttiin Kirkkolaiva lehden kustannussopimus Privat-Medi Oy:n kanssa vuosiksi päätettiin harvennushakkuista Heikkilä I ja Alakreku tiloilla päätettiin suorittaa kertamaksuna As Oy Kallinpuiston ikkunoiden uusinta hyväksyttiin muutoksia uuden kirkon ulkopuolisten osien korjaukseen suoritettiin hautausmaakatselmus hyväksyttiin Karihaaran Erämiehet ry:n metsästysvuokrasopimus 9 (86)

10 palkattiin Saija Pernu lastenohjaajaksi eläkkeelle jääneen Tuula Rytkyn tilalle kahden vuoden määräajaksi päätettiin myydä Alakreku ja Heikkilä I tilojen harvennushakkuupuut tarjouskyselyn perusteella L & M Biowattille todettiin uuden kirkon ulkopuolisten korjaustöiden valmistuneen korjaustyö tuli maksamaan noin euroa kustannusarvio ylittyi lisätöistä johtuen n eurolla todettiin, että KEVA (eläkelaitos) ei ole todennut huomautettavaa tarkastuskertomuksen mukaan ostopalvelujen käyttöä (KiEL 3 3mom) on selvitty käymällä läpi ostopalveluihin liittyvät YEL-todistukset, jotka oli asianmukaisesti pyydetty annettujen ohjeiden mukaisesti; ostopalvelut oli hoidettu huolellisesti ja asiaan oli perehdytty erittäin hyvin päätettiin käynnistää Lautiosaaren seurakuntatalon ulkopuolisten osien korjaustyön suunnittelu vuodenvaihteessa valtuutettiin talouspäällikkö teettämään tarjouskyselyn perusteella Kanttorilan talovesijohdon uusimistyö päätettiin toteuttaa väentuvan saunan pesuhuoneen korjaustyö, koska seinäpaneeleissa on havaittu kosteusvaurioita päätettiin uusia Neulanselän Erä ry:n, Alapaakkolan metsästysseura ry:n ja Keminsuun Metsästysseura ry:n metsästysvuokrasopimukset hyväksyttiin lähetystyön talousarvioavustusten jakaminen hyväksyttiin rippikoulusuunnitelma vuodelle 2012 hyväksyttiin marras joulukuun kolehtisuunnitelma keskusteltiin seurakuntatalojen ja leirikeskuksen käyttöön liittyvistä asioista toiminta- ja taloussuunnitelman edellyttämällä tavalla keskustelun pohjana olivat käyttötilastot vuodelta käsiteltiin vuoden 2012 toiminta- ja taloussuunnitelmaa TYP järjestelmän hallinnoista vastaavaksi nimettiin toimistosihteeri Anne Ojala hyväksyttiin, että seurakunta jatkaa taloushallinnon ohjelmistojen yhteistyötä Lapin seurakuntien kanssa vuoteen 2015 saakka, jonka jälkeen kukin seurakunta liittyy KiPa palvelukeskuksen jäseneksi oman aikataulunsa mukaisesti asiaa olivat valmistelleen yhteistyöseurakuntien taloushallinnon johtavat viranhaltijat vahvistettiin vuoden 2012 koulutussuunnitelma päätettiin, että seurakunta ei lähde mukaan vaatimaan korvauksia puunostokartellia koskevassa asiassa, koska raakapuun ostokartellin mahdollisia vaikutuksia seurakunnan puunmyyntihintoihin vuosina ei ole mahdollista pitävästi osoittaa perusteluina oli, että oikeusprosessiin ryhtyminen on riskisijoitus tarjouspyynnön perusteella päätettiin myydä Heikkilä I tilan hakkuupuut Tervolan Saha ja Höyläämölle myönnettiin ero Aila Nousiaiselle toimistosihteerin virasta hänen tilalleen valittiin Reija Ylikontiola hyväksyttiin toiminta- ja taloussuunnitelma 2012 lopullisessa muodossa esitettäväksi kirkkovaltuustolle täydennettiin vuoden 2012 koulutussuunnitelmaa päätettiin, että seurakunta kustantaa työntekijöille Tyky kuntoseteleitä enintään 200 eurolla/hlö vuosiksi hyväksyttiin hautainhoitohinnat hyväksyttiin hautatoimen maksut (86)

11 käsiteltiin suoritettua riskien ja vaarojen kartoituksen tuloksia hyväksyttiin irtaimiston poistoja hyväksyttiin kevään 2012 kirkkokolehdit Luettelo seurakunnan jäsenten ja luottamushenkilöiden tekemistä aloitteista ja kirkkoneuvoston toimenpiteistä niiden johdosta Juhani Heusala esitti huolensa siitä, että Torniolainen -lehden välissä jaettavat Kirkkolaiva ei tule niihin talouksiin, jossa mainosten jakaminen kielletään. Kirkkoherra vastasi Juhani Heusalalle kirkkovaltuuston kokouksessa. 11 (86)

12 HENKILÖSTÖ Työntekijät ovat seurakunnan tärkein voimavara, jonka työkyvystä on pidettävä huolta. Työkykyä ylläpitävä toiminta tukee työssä jaksamista ennalta ehkäisee työkyvyttömyyttä. Seurakunnan tyky -toimintaan sisältyy mm. kevät- ja syyskaudella järjestettävä retket tai tapahtuma. Työntekijöitä Tyky -päivänä Martimoaavan soidenvuolualueella Alueella sijaitsee autiotupa sekä palotorni, joka toimii nykyisin näköalatornina. 12 (86)

13 Tilastotietoja henkilökunnasta (tilastossa mukana viransijaiset ja virkavapaalla olevat, vakinainen ja tilapäinen henkilöstö = palvelussuhde voimassa vuoden viimeisenä päivänä). Henkilöstön määrä Kokoaikaisia Osa-aikaisia Virkasuhteessa Työsopimussuhteessa Miehiä Naisia Ikäjakauma Keski-ikä 46,2 47,6 45,0 Henkilöstön rakenne Seurakuntatyö Hallinto ja toimistotyö Hautausmaatyö Kiinteistö- ja kirkonpalvelutyö Työhistoria ja vaihtuvuus alle 1 vuotta vuotta vuotta vuotta vuotta vuotta vuotta tai enemmän Työtereydenhoidon ja virkistystoim.kust Työterveydenhoito Virkistystoiminta (86)

14 Poissaolot Äitiys-, isyys- vanhem Hoitovapaa Kuntoutus Lomautus Opintovapaa 61 Sairaslomapäivät Koulutus tms Vuosiloma Palkaton vapaa Yhteensä Rahapalkkasum man kehitys Euroa Muutos % + 4,1 + 0,5 + 0,6 Työntekijää kohden laskettuna työstä poissaolopäiviä (kalenteripäiviä) oli keskimäärin 86, joista vuosilomaa 46. Työpäivää kohden laskettuna (264 pv/v x 22 =5808 päivää) poissa oli keskimäärin 31 % työvoimasta eli 7,2 työntekijää, josta vuosilomalla 17 % eli 3,6 työntekijää. Lukumääränä on käytetty vuoden viimeisen päivän työntekijämäärää; luvut ovat suuntaa-antavia. Vuonna 2011 henkilöstökustannukset olivat 60 % (ulkoisista) toimintamenoista. 14 (86)

15 SEURAKUNNAN VÄKILUVUSSA TAPAHTUNEET MUUTOKSET Väkiluvun kehitys Väkiluku Jäsenmäärä LO väest. tull.ja pois erotus Kirkkoon liittyneitä Kirkosta eronneita Syntyneitä = kastettuja Kuolleita Seurakuntaan kuulumisprosentti Keminmaassa Kirkkoon kuulumisprosentti ,3 % 85,6 % 84,8 Vuoden 2011 lopussa evankelisluterilaiseen kirkkoon kuului 77,2 prosenttia suomalaisista (2010 = 77,3 %). 15 (86)

16 TALOVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN Talousarviossa hyväksyttyjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden arviointi YLEISHALLINTO Kirkolliset vaalit Tavoitteet Toteutus Painopisteet Kirkkovaltuusto Tavoitteet Toteutus Painopisteet Luottamushenkilöiden perehdyttäminen uuden valtuustokauden alkaessa. Arviointi Tavoite on toteutunut. Tilintarkastus ja valvonta Teemapäivä tai te tasarja. Rovastikunnalliset ja hiippakunnalliset luottamushenkilöiden kokoontumiset. Yleistä Kirkkojärjestyksen 15 luvun 10 pykälään on tullut muutos, jonka mukaan vain ammattitilintarkastaja tai tilintarkastusyhteisö hoitaa seurakuntien tilintarkastuksen valtuustokaudesta alkaen. Tavoitteet Asiantuntevan tilintarkastajan/ tilintarkastusyhteisön valitseminen valtuuskaudeksi Arviointi Tavoite on toteutunut Kirkkoneuvosto Toteutus Valitaan tilintarkastaja joko kilpailuttamalla tai suoralla hankinnalla. Hannassa noudatetaan hankintalain mukaisia hyviä käytäntöjä. Hankinta jää alle kansallisen kynnysarvon. Painopisteet Tavoitteet Toteutus Painopisteet Luottamushenkilöiden perehdyttäminen uuden valtuustokauden alakassa. Arviointi Tavoite on toteutunut. Taloushallinto Teemapäivä tai te tasarja. Rovastikunnalliset ja hiippakunnalliset luottamushenkilöiden kokoontumiset. Tavoitteet Toteutus Painopisteet Tiedon jakaminen uusille luottamushenkilöille ja henkilöstölle. Arviointi Tavoite on toteutunut. Kirkonkirjojen pito Teemapäivä tai te lat. Työntekijöiden, kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston kokoukset. Tavoitteet Toteutus Painopisteet Kirjurin käyttöönotto Riittävä koulutus ja resurssit Arviointi Tavoite ei ole toteutunut. Kirjurin valtakunnallinen käyttöönotto siirtyi vuoteen (86)

17 Kirkkoherran virasto Tavoitteet Toteutus Painopisteet Väliarviointi Henkilöstöhallinto Tavoitteet Toteutus Painopisteet Työsuojeluhenkilöstön toimintaedellytysten Koulutus. parantaminen. Arviointi Tavoite ei toteutunut. Uutta koulutusta ei työsuojeluhenkilöstölle ole järjestetty. Muu yleishallinto Tavoitteet Toteutus Painopisteet SEURAKUNNALLINEN TOIMINTA Jumalanpalveluselämä Tavoitteet Maallikoiden aktivoiminen. Arviointi Tavoite on toteutunut. Hautaan siunaaminen Toteutus Painopisteet Tavoitteet Toteutus Painopisteet Muut kirkolliset toimitukset Tavoitteet Toteutus Painopisteet Aikuistyö Tavoitteet Uusien ihmisten saaminen seurakuntayhteyteen Ihmisten auttaminen tasapainon löytymiseksi suhteessa itseen, toisiin ihmisiin ja Jumalaan Arviointi Rukouspiiri on toiminut Lautiosaaressa, retki on tehty Hengen Uudistuksen kesäjuhlaan Rovaniemelle, ihmissuhderyhmä, Kritoryhmä toimii, seurakuntatapahtuma on pidetty tammikuussa. Toteutus Rukouspiirit Retket naistenpäiville Rukouskoulutus Ihmissuhderyhmä Seurakuntatapahtuma Naisten vaellus Painopisteet Työikäisten tavoittaminen Muut seurakuntatilaisuudet Tavoitteet Toteutus Painopisteet Raamattupiiri keskiviikkoisin. 17 (86)

18 Miestenpiiri perjantaisin. Rukouspiiri Lautiosaaren seurakuntatalolla. Arviointi Tavoitteet ovat toteutuneet. Tiedotus ja viestintä Tavoitteet Seurakuntalehti jokaiseen kotiin joka toinen viikko. Toteutus Painopisteet Seurakuntalehti Varauskirjan ja www sivujen yhteyden luominen. Varauskirjaan lisäominaisuus, jolla tiedot tapahtumista saadaan ilman lisätyötä siirtymään omalta www sivulta luettavaksi. Varauskirjan lisäominaisuus, jossa eri tapahtumiin ilmoittautuminen saadaan www sivuilta mahdolliseksi ja varauskirjan kautta käsiteltäväksi. Arvioin Tavoite toteutui osittain. Päiväkerhoon on mahdollista ilmoittautua sähköisesti. Musiikki Yleistä Tavoitteet Toteutus Painopisteet Tavoitteena saada seurakunnan kotisivuille oma osio, josta saa tietoa toimitusten musiikista ja sen valinnasta. Mahdollisuuksien mukaan musiikkia myös kuunneltavassa muodossa. Esim. olisi hyvä jos seurakunnan sivuilla voisi tutustua vaikkapa erilaisiin häämusiikkivaihtoehtoihin. Konsertteja on suunnitelmissa järjestää seurakuntalaisten iloksi. Muutamia konsertteja onkin jo sovittu ensi vuodelle. Arviointi Tavoite on toteutunut. Konserttien osalta kotisivuasia on toteutusvaiheessa. Kirkkokuoro Tavoitteet Kirkkokuoro harjoittelee säännöllisesti viikoittain ja esiintyy seurakunnan eri tilaisuuksissa mahdollisuuksien mukaan. Väliarviointi Tavoite on toteutunut. Toteutus Painopisteet Vuoden 2011 päätavoite on valmistautuminen Lapin kirkkomusiikkijuhlille, jotka pidetään Torniossa keväällä (86)

19 Päiväkerho Yleistä Päiväkerhotyön tehtävänä on opettaa lapsia tuntemaan kolmiyhteinen Jumala, opettaa Raamattua, hiljentymistä ja rukousta. Päiväkerhotyö on osa lasten kristillistä kasvatusta. Tavoitteet Tavoitteena on saada 3-vuotiaita 20 lasta ja 4-5-vuotiaita 60 lasta päiväkerhotoimintaan. Tukea esikoulun ja päivähoidon uskontokasvatusta. Toteutus Järjestää päiväkerhoja 3-vuotiaille kerran viikossa ja 4-5 vuotiaille kaksi kertaa viikossa Laurilassa, Lautiosaaressa ja Lassilassa. Uskontotuokioita esikouluissa joka toinen viikko. Neljässä ryhmäperhepäivähoitokodissa uskontotuokio kerran kuussa. Perhepäivähoitajien ja lasten kerho kaksi kertaa kuussa Laurilassa. Järjestetään kesäkerhoja kolmen viikon aikana Laurilassa, Lassilassa ja Lautiosaaressa. Esikouluun lähteville järjestetään retki lähiympäristöön. Jatketaan kehtoluokkatyötä. Painopisteet Arviointi Päiväkerhotoimintaan on osallistunut 3-vuotiaita 33 ja 4-5 vuotiaita 58. Toiminta on toteutunut tavoitteiden mukaan. Pyhäkoulu Tavoitteet Pyhäkoulu joka sunnuntai. Parannetaan pyhäkoulutilan varustusta. Arviointi Tavoite on toteutunut. Varhaisnuorisotyö Yleistä Toteutus Kirkkopyhäkoulu saarnan aikana. Painopisteet Kirkkoon tarvitaan varustusta mm. pöytä ja säilytyslaatikostot, kunnolliset penkit eri ikäisille lapsille, kiinteä flanellotaulu, liitutaulu / muu piirtomahdollisuus. Tavoitteet Toteutus Painopisteet Tehtävänä on tukea 1-7 luokkalaisten lasten uskonnollista kehitystä ja antaa kristillistä kasvatusta sekä kutsua lapsia seurakuntayhteyteen. Tavoitteena on saada 130 lasta mukaan kerhotoimintaan ja 120 lasta leiritoimintaan. Arviointi Järjestetään puitteet kerhotoiminnalle; talous, tilat, materiaali ja kerhonohjaajat. Kerhonohjaajia koulutetaan antamalla perus- ja jatkokoulutusta sekä tuetaan kuukausittain pidettävissä kerhonohjaajien kokouksissa. Järjestetään leirejä Honkamaassa 4-6 kpl ja osallistutaan hiippakunnan suurleirille Lapiosalmella. Tehdään rovastikunnallista yhteistyötä. Tuetaan koulujen uskonnon opetusta tuntivierailuilla joka luokka-asteella. Kutsutaan kaikki 4 luokkalaiset tutustumaan kotikirkkoon. Painopistealueena on kerho- ja leiritoiminta. 19 (86)

20 Tavoite on toteutunut. Partio Tavoitteet Uskonnollisen kasvatuksen antaminen. Arviointi Tavoite on toteutunut. Rippikoulu Toteutus Partiomessu, lupauksenanto, leirihartaudet. Painopisteet Tavoitteet Toteutus Painopisteet Vähintään 90% ikäluokasta käy rippikoulun. Järjestetään 5 ryhmää, myös päiväkoulu. Arviointi Tavoite ei toteutunut. Rippikoulun kävi 78 % ikäluokasta. Nuorisotyö Tavoitteet Toteutus Painopisteet Nuorisotyön tavoitteena on antaa nuorille kristillistä kasvatusta sekä mahdollisuus harjaantua kristillisessä elämäntulkinnassa ja sen mukaisessa elämässä. Nuorille annetaan mahdollisuus ottaa vastuuta seurakunnan tehtävän toteuttamisesta (kerhonohjaajat, isoset, messubändiläiset). Painopisteet tavoitteineen: 1) rippikoulun ryhmänjohtajakoulutus, koulutetaan isosia rippikoululeireille tarvittava määrä (n.20 nuorta). 2) musiikkitoiminta, järjestetään tilaisuuksia, joissa messubändi säestää esim. koulujumalanpalveluksia sekä tarjotaan bändeille harjoituspaikka Vanhasta Pappilasta. 3) viikkotoiminta, avoimet ovet, sählyvuorot, aamuhartaudet keskuskoulussa ja lukiossa. 4) tapahtumat, järjestetään Siivet bänditapahtuma yhteisvastuun hyväksi yhdessä kunnan nuorisotoimen kanssa samoin kuin nuorten lapin vaelluskin, osallistutaan Oulugospeliin ja Maata näkyvissä festareille. Arviointi Pääosin toteutunut. Messubändiä ei ollut. Perhekerhotyö Tavoitteet Perheiden tukeminen kasvatustehtävissä. Turvallisen Jumala-suhteen perustan luominen lapsille ja uskoneväiden antaminen vanhemmille. Perhepäivähoitajien koulutus. Toteutus Järjestetään perhekerhoja kerran viikossa Laurilassa, Lassilassa ja Lautiosaaressa. Perhekerhojen yhteinen retki ja juhlat. Järjestetään kesäperhekerho kolmen viikon aikana Laurilassa ja Lassilassa. Painopisteet Arviointi 20 (86)

21 Laurilan kesäperhekerho vaihdettiin perhepäivähoitajien kesäkerhoksi. Muuten toteutunut tavoitteiden mukaan. Diakonia Tavoitteet Ihmisten kokonaisvaltainen auttaminen tasapainon löytämiseksi suhteessa itseen, lähimmäiseen ja Jumalaan. Kriiseissä olevien kohtaaminen ja auttaminen. Seurakuntalaisten tukeminen lähimmäisvastuuseen. Toteutus Kotikäynnit ja asiakasvastaanotto Retket, leirit ja virkistyspäivät Kerhot, piirit ja tapahtumat Kyläpaikan toiminta Vapaaehtoisten koulutus Käynnit kunnan vanhustenhoitoyksiköissä Vankila-, kouluvierailut Yhteistyö kunnan ja lähiseurakuntien kanssa Rovastikunnallinen yhteistyö Painopisteet Vapaaehtoistoiminta Laitoshoidossa olevien sielunhoito Kyläpaikan toiminta Suunnitelmavuodet Perustyö pysyy samana. Kehitysvammaistyö(Rovaniemen srk:n ylläpitämä toiminta, johon seurakunta osallistuu) Tavoitteet Toteutus Painopisteet Arviointi Tavoitteet ovat toteutuneet. Sairaalasielunhoito Tavoitteet Entistä useampi vanhus pääsee hartauteen. Arviointi Tavoite on toteutunut. Palveleva puhelin Toteutus Järjestetään hartauksia myös pienryhmäkodeissa. Painopisteet Tavoitteet Toteutus Painopisteet Sielunhoito Tavoitteet Toteutus Painopisteet Lähetys Yleistä Tavoitteet Toteutus Painopisteet Kutsutaan lähettejä tai lähetysjärjestöjen edustajia kouluvierailuille sekä järjestetään lähetystilaisuuksia lähetysvierailujen yhteyteen Lähetyspiiri kokoontuu joka toinen maanantai. Lähetyssoppi avoinna lauantaisin. Myyjäisiä muutaman kerran vuodessa. Vastaava Helena Malinen. Lähetyssopen tiimi. 21 (86)

22 Järjestetään lähetyslounaita. Kauneimmat joululaulut. Vapaaehtoisia avustetaan kesäjuhlille ja koulutuksiin Virkistystapahtumia Vastaavat Anja Naukkarinen ja Terttu Partanen Muuta Arviointi Tavoitteet ovat toteutuneet. Kansainvälinen diakonia Yleistä Tavoitteet Toteutus Painopisteet Ystävyysseurakuntavierailu. Pienen ryhmän vierailu Paidessa ja vastavierailu Keminmaassa talousarvion puitteissa. Arviointi Tavoite ei ole toteutunut. Muu seurakuntatyö HAUTATOIMI Tavoitteet Toteutus Painopisteet Kuulutusmenettely uuden osan lohkolla II. Arviointi Tavoite ei ole toteutunut. KIINTEISTÖTOIMI Vuokra-tilat ja osakehuoneistot Kartoitetaan hoitamatta jääneet haudan ja käynnistetään kuulutusmenettely. Kirkot Tavoitteet Vesikatto-ongelmien korjaus ja ulkovalaistus Toteutus Investointiosassa. Painopisteet Arviointi Tavoite on toteutunut ulkovalaistusta lukuun ottamatta. Seurakuntatalot Tavoitteet Selvitetään kiinteistöjen käyttöön ja käyttöasteeseen liittyvät asiat. Arviointi Asia on ollut esillä kirkkoneuvostossa. Kanttorila Tavoitteet Vesihuollon turvaaminen. Toteutus Otetaan esille kirkkoneuvostossa Toteutus Rakennetaan uusi taloliittymä. Painopisteet Painopisteet 22 (86)

23 Arviointi Tavoite on toteutunut Honkamaan leirikeskus Tavoitteet Selvitetään kiinteistöjen käyttöön ja käyttöasteeseen liittyvät asiat. Arviointi Asia on ollut esillä kirkkoneuvostossa. Muut rakennukset Toteutus Otetaan esille kirkkoneuvostossa. Painopisteet Tavoitteet Toteutus Painopisteet Metsätalous Muuta Tavoitteet Toteutus Painopisteet Hoitaa metsiä voimassa olevan suunnitelman mukaan. Tavoitteena on vähintään euron tuotto. Seurakunnan tulot 2011 kertyvät pääosin jo tehdyistä puukaupoista. Stora Ensolla on hakkuussa leimikko Alakreku tilalta, josta on maksettu vuonna 2009 ennakkoa; puumäärä n. 1085m3. Puukauppa Heikkilä II tilan Kittilänjärven palstalta Heikkilä II tilalta; talvikohde Puumäärä noin 1350 m3. Kivikko tilan puunmyynti, n. 500m3 osa voidaan hakata kesällä. Höyläsuvanto tilalta myyntiä noin 1200m3. Ks. tulevat vuodet. Metsänuudistamistyöt tehdään heti kun se on mahdollista hakkuun jälkeen. Istutus jo muokatulla Alakreku tilalla. Maanmuokkauksia suoritetaan Alakreku tilalla Stora Enson hakkuualueilla sekä Lukkarin virkatalon Akkunusjoen palstalla. Palstalla on rajankäynnin vuoksi jäänyt suikale hakkaamatta. Hakkuu saatetaan loppuun, jotta saadaan koko palstan viljeltyä kerralla. Heikkilä II tilalla tehdään kylvötöitä ja maanmuokkauksia. Istutukset siirretään kaikilla muokattavilla alueilla seuraavaan vuoteen. Honkamaan leirikeskuksen ympäristössä on siemenpuuasennossa alue, joka kaipaa maanpinnan käsittelyä. Taimikonhoitotöitä tehdään 11ha Kuivanuorossa Pörhölä I tilalla. Honkajärven metsätieautotien perusparannus Lapin metsäkeskuksen toimesta (seurakunta on osakkaana). Tulevat vuodet Kivikko ja Höyläsuvanto tilojen tulot siirtyvät pääosin vuodelle Tulevien vuosien leimikoita suunnitellaan myös ajatellen muiden metsänomistajien puunmyyntiä, jos lähialueille on tulossa hakkuita. Saarijängän metsätien kunnostus Lapin metsäkeskuksen toimesta (seurakunta osakkaana) 23 (86)

KEMINMAAN SEURAKUNTA TASEKIRJA 2012

KEMINMAAN SEURAKUNTA TASEKIRJA 2012 KEMINMAAN SEURAKUNTA TASEKIRJA 2012 1 TASEKIRJA SISÄLTÖ YLEISKATSAUS... 5 Kirkkoherran yleiskatsaus... 5 Talous 2012... 5 HALLINTOELINTEN KOKOONPANO JA TOIMINTA... 6 Kirkkovaltuusto... 8 Kirkkoneuvosto:...

Lisätiedot

202 HAUTAAN SIUNAAMINEN 1 Iisalmi

202 HAUTAAN SIUNAAMINEN 1 Iisalmi Iisalmen seurakunta Ta 2017 ehdotus: työalat 201 JUMALANPALVELUSELÄMÄ TOIMINTATULOT (ulkoiset) -29 PALKAT JA PALKKIOT 88635 90370 44619 91000-630 91430 91860 HENKILÖSIVUKULUT 28537 25711 12856 26254-543

Lisätiedot

KEMINMAAN SEURAKUNTA TASEKIRJA 2013

KEMINMAAN SEURAKUNTA TASEKIRJA 2013 KEMINMAAN SEURAKUNTA TASEKIRJA 2013 1 TASEKIRJA YLEISKATSAUS (4) Kirkkoherran yleiskatsaus (4) Talous 2013 (5) HALLINTOELINTEN KOKOONPANO JA TOIMINTA (6) Kirkkovaltuusto toiminta (7) Kirkkoneuvoston toiminta

Lisätiedot

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Kirkkovaltuuston 8.6.2010 päätöksiä 6 VUODEN 2009 TALOUSARVION MÄÄRÄRAHOJEN YLITYSOIKEUS Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Vuoden 2009 talousarvion käyttötalousosassa oli budjetoitu toimintatuloihin

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma

Toiminta- ja taloussuunnitelma KEMINMAAN SEURAKUNTA HYVÄKSYTTY KIRKKOVALTUUSTOSSA 26.11.2012 Toiminta- ja taloussuunnitelma SEKÄ TALOUSARVIO Lautiosaaren seurakuntatalon korjaustyö toteutetaan Keminmaan seurakunta on ihmisten keskellä

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja.

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja. Tilinpäätös 2016 Tunnuslukuja: Toimintakate - 770 297 = Toimintakate ilmoittaa, paljonko käyttötalouden nettokuluista jää katettavaksi verotuloilla ja mahdollisilla rahoitustuotoilla. Tuomintatuotot (322

Lisätiedot

KEMINMAAN SEURAKUNTA TASEKIRJA 2014

KEMINMAAN SEURAKUNTA TASEKIRJA 2014 KEMINMAAN SEURAKUNTA TASEKIRJA 2014 1 TASEKIRJA YLEISKATSAUS (4) Kirkkoherran yleiskatsaus (4) Talous 2013 (5) HALLINTOELINTEN KOKOONPANO JA TOIMINTA (6) Kirkkovaltuusto toiminta (7) Kirkkoneuvoston toiminta

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.55 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Karjalainen Esa Markkanen

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkoneuvosto 1

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkoneuvosto 1 Kirkkoneuvosto 1 Aika ja paikka Jäsenet (läsnä = ) Torstaina 30.3.2017 klo 18.00 20.30, Uusi pappila. Heiska, Tuomo Karanta, Janne ilm. esteestä varajäsen, ilm. esteestä. Kauppinen, Markku Lamberg, Irja

Lisätiedot

KEMINMAAN SEURAKUNTA. Piispa Samuel Salmi toimitti piispantarkastuksen seurakunnassa Kuva: Paavo Vänninen

KEMINMAAN SEURAKUNTA. Piispa Samuel Salmi toimitti piispantarkastuksen seurakunnassa Kuva: Paavo Vänninen KEMINMAAN SEURAKUNTA Piispa Samuel Salmi toimitti piispantarkastuksen seurakunnassa 8.-11.10.2015. Kuva: Paavo Vänninen TASEKIRJA 2015 1 TASEKIRJA YLEISKATSAUS (4) Kirkkoherran yleiskatsaus (4) Talous

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 2/2014

KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 7.5.2014 6. Tulos- ja rahoituslaskelma sekä talousarvion toteutumisvertailu 1.1. 31.3.2014... 2 7. Toimintakertomus

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.03.2017 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalossa. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45. Tervetuloa!

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Ulla Jokinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA. Tilinpäätös 2016

KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA. Tilinpäätös 2016 KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA Tilinpäätös 2016 Soile Luukkainen 26.6.2017 1 KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA Jäsenistö 2016 26.6.2017 Soile Luukkainen 2 Jäsenet 2016 Jäsenten ikäjakauma 1790 1804 1470 1429 1430 1427

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA. Tilinpäätös 2015

KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA. Tilinpäätös 2015 KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA Tilinpäätös 2015 Soile Luukkainen 3.6.2016 1 KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA Tilikauden tuloksen muodostuminen 2015 3.6.2016 Soile Luukkainen 2 Tilinpäätös 2015 Toimintatuotot 201.160,30

Lisätiedot

Luumäen kunta Loppuraportti 2013

Luumäen kunta Loppuraportti 2013 Luumäen kunta Loppuraportti 2013 Tarkastuslautakunta 10.4.2014 BDO Audiator Oy JHTT, KHT Ulla-Maija Tuomela Hallinnon tarkastus Valtuuston ja hallituksen pöytäkirjat 2013 Tarkastuksessa on käyty läpi pöytäkirjat

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 14 Aika tiistai 10.12.2013 klo 18.30 19.56 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kirkkoneuvosto 02/2013 8.4.2013

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kirkkoneuvosto 02/2013 8.4.2013 17 15 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 8.4.2013 15 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 - Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Varapj Kiljunen Ismo Majuri

Lisätiedot

Seurakuntaan Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Menot 5 781 780

Seurakuntaan Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Menot 5 781 780 Mihin verorahat käytetään? Vuosi 2011 Seurakunnan hallinto Jumalanpalvelukset ja kirkkomusiikki 190 298 Muut seurakuntatilaisuudet 63 615 Investoinnit (kurssikeskus yms.) 293 395 Hautaan siunaaminen 117

Lisätiedot

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 9/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(4)

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 9/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(4) JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 9/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(4) Aika tiistaina 29.11.2016 klo 18.30 21.40 Paikka seurakuntatalo Läsnä: Jyrki Koivisto kirkkoherra pj. Sanni Junnila agronomi,

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma

Toiminta- ja taloussuunnitelma Toiminta- ja taloussuunnitelma SEKÄ TALOUSARVIO Vahvistettu kirkkovaltuustossa 8.12.2014 Keminmaan seurakunta on ihmisten keskellä elävä, Jumalan sanalla hoitava seurakunta 1 Toiminta Suomen ev.lut. kirkko

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.55 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 KIRKKONEUVOSTO 6.5.2014 1. Paikka Ämmänsaaren seurakuntakeskus, kokoushuone

SUOMUSSALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 KIRKKONEUVOSTO 6.5.2014 1. Paikka Ämmänsaaren seurakuntakeskus, kokoushuone KIRKKONEUVOSTO 6.5.2014 1 Aika tiistai 6.5.2014 klo 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Ämmänsaaren seurakuntakeskus, kokoushuone n:o sivu n:o 33 4 TILINPÄÄTÖS 2013 34 4 ÄMMÄNSAAREN SEURAKUNTAKESKUKSEN SISÄILMAONGLEMA

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4 N:o 2/2016 Sivu 4 _ TILINPÄÄTÖKSEN 2015 HYVÄKSYMINEN 6.4.2016 10 Seurakunnan tilinpäätöksen laatimista ja käsittelyä koskevat säännökset ovat kirkkojärjestyksen15 luvun 9 :ssä. Seurakunnan on laadittava

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) Aika Maanantai 7.12.2009 klo 16.00 16.40 Paikka Hautausmaat, Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Matti Kurvinen puheenjohtaja Hannu Hyttinen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 18.5.2016 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.5.2016 klo 16.30-17.40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 21.03.2016 3/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 21.03.2016 1 Aika Maanantaina 21.03.2016 klo 16 16.25 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2016 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Tasekirja Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 Aika Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen Raimo Honkanen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 4.2.2014 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 4.2.2014 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 4.2.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.2.2014-11.3.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 82 29.3.2016 Asianro 404/02.02.01/2016 46 Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 11.3.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkovaltuusto

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkovaltuusto Aika ja paikka To 18.5.2017 klo 19.00 20.41 srk-kodilla Jäsenet x = läsnä Muut läsnäolijat x Ahopelto, Hannu x Heiska, Tuomo x Juusela, Juha x Karanta, Janne x Kauppinen, Markku x Korhonen, Marja Koriseva-Karmala,

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kirkkoneuvosto 4/2012 23.04.2012

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kirkkoneuvosto 4/2012 23.04.2012 28 27 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 23.04.2012 27 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KEMINMAAN SEURAKUNTA TASEKIRJA

KEMINMAAN SEURAKUNTA TASEKIRJA KEMINMAAN SEURAKUNTA TASEKIRJA 2016 1 Sisällys YLEISKATSAUS... 4 Toiminta... 4 Talous 2016... 5 HALLINTOELINTEN KOKOONPANO JA TOIMINTA... 6 HENKILÖSTÖ... 11 VÄKILUVUSSA TAPAHTUNEET MUUTOKSET... 13 TOIMINNALLISET

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Aika 25.3.2014 klo 17.30-18.45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Pihkala Isto

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 20/2016. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 20/2016. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 20/2016 AIKA Torstai 19.5.2016 kello 9 11.50 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Juntumaa

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2016 Yhteinen kirkkovaltuusto

TALOUSARVIO 2016 Yhteinen kirkkovaltuusto TALOUSARVIO 2016 Yhteinen kirkkovaltuusto 17.12.2015 1 23.12.2015 Timo Kalaja TOIMINNALLISIA PÄÄLINJOJA Kiinteistöstrategian laadinta ja siitä aiheutuvien toimenpiteiden toteuttaminen Taloushallinnon siirtyminen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA 24.4.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 44 - Kokouksen avaus 45 - Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 46 - Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 13 KOKOUSAIKA Tiistai 08.03.2010 kello 17.30 19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Saara Kettunen,

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 5/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 17.4.2013

KIRKKONEUVOSTO 5/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 17.4.2013 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 5/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 17.4.2013 sivu 35. Valtakirja/Kanttori Aki Tyni... 2 36. Kirkkovaltuutettu Antti Alahäivälän vaalikelpoisuuden lakkaaminen...

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 18.3.2015 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 18.3.2015 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 18.3.2015 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalon takkahuoneessa. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45.

Lisätiedot

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus Kaupungin talouden ohjaus Luottamushenkilökoulutus 9.8.2017 Talousarvio ja suunnitelma Kuntalaki 110 Valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio

Lisätiedot

Kangasalan seurakunta Esityslista 4/2016 1/19. Kirkkoneuvosto 22.03.2016. Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Kangasalan seurakunta Esityslista 4/2016 1/19. Kirkkoneuvosto 22.03.2016. Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden Kangasalan seurakunta Esityslista 4/2016 1/19 Aika 22.03.2016 klo 17:00 Paikka Kirkkoherranviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO 3

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO 3 Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 9/2012 Aika Paikka 11.12.2012 klo 16.30 Tapiolan kirkon seurakuntasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT: KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän talouden rakenne

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän talouden rakenne Hämeenlinnan seurakuntayhtymän talouden rakenne Hämeenlinna-Vanajan Seurakuntaneuvosto 22.3.2017 Marco Björkskog 1 7.4.2017 Timo Kalaja HISTORIA Vanajan seurakunnan tarkkaa perustamisvuotta ei ole tiedossa,

Lisätiedot

projektipäällikkö Terhi Jormakka

projektipäällikkö Terhi Jormakka projektipäällikkö Terhi Jormakka Kirkkolain ja järjestyksen sekä kirkon vaalijärjestyksen muutosten valmistelu Piispainkokouksen lausunto Lainsäädännön kirkolliskokouskäsittelyt kevät ja syksy 2014 Lainsäädäntö

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kirkkoneuvosto

TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kirkkoneuvosto TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kirkkoneuvosto Kokousaika 26.3.2015 klo 18.00 19.40 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto Läsnä olleet jäsenet Teijo Peltola Kauko Kenttä Antero Mäkinen Eija Mänki Sinikka

Lisätiedot

4 18 Talousarvion toteutuma vuodesta 2015 ja 1.1. 6.4.2016 (liite a ja b)

4 18 Talousarvion toteutuma vuodesta 2015 ja 1.1. 6.4.2016 (liite a ja b) JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 1 AIKA PAIKKA Sivu / 20.4.2016 klo 18.00 alkavan iltakoulun päätyttyä. Säynätsalon seurakuntakoti, Saarnatie Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 14 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (5) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 2/2017 Kirkkoneuvosto ( 5 ) Heikki Karjalainen jäsen. Alpo Partanen Keijo Kunnari

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 2/2017 Kirkkoneuvosto ( 5 ) Heikki Karjalainen jäsen. Alpo Partanen Keijo Kunnari Kirkkoneuvosto 22.3.2017 1 ( 5 ) Kokousaika 22.3.2017 kello 18.00 20.45 Kokouspaikka Vuokatin kirkko Saapuvilla olleet Erkki Marin puheenjohtaja Pirjo Juntunen varapuheenjohtaja Heikki Karjalainen jäsen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014

ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014 ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014 Historiallisen hyvä tulos Ylijäämää kertyi 5,5 miljoonaa euroa, jolloin kumulatiivista ylijäämää taseessa on noin 7,4 miljoonaa euroa. Se on enemmän kuin riittävä puskuri

Lisätiedot

KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 01/17 1 Kirkkovaltuusto

KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 01/17 1 Kirkkovaltuusto KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 01/17 1 KOKOUSTIEDOT Kokousaika maanantai 16.1.2016 klo 18.00-18.27 Kokouspaikka Seurakuntakeskuksen kokoussali, Keminmaa Osallistujat Päätöksentekijät (23) Muut Varsinaiset

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/ 49 46 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 30.08.2011 46 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 2/2015 Kirkkoneuvosto 25.3.2015 1 ( 5) Heikki Karjalainen -"- Jukka Kämäräinen. Alpo Partanen

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 2/2015 Kirkkoneuvosto 25.3.2015 1 ( 5) Heikki Karjalainen -- Jukka Kämäräinen. Alpo Partanen Kirkkoneuvosto 25.3.2015 1 ( 5) Kokousaika kello 18.00 22.10 Kokouspaikka Vuokatin kirkko Saapuvilla olleet Erkki Marin puheenjohtaja Pirjo Juntunen varapuheenjohtaja Arja Roivainen jäsen Heikki Karjalainen

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 16.3.2016 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalossa. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45. Tervetuloa!

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/ Aika Ti 6.6.2017 klo 18.00 19.17 Paikka Mäntyharjun seurakuntakeskus Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka Lehtonen

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 2 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 )

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 2 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Keskiviikko 29.4.2015 klo 18.00 20.55 Paikka Vuokatin kirkko Läsnä Mustonen Tuomo puheenjohtaja Diukman Sanna jäsen Juntunen Pirjo -"- Karjalainen Heikki -"- Korhonen

Lisätiedot

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2008 Seurakuntaneuvosto 30.1.2008 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2008 Seurakuntaneuvosto 30.1.2008 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 Seurakuntaneuvosto 30.1.2008 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 1/2008 Aika: keskiviikkona 30.1.2008 klo 18.00 20.00 Paikka: Virastotalo (ent.suom.pappila), Kirkonkylä

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (8) A S I A L U E T T E L O: 48. Kokouksen avaus 49. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 51. Ääntenlaskijoiden valinta 52.

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2014. Kokousaika klo seurakuntatalo, Iso Kylätie 1, Sipoo

SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2014. Kokousaika klo seurakuntatalo, Iso Kylätie 1, Sipoo SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2014 Kokousaika klo 18.00 20.12 Kokouspaikka seurakuntatalo, Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo Läsnä: Tuomas Alaterä Georg Bergström Raila Degerholm

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 10 Kirkkovaltuusto 2/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 10 Kirkkovaltuusto 2/ 10 9 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 3.4.2017 9 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. Y-tunnus

TILINPÄÄTÖS SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. Y-tunnus SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. Y-tunnus 0224257-2 TILINPÄÄTÖS 1.1.2015-31.12.2015 sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2 Liitetiedot 3 Luettelo kirjanpitokirjoista ja tositteista 4 Tilinpäätöksen

Lisätiedot

KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/14 1 Kirkkoneuvosto

KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/14 1 Kirkkoneuvosto KEMINMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 06/14 1 Kokoustiedot Kokousaika maanantai 8. syyskuuta 2014 klo 18:00 19:25 Kokouspaikka Seurakuntakeskuksen kokoussali, Keminmaa Osallistujat Päätöksentekijät Muut Allekirjoitukset

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/ Aika Ti 22.2.2017 klo 17.35 18.23 Paikka Mäntyharjun seurakuntakeskus Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka Lehtonen

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 20.4.2016 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalossa. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45. Tervetuloa! Käsiteltävät

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 3/2013

KIRKKOVALTUUSTO 3/2013 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 3/2013 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 22.5.2013 13. Kirkkovaltuutettu Antti Alahäivälän vaalikelpoisuuden lakkaaminen... 2 14. Kirkkoneuvoston varajäsenen

Lisätiedot

Viranomainen NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2011 9. Kähkönen Timo, kirkkoherra Heikkilä Eija, talouspäällikkö, sihteeri

Viranomainen NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2011 9. Kähkönen Timo, kirkkoherra Heikkilä Eija, talouspäällikkö, sihteeri NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2011 9. Kokousaika 21.6.2011 kello 18.00 19.25 Kokouspaikka VANHA PAPPILA Läsnä Aavikko Juha Airikki Antti Almio Marketta Heikkilä Aleksi Heikkilä

Lisätiedot

Rahan henki. Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta

Rahan henki. Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta Rahan henki Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä 14.11.2015 Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta Kirkon tehtävä Tunnustuksensa mukaisesti kirkko julistaa Jumalan sanaa

Lisätiedot

Vuoden 2012 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden

Vuoden 2012 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 130 25.3.2013 Asianro 313/02.02.01/2013 93 Vuoden 2012 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Päätöshistoria

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2012 Nro 4. Kotkan kaupungin. KOTKAN KAUPUNGIN TALOUSSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 23.1.2012) l LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2012 Nro 4. Kotkan kaupungin. KOTKAN KAUPUNGIN TALOUSSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 23.1.2012) l LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2012 Nro 4 KOTKAN KAUPUNGIN TALOUSSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 23.1.2012) l LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Soveltamisala 2 Toimintaperiaatteet Tässä taloussäännössä annetaan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2017

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2017 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2017 Kokousaika 7.6.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 21 Kokouksen avaus 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Vuoden 2016 talousarvion määrärahojen ylitykset. Määrärahojen ylityksiä on seuraavasti: Käyttötalousosa Tuotot/kulut Määräraha Toteuma Ylitykset

Vuoden 2016 talousarvion määrärahojen ylitykset. Määrärahojen ylityksiä on seuraavasti: Käyttötalousosa Tuotot/kulut Määräraha Toteuma Ylitykset SJK/387/02.02.00/2015 Kh 13.3.2017, 99 Vuoden 2016 talousarvion määrärahojen ylitykset Kuntalain 110 :ssä todetaan, että kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava talousarviota. Siihen tehtävistä

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS 3.4.217 2 SISÄLLYSLUETTELO PYHÄJÄRVEN KAUPUNGIN TALOUSKATSAUS.. Väestö. 3 Työllisyys.. 3 TULOSLASKELMA.. 4 Toimintatuotot. 4 Toimintakulut.. 4 Valtionosuudet.. 4 Vuosikatetavoite

Lisätiedot

Paikka ja päivämäärä

Paikka ja päivämäärä NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 2/2017 1 (11) Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA Maanantaina 20.3.2017 klo 18.00-18.53 KOKOUSPAIKKA Seurakuntakoti, Pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 (5) KOKOUSAIKA 23.11.2016 klo 17 19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Hassinen Arja Hämäläinen

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) KIRKKONEUVOSTO 4/

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) KIRKKONEUVOSTO 4/ SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) Aika Keskiviikko 23.4.2014 klo 10.00 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Virkkunen vs. kirkkoherra, puheenjohtaja, poissa 39-40

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke 12.12.2007 klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Ulla Jokinen Johanna Koistinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Keminmaan seurakunnan kirkkoneuvoston ohjesääntö. Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa 8. päivänä maaliskuuta 2005.

Keminmaan seurakunnan kirkkoneuvoston ohjesääntö. Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa 8. päivänä maaliskuuta 2005. Keminmaan seurakunnan kirkkoneuvoston ohjesääntö Hyväksytty kirkkovaltuustossa 1. päivänä helmikuuta 2005 Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa 8. päivänä maaliskuuta 2005 1 luku Kirkkoneuvoston

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 10 Kirkkovaltuusto 2/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 10 Kirkkovaltuusto 2/ 10 10 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkovaltuusto 14.03.2011 10 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kirkkovaltuuston kokouskutsu asialuetteloineen on lähetettävä

Lisätiedot

Akaan seurakunnan strategia

Akaan seurakunnan strategia Akaan seurakunnan strategia 2017-2021 ARVOT Pyhä: Kunnioitamme kolmiyhteistä Jumalaa, näemme Jumalan kuvan ihmisessä Vastuullisuus: Huolehdimme lähimmäisistämme ja varjelemme luomakuntaa Oikeudenmukaisuus:

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Pappila, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Pappila, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA 15.8.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pappila, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 64 - Kokouksen avaus 65 - Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 66 - Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA. Osavuosikatsaus

ALAVIESKAN KUNTA. Osavuosikatsaus ALAVIESKAN KUNTA Osavuosikatsaus 31.03.2015 Kunnanhallitus 11.05.2015 ALAVIESKAN KUNNAN TULOSLASKELMAN TOTEUTUMINEN TAMMI-MAALISKUU 2015 (sisäiset ja ulkoiset erät mukana) Tammi-maaliskuu 2014 TA 2015

Lisätiedot