Asiantuntijahaastattelut pitkän ajan meluntorjuntatoimenpiteistä. 2. Tehtävät meluntorjunnan parissa/kokemus meluntorjuntatyöstä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asiantuntijahaastattelut pitkän ajan meluntorjuntatoimenpiteistä. 2. Tehtävät meluntorjunnan parissa/kokemus meluntorjuntatyöstä."

Transkriptio

1 Liite 1. 1 / 6 Meluntorjunnan toimintasuunnitelma : Asiantuntijahaastattelut pitkän ajan meluntorjuntatoimenpiteistä A Taustatiedot 1. Nimi, virasto, asema ja tehtävä 2. Tehtävät meluntorjunnan parissa/kokemus meluntorjuntatyöstä. 3. Oletko tutustunut melumallinnukseen (esim. v tai vanhemmat), tai muihin Tampereen melutilannetta kuvaaviin dokumentteihin? B Melutilanne ja meluntorjunnan tavoitteet 1. Onko liikenteestä aiheutuva ympäristömelu Tampereella vakava ongelma? Millä alueilla on ongelmia? Mihin suuntaan melutilanne on kehittynyt ja on kehittymässä? 2. Kuinka tärkeänä itse pidät ympäristömelun huomioon ottamista kaupungin toiminnoissa ja suunnittelussa? Mikä on tätä nykyä meluntorjunnan / ympäristömelun painoarvo kaupungin toimintojen suunnittelussa? 3. Tavoitteet meluntorjunnalle (joko oman yksikön toiminnassa tai yleisesti kaupungin toiminnassa): - Melutorjunnan sopivat tavoitteet pitkällä aikavälillä - vuoteen 2020 asti (vrt. valtioneuvoston periaatepäätös vähentää melulle altistuvien asukkaiden määrää 20 %) - Meluntorjunnan sopivat tavoitteet lyhyellä aikavälillä - 5 seuraavalle vuodelle 4. Ovatko meluntorjunnan toimet tai tavoitteet olleet ristiriidassa yksikkösi muiden tavoitteiden kanssa? 5. Mihin meluntorjunnan toimenpiteet tulisi ensisijaisesti kohdistaa? a. Asuinkohteisiin / herkkiin kohteisiin (päiväkodit / koulut / hoitolaitokset) / puistoihin, ulkoilu- ja virkistysalueisiin / hiljaisten alueiden suojaamiseen 6. Mitä mieltä olet hiljaisista alueista : merkitys, tavoitteet, suojelukeinot? C Meluntorjunnan keinot 1 Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät keinot, joita meluntorjunnassa tulisi käyttää, lyhyellä ja pitkällä aikavälillä, oman yksikkösi toiminnassa? 2 Mitkä ovat mielestäsi tärkeimmät keinot, joita meluntorjunnassa tulisi käyttää, lyhyellä ja pitkällä aikavälillä, koko kaupungin toiminnassa?

2 Liite 1. 2 / 6 3 Onko melu huomioitu yksikön hankinnoissa, tai voitaisiinko se ottaa huomioon? D Vastuutahot ja yhteistyö 1 Keillä on päävastuu asukkaiden suojelemisesta (liikenne)melulta? Keillä sen pitäisi olla? 2 Meluntorjuntatyön koordinointi kaupungin hallinnossa nykyisin a. Kuka koordinoi? b. Kehittämis- ja koulutustarpeet? c. Esim. kerran vuodessa kokoontuvan yhteistyöryhmän perustaminen oman yksikkösi osallistujat? 3 Olisiko syytä lisätä vuorovaikutusta/kansalaiskeskustelua meluntorjunnasta asukkaiden tai muiden ryhmien kanssa? Millä keinoilla? E Yksikkökohtaiset kysymykset ja toimenpide-ehdotukset Maankäytön suunnittelun toimintatavat meluun liittyvissä asioissa - Melun huomioimisen periaatteet a) asemakaavoissa, b) yleiskaavatasolla - Miten melu huomioidaan yleiskaavoissa ja suunnitelmissa? Esim. EHYT-hanke? - Voidaanko jatkossa suojeltavat tms. erityisesti käsiteltävät hiljaiset alueet rajata? - Melun huomioon ottamisesta laaditaan yhtenäiset periaatteet, joita sovelletaan käytännössä - Kaupunkisuunnittelussa suositaan tiivistä rakentamista ottaen meluhaitat huomioon - Uusia asuinalueita tai muita melulle herkkiä toimintoja ei sijoiteta melualueille varmistamatta riittävää meluntorjuntaa - Melua sietäviä toimintoja sijoitetaan väylien varteen suojaamaan asutusta ja muita melulle herkkiä toimintoja - Asemakaavoissa esitetyt meluesteet rakennetaan ennen asuinrakennusten käyttöönottoa - Katuverkko jäsennellään siten, että suuret liikennevirrat ohjataan pääkaduille, jolloin muu katuverkko ympäristöineen saadaan rauhoitettua - Edellytetään asuinrakennusten suunnittelussa ja toteutuksessa asumisviihtyisyyden kannalta riittäviä ääneneristävyysvaatimuksia - Suunnitellaan joukkoliikenteelle, pyöräilylle ja jalankululle suotuisia asuinalueita ja ympäristöjä - Kaavoituksessa huomioidaan kiinteistökohtaisten meluntorjuntakeinojen käyttö, esim. tonttiaidat, autokatokset, parvekkeiden lasitus (miten nämä saadaan näkymään meluselvityksessä?) - Huomioidaan ja suojataan herkät kohteet (mm. päiväkodit, koulut, vanhustentalot) - Kaupunkiympäristön hiljaisten alueiden äänimaisemaa suojellaan ja parannetaan aktiivisilla toimilla, hiljaisten alueiden määrittely - Virkistysalueisiin kohdistuva melu otetaan huomioon suunnittelussa Liikennesuunnittelun toimintatavat meluun liittyvissä asioissa - Onko nopeusrajoituksia vielä mahdollista laskea, tarvitaanko tästä esim. kokonaistarkastelua? - Onko jossain mahdollista suunnitella liikennettä vähemmän kuormittavaksi risteys- tms. liikennejärjestelyillä? - Voiko turvallisuus- ja meluasiaa kytkeä toisiinsa? - Vaikuttaako Tampereen seudun liikennemalli-hanke melun vähenemiseen, tai onko melu siellä huomioitu? - Miten katuosittaiset liikennemäärät saataisiin paikkatietoon? - Mitkä asiat vaikuttavat meluesteiden rakentamiseen, miten maanomistus vaikuttaa, miten asukkaita/käyttäjiä on kuultu suunnittelun yhteydessä? - Mikä olisi sopiva rahamäärä esteisiin/vuosi? - katuverkon jäsentely, ajonopeudet

3 Liite 1. 3 / 6 - liikennettä, erityisesti raskasta liikennettä, pyritään ohjaamaan pois asuinkaduilta - rakenteellinen ajonopeuksien hillintä: hidasteet, kavennukset, mutkat, pienet kiertoliittymät - Joukkoliikenteen käytön lisääminen - Kevyen liikenteen edistäminen - Liikenteen hallinta- ja hinnoittelukeinojen käyttöönotto (?) - Nopeusvalvonnan tehostaminen meluntorjuntakeinona (hankkeen aikataulu?) Joukkoliikennesuunnittelun toimintatavat meluun liittyvissä asioissa - Onko kalustoa uusittu tai ollaanko sitä uusimassa, vaikuttaako kaluston uusiminen meluun? Onko hybridibusseja tms. tulossa? - Onko uusien autojen melutasossa käytännössä havaittu paranemista vanhaan verrattuna? - Mietitäänkö reittien suunnittelussa melulle herkkiä katuosuuksia? - Saatteko mistään tietoa bussien meluvaatimuksista ja uusien mallien kehityksestä meluasiassa? Onko melua huomioitu esim. ajoneuvovalmistajien mainoksissa tms? - Ovatko joukkoliikennereitit tai käyttäjämäärät lisääntyneet viime vuosina? Onko tilanteen muuttumisesta ennustetta? - Miten katuratikan odotetaan vaikuttavan melutilanteeseen? - Onko melua huomioitu henkilöstön koulutuksessa? Rakennusvalvonnan toimintatavat meluun liittyvissä asioissa - Minkälaisista hankkeista kysytään lausuntoa meluasiassa? - Miten ääneneristävyyden parantamiseen/tonttikohtaisiin meluesteisiin liittyvää ohjausta ja rahoitusta voitaisiin järjestää? Tulevatko ikkunanvaihtoremontit rakennusvalvontaan tiedoksi tai voiko rava muuten jakaa tietoa taloyhtiöille/isännöitsijöille? - Melua koskevien kaavamääräysten toteutumista valvotaan - Kaavamääräysten mukaisten melua koskevien vaatimusten ja ohjearvotasojen mukaisten tasojen toteutuminen todennetaan tarvittaessa mittauksilla tai laskennallisilla selvityksillä Tilakeskuksen toimintatavat meluun liittyvissä asioissa - Miten voidaan varmistaa meluntorjuntakohteiden riittävä rahoitus ja suunnittelu? - Ympäristön melutasot ja niiden edellyttämät torjuntatoimenpiteet otetaan huomioon herkkien kohteiden (koulut, päiväkodit, hoitolaitokset) toimitilojen suunnittelussa ja toteutuksessa - Varmistetaan meluntorjuntakohteiden riittävä rahoitus ja suunnittelu Logistiikan toimintatavat meluun liittyvissä asioissa - Miten melu voitaisiin huomioida hankinnoissa paremmin kuin minimivaatimukset täyttämällä? - Voiko logistiikka auttaa yksiköitä huomioimaan melua hankinnoissa? - Saatteko mistään tietoa esim. laitteiden meluvaatimuksista? Rakennuttaja-/kunnossapidon yksikön toimintatavat meluun liittyvissä asioissa - Huomioidaanko urakoissa melua? Esim. työajat, -laitteet, tms? - Saatteko mistään tietoa laitteiden meluvaatimuksista (direktiivit tms.)? Onko meluun liittyvää koulutusta? - Minkälainen käyttökokemus on hiljaisesta asfaltista, onko sen käytöstä suosituksia? Voitaisiinko hiljaista asfalttia jatkossa käyttää? - Voidaanko saada toimintasuunnitelmat ja raportit tiedoksi YSU:n?

4 Liite 1. 4 / 6 Haastattelujen yhteenveto Liikennesuunnittelu Melun huomioon ottaminen on ensisijaisen tärkeää uusia alueita suunniteltaessa. Vanhoissa on usein suojaaminen hyvin vaikeaa. Tiivis rakentaminen on myös hankaloittamassa ja lisäämässä altistusta. Koulujen ja päiväkotien melusuojaus on tärkeää, niitä on hyvin usein lähellä pahoja melukohteita, liittymiä. Hiljaisten alueiden mukaan ottaminen on ehkä tässä yhteydessä turhaa. Liiikennevirtojen ohjailu tärkeä keino. On tärkeää ohjata suuret ajoneuvomassat tietyille väylille. Katujen suunnittelu, niin että nopeudet laskevat. Tilakeskus asemakaavan määräyksistä katsotaan suojaustarve, ei itse tarkastella lähtökohtaisesti melutilannetta jos ei kaava- yms. papereihin ole merkitty mitään Päiväkodeille ja kouluille voisi olla oma vertailuohjearvonsa, koska käyttöaika on eri kuin asuntoalueilla. Kouluissa ulkona oloaika on lyhyt, noin tunnin /pvä (?). Päiväkotien pihoilla taas ollaan pitkiä aikoja erityisesti iltapäiväruuhkan aikaan. Myös raha määrittää reunaehtoja. Jos meluongelma tulee uutena kesken rakennushankkeen, sen huomioimiseen ei ole rahaa ja se joudutaan jostain ylimääräisenä hankkimaan. Usein miten on muut asiat mietitty ennen melua. Pitäisi pystyä saamaan rahaa investointeihin, kun lisävaatimuksia tulee. Pelkona on että meluun kuluvat rahat ovat pois jostain muusta Rakenteet ovat ääneneristäviä energiatehokkuusvaatimusten takia. Ääneneristys ei itsessään ole useinkaan esillä. Logistiikka (tehtäviä: hankinnat, kuljetus, henkilöliikenne, konevuokraus, Ostari, Nettikauppa, palvelubussit, vammaispalvelun kuljetukset, koulukuljetukset) melu voisi olla joskus ehdottomana vaatimuksena tarjouskilpailuissa, tai yhtenä vertailuperusteena kilpailutusvaiheessa, melua koskevat kriteerit ovat kuitenkin hankinnoissa harvinaisia kaivataan esimerkkejä julkisista hankinnoista, joista on melua koskevia vaatimuksia kaupunkilaisille mahdollistetaan joustavaa liikennemuotoa, palveluliikenteen kehittäminen, joukkoliikenteen ja yksityisautoilu väliin joku uusi toiminta virkamiesten kuljetukset yksikköjen välillä, kuljetusyksikköjen toimintojen järkeistäminen, kaupungin sisäisen liikenteen optimoinnissa olisi paljon tehtävää Rakennusvalvonta Hankkeisiin esitetyt suojaukset toteuttaa hankkeeseen ryhtyvä. RAVA valvoo, että kaavamääräysten mukaiset toteutetaan. Tutkitaan, että piha-alueella on suojattuja alueita. Kohteet, joissa on laadittu meluselvityksiä laitetaan lausunnolle YSU:lle, joka selvittää onko suojaus on riittävä. Rakentajat pääsääntöisesti ymmärtävät melua koskevien määräysten sisällön ja tavoitteet Melusuojaus pitäisi toteuttaa tonteille. Tätä pitäisi ohjeistaa. Katurajalle saa toteuttaa 60 cm aidan ilman lupaa (istutussuoja).

5 Liite 1. 5 / 6 Melusuojaus on uusissa rakennuksissa hoidettavissa, vanhoissa ei. Tarvitaan lainsäädäntöön tehtäviä muutoksia vanhojen rakennusten osalta. Tarvitaan EU:n tasoista lainsäädäntöä. Ohjeistus ja neuvontaa rakenteiden melusuojauksen parantamisekti. RANE on mainostoimintaa, joka tähtää energiatehokkuuden parantamiseen. Melusuojauksen parantaminen ei kuitenkaan ole viranomaistoimintaa. Energia-asiat tulevat koko ajan enemmän ohjeisiin ja määräyksiin. Ohjeistusta voisi antaa myös melun osalta. Rakennuttaminen (tehtäviä:, rakennuttaminen ja ylläpito, (koha/tilaajaryhmä/kake) tai (kake/rary). Yksikkö hankkii työkone- ja kuljetuskalustoa, ostaa kone- ja kuljetuspalveluita, teettää urakoita ja tilaa palveluita, joissa käytetään kalustoa) melu aiheuttaa rajoituksia, toisaalta kunnossapitotyöt edellyttävät toisinaan yöaikaistakin työskentelyä katujen ja väylien mitoituksen tulisi vastata nopeusrajoitusta, esim. Kekkosentie Petsamon kohdalla on rajoitus 60 km/h vaikka väylän mitoitus mahdollistaa luokkaa 100 km/h nopeuden Teiskontiellä Kissanmaan kohdalla on kokeiltu hiljaista asfalttia. Nastarenkaat kuluttavat asfalttia. Esim Hervannan valtaväylällä kuluminen suurta, mutta toisaalta ei melulle altistuvia väylän varrella hyöty? katusuunnitelmista voisi toimittaa tietoa ympäristönsuojeluun, niitä laaditaan runsaat 100 kpl vuosittain. Katusuunnitelmista kuulutetaan ja kuullaan kadun varren osalliset, asukaspalautteen myötä voidaan täydentää katusuunnitelmia myös meluesteillä, joskus laaditaan erikseen melusuunnitelma (esim. Myllypuronkatu). Aloite melusuunnitelmaan voi tulla asukkailta myös vanhan kadun parantamishankkeen yhteydessä tai vaikkei mitään hanketta ole vireilläkään Maankäytön suunnittelu Melu on ongelma paikoittain. Täydennettäessä kaupunkirakennetta korostuu. On käynnissä myös tilannetta parantavia hankkeita (rantaväylän tunneli, takli, ratikka jne). Asuminen pyritään sijoittamaan hiljaisemmalle alueelle, uudisrakentamisella voidaan myös suojata asukkaita melulta. On myös esimerkkejä hankkeista jotka on keskeytetty melun (ja muiden ympäristöhäiriöiden) vuoksi. Melulle altistuvia ei tule lisää. Vähentäminen on tosi vaikeaa, mutta periaatteessa uudet rakenteet voivat suojata vanhoja alueita melulta Ovatko meluntorjunnan toimet tai tavoitteet olleet ristiriidassa yksikkösi muiden tavoitteiden kanssa? - Kyllä. Tarvitaan määrittely hiljaisille alueille. Pääasiassa rakentaminen tapahtuu rakennetta täydentäen. Hiljaisten alueiden merkitys kasvaa. Toimintojen sijoittelu, melun huomioon ottaminen kaavamääräyksillä ja merkinnöillä Yksityisautoilun vähentäminen ja kulkumuotojakauma. Kävelypainotteinen ydinkeskusta, rv-tunneli, järjestelyratapiha, oikorata, ratikka, typy=maanlaisen pysäköinnin ja huollon yleissunnitelma. Tehtyjä meluselvityksiä käytetään hyödyksi, ja uusia tehdään. Niiden mukaan toimitaan. Mutta esim. EHYT-kohteet vaativat tarkempaa melusuunnittelua jatkovaiheissa ja kohteita voi myös poistua. Kaavoituksessa huomioidaan kiinteistökohtaisten meluntorjuntakeinojen käyttö, esim. tonttiaidat, autokatokset, parvekkeiden lasitus (miten nämä saadaan näkymään meluselvityksessä?)

6 Liite 1. 6 / 6 Joukkoliikenteen suunnittelu Asukkaiden yhteydenottojen perusteella mietitty pysäkkipaikkoja (ylsun kanssa), mukana ollut liikenneturvallisuusasiaa. Bussikalustoa ei ole viime vuosina muutettu, määritykset päästöille on, ulkomelua ei ole rajattu muuten kuin ajoneuvolainsäädännön osalta. Hämeenkatu ja keskusta ovat korostuneet, bussiliikenne keskittyy sinne ja melu lisääntyy. Asukkaita ei ole niin paljoa mutta toisaalta ihmisiä liikkuu paljon ulkona, tämä on yksi tekijä. Isot väylät ovat epämiellyttäviä oleskella. Rekkaliikennettä ei kovin paljoa ole keskustassa eikä asuinalueilla hyvin suunniteltu. Varikoista on joskus tullut valitusta yöaikaisesta melusta, kuskit on ohjeistettu ajamaan muita kuin asuinkatuja yöllä. Bussivarikoita Nekalassa 2 Jokipohjantiellä (TKL, Paunu), Sarankulmassa Länsilinjojen varikko. Meluherkillä alueilla voidaan tulevaisuudessa ehkä 10 v. päästä vaatia kalustolta esim. sähkökäyttöä (hybridibussit). Hybridibussien etu voi siis olla iso asia. Treella 2 hybridibussia käytössä (2013 käyttöön), nyt ovat koekäytössä, kokeillaan käyttöä, vertaillaan dieseliin. Palveluiden keskittämisessä voi ongelmaksi tulla että esim. päiväkoti joudutaan laittamaan lähelle liikenneväylää + täytyy olla saavutettavissa. Turvallisuus- ja meluasiat liittyvät tähän myös, optimointi tärkeää. Kevyenliikenteen reitit olisi hyvä suunnitella niin että ei tarvitse kulkea pääreitin varressa. Selvitettävä mitkä ovat alueita jotka ensin täytyy erityisesti huomioida melun suhteen? Bussitekniikkaa + reitistöä voi sitten alkaa miettimään. Lyhyellä aikavälillä vahvistetaan tietoutta bussien tasosta, mitä voi vaatia? Pidemmällä ajalla sähköajoneuvot. Matkustajamäärät kasvaneet +25% vuosina Kulkumuoto-osuus myös hieman parantunut.

MELUNTORJUNNAN KEHITYS JA HAASTEET UUDELLAMAALLA ELYN NÄKÖKULMA

MELUNTORJUNNAN KEHITYS JA HAASTEET UUDELLAMAALLA ELYN NÄKÖKULMA MELUNTORJUNNAN KEHITYS JA HAASTEET UUDELLAMAALLA ELYN NÄKÖKULMA Larri Liikonen Uudenmaan ELY -keskus, Larri Liikonen 26.2.2015 1 MELUNTORJUNNAN KEHITYS Meluntorjunta alkanut Suomessa 1970 luvulla Ensimmäiset

Lisätiedot

25.6.2013. tekninen ja ympäristoimiala. Lahden kaupunki. Meluntorjunnan toimintasuunnitelma 2013-2018 Kadut

25.6.2013. tekninen ja ympäristoimiala. Lahden kaupunki. Meluntorjunnan toimintasuunnitelma 2013-2018 Kadut 25.6.2013 tekninen ja ympäristoimiala Lahden kaupunki Meluntorjunnan toimintasuunnitelma 2013-2018 Kadut Ympäristölautakunta hyväksynyt 23.4.2013 KUNNALLISTEKNIIKKA Meluntorjunnan toimintasuunnitelma Kadut

Lisätiedot

MELUN- JA TÄRINÄNTORJUNTA MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUSSA. Opas ja sen soveltaminen käytäntöön

MELUN- JA TÄRINÄNTORJUNTA MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUSSA. Opas ja sen soveltaminen käytäntöön MELUN- JA TÄRINÄNTORJUNTA MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUSSA Opas ja sen soveltaminen käytäntöön 7.12.2013 Taustaksi Uudenmaan ELY-keskus on laatinut oppaan MELUN- JA TÄRINÄNTORJUNTA MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUSSA Perustuu

Lisätiedot

HANKEKORTTI Ahjolan päiväkoti

HANKEKORTTI Ahjolan päiväkoti 41 Meluntorjunnan toimintasuunnitelma 2013 2018 Liite 4. 1/23 HANKEKORTTI 3.4.2013 Ahjolan päiväkoti Nykytilanne Hoitopaikkojen määrä 28 Melulähde Pispalan valtatie Keskimääräinen vuorokausiliikenne 19

Lisätiedot

Liite 5. Liite 5. (1 / 33) HANKEKORTTI Ahjolan päiväkoti. L Aeq22-7 2m, meluntorjunta

Liite 5. Liite 5. (1 / 33) HANKEKORTTI Ahjolan päiväkoti. L Aeq22-7 2m, meluntorjunta 64 Liite 5. Liite 5. (1 / 33) HANKEKORTTI 3.4.2013 Ahjolan päiväkoti Nykytilanne Hoitopaikkojen määrä 28 Melulähde Pispalan valtatie Keskimääräinen vuorokausiliikenne 19 700 ajon./vrk Raskaan liikenteen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/2013 16 (26) Helsingin Satama -liikelaitoksen jk Taj/2 02.04.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 3/2013 16 (26) Helsingin Satama -liikelaitoksen jk Taj/2 02.04.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 3/2013 16 (26) 2 Meluntorjunnan toimintasuunnitelmaluonnos 2013-2017 HEL 2012-008608 T 11 00 01 Päätösehdotus Tiivistelmä Johtokunta päättänee antaa otsikkoasiasta ympäristölautakunnalle

Lisätiedot

Perustelu melusuojaukselle Lähimpänä tietä sijaitsevat asuinrakennukset ovat päivällä db meluvyöhykkeellä (L Aeq7-22).

Perustelu melusuojaukselle Lähimpänä tietä sijaitsevat asuinrakennukset ovat päivällä db meluvyöhykkeellä (L Aeq7-22). LIITE 1, SIVU 11/58 KOHDEKORTTI 6.4.2018 Niiralankatu Ilmakuva Kuopion kaupunki 2018 NYKYTILANNE Asukkaita kohdealueella 1 431 Melulähde alueella: Niiralankadun tieliikenne - Keskim. vuorokausiliikenne

Lisätiedot

Keskiäänitaso LAeq22-7, ei meluntorjuntaa LAeq22-7, meluesteet toteutettu Muutos asukasmäärässä

Keskiäänitaso LAeq22-7, ei meluntorjuntaa LAeq22-7, meluesteet toteutettu Muutos asukasmäärässä LIITE 1, SIVU 34/58 KOHDEKORTTI 6.4.2018 Linnanpelto Ilmakuva Kuopion kaupunki 2018 NYKYTILANNE Asukkaita kohdealueella 405 Melulähde alueella: raideliikenne - Tavarajunia päivällä 6 kpl (yht. 2 640 m)

Lisätiedot

TAMPEREEN ETELÄPUISTON MELUSELVITYS Projektinumero307322

TAMPEREEN ETELÄPUISTON MELUSELVITYS Projektinumero307322 TAMPEREEN ETELÄPUISTON MELUSELVITYS 1.3.2016 Projektinumero Sisältö Sisältö... 2 1. Ympäristömelun ohjearvot... 3 2. Tulokset... 4 Liitteet: 1. VE 0 LAeq 7-22 2. VE 0 LAeq 22-7 3. VE A LAeq 7-22 4. VE

Lisätiedot

V111 Villähde kortteli 346 tontti 1 ja 4 sekä viereinen VP-alue Villähde, kortteli 346 Asemakaava ja asemakaavan muutos

V111 Villähde kortteli 346 tontti 1 ja 4 sekä viereinen VP-alue Villähde, kortteli 346 Asemakaava ja asemakaavan muutos Liite Yleiskaavoittajan päätös 21.10.2015 8 sekä viereinen VP-alue Villähde, kortteli 346 Asemakaava ja asemakaavan muutos Luonnosvaiheen vastineet lausuntoihin Kaavoitus Luonnosvaiheen vastineet 1 (5)

Lisätiedot

Perustelu melusuojaukselle Valtatien 5 aiheuttama päiväajan keskiäänitaso ylittää 60 db monin paikoin asuinrakennusten pihoilla.

Perustelu melusuojaukselle Valtatien 5 aiheuttama päiväajan keskiäänitaso ylittää 60 db monin paikoin asuinrakennusten pihoilla. LIITE 1, SIVU 23/58 KOHDEKORTTI 6.4.2018 Vt5, Niirala, Kehäkatu Ilmakuva Kuopion kaupunki 2018 NYKYTILANNE Asukkaita kohdealueella 346 Melulähde alueella: Valtatie 5:n liikenne - Keskim. vuorokausiliikenne

Lisätiedot

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA EURAN KUNTA Keskustan osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (10) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot...

Lisätiedot

HANKEKORTTI KOHDE 1, Kuusaantie (välillä Koriansuora Varuskuntakatu), Kaunisnurmi

HANKEKORTTI KOHDE 1, Kuusaantie (välillä Koriansuora Varuskuntakatu), Kaunisnurmi HANKEKORTTI 22.2.2017 KOHDE 1, Kuusaantie (välillä Koriansuora Varuskuntakatu), Kaunisnurmi Nykytilanne Asukkaita 261 Kuusaantie Keskimääräinen vuorokausiliikenne 22 400 ajon./vrk Raskaan liikenteen osuus

Lisätiedot

-päästöjään ainakin 20 % vuoteen 2020 mennessä.

-päästöjään ainakin 20 % vuoteen 2020 mennessä. Helsinki aikoo vähentää CO 2 -päästöjään ainakin 20 % vuoteen 2020 mennessä. Jotta tavoitteet saavutetaan, tarvitaan uudenlaista yhteistyötä kaupungin, sen asukkaiden, kansalaisjärjestöjen sekä yritysten

Lisätiedot

Hiidenmäen meluselvitys

Hiidenmäen meluselvitys Hiidenmäen meluselvitys Hanke: Pvm: 15.6.2009 Laatinut: Petri Jokinen Tausta Tampereen kaupunki tekee asemakaavaa (8111 ja 8255) Ruskon kaupunginosassa. Tätä tarkoitusta varten on valmistanut melumallin

Lisätiedot

Helsingin meluselvityksen 2017 täydennys. Melulaskennat yhteispohjoismaisella laskentamallilla

Helsingin meluselvityksen 2017 täydennys. Melulaskennat yhteispohjoismaisella laskentamallilla Helsingin meluselvityksen 2017 täydennys Melulaskennat yhteispohjoismaisella laskentamallilla SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 2 2 TULOKSET... 2 2.1 Melulle altistuvien asukkaiden ja herkkien kohteiden määrät...

Lisätiedot

Kaavan 8159 meluselvitys

Kaavan 8159 meluselvitys Tampereen kaupunki Suunnittelupalvelut Mittaus- ja Geotekniikkayksikkö Kaavan 8159 meluselvitys Hanke: 4010025 Pvm: 29.5.2008 Laatinut: Petri Jokinen SUUNNITTELUPALVELUT MITTAUS- JA GEOTEKNIIKKAYKSIKKÖ

Lisätiedot

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Meluselvitys 1 (2) Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin

Lisätiedot

RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Asukastilaisuus 5.4.2018 Taustaa - Rakuunamäen ydinalue poistumassa Puolustusvoimien käytöstä toimintojen siirtyessä Leirikentän alueelle > Asema- ja yleiskaavan

Lisätiedot

WORKSHOP : KOUVOLAN MELUNTORJUNNAN PITKÄN AIKAVÄLIN TAVOITTEET JA TOIMENPITEET

WORKSHOP : KOUVOLAN MELUNTORJUNNAN PITKÄN AIKAVÄLIN TAVOITTEET JA TOIMENPITEET Liite 3, 1 / 6 WORKSHOP 17.01.2017: KOUVOLAN MELUNTORJUNNAN PITKÄN AIKAVÄLIN TAVOITTEET JA TOIMENPITEET JÄRJESTÄJÄ WSP Finland Oy Ilkka Niskanen & Mirkku Kauhanen OSALLISTUJAT Vilma Hietala Ympäristönsuojelu

Lisätiedot

Kaavan 8231 meluselvitys

Kaavan 8231 meluselvitys Kaavan 8231 meluselvitys Hanke: Pvm: 11.7.2008 Laatinut: Petri Jokinen Tausta Tampereen kaupunki tekee asemakaavan muutosta Pohtolan kaupunginosassa, korttelissa 2582. Tätä tarkoitusta varten Mittaus-

Lisätiedot

Liikennemelusta. Marita Savo, ympäristötarkastaja FORUM MIKKELI XXI

Liikennemelusta. Marita Savo, ympäristötarkastaja FORUM MIKKELI XXI Liikennemelusta Marita Savo, ympäristötarkastaja 24.9.2015 FORUM MIKKELI XXI Mikkelin Seudun Ympäristöpalvelut Hirvensalmi, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa Ympäristöterveydenhuolto, eläinlääkintähuolto

Lisätiedot

Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman tontin asemakaavoitustyöhön liittyvä MELUSELVITYS. Tampere. Tammikuu Tampereen kaupunki, Tilakeskus

Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman tontin asemakaavoitustyöhön liittyvä MELUSELVITYS. Tampere. Tammikuu Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman tontin asemakaavoitustyöhön liittyvä Tampere Tammikuu 2007 Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman tontin asemakaavoitustyöhön liittyvä 2

Lisätiedot

FCG Planeko Oy. Loimaan kaupunki KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA. Meluselvitys 137-C6985

FCG Planeko Oy. Loimaan kaupunki KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA. Meluselvitys 137-C6985 FCG Planeko Oy Loimaan kaupunki KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA Meluselvitys 137-C6985 FCG Planeko Oy Selostus 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 2 2 LASKENNASSA KÄYTETYT LÄHTÖARVOT... 2 3 MELULASKENTA... 3 4 LASKENTATULOKSET

Lisätiedot

Tampereen keskusta muutoksessa KEHTO-foorumi Tampere

Tampereen keskusta muutoksessa KEHTO-foorumi Tampere Tampereen keskusta muutoksessa KEHTO-foorumi 28.-29.3.2019 Tampere Ari Vandell, Suunnittelupäällikkö Tampereen keskusta muutoksessa liikennemäärien kehittyminen ja kulkumuotokohtaiset tavoitteet, SUMP

Lisätiedot

16T-2 Meluselvitys

16T-2 Meluselvitys 16T-2 Meluselvitys 11.11.2014 Meluselvitys 1 (3) Valtateiden 3 ja 18 parantaminen, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin pohjalta.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 91. Ympäristölautakunta 22.10.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 91. Ympäristölautakunta 22.10.2015 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 22.10.2015 Sivu 1 / 1 1001/11.01.04/2013 91 Espoon meluntorjunnan toimintasuunnitelman 2013-2017 toteutuminen Valmistelijat / lisätiedot: Kari Kavasto, puh. 050 368 4126 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Sörnäistenrannan-Hermanninrannan osayleiskaavaehdotus, vaikutusten arvioinnit. Selvitys liikennemelusta osayleiskaava-alueella 16

Sörnäistenrannan-Hermanninrannan osayleiskaavaehdotus, vaikutusten arvioinnit. Selvitys liikennemelusta osayleiskaava-alueella 16 Sörnäistenrannan-Hermanninrannan osayleiskaavaehdotus, vaikutusten arvioinnit Selvitys liikennemelusta osayleiskaava-alueella 16 KSV/L HHä 21.8.2007 SÖRNÄISTENRANTA-HERMANNINRANTA OSAYLEISKAAVAEHDOTUS

Lisätiedot

Hervantajärven osayleiskaavan meluselvitys

Hervantajärven osayleiskaavan meluselvitys Hervantajärven osayleiskaavan meluselvitys Hanke: M1460_020005 Pvm: 1.10.2008 Laatinut: Petri Jokinen Tausta Tampereen kaupunki tekee osayleiskaavaa Hervantajärven ja Ruskontien väliselle alueelle. Tätä

Lisätiedot

Keskustan liikenneosayleiskaava

Keskustan liikenneosayleiskaava Ramboll Finland Oy Keskustan liikenneosayleiskaava Meluvaikutukset 22.9.2004 Keskustan liikenneosayleiskaava, Tampere Tämä meluselvitys on tehty Tampereen kaupungin yhdyskuntapalvelut yksikön toimeksiannosta.

Lisätiedot

Vt 4 välillä Alakorkalo-Rovaniemi

Vt 4 välillä Alakorkalo-Rovaniemi Ramboll Finland Oy Rovaniemen kaupunki Vt 4 välillä Alakorkalo-Rovaniemi Meluselvitys Lokakuu 006 Vt 4 välillä Alakorkalo- Rovaniemi Lokakuu 006 Viite Versio Pvm 7.11.006 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut

Lisätiedot

Kaavan 8335 meluselvitys

Kaavan 8335 meluselvitys Kaavan 8335 meluselvitys Hanke: 4022878 Pvm: 10.12.2010, korjattu 21.12.2010 Laatinut: Petri Jokinen Tausta Tampereen kaupunki tekee asemakaavamuutosta kiinteistölle VI -93-38. Tässä selvityksessä tarkastellaan

Lisätiedot

Miten kaupunki torjuu melua

Miten kaupunki torjuu melua Miten kaupunki torjuu melua Hiljan päivän seminaari pe 7.10.2016 Tieteiden talo Esa Nikunen Ympäristöjohtaja, Helsingin ympäristökeskus Pääkaupunkiseudun liikennemeluselvitys tekeillä Viiden vuoden välein

Lisätiedot

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys Kotkan kaupunki Siru Parviainen Jarno Kokkonen Projekti YMP31215 19.12.2014 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Kotkan Rasinkylän asemakaava-alueelle suunnitellun asuinalueen melutasoja.

Lisätiedot

TURVALLINEN YMPÄRISTÖ

TURVALLINEN YMPÄRISTÖ TURVALLINEN YMPÄRISTÖ Turvallinen Lappeenranta Lappeenrannan strategian tavoite v. 2028 VIIHTYISÄ JA TURVALLINEN YMPÄRISTÖ Sujuva arki ja turvallinen kasvuympäristö, jossa on varaa valita mieleisiä harrastuksia

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 22.10.2014 Sivu 1 / 1 4310/10.00.00/2014 107 Tiedonanto Turuntien aluevaraus- ja maankäyttösuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Pauliina Kuronen, puh. 046 877 3006 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

HERVANNAN TIETEENKADUN ASEMAKAAVA-ALUE, MELUSELVITYS

HERVANNAN TIETEENKADUN ASEMAKAAVA-ALUE, MELUSELVITYS RAPORTTI PÖYRY INFRA OY 01621 Vantaa Krnro 650.898 Puh. 010 33 11 Y-tunnus 1032356-7 Päiväys 18.12.2008 Sivu 1 (3) Yhteyshlö Aki Leislahti Puh. 010 33 26469 Fax 010 33 26565 Aki.Leislahti@poyry.com HERVANNAN

Lisätiedot

LIIKENNETURVALLISUUS MAANKÄYTTÖ 28.9.2012

LIIKENNETURVALLISUUS MAANKÄYTTÖ 28.9.2012 LIIKENNETURVALLISUUS MAANKÄYTTÖ 28.9.2012 Sisältö Tällä kalvosarjalla kuvataan maankäytön ja liikenneturvallisuuden välistä suhdetta 1. Maankäytön suunnittelu ja liikenneturvallisuus 2. Liikenneturvallisuuden

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKKA. Hennala HENNALAN VARUSKUNTA-ALUEEN KAAVARUNKO KADUT JA LIIKENNE ESISELVITYS ttv

KUNNALLISTEKNIIKKA. Hennala HENNALAN VARUSKUNTA-ALUEEN KAAVARUNKO KADUT JA LIIKENNE ESISELVITYS ttv KUNNALLISTEKNIIKKA Hennala HENNALAN VARUSKUNTA-ALUEEN KAAVARUNKO KADUT JA LIIKENNE ESISELVITYS ttv KUNNALLISTEKNIIKKA 1 1. SUUNNITTELUKOHDE... 2 Taustaa... 2 Suunnitelmat ja selvitykset... 2 Kaavatilanne...

Lisätiedot

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21 SOKLI JA -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA TYÖN TAVOITTEET JA TEHTÄVÄN KUVAUS Hankkeen tavoitteena on tuottaa Savukosken kirkonkylän liikennejärjestelyjen toimenpidesuunnitelma

Lisätiedot

Saimaankatu 29, Lahti

Saimaankatu 29, Lahti Lausunto 6265-1a 1(8) 30.1.2015 Meluselvitys Saimaankatu 29, Lahti Lausunnon muutokset Numero Päiväys Muutokset 6265-1a 30.1.2015 Ensimmäinen versio. Tämän asiakirjan osittainen julkaiseminen tai kopiointi

Lisätiedot

Liite 3 1/30. Meluntorjunnan kohdekortti: Keskustan ja Amurin pääkadut. Armonkallio, Juhannuskylä, Kyttälä, Ratina, Amuri, Kaakinmaa

Liite 3 1/30. Meluntorjunnan kohdekortti: Keskustan ja Amurin pääkadut. Armonkallio, Juhannuskylä, Kyttälä, Ratina, Amuri, Kaakinmaa Liite 3 1/30 Meluntorjunnan kohdekortti: Keskustan ja Amurin pääkadut Armonkallio, Juhannuskylä, Kyttälä, Ratina, Amuri, Kaakinmaa Kiinteistöt Meluntorjuntamahdollisuudet Ratapihankadun ja tunnelin rakentaminen

Lisätiedot

Matrix kilpailuehdotuksen parvekkeiden lasitus

Matrix kilpailuehdotuksen parvekkeiden lasitus Lausunto 3853-2 1(6) Tilaaja: Skanska Kodit Oy Toni Tuomola PL 114 00101 Helsinki 020 719 4623 toni.tuomola@skanska.fi Matrix kilpailuehdotuksen parvekkeiden lasitus 1 Kohde Skanska Kodit Oy on tilannut

Lisätiedot

Meluselvitys, Ylikylä - Vennivaara, Rovaniemi

Meluselvitys, Ylikylä - Vennivaara, Rovaniemi Meluselvitys, Ylikylä - Vennivaara, Rovaniemi Tammikuu 2008 Viite Versio 1 Pvm 7.2.2008 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut DI Marja Pussinen Ramboll Kiviharjuntie 11 90220 Oulu Finland Puhelin: 020 755

Lisätiedot

Rakennustyönaikainen kosteudenhallinta

Rakennustyönaikainen kosteudenhallinta Rakennustyönaikainen kosteudenhallinta Ajankohtaisia kuulumisia rakennusvalvonnasta Seminaari 9.10.2014 Kai Miller yli-insinööri Helsingin rakennusvalvonta Kosteudenhallinnasta Kosteudenhallinta on ollut

Lisätiedot

RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS

RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS Vastaanottaja Tampereen Tilakeskus Asiakirjatyyppi Meluselvitys ID 1 196 308 Päivämäärä 25.8.2014 RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA

Lisätiedot

Uusi asuinalue liikenneväylien kainalossa - miten meluasiat ratkaistiin Suurpellossa

Uusi asuinalue liikenneväylien kainalossa - miten meluasiat ratkaistiin Suurpellossa Uusi asuinalue liikenneväylien kainalossa - miten meluasiat ratkaistiin Suurpellossa Jenni Saarelainen, Petri Suominen, Davy Beilinson Meluntorjuntapäivät 2015 Espoon väestö Asukasluku 1.1.2015 265 650

Lisätiedot

Tapanila-Seura ry:n kannanotto Tapanilan Kanervatien alueen kaavamuutosasiaan

Tapanila-Seura ry:n kannanotto Tapanilan Kanervatien alueen kaavamuutosasiaan Tapanila-Seura ry:n kannanotto Tapanilan Kanervatien alueen kaavamuutosasiaan Tapanila-Seura ry suhtautuu myönteisesti Kanervatien asemakaavaan aiottuihin muutoksiin. Muutokset parantavat kaavaa ja entisestään

Lisätiedot

Tuulivoimatuotantoalueen melu

Tuulivoimatuotantoalueen melu Tuulivoimatuotantoalueen melu John Öst Varsinais-Suomen ELY-keskus 20.3.2017 Tuulivoiman keskeiset vaikutukset Keskeisiä vaikutuksia ovat muun muassa vaikutukset maisemaan, linnustoon ja turvallisuuteen

Lisätiedot

Meluselvitys, Pöykkölä,Rovaniemi

Meluselvitys, Pöykkölä,Rovaniemi Meluselvitys, Pöykkölä,Rovaniemi Tammikuu 2008 Viite Versio 1 Pvm 31.1.2008 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut DI Marja Pussinen Ramboll Kiviharjuntie 11 90220 Oulu Finland Puhelin: 020 755 7070 www.ramboll.fi

Lisätiedot

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Taustaa: Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita 6.5.2019 Kysymys lapsiystävälliselle Kittilälle. Esitys Sodankyläntien

Lisätiedot

MUISTIO 1 (3) 28.2.2007 MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI. 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa

MUISTIO 1 (3) 28.2.2007 MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI. 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa MUISTIO 1 (3) MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa Valta-, kanta- ja seututeitä sekä niitä yhdistäviä ja niiden jatkeena olevia teitä varten, jotka palvelevat pääasiassa

Lisätiedot

Raahen pohjoisen vyöhykkeen liikennesuunnitelma

Raahen pohjoisen vyöhykkeen liikennesuunnitelma Raahen pohjoisen vyöhykkeen liikennesuunnitelma Raahen kaupunki/ Kaavoitus 2013 1 KAUPUNGINLAHDENRANTA LIIKENNE ALUEEN LIIKENTEELLINEN SIJOITTUMINEN Yhdyskuntarakenne vaikuttaa sekä liikkumistarpeisiin

Lisätiedot

Pohjolankatu 25, Tampere MELUSELVITYS. Toukokuu 2010. Tampereen kaupunki, Tilakeskus

Pohjolankatu 25, Tampere MELUSELVITYS. Toukokuu 2010. Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pohjolankatu 25, Tampere Toukokuu 2010 Joulukuu 2010 täydennetty Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pohjolankatu 25, Tampere 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT... 3

Lisätiedot

Liite 3 1/30. Meluntorjunnan kohdekortti: Keskustan ja Amurin pääkadut. Armonkallio, Juhannuskylä, Kyttälä, Ratina, Amuri, Kaakinmaa

Liite 3 1/30. Meluntorjunnan kohdekortti: Keskustan ja Amurin pääkadut. Armonkallio, Juhannuskylä, Kyttälä, Ratina, Amuri, Kaakinmaa Liite 3 1/30 Meluntorjunnan kohdekortti: Keskustan ja Amurin pääkadut Armonkallio, Juhannuskylä, Kyttälä, Ratina, Amuri, Kaakinmaa Meluntorjuntamahdollisuudet Ratapihankadun ja tunnelin rakentaminen vähentää

Lisätiedot

PARVEKKEIDEN SUOJAAMINEN LIIKENNEMELULTA. Mikko Kylliäinen, suunnittelujohtaja mikko.kylliainen@ains.fi p. 0207 911 394

PARVEKKEIDEN SUOJAAMINEN LIIKENNEMELULTA. Mikko Kylliäinen, suunnittelujohtaja mikko.kylliainen@ains.fi p. 0207 911 394 PARVEKKEIDEN SUOJAAMINEN LIIKENNEMELULTA Mikko Kylliäinen, suunnittelujohtaja mikko.kylliainen@ains.fi p. 0207 911 394 A-Insinöörit lyhyesti Lähes 600 asiantuntijaa 5. Suurin rakennusalan suunnitteluja

Lisätiedot

Raideliikennemeluselvitys korttelille 55042

Raideliikennemeluselvitys korttelille 55042 Jarno Kokkonen Siru Parviainen 18.10.2013 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Espoon kaupungin Koivuhovinlaakson asemakaava-alueen kortteliin (kuva 1) raideliikenteen aiheuttamia melutasoja.

Lisätiedot

HATANPÄÄN LIIKENNESELVITYS LIIKENTEELLISET MUUTOKSET ASEMAKAAVAN 8578 ALUEELLA. Luonnos

HATANPÄÄN LIIKENNESELVITYS LIIKENTEELLISET MUUTOKSET ASEMAKAAVAN 8578 ALUEELLA. Luonnos HATANPÄÄN LIIKENNESELVITYS LIIKENTEELLISET MUUTOKSET ASEMAKAAVAN 8578 ALUEELLA Luonnos 9.6.2017 LIIKENNEVERKKO - AUTOLIIKENNE Nopeusrajoitusta alennetaan 1 Tavoitetilanteen katuverkko Hatanpään valtatie

Lisätiedot

METSTA, LIV, SKOL etc. Eurokoodiseminaari 1 EUROKOODI 2013 SEMINAARI

METSTA, LIV, SKOL etc. Eurokoodiseminaari 1 EUROKOODI 2013 SEMINAARI METSTA, LIV, SKOL etc. Eurokoodiseminaari 1 EUROKOODI 2013 SEMINAARI METSTA, LIV, SKOL etc. Eurokoodiseminaari 2 YLEISTÄ EU:n tasolla eräs perusvaatimuksia on kilpailun esteiden poistaminen sekä tavaroiden

Lisätiedot

Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet

Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet Lempäälän kunta Jussi Kurikka-Oja 16.4.2014 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Lempäälän kunnan Pajalantien ja Hulikankulman asemakaava-alueiden

Lisätiedot

T i k k a k o s k i k e h i t t y y!

T i k k a k o s k i k e h i t t y y! T i k k a k o s k i k e h i t t y y! 4.2. 2015 1. Avaus 2. Tikkakosken kehittämissuunnitelmasta yleensä 3. Tikkakosken tohinat; diplomityön esittely, Annamaija Löfgren 4. Koulu- ja liikuntakeskuksen yleissuunnitelmaluonnoksen

Lisätiedot

Valtatie 8 parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Meluselvitys

Valtatie 8 parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Meluselvitys 16T-1 Raportti parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Projektinumero: 306914 Sisältö Sisältö... 2 1. Johdanto / Toimeksianto... 3 2. Lähtötiedot ja menetelmät... 3 2.1. Laskentamalli... 4 2.2. Laskentamallin

Lisätiedot

Liikennesuunnittelun verkkosivut

Liikennesuunnittelun verkkosivut Luonnos 16.3.2011 Liikennesuunnittelun verkkosivut Sivusisällöt: - Ajankohtaista ja esittely (etusivu) - Liikennesuunnitelmat - Pyöräily - Joukkoliikenne - Liikenneturvallisuus - Tutkimus ja tilastot -

Lisätiedot

Lisäksi ELY esittää lähinnä teknisiä korjauksia, jotka on otettu huomioon.

Lisäksi ELY esittää lähinnä teknisiä korjauksia, jotka on otettu huomioon. 1 Ympäristökeskus 2.5.2018 LAUSUNTOYHTEENVETO VASTINEINEEN ESPOON JA KAUNIAISTEN KAUPUNKIEN YMPÄRISTÖMELUDIREKTIIVIN MUKAISESTA MELUNTORJUNNAN TOIMINTASUUNNITELMAN LUONNOKSESTA 2018-2022 1) Lausunnot Uudenmaan

Lisätiedot

NIEMENRANTA 2 ASEMAKAAVAN LAATIMINEN SUUNNITELTUJEN RAKENNUSTEN JULKISIVUIHIN JA PIHA-ALUEILLE KOHDISTUVIEN MELUN KESKIÄÄNITASOJEN TARKASTELU

NIEMENRANTA 2 ASEMAKAAVAN LAATIMINEN SUUNNITELTUJEN RAKENNUSTEN JULKISIVUIHIN JA PIHA-ALUEILLE KOHDISTUVIEN MELUN KESKIÄÄNITASOJEN TARKASTELU 1 NIEMENRANTA 2 ASEMAKAAVAN LAATIMINEN SUUNNITELTUJEN RAKENNUSTEN JULKISIVUIHIN JA PIHA-ALUEILLE KOHDISTUVIEN MELUN KESKIÄÄNITASOJEN TARKASTELU 1 Tausta laatii asemakaavaa Tampereella alueelle. Tämä melutarkastelu

Lisätiedot

Asemakaava 8489 liikennevaikutukset

Asemakaava 8489 liikennevaikutukset 12.1.2018 Asemakaava 8489 liikennevaikutukset Tampereen keskustan liikenneverkkosuunnitelma 2013 Keskustan liikenneverkkosuunnitelman (TAKLI) mukaisesti Teiskontie ja Kalevantie ovat pääkatuja, jotka toimivat

Lisätiedot

Nurmi-Sorilan osayleiskaavan meluselvitys

Nurmi-Sorilan osayleiskaavan meluselvitys Tampereen kaupunki Suunnittelupalvelut Mittaus- ja Geotekniikkayksikkö Nurmi-Sorilan osayleiskaavan meluselvitys Pvm: 5.3.2009 Laatinut: Petri Jokinen SUUNNITTELUPALVELUT MITTAUS- JA GEOTEKNIIKKAYKSIKKÖ

Lisätiedot

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SIPOON KUNTA, KEHITYS- JA KAAVOITUSKESKUS, KAAVOITUSYKSIKKÖ Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16134 Raportti 1 (5) Manninen

Lisätiedot

Pyöräilyä ja kävelyä kaavoihin kangistumatta

Pyöräilyä ja kävelyä kaavoihin kangistumatta Pyöräilyä ja kävelyä kaavoihin kangistumatta 8.12.2010, Oulu Bussiyhteyksiin perustuva joukkoliikenne -seminaari Pasi Metsäpuro Tampereen teknillinen yliopisto Tiedonhallinnan ja logistiikan laitos Liikennesuunnittelun

Lisätiedot

St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Loviisa MELUSELVITYS. Lokakuu 2009. Loviisan kaupunki

St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Loviisa MELUSELVITYS. Lokakuu 2009. Loviisan kaupunki St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Lokakuu 2009 n kaupunki St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT...

Lisätiedot

Liite ELY-keskuksen lausunto (PIRELY/905/07.01/2010)

Liite ELY-keskuksen lausunto (PIRELY/905/07.01/2010) Liite 8 Muistutukset, lausunnot ja vastineet. Kaava nro 8246, Teiskontien ja Kuntokadun liikennejärjestelyt sekä TAYS:n pääsisäänkäynnin pysäköintijärjestelyt. Kaavaehdotus nro 8246 oli virallisesti nähtävillä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 33/2014 1 (5) 7 Alppikylän tonttien 41298/4 ja 5 asemakaavan (nro 12292) (b-asia) HEL 2014-006690 T 10 03 03 Ksv 0742_43, Reppukatu 16 ja Alppikylänkatu 5, karttaruutu K7/P3

Lisätiedot

Melumallinnus Pellonreuna

Melumallinnus Pellonreuna Melumallinnus Pellonreuna JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2017 (28.4.2017) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Kuokkalan Tikanväylän ja Pohjanlahdentien liikenteen aiheuttaman melun

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAMUUTOS KORTTELISSA 202 LIITE 4 Tiivistelmä ehdotusvaiheen lausunnoista ja muistutuksista sekä kaavoittajan vastineet

KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAMUUTOS KORTTELISSA 202 LIITE 4 Tiivistelmä ehdotusvaiheen lausunnoista ja muistutuksista sekä kaavoittajan vastineet KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAMUUTOS KORTTELISSA 202 LIITE 4 Tiivistelmä ehdotusvaiheen lausunnoista ja muistutuksista sekä kaavoittajan vastineet 15.8.2016 Asemakaavaehdotus asetettiin mielipiteiden kuulemista

Lisätiedot

KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI

KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.6.2014 KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI Päivämäärä 23.6.2014 Laatija

Lisätiedot

Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020. Asukastyöpaja I: maankäyttö, asuminen, liikenne ja ympäristö Nurmijärvellä. Klaukkalan koulu 30.1.

Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020. Asukastyöpaja I: maankäyttö, asuminen, liikenne ja ympäristö Nurmijärvellä. Klaukkalan koulu 30.1. Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020 Asukastyöpaja I: maankäyttö, asuminen, liikenne ja ympäristö Nurmijärvellä Klaukkalan koulu 30.1.2014 Vaihe 1A. Osallistujia pyydettiin kertomaan, millaiset olisivat

Lisätiedot

Rantaväylän tulevaisuus puntarissa. Esittelymateriaali Rantaväylän nykytilanteeseen ja vaihtoehtoisiin skenaarioihin

Rantaväylän tulevaisuus puntarissa. Esittelymateriaali Rantaväylän nykytilanteeseen ja vaihtoehtoisiin skenaarioihin Rantaväylän tulevaisuus puntarissa Esittelymateriaali Rantaväylän nykytilanteeseen ja vaihtoehtoisiin skenaarioihin Valtakunnan päätieverkkoon kuuluva valtatie 4 kulkee Vaajakoskelta Tikkakoskelle. Jyväskylässä

Lisätiedot

RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ

RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ MUISTUTUS 4.2.2014 Kaupunkirakennelautakunta Jyväskylän kaupunki RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ Jyväskylän kaupunki suunnittelee

Lisätiedot

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN 1. Lähtökohdat 2. Liikenteen rauhoittaminen 2 LÄHTÖKOHDAT Vetovoimakeskuksen kaavaluonnoksesta saadussa Liikenneviraston ja asukkaiden palautteessa on tuotu

Lisätiedot

Ajankohtaista meluasioista kansallisesti ja EU tasolla. Ari Saarinen Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät

Ajankohtaista meluasioista kansallisesti ja EU tasolla. Ari Saarinen Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät Ajankohtaista meluasioista kansallisesti ja EU tasolla Ari Saarinen Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät 5.6.2019 VNa raskaiden aseiden ja räjäytysten melutasoista 903/2017 Soveltamisala Toiminnanharjoittaminen

Lisätiedot

Liikennesuunnitteluperiaatteet pyöräilyverkolle

Liikennesuunnitteluperiaatteet pyöräilyverkolle Liikennesuunnitteluperiaatteet pyöräilyverkolle Pyöräilyverkko ja toiminnallinen luokitus Pyöräilyväylätyyppien vaihtoehdot Jalankulun ja pyöräilyn erottelutavat Pyöräilyväylien mitoitus Pyöräilyverkon

Lisätiedot

ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO PIIPPILAKKI MELUSELVITYKSEN TÄYDENNYS

ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO PIIPPILAKKI MELUSELVITYKSEN TÄYDENNYS ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 741700 PPPILAKKI MELUSELVITYKSEN TÄYDENNYS 27.8.2018 Asemakaava ja asemakaavan muutos nro 741700 Piippilakki Liikennemeluselvityksen täydennys Laatijat: Johanna Toivonen

Lisätiedot

KEMPELEEN LINNAKANKAAN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ

KEMPELEEN LINNAKANKAAN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ 21.3.2011 / VVe KEMPELEEN LINNAKANKAAN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ KATUVERKKO Linnakankaan halkaisee alueellinen pääväylä Linnakaarto, joka johtaa Oulun Metsokankaalle. Alueen katuverkkoa täydentävät ajan kanssa

Lisätiedot

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä 143-413-7-2 IKAALISTEN MYLLY OY Destia Oy Infrasuunnittelu Vantaa 20.2.2018 SISÄLLYS 1 SUUNNITTELUKOHDE 1 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT 2 2.1 Melutasojen

Lisätiedot

MELUKYSYMYKSET KAAVOITUKSESSA. Larri Liikonen

MELUKYSYMYKSET KAAVOITUKSESSA. Larri Liikonen MELUKYSYMYKSET KAAVOITUKSESSA Larri Liikonen MELULÄHTEET Melulle altistuminen (450 000 750 000 asukasta v. 2016). Melulähteet Suomessa Katuliikenne 45-55 % Maantiet 30-35 % Raideliikenne 10-15 % Lentoliikenne

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA 1 SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUKOHDE... 2 Taustaa... 2 Kaavatilanne... 2 2. LIIKENNEVERKKO... 3 Autoliikenne... 3 Jalankulku

Lisätiedot

VAPAUDENTIEN JATKE (HAMARINTIE- RUUKINTIE), SEINÄJOKI MELUSELVITYS. Vastaanottaja Seinäjoen kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys

VAPAUDENTIEN JATKE (HAMARINTIE- RUUKINTIE), SEINÄJOKI MELUSELVITYS. Vastaanottaja Seinäjoen kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys Vastaanottaja Seinäjoen kaupunki Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä..06 VAUDENTIEN JATKE (HAMINTIE- RUUKINTIE), SEINÄJOKI VAUDENTIEN JATKE, SEINÄJOKI Päivämäärä..06 Laatija Tarkastaja Jari Hosiokangas

Lisätiedot

Vastaanottaja Trafix Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA MELUSELVITYS

Vastaanottaja Trafix Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA MELUSELVITYS Vastaanottaja Trafix Oy Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 18.11.013 YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMA Päivämäärä 18.11.013 Laatija Jari Hosiokangas

Lisätiedot

Selvitys valtioneuvoston periaatepäätöksen ja valtakunnallisen toimintaohjelman toteutumisesta meluntorjunnasta

Selvitys valtioneuvoston periaatepäätöksen ja valtakunnallisen toimintaohjelman toteutumisesta meluntorjunnasta Selvitys valtioneuvoston periaatepäätöksen ja valtakunnallisen toimintaohjelman toteutumisesta meluntorjunnasta Ari Saarinen Lentomelun seudullinen seurantaryhmä 13.12.2012 Meluntorjunnan toimintaohjelma

Lisätiedot

Vt3 parantaminen Hulmin kohdalla, Tiesuunnitelma. Liikennemeluselvitys

Vt3 parantaminen Hulmin kohdalla, Tiesuunnitelma. Liikennemeluselvitys Vt3 parantaminen Hulmin kohdalla, Tiesuunnitelma 162.1 162.1 2 (10) Vt3 parantaminen Hulmin kohdalla, Tiesuunnitelma SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja... 3 1.2 Tekijä... 3 1.3 Kohde... 3 1.4

Lisätiedot

Miilukorpi II Asemakaavan osa-alueen meluselvitys

Miilukorpi II Asemakaavan osa-alueen meluselvitys Miilukorpi Asemakaavan osa-alueen meluselvitys 12.2.2018 SISÄLLYS 1 Suunnittelukohde 1 2 Menetelmät ja lähtötiedot 3 2.1 Melutasojen ohjearvot 3 2.2 Melulaskennat 3 2.3 Melulaskennan maastomalli 4 2.4

Lisätiedot

HE 69/2015 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi ilmailulain muuttamisesta

HE 69/2015 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi ilmailulain muuttamisesta HE 69/2015 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi ilmailulain muuttamisesta Ympäristöneuvos Ari Saarinen Liikenne- ja viestintävaliokunta 6.11.2015 Melun haittavaikutukset Terveys Kansanterveyteen toiseksi

Lisätiedot

Liikenteen päästövähennystavoitteet ja keinot vuoteen Saara Jääskeläinen Liikenne- ja viestintäministeriö

Liikenteen päästövähennystavoitteet ja keinot vuoteen Saara Jääskeläinen Liikenne- ja viestintäministeriö Liikenteen päästövähennystavoitteet ja keinot vuoteen 2030 Saara Jääskeläinen Liikenne- ja viestintäministeriö 1 Kotimaan liikenteen ennakoitu päästökehitys ja tavoite vuoteen 2030 2 Liikenteen tavoitteet/keinot

Lisätiedot

Kaukovainio, tiemelu. Perustelu melusuojaukselle Toteuttamatta jäänyt osuus meluntorjunnassa. Toteutus osana Poikkimaantien parantamista.

Kaukovainio, tiemelu. Perustelu melusuojaukselle Toteuttamatta jäänyt osuus meluntorjunnassa. Toteutus osana Poikkimaantien parantamista. HANKEKORTTI 29.3.2018 Kaukovainio, tiemelu Oulun kaupunki KOHTEEN TIEDOT Asukkaita 1683 Melulähde Poikkimaantie - Keskim. vuorokausiliikenne 7 000 ajon./vrk - Raskas liikenne 1,4 % päivällä, 1,2 % yöllä

Lisätiedot

Vatialantien jatkeen meluselvitys, Kangasala MELUSELVITYS. Kangasalan kunta

Vatialantien jatkeen meluselvitys, Kangasala MELUSELVITYS. Kangasalan kunta Vatialantien jatkeen meluselvitys, Kangasala 2010 Kangasalan kunta 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT...3 3 MELULASKENTA... 4 3.1 MENETELMÄ... 4 3.2 LÄHTÖTIEDOT...

Lisätiedot

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Vastaanottaja Lapuan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Päivämäärä 03/04/2013

Lisätiedot

Parvekelasituksen ääneneristävyyden mitoitusohje

Parvekelasituksen ääneneristävyyden mitoitusohje Parvekelasituksen ääneneristävyyden mitoitusohje Mikko Kylliäinen, TkL, yksikönjohtaja WWW.AINS.FI Tausta Valtioneuvoston päätöksestä 993/1992 ei mainita parvekkeita Perustelumuistiossa parvekkeet kuitenkin

Lisätiedot

ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Luonnos

ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Luonnos ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO Luonnos 13.9.2017 TARKASTELUALUEEN RAJAUS 1 Tarkastelualueena on asemakaavamuutoksen 8668 kaavaalue ja sen lähialue Tarkastelualue

Lisätiedot

Asukastilaisuudessa esitetyt sijaintiehdotukset Kourulan alueen päiväkotikoululle ja ehdotettujen sijaintipaikkojen analyysi

Asukastilaisuudessa esitetyt sijaintiehdotukset Kourulan alueen päiväkotikoululle ja ehdotettujen sijaintipaikkojen analyysi LIITE 6 Asukastilaisuudessa 15.8.2017 esitetyt sijaintiehdotukset Kourulan alueen päiväkotikoululle ja ehdotettujen sijaintipaikkojen analyysi Tiistaina 15.8.2017 pidettiin Kuusimäen koulun ruokalassa

Lisätiedot

Kaupunkisuunnitteluvirasto ja ikääntyneet

Kaupunkisuunnitteluvirasto ja ikääntyneet Kaupunkisuunnitteluvirasto ja ikääntyneet Kari Tenkanen KSV/Liikennesuunnitteluosasto 23.9.2015 Kaupunkisuunnitteluviraston toiminta Kaupunkisuunnitteluvirasto vastaa Helsingin kaavoituksesta ja liikenteen

Lisätiedot