Asennus- ja käyttöohje: TT40 EN 13240/CE-merkitty Muita hyväksyntöjä: Din-Plus, 15A, Münchener, Regensburger, Stuttgarter Norm, DS, Sintef

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asennus- ja käyttöohje: TT40 EN 13240/CE-merkitty Muita hyväksyntöjä: Din-Plus, 15A, Münchener, Regensburger, Stuttgarter Norm, DS, Sintef"

Transkriptio

1 Asennus- ja käyttöohje: TT40 EN 13240/CE-merkitty Muita hyväksyntöjä: Din-Plus, 15A, Münchener, Regensburger, Stuttgarter Norm, DS, Sintef Käyttöohje Takka TT40 Versio

2 Onneksi olkoon - olet nyt uuden TermaTech-takan omistaja! Jotta saisit uudesta takastasi eniten iloa, on tärkeää että luet tämän käyttöohjeen tarkoin, vaikka sinulla olisi ollut takka aiemminkin. Kun tiedät, miten takkasi toimii, voit saada siitä täyden hyödyn. Jo muutaman lämmityskerran jälkeen tunnet sen hyvin. Jäljempänä kerrotaan, kuinka takkaa käytetään. TermaTech-takoilla on Euroopan tiukimpiin kuuluvien vaatimusten mukaiset hyväksynnät: ne on testattu ja hyväksytty EN (CE) normin mukaisesti ja niillä on myös Norjan Sintef-hyväksyntä. Takat täyttävät luonnollisesti myös tanskalaisten takkamääräysten vaatimukset, jotka tulivat voimaan Hyväksynnät ovat takuusi siitä, että takkasi on hyväksytty tärkeimpien pohjoismaisten ja eurooppalaisten standardien mukaan ja takkasi täyttää siis suuren joukon mm. turvallisuus-, ympäristö- ja hyötysuhdevaatimuksia, jotka puolestaan merkitsevät taloudellista lämmitystä. Asennusohje.... Kohde 1 Suojaetäisyydet.. Kohde 2 Savupiippu Kohde 3 Ilmanvaihto Kohde 4 Ennen kuin aloit käyttää takkaa Kohde 5-6 Sytuttäminen ja lämmittiminen Kohde 7 Halot Kohde 8 Huolto Kohde 9 Käyttöhäiriöit. Kohde 10 Kysymyksiä ja vastauksia.. Kohde 11 Hyviä neuvoja.. Kohde 12 Tekniset tiedot.. Kohde Ennen kuin asennat takan Huolehdi ennen takan asentamista siitä, että asennus täyttää kaikki paikalliset sekä kansallisiin ja eurooppalaisiin standardeihin liittyvät määräykset. On aina hyvä kysyä nuohoojalta neuvoa ennen asennusta. Huomaa, että paikallinen rakennustarkastaja tai palotarkastaja on aina hyväksyttävä asennus, vaikka paikalla olisi ollut takka aikaisemminkin. Huolehdi myös siitä, että sijoituspaikka täyttää voimassa olevat ympäristöministeriön määräykset ja ohjeet, jotka koskevat pienten savupiippujen liitoksia ja asentamista. Katso jäljempää minimietäisyydet palavaan materiaaliin. Mikäli takka asennetaan palamattoman seinän eteen, ei minimietäisyyttä koskevia vaatimuksia ole, mutta suosittelemme puhdistamisen helpottamiseksi taakse 8-10 cm etäisyyttä.

3 Huom! Tulisijan asennus on ilmoitettava paikalliselle rakennusviranomaiselle. Talonomistaja on itse vastuussa turvavaatimusten täyttämisestä ja asennuksen tarkastuttamisesta rakennustarkastajalta tai palotarkastajalta. Asennuksesta on ilmoitettava nuohoojalle, koska nuohoustarve muuttuu. 1.ASENNUSOHJE Takka soveltuu jaksottaiseen käyttöön. Se ei sovi läpi yön polttamiseen. Noudattamalla jäljempänä olevaa Lämmitysohje-kohtaa (sivu 7)varmistat parhaan mahdollisen ja ympäristöystävällisen palamisen. Takka toimitetaan asennusvalmiina (tarvittaessa takaliitos helposti muutettavissa päältäliitokseksi) ja liitetään savupiippuun liitosputkella. Takan ja savupiipun liitos pitää mikäli mahdollista asentaa suoraan kappaleeseen (mahdollisimman vähän käyriä osia) ja mahdollisimman vähän vaakatasoon, mieluiten takasta savupiippua kohti nousevana. Saumojen tulee olla tiiviitä. Muista, että putkea tulee voida puhdistaa (putkessa mahdollisesti olevan puhdistusluukun kautta). Asiaankuulumattomat muutokset takassa katsotaan konstruktiomuutoksiksi, joiden vuoksi takuu ei enää ole voimassa. Lisäksi ne vaarantavat turvallisuuden. TT-takkasi luukussa on jousi, joka saa luukun sulkeutumaan itsestään kun irrotat kätesi kahvasta. Kansalliset ja eurooppalaiset määräykset Takkaa asennettaessa tulee noudattaa kaikkia paikallisia sekä kansallisiin ja eurooppalaisiin standardeihin liittyviä määräyksiä. Ota yhteyttä paikalliseen jälleenmyyjään, mikäli tarvitset lisätietoja tai asennusohjeita. Tee ilmoitus nuohoojalle ennen kuin alat käyttää takkaa. Huolehdi takan palamiselle riittävästä ilmastoinnista. Ota huomioon tiiviisti sulkeutuvat ovet ja ikkunat, jotka voivat estää palamisen tarvitsemaa ilmansaantia.

4 Turvallisuusohjeet Takan pinta sekä kahvat, kädensijat, lasilevyt, liitosputket jne. kuumenevat voimakkaasti takkaa lämmitettäessä. Niihin koskettaessa on palovammojen välttämiseksi aina käytettävä suojakäsinettä, joka toimitetaan tulisijan mukana. Muista kertoa tästä vaarasta lapsille ja pidä heidät poissa takan läheltä takkaa lämmitettäessä. TermaTech voi tarjota erilaisia säleikköjä lasten suojaksi (tiedustele jälleenmyyjältäsi). Mitä takassa saa polttaa? Saat polttaa takassasi vain kuivaa ja puhdasta puuta. Takassa poltettavat halot saavat olla korkeintaan 30 cm pitkiä ja läpimitaltaan enintään 10cm. Saat polttaa vain kuivaa puuta. Roskien, muovin ja muiden käsiteltyjen tai kyllästettyjen materiaalien käyttö on kiellettyä, koska niiden polttaminen on vahingollista ympäristölle. Lisäksi nämä materiaalit vahingoittavat takkaa ja savupiippua. Riskinä ovat terveydelle vahingolliset päästöt. Kuiva ja puhdas puu sisältää korkeintaan 20% vettä. Tähän päästään säilyttämällä halkoja ulkovarastossa yhdestä vuodesta (pehmeät puulajit) kahteen vuoteen (kovat puulajit). Halot on varastoitava ilmavasti, jotta kosteus pääsee haihtumaan puusta. Halot eivät sovi yön yli tapahtuvaan polttamiseen. Älä koskaan sulje ilmankulkua täysin. Anna sen sijaan tulen sammua ja sytytä se taas tarvittaessa. Ilmankulkua ei koskaan saa sulkea kokonaan. Takkatuli voi palaa hyvin ja ympäristöystävällisesti ainoastaan silloin, kun palamiseen on riittävästi ilmaa.

5 2. Etäisyys palavaan materiaaliin Kaikki etäisyydet on määritelty takan hyväksynnän yhteydessä. Takan takana 100 mm palavaan materiaaliin Takan sivulla 200 mm palavaan materiaaliin Takan edessä 1000 mm palavaan materiaaliin Takan alla oleva lattia ei saa olla palavaa materiaalia tai sen on oltava kiinteästi katettu palamattomalla materiaalilla. Palonkestävänä materiaalina voi olla teräslevy, lasilevy, liuskekivi/keinotekoinen liuskekivi tai klinkkeri. Materiaalin pitää ulottua vähintään 400 mm takan eteen ja vähintään 150 mm molemmille sivuille takan suuaukon puolella.

6 3. Savupiippu Vaatimukset savupiipulle: Pienin sallittu savupiipun lämpötilaluokka on T450. Savupiipun tulee olla niin korkea, että veto on riittävän hyvä, eikä savuongelmaa ilmene. Hyvä veto savupiipussa on ratkaisevan tärkeää, jotta takka toimii tarkoitetulla tavalla ja palaa niin ympäristöystävällisesti kuin mahdollista. Savupiipun korkeuden tulee tavallisesti olla vähintään 3,5 m takan yläreunasta savupiipun yläreunaan mitattuna. Savupiipun halkaisijan tulee olla vähintään 150 mm (savupiipun sisämitta!) Savupiippu on varustettava helposti saavutettavalla puhdistusluukulla. Kaikkien saumojen ja liitoskohtien tulee olla tiiviitä ja savupiipulla on voitava saada aikaan vetoa vähintään 12 Pa. Takan voi liittää myös muihin tarkoituksiin käytettäviin savupiippuihin, mutta käytännön olosuhteet tulee arvioittaa asentajalla ja/tai nuohoojalla. Jos takka asennetaan takaliitoksella toimi seuraavasti: Poista pyöreä, päälle hitsattu tai ruuvattu peitelevy takan takaa. Poista sitten esileikattu osa, joka on säteilylevyn (ohuen välilevyn) päällä. Teet sen parhaiten ruuvimeisselillä tai tongilla. Huolehdi, ettet pudota sitä takalevyn ja takan väliin! Ota sitten pois päälle ruuvattu kansi ja lopuksi voit asentaa savuliittimen. Muista kiinnittää kansi takan päälle ennen kuin alat käyttää takkaa. Vaatimukset lattialle: Alustan tulee pystyä kantamaan takan ja mahdollisesti savupiipun paino. Nuohooja: Kun uusi takkasi on asennettu siitä tulee ilmoittaa paikalliselle nuohoojalle. Nuohooja puhdistaa savupiipun säännöllisesti kerran vuodessa. 4. Ilmanvaihto Palamisilma on edellytys hyvälle ja puhtaalle palamiselle. Useimmiten riittää huoneessa oleva ilma, mutta tietyissä tapauksissa saattaa olla tarpeen johtaa lisäilmaa huoneeseen, jossa on takka. Se voi tapahtua esim. asentamalla korvausilmaventtiili huoneen ulkoseinään. Ilmaventtiileitä, jotka tuovat tarvittavaa lisäilmaa, ei saa sulkea. Palamiseen kuluva ilmamäärä on noin 25m³/h. Suosittelemme ottamaan yhteyttä pätevään asentajaan.

7 5. Ennen kuin alat käyttää takkaa On erittäin tärkeää huolehtia siitä, että halkolokeron lämpösuoja on asennettu takkaan. Se on tehtaan jäljiltä irrallaan ja saattaa pudota alas kuljetuksen aikana. Aseta lämpösuoja täsmälleen tulipesän luukun/pohjan alle niin että se suojaa halkolokeroa säteilylämmöltä. Asenna lämpösuoja asettamalla pellin neljät tappit halkolokeron sisällä oleva reiät. 6. Ennen kuin alat lämmittää takkaa ensimmäistä kertaa Kun teet ensimmäisen kerran tulen takkaan, lämmitä varovasti, koska kaikkien materiaalien tulee tottua lämpöön. Senotherm-lakka, jolla takka on lakattu, kovettuu ensimmäisillä lämmityskerroilla ja voi siitä syystä aiheuttaa tiettyä hajua. Huolehdi siksi huoneen hyvästä ilmanvaihdosta. Lakkaan ei saa koskea sen ollessa vielä kovettumatta, muuten se vahingoittuu.

8 7. Takan sytyttäminen ja lämmittäminen On tärkeää lämmittää takka ja savupiippu niin nopeasti kuin mahdollista, jotta saadaan aikaan optimaalinen veto savupiippuun ja paras mahdollinen palaminen. Teräslevystä valmistettu takka laajenee/supistuu sytytettäessä/viiletessään. Silloin saattaa kuulua napsahtavia ääniä, mikä on täysin normaalia eikä anna aihetta reklamaatioon. 1. Suosittelemme, että käytät takkaa sytyttäessäsi sytykepuita, so. ohuita puutikkuja noin 1,2-1,5 kg, jotka asetetaan tulipesän pohjalle ristikkäin. Aseta keskelle kaksi sytykepalaa ja sytytä ne. Älä käytä koskaan spriitä, bensiiniä, muita paloherkkiä nesteitä, sanoma- tai aikakauslehtiä sytykkeenä. 2. Avaa sytytysilman säädin päästääksesi sisään palamisilmaa (pelti takan pohjalla). Tee se työntämällä luukun alla oleva kahva niin pitkälle oikealle kuin mahdollista. 3. Aseta luukku noin 2-3 cm raolleen. Anna luukun olla raollaan noin 8-10 minuuttia ennen kuin suljet sen kokonaan. 4. Avaa kauimpana takan päällä luukun yläpuolella oleva ilmapelti kokonaan työntämällä sitä oikealle. 5. Anna aloitustulen palaa kunnolliseksi hiillokseksi (kunnes liekkejä ei enää ole) ennen kuin laitat uusia halkoja takkaan. 6. Aseta takkaan kaksi halkoa, yhteensä 1,5-1,8 kg. Laita halot takan pohjalle etusivun suuntaisesti yhtä kauaksi takan sivuista ja noin yhden senttimetrin päähän toisistaan. Etummaisen halon sytyttäminen on helpointa, jos sen toinen halkaistu reuna on luukkuun päin ja toinen alas hiillokseen päin. Sulje luukku heti kokonaan. 7. Kun tuli palaa kunnollisella liekillä (noin 2-4 minuutin kuluttua) sulje sytytysilman säädin ja sytytysilman tulo (takan pohjassa oleva pelti). 8. Palamisilman säädin takan päällä voidaan tarvittaessa jättää 2/3 auki, ja muutaman minuutin kuluttua voit säätää sen niin, että se on 1/3 auki. Se, miten paljon säätimen tulee olla auki vaihtelee mm. savupiipun vedon ja halkojen mukaan. Liekkien tulee tasaantua niin, että tuli palaa tasaisesti. 9. Kun halot ovat palaneet hiillokseksi (noin tunnin kuluttua), aloita uudestaan kohdasta 6.

9 Parhaan mahdollisen palamisen aikaansaamiseksi on tärkeää, että säädät tehoa tai lämpömäärää vain haloilla. Pienet halot tekevät palamisesta voimakkaampaa kuin suuret halot, koska niiden pinta-ala on suurempi ja vapauttaa siksi enemmän kaasua. Halkojen määrä tulipesässä on myös ratkaiseva. Parhaan mahdollisen tehon saavuttamiseksi takkaan ei tule tavallisessa lämmityksessä laittaa enempää kuin kaksi halkoa kerrallaan, enintään 2 kg tunnissa. Mikäli haluat saada enemmän lämpöä, käytä halkoja joissa on runsaasti avoimia sivuja. Sellaiset halot palavat voimakkaammin ja nopeammin, mutta antavat myös suuremman määrän lämpöä. Tuhka. Varmista ennen tuhkalaatikon tyhjentämistä, ettei laatikossa ole kyteviä hiiliä. Tuhka tulee säilyttää kannellisessa, tulenkestävässä astiassa vähintään viikon ajan ennen kuin se hävitetään. Huomio! Muista : Älä koskaan pidä sytytyspeltiä avoimena lämmittäessäsi (vain alkulämmitysessä) Huomio! Muista että takan kahvat kuumenevat. Käytä siksi suojakäsineitä takka lämmittäessäsi 8. Halot TermaTech-takkasi on rakennettu puulla/haloilla lämmitettäväksi. Suosittelemme, että käytät lehtipuuhalkoja, jotka ovat olleet ulkona tai katoksen alla kuivumassa vähintään vuoden. Pinoa halot mielellään puupallin, kuivikkeiden tai vastaavien päälle, jotta ne eivät kosketa suoraan maahan. Muista hakea halot sisälle hyvissä ajoin ennen käyttöä niin että pintakosteus ehtii hävitä. Sytykepuut ovat pieneksi pilkottuja halkoja/puutikkuja, jotka ovat noin cm pitkiä ja noin 2-3 cm halkaisijaltaan ja niissä on mielellään useita halkaisupintoja. Halkojen tulee olla halkaisijaltaan 7-10 cm ja korkeintaan 30 cm pitkiä, koska ne tulevat muuten liian lähelle takan seinämiä. Tärkeintä hyvän palamisen kannalta on puun oikea kuivuus (kosteus 15-18%). Jos halot ovat kosteita, niitä on vaikea saada palamaan, savupiippuun ei synny vetoa, takka savuttaa, puun energia tulee huonosti hyödynnetyksi ja ympäristö kärsii. Sitä paitsi takalle ja savupiipulle voi aiheutua haittaa noen ja tervakerrostumien muodossa. Jos halot ovat liian kuivia, ne palavat liian nopeasti. Usein puusta vapautuu kaasuja nopeammin kuin ne voidaan polttaa, ja osa niistä joutuu palamattomana ilmaan savupiipun kautta. Silloin puun energiaa hyödynnetään huonosti ja aiheutetaan haittaa ympäristölle. Brikettejä, hiiltä ja koksia ei saa käyttää, koska ne ovat hyvin rikkipitoisia, mikä kuluttaa suuresti takkaa, savupiippua ja ympäristöä. Takan ja savupiipun elinikä lyhenee merkittävästi tämäntyyppisiä polttoaineita käytettäessä, eikä tuotteen reklamaatio-oikeus enää ole voimassa.

10 9. Huolto käytä aina alkuperäisiä varaosia Takkaa saa huoltaa ja puhdistaa ainoastaan sen ollessa kylmänä. Päivittäinen hoito on vähäistä, mutta kerran vuodessa takka pitää huoltaa perusteellisesti. Puhdista tuhka ja noki palopesästä. Luukun saranat sekä haat pitää voidella kuparirasvalla ja tarvittaessa kiristää. Ulkopintaa hoidetaan harjaamalla se pehmeällä harjalla tai pitkäharjaksisella pölyhuiskalla. Muista aina: ainoastaan takan ollessa kylmänä. Tiivisteet voivat näyttää ulospäin hienoilta, mutta ne kuluvat ja menettävät silloin kykynsä pitää takan tiiviinä. Tiivisteet pitää vaihtaa tarvittaessa, koska takan tiiveys on tärkeää hyvän palamisen ja lasien puhtauden kannalta. Eristys joka on murtunut tai kulunut, on helppo vaihtaa, koska se on irrallinen. Käytettävä materiaali on nimeltään vermikuliittia, joka on huokoista mutta eristysmateriaaliksi sopivaa. Eristyksen halkeilu ei vaikuta takan tehoon, mutta eriste on vaihdettava kun yli puolet sen paksuudesta on kulunut pois tai kun kulmat alkavat putoilla. Maalaamalla takan Senotherm-spraylla voit peittää tahrat ja pienet naarmut. Suuremmat vauriot pitää hioa hienolla teräsvillalla, imuroida ja sitten spraymaalata. Ravista purkkia hyvin voimakkaasti ja suihkuta cm etäisyydeltä (muista peittää lasi ja kahva). Palovaaran takia on erittäin tärkeää, että takkaa ei ennen sprayn käyttöä lämmitetä ja että se on täysin kylmä. Jotta takan lakatut pinnat pysyvät siisteinä monta vuotta eteenkinpäin, pyri välttämään koskemista niihin takan ollessa lämmin. Lasi ei yleensä vaadi normaalin puhdistuksen lisäksi muuta huoltoa. Helpoimmin puhdistat sen TermaTechin lasinpuhdistusaineella tai vedellä. Lasin hävittäminen Takan lasi on keraamista lasia, muista tämä lasia hävitettäessä. Alkuperäisvaraosia, joita joudutaan esim. kulumisen takia vaihtamaan, voit hankkia jälleenmyyjältäsi. Käytä yhteensopivuus- ym. syistä ainoastaan alkuperäisiä varaosia. Reklamointioikeutesi ovat voimassaolevien lakien ja määräysten mukaiset. Mikäli huomaat jotain poikkeavaa, lopeta takan käyttö välittömästi ja ota yhteyttä jälleenmyyjään. Reklamointioikeus edellyttää, että takkaa käytetään oikealla tavalla. Takuu ei koske irtonaisia ja kuluvia osia kuten vermikuliittia, lasia, tiivisteitä ja kahvoja, koska ne kuluvat käyttötavasta riippumatta. Nämä osat voit vaihtaa ja ostaa niitä varaosina jälleenmyyjältäsi

11 10. Käyttöhäiriöt Mikäli takan käytössä ilmenee ongelmia, voit ehkä löytää syyn niihin seuraavasta listasta - ellet, voit aina ottaa yhteyttä jälleenmyyjääsi. Takan säätö on vaikeaa palaminen on liian nopeaa: Jos takka on uusi, tarkista että olet noudattanut käyttöohjetta. Jos takka on yli vuoden ikäinen ja sitä on käytetty paljon, voivat tiivisteet vaatia vaihtamista. Mikäli tiivisteitä käytetään liian kauan, ne menettävät lämmön vaikutuksesta kykynsä pitää takan tiiviinä. Tarkista halot: jos ne ovat liian kuivia, ne voivat palaa liian nopeasti ja voimakkaasti. Jos savupiipun veto on liian voimakas, se saattaa vaatia pellin asentamista. Asennuksen jälkeen veto on liian heikko: Tarkista, että olet noudattanut asennusohjetta. Etenkin savupiippuun liittyvät olosuhteet voivat aiheuttaa tämän ongelman. Ovatko piipun halkaisija ja pituus oikeita? Onko se tiivis? Ovatko liitosputket ja ylimenot tiiviitä? Onko puhdistusluukku tiivis? Mahdollisesti on syytä ottaa yhteyttä nuohoojaan, joka voi hoitaa ongelman, sillä savupiippu saattaa olla tukossa. Bruksanvisning Braskamin TT40 Version Savun- ja noenhaju: Se saattaa johtua tuulenpuuskasta savupiipussa ja tapahtua useimmiten tietynsuuntaisella tuulella. Savupiippu voi olla liian lyhyt suhteessa katonharjaan tai ympäröiviin puihin. Muista, ettet avaa luukkua tulen palaessa. Takkatulen sytyttäminen on vaikeaa. Tuli saattaa sammua: Tämä voi johtua monista syistä. Tavallisesti syynä on se, että halot ovat liian kosteita, pelti ei ole tarpeeksi auki, savupiipun veto on liian huono tai savupiippu on tukossa tai epätiivis. Hiillos saattaa olla liian ohut tai jo hiipunut, eikä lämmitä tarpeeksi sytyttääkseen puun (ks. kohta 7.5). Voit lisätä vähän aloitusilmaa avaamalla ilmansäätimen, jotta saat palamisen taas käyntiin. Sulje sitten pelti taas kokonaan. Ongelmatyypistä riippuen saattaa olla tarpeen ottaa yhteyttä jälleenmyyjään tai nuohoojaan. Lasi nokeutuu: Puu on liian kosteaa, veto savupiipussa on liian huono tai lämmität väärällä tavalla. 11. Kysymyksiä ja vastauksia Mikäli sinulla on lisää TermaTech-takkaasi koskevia kysymyksiä, voit käydä kotisivuillamme

12 12. Hyviä neuvoja Ellet ole käyttänyt takkaa vähään aikaan, tarkasta ennen lämmityksen alkamista että mikään ei peitä savupiippua. Lisäksi on hyvä poistaa takasta mahdollinen pöly, koska se voi pitkän tauon jälkeen lämmitettäessä aiheuttaa hajua. Jos savupiipussa on säädin- tai savupelti, se saa sulkea enintään 80% savupiipun pinta-alasta. Voit heittää tuhkan talousjätteeseen, mutta noudata paikkakuntakohtaisia ohjeita. Tuhkan pitää aina jäähtyä 1-2 vuorokautta ennen jätteisiin heittämistä, koska jäljellä voi olla hiillosta, joka saattaa sytyttää jätteet tai jätepussin. Ympäristöviranomaisten oikeaa lämmitystapaa koskevia neuvoja On tärkeää, että lämmität takkaasi oikealla tavalla ja oikealla polttoaineella. Huolehdi aina, että ilmansaanti on riittävää. Älä koskaan polta painettua paperia, sanomalehtiä, muovia, talousjätettä tai puuta, joka voi olla maalattua, lakattua, liimattua tai kyllästettyä. Kun sytytät tulen, on tärkeintä että se alkaa palaa kunnolla ja lämpötila nousee nopeasti korkeaksi. Sytytä esimerkiksi kuivilla risuilla tai sytyketikuilla. Polta takassasi vain kuivaa ja puhdasta puuta. Kun lyöt kaksi halkoa yhteen, pitäisi kuulua hauras tai kuiva ääni. On hyvä hakea halot sisälle niin hyvissä ajoin, että pintakosteus häviää ennen kuin puut laitetaan takkaan. Älä laita takkaan liian paljon puuta kerralla. Pienellä määrällä tuli alkaa helpommin palaa kunnolla ja saavuttaa nopeasti korkean lämpötilan. Lisää puuta takkaan vähän kerrallaan ja muista joka kerta lisätä ilmansaantia, kunnes tuli palaa taas reippaasti. Ilma on tärkeää hyvälle palamiselle. Niin kauan kuin näkyvissä on keltaisia liekkejä, ilmantuontia ei tarvitse pienentää. Savukaasujen hyvä palaminen vaatii korkeita lämpötiloja ja riittävästi ilmaa. Jos palamisilmaa vähennetään liian nopeasti, palamattomat kaasut nokeavat ja poistuvat savupiipun kautta ulos. Takan ei pidä antaa palaa koko yötä vähäisellä ilmansaannilla. Savupiippu nokeentuu ja huono palaminen tuottaa terveydelle haitallisempia kaasuja. Kun haluat tietää, aiheuttaako takka ongelmia, voit mennä ulos katsomaan, tuleeko savua paljon. Jos se haisee sinusta epämiellyttävältä, samalta se tuntuu varmasti myös naapuristasi. 13.Tekniset tiedot Korkeus: 950 mm Leveys: 458 mm Syvyys: 414 mm Savunpoisto takaa: 788 mm Liitosputki: Ø 150 mm Paino: 120 kg Testatut keskiarvot Savukaasun lämpötila: 324 C Savukaasun massavirtaus: 4,4 g/s Hyötysuhde: 79,6 % Nimellisteho: 5 kw Veto: 0,12 mbar/12 Pa

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje Käyttö- ja asennusohje Takkamallit: TT1, TT1W, TT1Z, TT3, TT3H, TT3HS EN13240/CE-merkitty Muut hyväksynnät: Din-Plus, 15A, Münchener, Regensburger, Stuttgarter Norm, DS, Sintef Versio 02.02.2011 99-265

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje Käyttö- ja asennusohje Takkamallit: TT20 + TT20R + TT20S + TT20RS DS/EN13240 Muut hyväksynnät: Din-Plus, 15A, Münchener, Regensburger, Stuttgarter Norm, DS, Sintef (99-264) Versio 21.03.2012 1 Onneksi

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje TT22 / TT22S / TT22H / TT22HS

Käyttö- ja asennusohje TT22 / TT22S / TT22H / TT22HS Käyttö- ja asennusohje TT22 / TT22S / TT22H / TT22HS DS/EN13240 Muut hyväksynnät: Din-Plus, 15A, Münchener, Regensburger, Stuttgarter Norm, DS, Sintef Onneksi olkoon olet nyt uuden takan omistaja! Kiitämme

Lisätiedot

NORMAALI ENERGIA-SYDÄN asennusohjeet

NORMAALI ENERGIA-SYDÄN asennusohjeet ENERGIA-sydämet Yleistä Energia-sydämmellä tehdyt tulisijat ovat tehokkaita ja vievät vähemmän tilaa kuin perinteisesti muuratut tulisijat. Energiasydän takka voidaan asentaa suoralle seinälle tai nurkkaan!

Lisätiedot

Varaavien uunien lämmitysohjeita

Varaavien uunien lämmitysohjeita Varaavien uunien lämmitysohjeita HRRRRR!!! TÄNNEHÄN JÄÄTYY Uunin valmistaja tai muuraaja antaa käyttöohjeet valmistamalleen uunille. Uuden tulisijan lämmitys aloitetaan varovasti. Seuraavat ohjeet on laadittu

Lisätiedot

Miten käytän tulisijaa oikein - lämmitysohjeita

Miten käytän tulisijaa oikein - lämmitysohjeita Miten käytän tulisijaa oikein - lämmitysohjeita Eija Alakangas, VTT Biohousing & Quality Wood Älykäs Energiahuolto EU-ohjelma 1. Puu kuivuu. Vesihöyry vapautuu. 2. Kaasumaiset palavat ainekset vapautuvat

Lisätiedot

www.biohousing.eu.com Tehokas ja ympäristöystävällinen tulisijalämmitys käytännön ohjeita

www.biohousing.eu.com Tehokas ja ympäristöystävällinen tulisijalämmitys käytännön ohjeita www.biohousing.eu.com Tehokas ja ympäristöystävällinen tulisijalämmitys käytännön ohjeita 1 Vähemmän päästöjä ja miellyttävää lämpöä tulisijasta 1. Käytä kuivaa polttopuuta 2. Hanki tutkittu, tehokas ja

Lisätiedot

Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina. Käyttöohjeet

Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina. Käyttöohjeet Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina Käyttöohjeet Tiedot & Asennus Tekniset tiedot: Uppokamiina 3mm merialumiinia (AlMg3) Kolme kiinnityskorvaa Ilmanottoa säätelevä kansi Teräksinen ilmanohjauspelti

Lisätiedot

PIENI ENERGIA-SYDÄN asennusohjeet

PIENI ENERGIA-SYDÄN asennusohjeet PIENI ENERGIA-SYDÄN asennusohjeet ENERGIA-sydämet Yleistä Energia-sydämmellä tehdyt tulisijat ovat tehokkaita ja vievät vähemmän tilaa kuin perinteisesti muuratut tulisijat. Energiasydän takka voidaan

Lisätiedot

PUUHIILIUUNI METOS INKA P300, P600, P900

PUUHIILIUUNI METOS INKA P300, P600, P900 PUUHIILIUUNI METOS INKA P300, P600, P900 Asennus- ja käyttöohjeet (Rev. November 2012) 4149933, 4149936, 4149939 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä...3 2. Laitteen osat ja rakenne...3 2.1. Rakenne...4 3. Asennus...5

Lisätiedot

Tulisijan oikea sytytys ja lämmitys, kannattaako roskia polttaa sekä pienpolton päästöt, onko niistä haittaa?

Tulisijan oikea sytytys ja lämmitys, kannattaako roskia polttaa sekä pienpolton päästöt, onko niistä haittaa? Tulisijan oikea sytytys ja lämmitys, kannattaako roskia polttaa sekä pienpolton päästöt, onko niistä haittaa? Esityksen sisältö 1. Oikea tapa sytyttää?!? Mistä on kyse? 2. Hiukkaspäästöjen syntyminen 3.

Lisätiedot

Aduro A/S www.aduro.dk

Aduro A/S www.aduro.dk Asennus- ja käyttöohje uunille Aduro 2 Lue käyttöohje ennen kuin uuni asennetaan ja otetaan käyttöön. Aduro A/S www.aduro.dk - 1 - 1. Asennus 1.1 Yleistä Aduro-uunit on hyväksytty eurooppalaisen standardin

Lisätiedot

Nuohoojan Tulikivi-uuniopas Nuohoojan Tulikivi-uuniopas Tässä nuohoojan oppaassa ovat tärkeimmät Tulikiviuunien paloturvallisuuteen liittyvät seikat sekä ohjeita nuohoojalle Tulikivi-uunien puhdistamiseen

Lisätiedot

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Käyttötarkoitus: ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Hormex T600 liekki piippu on lämpöä kestävä, kaksoisseinäinen savupiippujärjestelmä, joka on valmistettu 1.4828 lämpöä kestävästä teräksestä (ulkokuori - 1.4301)

Lisätiedot

Tehdasvalmisteiset tulisijat - asetusvalmistelun tilanne ja standardit. Karoliina Meurman 11.11.2010 Pelastustoimen laitteiden ajankohtaispäivät

Tehdasvalmisteiset tulisijat - asetusvalmistelun tilanne ja standardit. Karoliina Meurman 11.11.2010 Pelastustoimen laitteiden ajankohtaispäivät Tehdasvalmisteiset tulisijat - asetusvalmistelun tilanne ja standardit Karoliina Meurman 11.11.2010 Pelastustoimen laitteiden ajankohtaispäivät Tukesin markkinavalvonta - tehdasvalmisteiset tulisijat -

Lisätiedot

Käytä tulisijaasi oikeinkampanja

Käytä tulisijaasi oikeinkampanja Käytä tulisijaasi oikeinkampanja Nuohoojien opintopäivä 2012 29.11.2012 Maria Myllynen 1 Käytä tulisijaasi oikeinkampanja Nuohoojat opastavat käyttämään oikein tulisijaa. Vanhaakin tulisijaa voi käyttää

Lisätiedot

C 800. Eldningsinstruktion

C 800. Eldningsinstruktion SE DE NO FR GB DK FI IT NL Eldningsinstruktion 2 Heizinstruktionen 5 Fyringsinstruksjon 8 Instructions d allumage 11 Lighting Instructions 14 Fyringsvejledning 17 Lämmitysohjeet 20 Istruzioni per l accensione

Lisätiedot

KOKOAMIS- JA KÄYTTÖOHJEET Malli: 004211 Pidätämme itsellämme oikeuden teknisiin muutoksiin. 1. Alahylly 1 2. Pyöränpuoleinen jalka 2 3. Jalka 2 4. Pyörä 2 5. Pyöränakseli 1 6. Sivutuki, vasen 1 7. Sivutuki,

Lisätiedot

Lämpöä pilkkeistä edullisesti ja puhtaasti. Pätkittäin puulämmityksestä

Lämpöä pilkkeistä edullisesti ja puhtaasti. Pätkittäin puulämmityksestä Lämpöä pilkkeistä edullisesti ja puhtaasti Pätkittäin puulämmityksestä Puu on kotimainen, uusiutuva polttoaine. Puunpoltto ei kiihdytä ilmastonmuutosta, sillä puut sitovat kasvaessaan ilmakehän hiilidioksidia

Lisätiedot

Eldningsinstruktion och bruksanvisning Cronspisen 100, 200, 500 SE NO

Eldningsinstruktion och bruksanvisning Cronspisen 100, 200, 500 SE NO Eldningsinstruktion och bruksanvisning Cronspisen 100, 200, 500 BAV SE-EX 0611-1 511507 SE NO DE GB FI Eldningsinstruktion och bruksanvisning för Cronspisen 100, 200,500 2 Fyringsinstruksjon og bruksanvisning

Lisätiedot

Lujitemuoviset altaat - WG 5000 - WG 9000. Käyttöohjeet:

Lujitemuoviset altaat - WG 5000 - WG 9000. Käyttöohjeet: Lujitemuoviset altaat - WG 5000 - WG 9000 Käyttöohjeet: Asennus ja käyttöönotto Jos lujitemuovinen allas toimitetaan osina, puretaan ensin altaasta kaikki mukana olevat tarvikkeet. Tasaiselle alustalle

Lisätiedot

GB Lighting and Maintenance Instructions for Handöl Woodstoves and Fireplaces 2

GB Lighting and Maintenance Instructions for Handöl Woodstoves and Fireplaces 2 411967 BAV 0741-8 GB Lighting and Maintenance Instructions for Handöl Woodstoves and Fireplaces 2 DE Heizinstruktionen und Gebrauchsanweisungen für Kamin- und Kachelöfen von Handöl 5 FR Instructions d'allumage

Lisätiedot

1 Käyttöohjeet... 3. 2 Ylläpito ja muut ohjeet... 6 3 Takkasydämen suoritusarvot... 7

1 Käyttöohjeet... 3. 2 Ylläpito ja muut ohjeet... 6 3 Takkasydämen suoritusarvot... 7 KIT 100 käyttöohje 1 Käyttöohjeet... 3 1.1 Alkuvalmistelut... 3 1.2 Tulisijan käyttöönotto... 3 1.3 Sytytys... 4 1.4 Puiden lisäys... 4 1.5 Lämmityksen lopettaminen... 5 2 Ylläpito ja muut ohjeet... 6

Lisätiedot

Vanhan Porin Matin kunnostus www.porinmatti.fi

Vanhan Porin Matin kunnostus www.porinmatti.fi Vanhan Porin Matin kunnostus www.porinmatti.fi Aikoinaan joka kodissa oli Porin Matti - uuni, joka lämmitti huoneen kuin huoneen kovallakin pakkasella. 1980- ja 90-luvuilla moderniuden huumassa Matteja

Lisätiedot

Asennusohje C 780. www.contura.eu

Asennusohje C 780. www.contura.eu Asennusohje C 780 www.contura.eu 74 SERTIFIKAATTI EC-vaatimustenmukaisuusvakuutus www.contura.eu Valmistaja Nimi Osoite Valmistuspaikka NIBE AB/NIBE STOVES Box 134, Skulptörvägen 10, SE-285 23 Markaryd

Lisätiedot

SE DE NO DK IT FR NL GB FI

SE DE NO DK IT FR NL GB FI LEK BAV SE/EX 0841-3 511299 SE DE NO DK IT FR NL GB FI Eldningsinstruktion och bruksanvisning för Handöl 20-serien 2 Heizinstruktionen und Gebrauchsanweisungen für Kaminöfen von Handöl 20 5 Fyringsinstruksjon

Lisätiedot

ERKKERITAKKA Elementit ja toimituspaketti (ks. asennusohjeet: www.takkatuli.com)

ERKKERITAKKA Elementit ja toimituspaketti (ks. asennusohjeet: www.takkatuli.com) ERKKERITAKKA Elementit ja toimituspaketti (ks. asennusohjeet: www.takkatuli.com) 11. Suuluukkuelementti 1 kpl 10. Sisähattuelementti 1 kpl 9. Tuliputkielementti 1 kpl Erkkeritakan tarvikkeet: Energia-sydän

Lisätiedot

004216 FIN 01/05 AM Kokoamis- ja käyttöohjeet kaasugrillille 004216 Tutustu huolella tähän käyttöoppaaseen ennenkuin kokoat ja otat käyttöön tämän laadukkaan LANDMANN-grillisi Käyttöohjeita seuraamalla

Lisätiedot

MAGIC KAMIINA. Omistajat käsikirja. ASENNUS-, SÄÄTÖ- ja KÄYTTÖOHJEET. Sivu 1

MAGIC KAMIINA. Omistajat käsikirja. ASENNUS-, SÄÄTÖ- ja KÄYTTÖOHJEET. Sivu 1 MAGIC KAMIINA Omistajat käsikirja ASENNUS-, SÄÄTÖ- ja KÄYTTÖOHJEET Sivu 1 JOHDANTO Onnittelut! Olette investoineet energiatehokkaaseen ja laadukkaaseen tuotteeseen - MAGIC kamiinaan. Investointisi antaa

Lisätiedot

Tynnyrissä on mukavaa! 1

Tynnyrissä on mukavaa! 1 TERRASS + KÄYTTÖOHJE Copyright Ösel Tubs Tynnyrissä on mukavaa! 1 Sisällysluettelo ESITTELY 3 TURVALLISUUS 4 KYLPYTYNNYRIN ASENTAMINEN TERASSILLE 5 KYLPYTYNNYRIN LÄMMITTÄMINEN 8 KYLPYTYNNYRIN HUOLTAMINEN

Lisätiedot

Aduro takkauunit. Käyttöohje. Ecolabel - Sintef - EN 13240. www.aduro.dk / www.aduro.no / www.adurofire.de / www.aduro.fr.

Aduro takkauunit. Käyttöohje. Ecolabel - Sintef - EN 13240. www.aduro.dk / www.aduro.no / www.adurofire.de / www.aduro.fr. Aduro takkauunit Käyttöohje Ecolabel - Sintef - EN 13240 www.aduro.dk / www.aduro.no / www.adurofire.de / www.aduro.fr Versio 1 Onnittelut uuden takkauunin johdosta! Jotta saisin parhaan mahdollisen ilon

Lisätiedot

Eldningsinstruktion och bruksanvisning för Cronspisen. Cronspisen-kaakeliuunin lämmitys- ja käyttöohje

Eldningsinstruktion och bruksanvisning för Cronspisen. Cronspisen-kaakeliuunin lämmitys- ja käyttöohje 611632 BAV SE/EX 0724-3 SE Eldningsinstruktion och bruksanvisning för Cronspisen 1 FI Cronspisen-kaakeliuunin lämmitys- ja käyttöohje 5 NO Fyringsinstruksjon og bruksanvisning for Cronspisen 9 DE Befeuerungs-

Lisätiedot

Asennusohje C 586. www.contura.eu

Asennusohje C 586. www.contura.eu Asennusohje C 586 www.contura.eu 74 SERTIFIKAATTI SUORITUSTASOILMOITUS Nr. C586-CPR-130601-SE-1 TUOTE Tuotetyyppi Kiinteillä biopolttoaineilla lämmitettävä takka Tyyppimerkintä Contura 586 Valmistusnumero

Lisätiedot

Käyttöohje Aduro 3. Ecolabel Sintef 110-0234 EN 13240. www.aduro.dk

Käyttöohje Aduro 3. Ecolabel Sintef 110-0234 EN 13240. www.aduro.dk Käyttöohje Aduro 3 Ecolabel Sintef 110-0234 EN 13240 www.aduro.dk Onnea uuden Aduro-tulisijan valinnasta! Saat eniten iloa ja hyötyä uudesta tulisijastasi lukemalla tämän käyttöohjeen perusteellisesti

Lisätiedot

Yhdistelmäuuni: kuumasavu/bbq/grilli Käyttöohjeet

Yhdistelmäuuni: kuumasavu/bbq/grilli Käyttöohjeet Yhdistelmäuuni: kuumasavu/bbq/grilli Käyttöohjeet Tekniset tiedot Mitat koottuna (kork. pit. lev.) 2 140 740 640 mm Ritilän mitat (lev. pit.) 500 500 mm Paino (suunnilleen) 105 kg ENSIMMÄINEN KÄYTTÖÖNOTTO

Lisätiedot

Ennen takan asennusta lue tämä käyttöohje huolellisesti!

Ennen takan asennusta lue tämä käyttöohje huolellisesti! Asennus- ja käyttöohje takalle: PANORAMA Ennen takan asennusta lue tämä käyttöohje huolellisesti! Sisältö 1.Johdanto 2 2.Takan asennus 2 3.Takan käyttö 2 4.Paloturvallisuusvaatimukset 6 5.Takan puhdistus

Lisätiedot

Tynnyrissä on mukavaa! 1

Tynnyrissä on mukavaa! 1 ÖSEL KÄYTTÖOHJE Copyright Ösel Tubs Tynnyrissä on mukavaa! 1 Sisällysluettelo ESITTELY 3 TURVALLISUUS 4 KYLPYTYNNYRIN ASENTAMINEN 5 KYLPYTYNNYRIN LÄMMITTÄMINEN 7 KYLPYTYNNYRIN HUOLTAMINEN 8 Tynnyrissä

Lisätiedot

Polar Grill tulisijan käyttö- ja asennusohje

Polar Grill tulisijan käyttö- ja asennusohje Polar Grill tulisijan käyttö- ja asennusohje M8/M6/L8 grillin asentaminen Asennettaessa grilli grillikotaan, huvimajaan tai vastaavaan tilaan, huolehdi riittävästä korvausilman saannista. M8/M6 Grilliä

Lisätiedot

TT30 + TT30S + TT30G FI - 2

TT30 + TT30S + TT30G FI - 2 TT30 + TT30S + TT30G FI - 2 FI Käyttö- ja asennusohje CE hyväksynnät: EN13240 DIN+ ja 15A (Itävalta) LRV (Sveitsi) Täyttää BImSchV 1+2 NS3058-1/-2 + 3059 Onneksi olkoon olet nyt uuden takan omistaja! Kiitos,

Lisätiedot

KOTA RETRO-KAMIINAN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HOITO-OHJE

KOTA RETRO-KAMIINAN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HOITO-OHJE 1 KOTA RETRO-KAMIINAN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HOITO-OHJE KOTA RETRO 3140 KOTA MINIRETRO 3150 2 KOTA RETRO-KAMIINA, TNRO 3140 KOTA MINIRETRO TNRO 3150 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Tekniset tiedot 2. Yleistä 3. Asennus

Lisätiedot

Valmispiippu ISOKERN. Asennusohjeet

Valmispiippu ISOKERN. Asennusohjeet Valmispiippu ISOKERN Asennusohjeet Schiedel on Euroopan johtava piippuvalmistaja Valmispiippu Isokern Valmispiippu Isokern valmistetaan islantilaisesta hohka- eli laavakivestä. Sen elementit ovat kevyitä

Lisätiedot

Polttopuun tehokas ja ympäristöystävällinen käyttö lämmityksessä. Pääasiallinen lähde: VTT, Alakangas

Polttopuun tehokas ja ympäristöystävällinen käyttö lämmityksessä. Pääasiallinen lähde: VTT, Alakangas Polttopuun tehokas ja ympäristöystävällinen käyttö lämmityksessä Pääasiallinen lähde: VTT, Alakangas Puupolttoaineen käyttö lämmityksessä Puupolttoaineita käytetään pientaloissa 6,1 milj.m 3 eli 9,1 milj.

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Geyser Kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit W1900 Basic, W1900 Delux, W2600 Delux, W3200 Delux ja W1900 Blackline

Geyser Kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit W1900 Basic, W1900 Delux, W2600 Delux, W3200 Delux ja W1900 Blackline Geyser, Kylpytynnyreiden käyttöohjeet Sivu 1/5 Geyser Kylpytynnyrit Käyttöohjeet Mallit W1900 Basic, W1900 Delux, W2600 Delux, W3200 Delux ja W1900 Blackline Kirami Oy Huomaa minimitäyttö sivu 3!! Geyser,

Lisätiedot

Lämpöä pilkkeistä edullisesti ja puhtaasti. Pätkittäin puulämmityksestä

Lämpöä pilkkeistä edullisesti ja puhtaasti. Pätkittäin puulämmityksestä Lämpöä pilkkeistä edullisesti ja puhtaasti Pätkittäin puulämmityksestä Puulla lämmität luonnollisesti Puu on kotimainen, uusiutuva polttoaine. Puunpoltto ei kiihdytä ilmastonmuutosta, sillä puut sitovat

Lisätiedot

Polar Grill C70. käyttö- ja asennusohje Installation instructions and use and care guide

Polar Grill C70. käyttö- ja asennusohje Installation instructions and use and care guide Polar Grill C70 käyttö- ja asennusohje Installation instructions and use and care guide 1 2 3 4 6 5 7 8 9 10 11 14 12 13 15 16 1 FI - Osaluettelo 1 - Sadehatun yläosa 2 - Sadehatun jalka 3 - Sadehatun

Lisätiedot

TONA. Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE

TONA. Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE TONA Taloudellinen ja ekologinen keraaminen savupiippujärjestelmä CERAMIC GUARANTEE TONA Johtava eurooppalainen keraamisten savupiippujen toimittaja TONA aloitti keraamisten tuotteiden valmistuksen vuonna

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE Onnittelemme uuden tuotteen valinnasta. Noudata käytössä näitä ohjeita ja säilytä ohjeet aina tuotteen mukana. Huom! 1.Kytke laite maadoitettuun pistorasiaan, jonka

Lisätiedot

PUULIEDEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

PUULIEDEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PUULIEDEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE HUOMIO! Liesi on valurautaa. Materiaali vaatii "esilämmityksen" ennen varsinaista käyttöönottoa. Ensimmäinen lämmitys on tehtävä varoen, pienellä vedolla ja kovaa kuumuutta

Lisätiedot

Varde Uniq. Asennusja käyttöohje. Painos 6 Pvm: 14-08-2015

Varde Uniq. Asennusja käyttöohje. Painos 6 Pvm: 14-08-2015 Varde Uniq Asennusja käyttöohje Painos 6 Pvm: 14-08-2015 1 Onnea uuden takan johdosta! Tanskalainen Varde Ovne A/S on erikoistunut toimiviin, ympäristöystävällisiin, laadukkaisiin design-takkoihin. Sisällys

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R FI Asennus- ja käyttöohjeet SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R 00000000 00000000 0809 Misa-järjestelmäsavupiippu on testattu standardin EN 1856-1:2009 mukaisesti käytettäväksi

Lisätiedot

Asennusohje C 510. www.contura.eu

Asennusohje C 510. www.contura.eu Asennusohje C 510 www.contura.eu 74 SERTIFIKAATTI SUORITUSTASOILMOITUS Nr. C510-CPR-130601-SE-2 TUOTE Tuotetyyppi Kiinteillä biopolttoaineilla lämmitettävä takka Tyyppimerkintä Contura 510 Valmistusnumero

Lisätiedot

Asennuksen perusasioita

Asennuksen perusasioita tt Asennuksen perusasioita Ennen kuin liität takkaa hormiin, olisi hyvä tarkistaa seuraavat asiat: - Piipun kunto (nuohooja) - Piipun vetoisuus (nuohooja) - Tarvittava turvaväli (palotarkastaja) - Turvallisuus

Lisätiedot

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Sivu 1/8 WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Puh: 02-4870258, Web: www.wenda.fi, E-Mail: sales@wenda.fi Sivu 2/8 Kamiinan perustiedot: Kamiina on valmistettu merivettä kestävästä alumiinista,

Lisätiedot

Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi

Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi Asennusohjeet Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi Valmispiippu Kerastar on tarkoitettu lähtemään tulisijan päältä. Siinä on haponkestävä, keraaminen sisähormi.

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

Valmispiippu RONDO PLUS

Valmispiippu RONDO PLUS Valmispiippu RONDO PLUS Valmispiippu Rondo Plus hyvä veto kaikenlaisiin tulisijoihin Perinteisesti ammattitaitoa vaativasta piipun muurauksesta voi nyt selviytyä helposti ja nopeasti. Valmispiippu Rondo

Lisätiedot

TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO

TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO Energia- ja Prosessitekniikan laitos MUURATUN TULISIJAN ILMANJAON OPTIMOINTI Heikki Hyytiäinen, Tulisydän Oy Reijo Karvinen, TTY Kai Savolainen, TTY Pertti Taskinen, TTY

Lisätiedot

Ennen kuin asennat uuden tulisijan Asennus ja tarkastus ennen käyttöä Savupiipun veto Ilman saanti Vaatimukset lattian suojalevylle Teknisiä tietoja

Ennen kuin asennat uuden tulisijan Asennus ja tarkastus ennen käyttöä Savupiipun veto Ilman saanti Vaatimukset lattian suojalevylle Teknisiä tietoja Ennen kuin asennat uuden tulisijan Asennus ja tarkastus ennen käyttöä Tulisijan ja savupiipun asentamisesta on jätettävä rakennusilmoitus paikalliselle rakennusviranomaiselle. Kysy rakennusilmoitukseen

Lisätiedot

Asennusohje Lämmitysohje

Asennusohje Lämmitysohje Asennusohje Lämmitysohje C i5 www.contura.eu 50 SERTIFIKAATTI SUORITUSTASOILMOITUS Nr. Ci5-CPR-130622-SE-1 TUOTE Tuotetyyppi Tyyppimerkintä Valmistusnumero Käyttötarkoitus Polttoaine Kiinteillä biopolttoaineilla

Lisätiedot

ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688. Automaattinen lataus ja kaukosäätö

ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688. Automaattinen lataus ja kaukosäätö ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688 Automaattinen lataus ja kaukosäätö Kiitoksia että valitsitte meidän Robottipölynimurin! Robotti-imuri on meidän luoma ja valmistettu käyttämään meidän omaa elektronista teknologiaa.

Lisätiedot

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

Varde Thurø 12 ja 13. Asennus- ja käyttöohje. Versio 0

Varde Thurø 12 ja 13. Asennus- ja käyttöohje. Versio 0 Varde Thurø 12 ja 13 Asennus- ja käyttöohje Versio 0 1 Onnittelut uuden valmistakan ostamisen johdosta. Tanskalainen Varde Ovne A/S on erikoistunut toimiviin, ympäristöystävällisiin, laadukkaisiin ja tyylikkäästi

Lisätiedot

Saneerauskaapelin PST 10 W/m asennusohje

Saneerauskaapelin PST 10 W/m asennusohje Saneerauskaapelin PST 10 W/m asennusohje Saneerauskaapelin PST 10 asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 3 m:n kylmäkaapelin. Teho 10 W/m, 230 V AC. Käyttökohteet: Osittain varaava

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

T o i m i i k o ta l o s i l ä m m i t y s -

T o i m i i k o ta l o s i l ä m m i t y s - T o i m i i k o ta l o s i l ä m m i t y s - l a i t t e i s t o t u r v a l l i s e s t i, e n e r g i a t e h o k k a a s t i j a y m pä r i s t ö ä s ä ä s tä e n? Ky s y n u o h o o j a l t a s i!

Lisätiedot

GRILLIKATOKSEN NUOTIOPAIKAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

GRILLIKATOKSEN NUOTIOPAIKAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE GRILLIKATOKSEN NUOTIOPAIKAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE A Kupu sekä savupiipun ripustusketjut Perusosat A1. Savupiipun yläosa, hattu ja kattokaulus A2. Savupiipun alaosa A3. Kupu A4. Ripustusketjut 3 kpl a

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

Lasiseinän asennusohje

Lasiseinän asennusohje Lasiseinän asennusohje Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi 1. Katon panelointi Lasiseinän yläreunassa käytetään normaalitilanteessa upotettavaa lasilistaa. Tällä

Lisätiedot

Vedonrajoitinluukun merkitys savuhormissa

Vedonrajoitinluukun merkitys savuhormissa Vedonrajoitinluukun merkitys savuhormissa Savupiipun tehtävä on saada aikaan vetoa palamista varten ja kuljettaa pois tuotetut savukaasut. Siksi savupiippu ja siihen liittyvät järjestelyt ovat äärimmäisen

Lisätiedot

SOLKUNGEN 600 & 1200 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

SOLKUNGEN 600 & 1200 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET SOLKUNGEN 600 & 1200 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET Solkungen tekniset tiedot - SUN 600: Pinta-ala 0,75m2 Koko 1000 x 750 x 80mm Asennus Pysty- tai vaakatasoon Tuulettimen teho n. 40m3/h Maksimiteho 600W Vuosituotto

Lisätiedot

Asennusohje ColoRex SD och EC

Asennusohje ColoRex SD och EC Asennusohje ColoRex SD och EC ColoRex on sähköä johtava PVC-laatta, jonka mitat ovat 610 x 610 x 2 mm. ColoRex on ESD-hyväksytty (Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut). ColoRex-asennuksessa käytetään

Lisätiedot

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat ja terassinovet Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen

Lisätiedot

Porin Matti uunin asennus- ja käyttöohje

Porin Matti uunin asennus- ja käyttöohje Porin Matti uunin asennus- ja käyttöohje Kiitos että tein hyvän valinnan ja valitsit maan mainion Porin Matti tulisijan! On hyvin hyödyllistä, että perehdyt tähän ohjekirjaan hyvissä ajoin. Kuten tunnettua

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ARIMAX 240, ARIMAX 240 K

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ARIMAX 240, ARIMAX 240 K ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ARIMAX 240, ARIMAX 240 K 1. YLEISTÄ Arimax 240 ja Arimax 240 k ovat taloudellisia, kestäviä ja ympäristöystävällisiä yläpaloisia puukäyttöisiä keskuslämmityskattiloita. Lämmitys

Lisätiedot

Betonoinnin valmistelu

Betonoinnin valmistelu Betonoinnin valmistelu Betonointisuunnitelma Levitä muottiöljy tasaisesti ja ohuena kerroksena Puhdista muotit magneetin ja veden avulla. Betonointisuunnitelma Poista muoteista roskat. Noudata betonointisuunnitelmaa.

Lisätiedot

Hopealoimu-tulisijan lämmitysohjeet

Hopealoimu-tulisijan lämmitysohjeet Hopealoimu-tulisijan lämmitysohjeet Ohjeen sisällys: 1 Yleistä puulämmityksestä 2 Tulisijan ja rakennuksen ilmastointi 3 Käyttöönottovaiheen alkulämmitys 4 Varaavan tulisijan lämmittäminen 5 Takkaleivinuunin

Lisätiedot

Lighting Instructions

Lighting Instructions SE DE NO FR GB DK FI IT NL Eldningsinstruktion 2 Heizinstruktionen 7 Fyringsinstruksjon 12 Instructions d allumage 17 Lighting Instructions 22 Fyringsvejledning 27 Lämmitysohjeet 32 Istruzioni per l accensione

Lisätiedot

Asennusohje C 810. www.contura.eu

Asennusohje C 810. www.contura.eu Asennusohje C 810 www.contura.eu 74 SERTIFIKAATTI EC-vaatimustenmukaisuusvakuutus www.contura.eu Valmistaja Nimi Osoite Valmistuspaikka NIBE AB/NIBE STOVES Box 134, Skulptörvägen 10, SE-285 23 Markaryd

Lisätiedot

Lighting Instructions

Lighting Instructions SE DE NO FR GB DK FI IT NL Eldningsinstruktion 2 Heizinstruktionen 6 Fyringsinstruksjon 10 Instructions d allumage 14 Lighting Instructions 18 Fyringsvejledning 22 Lämmitysohjeet 26 Istruzioni per l accensione

Lisätiedot

SE - 3-15 FI - 17-29 DK

SE - 3-15 FI - 17-29 DK SE - Monterings- och bruksanvisning anpassat till svenska säkerhetskrav 3-15 FI - Asennus- ja käyttöohje mukautettu suomalaisiin turvavaatimuksiin 17-29 DK - Monterings- og brugervejledning tilpasset Danske

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

KINGSTON. Kingston grillivaunu MONTERING - OG BRUKSANVISNING VAIN ULKOKÄYTTÖÖN! NS120504

KINGSTON. Kingston grillivaunu MONTERING - OG BRUKSANVISNING VAIN ULKOKÄYTTÖÖN! NS120504 FI NS120504 KINGSTON Kingston grillivaunu MONTERING - OG BRUKSANVISNING!! VAIN ULKOKÄYTTÖÖN! LUE TURVALLISUUSOHJEET JA VAROITUKSET HUOLELLISESTI ENNEN KUIN ALAT KOOTA GRILLIÄ. TURVALLISUUS!! VAROITUS Hiilimonoksidi

Lisätiedot

Autoteltta Original 23 m 2 Pystytysohjeet

Autoteltta Original 23 m 2 Pystytysohjeet Autoteltta Original 23 m 2 Pystytysohjeet KUVAUS MALLINRO # 3,7 x 6 x 2,4 m Garage-in-a-Box Original harmaa 62790 SUOSITELLUT TYÖKALUT 11mm + /- 45 cm Lue ohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Teltta

Lisätiedot

GG 10 W/m -lämpökaapelin asennusohje

GG 10 W/m -lämpökaapelin asennusohje GG 10 W/m -lämpökaapelin asennusohje Lämmityskaapelin KIMA GG 10 W/m asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 2 m:n kylmäkaapelin. Teho 10 W/m, 230 V AC. Kaapeli on teräsarmeerattu

Lisätiedot

Asennusohje C 880. www.contura.eu

Asennusohje C 880. www.contura.eu Asennusohje C 880 www.contura.eu 74 SERTIFIKAATTI SUORITUSTASOILMOITUS Nr. C880-CPR-130610-SE-1 TUOTE Tuotetyyppi Kiinteillä biopolttoaineilla lämmitettävä takka Tyyppimerkintä Contura 880 Valmistusnumero

Lisätiedot

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19 Tyypit W 088, 110, 16,156, 199 ja 260 Välitykset 1:1, 2:1, :1 ja 4:1 Suurin lähtevä vääntömomentti 2419 Nm. Suurin tuleva pyörimisnopeus 000 min -1 IEC-moottorilaippa valinnaisena. Yleistä Tyyppi W on

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

WG 80 Talvipuutarhan liukuosat Talvipuutarhan kiinteät osat ks. sivu 15

WG 80 Talvipuutarhan liukuosat Talvipuutarhan kiinteät osat ks. sivu 15 7992FI WG 80 Talvipuutarhan liukuosat Talvipuutarhan kiinteät osat ks. sivu 15 Willab Garden 2017-03 TÄRKEÄÄ! Lue asennusohje kokonaan ennen kuin aloitat asennuksen! Ellei ohjeita noudateta, osat eivät

Lisätiedot

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Festivo 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

je h o ö t t y ä k ja - s u n n e s A i - r u h u Hormiliitos takaa P w w w. u u n i s e p a t. f i

je h o ö t t y ä k ja - s u n n e s A i - r u h u Hormiliitos takaa P w w w. u u n i s e p a t. f i Hormiliitos takaa P u h u r i - A s e n n u s - j a k ä y t t ö o h j e w w w. u u n i s e p a t. f i 2 K i e r t o i l m a t a k a n o s a l u e t t e l o E n n e n a s e n n u s t a v a r m i s t e t

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

KINGSTON. ! Ennen kuin alat koota grilliä: PEREHDY. Grilli, kokoamis- ja käyttöohjeet KINGSTON NS120504 VAIN ULKOKÄYTTÖÖN!

KINGSTON. ! Ennen kuin alat koota grilliä: PEREHDY. Grilli, kokoamis- ja käyttöohjeet KINGSTON NS120504 VAIN ULKOKÄYTTÖÖN! KINGSTON Grilli, kokoamis- ja käyttöohjeet KINGSTON NS120504! Ennen kuin alat koota grilliä: PEREHDY HUOLELLISESTI TURVALLISUUSOHJEISIIN JA! VAROITUKSIIN ENNEN KUIN OTAT GRILLIN KÄYTTÖÖN. SUOMI! VAIN ULKOKÄYTTÖÖN!

Lisätiedot

Varde Als Varde Birkholm Varde Falster Varde Lolland Varde Samsö Varde Tunö

Varde Als Varde Birkholm Varde Falster Varde Lolland Varde Samsö Varde Tunö 2. Versio 22.09.2017 FI Varde Als Varde Birkholm Varde Falster Varde Lolland Varde Samsö Varde Tunö Asennus- ja käyttöohje Päivitys 2 Soldalen 12, DK-7100 Vejle, Tanska, puh.45 7482 0003. vardeovne.dk

Lisätiedot

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET keraamisen kulhon käyttöohjeet Sisällysluettelo Keraamisen kulhon TURVALLISUUS Tärkeät turvatoimenpiteet...5 keraamisen kulhon käyttö Keraamisen kulhon kiinnittäminen...6 Keraamisen kulhon irrottaminen...7

Lisätiedot

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet DL-LÄMPÖLAMPPU Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Rakenne ja mallit... 4 4. Asennus... 4 4.1 Lampun sijoitus...4 4.2 Asennustapoja...5 4.3 Lampun kokoaminen...6

Lisätiedot