Kunnanhallitus 1/ (-59) KOKOUSAIKA Maanantaina 23. tammikuuta 2012 klo Veli Haaranen Harri Kaituri. Jorma Huttunen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnanhallitus 1/2012 1 (-59) KOKOUSAIKA Maanantaina 23. tammikuuta 2012 klo 17.30-19.40. Veli Haaranen Harri Kaituri. Jorma Huttunen."

Transkriptio

1 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 1/ (-59) KOKOUSAIKA Maanantaina 23. tammikuuta 2012 klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA OLLEET nro sivu Polvijärven kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Asko Mustonen Veli Haaranen Harri Kaituri Osmo Korhonen Riitta Kuronen (Tiina Mustosen tilalla) Margaretha Kähäri Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto Raili Tanskanen n puheenjohtaja n 1. varapuheenjohtaja Jorma Huttunen Anja Hyvärinen n 2. varapuheenjohtaja Kunnanjohtaja/esittelijä Leila Karttunen Pauli Vaittinen Hallintojohtaja/ pöytäkirjanpitäjä Helena Kaasinen Asiat :t 1-33 ALLEKIRJOITUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJA ON TARKASTETTU Asko Mustonen Helena Kaasinen Aika ja paikka Tiistaina klo 9.00 kunnanvirastolla Allekirjoitukset PÖYTÄKIRJA ON OLLUT YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Veli Haaranen Harri Kaituri Aika ja paikka Tiistaina klo kunnanvirastolla Todistaa Virka-asema Allekirjoitus Hallintojohtaja Helena Kaasinen

2 Kunnanhallitus / KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall. 1 Ehdotus Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Khall. 2 Ehdotus Kunnanhallitus päättää valita pöytäkirjantarkastajiksi kunnanhallituksen jäsenet Veli Haarasen ja Harri Kaiturin. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

3 Kunnanhallitus / VALTUUSTON KOKOUKSET V Khall. 3 Kuntalain 54 mukaan valtuusto kokoontuu päättäminään aikoina ja myös silloin, kun valtuuston puheenjohtaja katsoo sen tarpeelliseksi. on kutsuttava koolle myös kunnanhallituksen tai vähintään neljäsosan valtuutetuista sitä pyytäessä ilmoittamansa asian käsittelyä varten. Tällainen asia on valmisteltava kiireellisesti. n kutsuu koolle puheenjohtaja. Kokouskutsun valtuuston ensimmäiseen kokoukseen antaa kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kokouksen avaa iältään vanhin läsnäoleva valtuutettu, joka johtaa puhetta, kunnes valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat on valittu. Kutsussa on ilmoitettava käsiteltävät asiat. Kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta. Samassa ajassa on kokouksesta annettava yleisesti tieto siten kuin kuntalain 64 :ssä säädetään. Kuntalain 64 :n mukaan kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi julkaisemalla ne julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä tarpeen vaatiessa muulla kunnan päättämällä tavalla. Ehdotus Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto kokoontuu v valtuuston puheenjohtajan ilmoittamina aikoina. Nykyinen käytäntö jatkuu niin, että noin 2 viikkoa ennen kokousta tulee toimittaa ennakkoilmoitus kokouksen ajankohdasta. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

4 Kunnanhallitus / VALTUUSTON KOKOUKSISTA ILMOITTAMINEN VUONNA 2012 Khall. 4 n työjärjestyksen 8 :n mukaan kutsu valtuuston kokoukseen on vähintään 4 päivää ennen kokousta lähetettävä erikseen kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Samassa ajassa on kokouksesta annettava yleisesti tieto julkisten kuulutusten ilmoitustaululla. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Ehdotus Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuuston kokouksista ilmoitetaan vuonna 2012 julkaisemalla kokouskutsu julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä kunnan nettisivuilla ja Outokummun seutu-paikallislehdessä ja Sanomalehti Karjalaisessa. Kokousilmoituksissa mainitaan ainoastaan kokousaika, -paikka ja pöytäkirjan nähtävänäpito. Kokouskutsu ja esityslista lähetetään postitse kullekin valtuutetulle sekä kunnanhallituksen jäsenille ja kunnanjohtajalle. n esityslistat lähetetään myös Suomen Keskustan 1., 2. ja 3. varavaltuutetuille, Suomen Sosialidemokraattien 1., 2. ja 3. varavaltuutetuille, Yhteislista Polvijärven parhaaksi 1. varavaltuutetulle, Suomen Kristillisdemokraattien 1. varavaltuutetulle ja Vihreän liiton 1. varavaltuutetulle. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

5 Kunnanhallitus / KUNNALLISTEN ILMOITUSTEN JULKAISEMINEN VUONNA 2012 Khall. 5 Kuntalain 64 :n mukaan kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi julkaisemalla ne julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä tarpeen vaatiessa muulla kunnan päättämällä tavalla. Ehdotus Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunnalliset ilmoitukset julkaistaan vuonna 2012 julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä kunnan nettisivuilla ja Outokummun seutu - paikallislehdessä. Virkoja ja toimia koskevat ilmoitukset saadaan ilmoittaa hallintokunnan harkinnan mukaan korkeintaan 2 muussa lehdessä. Niin virkoja koskevista kuin muistakin ilmoituksista voidaan julkaista ainoastaan viittaus ilmoitustaululla julkaistavaan täydelliseen ilmoitukseen. Edellä esitetystä poiketen vapaa-aikatoimi saa vuonna 2012 julkaista harkintansa mukaan lehti-ilmoituksensa kaikissa polvijärveläisten urheiluseurojen julkaisuissa, joiden levikki kattaa kunnan alueella olevat taloudet ja lautakunnat voivat harkintansa mukaan julkaista lehti-ilmoituksensa ainoastaan kunnan ilmoitustaululla. Kuitenkin seuraavat kunnalliset ilmoitukset julkaistaan ainoastaan julkisten kuulutusten ilmoitustaululla: - Oikeuden päätökset kunnallisen viranomaisen päätöksestä tehtyyn valitukseen. - Kuntayhtymän peruskunnissa yleisesti nähtävinä pidettävät kuntayhtymien asiakirjat. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

6 Kunnanhallitus / KUNNANHALLITUKSEN PÄÄTETTÄVISSÄ OLEVIEN LASKUJEN HYVÄKSYJIEN MÄÄRÄÄMINEN JA TAVAROIDEN TILAUSTEN JA VASTAANOTTOMERKINTÖJEN TEKIJÄT Khall. 6 Kunnanhallituksen määrärahojen osalta on määrättävä henkilöt, jotka sen puolesta hyväksyvät tositteet. Ehdotus Kunnanhallitus määrää vuonna 2012 toimimaan kunnanhallituksen alaisten määrärahojen tositteiden hyväksyjinä seuraavat henkilöt: Kunnanjohtaja Pauli Vaittinen, hallintojohtaja Helena Kaasinen ja kunnankamreeri Heikki Hallikainen sekä keskuskeittiön toimintaan liittyvien laskujen osalta pääemäntä Eeva Kilpi- Nevalainen tai hänen sijainen Marja Ratilainen tai hänen sijainen. Elinkeinojen kehittämismäärärahan käyttöön liittyvien laskujen osalta hyväksymisoikeus annetaan Pauli Vaittisen ja Helena Kaasisen lisäksi maaseutusihteeri Teuvo Mutaselle. Tavaroiden tilausten ja vastaanottomerkintöjen tekijöinä omien tehtäväalueidensa osalta voivat em. henkilöiden lisäksi toimia Heikki Sirviö, Mirja Nuutinen, Ritva Koskinen ja keskuskeittiön vakinainen henkilökunta. Laskujen asiatarkastajina toimivat em. henkilöt sekä Juhani Räsänen (atk) ja kirjanpidon henkilökunta. Kunnanhallituksen puheenjohtaja hyväksyy kunnanjohtajan matkalaskut. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

7 Kunnanhallitus / KESKUSHALLINNON VIRANHALTIJAPÖYTÄKIRJOJEN NÄHTÄVÄNÄ PITÄMINEN Khall. 7 Keskushallinnon osalta viranhaltijapäätöksiä tekevät kunnanjohtaja, hallintojohtaja ja kunnankamreeri. Pääsääntöisesti niistä päätöksistä, mitkä viranhaltija tekee hänelle siirretyn toimivallan nojalla, on pidettävä pöytäkirjaa. Päätöksen tuleminen lainvoimaiseksi edellyttää, että ne asetetaan nähtäväksi. Se, mitä edellä on sanottu, ei koske pöytäkirjaa salassa pidettäväksi päätetyiltä osin. Päätökseen, josta saa tehdä oikaisuvaatimuksen, on liitettävä ohjeet oikaisuvaatimuksen tekemiseksi. Päätökseen, josta ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, on liitettävä ilmoitus muutoksenhakukiellosta. Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että kunnanjohtajan, hallintojohtajan ja kunnankamreerin päätökset ovat nähtävänä päätöksentekopäivää seuraavana maanantaina klo Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

8 Kunnanhallitus / KUNNANVIRASTON PITÄMINEN AVOINNA YLEISÖLLE VUODEN 2012 AIKANA Khall. 8 Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että kunnanvirasto pidetään vuoden 2012 aikana avoinna yleisölle entiseen tapaan työpäivinä klo Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

9 Kunnanhallitus / ELINKEINOJEN KEHITTÄMISMÄÄRÄRAHAN KÄYTTÖPERUSTEET VUODELLE 2012 Khall. 9 Vuoden 2012 talousarvioon on varattu elinkeinojen kehittämismäärärahaksi euroa. Elinkeinotoimen perustelujen lopussa talousarviossa on ollut alustava esitys määrärahan jakaantumisesta. Kunnanhallitus määrittelee tarkemmin määrärahan jakoperusteet. Elinkeinotoimintojen kehittämismäärärahasta osoitetaan varat mm. Joensuun seudun elinkeinoyhteistyöhön, maatilatalouden kehittämiseen, maaseutuyritysten sukupolvenvaihdoksiin, projektitoimintaan, pienyritysavustuksiin ja messuihin. Kunta on varannut Joensuun seudun elinkeinoyhteistyöhön ja Polvijärven osuuteen Koheesio- ja kilpailukykyohjelmaan (KOKO) euroa. Kaikessa elinkeinojen kehittämistyössä kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että meneillään olevista lukuisista kehittämishankkeista saadaan hyötyä erityisesti pienten yritysten kehittämiseen ja toimintaedellytysten parantamiseen. Ehdotus Kunnanhallitus 1. Hyväksyy elinkeinoelämän kehittämismäärärahan käyttöperusteet liitteen mukaisena. Arvonlisäveron osalta noudatetaan aiempien vuosien mukaisia periaatteita ko. määrärahan osalta. 2. Päättää avustaa yrityskoulutuskustannuksissa siten, että avustus on 50 %, enintään 300 euroa/henkilö/koulutustilaisuus. Tämä avustus kohdistuu yrittäjävastuussa olevalle ja toimivaan johtoon. Koulutuskustannuksia korvattaessa otetaan huomioon vain koulu-

10 Kunnanhallitus / tus- ja kurssimaksut. Avustus maksetaan maksettuja koulutuskustannuksia vastaan.

11 Kunnanhallitus / Lisäksi kunnanhallitus päättää avustaa yrityksen muun henkilöstön koulutuskustannuksia siten, että avustus on 50 % yrityksen kustannettavaksi jäävästä muusta kuin yrityksen omasta menosta (ulkopuolisesta menosta) ja kunnan avustus on korkeintaan 400 euroa/yritys/vuosi. Koulutuskustannuksia korvattaessa otetaan huomioon vain varsinaiset koulutuskustannukset ja avustusta ei makseta, mikäli yritys saa koulutukseen jo muuta julkista tukea. Avustus maksetaan maksettuja koulutuskustannuksia vastaan. 3. Päättää, että yritysavustuksia maksetaan vuonna 2012 seuraavasti: 1. Yritysten opastekilpien hankintaan avustusta 50 %, enintään 500 euroa/yritys. 2. Yritysesitemateriaalin hankintaan maksetaan avustusta 50 %, enintään 850 euroa/yritys. 3. Yrityksen markkinointiin liittyvistä messu- ja näyttelykuluista maksetaan avustusta 50 %, enintään euroa/yritys. Yritysten messu- ja näyttelykuluista korvataan vain messujen ja näyttelyiden osallistumismaksut, jotka kohdistuvat osastojen vuokriin ja osastoilla tarvittaviin järjestäjän tarjoamiin palveluihin esim. pöydät, valot jne. Kunnan ja yrittäjien yhteisesti järjestämien tutustumismatkojen ja messujen osalta avustuksista päätetään viranhaltijapäätöksellä määrärahojen puitteissa. 4. Patentointi- ja tuotesuojauskustannuksista maksetaan avustusta 50 %, enintään 850 euroa/yritys.

12 Kunnanhallitus / Avustus maksetaan kuittia vastaan. Vuoden 2012 kuitit tulee toimittaa maksatukseen viimeistään

13 Kunnanhallitus / Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 1.

14 Kunnanhallitus / ELINKEINOTOIMESSA ERI TOIMINTALOHKOIHIN VASTUUHENKILÖIDEN NIMEÄMINEN Khall. 10 Kunnan elinkeinoasioita hoitavat kunnanjohtaja Pauli Vaittinen, hallintojohtaja Helena Kaasinen ja maaseutusihteeri Teuvo Mutanen. Ehdotus Kunnanhallitus nimeää elinkeinotoimen eri toimintalohkoihin vastuuhenkilöt liitteen mukaisesti. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 2.

15 Kunnanhallitus / KUNNAN JAKAMINEN ÄÄNESTYSALUEISIIN Khall. 11 Vaalilain mukaan kunta muodostaa yhden äänestysalueen, jollei ole tarpeen jakaa kuntaa useampaan äänestysalueeseen. Äänestysaluejaosta ja sen muuttamisesta päättää valtuusto tarvittaessa vuosittain viimeistään huhtikuussa, jolloin tehty äänestysaluejako on voimassa niissä vaaleissa ja kansanäänestyksissä, jotka toimitetaan saman vuoden lokakuun 15. päivän ja seuraavan vuoden lokakuun 14. päivän välisenä aikana, molemmat mainitut päivät mukaan lukien. Äänestysaluejakoa koskevassa päätöksessä on määrättävä, mihin äänestysalueeseen kuuluvat ne henkilöt, jotka eivät ole väestötietojärjestelmässä merkitty minkään kiinteistön kohdalle. Äänestysaluejakoa koskevasta päätöksestä on ilmoitettava rekisteritoimistolle, sillä päätöstä noudatetaan valituksesta huolimatta, kunnes valitusasia on ratkaistu. Rekisteritoimisto on pyytänyt äänestysaluejakomuutoksia valmisteltaessa ja päätettäessä toimimaan siten, että äänestysalueiden numerointi säilytetään entisellään jos se suinkin on mahdollista. Rekisteröintikustannusten takia ei ole suotavaa, että esim. yhdistettäessä alue 1 alueeseen 2 annetaan kunnan kaikille äänestysalueille uudet numerot. Tässä esimerkkitapauksessa tarkoituksenmukaisin ratkaisu on muuttaa suurin äänestysalue nro 1. Tämän suosituksen estämättä päätösvalta äänestysalueiden numeroinnissa kuuluu valtuustolle.

16 Kunnanhallitus / Kunnan voimassa oleva äänestysaluejako on seuraava: 1. Ruvaslahti 2. Kinahmo 3. Kirkonkylä 4. Kuorevaara 5. Sotkuma Aiemmin Horsmanahon ja Hukkalan äänestysalueisiin kuuluneet ovat siirtyneet kirkonkylän äänestysalueeseen. Lisäksi ne kunnassa henkikirjoitetut henkilöt, joita ei ole määrätty henkikirjaan minkään kiinteistön kohdalle, määrätään kirkonkylän äänestysalueeseen. Ehdotus Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että äänestysaluejako Polvijärvellä on seuraavanlainen: 1. Ruvaslahti 2. Kinahmo 3. Kirkonkylä 4. Kuorevaara 5. Sotkuma Lisäksi ne kunnassa henkikirjoitetut henkilöt, joita ei ole määrätty henkikirjaan minkään kiinteistön kohdalle, määrätään kirkonkylän äänestysalueeseen. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

17 Kunnanhallitus / VUOKRATUKI OUTOKUMMUN SEUDUN TEOLLISUUSKYLÄ OY:N OMISTAMIIN TEOLLISUUSTILOIHIN Khall. 12 Outokummun Seudun Teollisuuskylä Oy omistaa Polvijärvellä kolme teollisuusrakennusta, yhteensä huoneistoala m² ja varastotiloja 196 m². Polvijärven kunta on Outokummun Seudun Teollisuuskylä Oy:n osakas ja Polvijärven kunnan osakepääoma on ,34 euroa. Kunnassa on ollut viime vuosina käytäntönä, että kunta myöntää vuokratukea Outokummun Seudun Teollisuuskylä Oy:n vuokratiloihin 2,02 euroa/m²/kk ylittävän osan. Päätös on koskenut vain vuokrattuja tiloja. Outokummun Seudun Teollisuuskylä ei ole lähtenyt kunnan vaatimiin vuokrien alentamisiin. Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että kunta myöntää vuokratukea Outokummun Seudun Teollisuuskylä Oy:n vuokratiloihin 2,02 euroa/m²/kk ylittävän osan v osalta. Päätös koskee vain nykyisin vuokrattuja tiloja, ei uusia vuokralaisia. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

18 Kunnanhallitus / VUODEN 2012 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMAN VAHVISTAMINEN KUNNANHALLITUKSEN MÄÄRÄRAHOJEN OSALTA Khall. 13 on hyväksyessään vuoden 2012 talousarvion myöntänyt kunnanhallitukselle määrärahat seuraaville käyttötalousosan tulosalueille: - rahoituserät - yleishallinto - pelastustoimi - taloushallinto - elinkeinotoiminta Investointiosassa kunnanhallituksen määrärahoja menojen osalta ovat maanosto, atk-hankinnat, keskuskeittiön hankinnat, osakkeet ja osuudet ja laajakaista/valokuituverkko. Investointituloja on merkitty tontin myynneistä ja rakennusten myynneistä. Lisäksi kunnanhallituksen alaisuuteen kuuluu lainanotto talous-arvion perustelujen ss mukaisesti. Esityslistan liitteenä on esitys kunnanhallituksen alaisten määrärahojen käyttösuunnitelmasta. Ehdotus Kunnanhallitus päättää vahvistaa kunnanhallitukselle myönnettyjen määrärahojen käyttösuunnitelman tileittäin liitteen mukaisesti. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 3.

19 Kunnanhallitus / VALTUUSTON KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN JA TÄYTÄNTÖÖNPANO Khall. 14 Jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen, kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöönpanematta. Jos valtuusto pysyy päätöksessään, kunnanhallituksen on saatettava hallinto-oikeuden ratkaistavaksi, onko täytäntöönpanolle laillisia esteitä. Hallinto-oikeus ei saa ratkaista asiaa ennen kuin valitusaika päätöksestä on kulunut. (KuntaL 56 2 momentti). Ehdotus Kunnanhallitus 1. Toteaa, että valtuuston kokouksen päätökset ovat syntyneet laillisessa järjestyksessä, eivät mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi eivätkä muutoinkaan ole lainvastaisia ja 2. Päättää toimeenpanna valtuuston päätökset seuraavin toimenpitein: 49 VUODEN 2012 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA - Talousarvion erilliset täytäntöönpano-ohjeet annetaan hallintokunnille 50 MIELENTERVEYS- JA PÄIHDESTRATEGIA VUOSILLE Ote sosiaali- ja terveyslautakunnalle

20 Kunnanhallitus / JÄSENEN JA VARAJÄSENEN VALINTA JOENSUUN ALUEELLISEEN JÄTELAUTAKUNTAAN - Asia uudelleen valtuuston käsiteltäväksi 52 YHDYSKUNTATEKNIKON VIRAN KELPOISUUS- EHTOJEN MUUTTAMINEN - Ote tekniselle lautakunnalle, muutos hallintosääntöön 53 JORMA TANSKASELLE ERON MYÖNTÄMINEN KUNNANHALLITUKSEN JÄSENYYDESTÄ - Ote Jorma Tanskaselle, Raili Tanskaselle, Nina Vanhapellolle, ote luottamushenkilökortiston hoitajalle Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

21 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / KUNNANHALLITUKSEN EDUSTAJAN MÄÄRÄÄMINEN LAUTAKUNTIIN VUOSIKSI Khall. 33 Kunnan hallintosäännön mukaan kunnanhallitus voi määrätä toimielimiin edustajansa, jolla on läsnäolo- ja puheoikeus toimielimen kokouksessa. Ehdotus Kunnanhallitus määrää edustajansa vuosiksi seuraaviin lautakuntiin: sivistyslautakunta maaseutulautakunta rakennuslautakunta sosiaali- ja terveyslautakunta tekninen lautakunta Päätös Kunnanhallituksen edustajasta sivistyslautakuntaan käydyn keskustelun aikana Osmo Korhonen esitti Raija Suvannon kannattamana valittavaksi Heli Routa-Mutasen. Jorma Tanskanen esitti Margaretha Kähärin kannattamana valittavaksi kunnanhallituksen varajäsen Raili Tanskasen kunnanhallituksen edustajaksi sivistyslautakuntaan. Tiina Mustosen esityksestä kunnanhallitus piti neuvottelutauon klo Jatkettaessa keskustelua neuvottelutauon jälkeen Harri Kaituri esitti Asko Mustosen kannattamana, että kunnanhallituksen

22 Kunnanhallitus / edustajaksi sivistyslautakuntaan valitaan Jorma Tanskanen. Osmo Korhonen esitti edelleen Heli Routa-Mutasen valitsemista kunnanhallituksen edustajaksi sivistyslautakuntaan.

23 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Khall. 15 Päätettyään keskustelun puheenjohtaja totesi, että valinnasta on suoritettava vaali suljetuin lipuin. Puheenjohtaja kutsui ääntenlaskijoiksi pöytäkirjantarkastajat. Suoritetussa vaalissa Jorma Tanskanen sai kuusi ääntä ja Heli Routa-Mutanen kolme ääntä. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen valinneen edustajakseen sivistyslautakuntaan Jorma Tanskasen. Tämän jälkeen kunnanhallitus valitsi edustajansa lautakuntiin seuraavasti: maaseutulautakunta Heli Routa-Mutanen rakennuslautakunta Osmo Korhonen sosiaali- ja terveyslautakunta Harri Kaituri tekninen lautakunta Veli Haaranen. Jorma Tanskanen on pyytänyt eroa kunnanhallituksen jäsenyydestä alkaen ja valtuusto on kokouksessaan myöntänyt eron Jorma Tanskaselle kunnanhallituksen jäsenyydestä. Ehdotus Kunnanhallitus määrää edustajansa sivistyslautakuntaan Jorma Tanskasen tilalle jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

24 Kunnanhallitus / Päätös Kunnanhallitus valitsi edustajakseen sivistyslautakuntaan Jorma Tanskasen tilalle jäljellä olevaksi toimikaudeksi Raili Tanskasen.

25 Kunnanhallitus / Sosiaali- ja terveyslautakunta / Kunnanhallitus / LUPA OHJAAJAN TOIMEN TÄYTTÄMISEEN Sos. ja terv. ltk 111 Sosiaali- ja terveyslautakunta on myöntänyt ohjaaja Tiina Huikurille eron ohjaajan toimesta lukien. Tiina Huikuri on toiminut ohjaajana kehitysvammaisten päivätoiminnassa. Kelpoisuusehtona ohjaajan toimeen on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuudesta annetun lain (272/2005) mukainen pätevyys. Ehdotus Sosiaali- ja terveyslautakunta pyytää luvan ohjaajan toimen täyttämiseen. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Merkittiin, että johtava sosiaalityöntekijä Päivi Räsänen oli kokouksessa tämän asian keskustelun ja päätöksenteon ajan. Khall. 16 Ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy esityksen. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

26 Kunnanhallitus /

27 Kunnanhallitus / Rakennuslautakunta / Kunnanhallitus / RAKENNUSVALVONNAN TARKASTUS- JA VALVONTATEHTÄVISTÄ SEKÄ MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ SUORITETTAVAT MAKSUT Rakennusltk. 51 Polvijärven kunnanvaltuusto on hyväksynyt rakennusvalvonnan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut. Maksut ovat tulleet voimaan Valmistelun pohjana on käytetty kuntaliiton maksuperustesuosituksia. Maksuperuste antaa mahdollisuuden maksuhelpotuksiin ns. helpoissa tapauksissa sekä vastaavasti maksukorotuksiin vaikeissa tapauksissa ja pakkokeinoissa. Liitteenä nro 74 on tarkistettu maksuluettelo, jossa maksuja on tarkistettu rakennuskustannusindeksin kehittymisen mukaan. Perusmaksut ovat euron tarkkuudella ja muut maksut sentin tarkkuudella. Ehdotus Rakennuslautakunta esittää hyväksyttäväksi kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että Polvijärven kunnassa rakennusvalvonnan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut ovat liitteen nro 74 mukaiset siitä lukien, kun kunnanvaltuuston päätös on lainvoimainen. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

28 Kunnanhallitus / Khall. 17 Ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy rakennuslautakunnan esityksen ja esittää edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

29 Kunnanhallitus / Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 4.

30 Kunnanhallitus / Rakennuslautakunta / Kunnanhallitus / MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Rakennusltk. 52 Polvijärven kunnanvaltuusto on hyväksynyt maaainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut. Maksut ovat tulleet voimaan Valmistelun pohjana on käytetty kuntaliiton maksuperustesuosituksia. Maksuperuste antaa mahdollisuuden maksuhelpotuksiin ns. helpoissa tapauksissa sekä vastaavasti maksukorotuksiin vaikeissa tapauksissa ja pakkokeinoissa. Liitteenä nro 75 on tarkistettu maksuluettelo, jossa maksuja on tarkistettu maanrakennusindeksin kehittymisen mukaan. Perusmaksut ovat euron tarkkuudella ja muut maksut sentin tarkkuudella. Ehdotus Rakennuslautakunta esittää hyväksyttäväksi kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että Polvijärven kunnassa maaainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut ovat liitteen 75 mukaiset siitä lukien, kun kunnanvaltuuston päätös on lainvoimainen. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

31 Kunnanhallitus / Khall. 18 Ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy rakennuslautakunnan esityksen ja esittää edelleen valtuuston hyväksyttäväksi. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 5. Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / VALTUUSTOALOITE KOULUJEN SÄILYMISEN OPPILASRAJOISTA Sivistysltk. 94 Valtuutettu Heli Routa-Mutanen on jättänyt valtuuston kokouksessa seuraavanlaisen valtuustoaloitteen: n hyväksymän periaatteen mukaan koulun lakkauttaminen laitetaan vireille, jos sen oppilasmäärä on laadittavan oppilasennusteen mukaan jäämässä alle 20 oppilaan seuraavan täyden lukuvuoden alussa. Linjauksen mukaan ko. päivämäärän jälkeen kouluun tulleita oppilaita ei enää huomioida. Hyvän hallintotavan mukaan kuulemisaikana on vielä huomioitava mahdolliset koulupiirin alueella olevat/tulevat oppilaat oppilasennusteeseen. hyväksyi kokouksessaan perusteellisen

32 Kunnanhallitus / valmistelun pohjalta periaatteet koulun säilymiseksi tai lakkaut-tamiseksi. Koulun mahdollinen lakkauttaminen kytkettiin aiempaa selvemmin talousarvion valmistelun yhteydessä tapahtuvaksi siten, että valtuusto voi päättää mahdollisesta lakkauttamisesta talousarviokokouksessaan. Koulutoiminnan luonteesta johtuen riittävän ajoissa tapahtuva ennakointi antaa paremmat mahdollisuudet suunnitella seuraavan lukuvuoden toimintaa. Talousarvion valmistelussa voidaan huomioida ja sovittaa yhteen tulevat tarpeet, kuten muun muassa oppilasmäärämuutokset, suhteessa kunnanhallituksen antamaan talousarvioraamiin. Talousarvion tekeminen tehdyn oppilasennusteen tietoihin nojautuen on perusteltua. Jos koulun oppilasmäärä on ennusteen perusteella jäämässä alle 20 oppilaan seuraavan lukuvuoden alusta alkaen, käynnis-tetään koulun mahdolliseen lakkauttamiseen liittyvät kuulemis-menettelyjen valmistelut välittömästi. Tarkkaa kuulemisajan

33 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / alkamis- tai päättymispäivää ei ole tarkemmin määritelty, vaan aikataulut tarkistetaan tapauskohtaisesti erikseen. Kuulemismahdollisuudet ja kuulemisaika lienevät käytännössä riittävät, koska varsinaisten kuulemistilaisuuksien lisäksi on mahdollisuus kirjallisiin kommentteihin. Kuulemistilaisuuksissa ja kirjallisissa kannanotoissa esille tuodut seikat huomioidaan päätöksenteossa. Ennen valtuuston talousarviokokousta esille tulevat mahdolliset muutkin oleelliset seikat voidaan huomioida. n tietoon saatetaan ennen sen talousarviokokousta tietoon tulleet muutokset, joilla voi olla merkitystä päätöksentekoon. Koulun mahdollinen lakkauttaminen on lopulta valtuuston omassa harkinnassa. Ehdotus Sivistyslautakunta toteaa, että valtuustoaloitteen mukaisen ehdotuksen toteuttaminen ei ole perusteltua talousarvion valmistelun tarpeet huomioiden, vaan toimitaan valtuuston hyväksymän periaatelinjauksen mukaisesti. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall. 19 Ehdotus Kunnanhallitus päättää yhtyä asiassa sivistyslautakunnan

34 Kunnanhallitus / kannanottoon. Päätös Käydyn keskustelun kuluessa Heli Routa-Mutanen esitti, että koulun lakkauttamista harkittaessa kuulemisaikana esille tulleet asiat on otettava huomioon eli mahdolliset koulupiirin alueella olevat/tulevat oppilaat oppilasennusteeseen ja lisäksi hän totesi

35 Kunnanhallitus / perusteluina, että sivistyslautakunnan päätöksessä kuuleminen ei aidosti toteudu koulun lakkauttamisen yhteydessä ja sivistyslauta-kunnan päätöksen perustelut ja päätösehdotus/päätös ovat risti-riidassa keskenään. Päätettyään keskustelun puheenjohtaja totesi, että Heli Routa-Mutasen esitystä ei ole kannatettu, joten se raukeaa. Puheenjohtaja totesi, että kunnanhallitus hyväksyy päätösehdotuksen.

36 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / VALTUUSTOALOITE KIRJOJEN HANKINNASTA LUKION ENSIMMÄISEN LUOKAN OPPILAILLE Sivistysltk. 95 Valtuutettu Veikko Isoniemi on jättänyt valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen: Kunnassamme nuoriso vähenee, lukioon on aina vain vähemmän menijöitä. Osa näistäkin menevät muualle kuin oman kuntamme lukioon. Vaikka kunnassamme on erittäin pätevät opettajat. Lukion tunnit on saatu linja-autokuljetuksiin sopiviksi (9-15). Mutta vielä jotta saisimme lukion aloittavat opiskelijat, ehkä noin 20-30, pysymään omassa lukiossa. Ehdotan, kunta ostaisi koulun kirjastoon ensimmäisen luokan kirjat, opiskelijat voisivat lainata nämä, palauttaen ne keväällä jolloin ne olisi seuraavana syksynä valmiina taas uusille opiskelijoille. Lukiolaisille olisi selvästi ainakin taloudellista ja opintososiaalista hyötyä, jos aloitteen mukainen kirjahankinta tehtäisiin. Yhden lukionsa aloittavan oppilaan uudet oppikirjat maksavat arviolta 600 euroa. Jos lukion aloittaisi 20 oppilasta, kunnan menoksi tulisi euroa. Opiskelun kannalta asia ei ole helposti järjestettävissä käytännössä. Yhdessä oppikirjassa voi olla kursseja, jotka ajoittuvat useammalle kuin yhdelle opiskeluvuodelle. Kun

37 Kunnanhallitus / kurssit eivät ole vain tiettyyn opiskeluvuoteen sidottuja, on kirjan siirtäminen taas alkavalle uudelle luokalle vaikeaa. Osa kursseista alkaa vain joka toinen vuosi, joten sekin hankaloittaa tilannetta. Ylioppilaskirjoituksiin ja muihin tentteihin valmistautuessaan opiskelija tarvitsee vanhoja kirjojaan kertaamiseen.

38 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / Osa kirjoista ei ole aina seuraavalle aloittavalle luokalle siirrettävissä kirjan sisällön vanhenemisenkaan vuoksi. Käytännössä kirjoja jouduttaisiin ostamaan aloitteessa ajateltua enemmän. Ja mikä merkitys olisi annettava sille, että oppilaat kenties tekevät kirjoihin omia reunamerkintöjään, haluavat omistaa/pitää kirjan itsellään ja kirjat kuluvat käytössä muutenkin? Sivistyslautakunta on kokouksessaan hyväksynyt lukion Tie Vie Tulevaan -hankkeen. Hankkeen avulla kehitetään muun muassa verkossa tapahtuvaa opiskelua ja sähköisten oppimateriaalien käyttöä. Tämä lienee tulevaisuuden suunta koko lukio-opiskelussa. Kurssikirjojen merkitys pienentyy sähköisen opiskelun ja sähköisten materiaalien yleistyessä. Tie Vie Tulevaan hankkeessa jokainen lukio-opiskelija saa käyttöönsä kannettavan tietokoneen. Tulevaisuuden kehityssuunnat ennakoiden lienee perustellumpaa tukea lukioopiskelijoiden opiskelua tällä tavalla kuin kirjahankinnoin. Ylioppilaskirjoituksetkin saatetaan tulevaisuudessa toteuttaa tietokoneiden avulla. Lukion ja ammatillisen koulutuksen tulisi jo nykyisinkin olla oppilaille maksutonta. Uuden opetusministerin mukaan valtio on parin vuoden päästä tukemassa oppikirjahankintoja. Vuosittain vain muutama polvijärveläinen menee muihin lukioihin,

39 Kunnanhallitus / lähinnä erikoislukioihin, joten Polvijärven lukio on jo nyt hyvin vetovoimainen. Polvijärven lukion vetovoimaisena säilymisen kannalta oleellisinta lienee, että ylläpidetään ja kehitetään moni-puolista ja laadukasta kurssivalikoimaa. Tässäkin suhteessa tietokoneiden käyttö opetuksessa on tärkeää.

40 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / Khall. 20 Ehdotus Sivistyslautakunta katsoo, että lukion vetovoimaisuuden ja samalla opiskelijoiden kannalta tärkeintä on, että kurssivalikoima on monipuolista ja laadukasta ja että kehityksessä pysytään mukana kehittämällä ja hyödyntämällä verkossa tapahtuvaa opiskelua ja sähköisiä materiaaleja. Kun opiskelijoiden käytössä on lisäksi kannettavat tietokoneet, voidaan katsoa, että muu tuki opiskeluun ei ole perusteltua ja että aloite ei anna aihetta enempiin toimenpiteisiin. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Ehdotus Kunnanhallitus päättää yhtyä asiassa sivistyslautakunnan kannanottoon. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

41 Kunnanhallitus / KUNTAUUDISTUKSEN ALUEKIERROKSEN TILAISUUS JOENSUUSSA Khall. 21 Valtiovarainministeriö järjestää kuntauudistukseen liittyen alue-kierroksen, minkä yhteydessä esitellään mm. rakenneryhmän ehdotus alueelle tarkoituksenmukaisesta kuntarakenteesta. Joensuussa pidettävään Pohjois-Karjalan tilaisuuteen on tulossa myös hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen. Tilaisuudessa on varattu tunti aikaa etukäteen pyydetyille kuntien kommentti-puheenvuoroille. Lisäksi on 1,5 tuntia aikaa keskustelulle. Kuntauudistuksen aluetilaisuus pidetään 14. helmikuuta 2012 klo Joensuu konservatorion salissa, Rantakatu 31, Joensuu. Tarkempi tilaisuuden ohjelma valmistuu tammikuun puolivälissä. Tilaisuuden osallistujia ei varsinaisesti Pohjois-Karjalan maakuntaliiton mukaan rajoiteta, mutta lähinnä keskusteluissa on ollut ns. hallitusten pöydän ympärillä olevat henkilöt. Lisäksi työn-tekijöiden edustajat kutsutaan tilaisuuksiin. Muita kutsuttavia ovat mm. kuntayhtymät, keskeiset yhteistoimintaorganisaatiot sekä valtion aluehallinnon edustajat. Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että mahdollisuuksien mukaan tilaisuuteen osallistuvat kunnanhallituksen jäsenet, kunnanvaltuuston puheen-johtajisto, niiden valtuustoryhmien edustaja, joilla ei ole edustusta kunnanhallituksen kokouksissa eli kristillisdemokraattien, perus-suomalaisten ja vihreän liiton edustajat sekä kunnanjohtaja ja hallintojohtaja. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

42 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / KESKUSKEITTIÖN ATERIAHINTOJEN TARKISTAMINEN Khall. 266 Vuoden 2012 talousarvion perusteluissa on mainittu, että keskuskeittiön muille hallintokunnille toimittamien aterioiden suoritehintaa tarkistetaan 2,40 eurosta 2,60 euroon. Elintarvikekustannukset ja henkilöstömenot kasvavat. Khall. 22 Perusteluissa on mainittu lisäksi, että myös työpaikkaruokailun sekä ateriapalveluna toimitettujen lounaiden ja palveluasuntojen ja pienryhmäkotien ateriapakettien hintoja tarkistetaan vuoden alussa. Liitteenä ovat keskuskeittiön nykyiset ateriahinnat sekä alkaen ehdotetut uudet hinnat. Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että keskuskeittiön ateriahinnat ovat lukien liitteen mukaiset. Muilta hallintokunnilta perittävä suoritehinta on 2,60 euroa lukien. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 3. Liitteenä olevassa ateriahintataulukossa olisi C-aterian kohdalla pitänyt uusi hinta olla 3,20 euroa.

43 Kunnanhallitus / Ehdotus Kunnanhallitus päättää korjata C-aterian uudeksi hinnaksi 3,20 euroa lukien. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 6.

44 Kunnanhallitus / AMMATTIMIES TOMMI HOPPOSEN PALKAN VAHVISTAMINEN Khall. 23 Tekninen lautakunta on valinnut ammattimiehen toimeen Tommi Hopposen. Ammattimiehen palkkaus vahvistetaan teknisten sopimuksen mukaisesti, tehtäväkohtainen palkka on vähintään 1.526,71 euroa kuukaudessa. Muille Polvijärven kunnan palveluksessa oleville ammattimiehille on tehtäväkohtaiseksi palkaksi vahvistettu 1.747,91 euroa kuukaudessa. Ehdotus Kunnanhallitus päättää vahvistaa ammattimies Tommi Hopposen tehtäväkohtaiseksi palkaksi 1.747,91 euroa kuukaudessa. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

45 Kunnanhallitus / SOSIAALIOHJAAJA HELI MONTOSEN PALKAN VAHVISTAMINEN Khall. 24 Sosionomi Heli Montonen on palkattu osa-aikaiseen sosiaaliohjaajan avoimeen virkaan ajalle Hänellä on tehtävään vaadittu kelpoisuus. Tehtäväkohtainen palkka on vähintään 1.982,56 euroa kuukau-dessa. Työsopimukseen on tehtäväkohtaiseksi palkaksi merkitty 2.184,15 euroa, mikä oli myös edellisen sosiaaliohjaajan tehtäväkohtainen palkka. Ehdotus Kunnanhallitus päättää vahvistaa sosiaaliohjaaja Heli Montosen tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2.184,15 euroa kuukaudessa. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

46 Kunnanhallitus / NUORTEN TYÖPAJAN OHJAAJAN PALKAN VAHVISTAMINEN Khall. 25 Kunnanhallitus on valinnut nuorten työpajan ohjaajan toimeen Jari Hirvosen. Edellisellä nuorten työpajan ohjaajalla tehtäväkohtainen palkka oli 1.879,37 euroa kuukaudessa, mihin tulevat lisäksi voimaan tulevat sopimuskorotukset. Ehdotus Kunnanhallitus päättää vahvistaa nuorten työpajan ohjaaja Jari Hirvosen tehtäväkohtaiseksi palkaksi 1.879,37 euroa kuukaudessa, mihin tulevat lisäksi voimaan tulevat sopimuskorotukset. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

47 Kunnanhallitus / VUODEN 2012 TALOUSARVION JA TALOUSSUUNNITELMAN TÄYTÄNTÖÖN- PANO-OHJEET Khall. 26 Polvijärven valtuusto on hyväksynyt vuoden 2012 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman. Vuoden 2012 talousarvio turvaa peruspalvelut ja siinä jatkuu voimakas rakentaminen. Vuoden 2012 rakentamismenot ovat euroa. Rakentamismenojen rahoittamiseen kunta joutuu ottamaan uutta pitkäaikaista lainaa enintään euroa. Talousarvion painopistealueita ovat päivähoito ja uuden vammaispalvelulain mukaiset vammaispalvelut. Peruspalvelujen valtionosuuteen kohdistuu koko maassa yhteensä 631 milj. euron leikkaus. Kuntakohtaisesti leikkauksen vaikutus on kaikissa kunnissa yhtä suuri, 118 euroa/asukas. Polvijärven kunnan tuloveroprosentti vuodelle 2012 on päätetty pitää ennallaan, eli 19,0 prosentissa. Valtionosuuksien tasoleikkaus, kiinteistöveron poisto verotulojen tasauksesta, yhteisöveron kuntaosuuden lasku viidellä prosenttiyksiköllä ja kustannustenjakotarkistus yhteen laskien tarkoittavat euron nettomenetystä Polvijärven kunnan vuoden 2012 tuloihin. Polvijärven kunnan vuoden 2012 talousarvion menot on sopeutettu käytettävissä oleviin tuloihin. Talousarviota ei ole laadittu alijäämäiseksi. Taloustilanne tulee tiedostaa koko kuntaorganisaatiossa. Valtion taholta ei ole odotettavissa panostuksia kuntien tilanteen korjaamiseksi.

48 Kunnanhallitus / Kunnanhallituksella on kunnassa vastuu talouden kokonaisuudesta ja päävastuu tulojen kertymisestä. Kunnanhallitus korostaa, että kunnan on tarvittaessa nopeasti pystyttävä sopeuttamaan menonsa mahdollisesti muuttuvaan taloudelliseen tilanteeseen. Hallintokuntien toiminnassa korostuu menojen hallinnassa pitäminen. Hallintokuntien on toiminnassaan ja käyttösuunnitelmien vahvistamisen yhteydessä toimittava niin, että menot pidetään erittäin maltillisina heti vuoden alusta lähtien. Kunnan talousarvion toteutumista tullaan tarkastelemaan kokonaisuutena koko vuoden ajan. Tarvittaessa talousarviota tullaan vuoden aikana tarkistamaan. Hallintokuntien tulee tehdä kesken talousarviovuotta tapahtuvat talousarvion tarkistukset tulosalueen sisällä ja samassa yhteydessä on tarvittaessa tarkistettava käyttösuunnitelmaa. Liitteenä ovat valmistellut täytäntöönpano-ohjeet. Ehdotus Kunnanhallitus päättää antaa vuoden 2012 talousarvion ja taloussuunnitelman täytäntöönpano-ohjeet esityslistan liitteen mukaisesti. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 7.

49 Kunnanhallitus / POLVIJÄRVEN KUNTA Kunnanhallitus POIKKEAMISPÄÄTÖS Hakemusnumero Hakija Nimi Kakkonen Seppo Juhani Lähiosoite Sangenlahdentie 177 Postitoimipaikka RASIVAARA Rakennuspaikka Kunta Polvijärvi Kaupunginosa/kylä Kuljunlahti RN:o 73:0 Tilan nimi Rantanurmi Rakennuspaikan osoite Kuljunlahdentie MARTONVAARA Kaava-alue Riihipuro rantavyöhyke Pinta-ala 2750,00 m 2 Rakennustoimenpide Lomarakennuksen muuttaminen omakotitaloksi Toimenpide eriteltynä rakennuksittain: Käyttötarkoitus Kerrosala m 2 Kerrosluku As.lkm Yhden asunnon talot 74, Selostus poikkeamisesta Hakemuksen perustelut Lisätiedot Liitteet Kaavoittamattomalla rantavyöhykkeellä lomarakennuksen muuttaminen omakotitaloksi. Rakentamismääräysten lämmöneristysvaatimuksista. Rakennus on jo olemassa, eikä asuinkäyttö olennaisesti vaikeuta kaavoituksen toteutumista. Tieyhteys olemassa. Käyttövesi saadaan vesiosuuskunnan vesijohtoverkostosta. Harmaat jätevedet esikäsitellään 2-osaisessa saostuskaivossa, jonka jälkeen jätevedet puhdistetaan maapuhdistamossa. Vesikäymälän jätevedet johdetaan umpisäiliöön, josta ne toimitetaan jätevedenpuhdistamoon. Palavat jätteet poltetaan, muut toimitetaan kunnalliseen jätteidenkeruupisteeseen. - Ympäristökartta 2 kpl - Asemapiirros 1 kpl - Selvitys omistus- ja hallintaoikeudesta 1 kpl - Selvitys kuulemisesta 3 kpl - Valtakirja 1 kpl

50 Kunnanhallitus / Lausunnot ja naapurien kuuleminen Naapureita on kolme, eikä heillä ole huomauttamista hankkeesta.

51 Kunnanhallitus / POLVIJÄRVEN KUNTA Kunnanhallitus POIKKEAMISPÄÄTÖS Hakemusnumero Rakennustarkastajan lausunto Rakennuspaikka sijaitsee Riihipuron rantavyöhykkeellä joka on Sirnihtalammen ja Höytiäisen välisen laskupuron varrella. Alueella on omakotitaloja, lomarakennuksia ja maatilojen talouskeskuksia. Alueella ei ole voimassa oikeusvaikutteista asematai yleiskaavaa lukuunottamatta Joensuun seudun yleiskaavaa Polvijärven kirkonkylän palvelut ovat noin 30 kilometrin etäisyydellä. Rakennuspaikalle on tieyhteys Kuljunniemen yksityistietä maantielle. Käyttövesi saadaan vesiosuuskunnan verkostosta. Jätevesien käsittely järjestelmä on olemassa. Rakennus on rakennettu ympärivuotiseen loma-asuntokäyttöön v jälkeen. Rakennustarkastaja puoltaa hakemusta. Perustelut: - rakennuspaikka on kokonsa ja maastonsa puolesta ympärivuotiseen asuinkäyttöön sopiva - kauppa- ja muut palvelut ovat kohtuullisen matkan etäisyydellä - käyttötarkoituksen muutos sopeutuu ympärillä olevan asutuksen laatuun - rakennuspaikan tekninenhuolto on järjestetty tyydyttävästi. Edellä mainitut seikat huomioiden hakemuksen mukainen käyttötarkoituksen muutos ei; - aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle - vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista - johda vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen; eikä - muutoin aiheuta merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. Päätösehdotus Kunnanhallitus myöntää poikkeamisluvan Perustelut: Rakennuspaikka soveltuu omakotitalon rakennuspaikaksi kokonsa, maastonsa ja sijaintinsa puolesta. Rakennuspaikka on asumiseen käytetyllä tavanomaisella hajaasutusalueella. Hakemuksen mukainen käyttötarkoituksen muutos ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, alueiden käytön muulle järjestämiselle, vaikeuta luonnonsuojeluntavoitteiden saavuttamista, johda merkittävään rakentamiseen ja muutoinkaan ei aiheuta haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. Ehdot: Poikkeamislupa on voimassa kaksi vuotta antopäivästä lukien. Käyttötarkoituksen muutoslupahakemukseen on liitettävä selvitys rakennuksen energiatehokkuudesta. Sovelletut oikeusohjeet: Maan käyttö- ja rakennuslaki , rakentamismääräyskokoelma C3 rakennuksen lämmöneristys ja D3 rakennusten energiatehokkuus.

52 Kunnanhallitus / Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

53 Kunnanhallitus / POLVIJÄRVEN KUNTA Kunnanhallitus POIKKEAMISPÄÄTÖS Hakemusnumero Voimassaolo ja jatkotoimenpiteet Päätös on voimassa asti. Ennen minkäänlaiseen rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä hakijan on saatava rakennusvalvontaviranomaiselta rakennuslupa. Päätöksen antopäivä Annettu julkipanon jälkeen VALITUSOSOITUSTEKSTI Tähän päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitusaika on 30 päivää. Valitusaika luetaan antopäivästä, tätä päivää lukuun ottamatta. Valituskirjassa on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite; päätös johon haetaan muutosta; miltä osin päätöksestä valitetaan; ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi sekä muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä. Valituskirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimittaa ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Valitusviranomainen: Kuopion hallinto-oikeus Postios. PL 1744, KUOPIO Käyntios. Puijonkatu 29 A, 2 krs, KUOPIO

54 Kunnanhallitus / POLVIJÄRVEN KUNTA Kunnanhallitus POIKKEAMISPÄÄTÖS Hakemusnumero Hakija Nimi Malinen Mika Johannes ja Isopoussu Eeva Maria Lähiosoite Länsikatu 22 C 30 Postitoimipaikka JOENSUU Rakennuspaikka Kunta Kaupunginosa/kylä Tilan nimi Rakennuspaikan osoite Rakennustoimenpide Selostus poikkeamisesta Hakemuksen perustelut Lisätiedot Liitteet Polvijärvi Sotkuma Kiviluoto Hanintie 15 b POLVIJÄRVI Uuden lomarakennuksen rakentaminen. Entisen lomarakennuksen käyttötarkoituksen muutos talousrakennukseksi. Rakentaminen rantavyöhykkeelle ilman asemakaavaa tai oikeusvaikutteista yleiskaavaa. Rakentaminen lähemmä rantaviivaa kuin Joensuun seudun yleiskaava 2020 sallii, etäisyysrajoitus 40 metriä. Kysymyksessä on vanha lomarakennuspaikka, jossa pienehkö lomarakennus. Halutaan rakentaa uusi lomarakennus, jolloin vanha jää talousrakennukseksi. Muut rakennukset: aitta, liiteri/varastorakennus, sauna ja grillikatos jäävät ennalleen. Hankkeen ei arvioida huomattavasti heikentävän alueen kaavoitustilannetta kun kysymyksessä on loma-asuinalueeksi muodostunut rakennuskanta. Tieyhteys on olemassa Haninniemen yksityistien kautta Solan paikallistielle. Muu käyttövesi saadaan järvestä, ruokavesi tuodaan muualta. Rakennetaan kompostikäymälä. Harmaat jätevedet johdetaan 2-osaisen saostuskaivon kautta maasuodatukseen. Palavat jätteet poltetaan saunan uunissa, muut toimitetaan jätteidenkeruupisteeseen. - Ympäristökartta 1 kpl - Asemapiirros 1 kpl - Selvitys omistus- ja hallintaoikeudesta 1 kpl - Selvitys kuulemisesta 6 kpl Lausunnot ja naapurien kuuleminen Naapureita on kuusi, joista neljällä ei ole huomauttamista hankkeesta. Kaksi

55 Kunnanhallitus / naapuria pyytää, että hakemuksen mukainen rakentaminen ei heikennä heidän kiinteistöjen rakentamismahdollisuuksia. Todetaan, että hakemuksen käsittelyssä ei heikennetä naapurikiinteistöjen rakennusoikeutta.

56 Kunnanhallitus / POLVIJÄRVEN KUNTA Kunnanhallitus POIKKEAMISPÄÄTÖS Hakemusnumero Rakennustarkastajan lausunto Rakennuspaikka sijaitsee Viinijärven rantavyöhykkeellä Haninniemessä. Alueella on loma- ja asuinrakennuksia sekä maatilojen talouskeskuksia. Alueella ei ole voimassa oikeusvaikutteista asema- tai yleiskaavaa lukuunottamatta Joensuun seudun yleiskaavaa Rakennuspaikalla on ennestään loma-asuinrakennus, sauna ja talousrakennuksia. Rakennuspaikalle on tieyhteys, vesi- ja jätevesihuolto rakennuspaikkakohtaisesti. Uuden loma-asuinrakennuksen etäisyys keskivedenkorkeuden mukaisesta rantaviivasta on n. 30 m, mikä ei täytä Joensuun seudun yleiskaavassa 2020 olevaa 40 metrin vähimmäisvaatimusta. Maasto-olosuhteista ja tontinmuodosta (niemitontti) johtuvista syistä rakentaminen ko. etäisyydelle ei ole mahdollista. Koska kysymyksessä on entinen rakennuspaikka, on poikkeaminen yleiskaavamääräyksestä perusteltua. Rakennustarkastaja puoltaa hakemusta. Perustelut: - rakennuspaikka on jo rakennettu vapaa-ajan käyttöä varten eikä sen käyttötarkoitus muutu. - rakennuspaikka on kokonsa ja maastonsa puolesta rakentamiseen sopiva. - rakentaminen sopeutuu ympärillä olevan asutuksen laatuun. - rakennuspaikan tekninen huolto voidaan järjestää tyydyttävästi. Edellä mainitut seikat huomioiden hakemuksen mukainen rakentaminen ei; - aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle - vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista - johda vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen; eikä - muutoin aiheuta merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. Päätösehdotus Kunnanhallitus myöntää poikkeamisluvan Perustelut: Rakennustarkastajan lausunnossa esitetyt perustelut. Hakemuksen mukainen rakentaminen ja rakentamista ohjaavasta yleiskaavasta poikkeaminen ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, alueiden käytön muulle järjestämiselle, vaikeuta luonnonsuojelutavoitteiden saavuttamista, johda merkittävään rakentamiseen ja muutoinkaan ei aiheuta haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. Ehdot: Poikkeamislupa on voimassa kaksi vuotta antopäivästä lukien. Rakennus on sijoitettava asema piirroksessa esitetylle rakennusalueelle. Rakennuspaikalla

57 Kunnanhallitus / olevan vapaa-ajan asuinrakennuksen käyttötarkoitus on uudisrakentamista koskevan rakennuslupamenettelyn yhteydessä muutettava talousrakennukseksi. Sovelletut oikeusohjeet: Maankäyttö-ja rakennuslaki Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

58 Kunnanhallitus / POLVIJÄRVEN KUNTA Kunnanhallitus POIKKEAMISPÄÄTÖS Hakemusnumero Voimassaolo ja jatkotoimenpiteet Päätös on voimassa asti. Ennen minkäänlaiseen rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä hakijan on saatava rakennusvalvontaviranomaiselta rakennuslupa. Päätöksen antopäivä Annettu julkipanon jälkeen VALITUSOSOITUSTEKSTI Tähän päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitusaika on 30 päivää. Valitusaika luetaan antopäivästä, tätä päivää lukuun ottamatta. Valituskirjassa on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite; päätös johon haetaan muutosta; miltä osin päätöksestä valitetaan; ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi sekä muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä. Valituskirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimittaa ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Valitusviranomainen: Kuopion hallinto-oikeus Postios. PL 1744, KUOPIO Käyntios. Puijonkatu 29 A, 2 krs, KUOPIO

POLVIJÄRVEN KUNTA 1/4. 1. Kunnan elinkeinojen kehittämismäärärahan käyttöperusteet vuodelle 2014 ja maksatusasiat

POLVIJÄRVEN KUNTA 1/4. 1. Kunnan elinkeinojen kehittämismäärärahan käyttöperusteet vuodelle 2014 ja maksatusasiat POLVIJÄRVEN KUNTA 1/4 HYVÄ YRITTÄJÄ AJANKOHTAISTA ELINKEINOTOIMESTA 05.03.2014 1. Kunnan elinkeinojen kehittämismäärärahan käyttöperusteet vuodelle 2014 ja maksatusasiat Polvijärven kunnan vuoden 2014

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Suoritemaksu on 85 (lasku suoritemaksusta postitetaan myöhemmin).

Suoritemaksu on 85 (lasku suoritemaksusta postitetaan myöhemmin). Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 9/2015 1 (5) 84 Poikkeamishakemus / Luusniemi, Vääräsaari 2:59 / Siirtopäätös KNGDno-2015-514 Valmistelija / lisätiedot: Hannu Manninen hannu.manninen@kangasniemi.fi Liitteet

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 22.5.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 3 / 2018 Kokousaika 22.5.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, kunnanhallituksen

Lisätiedot

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 18.5.2016 41 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika 18.5.2016 klo 15.00 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2016 10 Rakennuslautakunta 25.04.2016 KOKOUSAIKA 25.04.2016 klo 18.00 18.21 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Marttilan kunnanvirasto, kokoustila Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 89 Tekninen lautakunta 01.07.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 91 46 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 Paikka LYNC-kokous MERK. JORMA PENTTINEN Jorma Penttinen puheenjohtaja Käsiteltävät

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

26 Tileistä poistettavat saatavat v. 2013 / Rakennuslautakunta

26 Tileistä poistettavat saatavat v. 2013 / Rakennuslautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 5/2015 1 (12) Aika 03.11.2015, klo 16:30-16:50 Paikka Kunnantalo, kaavoittajan huone Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus 25 Talousarvio

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

5. 19 Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksen käsittely Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

5. 19 Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksen käsittely Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 20.3.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 2 / 2018 Kokousaika 20.3.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali ASIAT 1. 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 3.11.2010 klo 18.10-21.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

Ympäristö- ja tekninen lautakunta Poikkeamislupapäätös 351/ /2019 YMPTEKLT 124. Kiinteistö Raito

Ympäristö- ja tekninen lautakunta Poikkeamislupapäätös 351/ /2019 YMPTEKLT 124. Kiinteistö Raito Ympäristö- ja tekninen lautakunta 124 23.10.2019 Poikkeamislupapäätös 351/10.03.00/2019 YMPTEKLT 124 Kaavoittaja Rakennuspaikka Kunta Sotkamo Kiinteistö Raito 765-401-6-255 Pinta-ala 0,2167 ha Rakennuspaikan

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina 4.3.2019 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 29.04.2019 Kokoustiedot Aika Maanantaina 29.04.2018 klo 19.17 Käsiteltävät asiat Paikka Valtuuston kokoushuone, Koulutie 2 B (Raharinne)

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Pornaisten Yhtenäiskoulu, Yläkoulu-rakennus, K-ovi. Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Pornaisten Yhtenäiskoulu, Yläkoulu-rakennus, K-ovi. Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 2/2014 Sivistyslautakunta Lähettämispäivä 5.2.2014 KOKOUSAIKA Torstai 13.2.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pornaisten Yhtenäiskoulu, Yläkoulu-rakennus, K-ovi KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä:

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 25.04.2019 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 25.04.2019 klo 12.30 Vastaukset: torstai 25.4.2019 klo 22.00

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Sisällys. LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Poikkeamislupahakemus Teknisen toimen talousraportti

Sisällys. LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Poikkeamislupahakemus Teknisen toimen talousraportti LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta 30.5.2018 Sisällys Poikkeamislupahakemus... 21 Teknisen toimen talousraportti 18.5.2018... 23 Teknisen johtajan viranhaltijapäätökset ja viranhaltijapäätösten nähtävillä

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Naapureilla ei ole ollut huomautettavaa hankkeesta. Poikkeamistoimivalta on MRL 171 :n 1 momentin mukaan kunnalla.

Naapureilla ei ole ollut huomautettavaa hankkeesta. Poikkeamistoimivalta on MRL 171 :n 1 momentin mukaan kunnalla. Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 13/2015 1 (5) Tekninen lautakunta, 58, 12.08.2015 Kunnanhallitus, 132, 14.09.2015 132 Poikkeamishakemus / Boman Janne KNGDno-2015-512 Tekninen lautakunta, 12.08.2015, 58 Valmistelija

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.2.2008 KOKOUSAIKA Tiistai 4.3.2008 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 27 Kokouksen

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.01.2018 klo 19:45-22:55 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Kokousaika Maanantaina 11.6.2012 klo 16.00 16.30 Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti

Kokousaika Maanantaina 11.6.2012 klo 16.00 16.30 Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti 266 Kokousaika Maanantaina 11.6.2012 klo 16.00 16.30 Kokouspaikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti Kutsutut jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Suoanttila Hilkka

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä,

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä, HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/2009 26 KOKOUSAIKA 13.5.2009 klo 19.00-20.42 KOKOUSPAIKKA hallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jari Koukka, puheenjohtaja,

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 14.6.2012 klo 18.30 19.50 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

8 Rakennuslupahakemus käyttötarkoituksen muutos lomarakennuksesta asuinrakennus / Kaarlo Hämäläinen

8 Rakennuslupahakemus käyttötarkoituksen muutos lomarakennuksesta asuinrakennus / Kaarlo Hämäläinen Kangasniemi Pöytäkirja 2/2016 1 (10) Aika 26.04.2016, klo 15:01-15:42 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Keskusvaalilautakunta 05.09.2018 AIKA 05.09.2018 klo 16:00-16:15 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2

Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2 Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2 Kokoustiedot Aika: keskiviikko 28.9.2016 Paikka: Valtuustosali, Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 11 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen...

Lisätiedot

Ehdotus Esittelijä: Kimmo Hagman, tekninen johtaja. Tekninen lautakunta päättää myöntää haetun poikkeamisluvan.

Ehdotus Esittelijä: Kimmo Hagman, tekninen johtaja. Tekninen lautakunta päättää myöntää haetun poikkeamisluvan. Puumala Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (5) 48 Poikkeamislupa / Barthelet Philippe ja Ritva PuuDno-2015-315 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Liitteet 1 Barthelet2015.pdf (Salassa

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2016 63 26.05.2016 Aika 26.05.2016 klo 18:30-20:17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 38 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 65 39 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 14.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa HAKIJA Jarmo ja Anne-Marie Lilius Vehnätie 3 33480 Ylöjärvi HAKEMUS Rakennuspaikan

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

Veli Haaranen Harri Kaituri. Jorma Huttunen. Anja Hyvärinen

Veli Haaranen Harri Kaituri. Jorma Huttunen. Anja Hyvärinen POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 418) 13/2011 389 (- KOKOUSAIKA Maanantaina 12. syyskuuta 2011 klo 17.30-19.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 4/2015 35

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 4/2015 35 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 4/2015 35 Lupa- ja toimitusjaosto Aika Paikka 28.05.2015 klo 18:00-18:30 Kunnanhallituksen kokoushuonen Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 25 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavassa osoitetun rakennusoikeuden ylitys Suomenselän Jauhemaalaus Oy Eeliksentie 6 34870 Visuvesi Kunta

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

3 Heikki Kotivuoren valitus koskien Kopola-Vuorela yksityistien vuosi-kokousta 2016

3 Heikki Kotivuoren valitus koskien Kopola-Vuorela yksityistien vuosi-kokousta 2016 MULTIAN KUNTA Lupa- ja valvontajaosto Lupa- ja valvontajaoston kokous torstaina 06.10.2016 klo 18.28 ASIAT: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastajien vaali 3 Heikki Kotivuoren

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousaika 28.9.2011 klo 16-16.25 Kokouspaikka Virastotalo Saapuvilla Seppo Alatörmänen pj olleet jäsenet Jyri Hautamäki vpj Mika Vaari vj Sirpa-Liisa Korva

Lisätiedot

Nilsiän kaupunki Pöytäkirja 1/2012 1

Nilsiän kaupunki Pöytäkirja 1/2012 1 Nilsiän kaupunki Pöytäkirja 1/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 02.01.2012 klo 16:00-16:15 Paikka Nilsiän kaupungintalon kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/2015 1. Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/2015 1. Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/2015 1 Rakennuslautakunta Kokousaika 29.06.2015 klo 18:00-19:10 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 114 Kunnanhallitus 04.03.2015 AIKA 17:45-17:49 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 62 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 116 63 ERON MYÖNTÄMINEN MIRA YLETYISELLE

Lisätiedot

MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011. Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, Liljendal

MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011. Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, Liljendal MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Kokousaika 4.10.2011 klo 19.00-20.10 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, 07880 Liljendal KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2018 139 Tarkastuslautakunta AIKA 12.12.2018 klo 16:30-18:00 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 78 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 141 79 KUNNANHALLITUKSEN

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

Naapureilla ei ole ollut huomautettavaa hankkeesta. Poikkeamistoimivalta on MRL 171 :n mukaan kunnalla.

Naapureilla ei ole ollut huomautettavaa hankkeesta. Poikkeamistoimivalta on MRL 171 :n mukaan kunnalla. Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 9/2015 1 (6) Tekninen lautakunta, 32, 20.05.2015 Kunnanhallitus, 82, 08.06.2015 82 Poikkeamishakemus / Kuusela Janne ja Laurema Anniina KNGDno-2015-366 Tekninen lautakunta,

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ

VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Asia lista HALLITUS KOKOUSAIKA: KOKOUSPAIKKA: 8.11.2017 kello 10.00 Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus, toimisto/kokoushuone 1 KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Liite 113 114 115 116 117 118

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kokousaika 1.10.2014 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Perjantai klo 09.00-9.14 Puhelinkokous Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila Leena Mäkinen

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 56 Keskusvaalilautakunta 12.04.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 58 37 Pöytäkirjantarkastajien valinta 59 38 Saman äänimäärän

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 28.10.2010 klo 19.00 20.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Veli Haaranen Harri Kaituri. Tiina Mustonen Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto Esko Tanskanen Jorma Tanskanen Raili Tanskanen.

Veli Haaranen Harri Kaituri. Tiina Mustonen Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto Esko Tanskanen Jorma Tanskanen Raili Tanskanen. POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 13/2010 378 (- 398) KOKOUSAIKA Maanantaina 6. syyskuuta 2010 klo 17.30-18.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2014 1 Elinkeinolautakunta Aika 05.05.2014 klo 16:00-18:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PERUSTURVALAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012. Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25, Kirkonkylä

PERUSTURVALAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012. Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25, Kirkonkylä PERUSTURVALAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 25.9.2012 klo 18.00 19.43 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

34 Lavajärven koulun nykyisen tosiasiallisen tilanteen vahvistaminen

34 Lavajärven koulun nykyisen tosiasiallisen tilanteen vahvistaminen Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 7/2016 1 (6) Kunnanhallitus, 125, 28.11.2016 Kunnanvaltuusto, 34, 12.12.2016 34 Lavajärven koulun nykyisen tosiasiallisen tilanteen vahvistaminen HMKDno-2016-188 Kunnanhallitus,

Lisätiedot

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 29.1.2019 1 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 1 / 2019 Kokousaika 29.1.2019 klo 15.00 16.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

Osallistujat Unto Valpas puheenjohtaja esittelijä Henrik Hämäläinen varapuheenjohtaja Aarre Pitkänen jäsen

Osallistujat Unto Valpas puheenjohtaja esittelijä Henrik Hämäläinen varapuheenjohtaja Aarre Pitkänen jäsen PÖYTÄKIRJA 7/2009 Kokousaika klo 09.08 10.43 Kokouspaikka Bagh koulutuskeskus A6 Osallistujat Unto Valpas puheenjohtaja esittelijä Henrik Hämäläinen varapuheenjohtaja Aarre Pitkänen jäsen Liisa Siikaluoma

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 7/2013 48. Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 7/2013 48. Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 7/2013 48 Maaseutuelinkeinolautakunta Kokousaika 18.12.2013 klo 13:00-13:20 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2016 1 / 12 Tarkastuslautakunta 15.12.2016 Aika 15.12.2016 klo 15:00-17:09 Paikka Toivakkatalo neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot