Kreeta Trekkaus, Päiväkirja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kreeta Trekkaus, Päiväkirja"

Transkriptio

1 Kreeta Trekkaus, Päiväkirja Päivä 1. Tulopäivä, kuljetus Paleochoraan, majoittuminen, tervetulotilaisuus ja tervetuloillallinen. Saavuin Kreetalle sunnuntai- aamupäivänä jo hieman väsyneenä, sillä edellisen yön unet olivat jääneet kahteen tuntiin; olin lentänyt Amsterdamista yökoneella kotiin ja aamulla oli aikainen lähtö Helsingistä Chaniaan. Meitä oli 7 toisillemme ennestään tuntematonta matkaajaa hyvin erilaisilla taustoilla, yhdistävänä tekijänä kuitenkin reipas seikkailuhenkinen asenne tulevaa viikkoa kohtaan. Olle Meurling Fysimerasta oli meitä kentällä vastassa ja vaikka en ollut Ollea aiemmin tavannutkaan, niin hänen nallekarhumainen olemuksensa teki minuun heti vaikutuksen. Matkan aikana meistä tuli hyvät ystävät ja yhteistyö varmaan jatkuu vielä tulevaisuudessakin. Olle vei meidät minibussilla Palechoraan, jossa myös tapasimme Ollen kumppanin Anna Meurlingin Fysimerasta. Majoituimme upealla rannalla sijaitsevaan Villa Marise hotelliin. Illallinen syötiin kylässä ja tässä vaiheessa huomasin että matkasta tulee myös gourmet-kokemus. Eteemme kannettiin kaikenlaisia Kreetalaisia paikallisherkkuja joita maistellessa tutustuimme toisiimme ja ryhmäydyimme nopeasti. Ilta päättyi Tavernanpitäjän tarjoamiin rakilasillisiin, ja väsynyt porukkamme siirtyi yöpuulle uneksimaan tulevan viikon patikoinneista.

2 Päivä 2. Elafonisi Paleochora Päivän reitti kulkee aivan Kreetan lounaiskärjessä Elafonisin vaaleanpunaisilta laguunirannoilta kohti Paleochoraa. Patikoimme rantapolkua ajoittain muhkeiden katajien varjossa, ajoittain avoimella rinteellä. Laskeudumme muinaisen Vienan rannalle, täältä lähti aikoinaan laivoja kaikkialle Välimeren kauppasatamiin. Nyt satamakylän suuruudesta on jäljellä vain pari maassa makaavaa marmoripylvästä. Pysähdymme myös välipalatauolle ja pulahdamme virkistäviin turkooseihin aaltoihin. Illalla on aikaa tutustua omatoimisest Paleochoran kaupunkiin. Patikointiaika 4 tuntia, korkeusero 60 metriä. Aamulla saimme maittavan aamiaisen ja kuljimme minibussilla muutaman kilometrin tietä pitkin länteen, josta aloitimme aamuvenyttelyn jälkeen matkamme Annan johdolla kohti Elafonisin upeita hiekkarantoja. Matka kulki E4 reittiä suhteellisen helpossa maastossa pitkin rannikkoa ja joimme picnic-kahvit upean pienen kirkon pihalla (nimi?). Matka jatkui upeiden laguuneiden ja huikaisevien maisemien läpi Elafoniksen uimarannalle jossa hikisinä ja väsyneinä pulahdimme Libyan meren 24 asteiseen ihanan virkistävään veteen. Matkan aikana minut yllätti timjamin ja Kreetan kasvien huumaava tuoksu joka yhdistettynä meren suolaiseen tuoksuun sai ihon miltei kanalihalle vaikka lämpötila oli kivunnut jo yli 30 asteen. Lounaaksi söimme Moussakaa paikallisessa tavernassa jonka omistajat Olle ja Anna tunsivat hyvin, ruoka oli taas taivaallista ja päättyi tietenkin isännän tarjoamaan raki-lasilliseen. Olle oli ajanut minibussin meitä vastaan ja palasimme sillä hotellille. Ilta vierähti Kreetan auringonlaskua katsellessa ja rantatavernassa istuskellessa, unta ei tarvinnut odottaa.

3 Päivä 3. Paleochora Sougia Kuljemme poluilla suurten kivenlohkareiden ja mastiksipensaiden lomassa. Nousemme lähelle vuorten rinteitä ylätasangolle, josta eteemme aukeaa yksi Kreetan kauneimmista näköaloista: Lukuisat niemenkärkien polveilevat silhuetit muodostavat sinertävän kuvakudoksen, joka laskeutuu meren autereeseen. Laskeudumme Lissoksen laaksoon, missä on asuttu jo yli kolme tuhatta vuotta sitten. Jälkensä sinne ovat jättäneet niin sotaisat Doorit ja lääketieteen jumalan Asklepioksen palvojat, niin roomalaiset hallitsijat kuin bysantin kirkonrakentajat. Pysähdymme uinti- ja pikniklounaalle ikuisen terveyden lähteen vesien äärelle. Loppumatka vie toisen ylätasangon ja pienen rotkon läpi Sougian pieneen merenrantakylään, johon majoitumme kahdeksi yöksi. Patikointiaika 6 tuntia, korkeusero 240 metriä. Aamulla jatkoimme matkaa nyt kohti itää ja uusia seikkailuja, Olle ajoi minibussilla matkalaukkujen kanssa Sougiaan johon meidän oli määrä kävellä. Olimme jo oppineet laittamaan vesipullot yöksi hotellihuoneen jääkaapin pakastelokeroon ja se takasi kylmää vettä koko päiväksi, joillakin kävi jopa niin että vesipulloa piti sulatella välillä auringossa, positiivinen ongelma kuitenkin, sanoisin. Juomaa piti kantaa mukana 2-3 litraa henkilöä kohden, jotta nestetasapaino pysyi kohdallaan. Anna kertoi sujuvasti paikkojen historiasta, kasveista, eläimistä ja kulttuurista, ja me vain ihmettelimme kaikkea sitä mitä Kreetalla on vuosituhansien saatossa tapahtunut. Matka oli eilistä hieman rankempi ja välillä pääsi jono venymään mutta riittävät tauotukset saivat taas energiatasot kohdalleen ja matka jatkui. Ensimmäiset rakot ilmaantuivat jo joidenkin jalkoihin ja rakkolaastareilla alkoi olla menekkiä. Kävelysauva helpotti matkan tekoa ylä- ja alamäissä. Päivän päätteeksi saavuimmekin Sougiaan jossa taas pulahdimme saman tien meren lämpimään syleilyyn. Saimme taas herkullisen aterian josta mieleen jäi erityisesti munakoisosta tehty tahna jossa oli valkosipulia ja muita mausteita, se oli taivaallista. Edellisenä päivänä olimme saaneet erinomaista Moussakaa ja minusta tulikin tällä matkalla munakoison suuri ystävä. Illalla tutustuessani Sougian pikkuruiseen kylään, huomasin rantakadulla pienen kyltin jossa luki Fish-Spa, olin törmännyt tuohon jalkojen hoitomuotoon jo aiemmilla reissuillani mutta en ollut uskaltautunut kokeilemaan; nyt kun jalat huusivat armoa ja kengät olivat hiertäneet koko päivän oli päätös helppo tehdä. Kokemus oli taas pelkästään positiivinen, jalat laitettiin akvaarioon jossa oli pieniä kaloja, kalat puhdistivat suullaan jalkojen ihoa syömällä kuollutta solukkoa ihon pinnalta, samalla ne erittävät kertoman mukaan jotain kemiallista ainetta joka auttaa uuden solukon muodostumista. Tämän kokemuksen jälkeen kävin näissä paikoissa aina kun sellaisen löysin. Tällä matkanosalla hävitin hattuni, onneksi oli mukana vaimolta lainattu huivi joka toimi loppumatkan päähineenä.

4 Päivä 4. Sedoni-ranta Sougia Aloitamme päivän lyhyellä venematkalla Sedoni-rannalle jylhän Tripiti-rotkon kupeeseen. Tänään patikoimme noin puolet yhdestä Kreetan haastavimmista patikkapoluista Agia Roumelin ja Sougian välillä. Nousemme rannalta Pikilassoksen doorilaisaikaisille raunioille ja poikkeamme profeetta Eliaalle omistetulla kappelilla ihailemassa upeaa merinäköalaa. Polkumme jatkuu polveillen kohti Sougiaa sypressipuiden siimeksessä. Patikoinnin päätteeksi kokoonnumme lounaalle Livikon-tavernaan maistamaan talon makoisaa bourekia, eli peruna-kesäkurpitsatuorejuusto-paistosta. Patikointiaika 5 tuntia, korkeusero 300 metriä Aamulla lähdimme Captain Georgen Buster(!) veneellä taittaman lyhyen matkan rannalle josta alkoi ehkä viikon rankin päivä, ainakin minulle. Rankka nousu ensin 300 metriin ja sieltä vielä lyhyen kahvitauon jälkeen Ollen ohjauksella noustiin yli 400m Profeetta Eliaan kirkkoon. Jälleen maisemat olivat huikeat. Palasimme 100m metri alemmas turkkilaisten aikanaan rakentaman linnoituksen raunioille ja jatkoimme siitä alaspäin kohti Sougiaa. Matkalla tuli vastaan saksalainen pariskunta rinkkoineen. Pariskunnan nainen hyppelehti kevyesti reppunsa kanssa ylämäkeen kun taas miespuolinen kumppaninsa tuntui olevan todella uuvuksissa raskaalta näyttävän rinkkansa alla. Huolestuimmekin jo hieman siitä että pääsevätkö he koskaan perille, mutta muutama päivä myöhemmin tapasimme pariskunnan Agia Roumelissa, joten heidänkin patikointinsa oli saanut onnellisen päätöksen. Saavuimme iltapäivällä taas Sougian kylään jossa vietimme toisen yön ja nautimme taas Kreetalaisen keittiön monipuolisista herkuista.

5 Päivä 5. Domata-ranta Agia Roumeli Tänään patikoimme suurimman osan eilen aloittamastamme Agia Roumelin ja Sougian välisestä vaativasta reitistä. Matkaamme aamulla jälleen veneellä, nyt Domata-rannalle, josta aloitamme jyrkän nousun villeille, asumattomille erämaarinteille. Kaukana kaikesta kuljemme milloin puiden siimeksessä, milloin korkealla rantakallioilla. Nämä seudut ovat Kreetan koskemattomimpia alueita, täällä hyvin harvoin liikkuu kukaan, luonto huokuu hiljaisuutta ja rauhaa. Usean tunnin patikoinnin jälkeen laskeudumme jyrkkää rinnettä Agia Roumelin kylään, mihin majoitumme seuraavaksi yöksi. Täältä ovat jo lähteneet päivän Samaria-rotkon vaeltajat yhteysaluksilla majapaikkoihinsa, kylä on hiljentynyt iltaansa. Patikointiaika 5 tuntia, korkeusero 500 metriä. Jo edellisenä iltana saimme säätiedotuksista huolestuttavaa tietoa tuulen voimistumisesta. Aamulla tarkistimme tilanteen Captain Georgelta, joka ilmoitti ettei Buster sinä päivänä lähtisi satamasta. Anna ja Olle olivat kuitenkin varautuneet kaikkeen, niin myös varasuunnitelma tuli kuin apteekin hyllyltä. Pakkasimme pikkubussin ja nousimme sille Omaloksen tasangolle, josta alkaa Kreetan kuuluisin ja suosituin rotko Samaria. Olle jatkoi taas pikkubussi kanssa Chora Sfakiaan josta siirtyi matkatavaroiden kanssa isompaa laivaan ja meni sillä meitä vastaa Agia Roumeliin. Porukka lähti kukin omaan tahtiin laskeutuman Samariaa alas. Minulla oli mukana GoPro viedokamera jolla kuvasin rotkoa matkallani alas. Otin piikkipaikan ja ajattelin vetää vauhdilla kun kerran koko matka on alamäkeä. Samaria rotko alkaa pitkällä ja tylsähköllä porrasjaksolla ja kun jyrkin osuus loppuu, muuttuu polku myös mielenkiintoisemmaksi loppua kohden. Matkalla on riittävästi juomapaikkoja ja huomasin kantavani aivan turhaan 2 litraa vetta mukanani, muki olisi riittänyt. Pysähdyin Samarian kylässä vähän enne puoltaväliä ja jaoin eväitäni puolikesyn Kri-Kri vuohen (Kreetan endeeminen laji) kanssa. Kun muut alkoivat saapua Samarian kylään puolen tunnin päästä, jatkoin matkaa ja jätin muut pitämään kahvitaukoa. Loppumatka meni vauhdilla ja olisin voinut ehkä jäädä vähän enemmänkin ihastelemaan Samarian jylhiä rinteitä ja sen karua luontoa ympärilläni. Samarian alapäässä tuli portti vastaan yllättävänkin nopeasti ja annettuani tarkistuslippuni portinvartijalle marssin suoraan ensimmäiseen pikkutavernaan josta sai virvokkeita, kylmä olut kruunasi päivän. Kävelin vielä parin kilometrin matkan Agia Roumelin ihastuttavaan pikkukylään, jossa Olle jo odotteli Hotelli Tarran terassilla Kalamares annos edessään. Muut matkalaiset saapuivatkin pikkuhiljaa ja suihkun ja huoneeseen majoittumisen jälkeen kerkesin vielä tehdä tutustumiskierroksen kylässä joka oli hiljentynyt täysin. Kaikki turistit lähtevät isolla laivalla takasin busseille ja jättävät jäljelle Agia Roumelin autiot kadut. Vielä suihkuun ja sen jälkeen jalkoja hoitamaan Fish- Spahan, päälle herkullinen illallinen ja sitten ansaituille yöunille.

6 Päivä 6. Agia Roumeli Loutro Lähdemme aamunkoitteessa jälleen rantapolulle. Kuljemme lähellä rantaviivaa, milloin rantakivillä, milloin hiekkaisilla dyyneillä. Ohitamme tuhatvuotisen Agios Pavlovin bysanttilaisen kirkon ja kohta yllemme kaartuu tuoksuva pinjapuumetsikkö. Välillä nousemme korkealle rantakallioille, kuulemme aaltojen pauhun kaukaa alapuoleltamme. Pysähdymme tänäänkin välipala- ja uimatauolle pienen lahdelman rannalle. Iltapäivällä saavumme pittoreskiin Loutron rantakylään, missä talot ovat valkoisiksi kalkittuja, ikkunaluukut Välimeren siniset. Majoitumme rantapensionaattiin ja kokoonnumme yhteiselle lounaalle. Patikointiaika 5 tuntia, korkeusero 200 metriä. Aamulla heräsin ajoissa ja lähdin rantaa kuvaamaan taas voimistunutta aallokkoa ja auringon esiin tulemista vuorien takaa, se oli taianomainen hetki kun aurinko pilkistää päänsä vuorten takaa ja muutamassa minuutissa valaisee koko rannan. Aamiaisella saimme vastapuristettua tuoremehua ja koristeellisen omena- hedelmäsalaatin(tietenkin jugurtilla jota oli tarjolla joka aamu). Matka jatkui nyt taas Ollen johdolla länttä kohti, rantaviivaa seuraten, merituulen saattelemana. Ensimmäinen pysähdys oli Paavalille pyhitetyn rantakirkon kohdalla, jossa oli myös pieni taverna jonka ruokalista oli maalattu rantakallioon. Kirkon jälkeen nousimme upeaan Pinjapuumetsikköön jossa aistimme taas huumaavan luonnon tuoksun. iltapäivällä saavuimme Loutron idylliseen kylään, jossa majoituimme varmasti reissun parhaille näköalapaikoille. Hotellimme kolmannen kerroksen isolta terassiparvekkeelta oli loistava näköala Loutron kylän lahdelle, jossa kalastajaveneet kelluivat ankkurissa ja rantatavernat olivat melkein kirjaimellisesti veden päällä. Anna oli tullut paikalle matkalaukkujen ja muutaman vapaapäivää patikoinnista viettäneen retkeläisen kanssa ja toimittanut laukkumme huoneisiimme. Illallinen syötiin hotellimme Tavernassa ja valitsimme vitriinistä omat ruokamme, minulle maistui mustekala joka täällä oli erittäin mureaa ja herkullista. Illalla katselin terassilla vuorien päällä lentelevien korppikotkien saalistusta ja mieleen tuli jo pelko siitä että kohta tämä ihanuus loppuu ja edessä paluu arkeen.

7 Päivä 7. Loutro Aradena- Anopoli Viimeisen patikointipäivän voit halutessasi pitää vapaapäivänä, nauttia rantalomailusta, vuokrata vaikkapa pienen vaatimattoman kanootin ja lähteä tutkimaan lähivesiä. Jos kuitenkin haluat vielä yhden patikointipäivän, lähde mukaan kohti Aradenan rotkoa ja Anopolin tasankokylää. Kuljemme Livanianan kylän kautta, laskeudumme jylhään Aradena-rotkoon, siellä pystysuorat punasävyiset kallioseinämät nousevat parinsadan metrin korkeuteen. Kuljemme rotkoa ylös aina kolisevalle Aradenan sillalle ja edelleen Anopolin kylään lounaalle Nikosin tavernaan. Lounaan jälkeen kuljetus Rethimnoniin, missä majoitumme matkan viimeisen yön. Illansuussa kokoonnumme läksiäisillalliselle. Patikointiaika 4 tuntia, korkeusero 700 metriä. Viimeinen patikkapäivä päätettiin ottaa hieman kevyempänä ja se alkoi Annan johdolla. Reitti oli ehkä vauhdikkaan menon kannalta miellyttävin tähän mennessä. Tunsi olevani hyvissä voimissa joten otin taas ennakkoa ja vedin kahvitauko-paikalle puolijuoksulla. Taukopaikka sijaitsi makean veden rannalla, jossa rannan pikkukiviä kaivamalla sai esiin makeaa vettä. Tauon jälkeen viimeinen rutistus ylämäkeen ja Fysimeran pikkubussi olikin Ollen kanssa meitä odottamassa. Nousimme bussilla ylös Anopolisin tasangolle jossa nautimme herkullista vuohipataa ja tässä yhteydessä kävimme palautekeskustelun Fysimeran edustajien kanssa, palaute oli yksiselitteisen positiivista kaikilta osallistujilta. Kävimme myös katsomassa Aradenan rotkoa ja kuuluisaa kolisevaa siltaa ennen siirtymistämme Rethymnoniin. Illalla nautimme kalakeittoaterian lisukkeineen Venetsialaisessa satamassa ja kertasimme matkan antia. Itselleni oli jo tullut selväksi että haluan palata tänne, Annan ja Ollen kanssa sovittiinkin jo siitä että tulen syksyllä apu-oppaaksi ja samalla tekemään mahdollisesti näyttötutkintoa Fysimeralle, Erä ja luonto-oppaan ammattitutkintoani varten. Päivä 8. Kotimatkapäivä Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle. Sunnuntaiaamuna lähdimme jo varhain Ollen kyydillä lentoasemalle josta Norjalainen lento-yhtiö vei meidät turvallisesti kotimaahan arkisten askareiden pariin.

TREKKAUS ETELÄ-KREETALLA

TREKKAUS ETELÄ-KREETALLA TREKKAUS ETELÄ-KREETALLA Eteläisen Kreetan patikointipolut kulkevat pitkin merenrantoja, yli rantakivikkojen, pyörtäen pienten hiekkaisten lahdenpoukamien ympäri. Ne sukeltavat yllättäen katajapensaita

Lisätiedot

Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011

Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011 Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011 Lähdimme Kenian matkalle hyvin varautuneina kohdata erilainen kulttuuri. Olimme jo saaneet kuulla, mihin asioihin on syytä varautua, ja paikan päällä tuntuikin, että

Lisätiedot

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa 22.-29.4.2018 Su 22.4.2018 Matka lähti Kuopiosta, Rissalan lentoasemalta. Morotettiin porukat ja hypättiin myöhässä olevaan koneeseen. Eväät syötiin suomalaisella

Lisätiedot

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi EP Senioripoliisit Kevätmatka 2017 Tämän matkan valmistelu alkoi jo kuukausia ennen sen toteutumista taustoittamalla matkakohteita ja nyt päädyttiin perinteisesti Viroon ja siihen, että olemme koko ajan

Lisätiedot

Löydä päivävaelluksen hauskuus

Löydä päivävaelluksen hauskuus Päivävaelluksen suunnittelu FValitse jokin hauska ja mielenkiintoinen retkikohde. Jos liikutte ryhmänä, ota muut huomioon retkikohteen valinnassa. FOta selvää vaellusreitin pituudesta ja siitä, kuinka

Lisätiedot

Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan marttojen retki Milanoon ja Gardajärvelle 13.- 18.5.2015

Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan marttojen retki Milanoon ja Gardajärvelle 13.- 18.5.2015 Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan marttojen retki Milanoon ja Gardajärvelle 13.- 18.5.2015 13.5. kello 2.45 marttasisar Kaarina soitteli minulle herätyssoiton ja näin tämä Italian matkan alkaminen on todellista.

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä.

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA Lähdimme vappuaamuna 1.5.jännittävälle elokuvamatkalle Irlantiin Kitisenrannan koulun pihalta. Mukana olivat Taneli Juntunen (9b), Joonas Tuovinen (9b),

Lisätiedot

18-21.4.2014 Eräkärryvaellus Repovedellä

18-21.4.2014 Eräkärryvaellus Repovedellä 18-21.4.2014 Eräkärryvaellus Repovedellä Lähdin Hämeenlinnasta kohti Repoveden kansallispuistoa. Hain toisen kärryn mukaan raksalta. Hain kaverini matkan varrelta josta jatkoimme yhtä matkaa kohti Repovettä.

Lisätiedot

Aptera - historiaa ja huikaisevia näkymiä

Aptera - historiaa ja huikaisevia näkymiä Matkakohteena. Ajankohtais- ja uutislehti matkailijoille. Numero 6. Kesäkuu 2013. 5. vsk. Loutro -salainen ranta sivut 14-17 Aptera - historiaa ja huikaisevia näkymiä on ympäröity uimarannoilla sivu 12

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu SAUNASEURA 29.9.2013 2/10

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu SAUNASEURA 29.9.2013 2/10 SAUNASEURA 29.9.2013 1/10 4. NUORGAMIN RUSKAPUNKKU AIKA: Su 8.9. pe 13.92013 PAIKKA: Nuorgam, Pulmankijärvi ja Norja SaunaMafia ry:n jäsenten yksityinen vierailu Jouni Tetrin mökille Nuorgamin Pulmankijärvelle

Lisätiedot

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 1. päivä 4.5.16 Saapuminen Sloveniaan ja Bledin retki Saapuminen Ljubljaanan lentokentälle. Suomea puhuva RIL-matkalaisille tuttu oppaamme Marketa Sindelova ja

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

BEST LEIRIKOULU EVER! 2014

BEST LEIRIKOULU EVER! 2014 BEST LEIRIKOULU EVER! 2014 1.päivä Maanantaiaamuna (22.9) koko luokka kokoontui yhdeksältä kellotornille. Jännitys oli ilmassa, lähdemme tänään leirikouluun Saksaan! Tatu oli jakanut meidät edellispäivänä

Lisätiedot

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa Maanantai 22.6. Hei olen Joni ja aloitin kesätyöt tänään. Päivä alkoi aamupäivästä kahdentoista pintaan perehdytyksellä työtoimista, sekä ohjeista blogin pitämisen suhteen. Loppu päivä menikin hyllyttäessä

Lisätiedot

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 NEVA järjesti matkan Alppien parhaimmistoon kuuluvalle murtomaahiihtoalueelle Itävallan Ramsauhun 20 hengen voimin 25.2. - 4.3.2006. Kokemukset olivat todella hyvät. Majoituimme

Lisätiedot

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Maanatai aamuna 2.11 hyppäsimme Ylivieskassa junaan kohti Helsinkiä, jossa olimme puolen päivän aikoihin. Lento Pariisiin lähti 16.05. Meitä

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012. Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012

Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012. Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012 Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012 Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012 28 eläkeläisopettajaa (osa ystäviä) oli liikunnallisella virkistyslomalla Hotelli Kajaanissa. Matkat taitettiin rautateitse, invavaunut

Lisätiedot

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja 22. 28.5.2017 Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Ajankohta: 22. 28.5.2017 Norwegianin

Lisätiedot

BIARRIZ

BIARRIZ BIARRIZ 10.-11.10.2016 AIRBNB EI OLE MEITÄ VARTEN Tässä kirjoituksessa valotan hieman ensikokemuksiamme suositusta majoitusmuodosta Airbnb:stä Siitä ei tullut tämän kokemuksen perusteella ole eläkeläisten

Lisätiedot

Lennä, kotka, lennä. Afrikkalainen kertomus. Mukaillut Christopher Gregorowski. Lennä, kotka, lennä

Lennä, kotka, lennä. Afrikkalainen kertomus. Mukaillut Christopher Gregorowski. Lennä, kotka, lennä Lennä, kotka, lennä Afrikkalainen kertomus Mukaillut Christopher Gregorowski Lennä, kotka, lennä 5 Muuan maanviljelijä lähti eräänä päivänä etsimään kadonnutta vasikkaa. Karjapaimenet olivat palanneet

Lisätiedot

Islannin Matkaraportti

Islannin Matkaraportti Islannin Matkaraportti Olen aina haaveillut työskentelystä ulkomailla ja koulun kautta sain siihen mahdollisuuden! En itse oikein tiennyt mihin maahan haluaisin mennä mutta päädyin Islantiin koska opettaja

Lisätiedot

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga Ry Turku ja Sunnea Oy järjestivat harjoitusleirin Kroatiassa syyskuussa 2011. Matkakohteena oli historiallinen Trogir. lensivät Norwegianilla ja myöhemmin

Lisätiedot

Luontoa ja kulttuuria kurssi Hailuotoon pyörällä elokuussa 2014

Luontoa ja kulttuuria kurssi Hailuotoon pyörällä elokuussa 2014 Luontoa ja kulttuuria kurssi Hailuotoon pyörällä elokuussa 2014 Reissuun lähdimme koleassa syyssäässä. Sade3a oli luva3u koko matkalle, mu3a kertaakaan ei satanut. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli torilla,

Lisätiedot

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Vaasan Retkeilijät ry:n 30 hengen iloinen joukko Tuomo Perkiön johdolla teki ikimuistoisen matkan Montenegroon (Crna Gora) jota voidaan kutsua Välimeren helmeksi. Montenegro

Lisätiedot

Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015

Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015 Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015 Johdanto Aloimme etsimään työssäoppimispaikkaa ulkomailta, koska olimme kiinnostuneet mahdollisuudesta

Lisätiedot

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti Tervetuloa MYS:in vuoden 2014 kesäiselle veneretkelle, joka suuntautuu itäiselle Suomenlahdelle Porvoosta Pyhtäälle. Kokoonnumme

Lisätiedot

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 24.10. 31.10.2015 Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme

Lisätiedot

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä.

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. M istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. Poika meni metsään. Hän katseli ympärilleen ja huomasi satuja

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus 7.3.2011 17.4.2011 Joni Kärki ja Mikko Lehtola Matka alkoi Oulaisten rautatieasemalta sunnuntaina 16.3. Juna oli yöjuna, ja sen oli tarkoitus lähteä matkaan

Lisätiedot

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007 MAANANTAI 9.7.2007 N. Klo 8.00 startti Huttulasta ja sen jälkeenvesilahdelta Koskenkylästä kohti Vantaata, keli pilvinen ja vesikuurojen mahdollisuus ilmassa Yöpyminen vaimon serkun luona mistä aamulla

Lisätiedot

Maanantai 7.7.2014: Aktiivinen alku viikolle

Maanantai 7.7.2014: Aktiivinen alku viikolle Maanantai 7.7.2014: Aktiivinen alku viikolle Heti kun saavuimme Rantakylään, eräs mummo tuli ilmoittamaan meille, että sitä bingon pelluuta pitää sitte olla! Asukkaille oli tiedotettu etukäteen tulostamme,

Lisätiedot

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN 13.-15.9.2019, 3 PÄIVÄÄ Ruskamatkamme suuntaa Varangin vuonolle; Pykeijaan ja Kirkkoniemeen. Perehdymme oppaan johdolla alueen historiaan ja nykypäivään,

Lisätiedot

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon 22.10.2018. Hotelli / lentomatkalaisten matkakertomus 20.- 27.10.2018. Adria Clubin jo historian kolmas tehdasvierailu Oivan vetämänä alkoi lauantaina

Lisätiedot

TALLINNA (OSA 1)

TALLINNA (OSA 1) TALLINNA (OSA 1) 26.-29.5.2016 HOTELLI JA BALETTI SAVOY BOUTIQUE HOTEL VAKIOMESTAMME TALLINNASSA Saavuttuamme Pärnusta luksusbussilla (2 euroa/hlö) kävelimme reilun kilometrin päähän hotelliimme Savoy

Lisätiedot

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan

Lisätiedot

Lapin Martat retki Heinäveden Valamoon ja Imatralle

Lapin Martat retki Heinäveden Valamoon ja Imatralle Lapin Martat retki Heinäveden Valamoon ja Imatralle 4.-7.7.2016 Matkalle lähdettiin bussilla maanantaiaamuna 4.7. kahdeksan aikoihin, Tervolan jälkeen jo tutuksi tullut reitti itäpuolen tielle ja Lautiosaaren

Lisätiedot

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 Torstaina 4.10. saapuivat osallistujat ympäri Suomea ja Norjan Trondheimista. Illalla kokoonnuimme Kaplaakin kiltahuoneelle, jonne

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot

Shanghai OPINTOMATKA, SÄHKÖALA

Shanghai OPINTOMATKA, SÄHKÖALA Shanghai OPINTOMATKA, SÄHKÖALA Niklas Sillander Luksia Marraskuu, 2015 Matkaan mars! Laukku on pakattu ja kaikki tarvittava varmistettu moneen kertaan olevan mukana joten nyt vain odotellaan kyytiä lentokentälle,

Lisätiedot

Rooman opintomatka 2018

Rooman opintomatka 2018 Rooman opintomatka 2018 Maanantai 14.5 Maanantaina saavuimme Roomaan alkuiltapäivästä. Pikaisen lounaan jälkeen suuntasimme ihastelemaan Rooman suosituimpia nähtävyyksiä, kuten Trevin suihkukaivoa, Espanjalaisia

Lisätiedot

Lapin Marttojen Kesäretki Pohjois-Karjalaan 4.-7.7.2014

Lapin Marttojen Kesäretki Pohjois-Karjalaan 4.-7.7.2014 Lapin Marttojen Kesäretki Pohjois-Karjalaan 4.-7.7.2014 4.7. perjantaiaamuna kello 8 noustiin Möllärin bussiin ja keula kohti etelää. Matkan varrelta poimittiin marttoja kyytiin Niskanperältä, Itäkoskelta,

Lisätiedot

Matkaohjelma. A- Beach Links Kohti rantalomaa. Yrjö Tervakangas

Matkaohjelma. A- Beach Links Kohti rantalomaa. Yrjö Tervakangas Matkaohjelma A- Beach Links Kohti rantalomaa Yrjö Tervakangas 2 1. Päivä: Saapuminen Siem Reapiin valitsemastanne kohteesta. Kuljetus hotellille ja sisäänkirjautuminen. Päivällinen paikallisessa ravintolassa.

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumala loi kaiken

Nettiraamattu. lapsille. Jumala loi kaiken Nettiraamattu lapsille Jumala loi kaiken Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: Bob Davies; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2008

Lisätiedot

JALOSTAMO VIERAILU BRATISLAVAAN 21.4 24.4

JALOSTAMO VIERAILU BRATISLAVAAN 21.4 24.4 JALOSTAMO VIERAILU BRATISLAVAAN 21.4 24.4 Olimme saaneet kutsun entiseltä Porvoon jalostamon johtajalta Miika Eerolalta mahdollisuuden tutustua MOL öljy yhtiön bratislavalaiseen jalostamoon.eerola oli

Lisätiedot

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

SAN SEBASTIAN

SAN SEBASTIAN SAN SEBASTIAN 8.-10.10.2016 BASKIMAAN HELMI Köröttelimme paikallisjunalla Bilbaosta San Sebastianiin. Odotusarvomme maisemien ja matkan suhteen olivat korkeammalla mitä tarjonta. No, noin parin tunnin

Lisätiedot

S/y KAREN (Bavaria 38) Greifswald Puotila 14.-24.6.2012

S/y KAREN (Bavaria 38) Greifswald Puotila 14.-24.6.2012 14.6 S/y KAREN (Bavaria 38) Greifswald Puotila 14.-24.6.2012 Matka alkoi Marolankadulta Lahdesta 07.00 josta taksikyydillä matkasimme Pirkkalan lentoasemalle. Lento Ryan Air:lla Bremeniin josta vuokrasimme

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

TOP-jakso Isle of Wight saarella

TOP-jakso Isle of Wight saarella TOP-jakso Isle of Wight saarella Matkamme alkoi torstaina 6.10, jolloin lähdimme yöjunalla Helsingin lentokenttää kohti. Lentomme lähti klo 8.10 ja perillä Lontoossa olimme klo 9.15. Gatwickin lentokentältä

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

Moottoripyörämatka Norjaan 2017

Moottoripyörämatka Norjaan 2017 Moottoripyörämatka Norjaan 2017 Rovaniemi - Kilpisjärvi Harstad Lofootit - Bodø Mo i Rana Uumaja - Vaasa Kilometrit: n. 2.700 km Kymmenen päivää Päivä 1. Startti 24.7.2017 klo 8:00 Huttula Keski-Suomi

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN 22. 25.04.2020 Kevään ryhmämatkamme suuntautuu Slovenian pääkaupunkiin, sympaattiseen Ljubljanaan. Lähde mukaan kokemaan uusi, upea ja raikas kaupunkikohde, sen historia

Lisätiedot

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Ohessa olemme pyrkineet heijastamaan joitakin tapahtumia ja tunnelmia sukuseuran matkasta. Lyhyellä matkakertomuksellamme tahdomme jakaa hauskan ja antoisan matkamme

Lisätiedot

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Reki nro 1. Reykjavík Opastettu kierros Reykjavikissa Kerrotaan ja nähdään eri paikkoja kaupungissa Retken

Lisätiedot

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12.1. Liian pieni asunto Fereshten perheessä on äiti ja neljä lasta. Heidän koti on Hervannassa. Koti on liian pieni. Asunnossa on vain kaksi huonetta,

Lisätiedot

Työssäoppimassa Tanskassa

Työssäoppimassa Tanskassa Työssäoppimassa Tanskassa Taustatietoja kohteesta: Herning- kaupunki sijaitsee Tanskassa Keski- Jyllannissa. Herningissä asukkaita on noin. 45 890. Soglimt koostuu yhteensä 50 hoitopaikasta. Soglimtissa

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, Viehättävä ja satumaisen kaunis Alsace sijaitsee Ranskassa, Saksan ja Sveitsin rajalla. Alue tunnetaan keskiaikaisista kylistään, värikkäästä

Lisätiedot

Vaihto-opiskelu Eindhoven Syksy 2007. Matti Talala& Jarkko Jakkula

Vaihto-opiskelu Eindhoven Syksy 2007. Matti Talala& Jarkko Jakkula Vaihto-opiskelu Eindhoven Syksy 2007 Matti Talala& Jarkko Jakkula MIKSI? Hollannin menestyneet kamppailu-urheilijat saivat meidän kiinnostuksen heräämään Eindhovenia kohtaan. Olisihan se hienoa mennä opiskelijavaihtoon

Lisätiedot

Se alkoi sateessa Ja sateeseen se myös päättyi

Se alkoi sateessa Ja sateeseen se myös päättyi TARTON RETKI 12.- 14.9.2017 Se alkoi sateessa Ja sateeseen se myös päättyi Sadehan tietää onnea, mutta tässä sateessa oli sitä jo hiukan liikaakin. Laiva oli satamassa odottamassa innokkaita matkustajia

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

Matkan hinta (meno-paluu) määräytyy osallistujamäärän mukaan. 20 henkeä n. 250, jos 40, niin lähempänä 100.

Matkan hinta (meno-paluu) määräytyy osallistujamäärän mukaan. 20 henkeä n. 250, jos 40, niin lähempänä 100. Kesän bussimatka Lappiin Lähtö Imatralta pe 21.7.2017 Paluu Lemmenjoelta la 29.7.2017 Reitti: Imatra-Joensuu-Kajaani-Pudasjärvi-Rovaniemi-Sodankylä-Kiilopää- Saariselkä-Inari-Lemmenjoki ja takaisin. (Vaihtoehtoinen

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala loi kaiken

Nettiraamattu lapsille. Jumala loi kaiken Nettiraamattu lapsille Jumala loi kaiken Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: Bob Davies; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2009

Lisätiedot

Erling Kagge. Hiljaisuus melun ja kiireen keskellä

Erling Kagge. Hiljaisuus melun ja kiireen keskellä Erling Kagge Hiljaisuus melun ja kiireen keskellä Suomentanut Katriina Huttunen Gummerus I Jos en voi kävellä, kiivetä tai purjehtia pois maailmasta, olen opetellut sulkemaan sen ulkopuolelle. Oppiminen

Lisätiedot

MAAILMAN NAPA. Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008. apa_mv_a7.indd 1 4.6.

MAAILMAN NAPA. Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008. apa_mv_a7.indd 1 4.6. MAAILMAN NAPA Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008 apa_mv_a7.indd 1 4.6.2007 22:32:08 Ketä sinä kosketit viimeksi? Miltä tuntui koskettaa? Miten

Lisätiedot

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput!

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! 1. KELKKASAFARI TUNTURIIN (14:00-16:00) päivittäin (paitsi su) Tällä vauhdikkaalla safarilla kiertelemme Saariselän lähiympäristössä

Lisätiedot

Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen

Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen Alppilan lukio on järjestänyt yhdessä Espoonlahden ja Kauhavan lukioiden sekä Europaschule Langerwehen kanssa yhdessä Opetushallituksen osin tukeman kurssin

Lisätiedot

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Teidän talonne on upouusi. MINKÄ? KENEN? MILLAISEN? = talon, teidän, sinisen huoneen= GENETIIVI Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Genetiivi ilmaisee omistusta Laurin koira, minun

Lisätiedot

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN MÖKILLE SAMMALNIEMEEN Lähde kaupungin kiireestä Sammalniemen luontoon viettämään unohtumaton loma! Raision Seudun Lasten Tuen mökki on avoinna ympärivuoden, mökki sijaitsee Juupajoella Sammalniemen leirikeskuksen

Lisätiedot

Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015

Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015 Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015 Rayong Marriott Resort Rayongin alue tuli vähän yllättäen osaksi tämän kertaista Thaimaan matkaamme. Olemme niin intohimoisia hiekkarantakävelijöitä eli varpaistelijoita,

Lisätiedot

Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012.

Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012. Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012. Vuorijuoksujen ja erilaisten extreme-kisojen suosio on lisääntynyt huimasti viime vuosien aikana. Siispä olihan sitä lähdettävä

Lisätiedot

Tarhamatka 8.-10.10.2010: Vantaa, Virumaa, Toolse, Tallinna, Rapla

Tarhamatka 8.-10.10.2010: Vantaa, Virumaa, Toolse, Tallinna, Rapla Tarhamatka 8.-10.10.2010: Vantaa, Virumaa, Toolse, Tallinna, Rapla Tarhamatka alkoi torstai iltana ja menimme yöpymään rekkuaktiivin luokse Vantaalle, jossa rapsuttelimme useita kotia etsiviä kissoja.

Lisätiedot

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan!

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Saapuminen Kotkaan ja majoittuminen Majoitumme Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneella (Keskuskatu 21, 48100 Kotka, puh: +358 10 7821 000, kotka.seurahuone@sokoshotels.fi)

Lisätiedot

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti Joki Minä asun omakotitalossa. Talo sijaitsee Kemijärven rannan lähellä. Talon ja rannan välimatka on noin 20 metriä. Tänä keväänä Kemijoen pinnan jää alkoi sulaa aikaisemmin kuin ennen. Kaiken jään sulamisen

Lisätiedot

Toinen jakso oli , johon osallistui myös neljä opiskelijaa ja yksi opettaja, joka oli koko ajan mukana.

Toinen jakso oli , johon osallistui myös neljä opiskelijaa ja yksi opettaja, joka oli koko ajan mukana. Ammattiopisto Tavastian Hotelli-, ravintola-, catering- ja elintarvikeosaston opiskelijat (8) ja opettajat (2) osallistuivat Vana-Vigalan Tehnika ja Teeninduskoolin hallinnoimaan Nordplus junior Vocational

Lisätiedot

TIE KOULUUN 200:LLE LAPSELLE!

TIE KOULUUN 200:LLE LAPSELLE! TIE KOULUUN 200:LLE LAPSELLE! Kenfin Bridge toteuttaa vuosina 2012-2014 orpojen ja haavoittuvaisten lasten tukihankkeen Busiassa, Länsi -Keniassa. HANKKEESSA LAPSET SAAVAT: KOULUMAKSUN KOULUPUVUN KOULUMATERIAALIN

Lisätiedot

BIDDY BASKET 2015 / New Orleans 11.-20.3.2015

BIDDY BASKET 2015 / New Orleans 11.-20.3.2015 DAY 1 BIDDY BASKET 2015 / New Orleans 11.-20.3.2015 Matka alkoi kun kokoonnuimme Helsinki-Vantaan lentokentälle 04.30. Härski ja Niko pitivät meille pienen palaverin ja aloimme hoitaa lähtömuodollisuuksia.

Lisätiedot

Lomalla Raamatun historiaa

Lomalla Raamatun historiaa Lomalla Raamatun historiaa Yhdistelmämatka Israeliin 03.-11.09.2018 v Asumme Tel Avivissa Leonardo Art- hotellissa v Teemme kaksi retkipäivää Jerusalemiin v Kaksi retkipäivää Tiberiakseen v Oppaana Ariel

Lisätiedot

- AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTO

- AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTO MUU RAPORTTI - AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTO LUONNONVARA- JA YMPÄRISTÖALA AGROLYMPICS 2018 Savonian opiskelijat Portugalissa TEKIJÄ/T: Jukka Leskinen Matti Hyrkäs 2 (7) SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 3 2 REISSUUN

Lisätiedot

Intialainen kasvisruokakurssi Tuohikodossa 2.2.2013 vetäjänä Vijay

Intialainen kasvisruokakurssi Tuohikodossa 2.2.2013 vetäjänä Vijay Intialainen kasvisruokakurssi Tuohikodossa 2.2.2013 vetäjänä Vijay Alla on kuvia, mitä kaikkea (mausteita, raaka-aineita, työvaiheita ja astioita) kuuluu intialaiseen ruuanlaittoon. Aivan aluksi joimme

Lisätiedot

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä 6.10. 14.11.2014 Sisustusrakennusalan opiskelijat Anne Kinnunen ja Johanna Laukkanen Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto Ajatuksena oli lähteä työharjoittelujakson

Lisätiedot

Lapin Marttojen Kesäretki kohteena Strömsö Vaasassa ja Mustan Pitsin yö Raumalla 23.-26.7.2015

Lapin Marttojen Kesäretki kohteena Strömsö Vaasassa ja Mustan Pitsin yö Raumalla 23.-26.7.2015 Lapin Marttojen Kesäretki kohteena Strömsö Vaasassa ja Mustan Pitsin yö Raumalla 23.-26.7.2015 Matkamme alkoi torstaiaamuna 23.7. kello 8 Pohjolan Matkan bussilla Rovaniemen linja-autoasemalta. Toki Savukosken

Lisätiedot

Cerviniaan vaeltamaan 1520, o Sveitsin rajalla sijaitseva pieni Cervinian kylä on LänsiEuroopan ja Alppien huippujen välissä

Cerviniaan vaeltamaan 1520, o Sveitsin rajalla sijaitseva pieni Cervinian kylä on LänsiEuroopan ja Alppien huippujen välissä 10.-17.8.2019 Cerviniaan vaeltamaan o Sveitsin rajalla sijaitseva pieni Cervinian kylä on LänsiEuroopan ja Alppien huippujen välissä o Aurinko paistaa ja lämpötila nousee suhteellisen korkealle o Vaeltajan

Lisätiedot

Preesens, imperfekti ja perfekti

Preesens, imperfekti ja perfekti Preesens, imperfekti ja perfekti ennen nyt Neljä vuotta sitten olin töissä tehtaassa. Nyt minä olen lähihoitaja. r Olen työskennellyt sairaalassa jo kaksi vuotta. J Joo, kävin toissapäivänä. Sinun tukka

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Kaikille löytyy sopivia reittejä patikoida ja samalla antautua luonnon rauhoittavaan syleilyyn. Nuotiopaikat, laavut ja kahvilat toivottavat kulkijan virkistävälle

Lisätiedot

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu Ryhmässä Fuengirolaan v 14. -28.04.2018 v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu 30.11.2017 mennessä Mirja ; 0407635528 mirja.hanninen@hyvame.fi Tuomas ; 0400242686 tuomas.samuel@gmail.com

Lisätiedot

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa 15.10.-26.11. 2016 Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Kiinnostuin ulkomaan työssäoppimisesta muistaakseni ensimmäisellä luokalla ammattikoulussa, kun opettaja otti

Lisätiedot

LEIKIN VOIMA 16.1.2015. Milla Salonen, lastentarhanopettaja Jokiuoman päiväkoti, Vantaa Vesiheinät esiopetusryhmä

LEIKIN VOIMA 16.1.2015. Milla Salonen, lastentarhanopettaja Jokiuoman päiväkoti, Vantaa Vesiheinät esiopetusryhmä LEIKIN VOIMA 16.1.2015 Milla Salonen, lastentarhanopettaja Jokiuoman päiväkoti, Vantaa Vesiheinät esiopetusryhmä Leikkiagenttien matkat - Ryhmä on mukana Vantaan leikkipilotti- hankkeessa mukana Leikkiagentteina

Lisätiedot

Matkakertomus työssäoppimisjaksosta Ranskassa

Matkakertomus työssäoppimisjaksosta Ranskassa Matkakertomus työssäoppimisjaksosta Ranskassa Eemeli Kemppainen Sähkö13L Lounais-Suomen ammattiopisto Novida Työssäoppimisjakso Ranskassa Lähdin kansainväliselle-työssäoppimisjaksolle Lauri Laivorannan

Lisätiedot

Aamupala, välipala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. * Nämä ruokailut tulisi löytyä urheilijan päivästä. 21.10.2013 Salpa ry, Taitoluistelu

Aamupala, välipala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. * Nämä ruokailut tulisi löytyä urheilijan päivästä. 21.10.2013 Salpa ry, Taitoluistelu Aamupala, välipala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala * Nämä ruokailut tulisi löytyä urheilijan päivästä Aamiainen * älä lähde treeneihin ilman aamiaista * aamiainen vaikuttaa koko päivään Jos

Lisätiedot