JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 SIVU 1/30 POLKU

2 SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset Timo Kokkila 3. painos 2008 Tämä Polku-jäsenrekisterin Lyhyt käyttöohje on laadittu vuoden 2005 aikana lippukunnissa käytössä olleeseen Polku -versioon sopivaksi. Lyhyen käyttöohjeen lisäksi Polusta on olemassa laajemmat käyttöohjevihkoset toimintojen aihepiirien mukaisesti: 1. Jäsenet ja lippukunta 2. Tapahtumat ja ilmoittautuminen 3. Listat, raportit ja tiedostot.

3 SIVU 3/30 Sisällysluettelo Ohjeessa käytettävät termit Yleistä Tarvittavat laitteet ja ohjelmat Lippukuntarekisteri... 7 Lippukunnan omat tiedot ja partiokolo... 7 Luottamushenkilöt... 8 Käyttöoikeudet... 8 Osastot ja ryhmät... 8 Ryhmien ja Osastojen lisääminen ja muokkaaminen... 9 Jäsenten siirtäminen ryhmään tai osastoon Vanhat ryhmät Ilmoittautuneet Jäsenrekisteri Uuden jäsenen lisääminen Jäsentietojen muuttaminen ja puuttuvan tiedon lisääminen Koulutukset Jäsenen poistaminen Jäsenmaksujen seuranta Raportit Raporttien luominen Tiedostotyypit Listat Jakelulistat Oman listan luominen Uuden vastaanottajan lisääminen listalle Sähköpostin lähettäminen listalle Personoitu sähköposti Osoitetietojen tulostaminen listalta Tiedostot Tiedostojen tallentaminen Tiedostojen lukeminen ja kopioiminen Tapahtumat Sähköinen ilmoittautuminen Jäsenen ilmoittaminen tapahtumaan Polun kautta Henkilökortin kautta Jäsenen oma ilmoittautuminen netissä Oikotiet Oma lippukunta Oma piiri Omat tiedot Hakutoiminnot Hakuvaihtoehdot Palvelut Polussa... 30

4 SIVU 4/30 OHJEESSA KÄYTETTÄVÄT TERMIT Välilehdet Vasen palkki Ikoni, josta muutetaan tietoja Painike

5 SIVU 5/30 1 YLEISTÄ Polku on partiolaisten jäsenrekisteri, jota käytetään jäsentietojen ylläpitoon ja hyödyntämiseen. Internetissä Polkua pääsee käyttämään osoitteessa Polun käyttäjätunnukset ovat henkilökohtaisia, ja ne anotaan keskusjärjestöltä. Tunnukset annetaan yhdelle henkilölle lippukunnassa. Tunnuksien anomuskaavake on netissä -> aikuiset -> sähköiset palvelut. Ohjeita Polun käyttöön löydät Polun etusivulta ja napsauttamalla kyseisen kohdan Vinkki-painiketta. Polun käyttäjätunnus on numerosarja ja lyhennys käyttäjän nimestä, esim. 1234mvirt. Järjestelmä ei tee eroa isojen ja pienten kirjainten välillä. Käyttäjätunnus on pysyvä, eikä sitä voi vaihtaa. Salasana voidaan lähettää sinulle automaattisesti sähköpostiisi, polun kirjautumissivulta löytyvällä linkillä. Järjestelmä antaa käyttäjälle ensimmäisen salasanan, jota käytetään vain ensimmäisessä sisäänkirjautumisessa. Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä salasana pitää vaihtaa itse keksittyyn (pituus 8 merkkiä). Jatkossa salasanan voi vaihtaa niin usein kun haluaa. Jos salasanaa ei vaihda kolmeen kuukauteen, järjestelmä muistuttaa sinua siitä. Käyttäjätunnukseen sisältyy käyttöoikeudet tiettyyn osaan jäsenrekisteriä. Kirjautuessasi järjestelmään, toiminnot muokkautuvat oikeuksiesi mukaisiksi. Kaikki sisäänkirjautumiset rekisteröidään. Tallentuvat tiedot ovat kirjautujan nimi, päivämäärä, kellonaika ja käytetty selain. Tietoja käytetään mm. mahdollisten virheiden etsimiseen, tilastojen laatimiseen ja tekniseen tukipalveluun. Ensimmäisellä kerralla kannattaa muokata oma käyttäjäprofiili sopivaksi. Päävalikossa otsikolla Oma profiili pääsee muuttamaan kielen ja päivämäärän merkintätavan. Suomessa suositeltava tapa merkitä päivämäärä on muotoa DD.MM.YYYY. Kaikki järjestelmän otsikot ja tekstit esitetään valitsemallasi kielellä, paitsi raporteissa, joita ei ole käännetty suomeksi.

6 SIVU 6/30 Polkua käytetään yleensä yhdessä ikkunassa kerrallaan ja jos palaa sivulla takaisinpäin(selaimen navigaationäppäimiä käyttäen), saattaa olla, että syötetyt tiedot katoavat. Siksi joskus on hyvä saada näkyviin kaksi erillistä ikkunaa kerrallaan. Tämä on mahdollista klikkaamalla jonkun linkin kohdalla hiiren oikeaa näppäintä. Valitse Avaa uudessa ikkunassa (open in New Window). Tällaisia ikkunoita voi olla järjestelmässä auki lähes rajaton määrä. 2 TARVITTAVAT LAITTEET JA OHJELMAT Tietokonelaitteella ei ole suurta merkitystä Polun käytössä. PC ja Mac-ympäristöissä on joitakin eroja merkkien näkymisessä näytöllä. Polku on ensisijaisesti suunniteltu käytettäväksi PCkoneilla. Näytön resoluution tulee olla vähintään 800 x 600 tai mieluummin enemmän. Modeemiyhteyttä käyttävillä nopeuden on oltava vähintään 56kt/s. Internet-selaimista suositeltavin on Internet Explorer 7.0 tai uudempi. Selaimen on tuettava JavaScriptiä, coociesit on hyväksyttävä ja turvallisuustasoksi on valittava normaali. Tiedostojen avaamisen asetusten tulee sallia tiedoston avaaminen uudessa ikkunassa sekä tiedoston avaaminen vahvistettava siirron jälkeen. Nettiselain pystyy käsittelemään vain yhtä avoinna olevaa lomaketta kerrallaan, joten lomakkeen työstäminen on saatava valmiiksi ja hyväksyttävä ennen seuraavan avaamista tai eteenpäin siirtymistä. Tiedot eivät tallennu minnekään välimuistiin. Huom! Mikäli käytät tietokonetta, joka on liitetty lähiverkkoon (LAN), saattavat palomuuri- ja muut asetukset aiheuttaa ongelmia Polun käytössä. Järjestelmästä saatavaa aineistoa käsitellään pääasiassa Microsoft Word, Excel ja Access ohjelmilla. Uusimmat Office-versiot toimivat parhaiten. Tiedonsiirto Polusta on salattua. (HTTPS)

7 SIVU 7/30 3 LIPPUKUNTAREKISTERI L IPPUKUNNAN OMAT TIEDOT JA PARTIOKOLO Suomen Partiolaiset (myöhemmin lyhennetty SP) pitää yllä lippukuntien tietoja tiedottamista varten, esim. kun uusi partiolainen etsii itselleen lippukuntaa, lippukuntien tiedoista näkee kuka vastaa sudenpentuja koskeviin kyselyihin. Lippukunta vastaa itse oikeiden tietojen päivittämisestä järjestelmään. Partiokolon ja muiden toimitilojen osoitteet on hyvä laittaa näkyviin. Pääsääntöisesti lippukunnan postiosoitteeksi merkitään SP:n lippukuntapostin saajan osoite. Lippukunnan tietosivulle voi myös liittää haluamansa kuvan, esim. huivimerkin, logon tai kolon kuvan. Kuva lisätään napsauttamalla liite, ja hakemalla kuva tiedostona.

8 SIVU 8/30 L UOTTAMUSHENKILÖT Lippukunnan johtajiston tehtävät merkitään välilehdelle Luottamushenkilöt. Osa tehtävistä on pakollisia, eikä niitä voi poistaa. Tehtävän voi vain vaihtaa henkilöltä toiselle. Kun henkilön pesti päättyy, älä poista henkilöltä tehtävää, vaan määritä päättymispäivä. Tällöin pestin tiedot jäävät henkilön partioansioluetteloon. K ÄYTTÖOIKEUDET Käyttöoikeudet -välilehdeltä pääsee katsomaan, kenellä on oikeudet päästä katsomaan ja muuttamaan lippukunnan tietoja. Tietoihin on tallennettu Polkuun kirjautumisten lukumäärä ja viimeisen kirjautumisen päivämäärä. OSASTOT JA RYHMÄT Jäsenet voidaan sijoittaa lippukunnassa toimiviin ryhmiin myös jäsenrekisterissä. Tällöin nähdään helposti kuka kuuluu mihinkin ryhmään ja tieto esim. maksamattomasta jäsenmaksusta kulkee paremmin johtajien kautta. Välilehdeltä Osasto, luodaan uudet osastot ja ryhmät. Osastot voidaan jakaa esimerkiksi ikäkausien mukaan. Osastoihin voidaan liittää ryhmiä, esim. vartioita ja laumoja. Osastojen aloitussivulla näkyvät kaikki lippukunnan jäsenet Uudet, järjestelemättömässä kategoriassa. Kun olet luonut uuden osaston tai ryhmän, voit siirtää jäseniä tähän ryhmään. Jäseniä voidaan myös hakea iän perusteella. Esim. Haku v. voidaan siirtää kaikki kerralla Seikkailijaosastoon.

9 SIVU 9/30 HUOM! Jäsen voi olla vain yhdessä ryhmässä kerrallaan. R YHMIEN JA OSASTOJEN LISÄÄMINEN JA MUOKKAAMINEN Valitse Muokkaa - välilehti Valitse haluamasi toiminto, alla olevassa esimerkissä lisätään ryhmä nimeltä Kotkat aikaisemmin tehtyyn osastoon Sudenpennut.

10 SIVU 10/30 Samalla välilehdellä voit muokata ryhmien ja osastojen nimiä sekä alkamis-/päättymisaikoja. J ÄSENTEN SIIRTÄMINEN RYHMÄÄN TAI OSASTOON Valitse Jäsenet- välilehti. Avaa järjestelemättömät jäsenet kategoria.

11 SIVU 11/30 Hae jäsenet ikäryhmästä esim Valitse haluamasi jäsenet ruksaamalla nimen kohdalta. Tämän jälkeen voit valita toiminnon. V ANHAT RYHMÄT Ennen vuoden 2008 päivitystä tehdyt ryhmät näkyvät Osasto-välilehden takaa. Ryhmien tiedoissa näkyy jäsenten lukumäärä. Muokkaa -linkistä pääsee muuttamaan esim. ryhmän sähköpostiominaisuuksia. Jäsenten nimet tulevat näkyviin Näytä -toiminnolla ja takaisin piiloon painamalla uudelleen Näytä. Kirjekuori -kuvake kertoo, että ryhmän jäsenistä on luotu postituslista.

12 SIVU 12/30 I LMOITTAUTUNEET Ilmoittautuneet välilehdeltä voit tarkastella lippukuntasi jäsenten ilmoittautumisia piirin ja Suomen Partiolaisten tapahtumiin. 4 JÄSENREKISTERI U UDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN Napsauta lippukunnan etusivulla painiketta Jäsenet. Vasempaan reunaan ilmestyy luettelo kaikista lippukunnan jäsenistä. Napsauttamalla yläreunasta Uusi jäsen, saat tyhjän lomakkeen, johon uuden jäsenen tiedot täytetään. Järjestelmä luo jäsennumeron ja ilmoittautumiskoodin automaattisesti, eikä niitä voi muuttaa. Liittynyt partioon -kohtaan tulee vuosiluku siinä tilanteessa, että on vaihtanut lippukuntaa. Tärkeää! Syötä kerralla kaikki jäsenen tiedot, myös oikea syntymäaika. Tällä tiedolla kohdennetaan piirien ja SP:n tiedotusta ja laskutusta sekä saadaan raportteihin oikeat tiedot. Järjestelmä ei tunnista erikseen 2-jäseniä, vaan jäsenlaji täytyy valita tallennettaeassa käsin jäsenen henkilötietokortille. Jäsenmaksu lähtee lippukunnan ilmoittaman jäsenlajin mukaan. Lippukunnan kannalta on hyödyllistä myös liittää jäsen johonkin ryhmään ja määritellä hänelle tehtävä. Myös osoitteen pitää olla oikein, jotta posti tulee perille. Kirjoita kadunnimi, postinumero ja postitoimipaikka kokonaan.

13 SIVU 13/30 J ÄSENTIETOJEN MUUTTAMINEN JA PUUTTUVAN TIEDON LISÄÄMINEN Jäsenen tietoja pääsee muuttamaan avaamalla jäsenen henkilötietokortin. Jäseniä voi etsiä hakutoiminnolla tai lippukunnan Jäsenet -välilehden kautta. Muutokset tehdään joko maalaamalla ja kirjoittamalla uusi tieto päälle tai napsauttamalla kyseisen tiedon edessä olevaa ikonia. Tietojen lisäys tehdään alareunan painikkeista

14 SIVU 14/30 Jäsenen tietojen yhteyteen voi lisätä liitteeksi esim. kuvan tai dokumentin. Kuva saa olla enintään 300px leveä ja sen pitää olla jpg tai gif-muotoa. K OULUTUKSET Koulutukset lisätään alasvetovalikosta yksitellen. Mikäli jäsen on suorittanut koulutuskokonaisuuden, valitaan hänelle ko. koulutuskokonaisuus ja siihen kuuluvat moduulit tulevat hänelle au-

15 SIVU 15/30 tomaattisesti. Yksittäiset moduulisuoritukset lisätään kohdasta moduulit. Koulutukset voidaan poistaa painamalla punaista rastia. Vanhat kurssit valitaan kohdasta vanhat kurssit. Jos kurssia ei ole listassa, sen voi kirjoittaa jäsenen Kommentit -kenttään. Lippukunta voi käyttää kommenttikenttää muidenkin omien tietojen tallentamiseen. Terveystietoja siihen ei kuitenkaan saa tallentaa. Jäsenen tehtävät -kohtaan laitetaan aktiiviseksi hänen nykyiset tehtävänsä. Pestin päättyessä sitä ei poisteta listasta, vaan merkitään vain päättymispäivä. Silloin tehty pesti jää näkyviin jäsenen historiatietoihin. Kun olet tehnyt jäsenen tietojen muutokset, paina lopuksi päivityssivulla Hyväksy -painiketta. Ne tulevat kuitenkin näkyviin vasta sitten, kun sivu seuraavan kerran avataan. Entisen tiedon päälle tehdyt korjaukset eivät ilman sitä tallennu. Lisäksi sivun yläreunaan päivittyy päivämäärä ja tekijän tunnus. J ÄSENEN POISTAMINEN Poista jäsen vasta sitten kun olet aivan varma, että hän on lopettanut partion. Poistettuja jäseniä on mahdollista palauttaa kaikkine historiatietoineen, mutta tämä toiminto on käytössä vain piirin ja SP:n käyttäjillä. Yksittäisen jäsenen poistaminen onnistuu parhaiten, etsimällä jäsenen henkilötietokortti. Napsauta alareunasta Poista -painiketta. Tilastointia varten merkitse poistamisen syy. Monen jäsenen yhtäaikainen poistaminen onnistuu parhaiten napsauttamalla jäsenlistan yläpuolella olevaa Poista-painiketta. Saat eteesi listan kaikista lippukunnan jäsenistä. Valitse listasta

16 SIVU 16/30 poistettavat jäsenet ja napsauta lopussa Poista valitut jäsenet -painiketta. Valitse jokaiselle poistamisen syy ja vahvista. Jos jäsenestä on tehty vahingossa kaksi jäsentietokorttia, jätä järjestelmään se, jossa jäsenmaksu on maksettuna. Poista toinen jäsentietokortti. Kun jäsen vaihtaa lippukuntaa, ota yhteyttä Partiotalon jäsenrekisterinhoitajaan irmeli.pesari [ät] partio.fi. HUOM! Mikäli jäsenellä on maksamattomia laskuja, kuten esimerkiksi jäsenmaksu, tulee maksut hyvittää ensin poista ja hyvitätoiminnolla (tämä toiminto tulee automaattisesti näkyviin, jos henkilön saldo on negatiivinen). Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä piiritoimistoon tai SP:n jäsenrekisterinhoitajaan. J ÄSENMAKSUJEN SEURANTA Yksittäisen jäsenen jäsenmaksu tarkastetaan helpoiten etsimällä kyseisen jäsenen jäsentietokortti ja napsauttamalla auki Maksutiedot -välilehti. Jos sivulla näkyy tehty lasku ja saldo on nolla, maksu on maksettu. Tällöin myös pienessä ruudussa on ruksi. Jos saldo-kohdassa on miinusmerkkinen luku, jäsen on maksanut enemmän kuin on laskutettu (esim. kehy-maksu 4 euroa). Jos saldo-kohdassa on plusmerkkinen luku, maksua ei ole maksettu tai sitä on maksettu vähemmän kuin laskutettu määrä on. Tällöin myöskään pienessä ruudussa ei ole ruksia. Polun maksutietodot raporteissa: Sarakkeessa Fee Status näkyy jäsenmaksun saldo. Jos se on 0 ja Date Fee-sarakkeessa on maksupäivä, jäsenmaksu on maksettu. Jos se on miinusmerkkinen luku, jäsenmaksua ei vielä ole maksettu tai siitä on osa maksamatta. Jos saldo on plusmerkkinen luku, jäsenmaksua on maksettu laskuun nähden enemmän, esim. vapaaehtoinen kehitysyhteistyömaksu. Jos Fee Status-sarake on tyhjä ja maksupäivä puuttuu, jäsenmaksua ei vielä ole laskutettu. Saldomerkintöjä saattavat sekoittaa jäsenlajin muutokset. Siksi on tärkeää, että jäsenlaji on oikein, kun uusi jäsen laitetaan rekisteriin. Monen jäsenen jäsenmaksun yhtäaikainen tarkastaminen tapahtuu niin, että otetaan Polusta jäsenlista Excel- tai Access -raporttina siitä otoksesta jäseniä, joiden maksut halutaan tarkistaa. Osoitetarrojen tekemisen yhteydessä on myös mahdollista tarkastella jäsenmaksutietoja. Lisää tietoa jäsenmaksujen tarkastamisesta löytyy Polun ohjevihkosista 1. Jäsenet ja lippukunta, 2. Tapahtumat ja ilmoittautuminen ja 3. Listat, raportit ja tiedostot.

17 SIVU 17/30 5 RAPORTIT Raportit ovat lippukunnissa tehtäviä omaa toimintaa tukevia tilastoja, listoja, osoitetarroja ym. Monien raporttien muokkaamiseen ja tulostamiseen tarvitaan joko MS Excel tai MS Access - ohjelmaa. Käyttäjä saa tehtyä raportteja vain niistä tiedoista, joihin hänellä on luku tai kirjoitusoikeudet. Aina kun otat järjestelmästä ulos raportin, se tallennetaan omalle tietokoneellesi ja se on kopio palvelimella olevasta alkuperäisrekisteristä. Tee siis ensin mahdolliset muutokset ja päivitykset järjestelmään ja ota sitten vasta raportti. R APORTTIEN LUOMINEN Napsauta haluamasi lippukunnan välilehdistä auki kohta Raportit. Valitse hakulomakkeeseen tiedot, joista haluat luoda raportin: 1.Tiedoston sisältö, 2. Tiedostomuotoja 3. Lisäasetukset. Napsauta Luo -painiketta. Tiedoston muodostaminen alkaa ja kun saat ilmoituksen tiedoston valmistumisesta, tallenna se omalle tietokoneellesi. Tallentaminen tapahtuu helposti napsauttamalla hiiren oikeaa näppäintä ja valitsemalla Tallenna kohde nimellä. Valitse kovalevyltä tallennuspaikka ja anna raportille haluamasi nimi. Valikoima ja ehdot(kts. kuva alla). Jos valikoima ei näy, käytättämäsi selain ei tue kyseistä näkymää. Varmimmin valikoima näkyy Internet Explorer selaimen uusimmalla versiolla. Saman tiedostotyypin siirretyt tiedostot ovat aina samannimisiä. Jos haluat säilyttää vanhan tiedoston, tallenna uusi eri nimellä.

18 SIVU 18/30 T IEDOSTOTYYPIT Teksti: Tekstitiedostot ovat helpossa, yleiskäyttöisessä muodossa, jossa kentät erotetaan puolipisteillä. Ne on lähinnä tarkoitettu käytettäväksi muissa ohjelmissa. Joskus yksi raportti on jaettu useampaan tiedostoon.

19 SIVU 19/30 Excel: Excel-tiedostot ovat täydellisiä työtiedostoja, joissa on sekä tietoja että valmiita tilastotoimintoja. Tiedostot on lähinnä suunniteltu MS Excel 2003:ta varten, mutta soveltuvat yleensä myös vanhempiin ohjelmaversioihin. Access: Access-tiedostot ovat täydellisiä tietokantoja, joissa on sekä tietoa että valmiita toimintoja tarrojen ja erityyppisten luettelojen tulostamiseen. Tiedostot on ensisijaisesti suunniteltu MS Access 2003:ta varten. Aikaisemmista Access versiosta toimii MS Access Tarkemmat tiedot raporttitiedostojen käyttämisestä ja muokkaamisesta löytyy 3. Listat, raportit ja tiedostot -vihkosesta. 6 LISTAT J AKELULISTAT Jakelulistoja voi käyttää sekä sähköpostin lähettämiseen että osoitetarrojen tulostamiseen. Sähköpostilista tavoittaa vain ne jäsenet, joiden sähköpostiosoite on tallennettuna järjestelmään. Tiedot haetaan suoraan järjestelmästä, joten tietojen ajantasaisuudesta kannattaa pitää huolta. Niille, joilla ei ole Polussa sähköpostiosoitetta, voidaan lähettää sama viesti tavallisen postin mukana. Tällaisia tilanteita varten on lisätietoja erillisessä 3. Listat, raportit ja tiedostot -vihkosessa. Listoja on kahden tyyppisiä, kiinteitä listoja ja omia listoja. Kiinteillä listoilla on kiinteät valintakriteerit mutta omaan listaan voi liittää vapaasti keitä haluaa. Oman listan voi luoda sellainen käyttäjä, jolla on oikeus päivittää jäsentietoja. OMAN LISTAN LUOMINEN Lippukunta voi luoda omia listojaan esim. kilpailuvartioista, vaeltajista tai ns. kannatusjäsenistä. Listan voi nimetä haluamakseen ja sen voi sallia olevan sekä sähköposti- että osoitetarralista.

20 SIVU 20/30 Listalle muodostuu oma sähköpostiosoite, johon listalle lähetettävät viestit lähetetään. Tallenna tämä osoite omaan sähköpostiohjelmaasi. Kun haluat lähettää viestin listalle, valitset listan osoitteen osoitekenttään. Näin viesti lähtee kaikkiin niihin osoitteisiin, jotka kuuluvat listalle. Uuden oman listan pääsee luomaan napsauttamalla oman lippukunnan kohdalta Listat ja Uusi lista. Listan voi nimetä haluamakseen. Laita rasti kohtaan Sähköpostiosoite, jos haluat käyttää listaa myös sähköpostin lähettämiseen. Muuten listalta saa tulostaa vain osoitetarroja. Kirjoita kohtaan Uusi lähettäjä, niiden ihmisten sähköpostiosoitteet, jotka saavat lähettää postia tälle listalle. Hyväksy oikeutetut lähettäjät yksitellen painamalla vihreää plussaa. Paina lopuksi Hyväksy -painiketta, joka tallentaa lisäykset. HUOM! Oikeutetun lähettäjän osoite pitää olla sama kuin hänen jäsenkortissaan. Ainoastaan tästä osoitteesta pystyy lähettämään postia. Jos rastitat kohdan, lähetysoikeus kaikilla listalla olevilla, saavat kaikki listalla olijat olla lähettäjinä. Listan sähköpostiosoite on se osoite, johon viesti lähetetään jaettavaksi kaikille listalla oleville. U UDEN VASTAANOTTAJAN LISÄÄMINEN LISTALLE Napsauttamalla Lisää -painiketta, avataan lomake, jolla voi etsiä jäseniä liitettäväksi listalle. Voit lisätä listaan yhden tai useamman jäsenen kerrallaan. Listaa voi muuttaa milloin tahansa. SÄHKÖPOSTIN LÄHETTÄMINEN LISTALLE Viestin lähettämiseksi riittää, että napsautat listan nimen edessä olevaa kirjekuoripainiketta. Tällöin oma sähköpostiohjelmasi aukeaa ja vastaanottajakenttään tulee valmiiksi listan sähköpostiosoite. Kirjoita viesti normaalisti ja paina lopuksi Lähetä -nappia. Viesti näkyy vastaanottajalla tulevan nimeämältäsi listalta. Vastaanottajat eivät näe keitä muut vastaanottajat ovat.

21 SIVU 21/30 Varmista, että oma sähköpostiosoitteesi on myös listalla mukana. Mikäli käytät montaa sähköpostiosoitetta, varmista, että rekisterissä on sama osoite, kuin mistä olet lähettämässä viestiä. Lähettäjänä saat automaattisesti varmistuksen siitä, kuinka monelle viesti meni perille. Esimerkiksi 2 (5) tarkoittaa sitä, että listalla on viisi henkilöä, joista kahdelle meni viesti perille sähköpostilla. Tämä on tärkeä tarkastustieto osoitetarrojen tulostusta varten. P ERSONOITU SÄHKÖPOSTI Personoidun E-kirjeen luominen vaiheittain 1. Luo jakelulista 2. Kopio jakelulistan osoite polusta 3. Lisää jakelulistan osoitteen eteen sana ddx. (esim. 4. Kirjoita kirje normaalisti 5. Voit käyttää seuraavia tietokenttiä lisätäksesi vastaanottajan henkilökohtaisia tietoja a. [%NameFirst%] = Vastaanottajan etunimi b. [%NameFamily%] = Vastaanottajan sukunimi c. [%NAME%] = Vastaanottajan nimi (Etunimi Sukunimi) d. [%RefCode%] = Vastaanottajan ilmoittautumiskoodi e. [% ADDRESS%] = Vastaanottajan sähköpostiosoite

22 SIVU 22/30 Huomaa! Kirjoita Tietokenttä yllä olevalla tavalla, erityinen huomio isoihin alkukirjaimiin keskellä sanaa. Esimerkki kirje Jakelu: Testilista Hei [%NameFirst%] Sinun sukunimesi on [%NameFamily%] ja ilmoittautumiskoodisi on [%RefCode%] Ystävällisin terveisin, Ylläpito OSOITETIETOJEN TULOSTAMINEN LISTALTA Osoitetietoja tulostetaan Raportit -toiminnolla. Valitse raportin määritykseksi Osoitetarrat ja lähteeksi haluamasi jakelulista. Valitse haluatko tarrat kaikista listalla olevista vai vain niistä, joilla ei ole sähköpostiosoitetta. Valitse tiedoston muoto ja tulosta tarrat ohjelman omilla toiminnoilla. Tavoittaaksesi kaikki listalla olevat jäsenet, lähetä ensin sähköposti niille, joilla on osoite järjestelmässä. Sen jälkeen hae raportti listasta, ja rajaa se koskemaan vain niitä, joilla ei ole sähköpostiosoitetta. Tulosta tarrat ja postita kirjekuoret. Lisäohjeita raporttien tulostamiseen löydän laajemmasta 3. Listat ja Raportit -ohjevihkosesta.

23 SIVU 23/30 7 TIEDOSTOT T IEDOSTOJEN TALLENTAMINEN Jokaisella lippukunnalla on Polussa tilaa yhdistyksen omille tiedostoille. Lippukunnan hallituksen pöytäkirjat ja muut tärkeät paperit on hyvä säilyttää yhdessä paikassa, jota varmuuskopioidaan säännöllisesti. Lippukunnan historia tallentuu samalla vuosien varrella selkeästi yhteen paikkaan ja näin turvataan jatkuvuus lippukunnan arkistoinnissa. Lippukunta määrää itse millaisen hakemistorakenteen se Polkuun luo. Tiedostot kannattaa nimetä hyvin ja lähes samansisältöiset dokumentit erotella selvästi päivämäärän mukaan. Lippukunnan käyttäjä pääsee katselemaan oman lippukuntansa arkistoa, piirin toimijat oman piirin ja piiriin kuuluvien lippukuntien tiedostoja ja SP:n arkistoon pääsevät käsiksi kaikki Polkukäyttäjät. Arkistoon voi laittaa lähes kaikenlaisia dokumentteja (tekstejä, taulukoita, esityksiä, kuvia jne.). Tiedostojen koossa pitää kuitenkin huomioida käyttäjien hitaammat Internet-yhteydet. Suurien tiedostojen pakkaaminen on suositeltavaa. Väärinkäytösten estämiseksi järjestelmä valvoo, ettei tiedoston enimmäiskoko ylity. T IEDOSTOJEN LUKEMINEN JA KOPIOIMINEN Kansioissa on tiedostot, joissa näkyy nimi, koko, tiedostotyyppi ja päivämäärä. Voidaksesi käyttää tiedostoa, sinun pitää ensin tallentaa se omalle tietokoneellesi. Mikäli haluat vain lukea tiedostoa, se aukeaa napsauttamalla tiedostonimeä. Tiedosto aukeaa suoraan palvelimelta tiedoston tunnisteen mukaiseen ohjelmaan. Esim. doc-tiedostot Wordiin ja pdf-tiedostojen lukuun tarvitset Adobe Acrobat Reader -ohjelman.

24 SIVU 24/30 8 TAPAHTUMAT Lippukunnissa Tapahtumat -osaa voi käyttää tehokkaimmin sellaisissa tapahtumissa, jotka vaativat ennakkoon ilmoittaumisen, ja mistä peritään osallistumismaksu. Esimerkiksi lippukuntaleirin suunnittelussa ja leiriläisten tietojen käsittelyssä Polku on hyvänä apuna. Tapahtumaa hallinnoi aina se taho, joka on sen Polkuun luonut. Tapahtuman aktiivisen ajan siinä on paljon mahdollisia toimintoja ja kun tapahtuma on ohi, voidaan tapahtuma tallentaa myöhempiä lukukertoja varten. Tapahtuman hallinnoinnin vaiheita voivat olla mm. suunnittelu, ilmoittautuminen, laskutus, leirikirjeiden lähettäminen ja raportointi. Osanottajaluetteloiden, osoitetarrojen, nimilappujen, ateria- ja majoitusluettelon tekemiseen tarvitaan erikseen Access-ohjelmaa. Kyseisen ohjelman toimintoja hallitseva henkilö voi halutessaan luoda myös omia otoksia ja raportteja. Laskutusta varten tarvitaan erillinen laskutusohjelma, josta laskun voi lähettää joko jäsenelle itselleen tai esim. lippukunnalle. Laskuja ei kuitenkaan tehdä Laskut -välilehden laskutustoiminnolla, vaan ottamalla tapahtumaraportti ja viemällä siitä tarvittavat tiedot laskutusohjelmaan. Jokainen tapahtuma koostuu perustiedoista (nimi, aika, paikka ja johtaja) ja tarvittavasta määrästä erilaisia toimintoja (esim. osanottomaksu, kuljetus, ruokailu, majoitus ja kurssimateriaali), joihin jäsen haluaa osallistua. Toiminnot voidaan myös hinnoitella erikseen. Kunkin jäsenen tapahtumamaksu siis koostuu erilaisista osista, joihin hän osallistuu. Tapahtumien käyttö on laaja kokonaisuus Polussa, ja siksi siitä on olemassa oma 2. Tapahtumat ja ilmoittautuminen -ohjevihkonen.

25 SIVU 25/30 9 SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMINEN J ÄSENEN ILMOITTAMINEN TAPAHTUMAAN P OLUN KAUTTA Lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja voi ilmoittaa jäsenen Polkuun merkittyyn tapahtumaan. Yksittäisen jäsenen ilmoittaminen tapahtuu parhaiten etsimällä jäsenen tiedot lippukunnasta ja sen jälkeen etsimällä tapahtuma, jonne ilmoittaudutaan. Jos ilmoitetaan samaan tapahtumaan monta jäsentä kerrallaan, on nopeampaa etsiä ensin tapahtuma, ja kerätä sinne kaikki halukkaat osallistujat. HENKILÖKORTIN KAUTTA Kun olet etsinyt ilmoitettavan henkilön tiedot, valitse Tapahtumat -välilehti ja sieltä Uusi ilmoittautuminen -painike. Etsi piirin, lippukunnan tai muun tiedon perusteella tapahtuma, johon haluat jäsenen ilmoittaa. Huomaa että voit ilmoittaa samalla kertaa usean ihmisen. Valitse sen jälkeen ilmoitettavan jäsenen asema tapahtumassa. Oletusvaihtoehtona on osanottaja. Ilmoittautumislomakkeessa näkyy, että ilmoittautuminen on tässä vaiheessa vasta alustava. Toiminnot tarkoittavat tapahtuman erikseen hinnoiteltuja osia. Näitä voivat olla esim. yhteiskuljetus, kurssimerkki ja käsikirja. Ainoa pakollinen yleensä on osallistumismaksu. Allergiat ja erikoisruokavaliot lisätään omaan kenttäänsä samoin kuin muiden kysymyksien vastaukset. Hyväksy ilmoittautuminen painamalla Ilmoita -painiketta.

26 SIVU 26/30 J ÄSENEN OMA ILMOITTAUTUMINEN NETISSÄ Yksittäinen jäsen voi ilmoittautua tapahtumaan itsenäisesti netin kautta, jos tapahtuman järjestäjä on sen sallinut. Tapahtumaan ilmoittautumisesta on olemassa oma nettisivu, jonka kautta ilmoittautuminen tehdään. Nettisivun osoite kerrotaan silloin tapahtuman ilmoittautumisohjeessa. Ilmoittautumisessa tarvitaan jäsenkortissa olevaa ilmoittautumistunnusta, joka on jokaisella jäsennellä erilainen. Jäsen tunnistetaan tämän tunnuksen avulla, ja esimerkiksi osoitetiedot ovat ilmoittautumislomakkeessa esitäytettynä. Ilmoittautumistunnuksen voi myös tilata sähköposti osoitteeseen, mikäli jäsenen sähköpostiosoite on tallennettu jäsenrekisteriin. Tämä toiminto löytyy Polun kirjautumissivuilta. Jäsen avaa Internetistä ilmoittautumissivun, ja kirjoittaa ilmoittautumistunnuksensa kenttään. Omat tiedot tulevat silloin näkyviin lomakkeen loppuun suoraan Polun tietokannasta. Ilmoittautuja täyttää muut kohdat, tarkistaa esitäytetyt tietonsa ja lopuksi hyväksyy ilmoittautumisen. Jos haluaa, voi myös tulostaa vahvistuksen ilmoittautumisesta. Ilmoittautumisen voi myös perua itse, siihen asti kunnes tapahtuman järjestäjä on vahvistanut ilmoittautumisen. Tämän jälkeen lippukuntakäyttäjällä ei ole pääsyä ilmoittautumisiin.

27 SIVU 27/30

28 SIVU 28/30 10 OIKOTIET Polun vasemmassa laidassa on palkki sekä erilaisille oikoteille, palveluille että jäsenlistalle. Oikotien yläosan vaihtoehdot muuttuvat sen mukaan, minkä tason tunnuksilla kirjaudutaan. Alaosan palvelulinkit ovat samat kaikille käyttäjille. Lippukunnan jäsenlista aukeaa myös tälle paikalle. OMA LIPPUKUNTA Oman lippukunnan etusivulle pääsee tästä linkistä. Tämä toiminto ei ole käytössä piirin tai SP:n käyttäjillä, koska heille ei ole määritelty omaa lippukuntaa. OMA PIIRI Oman piirin oikotielinkki näkyy lippukunta- ja piirikäyttäjille. Linkki vie käyttäjälle määritellyn oman piirin etusivulle. OMAT TIEDOT Sisään kirjautuneen käyttäjän on helpointa tarkistaa omat tietonsa tästä linkistä. Linkin napsauttaminen avaa kirjautuneen käyttäjän jäsentietokortin.

29 SIVU 29/30 11 HAKUTOIMINNOT Polun hakutoiminnoilla voidaan etsiä jäseniä, lippukuntia, piirejä, SP:n muita jäsenryhmiä, luottamushenkilöitä sekä tapahtumia. Haku tuottaa tuloksen aina vain siitä aineistosta, johon käyttäjällä on oikeudet. Lippukuntakäyttäjällä on siis tiedot vain oman lippukunnan jäsenistä, piirillä kyseisen piirin jäsenistä ja SP:n jäsenrekisterinhoitajalla, joka on pääkäyttäjä, koko järjestön jäsenistä. Tapahtumissa on sama rajoitus kuin jäsenten hakemisessa. Tuloksissa on mukana vain ne tapahtumat, jotka on määritelty näkymään kyseiselle lippukunnalle ja sen Polku -käyttäjälle. H AKUVAIHTOEHDOT 1. Nimi Tämä vaihtoehto tulostaa näkyviin nimen, lippukunnan, sähköpostiosoitteen ja jäsennumeron 2. Osoite Tämä vaihtoehto tulostaa näkyviin nimen, postiosoitteen, puhelimet, sähköpostiosoitteen sekä kuvan 3. Raportit Pikaraportit ovat muokattavissa olevia tulostusvaihtoehtoja. Raporttien avulla voit valita haluamasi tulostussarakkeita haun tulostukseen. Polku tarjoaa joukon erilaisia vaihtoehtoja valmiiksi, mutta voit myös rakentaa oman vaihtoehdon. Pikaraporttien käyttö on laajempi kokonaisuus Polussa, ja siksi siitä on olemassa oma Pikaraportit-ohjevihkonen (Ilmestyy 2009 alussa)

30 SIVU 30/30 12 PALVELUT POLUSSA Polussa on käyttäjille joitakin palveluja, joista voi saada apua ongelmatilanteissa ja tukea käyttöön. Omaa profiilia napsauttamalla muutetaan päivämäärän asetuksia. Tämä on tärkeä kohta Polun käytön kannalta, sillä järjestelmä hyväksyy vain tämän oman profiilin mukaiset päivämäärämuodot. Suomessa päivämäärän merkitsemisen suositus on muotoa DD.MM.YYYY. Polun ylläpitoon voi lähettää kysymyksiä ja kuvauksia ilmenneistä ongelmista. Tukipyynnöt on rajattu vain Polkua koskeviin kysymyksiin, eikä lainkaan laitteistoa koskeviin kysymyksiin. Polun toiminnasta voi keskustella muiden käyttäjien kanssa ja pyytää vinkkejä toimintoihin. Keskustelua seuraa myös Polun ylläpidon työntekijä. Salasanan vaihtaminen kuuluu myös Polun palveluihin. Ensimmäistä kirjautumista varten annetaan valmis salasana, joka pitää vaihtaa omaan ensimmäisellä kirjautumiskerralla. Jos Polun salasanaa ei vaihda itse kolmeen kuukauteen, Polku muistuttaa siitä kirjauduttaessa sisään. Ja lopuksi lukitsee salasanan. Polun aloitussivulla kerrotaan uusimmista päivityksistä ja muista ajankohtaisista asioista. Tästä linkistä pääsee katselemaan etusivua. Etusivun teksti kannattaa silmäillä läpi jokaisen kirjautumisen yhteydessä. Polusta pitää kirjautua ulos heti kun lopettaa käytön. Erityisen tärkeää tämä on yhteiskäytössä olevissa tietokoneissa. Muiden kuin rekisteröityjen käyttäjien pääsy Polkuun voi olla todella haitallista. Jokaisen käyttäjän kaikki kirjautumiset ja tehdyt muutokset tallennetaan järjestelmään. Näin pystytään helposti jäljittämään ilkivalta tai muu epämääräinen toiminta. Jokainen Polkukäyttäjä on siis vastuussa omilla tunnuksillaan tehdyistä muutoksista. Tämän vuoksi tunnuksia ei kovin helposti anneta. Jäsenrekisterinhoitajan tehtävä on toimittaa raportteja ja listoja muille tarvitseville. Tunnukset ovat henkilökohtaiset eikä niitä saa jakaa muiden lippukuntalaisten kanssa.

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri 1 SELKOTIETO OY Netti-Jäseri Käyttöohje Netti-Jäseri N E T T I - J Ä S E R I Y H D I S T Y K S E N J Ä S E N R E K I S T E R I O H J E L M A Käyttöohje Selkotieto Oy PL 24 00351 HELSINKI Puh. 050 517 5386

Lisätiedot

Käyttöohjeet yhdistyskäyttäjille. Munuais- ja maksaliitto ry:n Sebacon jäsenhallinta- ja viestintäohjelmisto 2007

Käyttöohjeet yhdistyskäyttäjille. Munuais- ja maksaliitto ry:n Sebacon jäsenhallinta- ja viestintäohjelmisto 2007 Käyttöohjeet yhdistyskäyttäjille Munuais- ja maksaliitto ry:n Sebacon jäsenhallinta- ja viestintäohjelmisto 2007 Sisällys 1. Sebacon 1.9... 2 2. Help desk... 3 3. Kirjautuminen... 4 4. Yleisesittely...

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö SISÄLLYS Sisällys... 2 Kurssiaineiston sisältö... 4 Käyttöjärjestelmän mukauttaminen... 4 Tiedostohallinnan asetukset ja pikakuvakkeet... 4 Ikkunoiden hallinta... 4 Tiedoston

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot...

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... 3 Palaute ja tuki... 3 Sanasto... 4 Pikaopas... 6 Käy asetukset

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2012 1 (57) Käyttöohje 6.1.2 SP1 Copyright Aditro 2012 Toukokuu 2012 2 (57) Sisällysluettelo Johdanto... 4 1. Järjestelmävaatimukset... 5 1.1. Sovellusversion päivitys... 7 1.2. Internet Explorer

Lisätiedot

Webforum Project Käyttö- ja Hallinnointiopas versio 15.1

Webforum Project Käyttö- ja Hallinnointiopas versio 15.1 Webforum Project Käyttö- ja Hallinnointiopas versio 15.1 Viimeisin päivitys: 2015-04-05 Sisällysluettelo Webforum Alusta - Johdanto... 5 Johdanto... 5 Sisään kirjautuminen... 5 Monikielinen alusta... 6

Lisätiedot

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Asiakaspalvelu Myynti: 020 7416 669 Tuki: 020 7416 668 Sähköposti: tuki@verkkovelho.fi www.verkkovelho.fi Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO Vaihde: 020

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 IVUT SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI TALKOISSA 5 NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 YLLÄPITOTILANÄKYMÄN TYÖKALUT 8 Valikkorivi 8 Palkki sivujen järjestyksen vaihtamiseen 8 SIVUJEN LUOMINEN

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry 1 JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry Päivitetty SISÄLLYS Jäsenmaksujen asettamisesta... 3 Jäsentyypit... 3 Suomen noutajakoirajärjestön maksuosuudet... 4 Esimerkkitapaus 1... 4 Esimerkkitapaus

Lisätiedot

VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013. Vanajaveden opisto, Hämeenlinna

VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013. Vanajaveden opisto, Hämeenlinna VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013 Vanajaveden opisto, Hämeenlinna Viestintä Luottamushenkilökoulutus 4.4.2013 Vanajaveden opisto Verkatehdas 1 Sylvi-extranet paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja sihteeri

Lisätiedot

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47)

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47) 1 (47) 1 Käyttöönotto... 3 1.1 Rekisteröityminen... 3 1.2 Asetukset... 3 1.3 Nämä on hyvä tietää... 5 1.3.1 Päivämääräkentät... 5 1.3.2 Hakukentät... 5 1.3.3 Pikanäppäimet... 5 1.3.4 Suositeltu selain

Lisätiedot

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto...

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 5 2. Asennus... 5 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5 3. Käyttöönotto... 5 3.1. Omat tiedot... 5 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi KÄYTTÖOPAS Sisältö 1. PERUSSANASTO... 1 1.1 Kysymystyypit... 1 1.2 Palvelun termit... 2 2. KYSELYN LUONTI... 5 2.1 Pikaopas... 5 2.2 Eri kysymystyyppien luonti (Classic mode)... 7 2.2.1 Otsikko... 7 2.2.2

Lisätiedot

ASTERI LASKUTUS KÄYTTÖOHJEET 03/2015

ASTERI LASKUTUS KÄYTTÖOHJEET 03/2015 ASTERI LASKUTUS KÄYTTÖOHJEET 03/2015 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET... 9 1 LISENSSIEHDOT... 10 2 ASENTAMINEN... 11 2.1 ASENTAMINEN

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere. FACEBOOK-KURSSI Edistyneille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Aluksi... 2 Asetukset... 3 Käyttäjätilin asetukset...

Lisätiedot

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä. Kurssin sisältö: 1 Johdanto... 3 2 Internet... 4 2.1 Internetin peruskäyttö... 4

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki 1 Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki Käyttöohje pitkä oppimäärä Päivitetty 9.10.2014 Sisällys Jäsenyhdistyssivu... 3 Mikä jäsenyhdistyssivu on ja mitä se ei ole?... 3 Sivun tilaaminen getting started!...

Lisätiedot

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 1 WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 W M - L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3 E 84 00330

Lisätiedot

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 1 WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 WM- L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie

Lisätiedot

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus Käyttöopas Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus 1 Tämän julkaisun sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Esimerkeissä esitetyt yritykset, nimet ja muut tiedot ovat

Lisätiedot

HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO

HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO Hinnastojen käsittely Sisällys i Sisällys HINNASTOJEN PÄIVITTÄMISESTÄ YLEISESTI... 1 YLEISTÄ... 1 HINNASTOJEN MUOTO... 1 OSTOHINNAT HINNASTOSSA TULEVILLE TUOTTEILLE...

Lisätiedot

OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle

OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle 27.4. 2015 OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle Tämä ohje on niille kouluttajille, jotka aktivoivat koulutusten väli- ja päättöpalautteita ja tarvittaessa kommentoivat palautteita Jos oppilaitoksesi

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6. 3.1. Yrityksen tiedot... 6. 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6. 3.1. Yrityksen tiedot... 6. 3.2. Yrityksen logon asettaminen... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 6 2. Asennus... 6 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6 3. Käyttöönotto... 6 3.1. Yrityksen tiedot... 6 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot