JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 SIVU 1/30 POLKU

2 SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset Timo Kokkila 3. painos 2008 Tämä Polku-jäsenrekisterin Lyhyt käyttöohje on laadittu vuoden 2005 aikana lippukunnissa käytössä olleeseen Polku -versioon sopivaksi. Lyhyen käyttöohjeen lisäksi Polusta on olemassa laajemmat käyttöohjevihkoset toimintojen aihepiirien mukaisesti: 1. Jäsenet ja lippukunta 2. Tapahtumat ja ilmoittautuminen 3. Listat, raportit ja tiedostot.

3 SIVU 3/30 Sisällysluettelo Ohjeessa käytettävät termit Yleistä Tarvittavat laitteet ja ohjelmat Lippukuntarekisteri... 7 Lippukunnan omat tiedot ja partiokolo... 7 Luottamushenkilöt... 8 Käyttöoikeudet... 8 Osastot ja ryhmät... 8 Ryhmien ja Osastojen lisääminen ja muokkaaminen... 9 Jäsenten siirtäminen ryhmään tai osastoon Vanhat ryhmät Ilmoittautuneet Jäsenrekisteri Uuden jäsenen lisääminen Jäsentietojen muuttaminen ja puuttuvan tiedon lisääminen Koulutukset Jäsenen poistaminen Jäsenmaksujen seuranta Raportit Raporttien luominen Tiedostotyypit Listat Jakelulistat Oman listan luominen Uuden vastaanottajan lisääminen listalle Sähköpostin lähettäminen listalle Personoitu sähköposti Osoitetietojen tulostaminen listalta Tiedostot Tiedostojen tallentaminen Tiedostojen lukeminen ja kopioiminen Tapahtumat Sähköinen ilmoittautuminen Jäsenen ilmoittaminen tapahtumaan Polun kautta Henkilökortin kautta Jäsenen oma ilmoittautuminen netissä Oikotiet Oma lippukunta Oma piiri Omat tiedot Hakutoiminnot Hakuvaihtoehdot Palvelut Polussa... 30

4 SIVU 4/30 OHJEESSA KÄYTETTÄVÄT TERMIT Välilehdet Vasen palkki Ikoni, josta muutetaan tietoja Painike

5 SIVU 5/30 1 YLEISTÄ Polku on partiolaisten jäsenrekisteri, jota käytetään jäsentietojen ylläpitoon ja hyödyntämiseen. Internetissä Polkua pääsee käyttämään osoitteessa Polun käyttäjätunnukset ovat henkilökohtaisia, ja ne anotaan keskusjärjestöltä. Tunnukset annetaan yhdelle henkilölle lippukunnassa. Tunnuksien anomuskaavake on netissä -> aikuiset -> sähköiset palvelut. Ohjeita Polun käyttöön löydät Polun etusivulta ja napsauttamalla kyseisen kohdan Vinkki-painiketta. Polun käyttäjätunnus on numerosarja ja lyhennys käyttäjän nimestä, esim. 1234mvirt. Järjestelmä ei tee eroa isojen ja pienten kirjainten välillä. Käyttäjätunnus on pysyvä, eikä sitä voi vaihtaa. Salasana voidaan lähettää sinulle automaattisesti sähköpostiisi, polun kirjautumissivulta löytyvällä linkillä. Järjestelmä antaa käyttäjälle ensimmäisen salasanan, jota käytetään vain ensimmäisessä sisäänkirjautumisessa. Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä salasana pitää vaihtaa itse keksittyyn (pituus 8 merkkiä). Jatkossa salasanan voi vaihtaa niin usein kun haluaa. Jos salasanaa ei vaihda kolmeen kuukauteen, järjestelmä muistuttaa sinua siitä. Käyttäjätunnukseen sisältyy käyttöoikeudet tiettyyn osaan jäsenrekisteriä. Kirjautuessasi järjestelmään, toiminnot muokkautuvat oikeuksiesi mukaisiksi. Kaikki sisäänkirjautumiset rekisteröidään. Tallentuvat tiedot ovat kirjautujan nimi, päivämäärä, kellonaika ja käytetty selain. Tietoja käytetään mm. mahdollisten virheiden etsimiseen, tilastojen laatimiseen ja tekniseen tukipalveluun. Ensimmäisellä kerralla kannattaa muokata oma käyttäjäprofiili sopivaksi. Päävalikossa otsikolla Oma profiili pääsee muuttamaan kielen ja päivämäärän merkintätavan. Suomessa suositeltava tapa merkitä päivämäärä on muotoa DD.MM.YYYY. Kaikki järjestelmän otsikot ja tekstit esitetään valitsemallasi kielellä, paitsi raporteissa, joita ei ole käännetty suomeksi.

6 SIVU 6/30 Polkua käytetään yleensä yhdessä ikkunassa kerrallaan ja jos palaa sivulla takaisinpäin(selaimen navigaationäppäimiä käyttäen), saattaa olla, että syötetyt tiedot katoavat. Siksi joskus on hyvä saada näkyviin kaksi erillistä ikkunaa kerrallaan. Tämä on mahdollista klikkaamalla jonkun linkin kohdalla hiiren oikeaa näppäintä. Valitse Avaa uudessa ikkunassa (open in New Window). Tällaisia ikkunoita voi olla järjestelmässä auki lähes rajaton määrä. 2 TARVITTAVAT LAITTEET JA OHJELMAT Tietokonelaitteella ei ole suurta merkitystä Polun käytössä. PC ja Mac-ympäristöissä on joitakin eroja merkkien näkymisessä näytöllä. Polku on ensisijaisesti suunniteltu käytettäväksi PCkoneilla. Näytön resoluution tulee olla vähintään 800 x 600 tai mieluummin enemmän. Modeemiyhteyttä käyttävillä nopeuden on oltava vähintään 56kt/s. Internet-selaimista suositeltavin on Internet Explorer 7.0 tai uudempi. Selaimen on tuettava JavaScriptiä, coociesit on hyväksyttävä ja turvallisuustasoksi on valittava normaali. Tiedostojen avaamisen asetusten tulee sallia tiedoston avaaminen uudessa ikkunassa sekä tiedoston avaaminen vahvistettava siirron jälkeen. Nettiselain pystyy käsittelemään vain yhtä avoinna olevaa lomaketta kerrallaan, joten lomakkeen työstäminen on saatava valmiiksi ja hyväksyttävä ennen seuraavan avaamista tai eteenpäin siirtymistä. Tiedot eivät tallennu minnekään välimuistiin. Huom! Mikäli käytät tietokonetta, joka on liitetty lähiverkkoon (LAN), saattavat palomuuri- ja muut asetukset aiheuttaa ongelmia Polun käytössä. Järjestelmästä saatavaa aineistoa käsitellään pääasiassa Microsoft Word, Excel ja Access ohjelmilla. Uusimmat Office-versiot toimivat parhaiten. Tiedonsiirto Polusta on salattua. (HTTPS)

7 SIVU 7/30 3 LIPPUKUNTAREKISTERI L IPPUKUNNAN OMAT TIEDOT JA PARTIOKOLO Suomen Partiolaiset (myöhemmin lyhennetty SP) pitää yllä lippukuntien tietoja tiedottamista varten, esim. kun uusi partiolainen etsii itselleen lippukuntaa, lippukuntien tiedoista näkee kuka vastaa sudenpentuja koskeviin kyselyihin. Lippukunta vastaa itse oikeiden tietojen päivittämisestä järjestelmään. Partiokolon ja muiden toimitilojen osoitteet on hyvä laittaa näkyviin. Pääsääntöisesti lippukunnan postiosoitteeksi merkitään SP:n lippukuntapostin saajan osoite. Lippukunnan tietosivulle voi myös liittää haluamansa kuvan, esim. huivimerkin, logon tai kolon kuvan. Kuva lisätään napsauttamalla liite, ja hakemalla kuva tiedostona.

8 SIVU 8/30 L UOTTAMUSHENKILÖT Lippukunnan johtajiston tehtävät merkitään välilehdelle Luottamushenkilöt. Osa tehtävistä on pakollisia, eikä niitä voi poistaa. Tehtävän voi vain vaihtaa henkilöltä toiselle. Kun henkilön pesti päättyy, älä poista henkilöltä tehtävää, vaan määritä päättymispäivä. Tällöin pestin tiedot jäävät henkilön partioansioluetteloon. K ÄYTTÖOIKEUDET Käyttöoikeudet -välilehdeltä pääsee katsomaan, kenellä on oikeudet päästä katsomaan ja muuttamaan lippukunnan tietoja. Tietoihin on tallennettu Polkuun kirjautumisten lukumäärä ja viimeisen kirjautumisen päivämäärä. OSASTOT JA RYHMÄT Jäsenet voidaan sijoittaa lippukunnassa toimiviin ryhmiin myös jäsenrekisterissä. Tällöin nähdään helposti kuka kuuluu mihinkin ryhmään ja tieto esim. maksamattomasta jäsenmaksusta kulkee paremmin johtajien kautta. Välilehdeltä Osasto, luodaan uudet osastot ja ryhmät. Osastot voidaan jakaa esimerkiksi ikäkausien mukaan. Osastoihin voidaan liittää ryhmiä, esim. vartioita ja laumoja. Osastojen aloitussivulla näkyvät kaikki lippukunnan jäsenet Uudet, järjestelemättömässä kategoriassa. Kun olet luonut uuden osaston tai ryhmän, voit siirtää jäseniä tähän ryhmään. Jäseniä voidaan myös hakea iän perusteella. Esim. Haku v. voidaan siirtää kaikki kerralla Seikkailijaosastoon.

9 SIVU 9/30 HUOM! Jäsen voi olla vain yhdessä ryhmässä kerrallaan. R YHMIEN JA OSASTOJEN LISÄÄMINEN JA MUOKKAAMINEN Valitse Muokkaa - välilehti Valitse haluamasi toiminto, alla olevassa esimerkissä lisätään ryhmä nimeltä Kotkat aikaisemmin tehtyyn osastoon Sudenpennut.

10 SIVU 10/30 Samalla välilehdellä voit muokata ryhmien ja osastojen nimiä sekä alkamis-/päättymisaikoja. J ÄSENTEN SIIRTÄMINEN RYHMÄÄN TAI OSASTOON Valitse Jäsenet- välilehti. Avaa järjestelemättömät jäsenet kategoria.

11 SIVU 11/30 Hae jäsenet ikäryhmästä esim Valitse haluamasi jäsenet ruksaamalla nimen kohdalta. Tämän jälkeen voit valita toiminnon. V ANHAT RYHMÄT Ennen vuoden 2008 päivitystä tehdyt ryhmät näkyvät Osasto-välilehden takaa. Ryhmien tiedoissa näkyy jäsenten lukumäärä. Muokkaa -linkistä pääsee muuttamaan esim. ryhmän sähköpostiominaisuuksia. Jäsenten nimet tulevat näkyviin Näytä -toiminnolla ja takaisin piiloon painamalla uudelleen Näytä. Kirjekuori -kuvake kertoo, että ryhmän jäsenistä on luotu postituslista.

12 SIVU 12/30 I LMOITTAUTUNEET Ilmoittautuneet välilehdeltä voit tarkastella lippukuntasi jäsenten ilmoittautumisia piirin ja Suomen Partiolaisten tapahtumiin. 4 JÄSENREKISTERI U UDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN Napsauta lippukunnan etusivulla painiketta Jäsenet. Vasempaan reunaan ilmestyy luettelo kaikista lippukunnan jäsenistä. Napsauttamalla yläreunasta Uusi jäsen, saat tyhjän lomakkeen, johon uuden jäsenen tiedot täytetään. Järjestelmä luo jäsennumeron ja ilmoittautumiskoodin automaattisesti, eikä niitä voi muuttaa. Liittynyt partioon -kohtaan tulee vuosiluku siinä tilanteessa, että on vaihtanut lippukuntaa. Tärkeää! Syötä kerralla kaikki jäsenen tiedot, myös oikea syntymäaika. Tällä tiedolla kohdennetaan piirien ja SP:n tiedotusta ja laskutusta sekä saadaan raportteihin oikeat tiedot. Järjestelmä ei tunnista erikseen 2-jäseniä, vaan jäsenlaji täytyy valita tallennettaeassa käsin jäsenen henkilötietokortille. Jäsenmaksu lähtee lippukunnan ilmoittaman jäsenlajin mukaan. Lippukunnan kannalta on hyödyllistä myös liittää jäsen johonkin ryhmään ja määritellä hänelle tehtävä. Myös osoitteen pitää olla oikein, jotta posti tulee perille. Kirjoita kadunnimi, postinumero ja postitoimipaikka kokonaan.

13 SIVU 13/30 J ÄSENTIETOJEN MUUTTAMINEN JA PUUTTUVAN TIEDON LISÄÄMINEN Jäsenen tietoja pääsee muuttamaan avaamalla jäsenen henkilötietokortin. Jäseniä voi etsiä hakutoiminnolla tai lippukunnan Jäsenet -välilehden kautta. Muutokset tehdään joko maalaamalla ja kirjoittamalla uusi tieto päälle tai napsauttamalla kyseisen tiedon edessä olevaa ikonia. Tietojen lisäys tehdään alareunan painikkeista

14 SIVU 14/30 Jäsenen tietojen yhteyteen voi lisätä liitteeksi esim. kuvan tai dokumentin. Kuva saa olla enintään 300px leveä ja sen pitää olla jpg tai gif-muotoa. K OULUTUKSET Koulutukset lisätään alasvetovalikosta yksitellen. Mikäli jäsen on suorittanut koulutuskokonaisuuden, valitaan hänelle ko. koulutuskokonaisuus ja siihen kuuluvat moduulit tulevat hänelle au-

15 SIVU 15/30 tomaattisesti. Yksittäiset moduulisuoritukset lisätään kohdasta moduulit. Koulutukset voidaan poistaa painamalla punaista rastia. Vanhat kurssit valitaan kohdasta vanhat kurssit. Jos kurssia ei ole listassa, sen voi kirjoittaa jäsenen Kommentit -kenttään. Lippukunta voi käyttää kommenttikenttää muidenkin omien tietojen tallentamiseen. Terveystietoja siihen ei kuitenkaan saa tallentaa. Jäsenen tehtävät -kohtaan laitetaan aktiiviseksi hänen nykyiset tehtävänsä. Pestin päättyessä sitä ei poisteta listasta, vaan merkitään vain päättymispäivä. Silloin tehty pesti jää näkyviin jäsenen historiatietoihin. Kun olet tehnyt jäsenen tietojen muutokset, paina lopuksi päivityssivulla Hyväksy -painiketta. Ne tulevat kuitenkin näkyviin vasta sitten, kun sivu seuraavan kerran avataan. Entisen tiedon päälle tehdyt korjaukset eivät ilman sitä tallennu. Lisäksi sivun yläreunaan päivittyy päivämäärä ja tekijän tunnus. J ÄSENEN POISTAMINEN Poista jäsen vasta sitten kun olet aivan varma, että hän on lopettanut partion. Poistettuja jäseniä on mahdollista palauttaa kaikkine historiatietoineen, mutta tämä toiminto on käytössä vain piirin ja SP:n käyttäjillä. Yksittäisen jäsenen poistaminen onnistuu parhaiten, etsimällä jäsenen henkilötietokortti. Napsauta alareunasta Poista -painiketta. Tilastointia varten merkitse poistamisen syy. Monen jäsenen yhtäaikainen poistaminen onnistuu parhaiten napsauttamalla jäsenlistan yläpuolella olevaa Poista-painiketta. Saat eteesi listan kaikista lippukunnan jäsenistä. Valitse listasta

16 SIVU 16/30 poistettavat jäsenet ja napsauta lopussa Poista valitut jäsenet -painiketta. Valitse jokaiselle poistamisen syy ja vahvista. Jos jäsenestä on tehty vahingossa kaksi jäsentietokorttia, jätä järjestelmään se, jossa jäsenmaksu on maksettuna. Poista toinen jäsentietokortti. Kun jäsen vaihtaa lippukuntaa, ota yhteyttä Partiotalon jäsenrekisterinhoitajaan irmeli.pesari [ät] partio.fi. HUOM! Mikäli jäsenellä on maksamattomia laskuja, kuten esimerkiksi jäsenmaksu, tulee maksut hyvittää ensin poista ja hyvitätoiminnolla (tämä toiminto tulee automaattisesti näkyviin, jos henkilön saldo on negatiivinen). Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä piiritoimistoon tai SP:n jäsenrekisterinhoitajaan. J ÄSENMAKSUJEN SEURANTA Yksittäisen jäsenen jäsenmaksu tarkastetaan helpoiten etsimällä kyseisen jäsenen jäsentietokortti ja napsauttamalla auki Maksutiedot -välilehti. Jos sivulla näkyy tehty lasku ja saldo on nolla, maksu on maksettu. Tällöin myös pienessä ruudussa on ruksi. Jos saldo-kohdassa on miinusmerkkinen luku, jäsen on maksanut enemmän kuin on laskutettu (esim. kehy-maksu 4 euroa). Jos saldo-kohdassa on plusmerkkinen luku, maksua ei ole maksettu tai sitä on maksettu vähemmän kuin laskutettu määrä on. Tällöin myöskään pienessä ruudussa ei ole ruksia. Polun maksutietodot raporteissa: Sarakkeessa Fee Status näkyy jäsenmaksun saldo. Jos se on 0 ja Date Fee-sarakkeessa on maksupäivä, jäsenmaksu on maksettu. Jos se on miinusmerkkinen luku, jäsenmaksua ei vielä ole maksettu tai siitä on osa maksamatta. Jos saldo on plusmerkkinen luku, jäsenmaksua on maksettu laskuun nähden enemmän, esim. vapaaehtoinen kehitysyhteistyömaksu. Jos Fee Status-sarake on tyhjä ja maksupäivä puuttuu, jäsenmaksua ei vielä ole laskutettu. Saldomerkintöjä saattavat sekoittaa jäsenlajin muutokset. Siksi on tärkeää, että jäsenlaji on oikein, kun uusi jäsen laitetaan rekisteriin. Monen jäsenen jäsenmaksun yhtäaikainen tarkastaminen tapahtuu niin, että otetaan Polusta jäsenlista Excel- tai Access -raporttina siitä otoksesta jäseniä, joiden maksut halutaan tarkistaa. Osoitetarrojen tekemisen yhteydessä on myös mahdollista tarkastella jäsenmaksutietoja. Lisää tietoa jäsenmaksujen tarkastamisesta löytyy Polun ohjevihkosista 1. Jäsenet ja lippukunta, 2. Tapahtumat ja ilmoittautuminen ja 3. Listat, raportit ja tiedostot.

17 SIVU 17/30 5 RAPORTIT Raportit ovat lippukunnissa tehtäviä omaa toimintaa tukevia tilastoja, listoja, osoitetarroja ym. Monien raporttien muokkaamiseen ja tulostamiseen tarvitaan joko MS Excel tai MS Access - ohjelmaa. Käyttäjä saa tehtyä raportteja vain niistä tiedoista, joihin hänellä on luku tai kirjoitusoikeudet. Aina kun otat järjestelmästä ulos raportin, se tallennetaan omalle tietokoneellesi ja se on kopio palvelimella olevasta alkuperäisrekisteristä. Tee siis ensin mahdolliset muutokset ja päivitykset järjestelmään ja ota sitten vasta raportti. R APORTTIEN LUOMINEN Napsauta haluamasi lippukunnan välilehdistä auki kohta Raportit. Valitse hakulomakkeeseen tiedot, joista haluat luoda raportin: 1.Tiedoston sisältö, 2. Tiedostomuotoja 3. Lisäasetukset. Napsauta Luo -painiketta. Tiedoston muodostaminen alkaa ja kun saat ilmoituksen tiedoston valmistumisesta, tallenna se omalle tietokoneellesi. Tallentaminen tapahtuu helposti napsauttamalla hiiren oikeaa näppäintä ja valitsemalla Tallenna kohde nimellä. Valitse kovalevyltä tallennuspaikka ja anna raportille haluamasi nimi. Valikoima ja ehdot(kts. kuva alla). Jos valikoima ei näy, käytättämäsi selain ei tue kyseistä näkymää. Varmimmin valikoima näkyy Internet Explorer selaimen uusimmalla versiolla. Saman tiedostotyypin siirretyt tiedostot ovat aina samannimisiä. Jos haluat säilyttää vanhan tiedoston, tallenna uusi eri nimellä.

18 SIVU 18/30 T IEDOSTOTYYPIT Teksti: Tekstitiedostot ovat helpossa, yleiskäyttöisessä muodossa, jossa kentät erotetaan puolipisteillä. Ne on lähinnä tarkoitettu käytettäväksi muissa ohjelmissa. Joskus yksi raportti on jaettu useampaan tiedostoon.

19 SIVU 19/30 Excel: Excel-tiedostot ovat täydellisiä työtiedostoja, joissa on sekä tietoja että valmiita tilastotoimintoja. Tiedostot on lähinnä suunniteltu MS Excel 2003:ta varten, mutta soveltuvat yleensä myös vanhempiin ohjelmaversioihin. Access: Access-tiedostot ovat täydellisiä tietokantoja, joissa on sekä tietoa että valmiita toimintoja tarrojen ja erityyppisten luettelojen tulostamiseen. Tiedostot on ensisijaisesti suunniteltu MS Access 2003:ta varten. Aikaisemmista Access versiosta toimii MS Access Tarkemmat tiedot raporttitiedostojen käyttämisestä ja muokkaamisesta löytyy 3. Listat, raportit ja tiedostot -vihkosesta. 6 LISTAT J AKELULISTAT Jakelulistoja voi käyttää sekä sähköpostin lähettämiseen että osoitetarrojen tulostamiseen. Sähköpostilista tavoittaa vain ne jäsenet, joiden sähköpostiosoite on tallennettuna järjestelmään. Tiedot haetaan suoraan järjestelmästä, joten tietojen ajantasaisuudesta kannattaa pitää huolta. Niille, joilla ei ole Polussa sähköpostiosoitetta, voidaan lähettää sama viesti tavallisen postin mukana. Tällaisia tilanteita varten on lisätietoja erillisessä 3. Listat, raportit ja tiedostot -vihkosessa. Listoja on kahden tyyppisiä, kiinteitä listoja ja omia listoja. Kiinteillä listoilla on kiinteät valintakriteerit mutta omaan listaan voi liittää vapaasti keitä haluaa. Oman listan voi luoda sellainen käyttäjä, jolla on oikeus päivittää jäsentietoja. OMAN LISTAN LUOMINEN Lippukunta voi luoda omia listojaan esim. kilpailuvartioista, vaeltajista tai ns. kannatusjäsenistä. Listan voi nimetä haluamakseen ja sen voi sallia olevan sekä sähköposti- että osoitetarralista.

20 SIVU 20/30 Listalle muodostuu oma sähköpostiosoite, johon listalle lähetettävät viestit lähetetään. Tallenna tämä osoite omaan sähköpostiohjelmaasi. Kun haluat lähettää viestin listalle, valitset listan osoitteen osoitekenttään. Näin viesti lähtee kaikkiin niihin osoitteisiin, jotka kuuluvat listalle. Uuden oman listan pääsee luomaan napsauttamalla oman lippukunnan kohdalta Listat ja Uusi lista. Listan voi nimetä haluamakseen. Laita rasti kohtaan Sähköpostiosoite, jos haluat käyttää listaa myös sähköpostin lähettämiseen. Muuten listalta saa tulostaa vain osoitetarroja. Kirjoita kohtaan Uusi lähettäjä, niiden ihmisten sähköpostiosoitteet, jotka saavat lähettää postia tälle listalle. Hyväksy oikeutetut lähettäjät yksitellen painamalla vihreää plussaa. Paina lopuksi Hyväksy -painiketta, joka tallentaa lisäykset. HUOM! Oikeutetun lähettäjän osoite pitää olla sama kuin hänen jäsenkortissaan. Ainoastaan tästä osoitteesta pystyy lähettämään postia. Jos rastitat kohdan, lähetysoikeus kaikilla listalla olevilla, saavat kaikki listalla olijat olla lähettäjinä. Listan sähköpostiosoite on se osoite, johon viesti lähetetään jaettavaksi kaikille listalla oleville. U UDEN VASTAANOTTAJAN LISÄÄMINEN LISTALLE Napsauttamalla Lisää -painiketta, avataan lomake, jolla voi etsiä jäseniä liitettäväksi listalle. Voit lisätä listaan yhden tai useamman jäsenen kerrallaan. Listaa voi muuttaa milloin tahansa. SÄHKÖPOSTIN LÄHETTÄMINEN LISTALLE Viestin lähettämiseksi riittää, että napsautat listan nimen edessä olevaa kirjekuoripainiketta. Tällöin oma sähköpostiohjelmasi aukeaa ja vastaanottajakenttään tulee valmiiksi listan sähköpostiosoite. Kirjoita viesti normaalisti ja paina lopuksi Lähetä -nappia. Viesti näkyy vastaanottajalla tulevan nimeämältäsi listalta. Vastaanottajat eivät näe keitä muut vastaanottajat ovat.

21 SIVU 21/30 Varmista, että oma sähköpostiosoitteesi on myös listalla mukana. Mikäli käytät montaa sähköpostiosoitetta, varmista, että rekisterissä on sama osoite, kuin mistä olet lähettämässä viestiä. Lähettäjänä saat automaattisesti varmistuksen siitä, kuinka monelle viesti meni perille. Esimerkiksi 2 (5) tarkoittaa sitä, että listalla on viisi henkilöä, joista kahdelle meni viesti perille sähköpostilla. Tämä on tärkeä tarkastustieto osoitetarrojen tulostusta varten. P ERSONOITU SÄHKÖPOSTI Personoidun E-kirjeen luominen vaiheittain 1. Luo jakelulista 2. Kopio jakelulistan osoite polusta 3. Lisää jakelulistan osoitteen eteen sana ddx. (esim. 4. Kirjoita kirje normaalisti 5. Voit käyttää seuraavia tietokenttiä lisätäksesi vastaanottajan henkilökohtaisia tietoja a. [%NameFirst%] = Vastaanottajan etunimi b. [%NameFamily%] = Vastaanottajan sukunimi c. [%NAME%] = Vastaanottajan nimi (Etunimi Sukunimi) d. [%RefCode%] = Vastaanottajan ilmoittautumiskoodi e. [% ADDRESS%] = Vastaanottajan sähköpostiosoite

22 SIVU 22/30 Huomaa! Kirjoita Tietokenttä yllä olevalla tavalla, erityinen huomio isoihin alkukirjaimiin keskellä sanaa. Esimerkki kirje Jakelu: Testilista Hei [%NameFirst%] Sinun sukunimesi on [%NameFamily%] ja ilmoittautumiskoodisi on [%RefCode%] Ystävällisin terveisin, Ylläpito OSOITETIETOJEN TULOSTAMINEN LISTALTA Osoitetietoja tulostetaan Raportit -toiminnolla. Valitse raportin määritykseksi Osoitetarrat ja lähteeksi haluamasi jakelulista. Valitse haluatko tarrat kaikista listalla olevista vai vain niistä, joilla ei ole sähköpostiosoitetta. Valitse tiedoston muoto ja tulosta tarrat ohjelman omilla toiminnoilla. Tavoittaaksesi kaikki listalla olevat jäsenet, lähetä ensin sähköposti niille, joilla on osoite järjestelmässä. Sen jälkeen hae raportti listasta, ja rajaa se koskemaan vain niitä, joilla ei ole sähköpostiosoitetta. Tulosta tarrat ja postita kirjekuoret. Lisäohjeita raporttien tulostamiseen löydän laajemmasta 3. Listat ja Raportit -ohjevihkosesta.

23 SIVU 23/30 7 TIEDOSTOT T IEDOSTOJEN TALLENTAMINEN Jokaisella lippukunnalla on Polussa tilaa yhdistyksen omille tiedostoille. Lippukunnan hallituksen pöytäkirjat ja muut tärkeät paperit on hyvä säilyttää yhdessä paikassa, jota varmuuskopioidaan säännöllisesti. Lippukunnan historia tallentuu samalla vuosien varrella selkeästi yhteen paikkaan ja näin turvataan jatkuvuus lippukunnan arkistoinnissa. Lippukunta määrää itse millaisen hakemistorakenteen se Polkuun luo. Tiedostot kannattaa nimetä hyvin ja lähes samansisältöiset dokumentit erotella selvästi päivämäärän mukaan. Lippukunnan käyttäjä pääsee katselemaan oman lippukuntansa arkistoa, piirin toimijat oman piirin ja piiriin kuuluvien lippukuntien tiedostoja ja SP:n arkistoon pääsevät käsiksi kaikki Polkukäyttäjät. Arkistoon voi laittaa lähes kaikenlaisia dokumentteja (tekstejä, taulukoita, esityksiä, kuvia jne.). Tiedostojen koossa pitää kuitenkin huomioida käyttäjien hitaammat Internet-yhteydet. Suurien tiedostojen pakkaaminen on suositeltavaa. Väärinkäytösten estämiseksi järjestelmä valvoo, ettei tiedoston enimmäiskoko ylity. T IEDOSTOJEN LUKEMINEN JA KOPIOIMINEN Kansioissa on tiedostot, joissa näkyy nimi, koko, tiedostotyyppi ja päivämäärä. Voidaksesi käyttää tiedostoa, sinun pitää ensin tallentaa se omalle tietokoneellesi. Mikäli haluat vain lukea tiedostoa, se aukeaa napsauttamalla tiedostonimeä. Tiedosto aukeaa suoraan palvelimelta tiedoston tunnisteen mukaiseen ohjelmaan. Esim. doc-tiedostot Wordiin ja pdf-tiedostojen lukuun tarvitset Adobe Acrobat Reader -ohjelman.

24 SIVU 24/30 8 TAPAHTUMAT Lippukunnissa Tapahtumat -osaa voi käyttää tehokkaimmin sellaisissa tapahtumissa, jotka vaativat ennakkoon ilmoittaumisen, ja mistä peritään osallistumismaksu. Esimerkiksi lippukuntaleirin suunnittelussa ja leiriläisten tietojen käsittelyssä Polku on hyvänä apuna. Tapahtumaa hallinnoi aina se taho, joka on sen Polkuun luonut. Tapahtuman aktiivisen ajan siinä on paljon mahdollisia toimintoja ja kun tapahtuma on ohi, voidaan tapahtuma tallentaa myöhempiä lukukertoja varten. Tapahtuman hallinnoinnin vaiheita voivat olla mm. suunnittelu, ilmoittautuminen, laskutus, leirikirjeiden lähettäminen ja raportointi. Osanottajaluetteloiden, osoitetarrojen, nimilappujen, ateria- ja majoitusluettelon tekemiseen tarvitaan erikseen Access-ohjelmaa. Kyseisen ohjelman toimintoja hallitseva henkilö voi halutessaan luoda myös omia otoksia ja raportteja. Laskutusta varten tarvitaan erillinen laskutusohjelma, josta laskun voi lähettää joko jäsenelle itselleen tai esim. lippukunnalle. Laskuja ei kuitenkaan tehdä Laskut -välilehden laskutustoiminnolla, vaan ottamalla tapahtumaraportti ja viemällä siitä tarvittavat tiedot laskutusohjelmaan. Jokainen tapahtuma koostuu perustiedoista (nimi, aika, paikka ja johtaja) ja tarvittavasta määrästä erilaisia toimintoja (esim. osanottomaksu, kuljetus, ruokailu, majoitus ja kurssimateriaali), joihin jäsen haluaa osallistua. Toiminnot voidaan myös hinnoitella erikseen. Kunkin jäsenen tapahtumamaksu siis koostuu erilaisista osista, joihin hän osallistuu. Tapahtumien käyttö on laaja kokonaisuus Polussa, ja siksi siitä on olemassa oma 2. Tapahtumat ja ilmoittautuminen -ohjevihkonen.

25 SIVU 25/30 9 SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMINEN J ÄSENEN ILMOITTAMINEN TAPAHTUMAAN P OLUN KAUTTA Lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja voi ilmoittaa jäsenen Polkuun merkittyyn tapahtumaan. Yksittäisen jäsenen ilmoittaminen tapahtuu parhaiten etsimällä jäsenen tiedot lippukunnasta ja sen jälkeen etsimällä tapahtuma, jonne ilmoittaudutaan. Jos ilmoitetaan samaan tapahtumaan monta jäsentä kerrallaan, on nopeampaa etsiä ensin tapahtuma, ja kerätä sinne kaikki halukkaat osallistujat. HENKILÖKORTIN KAUTTA Kun olet etsinyt ilmoitettavan henkilön tiedot, valitse Tapahtumat -välilehti ja sieltä Uusi ilmoittautuminen -painike. Etsi piirin, lippukunnan tai muun tiedon perusteella tapahtuma, johon haluat jäsenen ilmoittaa. Huomaa että voit ilmoittaa samalla kertaa usean ihmisen. Valitse sen jälkeen ilmoitettavan jäsenen asema tapahtumassa. Oletusvaihtoehtona on osanottaja. Ilmoittautumislomakkeessa näkyy, että ilmoittautuminen on tässä vaiheessa vasta alustava. Toiminnot tarkoittavat tapahtuman erikseen hinnoiteltuja osia. Näitä voivat olla esim. yhteiskuljetus, kurssimerkki ja käsikirja. Ainoa pakollinen yleensä on osallistumismaksu. Allergiat ja erikoisruokavaliot lisätään omaan kenttäänsä samoin kuin muiden kysymyksien vastaukset. Hyväksy ilmoittautuminen painamalla Ilmoita -painiketta.

26 SIVU 26/30 J ÄSENEN OMA ILMOITTAUTUMINEN NETISSÄ Yksittäinen jäsen voi ilmoittautua tapahtumaan itsenäisesti netin kautta, jos tapahtuman järjestäjä on sen sallinut. Tapahtumaan ilmoittautumisesta on olemassa oma nettisivu, jonka kautta ilmoittautuminen tehdään. Nettisivun osoite kerrotaan silloin tapahtuman ilmoittautumisohjeessa. Ilmoittautumisessa tarvitaan jäsenkortissa olevaa ilmoittautumistunnusta, joka on jokaisella jäsennellä erilainen. Jäsen tunnistetaan tämän tunnuksen avulla, ja esimerkiksi osoitetiedot ovat ilmoittautumislomakkeessa esitäytettynä. Ilmoittautumistunnuksen voi myös tilata sähköposti osoitteeseen, mikäli jäsenen sähköpostiosoite on tallennettu jäsenrekisteriin. Tämä toiminto löytyy Polun kirjautumissivuilta. Jäsen avaa Internetistä ilmoittautumissivun, ja kirjoittaa ilmoittautumistunnuksensa kenttään. Omat tiedot tulevat silloin näkyviin lomakkeen loppuun suoraan Polun tietokannasta. Ilmoittautuja täyttää muut kohdat, tarkistaa esitäytetyt tietonsa ja lopuksi hyväksyy ilmoittautumisen. Jos haluaa, voi myös tulostaa vahvistuksen ilmoittautumisesta. Ilmoittautumisen voi myös perua itse, siihen asti kunnes tapahtuman järjestäjä on vahvistanut ilmoittautumisen. Tämän jälkeen lippukuntakäyttäjällä ei ole pääsyä ilmoittautumisiin.

27 SIVU 27/30

28 SIVU 28/30 10 OIKOTIET Polun vasemmassa laidassa on palkki sekä erilaisille oikoteille, palveluille että jäsenlistalle. Oikotien yläosan vaihtoehdot muuttuvat sen mukaan, minkä tason tunnuksilla kirjaudutaan. Alaosan palvelulinkit ovat samat kaikille käyttäjille. Lippukunnan jäsenlista aukeaa myös tälle paikalle. OMA LIPPUKUNTA Oman lippukunnan etusivulle pääsee tästä linkistä. Tämä toiminto ei ole käytössä piirin tai SP:n käyttäjillä, koska heille ei ole määritelty omaa lippukuntaa. OMA PIIRI Oman piirin oikotielinkki näkyy lippukunta- ja piirikäyttäjille. Linkki vie käyttäjälle määritellyn oman piirin etusivulle. OMAT TIEDOT Sisään kirjautuneen käyttäjän on helpointa tarkistaa omat tietonsa tästä linkistä. Linkin napsauttaminen avaa kirjautuneen käyttäjän jäsentietokortin.

29 SIVU 29/30 11 HAKUTOIMINNOT Polun hakutoiminnoilla voidaan etsiä jäseniä, lippukuntia, piirejä, SP:n muita jäsenryhmiä, luottamushenkilöitä sekä tapahtumia. Haku tuottaa tuloksen aina vain siitä aineistosta, johon käyttäjällä on oikeudet. Lippukuntakäyttäjällä on siis tiedot vain oman lippukunnan jäsenistä, piirillä kyseisen piirin jäsenistä ja SP:n jäsenrekisterinhoitajalla, joka on pääkäyttäjä, koko järjestön jäsenistä. Tapahtumissa on sama rajoitus kuin jäsenten hakemisessa. Tuloksissa on mukana vain ne tapahtumat, jotka on määritelty näkymään kyseiselle lippukunnalle ja sen Polku -käyttäjälle. H AKUVAIHTOEHDOT 1. Nimi Tämä vaihtoehto tulostaa näkyviin nimen, lippukunnan, sähköpostiosoitteen ja jäsennumeron 2. Osoite Tämä vaihtoehto tulostaa näkyviin nimen, postiosoitteen, puhelimet, sähköpostiosoitteen sekä kuvan 3. Raportit Pikaraportit ovat muokattavissa olevia tulostusvaihtoehtoja. Raporttien avulla voit valita haluamasi tulostussarakkeita haun tulostukseen. Polku tarjoaa joukon erilaisia vaihtoehtoja valmiiksi, mutta voit myös rakentaa oman vaihtoehdon. Pikaraporttien käyttö on laajempi kokonaisuus Polussa, ja siksi siitä on olemassa oma Pikaraportit-ohjevihkonen (Ilmestyy 2009 alussa)

30 SIVU 30/30 12 PALVELUT POLUSSA Polussa on käyttäjille joitakin palveluja, joista voi saada apua ongelmatilanteissa ja tukea käyttöön. Omaa profiilia napsauttamalla muutetaan päivämäärän asetuksia. Tämä on tärkeä kohta Polun käytön kannalta, sillä järjestelmä hyväksyy vain tämän oman profiilin mukaiset päivämäärämuodot. Suomessa päivämäärän merkitsemisen suositus on muotoa DD.MM.YYYY. Polun ylläpitoon voi lähettää kysymyksiä ja kuvauksia ilmenneistä ongelmista. Tukipyynnöt on rajattu vain Polkua koskeviin kysymyksiin, eikä lainkaan laitteistoa koskeviin kysymyksiin. Polun toiminnasta voi keskustella muiden käyttäjien kanssa ja pyytää vinkkejä toimintoihin. Keskustelua seuraa myös Polun ylläpidon työntekijä. Salasanan vaihtaminen kuuluu myös Polun palveluihin. Ensimmäistä kirjautumista varten annetaan valmis salasana, joka pitää vaihtaa omaan ensimmäisellä kirjautumiskerralla. Jos Polun salasanaa ei vaihda itse kolmeen kuukauteen, Polku muistuttaa siitä kirjauduttaessa sisään. Ja lopuksi lukitsee salasanan. Polun aloitussivulla kerrotaan uusimmista päivityksistä ja muista ajankohtaisista asioista. Tästä linkistä pääsee katselemaan etusivua. Etusivun teksti kannattaa silmäillä läpi jokaisen kirjautumisen yhteydessä. Polusta pitää kirjautua ulos heti kun lopettaa käytön. Erityisen tärkeää tämä on yhteiskäytössä olevissa tietokoneissa. Muiden kuin rekisteröityjen käyttäjien pääsy Polkuun voi olla todella haitallista. Jokaisen käyttäjän kaikki kirjautumiset ja tehdyt muutokset tallennetaan järjestelmään. Näin pystytään helposti jäljittämään ilkivalta tai muu epämääräinen toiminta. Jokainen Polkukäyttäjä on siis vastuussa omilla tunnuksillaan tehdyistä muutoksista. Tämän vuoksi tunnuksia ei kovin helposti anneta. Jäsenrekisterinhoitajan tehtävä on toimittaa raportteja ja listoja muille tarvitseville. Tunnukset ovat henkilökohtaiset eikä niitä saa jakaa muiden lippukuntalaisten kanssa.

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Versio Vastuu: 31.8.2015 vj Partiolainen tai huoltaja JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Yhteystietojen päivittäminen ja jäsenkortin tulostaminen tehdään suoraan partiorekisteri Kuksassa. Tämän voi tehdä joko

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Jäsenrekisteriin kirjautuminen Avaa internet ja kirjoita selaimen osoitekenttään: https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana, ja paina Sisäänkirjaus. Kirjauduttua avautuu

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle A) Kuksaan rekisteröityminen (ensimmäisellä käyttökerralla) ja kirjautuminen (jatkossa) B) Huoltajan omien tietojen tarkastelu ja korjaaminen

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT...

SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT... SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT... 4 KIRJAUTUMINEN 1. Kirjoita Internet-selaimen osoiteriville

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille Kuksa -jäsenrekisteri Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisterijärjestelmä. Kuksaan on luotu oma profiili sekä partiolaisille että alaikäisten partiolaisten

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0 GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMINEN GOLFBOXISTA... 4 2.1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN GOLFBOXIIN... 4 2.2 ULOSKIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Versio Oikeudet: 31.8.2015 vj huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa.

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 7

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 7 KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 OMAT VARAUKSET... 4 1.6 MUOKKAA JÄSENTIETOJA... 4 1.7 MUUTA SALASANA... 4

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN

UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN 15.3.2017 vj Oikeus: jäsenrekisterinhoitaja sihteeri lippukunnanjohtaja UUDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN Uuden jäsenen lisääminen tehdään vain siinä tapauksessa, että henkilöä ei ole vielä järjestelmässä. Jos

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN 1.3.2017 vj Oikeus: Partiolainen tai huoltaja JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Yhteystietojen päivittäminen ja jäsenkortin tulostaminen tehdään suoraan partiorekisteri Kuksassa. Tämän voi tehdä joko jäsen itse

Lisätiedot

NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti

NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti Suomen Voimisteluliitto NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti Nepton perusversio on seuran yhteyshenkilörekisteri ja jäsenrekisteri. Perusversiota käyttää seurassa henkilö/t, jolle on annettu

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Nettijäsenrekisterin käyttöohje Päivitetty 8.10.2010

Nettijäsenrekisterin käyttöohje Päivitetty 8.10.2010 Nettijäsenrekisterin käyttöohje Päivitetty 8.10.2010 Sisällysluettelo 1. Jäsenrekisteriin kirjautuminen... 2 2. Nimihaku (= pikahaku)... 3 3. Jäsenrekisteri... 4 4. Haku... 5 5. Jäsenen tiedot... 6 6.

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 2008 MOODLE TUTUKSI Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. ALOITUSNÄKYMÄ... 4 2. TUTUSTUMINEN... 5 3. KESKUSTELUT... 8 4. VIESTIT... 10 5. CHATIT... 10 6. TIEDOSTOJA OMALTA

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

Uuden työtilan luonti

Uuden työtilan luonti Uuden työtilan luonti 1. Valitaan Uusi työtila vasemmanpuoleisesta valikosta 2. Valitaan Tyhjä työtila aukeavasta valikosta. Tämä toiminto luo uuden tyhjän työtilan. 3. Kun uusi työtila on luotu, aukeaa

Lisätiedot

Lyseopaneeli 2.0. Käyttäjän opas

Lyseopaneeli 2.0. Käyttäjän opas Lyseopaneeli 2.0 Käyttäjän opas 1. Esittely Lyseopaneeli on Oulun Lyseon lukion käyttäjätietojen hallintapalvelu jonka tarkoitus on niputtaa yhteen muutamia oleellisia toimintoja. 2. Yleistä paneelin käytöstä

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

NETTIJÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

NETTIJÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE NETTIJÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Sisällysluettelo: 1.Jäsenrekisteriohjelman avaaminen 2. Käyttöoikeudet 3. Jäsenrekisteri 3.1. Jäsenen perustiedot 3.2 Jäsenen jäsentiedot 3.3 Jäsenen osajoukot

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Tapahtumahallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Tapahtumahallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje Tapahtumahallinta TaikaTapahtumat -käyttöohje Yleistä ohjelmasta WWW- selaimella käytettävä ohjelma tapahtumien ja asiakasrekisterin hallintaan ja viestintään Käytettävät kokonaisuudet Tapahtumahallinta

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Sisällysluettelo 1 Johdanto Root, koko Opalan pääkäyttäjä

Sisällysluettelo 1 Johdanto Root, koko Opalan pääkäyttäjä OPALA Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto 4 2 Root, koko Opalan pääkäyttäjä...5 2.1 Sisäänkirjautuminen.5 2.2 Käyttäjätunnukset 6 2.2.1 Pääkäyttäjätunnukset.6 2.2.1.1 Luo. 7 2.2.1.2 Muokka/poista 8

Lisätiedot

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21)

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21) Oppilaan opas Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy Versio 0.2 (2008-01-21) Versio Päivämäärä Kuvaus 0.1 2005-01-16 Ensimmäinen versio. 0.2 2008-01-21 Korjattu kuvatiedostojen maksimiresoluutio ja muutamia

Lisätiedot

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille 13.6.2016 Epilepsialiitto Sisällys Kirjautuminen ja valikko... 3 Uuden jäsenen lisääminen Kilta-jäsenrekisteriin... 4 Henkilön tietojen muutos... 10 Henkilön jäsenyyden

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle A) Kuksaan rekisteröityminen = partioid:n luominen (ensimmäisellä käyttökerralla) ja kirjautuminen (jatkossa) B) Huoltajan omien tietojen

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa)

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa) Ilmoittautumis järjestelmän otsikko alue Jokaisella tapahtumalla on otsikko-osa joka on samanlainen joka puolella sovellusta. Tämä Judokilpailuissa käytetty otsikko-osa koostuu viidestä linkistä, joita

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

Verkkoposti selkokielellä

Verkkoposti selkokielellä Petri Ilmonen Verkkoposti selkokielellä Tekijä ja Oppimateriaalikeskus Opike, FAIDD, 2009 Selkokielinen käsikirjoitus: Petri Ilmonen Selkokielen tarkistus: Ari Sainio Kustannustoimitus: Petri Ilmonen Kansikuva

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013 http://www.wordle.net Opiskelijan ohje 1.9.2013 Opiskelijan ohje 2 (9) n käyttöohje tutkinnon suorittajalle Ohjeen sisältö TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan ssa, jonka osoite on /tupa. Jokainen TIEKEn tutkintoa

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat Suomen Kennelliitto ry. 6.5.2014 2(11) Osoitelistat Sisältö: Osoitteet valinnan näkyminen kennelpiirin henkilöille... 3 Yhdistysten

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana

UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana Aloitussivu näyttää seuraavalta. Sen kautta voi siirtyä haluttuihin toimintoihin. JÄSENREKISTERIN SELAUS/MUOKKAAMINEN

Lisätiedot

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje https://senaatti.ryhti.fi RYHTI - tuki Puh. 010 759 2300 (ma-pe 07.00-17.00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa oikeus. Prosessivalikosta

Lisätiedot

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE www.nettirassi.fi Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen... 4 2. Omat jutut kansio... 8 2.1. Omat tiedostot:... 8 2.2. Omat seurannat... 9 3. Omat terveystiedot...

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 09/2012 Tämän ohjeen avulla lippukuntanne voi luoda uudet nettisivut käyttäen valmista Google sivusto mallipohjaa. OHJE: Google

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.4. (s. 1) Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan Seuraavilla sivuilla opastamme tekemään ilmoittautumisen liiton

Lisätiedot

Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry. Tilausjärjestelmä. Lippukuntaohjeet

Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry. Tilausjärjestelmä. Lippukuntaohjeet Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Lippukuntaohjeet 1 n lippukuntaohjeet 2010 Teksti: Eero Tuomenoksa Toimitus: Eero Tuomenoksa Kuvat: Eero Tuomenoksa ja Timo Kästämä Julkaistu: 19.8.2010 Julkaisija:

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

ENSIN KUITENKIN ALKU UN YKSI T ÄRKEÄ INFO JÄSENYYKSIEN PÄÄTT ÄM ISEST Ä:

ENSIN KUITENKIN ALKU UN YKSI T ÄRKEÄ INFO JÄSENYYKSIEN PÄÄTT ÄM ISEST Ä: 18.12.2014 1 (8) MOIKKA! Tämä on neljäs PäPan tuottama Kuksakirje ja se keskittyy erityisesti tapahtumalaskutukseen. Kirje kannattaakin välittää lippukunnassa taloudenhoitajalle ja jäsenrekisterinhoitajalle.

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Käyttöohje. Aija. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos

Käyttöohje. Aija. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Käyttöohje Aija Helsinki 2.9.2005 Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Sisältö 1. Yleistä...3 2. Järjestelmän toiminnot...4 2.1 Rekisteröityminen...4 2.2 Sisäänkirjautuminen...4

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot