JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 SIVU 1/30 POLKU

2 SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset Timo Kokkila 3. painos 2008 Tämä Polku-jäsenrekisterin Lyhyt käyttöohje on laadittu vuoden 2005 aikana lippukunnissa käytössä olleeseen Polku -versioon sopivaksi. Lyhyen käyttöohjeen lisäksi Polusta on olemassa laajemmat käyttöohjevihkoset toimintojen aihepiirien mukaisesti: 1. Jäsenet ja lippukunta 2. Tapahtumat ja ilmoittautuminen 3. Listat, raportit ja tiedostot.

3 SIVU 3/30 Sisällysluettelo Ohjeessa käytettävät termit Yleistä Tarvittavat laitteet ja ohjelmat Lippukuntarekisteri... 7 Lippukunnan omat tiedot ja partiokolo... 7 Luottamushenkilöt... 8 Käyttöoikeudet... 8 Osastot ja ryhmät... 8 Ryhmien ja Osastojen lisääminen ja muokkaaminen... 9 Jäsenten siirtäminen ryhmään tai osastoon Vanhat ryhmät Ilmoittautuneet Jäsenrekisteri Uuden jäsenen lisääminen Jäsentietojen muuttaminen ja puuttuvan tiedon lisääminen Koulutukset Jäsenen poistaminen Jäsenmaksujen seuranta Raportit Raporttien luominen Tiedostotyypit Listat Jakelulistat Oman listan luominen Uuden vastaanottajan lisääminen listalle Sähköpostin lähettäminen listalle Personoitu sähköposti Osoitetietojen tulostaminen listalta Tiedostot Tiedostojen tallentaminen Tiedostojen lukeminen ja kopioiminen Tapahtumat Sähköinen ilmoittautuminen Jäsenen ilmoittaminen tapahtumaan Polun kautta Henkilökortin kautta Jäsenen oma ilmoittautuminen netissä Oikotiet Oma lippukunta Oma piiri Omat tiedot Hakutoiminnot Hakuvaihtoehdot Palvelut Polussa... 30

4 SIVU 4/30 OHJEESSA KÄYTETTÄVÄT TERMIT Välilehdet Vasen palkki Ikoni, josta muutetaan tietoja Painike

5 SIVU 5/30 1 YLEISTÄ Polku on partiolaisten jäsenrekisteri, jota käytetään jäsentietojen ylläpitoon ja hyödyntämiseen. Internetissä Polkua pääsee käyttämään osoitteessa Polun käyttäjätunnukset ovat henkilökohtaisia, ja ne anotaan keskusjärjestöltä. Tunnukset annetaan yhdelle henkilölle lippukunnassa. Tunnuksien anomuskaavake on netissä -> aikuiset -> sähköiset palvelut. Ohjeita Polun käyttöön löydät Polun etusivulta ja napsauttamalla kyseisen kohdan Vinkki-painiketta. Polun käyttäjätunnus on numerosarja ja lyhennys käyttäjän nimestä, esim. 1234mvirt. Järjestelmä ei tee eroa isojen ja pienten kirjainten välillä. Käyttäjätunnus on pysyvä, eikä sitä voi vaihtaa. Salasana voidaan lähettää sinulle automaattisesti sähköpostiisi, polun kirjautumissivulta löytyvällä linkillä. Järjestelmä antaa käyttäjälle ensimmäisen salasanan, jota käytetään vain ensimmäisessä sisäänkirjautumisessa. Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä salasana pitää vaihtaa itse keksittyyn (pituus 8 merkkiä). Jatkossa salasanan voi vaihtaa niin usein kun haluaa. Jos salasanaa ei vaihda kolmeen kuukauteen, järjestelmä muistuttaa sinua siitä. Käyttäjätunnukseen sisältyy käyttöoikeudet tiettyyn osaan jäsenrekisteriä. Kirjautuessasi järjestelmään, toiminnot muokkautuvat oikeuksiesi mukaisiksi. Kaikki sisäänkirjautumiset rekisteröidään. Tallentuvat tiedot ovat kirjautujan nimi, päivämäärä, kellonaika ja käytetty selain. Tietoja käytetään mm. mahdollisten virheiden etsimiseen, tilastojen laatimiseen ja tekniseen tukipalveluun. Ensimmäisellä kerralla kannattaa muokata oma käyttäjäprofiili sopivaksi. Päävalikossa otsikolla Oma profiili pääsee muuttamaan kielen ja päivämäärän merkintätavan. Suomessa suositeltava tapa merkitä päivämäärä on muotoa DD.MM.YYYY. Kaikki järjestelmän otsikot ja tekstit esitetään valitsemallasi kielellä, paitsi raporteissa, joita ei ole käännetty suomeksi.

6 SIVU 6/30 Polkua käytetään yleensä yhdessä ikkunassa kerrallaan ja jos palaa sivulla takaisinpäin(selaimen navigaationäppäimiä käyttäen), saattaa olla, että syötetyt tiedot katoavat. Siksi joskus on hyvä saada näkyviin kaksi erillistä ikkunaa kerrallaan. Tämä on mahdollista klikkaamalla jonkun linkin kohdalla hiiren oikeaa näppäintä. Valitse Avaa uudessa ikkunassa (open in New Window). Tällaisia ikkunoita voi olla järjestelmässä auki lähes rajaton määrä. 2 TARVITTAVAT LAITTEET JA OHJELMAT Tietokonelaitteella ei ole suurta merkitystä Polun käytössä. PC ja Mac-ympäristöissä on joitakin eroja merkkien näkymisessä näytöllä. Polku on ensisijaisesti suunniteltu käytettäväksi PCkoneilla. Näytön resoluution tulee olla vähintään 800 x 600 tai mieluummin enemmän. Modeemiyhteyttä käyttävillä nopeuden on oltava vähintään 56kt/s. Internet-selaimista suositeltavin on Internet Explorer 7.0 tai uudempi. Selaimen on tuettava JavaScriptiä, coociesit on hyväksyttävä ja turvallisuustasoksi on valittava normaali. Tiedostojen avaamisen asetusten tulee sallia tiedoston avaaminen uudessa ikkunassa sekä tiedoston avaaminen vahvistettava siirron jälkeen. Nettiselain pystyy käsittelemään vain yhtä avoinna olevaa lomaketta kerrallaan, joten lomakkeen työstäminen on saatava valmiiksi ja hyväksyttävä ennen seuraavan avaamista tai eteenpäin siirtymistä. Tiedot eivät tallennu minnekään välimuistiin. Huom! Mikäli käytät tietokonetta, joka on liitetty lähiverkkoon (LAN), saattavat palomuuri- ja muut asetukset aiheuttaa ongelmia Polun käytössä. Järjestelmästä saatavaa aineistoa käsitellään pääasiassa Microsoft Word, Excel ja Access ohjelmilla. Uusimmat Office-versiot toimivat parhaiten. Tiedonsiirto Polusta on salattua. (HTTPS)

7 SIVU 7/30 3 LIPPUKUNTAREKISTERI L IPPUKUNNAN OMAT TIEDOT JA PARTIOKOLO Suomen Partiolaiset (myöhemmin lyhennetty SP) pitää yllä lippukuntien tietoja tiedottamista varten, esim. kun uusi partiolainen etsii itselleen lippukuntaa, lippukuntien tiedoista näkee kuka vastaa sudenpentuja koskeviin kyselyihin. Lippukunta vastaa itse oikeiden tietojen päivittämisestä järjestelmään. Partiokolon ja muiden toimitilojen osoitteet on hyvä laittaa näkyviin. Pääsääntöisesti lippukunnan postiosoitteeksi merkitään SP:n lippukuntapostin saajan osoite. Lippukunnan tietosivulle voi myös liittää haluamansa kuvan, esim. huivimerkin, logon tai kolon kuvan. Kuva lisätään napsauttamalla liite, ja hakemalla kuva tiedostona.

8 SIVU 8/30 L UOTTAMUSHENKILÖT Lippukunnan johtajiston tehtävät merkitään välilehdelle Luottamushenkilöt. Osa tehtävistä on pakollisia, eikä niitä voi poistaa. Tehtävän voi vain vaihtaa henkilöltä toiselle. Kun henkilön pesti päättyy, älä poista henkilöltä tehtävää, vaan määritä päättymispäivä. Tällöin pestin tiedot jäävät henkilön partioansioluetteloon. K ÄYTTÖOIKEUDET Käyttöoikeudet -välilehdeltä pääsee katsomaan, kenellä on oikeudet päästä katsomaan ja muuttamaan lippukunnan tietoja. Tietoihin on tallennettu Polkuun kirjautumisten lukumäärä ja viimeisen kirjautumisen päivämäärä. OSASTOT JA RYHMÄT Jäsenet voidaan sijoittaa lippukunnassa toimiviin ryhmiin myös jäsenrekisterissä. Tällöin nähdään helposti kuka kuuluu mihinkin ryhmään ja tieto esim. maksamattomasta jäsenmaksusta kulkee paremmin johtajien kautta. Välilehdeltä Osasto, luodaan uudet osastot ja ryhmät. Osastot voidaan jakaa esimerkiksi ikäkausien mukaan. Osastoihin voidaan liittää ryhmiä, esim. vartioita ja laumoja. Osastojen aloitussivulla näkyvät kaikki lippukunnan jäsenet Uudet, järjestelemättömässä kategoriassa. Kun olet luonut uuden osaston tai ryhmän, voit siirtää jäseniä tähän ryhmään. Jäseniä voidaan myös hakea iän perusteella. Esim. Haku v. voidaan siirtää kaikki kerralla Seikkailijaosastoon.

9 SIVU 9/30 HUOM! Jäsen voi olla vain yhdessä ryhmässä kerrallaan. R YHMIEN JA OSASTOJEN LISÄÄMINEN JA MUOKKAAMINEN Valitse Muokkaa - välilehti Valitse haluamasi toiminto, alla olevassa esimerkissä lisätään ryhmä nimeltä Kotkat aikaisemmin tehtyyn osastoon Sudenpennut.

10 SIVU 10/30 Samalla välilehdellä voit muokata ryhmien ja osastojen nimiä sekä alkamis-/päättymisaikoja. J ÄSENTEN SIIRTÄMINEN RYHMÄÄN TAI OSASTOON Valitse Jäsenet- välilehti. Avaa järjestelemättömät jäsenet kategoria.

11 SIVU 11/30 Hae jäsenet ikäryhmästä esim Valitse haluamasi jäsenet ruksaamalla nimen kohdalta. Tämän jälkeen voit valita toiminnon. V ANHAT RYHMÄT Ennen vuoden 2008 päivitystä tehdyt ryhmät näkyvät Osasto-välilehden takaa. Ryhmien tiedoissa näkyy jäsenten lukumäärä. Muokkaa -linkistä pääsee muuttamaan esim. ryhmän sähköpostiominaisuuksia. Jäsenten nimet tulevat näkyviin Näytä -toiminnolla ja takaisin piiloon painamalla uudelleen Näytä. Kirjekuori -kuvake kertoo, että ryhmän jäsenistä on luotu postituslista.

12 SIVU 12/30 I LMOITTAUTUNEET Ilmoittautuneet välilehdeltä voit tarkastella lippukuntasi jäsenten ilmoittautumisia piirin ja Suomen Partiolaisten tapahtumiin. 4 JÄSENREKISTERI U UDEN JÄSENEN LISÄÄMINEN Napsauta lippukunnan etusivulla painiketta Jäsenet. Vasempaan reunaan ilmestyy luettelo kaikista lippukunnan jäsenistä. Napsauttamalla yläreunasta Uusi jäsen, saat tyhjän lomakkeen, johon uuden jäsenen tiedot täytetään. Järjestelmä luo jäsennumeron ja ilmoittautumiskoodin automaattisesti, eikä niitä voi muuttaa. Liittynyt partioon -kohtaan tulee vuosiluku siinä tilanteessa, että on vaihtanut lippukuntaa. Tärkeää! Syötä kerralla kaikki jäsenen tiedot, myös oikea syntymäaika. Tällä tiedolla kohdennetaan piirien ja SP:n tiedotusta ja laskutusta sekä saadaan raportteihin oikeat tiedot. Järjestelmä ei tunnista erikseen 2-jäseniä, vaan jäsenlaji täytyy valita tallennettaeassa käsin jäsenen henkilötietokortille. Jäsenmaksu lähtee lippukunnan ilmoittaman jäsenlajin mukaan. Lippukunnan kannalta on hyödyllistä myös liittää jäsen johonkin ryhmään ja määritellä hänelle tehtävä. Myös osoitteen pitää olla oikein, jotta posti tulee perille. Kirjoita kadunnimi, postinumero ja postitoimipaikka kokonaan.

13 SIVU 13/30 J ÄSENTIETOJEN MUUTTAMINEN JA PUUTTUVAN TIEDON LISÄÄMINEN Jäsenen tietoja pääsee muuttamaan avaamalla jäsenen henkilötietokortin. Jäseniä voi etsiä hakutoiminnolla tai lippukunnan Jäsenet -välilehden kautta. Muutokset tehdään joko maalaamalla ja kirjoittamalla uusi tieto päälle tai napsauttamalla kyseisen tiedon edessä olevaa ikonia. Tietojen lisäys tehdään alareunan painikkeista

14 SIVU 14/30 Jäsenen tietojen yhteyteen voi lisätä liitteeksi esim. kuvan tai dokumentin. Kuva saa olla enintään 300px leveä ja sen pitää olla jpg tai gif-muotoa. K OULUTUKSET Koulutukset lisätään alasvetovalikosta yksitellen. Mikäli jäsen on suorittanut koulutuskokonaisuuden, valitaan hänelle ko. koulutuskokonaisuus ja siihen kuuluvat moduulit tulevat hänelle au-

15 SIVU 15/30 tomaattisesti. Yksittäiset moduulisuoritukset lisätään kohdasta moduulit. Koulutukset voidaan poistaa painamalla punaista rastia. Vanhat kurssit valitaan kohdasta vanhat kurssit. Jos kurssia ei ole listassa, sen voi kirjoittaa jäsenen Kommentit -kenttään. Lippukunta voi käyttää kommenttikenttää muidenkin omien tietojen tallentamiseen. Terveystietoja siihen ei kuitenkaan saa tallentaa. Jäsenen tehtävät -kohtaan laitetaan aktiiviseksi hänen nykyiset tehtävänsä. Pestin päättyessä sitä ei poisteta listasta, vaan merkitään vain päättymispäivä. Silloin tehty pesti jää näkyviin jäsenen historiatietoihin. Kun olet tehnyt jäsenen tietojen muutokset, paina lopuksi päivityssivulla Hyväksy -painiketta. Ne tulevat kuitenkin näkyviin vasta sitten, kun sivu seuraavan kerran avataan. Entisen tiedon päälle tehdyt korjaukset eivät ilman sitä tallennu. Lisäksi sivun yläreunaan päivittyy päivämäärä ja tekijän tunnus. J ÄSENEN POISTAMINEN Poista jäsen vasta sitten kun olet aivan varma, että hän on lopettanut partion. Poistettuja jäseniä on mahdollista palauttaa kaikkine historiatietoineen, mutta tämä toiminto on käytössä vain piirin ja SP:n käyttäjillä. Yksittäisen jäsenen poistaminen onnistuu parhaiten, etsimällä jäsenen henkilötietokortti. Napsauta alareunasta Poista -painiketta. Tilastointia varten merkitse poistamisen syy. Monen jäsenen yhtäaikainen poistaminen onnistuu parhaiten napsauttamalla jäsenlistan yläpuolella olevaa Poista-painiketta. Saat eteesi listan kaikista lippukunnan jäsenistä. Valitse listasta

16 SIVU 16/30 poistettavat jäsenet ja napsauta lopussa Poista valitut jäsenet -painiketta. Valitse jokaiselle poistamisen syy ja vahvista. Jos jäsenestä on tehty vahingossa kaksi jäsentietokorttia, jätä järjestelmään se, jossa jäsenmaksu on maksettuna. Poista toinen jäsentietokortti. Kun jäsen vaihtaa lippukuntaa, ota yhteyttä Partiotalon jäsenrekisterinhoitajaan irmeli.pesari [ät] partio.fi. HUOM! Mikäli jäsenellä on maksamattomia laskuja, kuten esimerkiksi jäsenmaksu, tulee maksut hyvittää ensin poista ja hyvitätoiminnolla (tämä toiminto tulee automaattisesti näkyviin, jos henkilön saldo on negatiivinen). Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä piiritoimistoon tai SP:n jäsenrekisterinhoitajaan. J ÄSENMAKSUJEN SEURANTA Yksittäisen jäsenen jäsenmaksu tarkastetaan helpoiten etsimällä kyseisen jäsenen jäsentietokortti ja napsauttamalla auki Maksutiedot -välilehti. Jos sivulla näkyy tehty lasku ja saldo on nolla, maksu on maksettu. Tällöin myös pienessä ruudussa on ruksi. Jos saldo-kohdassa on miinusmerkkinen luku, jäsen on maksanut enemmän kuin on laskutettu (esim. kehy-maksu 4 euroa). Jos saldo-kohdassa on plusmerkkinen luku, maksua ei ole maksettu tai sitä on maksettu vähemmän kuin laskutettu määrä on. Tällöin myöskään pienessä ruudussa ei ole ruksia. Polun maksutietodot raporteissa: Sarakkeessa Fee Status näkyy jäsenmaksun saldo. Jos se on 0 ja Date Fee-sarakkeessa on maksupäivä, jäsenmaksu on maksettu. Jos se on miinusmerkkinen luku, jäsenmaksua ei vielä ole maksettu tai siitä on osa maksamatta. Jos saldo on plusmerkkinen luku, jäsenmaksua on maksettu laskuun nähden enemmän, esim. vapaaehtoinen kehitysyhteistyömaksu. Jos Fee Status-sarake on tyhjä ja maksupäivä puuttuu, jäsenmaksua ei vielä ole laskutettu. Saldomerkintöjä saattavat sekoittaa jäsenlajin muutokset. Siksi on tärkeää, että jäsenlaji on oikein, kun uusi jäsen laitetaan rekisteriin. Monen jäsenen jäsenmaksun yhtäaikainen tarkastaminen tapahtuu niin, että otetaan Polusta jäsenlista Excel- tai Access -raporttina siitä otoksesta jäseniä, joiden maksut halutaan tarkistaa. Osoitetarrojen tekemisen yhteydessä on myös mahdollista tarkastella jäsenmaksutietoja. Lisää tietoa jäsenmaksujen tarkastamisesta löytyy Polun ohjevihkosista 1. Jäsenet ja lippukunta, 2. Tapahtumat ja ilmoittautuminen ja 3. Listat, raportit ja tiedostot.

17 SIVU 17/30 5 RAPORTIT Raportit ovat lippukunnissa tehtäviä omaa toimintaa tukevia tilastoja, listoja, osoitetarroja ym. Monien raporttien muokkaamiseen ja tulostamiseen tarvitaan joko MS Excel tai MS Access - ohjelmaa. Käyttäjä saa tehtyä raportteja vain niistä tiedoista, joihin hänellä on luku tai kirjoitusoikeudet. Aina kun otat järjestelmästä ulos raportin, se tallennetaan omalle tietokoneellesi ja se on kopio palvelimella olevasta alkuperäisrekisteristä. Tee siis ensin mahdolliset muutokset ja päivitykset järjestelmään ja ota sitten vasta raportti. R APORTTIEN LUOMINEN Napsauta haluamasi lippukunnan välilehdistä auki kohta Raportit. Valitse hakulomakkeeseen tiedot, joista haluat luoda raportin: 1.Tiedoston sisältö, 2. Tiedostomuotoja 3. Lisäasetukset. Napsauta Luo -painiketta. Tiedoston muodostaminen alkaa ja kun saat ilmoituksen tiedoston valmistumisesta, tallenna se omalle tietokoneellesi. Tallentaminen tapahtuu helposti napsauttamalla hiiren oikeaa näppäintä ja valitsemalla Tallenna kohde nimellä. Valitse kovalevyltä tallennuspaikka ja anna raportille haluamasi nimi. Valikoima ja ehdot(kts. kuva alla). Jos valikoima ei näy, käytättämäsi selain ei tue kyseistä näkymää. Varmimmin valikoima näkyy Internet Explorer selaimen uusimmalla versiolla. Saman tiedostotyypin siirretyt tiedostot ovat aina samannimisiä. Jos haluat säilyttää vanhan tiedoston, tallenna uusi eri nimellä.

18 SIVU 18/30 T IEDOSTOTYYPIT Teksti: Tekstitiedostot ovat helpossa, yleiskäyttöisessä muodossa, jossa kentät erotetaan puolipisteillä. Ne on lähinnä tarkoitettu käytettäväksi muissa ohjelmissa. Joskus yksi raportti on jaettu useampaan tiedostoon.

19 SIVU 19/30 Excel: Excel-tiedostot ovat täydellisiä työtiedostoja, joissa on sekä tietoja että valmiita tilastotoimintoja. Tiedostot on lähinnä suunniteltu MS Excel 2003:ta varten, mutta soveltuvat yleensä myös vanhempiin ohjelmaversioihin. Access: Access-tiedostot ovat täydellisiä tietokantoja, joissa on sekä tietoa että valmiita toimintoja tarrojen ja erityyppisten luettelojen tulostamiseen. Tiedostot on ensisijaisesti suunniteltu MS Access 2003:ta varten. Aikaisemmista Access versiosta toimii MS Access Tarkemmat tiedot raporttitiedostojen käyttämisestä ja muokkaamisesta löytyy 3. Listat, raportit ja tiedostot -vihkosesta. 6 LISTAT J AKELULISTAT Jakelulistoja voi käyttää sekä sähköpostin lähettämiseen että osoitetarrojen tulostamiseen. Sähköpostilista tavoittaa vain ne jäsenet, joiden sähköpostiosoite on tallennettuna järjestelmään. Tiedot haetaan suoraan järjestelmästä, joten tietojen ajantasaisuudesta kannattaa pitää huolta. Niille, joilla ei ole Polussa sähköpostiosoitetta, voidaan lähettää sama viesti tavallisen postin mukana. Tällaisia tilanteita varten on lisätietoja erillisessä 3. Listat, raportit ja tiedostot -vihkosessa. Listoja on kahden tyyppisiä, kiinteitä listoja ja omia listoja. Kiinteillä listoilla on kiinteät valintakriteerit mutta omaan listaan voi liittää vapaasti keitä haluaa. Oman listan voi luoda sellainen käyttäjä, jolla on oikeus päivittää jäsentietoja. OMAN LISTAN LUOMINEN Lippukunta voi luoda omia listojaan esim. kilpailuvartioista, vaeltajista tai ns. kannatusjäsenistä. Listan voi nimetä haluamakseen ja sen voi sallia olevan sekä sähköposti- että osoitetarralista.

20 SIVU 20/30 Listalle muodostuu oma sähköpostiosoite, johon listalle lähetettävät viestit lähetetään. Tallenna tämä osoite omaan sähköpostiohjelmaasi. Kun haluat lähettää viestin listalle, valitset listan osoitteen osoitekenttään. Näin viesti lähtee kaikkiin niihin osoitteisiin, jotka kuuluvat listalle. Uuden oman listan pääsee luomaan napsauttamalla oman lippukunnan kohdalta Listat ja Uusi lista. Listan voi nimetä haluamakseen. Laita rasti kohtaan Sähköpostiosoite, jos haluat käyttää listaa myös sähköpostin lähettämiseen. Muuten listalta saa tulostaa vain osoitetarroja. Kirjoita kohtaan Uusi lähettäjä, niiden ihmisten sähköpostiosoitteet, jotka saavat lähettää postia tälle listalle. Hyväksy oikeutetut lähettäjät yksitellen painamalla vihreää plussaa. Paina lopuksi Hyväksy -painiketta, joka tallentaa lisäykset. HUOM! Oikeutetun lähettäjän osoite pitää olla sama kuin hänen jäsenkortissaan. Ainoastaan tästä osoitteesta pystyy lähettämään postia. Jos rastitat kohdan, lähetysoikeus kaikilla listalla olevilla, saavat kaikki listalla olijat olla lähettäjinä. Listan sähköpostiosoite on se osoite, johon viesti lähetetään jaettavaksi kaikille listalla oleville. U UDEN VASTAANOTTAJAN LISÄÄMINEN LISTALLE Napsauttamalla Lisää -painiketta, avataan lomake, jolla voi etsiä jäseniä liitettäväksi listalle. Voit lisätä listaan yhden tai useamman jäsenen kerrallaan. Listaa voi muuttaa milloin tahansa. SÄHKÖPOSTIN LÄHETTÄMINEN LISTALLE Viestin lähettämiseksi riittää, että napsautat listan nimen edessä olevaa kirjekuoripainiketta. Tällöin oma sähköpostiohjelmasi aukeaa ja vastaanottajakenttään tulee valmiiksi listan sähköpostiosoite. Kirjoita viesti normaalisti ja paina lopuksi Lähetä -nappia. Viesti näkyy vastaanottajalla tulevan nimeämältäsi listalta. Vastaanottajat eivät näe keitä muut vastaanottajat ovat.

21 SIVU 21/30 Varmista, että oma sähköpostiosoitteesi on myös listalla mukana. Mikäli käytät montaa sähköpostiosoitetta, varmista, että rekisterissä on sama osoite, kuin mistä olet lähettämässä viestiä. Lähettäjänä saat automaattisesti varmistuksen siitä, kuinka monelle viesti meni perille. Esimerkiksi 2 (5) tarkoittaa sitä, että listalla on viisi henkilöä, joista kahdelle meni viesti perille sähköpostilla. Tämä on tärkeä tarkastustieto osoitetarrojen tulostusta varten. P ERSONOITU SÄHKÖPOSTI Personoidun E-kirjeen luominen vaiheittain 1. Luo jakelulista 2. Kopio jakelulistan osoite polusta 3. Lisää jakelulistan osoitteen eteen sana ddx. (esim. 4. Kirjoita kirje normaalisti 5. Voit käyttää seuraavia tietokenttiä lisätäksesi vastaanottajan henkilökohtaisia tietoja a. [%NameFirst%] = Vastaanottajan etunimi b. [%NameFamily%] = Vastaanottajan sukunimi c. [%NAME%] = Vastaanottajan nimi (Etunimi Sukunimi) d. [%RefCode%] = Vastaanottajan ilmoittautumiskoodi e. [% ADDRESS%] = Vastaanottajan sähköpostiosoite

22 SIVU 22/30 Huomaa! Kirjoita Tietokenttä yllä olevalla tavalla, erityinen huomio isoihin alkukirjaimiin keskellä sanaa. Esimerkki kirje Jakelu: Testilista Hei [%NameFirst%] Sinun sukunimesi on [%NameFamily%] ja ilmoittautumiskoodisi on [%RefCode%] Ystävällisin terveisin, Ylläpito OSOITETIETOJEN TULOSTAMINEN LISTALTA Osoitetietoja tulostetaan Raportit -toiminnolla. Valitse raportin määritykseksi Osoitetarrat ja lähteeksi haluamasi jakelulista. Valitse haluatko tarrat kaikista listalla olevista vai vain niistä, joilla ei ole sähköpostiosoitetta. Valitse tiedoston muoto ja tulosta tarrat ohjelman omilla toiminnoilla. Tavoittaaksesi kaikki listalla olevat jäsenet, lähetä ensin sähköposti niille, joilla on osoite järjestelmässä. Sen jälkeen hae raportti listasta, ja rajaa se koskemaan vain niitä, joilla ei ole sähköpostiosoitetta. Tulosta tarrat ja postita kirjekuoret. Lisäohjeita raporttien tulostamiseen löydän laajemmasta 3. Listat ja Raportit -ohjevihkosesta.

23 SIVU 23/30 7 TIEDOSTOT T IEDOSTOJEN TALLENTAMINEN Jokaisella lippukunnalla on Polussa tilaa yhdistyksen omille tiedostoille. Lippukunnan hallituksen pöytäkirjat ja muut tärkeät paperit on hyvä säilyttää yhdessä paikassa, jota varmuuskopioidaan säännöllisesti. Lippukunnan historia tallentuu samalla vuosien varrella selkeästi yhteen paikkaan ja näin turvataan jatkuvuus lippukunnan arkistoinnissa. Lippukunta määrää itse millaisen hakemistorakenteen se Polkuun luo. Tiedostot kannattaa nimetä hyvin ja lähes samansisältöiset dokumentit erotella selvästi päivämäärän mukaan. Lippukunnan käyttäjä pääsee katselemaan oman lippukuntansa arkistoa, piirin toimijat oman piirin ja piiriin kuuluvien lippukuntien tiedostoja ja SP:n arkistoon pääsevät käsiksi kaikki Polkukäyttäjät. Arkistoon voi laittaa lähes kaikenlaisia dokumentteja (tekstejä, taulukoita, esityksiä, kuvia jne.). Tiedostojen koossa pitää kuitenkin huomioida käyttäjien hitaammat Internet-yhteydet. Suurien tiedostojen pakkaaminen on suositeltavaa. Väärinkäytösten estämiseksi järjestelmä valvoo, ettei tiedoston enimmäiskoko ylity. T IEDOSTOJEN LUKEMINEN JA KOPIOIMINEN Kansioissa on tiedostot, joissa näkyy nimi, koko, tiedostotyyppi ja päivämäärä. Voidaksesi käyttää tiedostoa, sinun pitää ensin tallentaa se omalle tietokoneellesi. Mikäli haluat vain lukea tiedostoa, se aukeaa napsauttamalla tiedostonimeä. Tiedosto aukeaa suoraan palvelimelta tiedoston tunnisteen mukaiseen ohjelmaan. Esim. doc-tiedostot Wordiin ja pdf-tiedostojen lukuun tarvitset Adobe Acrobat Reader -ohjelman.

24 SIVU 24/30 8 TAPAHTUMAT Lippukunnissa Tapahtumat -osaa voi käyttää tehokkaimmin sellaisissa tapahtumissa, jotka vaativat ennakkoon ilmoittaumisen, ja mistä peritään osallistumismaksu. Esimerkiksi lippukuntaleirin suunnittelussa ja leiriläisten tietojen käsittelyssä Polku on hyvänä apuna. Tapahtumaa hallinnoi aina se taho, joka on sen Polkuun luonut. Tapahtuman aktiivisen ajan siinä on paljon mahdollisia toimintoja ja kun tapahtuma on ohi, voidaan tapahtuma tallentaa myöhempiä lukukertoja varten. Tapahtuman hallinnoinnin vaiheita voivat olla mm. suunnittelu, ilmoittautuminen, laskutus, leirikirjeiden lähettäminen ja raportointi. Osanottajaluetteloiden, osoitetarrojen, nimilappujen, ateria- ja majoitusluettelon tekemiseen tarvitaan erikseen Access-ohjelmaa. Kyseisen ohjelman toimintoja hallitseva henkilö voi halutessaan luoda myös omia otoksia ja raportteja. Laskutusta varten tarvitaan erillinen laskutusohjelma, josta laskun voi lähettää joko jäsenelle itselleen tai esim. lippukunnalle. Laskuja ei kuitenkaan tehdä Laskut -välilehden laskutustoiminnolla, vaan ottamalla tapahtumaraportti ja viemällä siitä tarvittavat tiedot laskutusohjelmaan. Jokainen tapahtuma koostuu perustiedoista (nimi, aika, paikka ja johtaja) ja tarvittavasta määrästä erilaisia toimintoja (esim. osanottomaksu, kuljetus, ruokailu, majoitus ja kurssimateriaali), joihin jäsen haluaa osallistua. Toiminnot voidaan myös hinnoitella erikseen. Kunkin jäsenen tapahtumamaksu siis koostuu erilaisista osista, joihin hän osallistuu. Tapahtumien käyttö on laaja kokonaisuus Polussa, ja siksi siitä on olemassa oma 2. Tapahtumat ja ilmoittautuminen -ohjevihkonen.

25 SIVU 25/30 9 SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMINEN J ÄSENEN ILMOITTAMINEN TAPAHTUMAAN P OLUN KAUTTA Lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja voi ilmoittaa jäsenen Polkuun merkittyyn tapahtumaan. Yksittäisen jäsenen ilmoittaminen tapahtuu parhaiten etsimällä jäsenen tiedot lippukunnasta ja sen jälkeen etsimällä tapahtuma, jonne ilmoittaudutaan. Jos ilmoitetaan samaan tapahtumaan monta jäsentä kerrallaan, on nopeampaa etsiä ensin tapahtuma, ja kerätä sinne kaikki halukkaat osallistujat. HENKILÖKORTIN KAUTTA Kun olet etsinyt ilmoitettavan henkilön tiedot, valitse Tapahtumat -välilehti ja sieltä Uusi ilmoittautuminen -painike. Etsi piirin, lippukunnan tai muun tiedon perusteella tapahtuma, johon haluat jäsenen ilmoittaa. Huomaa että voit ilmoittaa samalla kertaa usean ihmisen. Valitse sen jälkeen ilmoitettavan jäsenen asema tapahtumassa. Oletusvaihtoehtona on osanottaja. Ilmoittautumislomakkeessa näkyy, että ilmoittautuminen on tässä vaiheessa vasta alustava. Toiminnot tarkoittavat tapahtuman erikseen hinnoiteltuja osia. Näitä voivat olla esim. yhteiskuljetus, kurssimerkki ja käsikirja. Ainoa pakollinen yleensä on osallistumismaksu. Allergiat ja erikoisruokavaliot lisätään omaan kenttäänsä samoin kuin muiden kysymyksien vastaukset. Hyväksy ilmoittautuminen painamalla Ilmoita -painiketta.

26 SIVU 26/30 J ÄSENEN OMA ILMOITTAUTUMINEN NETISSÄ Yksittäinen jäsen voi ilmoittautua tapahtumaan itsenäisesti netin kautta, jos tapahtuman järjestäjä on sen sallinut. Tapahtumaan ilmoittautumisesta on olemassa oma nettisivu, jonka kautta ilmoittautuminen tehdään. Nettisivun osoite kerrotaan silloin tapahtuman ilmoittautumisohjeessa. Ilmoittautumisessa tarvitaan jäsenkortissa olevaa ilmoittautumistunnusta, joka on jokaisella jäsennellä erilainen. Jäsen tunnistetaan tämän tunnuksen avulla, ja esimerkiksi osoitetiedot ovat ilmoittautumislomakkeessa esitäytettynä. Ilmoittautumistunnuksen voi myös tilata sähköposti osoitteeseen, mikäli jäsenen sähköpostiosoite on tallennettu jäsenrekisteriin. Tämä toiminto löytyy Polun kirjautumissivuilta. Jäsen avaa Internetistä ilmoittautumissivun, ja kirjoittaa ilmoittautumistunnuksensa kenttään. Omat tiedot tulevat silloin näkyviin lomakkeen loppuun suoraan Polun tietokannasta. Ilmoittautuja täyttää muut kohdat, tarkistaa esitäytetyt tietonsa ja lopuksi hyväksyy ilmoittautumisen. Jos haluaa, voi myös tulostaa vahvistuksen ilmoittautumisesta. Ilmoittautumisen voi myös perua itse, siihen asti kunnes tapahtuman järjestäjä on vahvistanut ilmoittautumisen. Tämän jälkeen lippukuntakäyttäjällä ei ole pääsyä ilmoittautumisiin.

27 SIVU 27/30

28 SIVU 28/30 10 OIKOTIET Polun vasemmassa laidassa on palkki sekä erilaisille oikoteille, palveluille että jäsenlistalle. Oikotien yläosan vaihtoehdot muuttuvat sen mukaan, minkä tason tunnuksilla kirjaudutaan. Alaosan palvelulinkit ovat samat kaikille käyttäjille. Lippukunnan jäsenlista aukeaa myös tälle paikalle. OMA LIPPUKUNTA Oman lippukunnan etusivulle pääsee tästä linkistä. Tämä toiminto ei ole käytössä piirin tai SP:n käyttäjillä, koska heille ei ole määritelty omaa lippukuntaa. OMA PIIRI Oman piirin oikotielinkki näkyy lippukunta- ja piirikäyttäjille. Linkki vie käyttäjälle määritellyn oman piirin etusivulle. OMAT TIEDOT Sisään kirjautuneen käyttäjän on helpointa tarkistaa omat tietonsa tästä linkistä. Linkin napsauttaminen avaa kirjautuneen käyttäjän jäsentietokortin.

29 SIVU 29/30 11 HAKUTOIMINNOT Polun hakutoiminnoilla voidaan etsiä jäseniä, lippukuntia, piirejä, SP:n muita jäsenryhmiä, luottamushenkilöitä sekä tapahtumia. Haku tuottaa tuloksen aina vain siitä aineistosta, johon käyttäjällä on oikeudet. Lippukuntakäyttäjällä on siis tiedot vain oman lippukunnan jäsenistä, piirillä kyseisen piirin jäsenistä ja SP:n jäsenrekisterinhoitajalla, joka on pääkäyttäjä, koko järjestön jäsenistä. Tapahtumissa on sama rajoitus kuin jäsenten hakemisessa. Tuloksissa on mukana vain ne tapahtumat, jotka on määritelty näkymään kyseiselle lippukunnalle ja sen Polku -käyttäjälle. H AKUVAIHTOEHDOT 1. Nimi Tämä vaihtoehto tulostaa näkyviin nimen, lippukunnan, sähköpostiosoitteen ja jäsennumeron 2. Osoite Tämä vaihtoehto tulostaa näkyviin nimen, postiosoitteen, puhelimet, sähköpostiosoitteen sekä kuvan 3. Raportit Pikaraportit ovat muokattavissa olevia tulostusvaihtoehtoja. Raporttien avulla voit valita haluamasi tulostussarakkeita haun tulostukseen. Polku tarjoaa joukon erilaisia vaihtoehtoja valmiiksi, mutta voit myös rakentaa oman vaihtoehdon. Pikaraporttien käyttö on laajempi kokonaisuus Polussa, ja siksi siitä on olemassa oma Pikaraportit-ohjevihkonen (Ilmestyy 2009 alussa)

30 SIVU 30/30 12 PALVELUT POLUSSA Polussa on käyttäjille joitakin palveluja, joista voi saada apua ongelmatilanteissa ja tukea käyttöön. Omaa profiilia napsauttamalla muutetaan päivämäärän asetuksia. Tämä on tärkeä kohta Polun käytön kannalta, sillä järjestelmä hyväksyy vain tämän oman profiilin mukaiset päivämäärämuodot. Suomessa päivämäärän merkitsemisen suositus on muotoa DD.MM.YYYY. Polun ylläpitoon voi lähettää kysymyksiä ja kuvauksia ilmenneistä ongelmista. Tukipyynnöt on rajattu vain Polkua koskeviin kysymyksiin, eikä lainkaan laitteistoa koskeviin kysymyksiin. Polun toiminnasta voi keskustella muiden käyttäjien kanssa ja pyytää vinkkejä toimintoihin. Keskustelua seuraa myös Polun ylläpidon työntekijä. Salasanan vaihtaminen kuuluu myös Polun palveluihin. Ensimmäistä kirjautumista varten annetaan valmis salasana, joka pitää vaihtaa omaan ensimmäisellä kirjautumiskerralla. Jos Polun salasanaa ei vaihda itse kolmeen kuukauteen, Polku muistuttaa siitä kirjauduttaessa sisään. Ja lopuksi lukitsee salasanan. Polun aloitussivulla kerrotaan uusimmista päivityksistä ja muista ajankohtaisista asioista. Tästä linkistä pääsee katselemaan etusivua. Etusivun teksti kannattaa silmäillä läpi jokaisen kirjautumisen yhteydessä. Polusta pitää kirjautua ulos heti kun lopettaa käytön. Erityisen tärkeää tämä on yhteiskäytössä olevissa tietokoneissa. Muiden kuin rekisteröityjen käyttäjien pääsy Polkuun voi olla todella haitallista. Jokaisen käyttäjän kaikki kirjautumiset ja tehdyt muutokset tallennetaan järjestelmään. Näin pystytään helposti jäljittämään ilkivalta tai muu epämääräinen toiminta. Jokainen Polkukäyttäjä on siis vastuussa omilla tunnuksillaan tehdyistä muutoksista. Tämän vuoksi tunnuksia ei kovin helposti anneta. Jäsenrekisterinhoitajan tehtävä on toimittaa raportteja ja listoja muille tarvitseville. Tunnukset ovat henkilökohtaiset eikä niitä saa jakaa muiden lippukuntalaisten kanssa.

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille 13.6.2016 Epilepsialiitto Sisällys Kirjautuminen ja valikko... 3 Uuden jäsenen lisääminen Kilta-jäsenrekisteriin... 4 Henkilön tietojen muutos... 10 Henkilön jäsenyyden

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja:

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja: Ohjeita järjestöpankin käytön tueksi Huomioitavaa:... 1 1 Sisäänkirjautuminen... 2 2 Sivun/henkilökortin muokkaaminen... 2 3 Uutisen/sivun/tapahtuman, tms. lisääminen... 3 4 Uutisen/tapahtuman saaminen

Lisätiedot

Sisäänkirjautuminen Tallennus/raportit (YAP) Tallennusohjelma

Sisäänkirjautuminen Tallennus/raportit (YAP) Tallennusohjelma Sisällysluettelo Sivu 2. Sisäänkirjautuminen Sivu 3. Käyttäjän tiedot Sivu 4. Etusivu Sivu 6. Lomakkeiden syöttö / Juoksijan valinta Sivu 7. Lomakkeiden syöttö / Juoksijoiden ja maksajien tietojen syöttö

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

Invalidiliiton Kilta-rekisteri

Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliitolla on käytössään Internet-selaimella käytettävä Kilta-rekisterisovellus. Rekisterisovellus löytyy osoitteesta https://kilta.invalidiliitto.fi, se on suojattu

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Jäsenrekisterinhoitaja Lippukunnanjohtaja Sihteeri Akela/Sampo (voivat lisätä huoltajan jäsenelle, mutta eivät voi luoda uutta)

Jäsenrekisterinhoitaja Lippukunnanjohtaja Sihteeri Akela/Sampo (voivat lisätä huoltajan jäsenelle, mutta eivät voi luoda uutta) 15.3.2017 vj Oikeus: Jäsenrekisterinhoitaja Lippukunnanjohtaja Sihteeri Akela/Sampo (voivat lisätä huoltajan jäsenelle, mutta eivät voi luoda uutta) HUOLTAJAN LISÄÄMINEN Lippukunnat voi lisätä alaikäisille

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo:

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo: RAPORTIT Sisällysluettelo: 1. Yleistä 2. Rekisteristä löytyvät raporttipohjat Normaalit Valmiit Kiinteät raportit ja työkalut 3. Uuden raportin luominen 4. Osoitetarrat ja sähköpostin lähettäminen suoraan

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat 1.2.2016 2(10) Osoitelistat Osoitteet-valinnan näkyminen kennelpiirin henkilöille... 3 Tietojen haku listaukselle... 3 Yhdistykset,

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Tiedonlähteille NELLIn kautta -

Tiedonlähteille NELLIn kautta - 28.8.2009 1 Tiedonlähteille NELLIn kautta - www.nelliportaali.fi/jy NELLI-portaali on tiedonhakujärjestelmä, joka tarjoaa pääsyn Jyväskylän yliopistossa käytettävissä oleviin sähköisiin aineistoihin kuten

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Mikäli opintojaksolla käytetään tenttiakvaariotenttiä, avoinna olevat tenttiperiodit löytyvät SoleOPSista opintojaksoselosteelta. Kaikilla opintojaksoilla ei käytetä tenttiakvaariota.

Lisätiedot

Psoriasisliitto Nettijäsenrekisterin Koulutustilaisuus 11.2.-12.2. Nettijäsenrekisterin ohje

Psoriasisliitto Nettijäsenrekisterin Koulutustilaisuus 11.2.-12.2. Nettijäsenrekisterin ohje Psoriasisliitto Nettijäsenrekisterin Koulutustilaisuus 11.2.-12.2. Nettijäsenrekisterin ohje Kirjautumissivu löytyy osoitteesta https://njr.yap.fi/cgi-bin/rpj2v3/dispat.exe. Anna käyttäjätunnus ja salasana.

Lisätiedot

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT...

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... Sivu 1/7 Sisällysluettelo Päästäksesi haluamaasi kohtaan napauta otsikkoa hiirellä. ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 2 ILMOITTAUTUMINEN-NÄKYMÄ... 2 YHTEISTYÖMAAT-NÄKYMÄ...

Lisätiedot

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen Osaamispalvelut 1.2.2008 2 (9) Ohje tutkinnon suorittajan rekisteröitymiseen Tutkintopalveluun TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan Tutkintopalvelussa, jonka osoite

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava. Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto

Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava. Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto Lue läpi ja tulosta tarvittaessa tiedostot -> valitse

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstäpoisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena tai etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä varten. Palvelua

Lisätiedot

Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu

Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu 1/6 Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu Järjestelmään kirjautuminen Kulttuuriympäristön tietojärjestelmä löytyy internetistä osoitteesta https://www.museoverkko.fi. Sivut

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen 15.3.2016 2(10) Palvelun käyttö Yleistä... 3 Omakoira-palvelun käyttöoikeus... 3 Oikeus toimintailmoituksen antamiseen...

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje www.360optimi.com/kiinteistopassi Bionova Consulting, luottamuksellinen Viimeksi päivitetty 9. syyskuuta 2014 Käyttöohjeen sisällysluettelo Luo

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja link itetään

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

Lindab eshop käyttöohjeet

Lindab eshop käyttöohjeet Lindab eshop käyttöohjeet A good thinking company Sisältö lindab we simplify construction Sivut 3-10: Kirjautuminen eshoppiin ja tilauksen teko Sivut 11-14: Tilausrivien pikasyöttö Sivut 15-21: Asiakkaan

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS

NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS 1 NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS YLEISTÄ NAVIGAATTORIN KÄYTÖSSÄ... 2 NAVIGAATTORIN HAKEMINEN... 3 NAVIGAATTORIN KOPIOINTI OMALLE SAP-TUNNUKSELLE... 6 NAVIGAATTORIN MUOKKAUS ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA... 7

Lisätiedot

Pikaohjeet A&O oppimisympäristön käytön aloittamiseen

Pikaohjeet A&O oppimisympäristön käytön aloittamiseen Pikaohjeet A&O oppimisympäristön käytön aloittamiseen 1. Kirjaudu A&O-ympäristöön Verkkopalvelun sisällöntuotanto kurssilla käytettävä A&O alusta löytyy verkko-osoitteesta: http://ao4.ee.tut.fi/hypermedia/

Lisätiedot

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana.

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Painonhallinta Sisäänkirjautuminen Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Kuva 1 Sisäänkirjautuminen Yleistä Painonhallinta toimii internet-selaimella, mutta liikuttaessa sovelluksessa,

Lisätiedot

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille)

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) 2016 Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) Tämä ohjeistus sisältää seuraavat osiot: 1. Osoitteen muutos 2. Ilmoittautuminen lukuvuodelle 3. Ilmoittautuminen toteutukselle (opinnolle) 4. HOPS / suoritusten

Lisätiedot

ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN

ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN Versio Oikeudet: 22.3.2016 vj Kaikki 15-vuotta täyttäneet ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN Ansiomerkkejä siirrytään hakemaan sähköisesti suoraan partiorekisteri Kuksasta. Haettavissa on kaikki keskusjärjestön ansiomerkit.

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

Hakusuosikit UNIFAUN

Hakusuosikit UNIFAUN Hakusuosikit UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 8. ELOKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Hakusuosikit... 3 1.1 Käsitteitä... 3 1.2 Symboleita ja painikkeita... 4 1.3 Luo Hakusuosikki... 4 1.3.1 Päivämäärä... 5 1.4 Jaa

Lisätiedot

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri SNKK:n M-Files jäsenrekisteri Tässä tiedostossa on ohjeistettu Nuorkauppakamarin jäsenrekisterin käyttö. Yhdistyslain 11 mukaan Yhdistyksen jäsenistä on hallituksen pidettävä luetteloa. Luetteloon on merkittävä

Lisätiedot

KURSSIHALLINTA. TaikaKoulutus -käyttöohje

KURSSIHALLINTA. TaikaKoulutus -käyttöohje KURSSIHALLINTA TaikaKoulutus -käyttöohje Yleistä ohjelmasta WWW- selaimella käytettävä ohjelma koulutustenhallintaan ja asiakashallintaan ja viestintään Käytettävät kokonaisuudet Koulutushallinta Koko

Lisätiedot

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun.

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun. 1(7) KORTINHALTIJAN HALLINTA Kortinhaltijan nimetty sivu sisältää kortinhaltijan henkilö-, korttitili-, kortti- ja maksutiedot. Sivulle pääsee hakemalla kortinhaltijan tietoja ja avaamalla hakutuloksesta

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 25.8.2016 vj Oikeus: Huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU Ohje työpaikkaohjaajalle 1 (9) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito 21.3.2016 2(10) Pätevyyksien ylläpito Pätevyydet -sivun näkyminen ja pätevyyksien ylläpito-oikeus... 3 Pätevyydet -sivun toiminnot...

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasVastuuhenkilö-oikeudet. n käyttölupia voi hakea

Lisätiedot

If Yrityskansio Yliopistot

If Yrityskansio Yliopistot If Yrityskansio Yliopistot If Yrityskansioon kirjautuminen www.if.fi/yrityskansio Käyttäjillä on omat henkilökohtaiset tunnukset kansioon. Kansion sisällä olevaa näkymää säädellään eri käyttäjäprofiileilla.

Lisätiedot

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Esimies

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Esimies PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Esimies Personec HR-järjestelmä sisältää yliopistojen palkkausjärjestelmän arviointilomakkeet, joihin tallennetut tiedot siirtyvät järjestelmässä ypj-arviointiprosessin

Lisätiedot

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Kirjautuminen... 2 Omien henkilötietojen päivitys ja osaaminen kohdan täydentäminen... 2 Omien kurssien tarkastelu... 3 Kurssin lisääminen kopioimalla

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

- Jalkapalloa jokaiselle -

- Jalkapalloa jokaiselle - Kauden vaihto Ohjeita ylläpitäjille Arto Kalliola - Jalkapalloa jokaiselle - KAUDEN VAIHTAMINEN JOPOX-JÄRJESTELMÄSSÄ Yleistä Kun toimintakausi lähestyy loppuaan, luodaan Jopox-järjestelmään seuraavaa kautta

Lisätiedot

Postimaksukonepalvelun käyttöohje

Postimaksukonepalvelun käyttöohje 1 (11) Julkinen - Public Postimaksukonepalvelun käyttöohje 2 (11) Julkinen - Public POSTIMAKSUKONEPALVELUT KÄYTTÖVARAN MAKSAMINEN POSTIMAKSUKONEELLE 1 Yleistä Postimaksukonepalvelu on postimaksukoneita

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Opiskelijoiden OneDriveohje Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Opiskelijoiden OneDrive-ohje Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi

Lisätiedot

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje Palvelupyyntöjärjestelmä Asiakkaan ohje Festum Software Oy Palvelupyyntöjärjestelmä asiakkaan ohje 2 ( 8 ) Sisällysluettelo 1. Palvelupyyntöjärjestelmä osana asiakastukea... 3 2. Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen 17.8.2016 2(8) Kokeen puoltaminen ja hyväksyminen Oikeus koeanomusten sähköiseen käsittelyyn...

Lisätiedot

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Yksikön johtaja

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Yksikön johtaja PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ Käyttöohje Yksikön johtaja Personec HR-järjestelmä sisältää valtion palkkausjärjestelmän (yliopistot) arviointilomakkeet, joihin tallennetut tiedot siirtyvät järjestelmässä VPJ-arviointiprosessin

Lisätiedot

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen Käyttöohje projektien toteuttajille SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä järjestelmästä...3

Lisätiedot