Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma Toimintalinja: Leader Toimenpide 321 Elinkeinoelämän ja maaseutuväestön peruspalvelut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007 2013 Toimintalinja: Leader Toimenpide 321 Elinkeinoelämän ja maaseutuväestön peruspalvelut"

Transkriptio

1 Kainuun Moottorikerho ry Timo Roininen SANTAMÄKI MAASTORADAT HANKE Diaarinro:736 / TIIVISTELMÄ Kainuun moottorikerholla oli ollut jo kolmekymmentä vuotta ajoharjoittelupaikka Kajaanin Matimäessä. Radalla ajettiin vuosien saatossa mm. useita SM-tason motocross kilpailuja. Asutuksen laajetessa tuli eteen kartoittaa uutta toimintapaikkaa. Toimintapaikkaa haettiin laajasti Kajaanin ympäriltä ja lopulta päädyttiin Santamäen monttualueeseen Kivimäessä. Aluetta puolsi muut vastaavat harrastusmuodot, sekä pitkäaikainen sijoituspaikka. Hankkeen tavoitteena oli ensisijaisesti säilyttää monimuotoinen harrastustoimintamahdollisuus Kajaanissa, sekä samalla nostaa tasoa kilpailujen läpiviemiseen paikkakunnalla. Eri lajien puitteissa. Alue saatiin hankkeen puitteissa valmiiksi vuoden 2013 loppuun mennessä. 4. RAPORTTI 4.1. Hankkeen tavoitteet a. Ylemmän tason tavoitteet, joiden osa hanke on Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma Toimintalinja: Leader Toimenpide 321 Elinkeinoelämän ja maaseutuväestön peruspalvelut Oulujärvi Leaderin kehittämisohjelma Painopiste: Sujuva arki viihtyisässä ympäristössä b. Hankkeen tavoitteet (tavoitteet, joihin juuri tämä hanke pyrki) Hankkeella tavoiteltiin monimuotoisen harrastustoiminnan ylläpitämistä, toiminnan laajentumista, sekä erilaisten tapahtumien järjestäytynyttä tuottamista, joiden kautta tuodaan matkailuelinkeinoa kuntaan Hankkeen toteutus c. Toimenpiteet Hankkeella oli kaksi osa-aluetta. Ratojen rakentaminen, sekä toimitilojen rakentaminen. Hanke oli tarkoitus aloittaa kesällä 2010 yhteistyössä Kajaanin ammattikoulun maarakennuslinjan kanssa. Kuitenkin keväällä selvisi, että yhteistyö ei aikataulullisesti onnistunut, joten aloitus venähti radan osalta vuodella. Asialla oli sinänsä hyvä puoli, sillä alkusuunnitelmissa oli rakennuksiin suunniteltu vain ajanottotorni, sekä huoltorakennus. Syksyllä saatiin hankittua UPM:n paperitehtaalta kaksikerroksinen parakkirakennus, johon saadaan jatkossa laajennettua monimuotoiset toimitilat. Samalla saatiin alueelle vesikäyttöiset pesu/wc -tilat. Rakennus pystytettiin vielä ennen lumia ja se jäi hautumaan lopullista tilaratkaisua odottaen.. Rakennus myytiin tarjousten perusteella ja kerho onnistui saamaan rakennuksen itselle. Rakennuksen kustannukseksi tuli 5900, sis. ALV 23%. Hankintahinnan lisäksi tulee tietysti siirto ja purku / kasauskulut, joihin tarjousten perusteella valittiin rakennus Niska Oy. Siirto ja kasaustyö tuli kustantamaan noin 8000 pohjien tekojen kanssa. Rakennus siirrettiin vielä marraskuun aikana Kivimäkeen.

2 Huoltolarakennuksesta purettiin paikanpäällä ilmastointiputket ja muut LVI-toiminnot. Rakennukseen oli liitetty myös isot tikkaat, jotka saatiin irrotettua ehjänä myöhempää käyttöä varten. Rakennus oli myös täynnä käytössä olleita pukukaappeja. Kaapit sisältyivätkin kauppaan ja niitä on ollut hyvä markkinoida eteenpäin. Osa niistä jää kerholle omaan käyttöön rakennuksen peseytymistiloihin. Rakennus Niska laittoi talon täysin osiksi ja palasiksi. Ensin lähti katto neljään osaan, minkä jälkeen rakennelma paloiteltiin kahdeksaan kappaleeseen. Samanaikaisesti Santamäen päässä Mularin Pekan kaivinkone teki pohjia rakennukselle. Niinpä elementit päästiinkin asentamaan suoraan paikoilleen omille sijoilleen. Nopeasti homma lopulta kävikin. Rekka rallin jälkeen rakennus olikin parin päivän aikana pystyssä. Rakennuksen paikalle hankkiminen toi täysin uuden ilmeen koko rata-alueelle. Ratapohjan suunnitelmaa muutettiin hieman ja nyt ajoja pääsee katsomaan suoraan terassilta. Alue myös tiivistyi selkeäksi ja nyt varikko ja rata erottuvat omiksi osikseen. Rakennelmat jäivätkin omalle kukkulalle talvehtimaan ja odottamaan kevään sulattavaa aurinkoa. huoltola pohja-ala 9,5 x 14m Tehdasalueelta löytyi myös vanhoja, mutta uudehkoja kuljetin aihioita, josta muutama siirrettiin myöhemmin paikalle jatkokäyttöä varten. Hallin rungot saatiin neuvoteltua ilmaiseksi ja niistä koituisi vain siirtokustannukset. Pesuhalli aihio 4 x 14m

3 Havaintomalli rakennuksen suunnitelmasta Pikkujoulujen alla vielä kerittiin ennen talvea tekemään takametsään laavun. Laavu onkin ollut kovassa käytössä ja toiminut oivana kokoontumispaikkana. Offroad pojat touhuilivat laavun kimpussa. Huhtikuun aikana, kun lumet pikkuhiljaa alkoivatkin sulaa, päästiin touhuamaan rakennuksen kimppuun. Ensitöiksemme sähköyhtiö kutsuttiin paikalle liittämään rakennukseen virta. Siinäpä samassa yhtiö halusikin vetää paikalle uudet linjat ja sehän meille passasi. Uusi linja saatiin yhdessä suunniteltua uutta reittiä ja nyt se ei tule koskaan olemaan haitalla tulevaisuuden ratamalleja varten eikä myöskään muun toiminnan edessä. Huhtikuun aikana asenneltiin myös portaita ja raivattiin sisätiloja. Offroad -jaoston avulla saatiin yläkertaan sisäänkäynti. Pikkaraisen Sampo piti huolen että ne tulevat pysymään myös jälkipolville.

4 Toukokuun aikana kerho haki ensimäistä maksatusta. Maksatuksien kautta saatiin kesän budjetti kasattua kokoon. Kesäksi nostettiin myös kaupungin lupaamaa välirahoitus. Rakennuskauden 2011 budjetti oli suurin kokonaisuus yhteensä koko projektissa. Kauden budjetti oli noin , mikä koostui radan tekotöistä, sekä murskauksesta. Konetyöt teki Konepalvelu Mulari ja murskauksen Kainuun Sora Paltamosta. Alkuperäinen tavoite hiekan määrässä hieman pieneni kun konekustannuksia jouduttiin ostamaan enemmän. Toukokuussa saatiin muutamia tärkeitä asioita hoidettua. Kuun aikana saimme kytkettyä rakennukseen sähkön. Sähkötöihin osallistui oppilastyötä Empowerin kautta. Kohta tulee virtaa Seuraavana etapissa olikin veden suunnittelu. Sotkamon Porakaivo ilmoitti tulostansa jo toukokuussa, kun olivat matkalla eteläisen Suomen työmaille. Eräänä kauniina kevätpäivänä pora-auto tulikin paikalle ja tärskäytti reiän maahan. Kuulemma noin 45m piti porata ja vettä tulee reilusti! Tämäkin meni hieman suunniteltua paremmin.. Porakaivo tehtiin heti rakennuksen viereen, jotta vesiputken veto olisi yksinkertainen. Sotkamon porakaivo teki työt edulliseen sponsorihintaan. Kauden 2011 todellinen radan rakentaminen alkoi juhannuksen jälkeen. Kevään ja kesän aikana käytiin kovasti suunnitelmia läpi niin radan, kuin rakennustenkin osalta. Tuntui, että ideat vain paranevat ja jalostuvat sitä mukaan kun hanke meni eteenpäin. Suunnitelmat varsinkin radan osalta saivat käänteitä hieman uudistuneen rataprofiilin myötä. Muoto ja pituus näyttää nyt hyvältä SM-kisoja silmällä pitäen.

5 Uudistunut profiili motocross radasta. Mularin Pekka pääsi irtautumaan muista töistä ja homma aloitettiinkin rinteiden muotoilulla. Paljon kuulemma on alueella kiviä ja ihan illallakin huomaa, kun on päivän niitä kopissa kaivellut.. Ehkä se kaikkein kovin homma oli pohjien perkkuu. Pari viikkoa pohjatöitä tehtiin ennen Kainuun Soran murskan paikalle saapumista. Murskalla tehtiin hieman muotoja poikki rinteeseen ja kolmen eri ottopaikan johdosta saatiin kolme uutta luonnonmuotoista hyppyriäkin. Kokonaismäärällisesti saimme tehtyä vajaa tn hiekkaa, mikä on tavoitteellinen kuutiota. Sen verran urheilumiehiä oli Soran Heikkisen Jukka, että antoi lainaan dumpperia. Kalustolla saatiin liikuteltua hyvin tavaraa. Koko hankkeessa käytettiin myös paljon hyväksi muita talkoo koneita ja kuljettajia. Näiden arvoksi tuli kokonaisuudessaan yli Hiekkaa valmistellaan Kainuun Soran murskan toimesta.

6 Tuttu näky kesällä 2011 Syyskuu ajettiin kiivaalla tahdilla hankkimaamme asfalttia ja puskukone levitti sitä. Oli kyllä aikamoinen tuuri tuossa materiaalissa, että sattui samalla tontilla seisomaan sellaiset varat. Olihan asfaltit odottaneet meitä ilmeisesti jo 80 luvulta saakka. Eli tarkoituksensa tuollakin. Lastausta Ja Purkua Syyskauden työ oli pääpiirteittäin hyvin samankaltaista. Taisi kaivinkonekuskikin tuumata jossain vaiheessa, että nyt kyllä rupiaa kivet riittämään. Onneksi sillä oli pari välityötä käytävänä, että sai huilattua loppuvuotta varten. Puskukonetasausta. Tarkkuustyöstä vastasi Juha Näyhä Fin-Terpuusta

7 Lokakuussa se sitten koitti kohokohta, kun osalle rataa saatiin hiekat levitettyä. Lokakuun 15. pv päästiin ajamaan koeajot uudella crossiradalla. Paikalla oli oikein lehdistöäkin ja kaikkia hieman jännitti uuden profiilin vinkeet. Päivän ajon jälkeen hämmästyksemme uuteen hiekkapintaan ei juuri uria tullut. Vaikka pintakerros oli tuore ja irtonainen, pysyi se hyvin paikallaan. Tämä johtuu ilmeisesti siitä, että montun hiekkapitoisuudessa on myös pieni osa savea. Ainakin näin vanhat maansiirtomiehet ovat kertoneet, kun eihän tuo ennen muinoon Kivimäen sepeli viitostielle käynyt savipitosuutesa takia. Pojilla oli ilmeisesti hyvinkin hauskaa, Ville näytti mallia.. Onnistuneen testipäivän jälkeen olo oli huojentunut, kun periaatteessa aika kiivas tahti on rakennuksessa ollut koko kesän ajan ja iso etappi oltiin kuljettu. Kun kuvia purimme koneelle päivän jälkeen, ymmärsimme vasta silloin, kuinka iso alue oikeasti on kyseessä. Tietona on ollut, että aina iso kenttä hämää, mutta kuitenkin se taas pääsi yllättämään.. Matinmäkeen verrattuna lähtösuorakin on huomattavasti isompi. Kuvassa Peetu Aalto seuraa Ville Reuteria. Kesän aikana rakennusryhmä hioi vielä viimeisiä talon toimintoja ja tilaratkaisuja. Väliseiniä päästiin myös tekemään. Rakennuksen todelliset työt jätettiin kesälle UPM-Kajaanin tehtaalta saadut tunnelirungot siirrtetiin paikalle. Lavetilla tuotiin neljä kappaletta noin 7metriä pitkiä rautakehikoita. Näistä saamme rakennettua talolle 14 metriä pitkän terassi, mikä kestää isältä pojalle. Toinen tunneliaihio jätettiin jemmaan ja siitä voidaan tulevaisuudessa tehdä vaikkapa varasto.

8 Tämä kuva antaa näkökulmaa. Etummainen pyörä (Valtteri Haataja) on saavuttamassa radan ensimmäisen kolmanneksen. Takana tuleva pyörä (Peetu Aalto) on aika kauuuukana..

9 Tässä valmistuu lähdönjakoaitio. Maita hyödynnettiin klubin -hyppyrille. Paikasta muodostui kuitenkin lopulta katsomo ja kioskimyyntialue. Pitkän syksyn johdosta töitä kyettiin jatkamaan aina joulukuun puoleen väliin saakka. Lumi kuitenkin tuli lopulta maahan ja rata-alue jätettiin nukkumaan talveksi karhun unta. Keväällä hanke taas heräsi henkiin uutta tarmoa rinta täynnä. Tavoitteena rakennuskaudelle 2012 oli hankeen sulkeminen. Kesä heinäkuun aikana saatiin motocross rata pääpiirteittäin valmiiksi ja testiajot, sekä harjoitukset saatiin hyvään vauhtiin. Motocrossrata oli enää lähtöpuomin asennusta vaille hankkeen osalta valmis. Rata-alue tulee toki tarvitsemaan vuosia eteenpäin maisemointi työtä, mutta sehän oli selvä, että työtä riittää usealle vuodelle tulevaisuuteen kun tähän hommaan ryhdyttiin. Lasten rata saa muotoja

10 Oheisesta kuvasta puuttuu noin i-m3 kokoinen asfalttikasa mikä on ajettu radan pohjarakenteisiin. Radassa on muotoja moneen suuntaan. Määrätyissä paikoissa vesi seisoo sopivasti mikä helpottaa kastelua. Talon osalta kesän aikana saatiin työt perusvalmiusasteelle. Alkukesän aikaan kaivettiin jätevesijärjestelmät ja työmiehet ovat naulailleet seiniä ja yhdistelleet viemäröintiä. Ajoneuvojen pesupaikkakin on valua vaille valmiina käyttöön. Vielä pinnalla ja sovitettuna. Yleisesti ottaen hanke oli jo pitkällä, mutta pientä laittoa jäi vielä useammaksi työpäiväksi. Hankkeen talkookertymät olivat täyttyneet tässä vaiheessa hyvin. Ratojen osalta talkoo kertymä on täynnä osuuden ollen tällä hetkellä 111 % tavoite: , toteutuma: Rakennuksissa kertymä on reilut 65 % tavoite: 8 000, toteutuma; 5 240, eli kolmannes oli vielä täyttymättä. Talkootuntien osalta näytti että hanke tulisi olemaan täynnä tämän vuoden puolella.

11 Tästä huolimatta työmaakokouksessamme päätimme, että haetaan hankkeelle vuoden jatko. Tämä antaisi tekijöillemme työn turvallisen ja johdonmukaisen etenemisen hankkeessa. Näkemyksemme on myös tehdä tehtävät huolellisesti ja tekemistä oli sen verran paljon jäljellä, että riski rakennuksen rakennusvalvonnan käyttöönotto hyväksyttämisestä olisi voinut venähtää vuoden vaihteen yli. Kesällä 2012 mittailtiin hieman ääniä rata-alueella. Hyvältä näytti. Koeajajina toimivat Valtteri Haataja ja A-O Kurkinen. Hämäläisen Janne Kajaanin kaupungilta piti huolen kurista. Aikataulu ei sinällään hankkeessa pettänyt, sillä työskentely alueella alkoikin vuoden alkuperäisestä ajankohdasta jäljessä. Tämä johtui kesällä 2010 Kajaanin Ammattiopiston vetäytyessä urakasta. Eli se varavuosi käytettiin heti alkuun ennen koko työn aloittamista. Tässä vaiheessa hankkeen elämää vihdoin saimme myös tahtomme läpi valtakunnalliseen mediaan, kun hankkeestamme kirjoitettiin pieni juttu OffRoad Pro lehteen alkukesästä! Keväällä 2013 lumien sulaessa päästiin jatkamaan touhujen kimpussa. Ennen lumien sulamista oli keritty sopia Ylä-Kainuun kelkkailijat ry:n ja kanssa talvella 2014 tulevasta SM osakilpailusta. Tämä hieman lisäsi aktivoitumista porukassa, taas rupeaisi touhut jylläämään. Ajoharjoittelu oli kovassa vauhdissa koko alueella ja rakentamista jatkettiin. Ensitöikseen laitettiin toimitalon huonejärjestys kuosiin ja samalla alkoi hyvää vauhtia valmistua seinäpintoja. Peltityö Tolonen kävi laittamassa ilmastointi laitteistoja ja muut pojat hakkasivat nauloja ja maalasivat seiniä. Ratoja viimeisteltiin koko kesän ajan ja pikkuhiljaa alue rupesi hahmottumaa ja ratakin asettui paikoilleen lähtöpuomeineen. Reittejä vielä vähän lopussa muuteltiin, jolloin saatiin uusi hieno katselupaikka ja kioskikoppi, aivan radan viereen. Jotenkin alkoi ympäristö näyttää, että tässähän tämä on aina ollut.

12 L ähtöf ff Lähtöpuomin asennus on yllättävän tarkkaa puuhaa. Huomioon pitää ottaa 40n kuljettajan lähteminen yhtä aikaa ensimmäiseen kurviin. Asennushommissa mukana Janne Pulkkinen, Petri Mustikkamaa, Anssi Kemppainen, Simo Karppinen ja Ville Reuter. kuva Joonas Helppi. Valtteri ja Jouni Haataja, sekä Ville Reuter tasasivat uuden katsomoalueen kioskin terassin pohjia. Jaana Haataja odotti koska saisi kutsua pojat kahville. Kuva Joonas Helppi.

13 Syksyn sateiden tullen vielä valettiin pesupaikka varikon viereen ja ammattikoulun pojatkin kävivät tekemässä putkitöitä. Vuoden ehdottomasti kovin haaste oli käytännössä rahan loppuminen ja lisäsponsoreita haettiin kiivaasti koko ajan. Jotain saatiin kokoon rahallisesti ja iso osa tuotteista saatiin ilmaiseksi. Muutaman vuoden kestänyt hanke alkoi näkyä tekijöissä. Innostus ei luonnollisesti enää tässä vaiheessa urakkaa ole ihan samalla tasolla kuin silloin kauan aikaa sitten joskus kun kiviä potkittiin iltaisin. Mutta niin siitä vain selvittiin. Kokonaisuudessaan hankkeen läpiviemistä rasitti resurssien kokoon saaminen. Työtä haalittiin suunnitelmassa huomattavasti enemmän, kuin sitä oli alun perin laskettu. Hankala on havainnoida kuinka suuri maanrakennusurakka hanke loppujen lopuksi olikaan. Harrastuskerhon puitteissa tehtävänä oli muokata 10 hehtaarin maa-alue täysin ja viimeistellä vajaata 300 neliötä taloa. Verrokkina voisi pitää vaikka uuden hiihtoladun tekemistä toimitiloineen hiihtoseuran puitteissa, tai vaikka pienen jalkapallokentän tekemistä katsomoineen. Syksyllä 2013 vietettiin tuote-esittelypäivää Talven ja kevään 2014 aikana oli vielä tiedossa töitä talolla syksyn tarkastuksessa esiin tulleiden puutteiden korjaamiseen. Näistä suurimpana oli talon sähköt. Entiset sähköt jotka olivat olleet paperitehtaalla käytössä eivät enää käyneet uuteen paikkaan säännösten mukaan. Tästäpä matkan piti jatkua vain eteenpäin ja ei muuta kuin uudestaan kumppanikierrokselle. Sähkötarvikkeita saatiin onneksi lahjoituksena Eltutek Oy:lta ja kerhosta löytyi myös osaavia ammattilaisia. Tätä kirjoittaessa on nyt sitten viimeinen silaus tehty virallisiin sähköihinkin. Rakennustarvikkeita ja maaleja loppurutistukseen saatiin Vesikatto palvelu Kemppaiselta, sekä Kainuun Pintakäsittelyltä. Peltityö Tolonen kävi asentamassa ilmanvaihtolaitteita loppuun. Ennen huhtikuun 2014 loppua saatiin Kajaanin kaupungin rakennusvalvonnalta talolle hyväksyntä.

14 Talon alakerran pohjakuva lopullisessa muodossa 3D mallina Kemppaisen Anssi valvoo Mähösen Erkin työsuoritusta maalin sekoittamisesta. A-O ja Kusti Kemppainen asensivat levyjä. Kemppaisen Jaakko siisti massalla

15 Helpin Joonas ja Kemppaisen Anssi asensivat turvaverkkoja. Sakari Lämsä teki sähkötöitä. Työmäärän, vastusten ja rahan vuoksi toimitaloa ei saatu ihan täysin hipisteltyä valmiiksi. Loppusilausta jäi vielä odottamaan iso suihkutila ja sauna. Pientä maalaustakin jäi vielä yläkerran kokoontumistilaan. Tarvikkeet on valmiina paikalla ja ne asennetaan heti ilmojen lämmettyä. Talkootöitä jäi maksatuksien yli noin :n arvosta. Tämän lisäksi useat merkkaamattomat tunnit, sekä hankkeen jälkeen tehdyt työt. Unohtamatta jo vuonna 2007 alkanutta suunnittelutyötä johon on mennyt kuluneiden vuosien aikana satoja työtunteja. Alakerran käytävä odottaa käyttäjiä

16 Talon yhteyteen tuleva näyttävä terassi tuo tulevaisuudessa loistavat edellytykset VIP- toiminnalle. Toiselle puolelle katsottuna löytyy laaja ja radanläheinen katselualue, kioskin kera.

17 Mitä saatiin hankkeessa enemmän kuin oli alun perin budjetoitu? Rata. Ehdottomasti alue on enemmän viimeistelty kuin oli tarkoitus koko hankkeen aikana. Paikalle kehtaa tuoda jo ulkopuolisiakin. Tulevaisuuden laajennusmahdollisuudet ovat äärettömät ja varmasti viiden vuoden päästä taso on noussut entisestäänkin. Radan pinnoite oli parempi kuin osattiin odottaa. Hiekka sitoo itsensä hyvin paikalleen ja mitä märempi se on, niin sitä enemmän siinä on pitoja. Ajokausi piteni edelliseen paikkaan verrattuna noin 2kk / vuosi. Keväällä aloitusta ei haittaa routa ja syksyllä kosteus ei ole ongelma. Talo. Alkuperäisessä suunnitelmassa oli tarkoitus tehdä ajanottotorni pohja-alaltaan n. 25m2. Tämän lisäksi suunnitelmissa oli jonkinmoinen pesupaikka. Nyt saatiin kuitenkin pohjaalaltaan n.150m3 kaksikerroksinen talo, jossa on vesivessat ja peseytymismahdollisuus. Varastotila moninkertaistui ja yläkerran kokoontumistilassa päästään järjestämään vaikka koulutuksia tai mitä tahansa muuta toimintaa. Toimitalo antaa paikalle huomattavasti enemmän käyttöarvoa monentyyppiselle toiminnalle. Kaikki kunnossa. Paikat odottavat vain käyttäjiä ja monipuolisia tapahtumia. Kilpaa pääsee nyt ajamaan niin motocrossia, kuin moottorikelkkakisojen puitteissa. Offroad kilpailutkin ovat mahdollisia ja ajoivathan pojat jo kesällä 2012 pienimuotoisen kilpailun. Yhteistyö Kainuun Prikaatin kanssa on lähtenyt hyvin liikenteeseen, kun heidän alueellaan saatiin myös ajaa tuota maastoautojen suunnistustapahtumaa. Tapahtumien järjestämistä kun ajatellaan, niin monipuolisuudessa löytyy. Oman yli 50 hehtaarin alueen lisäksi on mahdollisuus tapauskohtaisesti laajentaa reittejä jokaiseen ilmansuuntaan. Tietyt lajitapahtumat vetävät nykyään paljon väkeä puoleensa ja ovat näin ollen erittäin tuottavia kerhoille, kuin myös kunnalle matkailun puitteissa. Laskennallisesti on jo osoitettu talven 2014 kilpailulla, että yksipäiväinen kilpailu tuo kaupunkiin vähintään :n liikevaihdon. Ja tähän on laskettu minimi yöpymisen ja ruokailun kustannukset n. 80 / hlö. Talven 2014 kelkkakilpailujen 130 kilpailijaa ja ajoneuvoyhdistelmää mahtuivat hyvin varikolle. Tilaakin jäi vielä käyttämättä, joten jatkossa on hyvä järjestää mitä vain.

18 Tämä tarkoittaa suhteellisen lyhyttä takaisinmaksuaikaa hankkeelle kunnallisessa näkökulmassa. Toki tuohon takaisinmaksuaikaan pitää laskea paikallinen harrastaminen. Keskiverto harrastaja käy ajamassa noin 2 kertaa viikossa. Ajokausi uudella alueella on n. 8kk. Tämä tekee pyöreästi ajokertaa vuodessa. Jokaiseen ajokertaan täytyy hankkia bensaa, sekä huoltaa pyörää. Minimissää harrastaja joutuu hankkimaan ajokertaan liittyä tarpeita noin 20 :n edestä. Tästä saadaan pyöristettynä noin :a / keskivertoharrastaja / vuosi. Keskivertoharrastajien määrän ollessa nykyisellään n. 50 henkilöä niin tämä tarkoittaa yli :a liikevaihtoa kunnallisesti. Tähän vielä lisätään varaosahankinnat, varustehankinnat ja tietenkin, ne kilpaharrastaja joiden panostus on aivan toisenlainen. Tämän laskentaopin kautta voimme sanoa että alue tuo kuntaan vuosittain vähintään :n liikevaihdon pelkästään muuttuvilla kuluilla. Tästä näkökulmasta johtuen kuntien pitäisi olla hankkeissa mukana enemmän omalla panostuksellaan. Hankkeiden toteutukset ovat huomattavasti edullisempia harrastetoiminnan kautta vietynä, kuin kunnallisena rakentamisena. Takaisinmaksu on yleensä aina taattu joka tapauksessa. Siinäpä on kaikille harrastajille ja päättäjille vähän mietittävää. d. Aikataulu e. Resurssit Hankkeessa toimi pääsääntöisesti talkoovoima joka tuli kerholta itseltä. Alihankkijoina urakassa oli Konepalvelu Mulari kaivinkonetöissä, sekä Kainuun Sora Oy hiekan tekemisessä. Hankkeen vastuussa oli kerhon puheenjohtaja Timo Roininen. Hankkeen rahallinen budjetti oli n Hankeen kustannuksien alku rahoitettiin Leaderilta haetulla ennakkomaksulla, sekä kaupungilta saadulla :n välirahoituksella. Välirahoitus palautettiin osissa maksatuksien toteutuessa. Budjetti ylittyi työperustaisena, sekä tuotevastineina noin Hankkeessa oli projektitoimikunta ja kokoontumiset pidettiin paikanpäällä. f. Toteutuksen organisaatio Kainuun moottorikerho ry. g. Kustannukset ja rahoitus Hankkeen hyväksytty kokonaiskustannus: ,66 1. Muut rakennukset. Leader tuki ,52. Yksityisen rahan osuus 7175,17, talkoon osuus 6103,79 2. Muu rakentaminen. Leader tuki ,48. Yksityisen rahan osuus ,70, talkoon osuus ,00 h. Raportointi ja seuranta (kokoukset, ohjausryhmän työskentely) Hankkeesta on raportoitu rahoittajalle maksatuksien yhteydessä. Hankeen etenemisestä on tiedotettu paikallisille ja valtakunnallisille välineille. Hankkeen projektiryhmä on koostunut yhdistyksen johtokunnasta. Hanketta on käyty läpi tasaisesti sen edetessä. i. Toteutusoletukset ja riskit Hankkeen haasteina oli työmäärä olemassa oleviin resursseihin verraten. Myös rahankäytön niukkuus aiheutti toiminnan haasteita. Riski hankkeen epäonnistumisesta oli kuitenkin minimaalinen, sillä harrastajat tarvitsivat kyseisenlaista paikkaa kipeästi.

19 4.3. Yhteistyökumppanit Hankkeen yhteistyökumppanit rakentuivat rahoittajien osuudesta. Yhdistys sai kerättyä omanrahan osuuden suurimmaksi osaksi hanketuella. Kajaanin kaupunki toimi välirahoituksen antajana ja se auttoi kiivaimman maanrakennuskauden yli. Ilman näin suurta kumppaniverkostoa ei hanke olisi ollut mahdollinen. Suuri kiitos kuuluu kaikille mukana olijoille. Kahdenkymmenen vuoden kuluttua nyt tehty työ varmasti lämmittää, kun takalaavulla käydään tarinoimassa projektin läpivientiä makkaran merkeissä. Hankkeessa olivat mukana seuraavat tahot: Oulujärvi Leader ry Kajaanin kaupunki Kainuun Pultti Kainuun Pintakäsittely Liikennekoulu Redigo Comasul Kajaanin Tila-autot Kuljetuspalvelu Kurkinen Suokone Puuilo K-Market Paltamo Ranch Kuljetus Mikko Moilanen Kaukoset Konepalvelu Mulari Kainuun Sora Motomaxi, Kajaani Peltityö Tolonen Kainuun Konepiste Rakennusmittapelti Vesikattopalvelu Kemppainen Autopalvelu Hyvärinen Autokorjaamo Karppinen & Åman Teräsasennus Mankinen Sotkamon Porakaivo LVI-Aitta Kajaanin Ammattiopisto Fin-Terpuu Eltutec Kajaanin Romu Vianor Kajaani SEKÄ LUKUISAT JÄSENET JA KERHON ULKOPUOLISET YKSITYIS JA YRITYSTAHOT RAHALLISEN TAI SUUREN TYÖPANOSTUKSEN ANTANEET YKSITYISHENKILÖT 4.4. Hankkeen tulokset ja vaikutukset Hankkeen tavoitteissa onnistuttiin paremmin kuin oli alun perin tarkoitettu. Hankkeen vaikutukset näkyvät paremmin aktivoituneessa harrastajaryhmässä. Uusia jäseniä on tullut niin maastoautojen, kuin moottoripyörienkin puolelta. Vastikään on myös suunniteltu uusia harrastajaryhmiä. Mönkijäharrastajat ovat tulossa mukaan ja kesällä 2014 on tarkoitus alkaa rakentamaan heille alueella kiertävää rataa. Ratapohja toimii samalla talvisin järjestettävässä kelkkakilpailussa. Radio-ohjattavien autojen harrastajat ovat olleet yhteydessä ja paikka

20 mahdolliselle radalle on jo suunniteltu. Lajit käyvät yhteen eri tapahtumien järjestämisessä oheistoimintana. Kainuun Prikaatin yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin. Yhdistys on saanut käyttöön heidän alueitaan ja myös Prikaati harjoittelee toisinaan harrastealueella. Kivimäkeen syksyllä 2012 valmistunut ajoharjoittelurata antaa vakautta koko alueen harrastustoiminnalle. Vuonna 2007 visioitu Kivimäen moottoriradat näyttävät toteutuvan ja tulokset tulevat näkymään seuraavan kymmenen vuoden aikana moninkertaisesti. Aikoinaan visioitu ratajako näytti kuitenkin toteutuvan. Kaikki on jo paikallaan ja kehittyvät omaan tahtiin. 5. PÄIVÄYS JA ALLEKIRJOITUKSET Kajaanissa Timo Roininen

Ratatarkastusraportti

Ratatarkastusraportti Radan tiedot Radan nimi Sipoon motocrossrata Radan omistaja / käyttäjä Sipoon moottorikerho Ry Osoite Öljytie 618 04131 Sipoo Sijainti Sipoo Puhelinnumero / fax / e-mail Tarkastusajankohta Tarkastaja 09.06.2015

Lisätiedot

Visuveden Teollisuusalueen markkinat 5-6.6.2015

Visuveden Teollisuusalueen markkinat 5-6.6.2015 Jäsentiedote 2 JÄÄHDYS-JM Kilpailun johtaja antoi tehtäväksi kirjoittaa hänen ajatuksiaan, minun kirjoittamana, joten tässä niitä nyt sitten tulee. 9.5.2015 kaasuteltiin jälleen kerran Jäähdysradalla jokkis-kisa,

Lisätiedot

Ratatarkastusraportti

Ratatarkastusraportti Radan tiedot Radan nimi Sijainti Sipoon motocrossrata N 60.36475 E25.37316 Radan omistaja / käyttäjä Sipoon moottorikerho Ry Osoite Öljytie 618, 04130 Sipoo Puhelinnumero / fax / e-mail Tom Blomqvist 040-9012224

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA 2.4.2009 PESÄMÄEN MONITOIMIALUEEN JATKOKEHITTÄMINEN

HANKESUUNNITELMA 2.4.2009 PESÄMÄEN MONITOIMIALUEEN JATKOKEHITTÄMINEN HANKESUUNNITELMA 2.4.2009 PESÄMÄEN MONITOIMIALUEEN JATKOKEHITTÄMINEN Aluearkkitehti Ilmari Mattila puh. 044-5772726 TAUSTAA Honkajoen Pesämäen monitoimialueelle on toteutettu isot kehittämistoimet vuosien

Lisätiedot

TP Juhlalaavu: Tilannekatsaus

TP Juhlalaavu: Tilannekatsaus TP Juhlalaavu: Tilannekatsaus Jan "Romu"Ruusuvuori 15. marraskuuta 2006 Sisältö 1 Suunnitelmat 1 1.1 Rakennuspaikka ja -lupa...................... 1 1.2 Perustus............................... 2 1.3 Hirsikehikko............................

Lisätiedot

KONSERNIN TILINPÄÄTÖS 2010

KONSERNIN TILINPÄÄTÖS 2010 KONSERNIN TILINPÄÄTÖS 2010 TOIMINTAKERTOMUS Sivu 1 Yhtiö on Jyväskylän kaupungin tytäryhteisö ja kuuluu Jyväskylän kaupunkikonserniin sen alakonsernina. Yhtiön osakepääoma Jakautuu 864 osakkeeseen. Kaikilla

Lisätiedot

Women MX Camp Joutsa 9-10.6.2007

Women MX Camp Joutsa 9-10.6.2007 Moi! Olen Emma ja olen 10 v. Olen ajanut motocrossia noin 3 ja puoli vuotta ja tämänhetkinen pyöräni on KTM 85cc SX. Ajan Botnia Dirt Riders (BDR) seurassa Vaasassa. Olen osallistunut Women MX Camp: iin,

Lisätiedot

2. Hankkeen nimi ja hanketunnus: Kimpale kultaa Kangasniemi kylineen kimaltamaan VIRKISTYSALUEHANKE, 15910

2. Hankkeen nimi ja hanketunnus: Kimpale kultaa Kangasniemi kylineen kimaltamaan VIRKISTYSALUEHANKE, 15910 Sivu 1 / 8 Loppuraportti 1. Hankkeen toteuttajan nimi: Kangasniemen maaseutuseura ry 2. Hankkeen nimi ja hanketunnus: Kimpale kultaa Kangasniemi kylineen kimaltamaan VIRKISTYSALUEHANKE, 15910 3. Yhteenveto

Lisätiedot

AUTOSALPA RAKENTAA LAHTEEN UUDEN TOIMITALON

AUTOSALPA RAKENTAA LAHTEEN UUDEN TOIMITALON LEHDISTÖTIEDOTE Julkaisuvapaa heti AUTOSALPA RAKENTAA LAHTEEN UUDEN TOIMITALON Autosalpa Oy ja Renor Oy ovat sopineet torstaina, 19.6.2008, tonttikaupasta Lahden Asemantaustan kaupunginosassa olevasta

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 TOIMINTAKERTOMUS 2012 1. Hallitus ja toimihenkilöt Airtime ry:n johtokunnan puheenjohtajana on toiminut Hannes Björninen, sihteerinä ja varapuheenjohtajana Jukka Mäennenä ja rahastonhoitajana Vesa Ulvila.

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

4) Seuraatteko aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntaviraston päätöksiä?

4) Seuraatteko aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntaviraston päätöksiä? 17.01.2011 1) Seuran nimi? 2) Laji ja suorituspaikat? 3) Harjoitusolosuhteet ja mahdollisuudet? 4) Seuraatteko aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntaviraston päätöksiä? 5) Minkälaisia toiveita seurallanne

Lisätiedot

TUUSULAN PERHETUKIKESKUS

TUUSULAN PERHETUKIKESKUS TUUSULAN PERHETUKIKESKUS Päärakennus Koivukujan vastaanottokoti Kotorannan lastenkoti NÄKYMÄ TUUSULANJÄRVEN PUOLELTA RAKENTAMISEN JÄLKEEN Kotorannankuja 2 00430 Tuusula Nykyiset rakennukset: Päärakennus

Lisätiedot

Toimitusajankohta saatiin sovittua joustavasti ja lähetyksen kulkua saattoi seurata lähetystunnuksen avulla netistä. Toimitus tuli pihalle.

Toimitusajankohta saatiin sovittua joustavasti ja lähetyksen kulkua saattoi seurata lähetystunnuksen avulla netistä. Toimitus tuli pihalle. Tuote: TopSpa XS Poly, eristetty poreallas, hiekkasuodatin Koska olemme vanhoja asiakkaita SpaDealersin kanssa, oli luontevaa kääntyä heidän puoleensa uuden kylpytynnyrin hankinnan tullessa ajankohtaiseksi.

Lisätiedot

Kuopion Urheiluautoilijoiden historiaa vuosilta 1960 1985

Kuopion Urheiluautoilijoiden historiaa vuosilta 1960 1985 Kuopion Urheiluautoilijoiden historiaa vuosilta 1960 1985 1961 Seuran toiminta on ollut vireää alusta alkaen. Vuonna 1961 seura järjesti ensimmäiset jäärata-ajot Keskuskentällä aivan Kuopion keskustan

Lisätiedot

Kotiseutukosteikko Life hanke Kotka, Saviponnin kosteikko. Elinympäristö Tulvasuojelu Vesiensuojelu Virkistyskäyttö Maisema Biodiversiteetti

Kotiseutukosteikko Life hanke Kotka, Saviponnin kosteikko. Elinympäristö Tulvasuojelu Vesiensuojelu Virkistyskäyttö Maisema Biodiversiteetti Kotiseutukosteikko Life hanke Kotka, Saviponnin kosteikko Elinympäristö Tulvasuojelu Vesiensuojelu Virkistyskäyttö Maisema Biodiversiteetti SAVIPONNIN KOSTEIKON (2,5 HA) TOIMENPITEET JA KUSTANNUKSET Kosteikon

Lisätiedot

Pellon tasaus. Magnus Selenius Maanviljelijä Espoo 3.11.2010

Pellon tasaus. Magnus Selenius Maanviljelijä Espoo 3.11.2010 Pellon tasaus Magnus Selenius Maanviljelijä Espoo 3.11.2010 Nybyn tilan peltomaisemaa Pellot ovat pääosin varsin tasaisia Lohkojen koko n. 3-15 ha Kuva: Jukka Rajala 2 3.11.2010 Tasaisia peltoja Kuva:

Lisätiedot

KUARA 2/2013. KUOPION URHEILUAUTOILIJAT RY www.kuopionua.fi. Arctic Machine JM 2013/ kuva N-P Rönkkö

KUARA 2/2013. KUOPION URHEILUAUTOILIJAT RY www.kuopionua.fi. Arctic Machine JM 2013/ kuva N-P Rönkkö KUARA 2/2013 Arctic Machine JM 2013/ kuva N-P Rönkkö KUOPION URHEILUAUTOILIJAT RY www.kuopionua.fi PIKKUJOULUT Kuopion Urheiluautoilijoiden pikkujoulut vietetään lauantaina 23.11.2013 Hotelli Savoniassa,

Lisätiedot

Weckman toiseksi motocrossin Belgian EMosakilpailussa, Haavisto ja Junnola loukkaantuivat

Weckman toiseksi motocrossin Belgian EMosakilpailussa, Haavisto ja Junnola loukkaantuivat Moottoripyöräily, motocross, EM-sarja, 5/6-osakilpailu, Lommel, su 2.7.2015. teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Lisätiedot

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa Maanantai 22.6. Hei olen Joni ja aloitin kesätyöt tänään. Päivä alkoi aamupäivästä kahdentoista pintaan perehdytyksellä työtoimista, sekä ohjeista blogin pitämisen suhteen. Loppu päivä menikin hyllyttäessä

Lisätiedot

Korjaushankkeen laadun haasteet

Korjaushankkeen laadun haasteet KORJAUSHANKKEEN LAADUN HAASTEET 12.11.2013 Esko Lindblad Valvontapäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm Suomen Sisäilmakeskus Oy 1 Case ullakkorakentaminen 5 kerroksinen kerrostalo rakennettu 1920

Lisätiedot

1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013

1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013 Tarinoita kotikulmilta ja vähän maailmaltakin: Onpa tässä muutama kisa kurvailtu edellisen kirjoittelun jälkeenkin 1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013 Tuttuja teitä kotikulmilla. Mekaanikkoina

Lisätiedot

Näin rakennettiin Torkkolan tuulivoimapuisto

Näin rakennettiin Torkkolan tuulivoimapuisto Näin rakennettiin Torkkolan tuulivoimapuisto Merikaarrontie N Torkkola Vähäkyrö 7 Torkkolan tuulivoimapuisto sijaitsee Vaasassa, Merikaarrontien varrella, Kyrönjoen eteläpuolella. Pinta-ala: noin 1 000

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS v. 2013

TOIMINTAKERTOMUS v. 2013 TOIMINTAKERTOMUS v. 2013 33.toimintavuosi Niemisen kyläyhdistys Niemiskyläntie 1096 88900 KUHMO puh. 050-554 5873 SISÄLTÖ Yleistä, jäsenistö, johtokunta Kylätalo Tervakeskus Tietokeskus Kylällä järjestetyt

Lisätiedot

Kerässieppi-Liepimän kyläverkko LOPPURAPORTTI

Kerässieppi-Liepimän kyläverkko LOPPURAPORTTI Kerässieppi-Liepimän kyläverkko LOPPURAPORTTI 1. Hankkeen toteuttajan nimi Osuuskunta KeroKuitu 2. Hankkeen nimi/hanketunnus Kerässieppi-Liepimän kyläverkko/22657 3. Yhteenveto hankkeesta Kerässieppi-Liepimän

Lisätiedot

Yhteystiedot: www.ursa.fi/yhd/planeetta Sähköposti: kajaanin.planeetta@gmail.com

Yhteystiedot: www.ursa.fi/yhd/planeetta Sähköposti: kajaanin.planeetta@gmail.com Julkaisija: Kajaanin Planeetta ry Päätoimittaja: Jari Heikkinen Teksti ja kuvat: Jari Heikkinen, jos ei muuta mainita Ilmestyminen: Kolme numeroa vuodessa (huhtikuu, elokuu, joulukuu) Yhteystiedot: www.ursa.fi/yhd/planeetta

Lisätiedot

Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla

Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla. Oheisesta linkistä voi katsoa Tatu Junnolan GoPro videon Siuntion radalta. http://youtu.be/u6le3o9xszm

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI Paperikonekilta Versio 1.0

LOPPURAPORTTI Paperikonekilta Versio 1.0 Loppuraportti LITA/TIKO/PAPERIKONEKILTA 1 (14) 18.5.2009 LOPPURAPORTTI Paperikonekilta Versio 1.0 Tekijät: Jaakko Karhunen Jani Hyvönen TIKO, IT-Dynamo 5.kerros Osoite: Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma

Lisätiedot

ASIAKAS- TYYTYVÄISYYS- TUTKIMUS 2014

ASIAKAS- TYYTYVÄISYYS- TUTKIMUS 2014 KUNNON TYÖMIEHIÄ» WWW.BRIKO.FI 1 ASIAKAS- TYYTYVÄISYYS- TUTKIMUS 2014 ASIAKKAAT ARVIOIVAT BRIKON PARHAAKSI RAKENNUSALAN HENKILÖSTÖVUOKRAAJAKSI JO TOISENA VUONNA PERÄKKÄIN Lue, mitä mieltä asiakkaat olivat

Lisätiedot

Taloudenhallinta navettainvestoinnissa. Vesa Lapatto Savitaipale

Taloudenhallinta navettainvestoinnissa. Vesa Lapatto Savitaipale Taloudenhallinta navettainvestoinnissa Vesa Lapatto Savitaipale Mäkelän tila Yrittäjät Nina ja Vesa Lapatto Työntekijöitä 2 Pojat Juho ja Joonas Peltoa 118 ha Metsää 56 ha Lehmiä 170 nuorkarjaa 160 Lähtökohta

Lisätiedot

Vanhan Trellikan korjaus nastoitus / testaus. Best Grip Nastoilla

Vanhan Trellikan korjaus nastoitus / testaus. Best Grip Nastoilla Vanhan Trellikan korjaus nastoitus / testaus Best Grip Nastoilla Trellikan korjaus nastoitus Tästä kaikki alkoi, etupyörän Trellikasta kaikki reunimmaiset nastat on jääneet Sulvan Enska spooriin ja nyt

Lisätiedot

Hienon asuinalueen muodostuminen

Hienon asuinalueen muodostuminen Hienon asuinalueen muodostuminen Kaikki yhdessä Alueen luonne, yhtenäisyys, yhteinen vaikutelma Luonteva maaston muotoilu maiseman luontaisen muodon mukaan Pihapuuston suhde maisemaan Kukin omalla tontillaan

Lisätiedot

Eurooppa investoi kestävään kalatalouteen. Pyhäjärven Kalainvestointien esiselvitys hanke. Hanke no: Dnro: 782/3561/2010

Eurooppa investoi kestävään kalatalouteen. Pyhäjärven Kalainvestointien esiselvitys hanke. Hanke no: Dnro: 782/3561/2010 HANKERAPORTTI 1. Hankkeen toteuttajan nimi 2. Hankkeen nimi ja hanketunnus Pyhäjärven Kalainvestointien esiselvitys hanke Hanke no: 1000778 Dnro: 782/3561/2010 3. Yhteenveto hankkeesta Pyhäjärven Kalainvestointien

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013

Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013 Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013 KAJAANIN HIIHTÄJÄT ry JOHTOKUNTA 2013 Puheenjohtaja Kauko Berg Mesiheinäntie 28 C8 87500 Kajaani puh. 0500670625 Varapuheenjohtaja Jouni Vimpari Saviniementie

Lisätiedot

Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi

Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi Ohje 1 (3) 23.4.2014 Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi Yleistä Liittymiskaapelityyppinä käytetään omakotitalojohdoissa AMCMK 3 x 25 + 16 ja suuremmissa poikkipinnoissa AXMK -maakaapeleita.

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot

Raportti työharjoittelusta ulkomailla

Raportti työharjoittelusta ulkomailla Eevi Takala PIN10 12.5.2013 Raportti työharjoittelusta ulkomailla Opiskelen pintakäsittelyalan viimeisellä vuodella ja olin puolet (5vk) työharjoitteluajastani Saksassa töissä yhdessä kahden muun luokkalaiseni

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.1.27 Liite nro: 1 TOIMINTATUOTOT Maakunnan talousarvion (MV 23.4.7) (ilman liikelaitoksia) mukaan toimintatuotot ovat vuodelle 27

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

SUHDANNEKATSAUS 1/2004

SUHDANNEKATSAUS 1/2004 SUHDANNEKATSAUS 1/2004 SKOLIN JÄSENYRITYSTEN HENKILÖSTÖ 1983...2004 12 000 Ennuste 10 000 8 000 6 000 4 000 2 000 0 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 1(3) KOKO SUUNNITTELUALA

Lisätiedot

Miksi jotain piti ja pitää tehdä?

Miksi jotain piti ja pitää tehdä? Miksi jotain piti ja pitää tehdä? kilpailijamäärät laskeneet rajusti viimeisen 25 vuoden aikana (huom. nuorten SM Kitee, Kotka 2012) lajin kotimainen kilpailutoiminta menettänyt seksikkyytensä lähes kokonaan

Lisätiedot

POHJOIS-KUOREVEDEN VESIOSUUSKUNTA 8.3.2006 TOIMINTAKERTOMUS 2005. 1. Yleistä

POHJOIS-KUOREVEDEN VESIOSUUSKUNTA 8.3.2006 TOIMINTAKERTOMUS 2005. 1. Yleistä POHJOIS-KUOREVEDEN VESIOSUUSKUNTA 8.3.2006 TOIMINTAKERTOMUS 2005 1. Yleistä Pohjois-Kuoreveden vesiosuuskunnalle vuosi 2005 oli vilkkaan rakentamisen aikaa. Toisaaalta osuuskunnan jo valmistuneilla alueilla

Lisätiedot

www.netnic.fi/tklk 1/2013 Kuvia Turun pienoisrautatiepäiviltä 2012 Suomalaisia öljy-yhtiöiden säiliöautoja

www.netnic.fi/tklk 1/2013 Kuvia Turun pienoisrautatiepäiviltä 2012 Suomalaisia öljy-yhtiöiden säiliöautoja www.netnic.fi/tklk 1/2013 Kuvia Turun pienoisrautatiepäiviltä 2012 Suomalaisia öljy-yhtiöiden säiliöautoja TENDERI on Turun Kiskoliikennekerho ry:n jäsenlehti, joka ilmestyy vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Lisätiedot

Alla kuitenkin kuva joka antaa sinulle käsityksen hankkeen laajuudesta. Nähtävästi Ylen Spotlight on kiinnostunut asiasta.

Alla kuitenkin kuva joka antaa sinulle käsityksen hankkeen laajuudesta. Nähtävästi Ylen Spotlight on kiinnostunut asiasta. Mäkinen Seppo Lähettäjä: Lähetetty: Vastaanottaja: Aihe: 4. huhtikuuta 2016 17:36 Mäkinen Seppo Fwd: Motocross banan i Hei, En ole kuullut teiltä mitään uutta miten Kirkkonummi suhtautuu motocrossratahankkeeseen

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

11.11.2014 LEGIRUS ARENA, VANTAAN KORSOON

11.11.2014 LEGIRUS ARENA, VANTAAN KORSOON 11.11.2014 LEGIRUS ARENA, VANTAAN KORSOON Legirus arena projekti vaiheet aikaikkunassa: - 1-2/2013 Tarjoukset Kentän ja Hallin valmistajilta kustannusarvion pohjaksi - 1/2013 Vantaan kaupungin kanssa neuvottelut

Lisätiedot

Erityinen Kevätpäivä Imatralla

Erityinen Kevätpäivä Imatralla Erityinen Kevätpäivä Imatralla 25.4.2015 Alkutilanne Saimme tiedon rahallisen tuen hakumahdollisuudesta Sovimme Joutsenon yhdistyksen kanssa yhteistyöstä Lappeenrannan yhdistys kysyi yhteistyön mahdollisuudesta,

Lisätiedot

YRITYKSEN TOIMITILOJEN KAIKKEIN TÄRKEIN OMINAISUUS ON... Saammeko esitellä talon, jonka tärkein ominaisuus on tyytyväiset käyttäjät?

YRITYKSEN TOIMITILOJEN KAIKKEIN TÄRKEIN OMINAISUUS ON... Saammeko esitellä talon, jonka tärkein ominaisuus on tyytyväiset käyttäjät? YRITYKSEN TOIMITILOJEN KAIKKEIN TÄRKEIN OMINAISUUS ON... Saammeko esitellä talon, jonka tärkein ominaisuus on tyytyväiset käyttäjät? Tervetuloa! Atomitie 5, pitäjänmäki Suomalainen Mirasys Oy on kansainvälisesti

Lisätiedot

NUOTTA II KOORDINOINTIHANKE 19310 LOPPURAPORTTI

NUOTTA II KOORDINOINTIHANKE 19310 LOPPURAPORTTI NUOTTA II KOORDINOINTIHANKE 19310 LOPPURAPORTTI YHTEENVETO HANKKEESTA JyväsRiihen NUOTTA II -koordinointihankkeella edistettiin maaseutualueilla toimivien yhteisöjen harrastustoimintaa ja kylien kokoontumispaikkojen

Lisätiedot

KEHITTÄVÄT KESÄPÄIVÄT: Nakitus

KEHITTÄVÄT KESÄPÄIVÄT: Nakitus 24. 25.8.2010 Koska ruoka on tärkeä osa inhimillistä elämää, aloitettiin KEKE-tapahtuma perinteiseen tapaan ruokailemalla kunnolla. Ruokailun jälkeen olikin vuorossa tiukka työskentelyrupeama, joka kesti

Lisätiedot

Kokeita varten saatiin Turun amk:n silppuamaa ruokoa, joka oli pituudeltaan 5 25 cm. Tavaraa varattiin ~2 m 3.

Kokeita varten saatiin Turun amk:n silppuamaa ruokoa, joka oli pituudeltaan 5 25 cm. Tavaraa varattiin ~2 m 3. 1 (6) PELLETÖINTIKOE BIOTTORI OY:LLÄ JÄMIJÄRVELLÄ SYKSYLLÄ 2006 Metsäkeskus Kaakkois-Suomi tutkii Ruovikko-hankkeen puitteissa lähinnä ruoko materiaalin hyödyntämistä energiaksi. Tutkittuja asioita ovat

Lisätiedot

KANGASALAN MELOJAT RY

KANGASALAN MELOJAT RY KANGASALAN MELOJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 TOIMINTA-AJATUS Vuonna 1946 perustettu Kangasalan Melojat ry on melonnan yleisseura. Seuran tavoitteena on edistää melonnan

Lisätiedot

Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana

Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana Siikaniemi 26. 27.10. 2010 Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana Salpausselän haasteet ja mahdollisuudet Mari Aartolahti http://fi.wikipedia.org/wiki/salpaussel%c3%a4t Salpausselät Salpausselät

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 Kv. 9.2.2015 / 10. Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat:

Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 Kv. 9.2.2015 / 10. Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat: Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 KIRKONKYLÄN KOULUN TILAVAIHTOEHDOT KUNNANHALLITUS 5.2.2015 Vaihtoehto VE 1 Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat: Rasilan päiväkoti

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulu Lemminkäisenkatu 30

Ammattikorkeakoulu Lemminkäisenkatu 30 Ammattikorkeakoulu Lemminkäisenkatu 30 Kohde: koulu Käyttäjinä: opiskelijat, opettajat, sekä muita henkilöitä Kasveina: anopinkieliä, viikunoita, traakkipuita, orkidea, isolehtistä murattia silkkikasvina(?)

Lisätiedot

PIHAPIIRI SUOMALAISTEN PIHARAKENNUKSET. www.kimara.fi 1

PIHAPIIRI SUOMALAISTEN PIHARAKENNUKSET. www.kimara.fi 1 www.kimara.fi 1 Kimara mallisto on laajentunut kattamaan myös hieman kevyemmistä hirsistä toteutetut piharakennukset. Tyylikkäät ja laadukkaat rakennukset on suunniteltu nimenomaan isompien Kimara rakennusten

Lisätiedot

Vauhtia tuotantoon Ruskon teollisuusalueelta

Vauhtia tuotantoon Ruskon teollisuusalueelta Vauhtia tuotantoon Ruskon teollisuusalueelta Toimiva tuotanto-, varasto- ja toimistotila/teollisuustila osoitteessa Konetie 33, Oulu. E8 5,8 KM VALTATIE 20 2 MIN LENTOASEMA 16 KM OULUN KESKUSTA 8,5 KM

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

Kenguru 2015 Mini-Ecolier (2. ja 3. luokka) RATKAISUT

Kenguru 2015 Mini-Ecolier (2. ja 3. luokka) RATKAISUT sivu 1 / 10 3 pistettä 1. Kuinka monta pilkkua kuvan leppäkertuilla on yhteensä? (A) 17 (B) 18 (C) 19 (D) 20 (E) 21 Ratkaisu: Pilkkuja on 1 + 1 + 1 + 2 + 2 + 1 + 3 + 2 + 3 + 3 = 19. 2. Miltä kuvan pyöreä

Lisätiedot

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044.3 AJAJAT 044.3.1 Ajajien ikä 044.3.2 Ajovarusteet 044.4 RATA 044.5 HARJOITUKSET 044.6

Lisätiedot

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 1 SISÄLTÖ 1) Uudet seura-asut 3 2) Yhteistyösopimus Aito Säästöpankin kanssa 3 3) Perjantaipalaverit 4 4) Varainhankintaa 5 5) Ajankohtaiset pelaaja- ja joukkueasiat 5

Lisätiedot

HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010

HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010 HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010 HISTORIA TIETOJA TOIMINTA ALOITETTU 2001 SYKSYLLÄ VETÄJÄNÄ ALUSTA ALKAEN TAPIO PRÄTTÄLÄ LAJEINA KAIKKI MOOTTORIURHEILU LAJIT URHEILIJOITA LAJEISTA: motocross, enduro,

Lisätiedot

1. Kokouksen avaaminen Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18:08. Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Kaisa Sihvonen.

1. Kokouksen avaaminen Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18:08. Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Kaisa Sihvonen. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Toijalan yhdistys ry Hallituksen kokous Laaksola 15.5.2014 klo 18:00 Läsnä: PÖYTÄKIRJA Nettisivuversio PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaaminen Yhdistyksen puheenjohtaja avasi

Lisätiedot

TUULIVOIMAA KAJAANIIN. Miia Wallén UPM, Energialiiketoiminta 29.10.2013

TUULIVOIMAA KAJAANIIN. Miia Wallén UPM, Energialiiketoiminta 29.10.2013 1 TUULIVOIMAA KAJAANIIN Miia Wallén UPM, Energialiiketoiminta 29.10.2013 UPM Uuden metsäteollisuuden edelläkävijänä UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista

Lisätiedot

Kipsivalu.fi - tarjouspyyntöopas. Näin pyydät kipsivalutarjouksen ja vertailet saamiasi tarjouksia

Kipsivalu.fi - tarjouspyyntöopas. Näin pyydät kipsivalutarjouksen ja vertailet saamiasi tarjouksia Kipsivalu.fi - tarjouspyyntöopas Näin pyydät kipsivalutarjouksen ja vertailet saamiasi tarjouksia JoKa-Remontit Oy Jouni Kartaslammi 16.1.2012 JoKa-Remontit Oy 2! Kipsivalun tarjouspyyntöopas 01/2012 Sisällysluettelo

Lisätiedot

RÄNNIEN ASENNUS, VANHAN MAALIN POISTOA ULKOSEINISTÄ, KASVIMAAN ISTUTUS. Kaarinalaiset nuoret ja Jari Suormaa, Notke projekti. Toukokuun viikonloppu.

RÄNNIEN ASENNUS, VANHAN MAALIN POISTOA ULKOSEINISTÄ, KASVIMAAN ISTUTUS. Kaarinalaiset nuoret ja Jari Suormaa, Notke projekti. Toukokuun viikonloppu. RÄNNIEN ASENNUS, VANHAN MAALIN POISTOA ULKOSEINISTÄ, KASVIMAAN ISTUTUS Kaarinalaiset nuoret ja Jari Suormaa, Notke projekti. Toukokuun viikonloppu. Talossa oli vain yksi ränni alun perin. Turun yliopisto

Lisätiedot

MONITOIMITILASTA MAHDOLLISUUS LOPPURAPORTTI

MONITOIMITILASTA MAHDOLLISUUS LOPPURAPORTTI MONITOIMITILASTA MAHDOLLISUUS LOPPURAPORTTI 2011 http://personal.inet.fi/yhdistys/kilpi/ HANKKEEN LOPPURAPORTTI 1. Hankkeen toteuttajan nimi Voimistelu- ja Urheiluseura Kilpi ry 2. Hankkeen nimi ja hankenumero

Lisätiedot

Ähtärin Ilmailijat Ry, Simulaattoriprojekti 1. vaihe, selvitys projektista ja rahan käytöstä

Ähtärin Ilmailijat Ry, Simulaattoriprojekti 1. vaihe, selvitys projektista ja rahan käytöstä Ähtärin Ilmailijat Ry, Simulaattoriprojekti 1. vaihe, selvitys projektista ja rahan käytöstä Alkuvuosi 2012 kului mahdollisia ratkaisuja miettien, softaa räpläten ja vaihtoehtoja puntaroiden. Päädyttiin

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

MONIPUOLISTA OSAAMISTA

MONIPUOLISTA OSAAMISTA Kanta Kaivu Oy on vuonna 1993 perustettu nurmijärveläinen maarakennus-, rakennus- ja kuljetusalan yritys. Toiminta-alueemme on pääkaupunkiseutu ja Etelä-Suomi. Meillä on 20 vuoden vankka kokemus monipuolisista

Lisätiedot

10 v. työkokemus teknologiaprojekteista, tiiminvedosta ja agile menetelmistä.

10 v. työkokemus teknologiaprojekteista, tiiminvedosta ja agile menetelmistä. 1 Heikki Paananen, MSc., Lehtori Lahden Ammattikorkeakoulu, Liiketalouden Ala Tietojenkäsittely vuodesta 2011 Mm. Ketterät projektinhallintatekniikat, projektiohjaus. 10 v. työkokemus teknologiaprojekteista,

Lisätiedot

PALLO JALASSA VAI HUKASSA?

PALLO JALASSA VAI HUKASSA? Wanuvan toimintapäivä aloitettiin Vauhtikellarissa, erilaisilla leikkimielisillä kilpailuilla. Vetäjänä ja tuomarina kisoissa toimi Eetu Putkinen, joka työskentelee Vauhtikellarissa ja Energy Fitness Clubilla.

Lisätiedot

Yleisten apurahojen hakuohjeet

Yleisten apurahojen hakuohjeet Yleisten apurahojen hakuohjeet 1) Mihin tarkoitukseen rahasto jakaa yleisiä apurahoja? Erilaisia hankkeita tukemalla rahasto haluaa lisätä Suomen ja Norjan välisiä kontakteja sekä lisätä molempien maiden

Lisätiedot

TEKONURMIKENTTÄ MASALAAN 18.3.2015 Työryhmä: Andreas Backman, Hannamaija Haiminen, Päivi Keskinen-Redford, Eetu Prieur, Petteri Sumusalo ja Markko

TEKONURMIKENTTÄ MASALAAN 18.3.2015 Työryhmä: Andreas Backman, Hannamaija Haiminen, Päivi Keskinen-Redford, Eetu Prieur, Petteri Sumusalo ja Markko TEKONURMIKENTTÄ MASALAAN 18.3.2015 Työryhmä: Andreas Backman, Hannamaija Haiminen, Päivi Keskinen-Redford, Eetu Prieur, Petteri Sumusalo ja Markko Vaarnas Masalan tekonurmihankkeen taustaa Masalan alue

Lisätiedot

TAAR GROUP OY SISUSTUSREMONTTI -KOHDE OMAKOTITALOSSA

TAAR GROUP OY SISUSTUSREMONTTI -KOHDE OMAKOTITALOSSA - Yhteistyössä Laattapiste Turku Oy:n kanssa valmistui maaliskuussa 2014 omakotitalon pesutilat. Alakertaan uudistettiin sauna ja suihkutilat sekä yläkertaan WC/suihkun uudistus. - Vierellä kuvissa olevat

Lisätiedot

SURF IDEA BOOK 2013. www.surfaces.fi YOUR IDEA. OUR SURFACES.

SURF IDEA BOOK 2013. www.surfaces.fi YOUR IDEA. OUR SURFACES. SURF IDEA BOOK 2013 Arkkitehti: Ota yhteyttä saat 15 itunes App Store -lahjakortin käytettäväksi iphone ja ipad -applikaatioihin! Linkki sisällä 1 2 Vapaus keskittyä arkkitehtuurin suunnitteluun Puucomp

Lisätiedot

Sivu 1 / 5 TARJOUS 21.5.2014. YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki. Realia Management Oy Juha Kivelä. juha.kivela@realia.fi

Sivu 1 / 5 TARJOUS 21.5.2014. YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki. Realia Management Oy Juha Kivelä. juha.kivela@realia.fi Sivu 1 / 5 YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki TARJOUS 21.5.2014 Realia Management Oy Juha Kivelä juha.kivela@realia.fi Hallintorakennus 31, Sipoo, Nikkilä Kiitämme mahdollisuudesta tarjota Sipoon

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008 PÄIVÄKIRJA 26.5.2008 Tyttöjen kausi päättyi muutaman viikon takaisiin harrastesarjojen SM-kisoihin Jyväskylässä. Sijoitus oli hienosti neljäs, tosin harmittavasti 0.05 pisteen päässä pronssi mitalista.

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliiton. Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.16

Mannerheimin Lastensuojeluliiton. Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.16 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Toijalan yhdistys ry Hallituksen kokous Laaksola 9.12.2014 klo 17.30 PÖYTÄKIRJA nettiversio PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaaminen Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen

Lisätiedot

HANNU 60 vuotta. Yllätys onnistui. Voi teitä minkä teitte mulle!!

HANNU 60 vuotta. Yllätys onnistui. Voi teitä minkä teitte mulle!! TORNIO KÄRPÄT - JOKERIT 2.10.2012 RAKSILA HANNU 60 vuotta Yllätys onnistui Lätkäbussilaisten järjestämä yllätys Hannun merkkipäivän kunniaksi onnistui, vaikka aluksi tuntui mutkia tulevan matkaan, kun

Lisätiedot

Kylätori kuntoon. Väliraportti

Kylätori kuntoon. Väliraportti Kylätori kuntoon Hankenumero 11070 Koikkalan kyläyhdistys ry Laajaniementie 61 51880 Koikkala Kylätori kuntoon Väliraportti Koikkalan kyläyhdistys ry Hankevastaava Johanna Purhonen johanna@purhonen.net

Lisätiedot

GERBY V RAKENTAMISTAPAOHJE

GERBY V RAKENTAMISTAPAOHJE GERBY V RAKENTAMISTAPAOHJE Janina Lepistö Kaavoitus Vaasan kaupunki 2012 RAKENTAMISTAPAOHJE VAASAN GERBY V ALUEELLE LAATIJA Kaavoitusarkkitehti Janina Lepistö MAANKÄYTTÖJA RAKENNUSLAIN MUKAAN RAKENNUSHANKKEESEEN

Lisätiedot

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013 Oikaristen Sukuseura Ry:n toimintakertomus 2013 Kuva: Sirpa Heikkinen 2013 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2013 Oikaristen 13-vuotiaan sukuseuran toiminta jatkui edelleen aktiivisena. Seuran

Lisätiedot

Koulutuspäivä Hippos/ProAgria ProAgria

Koulutuspäivä Hippos/ProAgria ProAgria Koulutuspäivä Hippos/ProAgria ProAgria 9.4.2008 Vesa Niskanen Yksikönpäällikkö Uudenmaan TE-keskus/maaseutuosasto Sivu 1 Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007-2013 (MAKE) Unohtakaa kaikki se mitä

Lisätiedot

KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY 8.12.2007 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA

KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY 8.12.2007 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY SYYSKOKOUS 8.12.2007 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA ESITYSLISTA 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 JÄRJESTÄYTYMINEN 2.1 Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri 2.2 Valitaan kaksi

Lisätiedot

Esittäjän esittely. Tämä ei ole opetusmateriaali, vaan Jussin näkemys lyhyellä kokemuksella ilman kyseisten urakkamuotojen koulutusta

Esittäjän esittely. Tämä ei ole opetusmateriaali, vaan Jussin näkemys lyhyellä kokemuksella ilman kyseisten urakkamuotojen koulutusta Esittäjän esittely Tämä ei ole opetusmateriaali, vaan Jussin näkemys lyhyellä kokemuksella ilman kyseisten urakkamuotojen koulutusta Kantapään kautta onnistumiseen, kolmas kerta toden sanoo PJP ja PJU

Lisätiedot

KAINUUN RADAT - Ratamestarityö KRV:lla - Suunnistaminen kainuulaismaastoissa SPRINTTI

KAINUUN RADAT - Ratamestarityö KRV:lla - Suunnistaminen kainuulaismaastoissa SPRINTTI KRV-Valmennusseminaari Kuhmo 5.7.2011 KAINUUN RADAT - Ratamestarityö KRV:lla - Suunnistaminen kainuulaismaastoissa SPRINTTI - Sprinttikartta ja kielletyt kohteet - Sprintin ratamestarityö 1 KRV-radat ja

Lisätiedot

Poikkaisutaulukko. T=tripla, D=tupla ja S=singeli

Poikkaisutaulukko. T=tripla, D=tupla ja S=singeli Poikkaisutaulukko T=tripla, D=tupla ja S=singeli jäljellä oleva lopetus perustelut tulos 170 T20 T20 50 169 ei mene poikki yhdellä heittovuorolla 168 ei mene poikki yhdellä heittovuorolla 167 T20 T19 50

Lisätiedot

Leader-rahoitusta Ykkösakselilta

Leader-rahoitusta Ykkösakselilta Ykkösakselin tukemia Yrityshankkeita 2007-2013 Leader-rahoitusta Ykkösakselilta Ykkösakseli ry on paikallinen Leader-ryhmä, joka myöntää tukea paikallisiin yleishyödyllisiin ja elinkeinotoimintaa kehittäviin

Lisätiedot

JOUKKUETAITOKILPAILUSÄÄNNÖT JA LAJIT 2014

JOUKKUETAITOKILPAILUSÄÄNNÖT JA LAJIT 2014 JOUKKUETAITOKILPAILUSÄÄNNÖT JA LAJIT 2014 C- pojat ja C-tytöt 1. Haran potkutaitotesti 2. Lyhyt ja pitkä syöttö (paritaito) + haltuunotto 3. Kuljetus, syöttö ja laukaus (paritaito) Kilpailupallo: pallo

Lisätiedot

rakentamisapu.fi! (tulossa myöhemmin)! OMAKOTITALON RAKENTAMISAPU PALVELU KYSY LISÄÄ: Marko Pakarinen - p e.

rakentamisapu.fi! (tulossa myöhemmin)! OMAKOTITALON RAKENTAMISAPU PALVELU KYSY LISÄÄ: Marko Pakarinen - p e. rakentamisapu.fi! (tulossa myöhemmin)! OMAKOTITALON RAKENTAMISAPU PALVELU rakentamisapu.fi! RAKENTAMISAPU PALVELU JA ONNISTUNUT TALONRAKENNUSPROJEKTI ETUJA: Omakotitalon rakennuttaminen on iso ja vaativa

Lisätiedot

Kajaanin Suunnistajat ry.

Kajaanin Suunnistajat ry. Kajaanin Suunnistajat ry. KaSun toiminnan tavoitteet ja Kainuu ja Kajaani kansainvälisten suunnistuksen suunnitelmat suurtapahtumien 2013+ keskipisteessä Syyskokous 28.10.2012 Päämäärät 2013 Nuoriso- ja

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

Tee-se-itse.fi Ja saat sellaisen, kuin sattuu tulemaan! http://www.tee-se-itse.fi

Tee-se-itse.fi Ja saat sellaisen, kuin sattuu tulemaan! http://www.tee-se-itse.fi Baarikaappi Jatketaanpa samoilla linjoilla kuin edellisessä artikkelissa "tynnyrin mallinen baarikappi". Tällä kertaa esitellään hieman tavanomaisempi baarikaappi, joka on myöskin huomattavasti helpompi

Lisätiedot

Sortit vie noutosäkeillä rakennus- ja pihajätteen edullisesti kierrätykseen.

Sortit vie noutosäkeillä rakennus- ja pihajätteen edullisesti kierrätykseen. Jäteratkaisut yrityksille Syksy 2010 Sortit vie noutosäkeillä rakennus- ja pihajätteen edullisesti kierrätykseen. Jätteestä kierrätetään Miten Sortit toimii Sortit tarjoaa joustavan, edullisen ja kiinteähintaisen

Lisätiedot

YRITYKSEN KIINTEISTÖKANNAN ESITTELY

YRITYKSEN KIINTEISTÖKANNAN ESITTELY YRITYKSEN KIINTEISTÖKANNAN ESITTELY www.kanavuori.fi YLEISESITTELY SISÄLLYSLUETTELO KOY Vuoriluolat yleisesittely Yleisesittely alueesta Esikunnan alue Luolastot Rantarakennusten alue Ranta-alueet Kylmävarastot

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) 128 Virastotalo K31:n uuden panimoravintolan hankehinnan korotuksen hyväksyminen HEL 2012-012430 T 10 06 00 Päätös päätti myöntää Panimoravintolan toteuttamisen

Lisätiedot