Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma Toimintalinja: Leader Toimenpide 321 Elinkeinoelämän ja maaseutuväestön peruspalvelut

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007 2013 Toimintalinja: Leader Toimenpide 321 Elinkeinoelämän ja maaseutuväestön peruspalvelut"

Transkriptio

1 Kainuun Moottorikerho ry Timo Roininen SANTAMÄKI MAASTORADAT HANKE Diaarinro:736 / TIIVISTELMÄ Kainuun moottorikerholla oli ollut jo kolmekymmentä vuotta ajoharjoittelupaikka Kajaanin Matimäessä. Radalla ajettiin vuosien saatossa mm. useita SM-tason motocross kilpailuja. Asutuksen laajetessa tuli eteen kartoittaa uutta toimintapaikkaa. Toimintapaikkaa haettiin laajasti Kajaanin ympäriltä ja lopulta päädyttiin Santamäen monttualueeseen Kivimäessä. Aluetta puolsi muut vastaavat harrastusmuodot, sekä pitkäaikainen sijoituspaikka. Hankkeen tavoitteena oli ensisijaisesti säilyttää monimuotoinen harrastustoimintamahdollisuus Kajaanissa, sekä samalla nostaa tasoa kilpailujen läpiviemiseen paikkakunnalla. Eri lajien puitteissa. Alue saatiin hankkeen puitteissa valmiiksi vuoden 2013 loppuun mennessä. 4. RAPORTTI 4.1. Hankkeen tavoitteet a. Ylemmän tason tavoitteet, joiden osa hanke on Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma Toimintalinja: Leader Toimenpide 321 Elinkeinoelämän ja maaseutuväestön peruspalvelut Oulujärvi Leaderin kehittämisohjelma Painopiste: Sujuva arki viihtyisässä ympäristössä b. Hankkeen tavoitteet (tavoitteet, joihin juuri tämä hanke pyrki) Hankkeella tavoiteltiin monimuotoisen harrastustoiminnan ylläpitämistä, toiminnan laajentumista, sekä erilaisten tapahtumien järjestäytynyttä tuottamista, joiden kautta tuodaan matkailuelinkeinoa kuntaan Hankkeen toteutus c. Toimenpiteet Hankkeella oli kaksi osa-aluetta. Ratojen rakentaminen, sekä toimitilojen rakentaminen. Hanke oli tarkoitus aloittaa kesällä 2010 yhteistyössä Kajaanin ammattikoulun maarakennuslinjan kanssa. Kuitenkin keväällä selvisi, että yhteistyö ei aikataulullisesti onnistunut, joten aloitus venähti radan osalta vuodella. Asialla oli sinänsä hyvä puoli, sillä alkusuunnitelmissa oli rakennuksiin suunniteltu vain ajanottotorni, sekä huoltorakennus. Syksyllä saatiin hankittua UPM:n paperitehtaalta kaksikerroksinen parakkirakennus, johon saadaan jatkossa laajennettua monimuotoiset toimitilat. Samalla saatiin alueelle vesikäyttöiset pesu/wc -tilat. Rakennus pystytettiin vielä ennen lumia ja se jäi hautumaan lopullista tilaratkaisua odottaen.. Rakennus myytiin tarjousten perusteella ja kerho onnistui saamaan rakennuksen itselle. Rakennuksen kustannukseksi tuli 5900, sis. ALV 23%. Hankintahinnan lisäksi tulee tietysti siirto ja purku / kasauskulut, joihin tarjousten perusteella valittiin rakennus Niska Oy. Siirto ja kasaustyö tuli kustantamaan noin 8000 pohjien tekojen kanssa. Rakennus siirrettiin vielä marraskuun aikana Kivimäkeen.

2 Huoltolarakennuksesta purettiin paikanpäällä ilmastointiputket ja muut LVI-toiminnot. Rakennukseen oli liitetty myös isot tikkaat, jotka saatiin irrotettua ehjänä myöhempää käyttöä varten. Rakennus oli myös täynnä käytössä olleita pukukaappeja. Kaapit sisältyivätkin kauppaan ja niitä on ollut hyvä markkinoida eteenpäin. Osa niistä jää kerholle omaan käyttöön rakennuksen peseytymistiloihin. Rakennus Niska laittoi talon täysin osiksi ja palasiksi. Ensin lähti katto neljään osaan, minkä jälkeen rakennelma paloiteltiin kahdeksaan kappaleeseen. Samanaikaisesti Santamäen päässä Mularin Pekan kaivinkone teki pohjia rakennukselle. Niinpä elementit päästiinkin asentamaan suoraan paikoilleen omille sijoilleen. Nopeasti homma lopulta kävikin. Rekka rallin jälkeen rakennus olikin parin päivän aikana pystyssä. Rakennuksen paikalle hankkiminen toi täysin uuden ilmeen koko rata-alueelle. Ratapohjan suunnitelmaa muutettiin hieman ja nyt ajoja pääsee katsomaan suoraan terassilta. Alue myös tiivistyi selkeäksi ja nyt varikko ja rata erottuvat omiksi osikseen. Rakennelmat jäivätkin omalle kukkulalle talvehtimaan ja odottamaan kevään sulattavaa aurinkoa. huoltola pohja-ala 9,5 x 14m Tehdasalueelta löytyi myös vanhoja, mutta uudehkoja kuljetin aihioita, josta muutama siirrettiin myöhemmin paikalle jatkokäyttöä varten. Hallin rungot saatiin neuvoteltua ilmaiseksi ja niistä koituisi vain siirtokustannukset. Pesuhalli aihio 4 x 14m

3 Havaintomalli rakennuksen suunnitelmasta Pikkujoulujen alla vielä kerittiin ennen talvea tekemään takametsään laavun. Laavu onkin ollut kovassa käytössä ja toiminut oivana kokoontumispaikkana. Offroad pojat touhuilivat laavun kimpussa. Huhtikuun aikana, kun lumet pikkuhiljaa alkoivatkin sulaa, päästiin touhuamaan rakennuksen kimppuun. Ensitöiksemme sähköyhtiö kutsuttiin paikalle liittämään rakennukseen virta. Siinäpä samassa yhtiö halusikin vetää paikalle uudet linjat ja sehän meille passasi. Uusi linja saatiin yhdessä suunniteltua uutta reittiä ja nyt se ei tule koskaan olemaan haitalla tulevaisuuden ratamalleja varten eikä myöskään muun toiminnan edessä. Huhtikuun aikana asenneltiin myös portaita ja raivattiin sisätiloja. Offroad -jaoston avulla saatiin yläkertaan sisäänkäynti. Pikkaraisen Sampo piti huolen että ne tulevat pysymään myös jälkipolville.

4 Toukokuun aikana kerho haki ensimäistä maksatusta. Maksatuksien kautta saatiin kesän budjetti kasattua kokoon. Kesäksi nostettiin myös kaupungin lupaamaa välirahoitus. Rakennuskauden 2011 budjetti oli suurin kokonaisuus yhteensä koko projektissa. Kauden budjetti oli noin , mikä koostui radan tekotöistä, sekä murskauksesta. Konetyöt teki Konepalvelu Mulari ja murskauksen Kainuun Sora Paltamosta. Alkuperäinen tavoite hiekan määrässä hieman pieneni kun konekustannuksia jouduttiin ostamaan enemmän. Toukokuussa saatiin muutamia tärkeitä asioita hoidettua. Kuun aikana saimme kytkettyä rakennukseen sähkön. Sähkötöihin osallistui oppilastyötä Empowerin kautta. Kohta tulee virtaa Seuraavana etapissa olikin veden suunnittelu. Sotkamon Porakaivo ilmoitti tulostansa jo toukokuussa, kun olivat matkalla eteläisen Suomen työmaille. Eräänä kauniina kevätpäivänä pora-auto tulikin paikalle ja tärskäytti reiän maahan. Kuulemma noin 45m piti porata ja vettä tulee reilusti! Tämäkin meni hieman suunniteltua paremmin.. Porakaivo tehtiin heti rakennuksen viereen, jotta vesiputken veto olisi yksinkertainen. Sotkamon porakaivo teki työt edulliseen sponsorihintaan. Kauden 2011 todellinen radan rakentaminen alkoi juhannuksen jälkeen. Kevään ja kesän aikana käytiin kovasti suunnitelmia läpi niin radan, kuin rakennustenkin osalta. Tuntui, että ideat vain paranevat ja jalostuvat sitä mukaan kun hanke meni eteenpäin. Suunnitelmat varsinkin radan osalta saivat käänteitä hieman uudistuneen rataprofiilin myötä. Muoto ja pituus näyttää nyt hyvältä SM-kisoja silmällä pitäen.

5 Uudistunut profiili motocross radasta. Mularin Pekka pääsi irtautumaan muista töistä ja homma aloitettiinkin rinteiden muotoilulla. Paljon kuulemma on alueella kiviä ja ihan illallakin huomaa, kun on päivän niitä kopissa kaivellut.. Ehkä se kaikkein kovin homma oli pohjien perkkuu. Pari viikkoa pohjatöitä tehtiin ennen Kainuun Soran murskan paikalle saapumista. Murskalla tehtiin hieman muotoja poikki rinteeseen ja kolmen eri ottopaikan johdosta saatiin kolme uutta luonnonmuotoista hyppyriäkin. Kokonaismäärällisesti saimme tehtyä vajaa tn hiekkaa, mikä on tavoitteellinen kuutiota. Sen verran urheilumiehiä oli Soran Heikkisen Jukka, että antoi lainaan dumpperia. Kalustolla saatiin liikuteltua hyvin tavaraa. Koko hankkeessa käytettiin myös paljon hyväksi muita talkoo koneita ja kuljettajia. Näiden arvoksi tuli kokonaisuudessaan yli Hiekkaa valmistellaan Kainuun Soran murskan toimesta.

6 Tuttu näky kesällä 2011 Syyskuu ajettiin kiivaalla tahdilla hankkimaamme asfalttia ja puskukone levitti sitä. Oli kyllä aikamoinen tuuri tuossa materiaalissa, että sattui samalla tontilla seisomaan sellaiset varat. Olihan asfaltit odottaneet meitä ilmeisesti jo 80 luvulta saakka. Eli tarkoituksensa tuollakin. Lastausta Ja Purkua Syyskauden työ oli pääpiirteittäin hyvin samankaltaista. Taisi kaivinkonekuskikin tuumata jossain vaiheessa, että nyt kyllä rupiaa kivet riittämään. Onneksi sillä oli pari välityötä käytävänä, että sai huilattua loppuvuotta varten. Puskukonetasausta. Tarkkuustyöstä vastasi Juha Näyhä Fin-Terpuusta

7 Lokakuussa se sitten koitti kohokohta, kun osalle rataa saatiin hiekat levitettyä. Lokakuun 15. pv päästiin ajamaan koeajot uudella crossiradalla. Paikalla oli oikein lehdistöäkin ja kaikkia hieman jännitti uuden profiilin vinkeet. Päivän ajon jälkeen hämmästyksemme uuteen hiekkapintaan ei juuri uria tullut. Vaikka pintakerros oli tuore ja irtonainen, pysyi se hyvin paikallaan. Tämä johtuu ilmeisesti siitä, että montun hiekkapitoisuudessa on myös pieni osa savea. Ainakin näin vanhat maansiirtomiehet ovat kertoneet, kun eihän tuo ennen muinoon Kivimäen sepeli viitostielle käynyt savipitosuutesa takia. Pojilla oli ilmeisesti hyvinkin hauskaa, Ville näytti mallia.. Onnistuneen testipäivän jälkeen olo oli huojentunut, kun periaatteessa aika kiivas tahti on rakennuksessa ollut koko kesän ajan ja iso etappi oltiin kuljettu. Kun kuvia purimme koneelle päivän jälkeen, ymmärsimme vasta silloin, kuinka iso alue oikeasti on kyseessä. Tietona on ollut, että aina iso kenttä hämää, mutta kuitenkin se taas pääsi yllättämään.. Matinmäkeen verrattuna lähtösuorakin on huomattavasti isompi. Kuvassa Peetu Aalto seuraa Ville Reuteria. Kesän aikana rakennusryhmä hioi vielä viimeisiä talon toimintoja ja tilaratkaisuja. Väliseiniä päästiin myös tekemään. Rakennuksen todelliset työt jätettiin kesälle UPM-Kajaanin tehtaalta saadut tunnelirungot siirrtetiin paikalle. Lavetilla tuotiin neljä kappaletta noin 7metriä pitkiä rautakehikoita. Näistä saamme rakennettua talolle 14 metriä pitkän terassi, mikä kestää isältä pojalle. Toinen tunneliaihio jätettiin jemmaan ja siitä voidaan tulevaisuudessa tehdä vaikkapa varasto.

8 Tämä kuva antaa näkökulmaa. Etummainen pyörä (Valtteri Haataja) on saavuttamassa radan ensimmäisen kolmanneksen. Takana tuleva pyörä (Peetu Aalto) on aika kauuuukana..

9 Tässä valmistuu lähdönjakoaitio. Maita hyödynnettiin klubin -hyppyrille. Paikasta muodostui kuitenkin lopulta katsomo ja kioskimyyntialue. Pitkän syksyn johdosta töitä kyettiin jatkamaan aina joulukuun puoleen väliin saakka. Lumi kuitenkin tuli lopulta maahan ja rata-alue jätettiin nukkumaan talveksi karhun unta. Keväällä hanke taas heräsi henkiin uutta tarmoa rinta täynnä. Tavoitteena rakennuskaudelle 2012 oli hankeen sulkeminen. Kesä heinäkuun aikana saatiin motocross rata pääpiirteittäin valmiiksi ja testiajot, sekä harjoitukset saatiin hyvään vauhtiin. Motocrossrata oli enää lähtöpuomin asennusta vaille hankkeen osalta valmis. Rata-alue tulee toki tarvitsemaan vuosia eteenpäin maisemointi työtä, mutta sehän oli selvä, että työtä riittää usealle vuodelle tulevaisuuteen kun tähän hommaan ryhdyttiin. Lasten rata saa muotoja

10 Oheisesta kuvasta puuttuu noin i-m3 kokoinen asfalttikasa mikä on ajettu radan pohjarakenteisiin. Radassa on muotoja moneen suuntaan. Määrätyissä paikoissa vesi seisoo sopivasti mikä helpottaa kastelua. Talon osalta kesän aikana saatiin työt perusvalmiusasteelle. Alkukesän aikaan kaivettiin jätevesijärjestelmät ja työmiehet ovat naulailleet seiniä ja yhdistelleet viemäröintiä. Ajoneuvojen pesupaikkakin on valua vaille valmiina käyttöön. Vielä pinnalla ja sovitettuna. Yleisesti ottaen hanke oli jo pitkällä, mutta pientä laittoa jäi vielä useammaksi työpäiväksi. Hankkeen talkookertymät olivat täyttyneet tässä vaiheessa hyvin. Ratojen osalta talkoo kertymä on täynnä osuuden ollen tällä hetkellä 111 % tavoite: , toteutuma: Rakennuksissa kertymä on reilut 65 % tavoite: 8 000, toteutuma; 5 240, eli kolmannes oli vielä täyttymättä. Talkootuntien osalta näytti että hanke tulisi olemaan täynnä tämän vuoden puolella.

11 Tästä huolimatta työmaakokouksessamme päätimme, että haetaan hankkeelle vuoden jatko. Tämä antaisi tekijöillemme työn turvallisen ja johdonmukaisen etenemisen hankkeessa. Näkemyksemme on myös tehdä tehtävät huolellisesti ja tekemistä oli sen verran paljon jäljellä, että riski rakennuksen rakennusvalvonnan käyttöönotto hyväksyttämisestä olisi voinut venähtää vuoden vaihteen yli. Kesällä 2012 mittailtiin hieman ääniä rata-alueella. Hyvältä näytti. Koeajajina toimivat Valtteri Haataja ja A-O Kurkinen. Hämäläisen Janne Kajaanin kaupungilta piti huolen kurista. Aikataulu ei sinällään hankkeessa pettänyt, sillä työskentely alueella alkoikin vuoden alkuperäisestä ajankohdasta jäljessä. Tämä johtui kesällä 2010 Kajaanin Ammattiopiston vetäytyessä urakasta. Eli se varavuosi käytettiin heti alkuun ennen koko työn aloittamista. Tässä vaiheessa hankkeen elämää vihdoin saimme myös tahtomme läpi valtakunnalliseen mediaan, kun hankkeestamme kirjoitettiin pieni juttu OffRoad Pro lehteen alkukesästä! Keväällä 2013 lumien sulaessa päästiin jatkamaan touhujen kimpussa. Ennen lumien sulamista oli keritty sopia Ylä-Kainuun kelkkailijat ry:n ja kanssa talvella 2014 tulevasta SM osakilpailusta. Tämä hieman lisäsi aktivoitumista porukassa, taas rupeaisi touhut jylläämään. Ajoharjoittelu oli kovassa vauhdissa koko alueella ja rakentamista jatkettiin. Ensitöikseen laitettiin toimitalon huonejärjestys kuosiin ja samalla alkoi hyvää vauhtia valmistua seinäpintoja. Peltityö Tolonen kävi laittamassa ilmastointi laitteistoja ja muut pojat hakkasivat nauloja ja maalasivat seiniä. Ratoja viimeisteltiin koko kesän ajan ja pikkuhiljaa alue rupesi hahmottumaa ja ratakin asettui paikoilleen lähtöpuomeineen. Reittejä vielä vähän lopussa muuteltiin, jolloin saatiin uusi hieno katselupaikka ja kioskikoppi, aivan radan viereen. Jotenkin alkoi ympäristö näyttää, että tässähän tämä on aina ollut.

12 L ähtöf ff Lähtöpuomin asennus on yllättävän tarkkaa puuhaa. Huomioon pitää ottaa 40n kuljettajan lähteminen yhtä aikaa ensimmäiseen kurviin. Asennushommissa mukana Janne Pulkkinen, Petri Mustikkamaa, Anssi Kemppainen, Simo Karppinen ja Ville Reuter. kuva Joonas Helppi. Valtteri ja Jouni Haataja, sekä Ville Reuter tasasivat uuden katsomoalueen kioskin terassin pohjia. Jaana Haataja odotti koska saisi kutsua pojat kahville. Kuva Joonas Helppi.

13 Syksyn sateiden tullen vielä valettiin pesupaikka varikon viereen ja ammattikoulun pojatkin kävivät tekemässä putkitöitä. Vuoden ehdottomasti kovin haaste oli käytännössä rahan loppuminen ja lisäsponsoreita haettiin kiivaasti koko ajan. Jotain saatiin kokoon rahallisesti ja iso osa tuotteista saatiin ilmaiseksi. Muutaman vuoden kestänyt hanke alkoi näkyä tekijöissä. Innostus ei luonnollisesti enää tässä vaiheessa urakkaa ole ihan samalla tasolla kuin silloin kauan aikaa sitten joskus kun kiviä potkittiin iltaisin. Mutta niin siitä vain selvittiin. Kokonaisuudessaan hankkeen läpiviemistä rasitti resurssien kokoon saaminen. Työtä haalittiin suunnitelmassa huomattavasti enemmän, kuin sitä oli alun perin laskettu. Hankala on havainnoida kuinka suuri maanrakennusurakka hanke loppujen lopuksi olikaan. Harrastuskerhon puitteissa tehtävänä oli muokata 10 hehtaarin maa-alue täysin ja viimeistellä vajaata 300 neliötä taloa. Verrokkina voisi pitää vaikka uuden hiihtoladun tekemistä toimitiloineen hiihtoseuran puitteissa, tai vaikka pienen jalkapallokentän tekemistä katsomoineen. Syksyllä 2013 vietettiin tuote-esittelypäivää Talven ja kevään 2014 aikana oli vielä tiedossa töitä talolla syksyn tarkastuksessa esiin tulleiden puutteiden korjaamiseen. Näistä suurimpana oli talon sähköt. Entiset sähköt jotka olivat olleet paperitehtaalla käytössä eivät enää käyneet uuteen paikkaan säännösten mukaan. Tästäpä matkan piti jatkua vain eteenpäin ja ei muuta kuin uudestaan kumppanikierrokselle. Sähkötarvikkeita saatiin onneksi lahjoituksena Eltutek Oy:lta ja kerhosta löytyi myös osaavia ammattilaisia. Tätä kirjoittaessa on nyt sitten viimeinen silaus tehty virallisiin sähköihinkin. Rakennustarvikkeita ja maaleja loppurutistukseen saatiin Vesikatto palvelu Kemppaiselta, sekä Kainuun Pintakäsittelyltä. Peltityö Tolonen kävi asentamassa ilmanvaihtolaitteita loppuun. Ennen huhtikuun 2014 loppua saatiin Kajaanin kaupungin rakennusvalvonnalta talolle hyväksyntä.

14 Talon alakerran pohjakuva lopullisessa muodossa 3D mallina Kemppaisen Anssi valvoo Mähösen Erkin työsuoritusta maalin sekoittamisesta. A-O ja Kusti Kemppainen asensivat levyjä. Kemppaisen Jaakko siisti massalla

15 Helpin Joonas ja Kemppaisen Anssi asensivat turvaverkkoja. Sakari Lämsä teki sähkötöitä. Työmäärän, vastusten ja rahan vuoksi toimitaloa ei saatu ihan täysin hipisteltyä valmiiksi. Loppusilausta jäi vielä odottamaan iso suihkutila ja sauna. Pientä maalaustakin jäi vielä yläkerran kokoontumistilaan. Tarvikkeet on valmiina paikalla ja ne asennetaan heti ilmojen lämmettyä. Talkootöitä jäi maksatuksien yli noin :n arvosta. Tämän lisäksi useat merkkaamattomat tunnit, sekä hankkeen jälkeen tehdyt työt. Unohtamatta jo vuonna 2007 alkanutta suunnittelutyötä johon on mennyt kuluneiden vuosien aikana satoja työtunteja. Alakerran käytävä odottaa käyttäjiä

16 Talon yhteyteen tuleva näyttävä terassi tuo tulevaisuudessa loistavat edellytykset VIP- toiminnalle. Toiselle puolelle katsottuna löytyy laaja ja radanläheinen katselualue, kioskin kera.

17 Mitä saatiin hankkeessa enemmän kuin oli alun perin budjetoitu? Rata. Ehdottomasti alue on enemmän viimeistelty kuin oli tarkoitus koko hankkeen aikana. Paikalle kehtaa tuoda jo ulkopuolisiakin. Tulevaisuuden laajennusmahdollisuudet ovat äärettömät ja varmasti viiden vuoden päästä taso on noussut entisestäänkin. Radan pinnoite oli parempi kuin osattiin odottaa. Hiekka sitoo itsensä hyvin paikalleen ja mitä märempi se on, niin sitä enemmän siinä on pitoja. Ajokausi piteni edelliseen paikkaan verrattuna noin 2kk / vuosi. Keväällä aloitusta ei haittaa routa ja syksyllä kosteus ei ole ongelma. Talo. Alkuperäisessä suunnitelmassa oli tarkoitus tehdä ajanottotorni pohja-alaltaan n. 25m2. Tämän lisäksi suunnitelmissa oli jonkinmoinen pesupaikka. Nyt saatiin kuitenkin pohjaalaltaan n.150m3 kaksikerroksinen talo, jossa on vesivessat ja peseytymismahdollisuus. Varastotila moninkertaistui ja yläkerran kokoontumistilassa päästään järjestämään vaikka koulutuksia tai mitä tahansa muuta toimintaa. Toimitalo antaa paikalle huomattavasti enemmän käyttöarvoa monentyyppiselle toiminnalle. Kaikki kunnossa. Paikat odottavat vain käyttäjiä ja monipuolisia tapahtumia. Kilpaa pääsee nyt ajamaan niin motocrossia, kuin moottorikelkkakisojen puitteissa. Offroad kilpailutkin ovat mahdollisia ja ajoivathan pojat jo kesällä 2012 pienimuotoisen kilpailun. Yhteistyö Kainuun Prikaatin kanssa on lähtenyt hyvin liikenteeseen, kun heidän alueellaan saatiin myös ajaa tuota maastoautojen suunnistustapahtumaa. Tapahtumien järjestämistä kun ajatellaan, niin monipuolisuudessa löytyy. Oman yli 50 hehtaarin alueen lisäksi on mahdollisuus tapauskohtaisesti laajentaa reittejä jokaiseen ilmansuuntaan. Tietyt lajitapahtumat vetävät nykyään paljon väkeä puoleensa ja ovat näin ollen erittäin tuottavia kerhoille, kuin myös kunnalle matkailun puitteissa. Laskennallisesti on jo osoitettu talven 2014 kilpailulla, että yksipäiväinen kilpailu tuo kaupunkiin vähintään :n liikevaihdon. Ja tähän on laskettu minimi yöpymisen ja ruokailun kustannukset n. 80 / hlö. Talven 2014 kelkkakilpailujen 130 kilpailijaa ja ajoneuvoyhdistelmää mahtuivat hyvin varikolle. Tilaakin jäi vielä käyttämättä, joten jatkossa on hyvä järjestää mitä vain.

18 Tämä tarkoittaa suhteellisen lyhyttä takaisinmaksuaikaa hankkeelle kunnallisessa näkökulmassa. Toki tuohon takaisinmaksuaikaan pitää laskea paikallinen harrastaminen. Keskiverto harrastaja käy ajamassa noin 2 kertaa viikossa. Ajokausi uudella alueella on n. 8kk. Tämä tekee pyöreästi ajokertaa vuodessa. Jokaiseen ajokertaan täytyy hankkia bensaa, sekä huoltaa pyörää. Minimissää harrastaja joutuu hankkimaan ajokertaan liittyä tarpeita noin 20 :n edestä. Tästä saadaan pyöristettynä noin :a / keskivertoharrastaja / vuosi. Keskivertoharrastajien määrän ollessa nykyisellään n. 50 henkilöä niin tämä tarkoittaa yli :a liikevaihtoa kunnallisesti. Tähän vielä lisätään varaosahankinnat, varustehankinnat ja tietenkin, ne kilpaharrastaja joiden panostus on aivan toisenlainen. Tämän laskentaopin kautta voimme sanoa että alue tuo kuntaan vuosittain vähintään :n liikevaihdon pelkästään muuttuvilla kuluilla. Tästä näkökulmasta johtuen kuntien pitäisi olla hankkeissa mukana enemmän omalla panostuksellaan. Hankkeiden toteutukset ovat huomattavasti edullisempia harrastetoiminnan kautta vietynä, kuin kunnallisena rakentamisena. Takaisinmaksu on yleensä aina taattu joka tapauksessa. Siinäpä on kaikille harrastajille ja päättäjille vähän mietittävää. d. Aikataulu e. Resurssit Hankkeessa toimi pääsääntöisesti talkoovoima joka tuli kerholta itseltä. Alihankkijoina urakassa oli Konepalvelu Mulari kaivinkonetöissä, sekä Kainuun Sora Oy hiekan tekemisessä. Hankkeen vastuussa oli kerhon puheenjohtaja Timo Roininen. Hankkeen rahallinen budjetti oli n Hankeen kustannuksien alku rahoitettiin Leaderilta haetulla ennakkomaksulla, sekä kaupungilta saadulla :n välirahoituksella. Välirahoitus palautettiin osissa maksatuksien toteutuessa. Budjetti ylittyi työperustaisena, sekä tuotevastineina noin Hankkeessa oli projektitoimikunta ja kokoontumiset pidettiin paikanpäällä. f. Toteutuksen organisaatio Kainuun moottorikerho ry. g. Kustannukset ja rahoitus Hankkeen hyväksytty kokonaiskustannus: ,66 1. Muut rakennukset. Leader tuki ,52. Yksityisen rahan osuus 7175,17, talkoon osuus 6103,79 2. Muu rakentaminen. Leader tuki ,48. Yksityisen rahan osuus ,70, talkoon osuus ,00 h. Raportointi ja seuranta (kokoukset, ohjausryhmän työskentely) Hankkeesta on raportoitu rahoittajalle maksatuksien yhteydessä. Hankeen etenemisestä on tiedotettu paikallisille ja valtakunnallisille välineille. Hankkeen projektiryhmä on koostunut yhdistyksen johtokunnasta. Hanketta on käyty läpi tasaisesti sen edetessä. i. Toteutusoletukset ja riskit Hankkeen haasteina oli työmäärä olemassa oleviin resursseihin verraten. Myös rahankäytön niukkuus aiheutti toiminnan haasteita. Riski hankkeen epäonnistumisesta oli kuitenkin minimaalinen, sillä harrastajat tarvitsivat kyseisenlaista paikkaa kipeästi.

19 4.3. Yhteistyökumppanit Hankkeen yhteistyökumppanit rakentuivat rahoittajien osuudesta. Yhdistys sai kerättyä omanrahan osuuden suurimmaksi osaksi hanketuella. Kajaanin kaupunki toimi välirahoituksen antajana ja se auttoi kiivaimman maanrakennuskauden yli. Ilman näin suurta kumppaniverkostoa ei hanke olisi ollut mahdollinen. Suuri kiitos kuuluu kaikille mukana olijoille. Kahdenkymmenen vuoden kuluttua nyt tehty työ varmasti lämmittää, kun takalaavulla käydään tarinoimassa projektin läpivientiä makkaran merkeissä. Hankkeessa olivat mukana seuraavat tahot: Oulujärvi Leader ry Kajaanin kaupunki Kainuun Pultti Kainuun Pintakäsittely Liikennekoulu Redigo Comasul Kajaanin Tila-autot Kuljetuspalvelu Kurkinen Suokone Puuilo K-Market Paltamo Ranch Kuljetus Mikko Moilanen Kaukoset Konepalvelu Mulari Kainuun Sora Motomaxi, Kajaani Peltityö Tolonen Kainuun Konepiste Rakennusmittapelti Vesikattopalvelu Kemppainen Autopalvelu Hyvärinen Autokorjaamo Karppinen & Åman Teräsasennus Mankinen Sotkamon Porakaivo LVI-Aitta Kajaanin Ammattiopisto Fin-Terpuu Eltutec Kajaanin Romu Vianor Kajaani SEKÄ LUKUISAT JÄSENET JA KERHON ULKOPUOLISET YKSITYIS JA YRITYSTAHOT RAHALLISEN TAI SUUREN TYÖPANOSTUKSEN ANTANEET YKSITYISHENKILÖT 4.4. Hankkeen tulokset ja vaikutukset Hankkeen tavoitteissa onnistuttiin paremmin kuin oli alun perin tarkoitettu. Hankkeen vaikutukset näkyvät paremmin aktivoituneessa harrastajaryhmässä. Uusia jäseniä on tullut niin maastoautojen, kuin moottoripyörienkin puolelta. Vastikään on myös suunniteltu uusia harrastajaryhmiä. Mönkijäharrastajat ovat tulossa mukaan ja kesällä 2014 on tarkoitus alkaa rakentamaan heille alueella kiertävää rataa. Ratapohja toimii samalla talvisin järjestettävässä kelkkakilpailussa. Radio-ohjattavien autojen harrastajat ovat olleet yhteydessä ja paikka

20 mahdolliselle radalle on jo suunniteltu. Lajit käyvät yhteen eri tapahtumien järjestämisessä oheistoimintana. Kainuun Prikaatin yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin. Yhdistys on saanut käyttöön heidän alueitaan ja myös Prikaati harjoittelee toisinaan harrastealueella. Kivimäkeen syksyllä 2012 valmistunut ajoharjoittelurata antaa vakautta koko alueen harrastustoiminnalle. Vuonna 2007 visioitu Kivimäen moottoriradat näyttävät toteutuvan ja tulokset tulevat näkymään seuraavan kymmenen vuoden aikana moninkertaisesti. Aikoinaan visioitu ratajako näytti kuitenkin toteutuvan. Kaikki on jo paikallaan ja kehittyvät omaan tahtiin. 5. PÄIVÄYS JA ALLEKIRJOITUKSET Kajaanissa Timo Roininen

WC- ja pesutilojen muuttaminen nykyvaatimukset täyttäväksi ja portaiden kunnostus Loppuraportti. Lavamäen kyläyhdistys ry

WC- ja pesutilojen muuttaminen nykyvaatimukset täyttäväksi ja portaiden kunnostus Loppuraportti. Lavamäen kyläyhdistys ry 3.10.2016 WC- ja pesutilojen muuttaminen nykyvaatimukset täyttäväksi ja portaiden kunnostus Loppuraportti Lavamäen kyläyhdistys ry WC- ja pesutilojen muuttaminen nykyvaatimukset täyttäväksi ja portaiden

Lisätiedot

Ratatarkastusraportti

Ratatarkastusraportti Radan tiedot Radan nimi Sipoon motocrossrata Radan omistaja / käyttäjä Sipoon moottorikerho Ry Osoite Öljytie 618 04131 Sipoo Sijainti Sipoo Puhelinnumero / fax / e-mail Tarkastusajankohta Tarkastaja 09.06.2015

Lisätiedot

Visuveden Teollisuusalueen markkinat 5-6.6.2015

Visuveden Teollisuusalueen markkinat 5-6.6.2015 Jäsentiedote 2 JÄÄHDYS-JM Kilpailun johtaja antoi tehtäväksi kirjoittaa hänen ajatuksiaan, minun kirjoittamana, joten tässä niitä nyt sitten tulee. 9.5.2015 kaasuteltiin jälleen kerran Jäähdysradalla jokkis-kisa,

Lisätiedot

Ratatarkastusraportti

Ratatarkastusraportti Radan tiedot Radan nimi Sijainti Sipoon motocrossrata N 60.36475 E25.37316 Radan omistaja / käyttäjä Sipoon moottorikerho Ry Osoite Öljytie 618, 04130 Sipoo Puhelinnumero / fax / e-mail Tom Blomqvist 040-9012224

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA 2.4.2009 PESÄMÄEN MONITOIMIALUEEN JATKOKEHITTÄMINEN

HANKESUUNNITELMA 2.4.2009 PESÄMÄEN MONITOIMIALUEEN JATKOKEHITTÄMINEN HANKESUUNNITELMA 2.4.2009 PESÄMÄEN MONITOIMIALUEEN JATKOKEHITTÄMINEN Aluearkkitehti Ilmari Mattila puh. 044-5772726 TAUSTAA Honkajoen Pesämäen monitoimialueelle on toteutettu isot kehittämistoimet vuosien

Lisätiedot

Women MX Camp Joutsa 9-10.6.2007

Women MX Camp Joutsa 9-10.6.2007 Moi! Olen Emma ja olen 10 v. Olen ajanut motocrossia noin 3 ja puoli vuotta ja tämänhetkinen pyöräni on KTM 85cc SX. Ajan Botnia Dirt Riders (BDR) seurassa Vaasassa. Olen osallistunut Women MX Camp: iin,

Lisätiedot

Ratatarkastusraportti

Ratatarkastusraportti Ratatarkastusraportti Radan tiedot Radan nimi Mansikin motocrossrata Radan omistaja / käyttäjä Karkkilan moottorikerho Ry Osoite Sijainti Karkkila Puhelinnumero / fax / e-mail Tarkastusajankohta Tarkastaja

Lisätiedot

KONSERNIN TILINPÄÄTÖS 2010

KONSERNIN TILINPÄÄTÖS 2010 KONSERNIN TILINPÄÄTÖS 2010 TOIMINTAKERTOMUS Sivu 1 Yhtiö on Jyväskylän kaupungin tytäryhteisö ja kuuluu Jyväskylän kaupunkikonserniin sen alakonsernina. Yhtiön osakepääoma Jakautuu 864 osakkeeseen. Kaikilla

Lisätiedot

TP Juhlalaavu: Tilannekatsaus

TP Juhlalaavu: Tilannekatsaus TP Juhlalaavu: Tilannekatsaus Jan "Romu"Ruusuvuori 15. marraskuuta 2006 Sisältö 1 Suunnitelmat 1 1.1 Rakennuspaikka ja -lupa...................... 1 1.2 Perustus............................... 2 1.3 Hirsikehikko............................

Lisätiedot

AUTOSALPA RAKENTAA LAHTEEN UUDEN TOIMITALON

AUTOSALPA RAKENTAA LAHTEEN UUDEN TOIMITALON LEHDISTÖTIEDOTE Julkaisuvapaa heti AUTOSALPA RAKENTAA LAHTEEN UUDEN TOIMITALON Autosalpa Oy ja Renor Oy ovat sopineet torstaina, 19.6.2008, tonttikaupasta Lahden Asemantaustan kaupunginosassa olevasta

Lisätiedot

Kuopion Urheiluautoilijoiden historiaa vuosilta 1960 1985

Kuopion Urheiluautoilijoiden historiaa vuosilta 1960 1985 Kuopion Urheiluautoilijoiden historiaa vuosilta 1960 1985 1961 Seuran toiminta on ollut vireää alusta alkaen. Vuonna 1961 seura järjesti ensimmäiset jäärata-ajot Keskuskentällä aivan Kuopion keskustan

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

4) Seuraatteko aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntaviraston päätöksiä?

4) Seuraatteko aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntaviraston päätöksiä? 17.01.2011 1) Seuran nimi? 2) Laji ja suorituspaikat? 3) Harjoitusolosuhteet ja mahdollisuudet? 4) Seuraatteko aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntaviraston päätöksiä? 5) Minkälaisia toiveita seurallanne

Lisätiedot

Toimitusajankohta saatiin sovittua joustavasti ja lähetyksen kulkua saattoi seurata lähetystunnuksen avulla netistä. Toimitus tuli pihalle.

Toimitusajankohta saatiin sovittua joustavasti ja lähetyksen kulkua saattoi seurata lähetystunnuksen avulla netistä. Toimitus tuli pihalle. Tuote: TopSpa XS Poly, eristetty poreallas, hiekkasuodatin Koska olemme vanhoja asiakkaita SpaDealersin kanssa, oli luontevaa kääntyä heidän puoleensa uuden kylpytynnyrin hankinnan tullessa ajankohtaiseksi.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 TOIMINTAKERTOMUS 2012 1. Hallitus ja toimihenkilöt Airtime ry:n johtokunnan puheenjohtajana on toiminut Hannes Björninen, sihteerinä ja varapuheenjohtajana Jukka Mäennenä ja rahastonhoitajana Vesa Ulvila.

Lisätiedot

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa 15.10.-26.11. 2016 Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Kiinnostuin ulkomaan työssäoppimisesta muistaakseni ensimmäisellä luokalla ammattikoulussa, kun opettaja otti

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

TUUSULAN PERHETUKIKESKUS

TUUSULAN PERHETUKIKESKUS TUUSULAN PERHETUKIKESKUS Päärakennus Koivukujan vastaanottokoti Kotorannan lastenkoti NÄKYMÄ TUUSULANJÄRVEN PUOLELTA RAKENTAMISEN JÄLKEEN Kotorannankuja 2 00430 Tuusula Nykyiset rakennukset: Päärakennus

Lisätiedot

2. Hankkeen nimi ja hanketunnus: Kimpale kultaa Kangasniemi kylineen kimaltamaan VIRKISTYSALUEHANKE, 15910

2. Hankkeen nimi ja hanketunnus: Kimpale kultaa Kangasniemi kylineen kimaltamaan VIRKISTYSALUEHANKE, 15910 Sivu 1 / 8 Loppuraportti 1. Hankkeen toteuttajan nimi: Kangasniemen maaseutuseura ry 2. Hankkeen nimi ja hanketunnus: Kimpale kultaa Kangasniemi kylineen kimaltamaan VIRKISTYSALUEHANKE, 15910 3. Yhteenveto

Lisätiedot

Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla

Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla. Oheisesta linkistä voi katsoa Tatu Junnolan GoPro videon Siuntion radalta. http://youtu.be/u6le3o9xszm

Lisätiedot

Weckman toiseksi motocrossin Belgian EMosakilpailussa, Haavisto ja Junnola loukkaantuivat

Weckman toiseksi motocrossin Belgian EMosakilpailussa, Haavisto ja Junnola loukkaantuivat Moottoripyöräily, motocross, EM-sarja, 5/6-osakilpailu, Lommel, su 2.7.2015. teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013

1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013 Tarinoita kotikulmilta ja vähän maailmaltakin: Onpa tässä muutama kisa kurvailtu edellisen kirjoittelun jälkeenkin 1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013 Tuttuja teitä kotikulmilla. Mekaanikkoina

Lisätiedot

Kotiseutukosteikko Life hanke Kotka, Saviponnin kosteikko. Elinympäristö Tulvasuojelu Vesiensuojelu Virkistyskäyttö Maisema Biodiversiteetti

Kotiseutukosteikko Life hanke Kotka, Saviponnin kosteikko. Elinympäristö Tulvasuojelu Vesiensuojelu Virkistyskäyttö Maisema Biodiversiteetti Kotiseutukosteikko Life hanke Kotka, Saviponnin kosteikko Elinympäristö Tulvasuojelu Vesiensuojelu Virkistyskäyttö Maisema Biodiversiteetti SAVIPONNIN KOSTEIKON (2,5 HA) TOIMENPITEET JA KUSTANNUKSET Kosteikon

Lisätiedot

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy + Toimiala: Rakentaminen ja remontointi Yritys: Tampereen Rakennustiimi Oy Olemme saaneet Fonectalta selkeää näyttöä

Lisätiedot

SUHDANNEKATSAUS 1/2004

SUHDANNEKATSAUS 1/2004 SUHDANNEKATSAUS 1/2004 SKOLIN JÄSENYRITYSTEN HENKILÖSTÖ 1983...2004 12 000 Ennuste 10 000 8 000 6 000 4 000 2 000 0 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 1(3) KOKO SUUNNITTELUALA

Lisätiedot

KUARA 2/2013. KUOPION URHEILUAUTOILIJAT RY www.kuopionua.fi. Arctic Machine JM 2013/ kuva N-P Rönkkö

KUARA 2/2013. KUOPION URHEILUAUTOILIJAT RY www.kuopionua.fi. Arctic Machine JM 2013/ kuva N-P Rönkkö KUARA 2/2013 Arctic Machine JM 2013/ kuva N-P Rönkkö KUOPION URHEILUAUTOILIJAT RY www.kuopionua.fi PIKKUJOULUT Kuopion Urheiluautoilijoiden pikkujoulut vietetään lauantaina 23.11.2013 Hotelli Savoniassa,

Lisätiedot

Korjaushankkeen laadun haasteet

Korjaushankkeen laadun haasteet KORJAUSHANKKEEN LAADUN HAASTEET 12.11.2013 Esko Lindblad Valvontapäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm Suomen Sisäilmakeskus Oy 1 Case ullakkorakentaminen 5 kerroksinen kerrostalo rakennettu 1920

Lisätiedot

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa Maanantai 22.6. Hei olen Joni ja aloitin kesätyöt tänään. Päivä alkoi aamupäivästä kahdentoista pintaan perehdytyksellä työtoimista, sekä ohjeista blogin pitämisen suhteen. Loppu päivä menikin hyllyttäessä

Lisätiedot

Näin rakennettiin Torkkolan tuulivoimapuisto

Näin rakennettiin Torkkolan tuulivoimapuisto Näin rakennettiin Torkkolan tuulivoimapuisto Merikaarrontie N Torkkola Vähäkyrö 7 Torkkolan tuulivoimapuisto sijaitsee Vaasassa, Merikaarrontien varrella, Kyrönjoen eteläpuolella. Pinta-ala: noin 1 000

Lisätiedot

18 Mallisivut putkiremontti paketissa_2016_a5_48s.indd

18 Mallisivut putkiremontti paketissa_2016_a5_48s.indd 18 100 ja 1 kysymystä putkiremontista 19 Putkiremontti voidaan nykyisin TOTEUTTAA useilla eri tavoilla. Yleisimmät näistä ovat perinteinen putkiremontti, sukitus ja pinnoitus tai edellisten yhdistelmä.

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot

Pellon tasaus. Magnus Selenius Maanviljelijä Espoo 3.11.2010

Pellon tasaus. Magnus Selenius Maanviljelijä Espoo 3.11.2010 Pellon tasaus Magnus Selenius Maanviljelijä Espoo 3.11.2010 Nybyn tilan peltomaisemaa Pellot ovat pääosin varsin tasaisia Lohkojen koko n. 3-15 ha Kuva: Jukka Rajala 2 3.11.2010 Tasaisia peltoja Kuva:

Lisätiedot

Logistiikan ja maarakennuksen opiskeluympäristöratkaisu metsäopetus ja kaivosala mukana

Logistiikan ja maarakennuksen opiskeluympäristöratkaisu metsäopetus ja kaivosala mukana Liite AmoJtkJK Logistiikan ja maarakennuksen opiskeluympäristöratkaisu metsäopetus ja kaivosala mukana Johtokunta 2 Vaihtoehtojen vertailu Jukolankatu pinta-ala /m2/kk /kk /v Hyödynnettävissä olevat tilat

Lisätiedot

POHJOIS-KUOREVEDEN VESIOSUUSKUNTA 8.3.2006 TOIMINTAKERTOMUS 2005. 1. Yleistä

POHJOIS-KUOREVEDEN VESIOSUUSKUNTA 8.3.2006 TOIMINTAKERTOMUS 2005. 1. Yleistä POHJOIS-KUOREVEDEN VESIOSUUSKUNTA 8.3.2006 TOIMINTAKERTOMUS 2005 1. Yleistä Pohjois-Kuoreveden vesiosuuskunnalle vuosi 2005 oli vilkkaan rakentamisen aikaa. Toisaaalta osuuskunnan jo valmistuneilla alueilla

Lisätiedot

Raportti työharjoittelusta ulkomailla

Raportti työharjoittelusta ulkomailla Eevi Takala PIN10 12.5.2013 Raportti työharjoittelusta ulkomailla Opiskelen pintakäsittelyalan viimeisellä vuodella ja olin puolet (5vk) työharjoitteluajastani Saksassa töissä yhdessä kahden muun luokkalaiseni

Lisätiedot

Taloudenhallinta navettainvestoinnissa. Vesa Lapatto Savitaipale

Taloudenhallinta navettainvestoinnissa. Vesa Lapatto Savitaipale Taloudenhallinta navettainvestoinnissa Vesa Lapatto Savitaipale Mäkelän tila Yrittäjät Nina ja Vesa Lapatto Työntekijöitä 2 Pojat Juho ja Joonas Peltoa 118 ha Metsää 56 ha Lehmiä 170 nuorkarjaa 160 Lähtökohta

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI Paperikonekilta Versio 1.0

LOPPURAPORTTI Paperikonekilta Versio 1.0 Loppuraportti LITA/TIKO/PAPERIKONEKILTA 1 (14) 18.5.2009 LOPPURAPORTTI Paperikonekilta Versio 1.0 Tekijät: Jaakko Karhunen Jani Hyvönen TIKO, IT-Dynamo 5.kerros Osoite: Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma

Lisätiedot

Vanhan Trellikan korjaus nastoitus / testaus. Best Grip Nastoilla

Vanhan Trellikan korjaus nastoitus / testaus. Best Grip Nastoilla Vanhan Trellikan korjaus nastoitus / testaus Best Grip Nastoilla Trellikan korjaus nastoitus Tästä kaikki alkoi, etupyörän Trellikasta kaikki reunimmaiset nastat on jääneet Sulvan Enska spooriin ja nyt

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

Marraskuussa pääsimme lumihommiin, mikä oli aivan huippua!

Marraskuussa pääsimme lumihommiin, mikä oli aivan huippua! Elokuussa aloitimme 24 lapsen ollessa listoilla, yksi aloittaisi sitten tammikuussa 2017. Ensimmäinen kuukausi meni todella nopeasti ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin syksyä. Tutustuimme erilaisten leikkien

Lisätiedot

Eurooppa investoi kestävään kalatalouteen. Pyhäjärven Kalainvestointien esiselvitys hanke. Hanke no: Dnro: 782/3561/2010

Eurooppa investoi kestävään kalatalouteen. Pyhäjärven Kalainvestointien esiselvitys hanke. Hanke no: Dnro: 782/3561/2010 HANKERAPORTTI 1. Hankkeen toteuttajan nimi 2. Hankkeen nimi ja hanketunnus Pyhäjärven Kalainvestointien esiselvitys hanke Hanke no: 1000778 Dnro: 782/3561/2010 3. Yhteenveto hankkeesta Pyhäjärven Kalainvestointien

Lisätiedot

YRITYKSEN TOIMITILOJEN KAIKKEIN TÄRKEIN OMINAISUUS ON... Saammeko esitellä talon, jonka tärkein ominaisuus on tyytyväiset käyttäjät?

YRITYKSEN TOIMITILOJEN KAIKKEIN TÄRKEIN OMINAISUUS ON... Saammeko esitellä talon, jonka tärkein ominaisuus on tyytyväiset käyttäjät? YRITYKSEN TOIMITILOJEN KAIKKEIN TÄRKEIN OMINAISUUS ON... Saammeko esitellä talon, jonka tärkein ominaisuus on tyytyväiset käyttäjät? Tervetuloa! Atomitie 5, pitäjänmäki Suomalainen Mirasys Oy on kansainvälisesti

Lisätiedot

YM-ORV-KH-projekti Kuivaketju10 - rakennuksen käyttö. Oulu 26.09.2015 Markku Hienonen

YM-ORV-KH-projekti Kuivaketju10 - rakennuksen käyttö. Oulu 26.09.2015 Markku Hienonen YM-ORV-KH-projekti Kuivaketju10 - rakennuksen käyttö Oulu 26.09.2015 Markku Hienonen Esimerkki ongelmasta Kyseessä juuri valmistunut asuinkerrostalo: Olimme tulevassa kodissamme asentamassa parkettia.

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulu Lemminkäisenkatu 30

Ammattikorkeakoulu Lemminkäisenkatu 30 Ammattikorkeakoulu Lemminkäisenkatu 30 Kohde: koulu Käyttäjinä: opiskelijat, opettajat, sekä muita henkilöitä Kasveina: anopinkieliä, viikunoita, traakkipuita, orkidea, isolehtistä murattia silkkikasvina(?)

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS v. 2013

TOIMINTAKERTOMUS v. 2013 TOIMINTAKERTOMUS v. 2013 33.toimintavuosi Niemisen kyläyhdistys Niemiskyläntie 1096 88900 KUHMO puh. 050-554 5873 SISÄLTÖ Yleistä, jäsenistö, johtokunta Kylätalo Tervakeskus Tietokeskus Kylällä järjestetyt

Lisätiedot

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 1 SISÄLTÖ 1) Uudet seura-asut 3 2) Yhteistyösopimus Aito Säästöpankin kanssa 3 3) Perjantaipalaverit 4 4) Varainhankintaa 5 5) Ajankohtaiset pelaaja- ja joukkueasiat 5

Lisätiedot

Kerässieppi-Liepimän kyläverkko LOPPURAPORTTI

Kerässieppi-Liepimän kyläverkko LOPPURAPORTTI Kerässieppi-Liepimän kyläverkko LOPPURAPORTTI 1. Hankkeen toteuttajan nimi Osuuskunta KeroKuitu 2. Hankkeen nimi/hanketunnus Kerässieppi-Liepimän kyläverkko/22657 3. Yhteenveto hankkeesta Kerässieppi-Liepimän

Lisätiedot

Yhteystiedot: www.ursa.fi/yhd/planeetta Sähköposti: kajaanin.planeetta@gmail.com

Yhteystiedot: www.ursa.fi/yhd/planeetta Sähköposti: kajaanin.planeetta@gmail.com Julkaisija: Kajaanin Planeetta ry Päätoimittaja: Jari Heikkinen Teksti ja kuvat: Jari Heikkinen, jos ei muuta mainita Ilmestyminen: Kolme numeroa vuodessa (huhtikuu, elokuu, joulukuu) Yhteystiedot: www.ursa.fi/yhd/planeetta

Lisätiedot

Hienon asuinalueen muodostuminen

Hienon asuinalueen muodostuminen Hienon asuinalueen muodostuminen Kaikki yhdessä Alueen luonne, yhtenäisyys, yhteinen vaikutelma Luonteva maaston muotoilu maiseman luontaisen muodon mukaan Pihapuuston suhde maisemaan Kukin omalla tontillaan

Lisätiedot

Miksi jotain piti ja pitää tehdä?

Miksi jotain piti ja pitää tehdä? Miksi jotain piti ja pitää tehdä? kilpailijamäärät laskeneet rajusti viimeisen 25 vuoden aikana (huom. nuorten SM Kitee, Kotka 2012) lajin kotimainen kilpailutoiminta menettänyt seksikkyytensä lähes kokonaan

Lisätiedot

ASIAKAS- TYYTYVÄISYYS- TUTKIMUS 2014

ASIAKAS- TYYTYVÄISYYS- TUTKIMUS 2014 KUNNON TYÖMIEHIÄ» WWW.BRIKO.FI 1 ASIAKAS- TYYTYVÄISYYS- TUTKIMUS 2014 ASIAKKAAT ARVIOIVAT BRIKON PARHAAKSI RAKENNUSALAN HENKILÖSTÖVUOKRAAJAKSI JO TOISENA VUONNA PERÄKKÄIN Lue, mitä mieltä asiakkaat olivat

Lisätiedot

Suomen lastensuojelun avohuollon toimijat ry Toimintakertomus Yhdistyksen

Suomen lastensuojelun avohuollon toimijat ry Toimintakertomus Yhdistyksen Suomen lastensuojelun avohuollon toimijat ry 2.1.2014 Toimintakertomus 2012-2013 Yhdistyksen alku Yhdistyksen idea sai alkunsa 2011 Vaasassa lastensuojelun sijaishuollon päivillä, jossa muutamien toimijoiden

Lisätiedot

11.11.2014 LEGIRUS ARENA, VANTAAN KORSOON

11.11.2014 LEGIRUS ARENA, VANTAAN KORSOON 11.11.2014 LEGIRUS ARENA, VANTAAN KORSOON Legirus arena projekti vaiheet aikaikkunassa: - 1-2/2013 Tarjoukset Kentän ja Hallin valmistajilta kustannusarvion pohjaksi - 1/2013 Vantaan kaupungin kanssa neuvottelut

Lisätiedot

www.netnic.fi/tklk 1/2013 Kuvia Turun pienoisrautatiepäiviltä 2012 Suomalaisia öljy-yhtiöiden säiliöautoja

www.netnic.fi/tklk 1/2013 Kuvia Turun pienoisrautatiepäiviltä 2012 Suomalaisia öljy-yhtiöiden säiliöautoja www.netnic.fi/tklk 1/2013 Kuvia Turun pienoisrautatiepäiviltä 2012 Suomalaisia öljy-yhtiöiden säiliöautoja TENDERI on Turun Kiskoliikennekerho ry:n jäsenlehti, joka ilmestyy vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Lisätiedot

Kokeita varten saatiin Turun amk:n silppuamaa ruokoa, joka oli pituudeltaan 5 25 cm. Tavaraa varattiin ~2 m 3.

Kokeita varten saatiin Turun amk:n silppuamaa ruokoa, joka oli pituudeltaan 5 25 cm. Tavaraa varattiin ~2 m 3. 1 (6) PELLETÖINTIKOE BIOTTORI OY:LLÄ JÄMIJÄRVELLÄ SYKSYLLÄ 2006 Metsäkeskus Kaakkois-Suomi tutkii Ruovikko-hankkeen puitteissa lähinnä ruoko materiaalin hyödyntämistä energiaksi. Tutkittuja asioita ovat

Lisätiedot

Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013

Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013 Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013 KAJAANIN HIIHTÄJÄT ry JOHTOKUNTA 2013 Puheenjohtaja Kauko Berg Mesiheinäntie 28 C8 87500 Kajaani puh. 0500670625 Varapuheenjohtaja Jouni Vimpari Saviniementie

Lisätiedot

MONITOIMITILASTA MAHDOLLISUUS LOPPURAPORTTI

MONITOIMITILASTA MAHDOLLISUUS LOPPURAPORTTI MONITOIMITILASTA MAHDOLLISUUS LOPPURAPORTTI 2011 http://personal.inet.fi/yhdistys/kilpi/ HANKKEEN LOPPURAPORTTI 1. Hankkeen toteuttajan nimi Voimistelu- ja Urheiluseura Kilpi ry 2. Hankkeen nimi ja hankenumero

Lisätiedot

Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi

Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi Ohje 1 (3) 23.4.2014 Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi Yleistä Liittymiskaapelityyppinä käytetään omakotitalojohdoissa AMCMK 3 x 25 + 16 ja suuremmissa poikkipinnoissa AXMK -maakaapeleita.

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.1.27 Liite nro: 1 TOIMINTATUOTOT Maakunnan talousarvion (MV 23.4.7) (ilman liikelaitoksia) mukaan toimintatuotot ovat vuodelle 27

Lisätiedot

PIHAPIIRI SUOMALAISTEN PIHARAKENNUKSET. www.kimara.fi 1

PIHAPIIRI SUOMALAISTEN PIHARAKENNUKSET. www.kimara.fi 1 www.kimara.fi 1 Kimara mallisto on laajentunut kattamaan myös hieman kevyemmistä hirsistä toteutetut piharakennukset. Tyylikkäät ja laadukkaat rakennukset on suunniteltu nimenomaan isompien Kimara rakennusten

Lisätiedot

Vauhtia tuotantoon Ruskon teollisuusalueelta

Vauhtia tuotantoon Ruskon teollisuusalueelta Vauhtia tuotantoon Ruskon teollisuusalueelta Toimiva tuotanto-, varasto- ja toimistotila/teollisuustila osoitteessa Konetie 33, Oulu. E8 5,8 KM VALTATIE 20 2 MIN LENTOASEMA 16 KM OULUN KESKUSTA 8,5 KM

Lisätiedot

AVOMAANKURKUN KASVATUS

AVOMAANKURKUN KASVATUS AVOMAANKURKUN KASVATUS Atte Ahlqvist 8 B Avomaankurkun kukkia ja kurkkuja heinäkuussa 2012 / oma kuva-arkisto Me viljelemme kotonani avomaankurkkua, nippusipulia ja perunaa. Tässä työssä kerron avomaankurkun

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

Lost In Kajaani Adventure Alustava aikataulu, päivitetty

Lost In Kajaani Adventure Alustava aikataulu, päivitetty Lost In Kajaani Adventure 15.-16.9.2017 Alustava aikataulu, päivitetty 30.3.2017 Huomioitavaa seikkailun aikataulusta: - Tämän vuoden seikkailun aikataulu on laadittu seuraavin periaattein: > Järjestäjän

Lisätiedot

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN ÄLÄ YLLÄTY KOSKAAN! Kaikki näyttää hyvältä ja leppoisalta. Kunnes sää muuttuu ja pyry on totta. Tummat pilvet kasaantuvat taivaalle ja lumi

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin

Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Taloyhtiöiden ennakointi ja varautuminen korjauksiin Hissi- ja esteettömyysseminaari Oulu 17.11.2016 Pekka Luoto toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Kiinteistöyhdistykset yhdessä Kiinteistöliiton

Lisätiedot

LASTEN KARKAAMISET KUNNALLISESSA PÄIVÄHOIDOSSA VUONNA 2013 - kunnalliset päiväkodit, perhepäivähoito ja avoin varhaiskasvatus

LASTEN KARKAAMISET KUNNALLISESSA PÄIVÄHOIDOSSA VUONNA 2013 - kunnalliset päiväkodit, perhepäivähoito ja avoin varhaiskasvatus 1 (8) LASTEN KARKAAMISET KUNNALLISESSA PÄIVÄHOIDOSSA VUONNA 2013 - kunnalliset päiväkodit, perhepäivähoito ja avoin varhaiskasvatus 5 lapsi kiipesi päiväkodin aidan yli, työntekijä kiipesi perässä ja sai

Lisätiedot

Alla kuitenkin kuva joka antaa sinulle käsityksen hankkeen laajuudesta. Nähtävästi Ylen Spotlight on kiinnostunut asiasta.

Alla kuitenkin kuva joka antaa sinulle käsityksen hankkeen laajuudesta. Nähtävästi Ylen Spotlight on kiinnostunut asiasta. Mäkinen Seppo Lähettäjä: Lähetetty: Vastaanottaja: Aihe: 4. huhtikuuta 2016 17:36 Mäkinen Seppo Fwd: Motocross banan i Hei, En ole kuullut teiltä mitään uutta miten Kirkkonummi suhtautuu motocrossratahankkeeseen

Lisätiedot

Erityinen Kevätpäivä Imatralla

Erityinen Kevätpäivä Imatralla Erityinen Kevätpäivä Imatralla 25.4.2015 Alkutilanne Saimme tiedon rahallisen tuen hakumahdollisuudesta Sovimme Joutsenon yhdistyksen kanssa yhteistyöstä Lappeenrannan yhdistys kysyi yhteistyön mahdollisuudesta,

Lisätiedot

HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010

HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010 HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010 HISTORIA TIETOJA TOIMINTA ALOITETTU 2001 SYKSYLLÄ VETÄJÄNÄ ALUSTA ALKAEN TAPIO PRÄTTÄLÄ LAJEINA KAIKKI MOOTTORIURHEILU LAJIT URHEILIJOITA LAJEISTA: motocross, enduro,

Lisätiedot

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044.3 AJAJAT 044.3.1 Ajajien ikä 044.3.2 Ajovarusteet 044.4 RATA 044.5 HARJOITUKSET 044.6

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suunnitteluvarauksen jatkaminen Kulmakorvesta Espoon Moottoriradat ry:lle

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suunnitteluvarauksen jatkaminen Kulmakorvesta Espoon Moottoriradat ry:lle 112015 Sivu 1 / 1 5507/10.00.02/2014 10 12015 139 Suunnitteluvarauksen jatkaminen Kulmakorvesta Espoon Moottoriradat ry:lle Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Eritrea kirjaston kulmasta

Eritrea kirjaston kulmasta Eritrea kirjaston kulmasta Posted on 9.12.2014 by helehilt 1 Suomen ulkoministeriö suuntaa kohdennetun hankehaun Suomen ja Eritrean välisille korkeakoulujen kehittämishankkeille. Koska Suomen ja Eritrean

Lisätiedot

PYSTYTYSOHJEET Turvaohjeet

PYSTYTYSOHJEET Turvaohjeet POMPPULINNA Tässä ovat ohjeet pomppulinnan pystytykseen ja pakkaamiseen sekä säännöt pomppulinnan käyttöön. Lue ohjeet huolella läpi ennen kuin alat pystyttämään pomppulinnaa. Muista noudattaa sääntöjä,

Lisätiedot

Almost Lost -sarjan lähtöpaikka (la klo 8.00): Kajaanin Ammattikorkeakoulu, Tieto 2 -rakennus, Ketunpolku 1, Kajaani

Almost Lost -sarjan lähtöpaikka (la klo 8.00): Kajaanin Ammattikorkeakoulu, Tieto 2 -rakennus, Ketunpolku 1, Kajaani Lost In Kajaani Adventure 15.-16.9.2017 Aikataulu, päivitetty 7.9.2017 Kilpailukeskus ja Kisakanslia: Kajaanin Ammattikorkeakoulu, Tieto 2 -rakennus, Ketunpolku 1, 87100 Kajaani Avoinna: To 14.9. klo 15.00-21.00

Lisätiedot

Nuoria infratöihin. uutiskirje 2 / 2015

Nuoria infratöihin. uutiskirje 2 / 2015 Nuoria infratöihin uutiskirje 2 / 2015 Tiivistelmä Mitä tehty - Maarakennuskoneenkuljettajan RekryKoulutus - Infra-alan tunnetuksi tekeminen - Messuja ja tapahtumia Suunnitelmia & suuntaviivoja vuodelle

Lisätiedot

REIKÄPELIN SM 2011 KISAJÄRJESTELYT

REIKÄPELIN SM 2011 KISAJÄRJESTELYT REIKÄPELIN SM 2011 KISAJÄRJESTELYT SM-Reikäpelikisat 2011 ovat Suomen Golfliitto ry:n alaiset kilpailut, joiden käytännön järjestelyistä vastaa Suomen Golfkiertue Oy (Finnish Golf Tour) sekä Viipurin Golf

Lisätiedot

Kipsivalu.fi - tarjouspyyntöopas. Näin pyydät kipsivalutarjouksen ja vertailet saamiasi tarjouksia

Kipsivalu.fi - tarjouspyyntöopas. Näin pyydät kipsivalutarjouksen ja vertailet saamiasi tarjouksia Kipsivalu.fi - tarjouspyyntöopas Näin pyydät kipsivalutarjouksen ja vertailet saamiasi tarjouksia JoKa-Remontit Oy Jouni Kartaslammi 16.1.2012 JoKa-Remontit Oy 2! Kipsivalun tarjouspyyntöopas 01/2012 Sisällysluettelo

Lisätiedot

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme?

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 Palautekysely 22.8.2014 miten menestymme? Palautekysely 22.8.2014 Vastasiko asiaosuus odotuksianne? 4,96 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 4,5 5 5,5

Lisätiedot

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN ÄLÄ YLLÄTY KOSKAAN! Kaukana kotoa, ja sitten sääkin heittäytyy hankalaksi. Tummat pilvet kasaantuvat taivaalle ja lumi alkaa tuiskuta. Tuuli

Lisätiedot

Taitajaa taitavammin. Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen Skills Finland ry

Taitajaa taitavammin. Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen Skills Finland ry Taitajaa taitavammin Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen Skills Finland ry 6. Miten hyvin kilpailulajisi järjestelyt mielestäsi sujuivat? 1=erittäin huonosti 2=huonosti 3=kohtalaisesti 4=hyvin 5=erittäin

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008 PÄIVÄKIRJA 26.5.2008 Tyttöjen kausi päättyi muutaman viikon takaisiin harrastesarjojen SM-kisoihin Jyväskylässä. Sijoitus oli hienosti neljäs, tosin harmittavasti 0.05 pisteen päässä pronssi mitalista.

Lisätiedot

RÄNNIEN ASENNUS, VANHAN MAALIN POISTOA ULKOSEINISTÄ, KASVIMAAN ISTUTUS. Kaarinalaiset nuoret ja Jari Suormaa, Notke projekti. Toukokuun viikonloppu.

RÄNNIEN ASENNUS, VANHAN MAALIN POISTOA ULKOSEINISTÄ, KASVIMAAN ISTUTUS. Kaarinalaiset nuoret ja Jari Suormaa, Notke projekti. Toukokuun viikonloppu. RÄNNIEN ASENNUS, VANHAN MAALIN POISTOA ULKOSEINISTÄ, KASVIMAAN ISTUTUS Kaarinalaiset nuoret ja Jari Suormaa, Notke projekti. Toukokuun viikonloppu. Talossa oli vain yksi ränni alun perin. Turun yliopisto

Lisätiedot

Toteutusvaihe T3 Digi-tv: Edistymisraportti

Toteutusvaihe T3 Digi-tv: Edistymisraportti Toteutusvaihe T3 Digi-tv: Edistymisraportti Sisällysluettelo 1. Projektin tila...3 Dtv: Work done per Person (current phase)...3 Dtv: Work done per Worktype (current phase)...3 2. Suoritetut tehtävät...4

Lisätiedot

Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä

Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä AJO MOTORSPORT Press release 2011-30-03 Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motorsport tähtää kovin ja samalla myös perustelluin tavoittein tulevana

Lisätiedot

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Summary1/2 59 vastausta (vastanneista naisia 8 ja miehiä 51) Kysely oli avoinna 2 viikkoa (11.2. 25.2.2015) 78% vastanneista kuului ikäryhmään 18-39 49% vastanneista

Lisätiedot

KILPAILIJAOHJE. Ilmoittautuminen. ORPE Rallicross SM Kouvola 16.5.2015

KILPAILIJAOHJE. Ilmoittautuminen. ORPE Rallicross SM Kouvola 16.5.2015 KILPAILIJAOHJE - Perjantaina varikko aukeaa klo 12.00, sitä ennen kilpailijat eivät pääse kalustoineen varikolle muuten kun kilpailun johdon luvalla. - Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu FK-kerhon huoltorakennuksen

Lisätiedot

Savonlinnan seudun erotuomareiden koulutus-/opintomatka

Savonlinnan seudun erotuomareiden koulutus-/opintomatka Savonlinnan seudun erotuomareiden koulutus-/opintomatka 30.3-3.4.2017 Torstai 30.3.2017 Lähdimme klo 17.30 kokeneen tuomarin Juha Raution autolla kohti Vantaata, jossa yövyimme ensimmäisen yön. Ennen lähtöä

Lisätiedot

Sivu 1 / 5 TARJOUS 21.5.2014. YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki. Realia Management Oy Juha Kivelä. juha.kivela@realia.fi

Sivu 1 / 5 TARJOUS 21.5.2014. YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki. Realia Management Oy Juha Kivelä. juha.kivela@realia.fi Sivu 1 / 5 YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki TARJOUS 21.5.2014 Realia Management Oy Juha Kivelä juha.kivela@realia.fi Hallintorakennus 31, Sipoo, Nikkilä Kiitämme mahdollisuudesta tarjota Sipoon

Lisätiedot

MONIPUOLISTA OSAAMISTA

MONIPUOLISTA OSAAMISTA Kanta Kaivu Oy on vuonna 1993 perustettu nurmijärveläinen maarakennus-, rakennus- ja kuljetusalan yritys. Toiminta-alueemme on pääkaupunkiseutu ja Etelä-Suomi. Meillä on 20 vuoden vankka kokemus monipuolisista

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 Kv. 9.2.2015 / 10. Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat:

Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 Kv. 9.2.2015 / 10. Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat: Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 KIRKONKYLÄN KOULUN TILAVAIHTOEHDOT KUNNANHALLITUS 5.2.2015 Vaihtoehto VE 1 Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat: Rasilan päiväkoti

Lisätiedot

Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana

Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana Siikaniemi 26. 27.10. 2010 Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana Salpausselän haasteet ja mahdollisuudet Mari Aartolahti http://fi.wikipedia.org/wiki/salpaussel%c3%a4t Salpausselät Salpausselät

Lisätiedot

PALLO JALASSA VAI HUKASSA?

PALLO JALASSA VAI HUKASSA? Wanuvan toimintapäivä aloitettiin Vauhtikellarissa, erilaisilla leikkimielisillä kilpailuilla. Vetäjänä ja tuomarina kisoissa toimi Eetu Putkinen, joka työskentelee Vauhtikellarissa ja Energy Fitness Clubilla.

Lisätiedot

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu Kiveen hakattu 2/2013 Aleksis Kiven peruskoulu Sisällysluettelo Pääkirjoitus Minun proggikseni 3 Proggislogokilpailu 2013 5 Sarjakuvia 6 Koulu alkoi ja musiikki soi 10 Koululehti sai nimen 12 Lomatoivoituksia

Lisätiedot

Kausi 2010 HINNASTO. Lisäksi osallistumme myös muihin lajin suurimpiin moottorikelkka tapahtumiin ympäri maan.

Kausi 2010 HINNASTO. Lisäksi osallistumme myös muihin lajin suurimpiin moottorikelkka tapahtumiin ympäri maan. Kausi 2010 Menokone Racing osallistuu kaudella 2010 kahden kuljettajan voimin moottorikelkkailun Sprintin sekä Enduron SM sarjoihin. Tiimi lähtee puolustamaan Enduron Suomen mestaruutta, jonka Ville Siiskonen

Lisätiedot