UUDEN PÄIVÄKODIN PÄÄPIIRUSTUSTEN JA RAKENNUS-OSAPERUSTEISEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYNTÄ JA RAKENTAMISPÄÄTÖKSEN TEKEMINEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UUDEN PÄIVÄKODIN PÄÄPIIRUSTUSTEN JA RAKENNUS-OSAPERUSTEISEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYNTÄ JA RAKENTAMISPÄÄTÖKSEN TEKEMINEN"

Transkriptio

1 Tekninen lautakunta Omistajaohjauksen jaosto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus UUDEN PÄIVÄKODIN PÄÄPIIRUSTUSTEN JA RAKENNUS-OSAPERUSTEISEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYNTÄ JA RAKENTAMISPÄÄTÖKSEN TEKEMINEN 99/40/400/2012 TEKNLTK 30 Kaupunginvaltuusto hyväksyi / 35 uuden päiväkodin tarveselvityksen loppuraportin sekä käynnisti päiväkodin hankesuunnitelman sekä saattoi tiedoksi, että omistajaohjauksen jaosto ohjaa hankesuunnitelman valmistelua. Päiväkodin hankesuunnittelutyöryhmä aloitti työskentelyn välittömästi syyskuussa Teknisessä lautakunnassa / 2 käsiteltiin päiväkodin sijoittumista Paavolan, Mannilan ja Sivulanpuiston -tonteille. Tekninen lautakunta esitti omistajaohjauksen jaostolle uuden päiväkodin sijoituspaikaksi ensisijaisesti Sivulanpeltoa ja toissijaisesti Mannilaa. Omistajanohjauksen jaosto päätti / 10 jatkaa hankesuunnitelmaa edelleen Mannilan ja Sivulanpellon vaihtoehtojen pohjalta siten, että kyseisten vaihtoehtojen kokonaistaloudellisuus on selvillä hankesuunnittelun lopuksi. Päiväkodin suunnittelutyöryhmä on jatkanut hankesuunnitelmaa Mannilan ja Sivulanpellon vaihtoehdoilla siten, että vaihtoehtojen kokonaistaloudellisuus on selvillä hankesuunnittelun lopuksi. Työryhmä on kokoontunut jälkeen viisi kertaa. Työryhmään ovat kuuluneet Satu Autiosalo, Ulla-Maija Humppi, Sisko-Annikki Komu-Moisio, Seppo Kynnäs, Vesa Ronkainen, Arja Siikström ja Kari Nuopponen. Hankesuunnitteluvaiheen arkkitehtina on ollut Pekka Paavola / Arkkitehtitoimisto Pekka Paavola Oy:stä. Suunnittelutyöryhmä hyväksyi arkkitehtisuunnittelijan hankesuunnitelma - asiakirjat kokouksessaan Mannilan vaihtoehto Hankesuunnitelma perustuu hyväksytyssä tarveselvityksessä esitettyihin lähtötietoihin (tarveselvitys liitteenä). Tarveselvitysvaiheessa tilatarve arvioitiin huoneisto - m2 ilman väestönsuojaa. Hankesuunnitelmassa Mannilan vaihtoehdon huonetilaohjelman mukainen pinta-ala on m 2 sisältäen väestönsuojan ja tekniset tilat, jossa mukana myös ilmastointikonehuone. Rakennuksen kerrosala on kerros- m2 (huoneistoala + väliseinät + ulkoseinät = kerrosala). Kun otetaan huomioon ullakkokerroksen ilmastointikonehuone, bruttoalaksi saadaan 1960 brutto - m 2. L1 - luonnossuunnitelma ja huonetilaohjelma sisältää tarvesuunnittelussa päätetyn laajuuden

2 - osa-aikainen esiopetusryhmä (tai 2) 21 paikkaa - vuorohoitoryhmä + varahoitoryhmä paikkaa - 2 ryhmää / 1-2 v v paikkaa - 2 ryhmää / intregroitu erityisryhmä v paikkaa Yhteensä 116 hoitopaikkaa Rakennuksessa tulisi työskentelemään arviolta noin 35 henkilöä (päivähoitolaki). Mannilan vaihtoehdossa liikuntasali on 100 m 2, kun taas Sivulan vaihtoehdossa on 65 m 2 :n liikuntasali, koska Sivulassa voidaan hyödyntää läheisten koulujen liikuntasaleja. Mannilan vaihtoehto ei sisällä koululaisten aamu/iltapäivätoimintojen tiloja, kun taas Sivulan vaihtoehto sisältää ko. tilat. Mannilan vaihtoehdossa koululaisten ap/ip-toiminnoille on löydyttävä tilat läheltä Herajärven koulua. Tarkempi kuvaus hankesuunnitelman L1 - luonnossuunnitelmista luettavissa liitteenä olevista arkkitehdin laatimista suunnitelmista ja selostuksista. Suunnitelmien perusteella kohteen rakentamisesta on laadittu pinta-alaperusteinen tavoitehinta-arvio, jonka yhteenveto liitteenä. Mannilan tontilla ei ole asemakaavaa. Tontille on haettu rakennusvalvonnalta suunnittelutarve-ratkaisua, josta päätös saadaan vko 21 ja päätös on lainvoimainen vko 24 mennessä. Mannilan tontti on kaupungin maata, jolle täytyy huomioida tontin laskennallinen arvo. Mannilan vaihtoehdossa on huomioitava alueen liikennevirtojen kasvu, minkä vuoksi kustannus-arvioon sisällytettiin kevyenliikenteenväylän rakentaminen Mannilantien varteen Paavontieltä päiväkodille saakka. Tämä on huomioitu mm. sivistyslautakunnan käsittelyssä Tekninen toimi on selvittänyt lisää kevyenliikenteenväylän rakentamista. Suunnitelmien tarkentuessa on ilmennyt, että väylä tulisi rakentaa Paavontieltä nykyisen kevyenliikenteen väylään saakka, n.520 m. Käytetyn konsulttiyhtiön mukaan kustannusarvio on n Kustannusarvioon on sisällytetty myös vesi-, kaukolämpö- ja sähköliittymien kustannukset. Mannilan nykyinen päiväkoti voidaan lohkota omaksi kiinteistöksi ja myydä esim. asuinkäyttöön huomioiden rakennuksen kunto ja sisäilmahaitat. Suunittelutyöryhmä on kartoittanut koululaisten ap/ip -toiminnan korvaavia tiloja. Tilat tulisi olla Herajärven koulun lähettyvillä. Tilatarve on noin koululaiselle, noin 300 m 2. Nykyisistä heikkokuntoisista päiväkodeista kaupungin tekninen toimi on arvioinut Paavolan päiväkodin remontin kustannuksia ajatuksella, että ap/ip -toimintaa pystytään pitämään tiloissa vuotta. Kustannusarviossa on huomioitava se, että remontinkin jälkeen rakennukseen jää runsaasti rakennusteknisiä riskirakenteita ja sisäilmariskejä, kuten esim. eloperäiset eristeet. Toisena vaihtoehtona esitetyssä kaupungintalolla ei ole tällä hetkellä riittävästi tyhjiä tiloja.

3 Sivulan vaihtoehto Tarveselvitysvaiheessa tilatarve arvioitiin huoneisto - m2 ilman väestönsuojaa. Hankesuunnitelmassa Sivulan vaihtoehdon huonetilaohjelman mukainen pinta-ala on m 2 sisältäen väestönsuojan ja tekniset tilat, jossa mukana myös ilmastointikonehuone. Esiopetustilat ja työntekijöiden työskentelytilat sijoitetaan toiseen kerrokseen, minkä vuoksi toisen kerroksen ilmastointikonehuone lasketaan myös kerrosalaan. Näin laskettuna kerrosalaksi ja bruttoalaksi muodostuu kem/brm-m 2. L1 - luonnossuunnitelma ja huonetilaohjelma sisältää tarvesuunnittelussa päätetyn laajuuden - 2 ryhmää / osa-aikaiset esiopetusryhmät paikkaa - vuorohoitoryhmä + varahoitoryhmä paikkaa - 2 ryhmää / 1-2 v v paikkaa - 2 ryhmää / intregroitu erityisryhmä v paikkaa Yhteensä 137 hoitopaikkaa. Rakennuksessa tulisi työskentelemään arviolta noin 35 henkilöä (päivähoitolaki). Sivulan vaihtoehdossa liikuntasali on 65 m 2, kun taas Mannilan vaihtoehdossa on 100 m2:n liikuntasali. Sivulassa voidaan hyödyntää läheisten koulujen liikuntasaleja. Sivulan vaihtoehto sisältää koululaisten aamu/iltapäivätoimintatilat yhdessä esiopetuksen tilojen kanssa, kun taas Mannilan vaihtoehto ei niitä sisällä. Mannilan vaihtoehdossa ap/ip -toiminnoille on löydyttävä tilat läheltä Herajärven koulua. Tarkempi kuvaus Sivulan vaihtoehdon hankesuunnitelman L1 - luonnossuunnitelmista luettavissa liitteenä olevista arkkitehdin laatimista suunnitelmista ja selostuksista. Suunnitelmien perusteella kohteen rakentamisesta on laadittu pinta-alaperusteinen tavoitehinta-arvio, jonka yhteenveto liitteenä. Sivulan tontilla on voimassa oleva asemakaava, jolle rakennusluvan voi myöntää rakennusvalvonta. Sivulan tontti on yksityisen omistuksessa, josta on valmisteilla esikauppakirja. Lopullinen tontti-kauppa toteutuu, mikäli rakentamispäätös on Sivulan tontille. Tontin ostohinta tulee huomioida kustannuksissa. Sivulan vaihtoehdossa päiväkoti sijoittuu Sivulantien, Sivulankujan ja Sivulanpiston väliselle alueelle. Sivulankujan varteen on tehty kevyenliikenteen väylän sisältämä katusuunnitelma, minkä mukaisesti kevyenliikenteen väylä tullaan rakentamaan riippumatta päiväkodin sijoitusvaihtoeh-dosta. Sen sijaan Sivulanpiston rakentamiskustannukset on huomioitu kustannusarviossa. Kustannusarvioon on sisällytetty myös vesi-, kaukolämpö- ja sähköliittymien kustannukset. Kustannusarviot Päiväkodin rakennuskustannukset on laskettu tilaluettelon mukaisilla huonetiloilla pinta-alaperus-teisena uudisrakennuksena. Tavoitehintana

4 käytetään Haahtela-indeksin hintatasoa 77,5 / Kustannusarviot MANNILA SIVULANPELTO Päiväkotihankkeen kustannusarvio (alv 0%) (2 214 /brm 2 ) (alv 0%) (2 209 /brm 2 ) Irtokalusteet ja irtaimisto Tonttikustannus AP / IP -toiminnan? 0 vaatimat tilat Katu- ja (alv 0%) (alv 0%) kevyenliikenteen väylät YHTEENSÄ (alv 0%) (alv 0%) Taulukossa Sivulanpelto -vaihtoehdon kustannusarvio on arvokkaampi. Mannilan vaihtoehdossa ei ole huomioitu koululaisten ap/ip -toiminnan tiloja. Noin 300 m 2 :n uudisrakennuksen tai vuokrattavien parakkitilojen kustannukset ovat noin ja vastaavasti Paavolan päiväkodin remontointi vähintään Rahoitus ja aikataulu Jos kaupunginvaltuusto hyväksyy hankesuunnitelman ja tekee rakentamispäätöksen kokouksessa, aikataulu hankkeen etenemiselle olisi seuraava - suunnittelijoiden kilpailutus heinä-syyskuu - suunnittelutyö syyskuu - helmikuu rakennusurakoiden valmistelu ja kilpailutus maalis-heinäkuu rakennusaika heinäkuu marraskuu käyttöönotto joulukuu 2015 Kokonaiskustannusten n. 5,1 milj. jakautuminen esim. Sivulan vaihtoehdossa olisi vuodelle 2013 n , vuodelle 2014 n. 2,0 milj. ja vuodelle 2015 n. 2,9 milj.. Eduskunta myönsi 2012 ensimmäisessä lisätalousarviossa STM:n hallinnonalalle 10 milj. :n kertaluonteisen määrärahan 2012 alkaviin kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden korjaushankkeisiin, josta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle myönnet-tiin 1,7 milj. käytettäväksi kosteus- ja homevaurioiden korjaamiseksi. Hankeavustuksia voitiin myöntää myös uudisrakennushankkeisiin, joilla korvataan rakennuksia, jotka ovat kuntotutkimuksien perusteella arvioitu sellaisiksi, ettei niiden korjaaminen ole kustannustehokasta. Saarijärven avustushakemuksesta aluehallintovirasto toteaa, ettei hankkeessa ole kaikilta osin onnistuttu noudat-tamaan STM:n kirjeessä asetettuja ohjeita kuntotutkimukselle, jolloin ei ole riittäviä lähtötietoja korjaussuunnitelmien laatimiselle ja purkupäätökselle. Em. perustein ja huomioon ottaen AVI:lle osoitetut määrärahat ja muiden hakijoiden tarpeet AVI ei voinut myöntää avustusta Saarijärven kaupungille. Oikaisuvaatimuksen tekemiselle ei löytynyt perusteita.

5 Kaupungin tekninen toimi teettää poistuville päiväkodeille tarvittavat kuntotutkimukset kesän aikana, jotta kaupunki olisi mukana jatkossa mahdollisten korjausavustusmäärärahojen hakukäsittelyssä. Tällä hetkellä ei ole tietoa, tuleeko tälle tai ensi vuodelle vastaavia korjausavustusmäärärahoja. Hyväksytyssä talousarviossa 2013 vuodelle on uuteen päiväkotiin :n suunnittelun määräraha. Taloussuunnitelmassa 2014 on menoiksi arvioitu 3,3 milj. ja avustustuloiksi Vuodelle 2015 on arvioitu menoja Tarveselvityksessä esitetty kustannusarvio 3,9 milj. ei sisältänyt tontin, paikoitusalueen, pihatöiden, irtokalusteiden, leikkivälineiden ja rakennustyön aikaisen sääsuojan hintoja. Hankesuunnitelman tavoitehinta-arviosta laskettu vertailuhinta tarveselvityksen kustannusarvioon on Mannila 3,95 milj. ja Sivula 4,27 milj.. Mikäli avustusta ei saada ja hanke toteutetaan, on lisämäärärahan tarve taloussuunnitelmaan verrattuna nettona n. 2,2 milj. (Sivulan vaihtoehto) Lisämäärärahan tarpeessa ei ole huomioitu poistuvien päiväkotien eli Paavolan pk, Päiväkummun pk, Mannilan pk ja Aarnontien vuorohoidon mahdollisia myyntivoittoja tai purkukustannuksia. Kaupungin kiinteistötyöryhmän valmistelema "kiinteistöstrategia" -asiakirja valmistuu toukokuu 2013 aikana, missä arvioidaan myös em. kiinteistöjen tulo- ja kustannusvaikutuksia. Vaikutus käyttötalouteen Uuden päiväkodin myötä luovutaan Paavolan, Päiväkummun ja Mannilan päiväkodeista ja Aarnontien vuorohoidon tiloista ja Eteläpellontien vuokratiloista. Hanketyöryhmä on selvittänyt toimintojen keskittämisen vaikutusta käyttötalouteen. HENKILÖSTÖ nykytila (4 pk + 1 ryhmis) *) uusi päiväkoti erityislastentarhanopettaja 3 2 lastentarhanopettaja 8 9 lastenhoitaja/päivähoitaja ryhmäperhepäivähoitaja 3 2 avustajat (ryhmä, henk.koht) 6 7 kiertävä erityislto (koko kunta) ostopalvelu 1 aluejohtaja 2 2 päiväkodinjohtaja 1 0 *) Aarnontien, Mannilan, Paavolan ja Päiväkummun päiväkodit, Nuppulan ryhmäperhepäivähoito (sis. Perhepäivähoidon varahoidon) - henkilöstömenot 2012 yht. n. 1,4 milj. - arvioitu vähennys uudessa päiväkodissa n /vuosi - Eteläpellontien vuokratiloista luovutaan ja toiminta siirtyy Nuppulalta vapautuviin Myllytien tiloihin, vuokramenojen vähennys n /vuosi

6 - lisäksi tulee työajan ja toiminnan tehostamisen vaikutusta henkilöstökuluihin esim. sijaiskustannusten säästöä ( -säästöä ei ole arvioitu) Ravitsemispalvelut on arvioinut, että nykyisen vahvuuden 2,5 työntekijän sijasta pärjätään 1,0-1,5 työntekijällä. Samoin elintarvikekuluissa voidaan säästää eli kokonaissäästö voisi olla n /vuosi. Puhtauspalveluiden arvio on, että uuden päiväkodin myötä kustannusten säästö on n Kiinteistöjen ylläpidon osalta vuonna 2011 kiinteistöhoitokulut (sis. energia) olivat yht. n ja korjauskulut yht Uuden päiväkodin ylläpitokulut ovat arviolta n , joten säästöä tulisi n /vuosi. Uuden päiväkodin vaikutus käyttötalouteen on n säästöä vuodessa. Nykyisten päiväkotien kunto ja sisäilmaongelmat Tarveselvitysvaiheessa Mannilan, Paavolan, Päiväkummun ja Aarnontien korjauskustannuksiksi arvioitiin Mannilaa, Paavolaa ja Päiväkumpua ei ole alun perin suunniteltu päiväkotikäyttöön ja ne ovat toiminnallisesti epäkäytännöllisiä. Pakolliset korjaustoimenpiteet eivät paranna tilojen toiminnallisuutta. Samoin pakollisten korjaustoimenpiteiden jälkeenkin rakennuksiin jää merkittäviä rakennusteknisiä riskirakenteita ja mahdollisia sisäilmaongelmien aiheuttajia. Hankesuunnitteluvaiheessa tekninen toimi kartoitti uudestaan Paavolan korjaustarpeita ja ne yksistään arvioitiin ajatuksella, että tiloissa voisi toimia vuotta koululaisten ap/ip -toiminta. Sisäilmahaittojen aiheuttamia terveysoireita koetaan tällä hetkellä Mannilan, Päiväkummun ja Aarnontien päiväkodeissa. Kriittisin tilanne on Päiväkummun päiväkodissa. Koettuja sisäilma- ja terveyshaittoja on pyritty poistamaan hankkimalla tiloihin tarvittava määrä sisäilmapuhdistajia. Huhtikuun aikana tehdyssä selvityksessä sisäilmapuhdistajien tarpeeksi todettiin 21 puhdistinta. Yksistään puhdistimien vuokrakustannukset ovat vuodessa. Sijoituspaikkana Sivulanpellon vaihtoehto on parempi. Perusteluina sijoituspaikalle ovat kokonaistaloudelliset syyt, joita ovat mm. opetus- ja kasvatusyhteistyö lähellä olevan Herajärven koulun kanssa sekä mahdollisuus hyödyntää toiminnassa lähellä olevia monitoimitaloa, uimahallia ja kirjastoa. Samoin 2013 laajennetaan vieressä oleva keskuskoulun valmistuskeittiö, josta on ruoan lyhyt kuljetusmatka Sivulanpellon vaihtoehdolle. Uusi isohko päiväkoti aiheuttaa liikennemäärän kasvua, mikä myös puoltaa Sivulanpellon vaihtoehtoa keskustan välittömässä läheisyydessä hyvien liikenneyhteyksien varrella. Vaihtoehtoinen sijoituspaikka Mannilassa on rauhallista asuinaluetta, jossa jouduttaisiin varautumaan suurempiin katu- ja kevyenliikenteen muutostöihin.

7 Valmistelija: tekninen johtaja Vesa Ronkainen Teknisen johtajan esitys: Tekninen lautakunta päättää päiväkotihankkeeseen liittyen 1) esittää omistajaohjauksen jaostolle uuden päiväkodin hankesuunnitelman hyväksymistä 2) esittää uuden päiväkodin sijoituspaikaksi Sivulanpeltoa. Teknisen johtajan muutettu esitys: Tekninen lautakunta päättää päiväkotihankkeeseen liittyen esittää omistajaohjauksen jaostolle ja edelleen kaupunginhallitukselle 1) uuden päiväkodin hankesuunnitelman hyväksymistä 2) uuden päiväkodin sijoituspaikaksi Sivulanpeltoa, jonka hankesuunnitelman mukainen tavoitehinta-arvio huhtikuun 2013 hintatason mukaan on ) varsinaisen rakennussuunnittelun käynnistämistä Saarijärven tilahankkeiden suunnittelu- ja toteutusohjeiden mukaisesti talousarvion 2013 määrärahojen puitteissa sekä määrärahan 5,1 milj. euroa varaamista talousarvioon. Päätös: Tekninen lautakunta päätti päiväkotihankkeeseen liittyen esittää omistajaohjauksen jaostolle ja edelleen kaupunginhallitukselle 1) uuden päiväkodin hankesuunnitelman hyväksymistä 2) uuden päiväkodin sijoituspaikaksi Sivulanpeltoa, jonka hankesuunnitelman mukainen tavoitehinta-arvio huhtikuun 2013 hintatason mukaan on ) varsinaisen rakennussuunnittelun käynnistämistä Saarijärven tilahankkeiden suunnittelu- ja toteutusohjeiden mukaisesti talousarvion 2013 määrärahojen puitteissa sekä määrärahan 5,1 milj. euroa varaamista talousarvioon. OOJAOS 37 Teknisen lautakunnan käsittelyn jälkeen päiväkotihankkeesta on tehty Liitteet 28-31, 37 strategiavaikutusten arviointi. Arviointi on esityslistan liitteenä nro 37. Kj:n esitys: Omistajaohjauksen jaosto esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että se 1) hyväksyy uuden päiväkodin hankesuunnitelman; 2) valitsee uuden päiväkodin sijoituspaikaksi Sivulanpellon tontin, jonka hankesuunnitelman mukainen tavoitehinta-arvio huhtikuun 2013 hintatason mukaan on euroa; sekä 3) päättää käynnistää varsinaisen rakennussuunnittelun Saarijärven tilahankkeiden suunnittelu- ja toteutusohjeiden mukaisesti talousarvion 2013 määrärahojen puitteissä sekä varaa määrärahan euroa talousarvioon ja -suunnitelmaan

8 Päätös: 1-3) Hyväksyttiin. Merkittiin pöytäkirjaan, että tekninen johtaja Vesa Ronkainen esitteli asiaa kokouksen alussa. KH 138 Liitteet 63K-66K Kj:n esitys: Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se 1) hyväksyy uuden päiväkodin hankesuunnitelman; 2) valitsee uuden päiväkodin sijoituspaikaksi Sivulanpellon tontin, jonka hankesuunnitelman mukainen tavoitehinta-arvio huhtikuun 2013 hintatason mukaan on euroa; sekä 3) päättää käynnistää varsinaisen rakennussuunnittelun Saarijärven tilahankkeiden suunnittelu- ja toteutusohjeiden mukaisesti talousarvion 2013 määrärahojen puitteissa sekä varaa määrärahan euroa talousarvioon ja -suunnitelmaan Päätös: 1-3) Hyväksyttiin. KV 23 Liite 21, 22, 23, 24 Esitys: 1-3) Edellä. Päätös: Puheenjohtaja avasi asiasta keskustelun. Keskustelun kuluessa Olavi Vuori teki kaupunginhallituksen pohjaesityksestä poikkeavan esityksen. Kohtaan 3 lisätään: Valtuusto edellyttää hankkeen toteutusta tarkoitukseen varatulla määrärahalla. Puheenjohtaja päätti asiasta keskustelun. 1) Hyväksyttiin. 2) Hyväksyttiin. 3) Hyväksyttiin yksimielisesti kaupunginhallituksen pohjaesitys täydennettynä Olavi Vuoren tekemällä lisäyksellä. TEKNLTK 4 Päiväkodin suunnittelua on jatkettu kaupunginvaltuuston hyväksytyn hankesuunnitelman mukaisesti Sivulanpellon tontille. Eri suunnittelualat kilpailutettiin. Kilpailutuksen perusteella suunnittelijoiksi valittiin Arkkitehtikilpailu, Amhold AS Tallinnasta / pääsuunnittelijana Tarmo Kööp Rakennesuunnittelu, Insinööritoimisto Controlteam Oy Jyväskylästä Sähkösuunnittelu, Selkämaan suunnittelu Oy Haapajärveltä LVI-suunnittelu, Insinööritoimisto A.Mustonen Oy Sprinklaussuunnittelu, Jypro Oy Jyväskylästä

9 Suunnittelutyöryhmän puheenjohtajana toimii tekninen johtaja Vesa Ronkainen ja sihteerinä rakennuttajarakennusmestari Seppo Kynnäs. Muita jäseniä suunnittelutyöryhmässä ovat varhaiskasvatusjohtaja Maija Jääskeläinen ja päivähoidon aluejohtaja Sisko-Annikki Komu-Moisio. Suunnittelukokouksia on pidetty kuusi ja suunnittelutyön aikana on kuultu ja tarkennuksia pyydetty kaavoitusarkkitehdiltä, rakennustarkastajalta, pelastustoimelta, päivähoidon henkilökunnalta, kiinteistönhoidolta, siivoustoimelta ja ravitsemispalveluilta. Rakennus tulee sijoittumaan Sivulanpellon alueelle kortteliin 105 tontille 5. Asemapiirroksessa rakennus on sijoitettu rakennusalasta poiketen tontin pohjoisreunalle, jolloin päiväkodin leikkipiha saadaan sijoitettua valoisalle eteläsuuntaan avautuvalle pihalle. Rakentaminen edellyttää poikkeusluvan hakemista rakennusalasta ja tontin käyttöjärjestelyistä. Omistajaohjauksen jaosto käsittelee poikkeuslupahakemuksen Tontin omistajien kanssa on solmittu kiinteistökaupan esisopimus Lopullinen kiinteistökauppa toteutetaan sen jälkeen, mikäli kaupunginvaltuusto hyväksyy uuden päiväkodin rakennusurakat ja päättää rakennustyön käynnistämisestä. Hankesuunnitelmassa hyväksytyn huonetilaohjelman mukainen huoneala on 1661 huo-m2 ja kerrosala 2102 ker-m2. Rakennussuunnittelussa tehokuutta on saavutettu siten, että sama huonetilaohjelma on kerrosalaltaan 1969 ker-m2. Lisäksi tontille tulee jätekatos ja kaksi pihakatosta, jolloin yhteenlaskettu kerrosala on 2000 ker-m2. Päiväkotirakennuksen kantava rakenne on betonielementtiseinät ja välipohjat betoniset ontelolaatat. Rakennuksen paloluokka on P1 (paras luokka). Julkisivuverhous on rakennustapaohjeiden mukaisesti pääosin puuta. Loppuosa julkisivusta on valkoinen betoni. Rakennukseen tulee harja- ja eritasopulpettikattoa ja katemateriaaliksi konesaumattu peltikate. Etelä-länsisuunnassa ikkunoiden eteen tulee puusäleet, jolla estetään auringon lämmön vaikutus ja vähennetään ilmastoinnin jäähdytystarvetta. Rakennuksen sisäilmaluokka on S2 (hyvä sisäilma) ja rakennuksen energiatehokkuusluokka on B (luokittelu A-G, viranomaismääräys vähintään C-luokka). Rakennukseen tulee vesikiertoinen lattialämmitys ja lämmitysmuotona kaukolämpö. Ilmastoinnin koneellinen jäähdytys jouduttiin jättämään kustannussyistä pois. Ilmastoinnin jäähdytykselle tulee tekninen varaus siten, että myöhemmin voidaan tarvittaessa hankkia pelkästään jäähdytyskoneikko ja lauhduttimet, jolloin sisäilmaa voidaan jäähdyttää koneellisesti päivättyjen pääpiirustusten pohjalta lasketun rakennusosaperusteisen kustannusarvion mukaan päiväkodin rakennuskustannukset tulee olemaan 4,62 milj. (2347 /br-m2, kustannusindeksi 12/2013 oli 79,0), kun hankesuunnitelmassa kustannusarvio oli 4,64 milj. (2209 /br-m2, kustannusindeksi 5/2013 oli 77,5). Irtokalustehankinnat, tontin hankintakustannus ja Sivupiston rakentamiskustannukset mukaan laskettuna hankkeen kustannusarvio tulee olemaan 5,08 milj.. Kustannusarvion perusteella kaupunginvaltuuston

10 asettama määräraha 5,1 milj. tulee riittämään hankkeen toteutukseen. Lopullinen kustannusarvio tiedetään, kun hankkeesta on saatu urakkatarjoukset. Hallintosäännön 13 :n mukaan tekninen lautakunta hyväksyy hanke-/esisuunnitelmien tai muutoin määrättyjen suunnitteluperusteiden pohjalta laaditut kaupungin talonrakennushankkeiden luonnos/pääpiirustukset ja niihin liittyvät kustannusarviot. Lautakunnan hyväksymien pääpiirustusten ja kustannusarvion pohjalta kaupunginvaltuusto tekee rakentamispäätöksen kaupunginhallituksen esityksen pohjalta. Suunnittelutyöryhmä jatkaa hankkeen toteutussuunnittelua siten, että hanke menee urakkalaskentaan huhtikuun aikana. Urakkatarjousten hyväksyntä tehdään hallintosäännön mukaisin valtuuksin kesäkuussa. Rakentamaan päästäisiin elokuussa 2014 ja uusi päiväkoti olisi käyttöön otettavissa tammikuussa Vuoden 2014 talousarviossa on hankkeeseen varattu 2,0 milj. :n määräraha ja vuoden 2015 taloussuunnitelmaan sisältyy 3,0 milj. :n määräraha sekä vuoden 2016 taloussuunnitelmaan :n määräraha. Eduskunta on hyväksynyt valtion vuoden 2013 kolmanteen lisätalousarvioon 35 milj. :n määrärahan myönnettäväksi avustuksina yleissivistävien oppilaitosten ja päiväkotien sisäilmaongelmia ja kosteusvaurioita sisältävien rakennusten korjaushankkeisiin ja niitä korvaaviin uudisrakennushankkeisiin, jotka aloitetaan vuonna 2013 tai Hakemus tulee jättää mennessä. Hakemukseen tulee liittää perusteelliset kuntotutkimukset rakennuksista ja uudisrakennusta koskevan hakemukseen lisäksi korjattavien rakennusten kustannusvertailu uudisrakennukseen nähden ja selvitys perusteista, joilla korvattava rakennus on todettu korjauskelvottomaksi. Tekninen toimi on teettänyt syksyn 2013 aikana neljästä korvattavasta päiväkodista Suomen Sisäilmakeskus Oy:llä tarvittavat selvitykset ja kaupunki tulee jättämään korjausavustushakemuksen määräpäivään mennessä. Valtionavustusta myönnetään enintään 25 % hankeen hyväksyttävistä kustannuksista. Kustannuksiin ei lasketa maa-alueen hankintakustannuksia eikä irtaimiston hankintakustannuksia. Valmistelija: tekninen johtaja Teknisen johtajan esitys: Tekninen lautakunta 1. hyväksyy uuden päiväkodin päivätyt pääpiirustukset ja niiden perustella lasketun hankkeen rakennusosaperusteisen kustannusarvion esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle uuden päiväkodin rakentamispäätöksen tekemistä teknisessä lautakunnassa hyväksyttyjen pääpiirustusten ja kustannusarvion

11 mukaisesti. Päätös: 1. Hyväksyttiin esityksen mukaisesti. 2. Hyväksyttiin esityksen mukaisesti. KH 33 Kj:n esitys: 2) Kaupunginhallitus esittää valtuustolle uuden päiväkodin rakentamispäätöksen tekemistä teknisessä lautakunnassa hyväksyttyjen pääpiirustusten ja kustannusarvion mukaisesti. Päätös: 2) Hyväksyttiin.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2016 1 (6) 554 Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen hankesuunnitelma HEL 2016-002292 T 10 06 00 Päätös päätti hyväksyä 10.2.2016 päivätyn Lasten päiväkoti Yliskylän

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä 20.05.2015 Sivu 1 / 1 1959/10.03.02/2012 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Reijo Ahtiainen, puh. 050 365 3809

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: rakennuttamispäällikkö Pirjo Hilonen, puh. 09 4258 3751 tai sähköposti "etunimi.sukunimi@karkkila.

Valmistelija / lisätietojen antaja: rakennuttamispäällikkö Pirjo Hilonen, puh. 09 4258 3751 tai sähköposti etunimi.sukunimi@karkkila. Kaupunginhallitus 67 11.02.2013 Kaupunginvaltuusto 42 04.03.2013 Kaupunginhallitus 378 16.12.2013 Terveysaseman hankesuunnitelma 112/10.03.02/2013 Tekninen lautakunta 22.09.2011 79 Teknisen johtajan ehdotus:

Lisätiedot

MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN LÄNSINUMMEN KOULUN SISÄILMAONGELMIEN KORJAUKSEEN. Stpj , 32. Liite A: Hankesuunnitelma

MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN LÄNSINUMMEN KOULUN SISÄILMAONGELMIEN KORJAUKSEEN. Stpj , 32. Liite A: Hankesuunnitelma MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN LÄNSINUMMEN KOULUN SISÄILMAONGELMIEN KORJAUKSEEN Stpj 28.11.2012, 32 Liite A: Hankesuunnitelma Valmistelu: Talonrakennuspäällikkö Rune Hagström, puh. 044 7851463 Länsinummen koulun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (5) 123 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-002292

Lisätiedot

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto Kiinteistöjen myynnit Tulot 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Menot 0 0 0 Netto 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Kiinteistöomaisuuden myyntitulot, toteutuneita kauppoja 5. UUDISRAKENTAMINEN Nilsiän terveys- ja

Lisätiedot

Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen investointiohjelmaan

Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen investointiohjelmaan Palvelutuotannon lautakunta 88 7.08.05 Kunnanhallitus 80 4.09.05 Kunnanvaltuusto 97.0.05 Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen ja hankkeen sijoittaminen

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti Tekninen lautakunta 83 10.09.2013 Kaupunginhallitus 282 30.09.2013 Kaupunginvaltuusto 89 07.10.2013 Tekninen lautakunta 97 30.10.2013 Kaupunginhallitus 338 04.11.2013 Nyhkälän koulun pääpiirustusten hyväksyminen

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN ASPA-PALVELUTALON PÄÄPIIRUSTUSTEN JA RAKENNUSOSAPERUSTEISEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN

SAARIJÄRVEN ASPA-PALVELUTALON PÄÄPIIRUSTUSTEN JA RAKENNUSOSAPERUSTEISEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN Tekninen lautakunta 14 04.03.2015 Kaupunginhallitus 69 30.03.2015 SAARIJÄRVEN ASPA-PALVELUTALON PÄÄPIIRUSTUSTEN JA RAKENNUSOSAPERUSTEISEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN 26/40.400/2014 TEKNLTK 14 Tekninen

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA. Saarijärven ASPA -palvelutalo, Saarijärvi 16.6.2014 A R K K I T E H T U U R A O Y

HANKESUUNNITELMA. Saarijärven ASPA -palvelutalo, Saarijärvi 16.6.2014 A R K K I T E H T U U R A O Y HANKESUUNNITELMA Saarijärven ASPA -palvelutalo, Saarijärvi HANKESUUNNITELMA 2 (8) Saarijärven ASPA -palavelutalo HANKESUUNNITELMA Sisällysluettelo: 1. HANKKEEN YLEISTIEDOT JA YHTEYSHENKILÖT 2. TARVESELVITYS

Lisätiedot

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p Yhtymähallitus 80 17.09.2014 Yhtymävaltuusto 18 17.12.2014 Yhtymähallitus 83 07.10.2015 Yhtymävaltuusto 14 27.10.2015 ASEVELIKATU 4:N PERUSKORJAUS- JA UUDISRAKENNUSHANKE YHALL 17.09.2014 80 Valmistelija:

Lisätiedot

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA hankenumero 8010159 9.12.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen hankesuunnitelma, Asko Rintamäki 2 Tekninen hankesuunnitelma,

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 212 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Stadin ammattiopiston Roihupellon kampuksen 1. vaiheen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2015-013974

Lisätiedot

RANTSILAN UUDEN PÄIVÄKODIN TARVESELVITYS JA HANKESUUNNITTELUN KÄYNNISTÄMINEN. Rantsilan päivähoito toimii nykyisin kahdessa kiinteistössä seuraavas

RANTSILAN UUDEN PÄIVÄKODIN TARVESELVITYS JA HANKESUUNNITTELUN KÄYNNISTÄMINEN. Rantsilan päivähoito toimii nykyisin kahdessa kiinteistössä seuraavas Koulutuslautakunta 61 22.11.2012 Kunnanhallitus 211 03.12.2012 Kunnanvaltuusto 79 17.12.2012 Tekninen lautakunta 33 06.06.2013 Tekninen lautakunta 74 07.11.2013 Kunnanhallitus 270 18.11.2013 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

LAUKAAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 14.10.2014

LAUKAAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 14.10.2014 LAUKAAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 14.10.2014 KIRKONKYLÄN KOULU JA KESKUSPÄIVÄKOTI UUDISRAKENNUS, VAIHE 1 LOPPURAPORTTI KUVA HANKKEEN LÄHTÖKOHDAT Tarveselvitys Kouluverkko ja tarveselvityksen lähtökohta

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015. Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015

Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015. Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015 Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015 Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015 TEKLA 214 Valmistelija/lisätiedot: Tilakeskuksen johtaja vs. Pekka Oksman, puh. 040

Lisätiedot

MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Mäkelänkatu 47 PUUIKKUNOIDEN PERUSKORJAUS

MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Mäkelänkatu 47 PUUIKKUNOIDEN PERUSKORJAUS MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Mäkelänkatu 47 PUUIKKUNOIDEN PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 30.11.2015 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus... 3

Lisätiedot

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p Yhtymähallitus 80 17.09.2014 Yhtymävaltuusto 18 17.12.2014 Yhtymähallitus 83 07.10.2015 Yhtymävaltuusto 14 27.10.2015 Yhtymähallitus 97 28.10.2015 Yhtymähallitus 102 26.11.2015 ASEVELIKATU 4:N PERUSKORJAUS-

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS 83/10.03/2013. Tekninen lautakunta 27.11.2013 78

KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS 83/10.03/2013. Tekninen lautakunta 27.11.2013 78 Tekninen lautakunta 78 27.11.2013 Kunnanhallitus 5 10.01.2014 Tekninen lautakunta 10 15.01.2014 Kunnanhallitus 27 27.01.2014 Tekninen lautakunta 46 21.05.2014 KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA

Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA 4.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen peruskorjaus, Nilsiänkatu 3, Taucher-talo,

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmat. Kh

Kaupunginhallitus Kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmat. Kh Kaupunginhallitus 197 19.06.2017 Kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmat Kh 26.09.2016 255 Kaupunginjohtaja on nimennyt sisäilmatyöryhmään työsuojelupäällikön, yhden työsuojeluvaltuutetun, sosiaali- ja

Lisätiedot

Ajatus purkamisesta on esitelty rakennusvalvonnalle. Esteitä purkamisluvanmyöntämiselle ei ole havaittu.

Ajatus purkamisesta on esitelty rakennusvalvonnalle. Esteitä purkamisluvanmyöntämiselle ei ole havaittu. Katuman päiväkoti Katuman päiväkoti on valmistunut vuonna 1979. Rakennusta on korjattu vuonna 2002 ja sen vesikatto on uusittu kokonaan. Päiväkotia ei ole suojeltu asemakaavalla, eikä se esiinny maakunnallisissa

Lisätiedot

Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa

Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa Kaupunginhallitus 133 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 74 17.05.2017 Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa 509/10.03.02/2017 KH 08.05.2017 133 Kaupunginhallituksen asettama kouluverkkoryhmä

Lisätiedot

Haapakimolan koulun sisäilmatutkimukset ja toimenpiteet, lisämääräraha

Haapakimolan koulun sisäilmatutkimukset ja toimenpiteet, lisämääräraha Tekninen lautakunta 3 02.02.2016 Tekninen lautakunta 15 01.03.2016 Kunnanhallitus 56 21.03.2016 Tekninen lautakunta 35 10.05.2016 Haapakimolan koulun sisäilmatutkimukset ja toimenpiteet, lisämääräraha

Lisätiedot

3429 Masalan koulun liikuntasalin ja keittiön rakentaminen ( )

3429 Masalan koulun liikuntasalin ja keittiön rakentaminen ( ) 1 SVOL Liite TALOUSSUUNNITELMA 2016-2020/ INVESTOINNIT SVOL (Tähän eritellään hankkeen nimi, sanalliset perustelut, investointitulot ja menot, sekä hankkeen kesto, mikäli hanke jakautuu usealle vuodelle)

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA ISONNIITYN PÄIVÄKOTI MÄNTSÄLÄ HANKESUUNNITELMA 31.8.2015

MÄNTSÄLÄN KUNTA ISONNIITYN PÄIVÄKOTI MÄNTSÄLÄ HANKESUUNNITELMA 31.8.2015 ISONNIITYN PÄIVÄKOTI MÄNTSÄLÄ HANKESUUNNITELMA 31.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. PÄIVÄHOIDON JÄRJESTÄJÄ... 3 1.1 Päiväkoti... 3 1.2 Päivähoidon järjestäjä... 3 2. HANKESUUNNITELMAN LAATIJA JA YHDYSHENKILÖT...

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 40 08.06.2015. 40 Asianro 4356/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 40 08.06.2015. 40 Asianro 4356/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) 40 Asianro 4356/10.00.02.01/2015 Yritystonttia 297-8-62-4 (Siilokatu 1) koskeva esisopimuksen tekeminen / Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus Tiedotustilaisuus 3.3.2010

Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus Tiedotustilaisuus 3.3.2010 Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus Tiedotustilaisuus 3.3.2010 Esko Eriksson Kiinteistöjohtaja Jyväskylän Tilapalvelu Kaupungintalon peruskorjauksen hankesuunnitelman lähtökohdat Rakennuksen tekninen

Lisätiedot

Talousarviomuutokset vuodelle 2014

Talousarviomuutokset vuodelle 2014 Miehikkälän kunnanhallitus 157 10.11.2014 Miehikkälän kunnanvaltuusto 29 17.11.2014 Talousarviomuutokset vuodelle 2014 87/04.041/2013 Khall 10.11.2014 157 Hallintosäännön 11 :n mukaan talousarvioon tehtävät

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (5) 189 Takauksen myöntäminen Kiinteistö Oy Myllypuron kampukselle HEL 2017-002224 T 02 05 03 01 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti myöntää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2016 1 (5) 12 Stadin ammattiopiston Roihupellon kampuksen 1. vaiheen hankesuunnitelma HEL 2015-013974 T 10 06 00 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut päättää

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 90. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 90. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 471/2017 10.03.02 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 23 6.3.2017 90 Suviniityn päiväkodin hankesuunnitelman päivitys (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN

TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 157 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 38 17.05.2017 TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN 2063/58/2014 KH

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2019 1 (5) 102 Päiväkoti Isoniityn korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelma Päätös hyväksyi Kumpulaan rakennettavan, päiväkoti Isoniityn korvaavan päiväkodin uudisrakennuksen

Lisätiedot

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 6/2012 Aika: Torstai 16.8.2012 klo. 19.00-20.50 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Veijo

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Ote pöytäkirjasta 1. Vanhankylän alakoulun laajennus- ja peruskorjaustyön suunnitelmaluonnosten hyväksyminen

Ulvilan kaupunki Ote pöytäkirjasta 1. Vanhankylän alakoulun laajennus- ja peruskorjaustyön suunnitelmaluonnosten hyväksyminen Ulvilan kaupunki Ote pöytäkirjasta 1 Tekninen lautakunta 89 09.12.2014 Vanhankylän alakoulun laajennus- ja peruskorjaustyön suunnitelmaluonnosten hyväksyminen 42/10.03.02.00/2014 Tekninen lautakunta 89

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) Kiinteistölautakunta Vp/4 31.03.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) Kiinteistölautakunta Vp/4 31.03.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) 4 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle kiinteistönkaupan esisopimuksen tekemiseksi ja tonttien myymiseksi (Kaartinkaupunki, Kasarmitori, tontit

Lisätiedot

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN Sivistyslautakunta 52 27.09.2007 Joutsan kunnanhallitus 4 08.10.2007 Kunnanvaltuusto 57 22.10.2007 Sivistyslautakunta 5 19.02.2008 Joutsan kunnanhallitus 62 04.03.2008 Kunnanvaltuusto 18 10.03.2008 Joutsan

Lisätiedot

TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE

TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE SIVISTYSLAUTAKUNTA Kaupunginhallitus valitsi kokouksessaan 5.10.2015 ( 281) Lemminkäinen talo Oy:n elinkaarihankkeiden palvelutuottajaksi. Palvelusopimus Porvoon kaupungin ja

Lisätiedot

Vuoden 2017 talousarvion investointihankkeiden määrärahakorotukset, hankkeiden loppuunsaattamisen rahoitus

Vuoden 2017 talousarvion investointihankkeiden määrärahakorotukset, hankkeiden loppuunsaattamisen rahoitus Tekninen lautakunta 25 28.02.2017 Kaupunginhallitus 104 03.04.2017 Kaupunginvaltuusto 56 26.04.2017 Kaupunginhallitus 138 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 67 17.05.2017 Vuoden 2017 talousarvion investointihankkeiden

Lisätiedot

Hukanhaudan uuden päiväkodin hankesuunnitelman ja kustannusarvion hyväksyminen

Hukanhaudan uuden päiväkodin hankesuunnitelman ja kustannusarvion hyväksyminen Kaupunginhallitus 412 21.11.2016 Kaupunginvaltuusto 106 28.11.2016 Hukanhaudan uuden päiväkodin hankesuunnitelman ja kustannusarvion hyväksyminen 8835/10.03.02/2016 KH 21.11.2016 412 Hukanhaudan uusi päiväkoti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4 07.06.2012 Sivu 1 / 1 24/00.02.02/2011 4 Pelastustoimen rakennushankkeet vuosina 2013-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Lindholm Stefan, puh. (09) 816 83061 Pietikäinen Olli, puh. (09) 816 26820 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

ASEMANTIEN PÄIVÄKODIN LOPPURAPORTTI

ASEMANTIEN PÄIVÄKODIN LOPPURAPORTTI ASEMANTIEN PÄIVÄKODIN LOPPURAPORTTI 28.1.2014 RAKENNUSHANKKEEN LOPPURAPORTTI Kohde: Asemantien päiväkoti 740-4-33-1 Asemantie 16 57100 SAVONLINNA Hankkeen laajuustiedot ja tilatehokkuudet: Päiväkotirakennus:

Lisätiedot

GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN

GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 158 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 39 17.05.2017 GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN 345/58/2017

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan ROIHUVUOREN ALA-ASTE VUORENPEIKONTIE 7 00820 HELSINKI PERUSPARANNUS HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI 12.4.2013 Liittyy hankesuunnitelmaan 18.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Roihuvuoren ala-aste, perusparannushankkeen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli tontti 18

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli tontti 18 13.04.2015 Sivu 1 / 1 1596/02.07.00/2015 38 Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli 85128 tontti 18 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20. HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus

AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20. HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20 HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus 23.3.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus...

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1

Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1 1003/00.01.00/2011 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 13 28.2.2011 91 Yhtiön perustaminen hallinnoimaan Opinmäen kiinteistöä Valmistelijat / lisätiedot: Jouni Majuri,

Lisätiedot

Vuoden 2017 talousarvion investointihankkeiden määrärahakorotukset, hankkeiden loppuunsaattamisen rahoitus

Vuoden 2017 talousarvion investointihankkeiden määrärahakorotukset, hankkeiden loppuunsaattamisen rahoitus Tekninen lautakunta 25 28.02.2017 Kaupunginhallitus 104 03.04.2017 Kaupunginvaltuusto 56 26.04.2017 Vuoden 2017 talousarvion investointihankkeiden korotukset, hankkeiden loppuunsaattamisen rahoitus 11/02.02.00/2017

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (7) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (7) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/2017 1 (7) 764 Päiväkoti Borgströminmäen uudisrakennuksen hankesuunnitelma HEL 2017-002250 T 10 06 00 Esitys päätti hyväksyä päiväkoti Borgströminmäen 22.2.2017 päivätyn

Lisätiedot

VÄSTRA ENHETSSKOLAN HANKESUUNNITELMAN JA HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN

VÄSTRA ENHETSSKOLAN HANKESUUNNITELMAN JA HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 198 29.05.2017 VÄSTRA ENHETSSKOLAN HANKESUUNNITELMAN JA HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN 2463/58/2010 KH 29.05.2017 198 Valmistelu ja lisätiedot: toimitilajohtaja

Lisätiedot

HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6. HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus

HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6. HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6 HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus 28.05.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus... 3 1.3

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 132. Valtuusto Sivu 1 / Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen hankesuunnitelman hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 132. Valtuusto Sivu 1 / Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen hankesuunnitelman hyväksyminen Valtuusto.0.03 Sivu / 845/0.03.0/03 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 59 6.9.03 Kaupunginhallitus 77 30.9.03 3 Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen hankesuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat

Lisätiedot

Teknisen toimen osalta on valmistelutyössä ollut mukana Antero Korhonen ja Matti Pälvimäki.

Teknisen toimen osalta on valmistelutyössä ollut mukana Antero Korhonen ja Matti Pälvimäki. Kunnanhallitus 183 25.07.2005 Kunnanhallitus 40 20.02.2006 Kunnanhallitus 88 24.04.2006 KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUS 98/68/681/2005 (Asian valmistelija sivistystoimenjohtaja Jorma Mäkinen, puh. 0207 618

Lisätiedot

Pääkirjaston laajennushanke ALUSTAVAA - Hankesuunnittelun tilanne 5/2015. ^'^'y^ic^"' ROVASTIN-<%^1' l.^^ ^ ^ 1i^l y4825<yht675,:l^^'

Pääkirjaston laajennushanke ALUSTAVAA - Hankesuunnittelun tilanne 5/2015. ^'^'y^ic^' ROVASTIN-<%^1' l.^^ ^ ^ 1i^l y4825<yht675,:l^^' Oheismateriaali PatuL 28.5.2015 19.5.2015 Pääkirjaston laajennushanke ALUSTAVAA - Hankesuunnittelun tilanne 5/2015 ^'^'y^ic^"' ^t ^^Jlf^^ '^^^^w^ ROVASTIN-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5 2681/10.03.02/2015 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825

Lisätiedot

Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen / lisämääräraha / hankesuunnitelma

Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen / lisämääräraha / hankesuunnitelma Tekninen lautakunta 65 15.04.2014 Kunnanhallitus 118 22.04.2014 Kunnanvaltuusto 48 28.04.2014 Tekninen lautakunta 176 28.10.2014 Kunnanhallitus 294 03.11.2014 Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh 06.02.2017 Sivu 1 / 1 340/2017 10.03.02 14 Rakennusten kunnossapidon vuosiohjelman 2017 hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh. 046 877 3583 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE

TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE Kunnanhallitus 355 19.10.2015 Kunnanhallitus 404 01.12.2015 TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2017-2018 157/2/20/200/2015 Khall 19.10.2015 355 Valtuusto hyväksyi vuoden 2016 talousarvion raamin

Lisätiedot

INVESTOINNIT

INVESTOINNIT Kunnanjohtajainfo 30.8.2018 INVESTOINNIT 2019-2024 SATAKUNNAN KESKUSSAIRAALA SAIRAALA-ALUEEN MASTERPLAN INVESTOINNIT 2019-2024 v.2019 v.2020 v.2021 v.2022 v.2023 v.2024 Laitehankinnat -sairaanhoito 1,50

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 99 Lasten päiväkoti Fallpakan uudisrakennuksen (pääurakan työt) pääurakoitsijan valinta HEL 2014-004764 T 02 08 03 00 Kiinteistökartta 107/679 507, Fallpakankuja

Lisätiedot

MYYDÄÄN TEOLLISUUSHALLI HÖYTÄMÖSTÄ

MYYDÄÄN TEOLLISUUSHALLI HÖYTÄMÖSTÄ MYYDÄÄN TEOLLISUUSHALLI HÖYTÄMÖSTÄ JAX-TALO Oy:n koko osakekanta Tulli Business Park, Åkerlundinkatu 11 A - PL 352-33101 Tampere Puh. 010 5220 100 - Fax 03 222 9835 - www.catella.fi OSOITE SIJAINTI Höytämöntie

Lisätiedot

Loimaan linja Keskusta-alueen päivähoitoselvitys 2015

Loimaan linja Keskusta-alueen päivähoitoselvitys 2015 Loimaan linja Keskusta-alueen päivähoitoselvitys 2015 Koulutuslautakunta 27.4.2015 Kaupunginhallitus 11.5.2015 1. Keskusta-alueen päivähoidon nykytilanne 1 Päiväkodit ym. päivähoitopaikat keskusta-alueella

Lisätiedot

Valtuutettu Aarre Lehtosen ym. valtuutettujen aloite koskien museo- ja kulttuurikeskus Harkon remontointia

Valtuutettu Aarre Lehtosen ym. valtuutettujen aloite koskien museo- ja kulttuurikeskus Harkon remontointia Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 43 13.3.2017 Tekninen lautakunta 51 18.4.2017 Asianro 392/10.03.02.00/2017 65 Valtuutettu Aarre Lehtosen ym. valtuutettujen aloite koskien museo- ja

Lisätiedot

HANKESELVITYS PÄIVÄKOTI LISÄTARKASTELU

HANKESELVITYS PÄIVÄKOTI LISÄTARKASTELU HANKESELVITYS PÄIVÄKOTI LISÄTARKASTELU Harri Apell Tekninen johtaja Ruovedentie 30 34600 Ruovesi. Sivu 2/9 RUOVEDEN KUNNAN PÄIVÄKOTITILAN HANKESELVITYKSEN SISÄLLYSLUETTELO 1. TOIMEKSIANTO...3 2. toteutusvaihtoehto

Lisätiedot

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, varhaiskasvatuslautakunta Päätösehdotus

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, varhaiskasvatuslautakunta Päätösehdotus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (5) 4 Päiväkoti Särjen peruskorjausta korvaavan hankkeen tarveselvityksen hyväksyminen HEL 2017-000185 T 10 06 00 Päätös Käsittely päätti hyväksyä tarveselvityksen

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 135 20.10.2015 Kaupunginhallitus 323 26.10.2015 Kaupunginvaltuusto 48 09.11.2015

Tekninen lautakunta 135 20.10.2015 Kaupunginhallitus 323 26.10.2015 Kaupunginvaltuusto 48 09.11.2015 Tekninen lautakunta 135 20.10.2015 Kaupunginhallitus 323 26.10.2015 Kaupunginvaltuusto 48 09.11.2015 Teknisen palvelukeskuksen lisämäärärahaesitys /käyttötalous TEKLTK 20.10.2015 135 Palkkamäärärahojen

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 40 08.10.2014 SAMPOLAN MONITOIMIHALLIN PERUSPARANNUKSEN LOPPURAPORTTI SEKÄ LISÄTALOUSARVIOESITYS

Tekninen lautakunta 40 08.10.2014 SAMPOLAN MONITOIMIHALLIN PERUSPARANNUKSEN LOPPURAPORTTI SEKÄ LISÄTALOUSARVIOESITYS Tekninen lautakunta 40 08.10.2014 SAMPOLAN MONITOIMIHALLIN PERUSPARANNUKSEN LOPPURAPORTTI SEKÄ LISÄTALOUSARVIOESITYS 323/10.09/2013 TEKLTK 40 (Asian valmistelija tekninen johtaja Kaj Pirinen, puh. 0400

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 2/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 2/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 2/2015 11 Kokousaika 31.3.2015 kello 18.00 18.55 Kokouspaikka Oripään kunnanvirasto Läsnä Mäntysaari Kalevi, Kankare Tarmo, Hörkkö Pirjo Koski Eija Lintumaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) 128 Virastotalo K31:n uuden panimoravintolan hankehinnan korotuksen hyväksyminen HEL 2012-012430 T 10 06 00 Päätös päätti myöntää Panimoravintolan toteuttamisen

Lisätiedot

MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN

MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, 00270 Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI 12.8.2010 PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN 17.11.2011 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3

Lisätiedot

1705 NIKU Kasarminkatu 6 ASEMAKAAVAMUUTOS, VALMISTELUAINEISTO, ALP-2 alue Vireillä oleva kaavamuutos ja sen ehdotusvaihe koskee Kuopion kaupungin omistamaa Kuopion keskustan 6. kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 60 11.08.2014 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 72 29.09.2014 Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt 354/10.01.02/2013 KSJ 60 Vs. kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Suolahden yhtenäisperuskoulun hankesuunnitelman hyväksyminen 64/02.07.

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Suolahden yhtenäisperuskoulun hankesuunnitelman hyväksyminen 64/02.07. Tekninen lautakunta 3 27.01.2016 Tekninen lautakunta 78 20.07.2016 Suolahden yhtenäisperuskoulun hankesuunnitelman hyväksyminen 64/02.07.00/2016 TELA 27.01.2016 3 Äänekosken kaupungin tilapalvelut on tehnyt

Lisätiedot

Vaihtoehdot kustannusarvioineen ovat seuraavat:

Vaihtoehdot kustannusarvioineen ovat seuraavat: Valtuusto 34 26.04.2010 Suomenkielinen koulutusjaosto 51 02.06.2010 Suomenkielinen koulutusjaosto 01.12.2011 4 Leppätien koulun tilaohjelman muutos 198/05.06.02/2009 KOULJAOS 37 Suomenkielinen koulutusjaosto

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA HANKESUUNNITELMA. Rovaniemen kaupunki Hallituskatu Rovaniemi. Runko / ohje. xx.xx.20xx Sivu 1/10.

HANKESUUNNITELMA HANKESUUNNITELMA. Rovaniemen kaupunki Hallituskatu Rovaniemi. Runko / ohje. xx.xx.20xx Sivu 1/10. xx.xx.20xx Sivu 1/10 Tilaaja: Rovaniemen kaupunki Hallituskatu 7 96100 Rovaniemi Hanke: Runko / ohje HANKESUUNNITELMA Sivu 2/10 HANKESUUNNITELMA TIIVISTELMÄ n olennainen sisältö Rovaniemi xx.xx.20xx Sivu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kh-Kv-asia)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kh-Kv-asia) 03.04.2017 Sivu 1 / 1 4446/2016 10.03.02 30 Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kh-Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683

Lisätiedot

korjaukset Kellarikerroksen lämpöjohdot uusittu 2006 Todistus toimitetaan myöhemmin, liitteenä kulutustiedot vuosilta 2010-2013

korjaukset Kellarikerroksen lämpöjohdot uusittu 2006 Todistus toimitetaan myöhemmin, liitteenä kulutustiedot vuosilta 2010-2013 Kiinteistön tiedot Rakennuksen nimi Rakennuksentyyppi Sijainti Tontin tiedot Ketorinne Asuinkerrostalo Ketomaantie 2 A, 41340 LAUKAA P-ala n. 2690 m 2, määräala 410-409-0016-0000 Lääkärilä Rakennusten

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja Pöytäkirja 4.5.2018 1 Paikka Kh:n kokoushuone Aika: 04.05.2018 klo 8.00 10.17 Läsnä: Tynkkynen Jonne puheenjohtaja (luottamushenkilö) Kristiansson Olli -Pekka jäsen (luottamushenkilö) Mustonen Merja jäsen

Lisätiedot

Ruununmyllyn koulu. Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta

Ruununmyllyn koulu. Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta Ruununmyllyn koulu Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta SIHY-lautakunnan iltakoulu 5.9.2018 Päätökset ja nykytilanne Sivistys- ja hyvinvointitoimialan ja lukiokoulutuksen palveluverkkopykälään Ruununmyllyn

Lisätiedot

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy Valtuusto 65 18.06.2012 Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy 299/10.00.02/2012 KAAVJAOS 39 Kaavoitusjaosto 28.03.2012 Valmistelija:

Lisätiedot

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10 Rakennetekniset korjaukset Hanke 8081470 11.6.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa.

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa. Sivistyslautakunta 146 09.09.2014 Kaupunginhallitus 437 15.09.2014 Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistäminen 594/44.449/2011 SL 146 Selostus: Kulttuurijaoston esityslistalta 9.9.2014

Lisätiedot

PYSÄKÖINTITALON HANKESUUNNITELMA

PYSÄKÖINTITALON HANKESUUNNITELMA ETELÄ-SAVON HANKESUUNNITELMA SAIRAANHOITOPIIRI 15.5.2014 Sivu 1/7 Tilaaja: Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Porrassalmenkatu 35-37 50100 Mikkeli Hanke: ESPER 2014 PYSÄKÖINTITALON HANKESUUNNITELMA

Lisätiedot

Reiherintie 9 Kasperinkuja 15 Rudolfintie 10 / TÄYDENNYSRAKENTAMINEN

Reiherintie 9 Kasperinkuja 15 Rudolfintie 10 / TÄYDENNYSRAKENTAMINEN Reiherintie 9 Kasperinkuja 15 Rudolfintie 10 / TÄYDENNYSRAKENTAMINEN Kehittämishankkeen pilotti Kohde on lisäkerrosrakentamisen pilottihanke ja samalla esimerkki vuosina 1998 2001 toteutetun kehittämishankkeen

Lisätiedot

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli Nykyinen liikuntahalli RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 HANKESUUNNITELMA päivitetty 14.06.2016 JOENSUUN TILAKESKUS Länsikatu 15, rakennus 2 80100 Joensuu puh. (013) 267 7111 faksi

Lisätiedot

*/* Liitteet: - Vuoden 2016 sanallinen osa koskien Sisäisten palvelujen yksikköä ( ) - kustannusjako kustannuspaikoittain

*/* Liitteet: - Vuoden 2016 sanallinen osa koskien Sisäisten palvelujen yksikköä ( ) - kustannusjako kustannuspaikoittain Sisäisten palvelujen johtokunta 4 25.01.2016 Sisäisten palvelujen johtokunta 15 21.03.2016 Sisäisten palvelujen johtokunta 31 23.05.2016 Sisäisten palvelujen johtokunta 43 29.08.2016 Sisäisten palvelujen

Lisätiedot

Yppärin koulun ja ryhmäperhepäiväkodin peruskorjaus/rakentaminen / Urakoitsijan valinta

Yppärin koulun ja ryhmäperhepäiväkodin peruskorjaus/rakentaminen / Urakoitsijan valinta Kunnanhallitus 102 25.02.2013 Kunnanhallitus 218 10.06.2013 Kunnanhallitus 241 24.06.2013 Kunnanhallitus 253 12.08.2013 Kunnanhallitus 401 02.12.2013 Valtuusto 139 18.12.2013 Kunnanhallitus 107 31.03.2014

Lisätiedot

SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014

SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014 SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014 Alustava aikataulu ( 9.1.2014 ) lähes kaikissa siirtokelpoisissa kouluissa ja parakeissa sama: 1) Lupakuvat jätetään rakennusvalvontaan n. 31.01.2014

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 40 08.10.2014 Kunnanhallitus 210 20.10.2014 Kunnanvaltuusto 59 10.11.2014

Tekninen lautakunta 40 08.10.2014 Kunnanhallitus 210 20.10.2014 Kunnanvaltuusto 59 10.11.2014 Tekninen lautakunta 40 08.10.2014 Kunnanhallitus 210 20.10.2014 Kunnanvaltuusto 59 10.11.2014 SAMPOLAN MONITOIMIHALLIN PERUSPARANNUKSEN LOPPURAPORTTI SEKÄ LISÄTALOUSARVIOESITYS 323/10.09/2013 TEKLTK 40

Lisätiedot

on käsitelty huhtikuun teknisessä lautakunnassa.

on käsitelty huhtikuun teknisessä lautakunnassa. Teknisten palveluiden tammi - huhtikuun 2018 toimintaraportti Teknisten palveluiden toiminnalliset tavoitteiden toteutumisessa ei ole tässä vaiheessa tietoa poikkeamista. Talous on pääosin toteutumassa

Lisätiedot

Uudenkaupungin uimahalli

Uudenkaupungin uimahalli Uudenkaupungin uimahalli Tavoitehinta-arvio 30.11.2015 2 (3) Uudenkaupungin uimahalli Tavoitehinta-arvio 1 Yleistä Laskennan lähtötietoina on käytetty arkkitehtitoimisto Tarmo Mustonen Oy:n arkkitehtiluonnoksia

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Akm 230: Antinkankaan koulun asemakaavan muutos 1789/10.1002.100203/2014 KH 387 Raahen kaupungin kaavoitusaloite 12.9.2014 Antinkankaan koulun rakennushankkeen laajuuden

Lisätiedot

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika Tiistai 13.2.2018 kello 18.00 Kokouspaikka Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna Läsnä Antti Hieta puheenjohtaja Käsitellyt asiat 1

Lisätiedot

Savilahden alueen energiatehokas kaukojäähdytys. Reima Lassila

Savilahden alueen energiatehokas kaukojäähdytys. Reima Lassila Savilahden alueen energiatehokas kaukojäähdytys Reima Lassila 18.1.2017 Kaukojäähdytyksen toimintaperiaate Kaukojäähdytys vertaa Kaukolämpö haetaan lämpöä pois Jäähdytetään viedään lämpöä sisään Lämmitetään

Lisätiedot

ITÄINEN PÄIVÄKOTIVERKKO 10.9.2012. Anna-Liisa Sairanen, Tuija Kauppinen ja Paula Kokkonen

ITÄINEN PÄIVÄKOTIVERKKO 10.9.2012. Anna-Liisa Sairanen, Tuija Kauppinen ja Paula Kokkonen ITÄINEN PÄIVÄKOTIVERKKO 10.9.2012 Anna-Liisa Sairanen, Tuija Kauppinen ja Paula Kokkonen Itäinen päiväkotiverkko Nykyinen tilanne: Nojanmaan päiväkoti: 78 hp Miekkoniemen päiväkoti: 66 hp, joista noin

Lisätiedot

NÄTKI 1.-6.lk + pienryhmät 3. MERTALA 1.-9.lk. NOJANMAA 1.-6lk

NÄTKI 1.-6.lk + pienryhmät 3. MERTALA 1.-9.lk. NOJANMAA 1.-6lk SAVONRANTA Esi-9.lk Nätkin päiväkoti vuokratiloissa MOINSALMI Esi- Hakan päiväkoti NÄTKI 1.- + pienryhmät 3 ENONKOSKI Tuokkolan päiväkoti JUVOLA Esi- MERTALA 1.-9.lk Miekkoniemen vuorohoitopäiväkoti ITÄ

Lisätiedot