Islannin maaperän tarunomaista alkuvoimaa, islanninhevosen erityistarpeisiin. REHUT

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Islannin maaperän tarunomaista alkuvoimaa, islanninhevosen erityistarpeisiin. REHUT"

Transkriptio

1 REHUT Islannin maaperän tarunomaista alkuvoimaa, islanninhevosen erityistarpeisiin. Tilaukset ja yhteydenotot: Puh. (015) Fax (015)

2 Jokainen Islannissa käynyt tietää, että kyseisen saaren hevoset ovat syntyneet ja kasvaneet kaukana pohjoisessa, luonnollisena pysyneessä elinympäristössään. Tämän ainutlaatuisen maan lakeudet ja terveellinen kasvuympäristö tarjoavat vain vähän proteiinia ja paljon mineraaleja sisältävää ravintoa. Ehkäpä juuri siksi tämä ihmeellinen hevosrotu on niin virkeä ja elinvoimainen. GÆDINGAR-Group-yhtiön Andreas Trappe ja Walter Feldmann ovat kehittäneet islanninhevosille oman rehu sarjan, GÆDINGAR-Union -rehut. Laajassa ravintotutkimuksessa keskityttiin siihen, miten Islannin koskematonta luontoa ja saaren ainutlaatuisia ravintoaineita voitaisiin hyödyntää mantereella uusien rehusekoitusten pohjana. Maailmanmestari Andreas Trappen ja kasvattaja Walter Feldmannin uusi yhteistyökumppanuus perinteikkään ja menestyksekkään saksalaisen Eifelin alueen, Zülpich- Probstmühlessä sijaitsevan, UNION-Mischfutter -yhtiön kanssa, luo parhaat edellytykset kunnianhimoisten tavoitteiden saavuttamiselle. UNION-Mischfutter -yhtiön tunnetaan erityisesti sen erittäin korkeista laatustandardeista.

3 Probstmühlessä käytetään hevosrehun valmistuksessa puhtaasti kasviperäisiä ja Eifelin alueella viljeltyjä raakaaineita. Laaja ja kattava laadunhallintajärjestelmä alkaa hankittujen raaka-aineiden tehtaalle saapumisen yhteydessä tehtävällä tarkastuksella ja kattaa koko valmistusprosessin aina lopputuotteiden tarkastuksiin. Probstmühlen tehdas täyttää kaikki tarkastusviranomaisten ja maataloustuotteiden tutkimuslaitosten vaatimukset, ja on saanut asianmukaiset sertifikaatit jo vuosia sitten. Me täällä Lindenhofissa luotamme GaedingarUnion rehuihin. Niitä käyttävät kaikki hevoset, mukaan lukien jalostusoriimme, treenissä olevat hevoset sekä ratsastuskoulumme hevoset. - Andreas Trappe

4 Laatu ja tuoteturvallisuus Elintarvikkeet ovat elämän rakennusaineita. Asiakkaiden vaatimukset ovat suhteellisen korkeita elintarvikkeiden moitteettoman laadun ja varman alkuperän osalta. Kaikki, jotka osallistuvat elintarvikkeiden valmistukseen, jalostamiseen ja markkinointiin, ovat tasapuolisesti vastuussa kuluttajalle. Meidän tavoitteenamme on voittaa kuluttajien luottamus vaatimustenmukaisella, laadukkaalla ja korkeatasoisella valmistuksella ja vahvistaa sitä. Järjestelmällinen, kaikki valmistusvaiheet kattava laadunvarmennus luo tavoitteen saavuttamiseen tarvittavat edellytykset. Sillä vain kaikkien valmistusketjun linkkien välinen saumaton yhteistyö johtaa onnistuneeseen lopputulokseen. Vuonna 2001 perustettiin QS-järjestelmä. QS on lyhenne sanoista Qualitäts-Sicherung eli laadunvarmistus ja tarkoittaa kaikki tuotantovaiheet kattavaa laadun varmistamista. Kaikki QS-järjestelmään liittyneet yritykset toimivat saman tavoitteen saavuttamisen nimissä ja kuluttajia suojaavalla tavalla. QS perustuu vapaaehtoiseen omavalvontaan. Järjestelmään on liittynyt kotimaassa ja ulkomailla tähän mennessä jo yli yritystä. QS on neljän vuoden aikana kehittynyt elintarvikkeiden laadunvalvonnan kaikkein merkittävimmäksi järjestelmäksi.

5 GMP+ on Alankomaiden rehuainesketjun erityinen laatuohjelma, jonka keskipisteessä on rehuainesten turvallisuus ravintoturvallisuuden yhtenä osana. Ohjelman motto on Feed for Food. Tämä tekee selväksi, että eläinten rehuja ja ihmisten elintarvikkeita ei voida milloinkaan tarkastella toisistaan riippumattomina. Turvallisuuden rinnalla on myös ravitsemuksen laatu yhtenäisen laatupolitiikan tärkeänä osana. Standardi DIN EN ISO 9001:2000 määrittelee normit, miten laadunhallinnan toimenpiteiden periaatteet kirjataan. Nämä muodostavat yhteisen laadunhallintajärjestelmän toisiinsa liittyvän normisarjan, jonka tarkoituksena on helpottaa molemminpuolista ymmärrystä sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Jokaisen tuotteen tulee täyttää tietyt erikoisvaatimukset ja sitä saa valmistaa vain tarkasti määriteltyjen laatuvaatimusten mukaisesti. Laadunvarmistusjärjestelmät eivät ole sen sijaan tuotteisiin kohdistuvia ja muodostavat näin ollen toimialasta ja yksittäisestä tuotteesta riippumattoman rakenteen.

6 Basis S kauraa sisältävä kesärehu Tämän ensiluokkaisen pellettirehun resepti on laadittu siten, että se muodostaa yhdessä perusravinnon eli ruohon, heinän, säilörehun tai olkien kanssa hevosen tarvitseman ravinnon. Resepti sisältää pääasiassa viljaa, maissia, sinimailaspellettejä, pellavakakkuja, leseitä, oluthiivaa ja melassia - nämä kaikki ovat hyvältä maistuvia luonnontuotteita. Näihin lisätään tietyssä valmistusvaiheessa tarkoin määriteltyinä annoksina erilaisia aineksia, jotka kattavat monipuoliselle ravinnolle asetetut vaatimukset. Tämä seos rikastetaan kaikilla tarvittavilla aineksilla, joita lisätään täsmälleen tarvittava määrä. Seos sisältää riittävän määrän elintärkeitä mineraaleja ja hivenaineita. Ravitsemusfysiologian kannalta erittäin laadukas yhdistelmä hyödynnetään eläimen elimistössä täydellisesti ja se varmistaa näin hevosen täydellisen hyvinvoinnin. GÆDINGAR UNION -Basis S valmistetaan ainoastaan kesäkautena, 15. huhtikuuta ja 15. lokakuuta välisenä aikana, ja se on valmistettu nimenomaan kesän olosuhteet ja laidunkausi huomioon ottaen. Koostumus: Sinimailaspellettejä, ohraa, kauraleseitä, maissia, vehnää, sokerijuurikasmelassia, pellavakakkuja, vehnämannaleseitä, BT-hiivaa (60 % mäskiä + 40 % oluthiivaa), kasvirasvaa, magnesiumoksidia, monokalsiumfosfaattia ei-orgaanisista yhdisteistä, natriumkloridia.

7 Nettopaino: 25 kg Ravintosisältö: 10,0 % raakaproteiinia 0,4 % fosforia 3,8 % raakarasvaa 0,4 % natriumia 14,0 % raakakuitua 0,4 % magnesiumia 6,4 % raakatuhkaa 12,4 MJ sulavaa energiaa 0,8 % kalsiumia 80 g sulavaa raakavalkuaista Ravintoainepitoisuus 1 kg:ssa tuotetta: i.e. A-vitamiinia 147 mg sinkkiä 2750 i.e. D3-vitamiinia 1 mg kobolttia 400 mg E-vitamiinia 3 mg jodia 20 mg B1-vitamiinia 0,5 mg seleeniä 13 mg B2-vitamiinia 52 mg nikotiinihappoa 19 mg B6-vitamiinia 26 mg pantoteenihappoa 50 mcg B12-vitamiinia 6 mg foolihappoa 28 mg kuparia 400 mcg biotiinia 144 mg mangaania 336 mg koliinikloridia 291 mg rautaa Säilyvyystakuu: Valmistettu 4 kk ennen parasta ennen -päivämäärää. Kaikki ainesosat, vitamiinit ja lisäaineet säilyvät vähintään säkin tarrassa ilmoitettuun päivämäärään asti. Vähimmäissäilyvyys edellyttää varastointia hygieenisissä, kuivissa ja asianmukaisissa tiloissa. Muussa tapauksessa vastuu raukeaa.

8 Basis W kauraa sisältävä talvirehu Tämän ensiluokkaisen pellettirehun resepti on laadittu siten, että se muodostaa yhdessä perusravinnon eli ruohon, heinän, säilörehun tai olkien kanssa hevosen tarvitseman ravinnon. Resepti sisältää pääasiassa viljaa, maissia, sinimailaspellettejä, pellavakakkuja, leseitä, oluthiivaa ja melassia - nämä kaikki ovat hyvältä maistuvia luonnontuotteita. Näihin lisätään tietyssä valmistusvaiheessa tarkoin määriteltyinä annoksina erilaisia aineksia, jotka kattavat monipuoliselle ravinnolle asetetut vaatimukset. Tämä seos rikastetaan kaikilla tarvittavilla aineksilla, joita lisätään täsmälleen tarvittava määrä. Seos sisältää riittävän määrän elintärkeitä mineraaleja ja hivenaineita. Ravitsemusfysiologian kannalta erittäin laadukas yhdistelmä hyödynnetään eläimen elimistössä täydellisesti ja se varmistaa näin hevosen täydellisen hyvinvoinnin. GÆDINGAR UNION -Basis W valmistetaan ainoastaan talvikautena, 15. lokakuuta ja 15. huhtikuuta välisenä aikana muuttuneet ravinto-olosuhteet huomioon ottaen. Tuotteeseen on lisätty talvikaudella tarvittavia ainesosia. Koostumus: Sinimailasen pellettejä, ohraa, kauranleseitä, maissia, vehnää, sokerijuurikasmelassia, pellavakakkuja, vehnämannaleseitä, BT-hiivaa (60 % mäskiä + 40 % oluthiivaa), kasvirasvaa, magnesiumoksidia, monokalsiumfosfaattia ei-orgaanisista yhdisteistä, natriumkloridia.

9 Nettopaino: 25 kg Ravintosisältö: 10,0 % raakaproteiinia 0,4 % fosforia 3,8 % raakarasvaa 0,4 % natriumia 14,0 % raakakuitua 0,4 % magnesiumia 6,4 % raakatuhkaa 12,4 MJ sulavaa energiaa 0,8 % kalsiumia 80 g sulavaa raakavalkuaista Ravintoainepitoisuus 1 kg:ssa tuotetta: i.e. A-vitamiinia 174 mg sinkkiä 3300 i.e. D3-vitamiinia 1 mg kobolttia 430 mg E-vitamiinia 3 mg jodia 23 mg B1-vitamiinia 0,6 mg seleeniä 15 mg B2-vitamiinia 62 mg nikotiinihappoa 23 mg B6-vitamiinia 31 mg pantoteenihappoa 60 mcg B12-vitamiinia 8 mg foolihappoa 33 mg kuparia 450 mcg biotiinia 169 mg mangaania 398 mg koliinikloridia 341 mg rautaa Säilyvyystakuu: Valmistettu 4 kk ennen parasta ennen -päivämäärää. Kaikki ainesosat, vitamiinit ja lisäaineet säilyvät vähintään säkin tarrassa ilmoitettuun päivämäärään asti. Vähimmäissäilyvyys edellyttää varastointia hygieenisissä, kuivissa ja asianmukaisissa tiloissa.

10 Balance kauraton mysli harrastehevosille GÆDINGAR-UNION Balance on erinomaisen tasapainoinen, myös laidunkaudelle sopiva myslisekoitus, joka ei sisällä kauraa. Tämä sekoitus on erittäin maukas ja sisältää vitamiineja, mineraaleja sekä hivenaineita, jotka varmistavat hevosen monipuolisen ruokinnan. Päivittäisen perusravinnon, eli heinän, säilörehun tai ruohon, lisäksi on mahdollista varmistaa ravinnontarve harrastehevosilla kokonaan GÆDINGAR-UNION Balance -myslillä. Koostumus: UNION-lisärehua, ohraa, ohrahiutaleita, maissia, maissihiutaleita, sokerijuurikasmelassia, kasvirasvaa. Nettopaino: 25 kg Ravintosisältö: 8,8 % raakaproteiinia 0,8 % kalsiumia 3,5 % raakarasvaa 0,3 % fosforia 9,9 % raakakuitua 12,4 MJ sulavaa energiaa 5,2 % raakatuhkaa 60 g sulavaa raakavalkuaista

11 Ravintoainepitoisuus 1 kg:ssa tuotetta: i.e. A-vitamiinia 0,3 mg kobolttia 880 i.e. D3-vitamiinia 1 mg jodia 48 mg E-vitamiinia 0,2 mg seleeniä 6 mg B1-vitamiinia 51 mg sinkkiä 4 mg B2-vitamiinia 40 mg nikotiinihappoa 6 mg B6-vitamiinia 20 mg pantoteenihappoa 16 mcg B12-vitamiinia 5 mg foolihappoa 12 mg kuparia 135 mcg biotiinia 110 mg rautaa 250 mg koliinikloridia 55 mg mangaania Säilyvyystakuu: Valmistettu 4 kk ennen parasta ennen -päivämäärää. Kaikki ainesosat, vitamiinit ja lisäaineet säilyvät vähintään säkin tarrassa ilmoitettuun päivämäärään asti. Vähimmäissäilyvyys edellyttää varastointia hygieenisissä, kuivissa ja asianmukaisissa tiloissa.

12 Leistung - kauraton mysli suoritushevosille Tämä täydellinen myslivalmiste on tarkoitettu hevosille, jotka tekevät raskasta työtä ja joilta vaaditaan huippusuorituksia. Huippumotivoidut ja hyvin treenatut kilpahevoset sekä kantavat tammat ja sairaat tai vanhat hevoset tarvitsevat erityisen korkealaatuista ravintoa. Ne tarvitsevat toisaalta riittävän määrän ravintoaineita, mutta toisaalta on ravintomäärien oltava tarkoin rajattuja, jotta ne eivät aiheuttaisi terveyshaittoja. Tässä yhteydessä on erityisesti kiinnitettävä huomioita ravinnon ainesosien valintaan ja niistä parhaan mahdollisen yhdistelmän luomiseen. Näiden hevosten kohdalla saattaa pieninkin tasapainottomuus ravinnossa johtaa erittäin suuriin ongelmiin. Urheilusuorituksiin valmennettujen hevosten on oltava lisäksi psyykkisesti tasapainoisia. Se tarkoittaa sitä, että niiden on säilytettävä malttinsa, oltava kuuliaisia ja pystyttävä kilpailutilanteessa oikealla hetkellä erinomaiseen suoritukseen. GÆDINGAR-UNION Leistung rehun menestyksen salaisuus piilee korkean ravintoainepitoisuuden lisäksi tuotteen sisältämissä vitamiineissa, mineraaleissa ja hivenaineissa. Koostumus: Ohrahiutaleita, maissihiutaleita, kasvirasvaa, sokerijuurikasmelassia, hevosten lisäpellettejä.

13 Nettopaino: 25 kg Ravintosisältö: 9,1 % raakaproteiinia 0,5 % fosforia 5,8 % raakarasvaa 0,3 % natriumia 6,2 % raakakuitua 0,4 % magnesiumia 5,2 % raakatuhkaa 13,4 MJ sulavaa energiaa 0,7 % kalsiumia 70 g sulavaa raakavalkuaista Ravintoainepitoisuus 1 kg:ssa tuotetta: i.e. A-vitamiinia 74 mg sinkkiä 1430 i.e. D3-vitamiinia 1 mg kobolttia 303 mg E-vitamiinia 1 mg jodia 10 mg B1-vitamiinia 0,3 mg seleeniä 7 mg B2-vitamiinia 26 mg nikotiinihappoa 10 mg B6-vitamiinia 13 mg pantoteenihappoa 26 mcg B12-vitamiinia 3 mg foolihappoa 14 mg kuparia 300 mcg biotiinia 71 mg mangaania 143 mg rautaa 163 mg koliinikloridia Säilyvyystakuu: Valmistettu 4 kk ennen parasta ennen -päivämäärää. Kaikki ainesosat, vitamiinit ja lisäaineet säilyvät vähintään säkin tarrassa ilmoitettuun päivämäärään asti. Vähimmäissäilyvyys edellyttää varastointia hygieenisissä, kuivissa ja asianmukaisissa tiloissa.

14 Vitalis -mineraalirehu GÆDINGAR-UNION Vitalis mineraalirehu on makupalan ja mineraalipuikon yhdistelmä. Se on rikastettu omenan- ja porkkananpaloilla, maissinhiutaleilla, sinimailasella, hiivalla, useilla elintärkeillä vitamiineilla sekä tarpeellisilla, tarkastetuilla, hyvin hyödynnettävillä hivenaineyhdistelmillä. Mineraalit ovat erityisen tärkeitä islanninhevoselle ja niiden tarve kasvaa syksyisin ja keväisin karvanvaihdon yhteydessä sekä hevosen hikoillessa runsaasti. GÆDINGAR-UNION Vitalis mineraalirehu sisältää optimaalisen määrän elintärkeitä vaikuttavia aineita. Koostumus: Sinimailasen viherjauhetta, BT-hiivaa (60 % mäskiä + 40 % oluthiivaa), monokalsiumfosfaattia ei-orgaanisista yhdisteistä, maissihiutaleita, kalsiumkarbonaattia, sokerijuurikasmelassia, natriumbikarbonaattia, magnesiumoksidia, porkkanoita, natriumkloridia, soijaöljyä Annostus: 6 8 puikkoa/hevonen/päivä Mineraalilisä ja terveellinen makupala samassa tuotteessa!

15 Ravintosisältö: 10,0 % raakaproteiinia 0,7 % kalsiumia 2,9 % raakarasvaa 0,2 % fosforia 12,0 % raakakuitua 0,3 % natriumia 31,0 % raakatuhkaa 0,2 % magnesiumia Ravintoainepitoisuus 1 kg:ssa tuotetta: i.e. A-vitamiinia 1200 mg sinkkiä i.e. D3-vitamiinia 8 mg kobolttia 2500 mg E-vitamiinia 20 mg jodia 70 mg B1-vitamiinia 7 mg seleeniä 45 mg B2-vitamiinia 250 mg nikotiinihappoa 60 mg B6-vitamiinia 100 mg pantoteenihappoa 160 mcg B12-vitamiinia 20 mg foolihappoa 223 mg kuparia 5000 mcg biotiinia 1000 mg mangaania 1500 mg koliinikloridia 800 mg rautaa Säilyvyystakuu: Valmistettu 4 kk ennen parasta ennen -päivämäärää. Kaikki ainesosat, vitamiinit ja lisäaineet säilyvät vähintään säkin tarrassa ilmoitettuun päivämäärään asti. Vähimmäissäilyvyys edellyttää varastointia hygieenisissä, kuivissa ja asianmukaisissa tiloissa.

16 VitaSpeed ravintolisä sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän vaikuttavia aineita, ja se on tarkoitettu aineenvaihdunnan aktivoimiseen ja terveen immuunijärjestelmän kehittämiseen. VitaSpeed tukee kilpa- ja siitoshevosten suoritusta ja kasvua, säätelee luuston kehittymistä ja verenmuodostusta sekä korjaa hivenainepuutoksia. Käytetään stressitilanteissa, nuorten eläinten kasvuvaiheessa, varsomiseen valmistautuessa, sairaudesta toipuville eläimille jne. tai varmistamaan riittävä ravintoaineiden saanti. Päivittäistä annosta tulee noudattaa valmisteen ainutlaatuisen vitamiini- ja orgaanisten hivenaineiden koostumuksen ja korkeatasoisen biologisen hyödyntämisen johdosta! Annostus: kg painava hevonen, 20 g päivässä. Ratsukoulutuksen aloittaneet nuoret hevoset 10 g päivässä, varsat tarpeen mukaan 5g päivässä.

17 Ravintosisältö, 1 kg: 3,0 % raakaproteiinia, 0,1 % raakarasvaa, 0,2 % raakakuitua, 8,0 % raakatuhkaa 87,00 % rypälesokeria, 2,00 % natriumkloridia Ravintoainepitoisuus 1 kg:ssa tuotetta: 2000 mg B1-vitamiinia 2000 mg foolihappoa 2000 mg B2-vitamiinia 1000 mg B6-vitamiinia mcg B12-vitamiinia 300 mg K3 (MNB) vitamiinia mg nikotiinihappoa mg Ca-pantotenaattia 6000 mg rautaa (rauta(ii)-sulfaattia) monohydraattina 500 mg kuparia aminohappojen kuparikelaatti-hydraattina 15 mg kobolttia koboltti(ii)karbonaattia monohydraattina. Tunnusnumero: α DE NI Suosittelen VitaSpeed- valmistetta kaikille Islanninhevosille niiden käyttötarkoituksesta riippumatta. VitaSpeed tuo tuloksia! -maailmanmestari Andreas Trappe

18 Ruokintasuositukset: Päivittäinen rehunmäärä riippuu hevosen painosta, iästä ja työnmäärästä. Annostukset ovat viitteellisiä. VARSA NUORI HEVONEN KEVYT TYÖ RASKAS TYÖ ½ litraa ½ - 1 litraa ½ - 1 litraa 1 2 litraa Huom! Jos annat hevoselle Gaedingar Unionin rehujen lisäksi muuta väkirehua tai kauraa, tarkista rehujen yhteismäärä!

19

20 Tilaukset ja yhteydenotot: Puh. (015) Fax (015)

Maittavan lihaisat. Jahti&Vahti -koiranruoat

Maittavan lihaisat. Jahti&Vahti -koiranruoat Maittavan lihaisat Jahti&Vahti -koiranruoat Täysravinto paljon liikkuville koirille 32% Premium-luokan ruokaa koirallesi Suositut, nyt koostumukseltaan entistäkin lihaisemmat, Jahti&Vahti -koiranruoat

Lisätiedot

Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan koiranruokasarja

Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan koiranruokasarja TM Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan koiranruokasarja Suomen suosituin premium-koiranruoka. Koiran elämänlaatu, terveys ja pitkä ikä ovat vaalimisen arvoisia asioita. Siksi ravinnon korkea laatu

Lisätiedot

Premium-luokan koiranruokasarja D

Premium-luokan koiranruokasarja D Premium-luokan koiranruokasarja D TM Lihaisaa laatua koirallesi. Laaturuokaa koirallesi Jahti&Vahti! Haluamme koirasi elämänlaadun pysyvän korkeana ja kauan. Siksi ruokien huippulaatu on meille aidosti

Lisätiedot

Uutuusmyslit! Korvaavat Supan kanin ja marsun vastaavat tuotteet

Uutuusmyslit! Korvaavat Supan kanin ja marsun vastaavat tuotteet Uutuusmyslit! Korvaavat Supan kanin ja marsun vastaavat tuotteet 1100 J&H RABBIT MIX 10kg Ruokinta-ammattilaisten suunnittelema, korkealaatuinen täysrehu kaneille. Sisältää optimaalisessa suhteessa kanisi

Lisätiedot

Terra - täysin uusi sarja pieneläimille

Terra - täysin uusi sarja pieneläimille Terra - täysin uusi sarja pieneläimille Terra sisältää parhaat luonnon raaka-aineet kunnioittaen eläimen luonnollisia syömistapoja. Terra täyttää eläimen ruokinnalliset tarpeet. KOOSTUMUS: Kasvisperäiset

Lisätiedot

KRAFFT KÄSIKIRJA SYKSY 2016

KRAFFT KÄSIKIRJA SYKSY 2016 KRAFFT KÄSIKIRJA SYKSY 2016 Sivut 1-3 Sivu 4 Sivut 5-9 Sivut 10-15 Sivu 16 Sivu 17 Uudet tuotenimet Uusi tuoteluokittelu Krafft myydyimmät rehut vanha/uusi Krafft uudet tuotteet EAN-koodit ja lavakoot

Lisätiedot

Ruokintasuositus Paino kg Gr/päivä 1-3 50-100 3-5 135-180 +5 130-200

Ruokintasuositus Paino kg Gr/päivä 1-3 50-100 3-5 135-180 +5 130-200 1100 J&H RABBIT MIX 10kg Ruokinta-ammattilaisten suunnittelema, korkealaatuinen täysrehu kaneille. Sisältää optimaalisessa suhteessa kanisi tarvitsemat luonnolliset ravintoaineet (aminohapot, vitamiinit,

Lisätiedot

Ilman keinotekoisia, väri-, maku tai säilöntäaineita.

Ilman keinotekoisia, väri-, maku tai säilöntäaineita. Ilman keinotekoisia, väri-, maku tai säilöntäaineita. Josera on premium dogfood JUNIOR ADULT Saksalainen perheyrityssuper Laadukasta eläinten ruokintaa jo yli 70 vuoden ajan Keskittyy huolehtimaan ympäristöstä,

Lisätiedot

KOMISSION DIREKTIIVI 96/8/EY, annettu 26 päivänä helmikuuta 1996, laihdutukseen tarkoitetuista vähäenergiaisista elintarvikkeista

KOMISSION DIREKTIIVI 96/8/EY, annettu 26 päivänä helmikuuta 1996, laihdutukseen tarkoitetuista vähäenergiaisista elintarvikkeista N:o L 55/22 \ FI Euroopan yhteisöjen virallinen lehti 6. 3. 96 KOMISSION DIREKTIIVI 96/8/EY, annettu 26 päivänä helmikuuta 1996, laihdutukseen tarkoitetuista vähäenergiaisista elintarvikkeista (ETA:n kannalta

Lisätiedot

Holistic Food For Dogs

Holistic Food For Dogs Holistic Food ForFor Dogs Dogs Holistic Food Holistic Food For Dogs 100% GUARANTEED TASTE & NUTRITION E arthborn Holistic on pitkälle kehitetty luonnonmukainen ravinto koirille. Earthborn Holistic -ruuan

Lisätiedot

Täysrehut pieneläimille

Täysrehut pieneläimille is the place for your Headline Page 1 Täysrehut pieneläimille JR FARM FARMI TÄYSREHU www.tujoma.fi is the place for your Headline Page 2 Sisältää ainulaatuisen Farm food koostumuksen jossa on mm. inuliiniä

Lisätiedot

OSKU HERKKURUOKA jyrsijöille 1 KG Herkkuruoka on maittavaa ravintoa kaikille jyrsijöille. Se on valmistettu parhaista monipuolisista raakaaineista.

OSKU HERKKURUOKA jyrsijöille 1 KG Herkkuruoka on maittavaa ravintoa kaikille jyrsijöille. Se on valmistettu parhaista monipuolisista raakaaineista. OSKU HERKKURUOKA jyrsijöille 1 KG Herkkuruoka on maittavaa ravintoa kaikille jyrsijöille. Se on valmistettu parhaista monipuolisista raakaaineista. Raakavalkuainen 11,7 % Raakarasva 4,0 % Raakakuitu 4,9

Lisätiedot

Herne-viljasäilörehu lehmien ruokinnassa. Jarmo Uusitalo

Herne-viljasäilörehu lehmien ruokinnassa. Jarmo Uusitalo Herne-viljasäilörehu lehmien ruokinnassa Jarmo Uusitalo Herne-viljasäilörehu seosrehun raaka-aineena - lisää kuiva-aineen syöntiä yli 2 kg verrattuna yksinomaan nurmirehua karkearehuna käytettäessä - palkokasvit

Lisätiedot

URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet

URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet santasport.fi URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet Yläkouluakatemia 2015-2016 Vko 36 Santasport Lapin Urheiluopisto I Hiihtomajantie 2 I 96400 ROVANIEMI SUOJARAVINTOAINEET https://www.youtube.com/watch?v=cgcpdskk1o8&spfreload=10

Lisätiedot

www.vomoghundemat.fi

www.vomoghundemat.fi www.vomoghundemat.fi Vom og Hundemat on norjalainen koirien tuoreruokatuote. Se valmistetaan norjalaisista eläinperäisistä raaka-aineista, kuten broileri, naudan sisäelimet, pötsi, lohi, naudan maksa ja

Lisätiedot

Nauti hyvinvoivasta hevosesta

Nauti hyvinvoivasta hevosesta UUTUUS! Nauti hyvinvoivasta hevosesta Supreme Horse Care uusi hevosten hyvinvointisarja. Kun hevonen liikkuu mielellään ja näyttää upealta, meidän hevosihmisten elämä on huoletonta! Uuden kotimaisen Supreme

Lisätiedot

Kantavan tamman ja kasvavan varsan ruokinta

Kantavan tamman ja kasvavan varsan ruokinta Kantavan tamman ja kasvavan varsan ruokinta Hevosten ruokinta: Kantavan tamman ruokinta Tiineyden loppuvaiheen ruokinta Imetyskauden ruokinta Vieroitetun varsan ruokinta Agriristeily 8.2.2013 Heikki Kankainen

Lisätiedot

Vesiruton käyttö rehuksi Hilkka Siljander-Rasi ja Anna-Liisa Välimaa

Vesiruton käyttö rehuksi Hilkka Siljander-Rasi ja Anna-Liisa Välimaa Elodea-hanke Vesiruton käyttö rehuksi Hilkka Siljander-Rasi ja Anna-Liisa Välimaa Luonnonvarakeskus Vesirutto rehuna Kenttä- ja laboratorioanalyysien tulokset Kuusamojärvi, Toranki ja Yli-Kitka Valuman

Lisätiedot

Luonnollisen läheltä

Luonnollisen läheltä Luonnollisen läheltä Se tulee läheltä. MAITOKOLMION MAITO ON AITOA LÄHIMAITOA Maitokolmion maito tuotetaan lähitiloilla melkein naapurissa. Se kerätään viikon jokaisena päivänä, pakataan ja lähetetään

Lisätiedot

SUPER- PREMIUM. Kissan täysravinto

SUPER- PREMIUM. Kissan täysravinto SUPER- PREMIUM Kissan täysravinto 1 Purenatural. Kissojen arvostama täysravinto. Kissa on eläinmaailman kulinaristi ja luontainen lihansyöjä. Se seuraa vaistoaan kaikessa myös ravinnon valinnassa. Vaistojensa

Lisätiedot

VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA

VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA TAUSTA Vitamin Well on perustettu vuonna 2006 Ruotsissa. Tarkoituksena oli kehittää skandinaaviseen makuun sopiva vitamiinijuoma, joka samalla olisi hyvä ja moderni

Lisätiedot

Benecol Hedelmämix tehojuoma 6 x 65 ml

Benecol Hedelmämix tehojuoma 6 x 65 ml Benecol Hedelmämix tehojuoma 6 x 65 ml Soijapohjainen juoma saa pirteän makunsa hedelmämehuista Maidoton Laktoositon Täysin kasviperäinen Päivän kasvistanoliannos (2 g) yhdestä pullosta Suositellaan nautittavaksi

Lisätiedot

super-premium hypoallergisia proteiineja lohiöljy suolis- ton bakteerikantaa immuniteettiä maku tuoksu.

super-premium hypoallergisia proteiineja lohiöljy suolis- ton bakteerikantaa immuniteettiä maku tuoksu. Calibra kissan täysravinnot ovat super-premium luokan hypoallergisia kuivamuonia. Täysravinto on tasapainoitettu kissan parhaan ravitsemuksellisen hyödyn saamiseksi ja sulavuuden takaamiseksi. Ravinnoissa

Lisätiedot

aktiivisten ja kilpakäytössä olevien hevosten ravitsemuksen tueksi.

aktiivisten ja kilpakäytössä olevien hevosten ravitsemuksen tueksi. EQUIbalans on kotimainen ravintolisäsarja hevosille. Vahvat vitamiiniliuokset, kivennäisjauheet ja ruoansulatusta edistävät valmisteet on suunniteltu erityisesti aktiivisten ja kilpakäytössä olevien hevosten

Lisätiedot

RAAKA-AINEIDEN ASEMA RUOKINNASSA. Marika Karulinna

RAAKA-AINEIDEN ASEMA RUOKINNASSA. Marika Karulinna RAAKA-AINEIDEN ASEMA RUOKINNASSA Marika Karulinna LIHA Koira on lihansyöjä, joten sen ravinnon perustana kuuluu olla liha Punaisesta lihasta saa rautaa Vaaleat lihat ovat usein rasvattomampia poikkeuksiakin

Lisätiedot

Elivo Ravintolisät. www.elivo.fi. Elivo on kotimainen hyvinvointituoteperhe,

Elivo Ravintolisät. www.elivo.fi. Elivo on kotimainen hyvinvointituoteperhe, Elivo Ravintolisät Elivo on kotimainen hyvinvointituoteperhe, joka on kehitetty kotimaisten eri alojen asiantuntijoiden kanssa huomioiden suomalaisten kuluttajien tarpeet. Elivo-tuotteet löydät apteekista

Lisätiedot

Helposti sulava. Anti-Hairball

Helposti sulava. Anti-Hairball Ilman keinotekoisia, väri, maku tai säilöntäaineita. Virtsan ph 6,06,5 Iho & Turkki Huolellisesti valitut raakaaineet ja erikoisresepti takaavat täydellisen kalsiumin ja fosforin suhteen sekä madalletun

Lisätiedot

2 - Ruokinnan perusteet -

2 - Ruokinnan perusteet - 2 - Ruokinnan perusteet - Mitä oikeastaan ovatkaan... Raakavalkuainen: Aidon proteiinin ohella raakavalkuainen sisältää myös muun proteiinimaisen ainesosan, kuten esimerkiksi a- minohapot. Raakarasva:

Lisätiedot

Jokainen tila on erilainen

Jokainen tila on erilainen Jokainen tila on erilainen Tutkitusti sopiva Aseta ruokinnan palaset paikoilleen! Farmarin Sopiva täydentää puuttuvan palan tilasi ruokinnassa. energia kivennäis- AINEET Hyödynnä säilörehu- ja vilja-analyyseista

Lisätiedot

Kotitehtävä. Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja?

Kotitehtävä. Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja? Kotitehtävä Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja? VÄLIPALA Tehtävä Sinun koulupäiväsi on venähtänyt pitkäksi etkä ehdi ennen illan harjoituksia

Lisätiedot

Vahvasta vasikasta tuottavaksi naudaksi. Vasikoiden kasvatus. jbs portfolio. jbs:n kanssa

Vahvasta vasikasta tuottavaksi naudaksi. Vasikoiden kasvatus. jbs portfolio. jbs:n kanssa Vahvasta vasikasta tuottavaksi naudaksi Vasikoiden kasvatus jbs portfolio jbs:n kanssa jbs kälberpaste - vasikkatahna Lyhyesti taattu korkea taso immunoglobuliinia (johdettu IBR-vapaasta maidosta) sisältää

Lisätiedot

D SCOVER A UN QUE SUPP EMENT BRAND THAT S CHANG NG THE NDUSTRY. Ainutlaatuinen - Tehokas - Todistetusti

D SCOVER A UN QUE SUPP EMENT BRAND THAT S CHANG NG THE NDUSTRY. Ainutlaatuinen - Tehokas - Todistetusti D SCOVER A UN QUE SUPP EMENT BRAND THAT S CHANG NG THE NDUSTRY Ainutlaatuinen - Tehokas - Todistetusti Kaikki ravintolisät eivät ole samanlaisia. Huolimatta siitä, mitä tuoteselosteet ja jotkut ravitsemusasiantuntijat

Lisätiedot

Equifirst Brochure-UK-A4-Mars 2016-def.indd 1

Equifirst Brochure-UK-A4-Mars 2016-def.indd 1 PR IN IEN ED OV FE AT ORS I HORSE N N Expert in Horse Feed INGRED TS IUM EM EN FI Equifirst-brochureOud-ENG.indd 1 Equifirst-201-03-05-Brochure-UK-A4-Mars 201-def.indd 1 10/10/2017 9:49:20 AM 2/03/1 17:03

Lisätiedot

Sulavat annokset sulavaa vitamiinien ja hivenaineiden annostelua

Sulavat annokset sulavaa vitamiinien ja hivenaineiden annostelua Sulavat annokset sulavaa vitamiinien ja hivenaineiden annostelua Helppoutta, annostelutarkkuutta ja ympäristöystävällisyyttä seosruokintaan Ainutlaatuiset sulavat annospussit mullistivat seosruokinnan

Lisätiedot

III. Onnistunut täydennys ruokintaan KRONO KRONO KRONO KRONO. Tasapainoinen ruokinta kotoisten rehujen laadun mukaan

III. Onnistunut täydennys ruokintaan KRONO KRONO KRONO KRONO. Tasapainoinen ruokinta kotoisten rehujen laadun mukaan KRONO I KRONO II KRONO III KRONO IV Onnistunut täydennys ruokintaan Tasapainoinen ruokinta kotoisten rehujen laadun mukaan Krono I, II, III ja IV -täysrehut Krossi 125 Top ja Krono 135 Top -puolitiivisteet

Lisätiedot

SOPIVA. Jokainen tila on erilainen

SOPIVA. Jokainen tila on erilainen SOPIVA Jokainen tila on erilainen Tutkitusti sopiva Aseta ruokinnan palaset paikoilleen! Sopiva täydentää puuttuvan palan tilasi ruokinnassa. energia valkuaisaineet kivennäis- AINEET hivenaineet 2 Hyödynnä

Lisätiedot

Tuoteluettelo. Hundmat

Tuoteluettelo. Hundmat Tuoteluettelo Hundmat MUSCH, MUSCH, MUSCH! Perheyrityksessä Oy MUSCH Ltd olemme tarkkoja siitä, että voimme tarjota kuluttajalle valikoiman luonnollisia koiranruokavaihtoehtoja. Suosimme koiranruokaa,

Lisätiedot

Sikojen Ruokintasuositukset 2014

Sikojen Ruokintasuositukset 2014 Sikojen Ruokintasuositukset 2014 Hilkka Siljander-Rasi Soile Kyntäjä MTT Kotieläintuotannon tutkimus Rehuarvoseminaari Helsinki 15.5.2014 20.5.2014 Sikojen ruokintasuositusten päivittäminen Vertailu uusimpiin

Lisätiedot

Tietotekniikka apuna hevosen ruokinnan suunnittelussa

Tietotekniikka apuna hevosen ruokinnan suunnittelussa Tietotekniikka apuna hevosen ruokinnan suunnittelussa Suomen Hippoksen jalostuspäivien esityksen tiivistelmä, 12.2.2008 FT Elena Autio, Suomen Hevostietokeskus ry Hevosten hyvinvointi ja suorituskyky ovat

Lisätiedot

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 13 päivänä tammikuuta 2006 annetun elintarvikelain (23/2006) 9 :n nojalla:

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 13 päivänä tammikuuta 2006 annetun elintarvikelain (23/2006) 9 :n nojalla: Sivu 1/6 Maa- ja metsätalousministeriön asetus 588/2009 elintarvikkeiden ravintoarvomerkinnöistä Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 13 päivänä tammikuuta 2006 annetun elintarvikelain

Lisätiedot

Villikasvit ja tuoteturvallisuus Pakkausmerkinnät, Ravitsemus- ja terveysväitteet

Villikasvit ja tuoteturvallisuus Pakkausmerkinnät, Ravitsemus- ja terveysväitteet Villikasvit ja tuoteturvallisuus Pakkausmerkinnät, Ravitsemus- ja terveysväitteet Ylitarkastaja Marjo Misikangas Tuoteturvallisuusyksikkö 22.1.2013 Esityksen sisältö: Elintarvikkeiden pakolliset pakkausmerkinnät

Lisätiedot

Yrittäjät Hermanni Nieminen ja Sanne Seppälä

Yrittäjät Hermanni Nieminen ja Sanne Seppälä Mitä syömme tulevaisuudessa -juttutuokio 8.6.2017 Yrittäjät Hermanni Nieminen ja Sanne Seppälä Tila Niemisen suvulla vuodesta 1940 Viljaporsaiden kasvatusta vuoteen 2004 Sukupolvenvaihdos vuonna 2013 Siirtyminen

Lisätiedot

Yleistietoa Aloe Verasta ja ACTIValoesta

Yleistietoa Aloe Verasta ja ACTIValoesta Yleistietoa Aloe Verasta ja ACTIValoesta 2. Yleistietoa Aloe Verasta MITÄ ALOE VERA SISÄLTÄÄ Mono- ja polysakkaridit (useita) Antrakinonit (ainakin 13 erilaista) Ligniinit Saponiinit Salisyylihappo Entsyymit

Lisätiedot

Hevosten ruokinnan erityispiirteitä. Stina Eklund-Uusitalo

Hevosten ruokinnan erityispiirteitä. Stina Eklund-Uusitalo Hevosten ruokinnan erityispiirteitä Stina Eklund-Uusitalo Laidun Hyvät puolet: vitamiini ja kivennäistasapaino optimaalinen sulavuus ja valkuaispitoisuus hyvä pieniä määriä kerralla tasainen liikunta kilpahevosilla

Lisätiedot

Juusto ravitsemuksessa

Juusto ravitsemuksessa Juusto ravitsemuksessa Juusto ravitsemuksessa Rakennusaineita luustolle Hammasystävällistä Sopii erityisruokavalioihin Juustojen koostumus vaihtelee Tuorejuusto valmistustavan mukaan Kypsytetty juusto

Lisätiedot

VILOLIX -NUOLUKIVET TERVE PÖTSI - TEHOKAS TUOTANTO. Helppo ja yksilöllinen annostelu

VILOLIX -NUOLUKIVET TERVE PÖTSI - TEHOKAS TUOTANTO. Helppo ja yksilöllinen annostelu VILOLIX-NUOLUKIVET TERVE PÖTSI - TEHOKAS TUOTANTO Helppo ja yksilöllinen annostelu AINUTLAATUISET VILOLIX-NUOLUKIVET Vilolix-nuolukivien valmistusmenetelmä on ainutlaatuinen, patentoitu ja sertifioitu.

Lisätiedot

Koe-eläinten ravitsemus

Koe-eläinten ravitsemus Koe-eläinten ravitsemus Niina Kemppinen, FT/Koe-eläinkeskus 25.10.2011 1 Vaatimukset koe-eläinten ravitsemukselle - Eri lajeilla omat erityisvaatimukset välttämättömille ravintoaineille - National Research

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja C(2017) 3664 final LIITTEET 1 2.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja C(2017) 3664 final LIITTEET 1 2. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 6. kesäkuuta 2017 (OR. en) 10021/17 ADD 1 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 2. kesäkuuta 2017 Vastaanottaja: DENLEG 47 AGRI 309 SAN 242 DELACT 91 Euroopan komission pääsihteerin

Lisätiedot

hevostuoteluettelo JA hevosrehut 4/2012

hevostuoteluettelo JA hevosrehut 4/2012 hevostuoteluettelo JA hevosrehut 4/2012 Black Horse TÄYSREHUT, KIVENNÄINEN JA TÄYDENNYSREHUT Black Horse BASIC 30 kg täysrehu on kypsennetty perusrehu kaikille hevosille sekä poneille. Monipuolisen ja

Lisätiedot

6d.Utareterveys ja ruokinta Laura Kulkas Valio Oy Ruokinta vaikuttaa lehmän vastustuskykyyn Ruokinta vaikuttaa vastustuskykyyn mikrobeja vastaan ravinnon eri osatekijöiden kautta Monien ravintoaineiden

Lisätiedot

Terveellinen kaura. Lumoudu kaurasta Kaurapäivä 1.10.2013. Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry

Terveellinen kaura. Lumoudu kaurasta Kaurapäivä 1.10.2013. Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry Terveellinen kaura Lumoudu kaurasta Kaurapäivä 1.10.2013 Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry Mikä on Leipätiedotus? Leipomoalan yhteinen tiedotusyksikkö Perustettu 1961 Rahoitus Perusbudjetti jäsenmaksuista

Lisätiedot

Kaiken hyvän alku ja juuri On siinä, että vatsa voi hyvin. Siitä riippuu myös viisaus ja Kaikki hyvä, mitä ihmiskunta Saa aikaan.

Kaiken hyvän alku ja juuri On siinä, että vatsa voi hyvin. Siitä riippuu myös viisaus ja Kaikki hyvä, mitä ihmiskunta Saa aikaan. Kaiken hyvän alku ja juuri On siinä, että vatsa voi hyvin. Siitä riippuu myös viisaus ja Kaikki hyvä, mitä ihmiskunta Saa aikaan. NUOTIORUOKA KURSSI 29.1.2010 13 16 Luontokoulu Korento Niina Rautiainen

Lisätiedot

Eri hevosryhmien ruokinta

Eri hevosryhmien ruokinta HEVOSTEN RUOKINTAKOULU, OSA IV. 2015 Eri hevosryhmien ruokinta Suomen Hevostietokeskus ry, Hevosten terveydeksi -hanke FT Elena Autio Hevostietokeskuksen ruokintakoulun neljäs osa käsittelee eri hevosryhmien

Lisätiedot

VESILIUKOISET VITAMIINIT

VESILIUKOISET VITAMIINIT SUOJARAVINTOAINEET ENERGIAN LISÄKSI TARVITSEMME RAVINTOAINEITA ELINTOIMINTOJEMME YLLÄPITÄMISEEN JA SÄÄTELYTEHTÄVIIN SUOJARAVINTOAINEET VITAMIINIT KIVENNÄISAINEET eli mineraalit VESILIUKOISET VITAMIINIT

Lisätiedot

Jalostuspäivät, Mikkeli 2012. 17.2.2012 Janne Mäkikalli Viljavuuspalvelu Oy

Jalostuspäivät, Mikkeli 2012. 17.2.2012 Janne Mäkikalli Viljavuuspalvelu Oy Jalostuspäivät, Mikkeli 2012 17.2.2012 Janne Mäkikalli Viljavuuspalvelu Oy Viljavuuspalvelu Oy Viljavuuspalvelu on maatalous ja ympäristölaboratorioanalyysejä äi i l tuottava yritys Pääasiakaskuntana ovat

Lisätiedot

KIVENNÄISAINEET JA VITAMIINIT KOIRAN RUOKINNASSA

KIVENNÄISAINEET JA VITAMIINIT KOIRAN RUOKINNASSA KIVENNÄISAINEET JA VITAMIINIT KOIRAN RUOKINNASSA Kivennäisaineet osallistuvat kemiallisiin reaktioihin koirien soluissa. Kivennäisaineet voidaan jakaa makro- ja mikrokivennäisaineisiin sekä perusteella,

Lisätiedot

Täysi hyöty kotoisista rehuista. Oikealla täydennyksellä tasapainoinen ruokinta.

Täysi hyöty kotoisista rehuista. Oikealla täydennyksellä tasapainoinen ruokinta. Toimivia ruokintaratkaisuja Krono-rehuilla Täysi hyöty kotoisista rehuista. Oikealla täydennyksellä tasapainoinen ruokinta. Krono I, II, III ja IV -täysrehut Krossi 125 Top, Krono 135 Top ja Huippu-Krossi

Lisätiedot

PUHDISTAA POISTAA MYRKKYJÄ TUKEE RUOANSULATUS- JÄRJESTELMÄÄ. ATeamSuomi.com merenheimo@gmail.com 1

PUHDISTAA POISTAA MYRKKYJÄ TUKEE RUOANSULATUS- JÄRJESTELMÄÄ. ATeamSuomi.com merenheimo@gmail.com 1 PUHDISTAA POISTAA MYRKKYJÄ TUKEE RUOANSULATUS- JÄRJESTELMÄÄ merenheimo@gmail.com 1 PUHDISTAA KEHOA Tehokas yhdistelmä ravintoaineita tehostavat suoliston toimintaa ja tukevat suolistossa jo olevia hyödyllisiä

Lisätiedot

Kauratuotteet. terveellisiin leipomuksiin

Kauratuotteet. terveellisiin leipomuksiin terveellisiin leipomuksiin Kaura (Avena sativa) Kauran vatsaa hellivä vaikutus on tiedetty jo pitkään. Kaurapuuro on kuulunut moniin suomalaisiin aamiaispöytiin jo vuosikymmenet. Viime vuosien tutkimuksissa

Lisätiedot

Tehtävä 1. Tunnista hevosen pään- ja jalkojen merkit /5p

Tehtävä 1. Tunnista hevosen pään- ja jalkojen merkit /5p Sydän-Hämeen ratsastajat ry:n ja Suomen Ratsastajainliiton järjestämät Valtakunnalliset Hevostaitomestaruuskilpailut Aitoossa 18.5.2013 TEORIAKOE SARJA I kilpailija numero: nimi: seura: kokonaispisteet:

Lisätiedot

TUOTETIEDOT. 100% luonnollista 100% laatua. Escapure - puhdasta nautintoa koirallesi. Kaikki tuotteet ovat lisä- ja säilöntäaineettomia.

TUOTETIEDOT. 100% luonnollista 100% laatua. Escapure - puhdasta nautintoa koirallesi. Kaikki tuotteet ovat lisä- ja säilöntäaineettomia. TUOTETIEDOT Escapure - puhdasta nautintoa koirallesi 100% luonnollista 100% laatua Kaikki tuotteet ovat lisä- ja säilöntäaineettomia. KUIVARUOKA 53% kalkkunanliha, 7% kalkkunan sydän ja keuhko (ilmakuivattuna)

Lisätiedot

Kaurasta uusia innovaatioita Elintarvikeyritysten ajankohtaisseminaari 4.3.2015, Huittinen Satafood

Kaurasta uusia innovaatioita Elintarvikeyritysten ajankohtaisseminaari 4.3.2015, Huittinen Satafood Kaurasta uusia innovaatioita Elintarvikeyritysten ajankohtaisseminaari 4.3.2015, Huittinen Satafood Otto Kaukonen Tuotekehityspäällikkö Raisio Group Kotimainen kaura on superruokaa Kauran terveysvaikutukset

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. toukokuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. toukokuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. toukokuuta 2016 (OR. en) 8540/16 ADD 1 REV 1 DENLEG 34 AGRI 222 SAN 162 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 10. toukokuuta 2016 Vastaanottaja: Neuvoston

Lisätiedot

Maa- ja metsätalousministeriön asetus rehujen virallisen valvonnan järjestämisestä

Maa- ja metsätalousministeriön asetus rehujen virallisen valvonnan järjestämisestä MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS nro 11/09 Päivämäärä Dnro 16.6.2009 945/14/2009 Voimaantuloaika 1.7.2009 Kumoaa Maa- ja metsätalousministeriön asetus 3/06 Valtuutussäännökset Rehulaki 86/2008 Vastaavat

Lisätiedot

PRO PERUNA RY -perunavoimaa

PRO PERUNA RY -perunavoimaa PRO PERUNA RY -perunavoimaa Pro Peruna Ry Perustettu vuonna 2008 Toimii perunan menekinedistäjä Projektiluonteista toimintaa kuluttajalähtöisesti v. 2012 Kasvata omat perunasi kampanja Kuluttajatutkimus

Lisätiedot

Life is great! Uusi koostumus!

Life is great! Uusi koostumus! Life is great! Uusi koostumus! www.fitmin.fi - premium ruoka, joka sisältää tuoretta lihaa! Miksi valita Fitmin For life For Life valikoima sisältää seitsämän erityyppistä koiranruokaa, jolla ravitset

Lisätiedot

Innovaatioaamupäivä 18.3.2016

Innovaatioaamupäivä 18.3.2016 Innovaatioaamupäivä 18.3.2016 Kauran tuotteistaminen Tuula Laukkanen 1 18/3/16 Fazer. All rights reserved Fazer Mylly osa Fazer konsernia Fazerin tarina alkoi vuonna 1891 Karl Fazerin avattua ensimmäisen

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 63/02

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 63/02 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 63/02 Pvm Dnro 29.11.2002 1355/00/2002 Voimaantulo- ja voimassaoloaika 5.12.2002 alkaen Valtuussäännökset Rehulaki (396/1998) 26 Vastaavat EY-säännökset Euroopan

Lisätiedot

080218 - TS presentatie vleesvee UK Sloten BV ELINVOIMAINEN VASIKKA TULEVAISUUDEN LYPSYLEHMÄ TAI TEHOKAS LIHANTUOTTAJA

080218 - TS presentatie vleesvee UK Sloten BV ELINVOIMAINEN VASIKKA TULEVAISUUDEN LYPSYLEHMÄ TAI TEHOKAS LIHANTUOTTAJA ELINVOIMAINEN VASIKKA TULEVAISUUDEN LYPSYLEHMÄ TAI TEHOKAS LIHANTUOTTAJA MIKSI? Hiehon kasvatus lypsylehmäksi maksaa EUR 1500 2300 Poikimakertojen määrä 4 3 2 Kustannus st/maitolitra 4,6 6,6 9,3 Hyvin

Lisätiedot

23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU

23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU 23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU Huomautus. Nimikkeeseen 2309 kuuluvat muualle kuulumattomat tuotteet, jollaisia käytetään eläinten ruokintaan ja jotka on saatu

Lisätiedot

Täysravinto. Rinti Sensible täysravinto herkille koirille (185g, 400g & 800g)

Täysravinto. Rinti Sensible täysravinto herkille koirille (185g, 400g & 800g) 2015 Rinti Sensible täysravinto herkille koirille (185g, 400g & 800g) 185g: FIN92032 kana & riisi 185g 400g: FIN94052 kana & riisi 400g Gluteeniton Ross=hevonen FIN92054 hevonen & riisi 400g Gluteeniton

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 16.10.2002 KOM(2002) 561 lopullinen Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS maataloustuotteiden luonnonmukaisesta tuotantotavasta ja siihen viittaavista merkinnöistä maataloustuotteissa

Lisätiedot

23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU

23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU 23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU Huomautus. Nimikkeeseen 2309 kuuluvat muualle kuulumattomat tuotteet, jollaisia käytetään eläinten ruokintaan ja jotka on saatu

Lisätiedot

1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010

1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010 1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010 Pienet ja kääpiörodut 1 st Choice Puppy Toy & Small Pennuille ja kasvaville koirille - 2-10 kk Lisätty proteiinia, vitamiineja, kalsiumia sekä muita

Lisätiedot

Broilerivehnän viljelypäivä 2.2.2012 Essi Tuomola

Broilerivehnän viljelypäivä 2.2.2012 Essi Tuomola Hankeaika 10.10.2007-31.12.2012 Yhteistyössä: Siipikarjan tuottajat Broilerivehnän viljelypäivä 2.2.2012 Essi Tuomola Broilerin rehustuksen koostumus Valkuaisaineet Aminohapot Vehnän rehuarvo broilerille

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 91/2002

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 91/2002 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 91/2002 Pvm Dnro 26.11.2002 1743/00/2002 Voimaantulo- ja voimassaoloaika 1.1.2003 alkaen - toistaiseksi Valtuutussäännökset Rehulaki (396/1998) 10 ja 20 Vastaavat

Lisätiedot

HYVÄÄ SYYTÄ OSTAA 1000 KG MELLIÄ! TERÄKSINEN SYYSTARJOUS: MELLIEN OSTAJALLE ATERINSETTI KAUPAN PÄÄLLE

HYVÄÄ SYYTÄ OSTAA 1000 KG MELLIÄ! TERÄKSINEN SYYSTARJOUS: MELLIEN OSTAJALLE ATERINSETTI KAUPAN PÄÄLLE 24 HYVÄÄ SYYTÄ OSTAA 1000 KG Ä! TERÄKSINEN SYYSTARJOUS: EN OSTAJALLE ATERINSETTI KAUPAN PÄÄLLE www.rehuraisio.com TILAA 1000 KG MELLEJÄ, SAAT FISKARSIN ATERINSETIN KAUPAN PÄÄLLE LISÄÄ TEHOA PLUS-TUOTTEILLA

Lisätiedot

EQ EVERYDAY SE, MITÄ TARVITSET JOKA PÄIVÄ

EQ EVERYDAY SE, MITÄ TARVITSET JOKA PÄIVÄ It s in our nature EQ EVERYDAY SE, MITÄ TARVITSET JOKA PÄIVÄ EQ EVERYDAY sisältää tuotteet Lifeforce ja Vitastrong. Tuotteet on kehitetty täydentämään toisiaan ja varmistamaan kehosi K2-vitamiinin, omega-3-rasvahappojen,

Lisätiedot

Valmiina Elämänmuutokseen?

Valmiina Elämänmuutokseen? TUOTEOPAS Valmiina Elämänmuutokseen? Jos haluat pudottaa painoasi aloittaa terveelliset elämäntavat, Body by Vi Challenge auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Body by Vi Challengen avulla asetat itsellesi

Lisätiedot

Itämeren ruokavalio. Kaisa Härmälä. Marttaliitto ry

Itämeren ruokavalio. Kaisa Härmälä. Marttaliitto ry Itämeren ruokavalio Kaisa Härmälä Marttaliitto ry Itämeren ruokavalio Kotimainen vaihtoehto Välimeren ruokavaliolle. Lähellä tuotettua. Sesongin mukaista. Välimeren ruokavalio Itämeren ruokavalio Oliiviöljy

Lisätiedot

1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010

1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010 1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010 Pienet ja kääpiörodut 1 st Choice Puppy Toy & Small Pennuille ja kasvaville koirille - 2-10 kk Lisätty proteiinia, vitamiineja, kalsiumia sekä muita

Lisätiedot

Emolehmien ruokinta - tiedettä, taidetta vai mutu-tuntumaa?

Emolehmien ruokinta - tiedettä, taidetta vai mutu-tuntumaa? Emolehmien ruokinta - tiedettä, taidetta vai mutu-tuntumaa? Päivi Rekola Lihanauta-asiantuntija, ProAgria Etelä-Suomi Emolehmän rehut Karkearehua Karkearehua Karkearehua Viljaa? Kivennäistä ADE-vitamiinia

Lisätiedot

Sikojen ruokintasuositukset 2014

Sikojen ruokintasuositukset 2014 MTT Kotieläintuotannon tutkimus 10.6.2015 Sikojen ruokintasuositukset 2014 Sikojen energiaruokintasuositukset on annettu megajouleina (MJ) nettoenergiaa (NE) päivässä, MJ NE/d. NE-arvo on laskettu EvaPig

Lisätiedot

VALIO VALSA MAITOSUOLA AINUTLAATUINEN INNOVAATIO

VALIO VALSA MAITOSUOLA AINUTLAATUINEN INNOVAATIO VALIO VALSA MAITOSUOLA AINUTLAATUINEN INNOVAATIO SUOLA ON PITKÄN LINJAN PAHIS Suola on merkittävin kohonneen verenpaineen riskitekijä, ja se on suurin terveitä elinvuosia vähentävä tekijä maailmassa. Kohonnut

Lisätiedot

8 LEIPÄ JA VILJA RAVITSEMUKSESSA. Leipä ja vilja ravitsemuksessa (8)

8 LEIPÄ JA VILJA RAVITSEMUKSESSA. Leipä ja vilja ravitsemuksessa (8) 8 LEIPÄ JA VILJA RAVITSEMUKSESSA Leipä ja vilja ravitsemuksessa (8) Mitä leipä on? Kivennäisaineita Magnesiumia Rautaa Kaliumia Hivenaineita Sinkkiä Seleeniä Vettä Energiaa Hiilihydraatteja Proteiineja

Lisätiedot

HOLISTIC SUPERPREMIUM DOG FOOD KANAA HEDELMIÄ VIHANNEKSIA YRTTEJÄ MAITOHAPPO- BAKTEEREJA

HOLISTIC SUPERPREMIUM DOG FOOD KANAA HEDELMIÄ VIHANNEKSIA YRTTEJÄ MAITOHAPPO- BAKTEEREJA TM HOLISTIC SUPERPREMIUM DOG FOOD Ainutlaatuinen tapa ruokkia koira kokonaisvaltaisesti KANAA HEDELMIÄ VIHANNEKSIA YRTTEJÄ MAITOHAPPO- BAKTEEREJA 100% SATAPROSENTTISEN TÄYDELLINEN JA TASAPAINOINEN PRO

Lisätiedot

Luusto, lihasten ja hermoston toiminta Solujen toiminta, elektrolyyttejä

Luusto, lihasten ja hermoston toiminta Solujen toiminta, elektrolyyttejä HEVOSTEN RUOKINTAKOULU, OSA II. 2015 Ravintoaineet ja niiden tehtävät Suomen Hevostietokeskus ry, Hevosten terveydeksi -hanke FT Elena Autio Hevostietokeskuksen ruokintakoulun toinen osa käsittelee hevosen

Lisätiedot

SUOMEN REHU OY Upseerinkatu 1, PL 401, 02601 Espoo Puh. 010 402 04 www.suomenrehu.com www.farmit.net

SUOMEN REHU OY Upseerinkatu 1, PL 401, 02601 Espoo Puh. 010 402 04 www.suomenrehu.com www.farmit.net Ensiapu-esite.30.6.05 30.6.2005 11:09 Page 1 SUOMEN REHU OY Upseerinkatu 1, PL 401, 02601 Espoo Puh. 010 402 04 www.suomenrehu.com www.farmit.net Suomen Rehu Oy 2005 Ensiapu-esite.30.6.05 30.6.2005 11:09

Lisätiedot

Suomen Rehun tiivisteohjelmat lihasioille ja emakoille. Optimoinnilla tarkkuutta ruokintaan ympäristöä ajatellen

Suomen Rehun tiivisteohjelmat lihasioille ja emakoille. Optimoinnilla tarkkuutta ruokintaan ympäristöä ajatellen Suomen Rehun tiivisteohjelmat lihasioille ja emakoille Optimoinnilla tarkkuutta ruokintaan ympäristöä ajatellen Oikea tiivistevalinta tuottaa ympäristöä säästäen Sikojen vilja-tiivisteruokinnassa on tärkeää

Lisätiedot

Hevosten karkearehuanalyysit Hevoset messut Tampere. MMT Venla Jokela Eurofins Viljavuuspalvelu Oy, messuosasto E60

Hevosten karkearehuanalyysit Hevoset messut Tampere. MMT Venla Jokela Eurofins Viljavuuspalvelu Oy, messuosasto E60 Hevosten karkearehuanalyysit Hevoset messut 8.-9.4.2017 Tampere MMT Venla Jokela Eurofins Viljavuuspalvelu Oy, messuosasto E60 1 Esityksen sisältö 1. Taustaa hevosten rehuanalyyseille- Miksi analysoida

Lisätiedot

Metsälaitumien ja luonnonsuojelualueiden hyödyntäminen nautojen ruokinnassa. Päivi Jokinen ProAgria Pohjois-Karjala/ Maa- ja kotitalousnaiset

Metsälaitumien ja luonnonsuojelualueiden hyödyntäminen nautojen ruokinnassa. Päivi Jokinen ProAgria Pohjois-Karjala/ Maa- ja kotitalousnaiset Metsälaitumien ja luonnonsuojelualueiden hyödyntäminen nautojen ruokinnassa Päivi Jokinen ProAgria Pohjois-Karjala/ Maa- ja kotitalousnaiset Luonnonlaitumet viljellyt peltolaitumet - luonnonheinän energiamäärä

Lisätiedot

Rehualan sääntelyä ja turvallisuutta. Rovaniemen ammattikorkeakoulu

Rehualan sääntelyä ja turvallisuutta. Rovaniemen ammattikorkeakoulu Rehualan sääntelyä ja turvallisuutta Rovaniemen ammattikorkeakoulu Sääntelyä Rehulaki EY asetukset Sääntelyllä pyritään varmistamaan ihmisten terveys eläinten terveys ja hyvinvointi ympäristön, rehun käyttäjien

Lisätiedot

RISKIENHALLINTASUUNNITELMAN JULKINEN YHTEENVETO

RISKIENHALLINTASUUNNITELMAN JULKINEN YHTEENVETO Numeta G16E, Numeta G19E 2332015, Versio 30 RISKIENHALLINTASUUNNITELMAN JULKINEN YHTEENVETO VI2 Julkisen yhteenvedon osiot VI21 Tietoa sairauden esiintyvyydestä Joillakin sairaalapotilailla ei välttämättä

Lisätiedot

Herne lisää lehmien maitotuotosta

Herne lisää lehmien maitotuotosta Liite 13.6.2005 62. vuosikerta Numero 2 Sivu 6 Herne lisää lehmien maitotuotosta Seppo Ahvenjärvi, Aila Vanhatalo ja Seija Jaakkola, MTT Märehtijät saavat herneestä hyvin valkuaistäydennystä silloin, kun

Lisätiedot

MIKSI SYÖDÄ LIHAA. Soile Käkönen Ravitsemusasiantuntija HKScan Finland

MIKSI SYÖDÄ LIHAA. Soile Käkönen Ravitsemusasiantuntija HKScan Finland MIKSI SYÖDÄ LIHAA Soile Käkönen Ravitsemusasiantuntija HKScan Finland 1 Suomalaiset ravitsemussuositukset Kaikkea saa syödä Ravintoaineista ruokaan Kansalliset erityispiirteet Lisää kasviksia Laatu Rasva

Lisätiedot

Heinäseminaari, Jyväskylä Päivi Näkki Viljavuuspalvelu Oy

Heinäseminaari, Jyväskylä Päivi Näkki Viljavuuspalvelu Oy Heinäseminaari, Jyväskylä 2012 27.10.2012 Päivi Näkki Viljavuuspalvelu Oy Keskimääräinen happamuus ja ravinteisuus 2006-2010 2005-2009 Luonnonmukainen viljely Suure Yksikkö Arvo Viljavuusluokka Arvo

Lisätiedot

TALLIPRO-TUOTESARJA. Parempaa hevosellesi

TALLIPRO-TUOTESARJA. Parempaa hevosellesi TALLIPRO-TUOTESARJA Parempaa hevosellesi 1 TALLIPRO-TUOTESARJA JO 10 VUOTTA! TalliPro-tuotesarja tuotiin markkinoille kesällä 2005. Tuotteet saivat hyvän vastaanoton ja tyytyväisiä käyttäjiä on paljon

Lisätiedot

SUOMALAISIA KOIRAN HERKKUPALOJA TUOTEVALIKOIMA

SUOMALAISIA KOIRAN HERKKUPALOJA TUOTEVALIKOIMA SUOMALAISIA KOIRAN HERKKUPALOJA TUOTEVALIKOIMA HIRVI PEURA PORO NAUTA POSSU KANA TUOTEVALIKOIMA SE AITO KOTIMAINEN PURULUU PURULUU 60 / 40 / 25 Se Aito (ja ainoa) Kotimainen puruluu. Valmistettu perinteisellä

Lisätiedot

Viljan rehuarvo sikojen uudessa rehuarvojärjestelmässä. Hilkka Siljander-Rasi MTT Kotieläintuotannon tutkimus

Viljan rehuarvo sikojen uudessa rehuarvojärjestelmässä. Hilkka Siljander-Rasi MTT Kotieläintuotannon tutkimus Viljan rehuarvo sikojen uudessa rehuarvojärjestelmässä Hilkka Siljander-Rasi MTT Kotieläintuotannon tutkimus 12.11.2013 Sika on laarista kotoisin Sika saa viljasta tavanomaisilla ruokinnoilla Noin 80 %

Lisätiedot