Rääkkylä Folk yhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rääkkylä Folk yhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS 1.1.2013 31.12.2013"

Transkriptio

1 Rääkkylä Folk yhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS Rääkkylä Folk ry:n virallinen rekisteröintipäivämäärä on Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tukea kansanmusiikin harrastusta Pohjois-Karjalassa sekä kohottaa sen taiteellista tasoa ja kansanperinteen tunnettuutta. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää konsertteja, tapahtumia sekä koulutustilaisuuksia ja pitää yllä yhteyksiä vastaavien toimijoiden kanssa.

2 RESURSSIT YHDISTYKSEN KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ Hallinto Hallituksen jäsenet 2013: Jutta Anttonen, puheenjohtaja Tommi Sallinen, varapuheenjohtaja Leena Sallinen, sihteeri Tellervo Hirvonen Jaana Nikkilä Kaarina Kainulainen Sanna Pitkänen Asko Reittu Toiminnan tarkastaja: Ossi Koski, varatoiminnantarkastaja: Kaija Hyvärinen Kirjanpito: Hammaslahden Tilitoimisto Toimisto: Kinnulantie 2 lh 7, Rääkkylä Rääkkylän kunnan matkailuinfopiste on sijainnut yhdistyksen toimistolla ja yhdistys on vastannut sen toiminnasta. Yhdistyksen työntekijät 2013: Johanna Ahlholm: folkassistentti ja festivaalin koordinoija, alkaen toiminnanjohtaja Pihla Vartiainen: majoitus- ja siivousvastaava, kesätyöntekijä Mirva Turkulainen: pelimannileirin aamu- ja iltapalojen valmistus ja tarjoilu, festivaalialueen somistus, kesätyöntekijä Olga Ahlholm: talkookahviovastaava, kesätyöntekijä Salla Kuittinen, Sini Multanen, Taina Kamppuri, Onerva Ahlholm, Mirja Tevio, Miia Kostamo: majoituksen rakentaminen, toimiston aputehtävät, festivaalialueen siivous, loppusiivous, Osuuspankin rahoituksen avulla kunnan kautta työskennelleet kesätyöntekijät Festivaaliorganisaatiossa toimineet aluevastaavat 2013: Harri Laukkanen, T:mi Iljuska: anniskelu, turvallisuus ja järjestyksenvalvonta Guru Entertainment & Security Oy: äänentoisto ja valotekniikka Hanne Hämäläinen ja Tellervo Hirvonen: ohjelma Hanne Hämäläinen: tiedotus Reijo Matilainen, Jari Ruotsalainen, Jukka Korhonen ja Johanna Ahlholm: aluesuunnittelu, festivaalialueen rakentaminen Juhani Leskinen: varasto Petri Vänskä, Joen Ruokapriha: pelimannileirin sekä festivaalin talkoolaisten ja esiintyjien ruokahuolto Eero Turkulainen: lipunmyynti Heikki Nuutinen ja Jussi Hellsten: festivaalin valokuvaus Seija Hyvärinen: rahahuolto Mammu Koskelo, Katja Korkalainen: backstage Katariina Tyynelä: Kihaus-puoti Janne Korhonen: lettukoju Merja Vaittinen / Martat: Kihaus-kahvio Talkoolaisina Kihaus Folkin järjestelytehtävissä kesän aikana työskenteli yhteensä noin 150 henkilöä Rääkkylä Folk ry Rääkkylä Folk ry Kokoukset Yhdistyksen vuosikokous pidettiin ja syyskokous Hallitus kokoontui vuoden aikana yhdeksän kertaa. Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen jäsenluettelossa on 33 henkilöjäsentä ja 3 yritys- / yhteisöjäsentä. Jäseniin pidettiin yhteyttä lähettämällä jäsenkirjeitä ajankohtaisista asioista sähköpostilla ja kirjeitse. Jäsenille lähetettiin myös markkinointimateriaalia suoraan kotiin. Kihaus Folk -facebooksivuston kautta pidettiin yhteyttä sekä jäseniin että yhdistyksen toiminnasta muuten kiinnostuneisiin henkilöihin. Facebookin kautta toimintaa seuraa yli 800 henkilöä.

3 TALOUS YHDISTYKSEN VARSINAINEN TOIMINTA Yhdistyksen toimintaa rahoitetaan pääasiallisesti pääsylipputuloilla, avustuksilla, yhteistyösopimusten tuotoilla ja Kihaus Folk -festivaalin aikana saatavilla myyntituloilla. Rääkkylä Folkin toimintaa ovat vuonna 2013 avustaneet: Rääkkylän kunta Opetus- ja kulttuuriministeriö Taiteen Edistämiskeskus Pohjois-Karjalan Kulttuurirahasto Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö Aino ja Olla Teräsvuoren säätiö Rääkkylä Folk on saanut yritysyhteistyön kautta tukea seuraavilta yrityksiltä: Rääkkylän Osuuspankki Pohjois-Karjalan Sähkö Oy PKS Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO Attendo Terveyspalvelut Oy Meira Oy Sanomalehti Karjalainen Festivaalin järjestämisessä on noudatettu tiukkaa talouskuria. Hankinnat on mietitty tarkkaan ja kilpailutettu. Järjestelytöistä mahdollisimman suuri osa on tehty talkootyönä. Aiemmin yhdistyksen ulkopuolelta ostettua työtä on siirretty yhdistyksen työntekijän tehtäväksi niiltä osin, joilta se on ollut mahdollista. Esimerkiksi markkinointimateriaalin tuottamisessa, aluesuunnittelussa ja rakentamisen kuvien laadinnassa sekä lupa-asioiden hoidossa on näin saavutettu säästöjä. Syksyllä 2013 yhditys lyhensi loppuun v Kihaus Ilosaaressa -tapahtuman järjestämisestä syntyneen tappion kattamiseen otetun lainan. Johanna Ahlholmin työsuhdetta jatkettiin toiminnanjohtaja nimikkeellä syksyyn 2014 saakka. Palkkakulut kasvoivat siksi selvästi edelliseen vuoteen verrattuna. Tulojen lisäämiseksi yhdistys tarjoaa osaa toiminnanjohtajan työpanoksesta ulkopuolisille tahoille. Yhdistys teki syksyllä 2013 ostopalvelusopimuksen Rääkkylän kunnan kanssa. Sopimuksen nojalla kunta teettää yhdityksellä kuntamarkkinointiin liittyviä töitä tuntilaskutusta vastaan. Ostopalvelusopimus tulee vaikuttamaan positiivisesti vuoden 2014 talouteen. Liikevaihto vuonna 2013 oli ,16. Yhdistyksen tilinpäätös osoittaa 7 519,87 ylijäämää. KOULUTUKSET Kihaus Folk -pelimannikurssi Pelimannikurssin opettajana toimi MuM Jarmo Romppanen ja leiri-isäntänä Pentti Ojajärvi. Leirille osallistui 22 soittajaa eri puolilta Suomea. Kurssiviikon aikana soittajat harjoittelivat ohjelmistoaan ja esiintyivät Pihlajakodilla palvelukeskuksen ja vuodeosaston asukkaille, Luontaishoitola Koivuniemessä, Paksuniemen satamakahvilassa sekä Kihaus Folk festivaalilla. Yhdistys sai leirin järjestämiseen avustusta Aino ja Olla Teräsvuoren säätiöltä. Rääkkylä Folk ry Rääkkylä Folk ry Folk Puuhis Kihaus Folk -viikolla toteutettiin lasten Folk Puuhis -leiri yhteistyössä Rääkkylän 4H -yhdistyksen kanssa. Lapset valmistivat leirillä esityksen, joka nähtiin Kihaus Folkissa Pelimannin penkillä. Leirin vastuullinen järjestäjä oli 4H-yhdistys. Rääkkylä Folk osallistui järjestelyihin maksamalla kahden ohjaajan palkan, järjestämällä leirin ruokahuollon sekä tarjoamalla leiriläisille Kihauksen festivaalipassin lauantaipäiväksi.

4 KIHAUS FOLK -FESTIVAALI Kihaus Folk -festivaalin 2013 teemana oli Musiikkia Kansalle! Kihaus Folk -festivaali järjestettiin Rääkkylässä. Alue sijoittui edellisvuoden tapaan yläkoulun takapihan ja ns. perinnepihan muodostamalle yhtenäiselle, viihtyisälle alueelle. Alueen toimivuuden parantamiseksi tehtiin keväällä uudistustoimenpiteitä. Tsaijuteltan esiintymislavan paikka siirrettiin teltan taakse, alueen reuna-aitaa vasten. Uudistuksen vaatimat maastotyöt toteutettiin yhdessä kunnan kanssa: Kunnan toimesta Tsaijun esiintymislavan pohjamaasto tasoitettiin ja rinteessä sijaitsevalta parkkialueelta poistettiin vaaralliset pyörätelineet Yhdistyksen talkootyönä Tsaijun lavan takana oleva metsikkö harvennettiin ja siistittiin, perinnepihan ja koulupihan välisen kuusikon alaoksat poistettiin ja alue siistittiin, festivaalialueelta kaadettiin huonokuntoisia puita Rääkkylä Folk ry Rääkkylä Folk ry Festivaalin pääesiintyjiä olivat perjantaina Suvi Teräsniska ja lauantaina Värttinä, joka saatiin esiintymään Rääkkylään monen vuoden tauon jälkeen. Värttinän konsertti oli osa yhtyeen 30-vuotis juhlakiertuetta. Konserttiravintola oli ääriään myöten täynnä molempien konserttien aikana. Tsaijuteltan pääesiintyjinä olivat perjantaina Aili ja Pasi K. & Hurmos. Lauantaina Tsaijun tunnelma nousi kattoon suomalais-beniniläisen Helsinki-Cotonou Ensemblen rytmien täyttäessä teltan. Iltaa jatkaneet Lipsaset ja Trollfolk lunastivat myös paikkansa päälavalla. Auditorio on tilana saanut kiitosta intiimistä ja rauhallisesta tunnelmastaan. Nuorien kansanmuusikoiden Jenni Hanikan ja Hanna Järven Itää pitkin sekä Uuna Kainulaisen Puun syli konsertit koskettivat yleisöä syvästi. Kansantanssia auditoriossa nähtiin slovenialaisen FS Emonan sekä Motoran ryhmien konserteissa. Pelimannikavalkadi soi myös auditoriossa. Lasten ohjelman pääesiintyjiä olivat Siina ja Taikaradio sekä Musiikkimatka Länsi-Afrikkaan. Ohjelmassa oli myös runsaasti lapsiesiintyjiä: Vantaan musiikkiopiston kansanmusiikkiryhmät Mini- ja Mikrokakkarat, Folk Puuhis leiriläiset, Beepa ja Motoran lapsien kansantanssiryhmät. Lasten pajoissa oli ohjelmassa kasvomaalausta ja soitinrakennusta. Festivaalilla esiintyivät lisäksi Veikko Ahvenainen, Dickursby, Duo Kuve, Duo Maria Kalaniemi ja Eero Grundström, Duo Laima Jansone & Pauliina Syrjälä, Futuurivire, Gruppa Salmi-Ryynänen, Haitaritrio Emma, Roosa ja Kuisma, Joen Sottiisi, Jukka ja Markus, Kallen Big Band, Karelia Suurvägi, Kosto, Laura Vartio ja Pentti Ojajärvi, Marjo Smolander, Marko Kotilainen, Metrofolk, Mielikki, Minttu & Jatkotytöt, Paja, Puruveden pelimannit, Reetta Kellokoski, Riku-Pekka Kellokoski, Rälläkkä, Rääkkylän pelimannit, Sorbattjin ja Steely Wonder.

5 Ns. VIP-kutsuvieraiden sijaan festivaalille kutsuttiin lähialueiden palvelutalojen ja kotihoidon asiakkaita saattajineen lauantaipäiväksi. Kutsun otti vastaan n. 80 henkeä. Kansallispukuun tai feresiin pukeutuneilla oli vapaapääsy tapahtumaan lauantaina päivällä. Lisäksi liikunta- ja näkövammaisten avustajat sekä alle 7 vuotiaat lapset pääsivät tapahtumaan maksutta. Kihaus Folk festivaali ylsi uuteen yleisöennätykseensä. Lippuja myytiin noin 2600 kpl. Kokonaiskävijämäärä nousi noin 3000 henkilöön. Mahtava ommoo väkkee talkooporukka oli jälleen keskeisessä osassa onnistuneen tapahtuman rakentamisessa. Talkoita tehtiin ahkerissa ja iloisissa tunnelmissa. Talkooväen karonkka pidettiin 9.8. Koivuniemessä. Ohjelmassa oli kahvit, saunomista ja grillaamista. Samalla käytiin palautekeskustelua menneestä kesästä. Karonkassa oli mukana ennätykselliset 30 talkoolaista. Kihauksen varaston järjestämisessä valtavan työn tehnyt Juhani Leskinen palkittiin vuoden talkoolaisena. MUUT TAPAHTUMAT Kevätkonsertti Joensuun laulupelimannien kevätkonsertti järjestettiin toukokuussa koulun auditoriossa yhteistyössä yrittäjä Osmo Vänskän kanssa. Yleisöä tilaisuuteen saapui vain vähän. Rääkkylä Folk ry Rääkkylä Folk ry Syyskonsertti järjestettiin Joensuun kirkossa Arja Korisevan ja Jouni Someron Kirkossa konsertti. Yleisöä oli n. 150 henkilöä. Myyntituote ideakilpailu Syksyllä järjestettiin yhdessä Rääkkylän kunnan ja Rääkkylän Yrittäjät ry:n kanssa myyntituoteideakilpailu uusien paikallisten myyntituotteiden löytämiseksi Kihaukseen ja Rääkkylään. Kilpailuun osallistui yhteensä 50 ideaa lähes 20 eri tekijältä. Ideoita saapui lähiseudulta, eri puolilta Suomea sekä New Yorkista saakka. Aikuisten sarjan voiton jakoivat Heli Kinnunen Leivis koriliinallaan ja Eeva Kuhmonen Karjalanpiirakka tuotepaketillaan. Lasten sarjassa voitto jaettiin Satu-Pilvi Kinnusen Kihaus rannekorulle ja Viko Ahlholmin risti-nolla pelille. Lisäksi kilpailussa jaettiin kannustuspalkinto kierrätystuotteita ideoineelle Tommi Salliselle. Ideakilpailun pohjalta yhdistys lähtee tuottamaan uusia myyntituotteita vuoden 2014 festivaalille.

6 TIEDOTTAMINEN YHTEENVETO Ulkoinen tiedottaminen Festivaalia markkinoitiin kevään aikana Folklandia risteilyllä ja Matkamessuilla Helsingissä, Keski-Karjalan messuilla Kiteellä, Villigrillisika -tapahtumassa Joensuussa, lehti-ilmoituksilla, osallistumalla kesäasukaspostituksiin sekä kotisivuilla ja facebookissa. Lisäksi yhdistys julkaisi oman tabloid lehden, jonka levikki oli lähes kpl. Lehti jaettiin sanomalehti Karjalaisen ilmoitusliitteenä kesäkuun lopussa ja oli lisäksi jaossa festivaalialueella. Kihaus Folkin graafinen materiaali tuotettiin vuonna 2009 Monarkia Graphicsin Jussi Santaniemen luoman ilmeen pohjalta. Markkinointimateriaalin valmistivat graafisensuunnittelun opiskelija Riikka Turkulainen (juliste, käsiohjelma, ilmoitukset) sekä folkassistentti Johanna Ahlholm (tabloid, ilmoitukset). Festivaalin ohjelma julkistettiin tiedotustilaisuudessa maaliskuussa. Festivaalin aikana järjestettiin kaksi tiedotustilaisuutta. Muusta yhdistyksen toiminnasta julkaistiin lehdistötiedotteita. Yhdistyksen toiminnasta on uutisoitu mm. Pohjois-Karjalan radiossa, Radio Iskelmä Rexissä, Sanomalehti Karjalaisessa, Sanomalehti Itä-Savossa, Maaseudun tulevaisuudessa sekä Karjalan Heili, Koti-Karjala ja Kotiseutu-uutiset -lehdissä. Varsinkin paikallislehdet huomioivat hyvin kaikki lähettämämme tiedotteet. Sisäinen tiedottaminen Sisäinen tiedottaminen organisaation hallituksen ja työntekijöiden kesken on hoidettu pääosin sähköpostitse. Kokouskutsut jäsenistölle on toimitettu sääntöjen mukaisesti. Jäsenille on lähetetty jäsentiedotteita sähköpostitse ja kirjeitse. Rääkkylä Folk ry:n seitsemäs toimintavuosi sujui positiivisissa merkeissä. Kihaus Folk saavutti yleisöennätyksensä ja oli taloudellisesti voitollinen. Festivaaliorganisaatiossa tapahtuneet uudistukset tekivät toiminnasta entistä sujuvampaa, mikä selvästi innosti joinakin vuosina väsymyksestä kärsinyttä talkooväkeä jatkamaan uudella innolla. Yhdistyksen avainhenkilöt pystyivät siirtämään paljon käytännön toiminnan vastuuta toiminnanjohtajalle. Toiminnan jatkuvuuden kannalta palkatun työntekijän merkitys on keskeinen, niin ettei talkootyön taakka pääsisi kasvamaan liian suureksi avainhenkilöiden harteilla. Yhdistys pystyy aloittamaan vuoden 2014 velattomana. Taloudellinen tilanne on kuitenkin edelleen haastava, sillä yhdistyksen saamat vuosittaiset avustukset selviävät vasta vuoden kuluessa, eikä yhdistyksellä ole toimintaan tarvittavaa riittävää käyttöpääomaa omasta takaa. Toiminnassa on oleellista pyrkiä lisäämään yhdistyksen taloudellisia toimintaedellytyksiä. Kihaus Folk -festivaalin kehittämisessä on tavoitteena järjestää resursseja festivaalialueen puitteiden parantamiseen. Tällä hetkellä Tsaijuteltan pienuus estää pääkonserttien tuomisen ulkotilaan. Tapahtuman järjestämisellä on suuri yhteisöllinen merkitys Rääkkylässä. Kihaus kokoaa yhteen vakituisia ja kesäasukkaita sekä muualta tulevia, kaiken ikäistä väkeä, osa heistä talkoolaisina, kesätyöntekijöinä tai esiintyjinä, osa taas yleisönä. Yhteisöllisyyden luominen tekeekin yhdistyksen toiminnasta erityisen merkityksellistä. Kihaus Folk on yksi Suomen kolmesta merkittävästä kansanmusiikkitapahtumasta. Festivaali on osa Rääkkylän kunnan identiteettiä ja sillä on suuri merkitys koko seutukunnalle. Rääkkylä folk ry, Hallitus Rääkkylä Folk ry Rääkkylä Folk ry

7 VALOKUVAT: Jussi Hellsten, Heikki Nuutinen. Johanna Ahlholm TOIMITUS JA TAITTO: Johanna Ahlholm Kihaus Folk -toimisto Rääkkylä Folk ry Kinnulantie 2 lh Rääkkylä puh

Kertomus yhdistyksen toiminnasta vuodelta 2008

Kertomus yhdistyksen toiminnasta vuodelta 2008 Suomen Ringetteliitto ry Hämeentie 105 A, 00550 HELSINKI www.ringette.fi JOHDANTO Ringette syntyi tyttöjen ja naisten yhteiseksi jääpeliksi Kanadassa 45 vuotta sitten. Suomeen pelin toi Juhani Juuso Wahlsten

Lisätiedot

V U O S I K E R T O M U S

V U O S I K E R T O M U S 2014 V U O S I K E R T O M U S www.taitopohjoiskarjala.fi Taito Pohjois-Karjala ry 1 www.taitopohjoiskarjala.fi 2 SISÄLTÖ TOIMINNANJOHTAJAN KATSAUS... 5 1 JOHDANTO... 6 2 TOIMINNAN LÄHTÖKOHDAT... 8 2.2

Lisätiedot

KARJALAINEN NUORISOLIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2011 1 TOIMINTAKERTOMUS 2011

KARJALAINEN NUORISOLIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2011 1 TOIMINTAKERTOMUS 2011 KARJALAINEN NUORISOLIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2011 1 TOIMINTAKERTOMUS 2011 KARJALAINEN NUORISOLIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2011 2 Karjalainen Nuorisoliitto ry TOIMINTAKERTOMUS 2011 1. YLEISTÄ Vuoden 2011 teemana

Lisätiedot

Suomen Lions-liiton 55. vuosikokous Lappeenrannassa 7-8.6.2008 LOPPURAPORTTI

Suomen Lions-liiton 55. vuosikokous Lappeenrannassa 7-8.6.2008 LOPPURAPORTTI Suomen Lions-liiton 55. vuosikokous Lappeenrannassa 7-8.6.2008 LOPPURAPORTTI 2 Sisällysluettelo Päätoimikunnan puheenjohtaja 3 Kokoustoimikunta 7 Kansliatoimikunta 9 Tiedotus 12 Lasten Turvapäivä 15 Ohjelmatoimikunta

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013. ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf

TOIMINTAKERTOMUS 2013. ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf TOIMINTAKERTOMUS 2013 ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf s i s ä l t ö SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE...3 2. YHDISTYSTOIMINTA...4 2.1. VERTAISTUKI...5 3. EDUNVALVONTA...6 4. TIEDON VÄLITTÄMINEN...7 4.1. NEUVONTA

Lisätiedot

Sisalto. Yleista. Three Rivers Kanteles Pohjois-Pohjanmaalla ja LuoMuKanteleet pääkaupunkiseudulla. 1 Yleistä

Sisalto. Yleista. Three Rivers Kanteles Pohjois-Pohjanmaalla ja LuoMuKanteleet pääkaupunkiseudulla. 1 Yleistä 2oo9 Sisalto 1 Yleistä 2 Jäsenistö 3 Hallitus ja toimikunnat 4 Toimisto ja henkilöstö 5 Julkaisutoiminta ja tiedottaminen 6 Kilpailutoiminta 7 Ohjelmatoiminta ja koulutus 8 Yhteistyö muiden instituutioiden

Lisätiedot

HELSINGIN TAITEILIJASEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 2014

HELSINGIN TAITEILIJASEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 HELSINGIN TAITEILIJASEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 1. HALLINTO Helsingin Taiteilijaseura ry:n tarkoituksena on edistää ja valvoa helsinkiläisten kuvataiteilijoiden yleisiä ja yhteisiä, ammatillisia, taloudellisia

Lisätiedot

Vuosikertomus 2014. että sisarukset. Meillä on hyvähenkinen porukka, vaikka emme hirveän usein tapaakaan.

Vuosikertomus 2014. että sisarukset. Meillä on hyvähenkinen porukka, vaikka emme hirveän usein tapaakaan. Vuosikertomus 2014 Näkövammaiset lapset ry:n tapaamisissa olemme saaneet tärkeitä ystäviä muista perheistä. Olemme saaneet korvaamatonta vertaistukea, sekä vanhemmat että sisarukset. Meillä on hyvähenkinen

Lisätiedot

SUOMEN METSÄSTYSMUSEO. Suomen Metsästysmuseo - Finlands Jaktmuseum ry.

SUOMEN METSÄSTYSMUSEO. Suomen Metsästysmuseo - Finlands Jaktmuseum ry. SUOMEN METSÄSTYSMUSEO Suomen Metsästysmuseo - Finlands Jaktmuseum ry. TOIMINTAKERTOMUS 2012 Kannen kuva: Juha Mälkönen, 2011. Taitto: Henry Forssell. Paino: tt-urex, Porvoo 2013. 1 Sisällysluettelo 2 Museonjohtajan

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2013

Toimintakertomus vuodelta 2013 Toimintakertomus vuodelta 2013 Vantaa-Seura on kaikille avoin ja koko Vantaalla toimiva kotiseutuyhdistys. Yhdistys on perustettu vuonna 1961 nimellä Helsingin pitäjän kotiseutu- ja museoyhdistys. Yhdistyksen

Lisätiedot

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry.

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. 1 TOIMINTAKERTOMUS 2013 2 Sisällysluettelo JOHDANTO 3 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 4 TAVOITTEET 6 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 6 1.2. Kerhotoiminta

Lisätiedot

SatakuntaUNICEF-maakunta2011 LOPPURAPORTTI

SatakuntaUNICEF-maakunta2011 LOPPURAPORTTI SatakuntaUNICEF-maakunta2011 LOPPURAPORTTI sisällys MAAKUNTAJOHTAJAN TERVEHDYS... 3 UNICEF VUOSI ON TÄYNNÄ MAHDOLLISUUKSIA... 4 UNICEF VUODEN VIRALLINEN SUOJELIJA... 6 PÄÄSPONSORINA A. AHLSTRÖM OY... 8

Lisätiedot

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012. www.aivovammaliitto.fi

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012. www.aivovammaliitto.fi Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012 www.aivovammaliitto.fi Aivovammaliiton visio 2014 Asiantunteva ja toimiva vammais- ja kansanterveysjärjestö Aivovammaliiton asiantuntevuus tarkoittaa monipuolista,

Lisätiedot

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2 2012. 80 vuotta golfia Talissa

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2 2012. 80 vuotta golfia Talissa HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2 2012 80 vuotta golfia Talissa Tali Golf 1 Syyskokous ja henkilövalinnat SYYSKOKOUS Jälleen on yksi golfkesä takana, on aika siirtää katse tulevaan. Menneen kauden tapahtumia

Lisätiedot

Vuodesta 2013 lähtien hanke pääsi Ray:n kohdennetun toiminta-avustuksen (Ak2) piiriin.

Vuodesta 2013 lähtien hanke pääsi Ray:n kohdennetun toiminta-avustuksen (Ak2) piiriin. Vapaaehtoistoiminnan kehittämishanke Santra (2008-2012) Espoon Järjestöjen Yhteisö ry Loppuraportti 8.8.2013 Sisällys 1. Hankkeen taustat ja tavoitteet... 2 1.1. Tausta lyhyesti... 2 1.2. Tavoitteet...

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2013. Pyöräilyä Hyvässä Seurassa

VUOSIKERTOMUS 2013. Pyöräilyä Hyvässä Seurassa VUOSIKERTOMUS 2013 Pyöräilyä Hyvässä Seurassa Hallitus 03.04.2014 Vuosikokous 23.04.2014 0 Sisällysluettelo: 1. Yleiskatsaus 2. Liittokokoukset 3. Hallinto 4. Jäsenistö 5. Jäsenyydet ja edustukset 6. Koulutustoiminta

Lisätiedot

Vapaa-aikakeskuksen toimintakertomus 2013 on täällä.

Vapaa-aikakeskuksen toimintakertomus 2013 on täällä. Vapaa-aikakeskuksen toimintakertomus 2013 on täällä. kulttuuritoimi kirjastotoimi liikuntatoimi nuorisotoimi SISÄLLYSLUETTELO Vapaa-aikakeskus 3 Vapaa-aikapalvelut 3 Vapaa-aikalautakunta 4 Kulttuuripalvelut

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011

Toimintasuunnitelma 2011 Prometheus-leirin tuki ry Toimintasuunnitelma 2011 Hallituksen esitys yleiskokoukselle 7.11.2010 1 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. HALLINTO... 3 2.1. Yleinen hallinto... 3 2.2. Jäsenhankinta... 4 3.

Lisätiedot

SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013

SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013 SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013 LEIPURIPÄIVÄT 2014 Suomen Leipuriliitto ry:n 114. vuosikokous ja kesäpäivät 8. 10.8.2014 Porissa Osallistujien majoitus: Original Sokos Hotel Vaakuna, Gallen-Kallelankatu

Lisätiedot

TANSSIViihde LAVAKAUDEN PÄÄTTÄJÄISET TANSSIRAVINTOLA ON LÄHELLÄ JA LÄHESTYTTÄVISSÄ TANSSIVIIHTEEN SEMINAARISTA MUSIIKKIVÄKI VERKOSTOITUI KELLON YMPÄRI

TANSSIViihde LAVAKAUDEN PÄÄTTÄJÄISET TANSSIRAVINTOLA ON LÄHELLÄ JA LÄHESTYTTÄVISSÄ TANSSIVIIHTEEN SEMINAARISTA MUSIIKKIVÄKI VERKOSTOITUI KELLON YMPÄRI PARITANSSIA LAPSILLE KÄY TANSSIMAAN -PALS- TALLA s. 15 SUURI TANSSIRISTEILY HAUSKANPITOA PARITANSSIN MERKEISSÄ LAIVALLA s. 8 MARCO BJURSTRÖM KOKO SUOMI TANSSII -PALSTALLA s. 14 TANSSIViihde SUOMALAISEN

Lisätiedot

4/ 2011. Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry. Päätoimittaja: Risto Elo

4/ 2011. Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry. Päätoimittaja: Risto Elo 4/ 2011 Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry Päätoimittaja: Risto Elo Osoite: Tanhuviesti / Suomalaisen Kansantanssin Ystävät Döbelninkatu 5

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012 1. TOIMINNANJOHTAJAN KATSAUS

TOIMINTAKERTOMUS 2012 1. TOIMINNANJOHTAJAN KATSAUS TOIMINTAKERTOMUS 2012 1. TOIMINNANJOHTAJAN KATSAUS 2. KIRJAILIJAVIERAILUT 2.1 VIERAILUMÄÄRÄN KASVU 2.2 KIRJAILIJAVIERAILU-UUDISTUS 2.3 KIRJAILIJA JOKA KOULUUN EN FÖRFATTARE TILL VARJE SKOLA 2.4 YHTEISTYÖ

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 13.03.2014 TOIMINTAKERTOMUS 2013 YLEISTÄ Valtakunnallisesti vuosi 2013 oli palokuntatoiminnan 175v -juhlavuosi. Järjestäytynyt palokuntatoiminta alkoi maamme ensimmäisen palokunnan,

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2014

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2014 VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2014 Hallitus, kokoukset ja jäsenistö Vantaan Energia Areenalla pidetyssä syyskokouksessa 19.10.2013 valittiin uudet jäsenet hallitukseen (kahden vuoden toimikaudeksi vuoden 2014

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009

ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen kolmastoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

Monitaideyhdistys Piste ry Vuoden 2009 toimintakertomus 22.04.2010 y-tunnus 2141971-6 www.pistery.org. Sisällys

Monitaideyhdistys Piste ry Vuoden 2009 toimintakertomus 22.04.2010 y-tunnus 2141971-6 www.pistery.org. Sisällys Monitaideyhdistys Piste ry TOIMINTAKERTOMUS 2009 Sisällys 1 Lyhyesti...3 2 Organisaatio...3 2.1 Jäsenet...3 2.2 Yleiskokoukset...4 2.3 Hallitus...4 2.4 Työntekijät...4 3 Toiminnan tavoitteet vuonna 2009...4

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012-2013 Järvenpään Voimistelijat ry 26.11.2013

Toimintakertomus 2012-2013 Järvenpään Voimistelijat ry 26.11.2013 Toimintakertomus 2012-2013 Järvenpään Voimistelijat ry 26.11.2013 2 1. YLEISTÄ Järvenpään voimistelijat ry:n tarjoaa monipuolista voimistelutoimintaa jäsenilleen. Kasvatamme lapsia, nuoria ja aikuisia

Lisätiedot

Metsästäjäliiton vuosi 2009

Metsästäjäliiton vuosi 2009 Metsästäjäliiton vuosi 2009 Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Suomen Metsästäjäliiton vuosikirja 2009 Julkaisija: Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Toimitus: Anna Grenfors

Lisätiedot

Sorin Sirkus ry Toimintakertomus 2006

Sorin Sirkus ry Toimintakertomus 2006 Sorin Sirkus ry Toimintakertomus 2006 2 Sisältö 1. Yleistä...3 2. Sirkuskeskuksen käyttöönotto...3 2.1 Tapahtumia Nekalassa...3 2.2 Tuolianti...3 3. Opetustoiminta...3 3.1 Taiteen perusopetus...3 3.2 Sirkuskoulun

Lisätiedot

Julkisen sanan neuvosto 2011. vuosikertomus

Julkisen sanan neuvosto 2011. vuosikertomus Julkisen sanan neuvosto 2011 vuosikertomus Puheenjohtajan katsaus Luottamus palautunut, uudet ongelmat siintävät JULKISEN SANAN NEUVOSTO ajautui kriisiin joulukuussa 2009 pääministeri Matti Vanhasta koskeneen

Lisätiedot