Tarjous on jätettävä suljetussa kirjekuoressa klo 12:00 mennessä osoitteeseen:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tarjous on jätettävä suljetussa kirjekuoressa 4.4.2014 klo 12:00 mennessä osoitteeseen:"

Transkriptio

1 Tarjouspyyntö Sivu 1 / 5 KATU- JA ULKOVALAISTUKSEN SANEERAUS 2014 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE Jalasjärven kunnan tekniset palvelut pyytää teiltä tarjousta valaisinsaneerauksista yksikköhintaisena kokonaishintaurakkana seuraavien tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti. TARJOUSPYYNTÖASIAKIRJAT Tarjouspyyntö versio_ Työselostus (liite 1) versio_ Korvaussuunnitelma (liite 2) versio_ Tarjouslomake (liite 3) versio_ Työturvallisuusasiakirja (liite 4) versio_ TARJOUKSEN JÄTTÄMINEN Tarjous on jätettävä suljetussa kirjekuoressa klo 12:00 mennessä osoitteeseen: Jalasjärven kunta Tekniset palvelut PL Jalasjärvi Kuori on varustettava merkinnällä Valaistuksen saneeraus. LISÄKYSYMYKSET JA VASTAUKSET Lisäkysymykset on esitettävä sähköpostilla viimeistään klo 16:00 mennessä osoitteella: sami.leppanen@jalasjarvi.fi. Viesti on otsikoitava: Lisätietoja tarjouspyyntöön: Katuvalaistuksen saneeraus. Kysymyksiin on liitettävä lähettäjän yhteystiedot ja kysymykset on esitettävä suomenkielellä. Esitetyistä kysymyksistä ja niihin annetuista vastauksista laaditaan yhteenveto, joka julkaistaan vain sähköisesti osoitteessa etusivulla kohdassa Ajankohtaista, viimeistään klo Samassa yhteydessä ilmoitetaan myös mahdollisista tarkentavista muutoksista tarjouspyyntöön. Tarjouksessa tulee olla maininta siitä, että tarjoaja on käynyt lukemassa nämä tarjouspyyntöön liittyvät mahdolliset tarkennukset Jalasjärven kunnan Internet-sivuilta, ja että ne on huomioitu tarjousta laadittaessa. Vain nämä annetut täydennystiedot tai muutokset tarjouspyyntöön ovat tilaajaa sitovia.

2 Tarjouspyyntö Sivu 2 / 5 YLEISKUVAUS Lähtötiedot Urakan kohteena on Jalasjärven kunnan katu- ja ulkovalaistuksen saneeraus vuoden 2014 aikana. Projekti käsittää yhteensä 1457 kpl katuvalaisimia, valaisinvarret 1036 kpl ja tarvittaessa huonokuntoisten puupylväiden uusimisen. Työn rajaus Työn tarkoituksena on uusia Jalasjärven kunnan alueella katuvalaisimet (1457 kpl), niiden valaisinvarret (1036 kpl) ja vaihdettavassa kunnossa olevat puupylväät. Tarkistetaan puupylväiden hatut ja lisätään puuttuvat. Työ toteutetaan vuoden 2014 aikana. Ajankohta Työt aloitetaan tai sopimuksen allekirjoituksesta. Työt tulee olla tehtynä vuonna 2014 lokakuun loppuun mennessä. Lisä- ja muutostyöt on hyväksytettävä tilaajalla ennen niiden aloittamista. Katuvalaistusurakan on oltava valmis kokonaisuudessaan ja lopputarkastuksineen mennessä. TARJOUKSEN TEKO Tarjous tehdään liitteen 3 tarjouslomakkeella. Tarjous annetaan kaikkine kuluineen, jotka tarvitaan valaistuksen saneerauksen valmiiksi saattamiseksi. Saneeraus käsittää projektialueen vuodelle Tarjouksen on sisällettävä kaikki kulut, jotka tarvitaan työn valmiiksi saattamiseksi tarvikkeet työt sosiaalikuluineen matkat päivärahat ja kalusto nosturiauto ja liikenteenohjaus kaivuutyöt ja kaivuri luvat keskusten käyttöönottotarkastukset yms. (ks. Työselostus) Tarjouksessa tulee ilmoittaa tarjouslomakkeessa pyydetyt yksikköhinnat, joista tarjottu kokonaishinta muodostuu (0 ei kelpaa). Tarjouksen on sisällettävä kaikki tarvittavat purkutyöt sekä vanhojen valaisimien, valaisinvarsien, tarvikkeiden sekä pylväiden hävittäminen. Lisätarvikkeet ja muutostyöt urakoitsija sitoutuu tekemään tarjouslomakkeessa antamillaan yksikköhinnoilla. Tarjouspyynnössä ilmoitetut määrät eivät sido tilaajaa. Laskutus tapahtuu todellisen toteuman mukaisesti. Urakoitsijalla ei ole oikeutta määrämuutoksista johtuviin yksikköhintojen muutoksiin.

3 Tarjouspyyntö Sivu 3 / 5 Tarjoushinnat on annettava arvonlisäverottomina (alv. 0 %). Tarjoukset ovat sitovia, kunnes urakkasopimus on allekirjoitettu, kuitenkin enintään 90 päivää tarjousten jättämiselle asetetun määräajan yli. Tarjous sisältää: Valaistuksen saneeraus projektialueilta 1, 2, 3, 4, 5 ja 6 työselostuksen (liite 1) ja korvaussuunnitelman (liite 2) mukaisesti. Projektissa vaihdettavien valaisinten, valaisinvarsien ja pylväiden määrät sovitaan tilaajan kanssa niin, että ne sopivat ko. vuodelle varattujen määrärahojen puitteisiin. TARJOUSTEN VALINTAPERUSTE Mikäli urakoitsija aikoo käyttää toisia kuin korvaussuunnitelmassa käytettyjä valaisimia, toimittaa tarjouksen antaja valaistusteknilliset laskelmat katutyypeittäin tilaajalle urakkatarjouksen yhteydessä. Laskelmien on täytettävä korvaussuunnitelman mukaisten valaisimien valaistustaso. Saatujen tarjousten perusteella Jalasjärven kunnan tekniset palvelut valitsee halvimman hinnan tarjonneen urakoitsijan, jonka tarjous täyttää suunnitelman tekniset mitoitusarvot. KELPOISUUDEN ARVIOINTI Tarjoajan on oltava rekisteröity ammatti- tai elinkeinorekisteriin. Tarjoajan tulee kuulua ennakkoperintärekisteriin. Tarjoaja, jolla ei voida katsoa olevan teknisiä, taloudellisia tai muita edellytyksiä hankinnan toteuttamiseksi tai joka on laiminlyönyt verojen tai lakisääteisten sosiaalimaksujen suorittamisen Suomessa tai siinä maassa, jossa toimijan päätoimipaikka sijaitsee, voidaan sulkea pois tarjouskilpailusta. Tarjoaja, joka ei toimita pyydettyjä selvityksiä tai jonka selvitykset ovat puutteellisia, voidaan myös sulkea pois tarjouskilpailusta. Tarjouksen yhteydessä tarjoajan tulee toimittaa tilaajavastuulain (1233/2006) mukaiset selvitykset yritystoiminnastaan: ennakkoperintä-, työnantaja- ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriote (alle 3 kk vanha) tai Rala ry:n pätevyystodistus (alle 3 kk vanha) kaupparekisteriote (alle 3 kk vanha) todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus tai selvitys verovelkaa koskevasta maksusuunnitelmasta (alle 3 kk vanha) todistus eläkevakuutusten ottamisesta ja niiden suorittamisesta tai selvitys erääntyneitä eläkevakuutusmaksuja koskevasta maksusopimuksesta (alle 3 kk vanha) selvitys sovellettavasta työehtosopimuksesta todistus koko sopimuskauden voimassa olevasta sekä henkilö- että aineelliset vahinkotapaukset kattavasta yritystoiminnan vastuuvakuutuksesta todistus tapaturmavakuutuksesta. Kelpoisuuden arviointia varten urakoitsija toimittaa tarjouksen yhteydessä seuraavat liitteet: selvitys yrityksen sähkötöiden urakointioikeudesta yrityksen taloudelliset referenssit (luottokelpoisuus)

4 Tarjouspyyntö Sivu 4 / 5 kalusto ja resurssit (määrä) henkilöstö ja heidän kokemuksensa vastaavista töistä selvitys laadunvarmistuksesta referenssiluettelo ulkovalaistuksen rakentamisesta, vähintään viisi vastaavanlaista valaistusurakkaa viimeisen kolmen vuoden aikana. HYLKÄÄMISPERUSTE Mikäli tarjoaja ei ilmoita tarjouksessaan vaadittuja tietoja, voidaan tarjous hylätä puutteellisena. Myöhästyneitä tai vaihtoehtoisia tarjouksia ei käsitellä. Tarjousten avaamistilaisuus on suljettu. Tarjouskilpailusta voidaan sulkea pois julkisista hankinnoista annetun lain mukaisesti sellainen ehdokas tai tarjoaja, jolla ei voida katsoa olevan teknisiä, taloudellisia tai muita edellytyksiä hankinnan toteuttamiseksi tai joka on laiminlyönyt verojen tai lakisääteisten sosiaalimaksujen suorittamisen. Tilaaja pidättää itsellään oikeuden tarjousten hyväksymiseen tai hylkäämiseen. TARJOUKSEN JULKISUUS Hankinnassa noudatetaan erityisalojen hankintalakia (349/2007). Annetut tarjoukset ovat pääsääntöisesti julkisia päätöksenteon jälkeen. Jos liikesalaisuuksien sisällyttäminen tarjoukseen on tarpeen, niin liikesalaisuudet on tarjouksessa erikseen mainittava. Julkisia hankintoja sekä asiakirjojen julkisuutta koskevan lainsäädännön mukaan tarjoushintaa koskevat tiedot ovat julkisia. LASKUTUS Laskutus tehdään urakkasopimusneuvotteluissa laadittavan maksuerätaulukon mukaisesti. Laskutus perustuu tarjouslomakkeen yksikköhintoihin todellisen toteutuman mukaisesti. Laskutusosoite: Jalasjärven kunta Tekniset palvelut PL Jalasjärvi Kaikissa laskuissa tulee olla viitteenä Leppänen/valaistuksen saneeraus sekä maksuerän numero ja veloitusperuste. Urakoitsija voi käyttää halutessaan verkkolaskutusosoitetta, joka ilmoitetaan urakkaneuvotteluiden yhteydessä. Maksuehto 21 vrk netto. Viivästyskorko määräytyy korkolain mukaan.

5 Tarjouspyyntö Sivu 5 / 5 SOPIMUSEHDOT Sovellettavat sopimusehdot YSE Mikäli tarjouspyynnön ehdot ovat ristiriidassa YSE:n kanssa, sovelletaan tarjouspyynnön ehtoja. Jalasjärven kunta Sami Leppänen rakennusmestari Liitteet: Työselostus (liite 1) Korvaussuunnitelma (liite 2) Tarjouslomake (liite 3) Työturvallisuusasiakirja (liite 4)

6 JALASJÄRVEN KUNTA TEKNISET PALVELUT KIRKKOTIE JALASJÄRVI Jalasjärven kunnan katu- ja ulkovalaistuksen saneeraus 2014 Työselostus

7 Liite 1 Työselostus Sivu 1/13 Sisällysluettelo Katu- ja ulkovalaistuksen saneeraus... 3 Lähtötiedot... 3 Tilaaja... 3 Työturvallisuus... 4 Työturvallisuuskoulutus... 4 Muut ohjeet... 4 Valaistuksen rakentaminen... 5 Valaisimet ja lamput... 5 Valaisinvarret... 6 Pylväät... 6 Pylväsjalustat... 6 Tarkastukset sekä käyttö- ja loppupiirrustukset... 6 Saneerausprojekti Urakkamuoto ja suoritusvastuun laajuus... 7 Urakka muoto... 7 Maksuperuste... 7 Urakkasuhteet... 7 Urakoitsijan suoritusvelvollisuus... 8 Pääsuoritusvelvollisuus... 8 Urakkaan kuuluvat työt ja hankinnat... 8 Työn rajaus... 8 Sivuvelvollisuudet... 8 Työmaapalvelut... 8 Työmaan johtovelvollisuudet... 8 Työn toteutus, yhteistoiminta ja Urakka-aika... 9 Toteutusta ja yhteistoimintaa koskevat ohjeet... 9 Työaika... 9 Suoritusaika... 9 Töiden aloitus... 9 Töiden valmistuminen... 9 Viivästyssakko... 10

8 Liite 1 Työselostus Sivu 2/13 Laatunvalvonta ja varmistus Laadunvalvonta Tilaajan laadunvarmistus Urakoitsijan laadunvarmistus Urakassa noudatettavat asiakirjat Sopimusasiakirjat Sopimusasiakirjojen julkisuus Vakuudet ja vakuutukset Urakoitsijan vakuudet Takuuaika ja takuuajan vakuus Tilaajan vakuudet Vakuutukset Tilaajan maksuvelvollisuus Urakkahinnan maksaminen Maksuerätaulukko Ennakko Hintasidonnaisuudet Laskujen maksuaika Muutostyöt Tilaajan määrälaskenta Urakka Urakoitsijan organisaatio/edustajat Työmaakokoukset Työmaapäiväkirja Vastaanottotarkastus Takuutarkastus Riitaisuuksien ratkaiseminen... 13

9 Liite 1 Työselostus Sivu 3/13 KATU- JA ULKOVALAISTUKSEN SANEERAUS Lähtötiedot Urakan kohteena on Jalasjärven kunnan katu- ja ulkovalaistuksen saneeraus vuoden 2014 aikana. Projekti käsittää yhteensä 1457 kpl katuvalaisimia, valaisinvarret 1036 kpl ja tarvittaessa uusittavat puupylväät. Tilaaja Työselostuksessa urakoitsijalla tarkoitetaan työn suorittajaa ja tilaajalla työn tilaajaa, Jalasjärven kuntaa. Tilaaja: Jalasjärven kunta Tekniset palvelut Kirkkotie Jalasjärvi Jalasjärven kunnan yhteyshenkilö: rakennusmestari Sami Leppänen puh s-posti: sami.leppanen@jalasjarvi.fi

10 Liite 1 Työselostus Sivu 4/13 TYÖTURVALLISUUS Suunnitteluvaiheessa katuvalaistuksen tilaajan turvallisuuskoordinaattori tekee työmaasta vaarojenja riskienkartoituksen, joka täydentää työselostuksen työturvallisuusosiota. Rakentamisvaiheessa katuvalaistuskohteen työturvallisuudesta vastaavana toimii urakoitsijan työnjohtaja. Työmaan työturvallisuussuunnitelma käydään läpi yhdessä pääurakoitsijan/ tilaajanvalvojan kanssa. Työkohteen osalta on ennen töihin ryhtymistä aina tutustuttava jokaisen työn työohjeisiin ja tekijät on opastettava esimiehen toimesta kuhunkin työhön sekä dokumentoitava käsitellyt asiat. Työssä ja asennuksissa noudatetaan standardeja SFS 6000 ja 6002 sekä Infra Ryl 2006 / osa 2, Rakennusosa- ja hankenimikkeistö; Määrämittausohje, jota tämä työselitys hankinta- ym. asioiden osalta täydentää. Työturvallisuuskoulutus Työntekijät, jotka työskentelevät yleisesti liikennöidyllä tiellä, tulee olla vähintään TIETURVA 1 koulutus. Työnjohtajilla, jotka vastaavat työnjohtamisesta, tulee olla TIETURVA 2 koulutus. Suunnittelijoilla, jotka vastaavat suunnittelusta, tulee olla vähintään TIETURVA 2 koulutus. Urakoitsija huolehtii, että hänen palveluksessaan olevalla henkilöstöllä on voimassa oleva hätäensiapukoulutus, SFS 6002 sähköturvallisuuskoulutus, työturvallisuuskoulutus, tulityökoulutus sekä tieturvakoulutus. Nostolaitteen kuljettajan tulee olla täysi-ikäinen ja hänellä tulee olla valtioneuvoston työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta annetun asetuksen (VNa 403/2008) mukainen pätevyys. Urakoitsijan tulee pyydettäessä esittää todistukset mainituista koulutuksista. Muut ohjeet Työkohde sijaitsee Jalasjärven kunnan alueella, jolla on henkilö- ja autoliikennettä sekä liikuntaalueita, esim. pururatoja. Urakoitsijan tulee huomioida liikunta-alueiden käyttäjät ja välttää niillä työskentelyä niiden aktiiviseen käyttöaikaan, esim. koululaiset ja hiihtokausi. Asennustyössä on huomioitava nostotöihin käytettävän nostoalustan turvallisuus. Urakoitsijan on hyvä huomioida, että liikunta-alueilla pururadan pohja on pehmeämpi kuin normaalin tien pohja. Urakoitsijan tulee siksi noudattaa erityistä varovaisuutta nostokonetta käytettäessä pururadoilla. Urakoitsija tekee kohteesta sähkölaitteiston käyttöönottotarkastuksen. Mikäli urakoitsija haluaa poiketa suunnitelmista, tulee siitä olla yhteydessä suunnittelijaan ja/tai tilaajanvalvojaan. Jos urakoitsija havaitsee suunnitelmien ja toteutuksen välisiä eroavaisuuksia tai ristiriitoja, on niistä oltava yhteydessä suunnittelijaan ja/tai tilaajanvalvojaan.

11 Liite 1 Työselostus Sivu 5/13 Sähkö- ja telekaapeleiden, vesi- ja viemärijohtojen sekä muiden maassa olevien laitteiden näyttö tulee tilata ennen mahdollisten kaivuutöiden aloittamista. Tilaus ja näytöistä aiheutuvat kustannukset kuuluvat urakoitsijalle. Tarvittavat liikenteen ohjausjärjestelyt ja suunnitelmat tekee urakoitsija omalla kustannuksellaan. VALAISTUKSEN RAKENTAMINEN Pylväsjalustat ja kaapelointi säilytetään. Kaapelointi ja kytkentäkalusteet uusitaan tarvittavin osin. Kytkentäkalusteelta / AMKA-liittimiltä valaisimelle tulevat johdotukset uusitaan. Kytkettäessä valaistus on vaiheistettava tasaisesti. Valaistuksen ryhmitys säilytetään ennallaan. Urakoitsija tarkistaa yhdessä suunnittelijan ja/tai tilaajanvalvojan kanssa valaisinten, valaisinvarsien ja vaihdettavien pylväiden määrät. Valaisimet ja lamput Valaisimina käytetään Schredérin Ambar 150W, 100W ja 70W valaisimia, Schredérin Nano 70W ja 50W valaisimia sekä Elektroskandian Victor 70W valaisimia korvaussuunnitelman (liite 2) mukaisesti (ks. taulukko 1, Valaisinten tiedot) tai vastaavia. (Huom. Schredérin Ambar 150W ja 100W valaisimissa STD tai leveämpi valokeila, ks. korvaussuunnitelma.) Mikäli urakoitsija aikoo käyttää toisia kuin korvaussuunnitelmassa käytettyjä valaisimia, toimittaa tarjouksen antaja valaistusteknilliset laskelmat katutyypeittäin tilaajalle. Laskelmien on täytettävä korvaussuunnitelman mukaisten valaisimien valaistustaso. Taulukko 1: Valaisinten tiedot. Käytettävät valaisimet AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 STD AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD Nano ST70W lasikupu 1xST70W Nano ST50W lasikupu 1xST50W Victor HSE/HST 70W Valaisimet varustetaan Phillipsin tai Osramin valmistamilla 4Y-lampuilla. Valaisimissa käytetään suurpainenatriumlamppuja. Valaistuksen vaihdossa on huomioitava, että valaistus on oltava joka päivä toimintakuntoinen. Urakoitsijan tulee antaa kaikkien toimittamiensa valaisimien ja tarvikkeiden huolto ja takuutiedot. Lamppujen osalta tarkistetaan h toiminta-aikana tapahtunut lamppujen kuolleisuus, mikäli se on suurempi kuin valmistajien ilmoittama, vaihtaa urakoitsija ne omalla kustannuksellaan. Jalasjärven kunnan vanhat hyväkuntoiset Manta-valaisimet tulee toimittaa kunnan varastolle. Hyväkuntoisuus määritellään yhdessä tilaajan kanssa.

12 Liite 1 Työselostus Sivu 6/13 Valaisinvarret Kaikki puupylväiden valaisinvarret vaihdetaan uusiin. Valaisinvarsina käytetään kuumasinkittyjä ja sankasidekiinnitteisiä 1,5m varsia, 15TV30. Valaisimen vaihtoon kuuluu uusia myös varren / pylvään sisälle tuleva MKEMP / MMJ 3x2,5mm² kaapeli. Pylvään alapään kytkentätilassa pylväskaapeli liitetään ehjään entiseen pylväskalusteeseen tai AMKA linjassa ehjiin vaihtoliittimiin. Jos kaluste tai vaihtoliitin/kotelo on rikkonainen, ne vaihdetaan uuteen SV kalusteeseen tai sopiviin JT-vaihtoliittimiin AMKA linjassa. Valaisinten valo on suunniteltu suunnattavaksi tiealueelle lyhyestä valaisinvarresta tai pylvään päästä. Yleensä sopivin sijainti valaisinvarteen asennetulle valaisimelle tiehen nähden on tien piennarviivan yläpuolella. Asennuksen helpottamiseksi valaisin voidaan asentaa ja kytkeä valaisinvarteen valmiiksi etukäteen, jolloin valaisimen asennustyö pylvääseen nopeutuu. Valaisinvarsien uusimistarve tai katkaisu metallipylväiden osalta on selvitettävä tapauskohtaisesti. Pylväät Valaisimet vaihdetaan olemassa oleviin pylväisiin. Vain huonokuntoiset pylväät uusitaan. Uusittavat pylväät sovitaan työn kuluessa. Uusittavina puupylväinä käytetään 8-12 m CU-kyllästettyjä puupylväitä LK2. Pylvään pituus valitaan nykyisen mukaan. Kaikki nykyiset käyttöön jäävät metalliputkipylväät varustetaan valaisinkohtaisilla pylväskalusteilla, tarvittaessa viallinen kaluste uusitaan Ensto SV15.06 (sulake 6A) pylväskalusteella. Metalliputkipylväiden valaisimet kaapeloidaan MMJ 3x2,5S kaapelilla valaisimelta pylvään kytkentäaukolle. Tarkistetaan puupylväiden pylväshatut ja uusitaan tarvittaessa. Metallipylväiden vaihdosta sovitaan erikseen tapauskohtaisesti. Pylväsjalustat Urakoitsija asentaa vaihdettaville metallipylväille uudet pylväsjalustat ja juurikumit. Jalustoina käytetään Sähkö-Jokisen valmistamia SJ-4 pylväsjalustoja. TARKASTUKSET SEKÄ KÄYTTÖ- JA LOPPUPIIRRUSTUKSET Urakoitsija mittaa kaikkien valaistusryhmien oikosulkuvirrat kauimmaisen valaistusjakson päästä. Valaistusryhmien suojaukset muutetaan vastaamaan uusittua tilannetta. Mittauspöytäkirja liitetään loppupiirustuksiin. Kaikki muutokset urakoitsija merkitsee suunnitelmiin ja ne toimitettaan suunnittelijalle ennen lopputarkastusta. Laitteistoille suoritetaan kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksen mukaiset käyttöönottotarkastukset mittauksineen, käyttöönottotarkastuspöytäkirjana käytetään HeadPower TP 023 tarkastuspöytäkirjaa, ja suoritetaan pöytäkirjan mukaiset mittaukset.

13 Liite 1 Työselostus Sivu 7/13 Urakoitsija kirjaa sähköiseen dokumentointijärjestelmään valaisinten tiedot, esim. katu, valaisintyyppi, teho, kappalemäärä, katutyyppi, asennuskorkeus, pylväsväli, asennustapa, pylväsmateriaali, kaapelointi jne. Sähköisen dokumentointijärjestelmän on tarkoitus koota yhteen tiedot Jalasjärven kunnan katuvalaistuksesta ja toimia myöhemmin huollon dokumentointityökaluna. SANEERAUSPROJEKTI 2014 Vuoden 2014 aikana saneerataan valaisimet ja valaisinvarret olemassa oleviin pylväisiin korvaussuunnitelman mukaisesti. Korvattavia valaisimia on yhteensä 1457 kpl ja valaisinvarsia 1036 kpl. Tarvittaessa vaihdetaan huonokuntoiset puupylväät uusiin. Korvaamisessa käytettävät valaisintyypit ja tehot on esitetty korvaussuunnitelmassa (liite 2). Saneeraus aloitetaan tai sopimuksen allekirjoituksesta. Työ tulee olla tehtynä vuonna 2014 lokakuun loppuun mennessä. Projektissa vaihdettavien valaisinten, valaisinvarsien ja pylväiden määrät sovitaan tilaajan kanssa niin, että ne sopivat ko. vuodelle varattujen määrärahojen puitteisiin. Urakoitsija uusii alueella olevat tilaajan osoittamat huonokuntoiset puupylväät yksikköhinnoin. Tarkistetaan puupylväiden pylväshatut ja uusitaan tarvittaessa. Kaapelointi ja kytkentäkalusteet uusitaan tarvittavin osin. Urakoitsija mittaa kaikkien valaistusryhmien oikosulkuvirrat kauimmaisen valaistusjakson päästä ja mittaustulos merkitään käyttöönottotarkastuspöytäkirjaan ao. ryhmän kohdalle. Valaistusryhmien suojaukset muutetaan vastaamaan uusittua tilannetta. URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN LAAJUUS Urakka muoto Urakka on kokonaisurakka, jossa urakoitsija toimii lainsäädännön tarkoittamana päätoteuttajana. Urakoitsija vastaa työmaan johtovelvollisuuksista ja työmaapalveluista. Maksuperuste Maksuperusteena on tarjouspyynnön perusteella määräytyvä kokonaishinta. Yksikköhinnoin suoritettavista muutos- ja lisätöistä aiheutuneet kustannukset maksetaan sovittujen yksikköhintojen ja suoritettujen työmäärien mukaan. Muutos- ja lisätöistä sovitaan erikseen ennen muutostöiden aloittamista. Urakoitsijan on annettava muutos- ja lisätöistä kirjallinen tarjous. Urakkasuhteet Jos urakoitsija käyttää töissään aliurakoitsijoita, on aliurakoitsijan esitettävä tilaajalle tarjouspyynnössä ilmenevät kelpoisuusehdot ja tilaajavastuulain mukaiset selvitykset.

14 Liite 1 Työselostus Sivu 8/13 URAKOITSIJAN SUORITUSVELVOLLISUUS Pääsuoritusvelvollisuus Urakka käsittää katu- ja ulkovalaistuksen saneerauksen Jalasjärven kunnan alueella tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti. Urakkaan kuuluvat työt ja hankinnat Urakoitsija suorittaa kaikki urakan toteuttamiseksi tarvittavat työt aputehtävineen ja hankintoineen suunnitelma-asiakirjojen mukaiseen toimivaan ja valmiiseen kuntoon, ellei muuta ole erikseen sovittu tilaajan tai muiden tehtäväksi. Urakkaan kuuluvat: tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisten valaisinten ja valaisinvarsien hankinta sekä tarvittaessa uusittavien puupylväiden hankinta valaisinten ja valaisinvarsien asentaminen ja tarvittaessa uusittavien puupylväiden asentaminen vanhojen valaisinten ja valaisinvarsien purku ja hävittäminen asianmukaisella tavalla sekä vaihdettujen puupylväiden purku ja hävittäminen asianmukaisella tavalla asentamiseen tarvittavat apuvälineet ja tarvikkeet tarvittavat liikennejärjestelyt, ettei asennuksista koidu vaaraa tiellä liikkujille viimeistelyt ja siivoukset. Pääurakkaan sisältyy työmaan johtovelvollisuuksista ja työmaapalveluista vastaaminen. Työn rajaus Työn tarkoituksena on uusia Jalasjärven kunnan alueella katuvalaisimet (1457 kpl), niiden valaisinvarret (1036 kpl) sekä tarvittaessa tilaajan osoittamat huonokuntoiset puupylväät. Tarkistetaan puupylväiden hatut ja lisätään puuttuvat. Työ toteutetaan vuoden 2014 aikana. Sivuvelvollisuudet (YSE 2 ) Urakoitsijan työnantaja-asemasta johtuvat velvollisuudet (YSE 2, kohta 1 j) Työmaapalvelut (YSE 3 ) Työmaan johtovelvollisuudet (YSE 4 ) Urakoitsija toimii tässä urakassa pääurakoitsijana ja lainsäädännön tarkoittamana päätoteuttajana. Pääurakoitsija nimeää urakkaan vastaavan työnjohtajan. Vastaavalla työnjohtajalla pitää olla

15 Liite 1 Työselostus Sivu 9/13 vähintään teknikkotason koulutus. Pääurakoitsija nimeää työmaan työturvallisuudesta vastaavan henkilön sekä sähkötyönjohtajan, pätevyys S2 tai S1. TYÖN TOTEUTUS, YHTEISTOIMINTA JA URAKKA-AIKA Toteutusta ja yhteistoimintaa koskevat ohjeet Urakoitsijan on huolehdittava eri töiden ja työvaiheiden yhteensovittamisesta. Töiden järjestelyssä ja työvaiheiden ajoituksessa on otettava huomioon työturvallisuuden vaatimukset. Suunnitelmat työmaa-alueen järjestelyistä sekä muut työturvallisuuden varmistamiseksi tarvittavat ennakkosuunnitelmat on toimitettava tilaajalle kahden viikon kuluessa urakkasopimuksen allekirjoituksesta. Työaika Urakoitsija ja tilaaja sopivat työaikataulun ennen sopimuksen allekirjoittamista ja se kirjataan urakkasopimukseen. Näin laadittu aikataulu hyväksytään yhteisesti velvoittavaksi aikatauluksi. Aikataulun toteutumista valvotaan työmaakokouksissa. Urakoitsija on velvollinen noudattamaan sovittua aikataulua. Muutoksia työaikatauluun voidaan tehdä vain yhteisesti sopimalla työmaakokouksessa. Jalasjärven kunta asettaa aikataululle reunaehdot. Työt aloitetaan tai sopimuksen allekirjoituksesta. Työt tulee olla tehtynä vuonna 2014 lokakuun loppuun mennessä. Lisä- ja muutostyöt on hyväksytettävä tilaajalla ennen niiden aloittamista. Työt tulee tehdä mahdollisuuksien mukaan klo 7:00 21:00 välisenä aikana arkipäivisin, työn suoritusta keskusta-alueella tulee välttää ruuhka-aikaan. Asuntoalueilla suositeltava työskentelyaika on arkipäivisin klo :00 välisenä aikana Suoritusaika (YSE 17 ) Töiden aloitus Työt tulee aloittaa tai sopimuksen allekirjoituksesta. Poikkeavasta menettelystä voidaan sopia urakkaneuvottelussa. Urakoitsijalla on oikeus aloittaa työt heti kun tilaaja on antanut aloittamiseen luvan (poikkeus YSE 17 ). Tilaajan ja urakoitsijan yhteinen aloituskokous ja testiasennuksen hyväksyminen pidetään ennen töiden aloittamista. (Urakoitsija ehdottaa kokouksen ajankohdan). Töiden valmistuminen Katuvalaistusurakan on oltava valmis kokonaisuudessaan ja lopputarkastuksineen mennessä. Työhön liittyvät tarkastuspöytäkirjat on toimitettava tilaajalle viikkoa ennen vastaanottotarkastusta. Urakka katsotaan valmistuneeksi vasta, kun työn loppudokumentit on hyväksytty tilaajan toimesta oikeellisiksi ja kaikki urakkaan liittyvät työt on tehty valmiiksi. Mikäli työt valmistuvat ennen

16 Liite 1 Työselostus Sivu 10/13 urakkasopimuksen mukaista määräaikaa täysin valmiiseen kuntoon, voi tilaaja ottaa työt vastaan, mutta mitään hyvityskorvausta ei suoriteta. Viivästyssakko (YSE 18 ) LAATUNVALVONTA JA VARMISTUS Laadunvalvonta Urakoitsijan on valvottava oman ja mahdollisten aliurakoitsijoiden osaamista ja työsuoritusta. Kaikista laiteasennuksista on laadittava käyttöönottopöytäkirja soveltuvin osin. Tilaaja suorittaa laadunvalvontaa tarkastuksin. Tilaajan laadunvarmistus Tilaaja tulee suorittamaan urakan aikana laadunvalvontaa pistokoeluontoisesti. Tilaajan suorittamat tarkastukset eivät vähennä urakoitsijan vastuuta urakasta eivätkä korvaa urakoitsijan laadunvalvontaa. Urakoitsijan laadunvarmistus (YSE 10 ) URAKASSA NOUDATETTAVAT ASIAKIRJAT Urakan tarjouspyyntöasiakirjat on lueteltu tarjouspyyntökirjeen liitteenä. Sopimusasiakirjat (YSE 13 ) Lisäksi työssä noudatetaan Suomen lakeja, asetuksia ja määräyksiä sekä yleisesti hyväksyttyjä normeja, ohjeita ja järjestyssääntöjä. Sopimusasiakirjojen julkisuus Tähän hankintaan ja sitä koskeviin asiakirjoihin sovelletaan yleisten asiakirjojen julkisuutta koskevia ja kuntalain säännöksiä. Tilaaja lähettää kuntalain mukaisesti kaikille tarjoajille päätösotteen urakkapäätöksestä oikaisuvaatimusohjeineen. Kaikki tarjous- ja sopimusasiakirjat ovat julkisia urakkasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Mikäli urakoitsija katsoo, että joku osa tarjousta on liikesalaisuuden luonteinen ja sellaisena salassa pidettävä, tulee tästä erikseen mainita tarjouksessa, jolloin tarjousta, huomioonottaen lain määräykset, voidaan harkinnan mukaan tältä osin käsitellä sopimuksen allekirjoituksen jälkeenkin salaisena.

17 Liite 1 Työselostus Sivu 11/13 VAKUUDET JA VAKUUTUKSET Urakoitsijan vakuudet Rakennusaikainen vakuus YSE 36 :n mukaisesti. Takuuaika ja takuuajan vakuus Takuuaika alkaa urakkasuorituksen työkohteen valmistumisesta ja jatkuu 24 kuukauden ajan. Takuuajan vakuus YSE 36 :n mukaisesti. Urakoitsija on vastuussa takuuaikana havaittujen puutteiden ja vikojen korjaamisesta sekä niiden aiheuttamien vahinkojen korvaamisesta YSE:n mukaisesti. Takuuajan jälkeen urakoitsijan vastuu on YSE:n mukainen. Takuuaikana tilaajalla on lisäksi oikeus, käyttötilanteen tai käyttöturvallisuuden niin vaatiessa ilman kirjallista ennakkohuomautusta korjata tai korjauttaa kolmannella osapuolella takuun piiriin kuuluva työ urakoitsijan laskuun ellei urakoitsija pysty riittävän nopeasti korjaamaan vikaa. Tilaajan vakuudet Maksuvelvollisuutensa täyttämisestä tilaaja ei esitä selvitystä eikä aseta vakuutta. Vakuutukset (YSE 38 ) Urakoitsija on velvollinen huolehtimaan siitä, että myös mahdollisilla aliurakoitsijoilla on voimassa oleva työtä koskeva toiminnan vastuuvakuutus. TILAAJAN MAKSUVELVOLLISUUS Urakkahinnan maksaminen (YSE 40 ) Maksuerätaulukko Urakkasopimukseen / tilaukseen laaditaan urakoitsijan kanssa yhteistoiminnassa työn edistymisen mukainen maksuerätaulukko. Urakoitsijan tulee toimittaa se tilaajalle viikkoa ennen urakkaneuvotteluita. Tilaaja hyväksyy maksuerätaulukon. Maksuerät urakoitsija veloittaa suoraan tilaajalta. Ensimmäisen maksuerän suuruus on enintään 10 % urakkasummasta. Ensimmäinen maksuerä maksetaan urakoitsijalle, kun urakkasopimus on allekirjoitettu ja rakennusaikainen vakuus jätetty tilaajalle. Viimeinen maksuerä on vähintään 20 % urakkahinnasta. Maksuerä maksetaan, kun asennukset on hyväksytty vastaanotetuksi, vastaanottotarkastuspöytäkirja hyväksytty, vastaanottotarkastuksessa todetut virheet ja puutteet on poistettu, urakan hyväksytyt loppudokumentit toimitettu sekä takuuaikainen vakuus on toimitettu tilaajalle.

18 Liite 1 Työselostus Sivu 12/13 Sellaista jälkilaskutusta, josta ei ole etukäteen sovittu ei hyväksytä. Ennakko Ennakkomaksua ei suoriteta Hintasidonnaisuudet Urakkahintaa ei sidota indeksiin. Laskujen maksuaika Laskujen maksuaika on 21 vrk siitä kun maksukelpoinen lasku on esitetty tilaajalle. Viivästyskorko on korkolain mukainen. Laskun virheellisyydestä aiheutuneesta maksun viivästymisestä on vastuussa urakoitsija. Muutostyöt Urakoitsija on velvollinen tarvittaessa tekemään myös yksikköhintaluettelossa mainitsemattomia muutostöitä. Ellei näistä töistä voida sopia muuta hintaa, voi urakoitsija lisätä omakustannushintaan 12 prosentin yleiskustannuslisän (YSE 47 ), jonka lisäksi näistä töistä ei rakennuttajalle saa aiheutua muita kustannuksia. Tilaajan määrälaskenta Tilaaja ei tee muuta määrälaskentaa kuin mitä tarjouspyyntöasiakirjoissa on esitetty. URAKKA Urakoitsijan organisaatio/edustajat (YSE 56 ) Urakoitsijaa pyydetään tarjouksessaan ilmoittamaan, ketkä ovat tähän työhön ehdotettavat urakoitsijan edustaja ja vastaava työnjohtaja. Vastaavalta työnjohtajalta edellytetään vähintään teknikon koulutusta. Sähkötöissä vaaditaan sähkötöidenjohtajan pätevyys S2 tai S1. Tilaaja pidättää itselleen oikeuden hyväksyä tai hylätä urakoitsijan esittämän työnjohdon. Työmaakokoukset (YSE 66 ) Työmaakokouksia pidetään kuukausittain tai tarvittaessa. Tilaaja järjestää tilan työmaakokousten pitoa varten. Työmaapäiväkirja (YSE 75 )

19 Liite 1 Työselostus Sivu 13/13 Urakoitsijan tulee pitää päivittäistä työmaapäiväkirjaa. Vastaanottotarkastus (YSE 71 ) Takuutarkastus (YSE 74 ) RIITAISUUKSIEN RATKAISEMINEN (YSE 92 ) Riita-asiat, joista sopijaosapuolet eivät voi keskenään sopia ratkaistaan Suomen lain mukaan paikallisessa alioikeudessa (poikkeus YSE 92 ).

20 Liite 2 Korvaussuunnitelma Sivu 1/5 Saneerausalue Keskuksen numero Kadut Lampputeho 125W 250W Korvaava valaistus Valaisimet Valaistusluokka Lisätiedot Lauhamäentie 17, Lauhamäentie Kulmantie risteys, Kiuaskallion pururata Rantatie, Kannontie Väisäläntie risteys Papintie 11 Lauhamäentie 5 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-35/120 - *7+2,5 Lauhamäentie 25 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Toinilankuja 3 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD - Kantinkuja 1 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Leskisentie 5 Nano ST70W lasikupu 1xST70W AL5 Tarpisentie 6 Nano ST70W lasikupu 1xST70W AL5 Penttilänkuja 2 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Haverintie 4 10 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-35/120 - *7+2,5 Lenkkipolku 3 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Purupolku 4 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Rastipolku 1 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Parkkarintie 9 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Pistotie 1 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Kuntopolku 1 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Jalastie-Lauhamäentie kvlv. 8 Nano ST50W lasikupu 1xST50W KLV1 Kiuaskallio Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Valaistus riippuu voimakkaasti maastosta, tehoarvio Jalasjärven oma toive Kuplantie 3 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Rantatie 7 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 STD AL4b Rantatien pyörätie 13 Nano ST50W lasikupu 1xST50W K4 Asulantie 5 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Papintie 16 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Laaksotie 15 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Mäkelänkuja 3 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Mutkakuja 2 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Papinkuja 1 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Lempilaaksontie 22 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Myllytie 5 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD - Rinnetie 5 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Laaksonkuja 3 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD - Peltokuja 3 Nano ST70W lasikupu 1xST70W -

21 Liite 2 Korvaussuunnitelma Sivu 2/5 2 Kulmantie 4 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Kaartotie 10 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Hakalantie 14 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Kirveskuja 2 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Ristimäenkuja 2 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Vanhankirkontie 5 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Museotie 7 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Ihantolankuja 3 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Opintie 4 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Niittykuja 2 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Laidunkuja 3 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD Tiemestarintie Hallitie risteys Keskustie 4 Jalastie, Jalasjärven tori, Keskustie 36 Tiemestarintie 25 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-35/120 AL4b 7*+3 Hallitie 22 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Lähdetie 8 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Kauppilantie 8 Nano ST70W lasikupu 1xST70W AL5 *5+2 Kynttiläkuja 6 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Keskustie 33 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-35/120 AL4b 3+8+3* Kulmakuja 3 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD - Jalastie 9 1 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-35/120 AL4b *8+2,5 Kyllikinkuja 2 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Lamminkuja 2 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Koskitie 12 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-35/120 AL4b 6+3* Salmelantie 3 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD - Nikkolantie 4 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Järvitie 5 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Lammintie 10 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Saratie 5 Nano ST70W lasikupu 1xST70W AL5 Kortetie 2 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Kaislatie 2 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Jalastie 7 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 STD AL4b Jalastie 34 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-35/120 AL4b 8+2,5* Haverintie 7 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-35/120 - *7+2,5 Kirkkotie 13 Victor HSE/HST 70W KLV Keskustie/Jalastie välissä, sekä kunnantalon, kirkon ja seurauntatalon pihalla ripottelemalla Kirkkotie 2 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Jalastieltä Rinnekujalle päin

22 Liite 2 Korvaussuunnitelma Sivu 3/ Välitie 3, Puskantie 56 Niementie 1 Puskantie 6 Nano ST70W lasikupu 1xST70W AL4b 6+3* Puskantie 8 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-35/120 AL4b 6+3* Puskantie 14 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-35/120 AL4b 6+3* Varusentie 9 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Kumputie 2 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Alhontie 5 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Sivupellontie 7 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Tenavatie 2 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Matinkuja 2 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Mäntylammintie 7 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-35/120 AL4b 6+2,5* Savelankuja 4 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD - Emerikintie 10 Nano ST70W lasikupu 1xST70W AL5 Hautiaisentie 10 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 STD AL4b Heittolanpolku 34 Nano ST50W lasikupu 1xST50W K4 Puskantie 22 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-35/120 AL4b 6+3* Pihlajakuja 4 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Koivukuja 6 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Havumäentie 6 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Kuusitie 4 Nano ST70W lasikupu 1xST70W AL5 Mäntytie 3 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD - Kaivotie 4 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Välitie 7 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Kierrostie 8 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Viitatie 12 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Ketotie 3 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD - Hautiaisentie 17 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 STD AL4b Hautiaisentie 9 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Keskustie 20 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-35/120 AL4b 3+8+3* Jalastie 12 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 STD AL4b Alavallintie 1 14 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 STD AL4b Niementie 16 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Alamyrkyntie 2 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Pukkisaarenti 4 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Tupakkitie 2 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD - Vainiotie 2 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Kessutie 2 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Einontie 2 Nano ST50W lasikupu 1xST50W - Umpikuja 4 Nano ST70W lasikupu 1xST70W AL5 Talantie 1 Nano ST50W lasikupu 1xST50W - Tiilitie 11 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b

23 Liite 2 Korvaussuunnitelma Sivu 4/5 4 Maapeurantie 1 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Lepolantie 10 Nano ST70W lasikupu 1xST70W AL5 Koivulehdontie 11 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL4b Ratsukuja 3 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Satulasepänkuja 6 Nano ST50W lasikupu 1xST50W AL5 Oikotie 2, Kisatie 1, Siltakatu 4 Lamminjärven KLV 33 Nano ST50W lasikupu 1xST50W - Koskitie 7 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-35/120 AL4b 6*+3 Koulun tunneli 5 Nano ST50W lasikupu 1xST50W K4 Oikotie 4 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 7*+3 Oikotie 6 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 5*+1,5 Oikotie-Pohjanmaanportti KLV 5 Nano ST50W lasikupu 1xST50W K4 Jokipiintie Viertolantie 150m välissä, Tokerontie, Kannontie Kauhajoentie risteys 5 5 Luopajärventie 693, Sahatie vanha muuntamo Tokerotie AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 STD AL4b Jokipiintie 3 31 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 STD AL4b Seurakuja 2 Nano ST70W lasikupu 1xST70W - Syrjäläntie 3 Nano ST70W lasikupu 1xST70W AL5 Kiertotie 20 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Puistokuja 6 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD AL5 Ahonkyläntie 25 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 STD AL4b Kauhajoentie 8 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 STD AL4b Koulu 9 Nano ST50W lasikupu 1xST50W K4 Perkiöntie 10 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL5 Sahatie 13 7 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Luopajärventie 14 5 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Luopajärven pururata 35 Nano ST70W lasikupu 1xST70W Valaistus riippuu voimakkaasti maastosta, tehoarvio Jalasjärven oma toive 6 6 Ilvesjoentie 423, 237 ja 903 Mustalammintie Kuhnanperäntie risteys Ilvesjoentie AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 STD AL4b Tampereentie 68 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 STD AL4b Ylivallintie 4 12 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 STD AL4b

24 Liite 2 Korvaussuunnitelma Sivu 5/ Yhteenveto Yli-Vallintie 1, Yli-Vallintie Löyuhingintie risteys, Ylivallintie 759 Alavallintie Ratikyläntie risteys Ala-Vallintie 874 Alavallintie Marttilantie risteys, Heittolantie 10 Mustamaantie 4 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Peuramäentie 6 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Ylivallintie 14 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Alavallintie 15 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b Alavallintie 24 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 STD AL4b Heittolantie 6 AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD AL4b

25 Liite 3 JALASJÄRVEN KUNTA Tekniset palvelut Kirkkotie Jalasjärvi Tarjouslomake Sivu 1/3 TARJOUSLOMAKE VALAISTUKSEN SANEERAUS Urakkapyyntöön viitaten tarjoudumme suorittamaan Jalasjärven kunnan valaistuksen saneerauksen vuonna 2014 kokonaishintaurakkana tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti seuraavasti: YLEISTÄ Lisä- ja muutostöiden tarjousperusteena on ensisijaisesti yksikköhinta. Tällaisen puuttuessa tarjous perustuu eriteltyyn kustannuslaskelmaan. Kaikille pyydetyille yksikköhinnoille on oltava hinta (0 ei kelpaa). Kokonaishinnan on oltava sama kuin yksikköhintaluettelon mukainen yhteishinta. Kappalemäärät eivät sido tilaajaa. Laskutus tapahtuu todellisen toteuman mukaisesti. Kokonaishinta saneeraukselle: 2014 (alv 0%) YHTEYSTIEDOT Tarjouksen antaja: Osoite: Puhelin: Paikka/pvm: Allekirjoitus:

26 Liite 3 JALASJÄRVEN KUNTA Tarjouslomake TARJOUSLOMAKE VALAISTUKSEN SANEERAUS Sivu 2/3 SANEERAUKSEN TARJOUSERITTELY (Hinta yhteensä = yksikköhinta x määrä) YKSIKKÖHINTA ( ) HINTA YHTEENSÄ ( ) SUORITE MÄÄRÄ (alv 0%) (alv 0%) AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 150W 150/-30/120 STD/leveämpi valokeila. Sis: valaisinvarren (1,5m), 429 MKEMP/MMJ 3x2,5S kaapelin ja asennuksen AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 100W 100/-30/120 STD/leveämpi valokeila. Sis: valaisinvarren (1,5m), MKEMP/MMJ 3x2,5S kaapelin ja asennuksen AMBAR 2 glass/son-t/ 1xSON-T 70W 70/-25/125 STD. Sis: valaisinvarren (1,5m), MKEMP/MMJ 3x2,5S kaapelin ja asennuksen Nano ST70W lasikupu 1xST70W. Sis: valaisinvarren (1,5m), MKEMP/MMJ 3x2,5S kaapelin ja asennuksen Nano ST50W lasikupu 1xST50W. Sis: pylvässovite metallipylvääseen, MKEMP/MMJ 3x2,5S kaapelin ja asennuksen Victor HSE/HST 70W. Sis: valaisinvarren kaarivarsi s:no , MMJ 3x2,5S kaapelin ja asennuksen Metallipylväiden valaisinvarsien katkaisu Valaisinpylväskaluste SV15.06 asennettuna Puupylväs 8-12m, sisältää pystytyksen Valaisinpylvään oikaisutyö Puupylvään hattu ja laitto Käyttömaadoituksen asentaminen sis. työt ja tarvikkeet AMKA vaihtoliitinsarja asennettuna

27 Liite 3 AMKA ilmakaapeli 3x25+35mm² asennettuna (1m) Lisätyöhinta (asentaja) (1h) Ajokilometrit ( /km) Nostokoriauto sis. kuljettajan (1h) Traktorikaivuri sis. kuljettajan (1h) Tarjouslomake HINTA YHTEENSÄ: Sivu 3/3

28 ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA

29 Liite 4 Turvallisuusasiakirja Sivu 1 / 7 Sisällysluettelo Yleistä... 2 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 2 Päätoteuttaja... 2 Töiden yhteensovitus... 2 Yhdyshenkilöt... 2 Työalue ja sen olosuhteet... 3 Työalue... 3 Liikenne... 3 Ympäristö... 3 Sääolosuhteet... 3 Muut olosuhteet... 3 Vaaraa aiheuttavat rakennustyöt... 4 Kuvaus tehtävistä töistä... 4 Hankkeen tyypilliset työturvallisuusriskit... 4 Työn aloittamisen ilmoittamisvelvollisuus... 4 Rakennustyön suoritusvaatimuksia... 4 Työn suorittaminen... 4 Pätevyysvaatimukset... 5 Sähkötyöt... 5 Työalueet... 5 Henkilönsuojaimet... 6 Rakennustyövälineet, koneet ja laitteet... 6 Terveydelle ja ympäristölle haitalliset aineet ja materiaalit... 6 Ympäristön suojaus... 6 Työskentelykohteen tai -alueen suojaaminen... 6 Ympäristön puhtaanapito... 6

30 Liite 4 Turvallisuusasiakirja Sivu 2 / 7 YLEISTÄ Turvallisuusasiakirjan tarkoitus Tämä turvallisuusasiakirja on rakennustyön turvallisuudesta annetun valtio-neuvoston asetuksen (VNa 205/2009) mukainen rakennustyön suunnittelua ja valmistelua sekä rakennustyön toteuttamista varten laadittu asiakirja. Asiakirjan tarkoituksena on antaa rakennushankkeen ominaisuuksista ja luonteesta aiheutuvat ja sen toteuttamiseen liittyvät tarpeelliset turvallisuustiedot. Tämä asiakirja on urakka-asiakirjojen liite ja se täydentää teknisten asiakirjojen työsuoritusta koskevia määräyksiä. Työmaalla toimivan urakoitsijan ja itsenäisen työnsuorittajan on noudatettava tilaajan laatimaa turvallisuusasiakirjaa ja siinä esitettyjä turvallisuusmääräyksiä ja muita velvoitteita. Urakoitsijan tulee ottaa huomioon tämän turvallisuusasiakirjan tiedot urakkahintaa laskiessaan ja urakoitsijan turvallisuussuunnitelmaa laatiessaan. Päätoteuttaja Katuvalaistusurakoitsija toimii pääurakoitsijana ja vastaa myös maanrakennustöistä ja toimii lainsäädännön (VNa 205/2009) tarkoittamana päätoteuttajana ja vastaa päätoteuttajan velvollisuuksista tässä urakassa. Tilaajalle ei siirry tämän työturvallisuusasiakirjan perusteella mitään päätoteuttajan tätä urakkaa koskevia velvoitteita. Töiden yhteensovitus Hankkeelle varattu työaika on ilmoitettu työselostuksessa. Lopullinen aikataulu sovitaan aloituskokouksessa. Päätoteuttaja laatii hankkeesta yleisaikataulun, jossa on huomioitu myös muiden osapuolten tekemät työt. Tilaaja hyväksyy laaditun aikataulusuunnitelman ennen töiden aloittamista. Muiden osapuolten on noudatettava yleisaikataulua ja edellä mainittua työaikaa. Päätoteuttaja vastaa töiden yhteensovittamisesta ja työkohteen työsuojeluorganisaatiosta sekä rakennuskohteessa toimivien eri toteuttajien välisestä työsuojeluyhteistyöstä. Päätoteuttajan on otettava huomioon työjärjestelyissä ja työvaiheiden ajoituksessa turvallisuuden vaatimukset. Yhdyshenkilöt Rakennustyön turvallisuudesta vastaavien henkilöiden nimet ja yhteistiedot sekä tilaajan turvallisuusasioista vastaavan henkilön tiedot ilmoitetaan aloituskokouksessa. Yhdyshenkiluetteloon merkitään kaikki työmaalla toimivien urakoitsijoiden ja kolmansien osapuolten turvallisuudesta vastaavat henkilöt. Luetteloa pidetään ajan tasalla työmaakokouksissa. Tilaajan asettama VNa 205/2009 mukainen turvallisuuskoordinaattori tässä urakassa on työmaan valvoja, joka nimetään tilaajan toimesta työmaan aloituskokouksessa.

31 Liite 4 Turvallisuusasiakirja Sivu 3 / 7 TYÖALUE JA SEN OLOSUHTEET Työalue Työkohde sijaitsee Jalasjärven kunnan alueella, jolla on henkilö- ja autoliikennettä sekä liikuntaalueita, esim. pururatoja. Liikenne Työkohteen alueella on vilkkaasti liikennöityjä väyliä. Vilkas liikenne aiheuttaa huomattavaa haittaa työskentelylle, työskentelyä pahimpina ruuhka-aikoina tulee välttää. Paloaseman, sairaalan, poliisin sekä muiden tärkeiden laitosten esteetön liikenne on huomioitava työjärjestelyissä. Myös liikekiinteistöjen toiminnalle ei saa aiheuttaa haittaa. Urakoitsijan tulee huomioida liikunta-alueiden käyttäjät ja välttää liikunta-alueilla työskentelyä niiden aktiiviseen käyttöaikaan, esim. koululaiset ja hiihtokausi. Ympäristö Urakan toteutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa on otettava huomioon työalueen vaikutuspiirissä olevat kiinteistöt sekä alueella olevat toiminnot. Sääolosuhteet Urakoitsijan tulee huomioida työjärjestelyissään säätilan vaikutukset työn turvalliseen suorittamiseen. Työhön vaikuttavia säätekijöitä ovat mm. tuuli, teiden liukkaus, sateet, pakkanen ja ukonilmat. Muut olosuhteet Tehtäessä työtä hämärän ja pimeän aikana tulee urakoitsijan huomioida työjärjestelyissään, että edellytykset työn turvalliselle tekemiselle ovat olemassa. Asennustyössä on huomioitava myös nostotöihin käytettävän nostoalustan turvallisuus. Urakoitsijan on hyvä huomioida, että liikunta-alueilla pururadan pohja on pehmeämpi kuin normaalin tien pohja. Urakoitsijan tulee siksi noudattaa erityistä varovaisuutta nostokonetta käytettäessä pururadoilla. Työkohteissa ja niiden läheisyydessä olevat sähkö-, lämpö-, tietoliikenne-, vesi-, viemäriverkot ja maanalaiset rakenteet on selvitettävä ja huomioitava työssä. Olemassa olevassa ulkovalaistusverkossa on ongelmajätettä sisältäviä komponentteja kuten elohopeaa sisältäviä lamppuja ja kyllästeaineella käsiteltyjä puupylväitä. Urakoitsijan on huomioitava työn suorituksessa terveydelle tai ympäristölle haitallisten aineiden säännösten mukainen käsittely. Työssä syntyvän ongelmajätteen käsittelyssä ja talteenotossa on noudatettava kaikkia viranomaismääräyksiä ja -ohjeita.

32 Liite 4 Turvallisuusasiakirja Sivu 4 / 7 VAARAA AIHEUTTAVAT RAKENNUSTYÖT Kuvaus tehtävistä töistä Työkohteen rakennustyöt käsittävät tyypillisiä katuvalaistuksen uudis- ja saneerausrakentamista ja niihin liittyviä maarakennustöitä, sekä nykyisten valaistusrakenteiden purkamista. Päätoteuttajan on tehtävä ennen rakennustöiden aloittamista kirjallisesti työturvallisuutta koskevat suunnitelmat, joiden mukaan työt, työvaiheet ja niiden ajoitus järjestetään mahdollisimman turvallisiksi ja ettei niistä aiheudu vaaraa työmaalla työskenteleville eikä muille työn vaikutuspiirissä oleville. Hankkeen tyypilliset työturvallisuusriskit Työsuoritukseen liittyvät tyypilliset työturvallisuusriskit: purettavien puupylväiden kunto on huono, joten kaikki purkutyöskentely on suoritettava nostokoriautolla ja pylväiden poisto on suoritettava erikoista varovaisuutta noudattaen nostureiden tukijalkojen alustan kestävyys on tarkistettava ennen nostotapahtumaan ryhtymistä kaivutyöt rajoittavat työmaalla liikennöintiä, kaivantojen läheisyydessä voi olla sortumavaara työskentely vilkkaasti liikennöidyllä yhdys- ja kokoojakadulla. Työn aloittamisen ilmoittamisvelvollisuus Urakoitsijan on ilmoitettava työn aloittamisesta ulkovalaistuksen huoltourakoitsijalle ja tilaajalle vähintään 2 vrk etukäteen ja sovittava työn suorittamiseen liittyvistä toimenpiteistä. Tällaisia toimenpiteitä ovat mm. tarvittavat käyttökytkennät kuten urakka-alueen erottaminen, työnaikaiset jakorajat ja verkonosan käyttöönotto. RAKENNUSTYÖN SUORITUSVAATIMUKSIA Työn suorittaminen Ennen työn aloittamista urakoitsijan on selvitettävä urakka-alueella sijaitsevat ulkovalaistusjohdot ja laitteet sekä muiden verkon haltijoiden johdot ja laitteet ja niiden vaatimat turvallisuusmääräykset. Yleisiä vaatimuksia työturvallisuudesta ja henkilöiden vastuista on annettu mm. seuraavissa säädöksissä: Työturvallisuuslaki 738/2002 VNa rakennustyön turvallisuudesta 205/2009 Työsopimuslaki 55 /2001 VNp työssä käytettävien koneiden ja työvälineiden hankinnasta, turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta 856/98 Vna työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta 403/2008 VNp Henkilösuojaimista 1406/1993

33 Liite 4 Turvallisuusasiakirja Sivu 5 / 7 VNp Henkilösuojainten valinnasta ja käytöstä työssä 1407/1993 VNp Henkilönostoista nosturilla ja haarukkatrukilla 793/1999 Pätevyysvaatimukset Urakoitsijan työssä käyttämän henkilöstön perusvaatimus on määritelty YSE :ssa ja sähkötöiden suorittajien pätevyysvaatimukset oltava KTMp 516/1996 mukainen. Asentajien tulee olla riittävän kokeneita ja opastettuja annettuja työtehtäviä suorittamaan. Ammattitaitovaatimukset on oltava KTMp 516/1996 mukaiset ja heillä tulee olla voimassa olevat työturvallisuus ja sähkötyöturvallisuus tutkinnot suoritettuna. Nostolaitteen kuljettajan tulee olla täysi-ikäinen ja hänellä tulee olla valtioneuvoston työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta annetun asetuksen (VNa 403/2008) mukainen pätevyys. Henkilönostimen kuljettamiseen vaaditaan työnantajan kirjallinen lupa. Luvassa tulee eritellä, minkä tyyppisten henkilönostimien käyttöön lupa on tarkoitettu. Ennen luvan antamista työnantajan on varmistettava, että työntekijällä on riittävä kyky ja taito lupaan kuuluvan laitteen käyttämiseen. Tilaaja edellyttää, että työhön osallistuvilla henkilöillä on voimassa olevat tieturvakoulutukset. Työhön valitun urakoitsijan on esitettävä työhön käytettävien asentajien osalta Tieturva 1 - pätevyydet ja vastaavan työnjohtajan osalta Tieturva 2 -pätevyys. Sähkötyöt Sähkötöiden suorittamisessa noudatetaan hyvää asennustapaa ja kulloinkin voimassaolevia lakeja, asetuksia, sähkölaite- ja asennusstandardeja sekä alueen jakeluverkonhaltijan erityisohjeita. Keskeisiä sähkötöitä koskevia säädöksiä ovat mm.: Sähköturvallisuuslaki nro 410/96 Sähköturvallisuusasetus 498/1996 KTMp:n päätös sähköalan töistä nro 516/96 ja siihen tehty sähkötyöturvallisuutta koskeva lisäys (1194/1999) Sähkölaitteistojen käyttöönotto ja käyttö KTM:n päätös no 517/96 SFS 6000 Sähköasennusstandardi Työalueet SFS 6002 Sähkötyöturvallisuus, Suomen Standardisoimisliitto ry TUKES ohje S 10 sähköturvallisuusviranomaisen ylläpitämä luettelo kulloinkin voimassa olevista standardeista ja julkaisuista ( Urakka on suoritettava ja työmaa järjestettävä siten, ettei siitä aiheudu tarpeetonta haittaa, esteitä tai viivästyksiä liikenteelle, jalankulkijoille, liikunta-alueiden käyttäjille ja työmaan vaikutuspiirissä olevalle liiketoiminnalle. Työmaalla työskenneltäessä on huomioitava työpaikkojen ja asukkaiden toiminta, liikennöinti ja heidän kulkemisensa työpaikoilleen, asunnoilleen /tonteilleen.

Tarjous on jätettävä suljetussa kirjekuoressa 7.6.2013 klo 12:00 mennessä osoitteeseen:

Tarjous on jätettävä suljetussa kirjekuoressa 7.6.2013 klo 12:00 mennessä osoitteeseen: Tarjouspyyntö Sivu 1 / 5 KATU- JA ULKOVALAISTUKSEN SANEERAUS 2013-2014 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE Jalasjärven kunnan tekniset palvelut pyytää teiltä tarjousta valaisinsaneerauksista yksikköhintaisena kokonaishintaurakkana

Lisätiedot

ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA 28.5.2015

ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA 28.5.2015 ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA Liite 4 Turvallisuusasiakirja Sivu 1 / 7 Sisällysluettelo Yleistä... 2 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 2 Päätoteuttaja... 2 Töiden yhteensovitus... 2 Yhdyshenkilöt...

Lisätiedot

Jalasjärven kunnan katu- ja ulkovalaistuksen saneeraus 2013-2014

Jalasjärven kunnan katu- ja ulkovalaistuksen saneeraus 2013-2014 JALASJÄRVEN KUNTA TEKNISET PALVELUT KIRKKOTIE 4 61601 JALASJÄRVI Jalasjärven kunnan katu- ja ulkovalaistuksen saneeraus 2013-2014 Työselostus Liite 1 Työselostus Sivu 1/13 Sisällysluettelo Katu- ja ulkovalaistuksen

Lisätiedot

Urjalan kunnan katu- ja ulkovalaistuksen saneeraus 2015

Urjalan kunnan katu- ja ulkovalaistuksen saneeraus 2015 URJALAN KUNTA TEKNINEN PALVELUKESKUS TAMPEREENTIE 6 31761 URJALA Urjalan kunnan katu- ja ulkovalaistuksen saneeraus 2015 Työselostus Liite 1 Työselostus Sivu 1/13 Sisällysluettelo Katu- ja ulkovalaistuksen

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA

JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA Katuvalaistuksen ohjausjärjestelmä Tarjouspyyntö Sivu 1/5 JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA Hankittava kokonaisuus

Lisätiedot

Katuvalaistuksen ohjausjärjestelmä Liite 1 Urakkaohjelma Sivu 1/8

Katuvalaistuksen ohjausjärjestelmä Liite 1 Urakkaohjelma Sivu 1/8 Katuvalaistuksen ohjausjärjestelmä Liite 1 Urakkaohjelma Sivu 1/8 KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄ URAKKAOHJELMA 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 Tilaaja: Jalasjärven kunta Tekniset palvelut Kirkkotie

Lisätiedot

Laihian kunta Tekninen osasto ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA 21.5.2014

Laihian kunta Tekninen osasto ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA 21.5.2014 Laihian kunta Tekninen osasto ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA 21.5.2014 2(6) SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus 3 1.2 Päätoteuttaja 3 1.3 Töiden yhteensovitus

Lisätiedot

KATUVALAISTUSTYÖN TURVALLISUUSASIAKIRJA

KATUVALAISTUSTYÖN TURVALLISUUSASIAKIRJA 1 (8) SONKAJÄRVEN KUNTA Tekninen toimi kunnaninsinööri Jari Sihvonen Rutakontie 28 74300 SONKAJÄRVI KATUVALAISTUSTYÖN TURVALLISUUSASIAKIRJA 23.2.2015 2 (8) SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ...4 1.1 Turvallisuusasiakirjan

Lisätiedot

KAUHAJOEN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMI ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA

KAUHAJOEN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMI ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA KAUHAJOEN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMI ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA KATU- JA ULKOVALAISTUKSEN SANEERAUS 11.1.2017 2/8 Sisällys 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA

ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA SAARIJÄRVEN KAUPUNKI Sivulantie 11 43100 SAARIJÄRVI ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA KOLKANLAHTI VALAISINVAIHTO 31.8.2017 2/8 Sisällys 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA 23.3.2010 2/9 3/9 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus 3 1.2 Päätoteuttaja

Lisätiedot

TÄMÄ DOKUMENTTI ON LUONNOS JA TARKOITETTU MARKKINAVUOROPUHELUUN 1(6)

TÄMÄ DOKUMENTTI ON LUONNOS JA TARKOITETTU MARKKINAVUOROPUHELUUN 1(6) MARKKINAVUOROPUHELUUN 1(6) KATU- JA ULKOVALAISTUKSEN SANEERAUS 2017-2019 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE Kauhajoen kaupungin tekninen toimi pyytää teiltä tarjousta valaisinsaneerauksista kokonaishintaurakkana seuraavien

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSLAITOS HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTAVIRASTO VIRANOMAISLAITURIEN RAKENNUSTYÖ

HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSLAITOS HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTAVIRASTO VIRANOMAISLAITURIEN RAKENNUSTYÖ HELSINGIN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA HEL 2015-010163 Tekninen yksikkö VHA 18.9.2015 HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSLAITOS HELSINGIN KAUPUNGIN VIRANOMAISLAITURIEN RAKENNUSTYÖ URAKKAOHJELMA 18.9.2015 HELSINGIN

Lisätiedot

Harjavallan kaupunki, Tekninen lautakunta Keskustie 5b,29200 Harjavalta. Urakkamuotona on kokonaishintaurakka.

Harjavallan kaupunki, Tekninen lautakunta Keskustie 5b,29200 Harjavalta. Urakkamuotona on kokonaishintaurakka. HARJAVALLAN KAUPUNKI Tekniset palvelut Keskustie 5b Päiväys Dnro 29200 HARJAVALTA 8.7.2013 URAKKAOHJELMA MULLINMÄENTIE,POROLANOJAN SILLAN RAKENTAMINEN 1 TILAAJA JA RAKENNUTTAJA Nimi: Osoite: Harjavallan

Lisätiedot

Rakennuttajan edustajana ja tilaajana toimii Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus/rakentamispalvelut

Rakennuttajan edustajana ja tilaajana toimii Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus/rakentamispalvelut KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMISKOHTEET 2013 2015 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET JA SOPIMUKSEN KOHDE 1.1 Rakennuttaja 1.2 Tilaaja 1.3 Toimittaja Rakennuttaja on Järvenpään kaupunki Rakennuttajan edustajana ja tilaajana

Lisätiedot

Urakkaohjelma. Pvm. 14.11.2014. Projekti nro Projekti 1649V01. Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus. Kittilä VESIJOHTOJEN SANEERAUS

Urakkaohjelma. Pvm. 14.11.2014. Projekti nro Projekti 1649V01. Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus. Kittilä VESIJOHTOJEN SANEERAUS Laatija Rauno Huuki Urakkaohjelma Pvm. 14.11.2014 Sivu 1(9) Projekti nimi, Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus Projekti nro Projekti 1649V01 Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus Kittilä

Lisätiedot

ELÄINTARHAN SKEITTIPUISTON PERUSKORJAUSTYÖ, 3- RAKENNUSVAIHE URAKKAOHJELMA

ELÄINTARHAN SKEITTIPUISTON PERUSKORJAUSTYÖ, 3- RAKENNUSVAIHE URAKKAOHJELMA ELÄINTARHAN SKEITTIPUISTON PERUSKORJAUSTYÖ, 3- RAKENNUSVAIHE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 Rakennuttaja 1.2 Tilaaja 1.3 Rakennuskohde 2 URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN LAAJUUS 2.1

Lisätiedot

PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNINEN TOIMI VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS

PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNINEN TOIMI VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS 12.9.2017 Sisällys 2(5) RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 3 SUUNNITTELIJAT... 3 KATSELMUKSET... 3 URAKKAMUOTO JA URAKOITSIJAN VELVOLLISUUDET... 3 TILAAJAN VELVOLLISUUDET... 3 SOPIMUSASIAKIRJAT...

Lisätiedot

Lisäkysymykset ja mahdolliset ilmoitukset on esitettävä sähköpostilla klo 16:00 mennessä osoitteella:

Lisäkysymykset ja mahdolliset ilmoitukset on esitettävä sähköpostilla klo 16:00 mennessä osoitteella: 1(7) KATU- JA ULKOVALAISTUKSEN SANEERAUS 2017-2019 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE Kauhajoen kaupungin tekninen toimi pyytää teiltä tarjousta valaisinsaneerauksista kokonaishintaurakkana seuraavien tarjouspyyntöasiakirjojen

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA 1 TURVALLISUUSASIAKIRJA SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus 2 1.2 Päätoteuttaja 2 1.3 Töiden yhteensovitus 2 1.4 Yhdyshenkilöt 3 2. TYÖALUE JA SEN OLOSUHTEET 3 2.1 Ylläpitoalue

Lisätiedot

1 Urakkasopimus YSE 1998 RT Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998.

1 Urakkasopimus YSE 1998 RT Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. 1 Urakkasopimus YSE 1998 RT 80260 RT 80260 1(5) URAKKASOPIMUS YSE 1998 Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. Hanke Numero Rakennuskohde Urakkasopimus PÄÄURAKKA 1

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA. Siuntion kunta / Tekninen toimisto Krouvintie 1 02580 SIUNTIO SUNNANVIKIN ALUEEN KATUJEN JA KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMISURAKKA

URAKKAOHJELMA. Siuntion kunta / Tekninen toimisto Krouvintie 1 02580 SIUNTIO SUNNANVIKIN ALUEEN KATUJEN JA KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMISURAKKA s. 1/12 Siuntion kunta / Tekninen toimisto Krouvintie 1 02580 SIUNTIO SUNNANVIKIN ALUEEN KATUJEN JA KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMISURAKKA URAKKAOHJELMA TEKNLTK 536/2011 5.10.2011 s. 2/12 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI RUUSUKVARTSINKATU, LUMIKVARTSINKATU TYÖTURVALLISUUSLIITE. No 53209 / 10

VANTAAN KAUPUNKI RUUSUKVARTSINKATU, LUMIKVARTSINKATU TYÖTURVALLISUUSLIITE. No 53209 / 10 VANTAAN KAUPUNKI 16UBS0001 1(5) VANTAAN KAUPUNKI TYÖTURVALLISUUSLIITE No 53209 / 10 25.05.2014 VANTAAN KAUPUNKI 16UBS0001 2(5) SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Työturvallisuusliitteen tarkoitus... 3

Lisätiedot

Kauhajoen kaupungin katu- ja ulkovalaistuksen saneerausohjelma. v 1.0

Kauhajoen kaupungin katu- ja ulkovalaistuksen saneerausohjelma. v 1.0 Kauhajoen kaupungin katu- ja ulkovalaistuksen saneerausohjelma v 1.0 Saneerausohjelma 1 Sisällysluettelo Yleistä... 4 Valaistuksen nykytilanne... 4 Valaisimet ja Lamput... 4 Valaisinvarret... 5 Pylväät...

Lisätiedot

TALIN LIIKUNTAPUISTO TEKONURMIKENTÄN PERUSKORJAUSTYÖ URAKKAOHJELMA

TALIN LIIKUNTAPUISTO TEKONURMIKENTÄN PERUSKORJAUSTYÖ URAKKAOHJELMA TALIN LIIKUNTAPUISTO TEKONURMIKENTÄN PERUSKORJAUSTYÖ URAKKAOHJELMA 12.7.2016 HELSINGIN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 5 1.1 Rakennuttaja 5 1.2 Tilaaja 5 1.3 Rakennuskohde

Lisätiedot

1 (5) Porvarintie 26 D, PL TEUVA Puh. (06) KATUVALAISINTEN KILPAILUTUS V TARJOUSPYYNNÖN KOHDE

1 (5) Porvarintie 26 D, PL TEUVA Puh. (06) KATUVALAISINTEN KILPAILUTUS V TARJOUSPYYNNÖN KOHDE Tekninen toimi TARJOUSPYYNTÖ Porvarintie 26 D, PL 25 64701 TEUVA Puh. (06) 2413 4000 29.9.2016 1 (5) KATUVALAISINTEN KILPAILUTUS V. 2016 2017 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE Teuvan kunnan tekninen toimi pyytää teiltä

Lisätiedot

HATTULA KALLIOLANTIE

HATTULA KALLIOLANTIE HATTULA KALLIOLANTIE rakentaminen kokonaisurakkana URAKKATARJOUSPYYNTÖ 26.5.2016 Urakkatarjouspyyntö Kalliolantie 2016 1/6 URAKKATARJOUSPYYNTÖ HATTULAN KALLIOLANTIEN MUUTTAMI- NEN KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄKSI

Lisätiedot

2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015

2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015 2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015 2238/752 2 (5) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Työturvallisuusliitteen tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt Keskuskatu 29 A 31600 Jokioinen HANKE Jokioisten kunnan asfaltointityöt vuonna 2018 optio(-2019) Asfaltointityöt 2(6) TYÖN NIMI Asfaltointiurakka 2018 optio(-2019) HANKINTAMENETTELY Kyseessä on Jokioisten

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNKI URAKKATARJOUSPYYNTÖ

HARJAVALLAN KAUPUNKI URAKKATARJOUSPYYNTÖ Sivu 1/5 Harjavallan kaupunki / Koulukeskuksen pysäköintialue Kokonaishintaurakka Arvoisa urakoitsija, Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien asiakirjojen mukaan. Tarjous

Lisätiedot

AS OY ROVANIEMEN TUOHITIE 4 Tuohitie 4 96910 Rovaniemi

AS OY ROVANIEMEN TUOHITIE 4 Tuohitie 4 96910 Rovaniemi AS OY ROVANIEMEN TUOHITIE 4 Tuohitie 4 96910 Rovaniemi URAKKAOHJELMA Salaoja- ja sadevesijärjestelmän uusiminen Urakkaohjelma 2 RAKENNUSHANKE Rakennushanke käsittää As Oy Rovaniemen Tuohitie 4. Salaoja-

Lisätiedot

KATU-, TIE, - PUISTO- JA KUNTOPOLKUVALAISINTEN VAIHTOTYÖ SONKAJÄRVEN KUNNASSA 2015 ja 2016 ASENNUSURAKAN ALUSTAVA URAKKAOHJELMA (YSE 1998)

KATU-, TIE, - PUISTO- JA KUNTOPOLKUVALAISINTEN VAIHTOTYÖ SONKAJÄRVEN KUNNASSA 2015 ja 2016 ASENNUSURAKAN ALUSTAVA URAKKAOHJELMA (YSE 1998) 0 SONKAJÄRVEN KUNTA Tekninen toimi Rutakontie 28 74300 SONKAJÄRVI KATU-, TIE, - PUISTO- JA KUNTOPOLKUVALAISINTEN VAIHTOTYÖ SONKAJÄRVEN KUNNASSA 2015 ja 2016 ASENNUSURAKAN ALUSTAVA URAKKAOHJELMA (YSE 1998)

Lisätiedot

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET.

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET. SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET Hanke Nurmijärven kunnan Klaukkalan ja Lepsämän alueurakka 1.10.2017-30.9.2020. Urakkakohde Urakkakohteina Nurmijärven

Lisätiedot

VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE

VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE 1/5 MÄNTTÄ - VILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS Seppälän puistotie 15 35800 Mänttä TARJOUSPYYNTÖ VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE 1 Tarjouspyynnön kohde Mänttä -

Lisätiedot

KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU

KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU TAMPEREEN KAUPUNKI LIITE 5 TURVALLISUUSASIAKIRJA KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU RUOTULA JA TAKAHUHTI Suunnitelmanumerot:14105, 14104, 14103, 14163, 14164 TAMPEREEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Hyvinkään kaupunki, tilapalvelu PL 86 (Kankurinkatu 4-6), Hyvinkää. Avoin menettely. Kansallinen hankinta.

Hyvinkään kaupunki, tilapalvelu PL 86 (Kankurinkatu 4-6), Hyvinkää. Avoin menettely. Kansallinen hankinta. TARJOUSPYYNTÖ 13.9.2018 Paavolan koulun vesikaton ja julkisivun yläosan peruskorjaus Urakkatarjouspyyntö, Rakennuttaja Hankintamenettely Urakkamuoto Urakan sisältö Pyydämme urakkatarjoustanne Hyvinkään

Lisätiedot

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti TARJOUSPYYNTÖ Keittiön ruokasalin/taukotilan kalusteista Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti 1. Tilaaja Viitasaaren kaupunki/tilapalvelu Keskitie

Lisätiedot

HATTULAN KUNTA Katusaneeraus ja asfaltointityöt 2018 TARJOUSPYYNTÖ

HATTULAN KUNTA Katusaneeraus ja asfaltointityöt 2018 TARJOUSPYYNTÖ HATTULAN KUNTA Katusaneeraus ja asfaltointityöt 2018 2(5) TYÖN NIMI Katusaneeraus ja asfaltointiurakka 2018 HANKINTAMENETTELY Kyseessä on julkinen kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS TARJOUSPYYNTÖ

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS TARJOUSPYYNTÖ MÄNTTÄVILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS MÄNTTÄVILPPULAN KAUPUNKI Päivämäärä 20.3.2017 Työn nimi Päällystysurakka 2017 Tarjouspyynnön kohde MänttäVilppulan kaupunki pyytää teiltä katujen ja muiden

Lisätiedot

LUONNOS RT 80260 URAKKASOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET. toukokuu 1998

LUONNOS RT 80260 URAKKASOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET. toukokuu 1998 toukokuu 1998 1 (10) URAKKASOPIMUS Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 RT 16-10660, LVI 03-10277, Ratu 417-T, KH X4-00241. Hanke No Rakennuskohde 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

SVEITSINPUISTON LASKEUTUSALTAAN RAKENTAMISURAKKA URAKKAOHJELMA

SVEITSINPUISTON LASKEUTUSALTAAN RAKENTAMISURAKKA URAKKAOHJELMA SVEITSINPUISTON LASKEUTUSALTAAN RAKENTAMISURAKKA HYVINKÄÄN KAUPUNKI 2 (9) 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 Rakennuttaja... 4 1.2 Tilaaja... 4 1.3 Rakennuskohde... 4 2. URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN LAAJUUS

Lisätiedot

Oulaisten kaupungin Tekninen keskus pyytää tarjoustanne kaupungin piha-alueiden auraamisesta (liite 2).

Oulaisten kaupungin Tekninen keskus pyytää tarjoustanne kaupungin piha-alueiden auraamisesta (liite 2). TARJOUSPYYNTÖ KIINTEISTÖJEN PIHA-ALUEIDEN AURAUS Oulaisten kaupungin pyytää tarjoustanne kaupungin piha-alueiden auraamisesta (liite 2). Tarjoushintaan ( /h) on sisällytettävä kaikki työhön liittyvät kone-

Lisätiedot

RIIHIMÄEN KAUPUNKI Kaupunkikehityksen toimialalue TARJOUSPYYNTÖ. Konepalvelut

RIIHIMÄEN KAUPUNKI Kaupunkikehityksen toimialalue TARJOUSPYYNTÖ. Konepalvelut RIIHIMÄEN KAUPUNKI Kaupunkikehityksen toimialalue TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ Tarjouspyynnön nimi Tarjouspyyntöasiakirjat Tarjouspyyntöasiakirjat ovat saatavilla Hilma hankintailmoitusjärjestelmän kautta

Lisätiedot

KAUHAJOEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Kauhajoen terveyskeskuksen peruskorjaus Alakattotyöt aliurakkana

KAUHAJOEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Kauhajoen terveyskeskuksen peruskorjaus Alakattotyöt aliurakkana KAUHAJOEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Kauhajoen terveyskeskuksen peruskorjaus Alakattotyöt aliurakkana Kauhajoen kaupunki Tarjouspyyntö 2/5 Kari Kulmala (040) Pyydämme urakkatarjoustanne Kauhajoen terveyskeskuksen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt YLÖJÄRVEN KAUPUNKI HANKE YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN asfaltointityöt vuonna 2016-2018 Asfaltointityöt 2(5) TYÖN NIMI Asfaltointiurakka 2016-2018 HANKINTAMENETTELY Kyseessä on julkinen kansallisen kynnysarvon ylittävä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Ajoratamerkintätyöt 2013-2015, tarjouspyyntö 2(6) 1. Työn nimi Ajoratamerkintätyöt 2013-2015 2. Ilmoitus ja hankintamenettely Hankinnassa käytetään avointa menettelyä.

Lisätiedot

Evijärven Kunta Tekninen Toimisto Viskarinaukio EVIJÄRVI

Evijärven Kunta Tekninen Toimisto Viskarinaukio EVIJÄRVI Evijärven Kunta Tekninen Toimisto Viskarinaukio 3 62500 EVIJÄRVI 11.11.2015 TARJOUSPYYNTÖ KAIVINKONETÖISTÄ Evijärven kunnan tekninen lautakunta pyytää tarjouksia kaivinkonetöistä 1.1.2016 31.12.2017. Kohde

Lisätiedot

Jäteaseman rakentaminen

Jäteaseman rakentaminen Lumijoen kunta Jäteaseman rakentaminen 9.5.2019 Lumijoen kunta 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 Rakennuttaja 1.2 Konsultit ja asiantuntijat 1.3 Rakennuskohde 2. URAKKAMUOTO JA

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VIHERRAKENNUS- JA HOITOTYÖT VUODELLE 2017 (VUOSISOPIMUS)

KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VIHERRAKENNUS- JA HOITOTYÖT VUODELLE 2017 (VUOSISOPIMUS) TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1(5) TARJOUSPYYNTÖ KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VIHERRAKENNUS- JA HOITOTYÖT VUODELLE 2017 (VUOSISOPIMUS) Hankinnan kohde ja kuvaus Pyydämme tuntihintaista tarjoustanne Kauniaisten kaupungin

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA METSÄNHOITOPALVELUT

TURVALLISUUSASIAKIRJA METSÄNHOITOPALVELUT Liite 4 TURVALLISUUSASIAKIRJA METSÄNHOITOPALVELUT 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja... 3 1.3 Töiden yhteensovitus... 4 1.4 Yhdyshenkilöt...

Lisätiedot

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti TARJOUSPYYNTÖ Rakennusteknisten töiden urakkatarjouspyyntö Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti 1. Tilaaja Tilapalvelu Keskitie 10 44500 Viitasaari

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu 1 TURVALLISUUSASIAKIRJA Mattilankatu JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka 16.4.2010 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1 1.2 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 Rakennuttaja

Lisätiedot

SOPIMUS(luonnos) KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKKA.

SOPIMUS(luonnos) KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKKA. SOPIMUS(luonnos) KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKKA KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKAN SOPIMUS 1.10.2017 1.10.2020 Hanke Nurmijärven kunnan Klaukkalan ja Lepsämän alueurakka 1.10.2017-1.10.2020. Kunnossapitokohde

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, TUPALANKULMA VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 4.5.2015. Järvenpään kaupunki työ 5667 Eltel Networks Oy työ JK-U416

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, TUPALANKULMA VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 4.5.2015. Järvenpään kaupunki työ 5667 Eltel Networks Oy työ JK-U416 JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, TUPALANKULMA VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 4.5.2015 Järvenpään kaupunki työ 5667 Eltel Networks Oy työ JK-U416 SISÄLTÖ 1 VALAISTUS 1.1 Yleistä 1.2 Työselityksen käyttöalue 1.3

Lisätiedot

VÄRIMESTARIN PUISTON PUISTOVÄYLÄ (TEHTAANSUON KESKUSPUISTO) URAKKAOHJELMA

VÄRIMESTARIN PUISTON PUISTOVÄYLÄ (TEHTAANSUON KESKUSPUISTO) URAKKAOHJELMA VÄRIMESTARIN PUISTON PUISTOVÄYLÄ (TEHTAANSUON KESKUSPUISTO) HYVINKÄÄN KAUPUNKI 2 (10) 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 Rakennuttaja... 4 1.2 Tilaaja... 4 1.3 Rakennuskohde... 4 2. URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Kaupunkirakennepalvelut Liikenne- ja viheralueet ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Kaupunkirakennepalvelut Liikenne- ja viheralueet ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Liikenne- ja viheralueet ULKOVALAISTUSTÖIDEN TURVALLISUUSASIAKIRJA 26.3.2013 2/10 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus 3 1.2

Lisätiedot

8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017

8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017 Sivu 1 Tuusulan kunta 8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017 URAKKASOPIMUS LUONNOS Sivu 2 Rakennuttaja Tilaaja Tuusulan kunta Tekninen toimi Urakoitsija Kohde 8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS-

Lisätiedot

LUONNOS. Pyhäjoen kunta,aatosvainion alueen kunnallistekniikan maanrakennusurakka

LUONNOS. Pyhäjoen kunta,aatosvainion alueen kunnallistekniikan maanrakennusurakka toukokuu 1998 1 (11) URAKKASOPIMUS Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 RT 16-10660, LVI 03-10277, Ratu 417-T, KH X4-00241. Hanke No Rakennuskohde 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

RITVALANKADUN SANEERAUS

RITVALANKADUN SANEERAUS 1/5 MÄNTTÄ - VILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS TARJOUSPYYNTÖ RITVALANKADUN SANEERAUS 1 Tarjouspyynnön kohde Mänttä - Vilppulan kaupungin tekninen palvelukeskus ja Mäntän Kaukolämpö ja Vesihuolto

Lisätiedot

KAUHAJOEN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMIALA URHEILUTIEN SILLAN. rakentaminen kokonaisurakkana URAKKAOHJELMA

KAUHAJOEN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMIALA URHEILUTIEN SILLAN. rakentaminen kokonaisurakkana URAKKAOHJELMA KAUHAJOEN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMIALA URHEILUTIEN SILLAN rakentaminen kokonaisurakkana Kauhajoen kaupunki 2 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 Rakennuttaja 4 1.2 Tilaaja 4 1.3 Rakennuskohde

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka PIENET KADUNRAKENNUSKOHTEET 2010/2 URAKKAOHJELMA. Päiväys 20.5.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka PIENET KADUNRAKENNUSKOHTEET 2010/2 URAKKAOHJELMA. Päiväys 20.5. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka PIENET KADUNRAKENNUSKOHTEET 2010/2 URAKKAOHJELMA Päiväys 20.5.2010 P.M. URAKKAOHJELMAN SISÄLLYSLUETTELO URAKKAOHJELMA... 1

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 20.5.2013 Järvenpään kaupunki työ nro 5582 Eltel Networks Oy työ nro JK-U382 SISÄLTÖ 1 VALAISTUS 1.1 Yleistä

Lisätiedot

Kalaasin alueen kunnallistekniikka

Kalaasin alueen kunnallistekniikka Mäntsälän Kunta Mäntsälän Vesi Kalaasin alueen kunnallistekniikka Urakkaohjelma 2.7.2010 Tarkistanut Kirjoittanut Pekka Savolainen Asko Määttänen Mäntsälän kunta Heikinkuja 4 FI-04600 MÄNTSÄLÄ Finland

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNKI Tekninen osasto Yhdyskuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ

YLÖJÄRVEN KAUPUNKI Tekninen osasto Yhdyskuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ 1 Tekninen osasto Yhdyskuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ 2 26.3.2015 Räikäntie 3. 33470 Ylöjärvi TARJOUSPYYNTÖ Työn nimi Päällystysurakka 2015 Tarjouspyynnön kohde Ylöjärven kaupunki pyytää teiltä tarjousta

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO 7.5.2014 1/5

KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO 7.5.2014 1/5 7.5.2014 1/5 URAKKATARJOUSPYYNTÖ PENTTILÄNNIEMEN ASUNTOALUEEN VALAISTUKSEN SANEERAUS (Dnro 55/423/2010) 1. Hankinnan kohde 2. Hankinnan aikataulu Kokemäen kaupunki pyytää Teiltä tarjousta Penttilänniemen

Lisätiedot

PORVOON KAUPUNKI Kuntatekniikka URAKKAOHJELMA LOUHINTATYÖT

PORVOON KAUPUNKI Kuntatekniikka URAKKAOHJELMA LOUHINTATYÖT Kuntatekniikka URAKKAOHJELMA LOUHINTATYÖT TOUKOVUORI 2012 KATU OSASTO URAKKAOHJELMA SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 Rakennuttaja 1.2 Tilaaja 1.3 Rakennuskohde 2. URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN

Lisätiedot

Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere

Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere 1 Tarjouspyynnön kohde Tampereen kaupunki / Kaupunkiympäristön kehittäminen pyytää tarjoustanne Tohlopinkadun saneeraamisesta tämän tarjouspyyntökirjeen

Lisätiedot

LUONNOS. Ylöjärven kaupunki / Yhdyskuntatekniikka Räikäntie 3 / PL 22 33471 Ylöjärvi

LUONNOS. Ylöjärven kaupunki / Yhdyskuntatekniikka Räikäntie 3 / PL 22 33471 Ylöjärvi toukokuu 1998 1 (11) URAKKASOPIMUS Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 RT 16-10660, LVI 03-10277, Ratu 417-T, KH X4-00241. Hanke No Rakennuskohde 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

4. Asiakirjat Täydelliset tarjouspyyntöasiakirjat luovutetaan urakoitsijalle sähköisenä Sokopro-projektipankin

4. Asiakirjat Täydelliset tarjouspyyntöasiakirjat luovutetaan urakoitsijalle sähköisenä Sokopro-projektipankin Tarjouspyyntö 18.2.2019 Sivu 1(3) Haapajärven kaupunki Paloaseman rakennusteknisten töiden urakkatarjouspyyntö Haapajärven kaupunki pyytää tarjoustanne Haapajärven uuden paloaseman pää-/rakennusurakasta

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN JA NAKKILAN KUNNAN KESÄN PÄÄLLYSTYSTYÖT

HARJAVALLAN KAUPUNGIN JA NAKKILAN KUNNAN KESÄN PÄÄLLYSTYSTYÖT 1/6 URAKKAOHJELMA NAKKILA HARJAVALTA 3.2.2017 HARJAVALLAN KAUPUNGIN JA NAKKILAN KUNNAN KESÄN 2017 2018 PÄÄLLYSTYSTYÖT 1 TILAAJA JA RAKENNUTTAJA Nimi: Harjavallan kaupunki, Tekninen lautakunta Osoite: keskustie

Lisätiedot

Työselostus ja laatuvaatimukset. Staran pienlouhintatyöt ajalla HEL

Työselostus ja laatuvaatimukset. Staran pienlouhintatyöt ajalla HEL Työselostus ja laatuvaatimukset Staran pienlouhintatyöt ajalla 1.1. 31.12.2017 HEL 2016-011768 TYÖSELOSTUS JA 2(5) 1. TYÖN SUORITUS Urakka käsittää kallion porauksen ja irrotuksen. Porattaessa on käytettävä

Lisätiedot

Ratinanrannan pintarakenteiden rakennusurakka, Tampere

Ratinanrannan pintarakenteiden rakennusurakka, Tampere 19.2.2009 1 (6) Ratinanrannan pintarakenteiden rakennusurakka, Tampere 1. Tarjouspyyntö rakennuskohteesta Tampereen kaupunki / pyytää tarjoustanne Ratinanrannan promenadin pintarakenteiden, kalusteiden

Lisätiedot

Liite 3 TURVALLISUUSASIAKIRJA. Raision talvihoidon alueurakka Raision kaupunki

Liite 3 TURVALLISUUSASIAKIRJA. Raision talvihoidon alueurakka Raision kaupunki Liite 3 TURVALLISUUSASIAKIRJA Raision talvihoidon alueurakka 2019 2022 23.5.2019 Raision kaupunki 2(7) TURVALLISUUSASIAKIRJA Sisällys 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

Tarjouspyyntö, konetyöt sekä optio sopimuksen jatkamisesta vuosille

Tarjouspyyntö, konetyöt sekä optio sopimuksen jatkamisesta vuosille KUORTANEEN KUNTA Arto Ojala arto.ojala@kuortane.fi 044 550 2545 26.9.2017 Tarjouspyyntö, konetyöt 2018 2020 sekä optio sopimuksen jatkamisesta vuosille 2021-2022 Kuortaneen kunta rakentaa ja korjaa kiinteistöjänsä,

Lisätiedot

2 kpl uusia pakettiautoja Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti

2 kpl uusia pakettiautoja Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti TARJOUSPYYNTÖ 2 kpl uusia pakettiautoja Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti 1. Tilaaja Viitasaaren kaupunki/tilapalvelu Keskitie 10 44500 VIITASAARI

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Sivu 1/1 VIITE: KANSALLINEN HANKINTAILMOITUS JULKISTEN HANKINTOJEN ILMOITUSKANA- VALLA 31.3.2010

Tarjouspyyntö Sivu 1/1 VIITE: KANSALLINEN HANKINTAILMOITUS JULKISTEN HANKINTOJEN ILMOITUSKANA- VALLA 31.3.2010 Tarjouspyyntö Sivu 1/1 VIITE: KANSALLINEN HANKINTAILMOITUS JULKISTEN HANKINTOJEN ILMOITUSKANA- VALLA 31.3.2010 PYHÄN FIS-RINNE Pelkosenniemen kunta pyytää tarjoustanne Pyhän FIS-rinne -urakasta kaikkine

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA

MYRSKYLÄN KUNTA TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA MYRSKYLÄN KUNTA TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA 1 Sisältö MYRSKYLÄN KUNTA... 0 TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS... 0 URAKKAOHJELMA... 0 SISÄLTÖ... 1 0 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT... 3 0.1 RAKENNUTTAJA,

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki YHDYSKUNTATEKNIIKKA

Jyväskylän kaupunki YHDYSKUNTATEKNIIKKA 1/8 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT Yhdyskuntatekniikka Turvallisuusasiakirja 13.11.2012 Ulkovalaistusverkon itäinen ja läntinen hoitoalue Jyväskylän kaupunki YHDYSKUNTATEKNIIKKA 2/8 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

AURAN KUNTA Kaavateiden ja piha-alueiden talvikunnossapito

AURAN KUNTA Kaavateiden ja piha-alueiden talvikunnossapito Tarjouspyyntö 1 (5) 8.9.2017 AURAN KUNTA Kaavateiden ja piha-alueiden talvikunnossapito 2017 2019 Tarjouspyyntö 1 Yleistä 2 Hankinnan kuvaus Auran kunta pyytää tarjoustanne kaavateiden ja piha-alueiden

Lisätiedot

URAKKATARJOUSPYYNTÖ. Tarjouksen antajan tulee tarjouksessaan ilmoittaa lähetettyjen lisäselvitysten vastaanottamisesta.

URAKKATARJOUSPYYNTÖ. Tarjouksen antajan tulee tarjouksessaan ilmoittaa lähetettyjen lisäselvitysten vastaanottamisesta. INARIN KUNTA Inarin kunta, tekninen osasto Piiskuntie 2 99800 IVALO URAKKATARJOUSPYYNTÖ Sairaalantien kevyenliikenteenväylän parantaminen. Inarin kunta pyytää Teiltä urakkatarjoustanne oheisten urakka-asiakirjojen

Lisätiedot

KIINTEISTÖJEN LIITTÄMINEN VESIHUOLTOVERKOSTOON KINNULAN KUNNAN ALUEELLA

KIINTEISTÖJEN LIITTÄMINEN VESIHUOLTOVERKOSTOON KINNULAN KUNNAN ALUEELLA Kinnulan kunta URAKKATARJOUSPYYNTÖ 1(3) KIINTEISTÖJEN LIITTÄMINEN VESIHUOLTOVERKOSTOON KINNULAN KUNNAN ALUEELLA Tarjouspyynnön kohde Kinnulan kunta pyytää Teiltä tarjousta kiinteistöjen liittämisestä yksikköhintaurakkana

Lisätiedot

Puhelin: 040 335 4220

Puhelin: 040 335 4220 URAKKATARJOUSPYYNTÖ URJALAN KUNTA / TEKNINEN PALVELUKESKUS YHDYSVESIJOHTO KYLMÄKOSKI - URJALA RAKENNUTTAJA TAI TILAAJA Nimi: Osoite: Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien

Lisätiedot

Elisa Oyj toimittaa valmiusputkituksen rakentamiseen tarvittavat materiaalit.

Elisa Oyj toimittaa valmiusputkituksen rakentamiseen tarvittavat materiaalit. URAKKATARJOUSPYYNTÖ Dnro 9/2018 12.1.2018 MARTTILAN ALUEEN INFRAN SANEERAUSHANKE Janakkalan kunnan tekninen lautakunta ja Janakkalan Vesi liikelaitos pyytävät urakkatarjoustanne Tervakosken Marttilan kaava-alueen

Lisätiedot

Liite 6. Yleisten alueiden aurausurakat Keskustan kehä alueurakka-alueella TURVALLISUUSASIAKIRJA

Liite 6. Yleisten alueiden aurausurakat Keskustan kehä alueurakka-alueella TURVALLISUUSASIAKIRJA Liite 6 Yleisten alueiden aurausurakat Keskustan kehä alueurakka-alueella 2016 2018 TURVALLISUUSASIAKIRJA 9.8.2016 2/7 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

Tekniset palvelut Tarjouspyyntö Sivu 1/5 Heikinkuja Mäntsälä

Tekniset palvelut Tarjouspyyntö Sivu 1/5 Heikinkuja Mäntsälä Tekniset palvelut Tarjouspyyntö Sivu 1/5 TARJOUSPYYNTÖ 42/2017 MAA- JA KIVIAINESTEN HANKINTA VUODELLE 2018 Hankinnan kohde Mäntsälän kunta/tekniset palvelut/kuntatekniikka pyytää tarjouksia tarjousliitteen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 15.4.2013

TARJOUSPYYNTÖ 15.4.2013 TARJOUSPYYNTÖ 15.4.2013 Tilaaja: Iin Kunta Jokisuuntie 2 91100 Ii Hanke: Vesijohtojen uusinta (vuokratalo) Talo C, Ratatie, Kuivaniemi, Iin Kunta Johdanto Hankkeen tarkoituksena on uusia Ratatien Talo

Lisätiedot

tp wilkk peruskorjaus.doc Tarjouspyyntö F-luokan öljyntorjunta-aluksen peruskorjaus ja modernisointi

tp wilkk peruskorjaus.doc Tarjouspyyntö F-luokan öljyntorjunta-aluksen peruskorjaus ja modernisointi tp wilkk peruskorjaus.doc Tarjouspyyntö F-luokan öljyntorjunta-aluksen peruskorjaus ja modernisointi 2012 F-LUOKAN ÖLJYNTORJUNTA-ALUKSEN PERUSKORJAUS JA MODERNISOINTI Tarjouspyynnön sisältö Satakunnan

Lisätiedot

Pöytyän kunta KESKUSKEITTIÖ TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

Pöytyän kunta KESKUSKEITTIÖ TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Pöytyän kunta Keskuskeittiö 1 Pöytyän kunta KESKUSKEITTIÖ TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Insinööritoimisto H. Kiiski Oy 20.12.2017 Pöytyän kunta Keskuskeittiö 2 TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1 YLEISTÄ 1.1 Työturvallisuusasiakirjan

Lisätiedot

Lumijoen kunta pyytää urakkatarjoustanne kierrätettävien jätteiden varastohallista. Kunnankuja 1, LUMIJOKI Ari Korkala puh.

Lumijoen kunta pyytää urakkatarjoustanne kierrätettävien jätteiden varastohallista. Kunnankuja 1, LUMIJOKI Ari Korkala puh. 1 LUMIJOEN KIERRÄTETTÄVIEN JÄTTEIDEN VARASTOHALLI Tarjouspyyntö : Tilaaja : Lumijoen kunta pyytää urakkatarjoustanne kierrätettävien jätteiden varastohallista Lumijoen kunta, Ari Korkala puh. 040-5640

Lisätiedot

KVR-URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

KVR-URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA 11.4.2014 Sivu 1/6 Tilaaja: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Mustiala Uusi Navetta KVR-URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230,

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä. Tarjouspyyntö 415/10.03.02/2014 Päiväys 27.03.2015

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä. Tarjouspyyntö 415/10.03.02/2014 Päiväys 27.03.2015 1/6 TARJOUSPYYNTÖ 415/10.03.02/2014 Lieksan Kuhmonkadun tekniikkatalon rakentaminen, RAU-työt, sivu-urakka 1. Hankintayksikön perustiedot Hankintayksikkö: Suomi puh. +358 132442288 merja.kautto@pkky.fi

Lisätiedot

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ 30.6.2015 Sivu 1/5 Tilaaja: PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Evo, Asuntola Kivelän saneeraus KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ (tilaaja) pyytää tarjoustanne Evon asuntola Kivelän saneerauksen rakentamisesta.

Lisätiedot

Hausjärven kunta/ tekninen toimiala Keskustie Oitti. Hanke: Lehtimajojen bitumi vesikatteen uusiminen KOKONAISURAKKA. 1.3.

Hausjärven kunta/ tekninen toimiala Keskustie Oitti. Hanke: Lehtimajojen bitumi vesikatteen uusiminen KOKONAISURAKKA. 1.3. LUONNOS 1.3.2019 Sivu 1/8 Tilaaja: Hausjärven kunta/ tekninen toimiala Keskustie 2-4 12100 Oitti Urakoitsija: Hanke: Lehtimajojen bitumi vesikatteen uusiminen KOKONAISURAKKA Lehtimajojen vesikatteen uusiminen:

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN LIUKUVALUTEKNIIKALLA TEHTÄVÄT BETONIREUNATUET 2010, RAKENNUSURAKKA

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN LIUKUVALUTEKNIIKALLA TEHTÄVÄT BETONIREUNATUET 2010, RAKENNUSURAKKA JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN LIUKUVALUTEKNIIKALLA TEHTÄVÄT BETONIREUNATUET 2010, RAKENNUSURAKKA Pyydämme yksikköhintaista urakkatarjoustanne liukuvalettavien reunatukien rakentamisesta Jyväskylän kaupungin kadunrakennuskohteissa

Lisätiedot

Hattulan seurakunnan virastotalon ja seurakuntatalon korjaus vaihe 1 URAKKAOHJELMA

Hattulan seurakunnan virastotalon ja seurakuntatalon korjaus vaihe 1 URAKKAOHJELMA Hattulan seurakunnan virastotalon ja seurakuntatalon korjaus vaihe 1 URAKKAOHJELMA 3.7.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. Tietoja rakennushankkeesta...1 1.1 Rakennuskohde ja -paikka...1 1.2 Rakennuttaja...1 1.3

Lisätiedot

TERÄSELEMENTTIAITOJEN JA -PORTTIEN ASENNUSURAKKA

TERÄSELEMENTTIAITOJEN JA -PORTTIEN ASENNUSURAKKA URAKKAOHJELMAN LIITE Espoo Kaupunkitekniikka- liikelaitos 1130/02.08.00/2013 Rakentaminen 04.06.2013 TERÄSELEMENTTIAITOJEN JA -PORTTIEN ASENNUSURAKKA TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA 2 (7) Sisällysluettelo

Lisätiedot

Isokuusi 1. alueen rakennusurakka 2014-2015, Vuores Tampere

Isokuusi 1. alueen rakennusurakka 2014-2015, Vuores Tampere 1.9.2014 1 (5) Isokuusi 1. alueen rakennusurakka 2014-2015, Vuores Tampere 1. Tarjouspyynnön kohde Tampereen kaupunki / yhteistyössä Tampereen Vesi liikelaitoksen, Tampereen Sähköverkko Oy:n ja Pirkan

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 13.2.2012 TARJOUSPYYNTÖ

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 13.2.2012 TARJOUSPYYNTÖ JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 13.2.2012 TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ 2(6) Satamapaviljongin vuokraus sekä vierassatamapalveluiden järjestäminen Lutakossa 2012-2014 Tarjouspyynnön kohde vuokraa Lutakon satamassa olevan

Lisätiedot

Öljyjätteen vastaanottoaseman saneeraus. Urakan informaatiotilaisuus 12.5.2015 klo 11.00

Öljyjätteen vastaanottoaseman saneeraus. Urakan informaatiotilaisuus 12.5.2015 klo 11.00 Öljyjätteen vastaanottoaseman saneeraus Urakan informaatiotilaisuus 12.5.2015 klo 11.00 Ruskon jätekeskus on avoinna arkisin klo 7.00 20.00 ja kesällä (huhti-marraskuu) lauantaisin 8.30 15.00. Ruskon jätekeskus

Lisätiedot

Tarjouspyyntö TARJOUSPYYNTÖ KATUJEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN TALVIHOIDOSTA SILKKIPERÄNTIEN, KESKUSTIEN JA JÄÄJOENTIEN OSALTA

Tarjouspyyntö TARJOUSPYYNTÖ KATUJEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN TALVIHOIDOSTA SILKKIPERÄNTIEN, KESKUSTIEN JA JÄÄJOENTIEN OSALTA Tarjouspyyntö KINNULAN KUNTA 07.08.2015 Tekninen toimi TARJOUSPYYNTÖ KATUJEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN TALVIHOIDOSTA SILKKIPERÄNTIEN, KESKUSTIEN JA JÄÄJOENTIEN OSALTA 1 Yleistä Kinnulan kunta pyytää

Lisätiedot