Lumilautailun historiaa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lumilautailun historiaa"

Transkriptio

1 Lumilautailun historiaa 1600-l Lumilautailun juuret löytyvät Turkista ja Euroopasta. Turkkilaisessa vuoristokylässä on paikallisten mukaan laskettu lumilaudalla jo 400 vuoden ajan. Myös Alpeilla kerrotaan käytetyn lumilautaa noihin aikoihin M.J. Jack Burchett rakensi tarinan mukaan ensimmäisen lumilaudan vanerinkappaleesta, jonka hän kiinnitti jalkoihinsa kangassuikaleilla ja hevosen suitsilla Harvey ja Gunnar Burgeson sekä Vern Wicklund saivat patentin kehittämälleen lumilaudan esi-isälle, josta he käyttivät nimeä kelkka (sled). Kelkkamaisella laudalla laskettiin seisaallaan, narusta kiinni pitäen Innokas skeittaaja ja surffaaja Tom Sims rakensi 13-vuotiaana koulun puutyötunnilla laudan voidakseen harrastaa lautailua myös talvella. Sims antoi laudalleen nimen skiboard (suksilauta). Monien mielestä tämä on ensimmäinen oikea lumilauta Sherman Poppen valmisti ensimmäisen snurfer-laudan (snowsurfing) liittämällä kaksi suksea yhteen. Poppen myi keksintönsä urheiluvälinevalmistaja Brunswickille ja seuraavina vuosina snurfereita myytiin lähes miljoona kappaletta, lähinnä lasten leluiksi Paavo Kärkkäinen valmisti Rovaniemellä koulun puutyötunnilla Suomen ensimmäisen lumilaudan. Idean hän sai lehdessä näkemästään surffauskuvasta Dimitrije Milovich patentoi oman surffilautaa muistuttavan lumilautansa, Swallowtailin, joka oli ensimmäinen moderni lumilauta. Vuonna 1976 hän perusti Winterstick-tuotemerkin Jake Burton Carpenter perusti Burton Snowboardsin ja alkoi myydä kehittämäänsä lautaa, jossa oli samankaltaiset siteet kuin vesisuksissa Tom Sims alkoi valmistaa rullalautojen ohella myös lumilautoja ja perusti Sims Snowboards -yrityksen Burton Snowboards ja Winterstick alkoivat valmistaa lumilautoja samalla tekniikalla kuin suksia valmistettiin Kaikkien aikojen ensimmäinen lumilautailukilpailu järjestettiin Ski Cooperissa Coloradossa nimellä King of the Mountain. Osallistujien joukossa olivat sekä Tom Sims että Jake Burton, jotka molemmat tähtäsivät sekä lajin johtavaksi tähdeksi että menestyneimmäksi lautavalmistajaksi Suicide Six Vermontissa oli ensimmäisiä hiihtokeskuksia, joka salli lautailun rinteissään. Siellä järjestettiin myös ensimmäiset Yhdysvaltain mestaruuskilpailut, joihin osallistui sekä snurffaajia että lumilautailijoita. Seuraavana vuonna kilpailun

2 järjesti Burton ja nykyisin kisa tunnetaan nimellä Burton US Open Snowboarding Championships Tom Sims järjesti ensimmäisen halfpipe-kilpailun Soda Springsissä Kaliforniassa ja oli myös kisan voittaja Craig Kelly oli ensimmäinen todellinen ammattilaislautailija. Aluksi hän lautaili Simsin tallissa, mutta vaihtoi 1980-luvun lopulla Burtonin talliin Lumilautailu löi itsensä läpi Euroopassa Skimbaaja-lehti julkaisi artikkelin lumilautailusta otsikolla Pohjolan Beachboy. Lumilautailu-sanaa ei vielä tunnettu, joten artikkelissa käytettiin lajista nimityksiä lumisurffaus ja snowboarding Lumilautailun suomalaiset pioneerit rakensivat itse ensimmäiset vaneriset lumilautansa. Timo Bygden ja Juha Sulkakoski pystyttivät verstaansa jyväskyläläiseen autotalliin ja laskivat laudoillaan Jyväskylän Harjulla ja Tikassa Yhdysvalloissa alkoi ilmestyä ensimmäinen lumilautailulehti, Absolutely Radical. Ensimmäisen numeron jälkeen lehti muutti nimekseen International Snowboard Magazine Ensimmäiset Euroopassa järjestetyt lumilautailukisat, Sveitsin mestaruuskilpailut St. Moritzissa Kille Keinänen ja Pekka Salo aloittivat Burton- ja Sims-lumilautojen maahantuonnin Suomeen Lumilautailun ensimmäinen maailmancup-kiertue, jossa oli kaksi kilpailua Yhdysvalloissa ja kaksi Euroopassa. Mukana oli suomalainenkin lautailija: Juha Mallat osallistui kisoihin Yhdysvalloissa Suomen Snowboardliitto (myöhemmin Suomen Lumilautaliitto) perustettiin Oulussa Matti Leiberin johdolla. Se on lajin vanhimpia liittoja maailmassa Lumilautailun ensimmäisten Nilsiän Nipas-Sportissa järjestettyjen SM-kisojen lajina oli lumilautaslalom. Kisan viisi parasta pääsi osallistumaan EM-kisoihin Ranskan Avoriazissa Kansainvälinen lumilautailuliitto, International Snowboard Federation, ISF, perustettiin. Suomi oli perustajamaiden joukossa Useimmilla huomattavilla hiihtokeskuksilla oli omat rinteet lumilautailijoille ja nämä saivat käyttää myös hissiä. Moniin keskuksiin oli rakennettu myös lautailuparkki reileineen, paippeineen ja hyppyreineen.

3 vuotias norjalainen Terje Haakonsen voitti kaikki halfpipe-kisat, joihin hän osallistui. Monien mielestä Haakonsen on kaikkien aikojen suurin lumilautailija Suomen Lumilautaliiton maajoukkuetoiminta käynnistyi Juha Sulkakosken vetämänä Kansainvälinen Lumilautailuliitto ISF järjesti ensimmäiset viralliset MM-kisat Ischglissa Itävallassa Ensimmäiset suomalaislaskijoiden tallisopimukset: Sebu Kuhlberg ja Aleksi Vanninen kiinnitettiin Burtonin talliin Lumilautailun, skeittauksen, surffauksen ja nuorisokulttuurin erikoislehti Flashback alkoi ilmestyä. Lehti ilmestyi vuoteen 2001 asti Kansainvälinen hiihtoliitto FIS otti lumilautailun lajivalikoimaansa. Osalle lautailijoista Kansainvälinen lumilautailuliitto ISF oli kuitenkin se ainoa oikea, eivätkä he osallistuneet FIS:n järjestämiin kilpailuihin Sims toi markkinoille ensimmäisen naisten laudan Sebu Kuhlberg sai ensimmäisenä suomalaislautailijana kuvansa kansainvälisen lumilautailulehden kanteen (Transworld Snowboarding 3/1994) Ensimmäinen Big Air -kilpailu järjestettiin US Openin yhteydessä Satu Järvelä voitti Davosissa naisten maailmanmestaruuden halfpipessa. Hän on Suomen ensimmäinen lumilautailun maailmanmestari Minna Hesso voitti kultaa halfpipessa Tahkolla järjestetyissä EM-kisoissa Jyrki Snow Job -ohjelma teki lumilautailua tunnetuksi suurelle yleisölle Suomessa. Kaupunkien keskustoissa järjestettiin kolmen vuoden aikana yhteensä 21 lumilautailutapahtumaa, joista esitettiin kooste MTV3-kanavalla Aleksi Litovaara oli halfpipen maailman rankinglistan ykkönen ja voitti ISF:n maailmancupin. Samana vuonna Rossignol valmisti Litovaaran nimeä kantavan pro model -nimikkolaudan, joka oli vuoden myydyin pro model Big Bear Lakella Kaliforniassa järjestettiin ensimmäinen talviurheilun X-Games (alun perin nimellä Extreme Games) Lumilautailun erikoislehti Slammerin ensimmäinen numero ilmestyi. Lehden viimeinen painettu numero ilmestyi keväällä Mika Mäkisen ja Saku Knoppin lumilautailuelokuva Crema sai ensi-iltansa.

4 1998 Lumilautailu oli ensimmäistä kertaa virallisena olympialajina Naganossa Japanissa järjestetyissä talviolympialaisissa. Kilpailulajeja oli kaksi sekä naisten että miesten sarjassa, halfpipe ja suurpujottelu Lumilautailulla oli maailmassa jo yli 4 miljoonaa harrastajaa. Sotkamon Vuokattiin avattiin maailman ensimmäinen lumilautatunneli hiihtoputken innoittamana Kansainvälinen lumilautailuliitto ISF lopetti toimintansa kesäkuussa ja sen tilalle perustettiin syksyllä World Snowboard Federation WSF Terje Haakonsenin johdolla aloitettiin lumilautailun maailmankiertue, Ticket to Ride (TTR-kiertue) Lumilautailu oli yksi yleisön suosikkilajeista Salt Lake Cityn talviolympialaisissa. Suomen Heikki Sorsa säväytti katsojia irokeesillaan Perustettiin Suomen Naislautailijat ry edistämään suomalaista naislautailua. Yhdistys on Suomen Lumilautaliiton virallinen jäsenseura. Lumilautailusta tuli laji Sotkamon Urheilulukioon Antti Autti voitti maailmanmestaruuskultaa sekä Big Airissa että halfpipessa. Lisäksi hän voitti samana vuonna X Gamesin superpipe-kilpailun ensimmäisenä eiamerikkalaisena laskijana Naislautailijoiden TTR-kiertue käynnistyi Markku Koski saavutti Torinon talviolympialaisissa Suomen ensimmäisen lumilautailun olympiamitalin. Hän sijoittui pronssille halfpipessa Suomen Naislautailijoiden ensimmäinen elokuva, Shotgun, sai ensi-iltansa Rukan parkkikauden avajaisissa Peetu Piiroinen voitti TTR-kiertueen (kaudesta World Snowboard Tour), jolla oli mukana ennätysmäärä kilpailijoita, miesten kisoissa ja naisten kisoissa Talviolympialaiset järjestettiin Vancouverissa. Peetu Piiroinen oli Suomen joukkueen menestynein urheilija: hän saavutti hopeaa halfpipessa. Kultaa otti jo toisen kerran peräkkäin Shaun White Enni Rukajärvi voitti naisten TTR-kiertueen. Suomalaislautailijoiden menestyksen täydensi miesten kiertueen jo toistamiseen voittanut Peetu Piiroinen Eero Ettala voitti X-Gamesin slopestylen Enni Rukajärvi voitti ensimmäisen naisten slopestylen maailmanmestaruuden ja oli ykkönen myös X Gamesin slopestyle-kilpailussa.

5 2011 Petja Piiroinen voitti Big Airin MM-kultaa Roope Tonteri voitti MM-kultaa sekä slopestylessä että Big Airissa Peetu Piiroinen otti jo neljännen kokonaisvoittonsa lumilautailun maailmankiertueella (aiemmat voitot vuosina 2009, 2010 ja 2011) Uusi suomalainen lumilautailu- ja elämäntapamedia Spine Magazine aloittaa. Lehti käsittelee ilmiöitä lautailukulttuurin perspektiivistä.

FAM 20 vuotta - kauden avaus

FAM 20 vuotta - kauden avaus FAM 20 vuotta - kauden avaus FinnishAlpine MastersCup 2014 o Kalpalinna 18.-19.1.2014 P (FIS) + P (FIS) o Påminne 25.1.2014 P + P o Himos 1.-2.2.2014 SP + SP (SM) o Riihivuori 8.-9.2.2014 SP + SP o Tahko

Lisätiedot

Toimintakertomus

Toimintakertomus TOIMINTAKERTOMUS Suomen Jet Sport Liitto ry Pajukuja 4, 29100 Luvia www.sjsl.fi Toimintakertomus 1.10.2017 30.09.2018 YLEISTÄ Suomen Jet Sport Liitto ry:n virallinen rekisteröintipäivämäärä on 07.10.1987.

Lisätiedot

Elää^^TV= >>>Olympialaiset PyeongChang Avajaiset elää live streaming>>>> 09/02/2018 elää virta

Elää^^TV= >>>Olympialaiset PyeongChang Avajaiset elää live streaming>>>> 09/02/2018 elää virta Elää^^TV= >>>Olympialaiset PyeongChang Avajaiset elää live streaming>>>> 09/02/2018 elää virta >>>> https://t.co/7ovbjji0zz >>>> https://t.co/7ovbjji0zz Etusivu Olympialaiset 2018 PyeongChang TV Areena

Lisätiedot

Freestyle SM Ski Sport Finland ry kutsuu kaikki Suomen freestyletaitajat Rukalle kauden huipennukseen

Freestyle SM Ski Sport Finland ry kutsuu kaikki Suomen freestyletaitajat Rukalle kauden huipennukseen Freestyle SM- 2014 Ski Sport Finland ry kutsuu kaikki Suomen freestyletaitajat Rukalle 8. - 13.4.2014- kauden huipennukseen Freestylen FIS kilpailuihin SM- kilpailuihin ja Audi Freestyle Ski Tour 2014

Lisätiedot

Miksi jotain piti ja pitää tehdä?

Miksi jotain piti ja pitää tehdä? Miksi jotain piti ja pitää tehdä? kilpailijamäärät laskeneet rajusti viimeisen 25 vuoden aikana (huom. nuorten SM Kitee, Kotka 2012) lajin kotimainen kilpailutoiminta menettänyt seksikkyytensä lähes kokonaan

Lisätiedot

Ounasvaaran Hiihtoseura

Ounasvaaran Hiihtoseura Kiertopalkinnot 2011 KIERTOPALKINNOT 2011 Pohjola-malja Pohjola-yhtiöiden lahjoittamasta Pohjola-maljasta kilpaillaan vuodesta 1997 alkaen toistaiseksi. Pohjola-maljan saa vuodeksi haltuunsa maastohiihdon

Lisätiedot

SHKY Laske+elijatutkimus. Toukokuu 2016

SHKY Laske+elijatutkimus. Toukokuu 2016 SHKY Laske+elijatutkimus Toukokuu 20 Johdanto Tutkimuksen tavoite Tutkimuksen tarkoituksena oli selvi+ää, miten saada jo laske+elua harrastavat henkilöt/taloudet vie+ämään useampia päiviä rinteessä? Lisäksi

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

TASATYÖNNÖN TULEVAISUUS MITKÄ OVAT VAATIMUKSET JA MITEN NIIHIN PÄÄSTÄÄN?

TASATYÖNNÖN TULEVAISUUS MITKÄ OVAT VAATIMUKSET JA MITEN NIIHIN PÄÄSTÄÄN? TASATYÖNNÖN TULEVAISUUS MITKÄ OVAT VAATIMUKSET JA MITEN NIIHIN PÄÄSTÄÄN? Olli Ohtonen Sprinttivalmentaja olli.ohtonen@hiihtoliitto.fi 0504077501 RAKENNE Tasatyöntö - Muutos Tasatyöntö - Lyhyt historia

Lisätiedot

TaitajaPLUS Oulussa 2010 Kuopiossa 2011

TaitajaPLUS Oulussa 2010 Kuopiossa 2011 TaitajaPLUS Oulussa 2010 Kuopiossa 2011 TaitajaMästare 2010 Oulu Ideasta syntyy kädenjälki TaitajaPLUS (MästarePLUS) lajiperhe mukana ensimmäisen kerran Taitaja kisoissa Aiemmin kansallisia kisoja Abilympics

Lisätiedot

OZONE LEIJAHIITO 2006/2007

OZONE LEIJAHIITO 2006/2007 OZONE LEIJAHIITO 2006/2007 Ozone on markkinajohtaja ja edelläkävijä leijahiihdon (snowkite) saralla. Ozone leijat kuuluvat alan laadukkaimpiin tuotteisiin ja edustavat lajin suunnittelun terävintä kärkeä.

Lisätiedot

Ounasvaaran Hiihtoseura

Ounasvaaran Hiihtoseura Kiertopalkinnot 2012 KIERTOPALKINNOT 2012 Pohjola-malja Pohjola-yhtiöiden lahjoittamasta Pohjola-maljasta kilpaillaan vuodesta 1997 alkaen toistaiseksi. Pohjola-maljan saa vuodeksi haltuunsa maastohiihdon

Lisätiedot

KOTIMAISET KILPAILUSÄÄNNÖT. Jyväskylä Jorma Tuomimäki Annmari Viljanmaa Juha Torvikoski

KOTIMAISET KILPAILUSÄÄNNÖT. Jyväskylä Jorma Tuomimäki Annmari Viljanmaa Juha Torvikoski KOTIMAISET KILPAILUSÄÄNNÖT Jyväskylä 3.11.2018 Jorma Tuomimäki Annmari Viljanmaa Juha Torvikoski Kotimaiset kilpailusäännöt https://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/maastohiihto/tdtoiminta/saannot/ 1.1.9.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 (6) 24 Arvokisoissa menestyneiden helsinkiläisurheilijoiden palkitsemisen periaatteet HEL 2018-011990 T 00 04 04 Päätös päätti hyväksyä seuraavat periaatteet noudatettaviksi

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Seura- ja aluejärjestö Pohjois-Suomen Pyöräily ry Toimintasuunnitelma 2014 Pohjois-Suomen Pyöräily ry:n toiminta perustuu vahvoihin ja elinvoimaisiin Pohjois-Suomalaisiin seuroihin, sekä niiden aktiivisiin

Lisätiedot

Suomen Tanssipelaajat ry - Toimintasuunnitelma 2010

Suomen Tanssipelaajat ry - Toimintasuunnitelma 2010 Sisällys 1. Tarkoitus 2. Yleistä Suomen Tanssipelaajat ry - 2010 Suomen Tanssipelaajat ry - Toimintasuunnitelma 2010 3. Vastuuhenkilöroolit 2010 4. Kilpailut 2010 4.1. Suomen kilpailut 4.2. Ulkomaiden

Lisätiedot

Taustaa Suunnitelma yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitteluprosessin kulusta

Taustaa Suunnitelma yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitteluprosessin kulusta Taustaa Suunnitelma yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitteluprosessin kulusta Arvioidaan laajasti omaa toimintaa. Tunnistetaan käytäntöjä tai tilanteita, joissa voi esiintyä eriarvoisuutta. Perustellaan

Lisätiedot

Jyväskylän Freestyle Seura järjestää

Jyväskylän Freestyle Seura järjestää Jyväskylän Freestyle Seura järjestää 11 12.3.2017 Keski-Suomen freestyleseurojen lippulaiva JFS järjestää maaliskuun 11 12 päivinä 2017 ennennäkemättömän freestylehiihtotapahtuman. Paremmuudesta Laajavuoren

Lisätiedot

OPINNÄYTETYÖ. Jos on halu, löytyy keino

OPINNÄYTETYÖ. Jos on halu, löytyy keino OPINNÄYTETYÖ Jos on halu, löytyy keino Lumilautailun esteettömyyttä kehittämässä Iida Jolma Kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelma (210 op) Arvioitavaksi jättämisaika 05 / 2017 www.humak.fi

Lisätiedot

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65.

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65. Kisauutisia vuodelta 2011 Juoksukoulun ja heittopörssin palkitsemistilaisuus 27.10.2011 Liedon Parmaharjulla palkittiin juoksukoulussa ja heittopörssissä menestyneitä. Palkinnot jaettiin kaikissa sarjoissa

Lisätiedot

Pistoolijaoston päivittämät ja hyväksymät vuoden 2017 pistoolirankingkilpailun säännöt

Pistoolijaoston päivittämät ja hyväksymät vuoden 2017 pistoolirankingkilpailun säännöt SAL:n pistoolijaosto Vuosittain käytävän pistoolirankingkilpailun säännöt Pistoolijaoston päivittämät ja hyväksymät vuoden 2017 pistoolirankingkilpailun säännöt 1 Kilpailut Pistoolijaosto päättää mitkä

Lisätiedot

Rehtori Juhani Manninen: Olympialiikkeen historiaa. Esitelmä Ruutiukoille 18.4.2016

Rehtori Juhani Manninen: Olympialiikkeen historiaa. Esitelmä Ruutiukoille 18.4.2016 Rehtori Juhani Manninen: Olympialiikkeen historiaa Esitelmä Ruutiukoille 18.4.2016 Olympiakisat Rio de Janeiro 2016 kesäkisat Pyeongchang 2018 talvikisat Tokio 2020 kesäkisat Peking 2022 talvikisat Kristus-patsas

Lisätiedot

Kisauutisia vuodelta Syyshallit Kupittaalla

Kisauutisia vuodelta Syyshallit Kupittaalla Kisauutisia vuodelta 2013 Syyshallit Kupittaalla Sunnuntaina 17.11. käytiin syyshallit Kupittaan hallissa. Vankkaa edusti ainoastaan Maria Vähätupa (s. 2001). Maria kisasi vanhempien sarjassa (T15 kuulassa

Lisätiedot

JOUKKUEKILPAILUT. Kilpailujen säännöt

JOUKKUEKILPAILUT. Kilpailujen säännöt JOUKKUEKILPAILUT Kilpailujen säännöt International Taekwon-Do Federation All Europe Taekwon-Do Federation Suomen ITF Taekwon-Do ry Tekninen Valiokunta Suomen Antidopingtoimikunta Kilpailuiden järjestäjä

Lisätiedot

ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 26.1.2015

ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 26.1.2015 ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 26.1.2015 1. YLEISET SÄÄNNÖT... 2 1.1.MESTARUUSKILPAILUT... 2 1.2. OSALLISTUMISOIKEUS... 2 1.3. KILPAILUAJAN JA PAIKAN MÄÄRÄYTYMINEN... 2 1.4. MESTARUUSKILPAILUJEN

Lisätiedot

Urheilu-, metsästys- ja kalastustarvikkeiden lahjoittama UMK-malja

Urheilu-, metsästys- ja kalastustarvikkeiden lahjoittama UMK-malja Kiertopalkinnot 2010 KIERTOPALKINNOT 2010 Urheilu-, metsästys- ja kalastustarvikkeiden lahjoittama UMK-malja Piiri Pisteet 2010 Pisteet 2009 Pisteet 2008 1. Pohjois-Pohjanmaa 52 40 14 2. Lahti 47 51 89

Lisätiedot

Alppilajien valmennusjärjestelmän uudistus ja TEAM 2018

Alppilajien valmennusjärjestelmän uudistus ja TEAM 2018 Mediatilaisuus 17.9.2014 Alppilajien valmennusjärjestelmän uudistus ja TEAM 2018 Tervetuloa! Ski Sport Finland Strategian tavoitetila Ski Sport Finland tuottaa voittajia kaikissa ikäluokissa PODIUM talvilajien

Lisätiedot

Ylivieskan Kuula r.y. Toimintakertomus vuodelta Yleistä

Ylivieskan Kuula r.y. Toimintakertomus vuodelta Yleistä Toimintakertomus vuodelta 2015 Yleistä Ylivieskan Kuula, vuonna 1909 perustettu yleisseura. Urheiluseuran toiminta on vilkasta ja valtakunnallisesti tunnustettua. Toiminta painottui eri jaostojen järjestämiin

Lisätiedot

Tiia-Liisa Aavisto, synt. 23.1.1995, karate EM 3. joukkueottelu naiset SM 1 ottelu naiset kevyt -60 kg SM 1. kata naiset

Tiia-Liisa Aavisto, synt. 23.1.1995, karate EM 3. joukkueottelu naiset SM 1 ottelu naiset kevyt -60 kg SM 1. kata naiset Vapaa-ajan lautakunta 46 18.12.2013 Liikuntatoimen stipendit vuodelta 2013 687/12.01.06/2013 Vapaa-ajan lautakunta 46 Valmistelija: vapaa-aikatoimenjohtaja Seppo Virta, puh. 014 2675 720 Laukaan kunta

Lisätiedot

SUOMEN LUMILAUTALIITTO RY YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT

SUOMEN LUMILAUTALIITTO RY YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT SUOMEN LUMILAUTALIITTO RY YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT KAUSI 2018 2019 SISÄLLYSLUETTELO SUOMEN LUMILAUTALIITTO RY YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT I YLEISET MÄÄRITTELYT 3 A KÄSITTEET 3 B SÄÄNTÖJEN VELVOITTAVUUS 4 C

Lisätiedot

-Yhdessä, hyvällä fiiliksellä. Yhteistyössä

-Yhdessä, hyvällä fiiliksellä. Yhteistyössä -Yhdessä, hyvällä fiiliksellä. Yhteistyössä Kumppanuus Me emme puhu mainostajista, vaan yhteistyökumppaneista. Yhteistyökumppanimme näkyvät kaikessa mitä teemme ja jokainen paketti räätälöidään erikseen.

Lisätiedot

Paimion Rastin kauden päättäjäisissä palkitut 2018

Paimion Rastin kauden päättäjäisissä palkitut 2018 Paimion Rastin kauden päättäjäisissä palkitut 2018 Paras suunnistaja Olav Lundanes kolme SM-kultaa, kaksi EM-kultaa, yksi MM-kulta sekä nopein 10milan, Jukolan ja SM-viestin ankkuriosuudella Paras -16v.

Lisätiedot

SUOMEN URHELULIITTO ry:n HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖT Hyväksytty SUL hallituksen kokouksissa , ja

SUOMEN URHELULIITTO ry:n HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖT Hyväksytty SUL hallituksen kokouksissa , ja SUOMEN URHELULIITTO ry:n HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖT Hyväksytty SUL hallituksen kokouksissa 2.10.2008, 15.12.2012 ja 20.11.2015. 1 Suomen Urheiluliiton ansiomerkki, levyke, mitali ja standaari kotimaisille ja

Lisätiedot

1970-luku. Kansalliset Vihijärvellä. Heikki Sivill voitti pääsarjan. Äänekosken liikuntapuistosta valmistui mustavalkoinen opetuskartta.

1970-luku. Kansalliset Vihijärvellä. Heikki Sivill voitti pääsarjan. Äänekosken liikuntapuistosta valmistui mustavalkoinen opetuskartta. 1970-luku 1972 Sumiaisten Kunto järjesti Keski-Suomen viestin Syvälahden koululla. Radat suuntautuivat Vintilänvuoren suuntaan. Voittajaksi yöviestissä suunnisti Rajamäen Rykmentti joukkueella Matti Kovanen,

Lisätiedot

Kilpailusäännöt 2018

Kilpailusäännöt 2018 Kilpailusäännöt 2018 Kilpailusäännöt 2018 Kilpailukausi muuttuu Lex Laukkanen kymmenkunta muuta pienempää muutosta 1.1.8. Kilpailut Monikansallinen määritys jää kokonaan pois Kilpailukauden muutos - Laatinut

Lisätiedot

Copyright year ABB - 1. NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012

Copyright year ABB - 1. NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012 Copyright year ABB - 1 NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012 Copyright year ABB - 2 Tilanne: -Nokian Urheilijoilla on tällä hetkellä yleisurheilujoukkueessaan iso joukko erinomaisia nuoria huippu-urheilijoita.

Lisätiedot

Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan.

Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan. 1 Hiihtojaosto tiedottaa 26.10.2009 Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan. PALVELUPAKETIT ovat joko Skipassi- tai Lisenssi PAKETTEJA. Kaikilla 7-vuotiailla

Lisätiedot

SHKY Laske+elijatutkimus. Toukokuu 2016

SHKY Laske+elijatutkimus. Toukokuu 2016 SHKY Laske+elijatutkimus Toukokuu Johdanto Tutkimuksen tavoite Tutkimuksen tarkoituksena oli selvi+ää, miten saada jo laske+elua harrastavat henkilöt/taloudet vie+ämään useampia päiviä rinteessä? Lisäksi

Lisätiedot

Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut 1998 Wikipedia

Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut 1998 Wikipedia Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut 1998 Wikipedia Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut 1998 olivat historian kolmannet maailmanmestaruuskilpailut ja toiset miesten MM kisat. Ne järjeste4in Tšekissä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN HIIHTOSEURA ry:n TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 1.5.2004 30.4.2005

JYVÄSKYLÄN HIIHTOSEURA ry:n TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 1.5.2004 30.4.2005 1 JYVÄSKYLÄN HIIHTOSEURA ry:n TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 1.5.2004 30.4.2005 YLEISTÄ Jyväskylän Hiihtoseuraa voidaan pitää yhtenä menestyksekkäimmistä hiihtolajien erikoisseuroista Suomessa. Salt Lake City:stä

Lisätiedot

Suunnistajia. Suunta Jyväskylä. Eeli Viholainen (1994)

Suunnistajia. Suunta Jyväskylä. Eeli Viholainen (1994) Suunta Jyväskylä Suunnistajia Eeli Viholainen (1994) Vanhemmat vei suunnistuskouluun siitä asti laji on ollut omassa elämässä hyvin läheisenä. Vanhempani Nuorten EM Pitkä Sijoitus: 2. 2012 (H18) Nuorten

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU 30.5.2014 23:53 ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2013-2014 THE FINAL SERIES REPORT

Lisätiedot

SEURAOTTELUT

SEURAOTTELUT SEURAOTTELUT 2014-1995 Kuusankosken Ampujien ja Inkeroisten Ampujien kesken käytiin Ojakorven ampumaradalla seuraottelu, maanantaina 19.05.2014. Laji: Ruotsalainen pika-ampumakilpailu. tulokset: Seura

Lisätiedot

Suomen Urheilumuseo. Selkokielinen opas museon näyttelyyn

Suomen Urheilumuseo. Selkokielinen opas museon näyttelyyn Suomen Urheilumuseo Selkokielinen opas museon näyttelyyn Suomen Urheilumuseo Suomen Urheilumuseo on erikoismuseo, jossa voi tutustua suomalaiseen urheiluun. Museon tehtävä on tutkia ja esitellä kilpaurheilua,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN HIIHTOSEURA ry:n TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 1.5.2003 30.4.2004

JYVÄSKYLÄN HIIHTOSEURA ry:n TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 1.5.2003 30.4.2004 1 JYVÄSKYLÄN HIIHTOSEURA ry:n TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 1.5.2003 30.4.2004 YLEISTÄ Jyväskylän Hiihtoseuraa voidaan pitää yhtenä menestyksekkäimmistä hiihtolajien erikoisseuroista Suomessa. Salt Lake City:stä

Lisätiedot

MIESTEN PRONSSIOTTELUT 2012

MIESTEN PRONSSIOTTELUT 2012 MIESTEN PRONSSIOTTELUT 2012 Otteluohjelma la 01.09. klo 16.00 Joensuu - Raahe su 02.09. klo 16.00 Raahe - Joensuu tarvittaessa la 08.09. klo 16.00 Joensuu - Raahe Pronssipelien historiaa Pronssiotteluja

Lisätiedot

Hakemus Helsingin kaupungille maa- ja vesialueen varaamiseksi

Hakemus Helsingin kaupungille maa- ja vesialueen varaamiseksi 13 joulukuuta 2012 Hakemus Helsingin kaupungille maa- ja vesialueen varaamiseksi Hakija: (Y-tunnus: 2293237-8) Vallikallionkuja 2 D 45 02650 ESPOO Hakemuksen käsittelijä: Helsingin kaupungin kiinteistövirasto/tonttiosasto

Lisätiedot

www.svansteinski.com

www.svansteinski.com Laskettelukeskus laskijoilta laskijoille! Ainutlaatuinen keskus Keskus laskijoilta laskijoille Uusi yrittäjä: TJ Henri Sankala (Half Pipe Maailmanmestari alle 20 vuotiaissa vuonna -99) Varatoimitusjohtajana:

Lisätiedot

MIESTEN PRONSSIOTTELUT 2011

MIESTEN PRONSSIOTTELUT 2011 MIESTEN PRONSSIOTTELUT 2011 Otteluohjelma to 01.09. klo 16.00 Raahe - Kouvola la 03.09. klo 16.00 Kouvola - Raahe tarvittaessa su 04.09. klo 17.00 Raahe - Kouvola Pronssipelien historiaa Pronssiotteluja

Lisätiedot

C Moren kärjet, viikko 4 ( )

C Moren kärjet, viikko 4 ( ) C Moren kärjet, viikko 4 (22.-28.1.18) HUOM! Viikkotiedotteessa esitellään jatkossa tv-kanavien ohjelmien lisäksi myös suoratoistopalvelun (cmore.fi) sisältöjä. - Urheilu: Hiihtoa ja yhdistettyä Seefeldissä,

Lisätiedot

LOUKKAANTUMISET JÄÄKIEKOSSA JA NIIDEN EHKÄISY

LOUKKAANTUMISET JÄÄKIEKOSSA JA NIIDEN EHKÄISY LOUKKAANTUMISET JÄÄKIEKOSSA JA NIIDEN EHKÄISY Markku Tuominen International Ice Hockey Federation, Medical Committee Suomen jääkiekkoliitto Jääkiekon SM-liiga IIHF:N VAMMAREKISTERÖINTI IIHF:n turnaksissa

Lisätiedot

Karoliina Autio, synt. 24.1.1996, karate SM 3. kata naiset. Tiia-Liina Aavisto, synt. 23.11995, karate SM 1. kata naiset MM 2.

Karoliina Autio, synt. 24.1.1996, karate SM 3. kata naiset. Tiia-Liina Aavisto, synt. 23.11995, karate SM 1. kata naiset MM 2. Vapaa-ajan lautakunta 46 18.12.2014 Liikuntatoimen stipendit vuodelta 2014 644/12.04.03/2014 Vapaa-ajan lautakunta 46 Valmistelija: vapaa-aikatoimenjohtaja Seppo Virta, puh. 014 2675 720 Laukaan kunta

Lisätiedot

Palauta vuoden agilitykoira ja vuoden näyttelykoira tulokset lomakkeella, joka löytyy VASin wwwsivuilta kohdasta Vuoden koira.

Palauta vuoden agilitykoira ja vuoden näyttelykoira tulokset lomakkeella, joka löytyy VASin wwwsivuilta kohdasta Vuoden koira. Vuoden koira 2014-kilpailu Vuoden koira valintaan voit osallistua toimittamalla ohjeiden mukaan vuoden aikana virallisista kokeista tai näyttelyistä saavutetut tulokset (+kopion kilpailukirjasta) alla

Lisätiedot

Suomen Hiihtokeskusyhdistys Laskettelijatutkimus. Toukokuu 2018

Suomen Hiihtokeskusyhdistys Laskettelijatutkimus. Toukokuu 2018 Suomen Hiihtokeskusyhdistys Laskettelijatutkimus Toukokuu 2018 Johdanto Tutkimuksen tavoite Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten saada jo laskettelua harrastavat henkilöt/taloudet viettämään

Lisätiedot

Kannelmäen peruskoulun lehti

Kannelmäen peruskoulun lehti Kannelmäen peruskoulun lehti Tämä lehti on kannelmäen peruskoulun oppilaiden tekemä lehti Tässä lehdessä esitetään oppilaiden tekemiä eri töitä, piirroksia ja sarjakuvia sekä raportti Super Schools viikosta

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 20010 2011

TOIMINTAKERTOMUS 20010 2011 TOIMINTAKERTOMUS 20010 2011 Jyväskylä Hiihtoseura Hallitus Jyväskylä JYVÄSKYLÄN HIIHTOSEURA ry:n TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 1.5.2010 30.4.2011 YLEISTÄ Päättyneellä toimintakaudella Jyväskylän Hiihtoseuran

Lisätiedot

Kansallisten arvokilpailujen tulosrajat ja ilmoittautumismenettely 2018

Kansallisten arvokilpailujen tulosrajat ja ilmoittautumismenettely 2018 Kansallisten arvokilpailujen tulosrajat ja ilmoittautumismenettely 2018 Yleisen sarjan SM-kilpailut 2018, Tampere Yleisen sarjan SM-kilpailuihin on osanotto-oikeus urheilijoilla, jotka ovat saavuttaneet

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Viestintä. Harjoittelu

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Viestintä. Harjoittelu 1 VUOSIKERTOMUS 2015-2016 Yleistä Kausi 2015-2016 oli seuran 25. toimikausi. City Bowlers osallistui sekä HBL:n alaisiin kilpailusarjoihin että valtakunnansarjoihin ja ystävyysotteluita pelattiin useita.

Lisätiedot

HELSINKI HOOKUP PROFESSIONAL SKATEBOARD CONTEST

HELSINKI HOOKUP PROFESSIONAL SKATEBOARD CONTEST HELSINKI X FINLAND MEDIAKIT 2013 9.8. 11.8.2013 HELSINKI HOOKUP PROFESSIONAL SKATEBOARD CONTEST PROSKATE X SKATE-SM MEDIAKIT 2013 HELSINKI HOOKUP 9. 11. ELOKUUTA 2013 Skeittaus on elämäntyyli joka vaatii

Lisätiedot

Ensimmäinen tehtävä ke 12.5.1982 Alajärven Ankkurit - Kankaanpään Maila st tulos: 10-2 yleisöä: 1181 pt: Erkki Koivisto

Ensimmäinen tehtävä ke 12.5.1982 Alajärven Ankkurit - Kankaanpään Maila st tulos: 10-2 yleisöä: 1181 pt: Erkki Koivisto Juha Haikola kausi kotipaikka kauden tuomaristatus yhteensä runkosarja up/ps/kp ms/js/pve ve pr um/fi arvo-ott. & palkinnot tuomaripari peleissä *1946 1982 Ylivieska A-tasolle valittu 15 13 1 1 Erkki Koivisto

Lisätiedot

Visio. TheWinning Attitude Ski Sport Finland tuottaa voittajia kaikissa ikäluokissa. PODIUM lajitoimintojen organisoijana Suomessa

Visio. TheWinning Attitude Ski Sport Finland tuottaa voittajia kaikissa ikäluokissa. PODIUM lajitoimintojen organisoijana Suomessa Strategia 2015-2018 Visio TheWinning Attitude Ski Sport Finland tuottaa voittajia kaikissa ikäluokissa PODIUM lajitoimintojen organisoijana Suomessa PODIUM talvilajien arvostuksessa Suomessa PODIUM arvokilpailuissa

Lisätiedot

Kansallisten arvokilpailujen tulosrajat ja ilmoittautumismenettely 2019

Kansallisten arvokilpailujen tulosrajat ja ilmoittautumismenettely 2019 Kansallisten arvokilpailujen tulosrajat ja ilmoittautumismenettely 2019 Yleisen sarjan SM-kilpailut 15.-17.2.2019, Helsinki Yleisen sarjan SM-kilpailuihin on osanotto-oikeus urheilijoilla, jotka ovat saavuttaneet

Lisätiedot

KOHTI KULTAMITALIA. Suomen matemaa3sen yhdistyksen valmennusjaosto. Ma3 Leh=nen Anne- Maria Ernvall- Hytönen

KOHTI KULTAMITALIA. Suomen matemaa3sen yhdistyksen valmennusjaosto. Ma3 Leh=nen Anne- Maria Ernvall- Hytönen KOHTI KULTAMITALIA Suomen matemaa3sen yhdistyksen valmennusjaosto Ma3 Leh=nen Anne- Maria Ernvall- Hytönen TAUSTAA Kilpailut yleismaailmallises= toistaiseksi paras keksintö matema=ikan viemiseksi niiden

Lisätiedot

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2011

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2011 SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 1(6) Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintakertomus 2011 Versio 1.0H Toiminnanjohtaja Eeva Isokorpi SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 2(6) Sisällysluettelo 1 KILPAILUT... 3 1.1

Lisätiedot

SISÄLTÖ KUVIOLUETTELO... 2 1 JOHDANTO... 3 2 LUMILAUTAILU...

SISÄLTÖ KUVIOLUETTELO... 2 1 JOHDANTO... 3 2 LUMILAUTAILU... SISÄLTÖ KUVIOLUETTELO... 2 1 JOHDANTO... 3 2 LUMILAUTAILU... 6 2.1 Lumilautailun historia ja lajin kehitys Suomessa...6 2.2 Lumilautailun perusvälineet...8 3 SOVELTAVA LUMILAUTAILU... 10 3.1 Soveltavan

Lisätiedot

Valmennuksen viestejä johtokunnalle

Valmennuksen viestejä johtokunnalle Kalustohankinnat tulevia kausia varten Kauden 2014-15 valmentajapalkkio-oikaisut Alppijaoston strategiapalaveri (toukokuu 2015) => osallistujaehdokkaita Mikko K, Marko, Eki, Simo, Paulus, Pete P, Rami,

Lisätiedot

Mustaruudin PM kilpailut

Mustaruudin PM kilpailut Mustaruudin PM kilpailut Mustaruudin lieskat ja kipinät, paksu harmaa savu ja kumeat jysähdykset täyttivät ilman kun 64 ilmottautunutta kilpailijaa laukoivat suorituksiaan yli kahdessakymmenessä asetyypeittäin

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN URHEILUPALKITSEMISEN UUDISTAMINEN

HELSINGIN KAUPUNGIN URHEILUPALKITSEMISEN UUDISTAMINEN HELSINGIN KAUPUNGIN URHEILUPALKITSEMISEN UUDISTAMINEN URHEILUPALKINTOTOIMIKUNNAN ASETTAMAN TYÖRYHMÄN ESITYS 8.9.2011 A. HELSINKI-PÄIVÄN PALKITSEMISET VUODEN HELSINKILÄISURHEILIJA - palkitaan aina paras

Lisätiedot

Juhannusjuoksu perjantai 21. kesäkuuta (GMT+3) - Viralliset tulokset

Juhannusjuoksu perjantai 21. kesäkuuta (GMT+3) - Viralliset tulokset Juhannusjuoksu perjantai 21. kesäkuuta 2019 11.03 (GMT+3) - Viralliset tulokset Kilpailu info Laji: Juoksu Sijainti:, Suomi Lähtötapa: Ryhmä-lähtö manuaalisesti Ryhmät: Määritelty Kilpailijoita: 83 Ajanottolaite:

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA THE FINAL SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD

ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA THE FINAL SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2012-2013 THE FINAL SERIES REPORT OF SITTING

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON 34. KOTKA-TURNAUS

ISTUMALENTOPALLON 34. KOTKA-TURNAUS ISTUMALENTOPALLON 34. KOTKA-TURNAUS Karhulan liikuntahallilla lauantaina 6.2.2016 KANSAINVÄLINEN ISTUMALENTOPALLOTURNAUS VUODESTA 1983 Kuva: KSI/Juha Parkko 34. Kotka-turnauksen voittajat - KSI Kotka T

Lisätiedot

Talviolympialaiset ohjelma

Talviolympialaiset ohjelma Talviolympialaiset ohjelma Alla talviolympialaisten 2018 täydellinen kisaohjelma. Ohjelmassa jo varmistetut kisapäivät ja -lajit ensimmäisestä kisäpäivästä (8.2.2018) aina viimeiseen kisapäivään asti (25.2.2018)

Lisätiedot

klo Sotkamon Jymy Alajärven Ankkurit. - Viimeinen miesten Superpesispeli nyky Hippoksella

klo Sotkamon Jymy Alajärven Ankkurit. - Viimeinen miesten Superpesispeli nyky Hippoksella 14.6.2018 klo 18.00 Sotkamon Jymy Alajärven Ankkurit - Viimeinen miesten Superpesispeli nyky Hippoksella Hippos on ollut monen menestyneen joukkueen kotikenttä Suomen Mestaruudet 1982 Jyväskylän Kiri 1984

Lisätiedot

KU-68 2012 SM-kisojen ja pm-kisojen sijoitukset ja sisulisäkilpailujen mitalit

KU-68 2012 SM-kisojen ja pm-kisojen sijoitukset ja sisulisäkilpailujen mitalit KU-68 2012 SM-kisojen ja pm-kisojen sijoitukset ja sisulisäkilpailujen mitalit SM-viestit 14.-15.7.2012, Pori Hopeaa P15 4x800m KU-68 Manu Lahtinen, Eetu Sikkinen 8.48,48 Benjamin Heinonen, Topi Lahtinen

Lisätiedot

Etämetsänomistajien Liitto ry 1 (5) Metsätaitokilpailujen tulokset

Etämetsänomistajien Liitto ry 1 (5) Metsätaitokilpailujen tulokset Etämetsänomistajien Liitto ry 1 (5) LOPPUTULOKSET MIEHET 2017 Sijoitus nimi Yhdistys Pisteet 1Lithovius Jukka Oulun seudun metsätilanomistajat 141 2 Airola Tapio Päijät-Hämeen Metsänomistajat ry 140 3

Lisätiedot

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa!

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! 1 Ratsastus on hieno harrastus Ratsastus on luonnonläheinen ja tasa-arvoinen laji. Ratsastus on monipuolinen

Lisätiedot

Espoon Urheilijat ry Judojaos

Espoon Urheilijat ry Judojaos Espoon Urheilijat ry Judojaos Toimintakertomus 2014 1 Sisällysluettelo 1 HALLINTO... 3 1.1 YHDISTYKSEN KOKOUKSET... 3 1.2 HALLITUS... 3 1.3 JUDON TOIMIJAT... 3 1.4 JÄSENISTÖ... 3 2 SEURAN TOIMINTA... 4

Lisätiedot

MAAJOUKKUE MIEHET DISTANCE

MAAJOUKKUE MIEHET DISTANCE MAAJOUKKUE MIEHET DISTANCE ANALYYSI KAUDESTA 2015-2016 SUUNNITELMAT KAUDELLE 2016-2017 Valmentajakerhon kevätseminaari Vierumäki 28.5.2016 Teemu Pasanen Miesten valmentaja RAKENNE Joukkue Leirityskalenteri

Lisätiedot

Pohjola-yhtiöiden lahjoittamasta Pohjola-maljasta kilpaillaan vuodesta 1997 alkaen toistaiseksi.

Pohjola-yhtiöiden lahjoittamasta Pohjola-maljasta kilpaillaan vuodesta 1997 alkaen toistaiseksi. Kiertopalkinnot 2019 KIERTOPALKINNOT 2019 Pohjola-malja Pohjola-yhtiöiden lahjoittamasta Pohjola-maljasta kilpaillaan vuodesta 1997 alkaen toistaiseksi. Pohjola-maljan saa vuodeksi haltuunsa maastohiihdon

Lisätiedot

Sisällys. 1. Maastohiihdon nykytilan arviointia, missä ollaan ja mihin olemme menossa. 2. Hiihdon valmennusjärjestelmän tavoitetila

Sisällys. 1. Maastohiihdon nykytilan arviointia, missä ollaan ja mihin olemme menossa. 2. Hiihdon valmennusjärjestelmän tavoitetila Maastohiihdon ajankohtaiset Eero Hietanen Maastohiihdon valmennuspäällikkö Sisällys 1. Maastohiihdon nykytilan arviointia, missä ollaan ja mihin olemme menossa 2. Hiihdon valmennusjärjestelmän tavoitetila

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2005

TOIMINTAKERTOMUS 2005 TOIMINTAKERTOMUS 2005 YLEISTÄ Vuosi 2005 oli OuLVI:n 43. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

NAISTEN PRONSSIOTTELUT 2012

NAISTEN PRONSSIOTTELUT 2012 NAISTEN PRONSSIOTTELUT 2012 Otteluohjelma la 01.09. klo 15.00 Pori Viinijärvi su 02.09. klo 17.00 Viinijärvi - Pori tarvittaessa la 08.09. klo Pori - Viinijärvi Pronssipelien historiaa Pronssiotteluja

Lisätiedot

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6 Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2/6 Sisällysluettelo 1. VUODEN 2016 PÄÄTAVOITTEET...

Lisätiedot

Kuva 1. Heittosektori. Sivu 1/7

Kuva 1. Heittosektori. Sivu 1/7 Kansainvälisen Saappaanheittoliiton, IBTA:n, hyväksymät Saappaanheiton kilpailusäännöt 2013 (Liitteenä 1 Suomen Saappaanheittoliiton lisäykset kilpailusääntöihin) 1. Heittoväline Naisten sarjassa virallinen

Lisätiedot

MIESTEN FINAALIT 2009

MIESTEN FINAALIT 2009 MIESTEN FINAALIT 2009 Kolmella voitolla mestariksi Finaalien historiaa Finaaleja on pelattu vuosina 1922-1930, 1932-1939, ja 1986-2008. Sen lisäksi sarjamuotoisessa järjestelmässä mestaruudesta on tasapisteissä

Lisätiedot

Kotimaiset TV - kisat. Ketkä mukana? Kuka tekee mitä? Vastuut ja velvoitteet

Kotimaiset TV - kisat. Ketkä mukana? Kuka tekee mitä? Vastuut ja velvoitteet Kotimaiset TV - kisat Ketkä mukana? Kuka tekee mitä? Vastuut ja velvoitteet Esittely: Hannu Koivusalo 41 v. Urheilumanageri Oma yritys: Via Sport (urheilu-, kulttuuri- ja tapahtumamarkkinointi) -------------------------------------------------------

Lisätiedot

Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi on kalenterivuosi.

Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi on kalenterivuosi. Tampereen Seudun Koirakerho ry VUODEN KOIRA -KILPAILUSÄÄNNÖT kaudelle 1.1.2014 31.12.2014 Koiran omistajan on oltava Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsen koko kilpailuvuoden 1.1. 31.12. Kilpailuvuosi

Lisätiedot

Turun Senioriurheilijat ry

Turun Senioriurheilijat ry TOIMINTAKERTOMUS 2007 1 Yleistä Vuosia elämään.. ja elämää vuosiin! Turun Senioriurheilijat urheiluseura perustettiin 10 päivänä joulukuuta 2004 Kupittaan Urheiluhallissa kahdeksan henkilön toimesta. Seuran

Lisätiedot

Suomen Hiihdonopettajat ry Vuosikertomus 2009-10

Suomen Hiihdonopettajat ry Vuosikertomus 2009-10 Suomen Hiihdonopettajat ry Vuosikertomus 2009-10 1. Yleistä Talvi 2010 oli Suomen hiihdonopettajat ry:n 44 toimintavuosi. Toimintavuoden aikana yhdistys toimi aktiivisesti ja uudisti toimintaansa monella

Lisätiedot

KOULULIIKUNTA TIETOJA SUOMEN HIIHTOKESKUKSISTA

KOULULIIKUNTA TIETOJA SUOMEN HIIHTOKESKUKSISTA 1 / 5 KOULULIIKUNTA TIETOJA SUOMEN HIIHTOKESKUKSISTA Jyrki Lehto: MÄKEEN Parhaiden hiihtokeskusten palvelutarjonta lisääntyy aina maan talouden elpymisen myötä. Kukaan ei haluaisi edes lausua lamasanaa,

Lisätiedot

Taitajaa taitavammin. Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen Skills Finland ry

Taitajaa taitavammin. Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen Skills Finland ry Taitajaa taitavammin Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen Skills Finland ry 6. Miten hyvin kilpailulajisi järjestelyt mielestäsi sujuivat? 1=erittäin huonosti 2=huonosti 3=kohtalaisesti 4=hyvin 5=erittäin

Lisätiedot

Vihti-Nummela Mudo Taekwondo Seura Ry

Vihti-Nummela Mudo Taekwondo Seura Ry Vihti-Nummela Mudo Taekwondo Seura Ry TOIMINTAKERTOMUS 2012 JOHTOKUNTA 2012 Juha Vehmas, puheenjohtaja Minna Saario, varapuheenjohtaja Kari Sirviö, sihteeri Tero Halén, rahastonhoitaja Marcos Kuusjärvi,

Lisätiedot

Puolustusvoimien kilpailutoiminta

Puolustusvoimien kilpailutoiminta Puolustusvoimien kilpailutoiminta Ohje Puolustusvoimien kilpailu- ja valmennustoiminnasta 1. Johdanto 1.1 Kilpaurheilun perusteet Puolustusvoimien kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta tähtää

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Harjoittelu

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Harjoittelu 1 VUOSIKERTOMUS 2013-2014 Yleistä Kausi 2013-2014 oli seuran 23. toimikausi. City Bowlers osallistui sekä HBL:n alaisiin kilpailusarjoihin että valtakunnansarjoihin. Seuran yhteistä harjoitusvuoroa jatkettiin

Lisätiedot

Miehet - M1 M2 M3 M4 M5 M6 Voitot Pisteet M

Miehet - M1 M2 M3 M4 M5 M6 Voitot Pisteet M SM-turnaus I 27.-29.11.1998 palattiin Vierumäellä ensimmäinen SM-sarjan osaturnaus. Alla on sarjataulukot turnauksen peleistä, sekä pistetilanne ensimmäisen viikonlopun jälkeen. Miehet saavat pisteitä

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU 30.3.2015 11:04 ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2014-2015 THE SERIES REPORT OF SITTING

Lisätiedot

TAMPEREEN SLALOMSEURA

TAMPEREEN SLALOMSEURA TAMPEREEN SLALOMSEURA KAUSI 2016-2017 PROPABLY THE MOST ADVANCED ALPINE SKI CLUB IN FINLAND TULEVA KAUSI 2016-17 Jäsenet ja urheilijat N. 175 jäsentä ja 50 lisenssiurheilijaa Kilpailumenestys Eniten kehittynyt

Lisätiedot

Maastohiihdon linjaukset urheilijan polulla ja maastohiihdon ajankohtaiset asiat. Eero Hietanen Maastohiihdon valmennuspäällikkö

Maastohiihdon linjaukset urheilijan polulla ja maastohiihdon ajankohtaiset asiat. Eero Hietanen Maastohiihdon valmennuspäällikkö Maastohiihdon linjaukset urheilijan polulla ja maastohiihdon ajankohtaiset asiat Eero Hietanen Maastohiihdon valmennuspäällikkö 2016-2017 yleiskatsaus, huippu-urheilu MM-LAHTI 2017 ONNISTUMINEN!!! https://www.youtube.com/watch?v=li4t-beuao4

Lisätiedot

Lynx 1968 ja prototyypit

Lynx 1968 ja prototyypit Lynx 1968 ja prototyypit Velsa Oy:n alku Proto Järvinen Päivitetty 18.12.2013 Proto Lynx 40, lisänimi Polar. Kelkkaa kehitettiin ja testattiin 1968 ja syksyllä 1969 alkoi sen sarjavalmistus nimellä Lynx

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2018 KOSKEN KAIUN PÖYTÄTENNISJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2018

TOIMINTAKERTOMUS 2018 KOSKEN KAIUN PÖYTÄTENNISJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2018 KOSKEN KAIUN PÖYTÄTENNISJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2018 1. PÖYTÄTENNISJAOSTO 1.1 Kokoonpano 2018 Tero Naumi Esko Akkanen Pasi Autio Esko Heikkinen Antti Posti Jarmo Ruohonen Marko Seitz Jyrki Ylenius

Lisätiedot