LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2010. sivu nro Peruspalvelujen valtionosuuden tarkistaminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2010. sivu nro. 126. Peruspalvelujen valtionosuuden tarkistaminen 2010...151"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA 10/2010 Kunnanhallitus Käsiteltävät asiat sivu nro 126. Peruspalvelujen valtionosuuden tarkistaminen Valtionavustuspäätöksiä opetustoimeen Seutulipun valtionavustuspäätös Asuinrakennusten ja asuntojen korjaustoimintaan myönnettävät kuntakohtaiset määrärahat, Lemin avustuspäätökset Asuntotontin takaisinosto, Kuukanniemen Riihipellon asemakaava-alue Etuostolain mukainen ennakkopäätös; Eero ja Maiju Klemi Tonttihakemus/Gelasimov, Arseniy Kuukanniemen ja Tuomelankankaan asemakaavatonttien markkinointi ja luovutusmenettely Rivitalohanke Kleminpellolle, osakkeiden lunastaminen Poikkeamislupahakemus Tarmo Pitkäniemi: valitus kunnanhallituksen päätöksestä , Pentti Uski ja Riitta Malmivuo Valtatie 13 parantaminen; lausuntopyyntö Palvelusopimusneuvottelu Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kanssa Toukkalantien kevyen liikenteen väylä/kuntalaisaloite Eksoten strategia vuosille Kunnan investointihankkeiden toteutuminen Saapuneet kirjeet Koulutustarjous kunnan johdolle, osallistuva tutkimusmenetelmä, arviointikertomus Kuntamarkkinoille osallistuminen...167

2 Viranomainen PÖYTÄKIRJA 10/2010 LEMIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkitä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija puheenjohtaja Rummukainen Kari varapuheenjohtaja Koivisto Juha jäsen Laitinen Sonja jäsen Rings Mervi jäsen Tölski Jarmo jäsen Väisänen Kyösti jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Okko Antti kunnanvaltuuston puheenjohtaja Huuhilo Marjo " I varapuheenjohtaja Pietiläinen Risto " II varapuheenjohtaja Luukkanen Simo esittelijä, kunnanjohtaja Peutere Markku pöytäkirjanpitäjä Pitkänen Pentti kunnankamreeri Hyrkkänen Jari kunnaninsinööri klo Hirvikallio Antti aluearkkitehti 18.25, 140 ja 136 LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Todettiin. ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKATUSTAPA (tarkastuspaikka ja -aika sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta) Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kari Rummukainen ja Jarmo Tölski. PÖYTÄKIRJAN ALLE- KIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Eija Sinkko Tarkastusaika Lemillä Allekirjoitukset Kari Rummukainen Paikka ja pvm Lemillä Virka-asema Hallintojohtaja Markku Peutere Jarmo Tölski

3 Kunnanhallitus Peruspalvelujen valtionosuuden tarkistaminen 2010 Kunnanhallitus 126 Valtiovarainministeriö on tekemällään päätöksellä tarkistanut elatusavun palautuksen perusteena olevaa asukaskohtaista euromäärää vuodelta 2009 elatusvelvollisilta perityn määrän vahvistuttua. Alkuperäistä määrää 6,02 /asukas on vähennetty 4,83 :oon. Valtionosuuden määrä vähenee tämän muutoksen vuoksi eurolla. Samalla päätöksellä valtiovarainministeriö on vähentänyt aloittavan perusopetuksen rahoituksen vahvistuttua sen rahoitusta 0,11 euroa asukasta kohti vuonna Valtionosuuden määrä vähenee tämän muutoksen vuoksi 336 euroa. Valtionosuuden vähennykset ovat kaikissa kunnissa asukasta kohden yhtä suuret. Kunnalla on kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain 64 :n nojalla oikeus kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä tiedon saatuaan tehdä kirjallinen oikaisuvaatimus valtiovarainministeriölle. Perusteita oikaisuvaatimukselle ei kuitenkaan ole löytynyt. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus merkitsee päätöksen tiedoksi ja tyytyy päätökseen. hyväksyttiin.

4 Kunnanhallitus Valtionavustuspäätöksiä opetustoimeen Kunnanhallitus 127 Opetushallitus on myöntänyt Lemin kunnalle kunnan hakemuksesta euroa valtionavustusta koulutuksen kansainvälistymiseen. Avustus myönnettiin hankkeelle Pienestä suureen - Lemistä Eurooppaan. on saapunut kuntaan Avustuksen saa käyttää hankkeen toteuttamiseen ja kehittämiseen hakemuksessa eritellyllä tavalla niin, että pääpaino on ns. kotikansainvälisyydessä. Hankkeesta on annettava väliraportti mennessä ja loppuraportti kahden kuukauden kuluttua hankkeen päättymisestä tai viimeistään Opetushallitus on myöntänyt Lemin kunnalle kunnan hakemuksesta euroa valtionavustusta tehostetun ja erityisen tuen kehittämiseen. on saapunut kuntaan Tarkennettu suunnitelma tehostetun je erityisen tuen kehittämisestä tulee lähettää opetushallitukselle mennessä ja loppuraportti mennessä. Avustuksen käyttöaika on Molempien hankkeiden kirjanpito on järjestettävä niin, että avustettavasta toiminnasta aiheutuvia menoja ja tuloja seurataan erillisillä laskentatunnisteilla. Päätöksiin tyytymätön saa hakea niihin muutosta 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saannista. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus merkitsee päätökset tiedoksi ja tyytyy päätöksiin. Sivistysosaston tulee huolehtia avustusten käytöstä ja raportoinnista päätösten edellyttämällä tavalla. Talousosaston tulee perustaa hankkeiden kirjanpidon edellyttämät laskentatunnisteet. hyväksyttiin.

5 Kunnanhallitus Seutulipun valtionavustuspäätös Kunnanhallitus 128 Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt valtionavustusta seutulipun hinnanalennukseen euroa (44 %). Kunta haki avustusta euroa (48 %). Avustusta myönnettiin haettua vähemmän määrärahan riittämättömyydestä johtuen. Avustusehtojen mukaan kunnan ja valtion subventio ei saa ylittää asiakastulojen määrää. Asiakastulot kertyvät kuntalaisten maksamista seutulipuista. Seutulipun hinta määritellään kunnassa kuntakohtaisesti. Etelä-Karjalan kunnista halvin seutulippu on Lemillä, Taipalsaarella ja Ruokolahdella (60 ). Lappeenrannassa ja Imatralla hinta on 70, Luumäellä 65 ja muissa kunnissa 85. Seutulipun hinnan korottaminen on myös Lemillä otettava harkittavaksi valtionapuehtojen vuoksi ja kunnan osuuden nousun hillitsemiseksi, kun valtionapu näyttää pysyvästi jäävän alkuperäistä 50 %:a pienemmäksi. Hinnan tarkistaminen on kuitenkin syytä jättää tehtäväksi sitten, kun seutulippujärjestelmän jatkosta on nykyistä selkeämpiä suunnitelmia. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus merkitsee valtionapupäätöksen tiedoksi ja tyytyy päätökseen. hyväksyttiin.

6 Kunnanhallitus Asuinrakennusten ja asuntojen korjaustoimintaan myönnettävät kuntakohtaiset määrärahat, Lemin avustuspäätökset Kunnanhallitus 129 Valtion asuntorahasto (ARA) ilmoittaa tekemällään päätöksellä 16531/711/2010 vahvistaneensa korjausavustusten määrärahaksi 700 euroa (haettu euroa) ja energia-avustusten määrärahaksi euroa (haettu euroa). Summat perustuvat kunnan ilmoittamiin hakemusmääriin. Kunnan käytettävissä olevasta korjausmäärärahasta kunta voi käyttää veteraaniavustuksiin harkintansa mukaisen osan. Määrärahan riittämättömyyden vuoksin ei kevään jaossa pääsääntöisesti voida osoittaa kunnille täysimääräisesti rahaa vanhusten ja vammaisten asuntojen korjaamiseen eikä suunnitelmalliseen korjaustoimintaan. Sen sijaa jätevesijärjestelmien parantamiseen sekä energiataloudellisiin korjauksiin rahat riittivät kaikille hakijoille. Erillistä veteraaniavustusten kiintiötä ei ole. Korjausavustuksiin osoitettua määrärahaa ei voi käyttää energiaavustuksiin eikä päinvastoin. Teknisen osaston selvitys vuoden 2010 avustushakemuksista ja esitys kunnan kiintiön käytöstä liitteenä. (valm Markku Peutere) Kunnanhallitus päättää teknisen osaston esityksen mukaisesti 1. myöntää oheisesta päätöslomakkeesta tarkemmin ilmenevin ehdoin 700 euroa korjausavustusta hakijoille 1. Koska hakijat ovat ostaneet kiinteistön elokuussa 2009, hylätään hakemus terveyshaitta-avustuksen osalta. Myyjän vastuu tulee ensin selvittää, koska maakaaren mukainen kaupan vastuu on voimassa viisi vuotta kaupanteosta. 2. hylätä hakijoille 2 hakemuksen sen vuoksi, että hakijaruokakunnan tulot ylittävät ARA:n hyväksymät rajat hyväksyttiin.

7 Kunnanhallitus Asuntotontin takaisinosto, Kuukanniemen Riihipellon asemakaava-alue Kunnanhallitus 130 Kunnan ja Marita Pesola-Karhun ja Esa Karhun kesken on sovittu ja allekirjoitettu asuntontin kauppakirja, jolla kunta ostaa takaisin myymänsä asuntotontin osoitteessa Varstakuja 4 rakennushankkeen tällä erää rauettua. Kyse on Merenlahden kylän kiinteistö, tunnus Kauppahinnaksi sovittiin alkuperäinen myyntihinta vähennettynä 168 eurolla eli 891 euroa. Vesi- ja viemäriliittymämaksut on myös palautettu asiakkaalle. Tontti on palautettu myyntilistalle. (valm Markku Peutere). Merkitään hyväksyen tiedoksi. hyväksyttiin.

8 Kunnanhallitus Etuostolain mukainen ennakkopäätös; Eero ja Maiju Klemi Kunnanhallitus 131 Eero ja Maiju Klemi tiedustelevat kunnalta kirjeellään , tulisiko kunta käyttämään etuosto-oikeuttaan mikäli he myisivät tilan Männistö RN:o 4:139 Seppo Klemille. (valm. SL). Karttaliite. Kunnanhallitus ei tämän kaupan osalta käytä etuosto-oikeuttaan. hyväksyttiin Tonttihakemus/Gelasimov, Arseniy Kunnanhallitus 132 Toimitusjohtaja Arseniy Gelasimov hakee tonttia Niemelänpolku 6. Kirjallisessa saapuneessa hakemuksessaan hän ilmoittaa tontin käyttötarkoitukseksi vapaa-ajanvieton ja lomanvieton. Kunnan myytävänä olevat tontit asemakaava-alueilla ovat tarkoitettu vakituiseen asumiseen. Vapaa-ajan rakennuksia varten ei aiemmin ole tontteja kaava-alueilta myyty. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus päättää, että haettua tonttia ei myydä hakijan esittämään käyttötarkoitukseen. hyväksyttiin.

9 Kunnanhallitus Kuukanniemen ja Tuomelankankaan asemakaavatonttien markkinointi ja luovutusmenettely Kunnanhallitus 133 Kuukanniemen asemakaavaan valtuustossa hyväksytyt muutokset ovat lainvoimaiset. Kaavamuutosalueiden tontit pitää vielä lohkoa itsenäisiksi kiinteistöiksi ja tarvittava kunnallistekniikka rakentaa. Nämä toimet on tarkoitus toteuttaa kuluvan vuoden aikana. Kunnanvaltuusto on hinnoitellut tontit päätöksellään Tuomelankankaan asemakaava-alueella meneillään olevat kunnallistekniset työt valmistuvat kuluvan vuoden heinäkuun aikana. Kunnanvaltuusto on hinnoitellut tontit päätöksellään Tontit on jo lohkottu itsenäisiksi kiinteistöiksi. Uusilla alueilla on ollut tapana avata tonttien markkinointi siten, että ensimmäinen hakukierros käynnistetään avoimesti, jotta halukkailla on mahdollisuus hakea tontteja. Päällekkäisyyksiä on tarvittaessa ratkottu arpomalla. (valm Markku Peutere) Liitteenä luonnos hakulomakkeeksi. Kunnanhallitus päättää käynnistää tonttien markkinoinnin siten, että: 1. Tuomelankankaan tontit ilmoitetaan julkisesti haettavaksi Etelä-Saimaassa ja Länsi-Saimaan Sanomissa sekä kunnan kotisivuilla julkaistavalla ilmoituksella. Tekninen osasto merkitsee tontit maastoon. Hakuaikaa annetaan kolme viikkoa, jonka jälkeen kunnanhallitus päättää hakemusten hyväksymisestä tai hylkäämisestä. 2. Kuukanniemen tonttien kanssa menetellään edellä sanotun mukaisesti, mutta vasta sitten kun on tiedossa, milloin kunnallistekninen valmius on kunnossa. 3. Mikäli hakukierroksen jälkeen jää vapaita tontteja, niitä myydään valtuuston hyväksymin myyntivaltuuksin entiseen tapaan siinä järjestyksessä kun kysyntää ilmaantuu. 4. Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä olevan tonttihakemuslomakkeen. hyväksyttiin.

10 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Rivitalohanke Kleminpellolle, osakkeiden lunastaminen Kunnanhallitus 42 Rakennustoimisto V.E Juntunen on käynnistämässä 4 asunnon rivitalohanketta Lemin Osuuspankilta ostamalleen tontille Kleminpellon asemakaava-alueelle osoite, Klemintie 10. Kunnanjohtaja on neuvotellut Lemin Osuuspankin ja Rakennustoimisto Juntusen kanssa siitä, että pankki ja kunta varaisivat hankkeesta kukin yhden asunnon. Samalla menetelmällä toteutettiin samojen yhteistyökumppanien kesken Kleminpellolla 2001 valmistunut rivitalo. Asunnot menivät niin hyvin kaupaksi, että kunnan ei tarvinnut asuntoa lunastaa. Alustava rakennushankeselvitys liitteenä nro 3. Todetaan, että ensisijaisesti asunnot markkinoidaan yksityisille ostajille. Kunta varautuu lunastamaan ja rahoittamaan rakennuksen valmistuttua mahdollisesti myymättä olevista asunnoista toiseksi viimeisen vapaana olevan asunnon (kolmion). hyväksyttiin. Kunnanhallitus 63 Edellä selostetun hankkeen toteutti lopulta savitaipalelainen rakennusliike Markku Pöysti Ky siten, että se valmistui käyttöön otettavaksi Myyntiyrityksistä huolimatta kaikki asunnot eivät ole käyneet kaupaksi. Kaksi samankokoista huoneistoa on vielä myymättä. Pöysti pyytää, että kunta lunastaisi lupauksensa ja ostaa toiseksi viimeisen vapaana olevan olevan asunnon kuluvan maaliskuun aikana. Viimeisen asunnon hän jättää itselleen. Myymättä 2 kpl 3h+k 89 mp 2 :n asuntoja (2 mh, oh, takkahuone, sauna, varasto). Kunnan lunastushinnaksi muodostuu alkuperäisen päätöksen perusteella euroa. Kunnanhallitus päättää lunastaa edellä selostetun huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet aikaisemman päätöksensä ( 42/ ) perusteella. Huoneisto pyritään ensisijaisesti myymään edelleen mahdollisimman nopeasti. hyväksyttiin.

11 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 134 Asunto-osakkeet lunastettiin toukokuun alussa ja myyntitoimeksianto tehtiin kesäkuun alussa Karjalan Kiinteistövälitys Oy:n kanssa. Heinäkuun lopussa asunnosta saatiin ostotarjous euron hinnalla. Sähköposti-/puhelinneuvottelun tuloksena tehtiin euron vastatarjous. Vastatarjouksen tekemistä kannattivat yksimielisesti kaikki kunnanhallituksen jäsenet ja valtuuston puheenjohtajat. Muutaman päivän harkittuaan ostajat hyväksyivät vastatarjouksen. Osakekauppa tehtiin käteiskauppana. Ostajat ovat jo pari vuotta Lemillä asuneet Riikka ja Hannes Vartiainen. (valm. Pentti Pitkänen). Kunnanhallitus merkitsee osakekaupan hyväksyen tiedoksi. hyväksyttiin.

12 Kunnanhallitus Poikkeamislupahakemus Tarmo Pitkäniemi: valitus kunnanhallituksen päätöksestä , Pentti Uski ja Riitta Malmivuo Kunnanhallitus 135 Kouvolan hallinto-oikeus pyytää Lemin kunnan lausuntoa Pentti Uskin ja Ritva Malvivuon valituksen johdosta, joka koskee Tarmo Pitkäniemelle myönnettyä poikkeamislupaa. Kunnanhallitus myönsi Pitkäniemelle poikkeamisluvan, joka koski lomarakennuksen rakentamista lähemmäs rantaviivaa kuin yleiskaavan määräykset edellyttivät. Lisäksi pyydetään aluearkkitehti Antti Hirvikalliolta selvitystä esteellisyysväitteen johdosta. (valm. Simo Luukkanen) Kunnanhallitus antaa liitteen mukaisen lausunnon Kouvolan hallintooikeudelle. Aluearkkitehti on antanut myös oman liitteen mukaisen selvityksen esteellisyydestä. Lausunnon ja esteellisyysselvityksen perusteella kunnanhallitus esittää Pentti Uskin ja Ritva Malmivuon valituksen hylkäämistä perusteettomana ja kunnanhallituksen päätöksen (khall ) pidättämistä ennallaan. hyväksyttiin. Merkittiin, että aluearkkitehti Antti Hirvikallio ei ollut läsnä tämän asian käsittelyssä.

13 Kunnanhallitus Valtatie 13 parantaminen; lausuntopyyntö Kunnanhallitus 136 Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus pyytää Lemin kunnalta lausuntoa valtatie 13 parantamiseen liittyvästä toimenpidesuunnitelmasta. Suunnitelman nähtävilläoloaikana Lemin kunnanhallitukselle osoitettiin 4 kirjallista mielipidettä. Mielipiteet ovat esityslistan liitteenä. Suunnitelma-asiakirjoihin voi tutustua joko kunnan internetsivuilla kohdassa ajankohtaista tai kunnan hallintotoimistossa. Hankkeen sisältämät toimenpiteet eivät tällä hetkellä sisälly Kaakkois- Suomen tai Pohjois-Savon ELY-keskusten vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmiin. Kaakkois-Suomen ELY-keskus käynnistää hankeryhmän päätöksen pohjalta tiesuunnitelman laatimisen Myttiönmäen kohdalla. ELY-keskukset päättävät muiden parannuskohteiden tai hankepaketin tiesuunnitelmien laatimisesta niiden toteutuksen mukaisessa aikataulussa. (valm. Antti Hirvikallio). Lemin kunnanhallitus esittää lausuntonaan seuraavaa: Toteuttamissuunnitelma on laadittu hyvin ammattitaitoisesti ja monipuolisen interaktiivisen vuorovaikuttamisen keinoja käyttäen. Liikenneturvallisuuden paraneminen Kuukanniemen kohdalla uusien yksityistiejärjestelyjen ja kevyen liikenteen väylän myötä ovat kunnan kannalta tärkeimpiä huomioitavia seikkoja samaten liikenneturvallisyuussyistä ns Uskin mutkien oikaisu. Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi saadut mielipiteet ja esittää edelleen niitä lausunnon pyytäjälle mahdollisesti huomioitaviksi tulevien tiesuunnitelmien laadinnassa. hyväksyttiin. Juha Koivisto esitti kokouksessa mielipiteensä melusuojauksesta Huttulan liittymän alueella sijaitsevien asuinkiinteistöjen suojaksi. Mielipide liitetään kirjallisena pöytäkirjaan ja esitetään muiden ohessa huomioon otettavaksi. Merkittiin, että Jarmo Tölski ja Juha Koivisto ilmoittivat esteellisyydestään päätöksentekoon, koska esiintyvät asianosaisina yksityisten mielipiteiden esittäjinä. Merkittiin, että toiseksi pöytäkirjantarkastajaksi tämän pykälän kohdalla valittiin Sonja Laitinen.

14 Kunnanhallitus Palvelusopimusneuvottelu Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kanssa Kunnanhallitus 137 Esityslistan liitteenä on muistio käydystä palvelusopimusneuvottelusta. (valm. SL). Kunnanhallitus merkitsee neuvottelun tietoon saatetuksi. hyväksyttiin.

15 Kunnanhallitus Toukkalantien kevyen liikenteen väylä/kuntalaisaloite Kunnanhallitus 138 Mia ja Jussi Sopanen sekä Johanna ja Simo Sinkko esittävät kirjeellään kevyen liikenteen väylän rakentamista Toukkalantien varteen. He ovat huolissaan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuudesta ja perustelevat esitystään lisäksi mm. tien kapeudella, piennaralueiden puuttumisella ja raskaan liikenteen määrällä. Kevyen liikenteen väylän lisäksi aloitteen tekijät esittävät 60 km:n nopeusrajoituksen alkamista jo Sairalan risteyksen kohdalta. Aloitteen tekijöiden esittämät tarkemmat perustelut ilmenevät liitteenä olevasta kirjeestä. Yleisen tien varteen rakennettava kevyen liikenteen väylä on ensisijaisesti Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen Liikenne- ja infrastruktuurivastuualueen tehtävä. Liikenneturvallisuuden edistämiseksi myös kunta on toteuttanut kevyen liikenteen väylän Iitiässä Mikonharjun liittymän ja Tuomelankankaan alueella. (valm. Pentti Pitkänen). Kunnanhallitus esittää Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle kevyen liikenteen väylän rakentamista Toukkalantien varteen Mikonlahdesta Kaihtulan tien tai Sairalan tien risteykseen. Asia otetaan esille kunnan ja Ely-keskuksen vuotuisissa neuvotteluissa. hyväksyttiin. Lisäksi esittelijän täydentäessä ehdotustaan kunnanhallitus päätti lisäksi puoltaa 60 km/h nopeusrajoitusmerkin sijoittamista aloitteen tekijöiden esittämällä tavalla.

16 Kunnanhallitus Eksoten strategia vuosille Kunnanhallitus 139 Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri valmistelee ensimmäistä strategiaansa. Strategialla on tärkeä merkitys Etelä-Karjalan sosiaali ja terveyspalvelujen pitkäjänteisessä ja johdonmukaisessa kehittämisessä. Strategiaa on valmisteltu yhteistyössä luottamushenkilöiden, johtoryhmän ja henkilöstön kanssa. Strategia kertoo kuntayhtymän valtuuston ja operatiivisen johdon tahdon sekä toiminnan kannalta keskeiset linjaukset. Suurimpana tulevaisuuden haasteena strategiassa korostuu uusien toimintamallien kehittäminen ja sen myötä toiminnan tuottavuuden parantaminen. Sosiaali- ja terveyspiirin tulee löytää sellaiset ratkaisut ja toimintatavat, joilla palveluiden laatu ja saatavuus voidaan säilyttää ja samalla tuottavuutta voidaan parantaa. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin hallitus on päättänyt pyytää jäsenkuntien lausunnon strategialuonnoksesta. Strategialuonnoksesta halutaan palautetta myös Etelä-Karjalan asukkailta ja se on kommentoitavana sosiaali- ja terveyspiirin kotisivulla, osoitteessa Strategialuonnos lähetetään liitteenä niille kunnanhallituksen jäsenille, joilla ei ole käytettävissä nettiyhteyttä. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus antaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin strategialuonnoksesta seuraavan lausunnon: Strategia on selkeä, helppolukuinen ja hyvin laadittu. Se antaa hyvän lähtökohdan ja puitteet sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämiseen Etelä- Karjalan maakunnassa. Strategia osoittaa keskeiset kehittämiskohteet ja -alueet hyvin laaditun vision toteuttamiseksi. Kunnanhallitus esittää, että jäsenkuntien kannalta keskeisiksi noussut palvelusopimuksissa määritelty jako lähi-, alueellisiin ja keskitettyihin palveluihin ja sen noudattaminen tulisi näkyviin myös strategian asiakas- ja palvelunäkökulman strategisissa tavoitteissa. Asiakaslähtöisyys tavoitteena ja toimintatapana pitää tämän kyllä sisällään, mutta toiminnan alkuvaiheen ongelmat mm. lääkäripalvelujen saatavuudessa vaativat palvelusopimusten noudattamisen kirjaamista selkeämmin myös strategiaan. Sähköisen asioinnin lisääminen tehostaa piirin prosesseja ja on siksi hyvä tavoite. Samalla on kuitenkin muistettava, että osalla palvelujen käyttäjistä ei syystä tai toisesta ole mahdollisuutta sähköiseen asiointiin ja heidän asemansa ja palvelunsa tulee samalla turvata. Kunnanhallitus pitää myös tärkeänä, että lähitason yhteistyö jäsenkuntien muiden peruspalvelujen ja kolmannen sektorin kanssa nostetaan strategiseksi tavoitteeksi. hyväksyttiin.

17 Kunnanhallitus Kunnan investointihankkeiden toteutuminen Kunnanhallitus 140 Kunnaninsinööri Jari Hyrkkänen on kutsuttu kokoukseen kertomaan asioista. (Valm. SL). Kuullaan kunnaninsinööriä. Merkittiin tiedoksi kunnaninsinööri Jari Hyrkkäsen selostus meneillään olevista investointitöiden edistymisestä ja muista teknisen toimen asioista. Useiden hankkeiden samanaikainen eteneminen näkyy kunnankamreerin mukaan myös määrärahojen kulumisessa ja lisää lainarahoitustarvetta Saapuneet kirjeet Kunnanhallitus 141 Merkitään tiedoksi liitteessä 1 mainitut saapuneet kirjeet. (valm. ph). Merkittiin tiedoksi.

18 Kunnanhallitus Koulutustarjous kunnan johdolle, osallistuva tutkimusmenetelmä, arviointikertomus 2009 Kunnanhallitus 142 Kunnanhallituksen kokouksessa keskusteltiin valtuuston päätöksestä koskien tarkastuslautakunnan vuoden 2009 arviointikertomusta. Rings esitti Rummukaisen kannattaessa, että havaitut epäkohdat tulisivat seuraavan hallituksen käsittelyyn. Keskustelussa ulkopuolista asiantuntijaa pidettiin tarpeellisena. Mervi Rings ja Kari Rummukainen toivoivat, että asiaan palataan seuraavassa kokouksessa. Asiasta raportoidaan valtuustolle. Tässä kokouksessa otettiin ylimääräisenä asiana käsittelyyn kunnanjohtajan kokouspäivänä saama osallistuvaan tutkimusmenetelmään perustuva koulutustarjous (Metamuutos Oy, kouluttaja FM Lauri Heikkilä, Helsinki). Kohderyhmänä on kunnanhallituksen varsinaiset jäsenet ja valtuuston puheenjohtajisto sekä johtoryhmän viranhaltijat. Tavoitteena on tehdä näkyväksi sitä, miten osallistujat ajattelevat omasta kunnastaan, miten sitä pitäisi kehittää ja mikä saattaa estää tätä kehitystä. Hinta on alv 23 %. sisältäen haastattelut, arvioinnit, yhteisen arviointipäivän ja kaikki kulut. Risto Pietiläinen asiantuntijana selosti menetelmää tarkemmin. Organisaation kehittämiseen tähtäävä hankinta kuuluu lähtökohtaisesti julkisia hankintoja säätelevän hankintalain soveltamisalan ts. kilpailutuksen piiriin. Tässä tapauksessa lakia ei kuitenkaan sovelleta, koska hankinnan arvonlisäveroton arvo jää alle euron (HankintaL 15 ). (valm Markku Peutere). Kunnanhallitus hyväksyy tarjouksen. hyväksyttiin.

19 Kunnanhallitus Kuntamarkkinoille osallistuminen Kunnanhallitus 143 Päätettiin yhteisesti, että osallistutaan mahdollisuuksien mukaan perinteisille järjestettäville Kuntamarkkinoille. Tarjolla on mm monipuolista ja ilmaista koulutusta/esitelmiä ajankohtaisista teemoista. Ohjelma löytyy netistä Kuntamarkkinat 2010 sivustolta. Pyritään yhteiskyytiin savitaipalelaisten kanssa torstaina

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010. Kunnanhallitus 63. 22.3.2010 klo 17.30-18.25. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010. Kunnanhallitus 63. 22.3.2010 klo 17.30-18.25. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti PÖYTÄKIRJA 5/2010 Kunnanhallitus 63 22.3.2010 klo 17.30-18.25 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Tuomi

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 6/2012 KOKOUSAIKA Torstai 2.8.2012 klo 18.00 18.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 Tekninen lautakunta Nro 3/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 8.5.2014 klo 17-18.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 Tekninen lautakunta Nro 3/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 4.4.2013 klo 17 17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 4/2019 Kuntakehitysjaosto KOKOUSAIKA torstai 12.9.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pornaisten kunnanvirasto, Kirkkotie 176, hallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 Tekninen lautakunta Nro 8/2012 KOKOUSAIKA Torstaina 1.11.2012 klo 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 Tekninen lautakunta Nro 3/ 2012 KOKOUSAIKA Torstai 29.3.2012 klo 18.00-18.39 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011 KOKOUSAIKA Torstai 27.10.2011 klo 18.00-19.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 8/2010 82 Tekninen lautakunta. Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 8/2010 82 Tekninen lautakunta. Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 8/2010 82 Tekninen lautakunta Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 20/15.10.2012 299 Kokousaika 15.10.2012 klo 17.00 20.24 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 18.6.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.6.2014 klo 16.30 17.45 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Sisällysluettelo 47. Saapuneet kirjeet...88 48. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodeksi 2013 ja talous- ja henkilöstösuunnitelmat vuosiksi 2013 2015...89 49. Lasten päivähoitomaksujen määrittäminen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6. Tekninen lautakunta 22.6.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6. Tekninen lautakunta 22.6.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 Tekninen lautakunta 22.6.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 22.6.2011 klo 16.30 18.33 Kihniön Eränkävijät ry maja Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014. 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014. 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80 PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014 Asialista 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80 77. Lomautusten täytäntöönpano...82 78. Sivistysjohtaja Pirjo Piiroisen irtisanoutuminen...82

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 7/2010 74 Tekninen lautakunta. Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50. Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a.

LEMIN KUNTA 7/2010 74 Tekninen lautakunta. Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50. Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a. 7/2010 74 Tekninen lautakunta Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50 Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen

Lisätiedot

Keskiviikko 9.2.2011 klo 9.00 14.15

Keskiviikko 9.2.2011 klo 9.00 14.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.2.2011 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.11.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 13.11.2014 klo 16.30 17.50 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander.

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander. Esityslista Nro 2/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Smolander

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 16.1.2014 klo 17-19 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41 Tekninen lautakunta Nro 6/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 17.9.2015 klo 17-18.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2017 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 10.4.2017 klo 9.00

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2. Tekninen lautakunta 1 5.2.2015. Teknisen lautakunnan kokouspöytäkirjojen tarkastaminen vuonna 2015 2016

LEMIN KUNTA 2. Tekninen lautakunta 1 5.2.2015. Teknisen lautakunnan kokouspöytäkirjojen tarkastaminen vuonna 2015 2016 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 5.2.2015 klo 17-18 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 11/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 26.10.2016

Lisätiedot

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta 8/2011 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Torstaina 29.09.2011 klo 18.00 Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 2. 3. liite 1 4. liite 2-4 5. 6. 7. liite 6-8 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Sisällys. LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Poikkeamislupahakemus Teknisen toimen talousraportti

Sisällys. LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Poikkeamislupahakemus Teknisen toimen talousraportti LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta 30.5.2018 Sisällys Poikkeamislupahakemus... 21 Teknisen toimen talousraportti 18.5.2018... 23 Teknisen johtajan viranhaltijapäätökset ja viranhaltijapäätösten nähtävillä

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 34/ 2009 460 Kokousaika 28.12.2009 klo 17.00-18.50 (iltakoulu klo 18.00-18.50) Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Tekninen lautakunta 4.12.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 4.12.2014 klo 16.30 17.10 Kunnanviraston kokoushuone Irja Keskinen Toni Aho Ossi Annala

Lisätiedot

Maanantai klo 18.00

Maanantai klo 18.00 REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7 /2018 KOKOUSAIKA Maanantai 17.9.2018 klo 18.00 Kisatien koulu Sivunro KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2014 Kunnanhallitus Asialista Talouden tasapainotusohjelma

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2014 Kunnanhallitus Asialista Talouden tasapainotusohjelma PÖYTÄKIRJA 14/2014 Kunnanhallitus 22.09.2014 Asialista 129. Talouden tasapainotusohjelma 2015-2019...159 Viranomainen PÖYTÄKIRJA 14/2014 LEMIN KUNTA 158 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA 22.9.2014 klo 20.00-21.50

Lisätiedot

Torstai 16.12. 2010 klo 11.00 12.00. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Torstai 16.12. 2010 klo 11.00 12.00. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 17/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 16.12. 2010 klo 11.00 12.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 8/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 17.10.2013 klo 17 18 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 26.6.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 26.6.2014 klo 16.00 18.00 Pyhäniemi Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen Toni Aho

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja Kokouskutsu / Esityslista Nro 1/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Tuusniemen kunta, valtuustosali

Tuusniemen kunta, valtuustosali Kokouskutsu / Esityslista Nro 2/2018 1 (7) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 17.00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2012 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2012 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.5. klo 19-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 4 / 2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Perjantai 7.11.2014 klo 15.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 14 15 16 17 sivu 18 18 19-20 21 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76 KOKOUSAIKA Torstai 25.6.2015 klo.16.00 16.40. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Tiistai 2.3.2010 kello 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Kuhmon kaupungintalo Kaupunginhallituksen kokoushuone, Joki 88900 KUHMO SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 29.06.2010 klo 17.30 18.15

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 29.06.2010 klo 17.30 18.15 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 29.06.2010 klo 17.30 18.15 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 1 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 Tekninen lautakunta 30.11.2016 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 30.11.2016 klo 16.00 17.50 Puumilan juhla- ja taitotalossa Petteri Wiinamäki

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 20

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 20 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 16.4.2018 klo 18.00

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 Tekninen lautakunta Nro 4/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 14.8.2014 klo 17-17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi.

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.03.2015 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo jäsen Väisänen Raija jäsen MUUT

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Sisällys

LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Sisällys LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta 4.1.2018 Sisällys Oikaisuvaatimus Juurela...2 Rakennustarkastajan virka / haastatteluryhmän valinta...3 LEMIN KUNTA Esityslista Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2018 KOKOUSAIKA

Lisätiedot

77. Kunnanhallituksen toimintasääntö...102. 78. Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen perustaminen...103

77. Kunnanhallituksen toimintasääntö...102. 78. Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen perustaminen...103 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 4.4.2011 Käsiteltävät asiat 77. Kunnanhallituksen toimintasääntö...102 78. Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen perustaminen...103 79. Maanmyyntitarjous, Viljo Lensun perikunta...105

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 KOKOUSAIKA 07.06.2012 klo 17.00-17.40 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 9 ILMOITUSASIAT 2 10 YKSITYISTIEAVUSTUKSET 2012 / KORJAUKSIA 3 11 VIEMÄRIVERKON

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 9

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 9 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 9 Tekninen lautakunta Nro 2/2015 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 1.4.2015 klo 17-18.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus. Jorma Lintunen

Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus. Jorma Lintunen Viranomainen No 2/ 2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 17 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 15. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 15. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 15 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 9.4.2018 klo 17.10-19.11

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Tekninen lautakunta 25.3.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 25.3.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 07.09.2015 klo 17.00 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala Paavo

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 8.4.2013 nro 2/2013

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 8.4.2013 nro 2/2013 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Maanantai 8.4.2013 kello 9.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 3/2011 34 Tekninen lautakunta. torstaina 14.04.2011 klo 18.00-19.40. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari

LEMIN KUNTA 3/2011 34 Tekninen lautakunta. torstaina 14.04.2011 klo 18.00-19.40. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari 3/2011 34 Tekninen lautakunta torstaina 14.04.2011 klo 18.00-19.40 Kunnantalo, neuvotteluhuone Punkka Olavi Lohtander Mika Laitinen Sonja Rummukainen Kari Rämä Maija Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Hakala

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Tekninen lautakunta 15.12.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 15.12.2010 klo 16.30 17.15 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Lehtinen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 13 Tekninen lautakunta. Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 2/2010 13 Tekninen lautakunta. Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 2/2010 13 Tekninen lautakunta Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 4/2012 Rakennuslautakunta sivu 51. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 4/2012 Rakennuslautakunta sivu 51. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 4/2012 Rakennuslautakunta sivu 51 Kokousaika 27.06.2012 klo 15.00 15.40 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 20.5.2009

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 20.5.2009 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 20.5.2009 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 20.5.2009 klo 16.30 17.20 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Maanantai 22.4.2013 klo 12.00-13.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen Rauno pj. X Vasalampi Maija

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 46, 47, 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 46 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 14 /2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 08.11. 2010 klo 17.00 18.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 40

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 40 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 40 Tekninen lautakunta Nro 4/ 2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.4.2012 klo 18.00 19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 07.09.2015 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi Helena

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 19.9.2012 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.9.2012 klo 16.30 17.45 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Jussi Vierikko Silvennoinen

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

Kunnantalon kokoushuone

Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 31.10.2016 Kokoustiedot Aika Tiistai 15.11.2016 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 71 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 16.6.2015 kello 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali 1/2010 1 Sivistyslautakunta 26.1.2010 klo 18.00 18.50 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Torstai 13.06.2013 klo 9.00 15.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9 Tekninen lautakunta 17.9.2008 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 17.9.2008 klo 16.30 17.05 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Kohtala Paavo Hautamäki

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(8) Viestitie KAJAANI Hallituksen kokous nro 4/2011

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(8) Viestitie KAJAANI Hallituksen kokous nro 4/2011 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(8) KOKOUSAIKA Tiistai 15.3.2011 kello 15.00 15.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kokousaika Maanantaina 11.6.2012 klo 16.00 16.30 Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti

Kokousaika Maanantaina 11.6.2012 klo 16.00 16.30 Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti 266 Kokousaika Maanantaina 11.6.2012 klo 16.00 16.30 Kokouspaikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti Kutsutut jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Suoanttila Hilkka

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 16.7.2010 nro 4/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 16.7.2010 nro 4/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Perjantai 16.7.2010 kello 13.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Majasaaren jätekeskus Mustantie 500 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot