KV 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN... 2 KV 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 2 KV 3 ILMOITUSASIAT... 2 KV 4 ESITYSLISTAN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KV 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN... 2 KV 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 2 KV 3 ILMOITUSASIAT... 2 KV 4 ESITYSLISTAN"

Transkriptio

1 KV 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN... 2 KV 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 2 KV 3 ILMOITUSASIAT... 2 KV 4 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN... 2 KV 5 GAMMELBODAN OSA-ALUEEN 2 ASEMAKAAVA (KAAVA 2122)... 3 KV 6 KAUPUNGINOSAN 1 KORTTELIEN 6 JA 7 (VANHA KAUPUNKI) JA OSAN KATUALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (KAAVA 2137)... 8 KV 7 ENTISEN WÄTTLAX SKOLAN MYYNTI KV 8 BROMARVIN ENTISEN LÄÄKÄRIN ASUNNON MYYNTI KV 9 KULTTUURISIHTEERIN VALINTA KV 10 FRANK HOLMSTRÖMIN LUOTTAMUSTEHTÄVÄ KV 11 KAUPUNGINTALON KORJAUS KV 12 VUODEN 2004 TALOUSARVIO / VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA KV 13 VUODEN 2004 TULOVEROPROSENTTI KV 14 VUODEN 2004 KIINTEISTÖVEROT KV 15 VUODEN 2004 KOIRAVERO... 33

2 KV 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN KV 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA KV 3 ILMOITUSASIAT KV 4 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

3 KV 5 GAMMELBODAN OSA-ALUEEN 2 ASEMAKAAVA (KAAVA 2122) aklk 31 Asemakaavaluonnos on laadittu. Noin 12 hehtaarin alueesta noin puolet on yksityisomistuksessa. Kaavoitussopimus on laadittava ennen kuin kaavaehdotus esitellään kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi. Neuvottelut ovat käynnissä. Asemakaavaluonnos pohjautuu Gammelbodan osayleiskaavaan ja se on jatkoa Gammelboda Parkenin asemakaavalle. Koska ratkaisu noudattaa aikaisemmissa kaavan vaiheissa arvioidut ja hyväksytyt periaatteet, varsinaisia vaihtoehtoisia kaavaratkaisuja ei ole laadittu. Kaavaluonnokseen on merkitty 31 pientalotonttia, joiden rakennusoikeus on ka-m². Tonteille saa päärakennuksen lisäksi sisustaa lisäasunnon, joka saa olla korkeintaan 60 m². Peltoalueen tontit ovat suuruudeltaan n m² ja epätasaisemman metsämaaston tontit n m². Kortteleiden tehokkuusluku on 0,16 0,25. Luonnos on laadittu siten, että rakennettava katuverkosto noudattaa maastoa mahdollisimman hyvin. Rakennusalat ovat yleensä tilavat ja sellaiset, että tontin etelä- tai länsipuolelle voi rakentaa oleskelutilan tai terassin. Yhtenäisen kaupunkikuvan saamiseksi asemakaavassa on rakennusoikeuden ja kerrosalan lisäksi määrätty myös katonharjan suunta. Päärakennusta varten pitää rakentaa vähintään kaksi autopaikkaa ja lisäasuntoa varten yksi. Autotallin tai katoksen voi rakentaa joko erilliseksi rakennukseksi tai päärakennuksen yhteyteen. Kuvituksissa suositus autopaikan sijoittamiseksi. Yksi leikkipuisto (VP) on sijoitettu vapaa-ajan polun varteen. Polku kulkee Gammelbodan sisäosista pohjoisessa sijaitsevaan merenrantaan. Puistoalueelle saa rakentaa leikki-, oleskelu- ja pallopelitilat, jotka rajoitetaan ja suojataan muusta alueesta pensasaidoin ja pensaikoin. VP-merkintä sallii myös pienimuotoisen rakentamisen leikkejä ja oleskelu varten. Muut viheralueet on merkitty VL-alueiksi, joissa on ohjeellinen merkintä (ulk) vaelluspolkuja varten. Liitteet: a. kaavakartta 2122 määräyksineen b. ote osayleiskaavasta c. kuvitus (kaupunginarkkitehti) Asemakaavalautakunta hyväksyy tässä vaiheessa kaavaluonnoksen, asettaa sen kuultavaksi sekä valtuuttaa aluesuunnittelua saattamaan ehdotuksen valmiiksi, ellei sitä vastaan jätetä merkittäviä huomautuksia.

4 aklk 39 Kaavaluonnos on ollut julkisesti nähtävillä ajalla Bergkulla 2:n ja Larskullan omistajat ovat jättäneet kirjalliset mielipiteet kaavaluonnoksesta sekä muutosehdotuksen. Kyseiset alueet kuuluvat osittain kaava-alueeseen. Omistajien esittämät mielipiteet on osittain otettu huomioon nyt esitettävässä kaavaluonnoksessa, jota julkisen nähtävänäoloajan jälkeen pidetään maankäyttösopimuksen perustana. Tekninen keskus on ehdottanut kaava-alueeseen, katu- ja virkistysalueeseen sekä tonttijakoon muutoksia tavoitteena parantaa sekä alueen kuivatusta että yleisten alueiden kunnossapitoa. Tässä yhteydessä todetaan, että Parkenin asemakaavaan on tehtävä pieni muutos katualueeseen eli Östanpåvägenin ja Bergviksvägenin liittymään. Nämä ehdotukset on pääasiassa otettu huomioon esiteltävässä kaavaehdotuksessa. Kaikki korttelialueiden laajennukset vastaavat osayleiskaavaa. Ehdotuksessa kaava-aluetta on korttelissa 209 laajennettu AR-tontilla, mikä tarkoittaa rivitaloa tai kytkettyä asuintaloa. Ehdotus sisältää myös nämä 34 pientalotonttia, joille saa rakentaa kaksi asuntoa per tontti siten, että lisäasunto on suuruudeltaan korkeintaan 60 ka-m². Pientalotontit ovat erisuuruisia ja niiden rakennusoikeudet ovat ka-m² per tontti. Pientalokorttelien tehokkuusluku on 0,15 0,2, kun taas AR-tontin tehokkuusluku on 0,25. Liitteet: Kaavaselostus liitteineen - kaavakartta 2122 määräyksineen - kuvitus (kaupunginarkkitehti) Asemakaavalautakunta hyväksyy asemakaavaehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen, kaavakartta 2122, sekä toimittaa sen kaupunginhallitukselle kh 12 Kaupunginhallitus hyväksyy kaupunginosan 14 (Gammelboda) korttelien sekä virkistys- ja liikennealueen (kaava 2122) asemakaavaehdotuksen. Kaavaehdotus pidetään julkisesti nähtävillä 30 päivän ajan. Samalla pyydetään rakennus-, pelastus- ja ympäristönsuojelulautakunnilta sekä tekniseltä lautakunnalta lausunnot kaavaehdotuksesta. Asia jätettiin pöydälle.

5 Merkittiin, että kiinteistöinsinööri Pentti Viljanmaa poistui kokouksesta klo sen jälkeen, kun em. asia oli käsitelty kh plk 22 Kaupunginhallitus on pyytänyt pelastuslautakunnalta lausuntoa Gammelbodan osa-alueen 2 (kaava 2122) asemakaavasta. Pelastuslautakunnalla ei ole mitään huomautettavaa asemakaavasta, jos noudatetaan Suomen rakentamismääräyskokoelman E1:n, Rakennusten paloturvallisuus, määräyksiä eli mm. etäisyyttä läheisiin rakennuksiin sekä jos hälytysajoneuvolla pääsee alueeseen. Tämän lisäksi palopostiverkostoa pitää laajentaa voimassa olevien määräysten mukaisesti rlk 173 Rakennuslautakunnalla ei ole mitään huomautettavaa asiasta tlk 131 Oheistetaan liitteeksi kaavaselostus ja kartta. Teknisellä lautakunnalla ei liene mitään huomautettavaa Gammelbodan osaalueen 2 (kaava 2122) asemakaavaehdotuksesta. (kaupungininsinööri) Teknisellä lautakunnalla ei ole mitään huomautettavaa Gammelbodan osaalueen 2 (kaava 2122) asemakaavaehdotuksesta.

6 yslk 17 Kaupunginhallitus on pyytänyt ympäristönsuojelulautakunnalta lausuntoa Gammelbodan osa-alueen 2 asemakaavasta. Ympäristönsuojelulautakunta on kahteen eri otteeseen tehnyt joitakin muutosehdotuksia siihen yleiskaavaan, joka muodostaa laaditun asemakaavan perustan. Lautakunta on pyrkinyt siihen, että se jossakin määrin voisi poistaa ne konfliktit, jotka ovat tulleet esille laaditun luontoninventoinnin osoittamien luonnonarvojen ja rakennussuunnittelun välillä. Lautakunnan päämääränä on ollut luoda miellyttävä asuinympäristö, mutta se ei kuitenkaan ole tässä onnistunut toivomallaan tavalla. Laadittu asemakaavaehdotus noudattaa pitkälti laadittua yleiskaavaa, eivätkä suuret muutokset ole enää tarpeen. Lautakunta haluaa kuitenkin huomauttaa, että korttelit 215 ja 213 ulottuvat molemmat eteläisimmiltä osiltaan Bergviksgrändin molemmilla puolilla sille alueelle, jota nykyään yleisesti käytetään vaellusalueena. Jos poistetaan Bergviksgrändin kolme viimeistä (eteläisintä) tonttia, viheralue pysyisi huomattavasti yhtenäisempänä. Ympäristönsuojelulautakunta viittaa aikaisempiin asiasta antamiinsa lausuntoihin sekä ehdottaa, että kaavasta poistetaan ne korttelien 213 ja 215 kolme eteläisintä tonttia, jotka ulottuvat Bergvikskgrändin molemmille puolille. Tällöin tärkeä virkistysalue pysyy muuttumattomana. Puheenjohtaja Bernhard Biström ilmoitti olevansa esteellinen ja poistus kokoushuoneesta. Varapuheenjohtaja Kaisa Jaarva toimi puheenjohtajana pykälän käsittelyn aikana. Sen jälkeen kun puheenjohtaja oli ehdottanut asiasta keskusteltavan, jäsen Högström ehdotti ympäristönsuojelulautakunnan ilmoittavan, että on noudatettava alueen yleiskaavaa, minkä vuoksi asemakaavaehdotusta ei ehdoteta muutettavaksi. Jäsen Högströmin ehdotusta kannatettiin. Jäsen Söderlund kannatti asiaa valmistaneen ehdotusta. Puheenjohtaja suoritti tämän jälkeen äänestyksen. Jäsen Högströmin ehdotus sai kuusi (6) ääntä ja asiaa valmistaneen ehdotus yhden (1) äänen. Ympäristönsuojelulautakunta ilmoittaa näin ollen kaupunginhallitukselle, ettei sillä ole mitään huomautettavaa asemakaavaehdotuksesta.

7 kh 26 Ehdotus on pidetty nähtävillä Sitä vastaan ei ole jätetty muistutuksia. Yllä olevassa asian valmistelussa näkyvät jätetyt lausunnot. Lausunnot eivät johda mihinkään kaavaehdotuksen muutokseen. Uudenmaan ympäristökeskuksessa pidettiin viranomaisneuvottelu Siinä ei tullut esiin mitään syytä muuttaa ehdotusta. Lisäksi todetaan, että kaupunginvaltuusto on hyväksynyt maankäyttösopimuksen alueen yksityisten maanomistajien kanssa. (kv 10, ) Ehdotusta on nähtävänäoloajan jälkeen täydennetty nimeämällä kaksi kujaa (Bölegränd = Bölenkuja ja Begviksgränd = Kalliolahdenkuja). Tämä tarkistus ei edellytä uutta nähtävänäoloaikaa. Ehdotus toimitetaan kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi. Oheistetaan liitteeksi kaavaselostus karttoineen ja kaavamääräyksineen. Kaavakartta ja määräykset, kaava nro 2122a, esitellään samassa kokouksessa. Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuuston hyväksyvän kaupunginosan 14 kortteleiden sekä katu-, virkistys- ja puistoalueen ehdotuksen asemakaavaksi sekä asemakaavamuutoksen, kaava nro 2122a kv 5 Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuuston hyväksyvän kaupunginosan 14 kortteleiden sekä katu-, virkistys- ja puistoalueen ehdotuksen asemakaavaksi sekä asemakaavamuutoksen, kaava nro 2122a.

8 KV 6 KAUPUNGINOSAN 1 KORTTELIEN 6 JA 7 (VANHA KAUPUNKI) JA OSAN KATUALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (KAAVA 2137) aklk 36 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on laadittu kaava-alueelle, joka sijaitsee Kustaa Vaasan kadun, Raatihuoneentorin, Sepänkadun, Raippatorin ja Stallörsparkenin välissä. Kyseisen kaavamuutoksen tarkoituksena on mahdollistaa sellaiset tonttijakojen muutokset, jotka edelleen helpottavat korttelien hotellielinkeinon kehittämistä. Korttelin 7 omistaja on tehnyt asiasta aloitteen. Tavoitteena on säilyttää rakennusoikeudet, nykyiset rakennussuojelumääräykset ja niihin liittyvät muutos- ja lisärakennusehdot. Oheistetaan liitteeksi ohjelma ja karttaliite. (kaupunginarkkitehti) Asemakaavalautakunta hyväksyy osallistumis- ja arviointiohjelman, toimittaa sen kaupunginhallitukselle ja Uudenmaan ympäristökeskukselle tiedoksi sekä kuuluttaa ohjelman aklk 18 Osallisia on kuultu kirjeitse lokakuussa Museovirasto on vastauksessaan todennut, ettei kaavamuutos koske arkeologisen osaston vaikutusaluetta, sekä että maakuntamuseo antaa tavanmukaisessa järjestyksessä lausuntonsa rakennetusta kulttuuriympäristöstä. Asemakaavaan on tehty muutosluonnos. Luonnoksessa ehdotetaan seuraavaa: - tonttijako tontti 5 jaetaan kahteen osaan - käyttötarkoitus tontin 1 merkinnäksi tulee AL eikä AP - rakennusruudut merkintään talousrakennuksien rakennusoikeus Rakennusoikeudet pysyvät muuttumattomina. Kaavamääräyksiin tehdään vain sellaisia muutoksia, jotka lainmuutos vaatii. (MBL) Oheistetaan liitteeksi kaavakartta 2137 määräyksineen. (kaupunginarkkitehti) Asemakaavalautakunta asettaa luonnoksen kuultavaksi 14 päivän ajan. Ellei luonnokseen esitetä oleellisia muutoksia, kaupunginarkkitehti oikeutetaan täydentämään sitä kaupunginhallituksen käsittelyä varten tavanmukaisilla

9 kaavaehdotusta koskevin selostuksin kh 14 Asemakaavan muutosluonnos (kaavakartta 2137) pidettiin maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 :n mukaisesti julkisesti nähtävillä ajalla Muutosluonnosta vastaan ei ole jätetty muistutuksia. Asemakaavalautakunnan päätöksen mukaisesti luonnosta on täydennetty kaavaselostuksin, liite. Kaupunginhallitus asettaa ehdotuksen julkisesti nähtäville 30 päivän ajan sekä pyytää lausunnon rakennuslautakunnalta, pelastuslautakunnalta, tekniseltä lautakunnalta, ympäristönsuojelulautakunnalta ja maakuntamuseolta kh 29 Ehdotus pidettiin julkisesti nähtävillä ajalla Sitä vastaan ei ole jätetty muistutuksia. Oheisesta taulukosta näkyvät lausunnot, vastineet ja muutosehdotukset (päätösehdotukset), joiden mukaan kaupunginarkkitehti on tarkistanut kaavaehdotusta kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. Uudenmaan ympäristökeskuksessa pidetyn viranomaisneuvottelun jälkeen on lisätty määräys kaupunginarkeologisesta vaikutusalueesta. Liitteet: a. Taulukko lausunnoista ja vastineista b. Jäljennös maakuntamuseon lausunnosta c. Kaavaselostus kaavakarttoineen ja määräyksineen Kokouksessa esitellään kaavakartta määräyksineen, kaava nro 2137a. Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuuston hyväksyvän kaupunginosan 1 (vanha kaupunki) korttelien 6 ja 7 asemakaavan ja osan katualueen muutosehdotuksen, kaavakartta nro 2137a.

10 kv 6 Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuuston hyväksyvän kaupunginosan 1 (vanha kaupunki) korttelien 6 ja 7 asemakaavan ja osan katualueen muutosehdotuksen, kaavakartta nro 2137a.

11 KV kh 32 ENTISEN WÄTTLAX SKOLAN MYYNTI Kaupunginvaltuusto on päättänyt myydä Wättlax skolan, koska opetus on siirretty kunnostettuun Bromav skolaan. Myyntitehtävä on annettu Adolfsson Oy Ab LKV AFF:lle. Myyntihinta (= pyydetty hinta) vahvistettiin :ksi. Kiinteistöstä on jätetty kaksi (2) tarjousta, jotka molemmat ylittävät pyydetyn hinnan. Antti Helminen ja Kimmo Kuntsi tarjoavat kiinteistöstä Harri ja Pirkko Heikkinen tarjosivat alunperin kiinteistöstä , mutta he korottivat tarjoustaan :oon. Rakennuksesta on teetetty kuntotarkastus. Myynnin aikana on tullut ilmi, että entisen Bromarvin kunnan omistusoikeus kiinteistöön pohjautui lahjakirjaan. Lahjakirjan ehtojen mukaan lahja siirtyy Hummelbackan tilan omistajalle, jos kiinteistöä käytetään muuhun kuin koulutoimintaan. Hummelbackan (= kantatilan) nykyinen omistaja Runar Rehnström on Elsa Rehnströmin jakamattoman kuolinpesän ja Kurt Rehnströmin puolesta ilmoittanut, että kuolinpesä ja Kurt Rehnström luopuvat kaikista lahjakirjan mahdollisesti oikeuttamista vaatimuksista, jos heille maksetaan :n korvaus. Kaupungilla on ehdoton omistusoikeus kiinteistöön. Tästä huolimatta ei liene syytä kyseenalaistaa Rehnströmin kohtuullista vaatimusta. Kiinteistön metsäkannan arvoksi on arvioitu n Kiinteistöinsinööri, joka on arvioinut maan hinnan, pitää summaa hyvin kohtuullisena. Elsa Rehnströmin jakamattoman kuolinpesän ja Kurt Rehnströmin kanssa laaditaan erillinen sopimus ennen kuin kiinteistö lopullisesti myydään. (MH) Kaupunginhallitus päättää a. ehdottaa kaupunginvaltuuston myyvän Tammisaaren kaupungin Wättlaxin kylän Solbackan tilan 5:17 (kiinteistömerkintä ) sekä tilalla sijaitsevat rakennukset Harri ja Pirkko Heikkiselle hintaan Kaupunginhallitus saa sopia kaupan muista ehdoista.

12 b. maksaa Elsa Rehströmin kuolinpesän osakkaille ja Kurt Rehnströmille :n korvauksen siitä, etteivät he esitä kaupungille vaatimuksia lahjakirjan ehdon vuoksi. Tästä laaditaan erillinen sopimus kv 7 Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuuston myyvän Tammisaaren kaupungin Wättlaxin kylän Solbackan tilan 5:17 (kiinteistömerkintä ) sekä tilalla sijaitsevat rakennukset Harri ja Pirkko Heikkiselle hintaan Kaupunginhallitus saa sopia kaupan muista ehdoista.

13 KV kh 19 BROMARVIN ENTISEN LÄÄKÄRIN ASUNNON MYYNTI Kaupunginvaltuusto on päättänyt myydä Bromarvin entisen lääkärin asunnon sitten, kun Bromarv skola on kunnostettu. Myyntitehtävä on annettu Adolfsson Oy Ab LKV AFF:lle. Myyntihinta (= pyydetty hinta) on vahvistettu :ksi. Kolme (3) tarjousta ylittää pyydetyn hinnan: - Maj-Britt Malmén ja Kjell Selenius ovat tarjonneet kiinteistöstä He vuokraavat kiinteistöstä huoneiston. - Jukka Keskikallio ja Marja Axelsson ovat tarjonneet kiinteistöstä Hannu ja Marja-Leena Eronen ovat tarjonneet kiinteistöstä Myyntikohteeseen kuuluu nk. lääkärin asunto ja n m²:n maa-alue Tammisaaren kaupungin kiinteistöstä Lohkomaton alue ei ulotu rantaan, vaan ranta-alue jää kaupungin omistukseen. (MH) Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Tammisaaren kaupunki myy n m²:n maa-alueen Tammisaaren kaupungin kiinteistöstä sekä alueella olevan rakennuksen Hannu ja Marja-Leena Eroselle hintaan , liite. Kaupunginhallitus saa sopia kaupan muista ehdoista kv 8 Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Tammisaaren kaupunki myy n m²:n maa-alueen Tammisaaren kaupungin kiinteistöstä sekä alueella olevan rakennuksen Hannu ja Marja-Leena Eroselle hintaan , liite. Kaupunginhallitus saa sopia kaupan muista ehdoista.

14 KV kj 4 KULTTUURISIHTEERIN VALINTA Kulttuurisihteerin virka julistettiin haettavaksi seuraavissa lehdissä: Västra Nyland, Hufvudstadsbladet ja Länsi-Uusimaa. Ilmoitus julkaistiin Arbetarbladetissa. Hakuaika meni umpeen Määräaikaan mennessä virkaa haki 11 hakijaa eli nämä henkilöt: Blomqvist Matts fil. maist. Turku Elgh Vivika matkatoimistovirkailija Tammisaari Hagström Anita merkonomi Tammisaari Helin-Jokinen kulttuurisihteeri Helsinki Ingman Anne artesaani Tammisaari Koljonen Michaela restonomi Hanko Lepola Marcus fil. maist. Parainen Olin Mikael fil. maist. Fiskars Pettersson Nancy fil. maist. kulttuurisihteeri Turku Räsänen Suvi hum. kand. Espoo Vainio Jan fil. maist. Helsinki Tarkempaa tietoa hakijoista saa hakemuksista ja oheisesta luettelosta, liite. Opetuspäällikkö on pyytänyt saada olla mukana kulttuurijohtokunnan haastatteluissa. Kulttuurijohtokunta päättää kuulla niitä hakijoita, jotka se katsoo täyttävän Tammisaaren kulttuurisihteerin viralle asetetut vaatimukset. Sen pitää myös ottaa kantaa siihen, kuka sen puolesta haastattelee hakijat. Kulttuurijohtokunta päätti haastatella seuraavia henkilöitä maanantaina : Matts Blomqvist, Marcus Lepola, Nancy Pettersson ja Jan Vainio. Hakijoita haastattelee kulttuurijohtokunnan puheenjohtaja Ralf Friberg, opetuspäällikkö Bob Karlsson, kulttuurijohtokunnan varapuheenjohtaja Regina Koshinski ja vt. kulttuurisihteeri Bo Wessman kj 3 Kulttuurijohtokunnan asettamat haastattelijat ovat suorittaneet tehtävänsä ja päätyneet siihen, että fil. maist. Nancy Petterssonin ja fil. maist. Jan Vainion pitää vielä esitellä itsensä kulttuurijohtokunnalle. (vt. kulttuurisihteeri) Kulttuurijohtokunta antaa ehdotuksensa kulttuurisihteeriksi, minkä jälkeen se toimittaa ehdotuksen opetuslautakuntaan, kaupunginhallitukseen ja kaupunginvaltuustoon käsiteltäväksi.

15 Kun kulttuurijohtokunta oli todennut, että fil. maist. Jan Vainio oli perunut hakemuksensa, se päätti yksimielisesti ehdottaa kaupunginhallitukselle fil. maist. Nancy Petterssonin valintaa Tammisaaren uudeksi kulttuurisihteeriksi. Kulttuurijohtokunta totesi samalla, että kulttuurisihteerin palkkatasoa pitäisi tarkistaa n :oon kj 3 Fil. maist. Nancy Pettersson, joka kulttuurijohtokunnan pitämässä kokouksessa ehdotettiin valittavan Tammisaaren uudeksi kulttuurisihteeriksi, on päiväämällä kirjeellä ilmoittanut peruvansa hakemuksen. Kulttuurijohtokunta päättää yksimielisesti ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kulttuurisihteerin virka julistetaan uudestaan haettavaksi mennessä. Kulttuurijohtokunta päättää lisäksi, että Bo Wessman määrätään jatkamaan vt. kulttuurisihteerinä, kunnes virka täytetään vakituisesti. Bo Wessman ei kuitenkaan saa toimia vt. kulttuurisihteerinä jälkeen. Kulttuurijohtokunta hyväksyi ehdotuksen kj 4 Kulttuurisihteerin virka on uudestaan julistettu haettavaksi. Hakuaika umpeutui Virkaa on määräaikaan mennessä hakenut 12 henkilöä, joista yksi on perunut hakemuksensa. Kun aikaisemmin jätetyt hakemukset otetaan huomioon, hakijoita on yhteensä 12. Alla uudet hakijat: Asikainen Aage laulupedagogi Ruotsi Eskelinen Katarina valt. maist. Helsinki Hagman Theresia opiskelija Tammisaari Ingo Maja fil. maist. Turku Lerviks Lotta kulttuurisihteeri Karjaa Lindholm Camilla kulttuurisihteeri Tammisaari Lönnqvist Nike mus. maist. Helsinki Nevalainen Laura kulttuurisihteeri Imatra Ritanoja Linda valt. maist. Vaasa Sandberg Hanna matkailukoulutus Eckerö Wessman Bo valt. maist. Tammisaari Näistä hakijoista Bo Wessman on asettanut vaatimukseksi nykyistä korkeamman peruspalkan ja korkeintaan kahden (2) vuoden sitoumuksen. Kulttuurijohtokunnan puheenjohtajan johdolla haastatellaan neljä (4) hakija

16 (kulttuurijohtokunnan puh. joht.) Päätösehdotus esitetään kokouksessa. Kulttuurijohtokunta päätti yksimielisesti esittää kaupunginhallitukselle, että se ehdottaa kaupunginvaltuustolle fil. maist. Matts Blomqvistin valintaa Tammisaaren kulttuurisihteeriksi. Työsuhde alkaa kolmen kuukauden koeajalla Varalle kulttuurijohtokunta esitti valt. maist. Katarina Eskelistä. Kulttuurijohtokunta totesi samalla, että vt. kulttuurisihteeri Bo Wessmanin työsuhde päättyy kh 34 Hakemusasiakirjat ovat nähtävinä kokouksessa. Kaupunginhallitus ehdottaa Tammisaaren uudeksi kulttuurisihteeriksi valittavan fil. maist. Matts Blomqvist kolmen (3) kuukauden koeajalla kv 9 Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Tammisaaren uudeksi kulttuurisihteeriksi valitaan fil. maist. Matts Blomqvist kolmen (3) kuukauden koeajalla.

17 KV kh 39 FRANK HOLMSTRÖMIN LUOTTAMUSTEHTÄVÄ Frank Holmström on ilmoittanut muuttaneensa paikkakunnalta, minkä vuoksi hän on menettänyt vaalikelpoisuutensa kunnallisiin luottamustehtäviin. Frank Holmström on ollut opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston varajäsen. (MH) Kaupunginhallitus päättää a. ilmoittaa kaupunginvaltuustolle, että Frank Holmström on menettänyt vaalikelpoisuutensa kunnallisiin luottamustehtäviin. b. ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että opetuslautakunnan suomenkieliseen jaostoon valitaan uusi varajäsen kv 10 Kaupunginhallitus päättää a. ilmoittaa kaupunginvaltuustolle, että Frank Holmström on menettänyt vaalikelpoisuutensa kunnallisiin luottamustehtäviin. b. ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että opetuslautakunnan suomenkieliseen jaostoon valitaan uusi varajäsen.

18 KV kh 17 KAUPUNGINTALON KORJAUS Kaupunginhallitus päätti , että jäljellä oleva osa tulosalueesta Yleishallinto, ts. kaupunginkanslia ja kaupunginjohtaja, muuttaa Fixin taloon varattuihin tiloihin. Kaupunginhallitus päätti samalla, että museolle annetaan sen tarvitsemat hallintotilat kaupungintalon ensimmäistä ja tarvittaessa toista kerroksesta. Matkailu- ja kulttuuritoimistolle annetaan myös tilat kaupungintalosta. Kaupungintalon ensimmäinen ja toinen kerros korjataan siltä osin kuin niitä ei aikaisemmin ole korjattu. Korjaukseen varattiin :n määräraha vuoden 2003 investointitalousarvioon. Vuoden 2004 taloussuunnitelmaan varattiin myös :n määräraha. Korjaukseen on näin ollen varattu yhteensä Määrärahat eivät pohjautuneet mihinkään konkreettiseen korjaustarpeen selvitykseen. Kaupunginjohtajan asettama työryhmä, johon kuuluivat kaupunginsihteeri, vt. museonjohtaja, kulttuurisihteeri ja matkailusihteeri, ovat käyneet läpi kaupungintalosta vapautuneet tilat. Myöhemmin museon rakennustutkija ja 3 B-hankkeen vastaava ovat myös osallistuneet tilojen suunnitteluun. Arkkitehti Kasper Järnefelt on tehnyt esisuunnitelman. Ensimmäinen suunnitelma, joka käsitti myös kellarin ja kolmannen kerroksen, päätyi :n kustannusehdotukseen. Tämä ehdotus esiteltiin kaupunginhallitukselle maaliskuussa Ehdotusta on supistettu arvioitujen korkeiden kustannusten vuoksi siten, että uuden supistetun ehdotuksen kustannukset nousevat :oon. Edellä mainittu työryhmä katsoo, että supistettu ehdotus sisältää vähimmäisedellytykset, jotta kaupungintaloon ehdotettu toiminta voisi toimia. Rakennemuutokset ovat minimaaliset. Alkuperäiseen ehdotukseen verrattuna muutokset koskevat lähinnä kellaria ja kolmatta kerrosta. Poistettavaksi ehdotetut toimenpiteet on alleviivattu liitteenä olevassa kustannuslaskelmassa. Oheistamme liitteeksi myös pohjapiirustukset, joita ei ole korjattu em. mukaisesti, liite. Kaupunginvaltuuston pitää ottaa kantaa hankkeen laajuuteen ennen kuin tehdään lopulliset suunnitelmat. (MH)

19 Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuuston hyväksyvän kaupungintalon korjaustöiden hankesuunnitelman supistetun muodon ( ). Alustavat kustannukset nousevat :oon. Kaupunginhallituksen II varapuheenjohtaja Roger Engblom ehdotti jäsenten Ulf Heimbergin ja Sig-Britt Sahlbergin kannattamana, että asia jätetään pöydälle. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti jättää asian pöydälle kh 7 Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuuston hyväksyvän kaupungintalon korjaustöiden hankesuunnitelman supistetun muodon ( ). Alustavat kustannukset nousevat n :oon (alv 0 %). Kaupunginhallituksen II varapuheenjohtaja Roger Engblom ehdotti asian palauttamista kustannusten supistamista varten. On esim. selvitettävä kolmannen kerroksen korjaustarve. Jäsen Ulf Heimberg kannatti palautusehdotusta sekä totesi, että korjauskustannukset eivät saisi ylittää Jäsenet Thomas Blomqvist ja Jaana Tasanko kannattivat palautusehdotusta. Keskustelun päätyttyä kaupunginhallituksen puheenjohtaja totesi, että kaupunginhallitus on yksimielisesti palauttanut asian. _ kh 26 Kaupunginjohtajan asettama työryhmä sekä arkkitehti Kasper Järnefelt ovat vielä kerran käyneet läpi korjaussuunnitelman tavoitteena supistaa kustannuksia. Suunnitelmaan on tehty joitakin pieniä muutoksia, esim. sisäänkäynti. Rakennuslaskenta Oy, joka on laatinut kustannusarvion hankkeen kustannuksista, katsoo, etteivät muutokset vaikuta kustannusarvioon, liite. Huomatkaa, ettei Rakennuslaskenta Oy:n uudessa arviossa oteta huomioon niitä muutoksia (kellaria ja kolmatta kerrosta), jotka työryhmä on poistanut suunnitelmista eli n Kustannusarviot nousevat nämä muutokset huomioon ottaen n :oon (alv ei sisälly).

20 Oheisesta muistiosta näkyy arkkitehti Kasper Järnefeltin mielipide siitä, onko oikein jättää kolmas kerros lähes entiselleen, liite. Jos kolmas kerros otetaan huomioon alkuperäisessä muodossaan, kustannukset nousevat n :oon (alv ei sisälly). (MH) Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuuston hyväksyvän kaupungintalon korjaustöiden hankesuunnitelman, jonka mukaan kokonaiskustannukset nousevat n :oon (alv 0 %). Kaupunginhallituksen II varapuheenjohtaja Roger Enblom ehdotti hankesuunnitelman käsittelemistä talousarvion käsittelyn yhteydessä. Jäsen Ulf Heimberg ehdotti, että talousarvion käsittelyn yhteydessä käsitellään korjaustöiden rahoittamista siltä osin kuin kustannukset ylittävät talousarvioon ja taloussuunnitelmaan varatut määrärahat. Jäsen Sig-Britt Sahlberg kannatti jäsen Ulf Heimbergin ehdotusta. Jäsen Thomas Blomqvist kannatti kaupunginhallituksen II varapuheenjohtajan ehdotusta. Jäsen Pirkko Grönroos ehdotti hankesuunnitelman esittämistä kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi, minkä jälkeen kuluvan vuoden määrärahojen puitteessa jatketaan yksityiskohtaista suunnittelua, jos hankesuunnitelma hyväksytään. Yksityiskohtaisen suunnitelman pohjalta pyydetään tarkempaa kustannusarviota. Kaupunginvaltuusto voi sen jälkeen ottaa lopullisesti kantaa hankkeeseen talousarvion käsittelyn yhteydessä. Jäsen Ulf Heimberg ehdotti lisäksi, että selvitetään mahdollista ulkopuolista rahoitusta. Kaupunginhallitus palautti asian valmistelijoille, kun kaupungininsinööri oli ilmoittanut, ettei korjaustöiden yksityiskohtaista suunnitelmaa saada valmiiksi talousarvion käsittelyyn, vaikka työt aloitettaisiinkin heti. _ kh 9 Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuuston hyväksyvän kaupungintalon korjaustöiden hankesuunnitelman, jonka mukaan kokonaiskustannukset nousevat n :oon (alv 0 %). Kaupunginhallituksen II varapuheenjohtaja ilmoitti, että hän talousarvioehdotuksen / taloussuunnitelmaehdotuksen käsittelyn yhteydessä ehdottaa muutosta ehdotettuun budjetointiin.

21 Jäsen Ulf Heimberg ehdotti jäsen Sig-Britt Sahlbergin kannattamana, että asia jätetään pöydälle. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja keskeytti tämän jälkeen asiakäsittelyn sekä kehotti puhujia sanomaan mielipiteensä kannatetusta ehdotuksesta jättää asia pöydälle. Jäsen Jaana Tasanko kannatti pöydälle jättämistä. Jäsenet Pirkko Grönroos ja Thomas Blomqvist vastustivat pöydälle jättämistä. Kun keskustelu oli saatettu päätökseen kaupunginhallituksen puheenjohtaja ehdotti seuraavaa äänestysesitystä: Pöydälle jättämistä kannattavat vastaavat jaa ja sitä vastustavat ei. Äänestysesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Äänestyksessä ehdotus asian jättämiseksi pöydälle sai neljä (4) ääntä. Seitsemän (7) vastusti pöydälle jättämistä. Kaupunginhallitus hylkäsi näin ollen ehdotuksen asian jättämiseksi pöydälle. Kaupunginhallitus päätti tämän jälkeen yksimielisesti hyväksyä kaupunginjohtajan ehdotuksen kv 11 Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuuston hyväksyvän kaupungintalon korjaustöiden hankesuunnitelman, jonka mukaan kokonaiskustannukset nousevat n :oon (alv 0 %).

22 KV 12 VUODEN 2004 TALOUSARVIO / VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA kh 12 Kaupunginhallitus hyväksynee kokouksessaan talousarvion kehykset / vuosien taloussuunnitelman kehykset. Kaupunginjohtaja ja kaupunginkamreeri esittelevät talousarvion kehysten taloudellisen pohjan. Kaupunginkamreeri on laatinut talousarvion kehyksille luonnoksen sille tasolle, jolla kaupunginvaltuusto hyväksyy talousarvion. Kaupunginkamreeri on laatinut tuloslaskelman, joka pohjautuu mm. em. kehysluonnokseen, liite. Sosiaali- ja terveysjohtaja, opetuspäällikkö ja kaupungininsinööri selvittävät, kuinka vuoden 2002 talousarvioon merkityt tavoitteet on saavutettu sekä kuinka kukin alue voi ylläpitää palvelunsa vuoden hyväksytyn taloussuunnitelman mukaisesti. (MH) Kaupunginhallitus kuulee em. virkamiehiä sekä käy lähetekeskustelun talousarvion kehyksistä. Merkittiin, että kaupunginjohtaja ja kaupunginkamreeri ovat yleisesti esitelleet vuoden 2004 talousarvioehdotuksen ja vuosien taloussuunnitelman taloudellista pohjaa. Tämän jälkeen sosiaali- ja terveysjohtaja, opetuspäällikkö ja kaupungininsinööri selvittivät alueensa toimintaedellytykset kaupunginvaltuuston aikaisemmin hyväksymän vuosien taloussuunnitelman pohjalta. Kaupunginhallitus ottaa kokouksessaan lopullisesti kantaa vuoden 2004 talousarvion kehyksiin. Kaupunginjohtaja totesi yleiskatsauksessaan seuraavaa: - Tammisaaressa verotulot per asukas ovat alemmat kuin joissakin vertailukunnissa. - Sosiaali- ja terveydenhuollon kustannukset ovat Tammisaaressa korkeammat kuin samoissa vertailukunnissa. - Tammisaaressa väestönkehitys on ollut negatiivinen. - Harvemmat asukkaat vastaavat ts. suuremmista toimintakustannuksista, vaikka verotulot ovat alemmat per kapita, kun verrataan joihinkin vertailukuntiin. Kaupunginjohtaja totesi lisäksi, että kaupunginvaltuusto on vuosien taloussuunnitelman hyväksymisen yhteydessä hyväksynyt seuraavat keskeiset tavoitteet:

23 Kumulatiivista alijäämää tasapainotetaan suunnittelukaudella, vuosikatteen pitää nousta vähintään 3 milj. euroon - vuotuisten investointien 2 milj. euroon samalla kun lainoja kuoletetaan 1 milj. euroa - eikä lainataakkaa pidä lisätä. Kaupunginjohtaja totesi myös, että taloussuunnitelma ehdotetaan laadittavaksi kolmeksi vuodeksi eli vuosiksi eikä neljäksi vuodeksi, kuten edelliset taloussuunnitelmat, koska vuoden 2002 tulos oli odotettua positiivisempi. Kaupunginkamreeri selvitti tämän jälkeen jaettua talousarviokehysten luonnosta, joka on laadittu sille tasolle, jolla kaupunginvaltuusto sen hyväksyy. Kaupunginkamreeri totesi, ettei vuosien taloussuunnitelmaa ole merkitty jaettuun talousarvion kehysehdotukseen. Sosiaali- ja terveysjohtaja, opetuspäällikkö ja kaupungininsinööri selvittivät tämän jälkeen alueensa toimintaedellytykset lähtökohtana vuoden 2002 tulos, vuoden 2003 ennuste ja alueen talousarvion kehysten luonnos. Selvitysten jälkeen alkoi yleinen keskustelu. Kaupunginhallituksen I varapuheenjohtaja Jörn Donner sanoi mielipiteensä seuraavista asioista: kehitysprosessista (hallinnosta ja lopullisesta kannanotosta prosessiin), hallintokustannuksista (joita hän piti liian korkeina), kehysbudjettiluonnoksen investointitasosta (jota hän piti liian alhaisena), väestönkehityksestä, Pohjoissataman suunnitelmista ja markkinointimäärärahoista. Kaupunginjohtaja vastasi lyhyesti kaupunginhallituksen I varapuheenjohtajan kysymyksiin ja totesi muun muassa, että kaupunginhallituksen pitäisi tässä kokouksessa käsitellä yleisiä kysymyksiä ja että lopullinen kanta talousarvion kehyksiin otettaan kokouksessa Pohjoissataman kehittäminen on riippuvainen vuoden 2004 talousarviosta. Kaupunginhallituksen elinkeino-osasto esittelee markkinointiehdotuksensa aikaisemman päätöksen mukaisesti. Kehittämistoimikunnan raporttia käsitellään myöhemmin. Jäsen Sig-Britt Sahlberg esitti yleisen kysymyksen siitä, kuinka 3 %:n tulojen lisäys, joka on merkitty kehysluonnokseen, voidaan saavuttaa. Lisäksi hän esitti joukon yksityiskohtaisia kysymyksiä, jotka eivät suoraan liity kehysluonnokseen. Kaupunginkamreeri totesi, että tulojen odotetaan nousevan mm. joidenkin taksojen tarkistuksien vuoksi. Merkittiin, että kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja Berndt Rehnberg poistui kokouksesta klo

24 Jäsen Lili-Ann Junell-Kousa totesi, että kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle pitäisi antaa analyysi investointikustannusten toteutumisesta. Kaupunginkamreeri totesi, että tilinpäätöksessä on tämä tieto. Kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Trygve Lindqvist poistui kokouksesta klo Kaupunginhallituksen II varapuheenjohtaja Roger Engblom esitti ajatuksen, jonka mukaan kaupunki kilpailuttaisi sähkön ostoa. Jäsen Thomas Blomqvist totesi, että tavoitteeksi asetettua 3 milj. :n vuosikatetta tulee tässä vaiheessa pitää hyvänä. Tästä huolimatta pitää tarkistaa ja tehostaa kaupungin omaa toimintaa, jotta voitaisiin turvata kaupungin taloudelliset investointimahdollisuudet. Jäsen Thomas Blomqvist jatkoi puheenvuoroaan toteamalla, että kaupungin pitää priorisoida sellaisia investointeja, jotka parantavat väestönkehitystä ja jotka pitkällä aikavälillä vahvistavat veropohjaa. Hän hyväksyi myös kaupunginjohtajan esittämät yleiset tavoitteet. Kaupunginhallituksen I varapuheenjohtaja Jörn Donner totesi, että kaupungin pitää myös panostaa vapaa-ajan toimintaan, kuten kulttuuriin, kirjastoon ja urheiluun. Näihin toimintoihin panostaminen edistää väestönkehitystä. Merkittiin, että kaupunginhallituksen I varapuheenjohtaja Jörn Donner poistui kokouksesta klo Lopuksi jäsen Pirkko Grönroos totesi, että sosiaali- ja terveydenhuollon nettokustannuksia pitäisi tarkemmin analysoida (miksi kustannukset ovat vertailukuntien kustannuksia korkeammat) kh 6 Oheistetaan liitteeksi ehdotus talousarvon kehyksiksi. Oheistetaan liitteeksi myös tulosalueille/-yksiköille lähetettävä yleiskirje. Ehdotus pohjautuu esiteltyyn luonnokseen. Tuloslaskelma-arviota ja rahoituslaskelmaa on päivitetty mm. Suomen kuntaliiton antamien viimeisten ennusteiden mukaisesti. Kaupunginhallitus hyväksyy talousarvion kehykset oheisen liitteen mukaisesti. Ehdotukset pitää toimittaa rahatoimistoon viimeistään Roger Engblom ehdotti päätökseen lisättävän merkintä rakenteellisista toimenpiteistä, esim. synergiavaikutukset hallinnon muuttamisesta Fixin

25 kiinteistöön, toimenpiteistä positiivisen väestönkehityksen saavuttamiseksi sekä aikaisemmin tehdyistä selvityksistä. Jäsen Thomas Blomqvist kannatti ehdotusta. Merkittiin kaupunginjohtajan täydentäneen esitystään siten, että kaupunginhallitus tehtyihin selvityksiin viitaten painottaa rakennemuutoksien ja sellaisten toimien tarvetta, jotka vaikuttava väestönkehitykseen. Kaupunginhallitus päätti hyväksyä talousarvion kehykset liitteen mukaisesti. Kaupunginhallitus painottaa rakennemuutoksien ja sellaisten toimien tarvetta, jotka vaikuttavat väestönkehitykseen. Ehdotukset pitää toimittaa rahatoimistoon viimeistään kh 20 Rahatoimisto on laatinut tulosalueiden talousarvioehdotuksista (käyttötalousarviosta) numerollisen yhteenvedon, liite. Yhteenvedosta käy ilmi, että talousarvioehdotukset ylittävät n. 1,8 milj. kaupunginhallituksen hyväksymät talousarvion kehykset. (MH) Kaupunginhallitus pitäytyy :ssä 6 tekemissään talousarvion kehysperiaatteissa sekä palauttaa talousarvioehdotukset tulosalueille kehottaen niitä supistamaan ehdotuksiaan kaupunginhallituksen hyväksymiä kehyksiä vastaaviksi. Tarkistetut talousarvioehdotukset pitää toimittaa rahatoimistoon viimeistään Kaupunginjohtaja ja kaupunginkamreeri selvittivät asiaa. Kaupunginhallituksen II varapuheenjohtaja Roger Engblom totesi, että lautakuntien pitäisi priorisoida ehdotuksensa ainakin niiltä osin, kun ne ylittävät talousarvion kehykset, sekä että lautakuntien on selvitettävä, mitä seurauksia määrärahojen supistamisesta on. Jäsen Thomas Blomqvist kannatti sekä kaupunginjohtajan että kaupunginhallituksen II varapuheenjohtajan ehdotusta seurauksien arvioimisesta. Jäsen Ulf Heimberg totesi, että kaupungin taloutta pitää tasapainottaa pitkällä aikavälillä. Jäsen Jaana Tasanko pyysi arviointia päätöksestä yksityistää sairaankuljetus ja perustaa terveyskeskukseen mielenterveysyksikkö. Jäsen Pirkko Grönroos kannatti kaupunginjohtajan palautusehdotusta.

26 Jäsen Sig-Britt Sahlberg vastusti kaupunginjohtajan palautusehdotusta. Kun keskustelu oli saatettu päätökseen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja totesi, ettei jäsen Sig-Britt Sahlbergin ehdotusta oltu kannatettu, minkä vuoksi se raukesi. Kaupunginhallitus päätti tämän jälkeen äänestyksettä hyväksyä kaupunginjohtajan ehdotuksen kh 8 Tulosalueiden tarkistetut talousarvioehdotukset 2 ylittävät talousarvion kehykset Jaetaan seuraavat asiakirjat vuoden 2004 talousarvioehdotusta / vuosien taloussuunnitelmaa koskevan seminaarin pohjaksi, jonka kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto pitävät : 1. Tuloslaskentaosa, josta näkyvät talousarvion kehykset ja yksiköiden ensimmäinen ja toinen ehdotus 2. Rahoitusosa, josta näkyvät kehykset ja yksiköiden toinen ehdotus 3. Tuloslaskentaosa liikelaitokset Tammisaaren Energia ja Tammisaaren Vesi mukaan lukien 4. Tulosalueiden talousarvioehdotukset kaupunginvaltuuston talousarvion hyväksymällä tasolla 5. Tulosalueiden priorisoinnit kehysten saavuttamiseksi 6. Talousarvion perustelut 7. Talousarvion periaatteet/taloussuunnitelman tavoitteet 8. Vaihtoehdot, joilla pyritään toteuttamaan taloussuunnitelmassa hyväksytyt tavoitteet Investointitalousarvio ja taloussuunnitelman investointiosa jaetaan myöhemmin. (MH) Kaupunginhallitus merkitsee muistiin kaupunginjohtajan talousarvioehdotusta ja taloussuunnitelmaehdotusta koskevan selvityksen. Materiaali esitetään kaupunginvaltuustolle pidettävän seminaarin pohjaksi. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja totesi, ettei kaupunginhallitus asiana ota kantaa vuoden 2004 talousarvioehdotukseen / vuosien taloussuunnitelmaehdotukseen vaan että talousarvion materiaali / taloussuunnitelman materiaali esitellään kaupunginvaltuustolle pidettävän seminaarin pohjaksi. Käsittelyjärjestys hyväksyttiin yksimielisesti.

27 Kaupunginjohtaja selvitti tämän jälkeen lyhyesti lautakuntien tarkistetut talousarvioehdotukset. Kaupunginhallitus merkitsi, että jaettua materiaalia täydennetään analyysillä (jossa verrataan kaupungin kustannustasoa vertailukuntien tasoon), investointitalousarvioehdotuksella, taloussuunnitelman investointiosan ehdotuksella ja sairaanhoitokustannusten selvityksellä kh 14 Kaupunginvaltuusto kävi lähetekeskustelun vuoden 2004 talousarvioehdotuksesta / vuosien taloussuunnitelmaehdotuksesta. Vuoden 2004 talousarvioehdotuksen / vuosien taloussuunnitelmaehdotuksen ( ) lähtökohtana on, että tulosalueiden talousarvioehdotukset toteutetaan 99,25 prosenttisesti. Jako on tehty tasaisesti kaupunginvaltuuston hyväksymällä talousarviotasolla. Sähkön määrärahoja on supistettu n. 10 %. Tavoitteena on, että kaupungin sähkökustannukset vastaavat suurkuluttajan kustannuksia. Lautakuntien käsittelyn jälkeen investointitalousarvioehdotuksesta on siirretty :n määräraha käyttötalousarvioon (teknisen palvelun rakennustoiminta). Määräraha on varattu liikenneväyliä varten. Yleishallintoon on laajakaistaverkoston rakentamiseen varattu myös :n määräraha. Toimintamenot nousevat täten 63,3 milj. :oon eli ne ovat 3,6 % korkeammat kuin vuoden 2003 talousarvion vastaavat menot. Toimintatulot ovat vastaavasti 2,6 % korkeammat kuin v Vuosikate on 1,6 milj.. Talousarvion alijäämä on 1,7 milj. :n poiston jälkeen Liikelaitokset mukaan lukien vuosikate on 3,4 milj., mikä antaa 3 milj. :n poiston jälkeen :n ylijäämän. Tammisaaren kaupungin investoinnit ovat ajalla nettona 2 milj. /v. Taloussuunnitelman investointien (liikelaitokset mukaan lukien) lähtökohtana on, että kumulatiivinen 2 milj. :n alijäämä tasapainotetaan vuoteen 2006 mennessä. Kaupunginhallitus aloittaa vuoden 2004 talousarvioehdotuksen / vuosien taloussuunnitelmaehdotuksen käsittelyn. ---

28 kv 12 Kaupunginhallitus päättää esittää vuoden 2004 talousarvioehdotuksen / vuosien taloussuunnitelmaehdotuksen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi.

29 KV kh 15 VUODEN 2004 TULOVEROPROSENTTI Vuoden 2003 tuloveroprosentti on 19,00 %. Veroprosenttia korotettiin viimeksi v eli 0,5 prosenttiyksikköä ja sitä ennen v myös 0,5 prosenttiyksikköä. Kuntalain :ssä 66 säädetään veroista seuraavaa: Viimeistään talousarvion hyväksymisen yhteydessä valtuuston on päätettävä kunnan tuloveroprosentista, kiinteistöveroprosenteista sekä muiden verojen perusteista. Jos tuloveroprosentti on 19,00 %, tuloverojen kokonaiskehityksen arvellaan puolen vuoden ennusteen mukaan olevan sellainen, että kuluvana vuonna verotulot tekevät n. 37,6 milj. eli 1,0 milj. (2,6 %) vähemmän kuin edellisenä vuotena. Kunnallisveroa arvellaan kuluvana vuonna saatavan 33,8 milj. eli 0,1 milj. enemmän kuin vuoden 2002 tilinpäätöksessä. Vuoden 2004 talousarvion valmisteluissa kunnallisveroa on arveltu kertyvän 34,2 milj., jos tuloveroprosentti pysyy muuttumattomana. Kunnallisveron vaatimaton kehitys johtuu lähinnä kunnallisverotuksen suuremmista vähennyksistä. Yhteisöveroa arvioidaan v kertyvän 1,6 milj.. Vuonna 2002 kirjattiin 2,7 milj.. Kaupungin yhteisöveron kerrointa alennettiin v. 2002, mikä osittain selittää tuntuvan tulovähennyksen. Lisäksi yhteisöveron tilityksien määrä kunnille on vähentynyt, koska kuntaryhmän jako-osuutta supistettiin verovuonna ,22 %:sta 19,75 %:iin. Lopullinen vahvistus kuntakohtaisesta kertoimesta saadaan vasta joulukuun lopussa. Yhteisöveroa arvioidaan v kertyvän 1,7 milj. veroprosentin pysyessä ennallaan. Kiinteistöveroprosenttia käsitellään erikseen. Vuonna 2003 veroprosentin painotettu keskiarvo on koko maassa 18,03 %, taajamakunnissa 18,38 % ja aritmeettisesti koko maassa 18,44 %. Tuloveroprosentin ehdotetaan v pysyvän muuttumattomana. (TK) Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se vahvistaa vuoden 2004 tuloveroprosentin 19,00 %:ksi (19,00 % v. 2003). Asiaa käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa

30 kh 5 Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se vahvistaa vuoden 2004 tuloveroprosentin 19,00 %:ksi (19,00 % v. 2003) kv 13 Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se vahvistaa vuoden 2004 tuloveroprosentin 19,00 %:ksi (19,00 % v. 2003).

31 KV kh 16 VUODEN 2004 KIINTEISTÖVEROT Voimassa olevan kiinteistöverolain mukaan yleinen kiinteistöveroprosentti on vahvistettava vähintään 0,50 %:ksi ja enintään 1,00 %:ksi. Pääasiassa vakituiseen asumiseen käytettävän rakennuksen veroprosentti voidaan määrätä vähintään 0,22 %:ksi ja enintään 0,50 %:ksi. Muiden kuin vakituiseen asumiseen käytettävien rakennusten veroprosentti voidaan määrätä enintään 0,60 prosenttiyksikköä korkeammaksi kuin pääasiassa vakituiseen asumiseen käytettävien rakennusten veroprosentti (eli enintään 1,10 %:ksi, jos vakituisen asuinrakennuksen veroprosentti on 0,50 %). Lain :n 13 a mukaan yleishyödyllisen yhteisön omistaman rakennuksen veroprosentti voi olla alhaisempi. Verohallituksen päiväämän yleiskirjeen mukaan yleishyödyllisen yhteisön kiinteistöveroprosenttia ei sovelleta uskonnollisiin yhteisöihin eikä muihin kiinteistöverolain :issä 20 ja 21 erikseen mainittuihin yhteisöihin. Kaupunginvaltuusto voi vahvistaa rakentamattomien rakennuspaikkojen kiinteistöveroprosentin vähintään 1,00 %:ksi tai enintään 3,00 %:ksi. Tammisaaressa on v käytetty seuraavia kiinteistöveroprosentteja: - yleinen kiinteistöveroprosentti on 0,60 % kiinteistön arvosta - vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroprosentti on 0,30 % rakennuksen arvosta - muuhun asumiseen käytettävän rakennuksen kiinteistöveroprosentti on 0,90 prosenttia rakennuksen arvosta Kiinteistöveron arvioidaan v tuottavan 2,4 milj., jos veroprosentit pysyvät muuttumattomina. Yleisen veroprosentin arvioidaan tuottavan 1,1 milj. euroa eli vakituiset asunnot 0,7 milj. ja muut rakennukset 0,6 milj.. Vuoden 2003 painotetut keskiarvot ovat koko maassa 0,70 %, 0,27 % ja 0,82 %. Erillistä veroprosenttia yleishyödyllisiä yhteisöjä ja rakentamattomia rakennuspaikkoja varten ei ehdoteta. (TK) Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että vuoden 2004 kiinteistövero pidetään muuttumattomana seuraavasti: - yleinen kiinteistöveroprosentti on 0,60 % - vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroprosentti on 0,30 %

32 - muuhun kuin vakituiseen asumiseen käytettävän rakennuksen kiinteistöveroprosentti on 0,90 % Asiaa käsitellään kaupunginhallituksen kokoukseen kh 6 Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että vuoden 2004 kiinteistövero pidetään muuttumattomana seuraavasti: - yleinen kiinteistöveroprosentti on 0,60 % - vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroprosentti on 0,30 % - muuhun kuin vakituiseen asumiseen käytettävän rakennuksen kiinteistöveroprosentti on 0,90 % kv 14 Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että vuoden 2004 kiinteistövero pidetään muuttumattomana seuraavasti: - yleinen kiinteistöveroprosentti on 0,60 % - vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroprosentti on 0,30 % - muuhun kuin vakituiseen asumiseen käytettävän rakennuksen kiinteistöveroprosentti on 0,90 %

33 KV kh 17 VUODEN 2004 KOIRAVERO Koiraverosta annetun lain (1979/590) mukaan koirasta on suoritettava vuosittain koiraveroa sille kunnalle, jonka alueella koiraa edellisen kalenterivuoden päättyessä on pysyvästi pidetty. Kunnanvaltuuston voi päättää, ettei kunnassa peritä koiraveroa. Se voi myös samalla päättää, etteivät koiranomistajat ole velvollisia tekemään lain :issä 5 ja 6 mainittua ilmoitusta ja ettei lain :ssä 7 mainittua koiraverolippua tarvitse kirjoittaa. Koiraveron suuruus voi olla korkeintaan 50. Kaupunginvaltuusto päätti , ettei se peri koiraveroa v (TK) Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, ettei koiraveroa peritä v Samalla päätetään, ettei koiranomistajan tarvitse tehdä lain :ien 5 ja 6 mukaista ilmoitusta ja ettei koiraverolippuja tarvitse kirjoittaa. Asia käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa kh 7 Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, ettei koiraveroa peritä v Samalla päätetään, ettei koiranomistajan tarvitse tehdä lain :ien 5 ja 6 mukaista ilmoitusta ja ettei koiraverolippuja tarvitse kirjoittaa kv 15 Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, ettei koiraveroa peritä v Samalla päätetään, ettei koiranomistajana tarvitse tehdä lain :ien 5 ja 6 mukaista ilmoitusta ja ettei koiraverolippuja tarvitse kirjoittaa.

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN Tekninen lautakunta 74 01.04.2008 Kaupunginhallitus 108 14.04.2008 Tekninen lautakunta 118 17.06.2008 Kaupunginhallitus 226 11.08.2008 Kaupunginhallitus 235 25.08.2008 Tekninen lautakunta 98 21.09.2010

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta 191 13.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 60 22.03.2016 Kaupunginhallitus 119 04.04.2016 Kaupunginhallitus 219 20.06.2016 Kaupunginvaltuusto 53 27.06.2016 Asemakaavan muutos,

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

107 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta Ehdotuslistan hyväksyminen 2

107 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta Ehdotuslistan hyväksyminen 2 UUDENKAARLEPYYN KAUPUNKI Kaupunginvaltuusto KOKOUSKUTSU 8/2017 1 Aika Torstaina 09.11.2017 klo 19.00 Paikka Kaupungintalo, Topeliuksenpuistikko 7 Käsiteltävät asiat Sivu 107 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04.

Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04. Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04.2013/ 50 104 415-265-2012 YRTTISUON ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Tekla

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 148 11.05.2015. 148 Asianro 1341/10.02.03/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 148 11.05.2015. 148 Asianro 1341/10.02.03/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 78 29.4.2015 148 Asianro 1341/10.02.03/2015 Asemakaavaehdotus / Keilanrinne Päätöshistoria Kaupunkirakennelautakunta 25.2.2015 40 Suunnittelujohtaja

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 253 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) kortteleita 502 (osa), 517

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 298. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 298. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 28.10.2013 Sivu 1 / 1 4537/02.03.01/2013 298 Tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2014 (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Pekka Heikkinen, puh. (09)

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Kaupunginhallitus 253 19.9.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 81 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja)

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kokouspäivämäärä. SIUNTION KUNTA Viranomainen. Tekninen lautakunta TEKNLTK:249 /2010 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kokouspäivämäärä. SIUNTION KUNTA Viranomainen. Tekninen lautakunta TEKNLTK:249 /2010 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Sivu 10 TEKNLTK:249 /2010 TEKNLTK 52 Teknltk 14.9.2010 62 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite 1 Liitteenä on kokonaissuunnitelma (alustava) jonka mukaan alueelle tulee - asuntoja - tuotantorakennuksia

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2011 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Va. kunnanjohtajan ehdotus:

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Va. kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus 77 16.02.2009 Kunnanhallitus 243 12.10.2009 Kunnanhallitus 270 23.11.2009 Kunnanhallitus 5 11.01.2010 Kunnanvaltuusto 4 17.02.2010 SAUKKOVAARAN LAKIALUEEN ASEMAKAAVA 101/10/2009 KHALL 77

Lisätiedot

Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen

Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen 627/08/10/2010 TEK 147 AirIX Ympäristö Oy on laatinut 27.4.2011 päivätyn kaavaluonnoksen Hulhavanahon, Luokkavaaran

Lisätiedot

Veikkolan keskustan korttelin 39 asemakaavan muutoksen (piir.nro 3279) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kv)

Veikkolan keskustan korttelin 39 asemakaavan muutoksen (piir.nro 3279) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kv) Yhdyskuntatekniikan lautakunta 9 08.2.206 Kunnanhallitus 9 2.0.207 Veikkolan keskustan korttelin 9 asemakaavan muutoksen (piir.nro 279) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kv) 8/0.02.0/206 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti:

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Kaupunginhallitus 345 26.10.2015 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2016 1978/02.03.01.01/2015 Kaupunginhallitus 26.10.2015 345 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi,

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin.

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin. Kaavoitustoimikunta 21 08.12.2006 Joutsan kunnanhallitus, -2007 81 05.03.2007 Kaavoitustoimikunta 24 05.10.2007 Joutsan kunnanhallitus 39 04.02.2008 Kaavoitustoimikunta 7 10.04.2008 Joutsan kunnanhallitus

Lisätiedot

Tarjoutuminen on liitteenä 2 ja Hankkeen OAS luonnos on liitteenä 3. Kaupunginjohtajan ehdotus:

Tarjoutuminen on liitteenä 2 ja Hankkeen OAS luonnos on liitteenä 3. Kaupunginjohtajan ehdotus: Maankäyttötoimikunta 5 22.02.2016 Maankäyttötoimikunta 5 25.04.2016 Maankäyttötoimikunta 4 07.06.2016 Kaupunginhallitus 133 13.06.2016 Maankäyttötoimikunta 26 25.10.2016 Kaupunginhallitus 232 14.11.2016

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 21 20.05.2014 Kaavoitustoimikunta 28 08.09.2014 Kaavoitustoimikunta 22 11.05.2015 Kunnanhallitus 118 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 51 12.10.2015 Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Båssastranden asemakaava

Båssastranden asemakaava Båssastranden asemakaava Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Suunnittelualue osoitettu yhtenäisellä punaisella viivalla. Lähivaikutusalue osoitettu sinisellä katkoviivalla.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) 9 Munkkiniemen Kartanontie 22:n asemakaavan muuttaminen (nro 12255, tontti 30008/22) HEL 2011-006696 T 10 03 03 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan ja Teilimäen alueiden osittainen kumoaminen (läntinen alue), kaavaehdotus

Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan ja Teilimäen alueiden osittainen kumoaminen (läntinen alue), kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 40 24.09.2015 Kaavoitustoimikunta 55 09.11.2015 Kaavoitustoimikunta 3 13.01.2016 Kunnanhallitus 19 01.02.2016 Kunnanhallitus 58 21.03.2016 Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan

Lisätiedot

Kiinteistön arvon perusteella kunnalle suoritetaan vuotuista kiinteistöveroa. Kiinteistövero menee kokonaan kiinteistön sijaintikunnalle.

Kiinteistön arvon perusteella kunnalle suoritetaan vuotuista kiinteistöveroa. Kiinteistövero menee kokonaan kiinteistön sijaintikunnalle. Kaupunginhallitus 389 29.10.2018 Kaupunginvaltuusto 148 05.11.2018 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2019 3374/02.03.01.01/2018 Kaupunginhallitus 29.10.2018 389 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2006 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Voimassa olevan kaavan

Lisätiedot

L26 Vivamo, asemakaava ja asemakaavan muutos

L26 Vivamo, asemakaava ja asemakaavan muutos Vetovoimalautakunta 81 20.12.2017 Vetovoimalautakunta 98 20.06.2018 Kaupunginhallitus 230 06.08.2018 Vetovoimalautakunta 154 24.10.2018 Kaupunginhallitus 333 05.11.2018 Kaupunginvaltuusto 132 14.11.2018

Lisätiedot

Asianro 1023/ /

Asianro 1023/ / Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 422 18.11.2013 Tekninen lautakunta 52 29.4.2014 Asianro 1023/10.02.03/2013 276 Raision kaupungin 2. kaupunginosan (Varppeenseutu) korttelin 201 tontteja

Lisätiedot

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori)

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 40 17.3.2015 Tekninen lautakunta 98 7.6.2016 Kaupunginhallitus 252 19.9.2016 Asianro 955/10.02.03/2014 80 Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula)

Lisätiedot

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti)

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti) Tekninen lautakunta 94 19.03.2014 Kaupunginhallitus 131 24.03.2014 Kaupunginhallitus 235 19.05.2014 Kaupunginvaltuusto 44 02.06.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta Tekninen lautakunta 64 24.02.2016 Kaupunginhallitus 84 29.02.2016 Kaupunginhallitus 182 18.04.2016 Kaupunginvaltuusto 51 25.04.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut 11.12.2014, päivitetty 1.6.2015 Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Aloite Asemakaavan

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

TEKNIIKKAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Asemakaavan muutos ja laajennus NURMO. Suunnittelualueen sijainti

TEKNIIKKAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Asemakaavan muutos ja laajennus NURMO. Suunnittelualueen sijainti OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NURMO TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti Asemakaavan muutosalue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n kaupunginosassa kortteleissa 7077 ja maantie ja kaavoittamattomilla

Lisätiedot

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, puh Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti:

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, puh Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Kaupunginhallitus 374 31.10.2016 Kaupunginvaltuusto 94 14.11.2016 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2017 1933/02.03.01.01/2016 Kaupunginhallitus 31.10.2016 374 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi A-2701 1 (6) A-2701 Asemakaavan muutos 25.4.2018 Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö Lahti.fi A-2701 2 (6) Asemakaavan muutos laaditaan Kiinteistö Oy Lahden Hirsimetsäntie 5 sekä JMK Investment

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 Tekninen lautakunta 100 01.04.2015 Kaupunginhallitus 154 07.04.2015 Kaupunginhallitus 284 06.07.2015 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 588/10.02.03.00/2014 TEKLA 100

Lisätiedot

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee kortteleita 659 ja 660 ja siihen rajoittuvia katu- ja liikennealueita.

Lisätiedot

BÖLE Sveden, asemakaavan muutos korttelissa 42

BÖLE Sveden, asemakaavan muutos korttelissa 42 S i v u 1 Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 2.9.2013 Päivitetty 16.11.2015 BÖLE Sveden, asemakaavan muutos korttelissa 42 S i v u 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 8/2010 82 Tekninen lautakunta. Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 8/2010 82 Tekninen lautakunta. Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 8/2010 82 Tekninen lautakunta Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri

Lisätiedot

Tapio ja Rauni Ruohtula sekä Mikko Hentinen ovat esittäneet seuraavaa:

Tapio ja Rauni Ruohtula sekä Mikko Hentinen ovat esittäneet seuraavaa: Kunnanhallitus 246 31.10.2005 Kunnanhallitus 173 04.09.2006 Kunnanvaltuusto 35 09.10.2006 KIRKONSEUDUN KAAVA-ALUEEN KORTTELI NRO 48 ASEMAKAAVAN HYVÄKSYMINEN 164/62/622/2005 Kunnanhallitus 12.01.2004 10

Lisätiedot

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS 1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS PROJ.NRO 174 Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Kaavamuutosalueen rajaus on merkitty oheiseen karttaan ALOITE TAI

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

Masankujan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1

Masankujan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Masankujan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 LIETO / ILMARINEN 3.18 MASANKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.8.2018 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi:

Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599406201501 1. Innehåll SANDSUNDIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS... 1 1. SUUNNITTELUALUE...

Lisätiedot

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut 1(5) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut Asemakaavan muutos (2314) Asemantie 1-3 Asemakaavan muutos koskee 4. keskustan kaupunginosan rautatiealuetta. 3.11.2015 Osallistumis-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Valtuusto Sivu 1 / Tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2017

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Valtuusto Sivu 1 / Tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2017 Valtuusto 2.09.206 Sivu / 3563/206 02.03.0 Kaupunginhallitus 236 29.8.206 4 Tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 207 Valmistelijat / lisätiedot: Pia Ojavuo, puh. 043 826

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VANHA VEISTÄMÖNTIE 37, HALKOKARI

ASEMAKAAVAN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VANHA VEISTÄMÖNTIE 37, HALKOKARI KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT ASEMAKAAVAN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VANHA VEISTÄMÖNTIE 37, HALKOKARI ASEMAKAAVATYÖN SUUNNITTELUALUE Markku Mattila ja Johanna Salminen ovat

Lisätiedot

Sekä kohdan 13.2 Vapaa-ajan asuminen kokonaisuudessaan:

Sekä kohdan 13.2 Vapaa-ajan asuminen kokonaisuudessaan: Byggnämnden/Rakennuslautakunta 70 26.08.2015 Kaupunginhallitus 250 26.10.2015 Ehdotus Paraisten kaupungin rakennusjärjestyksen uudistamiseksi Byggnämnden/Rakennuslautakunta 26.08.2015 70 Valmistelija V.t

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.8.2011 tarkistettu 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 650-600 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta Suunnittelualueen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0576_1 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0576_1 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1262-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0576_1 HEL 2015-012866 26.8.2016 UIMARANNANTIE 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos Kaupunkisuunnittelulautakunta 32 17.03.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 20.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 9 11.02.2016 Kaupunginhallitus 70 22.02.2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 61 24.05.2016

Lisätiedot

YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA

YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A YLIVIESKAN KAUPUNKI YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 7.1.2015 P22715 Ehdotusvaiheen palaute ja kaavan laatijan vastine 1 (39)

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Akm 217: Asemakadun ja Niittykadun asemakaavan muutos 1418/10.1002.100203/2014 TELA 61 Asemakaavan muutos sisältyy Raahen kaupungin teknisen lautakunnan 20.2.2014 hyväksymään

Lisätiedot

Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus, toimeenpano

Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus, toimeenpano Kaavoitustoimikunta 9 11.03.2013 Kaavoitustoimikunta 30 09.09.2013 Kunnanhallitus 241 07.10.2013 Kunnanhallitus 321 16.12.2013 Kunnanvaltuusto 1 28.01.2014 Kaavoitustoimikunta 8 25.03.2014 Kunnanhallitus

Lisätiedot

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA KREULANRANNAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.11.2015, tarkistettu 22.3.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Hinnerjoki 403 KIINTEISTÖT 1:122 (osa), 10:17, 1:135 (osa), 1:139, 1:140,

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuva: Blom Kartta Oy ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta:

Kaupunkisuunnittelulautakunta: Espoon kaupunki historia / 6.0.009 / 7..009 / 4 5..009 / 0.06.00 / 8 Harmaalaakso, asemakaavan sekä maankäyttösopimuksien ja alueiden luovuttamista koskevien esisopimuksien hyväksyminen, alue 5700, 4.

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 329 31.10.2016 Asianro 901/02.03.01/2016 107 Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 31.10.2016 329 Talousjohtaja

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008 KAUPPI KORTTELIT 880 4 JA 881 26, 27 JA 28, TEISKONTIE 33 JA KUNTOKATU 4 (TAMK JA PIRAMK, LISÄRAKENTAMINEN) SEKÄ KATU-, PUISTOJA PYSÄKÖINTIALUETTA.

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015 3/2015 KUTSU LISÄLISTA Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 31. maaliskuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kemiön kunnantoimisto Päättäjät Muut Asiat Allekirjoitus Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 )

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 ) In s i n ö ö r i - j a K i i n t e i s t ö t o i m i s t o H a v a n k a O y Keskuskatu 5, 39700 PARKANO p. 040 833 9275, 0400-234 349, 03-4482 702 email:havanka@kolumbus.fi http://www.kolumbus.fi/havanka

Lisätiedot

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 Rovaniemen kaupunki Yleiskaavan muutos kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.04.2013 ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ 2013 2 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka 4331/10.02.03/2013 127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 412008, 33. kaupunginosa Soukka Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Aalto, puh. 050 553 2886 etunimi.o.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Niittytie 2 Kaavaselostus Liite 1 Ajantasa-asemakaavaote

Niittytie 2 Kaavaselostus Liite 1 Ajantasa-asemakaavaote Kaavaselostus Liite 1 Ajantasa-asemakaavaote 1:1000 15.2.2007 Ajantasakartta 20 m Moottoriajoneuvojen huoltoasemien korttelialue. Tontilla on osoitettava vähintään 5 autopaikkaa jokaista autohuoltopaikkaa

Lisätiedot

Laguksenpuiston, Veikkolan asemakaavan muutoksen (hankenro ) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kh, kv)

Laguksenpuiston, Veikkolan asemakaavan muutoksen (hankenro ) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kh, kv) Yhdyskuntatekniikan lautakunta 37 11.05.2017 Yhdyskuntatekniikan lautakunta 45 31.05.2017 Laguksenpuiston, Veikkolan asemakaavan muutoksen (hankenro. 40120) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kh, kv) 734/10.02.03/2013

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) SUOMEN KANSALLISTEATTERIA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOSEHDOTUS NRO 12027 Hankenro 0890_1 (Kslk dnro 2009-449) HEL 2012-004893 SISÄLLYS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kemijärven kaupunki 1 (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaava Pyhätunturin matkailukeskuksessa Suopursunmutkan varrella. Suunnittelualue ja kaavan tavoite Suunnittelualue sijaitsee Pyhätunturin

Lisätiedot

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, puh Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti:

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, puh Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Kaupunginhallitus 168 23.10.2017 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2018 2471/02.03.01.01/2017 Kaupunginhallitus 23.10.2017 168 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi,

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI KESKUSTA, KÄRRYTIEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012

ORIMATTILAN KAUPUNKI KESKUSTA, KÄRRYTIEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012 11.4.2012 ORIMATTILAN KAUPUNKI KESKUSTA, KÄRRYTIEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012 Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo, Erkontie 9. Puhelin (03)888

Lisätiedot

liitteenä B-50. Alueelta on aikaisemman asemakaavoituksen yhteydessä laadittu

liitteenä B-50. Alueelta on aikaisemman asemakaavoituksen yhteydessä laadittu Ympäristölautakunta 89 05.06.2008 Kaupunginhallitus 129 16.06.2008 Ympäristölautakunta 134 06.11.2008 Ympäristölautakunta 156 04.12.2008 Ympäristölautakunta 17 19.02.2009 Ympäristölautakunta 49 07.05.2009

Lisätiedot

Alustava osallistumis- ja arviointisuunnitelma , jota voi täydentää kaavamuutosehdotuksen nähtävillä oloon asti.

Alustava osallistumis- ja arviointisuunnitelma , jota voi täydentää kaavamuutosehdotuksen nähtävillä oloon asti. ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANKÄYTTÖ JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Alustava osallistumis- ja arviointisuunnitelma 9.5.2006, jota voi täydentää kaavamuutosehdotuksen nähtävillä

Lisätiedot

VAAJAKOSKI-JYSKÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJEN- NUS

VAAJAKOSKI-JYSKÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJEN- NUS 1 LIITE 1 JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNTA 180-03-01-038 VAAJAKOSKI-JYSKÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJEN- NUS ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA JA LAAJENNUKSELLA MUO- DOSTUU KORTTELIT 127 (OSA), 166-171 SEKÄ VIRKISTYS-, ERITYIS-

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27 Valtuusto 17.6.2014 27 1. VUODEN 2013 ARVIOINTIKERTOMUS Tark.ltk. 13.5.2014 16 Liite 1 Laadittiin vuoden 2013 arviointikertomus. Puheenjohtajan ehdotus: Tarkastuslautakunta jättää arviointikertomuksen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kemijärven kaupunki 1 (6) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaava Pyhätunturin matkailukeskuksessa Teuvontien varrella. Suunnittelualue ja kaavan tavoite Suunnittelualue sijaitsee Pyhätunturin

Lisätiedot

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA Liite 2 VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA 28.1.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY TIMO RYSÄ TAINA RIEKKINEN Mänttä-Vilppulan kaupunki, 1. kaupunginosan kortteli 118/osa,

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelukeskus Asemakaavayksikkö 14.10.2003 6034/503/2002. asemakaavan muutos, alue 132201

ESPOON KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelukeskus Asemakaavayksikkö 14.10.2003 6034/503/2002. asemakaavan muutos, alue 132201 ESPOON KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelukeskus Asemakaavayksikkö 14.10.2003 6034/503/2002 KILONPUISTO IA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. SUUNNITELMAN NIMI JA SUUNNITTELUALUE ASEMAKAAVA KILONPUISTO

Lisätiedot

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava ja ranta-asemakaavan muutos, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis-

Lisätiedot

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 LINJA-AUTOASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63

Lisätiedot

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy Valtuusto 65 18.06.2012 Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy 299/10.00.02/2012 KAAVJAOS 39 Kaavoitusjaosto 28.03.2012 Valmistelija:

Lisätiedot

Oulun kaupungin tekninen keskus

Oulun kaupungin tekninen keskus Oulun kaupungin tekninen keskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ruskonselän kaupunginosan korttelia 15 ja korttelin 16 tontteja nro 3 ja 4 sekä katualuetta koskeva asemakaavan ja tonttijaon muutos

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 334/2017 10.02.03 94 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle määräajan palauttamista koskevan hakemuksen johdosta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen,

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot