VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja"

Transkriptio

1 VERKKOLASKU.FI Käyttäjän käsikirja Päivitetty

2 HUOM! LUE TÄMÄ. Verkkolasku.fi -palvelun avulla pienyrittäjät voivat helposti, nopeasti ja edullisesti aloittaa verkkolaskujen lähettämisen ja vastaanoton. Verkkolasku.fi on virallisen Suomessa käytettävän Finvoicestandardin mukainen verkkolaskusovellus ja pienyrittäjän laskutus- ja asiakashallintaohjelmisto. Isot yritykset ja julkishallinnon organisaatiot vaativat toimittajiltaan verkkolaskuja. Nämä toimijat ovat pääsääntöisesti operaattoriverkon asiakkaita. Tämän lisäksi useat isot yritykset ottavat vastaan laskuja myös pankkien kautta. Verkkolasku.fi -palvelun kautta voit lähettää verkkolaskuja kaikille operaattoriverkon asiakkaille kiinteään kuukausihintaan. Verkkolasku.fi -palvelun keskeiset ominaisuudet: Kiinteällä kuukausiveloituksella voit: - ylläpitää rajatonta asiakas- ja tuoterekisteriä - arkistoida osto- ja myyntilaskut sähköisesti - lähettää ja vastaanottaa verkkolaskuja operaattoriverkossa, rajattomasti ilman lisä- tai piilokustannuksia - saada sähköposti-ilmoituksen saapuneesta verkkolaskusta (ostolasku) Lisäpalvelut: - Paperilasku laskuja voi lähettää myös tulostuspalveluun - Laskut heti rahaksi voit liittää myyntisaavien rahoituksen palveluun. Lähetä tarjouspyyntölomake palveluun kirjautumisen ensimmäiseltä sivulta - Saapuneen verkkolaskun ilmoitus tekstiviestillä maksaa 0,15 euroa per lähetetty viesti Mikäli liikekumppanisi ottaa vastaan verkkolaskuja ainoastaan jonkin kotimaisen pankin kautta, niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Pankkiyhteyden avaaminen edellyttää erillistä sopimusta. Verkkolasku.fi palvelun kautta lähetät verkkolaskuja seuraavien operarattoreiden takana oleville asiakkaille: Enfo, Basware, Anilinker (Liaison), Itella, Tieto, Logica, TeliaSonera. Palvelu toimii parhaiten Mozilla Firefox selaimella, jonka voit ladata täältä: ASIAKASPALVELUMME PALVELEE SÄHKÖPOSTITSE: TUTUSTU PALVELUUN:

3 Sisältö KÄYTÖN ALOITUS JA OMAT TIEDOT... 4 Omat tietosi... 4 Mitä tietoja ilmoitan laskuttajilleni?... 6 TUOTTEIDEN LISÄÄMINEN TUOTEREKISTERIIN... 6 ASIAKKAAN LISÄÄMINEN ASIAKASREKISTERIIN... 7 Asiakkaiden tallennus toimipaikkakohtaisesti ja valtion virastojen laskuttaminen... 8 TEE JA LÄHETÄ VERKKOLASKUJA... 9 VERKKOLASKUJEN VASTAANOTTO OSTOLASKUJEN ARKISTO AKTIVOI KUMPPANEITASI SIIRTYMÄÄN VERKKOLASKUTUKSEEN Aktivointitapa Aktivointitapa TULOSTUSPALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO FACTORING PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO TARVITSETKO OSAAVAA TILITOIMISTOA? MYYNTILASKUARKISTO ILMOITUS SAAPUNEESTA VERKKOLASKUSTA TEKSTIVIESTILLÄ MATKAPUHELIMEEN. 18 PANKKIEN IBAN LASKURIT... 18

4 Käytön aloitus ja omat tiedot Syöttäessäsi eri tietoja palveluun on näissä ohjeissa mainittu erilaisia rajoitteita (esim. kenttään max 35 merkkiä). Tämä johtuu siitä, että Finvoice standardi sallii eri kenttiin erilaisia arvoja eri pituuksissa. Mikäli ko arvot ovat standardin vastaisia, ei vastaanottava verkkolaskuoperaattori pysty vastaanottamaan verkkolaskua, vaan lasku jää virheeseen eikä mene asiakkaalle saakka. Palveluun kirjaudutaan Verkkolasku.fi -sivuston ylälaidan Kirjautuminen -kohdasta. Ensimmäiseen kenttään Tunnus kirjoita rekisteröitymisen yhteydessä antamasi käyttäjätunnus. Toiseen kenttään Salasana kirjoita rekisteröitymisen yhteydessä antamasi salasana. Klikkaamalla oranssia Nuolipainiketta pääset kirjautumaan palveluun. Eteesi aukeaa vielä varmistusruutu, jossa sinun täytyy klikata yrityksesi nimeä päästäksesi kirjautumaan palveluun. Mikäli olet unohtanut salasanasi / käytäjätunnuksesi niin paina Unohditko tunnuksesi linkkiä ja toimi ohjeiden mukaisesti. Olet nyt saapunut Verkkolasku.fi palvelun etusivulle. Etusivun sisältö saattaa vaihdella tiedotteiden ja muiden päivitysten yhteydessä, mutta se ei vaikuta palvelun käyttöön. Sivuston vasemmasta laidasta löydät palvelun painikkeet kaikkien toimintojen aloittamiseen. Omat tietosi Ensimmäisellä käyttökerralla sinun tulee lisätä omat tietosi. Valitse vasemmalta kohta Asetukset, minkä jälkeen eteesi tulee näkyviin linkit: tuoterekisteri lasku (myyntilasku lomaketiedot) ostolaskujen vastaanottoilmoitukset.

5 Valitse seuraavaksi Myyntilaskut - lomaketiedot. Nyt edessäsi on yrityksesi lomake, johon sinun täytyy täydentää laskussa näkyvät yrityksesi tiedot. Aloita täyttämällä yrityksesi tilinumero kohtaan BBAN. Tallenna siihen pankkitili perinteisessä muodossaan. Vuoden 2010 aikana pankit siirtyvät käyttämään IBAN-muotoisia tilinumeroita. Seuraavaksi syötä IBAN - tilinumero. Jos et vielä tiedä yrityksesi tilinumeroa IBAN-muodossa, tarkista se tiliotteeltasi. Linkit pankkien IBAN-laskureihin löytyvät myös tämän ohjeen lopusta. BIC- koodi on pankkitunniste, jonka näet tiliotteeltasi. Voit myös tarvitessasi tarkastaa BICin pankkisi www-sivuilta. HUOM! Kaikki pankkitiedot ovat pakollisia tietoja, joten muistathan syöttää normaalin pankkitilitiedon lisäksi myös IBAN & BIC koodisi. IBAN koodi tulee syöttää ilman välilyöntejä tai väliviivoja. Seuraavaksi täydennä yrityksesi osoitetiedot. Tiedot ovat pakollisia. Seuraavaksi voit kirjoittaa huomautustekstin. Viivästyskorkotekstikentän voit jättää tässä kohtaa tyhjäksi, koska viivästyskorolle annetaan arvo myöhemmin. Molemmat kentät saavat olla maksimissaan 35 merkkiä pitkiä. Numerointi -osiossa voit määrittää millaisia numerosarjoja laskuillesi ja myyntitilauksillesi muodostetaan. Palvelussa on valmiiksi oletusarvot, joita voit käyttää. Halutessasi voit muuttaa numerointia. Mikäli numerointi on tehty väärin (esim. puuttuu kokonaan) palvelu ei toimi oikein.

6 Maksuehdot -kohdassa voit vaihtaa maksuajan. Oletuksena on 14pv. Viivästyskoron oletusarvona on 9%. Molemmat kentät max 35 merkkiä. Maksuehdot kohdassa voit antaa asiakkaallesi kaksi erilaista maksuaikavaihtoehtoa. Oletuksena ensimmäisessä kohdassa on 14 päivä netto. Mikäli et halua antaa asiakkaillesi alennuksia, muuta maksuehdot yrityksellesi sopiviksi. Molemmat kentät max 35 merkkiä. Lopuksi täytämme Myyjätiedot. Mikäli sinulla ei ole esimerkiksi kotisivuja tai fax-numeroa, niin jätä ruudut tyhjiksi.paina lopuksi sivun alalaidassa olevaa Tallenna painiketta. Nyt olet tallentanut omat tietosi onnistuneesti. Mitä tietoja ilmoitan laskuttajilleni? Sivun vasemmassa laidassa on koko ajan esillä oma verkkolaskuosoitteesi sekä operaattorisi välittäjätunnus. Molemmat tiedot on aina annettava omalle laskuttajallesi, jotta lasku löytää perille. Tuotteiden lisääminen tuoterekisteriin Klikkaa ruudun vasemmassa laidassa olevaa Asetukset -painiketta. Klikkaa sitten linkkiä Tuoterekisteri. Klikkaa seuraavaksi Lisää uusi tuote -linkkiä. Nyt voimme aloittaa uuden tuotteen tai palvelun syötön.

7 Mikäli olet jo aiemmin antanut tuotteillesi tai palveluillesi tuotenumerot (esimerkiksi jossain aikaisemmassa laskutusohjelmistossa) kannattaa ne syöttää kohtaan Tuotenumero. Voit myös halutessasi jättää ruudun tyhjäksi, jolloin järjestelmä automaattisesti muodostaa tuotteelle oman tuotenumeron. Tuotenumero saa sisältää ainoastaan numeroita. Kirjoita Tuotenimike -kohtaan tuotteen nimi. EAN -kohtaan voit kirjoittaa tuotteesi viivakoodinumeron. Mikäli tuotteellasi ei ole viivakoodia, jätä ruutu tyhjäksi. Yksikkö -kohtaan voit laittaa esimerkiksi kpl, plo, h, kg tai muun tuotteen määrää kuvaavan määreen. Kohtaan Yksikköhinta ALV 0% laita tuotteesi tai palvelusi perushinta. Hinnan voi myöhemmin muuttaa laskua tehtäessä laskukohtaisesti. Ilmoita myyntihinta aina arvonlisäverottomana. Seuraavaksi valitse kohdasta Kirjanpitotili tuotteesi tai palvelusi arvonlisäveroprosentti. Lopuksi paina Lisääpainiketta, jonka jälkeen järjestelmä ilmoittaa sinulle, että tuote on luotu. Voit lisätä seuraavan tuotteen aloittamalla prosessin alusta, eli painamalla sivuston vasemmalla olevaa Asetukset painiketta ja klikkaamalla tämän jälkeen linkkiä Tuoterekisteri. Asiakkaan lisääminen asiakasrekisteriin Aloitamme uuden asiakkaan lisääminen järjestelmään. Klikkaa sivun vasemmassa laidassa olevaa Laskujen teko -painiketta. Pääsemme nyt Etsi laskutettava asiakas tai perusta uusi asiakas-tilaan, jossa voit myös etsiä jo olemassa olevia asiakkaita. Luodaksesi uuden asiakkaan asiakasrekisteriisi paina Uusi -painiketta. Eteesi avautui Lisää uusi yritys -tila.

8 Aloita kirjoittamalla yrityksen perustiedot Nimi, Puhelin, Fax ja Kotisivu. Voit myös jättää ne kentät tyhjiksi joihin sinulla ei juuri nyt ole tietoa saatavilla. Puuttuvat tiedot voi lisätä myöhemmin. Kohtaan Muistio voit kirjoittaa jotain yrityksestä, esimerkiksi: yrityksen toimitusjohtaja pelaa golfia. Yrityksen nimi saa olla max 35 merkkiä pitkä. Seuraavaksi täytämme yrityksen kotipaikka- ja verotustiedot. Oletuksena verotuspaikkana on Suomi. Lisää y- tunnus. Huom. Kaikki järjestelmään syöttämäsi y-tunnukset on syötettävä oikeassa muodossa ( ). Mikäli et tiedä asiakkaasi y-tunnusta voit etsiä sen helposti esimerkiksi YTJ-tietopalvelusta osoitteesta: Hakupalvelun löydät kohtasta YTJ-tietopalvelu yrityshaku. EU-verotunnus muodostetaan siten, että kirjoitetaan ensin isoilla kirjaimilla FI ja sen perään y-tunnus ilman väliviivaa esim. FI Voit myös jättää EU-verotunnuskentän tyhjäksi, kunhan vain olet syöttänyt normaalin y-tunnuksen ensin. Painaessasi Tallenna painiketta järjestelmä luo EU-verotunnuksen automaattisesti. Laskutuskielenä on oletuksena suomi (Finnish). Kirjoita seuraavaksi yrityksen osoitetiedot. Maan oletuksena on Suomi. Mikäli postiosoite on sama kuin käyntiosoite, voit laittaa täpän kohtaan Sama kuin käyntiosoite. Tämä kannattaa huomioida esimerkiksi laskujen ja mainosten lähettämisen yhteydessä. Lopuksi tarkista tiedot ja paina Tallenna. Asiakkaan tietoja on mahdollista myös muuttaa myöhemmin. Asiakkaiden tallennus toimipaikkakohtaisesti ja valtion virastojen laskuttaminen Suurilla yrityksillä, kaupungeilla ja muilla organisaatioilla on useita eri verkkolaskuosoitteita. Esimerkiksi Poliisihallituksen alaisuudessa on useita eri virastoja ja toimipaikkoja. Jokaisella näistä on oma verkkolaskuosoite, mutta y-tunnus on silti sama (pl. Helsingin poliisilaitos). Valtion virastoja laskuttaessa onkin tärkeää tarkastaa, minkä y-tunnuksen alle mikäkin virasto / laitos kuuluu. Tämän tiedot saat selville menemällä osoitteeseen Sivuston oikeassa alalaidassa ( ) on linkki / painike: Valtion ei vastaanota enää paperilaskuja; Klikkaa tästä virastojen verkkolaskuosoitteet.

9 Verkkolasku.fi palvelussa et voi luoda kuin yhden asiakkaan per y-tunnus. Oletetaan, että haluat laskuttaa Poliisihallituksen alaisuudessa olevia eri poliisilaitoksia. Esimerkki: Luo asiakas Poliisihallitus, jolle annat ko asiakkaan y-tunnuksen. Poliisihallitus toimii nyt ns. pääasiakkaana, jonka alaisuuteen kuuluvat valtakuntamme poliisilaitokset. Jos haluat laskuttaa esimerkiksi Oulun ja Lapin poliisilaitoksia, täytyy palveluun luoda molemmille asiakkaille (Oulun Poliisilaitos, Lapin Poliisilaitos) omat toimipaikat. Valitse sivuston vasemmasta laidasta kohta Laskujen teko. Valitse asiakasrekisteristäsi nyt jo ennalta luotu asiakas Poliisihallitus. Paina linkkiä Toimipaikat / Laskutusosoitteet. Paina nyt sivun ylälaidassa näkyvää linkkiä Lisää toimipaikka / laskutusosoite. Kirjoita nyt toimipaikan tiedot, esimerkiksi Oulun Poliisilaitos. Paina hakulinkkiä Search E-invoice Address. Nyt saat näkyviin kaikki ne verkkolaskuosoitteet, jotka ko yrityksellä on verkkolasku.fi palvelussa valmiina. Valitse asiakkaasi ilmoittama verkkolaskuosoite. Mikäli asiakkaasi ilmoittamaa verkkolaskuosoitetta ei löydy palvelusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin avaamme yhteyden välillenne. Tee ja lähetä verkkolaskuja Laskutusprosessi etenee kokonaisuudessaan seuraavasti: 1. Tee lasku 2. Lähetä lasku Laskun luominen asiakkaalle tapahtuu seuraavasti. Valitse ensin sivun vasemmasta laidasta kohta Laskujen teko. Kirjoita hakukenttään asiakkaasi nimi tai osa nimestä. Hakukentän alapuolelle avautuu nyt lista asiakkaistasi, joiden nimessä hakemasi nimenosa esiintyy. Voit myös painaa Listaa kaikki asiakkaat painiketta, jolloin ohjelma näyttää sinulle kaikki asiakasrekisteriisi syöttämäsi asiakkaat aakkosjärjestyksessä. Valitse asiakas, jolle haluat tehdä laskun. Eteesi aukeaa seuraavaksi Yritystiedot-sivu, josta voit tutkia yrityksen perustietoja ja muokata niitä. Valitse seuraavaksi: Tee uusi lasku.

10 Kuvassa Testiyritys nimisen asiakkaan perustiedot ja myyntitoiminnot. Valitse Uusi Myyntitilaus, jolloin oikealle avautuu lomake, jossa on valmiina valitsemasi asiakkaan nimi. Valitse ensin Toimipaikka, joka on myös laskutusosoite. Yrityksillä saattaa olla useita verkkolaskuosoitteita, jotka on perustettava kukin omana toimipaikkanaan. Voit valita myös yhteyshenkilö -kohdasta jo järjestelmään valmiiksi syötetyn yhteyshenkilön tai klikata Lisää uusi -linkkiä. Nyt voit syöttää uuden henkilön sukunimen ja etunimen. Mikäli oma myyntitilauksesi perustuu asiakkaasi lähettämään tilaukseen, on tilausnumero kirjattava kohtaan Ostajan tilausnro. Laskun vapaa teksti - kohtaan voit kirjoittaa haluamasi vapaan viestin asiakkaallesi. Lopuksi paina Seuraava -painiketta. Näkymä vaihtuu ja edessäsi on nyt tuotteenhakukenttä. Kirjoita hakukenttään aiemmin luomasi tuotteen nimi tai nimenosa, minkä haluat laskuttaa ja paina Etsi -painiketta. Alle aukeaa nyt lista niistä tuotteista, joiden nimessä kirjoittamasi teksti esiintyy. Mikäli jätät hakukentän tyhjäksi ja painat Etsi painiketta, ohjelma listaa kaikki tuoterekisteriin syöttämäsi tuotteet.

11 Valitse haluamasi tuote klikkaamalla sinistä tuotenumerolinkkiä tuotelistalta. Alapuolelle aukeaa nyt tuoterivin muokkaus, johon sinun tulee syöttää myytävien tuotteiden määrä ja tarvittaessa tarkistaa tai korjata hintaa. Voit myös halutessasi antaa asiakkaallesi alennusta. Alennus annetaan aina prosettimääräisesti. joten mikäli olet luvannut asiakkaallesi esimerkiksi 15 % alennuksen laskun loppusummasta, muista antaa tämä alennus jokaiselle tuotteelle erikseen. Voit vielä halutessasi kirjoittaa tyhjään kenttään tarkentavaa tekstiä. Paina Lisää -painiketta. Syöttämäsi tuote ja antamasi määrä, hinta ja alennusprosentti ilmestyi Tuoterivit -kohtaan sivun oikealle puolelle. Mikäli kirjasit tuotteen tai jonkin sen määritteen väärin paina poista- linkkiä rivin oikealla puolella ja aloita tuotteen syöttäminen alusta. Aloita uuden tuotteen syöttäminen samalle laskulle samoin kuin aiemminkin, eli etsimällä tuotteen, valitsemalla tuote, määrittelemällä määrä, hinta ja alennus ja painamalla Lisää. Kuvassa näkyy, että olemme lisänneet laskulle kaksi tuotetta / palvelua (1001 Konsulttipalvelut & 1100 Kirjanpitopalvelu). Painamalla Edellinen -painiketta pääset takaisin tarkastelemaan yritystietoja ja muuttamaan esimerkiksi henkilöä, jolle lasku osoitetaan. Painamalla Peruuta -painiketta myyntitilauksen tekeminen peruutetaan kokonaan. Kun olet syöttänyt kaikki kyseiselle laskulle menevät tuotteet, paina Seuraava. Nyt sinulle vielä esitetään tuoterivit yhteensä. Näet hinnat, alennukset ja arvonlisäverot eriteltyinä. Mikäli tiedot ovat väärin paina Edellinen. Jos tiedot on merkitty oikein paina Tallenna -painiketta. Peruuta -nappia painamalla myyntitilauksen teko keskeytyy kokonaan.

12 Nyt edessäsi näkyy äsken luodun myyntitilauksen numero sinisellä värillä korostettuna ja sen perässä ilmoitus, että lasku on tehty. Jos haluat luoda toisen laskun samalle tai jollekin toisella asiakkaalle paina Tee uusi lasku ja edellä kuvattu prosessi alkaa alusta. Jos sinulla ei ole muita laskutettavia asiakkaita niin paina Lähetä Lasku(t) -linkkiä. Lähettämistä odottavat laskut. Tässä kohdassa voit myös muutta laskun päivämäärää, eräpäivää sekä viivästyskorkoprosenttia asiakaskohtaisesti. Ruudulla näkyvät nyt kaikki ne laskut, joita et vielä ole lähettänyt. Viimeksi luotu lasku ilmestyy aina ylimmälle riville. Mikäli osa laskuista odottaa vielä esimerkiksi toimitusta asiakkaallesi (tuotteiden konkreettinen toimitus) niin voit jättää kyseiset laskut vielä järjestelmään odottamaan lähettämistä. Valitse nyt ne laskut, jotka haluat laskuttaa ja lähettää asiakkaillesi. Voit valita kaikki laskut aktiivisesti laittamalla täpän ylimpään ruutuun. Seuraavaksi paina Valitse laskut -painiketta. Nyt olet Lähetä lasku -kohdassa ja voit vielä tarkistaa tietoja. Kohdassa Valitse verkkolaskuosoite / Notebeat ID voit valita miten lasku lähetetään. Klikkaa sinisenä näkyvää linkkiä Verkkolaskuosoite. Järjestelmä avaa eteesi uuden pop-up- ikkunan. Odota rauhassa kun järjestelmä lataa asiakkaan verkkolaskuosoitetta tietokannasta. Latauksen päätyttyä edessäsi on pudotusvalikko, jonka alla on kaikki asiakkaasi y-tunnuksen alle merkityt verkkolaskuosoitteet. Suurilla yrityksillä ja kaupungeilla / kunnilla on yleensä kymmenittäin eri verkkolaskuosoitteita, joten tarkistathan asiakkaaltasi, mihin verkkolaskuosoitteeseen hän laskunsa haluaa. Verkkolaskun vaihtoehto on, että lasku lähetetään asiakkaallesi tulostuspalvelun kautta paperilaskuna. Tulostuspalvelun käyttöönotto ohjeistetaan jäljenpänä.

13 Olet nyt valinnut asiakkaallesi verkkolaskuosoitteen ja se on tallennettu järjestelmään. Mikäli asiakkaasi verkkolaskuosoite myöhemmin muuttuu, voit vaihtaa asiakkaasi verkkolaskuosoitteen yllä kuvaamallamme tavalla. Verkkolaskuosoitteet voit tallentaa myös Toimipaikan perustietoihin käyttämällä hakutoimintoa. HUOM! Asiakkaasi verkkolaskutus tapahtuu aina siten, että verkkolasku.fi -palvelu noutaa asiakkaasi y-tunnuksen alla olevat toimivat verkkolaskuosoitteet palvelimeltamme. Älä siis lisää itse verkkolaskuosoitteita asiakkaillesi, vaan käytä aina palvelun omaa hakutoimintoa. Voit myös tarkastaa verkkolasku.fi internetsivulta pystytkö lähettämään kauttamme verkkolaskuja asiakkaallesi. Mene osoitteessa verkkolasku.fi kohtaan Aktivoi vastaanottajia ja syötä asiakkaasi verotunnus kenttää muodossa FI (FI , ilman väliviivaa). Mikäli sivusto ei anna hakutulosta asiakkaallesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin avaamme verkkolaskuyhteyden välillenne. Käsittelemme factoring -kohdan jäljempänä. Toistaiseksi jätämme factoring -täpän tyhjäksi. Paina Seuraava -painiketta. Järjestelmä näyttää sinulle vielä kerran laskun tiedot. Mikäli tiedot ovat oikein, paina Tee laskut - painiketta. Nyt järjestelmä ilmoittaa sinulle, että x määrä laskuja on lähetetty verkkolaskuina. Voit vielä tarkistella laskua / laskuja myös numeroidusta linkistä / linkeistä. Lasku on tallennettu järjestelmään PDF- muodossa, joten pystyt tarkastelemaan laskua myöhemminkin ja tulostamaan sen kirjanpitäjällesi. Verkkolaskujen vastaanotto Paina sivuston vasemmassa laidassa olevaa Ostolaskut painiketta. Eteesi avautuu nyt lista saapuneista ostolaskuista, jotka ovat saapuneet sinulle verkkolaskuina. Tähän osioon saapuvat kaikki ne verkkolaskut, jotka sinulle on lähetetty. Muista aina ilmoittaa tavarantoimittajillesi oma verkkolaskuosoitteesi, niin saat ostolaskut suoraan Verkkolasku.fi -järjestelmään. Oikealla näet Aktivoi VERKKOLASKUTUKSEEN painikkeen, jolla voit aktivoida omia laskuttajiasi siirtymään verkkolaskuun. Opastamme toiminnon käyttöön jäljempänä.

14 Saapuneet verkkolaskut -näkymä. Aloitetaan laskujen tarkastelu. Kuvassa näkyy nyt muutama saapunut ostolasku. Laskun tarkastelu aloitetaan siten, että klikkaat vasemmassa sarakkeessa olevaa laskun numeroa. Lasku aukeaa oikealle puolelle sivua. Tarkasta laskusi aivan kuin käsittelisit tavallista paperilaskua. Mikäli lasku on OK, niin voit maksaa sen pois esimerkiksi käyttämällä samaan aikaan toisessa ikkunassa verkkopankkiasi. Kun olet maksanut laskun, klikkaa laskunumeron rivillä olevaa Arkisto painiketta. Järjestelmä kysyy sinulta vielä varmennusta siitä, että haluat varmasti siirtää laskun arkistoon. Vahvistamalla kyselyn, lasku siirtyy ostolaskujen arkistoon. Voit tarkastella ostolaskujen arkistoa myöhemmin. Näin ylläpidät helposti pienimuotoista ostoreskontraa. Ostolaskujen arkisto Kun olet maksanut ostolaskusi ja siirtänyt ne arkistoon, pääset selaamaan maksamiasi ostolaskuja seuraavalla tavalla. Klikkaa sivuston vasemmalla puolella olevaa Ostolaskut painiketta. Edessäsi on nyt näkymä, johon saat ostolaskusi verkkolaskuina. Listan alapuolella on linkki Ostolaskuarkisto, jota klikkaamalla pääset hakemaan arkistoituja ostolaskujasi. Eteesi aukeaa nyt hakulomake, joilla voi rajata hakua seuraavin ehdoin:

15 Myyjä: tässä kentässä voit etsiä myyjää nimen tai nimenosan perusteella. Saat näkyviin kaikki ne laskut, jotka kyseinen myyjä on sinulle lähettänyt. Myyjän EU-verotunnus: Esimerkiksi FI Myyjän EU-verotunnus muodostetaan seuraavasti: ensin kirjaimet FI jonka jälkeen myyjän y-tunnus ilman väliviivaa. Laskun päivämäärä: Voit rajata hakuun laskut esimerkiksi Laskun numero: Haku näyttää sinulle ainoastaan kyseisen laskun. Tilausnumero: Haku näyttää sinulle laskun, jossa antamasi tilausnumero esiintyy. Tositenumero: Voit hakea laskuja tositenumeroiden perusteella. (Tositenumero ei toistaiseksi käytössä tässä palvelussa) Kuvassa esitettynä, miten järjestelmä esittää esimerkkiyritys Notebeat Oy:n lähettämät laskut. Laskujen tarkastelu tapahtuu klikkaamalla laskun numeroa. Lasku avautuu sivun oikeaan laitaan. Käsiteltyjen ostolaskujen tarkastelu ostolaskuarkistosta.

16 Aktivoi kumppaneitasi siirtymään verkkolaskutukseen Verkkolasku.fi haluaa kannustaa suomalaisia yrityksiä siirtymään ekologisempaan laskuttamiseen ja tarjoaa ainutlaatuisen aktivointipalvelun asiakkaidensa käyttöön. Verkkolasku.fi -palvelun asiakkaana voit ansaita peräti vuoden ilmaista käyttöaikaa vain suosittelemalla palvelua kumppaniverkostollesi. Kerrot palvelusta vain kumppaneillesi ja pyydät heitä rekisteröitymisen yhteydessä täyttämään suosittelijakohtaan y- tunnuksenne. Tällöin sekä yrityksenne että Verkkolasku.fi -palvelun uusi käyttäjä ansaitsette molemmat ilmaisen käyttökuukauden palveluun. Aktivointia voi tehdä kahdella tapaa. Aktivointitapa 1. Ollessasi kirjautuneena palveluun mene Ostolaskut -osioon. Sivun oikealla puolella näkyy Aktivoi VERKKOLASKUTUKSEEN -painike punaisella pohjalla. Klikkaa painiketta. Eteesi aukeaa pop-up -ikkuna, jonka lomakkeella on esitäytetty sähköpostiviesti. Voit halutessasi muokata viestiä ja lähettää sähköpostin henkilölle / organisaatiolle, joka lähettää yrityksellesi paperilaskuja. Mallikirje. Verkkolaskuosoitte on automaattisesti oma verkkolaskuosoitteesi. Mail to -kohtaan sinun täytyy kirjoittaa vastaanottajan sähköpostiosoite. Omat tietosi ovat kirjeessä automaattisesti oikein. Kannattaa lisätä tekstiin myös esim. sopimusnumero tai muu tunniste, jolla laskuttajasi pystyy tunnistamaan asiakkuutesi. Aktivointitapa 2. Voit aktivoida kumppaniverkostoa lähettämään laskut sinulle jatkossa verkkolaskuina myös kotisivuiltamme

17 Mene Aktivoi vastaanottajia -osioon, josta pystyt lähettämään kumppaneillesi viestiä verkkolaskutukseen siirtymisestä. Sivulla on tarkat ohjeet aktivointiprosessista. Tulostuspalvelun käyttöönotto Tulostuspalvelu avataan asiakkaalla aina erillisellä pyynnöllä. Kirjauduttuasi Verkkolasku.fi -palveluun, etusivulla on suuri painike, josta klikkaamalla palvelupyyntö avautuu oikealle sivulle. Saat palvelun käyttöösi parin työpäivän kuluessa. Palvelu on avattu käyttöösi, kun kirjautuessasi palveluun Tulostuspalvelun mainoslaatikossa on viesti: palvelu on käytössä. Factoring palvelun käyttöönotto Factoring palvelu avataan asiakkaalle aina erillisellä sopimuksella. Mikäli olet kiinnostunut factoringista, paina etusivulla olevaa Laskut heti rahaksi! painiketta ja pyydä tarjousta palvelusta. Tarjouspyyntö välitetään rahoitusyhtiökumppanillemme, joka ottaa yhteyttä keskustellakseen rahoituksen yksityiskohdasta. Kun rahoitussopimus on tehty, rahoitusyhtiö ilmoittaa Verkkolasku.fi -palveluun ja pyytää palvelun aktivointia. Tarvitsetko osaavaa tilitoimistoa? Tarjoamme kumppaniverkostomme kanssa yhteistyössä asiakkaillemme laadukkaita tilitoimistopalveluja. Mikäli olet kiinnostunut tilitoimistopalveluistamme, pyydä yhteydenottoa etusivun Täsmällinen ja tehokas tilitoimistopalvelu linkistä. Kirjanpitäjämme saavat kaikki raportit suoraan palvelustamme, joten kommunikaatio sinun ja tilitoimiston välillä paranee huomattavasti. Sähköinen taloushallinto on osa Verkkolasku.fi -palvelukonseptia. Myyntilaskuarkisto Pääset tarkastelemaan lähettämiäsi myyntilaskuja seuraavasti. Paina sivun vasemmassa laidassa olevaa Laskutus -painiketta. Kohdan Raportit alla on linkki Myyntilaskuarkisto. Paina linkkiä. Nyt voit hakea kaikki lähettämäsi laskut haluamaltasi aikaväliltä. Palvelu listaa sinulle kaikki kyseisellä aikavälillä lähettämäsi laskut. Voit nyt selata laskuja yksitellen painamalla rivin vasemmassa laidassa olevaa laskunnumerolinkkiä.

18 Lasku aukeaa eteesi PDF -muotoisena. Tulosta raportti -linkistä palvelu luo sinulle PDF tiedoston, jossa on listattuna kaikki hakemallasi aikavälillä tehdyt laskut. Ilmoitus saapuneesta verkkolaskusta tekstiviestillä matkapuhelimeen Voit saada saapuneista verkkolaskuista viestin itsellesi joko sähköpostitse ja/tai tekstiviestillä. Paina sivun vasemmassa laidassa olevaa Asetukset painiketta. Klikkaa seuraavaksi Ostolaskujen vastaanottoilmoitukset linkkiä. Tällä sivulla voit asettaa ilmoitussäännöt. Ensimmäiseen kenttään voit asettaa matkapuhelinnumerosi muodossa +358xxxxxxxxx. Aina kun saat palveluun verkkolaskun, lähettää palvelu sinulle SMS-ilmoituksen saapuneesta laskusta. Palvelu maksaa 0,15 euroa per lähetetty viesti. Mikäli et halua SMS-ilmoitusta, jätä kenttä tyhjäksi. Seuraavaan kenttää voit laittaa sähköpostiosoitteesi, jolloin saat ilmoituksen saapuneesta laskusta sähköpostitse. Palvelu sisältyy peruskuukausimaksuun. Mikäli et halua ilmoitusta sähköpostiisi, jätä kenttä tyhjäksi. Pankkien IBAN laskurit Aktia Osuuspankki https://www.op.fi/op?valilehti=true&id=51111&tk=/init&srcpl=3 Nordea Sampo Pankki Säästöpankki https://www.saastopankki.fi/verkkopalvelutweb/portaali/index.jsp?sivu=laskurit&b=4681 Paikallisosuuspankit https://www.paikallisosuuspankit.fi/verkkopalvelutweb/portaali/index.jsp?sivu=laskurit&b=4799 Muut aiheeseen liittyvät linkit: Finanssialan keskusliitto: Kysymyksiä IBAN & BIC Näin tarkastat IBANin verkkopankistasi

19 _bic_koodit/nain_loydat_iban_ja_bic_koodit_verkkopankista/index.html

Maventan käyttöohje 15.11.2011

Maventan käyttöohje 15.11.2011 Maventan käyttöohje 15.11.2011 Sisällys 1 Palvelun käyttöönotto... 3 1.1 Maventa-tilin avaaminen... 3 1.2 Maventa-tilin aktivoiminen... 4 2 Ensimmäisen käyttökerran opas... 5 2.1 Verkkolaskutilin asetukset...

Lisätiedot

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot...

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... 3 Palaute ja tuki... 3 Sanasto... 4 Pikaopas... 6 Käy asetukset

Lisätiedot

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto...

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 5 2. Asennus... 5 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5 3. Käyttöönotto... 5 3.1. Omat tiedot... 5 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot

Ostolaskut ja ostoreskontra

Ostolaskut ja ostoreskontra Ostolaskut ja ostoreskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom ostolaskut ja ostoreskontra...3 1.1 Ostoreskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Ostolasku ja Ostoreskontraoletukset...4

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava. 6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851 asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.fi Sisältö Sivu 1. Yleistä 2 2. Valikot ja niiden toiminta

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6. 3.1. Yrityksen tiedot... 6. 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6. 3.1. Yrityksen tiedot... 6. 3.2. Yrityksen logon asettaminen... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 6 2. Asennus... 6 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6 3. Käyttöönotto... 6 3.1. Yrityksen tiedot... 6 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot

ASTERI OSTORESKONTRA KÄYTTÖOHJEET 10/2013

ASTERI OSTORESKONTRA KÄYTTÖOHJEET 10/2013 ASTERI OSTORESKONTRA KÄYTTÖOHJEET 10/2013 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 Päivystys 0400 316 088 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET...6 1 LISENSSIEHDOT...7 2 ASENNUS...8

Lisätiedot

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 1 WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 W M - L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3 E 84 00330

Lisätiedot

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 1 WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 WM- L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie

Lisätiedot

Rekisterit YRITYSREKISTERI

Rekisterit YRITYSREKISTERI Rekisterit YRITYSREKISTERI 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Yleistä... 3 Ylävalikko... 4 Toiminnot... 4 Tietue... 4 _Perustiedot... 4 Yritysryhmät välilehti... 5 Postitusryhmät välilehti... 7 Perustiedot

Lisätiedot

Savalanche-käyttöohje

Savalanche-käyttöohje Savalanche-käyttöohje Perusta verkkokauppa ja hyödynnä uudet jakelukanavat Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Savalanche-palvelun pikaohje... 3 3. Savalanche-palveluun rekisteröityminen... 5 4. Kauppiaaksi

Lisätiedot

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri 1 SELKOTIETO OY Netti-Jäseri Käyttöohje Netti-Jäseri N E T T I - J Ä S E R I Y H D I S T Y K S E N J Ä S E N R E K I S T E R I O H J E L M A Käyttöohje Selkotieto Oy PL 24 00351 HELSINKI Puh. 050 517 5386

Lisätiedot

Visma Monipankki. Käyttäjän käsikirja

Visma Monipankki. Käyttäjän käsikirja Visma Monipankki Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 10.10.2011. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus Käyttöopas Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus 1 Tämän julkaisun sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Esimerkeissä esitetyt yritykset, nimet ja muut tiedot ovat

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2012 1 (57) Käyttöohje 6.1.2 SP1 Copyright Aditro 2012 Toukokuu 2012 2 (57) Sisällysluettelo Johdanto... 4 1. Järjestelmävaatimukset... 5 1.1. Sovellusversion päivitys... 7 1.2. Internet Explorer

Lisätiedot

Visma Econet Pro ja Visma AutoInvoice Käyttöönotto-opas

Visma Econet Pro ja Visma AutoInvoice Käyttöönotto-opas i (15) Visma Econet Pro ja Visma AutoInvoice Käyttöönotto-opas (Econet Pro ver. 6.80 lähtien) Tämä ohjemateriaali on tehty Microsoft Word -ohjelmalla. Ohjemateriaalin ja siihen liittyvän muun materiaalin

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

Ostotilaus. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Ostotilaus. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Ostotilaus Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom ostotilaus...3 1.1 Ostotilausoletukset...3 1.1 Ostotilauksen perusoletukset...4 1.2 Toimitusosoitteet oletuksina...4

Lisätiedot

1. Käyttöönotto... 3. 1.1. Omien tietojen muuttaminen ja lisenssin syöttäminen... 3. 1.2. Sähköpostiasetukset... 3. 1.3. Laskun tiedot ja ulkoasu...

1. Käyttöönotto... 3. 1.1. Omien tietojen muuttaminen ja lisenssin syöttäminen... 3. 1.2. Sähköpostiasetukset... 3. 1.3. Laskun tiedot ja ulkoasu... Käyttäjän opas 1. Käyttöönotto... 3 1.1. Omien tietojen muuttaminen ja lisenssin syöttäminen... 3 1.2. Sähköpostiasetukset... 3 1.3. Laskun tiedot ja ulkoasu... 4 1.4. Yrityksen logo... 5 1.5. Viitenumero...

Lisätiedot

Klarna Online Käyttöopas

Klarna Online Käyttöopas Klarna Online Käyttöopas Tervetuloa Klarnan asiakkaaksi! Me pidämme erittäin paljon siitä, mitä me teemme. Kuluttajien ostokokemuksen helpottamisesta kaupassasi. Ostajan ja myyjän välisen luottamuksen

Lisätiedot

OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN

OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN 1 OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN Sisällysluettelo Tuotevalikoima... 2 Verkkokauppaan kirjautuminen... 3 Tuotteet... 3 Tuotteiden hakeminen... 3 Tuotteen tiedot... 5 Miten asiakas on aikaisemmin tilannut

Lisätiedot

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Myyntireskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Myyntireskontra...3 1.1 Myyntireskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Aloitusohjeita myyntireskontran käyttäjälle...4

Lisätiedot

LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA

LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA Laskutus ja myyntireskontra Sisällys 1 Sisällys YLEISTÄ... 6 MYYNTIRESKONTRA KOKONAISUUTENA... 7 LASKUTUKSEN PERUSTIETOJEN ASETTAMINEN... 8 YLEISTÄ... 8 KASSA-ALENNUSTEN KÄYTTÖ

Lisätiedot

Tikon myyntilaskutus

Tikon myyntilaskutus Toukokuu 2013 1 (79) Käyttöohje 6.3.0 Copyright Aditro 2013 Toukokuu 2013 2 (79) Sisällysluettelo Johdanto... 4 1. Toiminnot... 4 1.1. Laskun tallennus... 4 1.1.1. Yleistä... 4 1.1.2. Laskun tallennusnäyttö...

Lisätiedot

HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO

HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO Hinnastojen käsittely Sisällys i Sisällys HINNASTOJEN PÄIVITTÄMISESTÄ YLEISESTI... 1 YLEISTÄ... 1 HINNASTOJEN MUOTO... 1 OSTOHINNAT HINNASTOSSA TULEVILLE TUOTTEILLE...

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot