VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja"

Transkriptio

1 VERKKOLASKU.FI Käyttäjän käsikirja Päivitetty

2 HUOM! LUE TÄMÄ. Verkkolasku.fi -palvelun avulla pienyrittäjät voivat helposti, nopeasti ja edullisesti aloittaa verkkolaskujen lähettämisen ja vastaanoton. Verkkolasku.fi on virallisen Suomessa käytettävän Finvoicestandardin mukainen verkkolaskusovellus ja pienyrittäjän laskutus- ja asiakashallintaohjelmisto. Isot yritykset ja julkishallinnon organisaatiot vaativat toimittajiltaan verkkolaskuja. Nämä toimijat ovat pääsääntöisesti operaattoriverkon asiakkaita. Tämän lisäksi useat isot yritykset ottavat vastaan laskuja myös pankkien kautta. Verkkolasku.fi -palvelun kautta voit lähettää verkkolaskuja kaikille operaattoriverkon asiakkaille kiinteään kuukausihintaan. Verkkolasku.fi -palvelun keskeiset ominaisuudet: Kiinteällä kuukausiveloituksella voit: - ylläpitää rajatonta asiakas- ja tuoterekisteriä - arkistoida osto- ja myyntilaskut sähköisesti - lähettää ja vastaanottaa verkkolaskuja operaattoriverkossa, rajattomasti ilman lisä- tai piilokustannuksia - saada sähköposti-ilmoituksen saapuneesta verkkolaskusta (ostolasku) Lisäpalvelut: - Paperilasku laskuja voi lähettää myös tulostuspalveluun - Laskut heti rahaksi voit liittää myyntisaavien rahoituksen palveluun. Lähetä tarjouspyyntölomake palveluun kirjautumisen ensimmäiseltä sivulta - Saapuneen verkkolaskun ilmoitus tekstiviestillä maksaa 0,15 euroa per lähetetty viesti Mikäli liikekumppanisi ottaa vastaan verkkolaskuja ainoastaan jonkin kotimaisen pankin kautta, niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Pankkiyhteyden avaaminen edellyttää erillistä sopimusta. Verkkolasku.fi palvelun kautta lähetät verkkolaskuja seuraavien operarattoreiden takana oleville asiakkaille: Enfo, Basware, Anilinker (Liaison), Itella, Tieto, Logica, TeliaSonera. Palvelu toimii parhaiten Mozilla Firefox selaimella, jonka voit ladata täältä: ASIAKASPALVELUMME PALVELEE SÄHKÖPOSTITSE: TUTUSTU PALVELUUN:

3 Sisältö KÄYTÖN ALOITUS JA OMAT TIEDOT... 4 Omat tietosi... 4 Mitä tietoja ilmoitan laskuttajilleni?... 6 TUOTTEIDEN LISÄÄMINEN TUOTEREKISTERIIN... 6 ASIAKKAAN LISÄÄMINEN ASIAKASREKISTERIIN... 7 Asiakkaiden tallennus toimipaikkakohtaisesti ja valtion virastojen laskuttaminen... 8 TEE JA LÄHETÄ VERKKOLASKUJA... 9 VERKKOLASKUJEN VASTAANOTTO OSTOLASKUJEN ARKISTO AKTIVOI KUMPPANEITASI SIIRTYMÄÄN VERKKOLASKUTUKSEEN Aktivointitapa Aktivointitapa TULOSTUSPALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO FACTORING PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO TARVITSETKO OSAAVAA TILITOIMISTOA? MYYNTILASKUARKISTO ILMOITUS SAAPUNEESTA VERKKOLASKUSTA TEKSTIVIESTILLÄ MATKAPUHELIMEEN. 18 PANKKIEN IBAN LASKURIT... 18

4 Käytön aloitus ja omat tiedot Syöttäessäsi eri tietoja palveluun on näissä ohjeissa mainittu erilaisia rajoitteita (esim. kenttään max 35 merkkiä). Tämä johtuu siitä, että Finvoice standardi sallii eri kenttiin erilaisia arvoja eri pituuksissa. Mikäli ko arvot ovat standardin vastaisia, ei vastaanottava verkkolaskuoperaattori pysty vastaanottamaan verkkolaskua, vaan lasku jää virheeseen eikä mene asiakkaalle saakka. Palveluun kirjaudutaan Verkkolasku.fi -sivuston ylälaidan Kirjautuminen -kohdasta. Ensimmäiseen kenttään Tunnus kirjoita rekisteröitymisen yhteydessä antamasi käyttäjätunnus. Toiseen kenttään Salasana kirjoita rekisteröitymisen yhteydessä antamasi salasana. Klikkaamalla oranssia Nuolipainiketta pääset kirjautumaan palveluun. Eteesi aukeaa vielä varmistusruutu, jossa sinun täytyy klikata yrityksesi nimeä päästäksesi kirjautumaan palveluun. Mikäli olet unohtanut salasanasi / käytäjätunnuksesi niin paina Unohditko tunnuksesi linkkiä ja toimi ohjeiden mukaisesti. Olet nyt saapunut Verkkolasku.fi palvelun etusivulle. Etusivun sisältö saattaa vaihdella tiedotteiden ja muiden päivitysten yhteydessä, mutta se ei vaikuta palvelun käyttöön. Sivuston vasemmasta laidasta löydät palvelun painikkeet kaikkien toimintojen aloittamiseen. Omat tietosi Ensimmäisellä käyttökerralla sinun tulee lisätä omat tietosi. Valitse vasemmalta kohta Asetukset, minkä jälkeen eteesi tulee näkyviin linkit: tuoterekisteri lasku (myyntilasku lomaketiedot) ostolaskujen vastaanottoilmoitukset.

5 Valitse seuraavaksi Myyntilaskut - lomaketiedot. Nyt edessäsi on yrityksesi lomake, johon sinun täytyy täydentää laskussa näkyvät yrityksesi tiedot. Aloita täyttämällä yrityksesi tilinumero kohtaan BBAN. Tallenna siihen pankkitili perinteisessä muodossaan. Vuoden 2010 aikana pankit siirtyvät käyttämään IBAN-muotoisia tilinumeroita. Seuraavaksi syötä IBAN - tilinumero. Jos et vielä tiedä yrityksesi tilinumeroa IBAN-muodossa, tarkista se tiliotteeltasi. Linkit pankkien IBAN-laskureihin löytyvät myös tämän ohjeen lopusta. BIC- koodi on pankkitunniste, jonka näet tiliotteeltasi. Voit myös tarvitessasi tarkastaa BICin pankkisi www-sivuilta. HUOM! Kaikki pankkitiedot ovat pakollisia tietoja, joten muistathan syöttää normaalin pankkitilitiedon lisäksi myös IBAN & BIC koodisi. IBAN koodi tulee syöttää ilman välilyöntejä tai väliviivoja. Seuraavaksi täydennä yrityksesi osoitetiedot. Tiedot ovat pakollisia. Seuraavaksi voit kirjoittaa huomautustekstin. Viivästyskorkotekstikentän voit jättää tässä kohtaa tyhjäksi, koska viivästyskorolle annetaan arvo myöhemmin. Molemmat kentät saavat olla maksimissaan 35 merkkiä pitkiä. Numerointi -osiossa voit määrittää millaisia numerosarjoja laskuillesi ja myyntitilauksillesi muodostetaan. Palvelussa on valmiiksi oletusarvot, joita voit käyttää. Halutessasi voit muuttaa numerointia. Mikäli numerointi on tehty väärin (esim. puuttuu kokonaan) palvelu ei toimi oikein.

6 Maksuehdot -kohdassa voit vaihtaa maksuajan. Oletuksena on 14pv. Viivästyskoron oletusarvona on 9%. Molemmat kentät max 35 merkkiä. Maksuehdot kohdassa voit antaa asiakkaallesi kaksi erilaista maksuaikavaihtoehtoa. Oletuksena ensimmäisessä kohdassa on 14 päivä netto. Mikäli et halua antaa asiakkaillesi alennuksia, muuta maksuehdot yrityksellesi sopiviksi. Molemmat kentät max 35 merkkiä. Lopuksi täytämme Myyjätiedot. Mikäli sinulla ei ole esimerkiksi kotisivuja tai fax-numeroa, niin jätä ruudut tyhjiksi.paina lopuksi sivun alalaidassa olevaa Tallenna painiketta. Nyt olet tallentanut omat tietosi onnistuneesti. Mitä tietoja ilmoitan laskuttajilleni? Sivun vasemmassa laidassa on koko ajan esillä oma verkkolaskuosoitteesi sekä operaattorisi välittäjätunnus. Molemmat tiedot on aina annettava omalle laskuttajallesi, jotta lasku löytää perille. Tuotteiden lisääminen tuoterekisteriin Klikkaa ruudun vasemmassa laidassa olevaa Asetukset -painiketta. Klikkaa sitten linkkiä Tuoterekisteri. Klikkaa seuraavaksi Lisää uusi tuote -linkkiä. Nyt voimme aloittaa uuden tuotteen tai palvelun syötön.

7 Mikäli olet jo aiemmin antanut tuotteillesi tai palveluillesi tuotenumerot (esimerkiksi jossain aikaisemmassa laskutusohjelmistossa) kannattaa ne syöttää kohtaan Tuotenumero. Voit myös halutessasi jättää ruudun tyhjäksi, jolloin järjestelmä automaattisesti muodostaa tuotteelle oman tuotenumeron. Tuotenumero saa sisältää ainoastaan numeroita. Kirjoita Tuotenimike -kohtaan tuotteen nimi. EAN -kohtaan voit kirjoittaa tuotteesi viivakoodinumeron. Mikäli tuotteellasi ei ole viivakoodia, jätä ruutu tyhjäksi. Yksikkö -kohtaan voit laittaa esimerkiksi kpl, plo, h, kg tai muun tuotteen määrää kuvaavan määreen. Kohtaan Yksikköhinta ALV 0% laita tuotteesi tai palvelusi perushinta. Hinnan voi myöhemmin muuttaa laskua tehtäessä laskukohtaisesti. Ilmoita myyntihinta aina arvonlisäverottomana. Seuraavaksi valitse kohdasta Kirjanpitotili tuotteesi tai palvelusi arvonlisäveroprosentti. Lopuksi paina Lisääpainiketta, jonka jälkeen järjestelmä ilmoittaa sinulle, että tuote on luotu. Voit lisätä seuraavan tuotteen aloittamalla prosessin alusta, eli painamalla sivuston vasemmalla olevaa Asetukset painiketta ja klikkaamalla tämän jälkeen linkkiä Tuoterekisteri. Asiakkaan lisääminen asiakasrekisteriin Aloitamme uuden asiakkaan lisääminen järjestelmään. Klikkaa sivun vasemmassa laidassa olevaa Laskujen teko -painiketta. Pääsemme nyt Etsi laskutettava asiakas tai perusta uusi asiakas-tilaan, jossa voit myös etsiä jo olemassa olevia asiakkaita. Luodaksesi uuden asiakkaan asiakasrekisteriisi paina Uusi -painiketta. Eteesi avautui Lisää uusi yritys -tila.

8 Aloita kirjoittamalla yrityksen perustiedot Nimi, Puhelin, Fax ja Kotisivu. Voit myös jättää ne kentät tyhjiksi joihin sinulla ei juuri nyt ole tietoa saatavilla. Puuttuvat tiedot voi lisätä myöhemmin. Kohtaan Muistio voit kirjoittaa jotain yrityksestä, esimerkiksi: yrityksen toimitusjohtaja pelaa golfia. Yrityksen nimi saa olla max 35 merkkiä pitkä. Seuraavaksi täytämme yrityksen kotipaikka- ja verotustiedot. Oletuksena verotuspaikkana on Suomi. Lisää y- tunnus. Huom. Kaikki järjestelmään syöttämäsi y-tunnukset on syötettävä oikeassa muodossa ( ). Mikäli et tiedä asiakkaasi y-tunnusta voit etsiä sen helposti esimerkiksi YTJ-tietopalvelusta osoitteesta: Hakupalvelun löydät kohtasta YTJ-tietopalvelu yrityshaku. EU-verotunnus muodostetaan siten, että kirjoitetaan ensin isoilla kirjaimilla FI ja sen perään y-tunnus ilman väliviivaa esim. FI Voit myös jättää EU-verotunnuskentän tyhjäksi, kunhan vain olet syöttänyt normaalin y-tunnuksen ensin. Painaessasi Tallenna painiketta järjestelmä luo EU-verotunnuksen automaattisesti. Laskutuskielenä on oletuksena suomi (Finnish). Kirjoita seuraavaksi yrityksen osoitetiedot. Maan oletuksena on Suomi. Mikäli postiosoite on sama kuin käyntiosoite, voit laittaa täpän kohtaan Sama kuin käyntiosoite. Tämä kannattaa huomioida esimerkiksi laskujen ja mainosten lähettämisen yhteydessä. Lopuksi tarkista tiedot ja paina Tallenna. Asiakkaan tietoja on mahdollista myös muuttaa myöhemmin. Asiakkaiden tallennus toimipaikkakohtaisesti ja valtion virastojen laskuttaminen Suurilla yrityksillä, kaupungeilla ja muilla organisaatioilla on useita eri verkkolaskuosoitteita. Esimerkiksi Poliisihallituksen alaisuudessa on useita eri virastoja ja toimipaikkoja. Jokaisella näistä on oma verkkolaskuosoite, mutta y-tunnus on silti sama (pl. Helsingin poliisilaitos). Valtion virastoja laskuttaessa onkin tärkeää tarkastaa, minkä y-tunnuksen alle mikäkin virasto / laitos kuuluu. Tämän tiedot saat selville menemällä osoitteeseen Sivuston oikeassa alalaidassa ( ) on linkki / painike: Valtion ei vastaanota enää paperilaskuja; Klikkaa tästä virastojen verkkolaskuosoitteet.

9 Verkkolasku.fi palvelussa et voi luoda kuin yhden asiakkaan per y-tunnus. Oletetaan, että haluat laskuttaa Poliisihallituksen alaisuudessa olevia eri poliisilaitoksia. Esimerkki: Luo asiakas Poliisihallitus, jolle annat ko asiakkaan y-tunnuksen. Poliisihallitus toimii nyt ns. pääasiakkaana, jonka alaisuuteen kuuluvat valtakuntamme poliisilaitokset. Jos haluat laskuttaa esimerkiksi Oulun ja Lapin poliisilaitoksia, täytyy palveluun luoda molemmille asiakkaille (Oulun Poliisilaitos, Lapin Poliisilaitos) omat toimipaikat. Valitse sivuston vasemmasta laidasta kohta Laskujen teko. Valitse asiakasrekisteristäsi nyt jo ennalta luotu asiakas Poliisihallitus. Paina linkkiä Toimipaikat / Laskutusosoitteet. Paina nyt sivun ylälaidassa näkyvää linkkiä Lisää toimipaikka / laskutusosoite. Kirjoita nyt toimipaikan tiedot, esimerkiksi Oulun Poliisilaitos. Paina hakulinkkiä Search E-invoice Address. Nyt saat näkyviin kaikki ne verkkolaskuosoitteet, jotka ko yrityksellä on verkkolasku.fi palvelussa valmiina. Valitse asiakkaasi ilmoittama verkkolaskuosoite. Mikäli asiakkaasi ilmoittamaa verkkolaskuosoitetta ei löydy palvelusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin avaamme yhteyden välillenne. Tee ja lähetä verkkolaskuja Laskutusprosessi etenee kokonaisuudessaan seuraavasti: 1. Tee lasku 2. Lähetä lasku Laskun luominen asiakkaalle tapahtuu seuraavasti. Valitse ensin sivun vasemmasta laidasta kohta Laskujen teko. Kirjoita hakukenttään asiakkaasi nimi tai osa nimestä. Hakukentän alapuolelle avautuu nyt lista asiakkaistasi, joiden nimessä hakemasi nimenosa esiintyy. Voit myös painaa Listaa kaikki asiakkaat painiketta, jolloin ohjelma näyttää sinulle kaikki asiakasrekisteriisi syöttämäsi asiakkaat aakkosjärjestyksessä. Valitse asiakas, jolle haluat tehdä laskun. Eteesi aukeaa seuraavaksi Yritystiedot-sivu, josta voit tutkia yrityksen perustietoja ja muokata niitä. Valitse seuraavaksi: Tee uusi lasku.

10 Kuvassa Testiyritys nimisen asiakkaan perustiedot ja myyntitoiminnot. Valitse Uusi Myyntitilaus, jolloin oikealle avautuu lomake, jossa on valmiina valitsemasi asiakkaan nimi. Valitse ensin Toimipaikka, joka on myös laskutusosoite. Yrityksillä saattaa olla useita verkkolaskuosoitteita, jotka on perustettava kukin omana toimipaikkanaan. Voit valita myös yhteyshenkilö -kohdasta jo järjestelmään valmiiksi syötetyn yhteyshenkilön tai klikata Lisää uusi -linkkiä. Nyt voit syöttää uuden henkilön sukunimen ja etunimen. Mikäli oma myyntitilauksesi perustuu asiakkaasi lähettämään tilaukseen, on tilausnumero kirjattava kohtaan Ostajan tilausnro. Laskun vapaa teksti - kohtaan voit kirjoittaa haluamasi vapaan viestin asiakkaallesi. Lopuksi paina Seuraava -painiketta. Näkymä vaihtuu ja edessäsi on nyt tuotteenhakukenttä. Kirjoita hakukenttään aiemmin luomasi tuotteen nimi tai nimenosa, minkä haluat laskuttaa ja paina Etsi -painiketta. Alle aukeaa nyt lista niistä tuotteista, joiden nimessä kirjoittamasi teksti esiintyy. Mikäli jätät hakukentän tyhjäksi ja painat Etsi painiketta, ohjelma listaa kaikki tuoterekisteriin syöttämäsi tuotteet.

11 Valitse haluamasi tuote klikkaamalla sinistä tuotenumerolinkkiä tuotelistalta. Alapuolelle aukeaa nyt tuoterivin muokkaus, johon sinun tulee syöttää myytävien tuotteiden määrä ja tarvittaessa tarkistaa tai korjata hintaa. Voit myös halutessasi antaa asiakkaallesi alennusta. Alennus annetaan aina prosettimääräisesti. joten mikäli olet luvannut asiakkaallesi esimerkiksi 15 % alennuksen laskun loppusummasta, muista antaa tämä alennus jokaiselle tuotteelle erikseen. Voit vielä halutessasi kirjoittaa tyhjään kenttään tarkentavaa tekstiä. Paina Lisää -painiketta. Syöttämäsi tuote ja antamasi määrä, hinta ja alennusprosentti ilmestyi Tuoterivit -kohtaan sivun oikealle puolelle. Mikäli kirjasit tuotteen tai jonkin sen määritteen väärin paina poista- linkkiä rivin oikealla puolella ja aloita tuotteen syöttäminen alusta. Aloita uuden tuotteen syöttäminen samalle laskulle samoin kuin aiemminkin, eli etsimällä tuotteen, valitsemalla tuote, määrittelemällä määrä, hinta ja alennus ja painamalla Lisää. Kuvassa näkyy, että olemme lisänneet laskulle kaksi tuotetta / palvelua (1001 Konsulttipalvelut & 1100 Kirjanpitopalvelu). Painamalla Edellinen -painiketta pääset takaisin tarkastelemaan yritystietoja ja muuttamaan esimerkiksi henkilöä, jolle lasku osoitetaan. Painamalla Peruuta -painiketta myyntitilauksen tekeminen peruutetaan kokonaan. Kun olet syöttänyt kaikki kyseiselle laskulle menevät tuotteet, paina Seuraava. Nyt sinulle vielä esitetään tuoterivit yhteensä. Näet hinnat, alennukset ja arvonlisäverot eriteltyinä. Mikäli tiedot ovat väärin paina Edellinen. Jos tiedot on merkitty oikein paina Tallenna -painiketta. Peruuta -nappia painamalla myyntitilauksen teko keskeytyy kokonaan.

12 Nyt edessäsi näkyy äsken luodun myyntitilauksen numero sinisellä värillä korostettuna ja sen perässä ilmoitus, että lasku on tehty. Jos haluat luoda toisen laskun samalle tai jollekin toisella asiakkaalle paina Tee uusi lasku ja edellä kuvattu prosessi alkaa alusta. Jos sinulla ei ole muita laskutettavia asiakkaita niin paina Lähetä Lasku(t) -linkkiä. Lähettämistä odottavat laskut. Tässä kohdassa voit myös muutta laskun päivämäärää, eräpäivää sekä viivästyskorkoprosenttia asiakaskohtaisesti. Ruudulla näkyvät nyt kaikki ne laskut, joita et vielä ole lähettänyt. Viimeksi luotu lasku ilmestyy aina ylimmälle riville. Mikäli osa laskuista odottaa vielä esimerkiksi toimitusta asiakkaallesi (tuotteiden konkreettinen toimitus) niin voit jättää kyseiset laskut vielä järjestelmään odottamaan lähettämistä. Valitse nyt ne laskut, jotka haluat laskuttaa ja lähettää asiakkaillesi. Voit valita kaikki laskut aktiivisesti laittamalla täpän ylimpään ruutuun. Seuraavaksi paina Valitse laskut -painiketta. Nyt olet Lähetä lasku -kohdassa ja voit vielä tarkistaa tietoja. Kohdassa Valitse verkkolaskuosoite / Notebeat ID voit valita miten lasku lähetetään. Klikkaa sinisenä näkyvää linkkiä Verkkolaskuosoite. Järjestelmä avaa eteesi uuden pop-up- ikkunan. Odota rauhassa kun järjestelmä lataa asiakkaan verkkolaskuosoitetta tietokannasta. Latauksen päätyttyä edessäsi on pudotusvalikko, jonka alla on kaikki asiakkaasi y-tunnuksen alle merkityt verkkolaskuosoitteet. Suurilla yrityksillä ja kaupungeilla / kunnilla on yleensä kymmenittäin eri verkkolaskuosoitteita, joten tarkistathan asiakkaaltasi, mihin verkkolaskuosoitteeseen hän laskunsa haluaa. Verkkolaskun vaihtoehto on, että lasku lähetetään asiakkaallesi tulostuspalvelun kautta paperilaskuna. Tulostuspalvelun käyttöönotto ohjeistetaan jäljenpänä.

13 Olet nyt valinnut asiakkaallesi verkkolaskuosoitteen ja se on tallennettu järjestelmään. Mikäli asiakkaasi verkkolaskuosoite myöhemmin muuttuu, voit vaihtaa asiakkaasi verkkolaskuosoitteen yllä kuvaamallamme tavalla. Verkkolaskuosoitteet voit tallentaa myös Toimipaikan perustietoihin käyttämällä hakutoimintoa. HUOM! Asiakkaasi verkkolaskutus tapahtuu aina siten, että verkkolasku.fi -palvelu noutaa asiakkaasi y-tunnuksen alla olevat toimivat verkkolaskuosoitteet palvelimeltamme. Älä siis lisää itse verkkolaskuosoitteita asiakkaillesi, vaan käytä aina palvelun omaa hakutoimintoa. Voit myös tarkastaa verkkolasku.fi internetsivulta pystytkö lähettämään kauttamme verkkolaskuja asiakkaallesi. Mene osoitteessa verkkolasku.fi kohtaan Aktivoi vastaanottajia ja syötä asiakkaasi verotunnus kenttää muodossa FI (FI , ilman väliviivaa). Mikäli sivusto ei anna hakutulosta asiakkaallesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin avaamme verkkolaskuyhteyden välillenne. Käsittelemme factoring -kohdan jäljempänä. Toistaiseksi jätämme factoring -täpän tyhjäksi. Paina Seuraava -painiketta. Järjestelmä näyttää sinulle vielä kerran laskun tiedot. Mikäli tiedot ovat oikein, paina Tee laskut - painiketta. Nyt järjestelmä ilmoittaa sinulle, että x määrä laskuja on lähetetty verkkolaskuina. Voit vielä tarkistella laskua / laskuja myös numeroidusta linkistä / linkeistä. Lasku on tallennettu järjestelmään PDF- muodossa, joten pystyt tarkastelemaan laskua myöhemminkin ja tulostamaan sen kirjanpitäjällesi. Verkkolaskujen vastaanotto Paina sivuston vasemmassa laidassa olevaa Ostolaskut painiketta. Eteesi avautuu nyt lista saapuneista ostolaskuista, jotka ovat saapuneet sinulle verkkolaskuina. Tähän osioon saapuvat kaikki ne verkkolaskut, jotka sinulle on lähetetty. Muista aina ilmoittaa tavarantoimittajillesi oma verkkolaskuosoitteesi, niin saat ostolaskut suoraan Verkkolasku.fi -järjestelmään. Oikealla näet Aktivoi VERKKOLASKUTUKSEEN painikkeen, jolla voit aktivoida omia laskuttajiasi siirtymään verkkolaskuun. Opastamme toiminnon käyttöön jäljempänä.

14 Saapuneet verkkolaskut -näkymä. Aloitetaan laskujen tarkastelu. Kuvassa näkyy nyt muutama saapunut ostolasku. Laskun tarkastelu aloitetaan siten, että klikkaat vasemmassa sarakkeessa olevaa laskun numeroa. Lasku aukeaa oikealle puolelle sivua. Tarkasta laskusi aivan kuin käsittelisit tavallista paperilaskua. Mikäli lasku on OK, niin voit maksaa sen pois esimerkiksi käyttämällä samaan aikaan toisessa ikkunassa verkkopankkiasi. Kun olet maksanut laskun, klikkaa laskunumeron rivillä olevaa Arkisto painiketta. Järjestelmä kysyy sinulta vielä varmennusta siitä, että haluat varmasti siirtää laskun arkistoon. Vahvistamalla kyselyn, lasku siirtyy ostolaskujen arkistoon. Voit tarkastella ostolaskujen arkistoa myöhemmin. Näin ylläpidät helposti pienimuotoista ostoreskontraa. Ostolaskujen arkisto Kun olet maksanut ostolaskusi ja siirtänyt ne arkistoon, pääset selaamaan maksamiasi ostolaskuja seuraavalla tavalla. Klikkaa sivuston vasemmalla puolella olevaa Ostolaskut painiketta. Edessäsi on nyt näkymä, johon saat ostolaskusi verkkolaskuina. Listan alapuolella on linkki Ostolaskuarkisto, jota klikkaamalla pääset hakemaan arkistoituja ostolaskujasi. Eteesi aukeaa nyt hakulomake, joilla voi rajata hakua seuraavin ehdoin:

15 Myyjä: tässä kentässä voit etsiä myyjää nimen tai nimenosan perusteella. Saat näkyviin kaikki ne laskut, jotka kyseinen myyjä on sinulle lähettänyt. Myyjän EU-verotunnus: Esimerkiksi FI Myyjän EU-verotunnus muodostetaan seuraavasti: ensin kirjaimet FI jonka jälkeen myyjän y-tunnus ilman väliviivaa. Laskun päivämäärä: Voit rajata hakuun laskut esimerkiksi Laskun numero: Haku näyttää sinulle ainoastaan kyseisen laskun. Tilausnumero: Haku näyttää sinulle laskun, jossa antamasi tilausnumero esiintyy. Tositenumero: Voit hakea laskuja tositenumeroiden perusteella. (Tositenumero ei toistaiseksi käytössä tässä palvelussa) Kuvassa esitettynä, miten järjestelmä esittää esimerkkiyritys Notebeat Oy:n lähettämät laskut. Laskujen tarkastelu tapahtuu klikkaamalla laskun numeroa. Lasku avautuu sivun oikeaan laitaan. Käsiteltyjen ostolaskujen tarkastelu ostolaskuarkistosta.

16 Aktivoi kumppaneitasi siirtymään verkkolaskutukseen Verkkolasku.fi haluaa kannustaa suomalaisia yrityksiä siirtymään ekologisempaan laskuttamiseen ja tarjoaa ainutlaatuisen aktivointipalvelun asiakkaidensa käyttöön. Verkkolasku.fi -palvelun asiakkaana voit ansaita peräti vuoden ilmaista käyttöaikaa vain suosittelemalla palvelua kumppaniverkostollesi. Kerrot palvelusta vain kumppaneillesi ja pyydät heitä rekisteröitymisen yhteydessä täyttämään suosittelijakohtaan y- tunnuksenne. Tällöin sekä yrityksenne että Verkkolasku.fi -palvelun uusi käyttäjä ansaitsette molemmat ilmaisen käyttökuukauden palveluun. Aktivointia voi tehdä kahdella tapaa. Aktivointitapa 1. Ollessasi kirjautuneena palveluun mene Ostolaskut -osioon. Sivun oikealla puolella näkyy Aktivoi VERKKOLASKUTUKSEEN -painike punaisella pohjalla. Klikkaa painiketta. Eteesi aukeaa pop-up -ikkuna, jonka lomakkeella on esitäytetty sähköpostiviesti. Voit halutessasi muokata viestiä ja lähettää sähköpostin henkilölle / organisaatiolle, joka lähettää yrityksellesi paperilaskuja. Mallikirje. Verkkolaskuosoitte on automaattisesti oma verkkolaskuosoitteesi. Mail to -kohtaan sinun täytyy kirjoittaa vastaanottajan sähköpostiosoite. Omat tietosi ovat kirjeessä automaattisesti oikein. Kannattaa lisätä tekstiin myös esim. sopimusnumero tai muu tunniste, jolla laskuttajasi pystyy tunnistamaan asiakkuutesi. Aktivointitapa 2. Voit aktivoida kumppaniverkostoa lähettämään laskut sinulle jatkossa verkkolaskuina myös kotisivuiltamme

17 Mene Aktivoi vastaanottajia -osioon, josta pystyt lähettämään kumppaneillesi viestiä verkkolaskutukseen siirtymisestä. Sivulla on tarkat ohjeet aktivointiprosessista. Tulostuspalvelun käyttöönotto Tulostuspalvelu avataan asiakkaalla aina erillisellä pyynnöllä. Kirjauduttuasi Verkkolasku.fi -palveluun, etusivulla on suuri painike, josta klikkaamalla palvelupyyntö avautuu oikealle sivulle. Saat palvelun käyttöösi parin työpäivän kuluessa. Palvelu on avattu käyttöösi, kun kirjautuessasi palveluun Tulostuspalvelun mainoslaatikossa on viesti: palvelu on käytössä. Factoring palvelun käyttöönotto Factoring palvelu avataan asiakkaalle aina erillisellä sopimuksella. Mikäli olet kiinnostunut factoringista, paina etusivulla olevaa Laskut heti rahaksi! painiketta ja pyydä tarjousta palvelusta. Tarjouspyyntö välitetään rahoitusyhtiökumppanillemme, joka ottaa yhteyttä keskustellakseen rahoituksen yksityiskohdasta. Kun rahoitussopimus on tehty, rahoitusyhtiö ilmoittaa Verkkolasku.fi -palveluun ja pyytää palvelun aktivointia. Tarvitsetko osaavaa tilitoimistoa? Tarjoamme kumppaniverkostomme kanssa yhteistyössä asiakkaillemme laadukkaita tilitoimistopalveluja. Mikäli olet kiinnostunut tilitoimistopalveluistamme, pyydä yhteydenottoa etusivun Täsmällinen ja tehokas tilitoimistopalvelu linkistä. Kirjanpitäjämme saavat kaikki raportit suoraan palvelustamme, joten kommunikaatio sinun ja tilitoimiston välillä paranee huomattavasti. Sähköinen taloushallinto on osa Verkkolasku.fi -palvelukonseptia. Myyntilaskuarkisto Pääset tarkastelemaan lähettämiäsi myyntilaskuja seuraavasti. Paina sivun vasemmassa laidassa olevaa Laskutus -painiketta. Kohdan Raportit alla on linkki Myyntilaskuarkisto. Paina linkkiä. Nyt voit hakea kaikki lähettämäsi laskut haluamaltasi aikaväliltä. Palvelu listaa sinulle kaikki kyseisellä aikavälillä lähettämäsi laskut. Voit nyt selata laskuja yksitellen painamalla rivin vasemmassa laidassa olevaa laskunnumerolinkkiä.

18 Lasku aukeaa eteesi PDF -muotoisena. Tulosta raportti -linkistä palvelu luo sinulle PDF tiedoston, jossa on listattuna kaikki hakemallasi aikavälillä tehdyt laskut. Ilmoitus saapuneesta verkkolaskusta tekstiviestillä matkapuhelimeen Voit saada saapuneista verkkolaskuista viestin itsellesi joko sähköpostitse ja/tai tekstiviestillä. Paina sivun vasemmassa laidassa olevaa Asetukset painiketta. Klikkaa seuraavaksi Ostolaskujen vastaanottoilmoitukset linkkiä. Tällä sivulla voit asettaa ilmoitussäännöt. Ensimmäiseen kenttään voit asettaa matkapuhelinnumerosi muodossa +358xxxxxxxxx. Aina kun saat palveluun verkkolaskun, lähettää palvelu sinulle SMS-ilmoituksen saapuneesta laskusta. Palvelu maksaa 0,15 euroa per lähetetty viesti. Mikäli et halua SMS-ilmoitusta, jätä kenttä tyhjäksi. Seuraavaan kenttää voit laittaa sähköpostiosoitteesi, jolloin saat ilmoituksen saapuneesta laskusta sähköpostitse. Palvelu sisältyy peruskuukausimaksuun. Mikäli et halua ilmoitusta sähköpostiisi, jätä kenttä tyhjäksi. Pankkien IBAN laskurit Aktia Osuuspankki https://www.op.fi/op?valilehti=true&id=51111&tk=/init&srcpl=3 Nordea Sampo Pankki Säästöpankki https://www.saastopankki.fi/verkkopalvelutweb/portaali/index.jsp?sivu=laskurit&b=4681 Paikallisosuuspankit https://www.paikallisosuuspankit.fi/verkkopalvelutweb/portaali/index.jsp?sivu=laskurit&b=4799 Muut aiheeseen liittyvät linkit: Finanssialan keskusliitto: Kysymyksiä IBAN & BIC Näin tarkastat IBANin verkkopankistasi

19 _bic_koodit/nain_loydat_iban_ja_bic_koodit_verkkopankista/index.html

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali)

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Baswaren toimittajaportaalin avulla toimittajat voivat lähettää laskuja sähköisessä muodossa. Laskun lähettäjän tulee rekisteröityä Baswaren toimittajaportaalipalveluun

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi Ostoreskontra Supplier Portal toimittajaportaali -ohje Sivu 1 / 15 SUPPLIER PORTAL TOIMITTAJAPORTAALI OHJE TOIMITTAJILLE Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT 1 Sisältö Yleistä... 2 Käyttäjät... 3 Näkymät... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Etusivu -näkymä... 5 Ikonien selitykset...

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Kuvaus C2 SmartLight Oy on avannut oman verkkokaupan minkä kautta voit ostaa tuotteitamme ja kumppaneidemme tuotteita helposti. Verkkokaupan kautta

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 2 Käyttöönotto... 3 Verkkolaskutuksen aktivointi... 3 Järjestelmän asetukset ja liikekumppanitiedot... 3 Yritystiedot -asetus... 3 Liitteet verkkolaskuille...7 Verkkolaskujen

Lisätiedot

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN Miksi kannattaa rekisteröityä? 1. Saat heti käyttöösi edullisemmat hinnat 2. Yritykset, seurat ja julkishallinto saavat käyttöön muiden maksutapojen lisäksi laskutuksen

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Netvisor laskutusliittymä

Netvisor laskutusliittymä Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 2 Laskujen lähetys... 6 2.1 2.2 2.3 3 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Operaattoritunnukset...

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Kaukoputken käyttöohje. Opastus ja tuki

Kaukoputken käyttöohje. Opastus ja tuki Kaukoputken käyttöohje http://kaukoputki.kaukokiito.fi Opastus ja tuki Sähköiset palvelut 010 510 1700 sahkoisetpalvelut@kaukokiito.fi Versio 1.1/8.2.2013/VV Rekisteröityminen Aloita rekisteröityminen

Lisätiedot

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE www.nettirassi.fi Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen... 4 2. Omat jutut kansio... 8 2.1. Omat tiedostot:... 8 2.2. Omat seurannat... 9 3. Omat terveystiedot...

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

verkkolasku.fi 2.1.2011

verkkolasku.fi 2.1.2011 palveluna Notebeat Entrepreneur -ohjelmalla hoidat kaikki yrityksesi myynti- ja ostolaskut sähköisesti selainkäyttöliittymässä, sekä siirrät ne kätevästi tilitoimistoon. Säästät heti käyttöönotosta alkaen

Lisätiedot

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa)

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa) Ilmoittautumis järjestelmän otsikko alue Jokaisella tapahtumalla on otsikko-osa joka on samanlainen joka puolella sovellusta. Tämä Judokilpailuissa käytetty otsikko-osa koostuu viidestä linkistä, joita

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja sekä kopioida vanhan

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje 1 Yleistä Verkkolaskuportaali on internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi lähettää verkkolaskuja Verkkolaskuportaali soveltuu toimittajille, joilla ei ole sopimusta

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.4. (s. 1) Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan Seuraavilla sivuilla opastamme tekemään ilmoittautumisen liiton

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Käyttöohje 1 (8) Kontakti Tiedonsiirto Käyttöohje. Posti Oy. Helsinki PL POSTI

Käyttöohje 1 (8) Kontakti Tiedonsiirto Käyttöohje. Posti Oy. Helsinki PL POSTI Käyttöohje 1 (8) Käyttöohje Käyttöohje 2 (8) Sisällysluettelo 1 Palvelun kuvaus... 3 1.1 Toiminnot... 3 1.2 Käyttö ilman Kontakti kirjautumista... 3 1.3 Käyttö kirjautunena Kontaktin käyttäjätunnuksilla...

Lisätiedot

3M Online Center sivuston käyttöopas

3M Online Center sivuston käyttöopas 3M Online Center sivuston käyttöopas 1 3M 2015. All Rights Reserved. 3M Online Center -sivuston käyttöopas Tuotteiden tilaaminen...3 1. Tilaa nyt...4 2. Pikatilaus...5 3. Lataa tilaustiedosto...6 4. Ostoslistat

Lisätiedot

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Muuttuneet toimintatavat Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Toimitsijakoulutus Seurojen toimitsijakouluttajat kouluttavat oman seuran ottelutoimitsijat! Seurojen kouluttajat löytyvät

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(19) Omakoira-palvelun käyttö Sisältö: Yleistä... 3 Palvelussa tehtävät toiminnot...

Lisätiedot

Fivaldi laskutusliittymä

Fivaldi laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Asiakastietojen määrittely

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt Esapekka Kuikka ja Hellevi Lilja, #188765 1 (9) Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt OHJE # 188765 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sisältö 1 Verkkolaskutuspalvelu... 3 2 Verkkolaskutuspalveluun

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0 GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMINEN GOLFBOXISTA... 4 2.1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN GOLFBOXIIN... 4 2.2 ULOSKIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

PALAUTUKSEN PERUSTOIMINNALLISUUDEN KUVAUS

PALAUTUKSEN PERUSTOIMINNALLISUUDEN KUVAUS PALAUTUKSEN PERUSTOIMINNALLISUUDEN KUVAUS Palautuksen tekemiseen liittyvät seuraavat vaiheet: Sovi asiakkaan kanssa tuotteen palautuksesta haluamallasi tavalla Varmista, että asiakkaan sähköpostiosoite

Lisätiedot

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Helpommin Nopeammin Enemmän «Just Click Antalis» Antalis on Europan johtava jakelija: paperit, suurkuvatulostusmateriaalit, pakkausratkaisut. Tutustumalla käyttöoppaaseemme saat lisätietoa

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Tilaajan pikaopas. kotijakelu.onemed.fi

Tilaajan pikaopas. kotijakelu.onemed.fi Tilaajan pikaopas OneMed Kotijakelupalvelu on sähköinen tilausjärjestelmä, jonka avulla kunta/kaupunki hallinnoi kotiasiakkaiden hoitotarvikereseptejä. Kirjaudu palveluun: 1. Klikkaa Kirjaudu sisään -painiketta

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Kortinhaltijoiden valinta (1.vaihe)

Kortinhaltijoiden valinta (1.vaihe) 1(5) USEAN KORTIN TILAAMINEN Toiminto tilaa ja uusi kortteja löytyy etusivulta kohdasta Kortit. Tässä voit tilata Lounaskortteja henkilöille, jotka on jo luotu lounaskorttipalveluun, ja joilla ei tällä

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi info@vapaatajat.fi Vapaat Ajat palvelun ohjeet psykoterapeuteille Tästä oppaasta löydät ohjeet Vapaat Ajat palvelun käyttöön. Käymme läpi palveluun rekisteröitymisen,

Lisätiedot

Yritystietojen ilmoittaminen FairNetissa

Yritystietojen ilmoittaminen FairNetissa 1 Yritystietojen ilmoittaminen FairNetissa Messuopas on painettu messujulkaisu MessuSaitti on yrityksenne oma sivu sähköisessä messuoppaassa Sisällys Kirjautuminen FairNettiin... 2 Miten pääsen alkuun?...

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Maventan käyttöohje 15.11.2011

Maventan käyttöohje 15.11.2011 Maventan käyttöohje 15.11.2011 Sisällys 1 Palvelun käyttöönotto... 3 1.1 Maventa-tilin avaaminen... 3 1.2 Maventa-tilin aktivoiminen... 4 2 Ensimmäisen käyttökerran opas... 5 2.1 Verkkolaskutilin asetukset...

Lisätiedot

Kuluttajat mukaan verkkolaskujen vastaanottajiksi

Kuluttajat mukaan verkkolaskujen vastaanottajiksi A Basware Presentation Kuluttajat mukaan verkkolaskujen vastaanottajiksi Basware Käyttäjäpäivät 20.-21.9.2011 Rohkeus liiketoiminnan kehittämiseen Lahti Baswaren verkkolaskupalvelut Kuluttajat mukaan verkkolaskujen

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

ValueFrame Laskuhotelli

ValueFrame Laskuhotelli ValueFrame Laskuhotelli ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Harri Kanerva, ValueFrame Oy Esityksen sisältö 1 2 3 4 5 ValueFrame Laskuhotelli - taustaa Laskuhotelli-palvelun käyttöönotto Laskuhotelli-palvelun

Lisätiedot

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje Lemminkäisen Urapolun käyttöohje 1 Sisällys 1 Kuinka haen avoimeen tehtävään?... 3 2 Rekisteröityminen Lemminkäisen Urapolkuun... 3 3 Hakijaprofiilin täydentäminen... 3 3.1 Henkilötietojen täyttäminen...

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.11.2011 Versio 1.0

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.11.2011 Versio 1.0 Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.11.2011 Versio 1.0 1 Sisältö Yleistä...... 2 Käyttäjät...... 3 Näkymät...... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Pääkäyttäjä -näkymä... 5 Luo lasku

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Miten tarkistan onko yrityksen kanssa tehty puitesopimus?

Miten tarkistan onko yrityksen kanssa tehty puitesopimus? Miten tarkistan onko yrityksen kanssa tehty puitesopimus? 1. Kirjaudu normaaleilla tunnuksillasi Wilmaan (https://wilma.sedu.fi linkki löytyy myös intrasta) 2. Avaa Yritykset välilehti 3. Voit etsiä yritystä

Lisätiedot

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen Nippupelipassi Nippupelipassien rakentaminen 1. Kirjaudu tunnuksilla sisään. 2. Valitse alasvetovalikosta oma seurasi. Mikäli omaa seuraasi ei löydy valikosta (mm. uudet seurat), valitse seuraksi Harrastealue

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Tarjoustyökalun käyttöohje

Tarjoustyökalun käyttöohje Tarjoustyökalun käyttöohje Suomen johtava projektipankki! Kustannustehokkaaseen rakennusprojektien hallintaan SokoPro on Kopijyvän ratkaisu kustannustehokkaaseen rakennusprojektin hallintaan. Rakennusprojektiaineistojen

Lisätiedot

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1)

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1) LIITTEIDEN lisääminen laskulle Pikaohje (1.1) 2 Yleistä :n kehittämä liitejärjestelmä Terminaali mahdollistaa liitteiden lisäämisen kaikille laskuille vaikka laskutusjärjestelmässä ei olisi tukea liitteille.

Lisätiedot

Maventa Connector Käyttöohje

Maventa Connector Käyttöohje Maventa Connector Käyttöohje 17.4.2015 Sisällys 1. Esittely... 2 1.1. Käytön edellytykset... 2 1.2. Tuetut aineistomuodot... 2 2. Asennustiedosto... 3 2.1. Sisäänkirjautuminen... 7 3. Asetuksien määrittäminen...

Lisätiedot

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä.

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tule mukaan! Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tämän helppokäyttöisen netin kohtaamis- ja keskustelupaikan

Lisätiedot

Varausja rjestelma n (Extranetin) ka yttö öpas tilaajalle

Varausja rjestelma n (Extranetin) ka yttö öpas tilaajalle Varausja rjestelma n (Extranetin) ka yttö öpas tilaajalle Pölaris Kielipalvelut Oy 1 Sisällysluettelo Esittely... 3 Sisäänkirjautuminen... 3 Rekisteröityminen... 4 Salasanan vaihtaminen... 5 Extranet-järjestelmän

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje 05/2015 Vaihda tämän ohjeen mukaisesti VSP Nettiturva TURVAPAKETTI-palveluun 14.6.2015 mennessä, jotta tietoturvapalvelusi säilyy voimassa! Kirjautuminen Palveluun

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje

Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje Pääset kirjautumaan Mediqin kotijakeluportaaliin osoitteesta www.mediq.fi. Klikkaa keltaista kotijakelu-nappia sivun oikeassa laidassa. KIRJAUDU SISÄÄN. Olet

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE TUONTIREMBURSSIT JA -PERITTÄVÄT Danske Bank Trade Finance Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus 1730744-7

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien

Lisätiedot

VA-järjestelmän käyttöohje https://imdg.portofhelsinki.fi

VA-järjestelmän käyttöohje https://imdg.portofhelsinki.fi VA-järjestelmän käyttöohje https://imdg.portofhelsinki.fi VA-järjestelmän käyttöohje Käyttäjän kirjauduttua Va-järjestelmään palvelun etusivulla näkyy oman yrityksen ilmoitukset 14 vuorokauden ajalta.

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Ohjelmassa on seuraavat valinnat: Laskutuksen puolella Laskut -ikkunassa painike Finvoice ja ostoreskontran valikkoon "Finvoice-laskujen luku".

Ohjelmassa on seuraavat valinnat: Laskutuksen puolella Laskut -ikkunassa painike Finvoice ja ostoreskontran valikkoon Finvoice-laskujen luku. Visma Econet ja Finvoice laskut Ohjelmassa on seuraavat valinnat: Laskutuksen puolella Laskut -ikkunassa painike Finvoice ja ostoreskontran valikkoon "Finvoice-laskujen luku". Muodostettu Finvoice-laskuaineisto

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot