VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja"

Transkriptio

1 VERKKOLASKU.FI Käyttäjän käsikirja Päivitetty

2 HUOM! LUE TÄMÄ. Verkkolasku.fi -palvelun avulla pienyrittäjät voivat helposti, nopeasti ja edullisesti aloittaa verkkolaskujen lähettämisen ja vastaanoton. Verkkolasku.fi on virallisen Suomessa käytettävän Finvoicestandardin mukainen verkkolaskusovellus ja pienyrittäjän laskutus- ja asiakashallintaohjelmisto. Isot yritykset ja julkishallinnon organisaatiot vaativat toimittajiltaan verkkolaskuja. Nämä toimijat ovat pääsääntöisesti operaattoriverkon asiakkaita. Tämän lisäksi useat isot yritykset ottavat vastaan laskuja myös pankkien kautta. Verkkolasku.fi -palvelun kautta voit lähettää verkkolaskuja kaikille operaattoriverkon asiakkaille kiinteään kuukausihintaan. Verkkolasku.fi -palvelun keskeiset ominaisuudet: Kiinteällä kuukausiveloituksella voit: - ylläpitää rajatonta asiakas- ja tuoterekisteriä - arkistoida osto- ja myyntilaskut sähköisesti - lähettää ja vastaanottaa verkkolaskuja operaattoriverkossa, rajattomasti ilman lisä- tai piilokustannuksia - saada sähköposti-ilmoituksen saapuneesta verkkolaskusta (ostolasku) Lisäpalvelut: - Paperilasku laskuja voi lähettää myös tulostuspalveluun - Laskut heti rahaksi voit liittää myyntisaavien rahoituksen palveluun. Lähetä tarjouspyyntölomake palveluun kirjautumisen ensimmäiseltä sivulta - Saapuneen verkkolaskun ilmoitus tekstiviestillä maksaa 0,15 euroa per lähetetty viesti Mikäli liikekumppanisi ottaa vastaan verkkolaskuja ainoastaan jonkin kotimaisen pankin kautta, niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Pankkiyhteyden avaaminen edellyttää erillistä sopimusta. Verkkolasku.fi palvelun kautta lähetät verkkolaskuja seuraavien operarattoreiden takana oleville asiakkaille: Enfo, Basware, Anilinker (Liaison), Itella, Tieto, Logica, TeliaSonera. Palvelu toimii parhaiten Mozilla Firefox selaimella, jonka voit ladata täältä: ASIAKASPALVELUMME PALVELEE SÄHKÖPOSTITSE: TUTUSTU PALVELUUN:

3 Sisältö KÄYTÖN ALOITUS JA OMAT TIEDOT... 4 Omat tietosi... 4 Mitä tietoja ilmoitan laskuttajilleni?... 6 TUOTTEIDEN LISÄÄMINEN TUOTEREKISTERIIN... 6 ASIAKKAAN LISÄÄMINEN ASIAKASREKISTERIIN... 7 Asiakkaiden tallennus toimipaikkakohtaisesti ja valtion virastojen laskuttaminen... 8 TEE JA LÄHETÄ VERKKOLASKUJA... 9 VERKKOLASKUJEN VASTAANOTTO OSTOLASKUJEN ARKISTO AKTIVOI KUMPPANEITASI SIIRTYMÄÄN VERKKOLASKUTUKSEEN Aktivointitapa Aktivointitapa TULOSTUSPALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO FACTORING PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO TARVITSETKO OSAAVAA TILITOIMISTOA? MYYNTILASKUARKISTO ILMOITUS SAAPUNEESTA VERKKOLASKUSTA TEKSTIVIESTILLÄ MATKAPUHELIMEEN. 18 PANKKIEN IBAN LASKURIT... 18

4 Käytön aloitus ja omat tiedot Syöttäessäsi eri tietoja palveluun on näissä ohjeissa mainittu erilaisia rajoitteita (esim. kenttään max 35 merkkiä). Tämä johtuu siitä, että Finvoice standardi sallii eri kenttiin erilaisia arvoja eri pituuksissa. Mikäli ko arvot ovat standardin vastaisia, ei vastaanottava verkkolaskuoperaattori pysty vastaanottamaan verkkolaskua, vaan lasku jää virheeseen eikä mene asiakkaalle saakka. Palveluun kirjaudutaan Verkkolasku.fi -sivuston ylälaidan Kirjautuminen -kohdasta. Ensimmäiseen kenttään Tunnus kirjoita rekisteröitymisen yhteydessä antamasi käyttäjätunnus. Toiseen kenttään Salasana kirjoita rekisteröitymisen yhteydessä antamasi salasana. Klikkaamalla oranssia Nuolipainiketta pääset kirjautumaan palveluun. Eteesi aukeaa vielä varmistusruutu, jossa sinun täytyy klikata yrityksesi nimeä päästäksesi kirjautumaan palveluun. Mikäli olet unohtanut salasanasi / käytäjätunnuksesi niin paina Unohditko tunnuksesi linkkiä ja toimi ohjeiden mukaisesti. Olet nyt saapunut Verkkolasku.fi palvelun etusivulle. Etusivun sisältö saattaa vaihdella tiedotteiden ja muiden päivitysten yhteydessä, mutta se ei vaikuta palvelun käyttöön. Sivuston vasemmasta laidasta löydät palvelun painikkeet kaikkien toimintojen aloittamiseen. Omat tietosi Ensimmäisellä käyttökerralla sinun tulee lisätä omat tietosi. Valitse vasemmalta kohta Asetukset, minkä jälkeen eteesi tulee näkyviin linkit: tuoterekisteri lasku (myyntilasku lomaketiedot) ostolaskujen vastaanottoilmoitukset.

5 Valitse seuraavaksi Myyntilaskut - lomaketiedot. Nyt edessäsi on yrityksesi lomake, johon sinun täytyy täydentää laskussa näkyvät yrityksesi tiedot. Aloita täyttämällä yrityksesi tilinumero kohtaan BBAN. Tallenna siihen pankkitili perinteisessä muodossaan. Vuoden 2010 aikana pankit siirtyvät käyttämään IBAN-muotoisia tilinumeroita. Seuraavaksi syötä IBAN - tilinumero. Jos et vielä tiedä yrityksesi tilinumeroa IBAN-muodossa, tarkista se tiliotteeltasi. Linkit pankkien IBAN-laskureihin löytyvät myös tämän ohjeen lopusta. BIC- koodi on pankkitunniste, jonka näet tiliotteeltasi. Voit myös tarvitessasi tarkastaa BICin pankkisi www-sivuilta. HUOM! Kaikki pankkitiedot ovat pakollisia tietoja, joten muistathan syöttää normaalin pankkitilitiedon lisäksi myös IBAN & BIC koodisi. IBAN koodi tulee syöttää ilman välilyöntejä tai väliviivoja. Seuraavaksi täydennä yrityksesi osoitetiedot. Tiedot ovat pakollisia. Seuraavaksi voit kirjoittaa huomautustekstin. Viivästyskorkotekstikentän voit jättää tässä kohtaa tyhjäksi, koska viivästyskorolle annetaan arvo myöhemmin. Molemmat kentät saavat olla maksimissaan 35 merkkiä pitkiä. Numerointi -osiossa voit määrittää millaisia numerosarjoja laskuillesi ja myyntitilauksillesi muodostetaan. Palvelussa on valmiiksi oletusarvot, joita voit käyttää. Halutessasi voit muuttaa numerointia. Mikäli numerointi on tehty väärin (esim. puuttuu kokonaan) palvelu ei toimi oikein.

6 Maksuehdot -kohdassa voit vaihtaa maksuajan. Oletuksena on 14pv. Viivästyskoron oletusarvona on 9%. Molemmat kentät max 35 merkkiä. Maksuehdot kohdassa voit antaa asiakkaallesi kaksi erilaista maksuaikavaihtoehtoa. Oletuksena ensimmäisessä kohdassa on 14 päivä netto. Mikäli et halua antaa asiakkaillesi alennuksia, muuta maksuehdot yrityksellesi sopiviksi. Molemmat kentät max 35 merkkiä. Lopuksi täytämme Myyjätiedot. Mikäli sinulla ei ole esimerkiksi kotisivuja tai fax-numeroa, niin jätä ruudut tyhjiksi.paina lopuksi sivun alalaidassa olevaa Tallenna painiketta. Nyt olet tallentanut omat tietosi onnistuneesti. Mitä tietoja ilmoitan laskuttajilleni? Sivun vasemmassa laidassa on koko ajan esillä oma verkkolaskuosoitteesi sekä operaattorisi välittäjätunnus. Molemmat tiedot on aina annettava omalle laskuttajallesi, jotta lasku löytää perille. Tuotteiden lisääminen tuoterekisteriin Klikkaa ruudun vasemmassa laidassa olevaa Asetukset -painiketta. Klikkaa sitten linkkiä Tuoterekisteri. Klikkaa seuraavaksi Lisää uusi tuote -linkkiä. Nyt voimme aloittaa uuden tuotteen tai palvelun syötön.

7 Mikäli olet jo aiemmin antanut tuotteillesi tai palveluillesi tuotenumerot (esimerkiksi jossain aikaisemmassa laskutusohjelmistossa) kannattaa ne syöttää kohtaan Tuotenumero. Voit myös halutessasi jättää ruudun tyhjäksi, jolloin järjestelmä automaattisesti muodostaa tuotteelle oman tuotenumeron. Tuotenumero saa sisältää ainoastaan numeroita. Kirjoita Tuotenimike -kohtaan tuotteen nimi. EAN -kohtaan voit kirjoittaa tuotteesi viivakoodinumeron. Mikäli tuotteellasi ei ole viivakoodia, jätä ruutu tyhjäksi. Yksikkö -kohtaan voit laittaa esimerkiksi kpl, plo, h, kg tai muun tuotteen määrää kuvaavan määreen. Kohtaan Yksikköhinta ALV 0% laita tuotteesi tai palvelusi perushinta. Hinnan voi myöhemmin muuttaa laskua tehtäessä laskukohtaisesti. Ilmoita myyntihinta aina arvonlisäverottomana. Seuraavaksi valitse kohdasta Kirjanpitotili tuotteesi tai palvelusi arvonlisäveroprosentti. Lopuksi paina Lisääpainiketta, jonka jälkeen järjestelmä ilmoittaa sinulle, että tuote on luotu. Voit lisätä seuraavan tuotteen aloittamalla prosessin alusta, eli painamalla sivuston vasemmalla olevaa Asetukset painiketta ja klikkaamalla tämän jälkeen linkkiä Tuoterekisteri. Asiakkaan lisääminen asiakasrekisteriin Aloitamme uuden asiakkaan lisääminen järjestelmään. Klikkaa sivun vasemmassa laidassa olevaa Laskujen teko -painiketta. Pääsemme nyt Etsi laskutettava asiakas tai perusta uusi asiakas-tilaan, jossa voit myös etsiä jo olemassa olevia asiakkaita. Luodaksesi uuden asiakkaan asiakasrekisteriisi paina Uusi -painiketta. Eteesi avautui Lisää uusi yritys -tila.

8 Aloita kirjoittamalla yrityksen perustiedot Nimi, Puhelin, Fax ja Kotisivu. Voit myös jättää ne kentät tyhjiksi joihin sinulla ei juuri nyt ole tietoa saatavilla. Puuttuvat tiedot voi lisätä myöhemmin. Kohtaan Muistio voit kirjoittaa jotain yrityksestä, esimerkiksi: yrityksen toimitusjohtaja pelaa golfia. Yrityksen nimi saa olla max 35 merkkiä pitkä. Seuraavaksi täytämme yrityksen kotipaikka- ja verotustiedot. Oletuksena verotuspaikkana on Suomi. Lisää y- tunnus. Huom. Kaikki järjestelmään syöttämäsi y-tunnukset on syötettävä oikeassa muodossa ( ). Mikäli et tiedä asiakkaasi y-tunnusta voit etsiä sen helposti esimerkiksi YTJ-tietopalvelusta osoitteesta: Hakupalvelun löydät kohtasta YTJ-tietopalvelu yrityshaku. EU-verotunnus muodostetaan siten, että kirjoitetaan ensin isoilla kirjaimilla FI ja sen perään y-tunnus ilman väliviivaa esim. FI Voit myös jättää EU-verotunnuskentän tyhjäksi, kunhan vain olet syöttänyt normaalin y-tunnuksen ensin. Painaessasi Tallenna painiketta järjestelmä luo EU-verotunnuksen automaattisesti. Laskutuskielenä on oletuksena suomi (Finnish). Kirjoita seuraavaksi yrityksen osoitetiedot. Maan oletuksena on Suomi. Mikäli postiosoite on sama kuin käyntiosoite, voit laittaa täpän kohtaan Sama kuin käyntiosoite. Tämä kannattaa huomioida esimerkiksi laskujen ja mainosten lähettämisen yhteydessä. Lopuksi tarkista tiedot ja paina Tallenna. Asiakkaan tietoja on mahdollista myös muuttaa myöhemmin. Asiakkaiden tallennus toimipaikkakohtaisesti ja valtion virastojen laskuttaminen Suurilla yrityksillä, kaupungeilla ja muilla organisaatioilla on useita eri verkkolaskuosoitteita. Esimerkiksi Poliisihallituksen alaisuudessa on useita eri virastoja ja toimipaikkoja. Jokaisella näistä on oma verkkolaskuosoite, mutta y-tunnus on silti sama (pl. Helsingin poliisilaitos). Valtion virastoja laskuttaessa onkin tärkeää tarkastaa, minkä y-tunnuksen alle mikäkin virasto / laitos kuuluu. Tämän tiedot saat selville menemällä osoitteeseen Sivuston oikeassa alalaidassa ( ) on linkki / painike: Valtion ei vastaanota enää paperilaskuja; Klikkaa tästä virastojen verkkolaskuosoitteet.

9 Verkkolasku.fi palvelussa et voi luoda kuin yhden asiakkaan per y-tunnus. Oletetaan, että haluat laskuttaa Poliisihallituksen alaisuudessa olevia eri poliisilaitoksia. Esimerkki: Luo asiakas Poliisihallitus, jolle annat ko asiakkaan y-tunnuksen. Poliisihallitus toimii nyt ns. pääasiakkaana, jonka alaisuuteen kuuluvat valtakuntamme poliisilaitokset. Jos haluat laskuttaa esimerkiksi Oulun ja Lapin poliisilaitoksia, täytyy palveluun luoda molemmille asiakkaille (Oulun Poliisilaitos, Lapin Poliisilaitos) omat toimipaikat. Valitse sivuston vasemmasta laidasta kohta Laskujen teko. Valitse asiakasrekisteristäsi nyt jo ennalta luotu asiakas Poliisihallitus. Paina linkkiä Toimipaikat / Laskutusosoitteet. Paina nyt sivun ylälaidassa näkyvää linkkiä Lisää toimipaikka / laskutusosoite. Kirjoita nyt toimipaikan tiedot, esimerkiksi Oulun Poliisilaitos. Paina hakulinkkiä Search E-invoice Address. Nyt saat näkyviin kaikki ne verkkolaskuosoitteet, jotka ko yrityksellä on verkkolasku.fi palvelussa valmiina. Valitse asiakkaasi ilmoittama verkkolaskuosoite. Mikäli asiakkaasi ilmoittamaa verkkolaskuosoitetta ei löydy palvelusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin avaamme yhteyden välillenne. Tee ja lähetä verkkolaskuja Laskutusprosessi etenee kokonaisuudessaan seuraavasti: 1. Tee lasku 2. Lähetä lasku Laskun luominen asiakkaalle tapahtuu seuraavasti. Valitse ensin sivun vasemmasta laidasta kohta Laskujen teko. Kirjoita hakukenttään asiakkaasi nimi tai osa nimestä. Hakukentän alapuolelle avautuu nyt lista asiakkaistasi, joiden nimessä hakemasi nimenosa esiintyy. Voit myös painaa Listaa kaikki asiakkaat painiketta, jolloin ohjelma näyttää sinulle kaikki asiakasrekisteriisi syöttämäsi asiakkaat aakkosjärjestyksessä. Valitse asiakas, jolle haluat tehdä laskun. Eteesi aukeaa seuraavaksi Yritystiedot-sivu, josta voit tutkia yrityksen perustietoja ja muokata niitä. Valitse seuraavaksi: Tee uusi lasku.

10 Kuvassa Testiyritys nimisen asiakkaan perustiedot ja myyntitoiminnot. Valitse Uusi Myyntitilaus, jolloin oikealle avautuu lomake, jossa on valmiina valitsemasi asiakkaan nimi. Valitse ensin Toimipaikka, joka on myös laskutusosoite. Yrityksillä saattaa olla useita verkkolaskuosoitteita, jotka on perustettava kukin omana toimipaikkanaan. Voit valita myös yhteyshenkilö -kohdasta jo järjestelmään valmiiksi syötetyn yhteyshenkilön tai klikata Lisää uusi -linkkiä. Nyt voit syöttää uuden henkilön sukunimen ja etunimen. Mikäli oma myyntitilauksesi perustuu asiakkaasi lähettämään tilaukseen, on tilausnumero kirjattava kohtaan Ostajan tilausnro. Laskun vapaa teksti - kohtaan voit kirjoittaa haluamasi vapaan viestin asiakkaallesi. Lopuksi paina Seuraava -painiketta. Näkymä vaihtuu ja edessäsi on nyt tuotteenhakukenttä. Kirjoita hakukenttään aiemmin luomasi tuotteen nimi tai nimenosa, minkä haluat laskuttaa ja paina Etsi -painiketta. Alle aukeaa nyt lista niistä tuotteista, joiden nimessä kirjoittamasi teksti esiintyy. Mikäli jätät hakukentän tyhjäksi ja painat Etsi painiketta, ohjelma listaa kaikki tuoterekisteriin syöttämäsi tuotteet.

11 Valitse haluamasi tuote klikkaamalla sinistä tuotenumerolinkkiä tuotelistalta. Alapuolelle aukeaa nyt tuoterivin muokkaus, johon sinun tulee syöttää myytävien tuotteiden määrä ja tarvittaessa tarkistaa tai korjata hintaa. Voit myös halutessasi antaa asiakkaallesi alennusta. Alennus annetaan aina prosettimääräisesti. joten mikäli olet luvannut asiakkaallesi esimerkiksi 15 % alennuksen laskun loppusummasta, muista antaa tämä alennus jokaiselle tuotteelle erikseen. Voit vielä halutessasi kirjoittaa tyhjään kenttään tarkentavaa tekstiä. Paina Lisää -painiketta. Syöttämäsi tuote ja antamasi määrä, hinta ja alennusprosentti ilmestyi Tuoterivit -kohtaan sivun oikealle puolelle. Mikäli kirjasit tuotteen tai jonkin sen määritteen väärin paina poista- linkkiä rivin oikealla puolella ja aloita tuotteen syöttäminen alusta. Aloita uuden tuotteen syöttäminen samalle laskulle samoin kuin aiemminkin, eli etsimällä tuotteen, valitsemalla tuote, määrittelemällä määrä, hinta ja alennus ja painamalla Lisää. Kuvassa näkyy, että olemme lisänneet laskulle kaksi tuotetta / palvelua (1001 Konsulttipalvelut & 1100 Kirjanpitopalvelu). Painamalla Edellinen -painiketta pääset takaisin tarkastelemaan yritystietoja ja muuttamaan esimerkiksi henkilöä, jolle lasku osoitetaan. Painamalla Peruuta -painiketta myyntitilauksen tekeminen peruutetaan kokonaan. Kun olet syöttänyt kaikki kyseiselle laskulle menevät tuotteet, paina Seuraava. Nyt sinulle vielä esitetään tuoterivit yhteensä. Näet hinnat, alennukset ja arvonlisäverot eriteltyinä. Mikäli tiedot ovat väärin paina Edellinen. Jos tiedot on merkitty oikein paina Tallenna -painiketta. Peruuta -nappia painamalla myyntitilauksen teko keskeytyy kokonaan.

12 Nyt edessäsi näkyy äsken luodun myyntitilauksen numero sinisellä värillä korostettuna ja sen perässä ilmoitus, että lasku on tehty. Jos haluat luoda toisen laskun samalle tai jollekin toisella asiakkaalle paina Tee uusi lasku ja edellä kuvattu prosessi alkaa alusta. Jos sinulla ei ole muita laskutettavia asiakkaita niin paina Lähetä Lasku(t) -linkkiä. Lähettämistä odottavat laskut. Tässä kohdassa voit myös muutta laskun päivämäärää, eräpäivää sekä viivästyskorkoprosenttia asiakaskohtaisesti. Ruudulla näkyvät nyt kaikki ne laskut, joita et vielä ole lähettänyt. Viimeksi luotu lasku ilmestyy aina ylimmälle riville. Mikäli osa laskuista odottaa vielä esimerkiksi toimitusta asiakkaallesi (tuotteiden konkreettinen toimitus) niin voit jättää kyseiset laskut vielä järjestelmään odottamaan lähettämistä. Valitse nyt ne laskut, jotka haluat laskuttaa ja lähettää asiakkaillesi. Voit valita kaikki laskut aktiivisesti laittamalla täpän ylimpään ruutuun. Seuraavaksi paina Valitse laskut -painiketta. Nyt olet Lähetä lasku -kohdassa ja voit vielä tarkistaa tietoja. Kohdassa Valitse verkkolaskuosoite / Notebeat ID voit valita miten lasku lähetetään. Klikkaa sinisenä näkyvää linkkiä Verkkolaskuosoite. Järjestelmä avaa eteesi uuden pop-up- ikkunan. Odota rauhassa kun järjestelmä lataa asiakkaan verkkolaskuosoitetta tietokannasta. Latauksen päätyttyä edessäsi on pudotusvalikko, jonka alla on kaikki asiakkaasi y-tunnuksen alle merkityt verkkolaskuosoitteet. Suurilla yrityksillä ja kaupungeilla / kunnilla on yleensä kymmenittäin eri verkkolaskuosoitteita, joten tarkistathan asiakkaaltasi, mihin verkkolaskuosoitteeseen hän laskunsa haluaa. Verkkolaskun vaihtoehto on, että lasku lähetetään asiakkaallesi tulostuspalvelun kautta paperilaskuna. Tulostuspalvelun käyttöönotto ohjeistetaan jäljenpänä.

13 Olet nyt valinnut asiakkaallesi verkkolaskuosoitteen ja se on tallennettu järjestelmään. Mikäli asiakkaasi verkkolaskuosoite myöhemmin muuttuu, voit vaihtaa asiakkaasi verkkolaskuosoitteen yllä kuvaamallamme tavalla. Verkkolaskuosoitteet voit tallentaa myös Toimipaikan perustietoihin käyttämällä hakutoimintoa. HUOM! Asiakkaasi verkkolaskutus tapahtuu aina siten, että verkkolasku.fi -palvelu noutaa asiakkaasi y-tunnuksen alla olevat toimivat verkkolaskuosoitteet palvelimeltamme. Älä siis lisää itse verkkolaskuosoitteita asiakkaillesi, vaan käytä aina palvelun omaa hakutoimintoa. Voit myös tarkastaa verkkolasku.fi internetsivulta pystytkö lähettämään kauttamme verkkolaskuja asiakkaallesi. Mene osoitteessa verkkolasku.fi kohtaan Aktivoi vastaanottajia ja syötä asiakkaasi verotunnus kenttää muodossa FI (FI , ilman väliviivaa). Mikäli sivusto ei anna hakutulosta asiakkaallesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin avaamme verkkolaskuyhteyden välillenne. Käsittelemme factoring -kohdan jäljempänä. Toistaiseksi jätämme factoring -täpän tyhjäksi. Paina Seuraava -painiketta. Järjestelmä näyttää sinulle vielä kerran laskun tiedot. Mikäli tiedot ovat oikein, paina Tee laskut - painiketta. Nyt järjestelmä ilmoittaa sinulle, että x määrä laskuja on lähetetty verkkolaskuina. Voit vielä tarkistella laskua / laskuja myös numeroidusta linkistä / linkeistä. Lasku on tallennettu järjestelmään PDF- muodossa, joten pystyt tarkastelemaan laskua myöhemminkin ja tulostamaan sen kirjanpitäjällesi. Verkkolaskujen vastaanotto Paina sivuston vasemmassa laidassa olevaa Ostolaskut painiketta. Eteesi avautuu nyt lista saapuneista ostolaskuista, jotka ovat saapuneet sinulle verkkolaskuina. Tähän osioon saapuvat kaikki ne verkkolaskut, jotka sinulle on lähetetty. Muista aina ilmoittaa tavarantoimittajillesi oma verkkolaskuosoitteesi, niin saat ostolaskut suoraan Verkkolasku.fi -järjestelmään. Oikealla näet Aktivoi VERKKOLASKUTUKSEEN painikkeen, jolla voit aktivoida omia laskuttajiasi siirtymään verkkolaskuun. Opastamme toiminnon käyttöön jäljempänä.

14 Saapuneet verkkolaskut -näkymä. Aloitetaan laskujen tarkastelu. Kuvassa näkyy nyt muutama saapunut ostolasku. Laskun tarkastelu aloitetaan siten, että klikkaat vasemmassa sarakkeessa olevaa laskun numeroa. Lasku aukeaa oikealle puolelle sivua. Tarkasta laskusi aivan kuin käsittelisit tavallista paperilaskua. Mikäli lasku on OK, niin voit maksaa sen pois esimerkiksi käyttämällä samaan aikaan toisessa ikkunassa verkkopankkiasi. Kun olet maksanut laskun, klikkaa laskunumeron rivillä olevaa Arkisto painiketta. Järjestelmä kysyy sinulta vielä varmennusta siitä, että haluat varmasti siirtää laskun arkistoon. Vahvistamalla kyselyn, lasku siirtyy ostolaskujen arkistoon. Voit tarkastella ostolaskujen arkistoa myöhemmin. Näin ylläpidät helposti pienimuotoista ostoreskontraa. Ostolaskujen arkisto Kun olet maksanut ostolaskusi ja siirtänyt ne arkistoon, pääset selaamaan maksamiasi ostolaskuja seuraavalla tavalla. Klikkaa sivuston vasemmalla puolella olevaa Ostolaskut painiketta. Edessäsi on nyt näkymä, johon saat ostolaskusi verkkolaskuina. Listan alapuolella on linkki Ostolaskuarkisto, jota klikkaamalla pääset hakemaan arkistoituja ostolaskujasi. Eteesi aukeaa nyt hakulomake, joilla voi rajata hakua seuraavin ehdoin:

15 Myyjä: tässä kentässä voit etsiä myyjää nimen tai nimenosan perusteella. Saat näkyviin kaikki ne laskut, jotka kyseinen myyjä on sinulle lähettänyt. Myyjän EU-verotunnus: Esimerkiksi FI Myyjän EU-verotunnus muodostetaan seuraavasti: ensin kirjaimet FI jonka jälkeen myyjän y-tunnus ilman väliviivaa. Laskun päivämäärä: Voit rajata hakuun laskut esimerkiksi Laskun numero: Haku näyttää sinulle ainoastaan kyseisen laskun. Tilausnumero: Haku näyttää sinulle laskun, jossa antamasi tilausnumero esiintyy. Tositenumero: Voit hakea laskuja tositenumeroiden perusteella. (Tositenumero ei toistaiseksi käytössä tässä palvelussa) Kuvassa esitettynä, miten järjestelmä esittää esimerkkiyritys Notebeat Oy:n lähettämät laskut. Laskujen tarkastelu tapahtuu klikkaamalla laskun numeroa. Lasku avautuu sivun oikeaan laitaan. Käsiteltyjen ostolaskujen tarkastelu ostolaskuarkistosta.

16 Aktivoi kumppaneitasi siirtymään verkkolaskutukseen Verkkolasku.fi haluaa kannustaa suomalaisia yrityksiä siirtymään ekologisempaan laskuttamiseen ja tarjoaa ainutlaatuisen aktivointipalvelun asiakkaidensa käyttöön. Verkkolasku.fi -palvelun asiakkaana voit ansaita peräti vuoden ilmaista käyttöaikaa vain suosittelemalla palvelua kumppaniverkostollesi. Kerrot palvelusta vain kumppaneillesi ja pyydät heitä rekisteröitymisen yhteydessä täyttämään suosittelijakohtaan y- tunnuksenne. Tällöin sekä yrityksenne että Verkkolasku.fi -palvelun uusi käyttäjä ansaitsette molemmat ilmaisen käyttökuukauden palveluun. Aktivointia voi tehdä kahdella tapaa. Aktivointitapa 1. Ollessasi kirjautuneena palveluun mene Ostolaskut -osioon. Sivun oikealla puolella näkyy Aktivoi VERKKOLASKUTUKSEEN -painike punaisella pohjalla. Klikkaa painiketta. Eteesi aukeaa pop-up -ikkuna, jonka lomakkeella on esitäytetty sähköpostiviesti. Voit halutessasi muokata viestiä ja lähettää sähköpostin henkilölle / organisaatiolle, joka lähettää yrityksellesi paperilaskuja. Mallikirje. Verkkolaskuosoitte on automaattisesti oma verkkolaskuosoitteesi. Mail to -kohtaan sinun täytyy kirjoittaa vastaanottajan sähköpostiosoite. Omat tietosi ovat kirjeessä automaattisesti oikein. Kannattaa lisätä tekstiin myös esim. sopimusnumero tai muu tunniste, jolla laskuttajasi pystyy tunnistamaan asiakkuutesi. Aktivointitapa 2. Voit aktivoida kumppaniverkostoa lähettämään laskut sinulle jatkossa verkkolaskuina myös kotisivuiltamme

17 Mene Aktivoi vastaanottajia -osioon, josta pystyt lähettämään kumppaneillesi viestiä verkkolaskutukseen siirtymisestä. Sivulla on tarkat ohjeet aktivointiprosessista. Tulostuspalvelun käyttöönotto Tulostuspalvelu avataan asiakkaalla aina erillisellä pyynnöllä. Kirjauduttuasi Verkkolasku.fi -palveluun, etusivulla on suuri painike, josta klikkaamalla palvelupyyntö avautuu oikealle sivulle. Saat palvelun käyttöösi parin työpäivän kuluessa. Palvelu on avattu käyttöösi, kun kirjautuessasi palveluun Tulostuspalvelun mainoslaatikossa on viesti: palvelu on käytössä. Factoring palvelun käyttöönotto Factoring palvelu avataan asiakkaalle aina erillisellä sopimuksella. Mikäli olet kiinnostunut factoringista, paina etusivulla olevaa Laskut heti rahaksi! painiketta ja pyydä tarjousta palvelusta. Tarjouspyyntö välitetään rahoitusyhtiökumppanillemme, joka ottaa yhteyttä keskustellakseen rahoituksen yksityiskohdasta. Kun rahoitussopimus on tehty, rahoitusyhtiö ilmoittaa Verkkolasku.fi -palveluun ja pyytää palvelun aktivointia. Tarvitsetko osaavaa tilitoimistoa? Tarjoamme kumppaniverkostomme kanssa yhteistyössä asiakkaillemme laadukkaita tilitoimistopalveluja. Mikäli olet kiinnostunut tilitoimistopalveluistamme, pyydä yhteydenottoa etusivun Täsmällinen ja tehokas tilitoimistopalvelu linkistä. Kirjanpitäjämme saavat kaikki raportit suoraan palvelustamme, joten kommunikaatio sinun ja tilitoimiston välillä paranee huomattavasti. Sähköinen taloushallinto on osa Verkkolasku.fi -palvelukonseptia. Myyntilaskuarkisto Pääset tarkastelemaan lähettämiäsi myyntilaskuja seuraavasti. Paina sivun vasemmassa laidassa olevaa Laskutus -painiketta. Kohdan Raportit alla on linkki Myyntilaskuarkisto. Paina linkkiä. Nyt voit hakea kaikki lähettämäsi laskut haluamaltasi aikaväliltä. Palvelu listaa sinulle kaikki kyseisellä aikavälillä lähettämäsi laskut. Voit nyt selata laskuja yksitellen painamalla rivin vasemmassa laidassa olevaa laskunnumerolinkkiä.

18 Lasku aukeaa eteesi PDF -muotoisena. Tulosta raportti -linkistä palvelu luo sinulle PDF tiedoston, jossa on listattuna kaikki hakemallasi aikavälillä tehdyt laskut. Ilmoitus saapuneesta verkkolaskusta tekstiviestillä matkapuhelimeen Voit saada saapuneista verkkolaskuista viestin itsellesi joko sähköpostitse ja/tai tekstiviestillä. Paina sivun vasemmassa laidassa olevaa Asetukset painiketta. Klikkaa seuraavaksi Ostolaskujen vastaanottoilmoitukset linkkiä. Tällä sivulla voit asettaa ilmoitussäännöt. Ensimmäiseen kenttään voit asettaa matkapuhelinnumerosi muodossa +358xxxxxxxxx. Aina kun saat palveluun verkkolaskun, lähettää palvelu sinulle SMS-ilmoituksen saapuneesta laskusta. Palvelu maksaa 0,15 euroa per lähetetty viesti. Mikäli et halua SMS-ilmoitusta, jätä kenttä tyhjäksi. Seuraavaan kenttää voit laittaa sähköpostiosoitteesi, jolloin saat ilmoituksen saapuneesta laskusta sähköpostitse. Palvelu sisältyy peruskuukausimaksuun. Mikäli et halua ilmoitusta sähköpostiisi, jätä kenttä tyhjäksi. Pankkien IBAN laskurit Aktia Osuuspankki https://www.op.fi/op?valilehti=true&id=51111&tk=/init&srcpl=3 Nordea Sampo Pankki Säästöpankki https://www.saastopankki.fi/verkkopalvelutweb/portaali/index.jsp?sivu=laskurit&b=4681 Paikallisosuuspankit https://www.paikallisosuuspankit.fi/verkkopalvelutweb/portaali/index.jsp?sivu=laskurit&b=4799 Muut aiheeseen liittyvät linkit: Finanssialan keskusliitto: Kysymyksiä IBAN & BIC Näin tarkastat IBANin verkkopankistasi

19 _bic_koodit/nain_loydat_iban_ja_bic_koodit_verkkopankista/index.html

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi Ostoreskontra Supplier Portal toimittajaportaali -ohje Sivu 1 / 15 SUPPLIER PORTAL TOIMITTAJAPORTAALI OHJE TOIMITTAJILLE Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 2 Käyttöönotto... 3 Verkkolaskutuksen aktivointi... 3 Järjestelmän asetukset ja liikekumppanitiedot... 3 Yritystiedot -asetus... 3 Liitteet verkkolaskuille...7 Verkkolaskujen

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(19) Omakoira-palvelun käyttö Sisältö: Yleistä... 3 Palvelussa tehtävät toiminnot...

Lisätiedot

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje 1 Yleistä Verkkolaskuportaali on internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi lähettää verkkolaskuja Verkkolaskuportaali soveltuu toimittajille, joilla ei ole sopimusta

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

Miten tarkistan onko yrityksen kanssa tehty puitesopimus?

Miten tarkistan onko yrityksen kanssa tehty puitesopimus? Miten tarkistan onko yrityksen kanssa tehty puitesopimus? 1. Kirjaudu normaaleilla tunnuksillasi Wilmaan (https://wilma.sedu.fi linkki löytyy myös intrasta) 2. Avaa Yritykset välilehti 3. Voit etsiä yritystä

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta Metsähallitus ilmoittaa käynnissä olevista

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Kaukoputken käyttöohje. Opastus ja tuki

Kaukoputken käyttöohje. Opastus ja tuki Kaukoputken käyttöohje http://kaukoputki.kaukokiito.fi Opastus ja tuki Sähköiset palvelut 010 510 1700 sahkoisetpalvelut@kaukokiito.fi Versio 2.0/11.3.2016/VV Rekisteröityminen Aloita rekisteröityminen

Lisätiedot

LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0. Käyttöohje 2013

LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0. Käyttöohje 2013 LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0 Käyttöohje 2013 19.2.2013 1 Laskuttajailmoituksen teko-ohjelma v.2.0 Sisällysluettelo 1 Laskuttajailmoitusohjelma... 2 2 Laskuttajailmoituksen tekeminen... 2 3

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Käyttäjän henkilöllisyys varmistetaan HUOVIn käyttäjärekisteröinnissä henkilökohtaisella verkkopankkitunnuksella.

Käyttäjän henkilöllisyys varmistetaan HUOVIn käyttäjärekisteröinnissä henkilökohtaisella verkkopankkitunnuksella. 1 HUOVIn käyttäjärekisteröinti Tämä ohje kuvaa käyttäjärekisteröinnin vaiheet: 0. pankkitunnusten käyttö 1. pankkitunnistus 2. käyttäjätiedot 3. tunnistamisen aktivointi 4. käyttäjärekisteröinnin vahvistus

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely ja ESPDlomakkeen täyttäminen ja lataaminen

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely ja ESPDlomakkeen täyttäminen ja lataaminen Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely ja ESPDlomakkeen täyttäminen ja lataaminen soveltuvuusvaatimuksena 19.9.2016 Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus

Lisätiedot

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten.

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten. LabkoNet 20.08.2013 LabkoNet järjestelmä Käyttöön tuleva järjestelmä pohjautuu vuodesta 2003 käytössä olleeseen LabkoNet palveluun Nykyistä LabkoNet sivustoa laajennetaan liikennöitsijöiden omalla sivustolla

Lisätiedot

Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet

Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet Kirjautumisen jälkeen käyttäjälle ilmestyy näkymä aikaisemmin tehdyistä ilmoituksistaan (kuva 1). Kuva 1. Käyttäjän kirjautumisen jälkeen aloitusnäkymässä näytetään

Lisätiedot

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen 1 OHJEET 1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen verkkopalveluun 2 1.2 Rekisteröityminen 2 1.2 Tunnistautuminen 3 1.2.1 Tunnistautuminen henkilökortilla 3 1.2.2 Mobiilivarmenteella tunnistautuminen

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

HUOVIn käyttäjärekisteröinti

HUOVIn käyttäjärekisteröinti 1 HUOVIn käyttäjärekisteröinti Tämä ohje kuvaa käyttäjärekisteröinnin vaiheet: 0. pankkitunnusten käyttö 1. pankkitunnistus 2. käyttäjätiedot 3. tunnistamisen aktivointi 4. käyttäjärekisteröinnin vahvistus

Lisätiedot

TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS. Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki

TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS. Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki Anu Husu 19.4.2016 Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Rekisteröityminen laskun lähettäjän web-sovelluksen käyttäjäksi... 3 3 Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta.

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Sisäänkirjauduttuasi näet palvelun etusivulla helppokäyttöisen hallintapaneelin. Vasemmassa reunassa on esillä viimeisimmät tehdyt muutokset

Lisätiedot

Lindab eshop käyttöohjeet

Lindab eshop käyttöohjeet Lindab eshop käyttöohjeet A good thinking company Sisältö lindab we simplify construction Sivut 3-10: Kirjautuminen eshoppiin ja tilauksen teko Sivut 11-14: Tilausrivien pikasyöttö Sivut 15-21: Asiakkaan

Lisätiedot

1 Ostolaskupalvelu... 2

1 Ostolaskupalvelu... 2 Palvelukuvaus Luottamuksellinen 1 (7) 01.01.2017 Heeros Pääkäyttäjäpalvelun palvelukuvaus SISÄLLYSLUETTELO 1 Ostolaskupalvelu... 2 1.1 Yleiskuvaus... 2 1.2 Paperilaskujen vastaanotto ja skannaus... 2 1.3

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Enterprise by Hansaworld Käyttöopas

Enterprise by Hansaworld Käyttöopas Enterprise by Hansaworld Käyttöopas Pöllänen, Marko 2016 P2P Laurea-ammattikorkeakoulu Yksikkö Käyttöopas Enterprise by Hansaworld Marko Pöllänen P2P, Liiketalous Käyttöopas Lokakuu, 2016 Sisällys 1 Johdanto...

Lisätiedot

Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä. Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut

Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä. Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut Sähköiset palvelusetelit Kaikki Oulun hyvinvointipalvelujen palvelusetelit

Lisätiedot

Postitussuunnitelman hyväksyminen

Postitussuunnitelman hyväksyminen Postitussuunnitelman hyväksyminen Postittamisen työpöytä, käyttäjäohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranetiin Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Ilmoitus uudesta postitussuunnitelmasta Aloita postitussuunnitelman

Lisätiedot

FENNO MEDICAL OY FENNO MARKET KÄYTTÖOHJEET. Fenno Medicalin sähköinen

FENNO MEDICAL OY FENNO MARKET KÄYTTÖOHJEET. Fenno Medicalin sähköinen FENNO MEDICAL OY FENNO MARKET KÄYTTÖOHJEET Fenno Medicalin sähköinen 2(9) Kotijakelun sähköinen tilausjärjestelmä Kotijakelun sähköinen tilausjärjestelmä tekee tilaamisesta joustavaa ja vaivatonta. Järjestelmän

Lisätiedot

BlueCommerce Käyttöohje

BlueCommerce Käyttöohje 1(16) BlueCommerce Käyttöohje Author: Verifone Finland Oy Date: Pages: 16 2(16) Sisältö: 1. Palveluun kirjautuminen... 3 1.1. Yleistä... 3 1.2. Unohtunut salasana... 4 1.3. Palvelun etusivu... 4 2. Ennen

Lisätiedot

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Tilituki Pro ohjelman varsinainen Sepa-päivitys tehtiin versiossa 2011.2. Siirtymäkauden pankkisiirrot ja joitakin muita Sepa-muutoksia on otettu käyttöön jo aiemmin.

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen Käyttöohje projektien toteuttajille SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä järjestelmästä...3

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja link itetään

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

SEJO OY VERKKOKAUPAN OHJEET: Tässä linkki verkkokauppamme sivustolle http://verkkokauppa.sejo.fi/ Olet saanut sähköpostilla käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla pääset kirjautumaan verkkokauppaamme.

Lisätiedot

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä varten. Palvelua

Lisätiedot

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Käyttöohje ARFM- hankkeessa jatkokehitetylle SoftGIS-työkalulle Dokumentti sisältää ohjeistuksen osallistavan suunnittelun työkalun käyttöön. Työkalu on käytettävissä

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Museokartta 2015. Katselukäyttäjän ohje 8.6.2015, päivitetty 23.9.2015 Ohjeen sijainti: Intra/Ohjeet/Kulttuuriympäristö/Paikkatieto ohjeet

Museokartta 2015. Katselukäyttäjän ohje 8.6.2015, päivitetty 23.9.2015 Ohjeen sijainti: Intra/Ohjeet/Kulttuuriympäristö/Paikkatieto ohjeet Museokartta 2015 Katselukäyttäjän ohje 8.6.2015, päivitetty 23.9.2015 Ohjeen sijainti: Intra/Ohjeet/Kulttuuriympäristö/Paikkatieto ohjeet Kirjaudu Museoverkko tunnuksillasi linkistä http://museovirasto.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=37851c99fc15421e9051a11b76e1c9ec

Lisätiedot

Invalidiliiton Kilta-rekisteri

Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliitolla on käytössään Internet-selaimella käytettävä Kilta-rekisterisovellus. Rekisterisovellus löytyy osoitteesta https://kilta.invalidiliitto.fi, se on suojattu

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015

Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015 Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015 Sisältö 1 Palvelun kuvaus...1 1.1 Koska käyttää mitäkin sisältötyyppiä?...1 1.1.1 Ajankohtaista...1 1.1.2 Tarjoukset...1 1.1.3 Ilmoitukset...1 1.2 Käyttäjätunnukset...1

Lisätiedot

Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje

Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje Oma matkakortti -palvelussa voi tarkistaa matkakortin sisällön, esimerkiksi voimassa olevat kausiliput ja kortilla jäljellä olevan arvon määrän sekä omat asiakastiedot.

Lisätiedot

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri SNKK:n M-Files jäsenrekisteri Tässä tiedostossa on ohjeistettu Nuorkauppakamarin jäsenrekisterin käyttö. Yhdistyslain 11 mukaan Yhdistyksen jäsenistä on hallituksen pidettävä luetteloa. Luetteloon on merkittävä

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely ja ESPD- lomake soveltuvuusvaatimuksena

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely ja ESPD- lomake soveltuvuusvaatimuksena Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely ja ESPD- lomake soveltuvuusvaatimuksena 14.2.2017 Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun

Lisätiedot

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje www.360optimi.com/kiinteistopassi Bionova Consulting, luottamuksellinen Viimeksi päivitetty 9. syyskuuta 2014 Käyttöohjeen sisällysluettelo Luo

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelussa voit

Omapalvelu. Omapalvelussa voit Omapalvelussa voit Omapalvelu tehdä vammaispalveluhakemuksen vammaispalvelulain mukaisista palveluista ja taloudellisesta tuesta sekä vaikeavammaisten kuljetuspalveluhakemuksen samoilla lomakkeilla voit

Lisätiedot

Työmatkalaskurin käyttöohje

Työmatkalaskurin käyttöohje Työmatkalaskurin käyttöohje Hienoa, että olet ottanut askeleen kohti viisaampaa liikkumista ja päättänyt tutkia työpaikkanne liikkumista Työmatkalaskurin avulla. Työmatkalaskuri tuottaa työnantajalle tietoa

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas Päivitetty 10/2016 Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta http://www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet/

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja linkitetään

Lisätiedot

- Jalkapalloa jokaiselle -

- Jalkapalloa jokaiselle - Kauden vaihto Ohjeita ylläpitäjille Arto Kalliola - Jalkapalloa jokaiselle - KAUDEN VAIHTAMINEN JOPOX-JÄRJESTELMÄSSÄ Yleistä Kun toimintakausi lähestyy loppuaan, luodaan Jopox-järjestelmään seuraavaa kautta

Lisätiedot

Ruotsalaisten henkilöluottotietojen tarkistaminen edellyttää vahvaa tunnistamista

Ruotsalaisten henkilöluottotietojen tarkistaminen edellyttää vahvaa tunnistamista Ruotsalaisten henkilöluottotietojen tarkistaminen edellyttää vahvaa tunnistamista Luottotietokyselyissä, jotka kohdistuvat ruotsalaisiin kuluttajiin tai henkilöyhtiöihin tarvitaan tietojen loppukäyttäjän

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (10) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN. Päivitetty 10/2014

PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN. Päivitetty 10/2014 PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN Päivitetty 10/2014 Tervetuloa Intrum Webin Perinnän verkkopalvelun käyttäjäksi! Tämä pikaopas johdattaa Intrum Webin perustoimintoihin. Tarkempaa tietoa toiminnoista

Lisätiedot

lindab we simplify construction eshop Käyttöohjeet

lindab we simplify construction eshop Käyttöohjeet eshop Käyttöohjeet www.lindab.fi/eshop Sisältö Sivut 3-10: Kirjautuminen eshoppiin ja tilauksen teko Sivut 11-14: Tilausrivien pikasyöttö Sivut 15-21: Asiakkaan tietoihin liittyvät toiminnot 2 Kirjautuminen

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Lukija: pääsivu Lukija Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja heidän juttujensa otsikot. - Lopputulos Käyttäjä voi valita kirjoittajan jutut tai kirjoittajan jutun 1

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen 15.3.2016 2(10) Palvelun käyttö Yleistä... 3 Omakoira-palvelun käyttöoikeus... 3 Oikeus toimintailmoituksen antamiseen...

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Pikaohje eläintenpitäjille Lammas- ja vuohirekisterisovellus

Pikaohje eläintenpitäjille Lammas- ja vuohirekisterisovellus Pikaohje eläintenpitäjille Lammas- ja vuohirekisterisovellus SISÄLLYSLUETTELO 1. Käyttäjätunnukset 2 2. Kirjautuminen järjestelmään 3 3. Eläintenpitäjän eläimet ja rekisterin valinta 4 4. Ilmoitukset 4.1

Lisätiedot

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE 1 SUOMEN EKONOMIEN CRM-KÄYTTÖOHJE YHDISTYKSILLE (ohjeen sisältämät jäsenet ovat testidataa, eivätkä perustu aitoihin jäsenyyksiin) Tervetuloa käyttämään Suomen

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut: 1. Aloitus

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut:  1. Aloitus Opettajan ohje 1/2 Tentin luominen 1. Aloitus Kirjoita selaimen osoitekenttään: https://tenttiakvaario.it.helsinki.fi/hallinta/ Kirjautuminen tenttijärjestelmään tapahtuu syöttämällä yliopiston käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

Sonera Talous. Toimittajaportaali. Käyttöohje v.1.0

Sonera Talous. Toimittajaportaali. Käyttöohje v.1.0 Sonera Talous Toimittajaportaali Käyttöohje v.1.0 1 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo... 2 2 Johdanto... 3 3 Toimittajaportaalin avaaminen ja sisään kirjautuminen... 3 3.1 Salasana on unohtunut... 5

Lisätiedot

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille 13.6.2016 Epilepsialiitto Sisällys Kirjautuminen ja valikko... 3 Uuden jäsenen lisääminen Kilta-jäsenrekisteriin... 4 Henkilön tietojen muutos... 10 Henkilön jäsenyyden

Lisätiedot

Piippolan Metsästysyhdistys Ry Anttilantie 4 Rek.Nro Piippola

Piippolan Metsästysyhdistys Ry Anttilantie 4 Rek.Nro Piippola OHJEET PIIPPOLAN METSÄSTYSYHDISTYKSEN JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖÖN Yleistä Piippolan Metsästysyhdistys on ottanut käyttöön uuden nykyaikaisen jäsenrekisterin. Samassa yhteydessä kaikille jäsenille on tilattu

Lisätiedot

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT...

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... Sivu 1/7 Sisällysluettelo Päästäksesi haluamaasi kohtaan napauta otsikkoa hiirellä. ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 2 ILMOITTAUTUMINEN-NÄKYMÄ... 2 YHTEISTYÖMAAT-NÄKYMÄ...

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO Ohje pelaajasiirron tekemiseen

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO Ohje pelaajasiirron tekemiseen PELAAJASIIRTOJEN OHJE VERSIO 1.4. PÄIVITETTY 23.6.2015 s. 1 SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO Ohje pelaajasiirron tekemiseen Huom! Tässä ohjeessa kerromme kuinka siirto tehdään vapaalla siirtoajalla, jolloin vanhan

Lisätiedot