KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Kulttuurikorttelin 20 asemakaavan muutoksen selostus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Kulttuurikorttelin 20 asemakaavan muutoksen selostus"

Transkriptio

1 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kulttuurikorttelin 20 asemakaavan muutoksen selostus Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 20 tiloja , ja koskeva asemakaavan muutos (Kulttuurikortteli 1) YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO ,

2 KESKUSTAN KOULUN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 1.2 Kaava-alueen sijainti Asemakaavan muutos koskee: Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 20 tiloja , ja Asemakaavan muutoksella muodostuu: Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) kortteli 20 ja katualue. Asemakaavan tunnus: Asemakaavan päiväys: Kaavan laatija: Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila Kankaanpään kaupunki, Ympäristökeskus, Suunnittelutoimisto PL 36, Kankaanpää, Puh Sähköposti: ilmari.mattila@kankaanpaa.fi Vireille tulosta ilmoitettu: Ympäristölautakunta: , Kaupunginhallitus: Kaupunginvaltuusto: Kaavamuutosalue sijaitsee Kankaanpään ydinkeskustassa, Jämintien ja Torikadun kulmauksessa, sen eteläpuolella. Eteläosaltaan suunnittelualue rajautuu Koskurinkujan kevyenliikenteen väylään. Alueen sijainti on esitetty osoitekartalla (kuva 1). Kuva 1. Kaavamuutosalue osoitekartalla.

3 Kaavan nimi ja tarkoitus Kaavasta käytetään nimitystä Kulttuurikortteli 1 asemakaavan muutos. Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on vajaalla käytöllä olevan korttelialueen hyödyntäminen palvelurakentamisen tarpeisiin. Kaavan tarkoituksena mahdollistaa erikoistavarakaupan liikkeistä/ ja palvelutiloista koostuvan liikekeskuksen rakentaminen kortteliin 20. Viistoilmakuva suunnittelualueelle, Lentokuva Vallas Oy 2013.

4 Selostuksen sisällysluettelo Sisältö 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti Kaavan nimi ja tarkoitus Selostuksen sisällysluettelo Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Luettelo muista kaavaa koskevista asiakirjoista, taustaselvityksistä ja lähdemateriaalista TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet Asemakaava Asemakaavan toteutus LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö Maanomistus Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve Asemakaavan suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Asemakaavan tavoitteet Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN KUVAUS Kaavan rakenne Mitoitus Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Aluevaraukset Korttelialueet Muut alueet Kaavan vaikutukset Yhdyskuntataloudelliset vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Kaupunkikuvalliset vaikutukset Vaikutukset liikennöintiin ja liikenneturvallisuuteen Vaikutukset paikoitukseen Ympäristön häiriötekijät ASEMAKAAVAN TOTEUTUS... 26

5 Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Liite 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 2 Ote ajantasa-asemakaavasta Liite 3 Asemakaavakartta Liite 4 Asemakaavamääräykset ja merkinnät Liite 5 Ilmakuva alueesta (Lentokuva Vallas Oy 2013) Liite 5 Havainnekuva Liite 6 Asemakaavan seurantalomakkeet Liite 7 Tuomas Santasalon/ WSP lausunto Kulttuurikorttelin liikerakennuksesta Kansikuva Maanmittauslaitos ortoilmakuva 08/2012 ( Selostus Ilmari Mattila Valokuvat Janne Tuomisto Kaavakartta Marjo Lahtinen 1.6 Luettelo muista kaavaa koskevista asiakirjoista, taustaselvityksistä ja lähdemateriaalista 1. Satakunnan maakuntakaava Kankaanpää Taajamien osayleiskaava (oikeusvaikutukseton) Kankaanpään Keskustan osayleiskaava, joka on valmisteilla 4. Kaupan rakenneselvitys Kankaanpää TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet Asemakaavamuutoksen laadinta on käynnistynyt Kankaanpään kaupungin aloitteesta, kun ilmeni kiinnostusta liikekeskuksen toteuttamiseksi Kulttuurikorttelin alueelle. Kaupunginhallitus teki päätöksen kaavoituksen käynnistämisestä Ympäristölautakunta teki päätöksen kaavoituksen käynnistämisestä Ympäristölautakunta merkitsi tiedoksi suunnittelutoimiston laatiman osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja hyväksyy kaavaluonnoksen MRL62 :n ja MRA 30 :n mukaiseen laatimisvaiheen vuorovaikutus menettelyyn. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavaluonnos olivat nähtävillä Kaavaehdotus oli nähtävillä Kaupunginhallitus hyväksyi kaavan Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavavan 2.2 Asemakaava Asemakaavan muutoksella kortteli 20 osoitetaan liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi (K-17). Korttelissa on yksi tontti. Torikadun ja Jämintien kulmaukseen on osoitettu liike- ja toimistorakennusten rakennusala, jonka kokonaisrakennusoikeus on 6900 k-m2. Autopaikkoja on tontille osoitettava 1 ap/ 70 k-m2. Autopaikoista 31 on mahdollista toteuttaa Torikadun varteen.

6 Asemakaavan toteutus Kaupunki myy kilpailutusmenettelyn kautta tontin rakentajalle. 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Kankaanpään keskustan kulttuurikortteli kokonaisuus ei ole toteutunut voimassa olevan asemakaavan mukaisesti. Alue on tällä hetkellä suurelta osin rakentumatonta joutomaata ja osa alueen rakennuksista on huonokuntoisia. Aarhollin kiinteistö on asetettu homeen takia käyttökieltoon. Asuntola ja kutomo/hammashoitola edellyttäisivät lähitulevaisuudessa mittavia korjaustoimia. Nyt kaavoitettava alue rajautuu idästä Torikatuun, pohjoisesta Jämintiehen ja etelästä Koskurinkujan kevyenliikenteenväylään. Kaava-alue on pääosin rakentumaton. Alueella sijaitsee 1970-luvulla rakentunut omakotitalo, joka on muutettu päivähoitokäyttöön. Kuva 3. Näkymä Koskurinkujan kevyenliikenteen reitille etelästä..

7 Kuva 4. Näkymä kaava-alueen pohjoisosasta City-marketin suuntaan. Kuva 5. Jämintien varren omakotitalot

8 Kuva 6. Kaava-alueen nykyisellään rakentamaton alue. Kuva 7. Kaava-alueella sijaitseva omakotitalo/ päiväkoti

9 Kuva 8. Koskurinkujan länsipuolella sijaitsevat vanhan sairaalan rakennukset. Kuva 9. Torikadun rakennuksia kaava-aluetta vastapäätä..

10 Kuva 10. Torikatu etelän suunnasta Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö Purettujen rakennusten paikoille on kasvanut sekalaista puustoa. Alueella sijaitsee 1970-luvulla rakentunut omakotitalo, joka on muutettu päivähoitokäyttöön. Itäpuolella Torikadun varressa on luvulla valmistuneita 1-3-kerroksisia asuin/ liikerakennuksia. Pohjoispuolella Jämintien takana on luvun omakotitaloja ja hieman kauempana pysäköintialueen takana City-market kauppakeskus. Alueen eteläpuolella Koskurinkujan takana on sairaalan asuntola ja vanhan sairaalan kiinteistöt. Aluetta ympäröivä rakennuskanta on hyvin moninaista, ajallisesti, kooltaan ja muotokieleltään. taajamakuvan kannalta merkittävimmät kokonaisuudet ovat Torikadun varren massiiviset liike- ja asuinrakennukset sekä iso City-marketin kiinteistö. Väestö Kaava-alue sijaitsee tiheästi asutulla keskusta-alueella. Palvelut Keskustan palvelut sijaitsevat alueen välittömässä läheisyydessä.

11 Työpaikat Alueen välittömässä läheisyydessä on paljon kaupan ja palvelujen työpaikkoja. Virkistys Kaava-alueen läheisyydessä on Leijonapuisto, Käpymonttu ja liikuntakeskus. Liikenne Kaava-aluetta rajaavat vilkasliikenteiset Jämintie ja yksisuuntainen Torikatu. Kaava-alueen eteläpuolella on keskustan merkittävä kevyenliikenteenyhteys Koskurinkuja. Tekninen huolto Alueella on vesi ja viemäriverkosto sekä kaukolämpö. Ympäristönsuojelu ja ympäristöhäiriöt Alueella ei ole ympäristön häiriötekijöitä. Rakennettu kulttuuriympäristö ja muinaismuistot Kaava-alueella ei ole huomioitavia kohteita Maanomistus Kaava-alue on Kankaanpään kaupungin omistuksessa.

12 Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Maakuntakaava Alueella on voimassa Satakunnan maakuntakaava, joka on vahvistettu Satakunnan maakuntakaava on saanut lainvoiman korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) päätöksellä. Maakuntakaavassa suunnittelualue sijoittuu kaupunkikehittämisen kohdevyöhykkeellä (kk) keskustatoimintojen alueelle (C).

13

14 Yleiskaava Alueella on voimassa Kankaanpää Taajamien osayleiskaava 1992 (oikeusvaikutukseton), joka on hyväksytty Osayleiskaavassa suunnittelualue on julkisten palvelujen ja hallinnon aluetta (PY). Kankaanpään Keskustan osayleiskaava, joka on valmisteilla. Suunnittelualue on osayleiskaavassa keskustatoimintojen aluetta (C). Kaava-alue rajautuu idässä keskustan kävelyakselin ja pohjoisessa kevyenliikenteen laatukäytävään. Suunnittelualue sijoittuu yleiskaavallisen tarkastelussa palveluiden painopistealueelle, kaupallisia ja mahdollisesti julkisia palveluja tarjoava liikekeskus/palvelurakennus sijaitsee yleiskaavallisesti ideaalilla paikalla.

15 Asemakaava Suunnittelualueella on voimassa asemakaava 5146, joka on vahvistettu Asemakaavassa suunnittelualue on yleisten rakennusten korttelialuetta (Y-5). Pohjakartta Kankaanpään kaupungin numeerinen pohjakartta, hyväksytty

16 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Kankaanpään yleiskaavoituksen yhteydessä laaditussa kaupan selvityksessä on todettu että Kankaanpää on seudullinen kaupan keskus, ja että Kankaanpäässä on mahdollisuuksia erikoistavarakaupan vahvistamiseen. Päivittäistavarakaupan osalta tarjonta on nykyisellään Kankaanpään osalta hyvin kattava. Erikoistavarakaupan vahvistaminen Kankaanpäässä vähentäisi lähiseudun asiakasvirtoja lähiseudun muihin kaupunkeihin ja lisäisi koko kaupan asiakasmääriä Kankaanpäässä. Kankaanpään kaupungin virkamiehiin on oltu yhteydessä ja esitetty kiinnostusta erikoistavaran kauppaan keskittyvän liikerakennuksen toteuttamisesta Kulttuurikorttelin alueelle. Kaupunginhallitus ja ympäristölautakunta ovat todenneet hankkeen tarpeelliseksi Kankaanpään kehittämisen kannalta, ja päättäneet käynnistää kaavoitushankkeen. Kaupunki ei nykyisellään näe tarvetta Kulttuurirakennusten toteuttamiselle kyseiseen kortteliin. Kulttuuritoimintaan liittyvät hankkeet tulevat jatkossa keskittymään taidekoulun läheisyyteen. 4.2 Asemakaavan suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Kaupunginhallitus teki päätöksen kaavoituksen käynnistämisestä Ympäristölautakunta teki päätöksen kaavoituksen käynnistämisestä Ympäristölautakunta merkitsi tiedoksi suunnittelutoimiston laatiman osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja hyväksyy kaavaluonnoksen MRL62 :n ja MRA 30 :n mukaiseen laatimisvaiheen vuorovaikutusmenettelyyn. 4.3 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Kaavahankkeen osallisia ovat kaava alueen kiinteistöjen ja naapurikiinteistöjen omistajat sekä hankkeen merkityksen ja keskeisen sijainnin takia kaikki kuntalaiset. Suunnittelun viranomais- ja yhteistyötahoja ovat Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenneja ympäristökeskus (ELY-keskus), Satakuntaliitto, Satakunnan Museo, Tekninen keskus, rakennusvalvonta, Satakunnan pelastuslaitos, Pohjois-Satakunnan Peruspalvelu-Liikelaitoskuntayhtymä (PoSa), Vatajankosken Sähkö Oy ja DNA Oy. Vireilletulosta ilmoitettiin kuulutuksella Kankaanpään Seudussa sekä kaupungin kotisivuilla Internetissä Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Kaavahankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä ja asemakaavamuutosluonnos oli nähtävillä välisen ajan, jolloin osalliset ovat voineet esittää mielipiteensä suullisesti tai kirjallisesti. Nähtävilläolosta informoitiin kirjeitse maanomistajia, rajanaapureita, viranomaisia ja yhteistyötahoja sekä lisäksi siitä

17 tiedotettiin kuulutuksella Kankaanpään Seudussa ja kaupungin kotisivuilla Internetissä. Luonnoksen nähtävillä oloaikana saatiin lausunnot Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Satakunnan Museolta, kaupungin teknisen lautakunnalta, Satakuntaliitolta ja Satakunnan Pelastuslaitokselta. Lisäksi kaavaluonnoksesta saatiin kaksi mielipidettä. Lausuntojen pohjalta kaavaan tehtiin seuraavia muutoksia: - Uudisrakennuksen toteutukselle on annettu tarkempia määräyksiä ja rakennusalaa on muutettu Jämintien ja Torikadun osalta. - Yleiselle jalankululle varattua aluetta on laajennettu kaava-alueen etelänurkan aukioon. Asemakaavamuutosehdotus oli nähtävillä välisen ajan. Nähtävilläolosta tiedotettiin kuulutuksella Kankaanpään Seudussa ja kaupungin kotisivuilla Internetissä. Osallisilla on ollut mahdollisuus jättää kaavaehdotuksesta kirjallinen muistutus. Kaavaehdotuksesta pyydettiin lisäksi lausunnot asianomaisilta viranomaisilta ja yhteistyötahoilta. Kaavaehdotuksesta saatiin Satakuntaliiton ja Satakunnan museon lausunnot. Ely-keskuksella ei ollut lausuttavaa kaavaehdotuksesta. Kaavaehdotuksesta saatiin yksi muistutus. Lausuntojen ja muistutusten perusteella tehdyt muutokset: - Liike- ja toimistorakennusten kaavamääräystä tarkistettiin siten, että enintään 4 000m2 kerrosalasta saa käyttää myymälätiloihin. - Kaavaselostusta on täydennetty havainnekuvin ja liitteenä olevalla asiantuntijalausunnolla koskien liikerakennushanketta Kaava ei ole olennaisesti muuttunut kaavaehdotuksesta, sillä muutokset ovat kaavaan liittyviä tarkennuksia. Muutokset eivät näin ollen edellytä asemakaavan asettamista uudelleen nähtäville. 4.4 Asemakaavan tavoitteet Asemakaavan tavoitteena on vahvistaa Kankaanpään ja sen ydinkeskustan kaupallisia palveluita. Asemakaavalla pyritään tiivistämään kaupunkirakennetta ja lisäämään ydinkeskustan vetovoimaa. Kaavan tavoitteena on mahdollistaa liikekeskuksen toteuttaminen Kulttuurikorttelin pohjoisosaan. Tavoitteena on myös mahdollistaa toimistotilojen ja julkisten palvelutilojen sijoittuminen liikekeskuksen yhteyteen. Kaavan tavoitteena on myös uudisrakentamisen sovittaminen Kankaanpään keskustan taajamakuvaan. 4.5 Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset Kaavaratkaisusta ei ole laadittu vaihtoehtoisia ratkaisumaleja, koska taajamakuvalliset ja toiminnalliset tavoitteet ovat johtaneet selkeästi yhteen ratkaisumalliin

18 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN KUVAUS 5.1 Yleiset perustelut Kankaanpään keskustan yhdyskuntarakennetta on selvitetty ja suunniteltu keskustaalueelle laaditun osayleiskaavoituksen yhteydessä. Kankaanpää on nykyisellään merkittävä seudullinen kaupan palvelukeskus. Selvitysten mukaan kaupan laajentumiselle on Kankaanpäässä mahdollisuuksia erikoistavarakaupan osalta. Erikoistavarakaupan lisääminen Kankaanpäässä vahvistaa Kankaanpään roolia seudullisena kaupan keskittymänä. Erikoistavarakaupan valikoiman lisääntyessä vähenisivät seudulta tehtävät ostosmatkat lähialueen muihin kaupunkeihin ja sitä kautta kaikki Kankaanpään kaupan palvelut hyötyisivät kasvavista asiakasvirroista. Osayleiskaavoituksessa on todettu, että ydinkeskusta on palveluiden osalta kaksinapainen. Palvelut sijoittuvat kaupungin vanhaan keskustaan ja noin kilometrin pohjoisempana sijaitsevaan Asemakadun läheisyydessä olevaan palvelukeskukseen. Palvelukeskusten on todettu sijoittuvan hyvin yhdyskuntarakenteellisesti lähelle keskustan asumista. Pohjoisen palvelukeskuksen viimeaikainen nopea kehitys on jonkin verran tyhjentänyt eteläisemmän palvelukeskuksen yksittäisiä pieniä liiketiloja. Nämä kivijalkakaupat eivät kuitenkaan vastaa nykyisiä kauppaliikkeiden näkemyksiä kaupan kannalta toimivasta ratkaisusta. Nykyinen trendi on selkeästi siirtyminen liikekeskuksiin, joissa asiakas saa saman katon alta useita palveluita. Myös Kankaanpäässä erikoistavarakaupan vahvistaminen edellyttää useita liikkeitä sisältävän liikekeskuksen rakentamista. Viimeaikoina liikekeskukset ovat Suomessa usein sijoittuneet ydinkeskustan ulkopuolelle ja sitä kautta hajottaneet yhdyskuntarakennetta. Nyt kyseessä olevassa kaava mahdollistaa liikekeskuksen aivan kaupungin ydinkeskustaan, siten tiivistää yhdyskuntarakennetta ja elävöittää ydinkeskustaa. Kaavoituksen yhteydessä on tutkittu ja arvioitu liikerakentamisen soveltuvuutta keskeiselle keskusta-alueelle. Liikerakentamishankkeesta on pyydetty lausunto kaupan asiantuntijalta Tuomas Santasalolta (WSP) selostuksen liitteenä. Lausunnossa todetaan että erikoistavaran liikerakentamiselle on olemassa tarvetta Kankaanpään keskusta-alueella. Uuden liikerakennuksen todetaan edistävän nykyisin keskustassa toimivien yritysten toimintaedellytyksiä. Lausunnossa todetaan myös että liikekeskus kuroisi umpeen Citymarketin ja Torin välistä aluetta ja loisi yhtenäisemmän kaupan kokonaisuuden. (lausunto liitteenä)

19 Kaavan rakenne Kaavalla muodostuu Liike- ja toimistorakennusten korttelialue K-17. Kaavan laadinnan perustana ovat olleet yleiskaavalliset, taajamakuvalliset, liikenteelliset ja mitoitukselliset lähtökohdat. Taajamakuvallisista, toiminnallisista ja liikenteellisistä lähtökohdista johtuen on kaavaalueen rakentaminen osoitettu Torikadun ja Jämintien kulmaukseen. Rakennus on mahdollista toteuttaa kolmeen kerrokseen. Rakennuksen korkeimman osa tulee sijoittua Jämintien ja Torikadun kulmaukseen. Kaavassa osoitettu rakennusoikeus on 6900 k-m2, josta ensimmäiseen kerrokseen on mahdollista sijoittaa 3715 k-m2, toiseen kerrokseen 2360 k-m2 ja kolmanteen kerrokseen 825 k-m2. Kaupalliset palvelut sijoittuisivat 1-kerrokseen ja yksityiset/ julkiset palvelut 2-3 kerroksiin. Rakennuksesta kaupallisten palveluiden käyttöön tulee noin 4000 k-m2 ja loput yksityisten ja julkisten palvelujen käyttöön. Pysäköinti on osoitettu korttelin länsiosaan. Korttelin eteläosaan on jätetty alue oleskeluaukion toteuttamiseksi Liikennejärjestelyt Ajoyhteys liikekeskuksen tontille osoitetaan Jämintieltä, 55 metriä City-marketin liittymän pohjoispuolelta. Tällöin uusi liittymä ei sijoitu liikenteellisesti vilkkaimmalle Citymarketin ja Keskuskadun väliselle alueelle. Torikadulta sallitaan huoltoliikenne tontille. Asiakasliittymää ei sallita Torikadulta. Kulttuurikortteliin suunniteltu liike- ja toimistorakennus tulisi lisäämään Jämintien ja Torikadun liikennemääriä. Erikoistavarakauppaan keskittyvän liikerakennuksen asiakasmäärät ovat kuitenkin selkeästi päivittäiskaupan asiakasmääriä pienemmät. Liikerakennuksen päivittäiseksi asiakasmääräksi on arvioitu noin asiakasta eli noin 85 asiakasta /tunti. 2-kerroksen toimisto/julkisten palveluisen päivittäiseksi asiakasmääräksi on arvioitu noin 100 asiakasta, eli noin 12 asiakasta/ tunti. Kokonaisasiakasmääräksi on arvioitu 97asiakasta/ tunti. Kun keskimääräinen asiakaskäynti kestää ½ tuntia on pysäköintipaikkojen keskimääräinen tarve 48 autopaikkaa. Tontin käytössä oleva pysäköintikapasiteetti on 100 autopaikkaa, joista 69 sijoittuu sisäpihalle ja 31 torikadun varteen vinoparkkina. Suosituin pysäköintivaihtoehto on todennäköisesti Torikadun varren vinoparkit, joiden käyttöasteeksi on arvioitu 25 paikkaa. Sisäpihan autopaikoista olisi tällöin keskimäärin käytössä 23 paikkaa.

20 Edellä esitetyn laskelman perusteella Jämintien liittymän kautta tapahtuva liikennemäärä liikekortteliin olisi noin 47 autoa/ tunti. Torikadun liikenne kasvaisi vastaavasti 50 autoa/ tunti. Toripäivinä ja iltapäivisin liikennemäärät ovat tietenkin keskimääräistä suurempia. Kaava-aluetta kiertävät kevyenliikenteen yhteydet Torikadulla, Jämintiellä ja Koskurinkujalla. Tontille toteutetaan kevyenliikenteen/ jalankulun yhteydet rakennuksen läpi ja sen länsipuolelle Mitoitus Kaavamuutosalueen pinta-ala on 0,8577 ha. Tonttien pinta-alat ja rakennusoikeudet ovat seuraavat: Kortteli 20 Pinta-ala Rakennusoikeus Tontti m k-m2

21 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Kaava mahdollistaa korttelin 20 rakentamisen. Nykyinen keskustan joutomaa tulee aktiiviseen käyttöön ja täydentää keskustan kaupunkimaista ilmettä. Asemakaavalla ohjataan rakentamista siten, että rakennusmassa kasvaa kohden risteysaluetta. Näin selkiytetään taajamarakennetta ja vahvistetaan kaupunkikuvallisia elementtejä. Porrastetulla ratkaisulla luodaan myös vaihtelevampi ja mittakaavallisesti inhimillinen rakennus. Kaavamääräyksillä on ohjattu julkisivumateriaaleja ja katosten toteuttamista. Rakentamisen sovittamista ympäristöön ja kaupunkikuvaan ohjataan asemakaavalla ja tarkemmin rakennuslupavaiheessa. Näkymä ilmasta Citymarketin takaa

22 Näkymä Kankaantien suunnasta Viistoilmakuva alueesta ympäristöineen. Lentokuva Vallas Oy 2013.

23 Näkymä Kankaantieltä Torikadulle Näkymä Torikadulta liikerakennuksen suuntaan edessä aukio Näkymä Citymarketin parkkipaikalta liikekeskuksen suuntaan

24 Aluevaraukset Korttelialueet K-17 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue Rakennuksen tulee olla kerrosluvultaan korkeampi Jämintien ja Torikadun kulmauksessa. Rakennuksen pääasiallisena julkisivumateriaalina tulee käyttää vaaleaa kivimateriaalia ja lasia. Rakennuksen länteen, itään ja etelään rajoittuvilla julkisivuille tulee toteuttaa katoksia, vähintään 2/3 julkisivujen pituudesta Autopaikkoja on rakennettava 1 ap / 70 k-m2. Tontin 1 autopaikoista 31 voidaan sijoittaa Torikadun varteen. Kerrosalasta saa käyttää enintään 4000m2 myymälätiloihin Muut alueet Pysäköintialue Torikadun varteen on osoitettu pysäköintialue, joka palvelee kortteliin sijoittuvaa liike/ palvelurakennusta.

25 Kaavan vaikutukset Vaikutukset alue- ja yhdyskuntarakenteeseen Kaupallisten palvelujen tuominen ydinkeskustaan tiivistää yhdyskuntarakennetta ja vähentää ajoneuvoliikenteen tarvetta Vaikutukset Yhdyskunta- ja energiatalouteen Kaava mahdollistaa liike/ palvelurakennuksen toteuttamisen, mikä lisää merkittävyyttä ja vetovoimaa seudullisen kaupan keskittymänä. Hanke vahvistaa seudun ja Kankaanpään kaupungin yhdyskuntataloutta. Alue on olemassa olevan kunnallistekniikan piirissä. Alue on helposti liitettävissä kaukolämpöverkkoon Vaikutukset rakennettuun ympäristöön ja kaupunkikuvaan Kaava-alue sijoittuu alueelle, jonka ympäristön rakennuskanta on hyvin moninaista niin rakennusten koon, iän ja muotokielen osalta. Voimakkaimpana elementteinä esiin nousevat Torikadun massiiviset elementtirakennukset ja City-marketin kauppakeskus. Uudisrakennus tulee sijoittumaan näkyvälle paikalle Jämintien ja Torikadun risteykseen. Keskeisestä sijainnista johtuen on rakennuksen massoittelun ja julkisivujen osalta annettu tarkkoja kaavamääräyksiä. Rakennuksen voidaan katsoa soveltuvan ympäristöönsä, sillä se yhdistää massiivisia rakennuskokonaisuuksia ja synnyttää kaupungin ydinkeskustaan soveltuvaa isompaa ja urbaania rakennuskantaa Vaikutukset ihmisten elinoloihin ja elinympäristöön Kaavahanke mahdollistaa kaupallisten palveluiden ja julkisten palvelujen toteuttamisen kaupungin ydinalueella, missä suurin osa kaupungin asukkaista on. Varsinkin autottoman vanhusväestön osuus keskustan asukkaista on suuri. Läheltä saatavilla palveluilla on näille ryhmille suuri merkitys. Uudet palvelut elävöittävät kaupungin keskustaa Vaikutukset liikenteeseen Kaavan mahdollistava liike/ palvelukeskus lisää keskustaan suuntautuvaa liikennettä. Toisaalta se myös vähentää ajoneuvoliikenteen tarvetta, sillä kävelyetäisyydellä asuu runsaasti ihmisiä. Hanke voi edellyttää Jämintien osalta liikenneturvallisuutta parantavia toimia jalankulun ja pyöräliikenteen osalta. Hanke ei edellytä uuden katuverkon toteuttamista Vaikutukset luonnonympäristöön Kaava alueella ei ole luonnontilaisia alueita, joten kaavalla ei ole vaikutuksia luonnonympäristöön. Yhdyskuntarakenteen tiivistäminen ja palvelujen keskittäminen vähentävät luontoon kohdistuvaa kuormitusta.

26 Ympäristön häiriötekijät Alueella ja sen lähiympäristössä ei ole ympäristön häiriötekijöitä. 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Yksityinen toimija toteuttaa rakennuksen. Kankaanpäässä Ilmari Mattila Kaupunginarkkitehti

27 Ô ÌÛ ï

28

29

30

31 Teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue. Y-5 Yleisten rakennusten korttelialue. Autopaikkoja on rakennettava vähintään 1 ap/ 100 k-m2. Ote ajantasa-asemakaavakartasta / poistuva kaava määräyksineen LIITE 2

32 ß»³ µ ª µ Ô ÌÛ í

33 Asemakaavamääräykset ja -merkinnät LIITE 4

34

35 Ilmakuva alueesta Mallinnuskuva LIITE 5

36 Asemakaavan seurantalomakkeet LIITE 6

37

38 Kankaanpään kaupunki Kulttuurikorttelin liikerakennushanke Lausunto LIITE 7

39 Kankaanpään kulttuurikorttelin liikerakennushanke Kankaanpään ydinkeskustaan suunnitellaan Kulttuurikortteli 20:een liikerakennushanketta. Hankkeen tarkoituksena on tarjota uutta liiketilaa ydinkeskustan ja Citymarket-tavaratalon väliselle alueelle. Alueella on vireillä asemakaavan muutos. Liike- ja toimistorakennusten korttelialueen kokonaisrakennusoikeus on 6900 k-m 2, josta kaupallisten palvelujen käyttöön tulee noin 4000 k-m 2. Ensimmäiseen kerrokseen on tulossa liiketilaa erikoiskaupan ja palvelujen käyttöön. Rakennuksen läpi toteutetaan kauppakäytävä. Toiseen kerrokseen suunnitellaan toimistotiloja, jotka voivat tulla myös julkisten palvelujen käyttöön. Toisen kerroksen toteutuminen on vielä epävarmaa, eikä oleellista liikerakennushankkeen kannalta. Kulttuurikorttelin eteläosaan on jätetty alue oleskeluaukion toteuttamiseksi. Lähialueelle suunnitellaan myös kahta kerrostaloa, palvelurakennusta sekä esiintymislavaa. Suunnitelmat kulttuurikorttelin alueen kehittämisestä 2/ Kankaanpää, Kulttuurikorttelin liikerakennushanke

40 Liiketilan kysyntä Kankaanpäässä Kankaanpään keskustaa on viime vuosina kehitetty, kun keskustan pohjoisosaa on avattu uusi liikerakennus. Liikerakennus on vahvistanut Kankaanpään päivittäistavarakaupan tarjontaa sekä myös ravintolapalvelujen ja autohuoltopalvelujen tarjontaa. Kankaanpään palvelutarjonta onkin hyvin vahvaa päivittäistavarakaupassa. Erikoiskaupassa ostovoimaa suuntautuu monipuolisempiin keskuksiin kuten Poriin. Viime vuosina erikoiskaupan kehitys Kankaanpäässä on hiipunut. Keskustan alueella on muutamia erikoiskauppoja lopettanut toimintansa, ja keskustassa on tyhjää liiketilaa. Keskustan liiketilat eivät kuitenkaan ole erikoiskaupan näkökulmasta houkuttelevia. Osa kiinteistöistä on huonossa kunnossa, eivätkä ne ole sopivia kehittyville erikoiskaupan konsepteille. Uusi S-marketin liikerakennus ei tuonut Kankaanpään keskustaan juurikaan uutta erikoiskaupan liiketilaa ja tarjontaa. Lisäksi se ei sijaitse ydinkeskustassa vaan keskustan reunalla. Kulttuurikortteliin suunniteltu liikerakennus tarjoaa uutta liiketilaa nimenomaan erikoiskaupalle ja ydinkeskustassa. Kysyntää tähän löytyy ja hankkeen vetäjän mukaan liiketiloille on jo vuokralaiset. Kankaanpään palveluverkkoselvityksen mitoituksen päivityksessä (WSP ) laskettiin, että Kankaanpään keskustassa tarvitaan uutta liiketilaa vuoteen 2035 mennessä yhteensä k- m 2, josta erikoiskaupan ja kaupallisten palveluiden tilaa on yhteensä k-m 2. Vähittäiskaupan lisätilantarve Kankaanpään markkina alueella Liiketilatarpeensuuntaaminenkeskusta alueillejamuillekaupanalueille k m 2 Enimmäistarve Vähimmäistarve Keskusta Muut Keskusta Muut alueet alueet alueet alueet Päivittäistavarakauppa ja Alko Erikoiskauppa Tiva ja autokauppa Kaupalliset palvelut Kauppa ja palvelut yhteensä Kulttuurikorttelin liikerakennushanke vastaa hyvin markkina-alueen laskennalliseen kysyntään, eli ostovoimaa riittää sekä nykyisille yrityksille että suunnitelmissa olevalle hankkeelle. Pitkällä aikavälillä laskennallista kysyntää riittää vielä muillekin mahdollisille kaupan hankkeille. Kilpailu keskustassa kuitenkin kasvaa. Keskustaympäristöä tulee kehittää ja nykyisten liikkeiden on kehitettävä toimintaansa. Tällä hetkellä kauppa on taantumassa, ja sen myötä on liiketilan kysyntä hetkellisesti vähentynyt. Uudelle, toimivalle ja keskeiselle paikalle sijoittuvalle liiketilalle löytyy kuitenkin yleensä aina kysyntää. Pitkällä aikavälillä kauppaan kohdistuvan ostovoiman arvioidaan kokonaisuudessaan kasvavan ja aikajaksoon mahtuu sekä nousuja että laskuja. Taantuman jälkeen kauppa tyypillisesti kasvaa keskimääräistä nopeammin, kun käytettävissä olevaa rahaa uskalletaan jälleen kohdistaa enemmän ostamiseen. Liiketilatarvelaskelmassa on suhdannevaihtelut otettu huomioon, mutta ei vuositasolla. 3/ Kankaanpää, Kulttuurikorttelin liikerakennushanke

41 Mediassa on myös paljon puhetta siitä, että verkkokauppa tulee syömään perinteiset liiketilat eikä uutta liiketilaa enää tarvita. Verkkokauppa tulee kasvamaan, mutta perinteisen kaupan rinnalla ja monikanavaiset toimijat tulevat olemaan merkittäviä tekijöitä markkinoilla. Toimijat tarvitsevat yhä liiketilaa keskeisiltä paikoilta. Vanhat ja epäsopivat tilat eivät kiinnosta nykyajan toimijoita. Näin ollen uutta toimivaa liiketilaa tarvitaan keskustoissa, joissa tulee aina olemaan asiakasvirtoja. Tulevaisuudessa tuoteostaminen ei todennäköisesti tule kasvamaan nykyiseen tahtiin, mutta tuoteostamisesta tullaan enenemässä määrin siirtymään palvelujen ostamiseen. Tämä vähentää kaupan liiketilatarvetta, mutta vastaavasti kasvattaa palvelujen liiketilatarvetta. Tulevaisuudessa keskustojen ja kauppakeskusten rakenne tulee nykyistä enemmän painottumaan palveluihin. Asiointi keskustoissa ja kauppakeskuksissa ei tulle vähenemään; tarvetta on tulevaisuudessakin edelleen kohdata ihmisiä ja viettää aikaa yhdessä. Viihtyisästi toteutetut keskustat ja liikekeskukset antavat tähän hyvät puitteet, jollaisia verkkokauppa ei pysty samassa määrin tarjoamaan. Erikoiskaupan tarjonnan kasvu Kankaanpään keskustassa lisää keskustassa asiointia ja tuo asiakkaita koko keskustalle. Asiointi Porissa voi vähentyä, kun lisää tarjontaa saadaan omaan keskustaan. Tämä vahvistaa myös muiden palveluiden toimintaedellytyksiä. Mikäli liikekeskusta ei Kankaanpäähän rakenneta eikä keskustaan saada uutta tilaa erikoiskaupalle, ei erikoiskauppa Kankaanpäässä pysty riittävästi kehittymään. Silloin nykyistä enemmän ostovoimaa tulee suuntautumaan monipuolisempiin keskuksiin. Asiointisuuntautumisen kasvu Kankaanpään ulkopuolelle heikentää edelleen nykyisten liikkeiden toimintaedellytyksiä. Kankaanpään keskustaa ja nykyisten liikkeiden konsepteja ja toimintatapoja tulee kehittää myös siinä tapauksessa, ettei kulttuurikortteliin rakennu uutta liikekeskusta. Hankkeen sijoittuminen kaupan rakenteeseen Kankaanpään ydinkeskusta muodostuu kohtuullisen tiiviistä kaupallisesta keskittymästä. Pääosa kaupallisista palveluita on torin ympäristössä ja siitä säteittäin lähtevien katujen varsilla. Kaupan suuryksiköt ovat sijoittuneet ydinkeskustan reunoille noin kahden korttelin päähän ytimestä. Näin keskustan ja suuryksiköiden väliin on jäänyt kaupallisesti tyhjiä kortteleita, mitkä heikentävät keskustan toimivuutta. Liikerakennus sijoittuu Torikadun varteen kadun pohjoispäähän. Torikatu on yksi ydinkeskustan kauppakaduista, joten liiketilojen lisääminen kadulla tulee vahvistamaan Torikadun kauppakatuluonnetta ja lisää asiakasvirtoja kadulla. 4/ Kankaanpää, Kulttuurikorttelin liikerakennushanke

Kankaanpään kaupunki. Kulttuurikorttelin liikerakennushanke. Lausunto

Kankaanpään kaupunki. Kulttuurikorttelin liikerakennushanke. Lausunto Kankaanpään kaupunki Kulttuurikorttelin liikerakennushanke Lausunto 10.10.2014 Kankaanpään kulttuurikorttelin liikerakennushanke Kankaanpään ydinkeskustaan suunnitellaan Kulttuurikortteli 20:een liikerakennushanketta.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5178 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Kankaanpään keskustan kulttuurikortteli ei ole toteutunut voimassa olevan asemakaavan mukaisesti. Korttelin alueella

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Venesjärven kylän tiloja Liisanniemi 214-423- 3-141 ja Etelärinne 214-423-3-145 koskeva ranta-asemakaava. VENESJÄRVEN MARJAKEITAAN RANTA-ASEMAKAAVA 2 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS 01.09.2015

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS 01.09.2015 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 334, tiloja 214-406-2-117 ja 214-406-2-542 sekä puistoaluetta koskeva asemakaava ja asemakaavan muutos. 214005182 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavan muutos Torin asemakaavan muutos 214005202 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 29.5.2018 Torin 2 1

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO luonnos

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO luonnos KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tilaa 214-406-3-487. 214005186 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO Ympäristökeskus

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO ehdotus

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO ehdotus KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tilaa 214-406-3-487. 214005186 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO Ympäristökeskus

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tilaa 214-406-3-487. 214005186 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 25.10.2016

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Iso-Mateen TUULINIEMEN RANTAKAAVAN MUUTOS Koskien korttelin 1 tontteja 1 ja 2 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS / KAAVOITUS 17.10.2017 Ranta-asemakaava no 214003032 2

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos.

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. 214005192 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 28.02.2017 214 2 1 PERUS-

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelia 21 koskeva asemakaavan muutos Musiikkiopiston asemakaava 214005199 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 29.5.2018 Musiikkiopisto 2 1

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Kankaanpään kaupungin Korhoismajan kylän tilaa Kalliola 214-407-3-48 koskeva ranta-asemakaava. PIKKU-MATEEN RANTA-ASEMAKAAVA 3

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Kankaanpään kaupungin Korhoismajan kylän tilaa Kalliola 214-407-3-48 koskeva ranta-asemakaava. PIKKU-MATEEN RANTA-ASEMAKAAVA 3 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Korhoismajan kylän tilaa Kalliola 214-407-3-48 koskeva ranta-asemakaava. PIKKU-MATEEN RANTA-ASEMAKAAVA 3 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 31.3.2015 2 1 PERUS-

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5186 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavan muutos Torin asemakaavan muutos 214005202 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 28.8.2018 Torin 2 1

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5199 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.3.2018 ASEMAKAAVA MUSIIKKIOPISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), korttelia 21 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 18.2.2016 ASEMAKAAVA Asemakaava koskee Kankaanpään kaupungin 12. kaupunginosan (Jyllinmäki) tilaa Kangastus 214-406-1-819. 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa 214 406 13 37 koskeva asemakaavan muutos

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa 214 406 13 37 koskeva asemakaavan muutos KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa 214 406 13 37 koskeva asemakaavan muutos 21400 5174 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 28.10.2014

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 553, korttelin 543 tontteja 1 ja2, korttelin 555 tontteja 6 ja 7 sekä korttelin 551 tontteja 1 ja 2 koskeva asemakaavan muutos.

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Iso-Mateen TUULINIEMEN RANTAKAAVAN MUUTOS Koskien korttelin 1 tontteja 1 ja 2 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS / KAAVOITUS 19.12.2017 Ranta-asemakaava no 214003032 2

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.2.2018 ASEMAKAAVA KESKUSPUISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), kortteleita 20, 21, 26 ja katualuetta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5185 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelia 47 sekä katualuetta ja

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Justeerin Kotikioskin asemakaavan muutos 2 selostus LUONNOS Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 731 tonttia 15 koskeva asemakaavan muutos 21400 5205 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa koskeva asemakaavan muutos

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa koskeva asemakaavan muutos KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) korttelin 164 tonttia 1 sekä tilaa 214 406 13 37 koskeva asemakaavan muutos 21400 5174 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 28.10.2014

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151 Ak 5151 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus 4. kaupunginosa (Tapala) korttelin 314 tontti 5 ja puistoalue YMPÄRISTÖKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 27.3.2007

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavan muutos Torin asemakaavan muutos 214005202 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 06.11.2018 Torin 2

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5197 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.11.2017 ASEMAKAAVA VENETMÄEN ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosaa (Järventausta), korttelin osaa 379 koskeva

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1 Ak 5171 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 20.11.2012 RUOKORINTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 61 tonttia 1, tilaa 214-406-3-466

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Iso-Mateen TUULINIEMEN RANTAKAAVAN MUUTOS Koskien korttelin 1 tontteja 1 ja 2 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS / KAAVOITUS 19.12.2017 Ranta-asemakaava no 214003032 2

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 14. kaupunginosan (Lohikko) korttelia 941 koskeva asemakaavan muutos Muutos koskee 214-14-941-1 Lohikon vanhainkodin asemakaava 214005198 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavan muutos Torin asemakaavan muutos 214005202 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 06.11.2018 Torin 2 1

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosan (Järventausta) korttelin 379 osaa koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tilaa 214-406-3-1061. Venetmäen asemakaava 214005197 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 733 tonttia 6 sekä katualuetta ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tiloja 214-406-3-908, 214-406-3-1029

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 736 tontteja 9 ja 10 koskeva asemakaavan muutos.

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 736 tontteja 9 ja 10 koskeva asemakaavan muutos. KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 736 tontteja 9 ja 10 koskeva asemakaavan muutos. 21400 5179 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 28.4.2015 21400 5179 2 1

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 553 sekä korttelin 555 tontteja 6 ja 7 koskeva asemakaavan muutos. Pitkämäen rivitalotonttien asemakaavamuutos. 214005189 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 553 sekä korttelin 555 tontteja 6 ja 7 koskeva asemakaavan muutos. Pitkämäen rivitalotonttien asemakaavamuutos. 214005189 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 14. kaupunginosan (Lohikko) korttelia 941 koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tilaa 214-14-941-1. Lohikon vanhainkodin asemakaava 214005198 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5179 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 24.2.2015 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 736 tontteja 9 ja 10 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5194 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.5.2017 ASEMAKAAVA Kaukolämpölaitoksen tontin laajennus Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosaa (Koskenoja), osaa kortteleista

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 9. kaupunginosan (Kärki) korttelin 733 tonttia 6 sekä katualuetta ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tiloja 214-406-3-908, 214-406-3-1029

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5204 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.5.2019 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 14. kaupunginosan (Lohikko) korttelin 941 tonttia 2 koskeva asemakaavan muutos.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 214005183 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 17.12.2015 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 303 (tontit 1 ja

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 47 tonttia 1 ja korttelin 49 osaa sekä puisto- ja katualuetta ja urheilualuetta koskeva asemakaavan muutos. Päiväkodin ja

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Vuohiniityntien-Valkilantien asemakaavan muutoksen selostus Kankaanpään kaupungin 3. kaupunginosan (Myllymäki) katu- ja puistoalueita koskeva asemakaavan muutos. 21400 5177 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5187 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 25.10.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 47 tonttia 1 ja korttelin

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5188 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 25.10.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelia 40 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosan (Koskenoja) osaa kortteleista 410 ja 414 koskeva asemakaavan muutos. Kaukolämpölaitoksen asemakaava.

Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosan (Koskenoja) osaa kortteleista 410 ja 414 koskeva asemakaavan muutos. Kaukolämpölaitoksen asemakaava. KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosan (Koskenoja) osaa kortteleista 410 ja 414 koskeva asemakaavan muutos. Kaukolämpölaitoksen asemakaava. Asemakaavalla muodostuu 6. kaupunginosan

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 304 koskeva asemakaavan muutos (Rivieeran pikkutalot).

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 304 koskeva asemakaavan muutos (Rivieeran pikkutalot). KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 304 koskeva asemakaavan muutos (Rivieeran pikkutalot). 214005191 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 13.12.2016 LUONNOS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5190 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 22.11.2016 ASEMAKAAVA Halmeen teollisuusalueen laajennuksen eteläosa Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosaa (Tapala), tiloja

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA KOKKOLAN KAUPUNKI KAAVOITUSPALVELUT 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 340. kaupunginosan kortteleita

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5189 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 22.11.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelin 543 tontteja 1 ja 2, korttelin

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 Diaari 380/10.02.03/2014 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 ULVILAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 66. KAUPUNGINOSAN KORTTELEIDEN 133 JA 141 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, Vaajakoskentie 101 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut/kaavoitus

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Rak 3032 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 17.10.2017 ISO-MATEEN TUULINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin Veneskosken kylän Iso-Mateen Tuuliniemen ranta-asemakaavan

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos.

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. 214005912 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 16.05.2017 214 2 1 PERUS-

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER

ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER 2 ASEMAKAAVAN SELOSTUS 38. KAUPUNGINOSA, KORTTELI 1 SEKÄ YLEISEN TIEN ALUE JA KATUALUE. PORTTOWER 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 38. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosan (Järventausta) korttelin 379 osaa, puistoaluetta sekä urheilu- ja virkistyspalvelualuetta koskeva asemakaavan muutos Venetmäen asemakaava 214005197

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10. LAVIAN KUNTA LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.2014 Ilmari Mattila Kaavoitus- ja Arkkitehtipalvelu Mattila Oy

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 6. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 82 TONTIN 15 ASEMAKAAVAN MUUTOS, Pitkäkatu 25 2 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut/kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5150 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Asemakadun varren (Pipero Oy) asemakaavan muutoksen selostus 2. kaupunginosa (Käpylä) korttelin 181 osa YMPÄRISTÖKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 27.3.2007 ASEMAKADUN VARREN ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelin 35 tontteja 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MAANKÄYTTÖOSASTO 2 ULVILA Mukulamäen asemakaavan muutos 1. PERUS- JA

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5147 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Justeerinpuiston/ Kotikioskin asemakaavan muutoksen selostus 9. kaupunginosa (Kärki) korttelin 731 osa sekä katu- ja puistoalue HALLINTOKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 1.8.2006

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5195 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 29.5.2018 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) tiloja 214-406-3-1089, 214-406-1-862,

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 511, katualuetta ja tiloja Korvenoja 214-406-3-168, Reima VIII 214-406-3-745, Reimankaski 214-406-3-970 sekä Kangas 214-406-3-1060 koskeva

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 14. kaupunginosan (Lohikko) korttelia 941 koskeva asemakaavan muutos Muutos koskee 214-14-941-1 Lohikon vanhainkodin asemakaava 214005198 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Karhoismajan kylän tilaa Kalliola 214-407-3-48 koskeva ranta-asemakaava. PIKKU-MATEEN RANTA-ASEMAKAAVA 3:N muutos KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 28.8.2018 Ranta-asemakaavan

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6 MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6 KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12010 19.09.2010 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot MERIKARVIA,

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS Uudenkaupungin kaupunki Ak 1904 Hallinto- ja kehittämiskeskus Maankäyttöpalvelut 1. Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee: HIU, 19. kaupunginosan kortteleita 20-21 (AO)

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO ehdotus

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO ehdotus KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelia 47 sekä katualuetta ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. Muutos koskee tiloja 214-406-3-371, 214-1-9901-0, 214-406-3-455,

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Kaavatunnus 2-236 Asianumero 144/10.02.03/2014 ASRA.ltk: 8.4.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Asemakaavan muutos koskee korttelin 2061 tonttia 1. Asemakaavan muutoksella muodostuvat

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS VATIALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LENKKITIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 8.10.2013 ASEMAKAAVAN NUMERO 727 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE NATTARI KYLÄ VATIALA KORTTELIT 1350

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 13. KAUPUNGINOSAN VIRKISTYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, Seppälän paloasema JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut/kaavoitus 2 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1

Lisätiedot