KÄYTTÖOHJE MT-749 DVBT MPEG4

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄYTTÖOHJE MT-749 DVBT MPEG4"

Transkriptio

1 KANNETTAVA DVD-SOITIN DIGIVASTAANOTTIMELLA KÄYTTÖOHJE MT-749 DVBT MPEG4 Ennen laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätöä, lue tämä käyttöohje huolellisesti.

2 Sisällysluettelo Sisältö Sisällysluettelo S.1 Turvallisuusohjeita S.2 Ennen käyttöä S.3-S.4 Kytkimet ja näppäimet S.5-S.8 Keskusyksikkö S.5 Akku S.6 Kaukosäädin S.7 Kaukosäätimen paristojen asennus S.8 Aloitus S.8-S.11 Esittely S.8-S.9 TFT-näytön säädöt S.9 DVD- tai VideoCD-levyn toistaminen S.10-S.11 Perustoiminnot S.12-S.16 Audio CD:n ja WMA-levyn ominaisuudet S.12 Audio CD:n tai WMA-levyn toisto S.13 JPEG(kuva) -levyn toisto S.13-S.14 DVD VR -formaatin levyn toisto S.14 MPEG4-videolevyn toisto S.15 Toistojärjestyksen ohjelmointi (DVD VCD/SVCD CD) S.16 Ensimmäinen käyttökerta S.17 DVD asetusvalikko S.17 Median hallinta S.18 DVB-valikko S.19-S.22 Ensiasennus S.19 Hyödyllisiä DVB-toimintoja S Järjestelmäasetukset S.25 Pelit S.26 Teknisiä tietoja ja arvoja S Vianmääritysvinkkejä S.29 Termien määritelmiä S.30

3 Huomautus tekijänoikeuksista: On laitonta kopioida, välittää, levittää verkon välityksellä, esittää julkisesti tai vuokrata tekijänoikeudella suojattua materiaalia ilman oikeuksien haltijan lupaa. Tämän laitteen ominaisuuksiin kuuluu Macrovisionin kehittämä kopiosuojausjärjestelmä. Kopiosuojaussignaali on tallennettuna. joillekin levyille. Tälläisia levyjä tallennettaessa ja sitten toistettaessa, esiintyy häiriöitä. Tässa laitteessa oleva kopiosuojausjärjestelmä on suojattu Yhdysvaltojen eräiden menetelmiin perustuvien patenttien sekä muiden Macrovisionin ja muiden oikeuksien haltioiden omistamien henkisen omaisuuden oikeuden nojalla. Kopiosuojaustoiminnon käyttö tulee olla Macrovision Corporationin valtuuttamaa, ja se on tarkoitettu vain koti- tai rajatun yleisön käyttöä varten, ellei siihen ole saatu erikseen valtuutusta Macrovision Corporationilta. Kopiosuojauksen poisto tai murtaminen on kielletty. SARJANUMERO: Sarjanumero sijaitsee laitteen pohjassa. Tämä numero on yksilöllinen, eikä sitä ole muissa saman mallin laitteissa. Kirjaa tiedot tähän muistiin, ja säilytä vihkonen todistuksena ostoksestasi. Mallinumero Sarjanumero Ostopäivä Turvallisuusohjeita SÄHKÖISKUVAARA ÄLÄ AVAA Varoitus: Välttääksesi sähköiskun riskiä, älä poista laitteen ulkokuorta. Sisällä ei ole käyttäjän huollettavissa olevia osia. Huolto on tehtävä valtuutetussa huoltoliikkeessä. Varoitus: Välttääksesi sähköiskun riskiä, älä altista tätä laitetta valuvalle tai roiskuvalle vedelle, sateelle tai kosteudelle. Älä aseta vedellä täytettyjä esineitä, kuten maljakoita laitteen päälle. Varoitus: Tämä digitaalinen videolevysoitin käyttää Lasertekniikkaa. Muiden, kuin tässä ohjeessa kuvattujen, toimintojen tai säätöjen suorittaminen, voi altistaa vaaralliselle säteilylle. Varoitus: Välttääksesi suoraa Laser-säteilyä, älä avaa laitteen ulkokuorta. Avattaessa ja suojalukitus ohitettuna, voit altistua näkyvälle Laser-säteilylle. Varoitus: Älä koskaan katso suoraan Laser-säteeseen. Varoitus: Älä aseta laitetta ahtaaseen paikkaan, kuten kirjahyllyyn tai vastaavaan. Varmista ennen käyttöä, että paikallinen verkkojännite soveltuu laitteelle.

4 Ennen käyttöä Johdanto Varmistaaksesi tuotteen oikean käytön, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja säilytä se tulevaa tarvetta varten. Tässä ohjeessa on tietoa laitteen käytöstä ja huolehtimisesta. Mikäli mahdollista tarvetta huollolle esiintyy, ota yhteyttä valtuutettuun huoltoon. Kieltosymboli Tämä symboli näkyy näytön oikeassa ylälaidassa, mikäli edellinen yritetty toiminto ei ole mahdollinen kyseisellä levyllä tai toistohetkellä. Käyttöohjeessa olevat symbolit Salaman symboli varoittaa laitteen ulkokuoren sisällä olevasta vaarallisesta jännitteestä, joka saattaa aiheuttaa sähköiskun riskin. Huutomerkki mustalla pohjalla viittaa tärkeästä käyttöön, huolehtimiseen tai huoltoon liittyvästä ohjeesta. Huutomerkki valkoisella pohjalla viittaa vaarasta, joka voi aiheuttaa vahinkoa itse laitteelle ja muille materiaaleille. Huomio: Ilmoittaa erityisestä käyttöön liittyvästä ominaisuudesta. Huomioitavaa levyistä Levyjen käsittely Älä koske levyn datapuoleen. Pidä levystä kiinni aina sen reunoista, ettei pintaan tule sormenjälkiä. Älä koskaan liimaa paperia tai teippiä levyn pintaan. Levyjen säilytys Pane levyt käytön jälkeen koteloihinsa. Levyjä ei saa säilyttää suorassa auringonvalossa, lämmönlähteiden läheisyydessä tai suorassa auringon valossa olevassa autossa. Vihje: Ilmoittaa vihjeistä ja vinkeistä, joiden avulla toiminnon suorittaminen helpottuu. Osio, jossa on jokin allaolevista symboleista, pätee vain kyseiselle levytyypille. DVD- ja viimeistellyt "finalized" DVD±R/RW -levyt Video-CD-levyt Audio-CD-levyt WMA-audiolevyt JPEG-kuva-levyt MPEG4-video-levyt Levyjen puhdistus Levyssä olevat sormenjäljet ja pöly voivat aiheuttaa kuvanlaadun heikkenemistä ja häiriöitä ääneen. Puhdista levy ennen toistoa puhtaalla pehmeällä kankaalla. Pyyhi levyä keskeltä ulospäin - EI pyörittäviä liikettä. Älä käytä puhdistuksessa liuottimia, kuten alkoholia, tinneriä, kaupoista saatavia yleispuhdistusaineita tai antistaattisia spray-tuotteita, jotka on tarkoitettu vinyylilevyille. Ylläolevat kohdat pätevät myös useimmille muille kodin elektroniikan laitteille.

5 Ennen käyttöä (jatkoa) Toistettavat levytyypit DVD (8 cm / 12 cm levyt) Video CD (VCD) (8 cm / 12 cm levyt) Valmistettu Dolby Laboratoriesin lisenssillä. "Dolby"-, "Pro Logic"- ja -symbolit ovat Dolby Laboratoriesin tavaramerkkejä. Aluekoodit Audio CD (8 cm / 12 cm levyt) Näiden lisäksi tämä laite toistaa seuraavan tyyppisiä levyjä: DVD -R, DVD +R, DVD -RW, DVD +RW, Kodak kuva-cd, SVCD ja CD-R / CD-RW (jotka sisältävät audio raitoja tai WMA-, JPEG-, tai MPEG4-tiedostoja.) Tämä soitin on ensisijaisesti suunniteltu alueen 2 levyille, mutta sillä voi toistaa myös muun alueen levyjä. Video- ja audiosignaalien lähdöt eivät välttämättä toimi yhtä hyvin kuin alueen 2 levyillä. Symboli kertoo, että laite pystyy toistamaan DVD-RW-levyt, jotka on tallennettu Video Recording -formaatin mukaisesti. Huomio: 1. Tallennuslaitteesta, -ohjelmistosta tai itse levystä johtuvista syistä kaikkia DVD-R-, DVD+R-, DVD-RW-, DVD+RW- tai CD-R/RW-levyjä ei voida toistaa tällä laitteella. 2. Levyjen kummallekaan puolelle ei saa kiinnittää tarroja tai teippejä. 3. Laitteessa ei saa käyttää epäsäännöllisen muotoisia levyjä, (kuten sydämen tai suorakaiteen). Ne voivat aiheuttaa toimintahäiriöitä tai laitteen vaurioitumisen. 4. Jotkin levyt ovat sisällön tuottajan toimesta valmistettu niin, että kaikki kyseiselle levylle tyypilliset toiminnot eivät ole mahdollisia. Tällaisia rajoitettuja toimintoja ovat usein esim. tekstityskielen tai ääniraidan vaihto toiston aikana sekä joidenkin elokuvien alussa olevat tekijänoikeusvaroitukset, joita ei voi ohittaa. Likaiset levyt aiheuttavat toistohäiriöitä.

6 Kytkimet ja näppäimet Keskusyksikkö 1. TFT-näyttö 2. Kaiuttimet 3. MODE Säätää LCD-näytön asetuksia. (kirkkaus, kontrasti, värikylläisyys ja 4:3 / 16:9 -kuvasuhteen valinta.) 4. DVBT/DVD (Vaihtaa toimintotilaa DVBT:n (Digi-TV) ja DVD-soittimen välillä) 5. SETUP/EXIT (Avaa ja sulkee asetusvalikon DVD-tilassa) 6. MENU (Avaa ja sulkee asetusvalikon DVBT-tilassa / Vvalikon DVD-tilassa) 7. (Nuolinäppäimillä siirrytään valikoissa, OK:lla vahvistetaan valinta) Äänenvoimakkuden säätö -näppäimillä DVBT- ja DVD-tilassa, ja kanavan vaihto -näppäimillä DVBT-tilassa. 8. /TTX Toiston pysäytys DVD-tilassa ja teksti-tv:n kytkentä päälle/pois DVBT-tilassa. 9. /EPG Toisto/tauko DVD-tilassa ja ohjelmaopas DVBT-tilassa. 10. DVD-luukun avaus 11. ON/OFF Virtakytkin (PÄÄLLÄ/POIS) 12. DC IN 9V Virtaliitin, 9V, tasajännite. 13. IN-AV-OUT (AV-liittimen tilan valinta: IN - tulo, OUT - lähtö) 14. Korvakuulokeliittimet 1 ja 2. (3.5 mm stereoplugi) 15. AV-liitin (Audio-Video, tulo/lähtö) 16. COAXIAL (Digitaalinen audiolähtö, koaksiaalinen) 17 VOLUME (Äänenvoimakkuuden säätö) 18. DC IN 9V (Akun virtaliitin) 19. POWER-merkkivalo (Punainen laitteen ollessa päällä) ohm ANT (Antenniliitin) Tyhjät paristot voivat vuotaa ja vaurioittaa kaukosäädintä.

7 Kytkimet ja näppäimet Akku 1. Merkkivalo palaa latauksen aikana punaisena. Valo muuttuu vihreäksi, kun akku on täynnä. 2. IR-vastaanotin (kaukosäätimelle). 3. Akkupaketti. Lataa akku täyteen ennen ensimmäistä käyttöä. Akkupaketin kiinnittäminen. 1. Kohdista akussa olevat koukut laitteen pohjassa oleviin koloihin. 2. Liu'uta akkua sivulle kunnes se lukittuu paikalleen. Akkupaketti irrotetaan vetämällä RELEASE-painiketta nuolen suuntaan ja samalla liu'uttamalla akkua sivulle. Turvallisuussyistä akun lataustoiminto on virtarajoitetu. Virtakytkimen ollessa ON-asennossa, lataustila on HIDAS. Kun virtakytkin siirretään OFF-asentoon, muuttuu tila NOPEAksi. Latauksen merkkivalo muuttuu vihreäksi, kun akku on täysi. Huomio: HIDAS lataustila lataa akun noin 20:ssä tunnissa. NOPEA lataustila lataa akun noin 4:ssä tunnissa.

8 Kytkimet ja näppäimet Kaukosäädin 1. ( ) Toisto/Tauko Aloittaa toiston tai tauottaa sen. (DVD-tila) 2. ( ) Pysäytys Pysäyttää toiston. (DVD-tila) 3. ( ) Hyppy taakse päin Siirtyy edelliseen raitaan/lukuun. (DVD-tila) / Vaihtaa edellisen kanavan. (DVBT-tila) 4. ( ) Hyppy eteenpäin Siirtyy seuraavaan raitaan/lukuun. (DVD-tila) / Vaihtaa seuraavan kanavan. (DVBT-tila) 5. ZOOM Suurentaa videokuvaa; x2, x4. (DVD-tila) 6. REPEAT Uudelleentoistaa luvun, raidan tai nimikkeen. (DVD-tila) 7. TV/RADIO/A-B Vaihtaa vastaanottotilan TV- ja radiokanavien välillä. (DVBT-tila) Toistaa kohdasta A kohtaan B. (DVD-tila) 8. PRO/EPG Avaa toistojärjestyksen ohjelmointilistan. (DVD-tila) Avaa elektronisen ohjelmaoppaan, EPG:n. (DVBT-tila) 9. DVB/DVD Vaihtaa toimintotilaa DVBT:n (Digi-TV) ja DVD-soittimen välillä. 10. TITLE Avaa DVD:n nimikevalikon (päävalikon). (DVD-tila) 11. POWER Kytkee laitteen valmiustilaan tai käyttötilaan NUMERONÄPPÄIMET Esim. TV- ja radiokanavien pikavalinnat. 13. ENTER Vahvistaa valinnan valikoissa. 14. MENU Avaa ja sulkee asetusvalikon DVBT-tilassa / Valikon DVD-tilassa 15. DISPLAY, Kuvaruutunäyttö Näyttää vastaanotettavan kanavan tekniset tiedot. (DVBT-tila) Näyttää toistettavan levyn tietoja, mm. kulunut aika, ääniraita jne. (DVD-tila) 16. AUDIO Vaihtaa ääniraitaa. (DVD-tila) / Avaa ääniraitavalikon. (DVBT-tila) 17. SUBTITLE Vaihtaa tekstityskielen. (DVD-tila) / Avaa tekstityskielivalikon. (DVBT-tila) 18. ANGLE/TTX, Kuvakulma/Teksti-TV Vaihtaa kuvakulmaa (levyriippuvainen, DVD-tila). / Avaa teksti-tv:n (DVBT-tila). 19. SETUP/EXIT Avaa ja sulkee asetusvalikon (DVD-tila). Palaa valikoissa taaksepäin (DVBT-tila) näppäin Mahdollistaa 10:ntä suuremmat numerosyötteet. (DVD-tila) 21. MUTE Äänen mykistys. 22. /FAV Aktivoi suosikkilistan. (DVBT-tila) Taakse päin kelaus. (DVD-tila) 23. /PG-TV Avaa kanavalistan. (DVBT-tila) Eteenpäin kelaus. (DVD-tila) 24. PBC/SCAN Käynnistää kanavahaun. (DVBT-tila) Aktivoi PBC-tilan. (DVD-tila) 25. MODE Säätää LCD-näytön asetuksia. (kirkkaus, kontrasti, värikylläisyys ja 4:3 / 16:9 -kuvasuhteen valinta.) Irrota verkkovirta-adapteri, kun kytket kaapeleita muihin laitteisiin.

9 Kytkimet ja näppäimet Kaukosäätimen paristojen asennus Esittely Aloitus 1. Avaa paristokotelon luukku. 2. Asenna 2 kpl R3, "AAA" kokoisia paristoja. Työnnä paristokotelon kannessa olevaa klipsiä nuolen suuntaan ja poista kansi. Poista tehtaalla kiinnitetty suojamuovi paristojen päältä. Asenna paristot napaisuusmerkintöjen, + ja - mukaisesti. Kaukosäädin toimii parhaiten, kun se kohdistetaan keskusyksikön IR-vastaanottimeen. Toimintasäde on noin 5m, max. 60 asteen kulmassa. Normaalikäytössä paristot kestävät noin vuoden. Poista paristot kaukosäätimestä varastoinnin ajaksi, tai jos sitä ei käytetä pitkään aikaan. DVD±R/RW DVD-R ja DVD+R ovat kaksi eri DVD-asemien ja -levyjen standardia. Tämän tyyppiset levyt ovat kertatallenteisia. DVD+RW ja DVD-RW ovat uudelleentallennettavien levyjen standardeja. Tämän tyyppiset levyt voidaan tyhjentää ja tallentaa useita kertoja. Yksipuolisen yksikerroslevyn kapasiteetti on 4.38 gigatavua (GB) ja kaksikerroslevyn 7.95 GB. Uudelleentallentavia kaksikerroslevyjä ei ole. VCD (Video CD) VCD-levylle mahtuu MPEG-1 tasoista videota laadukkalla stereoäänellä 74 minuuttia (650 MB levy) tai 80 minuuttia (700 MB levy). MPEG MPEG on videon ja audion pakkaamiseen käytetty kansainvälinen standardi. MPEG-1 formaattia käytetään VCD-levyissä ja se tukee PCM-, Dolby Digital- ja MPEG-koodattua monikanavaista Surround-äänitallennetta. WMA Windows Media Audio. Microsoft Corporationin kehittämä äänen pakkaus/purkukoodekki. JPEG Joint Pictures Expert Group. JPEG on kuvanpakkausformaatti, jolla saadaan huomattavasti pienennettyä kuvien tiedostokokoa pakkaustarkkuudesta riippuen. MPEG4 MPEG4 on korkealaatuinen audion ja videon pakkaukseen kehitetty standardi. Tunnetuimmat MPEG4-koodekit ovat DivX ja XviD. Tämä laite pystyy toistamaan MPEG4-standardin mukaiset tiedostot.

10 Aloitus Esittely Title (Nimike, vain DVD-levyillä) Nimike on yleensä DVD-levyn erillinen osa. Esimerkiksi itse elokuva voi olla nimike 1, elokuvan tekemistä kuvaava osio nimike 2 ja näyttelijöiden haastattelut nimike 3. Nimikkeet on numeroitu levyn käytön helpottamiseksi. TFT-näytön säädöt Haluttu näytön säätö valitaan painamalla MODE-näppäintä toistuvasti. Asetus tehdään -näppäimillä. Säädöt ovat BRIGHT - "kirkkaus", CONTRAST - "kontrasti", SATURAT - "värikylläisyys" ja SCREEN MODE - "kuvasuhteen valinta" (4:3 tai 16:9). Chapter (Luku, vain DVD-levyillä) Luku on nimikkeen yksi osa, kuten elokuvan kohtaus tai haastattelussa yhden haastateltavan osuus. Luvut on numeroitu, jolloin niiden selaaminen on helpompaa. Useimmat levyillä nimikkeet on jaettu lukuihin, mutta eivät kaikilla. PBC, PlayBackControl (vain (S)VCD-levyillä) Playback control mahdollistaa version 2.0 VCD- ja version 1.0 SVCD- levyjen valikoiden käytön. Tällöin levyä voidaan käyttää samalla valikkopohjaisella tyylillä kuten DVD-levyä. Kaikille (S)VCD -levyille valikoita ei kuitenkaan ole tallennettu. Kytkettäessä PBC pois, toistuvat nämä levyt alusta loppuun kuten audiolevytkin. Huomio: 1. Jos käytät laitetta näyttönä jollekin toiselle AV-lähteelle, täytyy AV-kytkin ensin asettaa IN-asentoon, ennen kuin näytön säätöasetukset näkyvät. 2. Jos haluat palauttaa näytön säädöt alkuperäisiin oletusarvoihin, voit tehdä sen järjestelmäasetukset -valikon kautta. Track (Raita) Raita on erillinen audiovisuaalisen tiedon osa, kuten kuva- tai ääniraita video tai audio CD:llä. Jokaisella raidalla on oma numeronsa, joka helpottaa sen paikallistamista. DVD-levy mahdollistaa yhden videoraidan (usealla kuvakulmalla) ja useilla eri ääniraidoilla. Tyhjät paristot voivat vuotaa ja vaurioittaa kaukosäädintä.

11 Aloitus DVD- tai VideoCD:n toistaminen Toiston aloitus 1. Siirrä laitteen vasemmassa sivulaidassa oleva virtakytkin ON-asentoon. 2. Avaa levyluukun kansi painamalla OPEN-näppäintä, ja aseta levy lukupesään tekstipuoli ylöspäin niin, että se lukittuu napsahtaen paikalleen. 3. Paina luukku kiinni. Toisto alkaa automaattisesti. Käytä -näppäimiä DVD:n päävalikossa ja alivalikoissa ja vahvista halutut valinnat OK-näppäimellä. MENU-näppäimellä voit palata päävalikkoon toiston aikana (ei kaikilla levyillä). Käytä numeronäppäimiä halutun raidan valinnassa. MENU-näppäimellä voit palata alkuvalikkoon (jos levyllä on valikko,ja PBC on päällä). Huomio: 1. Jos levyluokitus on päällä ja toistettava levy on rajoituksen alainen, toisto käynnistyy vain levyn tunnistuksen ajaksi, jonka jälkeen pyydetään nelinunumeroinen salasana:"please input password". (kts. s.17). 2. Kaikki toiminnot tapahtuvat kaukosäätimellä, ellei erikseen mainittu. Osa toiminnoista voivat olla mahdollisia myös asetusvalikoissa. Siirtyminen toiseen LUKUUN/RAITAAN Jos nimikkeessä on enemmän kuin yksi luku tai raita, voit siirtyä toiseen lukuun/raitaan seuraavasti: 1. Paina kerran tai toiston aikana siirtyäksesi edelliseen tai seuraavaan lukuun/raitaan. 2. Voit siirtyä useamman luvun/raidan eteenpäin/taakse päin painamalla näppäimiä toistuvasti. 3. Voit siirtyä haluttuun lukuun/raitaan myös painamalla sitä vastaavaa numeronäppäintä. Äänikanavan vaihto Painamalla AUDIO-näppäintä toiston aikana voidaan vaihtaa äänikanavaa. (stereo, vasen tai oikea). Toisto kohdasta A kohtaan B 1. Paina A-B -näppäintä halutussa aloituskohdassa. REPEAT A näkyy hetken näytöllä. 2. Paina A-B -näppäintä uudelleen halutussa lopetuskohdassa. REPEAT A-B näkyy hetken näytöllä. Toisto jatkuu kohdan A ja B välillä. 3. Lopeta toisto painamalla A-B -näppäintä kolmannen kerran. REPEAT OFF näkyy hetken näytöllä, ja toisto jatkuu normaalisti. Uudelleentoisto Voit uudelleentoistaa nimikkeen (title), luvun (chapter), raidan (track) tai koko levyn (all). Voit valita halutun uudelleentoiston painamalla REPEAT toistuvasti. Tekniset tiedot ja/tai malli voivat muuttua ilman eri ilmoitusta.

12 Aloitus DVD- tai VideoCD:n toistaminen Uudelleentoisto (REPEAT) - DVD videolevyt Uudelleentoisto (REPEAT) - Video CD-levyt Video CD:tä toistettaessa uudelleentoisto-toimintoa ei voida käyttää, jos PBC on päällä. Videokuvan suurennos (ZOOM) DVD-levyjen lisätoiminnot, extrat Useilla DVD-levyillä on varsinaisen sisällön, kuten elokuva, lisäksi myös lisämateriaalia. Nämä voivat olla esim. henkilöhaastatteluja tai pelejä. Lisämateriaaleihin pääsee helpoiten valikoiden kautta, mutta usein myös suoraan kaukosäätimen numeronäppäimillä. Alavalikko, (root MENU) 1. Paina MENU. Jos Nykyisellä toistettavalla on oma alavalikkonsa, se avautuu näytölle. Mikäli valikkoa ei ole, mitään ei tapahdu, tai vaihtoehtoisesti levyn nimikevalikko avautuu. Toiminto on levystä riippuvainen. 2. Valikon kautta voidaan usein ensin määrittää toistossa käytettävä ääniraita, täytyy vaihtaa valikoiden kautta. Kuvakulma (ANGLE) Jos levylle on tallennettu useampia kuvakulmia samasta kohtauksesta, voidaan niitä vaihtaa toiston aikana ANGLE -näppäimellä. Näytöllä näkyy tällöin nykyisen kuvakulman numero. Kuvakulman symboli alkaa vilkkua kuvaruudulla sellaisten kohtauksien aikana, jolloin kuvakulman vaihto on mahdollista. Ääniraidan (kielen) vaihtaminen (AUDIO): Ääniraidan voi vaihtaa toiston aikana painamalla AUDIO-näppäintä. Monille levyille on tallennettu useampia ääniraitoja. Ääniraidat voivat olla eri kielisiä ja erilaiseen audioformaattiin pakattuja (esim. DD5.1 tai DTS). Ääniraidan vaihto toiston aikana ei ole sallittu kaikilla levyillä. Tällöin ääniasetukset täytyy tehdä valikoiden kautta. Tekstitys (SUBTITLE): Tekstityskielen voi vaihtaa toiston aikana painamalla SUBTITLE-näppäintä. Tekstityksen vaihto toiston aikana ei ole sallittu kaikilla levyillä. Tällöin tekstitys täytyy vaihtaa valikoiden kautta. Nimike-valikko (TITLE menu): Painamalla TITLE-näppäintä, avautuu levyn nimikevalikko (päävalikko). -näppäimillä valitaan haluttu kohta ja ENTER-näppäimellä vahvistetaan valinta. Chapter (luku): uudelleentoistaa nykyisen luvun. Title (nimike): uudelleentoistaa nykyisen nimikkeen. All (kaikki): uudelleentoistaa koko levyn. Off (pois): lopettaa uudelleentoiston. Track (raita): uudelleentoistaa nykyisen raidan. All (kaikki): uudelleentoistaa levyn kaikki raidat. Off (pois): lopettaa uudelleentoiston. Huomio: Käytä ZOOM-toimintoa videokuvan suurentamiseen: 1. Paina ZOOM-näppäintä toiston tai pysäytyskuvan aikana. Näytön oikeaan laitaan tulee neliö-symboli, joka näyttää suurennoksen sijainnin koko kuvaan nähden. 2. Ensimmäinen painallus suurentaa kuvan kaksinkertaiseksi ja toinen nelinkertaiseksi. Kolmas kerta palauttaa kuvan normaaliksi. 3. Käytä -näppäimiä suurennusalueen liikuttamiseen. Huomio: Suurennos ei toimi kaikilla DVD-levyillä.

13 Perustoiminnot Audio CD- ja WMA-levyjen ominaisuudet Levyt Tämä soitin voi toistaa CD- ja WMA-formaattiin tallennettuja CD-R, CD-RW, DVD±R ja DVD±RW -levyjä. Audio Toisto alkaa automaattisesti, kun audio-cd asetetaan soittimeen ja kansi suljetaan ja näytöllä nykyy hetken toistettavan levyn tyyppi, CDDA. Valitse haluttu kappale tai tiedostokansio -näppäimillä ja vahvista valinta painamalla ENTER. Toistettavat tiedostotyypit voidaan valita "File Type" -valikossa. Kappaleiden listausjärjestys voidaan valita "Sort File" -valikossa. Edelliset toiminnot toimivat vain toiston ollessa pysäytettynä. Tiedostonimissä tulee olla vain 8 merkkiä + loppupääte. Jos merkkejä on enemmän, levy ei välttämättä toistu. Tiedostonimessä ei saa olla erikoismerkkejä, kuten "/?*:<> jne. Tiedostojen kokonaislukumäärä täytyy olla alle 650. Parhaan mahdollisen toistolaadun saavuttamiseksi tulee toistettavien levyjen täyttää tiettyjä teknisiä standardeja. Tehdasvalmisteiset tallenteet täyttävät nämä kriteerit automaattisesti, mutta käyttäjän toimesta luoduissa levyissä edellämainitut seikat vaativat usein erikoishuomiota. Levyjen yhteensopivuus vaatimukset 1. Näytteistystaajuuden tulee olla khz. 2. Bittivirran nopeuden tulee olla kbps. Tiedostotunnisteiden tulee olla kyseisen formaatin mukaisia, muuten soitin ei tunnista niitä. Esim. WMA-tiedoston loppupääte tulee olla WMA. CD-R levyn tallennus tulee tehdä ISO 9660 standardin mukaan. Muutoin soitin ei välttämättä tunnista levyä/kaikkia tiedostoja. Jos tiedostojen tallennukseen on käytetty ohjelmia, jotka eivät luo tiedostojärjestelmää (kuten Direct-CD), ei soitin tunnista levyä. Suositeltavia poltto-ohjelmia ovat esim. Easy-CD Creator tai Nero, jotka tukevat ISO 9660 standardia.

14 Perustoiminnot Audio CD- ja WMA-levyn toisto Tauko 1. Paina -näppäintä toiston aikana. 2. Jatka toistoa painamalla näppäintä uudelleen. Raidan vaihto 1. Paina tai -näppäintä vaihtaaksesi edellisen tai seuraavan raidan. 2. Halutun raidan voi valita myös numeronäppäimillä. Valitse haluttu kappale tai tiedostokansio -näppäimillä ja vahvista valinta painamalla ENTER. Uudelleentoisto (REPEAT) Voit uudelleentoistaa raidan, kansion sisällön tai koko levyn: 1. Paina REPEAT -näppäintä, uudelleentoiston symboli tulee näytölle. 2. Painamalla näppäintä useammin voit valita toistotavan. Track (raita): Uudelleentoistaa nykyisen raidan. Folder (kansio): Uudelleentoistaa nykyisen kansion kaikki raidat. All (kaikki): Uudelleentoistaa koko levyn sisällön. Off (pois): Lopettaa uudelleentoiston. Toisto kohdasta A kohtaan B (REPEAT A-B) 1. Paina A-B -näppäintä halutussa aloituskohdassa. REPEAT A näkyy hetken näytöllä. 2. Paina A-B -näppäintä uudelleen halutussa lopetuskohdassa. REPEAT A-B näkyy hetken näytöllä. Toisto jatkuu kohdan A ja B välillä. 3. Lopeta toisto painamalla A-B -näppäintä kolmannen kerran. REPEAT OFF näkyy hetken näytöllä, ja toisto jatkuu normaalisti. Diaesitys Valittavana on 16 eri kuvanvaihtoefektiä. Voit vaihtaa niitä esityksen aikana painamalla ANGLE/TTX -näppäintä. Kuvan pysäytys 1. Voit pysäyttää esityksen halutun kuvan kohdalle painamalla -näppäintä. 2. Jatka esitystä painamalla näppäintä uudelleen. JPEG -levyjen katseleminen Tällä soittimella voit katsella Kodak Kuva CD- sekä muita JPEG -levyjä. 1. Laita levy lukupesään ja sulje kansi. Näytön tiedostovalikossa näkyy levyn sisältö. 2. Valitse haluttu kuva tai tiedostokansio -näppäimillä ja vahvista valinta painamalla ENTER. 3. Jos käytössä on Kodak Kuva-CD, toisto alkaa automaattisesti. Huomio: Tiedostoluettelossa ja -näppäimet selaavat luetteloa eteen tai taakse päin sivun kerrallaan. Kuvan suurentaminen (ZOOM) Painamalla ZOOM -näppäintä toistuvasti, kuvan koko muuttuu seuraavasti: 150% --> 200% --> 25% --> 50% --> 100% (normaali koko). Suurennettua kuvaa voi liikuttaa -näppäimillä. Kuvan kääntäminen Voit kääntää ja/tai peilata kuvia esityksen aikana. 1. Käännä kuvaa 90 astetta myötäpäivään painamalla -näppäintä. 2. Käännä kuvaa 90 astetta vastapäivään painamalla -näppäintä. 3. Peilaa kuvaa pystyakselin suhteen painamalla -näppäintä. 4. Peilaa kuvaa vaakaakselin suhteen painamalla -näppäintä. Kun näppäimen painalluksen jälkeen näytölle tulee -symboli, tarkoittaa se, että suoritettu toiminto ei ollut mahdollinen.

15 Perustoiminnot JPEG(kuva) CD:n toisto DVD VR -formaatin levyn toisto JPEG-levyjen yhteensopivuuteen vaikuttavat asiat 1. Kuvien koosta ja lukumäärästä riippuen voi levyn sisällön lukeminen kestää jonkin aikaa. Jos näytöllä ei näy mitään usean minuutinkaan kuluttua, jotkin tiedostot saattavat olla liian suuria. Rajaa tiedostojen maksimikoko 2 Mpikseliin (2760 x 2048) ja luo uusi levy. 2. Tiedostojen ja kansioiden kokonaismäärän levyllä tulee olla alle 650. Kaikkia levyjä ei välttämättä voida toistaa yhteensopimattoman tallennusformaatin tai levyn vuoksi. Koska soitin tunnistaa vain JPG-päätteiset tiedostot, varmista levyä luodessa, että kaikkien tiedostojen tarkenne on todella JPG. Esimerkiksi Windows käyttöjärjestelmän resussienhallinnassa JPEG-päätteiset tiedostot saattavat näkyä harhaanjohtavasti JPG-tiedostoina. Tämä soitin pystyy toistamaan DVD-R/RW levyjä, jotka on tallennettu DVD-Video formaatin mukaisesti ja jotka on tallennuksen jälkeen suljettu (finalize). Tämä soitin pystyy toistamaan DVD-RW levyjä, jotka on tallennettu DVD RV (Video Recording) formaatin mukaisesti. 1. Aseta levy lukupesään ja sulje kansi. DVD-VR valikko avautuu näytölle. 2. Valitse haluttu raita / -näppäimillä ja aloita toisto painamalla tai ENTER -näppäintä. Huomio: - DVD-R/RW -levyt, joita ei ole suljettu (finalize), eivät toistu tässä soittimessa. - Jotkin DVD tallentimet käyttävät DVD-VR -levyjen kirjoituksessa CPRMsuojausta. Tällaiset levyt eivät toistu tässä soittimessa, vaan näytölle tulee "unknown disc". Mikä on "CPRM" (Content Protection for Recordable Media)? CPRM on kopiointisuojausjärjestelmä, joka sallii "kerran tallennettavien" (copy once) ohjelmien tallennuksen, mutta ei enää tallennuksen kopiointia uudelleen. Tämä soitin on CPRM -yhteensopiva. Voit toistaa tällä soittimella CPRMsuojattuja levyjä, jos levy ei ole kopioitu alkuperäisestä tallenteesta. CPRM -tallenteita voi tehdä vain VR -formaatin DVD-RW -levyille.

16 Perustoiminnot MPEG4 -videolevyn toisto Tämä soitin pystyy toistamaan MPEG4 -videolevyjä. 1. Aseta levy lukupesään ja sulje kansi. Näytölle tulee levyn kansiovalikko. 2. Valitse nuolinäppäimillä toistettava tiedosto tai siirry haluttuun tiedostokansioon. Aloita toisto painamalla tai ENTER -näppäintä. 3. Toiston voi pysäyttää painamalla kerran ja jatkaa samasta kohdasta painamalla. Painamalla kaksi kertaa, pysäytyskohta häviää muistista. 4. Kansiovalikkonäytössä ja -näppäimet vaihtavat tiedostoluetteloa eteen tai taakse päin sivun kerrallaan. MPEG4 -levyjen yhteensopivuus on rajattu seuraavasti: 1. Videokuvan resoluution tulee 720 x 576 (vaaka- x pystytarkkuus) tai pienempi. 2. MPEG4 -tekstitystiedoston nimessä saa olla korkeintaan 56 merkkiä. 3. Jos MPEG4 -tiedoston nimessä on merkki, jota laite ei tunnista, se voidaan korvata "_" -merkillä. Myös skandinaaviset aakkoset korvataan muilla merkeillä. Jos videotiedoston kuvaruutumäärä/sekunti (fps) ylitttää 30, laite ei pysty toistamaan kuvaa normaalisti. Jos videotiedoston kuvamuoto ei ole lomitettu (interleaved/interlaced), ei kuva ja/tai ääni toistu oikein. Tuetut tiedostomuodot: ".avi", ".mpg", "mpeg" Tuetut audioformaatit: "AC3", "PCM", "WMA". Näytteistystaajuus: khz ja bittivirran nopeus kbps (WMA).

17 Perustoiminnot Toistojärjestyksen ohjelmointi (DVD VCD/SVCD CD) Tällä toiminnolla voidaan ohjelmoida levyn toistojärjestys. Ohjelmoitavien kohteiden maksimimäärä on Paina PRO/EPG -näppäintä. Näytölle avautuu ohjelmointivalikko. 2. Selaa TITLE -sarakkeesta haluttu nimike, ja CHAPTER -sarakkeesta haluttu luku. 3. Paina valitun luvun kohdalla ENTER, jolloin luku siirtyy vasemmalla olevaan toistolistaan. 4. Toista toimenpide, kunnes kaikki halutut luvut on ohjelmoitu. Voit syöttää nimikkeen ja luvun numeron suoraan myös sarakkeiden yläpuolella oleville viivoille. Kun halutut tiedostot on valittu, voidaan toisto aloittaa siirtymällä -näppäimellä -nappulan päälle ja painamalla ENTER. Toistolistaa voi tarkastella tai muokata siirtymällä -näppäimellä -nappulan päälle ja painamalla ENTER. Tässä editointilistassa näkyvät vain valitut tiedostot. Yksittäisen tiedoston voi poistaa painamalla sen kohdalla ENTER. Kaikki tiedostot voi poistaa valitsemalla "Delete All". Palaa takaisin tiedostovalikkoon valitsemalla "Return". Ensimmäinen käyttökerta Kun laite kytketään päälle, pyydetään käyttäjää valitsemaan haluttu toimintotila. [DVD]: DVD-soitin / [DVB]: Digitelevisio. DVD Jos laitteessa on kuva-, JPG-, AV-, CDI-, VOB-, MPG- tai WMA-CD, aukeaa ohjelmoidessa tiedostovalikko, jonka kautta halutut tiedostot valitaan. Tiedostoja voidaan valita mistä tahansa kansiosta tai alakansiosta. 1. Paina PRO/EPG -näppäintä. Näytölle avautuu tiedostovalikko. 2. Selaa haluttu tiedosto nuolinäppäimillä kansiorakennetta käyttäen. 3. Valitse tiedosto ENTER -näppäimellä. Valitun tiedoston ympärille tulee punainen kehys. 4. Tiedosto voidaan halutessa poistaa, painamalla ENTER uudelleen. DVD asetusvalikko (DVD Setup) Asetusvalikon pääsivu aukeaa painamalla SETUP/EXIT -näppäintä. (vain DVD-tilassa) DVD -asetuksiin siirrytään painamalla ENTER "DVD Setup" -kohdassa.

18 DVD asetusvalikko Kieliasetukset (Language) Nämä asetukset määrittelevät toistossa käytettävät oletuskielet. Jos levylle ei ole tallennettu kyseistä kieltä, toistuu levyn oletuskieli. Menu: Levyn valikoiden kieli. Audio: Ääniraidan oletuskieli. Subtitle: Tekstityksen oletuskieli. External Subtitle: MPEG4 -levyjen tekstityksen aakkosjärjestelmän valinta. Audioasetukset Nämä asetukset määrittelevät audiolähtöjen tilan ja ääniraitojen toisto-ominaisuudet. Digital Out Digitaalisen (COAXIAL) audiolähdön muoto. SPDIF/PCM: Pakatut ääniraidat (esim. DTS, DD5.1) puretaan soittimessa. SPDIF/RAW: Pakatut ääniraidat lähetetään purkamattomana. Huom! Tällöin esim. vahvistimessa pitää olla dekooderi. OFF: Digitaalinen lähtö on pois päältä. Downmix Lo/Ro: Jos toistettava ääniraita on monikanavainen, siitä toistetaan vain vasen ja oikea kanava. Rt/Ltudio: Jos toistettava ääniraita on monikanavainen, sen kaikki kanavat yhdistetään kahdelle kanavalle (vasen + oikea). Audio Mode L/R: Kummatkin stereokanavat toistetaan normaalisti. L/L: Kummastakin kaiuttimesta toistetaan vain vasen kanava. R/R: Kummastakin kaiuttimesta toistetaan vain oikea kanava. Omat asetukset (Custom Setup) Levyluokitus (Parental Ctrl) Tällä toiminnolla voidaan määritellä, minkä luokituksen levyjä voidaan katsella ilman salasanaa. Levyt voidaan luokitella seuraavasti: 1.Kid Safe (lapsille turvallinen): Kaiken ikäisille. 2.G: Sopii yleensä kaikille. 3.PG: Sopii yleensä kaikille vanhempien seurassa. 4.PG-13: Vanhempien seura suositeltavaa, ei alle 13 -vuotiaille. 5.PG-R: Rajoitettu, vain vanhempien seurassa. 6.R: Rajoitettu nuorilta; Väkivaltaa, epäsoveliasta kielenkäyttöä, jne. 7.NC-17: Aikuisaiheita tai sisältöä, ei alle 17 -vuotiaille. 8.Adult: Aikuisviihdettä, ei sovellu nuorille, eikä alaikäisille. OFF: Kaikki rajoitukset pois Tehdasasetus salasanalle on; 8888 ja levyluokitukselle; OFF - ei rajoituksia. Kuvakulmien näyttö (Angle Mark) Tämä asetus määrittää, tuleeko näytölle ilmoitus, jos toistettavassa kohtauksessa on useampia kuvakulmia.

19 Median hallinta Erikoistoiminnot Tiedostonhallinta Kun CD- tai DVD -levy on asetettu levypesään ja levyn sisältö on tunnistettu, avautuu näytölle tiedostonhallintaikkuna. Tämän avulla on toistettavien tiedostojen valinta ja lajittelu helppoa. Yhteensopivat tiedostomuodot ovat: MP2, JPG, DAT, MPG, VOB, AVI ja WMA. Suodatus tiedostotyypin mukaan Tiedostonhallintaikkunassa näkyvät tiedostot voidaan rajata myös tiedostotyypin perusteella. -painike avaa alla näkyvän valikon, jossa voidaan määrittää ne tiedostotyypit, jotka näkyvät tiedostonhallintaikkunassa. Tiedostojen lajittelu Tiedostonhallintaikkunan oikeassa alalaidassa oleva -painike avaa lajitteluikkunan. Tiedostot voidaan lajitella seuraavasti: - Tiedostotyypin mukaan (By type). - Aakkosjärjestyksen mukaan (By name). - Tiedoston luontiajan mukaan (By date). Lisäksi lajittelu voidaan vielä määritellä nousevaan (Ascending), tai laskevaan (Decending) järjestykseen.

20 DVB -valikko Ensiasennus Ensiasennus Ensiasennus Kun digi-tv kytketään päälle ensimmäistä kertaa, tulee näytölle kysymys, haluatko käynnistää ohjatun asennuksen. Tämän avulla kanavien viritys ja muut vastaanottoon liittyvät asetukset on helppo määrittää. Asetukset valitaan nuolinäppäimillä ja vahvistetaan ENTER-näppäimellä. Aloita ohjattu asennus valitsemalla (muuttuu keltaiseksi) ja painamalla ENTER. Ennen kanavahaun käynnistämistä kysytään vielä vahvistus. Haluatko aloittaa haun? Kaikki aikaisemmin viritetyt kanavat poistuvat muistista. Aloita kanavahaku valitsemalla. Jos haluat palata edelliselle sivulle vaihtamaan asetuksia, valitse. Jos haluat lopettaa toiminnon kokonaan, valitse. 1. Maa (Country) Koska listassa ei ole Suomea, jätä valinta kohtaan Denmark (Tanska). 2. Kieli (Language) Aseta valikoissa käytettävä kieli. 3. Aikavyöhyke (Time Zone) Suomen talviaika +2:00 ja kesäaika +3:00 4. Siirry kanavien hakuun painamalla -näppäintä kunnes ruudun alalaidassa oleva painike tulee keltaiseksi, ja paina sitten ENTER. Spain Portuguese Denmark

21 DVB -valikko Kanavien viritys ja hallinta TV kanavalista (TV Program) Tämän listan avulla voit järjestää tai poistaa löydettyjä kanavia, sekä luoda suosikkilistan halutuista kanavista. FAVOR: Suosikkikanava valitaan listalle painamalla FAVOR-sarakkeessa halutun kanavan kohdalla ENTER. Kanavan kohdalle tulee -symboli. MOVE: Kanavajärjestystä muokataan MOVE-sarakkeen avulla. Siirrettävän kanavan kohdalle tulee -symboli painettaessa ENTER. Nyt kanavaa voi siirtää / -näppäimillä haluttuun paikkaan. Vahvista siirto lopuksi painamalla ENTER. DEL: Poistettavat kanavat valitaan DEL-sarakkeessa painamalla ENTER. Kanavan viereen tulee -symboli poiston merkiksi. Kanava poistuu muistista kuitenkin vasta kun kanavalista suljetaan. DVB -valikko Kanavien automaattihaku (Automatic Search) Tämä toiminto hakee kaikki saatavilla olevat kanavat. Ennen kanavahaun käynnistämistä kysytään vielä vahvistus. Haluatko aloittaa haun? Hyväksy valitsemalla. Peru haku valitsemalla Cancel. Seuraavaksi kysytään, haluatko tyhjentää aiemman kanavalistan kanavat. "Do you want to erase your previous channel list?" tyhjentää listan. uudet kanavat lisätään vanhaan kanavalistaan. Kanavien käsinhaku (Manual Search) Tämän toiminnon avulla voidaan hakea määrättyä kanavanippua lähetystaajuuden tai sitä vastaavan kanavanumeron perusteella. 1. Valitse liukuvalikosta haluttu kanavapaikka. 2. Aloita haku painamalla ENTER. Radiokanavalista (MusicProgram) Samat toiminnot kuin TV kanavalistalla. Kanavien lajittelu (Sort) Kanavien lajittelussa on kolme eri perustetta: 1) Nimi (By Name) - Aakkosjärjestys. 2) Palvelutunnistenumero (By Service ID) 3) Kanavanumero (By Channel No.) Löydetyt kanavat lisätään kanavalistaan. Jos kanavia ei löydy, näytölle tulee ilmoitus "No Signal". Näytön alalaidassa näkyy kanavapaikkaa vastaava lähetystaajuus, kaistanleveys, signaalin voimakkuus sekä laatu.

22 DVB -valikko Kanavien katselunesto Kanavalukko (Channel Lock) Tällä asetuksella kaikki lukituiksi määritetyt kanavat voidaan lukita tai avata kerralla. Yes: Lukitus päällä No: Lukitus pois Lukituksen voi poistaa vain oikealla salasanalla. DVB -järjestelmäasetukset Ääniraidan oletuskieli (Language) 1st Audio: Ensimmäinen oletuksena toistettavan ääniraidan kieli 2nd Audio: Toisena oletuksena toistettavan ääniraidan kieli. Subtitle: Oletustekstityskieli Lukittujen kanavien määrittäminen (Parental Setting) Tässä valikossa määritellään lukitut kanavat. Avattaessa valikkoa, kysytään nelinumeroinen salasana; "Enter Parental PIN". Tehdasasetuksena salasana on 8888, (kts. s. 25, järjestelmäasetukset). Kanava lukitaan LOCK -sarakkeessa painamalla halutun kanavan kohdalla ENTER. Lukituksen -symboli tulee kanavan kohdalle. Lukitse halutut kanavat, ja tallenna asetukset painamalla SETUP/EXIT -näppäintä. Jos kanavalukko on päällä, salasanaa kysytään aina lukitulle kanavalle vaihdettaessa. DVB -järjestelmäasetukset Maa-asetus (Country) Asetus määrittää mm. käytettävän kanava-alueen ja oletuskielen. Kellonajan päivitys (GMT Usage) Kellonajan voi asettaa itse, tai antaa sen päivittyä ohjelmalähetyksen avulla. On: Päivitys lähetyksestä. Off: Itseasetettu aika Jos valitaan itseasetettu aika "Off", tulee näytölle ajanasetusikkuna: Aseta päiväys (Date) ja kellonaika (Time) numeronäppäimillä. Tallenna asetukset painamalla tai hylkää ne painamalla Cancel. Aikavyöhyke (Time Zone) Aikavyöhykkeen asetus korjaa kellonajan oikeaksi GMT aikaan nähden. Ohjelmatiedot siirtyvät näin myös oikeaan aikaan. Suomen asetus on +2:00 tuntia, ja kesäaika +3:00 tuntia.

23 DVB -valikko DVB -järjestelmäasetukset Ajastintoiminto (System Schedule) Tämän toiminnon avulla TV:n tai radion voi kytkeä päälle halutulle kanavalle haluttuna ajankohtana, valmiustilastakin. Ajastuksia (TASK) voi tehdä enintään 10 kappaletta. Ajastustilasta poistutaan painamalla SETUP/EXIT. DVB -järjestelmäasetukset Kanavatyyppi (Channel Type) Tämä määrittää, onko kyseessä TV- vai radiokanava. Ajastuksen tila (Mode) Tässä määritetään, onko ajastus aktiivinen vai ei. Active: Ajastus on aktiivinen. Inactive: Ajastus ei ole aktiivinen. Ohjelmapaikan numero (Channel No) Tämä määrittää, onko kyseessä TV- vai radiokanava. Ajastuksen toistuvuus (Frequency) Tässä määritetään ajastuksen toistuvuus. Once: Vain yhden kerran. Daily: Päivittäin samaan aikaan. Weekly: Kerran viikossa samana päivänä samaan aikaan. Ajastusajan asetus (Time Setting) Tässä asetetaan ajastuksen aloitus- ja loppumisaika.

24 Hyödyllisiä DVB-toimintoja Ääniraidat Jos lähetyksessä on useampia ääniraitoja, voit valita niistä haluamasi. Voit myös valita ääniraidan toistotilan. 1. Paina AUDIO -näppäintä. Näytölle tulee 'Audio Channel' -valikko. 2. Siirry / -näppäimillä joko ääniraidan (Channel) tai toistotilan (Sound Mode) kohdalle. 3. Muuta asetusta / -näppäimillä. 2. -näppäimellä aukeaa valittuna olevan kanavan tarkempi ohjelmaopas. 3. / -näppäimillä voit selata tämän kanavan ohjelmalistaa eteen tai taakse päin. ja -näppäimillä voit siirtyä päivän kerrallaan eteen tai taakse päin. Oikeassa alalaidassa näkyy valittuna olevan ohjelman lyhyt kuvaus. 4. Painamalla -näppäintä vielä kerran, aukeaa ohjelman täysi kuvaus. Takaisin ohjelmakuvauksesta pääsee - tai EXIT -näppäimellä. : 660 Audio 1 LR : 660 Audio 1 LR TV-kanavasta ja vastaanottoherkkyydestä riippuen ohjelmaoppaan tietojen täydellisyys saattaa vaihdella merkittävästi. Useimmissa lähetyksissä on vain yksi ääniraita, jolloin sitä ei voi vaihtaa. Toistotilassa on 3 vaihtoehtoa: LR: Oikea + vasen kanava toistetaan (stereo). LL: Vasen kanava toistetaan kummastakin kaiuttimesta. RR: Oikea kanava toistetaan kummastakin kaiuttimesta. EPG Elektroninen ohjelmaopas Elektroninen ohjelmaopas mahdollistaa ohjelmien lähetysaikojen ja niiden esittelyiden tarkastelun. 1. Paina EPG -näppäintä. Näytölle avautuu ohjelmaopasikkuna, jossa näkyy vasemmalla puolella kanavat, oikealla ylälaidassa valitun kanavan esikatselukuva ja oikealla alalaidassa nykyinen ja seuraava ohjelma lähetysaikoineen. Kanavan tiedot DISPLAY -näppäin avaa ikkunan, jossa on kanavaan liittyviä teknisiä tietoja ja erittäin hyödylliset ilmaisimet kanavan signaalin voimakkuudesta ja laadusta. Strenght: Signaalin voimakkuus. Quality: Signaalin laatu. Näytön saa pois painamalla EXIT tai DISPLAY.

25 Hyödyllisiä DVB-toimintoja Teksti-TV Jos ohjelmalähetyksen mukana lähetetään teksti-tv -signaali, se voidaaan vastaanottaa ja näyttää tällä vastaanottimella. Teksti-TV:n sisältö on täysin riippuvainen lähetyksestä ja on kanavakohtainen. Radio Tällä vastaanottimella voit myös kuunnella digitaalisia radiokanavia. Vastaanottotilaa radion ja television välillä vaihdetaan TV/RADIO -näppäimellä. Vaihdon jälkeen kestää muutamia sekunteja ennen kanavan vastaanottoa. 1. Avaa teksti-tv painamalla TTX-näppäintä. 2. Syötä numeronäppäimillä 3-numeroinen sivunumero. - Voit vaihtaa sivunumeroa ylös- / alaspäin / -näppäimillä. - Jos pääsivulla on alasivuja, voit vaihtaa niitä / -näppäimillä. 3. Poistu teksti-tv:stä TTX- tai EXIT-näppäimellä. Suosikkikanavalista Joitain kanavia tulee katsottua useammin kuin toisia. Suosikkilista mahdollistaa useimmin katsottavien kanavien helpomman selailun, jättäen silti muut kanavat saataville. 1. Aktivoi suosikkilista painamalla FAV -näppäintä. Näytön ylälaidassa välähtää 'Fav On'. 2. Selaa suosikkikanavia / -näppäimillä. 3. Muut kanavat voidaan valita suoraan numeronäppäimillä. 4. Poista suosikilista käytöstä painamalla FAV -näppäintä uudelleen. Näytön ylälaidassa välähtää 'Fav Off'. Suosikkilistan muokkaukseen pääsee painamalla PG-TV -näppäintä.

26 Järjestelmäasetukset Järjestelmäasetukset Järjestelmäasetukset (System Setting) Nämä asetukset vaikuttavat sekä DVD- että DVB-T -tilan toimintoihin. Valikoiden tyyli (UI Style) Valittavana on neljä eri ikkunatyyliä. Valikkokielen asetus(osd) Asettaa valikoissa käytettävän kielen. Näytön asetukset (Display Setup) TV järjestelmän asetus (TV Standard) Määrittää minkä TV järjestelmän mukaan videota toistetaan. Vaihtoehdot PAL tai NTSC. Oletusjärjestelmä PAL kannattaa valita aina, paitsi esim. toistettaessa NTSC -DVD-levyjä. Kuvasuhteen asetus (Display Type) Videomateriaalin kuvasuhde ei aina vastaa näytön kuvasuhdetta, jolloin seurauksena on vääristynyt kuva. Kuvasuhteen asetuksilla toistettava video voidaan skaalata näytölle sopivaksi. Asetuksia tarvitsee muuttaa yleensä vain silloin, kun katselemiseen käytetään ulkoista 4:3 näyttöä. PS LB Salasanan vaihto (Change PIN) Kanavan lukituksessa ja levyluokituksissa käytettävän salasanan vaihto. 1. Syötä vanha salasana (Old PIN). 2. Syötä uusi salasana (New PIN). 3. Syötä uusi salasana uudelleen (Confirm New PIN). 4. Vahvista salasanan vaihto tai peru toiminto Cancel. Jos vanha salasana syötetään väärin, tulee ilmoitus "Wrong Password". Jos uusi salasana ei ole sama molemmilla kerroila, tulee ilmoitus "Invalid Password". Oletustoimintotila (Default Type) Määrittää laitteen toimintotilan päällekytkettäessä. DVD: DVD -soitin DVB: Televisio User Select: Toimintotila valitaan käynnistettäessä. Last Operating Type: Laite käynnistyy samaan tilaan kuin ennen sammutusta. Cancel Allaolevat asetukset koskevat ulkoista 4:3 näyttöä. 4:3 PS (Pan&Scan) Laajakuvamateriaalin pystykorkeus säilyy täytenä, mutta molemmista laidoista leikkautuu kuvaa pois. 4:3 LB (LetterBox) Laajakuvamateriaali näkyy kokonaan, mutta ylä- ja alalaitoihin tulee mustat palkit. 16:9 Laajakuvamateriaali kapenee sivusuunnassa. Tehdasasetusten palautus (Default) Palauttaa laitteen tehdasasetustilaan. - Asetukset ja kanavat sekä salasana poistuvat. Ennen palautusta vahvistetaan valinta. : Palauttaa tehdasasetukset. Cancel : Peruu toiminnon.

27 Pelit Pelit Pelit (Game) Tämän valikon alta löytyy kolme eri peliä. - Mine - Tetris - Rush Hour Valitse haluamasi peli nuolinäppäimillä ja käynnistä se painamalla ENTER.

28 Teknisiä tietoja ja arvoja Akku Puhdistus ja huolto Akun tyyppi: Jännite: 7.4 V Latausaika: 4 ~6 tuntia. Käyttöaika: noin 2 tuntia Säilytys- ja käyttöolosuhteet: 1. Säilytys: Lämpötila: Kosteus: 6 kuukautta -20 ~ ±20% 1 viikko -20 ~ ±20% 2. Käyttö: Lämpötila: Kosteus: Lataus: 0 ~ ±20% Purkaus(käytön aikana) -20 ~ ±20% Lue nämä kohdat ennen kuin otat yhteyttä huoltoon. Laittteen käsittely Kuljetus ja lähettäminen Jos laitetta tarvitsee kuljettaa tai lähettää usein, on hyvä säilyttää sen oma tehdaspakkaus. Ulkopintojen puhdistus Laitteen kuoriosia ei saa puhdistaa liuottimilla tai hankaavilla pesuaineilla. Spray-tuotteet tunkeutuvat laitteen rakoihin ja aiheuttavat toimintahäiriöitä. Laitetta ei saa säilyttää pehmeitä muovi- tai kumiosia vasten, koska niistä saattaa jäädä jälkiä kuoriosaan. Käytä puhdistukseen vain hieman kosteaa pehmeää kangasta. Laitteen huoltaminen Tämä DVD/DVB-T vastaanotin on hig-tech tarkkuuslaite. Jos optinen lukupää tai -koneisto on kulunut, kuvan ja/tai äänenlaatu saattaa heiketä. Käyttöympäristöstä riippuen säännöllinen tarkastus ja perushuolto tulisi tehdä 1000 tunnin välein. Lisätietoja saat jälleenmyyjältä tai valtuutetulta huoltoliikkeeltä.

29 Teknisiä tietoja ja arvoja Sähköiset arvot Järjestelmä Tehontarve Nimellisarvo: Laser :Puolijohdelaser, aallonpituus 650 nm Käyttöjännite : AC V, 50/60 Hz TV järjestelmä :PAL Mitat (noin) : 215 (L) x 175 (S) x 37,3 (K) mm Taajuusvaste :20 Hz ~ 20 khz (1dB) Tehonkulutus : <10W Signaali/Häiriösuhde :Yli 80 db (analogiset audiolähdöt) Paino (noin) : 0,78 kg Sallittu kosteus : 5 % ~ 90 % Videolähtö :1 Vp-p (75 ohm) Lähdöt: Audiolähtö :1.4 Vrms (1 khz, 0 db) Audio :Kaiuttimet: 1Wx2, 2x kuulokelähtö, SPDIF-lähtö Tulot: Video :CVBS -tulo: (PAL/NTSC): 1 Vp-p (75 ohm) Audio :2 kanavaa : 2 Vrms (1kHz 0dB) Dynaaminen alue Tarvikkeet :Yli 85 db (DVD/CD) :Audio-/videokaapeli, kaukosäädin, stereokuulokkeet Ladattava akku, tupakansytytinadapteri, säilytyskassi autokäyttöön. Laitteen rakenne ja tekniset tiedot voivat muuttua ilman eri ilmoitusta.

30 Vianmääritysvinkkejä Vianmääritysvinkkejä (yleisiä) Vianmääritysvinkkejä (DVD+DVB) Ennen yhteydenottoa huoltoon, kannattaa tarkastaa seuraavat ongelmia ja ratkaisuja koskevat kohdat. Ääni ei kuulu tai se on säröytynyt: Tarkasta kaapelien kytkennät Tarkista, että ulkoisen näytön ja stereolaitteiston äänilähdeasetukset ovat oikein valittuna. Kuva ei näy: Tarkasta kaapelien kytkennät Tarkista, että ulkoinen näyttölaite on Video-IN -tilassa. Varmistu, että näyttö on päällä. Ei toistoa: Laitteeseen on saattanut kondensoitua kosteutta. Anna laitteen kuivua 1 2 tuntia käyttölämpötilassa. Varmistu, että toistettava levy on CD- tai DVD -tyyppinen. Levy saattaa olla likainen. Varmistu, että levy on asetettu levypesään tekstipuoli ylöspäin. Kaukosäädin ei toimi: Tarkista paristojen napaisuus (+ ja -), ja että ne ovat täynnä. Kohdista kaukosäädin keskusyksikön IR -vastaanottimeen. Varmistu, ettei signaalitiellä ole esteitä. Käytä säädintä alle 8 metrin etäisyydellä. [DVD] Toisto ei käynnisty, vaikka nimike valitaan: Tarkista levyluokitus asetukset. [DVB] Kanava ei näy: Tarkista kanavalukitus asetukset. Ääniraita ja/tai tekstityskieli poikkeaa asetuksissa määritellyistä: [DVD] Jos levylle ei ole tallennettu samankielistä ääniraitaa/tekstitystiedostoa, toistuvat levyn oletuskielet. Vaihtoehtoista ääniraitaa (tai tekstitystä) ei saa vaihdettua: [DVD] Levyllä ei välttämättä ole halutunkielistä raitaa/tekstitystä. Joillain levyillä vaihdon voi tehdä vain levyn alkuvalikoissa. [DVB] Lähete ei ehkä sisällä vaihtoehtoista kieltä. Avaa Audio Channel -valikko AUDIO -näppäimellä, ja valitse Channel -riviltä tekstitys. (Vain YLE:n kanavilla) [DVD] Kuvakulmaa ei saa muutettua: Tämä toiminto on levyriippuvainen. Vain harvoilla levyillä on kohtauksia, jotka on tallennettu useampiin kuvakulmiin. Kaukosäätimen ja/tai keskusyksikön näppäimet eivät toimi: Sammuta laite virtakytkimestä ja kytke se uudelleen päälle. Irrota verkkovirta-adapteri hetkeksi ja kytke se uudelleen. (Laite saattaa lukkiintua staattisen sähköpurkauksen tai muun voimakkaan ulkoisen sähkömagneettisen säteilyn - kuten matkapuhelin seurauksena.) Akku ei toimi: Tarkista akun varaustila, ja että akku on asiallisesti kiinnitettynä keskusyksikköön.

31 Termien määritelmiä Termien määritelmiä Kuvakulma Joillain levyillä sama kohtaus on kuvattu useasta eri kuvakulmasta (esim. edestä ja sivuilta). Tällaisten kohtausten aikana kuvakulmaa voidaan vaihtaa toiston aikana. DVD DVD -levy on suuritiheyksinen optinen datalevy, jolle video- ja audiosignaalit on tallennettu digitaaliseen muotoon. Videon pakkausmenetelmänä käytetään MPEG 2 -standardia. DVD -levyn suuri tallennuskapasiteetti mahdollistaa koko elokuvan tallennuksen yhdelle levylle. DVD -levy koostuu maksimissaan kahdesta kaksikerroksisesta 0.6 mm levystä, jotka on kiinnitetty päällekkäin toisiinsa. Tämä mahdollistaa kaksipuolisten kaksikerroslevyjen valmistuksen, joka nostaa levyn kapasiteetin jopa 15.9 Gt:un. Luvun numero: DVD -levy on jaettu nimikkeisiin, ja nimikkeet lukuihin. Näiden avulla syntynyt hakemistorakenne mahdollistaa levyn sisällön vaivattoman selaamisen esim. nimikkeiden ja lukujen järjestysnumeroiden perusteella. Tekstitykset Tekstitys on erillinen levylle tallennettu tiedosto. Laitteen asetuksissa tai levyn alkuvalikoissa määritetyn valinnan perusteella määrätyn kielinen tekstitys luetaan levyltä, ja näytetään alalaidassa toistettavan videon päällä. Raitanumero Nämä ovat CD -levylle tallennettujen tiedostojen järjestysnumeroita. Ne mahdollistavat CD -levyn sisällön helpon ja nopean valinnan.

32 Älä hävitä laitetta sen elinkaaren päätyttyä kotitalousjätteiden mukana. Vie laite sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräyspisteeseen kierrätettäväksi. Tuotteessa oleva merkintä, käyttöohjeet tai pakkaus sisältävät lisäohjeita tuotteen hävittämistä varten. Tuotteen materiaalit ovat kierrätettäviä, kuten tämä merkintä osoittaa. Kierrättämällä materiaaleja tai käyttämällä vanhoja laitteita muutoin uudestaan suojelet merkittävästi ympäristöä.lisätietoja keräyspisteistä saat kunnalta.

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB KANNETTAVA DVD www.facebook.com/denverelectronics Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Säätimet Päälaite 8

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti.

Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. KANNETTAVA DVD-SOITIN (2 RUUTUA) KÄYTTÖOHJE MTW-730/731 TWIN Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. Sisällysluettelo Sisältö Sisällysluettelo

Lisätiedot

DVB-T SCARTxx. Maanpäällisten lähetysten digitaalinen vastaanotin. Maanpäällisten lähetysten König SCARTxx vastaanottimen asennus- ja käyttöohje

DVB-T SCARTxx. Maanpäällisten lähetysten digitaalinen vastaanotin. Maanpäällisten lähetysten König SCARTxx vastaanottimen asennus- ja käyttöohje DVB-T SCARTxx Maanpäällisten lähetysten digitaalinen vastaanotin Maanpäällisten lähetysten König SCARTxx vastaanottimen asennus- ja käyttöohje LUE ENSIN SEURAAVAT OHJEET! Tämän käyttöohjeen avulla voit

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-766. Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti.

KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-766. Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-766 Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. Sisällysluettelo Sisältö Sisällysluettelo 1 Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

DTU Lisäohje TotalMedia -ohjelmiston käyttöön. 1 Pääsivu Kun olet avannut TotalMedia -ohjelmiston, näet pääsivun kuten alla kuvassa:

DTU Lisäohje TotalMedia -ohjelmiston käyttöön. 1 Pääsivu Kun olet avannut TotalMedia -ohjelmiston, näet pääsivun kuten alla kuvassa: DTU Lisäohje TotalMedia -ohjelmiston käyttöön 1 Pääsivu Kun olet avannut TotalMedia -ohjelmiston, näet pääsivun kuten alla kuvassa: TV Tässä valikossa voit katsoa TV:tä ja muokata TV:n tallennusasetuksia.

Lisätiedot

Digitaalinen valokuvakehys

Digitaalinen valokuvakehys DENVER DPF 547 Käyttöohje Digitaalinen valokuvakehys VAROITUS Virtajohdon/pistokkeen on oltava helposti käytettävissä/irrotettavissa. 1 Johdanto Onnittelut digitaalisen valokuvakehyksen ostamisesta. Lue

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Ominaisuudet. Sisältö. Yleiset ominaisuudet

Ominaisuudet. Sisältö. Yleiset ominaisuudet Sisältö Ominaisuudet... 36 Yleiset ominaisuudet... 36 Turvallisuustiedot... 37 Merkit levyillä... 37 Levyjen käsittely... 37 Puhdistaminen... 37 Lisenssitiedot... 37 Miten katsotaan DVD-levyä... 37 DVD-Ohjauspaneelin

Lisätiedot

70G 书 纸 105*148mm. Digitaalitelevisiovastaanottimen käyttöohje DVBT-41

70G 书 纸 105*148mm. Digitaalitelevisiovastaanottimen käyttöohje DVBT-41 70G 书 纸 105*148mm Digitaalitelevisiovastaanottimen käyttöohje DVBT-41 Remote control unit 1 1. MUTE: Kytkee äänen päälle/pois. 2. : Palautuu edelliselle valitulle kanavalle 3. TV MODE: Vaihtaa PAL/NTSC

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MT-758 MPEG4 KANNETTAVA DVD-SOITIN

KÄYTTÖOHJE MT-758 MPEG4 KANNETTAVA DVD-SOITIN KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-758 MPEG4 Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. Sisällysluettelo Sisältö Sisällysluettelo 1 Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja säästä se. Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje DPF-427

Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja säästä se. Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje DPF-427 Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja säästä se. Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje DPF-427 1 Ohjeita luonnon suojelulle Älä hävitä tätä tuotetta normaalien talon roskien

Lisätiedot

DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE

DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE 1: SÄÄTIMET S1. LCD S2. REW / haku ylös / MENU / FF /haku alas S3. Äänenvoimakkuuden lasku - S4. Äänenvoimakkuuden nosto + S5. Virta päälle

Lisätiedot

BeoSound 4. Täydennys

BeoSound 4. Täydennys BeoSound 4 Täydennys Valikkojärjestelmä Tämä täydennys sisältää korjauksia BeoSound 4:n opaskirjaan. Uuden ohjelmiston myötä musiikkijärjestelmässä on käytettävissä uusia ominaisuuksia. Valikkojärjestelmä

Lisätiedot

ZAP SR300 Touch 8GB 100469

ZAP SR300 Touch 8GB 100469 ZAP SR300 Touch 8GB 100469 Pikaopas Tekniset yleistiedot: Näyttö: 3 TFT-kosketusnäyttö; 400x240 pikseliä, 262,000 väriä. Audioformaatit: MP3, WMA, WAV, FLAC, APE, AAC ym. Videoformaatit: RM (Real Media),

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-982 TWIN PDVD-16309P2 ENGLISH MANUAL 主 机 MTK-1389QE 副 机 MST-702 不 带 红 外 功 能 不 带 电 池 模 拟 屏

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-982 TWIN PDVD-16309P2 ENGLISH MANUAL 主 机 MTK-1389QE 副 机 MST-702 不 带 红 外 功 能 不 带 电 池 模 拟 屏 PDVD-16309P2 ENGLISH MANUAL 主 机 MTK-1389QE 副 机 MST-702 不 带 红 外 功 能 不 带 电 池 模 拟 屏 KÄYTTÖOHJE MTW-982 TWIN KANNETTAVA DVD www.facebook.com/denverelectronics Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä,

Lisätiedot

TÄRKEÄÄ LUE OHJEET ENNEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. KÄYTTÖOHJE DVH-7783

TÄRKEÄÄ LUE OHJEET ENNEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. KÄYTTÖOHJE DVH-7783 TÄRKEÄÄ LUE OHJEET ENNEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. KÄYTTÖOHJE DVH-7783 CLASS 1 LASER PRODUCT VAROITUS: Tämä symboli ilmaisee laitteen olevan luokan 1 lasertuote. Älä avaa kantta,

Lisätiedot

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan.

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan. 1. Toimintovalitsin CD-TAPE(OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin - AM/FM/FM 3. FM antenni 4. CD pesä 5. Virityspyörä 6. BASS BOOST painike 7. CD hyppy/etsi eteen 8. CD hyppy/etsi taakse 9. CD ohjelmointi

Lisätiedot

Sivu 1/5 Mitä CD- tai DVD-muotoa tulisi käyttää? Tässä artikkelissa Tarpeita vastaavan levyn ja muodon valinta Tietoja Live File Systemin ja masteroidun levymuodon eroista Miksi Live File System -muodosta

Lisätiedot

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä.

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä. 1 Digitointi VHS-kasetilta DVD-Ievylle Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Prosessi kestää niin kauan kuin VHS:n toisto kestää. Soittimessa voi käyttää DVD-R, DVD+R sekä uudelleen kirjoitettavia

Lisätiedot

Ennen päivityksen tekemistä

Ennen päivityksen tekemistä 10UPGRADEUMFin24462F1 10-10-2002 16:32 Pagina 67 Johdanto Oheisella CD-ROM:lla voidaan päivittää DVDR980 ja DVDR985* -malliset eurooppalaiset tallentavat DVD-laitteet tasolle DVDR990, johon sisältyvät

Lisätiedot

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b Stereo TV Käyttöohje 83042130 MC2b Valmistettu Dolby Laboratories Licensing Corporation:in luvalla. "Dolby" ja kaksois-d symboli ovat Dolby Laboratories Licensing Corporation:in rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen.

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen. MP3-soitin korttilukijalla KÄYTTÖOHJEET Lue käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. SOITIN KUVA YLHÄÄLTÄ Korttipaikka TUETUT MUISTIKORTTITYYPIT Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja

Lisätiedot

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO tukee seuraavia protokollia HSP Headset Profile HFP Hands-free Profile A2DP Advanced Audio Distribution Profile AVRCP Audio/Video Remote Control Profile

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Maxivision Go käyttöliittymän ohje

Maxivision Go käyttöliittymän ohje Maxivision Go käyttöliittymän ohje Rekisteröityminen käyttöliittymään Käynnistyessään Viihdeboksi kysyy Maxivision tunnuksia. Nämä ovat samat tunnukset joilla kirjaudut my.maxivision.fi sivustolle. Syötä

Lisätiedot

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 1 Versio 2.1 NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 2(10) Tervetuloa Netikka TV:n käyttäjäksi! Tervetuloa käyttämään Anvian Netikka TV -palvelua. Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! Palvelu antaa

Lisätiedot

NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE

NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO Perusominaisuudet...3 Etupaneelin irrotus laitteesta...4 Etupaneelin liittäminen laitteeseen...5 1. Perustoiminnot...7

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DWM-100 USB MUSTA

KÄYTTÖOHJE DWM-100 USB MUSTA KÄYTTÖOHJE DWM-100 USB MUSTA TÄRKEÄÄ LUE OHJEET ENNEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. CLASS 1 LASER PRODUCT VAROITUS: Tämä symboli ilmaisee laitteen olevan luokan 1 lasertuote. Älä

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

Pikaopas. Mukanatoimitetut laitteet. Tallennettavat levyt LX7500R. Suomi

Pikaopas. Mukanatoimitetut laitteet. Tallennettavat levyt LX7500R. Suomi LX7500R Mukanatoimitetut laitteet 1 1 1 1 Pikaopas Suomi 2 1 3 3 3 3 3 3 4 5 6 7 9! 8 0 Tallentavan DVD-laitteesi mukana toimitetaan 1 2 etu-, 1 keski- ja 2 takakaiutinta 2 1 subwooferi 3 6 kaiutinkaapelia

Lisätiedot

ELOKUVAKASVATUS SODANKYLÄSSÄ VIDEON SIIRTÄMINEN DVD-LEVYLLE

ELOKUVAKASVATUS SODANKYLÄSSÄ VIDEON SIIRTÄMINEN DVD-LEVYLLE ELOKUVAKASVATUS SODANKYLÄSSÄ 99600 Sodankylä +358 (0)40 73 511 63 tommi.nevala@sodankyla.fi Elokuvakasvatus Sodankylässä Oppimateriaali 9/2005 VIDEON SIIRTÄMINEN DVD-LEVYLLE ROXIO TOAST LITE 6 2 ROXIO

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin Tämä MP4-videosoitin on varustettu täysillä multimediaominaisuuksilla. Laite sopii valokuvien katseluun, e-kirjojen lukemiseen, äänen tallentamiseen ja toistamiseen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MTW-754 TWIN

KÄYTTÖOHJE MTW-754 TWIN KÄYTTÖOHJE MTW-754 TWIN KANNETTAVA DVD www.facebook.com/denverelectronics Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Tärkeitä turvallisuusohjeita

Lisätiedot

CRC-1400 ALOITUSOPAS. Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX

CRC-1400 ALOITUSOPAS. Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX CRC-1400 ALOITUSOPAS HD Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX * Kokonainen käyttöohje ladattavissa osoitteesta www.topfield.fi * Vakioasetus henkilökohtaiselle tunnistenumerolle on 0000. Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

LAITTEEN KÄYTTÖ PARISTOILLA

LAITTEEN KÄYTTÖ PARISTOILLA LAITTEEN KÄYTTÖ PARISTOILLA Avaa paristokotelo ja pane koteloon kaksi LR6- (AA-koko) alkaliparistoa. Varmista, että paristojen plus- ja miinusnavat ovat oikeinpäin. A A Paristojen vaihtaminen Näytön pariston

Lisätiedot

Sisällys. 1. Toiminnot ja oheistarvikkeet...1. 2. Liitännät...1. 3. Kauko-ohjain...2. 4. Ensiasennus...3

Sisällys. 1. Toiminnot ja oheistarvikkeet...1. 2. Liitännät...1. 3. Kauko-ohjain...2. 4. Ensiasennus...3 Sisällys 1. Toiminnot ja oheistarvikkeet...1 2. Liitännät...1 3. Kauko-ohjain...2 4. Ensiasennus...3 5. Päätoiminnot...4 5.1 Valikkorakenne (englanninkieliset valikot)...4 5.2 Päävalikko...4 5.3 Kanavaluettelo...5

Lisätiedot

Onnittelut PRO-JECT-DA-muuntimen hankkimisesta. Lue huolellisesti tämä ohje, jotta kytket laitteen oikein ja saat siten parhaan äänenlaadun.

Onnittelut PRO-JECT-DA-muuntimen hankkimisesta. Lue huolellisesti tämä ohje, jotta kytket laitteen oikein ja saat siten parhaan äänenlaadun. KÄYTTÖOHJE Pro-Ject DAC Box USB Hyvä musiikinystävä, Onnittelut PRO-JECT-DA-muuntimen hankkimisesta. Lue huolellisesti tämä ohje, jotta kytket laitteen oikein ja saat siten parhaan äänenlaadun.! Sähköiskuvaara.

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

TF100C mini ALOITUSOPAS

TF100C mini ALOITUSOPAS TF100C mini ALOITUSOPAS Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX * Vakioasetus henkilökohtaiselle tunnistenumerolle on 0000. . 2 Turvallisuusohjeet Lue ja säilytä seuraavat turvallisuusohjeet huolellisesti

Lisätiedot

BeoSound Opaskirja

BeoSound Opaskirja BeoSound 3000 Opaskirja BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Opaskirjan sisältö 3 Bang & Olufsen -tuotteen käytön oppiminen on helppoa kahden opaskirjan avulla. Opaskirja Ohjekirja Opaskirjassa

Lisätiedot

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet Johdanto Painikkeet ja säätimet VIRTA, TAUSTAVALO: Virta päälle/ pois ja taustavalon taso Nuolinäppäin: Tällä ohjataan kohdistinta ja valitaan valikoiden vaihtoehtoja Taajuus: Tällä painikkeella valitaan

Lisätiedot

MCA-171 www.denver-electronics.com

MCA-171 www.denver-electronics.com INSTRUCTION MANUAL BEDIENUNGSANLEITUNG BETJENINGSVEJLEDNING BRUKSANVISNING SUOMALAISET KAYTTOOHJEET MANUALE DI INSTRUZIONE MANUAL DE INSTRUCÕES MANUAL DE INSTRUCCIONES MCA-171 www.denver-electronics.com

Lisätiedot

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62 SRP500_MA190508_v6.qxd:155c_SRU5110_86 19/05/08 18: Página6 Sisällysluettelo 1 Kaukosäädin 6 Kaukosäätimen asentaminen 6-6.1 Paristojen asettaminen paikalleen 6. Kaukosäätimen testaaminen 6. Kaukosäätimen

Lisätiedot

DVD / MP3 / CD -SOITIN DVD-436 KÄYTTÖOHJEET

DVD / MP3 / CD -SOITIN DVD-436 KÄYTTÖOHJEET DVD / MP3 / CD -SOITIN DVD-436 KÄYTTÖOHJEET 1 LUE OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Välttyäksesi tulipalo- tai sähköiskuvaaralta, älä altista laitetta sateelle tai kosteudelle.

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle D2 Käyttöohje Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle VAROITUS: Välttääksesi sähköiskun, älä käytä tätä (polarisoitua) pistoketta jatkojohdon, pistorasian

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi. 3. Aseta valokuva/asiakirja

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

Sisällysluettelo...1 Osa 1 Perustoiminnot... 2

Sisällysluettelo...1 Osa 1 Perustoiminnot... 2 Käyttöohje Basic Operation Sisällysluettelo...1 Osa 1 Perustoiminnot... 2 1. Kytke DVD-soittimen virta päälle..... 2 2. Aseta levy levypesään. 2 3. Levyjen toistaminen.... 2 4. Pysäytä. 2 Osa 2 Lisätoiminnot

Lisätiedot

Adobe Premiere Elements ohjeet

Adobe Premiere Elements ohjeet Adobe Premiere Elements ohjeet 1. Käynnistä ohjelma kaksoisnapsauttamalla työpöydän kuvaketta. 2. Avautuvasta Elements-ikkunasa valitse a. New Project jos aloitat uuden videoeditoinnin. b. Open Project

Lisätiedot

VIP1910 Kytkentäohje

VIP1910 Kytkentäohje VIP1910 Kytkentäohje Pakkauksen sisältö: Digisovitin, kaukosäädin, ethernet-kaapeli, verkkoadapteri sekä scart-kaapeli. Kun virta on kytketty laitteeseen, syttyy etupuolelle vihreä valo. Laitteen vastaanottaessa

Lisätiedot

1 HUOMAUTUKSIA... 01 7 AKUN KÄYTTÖ... 18 2 SOITTIMEN KÄYTTÖÖN LIITTYVIÄ HUOMAUTUKSIA...

1 HUOMAUTUKSIA... 01 7 AKUN KÄYTTÖ... 18 2 SOITTIMEN KÄYTTÖÖN LIITTYVIÄ HUOMAUTUKSIA... Sisältö 1 HUOMAUTUKSIA... 01 2 SOITTIMEN KÄYTTÖÖN LIITTYVIÄ HUOMAUTUKSIA... 04 3 KANNETTAVAN DVD-SOITTIMEN LISÄVARUSTEET... 06 4 TEKNISET TIEDOT... 07 SOITTIMEN TOISTAMAT LEVYFORMAATIT... 07 KANNETTAVAN

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

ALCOVISOR. Käyttöohjeet FIN

ALCOVISOR. Käyttöohjeet FIN ALCOVISOR Alkometri Käyttöohjeet FIN BAC 200 Alcovisor BAC 200 on luotettava ja huipputarkka todistuskelpoisen mittaustuloksen antava alkometri ammatti ja viranomaiskäyttöön. BAC 200 on täysin automaattinen.

Lisätiedot

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla Kopiointiohjeita_VHS2DVD 17.3.2016 1 VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla I Kasetin luku Adobe Premiere Elements -ohjelmaan Kytke virta tietokoneeseen, näyttöön ja videolaitteeseen.

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

Mini0801 Dash Kamera

Mini0801 Dash Kamera Käyttöohje Mini0801 Dash Kamera Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. 1. X24 Super HD ajoneuvokamera (Mini0801) 1.1 X24 Dash kamera pakkauksen sisältö Kamerayksikkä (vaatii lisäksi erillisen

Lisätiedot

TC-20. CD/Radio Kannettava soitin KÄYTTÖOHJE VAROITUS

TC-20. CD/Radio Kannettava soitin KÄYTTÖOHJE VAROITUS TC-20 CD/Radio Kannettava soitin VAROITUS KÄYTTÖOHJE VAROITUS ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE TULIPALO- TAI SÄHKÖISKUVAARAN VÄLTTÄMISEKSI. VAARA SÄHKÖISKUVAARA ÄLÄ AVAA VAROITUS: SÄHKÖISKUVAARA

Lisätiedot

Käyttöohje DENVER TFD-1903 LUE HUOLELLA ENNEN KÄYTTÖÄ

Käyttöohje DENVER TFD-1903 LUE HUOLELLA ENNEN KÄYTTÖÄ 19"LCD-TV DVD-SOITTIMELLA Käyttöohje DENVER TFD-1903 LUE HUOLELLA ENNEN KÄYTTÖÄ Tärkeitä turvaohjeita Ennen kuin käytät laitetta, lue ohjeet huolellisesti ja säilytä tämä käyttöohje. Lue varoitukset,

Lisätiedot

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet PipeSpy Putki- ja rakennekamera Mallinumero: 7B20 Asennus- ja käyttöohjeet Lue nämä ohjeet kokonaan ennen järjestelmän käyttöönottoa! Sisältö Tekniset tiedot... 3 Huomio... 3 Käyttökohteet... 3 Tunne työkalusi...

Lisätiedot

Langaton kuuntelujärjestelmä. E-Lab. www.koulupalvelu.fi

Langaton kuuntelujärjestelmä. E-Lab. www.koulupalvelu.fi Langaton kuuntelujärjestelmä E-Lab 제 www.koulupalvelu.fi 1. E-LAB on Mikä on e-lab? E-Lab langaton kieltenopetusjärjestelmä jonka valmistaa YUSUNG C&C LTD: Etelä-Korea. Se on suunniteltu käytettäväksi

Lisätiedot

DENVER KÄYTTÖOHJE. MT-732 Ennen tuotteen kytkemistä virransyöttöön, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

DENVER KÄYTTÖOHJE. MT-732 Ennen tuotteen kytkemistä virransyöttöön, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. DENVER KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-732 Ennen tuotteen kytkemistä virransyöttöön, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Ympäristöohjeet Älä hävitä tuotetta tavallisen

Lisätiedot

D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä

D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä Viimeisin päivitys: 1. maaliskuuta 006 1 Tuetut JVC:n autovastaanottimet Tämä sovitin tukee seuraavia JVC:n autovastanottimia* 1 : Vuonna

Lisätiedot

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas QSG_suo 29/12/04 15:15 Page 55 Personal Sound System (PSS) - aloitusopas Lue tämä aloitusopas, ennen kuin otat PSS-järjestelmän käyttöön.toivomme,että oma äänijärjestelmä (pss) on sinulle iloa. Rekisteröitymisen

Lisätiedot

VHS-kasetin digitointi Adobe Premiere Elements -ohjelmalla

VHS-kasetin digitointi Adobe Premiere Elements -ohjelmalla 24.8.2018 1 VHS-kasetin digitointi Adobe Premiere Elements -ohjelmalla I Kasetin luku Adobe Premiere Elements -ohjelmaan Kytke virta tietokoneeseen, näyttöön ja videolaitteeseen. Laita VHS -kasetti videolaitteen

Lisätiedot

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin.

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. MEDIA ER KOTELO CMP-MOB10 CMP-MOB30 OHJEET SUOMI Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. 1. Pakkauksen sisältö 1 Media player kotelo Kantolaukku Kaukosäädin Verkkomuuntaja

Lisätiedot

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti.

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti. 1. Toimintovalitsin: CD/kasetti (OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin: FM/FM ST-alueiden valinta. 3. FM antenni: Saat parhaan mahdollisen vastaanoton vetämällä antennin ulos. 4. CD-soittimen luukku: Aseta

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

Digitaalinen valokuvakehys

Digitaalinen valokuvakehys DENVER DPF-587 Käyttöohje Digitaalinen valokuvakehys VAROITUS Virtajohdon/pistokkeen on oltava helposti käytettävissä/irrotettavissa. 1 Johdanto Onnittelut digitaalisen valokuvakehyksen ostamisesta. Lue

Lisätiedot

Käyttöohje. LCD Farve TV TFD-2617DVBT

Käyttöohje. LCD Farve TV TFD-2617DVBT Käyttöohje LCD Farve TV TFD-2617DVBT Kuva-asetukset (Video menu) Avaa päävalikko joko television etupaneelin tai kaukosäätimen LCD MENU -näppäimellä. Toiminnot 1. Valitse nuolinäppäimillä ja päävalikon

Lisätiedot

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla Kopiointiohjeita_VHS2DVD 8.7.2014 1 VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla I Kasetin luku Adobe Premiere Elements -ohjelmaan Kytke virta tietokoneeseen, näyttöön ja videolaitteeseen.

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Etupaneeli. Takapaneeli

Pakkauksen sisältö. Etupaneeli. Takapaneeli Pakkauksen sisältö Digisovitin Digisovitin Digisovitin Tarkista pakkauksen sisältö ennen kuin aloitat laitteen käytön. Mikäli jokin tuotteista puuttuu tai on vahingoittunut, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi.

Lisätiedot

Käyttöohje. LCD digi-tv F-STAR TM-92B

Käyttöohje. LCD digi-tv F-STAR TM-92B Käyttöohje LCD digi-tv F-STAR TM-92B Sisällysluettelo 1. Varoitukset----------------------------------------------------------------------------------------------1 2. Tarvikkeet-----------------------------------------------------------------------------------------------2

Lisätiedot

DT-120 Käyttöohje (FI)

DT-120 Käyttöohje (FI) SÄÄTIMET 1. VIRTA/AALTOALUE-painike 2. LCD-näyttö 3. DBB/ STEP-painike 4. Mono/Stereo-painike 5. Äänenvoimakkuuspainikkeet 6. Virityssäädin/Ajanasetuspainike 7. Lukituskytkin 8. Paristolokero 9. Kantohihnan

Lisätiedot

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET Mobiili-tv-palvelua käytetään puhelimen mobiili-tv-sovelluksella. Tässä dokumentissa kuvatut toiminnallisuudet ovat esimerkkejä tiettyjen puhelinmallien toiminnallisuuksista.

Lisätiedot

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje HD-SDI DVR pikaohje 1.1 Copyright Kocom Finland Oy Varmista, että kiintolevy on paikoillaan. Käynnistys Liitä verkkolaite takana olevaan DC liittimeen. Paina laitteen

Lisätiedot

Mini0801 Dash Kamera

Mini0801 Dash Kamera Käyttöohje Mini0801 Dash Kamera Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. 1. X24 FullHD ajoneuvokamera (Mini0801) 1.1 X24 Dash kamera pakkauksen sisältö Kamerayksikkä (vaatii lisäksi erillisen muistikortin)

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD-SOITIN. Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin. lue tämä käyttöohje huolellisesti.

KANNETTAVA DVD-SOITIN. Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin. lue tämä käyttöohje huolellisesti. KANNETTAVA DVD-SOITIN KÄYTTÖOHJE MT-1008 MPEG4 Ennen laitteen käyttöä, asetusten tekoa ja liittämistä muihin laitteisiin lue tämä käyttöohje huolellisesti. Sisällysluettelo Sisältö Sisällysluettelo 1 Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

C: Antenniliitin D: USB-liitin. Asennus FI. Aseta CD. Windows 98(SE), ME ei tueta.

C: Antenniliitin D: USB-liitin. Asennus FI. Aseta CD. Windows 98(SE), ME ei tueta. Tuotetiedot C A G B A: Infrapunavastaanotin B: Virtavalo (LED) C: Antenniliitin D: USB-liitin D E F E: USB-verkkokaapelin liitin F: Kauko-ohjain G: Antenni Asennus Sijoita antenni mielellään lähelle ikkunaa.

Lisätiedot

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT PUHELIN ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español Italiano

Lisätiedot

Ominaisuudet. Yleiset ominaisuudet. Suomi - 70 -

Ominaisuudet. Yleiset ominaisuudet. Suomi - 70 - Sisältö Ominaisuudet... 70 Yleiset ominaisuudet... 70 Turvallisuustiedot... 71 Merkit levyillä... 71 Levyjen käsittely... 71 Puhdistaminen... 71 Lisenssitiedot... 71 Miten katsotaan DVD-levyä... 71 DVD-Ohjauspaneelin

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427 Version: FIN180427 Käyttäjän 1 käsikirja Sisällys 1 WTN-Radiomajakka Näytöt ja näppäimet... 3 2 Käynnistys ja toiminta-aika... 4 2.1 WTN-laitteen käynnistys... 4 2.2 WTN-laitteen sammutus... 4 2.3 Virransyöttö:...

Lisätiedot

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Pakkauksen sisältö Tarkista ennen käyttöä, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat osat. Jos jokin osista puuttuu, ota yhteys kameran jälleenmyyjään. Kamera Akku NB-13L* 1 Latauslaite

Lisätiedot

TOPFIELD TF 200C ALOITUSOPAS. Digitaalinen kaapelivastaanotin. CONAX -kortinlukija. * Kokonainen kayttoohje ladattavissa osoitteesta

TOPFIELD TF 200C ALOITUSOPAS. Digitaalinen kaapelivastaanotin. CONAX -kortinlukija. * Kokonainen kayttoohje ladattavissa osoitteesta TOPFIELD TF 200C ALOITUSOPAS Digitaalinen kaapelivastaanotin CONAX -kortinlukija * Kokonainen kayttoohje ladattavissa osoitteesta www.topfield.fi 1. Turvallisuusohjeet Lue ja säilytä seuraavat turvallisuusohjeet

Lisätiedot