Asemakaavan muutoksella muodostuu 12. kaupunginosan korttelin 26 osa ja katu- ja virkistysaluetta sekä maisemallisesti arvokasta peltoaluetta.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asemakaavan muutoksella muodostuu 12. kaupunginosan korttelin 26 osa ja katu- ja virkistysaluetta sekä maisemallisesti arvokasta peltoaluetta."

Transkriptio

1 1 ja 12-KAUPUNGINOSA VIIKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 1. kaupunginosan korttelin 46 osaa ja 12. kaupunginosan korttelin 26 osaa sekä katualuetta ja maisemallisesti arvokasta peltoaluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu 12. kaupunginosan korttelin 26 osa ja katu- ja virkistysaluetta sekä maisemallisesti arvokasta peltoaluetta. Korttelin 26 osaan muodostetaan sitovat tonttijaot. Suunnittelualue sijaitsee Kruusintien ja Brakelintien välissä 0,5 km kaupungin ytimestä kaakkoon. Asemakaavoituksen vireilletulosta on ilmoitettu kuulutuksella Tekla , , Kh , Kv , NOKIAN KAUPUNKI, KAAVOITUSYKSIKKÖ, (Dno KAN 1087 / 2010)

2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee päivättyä asemakaavaehdotusta. Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 1. kaupunginosan korttelin 46 osaa ja 12. kaupunginosan korttelin 26 osaa sekä katualuetta ja maisemallisesti arvokasta peltoaluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu 12. kaupunginosan korttelin 26 osa ja katu- ja virkistysaluetta sekä maisemallisesti arvokasta peltoaluetta. Korttelin 26 osaan muodostetaan sitovat tonttijaot. Kaavan laatija: Nokian kaupunki, tekninen keskus, kaavoitusyksikkö, Jorma Hakola. 1.2 Kaava-alueen sijainti Suunnittelualue kooltaan 4,7 ha sijaitsee Brakelintien ja Viikin kartanoalueen välissä, noin 0,5 km kaupungin ydinkeskustasta kaakkoon.

3 1.3 Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista - Asemakaavan seurantalomake - Osallistumis- ja arviointisuunnitelma - Palaute kaavaehdotuksesta - Ote ajantasa-asemakaavasta - Ote asemakaavan hakemistokartasta - Tonttijakokartta 1.5 Luettelo selostuksen taustaselvityksistä 2 TIIVISTELMÄ - Nokian Viikin kartanon länsirinteen asemakaava-alueen linnusto- ja kasvillisuusselvitys, Sanna Junttanen Nokia Viikin kartano, suunnitellun asemakaava-alueen inventointi, Pirkanmaan maakuntamuseo, Viikin asemakaava-alueen kulttuuriympäristöselvitys, Pirkanmaan maakuntamuseo, Pilaantuneen maan kunnostuksen loppuraportti Nokian kaupungin tiloilla ja 1-328, WSP Oy, Kohderaportti, entinen rautavalimo Pirkkalaistie, 2010, Pirkanmaan ELY-keskus - Nokian Viiki kartanon kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi, 2013, Mikroliitti Oy. Kaavamuutos on pantu vireille SRV Rakennus Oy:n aloitteesta (kaavamuutos hakemus ). Kaupungin valtuusto hyväksyi kaavoituksen käynnistämissopimuksen Tavoitteena on muuttaa Viikin kartanon länsipuolinen alueen asemakaavaa toteutuskelpoisemmaksi. Samalla alueen kevyenliikenteen yhteyksiä kehitetään tarkoituksenmukaisiksi. 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Luonnonympäristö Kaavoitettava alue koostuu Viikin kartanon talouspihasta ympäröivine maa- ja metsätalouskäytössä olleine alueineen. Alue rajautuu Virtasalmentien omakotiasutukseen ja Virtasalmen puistoon ja Viikin kartanoalueeseen ja kartanon peltoihin. Alueelta on teetetty luontoselvitys jonka mukaan alueella ei ole suojelulakien mukaisia luontokohteita Rakennettu ympäristö Yhdyskuntarakenne Kaavamuutosalue on Viikin kartanon entinen talouspiha ympäristöineen ja peltoa. Alueella ei asuta.

4 Muutosalueen ympäristö on vanhaa kulttuurimaisemaa. Pohjois- ja länsipuolella on Virtasalmentien varren omakotiasutusta. Itäpuolella on asemakaavalla suojeltu Viikin kartanoalue peltoineen. Eteläpuolella on Brakelintien eteläpään omakotialue. Liikenne Brakelintien ja Kruusintien liikenne on vähäistä omakotialueen sisäistä liikennettä. Asukkaat ovat valitelleet Brakelintien liikenteestä että Virtasalmenpuiston kohdalla jossa ei ole asutusta ajetaan liian kovaa. Brakelintie on varsin kapea eikä sillä ole jalkakäytävää, joten tiellä voi sattua vaaratilanteita. Rakennettu kulttuuriympäristö ja muinaismuistot Kaava-alueella ei ole suojelukohteita. Kaava-alueen itäpuolella sijaitseva Viikin kartano on suojeltu asemakaavalla. Vuonna 2013 suoritetussa inventoinnissa (Mikroliitti Oy) alueelta ei löydetty mitään muinaisjäännökseen viittaavaa, ei kulttuurikerroksia eikä rakenteita. Ympäristöhäiriöt Alueen merkittävimmät häiriötekijät ovat pilaantuneen maaperän haitta-aineet, Nokian renkaiden tehdasalueen haitat ja Turuntien liikennemelu. Viime vuosisadalla alueella toimi Nokian Valimo kartanon vanhassa navetassa joka on sittemmin palanut. Ympäristöhaitoiksi muodostuivat Valimon kuonakasat ja muut toiminnan pilaamat maa-ainekset. Nämä on joitakin jäämiä lukuun ottamatta puhdistettu Kohderaportti ELY-keskus. Ennen rakentamista poistettavien rakennusten purkutöiden yhteydessä päästään alueelta puhdistamaan loputkin havaitut haittaaineet. Nokian Renkaiden tehdasalueelta syntyy myös melua ja hajuhaittoja. Tehtaan meluvaikutus vaimenee Viikin kartanon alueelle tultaessa. Hajuhaitta on ajoittaista epämiellyttävää kumin hajua. Tehtaan viereen kasvaneena kaupunkina siihen on Nokialla totuttu. Tehdasalue muodostaa mahdollisessa suuronnettomuustilanteessa riskitekijän lähinnä paksun nokisen savun muodossa. Kumitehtaan lähimmät siilot ovat 230 metrin päässä kaava-alueen lähimmästä kulmasta. Tämän johdosta onnettomuustilanteessa

5 sopivan tuulen vallitessa haittojen ulottuminen alueelle on mahdollista. Koska asemakaavan muutoksessa alueen asuinkerrosala pysyy samana, voidaan arvioida että tehtaan aiheuttamat riskit suhteessa suunniteltuun asutukseen eivät kasva. Kumitehtaan aiheuttama meluhaitta ei selvityksen mukaan ulotu kaava-alueelle. Turun tie Viikin kohdalla on vilkasliikenteinen. Tehdyn selvityksen mukaan kaavaalueella ei ole tarvetta melusuojaukselle.

6 3.1.3 Maanomistus 3.2 Suunnittelutilanne Alue on pääosin yksityisessä omistuksessa. Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat ja päätökset: Pirkanmaan maakuntakaava on vahvistettu Maakuntakaavassa alue on taajamatoimintojen aluetta. Alueen läpi kulkee ulkoilureittimerkintä. Oikeusvaikutteisessa hyväksytyssä Keskustaajaman osayleiskaavassa alueella on pientalovaltaista asuntoaluetta (AP) sekä lähivirkistysaluetta (VL). Kaavaalueen itäosalle ulottuu Viikin kartanoalueen merkintä jonka mukaan alue on kaupunkikuvallisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävää aluetta, jonka arvot ja suojelu tulee ottaa huomioon asemakaavoituksessa. Alueella ei saa suorittaa ilman maisematyölupaa maisemaa muuttavaa rakennustyötä, puiden kaatamista tai muuta näihin verrattavaa toimenpidettä. Alueen itälaidalle on osoitettu ulkoilureitti.

7 Alueella on voimassa seuraavat asemakaavat: Arkistotunnus Hyväksymis- tai vahvistuspäivä 12: Voimassa olevassa asemakaavassa alue on pääosin asuinpientalojen korttelialuetta jonka rakennusoikeudesta enintään 30 % saa olla kolmikerroksisissa kerrostaloissa. Kaavaan merkityn rakennusoikeuden lisäksi saa rakentaa enintään 10 % yksikerroksisia talous-, varasto- tai huoltotiloja. Lisäksi alueella on kahdeksan omakotitalotonttia. Alueen itäreunalle on osoitettu kevyen liikenteenväylä. - Nokian kaupungin rakennusjärjestys on hyväksytty valtuustossa Pohjakarttana on kaupungin kartta- ja tonttiyksikön ylläpitämä pohjakartta. Kaava-aluetta koskevat selvitykset: - Viikin alueen melukuvat, SCC Viatek, Tampere Nokian Renkaat, Nokian tehdas, Ympäristömeluselvitys, Ins.tsto Akukon Oy, Nokian Renkaat, Ympäristöriskiselvitys, S. Leppänen - Nokian Renkaat, Vaaranarviointi, Lausunto Turvallisuusselvityksestä ja päivitys , Turvatekniikan keskus (Tukes), Leena Ahonen, Hannu Kononen - Nokian kulttuuriympäristöohjelma, Pirkanmaan ympäristökeskus, Nokian Viikin kartano, suunnitellun asemakaava-alueen inventointi 2004, Pirkanmaan maakuntamuseo, kulttuuriympäristöyksikkö. - Nokian Viikin kartanon länsirinteen asemakaava-alueen linnusto- ja kasvillisuusselvitys.

8 - Nokia Viikin asemakaava-alueen kulttuuriympäristöselvitys 2003, Pirkanmaan maakuntamuseo, kulttuuriympäristöyksikkö - Nokian virran arkeologinen osainventointi 2000, Tampereen museot Maakunnallinen yksikkö - Viikin kartanoalueen vanhan valimon maaperän laatututkimus 2003, Insinööritoimisto Paavo Ristola - Viikin kartanoalue, selvitys maaperän pilaantuneisuudesta 2003, Geopalvelu. - Päätös pilaantuneen alueen puhdistamisesta 2004, Pirkanmaan ympäristökeskus - Pilaantuneen maan kunnostuksen loppuraportti Nokian kaupungin tilat ja 1-328, 2009, WSP Oy - Kohderaportti, entinen rautavalimo Pirkkalaistie, 2010, Pirkanmaan ELY-keskus ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Tavoitteena on muuttaa Viikin kartanon länsipuolinen alueen asemakaavaa toteutuskelpoisemmaksi. Samalla katualueet ja viheralueet suunnitellaan nykyajan vaatimustason täyttäviksi. Lähialueen asukkailta on tullut viestiä Brakelintien liikenneturvallisuuden parantamiseksi ja Virtasalmenpuiston kunnostamisesta käyttökelpoiseksi lähivirkistysalueeksi sekä tarpeesta saada alueelle lähileikkipaikka lapsille. Kaupungin tavoitteena on säilyttää tulevaisuudessa mahdollisuus parantaa poikittaisia yhteyksiä Virtasalmenpuistoon joka on mahdollinen sijainti alueen keskusleikkipaikaksi. 4.2 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallisia ovat naapurikiinteistöjen omistajat ja asukkaat, rakennus- ja ympäristölautakunta sekä kaikki, joiden oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. Asemakaavoituksen vireilletulosta on ilmoitettu kuulutuksella Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Asemakaavan muutos asetetaan nähtäville luonnosvaiheessa ja ehdotusvaiheessa osallisten kuulemista ja tarvittavia lausuntoja varten.

9 4.3 Asemakaavan suunnittelun aikaiset tavoitteet ja viitesuunnitelma Asemakaavan muutoksen tavoitteita tarkennetaan tarvittaessa saadun palautteen perusteella. Kaavamuutoksen hakija on teettänyt alueesta viitesuunnitelman havainnekuvineen. Viitesuunnitelman asuinrakennusmäärä on sama kuin voimassa olevan asemakaavan.

10 NOKIAN KAUPUNKI Maastoleikkaus yllä ja Ilmakuvasovite alla, Virtasalmenpuiston ja Brakelinpuiston puustot muodostavat näköesteen kartanolle ja Turuntielle päin ja Kruusinpuistoluoteeseen. Ilmakuvassa ja ala olevissa maisemakuvasovitteissa on havainnollistettu miten uusi rakentaminen sijoittuu ympäristöön kaukomaisemassa. Vaikka osa rakentamisesta on enimmillään kuusi kerrosta korkeaa niin maanpinnan muodot ja peitteisyys aiheuttavat

11 NOKIAN KAUPUNKI sen että kauempaa ympäristöstä uudet rakennukset eivät muodosta maisemaa häiritsevää tekijää. Näkymä Junkkarinpolulta, uudet omakotitalot pilkistävät rakennusten välistä. Näkymä Turuntieltä, kerrostalojen rakennusmassat jäävät Brakelinpuiston puuston taakse.

12 NOKIAN KAUPUNKI Näkymä Putaantien risteyksestä Havainne leikkaus kerrostalojen maastoon sovituksesta Asemakaavaluonnos Kaava-alueesta on laadittu päivätty kaavaluonnos. 4.4 Suunnitteluvaiheiden käsittelyt ja päätökset Tekninen lautakunta päätti asettaa kaavaluonnoksen laatimisvaiheen mielipiteiden kuulemiseksi nähtäville. Kaavaluonnos oli nähtävänä teknisen keskuksen ilmoitustau-

13 lulla, Harjukatu kerros Kaavaluonnoksesta jätettiin yksitoista mielipidettä viideltätoista henkilöltä ja kolme lausuntoa. Mielipiteet, lausunnot ja niiden vastineet on liitetty kaava-asiakirjoihin. Mielipiteiden, lausuntojen, hakijan kehitystyön ja kaupungin täsmentämien tavoitteiden perusteella kehitettiin kaavaehdotus joka asetetaan nähtäville. Kaavaehdotuksessa Kruusintien linjaus muutettiin olemassa olevalle paikalleen. Kruusintien itäpuolinen rivitalojen korttelialue supistettiin neljäksi omakotitalo- / paritalotontiksi. Kerrostalotonttien itäpäähän muodostettiin lähivirkistysalueeksi Brakelinpuisto. Kruusintien lännen puoleista rivitalokorttelia laajennettiin Kruusinpuistoon asti. Kerrostalotontit pysyivät lähes ennallaan ja autopaikoitusalueelle ajo muuttui LPA-alueen länsipäästä itäpäähän. Asuin- ja talousrakennusoikeudet ovat samat kuin voimassa olevassa asemakaavassa. Rivi- ja kerrostalotontit ja pientalotontit muodostuvat osaksi korttelia tekninen lautakunta päätti asettaa kaavamuutosehdotuksen julkisesti nähtäville. Kaavaehdotus oli nähtävillä teknisen keskuksen ilmoitustaululla, Harjukatu 21, 3. kerros Kaavaehdotuksesta saatiin kaksi muistutusta ja yksi lausunto. Muistutukset, lausunnot ja niiden vastaukset ovat selostuksen liitteenä. Muistutusten ja lausuntojen sekä kaavamuutoksen hakijan kanssa käytyjen neuvotteluiden pohjalta kaavaehdotukseen tehtiin seuraavat tarkistukset. Kaavamuutosaluerajaus palautettiin maisemapellon kohdalta samaan mikä kaavaluonnoksessa oli. Omakotitalokorttelin kohdalta poistettiin tarpeettomiksi käyneet johtoaluerasitemerkinnät. LPA alueella ollut jalankululle ja pyöräilylle varattu alueen osa ja tontille ajo sallittu merkintä vaihdettiin ajoyhteys merkinnäksi. Paikoitusalueen itärajalle lisättiin jalankululle varattu alue merkintä, joka lisättiin myös jatkumaan Brakelinpuiston läpi Brakelintielle asti jossa se yhtyy Brakelintien varressa kulkevaan jalankululle ja pyöräilylle varattuun alueeseen ja Kruusinpolun katualueeseen jota jatkettiin Brakelinpuiston eteläreunassa kerrostalotonttiin asti. Brakelinpuistoon lisättiin kulma paikoitusalueesta. Brakelinpuistoon lisättiin s-4 merkintä, joka ohjaa että puisto säilytetään luonnonmukaisena ja hoidetaan siten että maiseman luonne ei olennaisesti muutu. Kruusinpuistosta poistettiin jalankululle ja pyöräilylle varattu alue merkintä. Kruusinpuiston ja kerrostalotontin 13 rajaa tarkistettiin niin että autopaikat mahtuvat kaikki omalle tontille. Paikoitusalueen mitoitus varmistettiin niin että tarvittavat autopaikat mahtuvat suunnitelluille paikoille. Rivitalotontin (26-9), kerrostalotontin (26-13) ja LPA alueen tonttikartat päivitettiin muuttunutta tilannetta vastaaviksi kaupunginhallitus päätti hyväksyä mielipiteiden ja lausuntojen perusteella kaavakarttaan ja tonttikarttoihin tehdyt tarkistukset ja esittää asemakaavan muutoksen valtuustolle hyväksyttäväksi kaupunginvaltuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi koska maankäyttö- ja luovutussopimus oli palautettu valmisteltavaksi tekninen lautakunta päätti esittää hallitukselle, että se esittäisi kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi asemakaavan muutoksen kaupunginhallitus päätti esittää asemakaavan muutoksen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen.

14 5 ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1 Aluevaraukset Kaavaehdotuksessa on yksi asuinrivitalojen korttelialue AR (1,15 ha) yksi asuinkerrostalojen korttelialue (1,03 ha) ja yksi omakotitalojen korttelialue (0,44 ha) sekä yksi korttelialue autojen pysäköimistä varten LPA 0,44 ha. Lisäksi on kaksi lähivirkistysaluetta VL Kruusinpuisto ja Brakelinpuisto yhteensä 0,80 ha, sekä katualuetta Kruusintie 0,20 ha, Kruusinpolku 0,05 ja maisemallisesti arvokasta peltoaluetta 0,58 ha. Asuinrivitalojen korttelialueella rakennusoikeutta on t 165 m 2. Asuinkerrostalojen korttelialueella kerrosalaa on t 1200 m 2 ja omakotitalojen korttelialueella t 160. Autopaikoituksen korttelialue varataan kolmen tontin käyttöön ja sen rakennusalalle saa rakentaa enintään 18 metriä pitkiä autokatoksia. Kerrostalojen kerrosluku on VI ja rivitalojen I ja pientalojen I u1/2. Alueelta nimettiin kaksi puistoa, Kruusinpuisto ja Brakelinpuisto. Kruusintie jatkuu kaava-alueelle ja päähän muodostetaan kääntöpaikka. Seutukaavassa ja Yleiskaavassa merkitty ulkoilureitti ohjataan kulkemaan Brakelinpuiston kautta Brakelintien varren kevyenliikenteen väylältä Kruusintielle. 5.2 Kaavan vaikutukset Asemakaavan muutoksen vaikutuksia selvitettäessä lähtökohtana on kaavamuutoksen tarkoitus ja vaikutuksia tarkastellaan suhteessa voimassa olevaan asemakaavaan. Taustatietoa saadaan kaavamuutosta varten ja aikaisemmin tehdyistä selvityksistä. Vaikutuksia yhdyskuntarakenteeseen, rakennettuun ympäristöön, luontoon ja maisemaan, liikenteeseen, tekniseen huoltoon ja sosiaalisiin oloihin on arvioitu kaupungin omana työnä. Asemakaavan muutoksella ei ole huomattavia vaikutuksia yhdyskuntarakenteeseen koska kaava-alueen rakennusoikeuden kokonaismäärä ei muutu. Rakennettu alue pienenee koska osa alueesta muodostetaan lähivirkistysalueeksi. Tuleva rakennettu ympäristö tulee olemaan jonkin verran kerrostalovaltaisempi kuin jos alue rakentuisi voimassa olevan kaavan mukaan. Asemakaavan muutos mahdollistaa korkeammat kerrostalot. Kerrosluku nousee 1/2r III;sta VI;een. Rivitalojen kerrosluku vastaavasti laskee kahdesta yhteen. Muutos auttaa kaava-alueen rakennettua ympäristöä liittymään kartanon itäpuolen uuteen rakennuskantaan. Havainnekuvien ja valokuvasovitteiden perusteella havaitaan että uusi rakentaminen ei uhkaa Viikin kartanon hallitsevaa asemaa kulttuurimaisemassa. Kaava-alueella olemassa olevat rakennukset ovat purkukuntoisia eikä niitä tehdyn selvityksen mukaan ole katsottu olleen tarpeen suojella. Luontoa säästyy koska aluetta jää puistoksi ja metsäksi. Maisemallisesti oleellisin muutos tulee olemaan Brakelintien varressa johon rakentuu kolme kuusikerroksista kerrostaloa. Rakennukset jäävät rinteessä kuitenkin sen verran alas että vain ylimmät kerrokset näkyvät jostakin suunnasta puiden latvojen yli kaukomaisemaan. Brakelintien toisella puolen oleva Virtasalmen puisto on metsittynyt ja pehmentää muutosta vuosi vuodelta lisää. Kaavaehdotuksessa kaava-alueen itäreunaan muodostettiin lähivirkis-

15 tysalue suojavyöhykkeeksi kartanomaisemalle. Sen myötä rakentamisen aiheuttama kartanomiljöön muutos on melko pieni. Pääosa alueen liikenteestä kulkee suoraan Kruusintietä pitkin Pirkkalaistielle häiritsemättä naapuruston tonttikatuja. Yhden kerrostalon liittymä sijaitsee Brakelintiellä. Voimassa olevaan kaavaan verrattuna se lisännee Brakelintien alkupään liikennemäärää noin 15%. Kevyttä liikennettä varten on osoitettu väylä Brakelintien varteen ja tie jalankululle Brakelinpuistoon. Kruusintien linjauksen muuttuminen kaavaehdotuksessa nykyiselle rakennetulle paikalleen rauhoittaa kaavaluonnokseen verrattuna Kruusinpuiston viereisiä omakotitaloja. Teknisessä huollossa ei tapahdu oleellisia muutoksia voimassa olevaan asemakaavaan verrattuna. Alueen muuttuminen kerrostalovaltaisemmaksi parantanee alueen toteutuskelpoisuutta kohdaten paremmin vallitsevan asuntojen kysynnän. Asukasrakenne muuttunee hieman senioripainotteisemmaksi kuin voimassa olevan kaavan puitteissa. Ruokakuntia tulee lukumääräisesti hieman enemmän mutta ne ovat vastaavasti pienempiä. Kaavan toteutuessa uusia asukkaita alueelle tulee noin 300 henkeä. Rakennettaessa alueelta lähtee huomattava määrä ylijäämämaita (~ m3). Niille kaupungilla ei tällä hetkellä osoittaa muuta paikkaa kuin Koukkujärven kaatopaikka. Kumitehtaasta johtuva ympäristöriski pysyy voimassa olevaan asemakaavaan verrattuna ennallaan koska rakentamisen määrä kaava-alueella pysyy samana. 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Kaavasta laaditaan maankäyttö- ja luovutussopimukset koska katualueiden ja korttelialueiden pinta-alat muuttuvat ja koska kaavassa muodostuu puistoa. Sopimuksen periaatteet on kirjattu kaupunginvaltuuston hyväksymään sopimukseen asemakaavoituksen käynnistämisestä. Asuinrakennusoikeuden määrä pysyy ennallaan. Kaupunki sitoutuu suunnittelemaan ja rakennuttamaan sopimusalueen kunnallistekniikan asemakaavan voimaantulon jälkeen sopijapuolten kesken erikseen sovittavan aikataulun mukaisesti. Yhtiö maksaa kaikki tämän sopimuksen aiheuttamat rakennetun kunnallistekniikan ja muiden johtojen siirtokustannukset sekä kaiken sopimusalueelle rakennettavan uuden kunnallistekniikan todelliset toteutuneet kustannukset laskujen mukaan, tai sitten yhtiö rakentaa kunnallistekniikan omalla kustannuksellaan. Tarkempi rakentamisaikataulu ei ole kaavamuutosta tehtäessä tiedossa. Nokia Jorma Hakola kaavoitusarkkitehti

16 Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Liite 1 Kunta 536 Nokia Täyttämispvm Kaavan nimi Nokian kaupungin 12. (Viiki) kaupunginosan korttelin 26 osa sekä katu- ja virkistysaluetta ja maisemallisesti arvokasta peltoaluetta Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä V-kunnanvaltuusto Vireilletulosta ilm. pvm Hyväksymispykälä 120 Kunnan kaavatunnus 536Ak12:8 Generoitu kaavatunnus Kaava-alueen pinta-ala [ha] Maanalaisten tilojen pintaala [ha] Ranta-asemakaava Rakennuspaikat [lkm] 536V101114A120 4,6897 Uusi asemakaavan pinta-ala [ha] Rantaviivan pituus [km] Omarantaiset Ei-omarantaiset Lomarakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Asemakaavan muutoksen pinta-ala [ha] 4,6897 Aluevaraukset Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [km²] Tehokkuus [e] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [km² +/-] Yhteensä 4, , ,23 0, A yhteensä 2, , ,41-1, P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä V yhteensä 0, ,1 0,8007 R yhteensä L yhteensä 0, ,8 0,3008 E yhteensä S yhteensä M yhteensä 0, ,4 0,0807 W yhteensä Maanalaiset tilat Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [km²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Yhteensä Rakennussuojelu Suojellut rakennukset Suojeltujen rakennusten muutos [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-] Yhteensä

17 Alamerkinnät Aluevaraukset Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [km²] Tehokkuus [e] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [km² +/-] Yhteensä 4, , ,23 0, A yhteensä 2, , ,41-1, AK 1, , ,76 1, AP -3, AR 1, , ,17 1, AO 0, , ,23-0, P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä V yhteensä 0, ,1 0,8007 VL 0, ,0 0,8007 R yhteensä L yhteensä 0, ,8 0,3008 Kadut 0, ,5-0,0471 Kev.liik.kadut 0,0506 7,3-0,0962 LPA 0, ,2 0,4441 E yhteensä S yhteensä M yhteensä 0, ,4 0,0807 MA 0, ,0 0,0807 W yhteensä

18 Liite 2 1 ja 12-KAUPUNGINOSA VIIKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE ALOITE Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 1. kaupunginosan korttelin 46 osaa ja 12. kaupunginosan korttelin 26 osaa sekä katualuetta ja maisemallisesti arvokasta peltoaluetta. (Dnro KAN 1087/2010). Kaava on pantu vireille SRV Rakennus Oy:n aloitteesta. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Pirkkalaistien ja Turuntien välissä, noin 0,5 km kaupungin ydinkeskustasta kaakkoon. Suunnittelualue rajoittuu lounaassa Brakelintiehen, Luoteessa Itäsalmentien omakotitalokortteliin, Koillisessa ja kaakossa Viikin kartanoalueeseen.

19 LÄHTÖTIEDOT JA NYKYTILANNE MAANOMISTUS Asemakaavan muutosalue on pääosin yksityisessä omistuksessa. MAAKUNTAKAAVA Pirkanmaan 1. maakuntakaavassa alue on taajamatoimintojen aluetta. YLEISKAAVA Oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa alue on pientalovaltaista asuntoaluetta (AP). Alueen itäosa on osoitettu kaupunkikuvallisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi alueen osaksi, jonka arvot ja suojelu tulee ottaa huomioon asemakaavoituksessa. Alueella ei saa suorittaa ilman maisematyölupaa maisemaa muuttavaa rakennustyötä, puiden kaatamista tai muuta näihin verrattavaa toimenpidettä. ASEMAKAAVA Asemakaavassa korttelialue on asuinpientalojen korttelialueeksi AP-11 jonka rakennusoikeudesta enintään 35% saa olla kerrostaloissa. Lisäksi on katualuetta ja kevyenliikenteen väylää. TAVOITTEET Korttelialueen omistaja hakee kaavamuutosta korttelialueen rakentamisen painotuksen muuttamista kerrostalovaltaisemmaksi. Kaupungin tavoitteena on edistää keskustan palvelujen läheisyydessä olevan alueen toteutumista. OSALLISET Osallisia ovat kohdealueen ja naapurikiinteistöjen omistajat ja asukkaat, rakennus- ja ympäristölautakunta, Pirkanmaan ELY-keskus ja Pirkanmaan maakuntamuseo sekä kaikki, joiden oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. OSALLISTUMISEN JA VUOROVAIKUTUKSEN JÄRJESTÄMINEN Asemakaavoituksen vireilletulosta on ilmoitettu kuulutuksella Kaavaluonnos sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma pidetään laatimisvaiheen mielipiteiden kuulemista varten nähtävillä kaupungin teknisen viraston ilmoitustaululla ja Internetissä kaupungin kotisivulla. Asiasta kuulutetaan Nokian Uutisissa. Lisäksi asiasta ilmoitetaan kirjeitse kohdealueen maanomistajille ja naapureille. Kaavaluonnoksesta pyydetään lausunnot rakennus- ja ympäristölautakunnalta, Pirkanmaan ELY-keskukselta, Pirkanmaan maakuntamuseolta sekä Turvatekniikan keskukselta. Lausuntojen pohjalta laaditaan asemakaavaehdotus, joka asetetaan julkisesti nähtäville teknisen keskuksen ilmoitustaululle ja Internetiin kaupungin kotisivulle. Asiasta kuulutetaan Nokian Uutisissa. Kaavaehdotuksesta pyydetään tarpeellisiksi katsottavat lausunnot. Kaupunginhallituksen päätös, josta ilmenee kaupungin perusteltu kannanotto mahdollisiin muistutuksiin, lähetetään sellaisille osallisille, jotka ovat muistutuk-

20 sensa yhteydessä jättäneet yhteystietonsa. Kaupunginvaltuusto hyväksyy asemakaavan, ja päätöksestä ilmoitetaan kuulutuksella ilmoitustaululla ja Nokian Uutisissa. Valtuuston päätökseen voi valittamalla hakea muutosta 30 päivän kuluessa. VAIKUTUSTEN ARVIOINTI KÄSITTELYAIKATAULU VALMISTELU Kaavan vaikutuksia selvitettäessä otetaan huomioon kaavamuutoksen tarkoitus, aikaisemmin tehdyt selvitykset sekä muut selvitysten tarpeellisuuteen vaikuttavat seikat. Asemakaavan ympäristövaikutuksista ei ole tarpeen laatia erillistä arviointiselvitystä. Asemakaavan vaikutuksia yhdyskuntarakenteeseen, rakennettuun ympäristöön, luontoon ja maisemaan, liikenteeseen, tekniseen huoltoon ja sosiaalisiin oloihin arvioidaan kaupungin omana työnä ja tulokset esitetään kaavaselostuksen yhteydessä. Kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville vuoden 2013 aikana ja tavoitteena on hyväksyä kaavamuutos vuonna Kaava laaditaan Nokian kaupungin kaavoitusyksikössä. Suunnittelijana toimii kaavoitusarkkitehti Jorma Hakola (p ), jolta saa tarvittaessa lisätietoja hankkeesta. Osoite: Nokian kaupunki, kaavoitusyksikkö, PL 2, Nokia. Sähköpostiosoite: Nokialla Jorma Hakola Kaavoitusarkkitehti

21 MUISTUTUS 1 Nokian kaupungin tekniselle lautakunnalle MUISTUTUS VIIKIN ALUEEN ASEMAKAAVAEHDOTUKSESTA Kaavamuutosehdotus on maankäyttö- ja rakennuslain vastainen, voimassa olevan asemakaavan tavoitteiden vastainen, oikeusvaikutteisen osayleiskaavan vastainen, maakuntakaavan vastainen ja lisäksi päätöksentekoa varten laadittu aineisto on harhaanjohtavaa. Kaavamuutoksesta tulee luopua. Perustelut Vastaus muistutukseen on sisennettynä kursiivilla: Vastauksessa osoitetaan yksityiskohtaisesti että kaavamuutosehdotus ei ole Maankäyttö- ja rakennuslain vastainen eikä osayleiskaavan tai maakuntakaavan vastainen, kaavamuutos noudattaa voimassa olevan asemakaavan aikaisia tärkeimpiä tavoitteita, eikä päätöksentekoa varten laadittu aineisto ole harhaanjohtava. Kaavamuutos on siis hyväksyttävissä. 1. Merkittävää kulttuuriympäristöä ei ole otettu huomioon ja voimassa olevan asemakaavan kulttuuriympäristön arvojen säilyttämistä koskevat tavoitteet on hylätty. Ehdotus on maankäyttö- ja rakennuslain vastainen. Nyt nähtävillä olevassa kaavaehdotuksessa kartano rakennusryhmineen alistuu maisemassa kolmelle kuusikerroksiselle kerrostalolle, jotka olisi tarkoitus rakentaa omakotitaloille kaavoitetulle alueelle. Tämä tuhoaa kulttuuriympäristön olennaiset maisemalliset arvot ja muuttaa kartanon lähiympäristöä suurimittakaavaiseksi. Vähäinen lehtipuukaistale ei riitä piilottamaan massiivisia rakennuksia maisemassa. Kaavamuutoksen ympäristövaikutukset koskevat mitä suurimmassa määrin arvokasta kulttuuriympäristöä. Asiasta annettiin mielipide luonnosvaiheen kuulemisen yhteydessä. Kaupungilta saadun vastineen mukaan kerrostalojen katot eivät nouse kartanon kattoa korkeammalle eivätkä niin ollen kyseenalaistaisi kartanon hallitsevaa asemaa maisemassa. Vertauksen vuoksi: jos norsun pään päällä istuu hiiri, onko hiiri näistä kahdesta huomiota herättävämpi, kun norsu on alempana? Kaupungin hyväksymät tavoitteet v lainvoiman saaneessa asemakaavassa: Alusta lähtien lähtökohtana oli, että uudisrakentamisen tulee sijoittua ja sopeutua maisemakuvaan niin, että kartano rakennusryhmineen erottuu maisemassa selvästi merkittävimmäksi ja erilliseksi kokonaisuudeksi. (Ote voimassa olevan kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta kohdasta Tavoitteet ) Uudisrakentaminen ei maisemakuvassa kilpaile arvossa kartanon ja sen rakennusryhmän kanssa, koska yksittäisen uudisrakennuksen korkeus ja pituus on rajoitettu... Aluerakenne on pienimittakaavainen. (Ote voimassa olevan asemakaavan selostuksesta). Viikin asemakaavan muutos ei ole Maankäyttö- ja rakennuslain vastainen. Kaava-alueen itäosa sijoittuu Keskustaajaman osayleiskaavassa kaupunkikuvallisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävälle alueelle. Sille sijoittuville pientalotonteille ja rivitalotontille on osoitettu vastaavan tyyppinen ohjeistus kuin voimassa olevassa asemakaavassa on kartanoalueen uusille kortteleille. Kaavamuutos noudattaa tältä osin voimassa olevan asemakaavan tavoitteita kulttuuriympäristön säilyttämisen osalta.

22 Kerrostalot sijoittuvat alueelle jota ei Keskustaajaman osayleiskaavassa ole osoitettu kaupunkikuvallisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi. Kerrostalot sijoittuvat rinteen reunaa niin että ne väistävät kartanoaluetta. Kerrostalojen ja Kartanon väliin muodostetaan maisemasuojaksi luonnonmukaisena hoidettava Brakelinpuisto ja vastaavasti Kruusin puisto on suojana Virtasalmenkadun omakotitaloihin päin. Hankesuunnitelman keskeisenä ajatuksena on ollut että uusi rakentaminen häiritsee kartanoalueen idylliä mahdollisimman vähän. Tässä tavoitteessa kaavaehdotus on onnistunut. Kaavamuutos toteuttaa täysin aiemmassa kaavavalmistelussa ollutta periaatetta että uudisrakentamisen tulee sijoittua ja sopeutua maisemakuvaan niin, että kartano rakennusryhmineen erottuu maisemassa selvästi merkittävimmäksi ja erilliseksi kokonaisuudeksi. Valmistelussa olevassa kaavaehdotuksessa on myös rakennusten kokoa rajoitettu. Kartanoa lähimpien omakotitalojen enimmäiskooksi on asetettu 215 m2 ja rivitalojen 280 m2. Kaupunkirakenne kartanon lähiympäristössä muuttuu nykyistä hienovaraisemmaksi. Kartanoalueen niin kutsutun alapihan alueella on nykyisen kaavan kerrostalojen (½ r III) sijaan kaavaehdotuksessa rivitaloja kerroslukuna I. Lähimpänä kartanon pihapiiriä olevan korttelin 26 osa on muutettu rivitalojen korttelialueesta neljän omakotitalon korttelialueeksi. Lisäksi varsinaiset kerrostalot on siirretty kauemmaksi kartanon pihapiiristä. Vaikka kaavaehdotuksen kerrostalot ovat kerrosluvultaan korkeammat niin, ne eivät nouse korkeammalle kuin nykyisen kaavan mukaan rakennettaessa, koska lähtötaso on vastaavasti alempi. Korkeimman rakentamisen ja kartanon väliin muodostetaan lisäksi luonnonmukaisesti hoidettava puisto joka antaa maisemallisen lisäsuojan kerrostalojen ja kartanon väliin. Pahin uhka kartanon hallitsevalle asemalle maisemassa ei ole kerrostalot vaan umpeen kasvu joka vähitellen peittää kartanon näkymästä minnekään. Mielipiteen esittäjien vertaus norsusta ja hiirestä on hieman liioitteleva. Kartanon päärakennuksen tilavuus on noin 2000 m3 ja kerrostalon tilavuus noin 9000 m3 ja kokosuhde 1:4,5. Norsun (7000 kg) ja hiiren(0,015 kg) kokosuhde on noin 1: eli kertainen kartanon ja kerrostalon suhteeseen verrattuna. 2. Muutosehdotus on oikeusvaikutteisen osayleiskaavan ja maakuntakaavan vastainen Voimassa olevassa asemakaavassa alueen läpi pohjois-eteläsuunnassa kulkee kevyen liikenteen väylä, joka toteuttaa oikeusvaikutteisen osayleiskaavan ja 1. Maakuntakaavan vastaavaa merkintää. Kaavamuutosehdotuksessa Kruusinpolku on ilman mitään syytä poistettu, mikä katkaisee Viikinharjun kautta kulkevan suoran kevyen liikenteen yhteyden Pyhäjärvelle ja reitti siirretään kiertämään pimeää pohjoisrinnettä. Muutos on oikeusvaikutteisen yleiskaavan ja maakuntakaavan vastainen. Voimassa olevan, oikeusvaikutteisen osayleiskaavan käyttötarkoitusmerkintä Viikin kartanon alueelle on AP, pientalovaltainen alue. Asemakaavamuutoksen myötä yleiskaavassa AP-merkinnällä varustettu Viikin alue olisi mahdollista rakentaa kerrostalovaltaiseksi. Jopa 60% alueen kerrosalasta saisi olla kerrostaloissa, sillä pientaloalueen asemakaavamerkintä AP-11 salli 35% kerrosalasta kerrostaloihin (aikaisemmassa mielipiteessä virheellisesti 30%). Kaupungilta saadussa vastineessa mainittuun kerrostalojen kerrosalaan m2 ei ole laskettu mukaan tuota 35 %:a, joka AP-11- alueella saadaan sijoittaa kerrostaloihin, jolloin se on pois pientalokerrosalasta. Keskustaajaman osayleiskaava on yleiskaavana yleispiirteinen kaava. Sen merkinnät eivät ole täsmälleen paikkaan sidottuja. Maakuntakaavan merkin-

23 nät ovat vielä yleispiirteisemmät. Koska maakuntakaavan ja yleiskaavan ulkoilureitti on osoitettu kaavaehdotuksessa Brakelintien ja Kruusinpuiston kautta Kruusitielle niin asemakaavaehdotus noudattaa ylempien kaavojen merkintöjä. Reitin siirtäminen on maasto-olosuhteet huomioiden perusteltua. Alkuperäisellä paikalla ulkoilureitin kaltevuus on jyrkimmillään 15% mutta Kruusinpuistossa vain puolet siitä. Kruusin puistoon toteutettuna ulkoilureitistä on mahdollista tehdä esteetön, alkuperäisellä paikalla ei. Kaavamuutoksen hakijan kanssa on sovittu että myös Brakelinpuistoon voidaan laittaa merkitä yleistä jalankulkua ja pyöräilyä varten. Mielipiteen esittäjät tarkastelevat osayleiskaavaa tarkoitushakuisesti. Jos tarkastellaan osayleiskaavan AP alueen toteutumista asemakaavassa niin, on tarkasteltava koko yleiskaavamerkinnän aluetta, ei sen osa-aluetta. Viikin kartanoalueen kohdalla oleva osayleiskaavan AP merkintä alue ulottuu Valkamantieltä Nokian virtaan asti. Alueella on asemakaavakortteleita 12 kappaletta. Niiden yhteenlaskettu rakennusoikeus kaavamuutos huomioiden on m 2. Tästä asemakaava sallii rakennettavaksi kerrostaloina maksimissaan m 2 eli 43 %. Laskelmassa on huomioitu että AP-11 merkityissä kortteleissa on mahdollista toteuttaa rakennusoikeudesta 35% kerrostaloina. Valta osa rakentamisesta 57% on asemakaavoitettupientaloiksi. Käytännössä alue tulee olemaan vielä pientalomaisempi. Alueen rakennusoikeudesta 78,3% eli m 2 on asemakaavassa enintään kaksikerroksista koska osan mahdollisista kerrostaloista (8512 m 2 ) saa rakentaa enintään kaksikerroksiseksi. 3. Päätöksentekoa varten laadittu aineisto on harhaanjohtavaa - Kerrostalojen katon korkeusasema tulee olemaan havainnekuvissa esitettyä ja kartanon kattoa korkeammalla, sillä a) katon tai perustamistason korkeusasemaa ei mitenkään rajoiteta kaavaehdotuksessa, b) havainnekuvissa kerrostalot ovat tasakattoisia, kun taas ehdotuksen asemakaavamääräyksissä niiden kattokaltevuudeksi määrätään 1:6, c) ilmastointikonehuoneet puuttuvat havainnekuvien kerrostalojen katolta. - Havainnekuvissa ei ole millään tavalla esitetty lukuisia, useita metrejä korkeita tukimuureja, jotka ovat välttämättömiä ikkunoiden saamiseksi alimpiin kerroksiin, pysäköintialueen tasaamiseksi jossa poikittainen korkeusero on 2-7 metriä n. 22 metrin matkalla kuin myös esteettömän kulun järjestämiseksi pysäköintialueelta rakennukseen ja oleskelualueille. Jos esimerkiksi 1. kerros rakennetaan tontin alimman korkeuskäyrän tasoon, pysäköintipaikat ovat 4. kerroksen lattiatasossa tai korkeammalla. Tällöin kulku rakennukseen vaatii sillan, ja oleskelualueelle päässee pysäköintialueelle esteettömästi vain porrashuoneen kautta. Tukimuureista koituva maisemahaitta on pysyvä. Päätöksentekoa varten laadittu aineisto ei ole harhaanjohtavaa. Selostuksessa esitetty viitesuunnitelma on kaavamuutoksen hakijan esitys kaavamuutosta varten. Kerrostalojen korkeusasema selviää viitesuunnitelman maastoleikkauksesta joka lisätään selostukseen. Maastoleikkauksesta näkee myös miten kerrostalot on suunniteltu upotettavaksi rinteeseen. Vaikka havainnekuvissa kerrostalot on yksinkertaisuuden vuoksi piirretty tasakattoisiksi, on ne kaavaehdotuksessa edellytetty rakennettavaksi harjakattoisina. Näin ne kattojenkin osalta sopeutuvat paremmin alueella vallitsevaan kaupunkikuvaan. Mahdolliset Ilmastointikonehuoneet voidaan sijoittaa harjakattoisen talon yläpohjanonteloon. Maastoleikkaus havainnollistaa että alueella tarvittavat tukimuurit ja rakennusten sokkelit ovat hyvin kohtuulliset eikä käyntisiltoja tarvita. Asunnot sijoittuvat alimmassa ker-

24 roksessa ala rinteen puolelle ja taloustilat ikkunattomina rinnettä vasten joten ikkunoiden sijoittelussa ei ole ongelmia. Tukimuurit tulevat olemaan niin vähäisiä ja suojattavissa kasvillisuudella että niistä ei tule ongelmaa maisemassa, päinvastoin ne antavat pihoille terassipuutarhamaista tunnelmaa. - Suojavyöhykkeeksi tarkoitetun Brakelinpuiston puustosta osa on kaadettava em. maastonmuotoilujen ja rakennustöiden vuoksi. Kaikki kerrostalotonttien ja paikoitusalueen puut on kaadettava samasta syystä. Havainnekuvissa kerrostalojen ympärillä on 20 m korkeita puita, joiden kasvaminen kestää vähintään 30 vuotta. Nokialla on rakentamattomia kerrostalotontteja jopa kymmenen vuoden tarpeisiin. Kaupungeilla on kaavoitusmonopoli juuri siksi, että kaupunkisuunnittelun kokonaisuus kiinnostaa vain harvaa maanomistajaa. Merkittävää kulttuurimaisemaa ei pidä uhrata yksittäisen maanomistajan nopeasti vaihtelevan taloudellisen tilanteen paikkaamiseksi. Toivomme, että Nokian kaupungin päättäjät osoittaisivat toimissaan johdonmukaisuutta, pysyisivät aikaisemmissa linjauksissaan ja tavoitteissaan Viikin kulttuurimaiseman säilyttämisessä ja hylkäisivät muutosehdotuksen. Brakelinpuistoon osoitetaan kaavamuutoksen hakijan toivomuksesta merkintä s-4; luonnonmukaisena säilytettävä osa, joka on hoidettava siten, että maiseman luonne ei olennaisesti muutu. Puistosta ei rakennustöiden tai kaavamuutoksen vuoksi jouduta kaatamaa yhtään puuta. Puita kaadetaan ainoastaan mielipiteen kirjoittajienkin toivoman yleiselle jalankululle ja pyöräilylle varatulla alueen osalla väylää toteutettaessa. Havainnekuvat esittävät kaavamuutoksen lopputilannetta jolloin on luonnollista että istutettavat puutkin esitetään varttuneempina kuin ihan taimina. Maastoleikkauksesta selviää että tarvittava maaston muokkaus on vähäisempää kuin mielipiteessä pelätään. Tällöin olemassa olevaa puustoakin on mahdollista säästyä. Nokian kaupungissa on kerrostaloja varten asemakaavavarantoa useiksi vuosiksi. Pää osa kaavavarannosta on yksityisessä omistuksessa. Osa niistä ei ole edes sellaisenaan toteutuskelpoista esimerkiksi ympäristö tai muiden ongelmien vuoksi. Osa tonteista odottaa sopivaa taloudellista yhtälöä ennen kuin toteutus voi alkaa. Näistä ja monesta muusta realiteetista johtuen kaavavarantoa joudutaan aika ajoin uudistamaan ja kehittämään, näin tehdään tässäkin tapauksessa. Täysin suunnitelmatalouden malliseen rakentamisen ohjaukseen ei vapaiden asunto markkinoiden vallitessa ole mahdollisuutta. Vaikka kaupungilla onkin kaavoitusmonopoli, ei kaupungilla ole tässä syytä puuttua elinkeinon vapauteen. Muutosehdotusta ei ole syytä hylätä koska se monelta osin tukee kulttuuriympäristön asemaa voimassa olevaa asemakaava paremmin ja luo toteutuskelpoisempaa ja monipuolisempaa kaupunkiympäristöä. Pyydämme mielipiteeseen perustellun kirjallisen vastineen. Muistutukseen annetaan perusteltu kirjallinen vastaus, joka liitetään selostukseen. Nokialla , Eija Teivas Tapio Teivas,

25 MUISTUTUS 2 MUISTUTUS KRUUSINTIEN KAAVAEHDOTUKSESTA Koska kaavaehdotus ei ole muuttunut luonnoksesta, uudistan aikaisemman huomautukseni. Kruusintien asemakaavanmuutos on yleiskaavan, valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden, olemassa olevan pientalomaisen asuinrakenteen ja vasta laaditun asemakaavan vastainen. Miksi kaupunki kaavoittaa yksityisen edun vuoksi omakotialueelle ylimitoitettua rakentamista, vaikka kaupunki ja kuntalaiset eivät mitenkään hyödy kaavahankkeesta? Alueelle pitää saada virkistysaluetta ja leikkipaikka jo nykyisellä asemakaavalla ylimitoitetulle asutukselle. Kerrostalot eivät sovellu Brakelintien varrelle jyrkkään rinteeseen. Rinteeseen jouduttaisiin tekemään huomattavia leikkauksia joka näkyisi kaukomaisemassa. Kaiken lisäksi maapohjan kantavuus on heikko. Vastaus sisennettynä ja kursiivilla: Kaupunki hyötyy siitä että kaava-alue muuttuu toteutuskelpoisemmaksi ja tulee rakennetuksi. Kaupunki saa uusia asukkaita ja toimeliaisuutta rakennusaikana. Ei ole tarkoituksenmukaista pitää aluetta pitkään keskeneräöisenä vaikka se joidenkin naapureiden mielestä olisikin mieluisempaa. Rakentaminen ei ole ylimitoitettua asuinrakennusoikeus säilyy kaava-alueella samana kuin voimassa olevassa asemakaavassa. Kuntalaiset hyötyvät hankkeesta sen, että muodostuu kaksi uutta puistoa joihin rakennetaan väylät jalankulkua ja pyöräilyä varten. Voimassa oleva asemakaava on tältä osin selvästi heikompi. Alueella on uusien puistojen lisäksi riittävästi virkistysalueita kuten Virtasalmenpuisto ja Viikin harju Viikin kartanon maisemapelloista puhumattakaan. Alueelle on kaavailtu keskusleikkipuistoa Virtasalmenpuistoon. Asia on vielä alustava eikä siitä ole tehty päätöksiä. Kerrostalojen sijoittaminen rinteeseen ei ole paras ratkaisu mutta täysin normaaleilla rakentamistavoilla toteutettavissa. Rinteen kaivaminen tulee olemaan viitesuunnitelman maastoleikkauksen perusteella varsin kohtuullista. Valokuvasovitusten perusteella kerrostalot näkyvät kaukomaisemassa hyvin rajallisesti ja maastoleikkaukset tuskin ollenkaan. Maapohja on maaperätietojen perusteella moreenia joka on hyvä pohja rakentamiselle. KAAVOJEN VASTAISUUS: Pirkanmaan maakuntakaava on vahvistettu Alueen läpi on osoitettu ulkoilureittimerkintä. Oikeusvaikutteisessa Keskustaajaman osayleiskaavassa alueella on pientalovaltaista asuntoaluetta (AP) sekä lähivirkistysaluetta (VL). Alueeseen ulottuu Viikin kartanoalueen merkintä jonka mukaan alue on kaupunkikuvallisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävää aluetta, jonka ar-

26 vot ja suojelu tulee ottaa huomioon asemakaavoituksessa. Alueella ei saa suorittaa ilman maisematyölupaa maisemaa muuttavaa rakennustyötä, puiden kaatamista tai muuta näihin verrattavaa toimenpidettä. Alueen itälaidalle on osoitettu myös yleiskaavassa ulkoilureitti. Asemakaavamuutoksen myötä yleiskaavassa AP-merkinnällä varustettu Viikin alue muuttuisi kerrostalovaltaiseksi. Yhteensä 60% alueen kerrosalasta olisi silloin kerrostaloissa, sillä Viikin uuden pientaloalueen asemakaavamerkintä salli jo 30% kerrosalasta kerrostaloihin. Asemakaavassa ei saa sallia yli 2- kerroksisten kerrostalojen rakentamista tällä alueella ja lähtökohtaisesti koko kaavamuutoksesta tulee luopua. Voimassa oleva asemakaava perustuu maanomistajan itsensä laadituttamiin suunnitelmiin, eikä maanomistaja tuonut aiemman kaavaprosessin aikana kertaakaan esille, etteikö asemakaava olisi täysin kelvollinen toteutettavaksi. Muutoksessa omakotitontit muutettaisiin kerrostalotonteiksi, vaikka lähiympäristö on matalaa, suurimmaksi osaksi luvun omakotitaloasutusta. Omakotitontit ovat Tampereen seudulla hyvin haluttuja ja niille on kysyntää. Nokian keskusta taas on väljä, jonne tulisi rakentaa lisää kerrostaloja tyhjille paikoille. Vanhan omakotitaloalueen tuntumaan ei pidä sijoittaa kerrostaloja. Nokian kaupunki sitoutui vastikään laaditun asemakaavan yhteydessä siihen, että merkittävän kulttuuriympäristön arvot otetaan huomioon alueella. Kaavamuutosluonnos on ristiriidassa näiden tavoitteiden kanssa. Tätä kaavanmuutosta yritettiin laittaa vireille jo 2010, hanke oli valtuuston käsittelyssä joka totesi että sitä ei viedä eteenpäin ja palautti sen valmisteluun. Voimassa olevan asemakaavan lähtökohtana on ollut se, että rakennusten tulee sijoittua ja sopeutua maisemakuvaan. Rakentamisen pitää sopeutua ympäristöön ja olemassa olevaan pienimittakaavaiseen rakennuskantaan. Uudisrakennuksien korkeus on rajattu kahteen kerrokseen. kaavamuutosalue on osa Viikin kartanon arvokasta kulttuurimaisemaa, johon nyt ehdotetaan kaavoitettavaksi kolme kuusikerroksista kerrostaloa. Nämä talot veisivät suurella koollaan kartanon päärakennukselta sen hallitsevan aseman maisemassa. Kaavamuutosluonnoksen tavoitteissa ei mainita Viikin kartanon arvokasta kulttuuriympäristöä sanallakaan. Osallisia ei ole kuultu lainkaan. Kaavahankkeessa joka vaikuttaa näin merkittävästi lähialueen asukkaiden kiinteistöjen arvoon ja käytettävyyteen, tulisi osallisten kuuleminen järjestää kunnolla. Tästä on myös huomautettu useissa kaavaluonnoksesta jätetyissä huomautuksissa. Kaupunkia tulee kaavoittaa johdonmukaisesti, ja kaupunkilaisten tulee voida uskoa siihen että kaupungin päättäjät pysyvät aikaisemmissa linjauksissaan ja tavoitteissaan. Kaavanmuutos pitää keskeyttää, kuten valtuusto jo kertaalleen päätti pari vuotta sitten! Väitteeseen kaavamuutoksen kaavojen vastaisuudesta on vastattu Teivaksien muistutukseen annetussa vastauksessa. Kaupungin valtuusto on hyväksynyt kaavamuutoksen käynnistämissopimuksen joten hanke noudattaa kaupunginvaltuuston tahtoa. Kaavaehdotus noudattaa pääpiirteissään olemassa olevan kaavan tavoitteita kartanoalueen aseman säilymiseksi parantaen tilannetta voimassa olevaan asemakaavaan nähden. Väite että osallisia ei olisi kuultu ollenkaan, on perätön. Osallisia on kuultu Maankäyt-

27 tö- ja rakennuslain edellyttämällä tavalla. Osallisilla on ollut mahdollisuus valittaa kaupungin valtuuston päätöksestä hyväksyä kaavoituksen käynnistämissopimus ja antaa mielipiteensä luonnosvaiheessa ja muistuttaa ehdotusvaiheessa. Mielipiteisiin ja muistutuksiin on annettu kirjallinen vastaus. Kaavahankkeen toteutuminen tulee todennäköisesti nostamaan lähialueen omakotitalojen arvoa. Ei ole epäilystäkään siitä etteikö kaupungin päättäjät toimisi johdonmukaisesti noudattaessaan kaupunginvaltuuston tekemää päätöstä ja sen mukaista linjausta. Pyydän muistutukseeni perustellun kirjallisen vastineen. Jurkka Pöntys Muistutukseen vastataan perustellusti ja kirjallisesti.

28

29 Vastaus: Selostukseen liitetty havainnekuva Turuntieltä kartanon eteläpuolelta katsottuna osoittaa että uudet kerrostalot sijoittuvat maisemaan niin että ne jäävät muodostettavan Brakelintien puuston taakse. Kartanon itäpuolelta Turuntieltä katsoen ei ole laadittu havainnekuvaa koska sieltä katsottuna muutosta ei ole ollenkaan havainnollistettavissa. Kaavateknisistä syistä kaava-alueen kavennus maisemapellon kohdalla palautetaan luonnosvaiheen rajauksen mukaiseksi. Maisemallisesti arvokas peltoalue rajoittuu idässä voimassa olevan asemakaavan vastaavaan alueeseen joten rajan siirrolla ei sen suhteen ole merkitystä. Pysäköintialueen rajausta ei ole mahdollista siirtää koska muuten alue ei riitä tarvittaville autopaikoille. Omakotitalojen istutusalueelle annetaan määräys että pellon puoleisille rajoille tulee istuttaa pensasaita kuten kartanon itäpuolisilla kortteleilla. Kruusintien ja autopaikoitusalueen ajoväylän varteen on määrätty istutettavaksi koristepuurivistöt matalilla tai pylväsmäisillä puilla. Selostuksen kohta korjataan esitetyllä tavalla. Tarkistettu kaavaehdotus aineistoineen toimitetaan maakuntamuseon nähtäväksi.

30

31

32

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 12. kaupunginosan korttelin 26 tonttia 9.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 12. kaupunginosan korttelin 26 tonttia 9. 12-KAUPUNGINOSA VIIKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 12. kaupunginosan korttelin 26 tonttia 9. Asemakaavan muutoksella muodostuu 12. kaupunginosan korttelin 26

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 30 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin 30 osa.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 30 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin 30 osa. NOKIAN KAUPUNKI 12-KAUPUNGINOSA VIIKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 30 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan

Lisätiedot

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy.

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy. 1 NOKIAN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava ja asemakaavan muutos Asemakaava koskee kiinteistöä 536-418-4-198. Asemakaavan muutos koskee 11. kaupunginosan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 1. kaupunginosan korttelin 18 tonttia 10 ja katualuetta. Asemakaavan muutoksella muodostuvat 1. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 2. kaupunginosan kortteli 3 tonttia 15 sekä katualuetta. Asemakaavan muutoksella muodostuvat 2. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Maantiealue VT 12 ja Sorvantien risteys ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 6. kaupunginosan tie- ja puistoaluetta kiinteistöistä 536-895-2-8, 536-425-5-202, 536-409-1-9

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5147 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Justeerinpuiston/ Kotikioskin asemakaavan muutoksen selostus 9. kaupunginosa (Kärki) korttelin 731 osa sekä katu- ja puistoalue HALLINTOKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 1.8.2006

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta. 10-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 MAANKÄYTTÖOSASTO ULVILAN KAUPUNKI 2 ULVILA FRIITALA

Lisätiedot

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS Kunta: Kirkkonummi Kaavan nimi: VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 Hankenumero: 40118 Piirustusnro: 3121 Laatija: kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16.

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. Selostus 16.5.2011 HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Asemakaava-alue 1.2 Kaava-alueen sijainti

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 25. kaupunginosan korttelin 5 tonttia 4 sekä katu- ja erityisalueita. Asemakaavan muutoksella muodostuvat 25. kaupunginosan

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Asemakaavan selostus

Asemakaavan selostus Asemakaavan selostus 12.5.2014 12.5.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Haukiputaan kaupunginosan korttelin 2607 tonttia 2 ja katualuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Koulukuja 4) Kaavatunnus 564-2211

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 28.2.2017 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT:.. 2017 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 28. PÄIVÄNÄ HELMIKUUTA 2017 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1 PERUS-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16-KAUPUNGINOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava Asemakaava koskee Nokian kaupungin 16. kaupunginosan kaavoittamatonta aluetta/ kiinteistöjä 536-407-24-3, 536-407-10-31,

Lisätiedot

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 12.6.2014 Vireille tulosta ilmoitettu: Tekninen lautakunta 26.2.2014. Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, 00520

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN JA ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN JA ASEMAKAAVAN SELOSTUS NOKIAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN JA ASEMAKAAVAN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 2. kaupunginosan virkistysaluetta, 3. kaupunginosan korttelia 38 sekä katu- ja virkistysalueita,

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan ja tonttijaon muutos Kemijärven

Lisätiedot

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelin 35 tontteja 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MAANKÄYTTÖOSASTO 2 ULVILA Mukulamäen asemakaavan muutos 1. PERUS- JA

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Venesjärven kylän tiloja Liisanniemi 214-423- 3-141 ja Etelärinne 214-423-3-145 koskeva ranta-asemakaava. VENESJÄRVEN MARJAKEITAAN RANTA-ASEMAKAAVA 2 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Harju-Härkälä 2:n asemakaava 1(1) Kohde ja suunnittelualue Kaavoitettava alue sijaitsee Someron Harjun kaupunginosassa Paimionjoen ja Härkäläntien eteläpuolella noin 1 kilometri keskustasta etelään. Alueen

Lisätiedot

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak 009037) Koskee Iisvedentien maantiealuetta (Suonenjoki-Vesanto maantie 545, kiinteistötunnus 778-895- 0-545) Lentokentän teollisuusalueen ja Iisveden teollisuusalueen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä katualuetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 28 tontti 10 Kaavan

Lisätiedot

Tekninen lautakunta hyväksynyt asemakaavan Kaava on tullut voimaan

Tekninen lautakunta hyväksynyt asemakaavan Kaava on tullut voimaan ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 11.11.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Ylikiimingin kaupunginosan korttelin 24 tontteja nro 2, 3 ja 5 koskevaan asemakaavaan (Harjutie, Rantatie) Tekninen lautakunta hyväksynyt

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma

ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3.KAUPUNGINOSA KORTTELI 126 TONTTIT 1 JA 2, KOSKIKATU 40 JA 42 Suunnittelualue sijaitsee 3. kaupunginosan korttelin 126 tontilla

Lisätiedot

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 Diaari 380/10.02.03/2014 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 ULVILAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

PORNAINEN KAAVASELOSTUS KOTOJÄRVEN KARTANON VIHERKAISTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN KAAVASELOSTUS KOTOJÄRVEN KARTANON VIHERKAISTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN KOTOJÄRVEN KARTANON VIHERKAISTA ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Päiväys 31.8.2011. Vireille tulosta ilmoitettu:. Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS Uudenkaupungin kaupunki Ak 1904 Hallinto- ja kehittämiskeskus Maankäyttöpalvelut 1. Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee: HIU, 19. kaupunginosan kortteleita 20-21 (AO)

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) ASEMAKAAVAN SELOSTUS 7.8.2012 päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) kaavatunnus 564-2138 Diaarinro 4700/2011 Projektinro 100

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, kortteli 615

Asemakaavan muutos, kortteli 615 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI Asemakaavan muutos, kortteli 615 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 5.10.2012 P195-P19523 Kaavaselostus

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 Tekninen lautakunta 100 01.04.2015 Kaupunginhallitus 154 07.04.2015 Kaupunginhallitus 284 06.07.2015 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 588/10.02.03.00/2014 TEKLA 100

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

kaavatunnus AM2024 Dnro 2830/2008 Projektinro Kaupunginvaltuusto hyväksynyt Kaava tullut voimaan

kaavatunnus AM2024 Dnro 2830/2008 Projektinro Kaupunginvaltuusto hyväksynyt Kaava tullut voimaan ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 6.5.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Koskikeskuksen kaupunginosan korttelin 5 sekä katu-, puisto- ja vesialuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Toivoniementie 1) kaavatunnus

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1/16 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 4. PÖYLIÖVAARA KORTTELIT 4206, 7 13, 4214, 4215, 16 19, 27 31, 40 46, PUISTOT JA KADUT SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUE. ASEMAKAAVAN SELOSTUS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS Asemakaavan muutos koskien Karvian keskustan kortteleita 82 ja 83 sekä M aluetta. Tilat 230-405-8-76, 8-180, 8-179, 8-220 11.11.2013 Pohjois-Satakunnan

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601623 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 76 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 28.2.2018 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa Korttelin 511 tontti 4 Lohiliete 3 KAAVASELOSTUS

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa Korttelin 511 tontti 4 Lohiliete 3 KAAVASELOSTUS Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa Korttelin 511 tontti 4 Lohiliete 3 1 KAAVASELOSTUS Kuva: Blom Kartta Oy MAANMITTAUS JA SUUNNITTELUPALVELUKESKUS SUUNNITTELUPALVELUT 2009 1 PERUS JA

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut 11.12.2014, päivitetty 1.6.2015 Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Aloite Asemakaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Kaavatunnus: 3-331 Asianumero: 507/10.2.03/2012 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Asemakaavanmuutos koskee korttelin 3086 tonttia 2 Asemakaavanmuutoksella muodostuu osa korttelista

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2 Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2 Kuva 1 Viistokuva suunnittelualueesta KAAVASELOSTUS KAAVOITUS 2017 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Oulunsuun kaupunginosan korttelin 54 tonttia nro 8 koskevaan asemakaavaan (Pietiläntie 33)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Oulunsuun kaupunginosan korttelin 54 tonttia nro 8 koskevaan asemakaavaan (Pietiläntie 33) Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut ASEMAKAAVAN SELOSTUS 10.3.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Oulunsuun kaupunginosan korttelin 54 tonttia nro 8 koskevaan asemakaavaan (Pietiläntie 33) kaavatunnus 564-2186

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 19. kaupunginosan korttelin 6 tonttia 1.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 19. kaupunginosan korttelin 6 tonttia 1. 19-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 19. kaupunginosan korttelin 6 tonttia 1. Asemakaavan muutoksella muodostuu 19. kaupunginosan korttelin 6 tontit

Lisätiedot

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus MYKKÄLÄ - TORPPI TORNION KAUPUNGIN 15. TORPIN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 21 ASEMAKAA- VAN MUUTOKSEN SELOSTUS 22.9.2015 LUONNOS TORNION KAUPUNKI Tekniset

Lisätiedot

V096 Villähde kortteli 284 tontit 2 ja 3 Villähde, kortteli 284 Asemakaavan muutos

V096 Villähde kortteli 284 tontit 2 ja 3 Villähde, kortteli 284 Asemakaavan muutos Nastolan kunta Villähde, kortteli 284 Asemakaavan muutos Kaavaselostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa. Nastolan kunta Kaavoitus Nastolan kunta Selostus 1 (9) 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 3425/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 2.10.2014 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki

Janakkalan kunta Turenki Janakkalan kunta Turenki 17.8.2015 1 Kauriinmaa etelä D:no 267/2015 Asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee Turengin keskustan pohjoispuolella,

Lisätiedot

Asemakaavan seurantalomake

Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta aimio Täyttämispvm 04.03.0 Kaavan nimi akurlanmetsän asemakaava ja asemakaavan muutos Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta

Lisätiedot

1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS, joka koskee 16. päivänä toukokuuta 2014 päivättyä ja 6.10.2014 muutettua (lausunnot) asemakaavakarttaa. Lampuodintie (19/2013) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavanmuutos

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue Kaavatunnus 3-313 Asianumero ASRA.ltk: 20.1.2015 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue Asemakaavan muutos koskee korttelia 6 sekä maatalousaluetta Asemakaavan muutoksella

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 4.10.2012

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 4.10.2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 54 TONTEILLA 3 JA 4 (PURSIMIEHENKATU 3 JA 5) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Saviniemen kaupunginosassa korttelin

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa kortteli 560 tontit 18, Väinämöisentie

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa kortteli 560 tontit 18, Väinämöisentie Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa kortteli 560 tontit 18, Väinämöisentie Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueesta, suunnittelualue rajattu punaisella viivalla Pictometry, Blom Oy, 2014

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS YRJÖNKATU 4 JA AARNENKATU 5

ASEMAKAAVAN MUUTOS YRJÖNKATU 4 JA AARNENKATU 5 1 (9) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS YRJÖNKATU 4 JA AARNENKATU 5 SELOSTUS NRO 522 2 (9) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151 Ak 5151 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus 4. kaupunginosa (Tapala) korttelin 314 tontti 5 ja puistoalue YMPÄRISTÖKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 27.3.2007

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 19. kaupunginosan korttelin 6 tonttia 1.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 19. kaupunginosan korttelin 6 tonttia 1. 19-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 19. kaupunginosan korttelin 6 tonttia 1. Asemakaavan muutoksella muodostuu 19. kaupunginosan korttelin 6 tontit

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO SUURMETSÄ, PUISTOLA TONTIT 41274/2 JA 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO SELOSTUS

HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO SUURMETSÄ, PUISTOLA TONTIT 41274/2 JA 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO SELOSTUS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO SUURMETSÄ, PUISTOLA TONTIT 41274/2 JA 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO 12092 SELOSTUS 2011:12092 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS ASEMAKAAVAN MUUTOSKARTTA

Lisätiedot

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo 118/10.02.03/2017 Khall 26.3.2018 62 Valtuusto 24.4.2018 9 Voimaantulo 16.8.2018 IITTI KAUSALA KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN 1.12.2017 Vireille tulosta ilmoitettu KH:n päätöksellä 17.11.2014

Lisätiedot