Unique by Forbo. Ainutlaatuiset ominaisuudet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Unique by Forbo. Ainutlaatuiset ominaisuudet"

Transkriptio

1

2

3 Unique by Forbo Ainutlaatuinen ulkonäkö Forbo Furniture Linoleum on oikea viimeistely silloin, kun haluaa luoda henkeäsalpaavan kauniita ja toimivia kalusteita, jotka erottuvat joukosta ja kestävät käyttöä. Furniture Linoleum on korkealaatuinen materiaali, joka on tunnettu tyylikkyydestään ja kestävyydestään ja joka sopii lukemattomiin häikäisevän kauniisiin pinnoitussovelluksiin. Ainutlaatuinen luonne Furniture Linoleumin ainutlaatuiset esteettiset ominaisuudet ja kosketus varmistavat, että jokaisen esineen luonne korostuu. Himmeän pinnan ja lämpimän, pehmeän tunteen ansiosta kalusteet sekä näyttävät että tuntuvat aidon yksilöllisiltä ja erottuvat kaikista muista materiaaleista valmistetuista esineistä. Ainutlaatuinen valinta Furniture Linoleumista valmistetaan kahta toisistaan selkeästi erottuvaa mallistoa. Desk Top koostuu 20 tyylikkäästä klassisesta tai modernista väristä ja Walton Crocodiles puolestaan neljästä kohokuvioidusta pinnasta. Molemmat ovat erottuvia ja mieleenpainuvia ja uuden parantuneen pintarakenteen suojan ansiosta se kestää entistäkin paremmin tahroja ja naarmuuntumista. Luonnon omat raaka-aineet Furniture Linoleum valmistetaan uusiutuvista, luonnon omista raaka-aineista. Perusraaka-aineita ovat pellavaöljy, hartsi, puujauho ja luonnolliset pigmentit. Tämän takia Furniture Linoleum on biologisesti hajoava eikä vahingoita ympäristöä missään elinkaarensa vaiheessa. Ainutlaatuiset ominaisuudet Käyttäjille mukavalta tuntuva pinta luonnollinen materiaali ympäristöystävällinen valinta parantunut kestävyys tahroja ja naarmuuntumista vastaan himmeä pinta sormenjäljet eivät näy antistaattisuus värit eivät haalistu Valmistajille joustava helppo asentaa sopii monenlaisille alustoille puunomaiset prosessit päällystettävissä asennettavissa käsin ja teollisesti

4 Pintoja, jotka houkuttelevat koskettamaan Forbo Furniture Linoleum erottuu joukosta sekä ulkonäöltään että miltä se tuntuu. Furniture Linoleum vaikuttaa maanläheiseltä ja tuntuu vankalta, mutta se 'joustaa' kosketuksesta. Se näyttää mukavalta ja luonnolliselta ja tuntuu lämpimältä. Sillä on myös ainutlaatuinen etu: sormenjäljet eivät näy. Luonnostaan antistaattinen Täysin luonnonmukainen koostumus ja Forbon erikoispinta varmistavat, että Furniture Linoleum on luonnostaan antistaattinen. Tämä on todellinen etu muihin pintoihin verrattuna, koska pinta torjuu aktiivisesti staattisen varauksen syntymistä. Sen vuoksi pöly ja lika eivät tartu pintaan, joka näyttää jatkuvasti virheettömältä ja puhtaalta. Joustavat, orgaaniset muodot Furniture Linoleum on luonteeltaan joustavaa, minkä vuoksi se soveltuu erinomaisesti kaiken tyyppisiin huonekalukalusteisiin ja sisustuskalustuksiin. Furniture Linoleum on asennettavissa niin vaaka- ja pystysuorille kuin kaareville pinnoille. Korkean teknologian käsityötaitoa Furniture Linoleum koostuu kolmesta kerroksesta: kyllästetty paperi (Desk Top) tai juutti (Walton Crocodiles), linoleumgranulaatti sekä pintakerros. Linoleumgranulaatti koostuu hapetetusta pellavaöljystä ja hartsista, johon on lisätty puujauhoa ja pigmenttejä. Linoleumgranulaatti puristetaan telalla kyllästettyyn paperiin tai juuttiin. Kuivuttuaan Furniture Linoleum päällystetään vesipohjaisella, verkkorakenteisella akryylipinnoitteella, joka suojaa pintaa säilyttäen samalla linoleumin erityisen tunnun. Useita palkintoja Forbo Furniture Linoleum tunnetaan laajasti esteettisten ja käytännöllisten ominaisuuksien hyvästä yhdistelmästään. Se on saanut useita tärkeitä palkintoja, mm. Red Dot designpalkinnon, palkinnon hyvästä teollisesta muotoilusta sekä Interzum-palkinnon. Creating better environments Paremman ympäristön puolesta Forbo harjoittaa vastuuntuntoista raaka-ainehankintaa, joka yhdistää asiakkaidemme laatuvaatimukset ja ympäristöstä huolehtimisen. Kaikki toimittajamme jakavat näkemyksemme ympäristöasioissa ja yhteiskunnallisissa asioissa ja kaikki valmistustoimintomme ovat ISO sertifioituja. Raaka-aineiden ja energian käyttömme on tehokasta, kierrätämme jätteet mahdollisimman tarkasti ja päästömme ovat mahdollisimman vähäiset.

5

6 tyylikäs Forbo Furniture Linoleumista valmistetaan kahta mallistoa: Desk Top ja Walton Crocodiles. Desk Top -mallisto koostuu 20 pelkistetystä, tyylikkäästä väristä, jotka tuovat mihin tahansa kalusteeseen aistikasta ylellisyyttä. Väreinä ovat mm. uusi ja nykyaikainen valkoinen sekä antrasiitti, lisäksi useita muita selkeitä värejä ja muutama tummempi sävy, jotka on tuotu markkinoille tämän malliston myötä ja jotka pohjautuvat puun ja nahan värimaailmaan. Klassiseen väripalettiin on myös lisätty uusia, raikkaita ja tyylikkäitä värejä sekä useita lämpimiä luonnonsävyjä, joita käytetään uusissa klassikkohuonekaluissa. Viimeksi mainitut sopivat erityisen hyvin luomaan miellyttäviä ja kutsuvia ympäristöjä. Forbon musta Desk Top 4023 on Furniture Linoleum malliston alkuperäinen klassikko.

7

8 valoleikkiä Walton Crocodiles on Forbo Furniture Linoleumin toinen mallisto: neljä yksiväristä krokotiilinnahkakuviota, jotka tuottavat kauniita heijastuksia ja kuvioita. Neutraalit värit pohjautuvat nahan sävyihin ja tätä mallistoa käytetään usein sekä vaaka- ja pystypinnoilla että kaarevilla pinnoilla. Walton Crocodiles malliston alusta on juuttia (kuten Forbon Marmoleum-lattianpäällysteiden), ja mallisto soveltuu erityisen hyvin raskaasti kuormitettujen pintojen kuten tiskien ja jalkalistojen päällysteeksi. Sitä voidaan käyttää myös lattianpäällysteen asennusten yhteydessä.

9 Täydellinen viimeistely Reunojen viimeistelytekniikka on tärkeä osa kalustesuunnittelua. Furniture Linoleum -tuotteiden asennus voidaan viimeistellä useilla eri tavoilla käyttämällä monia erilaisia materiaaleja. Alla muutama ehdotus; muita mahdollisuuksia on runsaasti. Lisätietoja saat sivulta 17.

10 Furniture Linoleum käyttökohteita Furniture Linoleumia voidaan käyttää monipuolisesti toimistoissa, työympäristöissä, keittiöissä ja liiketiloissa, esimerkiksi: Pöytätasot Myymälä- ja vastaanottotiskit Kaapit Sisäovet Tuolit Kaappihyllyt Väliseinät (siirrettävät ja kiinteät) Seinäpanelointi

11

12

13 Aquajet-sovellus Aquajet-leikkaustekniikalla voidaan toteuttaa todella yksityiskohtaisia suunnitelmia; tekniikka sallii lähes rajoittamattoman luovuuden (1). pöytätaso kaappi

14 Tekniset tiedot Helppo asennus Furniture Linoleum -tuotteet on helppo asentaa yleisten materiaalien, esimerkiksi MDF-levyn, lastulevyn ja vanerin päälle. Furniture Linoleumin pinta on himmeä häiritsevien valonheijastusten ehkäisemiseksi. Yleensä Furniture Linoleum ei edellytä lisäkäsittelyä, mutta tarvittaessa voidaan lisätä pintakerros (esim. UV-säteilyn kestävää PU-pinnoitetta); paras tulos saavutetaan yleensä ruiskuttamalla. Väri Koska Furniture Linoleum on valmistettu luonnon raaka-aineista, eri valmistuserien sävyt saattavat poiketa jonkun verran toisistaan. Tämä on muistettava uusintatilausta tehtäessä. Kuivaamokellastuminen Linoleumin valmistuksen viimeisessä vaiheessa valmiin materiaalin (varsinkin, jos kyseessä on vaalea sävy) pintaan saattaa muodostua kellertävä kalvo; ilmiötä sanotaan kuivaamokellastumiseksi. Kyseessä on normaali ilmiö, joka häviää nopeasti, kun tuote saa auringonvaloa. Kuljetus Furniture Linoleum on pakattu tukevaan pakkaukseen, jotta se ei vahingoittuisi kuljetuksen aikana. Rullat ovat syytä kuljettaa pystyasennossa. Linoleumista leikatut suuret palat on syytä nostaa, ei vetää; kuljeta suuret palamäärät kuormalavalla. Varastointi Rullat varastoidaan pystysuunnassa, kun taas palat varastoidaan vaakasuorassa. Varmista, ettei palojen väliin pääse likaa ja vältä tilanteita, joissa pinon päälle voidaan sijoittaa raskaita ja/tai teräviä esineitä. Varastointi huoneenlämmössä helpottaa asennusta. Asennuksen valmistelu Leikkaa Furniture Linoleum n. 1 % tarkoitettua suuremmaksi. Levitä se tasaiselle pinnalle ja jätä se (liiman ja alusmateriaalin kanssa) sopeutumaan olosuhteisiin noin vuorokaudeksi. Ohjeita asennukseen Furniture Linoleum tulee asentaa alusmateriaalille: MDF-, lastu-, vaneri- tai puristelevylle. Muita alusmateriaaleja on mahdollista käyttää, mutta tarkista asia ensin Forbolta. Kun kaksi materiaalia kiinnitetään toisiinsa, niiden välille syntyy jännitteitä. Tämän välttämiseksi tulee usein 'tasapainottaa' materiaali. Edellä sanottu koskee myös linoleumia, erityisesti irtopaneeleja. On suositeltavaa, että alusmateriaalin molemmille puolille asennetaan teknisiltä ominaisuuksiltaan samankaltaisia materiaaleja. Suurten pintojen kyseessä ollen on otettava huomioon seuraavat asiat: 1. Alusmateriaalin valinta 2. Alusmateriaalin paksuus, symmetria ja kestävyys 3. Tasapainottamiseen käytetty materiaali 4. Käytettyjen materiaalien totuttaminen olosuhteisiin. Paras tulos saavutetaan asentamalla alusmateriaaliin samaa materiaalia, samaan aikaan ja samansuuntaisena. Furniture Linoleum on taipuisaa ja joustavaa, eikä se olosuhteisiin totuttamisen lisäksi vaadi muita valmisteluja ennen itse asennusta. Varmista, että alusmateriaalin yläpinta ja asennettavan pintamateriaalin alapinta ovat täysin puhtaat, ettei pintaan ja kohoumia. Alusmateriaalissa ei saa olla mitään tasosta poikkeavaa osaa tai muuta materiaalia, joka pilaa pinnan tasaisuuden.

15 Liimaus ohjeita Käytettävä liima riippuu asennustavasta ja lopullisen tuotteen käyttötavasta. Myös alusmateriaali vaikuttaa valintaan. Alla olevassa taulukossa on suuntaa antavat ohjeet. Tasopinnan manuaalinen asennus Jos tasopinta päällystetään kauttaaltaan Furniture Linoleumilla: 1. Liimaa hieman ylikokoinen linoleum alusmateriaaliin. Levitä liima tasaisesti pitkäkarvaisella telalla, jottei valmiiseen pintaan jää kohoumia. 2. Purista linoleum lujasti alustaan esim. käsitelalla. 3. Sahaa, jyrsi, leikkaa tai höylää alusmateriaali sekä linoleumpinta lopulliseen muotoon heti liiman kovetuttua. Käytä ainoastaan teräviä työkaluja. 4. Viimeistele tarvittaessa reunalistalla. Liimat Tasopinta Kaareva pinta Painaminen Tyhjiömuovaus Manuaalinen asennus Akryyliliima Polyvinyyliasetaatti (kontaktiliima) - - Teollinen asennus Polyvinyyliasetaatti Polyvinyyliasetaatti Polyvinyyliasetaatti Polyvinyyliasetaatti

16 Kaarevan pinnan manuaalinen asennus Muista ennen kuin asennat Furniture Linoleumia kaarevalle pinnalle, että: on helpompi taivuttaa linoleumia pitkittäis- kuin poikittaissuunnassa. pienin taivutussäde on 5 cm Desk Topille tai 4 cm Walton Crocodilesille, mikäli suinkin mahdollista taivuta materiaali pituussuunnassa. alusmateriaalin kaarevassa pinnassa ei saa olla teräviä reunoja. huokoisia alusmateriaaleja on ensin pohjustettava. Seuraavassa suositeltu asennustapa kaarevalle pinnalle: 1. Levitä kontaktiliimaa alusmateriaalille. 2. Kun alusmateriaalille levitetty liima on puoliksi kovettunut, levitä liimaa linoleumille. 3. Kun linoleumille levitetty liima on puoliksi kovettunut, paina linoleum alustaan. Aloita kiinnittäminen pinnan suoralta osuudelta ja työskentele kaarevan osan suuntaan. 4. Hiero pintaa kädellä varmistaen, että kaikki ilmakuplat häviävät. Kiinnitä pieni osa kerralla ja varmista, että linoleum on kiinnittynyt hyvin ennen kuin jatkat. Teollinen asennus Furniture Linoleumin asennus ei edellytä erikoisvälineitä. HPL:n asentamiseen soveltuvat välineet käyvät myös Furniture Linoleumin asentamiseen. Varmista, että puristimen ja linoleumin pinnat ovat puhtaat, jos käytät puristinta tai pinoamispuristinta. Furniture Linoleumia voidaan puristaa kylmänä tai kuumana (maksimi 70 C). Puristuspaine on baaria ja puristusaika 2 15 minuuttia, käytetystä liimasta riippuen. Furniture Linoleum voidaan tiettyyn rajaan saakka liimata useaan suuntaan kaarevalle pinnalle (esim. tuolin istuinosaan). Purista linoleum, vaneri ja liima haluttuun muotoon muotissa. Walton Crocodiles ja Marmoleum sopivat tähän paremmin kuin Desk Top. Huom! On suositeltavaa suorittaa kokeita ennen varsinaisen tuotannon aloittamista. Poista välittömästi jäännösliima vedellä. Poista kuivunut jäännösliima lakkabensiinillä; poista välittömästi kaikki lakkabensiinijäänteet vedellä. Jos suojaat Furniture Linoleumia teipillä, varmista ettei teippi vahingoita linoleumin pintaa.

17 Reunojen viimeistely Furniture Linoleumin viimeistelyyn on useita eri vaihtoehtoja. Käsittele reunat liimalla, joka kuivuu kirkkaaksi ja poista välittömästi kaikki jäännösliima pinnalta. Suojaa aina Furniture Linoleumin pinta. Kun Furniture Linoleum on kiinnittynyt alustaansa, työstä kappale oikeaan kokoon. Työ voidaan suorittaa sahaamalla, jyrsimällä, poraamalla, leikkaamalla ja höyläämällä. Käytä ainoastaan teräviä työkaluja. Helpoin tapa viimeistellä reunat on katkaista Furniture Linoleum suoraan ja jyrsiä sekä lakata alusmateriaalin reunat (kuva a). Viistä hiukan reunoja. Kuvan f rakenneratkaisu, kapeneva pinta ja puolipyöreä puureunus, osoittaa, miten moninaisia mahdollisuuksia Furniture Linoleum tarjoaa. Kuva g taas näyttää, miten kaareva pinta päällystetään linoleumilla. Ruostumaton teräslista toimii mainiona lisäkoristeena. Kuvassa h on kahden linoleumin väliin liimattu alumiinilista; alustana on kuvassa a näkyvä pöytätaso. Teollinen pyöristäminen Yleistäen voidaan sanoa, että HPL:n taivuttamiseen käytetyt välineet soveltuvat linoleumin taivuttamiseen. Lämpötila ei saa olla yli 70 C. Reunat voi viimeistellä myös esim. alumiini-, puu- tai muovilistalla (kuvat b ja c). Kuvassa d Furniture Linoleum on kiinnitetty reunoihin. Kuten edellä todettiin, reunat voi myös pyöristää Furniture Linoleumilla (kuva e). Muista lisätä pohjaan 3 5 cm linoleumia, ettei se irtoa reunoista taivutusvoiman takia.

18 Puhdistus ja hoito Asennuksen jälkeen Poista kaikki liima- ja pinnoitejäännös ja/tai sormenjäljet puhtaalla kostealla rievulla ja tarvittaessa neutraalilla puhdistusaineella. Poista kuivunut liima lakkabensiinillä; pyyhi välittömästi lakkabensiinijäännös puhtaalla, kuivalla rievulla. Ennalta ehkäisevät toimenpiteet ja tahrojen poisto Terävät esineet saattavat naarmuttaa pintaa; käytä varmuuden vuoksi pehmeää suojaa, jos epäilet vaurion vaaraa. Poista tahrat tuoreeltaan (esim. muste, kahvi, tee ja punaviini). Estä vaikeiden tahrojen syntyminen; käytä alustoja kukkaruukkujen, maljakoiden, kuppien jne. alla. Desk Top: poista vaikeat tahrat, esim. muste ja lyijy, puhtaalla rievulla ja neutraalilla puhdistusaineella. Säännöllinen puhdistus Puhdista kostealla rievulla; tarvittaessa voidaan käyttää neutraalia puhdistusainetta. Tahrat on poistettava tuoreeltaan. Perushuolto Levitä pinnalle 5 %:n neutraali puhdistusaine -/vesiliuos. Anna vaikuttaa 10 minuuttia. Harjaa pinta varovasti pehmeällä harjalla. Poista likainen vesi. Huuhtele puhtaalla vedellä ja anna pinnan kuivua. Levitä ohut kerros soveltuvaa esim. saippuapohjaista hoitoainetta. Kiillota puhtaalla (uudella)puuvillalaikalla.

19 Tekniset tiedot Furniture Linoleum Desk Top täyttää EN 688-standardin vaatimukset. Walton Crocodiles täyttää EN 548-standardin vaatimukset. Kokonaispaksuus EN mm 2.5 mm Malliston koko 20 4 Rullan leveys EN m 2.00 m Rullan pituus EN m 32 m Kokonaispaino EN kg/m² 2.9 kg/m² Painaumakestävyys EN 433 < 0.20 mm 0.08 mm* Valonkestävyys ISO 105-B02 Menetelmä 3: vähimmäisarvo 6. Kiiltävyys ISO 2813 < 5 8* Taivutettavuus EN 435 Ø 50 mm Ø 40 mm Kemikaalinkestävyys EN 423 Kestää laimeita happoja, öljyjä, rasvoja ja tavallisia liuottimia. Ei kestä pitkällistä altistusta emäksille. Lämmönkestävyys 70 C - Elinkaariarviointi Sähköstaattinen varaus * Tyypillinen arvo EN 1815 Elinkaariarviointi muodostaa perustan pienimmän mahdollisen ympäristövaikutuksen varmistamiselle. < 2 kv < 2 kv 3. Vesipohjainen, verkkorakenteinen pinnoite 2. Linoleum 1. Paperi 3. Vesipohjainen, verkkorakenteinen pinnoite 2. Linoleum 1. Juutti

20 Forbo Flooring Systems on osa maailmanlaajuista Forbo konsernia, joka kuuluu johtaviin lattianpäällyste, kiinnitys- ja kuljetinjärjestelmävalmistajiin. Suomessa tarjoamme laajan ja monipuolisen valikoiman lattianpäällysteitä julkiseen ja yksityiseen käyttöön. Laadukkaissa linoleumi- ja muovilattioissa yhdistyvät toimivuus, väri ja suunnittelu. Meiltä saat kaikkiin ympäristöihin sopivat ja kestävät lattianpäällysteet. Forbo Flooring AB Finland Heikkiläntie 2, 4krs Helsinki Puhelin: +358 (0) Faksi: +358 (0) Sähköposti: /010508

paistaa ja sadetta saadaan, voi luonto jatkaa Furniture Linoleum -tuotteiden raaka-aineiden tuottamista.

paistaa ja sadetta saadaan, voi luonto jatkaa Furniture Linoleum -tuotteiden raaka-aineiden tuottamista. Asennusohje Tuotteet: Furniture Linoleum: Desk Top -, Marmoleum - ja Artoleum Yleistä Furniture Linoleum on sisäkäyttöön tarkoitettu päällystemateriaali. Forbon Furniture Linoleum-valikoima sisältää Desk

Lisätiedot

Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu

Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö ja tuntu ainutlaatuinen ulkonäkö... Luonnon tavoin jokainen Forbo Marmoleumin neliösenttimetri on oman näköisensä. Marmoleumin ainutlaatuinen ulkonäkö on saanut inspiraationsa

Lisätiedot

Tunne väri. Touch...ja tunnet eron

Tunne väri. Touch...ja tunnet eron Tunne väri Touch...ja tunnet eron Elämme maailmassa, jossa ympäristöystävällisiä materiaaleja hyödyntävä arkkitehtuuri luo erottuvan mielikuvan ja ilmapiirin. Touch on aivan uusi ja innovatiivinen linoleumpohjainen

Lisätiedot

bulletin board ilmoitustaulu linoleumi

bulletin board ilmoitustaulu linoleumi bulletin board ilmoitustaulu linoleumi bulletin board ILMOITUSTAULU LINOLEUMI BULLETIN BOARD linoleumipintainen ilmoitustaulumateriaali tarjoaa käytännöllisen ratkaisun kerätä, koota ja vaihtaa ajatuksia

Lisätiedot

Klassikko uusilla kuoseilla ja uudella designilla.

Klassikko uusilla kuoseilla ja uudella designilla. Klassikko uusilla kuoseilla ja uudella designilla. Olemme tehneet Novilon-mallistostamme tyylipuhtaamman kuin koskaan. Ja ilman ftalaatteja! Novilon on kulutusta kestävien muovilattioiden klassikko. Miljoonat

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer + verkko, kuivumisaika

Lisätiedot

The Unexpected Nature of linoleum

The Unexpected Nature of linoleum The Unexpected Nature of linoleum The Unexpected Nature of linoleum Luonnon kauneus on mykistävää; majesteettiset vuoristot, syvänsiniset järvet, harmaan eri sävyissä lepäävät laavakerrokset. Vaikka kuinka

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer laatta saumoihin,

Lisätiedot

Käyttö ja hoito. Silestone & ECO Line Colour-sarja

Käyttö ja hoito. Silestone & ECO Line Colour-sarja Käyttö ja hoito Silestone & ECO Line Colour-sarja 9 Käyttö ja hoito Silestone & ECO Line Colour-sarja General Usage Advice Yleisiä käyttöohjeita Alhaisen huokoisuutensa ansiosta Silestonen ja ECO Line

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

Wallgard asennusohje 2014

Wallgard asennusohje 2014 Wallgard asennusohje 2014 1. Alusta 1.1 Alustan on oltava luja, puhdas, kuiva ja tasainen, imukykyinen, eikä halkeamia ei saa esiintyä. Kiinnitystä heikentävät maali- ja öljytahrat sekä pöly poistetaan.

Lisätiedot

Helposti levittyvää designia. weber.floor CASA Designlattia. www.e-weber.fi

Helposti levittyvää designia. weber.floor CASA Designlattia. www.e-weber.fi Helposti levittyvää designia weber.floor CASA Designlattia www.e-weber.fi WEBER.FLOOR CASA Uusi mineraalipohjainen ja saumaton Suomessa kehitetty ja valmistettu Designlattia HELPOSTI LEVITTYVÄÄ DESIGNIA

Lisätiedot

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin.

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet syntyvät vain parhaista raaka-aineista. LuviaWoodin korkealuokkaisissa tuotteissa yhdistyvät tarkkaan valittu suomalainen puu ja

Lisätiedot

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita tarkasti. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus

Lisätiedot

creating better environments creating better environments

creating better environments creating better environments Forbo Flooring Systems on osa maailmanlaajuista Forbo konsernia, joka kuuluu johtaviin lattianpäällyste-, kiinnitys- ja kuljetinjärjestelmävalmistajiin. Tarjoamme laajan ja monipuolisen valikoiman lattianpäällysteitä

Lisätiedot

Komposiitti- ja valumarmorialtaat

Komposiitti- ja valumarmorialtaat Komposiitti- ja valumarmorialtaat SISÄLLYS Komposiittialtaat sivut 3-9 Valumarmorialtaat sivut 10-17 Erikoismitta valumarmorialtaat sivut 18-19 komposiittialtaat Komposiittialtaat: kestää kylmää ja kuumaa

Lisätiedot

LUONNOLLINEN VALINTA

LUONNOLLINEN VALINTA LUONNOLLINEN VALINTA LUONNOLLISET RAAKA-AINEET Marmoleum Clickin runkona on vettä hylkivä HDF -levy, jossa on ääntä vaimentava korkkipohja ja 2,5 mm paksu Marmoleum -pintakerros. Luonnollisten raaka-aineidensa

Lisätiedot

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivut Päiväys: 11/04 Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivupaneeli Tuotteet: on ainutlaatuinen

Lisätiedot

3M Bumpon Tarratyynyt suojaavat, vaimentavat ja pitävät tuotteet paikoillaan

3M Bumpon Tarratyynyt suojaavat, vaimentavat ja pitävät tuotteet paikoillaan 3M Bumpon Tarratyynyt suojaavat, vaimentavat ja pitävät tuotteet paikoillaan Elektroniikka- ja televiestintäteollisuudessa Bumpon-tarratyynyjä käytetään mm. tietokoneissa, matkapuhelimissa ja lääkinnällisissä

Lisätiedot

ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle

ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle ZEN Hoitavat luonnonöljyt ja -vahat puulle Säilytä puun ainutlaatuinen lämpö ja aito kosketus sisustuksesi puupinnoissa ja kodin käyttöesineissä. Puumateriaalissa yhdistyvät kauniisti luonnonläheinen ajattomuus

Lisätiedot

Yhteistyössä Unisport ja Kompan

Yhteistyössä Unisport ja Kompan Yhteistyössä Unisport ja Kompan TEKONURMI JALKAPALLOKENTÄLLE TEKONURMI MAISEMOINTIIN TEKONURMI GOLFKENTÄLLE VOIMISTELU- JA KUNTOSALI LIIKUNTAHALLIEN LATTIAT TENNIS PADEL KATSOMOT Unisport on jalkapallokentille,

Lisätiedot

Asennusohje ColoRex SD och EC

Asennusohje ColoRex SD och EC Asennusohje ColoRex SD och EC ColoRex on sähköä johtava PVC-laatta, jonka mitat ovat 610 x 610 x 2 mm. ColoRex on ESD-hyväksytty (Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut). ColoRex-asennuksessa käytetään

Lisätiedot

Tak-ess-sisäkattolevyt B tak ess

Tak-ess-sisäkattolevyt B tak ess Tak-ess-sisäkattolevyt B-94-01.2019 tak ess Tak-ess Inspiration - jännittäviä ja kestäviä ratkaisuja Rakennatpa uutta tai remontoit, voit toteuttaa unelmasi elegantista ja tyylikkäästä sisäkatosta Tak-ess

Lisätiedot

LEIMASINBETONI. Maaliskuu 2011 SEMTU OY Puh. +358 9 2747 950 mailbox@semtu.fi PL 124, 04201 KERAVA Fax +358 9 2747 9540 www.semtu.

LEIMASINBETONI. Maaliskuu 2011 SEMTU OY Puh. +358 9 2747 950 mailbox@semtu.fi PL 124, 04201 KERAVA Fax +358 9 2747 9540 www.semtu. LEIMASINBETONI Leimasinbetoni on paikallavalettua betonia, joka on läpivärjätty ja pintakuvioitu patentoiduilla muottimatriiseilla. Leimasinbetonia käyttämällä saadaan samanlaisia pintoja kuin luonnonkivillä

Lisätiedot

PANELTIM PANEELIT. 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm. 51 mm. 50 mm

PANELTIM PANEELIT. 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm. 51 mm. 50 mm PANELTIM PANEELIT 51 mm mm 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm 100 10 kg/m2 11 kg/m2 13 kg/m2 14 kg/m2-20 /+80 C -40 /+60 C Paneltim paneelit ovat valmistettu polypropeenista (PP

Lisätiedot

AMTICO CARPET TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

AMTICO CARPET TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 6 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus ja

Lisätiedot

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin.

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet syntyvät vain parhaista raaka-aineista. LuviaWoodin korkealuokkaisissa tuotteissa yhdistyvät tarkkaan valittu suomalainen puu ja

Lisätiedot

Kitchen Board B-128-10.08

Kitchen Board B-128-10.08 Kitchen Board B-128-10.08 Kitchen Board Uusi keittiö yhdessä iltapäivässä! Ei voisi olla helpompaa! Työpöydän ja yläkaappien väliseen tilaan asennettavilla seinäpaneeleilla keittiön uudistaminen käy muutamassa

Lisätiedot

Asennusohje. Devicell Dry

Asennusohje. Devicell Dry Asennusohje Devicell Dry 1 Asennusohje SF Tekniset tiedot Rakenne: Alumiinilla päällystetty polystyreeni U-arvo: 3 W/m2K Koko: 50 x 100 cm (0,5 m2) Paksuus: 13 mm Alumiinin paksuus: 1 mm Eriste: 12 mm

Lisätiedot

Päivittäinen jalkineiden hoito

Päivittäinen jalkineiden hoito JALKINEIDEN HOITO 1. Perehdy jalkineiden hoidon ohjeisiin. 2. Tunnista jalkineiden materiaali ja puhdista jalkineet ohjeen mukaan. 3. Suojaspray suihkutetaan kengille ulkona. Suihkutusetäisyys kengistä

Lisätiedot

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Kestävä, tyylikäs ja monipuolinen Keep it simple Komposiittipuu KINDWOOD Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Ihanteellinen valinta ulkokäyttöön patioihin, terasseihin, laitureihin sekä moniin

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM KUIVAN TILAN SEINÄT.

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM KUIVAN TILAN SEINÄT. Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS 1. Cement primer- laimenna 1:1

Lisätiedot

atelier diessner stucco-fresco

atelier diessner stucco-fresco atelier diessner stucco-fresco Koe dekoratiivinen muotoilu omakohtaisesti atelier diessner stucco-fresco stucco-fresco on tehostetasoitemassa, jonka perustana ovat korkealuokkaiset täyteaineet ja akrylaatit.

Lisätiedot

syytä Twinson valita Vertaa puukomposiittilautojen ominaisuuksia Terassielämää

syytä Twinson valita Vertaa puukomposiittilautojen ominaisuuksia  Terassielämää 5 valita syytä Twinson Vertaa puukomposiittilautojen ominaisuuksia http://www.twinson.fi Terassielämää Tietoa terassin, parvekelattian ja laiturin rakentajalle Nykyaikainen ulko-oleskelutila rakennetaan

Lisätiedot

Kerabit Dual - asennusohjeet

Kerabit Dual - asennusohjeet Kerabit Dual - asennusohjeet Lue ohjeet huolellisesti ennen asennusta. Yleistä Alustaksi sopii raakaponttilaudoitus tai tarkoitukseen soveltuva rakennuslevy, esim. Kerabit OSB-kattolevy. Katon kaltevuus

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere KULJETUS, VARASTOINTI JA HUONEILMAAN SOPEUTTAMINEN Wise tulee olla asennuspaikalla vähintään 24 tuntia ennen asennusta kuivassa ja tuuletetussa tilassa, jotta materiaali ehtii sopeutua asennettavaan huoneilmaan.

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

JÄRNVIK. vinyl FLOORING series

JÄRNVIK. vinyl FLOORING series vinyl FLOORING series 018 UniClickVINYYLILANKKU Vinyylilankku kaikkiin asuntiloihin sekä kevyemmän käytön julkisiin tiloihin. Patentoitu UniClick -lukkopontti helpottaa asennusta ja tekee lattiasta kestävän.

Lisätiedot

Enkolit Peltiliima Kaikille rakennusten suojapellityksille

Enkolit Peltiliima Kaikille rakennusten suojapellityksille Peltiliima Kaikille rakennusten suojapellityksille Peltiliima Pitkäaikaisille kestäville kiinnityksille! Enkolit peltiliimaa on käytetty yli 50 vuotta rakennusten suojapellitysten liimaukseen. Taloudellisesti

Lisätiedot

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN UUSI TÄYDELLINEN HUURRE BY ARNEG -KYLMÄKALUSTEMALLISTO KÄYTÄ KYLMÄÄ JÄRKEÄ KYLMÄKALUSTEHANKINNOISSA OTA KOKO URAKKA HUURTEELTA Huurre on tunnustettu kylmäalan kokonaisosaaja,

Lisätiedot

BianCoat (B-BC-101b/bm) NESTEMÄINEN NANOLASIPINNOITE

BianCoat (B-BC-101b/bm) NESTEMÄINEN NANOLASIPINNOITE BianCoat (B-BC-101b/bm) NESTEMÄINEN NANOLASIPINNOITE PITKÄIKÄINEN SUOJA PINNOILLE KÄYTTÖKOHTEET: Lattiapinnat kuten puu-, laatta-, kivi- ja muovipintaiset lattiat Metallipinnat Posliiniset ja keraamiset

Lisätiedot

Cement Design. Osa kestävää kehitystä

Cement Design. Osa kestävää kehitystä Cement Design Cement Design tarkoittaa kirjaimellisesti sementillä suunnittelua ja muotoilua. Uudet mikrosementit ovat tehneet sementin- ja betoninoloisista pinnoista trendikkäitä niin yksityisissä kodeissa

Lisätiedot

DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA.

DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA. DISANO BY HARO ASUMISTERVEELLINEN DESIGNLATTIA. KULUTUSTA KESTÄVÄ, HELPPOHOITOINEN, TYYLIKÄS DISANO BY HARO Designlattioita arvostetaan ja hyvästä syystä: ne kestävät kulutusta, näyttävät hyviltä ja niiden

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2014 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Käyttötarkoitus Lattianpäällyste, tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön asuinrakennuksissa. "Floor in a box" ei sovellu kylpyhuoneisiin.

ASENNUSOHJEET. Käyttötarkoitus Lattianpäällyste, tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön asuinrakennuksissa. Floor in a box ei sovellu kylpyhuoneisiin. Jotta mitään tärkeää ei jäisi huomiotta ja jotta saisit täyden hyödyn lattiastasi vuosiksi eteenpäin, suosittelemme näiden asennusohjeiden lukemista huolellisesti. ASENNUSOHJEET KÄYTTÖ Käyttötarkoitus

Lisätiedot

SIVU 1. laittaa mikä tahansa geeli tai akryyli. TrendyNailWraps kynsikalvot ovat erittäin kestäviä ja saatavilla 50 erilaisena mallina.

SIVU 1. laittaa mikä tahansa geeli tai akryyli. TrendyNailWraps kynsikalvot ovat erittäin kestäviä ja saatavilla 50 erilaisena mallina. TrendyNailWraps kynsikalvot on valmis- tettu Yhdysvalloissa erityiselle laminoidulle pinnalle, joka on niin kestävä että sen pintaa voidaan karhentaa. TrendyNailWraps kynsikalvojen päälle voidaan laittaa

Lisätiedot

Tee itse. 5 helppoa jouluvinkkiä

Tee itse. 5 helppoa jouluvinkkiä Tee itse 5 helppoa jouluvinkkiä Askartele lautasliinarenkaita Onko sinulla vanhoja kuluneita farkkuja, joita et enää käytä? Voit askarrella niistä lautasliinarenkaita ja kattaa pöydän koreasti joulun alla.

Lisätiedot

Crawford Smart 42. Hintatietoiset ratkaisut. Crawford Smart 42, malli Trend kuosi Brilliant, väri valkoinen (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Hintatietoiset ratkaisut. Crawford Smart 42, malli Trend kuosi Brilliant, väri valkoinen (RAL 9016) Crawford Smart 42 Hintatietoiset ratkaisut Crawford Smart 42, malli Trend kuosi Brilliant, väri valkoinen (RAL 9016) Crawford Smart 42 - hintatietoinen Sisältä ja ulkoa Crawford Smart 42 on autotallinovi,

Lisätiedot

JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet

JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet MSJ-WOOD OY JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet Kokoamisohjeet suorille parviportaille MSJ-Wood 15.5.2010 www.jussi-portaat.fi Teit erinomaisen valinnan ostaessasi JUSSI-portaan. Ohjeen sisältö: Sisällysluettelo

Lisätiedot

Klassikko uusilla kuoseilla ja uudella designilla.

Klassikko uusilla kuoseilla ja uudella designilla. Klassikko uusilla kuoseilla ja uudella designilla. Olemme tehneet Novilon-mallistostamme tyylipuhtaamman kuin koskaan. Ja ilman ftalaatteja! Novilon on kulutusta kestävien muovilattioiden klassikko. Miljoonat

Lisätiedot

CEMENTMOOD. Cembrit Flint Cembrit Granit Cembrit Grafi t Cembrit Sand Cembrit Perle

CEMENTMOOD. Cembrit Flint Cembrit Granit Cembrit Grafi t Cembrit Sand Cembrit Perle CEMENTMOOD Läpivärjätyt kuitusementtilevyt luonnonläheiseen julkisivusuunnitteluun Cembrit Flint Cembrit Granit Cembrit Grafi t Cembrit Sand Cembrit Perle www.cembrit.fi JULKISIVULEVYT LUONNONLÄHEISEEN

Lisätiedot

Enketop Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille

Enketop Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Yksikomponenttinen pinnoitusjärjestelmä. Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Parvekkeet ja terassit eivät ainoastaan altistu jatkuvasti kovalle

Lisätiedot

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet DL-LÄMPÖLAMPPU Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Rakenne ja mallit... 4 4. Asennus... 4 4.1 Lampun sijoitus...4 4.2 Asennustapoja...5 4.3 Lampun kokoaminen...6

Lisätiedot

Turvallisemmat vaihtoehdot vaarallisille kotitaloustuotteille

Turvallisemmat vaihtoehdot vaarallisille kotitaloustuotteille Turvallisemmat vaihtoehdot vaarallisille kotitaloustuotteille Turvallisempi vaihtoehto -miksi? Vaarallisten kotitaloustuotteiden riskit (video) Käytä turvallisinta tuotetta Lue tuoteselosteet Käytä hajuttomia

Lisätiedot

Skidplate, takapuskuri

Skidplate, takapuskuri Installation instructions, accessories Ohje nro 31265633 Versio 1.3 Osa nro 31265630, 30756290, 31316484, 31316485, 31316074, 31316075 Skidplate, takapuskuri IMG-340000 Volvo Car Corporation Skidplate,

Lisätiedot

rajatonta visuaalisuutta SEISMO FACTORY www.seismo.fi www.panoramic-display.com

rajatonta visuaalisuutta SEISMO FACTORY www.seismo.fi www.panoramic-display.com rajatonta visuaalisuutta SEISMO FACTORY www.seismo.fi www.panoramic-display.com Isoa, upeaa, sau TÄYTTÄ KUVAA Panoramic on modulaarinen näyttely- ja sisustusratkaisu, jossa rakenteet piiloutuvat täysin

Lisätiedot

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä.

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä. Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

Ruokapöydät OSTOAPU SUOMI. TARVITSETKO APUA? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta.

Ruokapöydät OSTOAPU SUOMI. TARVITSETKO APUA? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. SUOMI OSTOAPU Ruokapöydät 2015 TARVITSETKO APUA? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. KULJETUSPALVELU Kerää valitsemasi tuotteet itse ja maksa ne kassalla. Vie tuotteet kassojen

Lisätiedot

KONSERVOINTIVÄLINEET. Dahlia-sumutin

KONSERVOINTIVÄLINEET. Dahlia-sumutin KONSERVOINTIVÄLINEET Dahlia-sumutin - valmistettu Japanissa, merkki Maruhachi - materiaali kromattua messinkiä - säädettävä hieno suihku, ei roiskeita - käytössä suositellaan puhdistettua vettä - tilavuus

Lisätiedot

LEIVÄNPAAHDIN. Asennus- ja käyttöohjeet. METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 4560470, 4560472

LEIVÄNPAAHDIN. Asennus- ja käyttöohjeet. METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 4560470, 4560472 LEIVÄNPAAHDIN METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A 4560470, 4560472 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 04.04.2012 04.04.2012 Leivänpaahdin METOS Tempo SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Fusion-valikoima. Fusion Sonarin pinta on perinteisen tasainen. Fusion Sonar. Fusion Krios

Fusion-valikoima. Fusion Sonarin pinta on perinteisen tasainen. Fusion Sonar. Fusion Krios Fusion-valikoima Fusion Sonar Fusion Krios Fusion Sonarin pinta on perinteisen tasainen. Fusion Sonar Fusion Sonarin pinta on perinteisen tasainen. Listajärjestelmä koostuu kapeista anodisoiduista alumiiniprofiileista,

Lisätiedot

LIIMAT, LIISTERIT JA SIDEAINEET

LIIMAT, LIISTERIT JA SIDEAINEET LIIMAT, LIISTERIT JA SIDEAINEET Planatol BB liima 1,05 kg - polyvinyyliasetaattipohjainen dispersioliima, synteettinen hartsi, liuottimia vain 1 % - vesiohenteinen (max. 10 %) - voidaan sekoittaa liisteriin

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

Uutuus IP65 Kalvojakorasia KR14

Uutuus IP65 Kalvojakorasia KR14 Uutuus IP65 Kalvojakorasia KR14 schneider-electric.fi 2 Uutuus IP65 Kalvojakorasia KR14 Valikoima värejä Jakorasia KR14 on saatavilla valkoisena, antrasiittina ja harmaana, mikä tekee siitä sopivan useimpiin

Lisätiedot

Quality from start to finish 21.7.2014 1

Quality from start to finish 21.7.2014 1 21.7.2014 1 Kiillotuksen perussäännöt: Sääntö #1: Aloita vähiten aggressiivisella työkalulla tai kiillotusaineella, jolla työ saadaan tehtyä. Kiillotus käsin on vähiten aggressiivista. Seuraavaksi tulee

Lisätiedot

system 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET

system 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET Sivuprofiili Koontiprofiili Seinäprofiili (valinnainen) Klick!! Ennen kuin aloitat uuden lämpökaton asentamisen, tulee sinun tarkistaa, että olet vastaanottanut kaikki osat,

Lisätiedot

Solukumit. Asennusopas

Solukumit. Asennusopas Solukumit Asennusopas Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Yleistä 3 2 Käytännön tietoa 3 Työskentely solukumisukilla 3 Työskentely solukumimatoilla 3 Yleistä liimauksesta 4 3 Putkien ja liittimien eristäminen

Lisätiedot

PITKÄN IÄN SALAISUUS. Suunnittele se itse

PITKÄN IÄN SALAISUUS. Suunnittele se itse PITKÄN IÄN SALAISUUS Suunnittele se itse MÜNCHEN, SAKSA Green Good Design -palkinnon myöntävät The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design ja The European Centre for Architecture Art Design

Lisätiedot

FLEXOTOP. Valettava turva-alusta FLEXOTOP.KOMPAN.COM

FLEXOTOP. Valettava turva-alusta FLEXOTOP.KOMPAN.COM FLEXOTOP Valettava turva-alusta FLEXOTOP.KOMPAN.COM Kansainvälinen markkinajohtaja KOMPAN on markkinajohtaja kaikenikäisten lasten leikkikenttäratkaisuissa. Meillä on yli 40 vuoden kokemus leikkipuistokokonaisuuksista,

Lisätiedot

Puukon valmistaminen. terän takominen helan valmistaminen lestin ja kahvan valmistaminen tupen ompelu

Puukon valmistaminen. terän takominen helan valmistaminen lestin ja kahvan valmistaminen tupen ompelu Puukon valmistaminen terän takominen helan valmistaminen lestin ja kahvan valmistaminen tupen ompelu Terän takominen kuumenna taottava rauta ahjossa keltaiseksi pidä rauta hehkuvan hiilikasan sisällä älä

Lisätiedot

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Kestävä, tyylikäs ja monipuolinen Keep it simple Puukomposiitti JUMA-Deck Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Ihanteellinen valinta ulkokäyttöön patioihin, terasseihin, laitureihin sekä

Lisätiedot

Maailman nykyaikaisin lattianpäällyste Uuden sukupolven Marmoleum

Maailman nykyaikaisin lattianpäällyste Uuden sukupolven Marmoleum pyörätuolit korkokengät urheilukengät kärryt kengänjäljet Maailman nykyaikaisin lattianpäällyste Uuden sukupolven Marmoleum Uuden sukupolven Marmoleum Lattia kohtaa arjessaan lukuisia haasteita. Sen on

Lisätiedot

Tuulettuvat keraamiset. julkisivut

Tuulettuvat keraamiset. julkisivut Tuulettuvat keraamiset julkisivut Tuulettuva keraaminen julkisivu kestää aikaa Tuulettuvia keraamisia julkisivuja käytetään Suomessa tänä päivänä niin suurten kauppakeskusten kuin kerrostalojenkin julkisivuissa.

Lisätiedot

Osa-alue A Yhteisten tilojen kalusteet

Osa-alue A Yhteisten tilojen kalusteet Osa-alue A Yhteisten tilojen kalusteet Osa-alueen kalusteiden tulee olla julkisiin tiloihin soveltuvia ja tukevia. Vähimmäisvaatimukset Tuoli, T1, yksikkömäärä 24: Verhoilukangas leveys noin 570mm, istuinkorkeus

Lisätiedot

Veneen lasi-ikkunan liimaus ja tiivistys

Veneen lasi-ikkunan liimaus ja tiivistys Veneen lasi-ikkunan liimaus ja tiivistys Asennus Mineraalilasin (karkaistu turvalasi tai laminoitu) liimaus veneen runkolaippaan, hyttiin tai kanteen vaatii kaikkien asiaan liittyvien tärkeiden periaatteiden

Lisätiedot

Asennusohje PEM1366FIN 2012-06

Asennusohje PEM1366FIN 2012-06 Asennusohje PEM1366FIN 2012-06 SUOMI KYLMÄKUTISTE JATKO YKSIJOHDIN MUOVIKAAPELEILLE KUPARILANKASUOJALLA CJ11.42 Uo/U = 20.8/36 kv, Um = 42 kv 2/10 CJ11.42 PEM1366FIN 2012-06 YLEISTÄ - Tarkista, että olet

Lisätiedot

WISE Asennusohjeet. Valmistelu. Aluslattian vaatimukset

WISE Asennusohjeet. Valmistelu. Aluslattian vaatimukset WISE Asennusohjeet Valmistelu Aluslattian vaatimukset Tarkista päivänvalossa ettei asennettavissa tuotteissa ole mitään vaurioita tai vikoja. Tarkista myös että aluslattia täyttää kaikki vaatimukset mitä

Lisätiedot

Direktlaminat tarjoaa laminaattisten komponenttien huippuosaamista.

Direktlaminat tarjoaa laminaattisten komponenttien huippuosaamista. ME TOTEUTAMME IDEAT Direktlaminat tarjoaa laminaattisten komponenttien huippuosaamista. F900 SUORAT VAI PYÖREÄT KULMAT? Joustavuus ja erikoistuminen takaa tyytyväisiä asiakkaita Kuten nimestämme voi päätellä,

Lisätiedot

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimaus edellyttää tekijältä erityisosaamista sekä erikoistyökaluja. Alustaanliimaukseen soveltuvan

Lisätiedot

Helawrap halkaistu kaapelisidontajärjestelmä

Helawrap halkaistu kaapelisidontajärjestelmä Helawrap-järjestelmä on kätevä ratkaisu kaapeleiden niputtamiseen ja suojaamiseen. Mainion profiilin ja asennustyökalun ansiosta myös pitkät kaapelipituudet ovat helppoja ja nopeita asentaa. Kaapeleita

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET Purus Kouru

ASENNUSOHJEET Purus Kouru ASENNUSOHJEET Purus Kouru! Lue asennusohjeet huolellisesti ennen asennusta. Asennus valtuutetun LVI-asentajan toimesta. Pidätämme oikeuden muutoksiin jotka liittyvät tuotantoon, muotoiluun sekä rakenteellisiin

Lisätiedot

PST-kattolämmityksen asennusohje

PST-kattolämmityksen asennusohje PST-kattolämmityksen asennusohje 1 Kattolämmityselementtien asennusohje Kiinnitysalueet Kattorakenne Rimoitus Lisälämmöneriste Kattoelementit Metallivastukset Liitäntäjohto Katon pintaverhous Kattoelementin

Lisätiedot

Radio-ohjattavan F2007:n runko

Radio-ohjattavan F2007:n runko ASENNUS Radio-ohjattavan F2007:n runko Lehden nro 7 liitteenä on ominaisuuksiltaan ja mitoiltaan tärkeä osa. Se on pienoismallisi pohjalevy eli runko. Runko on suorakaiteen muotoinen, kärjestään kapeneva

Lisätiedot

Decoupagea. monella eri tavalla. www.slojd-detaljer.fi

Decoupagea. monella eri tavalla. www.slojd-detaljer.fi Decoupagea monella eri tavalla www.slojd-detaljer.fi Decoupage on vanha tekniikka, tunnettu jo 1700-luvulla Italiassa, esineiden koristelemiseen kauniilla paperikuvilla ja kuvioilla. Sana découper on ranskaa

Lisätiedot

EDISTYKSELLINEN PUTKEN TUKI NOPEAA ASENNUSTA JA KONDENSAATION HALLINTAA VARTEN AF/ARMAFLEX -TUOTTEEN KANSSA

EDISTYKSELLINEN PUTKEN TUKI NOPEAA ASENNUSTA JA KONDENSAATION HALLINTAA VARTEN AF/ARMAFLEX -TUOTTEEN KANSSA EDISTYKSELLINEN PUTKEN TUKI NOPEAA ASENNUSTA JA KONDENSAATION HALLINTAA VARTEN AF/ARMAFLEX -TUOTTEEN KANSSA Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Varma Euroclass B/BL-s3,d0 ja suuri vesihöyryn siirtymiskestävyys

Lisätiedot

Suojakumisarjat / korjaamotyökalut

Suojakumisarjat / korjaamotyökalut 08 Suojakumisarjat / korjaamotyökalut LÖBRO suojakumit LÖBRO suojakumit Alkuperäisen laitevalmistajan toimittajalta Vetoakselin suojakumit ovat erittäin tärkeitä vakionopeusnivelten tehokkaalle ja luotettavalle

Lisätiedot

SUOMI PRESSU KOTIMAINEN PVC-PRESSU VAATIVAAN KÄYTTÖÖN KAIKISSA SÄÄOLOSUHTEISSA. KÄYTTÖKOHTEITA

SUOMI PRESSU KOTIMAINEN PVC-PRESSU VAATIVAAN KÄYTTÖÖN KAIKISSA SÄÄOLOSUHTEISSA. KÄYTTÖKOHTEITA KOTIMAINEN PVC- VAATIVAAN KÄYTTÖÖN KAIKISSA SÄÄOLOSUHTEISSA. SCANTARP - KÄYTTÖKOHTEITA Valmistettu sitkeästä termoplastisesta PVC-muovista. Pohjakangas 1100 dtex polyesteriä. 6,5 x 7 lankaa/cm2. Rakentaminen

Lisätiedot

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI AIR STYLE ARKKITEHTUURINEN HELMI Hiljainen Erittäin ohut Erinomainen Energialuokitus Monipuolinen Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI Toimisto tyyliin Järjestelmä on tehokas ja pystyy suorituskyvyltään

Lisätiedot

ASENNUSOHJE PEM1043FIN SUOMI. USQJ630 KOSKETUSSUOJATTU PISTOKEPÄÄTE 630A, 1-JOHDINMUOVIKAAPELEILLE kv

ASENNUSOHJE PEM1043FIN SUOMI. USQJ630 KOSKETUSSUOJATTU PISTOKEPÄÄTE 630A, 1-JOHDINMUOVIKAAPELEILLE kv ASENNUSOHJE PEM1043FIN 2014-03 SUOMI KOSKETUSSUOJATTU PISTOKEPÄÄTE 630A, 1-JOHDINMUOVIKAAPELEILLE 12-24 kv HUOM! AHXAMK-W KAAPELIN OHJE MAADOITUSPAKKAUKSEN MUKANA. PEM1390FIN 2/8 PEM1043FIN 2014-03 YLEISTÄ

Lisätiedot

B-58-01.13. member of

B-58-01.13. member of Valmiiksi Ferdigmalte maalatut vegg- seinä- og ja takplater kattopaneelit B-58-01.13 member of Todennäköisesti maailman puhtain Ympäristöystävälliset katot ja seinät Huntonit ei ehkä voi pidentää elämää,

Lisätiedot

asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat

asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat asumisen mukavuutta Joustovinyylilattiat Joustovinyylilattiat Kestävä ja helppohoitoinen valinta kotiin Joustovinyylit ovat kestäviä, joustavia ja helppohoitoisia asuintilojen lattianpäällysteitä. Lattian

Lisätiedot

PANELTIM PANEELIT. 50/100: 10 Kg/M 2 50/50: 13 Kg/M 2. 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm. 51 mm -20 C + 80 C

PANELTIM PANEELIT. 50/100: 10 Kg/M 2 50/50: 13 Kg/M 2. 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm. 51 mm -20 C + 80 C PANELTIM PANEELIT 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm 3,5 3,5 /100: 10 Kg/M 2 /: 13 Kg/M 2 51 mm -20 C + 80 C 100 Paneltim paneelit ovat valmistettu polypropeenista (PP copo) ja

Lisätiedot

HEXIS EUROOPAN JOHTAVA TEIPPIVALMISTAJA JO 25 VUODEN AJAN TUOTETIEDOT. Hexis on tuonut markkinoille uuden sukupolven ajoneuvojen suojakalvon.

HEXIS EUROOPAN JOHTAVA TEIPPIVALMISTAJA JO 25 VUODEN AJAN TUOTETIEDOT. Hexis on tuonut markkinoille uuden sukupolven ajoneuvojen suojakalvon. HEXIS EUROOPAN JOHTAVA TEIPPIVALMISTAJA JO 25 VUODEN AJAN Hexis on tuonut markkinoille uuden sukupolven ajoneuvojen suojakalvon. Huippuluokan teknologiaan perustuva Bodyfence-kalvo suojaa ajoneuvoasi ulkoiselta

Lisätiedot

Uudet SKAI - verhoilut

Uudet SKAI - verhoilut Verkkokauppa Menu Palvelut» Materiaalivaihtoehdot Uudet SKAI - verhoilut Kestävää, ylellistä ja trendikästä Lojer-tuotteiden verhoiluissa käytetään korkealaatuista ja iholle miellyttävän tuntuista SKAIkeinonahkaverhoilua.

Lisätiedot

» Valaisimen teho: 5W/m ± 5% (12V)» Valaisimen valomäärä: 300 lm/m» Elinikä: (L70) 25 000 tuntia 12V DC

» Valaisimen teho: 5W/m ± 5% (12V)» Valaisimen valomäärä: 300 lm/m» Elinikä: (L70) 25 000 tuntia 12V DC VALOA METREITTÄIN Meillä on useita valaisinvaihtoehtoja metritavarana. Voit valita erilaisten valolistojen ja -nauhojen väliltä. Tämäntyylinen valaistus antaa tasaisen valon ja sen voi asentaa melkein

Lisätiedot

PEM1098FIN SUOMI. SJPP JATKOKSEN LISÄTARVIKEPAKKAUS 1kV VYÖERISTEISILLE PAPERIKAAPELEILLE (PLKVJ - PLKVJ) SJPP50 - SJPP240 ASENNUSOHJE

PEM1098FIN SUOMI. SJPP JATKOKSEN LISÄTARVIKEPAKKAUS 1kV VYÖERISTEISILLE PAPERIKAAPELEILLE (PLKVJ - PLKVJ) SJPP50 - SJPP240 ASENNUSOHJE ASENNUSOHJE PEM1098FIN 2008-04 SJPP JATKOKSEN LISÄTARVIKEPAKKAUS 1kV VYÖERISTEISILLE PAPERIKAAPELEILLE (PLKVJ - PLKVJ) SUOMI 2/8 PEM1098FIN 2008-04 YLEISTÄ - Tarkista, että olet valinnut oikean pakkauksen

Lisätiedot

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje Platina Pi-Ka ThermiSol Platina Pi-Ka essa kerrotaan ThermiSol Platina Kattoelementin käsittelyyn, kiinnitykseen ja työstämiseen liittyviä ohjeita. Platina Pi-Ka 2 1. Elementin käsittely... 3 1.1 Elementtikuorman

Lisätiedot

TARVIKKEET. Standardimuki valkoinen. Standardimuki valkoinen. Mightymuki valkoinen. Oluttuoppi valkoinen. lämpömuki musta. musta Lahjalaatikko

TARVIKKEET. Standardimuki valkoinen. Standardimuki valkoinen. Mightymuki valkoinen. Oluttuoppi valkoinen. lämpömuki musta. musta Lahjalaatikko TARVIKKEET Standardimuki valkoinen Valkoinen stabdardimuki korkeus 95 mm, halkaisija 80 mm musta Lahjalaatikko Lahjalaatikko standard ja lämpömukeille 100 x 105 x 105 mm Standardimuki valkoinen SUBLIMAATIOVÄREILLE

Lisätiedot

LAMINAATTI- JA PUUTASOT KAUNIIT & KESTÄVÄT TASOT. Vaikka laatu ratkaisee, tyylistäkään ei tarvitse tinkiä.

LAMINAATTI- JA PUUTASOT KAUNIIT & KESTÄVÄT TASOT. Vaikka laatu ratkaisee, tyylistäkään ei tarvitse tinkiä. LAMINAATTI- JA PUUTASOT KAUNIIT & KESTÄVÄT TASOT Vaikka laatu ratkaisee, tyylistäkään ei tarvitse tinkiä. TYÖTASOJA POLVIJÄRVELTÄ Ecolamin valmistamat työtasot tunnetaan ensiluokkaisesta laadustaan ja

Lisätiedot

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12 Kaikkein paraskaan lattiapäällyste ei ole hyvännäköinen tai toimiva, jos sitä ei asenneta ja hoideta oikein tai jos alusta ei ole ihanteellinen. Lue tämän vuoksi asennusohje huolellisesti, ennen kuin aloitat

Lisätiedot