STOTHERM ERISTERAPPAUS Julkisivujen eristerappaamiseen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "STOTHERM ERISTERAPPAUS Julkisivujen eristerappaamiseen"

Transkriptio

1 STOTHERM ERISTERAPPAUS Julkisivujen eristerappaamiseen Eristerappausmenetelmä kerros- ja omakotitalojen, sekä liikekiinteistöjen eristerappaamiseen. Tuote Tuotekuvaus Sto Liimalaasti / Sto Verkotuslaasti SF Sementtipohjainen liima/verkotuslaasti Thermisol-EPS 60S Seinä tai Paroc FAS4 / Rockwool Sto Verkotuslaasti SF Palonsuojakäsitelty ja esivanhennettu EPS eriste tai Mineraalivillalevy Sementtipohjainen liima/verkotuslaasti Sto Lasikuituverkko M Alkalisuojattu lasikuituverkko. StoPrep Miral Kalivesilasiprimeri, värillinen. StoLotusan K Sto Silco K/R Läpivärjätty silikonihartsipinnoite

2 ALUSTAN KUNNOSTUS Seinäpinnoilta poistetaan kaikki irtonainen tai muuten vaurioitunut laasti ja kohdat paikataan samaan tasoon ympäröivän pinnan kanssa. Myös noki, pöly ja rasva ym. epäpuhtaudet poistetaan. Alustan on oltava kantava, puhdas, kuiva ja tasainen. Alustassa olevat terävät ulkonemat oltava korkeintaan 10 mm. Alustan kuperuus 2 m:n matkalla saa olla korkeintaan 20 mm. Toimenpiteinä ennen verkotusta levyn koloaminen tai alustan täyttö. (myös muita toimenpiteitä olemassa) Alustan oikaisussa huomioitava täyttölaastin tartuntavaatimukset, suosittelemme Sto Liimalaastin käyttöä, maksimikerros 20 mm. Kaikki seinäpinnan epätasaisuudet tasataan StoLevell Cote SF1 kuitulaastilla, mikäli alusta on mineraalinen. Orgaaniset alustat on tasattava Sto Liimalaastilla ennen eristystyön aloitusta. Mitä tasaisempi alusta on, sitä pienempään liimamäärään ja parempaan tarttuvuuteen päästään eristelevyjen kiinnitysvaiheessa. Ennen eristämistyön aloitusta rakennuttajan edustajat tarkastavat aluspinnat ja antavat luvan eristelevyjen asennukselle. ERISTELEVYN ASENNUS Eristyslevynä käytetään Paroc Oy kovaa (FAS 4), Rockwool Facade Batts mineraalivillalevyä tai Thermisol EPS 60S Seinä eristelevyä. Eristelevy liimataan kunnostettuun alustaan Sto Liimalaastilla, joka on liimaa sisältävä valmislaasti. Eristelevyn kiinnityslaasti on ns. kuivalaasti, johon työmaalla lisätään vain vesi. Valmiin kiinnityslaastin työstettävyysaika on korkeintaan 4 tuntia. Alin mahdollinen työstettävyyslämpötila on +5 C. Missään vaiheessa ei lämpötila saa laskea alle em. luvun. Lämpötilaraja koskee myös alustan lämpötilaa. Korjattavan rakennuksen elementtien vaakasaumat sekä pystysaumat eivät saa jäädä suoraan eristelevyn vaaka- ja pystysaumojen alle, limitys vähintään 200 mm. Huom! Kiinnityslaasti sisältää aineita, jotka syövyttävät alumiinia, joten alumiinista valmistettuja työkaluja ei suositella käytettäviksi. KIINNITYSLAASTIN LEVITYS Eristelevyjen kiinnitys liimalaastilla: Eristelevyt kiinnitetään alustaan kiinnityskaaviokuvan mukaisesti. Levyjen pystysaumojen etäisyys toisistaan tulee olla vähintään 200 mm, kulmissa asennus aina limittäin. Kiinnitys tehdään joko Liimalaastilla tai Verkotuslaastilla. (verkotuslaasti vain mineraalialustoille). Kiinnityslaasti levitetään aina eristelevyn takapintaan, näin varmistetaan riittävä tartunta. Liimauksessa on tärkeää että liimaus ulottuu aina kaikkialle levypinnan reunoille ja peittää vähintään 40 % levypinnasta. Laastia ei saa kuitenkaan joutua levysaumoihin. Liimaus tulee tarkistaa irrottamalla vastaliimattu levy alustasta. On olemassa kaksi tapaa levittää liimalaasti levypintaan: 1. kampalastaus jossa väh. 15 x 15 mm:n kampalastalla laasti levitetään koko levypintaan. 2. reuna + pisteliimaus jossa laasti levitetään joko käsin tai koneellisesti

3 levyjen reunaosiin ja joko kahtena pisteenä tai w muotoon levyn keskiosaan. Sto Liimalaasti levitetään hammaslastan tasaisella sivulla, jonka jälkeen vedetään lastan hammastetulla puolella koko laastipinta. Liimalaastin ainemenekki on noin 4,5 kg/m2. Varmistetaan, että levyn liimattavalla pinnalla on tasaisesti joka kohdassa yhtä paljon kiinnityslaastia. Levityslastaa ei saa pitää vinossa, koska muuten ei levypintaan jää tarpeeksi kiinnityslaastia (liika laasti poistetaan hammaslastalla) Eristelevyt painetaan voimakkaasti alustaan, sekä tiiviisti toisiinsa kiinni. On varottava myös, että saumoihin ei pääse menemään liimaa. Eristelevyjen avonaiset saumat tiivistetään uretaanisaumavaahdolla. Eristelevyjen liittämisessä muihin rakenteisiin käytetään kuvien mukaan Sto Tiivistynauhaa 15/2-6 tai 15/5-12 ERISTELEVYJEN MEKAANINEN KIINNITYS Mekaaniset kiinnikkeet asennetaan tulpituskaavion mukaisesti (n. 3,5 kpl/m2). Kiinnitys aikaisintaan 24 tuntia liimauksesta tai välittömästi liimauksen jälkeen. Varmistetaan että on oikeantyyppinen tulppa ja oikea minimimitta. Metallikiilaisissa tulpissa suositellaan aina käytettäväksi upotettavaa tulppaa ja StoTulppahattua. Suositellaan tulppien upotusta, kun levypaksuus on yli 80mm. KULMIEN LEVYTYS Kulmiin levyt asennetaan limittäin. Levyt on liimattava siten, että kaikki kulmat ja reunat jäävät samalle tasolle. Hyvään ja kestävään lopputulokseen päästään vain asentamalla jokainen levyrivi täysin vaakasuoraan. ERISTERAPPAUS LOPULLISEN MAANPINNAN ALAPUOLELLE Eristelevyt jotka tulevat lopullisen maanpinnan alapuolelle sekä lähemmäksi kuin 500 mm maanpinnasta, liimataan Sto Flexylillä, (1:1 sementin kanssa sekoitettuna). Eristelevyn alaraja viistetään 45 asteen kulmaan. Koko maanpinnan alapuolinen osuus ja vähintään 500 mm maanpinnan yläpuolelta verkotetaan Sto Lasikuituverkko M ja Sto Sokkelilaastilla. Verkon on oltava täysin laastin peitossa. Lopullinen pinnoite levitetään vain maanpintaan asti. Pinnoitteen maan rajapinta ja 300 mm maanpinnan yläpuolelle suojataan StoPrim Plex pohjusteella. SOKKELILISTA Reijitetty Sto Sokkelilista asennetaan vaakatasoon ja kiinnitetään ruuveilla alustaan 300 mm:n välein, siten että yksi ruuvi tulee aina jokaisen listan päähän. Liitoskohdissa sokkelistojen väliin jätetään 2-3 mm:n väli. Suosituksena on että eristejärjestelmä aloitetaan vähintään 150 mm lopullisesta maanpinnasta (roiskevesi, kosteusrasitus, lika yms.). Yhdessä reijitetyn Sto Sokkeilistan kanssa käytetään Sto Sokkelilistaverkkoa, joka asennetaan laastiin ja näin varmistetaan että pinta ei halkeile sokkelilistojen liitoskohdissa. Näin verkko saadaan myös asennettua asianmukaisesti limittäin sokkelilistan tippareunaan. Sokkelilistaa ei saa viedä yhtenäisenä liikuntasauman yli. HUOM! Sokkelilistan on ehdottomasti oltava täysin vaakasuorassa.

4 KULMIEN JA AUKKOJEN VERKKOVAHVISTUKSET Ennen varsinaista verkotuslaastin ja lasikuituverkon levitystä asennetaan ns. kulmien diagonaaliverkot sekä kulmien ja ikkuna- ja ovipielien kulmaverkot. Sto lasikuituverkko M leikataan väh. 20 x 40 cm paloiksi ja verkotetaan aukkojen kulmiin siten että verkon alla on kauttaaltaan laastia. Ensin laasti eristelevyyn ja vasta sitten verkko märkään laastiin. Ohut kerros Sto Verkotuslaasti SF levitetään alustaan ja verkot painetaan märkään laastipintaan. Pinta tasoitetaan lastalla. Kulmaverkko F soveltuu vain ulkokulmiin käytettäväksi. Sisäkulmiin joko Kulmaverkko G tai Panssarikulmaverkko. ERISTELEVYPINNAN TASAISUUS JA MUUT VAATIMUKSET ENNEN VERKOTUSLAASTIKERROSTA Eristelevypinnan hionta: mikäli levysaumojen korkeusero on yli 5 mm tai mikäli pinnan kuperuus 2 m:n matkalla on yli 8 mm. huom! Levypinnan hionta myös kun pinta on tuhoutunut auringonpaisteessa. Avoimet levysaumat on täytettävä eristellä. Levytetyn pinnan joustavuus, mikäli levy joustaa helposti lastalla painettaessa, on luultavaa että levy ei ole kunnolla kiinnitetty. VERKOTUS Verkotuslaastina käytetään sementtipohjaista Sto Verkotuslaasti SF, johon on lisätty lasikuitua. Laastiin lisätään vesi ja sekoitus tehdään huolellisesti sekoittajalla. Alin työskentelylämpötila on +5 C. Sto Verkotuslaasti levitetään eristelevyn päälle tasaisena kerroksena noin 1,20-1,30 m leveälle alueelle kerrallaan. 1. kerroksena: Eristelevypintaan levitetään tasaiseksi kerrokseksi 8 kg/ m² Sto verkotuslaastia SF ja märkään laastipintaan painetaan Sto Lasikuituverkko M siten, että verkko jää uloimpaan kolmasosaan laastipaksuudesta. Verkotus pitää olla yhtenäinen siten että verkot ovat aina vähintään 10 cm limittäin. Verkotuslaasti on aina tuoreena viistettävä irti siihen liittyvistä rakenteista. Verkon leikkaus pitää aina tehdä sokkelilistan tippanokan kärjestä. 2. kerroksena: Eristelevyn pintaan levitetään noin 6 kg/ m² g laastia, johon kevyesti painetaan lasikuituverkko. Laastin hieman kuivuttua pintaan ruiskutetaan uusi ohut n. 2 kg/ m² kerros laastia. Laastipinta tasataan leveällä lastalla. Laastin on annettava kuivua vähintään 2-3 vuorokautta ennen primerointia. Verkotuslaastikerroksen kokonaispaksuus tulee olla kauttaaltaan vähintään 6mm. = PANSSARIVERKKO Rasitukselle alttiissa paikoissa käytetään Sto Lasikuituverkko M:n lisäksi Sto Panssariverkkoa noin kahden metrin korkeuteen maanpinnasta. Panssariverkko asennetaan mahdollisimman ohueen kerrokseen Sto Verkotuslaasti SF ennen varsinaista verkotuslaastikerrosta. Panssariverkkoa ei saa limittää. Tämän kerroksen päälle tehdään normaalit verkotuslaastikerrokset. POHJUSTUS (PRIMEROINTI)

5 PINNOITUS Kun Sto Verkotuslaasti SF on kuivunut 2-3 päivää (tarvittaessa pidempään), pinta pohjustetaan StoPrep Miral pohjusteella, levitys ruiskulla, telalla tai siveltimellä. Pohjuste voidaan sävyttää samaan sävyyn kuin tuleva pinnoite. Pohjustetta saa tarvittaessa ohentaa vedellä, mutta korkeintaan 10 %. Pohjustus StoPrep Miral on tarkoitettu StoSilco pinnoitteen primerointiin. Kun pohjustus on kuivunut 4-6 tuntia, voidaan lopullinen pinnoitus tehdä esim. StoSilco- pinnoitteella. Silikonihartsipinnoite valitaan halutun karkeusasteen mukaan. Missään vaiheessa ei ilman lämpötila saa alittaa +5 C. Pinnoite levitetään, joko käsin lastalla tai ruiskuttamalla. Sto Silco- pinnoite on läpivärjättyä ja sävytetty mallin mukaan. VESIPELLIT Vesipeltien alla eristelevy viistotaan ulospäin kaatavaksi ja verkotetaan panssarikulmaverkolla ja sokkelilaastilla. Liitos eristerappaukseen pitää tehdä aina kun mahdollista ns. rappauskanttiliitoksella. Eli nosto ylös väh. 15 mm ja taivutus sisään väh. 10 mm. On huolehdittava, ettei vesi pääse nousemaan seinäpintaa pitkin eristerakenteisiin, käyttämällä esim. myrskypeltejä. LÄPIVIENNIT JA KIINNITYKSET Läpiviennit on aina tiivistettävä huolellisesti. Kiinnitykset suunniteltava painon mukaan. Kiinnitykset tehdään alaviistoon, vedenohjauksen vuoksi ja tiivistetään. Kiinnityksiä (valaisimet, telinekiinnikkeet) varten tehdyissä leikkauksissa, verkko pitää paikata, pala leikatun yli, limitys 100 mm. Spiraalikiinnikkeitä voi käyttää jos kiinnitettävän paino max 3 kg. SAUMAT= Liitossaumat Paina Sto Tiivistysnauha liittymäkohtaan kiinni ja työnnä eristelevy tiiviisti kiinni nauhaa vasten. Malli 15/2-6 käytetään pientä liikettä omaavien kohtien liittymiin, kuten ikkuna- ja ovikarmit. Malli 15/5-12 käytetään suurempaa liikettä omaaviin kohtiin, kuten esim. parvekeliittymiin. Liikuntasaumat Liikuntasaumoja ei normaalisti tarvita. Rakenteelliset liikuntasaumat on kuitenkin tehtävä myös rappausrakenteeseen. Mitoituksessa voi kääntyä Sto Finexter Oy:n puoleen. Saumat voidaan tehdä joko Sto liikuntasaumaprofiililla tai saumausmassalla. TIIVISTYKSET EPS eristeessä käytetään Sto tiivistysnauhoja. Kivivillaeristeessä käytettävä pohjanauhaa ja varmennetun käyttöselosteen omaavia, silikonipohjaisia, 15 shore A tuotteita. HUOLTOTOIMENPITEET Valmis värilaastipinta voidaan pestä tulevaisuudessa korkeapainepesulaitteella, mutta paine ei saa ylittää 30 baria. Mahdolliset vauriot pitää korjata välittömästi. Tarvittaessa otettava yhteys ainevalmistajaan.

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa.

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. Järjestelmän rakenne sisältäpäin on seuraava: 1. Sisäseinärakenne

Lisätiedot

LAKKA OHUTRAPPAUS ERISTEJÄRJESTELMÄ TYÖOHJE 22.10.2014

LAKKA OHUTRAPPAUS ERISTEJÄRJESTELMÄ TYÖOHJE 22.10.2014 LAKKA OHUTRAPPAUS ERISTEJÄRJESTELMÄ TYÖOHJE 22.10.2014 Työohje Esi- ja pohjatyöt Julkisivuvarusteet kuten valaisimet, anturit, johdot, kilvet tai muut vastaavat irroitetaan työn ajaksi. Julkisivurakenteisiin

Lisätiedot

BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rappausohje

BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rappausohje BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Simolinintie 1 06100 PORVOO (019) 5244 922 www.laastikulma.fi 2 RAPPAUSOHJE BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rapattava alusta Betoniharkko

Lisätiedot

Baumit Mineral. Eristysrappaus Kaikkille Julkisivuille

Baumit Mineral. Eristysrappaus Kaikkille Julkisivuille Eristysrappaus Kaikkille Julkisivuille Baumit Mineral Parhaat rakennustekniset ominaisuudetudet Lämmöneriste ja julkisivu yhdessä Sopii kaikille alustoille Eristysrappausjärjestelmä Mineral kaikkiin kohteisiin

Lisätiedot

KUITULAASTIRAPPAUS Rappausohje

KUITULAASTIRAPPAUS Rappausohje KUITULAASTIRAPPAUS Rappausohje Simolinintie 1 06100 PORVOO (019) 5244 922 www.laastikulma.fi 2 KUITULAASTIRAPPAUS Rappausohje Rapattava alusta Kevytbetoni (Siporex), kevytsorabetoni (Leca-harkko), betoni,

Lisätiedot

Rappaustyypin valinta alustan mukaan

Rappaustyypin valinta alustan mukaan Poltettutiili, kevytsoraherkko, betoniharkko, betoni tai vastaava Rappaus: yleensä Bayosan LL 66, SL 67, RK 39. Rappauslaastin valintaan vaikuttaa tuleva pinnoite, ympäristö jne. Yleisesti rappauspaksuuden

Lisätiedot

Fescopanel levyrappausjärjestelmä suunnitteluohje 3.4.2013

Fescopanel levyrappausjärjestelmä suunnitteluohje 3.4.2013 Fescopanel levyrappausjärjestelmä suunnitteluohje 3.4.2013 Fescopanel levyrappausjärjestelmä 21.12.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1. JÄRJESTELMÄKUVAUS 3 2. YLEISTÄ 4 2.1 Tavoite 4 2.2 Laadunvarmistus 4 2.4 Terveydelle

Lisätiedot

Paksurappaus-eristejärjestelmä elementtiin KUITUVAHVISTETTU 8.6.2015

Paksurappaus-eristejärjestelmä elementtiin KUITUVAHVISTETTU 8.6.2015 Paksurappaus-eristejärjestelmä elementtiin KUITUVAHVISTETTU 8.6.2015 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 1.1 RAKENNE... 3 1.2 MATERIAALIT... 3 1.2.1 Eriste... 3 1.2.2 Laastit... 3 1.2.3 Muut materiaalit

Lisätiedot

LAKKA ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ (OHUTRAPPAUS) 2 1. JÄRJESTELMÄKUVAUS 2 2. YLEISTÄ 2 3. LAKKA ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ 4

LAKKA ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ (OHUTRAPPAUS) 2 1. JÄRJESTELMÄKUVAUS 2 2. YLEISTÄ 2 3. LAKKA ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ 4 1 LAKKA ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ (OHUTRAPPAUS) 2 1. JÄRJESTELMÄKUVAUS 2 2. YLEISTÄ 2 2.1 TAVOITE 2 2.2 LAADUNVARMISTUS 3 2.3 ERISTERAPPAUSMATERIAALIEN VARASTOINTI JA KÄYTTÖOLOSUHTEET 4 3. LAKKA ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ

Lisätiedot

FINNGARD Ohutrappaus-eristejärjestelmä Korjausrakentaminen / Mineraalivilla

FINNGARD Ohutrappaus-eristejärjestelmä Korjausrakentaminen / Mineraalivilla A) UUSI RAKENNE B) VANHA SEINÄRAKENNE Mekaaninen kiinnike Ve1 - Finngard STR U 2G + Finngard STR eristekiekko (uppokiinnitys) Mineraalivilla - järjestelmän mukaan Mekaaninen kiinnike Ve2 - Finngard STR

Lisätiedot

PROMATECT -200 Asennusohje

PROMATECT -200 Asennusohje 1.1. Teräspilari 1. Teräspilari. 2. PROMATECT -200 levy. 3. PROMATECT -200 levy. 4. Kiinnitys hakain-nauloilla. 1.2. Levyjen asennusvaihtoehdot PROMATECT -200 levypaksuudet eri teräsprofiileille mitoitetaan

Lisätiedot

Narmapinnoitus Oy eristerappausjärjestelmän työselitys 1

Narmapinnoitus Oy eristerappausjärjestelmän työselitys 1 Narmapinnoitus Oy eristerappausjärjestelmän työselitys 1 ALSECCO ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄN TYÖSELITYS Alustan esikäsittely : Alustan tulee olla kantava ja vapaa tartuntaa haittaavista aineksista. Tarvittaessa

Lisätiedot

13. FESCOTERM RAPPAUSTARVIKKEET

13. FESCOTERM RAPPAUSTARVIKKEET Tulostettu 9.3.2019 1 / 64 13. FESCOTERM RAPPAUSTARVIKKEET Lasikuituverkko 3 Rappauslevy 5 Levyrappauksen sivulista verkolla 7 Levyrappauksen ylälista 9 Liikuntasaumalista lasikuituverkolla 11 Levyrappauksen

Lisätiedot

Julkisivujen pinnoitus klinkkerilaatoilla tai tiilijäljitelmälaatoilla

Julkisivujen pinnoitus klinkkerilaatoilla tai tiilijäljitelmälaatoilla Julkisivujen pinnoitus klinkkerilaatoilla tai tiilijäljitelmälaatoilla KUN VAATIMUKSENA ON TÄYDELLINEN PINNOITUSRATKAISU NARMAPINNOITUS OY Paattistentie 947, 21330 Paattinen 040-7646648 / 040-7646649 www.alseccofinland.fi

Lisätiedot

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä,

Lisätiedot

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä, rasvoista

Lisätiedot

alsecco eristerapattu saumaton betonielementtijärjestelmä

alsecco eristerapattu saumaton betonielementtijärjestelmä alsecco eristerapattu saumaton betonielementtijärjestelmä EDISTYKSELLISTÄ JULKISIVUTEKNIIKKAA NARMAPINNOITUS OY Paattistentie 947, 21330 Paattinen 040-7646648 / 040-7646649 www.alseccofinland.fi Eristerappausjärjestelmät

Lisätiedot

ALSECCO ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ / alustana esim. Paroc-/ Ruukki elementti. Alustan esikäsittely : Eristelevyjen asennus : Eristelevyjen liimaus :

ALSECCO ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ / alustana esim. Paroc-/ Ruukki elementti. Alustan esikäsittely : Eristelevyjen asennus : Eristelevyjen liimaus : Narmapinnoitus alsecco -eristerappausjärjestelmä 1 ALSECCO ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ / alustana esim. Paroc-/ Ruukki elementti Alustan esikäsittely : Alusta tulee olla puhdas, kantava ja vapaa tartuntaa

Lisätiedot

Pinnoitus. Siporex hallit. Maalaus. Ohjeita. www.kivira.fi

Pinnoitus. Siporex hallit. Maalaus. Ohjeita. www.kivira.fi Pinnoitus Siporex hallit Maalaus Ohjeita www.kivira.fi Siporex hallien pinnoitus Ohjeita Toukokuu 2015 Uudelleen pinnoitus tai maalaus Alustavat työt Selvitetään millä tuotteella / tuotteilla halli on

Lisätiedot

Knauf liimausjärjestelmä

Knauf liimausjärjestelmä Knauf liimausjärjestelmä Knauf Liimausjärjestelmä on uusi kiinnitystapa kipsilevyjen asentamiseen. Levyt kiinnitetään runkorakenteeseen liimaamalla sekä pienellä ruuvimäärällä. Knauf Liimausjärjestelmä

Lisätiedot

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET ALUSTANKÄSITTELYOHJEET Uudisrakennus Alusta: - Betoni - Levylattiat - Metallilattiat Korjausrakentaminen Alusta: - Maalattu puulattia - Maalattu betonilattia - Betonilattia, jossa akryylidispersioliimajäänteitä

Lisätiedot

EPS-harkon rappausjärjestelmä 1 / 10

EPS-harkon rappausjärjestelmä 1 / 10 EPS-harkon rappausjärjestelmä 1 / 10 Verkko ja profiilit Verkotuslaasti Pinnoiteprimeri / Pohjamaali Pinnoite EPS-harkon rappausjärjestelmä 2 / 10 Verkko ja profiilit Diessner, Protektor Alkalinkestävät

Lisätiedot

ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ

ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ SAKRET ETICS MW Mineraalivillaeristeellä SAKRET ETICS EPS Polystyreenieristeellä Simolinintie 1 06100 Porvoo www.laastikulma.fi 1 KÄYTTÖKOHTEET SAKRET ETICS EPS ja MW-eristerappausjärjestelmä

Lisätiedot

8-80 / 1.11.2015. Weber Superflex D2. Vedeneristysjärjestelmä. www.e-weber.fi

8-80 / 1.11.2015. Weber Superflex D2. Vedeneristysjärjestelmä. www.e-weber.fi * because välitämme you care 8-80 / 1.11.2015 Weber Superflex D2 Vedeneristysjärjestelmä www.e-weber.fi 1 Hyvällä suunnittelulla ja huolellisella toteut uksella syntyy terve ja kes tävä märkätila Weberin

Lisätiedot

Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6. DIN EN :2004 -sertifioitu järjestelmä

Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6. DIN EN :2004 -sertifioitu järjestelmä Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6 1. K & H Korroosiosuoja- ja tartuntalaasti Korroosiosuojaus ja tartuntalaasti samassa, raekoko < 0,5 mm Soveltuu myös tiesuolan vaikutuksille alttiisiin

Lisätiedot

MINERAALIVILLA ERISTERAPPAUKSISSA

MINERAALIVILLA ERISTERAPPAUKSISSA MINERAALIVILLA ERISTERAPPAUKSISSA Jukka Sevón JULKISIVU 2007 / Wanha Satama HELSINKI 2007 ERISTERAPPAUSRAKENNE A KOLMIKERROSRAPPAUS n. 25 mm rappaus, laastit kalkkisementtipohjaisia, kolmessa eri työvaiheessa

Lisätiedot

Ohutlaastirappaus betonielementtiin

Ohutlaastirappaus betonielementtiin Ohutlaastirappaus betonielementtiin FESCOTERM Ohutlaastirappaus betonielementtiin suunnitteluohje 9.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JÄRJESTELMÄKUVAUS 3 2. YLEISTÄ 4 2.1 Tavoite 4 2.2 Laadunvarmistus 4 Laastien

Lisätiedot

Julkisivu Tuulettuvat Julkisivujärjestelmät. StoVentec Työohje Alusrakenne seinäkiinnikkeistä ja T-profiileista

Julkisivu Tuulettuvat Julkisivujärjestelmät. StoVentec Työohje Alusrakenne seinäkiinnikkeistä ja T-profiileista Julkisivu Tuulettuvat Julkisivujärjestelmät StoVentec Työohje Alusrakenne seinäkiinnikkeistä ja T-profiileista Tämän esitteen tiedot, kuvat, yleiset tekniset lausunnot ja piirustukset ovat ainoastaan yleisiä

Lisätiedot

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane Max Stop Vedeneristysmassa Tätskikt Membrane Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi MaxStop-Telattava vedeneristysjärjestelmä koostuu seuraavista osista: 1. MaxStop Primer tai MaxStop kosteussulku

Lisätiedot

KEIM ipor. Asennusohje. Keim ipor järjestelmä koostuu silikaattilevyn lisäksi diffuusioavoimista oikaisu, kiinnitys ja pintalaastituotteista

KEIM ipor. Asennusohje. Keim ipor järjestelmä koostuu silikaattilevyn lisäksi diffuusioavoimista oikaisu, kiinnitys ja pintalaastituotteista Asennusohje Keim ipor järjestelmä koostuu silikaattilevyn lisäksi diffuusioavoimista oikaisu, kiinnitys ja pintalaastituotteista sekä pintamaalista. Levy on diffuusioavoin eikä muodosta estettä kosteuden

Lisätiedot

Narmapinnoitus Oy eristerappausjärjestelmän työselitys 1

Narmapinnoitus Oy eristerappausjärjestelmän työselitys 1 Narmapinnoitus Oy eristerappausjärjestelmän työselitys 1 ALSECCO ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄN TYÖSELITYS Korjauskohde Eristeenä villaeriste Alustan esikäsittely : Alustan tulee olla kantava ja vapaa tartuntaa

Lisätiedot

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET 26.6.2014 ALUSTANKÄSITTELYOHJEET Uudisrakentaminen - Betoni - Levylattiat - Metallilattiat Korjausrakentaminen - Maalattu puulattia - Maalattu betonilattia - Betonilattia, jossa akryylidispersioliimajäänteitä

Lisätiedot

ohutrappaus FESCOTERM Ohutlaastirappaus suunnitteluohje 18.5.2010

ohutrappaus FESCOTERM Ohutlaastirappaus suunnitteluohje 18.5.2010 ohutrappaus FESCOTERM Ohutlaastirappaus suunnitteluohje 18.5.2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JÄRJESTELMÄKUVAUS 3 2. YLEISTÄ 4 2.1 Tavoite 4 2.2 Laadunvarmistus 4 2.4 Terveydelle haitalliset aineet 5 2.5 Eristerappausmateriaalien

Lisätiedot

ALSECCO ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ UUDISTUOTANNOSSA

ALSECCO ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ UUDISTUOTANNOSSA NARMAPINNOITUS OY alsecco- julkisivut 1 ALSECCO ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ UUDISTUOTANNOSSA BETONIRAKENTEINEN PIENTALO ALSECCO ERISTERAPPAUKSELLA SOKKELIELEMENTIT BETONI 160 mm, ERISTE THERMISOL SEINÄ EPS

Lisätiedot

StoTherm Vario D/D+ Työohje

StoTherm Vario D/D+ Työohje Navigation Julkisivu Navigation Eristerappausjärjestelmät Navigation StoTherm Vario D/D+ Työohje Tämän esitteen tiedot, kuvat, yleiset tekniset lausunnot ja piirustukset ovat ainoastaan yleisiä ohjeita

Lisätiedot

Ecophon Wall Panel C. Ääneneristys: Ei mittaustulosta Yksityisyys: AC=240 standardien ASTM E 1376 ja E 1110 mukaan. Wall Panel C -levyjen sauma

Ecophon Wall Panel C. Ääneneristys: Ei mittaustulosta Yksityisyys: AC=240 standardien ASTM E 1376 ja E 1110 mukaan. Wall Panel C -levyjen sauma Ecophon Wall Panel C Seinävaimentimia käytetään sisäkattovaimennuksen lisänä tai vaihtoehtona erityisesti suurissa tiloissa tärykaiun vaimentamiseksi. Ecophon Wall Panel C asennetaan piilolistalle, ja

Lisätiedot

Narmapinnoitus Oy alsecco eristerappaus 1

Narmapinnoitus Oy alsecco eristerappaus 1 Narmapinnoitus Oy alsecco eristerappaus 1 ALSECCO ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ EPS-valuharkko talo Eristepinnan käsittely : Ikkunaliittymät : EPS-pinta hiotaan karkealla hiomapaperilla kauttaaltaan erittäin

Lisätiedot

Tekninen tietolehti StoDeco elementti

Tekninen tietolehti StoDeco elementti Asiakkaan toivomuksen mukainen, yksilöllinen elementti Verolith-granulaatista Ominaisuudet Käyttö Ominaisuudet Ulkonäkö Erikoisominaisuuksia/ huomautuksia Tekniset tiedot ulko- ja sisätiloissa julkisivujen

Lisätiedot

LAKKA LEVYRAPPAUS JÄRJESTELMÄ TYÖOHJE 22.10.2014

LAKKA LEVYRAPPAUS JÄRJESTELMÄ TYÖOHJE 22.10.2014 LAKKA LEVYRAPPAUS JÄRJESTELMÄ TYÖOHJE 22.10.2014 Työohje Tämä työohje on tarkoitettu apuvälineeksi suunnittelijoille, rakennuttajille, urakoitsijoille sekä rappaustyön valvojille. Työohjetta voidaan käyttää

Lisätiedot

3.2.4 229 Tuote: Trap

3.2.4 229 Tuote: Trap 8 3..4 Tuote: Trap 9 Reuna D Piilokiinnitteinen ripustettu T-4 kannatinjärjestelmä, avattava 3 5 A Gyptone levyt joissa on viistetty reuna D, kiinnitetään piilokiinnitteiseen kannatinjärjestelmään T-4.

Lisätiedot

Finnfoamin ja EPS-levyn rappaus

Finnfoamin ja EPS-levyn rappaus Pohjuste Liima Eriste + Eristekiinnikkeet Verkotuslaasti + Verkko ja listat Pinnoiteprimeri / Pohjamaali Pinnoite / Maali Tiedot Tämä työohje on tarkoitettu apuvälineeksi Finnfoamin ja EPS-levyn rappaukseen

Lisätiedot

Tekninen tietolehti StoLevell Novo

Tekninen tietolehti StoLevell Novo Mineraalinen kevytlaasti/verkotuslaasti polystyreenin liimaukseen ja verkotukseen Ominaisuudet Käyttö Ominaisuudet Tekniset tiedot ulko- ja sisäkäyttöön mineraalisten pinnoitteiden ja muurausten korjaamiseen

Lisätiedot

VERKKOON LIIMATTU MOSAIIKKI (1/5) 1. VERKKOON LIIMATTU MOSAIIKKI 1. Levitä Pukkila Saneerauslaastia tai Pukkila Vaaleaa Saneerauslaastia (~3 mm kerros) joko yhdellä tai kahdella työstökerralla. Huom! Laastipetin

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

FLP rappausjärjestelmä 1 / 10

FLP rappausjärjestelmä 1 / 10 FLP rappausjärjestelmä 1 / 10 Ominaisuudet Pohjuste Verkko ja profiilit FLP Kevytkuitulaasti Pinnoiteprimeri / Pohjamaali Pinnoite Käyttökohteet Vaativille alustoille, joissa useita eri materiaaleja, myös

Lisätiedot

FINNGARD Paksurappaus-eristejärjestelmä Korjausrakentaminen

FINNGARD Paksurappaus-eristejärjestelmä Korjausrakentaminen A) UUSI RAKENNE B) VANHA SEINÄRAKENNE Mineraalivilla - järjestelmän mukaan Pohjarappaus - Finnseco Paksurappauslaasti Täyttörappaus - Finnseco Paksurappauslaasti Pohjamaali - Finngard Silikonihartsimaali

Lisätiedot

Eristeiden asennus ja pohjarappaus tehtaalla. Muotti. Pohjarappaus : Eristeiden asennus : Raudoitus : Valu :

Eristeiden asennus ja pohjarappaus tehtaalla. Muotti. Pohjarappaus : Eristeiden asennus : Raudoitus : Valu : Narmapinnoitus Oy Prewis II 1 ALSECCO ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄN TYÖSELITYS Eristeiden asennus ja pohjarappaus tehtaalla Muotti Pohjarappaus : Käytettävän muottipinnan tulee olla puhdas. Irrotusaineena

Lisätiedot

ASENNUSOHJE 2. AMU-YLITYSPALKKI ja BISTÅL-TIKASRAUDOITE. sivu MATERIAALITIETO 1 TOIMITUSSISÄLTÖ 1 TÄRKEÄÄ 2

ASENNUSOHJE 2. AMU-YLITYSPALKKI ja BISTÅL-TIKASRAUDOITE. sivu MATERIAALITIETO 1 TOIMITUSSISÄLTÖ 1 TÄRKEÄÄ 2 2009 ASENNUSOHJE 2 AMU-YLITYSPALKKI ja BISTÅL-TIKASRAUDOITE sivu MATERIAALITIETO 1 TOIMITUSSISÄLTÖ 1 TÄRKEÄÄ 2 AMU-YLITYSPALKKI 1. Perustietoa 3 2. Älä pätki! 3 3. Asennus 4 1. kaksi tapaa 4 2. palkin

Lisätiedot

Tekninen tietolehti Sto Tiivistysnauha Lento Plus

Tekninen tietolehti Sto Tiivistysnauha Lento Plus Itsestään laajentuva, impregnoitu tiivistenauha Ominaisuudet Käyttö Ominaisuudet Muoto Erikoisominaisuuksia/ huomautuksia rakennusosiin rajautuvien liitoskohtien tiivistämiseen julkisivujen eristerappausjärjestelmissä

Lisätiedot

Tekninen tietolehti StoDeco Line D

Tekninen tietolehti StoDeco Line D Kehysprofiili Verolith-granulaatista rakennuksen aukkojen korostamiseen Ominaisuudet Käyttö Ominaisuudet Muoto Ulkonäkö Erikoisominaisuuksia/ huomautuksia ulko- ja sisätiloissa rakennuksen aukkojen korostamiseen

Lisätiedot

Kingspan-ohjekortti nro 106

Kingspan-ohjekortti nro 106 Toukokuu 2016 Kingspan-ohjekortti nro 106 HÖYRYNSULKURATKAISUOHJE Kingspan Therma -eristeet höyrynsulkuratkaisuna Kingspan Therma -eristeet alhaisen lämmönjohtavuuden ja korkean vesihöyrynvastuksen ansiosta

Lisätiedot

04.01.2013 8.5 ILMAVUOTOJEN EHKÄISY ALAPOHJARAKENTEESSA Yleistä Seinän ja lattian rajakohdan ja alapohjan muiden läpivientien ilmavuotokorjaukset toteutetaan tiivistämisellä. Rajakohdista poistetaan vanhat

Lisätiedot

ALSECCO ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ PREWIS III alustana ts-levy, runkorakenteena puurunko, termorankaelementti tms. Alusta : Alustan esikäsittely :

ALSECCO ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ PREWIS III alustana ts-levy, runkorakenteena puurunko, termorankaelementti tms. Alusta : Alustan esikäsittely : Narmapinnoitus alsecco Prewis III 1 ALSECCO ERISTERAPPAUSJÄRJESTELMÄ PREWIS III alustana ts-levy, runkorakenteena puurunko, termorankaelementti tms. Alusta : Tuulensuojakipsilevy esim. Knauf GKB-I tai

Lisätiedot

Enkolit Peltiliima Kaikille rakennusten suojapellityksille

Enkolit Peltiliima Kaikille rakennusten suojapellityksille Peltiliima Kaikille rakennusten suojapellityksille Peltiliima Pitkäaikaisille kestäville kiinnityksille! Enkolit peltiliimaa on käytetty yli 50 vuotta rakennusten suojapellitysten liimaukseen. Taloudellisesti

Lisätiedot

ETICS eristerappausjärjestelmä EPS ja mineraalivilla 1/16

ETICS eristerappausjärjestelmä EPS ja mineraalivilla 1/16 ETICS eristerappausjärjestelmä EPS ja mineraalivilla 1/16 Pohjuste Liima Verkko, profiilit, eristekiinnikkeet Verkotuslaasti Pinnoiteprimeri / Pohjamaali Pinnoite ETA 05/0203 ETA 10/0232 ETICS eristerappausjärjestelmä

Lisätiedot

KEIM ipor. Asennusohje. Keim ipor järjestelmä koostuu silikaattilevyn lisäksi diffuusioavoimista oikaisu, kiinnitys ja pintalaastituotteista

KEIM ipor. Asennusohje. Keim ipor järjestelmä koostuu silikaattilevyn lisäksi diffuusioavoimista oikaisu, kiinnitys ja pintalaastituotteista Asennusohje Keim ipor järjestelmä koostuu silikaattilevyn lisäksi diffuusioavoimista oikaisu, kiinnitys ja pintalaastituotteista sekä pintamaalista. Levy on diffuusioavoin eikä muodosta estettä kosteuden

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer + verkko, kuivumisaika

Lisätiedot

HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET

HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET 50 mm50 mm 1 2 3 4 400 mm 200 mm 400 mm 200 mm 400 mm 200 mm 200 mm 45 mm 5 6 50 mm 9 mm 9 mm 95 mm Rakenneselitys Joustotatami / koko esim.. 12 000 * 12 000 mm. Mitta höylätyn

Lisätiedot

Palokatkot. Asennusmenetelmät. PeO. Palokatkomiehet.fi

Palokatkot. Asennusmenetelmät. PeO. Palokatkomiehet.fi Palokatkot Asennusmenetelmät PeO Palokatkomiehet.fi Oikein asennetun palokatkon tulee täyttää sille asetetut toiminnalliset vaatimukset sekä sen tulee kestää suunniteltu käyttöikä (huolto- ja kunnossapito).

Lisätiedot

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita tarkasti. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus

Lisätiedot

Profiilijärjestelmä. Ikkunoiden energiatehokkaaseen. asennukseen

Profiilijärjestelmä. Ikkunoiden energiatehokkaaseen. asennukseen Profiilijärjestelmä Ikkunoiden energiatehokkaaseen asennukseen Making it perfect illbruck tuotemerkki tarjoaa tehokkaita julkisivujen ja ikkuna-asennusten tiivistysmenetelmiä. illbruck tuotesarjastamme

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer laatta saumoihin,

Lisätiedot

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

Kerabit Dual - asennusohjeet

Kerabit Dual - asennusohjeet Kerabit Dual - asennusohjeet Lue ohjeet huolellisesti ennen asennusta. Yleistä Alustaksi sopii raakaponttilaudoitus tai tarkoitukseen soveltuva rakennuslevy, esim. Kerabit OSB-kattolevy. Katon kaltevuus

Lisätiedot

Tekninen tietolehti StoSilent Board MW 100

Tekninen tietolehti StoSilent Board MW 100 Kivivillasta valmistettu pinnoitettu akustiikkalevy Ominaisuudet Käyttö Ominaisuudet Muoto Ulkonäkö Erikoisominaisuuksia/ huomautuksia Tekniset tiedot sisätiloissa kiinnitys liimaamalla tasaisille pinnoille

Lisätiedot

Asennusohje. Devicell Dry

Asennusohje. Devicell Dry Asennusohje Devicell Dry 1 Asennusohje SF Tekniset tiedot Rakenne: Alumiinilla päällystetty polystyreeni U-arvo: 3 W/m2K Koko: 50 x 100 cm (0,5 m2) Paksuus: 13 mm Alumiinin paksuus: 1 mm Eriste: 12 mm

Lisätiedot

Unidrain-lattiakaivon asennusohje: betoni ja siveltävä vedeneriste

Unidrain-lattiakaivon asennusohje: betoni ja siveltävä vedeneriste Unidrain-lattiakaivon asennusohje: betoni ja siveltävä vedeneriste Järjestelmän kuvaus Osat 1. Lattiakaivokaluste 2. Viemärikaivo 3. Kehys 4. Ritilä 5. Nukkasihti (lisävaruste Betoni Rakenne Lattia: Betonia

Lisätiedot

Wallgard asennusohje 2014

Wallgard asennusohje 2014 Wallgard asennusohje 2014 1. Alusta 1.1 Alustan on oltava luja, puhdas, kuiva ja tasainen, imukykyinen, eikä halkeamia ei saa esiintyä. Kiinnitystä heikentävät maali- ja öljytahrat sekä pöly poistetaan.

Lisätiedot

Näin lisäeristät 1. Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 1. Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 1 Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Ulkopuolinen lisäeristys PAROC Renova -levyllä Julkisivujen uusimisen yhteydessä

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET

PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET SISÄLLYS Kaapelit ja kourut kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 2 kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 2-3 Kupariputket kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 3 Alupex-putket

Lisätiedot

SerpoVent-Levyrappaus

SerpoVent-Levyrappaus Rakenne, puuranka Esimerkkirakenne, lisäeristys F31 09 11 109.2016 Vaakaranka Lämmöneriste Kosteudenkestävä tuulensuojalevy esim. Pystyranka min. 22x70 mm, ks. taulukko Ala-/yläreunan tukipala Cembrit

Lisätiedot

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimaus edellyttää tekijältä erityisosaamista sekä erikoistyökaluja. Alustaanliimaukseen soveltuvan

Lisätiedot

ULKOTILAT. Keramix VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

ULKOTILAT. Keramix VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET Keramix ULKOTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT 1. Seinäpinnat kostutetaan vedellä ennen tasoitusta. 2. Tasoita seinäpinta tarvittaessa Kiilto SK Märkätilatasoitteella,

Lisätiedot

Solukumit. Asennusopas

Solukumit. Asennusopas Solukumit Asennusopas Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Yleistä 3 2 Käytännön tietoa 3 Työskentely solukumisukilla 3 Työskentely solukumimatoilla 3 Yleistä liimauksesta 4 3 Putkien ja liittimien eristäminen

Lisätiedot

MIKROSEMENTTI KÄYTTÖOHJE

MIKROSEMENTTI KÄYTTÖOHJE MIKROSEMENTTI KÄYTTÖOHJE Kun teet lattia- ja seinäpintoja mikrosementillä, on tärkeää noudattaa näitä käyttöohjeita, jotka sisältävät tarkat ohjeet työvaiheille: 1. Puhdista ja esivalmistele (mm. tasoitus)

Lisätiedot

Näin lisäeristät 3. Hirsitalon ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC extra ja PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 3. Hirsitalon ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC extra ja PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 3 Hirsitalon ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC extra ja PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Hirsitalon ulkopuolinen lisäeristäminen PAROC extralla ja PAROC WPS 3n -levyillä Oikein tehty

Lisätiedot

Ohutrappaus-eristejärjestelmä

Ohutrappaus-eristejärjestelmä Ohutrappaus-eristejärjestelmä Suunnitteluohje 8.6.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. JÄRJESTELMÄKUVAUS 3 2. YLEISTÄ 4 2.1 Tavoite 4 2.2 Laadunvarmistus 4 2.4 Terveydelle haitalliset aineet 5 2.5 Eristerappausmateriaalien

Lisätiedot

Z COUNTERFORM MIKROSEMENTTI- KÄYTTÖOHJE

Z COUNTERFORM MIKROSEMENTTI- KÄYTTÖOHJE Z COUNTERFORM MIKROSEMENTTI- KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Pohjatyöt ja vaatimukset Pohjusteaineen (primer) käyttö Mikrosementti Käsittelyaineen käyttö - Liukkaudenestoaine Sivu 2 3 4-5 6 1 Ohjeistukset

Lisätiedot

Tekninen tietolehti StoDeco Line F

Tekninen tietolehti StoDeco Line F Ikkunapenkki/reunuslista Verolith-granulaatista Ominaisuudet Käyttö Ominaisuudet Muoto Ulkonäkö Erikoisominaisuuksia/ huomautuksia ulko- ja sisätiloissa kaikilla kestävillä, liimaukseen sopivilla alustoilla

Lisätiedot

Tekninen tietolehti StoDeco Frame - L

Tekninen tietolehti StoDeco Frame - L Muotoiltu ikkunapenkkielementti Verolithgranulaatista kiinteällä päädyllä Ominaisuudet Käyttö Ominaisuudet Muoto Ulkonäkö Erikoisominaisuuksia/ huomautuksia Tekniset tiedot ulko- ja sisätiloissa ikkunoiden

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2014 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET LATTIOIDEN LAATOITUS SISÄTILOISSA 1. Pohjusta tasoitettava huokoinen alusta 1:4 vedellä ohennetulla Start Primerilla. 2. Tasoita

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

4/2016 VIESKATALO. Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen. VIESKAN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 Alavieska www.vieskanelementti.fi

4/2016 VIESKATALO. Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen. VIESKAN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 Alavieska www.vieskanelementti.fi 4/2016 VIESKTLO Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen VIESKN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 lavieska www.vieskanelementti.fi Yleistä Kosteus- ja homevaurioiden välttämiseksi on tärkeää huolehtia siitä,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Käyttötarkoitus: ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Hormex T600 liekki piippu on lämpöä kestävä, kaksoisseinäinen savupiippujärjestelmä, joka on valmistettu 1.4828 lämpöä kestävästä teräksestä (ulkokuori - 1.4301)

Lisätiedot

E G. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen.

E G. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen. STRATOPANEL Kuva 1 E A G B F C D H Merkinnät: Seinälista UD 28/27 Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 Ristilukitsin Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu asennussyvyydestä Levyn reuna A = Maks. 300 mm B =

Lisätiedot

KERAAMISTEN LAATTOJEN KIINNITYSJÄRJESTELMÄ

KERAAMISTEN LAATTOJEN KIINNITYSJÄRJESTELMÄ KERAAMISTEN LAATTOJEN KIINNITYSJÄRJESTELMÄ on kehittänyt uuden kiinnitysjärjestelmän keraamisten julkisivulaattojen kiinnitykseen. HT- Julkisivujärjestelmää voidaan käyttää tuulettuvissa julkisivuissa

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

ASENNUSOPAS SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN KATON JAKO RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT

ASENNUSOPAS SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN KATON JAKO RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT ASENNUSOPAS Kuva 1 E A G B F C Seinälista UD 28/27 H D Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 A = Maks. 300 mm B = Maks. 333 mm Ristilukitsin C = Maks. 900 mm D = Maks.900 mm Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu

Lisätiedot

ALTRO WHITEROCK FR SEINÄPÄÄLLYSTEEN ASENNUSOHJE 2-osainen saumalista

ALTRO WHITEROCK FR SEINÄPÄÄLLYSTEEN ASENNUSOHJE 2-osainen saumalista Sivu 1 / 11 Yleistä Tuotekuvaus Varastointi Altro Whiterock FR seinäpäällyste toimii hygieenisenä ja iskunkestävänä seinäpäällysteenä keittiöissä, leikkaussaleissa, puhdastiloissa ym. vaativissa kohteissa.

Lisätiedot

E G H D. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen.

E G H D. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen. SOLOPANEL Kuva 1 E A G B F C Seinälista UD 28/27 H D Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 Ristilukitsin A = Maks. 300 mm B = Maks. 333 mm Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu asennussyvyydestä) C = Maks. 900

Lisätiedot

ASENNUSOPAS KATON JAKO SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT. Merkinnät:

ASENNUSOPAS KATON JAKO SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT. Merkinnät: ASENNUSOPAS Kuva 1 E A G B F C D H Merkinnät: Seinälista UD 28/27 Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 A = Maks. 300 mm B = Maks. 333 mm C = Maks. 900 mm D = Maks.900 mm Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu

Lisätiedot

Nopeasti Tehokkaasti Taloudellisesti. Linjasaneeraustuotteita. Käsittelyohjeita. www.kivira.fi

Nopeasti Tehokkaasti Taloudellisesti. Linjasaneeraustuotteita. Käsittelyohjeita. www.kivira.fi Nopeasti Tehokkaasti Taloudellisesti Linjasaneeraustuotteita Käsittelyohjeita www.kivira.fi Lattiabetonit Lattia- ja seinä tasoitteet Speed Estrich E 300 SE 1 Lattiabetoni Käsi- ja konekäyttöön, pumpattavissa.

Lisätiedot

Oikea tuotevalikoima laatoittamiseen. Ratkaisut ammattilaisille.

Oikea tuotevalikoima laatoittamiseen. Ratkaisut ammattilaisille. Oikea tuotevalikoima laatoittamiseen Ratkaisut ammattilaisille. Älä vedä pölyä henkeen! Valitse lähes pölyämätön Ceresit CM 90 kiinnityslaasti säästät myös siivousaikaa. Mullistava Easy-teknologia tekee

Lisätiedot

SCHÖNOX HA-VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ

SCHÖNOX HA-VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ SCHÖNOX HA-VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ SCHÖNOX HA Työohjeistus SCHÖNOX HA vedeneristysjärjestelmälle VTT-C-5605-10 hyväksynnän mukaisesti Versio: 1-2010 Huokoiset imevät seinäpinnat pohjustetaan 1:3 vedellä

Lisätiedot

Näin lisäeristät 2. Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 2. Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 2 Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Ulkopuolinen lisäeristys PAROC Renova levyllä Puurunkoinen, purueristeinen talo,

Lisätiedot

Fescoterm ohutlaastirappaus 18.5.2010

Fescoterm ohutlaastirappaus 18.5.2010 FESCOTERM Ohutlaastirappaus suunnitteluohje 18.5.2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JÄRJESTELMÄKUVAUS 3 2. YLEISTÄ 4 2.1 Tavoite 4 2.2 Laadunvarmistus 4 2.4 Terveydelle haitalliset aineet 5 2.5 Eristerappausmateriaalien

Lisätiedot

VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT

VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT EPDM-kumiset VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT RAKENNUS / ASENNUSOHJE Myynti: Maahantuonti: Maan kaivaminen Kun altaan rakennuspaikka on valittu, maahan kaivetaan pohjapiirustusten mukainen kaivanto.

Lisätiedot

Mikrosementin asentaminen

Mikrosementin asentaminen Mikrosementin asentaminen 1. Pinnan valmistelu Pinnan tulee olla kauttaaltaan puhdas ja tasainen. Mikäli pinnassa on eri materiaalien yhtymäkohtia (materiaalien eri imukyky), lisää kaksi (2) kerrosta Impoxy

Lisätiedot