Lautakunnan alainen kulttuuri- ja vapaa-aikajaosto huolehtii kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja museotoimesta sekä matkailupalveluista.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lautakunnan alainen kulttuuri- ja vapaa-aikajaosto huolehtii kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja museotoimesta sekä matkailupalveluista."

Transkriptio

1 Riihimäen kaupunki JOHTOSÄÄNNÖT SIVISTYSTOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt Voimaantulo Lautakunnan toimiala Sivistyslautakunta huolehtii päivähoito-, perusopetus-, lukio- ja kirjastolain mukaisten palvelujen järjestämisestä. Lisäksi lautakunta huolehtii vapaasta sivistystyöstä annetun lain ja taiteen perusopetuksesta annetun lain mukaisesta palvelujen järjestämisestä niin kuin erikseen on päätetty. Lautakunnan alainen kulttuuri- ja vapaa-aikajaosto huolehtii kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja museotoimesta sekä matkailupalveluista. 2 Lautakunnan kokoonpano 3 Lautakunnan tehtävät Lautakuntaan kuuluu yksitoista (11) valtuuston toimikaudekseen valitsemaa jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Lisäksi lautakunnan 12. jäsenenä toimii kuluvan valtuustokauden ajan ( asti) kulttuuri- ja vapaa-aikajaoston puheenjohtaja. Hänen varajäsenenään sivistyslautakunnassa toimii kulttuuri- ja vapaaaikajaoston varapuheenjohtaja. Lautakunnan tehtävänä on huolehtia toimialansa toiminnan, talouden ja organisaation edistämisestä ja tukemisesta, arvioida toiminnan tuloksia sekä huolehtia tarpeellisesta yhteistyöstä. 4 Lautakunnan ratkaisuvalta Sen lisäksi, mitä muutoin on määrätty lautakunnan päätettäväksi, lautakunnantehtävänä on: 1. päättää toiminnassa noudatettavista perusteista ja yleisistä ohjeista. 2. päättää perittävistä maksuista sekä korvauksista, jollei sitä ole tässä johtosäännössä annettu jaoston tehtäväksi. 3. päättää toimialallaan sopimuksista ja sitoumuksista, jollei niitä ole tässä johtosäännössä annettu jaoston tehtäväksi. 4. päättää varhaiskasvatuksen toimintayksiköiden sekä oppilaitosten nimistä, työajoista ja lomista sekä kaupunginkirjaston aukioloajoista. 5. hyväksyä varhaiskasvatussuunnitelmat, opetussuunnitelmat sekä niihin perustuvat vuosisuunnitelmat. 6. päättää oppilaan/opiskelijan erottamisesta sekä opiskelusta pidättämisestä rikostutkinnan ajaksi.

2 2 7. päättää päivähoidon, esiopetuksen ja kerhotoiminnan ottamisen sekä oppilaaksi ja opiskelijaksi ottamisen perusteista ja koko luokan/ opetusryhmän siirrosta toiseen kouluun sekä opetuskokeilulupien hakemisesta. 8. päättää päivähoidon ja varhaiskasvatuksen sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämisen perusteista. 9. päättää muiden kuin opetushenkilöstön nimikkeiden muutoksista, mikäli niillä ei ole taloudellisia vaikutuksia. 10. päättää tässä johtosäännössä määrätyn lautakunnan päätösvallan siirtämisestä alaisilleen jaostolle tai viranhaltijoille. Lautakunnalla on oikeus asettaa tarpeelliseksi katsomiaan työryhmiä. 5 Esittely ja pöytäkirjan pitäminen 6 Toimialan organisaatio Esittelijänä sivistyslautakunnan kokouksissa toimii sivistystoimenjohtaja. Pöytäkirjaa lautakunnan kokouksissa pitää lautakunnan määräämä pöytäkirjanpitäjä. Sivistystoimialan toimialajohtajana toimii sivistystoimenjohtaja. Lautakunnan alaisuudessa toimii kulttuuri- ja vapaa-aikajaosto. Sivistyslautakunnan alainen toiminta on jaettu seitsemään tulosalueeseen. Tulosalueet jakautuvat toiminnan kannalta tarkoituksenmukaisiin toimintayksikköihin. Kulttuuri- ja vapaa-aikajaoston alainen toiminta jakautuu viiteen tulosalueeseen. Sivistyslautakunnan tulosalueet, toimintayksiköt ja yksiköiden päälliköt sekä vastuuviranhaltijat: 1. Yhteispalvelut: hallintopäällikkö toimialan hallinto- ja tukipalvelut Sivistyspalvelukeskus hallintopäällikkö 2. Varhaiskasvatus: varhaiskasvatuspäällikkö Tehtävä/tulosalue Toimintayksikkö/ratkaisuvalta Päällikkö päivähoito, esiopetus, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta, kesä- ja kesäleiritoiminta päiväkodit ja avoin varhaiskasvatus perhepäivähoito (kotona tapahtuva ja ryhmäperhepäivähoito) erityisvarhaiskasvatus muu päivähoito (kotihoidon ja yksityisen hoidon tuet, ostettava päivähoito) päiväkodin johtaja/johtava lastentarhanopettaja päivähoidon ohjaaja erityislastentarhanopettaja varhaiskasvatuspäällikkö

3 3 esiopetus esioppilaiden psykososiaaliset palvelut, esioppilaiden erityinen tuki kesä- ja kesäleiritoiminta alakoulujen kouluavustajapalvelut sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta johtava lastentarhanopettaja/päiväkodinjohtaja varhaiskasvatuspäällikkö varhaiskasvatuspäällikkö varhaiskasvatuspäällikkö 3. Perusopetus: opetuspäällikkö peruskoulut rehtori oppilaan erityinen tuki opetuspäällikkö psykososiaaliset palvelut opetuspäällikkö 4. Lukio-opetus: rehtorit nuorten koulutus Riihimäen lukio rehtori aikuisten koulutus Riihimäen aikuislukio rehtori 5. Taiteen perusopetus ja vapaa sivistystyö: rehtorit ja johtava opettaja vapaa sivistystyö taiteen perusopetus kansalaisopisto kuvataidekoulu rehtori johtava opettaja laaja taiteen perusopetus musiikkiopisto rehtori 6. Kirjasto: kirjastotoimenjohtaja kirjasto kaupunginkirjasto kirjastotoimenjohtaja 7. Ruokapalvelut: ruokapalvelupäällikkö ruokapalvelut Keittiö Tellus ruokapalveluesimies Keittiö Kontio ruokapalveluesimies 7 Kulttuuri- ja vapaa-aikajaosto Sivistyslautakunnan alainen kulttuuri- ja vapaa-aikajaosto huolehtii kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja museotoimesta sekä matkailupalveluista Jaoston kokoonpano Kaupunginvaltuusto valitsee jaoston jäsenet toimikaudekseen. Jaostoon kuuluu kuluvan valtuustokauden ajan ( asti) yksitoista (11) valtuuston toimikaudekseen aikaisempaan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakuntaan valitsemaa jäsentä ja alkaen 7 jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä.

4 4 7.2 Jaoston tehtävät Jaoston tehtävänä on 1. kehittää jaoston palveluja ja tuotteita toimintaympäristön muutoksia vastaavaksi valtuuston ja sivistyslautakunnan asettamien tavoitteiden mukaisesti. 2. huolehtia jaoston alaisen toiminnan, talouden ja organisaation edistämisestä ja tukemisesta. 3. valvoa ja arvioida jaoston toiminnan tuloksellisuutta sekä tavoitteiden toteutumista. 4. kehittää yhteistyötä kaupungin muiden hallintokuntien sekä alallaan toimivien yhdistysten ja muiden yhteisöjen kanssa palvelujen ja toiminnan järjestämisessä Jaoston ratkaisuvalta Sen lisäksi, mitä muutoin on määrätty, jaoston tehtävänä on: 1. päättää jaoston alaisista sopimuksista ja sitoumuksista kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja sivistyslautakunnan antamien toiminnassa noudatettavien perusteiden ja yleisten ohjeiden rajoissa. 2. päättää jaoston alaisen toiminnan maksuista ja korvauksista sekä niistä myönnettävistä helpotuksista, ellei tehtävää ole tässä johtosäännössä annettu viranhaltijan päätettäväksi. 3. päättää hallinnassaan olevien tilojen eteenpäin vuokraamisesta. 4. myöntää talousarviossa olevat jaoston alaisuuteen kuuluvat perustoiminta- ja kohdeavustukset sekä päättää muusta toiminnan tukemisesta. 5. päättää tässä johtosäännössä määrätyn jaoston päätösvallan siirtämisestä alaisilleen viranhaltijoille lukuun ottamatta kohdassa 1 mainittua ratkaisuvaltaa. Jaostolla on oikeus asettaa tarpeelliseksi katsomiaan työryhmiä Jaoston asioiden esittely ja pöytäkirjan pitäminen Jaoston talousarvioasiat esittelee sivistystoimenjohtaja. Muissa asioissa esittelijänä toimii kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja. Sivistystoimenjohtaja voi kuitenkin ottaa esiteltäväkseen kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajalle määrätyn asian. Pöytäkirjaa kokouksissa pitää jaoston päättämä pöytäkirjanpitäjä. 8 Kulttuuri- ja vapaa-aikajaoston organisaatio Kulttuuri- ja vapaa-aikajaoston alainen toiminta jakautuu viiteen tulosalueeseen, jotka ovat kulttuuri-, matkailu- ja tukipalvelut, liikuntapalvelut, nuorisopalvelut, Riihimäen kaupungin museot ja Suomen lasimuseo. Kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen johtajana (kulttuuri- ja vapaa-aikakeskus) toimii kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja.

5 5 1. Kulttuuri-, matkailu- ja tukipalvelut: kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Jaoston hallinto- ja tukipalvelut, kulttuurituotanto- ja matkailupalvelut Kulttuuri-, matkailu- ja tukipalvelut kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja sekä kulttuuri- toiminnan edellytysten vahvistaminen - Riihisalo 2. Liikunta: liikuntapäällikkö Liikunta-, urheilu-, ulkoilu- ja ohjauspalvelujen tuottaminen sekä liikuntapaikkojen ylläpito Liikuntapalvelut liikuntapäällikkö 3. Nuoriso: nuorisotoimenjohtaja Nuorison ohjaus- ja neuvontapalvelut sekä nuorten osallisuuden vahvistaminen Nuorisopalvelut nuorisotoimenjohtaja 4. Riihimäen kaupungin museot: johtava intendentti Riihimäen kaupunginmuseon Riihimäen kaupunginmuseot johtava intendentti ja Riihimäen taidemuseon ylläpito ja toiminnan kehittäminen: - Riihimäen kaupunginmuseo 1. alansa tallennus-, tutkimus-, näyttely-, julkaisuja myyntitoiminnan harjoittaminen. 2. museon hallussa olevien kokoelmien ja kirjaston järjestäminen ja hoitaminen siten, että ne ovat ajanmukaisessa kunnossa ja tutkijoiden käytettävissä. 3. museon ja koulujen sekä muiden opetustointa harjoittavien laitosten yhteistyön edistäminen. - Riihimäen taidemuseo Johtavan intendentin tehtävänä on sen lisäksi, mitä muutoin on määrätty hänen päätettäväkseen 1. hyväksyä Riihimäen taidemuseon ja Riihimäen kaupunginmuseon käyttösäännöt. 2. päättää Riihimäen taidemuseon ja Riihimäen kaupunginmuseon valtionavustusten hakemisesta ja niitä koskevien oikaisuvaatimusten tekemisestä. 3. päättää Riihimäen taidemuseon ja Riihimäen kaupunginmuseon myyntiartikkeleiden hinnoittelusta. 4. myöntää helpotus tai vapautus Riihimäen taidemuseon ja Riihimäen kaupunginmuseon maksuista.

6 6 Toiminnan lopettaminen Jos Riihimäen taidemuseon tai Riihimäen kaupunginmuseon toiminta lopetetaan, on Riihimäen kaupungin huolehdittava museoiden hallussa olevien kokoelmien säilyminen museokokoelmina. 5. Suomen lasimuseo: museonjohtaja Tehtävä/tulosalue Tulosalue Päällikkö Suomen lasimuseo - Finlands Glasmuseum valtakunnallisen erikoismuseon ylläpito ja toiminnan kehittäminen: 1. alansa tallennus-, tutkimus-, näyttely-, julkaisu- ja myyntitoiminnan harjoittaminen. 2. museon hallussa olevien kokoelmien ja kirjaston järjestäminen ja hoitaminen siten, että ne ovat ajanmukaisessa kunnossa ja tutkijoiden käytettävissä. 3. museon ja koulujen sekä muiden opetustointa harjoittavien laitosten yhteistyön edistäminen. Suomen lasimuseo - Finlands Glasmuseum museonjohtaja Museonjohtajan tehtävänä on sen lisäksi, mitä muutoin on määrätty hänen päätettäväkseen 1. hyväksyä Suomen lasimuseon käyttösäännöt. 2. päättää Suomen lasimuseon myyntiartikkeleiden hinnoittelusta. 3. myöntää helpotus tai vapautus Suomen lasimuseon maksuista. 4. päättää Suomen lasimuseon valtionavustusten hakemisesta ja niitä koskevien oikaisuvaatimusten tekemisestä. Toiminnan lopettaminen Jos Suomen lasimuseon toiminta lopetetaan, on Riihimäen kaupungin huolehdittava museon hallussa olevien kokoelmien säilyminen museokokoelmina. 9 Sivistystoimenjohtajan tehtävät ja ratkaisuvalta Sivistystoimenjohtajan tehtävänä on 1. vastata lautakunnan alaisen toiminnan kokonaissuunnittelusta ja laadusta sekä päättää voimavarojen tarkoituksenmukaisesta käytöstä. 2. antaa lausuntoja, tehdä esityksiä ja hakea muutosta päätöksiin samoin kuin itse tai asiamiehen välityksellä käyttää lautakunnan puhevaltaa. 3. päättää irtaimen omaisuuden poistamisesta, myymisestä tai hävittämisestä. 4. päättää virkojen ja toimien auki julistamisesta. 5. päättää opetushenkilöstön nimikemuutoksista, mikäli ne voidaan toteuttaa ilman palkkamuutoksia. 6. vastata investointihankkeiden valtionosuusasioista. 7. jos toimivaltaisesta viranhaltijasta on epäselvyyttä, toimivalta on sivistystoimenjohtajalla tai hänen päättämällään viranhaltijalla. 8. päättää edellä sivistystoimenjohtajalle määrätyn ratkaisuvallan siirtämisestä alaiselleen viranhaltijalle.

7 7 10 Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajan tehtävät ja ratkaisuvalta 11 Kelpoisuusvaatimukset Kulttuuri- ja vapaa-aikakeskuksen päällikön tehtävänä on sen lisäksi, mitä muutoin on määrätty 1. vastata kulttuuri- ja vapaa-aikajaoston alaisen toiminnan tuloksellisuudesta, laadusta ja kokonaissuunnittelusta sekä voimavarojen tarkoituksenmukaisesta käytöstä. 2. huolehtia jaoston toimialan yleisestä kehittämisestä. 3. hyväksyä koko kulttuuri- ja vapaa-aikakeskusta koskevat hankinnat ja laskut. 4. tehdä koko kulttuuri- ja vapaa-aikakeskusta koskevat sopimukset ja muut sitoumukset. 5. päättää yksiköiden päälliköiden ja muun alaisensa henkilökunnan koulutuksesta. 6. päättää maksu- ja vuokrahelpotusten myöntämisestä kaupunginhallituksen ja sivistyslautakunnan ohjeiden mukaisesti. 7. päättää kulttuuri- ja vapaa-aikakeskuksen irtaimen omaisuuden poistamisesta, myymisestä ja hävittämisestä kaupunginhallituksen vahvistamien yleisten periaatteiden mukaisesti. 8. valmistella jaostossa käsiteltävät avustushakemukset ja niitä koskevat oikaisuvaatimukset 9. päättää edellä kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajalle määrätyn ratkaisuvallan siirtämisestä alaiselleen viranhaltijalle. Kelpoisuusvaatimukset sivistyslautakunnan alaisiin virkoihin ovat seuraavat: 1. Sivistystoimenjohtajan virkaan valittavalta vaaditaan virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, rehtorikelpoisuus sekä kokemusta sivistystoimen johto- ja hallintotehtävissä. 2. Hallintopäällikön virkaan valittavalta vaaditaan virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä perehtyneisyys hallinnon tehtäviin. 3. Varhaiskasvatuspäällikön virkaan valittavalta vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto ja alan tuntemus sekä niiden lisäksi riittävä johtamistaito. 4. Opetuspäällikön virkaan valittavalta vaaditaan virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä opettajakelpoisuus. 5. Ruokapalvelupäällikön virkaan valittavalta vaaditaan korkeakoulututkinto tai muu virkaan soveltuva tutkinto sekä kokemusta ravitsemusalan esimiestehtävissä. 6. Kirjastotoimenjohtajan virkaan valittavalta vaaditaan kirjastoasetuksen mukainen kelpoisuus. 7. Muulta henkilökunnalta vaaditaan erityislainsäädännön edellyttämä ja/tai toimialajohtajan vahvistama kelpoisuus.

8 8 Kelpoisuusvaatimukset kulttuuri- ja vapaa-aikajaoston alaisiin virkoihin ovat seuraavat: 1. Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajan virkaan valittavalta vaaditaan virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemusta kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen johtoja hallintotehtävissä. 2. Liikuntapäällikön virkaan valittavalta vaaditaan virkaan soveltuva korkeakoulututkinto sekä riittävä perehtyneisyys liikuntatoimeen. 3. Nuorisotoimenjohtajan virkaan valittavalta vaaditaan virkaan soveltuva korkeakoulututkinto sekä riittävä perehtyneisyys nuorisotyöhön. 4. Johtavan intendentin virkaan valittavalta vaaditaan asetuksen mukainen kelpoisuus sekä riittävä perehtyneisyys museoalaan. 5. Museonjohtajan virkaan valittavalta vaaditaan asetuksen mukainen kelpoisuus sekä riittävä perehtyneisyys museoalaan. 6. Muulta henkilökunnalta vaaditaan ottavan viranomaisen vahvistama kelpoisuus. 12 Henkilökunnan ottaminen, irtisanominen ja lomauttaminen Sivistystoimenjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajan valitsee kaupunginvaltuusto. Sivistyslautakunnan alaiset tulosalueiden päälliköt valitsee sivistyslautakunta. Sivistyslautakunnan alaiset toimintayksiköiden päälliköt valitsee sivistystoimenjohtaja. Muun henkilökunnan valitsee asianomaisen toimintayksikön päällikkö. Kulttuuri- ja vapaa-aikajaoston alaiset tulosalueiden päälliköt valitsee kulttuuri- ja vapaa-aikajaosto. Muun jaoston alaisen henkilökunnan valitsee asianomaisen tulosalueen päällikkö. Sivistystoimenjohtajan irtisanoo ja eron myöntää sekä lomauttaa kaupunginhallitus. Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajan irtisanoo ja eron myöntää sekä lomauttaa kaupunginhallitus. Sivistyslautakunnan alaisen tulosalueen päälliköt irtisanoo ja eron myöntää sekä lomauttaa sivistyslautakunta. Kulttuuri- ja vapaa-aikajaoston tulosalueen päälliköt irtisanoo ja eron myöntää sekä lomauttaa kulttuuri- ja vapaa-aikajaosto. Muun henkilökunnan irtisanoo, eron myöntää sekä lomauttaa ottava viranhaltija.

9 9 13 Tehtäväkohtaisen palkan määrääminen ja palkanlisien myöntäminen Palvelukseen otettavan henkilökunnan tehtäväkohtaisen palkan tai perustuntipalkan määrittelee kaupunginvaltuuston ottamien viranhaltijoiden osalta kaupunginhallitus, lautakunnan tai jaoston ottavien viranhaltijoiden osalta sivistystoimenjohtaja ja muun henkilökunnan osalta ottava viranhaltija voimassa olevien virka- ja työehtosopimusten ja annettujen yleisohjeiden mukaisesti. Tehtäväkohtaiseen palkkaan tai perustuntipalkkaan kuulumattomat harkinnanvaraiset palkanosat myöntää annettujen yleisohjeiden mukaisesti sivistystoimenjohtaja tai hänen määräämänsä viranhaltija. 14 Virantoimitusvelvollisuuden ja toimenkuvan muuttaminen sekä henkilökunnan siirtäminen 15 Sijaisuudet Johtavassa asemassa olevan henkilökunnan osalta virantoimitusvelvollisuuden ja toimenkuvan muuttamisesta päättää sivistystoimenjohtaja tai hänen määräämänsä viranhaltija. Opettajien ja muun henkilökunnan osalta päätöksen tekee tulosalueen päällikkö. Kulttuuri- ja vapaa-aikajaoston alaisen henkilöstön virantoimitusvelvollisuuden ja toimenkuvan muuttamisesta päättää kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja. Viranhaltijan tai työntekijän siirtämisestä sivistyslautakunnan alaiseen toiseen työyksikköön, virkaan tai toimeen päättää sivistystoimenjohtaja. Sivistystoimenjohtajan sijaisena toimii kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja. Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajan sijaisena toimii sivistystoimenjohtaja. Tulosalueen päällikön sijaisen määrää sivistystoimentoimenjohtaja. Tulosalueen päällikkö määrää toimintayksikkönsä päällikön sijaisen. Kulttuuri- ja vapaa-aikajaoston alaisen tulosalueen päällikön sijaisen määrää kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja. Muun henkilökunnan sijaisen määrää asianomaisen toimintayksikön päällikkö. 16 Virka- ja työvapauden myöntäminen sekä vuosiloman myöntäminen Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajan ja tulosalueiden päälliköiden lomat sekä virka- ja työvapaudet myöntää sivistystoimentoimenjohtaja. Kulttuuri- ja vapaa-aikajaoston alaisten tulosalueiden päälliköiden lomat sekä virkaja työvapaudet myöntää kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja.

10 10 Muiden viranhaltijoiden ja muun henkilöstön lomat sekä virka- ja työvapaudet myöntää ottava viranhaltija. Harkinnanvaraisen yli kolme päivää kestävän virka- tai työvapauden palkallisuudesta päättää sivistystoimenjohtaja annettujen yleisohjeiden mukaisesti. Kulttuuri- ja vapaa-aikajaoston alaisen henkilökunnan harkinnanvaraisen yli kolme päivää kestävän virka- tai työvapauden palkallisuudesta päättää annettujen yleisohjeiden mukaisesti kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja. 17 Asiakirjojen allekirjoittaminen Toimialan sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat allekirjoittaa sivistystoimenjohtaja. Tulosalueen asiakirjat allekirjoittaa tulosalueen päällikkö. Toimintayksikön alaiset asiakirjat allekirjoittaa toimintayksikön päällikkö.

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa.

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa. Riihimäen kaupunki JOHTOSÄÄNNÖT SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 26.1.2015 Voimaantulo 1.4.2015 1. LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 1 Toimiala Sosiaali- ja terveystoimialan

Lisätiedot

I VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUS- 1 LAUTAKUNTA

I VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUS- 1 LAUTAKUNTA SISÄLTÖ Sivu I VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUS- 1 LAUTAKUNTA 1 Tehtävä 1 2 Toimiala 1 3 Toimivalta 1 4 Toimivallan siirtäminen 3 5 Lautakunnan kokoonpano 3 6 Esittely lautakunnassa 3 II PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN

Lisätiedot

Sivistysjohtajan päätösvalta on kirjattu hallintosääntöön. 2 Sivistyksen ja hyvinvoinnin organisaatio

Sivistysjohtajan päätösvalta on kirjattu hallintosääntöön. 2 Sivistyksen ja hyvinvoinnin organisaatio Sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialueen delegointisääntö 1.9.2017 1 Tausta ja tarkoitus Hallintosäännön mukaan sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialueen johtajana toimii sivistysjohtaja, joka päättää toimialueen

Lisätiedot

Sivistysjohtajan päätösvalta on kirjattu hallintosääntöön. 2 Sivistyksen ja hyvinvoinnin organisaatio

Sivistysjohtajan päätösvalta on kirjattu hallintosääntöön. 2 Sivistyksen ja hyvinvoinnin organisaatio Sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialueen delegointisääntö 1.6.2017 1 Tausta ja tarkistus Hallintosäännön mukaan sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialueen johtajana toimii sivistysjohtaja, joka päättää toimialueen

Lisätiedot

Sivistyspalvelukeskuksen johtosääntö 1(6) KEMIN KAUPUNGIN SIVISTYSPALVELUKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

Sivistyspalvelukeskuksen johtosääntö 1(6) KEMIN KAUPUNGIN SIVISTYSPALVELUKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Sivistyspalvelukeskuksen johtosääntö 1(6) KEMIN KAUPUNGIN SIVISTYSPALVELUKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 8.10.2012 102 ja tulee voimaan 1.1.2013. Muutoksia KV 25.2.2013, 49 6, 7 Muutoksia

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2016 Nro 14 LASTEN JA NUORTEN PALVELUIDEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 6.6.2016) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä Lautakunnan erityisenä tehtävänä

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty:

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 12.3.2012 Voimaantulo: johtosääntö muilta osin tulee voimaan 1.4.2012, mutta luottamushenkilöorganisaatiota koskevat muutokset

Lisätiedot

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus 1 Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Kasvatus- ja opetustoimen tehtävänä on kasvatus- ja opetuslautakunnan alaisena järjestää varhaiskasvatuspalveluita,

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo:

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo: KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 14.4.2014 Voimaantulo: 1.6.2014 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. LUKU, LAUTAKUNTA... 3 1 Toimiala... 3 2 Lautakunnan kokoonpano ja

Lisätiedot

(Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 29.9.2014 tulevaksi voimaan 1.1.2015. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.

(Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 29.9.2014 tulevaksi voimaan 1.1.2015. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä. PORIN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN J O H T O S Ä Ä N T Ö (Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 29.9.2014 tulevaksi voimaan 1.1.2015. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) I LUKU

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö

Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö Sisällysluettelo 1. Sivistystoimen toimialan toiminta-ajatus... 1 2. Toimielimien

Lisätiedot

(Kaupunginvaltuuston hyväksymä , voimassa alkaen.)

(Kaupunginvaltuuston hyväksymä , voimassa alkaen.) PORIN KAUPUNGIN KOULUTOIMEN J O H T O S Ä Ä N T Ö (Kaupunginvaltuuston hyväksymä 31.1.2011, voimassa 1.2.2011 alkaen.) I LUKU SOVELTAMISALA 1 Toimiala Koulutuslautakunnan alaisen toiminnan järjestämisessä

Lisätiedot

JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS

JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS JOHTOSÄÄNTÖ Voimassa 13.2.2018 alkaen Janakkalan Veden johtokunta 13.12.2017 36 Kunnanhallitus 18.12.2017 365 Valtuusto 5.2.2018 7 2 JANAKKALAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

Lisätiedot

(Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 3.12.2012 tulevaksi voimaan 1.1.2013. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.

(Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 3.12.2012 tulevaksi voimaan 1.1.2013. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä. PORIN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN J O H T O S Ä Ä N T Ö (Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 3.12.2012 tulevaksi voimaan 1.1.2013. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.)

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu: 8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu:

Lisätiedot

Sivistysjohtajan päätösvalta on kirjattu hallintosääntöön. 2 Sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialueen organisaatio

Sivistysjohtajan päätösvalta on kirjattu hallintosääntöön. 2 Sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialueen organisaatio Sivistysjohtaja 17.5.2019 (84/2019) Sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialueen delegointisääntö 17.5.2019 1 Tausta ja tarkoitus Hallintosäännön mukaan sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialueen johtajana toimii

Lisätiedot

Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 8.10.2012 102 x.xx.2013 xx ja tulee voimaan 1.1.2013 1.1.2014 Muutos KV 10.12.2012 134

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen.

VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen. VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen. I luku Tehtäväalue 1 Tehtäväalue Sivistystoimen toimialan tehtävänä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö

Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö Valtuusto hyväksynyt 18.2.2013 22, muutokset 26.10.2015 107 Seinäjoen kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö I LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUKSEN

Lisätiedot

Kulttuuri- ja kansalaistoimi

Kulttuuri- ja kansalaistoimi 1 (5) Kulttuuri- ja kansalaistoimen johtosääntö Kaupunginvaltuuston hyväksymä 9.6.2010/ Kulttuuri- ja kansalaistoiminnan lautakunta 1 Toiminta-ajatus Toimiala Lautakunnan toiminta-ajatuksena on edistää,

Lisätiedot

Konserni- ja hallintopalvelukeskuksen päällikkönä toimii hallintojohtaja. Konserni- ja hallintopalvelukeskuksen toiminta-alueet ovat:

Konserni- ja hallintopalvelukeskuksen päällikkönä toimii hallintojohtaja. Konserni- ja hallintopalvelukeskuksen toiminta-alueet ovat: Riihimäen kaupunki JOHTOSÄÄNNÖT KONSERNI- JA HALLINTOPALVELUKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 9.12.2013 Voimaantulo 1.1.2014 1. LUKU YLEISTÄ 1 Konserni- ja hallintopalvelukeskuksen toimiala

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA VAPAA-AIKAPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo: Muutettu ,voimaantulo 1.1.

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA VAPAA-AIKAPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo: Muutettu ,voimaantulo 1.1. KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA VAPAA-AIKAPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 12.3.2012 Voimaantulo:1.1.2013 Muutettu 10.12.2012,voimaantulo 1.1.2013 2 Sisällysluettelo 1. LUKU VAPAA-AIKALAUTAKUNTA...

Lisätiedot

Seinäjoen kaupungin sivistyskeskuksen johtosääntö

Seinäjoen kaupungin sivistyskeskuksen johtosääntö 1 Seinäjoen kaupungin sivistyskeskuksen johtosääntö I LUKU SIVISTYSKESKUKSEN LAUTAKUNNAT 1 Lautakunnat Valtuusto nimeää sivistyskeskuksen toiminta-alueelle seuraavat lautakunnat: Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta

Lisätiedot

VARKAUDEN KULTTUURI- JA VAPAA-AIKATOIMI

VARKAUDEN KULTTUURI- JA VAPAA-AIKATOIMI KULTTUURI- JA VAPAA-AIKATOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ VARKAUDEN KULTTUURI- JA VAPAA-AIKATOIMI TOIMINTASÄÄNTÖ 1. LUKU Varkauden sivistyslautakunta päättää toimintasäännöllä alaistensa palvelualueiden tehtävistä

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä xxxkuun xx p:nä 2014 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin liikuntalautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö

Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö Sisällysluettelo 1. Toimialan toiminta-ajatus...

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN NUORISO- JA LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN NUORISO- JA LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN NUORISO- JA LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Toiminta-ajatus 1 Nuoriso- ja liikuntatoimen tehtävänä on nuoriso- ja liikuntalautakunnan alaisena edistää toimialallaan nuorison ja koko

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 3 11 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 1 Toimiala Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston johtokunta ja sen

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. 3 07 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 18 p:nä 2014 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin liikuntalautakunta ja sen alainen Helsingin

Lisätiedot

Lautakunnan esittelijänä toimii vapaa-aikatoimenjohtaja.

Lautakunnan esittelijänä toimii vapaa-aikatoimenjohtaja. 1 SIMON KUNTA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty Simon kunnanvaltuusto 15.6.2015 36 Voimaantulo 1.8.2015 1 Toiminta-ajatus Sivistystoimen tehtävänä on varhaiskasvatuksen, koulutuksen

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 25 /13.6.2012. Hangon kaupungin sivistystoimen johtosääntö. 1 Toiminta-ajatus ja toimiala

Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 25 /13.6.2012. Hangon kaupungin sivistystoimen johtosääntö. 1 Toiminta-ajatus ja toimiala Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 25 /13.6.2012 Hangon kaupungin sivistystoimen johtosääntö 1 Toiminta-ajatus ja toimiala Opetustoimen toiminta-ajatuksena on tukea lapsen ja nuoren kehittymistä ja kasvua yhteistyökykyiseksi,

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. 3 08 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN NUORISOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä marraskuun 27 p:nä 2002 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin

Lisätiedot

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 11.11.2008 84 Noudatetaan 1.1.2009 alkaen 1 Toimiala Tässä johtosäännössä määritellään vesihuoltolaitoksen, sen johtokunnan ja toimitusjohtajan

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä:

Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä: MUUTOKSET HALLINTOSÄÄNTÖÖN KH 30.062016 vs. 13.06.2016 6 Kaupunginhallituksen tehtävät ja ratkaisuvalta Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä:

Lisätiedot

SIVISTYSKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

SIVISTYSKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ SIVISTYSKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 YLIVIESKAN KAUPUNKI SIVISTYSKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Voimaantulo Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 9.11.2004 77 12.11.2004 Toiminta-ajatus ja tulosalueet 1 Sivistyskeskus huolehtii

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI - OULUN LÄÄNIN ALUETEATTERI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI - OULUN LÄÄNIN ALUETEATTERI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI - OULUN LÄÄNIN ALUETEATTERI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 6.11.2007 71 Muutos: 3 kv 25.2.2013 31 I YLEISTÄ 1 Ylläpitäjä ja nimi Liikelaitoksen

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu:8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu: 12.3.2012

Lisätiedot

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS Johtosääntö Sipoon kunta Sisällys 1 Liikelaitoksen nimi... 2 2 Liikelaitoksen toimiala... 2 3 Johtokunnan kokoonpano... 2 4 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta... 2 5 Esittely...

Lisätiedot

SÄÄD Ö SK O K O E L M A

SÄÄD Ö SK O K O E L M A 1 (5) Kotkan kaupungin SÄÄD Ö SK O K O E L M A 2019 Nro 11 VARHAISKASVATUKSEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty hyvinvointilautakunnassa 5.3.2019) YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus Hyvinvointilautakunnan

Lisätiedot

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 9.12.2008 1. luku YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena liikelaitoksena

Lisätiedot

1 Toimiala. 2 Lautakunta. 3 Esittely

1 Toimiala. 2 Lautakunta. 3 Esittely (Kvsto 27.11.2002) 1 Toimiala Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus huolehtivat kaupungin nuorisotoimesta kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNKI KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 16.6.2014 27. Voimaantulo: 1.8.2014.

SUONENJOEN KAUPUNKI KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 16.6.2014 27. Voimaantulo: 1.8.2014. SUONENJOEN KAUPUNKI 1 KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 16.6.2014 27 Voimaantulo: 1.8.2014 1 Soveltamisala Koulutuslautakunnan alaisen toiminnan järjestämisessä noudatetaan

Lisätiedot

KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ 1 YLIVIESKAN KAUPUNKI KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ. Voimaantulo Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 15.12.2008 69 1.1.

KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ 1 YLIVIESKAN KAUPUNKI KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ. Voimaantulo Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 15.12.2008 69 1.1. KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ 1 YLIVIESKAN KAUPUNKI KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ Voimaantulo Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 15.12.2008 69 1.1.2009 Toiminta-ajatus 1 Keskusvirasto huolehtii kaupunginvaltuuston,

Lisätiedot

5 Luku. Hyvinvoinnin toimiala

5 Luku. Hyvinvoinnin toimiala 5 Luku. Hyvinvoinnin toimiala 12 Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta ja sen jaosto Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnassa on kaupunginvaltuuston toimikaudekseen valitsemat yksitoista (11) jäsentä

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan johtosääntö

Sivistyslautakunnan johtosääntö 1 (7) Sivistyslautakunnan johtosääntö Kaupunginvaltuuston 20.6.2011 hyväksymä Voimaantulo 1.7.2011 Toiminta-ajatus 1 Sivistyslautakunta huolehtii kunnan varhaiskasvatus-, koulutus- ja kirjastopalvelujen

Lisätiedot

Jaoston esittelijästä ja tämän sijaisesta päättää lautakunta.

Jaoston esittelijästä ja tämän sijaisesta päättää lautakunta. Hyvinvoinnin toimiala kahden lautakunnan malli (muutokset luonnoksen pykäliin 12 16 ja 40). 5 Luku. Hyvinvoinnin toimiala 12 Kasvatus- ja opetuslautakunta ja sen jaosto Kasvatus- ja opetuslautakunnassa

Lisätiedot

Sen lisäksi, mitä laissa on erikseen säädetty, lautakunnan tehtävänä on

Sen lisäksi, mitä laissa on erikseen säädetty, lautakunnan tehtävänä on 1 (5) VANTAAN KAUPUNGIN T A R K A S T U S S Ä Ä N T Ö Kaupunginvaltuuston 28.1.2008 hyväksymä. Voimassa 1.3.2008 alkaen. 1 Tehtäväalue Ulkoinen tarkastus vastaa kaupungin hallinnon ja talouden ulkoisen

Lisätiedot

3 Lautakunnan kokouksissa viraston päällikkö esittelee virastoa kokonaisuudessaan. 4 Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty,

3 Lautakunnan kokouksissa viraston päällikkö esittelee virastoa kokonaisuudessaan. 4 Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty, HELSINGIN KAUPUNGIN NUORISOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 23.4.2015/TL 1 Toimiala 2 Lautakunta Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus huolehtivat kaupungin nuorisotoimesta

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö

Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö Sisällysluettelo Liikelaitosten organisaatio

Lisätiedot

Hallintosääntöön tehtävät muutokset - - - 2 LUKU ORGANISAATIO JA SEN TEHTÄVÄT. 2 Toimielimet

Hallintosääntöön tehtävät muutokset - - - 2 LUKU ORGANISAATIO JA SEN TEHTÄVÄT. 2 Toimielimet Hallintosääntöön tehtävät muutokset - 2 LUKU ORGANISAATIO JA SEN TEHTÄVÄT 2 Toimielimet Kaupungin hallinnossa ovat valtuuston, kaupunginhallituksen, keskusvaalilautakunnan ja tarkastuslautakunnan lisäksi

Lisätiedot

Tämä kumoaa seuraavat säännöt ja ohjeet: - hallinto- ja konsernipalvelut delegointisääntö talous- ja hallintojohtajan päätös

Tämä kumoaa seuraavat säännöt ja ohjeet: - hallinto- ja konsernipalvelut delegointisääntö talous- ja hallintojohtajan päätös RIIHIMÄEN KAUPUNKI HALLINTO- JA KONSERNIPALVELUT DELEGOINTISÄÄNTÖ Talous- ja hallintojohtajan päätös 14.3.2019/ 63 Voimaantulo 15.3.2019 Tämä kumoaa seuraavat säännöt ja ohjeet: - hallinto- ja konsernipalvelut

Lisätiedot

Ulkoisen tarkastuksen tulosalue toimii tarkastuslautakunnan alaisuudessa. Kaupungin ulkoista tarkastusta johtaa kaupunginreviisori.

Ulkoisen tarkastuksen tulosalue toimii tarkastuslautakunnan alaisuudessa. Kaupungin ulkoista tarkastusta johtaa kaupunginreviisori. 1(5) VANTAAN KAUPUNGIN T A R K A S T U S S Ä Ä N T Ö Kaupunginvaltuuston 24.8.2015 7 hyväksymä. Voimassa 1.9.2015 alkaen. 1 Tehtäväalue Ulkoinen tarkastus vastaa kaupungin hallinnon ja talouden ulkoisen

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Etelä-Karjalan pelastuslaitos vastaa kaikissa

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2014 Nro 9. Kotkan kaupungin. YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 8.12.2014)

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2014 Nro 9. Kotkan kaupungin. YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 8.12.2014) Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2014 Nro 9 YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 8.12.2014) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan kokoonpano 3 Lautakunnan yleinen tehtävä

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 117 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 14 1.1.2013

Lisätiedot

JOKILAAKSOJEN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1

JOKILAAKSOJEN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 JOKILAAKSOJEN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 YLIVIESKAN KAUPUNKI Ylivieskan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 25.9.2012 64 Voimaantulopäivä 1.11.2012 I LUKU JOKILAAKSOJEN PELASTUSLAITOKSEN YLEISET PERUSTEET

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TUUSULAN VESIHUOLTOLIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TUUSULAN VESIHUOLTOLIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TUUSULAN VESIHUOLTOLIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 14.10.2013 118 Voimaan 1.1.2014 Sisällysluettelo I LUKU... 2 1 Toimiala... 2 II LUKU... 2 2 Johtokunta... 2 III LUKU...

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 0 02 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 Tarkastustoimi 1 Tarkastusjärjestelmä 2 Toimiala Helsingin kaupungin ulkoisessa

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä marraskuun 26 p:nä 2008

HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä marraskuun 26 p:nä 2008 4 01 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä marraskuun 26 p:nä 2008 1 Toimiala Helsingin kaupungin sosiaalilautakunta ja sen alainen sosiaalivirasto huolehtivat

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LUKU... 2 SIVISTYSTOIMEN YLEISET TOIMINTAPERUSTEET... 2 1 Toiminta-ajatus... 2 2 LUKU... 2 ORGANISAATIO... 2 2 Lautakunnat... 2 3 Lautakuntien

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 16

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 16 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 16 KYMENLAAKSON PELASTUSLAITOKSEN LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 14.11.2011, tulee voimaan 1.1.2012) 1 Toimiala Kymenlaakson pelastuslaitoksen

Lisätiedot

PERUSTURVAKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Kristiinankaupungin kaupunginvaltuuston hyväksymä 10.12.2012 ( 61)

PERUSTURVAKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Kristiinankaupungin kaupunginvaltuuston hyväksymä 10.12.2012 ( 61) Kristiinankaupunki Perusturvakeskuksen johtosääntö 1 Yhteistoimintamenettely 7.12.2010 Perusturvalautakunta 7.12.2010 ( 101) Kaupunginhallitus 13.1.2011( 16) Perusturvalautakunta 25.10.2011 ( 73) Kaupunginhallitus

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 6. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa , voimaan 1.1.

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 6. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa , voimaan 1.1. Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 6 TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 14.11.2011, voimaan 1.1.2012) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan kokoonpano 3 Lautakunnan

Lisätiedot

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.9.2012 57. Voimassa 1.1.2013 alkaen. 1. Yleistä 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan

Lisätiedot

SIVISTYSPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ

SIVISTYSPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ NASTOLAN KUNTA SIVISTYSPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 6.2.2006 5 Voimaantulo 7.2.2006 Muutos Valtuusto 18.12.2006 53 Valtuusto 15.11.2010 42 Voimaantulo 1.1.2011 Valtuusto 5.11.2012 44 Voimaantulo 1.1.2013

Lisätiedot

Sivistyspalvelujen päävastuualueen johtosääntö

Sivistyspalvelujen päävastuualueen johtosääntö VIRTAIN KAUPUNKI Sivistyspalvelujen päävastuualueen johtosääntö Kaupunginvaltuusto 16.6.2014 Kaupunginkanslia VIRTAIN KAUPUNKI 1 Sisällysluettelo 1 luku YLEISET MÄÄRÄYKSET... 2 1 Johtosäännön soveltaminen...

Lisätiedot

Korkeasaaren eläintarhan johtosäännön uudistus

Korkeasaaren eläintarhan johtosäännön uudistus Korkeasaaren eläintarhan johtosäännön uudistus Nykyinen johtosääntö Ehdotus Perustelut 1 Toimiala 1 Toimiala 1 Toimiala Helsingin kaupungin eläintarhan johtokunta ja sen alainen Korkeasaaren eläintarha

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat valtuutettuja.

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat valtuutettuja. 1 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toimiala Tekninen lautakunta vastaa kaupungin rakennusomaisuuden suunnittelusta, rakentamisesta, kunnossapidosta ja kehittämisestä; kaavoituksesta;

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 8. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa ) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 8. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa ) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2016 Nro 8 TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 29.2.2016) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan ja jaoston kokoonpano Teknisen lautakunnan

Lisätiedot

VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA

VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA 1 VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA KV 11.11.2013 Voimaan 1.1.2014 VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Soveltamisala Toiminta-ajatus Organisaatio 1 Kasvatus- ja opetuslautakunnan

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LUKU...2 TOIMINNAN YLEISET PERUSTEET...2 1 Toiminta-ajatus...2 2 LUKU...2 ORGANISAATIO...2 2 Lautakunnat...2 3 Lautakunnan kokoonpano...3

Lisätiedot

VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA

VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA 1 VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA KV 18.5.2009 1999/nro 1 VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN KESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Soveltamisala 1 Sivistystoimen lautakunnan alaisen sivistystoimen keskuksen toimintaan

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan pöytäkirjan pitäjänä toimii sivistystoimenjohtajan määräämä henkilö.

Sivistyslautakunnan pöytäkirjan pitäjänä toimii sivistystoimenjohtajan määräämä henkilö. Heinolan kaupunki Kunnallinen johtosääntö III/SIV Sivistystoimi Kaupunginvaltuuston 11.11.2013 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 17.2.2014 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 24.8.2015 hyväksymä Sivistystoimen johtosääntö

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ

KIRKKONUMMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ KIRKKONUMMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ KIRKKONUMMEN KUNNAN SOSIAALITOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ 1. LUKU: YLEISET MÄÄRÄYKSET...1 1 Toimialan toiminta-ajatus...1 2. LUKU: SOSIAALILAUTAKUNTA...1

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan johtosääntö

Sivistyslautakunnan johtosääntö 1 Sivistyslautakunnan johtosääntö Kaupunginvaltuuston 21.3.2016 hyväksymä Voimaantulo 1.5.2016 Tämä sääntö korvaa nyt voimassa olevan säännön. Toiminta-ajatus 1 Sivistyslautakunta huolehtii kunnan varhaiskasvatus-,

Lisätiedot

ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Kulttuurilautakunta 1.4.2009 Liite B 3 20 ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Voimaantulo: SISÄLLYSLUETTELO SISÅLLYSLUETTELO... l 1 TOIMIALA JA KOKOONPAN0... 2 2 KIRJASTOLAITOS... 2 3

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toimiala Helsingin kaupungin pelastuslautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin pelastuslaitos huolehtivat pelastustoimesta sekä niille erikseen määrätyistä

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN PÄÄTEHTÄVÄALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

MIKKELIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN PÄÄTEHTÄVÄALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ MIKKELIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN PÄÄTEHTÄVÄALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 02.05.2005 83 Voimaantulo: 1.1.2006 Muutos: Kaupunginvaltuusto 15.1.2007 8 Voimaantulo: 15.1.2007

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaisija: Espoon kaupunginkanslia. N:o 37 ESPOON KAUPUNGIN KIRJASTOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaisija: Espoon kaupunginkanslia. N:o 37 ESPOON KAUPUNGIN KIRJASTOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 'ESPOON'KAU ES30 STO ESPOON KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaisija: Espoon kaupunginkanslia N:o 37 ESPOON KAUPUNGIN KIRJASTOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 11.1.1989 hyväksymä ja 19.4.1989 muuttama

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2019 Nro 14 HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty hyvinvointilautakunnassa 5.3.2019) YLEISTÄ 1 Soveltamisala Hyvinvointilautakunnan tehtävänä

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1

HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 77 HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNNÖN MUUTTAMINEN Khs 2006-1644 Esityslistan asia Kj/6 Kaupunginvaltuusto päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

KAJAANIN MAMSELLI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN MAMSELLI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN MAMSELLI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 08.02.2016 6 I YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena liikelaitoksena

Lisätiedot

Imatran seudun ympäristöviranomaisen johtosääntö

Imatran seudun ympäristöviranomaisen johtosääntö Imatran seudun ympäristöviranomaisen johtosääntö 1.1.2013 IMATRAN KAUPUNKI IMATRAN SEUDUN YMPÄRISTÖVIRANOMAISEN JOHTOSÄÄNTÖ Toimielin: Imatran kaupunginvaltuusto hyväksynyt 10.12.2012 Voimaantulo: 1.1.2013

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Kulttuurilautakunta 21.8.2014, pöytäkirjan liite nro 4 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Toiminta-ajatus 1 Kulttuuritoimi huolehtii kulttuurilautakunnan alaisena toimialaansa kuuluvista

Lisätiedot

Apuvälinekeskusliikelaitoksen johtosääntö

Apuvälinekeskusliikelaitoksen johtosääntö Apuvälinekeskusliikelaitoksen johtosääntö Valtuusto 10.6.2009 1 SISÄLLYSLUETTELO Apuvälinekeskusliikelaitoksen johtosääntö... 2 1 Toimiala... 2 2 Johtokunta... 2 3 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta...

Lisätiedot

Konserni- ja hallintopalveluiden toimialue jakaantuu neljään vastuualueeseen:

Konserni- ja hallintopalveluiden toimialue jakaantuu neljään vastuualueeseen: Konserni- ja hallintopalvelut Delegointisääntö 1 Tausta ja tarkoitus Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 24.4.2017 Riihimäen kaupungille uuden hallintosäännön. Kaupunginhallituksen toiminta on jaettu kolmeen

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN PALVELUIDEN VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ

LASTEN JA NUORTEN PALVELUIDEN VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ LASTEN JA NUORTEN PALVELUIDEN VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ Lasten ja nuorten palveluiden valiokunta 20.9.2017 1 Sisällysluettelo 1 Lasten ja nuorten palveluiden valiokunnan toimintasäännön soveltaminen...

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN JA SIVISTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ

SIVISTYSLAUTAKUNNAN JA SIVISTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ Astuu voimaan 1.8.2011 SIVISTYSLAUTAKUNNAN JA SIVISTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ I LUKU SIVISTYSLAUTAKUNTA 1 Sivistyslautakunta ja jaostot Sivistystoimen toimialalla on sivistyslautakunta. Sivistyslautakunnalla

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Toiminta-ajatus 1 Kulttuuritoimi huolehtii kulttuurilautakunnan alaisena kulttuurilautakunnan toimialaan toimialaansa kuuluvista ja sille määrätyistä

Lisätiedot

Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö

Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 118 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 16 1.1.2013

Lisätiedot

KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ SISÄLLYSLUETTELO I LUKU... 3 TOIMIALA... 3 1 Toiminnan järjestäminen... 3 2 Toiminnan tarkoitus... 3 3 Oppilaitoksessa annettava opetus... 4 4 Oppilaat...

Lisätiedot

VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA

VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA 1 VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA KV 10.11.2008 2005 VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Soveltamisala Toiminta-ajatus Organisaatio 1 Kasvatus- ja opetuslautakunnan alaisen

Lisätiedot

Lautakunta edustaa kuntaa ja käyttää kunnan puhevaltaa toimialaansa kuuluvissa asioissa.

Lautakunta edustaa kuntaa ja käyttää kunnan puhevaltaa toimialaansa kuuluvissa asioissa. 29 Koululautakunnan tehtävät ja toimivalta Koululautakunta johtaa ja kehittää alaistaan toimialaa ja vastaa palveluiden tuloksellisesta järjestämisestä. Lautakunta seuraa ja arvioi palvelujen vaikuttavuutta

Lisätiedot

KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ

KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ Kasvatus- ja koulutuslautakunta 16.5.2017 43 Kulttuurilautakunta 17.5.2017 36 Liikuntalautakunta 10.5.2017 22 Nuorisolautakunta

Lisätiedot

VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA

VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA 1 VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA KV 14.12.2015 Voimaan 1.1.2016 VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Soveltamisala Toiminta-ajatus Organisaatio 1 Kasvatus- ja opetuslautakunnan

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNGIN SIVISTYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN KAUPUNGIN SIVISTYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN KAUPUNGIN SIVISTYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 4.11.2013 103 1. LUKU TOIMIALA 1 Toiminta-ajatus Kajaanin kaupungin sivistystoimiala vastaa varhaiskasvatuksen, perusopetuksen,

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNGIN SIVISTYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN KAUPUNGIN SIVISTYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN KAUPUNGIN SIVISTYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 9.11.2015 48 1. LUKU TOIMIALA Kajaanin kaupungin sivistystoimiala vastaa varhaiskasvatuksesta, perusopetuksesta ja nuorisopalveluista

Lisätiedot

KAINUUN PELASTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

KAINUUN PELASTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ KAINUUN PELASTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 20.1.2009. I YLEISET PERUSTEET 1 Tehtävä Pelastuslaitoksen tehtävänä on tarjota Kainuun pelastuslaitoksen alueen kunnille pelastuslaissa

Lisätiedot

Kaupunkikehityksen toimialue jakaantuu seitsemään vastuualueeseen seuraavasti:

Kaupunkikehityksen toimialue jakaantuu seitsemään vastuualueeseen seuraavasti: 1 Elinvoiman delegointisääntö 1.8.2019 1 Tausta ja tarkoitus Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Riihimäen kaupungin hallintosäännön 3.6.2019 54. Hallintosäännössä kaupunginhallituksen toiminta on jaettu

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ luonnos 05122011 1 Toimiala Helsingin kaupungin pelastuslautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin pelastuslaitos huolehtivat pelastustoimesta ja kiireellisestä

Lisätiedot