Opel Ampera Infotainment System

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Opel Ampera Infotainment System"

Transkriptio

1 Opel Ampera Infotainment System

2

3 Sisältö Johdanto... 4 Radio Audiosoittimet Navigointi Ääniohjaus Puhelin Hakemisto... 98

4 4 Johdanto Johdanto Johdanto... 4 Varkaudenestotoiminto... 4 Katsaus... 4 Käyttösäätimet, yleiskuva Johdanto Tämän käsikirjan tiedot täydentävät ohjekirjan tietoja. Tässä asiakirjassa kuvataan ominaisuuksia, joita voi olla tai ei ole juuri sinun autossasi joko siksi, että ne ovat lisävarusteita, joita et ole ostanut, tai koska tämän käsikirjan painamisen jälkeen on tehty muutoksia. Katso oman autosi ostoon liittyvistä asiakirjoista, mitkä ominaisuudet ovat autossasi. Tietyt kuvaukset, esim. näyttöä ja valikkotoimintoja koskevat, eivät ehkä koske autoasi malliversion, maakohtaisten teknisten ominaisuuksien, erikoisvarusteiden tai lisävarusteiden takia. Tässä ohjekirjassa esitettävissä autoissa on ohjauspyörä vasemmalla puolella. Toiminnot autoissa, joissa ohjauspyörä on oikealla puolella, ovat käytännössä samanlaiset. Säilytä tämä käsikirja yhdessä ohjekirjan kanssa autossa, jotta se on tarpeen tullen saatavilla. Jos auto myydään, jätä tämä käsikirja autoon. Varkaudenestotoiminto Varkaudenestotoiminto toimii opettamalla osan auton tunnistenumerosta (VIN) Infotainment-järjestelmään. Infotainment-järjestelmä ei toimi, jos se varastetaan tai siirretään toiseen autoon. Katsaus Katsaus (navigoinnilla) Tutustu navigointijärjestelmän toimintaan lukemalla tämä käsikirja kokonaan. Navigointijärjestelmä sisältää navigointi- ja äänentoistotoimintoja.

5 Johdanto 5 9 Varoitus Navigointijärjestelmän käyttö ei vapauta kuljettajaa vastuusta ajaa liikenteessä oikealla ja tarkkaavaisella tavalla. Soveltuvia liikennesääntöjä tulee aina noudattaa. Lisää järjestelmään tietoja (esim. osoitteita) vain auton ollessa paikallaan. Mikäli ohjaus kohteeseen on liikennesääntöjen vastainen, liikennesäännöt ovat aina voimassa. Katseen pitäminen tiessä ja keskittyminen ajamiseen on tärkeää turvallisen ajamisen kannalta. Navigointijärjestelmässä on sisäänrakennettuja ominaisuuksia, joiden tarkoituksena on auttaa tässä poistamalla jotkin ominaisuudet käytöstä ajon aikana. Harmaana näkyvä toiminto ei ole käytettävissä, kun auto on liikkeellä. Kaikki toiminnot ovat käytettävissä, kun auto on pysäköitynä. Tee seuraavat toimet ennen liikkeellelähtöä: Tutustu navigointijärjestelmän toimintaan, etukilven painikkeisiin ja kosketusnäytön painikkeisiin. Määritä äänentoisto esivalitsemalla suosikkiasemat, säätämällä äänensävyasetukset ja säätämällä kaiuttimet. Määritä navigointiominaisuudet, kuten osoitteen tai esivalitun kohteen syöttäminen. Määritä puhelinnumerot etukäteen, jotta niihin voi soittaa helposti painamalla yhtä painiketta tai yhdellä äänikomennolla, jos navigointijärjestelmässä on puhelinominaisuus. 9 Varoitus Infotainment-järjestelmää tulee käyttää siten, että autolla voidaan ajaa turvallisesti kaikissa tilanteissa. Jos olet epävarma, pysäytä auto ja käytä Infotainment-järjestelmää auton ollessa paikallaan. Käytä navigointijärjestelmää seuraaviin tarkoituksiin: Reitin suunnittelu. Valitse kohde eri tavoilla ja valinnoilla. Noudata käännöskohtaista reittiä ja karttaopastusta äänikehotteilla vain, jos tielait, rajoitukset ja olosuhteet sen sallivat. Vastaanota RDS-lähetystiedotteita. 9 Varoitus Joillakin alueilla karttaan on merkitty yksisuuntaiset tiet ja alueet (esim. kävelyalueet), joille et saa kääntyä. Tällaisilla alueilla Infotainment-järjestelmä antaa varoituksen, jota tulee noudattaa. Täällä sinun tulee kiinnittää erityistä huomiota yksisuuntaisiin teihin ja alueisiin, joille ei saa ajaa. Ole aina tarkkaavainen ja noudata liikennelakeja ja -ohjeita navigointijärjestelmän antamasta opastuksesta

6 6 Johdanto riippumatta. Koska navigointijärjestelmä käyttää katukarttatietoja, jotka eivät sisällä kaikkia liikennerajoituksia tai uusimpia tiemuutoksia, se saattaa ehdottaa sellaisen tien käyttämistä, joka on suljettu rakennustöiden vuoksi tai käännöstä, jonka liittymän liikennemerkit kieltävät. Arvioi aina, onko järjestelmän ohjeiden noudattaminen turvallista ja laillista kulloisissakin olosuhteissa. Kun navigointijärjestelmä on käytössä, ennen joidenkin navigointitoimintojen käyttöä esiin saattaa tulla näyttö, jonka tiedot on luettava ja hyväksyttävä. Aloitustietojen hyväksymisen jälkeen NAV (Navigointi)- ja DEST (kohde) - toiminnot ovat käytettävissä. Tiedot voi nyt syöttää tai poistaa ja muihin toimintoihin voi siirtyä. Katso jäljempänä tässä osiossa olevat ohjeet. Joka 50. kerta, kun auto käynnistetään ja navigointijärjestelmään kytketään virta, Varovaisuus! -näyttö tulee esiin. Varoituksen lukemisen jälkeen lataa DVD-karttatiedot valitsemalla Ok. Jos Ok -vaihtoehtoa ei valita, kaikkia muita ohjauspainikkeita kuin NAV (Navigointi) ja DEST (Kohde) voi käyttää. Määritä haluamasi asetukset alussa tai poista navigointijärjestelmän tiedot eri vaihtoehdoilla. NAV (Navigointi) -valikko Navigointivalikon näytöstä voit siirtyä navigointijärjestelmän asetuksiin Näytä navigoinnin karttanäyttö painamalla NAV -painiketta. Kartta ja auton nykyinen sijainti tulevat näkyviin. Vaihda kartan/äänentoiston jaetun näkymän ja koko kartan näkymän välillä painamalla NAV -painiketta. Asetukset-valikko Paina CONFIG -näyttöpainiketta tuodaksesi näyttöön Asetukset-valikko - valikon. Asetukset-valikko käytetään

7 Johdanto 7 äänentoiston, navigointinäytön, puhelimen, auton määritysten ja aikaominaisuuksien asetusten muuttamiseen. Vieritä käytettävissä olevia määritysasetuksia kääntämällä TUNE/ MENU -säädintä. Kun haluttu toiminto on näkyvissä, paina TUNE/MENU - säädintä tai haluttua ominaisuutta näytöltä kyseisen toiminnon lisäasetusten näyttämiseksi. Kielet Ohjeet näytön kielen vaihtamiseen ovat auton ohjekirjan kohdassa "Auton mukauttaminen". Auto tukee seuraavia kieliä: englanti, ranska, espanja, saksa, italia, ruotsi, hollanti, puola, unkari, tsekki, slovakki, tanska, portugali, norja, suomi ja turkki. Oletuskieli on englanti. Englantilaisen mittajärjestelmän ja metrijärjestelmän muuntaminen Katso lisätietoja näytön lukemien vaihtamisesta englantilaisen mittajärjestelmän ja metrijärjestelmän yksiköiden välillä auton ohjekirjan kohdasta "Kuljettajan tietokeskus (DIC)". Omien tietojen poistaminen Navigointijärjestelmä pystyy tallentamaan kohteita ja omia tietoja, kuten nimiä ja osoitteita. On suositeltavaa, että seuraavat tiedot poistetaan, kun auto myydään tai hävitetään. Edelliset määränpäät Osoitekirja, Suosikkireitti, Esivalitut kohteet ja HDD-musiikkitiedostot Radioasemien pikavalintojen tallentaminen Enintään 36 esivalittua asemaa voi tallentaa. AM- ja FM-asemia voi sekoittaa. Esivalintojen tallentaminen: 1. Kytke virta järjestelmään painamalla VOL/m. Jos näytössä on karttanäyttö, paina RADIO BAND -painiketta. 2. Valitse taajuusalue. 3. Valitse haluttu asema hakemalla tai virittämällä se. 4. Paina jotakin näytön esivalintapainiketta ja pidä se painettuna yli kahden sekunnin ajan. 5. Toista vaiheet kunkin esivalinnan kohdalta. Katso ohjeet esivalintasivujen määrän muuttamiseksi kohdasta "Eri taajuusalueiden esivalinnat" kohdasta AM-FM-radio Osoitteen ja kiinnostavan paikan syöttäminen ja esivalittujen kohteiden tallentaminen Auton vaihteen on oltava P (Pysäköinti) -asennossa, että näitä toimintoja voi käyttää. Osoitteen syöttäminen Kaupungin tai kadun nimen löytämisen helpottaminen: Syötä kadun nimi ensin kaupungin nimen sijaan tai toisin päin. Syötä enemmän merkkejä tai vähennä merkkien määrää käytettävissä olevien vaihtoehtojen vähentämiseksi tai lisäämiseksi.

8 8 Johdanto Kohteen asettaminen kirjoittamalla kadun nimi: 1. Paina DEST-painiketta. 2. Paina kosketusnäytön Osoitteen syöttäminen -painiketta. 3. Valitse kadun nimen kenttä. Syötä kadun nimi. Älä anna suuntatietoja tai kadun tyyppiä. Käytä välilyönnin T -näyttöpainiketta kadun ja kaupungin nimen välillä. Poista virheellinen merkki askelpalautuksen _ -näyttöpainikkeella. Näkyviin tulee luettelo, jos valittavissa on enintään neljä nimeä. Jos vaihtoehtoja on enemmän kuin neljä, näkyviin tulee osumalaskuri, joka kertoo valittavissa olevien katujen määrän. Näytä luettelo ja valitse katu painamalla Luettelo -painiketta. 4. Vaihda maan nimeä painamalla sen kenttää kosketusnäytöllä. Viimeisin maa palautuu automaattisesti. 5. Valitse kaupunki luettelosta tai anna kaupungin nimi. 6. Syötä talon numero. Tämä kenttä valitaan automaattisesti. 7. Paina Ok -näyttöpainiketta. Osoitetietonäyttö näyttää syötetyn osoitteen. 8. Paina Aloita -näyttöpainiketta, jos tiedot ovat oikein. Reitti lasketaan. 9. Valitse reittisuositukseksi Nopein, Lyhin tai Helppo. Järjestelmä korostaa reitin. 10. Paina Aloita -näyttöpainiketta, niin reitti lasketaan. Katso "Osoitteen syöttäminen" kohdasta Kohde Mielenkiintoisen kohteen syöttäminen (POI) Kohteen määrittäminen syöttämällä mielenkiintoinen kohde (POI): 1. Kytke virta järjestelmään painamalla VOL/m. 2. Varoitus saattaa tulla näkyviin. Jatka painamalla Ok. 3. Paina DEST-painiketta. 4. Paina Kiinnostavat kohteet -näyttöpainiketta. 5. Syötä mielenkiintoisen kohteen nimike POI-nimikenttään. Jos enintään neljä nimeä on valittavissa, näkyviin tulee luettelo. Jos vaihtoehtoja on enemmän kuin neljä, näkyviin tulee osumalaskuri, joka ilmaisee valittavissa olevien POI-kohteiden määrän. Paina Luettelo -näyttöpainiketta näyttääksesi luettelon. Valitse POI. 6. Paina Aloita -näyttöpainiketta. Järjestelmä laskee reitin. 7. Valitse reittisuositukseksi Nopein, Lyhin tai Helppo. Järjestelmä korostaa reitin. 8. Paina Aloita -näyttöpainiketta. Reitti on nyt valmis ajettavaksi. Katso lisätietoja POI-kohteen syöttämisestä kohdasta Kohde Esivalittujen kohteiden tallentaminen 1. Kytke virta järjestelmään painamalla VOL/m. 2. Jos varoitus tulee näkyviin, jatka painamalla Ok -näyttöpainiketta. 3. Paina DEST-painiketta.

9 Johdanto 9 4. Syötä kohde. Katso lisätietoja kohteen syöttämisestä kohdasta Kohde Lisää nykyinen lopullinen määränpää osoitekirjaan painamalla karttanäytössä Tallenna. 6. Paina Muokkaa -näyttöpainiketta ja sitten näytön Muuta nimeä - kenttää. Kirjainnäppäimistö tulee näkyviin. Syötä nimi. 7. Paina ja pidä painettuna jokin näytön alaosan näyttöpainikkeista, kunnes painikkeen teksti vaihtuu. Osoitekirjan merkinnän nimi näkyy kyseisessä esivalitun kohteen näyttöpainikkeessa, ja nyt sen voi valita Valitse määränpää -näytöltä. Katso ohjeet sen valitsemisesta kohteeksi tämän osion kohdasta "Tallennettujen esivalintakohteiden käyttö". Katso "Esivalittu kohde" kohdasta Kohde Tallennettujen esivalintakohteiden käyttö Nämä kohteet voi valita ajon aikana. 1. Kytke virta järjestelmään painamalla VOL/m. 2. Varoitus saattaa tulla näkyviin. Jatka painamalla Ok -näyttöpainiketta. 3. Paina DEST-painiketta. 4. Paina jotakin käytettävissä olevista esivalintakohteiden näyttöpainikkeista. Järjestelmä laskee reitin. 5. Valitse reittisuositukseksi Nopein, Lyhin tai Helppo. Järjestelmä korostaa reitin. 6. Paina Aloita -näyttöpainiketta. Reitti on nyt valmis ajettavaksi. Katso "Esivalittu kohde" kohdasta Kohde Opastuksen peruuttaminen Opastus peruutetaan viimeisessä kohteessa. Opastuksen peruuttaminen ennen lopulliseen määränpäähän saapumista: 1. Paina DEST-painiketta. 2. Paina Keskeytä opastus -näyttöpainiketta. 3. Vahvista peruutus painamalla Kyllä -näyttöpainiketta. Puheopastus Puheopastuksen kehotteiden äänenvoimakkuuden säätäminen: 1. Paina CONFIG -painiketta siirtyäksesi valikon ominaisuuksiin. Käännä TUNE/MENU -säädintä, kunnes Nav tulee näkyviin. Valitse TUNE/MENU -säädintä painamalla Nav tai näytä toiminnon lisävaihtoehtoja painamalla Nav - näyttöpainiketta. 2. Paina Äänikehote. 3. Paina Äänen voimakkuus. 4. Lisää tai pienennä puhekehotteiden äänenvoimakkuutta painamalla näyttöpainiketta + tai -.

10 10 Johdanto Katso Navigointijärjestelmän käyttö Näytön puhdistaminen Huomautus Hankaavien puhdistusaineiden käyttö lasipintojen puhdistukseen saattaa naarmuttaa lasia. Käytä lasin puhdistamisessa ainoastaan pehmeää liinaa, äläkä suihkuta puhdistusainetta suoraan järjestelmään. Älä pyyhi keskiosan pintaa haihtuvalla nesteellä, kuten maalinohentimella, sillä se saattaa naarmuttaa pintaa tai pyyhkiä painikkeiden kirjaimet pois. Katsaus (ilman navigointia) Katseen pitäminen tiessä ja keskittyminen ajamiseen on tärkeää turvallisen ajamisen kannalta. Infotainmentjärjestelmässä on sisäänrakennettuja ominaisuuksia, joiden tarkoituksena on auttaa tässä poistamalla jotkin ominaisuudet käytöstä ajon aikana. Harmaana näkyvä toiminto ei ole käytettävissä, kun auto on liikkeellä. Kaikki toiminnot ovat käytettävissä, kun auto on pysäköitynä. Tee seuraavat toimet ennen liikkeellelähtöä: Tutustu Infotainment-järjestelmän toimintaan, etukilven painikkeisiin ja kosketusnäytön painikkeisiin. Määritä äänentoisto esivalitsemalla suosikkiasemat, säätämällä äänensävyasetukset ja säätämällä kaiuttimet. Määritä puhelinnumerot etukäteen, jotta niihin voi soittaa helposti painamalla yhtä painiketta tai yhdellä äänikomennolla, jos autossa on puhelinominaisuus. 9 Varoitus Katseen irrottaminen tiestä liian pitkäksi ajaksi tai liian usein navigointijärjestelmän käytön aikana saattaa aiheuttaa kolarin, jonka seurauksena sinä itse tai muut voivat vammautua tai kuolla. Keskity ajamiseen ja rajoita navigointinäytön liikkuvan kartan katselua. Käytä ääniopastusta aina, kun se on mahdollista. Infotainment-ohjauspainikkeet Etulevyn painikkeita käytetään keskeisten toimintojen käynnistämiseen Infotainment-järjestelmää käytettäessä. VOL/m (äänenvoimakkuus/virta): 1. Kytke virta järjestelmään tai sammuta se painamalla tätä. 2. Säädä äänenvoimakkuutta kääntämällä. r (toisto/tauko): Käynnistä tai keskeytä toisto tai jatka toistoa painamalla r. Katso CD-soitin 3 30 ja MP SOURCE: Vaihda äänentoistolähdettä, kuten AM-FM-radio, CD ja AUX painamalla. TONE: Siirry äänivalikkonäyttöön basson, keskiäänten ja diskantin säätämiseksi painamalla. Katso AM-FMradio Näytä CONFIG -painiketta painamalla Asetukset-valikko -valikkoon ja selaa sitten toimintoja kääntämällä TUNE/MENU -säädintä. Kun haluttu

11 Johdanto 11 toiminto on näkyvissä, näytä kyseisen toiminnon lisäasetukset painamalla TUNE/ MENU -säädintä. INFO (Tiedot): Vaihda äänentoiston tietonäyttöä painamalla. CONFIG (Konfiguroi): Säädä radion, näytön, puhelimen, auton ja kellonajan ominaisuuksia painamalla tätä. ; (Kotisivu): Katso "Kotisivu" jäljempänä tässä osiossa. TUNE/MENU: Korosta vaihtoehto kääntämällä tätä. Aktivoi korostettu vaihtoehto painamalla tätä. Valitse radioasema manuaalisesti kääntämällä. ( (Puhelimen valikko): Katso Bluetooth BACK: Palaa valikon edelliseen näyttöön painamalla tätä. Jos olet sivulla, johon on siirrytty suoraan etulevyn painikkeella tai kotisivun näyttöpainikkeella, 9 BACK -painiketta painamalla voit siirtyä edelliseen valikkoon. FAV (Suosikkisivut 1-6): Näytä nykyinen sivunumero esivalintapainikkeiden yläpuolella painamalla tätä. Kunkin luettelon tallennetut asemat näkyvät kosketusherkissä esivalintapainikkeissa näytön alaosassa. Esivalittujen FAV-luettelojen numeroa voi muuttaa Asetukset-valikko -valikossa. ] SEEK (Hae alas): Siirry nykyisen tai edellisen raidan alkuun painamalla tätä. Jos raitaa on toistettu alle viiden sekunnin ajan, edellinen raita haetaan. Jos toistoa on kulunut yli viisi sekuntia, nykyisen raidan toisto alkaa alusta. Voit siirtyä raidassa taaksepäin painamalla ja pitämällä painettuna. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla painike. Katso CD-soitin 3 30 ja MP AM- tai FM-kuuntelussa hae edellinen vahva asema painamalla. SEEK [ (Hae ylös): Siirry seuraavaan raitaan painamalla tätä. Voit siirtyä raidassa eteenpäin painamalla ja pitämällä painettuna. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla painike. Katso CD-soitin 3 30 ja MP AM- tai FM-kuuntelussa hae seuraava vahva asema painamalla. Esivalintapainikkeet (1-6): Esivalintapainikkeita yksi - kuusi voi käyttää tallennettujen AM- tai FM-asemien valitsemiseen. TP (Liikenneohjelma): Siirry liikenneohjelmaan painamalla. R (Poista levy): Poista levy CD-soittimesta Kosketusnäytön painikkeet Kosketusnäytön painikkeet näkyvät näytöllä ja ne ovat korostettuja, kun toiminto on käytettävissä. Jotkin vaihtonäyttöpainikkeet näkyvät toiminnassa ollessaan korostettuina ja harmaina, kun ne eivät ole toiminnassa. Kotisivun toiminnot Monet toiminnot eivät ole käytettävissä, kun auto on liikkeellä. Näytä aktiivisen lähteen sivu painamalla Nyt soi -näyttöpainiketta. Käytettävissä olevat lähteet ovat AM, FM,

12 12 Johdanto CD, USB/iPod ja AUX. Katso AM-FMradio 3 19, CD-soitin 3 30, Lisävarusteet Paina Puhelin -näyttöpainiketta tuodaksesi näyttöön Puhelin -pääsivun. Katso Bluetooth Paina Konfiguroi -näyttöpainiketta tuodaksesi näyttöön Konfigurointipääsivun. Tässä näytössä voit säätää esimerkiksi kellonaikaa ja päivämäärää, radiota, puhelinta, autoa ja näyttöä. Paina Tone -näyttöpainiketta tuodaksesi näyttöön Tone -pääsivun. Säädä äänensävyä ja kaiuttimia painamalla näyttöpainikkeita diskantin, keskiäänten, basson, etu-takatasapainon ja kanavatasapainon muuttamiseksi. Katso AM-FM-radio Näytä FM -näyttöpainiketta painamalla FM -pääsivu ja toista nykyistä tai viimeksi viritettyä FM-asemaa. Katso AM-FM-radio Näytä AM -näyttöpainiketta painamalla AM -pääsivu ja toista nykyistä tai viimeksi viritettyä AM-asemaa. Katso AM-FM-radio Näytä CD -näyttöpainiketta painamalla CD -pääsivu ja toista nykyistä tai viimeksi valittua CD-raitaa. Katso CD-soitin Näytä USB -näyttöpainiketta painamalla USB -pääsivu ja toista nykyistä tai viimeksi valittua raitaa Siirry mihin tahansa liitettyyn lisälaitteeseen painamalla AUX -näyttöpainiketta. Katso Lisälaitteet Ajan ja päivämäärän asetukset Paina Kellonajan ja päivämäärän asetukset -näyttöpainiketta näyttääksesi Kellonajan ja päivämäärän asetusten valikon. Aseta aika: Paina ylä- tai alanuolia lisätäksesi tai vähentääksesi kellon esittämiä tunteja ja minuutteja. Aseta päiväys: Suurenna tai pienennä päivälukemaa painamalla ylätai alanuolta. Aseta aikaformaatti: Valitse 12 tunnin kello painamalla 12 H -näyttöpainiketta tai 24 tunnin kellomuoto painamalla 24 H -näyttöpainiketta. Aseta päiväysformaatti: Alueesta riippuen seuraavat päiväysmuodot voivat olla käytettävissä: KK/PP/VVVV, PP.KKK.VVVV tai VVVV/KK/PP. Näytä digitaalikello: Vaihda näytöllä olevaksi kelloksi Näyttö -painikkeella Päälle tai Pois. Radioasetus Paina kotisivun Konfiguroi-painiketta tai etulevyn CONFIG -painiketta valikon vaihtoehtoihin siirtymiseksi. Selaa käytettävissä olevia vaihtoehtoja kääntämällä TUNE/MENU -säädintä tai napauttamalla vierityspalkkia. Näytä radion asetusten valikko painamalla TUNE/MENU -säädintä tai painamalla Radioasetus. Paina tätä toimintoa muuttaaksesi näytettyjä radion tietoja, esivalintasivuja ja Radioasetus.

13 Johdanto 13 Radioasetus ovat: Automaattinen äänenvoimakkuus: Säädä äänenvoimakkuutta automaattisesti tienpinnasta, ajonopeudesta tai avoimesta ikkunasta syntyvän ei-toivotun taustamelun vaikutusten minimoimiseksi valitsemalla Pois, Alhainen, Keski tai Korkea. Tämä ominaisuus toimii parhaiten pienillä äänenvoimakkuusasetuksilla, jolloin taustamelu on tavallisesti suurempi kuin äänentoistojärjestelmän äänenvoimakkuus. Äänenvoimakkuus käynnistettäessä: Paina asettaaksesi suurimman äänenvoimakkuuden käynnistettäessä, jota käytetään, vaikka suurempi äänenvoimakkuus olisi säädetty radion ollessa sammutettuna. Radion suosikit: Paina valitaksesi järjestelmässä käytettävät Radion FAVsivujen lukumäärä. Puhelimen asetukset Katso Bluetooth Auton asetukset Katso lisätietoja ohjekirjan kohdasta "Auton mukauttaminen". Näyttöasetukset Paina kotisivun Konfiguroi -painiketta tai etulevyn CONFIG -painiketta ja valitse sitten luettelosta Näyttöasetus. Seuraavat vaihtoehdot voivat olla näkyvissä: Näytön valinnat: Vaihda näytön taustaa painamalla. Automaattinen -asetus säätää näytön taustaa automaattisesti ulkopuolen valaistusolosuhteiden mukaan. Muuta näytön yleistä kirkkausasetusta auton sisävalojen kojelaudan valaistuksen säädöstä. Kielet Auto tukee seuraavia kieliä: Englanti Espanja Ranska Saksa Italia Ruotsi Hollanti Puola Unkari Tsekki Slovakki Tanska Portugali Norja Suomi Turkki Korosta kieli kääntämällä TUNE/ MENU -säädintä. Vaihda näytön kieli painamalla TUNE/MENU. Oletuskieli on englanti. Lisätietoja näytön kielen vaihtamisesta on auton ohjekirjan kohdassa "Auton mukauttaminen". Englantilaisen mittajärjestelmän ja metrijärjestelmän muuntaminen Katso lisätietoja näytön lukemien vaihtamisesta englantilaisen mittajärjestelmän ja metrijärjestelmän yksiköiden välillä auton ohjekirjan kohdasta "Kuljettajan tietokeskus (DIC)".

14 14 Johdanto Käyttösäätimet, yleiskuva Käyttösäätimet, yleiskuva (navigoinnin kanssa) Katso lisätietoja "Navigointipainikkeet" Navigointijärjestelmän käyttö - kohdasta 3 52.

15 Käyttösäätimet, yleiskuva Johdanto 15

16 16 Johdanto A. RADIO BAND (AM tai FM) B. HDD/DVD/AUX (lähde)...19 C. FAV (Suosikit)...19 D. TUNE/MENU E. 9BACK F. TONE G. CONFIG (Konfigurointi) H. ]SEEK tai SEEK[ I. :(Puhelin/mykistys)...86 J. TP (Liikenneohjelma) K. DEL (Poista) L. orec M. r (Toisto/tauko) N. VOL/m (Äänenvoimakkuus/virta)...19 O. INFO (Tieto)...52 P. DEST (Kohde) Q. NAV (Navigointi)...52 R. RPT (Uudelleen)...52 S. AS 1 2 (Automaattinen tallennus)...19 T. R (Poista) Käyttösäätimet, yleiskuva (ilman navigointia) Infotainment-järjestelmän yleiskuvaus Auton Infotainment-järjestelmää ohjataan TUNE/MENU -säätimellä, esivalintapainikkeilla ja muilla etulevyn painikkeilla. TUNE/MENU -säädintä voi kääntää ja sitten painaa korostettujen näytön toimintojen toteuttamiseksi. Esivalintapainikkeita voi painaa näytöllä näkyvän sopivan näyttöpainiketoiminnon valitsemiseksi.

17 Johdanto 17

18 18 Johdanto A. ; (Kotisivu)... 4 B. SOURCE C. ( (Puhelin) D. TUNE/MENU E. 9BACK F. TONE G. CONFIG H. R (Poista) I. FAV (Suosikit)...19 J. AS K. INFO (Tieto)...19 L. VOL/m (Äänenvoimakkuus/virta)...19 M. r (Toisto/tauko) N. TP (Liikenneohjelma) O. : (Mykistä)... 4 P. ]SEEK tai SEEK[ Ohjauspyörän kauko-ohjaimet Autoissa, joissa on äänentoiston säätimet ohjauspyörässä, joitakin äänentoiston ominaisuuksia voi säätää ohjauspyörästä. 3 (Push to talk): Autoissa, joissa on Bluetooth tai navigointijärjestelmä, käytä näitä järjestelmiä painamalla tätä. Katso lisätietoja kohdasta Bluetooth (Lopeta puhelu/mykistä): Hiljennä auton kaiuttimet painamalla tätä. Palauta ääni painamalla painiketta uudelleen. Autoissa, joissa on Bluetooth-järjestelmä, hylkää saapuva puhelu tai lopeta nykyinen puhelu painamalla tätä. d SRCc (kiertosäädin): Valitse radion taajuusalue tai äänentoistolähde painamalla d tai c. Valitse seuraava tai edellinen suosikkiradioasema, CD-raita, DVD-raita/ luku tai MP3-raita kääntämällä d- tai c -säädintä. Vaihda radion ja CD:n tai DVD:n välillä painamalla SRC. + X - (Äänenvoimakkuus): Suurenna äänenvoimakkuutta painamalla +. Pienennä äänenvoimakkuutta painamalla -.

19 Radio 19 Radio AM-FM radio Radiovastaanotto Monikaista-antenni AM-FM radio AM-FM-radio (navigoinnilla) Radion kuuntelu Äänentoistolähteen valikko VOL/m (äänenvoimakkuus/virta): 1. Kytke virta radioon tai sammuta se painamalla tätä. 2. Suurenna tai pienennä äänenvoimakkuutta kääntämällä. Äänenvoimakkuutta säädetään nykyisen äänentoistolähteen, aktiivisen navigoinnin puheopastuksen, äänikehotteiden tai äänimerkkien osalta. Äänenvoimakkuutta voi säätää myös ohjauspyörän säätimillä. Katso lisätietoja ohjauspyörän säätimistä TUNE/MENU: Vaihda radioasemaa tätä säädintä kääntämällä. Katso lisätietoja kohdasta "Aseman löytäminen". RADIO/BAND: Valitse AM, FM tai DAB (digitaalinen radiolähetys) painamalla tätä. Audiolähteitä voidaan vaihtaa myös ohjauspyörän säätimistä. Katso lisätietoja ohjauspyörän säätimistä HDD/DVD/AUX: Paina, kunnes haluttu toistolähde on valittu. TP (Liikenneohjelma): Vaihda radioliikennepalvelun asetusta painamalla TP. Jos äänentoistolähde on käytössä karttanäyttöä katsottaessa, lähteen ilmaisinpainike näkyy karttanäytön yläosassa.

20 20 Radio Näytä nykyisen äänentoistolähteen näyttö painamalla äänentoistolähteen ilmaisinpainiketta. Näyttöön tulee jaettu näyttö, jossa äänentoistolähteen näyttö on vasemmalla ja kartta- tai opastusnäyttö on oikealla. Poistu jaetusta näytöstä painamalla Koko kartta -näyttöpainiketta. Navigointiäänijärjestelmä Ääniasetukset -valikko Siirry Ääniasetukset -valikkoon painamalla painiketta TONE. Säädä seuraavia ominaisuuksia Ääniasetukset -valikon avulla: Äänensävyn säätö Kaiutinten säätö Äänensävyn säätö Säädä äänensävyä Ääniasetukset - valikosta: Basso: Vaihda tasoa painamalla + tai -. Keski (Keskiäänet): Vaihda tasoa painamalla + tai -. Diskantti: Vaihda tasoa painamalla + tai -. Kaiutinten säätö Säädä kanavatasapainoa Ääniasetukset -valikosta: Lisää vasemman puolen kaiuttimista kuuluvaa ääntä painamalla ] ja pitämällä se painettuna tai oikean puolen kaiuttimista kuuluvaa ääntä painamalla [ ja pitämällä se painettuna. Keskikohta tasapainottaa äänen vasemman ja oikean puolen kaiutinten välille. Etu- ja takatasapainon säätäminen: Lisää etukaiuttimista kuuluvaa ääntä painamalla { ja pitämällä se painettuna tai takakaiuttimista kuuluvaa ääntä painamalla } ja pitämällä se painettuna. Keskikohta tasapainottaa äänen etu- ja takakaiutinten välille. EQ-asetukset EQ-asetukset (Taajuuskorjain): EQasetukset valitaan Ääniasetukset -valikosta. Jos autossa on Bose Energy Efficient Series -äänentoistojärjestelmä, taajuuskorjaimelle voi valita Manuaalinen- tai Puhe -asetuksen. Radio -valikko Radio-valikkoon voi siirtyä kahdella tavalla:

21 Radio 21 Paina CONFIG ja sitten Radio - näyttöpainiketta. Äänimerkkitoiminnot Tässä valikossa voi tehdä muutoksia äänimerkkiominaisuuksiin. Äänimerkkitoiminnot -valinnoilla toivotetaan kuljettaja tervetulleeksi autoon ja ilmoitetaan, milloin auto on valmis ajettavaksi. Äänimerkkivoimakkuus: Säädä äänimerkin äänenvoimakkuutta painamalla +- tai - -näyttöpainikkeita. Äänimerkkivoimakkuus -toiminnolla on vähimmäisäänenvoimakkuus. Viesti "Raja saavutettu" tulee näytölle, kun äänenvoimakkuus muutetaan vähimmäisäänenvoimakkuutta pienemmäksi. Kuuntele valittu äänenvoimakkuus painamalla Äänimerkkivoimakkuus - näyttöpainiketta. Äänimerkit voi myös muuttaa kääntämällä TUNE/MENU -säädintä. Äänimerkit: Kytke Äänimerkit käyttöön tai pois käytöstä painamalla tätä. Valintamerkki osoittaa, että Äänimerkit ovat käytössä. Käännä TUNE/MENU -säädintä, kunnes Radio tulee näkyviin. Valitse TUNE/MENU -säädintä painamalla Radio tai näytä toiminnon lisävaihtoehtoja painamalla Radio - näyttöpainiketta.

22 22 Radio Automaattinen äänenvoimakkuus Säädä äänenvoimakkuutta automaattisesti tienpinnasta, ajonopeudesta tai avoimesta ikkunasta syntyvän ei-toivotun taustamelun vaikutusten minimoimiseksi valitsemalla Pois, Alhainen, Keski tai Korkea. Tämä ominaisuus toimii parhaiten pienillä äänenvoimakkuusasetuksilla, jolloin taustamelu on tavallisesti suurempi kuin äänentoistojärjestelmän äänenvoimakkuus. Radion FAV-sivujen lukumäärä Vaihda eri taajuusalueiden esivalittujen sivujen määrä FAV -painiketta käytettäessä. Valitse esivalintaluettelojen määrä painamalla 1-6. HDD FAV-tilat Valitse suosikkiluokaksi HDD-tilassa esimerkiksi Soittolista, Esittäjä, Albumi ja Tyyli. DivX VOD 1. Paina DivX(R) VOD -näyttöpainiketta tuodaksesi näyttöön DivXR video valittaessa -valikon. 2. Paina Rekisteröintikoodi -näyttöpainiketta tuodaksesi näyttöön Rekisteröintikoodi -tiedot. 3. Poista laitteen rekisteröinti painamalla Sammutustoiminto. RDS-valinnat Valitsee FM-virittimen RDS-valinnat - valinnat.

23 Radio 23 Aseman löytäminen Katso tämän osion kohdasta "Äänentoistolähteen valikko" ohjeet taajuusalueen valintaan. Etsi radioasema kääntämällä TUNE/ MENU -säädintä. Valitse esivalittu asema painamalla sitä vastaavaa esivalintapainiketta. Katso lisätietoja kohdasta "Eri taajuusalueiden esivalinnat". Aseman haku Etsi asemaa painamalla ] SEEK tai SEEK [. Paikallisen asemaluettelon haku Etsi luettelo nykyisen taajuusalueen paikallisista asemista painamalla TUNE/MENU. Radio hakee käytettävissä olevia asemia. Eri taajuusalueiden esivalinnat Enintään 36 asemaa voi tallentaa esivalinnoiksi. Kullekin sivulle voi tallentaa kuusi esivalinta-asemaa. Sivun esivalinnat voivat olla radion eri taajuusalueilta. Vieritä sivuja painamalla FAV -painiketta. Nykyisen sivun numero näkyy esivalintapainikkeiden yläpuolella. Kunkin luettelon tallennetut asemat näkyvät esivalintapainikkeissa näytön alaosassa. Esivalittujen FAV - luettelojen numeroa voi muuttaa. Radioaseman tallentaminen eri taajuusalueiden esivalintaluetteloon: 1. Valitse haluttu taajuusalue painamalla RADIO BAND -painiketta ja sitten AM, FM tai DAB. 2. Viritä asema. 3. Vieritä luetteloon painamalla FAV -painiketta. 4. Paina jotakin esivalintapainiketta ja pidä se painettuna yli kahden sekunnin ajan. Aseman taajuus näkyy esivalintapainikkeessa näytön alaosassa. 5. Toista vaiheet kunkin esivalinnan kohdalla kullakin sivulla. Esivalitun aseman palauttaminen FAV -sivulta: 1. Vieritä sivulle painamalla FAV - painiketta. 2. Paina esivalintapainiketta. Tallennettu esivalittu asema palautuu. Aikasiirto Aikasiirto-ominaisuus aloittaa äänen tallennuksen välittömästi radiota kuunneltaessa. Tallennus mahdollistaa väliin jääneen sisällön toiston. Aikasiirto tallentaa sisältöä enintään 20 minuutin ajan. 20 minuutin jälkeen se poistaa vanhimman sisällön ja jatkaa uuden sisällön tallentamista. Keskeytä kuuntelu kaiuttimen kautta radion kuuntelun aikana painamalla r (Toisto/tauko). Tauon aikana aikasiirto jatkaa tallennusta. Tilapalkki näyttää tallenteen pituuden. Jatka lähetyksen kuuntelua keskeytyskohdasta painamalla r uudelleen.

24 24 Radio Aikasiirto pysäyttää tallennuksen ja poistaa välimuistin, kun auto virta sammutetaan tai asemaa tai lähdettä vaihdetaan. Ennen auton sammuttamista paina r, että aikasiirto jatkaa tallennusta 20 minuuttia. Jos auto on edelleen sammutettuna 20 minuutin jälkeen, järjestelmä lopettaa tallennuksen ja kaikki tiedot katoavat. Jos 12 voltin akun varaus alenee, aikasiirto lopettaa tallennuksen ja kaikki tiedot poistetaan. Radio data system (RDS) TP (Liikenneohjelma): Radion liikennetiedotusasemat ovat liikennetiedotuksia lähettäviä RDS-asemia. Radion liikennetiedotusten kytkeminen päälle ja pois Infotainment-järjestelmän liikennetiedotusten valmiustilan kytkeminen päälle ja pois: Paina TP-painiketta. Jos radioliikennepalvelu on toiminnassa, TP näkyy näytössä. Vain liikennetiedotusasemia vastaanotetaan. Jos kuunneltava asema ei ole radion liikennetiedotusasema, seuraavan liikennetiedotusaseman haku käynnistyy automaattisesti. Jos radioliikennepalveluasema on löytynyt, TP näkyy näytössä. Liikennetiedotukset toistetaan määritetyllä äänenvoimakkuudella painamalla CONFIG -painiketta ja valitsemalla Nav -näyttöpainike ja sitten Äänikehote -näyttöpainike. Jos radioliikennepalvelu on toiminnassa, CD/DVD-levyjen ja ulkoisten lähteiden toisto keskeytyy liikennetiedotuksen ajaksi. Pelkkien liikennetiedotusten kuuntelu Kytke radion liikennetiedotukset toimintaan ja hiljennä Infotainment-järjestelmän äänenvoimakkuus kokonaan. EON (Enhanced Other Networks - palvelu) EON-palvelun avulla voit kuunnella radion liikennetiedotuksia, vaikka valitsemasi asema ei lähettäisi omia liikennetiedotuksia. Jos tällainen asema on asetettu, sen kohdalla näkyy TP. Radio data system (RDS) Radio data system (RDS) on FM-asemien palvelu, joka auttaa löytämään halutun aseman ja auttaa sen häiriötöntä vastaanottoa. RDS-asemat tunnistetaan ohjelman nimellä eikä lähetystaajuudella. RDS:n konfigurointi RDS:n konfigurointivalikon avaaminen: 1. Paina CONFIG-painiketta. 2. Valitse Radio ja sitten RDSvalinnat.

25 Radio 25 RDS:n kytkeminen päälle ja pois Aseta RDS tilaan Päälle tai Pois. RDS:n aktivointi tarjoaa seuraavat edut: Näytössä näkyy asetetun aseman ohjelman nimi sen taajuuden sijasta. Infotainment-järjestelmä virittäytyy aina parhaalle määritetyn aseman vastaanottotaajuudelle AF:ää (Alternative Frequency) käyttäen. Vastaanotettavasta asemasta riippuen Infotainment-järjestelmä näyttää radiotekstiä, joka voi sisältää esimerkiksi tietoa kuunneltavasta ohjelmasta. Alueellisten asemien kuuntelun kytkeminen päälle ja pois RDS:n on oltava toiminnassa alueellisten asemien kuuntelua varten. Tiettyinä aikoina jotkut RDS-asemat lähettävät erilaisia alueellisia ohjelmia eri taajuuksilla. 1. Aseta Alue tilaan Päälle tai Pois. Vain vaihtoehtoiset taajuudet (AF), jotka lähettävät samoja alueellisia ohjelmia, valitaan. 2. Jos alueellisten asemien kuuntelu on pois käytöstä, asemien vaihtoehtoiset taajuudet valitaan huomioimatta alueellisia ohjelmia. RDS-asemien rullaava teksti Jotkut RDS-asemat käyttävät ohjelman nimelle varattuja rivejä myös lisätietojen antamiseen. Tänä aikana ohjelman nimeä ei näy. Estä lisätietojen näyttö asettamalla tekstin vierityksen pysäytysasetukseksi Päälle. DAB Digitaalinen radiojärjestelmä DAB (Digitaalinen radiolähetys) on maailmanlaajuinen lähetysjärjestelmä. DAB-asemat on merkitty ohjelmanimillä lähetystaajuuden sijasta. Yleistä tietoa DAB-järjestelmässä useita radioohjelmia (palveluja) voidaan lähettää yhdellä taajuudella. Korkealaatuisten digitaalisten audiopalveluiden lisäksi DAB pystyy myös lähettämään ohjelmaan liittyvää tietoa ja monia muita datapalveluja, mm. matkailu- ja liikennetietoja. Niin kauan kuin tietty DAB-vastaanotin voi poimia lähetysaseman lähettämän signaalin (vaikka se olisi hyvin heikko), äänentoisto on taattu. DAB-signaalissa ei tapahdu AM- tai FM-vastaanotolle tyypillistä häipymistä (äänen heikentymistä), vaan se toistuu yhdenmukaisella äänenvoimakkuudella. Jos DAB-signaali on liian heikko, jotta vastaanotin voisi tulkita sen, vastaanotto keskeytetään kokonaan. Tämän voi välttää aktivoimalla Palvelu DAB-linkitys ja/tai Palvelu DAB-FM-linkitys 3. Katso alta kohta "DAB:n konfigurointi". Läheisillä taajuuksilla olevien asemien aiheuttamia häiriöitä (tyypillistä AM- tai FM-vastaanotolle) ei esiinny DAB:tä käytettäessä. Jos DAB-signaali heijastuu luonnonesteistä tai rakennuksista, DAB:n vastaanoton laatu paranee, kun taas AM- tai FM-vastaanotto huononee huomattavasti tällaisissa tapauksissa.

26 26 Radio DAB:n konfigurointi 1. Paina CONFIG-painiketta. 2. Valitse Radio ja sitten DAB. Seuraavat valinnat voidaan tehdä konfigurointivalikosta: Palvelu DAB-linkitys: Kun tämä toiminto on käytössä, laite siirtyy toiseen palveluun aktiivisessa DABryhmässä (jos käytettävissä), kun DAB-signaali on liian heikko, että viritin voisi tulkita sen. Palvelu DAB-FM-linkitys: Kun tämä toiminto on käytössä, laite siirtyy vastaavaan FM-asemaan aktiivisessa DAB-palvelussa (jos käytettävissä), kun DAB-signaali on liian heikko, että viritin voisi tulkita sen. Dynaamisen alueen ohjaus: kun tämä toiminto on aktivoitu, DABsignaalin dynaaminen alue on pienentynyt. Tämä tarkoittaa sitä, että voimakkaiden äänten tasoa alennetaan, mutta hiljaisten äänten tasoa ei. Siksi Infotainment-järjestelmän äänenvoimakkuus voidaan nostaa pisteeseen, jossa hiljaiset äänet kuuluvat ja voimakkaat äänet eivät ole liian voimakkaita. Taajuusalue: Tämän vaihtoehdon valinnan jälkeen voi määrittää Infotainment-järjestelmä vastaanottamat DAB-aaltoalueet. DAB-ilmoitukset Musiikkiohjelmiensa lisäksi useat DAB-asemat lähettävät erilaisia tiedotuskategorioita. Radion tai CD/ MP3:n toisto keskeytyy, kun tiedotuksia on tulossa. Useiden tiedotusluokkien valinta samaan aikaan: 1. Valitse DAB-tiedotteet. 2. Aktivoi haluamasi tiedotuskategoriat. AM-FM-radio (ilman navigointia) Radion kuuntelu Äänentoistolähde VOL/m (äänenvoimakkuus/virta): 1. Kytke virta radioon tai sammuta se painamalla tätä. 2. Suurenna tai pienennä aktiivisen lähteen (nykyinen äänentoistolähde, aktiivinen navigoinnin ääniopastus tai liikennekehotteet) äänenvoimakkuutta kääntämällä tätä. Äänenvoimakkuutta voi säätää myös ohjauspyörän säätimillä. Katso Ohjauspyörän kauko-ohjaimet Siirry radion pääsivulle painamalla etulevyn SOURCE -painiketta, Soi nyt -näyttöpainiketta tai jotakin kotisivun äänentoistonäytön painiketta. Äänentoiston pääsivulla paina Lähde-painiketta tarpeeksi monta kertaa käytettävissä olevien lähteiden (AM, FM, CD, USB/iPod ja AUX) näyttämiseksi ja selaamiseksi. Aseman löytäminen Katso tämän osion kohdasta "Äänentoistolähde" ohjeet taajuusalueen valintaan. Etsi radioasema kääntämällä TUNE/ MENU -säädintä. Valitse esivalittu asema koskettamalla FAV -painiketta ja valitsemalla esivalintapainike. Aseman haku Etsi asemaa painamalla t tai v.

27 Radio 27 AM 1. Paina kotisivulla AM -näyttöpainiketta tai valitse lähteen ponnahdusikkunasta AM näyttääksesi AM -pääsivun. 2. Näytä AM-asemat painamalla AM -näytössä Menu -näyttöpainiketta. 3. Valitse haluttu vaihtoehto painamalla. Päivitä asemaluettelo koskettamalla Päivitä. FM 1. Paina kotisivulla FM -näyttöpainiketta tai valitse lähteen ponnahdusikkunasta FM näyttääksesi FM -pääsivun. 2. Näytä FM-asemat painamalla FM -näytössä Menu -näyttöpainiketta. 3. Valitse haluttu vaihtoehto painamalla. Päivitä asemaluettelo koskettamalla Päivitä. Lähteiden vaihto Vaihda äänentoistolähteitä miltä tahansa äänentoiston pääsivuilta (AM, FM, CD, USB/iPod tai AUX) painamalla etulevyn SOURCE -painiketta tai Lähde-näyttöpainiketta käytettävissä olevat äänentoistolähteet näyttävät ikkunan avaamiseksi. Napauta tai paina etulevyn SOURCE -painiketta tarpeeksi monta kertaa halutun lähteen vaihtamiseksi. Radioasemien pikavalintojen tallentaminen Esivalintoja voi tallentaa muutamalla eri tavalla. Enintään 36 esivalittua asemaa voi tallentaa. AM- ja FM-asemia voi sekoittaa. 1. Paina AM- tai FM -pääsivulta jotakin näytön alaosassa olevaa esivalintanäyttöpainiketta ja pidä se painettuna. Muutaman sekunnin kuluttua kuuluu merkkiääni, ja uuden esivalinnan tiedot näkyvät kyseisessä näyttöpainikkeessa. 2. Tallenna aktiivinen asema koskettamalla näyttöpainiketta ja pitämällä se painettuna. Muutaman sekunnin kuluttua kuuluu merkkiääni, ja uuden esivalinnan tiedot näkyvät näytön alaosassa olevassa ponnahdusikkunassa. 3. Toista vaiheet kunkin esivalinnan kohdalta. Katso ohjeet esivalintasivujen määrän muuttamiseksi kohdasta "Eri taajuusalueiden esivalinnat". Esivalitun aseman palautus Palauta esivalittu asema FAV -sivulta seuraavasti: Paina etulevyn FAV -painiketta, että FAV -ikkuna avautuu. Valitse haluttu esivalinta ikkunasta. Paina yläpalkin FAV -näyttöpainiketta näytön alaosassa olevan esivalintaikkunan näyttämiseksi. Siirry valittuun esivalinta-asemaan painamalla jotakin esivalintanäyttöpainikkeista. Paina AM- tai FM -pääsivulta jotakin esivalintapainikkeista valittuun esivalinta-asemaan siirtymiseksi.

28 28 Radio Eri taajuusalueiden esivalinnat Kullekin sivulle voi tallentaa kuusi esivalinta-asemaa. Sivun esivalinnat voivat olla radion eri taajuusalueilta. Selaa sivuja painamalla etulevyn FAV -painiketta tai yläpalkin FAV - näyttöpainiketta. Nykyisen sivun numero näkyy esivalintapainikkeiden yläpuolella. Kunkin FAV -sivun tallennetut asemat näkyvät esivalintapainikkeissa näytön alaosassa. Näytettyjen FAV -sivujen määrää voi muuttaa Radioasetus -valikossa, Asetukset-valikko. Digitaalinen radiolähetys (DAB) DAB on käytettävissä joillakin asemilla, ja sen merkkinä näytöllä näkyy aseman nimi eikä taajuus. Liikennetiedotusohjelma (TP) Liikennetiedotusasemat ovat liikennetiedotuksia lähettäviä RDS-asemia. Käytä painamalla TP-painiketta. Radiovastaanotto Taajuushäiriöitä ja kohinaa saattaa ilmetä tavallisen radiovastaanoton aikana, jos esimerkiksi matkapuhelimen latureita, auton lisävarusteita tai ulkoisia elektroniikkalaitteita on kytketty lisävarusteiden virtaliitäntään. Häiriöiden tai kohinan ilmetessä irrota laite lisävarusteiden virtaliitännästä. FM FM-signaalit kulkevat vain noin mailia. Vaikka radiossa on sisäänrakennettu elektroniikkapiiri, joka automaattisesti vähentää häiriöitä, jonkin verran kohinaa voi ilmetä erityisesti korkeiden rakennusten tai kukkuloiden lähettyvillä, jolloin ääni katoaa ja palautuu. FM-signaalit kulkevat vain noin kilometriä. Vaikka radiossa on sisäänrakennettu elektroniikkapiiri, joka automaattisesti vähentää häiriöitä, jonkin verran kohinaa voi ilmetä erityisesti korkeiden rakennusten tai kukkuloiden lähettyvillä, jolloin ääni katoaa ja palautuu. AM Useimpien AM-asemien kantama on FM-asemia suurempi erityisesti yöllä. Suuremman kantaman vuoksi asemien taajuudet voivat häiritä toisiaan. Kohinaa voi ilmetä, kun esimerkiksi myrskyt ja voimajohdot häiritsevät radiovastaanottoa. Kun näin käy, kokeile vähentää radion diskanttia. Matkapuhelimen käyttö Matkapuhelimen käyttö saattaa aiheuttaa häiriöitä auton radioon. Monikaista-antenni Monikaista-antenni sijaitsee auton katossa. Antennia käytetään AM/FM radiota ja GPS:ää (Globaali paikannusjärjestelmä) varten, jos autossa on nämä varusteet. Älä peitä antennia, jotta vastaanotto olisi selkeä. Jos autossa on kattoluukku ja se on auki, tällä on vaikutus AM/FM radion ja GPS:n toimintaan.

29 Erotusantennijärjestelmä FM-antenni on piilotettu, itsevirittyvä järjestelmä. Se optimoi FM-signaalit suhteessa auton asentoon ja radioasemalähteeseen. Se ei tarvitse huoltoa tai säätöä. Radio 29

30 30 Audiosoittimet Audiosoittimet CD-soitin CD/DVD-soitin MP Massamuistilaite Lisälaitteet CD-soitin Soittimella voi toistaa CD- ja MP3-levyjä. Kun sytytysvirta on kytketty, lataa CDlevy asemaan etikettipuoli ylöspäin. Soitin vetää sen sisään ja aloittaa toiston. Auton vaihteen on oltava P-asennossa (pysäköinti), että video tulee näkyviin. Järjestelmä pystyy toistamaan seuraavanlaisia levyjä: Useimmat CD-äänilevyt CD-R CD-RW MP3- tai suojaamattomat WMA-tiedostomuodot Yhteensopivan tallennettavan levyn toiston yhteydessä äänenlaatu saattaa heiketä levyn laadun, tallennustavan, tallennetun musiikin tai videon laadun tai levyn muun käsittelyn mukaan. CD-soittimen vahingoittumisen välttämiseksi: Älä käytä naarmuuntuneita tai vahingoittuneita levyjä. Älä kiinnitä tarroja levyihin. Tarrat saattavat juuttua soittimeen. Lataa vain yksi levy kerrallaan. Älä päästä latausaukkoon vieraita esineitä, nestettä tai roskia. Jos levy on tarpeen merkitä, yritä kirjoittaa merkintä tussilla levyn yläpinnalle. Levyjen lataaminen ja poistaminen Levyn lataaminen: 1. Kytke sytytysvirta. 2. Työnnä levy soittimen aukkoon. Soitin vetää sen kokonaan sisäänsä. Jos levy on vahingoittunut tai virheellisesti paikallaan, soitin poistaa levyn. Levyn toisto alkaa automaattisesti, kun se on ladattu soittimeen.

31 Audiosoittimet 31 Poista levy CD-soittimesta painamalla R. Jos levyä ei oteta pian pois, soitin vetää sen automaattisesti takaisin sisäänsä. Audio-CD:n toisto 1. Paina kotisivulla CD -näyttöpainiketta tai valitse lähteen ponnahdusikkunasta CD näyttääksesi CD -pääsivun. 2. Näytä valikon vaihtoehdot painamalla CD -näytössä Menu -näyttöpainiketta. 3. Valitse haluttu vaihtoehto painamalla. Raidan numero näkyy jokaisen raidan alussa CD -pääsivulla. Kappaleen, esittäjän ja albumin tiedot näkyvät, jos ne ovat käytettävissä. Käytä seuraavia ohjauksia levyn toistamiseen: r (toisto/tauko): Käynnistä tai keskeytä toisto tai jatka toistoa painamalla tätä. ]SEEK (Hae alas): Siirry nykyisen tai edellisen raidan alkuun painamalla tätä. Jos raitaa on toistettu alle viiden sekunnin ajan, edellinen raita haetaan. Jos toistoa on kulunut yli viisi sekuntia, nykyisen raidan toisto alkaa alusta. Voit siirtyä raidassa taaksepäin painamalla ja pitämällä painettuna. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla painike. Kulunut aika tulee näkyviin. ]SEEK (Hae ylös): [ Siirry seuraavaan raitaan painamalla tätä. Voit siirtyä raidassa eteenpäin painamalla ja pitämällä painettuna. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla painike. Kulunut aika tulee näkyviin. TUNE/MENU: Valitse seuraava tai edellinen raita kääntämällä oikealle tai vasemmalle. Valitse luettelo painamalla tätä säädintä. Jos raita valitaan valikosta, järjestelmä toistaa raidan ja palaa CD - näyttöön. Virhesanomat Jos teksti Levyn lukuvirhe tulee näkyviin ja/tai levy tulee ulos soittimesta, syynä voi olla jokin seuraavista: Levyn tiedostomuoto on virheellinen tai tuntematon. Levyn aluekoodi ei ole oikea. Levy on erittäin kuuma. Kokeile levyä uudelleen, kun sen lämpötila on palannut normaaliksi. Tie on erittäin kuoppainen. Kokeile levyä uudelleen, kun tie on tasaisempi. Levy on likainen, naarmuuntunut, märkä tai väärin päin. Ilma on erittäin kostea. Kokeile levyä myöhemmin uudelleen. Levyn tallennuksessa on ilmennyt ongelma. Tarra on juuttunut CD-soittimeen. Jos CD-levyn toisto ei onnistu jostakin muusta syystä, kokeile CD-levyä, jonka tiedät toimivan. Jos virhe ei poistu, ota yhteyttä myyjään.

32 32 Audiosoittimet CD/DVD-soitin CD/DVD-soitin (navigoinnilla) Soitinta voidaan käyttää CD-, MP3- ja DVD-äänen toistamiseen ja DVD-videosoittimena. Kun sytytysvirta on kytketty, lataa CD/ DVD-levy asemaan etikettipuoli ylöspäin. Soitin vetää sen sisään ja aloittaa toiston. Navigointijärjestelmä on käytettävissä toiston aikana. Auton vaihteen on oltava P-asennossa (pysäköinti), että video tulee näkyviin. DVD-soitin on yhteensopiva ainoastaan asianmukaisen aluekoodin DVD-levyjen kanssa; aluekoodi on painettu useimpien DVD-levyjen kanteen. Järjestelmä pystyy toistamaan seuraavanlaisia levyjä: Useimmat CD-äänilevyt CD-R CD-RW MP3- tai suojaamattomat WMA-tiedostomuodot DVD-Video DVD-Audio DVD-R/RW DVD+R/RW Yhteensopivan tallennettavan levyn toiston yhteydessä äänenlaatu saattaa heiketä levyn laadun, tallennustavan, tallennetun musiikin tai videon laadun tai levyn muun käsittelyn mukaan. Pomppimisen lisääntymistä, raitojen tallennusvaikeuksia ja raitojen/lukujen löytämisen vaikeuksia ja/tai lataamisen ja poistamisen ongelmia saattaa ilmetä. Jos näitä ongelmia ilmenee, tarkista, onko levy vahingoittunut, tai kokeile toimivaksi tietämääsi levyä. CD/DVD-soittimen vahingoittumisen välttämiseksi: Älä käytä naarmuuntuneita tai vahingoittuneita levyjä. Älä kiinnitä tarroja levyihin. Tarrat saattavat juuttua soittimeen. Lataa vain yksi levy kerrallaan. Älä päästä latausaukkoon vieraita esineitä, nestettä tai roskia. Käytä tussia levyn yläpinnan merkitsemiseen. Levyjen lataaminen ja poistaminen Levyn lataaminen: 1. Kytke sytytysvirta. 2. Lataa levy soittimen aukkoon etikettipuoli ylöspäin. Soitin vetää sen kokonaan sisäänsä. Jos levy on vahingoittunut tai virheellisesti paikallaan, soitin poistaa levyn. Levyn toisto alkaa automaattisesti, kun se on ladattu soittimeen. Poista levy CD/DVD-soittimesta painamalla R. CD/DVD-levyn toistaminen Levy on ladattava soittimeen lähteen valintaa varten. Kun levy on ladattu, levyn kuvake tulee näkyviin.

33 Audiosoittimet 33 CD/DVD-levyn voi toistaa kahdella eri tavalla: Lataa levy soittimeen, niin toisto alkaa automaattisesti. Paina HDD/DVD/AUX -painiketta ja sitten levy -näyttöpainiketta. Audio-CD:n toisto Raidan numero näkyy jokaisen levyn alussa. Kappaleen, esittäjän ja albumin tiedot näkyvät, jos ne ovat käytettävissä. Käytä seuraavia ohjauksia levyn toistamiseen: r (toisto/tauko): Käynnistä tai keskeytä toisto tai jatka toistoa tällä. SEEK[: Siirry seuraavaan raitaan painamalla tätä. Voit siirtyä raidassa eteenpäin painamalla ja pitämällä painettuna. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla painike. Kulunut aika tulee näkyviin. ]SEEK: Siirry nykyisen tai edellisen raidan alkuun painamalla tätä. Jos raitaa on toistettu alle viiden sekunnin ajan, edellinen raita haetaan. Jos toistoa on kulunut yli viisi sekuntia, nykyisen raidan toisto alkaa alusta. Voit siirtyä raidassa taaksepäin painamalla ja pitämällä painettuna. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla painike. Kulunut aika tulee näkyviin. TUNE/MENU: Näytä raitaluettelo kääntämällä oikealle tai vasemmalle. Selaa luetteloa kääntämällä sitä uudelleen. Valitse merkitty raita painamalla tätä säädintä. Järjestelmä toistaa valitun raidan ja palaa CD-näytölle. CD-valikko Paina CD-valikko -näyttöpainiketta tuodaksesi näyttöön CD-valikko -valikon. Satunnainen: Toista raidat sattumanvaraisessa järjestyksessä painamalla tätä. Lopeta sekoitettu toisto painamalla uudelleen. Valintamerkki osoittaa, että sekoitettu toisto on käytössä. Kappalelista: Valitse levyn raitojen luettelon näyttämiseksi painamalla. Valitse raita luettelosta. Valittu raita toistetaan ja CD -näyttö tulee näkyviin Audio- ja video-dvd-levyn toisto DVD-videon katsomista varten auton vaihteen on oltava P (Pysäköinti) - asennossa ja seisontajarrun on oltava kytkettynä.

34 34 Audiosoittimet Kun DVD on ladattu, valikkovaihtoehdot näkyvät DVD-näytöllä. Valikkovaihtoehdot poistuvat ja koko näyttö tulee näkyviin noin 10 sekunnin kuluttua. Paina mitä tahansa navigointijärjestelmän näytön kohtaa tai paina FAV, HDD/DVD/AUX tai 9 BACK - painiketta valikkonäytön katsomiseksi uudelleen. Ohjaa DVD-toimintoja esivalintapainikkeilla tai painamalla näyttöpainikkeita. DVD-vaihtoehtoja on kaksi sivua. Paina näytön nuolipainiketta näytön oikeasta alakulmasta toiselle sivulle siirtymiseksi. Vain korostetut toiminnot ovat käytettävissä. Jotkin valikkovaihtoehdot ovat käytettävissä vain, kun levyn toisto ei ole käynnissä. DVD-vaihtoehdot Koko näyttö: 1. Piilota DVD-vaihtoehdot ja näytä koko videokuva painamalla tätä. 2. Paina mitä tahansa navigointijärjestelmän näytön kohtaa tai paina FAV, HDD/DVD/AUX tai 9 BACK -painiketta lähdenäyttöpainikkeiden näyttämiseksi videokuvan päällä. Kursori: Siirry Kursori -valikkoon painamalla tätä. Nuolilla ja muilla kohdistinvaihtoehdoilla voi siirtyä DVD-valikon vaihtoehdoissa. Kursori -valikon vaihtoehdot ovat käytettävissä vain, jos DVD-levyllä on valikko. k, R,l, S (Nuolipainikkeet): Siirry DVD-valikossa näillä näyttöpainikkeilla. r (toisto/tauko): Käynnistä tai keskeytä toisto tai jatka toistoa tällä. SEEK[: 1. Siirry seuraavaan lukuun painamalla tätä. 2. Jatka siirtymistä eteenpäin levyllä painamalla enemmän kuin kerran. 3. Voit siirtyä levyllä eteenpäin painamalla ja pitämällä painettuna. Kun pikakelaus eteenpäin on käytössä, voit muuttaa nopeutta painamalla uudelleen. Kulunut aika tulee näkyviin. ]SEEK: 1. Siirry nykyisen tai edellisen luvun alkuun painamalla tätä. Jos lukua on toistettu alle viiden sekunnin ajan, edellinen luku haetaan. Jos luvun toisto on kestänyt yli viisi sekuntia, nykyisen luvun toisto alkaa uudelleen. Useampi kuin yksi painallus jatkaa siirtymistä taaksepäin levyllä. 2. Voit siirtyä levyllä taaksepäin painamalla ja pitämällä painettuna. Kun pikakelaus taaksepäin on käytössä, voit muuttaa nopeutta painamalla uudelleen. Kulunut aika tulee näkyviin.

35 Audiosoittimet Jatka toistoa painamalla r. TUNE/MENU: Paina ] SEEK tai SEEK [ siirtyäksesi seuraavaan tai edelliseen lukuun. Voit vaihtaa lukua myös kääntämällä TUNE/MENU - säädintä näytön koskettamisen jälkeen. Pysäytä: 1. Näytä käytettävissä olevat painikkeet painamalla näytöstä. Pysäytä DVD-levyn toisto painamalla pysäytyspainiketta. 2. Voit jatkaa DVD-levyn toistoa kohdasta, jossa se keskeytettiin, painamalla r. 3. Aloita DVD:n toisto alusta painamalla r kaksi kertaa. 9 Satunnainen: 1. Toista raidat sattumanvaraisessa järjestyksessä painamalla tätä. 2. Toista peräkkäin painamalla uudelleen. Tämä painike on käytettävissä DVD audio -levyillä. Ylin valikko: Näytä DVD:n ensimmäinen valikko painamalla tätä. Tämän ominaisuuden käytettävyys vaihtelee DVD-levyn mukaan. Menu: Näytä DVD-levyn parhaillaan toistettavan osan valikko painamalla tätä. Tämän ominaisuuden käytettävyys vaihtelee DVD-levyn mukaan, eikä se ole käytettävissä audio-dvdlevyillä. Näppäimistö: Paina luku-, raita- tai valikkonumeronäytön tuomiseksi näkyviin ja selaamiseksi. Syötä näppäimistöltä nimikkeen/luvun numero tai ryhmän/raidan numero. Haku: Tee nimikehaku painamalla tätä. Kulma: Säädä DVD-levyn kuvakulmaa painamalla tätä DVD-levyn toiston aikana DVD-levystä riippuen. Selaa eri kuvakulmia jatkamalla painamista. Ääni: Vaihda ääniraitaa ja kuultua äänen kieltä DVD-levyn toiston aikana painamalla tätä. Selaa käytettävissä olevia ääniraitoja tai kieliä jatkamalla painamista DVD-levystä riippuen. Tekstitys: Paina DVD-levyn toiston aikana tekstityksen näyttämiseksi tai piilottamiseksi tai niiden kielen vaihtamiseksi. Selaa käytettävissä olevia tekstityskieliä ja ota tekstitykset pois käytöstä jatkamalla painamista DVDlevystä riippuen. Pan & Scan: Paina laajakuvaelokuvien kuvan säätämiseksi siten, että ne voidaan suhteuttaa mahtumaan DVD-näyttöön. Ota Pan & Scan -toiminto käyttöön painamalla tätä näyttöpainiketta. Virhesanomat Jos teksti Levyn lukuvirhe tulee näkyviin ja/tai levy tulee ulos soittimesta, syynä voi olla jokin seuraavista: Levyn tiedostomuoto on virheellinen tai tuntematon. Levyn aluekoodi ei ole oikea. Levy on erittäin kuuma. Kokeile levyä uudelleen, kun sen lämpötila on palannut normaaliksi. Tie on erittäin kuoppainen. Kokeile levyä uudelleen, kun tie on tasaisempi.

36 36 Audiosoittimet Levy on likainen, naarmuuntunut, märkä tai väärin päin. Ilma on erittäin kostea. Kokeile levyä myöhemmin uudelleen. Levyn tallennuksessa on ilmennyt ongelma. Tarra on juuttunut CD/DVD-soittimeen. Jos CD- tai DVD-levyn toisto ei onnistu jostakin muusta syystä, kokeile CD- tai DVD-levyä, jonka tiedät toimivan. Jos virhe ei poistu, ota yhteyttä myyjään. MP3 MP3-tiedostomuodot MP3-levyn luonnissa on noudatettava tiettyjä ohjeita, sillä muuten CD:n toisto ei välttämättä onnistu. Ohjeet ovat seuraavanlaiset: Näytteistystaajuus: 8 khz, 16 khz, 22,05 khz, 24 khz, 32 khz, 44,1 khz ja 48 khz. Tuetut bittinopeudet: 8, 16, 24, 32, 40, 48, 56, 64, 80, 96, 112, 128, 144, 160, 192, 224, 256 ja 320 kbps. Kansioiden enimmäismäärä on 255 ja kansiotasojen enimmäismäärä on kahdeksan kansiota. Enintään 1024 tiedostoa levyllä. Tallennettu CD-R- tai CD-RW-levylle, jonka enimmäiskapasiteetti on 700 Mt. Esittäjän/albumin/kappaleiden nimien/genren tietojen näyttäminen edellyttää, että CD luetaan täysin ennen kuin musiikkiselain toimii näiden valikoiden kanssa. Levyn luku ei tapahdu levyn toiston aikana. MP3 CD:n toisto (ilman navigointia) Kun MP3-levy on ladattu soittimeen, MP3 näkyy. Jos levy on jo ladattu ja kuuntelet toista audiolähdettä, vaihda levylähteeseen painamalla SOURCE. Raidan numero näkyy näytössä, kun raidan toisto alkaa. r (toisto/tauko): Käynnistä tai keskeytä ladatun levyn toisto tai jatka sitä painamalla tätä. SEEK [ (seuraava/edellinen): 1. Siirry seuraavaan raitaan painamalla tätä. 2. Jatka siirtymistä eteenpäin levyllä painamalla uudelleen. 3. Siirry nopeasti eteenpäin toiston aikana painamalla ja pitämällä painettuna. 4. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla painike. Kulunut aika tulee näkyviin. ] SEEK (Edellinen/taaksepäin): 1. Siirry nykyisen tai edellisen raidan alkuun painamalla tätä. Jos raitaa on toistettu alle viiden sekunnin ajan, edellinen raita haetaan. Jos toistoa on kulunut yli viisi sekuntia, nykyinen raita alkaa alusta.

37 Audiosoittimet Jatka siirtymistä taaksepäin levyllä painamalla uudelleen. 3. Siirry nopeasti taaksepäin toiston aikana painamalla tätä painiketta ja pitämällä se painettuna. 4. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla painike. Kulunut aika tulee näkyviin. TUNE/MENU: 1. Näytä raitaluettelo kääntämällä oikealle tai vasemmalle. 2. Selaa luetteloa kääntämällä sitä uudelleen. 3. Valitse raita painamalla TUNE/ MENU. Järjestelmä toistaa valitun raidan ja palaa CD-näytölle. MP3-musiikkivalikko Siirry valikkoon painamalla Menu - näyttöpainiketta, kun kyseinen lähde on käytössä. Paina mitä tahansa seuraavista painikkeista MP3-valikossa: Satunnainen: Toista raidat sattumanvaraisessa järjestyksessä painamalla tätä. Lopeta sekoitettu toisto painamalla uudelleen. Soittolistat: Näytä levylle tallennetut soittolistat painamalla tätä. Näytä soittolistan kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla soittolista. Ennen luettelon näkymistä saattaa olla viive. Aloita toisto valitsemalla kappale luettelosta. Esittäjät: Näytä levylle tallennettu esittäjien luettelo painamalla tätä. Näytä esittäjän kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla esittäjän nimi. Ennen luettelon näkymistä saattaa olla viive. Aloita toisto valitsemalla kappale luettelosta. Albumit: Näytä levyn albumit painamalla tätä. Näytä albumin kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla albumi. Ennen luettelon näkymistä saattaa olla viive. Aloita toisto valitsemalla kappale luettelosta. Kappaleiden nimet: Näytä levyn kaikkien kappaleiden luettelo painamalla tätä. Kappaleet näkyvät siten kuin ne on tallennettu levylle. Ennen luettelon näkymistä saattaa olla viive. Aloita toisto valitsemalla kappale luettelosta. Tyylit: Näytä genret painamalla tätä. Näytä genren kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla genre. Aloita toisto valitsemalla kappale luettelosta. Mapit/soittolistat: Avaa kansioluettelo painamalla tätä kansiorakenteen sisältämiin kappaleisiin siirtymistä varten. Juurihakemisto Juurihakemistoa käsitellään kansiona. Kaikki suoraan juurihakemiston alla olevat tiedostot selataan ennen mitään juurihakemiston kansioita. Tyhjät kansiot Jos juurihakemisto tai kansio on tyhjä tai sisältää vain kansioita, soitin siirtyy tiedostorakenteen seuraavan kansioon, joka sisältää pakatun äänitiedoston. Tyhjää kansiota tai kansioita ei näytetä tai numeroida. Ei kansiota Kun CD sisältää pelkästään pakattuja äänitiedostoja ilman kansioita tai toistoluetteloja, kaikki tiedostot ovat juurihakemistossa.

38 38 Audiosoittimet Tiedostojärjestelmä ja nimeäminen Kappaleiden nimet, esittäjät, albumit ja genret tulevat tiedoston ID3-tunnisteesta, ja ne näkyvät vain, jos ne ovat mukana tunnisteessa. Jos kappaleen nimeä ei ole ID3-tunnisteessa, radio näyttää raidan nimenä tiedoston nimen. Esiohjelmoidut toistoluettelot Radio tunnistaa esiohjelmoidut toistoluettelot; niitä ei voi kuitenkaan muokata. Näitä toistoluetteloja käsitellään erityiskansioina, jotka sisältävät pakattuja äänitiedostoja. MP3 CD:n ja DVD:n toisto (navigoinnin kanssa) Kun MP3-levy on ladattu soittimeen, MP3 näkyy. Jos levy on jo ladattu, mutta näytössä on kartta tai kuuntelet toista äänilähdettä, vaihda äänilähteeksi levy painamalla HDD/DVD/AUX -painiketta. Raidan numero näkyy näytössä, kun raidan toisto alkaa. Levyn toisto: r (Toisto/tauko): Käynnistä tai keskeytä ladatun levyn toisto tai jatka sitä tällä. SEEK[: 1. Siirry seuraavaan raitaan painamalla tätä. 2. Jatka siirtymistä eteenpäin levyllä painamalla uudelleen. 3. Siirry nopeasti eteenpäin toiston aikana painamalla ja pitämällä painettuna. 4. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla painike. Kulunut aika tulee näkyviin. ]SEEK: 1. Siirry nykyisen tai edellisen raidan alkuun painamalla tätä. Jos raitaa on toistettu alle viiden sekunnin ajan, edellinen raita haetaan. Jos toistoa on kulunut yli viisi sekuntia, nykyinen raita alkaa alusta. 2. Jatka siirtymistä taaksepäin levyllä painamalla uudelleen. 3. Siirry nopeasti taaksepäin toiston aikana painamalla tätä painiketta ja pitämällä se painettuna. 4. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla painike. Kulunut aika tulee näkyviin. TUNE/MENU: 1. Näytä raitaluettelo kääntämällä oikealle tai vasemmalle. 2. Selaa luetteloa kääntämällä sitä uudelleen. 3. Valitse raita painamalla TUNE/ MENU. Järjestelmä toistaa valitun raidan ja palaa CD-näytölle. MP3 Music Menu -musiikkivalikko Paina Levyn musiikkivalikko -näyttöpainiketta tai etulevyn TUNE/MENU - säädintä levyn toistonäytössä näyttääksesi Levyn musiikkivalikko.

39 Audiosoittimet 39 Paina mitä tahansa luokkapainikkeista Levyn musiikkivalikko -valikossa vastaavan luokkanäytön tuomiseksi näkyviin: Satunnainen: Toista raidat sattumanvaraisessa järjestyksessä painamalla tätä. Mapit/soittolistat Näytä levylle tallennetut kansiot painamalla tätä. Näytä kaikkien kansion sisältämien kappaleiden luettelo valitsemalla kansio. Valitse kappale luettelosta, niin sen toisto alkaa. Kappalelista Näytä levyn kaikkien kappaleiden luettelo painamalla tätä. Valitse kappale luettelosta, niin sen toisto alkaa. Kappaleet näkyvät käytetyn CD-tallennussovelluksen kansion ja tiedostorakenteen mukaan. Esittäjät Näytä levylle tallennettu esittäjien luettelo painamalla tätä. Näytä esittäjän kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla esittäjän nimi. Valitse haluttu kappale luettelosta, niin sen toisto alkaa. Albumit Näytä levyn albumit painamalla tätä. Näytä albumin kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla albumi. Valitse kappale luettelosta, niin sen toisto alkaa. Tyylit Näytä levyn genret painamalla tätä. Näytä genren kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla genre. Valitse kappale luettelosta, niin sen toisto alkaa. Kappaleiden nimet Näytä levyn kaikkien kappaleiden luettelo painamalla tätä. Valitse kappale luettelosta, niin sen toisto alkaa. Kappaleet näkyvät aakkosjärjestyksessä kappaleen nimen ID3-tunnisteen mukaan, jos se on käytettävissä. Kansiot Juurihakemisto Juurihakemistoa käsitellään kansiona. Kaikki suoraan juurihakemiston alla olevat tiedostot selataan ennen mitään juurihakemiston kansioita. Tyhjä hakemisto tai kansio Jos juurihakemisto tai kansio on tyhjä tai sisältää vain kansioita, soitin siirtyy tiedostorakenteen seuraavan kansioon, joka sisältää pakatun äänitiedoston. Tyhjää kansiota tai kansioita ei näytetä tai numeroida. Ei kansiota Kun CD sisältää pelkästään pakattuja äänitiedostoja ilman kansioita tai toistoluetteloja, kaikki tiedostot sijaitsevat juurihakemistossa. Tiedostojärjestelmä ja nimeäminen Näytetty kappaleen nimi otetaan tiedoston ID3-tunnisteesta. Jos kappaleen nimeä ei ole ID3-tunnisteessa, radio näyttää raidan nimenä tiedoston nimen.

40 40 Audiosoittimet Esiohjelmoidut toistoluettelot Radio tunnistaa esiohjelmoidut toistoluettelot; niitä ei voi kuitenkaan muokata. Näitä toistoluetteloja käsitellään erityiskansioina, jotka sisältävät pakattuja äänitiedostoja. Massamuistilaite Massamuistilaite (navigoinnilla) Massamuistilaitteella (HDD) voi tallentaa kappaleita. Massamuistilaite tukee seuraavia tiedostomuotoja: MP3 MP3-Pro WMA Audible.com M4A Kappaleita voi tallentaa CD-soittimesta tai USB-liittimen kautta kytketyltä mediatoistimelta. Ihanteellisen tallennuksen suorituskyvyn takaamiseksi tarkista, että levy on puhdas ja ehjä, sillä muuten järjestelmä saattaa tallentaa kappaleen vain osittain. Massamuistiäänilähteen valinta: Paina HDD/DVD/AUX -painiketta; vaihda käytettävissä olevia äänilähteitä, kunnes HDD-lähteet tulevat näkyviin, tai paina ensin HDD/DVD/ AUX -painiketta kerran ja sitten HDD -lähdepainiketta Tallentaminen CD-levyltä massamuistilaitteelle Tallennusnopeus kasvaa, jos kuuntelet toista lähdettä tallennuksen aikana. Levyn kaikkien raitojen tallentaminen: 1. Lataa CD-levy tai paina HDD/ DVD/AUX-painiketta, kunnes DISC -näyttö tulee näkyviin. 2. Paina o REC -painiketta. 3. Vahvistus tulee näkyviin. 4. Tallenna kaikki raidat valitsemalla Kaikki kappaleet. Etenemisen osoittava palkki tulee näkyviin. Levyn valittujen raitojen tallentaminen: 1. Lataa CD-levy tai paina HDD/ DVD/AUX-painiketta, kunnes DISC -näyttö tulee näkyviin. 2. Valitse tallennettava kappale painamalla ] SEEK tai SEEK [ tai Levyn musiikkivalikko. 3. Paina o REC -painiketta.

41 Audiosoittimet Vahvistus tulee näkyviin. 5. Valitse tallennettavan kappaleen nimi. Etenemisen osoittava palkki tulee näkyviin. Tallentaminen USB-laitteelta massamuistilaitteelle Kaikkien raitojen kopioiminen USBlaitteelta: 1. Kytke USB-laite tai paina HDD/ DVD/AUX -painiketta, kunnes DISC -näytössä näkyy USB - näyttö. 2. Paina o REC -painiketta. 3. Vahvistus tulee näkyviin. 4. Kopioi kaikki raidat valitsemalla Kaikki kappaleet. Etenemisen osoittava palkki tulee näkyviin. Valittujen raitojen tallentaminen: 1. Kytke USB-laite tai paina HDD/ DVD/AUX -painiketta, kunnes DISC -näytössä näkyy USB - näyttö. 2. Valitse tallennettava kappale painamalla ] SEEK tai SEEK [ tai HDD-musiikkivalikko. 3. Paina o REC -painiketta. 4. Vahvistus tulee näkyviin. 5. Valitse tallennettavan kappaleen nimi. Etenemisen osoittava palkki tulee näkyviin. Päällekkäinen sisältö Tallennustoiminnon käynnistyessä tehdään tarkistus sen varalta, ettei sisältöä jo ole massamuistilaitteessa. Jos CD-levyn koko sisältö on massamuistilaitteessa, sisältöä ei tallenneta. Jos tarkistuksen tulos on, että osa sisällöstä on jo tallennettu tai sisältöä ei ole lainkaan tallennettu, vain puuttuva sisältö kopioidaan massamuistilaitteelle. Jos sama tiedosto on tallennettu USB-laitteesta ja CD-levyltä, raitojen kaksoiskappaleet ovat mahdollisia. CD:n poistaminen Jos CD-levy poistuu asemasta ennen tallennusprosessin valmistumista, ainoastaan kokonaan tallennetut raidat pysyvät massamuistilaitteella. Puutteelliset raidat hylätään. Virtatila Jos järjestelmä sammutetaan CD- tai USB-tallennusprosessin kesken, se pysähtyy. Tallennusprosessi ei jatku automaattisesti, kun radioon kytketään taas virta. Massamuistilaitteen sisällön toisto Ohjaa massamuistilaitteen toimintoja seuraavilla painikkeilla tai kosketuspainikkeilla, kun HDD-lähde on käytössä: r (toisto/tauko): käynnistä tai pysäytä nykyisen medialähteen toisto tai jatka sitä painamalla tätä.

42 42 Audiosoittimet SEEK[: 1. Siirry seuraavaan raitaan painamalla tätä. 2. Siirry nopeasti eteenpäin toiston aikana painamalla ja pitämällä painettuna. 3. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla painike. Kulunut aika tulee näkyviin. ]SEEK: 1. Siirry nykyisen tai edellisen raidan alkuun painamalla tätä. Jos raitaa on toistettu alle viiden sekunnin ajan, edellisen raidan toisto alkaa. Jos toistoa on kulunut yli viisi sekuntia, nykyinen raita alkaa alusta. 2. Siirry nopeasti taaksepäin toiston aikana painamalla tätä painiketta ja pitämällä se painettuna. 3. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla painike. Kulunut aika tulee näkyviin. TUNE/MENU: 1. Tuo Kaikki kappaleet näkyviin kääntämällä oikealle tai vasemmalle. 2. Selaa luetteloa kääntämällä sitä uudelleen. 3. Valitse merkitty kappale painamalla TUNE/MENU -säädintä. Järjestelmä toistaa valitun kappaleen ja palaa CD-näytölle. DEL (Poista): 1. Valitse poistettavakappale HDDmusiikkivalikko -näytöstä. 2. Paina DEL-painiketta. Voit poistaa kokonaisen Esittäjät-, Albumit- tai Tyylit -luettelon valitsemalla luokan HDD-musiikkivalikko - näytöstä. Paina DEL-painiketta. HDD-musiikkivalikko Paina HDD -näytössä HDDmusiikkivalikko -näyttöpainiketta HDD -näytöltä näyttääksesi HDDmusiikkivalikko. Paina mitä tahansa seuraavista painikkeista HDD-musiikkivalikko -näytössä: Satunnainen: Toista raidat sattumanvaraisessa järjestyksessä painamalla tätä. Lisää samantyyppisiä: Käytä Gracenote -musiikintunnistustekniikkaa ja siihen liittyviä tietoja painamalla tätä luodaksesi luettelon nykyistä kappaletta muistuttavista kappaleista. Valitse kappale luettelosta. Tämä ominaisuus on käytettävissä ainoastaan kappaleilla, jotka on tallennettu HDD:lle audio CD -levyiltä, ei MP3-tiedostojen ja muun pakatun äänen kanssa.

43 Audiosoittimet 43 CD-levyjä HDD:lle tallennettaessa luettelon luomisessa saattaa olla viive, kunnes kaikki tiedostot on pakattu. Soittolistat: 1. Näytä massamuistilaitteen toistoluettelot painamalla tätä. 2. Näytä toistoluettelon kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla toistoluettelo. 3. Valitse kappale luettelosta. Valinnan jälkeen Soittolistatila näkyy. Esittäjät: 1. Näytä massamuistilaitteen esittäjät painamalla tätä. 2. Näytä esittäjän kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla esittäjä. 3. Valitse kappale luettelosta. Valinnan jälkeen Esittäjätila näkyy. Albumit: 1. Näytä massamuistilaitteen albumit painamalla tätä. 2. Näytä albumin kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla albumi. 3. Valitse kappale luettelosta. Valinnan jälkeen Albumitila näkyy. Kaikki kappaleet: 1. Näytä massamuistilaitteen kaikkien kappaleiden luettelo painamalla tätä. 2. Valitse kappale luettelosta. Valinnan jälkeen Kaikki kappaleet-tila näkyy. Tyylit: 1. Näytä massamuistilaitteen genret painamalla tätä. 2. Näytä genren kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla genre. 3. Valitse kappale luettelosta. Valinnan jälkeen Tyylitila näkyy. Recently saved (Viimeksi tallennetut): Näytä 50:n viimeksi HDD:lle tallennetun kappaleen luettelo painamalla tätä. Valinnan jälkeen näytöllä näkyy Äskettäin tallennettu tila. Massamuistilaitteen suosikkien tallennus Parhaillaan toistettavan kappaleen tallentaminen luokan esivalintaan HDD-toiston aikana: 1. Paina FAV -painiketta, kunnes FAV -soittolistaluokka tulee näkyviin. 2. Paina näytön alaosassa olevaa esivalintapainiketta ja pidä se painettuna, kunnes viesti Suosikki tallennettu tulee näkyviin. Kokonaisen Esittäjä-, Albumi- tai Tyyli-luettelon tallentaminen FAVluokan esivalintaan: 1. Paina FAV -painiketta, kunnes oikea FAV -luokka tulee näkyviin. 2. Paina näytön alaosassa olevaa esivalintapainiketta ja pidä se painettuna.

44 44 Audiosoittimet Massamuistilaitteen suosikkien toisto Suosikkeja voi toistaa kahdella eri tavalla: Paina FAV -painiketta, kunnes oikea FAV HDD -luokka tulee näkyviin. Paina FAV HDD -näytön alaosassa olevaa esivalintapainiketta. Valitse FAV HDD-musiikkivalikko - valikosta. Esittäjä, Albumi ja Tyyli ovat vastaavassa luettelossa. USB-tuetut laitteet USB-liitin käyttää seuraavia: USB 2.0. USB-muistitikut tai -miniasemat. Kannettavat USB-kiintolevyt. Erityistä huomiota on kiinnitettävä näiden laitteiden virtalähteeseen (virta USB-väylästä tai ulkoinen virtalähde). Kannettavat mediasovittimet, jotka tukevat SD Flash-, Compact Flashtai SD Micro -muistikortteja. USB-massamuistilaitteesta riippuen joitakin laitteita ei välttämättä tunnisteta. Musiikkia voi toistaa suoraan USBlaitteelta ja ohjata MP3-ohjaustoiminnoilla ja valikolla. Toisto USB-laitteesta USB-massamuistilaite voidaan liittää USB-liitäntään pakattujen äänitiedostojen kopioimiseksi massamuistilaitteelle. Sisältöä voi myös toistaa suoraan USB-laitteelta. USB-liitäntä on lattiakonsolissa. USB-kuvake tulee näkyviin, kun USBlaite on kytketty. USB-laitteen toisto: Kytke USB, niin sen toisto alkaa. Paina HDD/DVD/AUX ja sitten USB -näyttöpainiketta. Kun USB-lähde on toiminnassa, ohjaa USB-toimintoa seuraavasti: r (toisto/tauko): käynnistä tai pysäytä nykyisen medialähteen toisto tai jatka sitä painamalla tätä. SEEK[: 1. Siirry seuraavaan raitaan painamalla tätä. 2. Siirry nopeasti eteenpäin toiston aikana painamalla ja pitämällä painettuna. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla painike. Kulunut aika tulee näkyviin. ]SEEK: 1. Siirry nykyisen tai edellisen raidan alkuun painamalla tätä. Jos raitaa on toistettu alle viiden sekunnin ajan, edellisen raidan toisto alkaa. Jos toistoa on kulunut yli viisi sekuntia, nykyinen raita alkaa alusta. 2. Siirry nopeasti taaksepäin toiston aikana painamalla tätä painiketta ja pitämällä se painettuna. 3. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla painike. Kulunut aika tulee näkyviin.

45 Audiosoittimet 45 TUNE/MENU: 1. Näytä raitaluettelo kääntämällä oikealle tai vasemmalle. 2. Selaa luetteloa kääntämällä sitä uudelleen. 3. Valitse merkitty raita painamalla TUNE/MENU -säädintä. Järjestelmä toistaa valitun raidan ja palaa USB-näytölle. USB musiikkivalikko Paina USB musiikkivalikko -näyttöpainiketta tai TUNE/MENU -säädintä USB Audio -näytössä näyttääksesi USB musiikkivalikko. Valitse mikä tahansa seuraavista painikkeista USB musiikkivalikko -näytössä: Satunnainen: Toista raidat sattumanvaraisessa järjestyksessä painamalla tätä. Pysäytä tämä toiminto valitsemalla uudelleen. Mapit/soittolistat: Valitse USB-laitteelle tallennettujen toistoluettelojen näyttämiseksi. Näytä luettelo kansion/soittolistan kaikista kappaleista valitsemalla kansio/soittolista. Valitse kappale luettelosta. Valinnan jälkeen Mappi-/soittolistatila tulee näkyviin. Kappalelista: Näytä tätä painamalla luettelo kappaleista ja mille raidalle kappaleet on tallennettu. Esittäjät: Näytä tätä painamalla USBlaitteelle tallennetut esittäjät. Näytä kaikkien esittäjän kappaleiden luettelo valitsemalla esittäjä. Valitse kappale luettelosta. Valinnan jälkeen Esittäjätila tulee näkyviin. Albumit: Näytä tätä painamalla USBlaitteelle tallennetut albumit. Näytä luettelo albumin kaikista kappaleista valitsemalla albumi. Valitse kappale luettelosta. Valinnan jälkeen Albumitila tulee näkyviin. Kaikki kappaleet: Näytä tätä painamalla kaikkien USB-laitteelle tallennettujen kappaleiden luettelo. Valitse kappale luettelosta. Valinnan jälkeen Kaikki kappaleet-tila tulee näkyviin. Tyylit: Näytä tätä painamalla USBlaitteelle tallennetut genret. Näytä luettelo genren kaikista kappaleista valitsemalla genre. Valitse kappale luettelosta. Valinnan jälkeen Tyylitila tulee näkyviin. Poista USB: Paina, kun USB-laite on tarkoitus ottaa pois. Jos USB-laite irrotetaan valitsematta Poista USB -toimintoa, tiedostot saattavat vahingoittua. Toisto ipodista

46 46 Audiosoittimet Tämä ominaisuus tukee seuraavia ipod-malleja: ipod touch (1., 2., 3. ja 4. Generation) ipod classic ipod videolla ipod nano (1., 2., 3., 4., 5. ja 6. Generation) iphone 4 iphone 3GS iphone 3G iphone Jotta ipod toimisi oikein, varmista, että siinä on uusin Applen laiteohjelmisto. ipod-laiteohjelmiston voi päivittää käyttämällä uusinta itunes - sovellusta. Lisätietoja on osoitteessa Tallentamista ipodilta massamuistilaitteelle ei tueta. Media on tallennettava käyttäen USB-massamuistilaitetta. ipodin kytkemiseksi ja ohjaamiseksi kytke ipodin USB-vakiokaapelin toinen pää ipodin telakkaliittimeen. Kytke kaapelin toinen pää keskikonsolin USB-liitäntään. ipodin musiikkitiedot tulevat radion näytölle, ja toisto auton äänentoistojärjestelmän kautta alkaa. ipodin akku latautuu automaattisesti, kun auton sytytysvirta on kytketty. Kun sytytysvirta on katkaistu ipodin ollessa kytkettynä ipodin USB-kaapelilla, ipodin akun lataus keskeytyy ja ipod sammuu automaattisesti. Jos ipod ei ole tuettua mallia, sitä voidaan edelleen kuunnella autossa kytkemällä se lisälaitteiden tuloliittimeen 1/8" vakiostereokaapelilla. Katso lisätietoja kohdasta Lisälaitteet Jos ipod ei ole tuettua mallia, sitä voidaan edelleen kuunnella autossa kytkemällä se lisälaitteiden tuloliittimeen 3,5 mm:n vakiostereokaapelilla. Katso lisätietoja kohdasta Lisälaitteet ipod musiikkivalikko Paina mitä tahansa seuraavista painikkeista ipod musiikkivalikko -valikossa vastaavan näytön tuomiseksi näkyviin: Satunnainen: 1. Toista raidat sattumanvaraisessa järjestyksessä painamalla tätä. 2. Pysäytä tämä toiminto painamalla painiketta uudelleen. Soittolistat: 1. Näytä ipodille tallennetut toistoluettelot painamalla tätä. 2. Näytä toistoluettelon kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla toistoluettelon nimi.

47 Audiosoittimet Valitse haluttu kappale luettelosta. Kun kappale on valittu, ipodin päänäytölle tulee viesti Soittolistatila. Esittäjät: 1. Näytä ipodille tallennetut esittäjät painamalla tätä. 2. Näytä esittäjän kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla esittäjän nimi. 3. Valitse haluttu kappale luettelosta. Kun kappale on valittu, ipodin päänäytölle tulee viesti Esittäjätila. Albumit: 1. Näytä ipodille tallennetut albumit painamalla tätä. 2. Näytä albumin kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla albumin nimi. 3. Valitse haluttu kappale luettelosta. Kun kappale on valittu, ipodin päänäytölle tulee viesti Albumitila. Kaikki kappaleet: 1. Näytä kaikkien ipodille tallennettujen kappaleiden luettelo painamalla tätä. 2. Valitse haluttu kappale luettelosta. Kun kappale on valittu, ipodin päänäytölle tulee viesti Kaikki kappaleet-tila. Tyylit: 1. Näytä ipodille tallennetut genret painamalla tätä. 2. Näytä genren kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla genren nimi. 3. Valitse haluttu kappale luettelosta. Kun kappale on valittu, ipodin päänäytölle tulee viesti Tyylitila. Säveltäjät: 1. Näytä ipodille tallennetut säveltäjät painamalla tätä. 2. Näytä säveltäjän kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla säveltäjän nimi. 3. Valitse haluttu kappale luettelosta. Kun kappale on valittu, ipodin päänäytölle tulee viesti Säveltäjätila. Podcastit näkyvät yleisen musiikin joukossa. Niille ei ole omaa luokkaa. Muiden musiikkitiedostojen tapaan niitä voi hakea nimen, esittäjän ja albumin mukaan. Poista ipod Paina ipodin poistamiseksi. Jos ipod irrotetaan valitsematta tätä painiketta, ipodin tiedostot saattavat vahingoittua. Lisälaitteet Tässä autossa on lattiakonsolissa lisävarusteiden tuloliitäntä. Mahdollisia lisä-äänentoistolähteitä ovat seuraavat: Kannettava tietokone MP3-soitin Kasettisoitin

48 48 Audiosoittimet Tämä liitäntä ei ole äänen lähtöliitäntä. Älä kytke kuulokkeita lisävarusteiden tuloliitäntään. Kytke lisälaitteet, kun auton vaihde on P (Pysäköinti) -asennossa. Kytke 1/8 tuuman kaapeli lisälaitteesta lisävarusteiden tuloliitäntään. Kun laite on kytketty, järjestelmä käynnistää automaattisesti äänentoiston laitteesta auton kaiuttimien kautta. Kytke 3,5 mm:n kaapeli lisälaitteesta lisävarusteiden tuloliitäntään. Kun laite on kytketty, järjestelmä käynnistää automaattisesti äänentoiston laitteesta auton kaiuttimien kautta. Jos lisävaruste on jo kytketty, mutta toinen äänentoistolähde on parhaillaan aktiivinen, paina kotisivulla Nyt soi -näyttöpainiketta ja paina sitten Lähde tarpeeksi monta kertaa kaikkien käytettävissä olevien äänentoistolähteiden vaihtamiseksi kunnes AUX -lähdenäyttö on valittu. Toisto USB-laitteesta USB-massamuistilaite tai Microsoft Transfer Protocol (MTP) -laite voidaan kytkeä USB-liitäntään. USB-liitäntä on keskikonsolissa. USB-kuvake tulee näkyviin, kun USBlaite on kytketty. USB MP3-soitin ja USB-asemat Liitettyjen USB MP3-soittimien ja USB-asemien täytyy vastata USB Mass Storage Class (USB MSC) - määrityksiä. Järjestelmä tukee vain USB MP3- soittimia ja USB-asemia, joiden sektorikoko on 512 tavua ja klusterikoko enintään 32 kilotavua FAT32-tiedostojärjestelmässä. Kiintolevyasemia ei tueta. Seuraavat rajoitukset koskevat USB MP3-soittimeen tai USB-asemaan tallennettuja tietoja: Maksimi kansiorakenteen syvyys: 11 tasoa. Maksimimäärä näytettäviä MP3/ WMA-tiedostoja: Verkkomusiikkikaupoista ostettuja WMA-tiedostoja, joissa on digitaaliset tekijänoikeusrajoitukset (DRM), ei voi toistaa. WMA-tiedostoja voi toistaa turvallisesti vain, jos ne on luotu Windows Media Playerin versiolla 8 tai sitä uudemmalla. Soveltuvat soittolistan päätteet ovat.m3u,.pls. Soittolistamerkintöjen täytyy olla asetettuina relatiivisina polkuina. Järjestelmämääreiden audiodataa sisältäville kansioille/tiedostoille ei tule olla asetettuna. Toista USB-laitetta jollakin seuraavista tavoista: Kytke USB, niin sen toisto alkaa. Paina kotisivun Nyt soi -näyttöpainiketta ja paina sitten etulevyn SOURCE -painiketta tarpeeksi monta kertaa kaikkien käytettävissä olevien äänentoistolähdenäyttöjen selaamiseksi, kunnes USB-lähdenäyttö on valittu. Kun USB-lähde on toiminnassa, ohjaa USB-toimintoa seuraavasti:

49 Audiosoittimet 49 r (toisto/tauko): käynnistä tai pysäytä nykyisen medialähteen toisto tai jatka sitä painamalla tätä. ] SEEK (Hae alas): 1. Siirry nykyisen tai edellisen raidan alkuun painamalla tätä. Jos raitaa on toistettu alle viiden sekunnin ajan, edellisen raidan toisto alkaa. Jos toistoa on kulunut yli viisi sekuntia, nykyinen raita alkaa alusta. 2. Siirry nopeasti taaksepäin toiston aikana painamalla ja pitämällä painettuna. 3. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla. Kulunut aika tulee näkyviin. SEEK [ (Hae ylös): 1. Siirry seuraavaan raitaan painamalla tätä. 2. Siirry nopeasti eteenpäin toiston aikana painamalla ja pitämällä painettuna. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla. Kulunut aika tulee näkyviin. USB musiikkivalikko Paina mitä tahansa seuraavista painikkeista USB musiikkivalikko -näytössä: Satunnainen: Toista raidat sattumanvaraisessa järjestyksessä painamalla tätä. Lopeta sekoitettu toisto painamalla uudelleen. Soittolistat: Näytä tätä painamalla USB-laitteelle tallennetut soittolista. Näytä luettelo soittolistan kaikista kappaleista valitsemalla soittolista. Ennen luettelon näkymistä saattaa olla viive. Aloita toisto valitsemalla kappale luettelosta. Esittäjät: Näytä tätä painamalla USBlaitteelle tallennettujen esittäjien luettelo. Näytä kaikkien esittäjän albumien luettelo valitsemalla esittäjän nimi. Ennen luettelon näkymistä saattaa olla viive. Valitse kappale koskettamalla Kaikki kappaleet ja valitsemalla sitten kappale tai koskettamalla albumia ja valitsemalla sitten kappale luettelosta toiston aloittamiseksi. Albumit: Näytä tätä painamalla USBlaitteen albumit. Näytä luettelo albumin kaikista kappaleista valitsemalla albumi. Ennen luettelon näkymistä saattaa olla viive. Aloita toisto valitsemalla kappale luettelosta. Kappaleiden nimet: Näytä USB-laitteen kaikkien kappaleiden luettelo painamalla tätä. Kappaleet näkyvät siten kuin ne on tallennettu levylle. Ennen luettelon näkymistä saattaa olla viive. Aloita toisto valitsemalla kappale luettelosta. Tyylit: Näytä tätä painamalla USBlaitteen genret. Näytä luettelo genren kaikista kappaleista valitsemalla genre. Aloita toisto valitsemalla kappale luettelosta. Mapit/soittolistat: Avaa kansioluettelo painamalla tätä kansiorakenteen sisältämiin kappaleisiin siirtymistä varten. Tiedostojärjestelmä ja nimeäminen Kappaleiden nimet, esittäjät, albumit ja genret tulevat tiedoston ID3-tunnisteesta, ja ne näkyvät vain, jos ne ovat mukana tunnisteessa. Jos kappaleen nimeä ei ole ID3-tunnisteessa, radio näyttää raidan nimenä tiedoston nimen.

50 50 Audiosoittimet Toisto ipodista Tämä ominaisuus tukee seuraavia ipod-malleja: ipod nano (1., 2., 3. ja 4. Generation) ipod videolla (5.0 ja 5.5 generation). Video ei näy; ainoastaan ääntä tuetaan. ipod classic (6. Generation) ipod touch (1. ja 2. Generation) Seuraavissa tilanteissa voi käyttöön ja toimintatapaan tulla häiriöitä: Liitettäessä ipod, johon on asennettu uudempi kuin infotainmentjärjestelmän tukema laiteohjelmistoversio. Liitettäessä ipod, johon on asennettu kolmannen tarjoajan laiteohjelmistoversio. ipodin kytkemiseksi ja ohjaamiseksi kytke ipodin USB-vakiokaapelin toinen pää ipodin telakkaliittimeen. Kytke kaapelin toinen pää keskikonsolin USB-liitäntään. ipodin musiikkitiedot tulevat radion näytölle, ja toisto auton äänentoistojärjestelmän kautta alkaa. ipodin akku latautuu automaattisesti, kun auton virta on kytketty. Kun auton virta on katkaistu ipodin ollessa kytkettynä ipodin USB-kaapelilla, ipodin akun lataus keskeytyy ja ipod sammuu automaattisesti. Jos ipod ei ole tuettua mallia, sitä voidaan edelleen kuunnella autossa kytkemällä se lisälaitteiden tuloliittimeen 3,5 mm:n (1/8 tuuman) vakiostereokaapelilla. ipod musiikkivalikko Satunnainen: Toista raidat sattumanvaraisessa järjestyksessä painamalla tätä. Lopeta sekoitettu toisto painamalla uudelleen. Paina mitä tahansa seuraavista painikkeista ipod musiikkivalikko -näytössä: Soittolistat: 1. Näytä ipodille tallennetut toistoluettelot painamalla tätä. 2. Näytä toistoluettelon kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla toistoluettelon nimi. 3. Aloita toisto valitsemalla haluttu kappale luettelosta. Esittäjät: 1. Näytä ipodille tallennetut esittäjät painamalla tätä. 2. Näytä esittäjän kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla esittäjän nimi. 3. Aloita toisto valitsemalla haluttu kappale luettelosta. Albumit: 1. Näytä ipodille tallennetut albumit painamalla tätä. 2. Näytä albumin kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla albumin nimi tai näytä kaikki esittäjän kappaleet valitsemalla Kaikki kappaleet. 3. Aloita toisto valitsemalla haluttu kappale luettelosta.

51 Audiosoittimet 51 Kappaleiden nimet: 1. Näytä kaikkien ipodille tallennettujen kappaleiden luettelo painamalla tätä. 2. Aloita toisto valitsemalla haluttu kappale luettelosta. Tyylit: 1. Näytä ipodille tallennetut genret painamalla tätä. 2. Näytä kaikkien genren esittäjien luettelo valitsemalla genren nimi. 3. Näytä albumit valitsemalla albumi tai kaikki genren kappaleet valitsemalla Kaikki kappaleet. 4. Näytä kappaleet valitsemalla albumi. 5. Aloita toisto valitsemalla haluttu kappale luettelosta. Podcastit: 1. Näytä ipodille tallennetut podcast-lähetykset painamalla tätä. 2. Toista haluttu podcast-lähetys valitsemalla podcastin nimi. Säveltäjät: 1. Näytä ipodille tallennetut säveltäjät painamalla tätä. 2. Näytä säveltäjän kaikkien kappaleiden luettelo valitsemalla säveltäjän nimi. 3. Aloita toisto valitsemalla haluttu kappale luettelosta. Äänikirja: 1. Näytä ipodille tallennetut äänikirjat painamalla tätä. 2. Näytä kaikkien äänikirjojen luettelo valitsemalla äänikirjan nimi. 3. Aloita toisto valitsemalla haluttu äänikirja luettelosta. Toisto iphonesta Tämä ominaisuus tukee seuraavia iphone-malleja: iphone (3G - 3GS) Toimi ipodin käyttöä koskevien ohjeiden mukaan, jos haluat käyttää iphonea.

52 52 Navigointi Navigointi Käyttö Kartat Symbolien selitykset Kohde Konfigurointivalikko Globaali paikannusjärjestelmä Auton paikannus Ongelmia reittiopastuksessa Navigointijärjestelmän huolto Navigointi-CD-/DVD-levyjen hankkiminen Tietokannan kattavuuden selitykset Käyttö Ohjaa järjestelmää navigointijärjestelmän painikkeilla ja navigointinäytön käytössä olevilla painikkeilla. Katso käyttösäädinten yleiskuva Monet toiminnot eivät ole käytettävissä, kun auto on liikkeellä. Infotainment-ohjauspainikkeet Etulevyn painikkeita käytetään keskeisten toimintojen käynnistämiseen Infotainment-järjestelmää käytettäessä. Katso käyttösäädinten yleiskuva Näitä painikkeita ovat: RADIO BAND: Valitse AM, FM tai DAB painamalla tätä. HDD/DVD/AUX: (Lähde): Vaihda toistolähteeksi massamuistilaite, CD, DVD, USB tai AUX painamalla HDD/ DVD/AUX -painiketta, kunnes haluttu lähde on valittu. Audiolähteitä voidaan vaihtaa myös ohjauspyörän säätimistä. Katso lisätietoja ohjauspyörän säätimistä FAV (Suosikit): Näytä nykyinen sivunumero esivalintapainikkeiden yläpuolella painamalla tätä. Kunkin luettelon tallennetut asemat näkyvät esivalintapainikkeissa kosketusnäytön alaosassa. Esivalittujen FAV -luettelojen numeroa voi muuttaa. TUNE/MENU: Korosta vaihtoehto kääntämällä tätä. Aktivoi korostettu vaihtoehto painamalla tätä. 9 BACK: Palaa valikon edelliseen näyttöön painamalla tätä. 9 BACK - painike ei toimi päänäytöissä, kuten kartta-, äänentoisto-, lehti- tai ilmastonäytöissä. TONE: Avaa äänivalikko äänen säätämistä varten painamalla tätä. CONFIG (Konfiguroi): Säädä radion, navigoinnin, näytön, puhelimen, auton ja kellonajan ominaisuuksia painamalla tätä. Katso lisätietoja Konfigurointivalikosta 3 74.

53 Navigointi 53 SEEK[: 1. Siirry seuraavaan raitaan tai lukuun painamalla tätä. 2. Siirry nopeasti eteenpäin toiston aikana painamalla ja pitämällä painettuna. 3. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla painike. Kulunut aika tulee näkyviin. ] SEEK 1. Siirry nykyisen tai edellisen raidan tai luvun alkuun painamalla tätä. Jos raitaa tai lukua on toistettu alle viiden sekunnin ajan, edellisen raidan tai luvun toisto alkaa. Jos toistoa on kulunut yli viisi sekuntia, nykyinen raita tai luku alkaa alusta. 2. Siirry nopeasti taaksepäin toiston aikana painamalla ja pitämällä painettuna. Palaa toistonopeuteen vapauttamalla painike. Kulunut aika tulee näkyviin. : (Puhelin): Katso lisätietoja kohdasta Bluetooth r (toisto/tauko): käynnistä tai pysäytä nykyisen medialähteen toisto tai jatka sitä painamalla tätä. TP (Liikenneohjelma): Vastaanota radiolla liikennepalveluasemia, jotka lähettävät liikenneuutisia, painamalla tätä. o REC (Tallenna): Paina tallentaaksesi CD-soittimesta tai USB-liittimen kautta kytketyltä mediatoistimelta. DEL (Poista): Poista tietoja massamuistilaitteelta painamalla tätä. VOL/m (Äänenvoimakkuus/virta): Kytke virta järjestelmään tai sammuta se painamalla tätä. Säädä äänentoiston, ääniopastuksen ja ääniohjauksen puhekehotteiden äänenvoimakkuutta kääntämällä tätä säädintä. DEST (Kohde): Suunnittele reitti Valitse määränpää -valikossa painamalla tätä. Jos reittiopastus on käytössä, siirry Reitti -valikkoon painamalla tätä. Katso lisätietoja kohdasta Kohde NAV (Navigointi): Näytä auton nykyinen sijainti karttanäytöllä painamalla tätä. Vaihda koko näytön ja jaetun näytön välillä jatkamalla painamista. Koko kartta näyttää näytön kokonaisena; Jaettu näyttö näyttää sekä kartan että äänentoiston tiedot. INFO (Tiedot): Näytä ilmastoinnin näytöt, jos ilmastointi sisältyy varustukseen, painamalla tätä. RPT (Navigoinnin toisto): Toista viimeisen puheopastuskehote painamalla tätä. AS1 2 (Automaattitallennus): Asemia, jotka vastaanotetaan parhaiten sekä AM- että FM-taajuuslueella, voi etsiä ja tallentaa automaattisesti automaattitallennustoiminnolla. Kullakin taajuusaluella on kaksi automaattitallennuksen luetteloa (AS1, AS2), joista kumpaankin voidaan tallentaa kuusi asemaa. Päivitä asemaluettelo painamalla AS1 2 -painiketta yli kahden sekunnin ajan. Päivitä asemaluettelo painamalla AS1 2 -painiketta yli kahden sekunnin ajan. R (CD/DVD-levyn poisto): Poista CD tai DVD soittimesta painamalla tätä.

54 54 Navigointi Kosketusnäytön painikkeet Kosketusnäytön painikkeet näkyvät näytöllä ja ovat korostettuja, kun toiminto on käytettävissä. Jotkin näyttöpainikkeet näkyvät toiminnassa ollessaan korostettuina ja harmaina, kun ne eivät ole toiminnassa. Aakkosnumeerinen näppäimistö Mahdolliset kirjaimet, symbolit, välimerkit ja numerot näkyvät navigointinäytöllä kirjain- tai numeronäppäimistönä. Kirjainnäppäimistö tulee näkyviin, kun tietoja on tarpeen syöttää. Kaikki merkit ovat kosketusnäytön painikkeita. Valitse koskettamalla. À-Ý (Aksenttimerkilliset aakkoset): Aksenttimerkillisten kirjainten valinta. A-Z (Aakkoset): Aakkosten kirjainten valinta. Symbolit: Symbolien valinta. T (Välimerkki): Välimerkin lisääminen merkkien tai nimen sanojen väliin. k (Askelpalautus): Virheellisen valitun merkin poistaminen. Nimenvalinnan helpottamiseksi järjestelmä korostaa ainoastaan ne merkit, jotka ovat käytettävissä viimeksi syötetyn jälkeen. Jos nimi ei tule näkyviin kirjoittamisen jälkeen, kokeile kirjoittaa se eri tavalla. Karttatietokanta ei välttämättä sisällä kaikkia tietoja. Navigointiasetukset Asetukset-valikko -näytöstä siirrytään navigointijärjestelmän asetuksiin. Siirtyminen: 1. Paina CONFIG -näyttöpainiketta tuodaksesi näyttöön Asetuksetvalikko -valikon. 2. Vieritä käytettävissä olevia määritysasetuksia kääntämällä TUNE/ MENU -säädintä. Paina TUNE/ MENU -säädintä tai näytä toiminnon lisävaihtoehtoja painamalla Nav -näyttöpainiketta. 3. Valitse muutettava navigointiasetus. Voice prompt (Äänikehote)

55 Navigointi 55 Tässä valikossa voi tehdä muutoksia ääniominaisuuksiin. Jos äänenvoimakkuus muutetaan pienimpään asetukseen, se palaa oletuksena vähimmäisarvoon, jotta ääniohjauksen merkkiäänen voi kuulla. Käytettävissä olevat kosketusnäytön painikkeet: Äänen voimakkuus: Säädä opastusja ääniohjauskehotteiden äänenvoimakkuutta painamalla - tai + tai kääntämällä Infotainment-järjestelmän VOL/m -säädintä. Kuuntele valittu äänenvoimakkuus painamalla Opastuksen äänenvoimakkuuden testi -näyttöpainiketta. Ääniopaste: Ota puhereittiopastus käyttöön tai pois käytöstä painamalla tätä. Valintamerkki ilmaisee, että se on käytössä. Äänitunnistuspalaute: Ota ääniohjauksen palaute käyttöön tai pois käytöstä painamalla tätä. Valintamerkki ilmaisee, että se on käytössä. Liikenneäänikehoitus: Ota TMC-ääniviesti käyttöön tai pois käytöstä painamalla tätä. Jos äänikehotteet ovat käytössä ja näyttöön tulee teksti Varoitus lähestyttäessä liikennetapahtumia, tähän liittyvä äänikehote kuuluu. Valintamerkki ilmaisee, että se on käytössä. Reittitoivomus Vaihda reittivaihtoehtoja reitin laskennan yhteydessä painamalla Reittitoivomus -näyttöpainiketta. Vältä moottoritietä: Moottoriteitä vältetään. Vältä maksullista tietä: Maksuteitä vältetään. Vältä lauttaa: Lauttoja vältetään. Välttää aikaa ja vuodenajan rajoitettu tiet: Teitä, joilla on kellonaikaan ja vuodenaikaan perustuvia rajoituksia, vältetään. Vältä tunneleita: Tunneleita vältetään.

56 56 Navigointi TMC options (TMC-asetukset) Dynaaminen opastus: Ota aktiivisesti muuttuva tai kehittyvä opastus käyttöön tai pois käytöstä painamalla tätä. Varoitus lähestyttäessä liikennetapahtumia: Ota lähestyvien liikennetapahtumien varoitukset käyttöön tai pois käytöstä painamalla tätä. Paluureitti Ota käyttöön, pois käytöstä tai poista kuljetun matkan tallennus ja näyttö painamalla Paluureitti -näyttöpainiketta. TMC: Ota liikenneopastus käyttöön tai pois käytöstä painamalla tätä. Näytä liikennekuvakkeet: Näytä liikennetapahtumien aikaiset kuvakeasetukset ja ota ne käyttöön tai pois käytöstä painamalla tätä. Liikennetapahtuma-asema: Näytä TMC-asemien automaattiset tai manuaaliset haut mahdollistavat TMCasemat painamalla tätä. Ota automaattinen haku käyttöön tai pois käytöstä painamalla Auto. Hae manuaalisesti ja valitse liikennelähetyksiä vastaanottavia asemia painamalla Manuaalinen. Näytä paluureitit: Kun tämä toiminto on käytössä, kuljettu matka näkyy. Tallenna paluureitin pisteet: Kun tämä toiminto on käytössä, kuljettu matka tallennetaan. Poista pisteet takaisin: Kuljettu matka poistetaan. Karttatiedot Näyttää karttatietokannan versiotiedot.

57 Navigointi 57 Näytä suurkaupunkien kattavuusalue painamalla Peitto -painiketta. Vähäisen polttoainemäärän varoitus Kun tämä asetus on valittu, huoltoasemien kuvakkeet näkyvät kartalla tai viiden lähimmän huoltoaseman luettelo näkyy avautuvassa näytössä. Maastotila Kun tämä toiminto on valittu, maastotila on käytössä. Kun maastotila on käytössä, navigointijärjestelmä näyttää auton kulkeman matkan, joka ei ole merkityllä tiellä. Näytä 3D-maamerkki Kun tämä toiminto on valittu, 3-Dmaamerkit näkyvät karttanäytöllä. Kartat Tässä osiossa on perustietoja karttatietokannasta. Kartan kattavuus Navigointikartat on tallennettu massamuistilaitteelle. Lisätietoja kartan kattavuudesta on kohdassa Tietokannan kattavuuden selitykset Karttalevyn tekijänoikeustiedot 2011 DENSO CORPORATION NAVTEQ Bundesamt für Eich-und Vermessungswesen lähde: Géoroute IGN France & BD Carto IGN France Die Grundlagendaten wurden mit Genehmigung der zuständigen Behörden entnommen. Based upon Crown Copyright material La Banca Dati Italiana è stata prodotta usando quale riferimento anche cartografia numerica ed al tratto prodotta e fornita dalla Regione Toscana. Copyright 2000; Norwegian Mapping Authority lähde: IgeoE - Portugal Información geográfica propiedad del CNIG Based upon electronic data National Land Survey Sweden Topografische Grundlage: Bundesamt für Landestopographie Kaikki oikeudet pidätetään. Valmistautuminen kartan päivitykseen TÄRKEÄÄ Tämän paketin sisältämiä DVD-karttapäivityslevyjä voidaan käyttää vain auton oman navigointijärjestelmän kanssa. Älä käytä näitä levyjä minkään muun navigointijärjestelmän päivittämiseen.

58 58 Navigointi Paketissa näkyvät kuvat saattavat erota jonkin verran navigointijärjestelmässä näkyvistä kuvista. Päivitä karttatiedot tämän käsikirjan yksityiskohtaisten ohjeiden mukaisesti. VAROITUKSIA Älä poista DVD-levyä manuaalisesti, ennen kuin karttapäivitys on valmis. Jos poistat levyn ennen valmistumista, karttatietojen päivitys saattaa olla tarpeen aloittaa alusta. HUOMAUTUKSIA Kartan päivitysavain tarvitaan karttatietojen päivittämiseen. Katso tämän DVD-karttapaketin mukana toimitetut asiakirjat. Päivityksen aikana et voi käyttää esimerkiksi HDD-äänentoistoa, USB/ ipod -äänentoistoa, navigointia, AM/ FM-lähetyksen ajansiirtoa ja ääniohjausta. Jos moottori sammutetaan päivitysprosessin aikana, päivitys jatkuu viimeisimmästä kohdasta, kun virta kytketään takaisin autoon. Karttatietojen päivittäminen 1. Käynnistä auton moottori. 2. Odota, että avausanimaatio loppuu. 3. Laita levy 1 levyasemaan. Näkyviin tulee viesti "Tarkistaa uutta karttatietoa...". 4. Noin 30 sekunnin - 3 minuutin kuluttua kysytään, haluatko aloittaa karttapäivityksen. Paina Kyllä - näyttöpainiketta. 5. Syötä kartan päivitysavain ja paina Ok -näyttöpainiketta. 6. Näkyviin tulee Päivitys alkaa - näyttö.

59 Navigointi Näyttöön tulee ruutu, jossa näkyy Karttaa päivitetään... Päivitys kestää noin 80 minuuttia. 8. Kun levyn 1 päivitys on valmis, levy tulee automaattisesti ulos. Ota se nopeasti pois. 9. Laita levy 2 levyasemaan. 10. Noin 30 sekunnin - 3 minuutin kuluttua näyttöön tulee Karttaa päivitetään Kun levyn 2 päivitys on valmis, levy tulee automaattisesti ulos. Ota se nopeasti pois. 12. Karttapäivityksen valmistumisen osoittava näyttö tulee näkyviin. Käynnistä järjestelmä uudelleen ja ota uudet karttatiedot käyttöön painamalla Ok -näyttöpainiketta. 13. Varmista, että avausanimaatio tulee näkyviin. DVD-karttalevyn käsittely Käsittele levyä erittäin varovasti likaantumisen tai vikojen välttämiseksi. Signaalien luku saattaa epäonnistua. Jos levy likaantuu, pyyhi se pehmeällä liinalla levyn keskikohdasta reunoille päin. Älä käytä puhdistusaineita tai liuottimia. Älä käytä kirjoitus- tai piirtämisalustana kirjoitusvälineitä käyttäessäsi äläkä kiinnitä levyn kummallekaan puolelle mitään tarroja. Älä säilytä levyä suorassa auringonvalossa tai korkeissa lämpötiloissa tai kosteudessa. Laita levy takaisin alkuperäiseen koteloonsa käytön jälkeen.

60 60 Navigointi Kartan säädöt Karttanäkymän mittakaavaa voi säätää. Kartan mittakaavat Kartan mittakaavaa voi muuttaa kahdella tavalla: 1. Zoomaa lähemmäksi tai kauemmaksi kääntämällä MENU/ SELECT -säädintä myötä- tai vastapäivään. 2. Vaihda zoomaustasoa painamalla Kartta -mittakaavapainiketta, joka on karttanäytön vasemmassa alakulmassa. Kartan mittakaavan palkki katoaa, jos zoomaustasoa ei muuteta muutamaan sekuntiin. Mittakaava vaihtelee välillä 150 jalkaa mailia. Jos haluat vaihtaa mittajärjestelmän englantilaisesta järjestelmästä metrijärjestelmään, katso omistajan käsikirjan hakemistosta "Kuljettajan tietokeskus (DIC)". Mittakaava vaihtelee välillä 50 metriä km. Jos haluat vaihtaa mittajärjestelmän englantilaisesta järjestelmästä metrijärjestelmään, katso omistajan käsikirjan hakemistosta "Kuljettajan tietokeskus (DIC)". Vieritysominaisuudet Voit vierittää karttaa painamalla mitä tahansa kartan kohtaa, niin vierityssymboli tulee näkyviin. Voit keskittää sijainnin näytön keskelle napauttamalla karttaa sen kohdalta. Pidä sormea missä tahansa suunnassa vierityssymbolista, niin kartta jatkaa vieritystä siihen suuntaan, kunnes sormi otetaan pois. Vieritysnopeus kasvaa sen mukaan, mitä lähempää näytön reunaa kosketaan. Poistu kartan vierityksestä ja palaa auton sijaintiin kartalla painamalla NAV. Kartan vierityksen aikana symboli voi näyttää etäisyyden keskipistealueeseen.

61 Navigointi 61 Tämä näyttää esimerkiksi sen, että karttaa on vieritetty 0,1 mailia pois auton nykyisestä sijainnista. Tämä näyttää esimerkiksi sen, että karttaa on vieritetty 160 metriä pois auton nykyisestä sijainnista. Symbolien selitykset Navigointisymbolit Seuraavassa on esitetty yleisimmät karttanäytöllä näkyvät symbolit. Kohdesymboli merkitsee lopullisen määränpään, kun reitti on suunniteltu. Välietapin symboli ilmaisee asetetun välietapin, ja se on numeroitu sen mukaan, kuinka monta välietappia on asetettu. Välietappi on suunniteltuun reittiin lisätty kauttakulkupiste. Tämä symboli osoittaa, että karttanäkymä on Pohjoinen ylhäällä. Pohjoinen ylhäällä -tilassa pohjoinen on karttanäytön yläpuolella riippumatta auton kulkusuunnasta. Muuta näkymäksi Suunta ylhäällä tai 3-D valitsemalla tämä symboli. Auton symboli ilmaisee nykyisen sijainnin ja auton suunnan kartalla. Jos nykyiseen reittiin on lisätty välietappeja, kukin välietappikohde näyttää arvioidun ajan ja etäisyyden kohteeseen. Tämä symboli osoittaa, että karttanäkymä on Suunta ylhäällä. Suunta ylhäällä -näkymässä auton kulkusuunta on karttanäytön yläpuolella. Varjostettu kolmio kertoo pohjoisen suunnan. Vaihda 3-D-tila painamalla tätä näyttösymbolia.

62 62 Navigointi 3-D-symboli on sama kuin Suunta ylhäällä -symboli, mutta kartta on kolmiulotteinen. Ylempi symboli kertoo, että tiedot voidaan näyttää kartan oikealla puolella. Alempi symboli kertoo, että tiedot voi piilottaa koko kartan näkymän näyttämiseksi. Kiireellinen käännös näkyy, kun seuraava käännös on enintään 0,8 kilometrin päässä asuinalueen tiellä tai enintään 1,5 kilometrin päässä maantiellä. Ei GPS:ää -symboli näkyy, kun globaalin paikannusjärjestelmän (GPS) satelliittisignaalia ei ole. Tämä symboli kertoo, että käytettävissä on valikko, ja se näkyy näytön vasemmalla puolella. Siirry näyttövalikkoon painamalla tätä symbolia tai TUNE/MENU -säädintä. Reitillä ajaminen Reitillä ajettaessa seuraava karttanäytöllä näkyvä käännös on joko kiireellinen tai kiireetön käännös. Kiireellinen käännös Kiireellinen käännös näkyy, kun seuraava käännös on enintään 0,5 mailin päässä asuinalueen tiellä tai enintään 1 mailin päässä maantiellä. Moottoritiellä ajaminen Asuinalueen kadulla ajaminen

63 Navigointi 63 Ei-kiireellinen käännös Ei-kiireellinen käännös tarkoittaa, että etäisyys seuraavaan käännökseen on yli 0,5 mailia ajettaessa asuinalueen kadulla tai enintään 1 maili ajettaessa moottoritiellä. Tästä kertoo pieni nuoli näytön oikeassa yläkulmassa. Ei-kiireellinen käännös tarkoittaa, että etäisyys seuraavaan käännökseen on yli 0,8 kilometriä ajettaessa asuinalueen kadulla tai enintään 1,5 kilometriä ajettaessa moottoritiellä. Tästä kertoo pieni nuoli näytön oikeassa yläkulmassa. Karttanäytön vaihtoehdot Reitillä useita vaihtoehtoja on käytettävissä karttanäyttöä katsottaessa. Valikon käyttö: Näytä valikko vasemmalla puolella painamalla TUNE/MENU -säädintä. Katso kohdasta Navigointisymbolit 3 61 ohjeet karttanäkymän muuttamiseksi Pohjoinen ylhäällä-, Suunta ylhäällä- tai 3-D-tilaan. Kun tämä symboli on valittu, etäisyys ja jäljellä oleva aika auton nykyisestä sijainnista ensimmäiseen välietappiin näkyy. Tämä valikko näkyy, jos symboli ja välietapit on syötetty. Näytä etäisyys ja jäljellä oleva aika auton nykyisestä sijainnista mihin tahansa asetettuun välietappiin tai lopulliseen määränpäähän valitsemalla pääkarttanäyttö. Tallenna: Tallenna tietty sijainti osoitekirjaan painamalla tätä. Näytä paikat edun: Näytä läheisten ja reitillä olevien POI-kohteiden tiedot painamalla tätä. Näytön alaosassa on useita esivalintavaihtoehtoja.

64 64 Navigointi Muokkaa: Näytä POI-kuvakkeiden luettelo painamalla tätä. 1. Valitse muokattava POI-kuvake. POI-kuvake korvautuu toisella kuvakkeella, joka valitaan seuraavasta valikosta. 2. Valitse uusi POI-kuvake. 3. Uusi kuvake on Näytä kiinnostavat kohteet kartalla -valikossa. Luettelo: Näyttää kaikki valittavissa olevat POI-kohteet. Tyhjennä: Tyhjentää kaikki valitut POI-kohteet. Läheinen: Näyttää enintään 200 valittua POI-kohdetta, jotka ovat 20 mailin sisällä auton nykyisestä sijainnista. POI-kohteet voi lajitella etäisyyden, kuvakkeen tai lajin mukaan. Läheinen: Näyttää enintään 200 valittua POI-kohdetta, jotka ovat 32 kilometrin sisällä auton nykyisestä sijainnista. POI-kohteet voi lajitella etäisyyden, kuvakkeen tai lajin mukaan. Piilota: Piilota POI-kohteet karttanäkymästä painamalla tätä. Näytä siirtymällä Kartta -valikkoon, paina Näytä kiinnostavat kohteet kartalla - valikkoa ja paina Näytä -vaihtoehtoa. Katso lisätietoja POI-kohteiden näyttämisestä kohdasta "Karttanäytön vaihtoehdot". Vaihda koko kartan näyttö näytöksi, joka on puoliksi kartta ja puoliksi kääntymistietoja, painamalla tätä painiketta. Liikenne: Näytä läheisen liikenteen tiedot ja suunnitellun reitin liikennetapahtumat painamalla tätä. Koko reitti: Valitse vaihtoehdot koko reitille painamalla tätä. Keskeytä opastus: Peruuta nykyisen reitin opastus painamalla tätä. Kohde Jos kohdetta ei ole asetettu, siirry DEST -painiketta painamalla Valitse määränpää -näyttöön. Reitin suunnitteluun kohteen syöttämällä voi valita eri vaihtoehtoja.

65 Navigointi 65 Osoitteen syöttö Aseta reitti syöttämällä maan nimi, kaupungin nimi, kadun nimi ja talon numero. Kantri: Anna maan nimi. Kunta: Anna kaupungin nimi. Kadun nimi: : Syötä kadun nimi. Rakennuksen no.: Anna kelvollinen osoitenumero. Poikkitie: Anna valitun kadun kanssa risteävän kadun nimi. Valintamerkki näkyy oikealla puolella, kun kenttä on valittu ja kohteen voi syöttää. Kun tieto on syötetty, valintamerkki siirtyy seuraavaan kohtaan. Kaupungin nimen antaminen ensin: 1. Paina DEST-painiketta. 2. Anna tarvittaessa kaupungin nimi. Viimeisin maa palautuu automaattisesti. 3. Syötä kaupungin nimi. Kaupunkikenttä valitaan automaattisesti. 4. Syötä kadun nimi. Tämä kenttä valitaan automaattisesti. Älä anna suuntatietoja tai kadun tyyppiä. Käytä välilyönnin T -näyttöpainiketta kadun ja kaupungin nimen välillä. Poista virheellisesti syötetty merkki askelpalautuksen _ - näyttöpainikkeella. Näkyviin tulee luettelo, jos valittavissa on enintään neljä nimeä. Jos vaihtoehtoja on enemmän kuin neljä, näkyviin tulee osumalaskuri, joka kertoo valittavissa olevien katujen määrän. Näytä luettelo ja valitse katu painamalla Luettelo -näyttöpainiketta. 5. Syötä talon numero. Tämä kenttä valitaan automaattisesti. 6. Paina Ok -näyttöpainiketta. Osoitetietonäyttö näyttää syötetyn osoitteen. 7. Paina vahvistusnäytön Aloita - painiketta, jos tiedot ovat oikein. Reitti lasketaan. 8. Valitse reittisuositukseksi Nopein, Lyhin tai Helppo. Valittu reittisuositus korostuu. Katso lisätietoja kohdasta "Osoitteen ja kiinnostavan paikan syöttäminen ja esivalittujen kohteiden tallentaminen" osiosta Katsaus Paina Aloita -näyttöpainiketta, niin reitti lasketaan. Kadun nimen antaminen ensin: 1. Paina DEST-painiketta. 2. Anna tarvittaessa kaupungin nimi. Maan nimi palautuu automaattisesti.

66 66 Navigointi 3. Valitse kadun nimen kenttä. Syötä kadun nimi. Älä anna suuntatietoja tai kadun tyyppiä. Käytä välilyönnin näyttöpainiketta kadun ja kaupungin nimen välillä. Poista virheellinen merkki askelpalautuksen k -näyttöpainikkeella. Näkyviin tulee luettelo, jos valittavissa on enintään neljä nimeä. Jos vaihtoehtoja on enemmän kuin neljä, näkyviin tulee osumalaskuri, joka kertoo valittavissa olevien katujen määrän. Näytä luettelo ja valitse katu painamalla Luettelo -näyttöpainiketta. 4. Valitse kaupunki luettelosta tai anna kaupungin nimi. 5. Syötä talon numero. Tämä kenttä valitaan automaattisesti. 6. Paina Ok -näyttöpainiketta. 7. Paina vahvistusnäytön Aloita - painiketta, jos tiedot ovat oikein. Reitti lasketaan. 8. Valitse reittisuositukseksi Nopein, Lyhin tai Helppo. Valittu reittisuositus korostuu. Katso lisätietoja kohdasta "Osoitteen ja kiinnostavan paikan syöttäminen ja esivalittujen kohteiden tallentaminen" osiosta Katsaus Paina Aloita -näyttöpainiketta, niin reitti lasketaan. Kiinnostavat kohteet POI-kohteen antaminen mahdollistaa kohteen valinnan antamalla POI-kohteen nimi tai kaupungin nimi tai valitsemalla kohde POI-luettelosta. Syöttäminen POI-kohteen nimen/puhelinnumeron mukaan: 1. Paina DEST-painiketta. 2. Valitse Kiinnostavat kohteet. 3. Anna nimi tai valitse puhelinnumeron mukaan. Näkyviin tulee luettelo, jos valittavissa on enintään neljä nimeä. Jos vaihtoehtoja on enemmän kuin neljä, näkyviin tulee osumalaskuri, joka kertoo valittavissa olevien POI-kohteiden nimien määrän. Paina Luettelo -näyttöpainiketta näyttääksesi luettelon. 4. Valitse POI-kohteen nimi luettelosta. 5. Paina vahvistusnäytön Aloita - painiketta, jos tiedot ovat oikein. 6. Valitse reittisuositukseksi Nopein, Lyhin tai Helppo. 7. Paina Aloita -näyttöpainiketta ja aloita reitti.

67 Navigointi 67 POI-kohteen antaminen kaupungin nimen mukaan: 1. Paina DEST-painiketta. 2. Valitse Kiinnostavat kohteet. 3. Paina Selata -näyttöpainiketta. 4. Paina Muuta kuntaa -näyttöpainiketta. 5. Anna uusi osavaltio ja kaupunki. 6. Valitse luokka ja sitten alaluokka. Valittavissa olevien POI-kohteiden nimet tulevat näkyviin. 7. Valitse POI-kohteen nimi. 8. Jos POI on oikein, paina Aloita - näyttöpainiketta. Reitti lasketaan. 9. Valitse reittisuositukseksi Nopein, Lyhin tai Helppo. 10. Paina Aloita -näyttöpainiketta ja aloita reitti. Valinta POI-luokasta 1. Paina DEST-painiketta. 2. Valitse Kiinnostavat kohteet. 3. Paina Selata -näyttöpainiketta. 4. Valitse luokka ja sitten alaluokka. Valittavissa olevien POI-kohteiden nimet tulevat näkyviin. 5. Valitse POI-kohteen nimi. 6. Jos POI on oikein, paina Aloita - näyttöpainiketta. Reitti lasketaan. 7. Valitse reittisuositukseksi Nopein, Lyhin tai Helppo. 8. Paina Aloita -näyttöpainiketta ja aloita reitti. Edelliset määränpäät Valitse kohde aiempien kohteiden luettelosta. Enintään 15 aiemmin määritettyä kohdetta voi palauttaa. Jos luettelo on täynnä, vanhimmat kohteet poistuvat automaattisesti, kun uusimmat kohteet lisätään. 1. Paina DEST-painiketta. 2. Paina Edelliset määränpäät. Luettelo näyttää edelliset kohteet. 3. Valitse kohde. 4. Paina vahvistusnäytön Aloita - painiketta, jos tiedot ovat oikein. Reitti lasketaan. 5. Valitse reittisuositukseksi Nopein, Lyhin tai Helppo. Katso lisätietoja kohdasta "Osoitteen ja kiinnostavan paikan syöttäminen ja esivalittujen kohteiden tallentaminen" osiosta Katsaus Paina Aloita -näyttöpainiketta ja aloita reitti. Osoitekirja Valitse kohde valitsemalla osoitekirjaan tallennettu osoite. 1. Paina DEST-painiketta.

68 68 Navigointi 2. Paina Osoitekirja. Näkyviin tulee osoitekirjan merkintöjen luettelo. 3. Valitse kohde luettelosta. 4. Paina vahvistusnäytön Aloita - painiketta, jos tiedot ovat oikein. Reitti lasketaan. 5. Valitse reittisuositukseksi Nopein, Lyhin tai Helppo. Katso lisätietoja kohdasta "Osoitteen ja kiinnostavan paikan syöttäminen ja esivalittujen kohteiden tallentaminen" osiosta Katsaus Paina Aloita -näyttöpainiketta ja aloita reitti. Valitse kartalta Valitse kohde karttaa vierittämällä. 1. Paina DEST-painiketta. 2. Paina Valitse kartalta -näyttöpainiketta. Näkyviin tulee karttanäyttö, jossa on vierityssymboli. 3. Paina näytöllä olevia zoomausnuolipainikkeita ja etsi valittava kohde karttaa painamalla. Ota nopea vieritys käyttöön painamalla sormella karttaa pitkään. 4. Paina vahvistusnäytön Aloita - painiketta, jos tiedot ovat oikein. Reitti lasketaan. 5. Valitse reittisuositukseksi Nopein, Lyhin tai Helppo. Katso lisätietoja kohdasta "Osoitteen ja kiinnostavan paikan syöttäminen ja esivalittujen kohteiden tallentaminen" osiosta Katsaus Paina Aloita -näyttöpainiketta ja aloita reitti. Pituusaste/leveysaste koodinaatit Valitse kohde leveys- ja pituusastekoordinaattien perusteella. Anna sijainti koordinaatteina, leveysja pituusaste. 1. Paina DEST-painiketta. 2. Paina Pituusaste/leveysaste - näyttöpainiketta. 3. Anna kohteen koordinaatit asteina, minuutteina ja sekunteina. 4. Paina vahvistusnäytön Aloita - painiketta, jos tiedot ovat oikein. Reitti lasketaan. 5. Valitse reittisuositukseksi Nopein, Lyhin tai Helppo. Katso lisätietoja kohdasta "Osoitteen ja kiinnostavan paikan syöttäminen ja esivalittujen kohteiden tallentaminen" osiosta Katsaus Paina Aloita -näyttöpainiketta ja aloita reitti.

69 Navigointi 69 Esivalittu kohde Määritä kohde valitsemalla jokin kuudesta aiemmin tallennetusta kohteesta. Jos jollekin näyttöpainikkeelle ei ole määritetty kohdetta, painike näkyy himmeänä eikä se ole käytettävissä. Katso lisätietoja kohdasta "Osoitteen ja kiinnostavan paikan syöttäminen ja esivalittujen kohteiden tallentaminen" osiosta Katsaus Paina DEST-painiketta. 2. Valitse jokin Esivalitun kohteen näyttöpainikkeista. Näyttöpainikkeet on tallennettu valitulla nimellä. Reitti lasketaan. 3. Valitse reittisuositukseksi Nopein, Lyhin tai Helppo. Katso lisätietoja kohdasta "Osoitteen ja kiinnostavan paikan syöttäminen ja esivalittujen kohteiden tallentaminen" osiosta Katsaus Paina Aloita -näyttöpainiketta ja aloita reitti. Reitin aloittaminen Kohteen syöttämisen jälkeen voi suorittaa useita toimintoja. Paina DEST - painiketta avataksesi Reittivalikko - näytön. Keskeytä opastus Paina Reittivalikko -näytöltä Keskeytä opastus peruuttaaksesi nykyisen reitin. Peruuta painamalla vahvistusnäytöllä Kyllä tai jatka opastusta painamalla Ei. Voice Prompt (Äänikehote) Muuta äänikehotteiden ja ääniohjauksen äänenvoimakkuutta valitsemalla Äänen voimakkuus. Ota äänikehotteet käyttöön tai pois käytöstä kunkin luokan kohdalta valitsemalla Ääniopaste-, Ääniopastetai Liikenneäänikehoitus -näyttöpainikkeen. Katso lisätietoja kohdasta "Navigointiasetukset" osiossa Käyttö Kiertotie Maanpäällisillä kaduilla voit valita kiertotien nykyisen reitin ohi valitsemalla Reitti -näytön ja valitsemalla sitten kiertotieksi 1, 5 tai 10 mailia. Moottoritiellä valitse kiertotieksi 5, 15 tai 25 mailia. Etsi kiertotie koko reitille valitsemalla Koko reitti. Tämä on käytettävissä ainoastaan reitillä ajettaessa. Maanpäällisillä kaduilla voit valita kiertotien nykyisen reitin ohi valitsemalla Reitti -näytön ja valitsemalla sitten kiertotieksi 1, 8 tai 16 km. Moottoritiellä valitse kiertotieksi 8, 24 tai 40 km. Etsi kiertotie koko reitille valitsemalla Koko reitti. Tämä on käytettävissä ainoastaan reitillä ajettaessa.

70 70 Navigointi Käännöslista Voit näyttää koko reitin käännösten luettelon valitsemalla Käännöslista Reittivalikko -näytöstä. Välietapit Nykyiseen reittiin voi lisätä lähtöpisteen ja lopullisen määränpään välille enintään kolme välietappia. Välietappeja voi muuttaa tai poistaa. Välietapin lisääminen: 1. Paina DEST-painiketta. 2. Paina Lisää välietappi -näyttöpainiketta. Tämä painike on valittavissa vain, jos reitti on laskettu. 3. Anna välietappi millä tahansa kohteen lisäämismenetelmällä. Katso lisätietoja kohdasta Kohde Järjestelmä laskee ja korostaa reitin, ja reitti voidaan aloittaa. 4. Lisää enemmän välietappeja painamalla DEST -painiketta. Lisää välietappi reitille halutussa järjestyksessä painamalla Lisää välietappi -näyttöpainiketta. Järjestelmä laskee ja korostaa reitin, ja reitti voidaan aloittaa. Välietapin poistaminen: 1. Paina DEST-painiketta. 2. Paina Poista välietappi -näyttöpainiketta. 3. Valitse poistettava välietappi näyttöä koskettamalla. 4. Vahvistusviesti tulee näkyviin. Poista välietappi painamalla Kyllä -näyttöpainiketta tai peruuta painamalla Ei. Järjestelmä laskee ja korostaa reitin, ja reitti voidaan aloittaa. Reitin esikatselu Esikatsele koko reitti kumpaan tahansa suuntaan. U V (Siirtyminen taakse- tai eteenpäin): Paina taaksepäin siirtymisen nuolta siirtyäksesi lähtöpisteeseen. Siirry lopulliseen määränpäähän painamalla eteenpäin siirtymisen nuolta.

71 Navigointi 71 YZ (Nopea vieritys taakse- tai eteenpäin): Paina nopean taaksepäin vierityksen nuolta siirtyäksesi lähtöpisteeseen. Siirry lopulliseen määränpäähän painamalla nopean eteenpäin vierityksen nuolta. Nämä painikkeet näkyvät, kun taakse-/eteenpäin vierityksen painike on valittu. <> (vieritys taakse- tai eteenpäin) Paina taaksepäin vierityksen nuolta siirtyäksesi lähtöpisteeseen. Siirry lopulliseen määränpäähän painamalla eteenpäin vierityksen nuolta. / (Tauko): Siirtää reitin esikatselun tauolle taaksepäin, nopean taaksepäin, eteenpäin tai nopean eteenpäin vierityksen aikana. Keskeytä opastus / Keskeytä opastus Keskeytä nykyisen reitin opastus tai jatka opastusta painamalla Keskeytä opastus/keskeytä opastus -näyttöpainiketta. Edelliset kohteet - poistaminen Kaikkien edellisten kohteiden poistaminen järjestelmästä: 1. Paina DEST-painiketta. 2. Paina Edelliset määränpäät - näyttöpainiketta. 3. Paina Tyhjennä kaikki -näyttöpainiketta. 4. Paina Ok Tyhjennä kaikki edelliset määränpäät? tai peruuta tämä toiminto painamalla Keskeytä. Osoitekirja Osoitekirja -tallennuksen vaihtoehdot: Vieritä kartalla tai Valitse kartalta Kohdevalikossa: Vieritä sijaintiin. Paina etulevyn TUNE/MENU -säädintä. Näytön vasempaan reunaan tulee näkyviin valikko. Paina Tallenna -näyttöpainiketta, niin paikka tallennetaan. Osoitteen syöttäminen: Anna kohde Osoitteen syöttäminen -valikosta. Paina Aloita -näyttöpainiketta. Tallenna -näyttöpainike näkyy näytön alaosassa. Tallenna tämä sijainti osoitekirjaan painamalla Tallenna -näyttöpainiketta. POI-valikko: Valitse POI. Paina tietosivunäytön alaosassa olevaa Tallenna -painiketta. Edelliset määränpäät: Valitse Edelliset määränpäät -valikosta tallennettava kohde. Paina tietosivun alaosassa olevaa Tallenna -painiketta. Osoitekirjan merkinnän karttakuvakkeen muuttaminen: 1. Paina DEST-painiketta. 2. Paina Osoitekirja -näyttöpainiketta. Näkyviin tulee osoitekirjan merkintöjen luettelo. 3. Valitse muutettava osoitekirjan merkintä. 4. Paina näytön alaosassa olevaa Muokkaa -painiketta.

72 72 Navigointi 5. Paina Muuta kuvaketta. 6. Valitse kuvake luettelosta. 7. Tallenna muutokset painamalla Ok -näyttöpainiketta. Osoitekirjan nimen muokkaaminen: 1. Paina DEST-painiketta. 2. Paina Osoitekirja -näyttöpainiketta. Näkyviin tulee osoitekirjan merkintöjen luettelo. 3. Valitse muutettava osoitekirjan merkintä. 4. Paina näytön alaosassa olevaa Muokkaa -painiketta. 5. Paina Muuta nimeä -painiketta. 6. Kirjoita nimi kirjainnäppäimistöllä. 7. Tallenna muutokset painamalla Ok -näyttöpainiketta. Osoitekirjan merkinnän puhelinnumeron lisääminen tai muuttaminen: 1. Paina DEST-painiketta. 2. Paina Osoitekirja -näyttöpainiketta. Näkyviin tulee luettelo osoitekirjan merkinnöistä. 3. Valitse muutettava osoitekirjan merkintä. 4. Paina näytön alaosassa olevaa Muokkaa -painiketta. 5. Paina Muuta puhelinnumeroa - painiketta. 6. Syötä tai muuta puhelinnumeroa numeronäppäimistöllä. 7. Tallenna muutokset painamalla Ok -näyttöpainiketta. Äänitunnisteen lisääminen osoitekirjan merkintään: 1. Paina DEST-painiketta. 2. Paina Osoitekirja -näyttöpainiketta. Näkyviin tulee osoitekirjan merkintöjen luettelo. 3. Valitse muutettava osoitekirjan merkintä. 4. Paina näytön alaosassa olevaa Muokkaa -painiketta. 5. Paina Lisää äänilappu -näyttöpainiketta. 6. Sano nimi merkkiäänen jälkeen neljän sekunnin kuluessa. Nimi toistetaan. Osoitekirjan merkinnän poistaminen: 1. Paina DEST-painiketta. 2. Paina Osoitekirja -näyttöpainiketta. Näkyviin tulee osoitekirjan merkintöjen luettelo. 3. Valitse poistettava osoitekirjan merkintä. 4. Paina Poista syötetty tieto -näyttöpainiketta. Vahvistusviesti tulee näkyviin. Esivalitun kohteen lisääminen osoitekirjasta: 1. Paina DEST-painiketta. 2. Paina Osoitekirja -näyttöpainiketta. 3. Valitse esivalinnaksi lisättävä osoitekirjan merkintä. Osoitetieto -näyttö tulee näkyviin. 4. Paina näytön alaosassa olevaa Muokkaa -painiketta.

73 Navigointi Paina ja pidä painettuna jokin näytön alaosan kuudesta näyttöpainikkeesta, kunnes painikkeen teksti vaihtuu. 6. Nimi näkyy kyseisessä esivalitun kohteen näyttöpainikkeessa, ja sen voi valita Valitse määränpää - näyttöpainikkeesta. Suosikkireitti 1. Kun reitti on suunniteltu, paina NAV -painiketta, kunnes koko kartan näyttö tulee esiin. 2. Paina säädintä TUNE/MENU. Valikko tulee näkyviin. 3. Vieritä alas ja valitse Koko reitti. Koko reitin karttanäyttö tulee näkyviin. 4. Paina Lisää reitti -näyttöpainiketta. Reitti tallennetaan suosikiksi. Reitin nimen muuttaminen, äänitunnisteen lisääminen tai suosikkireitin poistaminen: 1. Paina DEST-painiketta. 2. Paina Suosikkireitti -näyttöpainiketta. 3. Valitse reitti. 4. Paina näytön alaosassa olevaa Muokkaa -painiketta. 5. Valitse: Muuta reitin nimeä, Lisää äänilappu tai Poista suosikkireitti. Reitin nimen muuttaminen: 1. Valitse Muuta reitin nimeä. 2. Kirjoita nimi näppäimistöllä. 3. Valitse muokattava Suosikkireitti. 4. Paina Ok -näyttöpainiketta. Uusi nimi on Suosikkireitti -valikossa. Äänitunnisteen lisääminen: 1. Paina Lisää äänilappu -näyttöpainiketta. 2. Sano nimi merkkiäänen jälkeen neljän sekunnin kuluessa. Nimi toistetaan. Suosikkireitin poistaminen: 1. Paina Poista suosikkireitti. Vahvistusnäyttö tulee näkyviin. 2. Poista reitti painamalla Kyllä - näyttöpainiketta tai peruuta reitin poisto painamalla Ei -näyttöpainiketta. Valikkonäyttöpainike Navigointijärjestelmän eri asetukset ovat käytettävissä Menu -näyttöpainikkeella. Jotkin vaihtoehdot ovat käytettävissä vasta, kun reitti on suunniteltu. 1. Paina NAV -painiketta avataksesi Kartta -näytön. 2. Paina Menu -näyttöpainiketta tai etulevyn TUNE/MENU -säädintä. Kartan suunta

74 74 Navigointi Vaihda tilaksi Pohjoinen ylhäällä, Suunta ylhäällä tai 3-D painamalla tätä. Katso lisätietoja kohdasta Navigointisymbolit Liikenne: Näytä Liikenne -näyttö painamalla tätä. Katso lisätietoja Konfigurointivalikosta Tallenna: Tallenna sijainti osoitekirjaan painamalla tätä. Näytä paikat edun: Näytä kartalla näytettävät POI-kuvakkeet painamalla tätä. Valitse kuuden esiohjelmoidun POI-alaluokan luettelosta. Vieritä luettelojen listaa tai valitse lähellä olevan tai reitillä olevan kohteen vaihtoehto. Pienennä opastusikkuna ja laajenna karttaikkuna painamalla tätä näyttöpainiketta. Koko reitti: Näytä koko reitti lähtöpisteestä kohteeseen kartalla painamalla tätä. Keskeytä opastus: Lopeta nykyinen reitti painamalla tätä. Konfigurointivalikko Säädä ominaisuuksia ja valintoja Asetukset-valikko. Viimeksi valittu valikkonäyttö tulee näkyviin. Säädä Ääniasetukset-, Radio-, Nav (navigointi)-, Näyttö- tai Aika-asetus -ominaisuuksia. Radio Paina CONFIG -painiketta siirtyäksesi Menu -vaihtoehtoihin. Vieritä käytettävissä olevia valikon vaihtoehtoja kääntämällä TUNE/MENU -säädintä. Näytä radion asetukset painamalla TUNE/MENU -säädintä tai painamalla Radio. Tee muutoksia, kuten esivalintasivuja, Automaattinen äänenvoimakkuus ja Äänimerkkitoiminnot, painamalla tätä. Nav (Navigointi) Paina CONFIG -painiketta siirtyäksesi Menu -vaihtoehtoihin. Vieritä käytettävissä olevia valikon vaihtoehtoja kääntämällä TUNE/MENU -säädintä. Paina TUNE/MENU -säädintä tai paina Nav -näyttöpainiketta. Näyttö Paina CONFIG -painiketta siirtyäksesi valikon vaihtoehtoihin.

75 Navigointi 75 Vieritä käytettävissä olevia määritysasetuksia kääntämällä TUNE/ MENU -säädintä. Paina TUNE/ MENU -säädintä tai näytä toiminnon lisävaihtoehtoja painamalla Näyttö - näyttöpainiketta. Näytön asetukset Muuta näytön yleistä kirkkausasetusta auton sisävalojen näyttöasetuksesta. Näitä ominaisuuksia ovat: Automaattinen tila: Näytön tausta säätyy automaattisesti ulkopuolen valaistusolosuhteiden mukaan. Päivätila: Kartan tausta kirkastuu. Yötila: Kartan tausta tummenee. Näyttö POIS Ota näyttöasetus käyttöön tai pois käytöstä painamalla. Rasti kertoo, että vaihtoehto on käytössä. Kellon asettaminen Kellonajan asettaminen: 1. Paina CONFIG -painiketta ja valitse Aika-asetus luettelosta. 2. Pienennä tai suurenna kellossa näkyvää tunti- ja minuuttilukemaa painamalla + ja H / 24 H muoto: Valitse 12 tunnin kello valitsemalla 12 H -näyttöpainike tai 24 tunnin kellomuoto valitsemalla 24 H -näyttöpainike. Päivä + tai Päivä -: Suurenna tai pienennä päivälukemaa painamalla Päivä + tai Päivä - -näyttöpainikkeita. Näyttö: Kytke kellon näyttö näytöllä toimintaan tai pois painamalla Näyttö -näyttöpainiketta. Globaali paikannusjärjestelmä Auton sijainti määritetään satelliittisignaalien, auton eri signaalien ja karttatietojen perusteella. Joskus muut häiriöt, kuten satelliittivastaanoton tila, tie, auton kunto ja/tai olosuhteet voivat häiritä navigointijärjestelmän kykyä määrittää auton tarkka sijainti. GPS näyttää auton nykyisen sijainnin GPS-satelliittien lähettämien signaalien avulla. Kun auto ei vastaanota signaaleja satelliiteista, karttanäytölle tulee symboli. Katso Navigointisymbolit 3 61.

Tervetuloa. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Kytke Asenna Nauti Mitä laatikko sisältää? CD140-tukiasema TAI CD140/CD145 luuri CD145-tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto CD140 2 ladattavaa AAA akkua Pikaopas CD140

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN.

MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. SÄÄTIMET 1. VIRITYSSÄÄDIN 2. TAAJUUSALUEVALITSIN (AM/FM/FM STEREO) 3. TOIMINNON

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Versio: 1.0. Käyttöopas DAB+/FM-radio

Versio: 1.0. Käyttöopas DAB+/FM-radio Versio: 1.0 Käyttöopas DAB+/FM-radio Tuotteen yleiskatsaus 1. Valmius/tila Painamalla voit vaihdella FM- ja DAB-tilan välillä toimintatilassa, painamalla ja pitämällä siirryt valmiustilaan. 2. Skannaa

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

Autostereon käyttö- ja asennusohje

Autostereon käyttö- ja asennusohje Autostereon käyttö- ja asennusohje I. Hallintapaneeli 1. Virtakatkaisin/mykistys/keskeytys 2. MOD/CLK = kuuntelulähteen valinta: radio, AUX, USB ja SD/kello 3. Äänenvoimakkuus/toimintopainike 4. Painike

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti philips + Pakkauksen sisältö CD640 tukiasema TAI - Connect Install Enjoy CD640/CD645 luuri CD645 tukiasema Tukiaseman verkkolaite Welcome Quick start guide

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS CR-421 Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä.

KÄYTTÖOPAS CR-421  Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. KÄYTTÖOPAS CR-421 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. SÄÄTIMET JA MERKKIVALOT Näkymä takaa 1. SNOOZE/DIM/SLEEP -painike 2. ON/OFF/NAP -painike 3. P-

Lisätiedot

Opel Insignia Infotainment System

Opel Insignia Infotainment System Opel Insignia Infotainment System Sisältö Johdanto... 4 Radio... 30 CD-soitin... 46 AUX-liitäntä... 52 USB-liitäntä... 54 Digitaalinen kuvakehys... 58 Navigointi... 61 Puheentunnistus... 106 Puhelin...

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

OPEL MERIVA. Infotainment System

OPEL MERIVA. Infotainment System OPEL MERIVA Infotainment System Sisältö Johdanto... 4 Radio... 29 CD-soitin... 45 AUX-liitäntä... 51 USB-liitäntä... 53 Digitaalinen kuvakehys... 57 Navigointi... 60 Puheentunnistus... 105 Puhelin...

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace Tervetuloa FI Pikaopas 1 2 3 Asennus Kytkeminen Instalace Mitä laatikko sisältää Luuri Tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto 2 AAA ladattavat akut Akkutilan kansi Käyttöopas Pika-aloitus opas

Lisätiedot

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS ROCK POP EQ CLAS RDM AUTORADIO FINwww.facebook.com/denverelectronics MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF 2 19

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Opel Astra Infotainment System

Opel Astra Infotainment System Opel Astra Infotainment System Sisältö Johdanto... 4 Radio... 29 CD-soitin... 45 AUX-liitäntä... 51 USB-liitäntä... 53 Digitaalinen kuvakehys... 57 Navigointi... 60 Ääniohjaus... 105 Puhelin... 120 Hakemisto...

Lisätiedot

quick guide RSE liittämisen.

quick guide RSE liittämisen. web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Autonne on varustettu ainutlaatuinen multimedialaitteistolla. Rear Seat Entertainment -järjestelmä laajentaa auton tavanomaista äänentoistolaitteistoa

Lisätiedot

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen.

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen. MP3-soitin korttilukijalla KÄYTTÖOHJEET Lue käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. SOITIN KUVA YLHÄÄLTÄ Korttipaikka TUETUT MUISTIKORTTITYYPIT Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja

Lisätiedot

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SSD-NAVI (versio 3.00)

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SSD-NAVI (versio 3.00) 1 - SISÄLLYS Asiakkaan valitus Vianmääritys Yleiskuvaus ja pinnijärjestys Luku 2 Yleinen toimintaongelma Luku 3 Ei toimintaa tai ei käynnisty (musta ruutu): Luku 3-1 Painike ei toimi Luku 3-2 Kosketusnäyttö

Lisätiedot

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet Johdanto Painikkeet ja säätimet VIRTA, TAUSTAVALO: Virta päälle/ pois ja taustavalon taso Nuolinäppäin: Tällä ohjataan kohdistinta ja valitaan valikoiden vaihtoehtoja Taajuus: Tällä painikkeella valitaan

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot

MP3/WMA FM-LÄHETIN KÄYTTÖOHJEET

MP3/WMA FM-LÄHETIN KÄYTTÖOHJEET MP3/WMA FM-LÄHETIN KÄYTTÖOHJEET OMINAISUUDET 1,5 LCD näyttö sisällerakennettu koko taajuuden FM lähetin (87,5-108,0MHz) MP3/WMA audiomuodon tuki USB muistilaitteelta tai SD kortilta Kansiojärjestelmän

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan.

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan. 1. Toimintovalitsin CD-TAPE(OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin - AM/FM/FM 3. FM antenni 4. CD pesä 5. Virityspyörä 6. BASS BOOST painike 7. CD hyppy/etsi eteen 8. CD hyppy/etsi taakse 9. CD ohjelmointi

Lisätiedot

DT-120 Käyttöohje (FI)

DT-120 Käyttöohje (FI) SÄÄTIMET 1. VIRTA/AALTOALUE-painike 2. LCD-näyttö 3. DBB/ STEP-painike 4. Mono/Stereo-painike 5. Äänenvoimakkuuspainikkeet 6. Virityssäädin/Ajanasetuspainike 7. Lukituskytkin 8. Paristolokero 9. Kantohihnan

Lisätiedot

Käyttöohje HERE Drive

Käyttöohje HERE Drive Käyttöohje HERE Drive 1.0. painos FI HERE Drive HERE Drive ohjaa sinut haluamaasi paikkaan ääniopastettujen reittiohjeiden avulla. Voit löytää kotimaassasi tai -alueellasi perille tarkkojen reittiohjeiden

Lisätiedot

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Tämän pikaoppaan tarkoituksena on helpottaa järjestelmän käyttöä ja vähentää laitteiston rikkoutumisen riskiä. Mikserin äänenvoimakkuuden säätimet ovat

Lisätiedot

Opel Zafira Tourer Infotainment System

Opel Zafira Tourer Infotainment System Opel Zafira Tourer Infotainment System Sisältö Johdanto... 4 Radio... 29 CD-soitin... 45 AUX-liitäntä... 51 USB-liitäntä... 53 Digitaalinen kuvakehys... 57 Navigointi... 60 Puheentunnistus... 105 Puhelin...

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin Tämä MP4-videosoitin on varustettu täysillä multimediaominaisuuksilla. Laite sopii valokuvien katseluun, e-kirjojen lukemiseen, äänen tallentamiseen ja toistamiseen

Lisätiedot

DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET

DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET 14 15 1. /VIRITÄ - 2. AJAN ASETTAMINEN MUISTI/MUISTI+ 3. TORKKU /LEPO 4. PÄÄLLE/POIS 5. / VIRITÄ + 6. ÄÄNENVOIMAKKUUS PIENENNÄ - /HERÄTYS 1 PÄÄLLE/POIS

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

FINNISH DENVER CRP-515

FINNISH DENVER CRP-515 DENVER CRP-515 FINNISH TOIMINNOT JA PAINIKKEET 1. VÄHENNÄ ÄÄNENVOIMAKKUUTTA 2. LISÄÄ ÄÄNENVOIMAKKUUTTA/NÄYTÖN AUTOM. VAIHTO PÄÄLLE/POIS 3.

Lisätiedot

HDS Gen3 Pikaopas. Yleiskuvaus. Nro Näppäin Toiminto

HDS Gen3 Pikaopas. Yleiskuvaus. Nro Näppäin Toiminto HDS Gen3 Pikaopas FI Yleiskuvaus 1 4 6 5 7 2 3 8 9 10 11 Nro Näppäin Toiminto 1 Kosketusnäyttö 2 Sivut-näppäin Aktivoi aloitussivun Kohdistin- Siirtää kohdistinta, siirtyy valikkokohteissa ja säätää arvoja

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti.

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti. 1. Toimintovalitsin: CD/kasetti (OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin: FM/FM ST-alueiden valinta. 3. FM antenni: Saat parhaan mahdollisen vastaanoton vetämällä antennin ulos. 4. CD-soittimen luukku: Aseta

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Pikaopas CD480/CD485

Pikaopas CD480/CD485 Pikaopas CD480/CD485 Pakkauksen sisältö Tukiasema (CD485) Tukiasema (CD480) Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin

Lisätiedot

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM Pikaopas Digitaalinen langaton puhelin Malli KX-TG7200NE/KX-TG7202NE KX-TG7203NE Digitaalinen langaton vastaajapuhelin Malli KX-TG7222NE

Lisätiedot

Profset Pro10 -käyttöopas

Profset Pro10 -käyttöopas Profset Pro10 -käyttöopas Onneksi olkoon! Olet hankkinut ammattitason matkapuhelinkuulokkeen huippuluokan taustamelun poistomikrofonilla. Pakkauksen sisältö Pakkaus sisältää Profset Pro10- kuulokkeen,

Lisätiedot

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SD-NAVI (versio 1.00)

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SD-NAVI (versio 1.00) 1 - SISÄLLYS Asiakkaan valitus Vianmääritys Yleiskuvaus ja pinnijärjestys Luku 2 Yleinen toimintaongelma Luku 3 Ei toimintaa tai ei käynnisty (musta ruutu): Luku 3-1 Painike ei toimi Luku 3-2 Kosketusnäyttö

Lisätiedot

BeoSound Opaskirja

BeoSound Opaskirja BeoSound 3000 Opaskirja BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Opaskirjan sisältö 3 Bang & Olufsen -tuotteen käytön oppiminen on helppoa kahden opaskirjan avulla. Opaskirja Ohjekirja Opaskirjassa

Lisätiedot

Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60

Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60 Käyttöohje Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60 Kaiutin on aina vakioasetuksena Bluetooth-tilassa, kun kytket sen päälle. Voit helposti muodostaa parin Bluetooth-toiminnolla varustetun älypuhelimen

Lisätiedot

OPEL COMBO Infotainment-ohjekirja

OPEL COMBO Infotainment-ohjekirja OPEL COMBO Infotainment-ohjekirja Sisältö Johdanto... 4 Radio... 24 CD-soitin... 30 AUX-liitäntä... 34 USB-liitäntä... 35 Ääniohjaus... 40 Puhelin... 49 Hakemisto... 62 4 Johdanto Johdanto Yleistä tietoa...

Lisätiedot

Radio R 4.0 IntelliLink Usein kysytyt kysymykset

Radio R 4.0 IntelliLink Usein kysytyt kysymykset Sisältö 1. Audio... 1 2. Puhelin... 2 3. Apple CarPlay... 2 4. Android Auto... 5 5. Galleria... 7 6. Muuta... 7 1. Audio K: Miten vaihdan äänilähdettä, esimerkiksi FM-radiosta USB:lle? V: Vaihtaaksesi

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

CD 600 IntelliLink, Navi 650, Navi 950 IntelliLink Usein kysytyt kysymykset

CD 600 IntelliLink, Navi 650, Navi 950 IntelliLink Usein kysytyt kysymykset Sisältö 1. Audio... 1 2. Navigointi (vain ja Navi 650)... 2 3. Puhelin... 3 4. Puheentunnistus (vain CD 600 IntelliLinkin ja in yhteydessä)... 4 5. Muuta... 5 1. Audio K: Miten vaihdan radion ja ulkoisten

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. VDO DAYTON CD 413 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3701439

Käyttöoppaasi. VDO DAYTON CD 413 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3701439 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa. CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa.  CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD290 CD295 Pikaopas 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Pakkauksen sisältö Tukiasema (CD295) Tukiasema (CD290) Laturi* Verkkolaite*

Lisätiedot

Tutustu Daisy-soittimeen!

Tutustu Daisy-soittimeen! Tutustu Daisy-soittimeen! Daisy-julkaisut Äänikirjat, -lehdet, oppaat, tiedotteet Äänen lisäksi kuvia, piirroksia, taulukoita Tiedostot MP3-muotoisia Jakelu CD-levyillä tai verkon kautta Daisy-julkaisuja

Lisätiedot

AB mypilotin pikaopas

AB mypilotin pikaopas AB mypilotin pikaopas AB mypilot -laitteeseen tutustuminen AB mypilot -kaukosäädin mahdollistaa Advanced Bionicsin Naída CI Q70 (Naída CI) -ääniprosessorin etäkäytön, jolloin näet hallinta- ja tilatiedot

Lisätiedot

Käyttöohje BTE-100. www.facebook.dk/denver-electronics

Käyttöohje BTE-100. www.facebook.dk/denver-electronics Käyttöohje BTE-100 www.facebook.dk/denver-electronics 1. Painikkeiden ohjeet: Virta päälle/pois Siirtyy parinmuodostuksen tilaan Tauko/toisto Vastaa puheluun Päätä puhelu Hylkää puhelu Lisää äänenvoimakkuutta

Lisätiedot

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas QSG_suo 29/12/04 15:15 Page 55 Personal Sound System (PSS) - aloitusopas Lue tämä aloitusopas, ennen kuin otat PSS-järjestelmän käyttöön.toivomme,että oma äänijärjestelmä (pss) on sinulle iloa. Rekisteröitymisen

Lisätiedot

Sangean ATS-404, käyttöohje Tuotenumero 38-2116. Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Sangean ATS-404, käyttöohje Tuotenumero 38-2116. Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Sangean ATS-404, käyttöohje Tuotenumero 38-2116 Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Toiminnot 1. Teleskooppiantenni 2. LCD-näyttö 3. Näytön taustavalon painike 4. Virtakytkin 5. Uniajastin

Lisätiedot

OPEL Movano / Vivaro Infotainment-ohjekirja

OPEL Movano / Vivaro Infotainment-ohjekirja OPEL Movano / Vivaro Infotainment-ohjekirja Sisältö Johdanto... 4 Radio... 29 CD-soitin... 37 AUX-liitäntä... 42 USB-liitäntä... 44 Bluetooth musiikki... 47 Navigointi... 53 Ääniohjaus... 70 Puhelin...

Lisätiedot

D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä

D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä Viimeisin päivitys: 1. maaliskuuta 006 1 Tuetut JVC:n autovastaanottimet Tämä sovitin tukee seuraavia JVC:n autovastanottimia* 1 : Vuonna

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

President Randy II. Ohjekirjan versio: 3.5

President Randy II. Ohjekirjan versio: 3.5 President Randy II Ohjekirjan versio: 3.5 Sisältö 1 Käyttöönotto 2 1.1 Radion asennus.................................... 2 2 Toiminnot 3 2.1 Näyttö.......................................... 4 2.2 Toimintokuvaukset...................................

Lisätiedot

Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia. Lue myös sen laitteen ohjeet, jonka kanssa aiot käyttää Bluesia ennekuin yhdistät laitteet.

Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia. Lue myös sen laitteen ohjeet, jonka kanssa aiot käyttää Bluesia ennekuin yhdistät laitteet. Bluetooth teknologiaa käyttävä vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia.

Lisätiedot

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä.

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. ActivSound 75 (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. () Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. () Infrapunamikrofonin äänenvoimakkuuden säätö [Teacher 1 ja (Opettaja 1 ja )]

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä Viimeisin päivitys: 1. maaliskuuta 2006 1 Tuetut JVC:n autovastaanottimet Tämä sovitin tukee seuraavia JVC:n autovastaanottimia* 1 : Vuonna

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-100 9210123/1

Nokia autosarja CK-100 9210123/1 Nokia autosarja CK-100 9210123/1 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

ZAP SR300 Touch 8GB 100469

ZAP SR300 Touch 8GB 100469 ZAP SR300 Touch 8GB 100469 Pikaopas Tekniset yleistiedot: Näyttö: 3 TFT-kosketusnäyttö; 400x240 pikseliä, 262,000 väriä. Audioformaatit: MP3, WMA, WAV, FLAC, APE, AAC ym. Videoformaatit: RM (Real Media),

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Garmin GPSmap 60CSx -laite

Garmin GPSmap 60CSx -laite Garmin GPSmap 60CSx -laite GPS koulutus 20.6.2007 PAIKKATIETOPAJA -hanke Näppäimet ja laitteen osat Power - virta päälle/pois, taustavalon säätö Keinunäppäin valitse vaihtoehtoja / kenttiä, syötä tietoja,

Lisätiedot

JABRA MOVE WIRELESS. KäyttöOpas. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. KäyttöOpas. jabra.com/movewireless KäyttöOpas jabra.com/movewireless 1. TERVETULOA...3 2. TOIMITUSSISÄLTÖ... 4 3. KUINKA KÄYTÄT...5 3.1 KORKEUDEN SÄÄTÖ 4. LATAAMINEN... 6 4.1 AKUN TILA 5. KUINKA KYTKET...7 5.1 BLUETOOTHIN LIITTÄMINEN UUTEEN

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin 1) Paristojen ja akun käyttö 2 2) MiniDisc-levyn asettaminen soittimeen ja poistaminen soittimesta 2 3) Hold-kytkin 2 4) Laitteen kytkeminen mikrofoniin / tietokoneeseen

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO tukee seuraavia protokollia HSP Headset Profile HFP Hands-free Profile A2DP Advanced Audio Distribution Profile AVRCP Audio/Video Remote Control Profile

Lisätiedot

PhotoPC 650-kameran poistaminen pakkauksesta. Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. PhotoPC 650 -kamera. kantohihna videokaapeli

PhotoPC 650-kameran poistaminen pakkauksesta. Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. PhotoPC 650 -kamera. kantohihna videokaapeli EPSON R Aluksi -kameran poistaminen pakkauksesta Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. -kamera Mac-sovitinkaapeli ohjelmisto (tyyppi ja määrä vaihtelevat maakohtaisesti) kantohihna videokaapeli

Lisätiedot

BeoSound Opaskirja

BeoSound Opaskirja BeoSound 9000 Opaskirja BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Opaskirjan sisältö 3 Bang & Olufsen -tuotteen käytön oppiminen on helppoa kahden oppaan avulla. Opaskirja Ohjekirja BeoSound

Lisätiedot

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä FI7211 Usein kysyttyä Transformer TF201:stä Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

AMIS-ohjelman käyttöohjeet

AMIS-ohjelman käyttöohjeet AMIS-ohjelman käyttöohjeet Yleistä AMIS-ohjelma on Daisy-kirjojen ilmainen lukuohjelma. AMISin avulla voit lukea Daisy-äänikirjoja, Daisy-yhdistelmäkirjoja, jotka sisältävät sekä tekstiä että ääntä, ja

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB KANNETTAVA DVD www.facebook.com/denverelectronics Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Säätimet Päälaite 8

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

OPEL MOKKA Infotainment-ohjekirja

OPEL MOKKA Infotainment-ohjekirja OPEL MOKKA Infotainment-ohjekirja Sisältö Navi 950 / CD 600... 5 CD 450 / 400... 79 Navi 950 / CD 600 Johdanto... 6 Perustoiminnot... 16 Radio... 23 CD-soitin... 29 Ulkoiset laitteet... 31 Navigointi...

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Calisto P240 USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240 -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Laitteen pikaoppaassa

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS CR-422 Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä.

KÄYTTÖOPAS CR-422  Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. KÄYTTÖOPAS CR-422 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. SÄÄTIMET JA MERKKIVALOT Näkymä edestä Näkymä takaa 1. Painike "SNOOZE/DIMMER/SLEEP" 2. Painike

Lisätiedot

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Pakkauksen sisältö Tarkista ennen käyttöä, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat osat. Jos jokin osista puuttuu, ota yhteys kameran jälleenmyyjään. Kamera Akku NB-13L* 1 Latauslaite

Lisätiedot