LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone"

Transkriptio

1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus AIKA klo 17:40-22:23 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Karlsson Mikael jäsen Alm Agneta jäsen Björklöf Johan jäsen Lindfors Leena jäsen Ekström Veikko jäsen Malmivaara Jouni jäsen Lång Saara jäsen Träskelin Jerry jäsen Karvonen Juha Heikkilän varajäsen Holmström Eeva Grönbergin varajäsen MUUT Isotalo Arja kv:n puh.johtaja Liljestrand Tom kv:n 1. varapuheenjohtaja Lepola Janne kv:n 2. varapuheenjohtaja Lönnfors Kristina hallintojohtaja,vt. kaupunginjohtaja Kettunen Kirsi talousjohtaja Hirvonen Petri työllistämiskoordinaattori, sihteeri Frondén Sten kehittämisjohtaja POISSA Heikkilä Pekka I varapuheenjohtaja Grönberg Merja II varapuheenjohtaja ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Sihteeri Mia Heijnsbroek-Wirén KÄSITELLYT ASIAT Petri Hirvonen PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Sähköisesti Loviisassa Mikael Karlsson Saara Lång PÖYTÄKIRJA YLEI- Loviisassa, kaupunginkansliassa 7. kesäkuuta SESTI NÄHTÄVILLÄ Pöytäkirjanotteen oikeaksi todistaa Loviisa

2 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 138 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Kaupunginvaltuuston päätösten täytäntöönpano Määräalan myynti Ab Semilax Oy Ostotarjous Kiinteistö Oy Talluddenin omaisuudesta Sosiaaliasiamiehen raportti Osavuosikatsaus 1 4/ Tilintarkastajan raportointi Liikuntapoliittinen ohjelma Loviisan kaupunginvaltuuston tekemistä 22. ja 23. :n päätöksistä tehty valitus; lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle Valtuuston vaalilautakunta suhteellisia vaaleja varten Kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston valinta Kaupunginhallituksen valinta Tarkastuslautakunnan valinta Keskusvaalilautakunnan valinta Maaseutulautakunnan valinta Perusturvalautakunnan valinta Sivistyslautakunnan valinta Sivistyslautakunnan jaostojen valinta Kulttuurilautakunnan valinta Vapaa-aikalautakunnan valinta 309

3 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kansalaisopistojen johtokuntien valinta Teknisen lautakunnan valinta Rakennus- ja ympäristölautakunnan valinta Lautakuntien ja jaostojen päätökset Ilmoitusasioita kaupunginhallitukselle tiedoksi Muut asiat Kaupunginjohtajan viran haettavaksi julistaminen/viran täyttäminen 317

4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus KH 138 Puheenjohtaja avasi kokouksen kello Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajat KH 139 Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin jäsenet Mikael Karlsson ja Saara Lång.

6 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuuston päätösten täytäntöönpano KH 140 Valmistelija: vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Kaupunginhallitus päättää todeta valtuuston kokouksen päätöksistä, että 1. ne eivät mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi, 2. eivätkä muutoin ole lainvastaisia, 3. sekä merkitä päätökset tiedoksi ja panna ne täytäntöön seuraavasti: 45 Kaupunginjohtajan irtisanoutuminen 46 Loviisan kaupungin hallintosääntö: Lähetetään keskuksille 47 Loviisa mukaan Pormestarit rauhan puolesta liikkeeseen, valtuustoaloite 48 Kaupungin omistamien kiinteistöjen teknisen arvon ja jälleenhankinta-arvon tarkistaminen ja niiden perusteella toteuttava sisäisen vuokran määrittäminen, valtuustoaloite Ehdotuksen mukainen.

7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Määräalan myynti Ab Semilax Oy 451/ /2017 KH 141 Valmistelija: kehittämisjohtaja Sten Frondén, puh Ab Semilax Oy (y-tunnus ) on ilmaissut kiinnostuksensa kahden määräalan ostamiseksi Loviisan Troolisataman alueelta. Toisella alueella sijaitsevat Robert Hindsbergin omistama Ab Semilax Oy:n toimitilat. Yritys vuokraa tätä aluetta nykyisellään Loviisan kaupungilta kahdella erillisellä vuokrasopimuksella. Alue on noin m2 maa-aluetta ja noin 882 m2 vesialuetta. Hindsberg haluaa täyttä osan ranta-alueesta ja rakentaa laituripaikan toimintaansa varten. Toinen alue sijaitsee Troolisataman alueella Troolitien länsipuolella. Tälle alueelle on tarkoitus uusia asemakaava. Uusi asemakaava antaisi mahdollisuuden laajentaa teollista toimintaa alueella. Nyt myytävä alue käsittää Troolisataman varsinaista teollisuusaluetta, ja se rajoittuu laajennettavaan alueeseen. Hindsbergin tavoitteena on laajentaa yrityksensä toimintaa myös tälle uudelle alueelle asemakaavan niin salliessa. Troolisataman kehittämiseksi laadittiin selvitystyö vuonna Sen nojalla on myös haettu investointiavustusta laituri-investointeihin ja kalapumpun hankkimiseen. Investointien myötä on mahdollista lisätä kalan käsittelyä. Investoinnit edellyttävät toisaalta kaupungilta panostuksia nimenomaan kalastuselinkeinojen edellytysten parantamiseksi. Loviisan kaupunki ei ole myynyt rakennusmaata kalasataman ydinalueelta aiemmin. Tämän johdosta ei ole myöskään kaupunginvaltuuston vahvistamaa aluehintaa. Vaikka alueesta on nyt tehty hinta-arvio, niin kauppa edellyttää kuitenkin kaupunginvaltuuston erillisen myyntipäätöksen. Jatkossa on tarkoituksenmukaista luovuttaa Troolisatamasta aluetta sellaisiin käyttötarkoituksiin, jotka tukevat kalastuselinkeinojen kehittämistä. Näin toimien voidaan turvata mahdollisuus saada valtion kalatalouden tukemiseen myönnettäviä investointiavustuksia myös jatkossa. Nyt esitettävät myyntihinnat perustuvat Newsec Valuation Oy:n tekemään arvioon.

8 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Liite nro 52. Esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Loviisan kaupunki myy Ab Semilax Oy:lle liitteiden mukaiset määräalat kiinteistöistä ja (maa-aluetta noin m 2 ja vesialuetta noin 882 m2) hintaan ,00 euroa ja noin m 2 suuruisen määräalan kiinteistöstä 3:221 hintaan euroa. Käsittely: Ostaja on ilmoittanut, että hän harkitsee toiminnan laajentamista naapuritontille. Ennen kuin tämä kysymys ratkeaa, ostaja ei halua sitoutua lisämaan hankintaan Troolisataman länsipuolelta. Täten hän luopuu tässä vaiheessa lisämaan ostosta. Korjattu päätösehdotus: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Loviisan kaupunki myy Ab Semilax Oy:lle liitteiden mukaisen määräalat kiinteistöstä Troolisatama (maa-aluetta m2 ja vesialuetta noin 125 m2) ja kiinteistöstä Smeds (maa-aluetta 233 m2 ja vesialuetta 752 m2) yhteishintaan euroa. Jatkossa on Troolisatamasta alueita luovutettaessa tarkoituksenmukaista huomioida alueella toimivien kalastuselinkeinojen tulevaisuus. Päätös ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

9 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Ostotarjous Kiinteistö Oy Talluddenin omaisuudesta 456/02/2017 KH 142 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen Kiinteistö Oy Talludden on perustettu Kiinteistöyhtiöllä on kaksi kiinteistöä osoitteessa Metsämarjantien 13 15, Loviisa. Yhtiö on vuokralaisena kaupungin omistamalla tontilla. Kiinteistöyhtiö on ollut myynnissä Aktia pankin kiinteistövälityksessä vuoden 2014 syksystä saakka. Ostotarjouksia ei ole saatu. Toisessa kiinteistössä vuokralaisena toimivan Esperi Care Oy:n vuokrasopimus päättyy Sen jälkeen vuokralaisena on vain toisessa kiinteistössä toimiva kaupungin päiväkoti, joka on yhtiön ainoa tulonlähde. Kiinteistöyhtiön osakepääoman omistavat Loviisan kaupunki (71,16 %), Porvoon kaupunki (15,5 %), Lapinjärven kunta (7,91 %), Sipoon kunta (4,65 %) ja Garantiföreningen för Östra Nylands Folkhögskola (0,78 %). Kiinteistöyhtiöllä on kaksi lainaa Aktia Pankissa. Kiinteistövakuudellisella lainalla nro on lainapääomaa jäljellä ,53 euroa ja Loviisan kaupungin takaamalla lainalla nro on lainapääomaa jäljellä ,00 euroa. Muut kunnat eivät ole olleet kiinnostuneita jatkamaan yhtiön toimintaa ja olosuhteiden pakosta Loviisan kaupunki suurimpana osakkaana on joutunut ottamaan vastuun kiinteistöyhtiön toiminnasta ja taloudesta. Yhtiöllä on ollut toistuvia maksuvaikeuksia yhtiön perustamisesta lähtien eikä yhtiö ole selvinnyt velvoitteistaan ilman Loviisan kaupungin avustusta. Loviisan kaupunginvaltuusto päätti omistajaohjauksena, että yhtiön kiinteistöt tai osa niistä olisi laitettava myyntiin ja että päiväkodille olisi löydettävä tarvittaessa vaihtoehtoiset toimitilat. Yhtiön kassavirta kääntyi pysyvästi negatiiviseksi, kun koulun Axell vuokrasopimus päättyi eikä uutta vuokralaista löytynyt. Yhtiö on laittanut kiinteistöt myyntiin. Konkurssin välttämiseksi sekä päiväkotitoiminnan turvaamiseksi Kuggomin kylässä Loviisan kaupunki on avustanut yhtiötä ja muun muassa eri päätöksillä antanut pitkäaikaista lainaa euroa.

10 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Esperi Care Oy:n vuokrasopimus päättyy ja silloin yhtiöllä ei ole muuta tulovirtaa kuin Loviisan kaupungin päiväkotikiinteistöstä maksama vuokra. Sivistyskeskus ja tekninen keskus ovat laatineet vaihtoehtoisen suunnitelman päiväkotitoiminnan järjestämiselle. Kaupunkistrategiassaan Loviisan profiloituu lapsiystävällisenä, yhteisöllisenä kylien kaupunkina. Toimimme asiakaslähtöisesti ja panostamme hyvinvointia edistävään, virikkeelliseen, turvalliseen ja terveelliseen kasvatus- ja oppimisympäristöön. Kylien elävä kulttuuriperinne on vetovoimatekijä ja identiteettimme vahvistaja. Kuggomin kylän näkökulmasta olisi perusteltua, että päiväkotitoiminta säilyisi ainakin toistaiseksi kylässä. Vaikean tilanteen ratkaisemiseksi olisi perustelua, että Loviisan kaupunki tekee yhtiön myynnissä olevista rakennuksista euron ostotarjouksen ja sitoutuu kauppasumman lisäksi maksamaan kaupungin takaaman velan euroa takaisin ostohinnan maksamisen yhteydessä. Tämän jälkeen velkoja luopuu kaikista vaateistaan sekä yhtiötä että kaupunkia kohtaan. Tarjous on voimassa kello saakka. Ehdotetulla kaupalla on seuraavanlaiset taloudelliset vaikutukset Loviisan kaupungille: 1. Rakennusten ostohinta euroa kirjataan käyttömenoksi. Rakennusten arvo on kaupungin poistosuunnitelman mukaan jo poistettu, joten rakennusten ostohinnan kirjaaminen taseeseen ei ole siten perusteltua. 2. Yhtiölle myönnetty laina euroa kirjataan luottotappioksi. 3. Kaupungin takaama lainan euroa poismaksu on luonteeltaan takaustappio, joka kirjataan käyttömenoksi. 4. Kaupungin taseessa oleva yhtiön osakkeiden arvo ,52 euroa jouduttaneen kirjaamaan arvonalentumisena kuluksi. Osakkeiden arvon alentumiseen vaikuttaa yhtiön tuleva kehitys. Ehdotetulla järjestelyllä on siten suora negatiivinen yhteisvaikutus ,00 euroa kaupungin tilikauden 2017 tulokseen. Osakkeiden mahdollinen arvonalentuminen huomioon ottaen yhteisvaikutus on ,52 euroa. Tästä syystä korkeampaa ostohintaa ei ole perusteltua hyväksyä. Kassavirtaan ehdotettu järjestely vaikuttaisi negatiivisesti euroa, eli rakennusten ostohinnan ja pankille maksettavan lainan takausvastuun verran. Rakennusten ostaminen kaupungille merkitsee myös niiden kunnossapitovastuun siirtymistä kaupungin hoidettavaksi. Yhtiön taloustilanne on heikko ja vaihtoehtona kaupungin ostotarjoukselle on valmistelussa nähty yhtiön konkurssimenettelyn aloittaminen. Muut osakkeenomistajat ovat

11 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ jo aiemmin ilmaisseet, että heillä ei ole intressiä yhtiön jatkon suhteen. Tällöin kaupungin kirjanpidossa tulosvaikutus yhtiön osalta olisi euroa pienempi. Rahaliikenteeseen vaikutus olisi niin ikään euroa pienempi. Päiväkodin siirto korvaaviin tiloihin aiheuttaisi kuitenkin kustannuksia, joihin ei tässä vaiheessa ole otettu kantaa. Talousarviossa 2017 ei ole varattu tämäntyyppisiä määrärahoja, joten talousarviota on joko muutettava kaupunginvaltuustossa tai etsittävä vastaava toimintamenojen säästö muista kohdin talousarviota. Tilanteessa, jossa velkoja tai yhtiö ei hyväksy kaupungin tekemää ostotarjousta annettuun määräaikaan mennessä, vaihtoehtona on järjestää avoin tarjouskilpailu rakennusten myymiseksi. Lähtöhinta on tässä tilanteessa oltava riittävän matala, jotta tarjouksia saataisiin. Esittelijä: hallintojohtaja, vs. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Kaupunginhallitus päättää tehdä Kiinteistö Oy Talluddenin myynnissä olevista rakennuksista ostotarjouksen euroa. Ostotarjous on voimassa kello saakka. Ostotarjouksen hyväksyntä edellyttää, että velkoja luopuu kaikista vaateistaan kaupunkia ja yhtiötä kohtaan. Mikäli ostotarjousta ei hyväksytä, on vaihtoehtona antaa rakennukset myyntiin tarjouskilpailun kautta välittömästi. Omistajaohjeena annetaan lisäksi, että rakennusten myynnin jälkeen yhtiö puretaan vapaaehtoisen selvitystilan tai konkurssimenettelyn kautta. Talousarviomuutoksen tarpeellisuuteen otetaan kantaa osavuosikatsauksen 1 8 perusteella. Tämä pykälä tarkastetaan välittömästi. Jääviyden ilmoittivat kaupunginvaltuuston 2 varapuheenjohtaja Janne Lepola ja kehittämisjohtaja Sten Frondén (ovat yhtiön hallituksen jäseniä) ja he poistuivat kokoustilasta. Frondén kutsuttiin kuultavaksi asiantuntijana. Frondén poistui ennen päätöksen tekemistä. Jäsen Saara Lång ehdotti jäsen Jerry Träskelinin kannattamana, että Kiinteistö Oy Talluddenin annetaan mennä konkurssiin.

12 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Äänestys: Pohjaehdotus JAA 9 ääntä (Karvonen, Holmström, Karlsson, Alm, Björklöf, Lindfors, Ekström, Malmivaara, Heijnsbroek-Wirén) Jäsen Saara Långin ehdotus EI 2 ääntä (Lång, Träskelin) Jäsen Saara Långin ehdotusta ei hyväksytty. Päätös ehdotuksen mukaan. Pykälä tarkastettiin välittömästi. Talousjohtaja valtuutettiin tekemään tarvittavat toimenpiteet. Tauko kello

13 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Sosiaaliasiamiehen raportti 420/ /2017 PL Valmistelija ja esittelijä: vs. perusturvajohtaja Eva Storgårds, puh Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Porvoon ja Sipoon sosiaaliasiamies Ritva Liukonen on laatinut raporttinsa vuoden 2016 toiminnasta. (Raportti on päivätty ). Liite 11, Raportti Perusturvalautakunta tutustuu raporttiin ja merkitse sen tiedoksi, jonka jälken se toimitetaaan Loviisan kaupungin kaupunginhallitukselle tiedoksi. Ehdotuksen mukainen. KH 143 Liite nro 53. Kaupunginhallitus merkitsee sosiaaliasiamiehen raportin tiedoksi. Ehdotuksen mukainen.

14 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Osavuosikatsaus 1 4/ / /2017 KH 144 Valmistelijat: talousjohtaja Kirsi Kettunen ja talousasiantuntija Antti Kärkkäinen Tammi huhtikuun osavuosikatsauksen toteumatietojen perusteella Loviisan kaupungin ja Loviisan Vesiliikelaitoksen yhteenlasketuksi tulokseksi 2017 ennustetaan noin -2,3 miljoonan euron alijäämää (-2,4 miljoonaa euroa talousarviossa 2017). Loviisan Vesiliikelaitoksen osalta talousarvion ennustetaan toteutuvan budjetoidun mukaisesti. Konsernin alijäämäksi ennustetaan -3,0 miljoonaa euroa. Toimintatuottojen ennustetaan toteutuvan noin euroa talousarviota suurempina. Toimintakulujen ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisina. Osavuosikatsaus Loviisan kaupunki yhteensä, keskukset, Loviisan Vesiliikelaitos ja niihin liittyvät kommentit sekä katsaus investoinneista ja henkilöstötunnusluvuista esitetään tarkemmin sähköisessä osavuosiraportissa. Raportti on luettavissa osoitteessa: Kaupunginhallitukseen nähden sitovat yleisen hallinnon ja konsernihallinnon tavoitteet raportoidaan osavuosikatsauksen yhteydessä. Esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Kaupunginhallitus merkitsee osavuosikatsauksen 1 4/2017 tiedoksi ja esittää sen edelleen kaupunginvaltuustolle tiedoksi. Pykälä tarkastetaan välittömästi. Kaupunginhallitus käsitteli osavuosikatsauksen osana olevaa tarkastuslautakunnan kehittämistaulukkoa ja lisäsi siihen omat huomionsa. Teknisenä korjauksena korjattiin osavuosikatsauksen varhaiskasvatusta koskeva osio ruotsinkielisessä versiossa vastaamaan suomenkielistä versiota. Päätös ehdotuksen mukainen.

15 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Pykälä tarkastettiin välittömästi.

16 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Tarkastuslautakunta Kaupunginhallitus Tilintarkastajan raportointi 441/ /2017 TARL 49 JHTT-tilintarkastaja Krister Rehn esittelee tilintarkastuksen loppuraportoinnin vuodelta Lautakunta merkitsee raportin tiedokseen. Tilintarkastajan laatima tilintarkastuspöytäkirja osoitetaan hallitukselle toimenpiteitä varten. Myös muista havainnoista raportoidaan hallitukselle muistion muodossa. Tarkastuslautakunta merkitsi molemmat raportit tiedoksi. Liite nro 4. KH 145 Liite nro 54. Esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Kaupunginhallitus merkitsee raportit tiedoksi ja keskustelee niiden vaatimista toimenpiteistä. Ehdotuksen mukainen.

17 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Vapaa-aikalautakunta Vapaa-aikalautakunta Vapaa-aikalautakunta Kaupunginhallitus Liikuntapoliittinen ohjelma 641/ /2015 VAPL 9 Valmistelija ja esittelijä: vt. kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Leif Eriksson, puh Kari Hagfors ensimmäisenä allekirjoittaja on jättänyt valtuustoaloitteen missä ehdotetaan että Loviisan kaupunki laatisi liikuntapoliittisen ohjelman, toteuttamaan eri urheilulajien välistä ja kansalaisliikunnan edistämistä toiminnallisin ja investoinnillisin suunnitelmin. Ohjelmalla pyritään myös edistämään johdonmukaisesti, hallitusti ja tasapuolisesti liikunnan sekä alueellista että lajikohtaista kehittämistä sekä sponsorointitukemista. Vapaa-aikalautakunta perusti työryhmän kokouksessaan ( 7). Työryhmään valittiin Kalevi Lappalainen, Erika Kähärä, Håkan Karlsson, Kim Skog, Päivi Hämäläinen ja Leif Eriksson. Työryhmä on työstänyt liikuntapoliittista ohjelmaa vuoden 2016 aikana. Liikuntapoliittinen ohjelma ei vielä ole valmis mutta työryhmä esittelee ohjelmaluonnosta ja toivoo saavansa evästystä vapaa-aikalautakunnalta. Vapaa-aikalautakunta evästää työryhmää ja kirjaa asian tiedoksi. Kirjataan tiedoksi. Vapaa-aikalautakunta jatkaa liikuntapoliittisen ohjelman käsittelyä helmikuun kokouksessa. VAPL 18 Valmistelija ja esittelijä: vt. kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Leif Eriksson, puh Työryhmän ehdotus Loviisan kaupungin liikuntapoliittiseksi ohjelmaksi esitetään vapaa-aikalautakunnalle. Liite 2: Ehdotus liikuntapoliittiseksi ohjelmaksi. Vapaa-aikalautakunta hyväksyy ehdotuksen liikuntapoliittiseksi ohjelmaksi ja lähettää sen kaupunginhallitukselle ja edelleen

18 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ valtuustolle vastauksena valtuustoaloitteeseen. Vapaa-aikalautakunta hyväksyi ohjelman sisällön. Viimeistelty ja käännetty versio ohjelmasta käsitellään lautakunnan seuraavassa kokouksessa. VAPL 26 Valmistelija ja esittelijä: vt. kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Leif Eriksson, puh Liikuntapoliittinen ohjelma on käännetty ruotsinkielelle ja suomenkielinen versio on tarkastettu. Liite: 3 Vapaa-aikalautakunta hyväksyy ehdotuksen liikuntapoliittiseksi ohjelmaksi ja lähettää sen kaupunginhallitukselle ja edelleen -valtuustolle vastauksena valtuustoaloitteeseen. Vapaa-aikalautakunta hyväksyi ehdotuksen liikuntapoliittiseksi ohjelmaksi ja lähettää sen kaupunginhallitukselle ja edelleen -valtuustolle vastauksena valtuustoaloitteeseen. KH 146 Liite nro 55. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että ehdotus liikuntapoliittiseksi ohjelmaksi hyväksytään. Teknisiä korjauksia: Ohjelmassa on kohta 3.1 kaksi kertaa. Numerointi oikaistaan tämän ja vastaavalla tavalla seuraavien kohtien kohdalla. Hambergin kodin pihan Senioripuisto ja Liljendalin senioripuisto lisätään liikuntapaikkojen luetteloon. Kohdan sisältö muutetaan kuulumaan: Yhteistyö varhaiskasvatuksen kanssa todetaan tärkeäksi ja yhteistyötä pyritään kehittämään yhteisillä hankkeilla ja ohjelmilla. Jäsen Agneta Alm teki jäsen Mikael Karlssonin kannattamana muutosehdotuksen, jonka mukaan taulukko sivulla 23 päättyy vuoteen 2021.

19 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus muutti ehdotusta yksimielisesti. Päätös ehdotuksen mukaan lisättynä esitetyillä muutoksilla.

20 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Loviisan kaupunginvaltuuston tekemistä 22. ja 23. :n päätöksistä tehty valitus; lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle 761/ /2016, 200/ /2017 KH 147 Valmistelu: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors, puh ja sivistysjohtaja Thomas Grönholm, puh Jaakko Isotalo ja Pekka Heikkilä ovat valittaneet Helsingin hallinto-oikeudelle Loviisan kaupunginvaltuuston tekemistä 22. ja 23. :n päätöksistä. Helsingin hallinto-oikeus on pyytänyt kaupunginhallitusta hankkimaan kaupunginvaltuuston lausunnon oheisen valituksen johdosta. Samalla kaupunginhallitukselle on varattu kaupungin puhevallan käyttäjänä tilaisuus antaa selvityksensä asiassa. Lausunnon antamiselle on myönnetty määräaikaa asti. Loviisan kaupungin hallintosäännön 9. :n mukaan kaupunginhallitus päättää selityksen antamisesta kaupunginvaltuuston päätöstä koskevan valituksen johdosta, jos kaupunginhallitus katsoo voivansa yhtyä kaupunginvaltuuston päätöksen lopputulokseen. Valituksessaan Jaakko Isotalo ja Pekka Heikkilä ovat vaatineet, että kaupunginvaltuuston tekemä 22. :n päätös on lainvastaisena kumottava. Päätös on syntynyt vailla toimivaltaa ja väärässä järjestyksessä. Valittajien perustelujen mukaan kaupunginhallituksella ei ole ollut oikeutta antaa Loviisan kaupunginvaltuuston tekemän linjauksen vastaista omistajanohjausta. Kaupunginhallituksella ei ole ollut oikeutta antaa omistajaohjausta myöskään siksi, että Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän perussopimus kaupunginvaltuuston hyväksymänä sitoo myös kaupunginhallitusta. Lisäksi valittajat ovat esittäneet näkemyksenään, että annettu omistajaohjaus on ollut Loviisan kaupungin etujen vastainen, koska kaupunginhallituksella ei, eikä myöhemmin kaupunginvaltuustollakaan, ole ollut riittävää kuvaa päätöksen seurauksista. Valittajat uskovat että kaupunginhallitusta ja kaupunginvaltuustoa on tarkoituksella johdettu harhaan, jotta kaupunki tekisi nyt tehdyn päätöksen. Mikäli oikeus päätyy siihen, että 22. on kumottava, valittajat vaativat, että myös 23. kumotaan. Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän valtuustoon ei ole perusteltua valita uusia jäseniä, mikäli valittajat edelleen nauttivat Loviisan kaupunginvaltuuston luottamusta.

21 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Ehdotus valituksen johdosta annettavaksi lausunnoksi Taustaa Itäisen Uudenmaan ammatillisen koulutuksen omistajina toimivat kunnat ovat käyneet keskustelua ja selvittäneet toisen asteen ammatillisen koulutuksen tulevaa järjestämistapaa useita vuosia. Valtiovalta (opetus- ja kulttuuriministeriö) on myös vuodesta 2005 useaan otteeseen lähestynyt alueen koulutuksenjärjestäjiä siitä, että oppilaitosten tulisi tehdä rakenteellisia muutoksia. Alueella on lisäksi vuodesta 2010 tehty useita selvityksiä liittyen itäisen Uudenmaan toisen asteen ammatillisen koulutuksen järjestämiseen. Loviisan kaupunginvaltuusto on , 11, päätöksenään todennut: Kaupunginvaltuusto hyväksyy kaupunginhallituksen ehdotuksen, että toisen asteen ammatillinen koulutus voidaan alueellisesti ja paikallisesti parhaiten turvata suosittelemalla ensisijaisesti ratkaisua kielellisin perustein. Kuten jo päätöksen sananmuodosta voidaan todeta, on kyseessä periaatteellinen kannanotto siitä, mistä lähtökohdista kaupunginvaltuusto on vuonna 2012 toivonut kysymystä toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta valmisteltavan. Vuosien aikana asian valmistelu on edennyt ja Loviisan kaupunginvaltuuston hyväksymässä talousarviossa ja -suunnitelmassa vuosille todetaan kohdassa Lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen vastuualuetason avaintavoitteet, toimintasuunnitelmat sekä tavoitteiden toteutumisen seuranta vuosille : Toisen asteen koulutuksen kohdalla suunnittelukaudella tapahtunee rakenne- ja valtionosuusmuutoksia. Tehtävänä on kuitenkin, yhtenä aktiivisena toimijana, turvata hyvät toisen asteen koulutuksen mahdollisuudet kaupungin nuorille. Tavoitteena on myös löytää omistajakuntien alueellinen yhteinen tahtotila liittyen toisen asteen ammatillisen koulutuksen tilajärjestelyihin ja hallintoon. Toisen asteen ammatillisen koulutuksen järjestämisen valmistelun edetessä järjestettiin asiassa yhteinen alueellinen tilaisuus. Tilaisuuteen oli kutsuttu kaikkien itäisen Uudenmaan koulutuskuntayhtymien omistajien valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajat sekä kuntien viranhaltijajohto, eli kunnanjohtajat ja sivistysjohtajat. Yhteisen alueellisen ratkaisuehdotuksen löytämiseksi tilaisuudessa annettiin jatkovalmistelua varten ratkaisuehdotuksia (liite?), joiden yleisenä päämääränä on, että

22 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ kuntayhtymän Inveon ja Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän järjestämisoikeudet loppuvat 2018 ja koulutus molemmilla kielillä turvataan alueella osakeyhtiömuotoisesti. Itä-Uudenmaan kunnanjohtajakokouksessa sovittiin, että omistajakuntia pyydetään ottamaan kantaa yllämainitun päätösehdotuksen mukaisiin asioihin mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään Loviisan kaupunki on omalta osaltaan ryhtynyt toimenpiteisiin ottaakseen kantaa yllä mainittuihin päätösehdotuksiin ja tähän prosessiin liittyy nyt valituksen kohteena oleva päätöksenteko. Varsinainen kannanotto itäisen Uudenmaan toisen asteen ammatillisen koulutuksen tulevaisuuden keskeisistä periaatteellisista lähtökohdista käsiteltiin kaupunginvaltuustossa , 120, jolloin kaupunginvaltuusto pääosiltaan hyväksyi tehdyn esityksen (liitteenä). Omistajaohjeistuksen antamisesta Toimivallasta Kuntalain (365/1995) 23. :n 2. momentin mukaan kunnanhallitus tai johtosäännössä määrätty kunnan muu viranomainen antaa tarvittaessa ohjeita kuntaa eri yhteisöjen, laitosten ja säätiöiden hallintoelimissä edustaville henkilöille kunnan kannan ottamisesta käsiteltäviin asioihin. Säännöksessä ei säädetä ohjeiden ehdottomasta sitovuudesta, koska se voisi kokoustilanteessa aiheuttaa kohtuuttomia vaikeuksia. Lähtökohtana kuitenkin on, että ohjeita noudatetaan. Annettujen ohjeiden noudattamatta jättäminen voi olla syynä epäluottamukseen, jonka perusteella valtuusto voi 21. :n nojalla erottaa kuntayhtymän toimielimeen valitsemansa jäsenet. Viime kädessä kuntaa edustavat henkilöt toimivat valtuuston luottamuksen varassa (Harjula ja Prättälä, Talentum 2012, sivut ). Kaupunginvaltuusto hyväksyi Loviisan kaupungin konserniohjeet , 37. Konserniohjeiden kohdan 6 Edustajien ohjeistaminen mukaan kaupunginjohtaja tai kaupunginhallitus antaa tarvittaessa ohjeita eri yhteisöissä edustaville henkilöille siten kuin kuntalaissa säädetään. Omistajaohjeistuksen sisällöstä Valittajat ovat valituksessaan kaupunginvaltuuston tekemään 11. :n päätökseen viitaten katsoneet, ettei kaupunginhallitus ohjeistusta antaessaan ole toteuttanut kaupunginvaltuuston linjausta. Kaupungin näkemyksen mukaan

23 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ kyseistä periaatepäätöstä ( parhaiten turvata suosittelemalla ensisijaisesti ratkaisua kielellisin perustein) ei voida tulkita siten, että se sitoisi kaupunkia kaikessa asiaan liittyvässä valmistelussa tai päätöksenteossa kunnes kaupunginvaltuusto olisi asiassa toisin päättänyt. Valittajat ovat lisäksi jättäneet täysin huomioimatta esimerkiksi talousarvioon ja -suunnitelmaan kirjatut tavoitteet toisen asteen ammatilliseen koulutukseen liittyen. Kaupungin näkemystä tukee myös se, että kaupunginvaltuusto on päätöksellään , 120, hyväksynyt tehdyt linjaukset. Valittajat ovat lisäksi esittäneet, ettei kaupunginhallituksella ole ollut toimivaltaa antaa omistajaohjausta, jonka tavoitteiden toteuttaminen johtaisi kuntayhtymän tarkoituksen muuttamiseen kiinteistökuntayhtymäksi ja myöhemmin kuntayhtymän purkamiseen. Valittajien näkemyksestä poiketen kaupunki ei näe, että Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän perussopimus estäisi kaupunkia sopimasta rahoitushakemuksen jättämisestä ja aiesopimuksen allekirjoittamisesta. Molemmat tähtäävät selvityksen tekemiseen siitä, millä edellytyksillä toisen asteen ammatillinen koulutus jatkossa voitaisiin järjestää esitetyllä tavalla. Ei ole loogista, että perussopimusta tulisi muuttaa ennen kuin voitaisiin päättää uusien toimintamallien selvittämisestä. Mikäli toisen asteen ammatillinen koulutus selvityksen pohjalta jatkossa päätetään toteuttaa, johtaa tämä toki siihen, että koulutuskuntayhtymien perussopimuksia on muutettava. Lopuksi Yllämainittuun viitaten kaupunginhallitus vaatii, että Jaakko Isotalon ja Pekka Heikkilän tekemä valitus Loviisan kaupunginvaltuuston 22. ja 23. :n päätöksistä on perusteettomana kokonaisuudessaan hylättävä. Viime kädessä kaupunkia edustavat henkilöt toimivat kaupunginvaltuuston luottamuksen varassa. Kaupunginvaltuusto on valinnut Jaakko Isotalon ja Pekka Heikkilän Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän valtuustoon edustamaan Loviisan kaupunkia. Päättäessään olla noudattamatta kaupungin antamaa omistajaohjausta asiassa he ovat ottaneet tietoisen riskin, että kaupunginvaltuuston luottamus heihin tässä ominaisuudessa vaarantuu. Esittely: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Kaupunginhallitus päättää antaa yllä olevan lausuntoehdotuksen lausuntonaan Helsingin hallinto-oikeudelle Jaakko Isotalon ja Pekka Heikkilän tekemän valituksen johdosta. Pykälä tarkastetaan välittömästi.

24 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Arja Isotalo (läheinen asianosaisena) ja jäsen Veikko Ekström (yhtymävaltuuston jäsen) ilmoittivat olevansa jäävejä ja he poistuivat kokoustilasta asian käsittelyn ajaksi. Jäsen Eeva Holmström ehdotti, että alla oleva lisätään lausuntoon: Toisen asteen ammatillisen koulutuksen järjestämisen valmistelun edetessä järjestettiin asiassa yhteinen alueellinen info- ja keskustelutilaisuus. Ehdotusta ei kannatettu. Päätös ehdotuksen mukaisesti. Pykälä tarkastettiin välittömästi. Jäsen Eeva Holmström jätti päätökseen eriävän mielipiteen kannattamattoman ehdotuksensa osalta.

25 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Valtuuston vaalilautakunta suhteellisia vaaleja varten 450/ /2017 KH 148 Valmistelija ja esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Hallintosäännön 125 :n mukaan valtuusto valitsee toimikaudekseen suhteellisten vaalien toimittamista varten vaalilautakunnan. Lautakunnassa on viisi varsinaista jäsentä ja kullakin henkilökohtainen varajäsen. Valtuusto valitsee jäseniksi valituista lautakunnan puheenjohtajan ja yhden varapuheenjohtajan. Vaalilautakunnan sihteerinä toimii valtuuston pöytäkirjanpitäjä, jollei valtuusto toisin päätä. Lautakunnan jäsenten ja varajäsenten valinnassa tulee ottaa huomioon tasa-arvolain säädännön vaatimukset. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuuston vaalilautakunta valitaan edellä kerrotuin tavoin. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

26 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston valinta 450/ /2017 KH 149 Valmistelija ja esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Kaupunginvaltuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa. Hallintosäännön mukaan puheenjohtajiston toimikausi on kaksi vuotta. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto valitsee puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa ajalle Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

27 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallituksen valinta 450/ /2017 KH 150 Valmistelija ja esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Hallintosäännön mukaisesti kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginhallitukseen 9 jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen. Kaupunginhallituksen toimikausi on 2 vuotta. Valtuusto valitsee kaupunginhallituksen jäsenistä puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa. Kuntalain 73 :n mukaan vaalikelpoinen kaupunginhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: 1) välittömästi kunnanhallituksen alaisena toimiva kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2) henkilö, joka on kunnanhallituksen tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; 3) kunnan palveluksessa oleva henkilö, joka lautakunnan esittelijänä tai muuten vastaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi tulevien asioiden valmistelusta; 4) henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä tai säätiössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle kunnanhallituksessa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Henkilöstön edunvalvonnasta asianomaisessa kunnassa huolehtivan yhteisön hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen puheenjohtaja ei ole vaalikelpoinen kaupunginhallitukseen. Vaalikelpoinen ei myöskään ole henkilö, joka yhteisön neuvottelijana tai muussa vastaavassa ominaisuudessa vastaa edunvalvonnasta. Enemmistön kaupunginhallituksen jäsenistä on oltava muista kuin kunnan tai kunnan määräämisvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa olevia henkilöitä. Kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten valinnassa tulee ottaa huomioon tasa-arvolainsäädännön vaatimukset.

28 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se ajalle valitsee kaupunginhallitukseen 9 jäsentä ja heille kullekin henkilökohtaisen varajäsenen sekä määrää jäsenistä puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

29 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Tarkastuslautakunnan valinta 450/ /2017 KH 151 Valmistelija ja esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Kaupunginvaltuusto asettaa tarkastuslautakunnan toimikauttaan vastaavien vuosien hallinnon ja talouden tarkastuksen järjestämistä varten. Lautakunnassa on puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä viisi muuta jäsentä, ja jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Ainakin lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla valtuutettuja (KuntaL 121 ). Tarkastuslautakunnan on mm. valmisteltava valtuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat sekä arvioitava, ovatko valtuuston asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet toteutuneet. Seuraavia henkilöitä ei voi valita tarkastuslautakuntaan: 1. kaupunginhallituksen jäsen; 2. pormestari ja apulaispormestari; 3. henkilö, joka on kunnanhallituksen jäsenen, kunnanjohtajan, pormestarin tai apulaispormestarin hallintolain (434/2003) esteellisyysperusteita koskevan 28 :n 2 ja 3 momentissa tarkoitettu läheinen; 4. henkilö, joka on kunnan tai kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; 5. henkilö, joka ei ole vaalikelpoinen kunnanhallitukseen. Lautakunnan jäsenten ja varajäsenten valinnassa tulee ottaa huomioon tasa-arvolainsäädännön vaatimukset. Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että tarkastuslautakuntaan valitaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi 5 muuta jäsentä sekä heille jokaiselle henkilökohtainen varajäsen. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

30 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Keskusvaalilautakunnan valinta 450/ /2017 KH 152 Valmistelija ja esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Vaalilain 13 :n mukaan valtuuston on asetettava kuntaan toimikaudekseen kunnan keskusvaalilautakunta. Keskusvaalilautakuntaan kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä sekä tarpeellinen määrä varajäseniä, kuitenkin vähintään viisi. Varajäsenet on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Sekä jäsenten että varajäsenten tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa kunnassa edellisissä kunnallisvaaleissa ehdokkaita asettaneita äänestäjäryhmiä. Jäsen tai varajäsen, joka keskusvaalilautakunnalle toimitetun ehdokashakemuksen mukaan on asetettu puolueen tai valitsijayhdistyksen ehdokkaaksi, ei voi osallistua keskusvaalilautakunnan työskentelyyn kyseisissä vaaleissa. Lautakunnan jäsenten ja varajäsenten valinnassa on otettava huomioon tasa-arvolain vaatimukset. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että keskusvaalilautakuntaan nimetään puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme jäsentä sekä viisi varajäsentä. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

31 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Maaseutulautakunnan valinta 450/ /2017 KH 153 Valmistelija ja esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Kaupunki valmistelee organisaatiomuutosta, joka johtanee kaupunginvaltuuston toimikauden aikana muutoksiin myös luottamustoimielinten osalta. Näin ollen toimielimen toimikausi voi, mikäli kaupunginvaltuusto päättää uuden organisaation hyväksymisestä, päättyä kaupunginvaltuuston toimikautta aikaisemmin. Kaupunginvaltuusto valitsee korkeintaan toimikauttaan vastaavaksi ajaksi maaseutulautakuntaan 9 jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Yhden jäsenistä valtuusto nimeää puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Lautakunnan jäseniä ja varajäseniä valittaessa tulee ottaa huomioon tasa-arvolainsäädännön vaatimukset. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että maaseutulautakunta valitaan edellä kerrotuin tavoin. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

32 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Perusturvalautakunnan valinta 450/ /2017 KH 154 Valmistelija ja esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Kaupunki valmistelee organisaatiomuutosta, joka johtanee kaupunginvaltuuston toimikauden aikana muutoksiin myös luottamustoimielinten osalta. Näin ollen toimielimen toimikausi voi, mikäli kaupunginvaltuusto päättää uuden organisaation hyväksymisestä, päättyä kaupunginvaltuuston toimikautta aikaisemmin. Loviisan kaupungin kaupunginvaltuusto valitsee korkeintaan toimikauttaan vastaavaksi ajaksi perusturvalautakuntaan 9 jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Yhden jäsenistä Loviisan kaupungin kaupunginvaltuusto nimeää puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Lapinjärven kunta valitsee lautakuntaan Loviisan kaupungin valitsemien lisäksi 2 jäsentä henkilökohtaisine varajäsenineen. Lapinjärven kunnan valitsemat jäsenet osallistuvat lautakunnan toimintaan yhteistyösopimuksen mukaisesti. Lautakunnan jäseniä ja varajäseniä valittaessa tulee ottaa huomioon tasa-arvolainsäädännön vaatimukset. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että perusturvalautakunta valitaan edellä kerrotuin tavoin. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

33 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Sivistyslautakunnan valinta 450/ /2017 KH 155 Valmistelija ja esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Kuntalain 30 3 momentin mukaan kaksikielisessä kunnassa asetetaan opetustoimen hallintoon erillinen toimielin kumpaakin kieliryhmää varten taikka yhteinen toimielin, joka jakautuu kieliryhmiä varten jaostoihin. Toimielimen tai jaoston jäsenet on valittava asianomaiseen kieliryhmään kuuluvista henkilöistä. Kaupunki valmistelee organisaatiomuutosta, joka johtanee kaupunginvaltuuston toimikauden aikana muutoksiin myös luottamustoimielinten osalta. Näin ollen toimielimen toimikausi voi, mikäli kaupunginvaltuusto päättää uuden organisaation hyväksymisestä, päättyä kaupunginvaltuuston toimikautta aikaisemmin. Kaupunginvaltuusto valitsee korkeintaan toimikauttaan vastaavaksi ajaksi sivistyslautakuntaan 9 jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä sekä nimeää yhden jäsenistä lautakunnan puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Jäsenistä viisi edustaa suomenkielistä ja neljä ruotsinkielistä kieliryhmää. Lautakunnan jäseniä ja varajäseniä valittaessa tulee ottaa huomioon tasa-arvolainsäädännön vaatimukset. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että sivistyslautakunta valitaan edellä kerrotuin tavoin. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

34 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Sivistyslautakunnan jaostojen valinta 450/ /2017 KH 156 Valmistelija ja esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Kuntalain 30 3 momentin mukaan kaksikielisessä kunnassa asetetaan opetustoimen hallintoon erillinen toimielin kumpaakin kieliryhmää varten taikka yhteinen toimielin, joka jakautuu kieliryhmiä varten jaostoihin. Toimielimen tai jaoston jäsenet on valittava asianomaiseen kieliryhmään kuuluvista henkilöistä. Kaupunki valmistelee organisaatiomuutosta, joka johtanee kaupunginvaltuuston toimikauden aikana muutoksiin myös luottamustoimielinten osalta. Näin ollen toimielimen toimikausi voi, mikäli kaupunginvaltuusto päättää uuden organisaation hyväksymisestä, päättyä kaupunginvaltuuston toimikautta aikaisemmin. Kaupunginvaltuusto määrää sivistyslautakunnan jäsenet ao. jaostojen jäseniksi. Lisäksi kaupunginvaltuusto valitsee lautakunnan suomenkieliseen jaostoon 4 jäsentä ja ruotsinkieliseen jaostoon 5 jäsentä sekä yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä sekä nimeää kumpaankin jaostoon puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Sivistyslautakunnan kumpaankin jaostoon kuuluu lisäksi sopimuskunnista yksi jäsen henkilökohtaisine varajäsenineen siten kuin yhteistyösopimuksessa erikseen on sovittu. Jaostojen jäseniä ja varajäseniä valittaessa tulee ottaa huomioon tasa-arvolainsäädännön vaatimukset. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että sivistyslautakunnan jaostot valitaan edellä kerrotuin tavoin. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

35 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kulttuurilautakunnan valinta 450/ /2017 KH 157 Valmistelija ja esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Kaupunki valmistelee organisaatiomuutosta, joka johtanee kaupunginvaltuuston toimikauden aikana muutoksiin myös luottamustoimielinten osalta. Näin ollen toimielimen toimikausi voi, mikäli kaupunginvaltuusto päättää uuden organisaation hyväksymisestä, päättyä kaupunginvaltuuston toimikautta aikaisemmin. Kaupunginvaltuusto valitsee korkeintaan toimikauttaan vastaavaksi ajaksi kulttuurilautakuntaan 9 jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Yhden jäsenistä valtuusto nimeää puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Lautakunnan jäseniä ja varajäseniä valittaessa tulee ottaa huomioon tasa-arvolainsäädännön vaatimukset. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kulttuurilautakunta valitaan edellä kerrotuin tavoin. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

36 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Vapaa-aikalautakunnan valinta 450/ /2017 KH 158 Valmistelija ja esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Kaupunki valmistelee organisaatiomuutosta, joka johtanee kaupunginvaltuuston toimikauden aikana muutoksiin myös luottamustoimielinten osalta. Näin ollen toimielimen toimikausi voi, mikäli kaupunginvaltuusto päättää uuden organisaation hyväksymisestä, päättyä kaupunginvaltuuston toimikautta aikaisemmin. Kaupunginvaltuusto valitsee toimikauttaan vastaavaksi ajaksi vapaa-aikalautakuntaan 9 jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Yhden jäsenistä valtuusto nimeää puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Lautakunnan jäseniä ja varajäseniä valittaessa tulee ottaa huomioon tasa-arvolainsäädännön vaatimukset. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että vapaa-aikalautakunta valitaan edellä kerrotuin tavoin. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

37 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Kansalaisopistojen johtokuntien valinta 450/ /2017 KH 159 Valmistelija ja esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Hallintosäännön mukaan kansalaisopistojen johtokunnissa on seitsemän jäsentä ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä. Opistojen yhteistyösopimuksen mukaan johtokuntiin valitaan yksi jäsen ja varajäsen kustakin sopimuskunnasta, eli Pyhtäältä ja Lapunjärveltä. Loviisan kaupunginvaltuusto valitsee johtokuntien puheenjohtajat ja sopimuskunnat valitsevat varapuheenjohtajat. Johtokunnan valinnassa on huomioitava tasa-arvolain säännökset. Kaupunki valmistelee organisaatiomuutosta, joka johtanee kaupunginvaltuuston toimikauden aikana muutoksiin myös luottamustoimielinten osalta. Näin ollen toimielimen toimikausi voi, mikäli kaupunginvaltuusto päättää uuden organisaation hyväksymisestä, päättyä kaupunginvaltuuston toimikautta aikaisemmin. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se valitsee Valkon kansalaisopistolle ja Lovisa Svenska Medborgarinstitutille johtokunnat yllä olevan mukaisesti. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

38 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Teknisen lautakunnan valinta 450/ /2017 KH 160 Valmistelija ja esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Kaupunki valmistelee organisaatiomuutosta, joka johtanee kaupunginvaltuuston toimikauden aikana muutoksiin myös luottamustoimielinten osalta. Näin ollen toimielimen toimikausi voi, mikäli kaupunginvaltuusto päättää uuden organisaation hyväksymisestä, päättyä kaupunginvaltuuston toimikautta aikaisemmin. Kaupunginvaltuusto valitsee korkeintaan toimikauttaan vastaavaksi ajaksi tekniseen lautakuntaan 9 jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Yhden jäsenistä valtuusto nimeää puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Lautakunnan jäseniä ja varajäseniä valittaessa tulee ottaa huomioon tasa-arvolainsäädännön vaatimukset. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että tekninen lautakunta valitaan edellä kerrotuin tavoin. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

39 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Rakennus- ja ympäristölautakunnan valinta 450/ /2017 KH 161 Valmistelija ja esittelijä: hallintojohtaja, vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors Kaupunki valmistelee organisaatiomuutosta, joka johtanee kaupunginvaltuuston toimikauden aikana muutoksiin myös luottamustoimielinten osalta. Näin ollen toimielimen toimikausi voi, mikäli kaupunginvaltuusto päättää uuden organisaation hyväksymisestä, päättyä kaupunginvaltuuston toimikautta aikaisemmin. Loviisan kaupunginvaltuusto valitsee korkeintaan toimikauttaan vastaavaksi ajaksi rakennus- ja ympäristölautakuntaan 9 jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Yhden jäsenistä valtuusto nimeää puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Lapinjärven kunta valitsee lautakuntaan Loviisan kaupungin valitsemien lisäksi 2 jäsentä henkilökohtaisine varajäsenineen. Lapinjärven kunnan valitsemat jäsenet osallistuvat lautakunnan toimintaan yhteistyösopimuksen mukaisesti. Lautakunnan jäseniä ja varajäseniä valittaessa tulee ottaa huomioon tasa-arvolainsäädännön vaatimukset. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että rakennus- ja ympäristölautakunta valitaan edellä kerrotuin tavoin. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

40 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Lautakuntien ja jaostojen päätökset KH 162 Seuraavat lautakunnat ovat lähettäneet päätösluettelonsa kokouksistaan: perusturvalautakunta Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi ja ilmoittaa lautakunnille ja jaostoille, ettei se kuntalain 51 :n nojalla käytä otto-oikeuttaan. Ehdotuksen mukainen.

41 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Ilmoitusasioita kaupunginhallitukselle tiedoksi 99/ /2017, 448/ /2017, 449/ /2017 KH 163 a) Sydkustens landskapsförbund r.f., liittokokouksen pöytäkirja ja vuosiraportti b) Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pöytäkirja. c) Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallituksen pöytäkirja Merkittiin tiedoksi.

42 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Kaupunginhallitus Muut asiat KH 164 A. Kaupunginhallitus nimittää talousasiantuntija Antti Kärkkäisen Loviisan Asunnot Oy:n hallituksen asiantuntijajäseneksi alkaen läsnäolo- ja puheoikeudella. B. Kaupunginhallitus nimittää talousasiantuntija Antti Kärkkäisen omistajaohjauksen mukaisesti Loviisan Seudun Vesi Oy:n hallituksen asiantuntijajäseneksi läsnäolo- ja puheoikeudella. C. Hallintojohtajan viranhaltijapäätös 7/2017: Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi ja ilmoittaa lautakunnille ja jaostoille, ettei se kuntalain 51 :n (365/1995) nojalla käytä otto-oikeuttaan. D. Loviisan kaupunki ei anna lausuntoa hallituksen esitysluonnoksesta eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa-, ohjaus- ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia koskevaksi lainsäädännöksi. E. Loviisan Satama Oy:n yhtiökokouksessa Loviisan kaupunkia edustaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja. F. Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän kuntayhtymävaltuuston kokous : Loviisan kaupunginhallitus ehdottaa kuntayhtymävaltuuston edustajille, että puoltavat oheista ehdotusta: 12 Kuntayhtymän sopimukset ja säännöt MUUTOSESITYS: Hallintosäännön muutos tulee palauttaa uuteen valmisteluun siten, että asia valmistellaan ja käsitellään vasta uuden perussopimukseen tultua hyväksytyksi. sekä Esitys seuraavasta ponnesta kuntayhtymävaltuuston hyväksyttäväksi: Kuntayhtymävaltuusto edellyttää, että kuntayhtymän hallinto osallistuu täysipainoisesti ns. Itäisen Uudenmaan ammatillisen koulutuksen muutoshankkeeseen omistajakuntien tahdon mukaisesti ja luovuttaa viivytyksettä kaikki ne tiedot, joita hankkeen edistäminen vaatii. Erityisesti kuntayhtymän purkuselvitystä varten pyydetyt tiedot tulee toimittaa välittömästi.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 28.02.2017 klo 18:00-19:55 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä Antti varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Björklöf Johan Ekström Veikko jäsen klo

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Björklöf Johan Ekström Veikko jäsen klo LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2015 301 Kaupunginhallitus AIKA 25.05.2015 klo 17:30-20:41 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Heikkilä Pekka Sakari

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI

LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI 1 Valtuusto LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI 2017-2020 Valtuuston on valittava henkilöt kunnallisiin ja eräisiin valtiollisiin luottamustoimiin. HALLITUS Valtuusto valitsee hallitukseen yhdeksän jäsentä

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Ekström Veikko jäsen 307-313 Malmivaara Jouni

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Ekström Veikko jäsen 307-313 Malmivaara Jouni LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642 Kaupunginhallitus AIKA 14.12.2015 klo 17:30-19:00 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Heikkilä Pekka I

Lisätiedot

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Kunnanhallitus 179 06.06.2017 Valtuusto 63 14.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021 KH 06.06.2017 179 Kuntalain 32 :n mukaan tulee valtuuston suorittaa kunnanhallituksen, tarkastuslautakunnan ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 12 V 7.6.2017, Keskusvaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002991 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/2013 405 Kaupunginhallitus AIKA 22.10.2013 klo 08:37-16:43 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kannanotto itäisen Uudenmaan 2. asteen ammatillisen koulutuksen tulevaisuuden keskeisistä periaatteellisista lähtökohdista

Kannanotto itäisen Uudenmaan 2. asteen ammatillisen koulutuksen tulevaisuuden keskeisistä periaatteellisista lähtökohdista Kaupunginhallitus 311 14.11.2016 Kaupunginvaltuusto 120 14.12.2016 Kannanotto itäisen Uudenmaan 2. asteen ammatillisen koulutuksen tulevaisuuden keskeisistä periaatteellisista lähtökohdista 721/12.00.01/2016

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 63 19.02.2018 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 63 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 170 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015 Kaupunginhallitus 144 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 54 15.06.2015 Markku Ahjoniemen eronpyyntö Karkkilan kaupungin luottamustehtävistä 1/00.00.01/2013, 3/00.00.01/2013, 9/00.00.01/2013, 10/00.00.01/2013,

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille

Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille Kaupunginhallitus 212 01.09.2014 Kaupunginvaltuusto 97 10.09.2014 Kaupunginhallitus 94 30.03.2015 Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille 550/02.05.03/2014 KH 212 Valmistelija:

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 19.6.2017 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 39

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 62 19.02.2018 Keskusvaalilautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 62 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 169 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 57 19.02.2018 Kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 57 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 162 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Toimielinten jäsenten vaali /Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies

Toimielinten jäsenten vaali /Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies Kaupunginhallitus 187 23.05.2017 Valtuusto 39 05.06.2017 Kaupunginhallitus 224 27.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021/Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies 1323/01.45/2017

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Peltoluhta Vesa Långin varajäsen 70-74

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Peltoluhta Vesa Långin varajäsen 70-74 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 11.09.2017 klo 17:08-17:16 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto..06 Sivu / /06 00.00.0.00 Kaupunginhallitus 75 5..06 Valtuutetun, kaupunginhallituksen jäsenen, kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston jäsenen ja kaupunginhallituksen tila- ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 24.03.2014 Sivu 1 / 1 5446/00.00.01/2012 Kaupunginhallitus 69 10.3.2014 29 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vaali Valmistelijat / lisätiedot: Katja Rytilahti, puh. 050 382 6951 Jouni Majuri, puh.

Lisätiedot

528 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle kaupunginhallituksen vaalia koskevan valituksen johdosta. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

528 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle kaupunginhallituksen vaalia koskevan valituksen johdosta. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Tampere Ote pöytäkirjasta 48/2017 1 (7) Kaupunginhallitus, 528, 11.09.2017 Kaupunginhallitus, 279, 15.05.2017 Kaupunginhallitus, 358, 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto, 152, 12.06.2017 528 Lausunto Hämeenlinnan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 55 21.11.2016 40 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 261 Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 190 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Kuntalain (410/2015) 32 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 190 29.5.2017 6 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus 29.5.2017 190

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (5) 7 Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston jäsenten valinta toimikaudeksi 2015 2016 HEL 2014-013179 T 00 00 02 Päätös päätti valita kaupunginhallituksen toimikaudeksi

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille

Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille Kaupunginhallitus 212 01.09.2014 Kaupunginvaltuusto 97 10.09.2014 Kaupunginhallitus 94 30.03.2015 Kaupunginvaltuusto 49 15.04.2015 Kiinteistö Oy Talluddenin avustus-/lainapyyntö Loviisan kaupungille 550/02.05.03/2014

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 7. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 7. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 29.05.2017 Sivu 1 / 1 1978/2017 00.00.01.00 7 Kaupunginhallituksen ja sen jaostojen vaali (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Katja Rytilahti, puh. 050 382 6951 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) 55 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Valtioneuvosto on tehnyt 16. kesäkuuta 2016 päätöksen Kuopion ja Juankosken

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 260 Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 9 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 53 19.02.2018 Teknisen lautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 53 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 163 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 10 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 59 19.02.2018 Sivistyslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 59 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 165 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 20 V 7.6.2017, Kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002999 T 00 00 02 Päätösehdotus

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 58 19.02.2018 Ympäristölautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 58 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 164 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu kaupunginjohtajan esitys talousarvioksi ja -suunnitelmaksi

Kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu kaupunginjohtajan esitys talousarvioksi ja -suunnitelmaksi Kaupunginhallitus 272 20.10.2014 Kaupunginhallitus 275 21.10.2014 Talousarvio ja -suunnitelma 2015-2017 677/02.02.00/2014 KH 272 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen Kaupunginhallituksen jäsenille

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

MUU Kankkunen Iiro nuorisovaltuuston edustaja

MUU Kankkunen Iiro nuorisovaltuuston edustaja LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/2017 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 07.06.2017 klo 18:00 PAIKKA Harjurinteen koulu, Ratakatu 1 LÄSNÄ Andersson Otto Anton Heijnsbroek-Wirén Mia Willner Kristian Sjödahl Ralf

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/ /2017

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/ /2017 Kaupunginhallitus 269 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 10 05.06.2017 Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/00.00.01.00/2017 Kaupunginhallitus 29.05.2017 269 Valmistelija: kansliapäällikkö Irma Nieminen,

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 90 Tarkastuslautakunta AIKA 09.01.2013 klo 17:00-20:30 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Lohenoja Pertti puheenjohtaja Laukas Gunnel varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 274 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003135 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUSEDUSTAJIEN VALITSEMINEN

Kunnanhallitus Valtuusto OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUSEDUSTAJIEN VALITSEMINEN Kunnanhallitus 213 05.06.2017 Valtuusto 68 12.06.2017 OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUSEDUSTAJIEN VALITSEMINEN KHALL 213 Valmistelija: hallinnon sihteeri Marja Harjunen, 050-4636 280 Oulun

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 61 19.02.2018 Asukaslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 61 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 168 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/2013 416 Kaupunginhallitus AIKA 23.10.2013 klo 09:02-17:06 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 277 Sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003138 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus

Kuntayhtymän hallitus Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 129 11.9.2017 7 334/00.00.01.00.00/2017 Kuntayhtymän hallituksen jäsenten vaali Päätöshistoria Kuntayhtymän hallitus 11.9.2017

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) 13 Tarkastuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002990 T 00 00 02 Päätösehdotus päättää valita toimikaudekseen tarkastuslautakuntaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 262 Tarkastuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002990 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 189 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Kuntalain (410/2015) 32 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Kaupunginhallitus 373 17.12.2018 Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali 287/00.00.01/2017

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 271 Liikenneliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003131 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 167 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 28.4.2015 30

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 28.4.2015 30 Valtuusto 28.4.2015 30 1. MÄÄRÄALAN MYYMINEN RISTO MOISIOLLE Kh. 20.4.2015 35 Esityslistan liite 1 Risto Moisio haluaisi ostaa kunnalta määräalan Konneveden kunnan Siikakosken kylässä sijaitsevasta Simola-nimisestä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2017 1 (5) 596 V 7.6.2017, Liikenneliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003131 T 00 00 02 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta Auran kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 08:41-14:43 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanvirasto, valtuustosali 12 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjantarkastajat 14 Kunnan taloudellisen

Lisätiedot

KH 282 Valmistelija: sivistys] ohtaj a Thomas Grönholm, puh

KH 282 Valmistelija: sivistys] ohtaj a Thomas Grönholm, puh LOVIISAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Petus-!a kultt«uriministe"0 Kaupunginhallitus 282 03.11.2014 12. 11. 2014 no......./.../,...... Loviisan kaupungin lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 8 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002970 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6592/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6592/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 56 21.11.2016 41 Asianro 6592/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (10) Kunnanhallitus

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (10) Kunnanhallitus Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Aika 19.06.2017, klo 17:32-17:43 Paikka Kunnantalo, Ervastintie 2, kokoustila Ervast Käsitellyt asiat 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 46 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 18 V 7.6.2017, Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002997 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1. Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. Arviointikertomuksen käsittely

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1. Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. Arviointikertomuksen käsittely Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 Aika 23.4.2015 klo 15:00 17:36 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 14 15 16 17 Tilinpäätös 2014 Arviointikertomuksen

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014 1 Kokousaika To 10.4.2014 klo 15.00 16.15 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari, pj. Malila Kari Eira Birgitta Kurkela Outi, vj. Poissa Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

Loviisan kaupungin kyky vastaanottaa kiintiöpakolaisia ja oleskeluluvan saaneita turvapaikan hakijoita

Loviisan kaupungin kyky vastaanottaa kiintiöpakolaisia ja oleskeluluvan saaneita turvapaikan hakijoita Perusturvalautakunta 83 15.09.2015 Kaupunginhallitus 228 05.10.2015 Kaupunginvaltuusto 101 14.10.2015 Loviisan kaupungin kyky vastaanottaa kiintiöpakolaisia ja oleskeluluvan saaneita turvapaikan hakijoita

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 189 29.5.2017 5 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus 29.5.2017 189 Yleistä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2017 1 (6) 588 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002970 T 00 00 02 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa:

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle Kaupungin talouskatsaus Tarkastuslautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017

Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle Kaupungin talouskatsaus Tarkastuslautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 Aika 24.8.2016 klo 15:00 17:30 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 61 62 63 64 65 66 Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle 2016

Lisätiedot

Valtuusto 2/2017. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 2/2017. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 2/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 18.8.2017 klo 13.00 13.35 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Lisätiedot

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA AIKA 30.5.2018 klo 9:00 13:04 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN 2017 25 TILINTARKASTUKSESTA 18 HEINÄVEDEN KUNNAN

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 35. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Samola Riitta JHTT, BDO Audiator Oy, sihteeri

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 35. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Samola Riitta JHTT, BDO Audiator Oy, sihteeri LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 35 Tarkastuslautakunta AIKA 12.05.2015 klo 17:30-21:07 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Lohenoja Pertti puheenjohtaja Hagfors Kari varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/ Yhtymäkokous kokouskutsu 2/2017 22.6.2017 Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän yhtymäkokous pidetään 22.6.2017 klo 12.00 alkaen, Tampereen kaupunkiseutu, kokoushuone Tammer, Kelloportinkatu 1 B. Tampereella

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 21.01.2014 klo 18:00-18:57 PAIKKA Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 258 n vaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002995 T 00 00 02 Päätös päätti asettaa toimikaudekseen kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (7) 259 Kaupunginhallituksen jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002970 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Malmivaara Jouni asiantuntija klo

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Malmivaara Jouni asiantuntija klo LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/2015 525 Kaupunginhallitus AIKA 20.10.2015 klo 09:00-15:07 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Grönberg Merja II

Lisätiedot

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 1/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 22.3.2018 klo 14.30 15.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski ASIAT

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (8) 41 Kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen toimialaan kuuluvien asuntoyhtiöiden edustajien nimeäminen HEL 2017-001827 T 00 01 05 Päätös päätti kehottaa 1 kaupunginkanslian

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 3 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN YHTEISTOIMINTA- ALUEEN PALVELUTUOTANTO 4 7 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 5

SISÄLLYSLUETTELO 3 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN YHTEISTOIMINTA- ALUEEN PALVELUTUOTANTO 4 7 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 5 1/2011 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 3 3 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN YHTEISTOIMINTA- ALUEEN PALVELUTUOTANTO 4 4 KUNNAN

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 29.4.2011 klo 9.00 12.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila Laukkanen Jarmo

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 268 Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003127 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013,

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013, KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013, 7.1.2013 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja kunnanhallitus päätösvaltaiseksi. 2 Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjan tarkastajiksi

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 30.1.2013 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

Kuntalain 35 :n mukaan vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

Kuntalain 35 :n mukaan vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Joutsan kunnanhallitus 8 12.01.2015 Kunnanvaltuusto 7 19.01.2015 KUNNANHALLITUKSEN VAALI Joutsan kunnanhallitus 12.01.2015 8 Kuntalain 17 :n mukaan valtuusto asettaa kunnanhallituksen. Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 26.10.2018 klo 13.00 13.15 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12,

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Elinvoima- ja konsernijaosto 11.09.2017 Aika 11.09.2017 klo 12:30-13:54 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot