RAHOITUSRAKENTEEN MUUTTAMINEN PALVELURAKENNEUUDISTUS PÄIJÄT- HÄMEESSÄ -HANKKEESSA (HANKENRO 623)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAHOITUSRAKENTEEN MUUTTAMINEN PALVELURAKENNEUUDISTUS PÄIJÄT- HÄMEESSÄ -HANKKEESSA (HANKENRO 623)"

Transkriptio

1 MAAKUNTAHALLITUS LIITTYY ASIAAN 17 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO Maakuntajohtaja RAHOITUSRAKENTEEN MUUTTAMINEN PALVELURAKENNEUUDISTUS PÄIJÄT- HÄMEESSÄ -HANKKEESSA (HANKENRO 623) Päijät-Hämeen liitto ja Lahden kaupunkiseudun seutuhallinto olivat hakeneet rahoitusta hankkeelle Palvelurakenneuudistus Päijät-Hämeessä. Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan valtakunnallisen Kunta- ja palvelurakenneuudistushankkeen aluevaiheen tuloksena esitetyt toimenpide-ehdotukset. Tavoitteena on peruskuntaan tukeutuvien palveluiden rationaalisuuden ja kattavuuden varmistaminen palveluiden uudistamisessa. Alueellinen suunnitelma laaditaan osakokonaisuuksittain kuntajohtajatyöryhmiä käyttäen. Tarkasteltavana ovat Kuntatalous ja valtionosuudet, päätöksentekorakenteet ja demokratia, kuntien omistajaohjaus ja omistajapolitiikka sekä hallinto-organisaatioiden kokonaistarkastelu. Teemakohtaiseen tarkasteluun tulevat esim. sivistystoimi, yhdyskuntatekniikka, henkilöstöhallinto ja toiminnan tukipalvelut. Maakuntahallitus päätti myöntää Päijät-Hämeen liitolle osoitetusta vuoden 2006 siirtomäärärahasta momentilta maakunnan kehittämisrahaa seuraavasti: Hanke: Hakija: Tarkoitus: Tavoitteet: Hankkeen kesto: Päätöksen perustelut: Palvelurakenneuudistus Päijät-Hämeessä Päijät-Hämeen liitto ja Lahden kaupunkiseudun seutuhallinto Valtakunnallisen kunta- ja palvelurakenneuudistushankkeen alueellisen suunnitelman laatiminen osakokonaisuuksittain Peruskuntaan tukeutuvien palveluiden rationaalisuuden ja kattavuuden varmistaminen Hanke toteuttaa maakuntaohjelman toimenpidettä Kuntien ja muiden julkisen hallinnon toimijoiden välisen yhteistyön parantaminen Hyväksyttävä kustannusarvio Myönnetään maakunnan kehittämisrahaa 20,54% max Hankkeen hyväksytty kokonaiskustannusarvio sisältää euroa Päijät-Hämeen liiton kunnallista rahoitusta ja euroa Seutuhallinnon rahoitusta. Lisäksi kustannusarvio sisältää euroa Lahden alueen aluekeskusohjelman kuntalinjan rahoitusosuutta.

2 Avustuksen piiriin hyväksytyt kustannukset: Projektihenkilöstön palkkauskustannukset euroa Ostopalvelut muut menot Hyväksymisen ehtona on aina hankintojen kilpailuttaminen. Päijät-Hämeen liitto ja Lahden kaupunkiseudun seutuhallinto ovat esittäneet kustannusrakenteen muuttamista siten, että aluekeskusohjelman kuntalinjan rahoituksella rahoitettava toiminta irrotetaan omaksi hankkeekseen. Hankkeen rahoitussuunnitelmaan esitetään kuntarahoituksen muutosta siten, että hakijoiden oma rahoitus on yhteensä Olen tänään päättänyt, että Palvelurakenneuudistus Päijät-Hämeessä hankkeen kustannus- ja rahoitusrakennetta muutetaan seuraavasti: Hyväksyttävä kustannusarvio Myönnetään maakunnan kehittämisrahaa 41,45% max Avustuksen piiriin hyväksytyt kustannukset: Projektihenkilöstön palkkauskustannukset euroa Ostopalvelut muut menot Hyväksymisen ehtona on aina hankintojen kilpailuttaminen. Hankkeen hyväksytty kokonaiskustannusarvio sisältää euroa hakijoiden kunnallista rahoitusta.

3 Maakuntajohtaja KUSTANNUSRAKENTEEN MUUTOS LAHDEN SEUDUN MARKKINOINTIVIESTINTÄ HANKKEESSA (NRO 472) Lahden Alueen Kehittämisyhtiö Oy LAKES on hakenut muutosta Lahden seudun markkinointiviestintä hankkeen kululajeihin. Pääasiassa palkkoihin budjetoiduista määrärahoista halutaan siirtää euroa ostopalveluihin. Siirtoa perustellaan projektihenkilön siirtymisellä toisiin tehtäviin sekä markkinointikampanjan lisärahoitustarpeella. Olen tänään päättänyt muuttaa tekemäni päätöksen ehtoja siten, että hyväksytyn euron kustannusarvion puitteissa ostopalveluihin siirretään euroa palkoista.

4 Maakuntajohtaja MAAKUNTATUNNUKSEN KÄYTTÖOIKEUDEN MYÖNTÄMINEN PÄIJÄT-HÄMEEN KA- LAMIESPIIRI RY:LLE Maakuntahallituksen tekemän päätöksen perusteella olen myöntänyt seuraavan maakuntatunnuksen käyttöoikeuden: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö on myöntänyt SM-veteraanipilkin 2007 ja varsinaisen SM-pilkin 2008 järjestämisoikeudet Päijät-Hämeen Kalamiespiirille. Veteraanipilkki järjestetään ja SM-pilkki Vesijärvellä Vääksyssä. Kisojen käsiohjelmaan, kilpailualueen karttaan, hihamerkkeihin ym. julkaistavaan materiaaliin laaditaan kisatunnus / kisalogo, jossa käytetään maakuntatunnusta, Vellamoa. Eija Säynätmäki johdon sihteeri

5 Maakuntajohtaja YHTEISKUNTATIETEIDEN KANDIDAATTI KAROLIINA TIKAN PALKKAAMINEN HAR- JOITTELIJAKSI BRYSSELIN TOIMISTOON Olen palkannut yhteiskuntatieteiden kandidaatti Karoliina Tikan harjoittelijaksi Etelä- Suomen EU-toimistoon Brysseliin väliseksi ajaksi 900 euron kuukausipalkalla. Karoliina Tikan toimenkuvaan kuuluvat tiedottaminen maakuntien toimijoille EU:n ajankohtaisista asioista ja Tuula Loikkasen osoittamat muut tehtävät. Helena Masanti tarkastaja

6 Maakuntajohtaja LAHDEN SEUDUN MAAKUNTATALO OY NIMISEN YHTIÖN OSAKKEIDEN OSTAMINEN Maakuntahallitus on kokouksessaan siirtänyt edelleen saamaansa toimivaltaa lle tehdä Etelä-Suomen EAKR-ohjelman hallinnoinnin edellyttämiä toimitilajärjestelyjä koskevat päätökset. Olen tänään päättänyt ostaa Palvelualojen ammattiliitto ry:ltä euron kauppahinnalla Lahden Seudun Maakuntatalo Oy nimisen yhtiön osakkeet n:ot , jotka oikeuttavat 69 m2:n suuruisen toimistohuoneiston hallintaan. Tilat liittyvät suoraan liiton käytössä oleviin toisen kerroksen tiloihin. Tilat on vuokrattu ja ne vapautuvat Kauppakirja on allekirjoitettu tänään. Riitta Nyqvist hallintojohtaja

7 Maakuntajohtaja HAKEMUS MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMISEKSI HANKKEELLE PIE- TARI-LAHTI IDBMPRO-OHJELMA, ESISELVITYS (FIMOS ) Lahden tiede- ja yrityspuisto on hakenut rahoitusta hankkeelle Pietari-Lahti IDBMPro-ohjelma, esiselvitys. Hankkeessa toteutettaisiin esiselvitys, jossa selvitetään mahdollisuudet käynnistää Lahden ja Pietarin alueiden yhteinen IDBMPro koulutus. Koulutukseen osallistuisi sekä pietarilaisia että päijäthämäläisiä opiskelijoita ja koulutus järjestettäisiin osittain Lahdessa ja osittain Pietarissa. Selvityksessä kartoitetaan mm. mahdollisuudet opiskelun järjestämiseen, koulutuksen kysyntä ja rahoitus. Kansainvälisen IDBMPro koulutuksen kautta voitaisiin luoda suoria liikeyhteyksiä Lahden ja Pietarin alueen yritysten henkilöstön välille. Selvitys toteutetaan ulkoisena palveluna. Hankkeen päätavoitteena on tuottaa tietoa, jonka perusteella kansainvälinen IDBM- Pro-koulutus voidaan joko käynnistää tai lopettaa koulutuksen valmistelu. Hankkeen rahoitussuunnitelma: Maakunnan kehittämisraha Kuntarahoitus Yhteensä Olen tänään päättänyt, että en myönnä maakunnan kehittämisrahaa hankkeelle Pietari-Lahti IDBMPro-ohjelman esiselvitys. Suhteessa muihin hakemuksiin esiselvityksen näin korkea avustusosuus ei ole tarkoituksenmukainen.

8 Maakuntajohtaja HAKEMUS MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMISEKSI HANKKEELLE UUSIA TAPAHTUMIA PÄIJÄT-HÄMEESEEN (FIMOS ) Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry on hakenut rahoitusta hankkeelle Uusia tapahtumia Päijät-Hämeeseen. Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry oli kehittämässä uusia tapahtumia, joista oli tavoitteena tulla jatkossa vuosittain toistuvaa, yhdistyksen normaalia toimintaa ja samalla uutta liikuntapalvelua Päijät-Hämeen maakuntaan. Uusia tapahtumia ovat koululaisten hiihtolomalla pidettävä lasten Spurtti-leiri, koululaisten syysloman Pomppis-leiri, loka-marraskuussa pidettävä Kunnon Ilta yritysten henkilökunnalle ja lasten ja isien yhteinen Liikkuva Isänpäivä -tapahtuma. Hankkeen rahoitussuunnitelma: Maakunnan kehittämisraha Yksityinen rahoitus Yhteensä Olen tänään päättänyt, että en myönnä maakunnan kehittämisrahaa hankkeelle Uusia tapahtumia Päijät-Hämeeseen. Päijät-Hämeen maakuntahallitus myönsi Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:lle Liikunnan ja Urheilun kumppanuushankkeelle yhteensä euroa Euroopan aluekehitysrahaston ja valtion rahoitusta. Uusi hanke oli laaja-alaisempi ja vastasi paremmin maakunnan kehittämistavoitteita.

9 Maakuntajohtaja HAKEMUS MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMISEKSI HANKKEELLE KAR- JALA LAHDESSA ARTIKKELIKOKOELMAA VARTEN Helsingin yliopisto/koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia/Palmenia-kustannus on hakenut maakunnan kehittämisrahaa hankkeelle Karjala Lahdessa - artikkelikokoelma. Hankkeessa on tarkoitus toimittaa artikkelikokoelma Lahti Karjalassa eli miten karjalaisuus alkoi siirtoväen myötä vaikuttaa Lahdessa sotien aikana ja erityisesti sotien jälkeen. Hankkeen rahoitussuunnitelma Maakunnan kehittämisraha Yksityinen rahoitus Yhteensä Olen tänään päättänyt, että en myönnä maakunnan kehittämisrahaa hankkeelle Karjala Lahdessa -artikkelikokoelma. Hakemukseen ei saatu kaikkia pyydettyjä täydennyksiä.

10 Maakuntajohtaja HAKEMUS MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMISEKSI HANKKEELLE LAH- DEN YRITTÄJÄNAISET RY:N HISTORIIKKI (FIMOS ) Lahden Yrittäjänaiset ry on hakenut maakunnan kehittämisrahaa hankkeelle Lahden yrittäjänaiset ry:n historiikki. Lahden Yrittäjänaiset ry täytti vuonna vuotta. Järjestön on tarkoitus koota historiikki, joka on yhdistyksen ensimmäinen. Hankkeen kokonaisrahoitus on euroa, jota kokonaisuudessaan haetaan maakunnan kehittämisrahasta. Lisäksi hanke sisältää talkootyötä. Olen tänään päättänyt, että en myönnä rahoitusta hankkeelle Lahden yrittäjänaiset ry:n historiikki. Hankkeen rahoitussuunnitelma ei täytä maakunnan kehittämisrahahankkeelle asetettuja ehtoja (Alueiden kehititämislaki 602/2002, Asetus alueiden kehittämistoimenpiteiden rahoituksesta 1225/2002).

11 Maakuntajohtaja HAKEMUS MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMISEKSI HANKKEELLE HEIA 2005 (FIMOS ) Heinolan Ampujat ry on hakenut rahoitusta hankkeelle HeiA Hankkeen tarkoituksena on kunnostaa ampumarata -alue ajanmukaiseen kuntoon ja saavuttaa kansallisiin/kansainvälisiin kilpailuihin soveltuva ampumarata. Hankkeen nettomenot ovat euroa. Olen tänään päättänyt, että en myönnä rahoitusta hankkeelle HeiA Hankkeen kustannus- ja rahoitusrakenne eivät täytä maakunnan kehittämisrahahankkeelle asetettuja säädösten mukaisia ehtoja (Alueiden kehititämislaki 602/2002, Asetus alueiden kehittämistoimenpiteiden rahoituksesta 1225/2002).

12 Maakuntajohtaja MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMINEN PÄIJÄT-HÄMEEN OSAAMISKESKUSOH- JELMAN HANKKEELLE: OSKE INVEST (KORKOHANKE) (HANKENRO 658) Maakunnan liitolle tehtävistä varojen irrotuksista voi syntyä korkotuloja. Sisäasiainministeriön ohjeen (SM /Ha-6, ) mukaan varojen tallettamisesta maakunnan liitoille syntyvät korkotulot on käytettävä samaan tarkoitukseen kuin ne on irrotuspäätöksellä osoitettu. Sisäasiainministeriön Päijät-Hämeen osaamiskeskusohjelmalle irrotetut varat ovat tuottaneet korkoa yhteensä ,94 euroa. Maakuntajohtajan päätöksellä kertyneet korkotulot on myönnetty osaamiskeskusohjelman käyttöön hyväksytyn toimintasuunnitelman toteuttamista varten, yhteensä ,94 euroa. Korkohankkeita käsitellään uusina hankkeina. Osaamiskeskusohjelman on tästä rahasta käytettäväksi tarkoitettuihin hankkeisiin haettava rahoitusta erikseen maakunnan liitolta. Lahden tiede- ja yrityspuisto Oy on saapuneella hakemuksella anonut rahoitusta hankkeelle Oske Invest. Hankkeen rahoitussuunnitelma Hakijan esitys Valmistelijan esitys Valtion rahoitus Muu kansallinen rahoitus Kunnat Yksityinen rahoitus Talkootyö/laskennallinen työ Yhteensä Olen tänään päättänyt myöntää sisäasiainministeriön Päijät-Hämeen osaamiskeskusohjelmalle irrottamien varojen korkotuloista momentilta maakunnan kehittämisrahaa seuraavasti: Hanke: Hakija: Tarkoitus: Tavoitteet: Oske Invest Lahden tiede- ja yrityspuisto Oy Päijät-Hämeen osaamiskeskusohjelman toimintasuunnitelman toteuttamien Hankkeen tavoitteena on parantaa Päijät-Hämeen valmiuksia houkutella alueellensa osaamisintensiivisiä yrityksiä. Toiminnan pääpaino on ympäristöteknologian ja asumisen yrityksissä. Hankkeen kesto:

13 Päätöksen perustelut: Hanke toteuttaa Päijät-Hämeen osaamiskeskusohjelman toimintasuunnitelmaa Hyväksyttävä kustannusarvio: Myönnetään valtion rahoitusta avustusprosentti 50 Hankkeen hyväksytty kokonaiskustannusarvio sisältää euroa kunnallista rahoitusta. Avustuksen piiriin Projektihenkilöstön palkkauskustannukset, ostopalvelut sekä muut hyväksytyt hakemuksessa eritellyt välttämättömät kustannukset. kustannukset: Avustuksen saajan on noudatettava päätökseen liitettäviä avustuksen saannin ehtoja. Yhteistyö Päijät- Hämeen liiton kanssa: Liitolle on varattava mahdollisuus olla mukana seuraamassa hankkeen etenemistä. Liiton valvoja on erityisasiantuntija Jaana Simola.

14 Maakuntajohtaja HAKEMUS MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMISEKSI HANKKEELLE UUDEN HARTOLALAI- SEN OOPPERAN TUOTTAMINEN JA ESITYSKUNTOON SAATTAMINEN (HANKENRO 529, FIMOS ) Hartolan oopperayhdistys ry on hakenut rahoitusta hankkeelle Uuden hartolalaisen oopperan tuottaminen ja esityskuntoon saattaminen. Päijät-Hämeen liitto pyysi täydennyksiä hakemukseen Hakemuksesta puuttuneet liitteet on toimitettu. Tavoitteena oli kehittää ja vakiinnuttaa oopperatapahtuma korkeatasoiseksi vuosittaiseksi tapahtumaksi. Hankkeen rahoitussuunnitelma Hakijan esitys Valmistelijan esitys Maakunnan kehittämisraha Muu kansallinen rahoitus Kunnat Yksityinen rahoitus Talkootyö/laskennallinen työ Yhteensä Hankkeen osarahoitukset eivät varmistuneet. Olen tänään päättänyt. että en myönnä Päijät-Hämeen liitolle osoitetusta vuoden 2006 siirtomäärärahasta momentilta maakunnan kehittämisrahaa: Hanke: Hakija: Tarkoitus: Tavoitteet: Hankkeen kesto: Päätöksen perustelut: Uuden hartolalaisen oopperan tuottaminen ja esityskuntoon saattaminen Hartolan oopperayhdistys ry Oopperan tilaaminen, lavastus, puvustus, harjoittaminen, säestys Maakunnan pohjoisten osien vetovoiman lisääminen Maakunnan kehittämisrahaa ei ole tarkoituksenmukaista käyttää päärahoituslähteenä tuotantoproduktiossa. Hankkeeseen ei löytynyt riittävästi muuta rahoitusta.

15 Maakuntajohtaja JATKOAJAN MYÖNTÄMINEN TERVEYSLIIKUNNAN PROFESSUURI HANKKEELLE (FIMOS ) Suomen Urheiluopisto on hakenut Terveysliikunnan professuurin perustaminen hankkeelle jatkoaikaa asti. Jatkoajan perusteluna on professuurin perustamisen viivästyminen urheiluopistosta riippumattomista syistä 11 kuukaudella. Olen tänään päättänyt myöntää jatkoaikaa Suomen Urheiluopiston hankkeelle Terveysliikunnan professuuri saakka. Maakuntahallituksen tekemän päätöksen muut ehdot pysyvät ennallaan.

16 Maakuntajohtaja HAKEMUS MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHAN MYÖNTÄMISEKSI HANKKEELLE VASTAANOTTOTOIMI- KUNNASTA ATTASEOIKSI LAHTELAISEN ATTASEATYÖN HISTORIA (HANKENRO 533, FI- MOS ) Lahden Attaseakerho ry on hakenut rahoitusta hankkeelle Vastaanottotoimikunnasta attaseoiksi Lahtelaisen attaseatyön historia Päijät- Hämeen liitto pyysi täydennyksiä hakemukseen erityisesti kuntarahoituksen osalta. Hakijalta saadun tiedon mukaan kaupungilta ei saatu tarvittavaa rahoitusosuutta. Hankkeen rahoitussuunnitelma Hakijan esitys Valmistelijan esitys Maakunnan kehittämisraha Muu kansallinen rahoitus Kunnat Yksityinen rahoitus Talkootyö/laskennallinen työ Yhteensä Hankkeen osarahoitukset eivät varmistuneet. Olen tänään päättänyt, että en myönnä Päijät-Hämeen liitolle osoitetusta vuoden 2006 siirtomäärärahasta momentilta maakunnan kehittämisrahaa: Hanke: Hakija: Tarkoitus: Tavoitteet: Hankkeen kesto: Päätöksen perustelut: Vastaanottotoimikunnasta attaseoiksi Lahtelaisen attaseatyön historia Lahden Attaseakerho ry Historiateoksen tuottaminen Salpausselän kisojen järjestämisen vaiheista Tuoda esille kansainvälisten urheilutapahtumien vaikutus lahtelaisuuteen Hankkeeseen ei löytynyt riittävästi muuta rahoitusta.

17 Maakuntajohtaja LAUSUNTO VT 12 KUKONKOIVUN LIITTYMÄN TIESUUNNITELMASTA Tiehallinnon Hämeen tiepiiri on pyytänyt kirjeellään maantielain 27 :n mukaisesti lausuntoa VT 12 Kukonkoivun liittymän tiesuunnitelmasta. Suunnitelma koskee olevan liittymän täydentämistä Tampereen suunnan rampeilla. Suunnitelman mukaan nykyinen Kukonkoivun teollisuusalueen yhteys valtatielle 12 katkeaa. Liittymä on vahvistettavana olevan maakuntasuunnitelman mukainen ja parantaa Kukonkoivuun muodostuneen logistiikka-alueen toimivuutta eikä liitolla ole huomauttamista tiesuunnitelmasta. Asiakirjat palautetaan lausunnon mukana. Erkki Rope maakuntainsinööri

Rahoituspäätös hankehakemuksesta 2015_001 / 118167: Liikunta- ja urheilumatkailun kehittäminen

Rahoituspäätös hankehakemuksesta 2015_001 / 118167: Liikunta- ja urheilumatkailun kehittäminen Maakuntahallitus 28 23.02.2015 Rahoituspäätös hankehakemuksesta 2015_001 / 118167: Liikunta- ja urheilumatkailun kehittäminen 12/00.01.05.21/2015 Maakuntahallitus 23.02.2015 28 Imatran Seudun kehittämisyhtiö

Lisätiedot

Maakuntajohtaja 38 18.5.2009 LAUSUNTO HOLLOLAN KUNNALLE PAAKKUNAISEN ALUETTA KOSKEVISTA LUONNOSVAIHTOEHDOISTA 1 JA 2

Maakuntajohtaja 38 18.5.2009 LAUSUNTO HOLLOLAN KUNNALLE PAAKKUNAISEN ALUETTA KOSKEVISTA LUONNOSVAIHTOEHDOISTA 1 JA 2 Maakuntajohtaja 38 18.5.2009 LAUSUNTO HOLLOLAN KUNNALLE PAAKKUNAISEN ALUETTA KOSKEVISTA LUONNOSVAIHTOEHDOISTA 1 JA 2 Hollolan kunta pyytää lausuntoa Paakkunaisen alueen asemakaavahankkeesta ja luonnosvaihtoehdoista

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETTELO 11.02.2013. Päätösluettelo. Päätöspvmväli 12.01.2013-08.02.2013 Tulosta Hakija/Vireillepanija Tulosta päätös.

PÄÄTÖSLUETTELO 11.02.2013. Päätösluettelo. Päätöspvmväli 12.01.2013-08.02.2013 Tulosta Hakija/Vireillepanija Tulosta päätös. 1/5 Hakuehto Käyttäjä pvmväli 12.01.2013-08.02.2013 Tulosta Hakija/Vireillepanija Tulosta päätös Järjestys luettelo Arvo Mirja Hiltula Viranhaltija/päätöstyyppi, pykälänumero Viranhaltijan päätöstyypit

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/1 22.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/1 22.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) 441 V Lainan myöntäminen Tuomarinkylän Talli Oy:lle HEL 2013-003007 T 02 05 03 00 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi

Lisätiedot

Tuen hakemiseksi. Postitoimipaikka. Pankkiyhteys. Yhteyshenkilön puhelin. EI KYLLÄ (Täytä kohta 4.2)

Tuen hakemiseksi. Postitoimipaikka. Pankkiyhteys. Yhteyshenkilön puhelin. EI KYLLÄ (Täytä kohta 4.2) Tuen hakemiseksi RAHOITUSHAKEMUS UUSI HAKEMUS JATKOHAKEMUS ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) -RAHASTA: Ennakoitu rakennemuutos Lappeenranta - Imatra -kasvusopimus ETELÄ-KARJALAN KEHITTÄMISRAHASTOSTA

Lisätiedot

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Merja Kaija, projektipäällikkö ja kyläasiamies Pohjois-Savon Kylät ry / Kehittyvät Kylät hanke Ensin idea, sitten mistä tukea! Säätiöiden

Lisätiedot

MAATALOUDEN PERUSKUIVATUSHANKKEIDEN RAHOITUS

MAATALOUDEN PERUSKUIVATUSHANKKEIDEN RAHOITUS MAATALOUDEN PERUSKUIVATUSHANKKEIDEN RAHOITUS OJAT KUNTOON hankkeen seminaari 4.5.2017 Jaana Ojala-Järvi, Hämeen ELY-keskus Peruskuivatushanke vai kunnossapito Peruskuivatushanke: - Peruskuivatustyö, joka

Lisätiedot

Maakuntajohtaja 9 11.2.2008 EU-YKSIKÖN HALLINNOINTIKULUJEN LASKUTUSPERIAATTEET

Maakuntajohtaja 9 11.2.2008 EU-YKSIKÖN HALLINNOINTIKULUJEN LASKUTUSPERIAATTEET Maakuntajohtaja 9 11.2.2008 EU-YKSIKÖN HALLINNOINTIKULUJEN LASKUTUSPERIAATTEET Päijät-Hämeen liitto hankki liiton toimitilojensa yhteydestä yhteensä 114 m2:n suuruiset toimitilat EU-yksikön tarpeisiin.

Lisätiedot

Tuen hakemiseksi. Postitoimipaikka. Pankkiyhteys. Yhteyshenkilön puhelin. EI KYLLÄ (Täytä kohta 4.2)

Tuen hakemiseksi. Postitoimipaikka. Pankkiyhteys. Yhteyshenkilön puhelin. EI KYLLÄ (Täytä kohta 4.2) UUSI HAKEMUS Tuen hakemiseksi JATKOHAKEMUS RAHOITUSHAKEMUS MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHASTA ETELÄ-KARJALAN KEHITTÄMISRAHASTOSTA KORJAUS/TÄYDENNYS EDELLISEEN HAKEMUKSEEN Viranomainen, jolle rahoitushakemus osoitetaan

Lisätiedot

Uusi rahoituslaki ja soveltaminen. Hallitusneuvos Tuula Manelius AKY/Aluestrategiaryhmä

Uusi rahoituslaki ja soveltaminen. Hallitusneuvos Tuula Manelius AKY/Aluestrategiaryhmä Uusi rahoituslaki ja soveltaminen Hallitusneuvos Tuula Manelius AKY/Aluestrategiaryhmä Rahoituslaki ja rahoitusasetus Laki eräiden työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan ohjelmien ja hankkeiden rahoittamisesta

Lisätiedot

Rahoitushakemus. Maakunnan kehittämisraha

Rahoitushakemus. Maakunnan kehittämisraha Rahoitushakemus Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämisen määräraha (AIKO) Maakunnan kehittämisraha Haettava rahoitus on Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämisen määräraha

Lisätiedot

Oma Häme. Tehtävä: Alueellisen liikuntaneuvoston asettaminen, liikunnan edistäminen maakunnassa. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus

Oma Häme. Tehtävä: Alueellisen liikuntaneuvoston asettaminen, liikunnan edistäminen maakunnassa. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus Oma Häme Aluekehitys ja kasvupalvelut Nykytilan kartoitus Tehtävä: Alueellisen liikuntaneuvoston asettaminen, liikunnan edistäminen maakunnassa (Lakiehdotuksessa tehtävä on nimetty: alueellisen liikuntaneuvoston

Lisätiedot

Maakuntahallituksen päätös 168 1 (8) Päiväys 16.12.2013 306/03.03.02/2013. Maakunnan kehittämisraha. Hakemusnumero 13034 Hankenumero 118113.

Maakuntahallituksen päätös 168 1 (8) Päiväys 16.12.2013 306/03.03.02/2013. Maakunnan kehittämisraha. Hakemusnumero 13034 Hankenumero 118113. Maakuntahallituksen päätös 168 1 (8) Päiväys 16.12.2013 306/03.03.02/2013 Asia Maakunnan kehittämisraha Hakemusnumero 13034 Hankenumero 118113 Hakija Hakemus saapunut Hanke Vantaan Innovaatioinstituutti

Lisätiedot

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Maakuntahallituksen päätösvallan delegointi AIKO hankerahoitusta varten

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Maakuntahallituksen päätösvallan delegointi AIKO hankerahoitusta varten Maakuntahallitus 110 15.09.2014 Maakuntahallitus 106 22.08.2016 Maakuntahallituksen päätösvallan delegointi AIKO hankerahoitusta varten 263/00.00.01/2010 MHS 15.09.2014 110 n ehdotus: Maakuntavaltuuston

Lisätiedot

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus Hanke on Alueellinen kehittämishanke EU-rahoitteisen hankkeen valmisteluhanke Kyseessä on Uusi hakemus Jatkorahoitushakemus Korjaus/täydennys edelliseen hakemukseen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2014 1. Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Vellamo, Hämeenkatu 9, 15110 Lahti

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2014 1. Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Vellamo, Hämeenkatu 9, 15110 Lahti PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 Maakuntahallitus 10.02.2014 KOKOUSTIEDOT AIKA 10.02.2014 klo 08:30-10:45 PAIKKA Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Vellamo, Hämeenkatu 9, 15110 Lahti KÄSITELLYT ASIAT

Lisätiedot

RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE. on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille

RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE. on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille Tällaisia kehittämishankkeita ovat mm. maisemahoitosuunnitelmien laatiminen

Lisätiedot

MAKSATUSPROSESSIKOULUTUS ESR-HANKETOIMIJOILLE

MAKSATUSPROSESSIKOULUTUS ESR-HANKETOIMIJOILLE Tuija Nikkari Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus MAKSATUSPROSESSIKOULUTUS ESR-HANKETOIMIJOILLE Seinäjoki 24.5.2011 Rahoituspäätös ja projektisuunnitelma Rahoituspäätös sisältää päätösasiakirjan

Lisätiedot

Lapin aluehallintovirasto

Lapin aluehallintovirasto Lapin aluehallintovirasto 27.9.2016 1 LIIKUNNALLISEN ELÄMÄNTAVAN PAIKALLISTEN KEHITTÄMISHANKKEIDEN AVUSTUKSET VUONNA 2017 2 AVUSTUKSEN TARKOITUS JA PERIAATTEET Liikunnallisen elämäntavan o Liikunnallisen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 1. Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Vellamo, Hämeenkatu 9, 15110 Lahti

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 1. Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Vellamo, Hämeenkatu 9, 15110 Lahti PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Maakuntahallitus 19.05.2014 KOKOUSTIEDOT AIKA 19.05.2014 klo 08:30-09:15 PAIKKA Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Vellamo, Hämeenkatu 9, 15110 Lahti KÄSITELLYT ASIAT

Lisätiedot

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA 1. SOPIMUSOSAPUOLET Projektin toteuttaja: Y-tunnus: Osoite: Projektin tilaaja: Pohjois-Pohjanmaan liitto Y-tunnus: 0922484-4 Osoite: Sepänkatu

Lisätiedot

ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus

ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus Hakemus on Uusi Muutoshakemus, mihin Korjaus/täydennys edelliseen hakemukseen Etelä-Savon maakuntaliitto täyttää Saapunut Dnro 1. HANKE Hankkeen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Liikuntalautakunta ULOS/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Liikuntalautakunta ULOS/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (5) 18 Lausunto kaupunginhallitukselle Tuomarinkartanon Kilpatalli Oy:n ratsastustallin rakennushanketta koskevasta lainahakemuksesta: HEL 2012-012634 T 02 05 03

Lisätiedot

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN JA YLEIS- HYÖDYLLISEN INVESTOINTIHANKETUEN HAKEMISESTA JA TUKIHAKE- MUSLOMAKKEESTA

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN JA YLEIS- HYÖDYLLISEN INVESTOINTIHANKETUEN HAKEMISESTA JA TUKIHAKE- MUSLOMAKKEESTA MÄÄRÄYS Pvm. 17.6.2015 Dnro 1272/54/2015 Maaseutuviraston määräyskokoelma nro 58/15 Kumotaan Määräys Nro 33/15, Dnro 969/54/2015 Valtuutussäännökset: Laki (28/2014) 13 3. mom., 35 6. mom. 36 5. mom., 38

Lisätiedot

Avustushakemus Kaupungin avustus seuralle/yhdistykselle. Vuosi. Yleishallinto. Seura/Yhdistys/Ryhmä. Osoite. Pankki ja tilin n:o.

Avustushakemus Kaupungin avustus seuralle/yhdistykselle. Vuosi. Yleishallinto. Seura/Yhdistys/Ryhmä. Osoite. Pankki ja tilin n:o. Avustushakemus Kaupungin avustus seuralle/yhdistykselle Vuosi Yleishallinto Hakija Seura/Yhdistys/Ryhmä Osoite Pankki ja tilin n:o Y-tunnus Kotipaikka Rekisteröitymisvuosi Toimihenkilöt Puheenjohtaja Puh.nro

Lisätiedot

Elinvoimavaliokunta Kunnanhallitus Valtuusto

Elinvoimavaliokunta Kunnanhallitus Valtuusto Elinvoimavaliokunta 6 01.03.2016 Kunnanhallitus 88 14.03.2016 Valtuusto 21 29.03.2016 LEADER HANKKEEN ANTOLAINA / KEMPELEEN NUORISOSEURA RY / MÄÄRÄRAHAN MUUTOS 694/02.05.01/2015 ELIVK 6 Valmistelija kehitysjohtaja

Lisätiedot

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Kemijärven Palvelukeskus ry.n lainalle/hoitokoti-koivulan laajennushanke/muutos takauspäätökseen

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Kemijärven Palvelukeskus ry.n lainalle/hoitokoti-koivulan laajennushanke/muutos takauspäätökseen Kaupunginhallitus 334 28.10.2013 Kaupunginvaltuusto 110 04.11.2013 Kaupunginhallitus 398 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 95 13.10.2014 Kaupunginhallitus 62 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 18 29.02.2016 Omavelkaisen

Lisätiedot

Biokaasua liikenteeseen. Hankesuunnitelma tiedonvälityshankkeelle

Biokaasua liikenteeseen. Hankesuunnitelma tiedonvälityshankkeelle Hankesuunnitelma tiedonvälityshankkeelle Laadittu Pohjois-Karjalan liikennebiokaasuverkoston kehityshankkeessa 14.8.2012 1. Tiivistelmä tiedonvälityshankkeen tarkoituksena on auttaa samaan aikaan Pohjois-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (6) 179 V Lainan myöntäminen Tuomarinkartanon Kilpatalli Oy:lle HEL 2012-012634 T 02 05 03 00 Päätös päätti esittää, että kaupunginvaltuusto päättäisi seuraavaa:

Lisätiedot

ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus

ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus Kymenlaakson liitto täyttää Saapumispvm Hakemusnumero Valmistelija Diaari-/muu tunnus 1. HANKE Kyseessä on Uusi hakemus Jatkorahoitushakemus Korjaus/täydennys

Lisätiedot

Www-osoitteen saa julkaista kaupungin www-sivuilla Kyllä Ei Yhdistyksen liikuntalajit

Www-osoitteen saa julkaista kaupungin www-sivuilla Kyllä Ei Yhdistyksen liikuntalajit Liikuntaseurojen toiminta-avustus 1 (5) Yhdistyksen perustiedot Yhdistyksen nimi Yhdistyksen osoite Pankkitili (IBAN) Rekisteröimisvuosi Y-tunnus Keskusjärjestö/-liitto Www-osoite Www-osoitteen saa julkaista

Lisätiedot

RAHOITUSHAKEMUS. HUOM! Hakemus tulee täyttää suomeksi tai ruotsiksi. Lue täyttöohjeet ennen lomakkeen täyttämistä! Maakunta

RAHOITUSHAKEMUS. HUOM! Hakemus tulee täyttää suomeksi tai ruotsiksi. Lue täyttöohjeet ennen lomakkeen täyttämistä! Maakunta 1(6) RAHOITUSHAKEMUS Kansallinen maakunnan kehittämisraha Alueellinen koheesio- ja kilpailukykyohjelma (KOKO) Osaamiskeskusohjelma HUOM! Hakemus tulee täyttää suomeksi tai ruotsiksi. Lue täyttöohjeet ennen

Lisätiedot

AVUSTUSSÄÄNTÖ YLEISOHJEET KH

AVUSTUSSÄÄNTÖ YLEISOHJEET KH AVUSTUSSÄÄNTÖ YLEISOHJEET KH 4.9.2017 345 1 OHJEIDEN SOVELTAMISALA Myönnettäessä avustuksia Kemin kaupungin varoista on noudatettava näitä ja asianomaisia avustuksia myöntävien palvelualueiden antamia

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/2015. Hankerahoitusjaosto 16.11.2015

PÖYTÄKIRJA 4/2015. Hankerahoitusjaosto 16.11.2015 PÖYTÄKIRJA 4/2015 Hankerahoitusjaosto 16.11.2015 24 Kokouksen avaus 25 Osanottajien toteaminen sekä kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 26 Työjärjestyksen hyväksyminen 27 Pöytäkirjan tarkastaminen

Lisätiedot

Valtionavustukset järvien kunnostamiseen. Pasi Lempinen, Uudenmaan ELY-keskus

Valtionavustukset järvien kunnostamiseen. Pasi Lempinen, Uudenmaan ELY-keskus Valtionavustukset järvien kunnostamiseen Pasi Lempinen, Uudenmaan ELY-keskus Kotijärvet kuntoon Espoossa -seminaari 22.9.2016 Avustukset järvien kunnostamiseen ELY-keskus voi myöntää valtionavustusta järven

Lisätiedot

Suomen luonnonsuojeluliitto ry

Suomen luonnonsuojeluliitto ry Maakuntajohtajan päätös 1 (7) 233 / 2017 9.6.2017 331/03.03.02/2017 Asia Maakunnan kehittämisraha Hakemusnumero 17006 Hakija Suomen luonnonsuojeluliitto ry Hakemus saapunut Hanke 11.5.2017 Hankkeen kustannusarvio

Lisätiedot

Avustuspäätökset liitteineen

Avustuspäätökset liitteineen Avustuspäätökset liitteineen Maa- ja metsätalousministeri myöntää tällä päätöksellä vuoden 2019 talousarvion momentilta 30.10.63 yhteensä 1 200 000 euron yleisavustuksen (kohdennettu yleisavustus) Suomen

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämishankkeiden valtionavustuksista vuosina

Valtioneuvoston asetus sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämishankkeiden valtionavustuksista vuosina 1(5) LUONNOS 11.10.2019 Valtioneuvoston asetus sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämishankkeiden valtionavustuksista vuosina 2020 2023 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään valtionavustuslain

Lisätiedot

MAAKUNTATUNNUKSEN KÄYTTÖOIKEUDEN MYÖNTÄMINEN URHEILUJOUKKOJEN JA KOULUN KILTA RY:N STANDAARISSA

MAAKUNTATUNNUKSEN KÄYTTÖOIKEUDEN MYÖNTÄMINEN URHEILUJOUKKOJEN JA KOULUN KILTA RY:N STANDAARISSA MAAKUNTAHALLITUS 13.11.2006 LIITTYY ASIAAN 28 Maakuntajohtaja 69 9.10.2006 MAAKUNTATUNNUKSEN KÄYTTÖOIKEUDEN MYÖNTÄMINEN URHEILUJOUKKOJEN JA KOULUN KILTA RY:N STANDAARISSA Maakuntahallituksen 2.2.1998 tekemän

Lisätiedot

TUKIKELPOISUUSASETUKSEN UUDISTAMINEN

TUKIKELPOISUUSASETUKSEN UUDISTAMINEN TUKIKELPOISUUSASETUKSEN UUDISTAMINEN Työ- ja elinkeinoministeriö Alueiden kehittämisyksikkö Aluestrategiaryhmä Hallitusneuvos Tuula Manelius Työkokoukset kevät 2011 Säädöspohja rr-toiminnassa EU-säädökset

Lisätiedot

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Yleisesittely

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Yleisesittely Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Yleisesittely Pohjois-Savon ELY-keskus, viestintä 20.4.2010 1 Tausta Aloitti toimintansa 1.1.2010 osana valtion aluehallinnon uudistusta Tehtävät

Lisätiedot

Maakuntahallituksen päätös 155 1 (7) Päiväys 28.11.2011 313/03.03.02/2011. Maakunnan kehittämisraha. Hakemusnumero 11027 Hankenumero 117482.

Maakuntahallituksen päätös 155 1 (7) Päiväys 28.11.2011 313/03.03.02/2011. Maakunnan kehittämisraha. Hakemusnumero 11027 Hankenumero 117482. Maakuntahallituksen päätös 155 1 (7) Päiväys 28.11.2011 313/03.03.02/2011 Asia Maakunnan kehittämisraha Hakemusnumero 11027 Hankenumero 117482 Hakija Hakemus saapunut Hanke Espoon seudun koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

Maakuntaohjelma. sisältää maakunnan mahdollisuuksiin, tarpeisiin ja erityispiirteisiin perustuvat kehittämisen tavoitteet,

Maakuntaohjelma. sisältää maakunnan mahdollisuuksiin, tarpeisiin ja erityispiirteisiin perustuvat kehittämisen tavoitteet, Maakuntaohjelma sisältää maakunnan mahdollisuuksiin, tarpeisiin ja erityispiirteisiin perustuvat kehittämisen tavoitteet, maakunnan kehittämisen kannalta keskeisimmät hankkeet, muut olennaiset toimenpiteet

Lisätiedot

0. Uusi hakemus, jatkohakemus, korjaus/täydennys edelliseen hakemukseen

0. Uusi hakemus, jatkohakemus, korjaus/täydennys edelliseen hakemukseen 1(5) Ohje rahoitushakemuslomakkeen täyttämiseksi 0. Uusi hakemus, jatkohakemus, korjaus/täydennys edelliseen hakemukseen Uusi hakemus on hankkeen ensimmäinen rahoitushakemus. Jatkohakemus on meneillään

Lisätiedot

Työllisyyspoliittinen avustus Lapin TE-toimisto

Työllisyyspoliittinen avustus Lapin TE-toimisto Työllisyyspoliittinen avustus 1 Työllisyyspoliittisen avustuksen tarkoitus Työttömien työnhakijoiden työllistymisen edistäminen * parannetaan yleisiä työmarkkinavalmiuksia ja ammatillista osaamista Erityisesti

Lisätiedot

Etelä-Suomi Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa

Etelä-Suomi Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa HAKUINFO Hämeen ELY-keskuksen alueellinen ESR-haku 13.2.2015 Etelä-Suomi Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - rakennerahasto-ohjelma Ohjelma-asiakirja:

Lisätiedot

Markkina-analyysi hankealueen tukikelpoisuudesta Etelä-Savon hankealue

Markkina-analyysi hankealueen tukikelpoisuudesta Etelä-Savon hankealue Analyysi 1 (5) Dnro: 30.1.2015 1314/940/2014 Markkina-analyysi hankealueen tukikelpoisuudesta Etelä-Savon hankealue Pieksämäki 1 Hankealueen tukikelpoisuus Markkina-analyysi koskee Etelä-Savon maakunnan

Lisätiedot

ICT-työryhmän tilannekatsaus

ICT-työryhmän tilannekatsaus ICT-työryhmän tilannekatsaus Maakuntauudistuksen ohjausryhmä 24.4.2017 Juhani Heikka Pääteemat 1. Esivalmistelun eteneminen 2. POP-IT hankkeen keskeisimpiä tuloksia 3. ICT-palvelujen järjestäminen 4. Rahoitusmahdollisuudet

Lisätiedot

Vetovoima pitovoima -seminaari

Vetovoima pitovoima -seminaari Vetovoima pitovoima -seminaari 9.10.2018 Maakunnallinen EAKR -rahoitus Petri Veijalainen erityisasiantuntija Etelä-Suomen ohjelma-alue Uudenmaan liitto koordinoi, mutta kukin maakunta päättää alueensa

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen 1 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179 Annettu julkipanon jälkeen 5.8.2005 ASIA HAKIJA Yksityiskohtaiselle suunnitelmalle jäte- ym. vesien käsittelyssä toteutettavista

Lisätiedot

Ohje maakunnan kehittämisrahan rahoitushakemuslomakkeen täyttämiseksi

Ohje maakunnan kehittämisrahan rahoitushakemuslomakkeen täyttämiseksi 1(6) Ohje maakunnan kehittämisrahan rahoitushakemuslomakkeen täyttämiseksi 0. Uusi hakemus, jatkohakemus, korjaus/täydennys/muutos edelliseen hakemukseen Uusi hakemus on hankkeen ensimmäinen rahoitushakemus.

Lisätiedot

Laki alueiden kehittämisestä uudistuu, mikä muuttuu?

Laki alueiden kehittämisestä uudistuu, mikä muuttuu? Laki alueiden kehittämisestä uudistuu, mikä muuttuu? Rakennerahastokausi 2014 2020 Päijät-Hämeessä Info- ja keskustelutilaisuus 14.3.2013 Tarja Reivonen Neuvotteleva virkamies TEM / Alueosasto Lakiuudistuksen

Lisätiedot

TEM. Valtioneuvoston asetus kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin myönnettävästä avustuksesta. Soveltamisala

TEM. Valtioneuvoston asetus kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin myönnettävästä avustuksesta. Soveltamisala 1 LUONNOS 13.11.2017 TY TEM Valtioneuvoston asetus kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin myönnettävästä avustuksesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään valtionavustuslain (688/2001)

Lisätiedot

Rahoitushakemus. Maakunnan kehittämisraha

Rahoitushakemus. Maakunnan kehittämisraha Rahoitushakemus Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämisen määräraha (AIKO) Maakunnan kehittämisraha Haettava rahoitus on Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämisen määräraha

Lisätiedot

Markkina-analyysi hankealueen tukikelpoisuudesta Keski-Suomi Keuruu

Markkina-analyysi hankealueen tukikelpoisuudesta Keski-Suomi Keuruu Muistio 1 (5) Dnro: 2.2.2015 1309/940/2014 Markkina-analyysi hankealueen tukikelpoisuudesta Keski-Suomi Keuruu 1 Hankealueen tukikelpoisuus Markkina-analyysi koskee Keski-Suomen maakunnan liiton ilmoittamaa

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö

Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö Kurikan vapaa-aikalautakunnan 16.3.2016 hyväksymä Voimaantulo, kun vapaa-aikalautakunnan päätös on lainvoimainen. Vuoden 2016 haettavat avustukset käsitellään hyväksytyn

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2011 1 Iniön lähipalvelulautakunta TID - AIKA 10.06.2011 kl. 16:00-17:35 PLATS - PAIKKA Aluekonttori 10 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 11 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen

Lisätiedot

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille. Säännöt ja ohjeet nro 368. Hyväksytty: Kh

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille. Säännöt ja ohjeet nro 368. Hyväksytty: Kh Säännöt ja ohjeet nro 368 Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille Hyväksytty: Kh 3.12.2018 11 Voimaantulo: 1.1.2019 1 Sisällys 1 Yleiset periaatteet... 2 2 Avustusmuodot ja hakeminen... 2 3 Avustettava

Lisätiedot

Oma Häme. Tehtävä: Aluekehitysviranomaisen tehtävät. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus.

Oma Häme. Tehtävä: Aluekehitysviranomaisen tehtävät. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus. Oma Häme Aluekehitys ja kasvupalvelut Nykytilan kartoitus Tehtävä: Aluekehitysviranomaisen tehtävät www.omahäme.fi Tehtävien nykytilan kartoitus Vastuu alueiden kehittämisestä on ALKE-lain perusteella

Lisätiedot

EAKR-RAHOITUKSEN HAKU 12.2.2016 MENNESSÄ

EAKR-RAHOITUKSEN HAKU 12.2.2016 MENNESSÄ EAKR-RAHOITUKSEN HAKU 12.2.2016 MENNESSÄ Pirkanmaan liitossa on haettavana tukea Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelman toimintalinjojen 1 ja 2 mukaisille hankkeille. Rahoitettavaksi

Lisätiedot

VALTIONAVUSTUSHAKEMUS

VALTIONAVUSTUSHAKEMUS Hakija Hankkeen hallinnoinnista vastaava kunta, kuntayhtymä tai muu toimija Hakijan postiosoite Vastuuhenkilön Yhteyshenkilön Talouden vastuuhenkilön Hankkeen nimi ja siitä käytettävä lyhenne sekä hankkeen

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN EAKR-OHJELMA www.etela-suomeneakr.fi

ETELÄ-SUOMEN EAKR-OHJELMA www.etela-suomeneakr.fi ETELÄ-SUOMEN EAKR-OHJELMA www.etela-suomeneakr.fi Teemahankkeiden avoin haku 15.9. 31.10.2011 MILLAISIA HANKKEITA? Eteläsuomalaisten osaamiskeskittymien kehittäminen ja verkostoituminen Laajoja hankekokonaisuuksia

Lisätiedot

Työllisyyspoliittinen avustus -tarkoitus ja tuettava toiminta

Työllisyyspoliittinen avustus -tarkoitus ja tuettava toiminta Työllisyyspoliittinen avustus -tarkoitus ja tuettava toiminta Toimijalle, joka järjestää ja kehittää työttömille työnhakijoille työmahdollisuuksia tai työkokeiluja sekä niihin liittyviä palveluja ja toimintamalleja

Lisätiedot

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta PL 50, 36201 Kangasala

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta PL 50, 36201 Kangasala VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta mennessä. PL 50, 36201 Kangasala Avustusta haetaan (rasti): Liikuntaan Nuorisotyöhön 1. Hakija Seura /

Lisätiedot

https://valtionavustukset.oph.fi/paatos/avustushaku/68/hakemus/6cfb301a9d c5d...

https://valtionavustukset.oph.fi/paatos/avustushaku/68/hakemus/6cfb301a9d c5d... Sivu 1/5 PÄÄTÖS 6.3.2017 35/588/2016 Helsingin kaupunki, Opetusvirasto ASIA VALTIONAVUSTUSHAKEMUSTA KOSKEVA PÄÄTÖS Valtionavustukset kielten opiskelun varhentamiseen, kehittämiseen ja lisäämiseen perusopetuksessa

Lisätiedot

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT Karkkilan kaupungin vapaa-aikalautakunta 27.9.2016 2 Yleistä Karkkilan kaupunki varaa vuosittain talousarviossaan määrärahaa kohdeavustusten (myöh. avustus) jakamiseen.

Lisätiedot

Seuratuen painopisteet

Seuratuen painopisteet Seuratuki 2013 Seuratuki Urheilu- ja liikuntaseurojen perustoiminnan kehittämiseen Seuratoiminnan laadun vahvistamiseen Perustoiminnan uudistamiseen ja kehittämiseen Liikunnan harrastamisen mahdollistamiseksi

Lisätiedot

OJITUKSESTA ILMOITTAMINEN JA MAATALOUDEN PERUSKUIVATUSHANKKEIDEN RAHOITUS

OJITUKSESTA ILMOITTAMINEN JA MAATALOUDEN PERUSKUIVATUSHANKKEIDEN RAHOITUS OJITUKSESTA ILMOITTAMINEN JA MAATALOUDEN PERUSKUIVATUSHANKKEIDEN RAHOITUS Peltojen ja metsien vesitalous hallintaan 24.10.2017 Nastola Ojituksesta ilmoittaminen Hankkeesta vastaavan on kirjallisesti ilmoitettava

Lisätiedot

Avustus asumisneuvontatoimintaan

Avustus asumisneuvontatoimintaan Avustus asumisneuvontatoimintaan 2019 Sisällys 1 Asumisneuvontatoimintaan tarkoitettujen avustusten hakeminen vuonna 2019... 3 2 Avustuksen kohdentaminen... 3 3 Avustuksen edellytykset... 3 4 Avustuksen

Lisätiedot

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 45/2018 1 (7) 752 Sijoituksen tekeminen Stadion-säätiö sr:n perusparannusrahastoon HEL 2018-010400 T 02 05 05 Päätös päätti hyväksyä 759 000 euron suuruisen sijoituksen tekemisen

Lisätiedot

17.11.2014. Myönnän hankkeen toteutukselle jatkoaikaa 31.1.2015 saakka.

17.11.2014. Myönnän hankkeen toteutukselle jatkoaikaa 31.1.2015 saakka. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto PÄÄTÖSLUETTELO 1/2 Maakuntajohtaja Pohjois-Karjalan tulevaisuusrahasto 13.10.2014 57 Asia Rahoituspäätös. Kaista kaikille -koordinaatiohanke (204/03/23/2014) Hakemus: Toteutusaika

Lisätiedot

MAAKUNNAN SUUNNITTELUJÄRJESTELMÄ JA KESKI-SUOMEN LIITON TEHTÄVÄT

MAAKUNNAN SUUNNITTELUJÄRJESTELMÄ JA KESKI-SUOMEN LIITON TEHTÄVÄT 6.3.2013 Hannu Korhonen MAAKUNNAN SUUNNITTELUJÄRJESTELMÄ JA KESKI-SUOMEN LIITON TEHTÄVÄT Yhteisen kehittämistahdon muodostaja Strateginen suunnittelija ja kehittäjä Aktiivinen edunvalvoja 1 TOIMINNAN

Lisätiedot

Päätös valtion vastinrahoituksen Euroopan aluekehitysrahaston osarahoituksesta: Hiekanpään elämänkaarihanke, lisärahoitus ja jatkoaika

Päätös valtion vastinrahoituksen Euroopan aluekehitysrahaston osarahoituksesta: Hiekanpään elämänkaarihanke, lisärahoitus ja jatkoaika Maakuntahallitus 37 17.02.2014 Päätös valtion vastinrahoituksen Euroopan aluekehitysrahaston osarahoituksesta: Hiekanpään elämänkaarihanke, lisärahoitus ja jatkoaika 154/00.01.05.20/2012 Maakuntahallitus

Lisätiedot

Information system development method selection framework - DEMSEF

Information system development method selection framework - DEMSEF Maakuntajohtajan päätös 1 (8) 113 / 2019 18.6.2019 402/07.00.03.02/2019 Asia Hakemusnumero Uudenmaan innovaatiotoiminnan rahoituspäätös UIR005 Hakemus saapunut 7.6.2019 Hakija Hanke Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015

SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015 SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015 1. YLEISTÄ SSuL:n hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa ja tilinpäätöksen laatimisessa noudatetaan yhdistyslain,

Lisätiedot

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN HAKEMISESTA JA TUKIHAKEMUSLOMAKKEESTA

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN HAKEMISESTA JA TUKIHAKEMUSLOMAKKEESTA MÄÄRÄYS Pvm. 29.4.2015 Dnro 969/54/2015 Maaseutuviraston määräyskokoelma nro 33/15 Kumotaan Määräys Nro 11/15, Dnro 307/54/2015 Valtuutussäännökset: Laki (28/2014) 13 3. mom., 35 6. mom. 36 5. mom., 38

Lisätiedot

Päätös EAKR-projektin "MINT - Etelä-Karjalan pienten kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittäminen" rahoittamisesta

Päätös EAKR-projektin MINT - Etelä-Karjalan pienten kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittäminen rahoittamisesta Maakunnan yhteistyöryhmä 14 06.05.2019 Päätös EAKR-projektin "MINT - Etelä-Karjalan pienten kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittäminen" 306656 rahoittamisesta Maakunnan yhteistyöryhmä 14 Hankkeen

Lisätiedot

MUISTIO. Maakuntajohtaja Esa Halme, Päijät-Hämeen liitto Pääsihteeri Jaana Simola, Päijät-Hämeen liitto, sihteeri

MUISTIO. Maakuntajohtaja Esa Halme, Päijät-Hämeen liitto Pääsihteeri Jaana Simola, Päijät-Hämeen liitto, sihteeri Palvelurakenneuudistus/Johtoryhmä MUISTIO PALVELURAKENNEUUDISTUS PROJEKTIN JOHTORYHMÄN KOKOUS Aika Keskiviikko 23. elokuuta 2006 klo 15.00 16.30 Paikka Messilän kartano, Markkinaravintola, Hollola ajo-ohje:

Lisätiedot

Päätös EAKR-hankkeen "Ekotehokkaat kiinteistöratkaisut - alueellinen energiatietopalvelu", rahoitukseen osallistumisesta

Päätös EAKR-hankkeen Ekotehokkaat kiinteistöratkaisut - alueellinen energiatietopalvelu, rahoitukseen osallistumisesta Maakuntahallitus 189 15.12.2014 Päätös EAKR-hankkeen "Ekotehokkaat kiinteistöratkaisut - alueellinen energiatietopalvelu", 300311 rahoitukseen osallistumisesta Maakuntahallitus 15.12.2014 189 Hankkeen

Lisätiedot

Markkina-analyysi hankealueen tukikelpoisuudesta Pohjois- Pohjanmaan hankealue Oulu

Markkina-analyysi hankealueen tukikelpoisuudesta Pohjois- Pohjanmaan hankealue Oulu Analyysi 1 (5) Dnro: 30.1.2015 1258/940/2014 Markkina-analyysi hankealueen tukikelpoisuudesta Pohjois- Pohjanmaan hankealue Oulu 1 Hankealueen tukikelpoisuus Markkina-analyysi koskee Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

HISSIAVUSTUKSET - nyt ja jatkossa -

HISSIAVUSTUKSET - nyt ja jatkossa - HISSIAVUSTUKSET - nyt ja jatkossa - Hanna Koskela/ARA johtaja Jarmo Lindén, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus 19.11.2009 Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus

Lisätiedot

UIA hakemuksen valmistelu

UIA hakemuksen valmistelu Maakuntajohtajan päätös 1 (7) 438 / 2017 21.12.2017 531/03.03.02/2017 Asia Maakunnan kehittämisraha Hakemusnumero 17007 Hakija Vantaan kaupunki Hakemus saapunut Hanke 4.12.2017 Hankkeen kustannusarvio

Lisätiedot

PRO YSITIE r.y. TOIMINTA- JA HANKESUUNNITELMA 1.9.2009-31.12.2010 SEKÄ TAVOITESUUNNITELMA 2011-2015

PRO YSITIE r.y. TOIMINTA- JA HANKESUUNNITELMA 1.9.2009-31.12.2010 SEKÄ TAVOITESUUNNITELMA 2011-2015 PRO YSITIE r.y. TOIMINTA- JA HANKESUUNNITELMA 1.9.2009-31.12.2010 SEKÄ TAVOITESUUNNITELMA 2011-2015 TARKOITUS Yhdistyksen tarkoituksena on vaikuttaa Ysitien, valtatie 9:n ja rautatieyhteyden, kehittämiseen

Lisätiedot

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS 2015 Palautus 31.3.2015. 1. Hakija Seura / Yhdistys: Rekist.vuosi Osoite: Internet kotisivut: Avustusta haetaan vuodelle 2015

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS 2015 Palautus 31.3.2015. 1. Hakija Seura / Yhdistys: Rekist.vuosi Osoite: Internet kotisivut: Avustusta haetaan vuodelle 2015 VUOSIAVUSTUSHAKEMUS 2015 Palautus 31.3.2015 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta klo15.00 mennessä. Avustusta haetaan (rasti): Liikuntaan Nuorisotyöhön 1. Hakija Seura / Yhdistys: Rekist.vuosi Osoite: Internet

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen 15.1.2009 ASIA Länsi Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 82/2006/4 vesijohdon

Lisätiedot

Maakuntahallitus 27.5.2013

Maakuntahallitus 27.5.2013 Maakuntahallitus 27.5.2013 1. EU:n uuden ohjelmakauden rahoituksen alueellisesta jaosta Etelä ja Pohjois Suomen kesken saatiin aikaan neuvotteluratkaisu Kuten huhtikuun maakuntahallituksen ajankohtaisissa

Lisätiedot

Virtaa verkostoihin liikunnasta VIRVELI

Virtaa verkostoihin liikunnasta VIRVELI Virtaa verkostoihin liikunnasta VIRVELI Malleja paikalliseen, toimivaan, terveyttä edistävään sovellettuun liikuntatoimintaan Lounais-Suomessa Konsultointi- ja kehittämishanke 2006 2009 Soveli-järjestöjen

Lisätiedot

LYHYT KATSAUS ÄLYKKÄÄN ERIKOISTUMISEN POLKUUN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Etelä-Suomen yhteistoiminta-alueen maakuntahallitusten yhteiskokous 9.

LYHYT KATSAUS ÄLYKKÄÄN ERIKOISTUMISEN POLKUUN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Etelä-Suomen yhteistoiminta-alueen maakuntahallitusten yhteiskokous 9. 1 LYHYT KATSAUS ÄLYKKÄÄN ERIKOISTUMISEN POLKUUN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Etelä-Suomen yhteistoiminta-alueen maakuntahallitusten yhteiskokous 9.10 Juha Hertsi 2 LYHYT KATSAUS OSAAMISKESKUSOHJELMA 1999 2006 Ohjelmakausi

Lisätiedot

Seutujohtoryhmä Seutukunnan kehittämisrahasta päättäminen

Seutujohtoryhmä Seutukunnan kehittämisrahasta päättäminen Kunnanhallitus 48 06.03.2017 Witas-alueen kuntarahoitus "Toimi Nyt!" -hankkeeseen 294/001/2016 Kunnanhallitus 18.04.2016 83 Seutujohtoryhmä 17.3.2016 5 Seutukunnan kehittämisrahasta päättäminen Seutujohtoryhmällä

Lisätiedot

Postinumero Yhteyshenkilön puhelinnumero

Postinumero Yhteyshenkilön puhelinnumero Hakijan taustalomake 1 (6) Hakijan nimi Etelä-Karjalan Kylät ry. Organisaatiotyypin mukainen omarahoitusosuuden laji Yksityinen rahoitus Jakeluosoite Kellomäentie 1 Hakijan yhteyshenkilö Marja Jussila

Lisätiedot

TEEMAHANKKEIDEN VERKOSTOITUMISTILAISUUS 17.2. 19.2.2010, Helsinki

TEEMAHANKKEIDEN VERKOSTOITUMISTILAISUUS 17.2. 19.2.2010, Helsinki ETELÄ-KARJALA ITÄ-UUSIMAA KANTA-HÄME KYMENLAAKSO PÄIJÄT-HÄME UUSIMAA VARSINAIS-SUOMI TEEMAHANKKEIDEN VERKOSTOITUMISTILAISUUS 17.2. 19.2.2010, Helsinki Ohjeita jatkotyöskentelyyn 1 Varsinainen hakuaika

Lisätiedot

Hyvä hakemus. -erityisavustukset. OKM Kari Niemi-Nikkola ylitarkastaja

Hyvä hakemus. -erityisavustukset. OKM Kari Niemi-Nikkola ylitarkastaja Hyvä hakemus -erityisavustukset OKM 6.11.2017 Kari Niemi-Nikkola ylitarkastaja Erityisavustusten säädöspohja Valtionavustuslaki 688/2001, 5 Erityisavustus voidaan myöntää: 1) investointiavustuksena aineellisen

Lisätiedot

Ajoneuvotietojärjestelmien (ATJ) kehittämisohjelma

Ajoneuvotietojärjestelmien (ATJ) kehittämisohjelma Maakuntahallitus I 279 10.12.2007 Maakuntahallitus I 50 23.02.2009 Ajoneuvotietojärjestelmien (ATJ) kehittämisohjelma 1049/82/820/2007 1153/82/820/2008 MH 279 Hanketiimi Hakijana Kajaanin Teknologiakeskus

Lisätiedot

Rahoitus ja verkostot. Katariina Pylsy

Rahoitus ja verkostot. Katariina Pylsy Rahoitus ja verkostot Katariina Pylsy Mistä rahoitusta? Aluehallintovirastolta Euroopan Unionilta Kaupungeilta Maakuntien liitoilta Ministeriöiltä Opetushallitukselta Säätiöiltä ja rahastoilta Taiteen

Lisätiedot

Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Kunnanvaltuusto hyväksyi karsitun hankeohjelman

Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Kunnanvaltuusto hyväksyi karsitun hankeohjelman Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 36 28.11.2013 Kunnanhallitus 530 09.12.2013 Kunnanhallitus 118 10.03.2014 KOIVU JA TÄHTI -HANKKEEN TOTEUTTAMINEN 1049/0/014/2011 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 28.11.2013

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 Sisällysluettelo Laatimispäivä Nro 1/2007 15.1.2007 ei virallinen KOKOUSTIEDOT Aika 15.1.2007 klo 8.30 10.05 Paikka Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Vellamo, Hämeenkatu

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Jaana Airaksinen, asiantuntija Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutus vuonna 2014 tiedotustilaisuus 1.11.2013, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus Asko Peltola 20.2.2018 1 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 2 / 2018 Tukipalveluiden järjestämisestä keskusteltu SOTEMAKUjohtoryhmässä ja kuntajohtajafoorumissa

Lisätiedot

Nuorten näköistä toimintaa Kehittämisteemahanke Hakuaika

Nuorten näköistä toimintaa Kehittämisteemahanke Hakuaika Nuorten näköistä toimintaa Kehittämisteemahanke Hakuaika 25.3.-6.5.2019 Yleistä Leader-toimintaryhmästä Suomessa yhteensä 54 Leader-toimintaryhmää Leader Tunturi-Lapin alueeseen kuuluvat Enontekiö, Kittilä,

Lisätiedot

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Kemijärven Palvelukeskus ry.n lainalle/hoitokoti-koivulan laajennushanke/muutos takauspäätökseen

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Kemijärven Palvelukeskus ry.n lainalle/hoitokoti-koivulan laajennushanke/muutos takauspäätökseen Kaupunginhallitus 334 28.10.2013 Kaupunginvaltuusto 110 04.11.2013 Kaupunginhallitus 398 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 95 13.10.2014 Kaupunginhallitus 62 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 18 29.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot