Kuvastojen muuttuva maailma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuvastojen muuttuva maailma"

Transkriptio

1 Kuvaston tekijä.

2 Kuvasto, katalooki, tuoteluettelo rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ne ovat tärkeitä markkinoinnin ja myynnin tukimateriaaleja monelle teollisuuden ja kaupan yritykselle niin kuluttaja- kuin B2Bmarkkinoinnissa. Kuvastojen muuttuva maailma Maailma on toki muuttunut ja sen myötä kuvastojen tuotantoprosessi huimasti viimeisten parinkymmenen vuoden aikana. Yhä useammin kuvastot julkaistaan myös netissä tai ainoastaan verkkosivuilla. Silti painetun kuvaston asema on edelleen vahva. Itse tuotantoprosessiin julkaisu virtuaalisena tai paperisena ei juurikaan vaikuta. Luonteenomaista tämän päivän kuvastoprojekteille: Tekniikka ja toimintaympäristö muuttuvat kaiken aikaa ja siten myös toimintatavat. Kuvastoprojektit sitovat paljon aikaa ja resursseja. Aikataulut ovat usein tiukkoja. Sähköiset kuvastot lisääntyvät. Asiakkaiden oma organisaatio on yhä useammin ohut ja tällaiset projektit tehdään oman työn ohella, jolloin aikaa yhä vähemmän olla mukana projektissa. Kehitämme prosessia jatkuvasti, jotta asiakas saisi juuri sitä mitä tarvitsee: helpon, sujuvan ja kustannustehokkaan projektin ja kuvaston, joka toimii tehtävässään niin kuin pitääkin.

3 Suurimmat haasteet kuvastosi tuotannossa? Aikapula Ruuhkautuvatko muut työsi projektin takia? Pettävätkö aikataulu ja budjetti? Projektin hallinta Koetko kuvaston teon stressaavaksi? Pysyykö projekti hyvin hanskassa? Onko kuvaston tai tuoteluettelon tekeminen työlästä??? ) Kuvaston ilme Kaipaatko uusia ajatuksia? Oletko tyytyväinen kuvastosi visuaaliseen ilmeeseen? Kohtaavatko katalogisi graafinen ilme, tuotteesi ja asiakkaasi arvomaailma toisensa? Toimivuus Kaipaatko näkemystä kuvaston kehittämiseen? Arvostavatko asiakkaasi kuvaston käytettävyyttä? Seuraatko tuoteluettelosi toimivuutta? Pystytkö kehittämään kuvastoa tavoitteiden seurannan avulla?

4 Helppo ja vaivaton kuvastoprojekti Olemme haastatelleet monia yrityksiä saadaksemme selville, mitä asiakkaat todella kuvastoprojekteissa arvostavat. Haastattelut ja palaute mielessämme virittelimme omaa prosessiamme vielä hitusen pitemmälle, jotta asiakkaamme todella saa mahdollisimman helpon kuvastoprojektin. Useimmiten esiin nostetut asiat olivat: toiminnallinen, kaupallinen ja visuaalinen näkemys, kokemus vastaavista projekteista ja työn tilaajalle mahdollisimman vaivaton projekti. Itse tuotantoprosessi on nyt tarkkaan konseptoitu mutta joustava, joten asiakas saa aina sellaisen projektin kuin haluaa. Voimme ottaa koko projektin haltuumme tai vain tarvittavat osat - tarpeen mukaan. Kuvaston suunnittelun ja toteutuksen lisäksi voimme hoitaa myös tuotekuvaukset ja tarvittaessa rakentaa prosessiin liittyvän tietokannan.

5 Mikä tekee projektista helpon? Voit luovuttaa projektin johdon meille Jos haluat, voit antaa vaikka koko projektin johdon meille, jolloin voit keskittyä muihin töihisi. Tämä säästää aikaasi ja siten rahaasi. Luultavasti vähentää myös stressiä. Tämä on erityisen kätevää, jos kuvastoprojekti on ns. oman työn ohella toteutettava projekti. Voit ulkoistaa ennen itse tekemiäsi työvaiheita Voimme ottaa hoitaaksemme sellaisia työvaiheita, joita olette aiemmin tehneet itse, esimerkkinä yhteydet tavarantoimittajiin tai jälleenmyyjiin, kuvausten järjestäminen, jälkilaskutus ja tavoitteiden seuranta. Projekti sitoo vähemmän omaa aikaasi Saat selkeän ja sujuvan kuvastoprojektin, joka ei sido ylen määrin sinun ja kollegoittesi aikaa. Ajankäytöstä tulee hallittavampaa ja ennakoitavampaa selkeiden ohjeiden, henkilökohtaisten aikataulujen ja vastuumäärittelyjen ansiosta. Projektinkulku aikataulutetaan työvaiheittain ja tarpeellisin osin myös henkilöittäin. Projekti etenee läpinäkyvästi Yhteyshenkilönä saat linkin aikatauluun, josta voit kaiken aikaa seurata miten projekti etenee. Huolellisella aikataulutuksella vältämme kuvastoprojekteissa usein tapahtuvaa työn ruuhkautumista loppuun, jolloin virheiden määrä helposti kasvaa. Riskianalyysi auttaa varautumaan yllättäviin tilanteisiin. Aikataulut pitävät Koska prosessin kulku on vakioitu ja sen tueksi rakennettu erilaisia työkaluja, saadaan projektin läpimenoaikaa usein lyhennettyä ja turhaa työtä vältettyä. Kun aikataulut eivät lipsu ja tuplatyö poistuu, pienenee myös virheiden todennäköisyys. Kustannukset pysyvät aisoissa Työn alkaessa määritellään budjetti ja lasketaan kustannukset sen tiedon varassa, joka projektin alussa on saatavissa. Riskianalyysi paljastaa mahdolliset kustannusten lisäykset jo etukäteen. Luotettava tuotantoprosessi Meillä on kokemusta kymmenistä kuvastoista, joten monimutkaisetkin tilanteet ovat tuttuja. Kehitämme sisäistä prosessiamme jatkuvasti. Uusia teknisiä työkaluja ja ohjelmia valjastetaan käyttöön aina tarvittaessa.

6 Toimintamalli Alkukartoitus Perussuunnittelu projektiin kuuluvat asiat rakenne, toimivuus, käytettävyys, 1. lähtötilanne ja tavoitteet kohderyhmät visuaalinen ja verbaalinen tyyli 3. kaupallisuus luova suunnittelu, ideointi, visuaalinen ilme, layout asiakkaan toiveet ja mielikuvat tavoitteiden ja seurannan määrittely toimintatapa ja työnjako asiakas/wunjo kuvaston sisältösuunnittelu budjetti ja kustannukset tuotannon suunnittelu tarvittavat taustatiedot ja niiden hankinta linkitys muihin toimenpiteisiin Lopuksi painatus, jakelu yms. alihankinnat 2. Projektisuunnitelma projektin vaiheet ja kokonaisaikataulu työnjako, vastuut ja aikataulut henkilötasolla tarvittaessa riskianalyysi ohjeistukset vastuuhenkilöille 4. Tuotanto sivusuunnittelu materiaali ja sisällön tuotanto: tekstit, kuvat ynnä muu tarvittava taitto, vedoskierrokset paino- tai muu aineisto muut projektiin liittyvät työt seuranta 5.

7 Kohderyhmäanalyysi, tuotteiden painoarvot, visuaalinen ilme ja verbaalinen ote, kuvaston käyttötilanne sekä painotekniset seikat. Tärkeää on asiakkaan näkökulma, erottuminen muista ja halutun viestin johdonmukainen rakentaminen. Toimiva kuvasto Käytettävyyteen kannattaa panostaa Kuvasto ei ole vain kokoelma tuotteita sivu sivun jälkeen. Sen tulee toimia hyvin siinä tehtävässä, jota varten se on suunniteltu. Onko sen päätehtävä myydä tuotteita loppuasiakkaalle, esitteleekö se tuotevalikoimaa jälleenmyyjälle vai onko se lähinnä myyjän työkalu? Ehkä sen tarkoitus onkin rakentaa haluttua yrityskuvaa tai palveluimagoa? Lisätä yrityksen tai brändin tunnettuutta? Käytettävyys tarkoittaa käyttökelpoisuutta Kun kuvastolle on annettu tehtävä ja määritelty tavoitteet, on helpompaa arvioida, miten se tehtävänsä täyttää. Eri kohderyhmät käyttävät kuvastoa hieman eri tavalla ja eri tarkoituksiin, joten se mikä kuhunkin ryhmään vetoaa, vaihtelee jonkin verran. Käyttäjän tulee löytää siitä juuri ne asiat, joita hän tarvitsee tehdäkseen sellaisen päätöksen kuin toivomme hänen tekevän. Mitä helpommin ja sujuvammin kuvaston lukija asiansa löytää, sitä parempi. Tätä asiaa voi avittaa monin tavoin. Taiton selkeys ja johdonmukaisuus, värien järkevä käyttö ja tuttujen brändielementtien käyttö luovat hyvän pohjan. Lukija etsii kuvastosta ratkaisua ongelmaansa, jolloin myös täydentävät tuotteet saattavat kiinnostaa häntä. Kannattaa siis viitata niihin ja ehdottaa muitakin tuotteita. Vastaavasti kuvaston tulee viitata nettiin ja netin kuvastoon. Käytettävyyttä lisää myös hyvä hakemisto, etenkin jos kuvasto on laaja. Huomaa Tuotteiden ristiinviittaukset lisäävät tutkimusten mukaan myyntiä 5-15 %.

8 Jotta kuvasto olisi kohderyhmäsi mielestä kiinnostava, sen pitää auttaa heitä tyydyttämään jokin tarve tai löytämään ratkaisu ongelmaansa. Asiakas haluaa tietoa, tuotteen, ratkaisun tai palvelun. Mutta hän haluaa muutakin. Kohderyhmät ja ostajapersoonat Yritysten ostopäätösten tekijät ovat samalla tavalla inhimillisiä ihmisiä kuin kaat haluavat saavuttaa. Kuvaston kaikki elementit pitää Kuvaston tulee vedota juuri niihin asioihin, joita asiak- kulutustuotteiden ostajatkin ja haluavat valjastaa tämän tehtävän palvelukseen. Jokaisen tuotetekstin pitää kertoa tuotetietojen lisäksi, miten se aut- tehdä turvallisia päätöksiä ja vaikuttaa ammattilaisilta. On järkevää tehdä kunnon pohjatyö ja tutustua kohderyhmiin taa ostajaa saavuttamaan haluttu mielikuva tai lifestyle. paremmin. On tunnettua, että kuluttajat ostavat tarpeen lisäksi myös siksi, että uskovat tuotteen tai palvelun avulla pääsevänsä osalliseksi tietynlaisesta elämäntyylistä. Myös B2B:ssä pelataan lifestyle-elementeillä. Yrityksessä ostaja valitsee tuotteen, joka sopii yrityksen omaan tavoiteimagoon ja arvoihin. Huomaa Kohderyhmiesi tarpeet ja ostokäyttäytyminen voivat olla hyvin erilaisia. Vetoa siihen mikä saa ihmiset ostamaan!

9 Kuvastonkin tulisi olla kaupallisesti järkevä ja tuottava investointi, joka tuo reippaasti enemmän kuin sen kustannukset ovat. Aseta kuvastolle tavoitteet Kun kuvastolle on määritelty mitattavat seuraavassa kuvastossa enemmän tilaa ja vastaavasti vähiten myyville vähemmän. tavoitteet ja niille seurantamenetelmät, voidaan toimimattomia elementtejä ja huonosti myyviä tuotteita tunnistaa helpommin. Jos mahdollista, analyysi kannattaa tehdä kohderyhmittäin, Tavoitteet ovat useimmiten tuote-, tuoteryhmä- tai kokonaismyyntitavoitteita, mutta muun- kutakin kohderyhmää. jotta päästään selville siitä, kuinka hyvin kuvasto palvelee kinlaisia tavoitteita voidaan kuvastolle asettaa. Anna suosikkituotteelle tilaa Jos on mahdollista asettaa tuotekohtaiset tavoitteet, on helpompi tehdä muutoksia tuotteiden painoarvoissa. Seurantamenetelmäksi sopii esimerkiksi tuotteelle kuvastossa käytetyn tilan kustannuksen vertaaminen tuotteen tuomaan katteeseen. Anna parhaiten myyville tuotteille Huomaa Parhaiten myyvä 20 % tarvitsee enemmän tilaa, huonoiten myyvälle viidennekselle riittää pieni tila.

10 Vanha mainonnan nyrkkisääntö tai vitsi sanoo, että kun itse olet jo läpeensä kyllästynyt kuvastosi ilmeeseen, asiakas alkaa vasta tunnistaa sen, joten älä hoppuile. Vanhankin layoutin voi raikastaa, vaikkei koko ilmettä uudistaisikaan, ja tällä tavoin ilmettä voi vaihtaa vähitellen. On toki perusteltua silloin tällöin uudistaa koko ilme kerralla. Etenkin jos ilme on jäänyt kovin pahasti jälkeen ja näyttää vanhanaikaiselta tai ei istu muuhun yritysilmeeseen. Tai jos kuvastosi graafinen ilme, tuotteesi ja asiakkaasi maailma eivät oikein kohtaa. Tai kun kuvaston rakenne ei kerta kaikkiaan oikein toimi ja palvele asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Tai et erotu riittävästi kilpailijoistasi. Kun kuvasto on pysynyt vuosia lähes samanlaisena, alkaa taitto usein näyttää värimaailmaltaan tunkkaiselta, vaikka onkin aikanaan ollut trendikäs. Ensivaikutelma on tässäkin tärkeä. Kuvasto kohderyhmällesi Pitäisikö kuvastosi ilmettä uudistaa? Kuluttajille suunnattu kuvasto näyttää aivan erilaiselta kuin B2B-kuvasto, nuorille suunnattu erilaiselta kuin ikääntyneemmälle väestölle. Tehtaan tuotantoväki lukee mieluummin erinäköistä opusta kuin sisustamisen ammattilaiset. Kuvaston tyylin tulee myötäillä kohderyhmän maailmaa, jotta se saisi aikaan sen mitä varten kuvasto on tehty: myyntiä. Mieluiten aloitamme suunnittelun kohderyhmäanalyysillä, jossa rakennamme jokaisesta kohderyhmästä oman persoonan. Näin pääsemme lähemmäs asiakkaasi maailmaa ja ymmärrämme paremmin, mikä häntä motivoi ja millä perustein hän valitsee tuotteen tai palvelun. Huomaa On todennäköistä, että jokainen kohderyhmäsi tarvitsee hieman erilaista tietoa tai lähestymiskulmaa.

11 Taittotyylien kirjo on loputon Lorem ipsum color 1 Väljää ja lähes taiteellista taittotapaa käytetään usein design- ja high tech -tuotteiden yhteydessä. Se viestii korkeaa laatua ja hintaluokkaa tai yksinkertaisesti kalliita tuotteita. Väljää taittoa käytetään myös, kun tuotteiden esittäminen sitä vaatii esimerkiksi talo- tai keittiökuvastot. Huomaa Koska kuva on useimmiten sivun tai aukeaman kiintopiste, sen laatu on tärkeä. Monta huonoa kuvaa ei koskaan korvaa yhtä hyvää. 2 Kun halutaan antaa vaikutelma laadukkaista mutta ei huippuhintaisista tuotteista, käytetään tilaa hieman toisin. Myytäviä tuotteita on sivulla enemmän, tuotetieto kompaktimmassa muodossa ja sivuilta saattaa löytyä monenlaisia muitakin elementtejä. Suuremmasta tuotemäärästä huolimatta kokonaisuus on silti tyylikäs ja hallittu. Kuvasto voi myös olla eri taittotyylien kombinaatio ja jakautua esimerkiksi tuote-esittelyosioon ja teknisen tiedon osioon. 3 Muun muassa tarjouslehtien tyypillinen piirre on tehokas, melko kaavamainen tilankäyttö, jolloin yhdelle sivulle saadaan suuri määrä tietoa. Tekniset kuvastot noudattavat samaa ideaa. Kun tuotteita on sivulla paljon, on tuotekuvien selkeyteen ja esille tulemiseen kiinnitettävä erityistä huomiota. Kuvan koolla voidaan tässäkin taittotavassa ohjata ostokäyttäytymistä: mitä suurempi kuva tuotteesta suhteessa sivun muihin tuotteisiin, sitä parempi myynti.

12 Laita meille viestiä tai pyydä käymään - jutellaan lisää. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Pirjo Rapati Puhelin pirjo.rapati@wunjo.fi tai info@wunjo.fi Analyysipalvelumme on helpoin tapa aloittaa kuvaston uudistaminen. Lue lisää tai pyydä esite info@wunjo.fi. Analyysipalvelu antaa ulkopuolisen näkökulman Yksi helppo tapa edetä on tilata meiltä ensin analyysi nykyisestä kuvastosta. Analyysi ei ole koko totuus tilanteesta, mutta antaa kuitenkin toisen, ulkopuolisen näkökulman. Analyysipalvelusta on valittavissa kaksi eri tasoa, joista voit valita itsellesi sopivimman. Esitteestä löydät tarkemmat tiedot ja hinnat.

Brändäystä lyhyesti. Esittelykappale, lisää: www.helsinkibranding.com/kurssit

Brändäystä lyhyesti. Esittelykappale, lisää: www.helsinkibranding.com/kurssit Brändäystä lyhyesti Esittelykappale, lisää: www.helsinkibranding.com/kurssit BRÄNDÄYSTÄ HELPOSTI -KURSSIN SISÄLTÖ Päivä 1 Päivä 2 PERUSTEET Mitä kurssi sisältää? Mitä on luova ajattelu brändäyksessä? Brändi-aakkoset

Lisätiedot

Yrityskuvan hoito on johdon ja ammattilaisten tehtävä.

Yrityskuvan hoito on johdon ja ammattilaisten tehtävä. MIELIKUVAT JA DESIGN MANAGEMENT Psykologisia perusteita Ihmiselle on ainoa totuus se, jonka hän uskoo todeksi eli siis mielikuva asiasta, eikä ole merkitystä pitääkö tämä asia paikkansa vai ei. Ostopäätöstilanteessa

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

www.uudiskohde.fi Uusien asuntojen osaaja.

www.uudiskohde.fi Uusien asuntojen osaaja. www.uudiskohde.fi Uusien asuntojen osaaja. Uudiskohteiden asiantuntija palveluksessanne. Uudiskohde on palveluna ainutlaatuinen. Välittäjämme ovat keskittyneet nimenomaan uudiskohteiden myyntiin, mistä

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

FACE TO FACE -SEMINAARI

FACE TO FACE -SEMINAARI FACE TO FACE -SEMINAARI Menesty messuilla Forma Messut 24.5.2010 Tämän hetken ilmiöitä messuilla Huomiotalous Ihan jotakin muuta mania Viihdyttämiskilpailu Ilmaisen himo Moniaistillisuus Paljon viestejä

Lisätiedot

Mikä Eräverkko? Kaikki eräelämykset yhdestä osoitteesta.

Mikä Eräverkko? Kaikki eräelämykset yhdestä osoitteesta. Mikä Eräverkko? Eräverkko on eräihmisten ja -palveluiden kohtauspaikka, josta löydät helposti ja nopeasti metsästysmahdollisuudet sekä metsästyksen oheispalvelut. Kaikki eräelämykset yhdestä osoitteesta.

Lisätiedot

Key to Freedom GRAAFINEN OHJEISTO

Key to Freedom GRAAFINEN OHJEISTO Key to Freedom GRAAFINEN OHJEISTO 1 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 5 Logon eri versiot... 7 Kuinka logoa ei tule käyttää... 11 Logon suoja-alue... 13 Slogan... 15 Typografia... 17 Värimaailma... 19 Käyntikorttipohja...

Lisätiedot

Dialog Campaigns on myynnin fully automatic sarjatulityökalu. Se on ratkaisu monimutkaisten myyntihankkeiden markkinointiin.

Dialog Campaigns on myynnin fully automatic sarjatulityökalu. Se on ratkaisu monimutkaisten myyntihankkeiden markkinointiin. Dialog Campaigns on myynnin fully automatic sarjatulityökalu. Se on ratkaisu monimutkaisten myyntihankkeiden markkinointiin. 130 2 5KÄVIJÄMÄÄRÄN KASVU WWW-SIVUJEN KEHITTÄMISELLÄ ENEMMÄN SPONTAANEJA ENEMMÄN

Lisätiedot

Mistä kannattaa aloittaa?

Mistä kannattaa aloittaa? Olet saanut yritysidean ja päättänyt perustaa yrityksen. Yhtä aikaa muiden perustamistoimenpiteiden kanssa täytyy alkaa miettimään yrityksen markkinointia. Ilman markkinointia yrityksellä ei ole yhtään

Lisätiedot

suunnattua joukkoviestintää. Tunnistettavan lähettäjän tarkoituksena on yleisön suostuttelu tai yleisöön vaikuttaminen.

suunnattua joukkoviestintää. Tunnistettavan lähettäjän tarkoituksena on yleisön suostuttelu tai yleisöön vaikuttaminen. MAINONTA MED1 MITÄ MAINONTA ON?! Perinteisiä määritelmiä:! Mainonta on maksettua useille vastaanottajille suunnattua joukkoviestintää. Tunnistettavan lähettäjän tarkoituksena on yleisön suostuttelu tai

Lisätiedot

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA Markkinatehdas on ryhmä nuoria markkinoijia, joiden tavoitteena on parantaa Keski-Suomen yritysten markkinoinnin suunnitelmallisuutta ja auttaa käytännön toteutuksessa.

Lisätiedot

Merlin Systems Oy. Kommunikaatiokartoitus päätöksenteon pohjaksi. Riku Pyrrö, Merlin Systems Oy 8.11.2007

Merlin Systems Oy. Kommunikaatiokartoitus päätöksenteon pohjaksi. Riku Pyrrö, Merlin Systems Oy 8.11.2007 Merlin Systems Oy Kommunikaatiokartoitus päätöksenteon pohjaksi Riku Pyrrö, Merlin Systems Oy 8.11.2007 Merlinin palvelujen toimittaminen ja Asiakasratkaisuyksikön tehtäväkenttä Merlin Asiakasratkaisut

Lisätiedot

Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta osaaminen olisi nähtävissä tuotteena. Aluksi jako neljään.

Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta osaaminen olisi nähtävissä tuotteena. Aluksi jako neljään. 28.12.2007 HN Palvelun tuotteistaminen, palvelutuote Miksi on oltava tuote? Jotta olisi jotain myytävää! Voiko osaaminen olla tuote? Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta

Lisätiedot

Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari

Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari Marja-Riitta Kottila Sisältö Mikä on elintarvikeketju? Case luomuketju Tuloksia toimivuudesta ja tiedonkulusta Ajatuksia hankevetäjille Elintarvikeketju

Lisätiedot

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen Canon Essential Business Builder Program Avain yrityksesi menestykseen Essential Business Builder Program: esittely Painotoimintaan liittyy monenlaisia haasteita, ja toiminnan kasvattaminen on usein vaikeaa.

Lisätiedot

Kansainvälistymisen ABC

Kansainvälistymisen ABC Kansainvälistymisen ABC BUUSia kansainvälistymisestä 9.4.2015/Ladec Hannu Loponen Leonne Oy/Aikonet Vientitoiminnan lähtökohdat uote Syyt Liikeidea Vientipäätös Vientisuunnitelma Vientitoiminnan eri muodot

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

MARKKINOINTIAINEISTONHALLINTA

MARKKINOINTIAINEISTONHALLINTA Minna Andersson, Canter Oy MARKKINOINTIAINEISTONHALLINTA Jokaisen työntekijän koneelta löytyy välineet markkinointiviestin tuottamiseen. Toisaalta kätevää, mutta toisaalta tässä on vaarana, että yritykseltä

Lisätiedot

Oikeat osat, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan agilon

Oikeat osat, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan agilon Teollisuusnosturit Ydinvoimalanosturit Satamanosturit Raskaat haarukkatrukit Kunnossapito Työstökonehuolto MATERIAALINHALLINTA Oikeat osat, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan agilon 2 Konecranes Agilon

Lisätiedot

ADE Oy Hämeen valtatie 144 20540 TURKU. Tuotekonfigurointi. ADE Oy Ly Tunnus: 1626957-3

ADE Oy Hämeen valtatie 144 20540 TURKU. Tuotekonfigurointi. ADE Oy Ly Tunnus: 1626957-3 Tuotekonfigurointi ADE Oy lyhyesti Asiakkaiden tarpeisiin suunnattua innovatiivista ja toimivaa ohjelmisto- ja 3d animaatiopalvelua. Ade Oy on toteuttanut vuodesta 2000 alkaen haastavaa interaktiivista

Lisätiedot

OPISKELIJAN MUISTILISTA

OPISKELIJAN MUISTILISTA OPISKELIJAN MUISTILISTA Käsityön lukiodiplomi muodostuu käsityötuotteesta tai -teoksesta ja sen syntyä esittävästä portfoliosta. Käsityön lukiodiplomi on yhden lukiokurssin laajuinen kokonaisuus. Ennen

Lisätiedot

Markkinatutkimus tilasuunnittelupalveluiden potentiaalisille asiakkaille

Markkinatutkimus tilasuunnittelupalveluiden potentiaalisille asiakkaille Markkinatutkimus tilasuunnittelupalveluiden potentiaalisille asiakkaille Tausta ja menetelmät Toteutimme markkinatutkimuksen tilasuunnittelupalveluiden potentiaalisille asiakkaille maaliskuussa 2013 Kyselyn

Lisätiedot

SISÄLLYS JOHDANTO 5. KUVAT 1. TUNNUS - SANOMA 6. VERKKOSIVUT 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET. 2.1 Suoja-alue. 7.

SISÄLLYS JOHDANTO 5. KUVAT 1. TUNNUS - SANOMA 6. VERKKOSIVUT 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET. 2.1 Suoja-alue. 7. GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS JOHDANTO 1. TUNNUS - SANOMA 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 2.1 Suoja-alue 2.2 Eri osien käyttö 2.3 Minimikoot 5. KUVAT 6. VERKKOSIVUT 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET 7.1 Tuotekortit 7.2 Esitteet

Lisätiedot

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Monikanavainen markkinointi A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Markkinoinnin karkkikauppa Mikä minun yritykselle sopii parhaiten Potentiaalisten asiakkaiden määrä Konversiohinta

Lisätiedot

Design yrityksen viestintäfunktiona

Design yrityksen viestintäfunktiona Design yrityksen viestintäfunktiona Hanna Päivärinta VTM Pro gradun esittely Tutkimuksen taustaa Design on ollut pitkään puhutteleva ilmiö Designia tuntuu olevan kaikkialla Helsinki World Design Capital

Lisätiedot

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja. MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja. MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014 Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014 Ja kaikki alkoi suunnittelusta... Ennen kilpailutusta mieti tarkkaan, että mihin tarkoitukseen videotuotanto tulee ja mitä

Lisätiedot

Päivittäistavarakaupan digitalisoituminen 2014

Päivittäistavarakaupan digitalisoituminen 2014 Päivittäistavarakaupan digitalisoituminen 2014 Esimerkkejä tutkimuksen sisältämästä tiedosta TNS Gallup Päivittäistavarakauppa digitalisoituvan kuluttajan edessä Tutkimus vastaa kysymyksiin: Näkyykö verkkokaupan

Lisätiedot

Mitä on markkinointiviestintä?

Mitä on markkinointiviestintä? Mitä on markkinointiviestintä? Tiina Karppinen 17.3.2011 Markkinointiviestintä on yrityksen ulkoisiin sidosryhmiin kohdistuvaa viestintää, jonka tarkoituksena on välillisesti tai suoraan saada aikaan kysyntää

Lisätiedot

Designerin rooli tuotteistamisessa. Kaarle Holmberg, Sisustusarkkitehti SIO

Designerin rooli tuotteistamisessa. Kaarle Holmberg, Sisustusarkkitehti SIO Designerin rooli tuotteistamisessa Kaarle Holmberg, Sisustusarkkitehti SIO Muotoilutyön taustaa Muotoilun laatu on kilpailukyvyn avain Se joka osaa parhaiten muotoilun, hallitsee koko tuotantoketjua. Siksi

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Lingon & Blåbär. pähkinänkuoressa

Lingon & Blåbär. pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär (L&B) on tarjonnut ruotsalaista suunnittelua olevia laadukkaita vaatteita koko perheelle vuodesta 1996 lähtien. Tänä päivänä

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta Asunnonvälitys Autokauppa Matka-ala Vaatekauppa Mitä verkossa ympärillämme Logistiset palvelut Pankki- ja vakuuttaminen

Lisätiedot

Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun

Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun Tarvitsen ratkaisun, joka tarjoaa hyvää kahvia nopeasti. Mahdollisuuksia Kahvinjuojat ovat yhä vaativampia. He haluavat todella hyvää kahvia ja laajan

Lisätiedot

MONTAASI MEDIA OY DIGIVIESTINNÄN SUUNNITTELU- JA TUOTANTOYHTIÖ

MONTAASI MEDIA OY DIGIVIESTINNÄN SUUNNITTELU- JA TUOTANTOYHTIÖ MONTAASI MEDIA OY DIGIVIESTINNÄN SUUNNITTELU- JA TUOTANTOYHTIÖ Nopeasti ja elävästi viestivä yritys voittaa asiakkaan kiinnostuksen. Yritysesittelyt Käytönopastus Rekrytointivideot Palveluesittelyt Projektivideot

Lisätiedot

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti 2 4. 1 1. 2 0 1 6 Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti Hanna Repo, Asiakkuusjohtaja Risto Laine, Myyntijohtaja Otavamedia OMA Autamme asiakkaitamme luomaan merkityksellistä vuorovaikutusta

Lisätiedot

MARKKINOINTIKANAVAT JA LOGISTISET VAIHTOEHDOT - SELVITYS

MARKKINOINTIKANAVAT JA LOGISTISET VAIHTOEHDOT - SELVITYS sivu 1 hankevastaava Pirjo Korjonen p. +358 40 301 2417 pirjo.korjonen@proagria.fi ProAgria Pohjois-Karjala PL 5, Koskikatu 11 C 80101 JOENSUU www.proagriapohjois-karjala.fi www.kareliaalacarete.fi MARKKINOINTIKANAVAT

Lisätiedot

Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9.

Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9. Tuotetiedot helpottamaan hankintatoimen arkea ja kokonaishankinnat hankintatoimen tehostajana Terveys- ja talouspäivät Hämeenlinna 27.9.2013 Ilari Vaalavirta, toimitusjohtaja Mediq Suomi Oy Esityksen sisältö

Lisätiedot

Monilla aloilla myös pukeutuminen ja käyttäytyminen ovat yrityksen visuaalisen linjan mukaista.

Monilla aloilla myös pukeutuminen ja käyttäytyminen ovat yrityksen visuaalisen linjan mukaista. PROFILOINNIN TYÖKALUT Yrityksen kaikilla merkeillä täytyy olla yhtenäinen linja. Visuaalinen kokonaisuus: symbolit, merkit, tunnukset, tunnusvärit, typografia muodostavat yhden eheän erottuvan linjan,

Lisätiedot

UUDESSA ASIAKKUUDESSA ALOITTAMINEN MARKKINOINNIN ALKEET

UUDESSA ASIAKKUUDESSA ALOITTAMINEN MARKKINOINNIN ALKEET UUDESSA ASIAKKUUDESSA ALOITTAMINEN MARKKINOINNIN ALKEET Tomi Grönfors THE GROENFORS METHOD 27/04/15 Brandfors Markkinointiosasto palveluna CHECK-LIST Hyvissä ajoin ennen aloittamista Ennen tapaamista Ensimmäisen

Lisätiedot

Tekijänoikeusjärjestelmä - ajankohtaisia kysymyksiä. Sivistysvaliokunta 23.9.2011 Satu Kangas, Viestinnän Keskusliitto satu.kangas@vkl.

Tekijänoikeusjärjestelmä - ajankohtaisia kysymyksiä. Sivistysvaliokunta 23.9.2011 Satu Kangas, Viestinnän Keskusliitto satu.kangas@vkl. Tekijänoikeusjärjestelmä - ajankohtaisia kysymyksiä Sivistysvaliokunta 23.9.2011 Satu Kangas, Viestinnän Keskusliitto satu.kangas@vkl.fi 1 Tekijänoikeuden ratio Tekijänoikeuden avulla tavoitellaan yhteiskunnallista

Lisätiedot

BRANDS. Vahvista BRÄNDIÄ

BRANDS. Vahvista BRÄNDIÄ BRANDS Lisää myyntiä Vahvista BRÄNDIÄ VIESTINTÄ myymälässä MIKSI SE ON TÄRKEÄÄ? Hyödyntämällä näitä tietoja voit lisätä myyntiä melkoisesti Haluatko lisätä myyntiä? Viesti enemmän Haluatko kasvattaa MARKKINAOSUUTTASI?

Lisätiedot

Yrityskaupan muistilista

Yrityskaupan muistilista Yrityskaupan muistilista Aloita ajoissa * Yleisemmin yrityksen myyntiprosessi kestää noin 10 kuukautta, mutta hyvin usein se venyy yli vuoden mittaiseksi. Valitettavasti kaikkein yleisintä on, että yrityskauppa

Lisätiedot

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta Asunnonvälitys Autokauppa Matka-ala Vaatekauppa Pankki- ja vakuuttaminen Autonvuokraus Mitä verkossa ympärillämme tapahtuu

Lisätiedot

Kilpailija-analyysi - markkinatilanne

Kilpailija-analyysi - markkinatilanne Kilpailija-analyysi - markkinatilanne Tässä modulissa kyse on siitä, että kirkastetaan ja haetaan faktoja markkinatilanteesta, jotta tiedämme, missä olemme suhteessa muihin sekä miten voisimme sitten erottua

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen www.hamk.fi TYÖPAJAN SISÄLTÖ 1. Kuulumiset 2. Kertaus aiemmasta tietoiskusta 3. Uusia ideoita 4. Tärpit

Lisätiedot

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Toimiala: Kansainvälinen viestintä, sen koulutus ja konsultointi Yritys: AAC Global Lähdimme testaamaan LinkedIn-markkinoinnin

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen?

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? 1 Olet päättänyt perustaa yrityksen tai olet sen jo perustanut. Kertoaksesi potentiaalisille asiakkaillesi, että olet olemassa,

Lisätiedot

TEOLLINEN MUOTOILU TUOTESUUNNITTELU YRITYSILME KONSULTOINTI. Juha Sarviaho. Teollinen muotoilu mukana tuotekehityksessä ja suunnittelussa

TEOLLINEN MUOTOILU TUOTESUUNNITTELU YRITYSILME KONSULTOINTI. Juha Sarviaho. Teollinen muotoilu mukana tuotekehityksessä ja suunnittelussa TEOLLINEN MUOTOILU TUOTESUUNNITTELU YRITYSILME KONSULTOINTI Juha Sarviaho Teollinen muotoilu mukana tuotekehityksessä ja suunnittelussa Yritysilmeen luominen ja tuotemerkin kehittäminen Muutokset toimintaympäristössä

Lisätiedot

Markkinoinnin punainen lanka: tavoitteenasetanta ja strategiavalinnat Jussi Junikka ja Nina Lehtomäki

Markkinoinnin punainen lanka: tavoitteenasetanta ja strategiavalinnat Jussi Junikka ja Nina Lehtomäki Markkinoinnin punainen lanka: tavoitteenasetanta ja strategiavalinnat Jussi Junikka ja Nina Lehtomäki 20.10.2017 Markkinoinnin punainen lanka 20.10. Tavoitteenasetanta ja strategiavalinnat Markkinoinnin

Lisätiedot

PLUSMARK PRINTTI TÄNÄÄN JA MITÄ SE MAKSAA?

PLUSMARK PRINTTI TÄNÄÄN JA MITÄ SE MAKSAA? PLUSMARK PRINTTI TÄNÄÄN JA MITÄ SE MAKSAA? HENGÄHDYSTAUKO PRINTTI ON KUOLLUT? Mieti, jos postilaatikostasi tulisi yhtä paljon mainoksia kuin mitä näät päivän aikana sähköisessä muodossa? Et ehkä edes

Lisätiedot

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain.

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain. Tavoita ja vaikuta Oletko koskaan ollut epätietoinen siitä, mitä tuotteita tai palveluita yritys, jonka sivuilla vierailet, oikeasti tarjoaa? Jos olet, niin on todennäköisesti asiakkaasikin. Hän voi olla

Lisätiedot

Verkkokaupan tarvekartoitus

Verkkokaupan tarvekartoitus Verkkokaupan tarvekartoitus Yksityiskohtaiset ohjeet verkkokaupan toteuttajan tueksi verkkoasema.fi Tervehdys ystäväni! Oppaasi verkkokaupan tarvekartoituksessa Tähän pikaoppaaseen voitte kirjata verkkokauppasi

Lisätiedot

OSA 5: MARKKINOINNIN KILPAILUKEINOT

OSA 5: MARKKINOINNIN KILPAILUKEINOT OSA 5: MARKKINOINNIN KILPAILUKEINOT Markkinointi on Asiakaslähtöistä ajattelu Tuote-, hinta-, jakelutie- ja viestintäratkaisujen tekemistä ja toimenpiteiden toteuttamista mahdollisimman hyvän taloudellisen

Lisätiedot

Hyvät eväät ETEENPÄIN

Hyvät eväät ETEENPÄIN Hyvät eväät ETEENPÄIN YRITYKSILLE SIIVET Yritysten kehittämispalvelut kaikissa ELY-keskuksissa UUSI PALVELUKOKONAISUUS pk-yrityksille Olipa yrityksesi minkä tahansa haasteen tai muutoksen edessä, saat

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. 1. Kotiin jaettu mainos herättää huomioita. 2. Suoramainonnan kohdistaminen. 3. Suomen Suoramainonta SSM

SISÄLLYSLUETTELO. 1. Kotiin jaettu mainos herättää huomioita. 2. Suoramainonnan kohdistaminen. 3. Suomen Suoramainonta SSM SISÄLLYSLUETTELO 1. Kotiin jaettu mainos herättää huomioita 2. Suoramainonnan kohdistaminen 3. Suomen Suoramainonta SSM 4. SSM avaimet käteen valmissuora 5. Valmissuoran tilaaminen 6. Suoramainonnan tehon

Lisätiedot

Myynninedistämismateriaalit

Myynninedistämismateriaalit Myynninedistämismateriaalit 1 Sisällysluettelo Vakiopainatukset... 3 Myyntitelineet... 5 Dollyhuput... 19 Myymälälavat... 21 Pöytädisplayt... 27 Pop Up:it ja hälyporttihuput... 31 Myymälämateriaalit...

Lisätiedot

Oppimalla ammattiin. Nuorten näkemyksiä oppisopimuksesta. Harri Leinikka Toimitusjohtaja T-Media Oy

Oppimalla ammattiin. Nuorten näkemyksiä oppisopimuksesta. Harri Leinikka Toimitusjohtaja T-Media Oy Oppimalla ammattiin Nuorten näkemyksiä oppisopimuksesta Harri Leinikka Toimitusjohtaja T-Media Oy 1 Kyselyn toteuttaminen Oppimalla ammattiin kyselyn kohderyhmänä olivat 16-29 - vuotiaat nuoret. Vastaajia

Lisätiedot

www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ

www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ JA ALUMIINIA TOIVEIDESI MUKAAN Ruukki FLEX Ruostumaton teräs ja alumiini juuri sinun mittojesi mukaan Ajattele ratkaisua, jossa saat yhden kontaktin palveluna juuri

Lisätiedot

Kannattava verkkokauppa

Kannattava verkkokauppa Kannattava verkkokauppa Digi-ABC-koulu kaupan ja palvelualan yrityksille 28.5.2015 Olli Miettinen, Vilkas Group @ollimiettinen #digiabckoulu Agenda Miksi perustaisin verkkokaupan? Mitä riskejä verkkokaupan

Lisätiedot

ASTERI TILAUSTENKÄSITTELY. Vuosipäivitys 17.3.2010

ASTERI TILAUSTENKÄSITTELY. Vuosipäivitys 17.3.2010 ASTERI TILAUSTENKÄSITTELY Vuosipäivitys 17.3.2010 - sisältäen mm. alv:n nousun Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Puh (09) 350 7530 Päivystykset: 0400-316 088 00700 HELSINKI Fax (09) 350 75321 atsoft@atsoft.fi

Lisätiedot

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinoinnin tehtävät 1. Liidien tuottaminen 2. Liidien laadullistaminen 3. Tuotteiden ja palveluiden tunnettuuden kehittäminen

Lisätiedot

KAUPPASI PARAS KALAKAVERI

KAUPPASI PARAS KALAKAVERI KAUPPASI PARAS KALAKAVERI www.jokisenevaat.fi JOKISEN EVÄÄT ON LUOTETTAVA KUMPPANI KALATISKISI HOVIHANKKIJAKSI Yhteistyö kanssamme tarjoaa sinulle suuren määrän etuja ja palveluja, jotka helpottavat työtäsi

Lisätiedot

Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin

Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin Heljä Franssila Kulttuuriyrittäjyysluento: Kuvataiteilijat ja tuottajat kohtaavat. 27.10.2014 Frame vahvistaa suomalaisen nykytaiteen

Lisätiedot

MAINOSTAJIEN LIITTO KAMPANJAKUVAUS

MAINOSTAJIEN LIITTO KAMPANJAKUVAUS 1/9 KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) TÄRKEÄÄ 1. Tallenna lomake ensin omalle koneellesi. 2. Täytä tallentamasi lomake. 3. Tallenna ja palauta. Täytä kampanjakuvaus huolella! Kampanjakuvaus on tuomareiden tärkein

Lisätiedot

Vastakeitettyä erikoiskahvia missä tahansa, milloin tahansa! Hyvien ulkoilmaelämysten tulisi alkaa liikkeestäsi!

Vastakeitettyä erikoiskahvia missä tahansa, milloin tahansa! Hyvien ulkoilmaelämysten tulisi alkaa liikkeestäsi! Vastakeitettyä erikoiskahvia missä tahansa, milloin tahansa! Hyvien ulkoilmaelämysten tulisi alkaa liikkeestäsi! Coffeebrewer miten se toimii? Coffeebreweriä voidaan parhaiten kuvata kertakäyttöiseksi

Lisätiedot

Huipputuote, Sinultako?

Huipputuote, Sinultako? Huipputuote, Sinultako? Tuotekehityksellä arvoa asiakkaalle. Mitä arvoa, mitä arvo on? Kuka, kenelle, mitä? Vaikuta omaan työhösi, päätä kehittää omaa ajatteluasi ja taitoasi tehdä työtä. Matka arvon tuottamiseen

Lisätiedot

Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia. Webinaari Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko

Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia. Webinaari Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia Webinaari 24.5.2017 Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko 1 Keitä me olemme? Juho Putkonen @juhoputkonen linkedin.com/in/juhoputkonen Jarkko Anttiroiko

Lisätiedot

Muistitko soittaa asiakkaallesi?

Muistitko soittaa asiakkaallesi? webcrm Finland 1 webcrm Finland Muistitko soittaa asiakkaallesi? Riippumatta siitä, oletko myyntipäällikkö, markkinoija vai työskenteletkö HR tehtävissä, voit käyttää CRM ratkaisua erilaisiin tarpeisiin.

Lisätiedot

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Toimiva verkkosivusto lehdelle Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Miksi? Tavoitteet Mitä myyt? Mitä ja miten haluat asiakkaillesi

Lisätiedot

Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015

Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015 Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015 Olen kokenut etätyön hyväksi työskentelytavaksi Saan etätyöpäivän aikana pääosin tehtyä suunnittelemani työt Ohjeistus etätyön tekemiseen on ollut riittävää

Lisätiedot

Sami Hirvonen. Ulkoasut Media Works sivustolle

Sami Hirvonen. Ulkoasut Media Works sivustolle Metropolia ammattikorkeakoulu Mediatekniikan koulutusohjelma VBP07S Sami Hirvonen Ulkoasut Media Works sivustolle Loppuraportti 14.10.2010 Visuaalinen suunnittelu 2 Sisällys 1 Johdanto 3 2 Oppimisteknologiat

Lisätiedot

Graafinen ohje 1(8) 16.10.2012 GRAAFINEN OHJE. PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki

Graafinen ohje 1(8) 16.10.2012 GRAAFINEN OHJE. PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki Graafinen ohje 1(8) GRAAFINEN OHJE Graafinen ohje 2(8) Miksi graafiset ohjeet? Näiden graafisten ohjeiden avulla luomme yhtenäisyyttä ja tunnistettavuutta HAAGA-HELIAn opiskelijakunta HELGAn viestintään.

Lisätiedot

Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu

Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu Johdanto Tarkoituksenamme on parantaa Konebox.fi-verkkokaupan nettisivuja. Ensivaikutelman perusteella sivusto tuntuu todella kömpelöltä ja ahdistavalta. Sivu on

Lisätiedot

Kuinka tasa-arvoinen ruotsinsuomalainen nainen/mies on kotona?

Kuinka tasa-arvoinen ruotsinsuomalainen nainen/mies on kotona? Kuinka tasa-arvoinen ruotsinsuomalainen nainen/mies on kotona? Kyselyä koskevia ohjeita Lähettäjä. Tämän kyselyn tekevät Ruotsinsuomalaisten Keskusliitto ja Ruotsinsuomalaisten Naisten Foorumi. Rahoittajana

Lisätiedot

Kuva: Questmarketing.ltd.uk GRAAFINEN SUUNNITTELU?

Kuva: Questmarketing.ltd.uk GRAAFINEN SUUNNITTELU? Kuva: Questmarketing.ltd.uk GRAAFINEN SUUNNITTELU? Graafinen suunnittelu pähkinänkuoressa: Graafinen suunnittelu on universaalia. Se on kaikkialla ympärillämme, sisällä ja ulkona. Se selittää, koristelee,

Lisätiedot

Nuoret ja työnantajamielikuva Marja Pylkkänen, Monster Oy marja.pylkkanen@monster.fi, Twitter: @MarjaPylkkanen

Nuoret ja työnantajamielikuva Marja Pylkkänen, Monster Oy marja.pylkkanen@monster.fi, Twitter: @MarjaPylkkanen Nuoret ja työnantajamielikuva Marja Pylkkänen, Monster Oy marja.pylkkanen@monster.fi, Twitter: @MarjaPylkkanen ESITYKSEN AGENDA Osa I: Kenestä oikein puhutaan Osa II: Työpaikkaa etsimässä, mielikuva rakentuu

Lisätiedot

Matkailun tuotteistustyöpaja. Storia-hanke Isto Vanhamäki 10.9.2013, Kouvola

Matkailun tuotteistustyöpaja. Storia-hanke Isto Vanhamäki 10.9.2013, Kouvola Matkailun tuotteistustyöpaja Storia-hanke Isto Vanhamäki 10.9.2013, Kouvola 1. Työpaja 10.9.2013 Asiakasymmärrys ja tuotteistaminen asiakasryhmien mukaan Mitkä ovat asiakasryhmämme? Miten asiakasryhmät

Lisätiedot

MAA- JA KOTITALOUSNAISET Juuret maalla

MAA- JA KOTITALOUSNAISET Juuret maalla MAA- JA KOTITALOUSNAISET Juuret maalla Muutama sana markkinnoinnista Markkinoinnissa tärkeimmät tehtävät: Määritä tavoiteltava myynti jokaiselle tuotteelle/ palvelulle kohderyhmittäin. Määritä mitä markkinoinnilta

Lisätiedot

Puhuttelevat sisällöt asiakasymmärryksen avulla. Suvi #tuloslove

Puhuttelevat sisällöt asiakasymmärryksen avulla. Suvi #tuloslove Puhuttelevat sisällöt asiakasymmärryksen avulla Suvi Johansson @SuviJohansson #tuloslove 04.12.2017 Suvi Johansson Digitulkki, kasvuvauhdittaja, digitaalisen asiakaskokemuksen lähettiläs @SuviJohansson

Lisätiedot

Miten lisää arvoa kalalle yhteenveto syksyn 2016 työpajasta

Miten lisää arvoa kalalle yhteenveto syksyn 2016 työpajasta Miten lisää arvoa kalalle yhteenveto syksyn 2016 työpajasta Miten lisää arvoa? Kuinka saada lisää arvoa kalalle ja kalan kasvattajalle? Osallistujat ohjattiin ideoimaan keinoja kalan ja kalankasvattajien

Lisätiedot

MYY PALVELUA. Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia

MYY PALVELUA. Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia MYY PALVELUA Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia Ryhmätyöskentely - tavoitteena ideoida, KUINKA MYYNNIN MUUTTUNEESEEN ROOLIIN VOIDAAN VASTATA? - tarkastellaan kysymystä

Lisätiedot

Tuo$eiste$ujen palveluiden myyn3 ja markkinoin3

Tuo$eiste$ujen palveluiden myyn3 ja markkinoin3 Tuo$eiste$ujen palveluiden myyn3 ja markkinoin3 Kimmo Levä Pääsihteeri Auttaa museoita menestymään MUSEOPALVELUJEN SEGMENTOINTI MUSEOPALVELUJEN SEGMENTIT Yhteiskunnalliset palvelut julkiselle sektorille

Lisätiedot

Ravintolatekstiilipalvelut. Tarjoile laadukas kokemus asiakkaalle

Ravintolatekstiilipalvelut. Tarjoile laadukas kokemus asiakkaalle Ravintolatekstiilipalvelut Tarjoile laadukas kokemus asiakkaalle Tekstiilipalvelujen vahva ja osaava ammattilainen Lindström on suomalainen perheyritys, joka perustettiin jo vuonna 1848. Jatkuvan ja pitkäjänteisen

Lisätiedot

Ulkoistetun asiakaspalvelun ostajan opas

Ulkoistetun asiakaspalvelun ostajan opas Ulkoistetun asiakaspalvelun ostajan opas Sijoita 1, niin me tuotamme sinulle 3! Tuloksiin kokonaisvaltaisella asiakaspalvelulla: Kustannustehokkuus Asiakaskokemus Myynnillisyys Laita palvelukokonaisuutesi

Lisätiedot

Kauppa se on joka kannattaa

Kauppa se on joka kannattaa 1 Kauppa se on joka kannattaa Verkkokauppabisnes on houkuttelevaa. Lähtökohdat liiketoiminnan aloittamiseen ovat moninaiset - ja näin ollen myös verkkokauppiaiden joukko on monenkirjava. On intohimoyrittäjää,

Lisätiedot

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Osa 1: Kuinka valmiita me olemme? Tutkimuksen perustiedot Tutkimukseen on haastateltu 1000 suomalaista Kohderyhmänä olivat 18-64 -vuotiaat pois lukien eläkeläiset

Lisätiedot

GO INNOPLAN HARJOITUS: Tuotekehityspolku: Fiksusta Brieffistä Onnistuneeseen Lanseeraukseen

GO INNOPLAN HARJOITUS: Tuotekehityspolku: Fiksusta Brieffistä Onnistuneeseen Lanseeraukseen GO INNOPLAN HARJOITUS: Tuotekehityspolku: Fiksusta Brieffistä Onnistuneeseen Lanseeraukseen FFI Toteutuskonsepti Webinaari 1 Webinaari 2 INTRO- TYÖPAJA Valmistautuminen CoDesigniin FACT FINDING -MATKA

Lisätiedot

Järjestimme asiakastyytyväisyyskyselyn kesäkuussa 2014. Vastauksia kertyi yhteensä 34 kappaletta. Kiitos kaikille vastanneille!

Järjestimme asiakastyytyväisyyskyselyn kesäkuussa 2014. Vastauksia kertyi yhteensä 34 kappaletta. Kiitos kaikille vastanneille! Kesä 2014 ASIAKASTYYTYVÄISYYS Järjestimme asiakastyytyväisyyskyselyn kesäkuussa 2014. Vastauksia kertyi yhteensä 34 kappaletta. Kiitos kaikille vastanneille! Kokosimme tähän dokumenttiin yhteenvedon tutkimuksen

Lisätiedot

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta?

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? OSA 1 /2 idealmainos.fi Miten verkkosivut toimivat myynnin käynnistäjänä? Miten mittaamme Digitaalisen markkinoinnin tuloksia? Voiko digitaalinen markkinointi

Lisätiedot

PROJEKTITUOTTEISTAMISEN AAKKOSET JA KUOLEMANSYNNIT. Timo Aro 2012

PROJEKTITUOTTEISTAMISEN AAKKOSET JA KUOLEMANSYNNIT. Timo Aro 2012 PROJEKTITUOTTEISTAMISEN AAKKOSET JA KUOLEMANSYNNIT Hankemaailman paradokseja Jos ei ole tuotetta, ei ole mitään tuotteistettavaa Mutta jos tuote on Tuotteistaminen tarkoittaa sitä työtä, jonka tuloksena

Lisätiedot

Käy kauppaa RBS minifutuureilla FIM Direct Pro -palvelulla

Käy kauppaa RBS minifutuureilla FIM Direct Pro -palvelulla Käy kauppaa RBS minifutuureilla FIM Direct Pro -palvelulla Kaupankäynti RBS minifutuureilla on kasvanut voimakkaasti viimeisen kahden vuoden aikana. Haluamme tällä lyhyellä oppaalla lisätä ymmärrystä näihin

Lisätiedot

Yhteenveto 10.12.2012 Eija Seppänen MARKKINOINNIN UUSI KUVA

Yhteenveto 10.12.2012 Eija Seppänen MARKKINOINNIN UUSI KUVA Yhteenveto 10.12.2012 Eija Seppänen MARKKINOINNIN UUSI KUVA 1 Verkkoaivoriiheen osallistuneet olen markkinoinnin ammattilainen 42% ostan markkinointipalveluja 19% myyn markkinointipalveluja 4% vastaan

Lisätiedot

muutamassa minuutissa Pystytät

muutamassa minuutissa Pystytät X-Gloo Mercedes-Benzin tuulitunnelissa testattu Maailman parhaimmat puhallettavat tulevat Saksasta. Sään kuin sään kestävät, tosi näyttävät X-Gloo teltat voit pystyttää missä vain ja ne ovat taatut katseenvangitsijat!

Lisätiedot

Monikanavaista markkinointiviestintää

Monikanavaista markkinointiviestintää Monikanavaista markkinointiviestintää Lorem ipsum Monikanavaista markkinointiviestintää Lorem ipsum Monikanavaista markkinointiviestintää Lorem ipsum Hyvä FB-päivitys? Sisällöltään vaihteleva jokainen

Lisätiedot

MUUTA OSAAMINEN RAHAKSI. Näin erotut kilpailijoista ja saat lisää asiakkaita ja myyntiä

MUUTA OSAAMINEN RAHAKSI. Näin erotut kilpailijoista ja saat lisää asiakkaita ja myyntiä MUUTA OSAAMINEN RAHAKSI Näin erotut kilpailijoista ja saat lisää asiakkaita ja myyntiä MUUTA OSAAMINEN RAHAKSI -TEHOVALMENNUS Näin erotut kilpailijoista ja saat lisää asiakkaita ja myyntiä Liian pieni

Lisätiedot

Palvelujen esittely. Kaupaks - aamiaistilaisuus 24.8.2012

Palvelujen esittely. Kaupaks - aamiaistilaisuus 24.8.2012 Palvelujen esittely Kaupaks - aamiaistilaisuus 24.8.2012 Tradella Oy Communicon Oy PL 248, 80101 Joensuu Puh. 050 5172 976 info@tradella.fi Puh. 044 271 8451 info@communicon.fi Y-tunnus 2342 155-3, kotipaikka

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy:n sopimusasiakkaan verkkopalvelun esittely

Suomen Asiakastieto Oy:n sopimusasiakkaan verkkopalvelun esittely Suomen Asiakastieto Oy:n sopimusasiakkaan verkkopalvelun esittely Kirjaudu palveluun osoitteessa www.asiakastieto.fi Asiakastiedon palveluista haet helposti tietoa luoton- ja riskienhallintaan sekä myynnin

Lisätiedot