HAKKARIN URHEILUKENTÄN PERUSKORJAUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HAKKARIN URHEILUKENTÄN PERUSKORJAUS"

Transkriptio

1 HAKKARIN URHEILUKENTÄN PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA Lempäälän kunta Liikuntapalvelut

2 Sisällys 1. Nykytilanteen kuvaus Nykytilanne Hakkarin urheilukentän käyttö Hankesuunnittelun lähtökohdat Selostus hankkeesta Kohde ja sen sijainti Perustelut hankkeen toteutuksen tarpeellisuudesta Pääpiirteittäinen selostus hankkeesta Toteuttamisajankohta ja aikataulu Kustannusarvio Rahoitussuunnitelma Käyttötaloussuunnitelma... 9

3 1. Nykytilanteen kuvaus 1.1 Nykytilanne Hakkarin urheilukenttä on valmistunut vuonna Kentän valmistumisen aikaan käytetyt rakentamistekniikat ovat nykyiseen verrattuna olleet huomattavan erilaiset. Kenttää on korjailtu useina vuosina, viimeksi vuonna 2013 tehtyjen korjausten myötä juoksuratoja on ollut mahdollista käyttää harjoitteluun ja pienempiin juniorikilpailuihin. Kansallisia yu-kilpailuja kentällä ei voi tällä hetkellä järjestää. Juoksuradan pinnoitteen vedenläpäisykyky on lähes olematon, joten kentälle kerääntyy vesilammikoita aiheuttaen liukkautta ja vaaratilanteita. Juoksuratojen ja suorituspaikkojen kestopäällyste on huonokuntoinen ja elinkaarensa päässä. Pinnoitteessa esiintyy runsaasti epätasaisuuksia, halkeamista ja murenemista. Paikoitellen epätasaisuus on niin suurta, että se aiheuttaa käyttäjille loukkaantumisvaaran. Yleisurheilun suorituspaikoista moukarihäkki on liian matala. Moukaria ei ole myöskään päästy harjoittelemaan, koska häkki sijaitsee jalkapalloilussa käytettävän nurmen laidalla. Jalkapallonurmi on ollut jo vuosien ajan epätasainen ja niin ikään huonosti vettä läpäisevä. Myös automaattisen kastelujärjestelmän puuttuminen on aiheuttanut sen, että kuivimpina kesinä nykyinen mekaanisesti toteutettu kastelu ei ole ollut riittävän tehokasta ja nurmi on palanut. Nurmen laatua on saatu parannettua vähentämällä rasitusta ja lisäämällä kunnostustoimenpiteitä, jotka ovat kuluttaneet ylläpitomäärärahoja. Katsomo on rapautunut ja vaarallinen käyttäjille. Katsomo tulee purkaa ja tilalle rakentaa uusi. Urheilukentän varusteet ovat huonokuntoisia ja niitä on liian vähän. Kentän tekniset järjestelmät ovat puutteellisia ja osittain rikki. Talvikaudella hiihtoladut kiertävät urheilukentän kautta. Ladut on kunnostettu juoksuratojen alueelle ja huoltorakennuksen tilat ovat toimineet hiihtäjien pukeutumis- ja sosiaalitiloina. Maaperätutkimusten perusteella kentällä on rakennekerrostäyttömaiden alla erittäin kivinen perusmaa tai kivistä täyttömaata. Kairaukset päättyvät kiviin noin 1-1,5 m syvyydessä. Rakennekerroksia on arviolta alle 1 metrin. Alkuperäisen suunnitelman mukaan rakennekerroksia oli 0,35 m ja työn aikana kenttää on ainakin osittain nostettu painumien takia täytehiekalla tai vastaavalla n. 0,5 m, joten rakennekerroksia on noin 0,85 m. Kairausten perusteella se näyttäisi siten olevankin. Uuden kentän korkeustasoa olisi hyvä hieman nostaa, jos se vaan on mahdollista. Tutkimusten perusteella rakennekerrosten uusimista olisi tarpeen tehdä koko kenttäalueella suorituspaikoilla, maanäytteistä saadaan vielä lisätietoa. Lisäkairauksia on ehkä tehtävä rakennussuunnitelman yhteydessä. Kentän pinnan mittaustieto on myös tarpeen rakennussuunnitelman laatimisessa. Kustannusarvioon tutkimuksilla ei ole juuri vaikutusta, ehkä kivien louhintaa tai rikkomista pitäisi lisätä kun johtokaivantoja rakennetaan uudestaan. Kaivuut ulottuvat kiviseen täyttöön.

4 1.2 Hakkarin urheilukentän käyttö Hakkarin urheilukenttää käytetään kesäkaudella yleisurheiluun, ultimateen ja jalkapalloiluun sekä keväisin ja syksyisin koululiikuntaan. Muina kuin varattuina aikoina kenttä on kuntalaisten käytössä. Hakkarin urheilukentänlaskennallinen käyttömahdollisuus on 1622 tuntia aikavälillä Kesällä 2017 yleisurheilutoimintaa oli varatuilla vuoroilla 190 tuntia, jonka lisäksi järjestettiin kesäkaudella useita yleisurheilukilpailuja. Jalkapallotoimintaa varten varattuja vuoroja oli 236 tuntia, otteluja/turnauksia järjestettiin viikoittain. Kentällä järjestettiin keväällä myös Pirkanmaan alueen kehitysvammaisten kesäkisat. Talvikaudella hiihto on käyttänyt urheilukenttää lähtöalueena, jolloin urheilukenttää on kiertänyt tasamaan latu. Hakkarin liikunta-alueen pysäköinti on ollut ongelmallista ja pysäköintipaikoista on ajoittain suurta puutetta, sillä parkkipaikkoja on liian vähän käyttöön nähden. Pysäköinnistä on laadittu erillinen pysäköinti- ja liikenneselvitys Hakkarin urheilualueella käydään pääosin aamulla sekä ennen kaikkea illalla. Laskentojen perusteella iltakäyttö alkaa noin klo Hankesuunnittelun lähtökohdat Liikuntalaki määrittelee, että kunnan vastuulla on yleisten edellytysten luominen liikunnalle eri kohderyhmät huomioon ottaen. Hakkarin urheilukenttä on mitä suurimmassa määrin juuri tätä tarkoitusta palveleva paikka. Hakkari on kävijämäärällä mitattuna erityisesti lasten ja nuorten liikuntaa ja urheilua palveleva liikuntalaitos. Viikoittain sadat lapset ja nuoret harjoittelevat yleisurheilun ja jalkapallon taitoja. Keväisin ja syksyisin kentän suuri käyttäjäryhmä ovat läheisen Hakkarin, Moision ja Kuokkalan koulujen oppilaat. Myös viereisen jäähallin kiekkoilijat käyttävät kenttää oheisharjoitteluun. Talvikaudella kenttä on toiminut hiihtoreittien lähtöpisteenä. Kaavoituksen kannalta Hakkarin urheilukenttä on osa Hakkarin liikunta-aluetta. Alue on pääosin urheilu- ja virkistysaluetta sekä julkisten palveluiden aluetta. Alueelle sijoittuu ulkoiluja hiihtoreittejä, liikuntahalli, jäähalli, yleisurheilukenttä sekä tenniskentät. Alueen länsireunassa on hiekkakenttä, joka talvella toimii jääalueena ja ulkokaukalona. Hakkarin alue on merkittävä harrastuskeskittymä kuntalaisille sekä Hakkarin koululle ja lähietäisyydellä sijaitsevalle Moision koululle.

5 Hakkarin urheilukentän peruskorjauksen hankesuunnitelman rinnalla tarkastellaan alueen yleiskaavaa ja pohditaan alueen ympärivuotista käyttöä. Liikuntapalveluiden toimesta laaditaan tarveanalyysi kuntalaisten liikuntakäyttäytymisestä ja Hakkarin urheilukentän (Hakkarin liikunta-alueen) tuomasta lisäarvosta kuntalaisten liikunta-aktiivisuuteen, harrastamisen ja kilpaurheilun edistämiseen. Kaavoituksen yhteydessä ratkaistaan urheilukentän lisäksi hiihdon olosuhteita, selvitettävänä on hiihdon maali-/lähtöalueen siirtäminen esimerkiksi hiekkakentän alueelle. Luistelu- ja jääkiekkokentän sijainti on myös ratkaistavien asioiden joukossa, vastaavasti selvitettävänä nykyisen tenniskenttäpinnoitteen uusiminen hiekkatekonurmeksi ja talvikautisen luistelun siirtäminen tenniskentälle. Kunnan tulee kuulla asukkaitaan liikuntaa koskevissa keskeisissä päätöksissä osana kuntalain (365/1995) 27 :ssä säädettyä kunnan velvollisuutta huolehtia asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista. Kuntalaisten kuuleminen voidaan toteuttaa esimerkiksi verkkokyselynä, kuntalaiskokouksissa ja seuraparlamenteissa tai suorina kyselyinä kokoontumispaikoilla ja kauppakeskuksissa, näiden yhdistelminä tai muulla tavoilla, joilla kuntalasia kuullaan heitä koskevassa päätöksenteossa. Lisäksi kunnan tulee arvioida asukkaittensa liikunta-aktiivisuutta osana terveydenhuoltolain (1326/2010) 12 :ssä tarkoitettua terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä.

6 2. Selostus hankkeesta 2.1 Kohde ja sen sijainti Hakkarin urheilukenttä Urheilukatu Lempäälä Kohde sijaitsee Hakkarin koulun ja Hakkarin liikuntahallin välittömässä läheisyydessä. Kohde on iso osa Hakkarin liikunta-alueen kokonaisuutta. Lempäälän kunta on urheilukentän omistaja, haltija ja ylläpitäjä. Maa-alueen omistaa Lempäälän kunta. 2.2 Perustelut hankkeen toteutuksen tarpeellisuudesta Hakkarin liikunta-aluetta on tarpeen kehittää parantamalla nykyisiä urheilu- ja virkistysolosuhteita sekä rakentamalla uusia liikuntatiloja ja -alueita. Alueesta halutaan kehittää liikuntaa edistävä ja monipuolinen kokonaisuus. Alueen liikennettä on tarkoitus kehittää kiinnittämällä huomiota erityisesti jalankulkuun ja pyöräilyyn sekä järjestämällä autoliikenne ja pysäköinti laadukkaasti ja turvallisesti. Hakkarin urheilukenttä on olennainen osa kunnan liikuntapaikkatarjontaa. Kentän vaikutusalueena on koko kunta. Yleisurheilun harjoituspaikkana kenttä on keskeisessä asemassa, kilpailutoiminnan järjestämisessä kenttä on ainoa suorituspaikka. Jalkapallon osalta kysyntää nurmikentän käytölle on enemmän kuin mitä nurmen nykyinen käyttökapasiteetti antaa myöden. Kunnassa tulee edistää entistä enemmän hyvinvointiin ja terveyteen painottuvaa liikuntaa. Erityistä tarvetta on lasten ja nuorten vapaalle harrasteliikunnalle, joka ei tähtää kilpailuun. Myös aikuisten ja ikäihmisten entistä monipuolisempaa harrasteliikuntaa tarvittaisiin enemmän. Urheilukentän käytön suunnittelussa tulee panostaa myös kuntalaisten omaehtoisen liikunnan edistämiseen. Kunnostettu urheilukenttä tulee palvelemaan monia eri laji- ja ikäryhmiä. Kenttävuoroja voidaan käyttää tehokkaammin ja osoittaa vuoroja tarvitseville seuroille ja harrastelijoille lisää käyttöaikaa. Odotettavissa on, että myös uudet ryhmät pystyvät käyttämään kenttää ja mukaan odotetaan saatavan uudenlaistakin liikuntatoimintaa. Hakkarin urheilukentän kunnostus lisää kuntalaisille tarjolla olevan liikunnan monipuolisuutta ja palvelee kuntalaisia päivähoitoikäisistä nuoriin ja aikuisväestöstä eläkeläisiin. Urheilukenttä on käytössä myös suurten tapahtumien järjestämispaikkana.

7 2.3 Pääpiirteittäinen selostus hankkeesta Hankkeessa on tarkoitus laajentaa kenttä kahdeksanrataiseksi, kunnostaa nurmialue ja rakentaa kentälle osittain katettu tai kattamaton 400-paikkainen katsomo. Lisäksi on rakennettava ajanottojärjestelmä ja kuuluttamo. Kaikessa suunnittelussa huomioidaan esteettömyys. Esteetöntä rakentamista ohjaa Suomen rakentamismääräyskokoelman osan F1 määräykset ja ohjeet liikuntaesteettömästä rakentamisesta. Luettelo suorituspaikoista, kentistä ja vastaavista hankkeen osista: Purkaminen - Katsomorakenteiden purku, betonirakenteet - Ajanottorakennuksen purku - Maavallin poisto kentän ja P-alueen välistä - Valaistuksen ja aitojen purku Urheilukenttä, suorituspaikat - Juoksuradat 6 kpl maarakennus - Juoksuradat 6 kpl, asfaltit ja päällysteet - Lisäradat 2 kpl maarakennus - Lisäradat 2 kpl, asfaltit ja päällysteet - Pituushyppypaikka - Heittopääty (kuula, keihäs, kiekko, moukari) - Hyppypääty (korkeus ja seiväs) Jalkapallokenttä - Nurmikentän uusiminen siirtonurmena - Kastelujärjestelmä Kuivatuksen uusiminen - Runkolinjat ja maarakennus - Salaojitukset Yleisurheilun suorituspaikat - Kiinteät varusteet - Irtovarusteet Valaistus ja rakenteet - Kenttäalueen valaistus ja äänentoisto - Ajanottojärjestelmä (lähetysjärjestelmä, kaapeloinnit) - Aidat, 2,0m/ 400m - Aidat, 4,0m/ 100m Rakennukset - Maavallikatsomo 40m/ 400 istumapaikkaa - Varastorakennus 100m2 - Maalikamerarakennus 10 m2

8 3. Toteuttamisajankohta ja aikataulu Hankesuunnittelun yhteydessä on kuvattu nykytilannetta, tehty suunnitellulla rakennuspaikalla maaperätutkimuksia, laadittu peruskorjauksen kunnostusohjelma ja kustannusarvio. Urheilukentän kunnossapidosta vastaavan Lekitek Oy:n edustajien kanssa on keskusteltu hankkeen toteuttamisesta kesällä/syksyllä Kentän käyttäjäryhmiä (urheiluseuroja) on kuultu järjestetyssä tilaisuudessa. Investoinneista tehdään käynnistämispäätökset alustavan kustannusarvion perusteella siten, että yli :n hankkeista vaaditaan kunnanvaltuuston päätös (tai ) kunnanvaltuuston käynnistämislupapäätös mennessä tarveanalyysi kuntalaisten liikuntakäyttäytymisestä kunnanvaltuuston investointipäätös talousarviokäsittelyn yhteydessä mennessä valtionavun hakeminen hankkeeseen mennessä yleissuunnittelutyön kilpailutus 1-2/2018 hankkeen yleissuunnitelmat ja pääpiirustukset 3-4/2018 urakkalaskenta, urakan kilpailutus 6-7/2018 rakentamisen aloitus 8-9/2019 peruskorjauksen valmistuminen 4. Kustannusarvio Hakkarin urheilukentän peruskorjauksen alustava kustannusarvio on (alv 0). Eritelty kustannusarvio liitteenä 2. Hankkeelle haetaan opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikka-avustusta. 5. Rahoitussuunnitelma Lempäälän kunnan käsittelyssä olevassa taloussuunnitelmassa vuosille Hakkarin urheilukentän peruskorjausta varten on esitetty vuosille yhteensä euron määrärahavaraus. Tuloina taloussuunnitelmaan on merkitty euroa (valtionavustus). Hankkeeseen haetaan opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikka-avustusta, joka voi olla enintään 30 prosenttia hankkeen kustannusarviosta, ei kuitenkaan enempää kuin euroa.

9 6. Käyttötaloussuunnitelma Käyttökustannusennustetta tehtäessä huomioidaan seuraavat erät: - liikuntapaikkojen hoitoon liittyvä ostopalvelusopimus Lekitek Oy:n kanssa

10 Liite 1. Yleiskartta

11 Liite 2. Lempäälän kunta Hakkarin urheilukentän parannussuunnitelma Hankesuunnitelman kustannusarvio Purkukustannukset Katsomorakenteiden purku, betonirakenteet ,00 Ajanottorakennuksen purku 5 000,00 Maavallin poisto kentän ja P-alueen välistä 6 000,00 Valaistuksen ja aitojen purku 5 000, ,00 Urheilukenttä, suorituspaikat Juoksuradat 6 kpl maarakennus ,00 Juoksuradat 6 kpl, asfaltit ja päällysteet ,00 Lisäradat 2 kpl maarakennus ,00 Lisäradat 2 kpl, asfaltit ja päällysteet ,00 Pituushyppypaikka ,00 Heittopääty (kuula, keihäs, kiekko, moukari) ,00 Hyppypääty (korkeus ja seiväs) , ,00 Jalkapallokenttä Nurmikentän uusiminen siirtonurmena ,00 Kastelujärjestelmä , ,00 Kuivatuksen uusiminen Runkolinjat ja maarakennus ,00 Salaojitukset , ,00 Yleisurheilun suorituspaikat Kiinteät varusteet ,00 Irtovarusteet , ,00 Valaistus ja rakenteet Kenttäalueen valaistus ja äänentoisto ,00 Ajanottojärjestelmä (lähetysjärjestelmä, kaapeloinnit) ,00 Aidat, 2,0m/ 400m ,00 Aidat, 4,0m/ 100m , ,00 Rakennukset Maavallikatsomo 40m/ 400 istumapaikkaa ,00 Varastorakennus 100m ,00 Maalikamerarakennus 10 m , ,00 Yleiskustannukset Työmaatehtävät ,00 Tilaajatehtävät (suunnittelu ja , ,00 rakennuttaminen) Yhteensä (alv 0%) ,00

Valtionavustushakemuksen liiteasiakirjoista hallinto ja rahoitus

Valtionavustushakemuksen liiteasiakirjoista hallinto ja rahoitus Valtionavustushakemuksen liiteasiakirjoista hallinto ja rahoitus Liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelma ja valtionavustus koulutustilaisuus Tampere 29.9.2016 Ismo Myllyaho Yksikön päällikkö Opetus-

Lisätiedot

Lisää liikettä Liikunta Parempia tuloksia - Urheilu

Lisää liikettä Liikunta Parempia tuloksia - Urheilu Lisää liikettä Liikunta Parempia tuloksia - Urheilu Alueellinen terveysliikuntasuunnitelma Suunnitelma tehtiin yhdessä: Sairaanhoitopiiri - Normiohjaus - Osaaminen UKK-Instituutti - Informaatio-ohjaus

Lisätiedot

Uusi liikuntalaki ja sen merkitys vantaalaiseen liikuntaan

Uusi liikuntalaki ja sen merkitys vantaalaiseen liikuntaan Uusi liikuntalaki ja sen merkitys vantaalaiseen liikuntaan Vantaan Liikuntayhdistys ry juhlaseminaari 21.10.2014 ylitarkastaja Sari Virta Lähtökohdat Yhteiskunnan muutos: kansalaisten vähentynyt päivittäinen

Lisätiedot

Ohjeet liikuntapaikkojen perustamishankkeita koskevien asioiden käsittelystä ja rahoitussuunnitelmaehdotuksien valmistelusta vuodelle 2019

Ohjeet liikuntapaikkojen perustamishankkeita koskevien asioiden käsittelystä ja rahoitussuunnitelmaehdotuksien valmistelusta vuodelle 2019 Ohje 1 (4) Opetus- ja kulttuuritoimi 22.11.2018 Jakelun mukaan Opetus- ja kulttuuriministeriön ohje OKM/3/611/2018/16.11.2018 Ohjeet liikuntapaikkojen perustamishankkeita koskevien asioiden käsittelystä

Lisätiedot

SUOMEN URHEILULIITTO 31.1.2014 Kilpailu

SUOMEN URHEILULIITTO 31.1.2014 Kilpailu SUOMEN URHEILULIITTO 31.1.2014 Kilpailu STADION TASON KENTTÄVAATIMUKSET Kansainvälisten kilpailujen tason yleisurheilukenttä edellyttää seuraavaa vaatimustasoa: Yleistä Kaikkien suorituspaikkojen on täytettävä

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI SAUVOSAAREN URHEILUPUISTON YLEISSUUNNITELMA

KEMIN KAUPUNKI SAUVOSAAREN URHEILUPUISTON YLEISSUUNNITELMA KEMIN KAUPUNKI SAUVOSAAREN URHEILUPUISTON YLEISSUUNNITELMA 1 Sauvosaaren urheilupuiston sijainti ja nykyiset toiminnot Suunnittelualue ja urheilupuiston nykyiset toiminnot: 1. Yleisurheilukenttä, 2. Jalkapallokenttä

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA MUIDEN ALOJEN LAINSÄÄDÄNNÖSSÄ Varkaus

AJANKOHTAISTA MUIDEN ALOJEN LAINSÄÄDÄNNÖSSÄ Varkaus AJANKOHTAISTA MUIDEN ALOJEN LAINSÄÄDÄNNÖSSÄ Varkaus 21.4.2015 Matti Ruuska Johtaja Opetus- ja kulttuuritoimi vastuualue Itä-Suomen aluehallintovirasto 21.4.2015 1 Lähtökohdat Yhteiskunnan muutos Toimialan

Lisätiedot

Uusi liikuntalaki kunta- talouden puristuksessa. Talous Liikuntalain keskeiset kuntapykälät Mikä muuttuu vai muuttuuko?

Uusi liikuntalaki kunta- talouden puristuksessa. Talous Liikuntalain keskeiset kuntapykälät Mikä muuttuu vai muuttuuko? Uusi liikuntalaki kunta- talouden puristuksessa Talous Liikuntalain keskeiset kuntapykälät Mikä muuttuu vai muuttuuko? Kari Sjöholm 26.11.2014 Bruttokansantuote, määrän muutos-% ed. vuodesta Lähde: kansalliset

Lisätiedot

Selvitys eteläpohjalaisten liikunta-aktiivisuudesta ja tyytyväisyydestä liikuntapalveluihin ja -paikkoihin Hannu Tuuri, Marja Katajavirta

Selvitys eteläpohjalaisten liikunta-aktiivisuudesta ja tyytyväisyydestä liikuntapalveluihin ja -paikkoihin Hannu Tuuri, Marja Katajavirta Selvitys eteläpohjalaisten liikunta-aktiivisuudesta ja tyytyväisyydestä liikuntapalveluihin ja -paikkoihin 2018 Hannu Tuuri, Marja Katajavirta Sisällys Dian nro Taustoja tutkimukselle Tutkimuksen toteuttaminen

Lisätiedot

VIHDIN YHTEISKOULU, LÄHILIIKUNTAALUE SELOSTUS

VIHDIN YHTEISKOULU, LÄHILIIKUNTAALUE SELOSTUS kate 2.11.2016 71 liite 25 PROJEKT KUUBIS OÜ VIHDIN YHTEISKOULU, LÄHILIIKUNTAALUE SELOSTUS ALUSTAVA Nietoinkuja 1, 03400 Vihti Arkkitehti: Projektinjohtaja: Katrin Männik Jarmo Nikland 07.10.2016 Tatari

Lisätiedot

Valtakunnallisen liikuntapolitiikan tavoitteet Seminaari liikuntapaikkarakentamisesta

Valtakunnallisen liikuntapolitiikan tavoitteet Seminaari liikuntapaikkarakentamisesta Valtakunnallisen liikuntapolitiikan tavoitteet Seminaari liikuntapaikkarakentamisesta 14.5.2012 Johtaja Harri Syväsalmi Opetus- ja kulttuuriministeriö/liikuntayksikkö Hallitusohjelma - liikuntapolitiikka

Lisätiedot

Liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelma ja valtionavustus koulutustilaisuus Tornio

Liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelma ja valtionavustus koulutustilaisuus Tornio Liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelma ja valtionavustus koulutustilaisuus Tornio 18.10.2017 Erja Metsäranta rakennusneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Rahoitussuunnitelmailmoitus Kaikki kuntien

Lisätiedot

Valtion tuki urheiluseuroille ja kunnille

Valtion tuki urheiluseuroille ja kunnille Valtion tuki urheiluseuroille ja kunnille Urheilujohtaminen seminaari 2.9.2015 Tampere ylitarkastaja Sari Virta Lähtökohdat liikuntalain uudistamisessa Yhteiskunnan muutos: kansalaisten vähentynyt päivittäinen

Lisätiedot

Valtion liikuntapaikkarakentamisen linjaukset

Valtion liikuntapaikkarakentamisen linjaukset Valtion liikuntapaikkarakentamisen linjaukset Koulutuspäivät jäähallien ja ulkojäiden huoltajille 30.10.2014 Rovaniemi Lapin aluehallintovirasto, M. Huhtala, OKT-vastuualue 30.10.2014 1 LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN

Lisätiedot

IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE

IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE Vastaanottaja Iitin kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 27.11.2013 Viite 82144450 IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILUALUE Päivämäärä 27.11.2013 Laatija Hyväksyjä

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki URHEILUKENTÄN PERUSKORJAUS 8706

Kankaanpään kaupunki URHEILUKENTÄN PERUSKORJAUS 8706 HANKESUUNNITELMASELOSTUS 7351 Kankaanpään kaupunki URHEILUKENTÄN PERUSKORJAUS 8706 8.6.2016 7351/HANKESUUNNITELMASELOSTUS KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN HANKE NRO 8706 SISÄLLYSLUETTELO: 1. HANKKEEN ESITTELY...

Lisätiedot

ULKOLIIKUNTAPAIKKAINVESTOINTIEN YHTEENVETO 2016-2019 2016 2017 2018 2019 Kokonaisuus kohde toimenpiteet alustavat kustannusarviot 10.3.

ULKOLIIKUNTAPAIKKAINVESTOINTIEN YHTEENVETO 2016-2019 2016 2017 2018 2019 Kokonaisuus kohde toimenpiteet alustavat kustannusarviot 10.3. ULKOLIIKUNTAPAIKKAINVESTOINTIEN YHTEENVETO 2016-2019 2016 2017 2018 2019 Kokonaisuus kohde toimenpiteet alustavat kustannusarviot 10.3.20 Urheilupuiston liikuntakeskus ylähiekkakenttä ja vaikutusalue hulevesitutkimus

Lisätiedot

MYLLYPURON LIIKUNTAPUISTON KUMIROUHETEKONURMIKENTTÄ PERUSPARANNUS

MYLLYPURON LIIKUNTAPUISTON KUMIROUHETEKONURMIKENTTÄ PERUSPARANNUS HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 HANKESUUNNITELMA MYLLYPURON LIIKUNTAPUISTON KUMIROUHETEKONURMIKENTTÄ PERUSPARANNUS HELSINGIN KAUPUNKI HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 2 HANKESUUNNITELMA MYLLYPURON

Lisätiedot

Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset

Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset Ulla Silventoinen, Liikuntatoimen ylitarkastaja, PSAVI 7.12.2016 1 Valtionavustukset liikunnan tukemiseen Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustukset Kehittämisavustukset:

Lisätiedot

Uusi liikuntalaki voimaan 2015 Kunnat uusien haasteiden edessä Muuttuvatko kuntien tehtävät?

Uusi liikuntalaki voimaan 2015 Kunnat uusien haasteiden edessä Muuttuvatko kuntien tehtävät? Uusi liikuntalaki voimaan 2015 Kunnat uusien haasteiden edessä Muuttuvatko kuntien tehtävät? Kari Sjöholm 10.9 2014 -200-400 -600-800 -1000-1200 -1400-1600 Hallitusohjelman sekä vuosien 2012-2014 kehysriihien

Lisätiedot

LÄHIÖLIIKUNNAN EDELLYTYKSET JA MAHDOLLISUUDET. TUL:N SEURANTAPÄIVÄT 23. - 24.11.2013 TAMPERE Ari-Pekka Juureva toiminnanjohtaja

LÄHIÖLIIKUNNAN EDELLYTYKSET JA MAHDOLLISUUDET. TUL:N SEURANTAPÄIVÄT 23. - 24.11.2013 TAMPERE Ari-Pekka Juureva toiminnanjohtaja LÄHIÖLIIKUNNAN EDELLYTYKSET JA MAHDOLLISUUDET TUL:N SEURANTAPÄIVÄT 23. - 24.11.2013 TAMPERE Ari-Pekka Juureva toiminnanjohtaja VEHMAISTEN URHEILIJAT Vehmaisten Urheilijat urheilutoiminta Vehmaisten Urheilijoilla

Lisätiedot

Ympäristön muutos. Uusi hyvinvointi. Kunta hyvinvoinnin edistäjänä - verkostoprojekti. Tulevaisuuden kunta. Muuttuva johtaminen.

Ympäristön muutos. Uusi hyvinvointi. Kunta hyvinvoinnin edistäjänä - verkostoprojekti. Tulevaisuuden kunta. Muuttuva johtaminen. Hyvinvointiennakointi Hyvinvointijohtaminen kunnassa ja yhdyspinnoilla Uusi hyvinvointi Ympäristön muutos Kunta hyvinvoinnin edistäjänä - verkostoprojekti Hyvinvointinäkökulmaa yhdyspintasopimu ksiin Tulevaisuuden

Lisätiedot

Liikuntalain uudistus

Liikuntalain uudistus Liikuntalain uudistus Liikuntatoimen koulutuspäivät 27.-28.11.2014 ylitarkastaja Sari Virta Lähtökohdat Yhteiskunnan muutos: kansalaisten vähentynyt päivittäinen liikuntaaktiivisuus, liiallinen istuminen.

Lisätiedot

Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset

Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset Ulla Silventoinen, Liikuntatoimen ylitarkastaja, PSAVI 28.9.2017 1 Valtionavustukset liikunnan tukemiseen Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustukset Kehittämisavustukset:

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKOJEN MÄÄRÄLUETTELO

LIIKUNTAPAIKKOJEN MÄÄRÄLUETTELO 1 LIIKUNTAPAIKKOJEN MÄÄRÄLUETTELO KIIMINKI Jokaisen kentän yhteyteen on kirjattu liikuntapaikan lisäksi laatuluokka. Tarkemmat tiedot kuivatusjärjestelmien sijainnista toimitetaan urakoitsijalle ennen

Lisätiedot

LAINAHAKEMUS 11. 03, 20U. Käpylän Juniorihalli Oy

LAINAHAKEMUS 11. 03, 20U. Käpylän Juniorihalli Oy HELSINGIN KAUPUNGIN KIRJMMO HELSINGFORS STADS REGISTRATORSKONTO Saapunut/lnkommit 11. 03, 20U LAINAHAKEMUS Dnro/Dnr Tehtäväluokka Uppgiftsklass Käpylän Juniorihalli Oy hakee Urheilu -ja ulkoilulaitosrahastosta

Lisätiedot

Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen

Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen Työn sisältö Kuntastrategia ja kunnan hyvinvointiohjelma liikuntaa edistämässä Miten eri väestöryhmät liikkuvat ja Hollolan kunta liikunnan edistäjänä Kuvaus Hollolan

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 26.8.2010 14.2.2011 8.3.2011 21.3.2011 1(5) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä,

Lisätiedot

Sivistystoimentarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto

Sivistystoimentarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto Sivistystoimentarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto Tavoitteena liikunta-aktiivisuuden edistäminen Keinoina liikkumisympäristöjen kehittäminen Ohjauskeinot: Resurssiohjaus

Lisätiedot

Liikuntatoimen suuntaviivat liikuntapaikoille ja toiminnalle

Liikuntatoimen suuntaviivat liikuntapaikoille ja toiminnalle Liikuntatoimen suuntaviivat liikuntapaikoille ja toiminnalle 2017 2020 Riittävä liikunta on yksi tärkeimmistä keinoista terveyden ylläpitämiseksi. Tästä syystä esimerkiksi lasten tulisi voimassa olevien

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SKEITTIPUISTON HANKESUUNNITELMA. HANKE 8760 Skeittipuisto KOHDE JA SIJAINTI

KANKAANPÄÄN SKEITTIPUISTON HANKESUUNNITELMA. HANKE 8760 Skeittipuisto KOHDE JA SIJAINTI 27.12.2018 KANKAANPÄÄN SKEITTIPUISTON HANKESUUNNITELMA HANKE 8760 Skeittipuisto KOHDE JA SIJAINTI Liikuntakeskus Jämintie 10, 38700 Kankaanpää TILAAJA Rakennuttaja / hankintayksikkö Tekninen keskus PL

Lisätiedot

UIMAHALLI JA UUSI LIIKUNTAHALLI - KYSELYIDEN TULOKSET

UIMAHALLI JA UUSI LIIKUNTAHALLI - KYSELYIDEN TULOKSET UIMAHALLI JA UUSI LIIKUNTAHALLI - KYSELYIDEN TULOKSET Janakkalan kunnassa on käynnistetty tarveselvityksen jälkeen hankesuunnitteluvaihe koulu- ja monitoimikeskusten osalta Turenkiin ja Tervakoskelle.

Lisätiedot

TEAviisari 2016 Oma kuntani. Esimerkki yhteenveto TEAviisarin liikunnan edistämisen tuloksista

TEAviisari 2016 Oma kuntani. Esimerkki yhteenveto TEAviisarin liikunnan edistämisen tuloksista TEAviisari 2016 Oma kuntani Esimerkki yhteenveto TEAviisarin liikunnan edistämisen tuloksista Liikunnan edistäminen kunnissa 2016 tulokset Joka toinen vuosi toteutettavan tiedonkeruun tavoitteena on seurata

Lisätiedot

Olosuhteiden suuntaviivat & kuntayhteistyö. Mika Muukka / SUL Tallinna

Olosuhteiden suuntaviivat & kuntayhteistyö. Mika Muukka / SUL Tallinna Olosuhteiden suuntaviivat & kuntayhteistyö Mika Muukka / SUL Tallinna 28.9.2017 Yleisurheilun nykytilanne olosuhteissa 249 kestopäällystekenttää Stadiontasoiset kentät n. 15 kpl Murskekenttiä lukematon

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA LAUTTASAAREN LIIKUNTAPUISTO, PERUSKORJAUS

HANKESUUNNITELMA LAUTTASAAREN LIIKUNTAPUISTO, PERUSKORJAUS HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 HANKESUUNNITELMA, HELSINGIN KAUPUNKI HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 2 HANKESUUNNITELMA, YHTEENVETO... 3 1. LÄHTÖKOHTA... 4 2. HANKKEEN TOIMINNAN KUVAUS JA LAAJUUS...

Lisätiedot

LIIKUNTATILOJEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut

LIIKUNTATILOJEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut LIIKUNTATILOJEN HINNASTO 2017 Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut 2 Sisällys Liikuntatilojen hinnoittelun periaatteet... 3 Liikuntatilojen hintaluokitukset ja -perusteet... 3 Hintojen perusteet... 3

Lisätiedot

Liikunta-aktiivisuuden seurannan haasteet kunnalle. Marie Rautio-Sipilä Liikuntatoimenjohtaja Raahen kaupunki

Liikunta-aktiivisuuden seurannan haasteet kunnalle. Marie Rautio-Sipilä Liikuntatoimenjohtaja Raahen kaupunki Liikunta-aktiivisuuden seurannan haasteet kunnalle Marie Rautio-Sipilä Liikuntatoimenjohtaja Raahen kaupunki Asukkaita 25 507 (1.1.2014/Kuntaliitto) 75 km Oulusta etelään Perämeren rannalla Perustettu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3 18.02. Sivu 1 / 1 465/ 10.03.02 3 Leppävaaran urheilupuiston puku- ja pesutilojen (ent. Leppävaaran urheilupuiston huoltorakennus ja tekojää) tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa Peltonen, puh.

Lisätiedot

Ajankohtaista liikuntatoimesta ja oppilaitosrakentamisesta

Ajankohtaista liikuntatoimesta ja oppilaitosrakentamisesta Ajankohtaista liikuntatoimesta ja oppilaitosrakentamisesta Sivistystoimen johdon päivä Raahe 13.11.2013 Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Marie Rautio-Sipilä 19.11.2013 1 Liikuntalain

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 21.9.2010 14.2.2011 8.3.2011 21.3.2011 1(5) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä,

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2016 JA EHDOTUS LIIKUNTAPALVELUN INVESTOINNEISTA I Investointisuunnitelmaan kuuluvat hankkeet ja hankinnat vuosille

TALOUSARVIO 2016 JA EHDOTUS LIIKUNTAPALVELUN INVESTOINNEISTA I Investointisuunnitelmaan kuuluvat hankkeet ja hankinnat vuosille 1(4) TALOUSARVIO 2016 JA EHDOTUS LIIKUNTAPALVELUN INVESTOINNEISTA 2016 2020 I Investointisuunnitelmaan kuuluvat hankkeet ja hankinnat vuosille 2016-20120 Sivistyslautakunnan päätös hyväksyttävistä investoinneista

Lisätiedot

Elinympäristövaliokunta Elinympäristövaliokunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus

Elinympäristövaliokunta Elinympäristövaliokunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Elinympäristövaliokunta 14 27.06.2017 Elinympäristövaliokunta 25 29.08.2017 Kaupunginhallitus 264 11.09.2017 Kaupunginhallitus 284 25.09.2017 Hirvikosken urheilukentän peruskorjaus 10/12.04.02/2017 Elymvali

Lisätiedot

Sivistyslautakunta. Talousarvio. Investoinnit. Perusopetus

Sivistyslautakunta. Talousarvio. Investoinnit. Perusopetus Sivistyslautakunta Talousarvio Investoinnit Perusopetus LOMAKE 2 INVESTOINTIOSA INVESTOINTIRAJA 8.409 euroa Vastuuhenkilö: Onni Heikkinen ja Seppo Vilén 1 000 euroa HANKKEEN / Kustannus- Ed. vuosien Suunnitelmavuodet

Lisätiedot

Moisio-Hakkarin asemakaava ja asemakaavan muutos, Hakkarin liikunta-alue ja koulu Kaavanumero 2091 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Moisio-Hakkarin asemakaava ja asemakaavan muutos, Hakkarin liikunta-alue ja koulu Kaavanumero 2091 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LEMPÄÄLÄN KUNTA Moisio-Hakkarin asemakaava ja asemakaavan muutos, Hakkarin liikunta-alue ja koulu Kaavanumero 2091 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.7.2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on

Lisätiedot

Kokkolan liikuntapoliittinen ohjelma vuosille 2003-2013 tiivistelmä Kokkolassa Parasta aikaa Kokkola Kaupunki luonnossa

Kokkolan liikuntapoliittinen ohjelma vuosille 2003-2013 tiivistelmä Kokkolassa Parasta aikaa Kokkola Kaupunki luonnossa KOKKOLA KARLEBY Kokkolan liikuntapoliittinen ohjelma vuosille 2003-2013 tiivistelmä Kokkolassa Parasta aikaa Kokkola Kaupunki luonnossa Sisällys 1 Liikuntapoliittisen ohjelman tarkoitus...2 2 Liikuntapoliittisen

Lisätiedot

Liikunnan kehittämissuunnitelma 2011 2020 Liite 5. TAVOITE TOIMENPIDE-EHDOTUKSET TULEVAISUUS TOTEUTUS/VASTUUTAHO AIKATAULU

Liikunnan kehittämissuunnitelma 2011 2020 Liite 5. TAVOITE TOIMENPIDE-EHDOTUKSET TULEVAISUUS TOTEUTUS/VASTUUTAHO AIKATAULU 1 Ohjausryhmän hyväksymä päivitys 11.12.2014 1. TERVEYTTÄ EDISTÄVÄ LIIKUNTA Kouluikäisten liikunnan lisääminen Suositus: Koululaiset kulkevat koulumatkat pyörällä tai kävellen Sivistyslautakunta antaa

Lisätiedot

RÄIKÄN URHEILUKENTÄN PERUSKORJAUS

RÄIKÄN URHEILUKENTÄN PERUSKORJAUS 1.3.2016 RÄIKÄN URHEILUKENTÄN PERUSKORJAUS TYÖSELITYS 2 RAKENNUSKOHDE Rakennuskohde on Räikän urheilukentän peruskorjaus. Kohde sijaitsee Ylöjärven kaupungin Keijärven rannalla. Kenttä on rakennettu 1980

Lisätiedot

Kunnan hyvinvointiasiakirjat toiminnan perustana

Kunnan hyvinvointiasiakirjat toiminnan perustana Kunnan hyvinvointiasiakirjat toiminnan perustana KKI PÄIVÄT, FINLANDIA TALO 22.3.2017 Saku Nikkanen pj. Sosiaali- ja terveyslautakunta Saku Nikkanen Terveisiä Salosta 20 Asukkaita 53 556 alle 25-vuotiaita

Lisätiedot

Liikunta tulevaisuuden sivistyskunnassa

Liikunta tulevaisuuden sivistyskunnassa Liikunta tulevaisuuden sivistyskunnassa Miten alue- sekä maakuntauudistus muuttaa toimintaa / toimintamalleja? Sari Virta Ylitarkastaja 17.10.2017 Miten liikuntatoiminta tulevaisuudessa sijoittuu kuntaorganisaatiossa?

Lisätiedot

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Kirsi Kohonen Suunnittelija Itä-Suomen aluehallintovirasto Itä-Suomen aluehallintovirasto, Kirsi Kohonen, OKT-vastuualue 5.9.2014

Lisätiedot

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA 1 (14) Kaupunkirakenneyksikkö RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA Yleissuunnitelma 2 (14) Sisällysluettelo 1. Suunnittelualue 1.1 Yleistä 1.2 Kadut, LP-alue, Rantakyläntori

Lisätiedot

Talousarvio 2013 ja taloussuunnitelma Nuoriso- ja liikuntapalvelut

Talousarvio 2013 ja taloussuunnitelma Nuoriso- ja liikuntapalvelut UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI LIITE 2 Talousarvio 2013 ja taloussuunnitelma 2013-2015 Nuoriso- ja liikuntapalvelut Nuoriso- ja liikuntalautakunta 25.9.2012 NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Toiminta-ajatus Uudenkaupungin

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMINEN UUSIOMATERIAALEILLA RAMBOLL FINLAND OY MARJO KOIVULAHTI

LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMINEN UUSIOMATERIAALEILLA RAMBOLL FINLAND OY MARJO KOIVULAHTI LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMINEN UUSIOMATERIAALEILLA RAMBOLL FINLAND OY MARJO KOIVULAHTI UUSIOMATERIAALIT JA NIIDEN KÄYTTÖ LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISESSA Liikuntapaikka Hyödynnetään Päällysrakenne Teollisuuden

Lisätiedot

Kokkolan varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen palveluverkkojen tavoitetila 2020-luvulla; vaikutukset liikuntalautakunnan alaisiin palveluihin

Kokkolan varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen palveluverkkojen tavoitetila 2020-luvulla; vaikutukset liikuntalautakunnan alaisiin palveluihin Liikuntalautakunta 9 08.02.2017 Kokkolan varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen palveluverkkojen tavoitetila 2020-luvulla; vaikutukset liikuntalautakunnan alaisiin palveluihin 942/12.00.01/2016 LILTK 9 Valmistelijat:

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN ROOLI ELINTAPAOHJAUKSESSA VESOTE Tiina Pekkala, sivistys- ja kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut

LIIKUNTATOIMEN ROOLI ELINTAPAOHJAUKSESSA VESOTE Tiina Pekkala, sivistys- ja kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut LIIKUNTATOIMEN ROOLI ELINTAPAOHJAUKSESSA 5.9.2017 VESOTE Tiina Pekkala, sivistys- ja kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut Liikuntatoimen rooli elintapaohjauksessa Liikuntalaki määrittää kunnan tehtävät

Lisätiedot

UUMA2. Uudet julkaisut: LIIKUNTAPAIKKAOHJE. UUMA2 vuosiseminaari Marjo Ronkainen, Ramboll Finland Oy. Liikuntapaikka.

UUMA2. Uudet julkaisut: LIIKUNTAPAIKKAOHJE. UUMA2 vuosiseminaari Marjo Ronkainen, Ramboll Finland Oy. Liikuntapaikka. Uudet julkaisut: LIIKUNTAPAIKKAOHJE Liikuntapaikka Hyödynnetään Päällysrakenne Teollisuuden sivutuotteita Mahdollinen penger Teollisuuden sivutuotteita tai ylijäämämaita Pohjamaa Pehmeikön massastabilointi

Lisätiedot

UUMA2. Uusiomateriaalit ja niiden käyttö liikuntapaikkarakentamisessa

UUMA2. Uusiomateriaalit ja niiden käyttö liikuntapaikkarakentamisessa Uusiomateriaalit ja niiden käyttö liikuntapaikkarakentamisessa Liikuntapaikka Hyödynnetään Päällysrakenne Teollisuuden sivutuotteita Mahdollinen penger Teollisuuden sivutuotteita tai ylijäämämaita Pohjamaa

Lisätiedot

PALVELUALUE: Sivistyspalvelukeskus

PALVELUALUE: Sivistyspalvelukeskus PALVELUALUE: Sivistyspalvelukeskus Tulosalue: Kulttuuriosastorliikuntapalvelut Hanke/Hankeryhma: Uimahallin vllhtyisyyden Parantaminen Tulot Kustannusarvio Ed. vuosien kayttit ioista valtionosuudet Netlomenot

Lisätiedot

///TE / s eb. Tuotot Netto. /aukiolotuntl. Tuotot. Neuo. f Tuotot. / alue,/olue / hoidettu m2 4m' YhteensA. tolmiala: Slvlstyspalvelukeskus

///TE / s eb. Tuotot Netto. /aukiolotuntl. Tuotot. Neuo. f Tuotot. / alue,/olue / hoidettu m2 4m' YhteensA. tolmiala: Slvlstyspalvelukeskus ///TE / s eb tolmiala: Slvlstyspalvelukeskus Palvelu: Kulttuurlosasto/ Lllkunta,astuuhenkiltir Mattl Molander TP TP IA ra Liikuntapalvelut Liikuntapalvelut Liikuntapalvelut Liikuntapalvelut Liikuntapalvelut

Lisätiedot

LIIKUNTAHINNASTO 2014

LIIKUNTAHINNASTO 2014 LIIKUNTAHINNASTO 2014 Liikuntapaikkojen hinnat 1.1.2014 alkaen Tarkennettu hinnasto 9.4.2014 Yleiset ehdot 1. Urheiluseurojen hinnat Urheiluseurojen hinnat koskevat nokialaisia rekisteröityneitä urheilu-

Lisätiedot

Liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen perustamishankkeiden investointiavustukset

Liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen perustamishankkeiden investointiavustukset Liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen perustamishankkeiden investointiavustukset Hakemuksen liiteasiakirjat YLEISTÄ Liikuntapaikkojen valtionavustukset haetaan aluehallintoviraston sähköisessä

Lisätiedot

HYVINVOINNIN ja TERVEYDEN EDISTÄMINEN TEAviisari Osallisuus Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

HYVINVOINNIN ja TERVEYDEN EDISTÄMINEN TEAviisari Osallisuus Terveyden ja hyvinvoinnin laitos HYVINVOINNIN ja TERVEYDEN EDISTÄMINEN TEAviisari Osallisuus Terveyden ja hyvinvoinnin laitos VUOSI TIETOLÄHDE KYSYMYS Vastausvai htoehto 1 Vastausvaiht oehto 2 Vastausva ihtoehto 3 PERUSTERVEYDENHUOLTO

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA KIRKONKYLÄN LÄHILIIKUNTAPAIKAN YLEIS- SUUNNITELMA. Työ: E25389. Turku 5.12.2012

VIHDIN KUNTA KIRKONKYLÄN LÄHILIIKUNTAPAIKAN YLEIS- SUUNNITELMA. Työ: E25389. Turku 5.12.2012 VIHDIN KUNTA KIRKONKYLÄN LÄHILIIKUNTAPAIKAN YLEIS- SUUNNITELMA Työ: E25389 Turku 5.12.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 401 www.airix.fi Toimistot: Tampere,

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 390/2015 Liikuntalaki. Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku

SÄÄDÖSKOKOELMA. 390/2015 Liikuntalaki. Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 14 päivänä huhtikuuta 2015 390/2015 Liikuntalaki Annettu Helsingissä 10 päivänä huhtikuuta 2015 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku Yleiset säännökset

Lisätiedot

Koirapalveluiden yleissuunnitelma Tampereen kaupunki kaupunkiympäristön kehittäminen

Koirapalveluiden yleissuunnitelma Tampereen kaupunki kaupunkiympäristön kehittäminen Koirapalveluiden yleissuunnitelma Tampereen kaupunki kaupunkiympäristön kehittäminen Koirapalvelut Koirapalvelut ovat kaupungin tarjoamia palveluita koiran omistaville kuntalaisille Koirapuistojen lisäksi

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN VALTIONAVUSTUKSEN HAKU valtionavustuslomake nro 12

LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN VALTIONAVUSTUKSEN HAKU valtionavustuslomake nro 12 LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN VALTIONAVUSTUKSEN HAKU valtionavustuslomake nro 12 HAKEMUKSEN LIITTEET: A. RAHOITUSASIAKIRJAT B. RAKENTAMISVALMIUS C. HANKESUUNNITELMA D. HANKEKOHTAISET SUUNNITELMA- ASIAKIRJAT

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 OULUNKYLÄN HUOLTORAKENNUKSEN KATON JA PIHAKANNEN PERUSPARANTAMINEN

HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 OULUNKYLÄN HUOLTORAKENNUKSEN KATON JA PIHAKANNEN PERUSPARANTAMINEN HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 HANKESUUNNITELMA OULUNKYLÄN LIIKUNTAPUISTON HUOLTORAKENNUKSEN KATON JA PIHAKANNEN PERUSPARANTAMINEN HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 2 HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 34

Espoon kaupunki Pöytäkirja 34 13.06.2013 Sivu 1 / 1 2359/10.03.01/2013 34 Olarinniityn ulkoilukeskuksen tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa Peltonen, puh. (09) 816 52111 Tapio Taskinen, puh. (09) 816 52118 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Liikuntatoimen avustukset / /2017

Sivistyslautakunta Liikuntatoimen avustukset / /2017 Sivistyslautakunta 25 25.04.2017 Liikuntatoimen avustukset 2017 160/02.05.01.03.00/2017 Sivltk 25.04.2017 25 Liikuntatoimen vuoden 2016 avustuksiin on varattu 15 000. Näistä 13 000 oli haettavana maaliskuussa

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN LIIKUNTASEURAKYSELY Tulokset

NURMIJÄRVEN LIIKUNTASEURAKYSELY Tulokset NURMIJÄRVEN LIIKUNTASEURAKYSELY 07 Tulokset TAUSTATIEDOT Kyselyyn vastanneet seurat Seuratyyppi Klaukkalan Kiri Ry Klaukkalan NMKY ry Kurra Hockey ry Nurmijärven Hiihtoseura ry Nurmijärven Jalkapalloseura

Lisätiedot

KÄRKÖLÄN KUNTA. 4 liikuntatoimen tavoitteet ja tehtävät...7 4.1 Yleistä 4.2 Toimenpiteet. 5 Johtopäätöksiä liikuntatoiminnan kehittämiseksi...

KÄRKÖLÄN KUNTA. 4 liikuntatoimen tavoitteet ja tehtävät...7 4.1 Yleistä 4.2 Toimenpiteet. 5 Johtopäätöksiä liikuntatoiminnan kehittämiseksi... KÄRKÖLÄN KUNTA 1 johdanto...3 2 yleiskuvaa kärkölän kunnasta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus 3 kärkölän liikuntatoimen nykytilanne...5 3.1 Hallinto

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma Infrasuunnittelu Oy D1010 19.5.2014 RAKENNUSSUUNNITELMA SISÄLLYS YLEISTÄ 1 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET 1 1.1 Kustannusarvio 1 2 MITOITUS JA LIIKENTEELLINEN

Lisätiedot

b) Seuran/yhdistyksen/yhteisön kokonaisbudjetti kaudelle, jolle avustusta haetaan: 3 000

b) Seuran/yhdistyksen/yhteisön kokonaisbudjetti kaudelle, jolle avustusta haetaan: 3 000 Polvijärven kunta Sivistyslautakunta YLEISAVUSTUKSEN HAKEMUS 1. HAKEMUKSEN KATEGORIA. VAIN YKSI RASTI/HAKEMUS x yleisavustus urheiluseuroille yleisavustus liikuntaa harrastaville yhteisöille yleisavustus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liikunta- ja nuorisolautakunnan lausunto toimitilojen investointiohjelmasta vuosille

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liikunta- ja nuorisolautakunnan lausunto toimitilojen investointiohjelmasta vuosille 26.09.2013 Sivu 1 / 1 4061/02.02.02/2013 47 nuorisolautakunnan lausunto toimitilojen investointiohjelmasta vuosille 2014-2018 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Hovinen, puh. (09) 816 85031 Jarmo Ikävalko,

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

Ark.tsto Pentti Värälä Oy arkmill

Ark.tsto Pentti Värälä Oy arkmill MATINKYLÄN JÄÄURHEILUKESKUS VTESUUNNITELMA /8 Ark.tsto Pentti Värälä Oy pentti.varala@kolumbus.fi arkmill arkmill@arkmill.fi Pääpiirteinen selostus jääurheilukeskushankkeesta Jääurheilukeskushankkeen myötä

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 TEKONURMIKENTÄN PERUSKORJAUSTYÖ HANKESUUNNITELMA TALIN LIIKUNTAPUISTO TEKONURMIKENTÄN PERUSKORJAUSTYÖ

HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 TEKONURMIKENTÄN PERUSKORJAUSTYÖ HANKESUUNNITELMA TALIN LIIKUNTAPUISTO TEKONURMIKENTÄN PERUSKORJAUSTYÖ HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 HANKESUUNNITELMA TEKONURMIKENTÄN PERUSKORJAUSTYÖ HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 2 HANKESUUNNITELMA TEKONURMIKENTÄN PERUSKORJAUSTYÖ 0. JOHDANTO... 4 1. TOIMINNALLISET

Lisätiedot

Julkisen ja kolmannen sektorin yhteistyö terveyden edistämisessä edellytyksiä ja esteitä

Julkisen ja kolmannen sektorin yhteistyö terveyden edistämisessä edellytyksiä ja esteitä Julkisen ja kolmannen sektorin yhteistyö terveyden edistämisessä edellytyksiä ja esteitä Heli Hätönen, TtT, erityisasiantuntija Ikäihmisten liikunnan foorumi. 4.12.2013, Helsinki 2.12.2013 Hätönen 1 Sisältö

Lisätiedot

MAAKUNNALLISEN TERVEYSLIIKUNTASTRATEGIAN TOTEUTUS KUNTATASOLLA ERI TOIMIALOJEN YHTEISTYÖNÄ 15.9.2011. Asikkalan liikuntapalvelut Matti Kettunen

MAAKUNNALLISEN TERVEYSLIIKUNTASTRATEGIAN TOTEUTUS KUNTATASOLLA ERI TOIMIALOJEN YHTEISTYÖNÄ 15.9.2011. Asikkalan liikuntapalvelut Matti Kettunen MAAKUNNALLISEN TERVEYSLIIKUNTASTRATEGIAN TOTEUTUS KUNTATASOLLA ERI TOIMIALOJEN YHTEISTYÖNÄ 15.9.2011 Asikkalan liikuntapalvelut Matti Kettunen PÄIJÄT-HÄMEEN TERVEYSLIIKUNTASTRATEGIA 2009-2020 Terveysliikunnan

Lisätiedot

HINNASTO Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut. Voimassa alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana

HINNASTO Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut. Voimassa alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2016 Voimassa 29.8.2016 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana VAPAA-AIKALAUTAKUNTA 12.5.2016 Hinnastoa päivitetty 2.5.2017 vapaa-aikalautakunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2012 1 (5) Liikuntalautakunta LJ/6 27.03.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2012 1 (5) Liikuntalautakunta LJ/6 27.03.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2012 1 (5) 64 Kaupunginhallitukselle annettava lausunto koskien Nuorisojääkenttä Oy:n lainahakemusta HEL 2011-005666 T 02 05 03 00 Päätös Lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle,

Lisätiedot

Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustus ja päätösprosessi. tekniset asiakirjat

Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustus ja päätösprosessi. tekniset asiakirjat Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustus ja päätösprosessi Hakemus, hankesuunnitelma ja tekniset asiakirjat Jalkapallon olosuhdepäivät 6.11.2012 Krister Strandberg, Sixten Wackström 6.11.2012 1 Hakemus-,

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN ROOLI TULEVAISUUDEN KUNNASSA ITÄSUOMALAISTEN LIIKUNTAVIRANHALTIJOIDEN TYÖKOKOUS LEPPÄVIRTA

LIIKUNTATOIMEN ROOLI TULEVAISUUDEN KUNNASSA ITÄSUOMALAISTEN LIIKUNTAVIRANHALTIJOIDEN TYÖKOKOUS LEPPÄVIRTA LIIKUNTATOIMEN ROOLI TULEVAISUUDEN KUNNASSA ITÄSUOMALAISTEN LIIKUNTAVIRANHALTIJOIDEN TYÖKOKOUS LEPPÄVIRTA 12.10.2016 Kuntalaisten mielipiteiden huomiointi Kiteen kuntakysely: Mitkä seikat vaikuttavat liikunnan

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungin salkutusjärjestelmä on seuraavanlainen:

Lappeenrannan kaupungin salkutusjärjestelmä on seuraavanlainen: Tekninen lautakunta 382 12.11.2014 Puiteohjelman 2015-2028 päivitys 1283/02.02.00.00/2013 TEKLA 382 Valmistelija/lisätiedot Tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen puh. 0400 659 338 ilpo.koponen@lappeenranta.fi

Lisätiedot

4) Seuraatteko aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntaviraston päätöksiä?

4) Seuraatteko aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntaviraston päätöksiä? 17.01.2011 1) Seuran nimi? 2) Laji ja suorituspaikat? 3) Harjoitusolosuhteet ja mahdollisuudet? 4) Seuraatteko aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntaviraston päätöksiä? 5) Minkälaisia toiveita seurallanne

Lisätiedot

SITOUTUMINEN. Liikunnan edistämisen tavoitteet toiminta ja taloussuunnitelmassa

SITOUTUMINEN. Liikunnan edistämisen tavoitteet toiminta ja taloussuunnitelmassa SITOUTUMINEN Ohjelmien käsittely luottamushenkilöhallinnossa Miten liikuntatoimen luottamushenkilöhallinnossa (lautakunta/kuntayhtymän hallitus yms.) on käsitelty seuraavia kansallisia ohjelmia ja suosituksia?

Lisätiedot

1. VASTAANOTOT Liikuntasihteeri on kuluneella kaudella ollut tavoitettavissa päivittäin Putaan koululla sekä puhelimen- ja sähköpostin päässä.

1. VASTAANOTOT Liikuntasihteeri on kuluneella kaudella ollut tavoitettavissa päivittäin Putaan koululla sekä puhelimen- ja sähköpostin päässä. LIIKUNTASIHTEERIN TOIMINTAKERTOMUS 1.8.2016-31.7.2017 1. VASTAANOTOT Liikuntasihteeri on kuluneella kaudella ollut tavoitettavissa päivittäin Putaan koululla sekä puhelimen- ja sähköpostin päässä. 2. KAUPUGIN

Lisätiedot

3429 Masalan koulun liikuntasalin ja keittiön rakentaminen ( )

3429 Masalan koulun liikuntasalin ja keittiön rakentaminen ( ) 1 SVOL Liite TALOUSSUUNNITELMA 2016-2020/ INVESTOINNIT SVOL (Tähän eritellään hankkeen nimi, sanalliset perustelut, investointitulot ja menot, sekä hankkeen kesto, mikäli hanke jakautuu usealle vuodelle)

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA MUNKKINIEMENKENTTÄ, PERUSKORJAUS

HANKESUUNNITELMA MUNKKINIEMENKENTTÄ, PERUSKORJAUS HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 HANKESUUNNITELMA, HELSINGIN KAUPUNKI HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 2 HANKESUUNNITELMA, YHTEENVETO... 3 1. LÄHTÖKOHTA... 4 2. HANKKEEN TOIMINNAN KUVAUS JA LAAJUUS...

Lisätiedot

(alv 0 %) Valaisimet ja varsi (Materiaalit ja asennukset) ,00

(alv 0 %) Valaisimet ja varsi (Materiaalit ja asennukset) ,00 Muistio 16.4.2018 1(5) Mäntyharjun kunta Katuvalaistuksen saneeraus, suunnittelu ja kustannusarviot 1. Valaistuksen saneerauksen suunnittelu Kilpailutetaan erillinen suunnitelma koko valaistuksen saneerausta

Lisätiedot

28.10.2014. Työtehtävät ylimalkaisesti esitetty, pitävät sisällään melkoisen määrän töitä. Hoidettavia alueita:

28.10.2014. Työtehtävät ylimalkaisesti esitetty, pitävät sisällään melkoisen määrän töitä. Hoidettavia alueita: 28.10.2014 KENTÄNHOITAJA- URHEILULAITOKSENHOITAJAN TYÖTEHTÄVIÄ Talvi: -lumityöt urheilupuistossa ja muilla alueilla, hiekoitus, rappuset ym. -kenttien jäädytys, auraus ja muu kunnossapito (kopit, roskat)

Lisätiedot

Ilomantsin kunnan liikunta- ja nuorisotoimen toimintaohjelma

Ilomantsin kunnan liikunta- ja nuorisotoimen toimintaohjelma Ilomantsin kunnan liikunta- ja nuorisotoimen toimintaohjelma Ilomantsin kunnan strategia Ilomantsin kunnassa on kuntastrategia ja hyvinvointisuunnitelma, joka pohjautuu kuntastrategiaan. Hyvinvointisuunnitelman

Lisätiedot

LIIKUNNAN MERKITYKSEN KASVATTAMINEN OSANA KUNTALAISTEN TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMISTÄ

LIIKUNNAN MERKITYKSEN KASVATTAMINEN OSANA KUNTALAISTEN TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMISTÄ LIIKUNNAN MERKITYKSEN KASVATTAMINEN OSANA KUNTALAISTEN TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMISTÄ Juuan kunnan liikuntastrategia vuosille 2018-2021 Sisällysluettelo 1. Juuan kunnan päästrategia 2. Liikuntalaki

Lisätiedot

KUKA HUOLEHTII LAPSEN LIIKKUMISESTA?

KUKA HUOLEHTII LAPSEN LIIKKUMISESTA? LIIKUNNAN MÄÄRÄ (h/vko) KUKA HUOLEHTII LAPSEN LIIKKUMISESTA? 20 KOTI JA VAPAA-AIKA Perheen arkirutiinit, liikunnallinen elämäntapa, omaehtoinen liikunta URHEILUVALMENNUS AKATEMIAT 10 KERHOT KOULU Liikuntatunnit,

Lisätiedot

1 johdanto...3 2 pertunmaan kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus

1 johdanto...3 2 pertunmaan kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus PERTUNMAAN KUNTA 1 johdanto...3 2 pertunmaan kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus 3 liikuntatoimen nykytilanne...5 3.1 Tehtävänkuvaus ja toiminta-ajatus

Lisätiedot

KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT

KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Toiminta-ajatus Uudenkaupungin kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalvelun yksiköt tuottavat kuntalaisille hyvinvointia lisääviä ja tukevia palveluita. Ne tarjoavat

Lisätiedot

Lapin aluehallintovirasto

Lapin aluehallintovirasto Lapin aluehallintovirasto 27.9.2016 1 LIIKUNNALLISEN ELÄMÄNTAVAN PAIKALLISTEN KEHITTÄMISHANKKEIDEN AVUSTUKSET VUONNA 2017 2 AVUSTUKSEN TARKOITUS JA PERIAATTEET Liikunnallisen elämäntavan o Liikunnallisen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN LIIKKUMISOHJELMA Asukaskyselyn (2018) päätulokset

LAPPEENRANNAN LIIKKUMISOHJELMA Asukaskyselyn (2018) päätulokset LAPPEENRANNAN LIIKKUMISOHJELMA 2025 - Asukaskyselyn (2018) päätulokset TAUSTATIETOJA KYSELYSTÄ Kysely toteutettiin v. 2018 loka-marraskuussa avoimena nettikyselynä. Kyselyn linkki kaupungin nettisivuilla.

Lisätiedot

TULOSSEURANTA 2011 2012 TAPANILAN ERÄ / Yleisurheilu

TULOSSEURANTA 2011 2012 TAPANILAN ERÄ / Yleisurheilu 400 m 1 000 m 1 500 m 3 000 m 5 000 m 10 000 m 1/2 maraton maraton aj. aj. 110 m aj. 1 500 m ej. 3 000 m ej. aj. 400 m aj. 3 000m käv. 5 000 m käv. Kuula Kiekko Keihäs Moukari Ottelut Cooper Tulosseuranta

Lisätiedot

Ruununmyllyn koulu. Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta

Ruununmyllyn koulu. Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta Ruununmyllyn koulu Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta SIHY-lautakunnan iltakoulu 5.9.2018 Päätökset ja nykytilanne Sivistys- ja hyvinvointitoimialan ja lukiokoulutuksen palveluverkkopykälään Ruununmyllyn

Lisätiedot