26 UUDENMAAN LAJITTELUKESKUS OY / YMPÄRISTÖLUPA. KU-YK 26/ Päätös annetaan julkipanon jälkeen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "26 UUDENMAAN LAJITTELUKESKUS OY / YMPÄRISTÖLUPA. KU-YK 26/12.4.2011 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 18.4.2011"

Transkriptio

1 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta Dno KYK:534 / UUDENMAAN LAJITTELUKESKUS OY / YMPÄRISTÖLUPA KU-YK 26/ Päätös annetaan julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Uudenmaan Lajittelukeskus Oy:n rakennusjätteen lajittelulaitoksen toimintaa Järvenpään kaupungin Jampan kaupunginosassa osoitteessa Pikikatu 3-5, Järvenpää, kiinteistötunnus LUVAN HAKIJA Uudenmaan Lajittelukeskus Oy Pikikatu 3-5, JÄRVENPÄÄ Ly-tunnus: Yhteyshenkilö Terho Kääriäinen, puh sähköposti: terho.kaariainen(at)kolumbus.fi LAITOS JA SEN SIJAINTI Uudenmaan Lajittelukeskus Pikikatu 3-5, Järvenpää Kiinteistötunnus: LUVAN HAKEMISEN PERUSTE Ympäristönsuojelulain 28 :n 2 momentti kohta 4 LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Ympäristönsuojeluasetuksen 7 :n 1 momentin kohdan 13 c perusteella lupaviranomaisena on kunnan ympäristönsuojeluviranomainen, jona Järvenpään kaupungissa toimii Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta. HAKEMUKSEN VIREILLETULOAIKA Hakemus on tullut vireille ja sitä on täydennetty ALUEEN KAAVOITUSTILANNE JA VOIMASSA OLEVAT LUVAT Alue on asemakaavassa merkitty teollisuusrakennusten ja laitosten korttelialueeksi T-11. Sopimus kiinteistön liittämisestä vesihuoltolaitoksen verkkoon on solmittu

2 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta LAITOKSEN SIJAINTIPAIKKA JA SEN YMPÄRISTÖ Kiinteistö ei sijaitse luokitellulla pohjavesialueella. Lähimmät häiriintyvät kohteet ovat noin 250 metrin etäisyydellä sijaitsevat asuinkiinteistöt sekä naapuruston teollisuuskiinteistöt. LAITOKSEN TOIMINTA Yleiskuvaus toiminnasta Uudenmaan Lajittelukeskus Oy ottaa vastaan pääkaupunkiseudun alueelta rakennus- ja purkutyömailla syntyvää lajiteltua ja lajittelematonta rakennusjätettä sekä betoni- ja tiilijätettä. Rakennusjätekuormat puretaan purkualueelle, josta materiaali siirretään materiaalien esilajittelualueelle. Lajittelu eri jakeisiin tapahtuu kyseisellä alueella. Jätteistä esilajitellaan pääsääntöisesti metallit, puhdas puu, muovi ja kierrätykseen kelpaavat materiaalit. Tämän lisäksi lajitellaan kivennäismaat. Loppu jäte siirtokuormataan jatkokäsittelyyn vietäväksi. Jokaiselle syntyvälle jätejakeelle on oma kuormalava, johon ne kuormataan. Lavan täyttyessä se siirretään jatkokuljetusta odottamaan. Kuljetuksia suoritetaan tarvittaessa päivittäin, jotta lajitellut jätteet eivät jää alueelle varastoon. Toimintaa suoritetaan käyttäen pyöräkuormaajaa jätteen siirrossa sekä kahmarilla varustettua kaivinkonetta jätteen lajittelussa. Lajittelua suoritetaan myös osittain miesvoimin, esim. kierrätykseen menevien jakeiden lajittelua. Vastaanotettavan jätteen määrä on enintään t/a. Tästä määrästä arvioidaan voitavan lajitella laitoksella hyötykäyttöön t/a. Päivittäin vastaanotetut jätteet lajitellaan pääsääntöisesti samana päivänä. Jätettä ei varastoida laitoksella. Alueelle tulevat ja lähtevät jätteet punnitaan autovaa alla, samoin ulos menevät jätteet. Lajiteltu puhdas puu kuljetetaan haketettavaksi ja hyötykäyttöön lämpöenergiaksi. Vastaanotetusta jätteestä kerätään talteen myös uudelleen käytettäväksi kelpaava puutavara, joka varastoidaan alueella ja toimitetaan yhteistyökumppaneille uusiokäyttöön. Kuormista löytyvä kestopuu eritellään ja toimitetaan erikseen käsittelyyn. Lajiteltua puuta arvioidaan syntyvän vuosittain tonnia. Metallijätettä, joka on pääosin harjaterästä ja muuta metalliromua, syntyy arviolta /a. Jäte toimitetaan romuliikkeille jatkojalostukseen.

3 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta Paperia ja pahvia kerätään laitoksella hyötykäyttöön t/a. Jäte toimitetaan paperinkeräykseen. Muovijäte toimitetaan murskattavaksi ja hyötykäyttöön. Kerättävän muovin laatua valvotaan, jotta se soveltuu voimalaitoksille polttoaineeksi. Rakennusjätteen seassa oleva betoni ja muut kivennäisaineet eritellään mahdollisuuksien mukaan. Suurimmat jakeet lajitellaan kaivinkoneella ja osa mahdollisesti myös käsin. Jakeet toimitetaan jatkokäyttöön, betoni ja kiviaines murskaukseen luvallisille laitoksille. Tämän jakeen osuuden käsiteltävästä rakennusjätteestä arvioidaan olevan noin t/a. Rakennusjätteen mukana tulevat kodinkoneet ja muu elektroniikkaromu kerätään erikseen ja varastoidaan sisätiloissa oleviin rullakoihin ja toimitetaan jatkokäsittelyyn. Mikäli lajittelun aikana löytyy ongelmajätteitä tai muita vaarallisia aineita, ne kerätään erikseen ja toimitetaan ongelmajätteiden käsittelyyn. Laitoksen päivittäinen toiminta-aika on arkisin klo Työntekijöitä on 3-4. Toiminnan suunniteltu aloitusajankohta on kevät Raaka-aineet, kemikaalit, polttoaineet ja muut tuotantoon käytettävät aineet Laitoksella ei ole käytössä kemikaaleja tai muita polttoaineita kuin työkoneiden polttoaineet. Ne varastoidaan kaksivaippaisessa polttoainesäiliössä. Polttoaineiden suurin kerrallaan varastoitava määrä on litraa. Polttoaineen kulutukseksi arvioidaan l/a. Paras käyttökelpoinen tekniikka (BAT) ja energiatehokkuus Luvan hakija mukaan toiminnassa käytettävät työkoneet ja laitteet edustavat parasta käyttökelpoista tekniikkaa rakennusjätteen lajittelussa. Muuta arviota hakija ei ole esittänyt. YMPÄRISTÖKUORMITUS JA SEN RAJOITTAMINEN Päästöt vesistöön ja viemäriin Toiminnalla ei arvioida olevan vaikutuksia vesistöihin. Kiinteistön hulevedet ja piha-alueen puhdistuksessa syntyvät vedet ohjataan öljynerotuskaivon kautta sadevesiviemäriin. Hallirakennuksen saniteettivedet johdetaan kunnan viemäriin.

4 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta Päästöt maaperään ja pohjaveteen Normaalitilanteessa toiminnasta ei aiheudu päästöjä maaperään eikä pohjaveteen. Kiinteistön piha-alue asfaltoidaan. Päästöt ilmaan Toiminnasta aiheutuu jonkin verran pölyn leviämistä ilmaan rakennusjätteen käsittelyn aikana. Kuivana aikana materiaali voidaan kostuttaa sumutinlaitteen avulla, jolloin pölypäästöt saadaan vähenemään. Liikenteestä aiheutuu pakokaasupäästöjä. Kiinteistöllä käy päivittäin keskimäärin autoa. Liikenteen lisäys ei ole hakijan arvion mukaan huomattava alueen muuhun liikenteeseen verrattuna. Melu ja tärinä Toiminnan melu syntyy liikenteestä ja alueella työskentelevistä koneista. Koneiden melutasot ovat alhaiset eikä niiden melun arvioida olennaisesti lisäävän alueen melutasoa. Alueella sijaitsee ennestään romuliike ja paperinkeräystä harjoittava yritys ja alue on kaavoitettu teollisuus- ja varastointitoimintaan. Toiminnassa syntyvät jätteet Kiinteistölle tuotavat rakennusjätteet lajitellaan ja toimitetaan mahdollisuuksien mukaan hyötykäyttöön. Jätteiden mukana tuleva elektroniikkaromu ja mahdolliset ongelmajätteet toimitetaan asianmukaiseen käsittelyyn. Hyötykäyttöön kelpaamaton jätejae toimitetaan luvanvaraiseen loppusijoituspaikkaan. POIKKEUKSELLISET TILANTEET JA NIIHIN VARAUTUMINEN Toiminnan suurin riski on mahdollinen tulipalo. Tulipaloon varaudutaan minimoimalla varastoitavat jätemäärät. Käsittelyalueen yhteyteen rakennetaan paloposti. Palavien jätteiden käsittely hoidetaan pääsääntöisesti ensimmäisenä kuorman tuonnin jälkeen ja materiaalit toimitetaan jatkokäsittelyyn mahdollisimman pian. Rakennettavat suojaseinämät toimivat hyvinä suojaseininä mahdollisen palon aikana. Kiinteistölle hankitaan alkusammutuskalusto (sammuttimet ym.). Pihalla tapahtuvaan mahdolliseen kuljetuskaluston voiteluöljy- tai polttoainevuotoon varaudutaan pitämällä imeytysainetta saatavilla. Öljynerotin varustetaan hälyttimellä.

5 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta TARKKAILU JA RAPORTOINTI Toiminnan aikana alueella materiaaleja vastaanottavat henkilöt suorittavat vastaanotettavan jätteen tarkastuksen ja puuttuvat mahdollisiin epäkohtiin. Havaituista epäkohdista laaditaan raportti, joka kirjataan päiväraporttiin. Laitokselle tulee omavalvontajärjestelmä. Toiminnan aiheuttaman pölyn määrää tarkkaillaan. Mikäli pölypäästöjä havaitaan, puututaan asiaan suorittamalla materiaalin kastelua. Käsittelyn aikana tapahtuvista väärinkäytöksistä ja vahingoista laaditaan raportti. Raportin pohjalta laaditaan tarvittavia ohjeita vastaavien tilanteiden varalle. Vastaanottavien ja muualle toimitettavien jätteiden määristä ja toimituskohteista pidetään kirjaa. Raportti toimitetaan vuosittain ympäristönsuojeluviranomaiselle. SELVITYS HAKIJAN KÄYTETTÄVISSÄ OLEVASTA ALAN ASIANTUNTEMUKSESTA Uudenmaan Lajittelukeskuksen omistajat ovat toimineet kierrätystoiminnassa useiden vuosien aikana. Toimintaa on harjoitettu eri yhteistyökumppaneiden kanssa mm. Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Keravalla ja Järvenpäässä. Toimintaan on liittynyt myös eri rakenteiden ja laitosten rakentamista, mm. Keravan kaatopaikan pienkierrätysasema, rengasterminaali, kaatopaikan pohjarakenteet ja vaaka-asemat. Yhtiön omistajat ovat kaikissa toimissaan noudattaneet vallitsevia lupia ja lakeja, samoin heidän ammattitaitoaan on hyödynnetty monissa projekteissa. VAKUUS Toiminnan vakuudeksi Uudenmaan Lajittelukeskus Oy jättää ympäristökeskukselle pankkivakuuden. Vakuuden määrää ei ole esitetty. ASIAN KÄSITTELY Kuuluttaminen Uudenmaan Lajittelukeskus Oy:n ympäristölupahakemuksesta on tiedotettu YSL 38 :n mukaisesti kuuluttamalla Järvenpään kaupungin ja Tuusulan kunnan ilmoitustaululla Luvan vireilläolosta on kuulutettu Vartti -lehdessä. Rajanaapureille ja muille tiedossa oleville asianosaisille on erillisellä kirjeellä varattu tilaisuus muistutusten tekemiseen kuulutusaikana.

6 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta Lausunnot Hakemuksesta on pyydetty lausunnot Järvenpään kaupungilta, Järvenpään Vedeltä ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos ei ole antanut lausuntoa. Järvenpään Vesi on päivätyssä lausunnossaan todennut, että kiinteistön hulevesijärjestelmästä tulee laatia suunnitelma, missä esitetään järjestelmän mitoitus ja toiminta. Suunnitelmassa tulee huomioida myös järjestelmään näytteenottokaivo. Järvenpään kaupunginhallitus toteaa päivätyssä lausunnossaan mm. seuraavaa: Lupahakemuksen tarkoittama toiminta sijoittuu kiinteistölle, joka on vahvistetussa asemakaavassa osoitettu teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeksi (T-11). Tontille on voimassaolevien rakennuslupien mukaisesti rakennettu yhteensä 842 km2 laajuiset teollisuusrakennukset, joissa yhdessä on myös asunto. Tontin rakennusoikeus on 1991 km 2. Kiinteistön, jossa Uudenmaan Lajittelukeskus tulee toiminaan, omistaa Piki Logistiikka Oy. Lupahakemuksesta ei ilmene näiden yhtiöiden sopimussuhde. Lähialueella on harjoitettu erilaista kierrätys- ja lajittelutoimintaa. Kaavoituksen ja mittauksen mukaan Uudenmaan Lajittelukeskus Oy:n ympäristölupahakemus toteuttaa periaatteessa voimassa olevan asemakaavan sisältöä, mutta hakemuksen kohteena oleva tontti on purkujätteen kierrätystarkoitukseen liian pieni ja sijainniltaan sellainen, että toiminnasta voi raskaan liikenteen, melun ja pölyn kautta aiheutua kohtuutonta häiriötä ympäristölle (mm. entisen Adultan tontti ja lähistön asutus). Kaupunki ei puolla ympäristölupahakemuksen hyväksymistä. Muistutukset ja mielipiteet Hakemuksen johdosta ei ole annettu muistutuksia tai esitetty mielipiteitä. Hakijan kuuleminen ja vastine Hakijalle on päivätyllä kirjeellä varattu mahdollisuus vastineen antamiseen annetuista lausunnoista. Hakija toteaa antamassaan vastineessa seuraavaa: Ari Jäkälä omistaa Piki Logistiikka Oy:n ja on osakkaana 50 % omistuksella Uudenmaan Lajittelukeskuksessa. Uudenmaan Lajittelukeskus tulee olemaan alustavasti vuokralaisena toiminnan alkuvaiheessa, jatkossa omistussuhteet

7 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta voivat muuttua. Vuokrasopimus laaditaan ennen toiminnan alkua ja samalla laaditaan myös toimintaan liittyvien vastuiden jako. Toiminnan aiheuttaman haitan ympäristölle hakija arvioi jäävän pieneksi. Kyseisellä alueella toimii jo nyt metallinkierrätystä, josta aiheutuu hieman melua ympäristöön. Haettu toiminta ei aiheuta meluhaittaa ympäristölle, koska toiminnassa ei käytetä normaalista kuljetus- tai konekalustosta poikkeavaa kalustoa. Toiminta ei sisällä murskaustoimintaa tai muuta vastaavaa melua tuottavaa toimintaa. Rakennettavien suojaseinien avulla saadaan melu- ja pölyhaittoja minimoitua. Päivittäiset kuljetusmäärät vaihtelevat yksittäisistä kuormista muutamaan kymmeneen kuormaan. Siten liikenteen määrä alueella ei olennaisesti lisäänny nykyisestä. Toiminta on kaavan mukaista eikä tule hakijan mielestä aiheuttamaan viihtyvyyshaittaa. Toiminta tapahtuu rajatulla tontilla, jossa toiminta voidaan suorittaa siten, ettei siitä aiheudu ulkopuolisille haittaa. Rakennettavat suojaseinät toimivat tukena toiminnan mahdollisesti aiheuttamien haittojen ehkäisyssä. Tontin piha-alue asfaltoidaan ennen toiminnan alkua, jolloin alueen puhtaanapito on helpompaa ja samalla ehkäistään mahdollisia pölyhaittoja. Ennen asfaltointia myös hulevesien käsittelystä laaditaan suunnitelmat (vanhat suunnitelmat päivitetään) ja erotuskaivot rakennetaan toimintaa tukemaan. Rakennusjätteen saapuessa alueelle se pyritään samanaikaisesti siirtämään siirtokuormaukseen tarkoitetuille lavoille. Samassa yhteydessä pyritään rakennusjätteestä erottamaan pois yksittäiset metalli-, puu- ja muovijakeet, joille on varattu omata lavat. Toimintaa tullaan suorittamaan siten, että pääosin tontilla oleva rakennusjäte on puhtaina jakeina kyseiselle materiaalille tarkoitetuilla lavoilla tai siirtokuormaukseen tarkoitetuilla lavoilla. Toimintaan liittyen alueella voi olla maksimissaan t rakennusjätettä, jota ei ole lajiteltu tai lastattu kuljetusta varten. Kyseinen materiaali on voinut tulla alueelle siten, että lavojen tyhjennys on käynnissä ja tyhjiä materiaalilavoja ei ole saatavilla tai toiminta on muuten estynyt lyhyeksi ajaksi. Rakennusjätteen seasta poistetut kodinkoneet ja muut laitteet varastoidaan konttiin hallin sisätiloihin. Kontti tyhjennetään määräajoin. Toiminnan luonteesta johtuen materiaalien poiskuljetus tehdään täysillä kuormilla, jolloin osa materiaaleista joudutaan varastoimaan lyhyeksi ajaksi alueella. Tällöin kysymyksessä on pääosin lajitellut jakeet, joiden kuormat täyttyvät hitaammin. Varsinaista siirtokuormausta ja materiaalien poiskuljetusta hoidetaan päivittäin, jolloin materiaaleja ei juurikaan varastoidu alueelle.

8 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta Tarkastukset Lupahakemuksen johdosta on pidetty tarkastusneuvottelu Lisätietoja: ympäristötarkastaja Marja Talja p Ehdotus Yvp VIRANOMAISEN RATKAISU JA LUPAMÄÄRÄYKSET Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta päättää myöntää Uudenmaan Lajittelukeskus Oy:lle ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisen ympäristöluvan rakennusjätteen lajittelulaitoksen toiminnalle osoitteessa Pikikatu 3-5, Järvenpää. Lupa myönnetään hakemuksen mukaisesti seuraavin lupamääräyksin: Vastaus yksilöityihin vaatimuksiin Annetuissa lausunnoissa esitetyt vaatimukset on huomioitu lupamääräyksissä 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10, 12, 13. Järvenpään Veden lausunto on otettu huomioon lupamääräyksissä 5 ja 18. Hulevesiviemäröinti on edellytetty varustettavaksi öljynerottimella ja näytteenottokaivolla. Järvenpään kaupunginhallituksen lausunto on huomioitu lupamääräyksissä 1 ja 9, joissa on rajoitettu vastaanotettavan ja kerrallaan varastoitavan jätteen määrää ja laatua. Lisäksi lausunto on huomioitu rakennusjätteen käsittelyn osalta melu- ja pöly- sekä roskaantumishaittojen ehkäisyyn liittyvin lupamääräyksin. Näiden noudattamisella voidaan osaltaan varmistaa se, ettei rakennusjätteen lajittelu- ja kierrätystoiminnasta aiheudu ympäristönsuojelulain 42 :ssä tarkoitettuja seurauksia. Alueella on muitakin kierrätystoimintaa harjoittavia yrityksiä, joten kyseinen toiminta soveltuu alueelle. Sen ei voida katsoa olennaisesti lisäävän liikennöintiä alueella. Toiminnasta aiheutuva liikenne ei merkittävästi poikkea muun teollisen toiminnan aiheuttamasta liikennemäärästä. Tontin pienuus ei estä toiminnan sijoittumista, kun vastaanotettavat ja kerrallaan varastoitavat jätemäärät pidetään riittävän pieninä. Yleiset määräykset 1. Laitoksella saa ottaa vastaan, siirtokuormata ja lajitella enintään t/a rakennusjätettä. Laitoksella ei saa ottaa vastaan muita kuin lupahakemuksessa esitettyjä jätteitä. Mikäli laitokselle tuodaan jätettä, jonka vastaanottoa ei ole hyväksytty ympäristöluvassa, on jäte viipymättä toimitettava paikkaan, jonka ympäristöluvassa kyseisen jätteen vastaanotto on hyväksytty tai jäte on palautettava jätteen haltijalle. (YSL 7, 8, 42, 43, 45, JL 4, 6, 15 )

9 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta Laitoksella saa vastaanottaa, siirtokuormata ja lajitella rakennusjätteitä maanantaista perjantaihin klo (YSL 43, NaapL 17 ) 3. Kiinteistön piha-alue on asfaltoitava. Ennen maankaivutöiden ja asfaltoinnin aloittamista kiinteistön piha-alueen pilaantuneisuus tulee selvittää. (YSL 43, 45 ) 4. Alue tulee aidata niin, että asiattomien pääsy alueelle voidaan estää. Aidan tulee olla riittävän korkea ja rakenteeltaan sellainen, että se osaltaan estää melun, pölyn ja roskien leviämisen naapurustoon lajittelutoiminnan aikana. (YSL 43, NaapL 17 ) 5. Laitoksen hulevedet tulee johtaa sadevesiviemäriin öljynerottimen kautta. Erotin tulee varustaa hälyttimellä. Hälyttimen toimintakunto tulee tarkastaa säännöllisesti. Hulevesiviemäriin tulee asentaa näytteenottokaivo. Erottimelle ja näytteenottokaivolle tulee olla esteetön pääsy mahdollisten häiriötilanteiden varalle. (YSL 43, 47 ) 6. Polttoaineet on varastoitava kaksivaippaisessa säiliössä. Säiliö tulee varustaa ylitäytönestimellä ja laponestolla. (YSL 43 ) Jätteiden käsittely 7. Laitoksella vastaanotettavat jätteet on lajiteltava huolellisesti ja pidettävä erillään toisistaan varastoinnin ajan. Ensisijaisesti jäte tulee toimittaa hyödynnettäväksi materiaalina ja toissijaisesti energiana. Jäte, jota ei voida hyödyntää, on toimitettava asianmukaiseen loppukäsittelyyn. (YSL 43, 45, JL 6, 7, 8, 9, 15, 19 ) 8. Jätteet on varastoitava niin, ettei niistä aiheudu roskaantumista taikka muuta vaaraa tai haittaa ympäristölle tai terveydelle. Jokaiselle jätejakeelle tulee varata oma varastointipaikka, joko siirtolava, kontti tai vastaava. Sähkö- ja elektroniikkaromu on säilytettävä lukittavassa kontissa tai varastossa. Jätteet tulee toimittaa jatkokäsittelyyn viipymättä lavan täytyttyä. (YSL 43, JL 6, NaapL 17 ) 9. Kerrallaan varastoitavan lajittelemattoman jätteen määrä ei saa ylittää 100 t. (YSL 43, 45, JL 6 )

10 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta Muovia ja muita helposti tuulen mukana lenteleviä jätejakeita sisältävät lavat on peitettävä, mikäli niitä varastoidaan kiinteistöllä yön yli. Kevyiden materiaalien varastointi ei saa aiheuttaa roskaantumista alueella. Alue on siivottava riittävän usein. (YSL 43, 45, JL 6 ) 11. Toiminnasta syntyvät tai rakennusjätteen joukossa tulevat ongelmajätteet, kuten loisteputket, akut ja paristot, tulee kerätä erilleen ja toimittaa käsiteltäviksi laitokseen, jolla on ympäristölupa niiden käsittelyyn. Ongelmajätteiden siirrosta on laadittava siirtoasiakirja, josta käy ilmi valtioneuvoston päätöksessä ongelmajätteistä ja niiden merkitsemisestä (VNp 659/1996) vaaditut tiedot. (YSL 7, 8, 43, 45, JL 3, 6, 7, 8, 15, JA 3a, VNp 659/1996) Vastaava hoitaja 12. Laitokselle on nimettävä vastaava hoitaja. Henkilön nimi ja yhteystiedot on toimitettava Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnalle enne toiminnan aloittamista. Mikäli vastaavan hoitajan nimi tai yhteystiedot muuttuvat, on muutoksesta ilmoitettava viipymättä ympäristölautakunnalle. (YSL 45, JA 10 ) Melu 13. Laitoksen toiminnasta aiheutuva melu ei saa ylittää lähimmässä häiriintyvässä kohteessa päiväaikaan klo 7-22 ekvivalenttimelutasoa 55 db(a). (YSL 43, NaapL 17, VNp 993/1992) Päästöt ilmaan 14. Laitoksen toiminta on hoidettava niin, että pölyäminen jää mahdollisimman vähäiseksi. Pölyntorjunnassa on käytettävä ensisijaisesti vettä. Piha-alue on pidettävä puhtaana, jotta liikennöinnin aikainen pölypäästö ilmaan jää mahdollisimman pieneksi. (YSL 43, NaapL 17 ) Poikkeukselliset tilanteet 15. Toiminnanharjoittajan tulee laatia ja pitää ajan tasalla poikkeuksellisia tilanteita koskevat kirjalliset toimintaohjeet. Henkilökunnalle tulee järjestää riittävä koulutus ja opastus poikkeuksellisten tilanteiden varalle. (YSL 4, 43 ) 16. Vahinko- ja onnettomuustilanteiden varalle laitoksella on oltava riittävä määrä imeytysmateriaalia saatavilla. Polttoainevuodot on kerättävä välittömästi talteen. Tulipalon varalle laitokselle on hankittava riittävä alkusammutuskalusto. (YSL 43, 45, JL 6, JA 8 )

11 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta Mahdollisista häiriöistä ja onnettomuuksista on ilmoitettava viipymättä Keski-Uudenmaan ympäristökeskukselle. Sellaisista häiriöistä, joista aiheutuu päästöjä viemäriin, tulee ilmoittaa myös Järvenpään Vedelle ja Keski-Uudenmaan vesiensuojelun kuntayhtymälle. (YSL 43, 62, 76, YSA 30 ) Toiminnan tarkkailu ja raportointi 18. Luvan hakijan on tarkkailtava sadevesiviemäriin johdettavan huleveden laatua tarkkailukaivosta otettavin näyttein. Tarkkailunäytteet tulee ottaa keväällä 2012 ja Vesinäytteistä tulee tutkia ph, sähkönjohtavuus, COD, mineraaliöljyt ja raskasmetallit. Tulokset tulee toimittaa tiedoksi Keski-Uudenmaan ympäristökeskukselle ja Järvenpään Vedelle. Tulosten perusteella valvontaviranomainen tekee päätöksen tarkkailun jatkamisesta tai lopettamisesta. (YSL 43 ) 19. Toiminnanharjoittajan on pidettävä kirjaa laitoksen toiminnasta. Kirjanpidosta on käytävä ilmi vastaanotettujen ja käsittelyyn toimitettujen jätteiden määrät ja toimituskohteet jätelajeittain, mahdolliset häiriö- ja poikkeustilanteet sekä öljynerotuskaivon tarkkailut ja tyhjennykset. (YSL 5, 43, 45, JL 51, 52 ) 20. Kirjanpito on säilytettävä ja pyydettäessä esitettävä Keski-Uudenmaan ympäristökeskukselle. Vuosiyhteenveto kirjanpidosta on toimitettava Keski-Uudenmaan ympäristökeskukselle vuosittain maaliskuun loppuun mennessä. (YSL 43, 46, JL 51, 52 ) Toiminnan muuttamien tai lopettaminen 21. Toiminnassa tapahtuvista muutoksista, toiminnanharjoittajan vaihtumisesta tai toiminnan pitkäaikaisesta keskeyttämisestä on ilmoitettava hyvissä ajoin ennen muutosta kirjallisesti Keski- Uudenmaan ympäristökeskukselle. (YSL 43, 81 ) 22. Toiminnan lopettamisesta on ilmoitettava hyvissä ajoin, vähintään kaksi kuukautta ennen lopettamisajankohtaa kirjallisesti Keski-Uudenmaan ympäristökeskukselle. Ympäristönsuojeluviranomainen antaa tarvittaessa määräykset toiminnan lopettamiseksi tarvittavista toimista. (YSL 43, 90 ) Vakuus 23. Uudenmaan Lajittelukeskuksen on asetettava Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnalle 3000 euron vakuus tai pankkitakaus varastossa kerralla olevan jätteen asianmukaisen käsitte-

12 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta lyn turvaamiseksi. Vakuusasiakirjat on toimitettava ympäristölautakunnalle ennen toiminnan aloittamista. RATKAISUN JA LUPAMÄÄRÄYSTEN PERUSTEET Lupaharkinnan perusteet Kun toimintaa harjoitetaan lupahakemuksen mukaisesti ja tässä päätöksessä esitetyllä tavalla ja noudatetaan annettuja määräyksiä, toiminta täyttää ympäristönsuojelulain ja jätelain sekä niiden nojalla annettujen asetusten vaatimukset sekä ne vaatimukset, joita luonnonsuojelulaissa ja sen nojalla on säädetty. Luvan myöntämisen edellytykset Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta katsoo, että toimittaessa tämän päätöksen mukaisesti Uudenmaan Lajittelukeskus Oy:n toiminnasta ei aiheudu terveyshaittaa, merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa, maaperän tai pohjaveden pilaantumista, erityistä luonnonolosuhteiden huonontumista, vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella eikä kohtuutonta haittaa naapureille. Ympäristönsuojelulain 42 :n mukaan jätteen hyödyntämis- tai käsittelytoiminnan harjoittajan käytettävissä tulee olla toiminnan laatuun ja laajuuteen nähden riittävä asiantuntemus. Luvan hakija on esittänyt antamassaan selvityksessä toimineensa vastaavanlaisissa tehtävissä useita vuosia ja perehtynyt alan vaatimuksiin myös erilaisissa projekteissa. Lupamääräysten perustelut Ympäristönsuojelulain 42 :n mukaan toiminnasta ei saa aiheutua terveyshaittaa, ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa eikä eräistä naapuruussuhteista annetun lain 17 :n 1 momentissa tarkoitettua kohtuutonta pysyvää rasitusta esimerkiksi pölyn tai melun muodossa. Lupamääräyksiä annettaessa on otettava huomioon toiminnan luonne, sen alueen ominaisuudet, jolla toiminnan vaikutus ilmenee, toiminnan vaikutus ympäristöön kokonaisuutena, pilaantumisen ehkäisemiseksi tarkoitettujen toiminen merkitys ympäristön kokonaisuuden kannalta sekä tekniset ja taloudelliset mahdollisuudet toteuttaa nämä toimet. Uudenmaan Lajittelukeskus Oy:n toiminta sijoittuu alueelle, joka on asemakaavoitettu teollisuusrakennusten ja laitosten korttelialueeksi T-11. Alueella sijaitsee myös muita vastaavia kierrätystoimintaa harjoittavia yrityksiä. Toiminnasta aiheutuvan haitan minimoimiseksi lupapäätöksessä on annettu määräyksiä kemikaalien varastoinnista sekä rakennusjätteen lajittelutoiminnan hoitamisesta siten, ettei asutukselle aiheudu viihtyvyyshaittaa, kuten pöly-, melu- tai roskaantumishaittaa. (Määräykset 1.-4., , 13. ja 14.)

13 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta Ympäristönsuojelulain 45 :n mukaan jätteen laitos- tai ammattimaista hyödyntämistä tai käsittelyä koskeva lupa voidaan rajoittaa tietynlaisen jätteen hyödyntämiseen tai käsittelyyn. Laitokselle tuotavan jätteen laatua valvotaan ja tarvittaessa jäte voidaan jätelain 9 :n mukaan palauttaa tuojalle tai toimittaa asianmukaiseen käsittelyyn, kuten jätelain 15 :ssä on edellytetty. (Määräys 1.) Lähiympäristölle aiheutuvan haitan estämiseksi toiminta-aika on rajattu arkipäiviin klo (Määräys 2.) Jätelain 19 :ssä kielletään roskaaminen ja maaperän pilaaminen siten, että siitä voi aiheutua vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle, epäsiisteyttä, maiseman rumentumista, viihtyisyyden melkoista vähenemistä tai niihin rinnastettavaa muuta vaaraa tai haittaa. (Määräykset 3., 8. ja 10.) Jäteasetuksen 8 :n mukaan jätteiden käsittelypaikkaa on hoidettava siten, ettei siitä aiheudu vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle. Asiaton pääsy ja jätteen luvaton tuominen alueelle on estettävä valvonnalla ja aitaamalla tai muuten estämällä asiaton kulku alueelle. Mikäli laitokselle tai sen välittömään läheisyyteen tuodaan sinne kuulumatonta jätettä, tulee alue siivota ja jätteet toimittaa asianmukaiseen käsittelyyn. (Määräys 4.) Hälytyslaitteiden asentamisella erotuskaivoon varmistetaan tiedon saanti kaivon täyttymisestä ja mahdollisesta ongelmatilanteesta. Esteetön pääsy erottimelle, näytteenottokaivolle ja viemärin liitoskohdalle varmistaa sen, että häiriötilanteessa tarvittavat kaivojen tyhjennykset, huuhtelut ja näytteenotto voidaan toimittaa viivytyksettä. (Määräys 5.) Jätteistä aiheutuvaa ympäristö- ja terveyshaittaa voidaan vähentää lajittelemalla jätteet, pitämällä ne erillään ja toimittamalla ne asianmukaiseen käsittelyyn. (Määräykset 7., 8. ja 11.) Jäteasetuksen 10 a :n mukaan jätteen hyödyntämis- ja käsittelypaikan pitäjän määrättävä paikalle vastaava hoitaja, joka on vastuussa hyödyntämis- ja käsittelypaikan asianmukaisesta hoidosta, käytöstä, käytöstä poistamisesta ja näihin liittyvistä tarkkailuista. Vastaanottopaikan valvojan yhteystiedot tulee pitää ajan tasalla, jotta toiminnan valvonta voidaan asianmukaisesti suorittaa. (Määräys 12.) Toiminnasta ei saa aiheutua kohtuutonta meluhaittaa. Melutasoa koskeva määräys on annettu ottamalla huomioon valtioneuvoston päätös 993/1992 melun ohjearvoista (Määräys 13.) Rakennusjätteen siirtokuormauksesta ja lajittelusta aiheutuvaa pölyhaittaa voidaan torjua esim. kastelemalla lajiteltavat jätteet. Laitoksella ei suoriteta murskausta tai muuta vastaavaa jätteen käsittelytoimintaa, joten kastelulla ja sopivalla aitauksella pölyhaitan leviäminen ympäristöön voidaan estää. Piha-

14 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta alueen riittävän usein tapahtuva siivous takaa sen, että liikennöinti kuormien kuljetuksesta johtuva liikenne ei aiheuta pölyämistä erityisesti kuivina ja tuulisina päivinä. (Määräys 14.) Poikkeuksellisia tilanteita varten laaditulla ohjeistuksella ja henkilökunnan kouluttamisella voidaan varmistaa oikeat toimintatavat häiriö- tai onnettomuustilanteissa. (Määräykset ) Vahinko- ja onnettomuustilanteissa voidaan nestemäisten aineiden, kuten polttoaineen leviämistä ympäristöön estää tehokkaasti imeyttämällä ne tarkoitukseen soveltuvalla imeytysaineella. (Määräys 16.) Valvontaviranomaisella on oikeus saada säädösten ja määräysten valvontaa ja tehtävien hoitamista varten tarpeelliset tiedot. Lupapäätöksessä annetut tarkkailua, kirjanpitoa ja raportointia koskevat määräykset ovat valvonnan toteuttamiseksi. (Määräykset ) Toiminnan muuttamista, keskeyttämistä ja lopettamista koskeva tiedonsaanti on tarpeen, jotta valvontaviranomainen voi arvioida ympäristönsuojelua koskevien toimien riittävyyttä ja mahdollista luvantarvetta. (Määräykset 21. ja 22.) Määräys lopettamiseen liittyvistä toimista on annettu mahdollisten kunnostustöiden toteuttamisen varmistamiseksi. (Määräys 22.) Ympäristönsuojelulain 42 :n mukaan jätteen käsittelytoiminnan harjoittajan on asetettava toiminnan laajuus, luonne ja toimintaa varten annettavat määräykset huomioon ottaen riittävä vakuus tai esitettävä muu vastaava järjestely asianmukaisen jätehuollon varmistamiseksi.(määräys 23.) LUVAN VOIMASSAOLO JA LUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMINEN Tämä päätös on voimassa toistaiseksi. Toiminnan olennaiseen laajentamiseen tai muuttamiseen on oltava lupa (YSL 28 ). Toiminnanharjoittajan on tehtävä hakemus ympäristöluvan lupamääräysten tarkistamiseksi mennessä. ASETUKSEN NOUDATTAMINEN Jos asetuksella annetaan ympäristönsuojelulain tai jätelain nojalla tämän luvan määräyksiä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta ja tarkistamisesta, on asetusta luvan estämättä noudatettava. (YSL 56, YSA 19 )

15 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta PÄÄTÖKSEN TÄYTÄNTÖÖNPANO Toimintaa ei saa aloittaa ennen kuin päätös on lainvoimainen SOVELLETUT SÄÄNNÖKSET Ympäristönsuojelulaki (86/2000) 4-8, 28, 35-38, 41-43, 45-47, 51-56, 62, 76, 81, 90, 96, 97, 100, 105 Ympäristönsuojeluasetus (169/2000) 1, 7, 16-19, 23, 30, 37 Jätelaki (1072/1993) 3, 4, 6-9, 15, 19, 51, 52 Jäteasetus 3a, 10 Laki eräistä naapuruussuhteista (26/1920) 17 Ympäristöministeriön asetus yleisimpien jätteiden ja ongelmajätteiden luettelosta (1129/2001) Valtioneuvoston päätös ongelmajätteistä annettavista tiedoista sekä ongelmajätteiden pakkaamisesta ja merkitsemisestä (659/1996) Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan johtosääntö (Tuusulan kunnanvaltuusto ja Tuusulan kunnanhallitus ) Ympäristönsuojeluviranomaisen taksa (Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta ) KÄSITTELYMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN Tämän ympäristöluvan käsittelymaksu on Ympäristölupamaksu määräytyy ympäristönsuojeluviranomaisen taksan 3 :n sekä taksan liitteenä olevan maksutaulukon kohdan 13.6 mukaan. Päätös Ehdotus hyväksyttiin. Täytäntöönpano LUPAPÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN Päätös annetaan julkipanon jälkeen , jolloin sen katsotaan tulleen asianosaisten tietoon. Päätösote / Asiaote / Uudenmaan Lajittelukeskus Oy Uudenmaan ELY-keskus Järvenpään kaupunginhallitus Tieto päätöksestä / Rajanaapurit ja muut asianosaiset

16 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta Ilmoittaminen kunnan ilmoitustaululla ja lehdessä Päätöksestä kuulutetaan Järvenpään kaupungin ja Tuusulan kunnan ilmoitustauluilla Ilmoitus kuulutuksesta julkaistaan Vartti -lehdessä. MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen voi hakea muutosta valittamalla Vaasan hallintooikeuteen. Asian käsittelystä perittävästä maksusta valitetaan samassa järjestyksessä kuin pääasiasta. Valitusosoitus on päätöksen liitteenä. Viimeinen valituspäivä on

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

46 KESKI-UUDENMAAN KERÄYSPAPERI OY, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

46 KESKI-UUDENMAAN KERÄYSPAPERI OY, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 9.4.2013 178 Dno KYK:251 /2012 46 KESKI-UUDENMAAN KERÄYSPAPERI OY, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KU-YK 46/9.4.2013 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

60 UUDENMAAN LAATUMETALLI OY / YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KOSKIEN JÄTTEEN HYÖDYNTÄMISTÄ JA KÄSITTELYÄ, RUOTSINKYLÄ, TUUSULA

60 UUDENMAAN LAATUMETALLI OY / YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KOSKIEN JÄTTEEN HYÖDYNTÄMISTÄ JA KÄSITTELYÄ, RUOTSINKYLÄ, TUUSULA Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 9.8.2011 373 Dno KYK:107 /2011 60 UUDENMAAN LAATUMETALLI OY / YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KOSKIEN JÄTTEEN HYÖDYNTÄMISTÄ JA KÄSITTELYÄ, RUOTSINKYLÄ, TUUSULA KU-YK 60/9.8.2011

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

UUDENMAAN LAATUMETALLI OY:N YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

UUDENMAAN LAATUMETALLI OY:N YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS UUDENMAAN LAATUMETALLI OY:N YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KU-YK 11/14.1.2014 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 20.1.2014 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Uudenmaan Laatumetalli

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN LINJA OY:N HAKEMUS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI

NURMIJÄRVEN LINJA OY:N HAKEMUS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI NURMIJÄRVEN LINJA OY:N HAKEMUS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI KU-YK 69/12.5.2015 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 18.5.2015 ASIA. Päätös ympäristönsuojelulain 71 :n mukaisesta

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 5.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 204 115 No YS 1444 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/VEIKKO LEHTI OY Veikko Lehti Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee paperin/pahvin siirtokuormausaseman toimintaa ja hiekanerotuskaivojätteiden

Lisätiedot

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY YMPA 09.12.2008, 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY (JK) Yj:n ehdotus: Elometalli Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa metalliromun käsittely-

Lisätiedot

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA ROMUNKÄSITTELYLAITOS Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA 28.4.2015 Raahen Romu Oy / Seuranta ja tarkkailusuunnitelma 28.4.2014 1/4 1. Laitokselle käsiteltäviksi hyväksyttävät materiaalit Raahen

Lisätiedot

YMPA , 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY

YMPA , 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY YMPA 6.10.2010, 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY Sellueriste Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee sellueristeen valmistusta keräyspaperista Porin

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 23.8.2004 Kokouspvm 19.8.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA

ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA 1 (5) JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNTA Ympäristölautakunta Puistokatu 35 40200 JYVÄSKYLÄ PÄÄTÖS ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisesta lupahakemuksesta. ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA HAKIJA Osuuskauppa Keskimaa

Lisätiedot

TUUSULAN KUNTA Kokouspvm. Sivu Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 14.5.2013 228

TUUSULAN KUNTA Kokouspvm. Sivu Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 14.5.2013 228 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 14.5.2013 228 Dno KYK:658 /2012 56 SNELLMANIN KOKKIKARTANO OY:N HAKEMUS KOSKIEN TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN LUPAEHTOJEN TARKISTAMISTA KU-YK 56/14.5.2013

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 1/YMPLA 27.1.2016 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 27.1.2016 3 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 Alastaro 29.1.2016 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suomen

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 348 21.05.2002 3 Ymp 2731-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) Ympkaalk 348 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) Ympäristölautakunta Ysp/13 13.01.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) Ympäristölautakunta Ysp/13 13.01.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) 13 Kuusakoski Oy:n ympäristölupa-asia HEL 2014-012351 T 11 01 00 00 Päätösehdotus Hakija päättää Kuusakoski Oy:n ympäristölupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

LIITE 8 TARKISTAMISEKSI. Annettu julkipanon jälkeen 10.7.2015 ASIA

LIITE 8 TARKISTAMISEKSI. Annettu julkipanon jälkeen 10.7.2015 ASIA ORIMATTILAN KAUPUNKI Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI Annettu julkipanon jälkeen 10.7.2015 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 71 :n mukaisesta

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 30.12.2004 No YS 1570 Dnro 0199Y0187 114 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta. ILMOITUKSEN TEKIJÄ JA TOIMINNAN SIJAINTI

Lisätiedot

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008.

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2009 Dnro PPO 2003 Y 391 111 ASIA LUVAN HAKI JA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen

Lisätiedot

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 330 29.05.2001 1 Ymp 7289-2000 (662) Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598 PÄÄTÖS Helsinki 19.5.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2008-Y-653-111 No YS 598 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee YIT Rakennus Oy:n

Lisätiedot

No YS 949. Fortum Power and Heat Oy PL Fortum

No YS 949. Fortum Power and Heat Oy PL Fortum PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMI- SESTA Helsinki 12.8.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2007-Y-639-111 No YS 949 ASIA Ympäristösuojelulain 55 mukainen lupamääräysten tarkistaminen, joka

Lisätiedot

Liite Kerimäen kunnan rakennuslautakunnan päätökseen 1.10.2012. Rakennuslautakunta Annettu julkipanon jälkeen 4.10.2012

Liite Kerimäen kunnan rakennuslautakunnan päätökseen 1.10.2012. Rakennuslautakunta Annettu julkipanon jälkeen 4.10.2012 Liite Kerimäen kunnan rakennuslautakunnan päätökseen 1.10.2012 KERIMÄEN KUNTA PÄÄTÖS Rakennuslautakunta Annettu julkipanon jälkeen 4.10.2012 ASIA YMPÄRISTÖLUPA VIREILLETULO 27.6.2012 Päätös Kerimäen kunnan

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen Tekninen lautakunta 33 17.06.2015 Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen 1. ASIA Ympäristölupa

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) No YS 535. Lassila & Tikanoja Oyj Tuusulan tuotantolaitos Konetie Tuusula. Ympäristötönsuojelulaki 61

PÄÄTÖS 1 (5) No YS 535. Lassila & Tikanoja Oyj Tuusulan tuotantolaitos Konetie Tuusula. Ympäristötönsuojelulaki 61 U U D E N M A A N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S... N Y L A N D S M I L J Ö C E N T R A L PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 18.5.2004 Dnro 0199Y0187-114 No YS 535 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisesta

Lisätiedot

PÄÄTÖS. No YS 301. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

PÄÄTÖS. No YS 301. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta. PÄÄTÖS Helsinki 17.2.2006 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2005 Y 345 12 No YS 301 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

Koskenheimo Ky, Louhijantie 10, 48220 KOTKA

Koskenheimo Ky, Louhijantie 10, 48220 KOTKA 1(6) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Dnro KAS-2005-Y-305-111 Annettu julkipanon jälkeen 25.10.2005 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta. LUVAN HAKIJA Koskenheimo Ky,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 17.2.2003 Kokouspvm 13. 2.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 16/ (7) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 16/ (7) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 16/2015 1 (7) 363 Helsingin kaupungin rakennusviraston ympäristölupahakemus rengasrouheen käyttämiseksi tulvasuojarakenteessa HEL 2015-009557 T 11 01 00 00 Päätös Hakija

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (7) Helsinki No YS 626

PÄÄTÖS 1 (7) Helsinki No YS 626 PÄÄTÖS 1 (7) Helsinki 26.4.2006 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2006 Y 133 11 No YS 626 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisesta koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

Lisätiedot

OY SHELL AB ILMAILUN YMPÄRISTÖLUPA

OY SHELL AB ILMAILUN YMPÄRISTÖLUPA 1 (5) JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNTA Ympäristölautakunta Puistokatu 35 40200 JYVÄSKYLÄ PÄÄTÖS ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisesta lupahakemuksesta. OY SHELL AB ILMAILUN YMPÄRISTÖLUPA HAKIJA Oy Shell Ab Ilmailu

Lisätiedot

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola.

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola. Etelä-Suomi Päätös Nro 218/2012/1 Dnro ESAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2012 ASIA Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.5.2002 Kokouspvm 16.5.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

TOIMINTA JA SEN SIJAINTI

TOIMINTA JA SEN SIJAINTI Ympäristölautakunta 23 13.06.2018 Ympäristölupa asfaltti-, betoni- ja tiilimurskeen hyödyntämiseen 383/11.01.00/2017 Ympäristölautakunta 23 ASIA Ilmari Sippola hakee Ulvilan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselta

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 29/2010/2 Dnro ESAVI/484/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Biovakka Suomi Oy:n Topinojan jätevesilietteiden

Lisätiedot

3 0, Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna. Asiat:

3 0, Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna. Asiat: Etelä-suomen aluehallintovirasto Yrnpaistölupavaskaiakie Yinpäistaililarkastaja Kai Ratilainen SigerJaarfn katu 15 13100 Hätneenfma Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna 3 0, 05. 2013 DNRO ESAVI/

Lisätiedot

14 KUISMA MIKKO, ELÄINSUOJA / PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA. KU-YK 14/9.2.2010 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 15.2.

14 KUISMA MIKKO, ELÄINSUOJA / PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA. KU-YK 14/9.2.2010 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 15.2. Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 9.2.2010 51 Dno KYK:497 /2009 14 KUISMA MIKKO, ELÄINSUOJA / PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA KU-YK 14/9.2.2010 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 15.2.2010

Lisätiedot

69 AB CHIPSTERS FOOD OY / YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KALANJALOSTUSTOIMINNALLE JA HAKEMUS ALOITTAA TOIMINTA MAHDOLLISESTA MUUTOKSENHAUSTA HUOLIMATTA

69 AB CHIPSTERS FOOD OY / YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KALANJALOSTUSTOIMINNALLE JA HAKEMUS ALOITTAA TOIMINTA MAHDOLLISESTA MUUTOKSENHAUSTA HUOLIMATTA Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 19.8.2010 11 Dno KYK:151 /2010 69 AB CHIPSTERS FOOD OY / YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KALANJALOSTUSTOIMINNALLE JA HAKEMUS ALOITTAA TOIMINTA MAHDOLLISESTA MUUTOKSENHAUSTA HUOLIMATTA

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Joutsan Kuljetus Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden käsittelyn

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Ympäristölautakunta Ypv/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Ympäristölautakunta Ypv/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2012 1 (5) 323 Helsingin Bussiliikenne Oy:n Koskelan linja-autovarikon ympäristöluvan raukeaminen HEL 2012-013997 T 11 01 00 00 Päätös Luvanhaltija päätti Helsingin Bussiliikenne

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA HAKIJA Hämeen Hyötymateriaalit Oy:n Vaivian jätteenkäsittelylaitoksen jätelain 120 :n mukainen

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Jouko Reuna Oy

Ympäristölupahakemus / Jouko Reuna Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 806 30.11.2004 2 Ymp Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 825 07.12.2004 3 Ymp Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 846 14.12.2004 4 Ymp 9201-2004

Lisätiedot

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011.

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 46/2012/1 Dnro ISAVI/106/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2012 ASIA HAKIJA Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b 1(6) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 35 YLO LOS-2003-Y-1335-111 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Wipro Infrastructure Engineering Oy:n ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesta muutoshakemuksesta,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 23.1.2013 ASIA Jätteiden hyödyntämis- tai käsittelytoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Paahtopuu Oy:n pellettitehtaan jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden

Lisätiedot

Hartolan kunta YMPÄRISTÖNSUOJELUN TAKSA ALKAEN

Hartolan kunta YMPÄRISTÖNSUOJELUN TAKSA ALKAEN Hartolan kunta YMPÄRISTÖNSUOJELUN TAKSA 1.7.2016 ALKAEN Hartolan ympäristölautakunta 14.4.2016 Hartolan kunnanhallitus 25.4.2016 Hartolan kunnanvaltuusto 16.6.2016 1 Soveltamisala Tätä taksaa noudatetaan

Lisätiedot

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 "s» Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 Päätös jätehuoltorekisteriin hyväksymisestä LAPE LY/217/07.00/2013 Lappi 19.2.2014 ASIA Päätös jätelain 94 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (8) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (8) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (8) 9 Finnish Freshfish Oy:n hakemus ympäristöluvan lupamääräysten tarkistamiseksi HEL 2014-015427 T 11 01 00 00 Päätösehdotus Hakija päättää Finnish Freshfish Oy:n

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.6.2013 ASIA HAKIJA Jätteiden hyödyntämistä koskeva ympäristölupahakemus, Kokkola. CrisolteQ Oy PL 286

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Gigantti Oy Ab

Ympäristölupahakemus / Gigantti Oy Ab TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 250 21.03.2006 3 Ymp 17808-2005 (235) Ympäristölupahakemus / Gigantti Oy Ab Ympkaalk 250 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 14.3.2006/Fredrik

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 1438

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 1438 PÄÄTÖS Helsinki 16.10.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2004 Y 263 115 No YS 1438 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Lihatukku Jouni Partanen Oy, Piiskakuja 5

Ympäristölupahakemus / Lihatukku Jouni Partanen Oy, Piiskakuja 5 TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 709 07.11.2006 1 Ymp 995-2003 (235) Ympäristölupahakemus / Lihatukku Jouni Partanen Oy, Piiskakuja 5 Ympkaalk 709 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra Valmistelija: ympäristönsuojelupäällikkö Anna-Maija Wikström Johdanto Imatran YH Rakennuttaja

Lisätiedot

Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Annettu 25.6.2014. Multiantie 1 Dnro 97/11.01.00/2014

Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Annettu 25.6.2014. Multiantie 1 Dnro 97/11.01.00/2014 KEURUUN KAUPUNKI PÄÄTÖS Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Annettu 25.6.2014 Multiantie 1 Dnro 97/11.01.00/2014 42700 KEURUU ASIA Autopurkaamon ympäristölupa, Mänttä-Vilppula HAKIJA Martikainen S & V

Lisätiedot

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki.

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki. Etelä-Suomi Päätös Nro 58/2011/2 Dnro ESAVI/119/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2011 ASIA M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 18.11.2002 Kokouspvm 14.11.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / NCC Rakennus Oy

Ympäristölupahakemus / NCC Rakennus Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 73 01.02.2005 3 Ymp 15106-2004 (235) Ympäristölupahakemus / NCC Rakennus Oy Ympkaalk 73 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 24.1.2005

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Ymp.ltk liite nro 1 5

Ymp.ltk liite nro 1 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 885/11.01.00.00/2017 Pvm 17.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2018 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan määrääminen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen 1(5) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 28 YLO LOS-2008-Y-1167-111 Annettu julkipanon jälkeen 11.5.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suominen Kuitukankaat Oy:n ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

Pohjankurun sataman ruoppausmassan kuivatusta koskeva ympäristönsuojelulain (86/2000) mukainen ympäristölupahakemus, Raasepori

Pohjankurun sataman ruoppausmassan kuivatusta koskeva ympäristönsuojelulain (86/2000) mukainen ympäristölupahakemus, Raasepori Etelä-Suomi Päätös Nro 23/2012/1 Dnro ESAVI/74/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2012 ASIA Pohjankurun sataman ruoppausmassan kuivatusta koskeva ympäristönsuojelulain (86/2000) mukainen ympäristölupahakemus,

Lisätiedot

Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet. Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto

Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet. Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto Ilmoituksenvaraisen toiminnan luvanvaraisuus YSL LIITE 4 YSL 89 :n muutos UUSI HANKE Olennainen muutos TOIMINTAKOKONAISUUS

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 140/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/86/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 140/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/86/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 140/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/86/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA HAKIJA Mahlianmaan kaatopaikan ympäristöluvan 9.12.2005, 1999Y0177-111 kaatopaikan vakuutta

Lisätiedot

Päätös. Nro 7/2011/2 Dnro ESAVI/220/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

Päätös. Nro 7/2011/2 Dnro ESAVI/220/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen Päätös Etelä-Suomi Nro 7/2011/2 Dnro ESAVI/220/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.1.2011 ASIA Tramel Oy:n ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Lahden toimipisteen ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko.

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. Etelä-Suomi Päätös Nro 71/2010/3 Dnro ESAVI/405/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2010 ASIA Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. HAKIJA Arto Heikkilän perikunta Timo Heikkilä,

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 80 Lemminkäinen Talo Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava paalutus osoitteessa Capellanaukio 1, Kalasatama HEL 2016-004638 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1591

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1591 PÄÄTÖS Helsinki 30.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 519 111 No YS 1591 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Mankkaan kaatopaikan sulkemistoimintojen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 31.1.2013 ASIA Kemikaalien varastointi- ja käsittelytoimintaa harjoittavan laitoksen ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 16/ (7) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Esityslista 16/ (7) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Esityslista 16/2015 1 (7) 9 Tuomaan Kalatukku Oy:n ympäristölupa-asia HEL 2015-006285 T 11 01 00 00 Päätösehdotus Hakija päättää Tuomaan Kalatukku Oy:n ympäristölupahakemuksesta seuraavaa.

Lisätiedot