Valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg toivotti osallistujat tervetulleiksi ja kertoi illan ohjelman.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg toivotti osallistujat tervetulleiksi ja kertoi illan ohjelman."

Transkriptio

1 MUISTIO Aihe: Kellokosken kyläilta Aika: klo Paikka: Läsnä: Kellokosken koulukeskus valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg (pj) valtuuston 2. varapuheenjohtaja Veikko Seuna kunnanjohtaja Hannu Joensivu tekninen johtaja Jyrki Kaija sosiaali- ja terveystoimenjohtaja Pirjo Vainio hallinto- ja kehittämispäällikkö Päivi Klami kasvatus- ja sivistystoimenjohtaja Esa Ukkola kaava-arkkitehti Asko Honkanen kunnansihteeri Tuula Hyttinen 1. Tilaisuuden avaus Valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg toivotti osallistujat tervetulleiksi ja kertoi illan ohjelman. 2. Ajankohtaiskatsaus Kunnanjohtaja Hannu Joensivu kertoi kunnan taloustilanteesta, Valtiovarainministeriön kunnallishallinnon rakenne -työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista ja kunnan selvitykseen antamasta lausunnosta sekä muista ajankohtaisista asioista. 3. Ajankohtaiset asiat Kellokoskella 3.1. Sosiaali- ja terveystoimiala Hallinto- ja kehittämispäällikkö Päivi Klami kertoi sähköisen reseptin käyttöönotosta seuraavaa: Sähköisen reseptin eli ereseptin käyttöönotto etenee vaiheittain Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella tämän vuoden aikana. Tuusulassa eresepti otetaan porrasteisesti käyttöön kaikilla terveysasemilla huhtikuun aikana. Uudistuksen taustalla on laki sähköisestä lääkemääräyksestä, mikä säätää ereseptin käyttöönoton pakolliseksi mm. apteekeille ja terveydenhuollon toimintayksiköille. Lain tarkoituksena on parantaa potilas- ja lääketurvallisuutta sekä helpottaa ja tehostaa lääkkeen määräämistä ja toimittamista.

2 Ensimmäisen ereseptin määräämisen jälkeen asiakkaalle määrätään kaikki lääkemääräykset automaattisesti eresepteinä. Potilas voi kieltää ereseptin laatimisen, jolloin hän saa reseptinsä paperilla tai puhelinmääräyksellä perinteiseen tapaan. Paperisen reseptin sijasta lääkäri antaa asiakkaalle potilasohjeen paperilla. Potilasohjeen mukaan ottaminen apteekkiin nopeuttaa asiointia, lääkkeen saa myös näyttämällä Kela-korttia. Kela-kortin esittäminen on edelleenkin edellytys sairausvakuutuskorvauksen saamiselle. Apteekista lääkkeen voi potilaan puolesta tarvittaessa noutaa myös muu henkilö. Hakijalla pitää olla mukana potilasohje. Asiakas voi pyytää sähköisen reseptin uusimista joko terveyskeskuksessa tai apteekissa. Asiakkaalle ilmoitetaan, jos ereseptiä ei uusita. Kotihoidon tai asumispalvelujen asiakas voi antaa kirjallisen puolesta - asioinnin suostumuksen kotihoidon tai asumispalvelujen edustajalle ereseptiä koskevien asioiden hoitamista varten. Suostumus voidaan perua milloin tahansa. Järjestelmä lisää lääkehoidon turvallisuutta, sillä ereseptin myötä mm. kokonaislääkityksen hallinta ja hoidon jatkuvuus paranee, eresepti nopeuttaa asiointia terveydenhuollossa ja apteekissa ja asiakas voi hakea lääkkeensä mistä tahansa apteekista. Asiakas voi myös itse tarkastaa internetin kautta tietoja hänelle määrätyistä eresepteistä ja niillä toimitetuista lääkkeistä. Yhteenveto on mahdollista saada myös terveydenhuollon yksiköstä Kasvatus- ja sivistystoimiala Kasvatus- ja sivistystoimenjohtaja Esa Ukkola kertoi kasvatus- ja sivistystoimialan ajankohtaisista asioista Kellokoskella mm. seuraavaa: Kellokosken liikuntapaikkasuunnitelma valmistuu marraskuussa Suunnitelman tavoitteena on kartoittaa Kellokosken liikuntapaikkojen nykytilaa ja niiden kehittämistä, määritellä uusien liikuntapaikkojen toimintoja, sijoittelua ja linjaamista (mm. erikoisliikuntapaikat, reitit ja kentät). Luonnoksia esitellään syksyllä Ruukin koulun lähiliikuntapaikka valmistuu syksyllä Ruukin koulun hiekkakentän viereen rakennetaan miniareena. Roinilan alueelle rakennetaan lähiliikuntapaikkoja ja toimintoja puistosuunnitelman pohjalta. Kulttuuripalvelut järjestää tapahtumia mm. Tuusula-viikolle. Ruukin koulun ja Kellokosken koulukeskuksen tilojen hankesuunnittelu on meneillään. Järjestöjen tilatarve huomioidaan koulukeskuksen hankkeen yhteydessä. Lukiota pyritään sisällöllisesti kehittämään ja vetovoimaa lisäämään.

3 Kansalaisopiston ja Kellokosken eläkeläiset ry:n yhteistyönä aloitettiin vuoden alusta ilmainen varttuneille suunnattu, kaikille avoin tietokoneen käytön opastus Kellokosken järjestötuvalla. Tuvalle voi tulla opettelemaan netin käyttöä, laskujen maksamista, tietokoneen siivoamista yms. tai saamaan neuvoja yksilöllisiin pulmiin ja ongelmatilanteisiin. Kellokosken nuorisotalo on kävijämäärältään suurin kunnan nuorisotiloista, joten tila on hyvin tarpeellinen ja suosittu nuorten keskuudessa. Nuorisotilalla on tehty sisäilmatarkastus keväällä 2012, minkä jälkeen päädyttiin siihen, että on syytä tehdä myös rakenteellisia tutkimuksia tilan tämänhetkisestä kunnosta. Tällä hetkellä tilalla pyörivät toiminnot kuitenkin edelleen normaalisti. Nuorisotilalla ryhdyttiin vuonna 2011 pyörittämään pienryhmätoimintaa. Yhtenä iltana viikossa tilalla kokoontuu pienempi joukko nuoria, joiden kanssa toteutetaan juuri tälle ryhmälle kohdennettua ja suunnattua toimintaa. Malli on havaittu hyväksi ja samaa toimintakonseptia ollaan laajentamassa myös muille nuorisotiloille tulevaisuudessa Kuntakehitys Kaava-arkkitehti Asko Honkanen esitteli kaavoitussuunnitelma :n hankkeita Kellokosken osalta. Kaavoitustoimella on ko. viiden vuoden ajalla tehtävänä yleiskaavoja 8 kpl (sis. koko kunnan yleiskaava 2040), yleissuunnitelmia 5 kpl, asemakaavojen kärkihankkeita 26 kpl, joista 3 kpl Kellokoskella ja muita asemakaavahankkeita 46 kpl, joista 10 kpl Kellokoskella. Yhteensä uusia kaavoja on 85. Käynnissä ja käynnistymässä on muutamia erityisen merkittäviä kaavoitushankkeita, joista suurimpana Rykmentinpuiston alue. Kellokoskella on kaksi asuntotuotantoa sisältävää kärkihanketta, Linjapuisto I ja Kellokosken keskusta. Tämän lisäksi käynnissä on Rajalinnan työpaikka-alue II, jossa tuotetaan taajaman etelälaitaan työpaikkatontteja ja tehdään liikenteen osalta järjestelyjä. Linjapuisto I sijaitsee Linjatien ja Vanhan valtatien kulmassa. Alueelle on suunniteltu rivi- ja paritalojen korttelialueita, lähipalvelujen korttelialueita (esim. päiväkoti tai hoivakoti) sekä virkistysaluetta. Kaavamuutos saadaan valtuuston käsittelyyn vuonna Kellokosken keskustan kaavamuutos käynnistyy. Kaavamuutoksella pyritään mahdollistamaan keskustamainen, tiivis rakentaminen Vanhan valtatien ja Roinilanpellon väliselle alueelle. Kaavaluonnos, jota pääsee kommentoimaan, valmistunee alkuvuonna Koulujen parantamishankkeen sekä Kellokoski-talo hankkeen myötä myös koulujen alueella saattaa tulla kaavamuutostarpeita. 4. Etukäteen lähetetyt kysymykset/asiat keskusteltaviksi 4.1. Kevyen liikenteen yhteys Roinilapellon asuinalueelta Olanderintielle, siis Vanhalle valtatiellä sijaitseviin kaupallisiin palveluihin on edelleen toteuttamatta. Tämä on

4 käsittämätöntä! Näin pakotetaan asukkaat käyttämään autoa, sen sijaan että edistettäisiin moottoritonta, siis saasteetonta ja terveellistä liikkumista edes lähialueella. Milloin tämä yhteys on tarkoitus toteuttaa? Vastaus: Valintatalon ja Rituliinan välistä kulkee Olanderintie, jonka on tarkoitus jatkua Roinilanpellolle kevyen liikenteen väylänä. Kevyen liikenteen väylää ei ole voitu toteuttaa, koska maa-alue ei ole kunnan omistuksessa. Maanomistajan kanssa on neuvoteltu, mutta maata ei ole saatu ostettua. Koska alue on kaavoitettu virkistysalueeksi yleiseen käyttöön, myös maan lunastamista voidaan siten pitää mahdollisena, minkä jälkeen kevyen liikenteen väylän toteuttaminen olisi mahdollista Roinilanpellon alueella sijaitsevien pallokenttien voimakas valaistus palaa edelleen joka ilta. Miksi? Ei siellä ole toimintaa, ja siellä sijaitsevilla kävelyteillä on lisäksi oma valaistus. Korkeilla mastoilla olevat erittäin kirkkaat valonheittimet sokaisevat niin autoilijat kuin jalankulkijatkin. Lisäksi se lienee melkoista energian tuhlausta, jonka kuntalaiset maksavat. Onko kunnan Teknisellä toimella tietoa siitä, mitä esim. tarkoittaa "valosaaste"? Ei taida ympäristöarvoilla olla mitään merkitystä. Nämä valot pitää saada päälle vain silloin kun niitä todella tarvitaan, esim. jos pimeään aikaan siellä on joku tapahtuma. Vastaus: Liikuntapaikkojen valoja hallitsee yleensä liikuntatoimi, ei tekninen toimi, mutta ko. tapauksessa vastuunjako on jäänyt epäselväksi. Toimialat selvittävät asian ja vastuunsa lähiaikoina ja hoitavat asian kuntoon Kunnan nettisivuilla oli kysely Kellokosken liikuntapalvelujen kehittämisestä. Kysyisin, mitä toimenpiteitä kunta on suunnitellut kyselyn pohjalta. Haluaisin erityisesti tietää,onko Kellokosken uimarannan kehittämisestä tehty jo sen hoitamattomaksi jättämisen päätös. Tällaiseen johtopäätökseen tuli, kun luki viime viikon torstain? Keski-Uusimaa-lehdestä uimarannasta vastaavan työnjohtajan vastausta lukijakysymykseen ko. uimarannan kunnostamisesta. Jos Kellokoskelle halutaan lisää lapsiperheitä ja veronmaksajia Tuusulaan, niin kesäisin kunnostettu uimaranta pukukoppeineen, laitureineen ja rannan kaislikon siistimisineen olisi mielestäni lapsiperheille vetonaula ja oiva virkistyspaikka. Voisiko esim. Kellokoskiseura olla mukana uimaranta-alueen "talonmiestehtävissä", jotta voitaisiin kumota työnjohtajan piilosanoma "kaikkihan siellä poltetaan". Läheiset kunnostetut ja hoidetut matonpesunpaikka, uusi venepaikka-alue ja uimaranta sekä lasten leikkipuisto antaisivat niin aikuisille kuin lapsille hyötyliikuntaa ja liikuntaa parhaassa kesäisessä yhdessä tekemisessä. Vastaus: Kellokosken liikuntapaikkasuunnitelma valmistuu marraskuussa Ko. suunnitelmassa linjataan yleisellä tasolla myös Kellokosken alueen uimapaikkojen kehittäminen.

5 4.4. a) Me eteläisessä Mäntsälässä Hyökännummella, Ohkolassa ja Arola-Jokelanseudulla olemme saaneet terveyspalveluja uuden terveysaseman aukeamisen myötä sopimuksella jossa n.1700 henkilöä on voinut käydä Kellokosken terveysasemalla. Nyt käymässäni keskustelussa mm. joht.ylilääkäri Tuula Kockin (tällöin Mäntsälän ylil./nyt Tuusulassa) kanssa ilmeni jotta Tuusula on sanonut sopimuksen Mäntsälän kanssa irti niin että sopimus loppuu v.2013 loppuun. V.2014 alusta tulee voimaan laki joka mahdollistaa terveyspalveluihin hakeutumisen henkilön oman valinnan mukaan. Käytännössähän tämä vie pohjan ennustettavuudelta että kuinka paljon ihmisiä hakeutuu millekin terveysasemalle. Tuula Kockin kanssa keskustelussa yksi vaihtoehto tuli esille, jossa nyt hyvissä ajoin tehtäisiin asukaskysely jossa kysyttäisiin mistä kukin aikoo terveyspalvelut hakea alkaen. Kuinka Tuusula on tähän nyt varautunut? Mm. Kellokoski samoin kuin Hyökännummi naapurissa kasvavat väestöltään merkittävästi lähivuosien aikana b) Yksi teema, joka puhuttaa on terveyskeskuspalveluiden resurssoinnin jatkosuunnitelmat, kun Mäntsälän sopimus ei ole enää voimassa. Ts. tieto sopimuksen irtisanomisesta on tullut, mutta ei tietoa siitä, miten resurssointi sen jälkeen ja tulevaisuudessa, jos ja kun Hyökännummelta tulee potilaita edelleen Kellokosken tk -asemalle. Osallistuuko Mäntsälä resurssien palkkaamiseen jne? Toisaalta on myös nostettu esille sitä, että jos potilaita alkaa virrata ( mitä ei varmaan juurikaan nykyistä enempää), niin miten käy tuusulalaisten vastaanottoaikojen saamisten? Nythän kellokoskelaiset ovat olleet keskim. tyytyväisempiä, kun vrt Hyrylän tilanteeseen. Vastaus: Uuden lain voimaantultua eli v asiakkailla on oikeus valita, mille/minkä kunnan terveysasemalle hakeutuu saamaan hoitoa. Sopimuksella ei tätä oikeutta saa rajata. Lain mukaan potilaan kotikuntaa laskutetaan, ja laskutus perustuu tuotteistukseen tai tuotehintaan. Koska laki koskee kaikkia kuntia, on siirtymäliikennettä vaikea tässä vaiheessa arvioida. Lain tultua voimaan ja kun on nähty, miksi käytäntö muotoutuu, tehdään tarvittavat johtopäätökset/ratkaisut (mm. mahdolliset lisäresurssit) Perheet tarvitsevat tilapäistä kodinhoito- ja lastenhoitoapua. Miten Tuusulassa aiotaan vastata tähän konkreettiseen avunpyyntöön? Vastaus: Perheiden jaksamista tuetaan antamalla neuvolan perhetyöntekijän ja vammaispalvelutyöntekijän apua sekä ostamalla lapsiperheille kotipalvelua (kriisi, lapsen sairaus ym). Lisäksi perheitä rohkaistaan ostamaan palveluita mm. MLL:lta (kunta tukee liiton toimintaa). Lisäksi lastensuojelun perhetyö on enemmän apua tarvitsevien käytössä Kunnat saavat valtiolta perusopetukseen rahaa oppilasmäärän mukaan. Miten voidaan varmistua siitä, että valtionosuudet on käytetty koulujen hyväksi, eikä esimerkiksi päivähoidon hyväksi. Toivoisin esitettäväksi laskelmia Ruukin koulun osalta. Miten paljon valtionosuuksia on saatu Ruukin koulun oppilasmäärän perusteella ja kuinka paljon rahaa on kulunut henkilöstömenoihin ja muihin ylläpitokustannuksiin.

6 Vastaus: Valtionosuus (15 20 % menoista) käytetään kokonaisuudessaan koulujen hyväksi. Lisäksi on saatu rahaa ryhmäkokojen pienentämiseen, mikä on käytetty/on pakko käyttää ko. tarkoitukseen Hyökännummelta on viime vuosina päässyt ala-asteelta 6 lk:lta Kellokoskelle 7 lk:lle opiskelemaan mäntsäläläisiä yläasteopiskelijoita. Sopimukset on tehty aina vuosittain tietyin periaattein. Kuinka nyt jatkossa on mahdollista toimia? Mäntsälässä on tosin suunnitelmissa rakentaa yhtenäiskoulu 1-9 lk Hyökännummelle n ajalla. Hanke vielä keskustelutasolla mutta vastaa ennustettavuudellaan tulevaan väestön kasvuun ja sen tarpeisiin koulutuspalveluiden saatavuudessa. Onko tämän hankkeen osalta keskusteltu kuntayhteistyössä Mlän kanssa kun ajatellaan Kellokoskella väestön kasvua, joka myös voimakasta lähivuosina? Vastaus: Jatkossa voidaan toimia aiemman käytännön mukaisesti. Opetuspäälliköt tekevät tiivistä yhteistyötä Ruukin koulussa on yhdellä rehtorilla oppilaita noin 450. Mikäli syntyvyys säilyy alueella samalla tasolla ja muuttoliike vilkkaana, voidaanko ajatella nelisarjaista alakoulua, missä opiskelisi yli 500 oppilasta? Olisiko syytä harkita erillistä palveluyksikköä - Roinilan koulua - Kellokoskelle? Vastaus: Yksi vaihtoehto olisi, että Roinilan alueelle päiväkodin yhteyteen tehtäisiin pienempi yksikkö (mitoitus palvelutarpeen mukaan.) Miksi kuntalisän n. 140 euron saamisen edellytys on, että kaikki perheen lapset ovat hoidettava kotona? Onko kotihoidon arvostus 150 euron arvoista riippumatta siitä hoidetaanko kaksi tai neljä lasta kotona? Vastaus: Perheitä pyritään ohjaamaan siihen suuntaan, että ko. tilanteessa perheen kaikki lapset hoidettaisiin kotona. 5. Keskustelu Käydyssä keskustelussa tuotiin esille mm. seuraavaa: ryhmäkoko ei ole syrjäytymisvaaran kannalta merkityksellinen vaan koulun koko (max 300 oppilasta) koska Roinilanpeltoon saadaan päiväkoti? (vastaus: riippuu lapsimäärän kehityksestä, ei todennäköisesti aivan lähivuosina. Jos Impilinnasta luovutaan tai saadaan yksityinen taho kiinnostumaan hankkeesta, niin aikaistetaan.) mikä on Linjamäen koulun tulevaisuus? (vastaus: tällä valtuustokaudella ei puututa kouluverkkoon.) Nuppulinnan seisake tulee säilyttää onko terveyskeskus suljettu kesällä? (vastaus: terveyskeskukset ovat auki koko kesän, joskin supistetulla henkilökunnalla.)

7 parakkikoulut tulisi ottaa käyttöön (voidaan siirtää tarvittaessa) nuorisotila olisi syytä olla auki joka päivä ainakin loka-huhtikuun, nyt nuoriso kerääntyy jäähallilla kylän läpi menevä tie (valtion tie) on todella vaarallinen miten hillitön moporalli saataisiin loppumaan? (vastaus: poliisi hallinnoi yleistä turvallisuutta, mutta nuorisotoimi ja poliisi ovat tehneet yhteistyötä. Päävastuu on vanhemmilla. Tuusulan moporeittiselvityksen teko on alkanut, joskaan se ei auta ko. ongelmassa.) tullut paljon palautetta (mm. Kellokosken eläkeläisiltä), että tarvitaan Kellokoski-talo eli ei riitä, että tehdään koulun yhteyteen. mitä Toimelalle on tarkoitus tehdä? (vastaus: kuntoarvion mukaan voidaan vielä peruskorjata. Talolle ei ole löytynyt toteuttamiskelpoista käyttötarkoitusta.) Roinilanpellon urheilukenttä jäänyt kesken rahojen loputtua Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy:n rivitalon rakennustyömaa on siivottomassa kunnossa voitaisiinko Koulutien ja Vanhan valtatien liittymään rakentaa liikenneympyrä? (vastaus: liikenneympyrämahdollisuutta on tutkittu, mutta se ei mahdu siihen kunnolla. Suunnitteilla on kanavointiliittymä, mutta ennen liittymää on saatava alueelle kaava.) 6.Tilaisuuden päättäminen Valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg kiitti osallistujia ja päätti tilaisuuden klo Muistion laati: Tuula Hyttinen, kunnansihteeri

Suomeksi Näin käytät ereseptiä

Suomeksi Näin käytät ereseptiä Suomeksi Näin käytät ereseptiä Kaikkialla Suomessa siirrytään vaiheittain käyttämään sähköistä reseptiä eli ereseptiä. Tarkista, mitkä apteekit ja terveydenhuollon toimipaikat käyttävät jo ereseptiä. Saat

Lisätiedot

Kasvatus- ja sivistystoimen palvelukorit - kuntalainen edellä

Kasvatus- ja sivistystoimen palvelukorit - kuntalainen edellä Kasvatus- ja sivistystoimen palvelukorit - kuntalainen edellä Palveluverkkomuutosten taustalla I Toiminnan laatu Kaiken palvelutuotannon ja toiminnan lähtökohtana pitää olla kuntalainen (tuotantolähtöisyys

Lisätiedot

Kansalliset toimintamallit. Sähköinen lääkemääräys

Kansalliset toimintamallit. Sähköinen lääkemääräys Kansalliset toimintamallit Sähköinen lääkemääräys 16.11.2015 Sähköinen resepti kotihoidossa ja palveluasumisessa Sähköisen lääkemääräyksen käytännöt kotihoidossa ja palveluasumisessa Kotihoidossa ja palveluasumisessa

Lisätiedot

Kokemuksia sähköisestä lääkemääräyksestä

Kokemuksia sähköisestä lääkemääräyksestä Kokemuksia sähköisestä lääkemääräyksestä TERVE-SOS 2011 Johanna Andersson 23.5.2011 Medi-IT Oy Heikinkatu 7, 48100 Kotka Puh. 05-211 1888 Fax. 05-220 5919 www.medi-it.fi 1 Potilasohje Tiedot toimitetusta

Lisätiedot

Kanta-palvelut vauvasta vaariin ja mummiin

Kanta-palvelut vauvasta vaariin ja mummiin Kanta-palvelut vauvasta vaariin ja mummiin Sähköinen resepti Potilastiedon arkisto Kanta-palvelut ovat ulottuvillasi asuitpa missä päin Suomea hyvänsä. Sekä julkisen terveydenhuollon että yksityisen terveydenhuollon

Lisätiedot

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Lähivoimalaprojekti Asukaskysely raportti Tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tampereen kaupungin Lähivoimala-projekti järjesti keväällä 2015 asukaskyselyn Multisillan, Peltolammin ja Härmälän asuinalueilla.

Lisätiedot

Sähköinen lääkemääräys pitkäaikaisessa avo- tai laitoshoidossa Kansalliset toimintamallit alkaen Päivitetty

Sähköinen lääkemääräys pitkäaikaisessa avo- tai laitoshoidossa Kansalliset toimintamallit alkaen Päivitetty Sähköinen lääkemääräys pitkäaikaisessa avo- tai laitoshoidossa Kansalliset toimintamallit 1.1.2017 alkaen Päivitetty 7.8.2017 Asiakkaan reseptit pitkäaikaisessa avo- tai laitoshoidossa Kun asiakas saa

Lisätiedot

Sähköinen resepti Terveystalossa

Sähköinen resepti Terveystalossa Sähköinen resepti Terveystalossa Sähköinen resepti Terveystalossa Terveystalo on siirtynyt sähköisen reseptin eli ereseptin käyttöön. Kaikki apteekit ja julkinen terveydenhuolto ovat siirtyneet sähköiseen

Lisätiedot

Näin käytät ereseptiä

Näin käytät ereseptiä Näin käytät ereseptiä Kaikkialla Suomessa siirrytään vaiheittain käyttämään sähköistä reseptiä (eresepti). Tiedot ereseptin käyttöönottaneista organisaatioista saat terveydenhuollosta, apteekeista ja sivustolta

Lisätiedot

Kellokosken kehittämistoimikunnan kokouksen muistio

Kellokosken kehittämistoimikunnan kokouksen muistio KELLOKOSKEN KEHITTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA Kokousaika: 30.10.2012 klo 18.05 20.16 Paikka: Ravintola Ruukki Osallistujat: Kyösti Lehtonen (pj.) Kari Leppiaho Antti Seppälä Ari Maskonen Teijo

Lisätiedot

MUISTIO. Valtuuston puheenjohtaja Merja Kuusisto toivotti osallistujat tervetulleiksi ja kertoi illan ohjelman.

MUISTIO. Valtuuston puheenjohtaja Merja Kuusisto toivotti osallistujat tervetulleiksi ja kertoi illan ohjelman. MUISTIO Aihe: Kellokosken kyläilta Aika: 24.11.2010 klo 18.00 20.30 Paikka: Läsnä: Kellokosken koulukeskus valtuuston puheenjohtaja Merja Kuusisto (pj) valtuuston 1. varapuheenjohtaja Juhani Sjöblom valtuuston

Lisätiedot

Kellokosken kehittämistoimikunnan kokouksen pöytäkirja

Kellokosken kehittämistoimikunnan kokouksen pöytäkirja KELLOKOSKEN KEHITTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA Kokousaika: 17.9.2013 klo 18.30 20.45. Paikka: Kellokoski, ravintola Ruukki Osallistujat: Liisa Palvas (vpj.) Hannu Helasvuo Aila Koivunen Antti Seppälä

Lisätiedot

Resepti Potilastiedon arkisto. Kanta-palvelut vauvasta vaariin ja mummiin

Resepti Potilastiedon arkisto. Kanta-palvelut vauvasta vaariin ja mummiin Resepti Potilastiedon arkisto Kanta-palvelut vauvasta vaariin ja mummiin Kanta-palvelut ovat ulottuvillasi asuitpa missä päin Suomea hyvänsä. Sekä julkisen terveydenhuollon että yksityisen terveydenhuollon

Lisätiedot

Potilasturvallisuuden edistämisen ohjausryhmä. Potilasturvallisuus on yhteinen asia! Potilasturvallisuus. Kysy hoidostasi vastaanotolla!

Potilasturvallisuuden edistämisen ohjausryhmä. Potilasturvallisuus on yhteinen asia! Potilasturvallisuus. Kysy hoidostasi vastaanotolla! Potilasturvallisuus on yhteinen asia! Potilasturvallisuus on osa hyvää hoitoa kattaa tutkimuksen, hoidon ja laitteiden turvallisuuden tarkoittaa myös sitä, ettei hoidosta aiheutuisi potilaalle haittaa

Lisätiedot

Muistio: Hyrylän kehittämistoimikunnan toimikaudelta poimittua (2009-2012)

Muistio: Hyrylän kehittämistoimikunnan toimikaudelta poimittua (2009-2012) Muistio: Hyrylän kehittämistoimikunnan toimikaudelta poimittua (2009-2012) (20.4.2009) Hannu Joensivun alustuksen pohjalta määriteltiin kehittämistoimikunnan tehtäviä, roolia ja painopistealueita. Johtopäätös:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

Suomeksi Potilastiedot valtakunnalliseen arkistoon

Suomeksi Potilastiedot valtakunnalliseen arkistoon Suomeksi Potilastiedot valtakunnalliseen arkistoon Potilastiedot tallennetaan jatkossa valtakunnalliseen Potilastiedon arkistoon. Potilastiedon arkisto on osa uutta terveydenhuollon tietojärjestelmää,

Lisätiedot

Suomeksi Näin käytät sähköistä reseptiä

Suomeksi Näin käytät sähköistä reseptiä Suomeksi Näin käytät sähköistä reseptiä Kaikki apteekit ja julkinen terveydenhuolto ovat jo liittyneet sähköisen reseptin käyttäjiksi. Yksityinen terveydenhuolto siirtyy parhaillaan vaiheittain sähköisen

Lisätiedot

Suomeksi Potilastiedot valtakunnalliseen arkistoon

Suomeksi Potilastiedot valtakunnalliseen arkistoon Suomeksi Potilastiedot valtakunnalliseen arkistoon Potilastiedot tallennetaan jatkossa valtakunnalliseen Potilastiedon arkistoon. Potilastiedon arkisto on osa uutta terveydenhuollon tietojärjestelmää,

Lisätiedot

Kuntapalvelukyselyn tulokset

Kuntapalvelukyselyn tulokset Kuntapalvelukyselyn tulokset 3.10.2012 Kysely oli avoinna MLL:n nettisivuilla www.mll.fi 5.-23.9.2012. Kyselyyn tuli yhteensä 1731 vastausta. Kyselyssä oli yhteensä 48 kysymystä yhdeksältä eri aihealueelta.

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso Kaupunginjohtajan talousarvioesitys 2018-2020 Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso Turvallisesti kotona Arvoa asiakkaalle ja hukka pois Palvelun laatu, vaikuttavuus ja turvallisuus Espoolaisten toimintakyky,

Lisätiedot

Iin kunta PL Ii KAAVOITUSKATSAUS

Iin kunta PL Ii KAAVOITUSKATSAUS Iin kunta PL 24 90 Ii 6.2.2008 KAAVOITUSKATSAUS Kaavoituskatsaus käsittää tarkastelun Iin kunnassa ja Pohjois-Pohjanmaan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Iin

Lisätiedot

Kellokosken kehittämistoimikunnan kokouksen pöytäkirja

Kellokosken kehittämistoimikunnan kokouksen pöytäkirja KELLOKOSKEN KEHITTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA Kokousaika: 14.4.2015 klo 18.35 20.45 Paikka: Kahvila Kinuskilla Osallistujat: Liisa Palvas (pj.) Kyösti Lehtonen (vpj.) Hannu Helasvuo Heli Udd Antti

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos

Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMEN KOULUN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.9.2014 PROJ. NRO 244 Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelusuunnitelma

Ikäihmisten palvelusuunnitelma Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Ikäihmisten palvelusuunnitelma 2016-2018 Kuva Sirkku Petäjä www.nurmijarvi.fi Palveluja ikäihmisille Kirjasto- ja kulttuuripalvelut laati ensimmäisen ikäihmisten palvelusuunnitelman

Lisätiedot

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS 1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS PROJ.NRO 174 Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Kaavamuutosalueen rajaus on merkitty oheiseen karttaan ALOITE TAI

Lisätiedot

Hajalan asukaskysely. Kyläsuunnittelija Sarita Humppi Hajalan koulu

Hajalan asukaskysely. Kyläsuunnittelija Sarita Humppi Hajalan koulu Hajalan asukaskysely Kyläsuunnittelija Sarita Humppi Hajalan koulu 16.8.2011 Taustatietoja Sukupuoli Ikä 20 15 15 16 10 10 10 7 5 1 0 alle 25-v. 25-34 35-44 45-54 55-64 yli 64-v. Hajalalaisuus Kuinka paljon

Lisätiedot

LAPSIPERHEIDEN PERHETYÖ ESPOOSSA

LAPSIPERHEIDEN PERHETYÖ ESPOOSSA LAPSIPERHEIDEN PERHETYÖ ESPOOSSA LUONNOS/ te 170912 TUOTE KOTIPALVELU, LASTENHOITO- APU, VARHAINEN TUKI KOTIPALVELU, VAMMAISTEN LASTEN JA LASTEN- SUOJELUN AVOHUOLLON PERHEILLE 1) VARHAISEN TUEN TEHOSTETTU

Lisätiedot

Valtuuston iltakoulu Kunnanhallitus Valtuuston kyselytunti Koulu- ja päiväkotiverkkoselvitystyöryhmä

Valtuuston iltakoulu Kunnanhallitus Valtuuston kyselytunti Koulu- ja päiväkotiverkkoselvitystyöryhmä Valtuuston iltakoulu 27.4.2015 Kunnanhallitus 18.5.2015 Valtuuston kyselytunti 27.5.2015 Koulu- ja päiväkotiverkkoselvitystyöryhmä 1 Hyökännummen alakoulun oppilaskehitys Mäntsälän kunnan maankäyttöpalveluiden

Lisätiedot

Iin kunta PL 24 91101 Ii 5.2.2007 KAAVOITUSKATSAUS

Iin kunta PL 24 91101 Ii 5.2.2007 KAAVOITUSKATSAUS Iin kunta PL 24 90 Ii 5.2.2007 KAAVOITUSKATSAUS Kaavoituskatsaus käsittää tarkastelun Iin kunnassa ja Pohjois-Pohjanmaan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Iin

Lisätiedot

Kuntalaisten illat vuonna 2016 teemalla Vetovoimainen Tuusula. Yhteenveto Kellokoski

Kuntalaisten illat vuonna 2016 teemalla Vetovoimainen Tuusula. Yhteenveto Kellokoski Kuntalaisten illat vuonna 2016 teemalla Vetovoimainen Tuusula Yhteenveto Kellokoski 31.3.2016 2 työpajoista 31.3.3016 Kellokosken koulukeskuksen ja sen ympäristön kehittämisen työpaja Liikunnan osalta

Lisätiedot

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan seurantakysely 2012 Lähivuosien haasteet YHTEINEN VASTUU JA VÄLITTÄMINEN.

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan seurantakysely 2012 Lähivuosien haasteet YHTEINEN VASTUU JA VÄLITTÄMINEN. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan seurantakysely 2012 Lähivuosien haasteet YHTEINEN VASTUU JA VÄLITTÄMINEN Tuomo Lähdeniemi Aamu- ja iltapäivätoiminnan Osallistujia 4 469 seuranta 2012 Ohjaajat

Lisätiedot

Sivistystoimiala opetus

Sivistystoimiala opetus Sivistystoimiala opetus PALVELU MITTARI TP 2016 TA 2017 TS 2018 TS 2019 Perusopetuspalvelut Peruskoulut kpl 24 23 23 23 Oppilaita kpl 5 903 5 891 5 860 5 860 * joista erityistä tukea tarvitsevia kpl 431

Lisätiedot

TUUSULAN KUNTA Jokelan kehittämistoimikunta

TUUSULAN KUNTA Jokelan kehittämistoimikunta TUUSULAN KUNTA Jokelan kehittämistoimikunta Pöytäkirja JOKELAN KEHITTÄMISTOIMIKUNNAN KOKOUS 8/2011 Aika Keskiviikko 14.12.2011 klo 19:00 Paikka Jokela-talo, kokoustila Dojo Osanottajat Toimikunta: Ranta-aho

Lisätiedot

Vs. stj:n esitys: Lautakunta käy lähetekeskustelun Sivistystoimen strategian toimeenpanon suunnittelua varten.

Vs. stj:n esitys: Lautakunta käy lähetekeskustelun Sivistystoimen strategian toimeenpanon suunnittelua varten. Sivistyslautakunta 22 26.02.2015 Sivistyslautakunta 52 28.04.2015 Sivistyslautakunta 66 28.05.2015 Sivistyslautakunta 78 27.08.2015 Sivistystoimen strategian toimeenpano 3356/01.017/2014 SIVLK 22 Siikajoen

Lisätiedot

1000 Arvopaperit Menot , Rahoitusosuudet 0, Käyttöomaisuuden myynti 0, Netto ,

1000 Arvopaperit Menot , Rahoitusosuudet 0, Käyttöomaisuuden myynti 0, Netto , TP TA TA TS TS 2015 2_2016 2017 2018 2019 1000 Arvopaperit Menot -23 211,44-890 000 0 0 0 Netto -23 211,44-890 000 0 0 0 2000 Kiinteä omaisuus Menot -77 000,00 0-500 000-500 000-500 000 Käyttöomaisuuden

Lisätiedot

Liite 3.V. 2009 sovittujen toimenpiteiden toteutuminen 10/2012

Liite 3.V. 2009 sovittujen toimenpiteiden toteutuminen 10/2012 Liite 3.V. 2009 sovittujen toimenpiteiden toteutuminen 10/2012 TEEMA: KYLÄTALO Idea: Kylätaloselvitys tehdään yhteinen kylätaloselvitys muiden lakkautettujen koulujen kiinteistöistä ja niiden käytöstä

Lisätiedot

Yhdistymisselvityksen tavoitteet

Yhdistymisselvityksen tavoitteet Yhdistymisselvityksen tavoitteet 1. Aikaansaada esitys Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan yhdistymisestä sekä esitykseen liittyvä yhdistymissopimus.

Lisätiedot

Metsäkylän kaavoitushankkeet

Metsäkylän kaavoitushankkeet Metsäkylä Metsäkylä on ollut vanhahko perinteinen pientaloalue. Viimeisen 20 vuoden aikana Metsäkylää on kehitetty merkittävästi asemakaavoittamalla uusia pientaloalueita. Tätä kautta asukasmäärä on noussut

Lisätiedot

Palveluverkkotyö Jyväskylässä

Palveluverkkotyö Jyväskylässä Palveluverkkotyö Jyväskylässä Erityinen kuntajakoselvitys Selvitystyöryhmä 29.10.2013 Risto Kortelainen muutosjohtaja risto.kortelainen@jkl.fi 30.10.2013 1 Palveluverkkosuunnittelun lähtökohdat Kokonaisvaltainen

Lisätiedot

OMA TUPA, OMA LUPA HANKE: MUISTIONGELMAISET JA OMAISHOITAJAT TYÖRYHMÄN VI KOKOUS

OMA TUPA, OMA LUPA HANKE: MUISTIONGELMAISET JA OMAISHOITAJAT TYÖRYHMÄN VI KOKOUS OMA TUPA, OMA LUPA HANKE: MUISTIONGELMAISET JA OMAISHOITAJAT TYÖRYHMÄN VI KOKOUS Aika: 25.8.2014 klo 12.00 14.30 Paikka: Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, kokoustila MAT100. Os. Matarankatu 4, Jyväskylä

Lisätiedot

ASTMAPOTILAAN HOITOPOLKU: HENGITYSHOITAJA/ASTMALÄÄKÄRI

ASTMAPOTILAAN HOITOPOLKU: HENGITYSHOITAJA/ASTMALÄÄKÄRI Astmapotilaan hoidon aloitus ja hoitopolku Simon terveysasemalla ASTMAPOTILAAN HOITOPOLKU: HENGITYSHOITAJA/ASTMALÄÄKÄRI Terveyskeskuksessa on jo ennestään käytössä suhteellisen hyvin toimiva astmapotilaan

Lisätiedot

Suunnittelualue sijaitsee Kellokosken keskustan läheisyydessä Roinilanpellon alueen pohjoiskulmalla.

Suunnittelualue sijaitsee Kellokosken keskustan läheisyydessä Roinilanpellon alueen pohjoiskulmalla. KKL khall nähtävillä Vireilletulo/OAS 20.9. 5.10.2012 Ehdotus Hyväksyminen Kaavaselostus Tähkäpään asemakaavamuutos Kellokoski, Roinila 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot ja sijainti Suunnittelualue

Lisätiedot

Osa-alueelle sijoittuu Kolmenkulman yritysalue, joka kehittyy jo lähivuosina merkittäväksi työpaikka-alueeksi.

Osa-alueelle sijoittuu Kolmenkulman yritysalue, joka kehittyy jo lähivuosina merkittäväksi työpaikka-alueeksi. Lounainen Ylöjärvi Lounainen osa-alue koostuu Vuorentaustan asemakaava-alueesta ja rakenteilla olevasta Kolmenkulman työpaikka-alueesta. Vuorentausta on Siivikkalan tapaan perinteistä 70 90 luvun pientaloaluetta.

Lisätiedot

Rakentaminen mahdollisesti omana työnä? Aikataulu: 2016. Budjetti: Ts 120 000. Pituus noin 480 metriä. Asemakaava on hyväksytty

Rakentaminen mahdollisesti omana työnä? Aikataulu: 2016. Budjetti: Ts 120 000. Pituus noin 480 metriä. Asemakaava on hyväksytty Leppämaantien kevytväylä Rakentaminen mahdollisesti omana työnä? Aikataulu: 2016. Budjetti: Ts 120 000. Uusi kevyen liikenteen väylä ajoradan viereen reunatuella erotettuna. Pituus noin 480 metriä. Yhteyshenkilöt/

Lisätiedot

Pyhäjärven kaupunki KAAVOITUSKATSAUS 2011

Pyhäjärven kaupunki KAAVOITUSKATSAUS 2011 Pyhäjärven kaupunki KAAVOITUSKATSAUS 2011 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2011 1.2.2011 Kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina

Lisätiedot

Nurmeksen kaupungin tekninen palvelukeskus

Nurmeksen kaupungin tekninen palvelukeskus 1 Nurmeksen kaupungin tekninen palvelukeskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ritoniemen 124 kaupunginosan matkailu- sekä katualueita että korttelia 14 koskeva asemakaavan muutos (Bomba - Sotkan ympäristö

Lisätiedot

UNIKOULU-NEUVOKAS (ShL 18 )

UNIKOULU-NEUVOKAS (ShL 18 ) UNIKOULU-NEUVOKAS (ShL 18 ) Lapsen ollessa vähintään 8 kk ja enintään 3 vuotta. Kun omat keinot vauvan/lapsen unirytmin löytymiseen eivät enää auta. Kun neuvolasta saatuja neuvoja on kokeiltu kotona. Mitä

Lisätiedot

Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus

Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus 1 Sähköisten palveluiden käytön aloittaminen 1. Mene www.tampere.fi -sivulle 2. Klikkaa Sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisätiedot

KELLOKOSKEN PERHEKESKUS IKIOMA. Taustalla Tuulas-hanke Toiminta alkanut elokuussa 2007 Kellokosken sosiaali- ja terveysaseman uusissa tiloissa

KELLOKOSKEN PERHEKESKUS IKIOMA. Taustalla Tuulas-hanke Toiminta alkanut elokuussa 2007 Kellokosken sosiaali- ja terveysaseman uusissa tiloissa KELLOKOSKEN PERHEKESKUS IKIOMA Taustalla Tuulas-hanke Toiminta alkanut elokuussa 2007 Kellokosken sosiaali- ja terveysaseman uusissa tiloissa TYÖNTEKIJÄT Hankerahoituksella palkatut työntekijät: IKIOMASSA

Lisätiedot

Talousarviokysely. Lokakuu 2016

Talousarviokysely. Lokakuu 2016 Talousarviokysely Lokakuu 2016 1. Miten kunnan tulisi tasapainottaa talouttaan? (N=48) 0 5 10 15 20 25 veroja korottamalla palveluita karsimalla maksuja ja hintoja korottamalla 2. Mitkä ovat tärkeimmät

Lisätiedot

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018. Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018. Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018 Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta Joulukuukuu 2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. MAANHANKINTA JA KAAVOITUS - Maanhankinta - Kaavoitus 3. ASUNTOTUOTANTO - Uusi tuotanto

Lisätiedot

TEHTÄVÄKUVA kehittäminen valtuuston asettamien päämäärien, strategisten päätösten ja tavoitteiden mukaisesti

TEHTÄVÄKUVA kehittäminen valtuuston asettamien päämäärien, strategisten päätösten ja tavoitteiden mukaisesti TEHTÄVÄKUVA 2017 Toimiala/tulosalue/yksikkö: Tehtävänimike: Kelpoisuusehdot: Henkilön nimi: Välittömät alaiset: Esimiehen nimi ja tehtävänimike: Toimialan/tulosalueen/yksikön perustehtävä: Tehtävän tarkoitus

Lisätiedot

KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT

KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT Tämän kyselyn tavoitteena on kartoittaa ikäihmisten tulevaisuuden asumistarpeita ja odotuksia. Kysely on tarkoitettu yli 55-vuotiaille Jyväskylässä

Lisätiedot

Sote-ohjausryhmä. Ote pöytäkirjasta 5/2015. Aika Tiistai klo

Sote-ohjausryhmä. Ote pöytäkirjasta 5/2015. Aika Tiistai klo Sote-ohjausryhmä Ote pöytäkirjasta 5/2015 4 Aika Tiistai 1.12.2015 klo 18.00 20.00 Paikka Helsingin kaupungintalo, Ryhmähuone 331 Aleksanterinkatu 20, 3. krs. 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN MUUTOKSEN KÄYNNISTÄMISEKSI. Tuusulan kunta y PL Tuusula. jäljempänä tässä sopimuksessa "Kunta"

SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN MUUTOKSEN KÄYNNISTÄMISEKSI. Tuusulan kunta y PL Tuusula. jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Kauppatie II/Tuusulan kunta LUONNOS 16.7.2013 1(2) SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN MUUTOKSEN KÄYNNISTÄMISEKSI A. Sopijapuolet Tuusulan kunta y 0131661-3 PL 60 04301 Tuusula jäljempänä tässä sopimuksessa "Kunta"

Lisätiedot

VALTAKUNNALLISET NEUVOLAPÄIVÄT 20.10.2015

VALTAKUNNALLISET NEUVOLAPÄIVÄT 20.10.2015 VALTAKUNNALLISET NEUVOLAPÄIVÄT 20.10.2015 Terveydenhoitajan näkökulma sosiaalihuoltolakiin JOENSUUSTA Perustettu vuonna 1848, 284 asukasta Asukkaita 1.1.2015 75 041 Syntyvyys v 2014 768 lasta Asukastiheys

Lisätiedot

Terveyspalvelut Sosiaalipalvelut ja etuudet Varhaiskasvatus ja perusopetus Toisen asteen ja korkea-asteen koulutus ja kirjastopalvelut

Terveyspalvelut Sosiaalipalvelut ja etuudet Varhaiskasvatus ja perusopetus Toisen asteen ja korkea-asteen koulutus ja kirjastopalvelut Palvelut Terveyspalvelut Sosiaalipalvelut ja etuudet Varhaiskasvatus ja perusopetus Toisen asteen ja korkea-asteen koulutus ja kirjastopalvelut Terveyspalvelut Perusterveydenhuollon avohoidon lääkärin

Lisätiedot

KanTa-palvelut sähköinen resepti ja potilastiedon arkisto Vakuutusyhtiöpäivä Henna Koli, Kela

KanTa-palvelut sähköinen resepti ja potilastiedon arkisto Vakuutusyhtiöpäivä Henna Koli, Kela KanTa-palvelut sähköinen resepti ja potilastiedon arkisto Vakuutusyhtiöpäivä 28.5.2013 Henna Koli, Kela KanTa-palvelut Kansallinen Terveysarkisto (KanTa) on yhteinen nimitys terveydenhuollon, apteekkien

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 2/2010 PÄIVÄHOIDON TYÖRYHMÄ

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 2/2010 PÄIVÄHOIDON TYÖRYHMÄ MUISTIO 2/2010 Aika 19.2.2010, klo 12.00 14.00 Paikka Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimisto Satakunnankatu 18 A, 2. krs Osallistujat Leena Viitasaari Tampere puheenjohtaja (x) Anni Aalto Ropo

Lisätiedot

Henkilökohtainen budjetointi Apotissa

Henkilökohtainen budjetointi Apotissa Henkilökohtainen budjetointi Apotissa Susanna Kaisla, kehittämispäällikkö, Oy Apotti Ab VTM, sosiaalityöntekijä Sote-muutos ja henkilökohtainen budjetointi 21.9.2017 susanna.kaisla@apotti.fi Yleistä Apotista

Lisätiedot

Palvelut. Helsingin seudun keskeiset tunnusluvut / Espoon kaupungin kaupunkikehitysyksikkö

Palvelut. Helsingin seudun keskeiset tunnusluvut / Espoon kaupungin kaupunkikehitysyksikkö Palvelut Terveyspalvelut Sosiaalipalvelut ja etuudet Varhaiskasvatus ja perusopetus Nuorten ja aikuisten toisen asteen koulutus ja muu aikuiskoulutus Kulttuuri, liikunta ja vapaa-ajanpalvelut Terveyspalvelut

Lisätiedot

1000 Arvopaperit Menot -22 401,13-3 150 0 0 0 Rahoitusosuudet 0,00 0 0 0 0 Käyttöomaisuuden myynti 0,00 0 0 0 0 Netto -22 401,13-3 150 0 0 0

1000 Arvopaperit Menot -22 401,13-3 150 0 0 0 Rahoitusosuudet 0,00 0 0 0 0 Käyttöomaisuuden myynti 0,00 0 0 0 0 Netto -22 401,13-3 150 0 0 0 TP TA TA TS TS 2014 2_2015 2016 2017 2018 1000 Arvopaperit Menot -22 401,13-3 150 0 0 0 Netto -22 401,13-3 150 0 0 0 2000 Kiinteä omaisuus Menot -1 876 780,01-500 000-500 000-500 000-500 000 Käyttöomaisuuden

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ KIVAPIHAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 476 OSA JA 478 OSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MÄNTSÄLÄ KIVAPIHAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 476 OSA JA 478 OSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1(7) MÄNTSÄLÄ KIVAPIHAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 476 OSA JA 478 OSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOSALUE PROJ.NRO 221 Asemakaavan muutos Suunnittelualue käsittää Linnalan yritysalueen

Lisätiedot

KYSELY OSALLISTUMISESTA SOTE-TUOTANNON SUUNNITTELUUN JA VALMISTELUUN KESKI-UUDELLAMAALLA

KYSELY OSALLISTUMISESTA SOTE-TUOTANNON SUUNNITTELUUN JA VALMISTELUUN KESKI-UUDELLAMAALLA Kh 19.1.2015 25 KYSELY OSALLISTUMISESTA SOTE-TUOTANNON SUUNNITTELUUN JA VALMISTELUUN KESKI-UUDELLAMAALLA Joulukuussa 2014 julkistetun sote-järjestämislakiluonnoksen mukaan kuntayhtymien on ilmoitettava

Lisätiedot

Palaute hallintokunnittain

Palaute hallintokunnittain Palaute hallintokunnittain Tekninen toimi: Hyvää, toimivaa: Kirkonkylän yleisilme (istutukset), ympäristön viihtyvyys Röytyn rakennuksen maalaaminen Linnavuorentien asfaltointi + valaistus Taipalsaarentien

Lisätiedot

Alueelle kohdistuvat suunnittelukaudella 2014-2018 seuraavat kaavoitushankkeet: Hanke Toteutusaika Toteutustapa Kustannusarvio

Alueelle kohdistuvat suunnittelukaudella 2014-2018 seuraavat kaavoitushankkeet: Hanke Toteutusaika Toteutustapa Kustannusarvio Asuntila Asuntilasta on rakentunut 1990-luvun loppupuolesta alkaen vajaan 3 000 asukkaan pientaloalue. Alue on laaja, yhtenäinen ja monipuolinen pientaloalue, jossa on lähipalvelut. Asuntila ei kasva enää

Lisätiedot

KOULUTIE asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KOULUTIE asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KOULUTIE asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee kaavan valmistelussa ja kaavan vaikutusten

Lisätiedot

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS 15.6.2016 Maankäyttöinsinööri Kalle Sivén KAAVAHANKKEEN KUVAUS Asemakaavamuutos on käynnistetty Joensuun kaupungin aloitteesta loppuvuodesta 2013.

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (6) KORTTELIT 1200 OSA JA 1229 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (6) KORTTELIT 1200 OSA JA 1229 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(6) KORTTELIT 1200 OSA JA 1229 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 234 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA Maankäyttölautakunnan päätös

Lisätiedot

Hoitotakuun toteutuminen terveyskeskuksissa (ei sisällä suun terveydenhuoltoa) Kysely terveyskeskusten johtaville lääkäreille, huhtikuu 2008

Hoitotakuun toteutuminen terveyskeskuksissa (ei sisällä suun terveydenhuoltoa) Kysely terveyskeskusten johtaville lääkäreille, huhtikuu 2008 Hoitotakuun toteutuminen terveyskeskuksissa (ei sisällä suun terveydenhuoltoa) Kysely terveyskeskusten johtaville lääkäreille, huhtikuu 2008 Selvitys Kysely toteutettiin huhtikuussa 2008 Luonteeltaan selvitys:

Lisätiedot

Hiukkavaara Oulun kaupungin keskeinen kasvusuunta. Laadittu yhteistyössä Kopa, YYP, SiKu ja Oulun Tilakeskus 18/06/2013

Hiukkavaara Oulun kaupungin keskeinen kasvusuunta. Laadittu yhteistyössä Kopa, YYP, SiKu ja Oulun Tilakeskus 18/06/2013 Oulun kaupungin keskeinen kasvusuunta Laadittu yhteistyössä Kopa, YYP, SiKu ja Oulun Tilakeskus 18/06/2013 Miksi on rakennettava? Oulun kaupunki on Pohjois-Suomen kasvava keskuskaupunki. Oulun kaupungin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORNAINEN LINNUNLAULUN PÄIVÄKOTI ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 24.11.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan

Lisätiedot

Omakannan uudet toiminnallisuudet

Omakannan uudet toiminnallisuudet Omakannan uudet toiminnallisuudet Sähköisen lääkemääräyksen lakimuutokset 1.9.2015 Outi Lehtokari / OPER 1 Sisältö Lakimuutoksen edellyttämät Omakannan uudet toiminnallisuudet Reseptien luovutuskiellot

Lisätiedot

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on kunnan esitys yhteistyötavasta osallisille. Se määrittelee kaavan valmistelussa ja kaavan vaikutusten

Lisätiedot

Ap-normit. Toimikunnat

Ap-normit. Toimikunnat Ap-normit Toimikunnat 20.11.2014 Lausuntopyyntö toimikunnille Kuntakehitys ja kuntakehityslautakunta selvittävät mahdollisuuksia päivittää käytettäviä autopaikkanormeja Määritetään aluekohtaisesti kuinka

Lisätiedot

Kellokoskelaisten puheilla

Kellokoskelaisten puheilla KELLOKOSKEN KYLÄILLAN 8.1.2008 PÖYTÄKIRJA Kellokoskelaisten puheilla Tuusulan kunnan valtuuston puheenjohtajisto ja Kellokosken kehittämistoimikunta kutsuivat kellokoskelaiset tutustumaan Kellokosken alueen

Lisätiedot

Perhetyö. Ylikartanon päiväkodin Perheiden Villiinassa

Perhetyö. Ylikartanon päiväkodin Perheiden Villiinassa 1 Perhetyö Ylikartanon päiväkodin Perheiden Villiinassa 10.10.2012 Hanna Hirvonen, lastentarhanopettaja 2 MIKÄ ON PERHEIDEN VILLIINA? Ylikartanon päiväkodin avoimia varhaiskasvatuspalveluja tarjoava ryhmä

Lisätiedot

Tausta Oulun kaupunki Sosiaali- ja terveysministeriö Tekes PPSHP

Tausta Oulun kaupunki Sosiaali- ja terveysministeriö Tekes PPSHP 7.6.2012 Tausta Kuusi haastateltavaa, joista viisi osallistui keskusteluun jollain tasolla Ikähaarukka 70-83 vuotiaita Aktiivisia ikäihmisiä, käyvät säännöllisesti ikäihmisille suunnatuissa toiminnoissa

Lisätiedot

MRL 66 :n mukainen viranomaisneuvottelu Lahden yleiskaavan 2025 ehdotuksesta

MRL 66 :n mukainen viranomaisneuvottelu Lahden yleiskaavan 2025 ehdotuksesta Yleiskaavatyö 2013-2016 Lahden läntisten osien osayleiskaava Y-202 Yleiskaavaehdotus 2016 D/318/10.02.02.00.04/2015 KV 13.6.2016 Liite 8 Tekninen ja ympäristötoimiala Maankäyttö ja aluehankkeet Pöytäkirja

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut 15.02.2012 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut 15.02.2012 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 212 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA Maankäyttölautakunnan

Lisätiedot

Kaavapäällikkö Hapuoja avasi yleisötilaisuuden ja toivotti paikalla olleet tervetulleiksi.

Kaavapäällikkö Hapuoja avasi yleisötilaisuuden ja toivotti paikalla olleet tervetulleiksi. TUUSULAN YLEISKAAVA 2040 Rakennemallien esittelytilaisuudet MUISTIO Tähän muistoon on koottu Etelä- ja Pohjois-Tuusulan esittelytilaisuuksissa käyty keskustelu pääpiirteissään. 11.10.2011 klo 18 kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Veteraanien avustajatoiminnan aluetapaaminen Ylivieska 21.10.2011. Kokemuksia hankkeesta ja sen tarpeellisuudesta.

Veteraanien avustajatoiminnan aluetapaaminen Ylivieska 21.10.2011. Kokemuksia hankkeesta ja sen tarpeellisuudesta. Veteraanien avustajatoiminnan aluetapaaminen Ylivieska 21.10.2011 Kokemuksia hankkeesta ja sen tarpeellisuudesta Matti Uusi-Rauva 1 1. Kokemukset hankkeesta valmistelusta 2. Hankkeen tarpeellisuus a. veteraanijärjestön

Lisätiedot

Pohjoinen hyvinvointialue. Palautteet ja kehittämisideat tilaisuuksiin osallistujilta

Pohjoinen hyvinvointialue. Palautteet ja kehittämisideat tilaisuuksiin osallistujilta Pohjoinen hyvinvointialue Palautteet ja kehittämisideat tilaisuuksiin osallistujilta Mitä hyvää on nykyisissä palveluissa? Hyvä palvelu; ammattitaitoiset työntekijät; kaikki palvelut pelaavat Haukiputaalla

Lisätiedot

KAUPUNGINJOHTAJAN TALOUSARVIOESITYS MUUTOKSIA TOIMIALOILLA JA INVESTOINNIT

KAUPUNGINJOHTAJAN TALOUSARVIOESITYS MUUTOKSIA TOIMIALOILLA JA INVESTOINNIT KAUPUNGINJOHTAJAN TALOUSARVIOESITYS MUUTOKSIA TOIMIALOILLA JA INVESTOINNIT KONSERNIJOHTO JA HALLINTOPALVELUKESKUS Kaupunkistrategian valmistelu ja päätöksenteko. Konserniohjauksen periaatteiden päivittäminen.

Lisätiedot

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA 1 (14) Kaupunkirakenneyksikkö RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA Yleissuunnitelma 2 (14) Sisällysluettelo 1. Suunnittelualue 1.1 Yleistä 1.2 Kadut, LP-alue, Rantakyläntori

Lisätiedot

Vertaistukea perheille avoimen varhaiskasvatuksen areenoilla

Vertaistukea perheille avoimen varhaiskasvatuksen areenoilla Imatra 10.10.2012 Vertaistukea perheille avoimen varhaiskasvatuksen areenoilla Liisa Ollikainen Espoo Yleistietoa Espoosta www.espoo.fi Suomen toiseksi suurin kaupunki Pinta-ala, 528 km², asukkaita >250

Lisätiedot

Henrietta Linde 5.2.2013. Proviisori

Henrietta Linde 5.2.2013. Proviisori Henrietta Linde 5.2.2013 Proviisori Sähköinen lääkemääräys (eresepti) Kansallinen Terveysarkisto (KanTa) on yhteinen nimitys terveydenhuollon valtakunnallisille tietojärjestelmä-palveluille, joita ovat

Lisätiedot

Mitä on SOTE ja miten sosiaali- ja terveyspalvelut järjestyvät 2017 jälkeen Suomessa? Hanketyöntekijä Päivi Koikkalainen Keski-Suomen SOTE 2020 hanke

Mitä on SOTE ja miten sosiaali- ja terveyspalvelut järjestyvät 2017 jälkeen Suomessa? Hanketyöntekijä Päivi Koikkalainen Keski-Suomen SOTE 2020 hanke Mitä on SOTE ja miten sosiaali- ja terveyspalvelut järjestyvät 2017 jälkeen Suomessa? Hanketyöntekijä Päivi Koikkalainen Keski-Suomen SOTE 2020 hanke Luonnos: Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä

Lisätiedot

1 johdanto...3 2 pertunmaan kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus

1 johdanto...3 2 pertunmaan kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus PERTUNMAAN KUNTA 1 johdanto...3 2 pertunmaan kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus 3 liikuntatoimen nykytilanne...5 3.1 Tehtävänkuvaus ja toiminta-ajatus

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 29.9.2011 Kokousaika Torstai 6.10.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Toimintakykyisenä ikääntyminen KASTEhanke, Salon kuntapilotti 2010 2012

Toimintakykyisenä ikääntyminen KASTEhanke, Salon kuntapilotti 2010 2012 Toimintakykyisenä ikääntyminen KASTEhanke, Salon kuntapilotti 2010 2012 TERVEYTTÄ JA HYVINVOINTIA -seminaari, projektikoordinaattori, th TtM Salon kaupungin vanhuspalvelut Vanhuspalveluiden palvelurakenteen

Lisätiedot

Liite 6A, maanomistuskartta ja kaavoituksen käynnistämissopimukset

Liite 6A, maanomistuskartta ja kaavoituksen käynnistämissopimukset Liite 6A, maanomistuskartta ja kaavoituksen käynnistämissopimukset Kunnan maanomistus sinisellä. Yksityisten maanomistajien kanssa tehdään maankäyttösopimukset. i SISÄLLYSLUETTELO KHALL, 4.11.2013

Lisätiedot

VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT

VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT Tutkitut vaihtoehdot Nykyverkko, parannettuna VE 0 + Kahden koulun malli VE 1 Kolmen koulun malli VE 2 Neljän koulun malli VE 3 Huom! Molemmat eivät

Lisätiedot

Vaihtaa vai ei? Kysely Jyväskylän kaupungin terveyspalveluista. Kyselyaika Vastaajia yhteensä 248

Vaihtaa vai ei? Kysely Jyväskylän kaupungin terveyspalveluista. Kyselyaika Vastaajia yhteensä 248 Vaihtaa vai ei? Kysely Jyväskylän kaupungin terveyspalveluista Kyselyaika 11. 22.5.2017 Vastaajia yhteensä 248 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 237 Nainen 81% Mies 19% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80%

Lisätiedot

Lähipalveluiden määrittely ja asukkaiden osallisuus. Riitta Pylvänen Hankesuunnittelija 26.8.2014

Lähipalveluiden määrittely ja asukkaiden osallisuus. Riitta Pylvänen Hankesuunnittelija 26.8.2014 Lähipalveluiden määrittely ja asukkaiden osallisuus Riitta Pylvänen Hankesuunnittelija HANKKEEN TAVOITTEITA Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden lähipalveluiden järjestämissuunnitelman

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä

Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä Pöytäkirja 6/2013 Aika Keskiviikko 11.12.2013 klo 15.00-17.30 Paikka Taide- ja museokeskus Sinkka Kultasepänkatu 2, Kerava 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot