Nets. Internal User Manual for the Merchant Portal

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nets. Internal User Manual for the Merchant Portal"

Transkriptio

1 Internal Merchant Portal Nets Internal for the Merchant Portal 1 (51)

2 Internal Merchant Portal Sisällysluettelo 1 Merchant Portal Basic & Premium ominaisuudet Merchant Portal Basic Merchant Portal Premium Etusivu Käyttäjäehtojen hyväksyminen ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä Haku Hakusuodatin Haku tilityseristä Maksutapahtumien hakusuodatin Etsi maksutapahtumia Hae toimipaikkoja Hae superkäyttäjiä Superkäyttäjän luominen Hae ylläpitäjiä Näytä ylläpitäjän lisäämät käyttäjät: Poista ylläpitäjä: Lisää ylläpitäjä Hae Basic-käyttäjiä Poista Basic-käyttäjä: Lisää Basic-käyttäjä Raportit Transaction-raportit Lisää ryhmä Transaction-raportteihin Batch Report Groups Create Batch Report Group Päivänpäätösseuranta Lisää ryhmä päivänpäätösten seurantaraporttia varten Tilastot Dokumentit ja arkisto Dokumentit Arkisto Ylläpito Yhteenveto kaikista käyttäjistä Näytä ylläpitäjän lisäämät käyttäjät: Käyttäjän päivitys Yhteenveto kaikista käyttäjistä -näkymässä: Basic-käyttäjän/ Ulkoisen ylläpitäjän päivittäminen Kaikki käyttäjät-listassa: Muokkaa käyttäjien tietoja Hae käyttäjiä Toimintoloki Oma sivu Tuki Käyttötuki Usein kysyttyä (51)

3 Internal Merchant Portal 9.3 Käyttöohje Sanasto Ota yhteyttä Ota yhteyttä Ilmoita virheestä Palaute Valitse kieli Salasanan hallinta Omien käyttäjätietojen rekisteröinti Muuta salasanaa Salasana unohtunut Käyttäjän aktivointi/deaktivointi Väärä salasana (51)

4 Internal Merchant Portal 1 Merchant Portal Basic & Premium ominaisuudet Nets asiakkaana voit valita joko Merchant Portal Basic tai Merchant Portal Premium - raportoinnin. Merchant Portal Premiumissa saat käyttöösi ominaisuuksia joita ei ole Merchant Portal Basicissa. Allaolevassa taulukossa esitetään vertailu Merchant Portal Premiumin ja Basicin välillä: 1.1 Merchant Portal Basic Merchant Portal Basicissa on ainoastaan yksi käyttäjäkategoria, Basic-käyttäjä. Katso ylläolevasta taulukosta Basic-käyttäjälle mahdolliset toiminnot. 1.2 Merchant Portal Premium Merchant Portal Premium-käyttäjänä sinulla on pääsy kaikkiin Merchant Portal-toimintoihin. Premiumissa on kaksi käyttäjäkategoriaa: Ylläpitäjät, joilla on pääsy kaikkiin ylläolevan taulukon toimintoihin Ulkoiset käyttäjät, jotka ylläpitäjä on rekisteröinyt ja joita hän ylläpitää. Ulkoisillä käyttäjillä on rajoitettu pääsy Premium-toimintoihin 4 (51)

5 Internal Merchant Portal 2 Etusivu Tämä on ensimmäinen portaaliin kirjautumisen jälkeen esiin tuleva sivu. Tältä sivulta voit navigoida portaalin muille sivuille. Kun olet kirjautunut portaaliin, siirryt automaattisesti kirjautuneiden käyttäjien etusivulle. Tämä sivu näkyy ainoastaan käyttäjille, jotka ovat kirjautuneet sisäisenä käyttäjänä tai superkäyttäjänä. Sisäisen käyttäjän tai superkäyttäjän kirjautumissivu: (Ulkoiselle ylläpitäjälle ja käyttäjälle: - Tällä sivulla ulkoinen ylläpitäjä ja käyttäjä näkee yhteenvedon korttimyynnistä. Taulukko esittää korttimyynnin korttilajeittain. Viimeisten 10 päivän korttimyynti toimipaikoista, joihin sinulla on oikeudet, esitetään myös graafisesti. Jos toimipaikoissa on eri valuutoilla tehtyjä tilityksiä, korttimyynti esitetään ensin taulukossa ja sitten graafisesti. Voit vaihdella eri valuuttojen välillä klikkaamalla haluttua valuuttaa ja sen jälkeen näytetään valitun valuutan mukainen grafiikka.) 2.1 Käyttäjäehtojen hyväksyminen ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä Jokaisen uuden käyttäjän (superkäyttäjän, ylläpitäjän tai ulkoisen käyttäjän) tulee hyväksyä Netsin palvelulle asetetut käyttäjäehdot ensimmäisen palveluun kirjautumisen yhteydessä. Kirjautuminen ei onnistu ennen kuin käyttäjäehdot on hyväksytty. Ehtojen hyväksyminen esitetään näytöllä ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä seuraavasti: 5 (51)

6 Internal Merchant Portal 6 (51)

7 Internal Merchant Portal 3 Haku Sisäisellä käyttäjällä on mahdollisuus hakea: Tilityseriä Maksutapahtumia Toimipaikkoja Superkäyttäjiä Superkäyttäjällä on mahdollisuus hakea: Tilityseriä Maksutapahtumia Toimipaikkoja Ylläpitäjiä Basic-käyttäjiä Erien ja tapahtumien haussa oletusaikavälinä on edellinen kuukausi. Tätä aikaväliä voidaan kuitenkin muuttaa. Sekä tilityserien että maksutapahtumien haussa haussa voi käyttää myös laajennettua hakua. Katso lisätietoja alta. Maksutapahtumat ja tilityserät voidaan hakea näytölle tai vaihtoehtoisesti ne voidaan viedä suoraan excel-, xml- tai CSV tiedostoihin "Tulosta Excel" tai "Tulosta XML" tai "Tulosta csv" painikkeilla. Hakutulos saadaan näytölle klikkaamalla "Haku" painiketta. Näytölle voidaan hakea kerrallaan korkeintaan 10, 000 tapahtumaa, kun Excel, XML- ja CSV-tiedostojen maksimikoko on 40,000 tapahtumaa. Tilityserien haussa käytetään niin kutsuttua hakusuodatinta. 3.1 Hakusuodatin Hakusuodatinta voidaan käyttää tilityserien haussa. Haku voidaan määritellä eri tavoin. Tarkimman haun saat syöttämällä tietyn toimipaikan numeron, nimen, viitenumeron tai liiketunnuksen. Jos tähän kenttään syötetään tietoa, alla oleva toimipaikkaluettelo jätetään huomiotta. Jos haluat etsiä useiden toimipaikkojen joukosta, voit käyttää toimipaikkojen valintaluetteloa ja jättää suorahaun kentän tyhjäksi. Voit valita itseäsi kiinnostavan toimipaikan siirtymällä toimipaikkaluettelossa eteen- ja taaksepäin joko kaksoisklikkaamalla tai käyttämällä nuolipainiketta. Voit valita useita toimipaikkoja painamalla samanaikaisesti Ctrl-painiketta. Jos et syötä tai valitse mitään, haku suoritetaan sisäänkirjautuneen käyttäjän kaikista käytettävissä olevista toimipaikoista, ts. suodattamatta mitään. 3.2 Haku tilityseristä Tietyn ajanjakson valinnan lisäksi on mahdollista hakea annettua tilityseränumeroa tai annetun tilityserän määrää. On myös mahdollista hakea tiettyä korttilajia. Hakutulos sisältää yhden tai useamman tuloksen riippuen annettujen hakukriteerien määrästä. Hakutulos esitetään taulukkona hakukuvan alla. On mahdollista muuttaa yhtä hakukriteeriä ilman, että tarvitsee muuttaa kaikkia hakukriteereitä. 7 (51)

8 Internal Merchant Portal Kun hakutulos on näkyvissä, on mahdollista avata tietty tilityserä tai tarkastella tarkemmin kaikkia tilityserän tapahtumia. Tilityserä avataan klikkaamalla tilityserän numeroa. Kun tulos on näytöllä, on vielä mahdollista viedä hakutulos Excel tai xml-muotoon tai tulostaa se. Nämä ominaisuudet aktivoidaan klikkaamalla taulukon yläpuolella olevia kuvakkeita. Maksutapahtumien hakuun voidaan käyttää Maksutapahtumien hakusuodatinta. 8 (51)

9 Internal Merchant Portal 3.3 Maksutapahtumien hakusuodatin Maksutapahtumien hakusuodatin on samankaltainen kuin tilityserien hakusuodatin, mutta hakuikkunassa voidaan valita toimipaikan halutut maksupäätteet. Haku voidaan määritellä monella eri tavalla. Tarkin haku voidaan tehdä syöttämällä jonkin toimipaikan numero, nimi, viite- tai organisaationumero. Jos tähän kenttään syötetään tietoa, alla oleva toimipaikkaluettelo jätetään huomiotta. Jos haluat etsiä useiden toimipaikkojen joukosta, voit käyttää toimipaikkojen valintaluetteloa ja jättää suorahaun kentän tyhjäksi. Voit valita itseäsi kiinnostavan toimipaikan siirtymällä toimipaikkaluettelossa eteen- ja taaksepäin joko kaksoisklikkaamalla tai käyttämällä nuolipainiketta. Voit valita useita toimipaikkoja painamalla samanaikaisesti Ctrl-painiketta. Kun toimipaikka on valittu, maksupäätteiden listaan ilmestyy maksupäätteiden päätetunnukset. Jos maksupäätettä ei ole rekisteröity baxbis-järjestelmään, päätetunnus ei näy toimipaikan valinnan jälkeen. Voit valita itseäsi kiinnostavan päätetunnuksen siirtymällä päätetunnusluettelossa eteen- ja taaksepäin joko kaksoisklikkaamalla tai käyttämällä nuolipainiketta. Jos et syötä tai valitse mitään, haku suoritetaan sisäänkirjautuneen käyttäjän kaikista käytettävissä olevista toimipaikoista, ts. suodattamatta mitään. 3.4 Etsi maksutapahtumia Tietyn ajanjakson valinnan lisäksi on mahdollista hakea tiettyä kortin numeroa (vain viimeiset 4 numeroa) tai tiettyä tapahtumasummaa. On myös mahdollista hakea vain hylättyjä tapahtumia tai tiettyä kortin tyyppiä. Hakutulos sisältää yhden tai useamman tuloksen riippuen annettujen hakukriteerien määrästä. Hakutulos esitetään taulukkona hakukuvan alla. On mahdollista muuttaa yhtä hakukriteeriä ilman, että tarvitsee muuttaa kaikkia hakukriteereitä. Tapahtumia voi hakea nyt myös halutulta aikaväliltä. Esimerkiksi mikäli haluat hakea tapahtumia 20. syyskuuta 2013 kello 09:00 alkaen ja 20. syyskuuta 2013 kello 14:00 asti, voit muuttaa hakukenttiin hakuajankohdan alkamis- ja päättymisajan. Hakutuloksien generointi useammalle päätetunnukselle on myös mahdollista käyttämällä maksutapahtumien hakusuodatinta. Päätetunnuksen valinta ei ole pakollista. Jos et valitse päätetunnusta, oletusarvoisesti toimipaikan kaikki saatavilla olevat päätetunnukset huomioidaan hakukriteereissä. 9 (51)

10 Internal Merchant Portal Kun hakutulos on näkyvillä, voidaan avata uusi ikkuna, jossa on lisätietoja kyseisestä maksutapahtumasta. Ikkunan saa auki klikkaamalla taulukon oikeassa reunassa olevaa pientä kuvaketta. Kun tulos on näytöllä, on vielä mahdollista viedä hakutulos Excel tai xml-muotoon tai tulostaa se. Nämä ominaisuudet aktivoidaan klikkaamalla taulukon yläpuolella olevia kuvakkeita. 10 (51)

11 Internal Merchant Portal 3.5 Hae toimipaikkoja Saat halutessasi näkyviin luettelon kaikista toimipaikoista, joihin sinulla sisäänkirjautuneena käyttäjänä on pääsy. Taulukossa näkyvät kaikki mahdolliset toimipaikat, jos mitään hakukriteeriä ei ole annettu. Luettelosta tulee lyhyempi, jos käytetään yhtä tai useampaa hakukriteeriä. Klikkaamalla käyttöpaikan numeroa, voit katsoa tarkemmin tästä käyttöpaikasta rekisteröityjä tietoja. Klikkaamalla Näytä käyttäjät linkkiä näet kyseiselle toimipaikalle määritetyt käyttäjät. Jos olet kirjautunut järjestelmään sisäisenä käyttäjänä, voit hakea toimipaikkoja, mutta et voi poistaa niitä. Toimipaikan voi poistaa ainoastaan superkäyttäjä. 11 (51)

12 Internal Merchant Portal 3.6 Hae superkäyttäjiä Superkäyttäjien haku on mahdollista ainoastaan sisäisille käyttäjille. Superkäyttäjiä voidaan hakea erilaisten hakuehtojen avulla. Nimi Sähköpostiosoite Puhelinnumero Täältä löydät myös linkin, jonka avulla voidaan luoda uusia superkäyttäjiä. Kun uusi superkäyttäjä on luotu, käyttäjälle lähetetään sähköposti rekisteröinnin vahvistuksesta ja ensimmäisen kirjautumisen salasana lähetetään tekstiviestinä. Sisäinen käyttäjä voi muokata superkäyttäjiä klikkaamalla Aktivoi/Muokkaa linkkiä Superkäyttäjien hakutulostaulukossa. 12 (51)

13 Internal Merchant Portal 3.7 Superkäyttäjän luominen Sisäinen käyttäjä tarvitsee seuraavat tiedot Superkäyttäjän luomiseksi: Etunimi Sukunimi Maa Matkapuhelinnumero Käyttäjän nimi (sähköpostiosoite) Toimipaikat/Asiakkaat Jos superkäyttäjälle on määritelty toimipaikka/asiakas, sitä ei voida määritellä toiselle Superkäyttäjäryhmälle. 3.8 Hae ylläpitäjiä Hae ylläpitäjiä välilehti on käytössä vain Superkäyttäjällä. Ylläpitäjiä voidaan hakea erilaisten hakuehtojen avulla: Etunimi Sukunimi Sähköpostiosoite Puhelinnumero Päivämäärävaihtoehdot Tila (kaikki, aktiivinen, deaktivoitu, ei vahvistettu) Välilehdellä on myös linkki, josta pääset lisäämään uusia ylläpitäjiä. It s not possible to assign a merchant to an Administrator, if that merchant has previously been assigned to a Basic User. Basic Users and Administrators cannot share the same merchants Kun uusi ulkoinen ylläpitäjä on lisätty, käyttäjälle lähetetään sähköposti rekisteröinnin vahvistuksesta ja ensimmäisen kirjautumisen salasana lähetetään tekstiviestinä. 13 (51)

14 Internal Merchant Portal Näytä ylläpitäjän lisäämät käyttäjät: Klikkaamalla Käyttäjät-linkkiä (kts. yllä), avautuu uusi sivu (kts. alla), jossa on lista ulkoisen ylläpitäjän lisäämistä käyttäjistä Poista ylläpitäjä: Napsauta Poista-linkkiä äärimmäisenä oikealla (kuva yllä). Huomaa että ylläpitäjään liitetyt ulkoiset käyttäjät poistetaan samalla. Tarkista lista ja vahvista poisto (kuva alla). 14 (51)

15 Internal Merchant Portal Klikkaamalla "Vahvista poisto" poistat ulkoisen ylläpitäjän ja siihen liitetyt käyttäjät. 3.9 Lisää ylläpitäjä Ylläpitäjän lisäämiseen tarvitaan seuraavat ylläpitäjän tiedot: Etunimi Sukunimi Maa Matkapuhelinnumero Käyttäjätunnus (sähköpostiosoite) Salasanan lähetys tekstiviestillä: Valitse salasanan toimituspäivä (tekstiviestin lähetys) Käyttöpaikka 15 (51)

16 Internal Merchant Portal Salasana lähetetään ylläpitäjälle Lähetä Tekstiviesti-valikosta valitun ajan kuluttua. If you try to assign a merchant to an Administrator, and that same merchant (or the mid level or top level including this merchant) has previously been assigned to a Basic User, an error message will be displayed. The error message will contain a link to a pop up showing the conflicting merchant(s) and Basic User account(s). 16 (51)

17 Internal Merchant Portal 3.10 Hae Basic-käyttäjiä Hae Basic-käyttäjiä välilehti näkyy ainoastaan Superkäyttäjälle. Basic-käyttäjähaku voi perustua seuraaviin hakukriteereihin: Etunimi Sukunimi Sähköpostiosoite Puhelinnumero Päivämäärä (kaikki, aktiivinen, deaktivoitu, ei vahvistettu) Välilehdellä on myös linkki uuden Basic-käyttäjän lisäämiseen. To not forfeit the purpose of the free Basic version of the Merchant Portal - to facilitate user needs and reduce the need for customer support - it is not possible to register multiple Basic Users with access to the same merchant(s). It is also not possible to register a Basic User with access to a merchant that is already assigned to an External Administrator. Basic-käyttäjälle lähetetään sähköpostilla vahvistus käyttäjän rekisteröinnistä sekä salasana tekstiviestinä ensimmäistä kirjautumista varten. 17 (51)

18 Internal Merchant Portal Poista Basic-käyttäjä: Klikkaamalla Poista- linkkiä (kuva yllä), pääset uudelle sivulle, jossa voit vahvistaa käyttäjän poiston (kuva alla) Klikkaamalla Vahvista poisto poistat sekä käyttäjän että siihen linkitetyt muut käyttäjät Lisää Basic-käyttäjä Lisää seuraavat Basic-käyttäjän tiedot: Etunimi 18 (51)

19 Internal Merchant Portal Sukunimi Maa Matkapuhelinnumero Käyttäjänimi ( -id) Lähetä tekstiviesti: Valitse salasana-tekstiviestin lähetyspäivä Toimipaikat Tekstiviesti, jossa lähetetään salasana 1. kirjautumista varten, lähetetään Lähetä tekstiviesti -valikosta valittuna päivänä. If you try to assign a merchant to a Basic User, and that same merchant (or the mid level or top level including this merchant) has previously been assigned to another Basic User or an Administrator, an error message will be displayed. The error message will contain a link to a pop up showing the conflicting merchant(s) and user account(s). 19 (51)

20 Internal Merchant Portal 20 (51)

21 Internal Merchant Portal 4 Raportit 4.1 Transaction-raportit Tällä toiminnolla Superkäyttäjä voi lisätä päivittäisen tapahtumaraportin, joka lähetetään tiedostona asiakkaalle SFTP:tä käyttämällä. Transaction-tapahtumaraportissa näytetään valittujen toimipaikkojen päivittäiset maksutapahtumat. XML-raportit on uusi toiminnallisuus, joka on esitelty Superkäyttäjille. Transaction-raporttien välilehti näytetään ainoastaan Superkäyttäjille. Näitä raportteja voi hakea ryhmän nimellä. Haun tuloksena näytetään seuraavat tiedot: Ryhmän nimi Tekijä Luontipäivä Tila (Kaikki, Aktiivinen, Deaktivoitu, Ei vahvistettu) Deaktivointilinkki Aktivoi/Muokkaa-linkki Poista-linkki Välilehdellä on myös linkki uuden Transaction-raporttiryhmän lisäämiseen. 21 (51)

22 Internal Merchant Portal 4.2 Lisää ryhmä Transaction-raportteihin Superkäyttäjän on annettava seuraavat tiedot uutta XML-raporttia varten: Ryhmän nimi Korttityypit Maa Tiedostonsiirtotapa One or two address (when selected File transfer method is By ) Raportin kentät Toimipaikat 4.3 Batch Report Groups To define batch report groups, a new user interface has been introduced for Super Users. The Super User can register a group with selected merchants, and each morning a file based batch report, in CSV or XML format, will be generated and transferred to the customer either through SFTP or via . The Batch Report Group tab is only available for Super Users. These report groups can be searched based on group name. 22 (51)

23 Internal Merchant Portal The information below is listed when the Batch Report Group is searched. Group name Created by Created date (All, Active, Inactive, Not confirmed) Deactivate link Activate/Modify link Delete link There is also a link for creating a new Batch Report Group. 23 (51)

24 Internal Merchant Portal 4.4 Create Batch Report Group To create a Batch Report Group, the Super User should enter the following information: Group name Card Types Country File Transfer method SFTP or Report type - CSV or XML file format One or two address (when selected File transfer method is By ) Report Fields Merchants 4.5 Päivänpäätösseuranta Käyttäjät saavat halutessaan aamuisin sähköpostilla tiedon, mikäli jokin heidän toimipaikoistaan ei ole tehnyt automaattista päivänpäätöstä. Superkäyttäjä voi luoda käyttäjän toimipaikoista ryhmän, johon liitettyyn, asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen lähetetään joka aamu raportti jos yhdessäkin tarkistuslistan toimipaikoista automaattinen päivänpäätös on jäänyt tekemättä. 24 (51)

25 Internal Merchant Portal Tämä toiminto on tärkeä kun halutaan välttää asiakkailla ilmenneitä ongelmia, kun toimipaikka ei ole tehnyt päivänpäätöstä useaan päivään tai viikkoon. Näin vältetään viiveet tilityksissä ja mahdolliset tuplatapahtumat uusintaveloitusten vuoksi. Seurantaraportin luomista varten on tehty oma sivu, joka on esitelty superkäyttäjille. Päivänpäätösten seurantaraporttien välilehti näytetään ainoastaan superkäyttäjille. Näitä raportteja voi hakea ryhmän nimellä. Haun tuloksena näytetään seuraavat tiedot: Ryhmän nimi Korttilajit Ryhmän tekijä (Created by) Luontipäivä Raportin kentät Tila (Kaikki, Aktiivinen, Deaktivoitu, Ei vahvistettu) Deaktivoi-linkki Aktivoi/Muokkaa-linkki Poista-linkki Välilehdellä on myös linkki uuden raportin lisäämiseen. Kun uusi ryhmä päivänpäätösten seurantaraporttia varten on luotu, ryhmään liitettyihin sähköpostiosoitteisiin lähetetään vahvistusviesti ryhmän rekisteröinnistä. 4.6 Lisää ryhmä päivänpäätösten seurantaraporttia varten Päivänpäätösten tarkistusraporttia varten luotavaa ryhmää varten on allaolevassa kuvassa näkyviin kenttiin syötettävä seuraavat tiedot: Ryhmän nimi Raportti lähetetään: Ensisijainen sähköpostiosoite Toinen sähköpostiosoite Kolmas sähköpostiosoite Toimipaikat 25 (51)

26 Internal Merchant Portal 26 (51)

27 Internal Merchant Portal 5 Tilastot Voit käyttää tilastoja, jos haluat nähdä yhden tai useamman toimipaikan korttimyynnin halutulta aikajaksolta. Haun kohteeksi voidaan valita päiväkohtaiset, kuukausikohtaiset tai vuosikohtaiset kertymätiedot. Korttimyynti esitetään halutulta aikajaksolta (päivä, viikko, kuukausi tai vuosi) korttilajeittain ja lasketaan yhteen valuutoittain. Lisäksi korttimyynti on koottu korttilajeittain ja valuutoittain halutulta aikajaksolta. Korttimyynti voidaan näyttää joko tilityserän tai ostopäivän päivämäärän mukaan eriteltynä. Valitsemalla Tilityserät saat raportin joka perustuu korttitapahtumista muodostettuihin tilityseriin ja erien päivämääriin. Kun valitset Korttimyyntitapahtumat, raportti perustuu korttitapahtumien myyntipäivämääriin. Jos korttimyynti sisältää vain yhden valuutan, tulos esitetään graafisena esityksenä jos valittu aikajakso on pidempi kuin yksi päivä. 27 (51)

28 Internal Merchant Portal 28 (51)

29 Internal Merchant Portal Jos korttimyyntiä on tehty usealla valuutalla, tulos esitetään ympyrädiagrammissa mikäli aikajakso on pidempi kuin yksi päivä. 29 (51)

30 Internal Merchant Portal 30 (51)

31 Internal Merchant Portal 6 Dokumentit ja arkisto 6.1 Dokumentit Toimipaikalle ei toistaiseksi ole asiakirjoja. 6.2 Arkisto Arkistosta löytyvät portaalissa julkaistut uutiset. 31 (51)

32 Internal Merchant Portal 7 Ylläpito Nets Merchant Portalin Superkäyttäjällä on käyttöoikeus välilehteen Ylläpito. Sisäisellä käyttäjällä ei ole oikeutta ylläpitosivustolle. 7.1 Yhteenveto kaikista käyttäjistä Jos olet superkäyttäjä, saat listan kaikista käyttäjistä ja toimipaikoista, jotka on liitetty käyttäjätunnukseesi. Superkäyttäjä voi myös deaktivoida käyttäjän. Jos käyttäjä on deaktivoitu, hänellä ei ole enää pääsyä portaaliin. Superkäyttäjänä voit päivittää basic-käyttäjän ulkoiseksi ylläpitäjäksi tai vastaavasti päivittää ulkoisen ylläpitäjän basic-käyttäjän tasolle. Ulkoisen ylläpitäjän päivittäminen basic-käyttäjäksi onnistuu klikkaamalla käyttäjänimen viereistä B -kuvaketta ulkoisten ylläpitäjien listassa. Vastaavasti basic-käyttäjän voidaan päivittää ulkoieksi ylläpitäjäksi klikkaamalla käyttäjänimen viereistä P -kuvaketta basic-käyttäjälistassa. Kun käyttäjän oikeuksia on päivitetty, käyttäjän kirjautuminen palveluun onnistuu kuten aikaisemminkin, mutta ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä käyttäjää pyydetään vaihtamaan salasana. Kun klikkaat Yhteenveto kaikista käyttäjistä saat listan kaikista ylläpitäjistä ja käyttäjistä: 32 (51)

33 Internal Merchant Portal Näytä ylläpitäjän lisäämät käyttäjät: Klikkaamalla ylläpitäjän käyttäjänimen viereistä Käyttäjät-linkkiä (kts. yllä), avautuu uusi sivu, jossa on lista ulkoisen ylläpitäjän lisäämistä käyttäjistä (kuva alla). 7.2 Käyttäjän päivitys Yhteenveto kaikista käyttäjistä -näkymässä: Kun haluat päivittää ylläpitäjän ulkoiseksi käyttäjäksi, klikkaa ylläpitäjän käyttäjänimen vieressä olevaa punaista alaspäin osoittavaa nuolta. Nuolen klikkaaminen avaa seuraavanlaisen näkymän: Klikkaamalla Päivitä ylläpitäjä tavalliseksi käyttäjäksi painiketta pääset seuraavaan näkymään: 33 (51)

34 Internal Merchant Portal Tässä näkymässä on alasvetovalikko, jossa on luettelo kaikista superkäyttäjän ylläpitämistä ulkoisista ylläpitäjistä. Kun haluat päivittää ylläpitäjän tavalliseksi käyttäjäksi, valitse ensin valikosta haluamasi uusi ylläpitäjä. Klikkaa Tallenna sen jälkeen kun olet valinnut ylläpitäjän: 1. Jos ylläpitäjällä, jonka haluat muuttaa tavalliseksi käyttäjäksi, on toimipaikkoja, joita ei ole valitulla uudella ylläpitäjällä, näytölle tulee alla olevan kaltainen virheilmoitus: 2. Jos ylläpitäjällä on ainoastaan toimipaikkoja, jotka on valittu myös uudelle ylläpitäjälle, päivitys onnistuu ja näytölle tulee alla oleva ilmoitus: 34 (51)

35 Internal Merchant Portal Klikkaa Palaa luetteloon, jolloin ponnahdusikkuna sulkeutuu ja käyttäjä ohjataan Yhteenveto kaikista käyttäjistä sivulle. Kun haluat päivittää käyttäjän ylläpitäjäksi, klikkaa käyttäjien listassa käyttäjänimen vieressä olevaa vihreää ylöspäin osoittavaa nuolta. Nuolen klikkaaminen päivittää käyttäjän ja näytölle tulee seuraavanlainen ilmoitusviesti: 35 (51)

36 Internal Merchant Portal 7.3 Basic-käyttäjän/ Ulkoisen ylläpitäjän päivittäminen Kaikki käyttäjät-listassa: Päivittääksesi ylläpitäjän tavalliseksi käyttäjäksi klikkaa ylläpitäjän käyttäjänimen viereistä punaista alaspäin osoittavaa nuolta. Nuolen klikkaaminen avaa seuraavan näytön: Klikkaamalla Päivitä ylläpitäjä basic-käyttäjäksi -kuvaketta pääset seuraavaan näyttöön: Tässä näytössä sinua pyydetään vahvistamaan muutos. Näet samalla listan ulkoisista käyttäjistä, jotka on liitetty ulkoiseen ylläpitäjään, jonka oikeuksia ollaan alentamassa. Jos superkäyttäjä vahvistaa oikeuksien alentamisen: 1. Valittuun ulkoiseen ylläpitäjään liitetyt ulkoiset käyttäjät poistetaan ja kullekin käyttäjälle lähetetään tieto muutoksesta sähköpostitse. 2. Ulkoisen ylläpitäjän lisäämät alitoimipakat poistetaan. 3. Ulkoisen ylläpitäjän lisäämät raporttimallit poistetaan. 4. Ulkoinen ylläpitäjä alennetaan ulkoiseksi käyttäjäksi. 5. Käyttäjälle lähetetään tieto muutoksesta sähköpostitse. Valitsemalla Palaa listaan pääset takaisin Näytä kaikki käyttäjät -sivulle. 36 (51)

37 Internal Merchant Portal Kun haluat korottaa basic-käyttäjän ylläpitäjäksi, klikkaa käyttäjänimen viereistä vihreää ylöspäin osoittavaa nuolta. Näytölle avautuu näkymä, jossa sinua pyydetään vahvistamaan muutos: Valitsemalla Palaa listaan pääset takaisin Näytä kaikki käyttäjät -sivulle. 37 (51)

38 Internal Merchant Portal 7.4 Muokkaa käyttäjien tietoja Superkäyttäjä voi muokata perustietoja kuten: etunimi, sukunimi, maa ja matkapuhelinnumero. 38 (51)

39 Internal Merchant Portal 7.5 Hae käyttäjiä Superkäyttäjät voivat hakea ulkoisia ylläpitäjiä/ käyttäjiä Etsi käyttäjiä välilehdellä. Haku voidaan tehdä syöttämällä hakukenttään nimi/sähköpostiosoite/matkapuhelinnumero tai niiden osa ja klikkaamalla Hae -painiketta. Hakutuloksena näytölle listataan kaikki ulkoiset ylläpitäjät ja ulkoiset käyttäjät jotka täyttävät hakukriteerit. Kaikki Näytä kaikki käyttäjät-sivulla olevat toiminnot, jotka on listattu alla, ovat käytettävissä myös tällä välilehdellä: 1. Päivitä ylläpitäjä tavalliseksi käyttäjäksi 2. Päivitä ylläpitäjä basic-käyttäjäksi 3. Päivitä tavallinen käyttäjä ylläpitäjäksi 4. Päivitä basic-käyttäjä ylläpitäjäksi 5. Linkki ylläpitäjän lisäämiseksi tavallisten käyttäjien listaan 6. Muokkaa käyttäjää 7. Deaktivoi käyttäjä 8. Lähetä vahvistussähköposti Superkäyttäjä voi halutessaan viedä hakutulokset myös excel-taulukkoon. 39 (51)

40 Internal Merchant Portal 7.6 Toimintoloki Superkäyttäjällä on mahdollisuus nähdä ulkoisten ylläpitäjien/käyttäjien aktiviteetti toimipaikkakohtaisesti aktiviteettilokin avulla. Käyttäjän tulee syöttää ensin pankin tunnus, sitten piippu symboli ja 10 merkkinen käyttöpaikan numero (jos käyttöpaikan tunnus on , sen eteen tulee lisätä 4 nollaa, jotta siitä saadaan 10 merkkinen, esim ). 40 (51)

41 Internal Merchant Portal 8 Oma sivu Tämä on kirjautuneen käyttäjän henkilökohtaisten tietojen sivu. Kaikki sivun toiminnot eivät ole sisäisten käyttäjien käytettävissä. Tällä sivulla sisäänkirjautunut käyttäjä näkee kaiken hänelle tarjolla olevan tiedon. Super user tason käyttäjä voi vaihtaa salasanansa, muokata omia tietojaan sekä tarkastella millaisia käyttöoikeuksia hänellä on. 41 (51)

42 Internal Merchant Portal Kun Super User tason käyttäjä painaa MuokkaaProfiilia -nappia, seuraava ruutu tulee esiin. Käyttäjä voi muokata seuraavia tietojaan: etunimi, sukunimi, maa, matkapuhelinnumero ja asiakaskontakteille määritetty sähköpostiosoite. Käyttäjä ei voi muokata omaa sähköpostiosoitettaan tai hänelle valittuja toimipaikkoja. Sähköpostiosoite asiakaspyynnöille on sähköpostiosoite johon lähetetään kaikki palvelupyyntö-, palaute- sekä virheraportti- viestit sekä ylläpitäjien että käyttäjien (jotka liittyvät kyseiseen Super user tason käyttäjään) toimesta. 42 (51)

43 Internal Merchant Portal Valitsemalla ValitseDynaaminenRaportti -asetukset, Super User tason käyttäjä voi räätälöidä raportteja, jotka saadaan ruudulle Etsi eriä, Etsi tapahtumia ja Etsi toimipaikkoja toiminnoilla. Jos käyttäjä ei ole ennen räätälöinnyt dynaamisen raportin asetuksia, vakiokentät ovat valittuina jokaiselle kaikille raporteille. 43 (51)

44 Internal Merchant Portal Super user tason käyttäjä voi valita näkymistä haluamiaan kenttiä ja tallentaa valinnat uudeksi asetukseksi. Tässä kohtaa tehdyt muutokset nähdään kun haetaan eriä, tapahtumia tai toimipaikkoja, kunkin haun omissa näkymissä. Jokaisessa näkymässä on omat vakiokenttänsä, jotka näytetään joka kerta hakutulokset sivulla. Näitä kenttiä ei ole valittavissa dynaamisen näkymän kenttien asetuslistalla. Eränumero ja toimipaikan numero ovat esimerkkejä vakiokentistä Etsi erää- ja Etsi toimipaikkaa- hakujen tulossivuilla. 44 (51)

45 Internal Merchant Portal 9 Tuki Linkistä "tuki" saa tietoa portaalista sekä tavanomaisista sanoista ja käsitteistä. 9.1 Käyttötuki Yleistä tietoa korttimaksuista sekä erityyppisistä maksupäätteistä. 9.2 Usein kysyttyä Yhteenveto yleisimmin esitetyistä kysymyksistä ja vastauksista niihin. 9.3 Käyttöohje Käyttöohjeen sähköinen versio. 9.4 Sanasto Sisältää lisätietoa sanoista ja käsitteistä. 45 (51)

46 Internal Merchant Portal 10 Ota yhteyttä Ota yhteyttä kohdasta löydät kolme linkkiä: Ota yhteyttä Virheraportti Palaute 10.1 Ota yhteyttä Jos sinulla on ongelmia, klikkaamalla Ota yhteyttä" -linkkiä saat menettelyohjeita ja löydät Netsin yhteystiedot. Jos sinulla on kysymyksiä, joihin et löydä vastauksia, voit ottaa yhteyttä Netsiin. Jotta voisimme auttaa sinua mahdollisimman tehokkaasti pyydämme sinua täyttämään lomakkeen. Löydät lomakkeen klikkaamalla oheista linkkiä. 46 (51)

47 Internal Merchant Portal 10.2 Ilmoita virheestä Jos käyttäjällä on ongelmia, hän voi täyttää "Virheraportti"-linkistä saatavan lomakkeen. Kun kaikki pakolliset kentät on täytetty, virheraportti lähetetään Netsin asiakastukeen sähköpostilla ja toimipaikka (ulkoinen käyttäjä) siirretään sivulle, jossa näkyy teksti "Virheraportin lähettäminen Netsin asiakastukeen onnistui". 47 (51)

48 Internal Merchant Portal 10.3 Palaute Käyttöpaikat voivat tehdä ehdotuksia ja esittää hyviä ideoita Netsille. Lomakkeen lähettämisen jälkeen, Netsin asiakastukeen lähetetään vahvistusviesti, joka sisältää käyttäjän antamat tiedot. 48 (51)

49 Internal Merchant Portal 11 Valitse kieli Tässä on kuvaus miten kieli voidaan vaihtaa. Valikon yläoikeassa kulmassa sijaitsevista lipuista voit vaihtaa norjan, suomen ja englannin kielen välillä. 49 (51)

50 Internal Merchant Portal 12 Salasanan hallinta Alla on kuvaus salasanan käytöstä ja hallinnasta Omien käyttäjätietojen rekisteröinti Kun ylläpitäjä luo uuden käyttäjän, kertakäyttöinen salasana lähetetään uuden käyttäjän sähköpostiosoitteeseen. Kun käyttäjä rekisteröityy omilla tiedoillaan, hänen on syötettävä tämä kertakäyttöinen salasana ja sen lisäksi luotava oma salasana Muuta salasanaa Järjestelmä pitää huolen siitä, että salasana vaihdetaan säännöllisesti. Jos salasana halutaan vaihtaa muulloin kuin niin vaadittaessa, sen voi tehdä menemällä kohtaan Oma sivuni, Muuta salasana. Sinun pyydetään syöttämään ensin vanha salasana ennen kuin voit syöttää uuden salasanan. 50 (51)

51 Internal Merchant Portal 12.3 Salasana unohtunut Jos olet unohtanut salasanasi, sinun pitää klikata Salasana unohtunut linkkiä portaalin kirjautumissivulla. Sinua pyydetään syöttämään käyttäjätunnuksesi. Uusi salasana lähetetään automaattisesti käyttäjäprofiiliin rekisteröityyn matkapuhelinnumeroon Käyttäjän aktivointi/deaktivointi Ylläpitäjä voi aktivoida tai deaktivoida käyttäjän. Kun käyttäjä on deaktivoitu, hän vastaanottaa sähköpostiviestin, jossa kerrotaan että hänet on deaktivoitu. Kun käyttäjä on deaktivoitu, ylläpitäjä voi aktivoida käyttäjän uudelleen. Uudelleen aktivoidun käyttäjän pitää syöttää uusi salasana Väärä salasana Kun käyttäjä syöttää väärän salasana enemmän kuin kolme kertaa, hänet poistetaan portaalista viideksi minuutiksi, minkä jälkeen hän voi yrittää kirjautua siihen uudelleen. 51 (51)

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

SAIO Verifone Raportointipalvelu

SAIO Verifone Raportointipalvelu 1(16) SAIO Verifone Raportointipalvelu käyttöohje Author: Verifone Finland Oy Date: Pages: 16 2(16) Sisältö: 1. Yleistä... 3 1.1. Palveluun kirjautuminen... 3 1.2. Unohtunut salasana... 4 1.3. Palvelun

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE 1 ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE ASIAKASRAPORTOINTIIN KIRJAUTUMINEN Saatuanne käyttöoikeudet raportointiin, tapahtumatiedot ovat käytettävissä heti. Raportoinnin tiedot päivittyvät n. vuorokauden viiveellä.

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti. Hakijan lisäksi hankkeita voi tarkastella

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien

Lisätiedot

VTJ-YLLÄPITO. Vastuukäyttäjän ohje

VTJ-YLLÄPITO. Vastuukäyttäjän ohje VTJ-YLLÄPITO Vastuukäyttäjän ohje 2 (9) Sisällysluettelo 1 Johdanto...3 1.1 Vastuukäyttäjän tehtävät...3 2 Käyttäjien hallinta...3 2.1 Kirjautuminen VTJkyselyn hallintapalveluihin...3 2.2 Uuden käyttäjän

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET

OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET Käyttöohjeen sisältö Tästä käyttöohjeesta löydät seuraavat ohjeet ja tiedot: Salasanan luominen Sovelluksen lataaminen ja kirjautuminen Profiilikuvan asettaminen Muumi-hahmon

Lisätiedot

PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN. Päivitetty 10/2014

PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN. Päivitetty 10/2014 PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN Päivitetty 10/2014 Tervetuloa Intrum Webin Perinnän verkkopalvelun käyttäjäksi! Tämä pikaopas johdattaa Intrum Webin perustoimintoihin. Tarkempaa tietoa toiminnoista

Lisätiedot

Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista

Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista 2011 Toimittajaportaali Kysymyksiä? Missä voin rekisteröityä portaalin käyttäjäksi? Mistä saan uuden salasanan ja kuinka kirjaudun portaaliin?

Lisätiedot

AINA PALVELUPORTAALI

AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI - YLEISINFOA Aina Palveluportaalissa voit hallinnoida matkapuhelinliittymiä: Avata uusia matkapuhelinliittymiä Vaihtaa liittymälle SIM-korttia Vaihtaa liittymälle

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti, sekä katsoa ja täydentää

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen (sivut 3-24) Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

JulkICT portaalin käyttöohje

JulkICT portaalin käyttöohje LUONNOS 30.4.2013 2 (12) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 QPR Portaali... 3 2.1 Kirjautuminen palveluun... 3 2.2 Portaalin Prosessit-välilehden toimintakuvaus... 5 2.3 Mallin valitseminen mallilistasta... 7

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen sivut 3-25 Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen sivut 7-14 Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas Päivitetty 10/2016 Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta http://www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet/

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

TOIMINNOT s.5 Kappaleessa käydään läpi yhteyshenkilön käytössä olevat toiminnot ja ohjeet niihin.

TOIMINNOT s.5 Kappaleessa käydään läpi yhteyshenkilön käytössä olevat toiminnot ja ohjeet niihin. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (16) Käyttöohjeen sisältö s. 1: ENSIMMÄINEN KIRJAUTUMINEN, SALASANAN VAIHTO s.2 PERUSNÄKYMÄ/ALKUNÄKYMÄ s.3 Kuva yhteyshenkilön itsepalveluliittymän näkymästä. VALIKOT s.4

Lisätiedot

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan -osoitteen kautta.

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan  -osoitteen kautta. Sisällysluettelo ST-Akatemia Online -palvelun käyttöohjeet... 2 1. Kirjautuminen... 2 1.1 Sisäänkirjautuminen... 2 1.2 Uloskirjautuminen... 2 2. Julkaisujen lukeminen... 2 2.1 Julkaisuista palaaminen palvelun

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

Käyttöohje. Visy Access Net UPM

Käyttöohje. Visy Access Net UPM Käyttöohje Visy Access Net UPM 1. Johdanto Visy Access Net on WWW-pohjainen käyttöliittymä, jolla UPM:n toimittajien pitää luvittaa omat ajoneuvonsa UPM:n tehtaille, jotta kulku onnistuu jatkossakin. Järjestelmä

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten 1 Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten Ohjetta päivitetty 2.9.2017. 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta Kirjautuminen Emmi-sovellukseen vaatii voimassa olevan käyttäjätunnuksen sekä hyväksytyn käyttöoikeuden

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ

YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ MAALISKUU 2016 Bisnode-luottotietopalvelu YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ Bisnode Finland Oy Asiakaspalvelu, puh 09 2727 02333, asiakaspalvelu@bisnode.fi www.bisnode.fi 1 Sisällysluettelo Tervetuloa

Lisätiedot

UPM Urakoitsijaportaali. Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali

UPM Urakoitsijaportaali. Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali UPM Urakoitsijaportaali Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali https://upm.aventra.fi/upmcp 1. Urakoitsijaportaali 2. Työntekijän ilmoittaminen tehtaalle Työtilaukset, resursointi ja aikataulutus 3.

Lisätiedot

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje Emmi-sovelluksen kirjautumisohje - päivitetty 5.9.2017- Sisällys 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta... 2 2. Yleistä PPSHP tunnuspalvelusta... 2 3. Yleistä tunnuksen hallinnasta... 2 4. Tunnuksen luominen...

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Tunnusten tilaaminen... 2 Sisäänkirjautuminen... 3 Käyttöliittymä... 4 Ryhmätekstiviestien lähettäminen... 5 Ryhmät... 7 Push-viestien lähettäminen... 12 Mobiilipalvelun

Lisätiedot

Ohje internetkarttapalveluun

Ohje internetkarttapalveluun Ohje internetkarttapalveluun Kartalla liikkuminen Liiku kartalla käyttäen hiirtä, karttaikkunan zoomauspainikkeita tai pikavalikkotoimintoja. 1. Näkymän liikuttaminen: Liikuta karttaa hiirellä raahaamalla.

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

LoCCaM Riistakamerasovellus. Dimag Ky dimag.fi

LoCCaM Riistakamerasovellus. Dimag Ky dimag.fi LoCCaM Riistakamerasovellus Dimag Ky janne.koski @ dimag.fi +358505907788 Sovelluksen toimintaperiaate Toimintaperiaate yksinkertaistettuna on seuraavanlainen Kamera ottaa kuvan tai videon jonka lähettää

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

TOOLS KÄYTTÖOHJEET OPETTAJALLE

TOOLS KÄYTTÖOHJEET OPETTAJALLE TOOLS KÄYTTÖOHJEET OPETTAJALLE KÄYTTÖOHJEEN SISÄLTÖ Tästä käyttöohjeesta löydät seuraavat ohjeet: Salasanan luominen Ryhmien ja käyttäjien luominen Ryhmien ja käyttäjien muokkaaminen ja poistaminen Leikkituokio-ohjeiden

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Tapahtumahallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Tapahtumahallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje Tapahtumahallinta TaikaTapahtumat -käyttöohje Yleistä ohjelmasta WWW- selaimella käytettävä ohjelma tapahtumien ja asiakasrekisterin hallintaan ja viestintään Käytettävät kokonaisuudet Tapahtumahallinta

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 1 (13) Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 2 (13) Sisällysluettelo 1 Palveluun rekisteröityminen... 3 1.1 Henkilötiedot...4 1.2 Suomen Pankin tiedonkeruut... 5 1.2.1 Alustava

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

BlueCommerce Käyttöohje

BlueCommerce Käyttöohje 1(16) BlueCommerce Käyttöohje Author: Verifone Finland Oy Date: Pages: 16 2(16) Sisältö: 1. Palveluun kirjautuminen... 3 1.1. Yleistä... 3 1.2. Unohtunut salasana... 4 1.3. Palvelun etusivu... 4 2. Ennen

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

VIDA ADMIN PIKAOPAS SISÄLTÖ

VIDA ADMIN PIKAOPAS SISÄLTÖ SISÄLTÖ 1 VIDA ADMIN... 3 1.1 Tarkastusluettelo... 3 1.2 Lisää käyttäjä... 3 1.3 Rekisteröi VIDA All-in-one... 4 1.4 Aktivoi tilaus sekä liitä käyttäjät ja tietokoneet tilaukseen... 4 1.5 Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje www.360optimi.com/kiinteistopassi Bionova Consulting, luottamuksellinen Viimeksi päivitetty 9. syyskuuta 2014 Käyttöohjeen sisällysluettelo Luo

Lisätiedot

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään.

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. - 0 - Mikä on? Henkilökohtaisia tietojasi sisältävä verkkopalvelu on suojattu niin, että tietosi ovat turvassa.

Lisätiedot

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus Johdanto Jotta voit käyttää DriveGaten palveluja ja sovelluksia, sinun tulee kirjautua DriveGate-palveluun.

Lisätiedot

TCS Verifone Raportointipalvelu

TCS Verifone Raportointipalvelu 1(20) TCS Verifone Raportointipalvelu käyttöohje Author: Verifone Finland Oy Date: Pages: 20 2(20) Sisältö: 1. Yleistä... 3 1.1. Palveluun kirjautuminen... 3 1.2. Unohtunut salasana... 4 1.3. Palvelun

Lisätiedot

Uudistettu käyttöliittymä osoitteessa https://validointipalvelu.kanta.fi

Uudistettu käyttöliittymä osoitteessa https://validointipalvelu.kanta.fi Tutustu n palvelukuvaukseen ennen palvelun käyttöä (esim. rekisteröityminen palveluun ym. palvelun käyttöön liittyvät seikat). Palvelukuvaus on saatavissa www.kanta.fi -sivustolla http://www.kanta.fi/fi/web/ammattilaisille/testaus

Lisätiedot

Basware Portal palvelun ohje toimittajille

Basware Portal palvelun ohje toimittajille Basware Portal palvelun ohje toimittajille Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä palveluun. Palvelu on käyttäjälle maksuton. Palvelun osoite: https://portal.basware.com/open/supplier

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Verkkotietopiste.fi. Palvelun käyttöohjeet tiedon hakijalle

Verkkotietopiste.fi. Palvelun käyttöohjeet tiedon hakijalle Verkkotietopiste.fi Palvelun käyttöohjeet tiedon hakijalle 31.8.2018 1 Sisältö 1 Johdanto... 2 2 Palveluun kirjautuminen henkilöasiakkaana... 3 2.1 Henkilöasiakkaan näkymä... 5 3 Verkkotietojen ja rakennushankkeiden

Lisätiedot

KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY

KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY 2 Päivämäärä Versio Tekijä Muutos 30.11.2016 1.1. Mari Timgren 3.3.2018 1.2. Mari Timgren Päivitetty ulkoasu ja käyttäjätunnusten tekijä 19.1.2019 1.3. Mari

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Sense tiedostot Käyttöohje Opastinsilta 8 ae Helsinki

Sense tiedostot Käyttöohje Opastinsilta 8 ae Helsinki Sense tiedostot Käyttöohje www.avoine.fi 010 3090 980 Opastinsilta 8 ae 00520 Helsinki Päivitetty 19.4.2018 Sisällys 1. Palvelun kuvaus... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 3 2.1 Käyttäjätunnus ja salasana...

Lisätiedot

M-FILES JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

M-FILES JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE M-FILES JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Tässä tiedostossa on ohjeistettu Suomen Nuorkauppakamarin jäsenrekisteri M-Filesin käyttöä. Yhdistyslain 11 mukaan Yhdistyksen jäsenistä on hallituksen pidettävä luetteloa.

Lisätiedot

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p 1 Laskukierros.fi on ilmailijoiden ja ilmailukerhojen sähköinen lentopäiväkirja- ja laskutuspalvelu. Järjestelmän on luonut Pudasjärven Ilmailukerho ry:n jäsen Lasse Haverinen. Palvelun käyttöliittymä

Lisätiedot

Kotopro käyttäjän ohje

Kotopro käyttäjän ohje KOTOPRO KÄYTTÖOHJE Kotopro käyttäjän ohje SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Ensimmäinen kirjautuminen voidaan toteuttaa osoitteesta www.kotopro.fi. Sivun ylävalikossa on valinta Kirjaudu sisään, josta aukeaa kirjautumissivu.

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Yleistä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä on tarkoitettu kaupungin asukkaiden, yritysten, yhdistysten ja kaupungin työntekijöiden työkaluksi varattessa kaupungin

Lisätiedot

SMT / SUOMEN MATKATOIMISTO OY Y-TUNNUS / FO-NUMMER / BUSINESS ID

SMT / SUOMEN MATKATOIMISTO OY Y-TUNNUS / FO-NUMMER / BUSINESS ID Matkustajatietokanta perustuu asiakkaan ja Matkatoimisto SMT:n väliseen asiakasnumero- ja laskutushierarkiaan (yhteisöhierarkia). Matkustajatiedot (profiilit) hallinnoidaan Online -palvelussa, johon kirjaudutaan

Lisätiedot

Käyttäjienhallintatyökalu

Käyttäjienhallintatyökalu Käyttäjienhallintatyökalu 2 Käyttäjienhallinta-ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Käyttäjienhallintatyökalusta... 3 1.1 Excel-taulukko csv-tiedoston luomisessa...4 2 Käyttäjien luominen... 4 2.1 Käyttäjien

Lisätiedot

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri SNKK:n M-Files jäsenrekisteri Tässä tiedostossa on ohjeistettu Nuorkauppakamarin jäsenrekisterin käyttö. Yhdistyslain 11 mukaan Yhdistyksen jäsenistä on hallituksen pidettävä luetteloa. Luetteloon on merkittävä

Lisätiedot