IMATRANKOSKEN KOULU MELTOLA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "IMATRANKOSKEN KOULU MELTOLA"

Transkriptio

1 IMATRANKOSKEN KOULU MELTOLA Koulutiedote

2 OPPILAILLE JA HUOLTAJILLE Tähän koulutiedotteeseen on koottu tärkeimpiä kouluumme liittyviä asioita lv Toivomme teidän säilyttävän koulutiedotteen koko lukuvuoden ajan. YLEISTÄ Imatrankosken koulu toimii kahdessa toimipisteessä: Imatrankoskella ja Meltolassa. Koulussa annetaan opetusta luokilla Lukuvuonna Meltolassa on 6 perusopetusryhmää ja 7 opettajaa. Imatrankoskella työskentelee 10 perusopetusryhmää ja 13 opettajaa. Koulussamme opiskelee 307 oppilasta ( Meltolassa 132 ja Imatrankoskella 175 ). Meltolan esiopetus sijaitsee Meltolan päiväkodissa. ARVOT Oppiakseen ja kasvaakseen tasapainoiseen aikuisuuteen lapsi tarvitsee vankan pohjan ja perusturvan. Koulu ja oheiskasvattajat tukevat lapsen kasvua yhteiskuntamme hyväksymien arvojen suunnassa. Kodin ja koulun tärkeimpinä pitämiä arvoja ja kasvatustavoitteita ovat: hyvät tavat kokonaisvaltainen hyvinvointi työn arvostus vastuu yhteisöllisyys TOIMINTA-AJATUS Koulumme: Tarjoaa laadukasta ja monipuolista perusopetusta. Kehittää opetusta uuden opetussuunnitelman suuntaisesti mm. lisäämällä yhteistyötä ja toiminnallisuutta. Kasvattaa vastuullisuuteen ja työntekoon. Tukee itsetunnon kasvua ja ottaa huomioon erilaiset oppijat. Oppilaskunta ja vanhempaintoimikunta toimivat aktiivisesti. Koulussamme toimii VerSo (vertaissovittelu) ja koulumme on KiVa (kiusaamista vastustava) sekä Liikkuva koulu.

3 IMATRANKOSKEN KOULU Opettajan sähköposti: MELTOLA Rehtorin ja koulusihteerin sähköposti: Vaarinkuja 6 etunimi.sukunimi@imatra.fi IMATRA Lisätietoja: Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet sekä kuntakohtainen opetussuunnitelma on Wilmassa ja löytyy lisäksi Imatran kaupungin kotisivuilta. Rehtori Irma Hujanen puh Vs.apulaisjohtaja Paula Heikkinen puh Erityisopettaja Tytti Hakkarainen puh Koulusihteeri Merja Auvinen puh Ruokahuolto Kaisa Porali puh Terveydenhoitaja Pinja Purosalmi puh (TO) Koulukuraattori Heidi Pietinen puh Koulupsykologi Sakari Suvanto puh Siivous ISS Iltapäivätoiminta Vuoksen 4H-yhdistys puh Kanslia sijaitsee Imatrankosken koulun Imatrankosken toimipisteessä (Koulukatu 69) LUOKAT JA OPETTAJAT Opettajien huone puh lk Annika Hulkkonen 2. lk Piia Heikkinen 3. lk Salla Mattinen 4. lk Jari Wilska 5. lk Hans Lehikoinen 6. lk Paula Heikkinen Erityisopettaja Tytti Hakkarainen Englanti Marjo Laurén, Paula Heikkinen, Hans Lehikoinen Elämänkatsomustieto Jaana Valtoaho Koulunkäyntiavustajat Saila Valkonen ja Aila Maunula OPPITUNTIEN AJAT KELLONSOITTOAJAT (ruokailu joustavasti) RUOKAILU Ruokailu tapahtuu klo välisenä aikana. Kaikilla luokilla on oma erikseen sovittu ruokailuvuoronsa.

4 LUKUVUODEN TYÖAIKA JA LOMAPÄIVÄT Syyslukukausi Syysloma Joululoma Kevätlukukausi (ti) (la) (su) (su) (su) (ke) (to) (la) Talviloma (vko 9) (ma) (su) Lauantait ovat vapaat, paitsi syys- ja kevätlukukausien päättäjäispäivät ja Helatorstain jälkeinen perjantai on vapaapäivä. POISSAOLOT Jos oppilas on poissa koulusta, tulee huoltajan ilmoittaa poissaolon syy luokanopettajalle. Kouluaikaista lomaa tulee peruskoululaisen huoltajan anoa kirjallisesti hyvissä ajoin. Luokanopettaja voi myöntää enintään 3 päivää kestävän loman ja 4-10 päivää kestävän loman myöntää rehtori. Sitä pidemmäksi ajaksi huoltaja anoo kotiopiskelulupaa, jolloin huoltaja vastaa oppilaan opetuksesta ja kaikista muista opetukseen liittyvistä oheispalveluista. Loma-anomus tehdään Wilmassa tai koulusta saatavalle lomakkeelle. Yhteisistä lomista päätettäessä tulisi ottaa huomioon seuraavat seikat: * Koulu suosittaa lomamatkojen sijoittamista koulun työajan ulkopuolelle * Runsaat poissaolot vaikeuttavat aina opiskelua * Kun lomamatka tehdään työaikana, koulutyö jää toissijaiseksi TUKIOPETUS Oppilaalla, joka on tilapäisesti jäänyt jälkeen opinnoissaan tai muutoin tarvitsee oppimisessaan lyhytaikaista tukea, on oikeus saada tukiopetusta. ERITYISOPETUS Osa-aikainen erityisopetus tukee yleisopetuksen kasvatuksellisia ja opetuksellisia tavoitteita. Erityisopettaja Tytti Hakkarainen on koulussa ma-ke ja pe, puh KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖMUODOT * luokkakohtaiset vanhempainillat syyskuun loppuun mennessä. Ajankohdat ilmoitetaan erikseen. * kahdenkeskiset keskustelut kaikkien ekaluokkalaisten vanhempien kanssa syyslukukauden alussa * itsearviointiin liittyvät keskustelut tilannekohtaisesti kaikilla luokka-asteilla syyslukukauden loppuun mennessä * yhteydenpito vanhempiin aina tarvittaessa * koulutiedote jaetaan lukuvuoden alkaessa * koulun www-sivut ja muut tiedotteet

5 * Wilma * sähköposti * reppuvihkon käyttö * seuraavana lukuvuonna koulunsa aloittavien oppilaiden ja heidän huoltajiensa kouluuntutustumispäivä toukokuussa * Hyvinvointipalveluiden perhetyö Vanhempaintoimikunta Koulun vanhempaintoimikunta on oppilaiden vanhemmista koostuva toimielin. Jokaiselta luokalta toimikuntaan kuuluu kaksi jäsentä. Vanhempaintoimikunnan kokoonpanoa tarkistetaan ja täydennetään syksyn vanhempainilloissa. Tarkennettu versio löytyy Wilmasta. Vanhempaintoimikunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja sihteerin ja toimikunta kokoontuu 2-3 kertaa lukukaudessa. Vanhempaintoimikunta on hyvä kanava vaikuttaa koulun työskentelyyn ja sen kehittämiseen. Luokkatoimikunnat Toimikunnat pyritään muodostamaan jokaiseen luokkaan kyseisen luokan oppilaiden vanhemmista. Luokkatoimikunnat jatkavat kodin ja koulun yhteistyötä oman suunnitelmansa mukaisesti. Toiminta on yleensä suuntautunut avustamiseen (esim. kuljetus) erilaisilla retkillä sekä ko. luokan vanhempien ja oppilaiden tapahtumissa. Luokan / vanhempien yhteishengen luomisessa toimikunnalla on suuri merkitys. Koulu toivoo, että vanhemmat voisivat ottaa osaa myös koulun kilpailutoimintaan toimitsijoina. Opetus koulussa on vapaasti seurattavissa ja vanhempia kehotetaan käyttämään tätä mahdollisuutta hyväkseen. Ennakkoyhteys opettajaan varmistaa vierailun mahdollisuuden. KiVa-KOULU KiVa koulu -ohjelma on opetusministeriön rahoituksessa Turun yliopistossa kehitetty toimintamalli koulukiusaamisen estämiseksi. KiVa-lyhenne muodostuu sanoista kiusaamisen vastainen ja kiusaamista vastustava. Koulussamme toteutetaan KiVa koulu -ohjelmaa, johon kuuluu oppitunteja. Koulussamme toimii myös KiVa-tiimi, joka puuttuu tarvittaessa kiusaamistilanteisiin. KiVassa koulussa on kaikkien kiva olla. VerSo Vertaissovittelu ( VerSo ) on vaihtoehtoinen ja vapaaehtoinen tapa ratkaista oppilaiden välisiä ristiriitoja koulussa. Koulun kasvatushenkilöstö on perehdytetty menetelmään. Lisäksi osa opettajista ja koulunkäyntiavustajista on koulutettu menetelmän käyttöön. He ohjaavat vertaissovittelijoiksi koulutettuja oppilaita sovittelutyössä. Sovittelulla puututaan mieltä pahoittavaan toimintaan mahdollisimman varhain. OPPILASKUNTA Koulussamme toimii myös oppilaskunta. Oppilaat valitsevat omalta luokaltaan kaksi luottamusoppilasta, jotka toimivat vuoden oppilaskunnan hallituksen jäseninä. Kevätlukukaudella valitaan myös oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja ja sihteeri. Oppilaskunta edistää koulussa viihtymistä ja toimii oppilaiden etujärjestönä. Oppilaskunnan ohjaajana toimii luokanopettaja Hans Lehikoinen.

6 KIRJASTO Oppilaat käyvät koulumme kirjastossa yhteisesti sovitun aikataulun mukaisesti. Koulukirjaston kirjat on tarkoitettu pulpettikirjoiksi, eikä niitä voi viedä kotiin. Pääkirjasto palvelee kotiin lainaamisessa. KERHOT Koulun kerhotoiminta on oppilaille vapaaehtoista ja maksutonta harrastustoimintaa. Koulussamme toimivista kerhoista tiedotetaan syyslukukauden alussa. SEURAKUNTA MUKANA KOULUTYÖSSÄ Imatran seurakunta tekee perinteisesti yhteistyötä kaikkien Imatran kaupungin koulujen kanssa. Seurakunta on tukena koulun ja kodin uskontokasvatuksen ohella myös eettisyys- ja suvaitsevaisuuskasvatuksessa. Meltolan koululla yhteistyö säilyy entisenlaisena tänäkin lukuvuonna. Seurakunnan varhaisnuorisotyöntekijä Liisa Eronen pitää koululla päivänavauksen kerran kuussa. Perinteisesti seurakunta vierailee myös kirkkovuoden suurimpien juhlien, joulun ja pääsiäisen, aikaan koululla. Lisäksi koulun kuudesluokkalaiset käyvät loppukeväästä seurakunnan leirikeskuksessa Päivärannassa. Muista kirkkovierailuista tai kirkossa lukuvuoden aikana järjestettävistä juhlista tiedotetaan erikseen. OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTO Oppilas- ja opiskelijahuolto on oppilaan psyykkisestä, fyysisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista huolehtimista, ongelmien varhaista havainnointia ja niihin puuttumista sekä tarvittavien tukitoimien järjestämistä. Oppilashuolto on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää ja koko kouluyhteisöä koskevaa toimintaa, jota toteuttavat kaikki opiskeluhuollon toimijat. Oppilaalla on oikeus myös yksilökohtaiseen oppilashuoltoon. Tätä toteutetaan moniammatillisena yhteistyönä oppilaan tarpeen mukaisesti. Oppilashuoltotyötä alakoulussa tekevät: - luokanopettajat - koulunkäyntiavustajat - laaja-alaiset erityisopettajat - rehtori - koulukuraattori - terveydenhoitaja - koulupsykologi Ottamalla yhteyttä keneen tahansa edellä mainituista, voi oppilas itse tai yhdessä huoltajan kanssa hakea myös apua ja tukea, jos huoli herää.

7 Koulupsykologi Koulupsykologi osallistuu oppilashuoltoryhmän toimintaan oppimisvaikeuksien ja käytöshäiriöiden sekä muiden kouluvaikeuksien helpottamiseksi. Koulupsykologi neuvottelee opettajan, oppilaan ja oppilaan huoltajan kanssa ja suorittaa tarvittaessa psykologisia tutkimuksia. Koulupsykologi Sakari Suvanto tavattavissa oppilashuoltotoimistossa Tainionkosken koululla, (Juskunmäenkatu 24), puh Koulukuraattori Koulukuraattori on peruskouluissa toimiva sosiaalityön ammattilainen, lapsen/nuoren työntekijä. Kuraattorin työn tavoitteena on oppilaan koulutyön ja arjen sujuvuus. Koulukuraattori osallistuu oppilashuoltoryhmiin ja käy koululla tapaamassa oppilaita, tekee yhteistyötä kodin ja koulun välillä sekä osallistuu oppilaan asioissa järjestettäviin neuvotteluihin. Koulukuraattori Heidi Pietinen, puh Perhetyöntekijä Alakouluikäisen lapsen kehitys tuo mukanaan monia uusia asioita vanhemmuuteen ja perheen arkeen. Tuen tarvetta voivat aiheuttaa erilaiset lapsiperheen hyvinvointia kuormittavat tilanteet, kuten vanhempien omien voimavarojen riittämättömyyden tunne, kriisitilanteet perheessä tai mikä tahansa asia, joka hankaloittaa perheen arkea ja lasten hyvinvointia. Hyvinvointineuvolan perhetyöntekijät tukevat vanhempia erilaisissa perheen arkielämään liittyvissä tilanteissa. Voitte olla yhteydessä hyvinvointineuvolan perhetyöntekijöihin suoraan puhelimitse tai kouluterveydenhoitajan välityksellä. Palvelu on perheille maksutonta. Imatrankoski-Meltolan alueen perhetyöntekijä Katja Haikonen, puh Kouluterveydenhuolto Oppilaiden terveydenhuollosta vastaa terveydenhoitaja Pinja Purosalmi, puh , sähköposti: / Wilma. Terveydenhoitaja on tavattavissa koululla torstaisin. Terveydenhoitaja ja lääkäri tekevät lukuvuoden aikana laajan terveystarkastuksen 1. ja 5. luokan oppilaille, johon toivotaan huoltajan osallistuvan. Terveystarkastukset ovat myös muilla vuosiluokilla. Äkillisesti sairastuneen, alle 10-vuotiaan lapsen hoitotodistuksen saa ajanvarauksella Honkaharjun terveysasemalta. Sairauksien hoito tapahtuu pääsääntöisesti omalla terveysasemalla. Kaikkiin terveysaseman palveluihin voi varata ajan arkisin klo numerosta Koulussa ja koulumatkalla sattuneista tapaturmista tulee aina ilmoittaa koululle, jossa tehdään tapaturmailmoitus vakuutusyhtiöön. Hammashuolto Oppilaiden hammashuollon vastaanotto on Mansikkalan hammashoitolassa, puh Oppilaat kutsutaan yksilöllisen hoitovälin perusteella tarkastukseen ja tarvittaessa hoitoon. Kutsut lähetetään hammashoitolasta suoraan koteihin ja oppilaat kulkevat hammashoitoon omin kyydein. Kiireisissä tapauksissa oppilas voi hakeutua itse hoitoon. Ajanvaraus klo Ruoka-allergiat Koulu toivoo, että huoltajat ottavat ruoka-allergiatapauksissa yhteyttä opettajan ja terveydenhoitajan lisäksi myös koulun keittiöön, puh

8 KOULUN ULKOPUOLINEN TOIMINTA Oppilaat liikkuvat oppituntien aikana myös koulualueen ulkopuolella. Oppilaat tekevät monenlaisia retkiä lähialueelle ja joskus muualle Suomeen. Kaikessa liikkumisessa koulun ulkopuolella pätevät koulun järjestyssäännöt ja lisäksi painotetaan liikennesääntöjen noudattamista. Pyörällä liikuttaessa edellytämme pyöräilykypärän käyttöä. OPPILAITA KOSKEVAT TAPATURMAVAKUUTUKSET Imatran kaupungilla on IF vakuutusyhtiössä tapaturmavakuutus, joka kattaa peruskoulun oppilaiden osalta koulutapaturmien lisäksi koulumatkoilla, retkillä (Suomen rajojen sisäpuolella) ja tutustumiskäynneillä sattuneet tapaturmat. Vakuutusyhtiö korvaa myös tapaturman seurauksena koulukuljetuksesta aiheutuneet kustannukset.

9 OPPILASARVIOINTI Oppilasarvioinnissa noudatetaan perusopetuslakia ja -asetusta. Arvioinnin kohteina ovat kaikissa oppiaineissa oppimistulokset, työskentely ja käyttäytyminen sekä koko oppimisprosessi. Koulunkäynti on oppilaan työtä, josta oppilas ja huoltaja saavat palautetta sekä suullisesti että erilaisten kirjallisten kokeiden ja muiden näyttöjen perusteella. Arvioinnilla pyritään ohjaamaan ja kannustamaan opiskelua sekä kehittämään oppilaan edellytyksiä itsearviointiin. Arvioinnin muodot Imatrankosken koulussa oppilaille annetaan lukuvuositodistus lukuvuoden päättyessä keväällä sekä välitodistus jouluna. Koulumme ensimmäisellä ja toisella luokalla käytämme sanallista arviointia. Myös kolmannen luokan väliarviointi on sanallinen. Numeroarviointi aloitetaan kolmannen luokan keväällä lukuaineissa. Taito- ja taideaineissa numeroarviointi aloitetaan neljännen luokan keväällä. Neljännen luokan keväällä, viidennellä ja kuudennella luokalla käytämme numeroarviointia. Arviointia täydennetään sanallisella liitteellä lukuvuositodistuksen yhteydessä. Oppilaat suorittavat lukuvuoden aikana myös itsearviointia. Sen tarkoituksena on kehittää oppilaille realistinen ja kriittinen ajattelu omaa edistymistään kohtaan. Myös vanhemmille tarjotaan mahdollisuus ilmaista mielipiteitään ja olla näin mukana kehittämässä kouluyhteisöämme. Oppilaan eteneminen opinnoissaan Imatrankosken koulussa oppilaat etenevät pääsääntöisesti luokkamuotoisessa opetuksessa ja saavat lukuvuoden päätteeksi lukuvuositodistuksen, jossa todetaan siirtyminen seuraavalle luokkatasolle tai luokan kertaus. Oppilas voi myös edetä HOJKS:ssa määritellyn opiskelusuunnitelman mukaisesti. Jos oppilaan vuosiluokan suoritus on yhdessä tai useammassa oppiaineessa hylätty, voidaan oppilaalle määrätä ehdot suoritettavaksi. Suoritettuaan ehdot hyväksytysti, voi oppilas siirtyä seuraavalle vuosiluokalle. Oppilas voidaan jättää vuosiluokalle, jos hänen vuosiluokan suorituksensa yhdessä tai useammassa oppiaineessa on hylätty ja arvioidaan, ettei hän selviä seuraavan vuosiluokan opinnoista. Oppilas voidaan jättää vuosiluokalle myös, jos se on yleisen koulumenestyksen vuoksi tarpeen, vaikka oppilaalla ei olisikaan hylättyjä suorituksia. Hyväksytyn suorituksen kriteerit Kussakin oppiaineessa on määritelty kriteerit, joilla opintokokonaisuus on hyväksytty. Numeroarvostelussa 5(välttävä) on hyväksytty ja 4(hylätty) on hylätty.

10 KÄYTTÄYTYMISEN KRITEERIT Käyttäytymisen arviointi pohjautuu koulun järjestyssääntöihin. Käyttäytymisarvosanaan vaikuttavat oppilaan vastuu omasta koulutyöstään, muiden oppilaiden huomioiminen, kohteliaisuus, auttavaisuus, rehellisyys, asennoituminen koulunkäyntiin, kielenkäyttö, ympäristöstä huolehtiminen, järjestyssääntöjen noudattaminen ja mahdollinen rangaistusten määrä. Käyttäytymisen kriteerit numeroarviointina: Arvosana Erinomainen 10 Kriteerit Koulun sääntöjä ja ohjeita erinomaisesti ja luotettavasti noudattava. Esimerkkinä muille. Myönteinen asenne koulutyöhön. Kiitettävä 9 Koulun sääntöjä ja ohjeita kiitettävästi noudattava. Myönteinen asenne koulutyöhön. Hyvä 8 Koulun sääntöjä ja ohjeita noudattava. Enimmäkseen myönteinen asenne koulutyöhön. Huomautuksin ojennettavissa. Tyydyttävä 7 Erilaisia rikkeitä koulun sääntöjen ja ohjeiden noudattamisessa. Suhtautuu koulunkäyntiin vaihtelevasti. Kurinpitorangaistuksia. Kohtalainen 6 Koulun säännöistä ja ohjeista lähes piittaamaton. Kielteinen asenne koulutyöhön. Useita kurinpitorangaistuksia. Välttävä 5 Säännöistä ja ohjeista piittaamaton. Runsaasti kurinpitorangaistuksia. Heikko 4 Ei ole ojennettavissa koulun keinoin. On vaaraksi kouluyhteisölle tai itselleen.

11 IMATRANKOSKEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT A. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TAVOITTEET Säännöt ovat välttämättömiä koulun toiminnan ja päivittäisen työn rauhallisen sujumisen sekä yhteisön jäsenten viihtyvyyden ja turvallisuuden kannalta. Koulutyön onnistuminen vaatii yhteiset säännöt. Joka ei noudata yhteisesti sovittuja sääntöjä, joutuu siitä vastuuseen. Koulun tehtävänä on kasvattaa oppilaita oman yhteisönsä jäsenenä. Oppilaiden on - oltava rehellisiä - otettava huomioon toinen ihminen Kaikkien koulussa työskentelevien on pidettävä yllä työrauhaa. Koulun yhteistä omaisuutta ei saa turmella tai vahingoittaa. Yksityisen oppilaan, opettajan tai muiden koulussa olevien ja työskentelevien omaisuutta ei saa vahingoittaa tai varastaa. B. KOULUALUE, KOULUAIKA JA KOULUN TILAISUUDET 1. Koulun alueena pidetään koulurakennuksia, pihaa ja urheilukenttää. 2. Kouluaikaa ovat koulun työjärjestyksen mukainen työpäivä ja koulumatka sekä koulun toimesta järjestettävät oppilaskerhot. 3. Koulunkäyntiin välittömästi liittyviksi tilaisuuksiksi katsotaan kaikki koulun järjestämä toiminta. 4. Koulupäivän aikana koulualue on tarkoitettu vain Imatrankosken koulun oppilaille, eskarilaisille ja koulun sekä esiopetuksen henkilökunnalle. C. PÄIVITTÄISEN TYÖSKENTELYN ERI TILANTEET 1. Päivittäin järjestetään yhteinen päivänavaus joko opettajan johdolla luokassa tai yhteisesti keskusradion välityksellä. 2. Päivän työ järjestetään perusopetuslaissa ja -asetuksessa säädetyllä tavalla. 3. Koulutyö alkaa ja päättyy työjärjestyksessä ilmoitettuna ajankohtana ellei koulupäivän pituutta erityisjärjestelyjen esimerkiksi teemapäivien tai muiden vastaavien tapahtumien vuoksi ole muutettu. 4. Luvaton kuvaaminen ja äänittäminen on koulussa kielletty. 5. Oppitunnit - oppitunneille saavutaan ajoissa kotitehtävät tehtynä ja tarvittavat työvälineet mukana - ulkovaatteet ja päähineet jätetään niille varatuille paikoille - sukupuolesta riippumatta päähineiden pito oppitunneilla ei ole sallittua - matkapuhelimet pidetään koulupäivän aikana äänettömänä laukussa - koulupäivän aikana ei käytetä matkapuhelinta, mp3-soitinta tai muita teknisiä laitteita ilman opettajan lupaa. Mikäli laitteiden käytöstä aiheutuu häiriöitä, voi opettaja kerätä laitteet haltuunsa. - oppitunneilla toimitaan annettujen ohjeiden mukaan - puheenvuoro pyydetään viittaamalla - luokassa oleville annetaan työrauha - oppitunneilla ei syödä eikä juoda omia eväitä

12 6. Välitunnit - koulualueelta ei saa poistua ilman lupaa kesken koulupäivän. Oppilas on koulun vastuulla koulupäivän ajan. - välitunneilla oppilaat oleskelevat ulkona välituntialueella, ellei toisin ole määrätty - vahinkoa ja vaaraa aiheuttavat teot eivät ole sallittuja, esimerkiksi kivien ja lumipallojen heittely, omaisuuden turmeleminen ja koulualueen sotkeminen - välitunnin jälkeen ulkovaatteet jätetään niille varatuille paikoille opetustilan ulkopuolelle - liikuntasaliin siirrytään pukuhuoneiden kautta - pukuhuoneet eivät ole tarkoitettu välitunnilla oleskelua varten 7. Koulun omaisuus ja välineet - kirjoja ja muita henkilökohtaiseen käyttöön annettuja tavaroita käsitellään huolellisesti: oppilas on velvollinen korvaamaan kadonneet kirjat ja tavarat - yhteiselle omaisuudella ei saa aiheuttaa vahinkoa - aiheutuneista vahingoista on mahdollisuuksien mukaan viipymättä ilmoitettava koulun rehtorille, jollekin opettajalle tai henkilökunnan edustajalle - tahallisesta koulun omaisuuden turmelemisesta vaaditaan korvaus 8. Koulun ja koulualueen siisteys ja viihtyisyys - jokainen huolehtii omilta jäljiltään roskat roska-astioihin sekä sisällä että ulkona - jos kalusteita joskus siirretään eri paikkaan, ne palautetaan alkuperäisille paikoille 9. Tapaturmat - tapaturman sattuessa siitä on ilmoitettava viipymättä koulun terveydenhoitajalle tai jollekin opettajalle ja annettava mahdollisuuksien mukaan tarvittava ensiapu - tapaturmailmoitus on tehtävä viipymättä kansliassa 10. Kouluruokailu - kouluruokailuun mennään ilmoitettujen ruokailuvuorojen mukaan - ulkovaatteet, päähineet ja laukut jätetään niille varatuille paikoille - omia eväitä ja juomia ei tuoda ruokalaan - ruokailussa noudatetaan hyviä ruokailutapoja - jokainen vie ruokailuvälineet, ruoantähteet ja roskat niille varatuille paikoille sekä laittaa tuolin paikalleen - ruokalasta poistutaan ennalta sovittuna ajankohtana D. KOULUMATKAT 1. Koulumatkoilla on noudatettava liikennesääntöjä. Liikenneturvallisuus pitää ottaa huomioon kaikissa tilanteissa. 2. Suosittelemme, että 1.luokkalaiset kävelevät koulumatkat. 3. Pyöräiltäessä koulupäivän aikana on käytettävä pyöräilykypärää. Suosittelemme pyöräilykypärän käyttöä myös koulumatkoilla. 4. Kulkuvälineet (pyörät ja potkukelkat) pitää laittaa telineisiin tai niille varatuille paikoille. Kulkuvälineiden luona ei saa oleskella välituntisin. Muut tarkemmat ohjeet antaa opettajakunta. 5. Koulukuljetusten osalta noudatetaan niistä erikseen annettuja ohjeita ja soveltuvin osin koulun järjestyssääntöjä. E. KOULUN JÄRJESTÄMÄ MUU TOIMINTA 1. Koulun iltapäivätoiminnan ja kerhotyön aikana noudatetaan koulun järjestyssääntöjä 2. Koulun oppilaiden järjestämien tilaisuuksien aikana noudatetaan koulun järjestyssääntöjä. 3. Koulun opinto- ja luokkaretkillä noudatetaan järjestyssääntöjä opettajan antamien ohjeiden mukaisesti. Matkoilla ovat voimassa myös kaupungin yhteiset leirikoulu- ja opintoretkiohjeistukset.

13 F. POISSAOLOT 1. Jos oppilas on poissa koulusta, on huoltaja velvollinen ilmoittamaan poissaolon syyn luokanopettajalle ensimmäisenä poissaolopäivänä. 2. Luokanopettaja voi antaa hyväksyttävästä syystä luvan enintään kolmen päivän poissaoloon oman luokkansa oppilaalle. Rehtori voi myöntää luvan kahden viikon poissaoloon. Sitä pidemmäksi ajaksi huoltaja anoo kotiopiskelulupaa, jolloin huoltaja vastaa oppilaan opetuksesta ja kaikista muista opetukseen liittyvistä oheispalveluista. G. TYÖRAUHAN YLLÄPITÄMINEN 1. Jokaisella kouluyhteisön jäsenellä on oikeus häiriöttömään työskentelyyn. 2. Oppilaan on käyttäydyttävä asiallisesti, noudatettava koulun järjestyssääntöjä ja käsiteltävä huolellisesti koulun omaisuutta. 3. Jos oppilas ei noudata koulun järjestyssääntöjä, hän syyllistyy rikkomukseen. Rikkomuksista tiedotetaan oppilaiden huoltajalle. Oppilaan rankaisemiseksi - opettaja voi nuhdella oppilasta - opettaja voi määrätä oppilaan poistumaan luokasta enintään oppitunnin jäljellä olevaksi ajaksi - opettaja voi määrätä oppilaan enintään kahden tunnin jälki-istuntoon - oppilaalta osallistuminen opetukseen voidaan evätä enintään jäljellä olevan työpäivän ajaksi, jos hän vaarantaa koulussa opiskelevien tai työskentelevien turvallisuutta tai häiritsee kohtuuttomasti opetusta tai koulun muuta toimintaa - rehtori voi antaa kirjallisen varoituksen - hyvinvointipalveluiden yksilöjaosto voi erottaa oppilaan enintään kolmeksi kuukaudeksi 4. Jos oppilas uhkailee väkivallalla tai käyttäytyy väkivaltaisesti toista oppilasta, opettajaa tai koulun henkilökunnan edustajaa kohtaan, asiasta voidaan ilmoittaa poliisille. H. TUPAKOINTI, PÄIHTEET JA HUUMEET 1. Tupakointi ja nuuskaaminen on kielletty oppilaille tarkoitetuissa tiloissa ja koulun alueella sekä koulun ulkopuolisessa opetuksessa. Oppilailta on kouluaikana kielletty tupakointi- ja nuuskaamisvälineiden hallussapito. Mikäli oppilaalla on näitä välineitä koulussa mukanaan, oppilaan on opettajan pyynnöstä luovutettava välineet koululle. Huoltaja voi käydä hakemassa ne koululta seuraavana arkipäivänä, mutta oppilaalle ei niitä luovuteta takaisin. Oppilasta rangaistaan tupakoinnista koulun kurinpitotoimin. Mikäli oppilas jatkaa tupakointia kolmannen kurinpidollisen rangaistuksen saatuaan, ilmoittaa koulu asiasta poliisille tai sosiaaliviranomaiselle. 2. Päihteiden ja huumeiden vaikutuksen alaisena esiintyminen sekä näiden aineiden hallussapito on kielletty kouluaikana, koulurakennuksissa, koulualueella, koulun ulkopuolisessa opetuksessa ja koulun järjestämissä tilaisuuksissa. Jos oppilas esiintyy päihteiden tai huumeiden vaikutuksen alaisena, asiasta ilmoitetaan huoltajalle ja sosiaaliviranomaiselle.

14 I. MUUT MÄÄRÄYKSET Vaaralliset esineet ja aineet: Vaarallisten esineiden ja aineiden, esim. teräaseiden, laserosoittimien, oikeaa asetta muistuttavien esineiden ym. tuominen kouluun on kielletty. Myös teknisten työkalujen tuominen kouluun on kielletty. Jos oppilas tuo matkapuhelimen tai mp3-soittimen kaltaisen henkilökohtaisen tavaran, tuo hän ne omalla vastuullaan, eikä koulu ole korvausvelvollinen mahdollisen vahingon sattuessa. Mikäli matkapuhelimen, mp3-soittimen tms. käyttö häiritsee opetusta tai aiheuttaa muuta huomattavaa haittaa, on oppilaan opettajan vaatiessa luovutettava esine opettajalle koulupäivän ajaksi. Oppilas voi koulupäivän päätyttyä hakea esineen takaisin kansliasta tai ao. opettajalta. Energiajuomien tuonti kouluun on kielletty. Mikäli oppilas kuitenkin tuo energiajuomaa kouluun, oppilaan on luovutettava energiajuoma opettajalle. Niissä asioissa, joista ei järjestyssäännöissä erikseen mainita, noudatetaan peruskoulua koskevia säännöksiä ja määräyksiä. Opettajakunta voi tarvittaessa täsmentää järjestyssääntöjen yksityiskohtia. Järjestyssääntö hyväksytty: Opettajien kokouksen käsittely Astuvat voimaan

15 TUNTIJAKO MELTOLA ============================================================= Äidinkieli ja kirjallisuus A1 -kieli Matematiikka Ympäristöoppi Biologia ja maantieto 2 1 Fysiikka ja kemia 1 1 Uskonto / elämänkatsomustieto Historia ja 2 1 yhteiskuntaoppi Musiikki Kuvataide Käsityö Liikunta YHT

IMATRANKOSKEN KOULU IMATRANKOSKI

IMATRANKOSKEN KOULU IMATRANKOSKI IMATRANKOSKEN KOULU IMATRANKOSKI Koulutiedote 2015-2016 OPPILAILLE JA HUOLTAJILLE Tähän koulutiedotteeseen on koottu tärkeimpiä kouluumme liittyviä asioita lv. 2015 2016. Toivomme teidän säilyttävän koulutiedotteen

Lisätiedot

IMATRANKOSKEN KOULU MELTOLA

IMATRANKOSKEN KOULU MELTOLA IMATRANKOSKEN KOULU MELTOLA Koulutiedote 2016 2017 1 OPPILAILLE JA HUOLTAJILLE Tähän koulutiedotteeseen on koottu tärkeimpiä kouluumme liittyviä asioita lv. 2016 2017. Toivomme teidän säilyttävän koulutiedotteen

Lisätiedot

IMATRANKOSKEN KOULU IMATRANKOSKI

IMATRANKOSKEN KOULU IMATRANKOSKI IMATRANKOSKEN KOULU IMATRANKOSKI 1 Koulutiedote 2016-2017 OPPILAILLE JA HUOLTAJILLE Tähän koulutiedotteeseen on koottu tärkeimpiä kouluumme liittyviä asioita lv. 2016 2017. Toivomme teidän säilyttävän

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA Voimassa 1.11.2014 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia,

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT A. YLEISET SÄÄNNÖT 1. Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Lisätiedot

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Voimassa 14.02.2018 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia niitä huoneistoja, kenttiä ym., joilla

Lisätiedot

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Muutokset ja lisäykset voimassa 01.02.2018 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia

Lisätiedot

Kuparivuoren koulu. 1. Oppilaat. Noin 300. Keskikokoinen koulu. 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää

Kuparivuoren koulu. 1. Oppilaat. Noin 300. Keskikokoinen koulu. 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Kuparivuoren koulu 1. Oppilaat Noin 300. Keskikokoinen koulu 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Oppilaat tulevat pääasiassa keskustan ja Luonnonmaan alueelta, kieliluokilla ja

Lisätiedot

Oppilaiden tuominen aamulla koulun pihaan autolla on kielletty. Oppilaat tuodaan ja haetaan koulun lähikatujen, lähinnä Okkerinkadun varrelta.

Oppilaiden tuominen aamulla koulun pihaan autolla on kielletty. Oppilaat tuodaan ja haetaan koulun lähikatujen, lähinnä Okkerinkadun varrelta. JYVÄSKYLÄN STEINERKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUOKAT 1-8 Tehtävä ja tavoitteet Järjestyssäännöt ovat koulun opetussuunnitelmaa täydentäviä käytännön toimintaohjeita, joilla pyritään takaamaan kaikkien turvallisuus,

Lisätiedot

Järjestyssääntöjen soveltaminen Kontiolahden kunnassa

Järjestyssääntöjen soveltaminen Kontiolahden kunnassa 1 (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta 28.10.2015 KONTIOLAHDEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tehtävänä on luoda perusta koulutyön kasvatuksellisten ja opetuksellisten tavoitteiden

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 Lielahden koulu tänään Oppilaita on yhteensä 577-264 oppilasta vuosiluokilla 1-6 - 313 oppilasta vuosiluokilla 7-10 Luokkia - 7. luokkia

Lisätiedot

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lukuvuosi 2016-2017 Oppilaan velvollisuudet Perusopetuslain 35 :n mukaan "Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen jokaisena koulupäivänä. Oppilaan on suoritettava

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu Lielahden koulu Oppilaita on yhteensä 607 - yläkoulussa 324 - alakoulussa 283 Luokkia - 7. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta - 8. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta

Lisätiedot

Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus

Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus 25.4.2018 Kaukajärven koulu 2018-2019 32 perusopetusryhmää (13 ak, 19 yk) 4 alueellisen erityisopetuksen pienryhmää 2 laaja-alaisten oppimisvaikeuksien erityisopetuksen

Lisätiedot

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt 1 Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt Kasvatus- ja sivistyslautakunta 31.8.2011 64 2 SISÄLLYS 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE...3 1.1. Järjestyssääntöjen tarkoitus...3 1.2. Viittaukset

Lisätiedot

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lukuvuosi 2017-2018 Oppilaan velvollisuudet Perusopetuslain 35 :n mukaan "Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen jokaisena koulupäivänä. Oppilaan on suoritettava

Lisätiedot

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 3 Sivu 1 / 4 1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden, koulun henkilökunnan ja vanhempien kanssa. 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN

Lisätiedot

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA KIRKONKYLÄN KOULUN TIEDOTE LUKUVUODELLE 2017-2018 TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2017-2018 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi ti 15.8.2017 pe 22.12.2017 Kevätlukukausi

Lisätiedot

OPPIMISEN ARVIOINTI. Perusopetuksen opetussuunnitelman päivitys 2017

OPPIMISEN ARVIOINTI. Perusopetuksen opetussuunnitelman päivitys 2017 OPPIMISEN ARVIOINTI Perusopetuksen opetussuunnitelman päivitys 2017 1 OPPIMISEN ARVIOINNIN KOKONAISUUS PL 22 Oppilaan arvioinnilla pyritään ohjaamaan ja kannustamaan opiskelua sekä kehittämään oppilaan

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2014-2015 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2015-2016 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

VIRASOJAN KOULUN LUKUVUOSIOPAS LV. 2015-2016

VIRASOJAN KOULUN LUKUVUOSIOPAS LV. 2015-2016 VIRASOJAN KOULUN LUKUVUOSIOPAS LV. 2015-2016 Virasoja Kaukopää Rakennusmestarinkatu 1 Niskapietiläntie 1a 55700 Imatra 55910 Imatra Virasoja Kaukopää Koulunjohtaja 02061 75721 Koulunjohtaja 02061 75721

Lisätiedot

PARKANON YHTENÄISKOULU

PARKANON YHTENÄISKOULU PARKANON YHTENÄISKOULU Koulu- ja kulttuurikampus Kaarna, Satakunnankatu 36, 39700 Parkano TIEDOTUSLEHTI PERUSOPETUKSEN 7. LUOKKIEN OPPILAILLE JA NÄIDEN HUOLTAJILLE KESÄKUU 2019 REHTORIN TERVEHDYS Yläluokille

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE LV KIRKONKYLÄN KOULU

LUKUVUOSITIEDOTE LV KIRKONKYLÄN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE LV. 2018-2019 KIRKONKYLÄN KOULU TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2018-2019 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi to 9.8.2018 pe 21.12.2018 Kevätlukukausi

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu 1. LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖ JA LOMA-AJAT Syyslukukausi 12.8.2013 (ma) - 21.12.2013 (lauantai) Syysloma 14.10.-20.10.2013

Lisätiedot

Kempeleen kunta Liite 1

Kempeleen kunta Liite 1 Kempeleen kunta Liite 1 Wilmassa KODIN KAAVAKE (1.-9. LK) LAPSEN NIMI 1. Miten lapsenne suhtautuu koulunkäyntiin? 2. Onko lapsellanne kavereita koulussa ja miten hän tulee toimeen kavereiden kanssa? 3.

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU. Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Sivistyslautakunta Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU. Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden,

Lisätiedot

F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt

F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt OPETUSHALLITUKSEN OHJEIDEN MUKAISET JÄRJESTYSSÄÄNNÖT HÄMEENKYRÖN KUNTA F.E. Sillanpään lukio Sisällys 1 Koulun nimi... 3 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen...

Lisätiedot

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 2017 2018 Järjestyssääntöjen tarkoitus on 1) turvata koulutyön sujuminen rauhallisesti 2) taata kouluyhteisön jäsenille viihtyisä ja turvallinen työympäristö 3) opettaa vastuullisuuteen

Lisätiedot

Rytkyn koulun järjestyssäännöt

Rytkyn koulun järjestyssäännöt Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 MICROSOFT Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä,

Lisätiedot

KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016

KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016 KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016 Mikä sitten muuttuu? Yläkouluun tullessasi opiskelu muuttuu entistä itsenäisemmäksi. Opiskelu saattaa tuntua aluksi vapaammalta, mutta oma vastuusi asioiden hoitamisesta

Lisätiedot

KULOSAAREN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT - TIIVISTELMÄ

KULOSAAREN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT - TIIVISTELMÄ KULOSAAREN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT - TIIVISTELMÄ Järjestyssäännöt koskevat kouluyhteisön jäseniä, joihin kuuluvat peruskoulun oppilaat, lukion opiskelijat, opettajat, koulun muu henkilökunta ja rehtori.

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/5 Märynummen koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Märynummen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1.8.2017 2 1. KOULUN NIMI: Euran Kirkonkylän koulu 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMINEN Koulun järjestyssääntöjen

Lisätiedot

OPPIMISEN ARVIOINTI. Perusopetuksen opetussuunnitelman päivitys

OPPIMISEN ARVIOINTI. Perusopetuksen opetussuunnitelman päivitys OPPIMISEN ARVIOINTI Perusopetuksen opetussuunnitelman päivitys 1 SEMINAARIPÄIVÄ 13.9.2017 8.30-15.30 REHTORIT KEMPELEEN KOULU TYÖRYHMÄ, ARVIOINNIN TYÖRYHMÄ TUTOR-OPETTAJAT TIETOHALLINNON EDUSTAJAT VIHIKARI

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ 1. LUKUVUODEN 2012-2013 TYÖ JA LOMA-AJAT LUKUVUOSI 2012-2013 Syyslukukausi 14.8.2012 (ti) - 21.12.2012

Lisätiedot

AKAAN LUKIO. Vanhempainilta 1A ja 1B

AKAAN LUKIO. Vanhempainilta 1A ja 1B AKAAN LUKIO Vanhempainilta 1A ja 1B 11.10.2018 ILLAN AIHEET lukion ja opettajien esittely tavoitteista lukio-opiskelusta KYSYMYKSIÄ JA KESKUSTELUA! 1.vuosikurssin ryhmänohjaajat 1A Tanja Merikari, ruotsi,

Lisätiedot

Arviointi Isojoen Koulukolmiossa

Arviointi Isojoen Koulukolmiossa Arviointi Isojoen Koulukolmiossa Aikaisemmilla luokka-asteilla oppilasta arvioidaan sanallisesti ja numeroilla. Lisäksi vanhemmat saavat ajankohtaista tietoa lapsensa koulunkäynnistä arviointikeskusteluissa.

Lisätiedot

TESJOEN KOULU SYYSTIEDOTE

TESJOEN KOULU SYYSTIEDOTE TESJOEN KOULU 2016 2017 SYYSTIEDOTE YHTEYSTIEDOT Tesjoen koulu Tavastantie 10 07955 Tesjoki tesjoen.koulu@loviisa.fi Puh. 044-0555 993 (klo 8-15 arkipäivinä) Koulunjohtaja 044-5577 240 (klo 8-17 arkipäivinä)

Lisätiedot

Oppilashuolto Lahden kaupungin perusopetuksessa

Oppilashuolto Lahden kaupungin perusopetuksessa Oppilashuolto Lahden kaupungin perusopetuksessa Piirros Iita Ulmanen Oppilashuolto Oppilashuollolla tarkoitetaan huolenpitoa oppilaiden oppimisesta ja psyykkisestä, fyysisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista.

Lisätiedot

Tässä esityksessä on kustakin pykälästä esillä vain ne momentit, joihin esitetään muutoksia.

Tässä esityksessä on kustakin pykälästä esillä vain ne momentit, joihin esitetään muutoksia. LIITE 1 (5) 18.10.2013 OAJ:N ESITYS SÄÄNNÖSMUUTOKSIKSI PYKÄLÄMUODOSSA Tässä esityksessä on kustakin pykälästä esillä vain ne momentit, joihin esitetään muutoksia. 4 a Erikoissairaanhoidossa olevan oppivelvollisen

Lisätiedot

Kalkkisten koulu 2015 2016

Kalkkisten koulu 2015 2016 Lukuvuosisuunnitelma Kalkkisten koulu 2015 2016 yhteystiedot koulu Lähiosoite Kenttätie 5 Postinumero 17240 Postitoimipaikka Kalkkinen Puhelin 03 7671008 Sähköposti kalkkistenkoulu@asikkala.fi Kanslia

Lisätiedot

OPPITUNNIT POISSAOLOT

OPPITUNNIT POISSAOLOT KOULUJEN YHTEISET TOIMINTASÄÄNNÖT OPPITUNNIT TERVEHTIMINEN Oppituntien aloitus tehdään selkeästi työrauhaa kunnioittaen. Uuden oppilasryhmän kanssa tunti alkaa tervehtimällä seisten. Vierailijan saapuessa

Lisätiedot

Luokanopettajan tilalle tulee useita aineenopettajia. Melkein kaikissa aineissa on eri opettaja.

Luokanopettajan tilalle tulee useita aineenopettajia. Melkein kaikissa aineissa on eri opettaja. Mikä sitten muuttuu? Yläkouluun tullessasi opiskelu muuttuu entistä itsenäisemmäksi. Opiskelu saattaa tuntua aluksi vapaammalta, mutta oma vastuusi asioiden hoitamisesta kasvaa, ja monet asiat pitää hoitaa

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu

Koulutulokkaiden vanhempainaamu Koulutulokkaiden vanhempainaamu Keskiviikko klo 8.30 10 TERVETULOA! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 672 oppilasta 36 luokkaa (POR) 60 päätoimista

Lisätiedot

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia Voimaan 28.8.2014 sisältävät opiskelijan tai harjoittelijan oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia määräyksiä, joiden lähtökohtana ovat ammatillisesta

Lisätiedot

Kouluilta kerätyistä kriteeristöistä parastettuja malleja päivitettynä Hämeenlinnan perusopetuksen arviointiohjeita vastaaviksi /RH 2010-2012

Kouluilta kerätyistä kriteeristöistä parastettuja malleja päivitettynä Hämeenlinnan perusopetuksen arviointiohjeita vastaaviksi /RH 2010-2012 Työskentelyn ja käyttäytymisen arvioinnin kriteerit Kouluilta kerätyistä kriteeristöistä parastettuja malleja päivitettynä Hämeenlinnan perusopetuksen arviointiohjeita vastaaviksi /RH 2010-2012 Työskentelyn

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Koulun alkaessa Vuodet eivät ole veljiä keskenään! Kun viime kouluvuosi polkaistiin käyntiin tutuilla opettajilla ja muulla henkilökunnalla, niin tämä vuosi

Lisätiedot

Arviointitiedote. Vuosiluokat 1-6

Arviointitiedote. Vuosiluokat 1-6 Arviointitiedote Vuosiluokat 1-6 Uusi perusopetuksen opetussuunnitelma, OPS 2016, astui voimaan 1.8.2016. Uuden opetussuunnitelman myötä myös arviointi muuttuu ja kehittyy. Puolalan koulun oppilasarviointi

Lisätiedot

7. OPPILAAN ARVIOINTI

7. OPPILAAN ARVIOINTI 7. OPPILAAN ARVIOINTI Oppilaan arvioinnin yleiset periaatteet Koulumme arvioinnin tehtävänä on ohjata ja kannustaa oppilaan kasvua, kehitystä ja opiskelua sekä kehittää hänen edellytyksiään itsearviointiin.

Lisätiedot

Oppilaan nimi: luokka: rehtori Hannu Isolauri (02) 2629 653 050 3101653. apulaisrehtori Matti Palmunen (02) 2629 257 050 4323625

Oppilaan nimi: luokka: rehtori Hannu Isolauri (02) 2629 653 050 3101653. apulaisrehtori Matti Palmunen (02) 2629 257 050 4323625 LUOSTARIVUOREN KOULUN OPISKELUOPAS 2015 2016 1 Oppilaan nimi: luokka: KOULUN YHTEYSTIEDOT LUOSTARIVUOREN KOULU Luostarinkatu 13, 20700 Turku http://info.edu.turku.fi/luostarivuori/ KOULUN HENKILÖKUNTA

Lisätiedot

YHTEISET PELISÄÄNNÖT YLÄKOULUSSA. Järjestyssääntöjen tavoitteet

YHTEISET PELISÄÄNNÖT YLÄKOULUSSA. Järjestyssääntöjen tavoitteet YHTEISET PELISÄÄNNÖT YLÄKOULUSSA Järjestyssääntöjen tavoitteet Koulun tehtävä on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen sekä antaa heille elämässä tarpeellisia

Lisätiedot

Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun!

Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! Leena Hiillos Rehtori 16.5.2017 Koulutulokkaiden opettajat E-1 H Anne Siljander 1 A Laura Semi (Immolantien talo) 1 B Lassi Heikkinen 1 C Johanna Aaltonen 1 D Teppo

Lisätiedot

koululääkäri Susanna Nyberg-Simola

koululääkäri Susanna Nyberg-Simola Lukuvuositiedote 2014-2015 HENKILÖKUNTA opettajat: 1a 1b 2.lk 3a 3b 4.lk 4.-5.lk 5.lk 6.lk pienluokka laaja-alainen eo: rehtori Päivi Lipsanen Jenni Nieminen Jaana Kukkonen Anu Terho Noora Vesterinen Laura

Lisätiedot

KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA

KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut Lasten ja nuorten palvelut 1 Huoltajalle Hyvään esiopetus- ja koulupäivään kuuluvat laadukas opetus, kasvua ja kehitystä

Lisätiedot

Kouluterveydenhuolto. Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala. Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa

Kouluterveydenhuolto. Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala. Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa Kouluterveydenhuolto Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa Oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun, kehityksen

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät Sivistystoimiala 10.8. Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä Kaikki vastaajat

Lisätiedot

Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona Aineisto osoitteessa:

Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona Aineisto osoitteessa: Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona 22.5.2019 Aineisto osoitteessa: www.lauta.edu.hel.fi Satu Hakulinen, rehtori Saara Kourouma, apulaisrehtori Solveig Korhonen, terveydenhoitaja

Lisätiedot

Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana.

Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana. Lasten ja nuorten lautakunta 25 04.04.2017 Lasten ja nuorten lautakunta 32 30.05.2017 PERUSOPETUKSEN YHTEISET TYÖRAUHAAN LIITTYVÄT TOIMINTAMALLIT/JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lasten ja nuorten lautakunta 04.04.2017

Lisätiedot

Tervetuloa Hatanpään kouluun!

Tervetuloa Hatanpään kouluun! HATANPÄÄN KOULUN OPAS MONIKIELISTEN OPPILAIDEN PERHEILLE Tervetuloa Hatanpään kouluun! Tässä oppaassa kerrotaan, millaista koulunkäynti on Suomessa ja millaista opetusta Hatanpään koulussa annetaan monikielisille

Lisätiedot

Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt

Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt Järjestyssääntöjä sovelletaan Jyväskylän ammattiopistossa (Laki ammatillisesta koulutuksesta 630/1998/35 ), johon kuuluvana pidetään opetuksen käytössä olevia

Lisätiedot

* * * Koulun nimi: todistusten testikoulu Sivu 1(2) Testi Oppilas Luokka 1T. Taito erinomainen. Taito kehittymässä.

* * * Koulun nimi: todistusten testikoulu Sivu 1(2) Testi Oppilas Luokka 1T. Taito erinomainen. Taito kehittymässä. Luokka 1T LUKUVUOSITODISTUS erinomainen Sivu 1(2) hyvä kehittymässä alulla Äidinkieli ja kirjallisuus - suomi ilmaista itseäsi suullisesti Luet tavuja Luet sanoja Luet sujuvasti Kirjoitat lyhyitä sanoja

Lisätiedot

Vuosisuunnitelma. Opettajat. Toiminta-ajatus / keskeiset tavoitteet. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Tuntikehys.

Vuosisuunnitelma. Opettajat. Toiminta-ajatus / keskeiset tavoitteet. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Tuntikehys. Harhalan koulu Sivu 1/6 Vuosisuunnitelma Koulun perustiedot Koulu:Harhalan koulu Ylläpitäjä:Kaupungm ylläpitämä koulu Koulumuoto:Ala-asteen koulu Oppilasmäärä luokittain Suunnitelma l. luokka 5 2. luokka

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu. Tiistai klo

Koulutulokkaiden vanhempainaamu. Tiistai klo Koulutulokkaiden vanhempainaamu Tiistai 15.5.2018 klo 8.30-10 TERVETULOA! WELCOME! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 683 oppilasta 36 luokkaa

Lisätiedot

ARVIOINTIKIRJA. Arviointikirja sisältää lukuvuoden aikana toteutettavia. arviointikeskusteluja ja väliarviointeja varten:

ARVIOINTIKIRJA. Arviointikirja sisältää lukuvuoden aikana toteutettavia. arviointikeskusteluja ja väliarviointeja varten: ARVIOINTIKIRJA Arviointikirja sisältää lukuvuoden aikana toteutettavia arviointikeskusteluja ja väliarviointeja varten: - oppilaan itsearvioinnin ja - opettajan arvioinnin oppilaasta. Välitodistus annetaan

Lisätiedot

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi Tervetuloa koululaisen vanhemmaksi Lukuvuosi 2016-2017 Syyslukukausi ti 16.8. ke 21.12.2016, lisäksi 5.12. on vapaapäivä Syysloma to 13.10. su 16.10. Kevätlukukausi ke 4.1. la 3.6.2017 Talviloma ma 20.

Lisätiedot

Tiivistelmä Munkkivuoren ala-asteen koulun koulukohtaisesta opetussuunnitelmasta

Tiivistelmä Munkkivuoren ala-asteen koulun koulukohtaisesta opetussuunnitelmasta Tiivistelmä Munkkivuoren ala-asteen koulun koulukohtaisesta opetussuunnitelmasta MUNKKIVUOREN ALA-ASTEEN KOULUSSA LUODAAN MEIDÄN KOULU -HENKEÄ Koulussa arvostetaan kaikkia niin lapsia kuin aikuisia. Koulussa

Lisätiedot

Savonlinnan normaalikoulu 2010-2011

Savonlinnan normaalikoulu 2010-2011 KÄYTTÄYTYMISEN JA TYÖSKENTELYN ARVIOINTI Oppilaan nimi syntymäaika 1. vuosiluokka 18.12.2010 Oppilaan itsearviointi: Kiitettävästi Hyvin Tyydyttävästi Heikosti Käyttäytyminen oppilas Noudatan hyviä tapoja.

Lisätiedot

KOTIOPETUKSESSA OLEVAT OPPILAAT

KOTIOPETUKSESSA OLEVAT OPPILAAT KAUHAJOEN KAUPUNKI SIVISTYSOSASTO KOTIOPETUKSESSA OLEVAT OPPILAAT TOIMINTAOHJE Sivistyslautakunta 9.6.2010, 92 Päivitys: Sivistyslautakunta 25.5.2011 70 1 Lähtökohta Suomessa vakinaisesti asuvat lapset

Lisätiedot

Mäntyharjun lukion järjestyssääntö

Mäntyharjun lukion järjestyssääntö Mäntyharjun lukion järjestyssääntö Lukion työskentelyä ohjaavat lukiolaki, lukioasetus, opetushallituksen ohjeet, koulutoimen toimintasääntö ja järjestyssäännöt. Järjestyssääntöjen tavoitteena on turvata

Lisätiedot

Oppilaan arvioinnilla ohjataan ja kannustetaan opiskelua sekä kehitetään oppilaan kykyä itsearviointiin.

Oppilaan arvioinnilla ohjataan ja kannustetaan opiskelua sekä kehitetään oppilaan kykyä itsearviointiin. 1 1. - 2. LUOKKIEN OPPILAAN ARVIOINNIN PERUSTEET 1. Oppilaan arvioinnin yleiset periaatteet Oppilaan arvioinnilla ohjataan ja kannustetaan opiskelua sekä kehitetään oppilaan kykyä itsearviointiin. Oppilaan

Lisätiedot

* * * Koulun nimi: todistusten testikoulu Sivu 1(2) Testi Oppilas Luokka 1T. Taito erinomainen. Taito hyvä.

* * * Koulun nimi: todistusten testikoulu Sivu 1(2) Testi Oppilas Luokka 1T. Taito erinomainen. Taito hyvä. Luokka 1T VÄLITODISTUS erinomainen Sivu 1(2) hyvä kehittymässä alulla Äidinkieli ja kirjallisuus - suomi Hallitset äänne-kirjain vastaavuuden Luet tavuja Luet sanoja Kirjoitat kirjaimia Kirjoitat tavuja

Lisätiedot

Hei! Arviointityöryhmä toivottaa kaikille mukavaa kevättä, kesäloma häämöttää jo kuuden viikon päässä

Hei! Arviointityöryhmä toivottaa kaikille mukavaa kevättä, kesäloma häämöttää jo kuuden viikon päässä Hei! Tässä arviointityöryhmän kokoamia ohjeita alakoulun lukuvuosiarviointia varten. Alussa on arviointiasteikko ja arviointilausekkeet luokittain lukuvuosiarviointia varten. Seuraavilla sivuilla ovat

Lisätiedot

PERUSOPETUSTA KOSKEVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ. Pasi Hieta Perusopetuksen apulaisrehtori 7-9 23.3.2015

PERUSOPETUSTA KOSKEVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ. Pasi Hieta Perusopetuksen apulaisrehtori 7-9 23.3.2015 PERUSOPETUSTA KOSKEVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ Pasi Hieta Perusopetuksen apulaisrehtori 7-9 23.3.2015 Perusopetusta sääteleviä lakeja ja muita säännöksiä: - Perusopetuslaki 628/1998, muutettu useita kertoja - Perusopetusasetus

Lisätiedot

Oppilashuoltosuunnitelma Koulukohtainen osuus

Oppilashuoltosuunnitelma Koulukohtainen osuus Oppilashuoltosuunnitelma Koulukohtainen osuus Koulu Kuulammen koulu Lukuvuosi 2014-2015 Oppilashuollon palvelujen järjestäminen ja oppilashuollon toimintatavat Koulukohtaisen oppilashuoltoryhmän Kokoonpano

Lisätiedot

Runsas vuosi sitten tuli kuluneeksi 130 v. siitä, kun ensimmäiset oppilaat aloittivat koulunkäyntinsä. tässä koulurakennuksessa.

Runsas vuosi sitten tuli kuluneeksi 130 v. siitä, kun ensimmäiset oppilaat aloittivat koulunkäyntinsä. tässä koulurakennuksessa. Loimaan kaupunki LUKUVUOSITIEDOTE 2012 201 Metsämaan koulu Runsas vuosi sitten tuli kuluneeksi 130 v. siitä, kun ensimmäiset oppilaat aloittivat koulunkäyntinsä tässä koulurakennuksessa. Kesäloman jälkeen

Lisätiedot

JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Juvanpuiston koulu Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Perusopetuslain :n 29 4. momentin mukaan koulun järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun turvallisuutta,

Lisätiedot

Savonlinnan normaalikoulu 2010-2011

Savonlinnan normaalikoulu 2010-2011 KÄYTTÄYTYMISEN JA TYÖSKENTELYN ARVIOINTI Oppilaan nimi 1. vuosiluokka syntymäaika 04.06.2011 Oppilaan itsearviointi: Kiitettävästi Hyvin Tyydyttävästi Heikosti Käyttäytyminen oppilas Noudatan hyviä tapoja.

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2014-2015. Sepänmäen koulu

TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2014-2015. Sepänmäen koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2014-2015 Sepänmäen koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Sepänmäen erityisopetusyksikkö toteuttaa oppilaan yksilöllisistä tarpeista lähtevää kasvatusta tavoitteena

Lisätiedot

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta 28.9.2017 Ryhmä 16X Tärkeitä asioita kakkosella 1/3 Opintojen seuranta onnistuu parhaiten Wilman kautta. Huom! Huoltajan Wilma-tunnukset ovat voimassa siihen

Lisätiedot

Hyvinkään kaupunki Vuosiluokat 3 6 Lv ARVIOINTIKESKUSTELULOMAKE. Oppilas: Luokka: Keskustelun ajankohta:

Hyvinkään kaupunki Vuosiluokat 3 6 Lv ARVIOINTIKESKUSTELULOMAKE. Oppilas: Luokka: Keskustelun ajankohta: Hyvinkään kaupunki Vuosiluokat 3 6 Lv. 2018-2019 ARVIOINTIKESKUSTELULOMAKE Oppilas: Luokka: Keskustelun ajankohta: Tervetuloa arviointikeskusteluun! Arviointikeskustelun tehtävänä on ohjata ja kannustaa

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan peruskoulujen opetussuunnitelma 2016

Etelä-Pohjanmaan peruskoulujen opetussuunnitelma 2016 Luonnos 11.11.2015 Etelä-Pohjanmaan peruskoulujen opetussuunnitelma 2016 Arviointi perusopetuksessa Arviointikulttuurin keskeiset piirteet Rohkaisu ja kannustus Oppilaiden osallisuus arvioinnissa Tuetaan

Lisätiedot

TYÖ JA LOMA AJAT JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

TYÖ JA LOMA AJAT JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järvenpään perusopetuksen LUKUVUOSITIEDOTE 2019 2020 (koulukohtaiset lukuvuositiedotteet löytyvät koulujen kotisivuilta ja sisältävät tarkempaa tietoa toiminnasta) TYÖ JA LOMA AJAT Perusopetuksen lukuvuoden

Lisätiedot

6.3 Arvioinnin kohteet

6.3 Arvioinnin kohteet 6.3 Arvioinnin kohteet Arviointi kohdistuu oppilaan oppimiseen, työskentelyyn ja käyttäytymiseen. Luotettava arviointi edellyttää näiden osa-alueiden monipuolista havainnointia ja dokumentointia. Oppimisen

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan päätöksen mukaiset työ-/loma-ajat. Lauantaityöpäivät: Liikunta- ja liikenneturvallisuuspäivä

Sivistyslautakunnan päätöksen mukaiset työ-/loma-ajat. Lauantaityöpäivät: Liikunta- ja liikenneturvallisuuspäivä Pyhäjoen kunta Yppärin koulun vuosisuunnitelma lv. 2017-2018 1. Koulun perustiedot: Oppilasmäärä: 54 oppilasta ja 10 esikoululaista Perusopetusryhmien määrä: 3, lisäksi esikouluryhmä 2. Lukuvuoden työ-/ja

Lisätiedot

Oppilaan arvioinnin kohteena ovat oppimistulokset, työskentely sekä käyttäytyminen.

Oppilaan arvioinnin kohteena ovat oppimistulokset, työskentely sekä käyttäytyminen. 3.- 4. LUOKKIEN OPPILAAN ARVIOINNIN PERUSTEET (säilytä) 1 1. Oppilaan arvioinnin yleiset periaatteet Oppilaan arvioinnilla ohjataan ja kannustetaan opiskelua sekä kehitetään oppilaan kykyä itsearviointiin.

Lisätiedot

Koulun opetussuunnitelmassa ja vuosisuunnitelmassa kuvattavat asiat

Koulun opetussuunnitelmassa ja vuosisuunnitelmassa kuvattavat asiat Koulun opetussuunnitelmassa ja vuosisuunnitelmassa kuvattavat asiat Luku Sivunro Turun opsissa Otsikko Asiat Koulun opetussuunnitelmassa 1.4 (s 15) Painotettu opetus kuvataan painotetun opetuksen tuntijako

Lisätiedot

Järjestyssäännöt 2017-

Järjestyssäännöt 2017- Järjestyssäännöt 2017- Kopio: Väntönen, Pauli 1/6 Sisällysluettelo Järjestyssäännöt 2017- Säännöt pdf-muodossa (luonnos) Järjestyssäännöt Pennalan koulun järjestyssäännöt Kopio: Väntönen, Pauli 2/6 Järjestyssäännöt

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Malvaan koulu. Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma

Malvaan koulu. Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma 1 Malvaan koulu Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma Malvaan nykyinen koulu on rakennettu v. 1956. Alkava lukuvuosi on 55. koulumme historiassa. Malvaan koulu on kaksiopettajainen perusopetuksen alakoulu.

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2015-2016

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2015-2016 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2015-2016 Koulun alkaessa Sateinen, mutta toivottavasti siitä huolimatta rentouttava kesäloma alkaa olla takanapäin ja edessä ovat uudet koitokset oppimisen pitkällä

Lisätiedot

Perusopetuslain muutos

Perusopetuslain muutos Perusopetuslain muutos 16 Tukiopetus ja osa-aikainen erityisopetus Oppilaalla, joka on tilapäisesti jäänyt jälkeen opinnoissaan tai muutoin tarvitsee oppimisessaan lyhytaikaista tukea, on oikeus saada

Lisätiedot

IMATRAN YHTEISLUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

IMATRAN YHTEISLUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT IMATRAN YHTEISLUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sisällys 1 Koulun nimi... 3 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen... 3 3 Opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet... 3 3.1 Opiskelijoiden yhdenvertaisuus ja

Lisätiedot

klo Jokivarren koulu Antti Ketonen, perusopetuksen rehtori

klo Jokivarren koulu Antti Ketonen, perusopetuksen rehtori 22.8.2018 klo 17.30 Jokivarren koulu Antti Ketonen, perusopetuksen rehtori Jokivarren koulu Yhtenäinen peruskoulu ykkösestä ysiin Hiukan alle 600 oppilasta 50 opettajaa, 25 koulunkäyntiavustajaa Toimistosihteeri

Lisätiedot

KOULUMESTARIN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KOULUMESTARIN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KOULUMESTARIN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä (pol 29 ). Järjestyssäännöissä

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Karstulan peruskoulun vuositiedote lukuvuodelle 2015-2016

Karstulan peruskoulun vuositiedote lukuvuodelle 2015-2016 Karstulan peruskoulun vuositiedote lukuvuodelle 2015-2016 Karstulan peruskoulu muodostuu Tolppilasta, vuosiluokat 0 6 ja Laaksolasta, vuosiluokat 7 9. Yhteystiedot Laaksola Tolppila osoite Koulutie 13,

Lisätiedot