Kevättä rinnoissa. Kiireinen kevät. Tai muka kiireinen. Kevät kuin kevät, se vaatii veronsa myös Lerpaketiimiltä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kevättä rinnoissa. Kiireinen kevät. Tai muka kiireinen. Kevät kuin kevät, se vaatii veronsa myös Lerpaketiimiltä."

Transkriptio

1

2 Kevättä rinnoissa Kiireinen kevät. Tai muka kiireinen. Kevät kuin kevät, se vaatii veronsa myös Lerpaketiimiltä. Kiireen keskellä unohtaa usein ajatella itseään. Jokapaikassa kun toitotetaan toisista välittämisestä ja kaikkien muiden huomioon ottamisesta. Entäpä jos ajattelisit tänä vappuna vain ja ainoastaan itseäsi? Miten se sitten tapahtuu? Esimerkisi näin: Ole itsekäs ja kerää omat roskasi. Nehän ovat sinun roskiasi ja kuuluvat sinulle! Itsekkyyden puuskassasi voit haalia samalla vaikka kaikkien muidenki roskat. Voit juhlinnan päätteeksi kruunata itsesi Roskien Kuninkaaksi. Kaikkien bileiden tohinassa joku saattaa haastaa riitaa tai töniä jonossa. Ota itsekkäästi tilanne haltuun ja halaa öykkäriä. Nauti halaamisesta saadusta mielihyvän tunteesta aivan yksinäsi ja jätä toinen seisomaan hölmistyneenä kadulle. Näiden avulla pääset käsiksi kylmään ja viiltävään itsekkyyteen. Mieti toki lisää keinoja ja pidä ne itsekkäästi itselläsi. Toivottavasti nautit Vappulerpakkeesta! (epä)itsekästä Vappua! Ahkerin terveisin, Ida, Eetu ja Eetu ps. Kaipaatko edelleen tähtipoikaa tai tyttöä, ja haluat nähdä sitä kuuluisaa paljasta pintaa? No otapa ittestäs kuva laita tulemaan osoitteeseen Me julkaisemme sen kyllä!

3 Meillon sangriaa ja karnevaalit 13. huhtikuuta, lämpötila noin +20 astetta, istutaan rantapaseolla Café Manilassa tyttöjen kanssa ja ollaan tosi sosiaalisia (kaikilla puhelin kädessä). Eka viikko Suomen eteläisimmässä kaupungissa, Fuengirolassa takana, ja sattuneista syistä kolme viikkoa lomaa, ansaittua sellaista, edessä! Tai no, lomaa tai lomaa, kandin aineistomatskut oottais SPSS-ohjelmaan syöttämistä. Jos et vielä tiedä, mikä on SPSS, älä huoli, opit sen kyllä. Toivottavasti tämän tullessa painosta Suomessakin on jo lämmintä ja aurinkoista, sillä pian Lerpakkeen ilmestymisen jälkeen meilläkin koittaa kotiinlähdön hetki. Mutta ei vielä, ja siksi aion kandin lisäksi omistautua kahdelle muullekkin tutkimusaiheelle: rusketuksen maksimoimiselle ja Fugen parhaan jäätelöpaikan löytämiselle. Challenge excepted! Aion myös olla henkisenä tukena Eeville, Hanskille ja Sandralle kun ne tekee tuntisuunnitelmia ja minä vedän lonkkaa. Puheenjohtajan tehtävät on nyt hetkeksi delegoitu huikealle vpj:llemme, Annalle, ja olen ihan varma, että Anna hoitaa hommat loistavasti. Tsemppiä Anna, toivottavasti et halua murhata mua ko tuun takasin Suomeen :-* Taidanpa ottaa kahvin sijasta kaljaa! Ja muuten, huikeeta vappua kaikille :) Terkuin Elisa, PJ on holiday

4 1. Mistä vuodesta lähtien vappu on ollut Suomessa virallinen liputuspäivä? 2. Miksi/mitä varten vappua juhlitaan? 3. Mikä on helavalkea ja miten se liittyy vappuun? 4. Mitkä neljä ainesosaa tarvitset (ainakin) siman tekoon? 5. a) Millä nimellä vappua kutsutaan englanninkielessä? b) Ja koska tottakai edelliseen jokainen osaa vastata, niin mikäpäs on vappu saksaksi? 6. Mistä mihin saakka kestää tänä vuonna opiskelijavappu? 7. Kenen vierestä heräät vappupäivänä 1.5.?

5 Kostajaiset 2014 Kostajaisethan ovat perinteinen alku vuoden talven/kevään juhla, jossa fuksit saavat kostaa kaiken sen nöyryytyksen ja häpeän tuutoreille ja muille rastinpitäjille, jotka ovat olleet järjestämässä fuksijaisia. Tänä vuonna tapahtuma oli kaikille muillekin lapikaslaisille avoin, mutta kukaan vapaaehtoinen ei uskaltanut tulla nöyryytettäväksi. Noh, ehkäpä ensi vuonna! Fuksit aloittivat suuren juhlan lordiaukiolta. Heti alkuun kostettavat joutuivat lämmittelemään ja jumppailemaan megafoonin kautta huudettujen ohjeiden mukaan. Veren virratessa vielä lämpimänä suonissa oli aika siirtyä ensimmäisen rastin suorituspaikalle Jätkänpuistoon. Kostettavat kilpailivat kahtena joukkueena eri talviurheilulajeissa. Kuvia tulossa lisää nettisivuille! Ulkorastin jälkeen oli usean baarirastin vuoro. Baarirasteilla kilpailijat joutuivat tai saivat (kaikki luokanopethan on vähä itserakkaita ja esiintymishaluisia) esiintyä, improvisoida, johdatella sokeaa ja sekä miettiä päänsä puhki vaikeista vaikeimpien kysymysten äärellä.

6 Alkulämmittelyt Lordiaukiolla, fuksit käski ja vanhemmat vikisi Tuomas näytti mallia oikeaoppisesta punnerruksesta ja loput seurasivat nöyrästi esimerkkiä.

7 Kilpailevia eli kostettavia joukkueita oli kaksi kappaletta! Poikien tiimi eli Ei toivotut Ja tyttöjen joukkue eli voittajajoukkue Kaljaa koneeseen!

8 Tyttöjen joukkue Kaljaa koneeseen kruunattiin Kostajaisten voittajaksi bar Bullissa, ja vain hetken päästä siitä alkoi kyseisessä paikassa kaikille jo tuttu tapahtuma: Lauluilta by Kootut Teokset. Vaikkakin Lauluilta oli tälle keväälle jo viimeinen, niin toivotaan että illat jatkuvat taas ensi lukuvuonna! Toimittaja kävi myös jututtamassa ja kyselemässä kuulumisia ja vapun odotuksia paikallaolijoilta. Ensimmäinen iloinen veikko, jota sain kunnian jututtaa, oli fuksi nimeltä Tatu. Tatu oli jo saanut todistaa kiivasta ja kiihkeää kilpailua Kostajaisissa. Toivon vapulta suuria tunteita ja oikein mukavia opiskelijatapahtumia Seuraavaksi toimittaja törmäsi kuvankauniiseen 2. vuosikurssin neitoseen Inkaan. Inka oli myös voittajajoukkueessa! Kostajaiset olivat menneet hyvin ja hän oli rasteihin erittäin tyytyväinen. Entäpä mitä odotat vapulta? Helsingin kaivopuistoa Vaikka Inka aikoo karata vapuksi Helsinkiin, niin Laura auttoi toimittajaa ja vinkkasi Inkalle torstain bileistä Kauppayhtiöllä, joihin neitoset aikovat osallistua. Lehden ilmestyttyä vapun ensimmäiset bileet ovat jo ohi. Mikäli olit paikalla ja sait räpsittyä paljon kivoja kuvia, joita haluat jakaa muidenkin lapikaslaisten kanssa, niin laita niitä tulemaan osoitteeseen Tottakai muutkin lapikaslaisiin liittyvät kuvat käyvät! Kuvat laitetaan Lapikkaan nettisivuille.

9 Sitten saapui mies pimeästä, Miikka! Miikan odotukset Lauluillasta olivat katossa! Mies oli tulossa nauttimaan yhden oluen ja näkemään kavereita. Onko odotuksia vappua ajatellen? Ei Meinaatko olla Rovaniemellä? En tiiä Mies oli yhtä mysteeriä. Aika näyttää näemmekö Miikan Rovaniemen vapussa vai jossain muualla. Miikka halusi kuitenkin lähettää vapputerveiset lapikaslaisille: Ei muuta ko hymyä huuleen vaikka vastatuuleen! Ja hyvää vappua kaikille!

10 Aattellista alkoholipolitiikkaa Muuan radikaali kommarihippi linjasi pari tuhatta vuotta takaperin, viimeistä ateriaansa syödessä, viinin kuvastavan hänen vertaan liiton merkiksi. Tätä samaa symboliikka voimme soveltaa uuden maailman proletaarin kärsimysnäytelmässä. Uuden maailman kyykkyviini symboloi työläisen tuskaa ja verta. Chileläiset, Argentiinalaiset ja Etelä-Afrikkalaiset plantaasiporvarit imevät viinin suoraan työläisen vasemmalla puolella rintaa sykkivistä sydämistä. Pelloilla vuodatetaan katkeria hiensekaisia kyyneleitä länsimaalaisen sosiaalietuja nautiskelevan palkansaajan perjantain iloksi. Kyykkyviinillä kyykytät duunaria! Reilu kauppa Voit vain kuvitella paljonko Etelä-Afrikkalainen tuottaja, puhumattakaan työläisestä, saa rahaa 7 maksavasta pullosta, kun hinnasta vähennetään kaikki välikädet, tuotantokulut, kuljetus, maahantuojan kulut, verot kotimaassa sekä Suomessa puhumattakaan Alkon ottamasta voitosta. Ei mitään. Onneksi työläisten ääni on kuultu! Alkolla on valikoimissaan 39 kansainvälisesti sertifioitua eettisen kaupan tuotetta. Ostamalla reilun kaupan tuotteen vältyt viljelijöiden ja työläisten kyykyttämiseltä. Eettisten sertifiointien yleisperiaatteita on se, että viljelijä saa tuotteistaan oikeudenmukaisen korvauksen, työntekijöillä on inhimilliset työolosuhteet, työntekijöillä on oikeus kuulua ammattiliittoon, tuotannossa noudatetaan ympäristökriteerejä sekä tuotteet voidaan jäljittää. Eurokriisi Miksi mennä merta edemmäksi kalaan? Sademetsät, laajat tasangot, sekä jylhät vuoristot selvittäköön omat sotkunsa. Jospa hoidettaisiin Euroopan asiat ensiksi. Eu-kriisimaat ovat tunnetusti hyviä viinintekijöitä. Espanja, Portugali, Italia ovat menestyksekkäästi tuottaneet toinen toistaan hienompia viinejä työläisten, talonpoikien, sotilaiden papiston, porvariston sekä aateliston ja etenkin kuninkaallisten viihdykkeesi. Haastankin sinut uuteen kampaniaan: Juo ja osta vain eurooppalaisia viinejä. Ja paljon. Muista myös äänestää tulevissa EUparlamenttivaaleissa. Aloittakaamme ensiksi vaikka pelastamalla Espanja alle kymmenellä eurolla.

11 Arvostelu Viini: Faustino VII Rypäle: Tempranillo Alue: Espanja, Rioja Hinta: 9,39 Espanjalaiset tunnetaan hyvin alkuvoimaisena kansana. Läpi historian viekkaat inkvisiittorit sekä rohkeat konkistadorit ovat olleet valppaana ylikansoittumisen ehkäisemisessä. Viini ja Espanjalaisuus ovat erottamattomat kuin Jeesus ja kaksitoista opetuslasta. Toisin kuin etiketissä pälyilevä harmaapartainen merkantilisti antaa ymmärtää viini on kuin komea, kaunis ja salskea nuori senjoori. Notkea ja täynnä espanjalaista temperamenttia. Ulkoapäin tarkastellessa tuoksutellessa voimme aistia suklaisen ja pehmeän nuorukaisen. Kuitenkin pehmeän ulkokuoren alta paljastuu pimeä puoli. Keskitäyteläisen karpaloisen raikkauden alta nousee mausteista tulista hedelmäisyyttä. Ei kuitenkaan niin, että viinin harmonia järkkyisi. Suosittelen ruokaviiniksi patojen ja liharuokien seuraan. Oikein toimiva myös maailman parantamiseen. Huomiona voin sanoa, että kyseinen viini voitti viini.fi:n viinikilpailun 2013 sarjassa alle 10 eurooppalaiset viinit. Ps. Mieti taloudellisesti. Pyri omavaraisuuteen. Pelasta suomalainen sokeriteollisuus. Pelasta itsesi. Pane oma simasi (oikein tiukassa taloudellisessa tilanteessa pitäydy perinteikkäästä kiljussa). Lapikas tekee oman osuutensa panemalla vapun kunniaksi ämpärikaupalla maittavaa aikuiseenkin makuun soveltuvaa vappusimaa. Reseptin saat internetistä. Eetu V.P.J Ahola

12

13 Terveisiä Aurinkolasta! Täällä Fuengirolassa säät on sallinnu meitä, ja me neljä tytön tylleröä ollaan jo ehitty nauttia harjoittelun ensimmäisistä viikoista täysin rinnoin. Paikat ja tavat on tullu pikku hiljaa tutuiks osataan melkein jo bussiaikataulut, mutta bussit ei osaa vaan noudattaa niitä. Meidän alku on ollu melko jännittävä. Milloin mikäkin ei toimi meidän kämpässä tai millon mitäki ei osata käyttää tai millon mikäki seinän kappale tippuu alas. Eniten mieltä (ja vartaloakin) lämmittävin riemuvoitto oli kuuman vesi elettiin melkein viikko ilman sitä, hyi! Mutta jos mikä on vituttanu, niin aina on voinu mennä rannalle (joka on tuossa 100m päässä meidän kämpästä) ottaa arskaa ja nautiskella ihanasta lämmöstä ja niin kauniin sinisestä merestä. Täällähän on se hyvä puoli, että voi yhdistää tuntien suunnittelun ja auringon ottamisen ;) Aurinkorannikon suomalainen koulu on mitä mahtavin harjoittelupaikka, suositellaan sitä kaikille! Tähän mennessä ollaan saatu hyvää ohjausta ja paljon erilaisia ja täysin uusia kokemuksia, millasta on opettaa oikeessa koulussa ja rajoitetuilla resursseilla. Suomalaisen koulun ruoka on rehtoriakin lainaten muuten maailman parasta. Täysin lisäaineetonta ja maukasta kera vichyveden oppilaatkin syö innolla eikä nirsoile. Yllättävää sinänsä, mutta täällä opettajien huoneessa on päivittäin hedelmiä ja marjoja eikä pullaa ja kakkua niin kun ehkä siellä kylmässä ja märässä Suomessa. Ei, mutta täytyy myöntää Kaikesta huolimatta on tietenki ikävä koti-suomeen, we miss you Finland! Pitäkää Suomi pystyssä ennen kun me tullaan. Tätä kirjottaessa polttelee auringossa palaneita peppuja, mutta ei se mitään, koska meillon sangriaa ja karnevaalit, meil on teguilaa ja kasvomaalit, vo-o-ooo.muistakaa ihmiset, että huominen on aina huomenna <3 Ruskettunein terveisin Eevi, Hanski, Sandra ja Elisa Harjoittelijat aurinkorannan koululla

14 Oletko SINÄ jo Tinderissä? (Varoitus! Sisältää siveettömyyttä!) Ei jatkoon, ei jatkoon, ei jatkoon, jatkoon! Tällaista minulle on Tinderin käyttö, sovelluksen, johon luodaan ensin oma profiili ja sitten puhelimen näytölle ilmestyy kuvia miespuolisista sovelluksen käyttäjistä (asetuksissa voi määritellä tietenkin sovelluksen näyttävän sinulle myös naisia, tai vaikka molempia sukupuolia omien mielihalujen mukaan). Profiilikuvien perusteella valitaan onko kiinnostunut kyseisestä henkilöstä ja painetaan tälle joko sydäntä, tai sitten rastia ruutuun ja näytölle ilmestyy seuraava profiili. Jos tykkäät profiilista, ja sama tyyppi on tykännyt sinun profiilistasi, sovellus ilmoittaa matchin löytyneen ja sen jälkeen alkaa viestittely tämän kiinnostavan tyypin kanssa. Miten helppoa uusien mahdollisten poikaystäväkandidaattien tapaamisesta on tehtykään! Tai sitten ei Loin oman Tinder-profiilini noin pari kuukautta sitten. Muutamat tyttökaverini olivat Tinderin käyttäjiä ja hehkuttivat sovellusta ja hyvännäköisiä miehiä joita olivat sen kautta löytäneet. Totta kai minunkin oli sitten luotava oma profiili tähän huikeaan appiin! Olin aivan innoissani selaillessani miehiä ja valitessani parhaimman näköiset, ja miten itsetuntoa kohottavaa olikaan kun jonkun uskomattoman kuuman miehen profiilista tykätessäni sain ilmoituksen You got a new match!. Siis tuohan on aivan hirveän pinnallinen sovellus ja Laita sinne kuvaukseksi että etsit vain seksiseuraa olivat kommentteja joita sain kavereiltani, kun kerroin luoneeni profiilin kyseiseen sovellukseen. Jätin kuitenkin kuvauksen kirjoittamatta ja latasin profiiliini ihan siveellisiä kuvia ja jäin odottelemaan, millaisia yhteydenottoja saan miehiltä. Ensimmäisten päivien aikana sovelluksesta oli löytynyt noin kymmenisen matchia. Valitin koulussa kavereilleni siitä, miten minulle ei juttele Tinderissä kuin ruotsalaiset tai suomenruotsalaiset. Eihän siinä muuten mitään, mutta Ruotsi on sijainniltaan ehkä hieman liian kaukana treffien sopimiseksi ja suomenruotsalaisen kanssa taas viestittelystä ei nyt tullut oikein mitään kielimuurin takia, sillä hänen ajatuksistaan ei saanut oikein mitään selkoa huonon suomen takia Selattuani valehtelematta noin sadan miehen profiilin olin tullut siihen tulokseen, että kaikista kiinnostavimmat miehet olivat minulle joko tuttuja jotakin kautta (tosin eivät sellaisia joihin olisin halunnut ottaa mitään kontaktia juuri Tinderin avulla) tai sitten tiesin että he olivat varattuja. Tämä sai minut tietenkin ihmettelemään suuresti, miten ihmeessä heidän tyttöystävänsä eivät tiedä heidän Tinder-profiileistaan Tuntui jo, ettei Tinderillä ollut minulle enää mitään uutta annettavaa. Mies toisensa jälkeen sai minulta kuvaansa NOPE -leiman ja tarpeeksi kiinnostavia miehiä sai

15 oikein etsimällä etsiä. Yhden profiilin kohdalle jouduin kuitenkin pysähtymään ja päädyin tekemään tarkempaa researchia. Kuvissa esiintyi jääkiekkopelaaja, jonka ulkonäköön olin kiinnittänyt erityistä huomiota jo aiemmin muussa yhteydessä. Olin jo melko varma siitä, että joku on nyt tehnyt feikkiprofiilin ja yrittää sillä saada epätoivoisesti huomiota naisilta. Päätin kuitenkin koettaa onneani ja painoin sydäntä, jolloin sovellus ilmoittikin uudesta matchista. Miehen keskustelunaloitus oli niinkin luovuuden huipentuma kuin ;-), ja se kertoikin jo tarpeeksi siitä, millä mielellä hän oli liikkeellä. Kävi selväksi, että hän halusi tavata minut jo samana iltana. En kuitenkaan uskonut, että profiilin takana oli oikeasti se henkilö, jona hän esiintyy. Selvyyden saamiseksi sain kuitenkin nerokkaan idean kysyä, voisimmeko tavata esimerkiksi tiistaina, sillä tiesin että kyseisellä joukkueella oli peli sinä iltana. Yllätyin vastauksesta, sillä mies sanoi, ettei pysty tapaamaan silloin vedoten peliin. Tässä vaiheessa varmistuin tyypin henkilöllisyydestä ja kerroin osoitteeni. Mitä Tinder-kokeilustani jäi sitten käteen? Parisenkymmentä matchia joista ainoastaan pari asuvat kotikaupungissani ja joiden jutuille lähinnä facepalmasin ( Tuu tänään baariin tai Vittu oot kuuma oon nähny sut koulussa ). Ja sitten tietenkin nämä varattu-kategoriaan kuuluvat miehet joiden kohdalla päädyin sitten kuitenkin painamaan rastia. Tiesin toki että tällä kyseisellä jääkiekkoilijallakin on tyttöystävä, tosin tarpeeksi kaukana maassa, josta hän on kotoisin (olin tietenkin lukenut asiasta aiemmin netistä). Sovellusta käyttävien miesten taso yllätti sekä positiivisesti että ei niin positiivisesti, sillä olisin odottanut törmääväni enemmänkin booty call -tyyppisiin ehdotuksiin, mutta toisaalta taas melko harva aloitti minkäänlaista keskustelua. Elämäni rakkautta tai muutakaan sen vakavampaa en siis tämän kaikkien hehkuttaman Tinderin kautta löytänyt, mutta sainpahan ainakin SMliigatason kyytiä. Kirjoittaja on vieraileva, nimettömänä pysyttelevä tähti ainejärjestömme ulkopuolelta. Kiitokset tälle mysteerihenkilölle jutusta! Jos siis omat ja kaverin tutut on tullut koluttua jo läpi, niin eikun rohkeasti treffaileen Tinderin kautta ;) Huhut kertoo, että muutama lapikaslainen olisi jo uskaltautunut Tinderin villiin maailmaan

16

17 Vastaa Jäsenkyselyyn ja vaikuta! Lapikas järjestää jäsenkyselyn ainejärjestönsä jäsenille. Jäsenkysely avautuu vastattavaksi Lapikkaan mehuhetkellä keskiviikkona Kyselyn tarkoituksena on kerätä arvokasta palautetta ja tietoa juurikin teiltä arvoisat lapikaslaiset! Kyselyyn voit vastata paikanpäällä mehuhetkellä, tai myös myöhemmin sähköisesti. Sähköinen vastausosoite on Jäsenkyselyyn pystyt vastaamaan Tulethan paikalle, ja päästät äänesi kuuluviin! Anna ainejärjestöllesi ja sen toiminnalle kiitosta, moitteita, kritiikkiä, parannusehdotuksia! Vastaamalla jäsenkyselyyn osallistut myös lahjakorttien arvontaan! Lahjakortteja arvotaan kaksi (2) kpl, ja arvonta suoritetaan jäsenkyselyn vastaamisajan päätyttyä. Lapikkaan keväinen mehuhetki MILLOIN? keskiviikkona 7.5. klo MISSÄ? Sään salliessa ulkona yliopiston pääovien edessä, mahdollinen sisätila ilmoitetaan myöhemmin MIKSI? Jäsenkyselyn avulla kehität ainejärjestösi toimintaa Pääset nauttimaan ilmaisista virvokkeista ja kivasta seurasta

18 Äkkiä Ehditkö lukea tämän? Vai oletko varma, ettei ole kiire jonnekin? Kiire kauppaan, kouluun, kotiin, töihin, wc-tiloihin, harjoituksiin, juhliin, syömään, nukkumaan, linja-autoon, junaan tai lentokoneeseen? Kiire on henkilökohtainen tunne siitä, että on toimittava liian nopeasti. Ennen kiire tarkoitti hetkittäistä uhkaavaa stressitilannetta. Luolamies esi-isämme olivat rakennettuja siten, että tällaisissa tilanteissa keho ylivirittyi, jotta se saattoi kohdata uhkaavan vaaran. Merkittävä osa jatkuvan kiireen vahingollisuudesta johtuukin siitä, että ihmiseen ohjelmoitu stressivalmius on tarkoitettu vain hetkellisiin suorituksiin. Nykyihminen voi kokea kiireen tunnetta päiviä, jopa viikkoja. Kiire voi aiheuttaa vakavia ruumiillisia vahinkoja esimerkiksi aivoihin, vaikuttamalla haitallisesti psyyken lisäksi uneen ja ravintoon. Joidenkin mielestä kiire onkin vain länsimaisen ihmisen tuotosta. Time doesn t exist, clocks exist. Päätin ottaa asiasta selvää, ja aloin vuoden 2013 kesällä irrottautua kiireellisestä elämäntavasta. Olen aina ihastellut munkkien ja zen-mestarien tapaa elää hetkessä, ilman hätää juosta paikasta A paikkaan Z, enkä voi sanoa olleeni kaukana pään ajelemisesta ja yksiön muuttamisesta atsteekkiluolaksi. Itse asiassa näin olisi varmasti käynyt, ellen olisi jättänyt Helsingin pikkukotiani Lapin laavujen vuoksi. Hylkäsin urbaanin asketismin, tarkoituksenani etsiä rauhaa luonnosta. Hermostuttavia asioita: Facebook Älypuhelin YouTube WhatsApp Instagram Twitter SnapChat Risuaita Caps lock Kalenteri Televisio Mainokset Elektroniset avaimet Muistutukset Opetusharjoittelu Opintopisteet Ville Vanhasen viikset

19 Maailma on kuulemma valmis. Se on tehty valmiiksi meitä varten. Nykyteknologian avulla kaikki on saatavilla, ja käden ulottuvilla. Eikä edes tarvitse kurottaa kättä taskua pidemmälle, kun vastaus löytyy jo sudenpentujen käsikirjasta. Keskustelutkin ovat valmiiksi käytyjä, kun pöydässä jokaisella on sähköinen tietosanakirja. Tilastokeskuksen vuoden 2011 tutkimuksen mukaan 25% vuotiaista suomalaisista omistaa älypuhelimen. Vuonna 2014 se kuulostaa vähättelyltä. Kenet muka enää tiedät, jolla ei olisi tökittävää, muovista raamattua? Siinä vaiheessa, kun 74-vuotias isoäitini liittyi Facebookiin, ja 80-vuotias isoisäni laittoi tekstiviestissään(!) hymiön, tiesin tuhon tulleen kosketeltavan lähelle. Opettajan työssä hyvin ajankohtainen vitsaus on oppilaiden matkapuhelinten räpläys. Vaikuttaa siltä, että pienimmätkin kouluikäiset tarvitsevat Google Mapsia löytääkseen koulusta kotiin. Luulen Tilastokeskuksen jättäneen alle naimaikäiset selvityksestään pois silkasta pelosta. Voin myöntää, että itselläni olisi ainakin ollut ihan paska lapsuus, jos olisin saanut Samsung Galaxyn jo maailmaa pelkäämättöminä vuosinani. Voi raukkoja diginatiiveja. Irtisanoutuminen Facebookista (jonne heikkona, ympäristön paineesta kuitenkin palasin) sekä iphonen vaihtaminen perinteiseen matkapuhelimeen olivat elämäni rauhoittavimpia tekoja. Evankelis-luterilainen paaston aika on ohi, mutta suosittelen jokaista kokeilu- ja ahdasmielistä testaamaan elämää ilman piipittäviä taskutietokoneita ja virtuaalisia verkostoja. Ihan vaikka vain päivän ajan. Näkökenttäämme syötetään jatkuvasti uutta tietoa. Sitä ei tarvitse edes panna muistiin, sillä kaikesta voi ottaa valokuvan. Ihmisen muisti on yksi keskeisimpiä kognitiivisia työkaluja, ja hermostunut elämä ei ainakaan edesauta sen kehittämistä. Kun mitään ei tarvitse enää muistaa, ei muistia tarvitse. Sitten muisti kuihtuu olemattomaksi. Mistä aiheista radion listahitit kertovat? Tonight. We are young. There s no tomorrow. YOLO. Meidän tulisi siis elää jokaista päivää, kuin viimeistä päivää, ja jokaista iltaa, kuin viimeistä. Kysyn vaan: mihin helvettiin on kiire? Eikö jokaista päivää voisi elää, kuin ensimmäistään, ja jokaista iltaa kuin sen päivän iltaa? You only live once. Mutta yhtä lailla you only die once. Hairahduttuani interaktiivisesta maailmasta tunsin oloni kevyeksi. Sitä keveyttä voisi kuvata helposti kolmella sanalla: keveys, vapaus ja rauha. Elä sellaista elämää, jota haluat elää. Ei sellaista, jota tarvitsee. Koska olet viimeksi tehnyt spontaanin matkan eri reitillä, kuin sinulla on tapana? Tai koska olet eksynyt, ja loppujen lopuksi löytänyt kotiin? Koska olet viimeksi avartunut uudella ravintolalla, jonka löysit vahingossa, ilman arviointipalvelujen karttasovelluksia? Maailma on kuulemma valmis. Ei auta muuta kuin elää se. Mutta älä tänne paperiin katso, vaan ylös. Terveisin, Eetu Jay

20

21 Vappuhoroskoopit Oinas RAHA EU:n talouspolitiikka huolestuttaa sinua. Pelkäät euron kaatumista, ja käytkin vaihtamassa viimeiset käteisrahasi hiivaan ja sokeriin. Kelpaa kriisin keskellä hykerrellä. RAKKAUS Runsas vasemman nyrkin ravistelu tekee hallaa rakkauselämällesi. Yhden yön romanssitkaan eivät idä sillä, että haluat itseäsi kutsuttavan Isä Aurinkoiseksi. Tulet tutustuneeksi Rovaniemen Poliisin hellään kosketukseen: yllättäen vasen nyrkki löytyy taas syvältä sisältäsi. Rauhaa ja rakkautta. EU-vaalit Olet lopen kyllästynyt häviämään. Härkä RAHA Eläinradan astepisteet saavat sinut kuumeiseksi. Nimittäin kultakuumeiseksi. Sukulaisten piironginlaatikot tyhjenevät kuin taloyhtiön räystäät. Kultasi on onnellisesti vaihdettu KultaRahaksi Oy takaa toimeentulosi. RAKKAUS Suruksesi KultaRahaksi Oy teki konkurssin, joten kultasi ei tarvitse pelätä ihmiskauppaa. Muista, että ajatuskin on synti. Anekauppa pelastaa taivaspaikkasi; vie kullallesi ruusuja. Paratiisin metsäorvokit kurkottelevat kohti rakkauden sauvaa. Se sykkii. EU-vaalit Kemin vappumarssijat saavat kokea vihasi. Puristat lihavaa lompakkoasi kuin esikoistasi, ja syljeksit työläisten päälle. Onneksi sinulle joka päivä on perjantai. Kaksonen RAHA Merkurius on hilpeällä tuulella: sen kirkkaus sokaisee sinut täysin todellisuudelta. Sosiaalityöntekijäsi on huolissaan tiliotteen toistaessa strippiluola Kitty Catin ja Vivuksen panoja. Ensilainaajan ilmainen korko saa velkakierteen jyrkkään syöksyyn. Herää! RAKKAUS Löydät kaltaisesi Helluntaikirkosta: rupsuttelu ennen avioliittoa on sallittua, jopa suotavaa! Kesähäät odottavat huolettomia. EU-VAALIT Hyvä veli -verkostot ja kaksinaamainen peli miellyttävät vekkulia maalaisromanttista mieltäsi. Et ole koskaan ollut ylpeämpi ollessasi suomalainen. Tahdot kuningaspossuksi.

22 Rapu RAHA Käyt äidin luona Rapulassa syömässä. Siellä on hyvää seuraa, ja suolaista naposteltavaa. Kosteisiin oloihin oletkin jo tottunut. RAKKAUS Kostean rantalomasi seurauksena toit mukanasi vipeltäviä pikku tuliaisia. Käynti alapäätohtorilla virittää rakkauselämäsi uusille aalloille. Ihastut sukupuoliklinikan nättiin vastaanottovirkailijaan. Hän tuoksuu pelargonioilta. Ihana mies. EU-VAALIT Muukalaiset ovat vallanneet kotikontusi. Löydät sydämesi agitaattorin kantakapakastasi. Perinteisen suomalaisen miehen. Leijona RAHA Olet rikas ja onneton. Roy Clubin kalliimpienkaan drinkkien virta ei saa elämän janoasi sammumaan. Etsi lohtua pankkiautomaatilta. RAKKAUS Kiima-aika on ohi. Rakkauden aurinko on laskeutunut. Jäljellä ovat enää linnasi kylmät holvit. Kaipaat kultasi kupeita. EU-VAALIT Miksi olisit kiinnostunut valtakuntasi asioista. Neitsyt RAHA Eikö olisi jo aika antautua elämän iloille? Eläkevakuutuksia suunnitteleva kolmannella kymmenellä käyvä nuori ei ole valuuttaa naimamarkkinoilla. Anna säästöjesi puhua. RAKKAUS Eroosion vaikutukset näkyvät jo jalkovälissäsi. Merkuriuksen kurssi saa biologisen kellosi tikittämään. Eikö olisi jo aika? EU-VAALIT Liberaalimpi hamepolitiikka tekisi hyvää sinulle. Anna impesi kaikua.

23 Vaaka RAHA Raha on sinulle kuin ilmaa: rakastat ilmaa. RAKKAUS Koet karvaisten käsien kosketuksen. Punnitse tarkkaan, kannattaako turkkilaisen yrittäjän matkaan lähteä. Oma ravintolayritys ei takaa sitä, että hän ostaisi sinulle lupaamansa saaren. Mutta tiedä tämä: myski hivelee keuhkojasi. EU-VAALIT Unohdat äänestää. Häpeäisit. Skorpioni RAHA Mätkyt pistävät kuin piikki kovaan kitiinikuoreesi. Saksesi käyvät kiinni jokaisen anelijan lihaan. RAKKAUS Parittelun aikana uros käyttää pektiinielimiä löytääkseen sopivan paikan maassa sijoittaakseen sinne siemennestettä sisältävän spermatoforin. Uros ja naaras suorittavat lisääntymistanssin, jonka aikana uros sijoittaa naaraan paketin päälle ja naaras siirtää paketin sukuelimiinsä. EU-VAALIT Pääset leikkausten ja talouskurin makuun. Tarvitsemme rakenneuudistuksia. Jousimies RAHA Rakenneuudistus on ajanut kunniallisen ammattikuntasi kriisin partaalle. Mummosi pelastaa! Hänen kirstunsa ovat täynnä kultaa ja mirhamia. RAKKAUS Löydät mummostasi uusia puolia. Pieni flirttailu ruokkivan käden kanssa saa syöttökaukalosi täyttymään maallisista herkuista. Vanhassa vara parempi. EU-VAALIT Vilkkaat vaaliuurnat vaihtuvat tuhkauurnaksi. Sokean rakkautesi pohja murtuu. Uhraat äänesi sotiemme veteraanien puolesta. Jupiter on puhunut.

24 Kauris RAHA Et haluaisi ajatella raha-asioita ollenkaan. Itse asiassa et ajattele. Unohdat jatkuvasti maksaa kirjastomaksusi, ja ehkä siksi haastemies on paras ystäväsi. RAKKAUS Viattomat vasat hyppivät onnellisesti keväisillä niityillä. Haluat saada osasi. EU-VAALIT Et halua päätyä kapitalistin trofeeksi. Alat tarkkailla kulutusvalintojasi, ja huomaat, että se minkä kaljarahassa menettää, luomuviikunassa voittaa. Ympäristökatastrofit kulottavat metsäpalstasi. Ruohon kasvatus voi alkaa. Se on vihreämpää aidan tällä puolen. Vesimies RAHA Uranus saa herkät aistisi koetukselle. Miten kaataa vettä astiasta, joka on tyhjä? RAKKAUS Ruskeat pojat saavat kuppisi läikkymään. Tule nuoltavaksi, sinä kaunis hirviö! EU-VAALIT Haluaisit äänestää, mutta vaalikopissa sattuneen häpeällisen konfliktin vuoksi päätät pitäytyä. Kalat RAHA Tonnikalaa öljyssä saa nyt kaksi purkkia kolmella eurolla Kemijärven Valintatalosta. RAKKAUS Tahdot tulla peratuksi. Pitkiä syviä vetoja. Luonnon kiertokulku. Tule uimaan iso poika, vesi on lämmin kuin linnun maito. EU-VAALIT Kemijoen valjastus saa sinut kuohumaan. Lohikannat on saatava ennalleen! Millään muulla ei ole väliä.

25 Oletko kiinnostunut ainejärjestötoiminnasta? Haluaisitko mukaan Lapikkaan hallitukseen? Lapikkaan hallitukseen pystyt hakemaan aina yhdistyksen syyslukukauden vuosikokouksessa. Ole siis syksyllä kuulolla ja tule vuosikokoukseen paikalle! Kokoukseen paikalle tuleminen ei vielä velvoita yhtään mihinkään. Lapikkaan hallitus koostuu eri vastuualueista, joihin valitaan vastuuhenkilöt. Näitä ovat: Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Rahastonhoitaja Edunvalvonta Kulttuuri Liikunta SOOL Fuksiasiat Lerpake Verkkosivut ja tiedoitus Elä pelästy! Mielekästä tekemistä löytyy! Pääset keskustelemaan, vaikuttamaan, pohtimaan, oppimaan, toimimaan, nauramaan, miettimään ja tekemään asioita maan ja taivaan väliltä. Lisäksi saat kokemusta, joka on hyödyksi työelämässä. Saatat päästä myös viidakon valtiaaksi.

26 Voit seurata ainejärjestösi toimintaa Facebookissa Lapikkaan sivulla ja ryhmässä nettisivuilla juurikin näiltä sivuilta eli Lerpakkeesta Osallistumalla yhdistyksen ja hallituksen kokouksiin Lapikaspostia seuraamalla, tulee sähköpostiisi jos olet liittynyt Lapikaspostilistalle! ja tottakai osallistumalla Lapikkaan järjestämiin tapahtumiin! Siellä saattaa jopa tutustua ihmisiin, eli päästä siihen kuuluisaan face-to-face tilanteeseen. Muista myös: - KTK:n kesätenttipäivät ovat ma klo 10 14, ma klo ja pe klo 10 14, paikkana toimii Fellman-Sali (ellei muutoksia ilmaannu). Huomaathan, että viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantaina 28.5.!

27 1. Vuodesta Suomessa vappu on nykyisin työväen, ylioppilaiden ja kevään juhla. Vapun historia on hyvin rönsyilevä ja monitahoinen, joten otapa siitä selvää jos kiinnostaa Vapun alkuperä 4. Vesi, sokeri, sitruuna ja hiiva. Viides tärkeä ainesosa on fariinisokeri, kaippa se makuun vaikuttaa. Rusinoita on myös ruukattu laittaa. Niiden avulla on helppo nähdä, milloin sima on valmista. 5. a) no tietysti May Day b) Maitag tai Maitag der Arbeit (pikkuse löytyy nörden vikaa jos tän tiesit) 6. Vappuviikoa juhlitaan tänä vuonna Hulluimmat jatkaa vielä seuraavaankin viikonloppuun asti. Vappuhan aloitetaan tapahtumalla Grillin', chillin' and groovin' 24.4., jossa myös Lapikas on yhtenä järjestävänä tahona! Olithan mukana? 7. Luoja yksin tietää. Ja myös sinä, vaikkakin vasta vappupäivän aamuna, kun käännät kylkeä. Tähän vaikuttaa vahvasti vappuviikon humalatila, seikkailunhaluisuus ja se kuuluisa lappilaisen opiskelijan hulluus. Ps. Jos heräät yksin, ilman edes pienoista väsymystä ja päänsärkyä, niin ensi vuonna uudestaan opiskelemaan mitä tarkoittaa opiskelijavappu.

Osavuosikatsaus. Kevätlukukauden avajaiset. Pamelan haastattelu Horny Explosive Fuksitytöt radalla Oskun keittokomerossa

Osavuosikatsaus. Kevätlukukauden avajaiset. Pamelan haastattelu Horny Explosive Fuksitytöt radalla Oskun keittokomerossa Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 8. VSK NRO 1 HELMIKUU 2010 Q1 Kevätlukukauden avajaiset Pamelan haastattelu Horny Explosive Fuksitytöt radalla Oskun keittokomerossa Paakirjoitus

Lisätiedot

SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE:

SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE: SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE: NÄIN SINÄKIN VOIT VÄLTTÄÄ YÖKASTELUN! KAUPUNGIN KUUMIMMAT LEHTIROSKIKSET - TURUN VIILEIMMÄT YÖSIJAT 3/09 - Asiapitoisempi ja kiinnostavampi julkaisu kuin se tenttikirja

Lisätiedot

Hoi sie uus fuksi! Ja hei vaan teille vanhoillekin resupekoille, jotka vielä jatkatte

Hoi sie uus fuksi! Ja hei vaan teille vanhoillekin resupekoille, jotka vielä jatkatte FUKSILERPAKE 2014 Hoi sie uus fuksi! Ja hei vaan teille vanhoillekin resupekoille, jotka vielä jatkatte hengailua ja opiskelua meidän kaikkien ilona. Syksy tulee, ja kaikkea mukavaa on taas tiedossa! Ota

Lisätiedot

KILTALEHTI. Manager Maailmalla SIVU 20. Man@ger täytti 9 vuotta MITÄ OIKEIN TAPAHTUI? WAPPU TULEE TAAS, OLETKO VALMIS? SIVU 28

KILTALEHTI. Manager Maailmalla SIVU 20. Man@ger täytti 9 vuotta MITÄ OIKEIN TAPAHTUI? WAPPU TULEE TAAS, OLETKO VALMIS? SIVU 28 Man@gerin 10-vuotis juhlakausi alkaa pian Luvassa 10 tapahtumaa ennen vuosijuhlia Seuraa tiedoitusta asian tiimoilta Verkostoituminen, päivän sana SIVU 12 Opi kirjoittamaan tieteellisesti SIVU 19 KILTALEHTI

Lisätiedot

DigESTA J U R I D I N E N A I K A K A U S I L E H T I

DigESTA J U R I D I N E N A I K A K A U S I L E H T I DigESTA J U R I D I N E N A I K A K A U S I L E H T I Digesta on Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan ainejärjestö Artikla ry:n äänenkannattaja. Digestassa esiintyvät mielipiteet eivät välttämättä

Lisätiedot

Matkapäiväkirja. Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa

Matkapäiväkirja. Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa Matkapäiväkirja Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa Teksti, kuvat ja kuvatekstit: jorma.soini@in105.fi Päiväkirjan tekstit on poimittu lähes sellaisenaan

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Lipidin jäseneksi liittyminen

Sisällysluettelo. Lipidin jäseneksi liittyminen Sisällysluettelo Sivu 3 Pääkirjoitus Sivu 4 Puheenjohtajan palsta Sivu 5-11 Lipidin hallitus 2008 esittäytyy Sivu 12-13 Fuksivuosi viikossa Sivu 14-15 Haalarinkäytön ABC Sivu 16-18 Tuutorinne, olkaa hyvä!

Lisätiedot

HISTORIAN LEHTI H 1/2013 TAMPEREEN YLIOPISTON HISTORIAN OPISKELIJOIDEN AINEJÄRJESTÖLEHTI

HISTORIAN LEHTI H 1/2013 TAMPEREEN YLIOPISTON HISTORIAN OPISKELIJOIDEN AINEJÄRJESTÖLEHTI HISTORIAN LEHTI H 1/2013 TAMPEREEN YLIOPISTON HISTORIAN OPISKELIJOIDEN AINEJÄRJESTÖLEHTI Historian Lehti - Sisällys 01/2013 Tampereen yliopiston historian opiskelijoiden ainejärjestölehti 41. vuosikerta

Lisätiedot

Kuvareportaasi. fuksien syksystä. Asiakaspalvelijat. avautuvat. Montoyan. eroottinen novelli. Pörssi juoksi. maratonin

Kuvareportaasi. fuksien syksystä. Asiakaspalvelijat. avautuvat. Montoyan. eroottinen novelli. Pörssi juoksi. maratonin Kuvareportaasi fuksien syksystä Asiakaspalvelijat avautuvat Montoyan eroottinen novelli Pörssi juoksi maratonin Pääkirjoitus Pääkirjoitus Kiire Herään vaivalloisesti, kello näyttää vähän vaille kymmentä.

Lisätiedot

Sähkösanomat. Fuksityttöhaastis. Mitäs se pontikka olikaan? Sukupuolitautitesti. Oikeat mielipiteet. Painotus perusteisiin! Kurkkaa haaroihisi:

Sähkösanomat. Fuksityttöhaastis. Mitäs se pontikka olikaan? Sukupuolitautitesti. Oikeat mielipiteet. Painotus perusteisiin! Kurkkaa haaroihisi: Sähkösanomat http://www.skilta.fi 3 / 2012 Fuksityttöhaastis Painotus perusteisiin! Mitäs se pontikka olikaan? Kurkkaa haaroihisi: Sukupuolitautitesti Oikeat mielipiteet Bad Baws Taas on tullut lusittua

Lisätiedot

YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT

YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT Yritys Hyvä 2013 Voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kerhokeskus - koulutyön tuki ry Kirjoitusten luonnehdinnat Anne

Lisätiedot

T I E T O T U U T T I 4. 6. 2004

T I E T O T U U T T I 4. 6. 2004 TIETOTUUTTI 4. 6. 2004 Pääkirjoitus Hei lapset! Täällä ikioma propagandaministerinne sekä päätoimittajanne Herttua. Tällä kertaa pidän teille oppitunnin tämän propagandaleirimme toiminnasta näin propagandaministeriön

Lisätiedot

STADI ON RAKAS, MUTTA TÄYNNÄ SÄÄNTÖJÄ S.8 HAASTATTELUSSA SNOOP DOGG LION S.4 LISTEN ALL OF Y'ALL IT'S A. Sabotage S.10

STADI ON RAKAS, MUTTA TÄYNNÄ SÄÄNTÖJÄ S.8 HAASTATTELUSSA SNOOP DOGG LION S.4 LISTEN ALL OF Y'ALL IT'S A. Sabotage S.10 K A U P U N K I M E D I A // W W W. C I T Y. F I // D E I T T I. N E T + HAASTATTELUSSA SNOOP DOGG LION S.4 STADI ON RAKAS, MUTTA TÄYNNÄ SÄÄNTÖJÄ S.8 + LISTEN ALL OF Y'ALL IT'S A Sabotage S.10 D E I T

Lisätiedot

Digesta 2/09. sisällysluettelo

Digesta 2/09. sisällysluettelo DIGESTA 2/09 Digesta 2/09 sisällysluettelo Pääkirjoitus... 3 Puheenjohtajan palsta... 4 Varapuheenjohtajan palsta... 5 Publiikki: Todistus käteen ja töihin... 6 Poronkusema 2009... 7 Matkakertomus: Institutional

Lisätiedot

SISÄLTÖ HEI VAIN ARVON ISONEN!... 4 TEHOKAS RAAMATTURYHMÄ... 6. Tehokas ohjaaja... 6. Tehokkaan ryhmän kehittäminen... 7 1.1 TUTUSTUMISTA...

SISÄLTÖ HEI VAIN ARVON ISONEN!... 4 TEHOKAS RAAMATTURYHMÄ... 6. Tehokas ohjaaja... 6. Tehokkaan ryhmän kehittäminen... 7 1.1 TUTUSTUMISTA... 1 2 SISÄLTÖ HEI VAIN ARVON ISONEN!... 4 TEHOKAS RAAMATTURYHMÄ... 6 Tehokas ohjaaja... 6 Tehokkaan ryhmän kehittäminen... 7 1.1 TUTUSTUMISTA... 8 1.2 TUTUSTUMISTA RAAMATTUUN... 11 1.3 LOPPUSKABAN OHJEISTUS

Lisätiedot

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Fuksinumero 2011 Kansi: Mantsalaiset vappupiknikillä 2 Sisältö Päätön kirjoitus...4 Jussin tervehdys Hyvät ensimmäisen vuoden maantieteen opiskelijat...5

Lisätiedot

DIGESTA. Artikla ry:n VIRALLINEN LEHTI. Juridinen aikauslehti 1/07

DIGESTA. Artikla ry:n VIRALLINEN LEHTI. Juridinen aikauslehti 1/07 DIGESTA Artikla ry:n VIRALLINEN LEHTI Juridinen aikauslehti 1/07 2 SISÄLLYSLUETTELO: Pääkirjoitus...3 s. Puheenjohtajan palsta...5 s. Artiklan hallitus ja toimihenkilöt 2007...7 s. Inspehtoorin tervehdys...18

Lisätiedot

SARASTUS 2 SARASTUS 4/10. Pääkirjoitus. Jouluhysteria. Ammattikoululaiset. tyhjäntoimittajia. Vai onko? Suurennuslasissa: Hannu Rantala

SARASTUS 2 SARASTUS 4/10. Pääkirjoitus. Jouluhysteria. Ammattikoululaiset. tyhjäntoimittajia. Vai onko? Suurennuslasissa: Hannu Rantala 05 08 22 SARASTUS Töölön Yhteiskoulun lukion lehti PÄÄTOIMITTAJA Roope Luokkamäki AD Kaarle Patomäki YHTEYSTIEDOT JULKAISIJA Töölön Yhteiskoulun oppilaskunnan hallitus KUSTANTAJA Töölön yhteiskoulu TOIMITILAT

Lisätiedot

URS Harmaa antologia

URS Harmaa antologia URS Harmaa antologia Tekstien ja kuvien copyright on tekijöillä. Kansikuva: Slobodan Mračina (Twister025) Dreamstime.com Toimitus & taitto: Tuomas Saloranta Kustannus Hauenleuka 2011 http://hauenleuka.nettisivu.org/

Lisätiedot

Ajatelmia, erilaisista aiheista.

Ajatelmia, erilaisista aiheista. Ajatelmia, erilaisista aiheista. Tätä kokoelmaa voi hyödyntää monin eri tavoin, esim. 1) Tulosta ajatelmat joko aiheryhmittäin tai sekaisin, joko kaikki, tai ne jotka haluat. Tulosta ne värillisille papereille.

Lisätiedot

Elä sitä, mitä jo olet!

Elä sitä, mitä jo olet! ! Co-Creating meaningful futures. Mikko Paloranta mikko.paloranta@mirrorlearning.com 040 585 0022 Elä sitä, mitä jo olet!... 1 1.1. Lukijalle... 4 2. Luomme oman todellisuutemme... 5 2.1. Minä ja todellisuuteni...

Lisätiedot

OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 8. VSK NRO 4 MARRASKUU 2010. Pete Parkkonen Jyrki Kalaja Daniel Yli-Seppälä

OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 8. VSK NRO 4 MARRASKUU 2010. Pete Parkkonen Jyrki Kalaja Daniel Yli-Seppälä bátäâoá ~tàátâá OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 8. VSK NRO 4 MARRASKUU 2010 dg Pete Parkkonen Jyrki Kalaja Daniel Yli-Seppälä Pääkirjoitus Lasken sitten puuteria Alpeilla tai lampaita himassa, päähäni

Lisätiedot

Rakennusinsinöörikillan virallinen lehti 3/2002

Rakennusinsinöörikillan virallinen lehti 3/2002 Rakennusinsinöörikillan virallinen lehti 3/2002 2 Pääkirjoitus Puheenjohtajalta Kesä oli ja meni. Oikeastaan hitaammin kuin kesät yleensä. Ensimmäistä kertaa en mennyt uuteen kesätyöpaikkaan, vaan jatkoin

Lisätiedot

Esposti 1 Esposti marraskuu 2013

Esposti 1 Esposti marraskuu 2013 Esposti 1 Esposti marraskuu 2013 Sisällys s.4 Lehtiä repussa, lumihiutale tiellä s.5 Kaverini Fronter s.6 Jylla lahjoittaa 1000 tuntia hyvää s.7 Liikunta-aiheinen kirjoituskilpailu kaikille toisen asteen

Lisätiedot

KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15

KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15 KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15 Sisällysluettelo Päätoimittajan palsta...4 Puhheenjohtajan palsta...5 KMP2015...6 Siis näinhän se oikeesti meni...10

Lisätiedot

URLY. universaaleja! UNELMAT OVAT. kas siinä vasta Pulma. taksvärkkikampanjaan? unohdetussa Paratiisissa MATKALLA MADAGASKARIN NUORTEN LEHTI NUORILLE

URLY. universaaleja! UNELMAT OVAT. kas siinä vasta Pulma. taksvärkkikampanjaan? unohdetussa Paratiisissa MATKALLA MADAGASKARIN NUORTEN LEHTI NUORILLE NUORTEN LEHTI NUORILLE URLY SYÖDÄKÖ VAI EIKÖ SYÖDÄ kas siinä vasta Pulma MATKALLA MADAGASKARIN unohdetussa Paratiisissa MITÄ HYVÄÄ TEEN OSALLISTUMALLA taksvärkkikampanjaan? OLETKO YLI 13-VUOTIAS NUORI?

Lisätiedot

Yritys Hyvä VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT

Yritys Hyvä VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT Yritys Hyvä 2015 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT YRITYS HYVÄ 2015 voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kehittämiskeskus Opinkirjo Kirjoitusten luonnehdinnat Anne Helttunen,

Lisätiedot

sytyke Hei! Maksathan jäsenmaksun 29.5.2015 mennessä lehden 5. sivulla olevalla tilisiirrolla!!! 1/2015 Virike ry:n jäsenlehti

sytyke Hei! Maksathan jäsenmaksun 29.5.2015 mennessä lehden 5. sivulla olevalla tilisiirrolla!!! 1/2015 Virike ry:n jäsenlehti sytyke 1/2015 Virike ry:n jäsenlehti Edistämme mielenterveyttä ja päihteettömyyttä, poistamme ennakkoluuloja ja ehkäisemme syrjäytymistä Kuva ja teksti: Ritva Valjakka Hei! Maksathan jäsenmaksun 29.5.2015

Lisätiedot

900 000 SUOMALAISTA. 9 tarinaa rahapelaamisesta

900 000 SUOMALAISTA. 9 tarinaa rahapelaamisesta 900 000 SUOMALAISTA 9 tarinaa rahapelaamisesta Julkaisija: Sosped säätiö Sosped stiftelsen Sosped Foundation Elimäenkatu 25-27, 00510 Helsinki www.sosped.fi pelirajaton.fi Toimitus: Jari Hartikainen, Jouni

Lisätiedot

4/2013 VARSINAIS-SUOMEN TIETOJENKÄSITTELY-YHDISTYS RY. IT-palvelujohtamisen uusia tuulia kuulostelemassa Terveysilta Venuksessa

4/2013 VARSINAIS-SUOMEN TIETOJENKÄSITTELY-YHDISTYS RY. IT-palvelujohtamisen uusia tuulia kuulostelemassa Terveysilta Venuksessa 4/2013 VARSINAIS-SUOMEN TIETOJENKÄSITTELY-YHDISTYS RY IT-palvelujohtamisen uusia tuulia kuulostelemassa Terveysilta Venuksessa PÄÄKIRJOITUS Vuosi alkaa taas kerran olla lopuillaan ja ennen vuoden vaihtumista

Lisätiedot