TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA. Lapinjärven seurakuntayhtymä ja hautainhoitorahasto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA. Lapinjärven seurakuntayhtymä ja hautainhoitorahasto"

Transkriptio

1 TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA Lapinjärven seurakuntayhtymä ja hautainhoitorahasto

2 2 TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2008 SEKÄ TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE Lähtökohta Seurakunnan tehtävät Tehtävänsä toteuttamisessa seurakunta huolehtii jumalanpalvelusten toimittamisesta ja kasuaali toimituksista, kristillisestä kasvatuksesta ja opetuksesta, sielunhoidosta, diakoniasta ja lähetystyöstä sekä muista kristilliseen sanoman perustuvista julistus ja palvelutehtävistä. Näiden perustehtävien lisäksi seurakunta hoitaa jäsentensä väestörekisteriä ja huolehtii hautaustoimesta. Talousarvion sitovuustaso Työalat vastaavat työstään niin, että toimintasuunnitelmassa hyväksytyt tavoitteet saavutetaan noudattamalla talousarvion määrärahoja. Viranhaltijat vastaavat talousarvion toteuttamisesta tehtäväalueittain yhteiselle kirkkoneuvostolle. Yhteisen kirkkoneuvoston sitovuustaso yhteiselle kirkkovaltuustolle on pääluokkataso nettomääräisesti(ainoastaan ulkoiset erät). YLEISKATSAUS, TALOUSPÄÄLLIKKÖ Lapinjärven seurakuntayhtymän taloudellinen tilanne Talouden tarkastelu Seurakunnan talous on jossain määrin parantunut verrattuna edellisiin vuosiin. Vuoden 2006 tulos oli positiivinen, ylijäämä oli ,67 (2005 ylijäämä 6.202,54 ). Toimintatuotot, verotulot sekä sijoitusten tuotot kattavat toiminnan rahoituksen. Vuosikate on positiivinen vuoden 2008 talousarvioehdotuksessa. Vuosikate ei kata kaikkia poistoja, tilikauden tulos on poistojen jälkeen negatiivinen Seurakuntayhtymällä on taseessa edellisten vuosien alijäämää vielä jäljellä yhteensä ,82. Tämä alijäämä tulee saada katettua kolmen vuoden aikana. Tällä hetkellä näyttää siltä, että vuoden 2007 tilinpäätös olisi positiivinen. Näin saataisiin vanhat alijäämät katettua vuoden 2007 ylijäämällä. Keskusrahastomaksu kirkkohallitukselle : Verotulot (TP TA TA ). Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Suunn. Suunn Kirkollisvero Yhteisövero Yhteensä

3 3 Palkkausmenojen kehitys Kirkon uudet sopimukset ovat astuneet voimaan Keskeinen asia on uuden palkkausjärjestelmän toteuttaminen R, H ja L hinnoittelussa oleville periaatteiltaan joulukuussa 2006 sovitun mukaisesti. Uudistus toteutetaan takautuvasti lukien. Uudistuksen ohjeistusta on täsmennetty ja selkiytetty kentältä saadun palautteen ja tilastotiedon pohjalta. Sopimuskausi on Palkankorotusten kustannusvaikutus sopimuskaudella on 9,3 prosenttia. Sopimuskauden ensimmäinen yleiskorotus on Sen lisäksi sopimuskauden aikana on neljä tarkastelupistettä, joihin sijoittuu kaksi yleiskorotusta sekä kaksi järjestelyerää palkkajärjestelmän toteuttamisen edistämiseen ja vähimmäispalkkojen saavuttamiseen. Kirkkoherroille ja tuntipalkkaisille on sovittu kustannusvaikutuksiltaan vastaavat korotukset. Tuntipalkkaisten palkantarkistukset toteutetaan kahtena yleiskorotuksena. Vuoden 2008 talousarviossa palkat nousevat noin 6 % verrattuna vuoden 2007 arvioituihin palkkoihin. Vuoden 2008 palkat ovat kuitenkin samalla tasolla kun vuonna Tämä johtuu siitä, että emme ole palkanneet uutta siivooja emäntää vaan Marja Turpeinen hoitaa siivouksen sivutyönä tuntityönä. (säästö noin ). Palkkojen sivukulut vuonna 2008 ovat tämänhetkisten tietojen mukaan seuraavat: sosiaaliturvamaksut 4,01 % työttömyysvakuutusmaksu 0,7 % eläkevakuutusmaksu 26,95 % muut maksut (tapaturmavakuutus, ryhmähenkivakuutus jne) noin 1 % Henkilöstömenojen kehitys palkat sivukulut yhteensä TP TP TP TA arvio TA TA TA

4 4 TALOUSARVION TOTEUTUMA KÄYTTÖTALOUDEN TOTEUTUMA YLEISHALLINTO 102 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Yhteinen kirkkovaltuusto on Lapinjärven seurakuntayhtymän ylin hallintoelin. Valtuusto vastaa toiminnan ja talouden pääpiirteistä. Vuonna 2006 päätettiin, että kokouspalkkioita ei makseta. Ainoastaan matkakorvaukset maksetaan. (Kokouspalkkion suuruus on ollut 10,09. Puheenjohtajan ja sihteerin kokouspalkkio on ollut 15,14.) On suunniteltu, että yhteinen kirkkovaltuusto kokoontuu 4 kertaa vuoden 2008 aikana. TP 2006 TA 2007 TA 2008 S S TALOUS Toimintatuotot Toimintakulut Toimintajäämä (ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytystulot hallintotoimelle Kate joka liittyy toiminta alueeseen (ulkoiset ja sisäiset)

5 5 104 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Yhteisen kirkkoneuvoston tehtävänä on johtaa seurakuntayhtymän toimintaa. Vuonna 2006 päätettiin, että kokouspalkkioita ei makseta. Ainoastaan matkakorvaukset maksetaan. (Kokouspalkkion suuruus on ollut 10,09. Puheenjohtajan ja sihteerin kokouspalkkio on ollut 15,14.) On suunniteltu, että yhteinen kirkkoneuvosto kokoontuu 7 kertaa vuoden 2008 aikana. TP 2006 TA 2007 TA 2008S S TALOUS Toimintatuotot Toimintakulut Toimintajäämä(ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytystulot hallintotoimelle Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

6 6 TALOUS JA HENKILÖSTÖHALLINO 103 TILINTARKASTUS JA VALVONTA SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Tilintarkastuksen tarkoituksena on kirkkovaltuuston pyynnöstä tarkistaa seurakuntien hallinnon ja talouden laillisuus ja tarkoituksenmukaisuus. Varat käytetään tilintarkastuksesta aiheutuviin kustannuksiin. TP 2006TA 2007 TA 2008 S S 2010 TALOUS Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä(ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytystulot hallintotoimelle Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

7 7 105 TALOUSHALLINTO LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Osaavan palvelun antaminen seurakuntayhtymälle ja seurakunnille koskien henkilökuntaa, hallintoa, taloutta, kiinteistöjä ja hautaustointa. Taloustoimisto johtaa ja valvoo talousarviossa määrättyjä varoja. Taloustoimiston vastuualueeseen kuuluu muun muassa virka ja työehtosopimuksen soveltaminen ja muut henkilöstökysymykset, kuten palkka asiamiestehtävät. Tehtäviin kuuluu taloussuunnittelu, taloushallinnon ja hautatoimen hoito, seurakuntien tulojen tilittäminen, maksujen hoito, laskutus, palkanmaksu ja tietohallinto. Tehtäviin kuuluu myös kiinteistöhallinnon johto sekä vastuu kiinteistöjen hoidosta ja huollosta. Seurakunta on hengellinen yhteisö ja tämä merkitsee että toiminnan suunnittelu ensisijaisesti suunnitellaan taloussuunnittelun ohella. Tavoitteena on myös että toiminnan ja talouden suunnittelu voi luoda hyvät edellytykset sekä seurakuntien työntekijöille että luottamushenkilöille jotta he voivat tutkia seurakuntien toimintaa ja päättää siitä taloudellisiin perusteluihin vedoten. Taloushallinnon ohjelmat uusitaan vuoden 2007 aikana. Palvelu otetaan käyttöön alkaen. Ohjelmia ei osteta vaan käytetään ohjelmia ASP palvelun kautta. Silloin saadaan käyttöoikeus ohjelmaan eikä tarvita itse huolehtia varmuuskopioinnista eikä uusien versioiden asentamisesta. Palvelusta maksetaan kuukausimaksu. Palvelun ostosta tehdään kolmen vuoden sopimus. Henkilöstöhallinnon osalta kustannukset ovat 146,40 /kk sekä palvelun perustamismaksu 610. Taloushallinnon osalta kustannukset ovat 152,50 /kk sekä palvelun perustamismaksu 610. Hautatoimen ohjelma on vuodelta 1993 eikä sitä enää tueta eikä ylläpidetä. Jos hautatoimen ohjelma muutetaan myös ASP palveluksi vuoden 2008 aikana sen kustannukset olisivat ensimmäisenä vuonna perustamismaksu 1220 sekä 125 /kk. TP 2006 TA 2007 TA 2008 S S 2010 TALOUS Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä(ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytystulot hallintotoimelle Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

8 8 115 TYÖHYVINVOINTI LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Tukea työkyvyn säilymistä. Seurakuntayhtymä maksaa päivittäisen kahvin sekä järjestää virkistys/liikuntaretken sekä joululounaan henkilökunnalle. TP 2006 TA 2007 TA 2008 S S TALOUS Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä(ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytystulot hallintotoimelle Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

9 9 KIRKONKIRJOJEN PITO 107 KIRKONKIRJOJEN PITO LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Seurakunnan virasto ylläpitää jäsenrekisteriä. Seurakuntien virasto laatii virkatodistuksia ja tekee sukututkimuksia sekä virallisiin tarkoituksiin että yksityisille henkilöille. Virastolla on Väestösuoran avulla suora yhteys väestörekisterikeskukseen. Virastosta lähetetään koneellisesti tiedot väestötieto järjestelmään koskien kasteita, avioliittoja, rippikoulua sekä seurakuntaan liittymisiä ja siitä eronneita. Seurakunnat pitäisi saada perhelehdet sekä kirkonkirjat vuosilta 1950 ja uudemmat mikrofilmattua ja digitalisoitua. Tähän tarkoitukseen voi saada kirkkohallituksesta tukea noin 50 % menoista. On varattu 5000 perhelehtien ja kirkonkirjojen mikrofilmaukseen ja digitointiin ja avustus kirkkohallituksesta Tällä hetkellä kaikki vuodesta 1950 ja vanhemmat kirkonkirjat ovat mikrofilmattu. Niitä pitäisi vielä digitalisoida. Seurakuntasihteerin virka on osa aikainen 80 % virka. (työtunnit viikossa 29 h) TP 2006 TA 2007 TA 2008 S S TALOUS Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä(ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Kate joka liittyy toiminta alueeseen (ulkoiset ja sisäiset)

10 10 KIRKKOHERRANVIRASTO 108 KIRKKOHERRANVIRASTO LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Kirkkoherranvirasto pyrkii antamaan hyvää palvelua seurakuntalaisille heidän eri asioissaan. Arkistonhoito, pöytäkirjojen arkistointi. Arkistoinnin kokonaisvaltaiseen järjestelyyn on varauduttava lähivuosina. TP 2006 TA 2007 TA 2008 S S TALOUS Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä(ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytystulot hallintotoimelle Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

11 11 MUU YLEISHALLINTO 110 MUU YLEISHALLINTO LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA TOIMINNAN PÄÄTAVOITEET Seurakuntayhtymä teki vuoden 2007 alussa 48 kuukauden leasingsopimus kopiokoneesta. Elokuussa seurakuntayhtymän faksi meni rikki ukkosesta. Silloin lisättiin kopiokoneen leasingsopimukseen myös faksiominaisuus. (leasingvuokra yhteensä vuodessa noin 2800 ) sekä tämän lisäksi on vielä huoltosopimusmaksu, joka on 1,1snt/sivu/kk.(varattu 2000 kopiointi ja monistusmateriaalit). Henkilökunnan koulutukseen on varattu Työterveyshuoltoon TP 2006 TA 2007 TA 2008 S S TALOUS Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä(ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytystulot hallintotoimelle Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

12 12 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Yhtymän toimintamääräraha suomalaiselle seurakunnalle on Seurakunta huolehtii jumalanpalvelusten pitämisestä, kasteen ja ehtoollisen toimittamisesta sekä muista kirkollisista toimituksista, kristillisestä kasvatuksesta ja opetuksesta, sielunhoidosta, diakoniasta ja lähetystyöstä sekä kristilliseen sanomaan perustuvista julistus ja palvelutehtävistä. (KL 4:1) PERUSTELUT Seurakunta toimii kansankirkon periaatteella. Erityisenä tavoitteena on tukea vapaaehtoistyöntekijöitä ja muita vastuunkantajia. Työ lasten ja nuorten parissa on keskeinen tavoitealue. Seurakunnan luottamushenkilöille seurakunnan omia koulutus ja neuvottelutilaisuuksia yhdessä työntekijöiden kanssa. Tavoitteena on kansankirkon seurakunnan rakentaminen. Seurakunnan työntekijät, luottamushenkilöt, vastuunkantajat ja seurakuntalaiset saavat voimaa uskon, toivon ja rakkauden sanomasta. Seurakunta pitää evankeliumia esillä niin, että se on kaikkien saatavilla, kuultavissa ja nähtävissä. Seurakunnan toiminnan perustelu on Raamatun ilmoittama ainutlaatuinen sanoma: Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. ( Joh 3: 16)

13 SEURAKUNTANEUVOSTO, SUOMALAINEN SEURAKUNTA LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Seurakuntaneuvosto johtaa yleisesti seurakunnan toimintaa, edistää sen hengellistä elämää ja muutoinkin toimii seurakunnan tehtävä toteuttamiseksi. Seurakuntaneuvosto päättää niiden varojen käytöstä, jotka seurakunnalle osoitetaan seurakuntayhtymän talousarviossa seurakunnallista toimintaa varten sekä käyttää seurakunnan omaisuuden omistamiseen ja hallintaan sekä sen tuottoon liittyvää päätösvaltaa. KL 11: 9,2. PERUSTELUT Luottamushenkilöiden ja työntekijöiden yhteistyön tiivistäminen ja yhteinen tavoitekeskustelu seurakuntaneuvoston, johtokuntien ja työntekijöiden kanssa. Luottamushenkilöillä ja työntekijöillä on sekä oma että yhteinen tehtävänsä. On hyvä pitää sekä yhteistyönäky että omat tehtävä selkeänä jatkuvalla keskustelulla. TP2006 TA 2007 TA 2008 S 2009 S 2010 TALOUS sis. palkat Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytystulot hallintotoimelle Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

14 14 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA JUMALANPALVELUSELÄMÄ LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Jumalanpalvelus on kaikille avoin kokoontuminen Jumalan Sanan ääreen. KJ 2:1. PERUSTELUT Päiväjumalanpalvelus toimitetaan kirkkomme järjestyksen mukaan. Tavoitteena on jakaa vastuuvuoroja seurakunnan jäsenille, jotta he voivat tuoda jumalanpalvelukseen esim. omia rukousaiheita. Pyritään saamaan jumalanpalvelukseen musiikillisia instrumentti tai lauluvierailijoita. Jäntevöitetään seurakuntalaisten osallistumista rukousten valmisteluun ja tekstinlukuun. Jumalanpalvelukseen pyritään kokoamaan seurakunnan jäseniä siten, että he oppivat tuntemaan kotikirkkonsa omakseen. TP2006 TA 2007 TA 2008 S 2009 S 2010 Srk yhtymän toiminta avustus Menot Tulot TALOUS sis. palkat Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä (ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

15 15 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA HAUTAAN SIUNAAMINEN LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Pappi toimittaa hautaan siunaamisen kirkkokäsikirjan mukaisesti ja siten kuin vainajan omaisten kanssa sovitaan. KJ 2:22. Useimmiten ensimmäisenä omaisen ottaa vastaan seurakuntasihteeri kirkkoherranvirastossa. Seurakuntasihteeri sopii hautausjärjestelyistä hautausmaan vahtimestarin ja talouspäällikön kanssa yhteistyössä. Siunaustilaisuuden järjestelyissä musiikista vastaa kanttori, jonka kanssa sovitaan virret ja muu musiikki. Sielunhoitoa varten pidetään tarvittaessa yhteyttä diakoniin. PERUSTELUT Hautaan siunaamisen tavoite on siunaamisen lisäksi omaisten sielunhoito ja hengellinen ohjaus toimituskeskustelussa. Hautaoikeudesta ja muista hautatoimeen liittyvistä asioista päätetään kirkkomme järjestyksen mukaan KL 17 ja KJ 17. TP2006 TA 2007 TA 2008 S 2009 S 2010 Srk yhtymän toiminta avustus Menot Tulot TALOUS sis. palkat Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä (ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta Kate joka liittyy toiminta alueeseen (ulkoiset ja sisäiset)

16 16 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA MUUT KIRKOLLISET TOIMITUKSET LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Kirkon pyhät toimitukset ovat jumalanpalvelus, ehtoollinen, kaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen PERUSTELUT Kirkollisissa toimituksissa pyritään arvostamaan seurakuntalaisten toivomuksia ja hoitamaan hengellistä elämää ja seurakuntayhteyttä toimituskeskustelulla. Tavoitteena on, että voisimme seurakuntana edesauttaa ihmistä Pyhän kohtaamisessa. KJ 2: Seurakunnan jäsenet kastattavat lapsensa ja solmivat avioliiton sekä siunataan hautaan kirkkomme uskon mukaisesti. TP2006 TA 2007 TA 2008 S 2009 S 2010 Srk yhtymän toiminta avustus Menot Tulot TALOUS sis. palkat Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä (ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

17 17 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA AIKUISTYÖ LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Löytää liittymäkohtia aikuisen uskonelämän tukemiseen. Että jokainen lapinjärveläinen kävisi vuoden aikana ainakin kerran kotikirkossaan. Pyhäjärven saunaillat kesäkaudella ovat aikuisten hartautta ja yhdessäoloa, keskustelua ja virkistystä. Talvikaudella Lipon raamattupiiri toimii yhteistyössä Kansanlähetyksen kanssa. Aloitetaan aikuisten keskustelu ja oppimisillat uskon ydinkysymyksistä työnimellä Aikuisen uskon avoin ABC. PERUSTELUT Kirkkomme alttaritaulut kuvaavat meitä ihmisiä sanomaa eri tavoin vastaanottavana maaperänä. Aikuisten parissa pyritään löytämään aikuisten elämänkysymykset. TP2006 TA 2007 TA 2008 S 2009 S 2010 Srk yhtymän toiminta avustus Menot Tulot TALOUS sis. palkat Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä (ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

18 18 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA MUUT SEURAKUNTATILAISUUDET LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Kirkon tehtävän toteuttamiseksi järjestetään toimintaa, jossa syvennetään kristillistä tietopohjaa, kinkerit, seurakuntaillat yms. PERUSTELUT Seurakuntayhteyden rakentaminen. Seurakunta toteuttaa kirkon tehtävää. KL 4:1. TP2006 TA 2007 TA 2008 S 2009 S 2010 Srk yhtymän toiminta avustus Menot Tulot TALOUS sis. palkat Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä (ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

19 19 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA TIEDOTUSTOIMINTA LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Vastuu tiedottamisesta on kirkkoherralla. PERUSTELUT Tiedottaminen pyrkii siihen, että seurakunnan jäsenet saavat oikeaa tietoa toiminnasta ja taloudesta ja osallistuvat toimintaa. Seurakunnan asioiden hoitaminen perustuu avoimeen tiedottamiseen. TP2006 TA 2007 TA 2008 S 2009 S 2010 Srk yhtymän toiminta avustus Menot Tulot TALOUS sis. palkat Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä (ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

20 20 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA MUSIIKKITOIMINTA LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Tavoitteena on musiikin avulla aktivoida seurakuntalaisia osallistumaan seura kunnan toimintaan, sekä sen myötä pohdiskelemaan elämän syvintä tarkoitusta. Kirkkokuorolla on kanttorin ohella huomattava asema seurakunnan musiikki elämässä. Kirkkokuoron ohella voisi myös kirkkokuoroon valmentavana toimintana olla sopivista nuorista koottu nuorten hengellistä musiikkia esittävä laulu /soitinyhtye. On kuitenkin osoittautunut, että Lapinjärven kokoiselta paikkakunnalta sellaista aktiivista ja innostunutta nuortenryhmää, joka olisi halukas konttorin ohjaamana säännöllisesti harjoittelemaan ja srk:n tilaisuuksissa esiintymään on tällä hetkellä vaikea löytää. Kirkkokuoro tarvitsee toimiakseen rahallista tukea mm. nuottien hankintaan ja mahdollisten avustajien palkkioiden hoitamiseen, mikäli konserttiohjelma sitä vaatii. PERUSTELUT Mikäli nuorten hengellistä musiikkia esittävä yhtye saataisiin toimimaan, pitää ryhmällä olla kunnolliset soittimet ja vahvistimet. Huonot instrumentit sekä äänentoistolaitteet aiheuttavat turhautumista ja voivat tukahduttaa koko toiminnan. Heikkotasoisia instrumentteja ei seurakuntaan siis kannata hankkia lainkaan. Tehokkain tapa innostaa nuoria musisoimaan ja liittymään seurakunnan musiikki ryhmiin olisi palkata paikkakunnan kanttori paikallisen alaasteen musiikin opettajaksi. Siellä ammatti ihmisen herättämä musiikki innostus alkaa tuottaa monipuolisen opetuksen ansiosta tulosta. Ala aste ikäiset lapset haluavat vielä tuolloin estottomasti laulaa. Vasta ylä asteella aloitettu musiikinopetus on jo myöhäistä. Olen tutustunut yläasteiden ja lukioiden koululaulukirjoihin ja muuhun opetusmateriaaliin, joka ei juurikaan tue nuorten omaa laulamista. (HP) TP2006 TA 2007 TA 2008 S 2009 S 2010 Srk yhtymän toiminta avustus Menot Tulot TALOUS sis. palkat Toimintatulot 33 Toimintakulut Toimintajäämä (ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

21 21 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÄIVÄKERHOTYÖ LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Kotien tukeminen lasten kasvatustehtävässä tarjoamalla virikkeitä myös hengellisten kysymysten kohtaamiseen ja pohtimiseen. Tarjotaan päiväkerhoa Porlammilla ja tarvittaessa muualla. Tarjotaan päiväkodeille ja kouluille hartaustilaisuuksia. PERUSTELUT Kerhoja pidetään koulujen lukukausien aikana tarvetta vastaavissa paikoissa. Perheille, päiväkodeille ja kouluille suunnattuja jumalanpalveluksia, hartaushetkiä, retkiä ja tapahtumia järjestetään vuoden aikana. Kesällä järjestetään lasten leirejä Tiivistetään yhteistyötä päiväkodin ja perhepäivähoidon kanssa. Lasten kerhojen vetäjien palkkaukseen ja vuosiaiheteeman materiaalin on varattava varoja. TP2006 TA 2007 TA 2008 S 2009 S 2010 Srk yhtymän toiminta avustus Menot Tulot TALOUS sis. palkat Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä (ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

22 22 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA PYHÄKOULUTYÖ LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Seurakunta tukee vanhempia esim. iltarukouksen opettajina. Seurakunta pyrkii löytämään uusia pyhäkoulun opettajia nuorista aikuisista. PERUSTELUT Lasten hengellisen elämän tukeminen. Pyhäkoulu on lasten jumalanpalvelus. Pyhäkoulua eli lasten hartaus / jumalanpalvelushetkeä tarjotaan iltapäiväkerhoon ja päiväkotiin. TP2006 TA 2007 TA 2008 S 2009 S 2010 Srk yhtymän toiminta avustus Menot Tulot TALOUS sis. palkat Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä (ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

23 23 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA VARHAISNUORISOTYÖ LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Aamuhartaudet kouluissa ja koululaiskirkot sekä varhaisnuorten leiritoiminta ovat toiminnan päämuodot. Löytää poikien ja tyttöjen elämänkysymysten yhteys kristilliseen uskoon. Sopia kunnan nuorisonohjaajan kanssa seurakunnan työntekijän vierailuista kunnan varhaisnuorten kerhoissa. PERUSTELUT Leiritoimintaan tarvitaan pakattuja ohjaajia. TP2006 TA 2007 TA 2008 S 2009 S 2010 Srk yhtymän toiminta avustus Menot Tulot TALOUS sis. palkat Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä (ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

24 24 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA RIPPIKOULUTYÖ LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Kevätkokoontumiset, jumalanpalvelukset ja leirijakso. Jumalanpalveluksiin osallistuminen tapahtuu pääsääntöisesti yhtenä ryhmänä niin, että jumalanpalveluksen jälkeen käydään aiheesta keskustelu. Rippikoululaiset osallistuvat Ristiretki tapahtumaan yhtenä päivänä. PERUSTELUT Nuoria perehdytään kirkon yhteiseen uskoon ja ohjataan elämään seurakunnan yhteydessä. Kesätyöntekijä on välttämätön rippikoulun ja muiden leirien ja nuorisotoiminnan takia ajalla toukokuu elokuu. Toimitaan rippikoulun paikallissuunnitelman mukaan. Rippikoulussa otetaan huomioon kirkkohallituksen vuonna 2006 hyväksymät retkija leiritoiminnan turvallisuusohjeet sekä valmistetaan leirikohtainen turvallisuussuunnitelma. KJ 3:3 5. Vanhemmille järjestetään ainakin yksi tilaisuus, jossa voidaan keskustella kasvattamisesta ja vanhemmuudesta sekä uskonkysymyksistä. TP2006 TA 2007 TA 2008 S 2009 S 2010 Srk yhtymän toiminta avustus Menot Tulot TALOUS sis. palkat Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä (ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

25 25 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA NUORISOTYÖ LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Nuorten aikuiseksi kasvamisen tukeminen ja elämän arvojen pohtiminen ja raamatun opetus nuortenilloissa ja koulujen aamunavauksissa. Isoskoulutusta järjestetään kesällä isosiksi tuleville. PERUSTELUT Nuorten illat toteutetaan säännöllisesti ja pyritään järjestämään talousarvion puitteissa mahdollisuuksia osallistua maakunnallisiin ja valtakunnallisiin tapahtumiin. Nuoret pyritään saamaan rippikoulusta jäämään nuorteniltojen toiminnan piiriin ja tehdään muutaman kerran vuodessa retkiä isompiin hengellisiin tapahtumiin yhteistyössä lähialueen seurakuntien kanssa. Nuorten iltojen pitämisessä käytetään apuohjaajina nuorista palkattuja vetäjiä. TP2006 TA 2007 TA 2008 S 2009 S 2010 Srk yhtymän toiminta avustus Menot Tulot TALOUS sis. palkat Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä (ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

26 26 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA PERHEKERHOTYÖ LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Perhekerho. Teemojen avulla opiskellaan kristinuskon sisältöä lasten ja aikuisten yhteistyönä. Tarjotaan lapsiperheiden lapsille ja aikuisille kohtaamispaikka seurakunnassa Tukea kotona lapsia hoitavien aikuisten jaksamista ja tarjota virikkeitä parisuhteen hoitamiseksi. Tarjotaan mahdollisuus seurakuntayhteyteen. TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE Perhekerhoa pidetään koulujen lukukausien aikaan tiistaisin seurakuntakodilla klo ja perheille suunnattuja jumalanpalveluksia, hartaushetkiä ja tapahtumia järjestetään vuoden aikana. Parisuhteiden hyvinvointia tukevia tapahtumia järjestetään ainakin kerran vuodessa PERUSTELUT MÄÄRÄRAHAVARAUKSILLE Lasten tilan hankitaan uusia leluja. Parisuhteen virkistykseksi järjestetään yhteinen ilta. Perheyhteyttä tuetaan järjestämällä virkistysretki koko perheelle. (KM) TP2006 TA 2007 TA 2008 S 2009 S 2010 Srk yhtymän toiminta avustus Menot Tulot TALOUS sis. palkat Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä (ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

27 27 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA MUU LAPSI JA NUORISOTYÖ LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Tähän on kirjattu lapsi ja nuorisotyön tulot jotka ovat kolehtituloja sekä Torwallinrahastosta saamat varat. PERUSTELUT TP2006 TA 2007 TA 2008 S 2009 S 2010 Srk yhtymän toiminta avustus Menot Tulot TALOUS sis. palkat Toimintatulot Toimintakulut Toimintajäämä (ulkoinen) Poistot Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta Kate joka liittyy toiminta alueeseen(ulkoiset ja sisäiset)

Seurakuntaan Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Menot 5 781 780

Seurakuntaan Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Menot 5 781 780 Mihin verorahat käytetään? Vuosi 2011 Seurakunnan hallinto Jumalanpalvelukset ja kirkkomusiikki 190 298 Muut seurakuntatilaisuudet 63 615 Investoinnit (kurssikeskus yms.) 293 395 Hautaan siunaaminen 117

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja.

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja. Tilinpäätös 2017 Tunnuslukuja: Toimintakate - 944 712 = Toimintakate ilmoittaa, paljonko käyttötalouden nettokuluista jää katettavaksi verotuloilla ja mahdollisilla rahoitustuotoilla. Tuomintatuotot (219

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja.

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja. Tilinpäätös 2016 Tunnuslukuja: Toimintakate - 770 297 = Toimintakate ilmoittaa, paljonko käyttötalouden nettokuluista jää katettavaksi verotuloilla ja mahdollisilla rahoitustuotoilla. Tuomintatuotot (322

Lisätiedot

202 HAUTAAN SIUNAAMINEN 1 Iisalmi

202 HAUTAAN SIUNAAMINEN 1 Iisalmi Iisalmen seurakunta Ta 2017 ehdotus: työalat 201 JUMALANPALVELUSELÄMÄ TOIMINTATULOT (ulkoiset) -29 PALKAT JA PALKKIOT 88635 90370 44619 91000-630 91430 91860 HENKILÖSIVUKULUT 28537 25711 12856 26254-543

Lisätiedot

Lapinjärven seurakuntayhtymä Toimintakertomus Tilinpäätös 2007

Lapinjärven seurakuntayhtymä Toimintakertomus Tilinpäätös 2007 Lapinjärven seurakuntayhtymä Toimintakertomus Tilinpäätös 2007 2 TOIMINTAKERTOMUS 1. YLEISKATSAUS 1. 1 YLEISKATSAUS Vuosi 2007 oli vuonna 2006 valitun kirkkovaltuuston ensimmäinen valtuustovuosi. Tehtävänsä

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Ulla Jokinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

projektipäällikkö Terhi Jormakka

projektipäällikkö Terhi Jormakka projektipäällikkö Terhi Jormakka Kirkkolain ja järjestyksen sekä kirkon vaalijärjestyksen muutosten valmistelu Piispainkokouksen lausunto Lainsäädännön kirkolliskokouskäsittelyt kevät ja syksy 2014 Lainsäädäntö

Lisätiedot

JAKOBSTAD PIETARSAARI

JAKOBSTAD PIETARSAARI Hyvää päivähoitoa jo 110 vuotta. 110 år av högklassig dagvård. JAKOBSTAD PIETARSAARI Jakobstad ordnar småbarnspedagogisk verksamhet på svenska och finska. I Jakobstad finns dessutom ett populärt och fungerande

Lisätiedot

Rahan henki. Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta

Rahan henki. Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta Rahan henki Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä 14.11.2015 Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta Kirkon tehtävä Tunnustuksensa mukaisesti kirkko julistaa Jumalan sanaa

Lisätiedot

SEURAKUNTA aarre kaupungissa

SEURAKUNTA aarre kaupungissa Kirkkovaltuusto 16.12.2014, 13, liite 1 Kirkkovaltuusto 27.01.2015, 12, liite 1 SEURAKUNTA aarre kaupungissa Outokummun evankelis-luterilaisen seurakunnan strategia vuoteen 2020 Hyväksytty kirkkovaltuustossa

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA. Talousarvio ja toimintasuunnitelma 2018

KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA. Talousarvio ja toimintasuunnitelma 2018 KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA Talousarvio ja toimintasuunnitelma 2018 Soile Luukkainen 7.11.2017 1 Talousarvion laadinta Vertailtavuuden puute aiempiin vuosiin verrattuna Kipaan liittyminen Vyörytystiedot puuttuvat

Lisätiedot

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2008 Seurakuntaneuvosto 30.1.2008 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2008 Seurakuntaneuvosto 30.1.2008 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 Seurakuntaneuvosto 30.1.2008 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 1/2008 Aika: keskiviikkona 30.1.2008 klo 18.00 20.00 Paikka: Virastotalo (ent.suom.pappila), Kirkonkylä

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA. Tilinpäätös 2016

KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA. Tilinpäätös 2016 KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA Tilinpäätös 2016 Soile Luukkainen 26.6.2017 1 KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA Jäsenistö 2016 26.6.2017 Soile Luukkainen 2 Jäsenet 2016 Jäsenten ikäjakauma 1790 1804 1470 1429 1430 1427

Lisätiedot

Akaan seurakunnan strategia

Akaan seurakunnan strategia Akaan seurakunnan strategia 2017-2021 ARVOT Pyhä: Kunnioitamme kolmiyhteistä Jumalaa, näemme Jumalan kuvan ihmisessä Vastuullisuus: Huolehdimme lähimmäisistämme ja varjelemme luomakuntaa Oikeudenmukaisuus:

Lisätiedot

HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Seurakuntaneuvosto 22.5.2014 sivu 1 (6) HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 22.5.2014 klo 18.00 Paikka Hakunilan kirkon kokoustila Hakunilantie 48, Vantaa Osallistujat: Jäsenet

Lisätiedot

LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA. Seurakunnan strategia

LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA. Seurakunnan strategia LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA Seurakunnan strategia TOIMINTA-AJATUS Liperin seurakunta kohtaa ihmisen, huolehtii jumalanpalveluselämästä, sakramenteista ja muista kirkollisista toimituksista,

Lisätiedot

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 3/2019 Kirkkoneuvosto

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 3/2019 Kirkkoneuvosto Esityslista/pöytäkirja 3/2019 Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 19.3.2019 klo 18-20.18 Kokouspaikka Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8 A, 74700 Kiuruvesi Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen Matti

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2014. Kokousaika klo seurakuntatalo, Iso Kylätie 1, Sipoo

SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2014. Kokousaika klo seurakuntatalo, Iso Kylätie 1, Sipoo SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2014 Kokousaika klo 18.00 20.12 Kokouspaikka seurakuntatalo, Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo Läsnä: Tuomas Alaterä Georg Bergström Raila Degerholm

Lisätiedot

Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely

Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely Kysely on tarkoitettu kaikille seurakuntalaisille. Tavoitteena on kartoittaa vastaajien tietämystä ja ajatuksia Kuusamon ev.lut. seurakunnan

Lisätiedot

Espoon seurakuntayhtymä Esbo kyrkliga samfällighet. Tilastot vuodelta 2012 Statistiska uppgifter om Esbo församlingar 2012

Espoon seurakuntayhtymä Esbo kyrkliga samfällighet. Tilastot vuodelta 2012 Statistiska uppgifter om Esbo församlingar 2012 Espoon seurakuntayhtymä Esbo kyrkliga samfällighet Tilastot vuodelta 212 Statistiska uppgifter om Esbo församlingar 212 2 3 Tilastot vuodelta 212 Espoon seurakuntayhtymä Viestintäpalvelut 213 Kannen kuva

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkoneuvosto 1/5

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkoneuvosto 1/5 1/5 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Äärelä Torsti, pj Kalmi Pekka Moisala Taina Mäki Kaija Sahla Taru Isotalo Timo MUUT Marja Laaksonen, kirkkovaltuuston pj Tarja

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNNAN DIAKONIAN JOHTOSÄÄNTÖ. Diakonia on seurakunnan tehtävä, josta säädetään kirkkolaissa ja kirkkojärjestyksessä.

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNNAN DIAKONIAN JOHTOSÄÄNTÖ. Diakonia on seurakunnan tehtävä, josta säädetään kirkkolaissa ja kirkkojärjestyksessä. JÄRVENPÄÄN SEURAKUNNAN DIAKONIAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kirkkoneuvostossa 31.3.2004 42 1 Diakonia on seurakunnan tehtävä, josta säädetään kirkkolaissa ja kirkkojärjestyksessä. KL 4:1 Toteuttaakseen kirkon

Lisätiedot

VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN

VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN Hyvä kotiväki Koti ja perhe ovat lapsen tärkein kasvuympäristö ja yhteisö. Kodin ohella päivähoidon on oltava turvallinen paikka, jossa lapsesta sekä

Lisätiedot

VARPAISJÄRVEN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA 2018 SEKÄ TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMA JOHDANTO. Toiminnan yleistavoite

VARPAISJÄRVEN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA 2018 SEKÄ TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMA JOHDANTO. Toiminnan yleistavoite VARPAISJÄRVEN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA 2018 SEKÄ TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMA 2019 2020 JOHDANTO Toiminnan yleistavoite Varpaisjärven seurakunta pyrkii huolehtimaan, että Jumalan

Lisätiedot

Vaasan seurakuntayhtymän strategia 2016 2020

Vaasan seurakuntayhtymän strategia 2016 2020 Vaasan seurakuntayhtymän strategia 2016 2020 Hautausmaat ja hautaustoimi Talous Henkilöstö Kiinteistöt Sairaalasielunhoito Perheneuvonta Visio Seurakuntayhtymän visiona on olla ihmiskasvoinen uskon yhteisö,

Lisätiedot

Läsnä SIMOLA Pertti puheenjohtaja JUKANEN Hannele KUIKANMÄKI Kimmo. MARJAMÄKI Pipsa Lotta. PITKÄNEN Pirkko. SAARELA Veronica

Läsnä SIMOLA Pertti puheenjohtaja JUKANEN Hannele KUIKANMÄKI Kimmo. MARJAMÄKI Pipsa Lotta. PITKÄNEN Pirkko. SAARELA Veronica SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2013 Aika 10.9.2013 klo 18.30-19.30 Paikka Viikin kirkko, Agronominkatu 5 Läsnä SIMOLA Pertti puheenjohtaja JUKANEN Hannele KUIKANMÄKI Kimmo VESAMÄKI Aarne vara MARJAMÄKI

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 19 Kirkkovaltuusto 29.10.2012

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 19 Kirkkovaltuusto 29.10.2012 19 17 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 17 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassa! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄN TOIMINTASTRATEGIA VUOTEEN 2020

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄN TOIMINTASTRATEGIA VUOTEEN 2020 Sivu 1 / 6 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄN TOIMINTASTRATEGIA VUOTEEN 2020 1 JOHDANTO Liite 2/34 Yht. kv. 29.9.2015 Vaasan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on päättänyt käynnistää suunnittelutyön strategiasuunnitelman

Lisätiedot

Onko kirkko kiinnostunut hyvinvoinnista tai hyvästä elämästä? Jouni Sirviö Kokkolan suomalainen seurakunta

Onko kirkko kiinnostunut hyvinvoinnista tai hyvästä elämästä? Jouni Sirviö Kokkolan suomalainen seurakunta Onko kirkko kiinnostunut hyvinvoinnista tai hyvästä elämästä? Jouni Sirviö Kokkolan suomalainen seurakunta I) Hyvinvointityön paikka kirkon elämässä - teologinen näkökulma II) Paikallisseurakunnan toiminta

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

109 Malmin seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelma ja talousarvio 2016

109 Malmin seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelma ja talousarvio 2016 138/2015 109 Malmin seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelma 2016-2018 ja talousarvio 2016 Päätösehdotus Seurakuntaneuvosto päättää 1) lähettää yhteisen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi liitteiden mukaisen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Omatoiminen tehtävävihko

Omatoiminen tehtävävihko Rippikoulu 2014 Ilomantsin ev.lut. seurakunta Omatoiminen tehtävävihko Nimi Rippikouluryhmä palautettava viimeistään 30.4.2014 Rippikoulusi alkaa nyt eikä vasta kesällä leirijaksolle tullessasi. Omatoimiset

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassasi! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

Seurakuntatilojen tilavuokrat ja käyttömaksut. 1. Yleisperiaatteet. 2. Tilaisuudet, joista ei peritä tilavuokraa

Seurakuntatilojen tilavuokrat ja käyttömaksut. 1. Yleisperiaatteet. 2. Tilaisuudet, joista ei peritä tilavuokraa kokoelma C 7 YKN 4.6.2018 Mitätöi säännön 11.12.2017 Seurakuntatilojen tilavuokrat ja käyttömaksut 1. Yleisperiaatteet Tilaisuudella on oltava nimetty vastuuhenkilö. Tilojen käyttöä veloitetaan tässä säännössä

Lisätiedot

Kaste ja avioliittoon vihkiminen suomalaisten keskuudessa ja mitä kuuluu tamperelaisnuorille 10 vuotta rippikoulun jälkeen?

Kaste ja avioliittoon vihkiminen suomalaisten keskuudessa ja mitä kuuluu tamperelaisnuorille 10 vuotta rippikoulun jälkeen? Kaste ja avioliittoon vihkiminen suomalaisten keskuudessa ja mitä kuuluu tamperelaisnuorille 10 vuotta rippikoulun jälkeen? Dos. Kati Niemelä Kirkon tutkimuskeskus Tampereen rovastikuntakokous 15.2.2012

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO ESITYSLISTA 7/2013

SEURAKUNTANEUVOSTO ESITYSLISTA 7/2013 SEURAKUNTANEUVOSTO ESITYSLISTA 7/2013 Aika 9.9.2014 klo 18.30- Paikka Malmin kirkko Läsnä 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 Esityslistan

Lisätiedot

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Kirkkovaltuuston 8.6.2010 päätöksiä 6 VUODEN 2009 TALOUSARVION MÄÄRÄRAHOJEN YLITYSOIKEUS Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Vuoden 2009 talousarvion käyttötalousosassa oli budjetoitu toimintatuloihin

Lisätiedot

Surun kohdatessa. - Ohjeita hautaukseen - Kangasalan seurakunta

Surun kohdatessa. - Ohjeita hautaukseen - Kangasalan seurakunta Surun kohdatessa - Ohjeita hautaukseen - Kangasalan seurakunta Päivitetty 7.5.2013 Vainajan lähimmät Ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

Talousarvio: Seurakuntaneuvostoon kuuluu kymmenen jäsentä puheenjohtajan lisäksi ja sihteeri.

Talousarvio: Seurakuntaneuvostoon kuuluu kymmenen jäsentä puheenjohtajan lisäksi ja sihteeri. 206 KÄLVIÄN SEURAKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA 2016 026101 SEURAKUNTANEUVOSTO Johtaa kirkkolainsäädännön mukaisesti seurakunnan toimintaa, edistää hengellistä elämää ja toimia seurakunnan perustehtävän toteuttamiseksi

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011

SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011 Kokousaika 1.11.2011 klo 18.00 21.18 Kokouspaikka Seurakuntatalo Läsnä: Tuomas Alaterä Juha Ilonen, puheenjohtaja (puheenjohtajana

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

VARTIOKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

VARTIOKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ SEURAKUNTANEUVOSTO 7.9.2011 1/5 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 7.9.2011. klo 18 Paikka: Matteuksenkirkko, Olavus-sali Osallistujat: Poissa: Jukka Pakarinen, puheenjoht. Max Isaksson Eija

Lisätiedot

Kokkolan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien yhteinen tavoiteohjelma Esitys seurakuntaneuvostoille Yhteiset painopistealueet

Kokkolan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien yhteinen tavoiteohjelma Esitys seurakuntaneuvostoille Yhteiset painopistealueet Kokkolan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien yhteinen tavoiteohjelma Esitys seurakuntaneuvostoille Yhteiset painopistealueet 14.5.2013 1 Yhtymän työkorit lähtökohtana yhteisten painopisteiden määrittelylle

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

SASTAMALAN SEURAKUNTA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 JA TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

SASTAMALAN SEURAKUNTA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 JA TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA SASTAMALAN SEURAKUNTA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 JA TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2017 SASTAMALAN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO 2015 JA TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2017 1. Yleisperustelut

Lisätiedot

2 Piispainkokouksen hyväksymän rippikoulusuunnitelman mukaisesti ohjesääntö edellyttää, että seurakunnassa laaditaan:

2 Piispainkokouksen hyväksymän rippikoulusuunnitelman mukaisesti ohjesääntö edellyttää, että seurakunnassa laaditaan: RIPPIKOULUN MALLIOHJESÄÄNTÖ Yleisperustelut Kirkkojärjestys edellyttää (KJ 3:3), että kirkkoneuvosto/seurakuntaneuvosto hyväksyy seurakunnalle rippikoulun ohjesäännön. Päätös on alistettava tuomiokapitulin

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013. AIKA Torstaina klo Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013. AIKA Torstaina klo Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013 AIKA Torstaina 12.9.2013 klo 16.00 17.25 PAIKKA Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Jokinen

Lisätiedot

MEILAHDEN SEURAKUNTA. Hyväksytty seurakuntaneuvostossa 12.1.2011 ORGANISAATIORAKENNE V. 2011

MEILAHDEN SEURAKUNTA. Hyväksytty seurakuntaneuvostossa 12.1.2011 ORGANISAATIORAKENNE V. 2011 MEILAHDEN SEURAKUNTA ORGANISAATIORAKENNE V. 2011 1. Johtamisjärjestelmän kuvaus ja seurakuntatyön perusrakenne 2. Organisaatiorakenne: tiimit, vastuuryhmät ja johtoryhmä 3. Tiimin, tiimivastaavan, vastuuryhmän

Lisätiedot

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 9/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(4)

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 9/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(4) JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 9/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(4) Aika tiistaina 29.11.2016 klo 18.30 21.40 Paikka seurakuntatalo Läsnä: Jyrki Koivisto kirkkoherra pj. Sanni Junnila agronomi,

Lisätiedot

SUOSITUS TOIMITUSPALKKIOISTA

SUOSITUS TOIMITUSPALKKIOISTA 1 Soveltamisala 1 mom. Suosituksen tarkoitus Kirkon työmarkkinalaitos sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry. ja Kirkon alat ry suosittavat, että seurakunnat maksavat toimituspalkkiota

Lisätiedot

- Pihakahvila koulutus 15.9 klo Matteuksen kirkko - Tauno Hämäläinen 100 vuotta juhlakonsertti 18.9 klo 18 Matteuksen kirkko

- Pihakahvila koulutus 15.9 klo Matteuksen kirkko - Tauno Hämäläinen 100 vuotta juhlakonsertti 18.9 klo 18 Matteuksen kirkko 337/2016 49 Ilmoitusasiat syyskuu ehdotus Merkitään tiedoksi - Pihakahvila koulutus 15.9 klo 17.30 Matteuksen kirkko - Tauno Hämäläinen 100 vuotta juhlakonsertti 18.9 klo 18 Matteuksen kirkko 335/2016

Lisätiedot

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS lista kokous 7/2016 Seurakuntaneuvosto 22.9.2016 sivu 1 (6) REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 22.9.2016 klo 18.00 Paikka Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, kerhohuone 1 Kustaantie

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2016 Yhteinen kirkkovaltuusto

TALOUSARVIO 2016 Yhteinen kirkkovaltuusto TALOUSARVIO 2016 Yhteinen kirkkovaltuusto 17.12.2015 1 23.12.2015 Timo Kalaja TOIMINNALLISIA PÄÄLINJOJA Kiinteistöstrategian laadinta ja siitä aiheutuvien toimenpiteiden toteuttaminen Taloushallinnon siirtyminen

Lisätiedot

Meidän kirkko Osallisuuden yhteisö

Meidän kirkko Osallisuuden yhteisö Meidän kirkko Osallisuuden yhteisö Suomen evankelis-luterilaisen kirkon strategia vuoteen 2015 Kirkon strategia 2015 -työryhmän esitys kirkkohallitukselle KIRKON PERUSTEHTÄVÄ (MISSIO) Kirkon tehtävä on

Lisätiedot

Lapinjärven seurakuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 1/2007 Yhteinen kirkkoneuvosto 6.2.2007 Lapinjärventie 24 a 07800 Lapinjärvi (019) 530 720

Lapinjärven seurakuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 1/2007 Yhteinen kirkkoneuvosto 6.2.2007 Lapinjärventie 24 a 07800 Lapinjärvi (019) 530 720 Lapinjärventie 24 a 07800 Lapinjärvi (019) 530 720 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 1/2007 Aika: Tiistaina 6.2.2007 kello 18.00 19.50 Paikka: Virastotalo, Lapinjärventie 24 A ASIALISTA 1 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

4 18 Talousarvion toteutuma vuodesta 2015 ja 1.1. 6.4.2016 (liite a ja b)

4 18 Talousarvion toteutuma vuodesta 2015 ja 1.1. 6.4.2016 (liite a ja b) JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 1 AIKA PAIKKA Sivu / 20.4.2016 klo 18.00 alkavan iltakoulun päätyttyä. Säynätsalon seurakuntakoti, Saarnatie Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 14 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Sinä kannat. - Vapaaehtoisten työkalupakki - Outokummun seurakunta Kummunkatu 19 83500 Outokumpu Puh. 0400 248 770 www.outokummunseurakunta.

Sinä kannat. - Vapaaehtoisten työkalupakki - Outokummun seurakunta Kummunkatu 19 83500 Outokumpu Puh. 0400 248 770 www.outokummunseurakunta. Sinä kannat - Vapaaehtoisten työkalupakki - Outokummun seurakunta Kummunkatu 19 83500 Outokumpu Puh. 0400 248 770 www.outokummunseurakunta.fi MIKÄ TAI KUKA ON SEURAKUNTA? En yksin minä etkä yksin sinäkään,

Lisätiedot

Miten järjestän hautauksen?

Miten järjestän hautauksen? Miten järjestän hautauksen? Miten järjestän hautauksen? Kirkkoherranvirastossa sovitaan vainajan siunaamiseen ja hautaamiseen liittyvistä asioista: siunausajasta, kappelin tai kirkon varauksesta, siunauksen

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.03.2017 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalossa. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45. Tervetuloa!

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.00 20.40 Paikka Kirkko, hautausmaa ja virastotalo Läsnä Petteri Hämäläinen vt. kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LAPSI ON OSALLINEN. Kirkon varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja

LAPSI ON OSALLINEN. Kirkon varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja LAPSI ON OSALLINEN Kirkon varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja KIRKON VARHAISKASVATUS ON Kristillisestä uskosta ja siihen liittyvistä arvoista nousevaa kasvatuksellista vuorovaikutusta Kasvatus- ja kastekumppanuutta

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 27.10.2016 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 2/2014

KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 7.5.2014 6. Tulos- ja rahoituslaskelma sekä talousarvion toteutumisvertailu 1.1. 31.3.2014... 2 7. Toimintakertomus

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2018 SIVU 75/2018. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2018 SIVU 75/2018. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2018 SIVU 75/2018 _ AIKA Tiistai 13.11.2018 klo 18 21.30 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari varapuheenjohtaja Jokinen Kaarina

Lisätiedot

Opas vihkimisen järjestelyihin

Opas vihkimisen järjestelyihin Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Joh. 15:9 12 Jyväskylän seurakunnan Opas vihkimisen järjestelyihin Avioliittoon vihkiminen K ristillisen uskomme mukaan

Lisätiedot

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän talouden rakenne

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän talouden rakenne Hämeenlinnan seurakuntayhtymän talouden rakenne Hämeenlinna-Vanajan Seurakuntaneuvosto 22.3.2017 Marco Björkskog 1 7.4.2017 Timo Kalaja HISTORIA Vanajan seurakunnan tarkkaa perustamisvuotta ei ole tiedossa,

Lisätiedot

Laki. kirkkolain muuttamisesta

Laki. kirkkolain muuttamisesta Laki kirkkolain muuttamisesta Kirkolliskokouksen ehdotuksen ja eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan kirkkolain (1054/1993) 19 luvun 7, sellaisena kuin se on laeissa 1274/2003 ja 1008/2012, muutetaan

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 (5) KOKOUSAIKA 23.11.2016 klo 17 19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Hassinen Arja Hämäläinen

Lisätiedot

TUULOKSEN SEURAKUNTA SEURAKUNTANEUVOSTO Kutsu ja esityslista 3/2015

TUULOKSEN SEURAKUNTA SEURAKUNTANEUVOSTO Kutsu ja esityslista 3/2015 TUULOKSEN SEURAKUNTA SEURAKUNTANEUVOSTO Kutsu ja kuulutus Tuuloksen seurakunnan seurakuntaneuvoston kokous pidetään Tuuloksen srk:n Seurakuntakeskuksessa, Pappilantie 15, 14820Tuulos, tiistaina 2.6.2015

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymän talous - perustietoa ja ajankohtaiskatsaus. Luottamushenkilöiden perehdytysilta Talouspäällikkö Marko Ropponen

Ylä-Savon seurakuntayhtymän talous - perustietoa ja ajankohtaiskatsaus. Luottamushenkilöiden perehdytysilta Talouspäällikkö Marko Ropponen Ylä-Savon seurakuntayhtymän talous - perustietoa ja ajankohtaiskatsaus Luottamushenkilöiden perehdytysilta Talouspäällikkö Marko Ropponen Perustietoa Seurakuntayhtymän tehtävät on lueteltu Kirkkolaissa

Lisätiedot

ARKKUHAUTA paikka kuntalainen ulkopaikkakuntalainen HAUTASIJA, hallinta-aika 25 v HAUTAPAIKKA, hallinta-aika 50 v

ARKKUHAUTA paikka kuntalainen ulkopaikkakuntalainen HAUTASIJA, hallinta-aika 25 v HAUTAPAIKKA, hallinta-aika 50 v 30 HAUTAPAIKKA 3A -TOIMENPIDEHINNASTO 2019 ARKKUHAUTA paikka kuntalainen ulkopaikkakuntalainen HAUTASIJA, hallinta-aika 25 v. 55 260 HAUTAPAIKKA, hallinta-aika 50 v. 80 560 UURNAHAUTA SIROTTELUALUE (ei

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa ANNA AIKAASI VAIKKA VAIN TUNNIKSI KERRALLAAN Vihdin seurakunnassa on monipuoliset mahdollisuudet osallistua vapaaehtoistoimintaan. Voit tulla esim. mummiystäväksi

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke 12.12.2007 klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Ulla Jokinen Johanna Koistinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/2007 Seurakuntaneuvosto 7.2.2007 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/2007 Seurakuntaneuvosto 7.2.2007 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 2/2007 Aika: Keskivikkona 7.2.2007 klo 18.00 19.15 Paikka: Virastotalo (ent.suom.pappila), Kirkonkylä KÄSITELTÄVÄT ASIAT 12 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Yhteisen kirkkovaltuuston kokous 2/2015 Gemensamma kyrkofullmäktiges sammanträde 2/2015

Yhteisen kirkkovaltuuston kokous 2/2015 Gemensamma kyrkofullmäktiges sammanträde 2/2015 Yhteisen kirkkovaltuuston kokous 2/2015 Gemensamma kyrkofullmäktiges sammanträde 2/2015 Aika Tid ti/tis 19.5.2015 klo/kl. 17.00 18.23 Paikka Plats Kauniaisten kirkko, Kavallintie 3 Grankulla kyrka, Kavallvägen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 24.02.2015 2/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 24.02.2015 2/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 24.02.2015 2/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 24.02.2015 1 Aika Tiistaina 24.02.2015 klo 16.00 17.40 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

BUD - Tuloslaskelma - Raamiraportti kustannuspaikkasuodatus. Jyväskylän yleinen segmentti

BUD - Tuloslaskelma - Raamiraportti kustannuspaikkasuodatus. Jyväskylän yleinen segmentti 1/11 Jumalanpalveluselämä 101, Hautaansiunaaminen 101, Muut kirkolliset toimitukset 101, Aikuistyö 101, Muut seurakuntatilaisuudet 101, Musiikki 101, Päiväkerho 101, Pyhäkoulu 101, Rippikoulu 101, Nuorisotyö

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto ASIALISTA: pykälät 21-30 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat 4. Työjärjestyksen hyväksyminen 5. Lumijoen seurakunnan tuloveroprosentti 2016 6. Maksut

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika: keskiviikko 20.2.2019 klo 18 20 Paikka: seurakuntasali, Mykkäläntie

Lisätiedot

MAKSUT JA TILAVUOKRAT

MAKSUT JA TILAVUOKRAT MAKSUT JA TILAVUOKRAT 1.8. ALKAEN VIHDIN SEURAKUNTA 17. elokuuta Kirkkoneuvosto 111 MAKSUT JA TILAVUOKRAT 1.8. ALKAEN Kaikki tilanvuokrat sisältävät arvonlisäveron, joten seurakunta ei saa koko vuokratuloa

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto

Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2016 Sivu 1 Kirkkovaltuusto ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kokousaika: Torstai 15.12.2016

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 16.10.2017 ARVIOINNIN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 23.10.2017 AIKA maanantaina 23.10.2017 klo 16.00 PAIKKA Innova, Piippukatu 11 JÄSENET/LÄSNÄ Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/ 49 46 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 30.08.2011 46 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 27 Kirkkovaltuusto

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 27 Kirkkovaltuusto 27 25 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 25 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 36. Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 36. Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 36 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Kuusiston kanttorila, Linnanrauniontie 157 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja, Merja Andersson, Jari

Lisätiedot

HINNASTO 2016. Työmuotojen puitteissa järjestettävät seurakunnan alueen ulkopuolelle järjestettävät retket ja leirit hinnoitellaan tapauskohtaisesti

HINNASTO 2016. Työmuotojen puitteissa järjestettävät seurakunnan alueen ulkopuolelle järjestettävät retket ja leirit hinnoitellaan tapauskohtaisesti HINNASTO 2016 2 Seurakuntatyön maksut Työmuotojen puitteissa järjestettävät seurakunnan alueen ulkopuolelle järjestettävät retket ja leirit hinnoitellaan tapauskohtaisesti 2.1 Päiväkerho Päiväkerhomaksuista

Lisätiedot

Mot starkare tvåspråkighet i stadens service Kohti vahvempaa kaksikielisyyttä kaupungin palveluissa

Mot starkare tvåspråkighet i stadens service Kohti vahvempaa kaksikielisyyttä kaupungin palveluissa Mot starkare tvåspråkighet i stadens service Kohti vahvempaa kaksikielisyyttä kaupungin palveluissa SKILLNADEN II Samverkan som strategi MUUTOS II Strategiana yhteistyö 24.11.2015 Tua Heimonen Specialplanerare,

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 10 Kirkkovaltuusto 2/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 10 Kirkkovaltuusto 2/ 10 9 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 3.4.2017 9 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

MAKSUT JA TILAVUOKRAT

MAKSUT JA TILAVUOKRAT MAKSUT JA TILAVUOKRAT 1.8.2016 ALKAEN VIHDIN SEURAKUNTA 17. elokuuta 2016 Kirkkoneuvosto 111 MAKSUT JA TILAVUOKRAT 1.8.2016 ALKAEN Kaikki tilavuokrat sisältävät arvonlisäveron, joten seurakunta ei saa

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 2/2013

SEURAKUNTANEUVOSTO 2/2013 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 2/2013 Kokousaika 6.3.2013 klo 18.00 21.23 Kokouspaikka Seurakuntatalo, Iso Kylätie 1 Läsnä: Tuomas Alaterä Georg Bergström Raila Degerholm

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone

JÄMSÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KIRKKONEUVOSTO 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 22.11.2017 klo 17.00 18.55 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KN 161 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 162 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuvat: Katri Saarela ja Sirpa Päivinen

Kuvat: Katri Saarela ja Sirpa Päivinen Kuvat: Katri Saarela ja Sirpa Päivinen Ehdokkaaksi tarvitaan juuri sinua! Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä ja eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia, naisia ja miehiä. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu

Lisätiedot

Hautajaisjärjestelyt Isonkyrön seurakunnassa

Hautajaisjärjestelyt Isonkyrön seurakunnassa Hautajaisjärjestelyt Isonkyrön seurakunnassa Hyvät omaiset! Osanottomme. Isonkyrön seurakunnan puolesta tahdomme olla tukenanne, kun Teitä on kohdannut suru menetettyänne läheisen ihmisen. Tässä oppaassa

Lisätiedot

Pakilan seurakuntaneuvosto

Pakilan seurakuntaneuvosto Palosuontie 1 00660 Helsinki (09) 2340 5500 pakila.srk@evl.fi www.helsinginseurakunnat.fi/pakila Pakilan seurakuntaneuvosto kokous 6 / 2012 aika tiistaina klo 18.30 paikka Hyvän Paimenen kirkko, Paimensali,

Lisätiedot

Kuvat: Katri Saarela ja Kirkon kuvapankki KCSA Maria Manelius ja Vesa Ranta

Kuvat: Katri Saarela ja Kirkon kuvapankki KCSA Maria Manelius ja Vesa Ranta Kuvat: Katri Saarela ja Kirkon kuvapankki KCSA Maria Manelius ja Vesa Ranta Mihin hyvään sinä uskot? Ehdokkaaksi tarvitaan juuri sinua! Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä ja eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia,

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika tiistai 18.12.2018 klo 18-20.15 Kokouspaikka Wuolteen kartano, Hauho Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

TOIMINTAKATE - VERKSAMHETSBIDRAG

TOIMINTAKATE - VERKSAMHETSBIDRAG Suomenkielinen opetustoimi SOV 29.8.2016 Finskspråkiga undervisningsförvaltningen TALOUSARVIO 2017 Myyntitulot - Försäljningsinkomster 2 199 312 2 005 119 2 245 265 2 245 265 2 245 265 Maksutulot - Avgiftsinkomster

Lisätiedot